Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

825 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   801 – 825 από 825
Ανώνυμος είπε...

Αυτές πιά δεν θάναι εκλογές γιά την ανάδειξη αρχηγού.Μιά μάχη μέχρις εσχάτων θα είναι με τον Βενιζέλο από τη μιά καί όλους τούς άλλους από την άλλη.Μιά πιθανή νίκη του Βαγγέλη θα εξευτελίσει όλο το σύστημα τού οργανωμένου ΠΑΣΟΚ.
Καί μόνο από το γεγονώς πού είδα στη Νομαρχία Πειραιά να γίνεται εκδήλωση συμπαράστασης στον ΓΑΠ από τον νομάρχη Μίχα καί τούς συν αυτώ με τόσο φανατισμό όσο δεν επέδειξαν ούτε στις εθνικές εκλογές μού μοιάζει πως μερικοί προκειμένου να κρατήσουν καρέκλες καί εύννοιες είναι ικανοί να βρίζουν συντρόφους τους.Κατά τα άλλα σκοπός είναι η ενότητα λέει.
Σκατά κι απόσκατα.
Αυτές οι επιθέσεις πού δέχεται ο Χοντρος Βάγγος κάθε άλλο παρά τον ζημιώνουν.Αλλά δεν το καταλαβαίνουν οι χαζοί ότι δουλεύουν γιά τον μίστερ Μπέννυ.

Ανώνυμος είπε...

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, η μόνη υγιής πολιτική λύση είναι η διάσπαση. Δεν χωρούν στο ίδιο κόμ τόσο διαφορετικές ιδέες και όποιος δεν το καταλαβαίνει, μάλλον δεν θέλει να το καταλάβει. Δεν μπορεί να περιμένει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα ένα κόμα το οποίο φλερτάρει με ακραίες θέσεις, προκλητικές για την κοινωνία (επανέρχομαι στους Μπιστοκουναλάκηδες) ή τις μη θέσεις του Αλαβάνου. Διότι κύριοι, η ΝΔ κατέβηκε με κάποιες θέσεις π.χ. για την παιδεία, με τις οποίες μπορεί εμείς να μην συμφωνούμε, αλλά ποιές είναι οι δικές μας θέσεις; Ήταν "ναι" στο άρθρο 16 που όμως έγινε "όχι" σε αυτήν την αναθεώρηση αλλά "ναι" σε κάποια άλλη (ποιά;), με τα αποτελέσματα που είδαμε στις εκλογές. Στο ασφαλιστικό ποιά θέση έχουμε; Είναι ή δεν είναι αναγκαία η μεταρρύθμισή του; Εάν είναι, τότε δεν επιτρέπεται να συρθούμε πάλι πίσω από τους ακροαριστερούς λαϊκιστές του Αλαβάνου, των οποίων η μόνη θέση είναι η άρνηση του διαλόγου και η συντήρηση του καταρρέοντος συστήματος. Ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να μην κάνει το ολέθριο λάθος να μην συμμετάσχει στο διάλογο για το ασφαλιστικό (έστω και αν είναι προσχηματικός), γιατί ο λαός τους λαϊκισμούς τους βαρέθηκε και τους λαϊκιστές τους δίνει από 3-4% (βλ. Αλαβάνο-Καρατζαφέρη). Την αποχώρηση από το διάλογο για την παιδεία την πληρώσαμε, μην πάθουμε χειρότερα με το ασφαλιστικό. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε την κεντροδεξιά να εμφανίζεται δημοκρατικότερη και διαλλακτικότερη από εμάς, γιατί δεν είναι. Παρακαλώ κύριε Βενιζέλε, αναλάβετε πρωτοβουλίες για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στις θεσμικές διεργασίες της κοινωνίας και όχι στις εξωθεσμικές αλητείες της ακροαριστεράς. Μην βρεθούμε μεταξύ των κουκουλοφόρων αντί των πολιτών, μεταξύ των αντιδρώντων αντί των δρώντων.

Ανώνυμος είπε...

Γιάτί αγαπητέ κύριε ανώνυμε τού πρήγούμενου post έχω την αμυδρή έστω εντύπωση ότι δεν είσαι ΠΑΣΟΚ αλλά κλείνεις 'επί δεξιά'.
Προσπαθείς να καλυφτείς με τον προοδευτικό μανδύα αλλά αυτά τα πράγματα δεν κρύβοντα.Τι πάει να πεί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη διάσπαση?
Άμα διαφωνείς στο σπίτι σου άντε τι κάθεσαι.Σκότωσε τον πατέρα σου να φανεί το..δίκιο σου!
Ποιός σού είπε ότι σε μιά ενδεχόμενοι διάσπαση οι φίλοι τού μεγάλου δημοκρατικού χώρου δε θα ζητήσουν ευθύνες απ' όλους!Γιατί σού λέει μας κοροιδεύατε?Πήγαίνατε γιά εκλογές καί εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη επωάζατε το αυγό τού φιδιού!Τι μας δίνατε φρούδες ελπίδες? Γιατί μας κάνατε να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε?
Να το δείτε.Όποιος προκαλέσει πρώτος με τις ενέργειές του, βλέπω σκοτεινό καί αβέβαιο πλέον το πολιτικό του μέλλον.Δεν έχει ανάγκη η πολιτική ζωή από έναν ακόμη κομματικό σχηματισμό κατακερματίζοντας έτσι την μεγάλη καντροαριστερά.Απλά συμμάζεμα θέλει το ΠΑΣΟΚ ο κύριος εκφραστής αυτού τού χώρου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της δημιουργίας ενός συμπαγούς μετώπου από συντρόφους πρωτοκλασάτων στελεχών απέναντι στο πρόσωπό σας.
Αυτό σίγουρα δεν συμβάλλει στη διατήρηση τού ήπιου κλίματος καί της ενότητας πού έχει ανάγκη το κίνημα.Όμως δεν μπορεί παρά να προβληματίσει έντονα αυτή η στάση ορισμένων στελεχών καί ένα τεράστιο γιατί γυρεύει απάντηση.
Τι φοβούνται από σένα κύριε Βενιζέλο?Πόσο πιά θεωρούν ότι με εσάς αρχηγό το κίνημα θα αλλάξει φυσιογνωμία καί ιδεολογική ταυτότητα? Αν είναι έτσι τότε μπορεί σε αυτή τη βάση να γίνει διάλογος.Αν όμως φοβούνται ότι με εσάς αρχηγό πολλοί απ' αυτούς θα πάρουν πόδι όπως λέμε, τότε πρόκειται περί διαπροσωπικών σας σχέσεων καί εμείς δεν μπορούμε να πούμε πολλά γιά αυτό.
Γιά όσους κρέμονται από τις δημοσκοπήσεις παρατηρούν αντιφατικά δεδομένα πράγμα πού δείχνει τη μεγάλη σύγχιση πού επικρατεί στη βάση.
Σας κόλλησαν τη ρετσινιά τού δεξιόστροφου, πράγμα πού σημαίνει ότι αυτό επιδρά φοβικά στα απλά μέλη(καί όχι μόνο) τού κινήματος πού γαλουχήθηκαν με τις έννοιες κοινωνική δικαιοσύνη ισονομία καί με το ΠΑΣΟΚ να είναι η μεγάλη αγκαλιά στον μη προνομιούχο.
Δυστυχώς αυτή η φιλολογία γιά το προς τα πού πάμε κάνει κακό στο κίνημα.Γιατί οι αντίπαλοι μπορούν να μας κατηγορήσουν πως πήγαμε να καταλάβουμε την εξουσία στις πρόσφατες εκλογές καί να κυβερνήσουμε χωρίς πολιτικοϊδεολογικό στίγμα.Μπάχαλο δηλαδή.
Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τεθεί ζήτημα 'παρκαρίσματος' γιά την ιδεολογική πλατφόρμα τού κινήματος.Το λίγο πιό δεξιά λίγο πιό αριστερά μόνο φοβικά σύνδρομα μπορεί να προκαλέσει.Η απάνυτηση είναι απλή.Το ΠΑΣΟΚ εγένετο από τον ιδρυτή του με σαφείς ιδεολογικούς προσανατολισμούς.Ιδρύθηκε γιά να στηρίξει τούς ανίσχυρους πού είναι καί η μεγάλη μάζα τού λαού.Καί γι' αυτό είναι πολύ λυπηρό όταν τέτοιοι συμπολίτες μας ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία κάτι πού είναι παρά φύσιν.
Έχεις κύριε Βενιζέλο ένα μεγάλο disadvantage σε σχέση με τον Γιώργο.Δεν λέγεσαι Παπανδρέου καί το όνομα Βενιζέλος ακούγεται τόσο μακρινό στην Ιστορία.Εκεί θα παιχτούν πολλά στην εκλογή.Γιατί ενώ γενικώς η λογική λέει Βενιζέλος γιά πολλούς καί ισχυρούς λόγους όμως ό Έλληνας καί όχι μόνο ο ΠΑΣΟΚτζής έχει περίεργες συναισθηματικές αγκυλώσεις όταν πλησιάζει κάλπη καί είναι ικανός να πάει κόντρα σε όσα πίστευε μέχρι πριν λίγα λεπτά!
Εσύ σύντροφε Βαγγέλη έχεις να αντιταχθείς όχι μόνο στον Γιώργο ως προσωπικότητα αλλά καί με το βαθύ ΠΑΣΟΚ πού έχει πολλά αγύριστα κεφάλια.
Αν δεν τολμήσεις δραστικές, σχεδόν επαναστατικές αλλαγές δεν βλέπω να μπορέσεις να κρατηθείς ακόμη καί αν κερδίσεις στις εκλογές.Γιατί ο Γιώργος έχει καταφέρει να προβάλλει το προφίλ τού ανθρώπου με τις ριζοσπαστικές ιδέες αλλά πού όμως κάποιοι τον εμπόδισαν στην πορεία του καί τού έσκαβαν το λάκο.Μέσα σ΄αυτούς όπως γνωρίζεις αναφέρουν καί εσένα.
Πρέπει να αποτινάξεις αυτή την κατηγορία εναντίον σου γιατί αυτή αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην κούρσα της διαδοχής πράγμα πού γίνεται φανερό αφού η ψαλίδα φαίνεται σιγά σιγά να κλείνει.Αντιλαμβάνεσαι πως μιά τέτοια κατηγορία είναι ισοδύναμη κατά πολλούς με προδοσία καί ραγίζει την ενότητα.
Ξέρεις τι συμβαίνει κ. Βενιζέλε, οξυδερκής άνθρωπος είσαι, είμαι σίγουρος ότι μπορείς να σχεδιάσεις τις κινήσεις σου κατάλληλα ώστε να ισορροπήσεις την κατάσταση.Καί τη φοβερή υποστήριξη πού είχες τις πρώτες μέρες να την δείς πάλι να έρχεται.
Καί να ακούς με προσοχή τις παρατηρήσεις τού κάθε απλού στελέχους.Πολλές φορές σκέφτεται πιό νηφάλια από εσάς πού ενεργείτε πιεστικά.
Καί επιτρέψτε μου την παρατήρηση να είστε περισσότερο ψύχραιμος γιατί ειπώθηκε ότι πως θα μας κυβερνήσει αυτός ο άνθρωπος όταν στην πρώτη στραβή παθαίνει κρίση πανικού?Αναφερόντουσαν προφανώς στην έκρηξη οργής το βράδυ των εκλογών από τη πίκρα της ήττας καί τη βιασύνη σας γιά αλλαγές.

Ανώνυμος είπε...

Eνα απ τα προβληματα του σχηματος σας ειναι η ετερογενεια αποψεων σε πολλα θεματα (εκκλησια, ιδιωτικοποιησεις) που ισως το μονο θετικο ειναι οτι σταθμιζονατι μεσα απ την προσωπικοτητα σας.Τι θα γινει ομως αργοτερα οταν διαψευστουν προσωπικες προσδοκιες κτλπ?Χαρηκα οταν εμαθα τις αποψεις για το εκκλησιαστικο.Εαν προκειται καποιος να κυβερνησει την Ελλαδα πρεπει να τηρει καποιες αξιες εαν οχι με το συναισθημα(?) τοτε με τη λογικη.Διαισθανομαι οτι αυτο το θεμα θα γινει ¨"σημειο αντιλεγομενο" για να "αποκαλυφθουν πολλων καρδιων διαλογισμοι".Νομιζω οτι μια ξεκαθαρη θεση θα ειναι εξ αρχης το δημοψηφισμα,σε συνενοηση με την εκκλησια.Ειναι μια ωραια θεση .Ποιος τη φοβαται?

Ανώνυμος είπε...

Οσο δε αφορα σχολιο οτι ειστε απροβλεπτος σε κατασταση κρισεων θυμιστε οτι εχετε πειρα υπυργου 10 χρονια.Δεν θα ειχατε καποτε προβλημα?θυμιστε και ποιοι ηρθαν "ουρανοκατεβατοι"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
γιά το ότι η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος γιά όλους φάνηκε από την εξέλιξη στην πορεία.Ενώ δηλαδή όλοι εμείς είχαμε μεγάλη ταραχή το βράδυ των εκλογών καί μετά την παρουσία σας στο Ζάππειο είμασταν έτοιμοι χωρίς δεύτερη σκέψη να σας ακολουθήσουμε σχεδόν όλοι, η συνέχεια ήταν διαφορετική.O κόσμος τού ΠΑΣΟΚ άρχισε πάλι να σκέφτεται να σταθμίζει καί εν τέλει να αποφασίζει.Γιατί διαπίστωσε πως δεν υπάρχουν Μεσσίες.Αν δεν αλλάξουν πολιτικές πρώτα καί μετά να συζητήσουμε γιά ικανά πρόσωπα το καράβι πάντα θα μπάζει νερά.
Καί αν σταθούμε στα πρόσωπα μπορώ να βρω χίλια καλά γιά το πρόσωπό σας αλλά καί άλλα τόσα γιά τον Γιώργο.Όπως επίσης καί αρνητικά.
Όμως είναι ανέντιμο να μη χάνετε την ευκαιρία σε κάθε εμφάνισή σας να χαρακτηρίζετε τον αρχηγό σας ανίκανο.Καί καλά τώρα το καταλάβατε?Τόσα χρόνια στις κυβερνήσεις Σημίτη, έπειτα τέσσερα χρόνια τώρα αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ γιατί δεν θέσατε θέμα ανεπάρκειάς του?Υποθέτω ότι θα μού απαντήσετε ότι επειδή δεν κέρδισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις.Αυτό όμως είναι μαγική εικόνα γιατί πρώτον τη νίκη τη φέρνουν όλοι οι πολεμιστές καί οι εκλογές δεν είναι μονομαχία στο Ελ Πάσο καί δεύτερον επί της ουσίας ο Γιωργάκης δεν έχασε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ πληρώνει και θα συνεχίσει(φοβούμαι) να πληρώνει επί πολύ τις περιόδους Σημίτη όπότε το χαρτί Παπανδρέου το 'κάψατε' συλλογικά.
Το πολιτικό σας μέλλον απαιτεί να αποστασιοποιηθείτε από τον κ. Σημίτη γιατί μόνο κακό θα σας κάνει ο συνεχής εναγκαλισμός μαζί του.Μη σταματάτε να υπερτονίζετε τη συλλογικότητα καί όχι την αυθεντία καί έτσι το ΠΑΣΟΚ με οποιονδήποτε αρχηγό πιστεύω θα ξαναβρεί το δρόμο του.
Ένα ρητορικό ερώτημα είναι γιατί δεν έδωσε σ' εσάς το περιβόητο καυτό δαχτυλίδι της διαδοχής ο Σημίτης το 2004?Να απαντήσω?Μα γιατί έβλεπε ότι οι εκλογές χάνονταν καί μόνο ένας Παπανδρέου μπορούσε καί μόνο λόγω ομόματος να περιορίσει την ήττα.Δεν είχε το θάρρος ο κ. Σημίτης να αναλάβει τα επίχειρα των πεπραγμένων του.Μόνο δειλοί πολιτικοί όπως ήταν καί ο γέρος Καραμανλής παρέδωσαν την αρχηγία όταν έβλεπαν ότι έχαναν γιά να μην καταγραφεί η ήττα τους στην Ιστορία.Θέλουμε πολιτικούς πού να αγαπάνε πρώτα τον συνάνθρωπο καί μετά τον εαυτό τους.
Ο καλός πολιτικός πρέπει να έχει ταύτιση με το λαό καί να περνά τη γοητεία του(πολιτική) στη μάζα.
Δεν το είχε αυτό ο τεχνοκράτης καί ψυχρός Κώστας Σημίτης.
Φροντίστε κι εσείς να διδαχτείτε από το παρελθόν καί όταν αύριο θα είστε αρχηγός τού ΠΑΣΟΚ να μην κάνετε το λαό να σας αντιπαθήσει.
Ένα είναι βέβαιο.
Έχετε καλό λόγο καί μυαλό 'ξουράφι'.
Απομένει να δούμε καί την πρακτική σας γιά να σας κρίνουμε συνολικά.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ ουτε κληρονομειται, ουτε αγοραζεται...
Τη θυμαστε σύντροφοι τη φράση αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου?
Ακούστε λοιπόν: εσείς οι υποστηριχτές του Γ.Α.Π του οποίου οι λογικές και πρακτικές έφεραν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για το κίνημα την ίδια ώρα που το έδαφος ήταν πρόσφορο ακόμα και για μεγάλη εκλογική νίκη.


--Διαθέτει ο Γ.Α.Π αυτό που λέμε εκλεξιμότητα?

--Πέραν του ονόματος ποιό άλλο στοιχείο ήταν εκείνο που τον έκανε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2004?Πέιτε και σε μας να μάθουμε!

--Μας λέτε οτι είναι ο αριστερός μέσα στο πασοκ και οτι ο βενιζέλος δεξιός(sic), αλλά πείτε μου μια αριστερή πολιτική πρόταση του και ιδέα.

--Το άρθρο 16 και η θέση του υπέρ της αναγνώρισης των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αριστερή πρόταση και θέση?

--Τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο τους ξεχάσετε?

--Την πολύ περίεργη εμμονή του σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που πολλές εξ αυτών είναι πολύ κυβερνητικές τη ξεχνάτε?μάλλον η τέτοια προσήλωση έχει τις ρίζες της στη σύγχρονη αμερικάνικη "αριστερά"..των φιλελευθερων δημοκρατικών.

--ΠΟΙΟΣ ήταν σύντροφοι αυτός που παρέμεινε μέχρι το τέλος στο πλευρό του Ανδρέα όταν ακόμα και αυτός ο ανάξιος υιός του άξιου πατέρα ζητούσε την παραίτηση?

--ΠΟΙΟΣ ήταν σύντροφοι αυτός που το 1996 στηρίξε τον Ακη Τσοχατζόπουλο -την αριστερά του ΠΑΣΟΚ δηλαδή- ενώ ο σοσιαλιστής αριστερός κληρονόμος τον εκσυγχρονιστή Σημίτη?

--Ποιός είναι αυτός που κατα καιρούς συμμετέχει σε συνεδριάσεις των παγκόσμιων αφεντάδων της ύποπτης λέσχης Μιλντεμπεργκ?σίγουρα όχι ο ευάγγελος Βενιζέλος.

--Ποιος είναι αυτός που κατά τη διαδοχή του 2004 τα εκδοτικά συγκροτήματα στήριζαν σχεδόν φανατικά και τα οποία τώρα δήθεν στηρίζουν Βενιζέλο?

--Και τέλος ποιός είναι αυτός που έφτασε με την αξία του εκεί που είναι τώρα δίχως να κληρονομήσει το δικαίωμα αυτό λόγω του μπαμπά του?

ΑΝΑΞΙΕ ΥΙΕ ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Oι θεσεις για το βιβλιο ιστοριας δεν αρεσαν σε ολους.Ανοιγε μη κλεινεσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω δε οτι η κληρονομια σου ειναι η φουσκα του Καραμανλη.Αργα η γρηγορα ολα αποκαλυπτονται.Μη κλεινεσαι!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα την συνεντευξη Παπαντρεου.Εχει δικιο κ λεει αληθεια για τους τροπους ανανεωσης προσωπων στο κομμα.Σε στιγμες ομως αμηχανιας καταφευγει στην προσφατη εκλογκη φρασεολογια λες κ δεν εγιναν εκλογες.Γινεται αγαπητος μα δεν μπορει να ξεφυγει κ να κερδισει την εμπιστοσυνη και την ταυτιση.Ο κοσμος θα φοβηθει παλι να τον κανει προθυπουργο και απορω τι θα σημαινει η επανεκλογη του.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε μαζεψει η μαζευτηκαν διπλα σας καποια προσωπα (πχ Μπιστης) που σας χαντακωνουν.Προσοχη δε και σ αυτους που πλουτησαν με το ΠΑΣΟΚ(....).Ακουστε ανθρωπους που σας αγαπανε.

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε προχώρα η πλειοψηφια ειναι μαζι σου

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πρεπει να αλλαξει προοπτικη.
Να φορεσει παλι το κοινωνικο του μανδυα, να κατεβει χαμηλα διπλα στον απλο κοσμο, στον κατεξοχη ψηφοφορο του. Να διαχωρισει την πολιτικη του απο αυτη της ΝΔ. Να μετακινηθει προς τα αριστερα. Να απομακρύνει αυτους που χαλανε την εικόνα του (τυπου Γιαννου). Να αγωνιστει οχι για να γινει κυβερνηση αλλα για να συσπειρωσει πρωτα τον λαο να τον πεισει, να τον στηριξει και να τον προστατεψει και τοτε θα ερθει και η νικη.... Βαγγελη μου αρεσε το ..."ειμαι ενας απο σας"... μην το ξεχασεις ποτε!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. είπε...

Ας δώσουμε δυνατή και καθαρή εντολή στον Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟ για ελπίδα και προοπτική νίκης.
-Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής.Δεν αφορίζουμε κανένα ,μας χρειάζονται όλοι με αρχηγό τον Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πού είχε μιλήσει γιά τον Μητσοτάκη.
Ξέρετε το δολοπλόκο μυαλό τού Μητσοτάκη τον οποίο πολύ πετυχημένα είχε 'παίξει' ο Μητσικώστας,έχει απεριόριστη κουτοπονηριά.Καί τι σκεπτικό!
Δεν διστάζει ούτε στιγμή να λέει γιά τον Γιωργάκη ότι το παιδί δεν κάνει καί να αφήνει να εννοηθεί ότι η επιλογή Βενιζέλος είναι η πιό λογική, αλλά κατά βάθος το μυαλό του πάει πολύ μακριά.Επειδή έχει σχέδια γιά τα τέκνα του καί ειδικά γιά τν Ντόρα πού την φαντάζεται από τώρα Πρωθυπουργό, επουδενί δεν θα ήθελε τότε γιά αντίπαλο ένα Παπανδρέου.Πάντα η πόλωση Μητσοτάκης-Παπανδρέου ήταν δύσκολη γιά την οικογένεια από τα Χανιά.Ξέρει επομένως ό παλαίμαχος πολιτικός ότι ακόμη καί με τον 'βλάκα' Γιώργο, η πριγκίπισα Ντόρα δεν θα έχει τύχει.Καί σκίζει τα ιμάτιά του να μην βγεί ο Γιώργος αρχηγός.
Από τη άλλη όμως σε μιά νίκη Βενιζέλου δεν θα είναι επίσης εύκολα γιά την οικογένεια Μητσοτάκη τα πράγματα.Γιατί τότε θα πρέπει να μιλήσουν αμιγώς πολιτικά.Θα έχει δηλαδή αποφύγει τις ρετσινιές τού παρελθόντος(αποστασίες,προσωπικά με Παπανδρέου κ.λ.π) αλλά θα έχει τώρα να αντιμετωπίσει ένα βουνό στην κυριολεξία πολιτικό ονόματι Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μπρος γκρεμός καί πίσω ρέμα.

5:34 μμ

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακολουθησα στην ομιλια σας στην πατρα.Η τελευταια πολιτικη συγκεντρωση που εχω παρακολουθησει ηταν η συγκεντρωση του αειμνηστου Ανδρεα Παπανδρεου στο μολο. Απο τοτε δεν εχω ξαναψηφισει Πασοκ. Σας συγχαιρω για την ομιλια σας ειχα καιρο να ακουσω απο οποιοδηποτε μεσο (τηλεορααση,δια ζωσης) τοσο μεστο πολιτικο λογο.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα δικαιολογήσω τη στάση τού Βενιζέλου όσον αφορά στη δήλωσή του το βράδυ των εκλογών.Μπορεί η πρώτη αίσθηση της πληθωρικής παρουσίας του καί της εντυπωσιακής εισόδου του στο Ζάππειο να έκανε πολλούς να μουδιάσουν, αλλά αν δούμε το ναδίρ της ψυχολογίας των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ τη δεδομένη στιγμή θάλεγε κανείς πως έτσι έπρεπε να γίνει.Σε μιά στιγμή πού οι οπαδοί τού ΠΑΣΟΚ έψαχναν μιά κουβέντα, μιά εξήγηση, κάτι τέλος πάντων πού να τούς βγάλει από μέσα τους το απόλυτο κενό το οποίο βίωναν, ήθελαν κάτι καλό να ακούσουν.Γιατί φαίνεται πως η παραδοχή της ήττας καί η ανάληψη τού σημαντικού μερίδιου ευθύνης τού Γιώργου λίγο νωρίτερα, δεν λειτούργησαν καθόλου αγχολυτικά γιά τη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τού ΠΑΣΟΚ.
Ο σύντροφος Βαγγέλης θα πρέπει να πίστευε πολύ στην νίκη τού ΠΑΣΟΚ καί έμοιαζε αιφνιδιασμένος από το αποτέλεσμα.Πιστεύω πως κάτω από το βάρος της έντονης φόρτισης θεώρησε υποκριτικό να περιμένει να πέσει η σκόνη της εκλογικής μάχης καί ως υπεύθυνος πολιτικός είπε να πάρει πρωτοβουλίες ταχύτατα, κυρίως να καθησυχάσει τούς δημοκράτες Έλληνες ότι αυτή η παράταξη της οποίας σήμερα απομύζησαν τα άλλα κόμμματα λίγη από τη πραγματική της δύναμη θα συνεχίσει να υπάρχει καί θα αποτελεί την ελπίδα τού κάθε πικραμένου.
Έπειτα με τη στάση του να μπεί μπροστά καί να διεκδικήσει την αρχηγία τού κινήματος δείχνει πόσο πολύ πιστεύει στις δυνατότητές του πράγμα πού ως φαίνεται δεν ισχύει γιά πολλά άλλα στελέχη πού αφήνουν άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.
Αν σκεφτούμε καί τις πολιτικές φιλοδοξίες πού γιά μένα πρέπει να έχει κάθε στέλεχος μεγάλου βεληνεκούς, εύκολα συνάγεται ότι όλα έγιναν καλώς.
Οφείλω να πω εδώ ότι δεν γνωριζόμαστε με τον κύριο Βενιζέλο καί να μην θεωρηθεί το post αυτό ως προπαγάνδα γιά την υποψηφιότητά του.
Απλά επειδή κι εγώ 'ταχύτατα' είχα επικρίνει τη στάση του τότε, σκεφτόμενος πιό νηφάλια τις επόμενες μέρες είδα ότι δεν ήταν καί τόσο τραγικό αυτό πού έκανε ο Βενιζέλος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο.

Το γεγονός ότι είστε πολιτικός σας έχει κάνει να έχετε ξεχάσει τι σημαίνει ανάπτυξη διαλόγου με τον αδέσμευτο από κόμματα πολίτη. Αυτοί οι αδέσμευτοι πολίτες έχουν μια ιδιάζουσα ελεύθερη βούληση να βλέπουν μέσα από όλες τις οπτικές γωνίες τον κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό βίο του τόπου. Δημιουργήστε μια ειδική μεθοδολογία επικοινωνιακής προσέγγισης αυτών των ανθρώπων και ενθαρρύνετε τον με ξεκάθαρους στόχους για τις πολιτικές που θα ακολουθήσετε για την ισονομία, την ισοπολιτεία και τον μαστιγωμένο όρο ΄΄ ανάπτυξη ΄΄ . Το ζητούμενο είναι ότι στα κόμματα και δίπλα στους πολιτικούς έχουν προσχωρήσει περιθωριακά άτομα που μέλημά τους είναι η κερδοσκοπία και η κλεψιά των πνευματικών δικαιωμάτων του συμπολίτη τους. Είναι ένας κόσμος που υποβαθμίζει τον πολιτικό μας βίο και φθείρει ακόμη και εσάς τους πολιτικούς δίχως να το καταλαβαίνεται. Θα έλεγα πως όλοι οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνουν να καθαρίσουν πρώτα τον περίγυρό τους και να δουν να φτιάξουν δίπλα τους άφθαρτες ομάδες δημιουργικών ανθρώπων. Πραγματικά σας εύχομαι να έχετε μια καθαρή νίκη, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα διαβάσετε αυτά που σας γράφω, γιατί θα τα διαβάζει κάποιος σύμβουλός σας αλλά δεν θα σας στηρίξουν οι υπόλοιποι ΄΄σύντροφοι΄΄ του κομματικού μας χώρου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε
Θα σου συνιστούσα να μην βγάζεις αυτήν την επιθετικότητα όταν κάνεις δηλώσεις στην τηλεόραση γιατί φοβάμαι πως δεν λειτουργεί θετικά για σένα.
Μπορείς επίσης να χαμογελάς πιό τακτικά χωρίς να κινδυνεύεις να φαίνεσαι αστείος. Ο καθένας κρίνεται από τον λόγο του, και ο δικός σου είναι μεστός και πλήρης αν και θα έπρεπε ένα κλικ πιο απλουστευμένος για να σε καταλαβαίνουν καλύτερα και οι λιγότερο μορφωμένοι συμπολίτες μας.
Καλή δύναμη στο έργο σου

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά θέλω να ζητήσω συγνώμη για την διατήρηση της ανωνυμίας μου.

Με μεγάλη μου χαρά - αν και λείπω εξόριστος από το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ σε άλλη χώρα, μακριά από την οικογένεια και ειδικότερα από τα δύο μου παιδιά, γιατί δεν βρίσκω στην πατρίδα μου δουλειά - άκουσα να αναφέρεστε στην Νέα Γενιά. Υπάρχει και αυτή η περιβόητη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που είναι ένας χώρος επώασης του μετρίου με δήθεν καινοτόμες και εναλλακτικές ιδέες ( για τους δικούς μας ), εκπαιδευτικές εκδρομές, συναυλίες κ.α. Ο χώρος αυτός ( Γ.Γ.Ν.Γενιάς ) χρειάζεται ενίσχυση από υγιή νέα δεδομένα και ξήλωμα του προσωπικού καθώς και κατάργηση της μαύρης λίστας, που προσβάλει την Δημοκρατία. Τι θα κάνετε λοιπόν με αυτό το χώρο και τις υπηρεσίες του; θα διατηρήσετε την λογική των προηγούμενων και σημερινών Γενικών Γραμματέων που μέσα από τις δικές τους μεθοδολογίες προσωπικών συμφερόντων συντήρησαν μια αποκρουστική εικόνα αυτής της υπηρεσίας για την νεολαία; γιατί κύριε Βενιζέλο τα δικά μου παιδιά που είναι στην ηλικία στα 17 - 19, ακούν για την Γ.Γ.Ν.Γενιάς και γελάνε ειρωνικά. Πήγατε ποτέ σαν πολίτης να μιλήσετε με κανέναν από αυτούς εκεί τους υπαλλήλους να δείτε εκείνο το υφάκι του ΄΄ εγώ ΄΄ και του ΄΄ θα δω τι θα κάνω ΄΄ που αναδεικνύουν στα παιδιά μας ; Και βέβαια δεν μιλάμε για τους Γενικούς, εκεί από παλιά ήταν να γελάς. Επί ημερών του ΠΑΣΟΚ ήταν κάποιοι που το έπαιζαν στα παιδάκια και ωραίοι !!! Αυτά είναι σοβαρά θέματα και τα εισπράττει η νεολαία μας ως μια αρχική εικόνα του πολιτικού μας βίου. Τι θα κάνετε για να αντιστρέψετε αυτό το ακαλαίσθητο και αντι-δημιουργικό περιβάλλον; Για να είμαι πιο σαφής ρωτάω, αυτό το ταμείο νέας γενιάς ποιοι θα το διαχειρίζονται; Σε ότι αφορά τώρα την καταγραφή της φτώχιας είναι καλή η ιδέα. Εδώ όμως υπάρχει μια σειρά ζητημάτων π.χ. σε σχέση με τους Rom και νομίζω ότι χρίζει το θέμα ιδιαίτερης ευαισθησίας, γιατί είναι μια κοινωνία ανθρώπων που έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες για βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου που όμως καρποφορούν με αργούς ρυθμούς. Θα έλεγα πως κύριο μέλημα της πολιτείας είναι τα παιδιά των Rom να αρχίσουν επιτέλους να πηγαίνουν σχολείο, αυτό θα ήταν σωτήριο για αυτή την κοινωνία των συμπολιτών μας. Γνωρίζεται ότι όταν ένα παιδάκι από αυτά όταν πάει να μάθει γράμματα τα υπόλοιπα παιδιά (Rom ) το κακοποιούν; Η καταγραφή της φτώχειας θα είναι άλλο ένα πρόγραμμα φούσκα, το ζητούμενο είναι τι κάνουμε στην πρακτική, επί της ουσίας. Σας δια-βεβαιώνω ότι στα 45 χρόνια και λόγο της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μου και για λόγους έρευνας, έχω ζήσει για καιρό μέσα σε αυτές τις κοινότητες (Rom – Πομάκους κ.λ.π. ) σε όλες τις Βαλκανικές χώρες και έχω ιδία άποψη για τα πράγματα. Η φτώχια καταπολεμάτε με ενεργοποίηση άμεσων πολύ-δυναμικών σύνθετων πρακτικών και με ευαισθησίες υπεράνω κερδοσκοπικής αντίληψης.

Είναι η δεύτερη επιστολή που σου στέλνω ελπίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα την διαβάσει ένα σύμβουλός σου αλλά εσύ. Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.

Αυτό το διάστημα παρακολουθώ με ενδιαφέρον τρις πλευρές γεγονότων που συμβαίνουν ταυτόχρονα γύρω μας. Η πρώτη πλευρά έχει σχέση με το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, η δεύτερη έχει σχέση με τις επαναληπτικές Δημοτικές εκλογές της Βουλγαρίας και η τρίτη βέβαια τις εκλογικές διαδικασίες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι ότι το ΠΑΣΟΚ απουσιάζει από μια γεωπολιτική εξέλιξη ίσως μελλοντικής σημασίας, αλλά είναι απόν. Έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά γενικότερα στον Βαλκανικό χώρο. Θα σταθώ σε αυτές τις τρις περιπτώσεις. Αν και έχω φίλους μουσουλμάνους οφείλω να ομολογήσω ότι έχουν μια λανθάνουσα τουρκολαγνεία που την έχουν ταυτίσει με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και τις ανασφάλειές τους. Αυτή η τάση τους συσπειρώνει επικίνδυνα γιατί άθελά τους οι περισσότεροι κατευθύνονται από τον υπόκοσμο μιας ακμάζουσας εθνικιστικής μαφίας που διαμορφώνει ένα πολιτικό περιβάλλον στα Βαλκάνια ρατσιστικών τάσεων όπως ακριβώς συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη με τους πρόσχημα Μαροκινούς. Οι Βούλγαροι για παράδειγμα άρχισαν να βλέπουν ότι οι μουσουλμάνοι, κέρδισαν μεγάλους δήμους και έχουν πλέον στα δημοτικά συμβούλια πολλών πόλεων μια σημαντική πλειοψηφία από συμπολίτες τους που πριν ονομάζονταν π.χ. Αχμέτοβ και τώρα Αχμέτ. Για να μη παρεξηγηθώ θα έλεγα πως δεν είναι κάτι που με προβληματίζει σε σχέση με επεκτατικές τάσεις του μουσουλμανικού τόξου κ.α. αλλά δεν παύει να με δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι από την Τουρκία ναυλώθηκαν πολλά λεωφορεία για να πάνε να ψηφίσουν τούρκοι στην Βουλγαρία. Έχει γίνει θέμα στα Βουλγαρικά Μ.Μ.Ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή προκύπτει το ζήτημα της FYROM που θέλουν να ονομάζουν την χώρα τους Μακεδονία. Εν πάση περιπτώσει αναρωτιέμαι που είναι το ΠΑΣΟΚ και τι είναι αυτό που το απασχολεί, πέρα από τα ζητήματα της φτώχιας, τον γεωπολιτικών καταστάσεων, της ακμάζουσας ρατσιστικής τάσης τόσο των Ευρωπαίων πολιτών και σιγά- σιγά και των Βαλκανίων, που αλλάζουν συνεχώς γύρο μας και δημιουργούν νέα δεδομένα και ΄΄η μεγάλη δημοκρατική παράταξη΄΄ -ωραία ακούγεται - ασχολείται με το αν ο Βαγγέλης θέλει να ηγηθεί του κόμματος, αν ο Γιώργος το έβαλε πείσμα να μην αφήσει την κληρονομιά, αν η Άννα θέλει να φάει εκ του ασφαλούς τον Γιώργο και τον Βαγγέλη ή ο Κώστας θέλει να εμφανίζει ένα προφίλ ενωτικό κ.λ.π.
Κύριε Βενιζέλο, μη παρασύρεστε στην λογική του κλασικού κομματισμού του χθες και ελάτε στο σήμερα, αφήστε τους όλους στον μικρόκοσμό τους και στην μικροκουτσομπολίστικη νεοπλουτίστικη ή και αριστοκρατική ψεύτικη αστικονοοτροπία τους, ξεδιπλώστε το σπουδαίο σκεπτικό σας και ελάτε σε μας που είμαστε οι συμπολίτες σου και έχουμε ένα σωρό προβλήματα, δείτε ξανά γύρο σας τον κόσμο μέσα από ένα βαθιά φιλοσοφημένο πολιτικό πρίσμα και αρθρώστε ελεύθερα το λόγο σας για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τόσο την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Μείνε εκεί ανάμεσα τους και υπενθύμισέ τους ότι δεν είναι ο κυρ. Παπανδρέου ή ο κύρ. Καραμανλής το ζητούμενο, αλλά το πώς θα δημιουργήσουμε ένα αναθεωρημένο πολιτικό ρεύμα που να έχει την δυναμική να αντεπεξέρθει στις νέες προκλήσεις που έρχονται. Πάρτε θέση για την ανεξέλεγκτη υπερ-κυβέρνηση της Commission που έχει καταντήσει ένα πολυκατάστημα των λόμπι και των υπάλληλων του καφέ, πάρτε θέση για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις σχέση τους με τις εταιρείες που λυμαίνονται τα χρήματα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δείτε τι γίνεται με τους ίδιους τους δημάρχους που είναι ανεκπαίδευτοι, μαζέψτε στοιχεία για τα επιμελητήρια και τους προέδρους που δεν είναι ικανοί ούτε τις εταιρίες τους να κουμαντάρουν, μιλήστε επιτέλους για τις Νομαρχίες που χρωστάνε τον κόσμο από πέρση λεφτά π.χ. ¨ πρόγραμμα Αριάδνη Ν. Θεσσαλονίκης΄΄ και ένα σωρό άλλα αναρίθμητα προβλήματα. Εγώ που είμαι πολίτης και θα μπορούσα μέσα σε έναν μήνα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για τα κακώς κείμενα του κράτος μας, μόνο τα ρεπερτάζ από τις ειδήσεις να μαζέψει κανείς θα γράψει εγκυκλοπαίδεια, κι εσείς περιορίζεστε σε κόντρες που δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο. Επιμένω μη παρασύρεσαι στην μιζέρια της διαφωνίας ή της ενότητας και της κάθε ανοησίας και ασχολήσου με τα πραγματικά προβλήματα, αν θες να είσαι ένας πολιτικός που κοιτάζει το αύριο. Δεν είναι συμβουλές αυτά που σου λέω, πες ότι είμαι ένας από τους φίλους σου και μου ζήτησες να σου πω την γνώμη μου, γιατί και αυτά που σου γράφω μονοκονδυλιά είναι.

Για άλλη μια φορά αν με διαβάζεις εσύ και όχι οι σύμβουλοί σου, καλό κουράγιο να έχεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον των ατάλαντων και της υποκρισίας και καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

αν βγει ο παπανδρεου αρχηγος κομματος, την επομενη τετραετια παλι αντιπολιτευση θα ειστε .βεβαια αυτο θα ειναι καλο για μας .αλλα πιστευω οτι μετα απο αυτο θα παρακαλανε τον βενιζελο για αρχηγο

Ανώνυμος είπε...

Φίλε τού προηγούμενου post αυτό δεν έκανε πάντα η Νέα Δημοκρατία?
Να βασίζεται πάντα στα λάθη των άλλων καί χωρίς να έχει κανένα όραμα γιά τη χώρα ούτε καμμία σοβαρή πρόταση να κερδίζει τελικά τις εκλογές?
Την παρομοίωση τού ώριμου φρούτου την ξέρεις καλά.
Τέλος πάντων εγώ σκοπό είχα να απευθυνθώ στον αγαπητό Ευάγγελο καί να τού πω ότι τώρα πού θα πέσει η σκόνη καί τα πράγματα θα ηρεμήσουν θα πρέπει να σηκώσουν όλοι τα μανίκια καί να δουλέψουν.
Το γεγονώς ότι δημιουργήθηκε ένα ρεύμα γύρω σας είναι γεγονώς.Αλλά εμείς το βλέπουμε σαν μιά άλλη πρόταση μέσα στο κοινό μας σπίτι πού είναι το ΠΑΣΟΚ.Είχατε πεί ότι δεν θα διεκδικήσετε εκ νέου την αρχηγία.Το ξέρετε ότι δεν επιθυμούν το ίδιο όσοι σας ψήφισαν.Οι ίδιοι αυτοί θα σας ζητήσουν να είστε πάλι υποψήφιος.Γιατί ακριβώς πιστεύουν σε εσάς.
Δουλέψτε σκληρά, δουλέψτε με ομοψυχία κάντε σκληρή αντιπολίτευση καί ο χρόνος δουλεύει γιά εσάς.Κάποτε όλοι αυτοί πού δεν ψήφισαν εσάς θα κάνουν την αυτοκριτική τους καί πάρα πολλοί από αυτούς θα ταχθούν στο πλευρό σας.
Εμείς αγαπάμε τον Γιώργο γιατί είναι καλό παιδί.Δεν φτάνει όμως αυτό γιά να οδηγήσεις μιά χώρα μπροστά.Χρειάζονται καί άλλα πράγματα καί το βασικό πού δεν αποκτάται με 'φροντιστήριο' είναι η χαρισματικότητα.
Μείνετε λοιπόν ήρεμος,καί αναλώστε εφεξής την ενέργειά σας κάνοντας δυναμική αντιπολίτευση στον Καραμανλή καί στη Νέα Δημοκρατία.Στο στίβο τού Κοινοβουλίου θα αναδειχθούν οι αξίες των κομμάτων καί μαζί καί των προσώπων αφού τα πρόσωπα βάζουν το στίγμα τους στις εξελίξεις.
Ό Γιώργος ξέρει ότι σε περίπτωση αποτυχίας ή αθέτησης των υποσχέσεών του να τα αλλάξει όλα, δεν θα έχει άλλη ευκαιρία από τη θέση τού αρχηγού.
Αλλά γιά να λέμε καί τού στραβού το δίκιο έπρεπε να τού δοθεί καί άλλη ευκαιρία αφού καί ο Καραμανλής κάθισε γιά πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση μέχρι να μπορέσει να κυβερμήσει.
Το μέλλον θα είναι ο κριτής γιά όλους.Εμένα πάντα με γοήτευε πάντα η ζύμωση των διαφορετικών απόψεων πού γινότανε στο ΠΑΣΟΚ πού πάντα πρωτοπορούσε σε δημοκρατικές διαδικασίες με αποκορύφωμα τον τρόπο εκλογής αρχηγού πού στο μέλλον καί άλλα κόμματα θα τον υοθετήσουν.Το κόμμα μας πάντα καινοτομούσε καί γι' αυτό είμαστε όλοι περήφανοι.

Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ


ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΟΥΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ


Η ανάρτηση αυτή απευθύνεται σε όσους δεν διακατέχονται από αισθήματα και πολιτικές Ρεβανσισμού!
Σε όσους σέβονται τις αρχές της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και του δικαιώματος ελεύθερης εκφρασης και δράσης.
Που σέβονται τις μειοψηφίες και δεν τους αφαιρούν το δικαίωμα να καταστούν πλειοψηφία.

Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη κρίση αξιών και ιδεολογικού, πολιτικού προσανατολισμού.
Οι πρόσφατες εκλογές ανάδειξης Προέδρου, επισήμαναν το χάσμα ιδεών και πολιτικής συνείδησης , που επικρατεί, καθορίζει και λειτουργεί ως εργαλείο σκέψης και πράξης.
Το ξενόφερτο και Αμερικανικής έμπνευσης, διαδικαστικό – πολιτικό εγχείρημα ανάδειξη « Αρχηγού» με την χρήση μιας φιλελεύθερης πολιτικής εκστρατείας στρατοπέδων, με αποδέκτες τον οιονδήποτε ενδιαφερόμενο που βλέπει φως και μπαίνει, καθώς και μια μετεκλογική διγλωσσία που την χαρακτηρίζει ένας έντονος ρεβανσισμός και που δημιουργεί ιδιοκτησιακές αντιλήψεις στον νικητή και τους αυλικούς του, επισημαίνει την πολιτικό-ιδεολογική βάση του νέου εποικοδομήματος.

Το νέο (;) ΠΑΣΟΚ που δημιουργείται χαρακτηρίζεται από τα πολιτιστικά στοιχεία που εισάγουν οι αποφάσεις διορισμού στα διάφορα όργανα που θα έχουν την ευθύνη διεξαγωγής του Συνεδρίου και την ευθύνη παραγωγής πολιτικών θέσεων.
Η άρνηση της ύπαρξη τάσεων σε ένα κόμμα συνονθύλευμα αντικρουόμενων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων και η πραξικοπηματική επιβολή των θέλω του νικητή, επιβάλουν σε όλους τους συντρόφους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες να προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στον διαφαινόμενο εκφυλισμό που οδηγεί στην μονοκρατορία και την αφαίρεση του δικαιώματος ελεύθερης έκφρασης και κριτικής λόγου και στάσης.
Ο Παπανδρέου δεν μπορεί γιατί δεν επιθυμεί να εγγυηθεί την Δημοκρατία μέσα στο κόμμα, μιας και δεν αντιλαμβάνεται το ρόλο της. Καθώς δε είναι πεπεισμένος για ένα ΠΑΣΟΚ οργανωμένων στελεχών και όχι ένα ΠΑΣΟΚ οργανωμένων μελών κινείται στην βάση αποκλεισμών και προώθησης ημετέρων. Δεν αντιλαμβάνεται ότι σε ένα συλλογικό κόμμα δεν εξαιρείται η ηγεσία και οι αποφάσεις πένονται από τα όργανα και όχι από τον " ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΤΟΥ".
Γίνεται φανερό ότι με την αξιοποίηση των δικών του και του αποκλεισμού όσων είχαν διαφορετική στάση και προτίμηση αλλά και διαφορετικό λόγο, το ΠΑΣΟΚ μικραίνει στα όρια του νικητή.

Καλώ όλους τους συντρόφους , τους ιδεολογικά χειραφετημένους, που δεν άγονται και φέρονται από τις συγκυριακές καταστάσεις και δεν υποδουλώνουν την σκέψη και την δράση τους σε καμιά είδους εξουσία όπως και από όπου προέρχεται, να δημιουργήσουμε μια συμμαχία, ένα ενιαίο συγκροτημένο ρεύμα αντίστασης, πολιτικής και ιδεολογικής χειραφέτησης , που θα διαμορφώσει συνθήκες ανεκτικότητας και αλληλοσεβασμού, πολιτικής χειραφέτησης και προοδευτικού Αριστερού Σοσιαλιστικού δρόμου που έχει ανάγκη το Κίνημα και ο Ελληνικός Λαός.
Καλώ τους άλλου δύο συντρόφους, σ. Βενιζέλο και σ. Σκανδαλίδη να αναλάβουν την πρωτοβουλία αυτή.

Μια πρωτοβουλία που θα διατυπώσει μια διαφορετική θέση για ένα Συλλογικό ΠΑΣΟΚ, που θα δηλώνει την πίστη μας στην Σοσιαλιστική Δημοκρατία, που θα σφυρηλατεί την Σοσιαλιστική μας συνείδηση, που θα αποκλείει δεξιές ή ξενόφερτες λογικές και που δεν θα δημιουργεί συνθήκες και ευκαιρίες αποκλεισμών και ρεβανσισμού.

Είναι ιστορικές οι ευθύνες για όλους μας, τους συνειδησιακά Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες , σε μια περίοδο που διαμορφώνονται νέου τύπου ήθη στην πολιτική δράση των κομμάτων και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, να αντιδράσουμε, να αφυπνισθούμε και να μην επιτρέψουμε την οπισθοδρόμηση και την δεξιά αντίληψη να αποτελέσει κεκτημένο των κομμάτων και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Να μην επιτρέψουμε στους «κουκουλοφόρους» και αριβίστες να δημιουργήσουν είτε ένα ΠΑΣΟΚ της συγκυρίας και της υποταγής στο σύστημα εξουσίας είτε ένα ΠΑΣΟΚ της συντήρησης και της ωφελιμότητας της ιδιοποίησης.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   801 – 825 από 825   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis