Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Ζωντανής επικοινωνίας συνέχεια...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα σχόλια που αφήνετε αυτές τις μέρες στο μπλογκ μου. Τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά σας σχόλια τα διαβάζω στο τέλος της ημέρας, παρά τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτω αυτή την εποχή. Και πάντως, όλα τα λαμβάνω υπόψη μου, ακόμα και αυτά που μου ασκούν έντονη κριτική με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Από την αρχή είχα πει ότι η απόφασή μου να μπω στη μεγάλη οικογένεια των bloggers ήταν συνειδητή και είχε στόχο τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι σε θέση να αξιοποιήσω ενεργά αυτόν τον διάλογο με τον κάθε έναν από εσάς, όμως αυτό στην παρούσα φάση είναι αδύνατον. Ελπίζω να το κάνω κάποια στιγμή όταν το πρόγραμμά μου το επιτρέψει.

Ωστόσο, θα παρακαλούσα όλους σας να αποφεύγετε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν στο ύφος και το ήθος που όλοι απαιτούμε να υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός που μέσα από τον διάολογο και την διαφωνία θα βγει δυνατός και από αυτή την κρίση. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι για να κάνουμε επίθεση εναντίον του ενός ή του άλλου. Ο στόχος μας είναι ένας: Υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου ακόμα και με έντονες διαφωνίες αλλά και ενότητα.

Σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τα σχόλια όλων σας και να τα λαμβάνω υπόψη μου. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Όλα αυτά που γράφω είναι προφανές ότι αφορούν τους πραγματικούς μπλόγκερς και όχι την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να φτιάξουν στημένες καταστάσεις και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του διαδικτύου προς όφελος μιας σκληρής παλαιοκομματικής αντίληψης και πρακτικής, δηλαδή μιας όψης της πολιτικής που απεχθάνεται η κοινωνία των πολιτών. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά δεν το κάνω γιατί με ενδιαφέρει η ουσία. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μεταφέρεται στο πιο σύγχρονο και ζωντανό μέσο που είναι το διαδίκτυο η λογική ενός φοβικού ΠΑΣΟΚ, ενός μικρού δηλαδή οργανισμού που δεν υπηρετεί το βασικό του στόχο: να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και να σέβεται τον πολίτη.

158 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γρεφεις

"...Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός που μέσα από τον διάολογο και την διαφωνία θα βγει δυνατός και από αυτή την κρίση..."

το μόνο σίγουρο είναι οτι ολοι οι πραγματικοί συντροφοι αυτο ευχονται. Και να μου επιτρεψεις να συμπληρωσω οτι μεσα απ το διαλογο αυτος ο οργανισμος να καταληξει να είναι κοντα στο πολιτη και αφουγκραζεται τα προβληματα της κοινωνιας.

harrygrath είπε...

Ο ενωτικος λογος & δραση σας πρεπει να εκτιμηθουν δεοντως.

Πιστευω οτι πολλοι συμφωνουν στην αναγκη να μην υπαρξει διχαστικο αποτελεσμα κατα την εκλογη Προεδρου.

Ενα 51-49 ή 55-45 θα εβλαπτε & τις 2 προσωπικοτητες.

Ευελπιστουμε σε καποια ειδηση κατ' αποκλειστικοτητα...

Ari0nas είπε...

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=64994608,42782256,79037104,57104304

Ενα ενδιαφέρον σχόλιο απο την Ε.

Απλά παρακαλώ να μη συμβεί...

"ο θολωμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έψαχνε για υπεύθυνους της ήττας, αντί να ακολουθήσει το «ρεύμα του αυτονόητου», στράφηκε εναντίον του Βενιζέλου, ενοχλημένος από την επιθετική πολυπραγμοσύνη του. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου: η βάση ξέχασε την αμέριστη υποστήριξη των μήντια στον κ. Παπανδρέου, ακόμη και στις επιλήψιμες στιγμές του, και βρήκε έναν εύκολο στόχο, τον Βενιζέλο. Ο οποίος, όπως είπαμε, είχε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιώσει τη φήμη που έγινε μαχαίρι... Τέτοιες ώρες ο κόσμος (του ΠΑΣΟΚ) δεν έχει τη νηφαλιότητα να σκεφτεί ότι κανένας Βενιζέλος δεν θα σήκωνε κεφάλι αν ο Παπανδρέου είχε κερδίσει ή αν έχανε αξιοπρεπώς... Το θέμα, όμως, είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει: ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν κάνει περίπατο, αλλά κινδυνεύει να πνιγεί στον ωκεανό της ευφυΐας και της ακόρεστης, κακότεχνα εκδηλωμένης φιλοδοξίας του..."

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε, σε υποστηρίζω. Δώσε το 100%.

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβαλλω αν θα δημοσιευσετε το σχολιο μου, αλλα εγω θα σας το πω. Ειστε πολυ βιαστικος, κυριε Βενιζελο, δεν εχετε εγκρατεια και λετε υπερβολες. Κοιταχτε, μαλλον πρεπει να εχετε παρεξηγησει το οτι ο κοσμος του ΠΑΣΟΚ θελει εναν πιο επικοινωνιακο αρχηγο απ' τον Γιωργο. Μπορει να εχετε καποιο χαρισμα στο λογο, αλλα το ολο στυλ σας, οπως εχετε εκφραστει τις τελευταιες μερες, πολυ φοβαμαι οτι θα προσδωσει στο κινημα το χαρακτηρα ενος ευτελους κομματος με αρχηγο χαμηλης ψυχολογιας και νοημοσυνης, παρολες τις ακαδημαικες περγαμηνες σας. Μην συμπεριφερεστε σαν μεγαλο παιδι. Ο Σημιτης βγηκε αρχηγος μετα τον Ανδρεα γιατι ειχε μεγαλη ψυχραιμια και υψηλο συναισθηματικο και ψυχολογικο IQ περαν των ακαδημαικων του επιδοσεων. Οι οπαδοι του ΠΑΣΟΚ δεν ψαχνουν για ταυρο σε υαλοπωλειο. Αλλιως θα ειχε βαλει για αρχηγος και ο Παγκαλος, που κατα τον Ανδρεα παντα κλωτσαγε την καρδαρα με το γαλα την τελευταια στιγμη. Επομενως, συγκρατηθειτε, κυριε Βενιζελο, δειξτε μεγαλοθυμια, πειτε λιγοτερα μπροστα στην καμερα. Θυμαστε ποσο σωστα δαμαζε το φακο ο Ανδρεας? Οταν ζουμαριζε ο φακος, ο Ανδρεας συγκεντρωνε τις σκεψεις του, συνοφρυωνοταν μεν, αλλα στη συνεχεια μετρουσε τα λογια που θα ελεγε με μια συγκρατημενη δηλωση που ηταν και μεστη και λογικη, και παντως κενη απο καθε θεατρινισμους. Εβγαζε κυρος ο Ανδρεας, και δεν ηταν μονο το ονομα του και η παιδεια του. Και εσεις, παρομοιως, επειδη η γλωσσα του σωματος σας λεει παρα πολλα, ισως παρα πολλα, κοιταχτε να περιορισετε τις κορωνες και να μετρησετε τα λογια σας με ηρεμια και αυτοσυγκρατηση. Η 11/11 ειναι ακομα μακρια και ηδη ο Γιωργος κερδιζει ποντους ενω εσεις ηδη χανετε τις εντυπωσεις. Θελουμε ποιοτητα στον αρχηγο, κυριε, οχι μονο ποσοτητα. Και τι να τα κανουμε τα πτυχια σας, αν δεν μπορειτε να σταθειτε και να μας εκρποσωπησετε σωστα. Μην γινετε Μητσοτακης του ΠΑΣΟΚ. Μπορειτε περισσοτερα.
Ευχαριστω, αλλα επειδη δεν μπορουμε να χαραμιζουμε χρονο στις εναλλαγες αρχηγων, αφου τα προβληματα του τοπου τρεχουν με ταχυτητα, σας εξεθεσα τις αποψεις μου για να συμμαζευτει το σοου Βενιζελου και να σοβαρευτειτε και εσεις αλλα και ολοι στο ΠΑΣΟΚ. Κραυγες και κορονες δεν περνανε στον κοσμο πια, οι εποχες εχουν αλλαξει, και ο λαος θα σας καταψηφισει ολους αν δεν σοβαρευτειτε και δουλεψετε για το γενικο καλο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
κατ΄ αρχήν θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεση μου στην οποιαδήποτε λογοκρισία στα ενυπόγραφα post του blog σας , οτιδήποτε κι αν αναφέρουν αυτά.
Πολιτικά, είμαι ένας από αυτούς που θα κληθούν στις 11 Νοεμβρίου να αποφασίσουν με τη ψήφο τους ποιό θα είναι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είναι ενωμένο αλλά φυσικά δεν βρίσκεται σε κατάσταση διάσπασης όπως θα επιθυμούσαν ορισμένοι. Δυστυχώς, δηλώσεις σαν τις χθεσινές που πραγματοποιήσατε μετά το ατυχές περιστατικό με τον καφέ του κου Ρέλου δίνουν τροφή στα σχόλια των επίδοξων διεμβολιστών του ΠΑΣΟΚ. Αναγνωρίζω ότι η αντίδρασή σας ήταν αντανακλαστική και επηρεασμένη από το περιστατικό, αλλά παρ' όλα αυτά ίσως θα έπρεπε να ενεργήσετε με το μυαλό και όχι με τη καρδιά σας εκείνη τη στιγμή. Η κοινωνία μας έχι μεγάλη ανάγκη το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ έχει την υποχρέωση να ενωθέί ξανά με το λαό και να τον υπηρετήσει. Με ανανέωση ιδεων, με αριστερή στροφή στα πλαίσια το ρεαλισμού, με νέα ηγετκη ομάδα που θα τον εκφράζει και θα του εμπνέει σιγουριά, με ένα πραγματικό άνεμο αλλαγής.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τον Κο Ανδρέα Λοβέρδο για το ύφος των δηλώσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στηρίζοντας την υποψηφιότητά σας παραθέτοντας όπως πάντα επιχειρήματα (ίσως ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα που μιλάει πάντα ξεκάθαρα) και έχοντας τεράστιο πολιτικό θάρρος.

Κυριε Βενιζέλο,
Σας στηρίζουμε!
Μην μας απογοητεύσετε!

Ανώνυμος είπε...

Σωστες κατα καποιο τροπο οι επισημανσεις των δυο μονομαχων, οσον αφορα τα αιτια της ηττας.
Ομως και οι δυο ειναι ακαταληλοι να ηγηθουν του Κινηματος ΠΑΣΟΚ.
Ακριβως για τον ετεροχρονισμο των διαπιστωσεων.
Οι ηγετες διακρινονται για τις προβλεψεις τους και οχι απο τις μετεπειτα πιστοποιησεις.
Ο κυριος καταλυτης που επισπευσε τη διαλυση του ΠΑΣΟΚ ηταν ο Κ. Σημητης, "οψιμος εγγυητης των διαδικασιων" . Ομως συνυπευθυνοι ησαν και οσοι δεν αντεδρασαν στην τετραετια 1996-2004, οταν τα διαπλεκομενα αλωνιζαν και ροκανιζαν με γοργους ρυθμους, περα απο τη φυσιολογικη φθορα, τη φυσιογνωμια του ΠΑΣΟΚ. Και ακομη οταν στηθηκε η "φαρσοκωμωδια" της προεδρικης εκλογης το 2004, που ο επιδοξος "εγγυητης" των διαδικασιων, εγκατελειπε το σκαφος ΠΑΣΟΚ εν πλω.
Ο Γιωργος Παπανδρεου με μεγαλη διαφορα φασης διαπιστωσε αυτα που πολλοι ειχαν διαπιστωσει 10 χρονια πριν αλλα και το 2004. Ακαταλληλος λοιπον για αρχηγος.
Ο Ευγγελος Βενιζελος απο την αλλη, ναι μεν ειχε διαπιστωσει (κατα τα λεγομενα του σε συνεντευξεις κατα το παρελθον και τωρα), αλλα αμφιταλαντευοταν και λουφαζε η μουρμουριζε, εγκλωβισμενος στην φιλοδοξια του για την αρχηγια. Η δε τελευταια του συλητικη ενεργεια στο "αταφο" πτωμα του ΠΑΣΟΚ, μετα την εκλογικη ηττα, πρεπει να τον αποκλεισει απο την αρχηγια. Αυτο που κατηγορησε (προεδρικη εκλογη 2004), προσπαθησε να επαναλαβει. Μονο που αυτη τη φορα αυτος θα υφαρπαζε την προεδρια αντιδεοντολογικα και με εξπρες διαδικασιες.
Το ΠΑΣΟΚ αυτη τη στιγμη χρειαζεται σοβαρο ηγετικο προσωπο, μη μπλεγμενο και φθαρμενο στις ιντριγκες του παρελθοντος, απωτερου και προσφατου.

Eνεργός πολίτης είπε...

Είναι σημαντικό ενας πολιτικός άνδρας του βεληνικούς του δικού σας, να επιδιώκει, να αποδέχεται και να επιζητεί να αναπτυχθεί μια σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας με ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο είτε αυτοί εκφράζουν επώνυμα τις απόψεις τους είτε κρύβονται στην ανωνυμία τους.
Εγώ εντόπισα, ύστερα απο διάλογο με τους πολίτες (φίλους, γνωστούς, συναδέλφους) 3 λάθη τα οποία είναι δυνατόν να αποβούν και αυτοκαταστροφικά για εσας κ Βενιζέλο. ( τα ταξινομώ σε τυχαία σειρά παρακάτω.
1. Η κάθε λογής στήριξη, απο ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που στη συνείδηση του κόσμου -ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάντια της δημοκρατικής παράταξης( Νεονάκης, Ανθόπουλος κ.α)
2. Ο πληθωρικός σας χαρακτήρας και οι άμεσες αντιδράσεις σας. Χαρακτηριστικά που ενώ σας προσεδιδαν ενα πλεονέκτημα, ως βουλευτή και ως πολιτική προσωπικότητα στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία μειώνουν το αρχηγικό σας προφίλ και δημιουργούν συγχύσεις.
3. Η αμφισβήτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο αμφισβητείς ενα νομιμοποιημένο πρόεδρο τόσο η κομματική βαση συσπειρώνεται προς το πρόσωπο του.
Υπάρχει όμως και διέξοδος προκειμένου να μειωθούν οι πρώτες ''αρνητικές '' αντιδράσεις
α) Ξεκάθαρος πολιτικός λόγος, άνοιγμα στην κεντροαριστερά χωρίς να αναφέρεται η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου.
β) Σεβασμός στον πρόεδρο και στα όργανα
γ)Αποτελεσματική κριτική στην κυβερνητική πολιτική.
δ) Στόχευση οτι Αντίπαλος είναι η ΝΔ.

Andreas Kyriakou είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,
Σας γράφω για δεύτερη φορά και δυστυχώς τώρα νοιώθω πιο εξοργισμένος ακόμα και από τη βραδιά των εκλογών. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη μας (το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανήκει πρώτα από όλα σε μας) είναι αποκαρδιωτική για να μην τη χαρακτηρίσω γελοία. Δυστυχώς οι ενέργειες και οι δηλώσεις κάποιων οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις οι οποίες μόνο περισσότερο κακό μπορούν να κάνουν στο κόμμα. Θεωρώ ότι την απόλυτη ευθύνη για αυτό φέρει ο κ. Παπανδρέου και εξηγώ γιατί.
Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική παράταξη όπως είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην γίνεται αποδεκτή μια υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος, η οποία θα κριθεί από τη βάση, με χαρά και ικανοποίηση αφού έτσι αποδεικνύεται ότι υπάρχουν άξια και ικανά στελέχη.
Δεν είναι δυνατόν να γίνονται δηλώσεις από κάποιους για εγκάθετους και δεξιούς που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το κόμμα και να μην βγαίνει ο πρόεδρος να αντικρούσει αυτές τις δηλώσεις. Αν τις αποδέχεται τότε πάλι θα πρέπει να τοποθετηθεί δημόσια αφού διατελέσατε υπουργοί στην ίδια κυβέρνηση. Ή η τότε κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ήταν δεξιές και δεν μας είχατε ενημερώσει!!! ή κάποιοι τώρα προσπαθούν να σας χτυπήσουν με την ανοχή της ηγεσίας. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει πολύ σύντομα ο κ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί δημόσια υπέρ μιας υγειούς διαδικασίας εκλογής προέδρου η οποία είναι ανοιχτή σε όλες τις υποψηφιότητες με ίσους όρους.
Στο κάτω κάτω ο ίδιος δήλωσε ότι εγγυάται την ενότητα του κόμματος. Αυτό πρέπει να το αποδείξει εμπράκτως.
Μετά Τιμής

Α. Κυριάκου

Ανώνυμος είπε...

GEORGE GO HOME

Ανώνυμος είπε...

Περί τέχνης της πολιτικής

Σύντροφε Βαγγέλη και σύντροφοι, φίλοι και αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ

Χαίρομαι αρχικά για την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίσθηκε η έντονη φάση στην οποία μπήκε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές.

Aν μας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα προόδου και σαν πρόταση εξουσίας μη συντηρητική είμαστε υποχρεωμένοι όσοι θεωρούμε την ουσιαστική προοδευτική πολιτική σαν :

• Εργαλείο για την έκφραση των κοινωνικών προβλημάτων
• Την πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών
• Και τελικά την άσκηση της εξουσίας για την υλοποίηση των μεθόδων αντιμετώπισης

να φροντίσουμε να είμαστε ενεργοί στις διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν και να πάρουμε θέση με βάση τις πολιτικές τους στόχους και τους τρόπους να τα πετύχουμε για να ορίσουμε το μέλλον του.

Πιστεύω ότι στο ΠΑΣΟΚ πρώτα από όλα αυτό χρειάζεται έτσι ώστε να ξεφύγουμε από τη νεφελώδη κατάσταση η οποία επικρατεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συνοχή σε ένα προοδευτικό κομματικό σύστημα μόνο λόγω της εξουσίας ή της προοπτικής της εξουσίας δεν πρέπει να υφίσταται.

Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι οι νομοτελειακά διάδοχες γενιές των ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είχαν πεισθεί ότι αρκεί να είναι πάνω στο τραίνο και αυτό θα τους πάει.

Δυστυχώς δεν αντελήφθησαν ότι είχαν ευθύνη να αλλάξουν όχι μηχανοδηγό αλλά την πορεία του τραίνου.

Δυστυχώς δεν αντελήφθησαν ότι το τραίνο είναι στην Ελλάδα ένα υποβαθμισμένο μέσο μεταφοράς και δεν παρακολούθησαν παναθεμά τους ότι και αυτός ο ΟΣΕ αλλάζει.

Δυστυχώς υπάρχει ένα σύνολο ατόμων οι οποίοι πιστεύουν ότι ωρίμασαν μέσα σε ένα κομματικό σύστημα και δικαιούνται μεριδίου διαχείρισης του ex-officio.

Το κομματικό αυτό σύστημα έχει πεθάνει προ πολλού. Απλώς δεν το έχουμε θάψει γιατί φέρνει πιστούς να ανάψουν «κεράκι» όπως έκανε ένα μοναστήρι με το σκήνωμα υποψήφιου αγίου.

Η μπόχα του κομματικού αυτού συστήματος έχει αρχίσει και μας παίρνει όλους αλλά κάποιων η αίσθηση της πολιτικής όσφρησης έχει ισοπεδωθεί από το πολιτικό τέλμα των κομματικών στρατοπέδων, της προσωπικής φιλοδοξίας και της συντήρησης των κομματικών αξιωμάτων.

Τα κομματικά συστήματα πρέπει να υπάρχουν όμως πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στα προβλήματα των κοινωνιών που εκπροσωπούν.

Αν θέλουμε να είμαστε μέσα στον ορισμό του και "προοδευτικού" θα πρέπει να δεχθούμε ένα σημαντικό αξίωμα κατά την άποψη μου

Αριστερός δεν σημαίνει απαραίτητα και προοδευτικός και το αντίστροφο.

Το ηγετικό σύστημα του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία από τις νικηφόρες για αυτό εθνικές εκλογές του 2000.

Στην έξαρση των νεοσυντηρητικών πολιτικών και κυβερνήσεων της Ευρώπης μείναμε απαθείς και δεν παραδεχθήκαμε ότι η νομοτελειακή επικράτησή τους και στη χώρα μας θα ήταν εφικτή.

Προεκλογικά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές άκουσα για δεξιά παρένθεση. Μας βόλευε να επαναληφθεί η ιστορία. Θα ήταν τραγωδία να επαναληφθεί η ιστορία.

Εχω εμπιστοσύνη στον απλό πολίτη όταν παίρνει την απόφασή του να ορίσει τους άρχοντές του.

Η οπισθοδρόμηση των αριστερών, σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών προτάσεων στην γηραιά ήπειρο δεν είναι τυχαία. Οι αντίστοιχοι κομματικοί σχηματισμοί στη χώρα μας θα υποστούν τα ανάλογα.

Είναι ευθύνη των κομμάτων να αντιληφθούν τα σύγχρονα και να προβλέψουν τα μελλοντικά προβλήματα των πολιτών και να διαμορφώσουν πολιτική πρόταση για την αντιμετώπιση τους.

Αυτό καθιστά ένα κόμμα στο σύγχρονο κόσμο προοδευτικό.

Οσο αυτό δεν γίνεται ο πολίτης θα καταφεύγει στη λύση της κατ’αυτόν συμφερότερης διαχειριστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων του.

Και δεν είναι δυνατόν να δεχθώ σε αυτό το σημείο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα έκανε όλα μπάχαλο και θα τα κάνει μπάχαλο μόνο και μόνο θεσμικά. Δεν ανέλαβε μόνη της τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία.

Μία εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών της 16 Σεπτεμβρίου 2007 μας δίνει τα εξής:

Οι πολίτες στις πρόσφατες εκλογές είπαν ναι στη πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στη λογική τούτη τη φορά ας δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν πάρει το μήνυμα της οριακής πλειοψηφίας θα ακολουθήσει και αυτή την πορεία της κρίσης του πολιτικού μας συστήματος.

Οι πολίτες είπαν όχι στο σύστημα εξουσίας του ΠΑΣΟΚ γιατί ποτέ δεν έκανε αυτοκριτική για την ήττα του 2004, κουκούλωσε τα όποια λάθη και στραβά στη προοπτική της επανακατάληψης της εξουσίας. Εκλεισαν την πόρτα με τη ψήφο τους στην συντήρηση μέσα στο προοδευτικό χώρο, έδειξαν τον δρόμο για ανάγκη ύπαρξης πολιτικής και όχι συστημάτων διαχείρισης. Τούτη τη φορά το εκλογικό σώμα δεν τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ βάζοντας το στην αντιπολίτευση αλλά απαιτεί από αυτό επιτακτικά να αντιμετωπίσει με πολιτικούς όρους και τρόπους τα κοινωνικά ζητήματα.

Οι πολίτες στήριξαν τα «μικρά» κόμματα, στέλνοντας και μήνυμα στα κόμματα εξουσίας, γιατί εξέφρασαν την άρνησή τους στο πολιτικό σύστημα, γιατί εξέφρασαν την «εναλλακτική και μοντέρνα αντίληψη» τους για την πολιτική, γιατί εξέφρασαν τον άκρατο πατριωτισμό τους απέναντι στις λαίλαπες οι οποίες μάχονται τον ελληνισμό και γιατί τέλος το περιβάλλον είναι ένα ουσιαστικό πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών.

Οσον αφορά λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τα αιτία και τις κρίσεις για τις πρόσφατες εκλογές, θα πρέπει να ανατρέξει και να εξετάσει την πορεία του από το τέλος της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο τέλος άρχισε με την επανεκλογή του σαν πρωθυπουργός το 1993, ‘εως και σήμερα.

Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η εκσυγχρονιστική περίοδος.
Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η οριακή νίκη του 2000 και ή ήττα του 2004 όχι σαν αποτελέσματα αριθμητικά μόνο αλλά να διαβαστούν προσεκτικά τα μηνύματα και η εξέλιξη της κοινωνίας από τότε.
Θα πρέπει να εξετασθεί και να κριθεί η περίοδος από το Σεπτέμβρη του 2003 έως και τις πρόσφατες εκλογές

Πάνω σε αυτές τις κρίσεις αλλά και την διαπίστωση της πραγματικότητας της κοινωνίας θα πρέπει να διαμορφωθεί η νέα πολιτική πρόταση του προοδευτικού χώρου.

Πάνω σε πολιτικές προτάσεις να συζητήσουμε να διαφωνήσουμε και εν τέλει να επικρατήσει μία πλειοψηφία.
Μία πλειοψηφία όμως η οποία θα είναι και πλειοψηφία στη κοινωνία και όχι μία πλειοψηφία μηχανισμών και στρατών.

Σε αυτή τη λογική καλείται όχι μόνο το συντεταγμένο ΠΑΣΟΚ αλλά και όλοι οι πολίτες οι οποίοι προσδοκούν από αυτό την πρόταση προόδου. Το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές πήρε 2.727.921 ψήφους των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βάλει εδώ και χρόνια το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στη κοινωνία. Ο ανθυποψήφιος του, ένας έως σήμερα, ζήτησε και αυτός ανοιχτές εκλογές.

Ιδού η Ρόδος.

Βέβαια θα ήταν προτιμότερο να προηγείτο ένα έκτακτο συνέδριο αλλά αφού η θεσμική λειτουργία του κόμματος, καταστατικό, και το πολιτικό συμβούλιο , τι όρος θέε μου άσχετος με την πραγματικότητα, άλλα αποφάσισαν ας κριθούν οι πολιτικές θέσεις στη συνδιάσκεψη την οποία όρισαν για τις 3-4 Νοέμβρη.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες, φίλοι αλλά και αντίπαλοι του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούν να πορευθεί το δεύτερο σήμερα κόμμα εξουσίας σε δημοκρατικές διαδικασίες και να εξέλθει από αυτές ισχυρό και χρήσιμο για τον τόπο.

Οπως όλοι οι πολίτες παρακολουθήσαμε με σοβαρότητα και ενδιαφέρον την εξελικτική διαδικασία του πρώτου σήμερα κόμματος εξουσίας πριν λίγα χρόνια και την πορεία του από την εξελικτική του διαδικασία σε κυβερνητική εξουσία έτσι όλοι παρακολουθούν την εξελικτική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε στην εξελικτική της διαδικασία έστω και αν η ελάχιστη επιτυχία για ένα κόμμα είναι μόνο η διακυβέρνηση.

Πιστεύω ότι για το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να είναι μονόδρομος η εξουσία για την εξουσία αλλά η εξουσία για να αντιμετωπισθούν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Εύχομαι να μην καταντήσει πασαρέλα η διαδικασία επιλογής στο ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα της κοινωνίας δεν θέλουν πια χαρισματικούς ηγέτες ούτε μόνο οραματιστές πολιτικούς.

Προοδευτικός είναι αυτός που είναι και αποτελεσματικός
Πολιτική χωρίς αποτέλεσμα δεν έχει ουσία.

Διαφωνώ ριζικά με όσους αντιλαμβάνονται και θέλουν να μας πείσουν ότι η πολιτική είναι τέχνη και ιδίως αυτούς όσοι την ορίζουν σαν τέχνη του εφικτού. Δηλαδή είμαι καλός πολιτικός αν προσαρμόζομαι στα πλαίσια του δυνατού. Αυτό είναι συμβιβασμός και μπορώ να το κάνω και μόνος μου δεν χρειάζεται να μου πουν να το κάνω.

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω άλλους τέτοιους τεχνίτες ή καλλιτέχνες πολιτικούς. Φτάνει πιά.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Κύριε καθηγητά
Ως blogger συγχαίρω για την στάση σας πριν και μετά τα γεγονότα της Κυριακής Ελπίζω να πάτε καλά για την Ελλάδα και «τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που έχει ραχοκοκαλιά το ΠΑΣΟΚ»

Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΘΩΣ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.



Υ/Γ. Με την άδεια σας αναδημοσιεύω το κείμενο σας με προφανή στόχο να... κλέψω λίγο από την δημοσιότητα σας.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο blog του δηλώνει: «Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Τελικά, τι ζητάτε από μας?
Εποικοδομητική κριτική?
Σε ποιο θέμα?
Ποιος είναι καλύτερος για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ?

Αυτό, αν μας επιτραπεί θα το πούμε με την ψήφο μας.

Αλήθεια, εσείς θα δεχθείτε να ψηφίσουν εκτός από τα μέλη και οι «φίλοι»?

Θα ήθελα να απαντούσατε εδώ και τώρα

Χωρίς υπεκφυγές του τύπου «αν το προτείνουν» κλπ, κλπ

Καμιά φορά, ένα ναι ή όχι , ξέρετε, είναι προτιμότερο από την πολυλογία.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γράφετε: "Ο στόχος μας είναι ένας: Υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου ακόμα και με έντονες διαφωνίες αλλά και ενότητα."

Αυτές οι υψηλού επιπέδου δηλώσεις που υπνωτίζουν τα πολιτικά αντανακλαστικά του πολίτη καλό θα ήταν να αποφεύγονται όταν δεν εννοούνται πραγματικά. Όταν 'πολιτική' στην καθημερινότητα είναι ο μηδενισμός, ένθεν κακείθεν, της λογικής μας, όταν τα παράθυρα ξεχειλίζουν από το ματαιόδοξο Εγώ των δήθεν πολιτικών, ε, συνεχίστε εσείς τον υψηλού επιπέδου διάλογο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους Κοροβέσηδες να μας εκπροσωπήσουν. Επιτέλους.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,κατηγορηθήκατε τις τελευταίες μέρες για βιασύνη,έλλειψη ψυχραιμίας κ.λ.π.γνωστά.
Νομίζω πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εμείς οι πολίτες τι είδους πολιτικούς θέλουμε γιατί νομίζω πως πετροβολούμε θαυμάσιες αρετές.
Πετροβολούμε τον αυθορμητισμό,την ευθύτητα,τον πηγαίο λόγο,τον δυναμισμό,την πρωτοβουλία η και την πηγαία αντίδραση.
Δηλαδή θα ήμασταν ευτυχείς αν σας βλέπαμε αντί να προφέρεται πηγαίο λόγο να διαβάζετε κάποιο χιλιο-προσεγμένο κείμενο βγαλμένο από κάποιον ειδικό απ αυτά που είναι δυο σελίδες αλλά δεν λένε τίποτα ;
H θα θέλαμε όταν σας πετάξανε τον καφέ να σφυρίζετε αδιάφορα σα να σας πήρε ψιλή βροχούλα και αφού επεξεργαστείτε τα πάντα μετά από δυο μέρες να βγείτε με ένα αέναο κείμενο και να πείτε δυο τρεις ξύλινες φράσεις;

Mα αυτά ακριβός δεν είναι που καταδικάζουμε; Απ' αυτά δεν κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε;

Aς αποφασίσουμε λοιπόν εμείς οι πολίτες τι θέλουμε.

Με έκπληξη παρατηρώ να σας αντιμετωπίζουν λες και εμφανιστήκατε από το πουθενά,μόλις προχθές,και να είναι καχύποπτοι
απέναντι σας.
Εσείς δεν είστε κάποιος που έχει αφήσει τον εαυτό του χωρίς μαρτυρία.
Λες και δεν είστε εσείς που περάσατε τη σχολή στο πλευρό του Αντρέα Παπανδρέου...
Δεν κάνατε καθόλου άλματα στην διεκδίκηση της αρχηγίας.
Έχετε πίσω σας μια πετυχημένη πορεία όσο ελάχιστοι σ αυτόν τον τόπο και έχετε αποδείξει πολλάκις το ποιος είστε.
Ωριμάσατε και ζυμωθήκατε μέσα στην καρδιά του γίγνεσθαι τις πολιτικής και είστε πανέτοιμος για το επόμενο βήμα.
Μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο και καταλαγιάσουν τα πνεύματα τότε θα σκεφτούν όλοι επί τις ουσίας.
Και,τότε δεν θα χρειάζεται καν να προσπαθείτε για τα αυτονόητα,θα έρθουν τα πράγματα προς τα εσάς να σας συναντήσουν.
Λαϊκιστή τους στριμώξατε με την πληθωρικότητα σας και υποχρεώθηκαν να κουμπωθούν-αμυνθούν.
Ο ΧΡΟΝΟΣ είναι με το ΔΙΚΟ ΣΑΣ μέρος,δεν νομίζω πως υπάρχουν ουσιαστικά πολλοί πολέμιοι σας,απλά πολλές πρόσκαιρες αντιδράσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΟΣ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ SITE ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΣ ΔΕ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ (ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ) ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΤΑ BLOGS ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΥΓΕΙΑ¨ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ

kbabis είπε...

Πιστέυω πως πολυ σωστά αντιδράσατε ετσι όπως αντιδράσατε με "αντίπαλο" τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και αυτό σε μένα δείχνει τον τρόπο που θα αντιδράτε στον πραγματικό αντίπαλο. Μόλις άρχισα να διαβάζω τις θέσεις σου -απο την δημοσίευση στο διαδίκτυο- νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αλλα με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γίνουνε πιο κατανοητές απο περισσότερο κόσμο.Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που απόφασίσατε να επωμιστείτε για την Ελλάδα και τους κατοίκους αυτής.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι σίγουρα καλύτερη λύση από τον Γιώργο Παπανδρέου. Έχεις καλύτερο πολιτικό λόγο, μπορείς να κάνεις καλύτερη αντιπολίτευση (όχι Light) και επιτέλους δεν θα μας κατηγορήσουνε για πολιτικά "τζάκια". Πιστεύεις ότι αυτά φτάνουν; Δεν φοβάσαι ότι αν κερδίσεις στις εσωκομματικές εκλογές, η αντίπαλη πλευρά θα βγάλει τα φτιάρια;
Με κέρδισες, γιατί απλούστατα με έχασε άνετα ο Γιώργος αν και τον υποστήριξα με θέρμη και ζωντάνια. Πρέπει να καταλάβει ότι μετά από 4 εκλογικές ήττες πρέπει να κάνει πέρα.Όχι μόνο αυτός, αλλά και οι συνεργάτες. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως στο κίνημα οι κυρίες Λάμψα, Κοππά, Ξενογιαννακοπούλου και ο κύριος Γερουλάνος και ΣΙΑ. Φτάνει!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΨΩΝΙΣΕΙ ΑΓΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ !

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο..
Πιστεύω πως μόνο ένας πολιτικός του δικού σας δυναμικού, είναι σε θέση να κυβερνήσει την Ελλάδα με επιτυχία. Δυστυχώς όμως οι ρίζες του κόμματος που ανήκετε, είναι τόσο δυνατά οπισθοδρομικές, που δεν θα σας αφήσουν να δείξετε τις ικανότητές σας. Η μόνη λύση νομίζω, είναι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος από εσάς, που θα ταράξει το παλαιοπολιτικό κατεστημένο και θα αναδείξει νέους, ικανούς ανθρώπους, με όρεξη και δυναμισμό! Φύγετε μπροστά και αφήστε να τρώνε τη σκόνη σας οι δήθεν πολιτικοί, τύπου Λαλιώτη, Τζουμάκα, Κουλούρη, κ.τ.λ.... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχία,

Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο να αλλάζεις IP στο Interνετ!

Μια συμβουλή (υπογράμμιση μάλλον), να παραμείνεις όπως σε ξέρουμε, η εξουσία να μην γίνει αφορμή αλαζονείας αλλά μέσο ταπεινότητας.

animalis είπε...

Κύριε Υπουργέ.
Μέσα από την υπεύθυνη στάση αναδεικνύεται η πολιτική.
Μέσα από την ανάληψη δράσεων αναδεικνύεται η ταυτότητά μας.
Μέσα από την κινητοποίηση των αντανακλαστικών μας αναδεικνύεται η πρωτοπορία μας.
Δεν έχουμε όμως χρόνο για εσωστρέφεια, ούτε για συζητήσεις περί της ήττας.
Τα αίτια της ήττας είναι γνωστά αρκεί να έχουμε το θάρρος να τα αντικρίσουμε.
Όμως τα προβλήματα τρέχουν.
Ήδη νέος υπουργός δήλωσε ότι πρέπει να ευχόμαστε να είμαστε υγιής για να δουλεύουμε ως τα 75!!!
Ήδη στο θέμα των Σκοπίων υπάρχουν νέες αναγνωρίσεις.
Ήδη στα θέματα της φορολογίας υπάρχει αντιλαϊκή κινητοποίηση.
Ήδη στα θέματα της παιδείας δημιουργούνται προβλήματα.
Μέσα σε όλα αυτά έχουμε μια Αριστερά, που θεωρεί ως καλή ευκαιρία για ψηφοθηρία την "κρίση" στο ΠΑΣΟΚ.
Μια Αριστερά, που αρνείται να αναλάβει ευθύνες προτείνοντας λύσεις απλώς θέλει να καταγγέλει.
Μια Αριστερά, που θεωρεί ότι οι αγώνες του Λαού είναι ίδιοι με προβοκατόρικες δράσεις ορισμένων ανεγκέφαλων.
Μια Αριστερά, που θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να "καπελώνει" τους αγώνες του Λαού.
Μια Αριστερά, που ο μόνος στόχος της είναι να διαχειρίζεται την αντιπολίτευση και να αναζητά μια συντηρητική κυβέρνηση για να έχει λόγο ύπαρξης.
Εμείς λέμε ότι ο Λαός για το ΠΑΣΟΚ είναι στην εξουσία.
Μας είπαν ότι γίναμε καθεστώς και είδαμε ένα παλαιό καθεστώς να εγκαθίσταται σε 3,5 χρόνια μόνο.
Μας είπαν ότι ξεχάσαμε το Λαό και βλέπουμε μια λαίλαπα, που στηρίζεται σε μια υποστηρικτική αριστερά και σε μια νεοσυντηρητική αντίληψη, που θεωρεί τους πολίτες επαίτες.
Αυτό, που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω είναι ότι δεν μας απασχολεί εσαεί ποιος θα είναι ο πρόεδρος.
Αυτό, που πρέπει να δείξουμε είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στην κορυφή των προτεραιοτήτων του τον απλό πολίτη.
Ίσως να θεωρήθηκε ότι τον ξεχάσαμε.
Οι αξίες μας όμως και οι ιδέες μας, που άλλαξαν την Ελλάδα πρέπει να είναι ο οδηγός μας.
Υποστηρίζω κινήσεις που οδηγούν προς τα εμπρός. Πρόεδρος όμως στο ΠΑΣΟΚ είναι ένας και είναι ο κόσμος του.
Ελπίζω το καλύτερο για εσάς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζετε ότι κανείς στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιο πάνω από τους άλλους, απλώς έχει πρισσότερες ευθύνες.
Κάθε μέρα θα κρίνεστε και θα πρέπει να δίνετε απαντήσεις.
Ξέρω ότι θα ανταποκριθείτε στις ευθύνες σας και θα ακολουθήσετε τις βουλές του Λαού.
Εμείς θα είμαστε μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τη "φουρτούνα" των πρώτων ημερών κοινή ευχή πλέον αποτελεί η επικράτηση μιας πολιτικής ψυχραιμίας.
Και ενώ το ΠΑΣΟΚ "σπαράσεται" απο τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα της νέας ηγεσίας, η ΝΔ του "μεγίστου" Καραμανλή αλωνίζει.. Εκείνο που με θλίβει προσωπικά ως νέο ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ (για πρώτη φορά αυτές τις εκλογές) έχει να κάνει με το συνεχή "βιασμό" της πατρίδας μας απο το κυβερνών κόμμα με τα άπειρα λάθη και παραλείψεις του.
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την πλέον ανίκανη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει αυτός ο τόπος και το ΠΑΣΟΚ να παραμένει αδρανές. Υπάρχει ένα τεράστιο τμήμα πολιτών (κεντροαριστερών αλλά και παραδοσιακών αριστερών) που αναγνωρίζει τον κοινωνικό και αγωνιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ - με την ευρύτερη έννοια- , κάτι που όμως δείχνει να απουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Είναι καθήκον πια επιβεβλημένο η πολιτική ανάταση της δημοκρατικής παράταξης και η ανάδειξη μιας αριστερότερης (κ ουχί αριστερίστικης) πολιτικής απο μέρους της, για τον πολίτη και την κοινωνία.

Κύριε Βενιζέλο θεωρώ ως κατάλληλη την υποψηφιότητα σας και αναμένω ενόψει κ του συνεδρίου την διατύπωση κατα τον πλέον σαφή τρόπο των απόψεων σας για την παράταξη και κατ'επέκταση για τον τόπο μας.

Στέλιος Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλε.Θεωρώ πως όλοι οι λογικοί άνθρωποι είτε σας ψήφισαν σαν κόμμα είτε όχι,είτε έχουν παρόμοιες αντιλήψεις με τις δικές σας είτε όχι,στηρίζουν την ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και την εύρεση(επιτέλους θα μου επιτρέψετε να πω) ενός ιδεολογικού κοινού τόπου στο κίνημα σας.Μια ισχυροποιημένη κατά την άποψη μου κυβέρνηση χρειάζεται ακόμα πιο συγκροτημένη αντιπολίτευση με συγκεκριμένες ιδέες,προσανατολισμό και αντίληψη.Καλή υπομονή και καλή συνέχεια.Φιλικά Κώστας.

Thodwris είπε...

"...κι εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης, συγχωρώ..."

Από τα λίγα ελληνικά που ξέρω κύριε Βενιζέλο, το ως προσδίδει ιδιότητα. Αλήθεια, από πού πηγάζει αυτή η απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την μελλοντική σας ιδιότητα;

Ανώνυμος είπε...

"προσπάθεια ορισμένων κύκλων"; Δηλαδή spamάρει αρνητικά σχόλια ο Γιωργάκης;

Giannis123 είπε...

Φίλε Βαγγέλη,
ξεκίνησες καλά.
Όντως ο κ. Παπανδρέου δεν τραβάει.
Δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.
Εσύ μπορείς να δώσεις όραμα στον πολίτη.
Από την Κυριακή και μετά όμως το μένος κάποιων να σε υποστηρίξουν δείχνει ίδιο συμφέρον.
Δείχνει διαπλοκή.
Απομάκρυνέ τους από κοντά σου.
Απομάκρυνε τόσο τους αυλικούς σου που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά, όσο και τα στελέχη που με μανία στην αντιπαλότητα προκαλούν την αγανάκτηση του πολίτη.
Διαχώρισε τη θέση σου από τα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που τάσσονται στο πλευρό σου. Ο λαός αποδοκίμασε τέτοιες πρακτικές. Τι δουλειά έχει δίπλα σου ο Παπαντωνίου;
Τί προσπαθεί να κατοχυρώσει το συγκρότημα Λαμπράκη;
Σε μένα προσωπικά η εικόνα του αποφασισμένου Βαγγέλη να αλλάξει την πολιτική κατάσταση το βράδυ της Κυριακής έχει αρχίσει να θολώνει. Μου δίνει την εντύπωση ότι όλοι αυτοί που τόσο σθεναρά σε υποστηρίζουν θα ζητήσουν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που σε προσφέρουν να εκλεγείς πρόεδρος.
Πρόεδρο θα σε εκλέξει ο λαός.
Σε αυτόν και μόνο οφείλεις.
Ο λαός θα σε κάνει πρωθυπουργό.
Μόνο αυτόν πρέπει να δικαιώσεις.
Κατέβα στους δρόμους να ακούσεις το λαό. Μην ακούς συμβούλους. Μην εμπιστεύεσαι δημοσιογράφους και δημοσκόπους.
Το ΠΑΣΟΚ έχασε την εξουσία γιατί αποκόπηκε από το λαό.
Προσπάθησε να ακούσεις το λαό μόνο έτσι έχεις ελπίδες να μείνεις στην ιστορία ως ηγέτης. Είτε εκλεγείς πρόεδρος, είτε όχι.
Καλή Φώτιση.

vziou είπε...

Πες τα βρε τσακαλάκο. Διαφωνώ μέσες άκρες μαζί σου, αλλά τα τα λες ωραία στα γενικά θέματα. Τα σέβη μου monsieur και καλή τύχη με την προεδρία.

K.A.T είπε...

Αυτές τις δύσκολες μέρες ας αφήσουμε να ανθίσουν όλα τα λουλούδια .
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας μιλήσουμε και ας ακούσουμε .
Αυτές τις δυσκολες μέρες να δώσουμε στην λέξη σύντροφος ουσία.
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας οραματιστούμε ένα καλύτερο μέλλον
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας κοιτάξουμε τις αξίες που μας ενώνουν .
Αυτές τις δύσκολες μέρες ( 11/11/2007) ίσως σε ψηφίσω για πρόεδρο του κόμματος μας .
Δεν ζητάω τίποτα μόνο να κρατήσουμε ενωμένο το κόμμα μας τώρα που το φτεροκοπημα της απέραντης ελπίδας μόλις ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους θορύβους .

KOMOTHNH είπε...

Παρόλα αυτά όλοι εμείς, οι επώνυμοι κυρίως bloggers θα θέλαμε και την δική σας άποψη, την δική σας θέση. Ομαδοποιημένες ερωτήσεις χρειάζονται τουλάχιστον απαντήσεων και ίσως διευκρινήσεων. Δώστε μας ένα στίγμα, για την γεύση που σας αφήνει η επικοινωνία αυτή στο διαδίκτυο. Ποιο είναι το συμπέρασμα που διαμορφώνεται από τον κατεγησμό αυτών των μυνημάτων. Τέλος, κλείνοντας θα ήθελα να σας τονίσω την αίσθηση που έχω από το περιβάλλον μου, πως πρέπει να γίνεται πιο παραγωγικός και προγραμματικός σε ότι αφορά θέσεις και απόψεις για την συνέχεια - πορεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σας ευχαριστώ θερμά.
http://69100.blogspot.com
http://vouleutis.blogspot.com
http://komitini.blogspot.com
TK69100@GMail.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο. Δεν είμαι πλέον ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ για λόγους που δεν είναι της παρούσης να εξηγήσω. Πάντως ιδεολογικά ανήκω στον αριστερό χώρο και είμαι πολύ φίλος του ΠΑΣΟΚ και θαυμαστής σας. Δυστυχώς στις τελευταίες εκλογές έκρινα ανεπαρκές το ΠΑΣΟΚ όχι λόγω ηγεσίας αλλά λόγω πολιτικής απουσίας. Είμαι νέος 32 ετών, ηλεκτρονικός του βασικού ημερομισθίου. Αυτά για να έχετε τη γνώμη ενός συνηθισμένου μικρού Έλληνα. Και συνεχίζω. Το βράδυ των εκλογών διαπίστωσα πλήρη ανικανότητα χειρισμού της ήττας απο τον Γ. Παπανδρέου. Ουσιαστικά έδωσε μια υπέροχη ασίστ, για να μιλήσουμε καλαθοσφαιριστικά, σε όποιον ήθελε να είναι αρχηγός στη θέση του αρχηγού. Και εσείς νομιμοποιηθήκατε να δηλώσετε παρόν και είμαι υπέρ αυτής της κίνησης. Άλλο όμως παρών και άλλο να δείχνετε πόσο πολύ θέλετε την αρχηγία τις επόμενες μέρες. Επειδή καθημερινά συναναστρέφομαι με ανθρώπους της "πιάτσας" σας δηλώνω πως όλη αυτή η στάση σας φάνηκε σαν στάση μικρού παιδιού που με πείσμα ζητάει απο τον πατέρα του ένα γλυκό που μόλις είδε. Προσωπικά θα περίμενα απο τον Βενιζέλο καθηγητή και όχι πολιτικό να είναι πιο ισορροπημένος. Ειλικρινά μέχρι πρότινος ήθελα να είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός μεθαύριο, γιατι όχι; Όμως ειλικρινά σας μιλάω έχετε πέσει στα μάτια μου κατα πολύ. Θα κάνω υπομονή όμως και θα περιμένω να ξαναδώ τον Βενιζέλο που ήξερα. Με τα άψογα Ελληνικά του, το ήθος του και τις νεωτεριστικές ιδέες του. Η κριτική μου αυτή ίσως παρεξηγηθεί απο εσάς όμως πιστεύω πως μόνο με την κριτική και τον διάλογο μπορούν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική λοιπόν σε αυτά που σας έγραψα ωστέ να μην γίνετε μόνο εσείς καλύτερος αλλά και εγώ. Δεν είναι δίκαιο;

Divaynne είπε...

πραγματικοί είμαστε κ.Βενιζέλο πραγματικότατοι.εκτός αν θεωρείτε οτι οι πραγματικοί bloggers είναι αυτοί που πλέκουν το εγκώμιό σας σε κάθε σχόλιο και εμείς οι υπόλοιποι είμαστε ένα πράγμα σαν τους χάκερς που μπήκαν στη σελίδα σας..
είμαστε τόσο πραγματικοί που κάθε μέρα δεχόμαστε επίθεση με σχόλια και παραπομπές για τη σελίδα σας,από οπαδούς της δικής σας φιλοσοφίας.
και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να κρίνετε ποιοί είναι αληθινοί και ποιοι όχι.Μήν ξεχνάτε είστε κι εσείς ένας από αυτούς και χρησιμοποιείτε την τεχνολογία προς όφελός σας.αλλιώς...θα τα γράφατε στε ένα απλό ημερολόγιο και όχι σε ηλεκτρονικό ...γιαυτό καλύτερα να προσέξετε τα λόγια σας και να μην χρησιμοποιείτε αοριστολογίες και γενικότητες.

KAT είπε...

Αυτές τις δύσκολες μέρες ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν .
Αυτες τις δύσκολες μέρες ας μιλησουμε και ας ακούσουμε τον κάθε σύντροφο.
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας δώσουμε στην λέξη συντροφικότητα αξία .
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας δούμε πρώτα αυτά που μας ενώνουν .
Αυτες τις δύσκολες μέρες ας ακούσουμε το φτερωκόπημα της απέραντης ελπίδας που μόλις ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους θορύβους .

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα σας έλεγα ότι η βάση σας είναι το πρόβλημα και αν δεν τρίξετε τα δόντια σε όσους υπηρετούν την παλαιοκομματική αντίληψη που αναφέρετε, η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να σας ξαναεμπιστευτεί. Πρέπει να βγείτε νέο κόμμα από αυτήν την κρίση. Ειδάλλως εγκλωβίζεστε σε ένα ευτυχώς ολοένα και μειούμενο ποσοστό, που ενσαρκώνει τον στείρο κρατισμό και αρνείται όσα δεν υπακούουν στη λογική του κουτσοβολέματος, της ευκολίας και της αρπαχτής.

Και βέβαια έχει προ πολλού πάψει να ονειρεύεται μια καλύτερη κοινωνία και να διεκδικεί δικαιώματα, αλλά να τα στερεί από το σύνολο και να υπονομεύει το γενικό συμφέρον, που απαιτεί το δίχως άλλο, αξιοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις δύσκολες μέρες ας αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθήσουν .
Αυτες τις δύσκολες μέρες ας μιλησουμε και ας ακούσουμε τον κάθε σύντροφο.
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας δώσουμε στην λέξη συντροφικότητα αξία .
Αυτές τις δύσκολες μέρες ας δούμε πρώτα αυτά που μας ενώνουν .
Αυτες τις δύσκολες μέρες ας ακούσουμε το φτερωκόπημα της απέραντης ελπίδας που μόλις ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους θορύβους .

ARCADIA είπε...

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΟ.ΑΛΛΑ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Asta Na Pane είπε...

Απλά μπράβο. Τίποτ' άλλο.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο, συμφωνώ με όσα λέτε σ' αυτό το post. Όμως δεν φταίνε μόνο οι "κακοπροαίρετοι" για την παρερμηνεία των όσων γίνονται στο ΠΑΣΟΚ. Φταίνε και τα στελέχη. Και εσείς ο ίδιος με δηλώσεις τύπου "εγώ ως μελλοντικός ηγέτης..." δεν βοηθάτε. Καταλαβαίνω οτι έγινε σε μια φορτισμένη στιγμή, αλλά και η αυτοκυριαρχία είναι σημαντικό προσόν για έναν αρχηγό, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

Ήθος. Γνωρίζετε αυτή τη λέξη; Ή μήπως σας πρεσβεύει καλύτερα η λέξη "εξάρτηση";

Α και κάτι ακόμα. Τη βοήθειά μας, την αρωγή μας στην πρόοδο μιας ιδέας κλπ την προσφέρουμε χωρίς αντάλλαγμα. Και πολλώ μάλλον χωρίς να μας ζητηθεί. Αλλιώς δεν είναι βοήθεια. Είναι μισθαποδοσία. Αλλά ως γνήσιος καιροσκόπος..... (εννοώ την υπόθεση "Φ. Γεννηματά".

Τα σέβη μου

animalis είπε...

Κύριε Υπουργέ.
Υποστήριξα την κίνηση σας, ως πράξη που αναδεικνύει τον πλουραλισμό και το τεράστιο απόθεμα ιδεών αλλά και στελεχών έτοιμων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Όμως όταν έρχεται η ώρα της κρίσεως πρέπει να τεθούν οι ιδέες σε πρώτο πλάνο και όχι η ικανότητα να αντιπολιτευτούμε με στόχο την εξουσία και μόνο.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ηγέτες, ούτε τωρινοί, ούτε μελλοντικοί, οι οποίοι αυτοανακηρύσσονται ως τέτοιοι.
Ηγέτες στο ΠΑΣΟΚ παράγει μόνο ο ΛΑΟΣ και όχι οι θεμιτές ή αθέμιτες φιλοδοξίες μας.
Σαν στελέχη πρέπει να υποτασσόμαστε στη θέληση του κόσμου για να μπορέσουμε να ηγηθούμε.
Επειδή λοιπόν εγώ πάντα είχα σαν κέντρο τις ιδέες του κοινωνικού σοσιαλισμού θέλω και ο πρόεδρος του κινήματος να αναδεικνύει ιδέες και όχι φιλοδοξίες.
Δεν κατακρίνω τις φιλοδοξίες κανενός, άλλωστε με τις φιλοδοξίες πάμε μπροστά, θέλω όμως στην κρίσιμη στιγμή να κρίνω με βάση τις ιδέες.
Κύριε υπουργέ.
Αν με όλα αυτά, που λέω και γράφω εσείς διακρίνεται κάτι θετικό και το χρησιμοποιήσετε τότε εγώ πέτυχα το στόχο μου, να προσφέρω στην ιδεολογική εξέλιξη του κινήματος
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε,
επιθυμώ να εκφράσω την συμπαράστασή μου και την πίστη μου πως στο τέλος του ταξιδιού αυτού σας αναμένει η δικαίωση.

Υπομονή και καλή δουλειά!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο άισθάνομαι (και όχι μόνον εγώ) ότι το πολιτικό ύφος που υιοθετήσατε εσχάτως είναι ελαφρώς υπέρμετρο. Διασθάνομαι δε, ότι κάποιον κόσμο με αίσθηση του δικαίου, που συνεχίζει να σας θεωρεί την καλύτερη πολιτική επιλογή για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τον προβληματίζει το προκείμενο. Ευχαριστώ.
Μάνθος Ντελής

Ανώνυμος είπε...

mhn masas megale .se esena sthrizomaste.otan kapoioi miloysan gia aaxiokratia eprepe na syberilavoun kai ton eayto toys...an den legotan papandreu poy tha htan tora;mpravo ston benizelo giati eftase me thn axia tou na theoreite no 1 politiko stelexos sthn ellada.eisai megalos!!!!!!mhtsoulas mix korinthos-pan. peiraia.yg.me to kalo na kathariseis olous tous foithtopateres!!!!!h nikh einai dikh mas!

Ανώνυμος είπε...

Στον Ι. Πρετεντέρη, στην Ο. Τρέμη κλπ "δημοκράτες" σαν εσάς, τι τους έχετε τάξει για ρεγάλο όταν (λέμε τώρα) γίνετε πρωθυπουργός; (φτου-φτου μακριά από μας).

CybeRNerO είπε...

Κύριε Βενιζέλο.
Γιατί χρησιμοποιείτε το σύστημα του comment moderation?
Γνωρίζετε πως στην Δημοκρατία ο καθένας έχει ελευθερία λόγου και είναι υπεύθυνος για τα λεγόμενα του?
Αν όπως λέτε και εσείς έχετε Δημοκρατικές αντιλήψεις θα μπορούσατε να αφήσετε ελεύθερο το commenting και να διαγράφετε απλά τα υβριστικά σχόλια.
Και θα σας καλούσα να διαβάσετε το εξής link: http://www.eff.org/br/

gerasimos είπε...

Η εκλογή της νέας κυβέρνησης εκφράζει τη βούληση όλων των Ελλήνων (που τους ψήφισαν, εννοείται). Και εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα: δεν εκφράζει τη γενική βούληση. Αναφέρομαι βέβαια στην περίφημη διάκριση του Ρουσσώ μεταξύ «γενικής βούλησης» και της «βούλησης όλων»: «Υπάρχει συχνά μεγάλη διαφορά μεταξύ της βούλησης όλων και της γενικής βούλησης· η γενική βούληση φροντίζει μόνο για το κοινό συμφέρον ενώ η βούληση όλων φροντίζει για το ατομικό συμφέρον, και δε συνιστά παρά άθροισμα ατομικών επιθυμιών». Αυτή η φράση από το 'Κοινωνικό Συμβόλαιο' φωτίζει πιστεύω τον τρόπο με τον οποίο ψήφιζαν και εξακολουθούν να ψηφίζουν πολλοί συμπατριώτες μας: με γνώμονα όχι το γενικό καλό αλλά τα μικροσυμφέροντά του και τις μικροεπιδιώξεις του ο καθένας. Στη βάση αυτού του αθροίσματος ατομικών επιδιώξεων και μικροσυμφερόντων, μετουσιωμένων σε ψήφους, φοβάμαι ότι εκλέγονται οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα.

(Από παλιότερο post μου.)

Unknown είπε...

ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ Ε θΕΟΔΩΡΟΣ
London


Όταν ένας οργανισμός αισθάνεται ο,τι η ίδια του η ύπαρξη απειλείται, τότε ενεργοποιούνται αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης προς διατήρησης αμετάβλητης της υπάρχουσας κατάστασης, αντιδρώντας σε κάθε απόπειρα αλλαγής.

Τούτο πρακτικά σημαίνει ο,τι πολλοί μπορεί να συστρατευτούν με τον υπάρχοντα πρόεδρο από ένστικτο κομματικής αυτοσυντήρησης και όχι από προτίμηση στο πρόσωπό του.

Θαρρώ πως έχετε το υπόβαθρο και τα πνευματικά προσόντα να εκφράσετε ενότητα και ανωτερότητα και όχι απειλή για τον οργανισμό που λέγεται ΠΑΣΟΚ

Εύχομαι καλό και ευγενικό αγώνα για το καλό της πατρίδας μας

Ανώνυμος είπε...

Koυλούρης,Παπαντωνίου,Νεονάκης,'Aκης και ΣΙΑ, με αυτους θα φτιάξετε το νεο ΠΑΣΟΚ;Απορία πολλών που περιμένει απάντηση.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,
Θαυμαζω το ηθος σας γιατι παρολες τις εντασεις και τις παροχολογιες εχετε διατηρησει την ψυχραιμια σας και το επιπεδο σας υψηλα.Ελπιζω να βρεθει συντομα η καταλληλη λυση ωστε το Πασοκ να παραμεινει ενωμενο και ολοι μαζι να στηριξουμε την αποφαση του πολιτικου συμβουλιου.Κρατηστε δυναμεις για τωρα και ειμαι σιγουρος οτι καποια στιγμη θα βρειτε χρονο να κανουμε διαλογο.Καλη συνεχεια!

Mits είπε...

Επιτέλους Βενιζέλο είστε παρών!Το περίμενα εδώ και 3,5 χρόνια να πείτε αυτή την κουβέντα, αλλά βιαστήκατε λίγο. Το ΠΑΣΟΚ πήρε το χειρότερο ποσοστό απ’ την χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολιτεύσης. Είναι δυνατόν να πάρει τέτοιο ποσοστό αυτές τις εκλογές; Λοιπόν πρώτα – πρώτα θέλω να σας πω συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Το ΠΑΣΟΚ θέλει έναν αρχηγό δυνατό και σκληρή αντιπολίτευση μέσα στην Βουλή. Εγώ δεν ψήφισα το 2004 τον Γιώργο Παπανδρέου για αρχηγία, γιατί ήξερα ότι ήτανε χαμένο χαρτί μέσα στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τον ψήφισαν έκαναν λάθος μεγάλο. Και επίσης όμως ήτανε άδικο που ήτανε υποψήφιος μόνο αυτός και κανείς άλλος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ το 2004. Σαν να έπαιρνε την «προίκα» του πατέρα του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου. Και έκανε πολλά λάθη ο κ. Παπανδρέου με τις επιλογές του (βλ.Μάνο, Αδριανόπουλο, Ματσούκα, άρθρο 16, Φ.Γεννηματά κ.λ.π.) το ΠΑΣΟΚ δεν τραβούσε μπροστά με τον «αδύναμο» αρχηγό τον Παπανδρέου. Ο Γιώργος Παπανδρέου κοιμόταν χαλαρά και η κυβέρνηση Καραμανλή αλώνιζε χωρίς αντίπαλο μέσα στη βουλή. Ήτανε ανύπαρκτο κόμμα! Γι’αυτό ο Ελληνικός Λαός δεν σας άκουγε ούτε την βουλή, ούτε και τα προεκλογικά! Ποιος είδε και ποιος το άκουσε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ; Φαίνεται από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εγώ τους τα έλεγα και ακόμα στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ότι με τον Παπανδρέου δεν θα έβγαινε Κυβέρνηση ποτέ έτσι που πήγαινε το αδύναμο κόμμα και ακόμα ο κ. Μητσοτάκης το είπε: «ότι το παιδί δεν μπορεί.». Κ. Βενιζέλο,ελπίζω ότι εσείς είστε η τελευταία μας ελπίδα…και να μην κάνετε λάθος επιλογές όπως ο κ. Παπανδρέου, ξέρω ότι είστε έξυπνος αλλά κανείς δεν είναι τέλειος και εμείς θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ δυνατό και δημοκρατικό. Θέλουμε πάλι το παλιό δυνατό ΠΑΣΟΚ όπως το ’81, που το είχε καταφέρει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, όχι Αμερικάνικο ΠΑΣΟΚ όπως το έκανε ο Γ. Παπανδρέου. Η Ελλάδα χρειάζεται ΑΛΛΑΓΗ σε αυτό το τόπο. Πρέπει να ακούσει ο κόσμος ποιες είναι οι θέσεις σας και να πείτε τι είναι το ΠΑΣΟΚ.
Υπάρχει δεξιά, υπάρχει αριστερά αλλά το ΠΑΣΟΚ προς τα πού πάει; Γι’ αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξέρει ποιες είναι οι θέσεις του.
Κ. Βενιζέλο, αυτή η «νέα» Κυβέρνηση που βγήκε πάλι, εγώ σας λέω να πάτε εσείς ο ίδιος σε εκλογές πάλι σε 2,5χρόνια λόγω εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας ή να αρνηθείτε την αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος! Γιατί ο τόπος με την δεξιά δεν αντέχει και φέρνει στην Ελλάδα καταστροφή… (βλ. πυρκαγιές με 65νεκρούς, Κουμπαροι, Ομόλογα, Πόρισμα Ζορμπά, Σινούκ κ.λ.π.). Φαίνεται …αυτή η Κυβέρνηση του Καραμανλή θα είναι ακόμη χειρότερη από ό,τι ήτανε πριν 3,5 χρονια. Κ. Βενιζέλο, προχωρήστε και εγώ είμαι μαζί σας! Εύχομαι το ΠΑΣΟΚ να ξυπνήσει! Και ακόμα οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ! Μην μας διαψεύσεις και εσύ όπως τόσοι οι άλλοι, το εύχομαι. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει να γίνει σύγχρονο σοσιαλιστικό κεντροαριστερό κόμμα, με νέα πρόσωπα και όχι τα παλιά στελέχη που είναι «φθαρμένα», γιατί ο Ελληνικός Λαός τους έχει καταψηφίσει και το ξέρετε εσείς. Θα θέλαμε να ακούσουμε πρώτα τις ιδέες σας και τις απόψεις σας όπως για το ασφαλιστικό, την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και λοιπά, με λεπτομέρειες αλλά όχι μόνο λόγια, πριν γίνει η εκλογή σας. Και επίσης θέλουμε να μας αποδείξετε ότι είστε δυνατός αρχηγός και με πράξεις, να είναι η πραγματικότητα! Όχι, όπως ο Γ. Παπανδρέου το 2004 μας έδειξε απ’ την αρχή την αδυναμία του και με τα λόγια, εγώ τον κ. Παπανδρέου τον συμπαθώ αλλά δεν είναι για αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα ηγέτη που να τον σέβονται οι αντίπαλοί του και οι ΜΗ. Και πιστεύω πως είστε εσείς κ. Βενιζέλο και είμαι σίγουρος γι’ αυτό! Όταν θα έχoυμε κυβέρvηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπoυργό τον Ευάγγελo Βεvιζέλo και αξιωματική αvτιπoλίτευση τη Νέα Δημoκρατία υπό τηv αρχηγία της Ντόρας Μπακoγιάvvη, για το όποιο δεν θα υπάρχει αντίπαλος μέσα στην Βουλή γιατί το ΠΑΣΟΚ θα κάνει έργα και όχι λόγια και αυτό το πιστεύω για εσάς κ. Βενιζέλο. Και επίσης να ζητήσεις ψήφους και να πάρεις υπογραφές από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ για την Αρχηγία και όχι από αυτούς στις καρέκλες, όπως το ζητάει ο κ.Παπανδρέου! Πρέπει να μας πείσετε, όλοι στο ΠΑΣΟΚ ότι αξίζετε να κυβερνήσετε πάλι. Ελπίζουμε να τα καταφέρεις γιατί σε πιστεύουμε και να μην μας διαψεύσεις,βαρεθήκαμε τα ψέμματα!

Ευχαριστώ που με διαβάσατε…
Να ‘στε καλά! Αγάπη και Υγεία να έχετε!
Καλή σας επιτυχία!
Είστε εσείς ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ερωτηση:γιατι τα σχολια δεν τα αφηνεις ελευθερα;;;

MiHat είπε...

Εκτιμώ βαθειά την πρωτοβουλία σας για διάλογο και επικοινωνία, που, έστω και με ρυθμούς χελώνας, είναι πιο διαδραστική απο το να σας ακούμε στα τηλεπαράθυρα τα απογεύματα -όσοι απο μας ακόμα αντέχουν ως δέκτες ειδησιογραφικών δελίων Πρετεντερικού επιπέδου.Θα ήθελα να θίξω μόνον ένα δυο σημεία. Θα τοποθετηθώ πιο εμπεριστατωμένα οταν τελειώσω την ανάγνωση των θέσεών σας στα κείμενα που έχετε αναρτήσει στην προσωπική σας σελίδα.

Πρώτον, είναι στείρα, λαικιστική και υποτιμά την νοημοσύνη μας ως δέκτες, η αντιπολίτευση που στοχέυει σε πρόσωπα και όχι σε πολιτικές. Ναι, δυστυχώς η δημοκρατία μας έχει μεταλλαχθεί σε αγώνα δρόμου προσώπων και όχι θέσεων, αλλά σας διαβεβαιώ, η επίδραση της ταύτισης που επιχειρείτε της ΝΔ με τον Κ.Καραμανλή είναι αμυδρή. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση που επικοινωνιακά, ο κ Καραμανλής καταφέρνει και υπνωτίζει τον μέσο ψηφοφόρο κάνοντας τον να ξεχάσει τι υπουργούς θα έχει αύριο (βλέπε Πολύδωρας, Λιάπης, Γιαννάκου, Πετραλιά κλπ), η τάυτιση κρίνεται αποτυχημένη επικοινωνιακά. Και συγκυριακά τυχαίνει να έχετε πρόσφωρο έδαφος για πολύ εποικοδομητική αντιπολίτευση, απλά στοχεύοντας σε πολιτικές που διαφωνείτε και όχι σε πρόσωπα που χαίρουν - καλώς ή κακώς- ιδιέταιρης εκτίμησης απο λαικές μάζες, όπως ο πρωθυπουργός. Ίσως έτσι να συμβάλετε στην ομίχλη που καλύπτει το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και θα αναζητήσει προσεχώς. Δεν βρίσκω λοιπόν κανέναν λόγο, για να επεναλαμβάνεται το 'ο Καραμανλής δεν έχει αυτοπεποίθηση, ο Κ νομίζει οτι.., ο Κ δεν έχει περίοδο χάριτος' κλπ. Η πολιτική που ασκούν είναι εύθραυστη, ευάλωττη. Αυτοί όχι.


Δεύτερον, ασχέτως αν αποτελεί αντικειμενική αλήθεια- εδώ που τα λέμε, μικρή σημασία έχει- μένει κανείς με την εντύπωση οτι διψάτε για εξουσία. Δίψα. Σαν να είναι αυτοσκοπός, να είναι το ΠΑΣΟΚ κίνημα μαζικό. Να επανενωθεί με την λαική βάση του, όπως λέτε. Δεν λέτε γιατί όμως. 'Για το καλό του τόπου', δεν λέει τίποτα, και κυρίως δεν πείθει. Δώστε στον δέκτη να καταλάβει πως θυσιάζεστε για το δικό του καλό, πως το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε διαδικασίες δύσκολες και χρονοβόρες, μόνον και μόνον για την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές επιλογές. Ούτε για να φύγει η κακή ΝΔ-αυτό δεν αρκεί-, ούτε για να εξουσιάζετε εσείς, ως αυτοσκοπό. Είναι πάνω από όλα θράσσος, να αποζητά μια παράταξη την εξουσία με τόσο ζήλο, για την εξουσία και μόνον. Πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν κάνει το βουλευτικό αξίωμα, επάγγελμα. Δίνεται η εντύπωση πως θα χρησιμοποιήσετε κάθε τέχνασμα, και θα υιοθετήσετε κάθε πολιτικό στίγμα, αρκεί να έχει μαζική επιρροή. Όχι. Δείξτε οτι το ΠΑΣΟΚ έχει αρχές και αξίες, οτι δεν είναι όπου φυσάει ο άνεμος, και οτι έχει πεποιθήσεις σταθερές και αταλάντευτες. Οτι είναι σε θέση να συνεργαστεί, αν χρειαστεί, και οτι δεν το κινεί το πολιτικό κόστος και η δίψα για εξουσία εξουσία εξουσία.

Με τιμή,
Χατζής μιχάλης

kostas είπε...

sas pararakolouthoume me poli endiaferon olous, ala afto pou prepi na prokipsi apo ola afta sto telos, nikitis tha prepi na ine to PASOK, to panelinio sosialistiko kinima, katalavate?

Ολιγαρκης Πλεονεκτης είπε...

Ευάγγελε οπως αντιλαμβάνεσε όλοι κατά την πλειονότητα τουλάχιστον ενδιαφερόμαστε αν μη τι αλλο για την περαιτέρω πορεία του ΠΑΣΟΚ για το οποιο εγω τουλαχιστον ματωσα(με την καλη εννοια της εκφρασης μου)και ποναω βλεποντας την χειροτερη του ηττα στην πορεια των 34 περιπου ετων του στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα.
Θεωρω πως ο Γιωργος Παπανδρεου ανθρωπος με οραματα και με Ευρωπαικο προσανατολισμο δεν εχει την απαιτουμενη εκτοπιστικη δυναμη ή αν θες τον απαιτουμενο εξουσιαστικο-αρχηγικο λογο του να μπορει να συνεχισει να ηγητε της ολικης προσπαθειας για την αναδιαρθρωση του πολιτικου γιγνεσθε του ΠΑΣΟΚ.
Δεν το λεω μηδενιστικα για τον τωρινο μας Προεδρο...οχι καθε αλλο ...τον σεβωμαι και τον παρακολουθω σε καθε του κινηση (τουλαχιστον οσο μπορω μεσω ΜΜΕ ή TV κλπ) αλλα πιστευω και ειμαι σιγουρος οτι εχουμε αναγκη απο ενα αλλο προσωπο παρουσιασης προς τα εξω και θεωρω οτι εχεις εσυ αυτο που ζηταω εγω τουλαχιστον....ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ...ΔΥΝΑΜΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ...και φυσικα πολιτικη σκεψη τα οποια τα παραπανω μας εχουν κανει με την απουσια τους να μην εχουμε προσανατολισμο.
Ομως μην κανεις και εσυ εφ οσον εκλεγεις το ιδιο λαθος που εχει γινει εδω και 10 χρονια τουλαχιστον...ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...κατεβα στην βαση ..ελα στην επαρχια....αλλα πριν πας στην επαρχια φροντησε να ενημερωθεις για το ποιοι θα ειναι αυτοι που θα σε πατροναρουνε και ποιοι θα σε πλησιασουνε εκει...διοτι αγαπητε Ευαγγελε εκει ειναι το ζουμι της υποθεσης....θα ξανασυναντησεις τους ιδιους και τους ιδιους ...οι ιδιοι πριν 25 χρονια και οι ιδιοι σημερα...δυστυχως με κουρασανε..τουλαχιστον οπτικα ...ποσο μαλλον ουσιαστικα...ξεκινα με εναν ανεμο οχι ισοπεδωτικης αλλαγης..οχι κατι τετοιοι θα ητανε μοιραιο...αλλα με εναν ανεμο ουσιαστικης και σταδιακης αλλαγης προσωπων......και διαλογο...με λιγο πιο lite υφος...(χαμογελα..σου παει)...
Σταματης

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΑΝΑ ΑΘΩΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑ ΤΟ GIORGAKIS ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Δύο στρατόπεδα δεν υπάρχουν αλλά δυό τάσεις μάλλον υπάρχουν και ίσως πρωτύτερα λειτουργούσαν καλύτερα. Προτιμότερη όμως η διακριτή διαφάνεια των τάσεων παρά η κεκαλυμμένη. Εκείνο που μπορεί ν βελτιωθεί είναι η αγριότητα στην εξόντωση των διαφορετικών γνωμών μεταξύ των αντιπάλων τάσεων που ίσχυε μέχρι σήμερα και προσδοκώ να μειωθεί.
Αλλωστε η ανταγωνιστικότητα πρόκειται να μεταφερθεί στο εσωτερικό εκάστης πολιτικής τάσης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΘΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΦΕ ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ.ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ.ΚΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ ΕΓΩ ΣΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΤΛΠ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ.Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ.ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΔΥΝΑΜΗ.11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΜΙΑ ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΕΛΙΚΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΠΙΖΩ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

didroug είπε...

Γιώργο και Βαγγέλη (μου επιτρέπεται ως εκ γεννηθείς οπαδός-όχι μέλος κ.τ.λ.)
Πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να κάνετε πίσω, μια και ο τρίτος δρόμος είναι τελικά η ποιο ελπιδοφόρα λύση για τον αριστερό μας χώρο ( γιατί το ΠΑΣΟΚ ναι όσο και αν σας είναι πλέον, ελπίζω, ανάμνηση) που βιάσατε και προάγατε. Δεν θέλουμε μια πολιτική Μπαμπινιώτη ή μια καλής πίστης πολιτική. Πρέπει εσείς ως «καμένοι» πια, να βάλετε τα κεφάλια κάτω και αποσυρθείτε και προωθήστε την Τρίτη οδό στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που δεν είναι δικό σας αλλά του λαού του, που πριν από λίγες μέρες θυμηθήκατε και τώρα πονάτε αλλά αυτά τα 3αμιση χρόνια δεν μίλησε κανείς σας για τα σφάλμα του άλλου. Γιατί; Γιατί ο πρώτος δεν έκανε τις αλλαγές που έπρεπε (άλλαξέ τα όλα) και ο δεύτερος αφού δεν γινότανε τίποτα γιατί δεν μίλαγε; Τον νου σας ρεμάλια!!!!
http://dronous.blogspot.com/

Michael Tsopeis είπε...

Πάντως μπορώ να πω ότι μια προφητεία που άκουσα το 2004 από ένα κοντινό μου πρόσωπο, βγαίνει απολύτως αληθινή.
Η προφητεία έλεγε ότι ο κ. Σημίτης απλώς "κάνει πάσα" το κόμμα σε έναν άνθρωπο που δε συμφωνούσε ιδεολογικά, προκειμένου να μη φάει τη χασούρα το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ, αλλά το "προεδρικό". Τώρα που τις επόμενες εκλογές θα τις πάρει πολύ δύσκολα η ΝΔ, και έχει περάσει και η περίοδος της "χασούρας", το κόμμα ξαναγυρνά σε μη "προεδρικά" χέρια.
Με εξέπληξε πραγματικά η ακρίβεια της "προφητείας".
Πιστεύω πάντως ότι δεν ισχύει αυτό που λέγεται περί συζήτησης πολιτικών και όχι προσώπων. ΕΙΝΑΙ θέμα προσώπων, και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος πολιτικός στο ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσε να διεκδικήσει στα σοβαρά την εξουσία για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Δυστυχώς, άνθρωποι με το επίπεδο που προβάλλει ότι έχει ο κ. Παπανδρέου μας πέφτουν πολλοί ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Βενιζέλο προσωπικά στηρίζω τον κ. Παπανδρέου, και θα ήθελα να σας πω για τους bloggers που αναφέρεστε. Άποψή μου είναι ότι κανένας blogger δεν ασχολήθηκε με την ιστοσελίδα σας πόσο μάλλον να μπεί σε αύτη την διαδικασία αναρωτηθήκατε γιατί (μετριασμός σχολίων)
[...μπλόγκερς και όχι την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να φτιάξουν στημένες καταστάσεις και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του διαδικτύου προς όφελος μιας σκληρής παλαιοκομματικής αντίληψης και πρακτικής...] Θα αστειεύεστε. Αν υπάρχουν στοιχεί να τα πείτε στο διαδίκτυο και όχι να πετάτε μια βόμβα χωρίς να σας ενδιαφέρει που θα σκάσει.

Ανώνυμος είπε...

Η ακραία διανοητική σας υπεροχή σε σχέση με τον μέσο πολίτη ίσως μειώνει τη διεισδυτικότητά σας στις πλατιές μάζες. Ας σκεφτούμε περιπτώσεις εκλογικά επιτυχημένων πολιτικών με απλά μέση ευφυία (George Bush, Tony Blair, Κώστας Καραμανλής κα).Μήπως η θεωρητική ανάλυση και επεξεργασία θέσεων να είναι ο καταλληλότερος χώρος δραστηριοποίησης για σας;

Γιώργος Μπασαγιάννης είπε...

Δυστυχώς είναι αδύνατον να με πείσετε πως δεν υπάρχουν δυο (ή και περισσότερα) στρατόπεδα αυτήν τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ. Δεν είμαι ψηφοφόρος της παράταξής σας, αλλά σε συνομιλιες με ανθρώπους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, είναι ολοφάνερος ο διαχωρισμός σε στρατόπεδα (υποστηρικτές δικοί σας και υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου). Θεωρώ πως με το να λέτε πως δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ αυτήν τη στιγμή, υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου που άλλα βλέπει και διαβάζει καθημερινά.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι, το οποίο το συζητούσαμε σήμερα με φίλους μου: Εφόσον εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα κρατήσετε στο ΠΑΣΟΚ άτομα σαν τον κ. Παπουτσή, τον κ. Τζουμάκα, τον κ. Λαλιώτη και γενικά όλους αυτούς που έχουν φερθεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον σας; Διότι μου φαίνεται δύσκολο και σχετικά υποκριτικό το σενάριο μετά την πιθανή εκλογή σας να σας δούμε αγκαλιά όλους μαζί σε καμιά εξέδρα συγκεντρώσεως (καλή ώρα όπως ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Σημίτη).

Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

pro είπε...

Krima pou to PASOK exase kai megalytero krima pou h ND epanekleghke "kybernhsh"... Oloi mas symfwnoume se ayto... Ta peri diaspashs einai to ligotero faidra gia mia dhmokratikh parata3h me ena poly sygxrono katastatiko.
H symperifora sas pragmati emperiexei tonous allazoneias, pragma pou mporei telikws na th laikh vash me eynohta apotelesmata. As mh 3exname oti h pshfos tou opoioudhpote "filou" einai isotimh me ayth ka8e stelexous toy kommatos. Profanws xreiazetai epidei3h-apodei3h twn hgetikvn ikanothtwn -ayto einai kai to zhtoumeno!- alla metron ariston.
Epishs h synexhs anafora se symferonta, mono na vlapsei mporei. Fysika kai yparxoyn, fysika kai piezoyn. Ayth einai h douleia tous. Sth politikh eiste! Edw isxyei ayto pou lete sth NDL Eite parousiazeis stoixeia, eite de milas. Den yparxoun endiameses lyseis. Se diaforetikh periptwsh, kyriws otan o xronos einai toso megalos (50 meres mexri thn eklogh) didetai h ais8hsh oti kynhgate anemomylous kai odhgei se f8ora.
Ayta to oliga ws pros thn epikoinwnia... 8elei ligh prosoxh kai ola 8a pane kateyxhn

thanasis είπε...

Όσοι έχουν σχέση με το υπουργείο Γεωργίας[Αγροτικής Ανάπτυξης τώρα]γνωρίζουν τον ρόλο του κ.Τζουμάκα γιά να μπεί σε εφαρμογή μιά εγκύκλιος του[δυστυχώς βοήθησαν και κάποιοι σύμβουλοι του ΣΤΕ]ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ 998/79 ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ αφού άφηνε περιθώρια να κρίνεται ο χαρακτήρας και όσων δεν είχαναναγνωρισθεί ως ιδιωτικές.




Αυτή η εγκύκλιος έγινε και η βάση για να αρθεί ο δασικός χαρακτήρας χιλιαδων στρεμμάτων δασών ,δασικών αλλά και αναδασωτέων εκτάσεων.
Τολμάει λοιπόν ο ''κύριος'' αυτός να αμφισβητεί τον κ.βενιζέλο που αν μη τι άλλο αγωνίσθηκε γιά το περιβάλλον όσο λίγοι στη ΒΟΥΛΗ.
Και λίγη ντροπή δεν βλάπτει.

Unknown είπε...

Συνομοσιολογίας συνέχεια δηλαδή κύριε Βενιζέλο. Δεν θέλω να πιστεύω οτι υπάρχουν bloggers που θέλουν να σας βλάψουν και το ίδιο από ότι καταλαβαίνω πιστεύετε και εσείς. Ωστόσο η τακτική που ακολουθήσατε μετά τον φραπέ ήταν λάθος. Το μόνο που σας δικαιολογεί ήταν οτι έγινε πάνω στην βιασύνη να καταδικάσετε ένα γεγονός που έγινε λίγα δευτερόλεπτα πριν και είχε στόχο εσάς. Αλλά και πάλι ένας μελλοντικός αρχηγός του Πα.Σο.Κ. δεν θα πρέπει να παίρνει αποφάσεις εν θερμό και να μπαίνει σε έναν χορό συνομοσιών. Αν είναι δυνατόν να πιστέψατε ποτέ οτι ο Γ. Παπανδρέου έβαλε έναν ψυχοπαθή να σας επιτεθεί. Και αν είναι δυνατόν, ακόμα και αν το πιστεύετε, ακόμα και αν έχετε στοιχεία, να βγαίνετε να το λέτε σε όλα τα κανάλια. Που πήγε εκείνη τη στιγμή η ενότητα που λέτε τώρα?

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα οτι γινεται προσπάθεια διαφορων να αποπροσανατολίσουν και να δημιουργήσουν εντυπωσεις και χωρίς να εχουν αμεση σχεση με τα blogs..
.
Στην περιπτωση της σελίδα σου πιστευω να την ανεβάσεις σύντομα ..οπως εγραψα και σε αλλο ποστ ,οπου επισήμανα νομίζω πρώτος οτι η προσωπική σας σελίδα δεν λειτουργεί και το διαπιστωσα οταν δεν μπορούσα να βρω ενα αρθρο σας για τους εσωτερικους κανονισμούς εργασίας το οποίο είχα αποθηκευσει σε links και τωρα δεν μου εμφανίζεται η σελίδα σας δεν μπορώ να το κατεβασω . Θελω να το δημοσιευσω στο blog μου εχει ενδιαφερον για την δικη μου απολυση, αλλά ενδιαφέρει και γενικότερα το κόσμο της εργασίας στον οποίο απευθυνεται το blog μου

OnWine είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Λυπάμαι γιά αυτή σου την δημοσίευση. Το ύφος της συνιστά ουσιαστικά προτροπή σε διακοπή των σχολίων, καθώς επίσης μιά απαράδεκτη φοβική συνωμοσιολογία, που προσπαθεί να απαξιώσει τις αρνητικές γνώμες.

Δυστυχώς, θα πρέπει αν συνηθίσεις την ελευθεριότητα των Bloggers, αν θέλεις να παραμείνεις σε αυτό το forum συζήτησης (και πιστεύω ότι θέλεις). Σε σχέση με άλλα Blogs, δεν νομίζω ότι οι απαντήσεις στα σχόλιά σου ήταν "ακραίες". Απλά,οι περισσότερες ήταν αρνητικές. Και γι' αυτό δεν φταίνε οι Bloggers.

Εξ' άλλου, σε ένα moderated blog έχεις πάντα την δυνατότητα να επιλέγεις τι θα δημοσιευτεί. Βέβαια, ότι αρνηθείς εσύ να δημοσιεύσεις, θα δημοσιευθεί κάπου αλλού.

Κρίμα....

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Κατανοητή η επίκληση των χαμηλών τόνων για τους υποστηρικτές σου.

Κατανοητή η ανάγκη διατήρησης του "όλου ΠΑΣΟΚ" σε συνοχή και προοπτική.

Από την άλλη είναι ακατανόητη η απουσία θέσης από πολλά "ιστορικά" ή "ανερχόμενα" στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Άλλο ενότητα κι άλλο σιωπή. Άλλο αποφυγή πρόκλησης κι άλλο αποφυγή έκθεσης.

Ένας πολιτικός που δεν εκθέτει τις απόψεις του προκαλεί περισσότερο από αυτούς που τις εκθέτουν προκλητικά.

meggy είπε...

τι συντηριτικούρα,εσείς θα πάτε αριστερά το Πασόκ?

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070922&nid=6110404&sn=ΕΛΛΑΔΑ&spid=876

Stelios Frang είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
θα πρότεινα να βάλεις σε επόμενη καταχώρηση στο blog το κείμενο της επιστολής που απέστειλες πριν από 2-3 μήνες στην Καθημερινή, σχετικά με το οικογενειακό όνομα. Κυκλοφορούν διάφορες ανούσιες ιστορίες, οι οποίες πρωτίστως αποπροσανατολίζουν από την πολιτική συζήτηση που είναι απαραίτητο να γίνεται. Έτσι κι αλλιώς, για ορισμένα πράγματα στην ύπαρξή μας δεν είμαστε υπεύθυνοι, ανάμεσα σ' αυτά είναι και το επώνυμό μας!

Ανώνυμος είπε...

Η έκπληξή μου από την αρχική δήλωσή σας της Κυριακής, ενισχύθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες, από την αλλαζονική συμπεριφορά σας, έως ότου έγινε προφανής η στρατηγική σας: Προϊόντος του χρόνου, η αρχική σας δυναμική θα έβαινε μειούμενη με παράλληλη επικράτηση των μηχανισμών του κόμματος. Με άλλα λόγια, blietzkrieg, βάζουμε όλα τα λεφτά πάνω στο τραπέζι, τρομοκρατώντας τον αντίπαλο και δημιουργώντας την ψυχολογία του αναπόφευκτου. Το ίδιο σκηνικό του 2004 δηλαδή. Τότε πέτυχε απόλυτα, ακριβώς γιατί υπήρχε άλλειψη χρόνου. Τώρα, επτά ημέρες μετά την βραδυά εκείνη, είναι πλέον προφανές. Χάσατε. Το δύσκολο να απαντηθεί ερώτημα είναι ποιά θα είναι η επόμενη ημέρα για σας.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι ο προφορικός και ο γραπτός λόγος του κυρίου Βενιζέλου έχουν διαφορά.Αντιλαμβάνομαι την έλλειψη χρόνου από μέρους του , και θέλω να αναφέρθώ σε ορισμένους φίλους που γράφουν κατεβατά ολόκληρα.
Έχετε την εντύπωση πως σας διαβάζουν? Ούτε εμείς αλλά και ούτε ο Βενιζέλος.Μπορεί κάποιος από το πολιτικό του γραφείο ο οποίος του μεταφέρει σε γενικές γραμμές τι πιστεύει ο κόσμος. Εξάλου δεν γνωρίζετε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια? Άλλος ο πολιτικός λόγος και άλλος ο λόγος του ξερόλα.
Κ.Βενιζέλο τράβα το κουπί. Κουβαλάς αρκετών από μας τις προσδοκίες.Τον τρόπο τον ξέρεις καλύτερα από όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι ο προφορικός και ο γραπτός λόγος του κυρίου Βενιζέλου έχουν διαφορά.Αντιλαμβάνομαι την έλλειψη χρόνου από μέρους του , και θέλω να αναφέρθώ σε ορισμένους φίλους που γράφουν κατεβατά ολόκληρα.
Έχετε την εντύπωση πως σας διαβάζουν? Ούτε εμείς αλλά και ούτε ο Βενιζέλος.Μπορεί κάποιος από το πολιτικό του γραφείο ο οποίος του μεταφέρει σε γενικές γραμμές τι πιστεύει ο κόσμος. Εξάλου δεν γνωρίζετε ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχια? Άλλος ο πολιτικός λόγος και άλλος ο λόγος του ξερόλα.
Κ.Βενιζέλο τράβα το κουπί. Κουβαλάς αρκετών από μας τις προσδοκίες.Τον τρόπο τον ξέρεις καλύτερα από όλους μας.

Γιαννης είπε...

Αντιγράφω από το κείμενό σας:

Από την αρχή είχα πει ότι η απόφασή μου να μπω στη μεγάλη οικογένεια των bloggers ήταν συνειδητή και είχε στόχο τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι σε θέση να αξιοποιήσω ενεργά αυτόν τον διάλογο...

Αυτού του είδους ο λόγος έχει ένα όνομα: λέγεται ΞΥΛΙΝΟΣ. Απαλλαγείτε πια απ'αυτόν! Θέλετε να κάνετε τη διαφορά κάπου; Κάντε την εδώ! Μιλήστε (ή γράψτε) σαν Έλληνας πολίτης. Είμαι σίγουρος οτι παρακολουθείτε τη Γαλλική πολιτική σκηνή, σωστά; Ποιά ήταν η βασική διαφορά Sarkozy - Royal στο debat;
Ο ξύλινος, παλαιο-σοσιαλιστικός λόγος της δεύτερης, έναντι της ευθύτητας του πρώτου. Εχετε δει τα ποσοστά αποδοχής του Νικολά τώρα στη Γαλλία, παρά τις αντιλαικές πολιτικές του; Ο άνθρωπος μίλησε στον κόσμο, όχι για να ακούει τον εαυτό του!

Κάντε το κι εσείς. Αφήστε τον καταραμένο ξύλινο λόγο πίσω σας.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

κύριε Βενιζέλο,

Δεν θα ήθελα να μπώ και εγώ στο ίδιο "λούκι" με το να κατηγορώ "Βενιζελικούς" και "Παπανδρεϊκούς". Θεωρώ, όπως και εσείς, το ΠαΣοκ ένα δημοκρατικό χώρο ο οποιός όμως έχει χάσει το δρομο του και ο χωρισμός σε στρατόπεδα και μικροπαρατάξεις δεν αρμόζει σεένα τετοιο χώρο.
Η γνώμη μου είναι πως ο βασικός λόγος που έχασε το ΠαΣόΚ τις εκλογές είναι διότι ο ΓΑΠ δεν απομάκρυνε στελέχη τα οποία έχουν συσδέσει το όνομά τους με σκάνδαλα τα οποία έχουν ζημιώσει τη χώρα μας. Επίσης το πρόγραμμα του ΠαΣόΚ δεν με έπεισε για το αν ήταν όντως πραγματοποιήσιμο ή απλός μια προεκλογική εξαγγελία τύπου "ΝΔ".
Θα σας παρακαλούσα εαν είναι δυνατόν πρίν από το συνέδριο να τοποθετηθείτε -εαν είναι δυνατον εγγράφως- στα εξής:
Α) Τι διαφορετικό θα κάνεται από τον ΓΑΠ και ποιο συμαντικό, ΠΩΣ θατο κάνεται?
β) Εχουν θέση στελέχη όπως οι κκ Παπαντωνίου, Χριστοδουλάκης, Κουλούρης, Βάσω παπανδρέου σε μια πιθανή κυβερνησή σας (στελέχη τα οποία κατά τη γνώμη μου βάζουν το προσωπικό οικονομικό τους συμφέρον πάνω από την Ελλάδα?)
Ευχαριστώ πολύ.
Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε με κουράγιο, δύναμη, αυτοπεποίθηση και προπαντός καθαρές θέσεις. Η χώρα χρειάζεται ηγέτη ολκής που να δύναται να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες μεγάλες κρίσεις, εθνικές, κοινωνικές κλπ. Κανείς απο τους υπάρχοντες, εκτός από εσάς, δεν δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιον ρόλο. Εύχομαι να μην μας διαψεύσετε.

Ανώνυμος είπε...

Με Μπενυβιτς δεν φοβομαστε καμια τιποτα.

υγ.Ο Μπαγεβιτς γυρισε στον Αρη χαρη στους μεγαλοεκδοτες!!!

Ανώνυμος είπε...

Nομίζω ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν μιλάει συγκεκριμένα και μόνο για τους bloggers αλλά για τη γενική κατάσταση που υπάρχει. Και δεν είπε ότι δεν δέχεται και τα αρνητικά σχόλιά σας. Ίσα-ίσα πιστεύω ότι είναι άνθρωπος ανοικτός και δέχεται την κριτική. Βέβαια, όπως είπε και ο κ. Βενιζέλος, δεν θα πρέπει να υπεβάλουμε και δημιουργούμε εντάσεις, που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ, και κατα συνέπεια στην Ελλάδα... Τις εντάσεις τις δημιουργούν κυρίως άνθρωποι εκτός ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο αρχηγός το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα παραμείνει ενωμένο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κ. Βενιζέλε.
Mου επιτρέπετε να κάνω ένα διάλλειμα από τις σκέψεις σας?

Εμείς εδώ κουβεντιάζουμε τις μετεκλογικές διαμάχες και τα μεταβατικά στάδια στο ΠΑΣΟΚ και κάποιοι εκεί έξω οργιάζουν…

Ρίξτε μια ματιά:
http://www.housesingreece.gr/project/xrisochori/en/mayor.php

Και στο άρθρο της Ελευθεροτυπίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=5109904,19156496,27056016,41368848,49250960

Δεν νοιώθετε ήδη θλίψη που χάνεται πολύτιμος χρόνος??

Captain Harbour είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Προβληματισμένος με την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, μετά τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και εφόσον θέσατε υποψηφιότητα για αρχηγός θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα. Ζώντας στο πανεπιστήμιο 5 χρόνια και βλέποντας το πως έχουν τα πράγματα με τις φοιτητικές παρατάξεις αναρωτιέμαι πως θα καταφέρετε να θέσετε ένα καινούριο πολιτικό στίγμα όταν ακόμα και η νεολαία του κόμματος μιλά με ξύλινο λόγο; Σας γράφω με όλη την καλή διάθεση προσπαθώντας να καταλάβω πως σκέφτεται ένας άνθρωπος της κεντρική πολιτικής σκηνής. Αποστασιοποιημένος απο τις φοιτητικές παρατάξεις θεωρώ ότι κανένας δεν μπορεί να φέρει αλλαγή αν δεν έχει μια ελεύθερα και δημιουργικά σκεπτόμενη νεολαία. Πως κρίνετε εσείς την κατάσταση και τι τομές προτείνετε; Δεν θα ήταν καλύτερο οι πολιτικές παρατάξεις να βγουν από τα πανεπιστήμια;

des είπε...

επειδή μου έχουνε πεί να μη λέω κακά λόγια και να μη βρίζω γιατί με αυτήν την τακτική δεν θα δω χαίρι και προκοπή στην ζωή μου ,
θα αναφέρω μονον αυτό που μου είπε η μαμά μου για εσάς κ. Βενιζέλο, σήμερα το πρωί που λέγαμε τα οικογενιακά μας, και ξαφνικά -η αλήθεια είναι για να αποφύγω ερώτηση που θα με έφερνε σε δύσκολη θέση- την ρώτησα "για πες μου ρε μάνα πως σου φαίνεται αυτός ο χοντρός" ,
και μου είπε η μαμά μου οτι "εγω παιδάκι μου, τους φοβάμαι τους Τούρκους, γιατί είναι καλαμπουρτζήδες άνθρωποι και δεν το έχει σε τίποτα ο Ερντογάν για να σπάσει λίγο την πλάκα του και να γελάσει το χείλι του να μας κάνει "μπου σας κάνω πόλεμο" ,
τι θα γίνει τότε παιδάκι μου αν έχουμε τον Βενιζέλο πρωθυπουργό που είναι μοβόρος, πολεμόχαρος και απερίσκεπτος; αυτός παιδάκι μου είναι ικανός να μας πάει σε πόλεμο, να βαρέσει συναγερμό και γίνει σύρραξη για ενα αστείο.
και είναι επικίνδυνα πράματα αυτά παιδάκι μου και δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την τύχη της χώρας μας σε εναν άνθρωπο που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, γιατί αυτός είναι ικανός να βγάλει το σπαθί του και να μας σφάξει όλους.
επισης η μαμά μου μου είπε να φοβούμαι τους ανθρώπους που είναι μοβόροι, μοχθηροί και που αγριοκοιτάζουνε
γιατί δεν είναι καλοί άνθρωποι αυτοί οι άνθρωποι, και θα πρέπει να έχουνε πολλά κόμπλεξ,
οι καημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ: Πολύ ορθά δεν δίνετε σημασία στην κατευθυνόμενη σχολιογραφία ή στους υβριστές ανεπάγγελτους και καφενόβιους, που νομίζουν ότι με την πολυλογία τους θα εισακουσθούν και με την αισχρολογία τους θα προβληθούν. Η εκτίμηση των πολιτών στο πρόσωπό σας είναι αυτή που φάνηκε στην εξέδρα της τελευταίας προεκλογικής ομιλίας του ΓΑΠ στην Θεσσαλονίκη και μπορείτε να την διαπιστώσετε από τις ζωντανές σας επαφές με τους εργαζόμενους και ενεργητικούς πολίτες, τις οποίες σας παρακαλώ να επιδιώκετε και να επιδιώξετε και στο μέλλον τακτικά. Μόνον να μην αλλοιώσετε την αγωνιστικότητα και την καθαρότητα της στάσης σας.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ.Βενιζέλο,

θέλω απλά να επισημάνω τη στήριξη μου προς το πρόσωπο σας,καθώς και τη θλίψη+αγανάκτηση μου για το χ8εσινό γεγονός με το καφέ.Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα και απλά μας δείχνουν πόσο πίσω βρισκόμαστε σα κόμμα/λαός/πολιτισμένη κοινωνία.Δικαιολογώ απόλυτα τις χθεσινές σας δηλώσεις,καθώς ο εκνευρισμός ήταν λογικός+φανερός.Πιο συγκεκριμένα η δήλωση σας,στην οποία αναφέρατε.."ως επόμενος αρχηγός ολόκληρου του κόμματος"(αν δε κάνω λάθος) ήτανε ένα ωραίο "χτύπημα"!!
Όσο αναφορά για τις εκλογές..θα γίνουν σε 1 μήνα,οπότε έχουμε να ακούσουμε πολλά από όσους "κατέβουν" για τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.Αυτό που ενδιαφέρει εμένα,και θέλω να πιστεύω και ένα μεγάλο μέρος από τους ψηφοφορους του κόμματος,είναι να έχουμε σα κόμμα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ πάνω σε σοβαρά θέματα,όπως το άρθρο 16,το άρθρο 24 και γενικότερα όλα τα σημαντικα και λιγότερο σημαντικά θέματα.-Δε γίνεται να είμαστε τόσο καιρό χωρίς μία συγκεκριμένη θέση απέναντι στο άθλιο άρθρο 16!!Αυτά είναι ντροπής πράματα.Να δώσω και τα συγχαρητήρια μου+τις θερμές μου ευχαριστίες για τη θέση που κρατήσατε απέναντι σ'αυτό το αντιπαιδαγωγικό αρθρο!!
Ελπίζω το μέλλον του ΠΑΣΟΚ να είναι καλό,με νέο αρχηγό,νέα πρόσωπα,χωρίς κάποια από τα ήδη υπάρχοντα πρόσωπα,πιο ΑΡΙΣΤΕΡΟ,με συγκεκριμένες θέσεις+απόψεις,πιό κοντά στον πολίτη,ενωμένο,δυνατό!!

Τα τελευταία γεγονότα είναι υβριστικά για την ιστορία+τη μνήμη αυτού του κόμματος!!Ντροπή!!Θα τρέμουνε τα κόκκαλα του Αντρέα με αυτή τη κατάντια!!Ελπίζω σε μία καλή εκλογική διαδικασία χωρίς περισσότερα παρατράγουδα και σε ένα ενωμένο/δυνατό/αριστερό ΠΑΣΟΚ!!

Με σεβασμό,
Βασίλης Ζω.

Ανώνυμος είπε...

σε περίπτωση που σας ενδιαφέρουν τα πνευματώδη θετικά σχόλια, πλίζ μέιλ με, γιατί έχουνε πέσει αψιλίες
apsilies@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Έλεος πια με όλους τους κολλημένους στο παρελθόν!Κοιτάμε μπροστά και τα πράγματα είναι απλά... Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε, και μεγάλη ευθύνη φέρει και ο πρόεδρός του γιαυτό. Λές και δεν το ακούγαμε όλοι πρίν τις εκλογές οτι "κάτι" του έλειπε του ΓΑΠ... Τί θα κάνουμε ρε παιδιά?? Θα περιμένουμε μέχρι να το βρεί?? Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα. Ο κόσμος ας αποφασίσει ποιόν εμπιστεύεται περισσότερο! Και όλες αυτές οι λασπολογίες είναι πρώτα απ'όλα εξεφλιστικές για την ίδια την ιστορία του ΠΑΣΟΚ και για τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Κε Βενιζέλο πηγαίντε μας μπροστα και μη μας απογοητεύσετε! Και προσοχή στους καιροσκόπους..

mag είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΠΟΛΛΟΙ ΤΣΙΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ? ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΤΕ.ΑΝ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ... ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΤΕ?
ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΑΣΧΕΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ... ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΓΝΩΣΤΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΗΛΩΝΑΝ ΟΤΙ ΗΔΗ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 11/11.ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΥΤΟ?
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ... ΕΛΕΟΣ
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΩ ΝΟΘΕΙΑ, ΑΝΟΧΗ... ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ....

Divaynne είπε...

μήπως να δώσετε και καμιά απάντηση σε κάποιο σχόλιο ? γνώμη δεν έχετε ? διάλογο δε θέλετε ? τουλάχιστον ο Γιώργος απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και είναι πάντα παρών σε διάλογο με τους πολίτες..εσείς νομίζετε οτι δεν οφείλετε καμία απάντηση στο λαό του πασοκ του οποίου θέλετε να έχετε την προεδρία? έτσι αόρατος θα είστε και σαν (αν..) πρόεδρος?

Alex είπε...

κ.Βενιζέλο,

το παρακάτω κείμενο το απέστειλα με email και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σας το αναφέρω και εδώ μίας και το blog σας είναι δίαυλος διαπροσωπικής επαφής και θεωρώ πως πρέπει η παρατήρηση μου να φτάσει στα αυτιά όλων.

Βλέποντας τους δημοσιογράφους να είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο με ένα μικρόφωνο ως φυσική επέκταση του χεριού τους και να τραβολογάνε ανθρώπους για μία δήλωση, σίγουρα δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο να βλέπεις σε μία πολιτισμένη χώρα. Όταν μέσα από τις ίδιες τις εκπομπές η αλληλεγγύη του ενός παρουσιαστή/δημοσιογράφου προς τον συνάδελφο του καταπατείται με on air απαγωγές συνεντευξιαζόμενων, όπου ο ρεπόρτερ του κάθε καναλιού βάζει χέρι και αλλάζει το ακουστικό της επιστροφής του καλεσμένου με αυτό της δικής του εκπομπής, καταλαβαίνουμε πολλά όσον αφορά το εργασιακό και πάνω απ' όλα ηθικό γίγνεσθαι κάποιων ανθρώπων.

Είδαμε έτσι, από την Κυριακή και μετά, έξω απ την Χαριλάου Τρικούπη να γίνεται ένα παιδομάζωμα "επαγγελματιών" οι οποίοι σεβόμενοι κάθε ηθικής και δεοντολογικής πράξης, μόνο που δεν τραυμάτιζαν κυριολεκτικά τόσο τους συναδέλφους, όσο και τα "αντικείμενα" της δίψας τους για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Τα φαινόμενα βέβαια αυτά ούτε ξεκίνησαν και ούτε τελειώνουν στο πεζοδρόμιο έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι καιρός να γίνει μία αρχή προκειμένου να σταματήσει αυτό το καρναβάλι που γιορτάζει καθημερινά τον πανζουρλισμό και προάγει την κατάρρευση κάθε ηθικής και πολιτιστικής ταυτότητας της κοινωνίας μας.

Και δεν είναι μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι οι οποίοι χαίρουν μίας απειλής ποδοπατήματος, αλλά βλέπουμε και θύματα στο πρόσωπο απλών πολιτών, όπως ο κύριος που γλίστρησε στα καλώδια των δημοσιογράφων ενώ προσπαθούσε να βρει στόχο με το κυπελλάκι του καφέ το κεφάλι, αντί τον ώμο σας κ.Βενιζέλο. Δεν σχολιάζω επί του παρόντος ούτε την πράξη, ούτε το γεγονός (το οποίο όμως σημειώνω ότι είναι απευκταίο, κατακριτέο και αποτρόπαιο), αλλά κάνω σαφή αναφορά στην πορεία του συμβάντος, και το αναφέρω αυτό για να είμαι ξεκάθαρος.

Δεν είναι δυνατό να μπουν μπάρες προστασίας τόσο για τον κόσμο, όσο και για τους δημοσιογράφους και να διαχωριστούν οι μεν με τους δε, ώστε να αποφευχθούν χειρότερα, και αν μη τι άλλο να προστατέψουμε (ή μάλλον να καλλιεργήσουμε απαρχής, μίας και το άλλο πλοίο έχει ήδη σαλπάρει) την πολιτιστική και ηθική ταυτότητα της κοινωνίας μας;

Δεν χρειάζεται κάτι άλλο, αυτό είναι το πιο απλό.
Αν δεν μπορούμε να λύσουμε τα μικρά, τότε πως περιμένουμε να λύσουμε τα μεγάλα;

gpapandreou είπε...

Αγαπητέ Μπένι ή Big Ben όπως σε αποκαλώ,

Νομίζω ότι πρέπει σιγά σιγά να ξεδιπλώσεις την αντεπίθεσή σου. Παρά τα πλήγματα που έχεις δεχθεί τις τελευταίες ημέρες, εξακολουθείς να έχεις τον πρώτο λόγο και την πρωτοβουλία.Οφείλεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, και πιστεύω με τη βοήθεια όλων όσων σου κάνουν σχόλια εδώ, να ξεδιπλώσεις και την ιδεολογική πολιτική σου προσέγγιση - πρόταση, ν αναδείξεις στοιχεία ηγετικής προσωπικότητας - μακριά από τις κακές σου πλευρές - και τέλος να δώσεις στον κόσμο να καταλάβει ότι δε σε στηρίζουν τα απόνερα του εκσυγχρονισμού, αλλά πολλές ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου. Ειδικά σε σχέση με ιδεολογία - πολιτική, να δώσεις το σύγχρονο κεντροαριστερό στίγμα, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαντά στα εξής:
1. Διάσπαση του πλαί ποτέ αραγούς μπλόκ των κοινωνικών δυνάμεων της αλλαγής - "μη προνομιούχοι". Η αδυναμία ανάλυσης και παρέμβασης έχει ήδη οδηγήσει σε ενίσχυση τόσο της κεντροδεξιάς όσο και της αριστεράς.
2. Ανασφάλεια σχετικά με την εθνική ταυτότητα. Δεν πρέπει να καλύπτουμε τα ιδεολογικά και πολιτικά κενά στον τομέα της οικονομίας, με αμφισβητούμενα ανοίγματα τύπου ταυτότητες, πολιπολιτισμικότητα, μετανάστες, βιβλίο ιστορίας κλπ.
3. Παγκοσμιοποίηση. Να μιλήσουμε ξεκάθαρα, με δυναμικό τρόπο για τα προβλήματα που δημιουργεί, μη φοβηθούμε να μιλήσουμε σκληρά και ειλικρινά. Δείτε τι κάνει ο δεξιός Σαρκοζί με την ΕΚΤ.

Κάποια στιγμή τις τελευταίες μέρες, πίστεψα ότι απαιτείται τρίτη πρόταση. Κυρίως για να αποφευχθεί η μετωπική σύγκρουση των δυό σας. Όμως διαπιστώνοντας ότι:
α) πρέπει να υπάρξει αλλαγή ηγεσίας, και όχι βέβαια μόνο για λόγους προσώπων,
β) δεν υπάρχει σοβαρή τρίτη υποψηφιότητα (τα στελέχη που προβάλλονται για κάτι τέτοιο, καθ' όλα ικανά, είναι κάπως "ξυνά" για ανάληψη ηγετικού ρόλου),
εκφράζω κι' εγώ ταπεινά τη στήριξή μου σε σένα, με επιφυλάξεις φυσικά και αναμένοντας να σας δω μέχρι τέλους.

Φιλικά,
Γ.Ν. Παπανδρεου

Manolis είπε...

Βλέποντας τον Βαγγέλη να "καίγεται",τα συγκροτήματα τον παρατάνε και φέρνουν "αλλη" λύση.
Το μεγάλο πρόβλημα ακούει στο όνομα Γιώργος.
Πρέπει οποσδήποτε να φύγει.Για το καλό της παράταξης..που τόσο αγαπάνε κάποιοι?

Στηρίζουμε Γιώργο γιατί είναι διαφορετικός.Στηρίζουμε Γιώργο κόντρα στα περίεργα διαπλεκόμενα κέντρα.
Με το Γιώργο...για μια πραγματική προοδευτική στροφή της κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω απολυτα με το μιντιεησον στο μπλογκ εδω και επιβαλετται να υπαρχει γιατι διαφορετικα θα διαβαζαμε εδω βρισιες του πεζοδρομιου και αθυροστομιες επιπεδου Τρουμπας. Ολα τα καλα σαητ που σεβονται το αναγνωστικο τους κοινο (BBC, WSJ, κ.α.) εχουν μηντιεησον. Γιατι να εξαπτονται τα πνευματα με εκατερωθεν βρισιες και χυδαιολογιες. Δεν χρειαζονται. Εξαλλου και το δικο μου σχολιο με καλοπιστη κριτικη για τον ιδιο δημοσιευτηκε. Υπαρχουν σωστες λεξεις να τον κριτικαρει κανεις τον ανθρωπο, η και να επευφημησει, γιατι χρειαζονται οι βρισιες?, και αν αυτοι που ενοχληθηκαν για το μιντιεησον σκοπευαν να βρισουν τοτε καλα κανει ο Βενιζελος που δεν τους αφηνει. Αν δεν εχεις κατι καλοπιστο να πεις δημοσιως, καλυτερα να κρατησεις το στομα σου κλειστο, λεει μια παροιμια.

Ειμαι ενας Δημοκρατης που ηταν στο Συνταγμα με τον Ανδρεα το '81, φοιτητης Λυκειου τοτε. Θα υποστηριξω την 11/11 οποιον αρχηγο τοποθετηθει πιο σωστα, πιο αντικειμενικα και με γνωμονα ενα επιχειρησιακο σχεδιο για το που θελει να οδηγησει το ΠΑΣΟΚ την επομενη δεκαετια, και παντα βεβαια εναν αρχηγο σεμνο και κοσμιο, με οραμα και ηθικη. Δεν με ενδιαφερει να αποδοθουν ευθυνες. Οποιες ειναι ο κοσμος τις ξερει, και η αποδοση τους μονο αγκυλωση επιφερει και μας φερνει πισω. Να γινει ομως συζητηση για τα αιτια που οδηγησαν την αλλαγη στις πολιτικες του ΠΑΣΟΚ και τι προτεινεται ωστε να μπει ξανα στην τροχια εξουσιας στην επομενη δεκαετια. Αλλιως να μεινει το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολιτευση για παντα, οπως το ΚΚΕ, δεν χρειαζεται το λαικο κινημα μεσιες. Και να σας πω και κατι. Οταν η οικογενειοκρατια στα δυο μεγαλα κομματα περασει, η Ελλαδα θα παει πολυ μπροστα γιατι πλεον δεν υπαρχουν φωτισμενοι ηγετες, οχι στην Ελλαδα αλλα παγκοσμιως. Πρεπει να αναδειξουμε ηγετες που δεν θα προερχονται απ' το κεφαλαιο, τα τζακια και τη διαπλοκη. Ερχονται δυσκολες μερες για την Ελλαδα, με το μισο πληθυσμο στη φτωχεια, αλλα και τον κοσμο απ' την επελαση του κεφαλαιου και τις τρομακτικες ανισοτητες που αυτο δημιουργει. Σκεφτομαι ποσο σωστος ηταν ο Ανδρεας Παπανδρεου, και ποσο προφητικος. Ας ελπισουμε οι επομενοι πολιτικοι ανδρες στην Ελλαδα να εργαστουν πραγματικα για το λαο και να οδηγησουν την Ελλαδα στην ευημερια. Ειμαι πολυ απαισιοδοξος οτι δεν υπαρχουν αυτοι οι ανδρες τωρα. Ο Καραμανλης θα ειχε πεσει αν το ΠΑΣΟΚ δεν ηταν κακη αντιπολιτευση. Με 2 εδρες αβανταζ κυβερνα ο Κωστας. Αραγε κοιμαται καλα τα βραδυα? Ποιος φταιει στο ΠΑΣΟΚ? Ολη η ηγετικη ομαδα και ο Γιωργος, αλλα και τα στελεχη ανα την Ελλαδα. Αλλα ο αρχηγος χαρασει το στιγμα. Και ο νοων νοητω.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,

Παλεύω μόνος μέσα στο forum του ΠΑΣΟΚ να περάσω κάποιοες θέσεις και απόψεις που έχετε εκφράσει. Να περάσω την ιδέα ότι είστε η λύση για το μέλλον. Με λύπη μου βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε αποσύνθεση. Παρακαλώ να συνεχίσετε την προσπάθεια. Είμαστε εδώ. Ως νέοι 300!

Ανώνυμος είπε...

Σας προτρέπω να προστατευτείτε από την Αυριανή και άλλους "αγνούς ιδεολόγους" που (επαν-)εμφανίστηκαν στο πλευρό σας.
Αν δε θέλετε να το κάνετε για εσάς, κάντε το για τη δημοκρατία και δευτερευόντως για το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

οτι και να κανετε το πασοκ δεν θα γινει ποτε το πασοκ που ητανε με τον ανδρεα.μονο ο γιοργος εχει τα στιγματα του πατερα του και τις ιδεες και οραμα του ανδρεα.οραιοσ εισαι αλλα μονο για βουλευτις..αν τελικα βγεις προεδρος μονο μην το πας το κομμα δεξια.

nikolaidis είπε...

Πολλές δεσμεύσεις αλλά η δέσμευση που θα κερδίζαμε τις εκλογές δεν ειπώθηκε Εννοώ την επαναφορά των μισθών που την τελευταία οχταετία σταδιακά έχει μειωθεί 30 με 40 τις εκατό είμαι μισθωτός και το γνωρίζω πολύ καλά. Όσο για σένα Βαγγέλη αυτό που έκανες έπρεπε να το είχες κάνει πριν δυο χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, γίνε ο αριστερός πόλος του Σαρκοζί ή φύγε.... Για τον Καραμάν-αλή ποιός νοιάζεται;

sotiris είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
στο 3ο ΣΚΑΪ YouTube Debate σας είχαν ρωτήσει πώς προκύπτει να είναι ο Γ. Παπανδρέου αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεδομένης της άποψης των πολιτών για τις ικανότητές του. Ενώ όλοι ξέραμε ότι στις 17 του μηνός θα δηλώνατε υποψηφιότητα για την αρχηγία (μας αιφνιδιάσατε: το κάνατε στις 16), απαντήσατε αυτά που απαντήσατε. Δεν νομίζετε ότι θα ήταν αναμενόμενο σε αυτήν την περίπτωση, ο Έλληνας πολίτης να νιώθει ότι τον δουλεύετε ψιλό γαζί???

Ανώνυμος είπε...

δίχως το σχόλιό μου να έχει πολλές πιθανότητες δημοσίευσης

.......Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός που μέσα από τον διάλογο και την διαφωνία θα βγει δυνατός και από αυτή την κρίση..........

Moιάζει με έκθεση που γράφαμε στο δημοτικό με θέμα "Η ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ".

Oταν παίζαμε ποδόσφαιρο σε καμιά αλάνα πιθανώς να ίσχυε κάτι τέτοιο· ότι δηλαδή αγωνιζόμαστε για τη συμμετοχή και για να γίνουμε όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, καλύτεροι.
Αργότερα βέβαια καταλάβαμε ότι άλλο η δουλειά κι άλλο η διασκέδαση. Στο κόσμο των μεγάλων, όπου πλέον ανήκουμε, ο ανταγωνισμός είναι στοιχείο επιβίωσης. Τα επίπεδα του ανταγωνισμού φυσικά δεν είναι παντού τα ίδια.
Τα πράγματα οξύνονται όταν φτάνουμε στα υψηλά όρια του ανταγωνισμού που δεν είναι άλλα από την ηγεσία και την αρχηγία.

Κανείς δεν χαίρεται όταν χάνει μια ηγετική θέση, που διεκδικεί ή ήδη κατέχει.

ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ. Η ΕΜΦΑΝΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΥΠΑΡΚΤΑ.

Αν δεν μπορούμε να λέμε την αλήθεια, καλύτερα να μη λέμε τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

Το ΠαΣοΚ και ο τόπος χρειάζονται τομές, όχι blogs...

Καλή επιτυχία στις 11 και αν βγείτε αλλά και αν δεν βγείτε, να κοιτάξετε τα λαμόγια που λιμαίνονται τον χώρο του ΠαΣοΚ κυρίως στους χώρους του ελληνικού Πανεπιστημίου

Ανώνυμος είπε...

dear EV, all,

μία πολύ σύντομη και ίσως ελαφρά προβοακατόρικη σκέψη αφού το topic είναι σχετικά με την εκ των προτέρων σίγουρη ενότητα του ΠαΣοΚ, την οποία εύχομαι και εγώ πρόσωπικά (για πολλούς λόγους).

Αναρωτιέμαι, ποιά είναι η αντιστοιχία πολιτικών εξαγγελιών και πολιτικής πρακτικής, όταν από τη μια κατηγορούμε την κυβερνώσα παράταξη ότι αντιμετωπίζει το κράτος σαν λάφυρο και λίγες μέρες μετά αντιμετωπίζουμε το κόμμα σαν λάφυρο. Από τη μια κατηγορούμε την κυβερνώσα παράταξη για έλλειψη τσίπας επειδή καμμία παραίτηση δεν ακολούθησε συγκεκριμένες αποτυχίες και από την άλλη μετά από την τρίτη κατά σειρά αποτυχία (κατά άλλους τέταρτη) μένουμε στη θέση μας. Ας σκεφτούμε τι έκαναν σε παρόμοιες οι "δεξιοί" και "λαφυραγωγούντες" το κράτος κ.κ. Μητσοτάκης και Έβερτ.

Μεριμνούμεν λοιπόν και τυρβάζωμεν περί πολλά, ενός δε εστί χρεία (για μια πιο έντιμη αρχή τουλάχιστον).

Και βεβαίως δεν μιλάω για εμάς ;-)

Kostas είπε...

so far so good eleftherie.. xairome pou ekanes to blog, xairome pou apofasises na mpeis sthn diadikasia ths analushs twn skepsewn sou meso tou blogging.. as doume ti akoma exeis na dei3eis mesa apo auth thn eukairia pou sou dinete sto pasok.. prosopika se protimo apo ton giorgaki.. den 3erw kati exeis pou mou kanei klik, apo thn allh omws ola auta peri "enas an8ropos den mporei na alla3ei ena komma" me anisixoun.. gia na doume epomenos ti mporeis esu na kaneis..

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζελο προσοχη οι καρεκλοκενταυροι του ΠΑΣΟΚ (δυστυχως ειναι πολλοι) θα σας πολεμησουν μεχρις εσχατων.θεωρουν
το ΠΑΣΟΚ ιδιοκτησια τους και δεν θα το εγκαταλειψουν ευκολα.
Πιστευω με συνεση και ψυχραιμια απο την δικη σας πλευρα θα μπορεσουμε να ξαναδουμε ενα ΠΑΣΟΚ
δυνατο ,κοντα στον πολιτη και στα προβληματα του, κοντα στην νεολαια μας ,με αξιοπρεπεια στα εθνικα μας θεματα και επιτελους ενδιαφερον γιαυτο που λεγεται περιβαλλον.
Μακαρι η 15-11-2007 να ειναι μια καινουργια σελιδα για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνια.Καλη δυναμη .

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργικά όλα τα σχόλια και τα θετικά και τα αρνητικά. Όμως κατι πρακτικό. Η ώρα σας. Το ρολόι μάλλον πάει μπροστά. Διορθώστε το.

Ανώνυμος είπε...

....κύριε Βενιζέλε,
προχωρήστε.

Την περασμένη Κυριακή κάνατε το αυτονόητο, ίσως λίγο βίαια, χωρίς όμως να είναι μεμπτό, κατά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Βέβαιο είναι οτι παράγετε διαχρονικά, πολιτική με "π" κεφαλαίο, που είναι το κύριο ζητούμενο, από όλους τους πολιτικούς χώρους και δη, από την μείζονα αντιπολίτευση.
Τα χαρίσματα ευγλωττίας και επικοινωνίας, τα οποία πανθομολογουμένως διαθέτετε, ας μη σας γίνουν "βαρίδια".

Ο τόπος, ο κάθε τόπος, χρειάζεται ασφαλώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αμφότερες σώφρονες, και κατά το δυνατόν, συνδιαλεγόμενες για το κοινό καλό.

Ανώνυμος είπε...

Σ΄αυτή τη δύσκολη ώρα προσπαθώ να είμαι όσο λιγότερο συναισθηματικός μπορώ.
Σας παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή για να διακρίνω τα στοιχεία εκείνα που θα μου δώσουν ελπίδα και όραμα και θα με ταυτίσουν μαζί σας για ένα νέο αγώνα.
Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα (αντίδραση στο επεισόδιο με τον καφέ, πρόταση για Debate,πρόσωπα που παρήλασαν από το γραφείο σας)δεν υπήρξαν θετικά.
Έχοντας ζήσει την οργανωτική και γενικότερη κατάσταση του κινήματος θέλω να ακούσω συγκεκριμμένα πράγματα.
Για παράδειγμα, μπορεί για πολλούς να είναι λεπτομέρεια για μένα όχι, θα ήθελα να δώ από εσάς συγκεκριμμένο φορολογικό νομοσχέδιο
ΣΑς ευχαριστώ

Βασίλης είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Καταρχήν μου αρεσει το γεγονος ότι μπήκατε στην μεγάλη οικογένεια των bloggers -έστω και τώρα κάτω από αυτές τις συνθήκες-. Και εξηγούμαι:
Είναι κατανοητό από μέρους μου, ότι στην προσπάθειά σας να πετύχετε τον καθόλα σεβαστό σκοπό σας που δεν είναι άλλος από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, εκμεταλεύεστε την τεχνολογία και την διεισδυτικότητα της σε ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της Ελληνικής "ενεργής" πολιτείας. Είναι επίσης σεβαστή η ανοικτή επικοινωνία που έχετε ακόμα και με αντίθετες απόψεις. Άλλωστε αυτό αποτελεί και το ευαγγέλιο κάθε Δημοκράτη πολιτικού (ΣΗΜ: Δεν εννοώ της δημοκρατικής παράταξης που εσείς λέτε οτι ανήκετε. Και αυτό διότι πιστεύω ότι διαπράττετε ένα μέγα σφάλμα. Είναι έμμεσος υπαινιγμός ότι όλες οι άλλες παρατάξεις ΔΕΝ είναι δημοκρατικές; Ή ότι η μεγαλύτερη από όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις είναι το ΠΑΣΟΚ; Αφήνοντας το αυτό να πλανάται χωρίς σαφή καθορισμό φοβούμαι ότι -όπως αναφέρετε και εσείς στην τελευταία σας ανάρτηση για το θέμα περί του ονοματός σας- μπορεί να κατηγορηθείτε ο ίδιος για γκεμπελισμό ή και έμμεση σπίλωση. Δεν σας έχω ακούσει ποτέ να δικαιολογείτε αυτή την καθόλα ευηχη και με δυναμισμό φράση.)
Κατά δεύτερον όμως δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι αυτή η στροφή προς τις νέες τεχνολογίες και την δυναμική που κυοφορεί έχει και την σκοπιμότητά της.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο για εμένα και νομίζω για ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ασχέτως των κομματικών του πιστεύω.
Πως αυτός ο κομματικός φορέας που λέγεται ΠΑΣΟΚ ο οποίος δημιουργήθηκε και κυβέρνησε την χώρα πάντα στηριζόμενος στο πρόσωπο που ηγείτω της παράταξης,θα μπορέσει να παράγει ξανά πολιτική όταν πια είναι φανερό ότι οι τάσεις που καλώς υπάρχουν στα σπλάχνα του, έχουν επιδωθεί σε έναν εγώνα οσάν να ήταν προεκλογικοί αντίπαλοι; Πως είναι δυνατόν (πρακτικά και όχι θεωριτικά) στελέχη που έχουν πάρει το μέρος του ενός ή του άλλου υποψηφίου στην μετά συνεδρίου εποχή να ζητηθεί από τον αρχηγό να συνεργαστούν και κυρίως... να παράγουν πολιτική. Γιατί αυτό το έχει ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ εδώ και 4 χρόνια. Ήδη ο κος. Λοβέρδος το ομολόγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από 1 εβδομάδα ότι ενδεχομένος εάν νικήσει ο κος Παπανδρέου να τελειώσει ι δική του πολιτική καριέρα ή να αναγκαστεί να μείνει στο περιθώριο. Και αυτό είναι μόνο 1 από τα πολλά κρούσματα εσωκομματικών προστριβών.
Τέλος θα ήθελα να πω ότι εάν νομίζετε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ που έχασε τις εκλογές είναι θέμα προσώπων και ηγετικής φυσιογνωμίας, τότε νομίω πάλι ότι υποτιμάτε την αντίληψη πολλών εκατομμυρίων ελλήνων οι οποίοι αισθάνθηκαν ότι δεν είχαν ακούσει 4 χρόνια 1 ολοκληρωμένη πρόταση 1 αντιπρόταση στα έργα της κυβέρνησης,1 εναλλακτική λύση, 1 διαφορετική προσέγγιση στα δεκάδες λάθη και παραλήψεις της ΝΔ, 1 σχέδιο 5ετίας αν μη τι άλλο. και ερωτώ κύριε Βενιζέλο: Εσείς τι κάνατε για όλα αυτά; Εσείς ΔΕν ανήκατε στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον από το 1996 και μετά; Δεν βλέπατε που πάει το πράγμα; Σας άρεσε και υποστηρίζατε την ολοκληρωτική ισοπεδωτική αντιπολιτευτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ; Εάν ναι γιατί τώρα θέλετε να παρουσιάσετε ένα άλλο προσωπίο; έχετε το σθένος να βγείτε και να πείτε ότι εγώ σας Βενιζέλος και σαν αυριανός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξω αυτό κι αυτό κι αυτό αλλα θα αντιπολιτευτώ αυτό κι αυτό κι αυτό; Γιατί δεν μπορεί ... κάτι καλό θα πρέπει να έχει κάνει μια κυβέρνηση που για δεύτερη φορά την εμπιστεύεται ο ελληνικόε λαός. Δεν νομίζετε;

Σας ευχαριστώ
Βασίλης Κωνσταντινίδης

Ανώνυμος είπε...

Θα ειμαι πολυ συντομος και καθολου κουραστικος οπως σχολιασε και καποιος φιλος.Λοιπον εσεις κυριοι που θα διαβασετε αυτες τις αραδες να μεταφερετε στον κ.βενιζελο οτι αν εκλεγει,που δινω ενα μικρο ποσοστο σε αυτο,το Πασοκ θα ειναι Καπουτ.Ενας καινουριος κοσμος γεννιεται και ακομα δεν το εχεται παρει χαμπαρι.Σε αυτο το κατωφλι των εξελιξεων πιστευω μονο ο Γιωργος ο Παπανδρεου μπορει να παει τον τοπο μπροστα γι΄αυτο

Στηριζω Ψηφιζω Γιωργο Παπανδρεου

Ανώνυμος είπε...

φιλοι του πασοκ.δεν ανηκω στο κομμ σας παρακολουθω ομως ΄με ενδιαφερον τα τεκτενομενα σε αυτο.νομιζω αγαπητοι φιλοι οτι το πασοκ δεν παραγει πολιτικη εδω και καμποσα χρονια (απο το 2000)περιπου.θα ηταν ευκαιρια λοιπον οι υποψηφιοι σας για την προεδρια του κομματος να αναμετριθουν επανω σε πολιτικες θεσεις και οχι σε καλιστεια ΄με διοργανωτη το ...πρεντεντερη ΄μπρρρρ...ενα αλλο ζητημα που θα πρεπει να δουν και να αναπτυξουν στον λαο ειναι.γιατι οι ολυμπιακοι αγωνες στοιχησαν στους ελληνες 20 φορες πανω απο τον προυπολογισμο τους;που πηγαν ολλα αυτα α λεφτα;και σε τι χρεισήμευσαν στους ελληνες οι αγωνες αυτοι;πως εγινε ποιοι εφαγαν και ποιοι πατροναρισαν πολιτικα το εγκλημα της σοφοκλεους; και ποιοι πληρωσαν γι αυτο;πολιτικοι ενοω...ποσο κοστισε η πολιτιστικη πρωτευουσα θεσσαλονικη; ο κυριος βενιζελος κατι θα ξερει επ αυτου.ποσο κοστισε η αττικη οδος;γιατι υστερα απο 20 χρονια πασοκ η ελλαδα εξακολουθει να ειναι ο ουραγος της εε;γιατι οι ελληνες νοιωθουμε οτι ζουμε σε ΄μπανανια και οχι σε ευρωπαικο κρατος;ποιοι απαξιωσαν ΄με το ρουσφετι το δημοσιο τομεα;ποιοι βουλιαξαν την ολυμπιακη αεροπορια;ποιοι εκαναν την εργασια απασχοληση και τους εργαζομενους αασχολησιμους; ποιοι επετρεψαν το αισχρο ενοικιασμα των εργαζομενων απο εργοδοτες-δουλεμπορους;ποιο ανεγνωρισαν ζωτικα συμφεροντα των τουρκων στο αιγαιο;ποιοι ευχαριστησαν τους αμερικανους για τα ημια;τι θεση πηρε το πασοκ στα διεθνη οργανα για την εισβολη στη γιουγκοσλαβια;γιατι δεν εκλεισε η βαση στη σουδα;γιατι εχουμε αυτη την παιδεια;θα μπορουσα να θεσω χιλιαδες τετοια ερωτηματα γιατι και μενα ΄με ρωτουν τα παιδια ΄μου (φοιτιτες και τα δυο)τι πατριδα ειναι αυτη που τους παραδιδουμε, περιμενω οπως και πολλοι ελληνες καποιες απαντησεις πανω σε αυτα τα θεματα και ελπιζω οτι στο διαστημα που θα ακολουθησει εως την εκλογη προεδρου θα ΄μπει η πολιτικη στο προσκυνιο και οχι ανουσια αντιπαραθεση για το ποιος ειναι καταλιλοτερος η οχι για τη προεδρια του πασοκ.θα πρεπει λοιπον η πολιτικη να μπορεσει να περασει τη πορτα της χ τρικουπη.ευχαριστω για τη φιλοξενεια

Ανώνυμος είπε...

Στο Βήμα της Κυριακής η Πανδώρα σχολιάζει, πως είναι προτιμότερη η έπαρση ενος ευφυούς παρά η αλαζονεία ενός κληρονόμου. Το παραπάνω σχόλιο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη και το αναπαράγω, προς απάντηση σε ορισμένα σχόλια του blog σας.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Α.Π.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σαφές πως οι ώρες τούτες δεν ενδείκνυνται για παραγοντισμούς και μικροπολιτικές μάχες. Από την άλλη όμως κάθε συνεργάτης που τοποθετείται δίπλα σου, έχει την σημειολογική του αξία.
Ελπίζω πως τα δημοσιεύματα (βλ. Καθημερινή) σχετικά με την τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη στην οργανωτική σου ομάδα να μην είναι αληθινά.
Σε αυτή τη νέα αρχή του ΠΑΣΟΚ, άφησε τα παιδιά του συστήματος εκτός, και αναφέρομαι σε όλες τις «τάσεις» της νεολαίας, αλλιώς ο γιαλός έχει αρχίσει ήδη να στραβώνει.

Συντροφικά

Unknown είπε...

Βρήκα μια πολύ επίκαιρη προσέγγιση στην εξήγηση της κακοδαιμονίας μας ως Έλληνες και βέβαια και το ... δέον γενέσθαι!

Έσείς που φιλτράρετε τα μηνύματα στο blog του Βαγγέλη, θέστε του υπόψη τις πιο κάτω αλήθειες.

Ας ξεκινήσει την πορεία του προς τον λαό εξηγόντας τις προθέσεις του να αναδείξει τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων και είμαι βέβαιος ότι όλοι θα τον ακολουθήσουν!

(Δυστυχώς δεν έχω την υπομονή να μεταφράσω ...)

The difference between the poor countries and the rich ones is not the age of the country.

This can be shown by countries like India & Egypt, that are more than 2000 years old and are poor.

On the other hand, Canada, Australia & New Zealand, that 150 years ago were inexpressive, today are developed countries and are rich.

The difference between poor & rich countries does not reside in the available natural resources.

Japan has a limited territory, 80% mountainous, inadequate for agriculture & cattle raising, but it is the second world economy. The country is like an immense floating factory, importing raw material from the whole world and exporting manufactured products.

Another example is Switzerland, which does not plant cocoa but has the best chocolate of the world. In its little territory they raise animals and plant the soil during 4 months per year.
Not enough, they produce dairy products of the best quality. It is a small country that transmits an image of security, order & labor, which made it the world’s strong safe.

Executives from rich countries who communicate with their counterparts in poor countries show that there is no significant intellectual difference.

Race or skin collor are also not important: immigrants labelled lazy in their countries of origin are the productive power in rich European countries.

What is the difference then?

On analysing the behaviour of the people in rich & developed countries, we find that the great majority follow the following principles in their lives:

1. Ethics, as a basic principle.
2. Integrity.
3. Responsibility.
4. Respect to the laws & rules.
5. Respect to the rights of other ψitizens.
6. Work loving.
7. Strive for saving & investment.
8. Will of super action.
9. Punctuality.

In poor countries, only a minority follow these basic principles in their daily life.

We are not poor because we lack natural resources or because nature was cruel to us.

We are poor because we lack attitude.

We lack the will to comply with and teach these functional principles of
rich & developed societies.

Βαγγέλη, δώσε το σύνθημα να βγούμε από την ομάδα των φτωχών χωρών!!!

Ανώνυμος είπε...

Από χαρισματικός επίνδυνος.Η δημοκρατία λειτουργεί.Αν σας προβληματίζει.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο
Επειδή πιστεύω οτι είστε από τους πολιτικούς αυτής της χώρας που μπορούν να ακούσουν και να δεχθούν την όποια κριτική, αρκεί αυτή να είναι γόνιμη, θα κάνω κάποια σχόλια σχετικά με τη στάση σας τις μέρες που ακολούθησαν των εκλογών καθώς και με τις προσδοκίες που έχω από εσάς στο μέλλον.
Κατάρχην, να σημειώσω ότι δεν ανήκω στους ψηφοφόρους του Πασοκ, δεν ανήκω στους ψηφοφόρους κανενός πολιτικού κόμματος. Αν και έχω ψηφίσει στο παρελθόν αντίπαλο προς εσάς κόμμα, δεν είμαι οπαδός κανενός. Προσπαθώ πάντα να κρίνω πρίν ψηφίσω. Τολμώ να πώ οτι είστε από τους λίγους Έλληνες πολιτικούς που μου εμπνέουν σεβασμό και πιστεύω οτι ο πολιτικός σας λόγος δεν αναλώνεται σε στείρα αντιπαράθεση ή σε συνθήματα. 'Εχω εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να αναδεικνύετε την ορθότητα των πολιτικών σας προθέσεων διαμέσου δημοκρατικού διαλόγου και παράθεσης επιχειρημάτων. Αυτά βέβαια ώς το βράδυ των εκλογών. Όσα επακολούθησαν, νομίζω πως δεν ταιριάζουν στην μέχρι τότε στάση σας.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί λέει η παροιμία, τουλάχιστον όχι την ίδια μέρα θα συμπλήρωνα εγώ. Θεωρώ μέγιστο λάθος σας και λάθος γενικότερης στρατηγικής να μιλήσετε για τις προθέσεις σας λίγες ώρες μετά την ήττα. Πριν καλά καλά προλάβει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, προτρέξατε να τονίσετε το αρχηγικό σας προφίλ. Ξεχνάτε βέβαια οτι μερίδιο ευθύνης για την ήττα φέρετε και εσείς προσωπικά. Όχι βέβαια στο ίδιο μέτρο με τον κύριο Παπανδρέου. Αλλά ευθύνεστε και εσείς. Αυτό που περίμενα από εσας ήταν να καλέσετε τους συντρόφους σας σε μία από κοινού ανάληψη των ευθυνών, ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο θα τονίζατε την εικόνα του αρχηγού που προτρέπει ψύχραιμα τους συντρόφους του σε αυτοκριτική, δίνοντας προσοχή στην ενότητα του κόμματός σας. Άτυπα ήσασταν ο νέος αρχηγός, αυτό που έμενε ήταν να τονίσετε(στις κρίσιμες πρώτες στιγμές) τα προτερήματα σας με λεπτό και έμμεσο τρόπο. Το να δηλώσετε άμεσα οτί είστε ο επόμενος αρχηγός με κάπως αλαζονικό και αυτάρεσκο τρόπο, το μόνο που προσέφερε ήταν η δημιουργία αντιπάθειας προς το πρόσωπό σας. Με τη στάση σας ενοχλήθηκαν μέχρι και άτομα που δεν ανήκουν στον χώρο του Πασοκ, πόσο δε μάλλον οι εσωκομματικοί σας αντίπαλοι. Η ίδια, λάθος στάση σας συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις σας μετά το επεισόδιο με τον καφέ έξω από τα γραφεία του Πασοκ. Για δεύτερη φορά βιαστήκατε και προσπαθήσατε να καταδείξετε φαινόμενα τραμπουκισμού και ενέργειες μισθοφόρων , για να αποδειχτεί οτι πίσω από την καλά "στημένη" επίθεση προς εσάς ήταν κάποιος ψυχικά άρρωστος. Με λίγα λόγια καταφύγατε σε κυνήγι μαγισών. Σήμερα για πρώτη φορά επισκέφθηκα το blog σας και είδα τρείς αναφορές στην προσπάθεια κάποιων κέντρων να σας πλήξουν, διαδίδωντας ψέματα γύρω από το όνομά σας. Οι πολίτες δεν νοιάζονται για τέτοια θέματα και κατά την ταπεινή μου άποψη ασχοληθήκατε με το θέμα περισσότερο του δέοντος.
Αυτό που περιμένω από εσάς, είναι μία έντιμη πολιτική στάση. Περιμένω να κερδίσετε την αρχηγία του κόμματός σας μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας τον πολιτικό σας λόγο. Οι δεσμεύσεις σας για ένα καλύτερο κόμμα και οι θέσεις σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως κοινωνία θα σας φέρουν αύριο στην ηγεσία του Πασοκ και ίσως στο μέλλον στο τιμόνι της χώρας. Επίσης περιμένω, εφόσον εκλεγείται αρχηγός του Πασοκ, να ασκήσετε εποικοδομιτική αντιπολίτευση για το καλό της χώρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χώρα είναι οτι όλα τα κόμματα διαφωνούν σε όλα σχεδόν τα ζητήματα. Οι μεν διαφωνούν από ιδεολογία(ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ), οι δε λόγω κομματικής γραμμής. Και ενώ ολοι διαφωνούν η αποχή έφτασε στο 25% στις τελευταίες εκλογές, κάτι που δεν άκουσα κανέναν να σχολιάζει. Τελικά, αυτή είναι οι ποιότητα της δημοκρατίας μας;
Εν κατακλείδι, κ. Βενιζέλο περιμένω από εσάς να ασκήσετε πολιτική με ουσία και όχι μικροπολιτική. Ο τρόπος που θα λειτουργήσετε μέσα στο κόμμα σας στο άμεσο μέλλον και μέχρι την εκλογή νέου προέδρου, θα δείξει πιστεύω τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πολιτική και θα μας προϊδεάσει για τις ικανότητες σας ως ηγέτη.

Ανώνυμος είπε...

Αλαζόνας, Ανεύθυνος, Ανυπόμονος, λέξεις όπως αυτοκριτική και ανάληψη ευθυνών μάλλον άγνωστες. Γλώσσα δήθεν επιτηδευμένη κυρίως όμως κενή περιεχομένου. Έχετε πίσω ιστορία αγώνων δυστυχώς όμως μόνο ως υπουργός!!! Όσα για τα χάλια μας ως κράτος εσείς φυσικά ήσασταν περαστικός.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Υποψήφιε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ευάγγελε Βενιζέλε


Ως παλιός φίλος του ΠΑΣΟΚ, οφείλω να σου πω ότι έχω 1000+1 λόγους για να μη σε ψηφίσω, εδώ θα σου πω τον πιο κύριο για μένα:

Εάν σε ρωτήσουν τι μέρα είναι σήμερα, η σίγουρη και δοκιμασμένη απάντησή σου θα είναι: «Σήμερα είναι Δευτέρα, αλλά με βάση το καταστατικό του συνταγματικού δικαίου και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το κεφάλαιο 2, παράγραφο 3, σημείωση 3χχ, υποσημείωση 3ψψ, και κάτι ψιλά που θα έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Ζαμπέτας, η θεώρηση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως λανθασμένη, επομένως σήμερα, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα σας, θα μπορούσε να ήταν και Κυριακή ή Τρίτη...» και ο νοών νοείτο, συμπληρώνω εγώ !

Επίσης έχω 1000+1 λόγους για να μη μπορώ να δεχτώ ούτε στη σκέψη πρόεδρο τον κο Γεώργιο Παπανδρέου τον νεότερο, εδώ θα αναφέρω τον πιο σπουδαίο για μένα.

Ως Έλληνας με ιστορική συνείδηση (είναι γι’ αυτό πού έχουν λυσσάξει τα διάφορα αμερικανικά κέντρα και στοές, μαζί με τους ντόπιους εγκάθετους εθνομηδενιστές, κυρίως του «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» του κου Σημίτη, να μας την κόψουν την ιστορική συνείδηση) ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ούτε δευτερόλεπτο τον αυτοεξευτελισμό του και τον εξευτελισμό ως Έλληνα των Ζεϊμπέκικων και την βεβήλωση του Ιερού Τάφου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Η καρκινολογία διδάσκει ότι όταν το σώμα προσβληθεί από καρκίνο, και το ΠΑΣΟΚ έχει προσβληθεί προ πολλού δυστυχώς, το μόνο που μπορεί αντικειμενικά να κάνει κανείς είναι να «κόβει» όσους όγκους μπορεί, επιμηκύνοντας λίγο τη ζωή του. Ο θάνατος είναι βέβαια αναπόφευκτος !

Από το πτώμα του μπορεί να ξεπηδήσει και η εκδίκηση της ιστορίας. Εγώ θα είμαι τότε εκεί, με πιο πολύ σοφία άλλα με το ίδιο πάθος, από τότε που νέος φώναζα κρατώντας μια πράσινη σημαία «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες !».

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κε βενιζελο.απο χθες παιζει ενα σοβαροτατο θεμα στην ελληνικη επικαιροτητα.το θεμα της αποσυρσης του βιβλιου της ιστοριας.απο ποτε αληθεια στη δημοκρατια η οποια κυβερνηση ΄μπορει να αποσυρει βιβλια ;απο ποτε οι παπαδες αποφασιζουν για το τι θα ΄μαθουν τα παιδια ΄μας;η απο ποτε οι παπαδες θα αποφασιζουν ποιο εικαστικο εργο ειναι καταληλο για εκθεση στο κοινο η οχι;αυτα τα δικαιωματα κε βενιζελο τους τα εχετε δωσει εσεις οι πολιτικοι που δεν τολμησατε το διαχωρισμο κρατους εκκλησιας κυριε πρωην υπουργε πολιτισμου που κατεβασατε τον πινακα ΄με το καρπουζι επειδη ηθελαν καποιοι σκοταδιστες.κατα τ αλλα κυριε υπουργε το πασοκ ειναι αριστερα κλπ κλπ...αληθεια εσεις που εχετε αποψη για τα παντα δεν σας ειδαμε στα παραθυρα να υπερασπιζεστε το αυτονοητο.οτι δηλαδη ενα επιστημονικο εργο ΄(βιβλιο ιστοριας)δεν ΄μπορει να το καταργουν οι παπαδες ΄με την ακροδεξια. που ειναι αληθεια η αληλεγγυη σας στους συναδελφους σας πανεπιστιμιακους που ειδαν το εργο τους να πηγαινει στη πυρα απο το σκοταδιστικο ΄μπλοκ της ελλαδας; που ειναι ο λογος σας και η αποψη σας για ενα τοσο σοβαρο θεμα;ξερω θα ΄μου πετε οτι πρωτος εσεις εχετε υποκυψει στα ρασα ΄με τον πινακα(καρπουζι)δεν γινετε ομως ετσι πολιτικη η παπας η ζευγας δεν γινετε και τα δυο ΄μαζι ετσι διδασκει η ζωη κι εσεις σαν ΄μορφωμενος που ειστε θα πρεπει να το ξερετε η τουλαχιστον να το ΄μαθετε τωρα.ευχαριστω για τη φειλοξενια.
υγ.χαιρετισμους στο κυριο πρεντεντερη....και στον κυριο χριστο λαμπρακη...

evi είπε...

lipame gia osa ginonte mesa sto pasok.
h simerini thesi tou g.papandreou stin k.o itan oti chirotero.
vriskome sto exoteriko arketa chronia alla h kardia mou einai panta stin ellada kai sta politika dromena. to pasok gia mas olous einai idaniko zois. as prospathisi kapoios na feri tin pragmatiki ALLAGI sto pasok gia na stamatisoume na vlepoume kai na akoume tous dexious gia alla tosa chronia. pistevo kai stirizo ton V.Venizelo gia to kati allo. kouragio syntofoi.evi

KOSTASTRENT είπε...

Νομίζω πως η ουσιαστική πολιτική είναι πολύ δύσκολη υπόθεση.

1/Είναι διατεθειμένος ο ''αριστερόστροφος''Πολιτικός να δεσμευτεί ως προς την πρόσληψη 2000 λ.χ. Ελεγκτών-Επιθ/τών Εργασίας ;Καί με την επιβολή αυστηρού Εργατικού Δικαίου ;
Που βάσει του αριστερόστροφου-κατοχυρωτικού των εργαζομένων-όχι τεμπέληδων φυσικά- Νομικού πλαισίου θα ελέγχουν άν εργάζονται 'ανασφάλιστοι', 'τρίω-ροι', 'ελαστικοί' κτλ ''παραεργαζόμενοι'' μ α ύ ρ η ς εργασίας ;
Καί να επιβάλει εκ του Νόμου αύθις βαριά πρόστιμα, ή κλείσιμο της επιχείρησης ;
Το εργατικό Δίκαιο έχει καταντήσει βρώμικο.
Στα 1975 λχ δεν υπήρχε 'απασχόληση' ή 'ψευδοεργασία' .Ή εργαζόσουν -με οκτάωρο, ασφάλιση, ένσημα κτλ-, ή ήσουν άνεργος.Καθαρά και ξαστερα. Το ΠΑΣΟΚ όμως (κυβ.Σημίτη) πρώτο άρχισε τις...ενοικιάσεις εργαζομένων, πρώτο επέτρεψε την ''εργασία χωρίς εργατικά δικαιώματα''(!), πρώτο επέφερε τους'εποχιακούς', 'ελαστικούς' 'ενοικιαζόμενους' εργαζόμενους-δούλους. Αυτούς στους οποίους υπάγεται η νεοπαγής τάξη των ''Πτυχιούχων των 600Ευρώ'' ;

Αλλά τότε κ. Βενιζέλε,
θα εξεγερθεί μάζα Μεσοαστών Επιχειρηματιών εναντίον σας.
Θά κατέβουν σε ομαδικές διαδηλώσεις.Θά ψηφίζουν Καραμανλή ή Νεοφασιστικό ελληνικό Κόμμα.
Αλήθεια, τί έπαθε ο Αλλιέντε στη Χιλή στα 1972; Απ τις εξεγερμένες Μικροαστές ψηφοφόρους με τις κατσαρόλες ; Τά ξέρετε πολύ καλά.

2/ Από που θα βρείτε την πολυθρύλητη ''χρηματοδότηση'' του Εκσυγχρονισμού 1996-..." ;
Ο προκάτοχός σας Σημίτης την στήριξε στη φορολογία των εργαζομένων και αδυνάτων.Καλύπτοντας έμμεσα τη διαπλοκή και τους κρατικοδίαιτους επιχ/τίες (Κόκκαλη, Μπόμπολα κτλ)
Τά ξέρετε άριστα.Καί στα 1996 φυσικά πέσατε στο 41%.
Είστε άρα, ως ''αριστερόστροφος Πολιτικός'', διατεθειμένος να επιβάλλετε βαρειά φ ο ρ ο λ ο γ ί α ΣΟΥΗΔΙΚΟΥ τύπου στα ανώτερα Μεσοαστικά και Ελιτικά ελληνικά στρώματα ;
Είστε διατεθειμένος να ορίσετε λχ 5000 φορολογικούς Ελεγκτές ;
Νά συλλάβετε επί ποινή βαρείας φυλακίσεως και δημεύσεως περιουσιών τους μεγάλους φοροδιαφεύγοντες ; Που αποδυναμώνουν ΙΚΑ και ταμεία; Απολαμβάνοντας όμως -δίβουλα, υποκριτικά-, τα Δημόσια έργα απ τους φόρους των μισθωτών ;
Απολαμβάνοντας εις βάρος των φοροδοτικών στρωμάτων το δημόσιο συγκ/νιακό δίκτυο, γιά να κινούν εκεί τα φορτηγά τους, τα εμπορεύματά τους; Τήν ευνομία της Οικονομίας ; Τήν τάξη που τους προσφέρει δικαιοσύνη και αστυνομία πλήν με λαικούς φόρους ;
Γιά να μορφώνεται με δημόσιες δαπάνες η μάζα υπαλλήλων ή αγροτών που θα τους τροφοδοτεί με εργατ/υπαλλ/κό δυναμικό ;
Αλλ' αυτοί .... κλείνουν τα μάτια και φοροδιαφεύγουν.
Αυτό είναι σκληρή π ά λ η τάξεων.Δέν είναι ''Δοκίμιο Συνταγματικού Δικαίου'' μήτε ex cathedrae φιλήσυχη διδασκαλία.
Αλλ' ήδη απ το 2000 αποδυναμώθηκε ο Φοροεισπρακτικός μηχανισμός του Δημοσίου. Απ' εσάς , απ' το Σημιτικό Π Α Σ Ο Κ . Ο κριτικός πολίτης δεν το ξεχνά. (=Ο πολίτης που δεν ψευδοενημερώνεται απο την ΤιΒι, αλλ'΄απ τον έγκυρο τύπο.)

3/ Είστε διατεθειμένος να βάλετε χέρι, με ''αριστερόστροφο'' τρόπο στα 28 Δισεκατομμύρια Ευρώ που συνιστούν περίπου την φοροδιαφυγή, τόσο μικροιδιοκτητών, μικροεπιχειρηματιών, όσο και μεσαιομεγάλων επιχειρηματιών ;
Πού δρούν χωρίς εμπιστοσύνη στους δημόσιους θεσμούς ; Ή απλά εγωιστικά κι αντικοινωνικά ;
Δηλ "αμύνεσθαι περί....πάρτης" ;

Αλλ' ήδη στη Σουδία λ.χ.η Κεφαλαιοκρατική Ελίτ, ακόμη και η μεγαλοαστική τάξη, έχουν φορολογική συνείδηση. Δηλ ένα βαθμό Τ α ξ ι κ ή ς ανοχής, ή συνεργασίας. : πιστεύουν στην Κοινωνία, εμπιστεύονται στο κοινωνικό κράτος, δεν γογγύζουν κατά της ενίσχυσης των πενομένων, των ανέργων, άτυχων , προλετάριων.Που η σκληρή ελεύθερη Αγορά αφήνει στο διάβα της .
Ποιός Μίνως Κυριακού, ποιός Βαρδινογιάννης, ποιός Αγούδημος,Κόκκαλης, ποιά Πετζετάκη ... δεν θα αντιδράσουν άγρια κατά της ''αριστερόστροφης'' φορολογίας σας ;
Ποιοί μεγαλοιδιοκτήτες, ιδίως των δύο υπερμονοπωλίων του χρήματος, των Τραπεζών ,της ''Εθνικής'' και ''Αλφα Μπάνκ''δέν θα προσεγγίσουν τις συντηρητικές δυνάμεις της Δεξιάς διανοήσεως ; Και δεν θα σας πολεμήσουν λυσσαλέα απ τα πανίσχυρα ΜΜΕ, το τραπεζικό σύστημα που κατέχουν ;
Δέν θα σας κηρύξουν τάχα ''ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ'' ;
Δεν θα κινήσουν μέσω των υγιών επιχειρηματικών δυνάμεων ακόμα και ασυνειδητοποίητα λαικά , ακόμα και προλεταριακά στρώματα εναντίον σας ;
Ακόμα και με κινήσεις του Πατριωτικού τμήματος των λχ.χ Ενόπλων Δυνάμεων ;
Ακόμα και με τεράστιες διαδηλώσεις ''αγανακτισμένων πολιτών'' , αντιδραστικής Εκκλησίας και πλήθους ''Ενοριών της ...ατομικής ιδιοκτησίας και του ....αντιυλισμού'', κατά των ''Βενιζελικών αναρχοσοσιαλιστών αριστερόστροφων'', όπως θα σας στιγματίζουν, ρίχνοντάς σας τόννους δημοσιογραφική λάσπη ;
Η Ελληνική ελίτ, έχει πανίσχυρη υλική κι ιδεολογική δύναμη στα χέρια της.Ακόμα και στο εξωτερικό.Μόλις μάθουν λχ ΝΑΤΟ κι ΕΕ πως ...σοβαρή αριστερόστροφη πολιτική υλοποιείται στην Ελλάδα, θα κόψουν τις προμήθειες των Ελληνικών Ένοπλων δυνάμεων, θα υποβάλλουν την αριστερόστροφη ελλάδα σε Οικονομική καραντίνα κτλ.
Εκτός άν φλυαρούμε, εκτός άν δεν λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη πως ''οι ιδέες είναι επικίνδυνες''.
4/Είστε διατεθειμένος μετά το αυστηρό κτηματολόγιο να ανατινάξετε μία πρός μίαν τις παράνομες βίλλες που καταστρέφουν το μέλλον όλων μας , κύρια όμως των Ελληνοπαιδων, δηλ.τα ελληνικά δάση; ή να τους υποχρεώσετε ν' αναδασώσουν από ένα στρέμμα ο καθένας επί ποινή φυλάκισης ή άμεσα καταβαλλόμενου προστίμου ;
Όλα τα άλλα είναι αερολογίες.
6/ Σίγουρα το Συνταγματικό δίκαιο είναι μιά γενική μορφή σκέψης και δράσης: αλλά κρυπτόμενοι πίσω απ τη Συνταγματική διάταξη περί προστασίας της εργασίας, περί προστασίας δασών, οι Συνταγματοερμηνευτες δεν βλέπουν την έλλειψη Δικαίου στις εργασιακές σχέσεις ; την έλλειψη Δικαίου αντιμέτωπου με την πληγή του Βασικού μετόχου ;
Τό να μιλάς γενικά, νεφελοειδώς , με γενικές διατάξεις περί Συνταγματικής ...ευνομίας σε γλιτώνει απ' την πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση να δείς πως δεν εφαρμόζεται πουθενά το Δίκαιο του εργασιακά αδυνάτου.
Τελειώνοντας, μόνο με πρωτοβουλιακά δρώσες λαικές οργανώσεις στο πλευρό του ''αριστερόστροφου'' πολιτικού θα προστατευθεί τέτοια αριστερή στροφή.
Άν ο νέος σοσιαλιστής Πρωθυπουργός δεν έχει στο πλευρό του υπαλλήλους , εργάτες, επιστήμονες, αγρότες ΩΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ,- όχι σε ''πρασινοφρουρούς'', αλλά σε λαικά σώματα περιφρούρησης κι επέκτασης της '''αριστερόστροφης'' κοσμοθεωρίας,- ή ομάδες συνειδητοποιημένων εργαζομένων έτοιμες για σκληρή ιδεολογική, ακόμα κι αιματηρή ταξική πάλη,
οι μάζες των ημιμαθών νοικοκυρών με τα κατσαρολικά, οι εκατομμύρια συντηρητικοί έλληνες ψηφοφόροι, θα τον συντρίψουν.Γιά να μήν πούμε ξανά για το αιματηρό παράδειγμα Αλλιέντε.
Άν μιλάμε σ ο β α ρ ά.

KOSTASTRENT είπε...

Eυχαριστώ σας,
τον Οικοδεσπότη κ. Βενιζέλο.
Παρά τις αμφισβητήσεις περί 'λογοκρισίας' κτλ.που παρατίθενται στον τύπο (λχ 'Ελευθεροτυπία'), διαπιστώνω πως η ηλεκτρονική ιστοσελίδα σας είναι έ ν τ ι μ η και δημοκρατική.
Επίσης, όσο προβοληματίζομαιμε τα ζητήματα περί ''σοσιαλιστικής στροφής' καταλαβαίνω πως ο ''Τρικουπικός'' πολιτικός, ο Πολιτικός που κινείται στην κληρονομιά ενός Τρικούπη, ενός Παπαναστασίου, βάζει το κεφάλι του στον τορβά.
Στον πάγκο του χασάπη.
Σήμερα που η Αγορά δεν επιτρέπει καμμιά αμφισβήτηση, που οι Κεφαλαιοκρατικές σχέσεις έχουν γίνει σχεδόν ολοκληρωτικές, η ριζοσπαστική Πολιτική είναι ε π ι κ ί ν δ υ ν η υπόθεση.

Παρόλ'αυτά, μιά μικρή φωνή λέει πως είναι καλύτερο να πέσεις υπερασπιζόμενος το πρόγραμμά σου, παρά ν' αυταπατάσαι ''σοσιαλιστικά'', (θά έτριζαν τα κόκκαλα του Κ. Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ) και να βαυκαλίζεις ένα εθελοτυφλούντα λαό στην κοινή κατάπτωση...


Κώστας Δημητρ. Τριανταφύλλου, υπάλλ. ΟΤΕ.(Ζωγράφου, ΑΘΉΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο Κος. Βενιζέλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ.
ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΤΥΝΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ. ΝΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΚΟΨΕΙΣ ΣΕ ΦΤΥΝΩ ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ ΧΑ ΧΑ ΑΣ ΓΕΛΑΣΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΘΥΜΙΣΩ "ΣΥΝΤΡΟΦΕ"

Κύριε Βενιζέλο. Έχετε κάθε δικαίωμα να υποβάλλετε υποψηφιότητα για πρόεδρος του μεγάλου ιστορικού μας Κινήματος. Ο τρόπος όμως και ο χρόνος που το κάνατε έδειξε ότι μάλλον χαρήκατε παρά λυπηθήκατε για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Μου θυμίσατε τους γύπες και τα όρνεα που περιμένουν ανυπόμονα το θύμα τους να πεθάνει για να το κατασπαράξουν. Για κακή σας τύχη το θύμα δεν πέθανε αλλά θα βγει σηκώθηκε όρθιο, στάθηκε στα πόδια του και τώρα εσείς θα πετάξετε μακριά μαζί με τους "συντρόφους" σας. Παπαντωνίου Τσοχατζόπουλο Σημίτη Πρωτόππαπα, Βάσω, Λοβέρδο και λοιπούς. Όλοι εσείς κάνατε την μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη που δημιούργησε ο αείμνηστος Αντρέας Παπανδρέου να εκφυλιστεί σε ένα συντηρητικό δεξιό κόμμα και όχι κίνημα το οποίο μετά το θάνατο του αείμνηστου εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας των Αμερικάνων και της ολιγαρχίας. Τι να πρωτοθυμηθούμε. Το χρηματιστήριο ( Παπαντωνίου ) το ευρώ που επέφερε ύστατη φτώχια? ( Σημίτης ) αφού δεν υπήρξε κανένα είδους κρατικού παρεμβατισμού στην αγορά με αποτέλεσμα 1 λεπτό δηλαδή 3,5 δραχμές να εκσησωθεί με 1 δραχμή? Συνεπάγεται ότι πληρώναμε 1 δραχμή το πληρώνουμε 3,5 και βάλε αφού πολιτικοί που υποστηρίζουν την πολιτική που και εσείς υποστηρίζετε τα άφησαν όλα ανεξέλεγκτα. Αλήθεια κ. Βενιζέλε γιατί ο κολλητός σας και τέως Πρωθ/γος Σημίτης δεν αύξησε και τους μισθούς 3,5 φορές? Έχετε πάει στη λαϊκή αγορά να δείτε κ. Βενιζέλε το βραδάκι πόσος κόσμος ψάχνει στα πεταμένα να βρεί να φάει? Έχετε περπατήσει την Αθήνα να δείτε πόσοι ψάχνουν στους κάδους των απορριμμάτων? Έχετε δεί πόσο αυξήθηκαν οι άστεγοι οι φτωχοί οι άνεργοι και η εγκληματικότητα? ή το μόνο που σκέφτεστε είναι η προεδρική καρέκλα? Έχετε νιώσει την αγωνία νέων όπως και εγώ που στα 32 μου έχω αλλάξει 5 δουλειές με πτυχίο κ.λ.π. αλλά με 600 ευρώ? Πώς θα κάνουμε οικογένεια κ. Βενιζέλε?
Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά?
Εσείς και οι όμοιοί σας που αλώσατε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Πρωτίστως ο Σημίτης. Και μετά παραδώσατε το Κίνημα στον "Γιωργάκη" να του χρεώσετε εκείνου το πολιτικό κόστος για τις επερχόμενες ήττες και να τον βγάλετε από τη μέση. Μην ανησυχείτε, ο Γιωργάκης 3,5 χρόνια σας ανέχθηκε χάριν αγαθότητας? αβρότητας? ενότητας? Τώρα όμως κατάλαβε με τι και ποιους είχε να κάνει και δεν είναι αργά... Πολύ καλά κάνατε κ. Βενιζέλε και βάλατε υποψηφιότητα. Τώρα ο "Γιωργάκης" έγινε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και καλά θα κάνετε μόλις χάσετε να μαζέψετε τα μπογαλάκια σας και τους ομοίους σας και να πάτε στον φυσικό σας χώρο. ΔΕΞΙΑ δηλαδή κάντε κόμμα, να πάρετε προεδρική καρέκλα και 1% να το φχαριστειθέιτε. Να απαλλαγούμε και εμείς με τα αποστήματα να γυρίσουμε στο 75-96 και στις αρχές της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη.
Η 11η Νοέμβρη θα ταυτιστεί στο μέλλον με την 3η Σεπτέμβρη στο διηνεκές όσο υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Σας ευχαριστούμε εκ βαθέων καρδίας και δεν το λέω ειρωνικά. Χωρίς ίσως να το γνωρίζετε προφέρετε μεγάλη υπηρεσία στο Κίνημα, το λαό και την χώρα. Μόλις απαλλαγούμε από την δεξιά φράξια, τότε θα ασχοληθούμε με την πραγματική σκληρή ΔΕΞΙΑ ( ΝΔ ΛΑΟΣ ) και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα είναι νικηφόρο με ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Πρωθυπουργό και εσάς εκτός βουλής.

Ανώνυμος είπε...

"ΣΥΝΤΡΟΦΕ" ΑΦΟΥ ΒΛΠΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΗ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΒΑΛΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕΣ ΚΑΤΙ. ΔΕ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ 1ο ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΟ ΕΚΟΨΕ. ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΕ ΜΕΓΑΛΕ ΒΑΛΤΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ BLOG. ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΥΣΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΝ ΦΟΒΟ.
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΑΣ ΜΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΟΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΟΚΡΥΦΘΗΚΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

@εκτορασ: είσαι βαθιά άρρωστος φίλε μου. να το κοιτάξεις, μην τ'αφήσεις... get a life!

Ανώνυμος είπε...

Να φύγουν τα λαμόγια απο το ΠΑΣΟΚ και τότε ο κόσμος θα ξαναγυρίσει!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θα απαντήσει στις 20 ερωτήσεις μου;

1.Είστε ευχαριστημένος από την απασχόληση στην επαρχία ;

2.Έχετε κάποιο άνεργο στην οικογένεια σας άνω των 18 ετών ;

3.Ποιο νομίζετε ότι θα έπρεπε να είναι το ποσό επιδότησης σε ένα άνεργο ;

4.Τι πιστεύετε ότι φταίει που υπάρχει ανεργία στην επαρχία ;πόσο πληθυσμό θα πρέπει να έχει η Αθήνα;

5.Έιστε ευχαριστημένos από τον τρόπο προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα ;

6.Έστε ικανοποιημένος /νη από τα εισοδήματα σας ;

7.Ποια έργα νομίζετε ότι έπρεπε να γίνουν στην περιοχή σας και δεν έχουν γίνει ;

8. Είστε ευχαριστημένos από την Παιδεία;( Σχολεία, ΤΕΙ, Πανεπιστήμια κτλπ)

9. Που υστερεί η εκπαίδευση ;

10. Πιστεύεται ότι θα έπρεπε κατά τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 να έχει προβληθεί περισσότερο ο πολιτισμός μας και η Αρχαία κληρονομιά μας και γενικότερα η Ελλάδα ;

11.Έστε ευχαριστημένος από τα δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο που είστε ασφαλισμένος; Σε ποιο ταμείο είστε ασφαλισμένος ;

12.Που πιστεύεται ότι υστερεί το ασφαλιστικό ταμείο οπού είστε ασφαλισμένος ;

13. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα λάθη στον αγροτικό τομέα ;

14.Υπάρχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ;

15. Υπάρχει δωρεάν Υγεία ;

16. Έχει το σύνολο της νεολαίας την δυνατότητα να αθληθεί; Και σε ποιους χώρους;

17.Όταν μια επιχείρηση παράγει προϊόντα/ υπηρεσίες και δεν αμείβει καλά τους εργαζομένους γιατί ύστερα έχει την απαίτηση να πουλάει αφού οι μισθοί είναι της πείνας;

18. Τι κάνουμε για την καταπολέμηση των ναρκωτικών;

19. Που θα πετάξουμε τα σκουπίδια;

20.Τι νερό θα πίνουμε;

Καλό κουράγιο κύριε Βενιζέλο
Από: ΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι που είσαι και που πας που... πάμε όλοι μας;

Από: ΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Το παλιό ΠΑΣΟΚ αυτό που έκανε παλιά βοηθούσε άξιους ανθρώπους από τα χαμηλά στρώματα, το νέο βοηθάει άτομα από τα υψηλά στρώματα που μπορεί κάποια απο αυτα να έχουν όντως ικανότητες.
Μπορεί όμως π.χ. να καταλάβει ένα άτομο από τα υψηλά στρώματα εμένα που δεν έιχε ο Πατέρας μου να με στείλει φροντιστήριο και όμως κατόρθωσα να τελειώσω να πάρω ένα πτυχίο και πηγαίνω για το δεύτερο αλλά δεν μπορώ να πληρώσω να πάω να κάνω ένα μεταπτυχιακό και έτσι δεν μπορώ να δημιουργήθω.Γιατί οι νέοι δεν είχαν ίσες ευκαιρίες με κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ; και φυσικά δεν έχουν και τώρα.Γιατί να φορολογούμε (να με κλέβει το κράτος) από ένα κράτος που δεν έχει προσφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια στόν Έλληνα πολίτη;
Γίνομαι κακός αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή και άλλες πολλές.

Χαιρετώ
Απο:ΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Ευαγγελε καλη σου επιτυχια.Ελπιζω να δεχθεις δυο σκεψεις μου.Αρχικα πονταρε στο οτι ο κοσμος ΗΞΕΡΕ και ξερει πιος ειναι ο Παπαντρεου και ποιος ο Βενιζελος.(καλυτερα πιο ηπιοι τονοι)Επισης σε οσους επικρινουν τον παρορμητισμο και τα προβληματα που θα φερει στο νεο αρχηγο θυμιζε το δειγμα γραφης που εχεις δωσει τοσα χρονια στα υπουργεια.Αυτο το χαρακτηρα ειχες και τοτε.Η ΝΔ ειχε προσλαβει εν δυναμει απροβλεπτο ηγετη.

Ανώνυμος είπε...

Η ατάκα σου μετά την ρίψη καφέ από τους Παναγιωτακοπουλέους

"...καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή..." ήταν απίστευτη!

Η καλύτερη ατάκα της χρονιάς!

Ανώνυμος είπε...

θεμιτες οι φιλοδοξιες αλλα σπουδαιοτερο αυτων το ηθος.ειναι τοσο δυσκολο ομως να θεσει κανεις τον εαυτο του σε προσωπικη βασανο ιδιαιτερα οταν το διακυβευμα ειναι τετοιου μεγεθους.κ.Βενιζελο μας απογοητευσατε...

zaman είπε...

κ.Βενιζελο
Πως ειναι δυνατον σε εναν αγωνα ποδοσφαιρου,διαιτητης να ειναι παιχτης της μιας ομαδας και εποπτες ο προπονητης και ο προεδρος της ιδιας ομαδας!!;Πως ειναι δυνατον σε εναν αγωνα πυγμαχιας ο ενας παλαιστης να ειναι και ο διαιτητης!!; Ποιος θα δεχοταν να παρει μερος ως αντιπαλος σε εναν τετοιο αγωνα; Δυστυχως ΕΣΕΙΣ παιρνεται μερος σε εναν τετοιο αγωνα. Εμεις,οι ανωνυμοι πασοκοι(ουτε μελοι,ουτε φιλοι),που ειμαστε η μεγαλη πλειοψηφια του κινηματος,ειμαστε μαζι σας. Θα μπορεσουμε ομως να εκφραστουμε; Κι αν ακομη εκφραστουμε,ο "διαιτητης" και οι "εποπτες" του θα ειναι δικαιοι απεναντι μας; Σας παρακαλω,διασφαλιστε την διαφανεια στην εκλογη του νεου προεδρου. Το αποτελεσμα(οποιο κι αν ειναι αυτο) να αποτυπωνει αυτο που πραγματικα θελει ο κοσμος του πασοκ. Να χασουμε το δεχομαι και ειναι μεσα στο παιχνιδι.Να χασουμε αδικα δεν το δεχομαι. Γι'αυτο ζητω απο εσας την ημερα της εκλογης να μας ενημερωσετε αν ολα εγιναν νομιμα. Εμεις εμπιστευομαστε εσας.. οχι τον "διαιτητη" και τους "εποπτες" του.

Ανώνυμος είπε...

Ο αγράμματος….?

Παπανδρέου…ομιλία ..?
Μια απολογητικοί ομιλία για κατή που δεν έκανε , και που τώρα θέλει να τα σάρωση όλα με μια , μπολτοζα που δεν ξέρει να την οδηγήσει .Μίλησε για κέντρα εξουσίας , μέσα που τρέχουν , πίσω από επιχειρηματίες , και πως πίρε μια ήττα για να φέρει , ένα όραμα νίκης που δεν ήρθε ποτέ .Η παλιά γενιά τρέχει να σιστρατευτη , κοντά σε παλιά αγάλματα που , έχουν Παισοί όταν ταξίδεψε στην αιωνιότητα που θα πάμε , όλοι ένας μεγάλος λαϊκός ηγέτης .Ξέρετε πως σε μια δυναστεία τρέχει πάντα η μεγάλη , συντεχνία που ζει σε ένα γυάλινο κόσμο , που δεν βλέπει και αν βλέπει δεν μπορεί να κάνη , αυτό που δεν κάνη μια μεγάλη επιχειρήσει , που βουλιάζει δεν πουλάει τα προϊόντα της σε μια κοινωνία που ζητάει κατή καινούργιο.

Βενιζέλος……..ομιλία ….
Πάντα έχει ωραίο λόγο , μιλάει πολλές φορές , οπός όλοι η βολεμένη καθηγητές πανεπιστήμιου , και ο απλός κόσμος τους κείται , για αυτά τα περίεργα που λένε .Η ομιλία του έτρεξε σε λαϊκά κομμάτια [ οπός σε εμένα που δεν ξερό να γράφο , αλλά ακόμα ξερό να σκέφτομαι ] μίλησε απλά , και πονηρά αίνο η κινήσει , η ο άξονας του γυρίζει γύρο από την λαϊκή έκφραση .Σε μια κοινωνία που φοράει γραβάτα αλλά είναι , πλασιέ σε μια εταιρία έχουν αυτοκίνητο , αλλά δεν έχουν ελεύθερο χρόνο .Για καλά λαϊκή κινήσει σκέψης , που έχει άρωμα Λαλιώτη που έπαιξε και έδωσε πολλά κινά , χαμένα κομμάτια που ένας ΓΙΩΡΓΟΣ δεν θα δόση ποτέ .

Κρίση άποψη δική μου ………?
Σίγουρα μάχη είναι σαν μια ηγεσία , που είχαν η βασιλιάδες σε μια χώρα , οπός και εδώ κάποτε το έχουν όλα τα πολιτικά , ονόματα που τρέχουν σε ένα κράτος , καθεστωτικό, έχει στροφικές και αρώματα ……….ΕΓΩ.
Πόλη μιλάν και λένε πολλά από αυτούς , που έχουν και είχαν εύθηνες , για την εξουσία που άσκησαν , η που θέλουν να ασκήσουν μέσα από μια ιδεολογία .Μιλάν για ένα Κ.Κ.Ε που όλη υπακούν σε μια , περίεργη σκέψη , δεν έχουν άδικο , αλλά και αυτή που χάνονται σε στενά σοκάκια , χωρίς αρχές και ιδεολογία .
Ξέρουμε την κινήσει που τρέχει στην χώρα μας , δεν έχει σημασία που ανήκει ο καθένας μας , όλοι κάπου ανήκουν ακόμα και αν δεν θέλουν να το πιστέψουν μέσα τους .Όλη τραβάν κατή σαν καροτσάκι ιδεολογικό μέσα μας , με αρχή και τέλος σκέψης και ζωής , σαν την βροχή που έχουμε ανάγκη , και όταν έρχεται και η χαρά και η δυστυχία .
Υ.Σ
ΗΡΟΔΟΤΟΥ
Θα προχωράς στη στεριά χωρίς να συναντάς αντίσταση, αλλά όσο προχωράς , η στεριά θα γίνεται εχθρός σου ………… Για τον Βενιζέλο αυτό το περίεργο , όλο ερωτήματα κομμάτι …..

Γιώργο για εσένα ….[ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ]
Υ.Σ
pigkouinos
7/10/2007 6:02 μμ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Σωστά το υποπτεύεστε : Αλλοι κόσμοι ο Πανεπιστημιακός, κι άλλη ο πολιτικός. Τι σχέση έχει η παιδία σας με τον κ. Πολυζωγόπουλο ; Πρώην τραυματιοφορέας στό Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, συμπαθέστατος κατά τα άλλα. Σε τι γλώσσα θα μιλήσετε με τούς μηχανισμούς του κόμματος; Μα πέστε μου κι ο Γιώργος επικοινωνούσε; Ε, το όνομα είχε πάρει ..φόρα, τώρα όμως φαίνεται η ασυνενοησία. Τώρα πού πέρασε η εποχή των ..προσωποπαγών κομμάτων, φαίνεται καί το πρόβλημα. Πώς θα συνεργαστήτε με ανθρώπους πού ποτέ δεν δούλεψαν στόν ιδιωτικό τομέα, ή πού λόγω ονόματος δυστυχώς ..επιβιώνουν,- οχι οικονομικά γιατί έχουν σταθερά εισοδήματα από τούς μπαμπάδες τους, με τούς εργατοπατέρες, κτλ κτλ.
Συγνώμη, αλλά, άνθρωποι του επιστημονικού επιπέδου σας καί της ..ανατρεπτικής προσωπικοτητάς σας, πού δεν μασάει τα λόγια της, δεν επιβιώνουν στήν πολιτική. Κι επειδή, " δεν σας πάει ο ρόλος ο δεύτερος" ,- καί μαγκιά σας, θα σας στοιχήσει, γιατί έχετε μάθει μέχρι τώρα να πετυχένετε ότι επιδιώκετε. [ στά 28 καθηγητής κτλ ] . Κι αν βγείτε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι περιπατος ο αγώνας σας με τον Καραμανλή, γιατί ο Ελληνας θέλει κάποιον πού να τού ..μοιάζει, στούς ρυθμούς του, το χαβαλέ του, τα μεγάλα του λόγια τα ..ωραία, κι απόδειξη η προτιμησή του στίς χαζοσειρές της τηλεόρασης του τύπου " Μαρία η ασχημη".
Τώρα τα περί "ενωτικού λόγου" κτλ. αυτά όλα είναι εκ του πονηρού. Οπως καί τα περί " φοβίζει το ..βλέμμα του κτλ΄- αν δεν είσαι ανταγωνιστικός τότε τι θα χαρείς σ΄αυτή τη ζωή ! ]
Ιδεολογικά, σαφές στίγμα δίνει μόνον ο Σκανδαλίδης, αλλά κάπως αγκυλωτικό, ποιός μπορεί να καταλάβει το πλεονέκτημα μιάς δημιουργηκής προσωπικότητας. Τουλάχιστον γιά το μέλλον των παιδιών μας !
Κρίμα όμως πού οι πιθανότητες να σας βγεί αυτή η προσπάθεια είναι πολύ λίγες ! Κρίμα γιά εσας, αλλά κυρίως κρίμα γιά τον τόπο. !

ΥΓ. Θυμηθείτε το σχολιό μου αυτό,πού είναι γραμμένο "από καρδιάς " κι όχι πολιτικά, κι αν βγείτε, αν καί λίγο απίθανο, [ δεν μπορώ να σας ψηφήσω, γιατί δεν είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ ] θάρθω να σας συγχαρώ προσωπικά !!! Θα το χαρώ πραγματικά.
Νίκος.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο σύντροφος Μάρκος παρόλο την αγωνιστικοτητα που είχε με έκανε να σιχαθώ την πολιτική και τις πρακτικές της, φυσικά δεν έχεις την στήριξη του και δεν μπορεσα να καταλάβω την αιτία.Αλλά δεν έχει καμία σημασία αφου θα ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, προχώρα είμαστε και είμαι μαζί σου.

Καλή επιτυχία
Από:ΠΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε σαν Ελλάδα και σαν Ευρωπαική Ένωση είναι το πρόβλημα του νερού των σκουπιδιών αλλά και της διατροφής, που ούτε γιαυτα έχουμε μεριμνήση.

Χαιρετώ
Π.Α.Σ.

benizel είπε...

Μέχρι πρότεινος δεν φοβούμουν τη διάσπαση. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός το ένστικτό μου λέει ότι δεν θα την αποφύγουμε. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να γίνει; Μήπως πρέπει επιτέλους να γίνει; Κοιτάξτε λίγο τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών. Θυμηθείτε τα περσινά των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών. Νομάρχες ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν υποψηφίους της Δεξιάς.Υποψήφιοι Νομαρχιακοί σύμβουλοι υποστηρίζουν υποψηφίους Δημάρχους της Δεξιάς. κλπ κλπ. Ποιός τα έκανε; Ποιός τα ανέχτηκε; Ποιός συνένεσε;Ποιός δεν πήρε μέτρα; Δεν υπάρχουν ευθύνες; Θα αναληφθούν ή τώρα μετά απόμ 3,5 χρόνια αφού πάθαμε μάθαμε όπως ακούσαμε και θα διορθωθούμε. Δεν μας πιστεύει πλέον κανείς και είμαι σίγουρος ότι στις 11 Νοεμβρίου 2007 θα αποδειχτεί.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ!!!! ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 38%. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΊΖΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΈΝΑ ΜΈΧΡΙ ΣΉΜΕΡΑ.
Δεν είναι δυνατόν να βρίσκονται (δήθεν)ΠΑΣΟΚΟΙ στην ίδια συγκέντρωση υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ . ΠΑΣΟΚΟΙ που στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές κατέβαιναν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο με ΠΑΣΟΚΟΥΣ (ΜΆΛΛΟΝ γιαλαντζί) υποψήφιοι με υποψηφίους Δημάρχους της ΔΕΞΙΑΣ.Ε! Αυτά δεν θα πληρωθούν; Πληρώθηκαν ήδη! Τί έκανε για αυτά τα φαινόμενα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Τα κατανόησε και θα επιληφθεί του θέματος!!!
Μέχρι να επιληφθεί όμως του θέματος δεν κάνουμε εμείς την ΑΛΛΑΓΗ ; ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στρατιωτικό ανακοινωθέν …..?
Η πόλη μου και η μέρες μου , τρέχουν από το πρωί στης εφτά μέχρι , της πέντε με της έξη το απόγευμα .Η τηλεόραση τρέχει , σαν της δικές που όλοι ξέρουν να της ανοίγουν αλλά κανένας , δεν έχει πάρει το χρίσμα , της κοινωνίας για αυτό το αξίωμα .Μερικες φορές η χώρα χάνετε σε συνδικαλίσθηκα , βολεμένα κομμάτια συντεχνιακά , οπός η ζωή μιας γυναίκας που δεν θα νιώσει , ποτέ την αγάπη μονάχα , θα δόση κομμάτια ηδονικής απόλαυσης .
Ο γηοργός μετά την ανακινήσει του Λαλιώτη …………..ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ο Βενιζέλος , πολεμά γυμνός σε μια παράταξη , που δεν βλέπει πως η κοινωνία τρέχει , μέσα σε περίεργα μονοπάτια, η παλιά γενιά πεθαίνει και σκοτώνει την άλλη , σαν τα αγρία θηρία , που τρέφονται με σάρκες , για την τελική επιβίωση τους .
Η μόρφωση που έγινε βολεμένη …….ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΗ που μόνο ΑΠΑΙΤΟΥΝ ..?
Αλήθεια τη προσφέρει πραγματικά , μια εκπαιδευτικοί κοινότητα , στην ΣΥΝΧΡΟΝΗ και κυματίσει μεταλλαγμένη , κοινωνία μας .Η ιδική πάντα ζητάν χρήμα , για μια πεδία με δάσκαλους και πεδία , που όλο και μειώνονται .Μια μεταρρυθμίσει , που κάνης από αυτούς δεν , θέλει γιατί η αξιολογήσει , είναι μια δικιά τους δικαιωματικοί , κρίση με όργανα που τα διορίζει , κάποιος που τον έχει διορύσσει κάποιος άλλος .Κεκτημένα από πόλους από αυτούς που , δεν κοιτάν το μετά , ζουν και απολαμβάνουν , την ζεστασιά του σήμερα , το μεγάλο κομμάτι ξέρει , βλέπει νιώθει την αιώνια , αδικημένοι κοινωνία , των διό ταχυτήτων , που δεν υπήρξε ποτέ .Σε μια χώρα που όλοι μας γίναμε , αναποφάσιστη ……….με μια επιστολή …Λαλιώτη δες που απλός αποσύρονται , και μετά κάνουν τα δικά τους , κλειστά κομμάτια σκέψης τους σαν , την αλήθεια που ξέρουν , αλλά δεν μπορούν να δεχτούν , γιατί η αλήθεια πονά .Η χωματερές για πολλά χρόνια μηνάν στα αζήτητα , αίνο όλοι θέλουν να πετάν τα σκουπίδια , στον δίπλα , γιατί η πεδία καλή να είμαστε , αιωνίως αγράμματη σε ότι μας αφορά .Ψηφίζουμε γιατί …………ΑΡΑΓΕ τρέχουνε στα κόμματα η στης οικολογικές , οργάνωσης αλήθεια γιατί , αφού δεν θέλουμε να αλλάξει τίποτα .
Κύριε Λαλιώτη γιατί δεν κλίσατε τον κύκλο , αυτό και τον αφήνετε , να σαπίσει σαν τον αργό θάνατο , που έρχεται σε μια αρρωστημένοι , χώρα που θα γυνή το , αύριο της σινχρονης μετάλλαξης .
Η ιστορία γεννά σαν την σάρκα
Που πονά και όλο αναζητά
Σε μια χώρα που δεν έχει οράματα
Μονάχα μια μοναχική ποριά
Με επιδότηση που κάποτε σταματά
Και με άρρωστα κομμάτια
Από κόμματα που γίνανε
Νέκρα κορμιά

Υ.Σ
Καλή ανάσταση κύριε ………[ που δεν τελείωσες το κτηματολόγιο ούτε της χωματερές ]
Λυπάμαι που είμαστε πατριώτες …….?

Υ.Σ
Pigkouinos
10/13/2007 9:31 PM

Ανώνυμος είπε...

Φάε τον Γιωργάκη, Βαγγέλη μαζί σου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να γιατί δεν θα υπάρξει διάσπαση ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Μέσα στο ΠΑΣΟΚ ακόμη καί στη τρέχουσα συγκυρία οι ιδεολογικές αποστάσεις όλων όσων αποτελούν το ζωντανό σώμα της παράταξης είναι πολύ μικρές μέχρι ανύπαρκτες.Κανείς δεν βγήκε να πεί ότι πρέπει να οδεύσουν προς τα δεξιά καί όλοι μιλούν γιά την ανάγκη αναδιοργάνωσης της μεγάλης κεντροαριστεράς.Χωρίς την ύπαρξη επομένως ιδεολογικού χάσματος η διάσπαση φαντάζει μακρινή.
Υπάρχει όμως ένας κίνδυνος να γίνει προσπάθεια τεχνητής διάσπασης κινούμενη από προσωπικά κριτήρια, τις ανεκπλήρωτες δηλαδή φιλοδοξίες των υποψηφίων αρχηγών.Καί σε αυτή τη περίπτωση ο εν λόγω κίνδυνος θα προέλθει φυσικά από τη μεριά των χαμένων της 11ης τού Νοέμβρη.
Όποιος όμως κάνει μιά τέτοια κίνηση πού εγώ θα την πω απονενοημένη θα είναι το μαύρο πρόβατο εφεξής γιατί ενώ αποφάσισε να συμμετέχςει σε μιά δημοκρατική διαδικασία όπως αυτή των εκλογών θα έχει έπειτα τη μεγάλη δυσκολία να εξηγήσει τα ανεξήγητα.Πώς μπορούσες επί τόσο καιρό κύριε να μιλάς γιά ενωμένο ΠΑΣΟΚ καί από την άλλη να μην μπορείς να δεχτείς(ανεχτείς) ένα αποτέλεσμα πού προέκυψε δημοκρατικά.
Όσον αφορά τώρα πώς θέλουμε τον μελλοντικό αρχηγό τού ΠΑΣΟΚ εγώ θα έλεγα να αφήσουμε τις πλατφόρμες καί τα τοιαύτα καί να επικεντρωθούμε στις ικανότητες των υποψηφίων.Στο κάτω κάτω τα προγράμματα συντάσσονται μέσα από συλλογικές προσπάθειες αλλά η δυναμική καί ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου δεν αλλάζουν από τη μιά στιγμή στην άλλη.Θέλουμε έναν ηγέτη να μας ξεσηκώσει όπως έκανε ο αείμνηστος Ανδρέας.Καί αν οι εποχές έχουν αλλάξει και οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι διαφορετικές εν τούτοις η ικανότητα ενός ηγέτη να οδηγεί και να προσαρμόζεται μέσα από ενδεχόμενες ρήξεις με το νέο περιβάλλον δεν μπορεί παρά να είναι το ασφαλέστερο κριτήριο για τη επιλογή του αρχηγού.Λείπει αυτό πού λέμε έμπνευση από τη νέα γενιά πολιτικών και απλά έχουν περιοριστεί στο λιγότερο δύσκολο.Στην διαχείρηση μιάς ήδη γνωστής κατάστασης.
Στη παρούσα φάση λοιπόν εκλέγουμε αρχηγό τού ΠΑΣΟΚ.Όχι πρόγραμμα τού ΠΑΣΟΚ.Έχουμε χάσει τη μπάλλα!Πριν λίγο καιρό στις εθνικές εκλογές πάλι γιά προγράμματα μιλούσαμε καί χάσαμε κύριοι.Τώρα ζητείται ηγέτης.
Καί εγώ κύριοι έχω την αυτογνωσία ότι δεν κάνω γιά ηγέτης.Άλλοι την έχουν αυτή τη γνώση?
Σήμερα είσαι ότι δηλώσεις στην Ελλάδα.Θέλεις γιά παράδειγμα να γίνεις γιατρός δίνεις εξετάσεις Παναλλήνιες δεν τα καταφέρνεις,τότε πας στο εξωτερικό γιατί κάπως ο μπαμπάς στέκει καλά οικονομικά καί έπειτα από πολλά χρόνια φέρνεις ένα πτυχίο καί λες τώρα είμαι γιατρός.
Εγινες δηλαδή αυτό πού πιθανόν δεν αξίζεις κιόλας.Απλά σού είπαν ότι πρέπει να κάνεις αυτή τη δουλεια!
Θέλω να πω ότι υπάρχουν πράγματα γιά τα οποία μερικοί δεν είναι φτιαγμένοι να τα κάνουν.Τέτοια άνθρωποι δυστυχώς κινούνται παρά πολλοί γύρω μας.Ανίκανοι!Αλλά φαίνεται το σύστημα μπορεί καί τούς δέχεται καί αυτούς.
Ελπίζω ο Θεός ο λάος ήθελα να πω να βάλει το χέρι του.

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει να ακούσεις προσωπικά τι προβληματίζει τον κόσμο (έστω και αν θεωρείτε λαϊκισμός)π.χ. να παίρνεις ό ίδιος τηλέφωνο τους ανθρώπους αφιερωνοντας 1΄λεπτό στο καθένα.Θα έχεις δυο οφέλη: την εκλογή σου, αλλά και θα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν θα γίνεις πρωθυπουργός.

Υ.Γ.αν θέλεις το δημοσιευεις,για να μην ξέρει ο αντίπαλος τα ατού σου.

Καλό βράδυ
Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο γειά σας.
Παρακολουθούμε την ανά την Ελλάδα περιοδεία σας δηλαδή των τριών υποψηφίων αρχηγών καί αναρωτιόμαστε γιατί δεν δείχνατε τον ίδιο δυναμισμό καί τον ίδιο ζήλο γιά τις εθνικές εκλογές προ μηνός.Είναι άραγε προτιμότερη η θέση τού αρχηγού τού ΠΑΣΟΚ από αυτή τού Πρωθυπουργού της χώρας?Καί μήπως εύκολα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι δεν θέλατε πολλοί από το ΠΑΣΟΚ να γίνει Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου?
Προσωπικά πιστεύω ότι όσο αγώνα καί αν θα κάνατε τότε,πάλι δεν θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ τιε εκλογές γιατί δεν μπόρεσε να πείσει.Καί το κακό είναι πως όχι μόνο δεν μπόρεσε να πείσει τούς αναποφάσιστους αλλά δεν έπεισε δυστυχώς με τον προεκλογικό του λόγω καί την οργανωτική του κατάσταση ούτε τα ίδια τα μέλη του!
Καί έρχομαι τώρα σε μερικά ερωτήματα πού εύλογα γεννώνται.
Γιατί πολλοί από το παλιό ΠΑΣΟΚ (βλέπε Βάσω,Χυτήρης,Πάγκαλος καί πάρα πολλοί άλλοι) λένε ότι στηρίζουν Παπανδρέου?Θα τολμήσω μιά απάντηση πού κρίνεται λογική.Γιατί ενώ η απάιτηση τού ενός εκατομμυρίου πού ψήφισε τον τότε μοναδικό υποψήφιο Γιώργο ήταν ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ, εν τούτοις τίποτα ουσιαστικά δεν άλλαξε.Έτσι επειδή βλέπουν την δική σας αποφασιστικότητα να κάνετε εσείς πράξη αυτή την απαίτηση κάποιοι τρόμαξαν.Πράγμα πού εμένα με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι μέσα στο ΠΑΣΟΚ διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε βαθειές τομές αλλά να παραμείνουν σε βαθύ ύπνο.
Έπειτα οι ηγέτες τού συνδικαλισμού πού τάσσονται στο πλευρό τού Γιώργου τι θέλουν δηλαδή με αυτή τη στήριξη να παραμείνει γιά πολλά χρόνια η παράταξη εκτός εξουσίας?Κίνημα διαμαρτυρίας καί μόνο?Είναι φανερό ότι πολλοί σας φοβούνται.Αλλά δεν πιστεύω επειδή σας κατηγορούν γιά δεξιά στροφή.Αλλά γιατί δεν επιθυμούν να καθαριστεί ο βούρκος από τα λιμνάζοντα νερά τού κινήματος.Δυστυχώς το κίνημα έγινε.. ακίνητο!
Είναι τρομερά απογοητευτικό να ακούει κανείς σταλέχη σαν τη Βάσω καί τον Χυτήρη σε πρόσφατες δηλ΄ωσεις στήριξης στον Παπανδρέου να λένε ότι κοιτάξτε ο κύριος Παπανδρέου έκανε αυστηρή αυτοκριτική καί είναι διατεθειμένος να λάβει σκληρά μέτρα καί πρέπει να στηριχτεί κ.λ.π.Μού θυνίζει τη στήριξη πού έχει ένα παιδί από την οικογένειά του το οποίο μένει συνεχώς μετεξεταστέο στα μαθήματα ότι από την άλλη χρονιά θα γλινει καλός μαθητής γιατί μας το υποσχέθηκε!!Αίσχος καί ντροπή πού λέει καί θεία μου.Δηλαδή δεν υπάρχει άλλος μέσα στο κίνημα πού μπορεί να μας οδθγήσει?Καλύτερα θα ήταν αυτά τα στελέχη να μην άνοιγαν το στόμα τους να εκτίθενται γιατί ζημιώνονται πολιτικ΄έτσι.Με αυτές τους τις δηλώσεις κάθε άλλο παρά υψηλόβαθμα φαίνονται στα μάτια των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ.Γιατί δεν τόλμησαν να θέσουν εκείνοι υποψηφιότητα όταν μάλιστα λένε ότι είμαστε από τα ιδρυτικά στελέχη καί ότι πονάμε αυτή τη παράταξη.Όταν πονάς κάτι τότε μπαίνεις μπροστά.Δεν κάθεσαι πίσω να κατακεραυνώνεις τούς πάντες με ύφος αλαζονικό.Καί καλά πως ξέρουν δηλαδή ότι ο Παπανδρέου θα αλλάξει νοοτροπία?Στον ύπνο τους το είδαν?Δηλαδή γιά τέσσερα περίπου χρόνια δεν έκανε ο άνθρωπος ούτε λοχίας καί ξαφνικά ξύπνησε μέσα του το τελέντο τού στρατηγού?
Επιτρέψτε μου μόνο να διαφωνήσω μαζί σας στην αναφορά πού κάνετε στις εκλογές τού 2004 καί γιά το ποιός ευθύνεται γιά την τότε ήττα.Λέτε λοιπόν ότι ο Σημίτης δεν είχε ευθύνη γιά την αποτυχία στις τότε εκλογές ενώ η μεγάλη πλειοψηφία εχθρών καί φίλων πιστεύει το αντίθετο καί δεν πρόκειται καί να τούς πέίσετε περί τού αντιθέτου.Ποιός ήταν τότε ο λόγος πού άλλαξε η ηγεσία αν ο Σημίτης πίστευε ότι θα πάρει τις εκλογές?Φόρτωσε λοιπόν ένα σταυρό στον ώμο τού Γιώργου(πράγμα πού ανέβασε πολύ τον Γιώργο στην εκτίμηση των οπαδών αλλά καί πού συγχρόνως τον χαντάκωσε αυτός ο ηρωϊσμός του),γιατί ούτε ο ίδιος πίστευε ότι θα ήταν ο νικητής.
Τέλος θέλω να πω ότι προτιμώ εσάς γιά αρχηγό τού ΠΑΣΟΚ αλλά με κάποια επιφύλαξη όσον αφορά στο περιβάλλον πού πρόκειται να σας περιβάλλει στην προσπάιθειά σας να τα αλλάξετε όλα.Ελπίζω μόνο να μην αλλάξετε όσους στηρίζουν Γιώργο καί να πείτε καθαρό ΠΑΣΟΚ παλιά και δοκιμασμένα στελέχη με βεβαρυμένο παρελθόν πού ενδεχομένως θα στηρίξουν τη δική σας υποψηφιότητα.Γιατί αν είναι έτσι ο καθένας θα μπορούσε να γίνει αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ.
Εμείς θέλουμε αρχηγό ηγέτη πού να μπορούμε να στηριχτούμε πάνω του.Με στοιχεία από τον αείμνηστο Ανδρέα.Να μιλάει καί να σε καθηλώνει.Να πράττει καί να σε ενθουσιάζει.
Ευχαριστώ καί συγγνώμη γιά το μακροσκελή λόγο μου.

Ανώνυμος είπε...

Απο ποτε η ευφυια η φιλοδοξια το θαρρος η μαχητικοτητα ειναι μειονεκτηματα?Το βραδυ των εκλογων στο Ζαππειο ησασταν σπουδαιος.Σβησατε την εικονα του Καραμανλη και φυσικα του Παπανδρεου.Συνεχειστε.Ανεξαρτητα απο το αποτελεσμα της 11ης Νοεμβριου θα σας ακολουθησουμε.Τολμηστε το.Εκτιμω πολυ τη σταση σας απεναντι στον Σημιτη εναν απο τους σπουδαιοτερους πρωθυπουργους της χωρας μας κατα τη γνωμη μου φυσικα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση μέσω sms από την επιτροπή στήριξης του αγώνα σας για σήμερα στο Βοτανικό αλλά πλέον εργάζομαι στην Θεσσαλονίκη και δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι εκεί.

Καλή Επιτυχία
Π.Α.Σ.

Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

Η παρακάτω θέση απαντά στο ερώτημα (παλιο συνθημα του ΠΑΣΟΚ) η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΌ
Προσοχή στις Κασσάνδρες.

Το ζήτημα είναι αν υφίσταται θέμα ασφαλιστικής προστασίας των απασχολουμένων και ποιοι παράμετροι συμβάλουν στην σταθεροποίηση ή αποσταθεροποίηση της βεβαιότητας ότι ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη, τόσο κατά την διάρκεια της εργασίας τους όσο και μετά, θα έχουν χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις ασφάλεια στην υγεία, περίθαλψη και ασφάλεια συνταξιοδότησης;

Μια εκ των βασικών προϋποθέσεων για ένταξη ενός ή μιας στην ασφαλιστική κάλυψη και άρα στην απόδοση μέρους της ημερήσιας ανταποδοτικής εισπραττομένης αξίας, στην δαπάνη για ασφαλιστική κάλυψη και συνταξιοδότηση, είναι οι προσυμφωνημένες καλύψεις, η εξέλιξη και οι εγγυήσεις αλλά και τα ποσοστά ασφαλιστικών κρατήσεων, οι αποδόσεις του επενδυόμενου κεφαλαίου που συσσωρεύεται ημέρα με την ημέρα και που αποτελεί την βάση για συνταξιοδοτικής απόδοσης, καθώς και ένα διασφαλισμένο συνταξιοδοτικό μισθό που μόνο να αυξηθεί μπορεί.

Αυτός είναι κανόνας που δεν επιδέχεται αλλοίωση και η οποιαδήποτε μεταβολή του μονομερώς, δίνει το δικαίωμα στην άλλη πλευρά να αμυνθεί όπως νομίζει, να καταγγείλει την μεταξύ τους σύμβαση και να διεκδικήσει με κάθε πρόσφορο και νομικό μέσο την επιστροφή ολόκληρου του αποταμιευμένου κεφαλαίου στο ασφαλιστικό ταμείο εντόκως και τις αποδόσεις από την επένδυση του.

Σε τι συνίστανται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία;
Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι για να παρθούν διορθωτικά μέτρα σε μια κατεύθυνση οικονομικής σταθεροποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, προϋπόθεση είναι η εξερεύνηση των λόγων που δημιούργησαν τις αιτίες πάνω στις οποίες εδράζονται τα προβλήματα και το συνεπακόλουθο των προβλημάτων.

Οι Κυβερνήσεις για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να οδηγούν τις συζητήσεις μακριά από τους λόγους και τα αίτια, να μιλούν περισσότερο για τους επερχόμενους κινδύνους και να σκαρφίζονται μέτρα και πολιτικές που θα ανατρέπουν τον παραπάνω κανόνα , ώστε να διευκολύνεται το κεφάλαιο, το οποίο δεν θεωρεί ότι έχει καμιά υποχρέωση να συμμετάσχει στην δημιουργία ασφαλιστικών κεφαλαίων για κάθε εργαζόμενο που εργοδοτεί, αφού για κάθε ωριαία απασχόληση ο εργαζόμενος αμείβεται και επομένως έχει, αν το επιθυμεί, να επενδύει ένα μέρος του μηνιαίου μισθού του σε ασφαλιστικές καλύψεις και συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Από την άλλη μεριά το Κράτος συμφωνώντας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, μιλά για την διασφάλιση ενός χαμηλού ποσοστού επί του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο θα παρέχει μια «εγγυημένη» συνταξιοδοτική παροχή, ενιαία για όλους του απασχολούμενους, άλλη στους αγρότες, άλλη στους μισθωτούς, άλλη στους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, άλλη στους εμπόρους κοκ.
Κάθε Πολίτης εξαναγκάζεται να συμμετέχει στην δημιουργία ενός Κρατικό--εθνικού Κεφαλαίου, μέσα από τους άμεσους φόρους. Επί αυτού του κεφαλαίου προτείνεται και η απόδοση «εγγυημένης σύνταξης» σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα αν εργάζονται ή όχι, ανεξάρτητα αν έχουν μεγάλη ή μικρή συμμετοχή στην δημιουργία του Κρατικό-εθνικού κεφαλαίου.
Το κεφάλαιο αυτό μεγιστοποιείται από τους συνεχώς αυξανόμενους έμμεσους φόρους και στην μεγιστοποίηση αυτή το Κεφάλαιο συμμετέχει με κάτω του μηδενός ποσοστά.
Από εκεί και πέρα οι συνταξιοδοτικές αποδόσεις των ασφαλιστικών ταμείων για κάθε ασφαλιζόμενο, επιδιώκεται να ακολουθούν τις συμπεριφορές των ιδιωτικών, επιχειρηματικών ασφαλιστικών εταιριών. Δηλαδή της ανταπόδοσης.
Αυτό που «ξεχνούν» είναι ότι ο πελάτης μιας ασφαλιστικής εταιρίας προσυπογράφει ένα «πακέτο» ασφαλιστικών καλύψεων που περιλαμβάνει μια συνταξιοδοτική απόδοση και μια αντίστοιχη της οικονομικής εξυπηρέτησης του πακέτου ασφαλιστικής κάλυψης ( υγιεινή φροντίδα, νοσοκομειακή, μεταφορά, ανταμοιβή για κάθε μέρα χαμένης εργασίας από ασθένεια κλπ.) και επομένως αυξανόμενων απαιτήσεων του πελάτη.
Από την μεριά τους οι ασφαλιστικές εταιρίες δημιουργούν υπέρ-ανταγωνιστικά «πακέτα» ασφάλισης και συνταξιοδότησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, περνώντας το μήνυμα στους εργαζόμενους όλων των τάξεων για την διεκδίκηση «ελεύθερης επιλογής».
Εκείνο που αποκρύπτεται από την «αγορά» είναι βαρύγδουπες πτωχεύσεις μεγάλων ή μικρών ασφαλιστικών εταιριών καθώς και ότι τα ασφαλιστικά «πακέτα» αποτελούν δυναμικές επενδύσεις υψηλού ρίσκου.
Όμως εκείνο που παραμένει είναι ότι τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών πρέπει να εφαρμόζονται και στα ασφαλιστικά ταμεία, κατά τους ισχυρισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας και των άλλων Διεθνών σαρκοφάγων.
Παράλληλα, η ανασφάλιστη εργασία, η ελαστικές μορφές απασχόλησης, η μείωση της δύναμης των συνδικάτων, η χαριστικές πράξεις υπέρ της εισφοροδιαφυγής, η ελεύθερη και κατά βούληση διαμόρφωση τιμών στα ιατρικά μηχανήματα, φάρμακα και παραϊατρικά σκευάσματα αλλά και η ιδιωτικοποίηση σημαντικών ιατρικών εφαρμογών της Δημόσιας υγείας καθώς και οι προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ της εισαγωγής ξένων επενδύσεων όπως και οι όροι δανειοδότησης του Κράτους από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα κλπ. δυναστεύουν τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Το βασικό λοιπόν αίτιο των προβλημάτων των Ασφαλιστικών Ταμείων είναι η εγκατάλειψη της φιλοσοφίας του «Κοινωνικού Κράτους» και η υιοθέτηση του Ιμπεριαλιστικού Κράτους.

Από πού ξεπηδά όμως το δικαίωμα των εργαζομένων που αποτελεί υποχρέωση των εργοδοτών, στην συνεχή δημιουργία ασφαλιστικών κεφαλαίων που έχουν στόχο την συνεχή φροντίδα της υγείας των εργαζομένων και την συνταξιοδοτικής του επιβίωση;

Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε να μιλάμε με όρους πραγματικότητας και με όρους συμμετοχής στην πραγματικότητα.
Η σχέση Κεφαλαίου – Εργασίας δημιουργεί εκτός των άλλων παραγωγικών – κοινωνικών σχέσεων και την ανισότητα των ανταποδοτικών ωφεληματικών όρων, όπως η καπιταλιστική ανάπτυξη δημιουργεί την φτώχεια.
Η σχέση Εργασίας-παραγόμενου προϊόντος δημιουργεί μια πρώτη ανισότητα στην ωφεληματική ανταπόδοση, από την υπεραξία την οποία καρπώνεται ο ιδιοκτήτης των μέσων παραγωγής και δεν την μοιράζεται με το υποκείμενο που το παρήγαγε.
Η αμοιβή του εργαζόμενου, σύμφωνα με τους καπιταλιστές, δεν έχει την έννοια αναγνώρισης στον εργαζόμενο την ιδιότητα του παραγωγού του προϊόντος και επομένως δεν δημιουργεί δικαίωμα στο επιμερισμό της παραγόμενης υπεραξίας που δημιουργείται από την σχέση κεφαλαίου –εργασίας - παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος. Συμμετέχει μόνο ως υποβοηθητικός μηχανισμός στην μηχανική μετατροπή του κεφαλαίου σε προϊόν αναπαραγωγής του. Και επειδή το προϊόν αναπαράγει το κεφάλαιο που επενδύθηκε πολύ ποιο ανταγωνιστικά , προσδίδει στο αρχικό κεφάλαιο μια επιπλέον δυναμική αξία, την υπεραξία του αρχικού επενδυμένου κεφαλαίου.
Με άλλα λόγια το προϊόν ανήκει στον ιδιοκτήτη και ό,τι συνεπάγεται από αυτό και όχι στον παραγωγό του. Ο εργαζόμενος αποτελεί μέρος του μηχανισμού που μετατρέπει το αρχικό κεφάλαιο σε προϊόν.
Η δεύτερη υπεραξία που δημιουργεί και μια δεύτερη ανισότητα, είναι η υπεραξία του προϊόντος ως εμπόρευμα.
Ο … ιδιοκτήτης του προϊόντος εισπράττει πάνω από την αξία του ίδιου του προϊόντος και μέρος της εμπορευματικής του αξίας η οποία πολλαπλασιάζεται από το μέγεθος των πωλήσεων. Σε κάθε κρίση απόκτησης εμπορευματικής αξίας και υπεραξίας του παραγόμενου προϊόντος ή καλλίτερα παράτασης την εμπορευματικής του ζωής, ο ιδιοκτήτης μειώνει και της εμπορευματικές του απαιτήσεις υπέρ των μεσαζόντων, για την προώθηση των προϊόντων.
Τα δύο νέα κεφάλαια που δημιουργούνται από την συμμετοχή των παραγωγών – εργαζομένων στην διαδικασία μετατροπής του κεφαλαίου σε προϊόν και του προϊόντος σε εμπόρευμα, οφείλουν να δημιουργούν ένα συνεχές ανταποδοτικό ασφαλιστικό κεφάλαιο και ένα κεφάλαιο συμμετοχής στο 80% στην είσπραξη έμμεσων φόρων, αφού για αυτούς ( τους φόρους) τα προϊόντα που παράγονται μέσα στην χώρα έχουν ήδη φορολογηθεί και το κράτος έχει ήδη εισπράξει το δικαίωμα. Το δεύτερο δικαίωμα ( έμμεσοι φόροι) από πού εξάγεται; Αλλά και γιατί δεν εξάγεται δεύτερο δικαίωμα και για τους παραγωγούς - εργαζόμενους ;
Έχουμε φτάσει στο σημείο, όχι μόνο να μας χρωστούν αλλά να μας ζητούν και το βόδι.

Για το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα την μέγιστη ευθύνη έχουν τα συνδικάτα που υιοθέτησαν μόνο την ρεφορμιστική πλευρά της ύπαρξης τους εκχωρώντας στο απώτερο μέλλον την συνδικαλιστική – πολιτική τους υπόσταση και αυτοσυνείδηση.

Αλλά πρέπει να εξετάσουμε και τους λόγους που δημιούργησαν τα αίτια κρίσης του ασφαλιστικού συστήματος, αν υπάρχει βέβαια κρίση και όχι μόνο άρνηση υποχρεώσεων για τους εργοδότες και ταξικό δικαίωμα για τους εργαζόμενους. Μέσα στους λόγους αυτούς μπαίνει και η υποχώρηση των συνδικάτων για ταξική πάλη και αντικατάσταση της, με την «πολιτισμένη συνύπαρξη εταίρων». Γιατί έχουμε φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο αντίδρασης, να υιοθετούμε ότι και κρίση υφίσταται το Ασφαλιστικό Σύστημα και πρέπει να κουβεντιάσουμε τους όρους ξεπεράσματος της κρίσης.

Ο βασικός λόγος είναι ο ένας, εκείνος που δημιουργεί τα αίτια των προβλημάτων, γνωστών ως κρίσεων. Ο εξωτερικός δανεισμός, οι όροι δανειοδότησης, η συμμετοχή στους παγκόσμιους οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ΔΓΕ), ΟΟΣΑ, CCAT, Παγκόσμια τράπεζα, ΠΟΕ κλπ. Όλα αυτά μαζί είναι ο πρώτος, ο ένας λόγος που συνεπικουρείται από την Ε.Ε., την ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ας δούμε μια σειρά γεγονότων και το αποτέλεσμα των επιλογών και των συμφωνιών που συνάπτονται.
Υπάρχει η κατεύθυνση για αντικατάσταση της γεωργική καλλιέργειας και της μείωση παραγόμενων αγροτικών προϊόντων.
Τα περιβαλλοντικά κινήματα εναντιώνονται στο ξόδεμα των φυσικών πόρων, στην καταστροφή του περιβάλλοντος στην ρυπογόνο ανάπτυξη που δημιουργεί αλυσιδωτές περιβαλλοντικές μεταλλάξεις.
Διάφοροι επιστημονικοί ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, για την μείωση των αποθεμάτων ως πόσιμο είδος, μείωση των αρδευτικών αποθεμάτων συνέπεια των μετεωρολογικών αλλαγών, την διατάραξη των συνθηκών ισορροπίας των οικοσυστημάτων κλπ. και επομένως την αντικατάσταση την καλλιεργειών
Οι γεωργοί αδυνατούν να ξεπληρώσουν τις τράπεζες, αδυνατούν να ζήσουν την οικογένειά τους, αδυνατούν να εκσυγχρονίσουν τον μηχανολογικό τους εξοπλισμό και επομένως αδυνατούν να παράγουν υψηλής ανταγωνιστικής ποιότητας και ανταγωνιστικών τιμών, αγροτικά προϊόντα.
Η κυβέρνηση μπρος τα ελλείμματα που παρουσιάζονται από «αντικειμενικές» ή πράγματι αντικειμενικές ανάγκες προσφεύγει σε διεθνείς οίκους δανειοδότησης για βραχυπρόθεσμα δάνεια, που θα ξεπεράσουν από την μια τα τρέχοντα προβλήματα και που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αγροτικών καλλιεργειών και στην παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων.
Οι όροι δανειοδότησης όμως εμποδίζουν την ανάπτυξη και την χειραγωγούν κατευθύνοντας την σε άλλους τομείς «αγροτικών» προϊόντων δίνοντας και μια νότα ευαισθησίας στα περιβαλλοντικά προβλήματα, αλλά επί της ουσίας καταστρέφουν την συνολική αγροτική οικονομία. παράλληλα δεσμεύουν την Κυβέρνηση για την ελεύθερη διακίνηση από ολόκληρο τον κόσμο αγροτικών προϊόντων τα οποία εκτοπίζουν τα παραγώμενα στην χώρα.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να «εμπνεύσει» νέες καλλιέργειες ενεργών προϊόντων στην Θεσσαλία ή την Μακεδονία, γίνεται κάτω από το βάρος των επαχθέστατων όρων δανεισμού της χώρας.
Τι σημαίνει όμως αυτό για την κτηνοτροφία της χώρας;
Σημαίνει ότι καταστρέφονται οι βοσκότοποι, καταστρέφεται η γεωργική κτηνοτροφική παραγωγή αφού ενισχύεται με περισσότερο πριμ επιδότησης η παραγωγή καλαμποκιού για τα εργοστάσια παραγωγής καύσιμης βιομάζας από την διάθεση της παραγωγής στις κτηνοτροφικές μονάδες.
Η διατάραξη της κτηνοτροφικής αλυσίδας διατροφής των εκτρεφόμενων ειδών θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και στην αύξηση της ανεργίας των κτηνοτρόφων, την διάρρηξη της κοινωνικής συγκρότησης τους, την επιβάρυνση της εσωτερικής μετανάστευσης, την αύξηση του κόστους διάθεσης κατοικιών για τους ενοικιαστές, αύξηση της ανεργίας στα Αστικά κέντρα και πάει λέγοντας.
Ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισαγωγές σε παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα και αυξάνεται το έλλειμμα εμπορικών συναλλαγών.
Η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα φαύλο κύκλο που η αδυναμία των κυβερνώντων να αντισταθούν στον ενδοτισμό που διακρίνει παραδοσιακά την Ελληνική εξωτερική πολιτική της ψωροκώσταινας, δεν έχει προσπαθήσει να εμπνεύσει την αναγκαία εθνική συνείδηση στο Ελληνικό κεφάλαιο και στις μικροαστικές τάξεις.
Έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων να ασκήσει προστατευτισμό στην Ελληνική παραγωγή στο όνομα των δεσμεύσεων στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προπαγανδίζοντας τους όρους του " υγειούς ανταγωνισμού" που προβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η παγκσμιοποίηση.
Προπαγανδίζει την ελεύθερη αγορά , το ελεύθερο εμπόριο που κατασπαράζει τις Ελληνικές εξαγωγές και τα παραγόμενα προϊόντα.
Η έντονη κρίση στην Ελληνική οικονομία ναρκοθετεί και τα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων.
Η Κυβέρνηση υιοθετώντας τις «προτάσεις» των Διεθνών οργανισμών "αποδέχεται" την αναλογιστική μελέτη του ΔΓΕ ως δήθεν αντικειμενική, που προοιωνίζει το κραχ του μέλλοντος των ασφαλιστικών ταμείων και προβάλει ένα θεατρικό λόγο αποφασιστικής ευθύνης, προστασίας για τους ασφαλισμένους και την τύχη των ασφαλιστικών ταμείων. Συμφώνησε παράλληλα όμως στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη και βιάζεται να την επικυρώσει στην Βουλή αντί να την θέσει σε δημοψήφισμα, αγνοώντας την ισχνή πλειοψηφία που απόσπασε στις πρόσφατες εκλογές.
Η ευαισθησία της είναι πολύ αμφιλεγόμενη αλλά έντονα ενδοτική.
Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τελειώνει ο κύκλος της Ν.Δ. ως κόμμα εξουσίας και βιάζεται να κλείσει πολλά θέματα, για τα οποία ο Καραμανλής είχε ήδη δεσμευτεί και αποτελούσαν προϋπόθεση για την «εκλογή» του, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Όμως και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν εγείρουν ζήτημα Δημοψηφίσματος και δεν ενεργοποιούν την σχετική Συνταγματική διάταξη, προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη αλλά και δεν θέλουν να δημιουργήσουν προηγούμενο.

Πολλοί μιλούν – και η ΓΣΕΕ μέσα σ’ αυτούς- για αναλογιστικές μελέτες.
Η αναλογιστική μελέτη είναι μια τεχνοκρατική μπουρδολογία, που ξεκινά με αυθαίρετα δεδομένα και «αποδεικνύει» καθοδηγούμενα, συγκεκριμένων Πολιτικών και Οικονομικών συμφερόντων, μελλούμενα.
Η κίνηση της κυβέρνησης να ζητήσει αναλογιστική μελέτη από το ΔΓΕ εδράζεται στην έντονη αμφισβήτηση των τεχνοκρατών μπουρδολόγων, Γκαργκάνα και Αναλυτή.
Ποιος θα αμφισβητήσει τώρα τον Διεθνή αυτόν Οργανισμό ο οποίος ελέγχεται από το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ;
Μήπως η ΓΣΕΕ που είναι μέλος του; Η Κυβέρνηση δεν έχει λόγο. Τα Κόμματα της Αντιπολίτευση, οι Εργοδότες, οι εργαζόμενοι, τα δημοσιογραφικά φερέφωνα των διαπλεκομένων ΜΜΕ ;
Ο φόβος της εκλογική ήττας στις επόμενες εκλογές για την Κυβέρνηση, που θα έρθουν πολύ γρήγορα από ότι φαίνεται, λειτουργεί, πρόσκαιρα, αβανταδόρικα στην χαμηλών τόνων και περιορισμένης κλίμακας συζητήσεων γύρο από την επίλυση των προβλημάτων των ασφαλιστικών ταμείων.
Τα ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται σε ιδεολογική και πολιτική σύγχυση δεν είναι σίγουρο αν πρέπει να ξεσκεπάσει την Κυβέρνηση, γιατί αυτό θα δημιουργήσει δεσμεύσεις για το μέλλον. Να συμμετέχει στον διάλογο προσβλέποντας εκλογικά οφέλη από την «σύμπραξη» του με τους εκπροσώπους των ασφαλισμένων;
Αλλά θέλει μεγάλη γενναιότητα για να καταγγείλεις τους διεθνείς πιστωτικούς οργανισμούς , να αναλάβεις το κόστος των επιλογών σου και να καταδικάσεις τον υπερφίαλο δογματισμό Σημίτη για τον εκσυγχρονισμό και την πολιτική εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της οικονομίας, της ανάπτυξης, της βιοτεχνικής παραγωγής, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, της υποταγής στον Αμερικάνικο νέο-διεθνισμό.
Αλλά και η λεκτική ριζοσπαστική επανάσταση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αμφισβητεί την πατερναλιστική θέση των Διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων εξάρτησης καθώς και της Ε.Ε. δεν αφήνει εξ’ αριστερών του ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθούν δυναμικά κινήματα αμφισβήτησης και ρήξης.
Το ΚΚΕ που έχει αυτήν την δυνατότητα εγκλωβισμένο σε μια οπορτουνιστική αντίληψη για την καθαρότητα κάνει πολιτική εμφιαλωμένων ιδεών με μια εμφανή πατερναλιστική ρητορική και πράξη στις συμμαχίες του με τις κοινωνικές ομάδες, αρνούμενο να εγκαταλείψει τον Δογματισμό, μήπως και χαθεί ο «αυθεντικός» εκφραστής των εργαζομένων.

Οι καπιταλιστές πριν κάνουν οτιδήποτε πρώτα συνεννοούνται , συμφωνούν υπογείως μεταξύ τους, συνάπτουν δηλαδή μια παγκόσμια μυστική συνθήκη για τους μισθούς, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις παροχές υγιεινής περίθαλψης, την πολιτική ελεύθερου εμπορίου, την πολιτική τιμών, τα κόστη παραγωγής, την προπαγάνδα και τα κέρδη. Κατόπιν αποφασίζουν ποιοι θα ηγηθούν κάθε φορά τις εκστρατείας υλοποίησης της συνθήκης. Επιλέγονται δηλαδή οι Πρωθυπουργοί και τα κόμματα που θα κυβερνήσουν. Η προπαγάνδα διασφαλίζει την δόση υπνωτικού των λαών ώστε να «εκλέξουν» εκείνους που επιθυμεί το παγκόσμιο κονκλάβιο.
Ο λαός φανατίζεται σε ένα παιγνίδι που είναι στημένο.

Όταν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι στην ξέφρενη πορεία για μεγιστοποίηση των εξουσιαστικών κερδών των οπαδών της παγκοσμιοποίησης και των πολύ-πολυεθνικών , το ασφαλιστικό αποτελεί μέσο εξαθλίωσης των μισθωτών, βίαιων ανακατατάξεων και δημιουργίας μεγάλων και ευκρινών διασπάσεων των κοινωνιών, εδραίωση μονοπωλιακών και ολιγοπωλιακών επιχειρηματικών κέντρων που θα ελέγχονται πολύ ποιο εύκολα και θα εξυπηρετούν με μεγαλύτερη αυθεντικότητα τα συμφέροντα της παγκόσμιας μεγαλοαστικής τάξης των τεχνοκρατών.
Το γεγονός ότι το Ασφαλιστικό δεν αποτελεί ενδογενές ζήτημα αλλά αποτελεί παγκόσμιο ενδιαφέρον η ανατροπή του, πρέπει να είμαστε τουλάχιστον υποψιασμένοι.

Χρειάζεται τα Συνδικάτα να αποκτήσουν πολιτικό λόγο και να αντιπαρατεθούν Πολιτικά στην Κυβέρνηση και όχι στην βάση τεχνοκρατικών μεθόδων και αναλογιστικών μελετών.

Ανάλογα με τις παραδοχές που θα υιοθετήσεις σε μια αναλογιστική μελέτη θα έχεις και το ανάλογο διασφαλισμένο αποτέλεσμα.
Οι αναλογιστικές μελέτες είναι ένα από τα μέσα προπαγάνδας του Κεφαλαίου στο πέρασμα στις Κοινωνίες, των στόχων του.
Κάνουν ότι και τα γκάλοπ, που κανένα δεν καταγράφεται σε πραγματικές συνθήκες αλλά είναι απόσταγμα εργαστηρίων. Λειτουργούν προπαγανδιστικά με στόχο να διαμορφώσουν την κοινή λογική και να την κατευθύνουν σε στόχους που έχουν ήδη επιλεχθεί.
Το ζήσαμε αυτό στις πρόσφατες εκλογές. Η Ν.Δ. έπρεπε να είχε πέσει κάτω από το 38% . Η κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας δεν είναι αποτέλεσμα αρνητικών συμπεριφορών και αρνητικού λόγου της Αντιπολίτευσης αλλά έργο των διαπλεκομένων εταιριών δημοσκόπησης ( εταιρίες προπαγάνδας) και των διαπλεκομένων δημοσιογράφων και το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνει να «ανακαλύψει» τα αίτια της ήττας του !!!!!
Στην διαδικασία εκλογής Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ που δεν δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα διεθνή κέντρα αποφάσεων , τα ντόπια διαπλεκόμενα επιχείρησαν να διαμορφώσουν «ρεύμα» υπέρ Βενιζέλου. Η προπαγάνδα τους έπεσε στο κενό παρά την λυσσαλέα προσπάθεια του MEGA.
Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι αναλογιστικές μελέτες που εδράζονται σε προπαγανδιστικά τεχνοκρατικά δεδομένα.

Προσοχή λοιπόν στις Κασσάνδρες.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως οι συνεχείς αναφορές στον Καραμανλή καί συγκεκριμένα στο ποιός θα τον νικήσει έχουν αναγάγες έναν πολιτικό πού εγώ τον εxω χαρακτηρίσει άδειο σακί, σε πολιτικό ογκόλιθο!Ενοχλούμαι πάρα πολύ με τον κύριο Σκανδαλίδη γιατί δεν χάνει ευκαιρία να λέει συνεχώς ότι οποιοσδήποτε καί να εκλεγεί στις 11 δεν μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή αν δεν αλλάξει το όλον ΠΑΣΟΚ νοοτροπία.Αυτό είναι εν μέρει σωστό γιατί ο κύριος Σκανδαλίδης αφαιρεί από τη συλλογιστική του την διαφορετικότητα καί την ηγετική αξία των προσώπων.Πως να το κάνουμε δηλαδή.Δεν είναι όλοι το ίδιο ικανοί καί να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Αφού λοιπόν είναι ελάσσονος σημασίας η θέση τού αρχηγού γιατί τότε έτρεξε να θέσει υποψηφιότητα?
Ο δε Γιώργος τι να πεί τώρα πιά γιά το ποιός δηλαδή μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή?Απολύτως τίποτα γιατί απλά δεν τον πέρνει να πεί κάτι τέτοιο.
Επαναλαμβάνω ότι καί μόνο γιά λόγους επικοινωνιακούς δεν θάπρεπε να δίνεται η εντύπωση καί καλά ποιός θα νικήσει τον 'ένα' τον 'μοναδικό' τον 'ανεπανάληπτο' τον Κωστάκη τον Καραμανλή!
Οι οπαδοί τού ΠΑΣΟΚ θλίβονται γιατί ενώ όλοι κόπτονται για την ενότητα, επί της ουσίας΄αυτή δεν υπάρχει.Τη μάχη χαρακωμάτων την ξεκίνησε η πλευρά τού Γιώργου με τις εμπρηστικές πράγματι τότε δηλώσεις τού 'συντρόφου' Τζουμάκα ότι ο Βενιζέλος πάει να εκπορθήσει το κίνημα γιά να το οδηγήσει προς τα δεξιά καί ότι είναι περίπου πράκτορας εξωθεσμικών κέντρων καί άλλα απίστευτα πού βέβαια δεν έπεισαν κανέναν.Γιατί τι άλλο έκανε ο κ. Βενιζέλος παρά να θέσει τον εαυτό του (έστω καί λίγο βιαστικά) στην κρίση των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη δήλωση Παπανδρέου ότι πάμε γιά περίοδο νέας αρχηγίας?
Απαγορεύεται δηλαδή να ζητήσει ο Βενιζέλος να κριθεί γιά αρχηγός?Καί είναι εύλογη η πικρία του πού βλέπει ότι πολλοί σύντροφοί του θέλουν να ανοίξει η Γή καί να τον καταπιεί!
Αυτό είναι το δημοκρατικό κίνημα πού πάνω του τόσα χρόνια επενδύαμε τα όνειρά μας γιά μιά καλύτερη Ελλάδα?
Αυτές οι συμπεριφορές είναι μέγιστη ντροπή γιά κάθε δημοκράτη πού πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες καί στην αξιοκρατία.
Αλλά φαίνεται ότι μερικοί τις δημοκρατικές διαδικασίες τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν.
Ας είναι προσεκτικά κάποια παλιά καί δοκιμασμένα στελέχη γιατί όσο κι αν κάποτε ο λαός κρεμόταν από το στόμα τους δεν θέλει καί πολύ να τα στείλει στη γωνία με τα καμώματά τους.
Ποιός είπε ότι άμα εκλεγεί ο Βενιζέλος θα είναι ανεξέλεγκτος.Τα μέσα καιροφυλακτούν καί στην πρώτη 'στραβή' η δημοτικότητα θα κάνει ελεύθερη πτώση.Η αγάπη εύκολα γίνεται μίσος αν ο πολιτικός αποδειχτεί κατώτερος των περιστάσεων.Μόνο αυτό πού συμβαίνει καί ο Γιώργος προηγείται μεταξύ των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εξηγηθεί παρά μόνο με το συναίσθημα καί ουδόλως με τη λογική.Με πυξίδα όμως την καρδιά καί όχι τη γνώση καί τη λογική, το καράβι πάει κατευθείαν πάνω στην ξέρα.
Ελπίζω ο Βενιζέλος να είναι ο επόμενος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ γιατί διαφορετικά δεν βρίσκω το λόγο πού στις 12 τού μήνα θα πρέπει οι ΠΑΣΟΚτζήδες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά.Θα είναι μιά από τα ίδια.
Γιά τον Σκανδαλίδη ο οποίος έχει γιά μονιμη επωδό την οργανωτικότητα, τούς θεσμούς την συλλογικότητα, να πω ότι δεν με πείθει ιδιαίτερα γιατί δεν αντιλήφθηκε τόσο καιρό την έλλειψη ακριβώς οργάνωσης, έμπνευσης καί πειστικού λόγου καί πήγαμε 'γυμνοί' στις εκλογές.
Έπρεπε δηλαδή να ανοίξει η διαδικασία εκλογής αρχηγού γιά να αποκαλυφτεί πόσο αποστεωμένο έχει καταντήσει το κίνημα.
Anorexia nervosa!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη

Εσύ που έχεις πολύ μυαλό- τον άλλον άστον αφού δεν διαθέτει καν αυτογνωσία-θα ήθελα να μου απαντήσεις στο εξής: Αξίζει, στην προοπτική της πρωθυπουργίας πάντα,τόσος σκοτωμός για μια παράγραφο και αν στην ελληνική ιστορία;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
προχωρήστε απτόητος γιατί το δίκιο είναι με το μέρος σας.Διότι βαδίζετε με βάση την ουσία καί την λογική.Ψάχνουν καί όλο ψάχνουν να βρούν ψεγάδια γιά το άτομό σας καί να σας ανακόψουν από τη κούρσα της διαδοχής.
Διαβάζοντας τα μηνύματα πού αναρτώνται σε όλες τις θεματικές ενότητες στο πολιτικό σας ημερολόγιο, βλέπω πολλούς να σας κατακρίνουν ως αλλαζόνα καί μανιώδη κυνηγό τού..θρόνου.
Φαίνεται δεν σας παρακολουθούν προσεχτικά καί πιθανόν καθόλου.
Είδα τη συνέντευξη πού δώσατε στον Γιώργο Σαχίνη στην ΚΡΗΤΗ-TV κατά την επίσκεψή σας εδώ στο Ηράκλειο καί σε ερώτηση τού δημοσιογράφου αν χάσετε στις 11 τι θα κάνετε καί αφήσατε να φανεί πως ούτε ως σκέψη δεν υφίσταται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό δηλαδή της ήττας.Λογικό ακούγεται αυτό δηλαδή ο μαχητής να μην θέλει να σκέφτεται την αποτυχία, αλλά δεν παύει βέβαια να είναι ένα ενδεχόμενο.Αν υπήρχε βεβαιότητα δεν θα υπήρχε λόγος να ταλαιπωρηθούμε ψηφίζοντας.Αυτό με έβαλε σε σκέψεις καθώς καί πολλούς άλλους γιά το τι μέλλει γενέσθαι από την επομένη της 11ης.
Στην πρόσφατη όμως συνέντευξή σας στην ΕΤ3 το ξεκαθαρίσατε το θέμα με τρόπο απόλυτο ότι δηλαδή σε περίπτωση μη εκλογής σας θα είστε πάλι όπως καί πριν καί ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιά διάσπαση.Μάλιστα δε, τονίσατε ότι δεν πρόκειται εκ νέου να θέσετε υποψηφιότητα σε μιά μελλοντική εκλογή αρχηγού.
Εμείς βέβαια πού πιστεύουμε σε εσάς λυπηθήκαμε γι' αυτή σας τη δήλωση διότι αν καί πιστεύουμε ότι εσείς θα είστε ο επόμενος αρχηγός, μιά γκαστρωμένη κάλπη δεν ξέρεις ποτέ τι θα σού γεννήσει όπως λέει κι ο λαός.
Πάντως αυτές οι δηλωμένες θέσεις σας, γκρεμίζουν τα όποια επιχειρήματα μερικών ότι ο Βενιζέλος ήρθε γιά να καταστρέψει το ιστορικό κίνημά μας.
Η όλη στάση σας(Πλην μερικών στιγμών ανθρώπινης αδυναμίας) με κάνουν να πιστεύω ότι λίγοι αγαπούν το ΠΑΣΟΚ όπως εσείς.Καί ας μη φαίνεται εξώφθαλμα αυτό.
Οι συνεχείς αναφορές σας στον ιδρυτή πού ούτε ο ίδιος του ο γιός δεν κάνει τόσο συχνά, δείχνει πόσο πιστός είστε στις βασικές αρχές(βασικές αφού οι καιροί αλλάζουν καί χρειάζεται προσαρμοστικότητα) τού κινήματος πού ο αείμνηστος Ανδρέας ίδρυσε.
Ακόμη περιμένουμε ανάλογη δήλωση τού Γιώργου γιά την περίπτωση πού δεν θα είναι εκείνος αρχηγός με τά την 11η.Καί όσο δεν βγαίνει με παρρησία να πεί ξεκάθαρα τις προθέσεις του, ο καθένας μπορεί να φαντάζεται ότι θέλει.Εν τέλει όμως έχει πολύ μεγάλη ευθύνη, ιδιαίτερη, μιάς καί ιδρυτής τού κινήματος υπήρξε ο πατέρας του.Υπάρχει ο κίνδυνος σε περίπτωση μη εκλογής του καί στην περίπτωση πού ακούσει τις βέβαιες παροτρύνσεις από το περιβάλλον του(βλέπε Τζουμάκας καί λοιποί) να είναι αυτός πού θα διαλύσει ότι επί τόσα χρόνια ο ανιδιοτελής λαός έχτιζε.
Εγώ θεωρώ ότι αν υπάρξει διάσπαση μόνο από τη πλευρά τού Γιώργου μπορεί αυτή να προέλθει.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ευάγγελε η απορία τού απλού ΠΑΣΟΚτζή(πιθανόν καί ΠΑΟΚτζή) μιά καί είμαι Σαλονικιός είναι γιατί δεν σε στηρίζει ο Τσοβόλας?
Κάτι τέτοιες προσωπικότητες αν σε στηρίξουν πάει βγήκες παμψηφεί.Τι κάθεσαι καί γυρνάς την Ελλάδα καί ταλαιπωρείσαι.Όταν δεν έχεις την καλή μαρτυρία καταξιωμένων στελεχών καί αγωνιστών σαν τον Τσοβόλα τον Κακαλάμάνη και άλλων κρυστάλλινων χαρακτήρων, δεν μπορείς να έχεις καί πολλές πιθανότητες.Ας δούμε τα δύο περιβάλλοντα πού όσο κι αν λέτε οι δυό σας ότι δεν υπάρχουν το ξέρετε ότι δεν είναι έτσι.Εσύ είσαι ένας άριστος γνώστης τού ποδοσφαίρου αλλά δυστυχώς έχεις κακή ένδεκάδα.Ο Γιωργάκης μπορεί να μην κάνει ούτε γιά ball boy αλλά ηγείται της Εθνική Βραζιλίας.Με ποιό κουράγιο να παίξω εγώ στοίχημα.Τι απόδοση να σε βάλω με αυτή την ομάδα.Σού κάνουν μεγάλη ζημιά αυτοί πού στηρίζουν τον Γιώργο γιατί σε παρουσιάζουν σαν καταστροφέα της Πασοκικής συνείδησης.Πάρε κοντά σου άτομα από το παλιό αλλά καθαρό ΠΑΣΟΚ καί όχι από τούς λερωμένους με την υπόθεση τού χρηματιστηρίου.Δεν θέλει καί πολύ μυαλό καί εσύ έχει αρκετό.Γιατί θα πρέπει να μαζεύεις γύρω σου όλους τούς 'αστέρες' πού ΄βλέπουν το κόμμα σαν την ευκαιρία της ζωής του γιά προσωπικό όφελος?Μην γίνεσαι αυτοκαταστροφικός.Πάρε κοντά σου νέα αγνά στελέχη με ιδανικά.Ναί όσο καί αν ακούγεται παράξενο στις μέρες μας υπάρχουν καί τέτοια άτομα.Άτομα φιλοσσοφημένα πού δεν τούς ενδιαφέρει να έχει πισίνα η αυλή τού σπιτιού τους.Παρά να τα έχουν καλά με τον εαυτό τους καί τούς γύρω τους.

aristide είπε...

Αγαπητοι στο επιτελειο του βεγελη βενιζελου

Ειμαι ενας απλο μελος του ΠΑΣΟΚ τωρα πια.Η διαδρομη μου ξεκινα απ το 1982 οταν μπηκα στην νεολαια ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδοπης στον Δημο Μαρωνειας.Υπηρετησα αυτη τη παραταξη με αγωνα,τιμιοτητα,και φλογα απο διαφορα μετεριζια σε τοπικο επιπεδο.Ποτε δεν ζητησα κατι για μενα,δεν βολευτηκα επαγγελματικα οπως λεμε,ουτε εγω αλλα ουτε και κανενας απο το οικογενειακο μου περιβαλον.Απο το 1982 ως το 1996 υπηρετουσα την παραταξη χωρις να ξεχωριζω τους προεδρικους και τους εκσυχρονιστες.Στον νομο μας η συντριπτικη πλοιονοτητα των στελεχων εκεινη την εποχη ηταν προεδρικοι.(βουλευτες,γεν.γραμματεις,νομαρχες,κλπ)Με αυτους ειμασταν συνοδηποροι.Το 1996 τολμησα να πω οτι το πΑΣΟΚ δεν εχει πολιτικο μελον με προεδρο τον ΑΚΗ και αυτο ηταν η αφορμη να κατηγορηθω σαν ιουδας,φιδι,φιδι υπουλο κλπ.Ετσι παραιτηθηκα απο τα οργανα,και μετα την εκλογη στο συνεδριο του Σημιτη κατεθεσα αιτηση διαγραφης απο το κομα.(Απ την τοπικη οργανωση που ανηκα).Απο τοτε δεν ξαναασχοληθηκα με το ΠΑΣΟΚψηφιζα αλλα απειχα.Απο κεινη τη νυχτα του ΠΑΡΩΝ του Βαγγελη κατι σκιρτησε μεσα μου.Ειναι καιρος πια ειπα ,ειναι μια ευκαιρια για το πασοκ και την ελλαδα.Δεν ειναι ωρα να σας πω για το Γιωργο και τα λαθη που γιναν.Αλωστε τα γνωριζετε καλυτερα.Αλλα θα σας πω για τα λαθη τα δικα σας στην πλευρα βενιζελου και κυριως για την επομενη μερα.
1) Δεν προστατεψατε την εμφανιση του βαγγελη στα ΜΜΕ τις πρωτες μερες.Τον αφησατε να εκτεθει απαντωντας σε ολες τις υπουλες και αηθεις επιθεσεις που εκπορευονταν απο το περιβαλον παπαντδρεου.Επρεπε να μην απαντα ο ιδιος direct,αλλα καποιος απο εσας που ειναι στο πλευρο του.ισως επρεπε να προσλαβετε καποιον επικοινωνιολογο οπως εχει ο παπανδρεου απο καιρο.Ειναι ολοφανερο οτι ειναι προχειροσχεδιασμενη η πορεια προς τις εκλογες.Σημαδι οτι ηταν αυθορμητο κι οχι προσχεδιασμενο.Ο παπανδρεου ειναι καλα κρυμενος και προστατευμενος απο τους γυρω του.
2)Ολη η μαχη τις πρωτες μερες παιχτηκε στο γεγονος οτι η αλλη πλευρα προσπαθουσε μη εχωντας επιχηρηματα να σπιλωσει τον βαγγελη σαν ανθρωπο του σημιτη και δεξιο.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ενας απο εσας οχι ο ιδιος δεν βγηκε να πει στα ΜΜΕ ποιοι στηριξαν σημιτη το 1996 στο συνεδριο.Ημουν εκει και τα εζησα ολα.και επισης ποιοι ηταν στα πιο σημαντικα υπουργεια επι Σημιτη και γιατι. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ αφησατε το βεγγελη να εμφανιζετε σαν ο συνομοτης σταλμενος απο τον σημιτη.
- Τωρα καπως ισοροπησαν τα πραμματα,αλλα ειναι πια ντερμπυ οι εκλογες με φαβορι τον παπανδρεου.Θαναι κριμα για αυτην τη παραταξη ,πολυ κριμα.
Εχω να κανω 2 προτασεις
1)θα εχει μια ακομη ευκαιρια ο βαγγελης να διεκδικησει την προεδρια αν χασει στις 11/11.Να μην φυγετε κανεις αλλα να δουλεψετε περισσοτερο απο ολους ωστε να μην μπορει να σας κατηγορησει η αλλη πλευρα,να μην σας βρει ψεγαδη.Επισης να δωσετε βαρος στην δημιουργια ρευματος υπερ σας,ακομη και να φτιαξετε επιτελεια που θα ενημερωνουν τους πολιτες για τις κινησεις σας.καλο το blogger αλλα ποσοι ελληνες μετεχουν η ενημερωνονται απ αυτο?
2) αγωνα μεσα στα οργανα.Να διαφωνητε αν ειναι απαραιτητο με κατι κι αυτη η διαφωνια να καταγραφεται.
3)οπως ειπε ο Ανδρεας Λοβερδος κι εχει απολυτο δικιο,το μεταπολιτευτικο πολιτικο συστημα ειναι για τα σκουπιδια.Αναδειξτε αυτο που θελετε να δωσετε στο πασοκ μεσα στα οργανα κι αν δεν εισακουστειτε η δεν μπορεσετε λογω μηχανισμων η απροοπτων καταστασεων να τα καταφερετε μεσα στο πασοκ,τοτε να ειστε σιγουροι πως οι πολιτες ειναι ετοιμοι να σας ακολουθησουν σε μια νεα ριζοσπαστικη κινηση,σε ενα νεο ταξιδι για ενα καλυτερο πολιτικο φορεα .
Μην ξεχνατε πως και το 1974 το πασοκ ηταν σχεδον ενα τιποτα.και σημερα μετα απο τοσα χρονια αγωνων και προσφορας εκει καπου κατεληξε.

Φιλικους & αγωνιστικους χαιρετισμους

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Βαγγελη.
Κατα την γνωμη μου εισαι αυτος που μαζι με τα εκλεκτα στελεχη που σε στηριζουν και ολα τα μελη του κινηματος μας μπορει να δωσει ιδεολογικο στιγμα και νεα πνοη στο κινημα μας.Εισαι πραγματι ενας απο μας.Μην σταματας να το τονιζεις.
Η αξιοκρατια την οποια ολοι εμεις,τα μελη του Πασοκ, θελουμε να φερουμε στην κοινωνια πρεπει να περασει πρωτα απο το εσωτερικο του κινηματος μας.
Ειμαστε μαζι σου .Σε στηριζουμε με ολες μας τις δυναμεις.
Νικος Λαδοπουλος
Σερρες 02/11/2007

Ανώνυμος είπε...

9/11/2007

Οι νέοι στην ηλικία μου που γεννήθηκαν κοντά στο 1975,γενιά που γαλουχήθηκε με τις ιδεες του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, αλλά και μικρότεροι από μένα που δεν εργάζονται η που εργάζονται σε θέσεις του δημοσίου τομέα αλλά και ιδιωτικού τομέα με πτυχία ΤΕΙ, ΑΕΙ και μεταπτυχιακά(να μην πληρωνομαστε για τα πτυχια μας) είμαστε αναγκασμένοι να υπακούμε στις διαταγές των παλαιότερων απόφοιτων δημοτικού.
Φυσικά όλα αυτά με μισθούς πείνας !!! ….Τελευταίοι στην Ευρώπη και σε αυτό.

Γιαυτό οι νεοι δεν ασχολουντε με τα κοινά-ασχολούνται μόνο τα παιδιά και τα αδέλφια βουλευτών κλπ- γιατί οι παλιοι έχουν πιασει τις καρεκλες και δεν θέλουν νεες ιδεες.

Γιατί δεν έγινε τίποτα;

Συμπερασμα:
Γιαυτό συρικνωνεται το ΠΑΣΟΚ


Υ.Γ.Αν και η εργασια μου με απαγορευει να έρθω σε συγκεντρωση σου γιατι θα έχω επιπτώσεις.
Είμαι υποστηρικτής σου, υπάρχουν και άλλα μέσα.

Καλή επιτυχια
Από:Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν προσγειώνεσαι το πιο πιθανό είναι να απογειωθείς.

Πολλοί απο μάς που εκφράζουμε τους υπερασπιστές μιας παραταξης με αξιοκρατία (χωρίς βολεμενους συγγενείς) έχουμε απομακρυνθέι(σιχαθεί) τόσο πολύ που δεν είχαμε την δύναμη να φτάσουμε στην κάλπη.

Μερικές φορές οι ήττες είναι σημάδια μελοντικών νικών.

Με εκτίμηση
Π.Α.Σ.

Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ


Στην πρόκληση ενός διαλόγου για έναν νέο Ουμανισμό, θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε σκέψεις αποφεύγοντας ορισμούς που εν δυνάμει θα δημιουργούσαν αποκλεισμούς σε μια τέτοια συζήτηση.

Η επαναφορά του ανθρωπισμού στις κοινωνικές σχέσεις ασφαλώς θα συμφωνείτε ότι περνούν μέσα από τον επανακαθορισμό των παραγωγικών ( καπιταλιστικών) σχέσεων και όχι μέσα από την ηθικοπλαστική αυτοσυνείδηση του Είναι, όπως διδάσκουν οι θρησκείες, δηλαδή την αυτοτελειοποίηση του Είναι ως απόρροια της σχέσης του (θεϊκής) με τον Δημιουργό.



Δεν αρκεί όμως και η συνειδητοποίηση ότι η συγκρότηση της κοινωνίας είναι παράλογη ή απόρροια της Καπιταλιστικής ανάπτυξη.
Η επαναφορά της ανθρωπιάς στις ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να απαντήσει στο ζήτημα του μετασχηματισμού των καπιταλιστικών σχέσεων και αμέσως μετά στην βάση της υλικής παραγωγής.

Αν ο μετασχηματισμός των καπιταλιστικών σχέσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την «επανάσταση» με την εγκαθίδρυση του κλασικού Σοσιαλισμού ή της κλασικής Σοσιαλδημοκρατίας, η ανακατεύθυνση της υλικής παραγωγής προϋποθέτει μια αναπτυγμένη οικονομία που στην εξέλιξή της δεν θα ακολουθούσε την ιμπεριαλιστικής εκδοχή αλλά την Σοσιαλιστική.

Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούνται ισχυρές παραγωγικές δυνάμεις που ανατρέπουν τον κοινωνικό καταμερισμό εργασίας. Δηλαδή δυνάμεις που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τον κορπορατίστικο συγκεντρωτισμό εξουσιών στην υλική παραγωγή και ο κάθε άνθρωπος θα αποτελούσε μέλος μιας ενιαίας κοινωνίας.
Με την διαδικασία αυτή θα μετατραπεί ο Άνθρωπος από μέσο σε σκοπό.

Για να φτάσει κανείς να αποδεχτεί μια τέτοια θεώρηση ως πρακτική στρατηγική στον εξανθρωπισμό της προόδου κατ’ αρχήν, θα πρέπει να προσεγγίσει την πραγματικότητα από την θεμελιώδη πλευρά της, που είναι η ταξική της διάσταση.

Θα έλεγα ότι ένας ασφαλής δρόμος είναι εκείνος που διυλίζει την πραγματικότητα χωρίς να δέχεται τα πράγματα ή ομάδες πραγμάτων ως φυσικές αισθησιακές ανάγκες που πραγματοποιούνται ως φυσική ακολουθία της πορείας του ανθρώπου, γέννηση – δημιουργία – θάνατος.
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε την ολότητα της ιστορικής εξέλιξης της υλικής παραγωγής σε συνδυασμό με την αλλοτρίωση του ανθρώπου από τον εαυτόν του και από την υλική παραγωγή στην εξέλιξη του.
Έτσι κι αλλιώς μερικά ζητήματα από αυτά έχουν ήδη λυθεί αλλά έχουν επίσης ξεχαστεί καθώς η αλλοτρίωση του ανθρώπου από την εξέλιξη της υλικής παραγωγής υποβίβασε την ανθρώπινη φύση στο επίπεδο των εργαλείων της ατομικής ιδιοκτησίας και του καπιταλιστικού προτύπου.

Για να έρθω σε χειροπιαστά ζητήματα, μία εκ των παραμέτρων που πρέπει να συζητήσουμε, είναι να επανακαθορίσουμε το προλεταριάτο και να επαναορίσουμε την έννοια και την ουσία «προλετάριος», λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές συνθήκες που πραγματοποιείται.
Παραδείγματος χάρη, το προλεταριάτο στον καπιταλισμό, σύμφωνα με τους κλασικούς του Μαρξισμού, είναι η τάξη των μισθωτών εργαζομένων που δεν κατέχουν τα μέσα παραγωγής και πωλούν την εργατική τους δύναμη( χειρονακτική ή πνευματική) και είναι εκμεταλλευόμενοι του Κεφαλαίου.

Πως ορίζεται σήμερα το προλεταριάτο; Ποιες ομάδες εντάσσονται στο σύνολο αυτό και τι ρόλο παίζουν τα διάφορα υποσύνολα στην διαμόρφωση ή την απαξίωση του προλεταριάτου;
Η ειδικότητα, οι πανεπιστημιακές σπουδές ή τίτλοι προσδιορίζουν και την ταξική ένταξη ή την συνείδηση προλετάριου;
Η συνείδηση της θέσης που κατέχει το μέλος ή που θα έπρεπε να κατέχει επηρεάζει την συγκρότηση του προλεταριάτου;
Πως επηρεάζεται το προλεταριάτο από την εργατική αριστοκρατία; Τι είναι εκείνο που καθορίζει σήμερα την εργατική αριστοκρατία;
Τελικά τι είναι εκείνο που ξεκαθαρίζει σήμερα τι είναι αυτό που αποκαλούμε προλεταριάτο;

Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Περισσεύει η υποκρισία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν απειλούνται ο Βενιζέλος και οι πέριξ αυτών υποστηρικτές του με διαγραφές αν δημιουργήσουν Όμιλο Προβληματισμού.

Περισσεύει ο στρουθοκαμηλισμός στην ηγεσία της ΚΟΕΣ και στον Παπανδρέου την ίδια στιγμή που έχουν παραχαράξει την απόφαση του εκλογικού σώματος, ερμηνεύοντάς την όπως τους βολεύει.
Θεωρώντας ότι το εκλογικό σώμα τους ζήτησε να καταστήσουν εαυτόν είτε πληρεξούσιο του Ιδιοκτήτη είτε Ιδιοκτήτες και σε όποιους αρέσει !

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κύριοι της ηγεσίας, θα πρέπει να απαντήσετε στα παρακάτω:

1. Τι σας ώθησε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούσατε, όταν αμέσως μετά την εκλογή Σημίτη ως Πρωθυπουργού και Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργήσατε τον Όμιλο Γεννηματά;

2. Τι σας ώθησε και ποιων συμφέροντα εξυπηρετούσατε, όταν αργότερα δημιουργήσατε τον Όμιλο Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό ( ΟΠΕΚ)
Ο ΟΠΕΚ είναι συμφερόντων Σημίτη. Όλοι όσοι συμμετέχουν στον ΟΠΕΚ αποτελούσαν μέλη του Ομίλου Γεννηματά.

Να αναφέρω ονόματα ; Να αναφέρω πως επεβλήθη η Φώφη ως υποψήφια Υπέρ Νομάρχης, να αναφέρω πως μέχρι και ο Παπαντωνίου ενεφανίσθη Γεννηματικός, προσκυνώντας ώστε να πάρει τα διαπιστευτήρια που αποτελούσαν περγαμηνές πάσης φύσεως αδιαμφισβήτητης νομιμοποίησης του ως αυθεντικός υποστηρικτής του Σημίτη;

Όταν στήσατε εξωθεσμικούς οργανισμούς "πιστοποίησης" του εκσυγχρονιστικού φρονήματος μελών και στελεχών για την στήριξη του Σημίτη και της πολιτικής του και την επιβολή του στο ΠΑΣΟΚ κόντρα στο Αυθεντικό που τότε εκπροσωπούσαν στελέχη όπως ο Τζοχαντζόπουλος, ήταν όλα καλά και καθ' αγιασμένα;

Όταν εκπαραθυρώνατε τους συντρόφους σας από τα διάφορα κέντρα διαμόρφωσης πολιτικών επειδή δεν είχαν την πιστοποίηση των εκσυγχρονιστικών Ομίλων, προσφέρατε υπηρεσίες υπέρ της ενότητας και της συνέχισης της ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ ή στήνατε το δικό σας μαγαζί εξουσίας;

Στις συνάξεις σας ως όμιλος Γεννηματά δεν ήταν παρών ο ΓΑΠ; Ο Χρυσοχοϊδης, ο Ρέππας, η Διαμαντοπούλου, ο Γείτονας, ο Πολυζωγόπουλος και πλήθος άλλων;

Επειδή τότες είχατε το μαχαίρι και το πεπόνι δεν διαγράψατε εαυτούς. Σήμερα που ξανάχετε με άλλη προβιά την εξουσία, απειλείτε με διαγραφές ;

ΔΕΝ ΝΤΡΈΠΕΣΤΕ;

ShareThis