Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

825 σχόλια:

1 – 200 από 825   Νεότερο›   Νεότερο»
Nick είπε...

Καταρχήν καλησπέρα,
χάρηκα πολύ που σας είδα τόσο αποφασιστικό χθες το βράδυ. Χαίρομαι γιατί το Πασόκ όντως μπορεί να δώσει παραπάνω στην πολιτική αυτού του τόπου. Όχι όμως με τον κύριο Παπανδρέου. Δεν λέω, καλός υπουργός εξωτερικών αλλά, προτιμώ Βενιζέλο. :)
Τα σχόλιά μου όμως δέν είναι καλά. Δεν μπορώ να πω οτι το Πασόκ έδωσε καλό αγώνα. Και μόνο που έκανε πολιτική πάνω στα καμμένα ήταν καμένο χαρτί. Επιπλέον το όξυνε την πολιτική σκηνή επίσης το θεωρώ μεγάλο πολιτικό λάθος. Γιατί όπως και να το κάνεις, ασχέτως τι λένε όλοι οι πολιτικοί, για να τους ψηφίσει ο λαός, ο Καραμανλής και να ήθελε, δεν προλάβαινε σε 3 χρόνια να φέρει σε έσχατο σημείο την χώρα.
Ας μήν παίζουμε στην πλάτη του ελληνικού λαού παιχνίδια συμφερόντων, γιατί ο Νεοέλληνας δέν είναι χαζός, απλά δεν έχει καλή μνήμη. Και κάτι ακόμα. Επειδή γνωρίζω κάπως την διαδικασία των εκλογών, θα ήθελα να θέσω ένα θέμα, για την αντι-συνταγματικότητα που έχει επιδείξει το Πασόκ σχετικά με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Ήμαρτον πιά. Εκλογές γίνονται κάθε 4 χρόνια και μόνον θέμα υψίστης σημασίας μπορεί να βάλει την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές. Δυστυχώς το Πασόκ το έκανε καραμέλα απο τον Φεβρουάριο.
Για να μήν σας κουράζω, γιατί θα μπορούσα να γράφω για ώρες, εύχομαι ο Γ.Παπανδρέου να φύγει απο την αρχηγεία του Πασόκ και να δώ εσάς. Επίσης εύχομαι να σας δώ να οδηγείτε το Πασόκ στην πρώτη του πραγματική αντιπολιτευτική θητεία. Μόνο έτσι θα πάει ο τόπος μπροστά. Γιατι και η αντιπολίτευση δέν ειναι ήττα. Είναι σκοπός, είναι καθήκον.
και πάλι όλες μου τις ευχές.

Ανώνυμος είπε...

Πολλές φορές στην ζωή μας έχουμε σκεφτεί την ρήση ‘ το γοργόν και χάρη έχει’.
Η δήλωση σας λοιπόν πιστεύω πως ταιριάζει όσο τίποτε άλλο, σε αυτή την χρονική στιγμή. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να αμφισβητηθεί η εκσυγχρονιστική προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου όπως και η ηγετική του φυσιογνωμία, η οποία πιστεύω απλά ότι δεν αφέθηκε να φανεί όπως έπρεπε, σε αυτό φέρει ολόκληρη την ευθύνη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα διαπράξετε το ίδιο λάθος. Όπως πιστεύω ότι πλέον διλήμματα του τύπου ‘αναχρονιστική δεξιά’ κλπ δεν πείθουν όπως παλιά. Γιατί έχουν αλλάξει πλέον οι κοινωνικές, προσωπικές, πολιτισμικές και πολιτικές ανάγκες του Έλληνα. Είναι σαφές ότι θέλει να περάσει σε άλλη διάσταση, σε άλλο επίπεδο σκέψης, πράξης, αρχών και πολιτικής έκφρασης.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία και πορεία στον δρόμο που διαλέξατε

Σπύρος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο, καλή επιτυχία στη χρήσμα της αρχηγίας που ευχομαι να γίνει το συντομοτερο δυνατον , διότι στο ορίζοντα υπάρχει και η εκλογη του προέδρου της δημοκρατίας. Έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να κατέβει με εσένα αργηχό σε αυτές τις εκλογές. Ευχομαι ότι καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον έχετε ακουστά τον Ιζνογκούντ "θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη". Το ήθος που επαγγέλεστε με τόση ένταση απέχει πολύ από αυτό που χθες βράδυ παρουσιάσατε. Ο τόπος έχει ανάγκη από ήθος και ευθύνη όχι από φιλόδοξους ίσως και ματαιόδοξους πολιτικούς.

Το πλούσιο λεξιλόγιό σας μάλλον αγνοεί τη λέξη "μετάνοια". Αυτή οφείλετε κύριε Βενιζέλο και στην παράταξη που σας ανέδειξε και ανέχθηκε και στη χώρα.

PanagiotisL είπε...

Λυπάμαι που το λέω, αλλά η ως τώρα πορεία σας σε τούτο εδώ το blog εγγυάται 'μία από τα ίδια': ξύλινη γλώσσα, αλαζονεία και υποκρισία.

Οι έλληνες ψηφοφόροι (αν και όχι όσοι θα ήθελαν) σας έστειλαν το μήνυμα: 'Ή θα γίνετε Άνθρωποι, ή θα πάτε σπίτια σας'. Εσείς, καθώς βρίσκεστε σε έναν άλλο κόσμο, καταλάβατε ότι το πρόβλημά μας ήταν τα πρόσωπα και 'προσφερθήκατε'.

Προβλέπω στις επόμενες εκλογές άλλο ένα βαθύ μαύρισμα... και δεν θα είναι από ηλιοθεραπεία.

Δημήτρης Πρωτούλης είπε...

Η χώρα μας αξίζει μια καλύτερη αντιπολίτευση. Χωρίς λαϊκισμούς, υπεύθυνη, σοβαρή. Που να έχει το θάρρος να συνεργαστεί στα μεγάλα εθνικά θέματα και με τη κυβερνητική παράταξη. Επιτέλους, όχι άλλοι μπλέ και πράσινοι διαχωρισμοί. Είστε έξυπνος άνθρωπος, που αν τιθασεύσει το λόγο και τις φιλοδοξίες του μπορεί να συνεισφέρει στο τόπο. Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο, φυσικά και στηρίζω την χτεσινή σας πρωτοβουλία. Είναι άλλωστε κάτι παραπάνω από φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων και δη των χρόνων της (δι)ακυβέρνησης Καραμανλή και των λοιπών αστοιχείωτων πολιτικά προσώπων, υπήρξε ακόμα περισσότερο απόν και από την ίδια τη ΝΔ.

Δεν γνωρίζω τις εκτιμήσεις των κομματικών σας οργάνων, αλλά επιτρέψτε μου να διαπιστώσω πως η μάχη δεν χάθηκε στο επικοινωνιακό κομμάτι. Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε σκληρό ροκ στο θέμα της εικόνας του και αυτής της ΝΔ, αλλά δυστυχώς ενώ μπορεί να είχε καλούς εκτελεστές του έλειπαν οι εμπνευσμένοι μουσικοί. Η αλήθεια είναι πως όλον αυτόν τον καιρό εξισώθηκε πολιτικά με τη ΝΔ, γιατί εδώ και καιρό πολλοί από εμάς διαπιστώνουμε την αδυναμία του να δώσει ένα ισχυρό στίγμα στη σκηνή της χώρας. Να δώσει το στίγμα εκείνο που όλοι περιμένουμε από ένα κεντροΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα.Οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των τελευταίων ετών δυστυχώς μας απομάκρυναν από τον χώρο εκείνο που κάποτε υπήρξε πρωτοπόρος στην αφύπνιση των Ελλήνων και στην μετατροπή τους από ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ο λαός του ΠΑΣΟΚ στην συντριπτική του πλειοψηφία Δημοκρατικός και Αριστερός έχει νομίζω πλέον φανεί ξεκάθαρα πως έχει απογοητευτεί από τις επιλογές της ηγεσίας του. Αν θέλουμε νεοφιλελευθερισμό, για ποιον λόγο να επιλέξουμε τον νεόκοπο του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτόν της ΝΔ; Όχι, δεν είναι αυτό που περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτές τις εκλογές η ψήφος μας πήγε στην Αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Οι λόγοι της ήττας δεν είναι επικοινωνιακοί, αλλά ιδεολογικοί. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει για να καλύψει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μία κεντροαριστερή διακυβέρνηση με ευαισθησίες σε όλα τα νέα ζητήματα που έχουν ανακύψει, για να σταθεί δίπλα στον πολίτη που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γαλούχησε μετά τη χούντα.

Δυστυχώς δεν έχετε την ευχέρεια να έχετε ψηφοφόρους-οπαδούς, όπως η ΝΔ. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι τέτοια γιατί απαρτίζεται από Δημοκράτες και σαν τέτοιοι οι τελευταίοι διαλέγονται, σκέφτονται και κρίνουν. Ακούστε λοιπόν την κρίση τους και ανοίξτε διάλογο με τη βάση σας. Διάλογο δημοκρατικό όπως αξίζει στην παράταξή μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ελπίζω να κινήσουμε όλοι μας τις διαδικασίες εκείνες που θα ξανακάνουν το ΠΑΣΟΚ την πρωτοπορία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και θα του επιτρέψουν να την μεταμορφώσει όπως έκανε και το '81.

Οι καιροί ου μεναιτοί.

Αναμοχλευτης είπε...

Κύριε Υπουργέ,

σας είχα πει στο προηγούμενο ότι ο λαός θα δώση την απάντηση που αρμόζει προς κάθε πλευρά, ό.ε.δ.

Η καινούργια μέρα που ξημέρωσε φώτισε το πολιτικό τοπίο, έτσι που κανένας να μην έχη πλέον απορίες ή αμφιβολίες.

Η παρουσία του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή, δεν μπορεί παρά να είναι σθεναρή και αποφασιστική. Ο μέχρι τώρα αρχηγός σας είχε δείξει καθαρά ότι δεν έχει τα φόντα να ανταποκριθή στις απαιτήσεις του καιρού. Το αναμάσημα των συνθημάτων του πατέρα του και του παππού του αποδείχθηκαν πυροτεχνήματα με βρεμμένα φυτίλια. Δυστυχώς, φάνηκε να αγνοή ότι τα πυροτεχνήματα είναι μιάς μόνο χρήσης, όπως και τα σπίρτα.

Το αποτέλεσμα των ψήφων που άφησαν εκτός Βουλής παλιότερα ιδρυτικά στελέχη αλλά και η καταφανώς χαμηλή αριθμητικά επιτυχία όσων εξ αυτών εξελέγησαν, δείχνει ότι ο λαός του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί νέα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και νέα χάραξη πολιτικής.

Αυτό απαιτεί και η νέα σύνθεση της Βουλής. Δεν πρέπει με κανένα τρόπο να επιτραπή στο μέλλον η συνήθης αλλαζονεία της ΝεοΔημοκρατικής διακυβέρνησης κι αυτό μπορεί να το αποτρέψη η δυναμική παρουσία ενός ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ρόλο που εσείς δείξατε ότι μπορείτε να παίξετε.

Μην διστάσετε, κύριε Υπουργέ, να αναλάβετε τα ηνία και θα εκπλαγήτε ευχάριστα όταν θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλοί που ελπίζουν και εμπιστεύονται τις αποδεδειγμένες ικανότητές σας και θα σας στηρίξουν στο έργο σας, ακόμη και αν βρίσκονται τώρα εκτός ΠΑΣΟΚ.

Καλή επιτυχία
Λ.-



___________
Στο προηγούμενο θέμα σας εξαφανίστηκε ένα δεύτερο σχόλιο, που σας είχα αποστείλει. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για κάποια τεχνική δυσλειτουργία.

makis74 είπε...

κ. Βενιζέλο, σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία. Ήδη δημιουργήσατε ένα κύμα αισιοδοξίας και επαναπροσδιορισμού των προσδοκιών που οφείλει να υπηρετεί η Δημοκρατική Παράταξη. Ωστόσο θα ήθελα να σας θέσω ένα, κατά τη γνώμη μου, ουσιαστικό ερώτημα. Τα χθεσινά αποτελέσματα επισημαίνουν μια σαφή διαρροή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τα κόμματα της άλλης αριστεράς, συμφωνείται πως ο λαός ζητά την επανασύσταση ενός πιο αριστερού ΠΑΣΟΚ; αν ναι θα συμβαδίσετε με την άποψη αυτή;

john savvopoulos είπε...

«Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ»
Βαγγέλη, η δήλωση σου αυτή με προβλημάτισε θετικά από χτες το βράδυ που την άκουσα. Και είναι και δική μου πεποίθηση αυτό.
Εκτιμώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μεγάλο κεφάλαιο για το τόπο και αυτό το έχει αποδείξει ο ίδιος. Τι δε πήγε καλά; Γιατί αυτό το αποτέλεσμα ενάντια σε μία πασιφανώς επικίνδυνη διακυβέρνηση; Ότι και αν συμβεί από δω και στο εξής είναι σημαντικό να γίνει με τον τρόπο που αρμόζει σε ένα πραγματικά δημοκρατικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ. Το ειδικό βάρος το δικό σου καθώς και άλλων στελεχών όπως της Άννας Διαμαντοπούλου είναι ικανό να δείξει ποιος είναι ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν δύσκολες ημέρες.

Να΄σαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

προχωρα δυνατα αποκατέστησε την πραγματικη δυναμη του ΠΑΣΟΚ, ήσουν σαφής...πραγματι δεν νοείται αλλος αρχηγος εκτος του Ε. βενιζελου...

Ανώνυμος είπε...

Θετική και υπεύθυνη πρωτοβουλία.
Εύχομαι και ελπίζω να κινηθούν γρήγορα οι καταστατικές διαδικασίες έτσι ώστε να μην υπάρξει στην Βουλή κενό αντιπολίτευσης.



Καλή επιτυχία!

monahikoslikos είπε...

Νομίζω ότι υπήρξες πολύ ευγενής απέναντι στον μοιραίο αρχηγό που οδήγησε το κίνημα στην πιο ταπεινωτική ήττα και μάλιστα από τη χειρότερη κυβέρνηση από μεταπολίτευση και μετά.
Το γόρδιο δεσμό όμως δεν προσπαθούμε να το λύσουμε με φίλους και περαστικούς.
Καταστατικό συνέδριο, τώρα, για να αλλάξει η απαράδεκτη διάταξη για την εκλογή του αρχηγού από τους περαστικούς.
Αλλιώς πολύ φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στη διάσπαση.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου ρε Βαγγέλη!

Ανώνυμος είπε...

Σαφής τοποθέηση. Είναι δεδομένο ότι η πιο δυναμική παρουσία του Βενιζέλου στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα ανασύρει από την (α)πολιτική απραξία και ένα πλήθος αφυδατωμένων ιδεολογικά πολιτών. Είναι εξίσου βέβαιο ότι ο στέρεος ρητορικός λόγος και η πίστη στις δυνατότητες του θα εξεταστεί σε αντιστοιχία με έναν σαφή πολιτικό προσανατολισμό ο οποίος θα αποφεύγει τις προφανείς αντιφάσεις και τους μη πειστικούς συγκερασμούς. Θεωρώ ότι η ανάληψη ρίσκου και ο μεστός πολιτικός λόγος θα είναι το κρίσιμο σημείο, η ανάδειξη της σαφήνειας σε σταθερή παράμετρο, όπως στην δήλωση στο Ζάππειο.

Ανώνυμος είπε...

Αργησες να κανεις κατι που περιμεναμε πολλα χρονια...Επιτελους εισαι ΠΑΡΩΝ!!!!
Ειμαι σιγουρη πως ο νεος Πρωθυπουργος θα εισαι ΕΣΥ και ειλικρινα νιωθω ανακουφιση και μονο που το σκεφτομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Κ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΠΕΣ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη είσαι η τελευταία ελπίδα του κινήματος. Πρέπει να δώσεις σαφή ιδεολογικό στίγμα στο κόμμα και να το επαναφέρεις σε "αριστερούς δρόμους"

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Μέσα στη συλλογική πίκρα της χθεσινής ήττας, την αγανάκτηση για την πορεία της παράταξης και την αδυναμία της να αρθρώσει πειστικό εναλλακτικό λόγο απέναντι στην "χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης", η τοποθέτησή σου ήταν μια ανάσα ελπίδας και προοπτικής.
Προχώρα δυνατά!!!!
Θα είμαστε όλοι μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΤΙΑ…(17-9-2007).



Το ότι επί τριάμισι χρόνια τάκαναν θάλασσα, είναι πανθομολογούμενο, εν πολλοίς κι απ΄ τους ίδιους…
Το ότι η πολιτική τους χειροτέρεψε την –οικονομική – θέση των πολλών κι ωφέλησε τους λίγους και τις πολυεθνικές, αυταπόδεικτο…
Το ότι, η αλαζονεία και η ασχετοσύνη ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά των περισσότερων στελεχών τους, πέραν πάσης αμφισβήτησης…
Το ότι βουτήχθηκαν στα σκάνδαλα, τις μίζες και τις κλεψιές, σίγουρο…

Κι όμως, επέπλευσαν !...

Οι αντιλαϊκοί, οι αντεργατικοί, οι άσχετοι, οι άχρηστοι, οι μιζαδόροι, οι κλέφτες !...
Συνεχίζουν !... ( Έστω, με μικρότερη στήριξη…).

Ο λαός ψήφισε στις 16-9-2007 και πέρα από την πρωτιά της Ν.Δ., το πρώτο χαρακτηριστικό της ψήφου του, είναι η μείωση των ποσοστών της Δεξιάς και η αύξησης των ποσοστών της κεντροαριστεράς.
Το δεύτερο, όμως, χαρακτηριστικό της λαϊκής ψήφου έγκειται στο γεγονός πως εντός της κεντροαριστεράς το ΠΑΣΟΚ, μείωσε το ποσοστό του !...

Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει πως το ΠΑΣΟΚ κρίθηκε και επικρίθηκε, (σχετικά πάντοτε), όχι γιατί δεν έκανε σωστή, (και σκληρή), αντιπολίτευση στην απαράδεκτη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά επειδή οι εναλλακτικές του πολιτικές προτάσεις δεν χαρακτηρίζονται από την ΄΄αριστερή΄΄ στρατηγική…
Οι λαϊκές κοινωνικές δυνάμεις έκριναν ότι η πολιτική αντιπρόταση του ΠΑΣΟΚ κινείται κι αυτή, εν πολλοίς, στα πλαίσια της κεντροδεξιάς, (περισσότερο δεξιάς), στρατηγικής και δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη των τελευταίων, σχεδόν, 20 χρόνων.
Πρόκειται για την πολιτική πεπατημένη, η οποία έχει κρατήσει το χάσμα μεταξύ ευρωπαϊκών και ελληνικών μισθών, μεταξύ υψηλόμισθων και χαμηλόμισθων στρωμάτων εργαζομένων, μεταξύ των αυξήσεων στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και των αυξήσεων στις αποδοχές των ανθρώπων της εργασίας στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Στην άσκηση αυτής της πολιτικής, της πλήρως - ή σχεδόν πλήρως - υποταγμένης στους ανεξέλεγκτους και γι αυτό, σφαγιαστικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς και τις ντιρεκτίβες των κέντρων του άκρατου νεοφιλελευθερισμού, οι δεξιοί πολιτικοί κι τα δεξιά κόμματα τα καταφέρνουν καλά γιατί βρίσκονται στα νερά τους. Δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις παριστάνοντας τον …καλύτερο…

Η πολιτική του κόμματος που ηγείται της κεντροαριστεράς, του ΠΑΣΟΚ, πρέπει ν΄ αλλάξει και στο κέντρο της να θέσει την εξυπηρέτηση και την προώθηση των συμφερόντων του μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας, των λαϊκών στρωμάτων, που είτε υποφέρουν από τη φτώχια, είτε ΄΄ρίχνονται΄΄ και αδικούνται, συνέχεια, στην κατανομή του παραγόμενου εθνικού προϊόντος.

Η ΔΗ.ΣΥ.Ε. είναι, βέβαια, συνδικαλιστική παράταξη, που στόχο έχει να εκφράσει και να προωθήσει τα εργασιακά δικαιώματα και συμφέροντα των συναδέλφων στην ΑΤΕ. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει με την ίδια αποφασιστικότητα και συνέπεια, στηριζόμενη στην ψήφο και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Οι ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές της υφίστανται προκειμένου να υποβοηθούν την συνδικαλιστική της δράση και τους στόχους της.
Παράλληλα, όμως, οι παρεμβάσεις της στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο βαθμό που γίνονται με σκοπό την εξυπηρέτηση των εργατικών συμφερόντων, είναι, όχι μόνο αναγκαίες, αλλά και επιβεβλημένες. Και θα τις κάνει…

http://www.seate.gr/paratakseis/disye/new_page_1.htm

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως η συγκεκριμένη δήλωση την δεδομένη χρονική στιγμή θα δώσει στον κόσμο της Σοσιαλιστικής Αριστεράς μια ελπίδα. Ελπίδα, η οποία κινδύνεψε να χαθεί χθες με τα πρώτα αποτελέσματα λίγο μετά τις 19:00. Η ελπίδα αυτή, στο πρόσωπό σας πλησιάζει περισσότερο στην πραγματοποίηση της αλλαγής του πολιτικού σκηνικού.Μπείτε μπροστά με δυνατό λόγο και δυναμική παρουσία. ΤΟ ΠΑΣΟΚ το χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το σχόλιο σας .
Θεωρώ ότι πάνω απο ολα ηττήθηκε η αξιοπρέπεια του μέλους και ψηφοφόρου του κινήματος και ηττήθηκε γιατι το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να παρουσιάσει στον κόσμο ενα προγραμματικό πλαίσιο και να το κοινωνήσει με τον απλό κόσμο.Δεν μπορεί κ.βενιζέλο να μιλάμε εμεις για το προγραμματικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ απο εδώ και το επίσημο πασοκ να μην πράττει τίποτα προς αυτην την κατευθυνση.
Δεν μπορεί να έχεις μια κυβέρνηση που καταρρεει απο το βάρος των πυρκαγιών και η κοινή γνώμη να ασχολείται με τις επιλόγες του ψηφοδελτιου επικρατείας , δεν φταίει το ψηφοδέλτιο επικρατείας ούτε η κοινή γνώμη αλλά οι επιλόγες.
Το ΠΑΣΟΚ απαιτεί να βρεί , οπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξησε τα ποσσοτά του , ένα σαφή προοδευτικό στίγμα και εναν πολιτικό ηγέτη που να αναλαμβάνει ΣΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΡΙΣΚΑ.
Σας ευχαριστώ πολύ,
Χρήστος Λουτράδης

akb8862 είπε...

Μαζί σου & όλοι ενωμένοι.Καλό κουράγιο & δύναμη.Είσαι άξιος & θα φέρεις σύντομα την ποθητή ανατροπή!

Spikon είπε...

Όλα καλά κύριε Βενιζέλο. Μήπως όμως βιαστήκατε λίγο; Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει. Δείχνει λίγο άσχημο αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, η χώρα ολόκληρη, περιμένει από εσάς την ελπίδα. Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι "είναι κρίμα" κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ να ηττήθηκε με εξευτελιστικό ποσοστό από τη "χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης". Αλλά η ήττα δεν ήρθε χθες, η ήττα ήταν βέβαιη σε *κάθε* δημοσκόπηση εδώ και τριάμιση χρόνια (ναι, οι δημοσκοπήσεις λένε -σχεδόν πάντα- την αλήθεια, εκτός αν φοράει κανείς χρωματιστά γυαλιά).

Προέρχομαι από καρα-ΠΑΣΟΚική οικογένεια, αλλά προσωπικά δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ το 2004 ούτε βέβαια χθες. Έχω γίνει κακός σε οικογένεια και φίλους, προβλέποντας από το 2003 τις επερχόμενες ήττες επί ηττών. Σας αρέσει δεν σας αρέσει να το ακούτε και ακόμα περισσότερο να το πιστεύετε, ο λαός έχει *σιχαθεί* το ΠΑΣΟΚ και τις συμπεριφορές του όλα αυτά τα χρόνια. Η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ αποτελείται από την παραδοσιακή ελληνική αριστερά που με αριστοτεχνία διέλυσε/ενσωμάτωσε ο χαρισματικός Ανδρέας. Αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει μείνει αριστερό στέλεχος πλην μερικών ρομαντικών. Όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Οι "σοσιαλιστικοί" γάμοι εις Παρισίους, οι αρπαχτές στο Χρηματιστήριο, οι βόλτες με ξένα κότερα, η δωρεάν διαμονή σε φιλικά ξενοδοχεία, και γενικά ο συναγελασμός και η διαπλοκή των στελεχών του Κινήματος με την οικονομική ολιγαρχία που κυβερνά στην πράξη τη χώρα έστειλαν το ΠΑΣΟΚ στα εκλογικά τάρταρα (και ελπίζω για το καλό της δημοκρατίας όχι στο "χρονοντούλαπο της Ιστορίας"). Και βέβαια ο λαός γνωρίζει (όπως φρόντισε να τονίσει και ο Γιώργος Παπανδρέου στη χθεσινή δήλωσή του) ότι για την κατάντια (όχι κατάσταση) της χώρας, ευθύνεται και το ΠΑΣΟΚ. Ευθύνεται *κυρίως* το ΠΑΣΟΚ λέω εγώ! Ανίκανος ο Καραμανλής, σύμφωνοι. Αλλά παρέλαβε ένα κράτος διαλυμένο -- όχι οικονομικά (αυτό μαγειρεύεται κατά βούληση κάθε φορά) αλλά πολύ χειρότερα διοικητικά και ηθικά. Το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε τη μονιμότητα σε ασυδοσία και την αγραμματοσύνη σε προσόν διορισμού, το ΠΑΣΟΚ βόλεψε όλους τους αποτυχημένους πολιτευτές του στις ΔΕΚΟ και τις βύθισε, το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τη νέα οικονομική τάξη των σοσια-ληστών της Εκάλης --και όσο πιο σύντομα το παραδεχτείτε δημοσίως χωρίς να μασάτε τα λόγια σας, τόσο πιο σύντομα θα αρχίσετε να κερδίζετε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του λαού. Του λαού που καλώς η κακώς έχει ξεχάσει τι σημαίνει Δεξιά, αλλά δεν μπορεί να ξεχάσει τι θα πει πράσινη μάσα και αλλαζονία.

Και φυσικά η ευθύνη για όλα αυτά τα αίσχη βαρύνει *και* εσάς κ. Βενιζέλο, όχι κατ'ανάγκη προσωπικά (δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάποια έκνομη ή προκλητική κοινωνική συμπεριφορά σας. σε αντίθεση με πολλούς συντρόφους σας), αλλά πολιτικά. Η χθεσινοβραδυνή δήλωσή σας δεν ήταν έκπληξη για κανέναν: Εδώ και χρόνια όλοι οι μη λοβοτομημένοι κάτοικοι αυτής της τριτοκοσμικής χώρας γνώριζαν ότι χτίζατε το ηγετικό προφίλ σας, όλα τα Μέσα σας αποκαλούσαν εν δυνάμει αρχηγό και ουδέποτε το αρνηθήκατε, όλοι έκοβαν το χέρι τους ότι περιμένατε το Γιώργο στη γωνία για να του ρίξετε το γάντι. Αλλά και η καρεκλομαχία είναι ένα άθλημα που ο λαός έχει σιχαθεί, και ενδέχεται να "κάψει" τον οποιονδήποτε νέο αρχηγό ήδη πριν προλάβει να αναλάβει, επειδή δείχνει ένα ΠΑΣΟΚ αδιόρθωτο, που ενδιαφέρεται μόνο για την επάνοδό του στην εξουσία και την ανάληψη των κλειδιών του κρατικού ψιλικατζίδικου.

Θα πρότεινα να αφήσετε όλοι σας τα Βυζαντινά παρασκήνια, και να μιλήσετε στο λαό Ελληνικά και λαϊκά (όπως -τι τραγικό- έχει απομείνει μόνος να μιλάει ο... Καρατζαφέρης, ο αποκαλούμενος λαϊκιστής από το ατσαλάκωτο, αποστειρωμένο γαλάζιο και πράσινο πολιτικό κατεστημένο). Ήρθε η ώρα για την *απόλυτη* αυτοκριτική του Κινήματος, και για *αιματηρές* αποφάσεις και εκκαθαρίσεις. Ο Γιώργος έχασε γιατί δεν τα τόλμησε. Δεν έβγαλε τους διεφθαρμένους από τα ψηφοδέλτια και αρκέστηκε στη μερική ανανέωσή τους αφήνοντας το λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα (αλλά όταν κατεβαίνει ένας νέος ίσως αξιόλογος αλλά άγνωστος, και ένας παλιός και διεφθαρμένος μεν, με μηχανισμούς δε, εκλέγεται δυστυχώς ο δεύτερος).

Εσείς θα τα τολμήσετε; Θα στείλετε τους πράσινους αλαζόνες σπίτι τους με το καλημέρα, ή θα βυθιστείτε και εσείς στο βούρκο των εσοκομματικών συμβιβασμών που λέρωσαν Σημίτη και Παπανδρέου; Εύχομαι να φανείτε αντάξιος του Ανδρέα στις καρατομήσεις αν εκλεγείτε (και εύχομαι να μην ακούσω ότι "δεν είναι θέμα προσώπων", "δημιουργική σύνθεση" και άλλα νερόβραστα).

Καλή επιτυχία όχι μόνο σε εσάς ή οποιονδήποτε συνυποψήφιο, αλλά πρωτίστως στο ΠΑΣΟΚ της νιότης μου. Μακάρι να κερδίσει ο καταλληλότερος και όχι ο πιο διαπλεκόμενος ή ο έχων τους αποτελεσματικότερους κομματικού μηχανισμούς.

ΥΓ Συγνώμη για το ελαφρώς ασύντακτο/αδόμητο των σκέψεων και το πρόχειρο ύφος. Γράφω από την εργασία μου (και εις βάρος αυτής :), γιατί η στιγμή είναι ιστορική.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφές, εδώ και αρκετό καιρό απο τη μεριά σας, ότι προαλείφεστε για αρχηγός ενος "νέου"(;)ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Φαντάζομαι ότι θα βρείτε υποστηριχτές, επιχειρηματίες, εκδότες και άλλους που θα "ποντάρουν" στο "άλογο" σας...
Μπορείτε να με πείσετε για το αντίθετο;
θα είμαστε ΟΛΟΙ εδώ "παρών" με δύναμη και υγεία και θα περιμένουμε να δούμε μιά άλλη Ελλάδα που ευαγγέλεστε όπως και το όνομα που φέρετε...

Λόρδος Μπύρων είπε...

Καλή επιτυχία και ευχές για μια ευπρεπή αναμέτρηση. Ο λαός θέλει - πέρα από την ρητορική σας δεινότητα, μόρφωση και ευστροφία - να καταλάβει αν έχετε φρέσκες και καθαρές απόψεις σε καίρια θέματα: παιδεία, ασφαλιστικό, μετανάστες, γεωργία, περιβάλλον, ελληνο-τουρκικά, κυπριακό, σκοπιανό. Υπάρχει η (άδικη / καλλιεργούμενη) εντύπωση ότι άλλα λέτε το πρωί και άλλα το βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν ενδιαφερομαι για το που βαδιζει ..ακομα και το ΠΑΣΟΚ. Ε. Βενιζελε επιτελους τι περιμενεις για να ηγηθεις; (κατι για το οποιο επρεπε να ειχες πραξει απο το 2004) φερεις και συ ευθυνες που αφησες το ανιψι να αναλαβει το κομμα Σου

VK είπε...

Καλημέρα,

πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό ότι ο τόπος χρειάζεται ΓΝΗΣΙΑ πολιτική.

Εύχομαι τα καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα σας θεωρούσα έναν πολιτικό με όραμα και αξίες και σε κάθε περίπτωση θα στήριζα την υποψηφιότητά σας για την αρχηγία της παράταξής μας.
Αυτό με το οποίο δε συμφωνώ είναι η βιασύνη να θέσετε υποψηφιότητα. Πιστεύω πως είναι μια κίνηση που θα διχάσει τον κόσμο και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Φάνηκε πως δεν είχατε-εσεις και άλλα στελέχη του κόμματος- εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου καιστις δυνάμεις του και γενικά πως υπάχρει μια διάθεση να "φαγωθούν" όλα τα στελέχη μεταξύ τους.. Έδειξε μαι κίνηση υπέρμετρης φιλοδοξίας από την πλευρά σας, ενώ νομίζω πως ξέρω ότι δεν είστε τέτοιος άνθρωπος και πολιτικός.
Προσπαθήστε να δείξετε διάθεση ενότητας και συσπείρωσης.. Είναι αυτό που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ.
Καλό αγώνα!!!

Dimitris είπε...

Μετά τη καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο, η αχτίδα, η ελπίδα. Μακριά από τη μισαλλοδοξία, τον άκρατο φανατισμό, την αλαζονεία. Κύριε Βενιζέλο επομίζεστε πλέον ένα μεγάλο βάρος, της ελπίδες της δημοκρατικής παράταξης για ένα καλύτερο αύριο. Είμαι πεποισμένος πως δεν θα τις προδώσετε. Καλή μέρα ξημερώνει για αυτό το τόπο...

arammos είπε...

Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία.

Και να σας προτρέψω να βοηθήσετε στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας τον γνήσιο κόσμο του. Στεγάζοντας όλους τους αριστερούς. Δεν μιλάμε για ένα ουτοπικό ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για ένα ΠΑΣΟΚ που το όραμά του δεν είναι η στασιμότητα. Όραμά του είναι η πάλη υπέρ του λαού. Το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ θα έπρεπε να δέχεται την δεξιά στους κόλπους του. Πραγματικά αμφιβάλλω εάν πλέον το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκπροσωπήσει κάτι τέτοιο...

Δεν με πείθει και η ελληνική κοινωνία ότι αναζητά κάτι τέτοιο στις μέρες μας. Ο κόσμος δεν αισθάνεται την ανάγκη της διεκδίκησης. Αρκείται σε αυτά που έχει και προσπαθεί να μην τα χάσει και αυτά.

Θέστε πραγματικά ζητήματα αναδιανομής, 7ώρου κλπ. Καλή η ανάπτυξη αλλά να υπάρχει και αναδιανομή.

Οι σοσιαλιστές λοίπουν από το κόμμα;

Εκφράστε το λαό του ΠΑΣΟΚ. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ δεν ζει ούτε στα βουνά αλλά δεν ζει και στην Εκάλη. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ είναι ένας λαός με όραμα που του το στερήσατε.

Θέστε πραγματικά θέματα υπέρ του εργαζόμενου. Μιλήστε για 7ωρο κλπ. Δείτε την πραγματικότητα.

Ο κόσμος φοβάται πλέον. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ για το δικό μας αύριο δεν θα ανησυχούμε και για το δικό σας...

Σταματήστε να φοβάστε το κεφάλαιο. Κάντε τη ρίξη και τολμήστε. Καλύτερα λιγότερη ανάπτυξη και αναδιανομή παρά σκέτη ανάπτυξη.

Οι σκεπτόμενοι αριστεροί είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στο ΚΚΕ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε όραμα το οποίο δεν χωράει σε καμία παλάμη δυστυχώς. Επιταγές λευκές δεν θα έχετε πλέον.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να βοηθήσετε τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο. Θα ήθελα, προκειμένου να έχω μία σαφή εικόνα του τι καλούμε να επιλέξω (ως φίλος-μέλος του Κινήματος) όταν έρθει η ώρα (σύντομα), να γνωρίζω το όραμά σας σχετικά με το τι και πως πρέπει να αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ. Θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός της ταυτότητάς του? και αν ναι προς ποια κατεύθυνση? Οι απαντήσεις θα πρέπει κατά την γνώμη μου να είναι σαφείς, διότι επιτρέψτε μου να πω ότι οι αναφορές σε παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ κτλ, πέραν του ότι μπορούν να παρεξηγηθούν (στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ χρεώνονται και πολιτικές συμπεριφορές τύπου και προφίλ Κουλούρη και παραπέμπουν σε παλαιομοδίτικου τύπου κόμμα) από την άλλη είναι τόσο γενικές που μάλλον στερούνται ουσιαστικού νοήματος. Ο κ. Παπανδρέου παρόλο που έχει μεγάλη ευθύνη για το αποτέλεσμα - κυρίως γιατί δεν επέλεξε τον δρόμο να παρουσιάσει αναλυτικά και να επενδύσει στο ελκυστικό, αρκετά καινοτόμο και σχετικά κεντροαριστερό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και να το αναδείξει απέναντι στην απούσια προγράμματος της ΝΔ- δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την προοδευτική καινοτόμο αλλά και αρκετές φορές ριζοσπαστική σκέψη του για το πως οραματίζεται το μέλλον της χώρας αλλά και το μοντέλο διακυβέρνησης. Θα ήθελα εν κατακλείδι να γνωρίζω την δική σας πρόταση και την συκγεκριμένη στόχευση που θα έχετε ως νέος πρόεδρος του Κινήματος. Ευχαριστώ

Αιολος είπε...

Αν με το καλο εκλεγείτε πρόεδρος κε Βενιζέλε, αλλάξτε επικοινωνιολόγους και βελτιώστε το μάρκετινγκ. Ούτε φέτος έπεισε το ΠΑΣΟΚ κι εμείς θα ευποστούμε μια δεξιά κάθε άλλο παρά "κεντρώα" όπως θέλουν να πιστευουν οι παλιοί και να ανέχονται οι νέοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Παρακαλώ, αν εκλεγείτε γίνετε ηγέτης στο λαό και χρήσιμος στον πολίτη, όχι απλά συμπαθητικός και πρόθυμος. ΑΠό τέτοιους έχουμε πολλούς.

Καλημερα και καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Η άποψή μου είναι πως ο κ. Παπανδρέου έχει πολλά να προσφέρει σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, αλλά ο Ελληνικός λαός θέλει το θέατρό του, δεν μπορεί να αναγνωρίσει το όραμα του κ. Παπανδρέου. Είναι κρίμα αλλά πολλοί δεν ψήφησαν την παράταξή σας γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ρευστή ομιλία όταν χρησιμοποιεί την Ελληνική γλώσσα, ή γιατί είναι πολύ χαμηλών τόνων. Εκεί έφτασε ο κρετινισμός σε αυτή τη χώρα. Το όραμα του μέσου πολίτη για μια ιδανική βουλή θυμίζει Τaiwan. Δεν φτέει ο ΓΑΠ. Πιστεύω πως με εσάς στο τιμόνι θα είναι πιο ικανοποιημένος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει κάποιο καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Η ΝΔ έχει αλλα 4 χρόνια μπροστά της.. δεν είναι λίγα για μια τόσο καταστρεπτική κυβέρνηση. Δεν είναι λίγα για να γίνουν και άλλα μη αναστρέψιμα λάθη από αυτή. Καλή επιτυχία. Εύχομαι τα καλύτερα για την παράταξή σας, και να μην απομακρυνθήτε απο το πρόγραμμα που είχατε σε αυτές τις εκλογές.. εκτός αν γίνει ακόμα πιο προοδευτικό!

Kostas Karkoylias είπε...

Η χθεσινή ήττα δεν ήταν έκπληξη για κανένα.Είναι απαράδεκτο ένα κόμμα να πηγαίνει σε εκλογές με τη σιγουρία της ήττας....
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν άνθρωπο με αρχηγικό πρόφιλ.Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενέπνευσε τον κόσμο με τη χλίαρή αντιπολίτευση του...είναι άνθρωπος που είναι χρήσιμος για τον τοπο αλλά όχι ως αρχηγός κόμματος και κράτους.
Κύριε Βενιζέλο έχετε υποχρέωση σαν ένα απο τα ιστορικά στελέχη του κινήματος να φροντίσετε για την επαναφορά του(κινήματος) στην εξουσια.Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σας πιστεύει και θα σας στηρίξει.

ameli1954 είπε...

Ηταν η πιο κατάλληλη στιγμή για πρωτοβουλίες.
Ελπίζω να μην γίνει απόπειρα να αξιοποιηθεί το όνομα Παπανδρέου.
Καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνατε και αναλάβατε πρωτοβουλία αμέσως.
Εύχομαι να εκλεγείται αρχηγός του κόμματός σας. Ο τόπος δεν χρειάζεται μόνο καλύτερη κυβέρνηση αλλά και καλύτερη αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άμεση αντίδρασή σας στην απειλή του νυν προέδρου του Πα.Σο.Κ. ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Φτάνει! Επιτέλους ας προχωρήσει το κίνημα σε αυτό που ο ίδιος έχει ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα (χωρίς την αντίστοιχη πρακτική βεβαίως), στη συμμετοχή. Ας αρχίσει ο κόσμος της κεντροαριστεράς να προβληματίζεται, να διαλέγεται, να διαφωνεί, να υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια αδράνειας, μετά την παράδοση του κόμματος από τον ένα πρόεδρο στον άλλο και την παθητική στάση των μελών του, ήρθε η ώρα ξανά και πάλι να μπορέσουμε ελεύθερα να εκφράσουμε την άποψη μας σε αυτόν το χώρο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα κατηγορηθούμε ως εχθροί του.
Αν θέλουμε το Πα.Σο.Κ. να ξαναγίνει κίνημα θα πρέπει όχι απλά να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα αλλά να την ενισχύσουμε, χωρίς αυτή να θεωρείται απειλή για την ενότητα και τη δυναμική του. Είναι ευθύνη όχι απέναντι στο παρελθόν του κινήματος αλλά απέναντι στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή θα πληγεί εάν οι κεντροαριστερές δυνάμεις αυτού τόπου εκφράζονται μέσα από ένα προσωποκεντρικό κόμμα, όπου η λειτουργία των οργάνων είναι ανύπαρκτη και η συμμετοχή είναι ταυτόσημη με την αποστολή e-mail στον πρόεδρο.

Ζ.Ν.Π.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άμεση αντίδρασή σας στην απειλή του νυν προέδρου του Πα.Σο.Κ. ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Φτάνει! Επιτέλους ας προχωρήσει το κίνημα σε αυτό που ο ίδιος έχει ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα (χωρίς την αντίστοιχη πρακτική βεβαίως), στη συμμετοχή. Ας αρχίσει ο κόσμος της κεντροαριστεράς να προβληματίζεται, να διαλέγεται, να διαφωνεί, να υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια αδράνειας, μετά την παράδοση του κόμματος από τον ένα πρόεδρο στον άλλο και την παθητική στάση των μελών του, ήρθε η ώρα ξανά και πάλι να μπορέσουμε ελεύθερα να εκφράσουμε την άποψη μας σε αυτόν το χώρο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα κατηγορηθούμε ως εχθροί του.
Αν θέλουμε το Πα.Σο.Κ. να ξαναγίνει κίνημα θα πρέπει όχι απλά να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα αλλά να την ενισχύσουμε, χωρίς αυτή να θεωρείται απειλή για την ενότητα και τη δυναμική του. Είναι ευθύνη όχι απέναντι στο παρελθόν του κινήματος αλλά απέναντι στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή θα πληγεί εάν οι κεντροαριστερές δυνάμεις αυτού τόπου εκφράζονται μέσα από ένα προσωποκεντρικό κόμμα, όπου η λειτουργία των οργάνων είναι ανύπαρκτη και η συμμετοχή είναι ταυτόσημη με την αποστολή e-mail στον πρόεδρο.

Ζ.Ν.Π.

Ανώνυμος είπε...

Το βασικο μαθημα της τετραετιας που ελαβε χωρα ηταν η ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ.

Η νεα τετραετια θα εχει ως βασικο μαθημα τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.Ελπιζω να ειστε καλος σαυτα γιατι οι κυβερνουντες ειναι ασχετοι οπως ηταν και ο ΓΑΠ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άμεση αντίδρασή σας στην απειλή του νυν προέδρου του Πα.Σο.Κ. ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Φτάνει! Επιτέλους ας προχωρήσει το κίνημα σε αυτό που ο ίδιος έχει ως κεντρικό πολιτικό μήνυμα (χωρίς την αντίστοιχη πρακτική βεβαίως), στη συμμετοχή. Ας αρχίσει ο κόσμος της κεντροαριστεράς να προβληματίζεται, να διαλέγεται, να διαφωνεί, να υπάρχει. Τα τελευταία χρόνια αδράνειας, μετά την παράδοση του κόμματος από τον ένα πρόεδρο στον άλλο και την παθητική στάση των μελών του, ήρθε η ώρα ξανά και πάλι να μπορέσουμε ελεύθερα να εκφράσουμε την άποψη μας σε αυτόν το χώρο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα κατηγορηθούμε ως εχθροί του.
Αν θέλουμε το Πα.Σο.Κ. να ξαναγίνει κίνημα θα πρέπει όχι απλά να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα αλλά να την ενισχύσουμε, χωρίς αυτή να θεωρείται απειλή για την ενότητα και τη δυναμική του. Είναι ευθύνη όχι απέναντι στο παρελθόν του κινήματος αλλά απέναντι στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή θα πληγεί εάν οι κεντροαριστερές δυνάμεις αυτού τόπου εκφράζονται μέσα από ένα προσωποκεντρικό κόμμα, όπου η λειτουργία των οργάνων είναι ανύπαρκτη και η συμμετοχή είναι ταυτόσημη με την αποστολή e-mail στον πρόεδρο.

Ζ.Ν.Π.

Ακτιβιστής είπε...

Πιστεύω ότι έπραξες το αναμενόμενο μετά την χθεσινή αποκαρδιωτική ήττα του κινήματος.Ιδιαίτερα έπραξες αυτό που δίνει ελπίδα σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ μετά από την αχαρακτήριστη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου,που φάνηκε να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα.Μετά από 4 χρόνια και δυο συνεχείς ήττες, αντί τουλάχιστον ενός mea culpa έστω, είχε την αξίωση να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κινήματος στο πρόσωπό του. Λυπάμαι γι αυτόν. Του δόθηκε εντολή από ένα εκατομμύριο φίλους και μέλη για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές ήθελε - λευκή επιταγή - και δεν έκανε τίποτα, δεν έδωσε καμιά πνοή στο κίνημα του δημοκρατικού αριστερού χώρου. Έδωσε το δικαίωμα με την αναποφασιστικότητα του να μετατοπισθεί το πολιτικό στίγμα της Δεξιάς ελαφρώς αριστερότερα και να καταλάβει μέρος του κεντρώου χώρου ενώ εμείς χάσαμε και κομμάτι μας προς τα αριστερά αφού ο λόγος και οι θέσεις μας σε κυρίαρχα θέματα πολιτικής (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, ανεργία, νέοι κλπ) δεν διέφεραν από της Ν.Δ.
Μου άρεσε ιδιαίτερα η τόλμη και η αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την πρότασή σου για την λύση του αδιεξόδου.
Είσαι έξυπνος και διορατικός πολιτικός. Πιστεύω ακράδαντα στην επικράτησή σου στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Φρόντισε και επέλεξε σωστά τους συνεργάτες σου.

tdgs είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μάλλον λίγο βιαστική η κίνησή σας. Αλλά νομίζω ότι χρειαζόταν στο ΠΑΣΟΚ. Αν μη τι άλλο δεν προέρχεστε από κάποιο πολιτικό τζάκι της χώρας.

Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, θα χαρώ όμως να το δω να παίρνει μία πιο αριστερή τροπή. Νομίζω το χρειάζεται και η χώρα. Ελπίζω να είστε εσείς που θα φέρετε αυτόν τον αέρα.

Πέρα από αυτά, θέλω να σας συγχαρώ για αυτόν τον ιστοτόπο. Είναι δείγμα προόου ο διάλογος που γίνεται εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Τα αίτια της ήττας όπως καταγράφονται από την σκοπιά ενός...

- Η ΝΔ με την πολιτική της εγκλώβισε το ΠΑΣΟΚ στα στενά πλαίσια της στείρας μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Η ΝΔ συνέχισε και ενίσχυσε την κοινωνική πολιτική Σημίτη. Το οξύμωρο είναι ότι φάνηκε πιο "αριστερή" στον κόσμο.
Στην ουσία με την πολιτική της δεν άφησε περιθώριο αντιδράσεων και κινήσεων στο ΠΑΣΟΚ.

- Η πορεία της χώρας αντικειμενικά εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια με θετικό πρόσημο. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συμφωνήσει με τις θετικές προτάσεις της ΝΔ για να είναι συμμέτοχο στην επιτυχία. Αντιπολίτευση δεν σημαίνει απαραίτητα να είσαι ΑΝΤΙ- σε οτιδήποτε πει η κυβέρνηση. Με άλλα λόγια δεν αρκεί να είναι αμέτοχο στις αποτυχίες.

- Ο Πολιτικός λόγος πρέπει να αλλάξει. Νέα ήθη. Καλά δείγματα σταθερής και μετριοπαθούς πολιτικής έδειξε ο πρωθυπουργός όχι μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και και καθ'όλη την τετραετία.
Χωρίς απειλές, καταδίκες και αφορισμούς.
Σήμερα ο κόσμος φοβάται.
Από τις απειλές, την κινδυνολογία, την καταστροφολογία, προτιμά τη σοβαρότητα (που προσωπικά πιστεύω ότι διαθέτετε, σε αντίθεση με τον προκάτοχό σας), τη σταθερή αταλάντευτη θέση που δε διστάζει να ζητήσει συγνώμη για όσα δεν επέτυχε, αλλά και για όσα απέτυχε.
Αυτή η υπεύθυνη στάση γεννά την πεποίθηση ότι το αύριο θα είναι καλύτερο.
Με άλλα λόγια ο μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (βλ. Ε. Βενιζέλος) θα πρέπει όχι να είναι αντίθετος με τον Καραμανλή, αλλά καλύτερος.
Και αυτό είναι το στοίχημα.

- Ο κόσμος δεν φοβάται πλεόν τη δεξιά. Το παραμύθι του κακού λύκου είναι για τα μικρά παιδιά. Το ΠΑΣΟΚ ενηλιώθηκε και έχει τις καλές και τις κακές του στιγμές.
Έχει εμπειρίες διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης ικανές να ορίσουν σαφές ιδεολογικο-κοινωνικό στίγμα.
Θα πρέπει επιτέλους να προβάλει τα θετικά του και γιατί θα πρέπει κάποιος να το ψηφίσει και όχι να βασίζεται στα φοβικά αντιδεξιά ένστικτα των ψηφοφόρων του.

- Πρέπει να γίνει ουσιαστική απομάκρυνση παλιών φθαρμένων στελεχών. Λίγα πράγμτα γίναν σ'αυτόν τον τομέα από το 2004 και μετά, στο ΠΑΣΟΚ.
Αναπόφευκτα μετά τις τελευταίες εκλογές πολλά προβεβλημένα στελέχη του παρελθόντος θα γίνουν μισητά στη λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ. Δεν πιστεύω ότι η επιστροφή ή η παραμονή Κουλούρη, Παπαντωνίου, Νεονάκη, Πάχτα, Λαλιώτη έχει να προσφέρει κάτι στο ΠΑΣΟΚ. Ούτε το εκσυγχρονιστικό μπλοκ.
Ούτε επαγγελματίες υπουργοί όπως Σκανδαλίδης, Πάγκαλος, Παπανδρέου Βάσω και Γιώργος, Παπαϊωάννου, Ρέπας, Γείτονας, Τζουμάκας, Τσοχατζόπουλος, Γεννηματά, Κακλαμάνης και άλλοι πολλοί έχουν να προσφέρουν κάτι νέο.
Εδώ ο κόσμος βαρέθηκε Γιαννάκου, Βουλγαράκη, Πολύδωρα σε 3,5 χρόνια
θα επανεκλέξει τους γηρασμένους.

- Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να δυσαρεστήσει τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς του αν θέλει να προσελκύσει καινούριους και να γίνει πλειοψηφικό. Φυσικά ο σταυρός δείχνει προτιμήσεις, αλλά το κριτήριο του λαού δεν είναι αλάνθαστο. Απεναντίας θα πρέπει τα παλιά στελέχη να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νεώτερα.
Γιατί οι θέσεις βουλευτών μετά την ισχνή μειοψηφία την οποία "κατέκτησε" το ΠΑΣΟΚ είναι εκ των πραγμάτων ασφυκτικά στενόχωρες και περιορισμένες. Κάποιοι πρέπει να πάνε σπίτι τους για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ελκυστικότερο σε νέους που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την πολιτική και οι οποιοι σκοντάφτουν στο καθεστωτικό τείχος του κόμματος.
Και εάν δεν θέλουν οι ίδιοι να αποχωρήσουν οικιοθελώς, θα πρέπει να τους στείλουν κάποιοι άλλοι.

- Η Μελλοντική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι συναινετική και έτοιμη για συνεργασίες με όλα τα κόμματα ακόμη και με τη ΝΔ.
Η αλλαζονία της τελευταίας διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και η οποία εκπορεύονταν ως επί το πλείστον από τον πρώην αρχηγό της θα πρέπει να παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Δεν σημαίνει απαραίτητο ότι οτιδήποτε δεξιό είναι και κακό.
Τα τείχη και οι διαχωριστικές γραμμές έχουν πέσει προ πολλού.

- Το ΠΑΣΟΚ που διαχρονικά το διέκρινε η υψηλή αντίληψη και η ικανότητα διαχείρισης και κατανόησης των κοινωνικών θεμάτων που απασχολούν τον απλό λαό, συλλαμβάνεται να σύρεται από επικοινωνιολόγους και μέσα ενημέρωσης. Έχει πέσει θύμα της ίδιας της σχολής πολιτικής που δημιούργησε. Η οποία εν πολλοίς βασίστηκε στο ρεβανσισμό, στην στείρα αντίδραση, στα αντιδεξιά σύνδρομα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κεντρώο κόμμα το οποίο όπως και η ΝΔ πλέον, ακροβατεί με ευκολία προς τα δύο άκρα, και κατά πως το βολεύει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό.

Η Ελλάς μπορεί να είναι μικρή χώρα, αλλά όχι και τόσο μικρή ώστε να γίνεται παιχνίδι στα χέρια συμφερόντων, συντεχνιών και "επαγγελματιών" πολιτικών.

[Εύχομαι να συμβούν όλα αυτά στο ΠΑΣΟΚ, για να μην αισθάνομαι ότι κλέβω καραμέλες από παιδάκι, εάν μελλοντικά σκεφτώ να ψηφίσω ΝΔ.]

spallantzas είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Γνωρίζουμε ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει πάντοτε το ένστικτο της επιβίωσης. Το είδαμε στην εκλογή Σημίτη, το ξαναείδαμε στην εκλογή Παπανδρέου.Αυτό πάτε να εκμεταλλευτείτε και εσείς , τυχοδιωκτικά κατά τη γνώμη μου. Και είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα στοιχηθεί πίσω σας η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Λυπάμαι πολύ , αλλά δεν θα το ξαναδούμε το ίδιο σενάριο, διότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε. Και δεν πέθανε σήμερα, έχει πεθάνει προ πολλού.Αν τώρα έχετε υπόψη μας να ηγηθείτε ενός ζόμπι που θα τρέφεται με το αίμα των δημοκρατικών πολιτών και θα του βάζουν "πάγο" τα συγκροτήματα που σας υποστηρίζουν , να το χαίρεστε!
Οι ενεργοί πολίτες δεν έχουμε καμιά θέση σε αυτό που εσείς θεωρείτε "κόμμα".

etherovamon είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλε,

Ήταν πλήρως αναμενόμενο και πολιτικά σωστό να προβείτε ουσιαστικά σε αμφισβήτηση του κου Παπανδρέου. Η μετακίνησή σας στο Ζάππειο πρόσθεσε και σχετικό συμβολισμό. Το γιατί έχασε το ΠΑΣΟΚ θα το αναζητήσουν τα εσωκομματικά σας όργανα. Συμφωνώ ότι αυτές τις εκλογές έπρεπε να τις κερδίσετε, και είναι σαφές ότι θεωρείτε τον κο Παπανδρέου κατεξοχήν υπεύθυνο.

Καθώς θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ πράγματι θα επιλέξει εσάς ως το νέο του αρχηγό, εύχομαι επιτυχία στο έργο σας για το καλό του τόπου.

Εγώ άλλωστε δεν ψηφίζω. Απλά μαραζώνω ζώντας σε μία χώρα που δεν προσπαθεί ούτε στο ελάχιστο να προοδεύσει και να κάνει σημαντικές τομές μπροστά. Βλέπουμε να χάνουμε το ένα 'τραίνο' μετά το άλλο, είτε για χάρην λαικίστικων πολιτικών, είτε για χάρην κομματικών συμφερόντων, είτε λόγω ατομικής ανεπάρκειας των πρωταγωνιστών της πολιτικής σκηνής.

Θεωρώ ότι θα είστε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι είστε πολύ έξυπνος και ότι μπορείτε, εάν το θελήσετε, να οδηγήσετε το ΠΑΣΟΚ σε καινούργιες νίκες. Στο παρελθόν δεν με έχετε πείσει ως άξιος και συνεπής υπουργός Πολιτισμού. Ο καλός χειρισμός της γλώσσας και η βαθειά γνώση του Συντάγματος δεν σας κάνει απαραίτητα και καλό πολιτικό. Απλά σας κάνει πειστικό πολιτικό. Τα έργα είναι αυτά που θα πείσουν. Και καταρχήν ο τρόπος με τον οποίο θα αντιπολιτευτείτε στην κυβέρνηση. Αυτό θα σας κρίνει περισσότερο από τον τρόπο πιθανής διακυβέρνησης.

Παρότι ιδεολογικά δεν μπορώ να ασπασθώ πολλές από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλα με ρεαλισμό για το σημερινό πολιτικό σύστημα της χώρας, και αναγνωρίζοντας το ότι θα παίξετε σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον, εύχομαι, για το καλό της Ελλάδας, να πράξετε με ευθύνη, συνέπεια και ρεαλισμό.

Μετά τιμής
Αιθεροβάμων

Ανώνυμος είπε...

Κυριε ΒΕΝΙΖΕΛΟ σας συγχαιρω & σας ευχομε στην προεδρια του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ την πληρη καταξιωση & επιτυχια

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ!
ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ!
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alogaki είπε...

Συμφωνώ με την ουσία της δήλωσης.
Διαφωνώ όμως με την επιλογή του χρόνου και κυρίως του χώρου.


Η εσπευσμένη δήλωση, μέσα στη μαύρη νύχτα στο χώρο του "Ζαππείου", σημειολογικά δεν έκανε καλή εντύπωση.

Δεν χρειαζόταν τόση βιασύνη!

iQfish είπε...

Ωραίαααααααα ...
4 ακόμη χρόνια με άτομα που φιλάνε εικόνες, που υψώνουνε την γαλανόλευκη ψηλά την ίδια ώρα που την πετάνε στο έδαφος και γονατίζουνε για να την φιλήσουνε και αυτή , και μετά φωνάζουνε για κάποιους που της βάζουνε φωτιά!.. same sh*t ,different smell .....

4 ακόμη χρόνια "φανατικού πατριωτισμού" , κουμπάρων ,ασύμμετρων απειλών , τηλεφωνικών υποκλοπών , καταπατήσεων ατομικών δικαιωμάτων, ξεπουλήματος δημοσίων ταμείων κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ ...

4 χρόνια με την άκρα δεξιά μέσα στην βουλή ,με "ενοχλητικούς μετανάστες" , με τα όπλα και τον σταυρό στο χέρι , και με σκοπό να πάρουμε την "ελληνική" Κων/πόλη πίσω και να πάμε ΑΚΟΜΗ παραπέρα , ακολουθόντας τις προφητίες "άγιων Πατέρων" του Αγιου Ορους,του Κιλιμαντζαρου και του ΕβερBEST ...

4 χρόνια ακόμη , με μηδενική ΕΚΛΟΓΙΜΗ αντιπολίτευση , που ακόμη πληρώνει τα "σπασμένα" , της δικής της υπεροψίας , και που για καιρό θα γλύφει τις πληγές που άνοιξανε τα μεγαλοΛΑΜΟΓΙΑ που χρόνια κοροιδεύανε τον έλληνα πολίτη.

4 χρόνια ακόμη, με την ψαλίδα των τάξεων να ανοίγει και να ξεφεύγει πλέον απο τον έλεγχο κυβερνήσεων και να πηγαίνει σε αυτον των παραγόντων.

4 ακόμη χρόνια , με την ζωή μας να γίνεται απο δύσκολη δυσκολότερη , απο φτωχή φτωχότερη, γεμάτη ανασφάλεια ...

30% αποχή που κανείς σας δεν σχολίασε ,κανένας δεν ανησυχεί που ένα μεγάλο ποσοστό αδιαφορεί απο τη πολιτική ΣΑΣ σκηνή. Ένα ποσοστό που δεν δηλώνει αδιαφορία για όσους το εκλαμβάνουν έτσι , αλλά την σιωπηρή διαμαρτυρία για όλα αυτά που μας κάνετε...

Να τη χαίρεστε τη χώρα που φτιάξατε, για όλους εμάς που εχτές ψηφίσαμε η όχι .

Και εσεις οι του "Σοσιαλισμού" να χαίρεστε 2 φορές που καταφέρατε να δώσετε τη χώρα αυτή , στα χέρια των ΤΟΥΣ ...
ΠΑΜΕ "ΜΠΡΟΣΤΑ"...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !

heinz είπε...

Το ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα δεν φαίνεται να έχει λόγο ύπαρξης (raison d’être).

Θα μπορούσαν να γραφούν τόμοι για το πως και γιατί έφτασε έως εδώ, αλλά η ουσία είναι αυτή.
Τα κόμματα - σαν κάθε μορφή κοινωνικού συστήματος - αποτελούν λύσεις. Συγκροτούνται πάνω σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της κοινωνίας "εδώ και τώρα", προκειμένου να υλοποιήσουν το "εκεί και τότε" (το προσδοκώμενο μέλλον), όπως εκφράζεται κάθε φορά από την κοινωνία.

Δυο ενδεχόμενα υπάρχουν: ή η κοινωνία δεν προσδοκά τίποτε ή το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μακράν των κοινωνικών προσδοκιών. Για να μην τα πολυλογούμε, το ποσοστό που έλαβε (38% δεν είναι λίγο) σημαίνει ότι η κοινωνία έχει προσδοκίες. Αλλά η μείωση του από το προηγούμενο ποσοστό, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ ολοένα απομακρύνεται από τις προσδοκίες αυτές.

Η υποψηφιότητά σας είναι λύση; Και σε ποιο πρόβλημα;
Στο πρόβλημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να είναι. Αλλά, αν είναι λύση στο πρόβλημα της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, αυτό μένει να αποδειχθεί.
Σας εύχομαι τα καλύτερα πάντως. Κι αν αποδείξετε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει τη σχέση του με την κοινωνία, εδώ είμαστε.

Eleni V. Antoniadou είπε...

Αρχικά συγχαρητήρια κ.Βενιζέλο για την επανεκλογή σας στην Α΄Θεσσαλονίκης.Το αποτέλεσμα της κάλπης και οι εσωκομματικές εξελίξεις προδίδουν τη μεγάλη ανάγκη για πραγματική ανατροπή και ουσιαστικές αλλαγές,εύχομαι να πρωτοστατήσετε δημιουργώντας νέες προοπτικές και χαράσσοντας ελπιδοφόρες πολιτικές για τον τόπο μας.Με λύπη μου διάβασα κάποια σχόλια πάνω στην ειλικρινή χθεσινή σας δήλωση που πιστεύω φανερώνουν μια επιφανειακή υποκρισία(βλ.Ανώνυμος:'Το ήθος που επαγγέλεστε με τόση ένταση απέχει πολύ από αυτό που χθες βράδυ παρουσιάσατε.')και μάλλον αυτοί είναι που είναι αιχμάλωτοι του σκοπιμοθηρικού κομφορμισμού τους.Ο Μολιέρος πλούτισε το παγκόσμιο λεξικό με μια νέα λέξη:ταρτουφισμός.Η λέξη είναι ταυτόσημη του ψευτοηθικού του ψευδοευλαβούς,γενικότερα του κάλπικου ανθρώπου,δηλαδή παρατηρείται το παράδοξο ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή κάποιοι εθελοτυφλούν και αντί να στηρίξουν πρωτοποριακές και γόνιμες πολιτικές, είναι επιρρεπείς σε παλαιά κατεστημένα.
Είναι αναγκαίο όλοι μας να απομακρύνουμε τα μικρόβια του εγωισμού,της μισαλοδοξίας και του φανατισμού, με τα οποία μπολιάζεται η τρέχουσα πολιτική πρακτική.
Κ.Βενιζέλο χρόνια τώρα πρωτοστατείτε με μια γόνιμη πολιτική που δεν χωρίζει αλλά, μέσα από τις αντιθέσεις της ενώνει.Δημιουργήστε τις προυποθέσεις για να επιτευχθεί η συσπείρωση των ανθρώπων από οποιεσδήποτε κατευθύνσεις και αν προέρχονται , να γίνει μια προσπάθεια να συναντηθούν και να συμπορευθούν, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους να δοθεί μια πνοή αλλαγής που βασίζεται στις σοσιαλιστικές πολιτικές για να καλυφθούν ανάγκες της χώρας.Η αποβολή του στενού εγωιστικού πνέυματος θα συντελέσει στη δημιουργία πυρήνων αντίστασης,στην ανάσχεση του καλλιεργούμενου μίσους ανάμεσα στους πολίτες, στην συνεχώς εξαπλούμενη απάθεια για τα κοινά της χώρας, όπως προέκυψε και από την εκλογική επιταγή.
Πιστεύω στη δυναμική σας και στην αποφασιστικότητα σας να δώσετε νέα ώθηση στο ΠΑΣΟΚ και εν γένει στην πολιτική ζωή της χώρας,σαφώς ο δρόμος είναι ανηφορικός και γεμάτος δυσκολίες,όμως νικώντας χωρίς κίνδυμο,θριαμβέυεις χωρίς δόξα.
Εύχομαι να υπηρετήσετε την επιθυμία όλων μας να πρωτοστατήσετε στον πολιτικό στίβο ώστε η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη , η ελευθερία και η ανθρωπιά να μην είναι ζητούμενα αλλά δεδομένα για όλους μας.
Με εκτίμηση,
Ε.Αντωνιάδου
Γ.Γραμματέας ΠΑΣΠ
ΑΕΙ Στερεας Ελλάδας

ΓεροΠλάτανος είπε...

"Κύριε Βενιζέλο, το οτι είστε έξυπνος δε σημαίνει οτι έχετε πάντα δίκιο" σας το είχε πει πριν πολλα χρονια σε τηλεοπτικη συζήτηση καποιος ευφυής δημοσιογράφος. Μετα τη μεταμεσονύκτια δήλωσή σας δε μπορούσα παρα να το θυμηθώ.

harrygrath είπε...

Ειναι αγραφος κανονας στη πολιτικη να αποχωρει ενας αρχηγος κομματος που εκανε 2 ηττες. Θα προσθετα & οποιος εκανε 2 πρωθυπουργιες,για υστεροφημια. Να φευγει νικητης.

Στη περιπτωση Πασοκ,η πρωτη αναμετρηση Γιωργου,το 2004,δεν...μετραει. Ηταν κινηση αυτοκτονιας. Η χθεσινη ηταν η 1η πραγματικη ητττα.

Πιστευω οτι πρεπει να επανεκλεγει ο Γιωργος,με εσας σαν διεκδικητη,εκτός αν γενναιοψυχα αποχωρησει ο ιδιος & αφησει το πεδιο ελευθερο.Αξιζει μια 2η ευκαιρια,ή μια μεγαλοψυχη εξοδο.

Αν παγιωθει το φαινομενο της αποσυσπειρωσης,τοτε ας παμε σε " Δημοκρατικο Μετωπο " τυπου " Ελιας " Ιταλιας. Με απλη αναλογικη,χωρις οριο 3%,ωστε να εκφραστουν ολοι

ανεστης είπε...

Οραμα λείπει!
Παραγωγή θετικού οράματος. Παραγωγή πολιτικής (επιτέλους) που να αναιρεί την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες. Θετικός και ξεκάθαρος λόγος, διαφάνεια και όχι παγιωμένοι και στεγανοί κομματικοί μηχανισμοί. Νέα πρόσωπα, άφθαρτα αλλά όχι ξύλινα. Όχι παρωχημένη Λαλιωτική συνθηματολογία τύπου "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά".
Πολύ φοβάμαι οτι ο ΓΑΠ έκανε τραγικά κακό πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό, δεν τήρησε καμμία απο αυτές τις συνθήκες.
Σ' αυτά είστε σίγουρα πολύ καλύτερος, οι μαρτυρίες απο τα υπουργεία που περάσατε είναι θετικότατες. Αυτά αρκούν για θεαματικότερα αποτελέσματα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν είναι θέμα προσώπων ή θέμα πολιτικών η χθεσινή ήττα. Θέλω κάποια στιγμή μια ουσιαστική ανάλυση του αποτελέσματος, μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους.
Στην συνέχεια θα μπορέσουμε πιο εύκολα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας....Αναμένουμε

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,νομίζω ότι και σε αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ έχασε από τον εαυτό του.Αλλά σίγουρα έχασε και από τον αρχηγό του. Κι αυτό γιατί το προφίλ που περάσανε οι "αντίπαλοι" και τελικά έπιασε, ήταν της ήπιας πολιτικής και το ωραίο κουκούλωμα των πραγμάτων, πίσω από φράσεις ενότητας. Σας παρακολουθώ όσα χρόνια ασχολούμαι με τα πολιτικά δρώμενα της χώρας και μπορώ να πω ότι έχετε το λόγο που απαιτείται για αρχηγία, όπως και τις γνώσεις. Γιατί για μένα προσωπικά, ο αρχηγός του κινήματος πρέπει να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με θάρρος οποιαδήποτε κατάσταση, κρίση, παγίδα και να παραδεχθεί τα λάθη του. Ο κόσμος δεν είναι ούτε διανοητικά καθυστερημένος(οχι εντελώς τουλάχιστον) να μην μπορεί να καταλάβει το σωστό ή το λάθος και να μην μπορεί να διακρίνει πότε κάποιος αποφεύγει να δεσμευτεί για κάτι ουσιαστικό. Ο παραπλανητικός Καραμανλής χωρίς τίποτα από αυτά κατάφερε να ξαναβγεί γιατί απλά είναι κάτι διαφορετικό και τα παρουσιάζει όλα καλά (εμείς γκρινιάζαμε συνέχεια για όλα).
Έχετε την πυγμή και το σθένος να δώσετε στο ΠΑΣΟΚ την ώθηση που χρειάζεται. Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα εκεί που πρέπει, αλλά θεωρώ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι το καλύτερο χαρτί της εξ. πολιτικής και αυτό δεν θα θελα να το παραβλέψετε. Ευχαριστώ, Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας, την προσδοκούσα, θεωρώ ότι έγινε με υγιή, κομψό και υπεύθυνο τρόπο και πιστεύω ακράδαντα στην ικανότητα σας να συντονίσετε όλο το δυναμικό του ΠΑΣΟΚ. Τοποθετημένος στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς άρχισε να με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ από την εκλογή Σημίτη και μετά για τον οποίο και έχω την ίδια θετική άποψη με εσάς.
Σε αντίθεση με πολλούς που νομίζουν ότι τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ είναι θέμα πολιτικών – ιδεών – αντιπολιτευτικής τακτικής – εναλλακτικής πρότασης – στυλ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο είμαι από αυτούς που νομίζουν ότι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – ΗΓΕΣΙΑΣ. Η αίσθησή μου είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είχε και έχει σημαντικά ποιοτικότερο δυναμικό τουλάχιστον σε ανώτερα στελέχη έναντι της ΝΔ αλλά η ηγεσία του υστερεί. Δυστυχώς ,πάντα κατά την γνώμη μου, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο έργο του κάνοντας σειρά λαθών, παραλείψεων, παλινδρομήσεων και έτσι μια ορχήστρα, μπορεί να αποτελείται από πολύ καλούς μουσικούς αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό αφού ο μαέστρος κάνει λάθη, δεν την συντονίζει, εκπλήσσει χωρίς λόγο και αποτέλεσμα τους πάντες, δεν τους βελτιώνει.
Έτσι απλώς αναμένω αν όχι να διευκολύνει, τουλάχιστον να ακολουθήσει κατά γράμμα τις καταστατικές διαδικασίες που θα επιτρέψουν στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και μακάρι και σε όσους πολίτες φίλους του κόμματος το επιθυμούν να εκφραστούν.
Εύχομαι να:
-έχετε την υποστήριξη του κου Σημίτη προσωπικά και όλων ή των περισσότερων στελεχών που αναδείχτηκαν με τις κυβερνήσεις του, πολλούς από τους οποίους θαύμαζα και εξακολουθώ να θαυμάζω για την ικανότητα και μαχητικότητά τους.

-είστε εσείς ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

-να διατηρείτε τον αυτοέλεγχό σας και να μην δημιουργήσετε ποτέ ούτε υποψία αλαζονείας ούτε σαν υποψήφιος, ούτε σαν αρχηγός, ούτε σαν μελλοντικός πρωθυπουργός.

-να μην επιτρέψετε να συμβεί το ίδιο και στους συνεργάτες σας.

-να υπάρχει άφθονη ενημέρωση για το πώς αυτό το «κοινωνικό» και ανένταχτο ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει στην διαδικασία εκλογής και να εκφραστεί.

-να επιλέξετε τους ικανότερους συνεργάτες και όχι αυτούς από κάποια κομματική επετηρίδα ή παρέα

-τέλος να αναδεικνύετε την δεδηλωμένη πρόθεσή σας για ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ, παραγωγή ΕΞΥΠΝΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΝ και ΕΥΣΤΟΧΩΝ πολιτικών.

Καλή δύναμη, καλό και καθαρό μυαλό, καλές καθαρές και φανερές προθέσεις και τέλος ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Περί χρονικής στιγμής, στίγματος και σημειολογίας.
Χθες βράδυ, με όρους θεάματος, παρουσιάσατε ένα σύνολο εικόνων ως απαραίτητη κριτική των αντικειμένων που παράγονται τώρα. Μια κριτική που, μεταξύ σοβαρού και αστείου -ως χαρακτηριστικό προσώπου- οφείλεται στη φαρδιά επιφάνεια του μετώπου σας, θεωρώ πως δεν είναι συμπτωματικά ή επιδερμικά θεαματική αλλά είναι μια συμπυκνωμένη κοινωνική πρακτική που φτάνει στην αλήθεια της κομματοκρατικής αυταπάτης, με τους δικούς της όρους.
Σαν γενική έκθεση της ορθολογικότητας του συστήματος-πλέγματος δημιουργήσατε μια δομημένα προωθημένη προβολή ανασυγκρότησης της δικής σας, κατά πρώτο λόγο, πολιτικής ύπαρξης με ξεκάθαρο χαρακτήρα διαχωρισμού που θέλατε να γίνει ορατή. Και έγινε.
Εκθέσατε μια προσιτή και σύντομη, πλην ογκώδη, αντιπαράθεση στη ρίζα της αυτόνομης κίνησης του εγκωμιαστικού μονολόγου των αυτοεκλεγμένων φορέων βαρέων ονομάτων, του μη ζωντανού.
Αναμένεται να συνδέσετε τον εφιάλτη τους με μια γήινη βάση.
Για λόγους στατιστικής πληρότητας και ρεαλισμού πιθανοτήτων ακόμα κι εσείς θα πρέπει να είστε -φυσικά όχι σε επίπεδο προβολής και δημοσίου λόγου- επιφυλακτικός στο κατά πόσο η νεοελληνική ιερή θεώρηση και μυθική τάξη πραγμάτων μπορεί να αποδομηθεί ή θα δικαιολογήσει μια διάταξη που απλά θα εξωραϊσει αυτό που η κοινωνία δεν μπορεί να κάνει.

"Μέσα στο θέαμα, ένα κομμάτι του κόσμου αναπαρίσταται μπροστά στο κόσμο, και είναι ανώτερό του."

Περιμένω τις απαντήσεις σας στο σχολιασμό των χρηστών της ιστοσελίδας.
Τώρα σας αφήνω, γιατί με περιμένει εξεταστική περίοδος.

Γιάννης, φοιτητής

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι καταλογίζουν "βιασύνη" στον κ. Βενιζέλο και όχι στον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έσπευσε να δηλώσει πως, λόγω της τέταρτης εκλογικής ήττας, αντιλαμβάνεται τη δυσχερή θέση του και κινεί τις απαραίτητες διαδικασίες. Επειδή το προηγούμενο "δημοψήφισμα" ήταν εντελώς αντιδημοκρατικό (με έναν υποψήφιο!), ο κ. Βενιζέλος δήλωσε "παρών", ως όφειλε να πράξει, από την πρώτη στιγμή.

Αυτό είναι ένα ζήτημα και απαιτεί τιμιότητα. Την είχε ο κ. Παπανδρέου, την έχει και ο κ. Βενιζέλος. Κανείς δεν κρύφτηκε πίσως από το δάχτυλό του.

Ξεχωριστό ζήτημα είναι η καταλληλότητα του κ. Βενιζέλου και γι' αυτό θα αποφανθούν άλλοι.

(Για να ελαφρύνουμε λίγο το κλίμα, οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας έχουν σκοπό να ψηφίζουν ως... φίλοι του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Παπανδρέου - αφού επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά πως η παρουσία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τους φέρνει γούρι, ανεξάρτητα από τις συνθήκες)

Η βασική παρατήρηση που έχω να κάνω προς τον κ. Βενιζέλο, είναι η εξής: δεν ξεχνάμε την περίοδο των Ολυμπιακών έργων. Επομένως, ως διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και φιλόδοξος πρωθυπουργός, θα πρέπει να δώσετε κάποιες εξηγήσεις, αν θεωρείτε πως τις οφείλετε ή, αν οφείλουν να το πράξουν κάποιοι άλλοι, να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στα οικονομικά. Φιλομαθής είστε, προλαβαίνετε για ένα part-time Μaster.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Γεια σας. Είμαι ένας ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και περίμενα ώρες στην τηλεόραση μέχρι που είδα την δήλωση σας στο Ζάππειο. Αμέσως μετά με ένα χαμόγελο μπόρεσα να πάω ήσυχα να κοιμηθώ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω τόσο γρήγορα το αποτέλεσμα των πράξεων μου. Η ψήφος διαμαρτυρίας μου μεταφράστηκε τάχιστα σε διαδικασίες επαναπροσδιορισμού της κεντροαριστεράς.

-ΕΛΠΙΖΩ ΔΗΛΑΔΗ-

Κ. Βενιζέλο, ο δημοκρατικός λαός αν και εγκλωβισμένος σε προσωπικά συμφέροντα που η κομματοκρατία του έχει δημιουργήσει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του, έβλεπε μπροστά του ένα αδιέξοδο αλλά και ένα δίλημμα. Αν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ και το έβγαζε θα διαιώνιζε την υπάρχουσα σάπια κατάσταση που τόσο έχει ταλαιπωρήσει τον τόπο και τον έφτασε σε αυτές τις καταστροφές που όλοι βιώσαμε. Την λογική της κομματικής πελατείας του ρουσφετιού και των κουμπάρων. Από την άλλη ξέρει ότι η Δεξιά δεν πρόκειται να κάνει τίποτα καλό στον τόπο γιατί η λογική της κομματικής της προτίμησης είναι η μοιρολατρία απέναντι στο μέλλον… Και κινδύνευε να την υποστεί για μία ακόμη τετραετία! Έχοντας αυτά κατά νου αποφάσισε.

Και αποφάσισε για πρώτη φορά να διαμαρτυρηθεί, να δώσει ένα μήνυμα, να πάρει το μέλλον στα χέρια του, να ελπίσει ξανά μετά από πολλά χρόνια!
Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να διώξει τα σάπια κομμάτια από πάνω του και με μία επιστροφή στις ρίζες του (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) να επαναπροσδιορίσουν μαζί το μέλλον της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει τίποτα χωρίς τον λαό του. Τον λαό δεν τον νοιάζει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, τον νοιάζει το μέλλον το ΔΙΚΟ του.

Dimitris Dacey...϶ϵ είπε...

Βαγγέλη,

Συμφωνώ με την άμεση τοποθέτηση σου. Οι αλλαγές επέρχονται μόνο μετά από ρήξη. Και εχθές έπεσαν οι μάσκες.Μπράβο! Επιτέλους κάποιος τόλμησε . . .
Θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο σημειο όμως. Σε περίπτωση που αναλάβεις την αρχηγία του κόμματος έχεις σκεφτεί την περίπτωση αλλάγής του ονόματος (λογοτύπου) πέρα των άλλων αναγκαιων αλλαγών βέβαια που πρέπει να γίνουν. Το λεγόμενο rebranding που λέμε εμείς στο συνάφη μου. Ακουσα πολλους να μιλάνε για φθαρμένο προιόν. Δεν φτάνει να αλλάξεις τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά μόνο, πρέπει να κοιτάξεις και το περιτύλιγμα. Με σαφή προσανατολισμό στην Αληθινη Σοσιαλιστικη Αριστερά και ανανεωμένο look (που να μην παραπέμπει στο κακό ΠΑΣΟΚ) πιστευω οτι θα τα καταφέρεις. Πρόσεξε μόνο μην κάνεις μόνο ένα από τα δύο. It takes 2 to tango.

Με εκτίμηση

Dorian Celt

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι μερικά χρόνια πριν, λίγες μέρες πριν παραιτηθεί ο κύριος Σιμίτης, που είχε βγει στον τύπο μια «μελέτη» γύρω από την δημοτικότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εκτός του κ. Σιμίτη. Στην μελέτη αυτή, που προφανώς δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου (που το 99% των πολιτών τον αποκαλούσε «Γιωργάκη») ήταν πρώτος με ποσοστό περίπου 90%, με δεύτερο τον Ευάγγελο Βενιζέλο με ποσοστό γύρω στο 15% (!!) και τους υπόλοιπους να ακολουθούν με ποσοστά που έφταναν και το 3% !!!! Κανένας δεν βρέθηκε να σχολιάσει αρνητικά την μελέτη αυτή, ή να την αμφισβητήσει. Φυσικό επακόλουθο ήταν η ψηφοφορία που ανέδειξε τον μοναδικό υποψήφιο Γ. Παπανδρέου σε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα πανηγύριζε σαν να είχε κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές. Το παράλογο σε όλο του το μεγαλείο.

Ακολούθησαν δύο ήττες σε βουλευτικές εκλογές και ο Γ. Παπανδρέου εξακολουθεί να διαχωρίζει την προσωπική του ευθύνη από εκείνη του κόμματος (όμως συμμετείχε ενεργά στην κυβέρνηση Σιμίτη) και την ίδια στιγμή ταυτίζει απόλυτα το πρόσωπό του με το πρόσωπο του κόμματος. Σημειωτέον ότι δεν είδα πουθενά αφίσες του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά με το πρόσωπο του Γ. Παπανδρέου, προφανώς για να ταυτιστεί η αναμενόμενη εκλογική ήττα με το ΠΑΣΟΚ και όχι με το πρόσωπο του αρχηγού του. Μετά τη χθεσινή ήττα του, ο Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως κάθε πολιτικός με αξιοπρέπεια.

Χθες βράδυ ήσασταν σαρωτικός. Άκουσα επιτέλους έναν πολιτικό με συναίσθημα και με υπευθυνότητα, ρητορική δεινότητα και υψηλή ευφυία. Εύχομαι αυτές σας οι αρετές να αναγνωριστούν. Η πολιτική σκηνή αρχίζει να αποκτάει και πάλι ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ... "Υπο-ψύχιε",

Θέλω να εκφράσω κατ' αρχάς την απογοήτευσή μου για την ήττα του ΠΑΣΟΚ, για την οποία είστε συνυπεύθυνος, αλλά κυρίως θέλω να διαμαρτυρηθώ για τη βαθιά προσβολή που κάνατε στην ηθική και στις αρχές μου και φαντάζομαι όχι μόνο στις δικές μου!

Η αλλαζονική στάση σας απέναντι στο ηττημένο κίνημα ή αν θέλετε η "ύβρις στους νεκρούς", (γιατί αυτή την εικόνα μου έδωσε η χθεσινή σας εσπευσμένη εμφάνιση και συμπεριφορά στο Ζάππειο Μέγαρο(!) πριν ακόμα εσείς κάνετε την δική σας αυτοκριτική), και όχι αυτή καθ' αυτή η δήλωση της υποψηφιότητάς σας, προσβάλλουν τη ηθική και τον πολιτικό πολιτισμό μας!

Δεν υπήρξα ούτε οπαδός, ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ αν και το ψήφισα σε αυτές τις εκλογές, γιατί πίστεψα στις αρχές, στο όραμα και την προοπτική για τη χώρα, του Προέδρου του.

Θα ήθελα όμως να γνωρίζετε ότι με τη στάση σας με κάνατε φίλη του κ. Παπανδρέου και οφείλω στο αξιακό μου σύστημα να το αποδείξω.

Βεατρίκη.

nikos k. είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε

θα είναι ίσως η πρώτη φορά που κάποιος επιτυχημένος επαγγελματικά θα αναλάβει κάτι τόσο απλό ,να γίνει πρωθυπουργός.
έκανες κάτι που εδώ και 5 χρόνια επιθυμούσα να κάνεις και σήμερα έγινα και μέλος του κινήματος,κάνοντας μια νέα αρχή.
Θα έχεις πολλούς να σε κατηγορήσουν και πολλούς να σε χειροκροτήσουν.
Βρες τους ικανούς να σε βοηθήσουν και δείξε ότι είσαι Έλληνας ,μίλα απλά στο λαό και σκληρά σε όσους υπερκομματικά δεν μπορούν να λέγονται ικανοί.
Οι ιδεολογίες είναι για το χρονοντούλαπο ,η σκληρή πρόκληση του αύριο πρέπει να γίνει βίωμα στον κάθε Έλληνα ,ώστε να μπορέσει να δει πέρα από το γηπεδικό ψήφο.
Κλείνοντας θα ήθελα να αναλογιστείς πόσοι από τους σημερινούς πολιτικούς θα είχαν βγάλει λόγο για δεύτερη φορά στην Εκκλησία του Δήμου πριν δουν το όνομά τους γραμμένο σε όστρακο.
Καλή τύχη και όλοι οι νέοι30-40 σε ακολουθούμε.

Ανώνυμος είπε...

-Αποφασιστικότητα, κανένα πισωγύρισμα. ΤΩΡΑ εξέλιπε η μεταπολίτευση. Κόψτε τα βαρίδια.
-Επιστροφή στην πολιτική με ιδεολογική σαφήνεια.
-Επαφή με τον κόσμο που δυσφορεί, αγωνιά και διαμαρτύρεται. Αυτοί θα φέρουν την αλλαγή.
-Νέα ανάγνωση των προβλημάτων της χώρας για πραγματικές λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Σας πιστεύουμε και σας στηρίζουμε. Επιτέλους θέλουμε ξεκάθαρες σκέψεις και θέσεις. Για να μπορέσουμε να ξαναεμπιστευτούμε το κόμμα.
Καλή σας επιτυχία...

mystical είπε...

Καλησπέρα κι από μένα, σύντροφε Βενιζέλε. Επιτέλους, δεν μπορώ να διαψευσθώ όταν έλεγα οτι, ήρθε η ώρα για το ΠΑΣΟΚ να αποκτήσει έναν ικανό αρχηγό, με το σθένος και τη πληθωρικότητα που αναλογεί στο Κίνημα.

Θεωρώ πως, είστε ο καταλληλότερος και θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Αλλά όχι αβλεπή. Θέλω να ξέρετε οτι θα σας ασκώ κριτική, άσχετα με τη συμπάθεια μου στο πρόσωπο σας και την ταύτιση μου στις απόψεις σας.

Ελπίζω πως αυτό είναι και το ζητούμενο στην Δημοκρατία. Έτσι ωστέ να μπορέσουμε να καλυτερέψουμε το τόπο που τόσο αγαπάμε.

Καλή επιτυχία! για το ΠΑΣΟΚ , για την Ελλάδα...

Aris είπε...

Πιστεύω ότι η ικανότητα και το πολιτικό σας ήθος αποτελούν εγγύηση για το μέλλον της παράταξης μας. Μεταξύ των άλλων, είστε από τους ελάχιστους ,που παρά τις πιθανές επιπτώσεις, είχατε την τόλμη να καταψηφίσετε το άρθρο 16.Σαν ενεργός πολίτης και μέλος της νεολαίας του κινήματος θα σταθώ δυναμικά στο πλευρό σας.
email:aris_dimitris@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω ότι μια βιαστική και βελούδινη διαδοχή είναι η σωστή κίνηση. Χρειάζεται πρόγραμμα, σύγκρουση ιδεών αντίστοιχη με το '96 για το πως θα κινηθεί το κόμμα σας στο μέλλον. Η χθεσινή κίνηση τόσο δική σας όσο και των άλλων στελεχών που σας στήριξαν ήταν άγαρμπη. Ναι οκ, ο Βενιζέος ειναι έξυπνος, ικανός κλπ. αλλά δεν αρκεί αυτό από μόνο του να δώσει λύσεις στα πολύ δύσκολα προβλήματα της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο λάθος του ΠΑΣΟΚ απότι αποδεικνύεται ήταν η διαδοχή από σημίτη σε γιωργο, διαδοχή δημοσκοπική χωρίς κανέναν προγραμματικό λόγο. Δεν θέλουμε εντυπώσεις, θέλουμε πολιτική και πρόγραμμα.

gerasimos είπε...

Aν και ποτέ μου δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ (ούτε ΝΔ) θεωρώ θετική την πρωτοβουλία σας. Αν μη τι άλλο κανένα πολιτικό κόμμα δε θα' πρεπε να συνιστά family business. Με μοναδικό όπλο συγκροτημένα επιχειρήματα και όχι οικογενειακά ονόματα θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το όλο σκηνικό.

ARCADIA είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια καθαρή εκλογική ήττα, η οποία δεν συνοδεύτηκε από καθαρή εκλογική νίκη της ΝΔ. Βρισκόμαστε στο χαμηλότερο ποσοστό δικομματισμού στη μετά ’81 εποχή και ιεραρχώντας επιγραμματικά τα αίτια καταλήγω στα εξής:

1. Το δίλημμα Καραμανλής ή Παπανδρέου ουδέποτε τέθηκε για τον ελληνικό λαό. Η επικράτηση του πρώτου σε επικοινωνιακό επίπεδο ήταν πλήρης, και παρόλο που η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Γιώργος είναι άνθρωπος καλών προθέσεων, το ποιοτικό στοιχείο της πρωθυπουργικής καταλληλότητας υπήρξε καταλυτικό.
2. Το ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από παθογένεια ανάδειξης νέων στελεχών. Τα όποια καινούρια στελέχη ουδέποτε αναδείχθηκαν σε όρους ΜΜΕ ενώ υπήρξε σοβαρή ατολμία στην ανάδειξή τους, έστω και την τελευταία στιγμή, μέσα από το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Δεν προβλήθηκε μια καινούρια ηγετική ομάδα, ενός κράματος εντελώς νέων και κάποιων σχετικά παλαιότερων στελεχών. Τα στελέχη της παλαιάς γενιάς (δικαίως) συνετρίβησαν, διότι ότι είχαν να προσφέρουν το είχαν προσφέρει ήδη πριν από το 2004.
3. Οι πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι ομιχλώδεις. Υπάρχει συστηματική υπονόμευσης της προβολής του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ούτως ή άλλως κατώτερο του αναμενόμενου. Σας θυμίζω πόσο οργανωμένο ήταν το πρόγραμμα της ΝΔ το 2004. Συζήτηση επί των προγραμματικών θέσεων δεν έγινε ενώ η αριστερά αποζύμησε χιλιάδες νέων ψηφοφόρων λόγω των θέσεών της περί της παιδείας.
4. Σοβαρά σφάλματα τοποθέτησης στελεχών σε θέσεις-καθρέφτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι κκ. Αθανάσακης και Ευθυμίου ήταν ακατάλληλοι για τη θέση του εκπροσώπου τύπου καθώς αντιπροσωπεύουν μια ξεπερασμένη παλαιοκομματική διάθεση για σκληρή «ατακαδόρικη» κριτική, άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Η κα. Ξενογιαννακοπούλου, παρόλο που την εκτιμώ πολιτικά, δεν ήταν σε θέση να εξυγιάνει το ΠΑΣΟΚ από τα λεγόμενα βαρίδια του εσωκομματικού μηχανισμού, που εν πολλοίς είναι υπεύθυνα για την περιθωριοποίηση σημαντικών προσωπικοτήτων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Τέλος το ΙΣΤΑΜΕ υπολειτούργησε χωρίς να δώσει της ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να αναδείξουν ξεκάθαρες σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές.
5. Σοβαρά σφάλματα στρατηγικής τις τελευταίες ημέρες. Είναι αδιανόητο ένα κόμμα εξουσίας και σοβαρής πολιτικής πρότασης να εμφανίζει παπατζήδες σε διαφημιστικά σποτ. Σε ποιους απευθυνότανε το ΠΑΣΟΚ με τη συγκεκριμένη καμπάνια; Υπήρχε άραγε στόχευση;

Κύριε Βενιζέλο ο λόγος σας ήταν καλός. Ίσως το μέλλον να σας ανήκει. Δεν πιστεύω ότι είμαι σε θέση να σας διδάξω. Αν όμως πράγματι εκλεγείτε αξιολογήστε το παρελθόν ώστε να ωφεληθεί η Ελλάδα και να μην επαναληφθεί ο Galbraith λέγοντας ότι τίποτα δεν είναι τόσο θαυμαστό στην πολιτική όσο η κοντή μνήμη.
Manthos Delis

spallantzas είπε...

Εμείς παλεύουμε για αρχές και αξίες , θέλουμε μια άλλη κοινωνία . Εσείς θέλετε μια καρέκλα και μια εξουσία. Ναστε βεβαιος ότι θα μας βρειτε ΟΛΟΥΣ απέναντι σας συντεταγμένους και ισχυρούς.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τη δήλωση μέσω Internet χτες, καθότι βρίσκομαι στο εξωτερικό, και ήταν για μένα το καλύτερο πράγμα που άκουσα και είδα μέσα σε αυτή την βαριά βραδιά. Χαίρομαι πραγματικά και ήταν κάτι που φώναζε η νεολαία εδώ και καιρό. Από την δικιά μου οπτική γωνία βλέπω τους νέους να συσπειρώνονται γύρω από εσάς!! Συγχαρητήρια για αυτό το βήμα και επιτέλους να πάμε μπροστά πιο ενωμένοι από ποτέ!

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Kύριε Βενιζέλο.

Σίγουρα δεν είμαι κάποιο έγκυρο δείγμα γραφής αλλά από κουβέντες,μισό-κουβέντες ίσως η και ανοιχτές συζητήσεις η καθαρή αίσθηση που αποκομίζω είναι πως ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ (αλλά και όχι μόνο,αυτό είναι το πλέων ελπιδοφόρο)πιστεύει και ελπίζει σε εσάς.
Σε κομματικό επίπεδο αλλά κυρίως σε εθνικό.
Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως αυτό θα διαφανεί και από την κάλπη του ΠΑΣΟΚ όποτε αυτή στηθεί.
Οι καιροί είναι χαλεποί,πονηροί και ρευστοί,δύσκολος ο δρόμος που καλείστε να ακολουθήσετε αλλά εσείς δεν είσαστε ποτέ για τα εύκολα.
Θέλουμε σύντομα να σας δούμε στη Βουλή δυναμικό και αποφασιστικό να ασκείται όπως μόνο εσείς γνωρίζεται τον εποικοδομητικό ρόλο τις αντιπολίτευσης.
Αν θα μπορούσα να μεμφθώ τον -κατά τα άλλα αξιόλογο Γιώργο Παπανδρέου-θα ήταν ακριβός για έλλειψη δυναμισμού και αποφασιστικότητας σε μια κρίσιμη καμπή του ΠΑΣΟΚ όπου θα έπρεπε με αυτά τα δυο προσωπικά στοιχεία να παρασύρει τον κόσμο πέρα από τις πρόσφατες σκέψεις μιας δύσκολης και όχι τόσο επιτυχούς εικοσαετής διακυβέρνησης.
Έναντι ενός Κώστα Καραμανλή όπου η αποφασιστικότητα και ο δυναμισμός είναι έκδηλα στοιχεία του.
Πρέπει να δώσετε το στίγμα του 'ποιο μπροστά' του 'ποιο μακριά' από όλα τα βαρίδια του παρελθόντος.
Υπάρχει ένας κόσμος ελπίδας και ονείρων κάτω από εσάς.

Καλή δύναμη.

brexians είπε...

ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ!
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΙ!

ΔΕΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ ΤΙΠΟΤΑ ΝΕΟ,
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

ARCADIA είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ,Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΗΡΘΕ.ΜΕ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΥΧΗΣ.Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αλλά πώς θα κάνει αριστερή στροφή ο Βενιζέλος, όταν τον στηρίζε έως τώρα σύσσωμο το σημιτικό μπλοκ?? βλέπε Φλωρίδη, Βερελή κτλπ!

είναι γνωστό πως η δεξιά στροφή του ΠΑΣΟΚ οφείλεται ακριβώς σε αυτούς τους ανθρώπους.

το αίτημα που έστειλε η Αθήνα χθες ήταν σαφές: αριστερή στροφή!! ΚΚΕ κ ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μεγάλοι νικητές, ειδικά στην Αθήνα.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Κύριε καθηγητά είμαι μαζί σας.
Αν χρειάζεστε κάτι θα κάνω ότι μπορώ για να σας βοηθήσω.

Ιωάννης Παπαϊωάννου

www.papaioannou.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο,
λυπάμαι για την ήττα του ΠΑΣΟΚ και το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκε.
Η ανακοίνωση από μέρους σας ότι προτίθεστε να είστε υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. Όμως γιατί τέτοια βιασύνη? Πραγματικά ήταν μια κίνηση που δεν περίμενα από εσάς. Τί θέλατε να υπονοήσετε; Ότι εσείς δεν φέρετε καμία ευθύνη, ότι ευθύνεται αποκλειστικά ο Γιώργος Παπανδρέου για την ήττα; Ενώ γενικά είστε άνθρωπος που προσέχει τα λόγια του και είστε οξυδερκής, σ'αυτή την περίπτωση δεν σκεφτήκατε ότι θα δείχνατε ματαιοδοξία και αδηφαγία για την καρέκλα; Έχω την εντύπωση ότι η δήλωση της Κας Διαμαντοπούλου περί αυτογνωσίας (προς τον Πρόεδρο) και αυτοσυγκράτησης (προς εσάς απευθυνόμενη, είμαι βέβαιη), ήταν πολύ πιο καίρια και ουσιαστική.

Ανώνυμος είπε...

Ως παραδοσιακή ψηφοφορος της Νεας Δημοκρατιας, θα ηθελα να σας συγχαρω για τη σημαντική δυναμική πρωτοβουλία που πηρατε για να αναδιοργανώσετε ενα
'αδιαφορο' και 'ηπιων τονων' ΠΑΣΟΚ, και ελπιζω η προσωπικότητά σας να προσφέρει μια εναλλακτική δυναμική επιλογή σ'ολους εμας τους δυσαρεστημένους ψηφοφορους της ΝΔ, που ακομα και αν θελαμε να μην την υποστηριξουμε αυτη τη φορα, η μετριότητα και η ακεφαλη ηγεσια(?) του Κυριου Παπανδρεου δεν μας επεισε να αλλαξουμε γνωμη.. Ελπιζω εσεις να το καταφερετε.. Δυναμισμό αποφασιστηκότητα, και τολμη θελει ο τοσο ο τόπος οσο και ο λαος..

Καλη επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

K.Βενιζέλο, συγχαρητήρια για την σαφέστατη δήλωση σας, που μέσα σε μια άγρια νύχτα για το ΠΑΣΟΚ,πραγματικά δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, μετριάζει την πικρία, και ξαναγεννά ελπίδα για το μέλλον. Σας πιστεύω προσωπικά σαν άνθρωπο και περιμένω την επόμενη κίνηση σας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσα να βοηθήσω. ΣΗΚΩΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ!!!!!

- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Με τις ευχές μας,
μία πρόταση:

Μenu du jour

Agneau a la americaine
pommes socialistes
jardiniere de legumes vertes

systeme giorgaakiss glace
sauce scandalides tres chaude.

Θέλουμε ένα νέο πασοκ αλλά πασόκ
κινηματικό και σοσιαλιστικό-αριστερό, αλλά ταυτόχρονα με νέες ιδέες τις οποίες μόνο εσείς έχετε την δυνατότητα να προσφέρετε.
Λέμε όχι στον δεξιό σοσιαλφιλελευθερισμό και τους αλεξιπτωτιστές εκπροσώπους του.
Περιμένουμε πολλά απο εσάς.
Καλή δύναμη.

x είπε...

κ. Βενιζέλο σας ξέρουμε από την τηλεραση. Προφανώς είστε ένας ιδιαίτερα ευφυής άνθρωπος, έχετε τις γνώσεις, την ευχέρεια του λόγου και ΠΑΝΩ απ' όλα εναν εκρηκτικό δυναμισμό. Το τηλεοπτικό σας προφίλ υπογραμίζεται από εντπωσιακές εμφανίσεις, ειδικά όταν εκμηδενίζετε περίτεχνα τους αντιπάλους σας. Θα μπορούσαμε ίσως να πούμε πως η ικανότητά σας να ελίσσεστε πολιτικά και να επιχειρηματολογείτε εύστοχα βρίσκεται αρκετά επίπεδα υψηλότερα από τον μέσο όρο, παγκοσμίως.
Θα ΠΡΕΠΕΙ όμως να γνωρίζετε πως το τηλεοπτικό σας προφίλ έχει και μία άλλη, πιο σκοτεινή πλευρά. Καμιά φορά διακρίνεται ένας Βενιζέλος εγωστρεφής, άκαμπτος και ελαφρώς αλαζώνας. Που δεν ξέρει να αντιμετωπίζει την ήττα, που είναι σκληρός και αδιάλλακτος, που δεν αυτοσαρκάζεται. Αυτή η τηλεοπτική πλευρά σας, δημιουργεί κάποιες αμφιβολίες στην γεννιά μας για τους πραγματικούς σκοπούς του πολιτικού σας έργου. Αν πραγματικά έχετε οράματα και λύσεις για την σωστή διακυβέρνηση αυτού του τόπου ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ σοβαρά και προσπαθήστε να εξασκήσετε μία πιο βαθειά σοφία. Μία σοφία που αποκτιέται με συγκεντρωση, ψυχική καλλιέργεια και εξάσκηση ισορροπίας. Μην αφήνετε τις αδύναμες πλευρές του εαυτού σας να κερδίζουν εις βάρος της κατα τα άλλα χαρισματικής προσωπικότητάς σας. Μην επαναπαύεστε. Ψαχτείτε και βελτιωθείτε. Καλή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι έγιναν πολλά λάθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το να φωνάζουμε για ‘‘Νέα Αλλαγή’’, νέα πρόσωπα κ.λπ. δεν μπορεί να συνοδεύεται με την επιστράτευση του Λαλιώτη και την υποψηφιότητα, ιστορικών μεν παρωχημένων δε, στελεχών του ΠΑΣΟΚ όπως ο Τσοχατζόπουλος, Τζουμάκας, Γείτονας κ.λπ.
Αν θέλουμε να μιλάμε για εκσυγχρονισμό θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να απεμπλακεί από το εμφυλιοπολεμικό σύνδρομο από το οποίο διακατέχονται οι γηραιότεροι των ιστορικών στελεχών και ψηφοφόρων του.
Η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο ΠΑΣΟΚ προσαρμοσμένο στα δεδομένα του καιρού μας. Η συνθηματολογία ‘‘Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά’’ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα σε έναν νέο 25 ετών που δεν έχει τίποτα να θυμηθεί από τη Δεξιά ώστε να το ξεχάσει.
Κακά τα ψέματα. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι τη διαφορά θα την κάνει πρωτίστως ένα νέο ήθος, μία άλλη στάση που θα είναι πρωτίστως εποικοδομητική. Ας εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της αρνητικής διαφήμισης και ας πάμε σε μία προώθηση προτάσεων και απόψεων.
Ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι εκλογές κερδίζονται από τους ψηφοφόρους εκείνους που δεν παραμένουν πιστοί σε ένα κόμμα αλλά ταλαντεύονται πότε στο ένα και πότε στο άλλο. Δηλαδή από αυτούς που δεν ψηφίζουν επειδή έχουν κάποια ιδεολογική ταύτιση αλλά επειδή το ένα ή το άλλο κόμμα κέρδισε την εμπιστοσύνη τους. Για να συμβεί αυτό, λοιπόν, πρέπει να προβληθούν οι θέσεις του κινήματος με ελκυστικό τρόπο και όχι με το εκφοβιστικό ύφος του τύπου ‘‘Ψηφίστε εμάς για να μην γίνουν οι άλλοι κυβέρνηση’’. Μην υποτιμάτε τον έλληνα ψηφοφόρο. Κερδίστε την εμπιστοσύνη του.
Θα μου άρεσε πολύ να δω έναν αρχηγό που δεν θα κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πλατείες, που δεν θα προβάλει διαφημίσεις τύπου ‘‘Φτάνει πια’’, αλλά θα έχει ένα νέο, πιο πολιτισμένο, πιο φιλικό στον νέο, προφίλ με σαφή τοποθέτηση θέσεων και με εποικοδομητική και όχι στείρα αντιπολίτευση.
Αν θα είσαστε αυτός που θα πράξει όλα τα παραπάνω, παίρνοντας το θάρρος να αντιμετωπίσει στα ίσια τις όποιες αντιδράσεις, πιστεύω ότι οι νέοι θα σας στηρίξουν.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κε. Βενιζέλο!
Απορούσα πάντα (και το είχα εκφράσει και μεσω αυτου του μπλογκ) πως αφήσατε το Γιώργο το 2004 να πάρει την ηγεσία αμαχητί. Ήταν καιρός να βάλετε τα πράγματα στην θέση τους και να διεκδικήσετε με μια πραγματικά δυναμική ηγετική λύση για το ΠΑΣΟΚ.

Ελπίζω μόνο να μην ξεχάσετε (άμα τη εκλογή σας) και την διακήρυξη της 3ης του Σεπτεμβρη. Γιατί το ΠΑΣΟΚ αγαπήθηκε ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ κίνημα και όχι ώς ένα γιαλαντζί νεοφιλελευθερο κόμμα που είχε μετατραπεί την τελευταία 10ετία.

Νομίζω ότι η λαϊκή ψήφος χτες θα σας έκανε να καταλάβετε ότι ο κόσμος και ειδικά η νεολαία απαιτεί στροφή στα ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Στροφή στις αρχές και τις διακηρύξεις της 3ης Σεπτ.


Καλή Επιτυχία για μια νέα πορεία προς τον σοσιαλισμό.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλε,
πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθεί να χάνει αν δεν οριοθετηθεί πολιτικά, αν δεν έχει σαφές πολιτικοιδεολογικό στίγμα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί το παράδοξο μιας δημοκρατικής/αριστερής βάσης με μια φιλελεύθερου τύπου ηγεσία.
Σε πολλούς, στους περισσότερους, η στάση σας φάνηκε "απάνθρωπη", αμοραλιστική. Σε μένα φάνηκε ρεαλιστική, κάποιος έπρεπε να εμψυχώσει τον "κόσμο του ΠΑΣΟΚ" και να του δώσει προοπτική.
Θα σας βοηθήσει αν στο μέλλον διαχειριστείτε με νηφαλιότητα την πληθωρικότητά σας και τις φιλοδοξίες σας. Να προχωρήσετε προσεκτικότερα, τα όρια ανάμεσα στο δυναμισμό και την "ανθρωποφαγία" είναι ασαφή..
Προφανώς η εκλογή προέδρου είναι θέμα της κομματικής βάσης, όχι a friendly event.
Kαι please, μην αποπειραθείτε να κανιβαλίσετε την αριστερά, δε θα ωφελήσει κανέναν.
Καλή επιτυχία

BK είπε...

Αν ο Σημίτης πάρει το μέρος του Γιωργάκη, είσαι έτοιμος για τη διάσπαση του Κινήματος;

dimitris-mech είπε...

Επιτέλους . Σαν απλός φίλος του Πασόκ , βλέπω φως στον ορίζοντα.
Τώρα ήρθε η ιστορική στιγμή , για μια πραγματική νέα ΑΛΛΑΓΗ .
Στα 33 μου , νιώθω πρώτη φορά την ανάγκη ,να συμμετέχω στις διαδικασίες του κόματος , γιατί πρώτη φορά θα έχουν και ουσιαστικό νόημα ...
Προχωρήστε δυναμικά και με τη σιγουριά ότι η βάση του κόμματος , η καρδιά του δηλαδή , θα σας στηρίξει .

a είπε...

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σας προς την αρχηγία του Κινήματος. Μια παρατήρηση, περισσότερο παράκληση, θα ήθελα να κάνω: πάνω από τις οποιεσδήποτε προσωπικές, θεμιτές φυσικά, φιλοδοξίες και επιδιώξεις βρίσκεται η ενότητα της παράταξης. Μιας παράταξης που πέρασε από πολλούς κλυδωνισμούς μέχρι να καταφέρει να παρουσιαστεί συντεταγμένη στο πολιτικό σκηνικό. Αυτήν την ενότητα, έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, έχετε όλοι σας χρέος, αν όχι να την ισχυροποιήσετε, τουλάχιστον να τη διατηρήσετε.
Όσον αφορά την υποψηφιότητά σας για την αρχηγία, ελπίζω να προβάλλετε ως κεντρική σας θέση αυτό που έλειπε από το ΠΑΣΟΚ με το Γιώργο Παπανδρέου: μια σαφή, συγκροτημένη και τεκμηριωμένη προοδευτική πρόταση για την ελληνική κοινωνία. Ο δημοκρατικός κόσμος, και σ' αυτόν περιλαμβάνω ένα σημαντικό κομμάτι της κεντροδεξιάς, έχει απαιτήσεις. Δεν αρκούν πια συνθήματα και κραυγές.
Και κάτι ακόμα: όπως θα έχετε δει, μένουν εκτός Βουλής ονόματα με ιστορία στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό δηλώνει πολλά για την ανανέωση στους χώρους του Κινήματος. Το αίτημα, λοιπόν, για ανανέωση δεν αφορά μόνο το Γιώργο Παπανδρέου ή τους αποτυχόντες πρώην βουλευτές. Αφορά άμεσα και εσάς, από τη στιγμή που είστε διατεθειμένος να διεκδικήσετε την ηγετική θέση στο κόμμα.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ανώνυμος είπε...

Οι χθεσινές εκλογές αποτέλεσαν κατά πολλούς την ευκαιρία να χτυπηθεί ο δικομματισμός. Μια πρόχειρη ανάγνωση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι η χαμένη 'δύναμη' των δύο μεγάλων κομμάτων μεταφέρθηκε σχεδόν αυτούσια στα μικρότερα κομμάτα. Αναμενόμενο; Προσωπικά, ναι. Η άσχημη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι σχετικά με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, με αποτέλεσμα το σύνθημα 'τι ΠΑΣΟΚ τι Ν.Δ.' να αποκτήσει μια άλλη δυναμική. Ενώ όμως, η αλλαγή αυτή στόχευε το δικομματισμό, λίγα κατάφερε εναντίον του (μείωση κατά 5% στο άθροισμα των δύο κομμάτων, σε μια περίοδο που η Ελλάδα μόνο προβλήματα έχει να επιδείξει). Αντίθετα κατάφερε να διχάσει το ΠΑΣΟΚ εν μία νυκτί.

Η αυτογνωσία και η αυτοσυγκράτηση, που επικλήθηκαν ορθά μετά την ήττα - θα προσέθετα και την ψυχραιμία, δεν διέπουν την παρούσα δήλωση. Ναι μεν πρέπει να γίνονται αλλαγές μετά από μία ήττα, δεδομένων των ευθυνών, αλλά ο χρόνος και ο τρόπος αναφοράς σε αυτές είναι που καθορίζει το ύφος της αντίστοιχης δήλωσης. Και η παρούσα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βιαστική και διασπαστική (παρά την επίκληση της ενότητας).

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία και το ΠΑΣΟΚ είναι "[...] η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη [...]" για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σας. Φαίνεται όμως ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε να πληγωθεί γιατί αποφάσεις σαν την δική σας και άλλων στελεχών δεν λαμβάνονται σε μερικές ώρες, συνεπώς φανερώνουν την ύπαρξη σχεδίου που προφανώς δεν δένει με την εικόνα του ΠΑΣΟΚ "[...] μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου [...]".

Μιλώντας για στελέχη, και έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του Κίμων Κουλούρη, πώς αισθάνεστε ως άνθρωπος, ως ενεργός πολιτικός και πιθανότατα μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όταν ο κ. Κουλούρης λέει ψέματα σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας [MEGA] δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα χτυπήσει τον ΓΑΠ όπως θα κάνουν άλλα στελέχη αυτή την στιγμή και μάλιστα θα τον στηρίξει, ενώ λίγο αργότερα ομολογεί ότι είναι η υποψηφιότητα σας αποτελεί λύτρωση για το ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς, δεν είμαι ο μόνος που άκουσε αυτές τις δηλώσεις του κ. Κουλούρη. Δυστυχώς "για το καλό του τόπου" η αποδοχή στήριξης από τέτοια άτομα δεν είναι θεμιτή.

Θα ήθελα το σχόλιο σας: για την ύπαρξη σχεδιασμού που οδήγησε στην απόφαση σας και για την προκλητική στάση του κ. Κουλούρη απέναντι στην νοημοσύνη μας! Για την ιστορία έχω σχετικό post εδώ με αρκετά σχόλια που ίσως φανούν χρήσιμα.

ΥΓ. Το link στο post μου είναι για διευκόλυνση της ανάγνωσης σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι είναι ζήτημα αλλαγής αρχηγού.Κάνατε μια σειρά από λάθη και το ξέρετε καλά.
1ο.Σκληρό ρόκ και κολοκύθια με την ρίγανη.Που και πως παίχτηκε αυτό το τόσο φοβερό και τρομερό ροκ εγώ προσωπικά δεν το αντιλήφθηκα!
2ο.Η ιστορία με την Φώφη Γεννηματά,δεν καταλαβαίνω ποιά είναι και γιατί με τόσο σθένος την υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια το εκλογικό νόμο!
3ο.Κανένα ουσιαστικό πρόγραμμα για την παιδεία,πριν είκοσι χρόνια που έφυγα από την Ελλάδα το άφησα στο ίδιο χάλι που το βρήκα,εισαγωγικές στο πανεπιστήμειο δεμένες χειροπόδαρα με το σχολείο!Έλεος!
4ο.Δεν είναι άσσος στο μανίκι και δεν τρέχεις μες την χαρά να αναγγείλεις τρεις μέρες πριν τις εκλογές την σύνταξη στις νοικοκυρές!Είναι ένδειξη αδυναμίας και σπασμωδικών κινήσεων από την μία ενώ από την άλλη έχετε ξεχάσει ότι έχει αλλάξει κατά πολύ η δομή της Ελληνικής κοινωνίας,οι περισσότερες γυναίκες έχουν μπεί στην εργασία αντιμετωπίζουν ένα καρό προβλήματα προσπαθώντας να επιβιώσουν και δεν έχουν καμία όρεξη να πληρώνουν τζερεμέδες για όποια αποφασίζει να γεννάει και να καθαρίζει.Άρα δεν ήταν τίποτα το φοβερό και τρομερό που θα τραβούσε ψηφοφόρους.
Οι γυναίκες σήμερα χρειάζονται περισσότερους παιδικούς σταθμούς,εξωμείωση εργασιακών αποδοχών παρά σύνταξη οικιακής βοηθού!
5ο.Όπως και η νέα δημοκρατία δεν δείξατε να έχετε επαφή με την πραγματικότητα του Έλληνα.Καμία αναφορά για τις πραγματικές εργασιακές αποδοχές που κυκλοφορούν εκεί εξώ.'Εχετε ιδέα τι σημαίνει να προσπαθείς να ζήσεις με 400,500 και 700 ευρώ?Κανένα ξεκάθαρο προγραμμα για το πως θα αντομετωπιστεί αυτό το τραγικό φαινόμενο!
6ο.Έλλειψη συνέπειας με αυτό που (οι λογικοί άνθρωποι)θεωρούν σοσιαλιστικές αρχές.Ένας σοσιαλισμός ανύπαρκτος που μοιάζει με την ΝΔ δεν κάνει την διαφορά για τον Έλληνα.Είναι αυτό που λέμε,άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το βρακί αλλίως.
7ο.Δεν είναιπρόβατα οι Έλληνες Σοσιαλιστές(ευτυχώς)αυτό το προνόμοιο το κρατάνε αποκλειστικά οι οπαδοί της Ν.Δημοκρατίας.Άρα δεν ψηφίζουμε σοσιαλισμό για να έχουμε μια δεξιά(στοργή και προδέρμ τάιπ)...ψηφίζουνε ευτυχώς ακόμα και ποιό αριστερά.
Προσωπικά,αν πατε έτσι,βλεπω ακόμα και το Μ-Λ ΚΚΕ να μπαίνει στην βουλή.

Αρχαίος είπε...

Καλή επιτυχία κ. Βενιζέλε
δεν είναι εύκολη προσπάθεια και ελπίζω το αποτέλεσμα δεν θα είναι η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.
Δεν νομίζω ότι η ταύτιση με τη ΝΔ σε ορισμένα θέματα έβλαψε το κίνημα, περισσότερο το έβλαψαν οι συνεχείς ταλαντεύσεις ανάμεσα στο παλίο "καλό" ΠΑΣΟΚ και στην ανανέωσή του. Δεν υπήρχαν ξεκάθαρες θέσεις σε πολλά ζητήματα.
η λύση πιστεύω ότι είναι πορεία προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω. Το σύνθημα "Ανδρέα ζείς" είναι παρωχημένο και πρέπει να ξεπεραστεί αν δεν θέλουμε να δούμε και άλλα τέτοια αποτελέσματα.
Δεν χρειάζεται μηδενισμός του έργου του αντιπάλου (π.χ το μόνο που έκανε καλά ήταν η Eurovision) χρειάζεται αντικειμενική κριτική και προτάσεις. Τέλος αν με το καλό βγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ήθελα να συνεργαστείτε με τη ΝΔ σε θέματα Παιδείας και στο Ασφαλιστικό. Νομίζω ότι τα προβλήματα αυτά είναι μεγάλα και χρειάζεται κοινή πολιτική.

mag είπε...

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ!!! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ.
ΜΝΗΜΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΣΗΣ...
Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είναι κρίμα!

Κρίμα, γιατί ξαναβγήκε η κυβέρνηση των κουμπάρων, των ομολόγων και της καμένης γης.

Κρίμα γιατί το ΠΑΣΟΚ, που άξιζε κάτι καλύτερο, κατέληξε με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του.

Κρίμα που ο Γ.Α. Παπανδρέου δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν παραιτήθηκε, ως όφειλε, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη διαδοχή, χωρίς κλυδωνισμούς.

Το μόνο θετικό και αισιόδοξο, είναι κατά τη γνώμη μου η δρομολόγηση των εξελίξεων στην αλλαγή της ηγεσίας του κινήματος.

Και είμαι σίγουρος πως με νέα ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ θα αφουγκραστεί τα μηνύματα των καιρών και θα ανταποκριθεί σ’ αυτά, για το καλό του τόπου.

Εύχομαι, ό,τι καλύτερο σε εσάς και στο ΠΑΣΟΚ.

Φιλικά

Κ. Γεωργίου

Ανώνυμος είπε...

Με την ταχύτητα που επιβάλει το διαδίκτυο σας επισημαίνω:

Θετικά:
- άμεση αντίδρασή σας, που δίνει ελπίδα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ μπροστά στην πιο ταπεινωτική του ήττα
- ηγετική αντίδραση (με ρίσκο) την κρίσιμη στιγμή που υποδηλώνει τη φυσιογνωμία του ηγέτη
- θετική η ανάρτηση στο blog (για τους νέους που συχνάζουμε στα social media!)

Αρνητικά:
- Μεγάλο πρόβλημα η ρητορική σας και το λεξιλόγιο που κινείται στο όριο της ύβρεος προς το λαό: Είπατε για "επίπλαστο συσχετισμό". Αυτό μου θύμησε Λαλιώτη. Δεν πρόκειται για δημοσκόπηση, αλλά για αυτό που αποφάσισε ο λαός. Αν σας φάνηκε επίπλαστο τότε το πρόβλημα το έχετε εσείς, όχι ο λαός!
- Αναφέρατε το πρωί "ο Καραμανλής υπέκλεψε (!!!!) θνησιγενή νομιμοποίηση". Λυπούμαι που ήδη βλέπω να καταφεύγετε σε θνησιγενείς παρόλες. Δείτε το παραπάνω σχόλιο. Οι πολίτες (και ειδικά οι νέοι της blogοσφαιρας) διαβάζουν, βλέπουν, ακούν και κρίνουν.

Ο κίνδυνος είναι να παρασυρθείτε από τη δεινή ρητορική σας, και να της προσδώσετε αυτήν την ΠΑΣΟΚική αλαζονεία ("επίπλαστο συσχετισμός!") που έκανε το κόμμα να χάσει. Κρίμα να βάλετε μόνοw σας γκολ από τα αποδυτήρια.

Χρειάζεται ειλικρίνεια και ουσία. Να αναρωτιέστε αν αυτά που λέτε για κομματική κατανάλωση πραγματικά τα πιστεύετε. Αν ναι, τότε κρίνεστε γι' αυτά. Αν όχι, τότε προσομοιάζετε με αυτούς που θέλετε να αντικαταστήσετε.

Είστε μια καλύτερη προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Να θυμάστε όμως ότι η ειλικρίνεια ή η "ειλικρίνεια" δεν κρύβεται....
Μα με τίποτα!


Γιάννης Λαμ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας,ήταν πραγματικά μία έκπληξη για εμένα αυτή η γρήγορη αντίδραση,τόσο η δική σας όσο και του κόμματος(Γ.Α. Παπανδρέου).Το πρώτο μου σχολιο εκφραζει και τις πρώτες σκέψεις που έκανα.Επιτέλους αποφάσισε ο ήγετης,που όλοι γνωρίζαμε ότι υπάρχει στο κόμμα,να αναλάβει τις ευθύνες του!Επιπρόσθετα το σύντομο ξεκαθάρισμα είναι δείγμα των οξυμένων ανακλαστικών της ιστορικής μας παράταξης.Συμφωνώ στο ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας και θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυναμείς,αλλά δεν μπορώ να μην εκφράσω δύο ερωτήματα που με ταλανίζουν από εχθές το βράδυ.Έχετε την στήριξη που απαιτείται,σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών,για να κερδίσετε μία τόσο δύσκολη μάχη;Μην ξεχνάτε οτί αυτός που αντιμάχεστε έχει ένα όνομα πολύ βαρύ καθώς επίσης και ότι αποτελεί την προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Σημίτη.Το δεύτερο ερώτημα αφορά το απευκταίο σενάριο μίας πιθανής ήττας σας.Θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εάν αυτός φυσικά δεν είστε εσείς ή θα αποχωρίσετε από την πολιτική σκηνή του κόμματος,είτε αυτό συμαίνει μία οριστική αποχώρηση είτε μία σημαντική κάμψη της μαχητικότητας που σας χαρακτήριζε μέχρι σήμερα και μία εθελούσια περιθωριοποίηση σας;Περιμένω με αγωνία την απάντηση σας στα ερωτήματα μου,καθώς και τυχόν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσα κι εγώ να βοηθήσω την επικείμενη αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΩΡΑ.Και για μονο το λογο που ο Τζουμακας σε χαρακτηρισε συντηρητικο και τον γαπ αριστερο.
Προχωρα,εχεις κοσμο μαζι σου που δεν φανταζεσαι,αρκει να μην πουλησεις το κοινωνικο προσωπο του πασοκ.
Το να βγεις προεδρος ειναι ευκολο.Το μετα θελει αυτογνωσια και περισκεψη.
ΠΡΟΧΩΡΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ.

Λυκάων είπε...

... πάντως εμένα η εμφάνισή σας στο Ζάππειο κε. Βενιζέλο μου έφερε στο μυαλό δολοφονία Ρωμαίου αυτοκράτορα (λέγε με Γ. Παπανδρέου ο Β') στο Κολοσσαίο για να τον δουν όλοι να πεθαίνει και ανακήρυξη νέου αυτοκράτορα μπρος τα έκπληκτα και αδημονόντα μάτια συγκλητικών και λαού.

Μια δυναστεία απέρχεται δραματικά μετά από έναν καταστροφικό πόλεμο και ένας στρατηγός έρχεται να απαιτήσει την εξουσία με την βοήθεια των λεγεώνων του...

Είθε ο επίδοξος αυτοκράτωρ να αποδειχθεί καλύτερος από τον απερχόμενο. Το οφείλει στην Ρώμη και στον λαό της.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

με συγχωρείτε που επαναφέρω ένα θέμα το οποίο ίσως θεωρείτε λήξαν αλλά είναι σοβαρότερο από όσο πιθανόν νομίζετε.

Αναφέρομαι στίς διαδόσεις περί αλλαγής του επωνύμου σας. Ξέρω ότι έχετε απαντήσει από τις σελίδες αυτού του blog αλλά οι φήμες αυτές είναι πολύ πιό διαδεδομένες από όσο ίσως νομίζετε.

Επειδή πιστεύω ότι είστε αρκετά έξυπνος ώστε να μην θέλετε να έχετε σκελετούς στην ντουλάπα σας θα έλεγα ότι επιβάλλεται να δώσετε μια δημόσια απάντηση (διάψευση ή εξήγηση). Τον τρόπο (έμμεσο ή άμεσο) είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να τον βρείτε.

Μην νομίζετε ότι είναι ζήτημα ανάξιο λόγου. Πιστέψτε με, δεν είναι.

Φιλικά,

Θόδωρος

Akis-Aigio είπε...

Αγαπητέ μου.
Το ΠΑΣΟΚ έχει κρίση ταυτότητας, κατά την γνώμη μου και δεν ξέρει αν είναι τελικά σοσιαλιστικό κόμμα ή light φιλελεύθερο. Ας αποφασίσει επιτέλους τι είναι. Η χώρα χρειάζεται και τις δύο τάσεις, οι οποίες έχουν να προσφέρουν. Η δεύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι η εξής. Αν κερδίστε (που σας το εύχομαι) προσπαθήστε να αλλάξετε τα πρόσωπα και βάλτε, επιτέλους, νέους ανθρώπους. Μην ξαναδούμε τις παλιές γνώριμες φυσιογνωμίες και ξαναρχίσουμε πάλι ή εμείς ή η δεξιά.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλε,

σας ευχαριστούμε για την πρωτοβουλίας σας εχθές.
Οι ψηφοφοροι του Πασοκ εχθές χάρι στη δική σας δυναμική και επιτέλους ουσιαστική παρέμβαση ένιωσαν για πρώτη φορά στα τελευταία 4 χρόνια ότι υπάρχει ελπίδα.
" Ελπίδα" όχι για τη νόσφιση της εξουσίας, αλλά ελπίδα για την πορεία της χώρας.

Θα είμαστε κοντά σας

Καλή σας δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να είχατε περισσότερο ενεργό δράση κατά τους προηγούμενους μήνες και κατά την προεκλογική περίοδο, παρά όπως φάνηκε τώρα, ότι σαν να περιμένατε την ήττα του ΠΑΣΟΚ για να ζητήσετε να γίνετε ο νέος ηγέτης. Δεν πιστεύω ότι αρμόζει σε έναν εν δυνάμει ηγέτη αυτή η συμπεριφορά.

Elias είπε...

Προτεινόμενη επιστολή-μανιφέστο για τον Ε. Βενιζέλο, απο έναν πρώην... τροφοδότη /σχεδιαστή της νεοδεξιάς πολιτικής σκέψης,αλλά πρόθυμο πλέον να συνεισφέρει στην εξελίξεις....
''Είναι η ώρα για αληθινή μεταρυθμιστική δράση, είναι η ώρα της παραγωγής συγχρονης πολιτικής ,η ωρα του σχεδιασμού κοινωνικών και οικονομικών πλάνων που μπορούν να συγκροτήσουν μια αξιόπιστη δομική παρέμβαση στην ελληνική πραγματικότητα. Οφείλουμε να ταχθούμε στο πλευρό σας,οφείλουμε να συνδράμουμε ενεργά , με ρόλο και άποψη, σε οτι μας αφορά, σε οτι μας μοτιβάρει για δράση. Ο τόπος έχει ενάγκη απο την ενεργοποίηση ανένταχτων (και μή) ατόμων με υψηλή αντίληψη οικονομικής, κοινωνιολογικής και διοικητικής ανάλυσης και οργάνωσης της χώρας. Ο τόπος έχει ανάγκη μιας προχωρημένης ρεφορμιστικής σύνθεσης απόψεων, απο μή ενεργοποιημένους πολίτες με άποψη. Σήμανε η ωρα της επιστημονικής αλλά και ταυτόχρονα πρακτικής παρέμβασης στην κοινωνία, της αποιδεολογικοποίησης των λύσεων και των δράσεων. Είναι οι καιροί τέτοιοι, που η αριστερή διανόηση πρέπει να συναντηθεί με την ρεαλιστική σοσιαλιστική και φιλελεύθερη αντίληψη των προβλημάτων. Οφείλουμε να εντάξουμε στους χώρους της πολιτικής δράσης μια καινούργια γενιά ανθρώπων ωστε να σχεδιάσουν τα αναχώματα και τις προτάσεις αποφυγής των συντηρητικών μονόδρομων του αύριο. Οφείλουμε να κινητοποιήσουμ απο την κοινωνία όλους εκείνους που δεν γνώρισαν τις διαφορές δεξιάς/αριστεράς αλλά γνώρισαν τις διαφορές δράσης/αδράνειας, έργων/λόγων. Εκέινους που θέλουν να ενταχθούν αλλά δεν μπορούν να ρισκάρουν. Εκείνους που ξέρουν πώς να οργανώσουν μια σύγχρονη, δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία,για τίς επόμενες γενιές''

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Το ότι ένας από τους πρώτους που δήλωσαν ότι σας στηρίζουν είναι ο κος Κουλούρης, το θεωρείτε θετικό για την υποψηφιότητα σας ως νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Νομίζω ότι αν είναι να θέσετε ένα δίλημμα κε. Βενιζέλο αυτό θα πρέπει να 'ναι.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,
θεωρω οτι η (επαν)εκλογη προεδρου του ΠΑΣΟΚ ειναι μια υγιης δημοκρατικη διαδικασια. Αλλα πρεπει να σας επισημανω και τα εξης. Την ωρα που ολος ο κοσμος που ψηφισε και στηριξε το ΠΑΣΟΚ και εμπιστευθηκε τις ελπιδες του σε αυτο (χωρις να εχει "αμεσο συμφερον", μπαρμπα ΠΑΣΟΚο στην Κορωνη με λιγα λογια) ηταν θλιμμενος και συντετριμμενος απο την κατραπακια που δεχθηκε, εσεις τρεξατε να προλαβετε να κανετε δηλωσεις. Μπορει να θεωρειτε οτι η συγκεκριμενη ενεργεια ηταν σκοπιμη εκεινη τη στιγμη, αλλα πρεπει να σημειωσω οτι η εντυπωση που δοθηκε στον κοσμο δεν ειναι η καλυτερη. Πολλοι μπορει να πιστεψουν οτι ησασταν ακομα και χαρουμενος (?!) που εχασε το ΠΑΣΟΚ, μιας και σας δοθηκε μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια να ικανοποιησετε τις αρχηγικες σας φιλοδοξιες. Τετοιου ειδους φιλοδοξιες -προς Θεου- δεν ειναι αθεμιτες, αλλα -οπως πολυ καλα ξερετε- στην πολιτικη παιζει καθοριστικο ρολο το "timing". Μπορουσατε καλλιστα να συγκαλεσετε σημερα, που τα πνευματα εχουν ηρεμησει και ολοι ειναι πλεον περισσοτερο νηφαλιοι, μια συναντηση με τους δημοσιογραφους και να τους ανακοινωνατε τις προθεσεις σας. Θεωρω οτι ηταν προτιμοτερο.
Παρακαλω δεχθειτε το συγκεκριμενο σχολιο ως καλοπιστη κριτικη και ΔΩΣΤΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΗ-ΕΧΟΝΤΩΝ.
σας ευχαριστω,
ενας ρομαντικος ΠΑΣΟΚος

Alex είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
χαίρομαι πάρα πολύ που δηλώσατε "παρών" σ' αυτό το νέο αγώνα που σήμερα ξεκινά. Συμφωνώ απολύτως με την δήλωση σας, και σας εκφράζω τις ευχές μου για καλή επιτυχία.

Είναι σαφές, βέβαια, πως πρέπει μέσα από τις διαδικασίες αυτές το ΠΑΣΟΚ να βγει δυνατότερο και όχι αποδυναμωμένο, σοφότερο και όχι μνησίκακο, καινοτόμο και σε καμία περίπτωση ματαιόδοξο.

Η ενότητα του κινήματος πρέπει να διασφαλιστεί μέσα από πέπλα ηθικής και διαφάνειας, και πρέπει στηριζόμενη στις δυνάμεις της να αφουγκραστεί την κοινωνία και να την καλέσει να συνδράμει στην εξεύρεση των αιτίων της ήττας, αλλά και στην καλλιέργηση του νέου πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ.

Ενάντια σε όλα όσα μπορεί πολλοί να μεταφέρουν στ' αυτιά μας αυτές τις ημέρες, προσωπικά δηλώνω πιο αποφασισμένος. Και γι αυτό χάρηκα τόσο με την απόφαση του κ. Παπανδρέου για άμεση εκλογή ηγεσίας, όσο και με την δική σας συμμετοχή σ' αυτόν τον νέο αγώνα.

Η αποφασιστικότητα οφείλει να γίνει σημαία μας για τα επόμενα 3 ή 4 χρόνια, ώστε στις επόμενες εκλογές να θριαμβεύσει η υπόσχεση για αλλαγή.

Το σύνθημα "Γιώργο προχώρα, άλλαξε τα όλα" μπορεί να έχει ξεφτίσει, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως οι ιδέες και οι προτάσεις μένουν. Η διαφοροποίηση μας ως εκφραστές μίας διαφορετικής νοοτροπίας και ιδεολογίας είναι σαφείς και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν κεκτημένο κανενός ενός ανθρώπου, γιατί ανήκουν σε ολόκληρο το κίνημα μας, γιατί ανήκουν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η χτεσινή ήττα προσωπικά με κάνει πιο αποφασισμένο να προχωρήσουμε μπροστά και σας το λέω ευθέως κύριε Βενιζέλο, έχετε την στήριξη μας.

Με κάθε τρόπο και με οποιωνδήποτε τρόπο πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις για να αναγεννηθεί η ιδέα, η υπόσχεση, η έκφραση και να χτιστεί η εμπιστοσύνη για μία καλύτερη Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι κρίμα. Όσο και να μας μαυρίζει η καρδία από το αποτέλεσμα. Ο κυρίαρχος λαός μίλησε.
Ελπίζω να καταφέρεις να κάνεις ξανά τον δημοκράτη Έλληνα, κοινωνό και συνοδοιπόρο του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Να χαιρετίσω κι εγώ το blog, καθ'ότι είναι η πρώτη φορά που γράφω κάποιο σχόλιο. Οφείλω να ομολογήσω ότι η χθεσινές εξελίξεις δεν με εξέπληξαν. Μάλλον θα περίμενα μια σαφή παραίτηση του κ.Παπανδρέου παρά μία αίτηση επανατοποθέτησης της βάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Οι καιροί είναι (πολιτικά) χαλεποί και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, γενναίοι άνθρωποι και γενναίες πρακτικές. Ο κ.Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει αντιπολίτευση! Η τραγική εικόνα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εντός και εκτός του Κοινοβουλίου (δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ειρωνικό ενικό που είχε χρησιμοποιήσει ο κ.Καραμανλής προς τον κ.Παπανδρέου) οδήγησε περπατώντας την Ν.Δ. στην εκλογική νίκη.

Η στείρα αντιπαράθεση, η προσπάθεια ανάδειξης της "χειρότερης κυβέρνησης" και ο ξύλινος λόγος απέτρεψαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη νίκη. Ποιος να πιστέψει ένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τη στιγμή που ΟΛΑ τα υπουργικά στελέχη (επι διακυβερνήσεώς του), εκτός από ένα-δύο παραμένουν ισχυρά μέσα στο κόμμα? Πως θα πείσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο από τη Δεξιά όταν είχε 3 συνεχόμενες ευκαιρίες αλλά στο τέλος ο μισθωτός κατέληξε να παίρνει 580 Ευρώ βασικό μισθό επί των ημερών του? Πως θα πείσει όταν δίνει αγώνες του σαλονιού και αφήνει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μπαίνει στο πλευρό των φοιτητών? Πως θα πείσει όταν ΔΕΝ τρέχει ΑΜΕΣΑ στο πλευρό των πυρόπληκτων αλλά ζητά επί 4 ημέρες σύγκληση πολιτικών αρχηγών?

Ο θυμόσοφος λαός βλέπει, θυμάται και συγκρίνει. Δεν είναι βλάκας. Είδε στο debate τον κ.Καραμανλή να αποκαλεί γενικά και αόριστα κάποιους φοιτητές ως "ταραξίες" και τον κ.Παπανδρέου να τον ακούει ανέκφραστος, σαν να συμφωνούσε. Ποιοι αντέδρασαν? Αυτοί που είχαν αύξηση του εκλογικού τους ποσοστού 50+ %.
Θυμάται τον κ.Παπανδρέου ως στέλεχος της κυβέρνησης του Χρησματιστηρίου να υπόσχεται βαθιές τομές στο κόμμα, τομές που δεν έγιναν ποτέ (εκτός κι αν η αποπομπή του κ.Κουλούρη θεωρείται "βαθιά τομή")
Συγκρίνει τις πολιτικές και τους αρχηγούς και βρίσκει τον καλύτερο ή μάλλον τον μη χειρότερο. Το μη χείρον, βέλτιστο βλέπετε. Συγκρίνει τις δύο κυβερνήσεις (ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.) και τις βρίσκει ίδιες. Γιατί να αλλάξει? Που να πάει? Στην επανίδρυση της "Αλλαγής"? Μα για όνομα του Θεού, χάθηκαν τα συνθήματα? Χάθηκαν οι ιδέες? Δεν μπορεί να ανανεωθεί ο λόγος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θα ανανεωθεί η πολιτική του?

Κ. Βενιζέλο, νομίζω ότι πήρατε τη σωστή απόφαση αν και, για το καλό του τόπου, θα έπρεπε να την είχατε πάρει νωρίτερα. Κατανοώ την ανάγκη ενότητας και την ανάγκη κοινού αγώνα ως τις εκλογές αλλά, δυστυχώς, έφερε άσχημα αποτελέσματα. Πιστεύω σ'εσάς, πιστεύω ότι θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση της βάσης του Κινήματος και πιστεύω ότι μπορείτε να παράγετε ουσιαστικό έργο είτε ως αντιπολίτευση είτε ως κυβέρνηση. Αγωνιστείτε ουσιαστικά, όπως αγωνιστήκατε στο Ειδικό Δικαστήριο υπέρ του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αγωνιστείτε στο πλευρό του καταταλαίπωρου λαού και αυτός θα σας ανταμείψει. Οι αγώνες κερδίζονται στο δρόμο κι όχι στην πολυθρόνα. Αφουγκραστείτε τον κόσμο. Δείξτε του το άλλο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το λαοφιλές, το κεντροαριστερό και όχι το κεντροδεξιό. Μην απογυμνώσετε το καράβι. Πετάξτε μόνο το έρμα και ανοίξτ πανιά. Κι εμείς μαζί σας είμαστε...

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Koυλούρης,Νεονάκης,Λιάνης, και ΣΙΑ με αυτους θα φτιάξετε το νεο ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι με το μήνυμά σας αυτό θελήσατε να εμφανιστείτε στο λαό του ΠΑΣΟΚ ως ο νέος του Αρχηγός.

Είσαστε γενημμένος Αρχηγός και έχετε το δύσκολο αγώνα να αντιμετωπίσετε έναν αντίπαλο που έχει απλά κληρονομήσει τον ηγετικό ρόλο. Το όνομά του είναι πολύ δυνατό και βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις του λαού του ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχετε ανάγκη να πείσετε κανέναν για την αξία σας, αυτή άλλωστε είναι κοινώς αποδεκτή από όλα τα κόμματα.

Δυστυχώς, όμως, για εσάς έχετε μπροστά σας να αντιμετωπίσετε την οικογενειοκρατία και το όνομα της οικογένειας Παπανδρέου.

Πιστεύω ότι σας ταιριάζει περισσότερο να είστε αυθόρμητος, καθότι έτσι αναδεικνύονται τα χαρίσματα της ετοιμότητας και της ευστροφίας σας παρά να κάνετε προγραμματισμένες και μελετημένες δηλώσεις. Δεν μου άρεσε πολύ η δήλωσή σας γιατί μου φάνηκε στημένη.

Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μια πνοή δημιουργικότητας, ώστε μέσα από τα έργα των ανθρώπων, να προχωρήσει και η χώρα.

Αυτό μπορείτε να του το προσφέρετε.

Καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ!
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ!
ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ. Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΙΨΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΘΕΙ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ.
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ ΑΥΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΙΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ, ΤΟΝ ΦΛΩΡΙΔΗ, ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη: ΖΩ - ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΩ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!

Ανώνυμος είπε...

Kαταρχας καλησπερα,

με ενδιαφερον παρακολουθω τις τελευταιες εξελιξεις στον χωρο της ευρυτερης κεντροαριστερας η οποιες πρεπει να μας βοηθησουν να εξαγουμε χρησιμα συμπερασματα για την σταση και τον "νεο" λογο που θα προτεινουμε στον Ελληνικο λαο.

Διαπιστωση πρωτη.

Με τον ευνοικο τροπο που χειρηστηκε η Κυβερνηση το ΚΚΕ καταφερε να συσπηρωσει γυρω του δυναμεις κυριως στην Θεσσαλια και τα αστικα κεντρα (χαμηλων εισοδηματων) μεγαλης ηλικιας που παραδοσιακα στηριζαν ΠΑΣΟΚ. Ο εξισωτικος λογος των στελεχων του ΚΚΕ επεισε τον αριστερων καταβολων ψηφοφορο ο οποιος ειδε να βαζουν χερι στην τσεπη του με ληστρικο τροπο kαι δεν μας βρηκε πλαι του.
Γι'αυτο πρεπει να μας βρουν απεναντι τους με σαφεις θεσεις και οχι αμφιταλαντευσεις.

Διαπιστωση δευτερη.

ΣΥΡΙΖΑ. - Ο μεστος λογος του Κου ΑΛΑΒΑΝΟΥ με την ανανεωση που επιχειρει σε προσωπα-ιδεες και θεσεις σε συνδυασμο με την παρουσια δικων μας βαριδιων (που ο λαος εκρινε για την κακιστη παρουσια του ΠΑΣΟΚ την τελευταια 6ετια)και ανυπαρξια δικων μας θεσεων ευδιακριτων απο εκεινες την ΝΔ οδηγησε μεγαλο μερος των "σκεπτομενων" νεων ψηφοφορων προς τα κει. Ως 35αρης θεωρω οτι περισσοτερα ειναι εκεινα που μας ενωνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ παρα αυτα που μας χωριζουν. Ισως πρεπει να αποτελεσει ενα ειδος "στοιχηματος" για εσας. Πως θα καταφερετε να ενωσετε αυτο που στην Ευρωπη ονομαζουν Κεντροαριστερα.

Ειναι μια χρυση ευκαιρια για επανιδρυση του ΠΑΣΟΚ, η οποια δεν πρεπει να χαθει. Το χαμηλοτερο ποσοστο απο το 1977 ας γινει η αφορμη εκεινη που θα σας επιτρεψει ριξεις και ανατροπες του πολιτικου συστηματος οπως το ειχαμε μαθει.
Νομιζω αλλωστε οτι αυτο θα ειναι και το διακιδευμα των επομενων εκλογων.

Καλη τυχη.

Marinos Klouras είπε...

Καλησπέρα,

Χτες δεν ψήφισα λόγω σοβαρότατου οικογενειακού ζητήματος που με οδήγησε μακριά από την Αθήνα. Και να ψήφιζα όμως, δεν θα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ. Η ψήφος θα πήγαινε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ με εξέπληξε. Και για μένα η αιτίες είναι πολλές και βλέπω και αρκετούς στο Blog σας να έχουν παραπλήσιες απόψεις με τις δικές μου. Ασχολούμαι επαγγελματικά με την διαφήμιση οπότε επιτρέψτε μου σχόλια πάνω στην καμπάνια του ΠΑΣΟΚ.

Οι μη κομματικοποιημένοι πρώην ψηφοφόροι σας δεν σας ψήφησαν. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Ακολουθήσατε (ως κόμμα) μια τακτική επικοινωνίας όμοια με 20 χρόνια πριν, με επικεφαλής τον ίδιο άνθρωπο. Ισοπέδωση και «σκληρό ροκ». Κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι οι μη κομματικοποιημένοι είναι αδιάφοροι – αν όχι αρνητικοί σε κάτι τέτοιο; Και σε κάθε περίπτωση, είμαστε στο 2007 και όχι το 1993. Άρα μήπως η επικοινωνιακή προσέγγιση έπρεπε να είναι άλλη;

Τα φίλα προσκείμενα media (που είναι και ψηλά στις προτιμήσεις αναγνωστών και τηλεθεατών) σας υποστήριξαν – ενίοτε εξόφθαλμα. Μήπως αυτό έκανε κακό;

Και τέλος: Αν χθες βγαίνατε κυβέρνηση, θα άλλαζε κάτι στην νοοτροπία που διακατείχε ένα μεγάλο ποσοστό των μελών του ΠΑΣΟΚ το 2004; Θα ήταν άλλοι οι άνθρωποι στην διαχείριση των θεμάτων εκείνων που μας έκαναν να μιλάμε για κομματικό κράτος, υπερδιογκωμένη και κακή δημόσια διοίκηση και λοιπά συναφή ζητήματα;

Για μένα αυτές είναι κάποιες σημαντικές αιτίες για την ήττα.

Ξεφύγετε από το παλιό ΠΑΣΟΚ και πείστε με ως αρχηγός ότι μπορείτε να είστε κάτι διαφορετικό. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έχετε την ψήφο μου στις ερχόμενες εκλογές.

Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελάρα συγχαρητήρια.
Μην ανυσηχείς, το όνομα είναι απλή συνωνυμία.

ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΟΥ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ.

ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ...!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη προχώρα, άλλαξε τα όλα!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμπιστεύομαι ΒΕΝΙΖΕΛΟ και ΛΟΒΕΡΔΟ για μια καλύτερη ελλάδα.
Πάμε παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ. Βενιζέλο. Κατ'αρχάς λυπάμαι για την μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ, την έκταση της οποίας για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα. Έγιναν πολλά λάθη και είναι κρίμα, γιατί θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως για μια ακόμα τετραετία (θεωρητικά) θα έχουμε αυτήν την κυβέρνηση. Ο κόσμος όμως ψήφισε και έδειξε ότι περίμενε πολλά περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν τους έδωσε. Παρόλα αυτά είναι η ευκαιρία για μια ανασύνταξη από τη βάση, γιατί πρέπει να αλλάξουν πολλά πράματα. Θα ήταν συνετό να μην αρχίσουν οι διαμάχες για το ποιοι έχουν τις ευθύνες. Αυτό είναι το μόνο εύκολο πλην όμως καταστροφικό για την πορεία του κόμματος. Χτες περίμενα με αγωνία τις δηλώσεις που θα κάνετε και έμεινα πολύ ευχαριστημένος μετά από αυτές, για την αποφασιστικότητα που δείξατε. Πιστεύω πολύ στο πρόσωπό σας και είμαι σίγουρος πως είστε το καταλληλότερο άτομο για να αναλάβει το δύσκολο αυτό έργο. Έχετε τα χαρακτηριστικά αυτά που χρειάζεται κάποιος για να γίνει ηγέτης. Και αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένας ηγέτης που θα συνδυάζει αρετές σαν αυτές που έχετε σεις. Σας εύχομαι καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω, πως το ΠαΣοΚ, πρέπει να αλλάξει όνομα, να απομονώσει ΟΛΑ τα παλιά στελέχη, που ο λαός τα βλέπει σαν φαντάσματα(βλέπε Λαλιώτης, Κουλούρης, κ.τ.λ.) και να ξεκινήσει δυναμικά, υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα, η Ν.Δ.θα έχει την εξουσία, τουλάχιστον για μια 20ετία. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο,
Φοβάμαι πως ο τρόπος που κρίνουν πλέον οι Έλληνες μια κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κάνει με κοινωνικά κριτήρια ή βάσει του κοινού καλού. Ο ψηφοφόρος έχει στραφεί προς το δικό του όφελος και μάλιστα το καθαρά οικονομικό. Χαρακτηριστικό αποτελούν τα ποσοστά στο νομό Ηλείας. Παρ’ όλη τη συντριβή που υπέστη από την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού, το γελοίο μοίρασμα 3000αρων (εν μέσω προεκλογικής περιόδου) έστρεψε την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση.
Παρομοίως σκέφτεται για την εργασία. Εφόσον μια κυβέρνηση μπορεί να τον βολέψει σε μια θέση (όπου βεβαίως ο εργαζόμενος θα παραμείνει ισοβίως δέσμιος του ευεργέτη του) θα τον ψηφίζει εις αεί. Η αποδυνάμωση του ΑΣΕΠ, η θέσπιση συνεντεύξεων κλπ από την τελευταία κυβέρνηση αυτό δείχνει.
Παράλληλα βλέπουμε ότι το εκλογικό σώμα επηρεάζεται πολύ από μεσαιωνικές κινήσεις ‘πολιτικής’ όπως ‘Το φυλαχτό του πρωθυπουργού’, οι υπογραφές για την αναγραφή του θρησκεύματος και άλλα.
Η γνώμη μου είναι ότι παρά το υψηλό μορφωτικό επίπεδο δυστυχώς πάσχουμε πολύ σε κοινωνική παιδεία.
Θα ήθελα ένα ΠΑΣΟΚ φάρο λογικής και κοινωνικής ευθύνης. Στο λόγο του να διακρίνω με επιχειρήματα το σωστό χωρίς γελοία επικοινωνιακά παιχνίδια και κομματικές σκοπιμότητες. Θέλω ένα ΠΑΣΟΚ με νέες ιδέες που δε θα φοβάται να τις φωνάξει και να τις στηρίξει άσχετα με τις αντιδράσεις του κατεστημένου. Χρειαζόμαστε μια παράταξη που θα μιλά καθαρά με επιχειρήματα και δε θα κάνει παιχνίδια βάσει των δημοσκοπήσεων.
Το πολιτικό σας προφίλ πιστεύω ότι ταιριάζει με τα παραπάνω. Θα σας ήθελα επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ γιατί μπορείτε να δώσετε μαθήματα δημοκρατίας και κοινωνικής ευθύνης.
Καλή σας επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Αναμενόμενα ήταν όλα αυτά που έχουν συμβεί τις τελευταίες 24 ώρες. Το Πασοκ πήρε το τελευταίο διάστημα έναν πολύ κακό και σκοτεινό πολιτικό δρόμο, επιστρατεύοντας όλα τα άσχημα "εργαλεία" της πολιτικής (δημαγωγία, ήβρεις, λασπολογία, καταστροφολογίας κλπ.) Ξεπεράσατε κάθε όριο ηθικής, ότι ηθική μπορεί να χωρέσει ανάμεσα στα συμφέροντα των κομμάτων.
Το Πασοκ τιμωρήθηκε απο τον Ελληνικό Λαό διότι όχι μόνο δεν κατάφερε να αποτινάξει απο επάνω του τα παλαιοντολογικά στοιχεία τα οποία όχι μόνο ζημίωσαν τον Ελληνικό Λαό τα προηγούμενα χρόνια αλλά έβλαψαν το ίδιο σας το κόμμα.
Η επιστράτευση του κου Λαλιώτη, η βαθιά Δεξιά της κας Φώφης και η αντιγραφή του λόγου του πατέρα και του παππού Παπανδρέου ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ πιά στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.
Υποτίθεται οτι η προεδρία του κου Γ. Παπανδρέου θα έφερνε την ανανέωση, τις νεές ιδεές και μια ισχυρή αντιπολίτευση ώστε να σπρώξει και να πιέσει την κυβέρνηση να κάνει κάτι σωστο. Αντι αυτού είδαμε απο το Πασοκ ήταν επιθέσεις lifestyle, κουτσομπολίστικo approach, όργια φημών και καταστροφολογίας, εκμετάλλευση του πόνου των πυροπαθών και άλλα πολλά.

Τέλος πάντων δεν σας βγήκε. Ούτε το πρόγραμμα σας ακούστηκε (μάλλον δεν είχατε πρόγραμμα αλλά κάνατε biding τύπου Ebay ποιός θα δώσει πιο πολλά εσείς η η ΝΟΥΔΟΥ στον έλληνα καμμένο και στην ελληνίδα καημένη.)

Κε Βενιζέλο,
Εχθές το βράδυ δηλώσατε ΠΑΡΩΝ για το θέμα της αρχηγίας. Θα έπρεπε όμως να δηλώσετε και ΠΑΡΩΝ στους προηγούμενους μήνες και μέρες. Είστε και εσείς μέρος και μέλος του Πασόκ, έχετε και εσείς προσωπικές ευθύνες για την κατάντια του κόμματός σας. Μην προσπαθήσετε να τις αποφύγετε.

Τώρα που πιθανών θα αναλάβετε την προεδρία μην κάνετε το ίδιο λάθος με τον Γιώργο, που ζήταγε συγγνώμη για την κυβέρνηση Σημίτη. Μην μείνετε στα λόγια της υποτιθέμενης ανανέωσης και παραμείνετε στον ξύλινο αντιπολιτευτικό λόγο των υποσχέσεων και της εικονικής πραγματικότητας. ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ για να σας αποδεχτεί πρώτα το κόμμα σας και μελλοντικά η ελληνική κοινωνία.
Τολμήστε αυτό που δεν τόλμησε ο Γιώργος, στηρίξτε τις μεταρυθμίσεις για το καλό του τόπου και μην πισωγυρίζετε την Ελλάδα με την αόριστη και άκαρπη αντιπολιτευτική σας στρατηγική των τελευταίων ετών.

Ο Καραμανλής ξαναβγήκε γιατί εσείς ως κόμμα δείξατε οτι δεν ενδιαφέρεστε για τον Λαό αλλά μόνο για τις καρέκλες σας.
Αν συμμετέχατε στο διάλογο και προσπαθούσατε να υποστηρίξετε το καλό των ψηφοφόρων σας τότε δεν είχατε διαρροές στον ΣΥΝ και στο ΚΚΕ που προσπάθησαν με νύχια και με δόντια και έδωσαν τον σωστό αντιπολιτευτικό τόνο.


Καλή σας τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους. Δηλαδή έπρεπε να χαθούν και αυτές οι εκλογές για να κινηθεί ο κομματικός μηχανισμός και επιτέλους να πάρουν θέση τα στελέχη; Δεν λάβατε το μήνυμα απο τις δημοτικές; Δηλαδή τι περιμένατε; Προφανώς να χαθούν και οι δεύτερες. Μπίνγκο!!!

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Καλημέρα , και φυσικά συμφωνώ με την ουσία της στάσης που κρατήσατε το βράδυ των εκλογών .
Εμείς οι ανθρωποι του μεγάλου δημοκρατικού χώρου αισθανόμαστε μια βαθειά απογοήτευση που η δική σας στάση την έχει ευτυχώς αμβλύνει . Πιστεύω οτι φερθήκατε με ευγένεια , πολιτικό ήθος και ενωτική διάθεση όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου .
Το αποτέλεσμα
ήταν ταπεινωτικό και νομίζω οτι χρειάζονται απάντήσεις .
Δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπονται οι ζωές μας , το μέλλον των παιδιών μας, η κοινωνία στα νύχια της Νέας Δημοκρατίας ,επειδή το ΠΑΣΟΚ φοβάται την ρήξη , κινδυνέυτε να είσαστε συντηρητικώτεροι των συντηρητικών .
Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ έχει άμμεση ανάγκη από ιδεολογική κατεύθυνση, δεν γνωρίζω άλλο δημοκρατικό κόμμα που να έχει υπόστεί τόσο έντονη αποιδεολογοκοποίηση . Είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβετε πρωτοβουλίες . Πιστεύω οτι μέσα από μια παρόμοια ΚΡΙΣΗ θα έρθει η εξέλιξη . Έχετε την γνώση την εμπειρία και το πολιτικό ήθος για να κινηθείτε μέσα στα όρια που το καταστατικό θέτει για να εξασφαλίσετε την ενότητα του μεγάλου δημοκρατικού χώρου και να τον βγάλετε από την κρίση , " το φτάνει πιά " του προεκλογικού σας αγώνα πρέπει να απευθυνθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση . Σας εύχομαι καλή τύχη .

Stheratron είπε...

Σύντροφε Βενιζέλο,
Στην χθεσινή σου δήλωση από το Ζάππειο όσο κι αν ψάξω δεν νομίζω ότι μπορώ να εντοπίσω σημείο που να με βρίσκει αντίθετο. Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα ειπώθηκαν, τόσο ως προς τον περιεχόμενο αλλά και ως προς τον χρόνο και τον τόπο στον οποίο ειπώθηκαν.
Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτή η δήλωση το ΠΑΣΟΚ αντιμετώπιζε την μεγαλύτερη και τραγικότερη εκλογική του ήττα από μια παράταξη της οποίας η κυβέρνηση έχει χαρακτηρισθεί ως η χειρότερη μεταπολιτευτικά. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μουδιασμένος λίγα λεπτά πριν άκουγε έναν πρόεδρο πολύ περισσότερο μουδιασμένο να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα και εμμέσως πλην σαφώς να παραιτείται αναλαμβάνοντας σε ένα μικρό βαθμό τις ευθύνες του.
Η δήλωσή σου αυτή σύντροφε Βενιζέλο πιστεύω πως όχι μόνο ήρθε την κατάλληλη στιγμή αλλά και το ουσιαστικό της μήνυμα έφτασε σε όλους και ήταν μήνυμα δυνατό. Από τη μία ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ ώστε να νιώσει την ψυχική ανάταση που πρέπει ένας πραγματικός ηγέτης να προσφέρει σε τέτοιες δύσκολες ώρες. Ήταν ένα μήνυμα ενωτικό που συνάμα εξηγούσε πράγματα λέγοντας επιτέλους αλήθειες ανοιχτά. Ταυτόχρονα το μήνυμα έφτανε και σε κάθε λογής παράγοντα εντός του Κινήματος ο οποίος μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης και προσωρινής αναρχίας είναι πολύ πιθανό να δοκίμαζε να δημιουργήσει το δικό του τιμάριο εκβιάζοντας στη συνέχεια πρόσωπα και καταστάσεις. (Γνωστό το έργο και το έχουμε ζήσει πολλές φορές σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης του Κινήματος.) Τέλος όμως, και ίσως αυτό είναι το σημαντικότερο, το μήνυμα έφτασε σε ολόκληρη την κοινωνία και πιο συγκεκριμένα στην νέα δεξιά κυβέρνηση: Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια νέα αντιπολιτευτική περίοδο. Η αντιπολίτευση από εδώ και στο εξής θα είναι ισχυρή, ουσιαστική, σοβαρή και επιτέλους θα γίνεται με όρους πολιτικούς και όχι με δειλές και συχνά άστοχες επιθέσεις.
Με την χθεσινή σου δήλωση σύντροφε Βενιζέλο κατάφερες κάτι μοναδικό. Ενώ έχουμε σήμερα την επανεκλογή της δεξιάς στην κυβέρνηση και μάλιστα με ένα πολύ καλό για τα δεδομένα της θητείας της ποσοστό, κανείς τους δεν πανηγυρίζει και κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν αισθάνεται απαισιόδοξος. Είμαι βέβαιος ότι αξιολογώντας και τα χθεσινά αποτελέσματα της κάλπης όχι μόνο σε ότι έχει να κάνει με τις ψήφους προς το ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως τις υπόλοιπες θα προκύψουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Εύχομαι για το καλό της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να αναλάβεις την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο πιο σύντομα γίνεται και οδεύοντας μέσα από προοδευτικά αριστερά και όχι νεοφιλελεύθερα μονοπάτια να βάλεις το Κίνημα σε μια νικηφόρα τροχιά.


Συντροφικούς χαιρετισμούς και ευχές για τον νέο ρόλο,
Θ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ σε οιαδήποτε εκλογική μάχη. Όλες μου οι ψήφοι έχουν μοιραστεί σε ΝΔ και Συνασπισμό. Είχα πει πριν μερικά χρόνια ότι αν ο Βενιζέλος γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει τη Μπακογιάννη απέναντί του, θα τον ψηφίσω και αυτό σκοπεύω να κάνω την επόμενη τετραετία. καλή επιτυχία από τώρα.
Αυτό που θα ήθελα εγώ ως σκεπτόμενος άνθρωπος είναι να απαλλάξετε το κόμμα σας από το όνομά του και ότι/όποιους συτό κουβαλάει μαζί του και να το ανοίξετε σε ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού χωρίς ταμπέλες και αναχρονιστικά συνθήματα που μας πηγαίνουν τόσα μα τόσα χρόνια πίσω. Αλλά να το ανοίξετε ουσιαστικά και όχι με μια ψευδεπιγραφή. Ο κόσμος μπορεί να πειστεί για το third way όπως πείστηκαν και οι Βρεταννοί.

Δεν δημοσιεύω το όνομα του blog μου γιατί εως τώρα δεν έχω δηλώσει κομματικές προτιμήσεις.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Ανώνυμος είπε...

The ambitious future leader of PASOK must take into account the following:

1. That he represents a nation;

2. That the nation suffers from acute ignorance and lack of historical responsibility;

3. That the nation co-exists with Europeans and other people within its territory;

4. That the sovereign rights of the nation are non-negotiable;

5. That the economics of the nation are backward and non-productive;

6. That the political will of the nation is being represented by post-feudal interests;

7. That the nation has been hijacked by an elitist gerontocratic establishment;

8. That the future of our nation does not depend on the options currently advanced by PASOK, ND and SYRIZA (or KKE, which must be clamped);

9. That the interests of the nation cannot be exploited by fascist LAOS, which must be clamped;

10. One cannot talk of a European Greece when the nation behaves like an aged social experiment with a "looser" mentality in search of an identity (and an economy!!!);

My suggestion to you, Mr. Venizelos is that you commence a national regeneration project labelled as "Ergatiko Komma".

Be bold.

The "Ergatiko Komma" must reach out to those Greeks that are genuine about changing things.

It cannot continue to rely on the old PASOK electorate, the so-called "pelates".

The old PASOK will never, no matter how many facelifts are given to it, become a winning Party.

However, the socialist ideology first nurtured by PASOK, CAN and WILL become strong again.

Should you choose not to risk its creation now, you will be seen as yet another big-mouthed failure, like your (hopefully) predecessor.

With respect,

toxtethriot@hotmail.co.uk

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ.
Ο ΛΑΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ.
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ. ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ( ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΛΠ.).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΑΓΗ.

Ανώνυμος είπε...

Η παραταξή μας χρειαζόταν τον δυναμισμό σου πολύ περισσότερο σε αυτές τις εκλογές.
Σου εύχομαι να εκλεγείς ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιατί τόσα χρόνια με τον Γιωργάκη βαρεθήκαμε να είμαστε 'κομπάρσοι' της πολιτικής σκηνής

Ανώνυμος είπε...

την καλησπέρα μου απ' την Κρήτη,

χαίρομαι που πήρατε την πρωτοβουλία πάνω σας και φανήκατε τόσο αποφασιστικός για το μέλλον της παράταξής μας, αλλά και γενικότερα του κόσμου της Αριστεράς. Να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε στο πλάι σας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Επιτέλους Τέλος.

με συντροφικούς χαιρετισμούς και με αναπτερωμένη την Ελπίδα,

Νικολής

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ , ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΞΗΣ: O ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ . ΠΕΡΙΕΡΓΟ Ε ? ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΚΑΛΟΣΚΕΦΤΕΙΣ Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΒΑΒΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ , ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ , ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΛΗΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ. ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΟ .

1ον ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΞΑΡΤΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ 2 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΕΓΩ (ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ )ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ , ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ,

2ον ΘΑ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥΣ ,

3ον ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΗΤΕΥΣΗ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΟ ΣΕ ΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ " ΑΚΡΑ" ( ΕΛΠΙΖΟ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ )

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΔΥΤΗΧΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΜΕ ΟΔΥΓΕΙ ΣΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟ , ΔΙΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΗΧΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ( ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΙΛΑΩ )

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΥΣΤΗΧΩ Η ΔΗΜΟΚΤΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ , ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΕΝΑ ΣΟΚ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ , ΘΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ .

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ( ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΝΙΩΘΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ )

ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕΙΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΟΠΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ , ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ .

Υ.Γ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΓΕΛΑΓΕΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ , ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .

"ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ"

ΓΙΑΝΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Η πρωτη διακυβερνηση της χωρας απο τον κ.Καραμανλη αποτελεσε για πρωτη φορα στα χρονικα της μεταπολιτευσης περιοδο 3,5 ετων που το μονο μαθημα στο οποιο διαγωνιστηκαν οι πολιτικοι και της κυβερνησης και του ΠΑΣΟΚ ηταν αυτο της ΕΚΘΕΣΗΣ ΙΔΕΩΝ.
Η ΝΔ κερδισε τις εκλογες γιατι στο μαθημα της εκθεσης ιδεων στο οποιο διαγωνιστηκε και αυτη και το ΠΑΣΟΚ ηταν καλητερη.

Ο λαος κουρασμενος απο την συνεχη επαναληψη του ιδιου μαθηματος και εχοντας πρακτικα ζητηματα να λυσει τους τιμωρησε και τους δυο.Το ΠΑΣΟΚ περισσοτερο.

Μετα το διαλειμμα των εκλογων και τα δυο μεγαλα κομματα καλουντε (περισσοτερο η ΝΔ) να δωσουν εξετασεις στα μαθηματικα.Η λευκη κολλα της ΝΔ ειναι δεδομενη,γιαυτο και ο κ.Παπανδρεου θελει να παραμεινει αρχηγος στο ΠΑΣΟΚ,θεωρει οτι η λευκη κολλα της ΝΔ θα ειναι αρκετη, ασχετα που και ο ιδιος δεν ξερει Μαθηματικα και δεν διαθετει τροπους λυσεις προβληματων (εχει ξεκοκκαλισει τα λυσαρια ,Σουηδικα και μη) να τον στεψουν Πρωθυπουργο.

Εδω ερχεται και το δικο μου ερωτημα σε εσας κ Βενιζελο.
Διαθετετε το ταλεντο να δινετε λυσεις αναλυοντας δεδομενα????

Αν ναι... αποδειξτε το( ηταν καλη αρχη το *παρον* που δηλωσατε)... για το καλο ολων μας.

Αν οχι πολυ φοβαμαι οτι και αν ακομα γινετε αρχηγος του ΠΑΣΟΚ (προσωπικα σας το ευχομαι),εγκυμονει ο κινδυνος να ξαναχασετε τις επομενες Εθνικες εκλογες ,μονο και μονο επειδη εσεις θα εχετε ξεχαστει στο μαθημα της Εκθεσης και η Κυβερνηση θα εχει παει σε αυτο των μαθηματικων...ασχετα που θα παραδωσει κολλα λευκη.

Ελπιζω να εγινα καταννοητος.

Καλη επιτυχια!!!!!

Stelios Frang είπε...

Η εξέλιξη των κομμάτων στην Ευρώπη δείχνει ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα υποχωρούν, αν δεν γίνουν "δεξιά", αν δεν εφαρμόσουν εφικτές λύσεις για τεράστια προβλήματα που χρονίζουν, χωρίς αερολογίες και παραπλανητικές υποσχέσεις.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να υπόσχεται ένας πολιτικός ότι θα λύσει το συνταξιοδοτικό πρόβλημα χωρίς αύξηση ορίων ηλικίας, χωρίς αύξηση εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων, χωρίς, χωρίς... Αν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν το έλυσαν μέχρι τώρα; Ο κόσμος ξέρει βέβαια ότι, όπως έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν, και οι συντάξεις θα μειωθούν και οι εισφορές δεν θα μείνουν σταθερές. Αυτά πρέπει να βγει όμως ένα κόμμα και να τα εξηγήσει και να δείξει ότι η λύση που προτείνει θα είναι δυσάρεστη μεν, αλλά αποτελεσματική.

Εγώ πιστεύω ότι τα 4-5 καίρια προβλήματα της χώρας, ασφάλιση, συντάξεις, εκπαίδευση, διαφάνεια, υγεία, πρέπει να αντιμετωπιστούν από μια κυβέρνηση ευρείας βάσης, από ένα συνασπισμό που θα στηρίζεται σε κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία. Αν θέλετε κ. Βενιζέλο να συμβάλετε στην επίλυση αυτών και άλλων προβλημάτων που χρονίζουν -εφόσον βέβαια εκλεγείτε στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ- πρέπει να κάνετε δραστικές επιλογές πολιτικού περιεχομένου και όχι αλλαγές στο "εθνικό συμβούλιο" ή στη διοίκηση των γραφείων του κόμματος, όπως έκανε ο Γιώργος. Διαφορετικά θα είστε ένας ακόμα διαχειριστής της συνεχούς υποβάθμισης που καταγράφεται τα τελευταία 10 και πάνω χρόνια.

Εύχομαι καλή επιτυχία και παρακολουθώ από κριτική σκοπιά.
sfrang@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

Apologies to all.

My e-mail address is toxteth.riot@hotmail.co.uk

Androgeos είπε...

Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη.

Εδώ πιστεύω πως βρίσκεται η μεγάλη αλήθεια της δήλωσής σας. Στη "χειρότερη κυβέρνηση" του Κ.Καραμανλή αντιπαρατέθηκε η "μη-αντιπολίτευση" του Γ.Παπανδρέου. Όπως πολύ εύστοχα είχατε δηλώσει παλιότερα, η νίκη σε αυτές τις εκλογές δεν ήταν μόνο αναγκαία, αλλά και εύκολη. Όμως αυτή η μη-αντιπολίτευση έκανε πολλούς ψηφοφόρους του Πα.Σο.Κ. να θεωρήσουν ότι το κίνημα ήταν σε πορεία σύμπλευσης και συνενοχής με την κυβέρνηση. Δεν εγκατέλειψαν οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι το Πα.Σο.Κ., το Πα.Σο.Κ. ήταν αυτό που ακολούθησε νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και εγκατέλειψε την ιστορική βάση των ψηφοφόρων του. Όσο κι αν ο Κος Ραγκούσης το πάλεψε τώρα στο τέλος να αλλάξει λίγο το πρόσωπο του κινήματος, δεν έπειθε πλέον.

Το ίδιο συνέβη και με εμένα. Έχοντας συμμετάσχει 9 φορές σε ψηφοδέλτια της ΠΑΣΠ και όντας μαχητικό μέλος, όπως θέλω να πιστεύω, εγκατέλειψα το Πα.Σο.Κ. το 2004 μετά την αστεία εκλογή του κου Παπανδρέου ως άλλος Σαντάμ Χουσεϊν ή Μουαμάρ Καντάφι, που θεώρησα ξεκάθαρο δείγμα αλαζονείας και φιλελεύθερων αντιλήψεων. Μετακινήθηκα στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι σαν διαμαρτυρία, αλλά γιατί ήταν πλέον το κίνημα που ήταν ιδεολογικά πιο κοντά σε στις απόψεις μου.

Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί σαν εμένα. Είναι δυνατόν μας ξανακερδίσετε, αρκεί τώρα που θα εκλεγείτε πρόεδρος να είστε πιο μαχητικός και ριζοσπαστικός από τον προκάτοχό σας.

Γιατί μπορεί παρακάτω να σας παρομοιάζουν με τον Ιζνογκούντ, όμως άλλο η ματαιοδοξία και άλλο η φιλοδοξία. Στο πρόσωπό σας αναγνωρίζω έναν πολιτικό φιλόδοξο και αποφασιστικό και αυτά είναι δύο αναγκαία χαρακτηριστικά για τον όποιο επίδοξο διαχειριστή της πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Θα επιχειρήσω να κάνω κάποιες βασικές διαπιστώσεις, οι οποίες πιστεύω πως δείχνουν και το δρόμο προς την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.
1. Ο τρόπος "εκλογής" του Γ. Παπανδρέου το 2004 υπονόμευσε πολιτικά και ηθικά το ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε να είχαν ακολουθηθεί δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής που αποτελούν αναντικατάστατη προϋπόθεση για να αποκαλείται δημοκρατικό και προοδευτικό ένα κόμμα. Η δικαιολογία της επικείμενης έλευσης των εθνικών εκλογών του Μαρτίου και της ανάγκης για συσπείρωση και όχι για εσωκομματική σύγκρουση δεν έστεκε για δύο λόγους:
α) Η απόφαση για εθνικές εκλογές ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της διαδοχής, το οποίο σημαίνει πως δεν υπήρξε τετελεσμένο πολιτικά γεγονός αλλά συνειδητή επιλογή του χρόνου και του τρόπου ανακοινώσεων και πράξεων.
β) Των νικηφόρων για το ΠΑΣΟΚ εκλογών του Σεπτεμβρίου του 1996 προηγήθηκε το συνέδριο του Ιουνίου του ίδιου έτους, που σημαδεύτηκε από το έντονα συγκρουσιακό περιβάλλον της δημοκρατικής ανάδειξης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Παρά τις πικρίες, τις έριδες και τις διαμάχες που χρονικά απείχαν ελάχιστα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 3% περίπου.
Πιστεύω πως ο τρόπος "εκλογής" του Γ. Παπανδρέου έβλαψε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως τον ίδιο.
2. Στη συνολική πολιτική και αντιπολιτευτική δράση του Γ. Παπανδρέου από τον Ιανουάριο του 2004 και μέχρι τις τελευταίες μέρες, οι λάθος αποφάσεις, ενέργειες και πράξεις υπερτερούν σε σημαντικό βαθμό των σωστών. Αυτό πιστεύω πως είναι μια γενικευμένη διαπίστωση και όχι μόνο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Το 2004 το ΠΑΣΟΚ έχασε ως κυβέρνηση. Το 2007 έχασε ως αντιπολίτευση. Νόμίζω πως η χθεσινή ήττα ήταν βαρύτερη, γι' αυτό και οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν ακέραιες εκεί που κυρίως ανήκουν. Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι να διαφυλαχθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και ο πρωταρχικός παράγοντας για τη διαφύλαξή της είναι η απόλυτη τήρηση των δημοκρατικών διαδικασίων στην εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η βάση του ΠΑΣΟΚ θα αποφασίσει και η απόφασή της όχι μόνο θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να αποτελέσει έναυσμα δημοκρατικής και προοδευτικής συστράτευσης.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, αφουγκραζόμενο τα μηνύματα της κοινωνίας, να προτείνει ουσιαστικές λύσεις στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα και να δώσει ξανά και πιο αποφασιστικά ελπίδα και όραμα στην κοινωνία και ιδίως στη νεολαία.

siliogvasn είπε...

Αγαπητέ σύντροφε, εχθές η παράταξή μας, το ΠΑ.ΣΟ.Κ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δέχθηκε βαρύ πλήγμα. Η ήττα ήταν ταπεινωτική!!! Εντούτοις, η έγκαιρη και συνάμα καθοριστική πρωτοβουλία σας να δηλώσετε παρών, στις εξελίξεις του κινήματος, απεσόβησαν τα χειρότερα. Το ευρύτερο πολιτικό σας κύρος απετέλεσε και αποτελεί ισχυρό ανάχωμα, στον οδυνηρό κατήφορο του κινήματός μας. Ως μέλος του κινήματος στηρίζω δυναμικά αυτή σας την πρωτοβουλία. Οφείλω όμως, να θέσω στα υπόψη σας τα εξής: α) Επιβάλετε να αφουγκραστείτε με ειλικρίνεια το μήνυμα των χθεσινών εκλογών, που έστειλε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. β) Να εστιαστείτε στους ρυθμιστές (νέοι ψηφοφόροι, απογοητευμένοι πολίτες) του χθεσινού εκλογικού αποτελέσματος, όπου το κίνημα δεν αντιλήφθη και δεν αγκάλιασε κατά την προεκλογική περίοδο. γ) Να διασφαλίσετε την ενότητα του κινήματος. δ) Να υλοποιήσετε τις απαιτήσεις της ευρύτερης εκλογικής βάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι μόνο. ε) Να αναδείξετε νέα ηγετικά στελέχη (π.χ. όπως στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο Α. Τσίπρας) που θα διευρύνουν την κοινωνική αποδοχή τους κινήματος. Κλείνοντας, σας ζητώ θερμά να κάνετε πράξη ένα παραλλαγμένο παλαιότερο σύνθημα για την μακροημέρευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ (Βαγγέλη προχώρα σάρωσέ τα όλα!!!).

Clandestino είπε...

Κύριε Βενιζέλο, δε συμφωνώ για το χρόνο που επιλέξατε να ανακοινώσετε την πρόθεσή σας να διεκδικήσετε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης θεωρώ ότι στον Παπανδρέου αξίζει να δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει το πλάνο του για το χώρο της κεντροαριστεράς. Βεβαίως, περιμένω με ενδιαφέρον και τις δικές σας θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΠΑΡ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ?ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ?ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΩΡΑ.Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΑ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΉΛΕΟΡΑΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ''ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ'' ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΕΤΕΣ ΛΑΒΕΣ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΄΄Ε...ΑΥΤΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ'' ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ.
ΤΕΛΟΣ....ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΘ'ΟΤΙ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ...ΜΗΝ ΞΑΝΑΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ Κ. ΛΑΛΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΠΟΤΑΚΙΑ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΑΙ Ο Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΑΛΑΚΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ!!!
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΧΗ

thanasis είπε...

Νομίζω ότι η πρωτοβουλία σας είναι οριακή.Επρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.Στην πολιτική δεν υπάρχουν περιθώρια οίκτου.΄Οποιος δεν μπορεί να αντέξει έπρεπε να είχε γίνει μητροπολίτης έλεγε ο παππούς μου.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη η αντιπολίτευση πρέπει να εκφράζει θέσεις και να μην παριστάνει τον Δον Κιχώτη με επιθέσεις σε ανεμόμυλους.Θυμάστε το μάλιστα κ.πρωθυπουργέ?Αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός όχι ότι επεδείκνυε τις τελευταίες μέρες ο κ.Παπανδρέου.
Όχι κλέψατε τα λεφτά των ταμείων,αλλά δεν επιδείξατε φροντίδα γιά να προστατευτούν τα χρήματα των εργαζομένων.Αυτά τα απλουστευτικά στην Ρουάντα αν και ακόμη και εκεί ακούγεται άγριο.
Καλή επιτυχία.Προσοχή στις προβοκάτσιες που θα μπουν στην πορεία σας.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Ευάγγελε Βενιζέλο η χθεσινή σας ενέργεια με έθλιψε βαθύτατα ως ενεργό στέλεχος του κινήματος. Η πρεμούρα σας να δηλώσετε παρόν και να επιχειρήσετε να αναδειχθείτε σε νέο χαλίφη με προβληματίζει για την αγάπη σας στο κίνημα (και όχι στον εαυτό σας). Ο Γιώργος έκανε μεγάλο αγώνα και οι τρικλοποδιές από ορισμένα στελέχη του κινήματος του στέρησαν τη περήφανη νίκη. Αισθάνομαι ότι η ηγεσία του κινήματος για εσάς είναι αυτοσκοπός και στο βωμό της ίσως να θυσιάσατε την αγάπη σας για το κίνημα. Εύχομαι και ελπίζω να κάνω λάθος. Πάντως η δική μου ψήφος στήριξης είναι στο Γιώργο.

Ανώνυμος είπε...

To Ζάππειο τι το θέλατε κύριε Βενιζέλο; Δεν μπορούσατε να κάνετε τις δηλώσεις στη Χαριλάου Τρικούπη;

Παρρησία είπε...

k. Βενιζέλο,

εάν δεν αλλάξεις το ρεζίλι των "φίλων" προ της εκλογής, τότε οι οπαδοί της ΝΔ θα ψηφίσουν δαγκωτό GPAP

Δες το προσεκτικά

Π

Ανώνυμος είπε...

"Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής."

Αν σκοπεύετε να θέσετε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καλό θα ήταν να διατυπώστε πιο συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις σε σχέση με αυτή την προοπτική. Θέσεις που να επιχειρούν ερμηνεία των λόγων της ήττας, να διατυπώνουν τι πρέπει να αλλάξει, και ποιό, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να είναι το νέο στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτά, καλό θα είναι να εξηγήσετε γιατί θεωρείτε πως θα είστε ο καταλληλότερος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως κ. Βενιζέλο, πρέπει να αφήσετε στον Γιωργάκη, να έχει(κληρονομικό δικαίωμα),το κόμμα του μπαμπά του και να αρχίσετε δυναμικά κάτι νέο και σοσιαλιστικό, με όλους αυτούς που σας υποστηρίζουν; Αυτή θα ήταν η καλύτερη τιμωρία του νομίζω, για την ήττα που μας φόρτωσε.

Ανώνυμος είπε...

Σαφής και αποφασιστική τοποθέτηση. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αρκεί να μην στηθούν πάλι κάλπες στους δρόμους και τις πλατείες. Το κόμμα έχει όργανα και αυτά πρέπει να αποφασίσουν. Ξέρω τι προβλέπει το καταστατικό, αλλά η επανάληψη του 2003 με το πανηγύρι "μελών - φίλων" δεν μπορεί να είναι βήμα μπροστά. Καλή επιτυχία.

I. K. Saravakos είπε...

Καίρια η πρωτοβουλία σας και αναγκαία για το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου απέδειξε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ηγηθεί αποτελεσματικά του κινήματος. Χαμένος μεταξύ μιας ασαφούς ανανεωτικής διάθεσης και μιας στείρας (καραμανλικής έμπνευσης) και παρωχημένης αντιπολιτευτικής πολιτικής δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πειστικό όραμα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσει ένας γόνιμος εσωκομματικός διάλογος που να οδηγήσει σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό λόγο που να επαναφέρει μεν τον πολιτικό ανταγωνισμό (ενσωματώνοντας πολλές από τις "λαϊκές" ανησυχίες) αλλά και που να ανταποκρίνεται στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα οικτρές προσπάθειες του κ.Παπανδρέου, ένα τέτοιο εγχείρημα είναι και εφικτό και όχι τόσο εξωφρενικά δύσκολο.

Μόνο εσείς μπορείτε να ηγηθείτε ουσιαστικά αυτής της προσπάθειας.

I. K. Saravakos είπε...

Καίρια η πρωτοβουλία σας και αναγκαία για το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου απέδειξε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ηγηθεί αποτελεσματικά του κινήματος. Χαμένος μεταξύ μιας ασαφούς ανανεωτικής διάθεσης και μιας στείρας (καραμανλικής έμπνευσης) και παρωχημένης αντιπολιτευτικής πολιτικής δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πειστικό όραμα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσει ένας γόνιμος εσωκομματικός διάλογος που να οδηγήσει σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό λόγο που να επαναφέρει μεν τον πολιτικό ανταγωνισμό (ενσωματώνοντας πολλές από τις "λαϊκές" ανησυχίες) αλλά και που να ανταποκρίνεται στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα οικτρές προσπάθειες του κ.Παπανδρέου, ένα τέτοιο εγχείρημα είναι και εφικτό και όχι τόσο εξωφρενικά δύσκολο.

Μόνο εσείς μπορείτε να ηγηθείτε ουσιαστικά αυτής της προσπάθειας.

I. K. Saravakos είπε...

Καίρια η πρωτοβουλία σας και αναγκαία για το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου απέδειξε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ηγηθεί αποτελεσματικά του κινήματος. Χαμένος μεταξύ μιας ασαφούς ανανεωτικής διάθεσης και μιας στείρας (καραμανλικής έμπνευσης) και παρωχημένης αντιπολιτευτικής πολιτικής δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα πειστικό όραμα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθήσει ένας γόνιμος εσωκομματικός διάλογος που να οδηγήσει σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό λόγο που να επαναφέρει μεν τον πολιτικό ανταγωνισμό (ενσωματώνοντας πολλές από τις "λαϊκές" ανησυχίες) αλλά και που να ανταποκρίνεται στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα οικτρές προσπάθειες του κ.Παπανδρέου, ένα τέτοιο εγχείρημα είναι και εφικτό και όχι τόσο εξωφρενικά δύσκολο.

Μόνο εσείς μπορείτε να ηγηθείτε ουσιαστικά αυτής της προσπάθειας.

Μιλτιάδης Ματκάρης είπε...

κ.Βενιζέλε,
κατά τη γνώμη μου ο κ.Παπανδρέου έχει πολύ καλές ιδέες, ίσως λίγο προχωρημένες (όχι όλες) γιά την Ελλάδα. Δεν έπεισε όμως και σε αυτό έχει πλήρη την ευθύνη. Ενα άλλο λάθος του ήταν η μη επαρκής αλλαγή του κόμματος. Ο κόσμος δεν ανεχόταν να ξαναβλέπει κάποιους που συνδέθηκαν με τις χειρότερες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ.
Ως προς εσάς: Θεωρώ σωστή την άμεση αντίδρασή σας και λυτρωτική γιά τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Οι πολίτες όμως που δεν "ανήκουν" στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν και άλλα.
1.Πλήρη αναδιοργάνωση του κόμματος σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Να φύγουν τα κομματόσκυλα που η μόνη επιθυμία τους είναι το προσωπικό βόλεμα. Να χρησιμοποιηθούν άφθαρτοι και έντιμοι σε όλη την δομή του κόμματος. Η αξιοκρατία πρέπει να εφαρμοστεί ολοκληρωτικά και άμεσα γιά να γίνει πιστευτή από την κοινωνία.
2.Γλώσσα απλή και ξεκάθαρη προς τον πολύ κόσμο. Απευθύνεστε δυστυχώς σε ένα χαμηλού επιπέδου ακροατήριο (το 95% των Ελλήνων δεν διαβάζουν περισσότερο από ένα βιβλίο το χρόνο). Τα υψηλά πολυσύνθετα νοήματα, δυστυχώς δεν κατανοούνται και διώχνουν τον κόσμο ή τον κάνουν να υποψιάζεται τον ομιλούντα γιά απόκρυψη της αλήθειας.
3.Διάλυση κάθε "κλίκας", παρέας, κυκλώματος, που χρησιμοποιεί την πολιτική όχι γιά προσφορά στα κοινά, αλλά γιά επιχειρηματικά ή άλλα προσωπικά συμφέροντα. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει και στη ΝΔ, αλλά εγώ ενδιαφέρομαι γιά την έκφραση της κεντροαριστεράς που κατά τη γνώμη μου είναι το ΠΑΣΟΚ.
4.Προώθηση στην πολιτική νέων ανθρώπων που έχουν διάθεση προσφοράς, με αξιοκρατία, και όχι μόνο με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα του τηλεστάρ.
5.Η πολιτική σήμερα είναι σπόρ μόνο γιά πλούσιους. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Αν εγγυηθείτε αρχές και διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τα παραπάνω, να είστε σίγουρος ότι η ελπίδα θα ξαναλάμψει στα μάτια των απογοητευμένων Ελλήνων. Αυτών που "έχουν πάει σπίτι τους" όχι γιατί επέλεξαν τον καναπέ, αλλά επειδή αηδίασαν με την επικράτηση των φαύλων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Αυτοί οι άνθρωποι όχι απλώς θα ξαναέρθουν στο ΠΑΣΟΚ, αλλά θα γίνουν ενεργοί πολίτες. Καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη

Μια λαϊκή ρήση λέει "κάλλιο αργά παρά ποτέ". Ως κάτι τέτοιο μου ακούστηκε η χτεσινοβραδυνή δήλωσή σου. Ο κόσμος όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ευρύτερου Δημοκρατικού χώρου ελπίζει ότι από την ανάληψη της αρχηγίας και έπειτα θα είσαι ο ηγέτης που πραγματικά έλειπε τις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Με αισιοδοξία για το μέλλον

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Η ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΙΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ; ΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗς ΧΩΡΑΣ. ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΑΣ......ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙΡΟ .ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Kυριε Βενιζέλο,

Εαν με το υφος και την έπαρση που κάνατε την χτεσινοβραδυνή σας δήλωση ,αλλα και με την αλαζωνεία με την οποία ωσαν να ήσασταν ηδη ο αρχηγος του ΠΑΣΟΚ , δηλώσατε σήμερα βγαίνοντας απο την συνάντηση σας με τον Κο Σημιτη οτι ο Κος Παπανδρέου θα εχει την εξέχουσα θεση που του αρμόζει , αν αυτο ειναι το ύφος και το ηθος που σκοπεύεται να ηγηθείτε του ΠΑΣΟΚ τοτε λυπάμαι .... Ηδη χάσατε εναν ψηφοφόρο και μέλος απο την ιδρυση του κινήματος....

Καλη σας επιτυχία και μακάρι να μην πορευθειτε μ'αυτην την αλαζονεια που κατηγορουσαμε οτι διακρίνει τον Καραμανλη και την δεξια παράταξη του....

sartak είπε...

Προεδρε αργησες κιολας.Μονο ο γιωργακης μπορουσε να χασει απο αυτην τη ν.δ.Δυστυχως και εγω παραδοσιακος πασοκος απο το 81 δαγκωτο ΠΑΣΟΚ,το εριξα ακυρο.καλη επιτυχια ειμαστε μαζι σου, τωρα θα κανω αγωνα για το ΠΑΣΟΚ.

ΗarryTsopanos είπε...

Να σας αναφερω αν σας ενδιαφερει τι θυμαμαι εγω οταν ακουω την λεξη ΠΑΣΟΚ?
Θυμαμαι το Σαμινα και τον Κυριο Παπουτση που ακομη και σημερα βγαινει και μιλαει στην τηλεοραση λες και ολοι μας εχουμε παθει αμνησια,θυμαμαι την αλλαζονεια του Πρωτοπαππα οταν ηταν υφιπουργος και τον τροπο που μιλαγε στον κοσμο,την περιοδο του χρηματιστηριου και την μεγαλυτερη κλοπη χρηματων στην συγχρονη Ελληνικη Ιστορια,την αδιαφορια σας για το περιβαλλον,τους εργαζομενους,την καταστροφη του ΕΣΥ,αυτα και ειναι πολυ λιγα.
Πιστευετε οτι σε 3.5 χρονια εχουν πολλοι απο εμας ξεχασει αυτο το αλγος?
Δεν φταιει ο Γιωργος ο Παπανδρεου που δεν σας πιστευει ο λαος και ας εχει κανει πολυ σημαντικα λαθη,ακομη και τις τελευταιες ημερες πχ Πατουλιδου,Γεννηματα.
Κριμα που το Πασοκ εφτασε εκει κατω αλλα θα φτασει και πιο κατω αν συνεχισει να μην εχει ιδεες και οραμα για την Ελλαδα και οχι για τους βιομηχανους.
Αληθεια για να λαικισω λιγακι με τι χρηματα ο ΑΚΗς εκανε τον γαμο στο ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ? με την βουλευτικη αποζημιωση?

Ολιγαρκης Πλεονεκτης είπε...

Αγαπητε Ευαγγελε προχωρα...απλα προχωρα και μην κοιτας πισω..μην ακους τις σειρηνες...απλα προχωρα...μονο δειξε λιγο πιο φιλικο προσωπο και απλα προχωρα
Εμεις ειμαστε απο πισω για να στηριξουμε την κινηση σου...
Ελα στην Καβαλα και φερε μαζι σου δυο γιαταγανια και κοβε κεφαλια και λεω να φερεις δυο διοτι σε καποια στιγμη απο το κοβε-κοβε το πρωτο θα χασει τον αιθερα του οποτε θα εχεις το δευτερο....
Εγω τουλαχιστον θα σε στηριξω...απλα προχωρα και μην ακους τα παπαγαλακια ..
Αγαπητε Ευαγγελε το κομμα εχει αναγκη απο την απαλαγη των φαντασματων του παρελθοντος ...κανε το τρισαγιο να φυγουν αλλα μεσα στις ευχες του τρισαγιου να υπαρξουν και οι αφορισμοι προς τις σκιες του Πασοκ ...ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...!!!!!
Σε περιμενω στην Καβαλα και ειμαι στην διαθεση σου
www.sw7jke.blogspot.com

ΠΡΟΧΩΡΑ...ΑΠΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑ.
Σταματης...

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την τραγική χτεσινή ήττα του ΠΑΣΟΚ και μετά την πρωτοβουλία σας να δηλώσετε παρών και ουσιαστικά υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, θα έχετε ίσως ήδη αντιληφθεί ότι οι γνώμες των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εγχείρημα σας έχουν ήδη αρχίσει να διχάζονται. Είναι περιττό να το πω, αλλά με ένα νέο ενδεχόμενο διχασμό του κόμματος, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το ΠΑΣΟΚ να επανακάμψει.
Οι φιλοδοξίες όλων των στελεχών είναι απολύτως θεμιτές, και η δυνατότητα δημοκρατικής εκλογής νέου αρχηγού είναι δεδομένη.
Όμως, δύο είναι τα ζητούμενα που δεν μπορεί να διαφεύγουν της προσοχής σας:

1)ότι καμία ενέργεια σας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι διχαστική και την ποιότητα αυτή θα πρέπει να την αναδείξετε με κάθε σας λόγο ή δράση

2)ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ανασύνταξης της κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτη, γεγονός που πιθανόν αποτελεί και την κύρια αιτία για την χτεσινή ήττα, πέρα από τα όποια λάθη στρατηγικής της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου (ίσως να συγκαταλέγεται και αυτό στα λάθη αυτά)

Επίσης υπενθυμίζω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετώπισε μια πολύ σοβαρή κρίση του κινήματος το 2004 και κατάφερε να διατηρήσει την ενότητα του κόμματος, έργο αρκετά δύσκολο και άχαρο. Επίσης η χτεσινή ήττα θα πρέπει να αναχθεί και στο γεγονός ότι οι πολιτικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για ένα μη λαϊκίζον σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Εφόσον εκλεγείτε νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι στο χέρι το δικό σας και των άλλων επιφανών στελεχών να αποδείξετε το αντίθετο, με αναγνώριση και όχι μόνο με κριτική των προκατόχων σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας και καλη επιτυχια στη συνεχεια της προσπαθειας σας.Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ελπιζουμε σε σας.Και εμεις,σαν βαση του ΠΑΣΟΚ,αλλα και τοσος αλλος κοσμος που υπο αλλες συνθηκες θα ειχε ψηφισει το κομμα μας.Απο τη στιγμη που θα αναλαβετε την ευθυνη της ηγεσιας του κομματος θα ηθελα-και οχι μονο εγω-να υπαρχει σαφης προγραμματικος και εναλλακτικος ,απ οτι υπηρχε μεχρι τωρα,λογος.Δε φτανει ενας καλος ηγετης,δεινος ρητορας,και ευστροφος ανθρωπος.Το προγραμμα,και δη το προγραμμα που προκυπτει ως εναλλακτικη λυση απεναντι στην καταρρεουσα κυβερνηση,θα δωσει ωθηση οχι μονο στο κινημα μας αλλα και στην κοινωνια γενικοτερα.Με εκτιμηση,ενας φιλος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
ελπίζω να σας ενδιαφέρει να ακούσετε και τα σχόλια κάποιου που πολιτικά και ιδεολογικά ανήκει στην αντίπερα όχθη. Σε ότι αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς για την προεδρία του κόμματός σας, καλά κάνατε και την θέσατε και ψεύτης θα ήταν αυτός που θα έλεγε ότι οποιαδήποτε ώρα και να προέκυπτε ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν θα ερχόταν στο μυαλό του το όνομά σας και μάλιστα πρώτο από όλα τα υπόλοιπα που πιθανώς να ακουστούν. Δεν συμφωνώ όμως καθόλου με την ώρα που επιλέξατε ν' ανακοινώσετε την πρόθεσή σας. Από λόγους ανθρώπινης και όχι πολιτικής ευαισθησίας και ευγένειας απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος έτσι και αλλιώς θα καλεστεί σύντομα να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την ήττα και βρίσκεται εκ των πραγμάτων σε μια τόσο δεινή θέση εφόσον δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες έπρεπε να περιμένετε....

Κύριε Βενιζέλε όπως όλα δείχνουν θα είστε ο αυριανός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ... Σαν ψηφοφόρος, όπως είπα και στην αρχή, της ΝΔ αλλά και σαν νέος άνθρωπος αυτό που εγώ περιμένω να κάνετε αύριο σαν ηγέτης αυτής της αναμφισβήτητα μεγάλης σε οπαδούς αλλά και σε ιστορία παράταξης είναι το εξής ένα. Να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στην επίτευξη ενός νέου ύφους και ήθους που να διέπει των πολιτικό μας πολιτισμό. Γνωρίζω καλά ότι μπορείτε να το πετύχετε προχωρώντας
επικεντρωμένος στο έργο σας, σεβόμενος τις αξίες που πρέπει να χαρακτηρίζουν την πολιτική ζωή μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας, μακριά από λαϊκισμούς, πόλωση, "σκληρά ροκ" και πλήρη άρνηση στα πάντα που
το καλύτερο που μπορεί να επιτύχουν
είναι ο διχασμός του ελληνικού λαού.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Γιώργος, Γλυφάδα

Χάρης Ξανθόπουλος είπε...

κ. Βενιζέλο, είμαι ένας από αυτούς δεν πιστεύουν πως έτσι κι αλλιώς ένα από τα δύο κόμματα μπορεί να κάνει πλέον καλό στον τόπο, αφού έτσι κι αλλιώς ούτε το πολιτικό κόστος θέλει να επωμισθεί, ούτε και μπορεί να χαλάσει τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ των στελεχών του και των πολιτών.

Φέτος ψήφισα την παράταξή σας, πιστεύοντας απλά πως δεν είναι τόσο κακή όσο η άλλη, και χωρίς να έχω μεγαλύτερες ελπίδες από την επιστροφή σε μια περίοδο παρόμοια με την περίοδο Σημίτη.

Δεν συμφωνώ με την χθεσινή σας δήλωση. Όχι ως προς το περιεχόμενο, αλλά την χρονική στιγμή που έγινε... Ήταν γνωστό σε όσους ασχολούμαστε έστω και λίγο με την πολιτική πως περιμένατε τον κ. Παπανδρέου στη γωνία, αλλά τουλάχιστον ας κρυώσει λίγο το πτώμα και μετά...

Καλή επιτυχία στον εσωκομματικό σας αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζελο, μπορειτε να μας κανετε ξεκαθαρες τις πολιτικες σας θεσεις για τα προβληματα του τοπου και του λαου; Γιατι αν δεν το κανετε, τοτε για αλλη μια φορα θα εχουμε μια απο τα ιδια.

Καντε ενα πολιτικο διαλογο επιτελους μεσα στο κομμα, και αποφασιστε με βαση αρχες και αξιες. Οχι με βαση τα προσωπα.

Ανώνυμος είπε...

Κατα την γνώμη μου ήταν μεγάλο λάθος απο την αρχή η εκλογή του Γ.Παπανδρέου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού δεν είχε βασικά προσόντα για να ειναι ο υπ'αριθμόν 1.π.χ. την άνεση του λόγου που φαίνεται σε κάθε του συνέντευξη ή ομιλία.Σίγουρα έχετε τα προσόντα που θα μπορέσον να σας αναδείξουν πετυχημένο αρχηγό,αν και εύχομαι σε 5 χρόνια απο τώρα να μην υπάρχει ο δικομματισμός.και επειδή η επιμονή του Γ.Παπανδρέου να μην παραιτηθεί μπορεί ακόμα και να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ,εύχομαι αν γίνει κατι τέτοιο να βγεί κατι καλό και κατι καινούργιο γιατι ο κόσμος έχει σιχαθεί τους ίδιους και τους ίδιους..και σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορέσετε να παίξετε καταλυτικό ρόλο..καλή τύχη

Andreas Kyriakou είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,
Η σημερινή ημέρα βρίσκει την παράταξη στην οποία ιδεολογικά ανήκουμε βαριά πληγωμένη αλλά ταυτόχρονα και με αίσθημα αισιοδοξίας για ένα πολύ καλύτερο και πιο δυνατό ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί το κίνημα από την ίδρυσή του και οι ευθύνες κατά την ταπεινή μου άποψη βαραίνουν όλους. Πρωτίστως όμως βαραίνουν τον αρχηγό του κόμματος κ. Παπανδρέου γιατί η αντιπολιτευτική γραμμή μας ήταν ασαφής, ισχνή και πολλές φορές χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο για τον απλό πολίτη. Και η γραμμή ενός κόμματος χαράσσεται από τον αρχηγό του. Δεν λέω ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είχε πρόγραμμα ή ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ανατρεπτικές ιδέες για μια καλύτερη διακυβέρνηση. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι όσο καλές κι αν είναι οι ιδέες κάποιου θα πρέπει να τις παρουσιάζει με το απαιτούμενο σθένος, να δείχνει τις διαφορές (ιδεολογικές και πρακτικές) που υπάρχουν με τα άλλα κόμματα και ο λόγος του να είναι απλός αλλά και πύρινος ώστε να γίνεται κατανοητός και αποδεκτός και από τον πιο απαιτητικό Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς αυτό δεν το είδαμε. Χωρίς να θέλω να κουράσω θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Στο θέμα της Παιδείας δεν καταφέραμε να κρατήσουμε μια στάση από την αρχή και αυτό κόστισε. Τι πιο απλό από το να δηλώσουμε ότι η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ξεκινά από την πρόοδο του υπάρχοντος συστήματος και μετά με την αλλαγή του. Δηλαδή τι πιο απλό και κατανοητό από όλους ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να πούμε 'κάθε σχολείο και βιβλιοθήκη, κάθε σχολείο και υπολογιστής, κάθε μαθητής ελεύθερος από κάθε είδους παραπαιδεία, κάθε πανεπιστήμιο και εστία για όλους, κάθε φοιτητής και ένας πανεπιστημιακός σύμβουλος'. Ποιός δεν θα καταλάβαινε αυτό το μήνυμα ή ποιός θα είχε αντίρρηση στα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια αν του εξασφαλιζόταν ταυτόχρονα και η δωρεάν Παιδεία. Κάναμε όμως και λάθη τακτικής. Το θέμα της κ. Γεννηματά, το θέμα της κ. Πατουλίδου έδωσαν την εντύπωση ενός κόμματος που δεν μπορεί να βάλει σε τάξη ούτε τις σκέψεις του πόσο μάλλον τη χώρα. Μίλησα όμως στην αρχή και για αίσθημα αισιοδοξίας. Αυτο μας το έδωσαν οι χθεσινοβραδυνές σας δηλώσεις και ταυτόχρονα κινήσεις. Πρέπει εδώ να πω ότι είμαι 31χρ. (Πολιτικός Μηχανικός στο επάγγελμα) και μεγάλωσα την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Παρ' όλα αυτά μέχρι σήμερα 17/09/2007 και ενώ πάντα μαχόμουν για την παράταξη, δεν ήμουν μέλος στο κόμμα. Η κίνηση όμως που κάνατε χθες με ώθησε ώστε σήμερα το πρωί παρ' όλη την απογοήτευση να εγγραφώ ως μέλος του κινήματος και να υποσχεθώ πρώτα σε μένα και μετά στο κίνημα ότι από δω και μπρος με σας στο τιμόνι θα παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του κινήματος. Και πάνω από όλα θα παλέψουμε για την ενότητα της παράταξης. Πρέπει να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε δεξιό κόμμα και δεν έχει δικαίωμα ο κ. Καραμανλής να δηλώνει ότι η Ν.Δ. είναι κεντρώο κόμμα. Πιστεύω ότι σύντομα θα τα καταφέρουμε. Ήταν τιμή μου που συνομίλησα μαζί σας έστω και από εδώ και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη τιμή αν θα μπορούσα κάποτε να σας γνωρίσω, να συνομιλήσω μαζί σας και ίσως να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Με τις θερμότερες ευχές μου

Ανδρέας Κυριάκου

Ανώνυμος είπε...

de sas pisteuw, de sas stirizw... den prolabe na stegnwsei to melani gia tin itta... kai karadokousate...neo ufos?? neo i8os?? de nomizw!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είστε ο μόνος που μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στις ρίζες του. Το μόνο που δεν θέλω να ακούσω είναι μια light αντιπολίτευση όπως έκανε ο κος Παπανδρέου. Ο πληγωμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ ζητάει ξεκάθαρες θέσεις απο εσάς και πάνω απο όλα θέσεις και ιδέες που θα συναντούν το λαικό αίσθημα. Ο χρόνος ανακοίνωσης τησ υποψηφιότητάς σας ήταν πολύ σωστός,πριν οδηγηθεί η παράταξη σε εσωστρέφια και κενό εξουσίας.

Ανώνυμος είπε...

kalhspera sas. parakalw sugxwreste me gia tous latinikous xarakthres, alla den exw ellhniko keyboard.

0ewrw monodromo o k. Venizelos na odhghsei to PASOK, kai epeita thn Ellada apo th 0esh tou pro0upourgou. Mh geliomaste ta 2 adunama shmeia tou k. Papandreou, o k. Venizelos ta exei san forte tou.

Pote den 0a h0ela na mpw sth diadikasia katastrofologias alla beltiwshs. Ta shmeia pou proswpika 0a h0ela na estiasteite einai:
1. ellada vs eurwph (den antexw ka0e fora -kai einai polles- pou erxomai bru3elles na akouw "welcome to Europe... oh sorry is already in the EU")
2. eksuxronismos paidias (stis USA parexoun hdh learning models ta opoia einai efarmosima)
3. a3iopoihsh politistikhs klhronomias

dustuxws, to programma twn megalwn kommatwn den agi3e autous tous xwrous, kai einai autoi pou 0a isxuropoihsoun th 0esh mas.

Me ektimhsh kai kalh epituxia

N.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω αυτές τις στιγμές πρέπει να σταθείτε δίπλα στο ΠΑΣΟΚ και να ξεχάσετε προσωπικές επιθυμίες.

Για να προχωρήσει μια ομάδα δεν αρκεί να κοιτάει το κάθε στέλεχος το συμφέρον του αλλά και το συλλογικό συμφέρον. Και σε καμία περίπτωση το συλλογικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ δεν είναι χτυπάτε τον κ. Παπανδρέου σαν σαρδέλα λες και εσείς δεν έχετε κανένα μερίδιο στην ήττα.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη χάσαμε! Όλοι! Όχι μόνο ο Γ.Α.Π.! Η Ελλάδα θα πάει άλλα 4 χρόνια πίσω. Κι αυτό γιατί κάποιοι όπως εσύ δεν τον στηρίξατε όσο θα έπρεπε. Μας κατηγορήσανε πως κάναμε αντιπολίτευση πάνω στα καμένα πτώματα. Εσύ πρώτος έτρεξες εχθές το βράδυ να πατήσεις επάνω στο καμένο πασοκ και να το επαληθεύσεις. Έκανες τα λαμόγια να χαμογελάνε και τους κουμπάρους να τρίβουν τα χέρια τους. Ο ανεκδιήγητος σημερινός πρωθυπουργός έμεινε αρκετά χρόνια στην αντιπολίτευση πριν τα καταφέρει. Και το κόμμα του τον στήριξε. Εσύ δεν άντεξες ούτε ένα λεπτό; Πιστεύω πως ο Γ.Α.Π. είναι ο μόνος που μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά γιατί έχει έναν Ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και δεν χρησιμοποιεί την γλώσσα (κάποιοι την χαρακτηρίζουν ξύλινη) που χρησιμοποιείς εσύ και οι ξεχασμένοι στα έδρανα της Βουλής δεξιοί. Θέλει έναν μηχανισμό απαλλαγμένο από τηλεοπτικές ντίβες των δελτίων ειδήσεων που το μόνο τους μέλημα θα είναι η δουλειά και όχι η αυτοπροβολή. Δυστυχώς δεν τον αφήνετε να το κάνει. Και μαντεύω το γιατί. Ο Έλληνας θέλει αυτό που περιέγραψα. Θέλει το δελτίο να μοιάζει με μεσημεριανάδικο κάτι που αν ήταν στο χέρι του Γ.Α.Π. θα το έκοβε αμέσως. Για να γίνει η Ελλάδα επιτέλους λίγο πιο πολιτισμένη όπως οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όπου τα δελτία λένε μόνο ειδήσεις και οι υπουργοί είναι άγνωστοι, στο ευρύ κοινό, “εργάτες”. Αλλά είπαμε στην Ελλάδα το υπουργείο το παίρνεις αναλόγως με τους σταυρούς που φέρνεις και όχι με το ποιος είσαι! Λυπάμαι που το λέω αλλά χαίρομαι που ζω στο εξωτερικό και δεν θα δω να καταστρέφετε το πασοκ. Δυστυχώς φοβάμαι πως αν δεν λογικευτείτε το τέλος είναι πολύ κοντά. Δεν θα διστάσετε βέβαια να φτιάξετε κάτι άλλο και να το βαφτίσετε σοσιαλιστικό κίνημα αλλά δεν θα είναι το ίδιο. Λυπάμαι γιατί σε συμπαθώ ιδιαίτερα αλλά δεν στηρίζω την κίνηση σου.


Υ.Γ. Συγχωρήστε με για τον ενικό αλλά έτσι μάθαμε να απευθυνόμαστε στους συντρόφους.


ΠΟΥ ‘ΣΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ…

DINOS TZORTZOGLOU είπε...

Δυστυχώς, είναι αδύνατο να διαβάσω ΟΛΟΥΣ τους προ...λαλήσαντες!
Έτσι ίσως κάτι να επαναλαμβάνω...
ΗΔΗ τα ποντίκια εγκαταλείπουν το σκάφος και αρχίζουν να σας γλείφουν... (παρακολουθώ ειδήσεις αυτή τη στιγμή...)
ΕΞΥΠΝΟΣ άνθρωπος είστε, αν καταφέρετε να απομακρύνετε τα λαμόγια, τα τρωκτικά, τους αργόμισθους, τους "επαγγελματίες πράσινους"-για να είμαι ευγενής-,αν μαζεύατε και λίγο το ... ύφος σας (τι σηματοδοτούσε η επιλογή του χώρου της χθεσινής ανακοίνωσης????), μπορείτε να χαράξετε νέο δρόμο στην κεντροαριστερά.
Παραμένω επιφυλακτικός και αριστερότερα υμών...........

DIONYSOS είπε...

Η αγανάκτηση από τη συμπεριφορά Παπανδρέου από την εποχή της εμπλοκής του στην πολιτική σκηνή, ιδιαίτερα ως Υπουργού Παιδείας και ως Υπουργού Εξωτερικών, από τη διαδικασία ανάδειξής του σε Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, από την τριετή θητεία του στη θέση Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέχρι και τη χθεσινή και καθυστερημένη δήλωσή του μετά τις εκλογές, μετατράπηκε σε ελπίδα με τη δήλωσή σας.

Κρίμα που είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε μια ακόμη 4ετία με Κυβέρνηση ΝΔ. Ευχή να αλλάξουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση οι συσχετισμοί και να δούμε ένα πραγματικά νέο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

Χαίρομαι για το υψηλό επίπεδο των σχολίων που διάβασα εδώ. Τα δικά μου σχόλια, μάλλον πιο σκληρά, τα γράφω αλλού: http://kritias-makedon.blogspot.com/

jpapa είπε...

κ. Βενιζέλο, χαίρομαι που επιλέξατε έναν τόσο άμεσο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες. Πιστεύω ότι η κινησή σας είναι θαρραλέα και απαραίτητη. Το όνομα και μόνο δεν είναι αρκετό για να ηγηθεί μίας παράταξης. Ελπίζω να ευοδώσει η προσπάθειά σας, ώστε να αποτελέσει το ΠΑΣΟΚ μία εποικοδομητική αντιπολίτευση που δεν θα απορρίπτει τα πάντα αλλά θα συμβάλει στην ευημερία και την πρόοδο του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.Αισθανομαι οτι παρολα αυτα που εγιναν το Πασοκ ειναι μια μεγαλη και ενωμενη οικογενεια και σας αισθανομαι δικο μου ανθρωπο.Καταρχην τις ευθυνες τις γνωριζετε και δεν ειναι αναγκη να τις ψαξετε.Το πολιτικο σκηνικο ηταν το καταλληλοτερο των τελευταιων ετων και δεν μπορω ακομη να καταλαβω οτι σε περιοχες που εχουν ¨καει¨ η Ν.Δ ηταν σχεδον σε ολες πρωτη.Αυτην την στιγμη παρακολουθω τις εξελιξεις και να ξερετε οτι η Αννα Διαμαντοπουλου θα ειναι σκληρος αντιπαλος(γιατι θα δηλωσει υποψηφιοτητα και το ξερετε)αλλα με στελεχη που σας στηριζουν οπως ο Νεονακης ειστε ο μονος που εχει το πολιτικο βαρος να σηκωσει τις ευθυνες τις ηγεσιας ενος κομματος.Ειμαστε μαζι σας σε καθε αποφαση που θα παρετε.Να ειστε καλα και καποια στιγμη θα χαρω να μιλησω μαζι σας ειτε απο email ειτε απο κοντα μολις βεβαια καταλαγιασει αυτος ο συφερτος παροχολογιας και διαδοχης.Με ολες μου τις ευχες, για ενα Πασοκ ενωμενο.
Κωστας
kostas.gogou@gmail.com

ΣΩΤΗΡΙΟΣ I. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ είπε...

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας.
Εκείνο που θα ήθελα να σας υπομνήσω είναι ότι το μήνυμα των εκλογών αυτών και η αποκωδικοποίηση του αποτελέσματος, καταδεικνύουν τις εξής συνιστώσες.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να πείσει ότι εκπροσωπεί τον χώρο του κέντρου, του χώρου δηλαδή με τα υψηλά δημοκρατικά χαρακτηριστικά και τις κοινωνικές - κι όχι αντιλαϊκές διαρθρωτικές αλλαγές.
Προσπάθησε να πείσει ότι διακατέχεται από αμιγώς αριστερά χαρακτηριστικά, επιχειρώντας να "καπελώσει" ουσιαστικά την ευρύτερη Αριστερά (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ)κατά το πετυχημένο παράδειγμα του εγχειρήματος Ανδρέα της δεκαετίας του '70. Η προσπάθεια αυτή στέφθηκε από παταγώδη αποτυχία, διότι λειτούργησαν τελικώς τα αντανακλαστικά των αριστερών ψηφοφόρων, οι οποίοι τελικώς, διαισθανόμενοι τον επίπλαστο Αριστερισμό του σύγχρονου ΠΑΣΟΚ, ενσωματώθηκαν στο ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Τελικώς λοιπόν το μήνυμα είναι ευρύτερα και βαθύτερα πολιτικό, κι όχι απλά εκλογικό, όπως άλλοτε.
Πρέπει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ πλέον να αναμορφωθεί, έτσι ώστε να κατακτήσει και να διατηρήσει την ταυτότητα του δημοκρατικού και κεντρώου κόμματος, ένα σύγχρονο πολιτικό νέο κόμμα, χωρίς τις αγγυλώσεις του παρελθόντος αλλά και τις αμαρτίες του.
Ο πολιτικός χώρος του δημοκρατικού κέντρου, ο τόσο σημαντικός για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος στη σύγχρονη εποχή, στην Ελλάδα έχει μείνει ανέστιος, αλλά σίγουρα όχι ανέφικτος.
Ελπίζω τα μηνύματα αυτά να τα έχετε λάβει κι εσείς, καθώς πιστεύω ότι είστε από τους λίγους πολιτικούς με την ανάλογη ικανότητα να προβείτε σε τέτοια αποκωδικοποίηση.
Τέλος με την ελπίδα ότι ο ίδιος προβληματισμός διακατέχει κι εσάς, σας χαιρετώ κι ελπίζω σε συνέχεια της επικοινωνίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε!

Τι γίνεται/ Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη των ψηφοφορων;

Αν δεν θελατε Παπ, γιατι τον αφησατε τοσο καιρο;

Ποιος δεν στηριξε το ΠΑΣΟΚ οπως επρεπε;

Οσον αφορα τις νεες ιδεες και τα πειστικα λογια, ειναι ολα "τριχες" το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ πετουσε!!

Ισως ηταν και το μονο κομμα με πρόγραμμα.

Τι έγινε λοιπόν; Τι να εμπιστευθουμε ξανα;

Κρίμα!
Βρειτε τα μεταξυ σας ΤΩΡΑ!

kostas είπε...

Ο/Η Αντίπατρος είπε...

<< Κ. Βενιζέλο, φυσικά και στηρίζω την χτεσινή σας πρωτοβουλία. Είναι άλλωστε κάτι παραπάνω από φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ των τελευταίων χρόνων και δη των χρόνων της (δι)ακυβέρνησης Καραμανλή και των λοιπών αστοιχείωτων πολιτικά προσώπων, υπήρξε ακόμα περισσότερο απόν και από την ίδια τη ΝΔ.

Δεν γνωρίζω τις εκτιμήσεις των κομματικών σας οργάνων, αλλά επιτρέψτε μου να διαπιστώσω πως η μάχη δεν χάθηκε στο επικοινωνιακό κομμάτι. Το ΠΑΣΟΚ έπαιξε σκληρό ροκ στο θέμα της εικόνας του και αυτής της ΝΔ, αλλά δυστυχώς ενώ μπορεί να είχε καλούς εκτελεστές του έλειπαν οι εμπνευσμένοι μουσικοί. Η αλήθεια είναι πως όλον αυτόν τον καιρό εξισώθηκε πολιτικά με τη ΝΔ, γιατί εδώ και καιρό πολλοί από εμάς διαπιστώνουμε την αδυναμία του να δώσει ένα ισχυρό στίγμα στη σκηνή της χώρας. Να δώσει το στίγμα εκείνο που όλοι περιμένουμε από ένα κεντροΑΡΙΣΤΕΡΟ κόμμα.Οι νεοφιλελεύθερες επιλογές των τελευταίων ετών δυστυχώς μας απομάκρυναν από τον χώρο εκείνο που κάποτε υπήρξε πρωτοπόρος στην αφύπνιση των Ελλήνων και στην μετατροπή τους από ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Ο λαός του ΠΑΣΟΚ στην συντριπτική του πλειοψηφία Δημοκρατικός και Αριστερός έχει νομίζω πλέον φανεί ξεκάθαρα πως έχει απογοητευτεί από τις επιλογές της ηγεσίας του. Αν θέλουμε νεοφιλελευθερισμό, για ποιον λόγο να επιλέξουμε τον νεόκοπο του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτόν της ΝΔ; Όχι, δεν είναι αυτό που περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτές τις εκλογές η ψήφος μας πήγε στην Αριστερά και όχι στο ΠΑΣΟΚ.

Οι λόγοι της ήττας δεν είναι επικοινωνιακοί, αλλά ιδεολογικοί. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει για να καλύψει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για μία κεντροαριστερή διακυβέρνηση με ευαισθησίες σε όλα τα νέα ζητήματα που έχουν ανακύψει, για να σταθεί δίπλα στον πολίτη που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ γαλούχησε μετά τη χούντα.

Δυστυχώς δεν έχετε την ευχέρεια να έχετε ψηφοφόρους-οπαδούς, όπως η ΝΔ. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι τέτοια γιατί απαρτίζεται από Δημοκράτες και σαν τέτοιοι οι τελευταίοι διαλέγονται, σκέφτονται και κρίνουν. Ακούστε λοιπόν την κρίση τους και ανοίξτε διάλογο με τη βάση σας. Διάλογο δημοκρατικό όπως αξίζει στην παράταξή μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και ελπίζω να κινήσουμε όλοι μας τις διαδικασίες εκείνες που θα ξανακάνουν το ΠΑΣΟΚ την πρωτοπορία της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και θα του επιτρέψουν να την μεταμορφώσει όπως έκανε και το '81.

Οι καιροί ου μεναιτοί.

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 17, 2007>>

με καλυψε πληρως ο Αντίπατρος..

μερικες επισημανσεις:
1.αν σκοπευετε να γινετε απλως, χαλιφης στην θεση του χαλιφη,ξανασκεφτειτε το...
2.μας εχει φυγει(δικαολογημενα) ενα ποσοστο περιπου 5% προς τα αριστερα.
κουβεντιαστε με αυτους τους ανθρωπους και ρωτηστε τους γιατι ψηφισαν συνειδητα αλλο κομμα...
την απαντηση τους να την θυμοσαστε παντα...θα με θυμηθετε..
3.οι ευθυνες του πασοκ για τα λαθη μας, πρεπει να ειπωθουν ξεκαθαρα στον κοσμο..οχι ομως με γενικολογιες και αοριστιες...εχουν ονοματαπωνυμο...
ποια λαθη καναμε,ποιοι και ενα δημοσιο συγνωμη...
αυτα απαιτουν πονο και πικρα.το αντεχετε?αν ναι προχωρηστε...
4.δεν ειναι αυτοσκοπος η διακυβερνηση της χωρας απο το πασοκ.καιριος στοχος τωρα ειναι να φερουμε τον κοσμο πισω...
να πεισουμε οτι τον ακουμε...
εχουμε υποχρεωση απεναντι στα παιδια μας να παμε την παραταξη μπροστα...
ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ - ΠΡΟΧΩΡΑ - ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη πρόσεχε γιατί... ο Γιώργος είναι πονηρός κι αυτά που λέει μην τα τρως...!

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός είπε όχι στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Εσείς δεν το ακούσατε...

killbill είπε...

Βαγγέλη, έχοντας στο πλευρό σου τον Νεονάκη (της ληστείας του χρηματιστρηρίου),τον Παπαντωνίου,τον Ακη Τσοχατζόπουλο,τη Μιλένα Αποστολάκη, τον Βερελή,τον Λοβέρδο του Ιδρύματος Κόκκαλη,τον Λιάνη με τη διάτρητη θητεία στο υφ Αθλητισμού,το μυαλό μας πάει στο βαθύ διεφθαρμένο Πασόκ-που πάντα ειχε ανάγκη ενα καλό δικηγόρο, οπως είσαι του λόγου σου.
Επίσης θυμήσου τη χθεσινή βραδιά.Με τον ιδιο τρόπο θα σε αδειάσουν και σένα οι εκδότες που τώρα σε στηρίζουν....

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας αλλά το ΠΑΣΟΚ υπό τις παρούσες συγκυρίες ούτε μπορούσε ούτε και όφειλε να είναι ο νικητής της εκλογικής μάχης. Η δημοκρατική παράταξη, που, παρεμπιπτόντως δεν είναι η μόνη δημοκρατική εν Ελλάδι, αδίκησε τον εαυτό της διότι ουδέν καινό προσέφερε ώστε να δικαιολογεί την επάνοδό της στην εξουσία.

Άξιοι επαίνων είναι όσοι φίλοι, μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν αγώνα δίκαιο για την παράταξή τους. Αυτοί οι ίδιοι που καλούνται να προετοιμαστούν και να προετοιμάσουν το κόμμα τους, αφού διαπιστώσουν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις δεν είναι απόρροια μόνον του σημερινού προέδρου, διότι ακριβώς η βάση του κόμματος (;) είναι αυτή που τον επέλεξε.

Κατά τη γνώμη μου, όλα τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα οφείλουν πράξει να εκσυγχρονιστούν και να απομακρυνθούν από τους (επι)γόνους εκείνους που ούτε το μέγεθος των προγόνων τους αγγίζουν ούτε και την ικανότητα έχουν να πρωτεύσουν σε άλλα επίπεδα. Ειδικώς για τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου ουδέποτε μπόρεσα να αντιληφθώ επιπλέον πώς, αφού δεν ήταν ικανός να χειριστεί τον ελληνικό λόγο, θα ήταν ικανός να (δια)χειριστεί τον ελληνικό πολιτικό βίο.

Η πρώτη μου επαφή με τη νομική επιστήμη, το έτος 1987, έχει να κάνει με τη δική σας διδασκαλία. Είχα την ευκαιρία να σας παρατηρήσω, να σας θαυμάσω και να διαπιστώσω εκτός από τα προσόντα του Δασκάλου και πολλά από εκείνα τα θετικά και αρνητικά που χαρακτηρίζουν μια προσωπικότητα χαρισματική, ικανή για ηγετικό ρόλο. Εκτός από το πασίγνωστο ρητορικό Σας χάρισμα και την οξύνοια, εξετίμησα ιδιαίτερα, και εξακολουθώ να εκτιμώ διότι παρακολουθώ την πορεία σας, το χιούμορ, την αποτελεσματικότητα, την άμεση αντίληψη και ανάλυση της πραγματικότητας και, κυρίως, την αίσθηση δικαίου που σας διακρίνει.

Το γεγονός της δήλωσή σας, κατά τον χρόνο που έγινε, θα το έκρινα ως όχι και τόσο κομψό, εάν η δήλωση αυτή δεν ήταν δηλωτική της άμεσης δραστηριοποίησης που απαιτείται για το κόμμα σας και συνυφασμένη με το πληθωρικό και ικανό της προσωπικότητας καθώς και το ουσιώδες των ενεργειών σας.

Σας συγχαίρω για την προσωπική σας επιτυχία, εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας.

nkalomiris είπε...

Κ. Βαγγέλη, καλησπέρα. Μόνο ολιγόλογες παρατηρήσεις γιατί είναι πολλά τα σχόλια και σίγουρα θα θέλετε χωρίς πολλά πολλά να αφουγκραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερους. Το κείμενο τις δήλωσης σας αυτής δεν δείχνει τον θυμό που καταλάβαμε όλοι μας όταν την είδαμε από την TV. Το καλό, όχι για την παράταξή σας, αλλά για τους Έλληνες πρέπει να είναι αυτοσκοπός σας (εσένα). Τέρμα να αναφέρεστε μόνο για την παράταξη σαν όλοι εμείς να μην αποτελούμε μέρος της. Αν συνεχίσετε (όλοι) έτσι θα ξαναχάσετε σε 2,5 χρόνια από τώρα που θα γίνουν εκλογές. Τους Έλληνες να αγκαλιάζετε και να απευθύνεστε και όχι Μπόμπολα, Λαμπράκη, Λαλιώτη, και εν γένη παλιό ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα δεν ψηφίζει δεξιά ούτε πρόκειτε να το κάνει. Καταψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Πόσες φορές πρέπει να το πουν και να το δείξουν οι Έλληνες; Αν δεν το καταλάβετε εσείς (εσύ) δεν θα καταφέρετε τίποτα ούτε και την άλλη φορά.
ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΈΡΕΤΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.

Καλή επιτυχία στο να κάνετε τους όλους τους έλληνες όσο το δυνατόν ευτυχισμένους και όχι μόνο τα κομματοσκυλά σας. (Βοιωτία: Βασίλης Τόγιας. Ο μόνος βουλευτής σας που δεν είναι κομματόσκυλο. Δείτε την διαφορά και προχωρήστε με τέτοιους.)

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μην είμαστε "Βενιζελικοί" ή "Παπανδρεϊκοί". Μπορεί καν να μην είμαστε φανατικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό μάλλον μας κάνει υγιείς, και με κρίση, παρά "κολλημένους" και με στερεότυπα. Ως τέτοιος, χαιρετίζω κάθε πρωτοβουλία ανανέωσης στο κόμμα σας.

Αποφύγετε λοιπόν ακριβώς αυτά τα στερεότυπα, αρθρώστε συγκεκριμμένο πολιτικό λόγο για την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (κι όχι λίγο απ'όλα οπως πριν), και τότε θα επιλέξουμε τον καλύτερο.

Κανείς δεν νομιμοποιείται να πει "αυτός μ'αρέσει" ή "κακώς βιάστηκες" χωρίς να έχει ακούσει τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας.

Μακάρι να επιλέξουν τον καλύτερο οι σκεπτόμενοι, και όχι οι μονόχνωτοι ή οι προσδοκώντες οφέλη. Εύχομαι και σε εσάς και στον κύριο Παπανδρέου καλή επιτυχία για το καλό -όχι της παράταξής σας- αλλά του τόπου.

βασίλης είπε...

Παρά το γεγονός ότι συμφωνώ σε πολλά με τον Γιώργο Παπανδρέου πρέπει να δεχθ'ω ότι δεν μπορεί να παραμείνει πρόεδρος. Υπάρχει λαϊκή εντολή πλέον. Χρειάζεται κάτι καινούργιο αλλά κ. Βενιζέλο να μην γυρίσουμε σε παλιές εποχές. Χρειάζεται ένα εκσυγχρονιστικό πνεύμα η χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη εύχομαι καλή επιτυχία και να ξέρεις πως περιμένουμε από το blog σου να είναι συνεπές απέναντί μας. Δηλαδή περιμένουμε τα post σου να είναι σε καθημερινή, συνεχή, βάση ξεκινώντας από σήμερα προκειμένου να υπάρξει ουσία στην επικοινωνία και την ανταλλαγή απόψεων. Μην φανεί σε καμμία περίπτωση σαν κάτι ευκαιριακό αποσκοπώντας σε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα άλλωστε. Να είσαι σίγουρος ότι θα σε στηρίξουμε. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη το σημερινό σου post.

Παύλος είπε...

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εκλογή της αρχηγίας. Εμπνέετε εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το κόμμα. Πιστεύω πως έχετε τις ικανότητες (πνευματικές, πολιτικές, ηγετικές) για να ηγηθείτε του κινήματος και στη συνέχεια της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος ότι με εσάς καθοδηγητή θα ανακάμψει γρήγορα η παράταξη και θα αποκτήσει φίλους και από άλλους κομματικούς χώρους. Και πάλι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχας οι μερες ειναι δυσκολες και ισως ειναι και νωρις για την ασφαλη εξαγωγη χρησιμων συμπερασματων που μας οδηγησαν στην ταπεινωτικοτερη ηττα απο το 1974 και επειτα.

Μια πρωτη σκεψη η οποια με βασανιζει καιρο και θα ηθελα να την καταθεσω στην e-ομοιγυρη αλλα και να εχω και την δικη σας αποψη ειναι η κατωθι.

Σαν ιδιωτικος υπαλληλος των 700€ αισθανομαι το "κοινωνικο" ΠΑΣΟΚ να μου γυρναει την πλατη σε βαρος των δημοσιων υπαλληλων. Αυτη την ανισοτητα δεν μπορω να την κατανοησω και να την εξηγησω με "κοινη" λογικη παρα μονο αν σκεφτω την λειτουργια των "πελατειακων" σχεσεων με βολεματα-μεταθεσεις-κλπ τα οποια ειναι κοινος τοπος για ολους μας.

Η θεση που εχω για οτι συμβαινει στην συγχρονη κεντροαριστερα με δυο λογια συνοψιζετε στο εξεις. ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ειμαι σιγουρος οτι θα εκπλαγητε.

σχολιαστής είπε...

H πρόταση για συνέδριο θέσεων, θα δώσει την ευκαιρία να καταλάβουμε και μεις που διαφέρετε απο το Γιώργο. Αλλοιώς, αν απλώς πάρετε την εξουσία, στην αναμπουμπούλα, θα το βρίσκετε συνέχεια μπροστά σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Beni" η νεολαια ειναι μαζι σου. O κοσμος μας εδωσε τα παπουτσια στο χερι για δευτερη φορα και για τους ιδιους ακριβως λογους που ειχε συμβει και το 04. Τα λεγομενα ιστορικα στελεχη του Πασοκ πρεπει πλεον πραγματικα να περασουν στην ιστορια. Και η εντολη "Γιωργο προχωρα αλλαξε τα ολα" αφορουσε ακριβως αυτη τη διαδικασια. Η επανεμφανιση Λαλιωτη, Σημιτη, η υποψηφιοτητα Ακη ηταν μερικα απο τα πολλα τραγικα λαθη που εγιναν και που πληρωθηκαν ακριβα. Η ΝΔ εκαψε την Ελλαδα και την "πληρωσε" το Πασοκ! Παγκοσμια πρωτουπια. Η μεγαλη αποφασιστικοτητα με την οποια εμφανιστηκες Beni χθες βραδυ χαιρει μεγαλης αποδοχης απο ολους τους νεους. Ο Γιωργος μας απογοητευσε. Η προταση μας ειναι η εκλογη του νεου προεδρου να γινει με τους ιδιους ορους και προυποθεσεις που ισχυσαν και για το 2004, το internet ειναι εδω και θα ειναι το μεγαλο οπλο το οποιο θα σε φερει απεναντι στον Κ. Καραμανλη στις επομενες εκλογες.
Αγαπητε μας Beni εχεις μεγαλο ογκο και η μονη θεση που σου αρμοζει ειναι του Προεδρου μας...

Ναυαγός είπε...

Κι αν ο λαός δε είπε χτες όχι στον Γ. Παπανδρέου;

Κι αν ο λαός είπε απλά πως δε σας θέλει με οποιαδήποτε μορφή και ηγεσία;

Κι αν ο λαός έστειλε τη μεγάλη σας πλειοψηφία στο σπίτι της και ζήτησε από τους λίγους από εσάς που εμπιστεύεται να ρισκάρετε σε νέους πολιτικούς καινοτομικούς μηχανισμούς;

Κι αν σας είπε να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η Ευρωπαϊκή τάση της φιλελευθεροποίησης της αγοράς και στην Ελλάδα και να ξανάρθετε μετά με τελείως διαφορετικές, άγνωστες σήμερα προτάσεις;

Κι αν σύρεστε στο άρμα μιας επιζήμιας για τον τόπο αντιπολίτευσης τύπου Αλαβάνου;

Κι αν το εκδοτικό σύστημα που τόσο εύκολα έκανε σήμερα στημένες δημοσκοπήσεις πνέει τα λοίσθια, πνιγμένο στα χρέη και το αφόρητο γήρας;

Κι αν σε δυο χρόνια δεν υπάρχει κανείς να σας στηρίξει;

Ο Βενιζέλος, μάλλον δεν άξιζε να ρισκάρει το λαμπρό μυαλό του στην παρακμή του μεταπολιτευτικού κινήματος. Χάστε τις εκλογές και κάντε το πρώτο βήμα για μια νέα εποχή. Η χώρα δε χρειάζεται πια το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Unknown είπε...

Πίστεψα σε αυτό που προσπαθούσε να καταφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου και το όραμά του για την επόμενη τετραετία. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να πείσει τους περισσότερους. Προσωπικά θεωρώ ότι πολλά λάθη έγιναν από τους "επικοινωνιακούς" συνεργάτες του με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να δυσκολευτεί να σχηματίσει ξεκάθαρα θετική γνώμη για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω (σε περίπτωση που εκλεγείτε πρόεδρος) να μην κάνετε την ίδια λανθασμένη επιλογή συνεργατών. Και το λέω αυτό διότι ήδη η επίθεση αγάπης προς εσάς από τον κ. Κουλούρη με τρομάζει (αν έχει θέση στο ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον μαζέψτε τον από τα κανάλια και μην του επιτρέπετε τους δακρύβρεχτους μονολόγους, όχι άλλο θέατρο).

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε και απαλλαγείτε από ό,τι παλαιομοδίτικο Λαλιωτικό. Ο Παπανδρέου είναι ικανός για εξωτερικά ζητήματα και λόγω της γλώσσας και πρέπει να χρησιμοποιηθεί τόσο σε θέματα ΕΕ όσο και στις περιοδείες προς τους ομογενείς. Μην ξεχνάμε ψηφίζουν και αυτοί.

Unknown είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλε. Αυτή την ώρα της περισυλλογής είναι σώφρον για την Προοδευτική και Δημοκρατική παράταξη να δεί ποιά είναι η σωστότερη πορεία για την επιστροφή στην εξουσία.

Θεωρώ ότι πρέπει να λάβετε υπ'όψιν σας τρία πράγματα, τώρα που αποφασίσατε να διεκδικήσετε την αρχηγική θέση στην ιστορικότερη παράταξη του τόπου.

Πρώτον, ο Κώστας Σημίτης, πρέπει και οφείλει να είναι παρών στις όποιες εξελίξεις στα εσωτερικά του Πα.Σο.Κ. Είναι η δύναμη που ενώνει το Κέντρο με τιν Αριστερά του Πα.Σο.Κ. ώστε το Κίνημα να μπορέσει να έχει και πάλι ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία.

Δεύτερον, πρέπει να υπάρξουν ΚΑΘΑΡΟΙ στόχοι, ενα μήνυμα ξεκάθαρο πρός τον Ελληνικό λαό, το οποίο θα προσδώσει όραμα και προοτική. Ενα κεντρικό σύνθημα για να πάει μπροστά η Ελλάδα μαζί με την Προοδευτική παράταξη.

Τρίτον, κανείς δεν περισσεύει. Ακόμα και ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που αποχωρήσει απο την θέση του Προέδρου του Πα.Σο.Κ. πρέπει να στατευθέι μαζί με νέα αλλά και με ιστορικά στελέχη (Βλ. Κίμωνα). Το Πα.Σο.Κ. αγκαλιάζει ΟΛΟΥΣ τους Κεντροαριστερούς και Δημοκράτες πολίτες. Το παλιό με το νέο συμπλέουν σε ένα προοδευτικό ρεύμα Αλλαγής της χωρας και επιστροφής του κύρους εσωτερικά και εξωτερικά.

Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες σας και φυσικά πίστη στην εκλογική νίκη του Πα.Σο.Κ στις επόμενες εκλογές, όπτε και αν αυτές γίνουν. Η χώρα δεν αντέχει άλλη απαξίωση και εμπαιγμό απο τους "θεσμικούς" και "μεταρρυθμιστές". Η χώρα θέλει την σιγουριά της Προοδευτικής και Δημοκρατικής Παράταξης. Μαζί, ενωμένοι, χωρίς αποκλεισμούς και με αίσθημα ευθύνης και προοπτικής.

Καλή σας επιτυχία.

Ε.Μ. Καραταράκης.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 825   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis