Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

825 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 825   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχην μου φάνηκε πολυ βιαστική και εκτός τόπου η εμφάνισή σας στο Ζάππειο(δειχνει αλαζονεία).Να προσθέσω οτι ημουν ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ μεχρι το 2004.Δεν το ξαναψήφισα
και στράφηκα σε αλλα αριστερά κόμματα όχι λόγω αρχηγού (ίσα-ισα ο Γιωργάκης μου ειναι πολυ συμπαθής) αλλά γιατι πιστεύω οτι το Πασοκ πρέπει να αυτοκαθαρισθεί απο τα αμαρτήματα της πολύχρονης παρουσίας του στην εξουσία.Κομματικό κράτος,αναξιοκρατία,αλαζονεία,μέγα σκάνδαλο Χρηματιστηρίου και πολλά ακόμα.
Απαξιώθηκε η πολιτική και έχετε όλοι τις ευθύνες σας.Ο κόσμος δεν σας πιστεύει.
Αν εκλεγείτε (ή όχι)κύριε Βενιζέλο,ευχομαι με την στάση σας και την συμπεριφορά σας να με πείσετε να ξαναψηφίσω Πασοκ.Πραγματικά αυτο περιμένω απο σας.

harrygrath είπε...

Παντως,ευελπιστω οτι τιμητικα θα μας δωσετε μια ειδηση κατ' αποκλειστικοτητα ,σε πρωτη...εκδοση ,μεσω του μπλογκ σας.
Οι δ/γραφοι -ισως - αναφερθουν στη πηγη.
Αναμενουμε...

aparadektos είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,
σαφώς και είναι έξυπνη από μέρος σας η προσπάθεια μεταστροφής της απογοήτευσης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ σε ελπίδα και στήριξη του προσώπου σας. Έχετε αφουγκραστεί επιτυχώς την τάση του οπαδών να βρουν μια σανίδα σωτηρίας. Είτε τώρα είτε σε μερικές μέρες η κίνησή σας θεωρούνταν δεδομένη και για πολλούς επιβεβλημένη. Η δήλωσή σας μοιάζει να ήταν έτοιμη από καιρό, χωρίς να σας μέμφομαι αφού η προσπάθεια για ανάδειξη και εξέλιξη κάθε πολιτικού ανδρός είναι σεβαστή και κατανοητή.
Ξεκινάτε τη δήλωσή σας με τη φράση "Είναι κρίμα". Μια φράση που ταιριάζει σε κάποιον που προσπαθεί να ερμηνεύσει μοιρολατρικά μια άσχημη εξέλιξη. Ενός ανθρώπου που αποδίδει την ήττα στο άγνωστο, στο αστάθμητο, στο τυχαίο. Δεν θα έπρεπε να είστε πιο ειλικρινής; Πιο ακριβής; Ειλικρινής και ακριβής όσον αφορά στα αίτια της καθαρής και μεγάλης ήττας, όπως σωστά λέτε. Αν το προσπεράσετε θα είναι μεγάλο λάθος. Ο οπαδός του ΠΑΣΟΚ απαιτεί όχι τόσο να γνωρίζει αλλά να βεβαιωθεί ότι γνωρίζεται εσείς. Ότι καταλάβατε, κατανοήσατε, προβληματιστήκατε και γίνατε σοφότεροι.
Η διαδρομή σας θα είναι δύσκολη και θα έχετε κατά πως φαίνεται αρκετή παρέα με τον ίδιο σκοπό με εσάς. Θα θελήσετε να ξεχωρίσετε και να δείξετε ότι μπορείτε να είστε και διαφορετικός και αποτελεσματικότερος από όλους τους άλλους. Σκεφτείτε ως συνταγματολόγος και μιλήστε σαν περιπτεράς. Δημιουργήστε όραμα στους οπαδούς. Κίνητρο και ελπίδα.
Είμαι 32 χρονών και ακόμα θυμάμαι τον Ανδρέα. Όλοι τον θυμώμαστε κυρίως για ένα πράγμα. Επικοινωνούσε με τον λαό. Αυτή η επικοινωνία δεν υπάρχει πλέον. Τολμήστε την. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

ξεφοτρωσου τον κουλουρη το γελοιο και ισως να...

spirou είπε...

Αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια,ας γίνει έστω και τώρα.

Γιατί ο λαός μπορεί να ξεχνά τι σημαίνει δεξιά,αλλά εσείς ίσως τους θυμίσετε τι σημαίνει αριστερά.Με λίγο περισσότερη σκληράδα από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριε Βενιζέλο και όχι να εμφανίζεστε με ηγετική φυσιογνωμία.
Να ντρέπεστε για την συμπεριφορά σας που καμία σχέση δεν έχει με την συμπεριφορά μορφωμένου ανθρώπου.
Εκθέτετε με την συμπεριφορά αυτή την παράταξη,τους συντρόφους,τον εαυτό σας τον ίδιο.Και καλά για τον εαυτό σας άξιος είστε εσείς.
Δεν επιτρέπω όμως σε κανένα στέλεχος του κινήματος του οποίου είμαι οπαδός και το οποίο έχω αναδείξει με την δική μου ψήφο να έχει τέτοιου είδους ανάγωγη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά.Ντροπή σας εσάς και όλους αυτούς που μαζί στήνατε αυτό το παιχνίδι, μαζί σκάβατε τον λάκο αυτού που από την αρχή έπρεπε να σας είχε καθαρίσει όλους εσάς τα "λαμόγια".Αλλά η εξουσία είναι γλυκιά...και δεν μπορούσατε να περιμένετε ούτε μια στιγμή...Έτσι για τα μάτια του κόσμου....Κατηγορείτε την Νέα Δημοκρατία....αλλά κι εσείς τα ίδια και χειρότερα.....Σεμνά και ταπεινά λοιπόν....συγχαρητήρια για την στάση σας...Πλέον ντρέπομαι και που σας ψήφισα....

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ,

Διερωτώμαι πώς ένας άνθρωπος των ικανοτήτων σας και της πολιτικής παιδείας σας δεν μπρορεί να συγκρατήσει την αρχομανία του, έστω και για λόγους τακτικής, αν όχι διαφορετικής αντίληψης για την διαχείριση εξουσίας. Τι θα έβλαπτε, δεδομένης της υπεύθυνης ("γενναίας" είπατε) δήλωσης του κ. Παπανδρέου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία επιβεβαίωσης ή μη της αρχηγίας του ΠαΣοΚ, αν περιμένατε να διακηρύξετε την αγωνιστική παρουσία σας (και υποψηφιότητά σας) στη σύγκληση του πρώτου αρμόδιου οργάνου προσεχώς, αντί να σπεύσετε στο Ζάππειο σε μια άκομψη επίδειξη κομματικού δελφινισμού (που παράλληλα αμφισβητούσε αναδρομικά και το πνεύμα σύμπνοιας στο κόμμα) την ίδια ώρα που ο αρχηγός του ΠαΣοΚ αναλάμβανε τις ευθύνες του σε βαρύ ψυχολογικό κλίμα για την παράταξη.
Οψόμεθα.

Ανώνυμος είπε...

Εχτές δώσατε νέα ελπίδα και όραμα. Σε μια δύσκολη βραδιά δώσατε ένα τόνο αισιοδοξίας. Μακάρι να πάτε όλοι ενωμένοι στη διεκδίκηση της νέας ηγεσίας. Ο κόσμος αυτό ελπίζει και περιμένει. Και κάτι ακόμα. Ισχυρή αντιπολίτευση αλλά όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, όχι πιά πόλωση και οξύτητα. Καλή επιτυχία! Περιμένουμε ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ! Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Σας ενοχλεί αυτή η μαζική αποστασιοποίηση βασικών στελεχών από τον κ. Παπανδρέου, στελεχών που μέχρι χτες τον υποστήριζαν άκριτα?

Οι τωρινές δηλώσεις αφοσίωσης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπό σας από τους παραπάνω πιστεύετε πως είναι ειλικρινείς?

Και επειδή δε θα μου απαντήσετε, θα κλείσω με μία προτροπή και όχι ερώτηση: Ενόψει της πιθανής επικράτησής σας, μην ξεχνάτε ποτέ πόσο ισχυρός φάνταζε ο κ. Παπανδρέου τον Ιανουάριο του 2004.

animalis είπε...

Κύριε Υπουργέ.
Αυτές οι στιγμές είναι στιγμές ευθύνης. Η ευθύνη είναι απέναντι στο Λαό, που δημιούργησε με τα οράματά του ένα κίνημα κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κληρονομικό προνόμιο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού.
Η μόνη γονιδιακή σχέση, που έχει είναι αυτή με τις ελπίδες του Λαού μας για δικαιότερη κοινωνία.
Οι αγώνες όλων μας και των γονιών μας δικαιώθηκαν μέσα από τη σταδιακή προσπάθεια του κινήματος με τον ιδρυτή του Α. Παπανδρέου και τα φαντάσματα του παρελθόντος οδηγήθηκαν στη λήθη.
Κάποιες φορές όμως αυτά τα φαντάσματα κάνουν προσπάθειες να αναγεννηθούν.
Στην προσπάθειά τους αυτή χρησιμοποιούν πρακτικές χειραγώγησης και προπαγάνδας, που στόχο έχουν την αφασιακή αποχαύνωση του λαού, για την επίτευξη μιας "Οργουελικής" κοινωνίας υπανθρώπων.
Έτσι η απολίτικη προσέγγιση των θεμάτων, η λησμονιά παρελθόντων γεγονότων χαρακτηριστικών των συντηρητικών δράσεων και τέλος η απόλυτη εξίσωση των πάντων, στόχο έχουν τον έλεγχο της κοινωνικής αντίδρασης.
Σε αυτή την προσπάθεια ρόλο παίζει μια Αριστερά ανίκανη να κατανοήσει ότι το συντηρητισμό τον πολεμάς, μόνο όταν τον βάλεις στη γωνία.
Αντ'αυτού η αριστερά ενδιαφέρεται μόνο για αόρατη και σιωπηρή παρουσία της στο κοινοβούλιο, εξισώνοντας τα κοινωνικά κινήματα, όπως το ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους μιας ολιγαρχικής εξουσίας.
Ο στόχος είναι η επιβίωσή της καθώς είναι ανίκανη αυτή η Αριστερά να λειτουργήσει μέσα από συναινέσεις.
Αυτό συνέβη από τη στιγμή της δημιουργίας της γι'αυτό και έλαβε μια μορφή απολυταρχικού καθεστώτος και όχι μιας λαϊκής εξουσίας.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη μια τέτοια Αριστερά μόνο το Λαό.
Εσείς σαν άνθρωπος ευθύνης μια τέτοια στιγμή βάζετε τον εαυτό σας σε κρίση και κριτική.
Αυτό απαιτεί θάρρος και πολιτική ωριμότητα. Δείξατε ότι έχετε και τα δύο.
Ο Λαός στις εκλογές δεν μπόρεσε να κατανοήσει πολιτικές του μέλλοντος δοσμένες όμως μέσα από ένα βορειοευρωπαϊκό σκανδιναβικό μοντέλο διακυβέρνησης. Δεν μπορέσαμε να διαμορφώσουμε την πολιτική αυτή και να την προσαρμόσουμε στις ανάγκες του ελληνικού λαού.
Η δεξιά ως γνώστης της συντηρητικής μικροπολιτικής τακτικής, μετέτρεψε τις ελπίδες του κόσμου σε είδος προς συναλλαγή και πέτυχε μια ευθραύστη εικονική πλειοψηφία, η οποία όμως της δίνει το δικαίωμα να καθορίσει και να υποθηκεύσει το μέλλον ενός ολόκληρου Λαού.
Είναι καιρός το ΠΑΣΟΚ μετά από την απελευθέρωση του Λαού από συντηρητικές πρακτικές, μετά από την ισχυροποίηση της χώρας σε διεθνές επίπεδο να διαμορφώσει την πολιτική του σε σχέση με τις ευρύτερες ανάγκες του κόσμου, σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, που ο νεοσυντηρητισμός της Νέας Διακυβέρνησης θέλει να τον μεταβάλλει σε φτωχό παρελκόμενο των σύγχρονων κοινωνιών.
Εσείς αναλάβατε δράση και αποφασίσατε να εκτεθείτε σε μια σκληρή και επίπονη διαδικασία.
Θα είναι δύσκολος δρόμος, αλλά ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα είναι μαζί σας όπως και στον τωρινό Πρόεδρο τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Το μόνο, που απαιτείται είναι ξεκάθαρη ματιά, ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, ξεκάθαρα λόγια.
Εμείς θα είμαστε μαζί σας όπως κάνουμε τόσα χρόνια σε όλα τα δύσκολα. Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 20 χρονών και ψήφισα για πρώτη φορά.Ψήφισα νέα δημοκρατία γιατί έχει προτάσεις , στόχους και σθένος για ΄δύσκολες' αλλαγές , κυρίως όμως γιατί ηταν το' μη χείρον'.Το πασοκ κατηγορούσε την κυβέρνηση χωρίς αντιπρόταση ,χωρίς ανανέωση, θύμιζε εποχές που όλοι θέλουν να ξεχασουν με αναφοφορές σε κακια δεξιά , με καταστροφολογία ... Ομως αυτές οι αναδρομες μας πηγαιναν αναπόφευκτα και αλλού .Μας θύμιζαν τον Σημήτη, τα λάθη του , τη διαπλοκή,-στα οποία είχε αναπόφευκτα συμμετοχή ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωτοκλασάτος υπουργός- ,το δακτυλίδι της διαδοχής κ.α.
Το πασοκ χρειαζεται κατά την γνώμη μου βαθιά ανανέωση ,νέα πρόσωπα , ουσιαστικές προτάσεις και κριτική αντιμετώπιση των ζητημάτων , όχι να διαφωνει με ό,τι προτείνει η ν.δ.Η χθεσινη δήλωση Β. ήταν όαση , ελπίδα για ενα καλύτερο μέλλον , για μια ουσιαστική επιτέλους αντιπολίτευση και μετά ποιος ξέρει? Και γιατί όχι? Κύριε Β.από τότε ιδιαίτερα που διάβασα συγγράμματά σας ,σαςεκτίμησα ,επιτέλους ενας πολτικός με κύρος , με επιστημονικό εκτοπισμα... Νομίζω σας χρειαζόμαστε. Έτσι όμως όπως μας υποσχέθηκε η παρουσία σας χθες , δυναμικό , με ουσιαστικό λόγο κ γεματο πρωτοβουλίες!Καλή τύχη!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά σας θεωρώ (όπως και πάρα πολύς κόσμος) έναν πολύ οξυδερκή και χαρισματικό άνθρωπο. Επίσης ως άνθρωπος της τεχνολογίας και του διαδικτύου παρακολουθώ από καιρό το Blog σας και χαιρόμουν που έβλεπα έναν πολιτικό να καταφέρνει παρά τον περιορισμένο χρόνο του να χρησιμοποιεί όπως πρέπει αυτό το εργαλείο της άμεσης επικοινωνίας. Χθες όμως είδα και μια άλλη όψη του νομίσματος.
Θεωρώ την ενέργειά σας να παρουσιαστείτε για δηλώσεις στα κανάλια αμέσως μετά την επισημοποίηση της ήττας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στο Ζάππειο ως ο de-facto πολιτικός αρχηγός του κόμματος απολύτως λανθασμένη. Μία ενέργεια που λέει πολλά για το ήθος σας. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό και θεμιτό να θέτατε υποψηφιότητα. ¨Όχι όμως την χρονική στιγμή που διαλέξατε και τον τόπο που διαλέξατε για να το κάνετε επισήμως γνωστό.

Ανώνυμος είπε...

Για την ηττα αγαπητε ΦΤΑΙΤΕ ΟΛΟΙ σας. 3,5 χρονια δεν κανατε ουτε μια στιγμη αντιπολιτευση και μαλιστα μετα απο τα 4 χρονια της ισως πιο αντιλαικης κυβερνησης τοο ΠΑ.ΣΟ.Κ. . Προεκλογικα κανεις δεν υπερασπιστηκε το κομμα και κανενας απο εσας δεν σκεφτηκε ουτε μια στιγμη το πολιτη το μελλοντικο σας ψηφοφορο. Αναμενόμενη και δικαιολογημένη λοιπον η μεγαλη ηττα. Και σαν να μην εφτανε αυτο εσεις δηλώσατε παρων. Αυτο το παρων ομως επρεπε να ειχε εκδηλωθει 4 χρονια νςριτερα και με εντελως διαφορετικη μορφη. Σαν απο καιρο ετοιμη γι αυτη την μεγαλη ηττα ανακοινωνεται οτι υπαρχει και ομαδα απο πισω σας που σας στηριζει. Οταν αφησατε το κομμα να διασυρθει δεν ειναι μονο ο κ. Παπανδρεου υπευθυνος. Το μονο λαθος του. Που δεν εδειξε απο την αρχη της θητειας ποιος ειναι το αφεντικο και να ενωσει ολους για εναν κοινο σκοπο. Στο τελος εμεινε να παλευει μονος του. Αποτελεσμα; Αλλα 4 χρονια Νεα Δημοκρατια. Οταν εσεις(ολα τα στελεχη) ειχατε τετοια συμπεριφορα πως μπορουμε να σας εμπιστευτουμε;

Ακτιβιστής είπε...

Πιστεύω ότι έπραξες το αναμενόμενο μετά την χθεσινή αποκαρδιωτική ήττα του κινήματος.Ιδιαίτερα έπραξες αυτό που δίνει ελπίδα σε μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ μετά από την αχαρακτήριστη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου,που φάνηκε να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα.Μετά από 4 χρόνια και δυο συνεχείς ήττες, αντί τουλάχιστον ενός mea culpa έστω, είχε την αξίωση να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης του κινήματος στο πρόσωπό του. Λυπάμαι γι αυτόν. Του δόθηκε εντολή από ένα εκατομμύριο φίλους και μέλη για να προχωρήσει σε όποιες αλλαγές ήθελε - λευκή επιταγή - και δεν έκανε τίποτα, δεν έδωσε καμιά πνοή στο κίνημα του δημοκρατικού αριστερού χώρου. Έδωσε το δικαίωμα με την αναποφασιστικότητα του να μετατοπισθεί το πολιτικό στίγμα η Δεξιά ελαφρώς αριστερότερα και να καταλάβει μέρος του κεντρώου χώρου ενώ εμείς χάσαμε και κομμάτι μας προς τα αριστερά αφού ο λόγος και οι θέσεις μας σε κυρίαρχα θέματα πολιτικής (ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, ανεργία, νέοι κλπ) δεν διέφεραν από της Ν.Δ.
Μου άρεσε ιδιαίτερα η τόλμη και η αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει την πρότασή σου για την λύση του αδιεξόδου.
Είσαι έξυπνος και διορατικός πολιτικός. Πιστεύω ακράδαντα στην επικράτησή σου στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. Φρόντισε και επέλεξε σωστά τους συνεργάτες σου.

Unknown είπε...

Φοβάμαι ότι ο χρόνος και το σκηνικό της δήλωσης υποδηλώνουν πολύ περισσότερα από μία απλώς κακή εκτίμηση. Εύχομαι ωστόσο (ακόμα) να έχω κάνει λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που συμβαίνει από χτες το βράδυ μου φαίνεται σαν μια καμπάνια που μιλάει για ένα προϊόν που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Κ. Βενιζέλο, πρέπει επιτέλους να δούμε το προϊόν.

Ποιός είναι τελικά ο χώρος στον οποίο απευθύνεστε; Γιατί θέλετε να γίνετε αρχηγός; Τι δεν έκανε σωστά ο κ.Παπανδρέου;

Εσείς είστε σε θέση να συγκρουστείτε για τις αλλαγές που εκείνος δεν τόλμησε ή δεν συμφωνείτε με αυτές τις αλλαγές και θέλετε να επαναφέρετε το σύστημα στην αρχική του κατάσταση;

Θεωρείτε κοντά σας πολιτικούς όπως ο Μάνος και ο Ανδρουλάκης ή νιώθετε ότι έχετε περισσότερα κοινά με το κλασικό λαϊκό Πασοκ;

Η συζήτηση έχει νόημα μόνο αν προσδιορίσετε σαφώς τον χώρο σας σε σχέση (α) με τον κ.Παπανδρέου, (β) το "παλιό" Πασοκ και (γ) τα νέα ανοίγματα του Πασοκ στον φιλελεύθερο χώρο.

Eleni V. Antoniadou είπε...

Συγχαρητήρια,για την απόφαση σας κ.Βενιζέλο και τη πίστη σας στη συνοχή του κόμματος για τα επόμενα χρόνια.Συμφωνώ πως ήταν επίπλαστα τα εκλογικά αποτελέσματα και πως ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με ουσιαστικές και ανανεωτικές αλλαγές.Άλλωστε καλύτερα μια μάχη χωρίς τέλος,παρά ένα τέλος χωρίς μάχη.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον περιμένατε καιρό αυτήν την στιγμή.
Προεκλογικά μικρή παρουσία και παρεϊστικες μπηχτές. Αναμονή.
Το αποτέλεσμα όπως το περιμέναμε μάλλον.
Και ξαφνικά βγήκαν οι σωτήρες που ξέχασαν εντελώς να πουν τη λέξη σοσιαλισμός.
Το μη χείρον όμως ...
Έχουμε μια διαφορά όμως αγαπητέ Βαγγέλη με όλους τους υποψήφιους Πασοκ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,

Επιτέλους!
Τα συγχαρητήρια μου και τις θερμές ευχές μου.
Με εκτίμηση,
Νίκος

aqua είπε...

"Σαν έτοιμο από καιρό" σας είδα κ.Βενιζέλο.
Γιατί τόση βιασύνη?
Ούτε η καταμέτρηση δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα.
Προς τι αυτή η αρχηγική εμφάνιση και μάλιστα στο χώρο του Ζαππείου?
Στ'αλήθεια πιστεύετε πως είναι θεμα προσώπου?
Θα θεωρούσα περισσότερο τίμιο αν αναλαμβάνατε κι εσείς και όλοι σας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί.
Οι τακτικές που ακολουθήσατε στην προεκλογική περίοδο θεωρείτε πως δεν έπαιξαν ρόλο στο αποτέλεσμα?
Πως εξηγείται ο λαός να τιμωρεί την αντιπολίτευση κι όχι μια ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση?
Υπήρξατε πολιτικός μου προιστάμενος κι είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τις πραγματικά σπάνιες ικανότητές σας.
Ελπίζω να τις αξιοποιήσετε ΜΟΝΟ για το καλό του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι πιστευω κοινα παραδεκτο και απο τη κοινωνια και απο τους ψηφοφορους του ΠαΣοΚ οτι ειστε ο πιο καταλληλος για να αντιμετωπισετε τη ΝΔ και την παραδοσιακη Αριστερα ,να γινει το κινημα 1ο κομμα και να περασετε τη πολιτικη μας στο κοσμο και να προβαλλετε το εργο και τα στελεχη μας χωρις αποκλεισμούς
Παντως η εκλογη πρεπει να γινει απο οσο το δυνατον περισσοτερους πολιτες το επιθυμουν και οχι απο κομματικους μηχανισμούς .Πρεπει να επιμεινετε σε αυτο.

vbesiou είπε...

Ρίξτε μια ματιά στο ιστολόγιο του Μίμη... http://mimisandroulakis.blogspot.com/

dachil.politics είπε...

Στην επιστήμη δεν υπάρχει αποτυχία σε ένα πείραμα. Είτε με το πείραμα επιβεβαιώνεται ένα θεωρητικό μοντέλο είτε καταρρίπτεται. Έτσι νομίζω ότι και μετά τις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει κάποια αποτυχία, απλώς απέτυχε το μοντέλο Παπανδρέου.
Φυσικά μπορούμε όλοι απλά να σωπάσουμε και να περιμένουμε , κάποια στιγμή η Νέα Δημοκρατία να κουράσει τον λαό και απλώς να πέσει. Ειδικά άμα βάψουμε μπλε τα σύμβολα του κόμματος και με ένα πιο κομψό σακάκι μπορεί ίσως και να επισπεύσουμε την «αλλαγή» , ειδικά άμα μπερδέψουμε, και μοιάσουμε περισσότερο στους νικητές.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!
Με ενδιαφέρει να επαναφέρουμε ένα προοδευτικό κοινωνικό μοντέλο σε μια βαθιά συντηρητική πια κοινωνία.
Όταν μπαίνει στην βουλή κόμμα δεξιότερο της ΝΔ, όταν «διαρροές», επίσημες και ανεπίσημες, ότι για παράδειγμα, τις φωτιές τις βάζουν οι ΠΑΣΟΚοι , βρίσκουν αποδοχή στην κοινωνία (μια θεωρία τόσο διχαστική που μας πάει πίσω σε εμφύλιο- πολεμικές περιόδους) και όταν θεωρείται πολιτικός πολιτισμός ο «Περόν» με την «Εβίτα» να χαιρετά από το μπαλκόνι το πλήθος που τους επιφυμεί, η εικόνα, πέρα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση μας δείχνει ότι οι παλαιο-δεξιές κοινωνικές αντιλήψεις είναι κυρίαρχες.
Άρα πρώτο ζητούμενο είναι η επιστροφή της αριστεράς.
Δεύτερο ζητούμενο είναι η αλλαγή. Η αλλαγή όχι ως αυτοσκοπός αλλά μέσω εξυπηρέτησης όλων των άλλων στόχων. Η αλλαγή που δεν ήρθε ποτέ!
Έχω ήδη ξεχάσει το όνομα της υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην νομαρχία που ψηφίζω, διότι ασχέτως παλαιότητας δεν είχε ούτε λόγω ούτε αντίληψη νεωτεριστική. Πως κάναμε μια τόσο λάθος επιλογή; Μα με καθαρά κομματικά κριτήρια όπως άλλωστε κάθε συντηρητικό κόμμα! Χρειάζεται αλλαγή όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στην λειτουργία!
Πώς με άνεση υποστηρίζαμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παραγνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε, και μάλιστα την στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει πειστικά στο τι θα λύσει μια τέτοια πολιτική! Η μήπως μέσω των ιδιωτικών θα δινόταν λύση για την παρακμή των δημοσίων; Τέτοιες είναι οι προοδευτικές λύσεις που προτείνουμε;
Και συμπληρωματικά χρειάζεται αλλαγή και στα πρόσωπα γύρω από το κόμμα όσο και στον τόνο της φωνής. Δεν είναι δυνατόν τον καλύτερο ανκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης να τον πλεσιόνουν οι Τργκς – Κκνκης και το κόμμα να παρακολουθεί απαθές!! Ποιος είναι ο εκφραστής του Πασοκ του Γ. Παπανδρέου; Ο κ. Κκνκς;!! Γιατί δεν βγήκε κάποιος να τον αδειάσει; Τι προσλαμβάνουσες έχει ο μέσος τηλεθεατής; Και μιλώντας για προσλαμβάνουσες, όταν οι κυρίαρχες φυσιογνωμίες της τηλεόρασης (Χτζνκλ - Τρντφλλπλς) ρίχνουν μία στην ΝΔ και δέκα στο Πασοκ, και χτυπούν τον Βενιζέλο πριν ακόμη εκλεγεί, όταν οι Κτκς και Πλτς απέκτησαν πολιτική εκπομπή πρώτης γραμμής την ημέρα που ορκιζόταν η πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ, όταν οι ταραξίες που χτυπούσαν κάθε Πέμπτη καταλογίζονται στην αριστερά, εμείς διαλέγουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας με μια χαλαρότητα ευρωπαϊκού τύπου, και με την βοήθεια του ΜΓ (δεν αναφέρομαι στην προεκλογική περίοδο) ; Έτσι αρμόζει σε ένα κόμμα της αλλαγής;
Τρία χρόνια αντιπολίτευσης και αλλαγής και όμως τα όσα αναφέρω είναι πολύ λίγα μπροστά στα όσα δεν γράφω και σίγουρα σκεφτήκατε ενώ διαβάζατε το κείμενο αυτό.


Ζητώ συγνώμη από τους δημοσιογράφους τα ονόματα των οποίων ανέφερα, αλλά αυτές είναι οι εντυπώσεις που εγώ αποκόμησα.

Ανώνυμος είπε...

Αν έχεις αγαπητέ σύντροφε σκοπό να κυβερνήσεις με την παλιά και αποτυχημένη συνταγή "Simiti" τότε θα μας βρεις απέναντι σου. διότι βλέπω ότι σε πλαισιώνουν κάτι Κουλούριδες, κάτι Λιάνιδες, κάτι Χριστοδουλάκιδες(άσχετα αν δεν εκλέχτηκε), και κάτι Νεονάκηδες Παπαντωνίου κτλ.
τις φάτσες που έχουμε σιχαθεί εμείς οι αγρότες, εργάτες, και γενικότερα εμείς οι βιοπαλαιστές.

αν παρόλα αυτά πλαισιωθείς απο νεολαία και σε δούμε στην πράξη να υλοποιείς το "....άλλαξε τα όλα" με καινούριες φάτσες που θα με εμπνεύσουν και θα μου δημιουργήσουν ελπίδα για το αύριο, τότε θα σε στηρίξουμε.

απλά δηλαδή τα πράγματα, δεν είσαι ο Άγιος Παντελεήμονας για να μαζευτούν γύρο σου όλοι οι κουτσοί και στραβοί.
ενέπνευσε με για να σε στηρίξω, κάνε αλλαγές και τομές, απαλλάξου απο το νοσηρό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ πρόσεξε το περιβάλλον σου....

καλή επιτυχία Μπένι
θα σου χρειαστεί...





ΥΓ. άλλαξε τα όλα πριν την ημερομηνία που θα έρθω σαν φίλος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσω....

dachil.politics είπε...

Στην επιστήμη δεν υπάρχει αποτυχία σε ένα πείραμα. Είτε με το πείραμα επιβεβαιώνεται ένα θεωρητικό μοντέλο είτε καταρρίπτεται. Έτσι νομίζω ότι και μετά τις τελευταίες εκλογές δεν υπάρχει κάποια αποτυχία, απλώς απέτυχε το μοντέλο Παπανδρέου.
Φυσικά μπορούμε όλοι απλά να σωπάσουμε και να περιμένουμε , κάποια στιγμή η Νέα Δημοκρατία να κουράσει τον λαό και απλώς να πέσει. Ειδικά άμα βάψουμε μπλε τα σύμβολα του κόμματος και με ένα πιο κομψό σακάκι μπορεί ίσως και να επισπεύσουμε την «αλλαγή» , ειδικά άμα μπερδέψουμε, και μοιάσουμε περισσότερο στους νικητές.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!
Με ενδιαφέρει να επαναφέρουμε ένα προοδευτικό κοινωνικό μοντέλο σε μια βαθιά συντηρητική πια κοινωνία.
Όταν μπαίνει στην βουλή κόμμα δεξιότερο της ΝΔ, όταν «διαρροές», επίσημες και ανεπίσημες, ότι για παράδειγμα, τις φωτιές τις βάζουν οι ΠΑΣΟΚοι , βρίσκουν αποδοχή στην κοινωνία (μια θεωρία τόσο διχαστική που μας πάει πίσω σε εμφύλιο- πολεμικές περιόδους) και όταν θεωρείται πολιτικός πολιτισμός ο «Περόν» με την «Εβίτα» να χαιρετά από το μπαλκόνι το πλήθος που τους επιφυμεί, η εικόνα, πέρα από οποιαδήποτε δημοσκόπηση μας δείχνει ότι οι παλαιο-δεξιές κοινωνικές αντιλήψεις είναι κυρίαρχες.
Άρα πρώτο ζητούμενο είναι η επιστροφή της αριστεράς.
Δεύτερο ζητούμενο είναι η αλλαγή. Η αλλαγή όχι ως αυτοσκοπός αλλά μέσω εξυπηρέτησης όλων των άλλων στόχων. Η αλλαγή που δεν ήρθε ποτέ!
Έχω ήδη ξεχάσει το όνομα της υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην νομαρχία που ψηφίζω, διότι ασχέτως παλαιότητας δεν είχε ούτε λόγω ούτε αντίληψη νεωτεριστική. Πως κάναμε μια τόσο λάθος επιλογή; Μα με καθαρά κομματικά κριτήρια όπως άλλωστε κάθε συντηρητικό κόμμα! Χρειάζεται αλλαγή όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στην λειτουργία!
Πώς με άνεση υποστηρίζαμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παραγνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσε, και μάλιστα την στιγμή που κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει πειστικά στο τι θα λύσει μια τέτοια πολιτική! Η μήπως μέσω των ιδιωτικών θα δινόταν λύση για την παρακμή των δημοσίων; Τέτοιες είναι οι προοδευτικές λύσεις που προτείνουμε;
Και συμπληρωματικά χρειάζεται αλλαγή και στα πρόσωπα γύρω από το κόμμα όσο και στον τόνο της φωνής. Δεν είναι δυνατόν τον καλύτερο ανκορμαν της ελληνικής τηλεόρασης να τον πλεσιόνουν οι Τργκς – Κκνκης και το κόμμα να παρακολουθεί απαθές!! Ποιος είναι ο εκφραστής του Πασοκ του Γ. Παπανδρέου; Ο κ. Κκνκς;!! Γιατί δεν βγήκε κάποιος να τον αδειάσει; Τι προσλαμβάνουσες έχει ο μέσος τηλεθεατής; Και μιλώντας για προσλαμβάνουσες, όταν οι κυρίαρχες φυσιογνωμίες της τηλεόρασης (Χ__λ - Τρ__ς) ρίχνουν μία στην ΝΔ και δέκα στο Πασοκ, και χτυπούν τον Βενιζέλο πριν ακόμη εκλεγεί, όταν οι Κ__ς και Π__ς απέκτησαν πολιτική εκπομπή πρώτης γραμμής την ημέρα που ορκιζόταν η πρώτη κυβέρνηση της ΝΔ, όταν οι ταραξίες που χτυπούσαν κάθε Πέμπτη καταλογίζονται στην αριστερά, εμείς διαλέγουμε να επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας με μια χαλαρότητα ευρωπαϊκού τύπου, και με την βοήθεια του ΜΓ (δεν αναφέρομαι στην προεκλογική περίοδο) ; Έτσι αρμόζει σε ένα κόμμα της αλλαγής;
Τρία χρόνια αντιπολίτευσης και αλλαγής και όμως τα όσα αναφέρω είναι πολύ λίγα μπροστά στα όσα δεν γράφω και σίγουρα σκεφτήκατε ενώ διαβάζατε το κείμενο αυτό.


Ζητώ συγνώμη από τους δημοσιογράφους τα ονόματα των οποίων ανέφερα, αλλά αυτές είναι οι εντυπώσεις που εγώ αποκόμησα.

Unknown είπε...

κ. Βενιζέλε καλησπέρα,
σχετικά με την υποψηφιότητά σας, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι δυνατόν να κινηθεί σε μια απλή αντιπαράθεση διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ υμών και του κ. Παπανδρέου. Οπωσδήποτε αναλάβατε το βάρος να αντιπαρατεθείτε με συνιστώσες του Κινήματος-και ίσως και του ευρύτερου ελληνικού πολιτικού συστήματος- που διαθέτουν έντονο συμβολικό βάρος, να αντιπαραβάλετε λογική απέναντι στο φορτισμένο θυμικό της δυσμενούς συγκυρίας και εφόσον επιτύχετε να εγγυηθείτε εσείς- μόνος-την ενότητα του κόμματος και την συντεταγμένη άσκηση ισχυρής και αποτελεσματικής αντιπολίτευσης. Εξερχόμενος δε αυτού του αγώνα θα πρέπει επιπλέον να παραμείνετε, επικοινωνιακά, αλώβητος ώστε να συγκρουσθείτε μετωπικά με τον κ. Καραμανλή. Θεωρείτε τον, κατά την άποψή μου εξαιρετικά απαιτητικό, στόχο σας και "εφικτό και αναγκαίο" σε αυτή τη φάση;

http://tyxaios.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 26 ετών και ποτέ έως σήμερα δε σκέφτηκα να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, διότι ούτε ο εκάστοτε αρχηγός του αλλά ούτε και πολλά απο τα στελέχη του μου ενέπνευσαν σιγουριά και εμπιστοσύνη. Όλα όμως αλλάζουν απο εχθές το βράδυ, αφού για πρώτη φορά μια κορυφαία φυσιογνωμία όπως ο κ. Βενιζέλος βάζει υποψηφιότητα για τα ηνία του ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύω ότι ειναι η μοναδική ελπίδα για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ από τον κατηφορικό δρόμο στον οποίον ήταν εδω και πολλά χρονια και στο πρόσωπό του κ. Βενιζέλου θα δούμε επιτέλους έναν αέρα σοβαρότητας, υπευθυνότατας και ήθους στο πολιτικό τοπίο. Με Βενιζέλο σκέφτομαι ακόμα και ΠΑΣΟΚ να ψηφίσω (αν αυτό λέει κάτι, προερχόμενο από κάποιον με οικογένεια που παραδοσιακά ψηφίζει άλλα κομματα).

kaltsovrako είπε...

Θα ήθελα να σας γράψω όπως ακριβώς μιλάω, αλλά αντιλαμβάνομαι πως απαντάτε ως γνήσιος τηλεοπτικός σοσιαλιστής. Δηλαδή μόνο με γραβάτα.

Γιαυτό θα σας θέσω μόνο μια ερώτηση την οποία θα ήθελα ειλικρινά να την απαντήσετε στο μαξιλάρι σας το βράδυ και όχι σε μένα απαραίτητα. (Εγώ το αισθάνομαι, δε περιμένω να μου το πεί κάποιος, πια)

Αλήθεια λοιπόν, αναρωτηθήκατε πως η μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ οφείλεται επειδή ήσασταν και εσείς παρών;

DPurpler είπε...

Η φύση απεχθάνεται τα κενά.
Σε αυτή την αιτία αποδίδω την άνοδο της Αριστεράς.
Τιμήστε το "Σοσιαλιστικό" του ονόματος του κινήματος κι ίσως έτσι υπάρξει αύριο.

Δεν ήταν ήττα προσώπων, ήταν ήττα πολιτικής ταυτότητας.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχομαι καλη επιτυχια & θα ηθελα να διατηρουσατε αυτο το μπλογκ και μετα την εκλογη σας...ως προεδρου και ως πρωθυπουργου! Θα το κανετε αραγε?

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο γεια σας...

Ειμαι 17 χρονων. Αν και δεν ψηφιζω στις εκλογες ειμουν υπερ του ΠΑΣΟΚ και οχι εξ αιτιας των γονεων μου, αλλα επειδη το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ με εκανε να ελπιζω σε ενα καλυτερο αυριο... Η αληθεια ειναι οτι πιστευα πριν τις εκλογες οτι θα εισασταν ο πιο καταλληλος για αρχηγος του κινηματος, ωστοσο τωρα διατηρω τις επιφυλαξεις μου οσο αφορα την πολιτικη που θα ακολουθησετε σε περιπτωση που εκλεγειτε αρχηγος...

Θα ειμουν ευγνωμων αν μπορουσατε ειτε ιδιαιτερως μεσω του ηλεκτρονικου ταχυδρομειου ειτε μεσω του blog σας να εκθεσετε καποιες απο τις βασικες σας αποψεις για θεματα φλεγοντα οπως η παιδεια και η υγεια.
Παρολο που πιστευω οτι η γραμμη του κινηματος για τις εκλογες αυτες, δεν ηταν απορροια αποκλειστικα των οραματων του κυριου Παπανδρεου, αλλα μια συλλογικη προσπαθεια ολων των στελεχων του κινηματος, θα ηθελα μια επιβεβαιωση. Διοτι πιστευω ακραδαντα οτι ειστε μακραν καταλληλοτερος για την προεδρεια, ωστοσο ειμαι επιφυλακτικος οσο αφορα την πολιτικη που θα ασκησετε...
Ευχαριστω για τον χρονο που αφιερωσατε για να διαβασετε το σχολιο μου.

Θοδωρης

Υ.Γ.:Ενας φιλος μου σας χαρακτηριζει 3V (Vaggelis Venizelos Victory) μακαρι να εχει δικαιο...

Ανώνυμος είπε...

Xairete,

Aisthanomai apogoiteusi apo tin penia ideon pou xaraktirizei to dimosio logo stin ellada. Ekleipei i ousia kai peritteuei o entuposiasmos. Vevaia, isos i koinonia aresketai se entuposiasmous. Sas parakalo, giati ksero oti mporeite na to kanete, na voithisete, oste na ginei o dimosios logos pio ousiastikos kai na proothithoun anthropoi ergatikoi kai ikanoi. Kali epitixia sta sxedia sas.

eikelos είπε...

Είναι προφανές, πως εκείνο που υπάρχει στην σκέψη σας, είναι το ΠΑΣΟΚ και το “πρέπει” ή αν θέλετε να το διατυπώσω πιο απλά ==> τι πρέπει για το ΠΑΣΟΚ;
Αυτό καταλαβαίνω μέσα από όσα είναι γραμμένα εδώ και αυτό φάνηκε και στην τηλεόραση εχθές. Φυσικά το ερώτημα δεν μένει αναπάντητο, το να δηλώνεις παρόν είναι αναμφίβολα μια πρώτης τάξης απάντηση.

Επί της ουσίας, εκείνο που θα μπορούσε να καθορίσει την εξέλιξη της επιλογής σας και να της δώσει μια πρώτη ώθηση προς τα εμπρός, είναι η αγωνία του κόσμου που ελπίζει και στηρίζει αυτή την παράταξη. Έχει την ίδια αγωνία με εσάς;

Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε σε δυο συνεχόμενες αναμετρήσεις (σε εθνικό επίπεδο), μετά την πρόσφατη ήττα είναι λογικό να αναρωτιούνται όλοι για το τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, τι πρέπει για το ΠΑΣΟΚ; Το προφανές και το απλό (όπως έλεγε και ένας σοφός) δεν είναι πάντα εύκολο, εκείνο που πρέπει δεν είναι η αλλαγή του προέδρου, εκείνο που πρέπει είναι το ΠΑΣΟΚ να παραμείνει κόμμα εξουσίας. Αυτή είναι η απάντηση στο τι πρέπει για το ΠΑΣΟΚ. Αν η εξουσία απαιτεί την αλλαγή προέδρου τότε είναι βέβαιο πως δεν είναι άστοχο το να δηλώνεις παρόν.

takis είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο

Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη πρωτοβουλία σας αυτή, με την οποία δώσατε στον δημόσιο βίο της χώρας - και όχι μόνο στον αυστηρό κύκλο των οπαδών/ψηφοφόρων - την αίσθηση/ελπίδα ότι το καινούριο έρχεται με φόρα να μας συνεπάρει όλους...

Είμαι 31 χρονών και φυσικά γαλουχίθηκα στο κλίμα της εφορίας και της ελπίδας που μας πρόσδοσε ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρητής του ΠΑΣΟΚ.

Του συννασπισμού των δυνάμεων της αριστεράς που προσδοκούσε την δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού με καθαρά αριστερή κατεύθηνση... Για το καλό του τόπου και την πανθομολογούμενη αναγκαία αλλαγή της τότε εποχής.

Το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε σε κείνα τα πρώτα χρόνια του, το στήριγμα του επι μακρόν ταλαιπορημένου και καταπιεσμένου απλού πολίτη, που απο τη χούντα ξέφυγε - ή έτσι νόμιζε -, παραδίδοντας στην ουσία τη διακυβέρνηση της χώρας στον αείμνηστο κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, προσδοκώντας φυσικά εθνική, οικονομική και κοινωνική ανάταση...

Εις μάτην όμως...

Το κράτος της δεξιάς για μια ακόμη φορά απέδειξε το χαρακτήρα του...
(Βασικά αν ανατρέξουμε στην ιστορία μας θα το ξαναδούμε πολλάκις)

Κάνοντας αυτή τη σύντομη ιστορική αναδρομή σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να τονίσω τον αριστερό και κινηματικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί το κόμμα απο το κίνημα έχουν μια ουσιώδη διαφορά κατά την άποψή μου...
Την υσχηρή και αταλάντευτη παρουσία και προβολή ΟΡΑΜΑΤΟΣ...!!!
Γι'αυτό και η ΝΔ είναι κόμμα και όχι κίνημα.
Είναι κατά μια έννοια διαχειριστικό κόμμα.
Δεν προβάλλει, ούτε στηρίζεται σε κάποιο όραμα...
Δε μπορεί να προσδώσει κάτι νέο στο τόπο. Μια αλλαγή. Ένα όραμα.
Αυτό ήταν ικανό και το έπραξε το ΠΑΣΟΚ το 81', ως κίνημα.

Αυτό λοιπόν το χαρακτήρα του το ΠΑΣΟΚ με τη πάροδο των ετών, τον απαρνήθηκε ή άλλως τον εκφίλησε...
Διότι η εξουσία φθείρει και διαφθείρει.
Κι έτσι λοιπόν εφθάρη και το όραμα.
Και το κίνημα που όλοι ξέρανε και μεις μάθαμε στη πορεία, ως φορέα οράματος και αννανέωσης και εκσυχρονισμού του δημόσιου βίου και γενικότερα της κοινωνίας, κατήντησε φορέας διαχείρησης της δημόσιας ζωής και του κράτους.
Κι έτσι λοιπόν εισέπραξε τη λαϊκή κατακραυγή ως, κατεμε, αναντίστοιχο προς τη διακύρρηξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Αναντίστοιχο ως προς το κινηματικό του χαρακτήρα.

Ο λαός χθες καταψήφισε το σημερινό προφίλ του ΠΑΣΟΚ.
Και ίσως γνώριζε ότι άλλη επιλογή δεν είχε, προκειμένου να σας επαναφέρει στη ταξη...

Σκοπός σας λοιπόν πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι - εφόσον φυσικά εκλεγείται νέος πρόεδρος (κάτι που ολόψυχα το εύχομαι) - η προβολή και στήριξη ενός οράματος για το μέλλον, που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος και μάλιστα η νέα γενιά, η οποιά μεγάλωσε και ζει μες στην πολιτική αμφισβήτηση και ομίχλη.
Η πραγματοποίηση μιας νέας αλλαγής με ουσία.
Η ανατροπή με κάθετι παλαιό και αναχρονιστικό.
Η κοινωνική ευαισθησία και ο εκμηδενισμός του ανάλγητου κράτους.

Ο νέος κόσμος, η νεολέα προσμένουν με ανυπομονησία τη δυναμική παρουσία σας στη πολιτική σκηνή της χώρας, την σύγκρουσή σας με το απαρχαιομένο πολιτικό και οικονομικό και ιδεολογικό κατεστημένο της χώρας.

Τέλος στα "τζάκια".

ΝΑΙ στο νέο.

Καλή επιτυχία και καλή τύχη.

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν, μη χρησιμοποιείτε το "καταρχάς" όταν εννοείτε "καταρχήν".
Εν συνεχεία, μου προκαλεί απορία η απουσία σχολίων άλλων Νεοδημοκρατών. Η ηγεσία μιας μεγάλης παράταξης είναι μείζον εθνικό θέμα για να αντιμετωπίζεται με αδιαφορία ή, έστω, μονομερές ενδιαφέρον.
Επιπροσθέτως, αναμένω από την αξιωματική αντιπολίτευση να δράσει ως τέτοια αντί να αναλώνεται σε μονότονη αβασάνιστη άρνηση και θνησιγενή (sic)καταστροφολογία προς την κυβέρνηση και το έργο της.
Οπότε, εν αναμονή της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ή, έστω, της αποστασιοποίησης από πανηγυρικές Μπααθικές αρχαιρεσίες, προσμένω καλύτερες και αποδοτικότερες μέρες για τον κοινοβουλευτικό πολιτισμό μας.
Καραμανλής vs Βενιζέλος:
Δημιουργική αντιπαράθεση, πρόοδο εγκυμονούσα.
Ευχαριστώ.

dim είπε...

Θεωρώ ότι είστε ότι καλύτερο έχει το ΠΑΣΟΚ αυτήν την στιγμή. δεν ψήφισα το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές επειδή θεωρώ ότι έπρεπε να φύγει ο Παπανδρέου απο την αρχηγία.μάλλον πήγε να μοιάσει στον πατέρα του και το έκανε τελείως λάθος.και επειδή πολύς κόσμος έφυγε απο το ΠΑΣΟΚ και πήγε προς τα αριστερά θεωρώ ότι σαν αυριανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε η παράταξη να κλείνει προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά και θα ήθελα στελέχη σαν τον Μάνο να μην ξαναυπάρξουν στο ΠΑΣΟΚ .Γενικώς με πείθετε και νομίζω ότι είστε ευφυέστατος άνθρωπος. Θα ήθελα να βγείτε πρώτος και σε κάνα χρόνο που πιστεύω ότι θα ξαναγίνουν εκλογές να είστε πρωθυπουργός και να πάτε μπροστά την Ελλάδα. Υπάρχει πολύ απογοήτευση στον κόσμο και νομίζω ότι ο κόσμος θα περιμένει από ανθρώπους έντιμους σαν εσάς να φέρουν αξιοκρατία και εντιμότητα σε αυτό το κράτος που πάει κατά διαόλου. Πιστεύω ότι πρέπει να φύγουν , κουμπάροι , παρακούμπαροι, κτλ και να μπούν στις κατάλληλες θέσεις άξιοι άνθρωποι οι οποίοι εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει από ποιο χώρο θα προέρχονται αλλα να λύνουν τα προβλήματα. Αυτού του τόπου με τον καλύτερο τρόπο. Ειλικρινά χάρηκα με την δήλωση την χθεσινή.

Suzanne είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Το ΠΑΣΟΚ έχασε. Το ΠΑΣΟΚ ίσως περνά την μεγαλύτερη κρίση της διαδρομής του. Σπεύσατε και δηλώσατε παρών. Παρών και αποφασισμένος να αναλάβετε τα ηνία. Δικαίωμά σας. Αλλά γιατί; Αυτό καταλάβατε από τις χθεσινές εκλογές; Αυτός πιστεύετε ότι είναι ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε; Αν ναι, πιστεύω ότι έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα η πολιτική σας κρίση. Αν όχι, τότε είναι απολύτως σεβαστές οι όποιες πολιτικές σας φιλοδοξίες στις οποίες η ήττα στέκεται πάτημα και ευκαιρία. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια συμπεράσματα από το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης και κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις-σκέψεις για το μέλλον του κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί πλέον να εκφράσει μια μερίδα του ελληνικού λαού. Αδυνατεί να πείσει ότι πράγματι είναι ένα σοσιαλιστικό κίνημα. Αδυνατεί να πείσει τους πολίτες που κλίνουν προς τα αριστερά. Εκφράζει στο μεγαλύτερο μέρος του τον κεντρώο χώρο. Απόδειξη η αύξηση του ποσοστού των δύο αριστερών κομματων. Το παράδοξο είναι ότι αυτή η αδυναμία εκφράζεται σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ έχει παρουσιάσει ένα άρτιο, σοσιαλιστικό, φιλοαριστερό πρόγραμμα. Σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αφήσει πίσω φαντάσματα του παρελθόντος και να κοιτάξει με αισιοδοξία και όραμα το μέλλον της χώρας. Η αλλαγή αυτή θα είναι δύσκολη και επίπονη. Η δυσκολία συνίσταται στο ότι πρέπει να πεισθεί ο λαός ότι το ΠΑΣΟΚ αλλάζει. Πρέπει να διαλυθούν οι όποιες σκέψεις έρχονται συνειρμικά στο μυαλό μεγάλης μερίδας πολιτών στον ήχο της λέξης ΠΑΣΟΚ. Αυτή τη στιγμή η αλλαγή του προέδρου του κινήματος συνιστά πισωγύρισμα. Σημαίνει παραίτηση από ένα όραμα το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εποχή. Σημαίνει λευκή πετσέτα. Ο Γιώργος Παπανδρέου εκφράζει και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ αλλά και το μέλλον της πολιτικής στην Ελλάδα γενικότερα. Σε όλη την πορεία της ανθρωπότητας η κάθε μεγάλη αλλαγή, η κάθε μεγάλη ιδέα, αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, με προκατάληψη, με φόβο. Χρέος σας, όλων όσων λέγατε, τουλάχιστον προεκλογικά, ότι πιστέυετε στην νέα αλλαγή, είναι να στηρίξετε τώρα περισσότερο από ποτέ αυτή τη νέα αλλάγη. Αν πιστεύετε ότι έχετε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα καινοτόμο, ριζοσπαστικό και πρωτοπόρο, τώρα είναι η στιγμή να το υποστηρίξετε με σθένος. Είναι χρέος σας να συνεχίσετε και να πείσετε τον πολίτη. Είναι χρέος σας να γκρεμίσετε την άποψη «όλοι το ίδιο είναι». Είναι χρέος σας να προχωρήσετε με εμπιστοσύνη και συνέπεια στο όραμά σας, και όχι να το εγκαταλείψετε. Τώρα χρειάζεται σύμπνοια, υποστήριξη στον νυν πρόεδρο, και όρεξη για δουλειά. Διάθεση για μια επανίδρυση του ΠΑΣΟΚ με σωστές βάσεις και προτεραιότητες. Η αλλαγή έχει αρχίσει! Ο λαός άφησε έξω από τη βουλή στελέχη του ΠΑΣΟΚ με ιστορία, πρώην υπουργόυς. Στήριξε νέες προτάσεις (βλ. Ξάνθη). Είναι επιτακτική η ανάγκη η αλλαγή να συνεχισθεί. Δεν θα είναι εύκολο αλλά πρέπει. Τα βήματα που ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σωστά. Το δύσκολο είναι να βρεθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ στο πλάϊ του λαού. Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη στιγμή δεν δηλώνει και δεν πρέπει να δηλώσει παραίτηση. Ζητά την εμπιστοσύνη σας. Πρέπει να του τη δώσετε για να είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά ενωμένο και αποφασισμένο σε ένα νέο, τολμήρο, καινοτόμο δρόμο. Ένα πολύ δύσκολο δρόμο που απαιτεί προσπάθεια να πείσετε τον κόσμο ότι η δική σας εναλλακτική είναι η λύση που ζητά. Στηρίξτε λοιπόν τον Γιώργο Παπανδρέου με στόχο να βρεθείτε και πάλι κοντά στον πολίτη.

Φιλικά,
Παύλος Δ. Λινός

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο αρχικά θέλω να εκφράσω τα μεγάλα συλληπητηρία μου για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη υπέστει πανωλεθρία.
Ωστόσο θεωρώ απαράδεκτη τη θέση σας καθώς και όλων όσων θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για αυτήν την πανωλεθρία τον κ. Παπανδρέου. Τόσο εσείς όσο και όλη η υπόλοιποι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ευθύνεστε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ για αυτό το απαράδεκτο αποτέλεσμα.
Είμαι μεγάλος οπαδός σας και σας θεωρώ αξιόλογη προσωπικότητα. Αλλά για εμένα δεν είναι αρεστό ξαφνικά να παρουσιάζετε τον κ.Παπανδρέου ως αποδιοπομπαίο τράγο.
Αναγνωρίζω τις προσωπικές σας φιλοδοξίες, αλλά σε ένα πολιτικό χώρο όπως το ΠΑΣΟΚ, αυτές πρέπει να υποτάσονται μπροστά στις αντιενοτικές λογικές. Θα κατέβω και θα σας στηρίξω στις ερχόμενες εσωκομματικές διαδικασίες (αν βέβαια τελικά γίνει η διαδικασία σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό) ωστόσο να θυμάστε:

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ... ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Κ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
Ως νέος ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ και μέλος της ΠΑΣΠ θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικά ζητήματα που αφορούν το ΠαΣοΚ το οποίο-αν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειές σας-θα κληθείτε να αναλάβετε:
1)Το ΠαΣοΚ πρέπει να βρει ξανά τον ιδεολογικοπολιτικό του βηματισμό...δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ο μηδενιστικός και ισοπεδωτικός λόγος της Αριστεράς που συνοψιζόταν στη φράση "ΠαΣοΚ-ΝΔ είναι το ίδιο" έβρισκε όλο και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο κι αυτό οφείλονταν στη σύμπλευση μας με τη ΝΔ σε ορισμένα ζητήματα που αποτυπώνουν το ιδεολογικό στίγμα μίας παράταξης(το άρθρο 16 για παράδειγμα ή η άρση της μονιμοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων).Οφείλετε άμεσα επομένως να αποκαταστήσετε το σοσιαλ-δημοκρατικό χαρακτήρα της παράταξής μας με καθαρές σοσιαλιστικές πολιτικές σε τέτοια ζητήματα και να διαχωρήσετε με πειστικότερο τρόπο το ΠαΣοΚ από τη συντηρητική παράταξη.Σ' αυτό θα βοηθηθείτε και από τις πρακτικές της ΝΔ οι οποίες όσο περνάει ο καιρός τόσο πολύ θα θυμίζουν την παλαιά Δεξιά στην Ελλάδα.
β)Σημαντικό βήμα επίσης θα είναι η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ανανέωση σε πρόσωπα και η ανάδειξη νέων αλλά ταυτόχρονα αποδεδειγμένα ικανών στελεχών τα οποία θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν επάξια παλαιά και ικανά στελέχη τα οποία δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν συνδεθεί με ένα ΠαΣοΚ το οποίο από το 2004 και μετά συνεχώς αποδοκιμάζεται.Το μεγάλο λάθος του κ. Παπανδρέου είναι ότι υπερψηφίστηκε για να ηγηθεί ενός νέου ΠΑΣΟΚ και προέβαλλε και το σύνθημα ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ το οποίο προωθούσε όμως με στελέχη τα οποία συμμετείχαν και στην παλαιά Αλλαγή του 1981!
γ)Πιστεύω ακόμα ότι η χρήση νέων όχι μόνο σε έκθεση στη δημοσιότητα και στην ηγεσία όπως αναφέρθηκα προηγουμένως αλλά και νέων ηλικιακά ανθρώπων θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα καθώς θα ενίσχυε το προφίλ του ανανεωμένου ΠαΣοΚ που οφείλετε να προωθήσετε.
δ)Αποδείχτηκε ότι η άγονη αντιπολίτευση με τους υψηλότατους τόνους και τις προσωπικές επιθέσεις δεν φέρνει πια αποτελέσματα.Υιοθετήστε έναν καταγγελτικό όπου χρειάζεται αλλά ταυτόχρονα τεκμηριωμένο λόγο που θα παρουσιάζει ουσιαστική εναλλακτική επιλογή και δεν θα περιορίζεται στις φιλολαϊκές γενικότητες του τύπου "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά".Είμαι σίγουρος πως η ρητορική σας δεινότητα σας επιτρέπει να επιτύχετε εύκολα το παραπάνω αν το θελήσετε.
δ)Επειδή προσωπικά είμαι εκσυγχρονιστής και θαυμαστής του έργου του κυρίου Κώστα Σημίτη θα το εκτιμούσα αν προβάλλατε περισσότερο το πλούσιο έργο της οκταετίας 1996-2004 όπου αυτό είναι δυνατό καθώς και αν αναδεικνύατε τις φιλολαικές πολιτικές που ακολουθήθηκαν τότε και που τόσο πολύ έχουν υποτιμηθεί και δυσφημιστεί.Ας εξηγήσει επιτέλους κάποιος ότι το μόνο που εγγυάται προοπτική και συνέχεια στο κοινωνικό κράτος είναι μια ισχυρή οικονομία κι ότι αυτό προσπάθησε να κάνει ο κύριος Σημίτης.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
Μετά τιμής
Περικλής Δ.
Μέλος ΠΑΣΠ Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,ΠΑΓΩΣΑΜΕ.ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΜΕ ΙΔΕΕΣ.ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΗΓΕΤΙΚΟ" ΠΡΟΦΙΛ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΜΦΕΒΑΛΛΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ?ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟ ΠΟΥ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΣΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ,ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟ ΣΤΑ "ΘΕΛΩ" ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΙΧΕ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ.Κ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Η ΦΘΟΡΑ,ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΘΕΙ Ο ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΚΑΤΕΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΦΘΑΡΜΕΝΟ,ΕΤΕΙΝΑΝ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΓΙΑΤΙ "ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΕΙ.ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΟΥ ΑΥΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΑΦΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ(ΘΕΤΙΚΗ ΜΕΝ,ΑΛΛΑ...)ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ ΩΣ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ.Κ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Κ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΤ ΕΜΕ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΣΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ 1996,ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ,ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ,ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ,ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΛΗ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ,ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΩΣ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 2004,ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΕΤΣΙ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΗΓΕΤΗΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΧΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΣΦΥΓΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥΣ,ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΟΡΘΟ,Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.(ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ "ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ"). ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ...

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Καλησπέρα σας,
αντί σχολιασμού στα όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες, σας συνιστώ τη μελέτη του παρακάτω αποκαλυπτικού πολιτικού κειμένου.

http://www.notbored.org/censor.html

ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

θα θελα να προσθέσω οτι ο συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ είναι επίπλαστος με την έννοια οτι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα του 38%.Το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές οτι έχασε κυριως προς τ αριστερά του.Και όχι μόνο αυτό,αλλά φαίνεται οτι έχει υποστεί διαρροή ακόμα και από τη σταθερή,άλλωτε συσπειρωμένη,εκλογική του βάση,της τάξης του 39-40%.Έχασε βέβαια και προς τα δεξιά με την έννοια οτι οι αναποφάσιστοι του μεσαίου χώρου επέλεξαν κυρίως τη συντηρητική παράταξη.Λόγω της μετακίνησης της προς το κέντρο,και της απουσίας πολιτικής ταυτότητας του κινήματος μας.Είναι φανερό οτι η παρουσία τόσων πολλών αναποφάσιστων έδειχνε την απέχθεια του κόσμου προς την κυβέρνηση,απλά ο κόσμος δεν είχε από κάπου να πιαστεί.Περίμενε ένα ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση(αν και δύσκολο στην εποχή που διανύουμε) ωστε να συσπειρωθεί εκεί.Με τις κατάλληλες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και την κατάλληλη προγραμματική του πρόταση,μη παραξενευτείτε αν δείτε στις επόμενες εκλογές ένα ΠΑΣΟΚ με ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από το 45%.Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που μπορεί να περιλάβει από πρώην ανταρτες μέχρι και πλούσιους αστούς που με κατάλληλες εργασίες μπορούν να συγκεραστούν οι δρόμοι τους.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο,

θα ήθελα να σας πω ότι η υποψηφιότητά σας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι θεμιτή και σαφώς ενισχύει τη δημοκρατικότητα της παράταξης..Πιστεύω όμως ότι ο τρόπος και ο χρόνος που ανακοινώθηκε δεν ήταν ο ενδεδειγμένος και δεν πιστεύω ότι αυτό σας τιμά.

Θα ήθελα να σας πω ότι ο κ. Παπανδρέου με τις ιδέες του και τις προτάσεις του ενέπνευσε πολλούς σκεπτόμενους ανθρώπους όχι με το όνομα του, άλλα με το όραμα του και τις προτάσεις του. Όταν όμως συνεχώς τον υποτιμούν, τον μειώνουν και τον υποβιβάζουν όλα τα μέσα, οι δημοσκόποι, οι αντίπαλοι του αλλά ακόμα και οι ίδιοι του οι συναγωνιστές, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι αλλαγές κουλτούρας και φιλοσοφίας σε οποιοδήποτε οργανισμό, εταιρεία και φυσικά κομματική παράταξη δεν μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία αν δεν υπάρχει η πλήρης υποστήριξη και η υιοθέτησή τους από ΟΛΟΥΣ αυτούς που τοv αποτελούν .Σίγουρα έκανε λάθη και παραλήψεις, όπως το να μην αποκόψει το λεγόμενο παλιό ΠΑΣΟΚ ή για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Κ. Λαλιώτη σε αυτή τη κρίσιμη θέση προεκλογικά την ώρα μάλιστα που ευαγγελίζεται την νέα αλλαγή. ΑΛΛΑ που ήσασταν εσείς να βοηθήσετε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όταν έκανε αυτά τα λάθη?

Οι εποχές των Μαυρογιαλούρων και των μεγάλων Φαμφαρολόγων θα έπρεπε να ανήκουν στο παρελθόν. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα του 2007 υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που δεν πείθεται από το περιεχόμενο και την ουσία του πολιτικού λόγου αλλά από τις φαμφαρολογίες και τις μεγαλοστομίες ορισμένων υποτιθέμενων "ηγετών"(βλ.Κος Κ. Καραμανλής).Αυτή βέβαια η κατάσταση έχει και βαθύτερα αίτια όπως είναι η έλλειψη παιδείας αλλά και εκπαίδευσης, γεγονός που βολεύει τους πολιτικούς αυτού του τύπου. Επειδή δεν πιστεύω ότι είναι πραγματικά στις προθέσεις σας να ολισθήσετε σε ένα τέτοιο στυλ ηγεσίας θα σας έλεγα να αναθεωρήσετε λίγο την στάση σας και να διατυπώσετε καθαρά το τι διαφορετικό πρεσβεύεται εσείς από τον κ. Παπανδρέου πέρα από την ηγετική σας προσωπικότητα. Επίσης αν στις προθέσεις σας ήταν πραγματικά η επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν διατυπώσατε τις ενστάσεις σας στα όποια θέματα διαφωνούσατε έτσι ώστε να προλάβετε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις? Συγχωρέστε με για τον καχύποπτο συλλογισμό μου αλλά ο τρόπος με τον οποίο λειτουργήσατε με οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα και το οποίο εύχομαι πραγματικά να μην ισχύει.
Εύχομαι να διατηρηθεί η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ και ότι γίνει να γίνει για το καλό της παράταξης και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση,
Γιώργος Σταθόπουλος

gyristroula2 είπε...

Για όσους στοιχειωδώς παρακολουθούν τα πολιτικά πράγματα εδώ και 4 χρόνια ήταν περίπου νομοτέλεια η κίνησή σας. Το καλύτερο πρόγραμμα, η μνήμη χρυσόψαρου του Έλληνα ψηφοφόρου για το παρελθόν και τα μαύρα χάλια της κυβέρνησης, δεν θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στη νίκη με τέτοιον αρχηγό. Καλώς ή κακώς, ο ηγέτης είχε και έχει μεγάλη σημασία, ακόμα και στα πιο δημοκρατικά κόμματα. Από κει και πέρα, αν δεν θέλετε απλώς να είστε ο πολιορκητικός κριός της εξουσίας και το καλό χαρτί όσων θέλουν να γευθούν το μέλι της- πράγμα που για σας θα είναι περίπατος- και θέλετε κάτι περισσότερο για το καλό αυτού του τόπου...ούτε ψύλλος στον κόρφο σας. Δύσκολη δουλειά κ. Βενιζέλο. Πρέπει να κάνετε λελογισμένη χρήση του μεγάλου σας πλεονεκτήματος, της έξοχης ρητορείας σας. Να μην την βάλετε να υπηρετεί το...μαύρο άσπρο, το κομματικό όφελος, τη λογική του παραλόγου. Δε λέω, προς στιγμήν θα γοητεύσετε τα πλήθη, αλλά πολλοί μέσα σ' αυτά λίγο παρακάτω θα σκεφθούν...
Να, όπως χθες που βιαστήκατε να "κουνήσετε το δάχτυλο" στο λαό λέγοντας περίπου πως το ΠΑΣΟΚ δεν πήρε ό τι του αξίζει. Πήρε και παραπήρε... Αν δεν το συνειδητοποιήσετε αυτό, θα κάνετε μια λάθος αρχή.
Πάντως, επειδή σας εκτιμώ, αν και δεν ανήκω ούτε στα μέλη ούτε στους φίλους του ΠΑΣΟΚ και δεν θα σας ψηφίσω, σας εύχομαι καλή επιτυχία και για σας και για την πολιτική ζωή του τόπου, που βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της μεταπολεμικά.

Ανώνυμος είπε...

Kirie Venizelo,
xerome idietera pou diekdikite tin hgesia tou pasok. einai kati parapano apo bebeo oti tha ginete sidoma o arxigos tou pasok kai arga h grhgora o hgeths olon ton ellinon. kali epitixia !!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
Κατ'αρχάς,για να κρίνουμε αν η πρωτοβουλία σας είναι ορθή ή όχι,πρέπει να δούμε τις αιτίες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την ηττα.
Πιστεύω πως η ήττα οφείλεται σε καθαρα πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες και όχι σε επικοινωνιακούς.Το ΠΑΣΟΚ απο την περίοδο Σημίη και μετα έχει αλλάξει προσανατολισμό.Από σοσιαλδημοκρατικό κόμμα εχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο.Πράγματι κανείς δεν ξεχναει πως ο Αντρέας Παπανδρέου έλεγε "ο ΟΤΕ πρέπει να έχει μία μετοχή,και αυτή πρέπει να είναι του ελληνικού λαού".Από αυτές τις θέσεις,το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε καθαρά νεοφιλελεύθερες θέσεις,όπως αυτή που είχε εκφράσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για την ανασφάλιστη εργασία των νέων στο Λαύριο αλλά και σε ανάλογες πολιτικές όπως η ιδιωτικοποιηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ τα επόμενα χρονια...Άυτό πιστοποιήθηκε και με τον πλέον εμφανή τρόπο (πέραν των πολτικών της κυβέρνησης Σημίτη) με την ένταξη του κ. Μάνου και του κ. Αδριανόπουλου στα ψηφοδέλτεια του ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες εκλογές.
Λογικό είναι λοιπόν ένα σημαντικό μέρος της βάσης του ΠΑΣΟΚ να επιλέξει την Αριστερά σε αυτές τις εκλογές,αλλά παράλληλα ένα άλλο κομμάτι του να πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία,αντιλαμβανόμενο πως δεν υπάρχουν πια οι χαώδεις πολιτικές διαφορες πλέον στα δύο μεγάλα Κόμματα...Με λίγα λόγια,το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να δείξει στον πολίτη τον λόγο για τον οποίο πρεπεί να κυβερνήσει τη χώρα...Ακόμα και στο Αρθρο 16 του συντάγματος,η θέση του ΠΑΣΟΚ ταυτιζόταν με αυτή της ΝΔ (κατά τη γνώμη μου).
Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι καιροί αλλάζουν.δεν ζούμε το '50 και το '60 για να επικαλείται ενα σοβαρό Κόμμα αντι-δεξιό μέτωπο...Αντίθετα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής απο τη ΝΔ(με ελαχιστα δεξιά φάλτσα,τύπου Πολύδωρα)...Βασική της προτεραιότητα είναι να θίξει ασφαλιστικά δικαιώματα,την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων όλες σχεδόν της κατακτήσεις της εργατικής τάξης.Αυτή η πολιτική δεν ειναι δεξιά πολτική.Είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική.Και το ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του έχει δείξει οτι την ασπάζεται.Γι΄ αυτ'ο "χάνει από παντού".Τό πρόβλημα συνεπώς του ΠΑΣΟΚ δεν είναι έλλειψη ικανού αρχηγού.Είναι θέμα πολιτικής στρατηγικής.Και από ότι έχω καταλάβει,δεν προτίθεστε να την αλλάξετε στα βασικά της σημεία.Γι΄ αυτό πιστεύω πως είναι άνευ σημασίας το ποιος θα είναι "αύριο" πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,αν και πιστεύω πως το προφίλ σας είναι σαφώς ανώτερο από αυτο του κ. Παπανδρέου.Αλλά το προφίλ ενός ηγέτη δεν ειναι βασικό συστατικό για την επιτυχία ενός κόμματος.Είναι συμπληρωματικό θα έλεγα.Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Beni ,

"ο ηγέτης διακρίνεται για τις αρετές της σοφίας, της ειλικρίνειας, της καλοσύνης , του θάρρους και της αυστηρότητας"


Ο επιτυχημένος πολιτικός ηγέτης είναι αυτός που επιπλέον διακρίνεται από την ξεχωριστή ικανότητάς του να οδηγήσει την παράταξη μας σε νίκη.

θέλουμε αλλαγή , δημοκρατία και αξιοκρατία , θέλουμε το κίνημα πρωταγωνιστή στο κοινοβούλιο και στη ζωή μας.

Επιζητούμε την άσκηση αξιόπιστης αντιπολίτευσης που να καταδείξει στον ελληνικό λαό τις προοπτικές και τις αξίες της προοδευτικής παράταξης και την ανάγκη ματαίωσης της επικίνδυνης εδραίωσης του συντηρητισμού το συμτομότερο.

Στοιχηματίζουμε σε εσάς και σε αυτούς που μπορούν να καταστήσουν την πολιτική ,τέχνη του ρεαλιστικού εφικτού.


Ένας αιώνιος φοιτητής

Υστερόγραφο από το Πανεπιστήμιο

Οι αιώνιοι φοιτητές απαιτούν επίδομα πυρόπληκτου γιατί έχουν καεί από το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα..και ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ! Ο σοκαρισμένος (με το αποτέλεσμα των εκλογών) κόσμος του ΠΑΣΟΚ στη συντριπτική του πλειοψηφία έβλεπε την επερχόμενη ήττα, παρόλο που δεν ήθελε να το πιστέψει... και ποτέ δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τόση διαφορά στα ποσοστά! Όλοι εύχονται, να αναλάβετε γρήγορα την προεδρία του κόμματος και να το φέρετε εκεί που του αξίζει, για το καλό της χώρας. Γνωρίζετε καλύτερα από όλους, ότι χρειάζεται ξεκάθαρος λόγος, σαφής γραμμή, κατανοητά μηνύματα που θα φτάνουν και στον τελευταίο πολίτη.. για το τί θα κάνει σαν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ
έτσι ώστε να πείσετε αποφασιστικά.

Καραγκιόζης είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου Πρόεδρος Δημοκρατίας… μια φανταστική ιστορία .

Πυρετώδεις είναι οι διαδικασίες για τη διαδικασία της ανάδειξης του νέου αρχηγού κόμματος, Ο κ. Βενιζέλος συγκεντρώνει υπογραφές υποστήριξης της υποψηφιότητάς του ενώ ο ΓΑΠ ακούει τις διάφορες εισηγήσεις και παρακολουθεί τα γκάλοπ που διενεργούνται και τον φέρνουν πολύ χαμηλά στην εκτίμηση του κόσμου για αρχηγό του κινήματος. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Βενιζέλου ο κ. ΓΑΠ θα έχει ρόλο και μάλιστα κορυφαίο στη νέα εποχή του κινήματος. Το 2009 λήγει η θητεία του αγαπητού αλλά γηραιού Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ΝΔ με τις 152 πενιχρές της έδρες θα πελαγοδρομεί εφόσον κανένα μεγάλο θέμα δεν έλυσε όταν έπρεπε και της έχουν μείνει τώρα αμανάτι. Το μόνο που δε θα θέλει είναι άλλη μια σύγκρουση αυτή τη φορά αναφορικά με την εκλογή του ΠτΔ. Κανείς δε θα στερήσει μια δεύτερη θητεία από τον κ. Παπούλια αλλά άνθρωποι είμαστε και δε ξέρεις τι γίνεται. Περαιτέρω ο κ. ΓΑΠ έχει το χρόνο μπροστά του για να καλλιεργήσει ένα ήπιο προφίλ και κακά τα ψέματα είναι συμπαθής στις μεγάλες μάζες. Ακόμα και ο κ. Μητσοτάκης είχε εκφραστεί θετικά (τώρα είναι καλό αυτό θα μου πείτε?). Πώς σας φαίνεται λοιπόν το σενάριο να προτείνει το ΠΑΣΟΚ για ΠτΔ τον κ. ΓΑΠ ώστε και θεσμικό ρόλο να αποκτήσει αυτός και το ΠΑΣΟΚ να εξιλεωθεί και η ΝΔ να κάνει τη δουλειά της να εξαντλήσει δηλαδή την τετραετία? Ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς θα είναι και ΠτΔ της Ελλάδας. Ο ΓΑΠ θα αποκτήσει έναν ενωτικό ρόλο που του πάει, αφού η σύγκρουση δεν είναι στο αίμα του και ο κ. Βενιζέλος θα έχει έτσι απαλλαγεί από ένα μεγάλο πρόβλημα. Διότι μη φανταστεί κανείς ότι αυτοί οι δυο θα έχουν αρμονικές σχέσεις μέσα στο κόμμα ή την κυβέρνηση αργότερα. Οπότε μια λύση είναι αυτή που δίνουν στο στρατό. Η απομάκρυνση δια της προαγωγής. Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να κληθεί ο ΓΑΠ να καταλάβει μια κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διεθνείς σχέσεις είναι ένα προνομιακό για αυτόν πεδίο. Η θητεία του στο ΥΠ.ΕΞ. ήταν κατά γενική ομολογία πολύ επιτυχημένη κατ’ άλλους ήταν ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε ποτέ. Έτσι θα περάσει και ο χρόνος της δεύτερης τετραετίας του κ. Παπούλια. Ένας Παπανδρέου στην Προεδρία της Δημοκρατίας θα αποτελούσε το τέλειο επιστέγασμα των αγώνων που έδωσε η οικογένεια αυτή για την Ελλάδα. Αλλά θα ήταν και η ιδανική έξοδος ενός ανθρώπου που δε μπόρεσε να σηκώσει το βάρος του ονόματός του στο επίπεδο της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Φυσικά όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα σενάριο που γεννά η φαντασία ίσως ακόμα να είναι εντελώς αστήριχτα και άστοχα. Σε κάθε περίπτωση τα γεγονότα έχουν σημασία και για την ώρα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται για μια ακόμα φορά (μετά το 1996) σε σταυροδρόμι στην ιστορία του. Αυτό το παθαίνουν όλα τα κόμματα που δημιουργήθηκαν και αναδείχτηκαν από έναν χαρισματικό ηγέτη. Ο Σημίτης δυσκολεύτηκε πολύ να κυβερνήσει διότι δεν ήταν Παπανδρέου. Ο Παπανδρέου που ήταν «Παπανδρέου» ήθελε αλλά δε μπορούσε. Κάποια στιγμή το κίνημα πρέπει να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις αυτές και να λειτουργήσει με σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο σε ότι αφορά τα πρόσωπα. Η ΝΔ το κατάφερε δια πυρός και σιδήρου και ο σοφός λέει «Το μοναστήρι να είναι καλά και από καλογήρους… δόξα το Θεό». Σημειολογικά πάντως αυθόρμητα στο ανωτέρω κείμενο ανέφερα συνεχώς τον κ. Βενιζέλο ως «Κύριο Βενιζέλο» και τον κ. Παπανδρέου ως «ΓΑΠ»! Ακόμα και αυτό κάτι δείχνει…

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ την κατανόησή σας που θα τοποθετηθώ εκτός θέματος αλλά όταν διαβάζω "Βαγγέλη όρμα" , "Βαγγέλη είσαι ο πρώτος" και "γεια σου ρε Βαγγέλη", η παθογένεια εξακολουθεί να είναι παρούσα.
Όσο οι οπαδοί θεωρούν τον -όποιο- αρχηγό του κόμματος ιδιοκτησία τους και του απευθύνουν το λόγο όπως στο pet τους, ας μη σπαταλάμε λόγια για τον επαναπροσδιορισμό της πολιτικής.

Ή μήπως δεν είμαι εκτός θέματος ;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!! ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΑΣ! ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ!!

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός λέει ότι η ΝΔ έκανε άσχημη διακυβέρνηση, καταλήστεψε, διόρισε δικούς της κ.α
Ο λαός λέει ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε άσχημη διακυβέρνηση, καταλήστεψε, διόρισε δικούς του κ.α

Όπως λένε όλοι οι πολιτικοί, "ο λαός έχει πάντα δίκιο".

Αν μπορείς να κάνεις κάτι Βαγγέλη, πάνω σε αυτό, αν είσαι διατεθιμένος να κόψεις κεφάλια, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΖΕΙ, άμα έχεις το ψυχικό σθένος να ακούσεις τα πάντα από το εκδοτικό και επιχειρηματικό ΠΑΣΟΚΙΚΟ κατεστημένο, αμα πιστεύεις ότι έχεις τόσο δυνατό στομάχι που θα στριμώξεις τους νταβατζήδες στην γωνία, τότε Βαγγέλη καλά κάνεις και κατεβαίνεις.

Γιατί ο τόπος Βαγγέλη δεν έχει ανάγκη από μαϊντανούς που δεν χαλάνε την γέυση όπου και να μπούνε. Ο τόπος έχει ανάγκη από chili pepper.

Ελπίζω να δω είσαι chili pepper. Αν είσαι θα φανεί από την πρώτη γεύση, οπότε ετοιμάσου γερά. Ή τα αλλάζεις όλα με μιας, η θα χαθείς στα αρώματο των μαϊντανών που θα σε πνίξουνε.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το ΠΑΣΟΚ επί 3,5 χρόνια δεν παρουσίασε αξιόπιστη πρόταση και αντιπολιτευτικό λόγο οφείλετε μόνο στον Γ. Παπανδρέου ? (ρητορική ερώτηση). Είναι λογικό να προκαλούνται περίεργες σκέψεις σε όλους μας, όταν όλοι όσοι άφησαν μόνο του τον Γ. Παπανδρέου σχεδόν στα 3,5 χρόνια, τώρα και ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι στο "καναβάτσο" να εμφανίζονται ως ενωτικοί κλπ. Εάν η αρχή είναι το ήμιση του παντός, τότε λυπάμαι αλλά η αρχή σας δεν με έπεισε. Όλοι οι νέοι άνθρωποι σε πείσμα των ΜΜΕ (!!!), δεν ελπίζουν σε ηγέτες μπαλκονιού με εφράδια λόγου, αλλά σε ανθρώπους με νέες ιδέες και με πίστη σε νέα οράματα. Δεν ελπίζω κάτι καλύτερο από κάποιον ο οποίος είναι ο αγαπημένος των ΜΜΕ, τα οποία των σπρώχνουν. Με το που θα αναλάβετε την ηγεσία (το θεωρώ βέβαιο), περιέργος θα δούμε gallop που θα σας εμφανίζουν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό (το πιάσατε το υπονοούμενο). Και μόνο το γεγονός των στελεχών που έσπευσαν να σας στιρίξουν δείχνει γιατί δεν μπορώ να ελπίζω σε τίποτα καλύτερο πλέον.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΟ.ΑΠΟ ΕΧΤΕΣ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ(Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ, ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΦΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΤΑΠΕΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΩ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΡΙΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑ ΜΕΓΑΛΗ.

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Καλημέρα , είναι γεγονός οτι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει κρίση εξέλιξης , η οποία ήταν φυσική και αναμενόμενη όπως σε κάθε πραγματικά δημοκρατικό κόμμα . Χθές είδαμε αυτοκριτική διάθεση , περισυλλογή , κατήφεια , αναλύσεις , διεργασίες κ.α , όπως είναι απόλυτα φυσικό επίσης .
Αυτό όμως που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι οι αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος , νομίζω οτι τους διακετέχει πανικός με την ιδέα οτι στο μέλλον θα παίζουν με ισχυρό αντίπαλο την στιγμή που θα αντιμετωπίζουν και θα πρέπει να επιλύσουν μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας . Μάλλον είχαν την αίσθηση οτι "έπαιζαν " χωρίς αντίπαλο . Καλό κουράγιο .

Unknown είπε...

Θεωρώ απαράδεκτο το χρόνο που διαλέξατε για την ανακοίνωσή σας. "Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται" κύριε Βενιζέλο; Ή μήπως ο ανήρ (ή οι άνδρες) ξεκίνησαν πριν την πτώση της το κόψιμο της βελανιδιάς;

Ευχαριστώ

takiskal είπε...

Αρχικά θεωρώ ότι το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφές. Το Πασοκ έχει χάσει εδώ και αρκετά χρόνια την συγγενική του σχέση με το σύνολο των Αριστερών ψηφοφόρων . Οι αποστάσεις χρονικά αλλά και ιδεολογικά από την εποχή της δεκαετίας του 1970 με συνθηματολογία του τύπου " Έξω οι βάσεις του θανάτου" και " Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" αντικαταστάθηκαν με το αλησμόνητο "Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους". Σήμερα ο εκφραστής αυτής της ευχαριστίας αλλά υπεύθηνος για την είσοδο στο κόμμα μίας μεγάλης κεντροδεξιάς μερίδας, με πελατειακό χαρακτήρα, που ζήτησε, πήρε και μετά έγινε αναποφάσιστη θεωρείται μεγάλο κεφάλαιο και εκείνος που θα διασφαλίσει την ενότητα του κινήματος. Τα ερωτήματα σήμερα όμως είναι δύο. Το πρώτο είναι αν το Πασοκ κατάλαβε μετά και από αυτό το ανεπιτυχές αποτέλεσμα ότι έχει απομακρυνθεί πλήρως από τις Αριστερές του καταβολές και πως θα μπορούσε να τις επαναπροσδιορίσει με πραγματικό λόγο και το δεύτερο αν εσείς κ. Βενιζέλο μπορείτε να εγγυειθήτε ότι σαν αρχηγός αυτού του κινήματος ( που παραδόξως τα τελευταία χρόνια αναφέρεται από πολλά στελέχη ως παράταξη, αλλά και αυτό κάτι δείχνει) θα κατευθήνεται το κινημα σε πιο Αριστερές και Ανθρώπινες αντιλήψεις. Αν έχετε αυτήν την αντίληψη για το Κίνημα τότε θα σταθεί πολύς κόσμος στο πλευρό σας. Αυτό όμως δεν γίνεται με συνθηματολογίες του τύπου "άλλαξε τα όλα" αλλά με πράξεις. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή κίνηση αν και αναμενόμενη.Το κύριο συστατικό σεβασμός στους άλλους και κυρίως ΠΥΓΜΗ χρειάζεται αυτή την στιγμή.Το κυριώτερο που χρειάζεται η παράταξη αυτή την στιγμή είναι ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Στα Μ.Μ.Ε χρειάζεσαι νέους ανθρώπους, οχι ηλικιακά.Ο κόσμος οταν βλέπει τους παλιούς αλλάζει κανάλι.Βάλε νέα πρόσωπα.Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. ΝΙΚΟΣ1952

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα λόγια αλλα μάλλον δεν θέλετε να δείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα.
Γιατί δεν πηγαίνετε σε συνέδριο να πείτε τις απόψεις σας και να σας ψηφίσουν γι αυτές τα μέλη του κόμματος;
Γιατί είναι καλύτερος ο Βενιζέλος;
Σε ποιο ακριβώς χώρο ανήκει το Πασόκ;

ifigenia1953 είπε...

ΑΦΗΣΑ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ Κ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ.ΔΙΑΤΥΠΩΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΧΗ.
ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι τα καλυτερα.Μακαρι να εκλεγειτε αρχηγος του Πασοκ.Μετα απο χρονια,θαχουμε εναν ευθυ,ευστροφο,κοινωνικο και προπαντων αποφασιστικο αντιπροσωπο.
Καλο κουραγιο και σιδερενια θεληση.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αργήσατε να παρετε αυτή την πρωτοβουλία. Έπρεπε να ήσασταν εκεί, εδώ και καιρό. Καλή δύναμη. Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας επάνω σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κ. Βενιζέλο. Είμαι ένας συννονόματος ψηφοφόρος σας. Όσο και αν αγαπάω και σέβομαι τον Γιώργο Παπανδρέου, θα σας στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις. Δυστυχώς η ήττα μας είναι συντριπτική. Κανένας δεν περίμενε τέτοια καθίζηση. Πίστεύω ότι αυτή τη στιγμή είστε ο καταλληλότερος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ίσως και ο μόνος) και ότι θα μπορέσετε να οδηγήσετε την παράταξη στη νική, στις επόμενες εκλογές. Δε νομίζω ότι υπήρξε βιασύνη στις κινήσεις σας - ήταν τόσο μεγάλη η ήττα που δικαιολογούσε την γρήγορη αντίδρασή σας.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που δεν αναφέρθηκε είναι η μετακίνηση ψηφοφόρων. Είναι πάρα πολύ περίεργη η μετακίνηση ψηφοφόρων 4,5% από ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ. Το ρουσφέτι έπεσε σύνεφο και τα 3χίλιαρα κάνανε καλά τη δουλειά τους. Γιαυτό έπρεπε να πέσει η επικίνδυνη αυτή κυβέρνηση. Ελπίζω να τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε τα ονόματα των πρώτων υποστηρικτών της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ υπέρ της Υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ 2007) στο

http://venizelospasok.blogspot.com

ΔΗΛΩΣΤΕ κι εσείς την ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, ήταν καιρός επιτέλους να λάβετε θέση για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Ήταν καιρός να αναλάβει κάποιος άλλος εκτός "οικογενειών". Ο κ. Παπανδρέου δεν κάνει για αρχηγός κόμματος. Ένας αρχηγός πρέπει να μεταδίδει σιγουριά στον απλό πολίτη, να ξέρει πάνω απ' όλα να μιλάει σωστά και να μη τα χάνει. Να έχει κύρος. Η αλλαγή του αρχηγού έπρεπε να γίνει το 2004 και όχι τώρα. Τώρα ουσιαστικά έχουν χαθεί 7 χρόνια. Πολύ μεγάλο διάστημα.

GORE είπε...

Καλησπέρα σας,
πιστεύω ότι ήταν λάθος το timing κ εάν θέλετε το κουβεντιάζουμε...γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλουμε να τα παρουσιάζουμε.
Μπορούμε να ξέρουμε ποιο θα είναι το (νέο)στίγμα που θα έχει το ΠΑΣΟΚ? Για την Νεολαία ΠΑΣΟΚ ποια είναι η άποψη σας ? Θα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο ? Για το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ? ‘H θα είναι το ίδιο με του κ. Σημίτη, κ καλά εκσυγχρονισμός κ πράσινα άλογα. Κ που θα τοποθετούσατε το κίνημα στην κέντρο-δεξιά , κέντρο αριστερά, κέντρο , αριστερά?

Δεν θα ήθελα να δω πάλι ένα αρχηγό αλαζόνα κ καιροσκόπο

Ανώνυμος είπε...

Το εντυπωσιακότερο όλων διαβάζοντας τα 97 σχόλια του blog αυτή τη στιγμή είναι ότι οι υποστηρικτές σας είναι τόσο χωρισμένοι. Σας υποστηρίζουν αυτοί οι οποίοι θέλουν μία αριστερή στροφή για να κοπούν οι απώλειες προς τα αριστερά κόμματα, σας υποστηρίζουν αυτοί οι οποίοι θέλουν μία συνέχεια της (αρκετά δεξιόστροφης) πολιτικής Σημίτη, σας υποστηρίζουν αυτοί οι οποίοι επιθυμούν το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει στις ρίζες του (δεκαετία του 80 δηλαδή;) και σας υποστηρίζουν και αυτοί οι οποίοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να ξετινάξει τα βαρίδια που κουβαλάει από τον παλιό του εαυτό.

Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι δεν θέλουν όλοι το ίδιο ΠΑΣΟΚ. Όλοι όμως πιστεύουν ότι εσείς θα τους δώσετε το ΠΑΣΟΚ που θέλουν.

Εκτιμώ ότι η εκλογή σας ή του κ. Παπανδρέου είναι μόνο η αρχή και η εύκολη υπόθεση όποιος από τους δύο και να εκλεγεί.
Είμαι όμως πολύ περίεργος να δω πως θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα, και πως θα συμβιβαστούν αυτοί που θα δουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πάει προς εκεί που θέλουν. Απεύχομαι τη διάσπαση τόσο όσο και το "θολό" σκηνικό αλλά για να αποφευχθούν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, η επόμενη μέρα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι μία πολιτική άσκηση για πολύ επιδέξιους πολιτικούς!!!

Εν αναμονή λοιπόν...

Elias είπε...

Δάσκαλε καλήμέρα, θα είμαι απολύτως ειλικρινής και πιστεύω χρήσιμος.. Εχω συμβάλλει,απο το 2000 στην τροφοδότηση της νεοδημοκρατικής πολιτικής επικοινωνίας, σε επίπεδο πολιτικού/επικοινωνιακού σχεδιασμού....Ανέκαθεν χρησίμευα σε κεντροδεξιούς πολιτευτές ωστε να αρθρώσουν ορθό πολιτικό λόγο, και πειστικό ταυτόχρονα ,για τον μέσο ψηφοφόρο... Είμαι σφόδρα απογοητευμένος απο την κυβέρνηση Καραμανλή( αν και εξακολουθώ να τον θεωρώ ικανό και χρήσιμο) . Πιστεύω πολύ όμως στις ικανότητες ,στο όραμα, και στην ανιδιοτέλεια του Ε. Βενιζέλου…( επιστολή μου στο blog μου, τον Αύγουστο)
Αλλάξτε την εικόνα της πλειοψηφικής στην κοινωνία κεντροαριστερής αντίληψης των πραγμάτων. Ηλθε η στιγμή της εφαρμογής της Ορθολογικής Πολιτικής προσέγγισης. Η δεύτερη συνεχόμενη επικράτηση του αρχηγικού και πλέον προσωποπαγούς κόμματος της ΝΔ, οριοθετεί την αναγκη για μετάβαση σε μια εποχή Νέας Συλλογικότητας.. Η ελληνική κοινωνία των 2/3 και κυρίως αυτή των χαμηλόμισθων εργαζομένων ,των βιοπαλαιστών μικρεμπόρων/ατομικών επιχειρηματιών, απαιτεί σύγχρονες πολιτικές παρεμβάσεις(New Pubic Management )ρεαλιστικές αλλά ταυτόχρονα εναλλακτικές και ανατρεπτικές ως προς τον στόχο τους.
Οι εντός του προγράμματος σύγκλισης της ΕΕ οικονομικές περιοριστικές ''οδηγίες'' ,μπορούν να φιλτραριστούν, να διαχειριστούν, οχι ως πειθαναγκασμοί ,ντιρεκτίβες συμμόρφωσης ,αλλά ως ''οδηγοί'' ,σε επίπεδο στρατηγικής κατεύθυνσης της Οικονομιας, σε επίπεδο νέο μίγματος Οικονομικής Πολιτικής( απαράδεκτη η τοποθέτηση προεκλογικά του Γιώργου, οτι δεν είναι πρόβλημ τα λεφτά!)
Πιο απλά: η Ελληνική Οικονομία χρειάζεται πλέον να ενσωματώσει στην ταυτότητα της,ως βασική παράμετρο διαμόρφωσης τάσεων, και την ελληνική κοινωνική πραγματικότητα ,που επιβάλλει την ανθρώπινη αντίληψη διαχείρησης των αριθμών και των δημοσιονομικών μεγεθών..Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στις περιβόητες ,κενές περιεχομένου, ρητορείες : μεταρρυθμίσεις( ο φίλος μου Θ.Πελαγίδης ονόμασε κυριολεκτικά τις αληθινές μεταρρυθμίσεις) ανατροπές, ρήξεις, τομές, και λοιπές καραμανλικές καραμέλες που μοιάζουν με πανάκεια( σχεδόν πέτυχαν να τις μυθοποιήσουν, μέσω γκεμπελικής μεθόδου επανάληψης..)
Χρειάζεται να δίνουμε όνομα στα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα και να ποσοτικοποιούμε τα οικονομικα απαιτούμενα σχέδια επίλυσης τους, με δημιουργικά ποιοτική διαχείριση( behavioral targeting, macro/micro factors, non-profit strategic planning) χωρίς να επιχειρηματικοποιήσουμε τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης, ουτε καν την δημοσιονομική διαχέιριση της χώρας.
Πρέπει να κατανοήσετε οτι επιβάλλεται να συνθέσουμε την Πολιτική με την Οικονομική, ως επιστημονικά εργαλεία κοινωνιολογικής, υψηλού επιπέδου ανάλυσης, ώστε να ανταποκριθούμε στην αναγκαία για την εποχή τεχνογνωσία αναδιανομής πλούτου και βιώσιμης ανάπτυξης.(βλ. comment δικό μου στο blog σας, στην ίδια ανάρτηση των δηλώσεων σας στο Ζαπππειο)
Σκανάρετε την Ελληνική επιστημονική ,και μή, κοινότητα ,και βρείτε διαχειριστές με κοινωνική ευαισθησία, βρείτε ανθρώπινο δυναμικό που θα αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τις λειτουργικές στρεβλώσεις της αγοράς και του οικονομικού παιγνίου των εποχών.

Ανώνυμος είπε...

Analytika to sxolio mou, edw:

http://sebastien20.wordpress.com/2007/09/17/venizelos/

GORE είπε...

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙΣ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ Κ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.

ΠΑΣΟΚ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΝΕΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

tribeca είπε...

Καλημέρα.. ειναι καλή η ημερα..
είναι η ευκαιρία να αλλάξει κάτι στη πολιτική σκηνή του ΠΑΣΟΚ και να φανεί κάτι νέο.
Ψήφισα ΝΔ, γιατι το ΠΑΣΟΚ και κυρίως ο αρχηγός του, δεν με επεισαν.
Ελπίζω οτι μεσα απο την αντιπολίτευση που θα παράξετε, θα με πείσετε για τις επόμενες εκλογές.
(εξάλλου, η προδιάθεση υπάρχει..)
Ευχομαι και ελπίζω πραγματικά να είστε εσείς ο επόμενος αρχηγός του κόμματός σας.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως πρέπει να μαζευτείς ....

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Γιώργος μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά Κ. Βενιζέλο!!!!!!!!

Unknown είπε...

Κε Βενιζέλο,
εκφράζω τη συμπαραστασή μου στην προσπαθειά σας να ανοίξετε μία νέα σελίδα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και να βοηθήσετε την χώρα να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα.
Δεν ήμουν μέλος του κόμματος μέχρι τώρα (απλός 'φίλος' όπως μας κατέταξε η προηγούμενη ηγεσία), αλλά πραγματικά πιστεύω ότι από όλους εμάς τους απλούς πολίτες με οράματα και ιδέες θαμπορέσετε να βρείτε μεγαλύτερη βάση για να πετύχετε για την παράταξη και την χώρα τους στόχους σας.
Αν εκλεγείς, και για να πετύχεις, πρώτα απ'όλα πρέπει να κάνεις αλλαγές μέσα στο κόμμα: Παραγκώνισε τους 'βαρώνους' (αν και αυτή η ορολογία ανήκει στη ΝΔ), διέλυσε τα τζάκια, διέλυσε και φτιάξε από την αρχή όλες τις τοπικές οργανώσεις, διώξε τα κομματόσκυλα (όλους αυτοί που φοράνε το κουστούμι του 'Γκρούεζα').
Γενικά, πρέπει να συγκρουστείς - κανείς δεν θα νοιαστεί αν δεν κερδίσεις τις επόμενες εκλογές, αρκεί να έχεις εκσυγχρονίσει το κόμμα.
Η κοινωνία αλλάζει - πρέπει να αλλάξει και το ΠΑΣΟΚ.
Είμαι μαζί σου και θέτω τον εαυτό μου στη διαθεσή σου για αυτή τη νέα προσπάθεια

Νίκος Γ.
ngob01@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΕΣ.Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ "ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ" ΑΚΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ "ΓΙΩΡΓΑΚΗ".ΤΩΡΑ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΑ.
Η ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ Η΄ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ...-ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ-ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.ΤΕΛΟΣ.

Υ/Γ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΝΕΟΝΑΚΗΔΕΣ.ΤΖΙΖ!!!!!!!!!!!!

sousanest@Yahoo.gr
πολιτικός φίλος

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου αρέσει να ψάχνω εξιλαστήρια θύματα και να εξαντλώ τη σκληρότητά μου σε ένα πρόσωπο για να μετριάσω τη λύπη μου. Προσωπικά συμφωνώ και στηρίζω απόλυτα την υποψηφιότητά σας λόγω της τεράστιας "υποδομής" που διαθέτετε ως άνθρωπος αλλά και της δυνατής απήχησης στο ευρύ κοινό που δεν αμφισβητείται. Θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου θα ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός αλλά δυστυχώς δεν ψηφίζουμε όλοι έχοντας βαθιά σκέψη και ούτε είμαστε όλοι βαθιά πολιτικοποιημένα πρόσωπα. Εύχομαι να πάρετε δυνατά το παιχνίδι στα χέρια σας, με πραγματική όρεξη και δύναμη, για το καλό αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως η εκλογη σας στη θεση του Προεδρου θα κανει καλο στην παραταξη, διοτι η "οικογενειοκρατεια" πρεπει να σταματησει.
Το θεμα ειναι ομως αν θα κανει ποτε καποιος καλο στην Ελλαδα και οχι στην παραταξη του.

Unknown είπε...

Καλημέρα και συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ο σύγχρονος πολιτικός σύμφωνα με την νεοπασοκική νοοτροπία σημαίνει μόνο να έχει εφράδεια λογου και να προσπαθεί συνέχεια είτε να κουκουλώσει τα στραβά της παράταξής του, είτε να προγγίξει τον αντίπαλο, ακόμη και αν ενδόμυχα συμφωνεί μαζί του.
Πολιτική ιδεολογία? Απούσα!
Είστε σοσιαλιστικό κόμα ή φιλελεύθερο?
Είστε υπέρ της αποκρατικοποίησης ή όχι?
Πιστεύετε στην ελεύθερη οικονομία ή όχι?
Είστε με την Δύση ή με την Λιβύη και την Συρία?
Η δική μου αίσθηση είναι ότι στο πασοκ επικρατεί μια ιδεολογική σύγχυση.
Εάν η παρουσία σας στη θέση του αρχηγού του πασοκ οδηγήσει σε ξεκαθάρισμα της ιδεολογικής ταυτότητας της παράταξής σας, με συγκεκριμένες θέσεις, θάρρος και ειλικρίνεια(!!!) και όχι στη συντήρηση αυτής της "ιδεολογικής σαλάτας", τότε σας εύχομαι ολόψυχα να εκλεγείτε ο νέος αρχηγός του πασοκ.

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΑΣΟΣ είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Δεν σας κρύβω πως είμαι οπαδός των Παπανδρέου Γενικώς, και πως μέσα μου τα τελευταία 3,5 χρόνια υπέβοσκε μια καχυποψία προς το άτομο σας, για την πιθανότητα άσκησης πίεσης προς τον Γιώργο Παπανδρέου, με σκοπό να τεθείτε επικεφαλής του κινήματός μας.
Είναι όμως κάτι παραπάνω από σαφές πως όπως ήρθαν τα πράγματα οκ. Παπανδρέου δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πάγιο στόχο να γίνει κυβέρνηση, αφού είναι ένα κόμμα εξουσίας και είναι απόλυτα λογικό να στοχεύει κάτι τέτοιο.
Σας συγχαίρω για τη μεστή, ουσιαστική και γεμάτη ελπίδα και προοπτική δήλωσή σας, την οποία είπατε από στήθους.
Λίγοι πολιτικοί, με ειδικό βάρος που τους επιτρέπει να στοχεύουν στην ηγεσία ενός κόμματος εξουσίας, θα μπορούσαν να την κάνουν αυτή τη δήλωση.
Θα περιμένω μα αγωνία της εξελίξεις και δεν σας κρύβω πως μέσα στην ήττα της 16.09.2007, εσείς ξεπροβάλλατε σαν αχτίδα ελπίδας για εμένα, όπως και για εκατομμύρια φίλους της παράταξής μας.
Καλή Δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ομολογήσω τη μεγάλη μου στενοχώρια- γιατί περί στενοχώριας πρόκειται- που το ΠΑΣΟΚ έχασε τόσο πολύ έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Η τωρινή ήττα μοιάζει πολύ μεγαλύτερη από αυτήν του 2004, καθώς έχουν περάσει στο ενδιάμεσο 3,5 χρόνια αστάθειας και πρωτοφανούς κατρακύλας! Το θετικό είναι πως τα κόμματα της αριστεράς από εδώ και πέρα θα έχουν μία πολύ πιο δυναμική παρουσία στο κοινοβούλιο. Και τώρα στο θέμα μου. Ομολογώ ότι χάρηκα πάρα πολύ με την άμεση παρέμβασή σας μετά τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου. Δεν ανήκω στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισα το ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. γιατί αποτελεί ένα αριστερό κόμμα με προοπτική, ενδιαφέρον για το περιβάλλον, τους νέους, την παιδεία, τον πολιτισμό. Το ΠΑΣΟΚ έχασε σε όλους αυτούς τους τομείς. Στα μάτια των νέων ανθρώπων μοιάζει με ένα δεξιό κόμμα, χωρίς θέση για το άρθρο 16, χωρίς να αναγνωρίζει τους αγώνες που δώσαμε και που ακόμα και τώρα συνεχίζει να μιλά για την ίδρυση μη κερδοσκοπικών και μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο κ. Παπανδρέου είναι ο κύριος υπεύθυνος για την έλλειψη προσανατολισμού. Είναι υπεύθυνος για μία ανεμική αντιπολίτευση. Είναι υπεύθυνος για το τι Πλαστήρας τι Παπάγος. Είναι υπεύθυνος για το ότι οι νέοι δεν εμπιστεύονται πλέον το ΠΑΣΟΚ και κυριότερα από όλα είναι υπεύθυνος που ο τόπος θα βρεθεί και πάλι κάτω από την φρικτή διακυβέρνηση της δεξιάς. Είναι υπεύθυνος που η πολιτική ζωή του τόπου θα εκφράζεται μόνο μέσα από το λαϊκισμό και από τα ποδοσφαιρικού τύπου συνθήματα. Η Ελλάδα δεν είναι μπλε!!! Έχει χαθεί πολύς χρόνος. Σταματήστε να παίζεται με τις φιλοδοξίες μας, τα οράματά μας. Ο τόπος χρειάζεται μία μεγάλη, δυνατή δημοκρατική παράταξη. Δεν μας αξίζει ο κ. Καραμανλής. Τέλος πρέπει να σας πω ότι στο χώρο της αριστεράς χαίρετε τεράστιας εκτιμήσεως από τους νέους και τις νέες. Εσείς προσωπικά. ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ . Ελπίζω να σας δούμε σύντομα αρχηγό. Για να έχουμε έναν άνθρωπο που εκτιμούμε και θαυμάζουμε. Φτάνει πια η δεξιά. Φέρτε το ΠΑΣΟΚ πίσω στην αριστερά! Δεν πιστεύω ότι οι δηλώσεις σας είχαν να κάνουν με φιλοδοξίες περί αρχηγίας και τα σχετικά. Πιστεύω ότι ήταν δηλώσεις αγανάκτησης και πόνου. Όπως ακριβώς και οι δικές μου. Σας εύχομαι τα καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΑΣΟΣ είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Δεν σας κρύβω πως είμαι οπαδός των Παπανδρέου Γενικώς, και πως μέσα μου τα τελευταία 3,5 χρόνια υπέβοσκε μια καχυποψία προς το άτομο σας, για την πιθανότητα άσκησης πίεσης προς τον Γιώργο Παπανδρέου, με σκοπό να τεθείτε επικεφαλής του κινήματός μας.
Είναι όμως κάτι παραπάνω από σαφές πως όπως ήρθαν τα πράγματα οκ. Παπανδρέου δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο πάγιο στόχο να γίνει κυβέρνηση, αφού είναι ένα κόμμα εξουσίας και είναι απόλυτα λογικό να στοχεύει κάτι τέτοιο.
Σας συγχαίρω για τη μεστή, ουσιαστική και γεμάτη ελπίδα και προοπτική δήλωσή σας, την οποία είπατε από στήθους.
Λίγοι πολιτικοί, με ειδικό βάρος που τους επιτρέπει να στοχεύουν στην ηγεσία ενός κόμματος εξουσίας, θα μπορούσαν να την κάνουν αυτή τη δήλωση.
Θα περιμένω μα αγωνία της εξελίξεις και δεν σας κρύβω πως μέσα στην ήττα της 16.09.2007, εσείς ξεπροβάλλατε σαν αχτίδα ελπίδας για εμένα, όπως και για εκατομμύρια φίλους της παράταξής μας.
Καλή Δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε ένα μεγάλο καλό και ένα μεγάλο κακό.
Το καλό είναι οτι έχετε πάρα πολύ μυαλό.
Το κακό είναι οτι το γνωρίζετε.
Προσοχή όχι "επίπλαστο συσχετισμό" και "θνησιγενείς νομιμοποιήσεις".
Χρειάζονται οι αυτονόητες ιδιότητες ενός ηγέτη.
Ό,τι και αν γίνει μην πέσετε στην παγίδα να αφήσετε όλη τη σαβούρα μέσα στο κόμμα...θα χάσετε ξανά σύντομα.
Καλή τύχη...ταλαιπωρημένη Ελλάδα
"αθρώπων τιμωμένων μη δι’ εαυτούς αλλά δια δόξαν προγόνων" ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Unknown είπε...

Φανταστήτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου εως 30 ετών.
Έχει μεγαλώσει γνωρίζοντας το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα εξουσίας (εννοώ σαν κόμμα που κυβερνά τη χώρα). Αυτός ο νέος προφανώς θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά του τα κόμματα εξουσίας χωρίς προφανώς να γνωρίζει (στην πλειονότητα) το μαχητικό, ανατρεπτικό, αντιχουντικό και αριστερό παρελθόν των (παλαιότερων) μελών του.
Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζει αυτός ο νέος είναι ένα κόμμα κυβερνητικό που κοιτάει αριστερά αλλά περπατά προς τα δεξιά. Περιμένετε ποτέ να κάνει την επανάστασή του και να εκφράσει την αμφισβήτισή του ψηφίζοντας το παρόν ΠΑΣΟΚ;
Τολμήστε αριστερά! Επαναπροσδιορίστε την πολιτική γραμμή του Κόμματος μας. Τολμήστε την επανίδρυση ενός πραγματικά σοσιαλιστικού κόμματος, όχι απλά ανανέωση προσώπων. Μιλήστε με την αριστερά και βρείτε τις γραμμές σύγκλισης. Ακούστε τις φωνές των αριστερών και οικολογικών φορέων του τόπου μας και ανοίξτε τους τις πόρτες, δώστε τους βήμα και φωνή.
Είναι πλέον ανάγκη, το εξέφρασε ο κόσμος με την ψήφο του.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.ειμαι 23,ενταγμένος στην πασπ και ψηφοφόρος του κινηματος.όχι για λόγους οιογενεικούς όπως πολλοί άλλοι στην ηλικία μου αλλα επειδή βλέπω στο πρόσωπο σας μια διαφορετική μια εναλλακτική ματιά της όλης λειτοθργίας του κράτους κ της κοινωνίας.δεν έχω σκοπό να σας ευλογήσω τα γένια.δεν θέλω και αρνούμαι να μπω στο παχνίδι παπανδρεικών κ βενιζελικων.το εχω ζήσει κ το ξερω.δεν αρνούμαι οτι τα προσωπα παιζουν κυριαρχο ρολο στην πολιτικη ζωη κ κυριως μεσα σε ενα κομμα.ακουω πολλα στελεχη κ εσας να μιλατε για ενοτητα και οτι πρεπει να διασφαλισθει.εγω πισω απαυτα τα λογια βλεπω μια προσδοκουσα παραιτηση του κ.παπανδρεου.ακουω πολλουσ δημοσιογράφους να σθζητανε το ενδεχομενο 3 υποψηφιου. αν θα παραιτηθει ο γ. παπανδρεου κ θα μπει η α.διαμαντ.εγω θα πω αυτο που λεει ο λαός μας.πολλοι μετραν τον ισκιο τους ταπογευμα και οχι το μεσημερι.ειναι αυτο που λενε μεγαλες ιδεες σε μικρα κεφαλια.αυτο που δεν εχουν καταλαβει ειναι οτι δεν υπαρχει περιθωριο για οπορτουνισμο.το πασοκ πρεπει να συνελθει κ γρηγορα.να δωσει το πολιτικο του στιγμα λαμβανωντας υποψη οτι η κοινωνια εχει αλλαξει.εχει αλλαξει το εκλογικο σωμα εχει αλλαξει ο ελληνας.και αθτο πρεπει να ειναι το μεγαλο στοιχγημα.να καταλαβουμε τον ελληνα.πραγμα πολυ δυσκολο.εναι ληθεια κ το πιστευω κ γω οτι δεν χασαμε ψηφους μονο απο ταριστερα χασαμε και απτα δεξια.κ αυτο συμβαινει γιατι η κοινωνια αλλαξε.γενιες του 65-70 που το81-84στηρζαν πασοκ μεγαλωνοντας εγιναν πιο συντηρητικοι παρασυροντας κ τα παιδια τους.οι μκροαστοι εγιναν μεγαλοαστοι.οσον αφορα τη νεα γενια οντας πιο επαναστατικη κλογω ελλειψης του δικου μας στιγματος της δικιας μας σφραγιδας στραφηκε αριστερα.η κοινωνια αλλαξε.πρεπει να αλλαξουμε κ εμεις.σας στελνω συντροφικους χαιρετισμους δθναμη και σας ευχομαι καλη τυχη...

KOMOTHNH είπε...

κ.Υπουργέ,
Μετά την μεγάλη εκλογική ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προσπαθούμε όλοι να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να ανασυνταχθούμε.
Κατανοώ την προσπάθειά σας, στα πλαίσια αυτής της ανασύνταξης δυνάμεων.
Σας άκουσα προεκλογικά να αναφέρεται σε πολιτικό τηλεοπτικό πάνελ του ΑΝΤ1, πως « επιδιώκω την νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προσπαθώ για αυτόν τον σκοπό και περιμένω εναγωνίως την Δευτέρα στις 17 του Σεπτέμβρη να δω τον Γιώργο Παπανδρέου να ορκίζεται πρωθυπουργός της χώρας. » Θεωρώ υπέρτατη την στιγμή της συνένωσης και της ομοψυχίας, που έπρεπε να διακατέχει το κίνημά μας προεκλογικά.
Δεν υπονοώ τίποτα και δεν υπαινίσσομαι κάτι διαφορετικό ή μοιραίο για την παράταξή μας. Καταθέτω το τι λέχθηκε από εσάς και αντιδιαστέλλοντάς το με την δήλωσή σας το βράδυ των εκλογών, υπογραμμίζω και συνυπογράφω την πρόθεση σας, την διάθεσή σας, το κουράγιο σας, την δυναμική σας και την ορμητικότητά σας
να παραμείνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πολύ ψηλά στα μάτια και στις καρδιές των Ελλήνων δημοκρατικών, από όλους τους πολιτικούς χώρους.
Να έρθουμε όμως και στην ταμπακέρα.
Τα λίγα 24ωρα από την εκλογική ήττα, ειπώθηκαν αρκετά και θεωρήθηκαν ακόμη περισσότερα. Το σημαντικό είναι να κατατεθούν απόψεις, να πέσουν στο τραπέζι οι λύσεις που ο κάθε επίδοξος νέος πρόεδρος του κινήματος θεωρεί πως μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματά της παράταξης πρώτα και μετά της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτών των αναγκαίων για μένα ¨ υπό των τύπο προγραμματικών δηλώσεων ¨ των υποψηφίων αρχηγών έρχομαι να σας προτείνω την ανοιχτή συνομιλία – συζήτηση και από το διαδίκτυο. Τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες κάναμε κάτι ανάλογο με τον κ. Παπανδρέου. Λέω κάναμε γιατί και μετείχα αλλά και απάντησε ο κ. Παπανδρέου στην ερώτησή μου. Τώρα φυσικά και ο χρόνος δεν πιέζει τόσο αφόρητα αλλά και η διαδικασία είναι εσωκομματική. Οι κοινωνία θεωρώ πως παραμένει ανοιχτή στο να ακούει λύσεις στα προβλήματά της ακόμη και αν χθές έδωσε εντολή διακυβέρνησης. Οι πολίτες διψούν να μάθουν την πολιτική διαδρομή που οραματίζεται ο ηγέτης τους. Ως υποσημείωση θεωρήστε ως άλλο κομμάτι τον ανοιχτό διάλογο στο διαδίκτυο με τους πολίτες και άλλο την συνομιλία με τους απανταχού bloggers της πατρίδας μας. Οι bloggers έχουν ονοματεπώνυμο και εκπεφρασμένες απόψεις στις σελίδες τους. Πιστεύω πως οι πολίτες που θέλουν να συνδιαλαγούν μαζί σας μπορούν και ανώνυμα να καταθέσουν μια θέση, μια άποψη, μια ερώτηση.
Προτείνω λοιπόν να δημιουργηθεί άμεσα ένα forum στο οποίο bloggers ( και μόνο, θα έλεγα ) να μπορούν να καταθέτουν απόψεις που τις έχετε ανάγκη. Να προτείνουν θέσεις, λύσεις, που αποτελούν ανεπιτήδευτη πολιτική έκφραση της βάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ας γίνουν ερωτήσεις χωρίς λογοκρισία αλλά με πάθος. Δώστε την προοπτική στην λαϊκή καθημερινότητα να σας κατακλύσει από προβλήματα και δυσκολίες.
Εν αναμονή των εξελίξεων.
Δηλώνω αναποφάσιστος σε ότι αφορά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ζητώ να με πείσουν οι ενδιαφερόμενοι για τις επόμενες εκλογές υποψήφιοι πρωθυπουργοί.
Ευχαριστώ. Συγνώμη εάν σας κούρασα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΕΖΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ

http://vouleutis.blogspot.com
http://komitini.blogspot.com
http://69100.blogspot.com
E-mail : tk69100@GMail.com

Ανώνυμος είπε...

Ola kala kai 8emita...Pros omws auti i apelpidi kinisi sturi3hs tou onomatos sas apo panepistimiakous, oi opoioi malista den einai kan meli tou ethnikou sumbouliou tou PASOK?

Ανώνυμος είπε...

Να πω κατι για όλους τους πολιτικούς...
ΦΤΑΝΕΙ... σας ρίξαμε τη φάπα κι ελπίχω να τη καταλάβατε...
Εγω ήμουν ΠΑΣΟΚ 18 χρόνια τώρα...
Ψήφισα όμως ΛΑΟΣ γιατί ήθελα να γίνει μπάχαλο η Βουλή...
Γιατί? Πολύ απλά έχει γίνει ΒΟΥΛΗ Α.Ε. και κλείνει μπίζνες με τους Μπομπολαίους και τους Κοκαλαίους μέσω των βουλευτών-υπαλλήλων της...
Θέλω να σας ζορίσω να σας πήξω γιατί μου κρατάτε εκατοντάδες ευρώ το μήνα για το Ταμείο Ασφάλισης, που τελικά δε μου δίνει τίποτα παρα ταλαιπωρία... Πήγατε το ΦΠΑ στο 19% και σύντομα στο 22%... τα Νομοσχέδια τα περνάτε ΝΥΧΤΑ... τα δάση μένουν απροστάτευα εδω και 10-15 χρόνια... Εχετε τους συμβασιούχους ΕΡΜΑΙΑ των αποφάσεων σας... Συγκοινωνίες έχετε ΜΟΝΟ για το κέντρο της Αθήνας, οι υπόλοιποι μάλλον θεωρούμαστε πλούσιοι και πρέπει να πήζουμε στο αυτοκίνητο μας κάθε μέρα... Τα λεφτα απο τα Κοινοτικά Πλαίσια τα εξαφανίσατε σε μαύρες τρύπες... Κανετε πως δεν βλέπετε οτι ο κόσμος πληρωνεται 700 ευρώ και δουλεύει 10ωρο τη μέρα...
ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΗΣΩ... θα σας σταματησω θα σας γονατίσω... ΧΑΡΗΚΑ με τη φάπα σας γιατι η αλαζονεία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ αμαρτία... ουτε πρόκειται να σας ξαναψηφίσω γιατί γίνεστε ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ και όχι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του ΛΑΟΥ... Καλό πήξιμο με τον Πλεύρη και τον Βορίδη στη ΒΟυλή... Μακάρι να έμπαινε και η Σαρρή να γινόταν πίστα το ρημάδι σας στο Σύνταγμα...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
τον κ. Γ. Παπανδρέου τον επέβαλαν τα κανάλια. Φροντίστε εσάς να μη σας επιβάλλουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, πολλώ μάλλον που εσείς αντιτίθεστε, και σωστά, στη δημοψηφισματική δημοκρατία. Ο Γιώργος πήρε το δαχτυλίδι από το Σημίτη, εσείς μην το πάρετε από τον Φαναρά και σία. Αν το πρώτο ήταν αντιθεσμικό, το δεύτερο θάναι αντιδημοκρατικό.

Ανώνυμος είπε...

Σας γνωρίζω, ήδη από το '80, σαν καθηγητή στο ΑΠΘ.

Ποτέ δεν πείστηκα οτι είστε άνθρωπος καλών προθέσεων.

Δεν με διαψεύσατε σήμερα, κρινοντας απο το ύφος των διαβημάτων σας και το χρόνο που επιλέξατε για να εκδηλώσετε την "δικαιολογημένη αγανάκτησή" σας κατά του μέχρι σήμερα αρχηγού σας.

Θεωρώ, βέβαια, οτι ολο αυτό το "αυθόρμητο κίνημα" είναι ένα παιχνίδι που πολλές νύκτες συζητούσατε και προετοιμάζατε με τους πιστούς σας φίλους και συμπαραστάτες. Ας μη γελιόμαστε.

Καθένας βέβαια έχει δικαίωμα να έχει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, αλλά όσο πιό έντονες είναι, τόσο πιό ανυπόμονος γίνεται ο ίδιος ... και προδίδονται τα κίνητρά του. Ας μη μιλάμε λοιπόν για τα όσα τάχα "οφείλετε στο ΠΑΣΟΚ και στον Τόπο" αλλά για όσα θεωρείτε οτι οφείλει ο Τόπος σε εσάς.

Ομως και το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς είναι ένας φθαρμένος οργανισμός, μια παράταξη σε παρακμή με συγκεχυμένο στίγμα, εδώ και καιρό, γι αυτό και τοσο ευκολα μοιάζει να παρασέρνεται αυτό το νυκτερινό πραξικόπημα της 16.9.2007, ενόσω έχει καταστατικά όργανα, διαδικασίες κ.λ.π. και σίγουρα δεν περιμένει από μία ομάδα ανθρώπων, να ορίσουν το μέλλον του απο τα "παράθυρα".

Μήπως όμως μετά από όλα τα παραπάνω, εσείς είστε ο κατάλληλος άνθρωπος για το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή (με τη λογική του οτι όταν αρχίζεις να πέφτεις, πρέπει να πιάσεις πάτο, για να ξαναδεις άσπρη μέρα??)
Με τις ευχές μου σε κάθε περίπτωση.

Vicky είπε...

Έβλεπα ένα ρεπορτάζ στον Άλφα για το ποιοι υποστηρίζουν εσάς και ποιοι τον κο Παπανδρέου. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η γεύση που μου μένει είναι ότι μαζί σας είναι το παλιό Πασόκ, τη στιγμή που κάνετε λόγο για ένα "σύγχρονο, ευρωπαικό Πασόκ". Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο Παπανδρέου. Σε μια Ελλάδα του κατεστημένου όμως δύσκολα αυτό αλλάζει. Εύχομαι να μη μπερδέψετε τις λέξεις "σύγχρονο και οργανωμένο" με τη λέξη πισγύρισμα.
Σας εκτιμώ, βλέπω όμως ότι δε χάσατε χρόνο για να δηλώσετε παρόν και αυτό με ενοχλεί. Έτσι ορίζετε το καλό του κόμματος; Κυνήγι εξουσίας; Επικρίνουμε τον Παπανδρέου που έκανε πολιτική πάνω στα καμμένα. Επιτρέψτε μου να επικρίνω και τη δική σας περίεργη έννοια περί ενότητας λίγα λεπτά μετά την ήττα.
Και όλα αυτά σας τα λέω ανεξάρτητα από το ποιον θέλω εγώ να δω Πρόεδρο. Μπορεί να είστε εσείς, μπορεί ο κος Παπανδρέου, μπορεί κανένας απ' τους δύο.
Καλή συνέχεια, με εκτίμηση, Βίκη

Ανώνυμος είπε...

Η δηλωσή σας έγινε την καταλληλότερη ώρα.Την ώρα που η ελπίδα για το μέλλον και της παράταξης και της χώρας είχε για πολλούς εκλείψει εντελώς.Πραγματικά είμαι σίγουρη κ γω ότι θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός.Επιτέλους σε αυτήν τη χώρα πρέπει να τελειώσει η δικτατορία των μετρίων.Καλή σας επιτυχία!

aniaris είπε...

κ Βενιζέλο,φοβάμαι πολύ ότι βιαστήκατε να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας τη νύχτα των εκλογών. Για'μένα το γεγονός αυτό δε δείχνει ενότητα όπως υποστηρίζετε. Αναγνωρίζω τις ικανότητές σας αλλά δε θέλω στο ΠΑΣΟΚ έναν άνθρωπο, του οποίου ο αυθορμητισμός μου έδειξε πόσο αλαζονικός μπορεί να γίνει. Ο κ Παπανδρέου δέχτηκε πολλά χτυπήματα (πολλά απ'τα οποία δεν άξιζε) αλλά η ψυχραιμία, η ταπεινότητα και η αυτογνωσία του είναι κάτι που εσείς δε διαθέτετε.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως δεν είναι απλά θέμα προσώπου η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι θέμα πολτικής βούλησης. Απλά τώρα το ΠΑΣΟΚ θα θυμηθεί τον σοσιαλιστικό εαυτό του '81 για να μην γυρίσει ο κόσμος αριστερά. Είναι γνωστά πλέον τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει στις πλάτες μας τόσα χρόνια ο δικομματισμός.

Μια απ΄ τα ίδια...

Μακάρι να βγω ψεύτης κύριε Βενιζέλο.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως δεν είναι απλά θέμα προσώπου η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Είναι θέμα πολτικής βούλησης. Απλά τώρα το ΠΑΣΟΚ θα θυμηθεί τον σοσιαλιστικό εαυτό του '81 για να μην γυρίσει ο κόσμος αριστερά. Είναι γνωστά πλέον τα πολιτικά παιχνίδια που παίζει στις πλάτες μας τόσα χρόνια ο δικομματισμός.

Μια απ΄ τα ίδια...

Μακάρι να βγω ψεύτης κύριε Βενιζέλο.

Unknown είπε...

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΡΑΜΑ

Είμαι μεγαλύτερος σας, πρώην γαρμματές της τοπικής ΦΙΛΟΘΕΗΣ και αρκετά κουρασμένος από αδιέξοδες ενδοκομματικές αψιμαχίες.

Θα σας πω τι ένοιωσα όταν σας είδα να ταράζετε τα λιμνάζοντα πολιτικά νερά μιας ανούσιας εκλογικής διαμάχης. "Να, ένας άνθρωπος που μπορεί να μας δώσει ένα όραμα!".

Όραμα κ. Βενιζέλο, όραμα που μας λείπει από την ημέρα ένταξης μας στην ΟΝΕ και από την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων!

Δώστε στην Ελλάδα το όραμα που της χρειάζεται και οι Έλληνες θα συνταχθούν πίσω σας.

Το όραμα θα σας δώσει την επιτυχία στο εγχείρημα σας.

Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

H προσπαθεια σας ειναι η μοναδικη ελπιδα επιστροφης της δημοκρατικης Παραταξης και επιτυχους αντιπαραθεσης με τη νεοδεξια και την παραδοσιακη αριστερα, που κινουμενες στα εσχατα ορια του λαϊκισμου και της επιδερμικης πολιτικης πανε τη χωρα πολλα χρονια πισω.
Η επιμονη σας για εκλογη απο ευρυτατη συμμετοχη των πολιτων πρεπει να ειναι αδιαπραγματευτη

araxtos είπε...

Κύριε Βαγγέλη...

Μια και έχεις πολύ μυαλό και τα καταλαβαίνεις όλα...

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ πως και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα (17 Σεπτεμβρίου) τα έχω γράψει (και εικονογραφημένα μάλιστα) από τις 20 Αυγούστου?

Άντε, πετάξου μια βόλτα από το blog μου να τα δεις πληζ.
http://araxtos.blogspot.com/2007/08/4.html

Που τα ήξερα εγώ?
Άμα δεις και το προ-προηγούμενο ποστ μου (φωτο-ιστορίες 2) με τη Γυάρο, θα καταλάβεις κ. Βαγγέλη ότι ...αλληλο-καταλαβαινόμαστε...

Όσο για τις υπόλοιπες αρχηγίες, τρώγοντας έρχεται η όρεξη...

Έτσι κι αλλιώς, εγώ σου εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σου.

Γιατί όχι? οι άλλοι είναι καλύτεροι?

Και στο Λευκό Οίκο λοιπόν !

(Από το Λευκό Πύργο)




araxtos & μαζί

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα του Πασοκ δεν είναι ο όποιος αρχηγός του αλλά το ίδιο το Πασοκ. Η ταχεία αλλαγή αρχηγού δεν βασίζεται στην λογική αλλά στο συναίσθημα της πίκρας και δεν θα οδηγήσει στην ανατροπή του πολιτικού σκηνικού παρά πρόσκαιρα, όπως εξάλλου δεν έγινε και με την ανάδειξη του Γιώργου σε αρχηγό.
Η αναβολή της μετεξέλιξης του Πασοκ σε κόμμα αρχών από προσωποπαγές δεν αντέχει άλλη αναβολή. Διαφορετικά η εξουσία θα παραμείνει άπιαστο όνειρο και την επόμενη φορά

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη αν και είμαι από εκείνους που πραγματικά εκτιμούν το πνεύμα την προσωπικότητα και την πολιτική σου υπόσταση εν τούτοις θεωρω ότι η ενέργεια σου την Κυριακή το βράδυ, δηλαδή να πραγματοποιήσεις δηλώσεις στο ΖΑΠΕΙΟ, με τους νεοδημοκράτες να κουνούν ακόμη τις σημαίες πίσω από εσένα, ήταν επιεικώς ανεύθυνη. Πραγματικά στενοχώρησες πολλούς συντρόφους και φάνηκε ότι ο Βενιζέλος θυσιάζει την ενότητα του κινήματος για χάρη των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών. Λίγη αυτοσυγκράτηση μερικών ημερών δεν θα έβλαπτε, αντιθέτως θα ωφελούσε τόσο εσένα προσωπικά, όσο και το κόμμα. Ασ ελπίσουμε ότι έπραξες πολιτικά ορθά, διότι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ έχουν οξυμένη κρίση και δεν συγχωρούν εύκολα τα πολιτικά ατοπήματα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Δυστυχώς θα αναγκαστώ να μιλήσω με σκληρά λόγια για το ΠΑΣΟΚ.Πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε τα γεγονότα στη σωστη χρονολογική και πολιτική τους σειρά.Αρχίζοντας με μια παραδοχή θα μπορούσα να πώ οτι το ΠΑΣΟΚ άρχισε να χάνει από τη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του με την ανεπανάληπτη στροφή στα δεξιά που έκανε ο κ ΣΙΜΗΤΗΣ και συνολικά το κόμμα ειδικότερα την τετρετια 2000-2004.Για μένα αυτή η τραγική πολιτική που εφαρμόσατε ΟΛΟΙ έδιωξε οριστικά από το κόμμα τους πολίτες που γνώρισαν ένα ΠΑΣΟΚ να μάχεται για το λαό,να παλευει για τα κοινωνικά δικαιώματα της μεσσαίας ελληνικής αστικής τάξης και να στέκεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στην εξωτερική πολιτική της χώρας.Αντίθετα στην παραπάνω τετραετία το ΠΑΣΟΚ συστήθηκε ξανά στον μέσο Έλληνα πολίτη ως ένα κόμμα που
1)Έχει διαβρωθεί απο την διαφθορά των στελεχών του και την διαπλοκή με τα κατεστημένα συμφέροντα που το ίδιο ανέθρεψε
2)Προέβη σε μια ασφαλιστική μεταρύθμηση που δε θα έκανε ούτε αν κυβερνούσε τη Χώρα η ακροδεξιά
3)Άφησε τον πολιτικό του λόγο έρμαιο της δεκαετίας του 80
4)Το κύριο στοιχείο των στελεχών του(και δικο σας) ήταν η αλαζονία και η εκνευριστική σιγουριά της εξουσίας.Με άπλα καθημερινά λογια το ΠΑΣΟΚ απο κίνημα μετατράπηκε σε ένα κόμμα που έδινε την εντύπωση οτι ενδιαφερόταν μόνο για τη διατήρηση της εξουσίας και τίποτα άλλο.
Αντί λοιπόν να ''πετάξει''από πάνω του αυτές τις άρρωστες πολιτικές,για τον χωρο του,το μόνο που έκανε ήταν να άλλαξει αρχηγό το 2004 και μάλιστα με άκρως αντιδημοκρατικό και απερίγραπτο τρόπο.
Έρχομαι τώρα στην αντιπολίτευση που ασκήσατε την τελευταία 3ετία στη ΝΔ.Ήταν κατά τη γνώμη μου η χειρότερη αντιπολίτευση που ασκήθηκε από κόμμα εξουσίας μετά την μεταπολίτευση.Το ΠΑΣΟΚ δεν παρουσίασε σχεδον ΚΑΜΟΙΑ σοβαρή πολιτική θεση.Η ΝΔ έδινε την εντύπωση ότι κάνει μεγάλες μεταρυθμίσεις και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε καν να πάρει θέση πως θα κινηθεί(Σας θυμίζω το Αρθρο 16,τον βασικό μέτοχο,την απογραφή,το σχέδιο Αναν και πολλά άλλα).Επίσης δεν έγινε καμόια απολύτως ανανέωση στο δυναμικο τω στελεχών του.Οι ιδιοι ανθρωποι που κυβερνουσαν τη χώρα για περίπου 20 χρονια και αποδοκιμάστηκαν έντονα απο τον ελληνικό λαο,ήταν στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενοι απο άπειρους ανθρωπους και απο έαν Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ άπειρο,άοσμο και χωρις να διαθετει τα χαρακτηριστικα του ηγέτη.
Κύριε Βενιζέλο
Δεν εχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά της πολιτικής να γίνονται τόσα σκάνδαλα(Κουμπάροι,Πακιστανοί,υποκλοπες,Ομόλογα)και η χωρα να βοιωνει την μεγαλυτερη καταστροφη που εγινε ποτε(Φωτιές) και η αντιπολίτευση να χάνει συντριπτικα σε όλη τη Χωρα να εξευτελίζεται και να μην εμπνέει κανεναν.
Ησασταν η χειρότερη αντιπολίτευση που γνωρισε ποτε ο τοπος.Χωρις καμοία διαθεση για συνεργασια,χωρις καμοια σοβαρη πολιτικη θέση χωρις την ανανεωση που επικαλεστηκατε,χωρις κανεναν έρρισμα στον ελληνικό λαο που γίνεται συντηρητικοτερος γιατι εσεις τον παιδευσατε ωστε να αλλάξει σταση,χωρις διαθεση για προσφορά...
Πρέπει να συνέλθετε ολοι γιατι το εχει άναγκη ο τόπος.Πρέπει να κάνετε ένα νέο ξεκινημα,πρεπει να διωξετε ολα εκεινα τα στελεχη που θυμιζουν το ΠΑΣΟΚ 1999-2004,πρεπει επιτελους να αποκτησετε σαφεστατη πολιτικη ιδεολογια,πρεπει να μαθετε να κανετε σοβαρη αντιπολίτευση,πρεπει να αποκτησετε θέσεις για ολα τα προβληματα της χωρας.
Σε αντιθετη περίπτωση κ Βενιζέλο δεν θα άλλαξει τιποτα αν αλλαξετε μόνο αρχηγό παλι και δεν αλλάξετε εσείς.
Σε αντίθετη περιπτωση κ Βενιζέλο η ΝΔ θα κυβερναει για 20 ακομα χρόνια...Αυτή ειναι η πραγματικοτητα που πρεπει να κοιταξετε στα ματια...

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Thanasis είπε...

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΏΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΤΑΧΎΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΌ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
*ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ (στης τρικλοποδιές αν και με τον όγκο που έχεις δύσκολο είναι να πέσεις :) )

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έχετε αναφερθεί ποτέ στην οικογενειακή σας ιστορία, στην καταγωγή σας από το Τραχήλι της Εύβοιας; Δίνετε την αίσθηση ότι κάτι έχετε να κρύψετε και στην τοπική κοινωνία ακούγονται πολλές ιστορίες.

Ανώνυμος είπε...

Εάν τελικά τα καταφέρετε να γίνετε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κατά πάσα πιθανότητα θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η σκέψη αυτή, κάνει τα μάτια σας να γυαλίζουν. Οι φιλοδοξίες δεν είναι εξ ορισμού αρνητικές. Αντίθετα, χωρίς αυτές δεν προχωράμε σε ατομικό επίπεδο. Δυστυχώς όμως το αντικείμενο μας στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η καριέρα ενός ατόμου ή η πορεία ενός κόμματος, αλλά το μέλλον μιας χώρας. Και το ερώτημα μου είναι απλό: τι έχετε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο;

Ο μέχρι τώρα δημόσιος βίος σας δείχνει ότι διαθέτετε πολλά προσόντα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην διεκδίκηση, κατάκτηση και ενδεχομένως στη διαχείριση της εξουσίας. Όσο και να έψαξα όμως, δεν μπόρεσα πουθενά να ανακαλύψω ότι έχετε κάποια πνοή και κάποιο όραμα για ετούτον τον τόπο. Αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα.

Λάμπης Φίλης είπε...

Η εσπευσμένη κίνησή σας το βράδυ των εκλογών και η εικόνα σας στις τηλεοράσεις ήταν θλιβερή.
Πολιτικά: Η ήττα ήταν αποτέλεσμα της δεξιάς διακυβέρνησης από έναν άλλο ακαδημαϊκό, το κο Σημίτη, τον οποίον τώρα θέλετε δίπλα σας. Η πολιτική σκηνή δεν χρειάζεται ακαδημαϊκούς, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. Πολιτικούς με αριστερή φιλοσοφία και όχι ακαδημαϊκούς που εξυπηρετούν συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται αυτούς που αποβλέπουν σε συντηρητικές διακυβερνήσεις γιατί πιστεύουν ότι από κει θα αντλήσουν κουκιά! Θέλουμε ΠΟΛΙΤΙΚΉ, ΗΘΙΚΉ, κάτι που το βράδυ των εκλογών το ξεχάσατε. Άραγε από που αντλείτε όλη αυτή τη σιγουριά, προς τι όλη αυτή η αλαζονεία; Γιατί επιλέξατε το διχασμό; Θα παραλάβετε το όλον ΠΑΣΟΚ πιστεύετε έτσι; Για κατεβείτε στο κόσμο να δείτε τι λέει!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,θα ήθελα να παρατηρήσω κάτι ως μαθηματικός και ως άνθρωπος με i.q. μεγαλύτερο από μπουγάτσα.
ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ 1000!!!!!! ΑΤΟΜΩΝ.
Ερωτήματα απλά:
1. ΠΑ.ΣΟΚ. ψηφίσαν πάνω από 2.700.000
άνθρωποι. Είναι δυνατόν ενα δείγμα 1000 ατόμων να δείχνει την πραγματική διάθεση του πληθυσμού? Ως μαθηματίκος (αν και είναι εμφανές για όλους νομίζω) το δείγμα είναι ανεπαρκές και εως εκ τούτου η διαδικασία άκυρη.
2. Άπορεία του 1, είναι κάποια εξίσου απλά ερωτήματα όπως, α) Δεν γνώριζαν οι δημοσκόποι το πρόβλημα? (προφανώς και το γνώριζαν), β) Εάν το γνώριζαν προς τι η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΑΣΥΝΗ (π.χ. Γιατί να μην γίνει μια μεγαλύτερη σε δείγμα διαδικασία και τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν Πέμπτη)?
Για να μην γυρναω γύρω από κάτι που όλοι θεωρώ οτι με τα εως τώρα γραφόμενα αντιλαμβανόμεθα.
Πραγματικά ως μέλος του ΠΑ.ΣΟΚ ήμουν διατεθειμένος να σας στηρίξω στην ανάληψη της εξουσίας.
Ξαφνικά βλέπω κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνο να διατυμπανίζουν ότι η έυρενα η οπόια έγινε την επομένη της ήττας (εν θερμώ) σε 1000 άτομα (μη αντιπροσωπευτικό δείγμα σε επίπεδο ακύρωσης) δείχνει εσάς ως καταλληλότερο.
Ηδη δείξατε ποιες είναι οι ΜΕΘΟΔΟΙ σας, τι είστε ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟς να κάνετε με την ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΩΝ θα το κάνετε.
Κρίμα.
Υ.Γ. ''Εγώ δεν κλέβω την νίκη'', Μέγας Αλέξανδρος προς τους στρατηγούς τους όταν του πρότειναν να επιτεθεί βράδυ στο στρατόπεδο των περσών στα γαυγάμηλα.

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσια τελικα ειναι εμφανης ,και η ατζεντα φανερα η ηγεσια.
Το ερωτημα ειναι ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ? Γιατι δεν θεωρησες υποχρεωση σου την προ εκλογων ( αρκετα πριν -περιπου ενα ετος) διαφοροποιηση σου?
Ειναι ευκολοτερη η υπονομευση του αρχηγου μετα τις εκλογες για την νικη στις οποιες και εσυ αλλα και οι γυρω σου δεν εκαναν και πολλα -πολλα εκτος απο τα αναγκαια της δικης τους επανεκλογης.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, καιρός ήταν....

Χάσαμε, 3 1/2 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλε,

Όσο κι αν ξέρουμε την ικανότητά σας σε ηγετικό και όχι μόνο επίπεδο, θα σας παρακαλούσα, για το καλό όλων να περιορίσετε το "κανιβαλιστικό" της αντιδράσεώς σας. Μπορεί να σας βλάψει.

Με τιμή

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

καλημερα κ.Βενιζελο!
Η ηττα στις εκλογες πικρανε και απογοητευσε ολους οσους πιστευαν πως το πασοκ μπορει να κερδισει και να απαλλαξει τη χωρα απο αυτη την κυβερνηση που δεν προσφερε τιποτα στον τοπο και απο αυτο το πρω8υπουργο που ειναι ο χειροτερος της μεταπολιτευσης! Η ηττα μετα το σοκ μας οδηγησε ολους στο να σκεφτουμε τι εφταιξε..Τα αιτια ειναι βαθυτερα και σιγουρα η ηγεσια του κομματος ειναι ενα απο αυτα!
μηπως η διαδικασια που προτεινεται για την αλλαγη αρχηγου εξπρες θυμιζει λιγο την βιασυνη μας στην αλλαγη αρχηγου πριν απο τις προηγουμενες εκλογες?
αδιαφισβητητα ειστε ο επικρατεστερος για τη διαδοχη αλλα νομιζω πως θα πρεπει αυτη τη φορα να γινει μια ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ διαδικασια με διαλογο απο ολες τις πλευρες οπου θα κατατεθουν οι προτασεις σας και να γινει η συνθεση της ΝΕΑΣ προτασης του πασοκ!Αυτη η διαδικασια μπορει να γινει στα πλαισια ενος συνεδριου οπως αυτο που ανεδειξε τον Κωστα Σημιτη προεδρο του πασοκ και εδωσε το εναυσμα για μια σταθερη και νικηφορα πορεια του πασοκ!
Αυτη η διαδικασια μπορει να γινει πολυ γρηγορα για να αποφευχθει η μακρα περιοδος εσωστρεφιας και να δο8ει γρηγορα λυση στο θεμα της ηγεσιας!προσωπικα πιστευω πως αυτη ειναι ο καλυτερος δρομος που θα δωσει στον νεο αρχηγο την δυναμικη που χρειαζεται για μια νεα νικηφορα πορεια του κομματος μας!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι καιρός να ξεκαθαρίσετε τις πολιτικές σας θέσεις όπως και τί ΠΑΣΟΚ οραματίζεστε πρίν ζητήσετε την εκλογή σας σε ηγέτη του κόμματος?

Σαν ενσυνείδητος πολίτης αισθανόμουν πάντα αμηχανία μην καταλαβαίνοντας σαφώς τι πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου. Θα συνεχιστεί και τώρα η ίδια κατάσταση?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλε,

Ένας Καραμανλής μάς είναι υπέρ αρκετός, άρα στο ΠΑΣΟΚ δεν σας χρειαζόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο
η παρουσίασσή σας χθες βράδυ με άφησε με μια πικρή γεύση στο στόμα.
Εμφανιστήκατε με θυμό κι οργή για κάτι που ο ίδιος γνωρίζατε πολύ καλά και γιατί όχι, προφανώς χρησιμοποιήσατε , για να μην πω μεθοδεύσατε.
Ακόμα κι αν κάνω λάθος όμως, η δήλωσή σας όταν ακόμα δεν είχε τελειώσει καν η καταμέτρηση των ψήφων- ακόμα κι αν το αποτέλεσμα ήταν πασιφανές- ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτη από ηθικής άποψης απο ένα πολιτικό που διεκδικεί την αρχηγία.
Τυγχάνει να γνωρίζω αρκετά από τα παιχνιδίσματα των παρασκηνίων και δεν πρόκειται να πιστέψω ποτέ ότι όλα έγινα ερήμει όλων εσάς που κόπτεσθε τώρα για το καλό της παράταξης.
Ο νόμος της φύσης είναι "ο θάνατός σου , η ζωή μου"
Αλλά νόμος των πολιτών είναι ο σεβασμός και σε αυτούς και στους θεσμούς.
Ό,τι και να συμβεί πάντως, ειλικρινά εύχομαι να μπορέσει το κίνημα να σταθεί στα πόδια του ξανά.
Κι αν αυτό σημαίνει άλλο πρόσωπο στην αρχηγία του, το μόνο που ελπίζω είναι να μη αποδειχθεί καιροσκόπος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υποψήφιε Αρχηγέ

- Εχετε αλλάξει το πατρικό σας όνομα.
- Είπατε ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ (σχέδιο παράδοσης της Κύπρου στην Τουρκία και Αγγλία)
- Μιλάτε πάντα με λέξεις και όρους χωρίς περιεχόμενο και ουσία.
- Υποστηρίζεστε από τα συγκροτήματα Λαμπράκη και Μπόμπολα
- Γυρω σας συγκεντρώνονται όλοι οι κατευθυνόμενοι εξωέλληνες ψευτο-εκσυγχρονιστές του τύπου Σημίτη και ΣΙΑ.

Τι σχέση λοιπόν μπορεί να έχετε εσείς με ένα πατριωτικό κόμμα που έγινε για να «ανήκει η Ελλάδα στους Έλληνες» ?

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα έχετε καταλάβει οι περισσότεροι απογοητευμένοι υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ,αναζητούνε τον σωτήρα που θα βγάλει την παράταξη από το αδιέξοδο,είτε αυτός θα είστε εσείς είτε ένας ανανεομένος Γιώργος Παπανδρέου.
Προσωπικά πιστεύω στην ικανότητα και των δυο σας να δημιουργήσετε μια καλύτερη Ελλάδα αλλά θεωρώ ότι είστε καταλληλότερος για ηγέτης.Το αρνητικό που έχω να σας προσάψω είναι πως αν όντως παλέυετε για την παράταξη και για το καλύτερο μέλλον και παρών της Ελλάδας,θα μπορούσατε να έχετε ένα πολύ πιο ενεργό ρόλο στην προεκλογική και αντιπολιτευτική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ όλη αυτή την περίοδο από το 2004 και μετά.Σας είδαμε όμως να χρησιμοποιείτε τον ικανότατό σας λόγο,με την ένταση που μόνο εσείς ίσως έχετε αυτή τη στιγμή μέσα στην παράταξη,μόνο μετά την αποκαρδιωτική ήττα για την ίδια.
Ελπίζω στην δίκαιη νίκη του ικανότερου αλλά και καταλληλότερου για να συνεχίσει τον αγώνα για μια καλύτερη διακυβέρνηση είτε βοηθώντας και επικρίνοντας στην θέση της αντιπολίτευσης,είτε από την θέση της κυβέρνησης.

mangosfsotas@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλο,

Περιμένατε και εσείς και εμείς από το 2004 αυτή την ώρα.Για μεγάλο διαστημα κάνατε αντιπολίτευση μόνος,ήσασταν η μόνη ικανή φωνή που ακουγόταν στα ΜΜΕ από αυτό το ΠΑΣΟΚ,σαν άλλος ελεύθερος σκοπευτής.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του νεποτισμού επρεπε να περιμένετε.Η μεγάλη πρόκληση θα είναι τώρα να σώσετε ενα μισοκατεστραμμένο κόμμα,στο οποίο πρεπει να βάλετε στην ακρη στελέχη που ο λαός αποδοκίμασε η δε στάθηκαν ικανά.

Ο καθένας εδώ ονειρεύεται άλλος ένα πιο αριστερό ΠΑΣΟΚ,άλλος ενα πιο κεντρώο κλπ.Δε θα σας κουρασω με τις δικές μου προτιμήσεις.Περιμένω απλά και είμαι αισιόδοξος,πως θα δώσετε μια αξιόπιστη,πιο ανθρώπινη και σοβαρή ενναλλακτική πρόταση σε σχέση με τη ΝΔ.Σας ζητώ μόνο,να ξαναδώσετε στους πολίτες,την ευκαιρία να νιώσουν πως το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρουν και τα εθνικά θέματα,για τα οποία κανείς δεν ασχολήθηκε προεκλογικά.Βοηθείστε μας να ξαναγυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ!!! Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως στην εξωτερική πολιτική δεν κατεβάζεις σημαία.Σήμερα εχουμε δώσει λευκή επιταγή στην Τουρκία,ενώ πιλότοι σκοτώνονται και δαπανούμε δικαιως μεγάλα ποσά στην άμυνα,χωρίς κανείς να μας εξηγεί ΠΩΣ και ΠΟΤΕ,θα εξαναγκάσουμε την Τουρκία να παραιτηθεί των αξιώσεών της ή αλλιως,να καταφύγει στη Χαγη.Η παρούσα τακτική πως καπως,η Τουρκία θα εκδημοκρατιστεί και μαγικά θα αποσύρει τα παντα,ειναι τουλαχιστον ένα ανεύθυνο ευχολόγιο.

Διάλεξα να μιλήσω γι αυτό το θέμα,γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως κανείς πια δε νοιάζεται.Νοιαζόμαστε,αλλα μετακομίσαμε σε αλλες στέγες.

Η Ελλάδα,χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ΠΑΣΟΚ.Αυτό το ΠΑΣΟΚ,για να νικήσει και να βοηθήσει τη χώρα πρεπει να στηριχθεί στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.Εκεί πασχει ο τόπος.Σας διακρίνει τρομερή ικανότητα πνεύματος και λόγου.Η ευφυία σας συμβαδίζει με την άρτια επιστημονική σας κατάρτιση.Ο λαός θα σας στηρίξει.Δείξτε την ανάλογη βούληση για κάθαρση και αξιοκρατία,μετριοφροσύνη και σοβαρότητα.Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλα περιθώρια λαθών.

Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία.

Ενας από καιρό εκτιμητής της ευφυίας σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Βενιζέλος αντιπολιτεύτηκε με συνέπεια τον κ. Γ.Π από την πρώτη στιγμή. Η πολιτικά ανήθικη πράξη του το βράδυ των αποτελεσμάτων, που σαν από καιρό περίμενε την καλύτερη ευκαιρία για να εκμεταλλευτεί τις συνθήκες και να θέσει θέμα ηγεσίας απογοητεύει. Οταν η προσωπική επιθυμία λειτουργεί ενάντια στο συλλογικό όφελος είναι επικίνδυνη.
Γι αυτό ακριβώς θα επιθυμούσα μια ...τριτη λύση

Ανώνυμος είπε...

(Sygxwreste ta greeklish, grafw apo Germania..)

Kyrie Venizele,

eimai kai gw enas apo tous pshfoforous tou PASOK pou fetos den to pshfise.

Oso parakolou8ousa ton proeklogiko agwna, toso pio bebaios hmoun oti oute h eparsh eixe kwpasei, oute h nootropia ths kareklas, oute h xydaiothta tou logou.

Ta proswpa pou eida htan ta idia, tetrimmena, xwris sebasmo gia tous synomilhtes tous, gia tous pshfoforous h to idio to PASOK, xwris idees kai pa8os para mono gia to mellontiko (?) ypourgeio tous.

Kai pragmatika sokaristhka apo to h8os diakekrimenwn stelexwn, ap tous opoious perimena epi telous kati diaforetiko. Gia paradeigma ton ko Skandalidh sto "parashknio" ths ET1 na ourliazei pros th ND: "Eseis tous kapsate tous 65!!"
kai 2 lepta argotera na xaskogelaei xleyazontas th ND: "Me tetoia pou leei, prepei na gelasoume kai ligaki"

An ayto einai to neo PASOK, emena de me antiproswpeyei.

Eyxomai loipon, o neos arxhgos, giati oxi eseis, na allaxei nootropies kai symperifores, oxi mono proswpa...to ofeilei sto kinhma.

Filika,
Kimwn - Frankfurt

Ανώνυμος είπε...

1. "Ο φόβος είναι συναίσθημα και ο τρόμος είναι πολιτική.."
2. "Το μέσο ΕΙΝΑΙ το μήνυμα.."
βλ. Marshall Mc Louhan

ΑΥΤΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΑΙ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ (ΚΑΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝ-εργατης ΣΑΣ κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ)ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΝΑ "ΣΥΓΚΡΙΘΕΙΤΑΙ" ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....

Τρελός του Χωριού είπε...

Baggeli mou
Eipa na sou steilo ena minuma ,giati me tis diloseis pou ekanes ,kai mexri na tous apodeikseis an exeis dikio, tha se antimetopizoun kai esena san trello tou xoriou.Etsi ,gia ligo kairo den tha noiotho monaksia .Prin proxoriseis stin diekdikisi tis Arxigias tou pasok ,kane ena test. Ntisou me apla ftina kathimerina rouxa. Bres anthropous pou den se gnorizoun kai piase tous koubenta. An theloun na se kanoun filo tous ,an tous sugkiniseis kai tous goiteuseis ,tote sou aksizei i arxigia . An omos tous eisai adiaforos ,tote ksanaskepsou to.Oi ellines kseroume oti tha zisoume duskoles epoxes kai to perimenoume ,oso kai an gkriniazoune . Auto pou theloume ,einai mia dunati patriki figoura na kleme stin aggalia tou ,kai enan filo gia na methame pou kai pou mazi tou.An theleis tin gnomi enos trellou, gia na plisiaseis tin kardia mas, prepei na allakseis tin eikona sou giat i mexri stigmis eikona sou deixnei enan anthropo pou thelei apla na mas ekmetaleuthei stigna.Xase kila gia na deikseis oti prota apo ola peitharxeis ston eauto sou(etsi tha se thamasoun polloi ellines kai perissoteroi tha xasoun ena oplo gia na se katigoroun .Akoma kai kontinoi sou anthropoi tha sou sumperiferontai diaforetika.Kane daktulio opos ekana ego) ,xamilose to blema (o laos mas einai pligomenos kai agriemeos.Se kathe epithetiko blema pia ,antepitithetai), otan mas koitas sta matia panta kai mono na xamogelas apo kardias (theloume ena filo kai oxi afentiko stin zoi mas0,ksefortosou ta polu akriba rouxa kai min ksanakatsis se karekla dymosios ( o ellinas thelei na dei kinisi kai oxi Katoxi). Min ksanapeis pote se sizitisi ,Emeis kaname auto kai eseis kanate ekeino(o elinas kounaei to kefali kai gurnaei amesos to kanali otan peftei se tetoies suzitiseis). Na milas mono gia auto pou kaneis (oxi pou tha kaneis) esu ,ANALAMBANONTAS PLIROS TIN EUTHINI. Ta MME upotimoun tin uparksi skeptomenon anthropon stin ellada ,probalontas mono tous aneggefalous . Oi dianooumenoi stin ellada einai polu perissoteroi apo oti nomizeis kai exoun para polu megali dunami giati mporoun na pisoun poli kosmo me ta politika tous pisteuo (ola ta akura kai ta leuka anoikoun e autous kai tis sfaires epirois tous) Dostous tin pneumatiki trofi pou exoun anagki (px auto to blog,h' ena bima stin tv) kai tha erthou konta sou.Kai telos diabase kai to arthro mou sto blog mou , To Katakorifo tis Praksis. Mporei na sou fanei xrisimo. Ola auta pou sou eipa, den tha sta pei kaneis allos giati aploustata se osous rotas tin gnomi tous ,perimenoun kati apo esena gia na sin poun . Mallon parakathisa. Ante , feugontas tha kleiso kai tin porta. Kali tuxi.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να δώσετε τη χαμένη αξιοπιστία αυτού του κόμματος που κανείς δεν ξέρει τα τελευταία χρόνια τη πρεσβεύει. Το κόμμα του ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ ενός γραφειοκρατικού- σταλινικού-σοβιετικού μοντέλου κόμματος των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θέλουν να τους χαλάσει και να τους κουνήσει κανείς από τη θέση τους. Και μιας οικονομικής φιλοσοφίας που θέλει ακόμη το κράτος να είναι ο βασικός κεφαλαιούχος της ανάπτυξης (με διάφορες μορφές- τώρα ανακάλυψε την τοπική αυτοδιοίκηση). Μπορούν όλα αυτά να έχουν καμιά σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης ;
Παρακολουθώ αυτό το κόμμα από τη γέννησή του και που σε λίγο θα είστε πρόεδρος του και βλέπω ότι δεν έχει κατακτήσει ακόμη τις δημοκρατικές διαδικασίες, τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και στην κοινωνία. Και δεν έχει το κυριότερο ακόμη ξεκαθαρίσει, σε ποιο οικονομικό μοντέλο πιστεύει ;
Κινείται πάντα ευκαιριακά με συνθήματα που ορισμένες φορές αυτά τα συνθήματα γίνονται σαν τα «κουμουνιστικά δρεπάνια» που κόβουν συνεχώς τις πιο ζωτικές ομάδες αυτού του λαού. Αυτό το γραφειοκρατικό σκληροπυρηνικό κόμμα που ελέγχει τη βάση του ΠΑΣΟΚ πως θα αλλάξει ; Και βέβαια στα υψηλότερα κλιμάκια του κόμματος - αυτά τα αριστερά ιδεολογήματα των απλών μελών – οι κομματάρχες τα γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και επιδίδονται στο προσφιλές φαγοπότι του δημοσίου ταμείου. Πως θα τα αλλάξετε όλα αυτά ;

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλο,

Περιμένατε και εσείς και εμείς από το 2004 αυτή την ώρα.Για μεγάλο διαστημα κάνατε αντιπολίτευση μόνος,ήσασταν η μόνη ικανή φωνή που ακουγόταν στα ΜΜΕ από αυτό το ΠΑΣΟΚ,σαν άλλος ελεύθερος σκοπευτής.

Δυστυχώς στην Ελλάδα του νεποτισμού επρεπε να περιμένετε.Η μεγάλη πρόκληση θα είναι τώρα να σώσετε ενα μισοκατεστραμμένο κόμμα,στο οποίο πρεπει να βάλετε στην ακρη στελέχη που ο λαός αποδοκίμασε η δε στάθηκαν ικανά.

Ο καθένας εδώ ονειρεύεται άλλος ένα πιο αριστερό ΠΑΣΟΚ,άλλος ενα πιο κεντρώο κλπ.Δε θα σας κουρασω με τις δικές μου προτιμήσεις.Περιμένω απλά και είμαι αισιόδοξος,πως θα δώσετε μια αξιόπιστη,πιο ανθρώπινη και σοβαρή ενναλλακτική πρόταση σε σχέση με τη ΝΔ.Σας ζητώ μόνο,να ξαναδώσετε στους πολίτες,την ευκαιρία να νιώσουν πως το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρουν και τα εθνικά θέματα,για τα οποία κανείς δεν ασχολήθηκε προεκλογικά.Βοηθείστε μας να ξαναγυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ!!! Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε πως στην εξωτερική πολιτική δεν κατεβάζεις σημαία.Σήμερα εχουμε δώσει λευκή επιταγή στην Τουρκία,ενώ πιλότοι σκοτώνονται και δαπανούμε δικαιως μεγάλα ποσά στην άμυνα,χωρίς κανείς να μας εξηγεί ΠΩΣ και ΠΟΤΕ,θα εξαναγκάσουμε την Τουρκία να παραιτηθεί των αξιώσεών της ή αλλιως,να καταφύγει στη Χαγη.Η παρούσα τακτική πως καπως,η Τουρκία θα εκδημοκρατιστεί και μαγικά θα αποσύρει τα παντα,ειναι τουλαχιστον ένα ανεύθυνο ευχολόγιο.

Διάλεξα να μιλήσω γι αυτό το θέμα,γιατί έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως κανείς πια δε νοιάζεται.Νοιαζόμαστε,αλλα μετακομίσαμε σε αλλες στέγες.

Η Ελλάδα,χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ΠΑΣΟΚ.Αυτό το ΠΑΣΟΚ,για να νικήσει και να βοηθήσει τη χώρα πρεπει να στηριχθεί στην ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.Εκεί πασχει ο τόπος.Σας διακρίνει τρομερή ικανότητα πνεύματος και λόγου.Η ευφυία σας συμβαδίζει με την άρτια επιστημονική σας κατάρτιση.Ο λαός θα σας στηρίξει.Δείξτε την ανάλογη βούληση για κάθαρση και αξιοκρατία,μετριοφροσύνη και σοβαρότητα.Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει άλλα περιθώρια λαθών.

Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία.

Ενας από καιρό εκτιμητής της ευφυίας σας.

Ανώνυμος είπε...

K.Benizelo sas kalhmerizw kai sas sunxairw.H prox8esinh vradia htan mia dusaresth vradia gia to Pasok alla mas epefulakse mia euxaristh ekplhksh me thn apofasistikh sas kinhsh.Epitelous kati allazei,kati kineitai kai uparxei elpida ,pou mas thn dwsate eseis me thn apofasi sas.Hr8e h wra na ksekollhsei to Pasok apo ton''vourko'' kai me esas sto timoni ,8a tou dw8ei h eukairia.Sigoura o dromos 8a einai kai makrus kai duskolos.Den ftaine mono ta proswpa,auto einai sigouro,alla tis la8os kinhseis h' tis apofaseis pou pairnontai dixws na sunvouleutoun kanenan eidiko (se opoia 8emata kai na einai auta) tis pairnoun ta proswpa kai prepei na exoun upopshn tous kai tis sunepeies twn praksewn tous.Kurie Benizelo, ws ellhnida nea pou zei kai ergazetai sto ekswteriko kai ws sunaderfos sas (sto epaggelma) sas euxomai kalo agwna ,kai h arxhgia na mhn sas allaksei, na eiste panta maxhmos,na lete ta pragmata me to onoma tous kai protarxika na dwsete sto Pasok thn tautothta pou xreiazetai gia na ksanaparei thn eksousia sta xeria tou.Kalh dunamh.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΕΝΤΕ ΛΕΞΕΙΣ << Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.....>> & ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΤΙΠΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΗΤΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΑΦΗΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ , ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ , ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ , ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑΞΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΝΙΚΗΣ.

Dinos Nikolaou είπε...

Η συνταγή της επιτυχίας ενός ηγέτη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ισχυρή προσωπικότητα, τη ρητορική δεινότητα, τις γνώσεις, την πυγμή και την ύπαρξη ιστορικού επιτυχιών στην πολιτική και επαγγελματική καριέρα. Εκτιμώ ότι στον Βαγγέλη Βενιζέλο όλα αυτά συνδυάζονται δημιουργώντας μια δυναμική εικόνα που υπόσχεται όραμα και εκπέμπει αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ και για τον τόπο.
Απαιτείται όμως και η ύπαρξη ισχυρού περιβάλλοντος γύρω από τον αρχηγό, κι εδώ έίναι το μεγάλο στοίχημα.΄Ηδη ορισμένα στελέχη όπως ο Ανδρέας ο Λοβέρδος , η Μιλένα Αποστολάκη κ.α. ικανοί πολιτικοί πλαισιώνουν την κίνηση αυτή. Δυστυχώς προσπαθούν να προσκολληθούν και αρκετοί γραφικοί πολιτικοί, απογοητευμένοι απο τον Παπανδρέου, και εδώ απαιτείται προσοχή.
Το λάθος του Γιώργου Παπανδρέου, πέραν από την έλλειψη δυναμισμού και την αποτυχία δημιουργίας οράματος στους Έλληνες, είναι η παραμονή γύρω απο την αρχηγική ομάδα ατόμων που παρασιτούν από το όνομα Παπανδρέου επί δεκαετίες. Συνεπώς, όχι μόνο χάνει στα σημεία, αλλά οι ίδιο που τον στηρίζουν, υποσκάπτουν τη θέση του απλά και μόνο με την παρουσία τους.
Χρησιμοποιώντας το σύνθιημα του ΠΑΣΟΚ, ήρθε η ώρα για Νέα Αλλαγή... ξεκινώντας από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Καλή επιτυχία κ. Βενιζέλο

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο,
Θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος και όχι ευχάριστος. Θα εκφράσω με ειλικρίνεια τις προσωπικές μου εκτιμήσεις και απόψεις.
Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι:
α) από τα επιφανή στελέχη του κόμματος και
β) από την ανυπαρξία και μη προβολή ξεκάθαρων και ρεαλιστικών πολιτικών θέσεων.
Η απλή αλλαγή αρχηγού θα έχει πρόσκαιρο μόνο αποτέλεσμα.
Η απομάκρυνση στελεχών που στο παρελθόν είχαν κυβερνητικές θέσεις και έχουν συνδεθεί είτε με αναποτελεσματικότητα είτε με διαπλοκή θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που δημιούργησαν προβλήματα όπως της παιδείας, του ασφαλιστικού, της διαπλοκής, του ρουσφετιού, των ανεπαρκών υποδομών, του κράτους-τροχοπέδη, κοκ, δεν πείθουν τον λαό ότι "έχουν πρόθεση" (δεν λέω "μπορούν") να τα διορθώσουν.
Η διατύπωση ξεκάθαρων και ρεαλιστικών θέσεων και προτάσεων, για κάθε θέμα ξεχωριστά, ακόμη και "σκληρών", θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα.
Το άνοιγμα σε "ανοιχτά" μυαλά και δραστήριους ανθρώπους της αριστεράς και της δεξιάς(!) (π.χ. θαυμάσια η πρόταση Μάνου για πολλά μικρά πάρκα αντί ενός μητροπολιτικού!), ακόμη και ξεκάθαρη, τίμια, φιλική πρόταση από τώρα(!) για συνεργασία, π.χ. με ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει μεγαλύτερο κομμάτι πολιτών από όσους τελικά το ψηφίζουν, θα έχει μόνιμο αποτέλεσμα.
Συμβιβασμός με τα ΜΜΕ που καθοδηγούν τις μάζες, με τους διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, με τους επαγγελματίες πολιτικούς που ο κόσμος δεν αντέχει να βλέπει, με τους πολίτες που επιζητούν το ρουσφέτι (και είναι πάρα πολλοί), δεν θα έχει αποτέλεσμα.
Χρειάζεται ξεκάθαρη πολιτική θέση και πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας --με γνώμονα το μακροπρόθεσμο καλό των πολιτών και όχι των συμφερόντων (το κράτος πρέπει να νοιάζεται για τους πολίτες, δεν είναι εταιρία να νοιάζεται για τα λεφτά όπως η πλειοψηφία των πολιτικών και αξιωματούχων πράττουν)-- παρότι δεν θα είναι ευχάριστη σε όλους, παρότι οι "κατεστημένοι" και "βρώμικοι" θα ανοίξουν πόλεμο. Στο τέλος η προοπτική νίκης θα τους φέρει όλους κοντά, ιδίως αυτούς...
Τέλος, η ζωή δεν είναι αυτή που παρουσιάζουν τα media, ο κόσμος που παρουσιάζουν λίγους ενδιαφέρει, και οι πολιτικοί παρασύρονται μέσα σε αυτόν... για αυτό και η αποχή είναι τόσο μεγάλη και ο κόσμος απογοητευμένος αδιαφορεί για τα κοινά.
Καθαρό μυαλό και λόγια, όρεξη για δουλειά, και ακεραιότητα χρειάζονται. Τα πράγματα είναι εντυπωσιακά απλά.
Φιλικά
Ηλίας
ΥΓ1: Με συγχωρείτε για τις πρόχειρα διατυπωμένες σκέψεις μου -ελπίζω να βοήθησα.
ΥΓ2: Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο paraponiaris@yahoo.com, αλλά δεν θα ήθελα να δημοσιευτούν τα στοιχεία επικοινωνίας μου.

Hristos G. K. είπε...

Μήπως η στήριξη σας από ΜΜΕ έπρεπε να είναι πιο διακριτική;
Μήπως όλοι αυτοί που παίρνουν όρκο συστράτευσης μαζί σας πρέπει να είναι πιο διακριτικοί;

Alexandra είπε...

κ. Βενιζέλο, ΠΑΣΟΚ δεν υποστηρίζω... Κανέναν από τους δύο... Είμαι μεταξύ αυτών που θεωρούν ότι οι δύο μεγάλοι είστε "ίδιοι" και έχω επιχειρήματαν γι αυτό... Ομως, παραδέχτηκα την αποφασιστηκότητά σας... Ελπίζω να παραμείνετε αποφασισμένος και μετά την εκλογή σας. Επίσης, ελπίζω να παραμείνετε κοντά στους νέους ανθρώπους

Unknown είπε...

καλησπερα σας,
Η ηττα του κινηματος ηταν οντως μια οδυνηρη εμπειρια που δυσκολα θα ξεχασουμε ακομη και αν περασουν πολλα χρονια.Νομιζω πως ειναι λογικο να ζητειται απο τον κοσμο του πασοκ να αποφασισει ξανα για ενα νεο αρχηγο ή ακομη και για τον ιδιο..
Το ζητουμενο για εμενα προσωπικα δεν ειναι το προσωπο αλλα η πολιτικη που θα ακολουθησει καταρχας ως αντιπολιτευση και μετα ως κυβερνηση...
Δειγματα γραφης εχουμε δει απο τον κ.Παπανδρεου,αλλα απο εσας κ.Βενιζελο δεν εχουμε δει..πώς λοιπον ζητατε να σας ψηφισει ο κοσμος χωρις να γνωριζει τί προτειθεστε να κανετε;Δωστε λοιπον καποιες βασικες γραμμες της πολιτικης που θα θελατε να ασκησετε..
Με εκτιμηση Δημητρης,
φοιτητης Μηχ.Ναυπηγος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Μιντιακά Σκίζετε,
Κοινοβουλετικά Σκίζετε,
Από εμπειρία Σκίζετε,
Από έργο Σκίζετε,
Από Ηγετικό Προφίλ Σκίζετε,
Από τυπικά προσόντα Σκίζετε,

Είστε ο ''καταληλότερος'' αλλά...

Τι πιστεύετε ?
Τι προτεραιότητες έχετε ?

Δώστε μας κάτι ακόμα να πιστέψουμε.

Με ειλικρινείς χαιρετισμούς
Π.Ι.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο κ. Βενιζέλος έχει στη συνείδηση του Λαού συσχετιστεί με το κακό ΠΑΣΟΚ προ του 2004. Ο Γιώργος "φορτώθηκε" το ήδη χαμένο ΠΑΣΟΚ για να περισωθεί ότι ήταν δυνατό το 2004, πράγμα που το πέτυχε με τον καλύτερο τρόπο, μιας και το ΠΑΣΟΚ διατήρησε πάνω από 40% (με Σημίτη θα είχε φτάσει στο 35%). Στη συνέχεια αφού τον ροκάνιζε με την παρέα του (Μιλένα, Λοβέρδος κλπ) επί τριάμιση χρόνια, τώρα ο Βενιζέλος θέλει να επανέλθει και ως σωτήρας. Ο κυριότερος λόγος που έχασε πάλι το ΠΑΣΟΚ εκτός από τη συνεχή εσωτερική υπονόμευση του Βενιζέλου και της παρέας του ήταν ότι ο Ελληνας πολίτης δεν θέλει να επανέλθει ακόμα το ΠΑΣΟΚ στη εξουσία γιατί βλέπει το Βενιζέλο και τις άλλες απεχθείς φάτσες από την εποχή προ του 2004 μέσα στο Κίνημα. Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια για τον κ. Βενιζέλο. Γιαυτό και η ΝΔ τον προμοτάρει εδώ και 3,5 χρόνια, γιατί με τον Βενιζέλο έχει ένα ασφαλή αντίπαλο, μιας και θα επικαλείται συνεχώς το "κακό" ΠΑΣΟΚ προ του 2004.

Ξυπνήστε λοιπόν και στείλτε το Βενιζέλο στη σύνταξη και αφήστε το Γιώργο (επιτέλους) να τα "αλλάξει όλα" για να ξαναδεί άσπρη μέρα το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική κοινωνία που το χρειάζεται. Δυστυχώς ο Γιώργος δεν είναι αρεστός στα Ελληνικά ΜΜΕ γιατί δεν είναι του χεριού τους. Δεν αναρωτιέστε γιατί τα "συγκοτήματα" έβγαλαν χτές τα ρεζιλίκια δημοσκοπήσεις; ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ!

Apostolos είπε...

Δεν ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ γιατί ιδεολογικά και παραδοσιακά ανήκω στη ΝΔ. Θεωρώ όμως ότι το μείγμα Καραμανλής - Βενιζέλος έχει να προσφέρει στον Τόπο σε καινοτόμες, αποφασιστικές πολιτικές, υγιή διερεύνηση των προβλημάτων και των λαθών και ισχυρή κριτική της εξουσίας. Όλα τα παραπάνω τα έχει ανάγκη ο τόπος που δυστυχώς δεν ευτύχισε ακόμα να γίνει δυτική δημοκρατία με άξιους κρατικούς λειτουργούς. Καλή επιτυχία!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Όπως έλεγε και ο Πλούταρχος, από μικρά σημάδια μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν άνθρωπο, η βεβιασμένη δήλωσή σας είχε αποτέλεσμα να λάβει πραξικοπηματική χροιά η διεκδίκηση της αρχηγίας από μέρους σας. Μην ξεχνάτε ότι για την αρχηγία του κόμματος και κατ' επέκταση της πρωθυπουργίας οι πραγματικοί ανταγωνιστές σας, κυριολεκτικά, είναι οι Έλληνες.

Καλή εξουσία

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ αλλα΄θεωρώ πως αυτη την στιγμή είσαι ο πλεον κατάλληλος για να κάνεις ουσιαστική αντιπολίτευση στη Δεξιά
Καλό κουράγιο

Κοινη Πρωτοβουλια είπε...

Ορισμένα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγαίνουν από χτες και ζητάνε απ' τον Β.Β. να παρουσιάσει την πολιτική του πλατφόρμα. Δεν κατάλαβα; Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δική του "πολιτική πλατφόρμα"; Δηλαδή, ο νυν αρχηγός ή ο αυριανός, άλλη πλατφόρμα επαγγέλλεται, ή θα επαγγελθεί, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; Δεν θα εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ, τις ιδέες του και τις πλατφόρμες του; Τις δικές του ιδέες θα εκπροσωπήσει; Ή μήπως το ΠΑΣΟΚ είν' αυτό τελικά που δεν έχει δική του πλατφόρμα και αναζητά κάθε φορά να πιαστεί από την πλατφόρμα του αρχηγού; Εγώ πιστεύω πως έχει το ΠΑΣΟΚ και πρόγραμμα, και ιδέες και δεξιότητες μεταξύ των στελεχών του για να τις κάνει πράξη. Αν κρίνουμε, πάντως, από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Λαός ή δεν την αντιλήφθηκε την πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ για να την ψηφίσει (περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει ν' αλλάξει ο αρχηγός που απέτυχε να την περάσει στο Λαό) ή δεν πείσθηκε για να την ψηφίσει (περίπτωση κατά την οποία και πάλι θα πρέπει ν' αλλάξει ο αρχηγός που είχε την κύρια ευθύνη να πείσει το Λαό και δεν τον έπεισε).

Παναγιώτης Γκλαβίνης

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα κ.Βενιζελο,
σας συμπαθω και πιστευω οπως και η συντριπτικη πλειψηφια του ελληνικου λαου οτι ειστε ο πλεον καταλληλος αυτη την ωρα για να αναλαβετε την θεση του αρχηγου.Σας παρακαλω να ξανακανετε το ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστικο κομμα και οχι οπως εμφανιζεται τα τελευταια 4 χρονια(με συνευθυνη ομως και δικης σας)ως κομμα διαμαρτυριας και μηδενισμου των παντων.

Ανώνυμος είπε...

TO ZHTOYMENO EINAI Η ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ
- ΑΛΛΙΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ;
- ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ 'ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ' ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΗΣ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ.

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ" ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ 'ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ' ΜΕΣΩ ΜΜΕ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΕ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ...

Η ουσιώδης διαφορά ανάμεσα σε μαζικούς παραδοσιακούς και προοδευτικούς κομματικούς σχηματισμούς είναι ο ρόλος της οργανωμένης βάσης τους.

Τα παραδοσιακά κόμματα εξακολουθούν να είναι «μηχανισμοί πελατειακών σχέσεων» με σύγχρονη μορφή (από τα «αρχηγικού» τύπου κόμματα στα μαζικά κόμματα δημοκρατικής δομής). Η οργανωμένη βάση τους βεβαίως και εκλέγει ηγεσία, «εγκρίνει» πολιτικά προγράμματα ή διακηρύξεις και φυσικά λειτουργεί προεκλογικά στην συγκέντρωση ψήφων. Δεν παύει, όμως, να καθορίζεται από ένα σύστημα «πελατειακών σχέσεων» που συντηρούν ή αναδιατάσσουν εσωκομματικές ισορροπίες. Είναι ένας «α-πολίτικος» σχηματισμός διεκδίκησης και νομής της εξουσίας - κομματικής ή κυβερνητικής με την μια ή την άλλη συντηρητική ιδεολογική πλατφόρμα.

Ότι διακρίνει τα προοδευτικά κόμματα είναι ο ρόλος της βάσης ως φορέας πολιτικής κινητοποίησης στην κοινωνία. Εάν η οργανωμένη βάση εξαντλεί την δράση της στην συγκέντρωση ψήφων σε εκλογές (γενικές, αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικές κ.α.) δεν διαφέρει σε τίποτε ποιοτικά από εκείνη των παραδοσιακών πολιτικών σχηματισμών. Η οργανωμένη βάση πρέπει να μετέχει του κοινωνικού γίγνεσθαι, να αντανακλά τις διαθέσεις και τα αναφυόμενα ζητήματα και να διεξάγει πολιτικό αγώνα. Έτσι μόνο γίνεται φορέας αλλαγής και αποκτά τα προοδευτικά χαρακτηριστικά του. Για αυτό και το ΠΑΣΟΚ δεν ονομάστηκε ποτέ «κόμμα» αλλά προτίμησε τον όρο «κίνημα» ακριβώς για να προσδιορίσει την διάκριση του από παραδοσιακά κόμματα του μεσαίου χώρου και να ενδυναμώσει τον προοδευτικό κεντροαριστερό χαρακτήρα του. Η αποδυνάμωση του πολιτικού ρόλου της βάσης και η συστηματική μετατροπή της σε «μηχανισμό» στην δεκαετία του ’90 αποστέρησε το ΠΑΣΟΚ από την άμεση επαφή με τις κοινωνικές ανησυχίες και κατασπατάλησε τους δεσμούς πολιτικής εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που είχαν εμπεδωθεί στις τότε συνθήκες της δεκαετίας του ’80. Παρά το γεγονός ότι διέπονται από τις ίδιες γενικές αρχές σχετικά με τον ρόλο της βάσης, το πολιτικό κενό δεν μπόρεσαν να καλύψουν οι φορείς της αριστεράς. Έγιναν, όμως, κατά περίπτωση αποδέκτες ψήφου διαμαρτυρίας απέναντι στον εγκλωβισμό της κεντροαριστεράς σε «πολιτικές κορυφής» και ανταγωνισμού «εκλογικών μηχανισμών», που αποτελούν τον προνομιακό χώρο «επικοινωνιακών στρατηγικών» και «πελατειακών σχέσεων». Δεν χάθηκε μόνο η σχέση «προοδευτικής διακυβέρνησης» και «κοινωνικών δυνάμεων» αλλά δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις βαθύτερης κρίσης αντιπροσώπευσης, που υπονομεύουν την αντοχή του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος της χώρας με την ενίσχυση της παρέμβασης εξω-θεσμικών κέντρων.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και καλή επιτυχία,ένα πράγμα θα ζητήσω-παρακαλέσω :κερδίστε το στοίχημα με την εμπιστοσύνη του νέου κοσμου.Του νέου κοσμου που έχει αξίες και οραμα, του νεου κόσμου που θέλει να δουλέψει, του νεου κόσμου που θέλει μία καθαρη πόλη και μια αφθαρτη φύση.Σας παρακαλώ μην αποδειχθήτε μια ακόμη ψεύτικη ελπίδα......

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να σας πω τι αισθάνομαι. Είδα τον κ. Παπανδρέου με φρέσκο λόγο και ιδέες μετά την ήττα του 2004 και είχα την εντύπωση ότι όντως το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται και απαλλάσεται από τη φθορά της διακυβέρνησης κατά την οποία θεωρώ ότι πραγματοποίησε και σημαντικό έργο. Ξαφνικά όμως ξεκίνησαν οι παλιές λογικές. "Σκληρό ροκ", "δεξιά" σε κάθε πρόταση και πόσο κακή είναι η νέα δημοκρατία. Απογοητεύτηκα...Έφταιξε αυτός ή συνεργάτες του? Ο κόσμος της TV και των μπουζουκίων που θέλει ατάκες και "εικόνα" άνευ ουσίας.. Κανείς δε ξέρει ... Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν αυτό των εκλογών... Δε με νοιάζει πόσο κακή είναι η νέα δημοκρατία, το βλέπω. Θέλω να μάθω πόσο καλό είναι το ΠΑΣΟΚ. Λυπάμαι για ένα και μόνο πράγμα. Για το ότι δεν έμεινε σταθερός σε αυτό που ξεκίνησε και ας αποτύγχανε και πάλι. Το τώρα έιναι λίγο πολύ σαφές κατά την άποψη μου. Ανοίγουμε καινούρια σελίδα. Η δήλωση σας μια "ζυγαριά" στο μυαλό μου. Από τη μια "πατάμε στο πτώμα" από την άλλη "Αλλάζουμε σελίδα χτες". Το ήθος σας με κάνει να πιστεύω ότι το "πατάμε στο πτώμα" είναι πιο ελαφρύ. Θα δούμε...Σε κάθε περίπτωση η ενότητα είναι το ζητούμενο. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Kirie kathigita,

Einai ksekatharo oti o k. Papandreou simatodotei tin elpida gia allagi stin Ellada, tin elpida gia kati diaforetiko. Eseis tin elpida gia na ksanaginei to PASOK kivernisi. To teleftaio apo mono tou den arkei. H elpida kai i prosdokia gia ousiastiki allagi den borei na nikithei apo mia niki se kommatiko i akoma kai se ethniko epipedo. I teleftaia den borei para na einai efimeri kai anousia gia tin Ellada.

Dimitris P.

Ανώνυμος είπε...

εχω την εντυπωση οτι εισαστε ετοιμος απο καιρο για την προχθεσινη εμφανιση.ισως θα ταν πιο ομορφο να περιμενετε μερικες ωρες ομως.γιατι δηλαδη υπηρχε τουτη η βιασυνη?μονος τοιυ εδωσε τον αγωνα ο κυριος παπανδρεου?μου δωσατε την εντυπωση οτι αν ηταν δυνατον θα θελετε να γινουν αμεσως εσωκομματικες εκλογες για αρχηγο,αν γινοταν και με τα τηλεοπτικα μεσα σε ζωντανες συνδεσεις.
απο την αλλη αν ανατρεξει κανεις στις αλλαγες αρχηγων στο πασοκ θα δει οτι ποτε δεν ειναι ομαλες...το 96 ειχαμε πρωθυπουργο κ.σημιτη χωρις να ναι αρχηγος.το 2004 ειχαμε παραδοση στο κ. παπανδρεου χωρις ποτε να μας εξηγησει κανεις το λογο.υποτιθεται πως τοτε εγινε εκλογη προεδρου, απο ενα ασαφες εκλογικο σωμα, αχανες και απροσδιοριστο, και χωρις ιδιαιτερο νοημα(εκλογη χωρις αντιπαλο).τοτε αληθεια ειχατε κανει παρεμβαση για τουτο?πως ακριβως τωρα θα αποτρεψετε να ψηφισουν οι ''φιλοι'' του πασοκ?η μηπως θα μπορουν να ψηφισουν και νεοι ''φιλοι'?

θα ηθελα να ξερω αν η υποψηφιοτητα σας συνοδευεται απο ενα πολιτικο μανιφεστο, η αν απλα πιστευετε οτι απαιτεται αλλαγη προσωπων.γιατι στην πρωτη περιπτωση χρειαζεται αρκετος χρονος για να αντιληφθουμε και εμεις τις διαφορες και να κανουμε τις εκτιμησεις μας.

ευχαριστω πολυ, καλη συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βαγγέλη,
νομίζω πως η επιλογή σου ήταν επιβεβλημένη. Δεν είναι κακό οι άνθρωποι να έχουν φιλοδοξίες. Κακό θα ήταν να έβγαινες πριν τις εκλογές και να θέσεις θέμα ηγεσίας. Μετά από αυτή την ήττα είχες κάθε δικαίωμα. Ο κόσμος έδωσε την ευκαιρία στον Γ. Παπανδρέου να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει τη χώρα. Να αλλάξει αυτό το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε για χρόνια κάνοντας πολλά καλά αλλά συνάμα τα τελευταία χρόνια κούρασε, αγανάκτησε και προκάλεσε τον κόσμο. Δεν πρέπει να αλλάξουν όλα τα πρόσωπα. Αλλά είναι καιρός για πολλά νέα πρόσωπα, το ΠΑΣΟΚ έχει πολλά ικανά και δημιουργικά στελέχη. Ο Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε πολλά υποσχόμενος έκανε λίγες αλλαγές αλλά στην πορεία και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα πριν τις εκλογές πήρε ένα μολύβι και τα έσβησε όλα. Αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ του εκσυγχρονισμού και του παλιού ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς δεν πέτυχε τίποτα. Γύρισε σε 2 εβδομάδες πίσω και μάλιστα όχι επιτυχημένα. Γύρισε πίσω αφήνοντας στελέχη κλειδιά από έξω. Γύρισε πίσω και έδωσε στον κόσμο την εντύπωση πως όλοι δεξιά και ΠΑΣΟΚ ήμαστε ίδιο. ΟΧΙ δεν ήμαστε όλοι ίδιοι. Συμφωνώ με το όραμα που είχε ο Γ. Παπανδρέου αρκεί να το έκανε και πράξη.
Φίλε Βαγγέλη ελπίζω εσύ να κινηθείς μόνο μπροστά. Γνωρίζω τις απόψεις σου για την χώρα και συμφωνώ. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αλλαγές, αλλαγές που αυτή η τραγική ανίκανη και ανάξια κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγές μεγαλύτερες του ΄81. Χρησιμοποίησε άτομα μέσα από το ΠΑΣΟΚ αλλά και από την αριστερά που οι φατρίες και οι κόλακες δεν άφησαν να φανούν. Πιστεύω ότι εσύ και ο Α. Λοβέρδος πρέπει να ηγηθείτε του νέου ΠΑΣΟΚ, της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αριστεράς και του κέντρου. Ενός ανθρωποκεντρικού ΠΑΣΟΚ των πολλών και όχι των προνομιούχων. Κοίτα μπροστά αλλά μην ξεχνάς το όραμα του Αντρέα για ένα ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό για ένα ΠΑΣΟΚ για τον άνθρωπο. Έχεις 2,5 χρόνια μπροστά σου να μας δείξεις τι αξίζεις και ποιο είναι το όραμα σου. Δείξε μας τι αξίζεις και σε 2,5 χρόνια διώξε αυτή την επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση από τον τόπο.
Φίλε Βαγγέλη, αγωνιστή Βαγγέλη, σου εύχομαι κάθε καλό και επιτυχία!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά θεωρώ ότι η αλλαγή ηγεσίας αφορά όλο το πολιτικό σκηνικό και είναι επιβεβλημένη, για να υπάρξει επιτέλους αποτελεσματική αντιπολίτευση. Ο (κατά τα άλλα συμπαθής) κύριος Παπανδρέου δεν πείθει - και δυστυχώς σε πολλά σημεία ταυτίζεται με τις νεοφιλεύθερς επιλογές της ΝΔ (όπως λχ. στα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης). Εύχομαι να κατανοήσει ότι είναι προτιμότερο να αποσυρθεί, για να μη διχάσει το κόμμα - η χώρα χρειάζεται ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, της οποίας ο αρχηγός θα είναι σε θέση να αρθρώσει πειστικό και σύγχρονο πολιτικό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαστε πια στην δεκαετία του 80 και πρέπει να προχωρήσει πια αυτός ο χώρος μπροστά και να προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής.Όπως όλοι(λίγο ή πολύ)οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη υπέστησαν αλλαγές και μεταλλάξεις,έτσι και οι έλληνες πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να αναδιαμορφωθούν.Νομίζω ότι οι εκλογές(εδώ και καιρό)στηρίζονται σε μεγάλο ποσοστό στον αρχηγό και στο επικοινωνιακό του προφίλ.Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεταιεπαναπροσδιορισμό στόχων και πιστεύω οτι εσείς είστε ο πιο κατάλληλος για την θέση αυτή.Μείνετε όμως ενωμένοι.Το έχει ανάγκη ο τόπος.Μην καταλήξουμε σαν την αριστερά!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΟΛΟ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!

Θυμάμαι τον Γιώργο Παπανδρέου ως Υπουργό Παιδείας. Θυμάμαι την αλλαγή στη 2οβάθμια εκπαίδευση που προωθούσε, θυμάμαι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, θυμάμαι τους Μαθητικούς Θεατρικούς Αγώνες, θυμάμαι τη ποσόστωση για τους Μουσουλμάνους της Θράκης... Θυμάμαι τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ. Θυμάμαι ότι ήταν ο πιο επιτυχημένος ΥΠΕΞ.

Μετά θυμήθηκα τη θητεία σας στο ΥΠΠΟ. Θυμάμαι ότι το βασικό σας έργο ήταν η αδράνεια. Θυμάμαι που μπλοκάρατε την πρωτοβουλία της σοπράνο Παπαντωνίου για τη δημιουργία Όπερας. Θυμάμαι που αρνηθήκατε να κάνετε κάτι για την ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση. Δεν θυμάμαι ούτε έναν θεσμό που να έγινε ή να στηρίχθηκε πραγματικά όταν ήσασταν υπουργός.

Βέβαια ως αντιπολίτευση, στηρίζατε από αυτό εδώ το μπλογκ, όσα δεν κάνατε ως Υπουργός! Σας υπενθυμίζω τα λόγια σας:

Συμφωνώ με την κριτική σας για το σχέδιο νόμου περί "Ακαδημίας Τεχνών". Συμφωνώ επίσης με την άποψη σας ότι πρέπει να οργανωθεί σωστά και σύμφωνα με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα η ανώτατη μουσική (και όχι απλώς μουσικολογική) εκπαίδευση.

Με τον Γιώργο Παπανδρέου είχα κάτι να ελπίζω. Για μένα άλλα είναι τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ που το κρατάνε κάτω. Για μένα στο ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Παπανδρέου και η Διαμαντοπούλου έχουν εκφράσει κάποιες θέσεις που θεωρώ ότι με αντιπροσωπεύουν.

Αν βγείτε Πρόεδρος, δεν θα ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω τα σπουδαία στελέχη του να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

to pasok exase apo to idio to pasok kai ta paixnidia tou k. Benizelou eis baros tou k. Papandreou. To eidame stis nomarxiakes sti thes/ki kai stis bouleftikes kai distixws o k. benizelos ipostirizetai apo diafora symferoda (ekdotes, epix/ties, ekklisia) pou ton ka8istoun ton pleon epikindino gia tous ellines. To pasok mia xara einai me ton k. Papandreou alla distixws ap'oti fanike den eixe ka8olou dynami mesa sto pasok. Anamfibola to pasok 8a kerdisei me ton k. Bemizelo stis erxomenes ekloges kai ta symferoda gia mia akoma fora pnigoun opoiadipote dimokratiki fwni mesa sto tholo politiko topio. Telika poia ellada 8eloume?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.
Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου δεν έπεισε τον κόσμο.
Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη αλλαγής στην αρχηγία του κινήματος.
Θεωρω επίσης ότι δεν πρέπει να γίνουν βαστικές κινήσεις.
Σας γράφω μερικές σκέψεις, οι οποίες συζητιούνται στον περίγυρό μου, σχετικά με την λειτουργία των πολιτικών κομμάτων και των ανθρώπων που ενεργοποιούνται και προβάλλονται ή εκλέγονται μέσα από αυτά.
Πιστεύω ότι:
- Πρέπει να μπεί φραγμός στα ανεπάγγελτα "στελέχη-κομματόσκυλα",
που λυμαίνονται τον χώρο.
- Να περιοριστούν στο ελάχιστο οι κηφήνες συνδικαλιστές - Δημόσιοι υπάλληλοι, που κινούνται μέσα στο κίνημα και εκμεταλέύονται ππροσωπικά τις καταστάσεις χωρίς καμμία ουσιαστική προσφορά.
- Να προβάλλονται και να αξιοποιούνται στελέχη καταξιωμένα στο χώρο τους.
Εύχομαι πραγματικά να ξεπεραστεί η κρίση όσο πιο ανώδυνα γίνεται και μακάρι να βρεθεί ο κατάλληλος αρχηγός που θα χαράξει νέα πορεία νίκης.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι στο πρόσωπό σας, να βρει το ΠΑΣΟΚ τον πραγματικό εκφραστη του συνθήματος της ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Καλη επιτυχία

Γιάννης είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,
θεωρώ τη στάση αποχής σας από την προεκλογική περίοδο μεθοδευμένη και πιστεύω εντονότατα πως άμεσος στόχος της στάσης αυτής ήταν η ανάληψη εξουσίας.
Η εξουσία όμως για την εξουσία πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν κάνει καλό.
Προσωπικά βλέπω μεθοδεύσεις στο πρόσωπο σας και δεν θα σας ήθελα αρχηγό του ΠΑΣΟΚ διότι δεν πιστεύω πως το αξίζετε. Για ποιο λόγο; Μα γιατί αν το αξίζατε θα βρισκόσασταν την προεκλογική περίοδο στην πρώτη γραμμή.
Αν το αξίζατε θα είχατε προχωρήσει όταν έπρεπε την αναθεώρηση του Συντάγματος αναφορικά με τα Μ.Μ.Ε. και δεν θα γινόσασταν έρμαιο συγκυριών ή ενδεχόμενων σκοπιμοτήτων.
Αν το αξίζατε, δεν θα ανακοινώνατε υποψηφιότητα αμέσως μέτα την ήττα, αλλά θα σας ενδιέφερε πρωτίστως η παράταξη σας και μετά ο εαυτός σας.
Αν παρ' όλα αυτά η βάση του ΠΑΣΟΚ σας επιλέξει για Πρόεδρο, προσωπικά θα απομακρυνθώ από το κίνημα μέχρι να αλλάξουν ξανά τα πράγματα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, σας εύχομαι καλή επιτυχία στην ανασυγκρότηση όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του Κράτους που παραπαίει στα χέρια της Δεξιάς.

anetimos είπε...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως κάτι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μου είναι αδιανόητο η δημοκρατική παράταξη να χάνει και μάλιστα εμφατικά από την πιο αδρανή κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Οι ευθύνες της ηγεσίας τεράστιες και του αρχηγού Γεώργιου Παπανδρέου ακόμα μεγαλύτερες. Ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι στην ηγεσία του κινήματος. Κατά την γνώμη μου όχι, διότι μπορεί να έχει τις ικανότητες να γίνει ένας καλός κυβερνήτης, σίγουρα όμως δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Και η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει αδικαιολόγητη βιασύνη. Να τηρηθούν μέχρι κεραίας οι διαδικασίες του κινήματος. Να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες της αποκοπής του κινήματος από της παραγωγικές, κυρίως, τάξεις της κοινωνίας να καθοριστούν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο οι προτάσεις και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη.
Και φυσικά σε συνέχεια να γίνει με διαδικασίες δημοκρατικές και κρυστάλλινες, όπως μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει, η εκλογή του προέδρου. Που κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι άλλο πρόσωπο από τον τωρινό.

anetimos είπε...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως κάτι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μου είναι αδιανόητο η δημοκρατική παράταξη να χάνει και μάλιστα εμφατικά από την πιο αδρανή κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Οι ευθύνες της ηγεσίας τεράστιες και του αρχηγού Γεώργιου Παπανδρέου ακόμα μεγαλύτερες. Ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι στην ηγεσία του κινήματος. Κατά την γνώμη μου όχι, διότι μπορεί να έχει τις ικανότητες να γίνει ένας καλός κυβερνήτης, σίγουρα όμως δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Και η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει αδικαιολόγητη βιασύνη. Να τηρηθούν μέχρι κεραίας οι διαδικασίες του κινήματος. Να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες της αποκοπής του κινήματος από της παραγωγικές, κυρίως, τάξεις της κοινωνίας να καθοριστούν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο οι προτάσεις και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη.
Και φυσικά σε συνέχεια να γίνει με διαδικασίες δημοκρατικές και κρυστάλλινες, όπως μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει, η εκλογή του προέδρου. Που κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι άλλο πρόσωπο από τον τωρινό.

Ανώνυμος είπε...

φαινεται κ.Βενιζελο οτιδεν διαβαζεται το πολυ καλο κομικ "ιζνογκουντ".Αν το διαβαζατε θα βλεπατε τις ομοιοτητες σας με τον κεντρικο του ηρωα ο οποιος λεει συνεχεια οτι θελει να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη.Ειμαι ενας απλος στρατιωτης του πασοκ και πιστευω σε αυτο που λεγεται μεγαλη δημοκρατικη παραταξη,παραταξη την οποια απο οτι φαινεται εσεις αλλα και οι υπολοιποι νεοσυντροφοι σας οι οποιοι τυγχανει οι περισσοτεροι να ειναι της πλευρας των πρωην εκσυγχρονιστων,υπονομευσατε με την συμπεριφορα σας και πριν και μετα τις εκλογες.Δεν σας αφησουμε κ.Βενιζελο για χαρη των προσωπικων σας φιλοδοξιων να καταστρεψετε το κομμα που ιδρυσε ο αειμνηστος Ανδρεας,κομμα που οι κυριοι που σας στηριζουν τωρα(εκσυγχρονιστες)οδηγησαν με την πολιτικη τους απο το 1996 μεχρι και το 2004 στη συρρικνωση.Θα μας βρειτε απεναντι γιατι ο πολιτικος πανω απο ολα πρεπει να εχει ηθος και εσεις αποδειξατε οτι δεν διαθετετε καθολου

anetimos είπε...

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως κάτι πρέπει να αλλάξει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μου είναι αδιανόητο η δημοκρατική παράταξη να χάνει και μάλιστα εμφατικά από την πιο αδρανή κυβέρνηση που είχε ποτέ ο τόπος. Οι ευθύνες της ηγεσίας τεράστιες και του αρχηγού Γεώργιου Παπανδρέου ακόμα μεγαλύτερες. Ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι στην ηγεσία του κινήματος. Κατά την γνώμη μου όχι, διότι μπορεί να έχει τις ικανότητες να γίνει ένας καλός κυβερνήτης, σίγουρα όμως δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Και η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής. Δεν πρέπει όμως να υπάρξει αδικαιολόγητη βιασύνη. Να τηρηθούν μέχρι κεραίας οι διαδικασίες του κινήματος. Να αναζητηθούν οι πραγματικές αιτίες της αποκοπής του κινήματος από της παραγωγικές, κυρίως, τάξεις της κοινωνίας να καθοριστούν με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο οι προτάσεις και οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσει η παράταξη.
Και φυσικά σε συνέχεια να γίνει με διαδικασίες δημοκρατικές και κρυστάλλινες, όπως μόνο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει, η εκλογή του προέδρου. Που κατά την γνώμη μου πρέπει να είναι άλλο πρόσωπο από τον τωρινό.

archarian είπε...

Μακάρι να μπορέσεις να βάλεις σε σειρά μία παράταξη που είναι στο χείλος του γκρεμού. Φοβάμαι όμως ότι δεν θα καταφέρεις να την σώσεις. Η αντιπολίτευση είναι σε βαθιά κρίση.

archarian είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
παρόλο που ανήκω στην από δω όχθη, σας εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα που προσπαθείτε να κάνετε. Είστε, αν μη τι άλλο, ένας σεβαστός βορειοελλαδίτης πολιτικός.

Δεν ξέρω αν και κατα πόσον είναι οι συνθήκες τέτοιες ώστε να είστε εσείς αυτός που θα βγάλει την παράταξή σας από το τέλμα.

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη χαρά διαπίστωσα στίς εκλογές οτι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα αριστερή μερίδα ψηφοφόρων.
Ξαναφέρτε κ. Βενιζέλο στο προσκήνιο τον Σημίτη και την παρέα του για να αποφασίσουν επιτέλους και οι υπόλοιποι αριστεροί του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο.
Ξυπνήστε σύντροφοι !!!!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά και να με συγχωρέσετε για την σκληρότητα ή ωμότητά μου, η κίνησή σας μου θύμισε εικόνες από ένα κόμικ, το Λούκι Λουκ, που έδειχνε στην έρημο τους γύπες να περιμένουν το επόμενο θύμα τους. Αναρωτήθηκα τότε πόσο άραγε καιρό περιμένατε να κάνετε αυτήν τη δήλωση και προετοιμαζόσασταν γι'αυτή την εξέλιξη. Θα μου πείτε, η φιλοδοξία είναι θεμιτή, αλλά εμένα η διάθεσή σας μου φάνηκε κανιβαλίστικη. Αυτό μ'έκανε επίσης να αναρωτιέμαι αν πραγματικά στενοχωρηθήκατε για την βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ. Ακουσα τη δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε και το βάρος της ήττας του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε σε λάθη του παρελθόντος κυρίως. Πρέπει όμως επιτέλους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εξετάσουν πραγματικά που οφείλεται η δυσπιστία του κόσμου. Και επιτέλους ας αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες που τους αναλογούν. Γιατί κανείς δεν νομίζω κύριε Βενιζέλο μπορεί να πιστέψει ότι κι εσείς, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν φέρεται ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα. Που ήσασταν τόσο καιρό, όταν βλέπατε τον Γιώργο Παπανδρέου να επιδίδετε σε λάθος χειρισμούς; Που είναι η δική σας ευθύνη;

Πέρα από όλα όμως, όλοι ανησυχούμε για το μέλλον του κινήματος και της χώρας. Τι πρεσβεύει αυτό το κίνημα; ποια είναι η διαφορά του από την Ν.Δ; γιατί αυτή η διαφορά είναι πια τόσο δυσδιάκριτη; και τέλος, τι προτίθεστε να κάνετε εσείς για να το βγάλετε από αυτό το τέλμα, αν φυσικά εκλεγείτε; ποια θα είναι η πολιτική σας;

Γιατί δεν σας κρύβω κύριε Βενιζέλο, ότι φοβάμαι για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ με εσάς αρχηγό. Φοβάμαι ότι θα γυρίσουμε στα παλιά, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρωτοστατήσει ως ένα κίνημα αλλαγής και προοδευτικότητας. Τον κύριο Παπανδρέου τον εμπιστευόμουν ότι θα το καταφέρει αυτό, έφερνε έναν αέρα ανανέωσης αλλά φοβήθηκε να έρθει σε ρήξη με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει ένας αρχηγός που ξέρει να ρητορεύει καλά, αλλά χάνει την ουσία. Δεν με ενδιαφέρει ένας αρχηγός που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα και όχι η πρόοδος του κινήματος. Με ενδιαφέρει ένας αρχηγός με όραμα, με ιδέες, με πιο αριστερή πολιτική από αυτήν που είδαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη. Με ενδιαφέρει να νιώσω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ένα σοσιαλιστικό κίνημα. Και αυτό ο κύριος Παπανδρέου με έκανε να το πιστέψω.

Το ότι σας στηρίζουν κάποια στελέχη που θυμίζουν το κακό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διόλου ενθαρρυντικό. Αν θέλετε να πείσετε τον κόσμο ότι σας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ προχωρήστε σε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν ένα πραγματικά προοδευτικό κίνημα. Με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα. Οχι πάλι επιστροφή στο παρελθόν. Οχι σε ένα ΠΑΣΟΚ δέσμιο συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ αγαπήθηκε ως το "κόμμα" του λαού, ως η ελπίδα για το αύριο. Ομως,όσο πήγαινε και απομακρυνόταν από αυτό. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να του δώσετε το χαμένο του πρόσωπο σας εύχομαι κάθε επιτυχία, αν όχι θεωρώ ότι η υποψηφιότητά σας θα βλάψει πιο πολύ από ότι θα ωφελήσει. Και τότε σίγουρα η διάλυση αυτού του ιστορικού κινήματος δεν θα δικαιολογείται από καμμία φιλοδοξία και κανέναν οπορτουνισμό. Εχετε κι εσείς κύριε Βενιζέλο μία σημαντική ευθύνη. Μην την ξεχάσετε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζέλο,
σταμάτησα να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ απο το 2004
και μετα,στρεφομενη σε αλλα αριστερα κομματα.Δεν φταιει ο Γ.Παπανδρεου.Ισα-ισα μου ειναι συμπαθης και θεωρώ εντιμος και ικανος.Αλλα κι αυτη η σπουδή σας να τον εκλεξετε επειδη έφερε το όνομα Παπανδρέου?Εφταιξε κι εκεινος που το δεχτηκε κι εσεις ολοι που αναζητουσατε πρώτα εναν σωτήρα και τώρα εναν αποδιοπομπαίο τραγο.
Πατε παλι να κανετε το ίδιο λάθος?
Πρεπει να εκλεγει προεδρος σε συνέδριο βάσει θέσεων,πολιτικής,διαλόγου εν πάσει περιπτώσει,οχι τώρα κάτω απο την πίεση της δυσαρέσκειας και της δήθεν οργής των ΠΑΣΟΚων.
Ποια οργή και κουραφεξαλα?
Ειναι υποχρεωμένος ο Ελληνας να ανεχεται την αλαζονεία των εκαστοτε πρασινων ή μπλε που θεωρούν την εξουσία μπαιράκι τους?
Πληρώνετε το κομματικό κράτος,την αναξιοκρατία,τα ρουσφέτια,τις μιζες και τα Χρηματιστήρια..
Το κτηματολογιο,τα χαλια της Υγείας και της Παιδείας.
20 χρονια στην εξουσία δεν τα διορθώσατε.
Απαξιώσατε την πολιτική κυριοι,και η αλαζονική σας βιασύνη στο Ζαππειο ηταν ατυχής.

Συνεχίστε έτσι,μπράβο σας...

Ανώνυμος είπε...

Σας εύχομαι να μην βρεθείται ποτε στη θέση του Γ. Παπανδρεου, αν ποτέ γίνεται πρόεδρος, όπου τον υπονομεύει ακόμη και ο παραταξιακός τύπος, και να θυμάσται πως ξεκίνησε ο Έβερτ και που κατέληξε.
Αυτό που ήθελά να πω είναι άλλο το λέγειν και άλλο το διοικείν. Το λέγειν μπορεί κανείς εύκολα να το αποκτήσει ιδιαίτερα αν ξέρει και λίγα γράμματα. Το διoiκείν όμως χρειάζεταί ταλέντο και αυτό το είται το εχεις από την αρχή είται όχι. Η άποψη μου είναι πως το Πασοκ δεν χρειάζεται νέο πρόεδρο.

Γιάννης Φακάς είπε...

Αξιοτιμε κύριε Βενιζέλο,

Ηταν πολυ στρατηγική η κίνηση σας το βραδύ της εκλογικής ήττας να προτάξε-
τε το στήθος σας μπροστά,για να διεκδικήσετε την προεδρία της παράταξης.Εγώ,όντας μέλος του ΠΑΣΟΚ,
θα σας στηρίξω γιατί θεωρώ ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγές ουσιαστικές.
Όμως,εφόσον μιλάμε για μια αναμέτρηση
για την οποία διεξάγονται εκλογές,δε νομίζετε οτι θα ήταν πιο σωστό εκ μέρους σας να παραχωρήσετε μια συνέντευξη τύπου,στην οποία να παρουσιάσετε τόσο το πρόγραμμά σας,όσο και τις γενικότερες κατευθύνσεις σας;Νομίζω το οφείλετε στη παράταξη,στους ψηφοφόρους της και σε όλους τους Έλληνες!!!

Με εκτίμηση,

Γιάννης Φ.

Ανώνυμος είπε...

Ως νέος Θεσσαλονικιός, και ομιλώ νομίζω για λογαριασμό
αρκετών συμπολιτών μου, τυχόν Προεδρία Ευάγγελου
Βενιζέλου θα σηματοδοτήσει την πλήρη αποσύνδεση μας
από το ΠΑΣΟΚ και ό,τι αυτό καλείται να εκφράσει. Οι
λόγοι είναι εξής:

Πρώτον, κατά τρόπο απολύτως ασύμβατο στην πολιτική μας
νοοτροπία και στον ηθικό μας κώδικα, θα σημάνει για
μια ακόμη φορά τη δυσάρεστη επιτυχία στην ελληνική
κοινωνία αξιών όπως ο αμοραλιστικός αριβισμός, η
εξυπηρέτηση της προσωπικής φιλοδοξίας πέραν του
κοινωνικού, ιδεολογικού και παραταξιακού συμφέροντος
και ο πολιτικός ναρκισσισμός.

Δεύτερον θα καταξιώσει για μια ακόμη φορά την
προκλητική ποδηγέτηση του ελληνικού προοδευτικού
κόσμου από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Τρίτον θα επιβραβεύσει την ανήθικη –υπό τους
όρους της εξυπηρέτησης των ιδεολογικών μας στοχεύσεων
και προγραμματικών μας προτάσεων- υπονόμευση της
προσπάθειας Παπανδρέου σε όλες τις μέχρι σήμερα
εκλογικές αναμετρήσεις. Τα παληκάρια πολεμούν δίνοντας
τον καλύτερο τους εαυτό και έπειτα με το καθαρό
πρόσωπο του αγωνιστή ασκούν κριτική για τη στρατηγική
της μάχης. Για να χρησιμοποιήσω ποδοσφαιρικούς όρους,
μου θυμίζει η στάση Βενιζέλου, τη στάση του αμυντικού
που πραγματοποιεί τραγική προσωπική εμφάνιση για να
επιτύχει την αντικατάσταση του προπονητή του. ΟΧΙ ΑΥΤΟ
ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

Τέταρτον δεν μπορεί να εκφράσει μια προοδευτική
παράταξη ιδεών και συγκρούσεων προς το κατεστημένο
οποιοσδήποτε ναρκισσιστής δολοπλόκος που συμμάχησε
στην εκλογική του περιφέρεια με το ΚΑΔΡΟ.

Πέμπτον τα ανωτέρω στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο κ.
Βενιζέλος δεν μπορεί να εκφράσει το όλον ΠΑΣΟΚ, όταν
έχει στο μεταξύ προδώσει με τη στάση του το ΗΜΙΣΥ
αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νέος ανθρωπος και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να στηρίζει αυτόν τον άνθρωπο.Έναν άνθρωπο που σκάβει μεθόδικα και με ευγένεια τον λάκο του προέδρου του απο την επόμενη της 7 μάρτη 2004.Η μόνη στήριξη που πρόσφερε ο Βενιζέλος είναι η σιωπη σε στίγμές που απλα δεν μπορούσε να κάνει αλλιως.Υπερμετρα φιλόδοξος άνθρωπος.Και επιπλέον δεν θα ήθελα να δώ το εκσυγχρονιστικό μλοκ να αναβιώνει.Αυτούς δεν μαύρισε ο κόσμος το 2004 και σε καποιο βαθμό οφείλεται η ήττα την κυριακή;Τους έχει ανάγκη κανένας;Ο Γιώργος εχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο κάθένας μπορεί να του σύρει πολλα αλλα οχι και τον βενιζέλο.οκ και αυτος και ο καραμανλης είναι απείρως πιο πληθωρικοί του Γιώργου αλλά αυτο ειναι η πολιτική?Η μιντιακή και επικοινωνιακή πολιτικη δεν μας ταιριάζει.Ο Βενιζέλος είναι αρκετά πίσω για μένα ενώ ο Γίωργος αρκετά μπροστά,ισως πιο πολυ απο οτι μπορεί να αντιλιθφεί ο καθένας μας.Εγώ λέω άλλη μια ευκαιρία στον Γιώργο αλλά με μόνον έναν αντίπαλο αυτή τη φορά την ΝΔ.Ο νοών νοήτο!

Βασίλης skarlander@mycosmos.gr

nikiplos είπε...

, θα πρέπει σαφώς να εκφραστούν και οι ιδέες που πρεσβεύει το κίνημα χρόνια τώρα... Η ανάγκη για κεντροαριστερά είναι σήμερα περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Με αυτό προφανώς εννοώ, περισσότερη αξιοκρατία,
λιγότερη διαπλοκή,
μεγαλύτερο και δυναμικό κρατικό παρεμβατισμό στον ελλειματικό και τύπου καρτέλ ιδιωτικό τομέα
και κοινωνικό κράτος...

όλα τα ανωτέρω με τίποτε δεν πρόκειται να παρασχεθούν από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας η οποία δίκην δεύτερης ευκαιρίας θα αναλωθεί στο μοίρασμα της πίτας.

Μου αρέσει η τελευταία σας δήλωση, και εν κατακλείδι λέω...

Λιγότερα λόγια περί αρχηγών, περισσότερα για πολιτική...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο Καλησπέρα σας.
Δοθείσας της ευκαιρίας της άμεσης επαφής μαζί σας αλλά και της εκτίμησής μου προς το πρόσωπό σας θα ήθελα να σας εκφράσω τους προβληματισμούς μου όσον αφορά την κίνησή σας.

Θα ξεκινήσω με μια μικρή αναφορά στη δική μου άποψη σε σχέση με την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε πολιτικά. Όχι γιατί η ΝΔ είχε πιο συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο αλλά γιατί το ΠΑΣΟΚ φάνηκε σαν να μην έχει κανένα απολύτως σχέδιο. Κι αυτό είναι τόσο λάθος του αρχηγού αλλά και λάθος, ακόμη μεγαλύτερο, των στελεχών του. Το κυβερνητικό πρόγραμμα υπήρχε από το Μάρτιο αν δεν κάνω λάθος αλλά κανείς, ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτό στην προεκλογική εκστρατεία. Ακόμη κι εγώ, μέλος της Νεολαίας του έπρεπε να μπω στο site του κινήματος για να αποκτήσω επιχειρήματα μέσω του προγράμματος που κανείς σας δεν πρόβαλε.

Δεύτερο στρατηγικό λάθος είναι η αδυναμία του αρχηγού. Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά θεωρώ τον κ. Παπανδρέου έναν αξιόλογο πολιτικό, αξιοπρεπή και ευγενικό. Δυστυχώς όμως, ο ίδιος δεν έκανε τις απαραίτητες τομές μέσα στο Κίνημα, ώστε στελέχη που δέχθηκαν την δυσαρέσκεια του λαού το 2004 να πάνε σπίτι τους. Κάποια ονόματα είναι στην πολιτική ζωή του τόπου 20 και παραπάνω χρόνια. Έχουν διατελέσει υπουργοί για πάνω από 10 χρόνια. Από άποψη και μόνο ανθρώπινης δυνατότητας, δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι καινούργιο. Όσο κι αν χρειάζονται για την εμπειρία τους, άλλο τόσο δεν έχουν καινοτόμες ιδέες. Λάθος του αρχηγού όμως, είναι και να ζητά συγγνώμη από το λαό. Το έργο κάθε κυβέρνησης κρίνεται στις εκλογές. Το 2004 το μήνυμα ήταν σαφές. Ο κόσμος ήθελε μία αλλαγή, αλλαγή προσώπων και πολιτικής. Το συγγνώμη πού αποσκοπεί; Η έμπρακτη παραδοχή των λαθών είναι η αλλαγή των προσώπων και μέχρι εκεί. Η υπεράσπιση του Κινήματος και του έργου του (ΟΝΕ, Ολυμπιακοί αγώνες, μεγάλα έργα) είναι ΚΑΘΗΚΟΝ όλων. Η ηττοπάθεια προκύπτει από την ενοχή. Το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 3,5 χρόνια απολογείται και αισθάνεται ένοχο. Η ΝΔ πάτησε σε αυτό το επιχείρημα και έτσι η δυσαρέσκεια μεγάλωσε.

Με βάση τα παραπάνω, πιστεύω στην αλλαγή της ηγεσίας. Νομίζω ότι είναι και επιβεβλημένη και λογική. Δεν μπορώ όμως να μην κρίνω τη στιγμή που επιλέξατε για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας. Το ΠΑΣΟΚ έχασε, έχασε πολύ. Η πράξη σας, όσο αναγκαία κι αν είναι, ήταν και παραμένει ριψοκίνδυνη για την ενότητα του Κινήματος. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η ψυχραιμία. Το βασικό είναι το ΠΑΣΟΚ να βρει τη σύγχρονη πολιτική του ταυτότητα. Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να γίνει συνέδριο για το ξεκαθάρισμα της ιδεολογικής ταυτότητας. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ. Και μετά ευχαρίστως να γίνει αλλαγή. Γιατί αυτή η βιασύνη; Τί εξυπηρετεί; Να προλάβουμε τις προγραμματικές δηλώσεις; Εδώ δεν προλάβαμε να κάνουμε αντιπολίτευση 3,5 χρόνια.

Θέλω να πιστεύω κύριε Βενιζέλο ότι, πέραν την προσωπικής σας φιλοδοξίας που είναι σεβαστή και την υποστηρίζω κι εγώ, θα βάλετε το καλό του ΠΑΣΟΚ. Γιατί ο κάθε αρχηγός αυτό πρέπει να κάνει.

Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο, είστε τυχερός...ο κόσμος καμιά φορά ξεχνάει, αλλά πάντα οι μνήμες βρίσκονται εκεί και ξεπετιούνται...Φροντίστε να μην τις ξυπνήσετε...τώρα μπορείτε να χαίρεστε...καλή τύχη!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο, είστε τυχερός...ο κόσμος καμιά φορά ξεχνάει, αλλά πάντα οι μνήμες βρίσκονται εκεί και ξεπετιούνται...Φροντίστε να μην τις ξυπνήσετε...τώρα μπορείτε να χαίρεστε...καλή τύχη!

ampelofilosofos είπε...

Epitelous
Prepei na mpei kapoios mprosta, na dwsei orama stin xwra. Na paragei politiki, oxi pyrotexnimata.
Na mpei mprosta mia gnisia politiki fysiognwmia, pou apo epoxi Gennimata kai Antoni Tritsi exoume na doume.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε κατά την γνώμη σας να δώσετε πειστικές απαντήσεις ή εξηγήσεις, για την εντύπωση που δημιουργείται από πολιτικούς σας αντιπάλους ότι είστε ένας καταξιωμένος και διακεκριμένος επιστήμονας που όμως το πολιτικό του προφίλ χτίστηκε από εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα;
Επίσης, την ώρα που είναι εμφανές ότι η ήττα του ΠΑΣΟΚ οφείλεται στην φθίνουσα αριστερή στόχεύση, μπορεί να ανακάμψει με έναν κεντρώων και μετριοπαθών πολιτικών απόψεων Πρόεδρο;

STAV είπε...

Καλη επιτυχια, ειμαστε μαζι σας κοντα σας σε οτι χρειαστειται, σας στυριζουμε και ειμαστε αρκετοι, οσο το δυνατον γρηγοροτερα τοσο το καλυτερα για πιο δυνατη και ουσιαστικη αντιπολιτευση. Ειναι υγειες με δημοκρατικες διαδικασιες να αλλαζει Προεδρος σε ενα δημοκρατικο κομμα. Τα σεβη μου στον κ. Παπανδρεου προσπαθησε παλεψε εχασε, η ζωη συνεχιζεται.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να αναλάβετε την ιστορική ευθύνη διάσπασης ή διχασμού μίας παράταξης που έδωσε ελπίδα στο δημοκρατικό στρατόπεδο;
Θα τολμούσατε να αντιπαρατεθείτε με το κατεστημένο της τηλεοπτικής δημοκρατίας, απέχοντας από αυτό όπως έπραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου την κρίσιμη περίοδο 90-93

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ.ΥΠΛΟΓΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΛΛΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 70%ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ.ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΑΙΤ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?

Ανώνυμος είπε...

Δε λεω ρε παληκαρι μου να το ανακοινωσεις....οχι ομως και μετα απο ενα τεταρτο...! Ειπαμε! Τελοσπαντων το προσπερνω και συνεχιζω..!
Λοιπον οτι εισαι πιο ικανος απο το παιδι της Μαργκαρετ και του Ακατανομαστου (Δεν με ενδιαφερει τι θα πειτε οι υπολοιποι) ειναι το μονο σιγουρο!! Δεν σε θελω ειρωνα γιατι που και που σου ξεφευγει...προσεξε!
Περιμενω ουσιαστικες αλλαγες, ολικη καταστροφη Λαλιωτη και των λοιπων λαμογιων για να τα παμε καλα!
Βασικα δεν θελω να επαναφερεις το παλιο ΠΑΣΟΚ του λαικισμου και της ψευτοαριστερας αλλα να δημιουργησεις επιτελους ενα σοβαρο αστικο κομμα. Απαλλαξε μας απο τους γλιτσες, τα αρπακτικα και τους ανεγκεφαλους πρωτα του ΠΑΣΟΚ και θα πας πολυ μπροστα..!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΘΙΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,

Είναι δεδομένο, και φυσικά το γνωρίζεται και εσείς, οτι σε κάθε παράταξη πολιτική υπάρχουν τάσεις εσωτερικές προς διαφορετικές κατευθύνσεις, που εκφράζονται επισήμως με αφορμές πολιτικές κρίσεις και ανεπισήμως με ίντριγκες και αντιπάθειες στα εσωτερικά ενός κόμματος. Εάν οι δεύτερες, φτάσουν σε σημείο να διατυπωθούν δημοσίως, τότε ο παράγοντας πολιτικό κόστος, δεν είναι αμελητέος. Με λίγα λόγια, δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί η ενότητα των ψηφοφόρων (και συνεπώς της παράταξης), καθώς αυτοί διχάζονται όταν βλέπουν συγκρούσεις στο κομμα. Και δεν εννοώ πολιτικές συγκρούσεις. Αυτές, αλίμονο αν δεν υπάρχουν και είναι απαραίτητες για την ζύμωση που αναζωογονεί κάθε πολιτικό σχηματισμό. Οι χαρακτηρισμοί όμως, που βρίσκουν διέξοδο σε χείλη έτοιμα απο καιρό, δεν μαζεύονται δυστυχώς με επικοινωνιακά τρικ. Διχασμένοι πολιτικοί? Διχασμένοι ψηφοφόροι. Διχασμένο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και υπο ένα προσωπείο ενότητας και συμπλευσης. Κατα την γνώμη την δικιά μου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασπαστεί. Το οφείλει στην ιστορία του, και σε αυτούς που υπο άλλες συνθήκες το ανέδειξαν. Δεν υπάρχει ιδεολογική συνέπεια. Κοινή βάση, μόνον το παρελθόν. Η διάσπαση για την οποία μιλώ, βραχυπρόθεσμα θα τονώσει τη ΝΔ, μακροπρόθεσμά θα την διαλύσει. Έχει ανάγκη ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ για να είναι συσπειρωμένη. Χωρίς αυτό, δεν θα αντέξει πέραν της 2ετίας. Δεν θα πρόκειται για ένα διασπασμένο ΠΑΣΟΚ. Θα μιλάμε για 2 πολιτικούς σχηματισμούς, και ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Χωρίς πόλωση και με σαφήνεια ιδεών. Αυτή η ασάφεια απομάκρυνε τον ψηφοφόρο του. Όσο και να μιλάμε για ενότητα και ομοιογένεια, η ασάφεια και οι ίντιγκες περνάν στην συνείδηση του ψηφοφόρου ατόφιες. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μην λιμνάζει. Είναι πολλοί εκείνοι που ψήφισαν ΣΥΝ και ΚΚΕ μόνο και μόνον για να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Μην τους απογοητεύσετε. Και εάν δεν θέλετε απλά και μόνον να κυβερνήσετε με κάθε τρόπο ικανοποιώντας την δίψα σας για εξουσία ως παράταξη, για να κάνετε καλό στον τόπο, αλλάξτε το πολωμένο, διαστρεβλωμένο, πολιτικό μας σύστημα.

Με τιμή,
Μιχάλης.

akb8862 είπε...

Σε ξέρουμε χρόνια & ξέρουμε πως ξέρεις πού βαδίζεις πάντα με "λογισμό & όνειρο"ακολουθείς & εκφράζεις όλα τα θετικά χνάρια του Ανδρέα.Είσαι ο μόνος γνήσιος συνεχιστής του.Προχώρα λοιπόν γρήγορα.Δεν θα σου πούμε εμείς ! Εσύ ξέρεις.& ξέρεις πώς να γυρνάς πίσω & με το γάντι όση λάσπη & να προσπαθούν να σου ρίξουν κάποιοι...
Γρήγορα μόνο ,γρήγορα.Η καθυστέρηση φέρνει πολλή φαγούρα.Μην καταντήσουμε σαν το αντίστοιχο κόμμα στη Γαλλία.Όχι μαλλιά κουβάρια εμείς! Μόνο ενωμένοι!
Να τελειώνουμε μόνο ,όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Ο Θεός να ναι μαζί σου & να σε φυλάει πάντα ,με όλη μου την ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΤΩΡΙΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΕ ΣΦΑΓΗ. ΣΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΙΣΩ. ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ (ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠΛΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ) ΒΛΕΠΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΡΕΙΣΜΑ , ΔΕΝ ΕΝΕΠΝΕΕ ΚΑΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΥΝΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!. ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΛΩΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ. ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ. ΒΑΓΓΕΛΗ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΩ ΕΤΣΙ) ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 2004. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΘΑ ΧΑΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΑΡΧΗΓΟ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗΦΟΡΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Αν υποστηρίξετε τα συμφέροντα του τόπου μας, όπως υποστηρίξατε την ανανεωτική προσπάθεια του 2004 τότε πολύ φοβάμαι πώς δεν έχω τίποτα να περιμένω. Στο βωμό των προσωπικών σας φιλοδοξιών, βάλατε ολόκληρο το κίνημα και τη δημοκρατική παράταξη σ’ένα τεράστιο κίνδυνο. Οι προθέσεις σας ήταν σαφείς με αποκορύφωμα την προεκλογική περίοδο. Υπήρξατε απών στην τελευταία τριετία. Στην ομιλία του Γιώργου στη Θεσσαλονίκη με το ζόρι κουνήσατε τα χέρια σας και στις τελευταίες συναντήσεις με Μπακογιάννη και Αλογοσκούφη δεν κάνατε προσπάθεια ούτε να μιλήσετε. Μα τι λέω τώρα?? Είναι προφανές ότι μαζεύατε δυνάμεις καθώς η δική σας προεκλογική περίοδος είχε έναρξη την 17η Σεπτεμβρίου.

Η συμπεριφορά σας με θλίβει και λυπάμαι πολύ που σας έχω ψηφίσει στο παρελθόν. Ευτυχώς όχι στις τελευταίες εκλογές γιατί το μήνυμα ήταν σαφέστατο. Και μην ξεχνάτε: ο λαός θέλει έναν Γιώργο ή έστω Γιωργ δίπλα του και όχι ένα Ευάγγελο. Είμαι πολύ χαρούμενη που δεν με εκπροσωπεί «τύπου Καραμανλή» αρχηγός. Πολυλογάς και "καλά τσαμπουκάς".

Και μια συμβουλή: Μετριάστε την ηδονή σας μπροστά στα μικρόφωνα. Εκτίθεστε.

Ανώνυμος είπε...

Εαν εκλεγειτε αρχηγος (πραγμα πολυ πιθανό)εχω τη γνωμη οτι επιβαλλεται να στραφει το τιμονι αριστερα.Η ταυτιση με τη Ν.Δ στο θεμα των ιδιωτικων πανεπιστημιων εστρεψε τη νεολαια στο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ που βρηκαν ευκαιρια να παρουν ψηφους απο το ΠΑΣΟΚ το οποιο χτυπουσαν συνεχως προσπαθωντας να δωσουν στη νεολαια την εικονα μια παραταξης με αλλοτριωμενη ιδεολογια.Σε αυτα τα χτυπηματα το ΠΑΣΟΚ δεν απαντησε ποτε.Οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ επιθυμουμε την πραγματικη επιστροφη του κινηματος στις σοσιαλιστικες ριζες του.Μπορείτε να το εγγυειθείτε?

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΥ ΔΡΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΕΠΟΙΗΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΕΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΧΩΡΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΙΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Nomizo oti i kinisi sou vageli einai teleios lathos toso xronika oso kai politika. Eidikotera i oli diadikasia me tin opoia ksediplothike i kala apo oti fenaitai kai ek ton proteron sxediasmeni sou kinisi apodikneiei kai anadikniei to megalitero apo ta provlimata tou sinxronou pasok. i eleipsi sinidisis paratakseis i ependisi stin itta kai prottistos i eksipsosi tis vizantinou tipoy kamarilas se ipsisti esokommatiki diadikasia. KRIMA BAGELI!! tha mporouses ilikrina na prosfereis pola sto komma an evazes to mialo soy na douleyei gia to kalo olon kai tis ellados para tora pou strofarei mono se arivistikes kai kathara oportounistikes logikes me safi simeia dialitikon logikon.Den exei simasia mono i katalipsi tis eksousias alla kai i politikes kai mexri stigmis den mas exeis pei tipota. ISOS mono mas exeis pei sta keimena sou oti eisai iper ton mi kratikon panepistimion thesi pou kairoskopika allazeis

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι λόγω της πειρας, των γνώσεων και των ικανοτήτων σας, είστε ο μόνος που μπορεί να ξαναβάλει το κίνημα σε τροχιά νίκης. Το μόνο που εύχομαι είναι να μην καταληφθείτε από ηγεμονικό σύνδρομο και αλαζονεία, αλλά να αφουγκράζεστε όλες τις απόψεις και κυρίως την κριτική από όλους. Ειλικρινά πιστεύω ότι θα καταφέρετε να μας κάνετε πάλι αισιοδοξους και θα δώσετε στο κινημα την χαμένη του αξιοπιστία και δυναμική.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω και εύχομαι να εκλεγείς καθώς πολλές φορές μαγεύομαι πραγματικά από την ευελιξία και ευστροφία σου. Ευχή επίσης να φέρεις στη συνείδησή σου πάντα, το κυριότερο "διακύβεβμα", όπως θα έλεγες, της Δημοκρατικής μας Παράταξης: μετριασμός των δυσκολιών των πιο Αδυνάτων. Καλοτάξιδος...

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο ειμαι 22 χρονων ειμαι 2 χρονια στην πασπ και στην νεολεα ενα θα σας πω και μονο το πασοκ μπωρει να ειναι εδω αλλα οχι ενομενο αλλα ουτε και δυνατο!βαγγελη ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΩΣΕΤΟ...

Alex είπε...

Ειμαι χαρούμενος γιατί αυτό περίμενα και ηθελα πολύ καιρό τώρα. Αν ειχες την αρχηγία από πρίν τις εκλογές τώρα θα ειμαστε κυβέρνηση. Οταν ενας αρχηγός χάνει σε 4 αναμετρήσεις και αναλαμβάνει (οπως λέει )την ευθύνη που του αναλογεί παραιτείται, δεν ζητάει να τον ξαναεπιλέξουν.Για να κάνει τί? Αυτά πού δεν εκανε?Γιατί δεν τα εκανε? Τι νομίζει οτι δεν υπάρχει αλλος καλύτερος? η νομίζει οτι το κόμα ειναι ιδιοκτησία του?
Τι του φταίμε εμείς να υποστούμε αλλα 4 χρόνια Καραμανλή επειδή αυτός εκανε λάθη?Και πολύ εκατσε στην εξουσία δεν επρεπε απο την αρχή εσύ τουλάχιστον να επιτρέψεις την διαδικασία του χρήσματος εστω και αν ηταν κατω απο την προεκλογική πίεση.Αυτό να ξέρεις οτι το χρεώνεσαι απο το λαό του ΠΑΣΟΚ. Εγώ αναγκάστηκα να ρίξω λευκό γιατί ηθελα να τον ρίξω. Πιστεύω οτι το εκαναν και πολοί αλλοι.Μην υποχωρήσεις σε παρακαλώ εχεις την υποστήριξη ολων. Εμείς οι απλοί πολίτες ξέρουμε καλύτερα, κυκλοφορούμε μιλάμε και λέμε αυτά πού πιστεύουμε χωρίς φόβους και υστεροβουλίες. Σε ευχαριστω που υπάρχεις

Divaynne είπε...

γιατί εκμεταλεύεστε έτσι την κρίση που υπάρχει?γιατί δεν αφήνετε τα πνεύματα να ηρεμήσουν?ξέρετε ότι εν θερμώ και πάνω στον πανικό και την πίκρα της ήτταν δεν παίρνονται λογικέ ς αποφάσεις?θέλετε απλά να εκμεταλλευτείτε αυτό το συναίσθημα του κόσμου?τέτοιον πρόεδρο θέλουμε?τι καλό περιμένουμε τότε για μας?

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι θα επρεπε να παρεμερισετε τις προσωπικες φιλοδοξιες και να κανετε την αυτοκριτικη σας.Δεν βοηθησατε το Πασοκ προεκλογικα οπως θα επρεπε.Αντιθετως ακονιζατε τα μαχαιρια σας και η πρωτες πισωπλατες μαχαιριες επεσαν.Κ Βενιζελε νομιζω οτι σαν πολιτικος κυρους θα επρεπε να νοιαζεστε περισσοτερο για το τοπο παρα για τον τιτλο που θα σας συνοδευει

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που το πράξατε διότι άλλως πως, σε ένα εφιαλτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας , με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου, θα προτιμούσα να μετοικήσω στη Ζιμπάμπουε!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ είπε...

Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠαΣοΚ μπορούσε και όφειλε να κερδίσει εσύ ήσουνα κριμένος στα χαρακώματα φοβούμενος να βγάλεις το κεφάλι σου έξω μην σε πάρουν τα σκάγια. Όταν ένιωσες ασφαλής ξεπρόβαλες και έριξες την βόμβα.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Μόνο που εσύ ήσουνα απών από την μάχη.
Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη φρόντισες να της βάλεις το μαχαίρι πιο βαθιά.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που εσύ προσωπικά αρνήθηκες να συμμετάσχεις.
Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Νομίζω ότι πανηγυρίζεις σαν να κέρδισες τον πρώτο λαχνό που η δημοκρατική παράταξη έχασε δεν σε είδα λυπημένο.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Δεν είναι κάτι ΝΕΟ. το ξέραμε και πριν τις εκλογές.
Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Εμείς δεν σου χρωστάμε κάτι είναι σίγουρο.

Είναι κρίμα...!!!

+poulia είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΧΤΕΙ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο γεια σας.Δεν θα΄λεγα οτι η σταση σας το βραδυ των εκλογων ηταν η πρεπουσα,πριν καν καταλαγιασει ο κονιορτος της ηττας,εσεις ενας πολιτικος πανεξυπνος που δεν θα το κρυψω ετρεφα συμπαθεια και σας θεωρουσα εκ των πλεον αξιων για να ηγηθουν το κομμα.Ειλικρινα σοκαριστικα ποσο πολυ παρεκτραπηκατε.Οι πραγματικοι πολιτικοι ηγετες εχουν αυτοσυγκρατηση,και δεν προσβαλουν τοσο βαναυσα τον ηγετη τους.Οταν λειτουργεις κατω απο μια αρνητικη συναισθηματικη φορτιση ετσι,δεν δικαιουσαι να εχεις τοσο μεγαλες φιλοδοξιες.Βιαστηκατε,πιεστηκατε απο το μεγεθος της ηττας και απο ισως καποιους συμβουλους που δεν σας εκαναν καλο ισως στην εικονα σας προς τα εξω.Ειχατε τα φοντα,ειχατε το πολιτικο βαρος να οδηγεησετε το κινημα σε νικηφορους αγωνες,τωρα αμφιβαλλω..Παρ ολα αυτα σας ευχομαι καλη τυχη.

Αββαδών είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Ως κάτοικος εξωτερικού έχω παρακολουθήσει την πολιτική ζωή από εφημερίδες και μέσα από κάποια emails φίλων του ΠΑΣΟΚ απο τα οποία ξε-γράφτηκα πρόσφατα γιατί ήτανε το λιγότερο ενοχλητικά.

Ο απλός, πολιτισμένος, καταρτισμένος, χαμηλών τόνων κ. Παπανδρέου τον οποίο πάντα θαύμαζα δεν "έπιασε". Εσείς είστε σίγουρα απλός, πολιτισμένος και καταρτισμένος, αλλά σίγουρα όχι χαμηλών τόνων. Φωνάζετε, διακόπετε, ειρωνεύεστε συχνά, και τελικά ίσως έτσι γίνεστε ποιό κατανοητός και ίσως να τα καταφέρετε.

Θα ήθελα όμως αντί για γρήγορες διαδικασίες να ξέρω τι πρεσβεύετε σε ορισμένα θέματα και όχι γενικότητες ... Λόγω αντικειμένου, θα ήθελα να μάθω τι πιστεύετε για τα κρατικά Πανεπιστήμια, για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τα εκκλησιαστικά Πανεπιστήμια, για την έρευνα, για την Παιδεία, για την σχέση Κράτους - Εκκλησίας ...

Αλλοι θέλουν άλλες απαντήσεις για την Υγεία, την πάταξη της διαφθοράς, το περιβάλλον, το Ασφαλιστικό κτλ.

Το μόνο που βλέπω όμως είναι γενικότητες και καλές προθέσεις για να λύσουμε όλα τα προβλήματα. Όποτε διάβασα τον δικτυακό τόπο του ΠΑΣΟΚ 'συγκεκριμένες προτάσεις' βρήκα αερολογίες ανεπίτρεπτες.

Στην δήλωση σας δεν μπορούσατε να πείτε πολλά. Αναμένω λοιπόν για περισσότερα 'συγκεριμένα' και λιγότερες αερολογίες και καλές προθέσεις απο αυτά που μας έχει συνηθίσει το ΠΑΣΟΚ.

Κάποιος πρέπει επιτέλους να σταματήσει να έχει ως πρωταρχικό μέλλημα να μην θίξει κανέναν ψηφοφόρο, και να μας πεί ποιο είναι το δικό του όραμα χωρίς συμβιβασμούς. Οι συμβιβασμοί θα είναι αναπόφευκτοι ποιο μετά, αλλά εγώ θα ήθελα να δω το τι θα θέλατε εσείς πραγματικά, και όχι τις θέσεις που είναι πιθανόν να είναι κοινώς αποδεκτές απο την εκλογική σας βάση. Να διαμορφώσετε μια τάση στην εκλογική σας βάση, να την πείσετε για το όραμα σας, όχι μόνο απλώς να 'εκφράσετε' την θέληση της, αλλα να βοηθήσετε τους πιθανούς σας ψηφοφόρους να κατανοήσουν κάτι κανούριο, να το υιοθετήσουν η να το απορρίψουν, να το κρίνουν. Ισως να το εκτιμήσει αυτό και άλλος κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω καταλήξει αν είναι όντως χρήσιμο να μεταβληθεί η ηγεσία του κόμματος. Θεωρώ ότι στον Γιώργο Παπανδρέου ανατέθηκε η ηγεσία της παράταξης σε μια περίοδο όπου το κόμμα είχε έλθει σε μια καθοδική τροχιά.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε την ηγεσία που του προτάθηκε για να σώσει την παράταξη αλλά εσείς κ. Βενιζέλο θα μπορούσατε να είχατε διεκδικήσει την αρχηγία αν είχατε καλύτερη πρόταση.

Παρόλα αυτά ο κ. Παπανδρέου κάνοντας λάθη (Άρθρο "Τα 10 σοβαρά λάθη του Γιώργου" του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ στην Ελευθεροτυπία) ψήθηκε στην Πολιτική και απέκτησε εμπειρία που θα ήταν χρήσιμη στην επόμενη αναμέτρηση.

Και επειδή το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, εύχομαι κ. Βενιζέλο να είσαστε έτοιμος από την πρώτη σας εκλογική μάχη γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη την επόμενη ΒΕΒΑΙΗ ΝΙΚΗ και με ποσοστό τουλάχιστον 43%.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ,

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΜΩς ΑΥΤΕΣΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΤΕ ΘΕΩΡΩ ΠΩς ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙΙ ΣΤΟ 2004 ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΛΙΒΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΟΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΙΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑς, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΟΦΕΛΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ (ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ) ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,, ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΝ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 400 Η 430 ΕΥΡΩ. Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΞΕΙΞΕ. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ. ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΡΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΚΑΙΙ ΑΓΩΝΙΑ
Δ.Γ.

KROKO είπε...

Κύριε Ευάγγελε.Ζήσαμε επί πολλά χρόνια Καραμανλήδες και Παπανδρέου και είπαμε να πάμε την Ελλάδα λίγο μπροστά.Μη γυρίσουμε ξαφνικά ακόμη πιό πίσω στην εποχή του Βενιζέλου που θα είναι και faux.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ.. ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΕΣ , ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ,"ΔΕΞΙΕΣ" ΑΠΟΨΕΙΣ.
Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΨΗΦΩΝ ΑΠΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ.ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Ανώνυμος είπε...

diavasa osa perissotera sxolia mporousa gia politiko profil/en face klp akoma ki upodeixeis sto proswpo sas pws&ti na kanete sto exis. dustuxws den uparxei manual arxigou ki i exousia den erxetai me odigies xrisews, opote apo pleuras mou to mono pou tha ithela na euxithw katopin eortis (=eklogis sas) einai na min prospathisete na ginete kati allo apo auto pou eiste, giati ama dw kai benizelo na ginetai "kardasi" tha fugw!!!!!!!!!
kali dunami

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,
ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΗΘΟΣ. Η ΚΑΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΟΝΝΕΔΙΤΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!!!
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ Η ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;
ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΗΛΩΣΑΤΕ...ΠΑΡΩΝ.
ΑΛΛΟ ΗΘΟΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η αλλαγή προέδρου να δώσει νέο κουράγιο στους παραδοσιακούς οπαδούς του κόμματος, αλλά δεν πιστεύω ότι θα προσελκύσει νέους ψηφοφορούς. Δεν κάνει ο πρόεδρος το κόμμα ή τουλάχιστον αυτές οι εποχές έχουν περάσει.

Το κόμμα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και θέλει ριζική ανανέωση στο εσωτερικό του. Και όσο για το πρόσωπο του αρχηγού - που δεν είναι κατ' εμένα όπως είπα η πρώτη προτεραιότητα στον κατάλογο των αλλαγών - νομίζω ότι δεν είστε ο κατάλληλος. Χρειάζεται ένας πολιτικός λιγότερο φθαρμένος που θα δηλώνει πραγματική ανανέωση.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 400 από 825   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis