Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

Απάντηση 1: Οι δηλώσεις μου στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών

Μετά από μια εβδομάδα με ιδιαίτερα επιβαρημένο πρόγραμμα (συνεδρίαση Κ.Ο., προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης, παρουσία στη Βουλή), επανέρχομαι στο ιστολόγιο για να δώσω ορισμένες απαντήσεις στα πολυάριθμα ερωτήματά σας. Προσπάθησα να τα ομαδοποιήσω προκειμένου να καλύψω όσους το δυνατόν περισσότερους.

Στη συνέντευξή μου στον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 26 Σεπτεμβρίου, έδωσα πολλές απαντήσεις που καλύπτουν και δικά σας ερωτήματα σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις. Ξεκινάω λοιπόν σήμερα από την πρώτη ενότητα ερωτημάτων που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ (προσωπικοί χειρισμοί, ενότητα, διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, σεβασμός συντρόφων, ιδεολογικές θέσεις κινήματος, ανανέωση, κτλ.) και συγκεκριμένα με το ερώτημα που μου θέτουν οι περισσότεροι και αυτό αφορά στις δηλώσεις μου στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών και τα περί «υπονόμευσης». Λένε κάποιοι «μήπως θα ήταν σωστό να περιμένω;»

Απαντώ λοιπόν:

Δηλαδή τί έπρεπε να κάνω; Να φερθώ υποκριτικά; Να το οργανώσω; Εγώ αντέδρασα, συναισθηματικά και πολιτικά. Ένιωσα ότι εκείνη τη στιγμή η παράταξη, ο κόσμος όλος που προσβλέπει στο ΠΑΣΟΚ, έχει μείνει εκκρεμής, άδειος συναισθηματικά και πολιτικά, ακούει μια αντιμετώπιση του γεγονότος ότι χάσαμε όπως χάσαμε, σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτε το ιδιαίτερο.

Και εγώ έχω την υποχρέωση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως άνθρωπος με ευθύνη να πω την άποψή μου. Και είπα την άποψή μου. Αφ’ ης στιγμής ο κ. Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία να πει «Κινώ τη διαδικασία ανανέωσης της εντολής μου ως Προέδρου και την κινώ άμεσα», και το «άμεσα» σήμαινε σε λίγες μέρες, όπως και αποπειράθηκε να γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, έπρεπε να πω ότι είμαι παρών, για να εξασφαλιστεί και η δημοκρατική διαδικασία, με δυο τουλάχιστον υποψηφίους.

Για τα περί «υπονόμευσης» τι να πώ; Μας βλέπει πολύς κόσμος, κόσμος που ενδιαφέρεται για το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι που επιχαίρουν γιατί είναι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά και πάρα πολλοί ενδιάμεσοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να έρθουν μαζί μας και θα ήθελαν ίσως να είναι μαζί μας. Υπάρχει μια αξιολόγηση της κοινής γνώμης, ποια στελέχη είναι αυτά που δίνουν τη μάχη, ποια στελέχη θέλει να βλέπει ο κόσμος στη Βουλή, στα Μέσα Ενημέρωσης γιατί νιώθει σιγουριά, ποια στελέχη δίνουν τον αγώνα σε σχέση με τον κ. Καραμανλή... Εγώ θέλω να πιστεύω ότι έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα.

-----------------------------------------------

Η διαδικασία εγγραφής όσων θέλουν να συμμετέχουν στη συνάντηση των μπλόγκερς συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 150 άτομα.
Η διαδικασία είναι απλή:
· Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail evenizelos2@gmail.com
· Στον χώρο Subject του μηνύματος αναγράφετε τη φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»
· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας
· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail
Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.
· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.

170 σχόλια:

Sofia Maria Angelara είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις κινήσεις σας. Δεν ένιωσα καθόλου ασχημα με την εμφάνησή σας στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών. Κάθε άλλο μάλιστα, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ.
Μην ακούτε κανέναν, ή μάλλον ακούστε, αλλά να ξέρετε πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που σας στηρίζουν και επιθυμούν με αδημονία την νίκη σας.

Αββαδών είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

παρακολουθώ με ενδιαφέρον τισ εξελίξεις μέσα από τον τύπο και το δίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

ειχατε απολυτο δικιο κυριε βενιζελο στην κινηση σας αυτη.οι ηγετες βγαινουν μπροστα.με θαρρος και χωρις περιττες μετριφροσυνες.διοτι οπως πολυ σωστα ειπατε ταυτιζουμε την ανικανοτητα με το ηθος εδω στην ελλαδα.δε με ενδιαφερει να βλεπω ενα καλο παιδι που χανει.θελω καποιον που να ξερει να κερδιζει με την παρουσια του και με τον λογο του και αυτο το εχετε και σας το αναγνωριζουν ολοι ακομα και αυτοι της αλλης πλευρας.
δεν ξερω ανα θα ειστε ενας καλος αρχηγος για το ΠΑΣΟΚ,αυτο μενει να αποδειχτει.ξερω ομως οτι θα ειστε παντα σαφης και ξεκαθαρος στον πολιτικο σας λογο και αυτο ειναι κατι που λειπει απο την παραταξη τα τελευταια 3,5 χρονια.η μεταμοντερνα ασαφεια και η παλαιοκομματικη φρασεολογια ειναι ακριβως το προβλημα του γιωργου παπανδρεου.και
η δημοκρατικη ευαισθησια που επικαλειται οτι εχει λιγο ελειψε να τιναξει το ΠΑΣΟΚ στον αερα.
εξαλλου ενας που κληρονομει ενα ονομα και ενα κομμα δεν μπορει να εχει τετοιες ευαισθησιες νομιζω.

καλη επιτυχια

χρηστος ευαγελινος

Αββαδών είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Ξεκινώντας μάλλον ουδέτερα, κατέληξα μέσα απο τις κινήσεις σας να είμαι μάλλον υπέρ του κ. Παπανδρέου. Είσαστε ευφυής, εξαίρετος στον γραπτό και προφορικό λόγο, έχετε σαφείς θέσεις. Δυστυχώς όμως δεν με πείθετε για την ειλικρίνεια σας. Ειδικά μετά από την κίνηση συνάντησης των bloggers - χειρότερη και απο την ιδέα του ΓΠ για την ψήφο εμπιστοσύνης. Περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.

Δεν είμαι μελος του ΠΑΣΟΚ ούτε καν γραμμένος ως 'φίλος'. Δεν θα ήξερα πάντως ποιον να ψηφίσω πλέον. Κατά κάποιον τρόπο εύχομαι να γίνει διάσπαση. Ίσως αυτό απελευθερώσει και κάποια ακροδεξια στοιχεία απο τη ΝΔ και γινουν και άλλες δισπάσεις. Ίσως τα αποτελέσματα να έχουν ενδιαφέρον.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλή σας επιτυχία.

Sofia Maria Angelara είπε...

Έλεος!
Κύριε Βενιζέλο, η ιδέα σας για συνάντηση με μπλόγκερς είναι μια καλή ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών, παρατηρήσεων, διαλόγου και γνωριμίας. Δεν έχει καμία σχέση με εντυπωσιασμό και ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτά τα λάθη κάποιοι άλλοι τα κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Αφου εκανε πασα ο Παπανδρεου το βραδυ των εκλογων δε μπορουν να γκρινιαζουν τωρα. Η λαθος αντιδραση σας ηταν με τον καφε και οχι στο Ζαππειο. Καλο κουραγιο. Η πασπ ΑΠΘ σας περιμενει!

Κλείτωρ είπε...

ουφ... πότε θα γίνει αντιληπτό πως δεν είναι ούτε ο πρόεδρος ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε άλλο κόμμα η ουσία του θέματος αλλά το καλό του τόπου; Πολύς καυγάς για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τα προβλήματα της χώρας χαμηλοί και νηφάλιοι οι τόνοι. Ποτέ δεν τσακώθηκε ουσιαστικά κανένας σας για τα προβλήματα του κόσμου. Εκεί ξέρετε να τα "βρίσκετε" σε ήπιους τόνους. Γιατί δεν υπάρχει το ίδιο πάθος για το ασφαλιστικό και την παιδεία; Γιατί σε αυτά τα θέματα υπάρχουν μόνο χαμόγελα και ήρεμες συζητήσεις σε βαθμό που κοιμούνται οι υπουργοί στα έδρανα; Γιατί κανένας δεν οδύρεται για τις συντάξεις των 200 ευρώ αλλά όλοι σκίζουν τα ιμάτιά τους για την προεδρία; Μήπως αν αλλάξει ο πρόεδρος θα αλλάξουν και οι συντάξεις; ΘΑ θα θα, θα μου απαντήσετε αλλά απο θα χορτασα. σύνταξη και δουλειά δεν έχω και τα θα δεν τρώγονται. Ούτε να μου πείτε για προεκλογικές δεσμεύσεις. δεν ισχύουν και το ξέρετε καλά. Είναι μόνο μέρος του παραμυθιού αλλιώς θα είμασταν η ιδανική χώρα αν γίνονταν πραγματικότητα οι υποσχέσεις όλων σας. Γι αυτό κι εσείς κ. Βενιζέλε αφήστε τα "θα" και δείξτε μου με τις πράξεις σας τι μπορείτε να κάνετε. Διότι δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα πλην της ηγεσίας. Ούτε να μου πείτε να περιμένω να βγείτε κυβέρνηση για να μπορέσετε. Μπορείτε και τώρα αν θέλετε και όχι, δεν εμπιστεύομαι κανενός τα "θα".
Με εκτίμηση,

Marinos aka EmVy είπε...

Κύριε Βενιζέλο, γράφω πρώτη φορά στο ιστολόγιό σας. Άρχισα να το διαβάζω όχι για πολιτικούς λόγους -εξ'αλλου ψήφισα ΝΔ στις τελευταίες και δεν ασχολούμαι με την πολιτική- αλλά επειδή μου αρέσει η σύνταξη και η δομή του λόγου σας. Αυτό βέβαια στάθηκε αφορμή για να αρχίσω να παρακολουθώ τα σχόλιά σας με λίγο παραπάνω ενδιαφέρον απ'ότι περίμενα αρχικά αν και εξακολουθώ να μην διαβάζω ότι έχει σχέση με την πολιτική. Μία απορία που μου δημιουργήθηκε μέσα από αυτήν την διαδικασία αφορά το όνομά σας. Ομολογώ ότι είμαι από αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πίστευαν ότι το επίθετό σας ήταν Τούρκογλου, χωρίς να μπορώ να θυμηθώ από που το πρωτοάκουσα. Εσείς βεβαίως διαψεύδετε αυτό το γεγονός αλλά θα ήθελα να μου πείτε -αν γνωρίζετε- πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία και γιατί Τούρκογλου και όχι κάτι άλλο;
Κάτι άλλο που θα ήθελα από σας είναι να εκθέσετε την άποψη και θέση σας πάνω στα μαλακά ναρκωτικά όπως η μαριχουάνα και το χασίσι και αν υποστηρίζετε την αποποινικοποίησή τους. (Ίσως να έχετε ήδη κάνει κάτι τέτοιο αλλά εγώ τουλάχιστον δεν το γνωρίζω)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

ΥΓ1: Ως Νεοδημοκράτης (έστω και μη φανατικός) ελπίζω να ΜΗΝ κερδίσετε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ
ΥΓ2: Επισημαίνω ότι το μόνο που μου αρέσει είναι ο γραπτός και προφορικός σας λόγος. Δεν σας συμπαθώ ιδιαίτερα ούτε ώς πολιτικό αλλά και ούτε ως καθηγητή (μετά από μαρτυρίες πρώην φοιτητών σας). Αυτά για να είμαι ειλικρινής απέναντί σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,ονομάζομαι Κωνσταντίνος φοιτητής στο ΤΕΙ της Χαλκίδας και τον τελευταίο καιρό συμμετέχω στην Σοσιαλιστική Έκφραση(Μαρξιστική Τάση του ΠΑΣΟΚ).Δεν έχω πάρει την τελική απόφαση τι θα ψηφίσω,δίοτι ακόμα δεν σας έχω δει να πείτε ξεκάθαρες πολιτικές απόψει για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γυρίσει στην βάση του,κρίνεται αναγκαίο!

jpapa είπε...

κ. Βενιζέλο, γιατί δεν ορίζετε στο κόμμα σας υπηρεσιακό αρχηγό μέχρι την 11η Νοεμβρίου. Δεν είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να είναι και υποψήφιος και αρχηγός. Και πως περιμένει να έχει την στήριξη όλων σας όταν μια υποψηφιότητα συνεπάγεται αυτονόητα την αμφισβήτηση. Στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να σταματίσετε να βαυκαλίζεστε και να πάρετε γενναίες αποφάσεις (και δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς αλλά κυρίως σ' όσους δειλιάζουν επειδή έχουν βολευτεί σε μία κατάσταση). Όσο παραμένει ο κ. Παπανδρέου εκεί τόσο δημιουργεί προβλήματα. Εντάξει, τώρα θα μου πείτε για ενότητα κόμματος και τα γνωστά. Όμως η ζημιά που γίνεται τώρα είναι μεγαλύτερη. Συμφωνείτε δηλ. με τον κ. Παπανδρέου ότι δεν πρέπει να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος; Αν ναι καλώς. Αν όμως όχι πως τον αφήνετε να εκπροσωπεί ολόκληρη την παράταξη στην συζήτηση στην Βουλή; Επίσης θα ήθελα να πάρετε θέση και για μια σειρά άλλα ζητήματα. Όπως για παράδειγμα την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματα στις εκλογές. 'Η της άλλης κυρίας που ευρισκόμενη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εξελέγη επαγγελόμενη ότι είναι καθηγήτρια με διδακτορικό αλλά χωρίς πτυχίο! Όλα αυτα, όντας επιλογές του κ. Παπανδρέου καταστρέφουν το ΠΑΣΟΚ. Πως λοιπόν ανέχεστε αυτή την κατάσταση; Την ανεχτήκανε από το 2004 μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα που περνάει καταβαραθρώνεται το κόμμα σας ακόμα περισσότερο. Αν τελικά πάρετε εσείς το τιμόνι στις 11 του Νοέμβρη εύχομαι να μην βρεθείτε σε ένα πλοίο μπαταρισμένο από τις επιλογές του αρχηγού σας.

meggy είπε...

Κύριε Βενιζέλο,κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα σας να θέσετε υποψηφιότητα.Αλλίμονο.
Αλλού είναι οι αντιδράσεις μας.Θα μπορούσα να παραθέσω πολλές αλλά θα αρκεστώ στο θέμα που θίγετε με το μπλογκ σας.Το πρώτο που θα ήθελα να θίξω είναι το ότι φύγατε απ τη Χαριλάου Τρικούπη και πήγατε στο Ζάππειο με τους δημοσιογράφους να σας ακολουθούν(αστείο θέαμα).Γιατί λοιπόν στο Ζάππειο κι όχι στη Χαριλάου Τρικούπη?Για μένα αυτό δείχνει μεγαλοιδεατισμό και αλαζονεία.Και δειχνει άνθρωπο επιφανειακό και εξουσιομανή ,που του αρέσουν οι τύποι και όχι η ουσία.
Δευτερον,εγω προσωπικά δεν πιστεύω στην τηλεδημοκρατία.Πιστεύω στην εύρυθμη λειτουργία των κομμάτων και στον σεβασμό των διαδικασιών.
Γιατί λοιπόν δεν περιμένατε την επόμενη μέρα,να συναντηθείτε με τον πρόεδρο(ως δείγμα στοιχειώδους σεβασμού αν τον έχετε που με τη συμπεριφορά σας όλα αυτά τα χρόνια δεν τον έχετε δείξει-γι αυτο και δεν αντιδράσατε όταν η ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ έλεγε Γιωργάκη και Γιωργάκη την Παρασκευή πριν τις εκλογές στην εκπομπή του Χατζηνικολάου-)να του δηλώσετε την πρόθεση σας και ανακοινώσετε στα όργανα του κόμματος την υποψηφιότητα σας.
Τρίτον και τελευταιο.Δεν ξέρω αν οι οπαδοί σας δεν έχουν κανένα πρόβλημα που το κανατε εκείνο το βράδυ αλλά εμείς οι ουδέτεροι(μέχρι πρότινος)δεν είχαμε καμμιά ανάγκη μέσα στον πόνο μας ,εκείνη τη βραδυά να ακούμε για αρχηγιλίκια .Κάθε οπαδός θα ήθελε να γίνει αυτό που γινεται τώρα(διαδικασία εκλογών)αλλά θεωρώ πως κανείς που πόνεσε εκείνο το βράδυ πραγματικά δε θα ήθελε να του μιλάνε για υποψηφιότητες και τα ρέστα.Στο κάτω κάτω η στενοχώρια απ ότι ξέρω εγώ μας αποδιοργανώνει και μας κάνει αποκαμωμένους(για λίγο μέχρι να ξαναπάρουμε μπροστά)εκτός αν δεν είμαστε πραγματικά στενοχωρημένοι.
Αυτά κύριε Βενιζέλο για το σημερινό σας κείμενο.Ευελπιστώ και σε επόμενα.
Μόνο κάτι τελευταίο,προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα επίπεδο διαλόγου παντού και τηλεοπτικώς,Χωρίς ειρωνίες,χτυπήματα κάτω απ τη ζώνη και χωρίς να βλέπετε ανεμόμυλους.Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ πικραίνεται πολύ.

harrygrath είπε...

Ειμαστε σε φαση " διυλισης κουνουπιου ".Οσο λιγοτερο εξηγειται κανεις,τοσο λιγοτερο παρεξηγειται...

Ειναι φανερο ομως,οτι μπαινουμε σε εποχη αποσυσπειρωσης-απομαζικοποιησης για τα 2 κομματα. Ο κοσμος αρχιζει να ψηφιζει στις
βουλευτικες οπως στις ευρωεκλογες.

Το πιο σημαντικο λοιπον ειναι η αλλαγη εκλογικου νομου υπερ των 2 κομματων,οχι μονο υπερ του 1ου.

Stelios Frang είπε...

Οι τυχόν ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος για την εμφάνιση στο Ζάππειο θα είναι αισθητικής φύσης και όχι ουσιαστικής, δηλαδή πολιτικής. Από την άλλη πλευρά, πού θα μπορούσε κάποιος να κάνει δηλώσεις, στο πεζοδρόμιο; Τα γραφεία είναι έτσι κι αλλιώς "πιασμένα" από την ακολουθία του εκάστοτε προέδρου - και παλαιότερα αυτό.

Ζητούμενο είναι οι διατύπωση και ανάπτυξη αξόνων πολιτικής, με χρονική κλιμάκωση και εχέγγυα για την υλοποίησή τους. Τα άλλα είναι σκιαμαχίες για ψηφοθηρία.

Stelios Frang είπε...

Φίλε Αββαδών, η ιδέα για συνάντηση των bloggers προήλθε από μένα, βρίσκεται ακόμα αναρτημένη σε κάποιο προηγούμενο κείμενο. Βέβαια, ο κ. Βενιζέλος την αποδέσθηκε, αλλά ως αίτημα πολλών φίλων, από πλευράς μου τουλάχιστον 5-6, με τους οποίους συνομιλώ.

Και, τελικά, κάτι που προάγει τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων, είτε με bloggers, είτε με αθλητές, είτε με άλλη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, πώς μπορεί να είναι αρνητικό, μου κάνει μεγάλη εντύπωση. Ας απαντήσει όμως ο κ. Βενιζέλος που αποδέχθηκε την ιδέα και έχει την τελική ευθύνη.

ΥΓ: Το προηγούμενο μήνυμά μου έφυγε από απροσεξία ως ανώνυμο και το ξαναέστειλα επώνυμα. Παρακαλώ πολύ να διαγραφεί το πρώτο!

Zaphod είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

δεν σας φντ περίεργο που η πλειοψηφία των bloggers που σας σχολιάζουν έχουν ξεκινήσει το blogging το Σεπτέμβρη του 2007;

Όπως φαντάζομαι πως τέτοια θα είναι και η πλειοψηφία των bloggers (?) που θα έρθουν στις συναντήσεις που οργανώνετε.

Δεν το παίζω "παλιός", αν είναι δυνατόν, απλά νμζ πως κάποια πράγματα δεν είναι και τόσο τυχαία, είτε έτσι είτε αλλιώς.

Καππαδόκης είπε...

Στην Πολιτική ο παράγων χρόνος είναι από τους κυριώτερους συντελεστές ενός θετικού η αρνητικού αποτελέσματος αλλά λίγοι μπορούν να τον διαβάσουν σωστά.

Στην Πολιτική ο παράγων συναίσθημα είναι ισχυρός αλλά η σκληρή πραγματικότητα πολλές φορές απαιτεί να θυσιασθεί αρκεί κανείς να ξέρει πότε.

Στην Πολιτική όπως και στα κλασσικά γουέστερν κερδίζει αυτός που θα βγάλει το πιστόλι πρώτος αρκεί να καταλάβει πότε ο άλλος έχει οπλίσει.

Αυτά.....

lyberatos είπε...

Απο το 2004 ενα μεγαλο μερος του κοσμου του ΠαΣοΚ, εγκλωβισμενο και αυτο στην επιλογη της χαρισματικης κληρονομικης ηγεσιας, ανεμενε ανυπομονα να ληφθει εκ μερους σας η πρωτοβουλια για την αναληψη της ηγεσιας και την αναμορφωση του ΠαΣοΚ.
Το μονο θετικο αποτελεσμα της Κυριακης 16.09.2007 ηταν η υλοποιηση αυτης της προσδοκιας.

Ανώνυμος είπε...

....κατω απο το ρανταρ των δημοκρατικων παραταξεων,της δημοκρατικης παραταξης του ΠΑΣΟΚ....

--
τι θελει να πει ο ποιητης Γεωργιος????

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Μη συζητάτε περαιτέρω , εάν η κίνηση στο Ζάππειο ήταν σωστή , υπάρχουν πολλές και διαφορετικές προσεγγίσεις μέσα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου , πιστεύω οτι το ζήτημα έχει λήξη , όσο αφορά τον χρόνο της πρωτοβουλίάς σας αυτής . Ολοι εμείς περιμένουμε θετικές προτάσεις και ενέργειες πολιτικές και διαδικαστικές.Το αισθάνομαι και το φωνάζω όλο αυτό το διάστημα , οτι αντίπαλος δεν είναι το άλλο μισό ΠΑΣΟΚ αλλά η αντιλαική πολιτική της ΝΔ . Γρηγορείτε .
Χάρηκα για την ενωτική σας δήλωση στη βουλή . Βάλτε στο πρόγραμμά σας κάποια αναφορά για τον πολιτισμό , μη φοβόσαστε δεν απειλείσθε από τον ψόγο της γραφικότητας .

MiHat είπε...

Νομίζω κ. Βενιζέλο, πως εδώ δεν είναι ΑΝΤ1. Το κυνήγι της τηλεθέασης, οδηγεί σε ερωτήσεις και απαντήσεις εντυπωσιασμού, και όχι ουσίας. Σαν το debate που είχε γίνει. Ερωτήσεις για γκρίζες ζώνες, και τις χελώνες καρέτα καρέτα, και απαντήσεις ξύλινες και γενικές. Με δεδομένο λοιπόν, οτι σεβόμαστε την αξιοπρέπειά μας, δεν παρακολουθούμε μέσα ενημέρωσης 'πλυντήρια', που την μια στιγμή παίρνουν συνέντευξη απο σας, και την άλλη δείχνουν τις παραλίες στην μύκονο. Και θα σας συμβούλευα να κάνετε και εσείς το ιδιο, και να μην εμφανίζεστε σε παράθυρα στο εξής. Θέλετε να διατυπώσετε μια άποψη? Αρθρογραφήστε. Θέλετε να είναι προσιτή στους πολλούς? Απο εδώ, απο άλλο site πιό 'επίσημο' αν έχετε σκοπό να εκφράζεστε ξύλινα.

Όσο για την δήλωσή σας, το βράδυ των εκλογών, την θεωρώ σωστή ως προς το timing και το ύφος, αλλα δεν την στηρίξατε στο ίδιο μήκος κύματος τις επόμενες ημέρες. Ήταν ορθή, κοφτή, και περιεκτική. Όμως εσείς, σε επόμενες δηλώσεις σας μιλούσατε σαν πρόεδρος και όχι σαν υποψήφιος που είστε. Ο κ. Σκανδαλίδης αν και άργησε κάπως να δηλώσει την υποψηφιότητά του, ήταν πολύ πιο καθαρός και σαφής. Και το κυριότερο, δεν ζήτησε δηλώσεις στήριξης, ενώ εσείς την επόμενη μέρα κιόλας, μπροστα σε κάμερες δεχόσασταν στελέχη στο γραφείο σας. Αυτές οι δηλώσεις είναι που χωρίζουν, διότι έχουν κόστος πολιτικό, και σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε, όλοι οι υποστηρικτές σας πως θα αντιπολιτευτούν στην ΝΔ ακολουθώντας την γραμμή του κόμματος απο τον ΓΑΠ? Δεν θα ξαναεκλεγούν, ο κόσμος βλέπει, ποιός είναι συνεπής στις ιδέες του και ποιός είναι καρεκλοθήρας.

Φιλικά,
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Είναι γεγονός πως επέκρινα κακώς την κίνησή σου αυτή, όμως νομίζω πως κι ο ίδιος αν είμουν στη θέση σου θα αντιδρούσα όχι πολύ διαφορετικά. Όμως, έχω την αίσθηση πως δεν υπήρξε ήττα του ΠΑΣΟΚ. Εάν κρίνω το αποτέλεσμα δια της πορείας του κόμματος στα τελευταία 10 ίσως και 15 έτη, το ποσοστό των τελευταίων εκλογών ήταν λείαν ικανοποιητικό. Ευάγγελε, πολιτικά, από μία ανάγκη να προστατεύω μέσα μου μιά Ελευθερία, δεν ανήκω πουθενά. Το λέω αυτό αν ενδεχωμένος διαβάσεις το μύνημα, μην μπεις στη διαδικασία να υποπτευθείς τι είμαι.

Στο ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Βασικά όχι μόνο στο δικό σου χώρο, γενικά ο Πολιτικός μας Κόσμος, και εν γένει παγκόσμια, περιήλθε σε μία κατάσταση που δύσκολα μπορεί να ερμηνευθεί. Χρειάζονται πολύ μεγάλες προσπάθειες. Ίσως θα πρέπει ακόμη, ο Πολιτικός Κόσμος να αναπροσδιοριστεί, να βρει την Ταυτότητά του και το ρόλο του μέσα στην Κοινωνία. Αυτήν την αίσθηση τουλάχιστον, μου αφήνει η αδυναμία πολλών προσώπων μα και πολιτικών αποφάσεων. Δεν σε κατατάσω στα πρόσωπα αυτά. Αν και επέκρινα την κίνησή σου στο Ζάππειο, καταλαβαίνω τώρα πως αυτή έγινε από μια διάθεση, να προσφέρεις από το δυναμικό που μέσα σου διαθέτεις.

Πέρα από αυτό όμως, θέλω να σε παρακαλέσω για κάτι. Να προσπαθήσεις να δώσεις προσοχή, και στο τέλμα που περιέπεσε ο ρόλος της Πολιτικής στην Κοινωνία ή αλλοιώς, η αλλοίωση της Φύσης του Πολιτικού Προσώπου, κάτι που συχνά βλέπω σε εμφανιζόμενους στην τηλεόραση.

Ο κόσμος, η Κοινωνία μας, έχει ανάγκη να εμπιστευθεί τον Πολιτικό Κόσμο. Αυτό εξάλλου ήταν, κατά τις δικές μου αισθήσεις, η βουβή συγκέντρωση την περίοδο των πυρκαϊών στη χώρα μας.

Δουλέψτε σας παρακαλώ στην ανάγκη αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές επισημάνσεις, λίγα ερωτήματα και μια άποψη.



μερικές επισημάνσεις και λίγα ερωτήματα:

1ον)Να φερθώ υποκριτικά; Να το οργανώσω; Εγώ αντέδρασα, συναισθηματικά και πολιτικά.

το γέγονος οτι αποφύγατε τις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί από κάποιον ως προσπάθεια να μην πάρετε θέση πριν από το αποτέλεσμα, ώστε να έχετε την ευχέρεια ελιγμών, τη στιγμη που η παράταξη έδινε μια μάχη, δεν είναι υποκρισία.
το ότι το πρωτοπαλίκαρό σας (Λοβέρδος), 1 λέπτο μετά την ανακοίνωση των exit pole, δήλωνε με έμφαση ότι θα τοποθετηθεί και σύντομα, πράγμα που έκανε λεπτά μετά τη δήλωσή σας, δεν είναι οργάνωση.
το ότι πήγατε στο Ζάππειο,και με ύφος χιλίων καρδιναλίων δηλώσατε παρών, δείχνει την συναισθηματική σας φόρτιση και το πολιτικό σας ήθος απέναντι στον κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον πόνο και την αγωνία του.

2ον)Και εγώ έχω την υποχρέωση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως άνθρωπος με ευθύνη να πω την άποψή μου.

το πότε λέει κάποιος την άποψη του και που είναι κρίσιμες λεπτομέρειες,τις οποίες πρέπει να έχετε υπόψιν.

3ον)Αφ’ ης στιγμής ο κ. Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία να πει «Κινώ τη διαδικασία ανανέωσης της εντολής μου ως Προέδρου και την κινώ άμεσα», και το «άμεσα» σήμαινε σε λίγες μέρες, όπως και αποπειράθηκε να γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, έπρεπε να πω ότι είμαι παρών, για να εξασφαλιστεί και η δημοκρατική διαδικασία, με δυο τουλάχιστον υποψηφίους.

το να κατηγορείτε έμμεσα τον Πρόεδρο του κινήματος, είτε αυτός σας είναι αρεστός είτε όχι, για αδιαφανείς διαδικασίες, με την υπόγεια κατηγορία ότι θα προσπαθούσε να εκμεταλευθεί τη θέση του ώστε να επιβάλλει αδιαφανείς και επισπευμένες διαδικασίες, (πραγμα που εγώ αντιλαμβάνομαι με την έμφαση στο «άμεσα») είναι ακόμα ένας ωραίος τρόποςνα προωθέιτε την ενότητα,και φαντάζομαι η πραγματική ένδειξη σεβασμού, αγάπης και άμιλλας προς τον Πρόεδρό σας, που με κάθε τρόπο διαλαλείτε.

4ον)με δυο τουλάχιστον υποψηφίους.

στο συγκεκριμένο επιχείρημα δεν μπορώ να διαφωνήσω,( η προηγούμενη εκλογική διαδικασία είχε όντως στοιχεία ολοκληρωτισμού) αλλά επιτρέψτε μου να θέσω μερικά ερωτήματα επί του προκειμένου:
α) γιατί τότε δεν διαφοροποιούσασταν πλήρως από τη συγκεκριμένη διαδικασία; είχατε όντως εκφράσει τη διαφωνία σας - αλλά επιτρέψτε μου, ψυθιριστά - επανερχόμάστε πάλι στο πότε λέει κάποιος την άποψη του και πού είναι οικρίσιμες λεπτομέρειες.
β)γιατί δεν θέσατε εσείς υποψηφιότητα (αλλά και κανένα αλλό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ);
γ)το περίφημο δαχτυλίδι δεν το πήρε μόνος του ο νυν Πρόεδρος αλλά νομίζω πως του το έδωσε αυτός με τον οποίο συναντηθήκατε την επομένη των εκλογών,αυτός στον οποίο στραφήκατε για οδηγίες στις πρόσφατες διεργασίες στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ο άνθρωπος που σύμφώνα με το πρωτοπαλικαρό σας, είναι εθνικό κεφάλαιο, δεν έχει την πρωτιστη ευθύνη;


5ον)Για τα περί «υπονόμευσης» τι να πώ; Μας βλέπει πολύς κόσμος, κόσμος που ενδιαφέρεται για το ΠΑΣΟΚ,

ΟΝΤΩΣ

6ον)Εγώ θέλω να πιστεύω ότι έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα.

Ίσως αυτό ακριβώς να είναι το πρόβλήμα.

7ον)ακούει μια αντιμετώπιση του γεγονότος ότι χάσαμε όπως χάσαμε, σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτε το ιδιαίτερο.

Να υποθέσω,αν ησάσταν να γίνετε πρόεδρος, σε περιπτωσή εκλογικής ήττας, αντί της προσφυγής στη λαική ετυμηγορία ,θα καλούσατε το όλον ΠΑ.ΣΟ.Κ σε ομαδικό χαρακίρι.

και μία άποψη...

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ εχάσε το 2007 για ακριβώς τον ίδιο λόγο που έχασε και το 2004,δεν πήρε ξεκάθαρες θέσεις και αποστάσεις απέναντι σε καταστάσεις και πρόσωπα που σπιλώνουν τον όρο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ.
Κάνατε καλούς Ολυμπιακούς, μπηκατέ στην Ο.Ν.Ε. -ΜΠΡΑΒΟ- Ειλικρινά ΜΠΡΑΒΟ αλλά..
Ξεχασατέ εναν ολόκληρο κόσμο που ξαφνικά βρέθηκε στη θέση να μην μπορεί να εκπληρώσει βασικές ανάγκες του.
Δεν μπορείτε να καταλάβετε πως νιώθει ένας ανθρωπος που δουλεύει όλη μέρα για να τα βγάλει πέρα και για κάποιο περίεργο λόγο δεν τα καταφέρνει.
Πολύ περισσότερο όταν βλέπεί γύρω του τους λίγους να τα παίρνουν όλα.
Πόσο μάλλόν όταν νιώθει ότι, αυτοί που με αίσθημα ευθύνης θα έπρεπε να τον προστατεύουν, τον προδίδουν
ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή συνταγή για την εκλογική επιτυχία είναι η στόχευση στο εφικτό.
Όταν αυτό γίνεται από ένα κόμμα που έχει κυβερνήσει οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αυξημένες.
Αυτές οι προϋποθέσεις ίσχυσαν αυτή τη φορά για την Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ επένδυσε σε όλους και έχασε.

Δυστυχώς συνθήματα και φρασεολογίες της Δεκαετίας του ’70 που όλες ήταν χωρίς αντίκρυσμα ή αυτονόητα και χωρίς τελικά αποτέλεσμα (εθνική ανεξαρτησία , κυριαρχία , κοινωνική δικαιοσύνη , περήφανα γηρατειά , ο λαός δεν ξεχνά… την δεξιά) δεν έχουν θέση το 2007 και αποδείχτηκε μετά από 10 χρόνια ότι ήταν αερολογίες του Ανδρέα για την εξουσία .

Εύχομαι να γίνεται Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και να το πάτε προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά όπου η θολούρα έχει ονομαστεί προοδευτικός πολιτικός λόγος.

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη μέρα των εκλογών όπως γνωρίζετε είναι εργάσιμη. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε κερδίσει το ΠΑΣΟΚ΄είτε η ΝΔ τις εκλογές την επόμενη πάλι τα ίδια προβλήματα θα έχουν και ετσι και αλλιώς χαμένοι από τις πολιτικές σας θα είναι. Αυτοί που ενδιαφέρονται επι της ουσίας είναι οι κεφαλαιούχοι, αυτοί θίγονται κυρίως.
Οι εργαζόμενοι ανθρωποι λοιπόν και ειδικά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν περίμεναν τον ΓΑΠ να μιλήσει,πήγαν για ύπνο απαυδησμένοι από της υποκρισία και τις γελίες δηλώσεις που ακουγαν (βλ. Κουλούρης...αλλαξε 4 φορες άποψη σε 12 ώρες!). Σηκώθηκαν λοιπόν στις 6 ή στις 7 και τα πληρωφορήθηκαν από τις πρωινές ειδησιογραφικές εκπομπές. Ο ένας λογικό είναι να θέλει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου κη επανεκλογης του, οπότε το δήλωσε την ώρα που έπρεπε να το δηλώσει και μάλιστα γνωρίζατε το κείμενο όπως είπατε στη συνέντευξή σας στο μέγκα (δεν κατάλαβα όμως γιατί θέλατε να κάνετε παρέμβαση...δικαιωμά του να πει ότι θέλει). Εσεις μια ώρα μέτα να θέλετε να δηλώσετε οτι θα είστε υποψήφιος. Ας υποθέσουμε ότι είναι θεμιτό, αλλά στο Ζαπειο!; Η άίθουσα ήταν για τους πολιτικούς αρχηγούς. Η υπεροψία με την οποία αντιμετωπίσατε το θέμα δεν άρεσε ούτε στους ΝΔτες που δεν σας επέτρεψαν να χρησιμοποιείσετε την αίθουσα. Μέσα στη σύγχιση λοιπόν των γεγονότων που βέβαια δεν είχατε γιατί εσείς ξέρατε τις δημοσκοπίσεις, κάνατε μία δήλωση που την είχατε ετοιμη εδώ και 4 χρόνια. Μπορουσατε να περιμενετε μέχρι το πρωί λοιπόν και όπως ακουγετε ξέρετε και ο ίδιος ότι κάνατε λάθος. Προσωπικά εγω δεν είμαι ούτε μέλος ούτε φίλος του ΠΑΣΟΚ. Σας ψήφισα όμως γιατί είσασταν οι λιγότερο χειρότεροι! Τον ΓΑΠ δεν τον θεωρησα ποτέ ικανο, όχι γιατί δεν είναι, αλλά γιατί δεν μπορεί να πείσει για την ορθότητα των λόγων του. Ειναι όμως, ενας επιτυχημένος ΥΠ.ΕΞ, που μασ έδωσε θέση και λόγο στην ΕΕ δεν είναι ανίκανος! Ατύχησε στους συνεργάτες του όμως και αυτό είναι αδυναμία. Ο πολιτικός δεν είναι δυνατόν να έχει άποψη σε όλα όπως εσεις. Πρέπει να έχει καλους συμβούλους και αναλυτές, όπως είχε ο Σιμήτης. Εσας σας θεωρούσα πιο ικανό γιατί έχετε μια ρητορική που είχε παρομοια ο ΑΝΤΡΕΑΣ (που δεν είχε και την καλύτερη παοψη για την ειλικρίνεια σας), τα γεγονότα όμως σας διαψέυδουν. Ο αρχηγός της κυβέρνησης πρέπει να είναι σεμνός, ταπεινός, αποτελεσματικός.
Τα δύο πρώτα δεν είστε, το τρίτο είστε, αλλα ειστε δεξιός και όχι σοσιαλιστής. Δεν ξέρω ποιός θα βγει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά όποις και να βγει το ΠΑΣΟΚ θα διαλύσει και από δική σας υπαιτιότητα. Αν εκλεγείτε θα τους αφανίσετε όλους για να δείξετε την πληθωρική προσωπικότητα σας και εντυπωσιάζομαι που έξυπνοι άνθρωποι σας υποστηρίζουν. Αν πάλι όχι, θα κανετε δηλώσεις με το βλέμμα που είχατε όταν σαν έριξη τον καφέ ο Ρέλλος - ύπουλο και δολοφονικό! και παλι προβήματα θα δημιουργήσετε.
Το προβλημα προέκυψε στο ΠΑΣΟΚ επειδη ο ΓΑΠ είναι πολυσυλλεκτικός και ενωτικός. Δεν διέγραψε, δεν απείλησε, ακουγε γνώμες κλπ. Αν φερόταν όπως ο πατέρας του θα ήταν πρωθυπουργός τώρα, αλλά δεν θέλουμε τέτοιο πρωθυπουργό τώρα. αυτό που χρειάζετε είναι ένας άνθρωπος με Ευρωπαικό προφιλ και κύρος και μόνο ο ΓΑΠ το διαθέτει. Τωρα γιατί ξαναγβήκε ο Κωστάκης...φταίει η παιδεία που μας έδωσε το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που κυβερνουσε, δηλαδή καμία.
Τελειωνοντας θα ήθελα να ξέρω ποιος είχε την φαεινή ιδέα να ανεβάσει τον κοντό στην εξέδρα! εκει έχασε το ΠΑΣΟΚ τους αριστερους ψηφοφόρους του, παρόλου που κατά την γνώμη μου μεχρι το 2001 ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά την αντιπολίτευση και αν είχε συγκρατήσει την άνοδο των τιμών μετά το εύρω θα είχε ξαναβγει.

Ισως μέσα από το blogg σας που το διαβάζουν πολλοί πρέπει να αναφέρω ότι επειδη δεν έχουμε καταναλωτική συμπεριφορά, μήπως είναι καιρός να αποκτήσουμε!; Ανεβαινει το γάλα, ας μην πιούμε βρε παιδια μια βδομαδα, ανεβάινει η βενζίνη ας μη βάλουμε για τρεις μέρες, ανεβαινει ο ΟΤΕ κόφτε τον...μόνο με μποικοταζ πετυχημένα οι τιμές θα ξαναγυρίσουν στα φυσιολογικά επίπεδα...είναι καιρός να αντιδράσουμε, αρκετα να μας έχουν πάρει!

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 2:18 μαθε οτι ο τελευταιος ηγετης πεθανε το 1996. Μαθε λοιπον πρωτα την εννοια της λεξης (να σε βοηθησω, ειναι ελληνικη).Για να γινει καποιος ηγετης, εκτος των αλλων πρεπει να διαθετει και λιγο ηθος. Οσο για την συναντηση με τους bloggers νομιζω οτι ειναι και αυτο μια κινηση του κ. Βενιζελου να παρει με το μερος του τους bloggers εκ των οποιων οι περισσοτεροι ειναι με το μερος του ΓΑΠ που ως γνωστον ειναι "κομπιουτερας". Ειναι λιγο αργα ομως...

Και κατι αλλο: Για να γινει καποιος αρχηγος δε χρειαζεται να εχει μονο ταλεντο στην εκφραση..χρειαζονται και αλλα πραγματα τα οποια ο κ. Βενιζελος δεν διαθετει.Οποιος νομιζει κατι τετοιο ας παει σε ριαλιτι, (π.χ tv παρουσιαστε)η' ας γινει ηθοποιος.

Λυπουμαι ιδιατερως.

υ.γ.Στις προηγουμενες εκλογες ψηφισα Πασοκ, στις επομενες δε προκειται να το κανω.

Ανώνυμος είπε...

στην συνέντευξη σας στον ΑΝΤ1 ήσασταν συμπαθητικός. Ηρεμήστε, αναθεωρήστε τον πληθωρικό τρόπο ενεργειών και απαντήσεων, γίνετε πιό συμπαθής, ώστε να περάσετε τα μηνύματά σας, που πιστεύω έχετε σε υπερεπάρκεια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ,

Η απάντησή σας είναι σαφής και εύλογή. Αφήνει όμως περιθώρια παρερμηνείας για εκείνους που συνηθίζουν να παρεξηγούν, να παρερμηνεύουν και να παραπλανούν, άλλοτε λόγω χαρακτήρος και άλλοτε ένεκα επαγγέλματικών υποχρεώσεων (πχ δημοσιογράφοι). Ολοι αυτοί λοιπόν οι ασχολούμενοι - ερασιτεχνικά - με την πολιτική διαθέτουν συνήθως περιορισμένη και επιλεκτική μνήμη μαζί με επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων. Ως ανώνυμοι bloggers συνομιλητές σας, έχουμε την ευχέρεια να μιλάμε πιό ελεύθερα από σας και να αποσαφηνίζουμε ορισμένα πράγματα στα οποία εσείς, ως δημόσιο πρόσωπο, κωλύεστε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε, να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε ρητά. Εξηγούμαι: Προσωπικά, ο κ. Παπανδρέου δεν μου άφησε καμιά αμφιβολία οτι ενεργούσε ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης-κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ όταν είπε τη νύχτα της μεγάλης ήττας, "κινώ την διαδικασία ανανέωσης της εντολής μου ως προέδρου". Το ίδιο έκανε με ακόμη σαφέστερο τρόπο ("ζητώ εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου με τη ψήφο σας") και στη πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. στις 26/9. Το ίδιο θα κάνει ξανά με κάθε ευκαιρία μέχρι την 11/11, εφόσον βέβαια μας αφήσει να φτάσουμε ώς εκεί. Το γεγονός οτι δεν απάντησε στην πρόσκληση-πρόκλησή σας να εγγυηθεί οτι θα αποδεχθεί μια πιθανή ήττα στις 11/11 χωρίς να προκαλέσει διάσπαση, είναι επιπλέον λόγος ανησυχίας, προσοχής και επαγρύπνησης για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις αυτής της χώρας, και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι εξ' ημών γνωρίζουν οτι το χρίσμα του "κληρονόμου" του ΠΑΣΟΚ δεν το έλαβε ο κ. Παπανδρεου ούτε από τον κ. Σημίτη, ούτε φυσικά από τον πατέρα του (η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου, οτι "το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται", απευθυνόταν ακριβώς σ'εκείνους που - από τότε κιόλας - είχαν προσεταιρισθεί την οικογένεια Παπανδρέου με την υπόσχεση να εξασφαλίσουν στον ΓΑΠ την "κληρονομιά" του ΠΑΣΟΚ, με ενδιάμεσο κρίκο διαδοχής τον κ. Σημίτη, ενόσο ήταν ακόμη στη ζωή ο Ανδρέας). Ολα όσα συνέβησαν στο ΠΑΣΟΚ στην ενδεκαετία 1996-2007 εξηγούνται επαρκώς με τη παραπάνω, απολύτως διασταυρωμένη εκδοχή του διακανονισμού (ήδη από το 2005) της "δοτής" κληρονομιάς και αρχηγίας του κόμματος με συγκεκριμένα πολιτικά και - δυστυχώς - γεωστρατηγικά ανταλλάγματα που έχει πληρώσει πολύ ακριβά η χώρα μας. Ελπίζω όλοι οι παροικούντες τη μπλογκόσφαιρα να καταλαβαίνουν τώρα τι ακριβώς συμβαίνει, και τι μπορούν να περιμένουν στο άμεσο μέλλον. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όλα παίζονται. Οι Επικυρίαρχοι διακρίνονται τουλάχιστον για την μακιαβελλική ψυχραιμία και τον πραγματισμό τους. Ευτυχώς ή δυστυχώς, αυτοί δεν αλλάζουν. Ας ευχηθούμε η 11/11 να είναι μια ήσυχη μέρα.

Κύπριος Φίλος

Ανώνυμος είπε...

gia deite ki ayto
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=374
ta leei ola

Ανώνυμος είπε...

γιατί δεν αναφέρετε τον Γιώργο Παπανδρέου στις ομιλίες σας(και στη σημερινή στη Βουλή)ως πρόεδρο αλλά απλά ως Γιώργο Παπανδρέου?Δεν τον αναγνωρίζετε ως πρόεδρο?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τί έπρεπε να κάνω; Να φερθώ υποκριτικά; Να το οργανώσω; Εγώ αντέδρασα, συναισθηματικά και πολιτικά.
Υπάρχει μια αξιολόγηση της κοινής γνώμης, ποια στελέχη είναι αυτά που δίνουν τη μάχη, ποια στελέχη θέλει να βλέπει ο κόσμος στη Βουλή, στα Μέσα Ενημέρωσης γιατί νιώθει σιγουριά, ποια στελέχη δίνουν τον αγώνα σε σχέση με τον κ. Καραμανλή... Εγώ θέλω να πιστεύω ότι έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα.

KYΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Διάβασα με πολύ προσοχή αυτά που γράψατε και θα ήθελα να σχολιάσω 2-3 σημεία.

1) Ο κύριος Παπανδρέου όταν ξεκινήσατε προς το Ζάππειο, δεν είχε ακόμα τελειώσει την ομιλία του... Στη συνέχεια, πήγατε στο Ζάππειο δεν κάνατε μία απλή δήλωση, κάνατε μία πολιτική κίνηση η οποία δεν ήταν προφανώς απόφαση του ενός λεπτού, δεν ακούσατε το άμεσα και είπατε πάω Ζάππειο θέλω να πιστεύω.
2) και εδώ και στη δήλωσή σας στο Ζάππειο επιμένετε να μην αποκαλείτε τον Κύριο Παπανδρέου Πρόεδρο.
3) Σίγουρα υπάρχει αξιολόγηση των στελεχών , απορώ που το αναφέρετε ο κόσμος βλέπει και κρίνει, τι να πω...

Θα ήθελα να σχολιάσω και αυτό που είπατε στη Βουλή για την ψηφοθηρία.
Ποιά ψηφοθηρία κύριε Βενιζέλο, γιατί θα χρησιμοποιούσε τις ψήφους ο Πρόεδρος για να αποδείξει κάτι;
Αυτό που ήθελε ήταν να σταματήσουν οι αρχηγικές σας εμφανίσεις που διχάζουν.

Αν θέλετε να σας ψηφίσουμε μη σχολιάζετε και μιλήστε επιτέλους πολιτικά

criticalthinking είπε...

@meggy

Αγαπητή/ε meggy,
καθώς παρακολουθούσα με μεγάλη προσοχή το πανελ του Χατζηνικολάου με την κ. Λασκαρη (εμφανώς εκτός εαυτού)οφείλω να σας υπενθυμίσω οτι ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε άμεσα στη απρέπεια της κ. Λάσκαρη να αποκαλέσει τον GAP "γιωργάκη". Θυμάμαι πολύ καλά ότι την επέπληξε λέγοντας : " σας παρακαλώ, πρόκειται για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μελλοντικό Πρωθυπουργό της χώρας. Σε λίγες μέρες που θα γίνει Πρωθυπουργός θα τον αποκαλείτε όλοι κ. Παπανδρέου ". Η ίδια δεν συμμορφώθηκε και έτσι επενέβη ο Χατζηνικολάου.
Παρακαλώ να είστε λίγο πιο προσεκτικός όταν καταγγέλλετε συμπεριφορές.
Κατά δεύτερον, όπως είπε και ο Ιάσων Τριανταφυλίδης, και την Μελίνα "Μελινάρα" την λέγαμε.

Όσον δε αφορά στο λόγο που ο κ. Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο:
η κίνηση του αυτή είχε ως στόχο όχι τον κ. Παπανδρέου αλλά τον κ. Καραμανλή. Ξεκίνησε αμέσως την αντιπολιτευτική δράση με αξιοσημείωτο δυναμισμό. Ήταν μια λαμπρή κίνηση καθώς ανέκοψε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης. Το μήνυμα ήταν σαφές:το ΠΑΣΟΚ έχασε αλλά έχει ήδη επανέλθει.
Οφείλω δε να ομολογήσω ότι εγώ και η οικογένεια μου παρακολουθούσαμε τα αποτελέσματα αμίλητοι, ακίνητοι και βαθυά πληγωμένοι. Η κίνηση όμως αυτή μας άλλαξε τη διάθεση, σηκωθήκαμε όρθιοι και χειροκροτούσαμε. Και αν έχω ταχθεί αναφανδόν υπέρ του κ. Βενιζέλου οφείλεται κυρίως στην κίνηση του αυτή, μολονότι επι πολλά χρόνια παρακολουθώ το έργο του και κυρίως την εργογραφία του.

Σας ευχαριστώ.

Υ.Σ.
Εξαιρετική η εμφάνιση σας στη Βουλή σήμερα κ. Βενιζέλε. Σαφής, ενωτικός, ήρεμος, δυναμικός.
Ελπίζω σύντομα να σας δούμε σε debate με τον Πρωθυπουργό.

Υ.Σ.
Διάβασα σήμερα πως ο Συνταγματολόγος κ. Παπαδημητρίου τάσσεται υπέρ του κ. Παπανδρέου. Με λυπεί αυτή η επιλογή του. Ελπίζω πως είναι προσωρινή, ειδάλλως θα κατηγορηθεί για εμπάθεια (ένεκα κοινού ακαδημαϊκού αντικειμένου). Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να δεχθώ, γνωρίζοντας επίσης το έργο του, πως βρίσκει γειτνιάσεις με τον κ. Παπανδρέου και όχι με εσάς. Εκτός βέβαια και εάν ανταποδίδει με τον τρόπο αυτό την συμπερίληψη του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας (δηλαδή, ανταλλακτική ψήφος από θεματοφύλακα του Συντάγματος;)
Τέλος, λυπούμε και εκπλήσσομαι επίσης με την θέση του βουλευτή κ. Μπόλαρη. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το έργο του και ήμουν απολύτως σίγουρος για τις κοινές σας θέσεις. Ο κ. Μπόλαρης είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στο κοινοβούλιο, κυρίως εάν αναλογιστεί κανείς την πολιτική και πνευματική ένδεια των νέων βουλευτών. Μαζί σας θα αξιοποιηθεί το διανοητικό του κεφάλαιο. Στην αντίθετη περίπτωση πολύ αμφιβάλλω εάν ο κ. Παπανδρέου είναι σε θέση να τον εκτιμήσει. Εύχομαι να αλλάξει θέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Στις προηγούμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ και ο κύριος Λοβέρδος πήρε από την οικογένειά μου 10 ψήφους.
Αν αλλάξει η ηγεσία τις 10 ψήφους θα τις πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν δεν αλλάξει απλά θα αγωνισθούμε να μείνουν εκτός Βουλής η Μιλένα και ο Ανδρέας

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Διαπιστώνω ότι οι περισσότερες "υποδείξεις" προς τον Βενιζέλο είναι προσωπικής και αισθητικής μορφής, να γίνει έτσι, να γίνει αλλιώς, λες και μιλάνε υποψήφιοι πεθεροί ή υποψήφιες νύφες. Αναρωτιέμαι, μήπως θα έπρεπε να τεθούν ορισμένα πολιτικά θεματα και ερωτήματα, μήπως πρέπει να ζητήσουμε να υλοποιήσει τη μία, την άλλη ή την παράλλη πολιτική;

Για παράδειγμα: Με την ανακοίνωση του Γιώργου ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνταγματική αναθεώρηση το ΠΑΣΟΚ, πάει πίσω η αλλαγή του άρθρου 16, ίσως μετά το 2015, οπότε δεν θα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν επίσημα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Αλλά το ευρωπαϊκό δικαστήριο αποφασίζει όπου νάναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεχτεί αυτά τα Ιδρύματα. Άρα θα λειτουργήσουν μεν, αλλά υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορείου, ως εταιρίες παροχής υπηρεσιών, χωρίς τη δυνατότητα του κράτους να επιβάλει κανόνες λειτουργίας εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Ερώτηση: γίνεται κατανοητό τί επιπτώσεις θα έχει αυτό το πράγμα; Γίνεται κατανοητό ότι θα αδειάσουν τα επαρχιακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, αφού με περίπου τα ίδια χρήματα, αλλά στην πόλη σου και πιο εύκολα, θα σπουδάσεις σε ΚΕΣ και θα πάρεις πτυχίο από το Southampton ή το Birmingham κτλ?

Εμένα προσωπικά, ουδόλως με απασχολεί πόσο παχύς είναι ο Βενιζέλος και αν είναι φωνακλάς ή όχι, ουδόλως ενδιαφέρομαι πόσο ψηλός είναι ο Γιώργος και κάθε πότε κάνει τζόγκινγκ, ούτε ποιους χορούς ξέρει να χορεύει ο Σκαναδαλίδης. Με ενδιαφέρει όμως και πάρα πολύ ποια θέση παίρνουν οι συγκεκριμένοι και όλοι οι άλλοι που συζητάνε στο ΠΑΣΟΚ, στο συγκεκριμένο θέμα που ανέφερα ενδεικτικά. Θα αφήσουν την ευκαιρία με την αλλαγή του άρθρου 16 να περάσει ή θα σοβαρευτούν και θα δώσουν στο κράτος τη δυνατότητα να πάρει μέτρα για σωστή λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων;

Και είναι μόνο ένα παράδειγμα αυτό. Να μην επεκταθώ εδώ στα θέματα υγείας και εκπαίδευσης, τα θέματα συγκοινωνίας και επικοινωνιών, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής κτλ. κτλ.

harrygrath είπε...

...Ωραια...
Χωρις στηριξη ΠΑΣΟΚ για αλλαγη νομου,οι επομενες εκλογες θα γινουν με τον τωρινο...
Θα υπαρξει επαναπατρισμος φυγαδων ή...περαιτερω εκπατρισμος ?

Να πώς η τυφλη αντιπαλοτητα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τροφοδοτει τα αποκομματα του περιθωριου...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ
ΣΙΓΟΥΡΑ
Το ότι ο κύριος Βενιζέλος πήγε στο Ζάππειο και ευχαρίστησε για την προσφορά του τον Πρόεδρο, το ότι δήλωσε παρών σίγουρα στρεφόταν εναντίον του Καραμανλή

Προς 7:24

ΕΙΠΕΣ

Διάβασα σήμερα πως ο Συνταγματολόγος κ. Παπαδημητρίου τάσσεται υπέρ του κ. Παπανδρέου. Με λυπεί αυτή η επιλογή του. Ελπίζω πως είναι προσωρινή, ειδάλλως θα κατηγορηθεί για εμπάθεια (ένεκα κοινού ακαδημαϊκού αντικειμένου). Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να δεχθώ, γνωρίζοντας επίσης το έργο του, πως βρίσκει γειτνιάσεις με τον κ. Παπανδρέου και όχι με εσάς

ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ...
Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθει άλλα τα στελέχη που είναι αυτή τη στιγμή με τον Παπανδρέου και ήταν από την αρχή ουσιαστικά ρίσκαραν, αυτοί αξίζουν και όχι αυτοί που μυρίστηκαν καράκλες, εξουσία και έτρεξαν.

Δεξιό κόμμα ήδη έχουμε στην Ελλάδα, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θέλουμε και άλλο;
Πολιτικό που ξέρει να μιλάει και να ταπώνει και το βασικότερο ο κόσμος την καταλαβαίνει έχουμε την Λιάνα Κανέλλη, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θέλουμε και άλλον;
Το 90 ο ΑΝΔΡΕΑΣ είχε πει κάτι για τα συμφέροντα, αν βγείτε και τα καταγγείλετε δημόσια με ονοματεπώνυμο τότε θα σας ψηφίσω, αλλιώς μη λέτε ότι τα περι υπονόμευσης και η συνομωσιολογία είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Μόνο έτσι θα μας πείσετε, αλλιώς απλά επιβεβαιώνετε αυτούς που σας καταγγέλουν

meggy είπε...

Ποιο έργο του κυρίου Βενιζέλου παρακολουθείτε τοσα χρόνια σύντροφε Κρίτικαλθίνκινγκ?(ωραίο το νικ αλλά δεν νομίζω ότι η σκέψη σας είναι αρκούντως κριτικη και αναλυτική).Ποιό είναι το έργο που έχει παρουσιάσει στα υπουργεία που πέρασε?Ουδέν.
Διάβασε αυτό το μπλογκ που κάνει μια περιεκτική ανάλυση της πορείας του κυρίου Βενιζέλου στα πολιτικά πράγματα της χώρας και του Πασόκ.
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=374
Αν θέλω να δω τις απόψεις του κυρίου Βενιζέλου πράξη δεν χρειάζεται να πάω μέσω Λαμίας.Ψηφίζω απ ευθείας τον Καραμανλή.Δε μου λέει τίποτε η νίκη ενός δεξιού Πασόκ.Θέλω να νικήσει ένα Πασόκ που θα αλλάξει την Ελλάδα και τους Ελληνες γιατί εχουμε μείνει πίσω και στα δύο.Πρέπει ν αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα και μέσα μας.
Νάσαι καλά

gexrag είπε...

Επιλέξατε την πορεία σας και είναιάδικο να κατηγορείστε για ένα απολύτως δημοκρατικό δικαίωμα το οποίο ασκείται.
Δεν θέλω να κρίνω κινήσεις πολιτικών αλλά ένιωσα τις τελευταίες ημέρες να κινδυνεύει η ενότητα του χώρου όχι από τις κινήσεις των στελεχών του κινήματος αλλά από ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας και θέλουν να ταυτοποιούν το όνομά τους με ολόκλξηρο το κίνημα. Επαναλαμβάνω είναι άνθρωποι που δρουν παρασκηνιακά και έχουν κάνει τεράστια ζημιά τα τελευταία χρόνια.
Χάρηκα ιδιαίτερα σήμερα με την παρουσία ολόκληρου του κινήματος που εκφράστηκε με ΜΙΑ ΦΩΝΗ. Κλείνω με τρεις λέξεις που θα χαιρόταν αν τις άκουγες ένας αξέχαστος από τα ιδρυτικά στελέχη του κινήματος.
ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΝΟΤΗΤΑ και φυσικά ΑΓΩΝΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ειτε το θέλετε είτε όχι, είτε το αντιλαμβάνεται ο Παπανδρέου, είτε κάθε άλλος πολυλογάς μέσα στο Πασόκ, είτε συνάδελφοι του που μάλλον τον ζηλεύουν, η αντικειμενική πραγματικόττα του ότι ο Βενιζελος ειναι απο τα μεγαλύτερα πολιτικά μυαλά που ε΄χουν περάσει απο την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, δεν κρύβεται...τα πρόδηλα και τα πασίδηλα δεν χρειάζονται την ζηλοφθονη κρίση των παραπάνω πολυλογάδων όσο και αν εμπνεόμαστε απο δημοκρατικές διαδικασίες...
μπορεί ο Βενιζέλος να είναι κακός ή κα΄κός άνθρωπος μπορεί να είναι κακός χαρακτήρας, μπορεί να είναι οτιδήποτε του προσάπτουν όσοι κατά καιρούς τον έχουν γνωρίσει, αλλά σε κάθε περίπτωση ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ με όλη του την έννοια....και εμένα αυτό με νοιάζει....

criticalthinking είπε...

Καθώς παρακολουθώ τη συζήτηση στη Βουλή θα ήθελα να κάνω ένα πιθανώς εκτός θέματος σχόλιο:
Όποιος είδε την εμφάνιση της κα. Δ. Αράπογλου στη Βουλή θα ένιωσε βαθυά συγκίνηση και υπερηφάνεια (η κ. Αράπογλου είναι κωφάλαλη).
Τι κρίμα όμως! Για να δούμε αντιπροσώπευση κωφαλάλων στη Βουλή έπρεπε να μπεί ο ΛΑΟΣ στο Κοινοβούλιο! Ενθυμούμε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέβασε τυφλό βουλευτή ο οποίος αποκεφαλίστηκε με την ομάδα Πάχτα. Δεν θα έπρεπε όμως στο ψηφοδέλτιο επικρατείας να συμπεριλαμβάνονται και αντιπρόσωποι ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων; Που είναι οι ευαισθησίες του ΓΑΠ; Και δεν πρόκειται για ευαισθησία ή λαϊκισμό, αλλά για ορθή λειτουργία της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας.
Φυσικά και δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κ. Αράπογλου είναι η μόνη κωφάλαλη που θέλησε να πολιτευτή ή ότι οι πολιτικές της θέσεις, καθώς και των λοιπών κωφαλάλων, εντάσσονται αποκλειστικά στο χώρο της άκρας δεξιάς. Όχι βέβαια. Απλώς ο Καρατζαφέρης, ως επικίνδυνα λαϊκιστής, αλιεύοντας ψήφου το τόλμησε. Δεν το τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο ΛΑΟΣ!
Πρέπει λοιπόν να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί.
Εάν δε κάποιος άκουσε την ομιλία του Καρατζαφέρη εχθές, θα αντιλήφθηκε ότι ο λόγος τους ήταν, δυστυχώς, πολύ καλύτερος από πολλών άλλων.
Άραγε έπρεπε να ζητήσει ο ίδιος ο Καρατζαφέρης την εκπροσώπηση του ΛΑΟΣ στο προεδρείο της Βουλής; Δεν ήταν αυτονόητο; Ακούω τώρα τον κ. Σιούφα να αποδέχεται το αίτημα αυτό. Έλεος! Η ιστορία μας έχει δείξει ότι την ακροδεξιά δεν πρέπει να την υποτιμούμε διότι το αποτέλεσμα είναι ολέθριο. Ελπίζω να έχετε υπόψη σας πως την ώρα που μιλάγανε οι αρχηγοί των κομμάτων εχθές στη Βουλή, μια ομάδα αγνώστων έσπασε περίπτερα στην έκθεση Βιβλίου και ξυλοκόπησε περαστικούς. Και έπειτα βγήκε κάποιος βουλευτής του ΛΑΟΣ και, οποία ειρωνία, ζήτησε απο τη Βουλή να καταγγείλει την ενέργεια αυτή! Κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά, ή κάνω λάθος;

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να τελειώσει με τα εσωκομματικά του καθώς η τετραετία αυτή θα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ.
Όταν ανεβαίνει η ακροδεξιά τα αίτια δεν βρίσκονται στην δεξιά ή στα εθνικιστικά συναισθήματα των ψηφοφόρων αλλά στην αδυναμία της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς να εκφράσουν τα προβλήματα των απλών (αλλά και απλοϊκών) ανθρώπων.

Επισείω την προσοχή σας κ. Βενιζέλε.
Επανειλημμένως έχετε θίξει το ζήτημα της υπο-αντιπροσώπευσης των πολιτών και ορθώς το έχετε πράξει. Ελπίζω να το εννοείτε.
Αναρωτιέμαι εάν θα ήταν ορθό, στο πλαίσιο των επαφών που κάνετε την περίοδο αυτή, να οργανώσετε συναντήσεις με τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Φυσικά και θα σας κατηγορήσουν, αλλά ούτως ή άλλως ότι και να κάνετε κρίνεστε ως ένοχος (από τους λιπόψυχους, βεβαίως). Αδιαφορήστε για αυτό και κοιτάξτε μπροστά.
Δώστε στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες το δικαίωμα να σας γνωρίσουν και κυρίως να τους γνωρίσετε έτσι ώστε να έχετε πιο σαφή εικόνα για τα μετέπειτα βήματα σας ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει Πρωθυπουργός της χώρας.

Με εκτίμηση

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ.
Έχω δηλώσει την υποστηριξή μου στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και την υποστήριξή μου στην κίνησή σας.
Αυτή για κάποιους μπορεί να είναι περίεργη στάση αλλά είναι καθαρά πολιτική.
Κάνένας πρόεδρος δεν έχει την πραγματική στήριξη του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, αν δεν τεθεί σε σύγκριση με κάποιο άλλο στέλεχος ή στελέχη.
Εννοείτε λοιπόν ότι υποστηρίζω και την κίνηση Σκανδαλίδη.
Η κριτική μου προς τον Γιώργο Παπανδρέου είναι και θα είναι σκληρή, διότι δεν υποστηρίζω κάποιον τυφλά αλλά απαιτώ να αφουγκράζεται τις ανησυχίες μου και τις ελπίδες μου.
Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να είναι "ελέω θεού αρχηγός", αλλά να είναι σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο.
Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι όμηρος, διαθέσεων ή δημοσκοπήσεων, αλλά να καθορίζει τις πολιτικές του μέσα από τις βαθύτερες αγωνίες του κόσμου που εκπροσωπεί.
Εσάς σας κρίνω όπως επιβάλλεται, με σεβασμό και με μεγάλη σκέψη.
Υποστήριξα την κίνηση σας, το χρόνο που έγινε, όχι όμως τον τόπο, που έγινε.
Διολισθήσατε σε εκφράσεις, που ξένισαν, όπως το "μελλοντικός ηγέτης" και το "καλόπιστη παρουσία σας" στην ΚΟ.
Μπορεί να θεώρησα σωστή την κίνηση Παπανδρέου, αλλά αυτό γίνεται χωρίς να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες μιας ΚΟ.
Στο μέλλον να είστε σίγουρος ότι θα δεχτείτε έντονη κριτική, αλλά να είστε ο Ευάγγελος που γνωρίζουμε.
Η κριτική των μελών παράγει πολιτική και πολιτισμό.
Αν είστε πρόεδρος θα είστε συνεχώς υπό το κριτκό βλέμμα όλων μας και αυτή είναι μια ευθύνη πολύ βαριά.
Δεν θέλω να πιστεύω σε διάσπαση, διότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει πολλούς υπεύθυνους.
Δουλέψτε μαζί με τον τωρινό πρόεδρο για την επόμενη ημέρα της εκλογής και όχι για την ημέρα της εκλογής.
Η ενότητα είναι πολύ δύσκολη και θέλει θυσίες, ενώ η διάσπαση είναι απλή και άκοπη.
Ελάτε σε ρήξη με το παρελθόν μας, όσο δυσάρεστο και να είναι για κάποια στελέχη, που βρίσκονται κοντά σας ή μας κάνουν τα ΜΜΕ να πιστεύουμε ότι είναι κοντά σας.
Ο κος Σημίτης, μπορεί να κριθεί από την ιστορία ως πετυχημένος και να μπεί στο πάνθεον μαζί με τον Τρικούπη.
Όμως είχε μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα τεχνοκρατικά διαχειριστικό.
Με αυτό θα πρέπει να έρθετε σε ρήξη ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στις εκλογές και να είστε σίγουρος ότι θα είμαστε στο πλευρό σας.
Αυτό και απαιτώ σαν πολίτης τώρα.
Απαιτώ να με πείσετε ότι κάνω λάθος που δεν σας υποστηρίζω.
Απαιτώ να μου δώσετε την ελπίδα και την προοπτική, όχι απλώς νίκης για την εξουσία αλλά για την πραγματοποίηση των οραμάτων μας.
Αυτό απαιτώ και περιμένω, όπως σήμερα στη Βουλή να δω ανταπόκριση.
Διότι σήμερα δώσατε όπως ο Πρόεδρος εχτές την προοπτική στο Λαό μας.
Σας ευχαριστώ.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Γιαννης Μακρυγιάννης είπε...

Χαιρομαι που οι ανωνυμοι οσο πανε λιγοστευουν.. ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ οτι οποιος θελει να εκφρασει την γνωμη του πρεπει να την εκφραζει με την ευθυνη της ταυτοτητας του.. Ποια η διαφορα κουκουλοφορου και ανωνυμου?

Υ.Γ. σε αναπτυγμενες ευρωπαικες χωρες οπως η Γαλλια οι ανωνυμοι εκλαμβανονται υποτιμητικα απο τους μπλογκερς.

Γιαννης Μακρυγιάννης είπε...

Καλα ο Τζιωτης απο που φυτρωσε?? πολυ μαιμουνι μου φαινεται!

Kostas είπε...

Συμφωνώ με jpapa!!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε,

Η κίνηση σας ήταν ειλικρινής και θαρραλέα. Αναμενόμενη από πολλούς και αναγκαία. Όποιος την κρίνει ηθικολογικά, δεν κατανοεί πως στα προβλήματα οφείλει κανείς να βρίσκει λύσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.
Εγώ θέλω να καταγγείλω εδώ την κατάσταση που επικρατεί στον δημόσιο τομέα και στο Υπουργείο Οικονομικών που εγώ υπηρετώ.

Η ΔΑΚΕ έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ διώξεων και δυσμενών μεταθέσεων στους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο δυναμικό της.

Η δικιά μου μετάθεση βγήκε λίγες μέρες πρίν προκηρυχθούν οι εκλογές,μέσα στον Αυγουστο,πράγμα πρωτοφανές,αφού ποτέ άλλοτε δεν έχουν συγκληθεί υπηρεσιακά συμβούλια τον Αυγουστο.

Η αυθαιρεσία τους μεγαλώνει κάθε μέρα και περισότερο,αποσκοπώντας στον εκφοβισμό των υπαλλήλων.

Η βολεμένη ηγεσία της ΠΑΣΚ,δεν αντιδράει καθόλου,αφού το μόνο που την νοιάζει είναι να μην θιγούν τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Οι απλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ,νοιώθουν αδικημένοι και απροστάτευτοι.

Ποιός θα ενδιαφερθεί για τα προβήματα μας?

Πως εμείς θα ενδιαφερθούμε για το ΠΑΣΟΚ,όταν το ίδιο δεν ενδιαφέρεται για εμάς?

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε συντροφε Βαγγελη,

Παρα τις εξηγησεις που παρεθεσες ,σχετικα με τις δηλωσεις σου,το βραδυ της 16ης Σεπτεμβριου,εχω να σου υπενθυμησω την φραση σου ,ειμαστε μια ομαδα.
Αληθεια,ποτε προλαβατε να γινετε ομαδα,φιλε Βαγγελη;Aυτα,για τα περι συνωμοσιας και αλλα πολλα,πουυ προσπαθεις να αντικρουσεις.
Συντροφε Βαγγελη,οπως καταλαβαινεις,ειμαστε πολυ πιο παλιοι απο σενα(33 χρονια) σ'αυτο το κινημα και εχουμε τουλαχιστον μαθει,να ΜΥΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ....
Φιλικα
Θοδωρος Σεργιαδης
Μελος ΠΑΣΟΚ
Αθηνα

Manolis είπε...

Ο Θαπατέρο στην Ισπανία και ο Σώκρατες στην Πορτογαλία,αποτελούν το παράδειγμα των "μη ηγετικών πρωθυπουργών".
Δεν θέλουμε αντικαραμανλή,λίγο μας ενδιαφέρει να ξανάρθουμε στην εξουσία με παλιές συνταγές.
Ζούμε σε μια εποχή απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών,
Οι οπορτουνιστές και οι καιροσκόποι κυριαρχούν στην καθημερινότητα.
Η ηθική τείνει να γίνει συνώνυμο της "βλακείας", ο αμοραλισμός
προϋπόθεση επιτυχίας.
Όσο προσπαθείτε να απενοχοποιήσετε την στάση σας τη νύχτα των εκλογών,
τόσο περισσότερο βγάζετε προς τα έξω μια υπέρμετρη εγωπάθεια και έναν αδικαιολόγητο ναρκισισμό.
Σίγουρα έχετε εκτιμήσει λάθος την φιλοσοφία και τις απαιτήσεις του κόσμου του Πασόκ.Εννοώ βέβαια εκείνους τους πολίτες που δεν τους ενδιαφέρει πλέον η αναρίχηση στην εξουσία,αλλά η αποβαλκανοποίηση και η φυγή της Ελλάδας προς τα εμπρός.
Δυστυχώς ή ευτυχώς,εσεις και ο κος Παπανδρεόυ δεν προήλθατε από παρθενογένεση.Μια πολιτική πλατφόρμα δεν είναι τίποτα άλλο από ενα φυλλο χαρτί.Η σύγκριση σε επίπεδο ιδεών και θέσεων γίνεται με τα έως τώρα δεδομένα.
Κυριε Βενιζέλο ο σύγχρονος και προοδευτικός αρχηγός έχει πάντα ξεκάθαρες θέσεις.
Τα ακριβά αρώματα...περιέχονται πάντα σε μικρά μπουκάλια.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΞΙΜΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟΣ Η ΑΣΧΗΜΟΣ Η ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠ' ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, Ο ΚΑΘ' ΕΝΑΣ ΑΠ' ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΙ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΜΟΣ Η ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ? ΗΤΑΝ. ΜΕΤΡΗΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ "ΓΕΡΟΥ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

mag είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΣΚΑΣΙΛΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΨΙΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ...
ΠΑΛΙ Η ΝΔ ΒΓΗΚΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΕΙΠΑ
Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ!
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
URBANATHENISM είπε...

Πολύ καλά έκανες το βράδυ των εκλογών. Μας έφερες τη χαρά και την ελπίδα της νίκης. Αισθανθήκαμε ότι είμαστε νικητές ακόμη και μετά από αυτού του μεγέθους την ήττα. Ήταν κάτι σαν το "φιλί της ζωής" σε κάποιον που χαροπαλεύει. Αλλά αυτό το "φιλί της ζωής" πρέπει να ενσαρκωθεί σε πολιτικές συγκεκριμένες, κρυστάλλινες, ξεκάθαρες, και να διαχυθεί σε όλη τη μεγάλη λαϊκή βάση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Μπένυ είμαστε μαζί σου ! (-_-)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΕΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΟΥ! ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΠΕΙΘΕ, ΦΙΛΕ, ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΛΑ, ΠΑΛΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ? ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ? Η ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ?

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Εκτίμηση .
Εν τω μεταξύ παρατηρώντας τα τελευταία γεγονότα με ψυχραιμία, οδηγούμαι προς της εντύπωση ότι η υπονόμευση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ οφείλεται και σε αυτό που λέμε τρίτο πόλο ή μεσαίο χώρο. Κάτι τέτοιο είναι προφανές βεβαίως στα πλαίσια της συνυπευθυνότητας. Πλαίσια που επιβάλουν στο καθένα να αναλαμβάνει τις εύθηνες που του αναλογούν στις κρίσιμες ώρες και όχι να κρύβεται περιμένοντας για να δει που πάει το ρεύμα.
Αν κινδυνεύει η ενότητα στο ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει ενδεχόμενα και από τον μεσαίο χώρο. Κινδυνεύει και από αυτούς που δεν παίρνουν θέση υπέρ του ενός ή του αλλού υποψήφιου με αποτέλεσμα να σέρνεται μια επιζήμια κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ.
Αν και οι εκλογές έχουν φαβορί, αν και τόσο η πλευρά Βενιζέλου όσο και η πλειοψηφία των μελών του λεγόμενου μεσαίου χώρου έχουν ταχθεί υπέρ της αλλαγής ηγεσίας -και πάντως όχι υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου- εντούτοις πράγματα δεν έχουν τελειώσει. Δεν έχουν τελειώσει με ευθύνη τους καθώς ήταν οι πρώτοι που είπαν ότι δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν νομιμοποιώντας ή επιβάλλοντας το διαλυτικό τρενάρισμα των διαδικασιών στο ΠΑΣΟΚ.
Προφανώς έχουν κάθε δίκιο να μην δίνουν λευκή επιταγή ως στελέχη και ως άτομα αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι απλά στελέχη και απλά άτομα.
Στην παρούσα φάση εκπροσωπούν και ένα κομμάτι της βάσης του ΠΑΣΟΚ που σύμφωνα με της δημοσκοπήσεις έχει ταχθεί συντριπτικά υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί που θέλουν αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και κινούνται στο μεσαίο χώρο, θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και να προτείνουν εναλλακτικές οδούς ή πρόσωπα. Εάν δεν μπορούν ας πάνε με αυτούς που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα.
Επειδή όμως δεν βλέπω τέτοια κινητικότητα εικάζω ότι δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν
«Καιροσκοπισμός» ή «το τέλος ενός μεγάλου έρωτα».
Όπως είπε και ο Παπανδρέου όταν ένας έρωτας τελειώνει χρειάζεται χρόνος ένα μεσοδιάστημα για να αρχίσει ένας άλλος.
Μετά το εθνικό συμβούλιο και το κλείσιμο των υποψηφιοτήτων θα φανεί και ο προδομένος ερωτικά και φυσικά ο καιροσκόπος.

Σερραίος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΕΙς ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΝΑ.. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ..ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!!!) ΠΟΥ ΧΑΣΕΤΕ ΜΕ 45%; (1ο ΒΗΜΑ: ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, 2ο ΒΗΜΑ: ????)ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ'ΡΕΧΕΤΑΙ ή ΜΕ ΓΕΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Την γνώμη μου για την ηρωική "κάθοδο" στο Ζάππειο την έχω ήδη εκφράσει σε προηγούμενο σχόλιο και χαίρομαι που πολλοί φίλοι έχουν την ίδια γνώμη.
(Πολύ καλό το "φιλί της ζωής" του ουρμπαναθενισμ)
Φτάνει πια με την μιζέρια των "καλών παιδιών", θέλουμε
ψυχή, έμπνευση, ΠΝΟΗ. Λιμνάσαμε.
Και μια κεντροαριστερά που να προστατεύει τα συμφέροντα των πολλών απο την αρπακτική μανία για υπερκέρδος των ολίγων.
Κατά βάθος τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αλλά η ένοια "αριστερά" έχει γίνει λάστιχο και έλαφρώς ξέφραγο αμπέλι που χωράει κάθε λογής -κουλτουριάρικη δήθεν- ασυδοσία. Στο Πολυτεχνείο φωνάζαμε "ψωμί-παιδεία-ελευθερία".
Ζητούμενα ΟΥΣΙΑΣ που δυστυχώς σήμερα, 33 χρόνια μετά παραμένουν επισφαλή.
Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ κ. Βενιζέλο ότι από την 16η του Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα ο λόγος σας γίνεται όλο και πιό λιτός και ουσιαστικός. Πρέπει να βρούμε τα κέντρα, το μέτρο αυτής της νέας και εξαιρετικά ενδιαφέρουσας πολιτικής "περιπέτειας" στην οποία μας οδηγήτε. (Και... εδώ που τα λέμε... χαρά στο κουράγιο σας αγαπητέ Ευάγγελε, σε τέτοιους καιρούς που ζούμε.)
Προχωράμε δυνατά!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο, είδα για λίγο την ομιλία σας στις προγραμματικές δηλώσεις. Σας θαύμασα γιατί άρχισα να σας βλέπω ως αρχηγό του Πασοκ και όχι ως ένα απλο σημαντικό στέλεχος του Πασοκ. Αξιοποιήστε ακόμα περισσότερο το "ιερατικό" ύφος σας και την εσωτερική πυγμή που βγάζει η εικόνα σας και ο λόγος σας. Φαίνεται πως οι παπούδες σας που ήταν ιερείς σας κληροδότησαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δηλάδη την διανοητική και εν γένει υπαρξική επιβλητικότητα που ανήκει στη φύση των καλών ιερέων. Δεν θα ξαφνιαζόμουν αν οι προπάτορές σας, εκτός απο καλοί παπάδες ήταν και ικανοί θεολόγοι.
Εντέλει, είστε σπουδαίος αγορητής και καλύτερος "ηθοποιός" απο τον Γ. Παπανδρέου και ίσως καλύτερος και απο τον Κ. Καραμανλή. Εσείς, μπορείτε να τον νικήσετε στο πεδίο της εικόνας και της επικοινωνίας στα οποία τόσο πολύ υπερέχει. Να αναδείξετε τις λεπτές πολιτικές διαφορές σας με την ΝΔ γιατί η κοινή γνώμη δεν έχει κατανοήσει οτι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ "μπορούν" να έχουν διαφορές, και βλέπει τα δύο μεγάλα κόμματα, σε μεγάλο βαθμό, μόνο με κριτήριο κυβερνητικής διαχείρησης και εικόνας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν κατάφερε να δείξει πως μπορεί να αποτελέσει εναλλακτικό πρωθυπουργό απέναντι στον Καραμανλή. Ούτε στο επίπεδο της εικόνας που εκ φύσεως υστερεί, αλλά δυστυχώς ούτε και στο επίπεδο της πολιτικής. Δεν είχε την τόλμη να αναλύσει τις πολιτικές του θέσεις, ή είχε κακούς και "παλαιοκομματικούς" συμβουλάτορες. Πάντως το αποτέλεσμα ήταν ότι υποτιμούσε διαρκώς τη νοημοσύνη του μέσου σύγχρονου έλληνα.

Σας στηρίζω και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

mag είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΜΑΙ...
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.
ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ...

ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ.

mag είπε...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ.
1.ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
2.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
3.ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑ ΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ....
ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ ΕΝΑΝ ΚΑΗΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ.
ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΟΤΑΝ "ΘΑΥΜΑΣΑΤΕ" ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΙΣ 4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΤΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΕΣΤΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΤΕΒΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ?. ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ.
ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.
ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΦΕΥΓΕΙ.
Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΝ ΜΕΤΡΗΣΕΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

xaiρωμαι για το γραψιμο Σου!

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΦ
Τί κείμενα είναι αυτά?Γιατί πήγες στο Ζάππειο?Γιατί μίλησες το βράδυ και όχι το πρωί?Γιατί δε λες το ΓΑΠ 100 φορές την ημέρα πρόεδρο?ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ?
¨Ενας πολιτικός κρίνεται απο το όραμα που καταθέτει στην κοινωνία και στο λαό.Σε παρακαλώ μίλα για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου.Ξέφυγε από τις γραφικότητες που προσπαθούν να σε εγκλωβίσουν

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,
στις 16/9 ψήφισα ΠαΣοΚ μόνο και μόνο από ηθική υποχρέωση στον ευατό μου και όχι επειδή με κάλυψε
το πρόγραμμα του, ο ηγέτης του και
κυρίως το ιδεολογικό στίγμα του ΠαΣοΚ που αγάπησα και πίστεψα.
Η εμφάνιση σας στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών ανακούφισε την τεράστια απογοήτευση μου.
Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις, τις
συνεντεύξεις σας και κυρίως αναμένω
να ξαναβρεί το ΠαΣοΚ την ιδεολογική ταυτότητα που έκανε τον
κόσμο να ελπίζει, να ονειρευεται και να περνά καλύτερα.

υγ. να θυμάστε να κρατάτε την ψυχραιμία σας (για το επεισόδιο με τον καφέ) και ελπίζω η είσοδος του κτιρίου της Χαρ. Τρικούπη να μοιάσει κάποτε με είσοδο κτιρίου σύγχρονου, σοβαρού, Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού κόμματος..

gyristroula2 είπε...

Απορώ με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και τους οπαδούς, που χωρίς να έχουν κάποιο ίδιο συμφέρον, υποστηρίζουν τον Παπανδρέου και κόπτονται για το σαβουάρ βιβρ της διαδοχής. Μα, όσο καλό παιδί και να είναι, κανείς πραγματικά δεν το αμφισβητεί αυτό, δεν είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί να αρθρώσει μια πρόταση και να γίνει πιστευτός και να μη νιώθεις ότι τα διαβάζει από μέσα και δεν τα καταλαβαίνει κιόλας; Και μη μου πει κάποιος ότι το ρητορικό χάρισμα δεν είναι αρχηγικό προσόν σώνει και καλά. Δεν μιλάμε για κενή ρητορεία, αλλά για την αυτονόητη πειθώ του πολιτικού λόγου που πρέπει να έχει ένας ηγέτης, προς πάσα κατεύθυνση. Πώς αλλιώς θα πείσει, θα εμπνεύσει, θα εκφράσει το όραμα μιας παράταξης, ενός λαού; Με τη γλώσσα του σώματος;
Σ' αυτό τον τόπο που υποτίθεται ότι χρόνια τώρα αποποιηθήκαμε την κληρονομική διαδοχή, δεν είναι πολιτική αυτοκτονία να επιμένεις σε ένα όνομα, όταν καμία άλλη ηγετική ικανότητα δεν υπάρχει;
Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στο Βενιζέλο, αλλά όχι ότι δεν έχει αυτή την ικανότητα. Αν δεν σας αρέσει, προτείνετε μέσα από τις οργανώσεις σας κάποιον με το βασικό αυτό προσόν τουλάχιστον! Ίσως τον δεύτερο υιό Παπανδρέου, που μου φαίνεται πολύ πιο κοντά σ' αυτό κι έχει και το όνομα!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ,ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ
(Για τους αλλους,εσυ τα ξερεις:)
Οποια σταση και να κρατουσες προεκλογικα ,εκ των υστέρων θα ήσουν κατηγορούμενος:
1)Εαν ασκούσες κριτική στον πρόεδρο για τους πολτικούς χειρισμούς του και τις επιλογές του θα ησούν υπονομευτής.
2)Εαν δεν το έκανες όπως και ορθώς έπραξες,θα σε κατηγορούσαν για απραξία, αδιαφορία για το κόμμα ώστε να φαίνεται ότι δεν συμμετέχεις στην 'νικηφόρα' πορεία του ΠΑΣΟΚ.
Η επιλογή σου να αφήνεις τον 'βασιλιά' γυμνό - γιατί όμως είναι πραγματικά γυμνός - δικαιώθηκε. Όταν κάποιος είναι τόσο κραυγαλέα ανεπαρκής ,εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις και πολλά πράγματα, απλώς κάνεις υπομονή και περιμένεις.
Και αυτό δε πρέπει να ακούγεται άσχημα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ αφού δεν έρχεται σε αντίθεση με την ανάγκη για την αλλάγη ηγεσίας προς όφελος πρωτίστως του κινήματος και δευτερευόντως του Β.Βενιζέλου. Ηθικά δε, σου δόθηκε και το έρεισμα, ύστερα από τον απίστευτο και απροσδόκητο τρόπο με τον οποίο 'εκλέχθηκε' ως αρχηγός του Πασόκ ο Γ.Π.
ΓΙΑ ΣΕΝΑ :
Οι άνθρωποι κάτω από καταστάσεις πίεσης κάνουν λάθη. Πιστέυω ότι τις τελευταίες μέρες βρέθηκες σε τέτοιες συνθήκες με αποτέλεσμα να μην χειριστείς σωστά κάποιες καταστάσεις και να βλάψεις το προφίλ σου. Πολλοί σου επισυνάπτουν οτι έχεις υπερμετρές φιλοδοξίες για τον εαυτό σου και όχι για το κόμμα ή τον τόπο με αποτέλεσμα δηλώσεις του τύπου 'ως μελλοντικός ηγέτης του Πασόκ, συγχωρώ ... κτλ' να ενισχύουν την θέση αυτή, που αποτελεί την 'Αχίλλειο σου πτέρνα'.
Μην παρασύρεσε επισης από συναισθηματισμούς της στιγμής-αν και η δήλωση σου στα Ζάπειο ήταν ορθή - δες όμως πως χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους σου.

Α.Κ

thanasis είπε...

Παρακολουθώ δεκάδες σχόλια που διατυπώνονται,κυρίως από ανώνυμους και στρέφονται κατά του κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Πέρα από τον προβοκατόρικο χαρακτήρα που πολλές φορές έχουν,είναι προφανές ότι δεν προβάλουν επιχειρήματα ικανά να πείσουν ότι η παραμονή του Γ.Π στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί την πατρίδα την κοινωνία και το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.Τα περισσότερα βασίζονται στην ''διαίσθηση'' των συντακτών,σε συναισθηματικές παρορμήσεις και σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην πολιτική ρόλο έχουν κατ' αρχήν οι έντιμοι και κυρίως οι ευφυείς που μπορούν με τις ιδέες τους να διαμορφώνουν σύγχρονες πολιτικές ωστέ να βελτιώνεται η ζωή των πολιτών.
Οι υπόλοιποι, εφ΄όσον το επιθυμούν, μπορούν να βοηθούν, αλλά ο ρόλος τους θα είναι πάντα επικουρικός.Αρκέτα με τους πειραματισμούς και τις εκ του πονηρού πρωτοβουλίες ορισμένων, που με στόχο την υστεροφημία τους ''πλούτισαν'' την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, με έναν άνθρωπο που ίσως να είναι ''καλό παιδί''αλλά τίποτε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

το οτι καποιοι απο εμας , πιστευω αρκετοι , ακοιμη και ανθρωποι που συμφωνουν μαζι σας , νιωσαμε προδομενοι ? νιωσαμε οτι ορμησατε αμεσως ωστε να μην χαθει η ευκαιρια ? μετραει ?

εγω πραγματι περιμενα τετοια αντιδραση , οχι μονο απο εσας αλλα και απο αλλα στελεχη του πασοκ , αλλα οχι εκεινη την στιγμη , η χρονικη στιγμη για μενα ηταν λαθος. δεν ξερω εαν θα επρεπε να οργανωθητε δεν ειναι εκει το θεμα ουτε και το προβλημα , θα ελεγα οτι θα επρεπε να ερθει η καταλληλη ωρα και δεν ηταν εκεινη.

So_Far είπε...

Καλημέρα σας και καλό μήνα. Επιτρέψτε μου μια παρατήρηση μια και η πολιτική είναι business:
εάν αντιδρούσατε αυθόρμητα και συναισθηματικά σε τέτοιας ιδιαίτερα βαρύνουσης σημασίας ζητήματα, ΔΕΝ θα είχατε φτάσει τόσο ψηλά και τόσο μακριά.
Ας μη γελιόμαστε και ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας τουλάχιστον.
Ευχαριστώ.

mgpolitis είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον και αγωνία τα όσα ξεδιπλώνονται στο ΠΑΣΟΚ μετά 16/9. Σήμερα (1/10/07) το πρωί από το 'Ράδιο Θεσσαλονίκη' ο Διαμαντόπουλος ζητούσε να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και ο Συνασπισμός και στη θέση τους να γίνει ένα νέο κεντρο-αριστερό κόμμα. Μπορεί να το δεις σαν λαϊκισμό και σε ένα βαθμό είναι αλλά δεν παύει να είναι μια πρόταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί πολιτικά. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι πρόβλημα πολιτικής πρώτα και μετά προσώπων. Επί 3.5 χρόνια ο ΓΑΠ έδωσε την εικόνα ενός νεωτεριστή αλλά αποδείχθηκε κενό γράμμα. Για να παραφράσω μια παλιά ατάκα για την Thatcher, χρησιμοποίησε (και) την τεχνολογία 'όπως οι μεθυσμένοι τα φανάρια στους δρόμους, περισσότερο για στήριγμα παρα για φώτιση'. Η αναιμική και απολιτική διαδικτυακή παρουσία του ΠΑΣΟΚ δείχνει μια επιφανειακή αντιμετώπιση μέσα από πιασάρικα εργαλεία χωρίς ουσία. Δείτε για παράδειγμα το παρατημένο wiki, το περιεχόμενο των κειμένων του προσωπικού του site (www.papandreou.gr) το οποίο σε μένα βγαίνει με προεπιλογή την αγγλική έκδοση παρά το ότι έχω στις ρυθμίσεις σαν χώρα την Ελλάδα!
Είναι απαραίτητο να παραχθεί πολιτική και διάλογος. Όπως τώρα για το ασφαλιστικό, περιμένω από την συντηρητική παράταξη να δώσει το βάρος στην αύξηση του κόστους για τον εργαζόμενο, πράγμα που πάνω κάτω είπε χθες η κυβέρνηση. Η πρόταση των προοδευτικών όμως πρέπει να έχει σαν πρώτο μέλημα την βελτιστοποίηση της απόδοσης των ταμείων ώστε να λειτουργήσει το σύστημα χωρίς υπερβολική επιβάρυνση των εργαζομένων. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει να περάσει η διαχείριση των αποθεματικών σε επαγγελματίες διαχειριστές κεφαλαίων (ίσως μετά από διαγωνισμό) ώστε να βελτιωθεί η απόδοση τους και να μην έχουμε πάλι δομημένα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης?

Μόλις σήμερα (προ) πλήρωσα τον δημοτικό παιδικό σταθμό της 4χρονης κόρης μου και αίφνης πληροφορήθηκα ότι η δαπάνη δεν εκπίπτει από το εισόδημα!!! Πού είναι η ολοκληρωμένη (και αριστερή) πρόταση προστασίας της μητρότητας στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ? Αναφέρομαι σε συγκεκριμένα μέτρα και όχι σε γενικόλογες θέσεις. Δεν αισθάνεται κανείς ντροπή που είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ στην οποία η πλειοψιφία των παιδιών γενιούνται σε ιδιωτικές κλινικές? Που ακόμα στέλνουμε τα παιδιά σε φροντιστήρια για να μάθουν μια ξένη γλώσσα και να (ξανά) διδαχθούν τα διδαχθέντα μια και ΟΛΟΙ θεωρούν το επίπεδο διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία απελπιστικά χαμηλό? Όταν οι εγγραφές στα ιδιωτικά σχολεία είναι σε επίπεδα πρωτοφανή με την έκρηξη να έχει γίνει να τελευταία 10 χρόνια αυτό δεν προβλημάτισε το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ? Σοβαρά νομίζετε ότι ο ψηφοφόρος που σκέφτεται να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο μπορεί να πειστεί για τη προοδευτική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ?

Για να κλείσω το μήνυμα-ολίγον-σεντόνι, πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τις μεταμοντέρνες δήθεν καταστάσεις και τα επικοινωνιακά γιουβαρλάκια τύπου 'κάθε μέρα πολίτης', think-tank, ΙΣΤΑΜΕ και άλλες χαριτωμενιές, που δεν είναι κατακριτέα (ειδικά το τελευταίο) αλλά δεν σπάνε αυγά και δεν παράγουν πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΑΛΗ, ΕΓ Ω ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΥΤ ΑΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ Κ ΣΕ ΑΛΛΑ POSTS MOY. ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ? ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΓΙΝΕ, ΧΑΣΑΜΕ, ΠΗΕΓΕΣ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΠΕ Κ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΕ ΠΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?

ggrammatikgolou@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Δικαιολογίες δικαιολογιες.Κάποτε ο Αντρεας έκανε νοημα στη Μιμη και τους έγραφε όλους κανονικά.Και τώρα δικαιολογούμαστε για τα αυτονόητα.Κ.Βενιζέλο αν από τώρα βγαίνεις στον τάκο χαθήκαμε.Κάνε την δουλειά σου και ασε τους δήθεν σοβαροφανείς να αναρωτιούνται.Και πάμε γρήγορα σε εκλογή γιατί αν κατεβαίνει το κάθε ψώνιο που ζητά 20 λεπτά δημοσιότητας η διαδικασία θα μετατραπεί σε καλλιστεία.Αργυρης

Troll είπε...

Κ Βενιζελο.
Ο προερδος κ.Παπανδρεου χθες ειπε "Να βαλουμε τελος στην διαφθορα στη χωρα μας" Προτεινοντας μηχανισμους ελεγχου και διαφανειας των δημοσιων συμβασεων.
Ο κ.Σουφλιας υποστηριξε τις προαλλες οτι τα τελευταια 3,5 χρονια εχουν δημοπρατηθει εργα συνολικου κοστους 17,5 δις ευρω,και οτι η Ελλαδα τα επομενα χρονια θα ειναι ενα απεραντο εργοταξιο.
Καλοι οι μηχανισμοι της κεντρικης διοικησης ελεγχου των δημοσιων συμβασεων ,αλλα η πραξη εχει αποδειξει οτι δεν αρκουν για να παταξουν την διαφθορα που ειναι απλωμενη σε ολα τα επιπεδα.

Ο ΜΟΝΟΣ τροπος για να κερδιθει το στοιχημα κατα της διαφθορας και της εσχροκερδειας, που ολοι ξερουμε οτι λαβαινει χωρα σε βαρος των χρηματων και της ασφαλειας του πολιτη ειναι η δημιουργεια ΜΚΟ για τον ελεγχο των παραδοταιων εργων.
Ο εθελοντισμος περα απο την προστασια των δασων και των αδεσποτων ΠΡΕΠΕΙ θεσμικα να δραστηριοποιηθει πλεων ΚΑΙ για την παταξη της διαφθορας.Ελεγχοντας τα παραδοταια εργα αν ειναι συμφωνα με τις προδιαγραφες των αρχικων συμβασεων.

Ελπιζω καποτε αυτη η απλη και εφαρμοσιμη προταση να βρει υποστηριχτες.

Unknown είπε...

Κύριε Βενιζέλο, δεν νομίζω ότι λειτουργήσατε αυθόρμητα, αλλά τελικά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πλέον,γιατί σίγουρα δεν είναι αυτή η ουσία. Όντος εάν θέλουμε να παρερμηνεύσουμε, μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και να αντιστρέψουμε οποιαδήποτε στάση και συμπεριφορά.
Η ουσία είναι η ιδιωτική παιδεία, το περιβάλλον, ο πολιτισμός,- γνωρίζετε, υποθέτω, ότι τα δίκτυα πόλεων βρίσκονται υπό διάλυση, η πολιστική παιδεία φαντάζει άχρηστη, μόνο προεκλογικά την θυμούνται οι περισσότεροι-,η περιφερειακή ανάπτυξη η οποία παραμένει να βρίσκεται στη δεκαετία του΄70,η πολιτιστική και πολιτισμική μας καθημερινότητα η οποία εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου βέβαια δεν είναι και η καλύτερη,είναι τραγική. Βλέπετε επέλεξα πρόσφατα να αποκεντρωθώ...!

Ανώνυμος είπε...

tωρα το παιζεις μικρος

Ανώνυμος είπε...

Πόσες ακριβώς εκλογές έχει χάσει ο Γιώργος;
Είναι αδιανόητο να τον κατηγορείτε για το 2004 τότε που το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ είχε καταστρέψει την Ελλάδα, πάλι καλά που υπήρξε ο Γιώργος και δεν ξευτιλιστήκαμε.
Αν δεν είχατε βιαστεί τώρα όλος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα ήταν μαζί σας, τώρα σας αντιμετωπίζει με έντονο σκεπτικισμό και θα έλεγα φόβο.

Ξέρετε, ο κόσμος δε συμπαθεί σε μεγάλο βαθμό το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, εσείς επιμένετε να αποκαλείτε τον Σημίτη εθνικό κεφάλαιο, ο κόσμος θέλει ξεσκαρταρισμα.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας θέσω μία ερώτηση:

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θέλουμε πίσω στην εξουσία τους εκσυγχρονιστές;
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μας έλειψε ο Σημίτης;
Καθαρές πολιτικές θέσεις θέλουμε, θέλουμε σταλάχη που να σέβονται τη νοημοσύνη μας και να μην την υποτιμούν.
Το να λέτε ότι δεν υπάρχουν συμφέροντα και συνομωσίες είναι τουλάχιστον χαζό, είδατε ο κόσμος πιστεύει στην πλειοψηφία του ότι υπήρξε υπονόμευση.
Αφήστε λοιπόν κατα μέρος τα περι ψηφοθηρίας και κινήσεις λαϊκισμού του στυλ σηκώνομαι όρθιος για να χειροκροτήσω...

Πείστε μας αλλιώς ότι αξίζετε, με ευκολα λόγια δεν πετυχαίνετε τίποτα.
Κάποιοι χάρηκαν που σας είδαν στο Ζάππειο το βράδυ, εγώ εκείνη την ώρα απλά έκλαιγα.
Ξέρετε η τακτική σας μου θύμισε το παροιμιώδες τριχίλιαρο, εκεί που οι ψηφοφόροι ήταν θλιμμένοι, τσουπ (αδόκιμη λέξη!), ξεπετάχτηκε ένας Μεσσίας! Η ΝΔ κερδισμένη βγήκε από αυτό, μένει να δούμε λοιπόν...

Εγώ για το καλό του ΠΑΣΟΚ στηρίζω Παπανδρέου

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο, έχετε ζητήσει τη ψήφο μεγάλου μέρους των Ελλήνων, με σκοπό να εκλεγείτε πρόεδρος στο ένα από τα δύο σημερινά κομματα εξουσίας. Το σημαντικό είναι να εκθέσετε τα σημεία που σας διαφοροποιούν από τον Καραμανλή (παρά από τον Παπανδρέου), καθώς αυτός θα είναι ο αυριανός αντίπαλος.
Βλέπετε, το βασικό κριτήριο για την επιλογή σας πρέπει να είναι το τι διαφορετικό & καλύτερο έχετε να προσφέρετε στην Ελλάδα γενικότερα και όχι απλώς στους οπαδούς του Πασόκ.
Δεν νομίζετε πως αυτός θα ήταν ο ασφαλέστερος τρόπος για να αποδείξετε πως στόχος σας είναι να υπηρετήσετε το κοινό καλό και όχι απλά τα συμφέροντα του "κόμματος";
Και ότι η παροχή μιας τέτοιας απόδειξης αποτελεί το εισιτήριο για την εκπλήρωση των - απόλυτα θεμιτών - φιλοδοξιών σας;

Ανώνυμος είπε...

κε ΒΕΝΙΖΕΛΕ,
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ( ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ) ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΠΕΤΑΤΕ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ (ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΑ ΜΑΚΑΡΙ Ο ΑΠΛΟΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΕ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΑΤΗ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΕΜΙΤΗ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ. ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΕΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ,ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ, ΛΑΛΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟ
ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΣΟ ΑΛΛΖΟΝΑΣ ΕΙΣΤΕ.
ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΟΝ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΑΝ ΜΙΑ ΗΡΕΜΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ.ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΣΑΣ ΠΙΚΡΑΙΝΩ

EPSILON είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Θα παρακαλούσα εάν γίνεται, να σχολιάζατε δημοσίευμα πού σας περιγράφει σάν πολιτικό "εσωτερικής πολιτικής" και αδύνατο στα εξωτερικά θέματα. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

Ανώνυμος είπε...

den arxizete na apantate gia
to
mall
outlook
diaxorismo eklisias kratous

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

To βράδυ στο Ζάππειο:
Ο κόσμος το είχε τούμπανο,το περίμενε,το ένιωθε,το διαισθανόταν και σας προέτρεπε σ αυτήν την ενέργεια-ακομα και μέσα απ αυτό το blog-και εσείς είστε ένας εκπρόσωπος των πολιτών.Αν το είχατε κρυφό καμάρι απλά θα απογοητεύατε προσδοκίες αυτών που πιστεύουν σε εσάς.
Όχι βέβαια όλων,αλλά κανείς μας δεν αφορά όλους και αυτό είναι μια έμμεση προτροπή να είμαστε λιγότερο μηδενιστικοί και περισσότερο αντικειμενικοί ιδίως προς αυτούς που διαφωνούμε γιατί εκεί δείχνουμε πραγματικά τη δύναμη του χαρακτήρα μας.

Περί τις διαδικασίας ανάδειξης:

Θα είναι πραγματικά πολύ ύποπτο αν γίνει σε στενό κομματικό κύκλο.
Είναι κατά του συμφέρον του κινήματος κάτι τέτοιο και θα ήταν εξόφθαλμα υποκειμενική μια τέτοια διαδικασία γιατί το πασοκ φιλοδοξεί (κατά την προσδοκία όλων των στελεχών)να συνεχίσει να είναι κόμμα εξουσίας που αφορά όλους τους πολίτες.
Κατά συνέπεια η διαδικασία ανάδειξης προέδρου αυτόματα παίρνει ωφέλιμο χαρακτήρα διερεύνησης στα πλατύτερα κοινωνικά στρώματα και αν κάποιος δεν το θέλει αυτό θα πρέπει να ερωτηθεί για τους λόγους.

Κ. Βενιζέλο.
Για ποιο έγκυρη και άμεση ενημέρωση ίσως θα ήταν καλό να σκεφτείτε να βάλετε σ αυτόν τον χώρο κάποια ηχητικά ντοκουμέντα σας η και κάποια βίντεο με συνεντεύξεις σας,νομίζω τεχνικά υπάρχει η δυνατότητα.
Έτσι και εσείς δεν θα επαναλαμβάνεται τα ίδια πράγματα αλλά και εμείς θα ενημερωνόμαστε ποιο έγκυρα και ποιο πραγματικά γιατί οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και πολλοί από εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθούμε ΤΥ όλη μέρα.

alexis.argyris είπε...

Κατ' αρχήν πολύ θετικό ότι δέχεστε τον διάλογο αυτό.

Η απάντησή σας στο συγκεκριμένο ερώτημα θα ήταν πιο πιστευτή αν προερχόταν από μια έφηβο που προβληματίζεται αν θα πάει ή όχι σε μια κοινωνική εκδήλωση.

Το δικό σας εγχείρημα ας ελπίσουμε πως το οργανώσατε λίγο περισσότερο απ' ότι αφήνετε να διαφανεί. Ο σχεδιασμός δεν ισοδυναμεί με την δολοπλοκία...

URBANATHENISM είπε...

Το Σημιτηκό μπλόκ μην το βάζεις στο κάδρο σου, σου χαλάει όλη την εικόνα και κάνει τον κόσμο να δυσφορεί. Γιατί έχει πια καεί το χαρτί του σημιτικού μπλόκ και του λαικίστικου παλιού Παπανδρεικού μπλόκ (βλέπε Άκη, Κουλούρη κτλ). Στο κάδρο πρέπει να μπαίνουν φρέσκα ονόματα με κύρος (πχ. Μίμης, Κουκουλόπουλος, Νάσος...) νέα και cool άτομα, και με κύρος, brainy άτομα, με καταλαβαίνεις. Αυτό το θέμα του κάδρου προσεξέ το πάρα μα πάρα πολύ. Με πολύ εκτίμηση κύριε Καθηγητά.

Ανώνυμος είπε...

Άκρως γενικόλογες και με πολλές παραλείψεις καυτών θεμάτων οι διακηρύξεις σας.Μια πολύ ωραία έκθεση ιδεών,γενικόλογη όπως και οι δηλώσεις σας όλα αυτά τα χρόνια.Μακάρι να μην τα καταφέρετε να εκλεγείτε γιατί θα είναι μια νίκη που δεν πρέπει να πάρετε

Βασίλης Βλάχος είπε...

Οι δηλώσεις Βενιζέλου την Κυριακή 16/9, ιδίως μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου και το οικτρό αποτέλεσμα της κάλπης, ήλθαν σα σανίδα σωτηρίας για μεγάλο μέρος της κεντροαριστεράς. Ο υποφαινόμενος δε διστάζει να ομολογήσει ότι -κεντρώος πάππου προς πάππου ων- ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη γενική απογοήτευσή του για τον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ. Φαντάζομαι, δε, ότι είμαι ένας ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες ψηφοφόρους που έπραξαν το ίδιο, όχι γιατί επιθυμούσαν να επιβραβεύσουν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον του "ομφαλού και μήτρας της δημοκρατικής παράταξης", του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχα ψηφίσει το '89, το '90, το 93, το '96, το '00, ακόμη και το '04...
Ομολογώ και τύπτομαι για την εκλογική συμπεριφορά μου, αλλά το κίνητρό μου ήταν σαφές και συνειδητό: Το ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν ένα ισχυρό σοκ για να βγει από την αποτελμάτωση και την ομφαλοσκόπηση των τελευταίων ετών και αυτό συνέβη. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πέραν των προφανών προσόντων που τον διακρίνουν και έχουν να κάνουν με την ευφυία, την ευφράδεια και την ουσιαστική πολιτική σκέψη, αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη πρόταση ηγεσίας της Δημοκρατικής Παράταξης. Στο κάτω-κάτω, γι' αυτό τον θέλω τον Ηγέτη: να μου πιάσει "το ποντίκι", όπως η γάτα του Μάο, δε με νοιάζει αν είναι άσπρη ή μαύρη. Κι αν αυτό ακούγεται ως κυνικό και περιέχον κάποιον πολιτικό αμοραλισμό, απαντώ πως τον Ηγέτη δεν τον θέλω για να κάνουμε παρέα, ώστε να τον κρίνω με τα κριτήρια εκείνα που χρησιμοποιούν ορισμένοι, αλλά για να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος στον τόπο.
Επομένως, το βράδυ των εκλογών, στο Ζάππειο, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε ήδη αργήσει...
Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

criticalthinking είπε...

@Ανώνυμο.
Είπατε:"Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθει άλλα τα στελέχη που είναι αυτή τη στιγμή με τον Παπανδρέου και ήταν από την αρχή ουσιαστικά ρίσκαραν, αυτοί αξίζουν και όχι αυτοί που μυρίστηκαν καράκλες, εξουσία και έτρεξαν."

Απάντηση:
Α ναι, όπως οι κ.κ.Τζουμάκας, Ευθυμίου,Παπουτσής, Καστανίδης.
Ή δεν παρακολουθείτε τις εξελίξεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις,
Ή δεν γνωρίζετε τα πρόσωπα,
Ή εθελοτυφλείτε.
Πιθανώς βέβαια να πράττετε και τα τρία.
Εάν σας ενδιαφέρει η άποψη μου,
οι "συντροφοι" του GAP είναι είτε στελέχη που πιστεύουν πως τους ανήκει το ΠΑΣΟΚ και φοβούνται πολύ πως θα χάσουν τα προνόμοια τους υπο τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν χαρίζεται,
είτε έχουν έρθει απο το πουθενά (κυρίως απο το εξωτερικό), με απόλυτη άγνοια των πραγμάτων, και καθώς ο ΓΑΠ τους επέλεξε για ένα πόστο, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν τις προϋποθέσεις να υπηρετήσουν, τάσσονται με το μέρος του ένεκα ευγνωμοσύνης.

Το δε ζήτημα ρίσκου που θίγετε είναι μάλλον ατυχές. Οι "προδότες" είναι οι σύντροφοι του Βαγγέλη. Αυτοί ρισκάρουν. Αυτοί κατηγορούνται διοτί ετόλμησαν να αμφισβητήσουν τον γιο του Ανδρέα.
Ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους επαναστάτες. Επαναστάτης είναι αυτός που τάσσεται ενάντια στο κατεστημένο. Και στην περιπτωση μας το κατεσημένο είναι ο ΓΑΠ και η οικογέννεια του.

Η περίπτωση του κ. Παπαδημητρίου είναι κάπως πιο περίπλοκη. Αναζητήστε και θα αντιληφθείτε.
Σημειώνω πάντως πως επι χρόνια ήταν σύμβουλος του Σημίτη και στενός του συνεργάτης. Όχι ουδέποτε διεφώνησε με τις επιλογές του, τουλάχιστον όχι δημοσίως.
Και καθώς τυχαίνει να έχω παρακολουθήσει διαλέξεις του, η πάγια θέση του είναι πως ο κ. Σημίτης υπήρξε ο ικανότερος πρωθυπουργός που γνώρισε η Ελλάδα στη μεταπολίτευση (θεση με την οποία συντάσσομαι). Δια τον λόγο αυτό απορρώ και οδηγούμαι στην άποψη πως είτε πρόκειται για επαγγελματική εμπάθεια (καθώς είναιικανότατος Συνταγματολόγος αλλά ίσως όχι τόσο ικανός όσο ο κ. Βενιζέλος),
είτε πρόκειται για ανταλλακτική ψήφο- το οποίο κατά μία έννοια είναι συγκινητικό.
Και μην βιαστείτε να επικαλεστείτε τους αυτόκλειτους υποστηρικτές του Βενιζέλου όπως Κουλούρης, Τσοχατζοπουλος, Παπαντωνίου. Τους έδιωξε ο γιώργος και αναγκαστικά τάσσονται υπέρ του Βαγγέλη. Ελπίζουν...
Το ποιούς θα επιλέξει θα το δούμε την 12η Νοεμβρίου.

Με εκτίμηση,

Ανώνυμος είπε...

"Πιστευω οτι εκανα οτι καλυτερο μπορουσα"...

Φυσικα συντροφε Βαγγελη. Εσυ και οι μεγαλοεκδοτες κανατε οτι καλυτερο μπορουσατε .
Δεν πεισατε ομως.Αποκαλυφθηκατε. Ο "χαζος αδυναμος Γιωργακης" σας ξεκουκουλωσε.Μα πως; Δεν το περιμενατε αυτο ε; Και να που τωρα, τα λαικα στρωματα του Πασοκ ειναι μαζι του. (Ασχετο τι δειχνουν οι δημοσκοπησεις)...

Την μεγαλυτερη αντιπολιτευση εναντιον του κ. Βενιζελου την εκανες εσυ συντροφε Βαγγελη με την αλαζονεια σου.

Με συντροφικους χαιρετισμους
Ε.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ο (ΑΠΑΠΑ)ΝΔΡΕΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΤΙ? ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΡΙΤΙΚΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΔΑΗΣ ΚΛΠ.
Βαγγελη το δέντρο που έχει καρπους πετροβολάνε.Προχώρα ακάθεκτος.

criticalthinking είπε...

@meggy,
λυπούμαι εάν δεν σας έχω πείσει δια το "κριτικόν" της σκέψης μου,
κάποια άλλη φορά ίσως.
Τυχαίνει να έχω πάρει πολύ σοβαρά την ιδιότητα του πολίτη και να γνωρίζω δικαιώματα και κυρίως υποχρεώσεις, μια εκ των οποίων είναι να παρακολουθώ το έργο των υπουργών και βουλευτών.
Φυσικά και δεν χρειάζομαι την περιήγηση οιασδήποτε ιστοσελίδας για να μάθω το έργο ενός υπουργού.

Αλήθεια εσείς, που εγώ προσωπικά πιστεύω στο "κριτικόν" της σκέψης σας,
έχετε διαβάσει κανένα βιβλίο του κ. Βενιζέλου; Ποιο; Σε ποιο και σε ποια παράγραφο είδατε "δεξιές" πολιτικές;
Θα θέλατε επίσης να μου ορίσετε την "δεξιά" και την "αριστερά", έτσι ώστε να αντιληφθώ τον τρόπο σκέψεις σας;
Επίσης έχετε διαβάσει κάποια απο τα άρθρα του, τα πολιτικά του άρθρα; Φαντάζομαι πως ναι. Ποια θέση σας ενόχλησε;
Μήπως επίσης έχετε διαβάσει το "απάντηση στις προκλήσεις" το οποίο βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή; Φαντάζομαι πως ναι. Πείτε μου λοιπόν ποια απο τις θέσεις του σας φάνηκε κάπως δεξιά και ποια αριστερή, και εξηγήστε μου το λόγο.

Τέλος, μια πληροφορία:
σε ένα τόσο βαθυά πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα όπως το Ελληνικό, οι ευθύνες για τις πολιτικές δεν αποδίδονται μόνον στους υπουργούς. Την κύρια ευθύνη την έχει ο Πρωθυπουργός.
Επομένως, όταν προσπαθούμε να αντιληφθούμε το ποιόν ενός πολιτικού φυσικά και λαμβάνουμε υπόψη τις πράξεις του, αλλά πρέπει να μας ενδιαφέρουν και ο γραπτός λόγος διότι μόνον εκεί έχει την δυνατότητα να αναπτύξει οράματα και θέσεις.

Απο ότι ακούω αύριο θα μάθουμε την πλατφόρμα των ιδεών του. Σας προκαλώ λοιπόν να μου πείτε ποιες απόψεις του τις κρίνετε ως δεξιές.
Δεσμεύομαι να λάβω πολύ σοβαρά τις θέσεις σας.

ΥΣ.
Θλίβομαι όταν ακούω απο νέους ανθρώπους (υποθέτω) και δεί bloggers να επαναλαμβάνουν τις φράσεις του κ. Τζουμάκα. Το κάνουν δε αυτό διότι τι ποιο απλό από το να αποστηθίσει κάποιος μια φράση όπως «ο Βενιζέλος είναι δεξιός πολιτικός». Εύκολο, σύντομο, σαφές.
Ξέρετε πως αποκαλείται αυτό; Θα σας πω: θλιβερό αποτέλεσμα μια επιτυχημένης δημαγωγίας.

Με εκτίμηση.

gat είπε...

Για τους χαρακτηρισμου -καλό παιδι- για τον Γ. Παπανδρεου ,θα πρεπει να θυμοσω τους αποκλεισμους εναντιον βουλευτων για ψυλλου πηδημα θελοντας να ενισχυσει την ηγετικη του εικονα ,που ειχε ομως τα αντιθετα αποτελεσματα

Για την δηθεν υπονομευση του, θυμηθειτε τι αντιμετωπισε ο Κ.Σημιτης (λευκα ψηφοδελτια κλπ) ακομη και ο Ανδρεας Παπανδρεου(Πεντελικο κλπ)

Για το δηθεν αριστερο προφιλ Παπανδρεου ας σκεφτουμε οτι επι της αρχηγιας του φυλορροησε προς τα αριστερα το ΠαΣοΚ και οχι επι του δηθεν δεξιου Σημιτη

Αλλα τι περιμενετε απο ενα αρχηγο που δεν παιρνει τις ευθυνες πανω του αλλα τις ριχνει στο παρελθον,που εναι προσκολλημενος στη κομματικη εξουσια και μαλιστα με κληρονομικο δικαιωμα?

Λειτουργωντας σαν πριγκηπας ο ΓΑΠ επαιρνε αυταρχικες αποφασεις χωρις την ελαχιστη συλλογικοτητα σε αντιθεση μαλιστα με την βασικη του επιδιωση το 2004 περι συμμετοχικης Δημοκρατιας

Χωρις να παραγνωριζομε οτι ηταν ενας πολυ δημοφιλης και επιτυχημεενος ΥΠΕΞ ,καταφερε να κατασπαταλησει ολο το πολιτικο κεφαλαιο που ειχε κληρονομησει και δημιουργησει παρασυροντας ταυτοχρονα το ΠαΣοΚ σε μια μειωση δυναμεων και αποσυσπειρωση
Αν παραμεινει επικεφαλης η κατωφερης πορεια θα συνεχιστει ,συρρικνωνοντας το κινημα που δεν θα κερδιζει απο δεξια και θα χανει απο αριστερα.
Παντως αυτο το καταλαβαινει και ο ιδιος για αυτο μιλαει οτι δεν ειναι αυτοσκοπος η νικη αλλα η ιδεολογικη καθαροτητα!
Μπορεσε ομως ποτε να δωσει ενα καθαρο ιδεολογικο στιγμα και να αρθρωσει ενα π συγγεκριμενο λογο?

Δυστυχώς η ανασφαλεια του σαν ηγέτης και η πιστη του στο πεπρωμενο αλλα και η αδυναμια εκφορας ελκυστικου λογου και ληψης ορθολογικων αποφασεων τον κανουν οχι καταλληλο και αυτο εχει αποδειχθει τοσο απο τις ερευνες της κοινης γνωμης οσον και τα αποτελεσματα.
Στη πολιτικη του ζωη του δοθηκαν 2-4 ευκαιριες να πετυχει τους στοχους του και δεν τις εκμεταλευτηκε Αλλοι πολυ ικανοτεροι και πιο καταρισμενοι δεν τις ειχαν.
Ελεος πια!

meggy είπε...

ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
http://www.enimerosi24.gr/index.asp?a_name=politics&item_id=75

Όλοι όσοι ακούσαμε σήμερα τη διακήρυξη αυτό εισπράξαμε.Δεν ελπίζαμε είναι η αλήθεια σε πολλά αλλά σίγουρα σε κάτι καλύτερο

gpapandreou είπε...

Εγώ πάντως χθες απόλαυσα επιτέλους στην τηλεόραση, έναν κοινοβουλευτικό άνδρα να ομιλεί από στήθους, όπως δηλαδή επιβάλλεται...

Αν σε κάποιους αρκεί το 38%-, πάω πάσο..

Manolis είπε...

@ criticalthinking
Ό Βενιζέλος δεν είναι δεξιός,είναι απλά συντηρητικός.Ο άκρατος ηγεμονισμός και η εγωπάθεια δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν προδευτικό πολιτικό.
Η σημερινή "διακήρυξη" δεν αξίζει σχολιασμού.

kbabis είπε...

Απάντηση στον "Zaphod"
Φίλε Zaphod - αν επιτρέπεις την προσφώνηση- ούτε είμαι ούτε θέλω να αποκτήσω την ιδιότητα και τα χαρακτηρησστικά του Blogger βρέθηκα όμως να είμαι μέσα ψάχνοντας μόνο για ιδέες και απόψεις Εντελώς Αφιλτράριστες και τίποτε άλλο

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ critical thinking δεν είναι κακό να υποστηρίζεις την θέση του κου Βενιζέλου, είναι κακό όμως να το παίζεις μπλόγκερ ενώ δεν είσαι !!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε, σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη χαρά που δώσατε σε όλους τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ των εκλογών. Ειλικρινά, απορώ και εξίσταμαι με την επιμονή κάποιων ανθρώπων να ταυτίζουν τη μετριότητα ή και την κακή εικόνα -ενός προέδρου κόμματος- με το ήθος και την καλοσύνη. Η μετριοπάθεια ταιριάζει στους μέτριους και όχι σ' εσάς. Και τα αποτελέσματά της στάθηκαν η μεγαλύτερη πληγή στην ιστορία του κινήματός μας. Έχουμε ανάγκη από έναν πρόεδρο με "τσαμπουκά", έναν άνθρωπο ικανό και δυναμικό, που να είναι ρεαλιστής και να μη ρίχνει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στο ναδίρ, μιλώντας για τη δεξιά που δεν ξεχνάει ο λαός και άλλα τέτοια. Με θλίψη παρακολουθώ την "κατάντια των εσωκομματικών διαμαχών" που τις τελευταίες μέρες θρέφει τους εξωκομματικούς μας σχολιαστές. Η αγανάκτησή μου -και πολλών άλλων ψηφοφόρων με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις- μού επιβάλλει πλέον την πολιτική αξιοπρέπεια της ψηφοφορίας άλλου κόμματος στις επόμενες εκλογές, αν παραμείνει ο ίδιος πρόεδρος. Θεωρώ ότι στη συνέντευξή σας στον ΑΝΤ1 κάνατε λάθος που δεσμευτήκατε για αξιοποίηση σε υψηλή θέση του κ. Παπανδρέου -σε περίπτωση που πάρετε την προεδρία. Ένας τέτοιος χειρισμός δεν ταιριάζει στην ευθύτητα του χαρακτήρα σας. Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς έχετε απογοητευθεί από τον μίζερο και παλαιοκομματικό τρόπο που σας αντιμετωπίζει. Σας φθονεί και φαίνεται. Λυπάμαι, γιατί τον θεωρούσα -αν μη τι άλλο- "καλό παιδί"... Αλλά αποδεικνύεται -μετά λύπης όλων μας- ότι δεν είναι παρά ένας εγωκεντρικός διάδοχος, που δεν χωράει στην καρέκλα του πατέρα του και που -και ο ίδιος, αν ζούσε- δεν θα τον προόριζε ούτε για υποπόδιο. Είστε η τελευταία μου ελπίδα για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και προσδοκώ από εσάς ένα ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρο, σημερινό, αριστερίζον -αλλά συνάμα ρεαλιστικό- με δυο λόγια όλοι εμείς οι νέοι Πασοκτζήδες θέλουμε μια κυβέρνηση που να εφαρμόζει τις αναγκαστικές και επιβεβλημένες ιδιωτικοποιήσεις, φορολογίες κ.λ.π., αλλά όχι σε βάρος των κατώτερων οικονομικά κοινωνικών στρωμάτων. Μη μας τάξετε τη σοσιαλιστική κοινωνία που ούτε εσείς ο ίδιος πιστεύετε ότι σήμερα επιβιώνει. Πείτε στον κόσμο την αλήθεια, γιατί έπαψε να είναι ρομαντικός και άρχισε να πιστεύει και να εμπιστεύεται τους ρεαλιστές.
Σας χαιρετώ με θαυμασμό...

Unknown είπε...

Όπως όλες οι έντονα συναισθηματικές και παρορμητικές πράξεις τυγχάνουν διττής υποδοχής, έτσι έγινε και με την εμφάνιση του Κου Βενιζέλου στο Ζάππειο.

Ωστόσο, δε θεωρώ τον Κο Βενιζέλο τόσο αδαή ώστε να προέβη σε μια τέτοια κίνηση, χωρίς να υπήρχαν σαφείς εσωκομματικές καταστάσεις που τον ώθησαν σε αυτή. Θέλω να πω ότι εκτός από τη μεγάλη ήττα, υπήρχαν πράγματα που ο Ευάγγελοςενδεχομένως να γνώριζε, πράγματα που ο απλός κόσμος αγνοούσε και αγνοεί, τα οποία των υποχρέωναν να δράσει. Σαν να είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί εκείνο το βράδυ, περιμέναμε μια πράξη δραστική. Νομίζαμε ότι αυτή θα ήταν η παραίτηση του Προέδρου. Το συζητούσαμε στο πασοκικό σπίτι που βρισκόμουν, ως κάτι το απολύτως φυσιολογικό μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Τελικά η δραστική αυτή πράξη, ήρθε από αλλού. Ήρθε από τον Κο Βενιζέλο

Προσωπικά, με ξένισε κάπως, περισσότερο θα έλεγα φοβήθηκα για το πώς θα κρινόταν αυτή η πράξη από μέρος του ελληνικού λαού.
Άρχισα όμως να τρίβω τα χέρια μου και να νιώθω μια ζωηρή ένταση και ενδιαφέρον γιατί κάτι επιτέλους άλλαζε.
Ο λόγος που εκφώνησε ο Βενιζέλος, τον διαβάζω ακόμα και σήμερα, είναι ένας λόγος που πάλλεται και αποκρυσταλλώνει το κλίμα εκείνης της βραδιάς.

Κάποιοι εδώ μέσα, μιλούν για συνομωσία. Ο Βενιζέλος, σε παρουσίαση βιβλίου που έκανε πρόσφατα στην οποία ήμουν παρούσα,ομολόγησε ότι το χρόνο μετά τις εκλογές σκόπευε να τον αξιοποιήσει στη συγγραφή του δικού του βιβλίου και σε άλλες τέτοιες πνευματικές δραστηριότητες μιας και ήλπιζε σε μια ήρεμη μετεκλογική περίοδο. Εάν όντως έτσι είναι τα πράγματα, αυτό απέχει πολύ από μία καλοστημένη ενέδρα.

Τέλος, ανυπομονώ να είμαι στη συνάντηση των bloggers. Ανυπομονώ να είμαι σε αυτήν την παγκόσμια πρώτη, όπου ένας ενδεχόμενος αρχηγός κόμματος και ίσως πρωθυπουργός, θα συνομιλήσει σε φυσικό χώρο με εμάς. Δε θέλω να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός. Θέλω απλά να του υποβάλλω τα ερωτήματά μου. Και έχω μερικά που με βασανίζουν αρκετά. Και όπως και να το κάνουμε, η κάτ΄ενώπιον συζήτηση, το να τον βλέπεις τον άλλον απέναντι σου, έχει κάποια διαφορά..
Εις αναμονήν λοιπόν...

MiHat είπε...

Ανεβάστε κάποια στιγμή και εδώ το κείμενο με τις 20μ θέσεις που εκφωνήσατε σήμερα, διότι όλα τα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν μόνο τα σημεία που θα τους φέρουν διαφημίσεις, και όχι την ουσία.

Φιλικά,
Μιχάλης.

theodore είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο.

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον σας με καινοφανή επιχειρήματα του στύλ,βιάστηκε το βράδι των εκλογών,βιάστηκε με τον Ρέλλο,είναι δεξιός,το επίθετο του είναι άλλο,έχει πεθερό δεξιό,τον υποστηρίζουν τα συμφέροντα.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Το βράδι των εκλογών το σημαντικό δεν ήταν οι δηλώσεις σας και ο χρόνος τους,το σημαντικό ήταν η καινούργια βαριά ήττα με 4 μονάδες και η καταβαράθρωση των ποσοστών μας.Οσοι δεν το βλέπουν είναι άξιοι της μοίρας τους.

Επεισόδιο με Ρέλλο.
Είναι το μόνο που σας προσάπτω και εγώ.Βιαστήκατε να κάνετε δηλώσεις και να ανακαλύψετε δολοπλοκίες εκεί που δεν υπήρχαν.
Παρ'όλα αυτά,χάρηκα που σας άκουσα να αναγνωρίζετε την λάθος αντίδραση,όταν είχατε πια ηρεμήσει.

Το ότι είστε δεξιός σε σχέση με τον ΓΑΠ,ασφαλώς μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί.
Οι υποψηφιότητες Μάνου και Ανδριανόπουλου,η πρόταση για ανασφάλιστη εργασία των νέων,αλήθεια πόσο αριστερές προτάσεις μπορεί να θεωρηθούν?

Για το επίθετο σας φυσικά,τι να πώ?
Πρόκειται για γκεμπελικές μεθόδους,αισχρές και φασιστικής νοοτροπίας.

Για τον πεθερό σας.Μάλιστα,σοβαρό επιχείρημα.Κι ο δικός μου πεθερός δεξιός είναι,και λοιπόν?
Ο ίδιος μου είπε ότι θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ,αυτός,η πεθερά μου και η γυναίκα μου,εφ'όσον εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Αυτό έπρεπε να κάνουμε όλοι μας.Να πείσουμε ακόμα και τους δεξιούς για την ανωτερότητα των προτάσεων μας και για την ικανότητα του ηγέτη μας να τις πραγματοποιήσει.

Λένε ότι σας υποστηρίζουν οι εφημερίδες της παράταξης?
Δηλαδή τον ΓΑΠ δεν τον στήριξαν τα τελευταία τρειάμιση χρόνια?
Αν έχει παράπονο από τον παραταξιακό τύπο και τα ΜΜΕ,ας επανιδρύσει την "Εξόρμηση".
Απλά εμείς οι Ελληνες είμαστε εξπέρ στην συνομωσιολογία.Παντού βλέπουμε τους νταβατζήδες,τους μεγαλοεργολάβους,και πάει λέγοντας.
Ενώ την ίδια ώρα ελάχιστοι μιλάνε για το γεγονός ότι η σύζυγος του Υπουργού προπαγάνδας της κυβέρνησης,είναι βασική παρουσιάστρια σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι.Πως είπατε?Διαπλοκή?Μπά,σωπάτε καλέ.Σεμνότητα και ταπεινότητα είναι.

Κύριε Βενιζέλο.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σας στηρίζουν.
Αλλά υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά ποιοί θα ψηφίσουν.
Η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται κυριολεκτικά υπό διάλυση,από προσωπική εμπειρία το λέω.

Προσέχτε πολύ.Θα πέσει μεγάλο μαγείρεμα όσον αφορά το μητρώο των μελών και φίλων.

Με εκτίμηση


Θεόδωρος Βασιλείου

Ανώνυμος είπε...

"The Good, the Bad, and the Ugly", by Sergio Leone (Simitis)

Now, pull the trigger!

ALKYRIAKAKHS είπε...

Άραγε γιατί κόπτεται τόσο η ΝΔ για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ;
Πλατωνικό ερώτημα με γνωστή απάντηση...
Χρειάζεται ένα "μπαμπούλα" για να συσπειρώνει τη βάση της...

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλε,

Κατ' αρχήν, δεν ξέρω κατά πόσο διαβάζετε τα σχόλια στο ιστολόγιό σας, είναι τόσα πολλά που εγώ πάντως δεν αντέχω να τα διαβάσω όλα! Επομένως, δεν ξέρω αν θα διαβάσετε και το δικό μου! Αλλά θα το γράψω, ελπίζοντας ότι θα το διαβάσετε.

1. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ
Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι ο ηγέτης του. Ή τουλάχιστον, δεν είναι ΜΟΝΟ ο ηγέτης του. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να είναι Σοσιαλιστικό, είναι μόνο στο όνομα! Έχει εγκαταλείψει τον ριζοσπαστισμό, έχει εγκαταλείψει την αριστερή προσωπικότητά του, έχει γίνει συντηρητικό, έχει βολευτεί στο «καπέλωμα» από τις Βρυξέλλες.. έχει πάψει να είναι ΠΑΣΟΚ! Μπορεί η Παπαρήγα να υπερβάλει, αλλά πραγματικά, ποία είναι η ειδοποιός διαφορά σε επίπεδο πολιτικής (και όχι ικανότητας ή διαφάνειας) μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ πλέον από το ΠΑΣΟΚ, δεν πιστεύει ότι θα κάνει αυτά που υπόσχεται, δεν το εμπιστεύεται. Και προτιμά τη ΝΔ, όχι επειδή είναι καλύτερη, αλλά γιατί είναι ακόμη άφθαρτη και γιατί ελπίζει ότι κάτι θα κάνει.. «Το μη χείρον, βέλτιστον» δηλαδή.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει ν' αλλάξει. Πρέπει να ξαναγίνει Σοσιαλιστικό, να ξαναγίνει ριζοσπαστικό, να ξαναγίνει αριστερό, να ξαναεμπνεύσει τον κόσμο. Ο νέος πρόεδρος πρέπει να πιάσει το ΠΑΣΟΚ, να το αναποδογυρίσει και να το ταράξει για να φύγει η σαβούρα! Πρέπει να γίνουν σαρωτικές αλλαγές. Και ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι αποφασισμένος να αντιπαρατεθεί και να πάρει δύσκολες και επίπονες αποφάσεις. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ!

2. Ο ΓΑΠ
Πίστεψα (και πιστεύω) στο Γιώργο και ψήφισα γι' αυτόν το 2004. Θεωρώ ότι έχει κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που σπανίζουν στον (Ελληνικό τουλάχιστον) πολιτικό κόσμο: ευγένεια, συστολή, ευαισθησία στην έκθεση (τηλεοπτική και άλλη), «κακή» υποκριτική ικανότητα, ταπεινότητα, ειλικρίνεια στο βλέμμα... Είναι το «είδος» του πολιτικού αρχηγού - και πολιτικού σκέτο - που θέλω πλέον να βλέπω. Έχει όραμα και ιδεολογία και αυτό είναι κάτι που φαίνεται σε όλους, αυτό που και ο Δράκουλας εξέφρασε ως «καλό παιδί» με όλη την πολιτική - και πολιτικίστικη - κυνικότητα ενός Δεξιού πολιτικού.

Το λάθος του; Δεν υλοποίησε αυτό που και υποσχέθηκε και του μήνυσε ο κόσμος: δεν τα «άλλαξε όλα!» Κάτι προσπάθησε να κάνει, έφερε μια σύγχρονη δομή στο κόμμα, πήγε να φέρει στην επιφάνεια νέα πρόσωπα («αυτόυς δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους!» μου λέει ο παλαιο-πασόκος πεθερός μου, αφού είναι νέοι, ΠΩΣ να τους ξέρει ο κόσμος;;) και να «συνταξιοδοτήσει» κάποιους γηραιούς, αλλά άρχισαν οι «σφαλιάρες!» Κάποιες από τις οποίες έπεσαν και από το δικό σας το χέρι κ. Βενιζέλε!

Ο Γιώργος ΕΙΝΑΙ ικανός, και όποιος το αμφισβητεί απλά φορά παρωπίδες και δεν βλέπει την κατάσταση μέσα στο ΠΑΣΟΚ: το κατεστημένο εξουσίας και στελεχιακής ύπαρξης μέσα στο κόμμα, τους βαρόνους με τις πολυπληθείς ομάδες τους που δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτα στο ΠΑΣΟΚ! ΑΥΤΟΙ δεν άφησαν τον ΓΑΠ να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ! Και το λάθος του ήταν ότι συνθηκολόγησε μαζί τους! Νόμιζε - ή μάλλον τον έπεισαν - ότι έτσι θα πήγαινε το ΠΑΣΟΚ «ενωμένο» και θα ξανακέρδιζε τον κόσμο και τις εκλογές. Αυτό είναι το μεγάλο - τεράστιο - λάθος του ΓΑΠ, ότι έχασε μια τέτοια ευκαιρία ν' αλλάξει το ΠΑΣΟΚ. Και το να χάνεις τέτοιες ευκαιρίες είναι λόγος παραίτησης και αντικατάστασης!

3. Εσείς! (Ο κ. Βενιζέλος)
Πάντα πίστευα στις ικανότητές σας και σας θεωρούσα δύναμη για το ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΕ όμως δεν είχα μια πολιτική / ιδεολογική εικόνα για σας! Όταν σας έβλεπα / άκουγα / διάβαζα, πάντα ερχόταν στο μυαλό μου οι χαρακτηρισμοί «ικανός», «ευφυής» και πάντα με εντυπωσιάζατε! Αλλά ΠΟΤΕ δεν μπορούσα να σας «ταξινομήσω» πολιτικά / ιδεολογικά. Σαν τον Χρυσοχοΐδη ένα πράγμα!

Ήταν νομίζω πασιφανώς προφανές στους πάντες ότι όποτε και αν ετίθετο θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θα δηλώνατε παρών. Δεν μου έκανε εντύπωση ότι το κάνατε βέβαια, αλλά όπως έγραψε και κάποιος άλλος σε σχόλιό του εδώ, ένοιωσα μια πίκρα και μια απογοήτευση με τον τρόπο που το κάνατε. Μπορεί πολιτικά να δράσατε έγκαιρα και έξυπνα, αλλά φάνηκε και το μέγεθος της φιλοδοξίας σας και της ανυπομονησίας σας ακόμη! Σίγουρα, κάποιους από εμάς μας διώξατε.

Στο προκείμενο όμως της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ: Όπως έγραψα και παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο πολιτικό υπαρξιακό πρόβλημα και ο νέος ηγέτης του θα πρέπει να το ταρακουνήσει συθέμελα για να το αλλάξει και να το ξαναφέρει κοντά στον κόσμο. Ο νέος ηγέτης θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με ένα σύστημα εξουσίας και κομματικής ισχύος με μεγάλο έρεισμα μέσα στο κόμμα. Θα πρέπει να δώσει στο ΠΑΣΟΚ το ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα που του λείπει αυτή τη στιγμή, σπάζοντας τους δεσμούς με συντηρητικές πολιτικές και πρόσωπα στο εσωτερικό του, ακόμη κι' αν αυτό σημαίνει μικρές ή μεγάλες αποχωρήσεις..

Το ερώτημα λοιπόν είναι: είστε διατεθειμένος και ικανός να τα κάνετε αυτά; Νομίζω πως όχι! Νομίζω ότι αν εκλεγείτε πρόεδρος θα ενεργήσετε προς την «ενότητα» και θα προσπαθήσετε να μπαλώσετε τις ρήξεις μέσα στο κόμμα για να «πάτε μπροστά.» ΜΑΚΑΡΙ να μην πέσετε σ' αυτή την παγίδα, νομίζω όμως ότι ΟΠΟΙΟΣ πλην ΓΑΠ και αν εκλεγεί, θα κάνει το ίδιο πράγμα, που είναι και λογικό! Ο νέος ηγέτης θέλει να έχει κοντά του το σύστημα εξουσίας για να εδραιωθεί. Το ΠΑΣΟΚ όμως χρειάζεται άλλα πράγματα! Χρειάζεται έναν ηγέτη που να μπορεί να πάει κόντρα στο «ρεύμα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που να μην φοβηθεί να σπάσει μερικά αυγά προκειμένου να «δέσει η ομελέτα!»

Και η άποψή μου είναι ότι ο μοναδικός που μπορεί - σε αυτή τουλάχιστον τη φάση - να το κάνει είναι ο ΓΑΠ! Μπορεί ΚΑΙ από προσωπική απογοήτευση ή για εκδίκηση, αλλά ΑΥΤΟ είναι που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004. ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΤΟΤΕ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ 2007, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΒΑΛΤΟ, ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΑΡΚΕΤΕΣ. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΗΝΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟ ΕΔΩΣΕ, ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΑΝΤΖΩΝΟΝΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΤΡΟΧΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΔΥΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΝΑΛΛΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΥΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΘΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 2015 Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε, σέβομαι την πορεία σας στο Κίνημα, αλλά στηρίζω Γ.Παπανδρέου γιατί είναι ένας πολιτικός που μου έδωσε την ελπίδα που έλειπε, ότι αυτός ο τόπος μπορεί να πάει πολύ πιο μπροστά από όσο και ο ίδιος φανταζόμουν.
Παρουσιάζω εδώ τις σκέψεις μου για το μέλλον:
"Σήμερα, 33 χρόνια μετά την εν μέρει αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 και 26 χρόνια μετά την μεγάλη κοινωνική αλλαγή του 1981, που έφερε την ελπίδα στις πλατιές λαϊκές μάζες κι εδραίωσε το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του μορφή, φαίνεται πως είναι πια καιρός να αλλάξουμε σελίδα σαν κοινωνία. Η διακύρηξη της 3ης του Σεπτέμβρη του ’74 παρότι θα είναι πάντα επίκαιρη στην ουσία της, έχει ξεπεραστεί σε επίπεδο στοχοθέτησης των μέσων της επίτευξης της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.
Σήμερα, 26 χρόνια μετά την αλλαγή που έφερε η νίκη του λαού στις εκλογές του Οκτωβρίου του ’81, είναι πιο ώριμο από ποτέ το αίτημα να υπάρξει μια νέα κοινωνική αλλαγή, ένα νέο ξεκίνημα, μια φυγή προς τα εμπρός. Η Ελλάδα δείχνει κολλημένη στο παρελθόν της, χωρίς να κατανοεί ότι το αξιόλογο παρελθόν δεν πρέπει να είναι ο στόχος μας σήμερα, αλλά ο οδηγός για ένα πολύ καλύτερο μέλλον. Τα μηνύματα φτάνουν από παντού. Άνθρωποι που πονάνε για μια καλύτερη Ελλάδα αδιαφορούν, απελπισμένοι πια, άλλοι απλά αδιαφορούν, χωρίς να έχουν φανταστεί ποτέ τη δύναμη που έχουν και το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί, κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση , ασύδοτα, με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό όφελος και λίγοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς να πτοούνται από τις αντιξοότητες.
Η λύση στο πρόβλημα δεν είναι μόνο να βρούμε νέους στόχους και συνθήματα που θα μπουν στα χείλη και στην καρδιά του καθενός. Η λύση είναι η ελπίδα. Να πιστέψει ο καθένας από εμάς ότι είναι απαραίτητη και η δική του συμβολή για να έρθει το μέλλον πιο κοντά. Κι εκεί έγκειται η δυσκολία του όλου εγχειρήματος. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος της αλλαγής περνάει μέσα από την ελπίδα, την πίστη στις δυνατότητες του ατόμου ως μέρους μιας ευρύτερης κοινωνικής δυναμικής. Την κατανόηση του μεριδίου της ευθύνης που μας αναλογεί ως μέρος του όλου. «…Κι η άνοιξη ολοένα τους κυρίευε, σαν να μην υπήρχε άλλος δρόμος σ΄ ολόκληρη τη γη για να περάσει η άνοιξη, παρά μονάχα αυτός…», γράφει ο Ελύτης και δε βρίσκω καταλληλότερη φράση να περιγράφει αυτό που έχω στο μυαλό μου!
Η πίστη στην αλλαγή και η ελπίδα, με τη σειρά τους, έχουν ανάγκη από ξεκάθαρους στόχους. Κανείς δεν πρόκειται να αγωνιστεί για κάτι θολό και συγκεχυμένο. Στη σημερινή εποχή δεν είναι πολύ δύσκολο να διακρίνει κανείς τους στόχους που πρέπει να θέσει η κοινωνία μας, εστιάζοντας τη ματιά του πίσω από την αχλή μιας γενικότερης απροσδιοριστίας. Σε τίτλους είναι οι εξής:
1) Δημοκρατία. Τα 33 χρόνια από την πτώση της χούντας μπορεί να φαίνονται λίγα σε έναν άνθρωπο 20, 30, ή ακόμα και 50 χρονών, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο διάστημα στην πραγματικότητα. Ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας δεν είναι οι φιλοδοξίες των λίγων, αλλά η αδιαφορία των πολλών.
2) Ισονομία. Κανείς δεν είναι πάνω ή πέρα από το νόμο. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να επιβλέπει με αυστηρότητα την εφαρμογή των νόμων από όλους. Πρέπει να πάψει πια να θεωρείται αυτονόητη η φράση «αυτός έχει λεφτά/γνωριμίες, θα τη γλυτώσει».
3) Ισότητα. Κάθε μέλος του κοινωνικού ιστού έχει τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, εθνικότητα, θρησκεία (ή μη), χρώμα δέρματος, κοινωνική τάξη.
4) Παιδεία. Το σημερινό σύστημα της παιδείας εγκληματεί εις βάρος των νέων Ελλήνων! Είναι ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη της κρίσης και όχι της αποστήθισης. Το μεγαλύτερο βάρος χρειάζεται να πέσει στην πρωτοβάθμια και έπειτα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η επένδυση στην παιδεία είναι η επένδυση με τη μεγαλύτερη απόδοση για ένα κράτος.
5) Πατριωτισμός ουσίας και όχι κραυγών! Οι περισσότεροι «πατριώτες» και «ελληναράδες» σήμερα κλέβουν το κράτος (την Ελλάδα), μολύνουν με τα σκουπίδια τους το περιβάλλον (την Ελλάδα), καταλαμβάνουν ρουσφετολογικά θέσεις χωρίς προσόντα, θέσεις που αν κατείχαν οι άξιοι θα βοηθούσαν να πάει μπροστά…η Ελλάδα…και τα παραδείγματα είναι ατελείωτα. Όλοι αυτοί εξιλεώνονται για την καθημερινή «προδοσία» της πατρίδας, φουσκώνοντας τα στήθη τους από υπερηφάνεια στις εθνικές γιορτές και στολίζοντας το μπαλκόνι τους με τη Γαλανόλευκη. Ακόμα χειρότερα ξυλοκοπώντας κάποιον μετανάστη, μαζί με άλλους δέκα ομοίους τους.
6) Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας. Εδώ έχουμε μια περίπτωση επιδίωξης του αυτονόητου. (Η Γαλλία διαχώρισε το κράτος από την εκκλησία με νόμο το 1905…)
7) Ανακατανομή του πλούτου. Η Ελλάδα είναι σήμερα ουραγός στην Ε.Ε. των 27 σε αυτό τον τομέα. Οι πλούσιοι γίνονται όλο και πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Φορολογία των κερδών, μείωση των έμμεσων φόρων, αύξηση του αφορολογήτου ορίου, μείωση της φοροδιαφυγής, αύξηση κατώτερων μισθών πολύ πάνω από τον πληθωρισμό, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, οκτάωρη απασχόληση για όλους και όχι μερική απασχόληση ή ανεργία, είναι μερικές από τις προτάσεις για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.
8) Κοινωνικό Κράτος. Παροχές σε αυτούς που έχουν ανάγκη και σε όλους τους τομείς ώστε να κλείνει σιγά-σιγά η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων.
9) Οικολογική – Πράσινη Ανάπτυξη. Με σεβασμό στο Περιβάλλον και αποκεντρωμένο βλέμμα. Η Ελλάδα έχει τον ήλιο και τον άνεμο, δυο πηγές ενέργειας που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με σχεδόν μηδενική ρύπανση και για πάντα.
10) Παγκόσμια κοινότητα. Η παγκοσμιοποίηση σήμερα, εκτός από κινδύνους, κρύβει και μεγάλες ευκαιρίες παγκόσμιας ανάπτυξης, ανάπτυξης κανόνων κι εφαρμογών που θα δώσουν ώθηση και σε όσους μόνοι δεν θα τα κατάφερναν ποτέ να κάνουν άλματα προς μια ποιοτικότερη ανάπτυξη. Το παγκόσμιο χωριό του διαδικτύου φέρνει λαούς, πολιτισμούς και επιτεύγματα πιο κοντά. Όπως όλα τα νέα δημιουργήματα, το πόσο καλό ή κακό θα κάνει η παγκοσμιοποίηση, δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά εξαρτάται από το πώς θα τη χρησιμοποιήσει και θα την εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος."

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι το βράδυ των εκλογών ο κ.Παπανδρέου όφειλε να παραιτηθεί. Η βαριά ήττα, 4η στη σειρά, το επέβαλε. Για ποιο λόγο δεν το έπραξε; Νομίζω οτι παρέμεινε στη θέση του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της κομματικής νομενκλατούρας. Αυτή η γραφειοκρατεία ήταν το πρόβλημα και επί πρωθυπουργίας Σημίτη και τώρα. Επομένως το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η εκκαθάρισή της. Και επειδή το βλέπω χλωμό να γίνει μέσα από τις κομματικές διαδικασίες, προτείνω τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τη δημιουργία ενός νέου, όχι κεντροαριστερού κόμματος (η αριστερά ανήκει πια στην συντήρηση), αλλά κεντρώου φιλελεύθερου κατά το πρότυπο των νέων εργατικών στην Βρεταννία. Μόνο η φιλελεύθερη πολιτική μπορεί να βγάλει από το τέλμα και την παρακμή τη χώρα αυτή.

DimitrizZzZz είπε...

Από τους Έλληνες πολιτικούς λείπει το ταλέντο.
Στην πολιτική έχει σημασία ο λόγος που κάνεις κάτι, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ο χρόνος που επιλέγεις να το κάνεις και ο τρόπος.
Και αυτά δεν είναι καθόλου διακοσμητικά στοιχεία, γλυτώνουν από καταστροφές.
Ο τρόπος και ο χρόνος που προχωρήσατε στην σχετική ανακοίνωση ήταν τραγικός (πρώτα στα κανάλια και μετά στα όργανα του κόμματος).
Αναλυτικότερα σας παραπέμπω στο σχόλιο μου
http://dimitrisnull.blogspot.com/2007/09/blog-post_25.html

Τόσο εσείς όσο και ο Παπανδρέου έχετε κάνει αστειότητες που ακυρώνουν τους εαυτούς σας.

Περίπτωση Πυρκαγιας:
Βγαίνει ο Παπανδρέου και δηλώνει οτι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών και αντιπαραθέσεις, και μετά από έξι ώρες βγαίνει από την χαριλάου Τρικούπη και απευθύνει κατηγορητήριο εναντίον την κυβέρνησης.

Περίπτωση Ρέλου:
Πάτε και τον σηκώνετε από το πεζοδρόμιο επιδεικνύοντας ψυχραιμία, και μετά κάνετε δηλώσεις για τραμπούκους, επαγγελματίες κλπ.

και διάφορα άλλα.

Το θέμα είναι οτι δεν δείχνετε συνεπής, όχι αν είσασταν ειλικρινής, ούτε οτι είσασταν αυθόρμητα.
(Ειδικά αυτό που λέτε σαν δικαιολογία "τι έπρεπε να κανω να το οργανώσω" δείχνει αφέλεια. ΦΥΣΙΚΆ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ.
Δεν τα ρίχνετε στην γκόμενα, αλλά κάνετε μία πολιτική κίνηση για αρχηγός ενός κόμματος που ίσως - ελπίζω μετά από πολλά χρόνια όταν έχει αποβιώσει το παλιο ΠΑΣΟΚ - κάποτε κυβερνήσει.
Αν αντιμετωπίσεις μία κατάσταση ως προθυπουργός δηλαδή κάποτε τι θα πεις;
"Τους έδωσα τα Ίμια γρήγορα γρήγορα επειδή η ειλικρινής μου πρόθεση είναι να μην γίνει πόλεμος." ;;;

Ο Καραμανλής ας πούμε δέχτηκε σκληρή κριτική όσο ηταν στη αντιπολίτευση, και ειδικά το 2004 που παρά τους αρχικούς πανηγυρισμούς έχασε, λόγω της ήπιας αντιπολιτευτικής του γραμμής, και όμως επέμεινε και δικαιώθηκε σαν πρόεδρος του κόμματος του.

Ο Παπανδρέου έχασε κυρίως γιατί δεν
έμεινε συεπής στην προσωπικότητα του. Την μια θα τα άλλαζε όλα, την άλλη καλούσε τον Λαλιώτη.

Ανώνυμος είπε...

Κοκαλα εχει αυτη η απαντηση ;
Κατα τα κοκαλα εχει ο καφες ...
Ρωτησα και ξαναρωταω ... και απαντηση αναμενω ...

Ο μελλων Μιστερ πρεζιντεντ
-Στις ταυτοτητες και το θρησκευμα ποιησε την νησσα
-Στο αουτλουκ με τους βεβηλους "αθεους" να θιγουνε τα ιερα και οσια της αγιας ημων ορθοδοξου χουντοχριστοδουλειας ,συμορφωθει και ξηλωσε τον πινακα
-στην υποθεση με την ιστορια της 6ης δημοτικου ζητησε να μοιρασθουν 2 βιβλια !!!!... γιατι οχι 3 ;... επειδη απλως οι βαρκες ηταν δυο και παταγε και στις δυο , αμα γινοτανε τρεις μαλον θα φυτρωνε καινουργιο ποδαρι ...
-στο σκοπιανο πλειοδοτει τους χουντεους και πασης φυσεως μακεδονομαχους
-στη βικιπαιδεια και στην ελευθερια της πληροφοριας επιτεθηκε ΜΟΝΟ αυτος απ ολο τον κοσμο ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ επαναλαμβανω
-το 89 που και καλα στρατευτηκε στην υποθεση Πασοκ , δεν τον θυμαται ο Τζοβολας που ηταν και αμεσα ενδιαφερομενος
-στο τρελο Ρελο τη επεσε , ουτε τον τρελο στη τρελα του δεν αφησε

Να συνεχισω ;
Αστε καλυτερα , βρεστε μου απλως ενα λογο να τον ψηφισω εναν ανθρωπο του οποιου δεν γνωριζω ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ και οταν λεμε μια , ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ
Γιατι επειδη εχει μπλογκ και ειναι ντεμεκ σαν και μας και καλει σε μπουφεδακι με ολιγη απο σαμπανια τα υπολοιπα μπλογκια ;;;;;;;;;;

Ελεος λεμε .
Πεστε μια θεση ΤΟΥ που να γνωριζετε για την ελευθερια της τεχνης/ανεξιθρησκειας/αυτοπροσδιορισμου/εκφρασης .

Και ζηταω θεση , γιατι αμα ζητησω εργα .... χεχεχε ασε καλυτερα τα προανεφερα τα κουμαντα του

Παλιος , αλλα πολυ παλιος πασοκτρολλης

DimitrizZzZz είπε...

Επειδή γράφω γρήγορα μου ξέφυγε ένα ορθογραφικό κάπου, ξέρω ορθογραφία, αλλά είμαι και πολύ βιαστικός τύπος.
Και με το moderation δεν μπορούμε να διορθώσουμε κιόλας. :P

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο!

Όπως και όποτε να ανακοινώνατε την υποψηφιότητά σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δεχόσασταν επίθεση.

Αυτό που βρίσκω εξαιρετικά δυσάρεστο είναι η μανία του κ.Παπανδρέου να γαντζώνεται από μια εξουσία και μια καρέκλα που δεν την κέρδισε, αλλά την κληρονόμησε. Ας του πει κάποιος από τους λαμπρούς συμβούλους του(βλ. ψήφο εμπιστοσύνης!) να σταματήσει να αυτοεξευτελίζεται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
Συμπαθής κάπως ο απερχόμενος ΓΑΠ ως παρουσία στην δευτερολογία του. Ομίλησε για πατριωτισμό και εκδοτικά συμφέροντα, έννοιες άγνωστες στο λεξιλόγιό του έως σήμερα. Ακόμη και σιωπών, ακόμη και με εκνευριστική υποτονικότητα κινούμενος ακόμη και με τρομερά αργό και... συνεσταλμένο ρυθμό αγωνιζόμενος για την εκλογή σας, μόνο η παρουσία σας ως υποψηφίου επέφερε τέτοιες αλλαγές στο πολιτικό στερέωμα του χρεωκοπημένου ιδεολογικά και εθνικά ΠΑΣΟΚ! Πού να αποφασίσετε να δράσετε κιόλας! Πού και να εκλεγείτε!
Για μία ακόμη φορά, καλή επιτυχία και ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ, ΔΡΑΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

Μετά το θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου υπήρξε ένα μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπήρχε αρσενικό μέλος της οικογενείας του ικανό να τον διαδεχτεί στο θρόνο της αυτοκρατορίας του. Ο ετεροθαλής αδερφός του ήταν πνευματικά ανάπηρος και ο γιός που απέκτησε με τη Ρωξάνη μόλις ενός έτους.

Αν δεχτούμε ότι δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα από τότε και ότι η εξουσία κληροδοτείται(Βλ. Παπανδρέου, Καραμανλή), θα ήθελα να αναφερθώ στις ομοιότητες που παρουσιάζει η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, είχε έναν αδερφό πευματικά ανάπηρο και ένα παιδί, του οποίου οι πράξεις και οι λόγοι, δείχνουν ότι δεν έχει σκοπό να ενηλικιωθεί ποτέ.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι γίνομαι σκωπτική, οξεία, καυστική και ό,τι άλλοτε θέλετε, αλλά πραγματικά ΕΛΕΟΣ Γιωργάκη!!!

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε καθαρή θέση για το διαχωρισμό κράτους -εκκλησίας,
τι δουλειά έχετε εσείς με Άνθιμους.

harrygrath είπε...

Σχετικα με την εμφανιση σας στο ΑLTER,νομιζω οτι πολλοι θα συμφωνησουν οτι η ομφαλοσκοπηση σας απομυθοποιει.Και οι κοντρες φερνουν αρνητικη ενεργεια.

Χρειαζομαστε...επωφελη μυθοποιηση των πολιτικων.Live your myth in politics...

Στις λεπτομερειες,ο 2ος "λογος περι εαυτον ",οχι ακριβως περιαυτολογια,στην ερωτηση Χαρβαλια,ισως ηταν too much.

Το στυλο στα χερια & η πλαγια ληψη δεν κολακευουν.

Στο χειρισμο των θεματων ειστε σαφως ανωτερος του Γιωργου.

Σκεπτομενοι ρεαλιστικα,η "επιθεση φιλίας " στη Σλαυονια / Δ.τ. Μακεδονιας ειναι το μεγιστο εφικτο.
Προσφερετε υπηρεσια,πολιτευομενος σαν statesman.

Επιβεβαιωσατε & τη φραση trademark σας...

" Να σας πω & κατι "...

Αφορμη για τους φιλους σας να σας πειραζουν χιουμοριστικα...

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

Διαβάστε σας παρακαλώ τι θα σας γράψω...Μόλις σας παρακολούθησα στο ALTER. Σκεφτόμουν ένα πράγμα κ. Βενιζέλο. Ακούγοντας τα περι γκάλοπ κλπ και τις προσπάθειες ενός μηχανισμού να κρατηθεί ετσιθελικά στην εξουσία πίστεψα ότι το παιχνίδι είναι χαμένο. Μετά την συνέντευξή σας όμως ατσαλώθηκε η πίστη μου για την προσπάθεια και την τελική νίκη. κ. Βενιζέλο ήσασταν συγκλονιστικός, νηφάλιος και πειστικός. Συνεχίστε αν και πιστεύω ότι πραγματικά είστε πολλά κλικ μπροστά από τους υπόλοιπους εκεί στο ΠΑΣΟΚ.

3 ψηφοφόροι από την Πάτρα.

NdN είπε...

Σύντροφε Ευάγγελε,

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χαρακτηρίζεις "υποκριτικό" το να ανακοινώσεις την υποψηφιότητα σου την επόμενη μέρα. Τόσο ο τρόπος, όσο και ο τόπος μαρτυρούν ότι ήταν μία κίνηση προσχεδιασμένη. Δικαίωμα σου πάντως να κατέλθεις στις εσωκομματικές εκλογές ακόμα και με αυτό το ιδιότυπο τρόπο.

Αυτό που θέλω ωστόσο να τονίσω είναι ότι αδικείς πολύ τον εαυτό σου λέγοντας πως τα τελευταία 3,5 χρόνια έκανες ότι καλύτερο μπορούσες. Εκτός αν δεν εννοείς απέναντι στην Ν.Δ...

Τους συντροφικούς μου χαιρετισμούς,
NdN

Ανώνυμος είπε...

το πιο σημαντικό θέμα θεωρώ ότι είναι η ολότητα και η ενότητα του κόμματος.Δε πρέπει σε κανέναν δεξιό ή εχθρό του μεγάλου αυτού κινήματος, που όλοι τιμάμε από τη πλευρά μας και με τον τρόπο μας,να επιτρέψουμε ούτε να διαννοηθούν ότι υπάρχει περίπτωση να διασπαστεί ή έστω και στο ελάχιστο να πληγεί το κύρος και η αξιοπρέπεια τόσο του κινήματος όσο και της βάσης(ας μην την ξεχνάμε την τελευταία).κ.Βενιζέλο είστε η μόνη αξιόπιστη και η περισσότερο σίγουρη πρόταση για να κατατροπώσουμε τη κυβέρνηση της Δεξιάς.Οι νέοι μαζί σας..!!!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Επιτέλους ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση υποκρισία. Ποιός Έλληνας και δη ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, όσο καιρό ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης του ο Γ.Π είχε πραγματικά αισθανθεί υπερήφανος και καλυμμένος από τον "λόγο του" από τις
'εξαιρετικές του ιδέες" από τον τρόπο που ασκούσε την απόλυτη ηγεμονία του? εγώ ξέρω ότι όχι τυχαία όλοι τον έλεγαν ΓΙΩΡΓΑΚΗ και όχι γιατί αισθανόντουσαν οικεία μαζί του.... Και τώρα φοβάμαι ότι εκεί ποντάρει , ο αδικημένος, που τον φάγαν οι συσχετισμοί και χίλια μύρια όσα. ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , σε περίοδο απόλυτης ηγεμονίας και φάνηκε (επιεικώς) ανεπαρκής, τώρα τι περιμένουμε να γίνει ο ΗΓΕΤΗΣ αυτός που θα εμπνεύσει , που θα μπορέσει να συνθέσει να να να ... ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
Πως καταφέρνουμε στην Ελλάδα το αυτονόητο να το περιπλέκουμε , να το διανθίζουμε με σχέδια με πλεκτάνες και τα χίλια όσα, είναι απορίας άξιο. Δεν ξέρουμε επιτέλους ότι όταν μιλούσε ο Βενιζέλος περιμέναμε επιχειρήματα , δυναμική, άποψη, για να το πω απλά "κάπου να κρατηθούμε". Τώρα γιατί όλοι προσπαθούνε να θολώσουν τα νερά?

ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στην φιλη που ειπε οτι ο Γιωργος μπορει να αλλαξει το ΠΑΣΟΚ γιατι εχει ηγηθει της κατεστημενης ηγετικης ομαδας ενω ο Βενιζελος θα κοιταξει να συμπλευσει μαζι της ανωδυνα και δεν θα κανει αλλαγες γιατι θα επιδιωξει να ανελιχθει ο ιδιος χωρις συγκρουσεις στο δρομο προς την Πρωθυπουργια.

Κοιταξτε. Ο Γιωργος ειχε 4 χρονια, και ειναι παρα πολλα, να οργανωσει το κομμα και να το βαλει σε τροχια ανοδικη με σκοπο να παρει την εξουσια το 2007. Δεν το εκανε. Γιατι δεν το εκανε? Γιατι δεν μπορεσε. Και αφου ο Γιωργος δεν το μπορεσε, και δεν το μπορεσε σε τοσο μακρυ χρονο, γιατι θα το μπορεσει τωρα η στο μελλον αν εκλεγει? Και αφου λετε οτι ο Γιωργος ειχε το κυρος στην ηγετικη ομαδα να δωσει κατευθυνσεις, γιατι δεν το εκανε? Μηπως γιατι δεν μπορουσε να παραξει πολιτικη? Μηπως γιατι ουσιαστικα η ηγετικη ομαδα διαπιστωσε οτι λογω ηγετικης του ανεπαρκειας δεν θα διαρκουσε στην αρχηγικη καρεκλα για πολυ χρονο? Και οταν ξερουν οτι ο αρχηγος δεν θα μεινει για πολυ αρχηγος, λογω της διαφαινομενης εκλογικης ηττας, γιατι να σπασουν τα κεφαλια τους στην ηγετικη ομαδα να του υποδειξουν εναλλακτικες στρατηγικες? Και τι να υποδειξεις στον αρχηγο, εναν Παπανδρεου, που δεν ειναι δικη του ευθυνη να ξερει? Εξαλλου, ο Γιωργος δεν ηταν απειλητικος για να τον φοβουνται και να σιωπουν. Και σιγουρα θα του εγιναν εισηγησεις με τροπο τις οποιες ομως, παλι σιγουρα, τις περιελαβε σε ενα γενικοτερο πλανο ευρειας συναινεσης και μακροχρονης πολιτικης που πιθανον να νομισε οτι του ταιριαζει αφου και το προφιλ του ειναι ενωτικο και οχι ριζοσπαστικο.

Στον Βενιζελο τωρα. Δεν φαινεται ανθρωπος που αποφευγει τις συγκρουσεις. Αλλα ο Βενιζελος, κατα την ταπεινη μου γνωμη, οπως τον εχω ψυχολογησει και απο το λογο του αλλα και τα κειμενα του, θα κοιταξει να παραξει πολιτικη σε ολα τα πεδια. Εχει βαθια γνωση των προβληματων οπως διαφαινεται στα κειμενα του. Ταυτοχρονα, μπορει να δωσει το στιγμα για το που θελει να παει το πραγμα σε καθε τομεα, τι λυσεις θα αναζητησει, πως θα τις εφαρμοσει, και ειναι λογικο αφου γνωριζει τα προβληματα σε βαθος να ξερει και τις λυσεις τους. Τωρα, τα στελεχη στην ηγετικη ομαδα και στο κομμα, θα εχουν αντικειμενο πολιτικης αφου ο Βενιζελος θα θετει το πλαισιο. Εδω ο Γιωργος υστερουσε και λογω παιδειας και λογω χαρακτηρα. Τον Βενιζελο θα τον ακολουθουν στη Βουλη για αντιπολιτευση η ομαδα του, ενω ο Γιωργος ηταν ουσιαστικα μονος του και ανεπαρκης κιολας. Οταν συμβει αυτο, και ο Βενιζελος πολυβολει την κυβερνηση, θετει στρατηγικες, συσπειρωνει τα στελεχη, δουλευει ομαδικα, βγαινει στον κοσμο, εμπνεει, και εχει κανει τον κοσμο να τον εμπιστευτει, μετα ειναι θεμα χρονου να πεσει η ΝΔ κυβερνηση. Θα πρεπει βεβαια ο Βενιζελος να ταρακουνησει το κομμα, να χαραξει καινουργια κεντροαριστερα πορεια, να αγκαλιασει τις μαζες, να γινει πιστευτος με ρεαλιστικες προτασεις για το συγχρονο κοσμο μας, και να αφοσιωθει σε ενα ανενδοτο αγωνα για να αλλαξει η χωρα πορεια, χωρις φανφαρες και χωρις γραφικοτητες αλλα με βαθια αντιληψη για το που πρεπει να παει η ελληνικη κοινωνια. Ο Ανδρεας Παπανδρεου κερδισε τις εκλογες γιατι προσαρμοσε την στρατηγικη του στις επιταγες των καιρων της δεκαετιας του '70 και των αρχων του '80. Ο καινουργιος αρχηγος δεν θα πρεπει να ειναι ενας καλος διαχειριστης των κομματικων πραγματων, αλλα αυτος που μπορει να αφουγκραστει την ανασα του κοσμου και τον καημο του και να συλλαβει ενα σχεδιο για να μπορεσει να κανει τον καημο ελπιδα για το αυριο. Αισθητηριο χρειαζεται ο νεος αρχηγος και συναμα διαθεση για παραγωγη πολιτικης προς μια νεα κατευθυνση που θα εμπνεει και θα προβληματιζει. Και θα πρεπει να μπει αυτος μπροσταρης, και οχι να παραμεινει πισω απ' τη βιτρινα για τα ματια του κοσμου μονο.

Με καλυπτει ο Βενιζελος, και θα τον υποστηριξω. Πιστευω οτι εχει την παιδεια και τα κοτσια να ηγηθει και να εμπνευσει τα στελεχη στην ηγετικη ομαδα, το κομμα και την κοινωνια. Δεν εχω αλλες απαιτησεις περα απο αυτο και με την προυποθεση οτι θα μπει μπροσταρης και θα δουλεψει, παραγοντας πολιτικη, ολα τα αλλα, συμπεριλαμβανομενων των αντιδρασεων, του ταιμινγκ διαφορων εκδηλωσεων του, κλπ. με αφηνουν αδιαφορο ειδικα αφου στην Ελλαδα ολοι μας ειμαστε λιγο υπερβολικοι στον τροπο που εκδηλωνομαστε.

Ανώνυμος είπε...

politikos-koubas.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Απογοητευτική η παρουσία σας στον Χατζηνικολάου - παρελθοντολογία με εμπάθεια, μικρότητες, εγωπάθεια - κρίμα...

Ανώνυμος είπε...

Η σοσιαλδημοκρατία έχει κρατήσει τον τίτλο αλλά έχει αλλάξει περιεχόμενο. Όλοι ονειρεύονται τον "τρίτο δρόμο" του Μπλαιρ που έγινε αμιγώς δεξιός στον κλασικό δρόμο και συρρίκνωσε το συντηρητικό κόμμα. Όσοι κάνουν παιχνίδια και διηγούνται ιστορίες με αριστερές πολιτικές (Γάλλοι), βρίσκονται στο περιθώριο. Όσοι το έπαιξαν αμφίρροποι για να μη χάσουν από αριστερά κόμματα (Γερμανοί), συρρικνώθηκαν οι ίδιοι.

Αυτή τη δεκαετία διαμορφώθηκαν δύο πολιτικές: η συντηρητική και η παρατηρητική. Η δεύτερη παρακολουθεί από το παράθυρο την πρώτη που κυβερνάει. Δεν λέω ότι είναι σωστό αυτό, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα!

Αν θέλει ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει, πρέπει τα μέλη να ψηφίσουν τον Μπένυ, ο οποίος θα γίνει καλύτερος "δεξιός" από τον Καραμανλή. Διαφορετικά θα τσακώνονται ΠΑΣΟΚ και αριστερά κόμματα για τα ψίχουλα των ψηφοφόρων και η ΝΔ θα κυβερνάει.

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
panpap είπε...

Μετα τις τελευταιες εξελιξεις και τη σημερινη συνεντευξη του BABE(Βαγ.Βενιζελος!) δυο πραγματα καταλαβαινω:
1)Ως προς τον Γιωργο εχω την αισθηση οτι διατυπωνει ενα λογο πεισσοτερο ριζοσπαστικο και καινοτομο εναντι του
Βενιζελου.Ειναι ενας λογος ομως που τον χαρακτηριζει ως τωρα η ασαφεια(πχ οταν λεει θα επενδυσουμε στον ανθρωπο,το πως δεν το εχω καταλαβει..).Σε ενδεχομενη επικρατηση του το ΠΑΣΟΚ ισως κινηθει αριστεροτερα απ'όσο τωρα.Το προβλημα,αν ξεπεραστει και αυτο της ασαφειας,ειναι κατα ποσο πειστικο θα ειναι το ΠΑΣΟΚ και αξιοπιστο ωστε να κυβερνησει.Αυτο διοτι οι αριστερες πολιτικες μπορει να δινουν ενα σαφες ιδεολογικο στιγμα και να μοιαζουν ιδεατες και ρομαντικες,αλλα απο την αλλη φανταζουν σε πολυ κοσμο και ως ουτοπικες και ισως αναξιοπιστες.Φοβαμαι δηλαδη πως μπορει να προκυψει ενα ιδιαιτερη πολιτικη θεση αλλα με τον κινδυνο της συρικνωσης.
2)Οπως ακουσα σημερα τον Βενιζελο φανηκε πιο ρεαλιστης.Μιλησε για ενα ΠΑΣΟΚ τοσο αριστερο ωστε να μη θεωρειτε ουτοπικο και αναξιοπιστο προκειμενου να δινει μια κυβερνητικη και πλειοψηφικη προοπτικη.Οπως το ερμηνευω μιλα για ενα αριστερο - κοινωνικο ΠΑΣΟΚ,που ομως δε θα διστασει να κανει και συμβιβασμους,προκειμενου να αγγιξει μεγαλυτερο φασμα των ψηφοφορων και προς το κεντρο - κεντροδεξιο χωρο και ψηφοφορους που απαιτουν πειστικες και ρεαλιστικοτερες πολιτικες.Το θεμα εκει ειναι οτι μπορει στο ονομα της εκλογικης νικης να γινουν συμβιβασμοι,να μην γινου ρηξεις (πχ διαχωρισμος κρατου ςεκκλησιας) και να προκυψει ιδεολογικη ασαφεια.
Σιγουρα παντως πρεπει ολοι ψυχραιμα να περιμενουμε τις συγκεκριμενες πια θεσεις των δυο αξιολογων αυτων πολιτικων και να παρουμε θεση,χωρις κορωνες και πολωσεις

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο αν πραγματικά νοιάζεστε έστω και λίγο για το ΠΑΣΟΚ μαζέψτε όλα τα λαμώγια που σας υποστηρίζουν και φύγετε πριν ξεφτιλιστείτε εντελώς. Προέρχομαι από άκρως πασοκική οικογένεια, ψηφίζω από το 2004 και χαίρομαι που δεν ψήφιζα το 2000 γιατί θα είχα δίλημμα.....
Το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται ούτε χαρίζεται αλλά ούτε είναι κόμμα εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών. Το ΠΑΣΟΚ που εγώ υποστηρίζω ανήκει στο λαό. Μη με κάνετε να αλλάξω κόμμα, ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Hey, dude. Unfortunately, in Greek politics you got to be a "heavy," a mad dog, a man with an attitude to win points and get elected in the party leadership and Prime Minister. Light weights don't do. Ya know what I mean, jelly bean? Bennie is cool, my man! He got the attitude, brother! He is the man! Yup! I sure gonna support Bennie, ya know that, ain't ya? Only Bennie can stand up to Karamanlis, the other heavy, so you'll have two heavies fighting it out. Cool! Karaman better get some books from the library and start studying, and get all his A's and B's and C's his vitamins 'cause Bennie ain't gonna let him rest. It's gonna be fun to watch on TV. Get rid of your remote, dudes, you ain't gonna need it no more after Bennie gets elected. Stay tuned, man!

Ανώνυμος είπε...

oi δηλωωσεις Σου, η ζωη σου τα ανεπαντηχα
τι θα σου μηνει

URBANATHENISM είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,

Από τη στιγμή εκείνη που δήλωσες "παρών" στην διεκδίκηση της ηγεσίας,

στη Νέα Δημοκρατία τους έχει πιάσει κρύος ιδρώτας.

φαντάσου να εκλεγείς και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τι έχει να γίνει...

Εύγε για την χθεσινή σου εμφάνιση στο Άλτερ!

Ανώνυμος είπε...

Ayti dimoskopisi tis metron analysis me 49% Papandreou kai 37 Venizelo einai stimeno oste na min ntropiastei o Giorgakis?

meggy είπε...

είδα τη συνέ σας στο Αλτερ και βαρέθηκα να μετράω τα ΕΓΩ.Βγαίνετε πολύ αντιπαθής,να το προσέξετε αυτό.Δεν κάνετε για αρχηγός του Πασόκ,διχάζετε πολύ μ αυτά που λέτε και ο λόγος σας δεν κάνει τον κόσμο να σας συμπαθήσει.Μην πω για τις θέσεις σας.

Christos B. είπε...

kalo to post tou prohgoumenou filou alla ego tha to allaza me mia aplh frash: 'o venizelos einai genimenos hgeths'.

pros kirio venizelo: simera ematha oti anakinosate ena 20-selido keimeno me tis theseis sas. tha to diathesete me kapoio tropo edo sto blog sas ?

Eyxaristo,
Christos

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΩ???

ΓΙΑΤΙ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ????

Ανώνυμος είπε...

Η εμφάνισή σας στο Ζάππειο δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν δεν ήξερα πως υπάρχει ένας βαθύς μηχανισμός που κινεί τα κόμματα και προκειμένου να προλάβετε αυτόν το μηχανισμό που τον διαχειρίζεται ως επί το πλείστον ο εκάστοτε πρόεδρος, αλλά και να εξαργυρώσετε την αρχική συναισθηματική δυσαρέσκεια κινηθήκατε κάπως βιαστικά.

Όλα αυτά λίγη σημασία νομίζω πως έχουν. Το κεντρικό για μένα είναι άλλο. Όλοι πιστεύουμε πως είστε πιο ικανός και μπορείτε να θέσετε το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα τροχιά. Ωστόσο το ερώτημα που πρέπει να απαντήσετε είναι, γιατί να νικήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές? Και πρέπει να το απαντήσετε με σαφείς πολιτικές θέσεις και σχέδιο τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα και όχι με κενά πολιτικά ωραιολογήματα, κόντρα στην τάση που έχει επικρατήσει στον πολιτικό διάλογο και δεν αφορά μόνον εσάς προσωπικά.

Με ειλικρινή εκτίμηση Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η πλατφόρμα σας.Στη Βουλή των Εφήβων πιστεύω ότι θα έπαιρνε την πλειοψηφία και θα αποσπούσε θετικά σχόλια από τον Πρόεδρό της,τον Σιούφα!
Μα καλά ,σοβαρά μιλάμε τώρα;Περίμενα να δω τί θα πείτε για το ασφαλιστικό,τη φορολογία,τα αγροτικά,το περιβάλλον,τον ΟΤΕ,την Εκκλησία,τους εργασιακούς νόμους,την ανεργία και σεις ανακοινώνετε μια έκθεση ιδεών;Γιατί μας προσβάλλετε;

Kostas είπε...

Αγαπητε Βαγγέλη Βενιζέλο,
Εύγε για την εμφάνιση σας στο ALTER!Αψογος!
Θα ήθελα ωστόσο να μου επιτρέψετε να κάνω την παρακάτω παρατήρηση:
Ο λόγος σας, διαυγής και καθαρός, έξοχα δομημένος έχει όμως έντονα τα χαρακτηριστικά της επιστημοσύνης που σας χαρακτηρίζει. Πιστεύω ότι θα πρέπει, χωρίς να την εγκαταλείψετε, να την συνδυάσετε με καθημερινή απλότητα ώστε να είναι κατανοητή στον πολύ κόσμο, δηλ να κινείστε λεκτικά, φραστικά σε 2 ράγες, αυτήν του επιστημονικού, διαλεκτικού λόγου-που τόσο καλά κατέχετε- και της απλότητας,αμεσότητας,άμεσα κατανοήσιμης απο τον απλό Ελληνα. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός αυτός δεν θα σας βλάψει, αντίθετα θα προσθέσει πολλούς πόντους στην κατεύθυνση απόκτησης της ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ των λαικών στρωμάτων, των απλών ανθρώπων.Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς μίμηση ο Ανδρέας Παπανδρέου.Περιμένω να δώ την ιδεολογική σας πλατφόρμα στο blog.
Καλή Τύχη!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη .
Τι βαθμο ειχες στο Οικογενειακο Δικαιο ;;;;;;;;;;
Το κομμα αγαπητε κυριε ως μαγαζι και περιουσιακο στοιχειο , κληρονομειται στους απογονους και δεν ειναι διεκδηκισιμο απο πελατες η χρηστες .
Απο πατερα σε γυιο παει και απ εκει σε εγγονο.
Αμα θες κομμα και αρχηγιες , φτιαξε δικο σου και κληρονομησε το , στους απογονους !
Αμαν πια μας κουρασες .

Καθηγητης Οικογενειακου Δικαιου

Ανώνυμος είπε...

“ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ”

ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ.
ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΩ; ΘΥΜΟ ΝΑ ΠΩ; ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΠΩ;
ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΑΝ ΜΠΑΙΝΑΤΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ, ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ.
ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΝΕΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΤΗ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟ “ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ”
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ, ΔΥΣΦΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΕΤΕ.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ;
ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ Ο “ΗΓΕΤΗΣ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ.
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

criticalthinking είπε...

@παραφωνος

Αγαπητέ παράφωνε,
ποιός είναι ο ορισμός του blogger?
Υπάρχει κάποια επιτροπή που σου δίνει πιστοποιητικό μπλογκερισμού?
Την άποψη μου εκφράζω, όπως και όλοι άλλοι. Ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα;

Με εκτίμηση.

ΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να του διατεθεί μια αίθουσα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ για να κάνει δηλώσεις (20 θέσεις κλπ.), αλλά πήρε αναβλητική, δηλαδή αρνητική απάντηση.

Όποιος προβληματίζεται ακόμα για την αισθητική και τη σημειολογία της εμφάνισης στο Ζάππειο, παίρνει σήμερα με καθυστέρηση την καλύτερη απάντηση. Τη στιγμή που θα έπρεπε να δείξουν οι κομματικοί κλειδοκράτορες διαφορετική στάση και να προκαλέσουν μια καλή εντύπωση, αποδεικνύουν την ιδιοκτησιακή αντίληψη.

Το οικογενιακό, κληρονομημένο ΠΑΣΟΚ είναι καταδικασμένο να ξεφτίσει, αν δεν γίνει ανανέωση. Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη, όπως εκείνη της μεταπολιτευτικής "Ένωσης Κέντρου": ξεκίνησε με την ελιτίστικη υποτονικότητα του Μαύρου και κατέληξε στη συνοικιακή επιθεώρηση του Ζίγδη. Οι νεότεροι που δεν ξέρουν, ας ρωτήσουν να μάθουν.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Βαγγέλη (Γιωργάκη, Κωστάκη) μου,

Αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ μου θυμίζουν τη λαϊκή σοφία: “...εδώ ο κόσμος χάνεται και το Μ...ιλενάκι χτενίζεται »!.! Κάθε φορά που το κάθε Μ...ιλενάκι χτενίζεται (δηλ. εμφανίζεται σε κανά Κανάλι η σε άλλο παρτάκι), το ΠΑΣΟΚ χάνει και από 1% τουλάχιστον της δύναμής του. Μετά θα αναρωτιέστε γιατί ο ΛΑΟΣ θα αυξάνει γεωμετρικά τη δύναμη του!

Επί της ουσίας, θα σας μιλήσω με την γλώσσα που καταλαβαίνετε:
To ΠΑΣΟΚ υπήρξε η φοιτητική μας γκόμενα, ικανοποιούσε τότε την αισθητική και τις αισθήσεις μας και το έπαιζε και πιστή και τίμια. Αργότερα, η κυρία, το είδε «έξυπνα το πράγμα» και το έριξε στα σύρτα-φέρτα με τους «κύριους » με τα λεφτά , τα ρετιρέ, τις Μερσεντές και τις μεγάλες κοιλιές ! Εμείς (ως σκύλοι και όχι γάτες) μείναμε πιστοί στην αισθητική, και ικανοποιούμε τις αισθήσεις μας με τις δίμετρες εισαγόμενες που το κάνουν επί του τούτου και σου λεν και ένα ευχαριστώ τουλάχιστον.....

Θα μπορούσες να ήσουν και εσύ αλλεργικός στην παρούσα ΑΝΤΙ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ πια γκόμενα του ΧΤΕΣ.....


Δεν τσιμπάμε ότι νάνε ......

Αισθητικώς

DIO είπε...

Σύντομες σκέψεις:
1) Άσχετα με τις εγωκεντρικές ή μη τοποθετήσεις του Big E χθες το βράδυ και την γενικότερη παρουσία του εγώ κρατάω το υπονοούμενο σχετικά με τους μεταπτυχιακούς του '89...lol. Αλήθεια, όλα τα κοράκια που αλωνίζουν στο blog αυτό μετά την 16η Σεπτεμβρίου έχουν ιδέα ποιός έκανε Master το '89 όταν το ΠΑΣΟΚ καιγόταν???
2) Πάντως ρε παιδιά, ειλικρινά, τέτοια προπαγάνδα (στο παρόν blog) έχω να δω απο την εποχή που ο Drago πάλευε με τον Rocky....
3) Είμαι 100% σίγουρος για το επιχείρημα που θα σκαρφιστεί πολυ σύντομα ο ΓΑΠ (ή το περιβάλλον του) για να μειώσουν την υποψηφιότητα Βενιζέλου ...θα πουν (με κάποιο παρεμφερή τρόπο) ότι δεν είναι δίκαιο ο Big E να βγαίνει και να προκηρύσει το πρόγραμμά του όταν ο ΓΑΠ είναι υποχρεωμένος καί να πραγματοποιεί την κούρσα διαδοχής καί να ασκεί αντιπολίτευση στον Κο Καραμανλή (χωρίς ψηφοφορία ωστόσο, lmao!)
4) Τέλος, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα της διαδοχής θεωρώ πως ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με τη στάση και συμπεριφορά που έχουν κρατήσει έχουν απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και θα πρέπει να εκδιωχθούν - αποδοκιμαστούν από την πολιτική σκηνή του τόπου μας πρωτίστως απο εμάς τους πολίτες. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στους κυρίους κυρίους Κουλούρη και Τζουμάκα ενώ επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του Κου Παπουτσή...Όσο για τον Κο Καστανίδης έχει αποδεδειγμένα αποδείξει το complex του απέναντι στον Big E!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή στο κίνημα λίγο πολύ γνωριζόμαστε,θα σας ψήφιζα για αρχηγό αλλά μόλις είδα ποιά συντρόφια σας πλησίασαν θα την κάνω αλά Γαλλικά.Σας κάνουν φοβερή ζημιά γιατί αυτά είναι τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ψηφίζω Πασοκ, αριστερά ψηφίζω, αλλά έχω διαπιστωσει τα εξής:
1. κάποιοι -οι ιδιοι συστηματικά δε βαριούνται να απομειώνουν με τα σχόλιά τους κάθε κινηση ή ομιλία του κ. Βενιζέλου.
οκ, το καταλάβαμε, δεν τον θέλετε...
2. Με εντυπωσιάζει η ποσότητα αλλά και η ..ποιότητα της λάσπης (αλλαγή ονοματος, εμφανιση, κριτική τύπου ..άχρηστος (!), αμοραλιστής) πίσω από τη διαδικτυακή ανωνυμία. Να πάτε στη συνάντηση να του τα πείτε έτσι ακριβώς.
3. Είμαστε συμπλεγματικοί, δε μπορεί, κάποιος πάνω από τη μετριότητα, κάποιος ιδιαίτερα ευφυής και πολυπράγμων πρέπει να είναι οπωσδήποτε αλαζόνας και και αμφιβόλου ηθικης.
Έτσι είναι κ. Βενιζέλο, να το πάρετε απόφαση, οποιδήποτε στιγμή πρέπει να αποδεικνύετε την εντιμότητά σας. Είναι η μοίρα όσων ξεφεύγουν από το μέσο όρο.
4. Δε σας ενοχλεί, η απόλυτη και ελέω θεού κληρονομική ηγεσία του κόμματός σας? Με τέτοια νοοτροπία θέλετε να κάνετε ανοίγματα στην αριστερά?

Λάμπης Φίλης είπε...

μπλα-μπλα-μπλα... Αμαν πια, πράγματι, όλοι περίμεναν κάτι άλλο, είναι απίστευτο αυτό το άλλο να το λέει ο γιώργος και όχι εσείς, τι εκθέσεις ιδεών είναι αυτές. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, πολλά λόγια χωρίς ουσία, με αρκετές αντιφάσεις όπως επισήμαναν και μερικοί δημοσιογράφοι! Λίγα λόγια και ουσίας είναι το ζητούμενο και όχι άλλους καθηγητές παιδιά, ΜΑΚΡΙΑ! Αρκετά με προφεσόρους. Αλήθεια, τι θλιβερή η εικόνα του Σημίτη! Του Παπαντωνίου!(αχ καϋμένο χρηματιστήριο!)

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσουν οι ακριβοδικαιοι ανθρωποι σαν και σας! μόνο τα εγω της μιας πλευρας μετρατε?
δεν εχετε ακουσει καμμια ομιλια του (mind the) GAP??

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν είμαι βέβαιος πως στο παρόν μπλοκ είσαι ο άμεσος διαχειρηστής, Ευάγγελε, γιατί πολύ πιθανό να είναι κάποιος συνεργάτης σου, θα γράψω λίγα προσπερώντας την αμφιβολία-εμπόδιο, όχι για άλλο λόγο μα επειδή δεν γνωρίζω με ποιόν άλλο τρόπο μπορώ να έρθω σε επικοινωνία με κάποιο πρόσωπο του Πολιτικού Κόσμου. Υπάρχει βέβαια και το μπλοκ του Μάκη Ανδρουλάκη κάπου, με αυτόν όμως θα ήθελα να "συζητήσω" άλλου είδους Πράγματα.

Θα προσπαθήσω να επικεντρωθώ, έστω και σύντομα μα και πρόχειρα, σε αυτό που έγραψα στο προηγούμενο μήνυμα μου. Στην ανάγκη να επιτευχθεί η εμπιστοσύνη της Κοινωνίας στον Πολιτικό Κόσμο. Στην ανάγκη, δηλαδή, να εμπιστευθεί η Κοινωνία, και ως Σώμα και ως ξεχωριστά Στρώματα, την Πολιτική Ανάγκη, της Λειτουργίας, σε μιά Κοινωνία. Σε μια Δημοκρατική Κοινωνία φυσικά.

Μπορεί να είναι μια εύκολη υπόθεση αυτή; Όχι φυσικά. Οι Ανάγκες που λειτουργούν σήμερα, δεν είναι εκείνες που λειτουργούσαν πριν 40 και 30 και 20 έτη. Οι ίδιες οι Έννοιες, για παράδειγμα, δεν "αντικατοπτρίζουν" στην Ανθρώπινη Αντιληπτικότητα την Φύση των Πραγμάτων τα οποία απαιτούσαν την αρμόδια εναρμόνιση με τις ανάγκες και προβληματισμούς των Κοινωνιών πριν 40 και 30 και 20 έτη. Πιο ζωηρό παράδειγμα, ίσως, εκείνου που θέλω να πω, είναι το εξής:

Ακούω να ειπώνεται, όχι μόνο από εσένα, απ' όλους γενικά του χώρου σου, η Έννοια: Κόμμα Εξουσίας. Τι πάει να πει αυτό σε ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα; Πως είναι δυνατόν να απαιτούμε Εξουσία στη Δημοκρατία; Εφόσον οι Εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, από την Κοινωνία, από τις ανάγκες, δηλαδή, της Κοινωνίας, για μία ελεύθερη έκφραση των αναγκών και ανάπτυξής των, πάντα με γνώμονα το Ορθό, το Αγαθό και το Δίκιο δηλαδή, είναι επομένως φρόνιμο, να εναποθέτουμε την υπηρεσία αυτών, σε έναν συγκεκριμένο φορέα λειτουργίας, του Πολιτικού Συστήματος που έχει την μορφή Πολιτικού Σχηματισμού, ή εν συντομία, Κόμματος; Στα δικά μου αισθητήρια το παραπάνω πέφτει, κατά κάποιον τρόπο, για την έκφραση δηλαδή του όρου Κόμμα Εξουσίας, ως έκφραση ενός εκλεπτυσμένου δικτατορικού, εννοιολογικά βέβαια, σχηματισμού.

Πέραν τούτων. Έχω δυνατά την αίσθηση, ότι ο Πολιτικός μας Κόσμος περιέπεσε σε μεγάλο τέλμα. Ο Πολιτικός Κόσμος περιέπεσε σε προβληματισμούς τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσει όμως, δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς αυτούς. Στο σημείο αυτό εντοπίζω, την αδυναμία του να αντιμετωπίση αποτελεσματικά τα Κοινωνικά προβλήματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται. Δεν έχω την δυνατότητα να διακρίνω τρόπους προς αντιμετώπιση. Θα πρέπει εσείς οι ίδιοι, σύσωμος ο Πολιτικός Κόσμος, να συναισθανθείτε και συνειδητοποιείσετε τη Φύση μα και το μέγεθος των αδυναμιών που παρουσιάζονται. Ίσως, προς την κατεύθυνση αυτή, να πρέπει να δημιουργηθεί ένα Όργανο, με συμμετάσχοντες απ' όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς και με ίδιο αριθμό μελών, κοινοβουλευτικών και μη, με πρόεδρο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και να εργαστείται στην κατεύθυνση αυτήν. Έχετε αντιμέτωπα προβλήματα ίδιας Φύσης, όχι τρόπων, δηλαδή, Κοινωνικών αναγκών και προβληματισμών προς διευθέτηση, μα προβλήματα της Φύσης που καλείσται να υπηρετήσετε, της Πολιτικής Λειτουργίας δηλαδή.

Κλείνοντας θέλω να παρακαλέσω, να δείξεις κατανόηση για την αδυναμία μου στο να εκφράσω σωστά τις Έννοιες που προσπάθησα να διαχειριστώ στο μήνυμα. Και βέβαια την παράκλησή μου για το ζήτημα της ανάγκης του Κόσμου, της Κοινωνίας μας, στο να εμπιστευθεί τον Πολιτικό μας Κόσμο.

Κρεμέτης Στέφανος είπε...

Στηρίξτε την υποψηφιότητα του Γιώργου Ζαφειρίδη:

igesia-pasok.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Αν κερδισετε τις εκλογες, πραγμα που απευχομαι,θα χαρω για ενα και μονο πραγμα, να δω την αντιδραση αυτων που σας ψηφισαν μπροστα σε καθε αηθεια που θα διαπραττετε, (πολιτικα και ηθικα) εκφραζωντας τα γνωστα επιχειρηματα του τυπου: "Ειμαι εξυπνος, ξερω τι κανω, εσεις δεν ξερετε, ειστε πνευματικα αδυναμοι κλπ"

Για εσας κ.Βενιζελο η δεσμευση
σας για ενοτητα ειναι ευκολη υποθεση, γιατι γνωριζετε ο ιδιος οτι μετα απο ολα οσα αποκαλυφθησαν σε βαρος σας ειναι δυσκολο να σας δεχθει καποια αλλη παραταξη.Δε συμβαινει ομως το ιδιο με τον κ. Γ.Α.Π. ο οποιος μπορει ανετα πλεον να γινει μελος αλλου κομματος αν χασε τις εκλογες.

κ.Βενιζελο
Εαν ενδιαφερεστε εστω και λιγο για την ενοτητα του Πασοκ το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να αποχωρησετε.Χωρις εσας το Πασοκ δε χανει τιποτα σπουδαιο, χωρις τον Γ.Α.Π. ομως χανει πολλα...Και το τραγικο ειναι οτι αυτο το γνωριζετε ο ιδιος. Αυτο ειναι που σας φοβιζει και εσας και τα τσιρακια σας.
Εαν οπως λετε ενδιαφερεστε για ενοτητα...

Μια εντιμη φιλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν φταιει ο Βενιζελος αν βγαινει ο Κουλουρης η ο Τζουμακας δημοσια και λενε οτι τον στηριζουν, ελπιζοντας σε αξιοποιηση τους, αλλα ουτε ειναι σωστο να βγει ο Βενιζελος και να πει "ξερετε κ. Κουλουρη, μη λετε στον κοσμο οτι ειστε μαζι μου γιατι θα με μαυρισουν μερικοι". Δεν μπορει να αποκλεισει τις τασεις που εκδηλωνονται γιατι αυτο θα βγει εξω στον κοσμο πιο αρνητικα απ' το να τους ανεχτει στην παρουσα φαση. Αυτο δεν σημαινει οτι ο Βενιζελος θα τους αξιοποιησει κιολας.

Ανώνυμος είπε...

Στην κυρα που λεει οτι το ΠΑΣΟΚ χανει πολλα αν φυγει ο ΓΑΠ. Τι χανει το ΠΑΣΟΚ αν φυγει ο ΓΑΠ? Εισαι στα καλα σου η να φωναξουμε ενα γιατρο? Δηλαδη τις δυο εκλογικες ηττες, τη μια πισω απ' την αλλη, με την τεσσαρα πλην που φαγαμε τον Σεπτεμβρη την δικιολογησες κιολας? Ντροπη σου. Η εισαι βαλτη εδω η εισαι τρελη. Δηλαδη, να κρατησουμε το Γιωργο να φαμε αλλη μια τεσσαρα μειον το 2009 η το '10 οταν κανει την μπλοφα του ο Κωστακης. Εισαι με τα καλα σου? Αντε απο δω.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με την έκφρασή σας "Δηλαδή τί έπρεπε να κάνω; Να φερθώ υποκριτικά; Να το οργανώσω; Εγώ αντέδρασα, συναισθηματικά και πολιτικά":Άποψή μου λοιπόν είναι ότι η αντίδρασή σας αυτή ήταν πολύ καλά οργανωμένη .Το παραδέχτηκε εξάλλου και ο κ. Λοβέρδος σε τηλεοπτική εκπομπή λέγοντας ότι η ομάδα αυτή που βρίσκεται γύρω σας μιλούσε αρκετό καιρό πρίν και οτι ο ίδιος μάλιστα είχε προτείνει να εκδηλωθείτε νωρίτερα αλλά δεν το κάνατε για να μη θεωρηθεί υπονόμευση.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πώς τόσο άμεσα έσπευσαν όλοι να πάρουν θέση.Ας είμαστε λοιπόν ειλικρινείς.
Περαιτέρω θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί 4 χρόνια τώρα δεν εξέφραζε κανείς τις αντιρρήσεις του.Δεν είχε όργανα το κόμμα?Μόνο στο Κ.Κ.Ε ένας λέει και οι άλλοι συμφωνούν.Δεν νομίζω πώς τα όργανα του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια με το Κ.Κ.Ε!!!Τί κάνατε όλοι εσείς στο πολιτικό συμβούλιο?ΥΠΟΚΡΙΝΟΣΑΣΤΑΝ???
Κύριε Βενιζέλο σας εκτιμούσα ειλικρινά .Τώρα όμως νομίζω ότι υποκρίνεστε.
Η φιλοδοξία δεν είναι μεμπτή πρέπει όμως να έχει και όρια τα οποία θέτει κυρίως η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του καθενός από εμάς.Φροντίστε λοιπόν να τα βρείτε σύντομα.
Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

Προς ΓΙΕΣ ΓΙΟΥ, η' ΓΙΟ-ΓΙΟ η' οτιδηποτε αλλο ειναι


Εσυ ρε ΓΙΕΓΙΕ λογω της χαμηλης σου νοημοσυνης ισως να μην καταλαβαινεις αυτο που λεω. Ο Βενιζελος ομως καταλαβαινει και πολυ καλα μαλιστα. Αν φυγει ο Παπανδρεου θα φυγουν και ολοι οι Παπανδρεικοι (ψηφοφοροι) του Πασοκ.Αυτος ειναι ο λογος που ο Βενιζελος ζητουσε τη δεσμεση του Γιωργου να μη φυγει αν χασει τις εκλογες.Ξερεις ποσους ψηφοφορους Παπανδρεικους εχει το Πασοκ.Μαλλον δεν ξερεις. Αλλα τι να ξερεις κατι τετοιους Γιεγιεδες εχει ο Βενιζελος που τον υποστηριριζουν συν ολο το ΔΟΛ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Τζουμακας εξυπνε ειναι Παπανδρεικος

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως είμαι ο μόνος στην μπλοκόσφαιρα που εδώ και πολλές μέρες πριν έχω αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο που σας έκανε να βιαστείτε το βράδυ των εκλογών. Εν ολίγοις ότι ο Γιωργάκης πήγε να κάνει πάλι πονηριά και να την "βγάλει" με ένα δημοψηφισματάκι πασοκικού τύπου. Φαίνεται ότι κάπως το ομολογείτε και εσείς και απορώ γιτί δεν το λέτε καθαρά. Οτι αν δεν προλαβαίνατε θα γινόταν ένα δημοψήφισμα εμπιστοσύνης και θα ψήφιζαν και πάλι το Γιωργάκη ένα ..εκατομμύριο μέλη και φίλοι! Δες περισσότερα: www.sofistis.wordpress.com

Antonis Spyridakis είπε...

Κ. Βενιζέλο,

Δύο μόνο -λαϊκές μάλιστα- λέξεις έχω να σας πω: Μη μασάτε!
Αφήστε τους όψιμους οπαδούς του Γιώργου να συντάσσουν πολυσέλιδες ανακοινώσεις στήριξής του. Λυπάμαι που το λέω, αλλά οι περισσότεροι απ' αυτούς τους συντρόφους τον έβριζαν, δεν τον πίστευαν και δεν τον βοήθησαν (από τη βάση) όπως θα έπρεπε ΠΡΙΝ τις εκλογές. Τώρα διακηρύσσουν ότι εσείς είστε εκπρόσωπος των διαπλεκόμενων (βλ. Τζουμάκας) και θα διαλύσετε το κόμμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τους έχετε δώσει κι εσείς τροφή γι' αυτό: Δεν είναι δυνατόν ένας πολιτικός και επιστήμονας του δικού σας κύρους και εκτοπίσματος, να "τα παίρνει στο κρανίο" τόσο πολύ μετά από ένα... λεκέ στο κοστούμι του και να αυτοπροσδιορίζεται ως "μελλοντικός ηγέτης του κινήματος". Αυτό κ. Βενιζέλο δεν ήταν ούτε δημοκρατικό, ούτε σώφρον. Είμαι σίγουρος δε, ότι συνειδητοποιήσατε το ατόπημά σας, αλλά πλέον ήταν αργά ("Μετά από την απομάκρυνση εκ του ταμείου...").
Πάντως προσωπικά δεν θεωρώ ότι έγινε και τίποτα ούτε μετά το Ζάππειο, ούτε μετά το... λεκέ από καφέ. Στην πρώτη περίπτωση πράγματι χρειαζόταν κάποιος να μας (πασοκτσήδες) δώσει τις πρώτες βοήθειες μετά το σοκ (αφού ο Γιώργος ΔΕΝ έβγαινε να κάνει ΜΙΑ δήλωση, έστω να δώσει συγχαρητήρια στον αντίπαλο), και στη δεύτερη είδαμε μια καθημερινή αντίδραση ανθρώπου μετά από μια ταπεινωτική πράξη εις βάρος του. Όμως δεν το βλέπουν όλοι έτσι... Και θα 'πρεπε να το ξέρετε αυτό.
Παρόλ' αυτά,
Επειδή πιστεύω ότι είστε ο μόνος που μπορεί να δώσει αισιοδοξία στο Κίνημα,
Επειδή θεωρώ πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κατεβάσει τα στάνταρντς του, μετά από δύο εξέχοντες πανεπιστημιακούς ως ηγέτες του και πρωθυπουργούς, και
Επειδή φαίνεται να μπορείτε να κρατάτε ηνία (κυβερνητικά και εσωκομματικά),
Προχωρήστε με ΣΥΝΕΣΗ, και όλα θα πάνε καλά.
Α

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κ.βενιζελο,εκανες πολλα λαθη,ζαππειο,καφες,πως περιμενεις τωρα απο εμας τους αγνους πασοκους να σε στηριξουμε?λυπαμαι και για το λοβερδο,ασε τη μιλενα,λυπαμαι για πολλους που δεν ηθελαν να κερδισει το πασοκ.να μην πω για το σημιτη που εμεις στην α πειραια δεν μπορουμε να βγαλουμε ενα βουλευτη,ας παει καπου αλλου..θα στηριξω γιωργο,γιατι εχει ηθος και ας εχει κανει λαθη.ειμαι μελος του πασοκ εδω και 22 χρονια.καιτη απο πορο τροιζηνιας.

Ανώνυμος είπε...

γιατι δεν βαζετε τα σχολεια μου?επειδη δεν στηριζω βενιζελο?κριμα!!!καιτη,πορος τροιζηνιας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,
Το βράδυ των εκλογών, κατά τη δήλωσή σας στο Ζάππειο, ήταν ευδιάκριτο στο πρόσωπό σας ένα υπομειδίαμα, που πρόδιδε τα συναισθήματά σας απέναντι στην ευρεία σε έκταση ήττα του κόμματος που φιλοδοξείτε να ηγηθείτε.
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι πρόκειται να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής προέδρου ο κ. Παπανδρέου διατηρεί συντριπτικό προβάδισμα εις βάρος σας.
Μετά από αυτό το δεδομένο, περιμένω πλέον με ανυπομονησία να δω τις εκφράσεις του προσώπου σας στη δήλωσή σας το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου...

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια για την χθεσινη σας ομιλία πραγματικα καταλαβαμε τι παει να πει αρχηγικη εμφάνιση.Σας εύχομαι καλη επιτυχια και να θυμαστε οτι είστε η τελευταία μας ελπίδα μην ας απογοητευσετε.Αντε μπας και γελάσει και μας λίγο το χειλάκι μας.Νεολαία Βοιωτίας

AnToN είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο

Αυτό που γίνεται πλέον εμφανές είναι ότι αν όλοι οι ειδήμονες των κινητοποιήσεων που φρόντισαν κατοπιν εορτής(εκλογές) να συγκεντρώνουν κόσμο έξω από την Τρικούπη προσπαθούσαν το ίδιο και για τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο. Τους υπονομευτές κ.Παπανδρέου θα τους βρείτε στον περίγυρο σας. Είναι αυτοι που σας στηρίζουν και που θα περιμένουν πως και πως την επόμενη εκλογική σας ήττα για να σας κατασπαράξουν. Υπονομευτές δεν είναι ούτε ο Λοβέρδος, ούτε ο Βενιζέλος, που εκλέχθηκαν πρώτοι σε σταυρούς στις περιφέρειες τους..Είναι ο Τζουμάκας, ο Τσούρας και οι συν αυτώ που δεν επεισαν τον κόσμο να τους εκλέξει καν βουλευτές και έχουν το θράσος να διατείνονται περί των εσωκομματικών και να βρίσκουν υπονομευτές...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά νομίζω ότι αν χάσετε αυτές τις εκλογές κύριε Βενιζέλο θα ευθύνεστε μόνο εσείς .κατά την άποψή μου το θέμα της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα ερχόταν από μόνο του χωρίς καμιά προσπάθεια από κανέναν.εσείς όμως βιαστήκατε μη σας προλάβει κανείς άλλος η εναλλακτική λύση και η μοναδική ελπίδα ήταν να σας αναδείξουν αρχηγό με συνοπτικές διαδικασίες αλλά η μεγαλομανία καιη ανυπομονησία σας οδήγησαν να αναστήσετε τον ανύπαρκτο Παπανδρέου.
με εκτίμηση
Απόστολος

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη
Σήμερα διάβασα για πιθανή απόσυρση σου από την υποψηφιότητα. Αναφέρει σαν σκεπτικό ότι μια και τα πράγματα είναι αρνητικά σε βάρος σου την τελευταία στιγμή, θα αποσύρεις την υποψηφιότητα για να μείνεις στο παιχνίδι αργότερα.

Αν είναι αλήθεια σου γνωρίζω ότι όλοι αυτοί που σε στηρίζουν και έχουν εκτεθεί καταστρέφονται. Ποτέ τους δεν θα σε στηρίξουν ξανά. Αυτοί που δεν έχουν φανεί υπέρ σου για διαφόρους προσωπικούς λόγους, αλλά πιστεύουν σε σένα ποτέ τους δεν θα σε στηρίξουν ξανά, διότι θα χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σου.
Οφείλεις να το διαψεύσεις ή σε διαφορετική περίπτωση αν όντως ισχύει να εξαφανιστείς από τον πολιτικό χώρο.

Ανώνυμος είπε...

Παντα ο ανθρωπος μεγαλωνει με καποιες αξιες.Η διαδρομή είναι γνωστή.Κάνει τα πρώτα πηδηματάκια,το σκάει από την κοιλιά της μάνας του, από την κηδεμονία του πατέρα του και ύστερα καταλήγει στο..κλουβί του.Μεσολαβεί βέβαια μια περίοδος στοχασμού και 'αριστερής' προσέγγισης κάποιων προβλημάτων.Ύστερα έρχεται η περίοδος φόρτου εργασίας για κάθε μέσο και μη ,εργαζόμενο οπότε ο άνθρωπος γίνεται ένας ΨΥΧΡΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ασχολούμενος μόνο με μαροοικονομικά μεγέθη, βελτίωση στατιστικών επιδόσεων κτλ.Προσπαθείστε να βρείτε την χρυσή τομή γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε πάλι ένα απροσανατόλιστο, και λίγο προς τα δεξιά περιπλανώμενο κόμμα(γιατί κίνημα έχω πάψει να το ονομάζω εδώ και 10 χρόνια..).

Ανώνυμος είπε...

Το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, περιμένοντας με αγωνία ένα μήνυμα, ένα φως μια ελπίδα για το δύσκολο «αύριο» που ερχόταν, είδα έναν φοβισμένο, ευθυνόφοβο ΓΑΠ, κριμένο σε έναν όροφο της Χαριλάου Τρικούπη, να κάνει δηλώσεις προεκλογικού περιεχομένου, σαν να μην είχε καταλάβει ότι ακριβώς εκείνη την ημέρα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε υποστεί μια συντριπτική ήττα. Και ήρθε καπάκι η δήλωσή του ότι θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών του ΠΑΣ.Ο.Κ. Όχι ότι θα τεθεί στην διάθεση και την κρίση των μελών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Έτσι, η δήλωση του Βαγγέλη Βενιζέλου, στο Ζάπειο, όπου συνηθίζεται να πηγαίνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, είτε κερδίσουν είτε χάσουν, ήταν μια ανάσα ελπίδας, ότι «είμαστε εδώ», «το ΠΑΣ.Ο.Κ. δεν τελείωσε», «υπάρχει ακόμα ελπίδα».
Με αυτές τις σκέψεις πολύ καλά έκανε και δήλωσε «παρόν» και πρέπει όλοι να δηλώσουμε παρόν στις 11 Νοεμβρίου.

APOLLO είπε...

Κ.Βενιζέλο το κλίμα έχει πολωθεί από την άλλη πλευρά. Όλοι οι 'συνεργάτες Παπανδρέου' σας επιτίθενται.κάτι σαφώς άνανδρο.Ίσως πρέπει να σταματήσετε εσείς και οι δικοί σας (Λοβέρδος κλπ) πλέον να είστε ευγενείς γιατί δεν αποδίδει .Επίσης δεν αποδίδει κατα τη γνώμη μου η συνεχής αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Εχετε σε όλα δικιο, είστε πολύ ευφυής ,πρέπει όμως στο λίγο διάστημα που απέμεινε να πείσετε το πλατύ κοινο ,που σε πολλές περιπτώσεις αδυνατεί να σας κατανοήσει δυστυχώς. (Π.χ Είναι κρίμα η ευφυέστατη κίνηση σας το βράδυ των εκλογών ,να ανοιξετε το δρόμο σε εκλογή με υποψηφιότητες αντι επαναβεβαίωσης που ζήτησε ο Κ.Παπανδρεου, όχι μόνο να μην γίνει αντιληπτη από την πλειονότητα, αλλα και να γυρίσει εναντίον σας παρόλο που ήταν μια κινηση δημοκρατική από την οποία επωφελήθηκαν και αλλοι (Σκανδαλίδης).Επιτεθείτε λοιπόν και εσείς και κυρίως τα στελέχη που είναι μαζί σας κατά μετωπο στον Κ.Παπανδρέου. Πρέπει να γίνει σε όλους πλήρως αντιληπτο ότι τη μεγαλύτερη σημασία έχει ο γάτος να πιάνει το ποντικι, και εδω και η κοινωνία ,και οι αντιπαλοι σας ακομα θεωρούν εσας ικανοτερο.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.

APOLLO είπε...

Επειδή από όσα διάβασα δεν βλέπω ακόμα να κατάλαβαν πολλοί τον πραγματικό λόγο που το βράδυ των εκλογών έσπευσε άμεσα ο K.Βενιζέλος στο Ζάππειο να κάνει δήλωση (παραδοξο γιατι ο ίδιος διακριτικά μεν αλλα καθαρά το γράφει στην αρχή αυτης εδω της ενοτητας) θα σας βοηθήσω να το βρείτε (δεν θα σας το πω) παραθέτοντας τις πιο σημαντικές φράσεις των δηλώσεων Παπανδρέου-Βενιζέλου

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

‘’Σε ό,τι με αφορά, θα ζητήσω άμεσα από την βάση του ΠΑΣΟΚ, ν' ανανεώσει
την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου’’


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

‘’Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες…’’

Τώρα καταλάβατε ?

(Κ.Βενιζέλο είστε εξαιρετικά ευφυής!
Είναι κρίμα, μία τόσο στρατηγικη όσο και δημοκρατική κινηση (αφου επωφελήθηκαν και άλλοι όπως ο Σκανδαλίδης δεν έγινε αντιληπτη).
--αυτό το τελευταίο είναι εξτρά βοήθεια παιδια, αν δεν εχετε ακομα καταλαβει--
Και μάλιστα από πολλους γύρισε και εναντίον σας αφού βιάστηκαν να την θεωρήσουν άστοχη και αλλαζονική.
Hταν ακριβώς το αντίθετο.
Τέλος, θεωρώ το ότι με την δήλωση σας σκοπευατε επίσης συν τοις αλλοις να δώσετε ελπίδα στον κόσμο του Πασοκ εκείνο το βράδυ που την είχε ανάγκη είναι μεν ακριβές , αλλα δευτερεύον ,όπως προκύπτει από τα παραπάνω και νομίζω ότι δεν κάνω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς αλλαγή ηγεσίας, μοιάζει αβέβαιο το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Το μέλλον ενός μεγάλου κόμματος και μιας μεγάλη παράταξης, αφορά όλους μας και οι εξελίξεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρά την γενική ιλαρότητα που προκαλούν οι αντιπαραθέσεις διαφόρων γραφικών, τύπου Πάγκαλου, είναι θέμα που μας απασχολεί και μας ανησυχεί όλους.
Στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου μπήκαν στη βουλή 5 κόμματα και από αυτά τα τέσσερα νίκησαν. Το μόνο κόμμα που έχασε ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και οι ψηφοφόροι, οι φίλοι και τα μέλη του ήθελαν μια απάντηση, μια ελπίδα, ένα μήνυμα, ότι δεν χάθηκαν όλα, ότι αξίζει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια προοπτική που θα κάνει πράξη τα όνειρά τους.
Αντί αυτών, τι άκουσαν; Θυμηδία, και μόνο προκαλεί η ξύλινη γλώσσα, διαφόρων κύκλων που αναλαμβάνουν συντεταγμένα ή αυτόκλητα, να εξωραΐσουν την καρικατούρα του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου (Γ.Α.Π.), ενόψει της εκλογής της 11ης Νοεμβρίου. Προσπαθούν να τον απαλλάξουν από τις τεράστιες ευθύνες που τον βαρύνουν, για την πρωτοφανή ήττα που υπέστη το κόμμα στις 16 Σεπτέμβρη και την διαχέουν σε άλλους, ωσάν να διοικούσαν οι άλλοι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όχι ο Γ.Α.Π. Είναι τόσο καινοφανή τα επιχειρήματά τους που θα προκαλούσαν γέλιο, αν δεν ήταν για κλάματα.
Το βράδυ των εκλογών ο Γ.Α.Π. "κρυμμένος" σε κάποιο όροφο των κομματικών γραφείων, αντί να αποδεχτεί την ήττα του, αντί να ευχαριστήσει τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων που στήριξαν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αντί παρουσιαστεί στα κομματικά όργανα και να θέση στην διάθεση των μελών την παραίτηση του, για να κρίνουν αν η συντριπτική ήττα προήλθε από την ανικανότητά του και μόνο, έσπευσε να δηλώσει ότι θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του!!!
Σύμφωνα, με ακριβέστατες πληροφορίες, οι εγκάθετοι της Χαριλάου Τρικούπη, προσπάθησαν να οργανώσουν πανελλαδική ψηφοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου (μια εβδομάδα μετά τις εκλογές), ώστε να "πιάσουν στον ύπνο" τους υποψήφιους διεκδικητές της αρχηγίας. Αλλά μήπως δεν ήταν προσπάθεια υφαρπαγής "ψήφου" από τον Γ.Α.Π., η απόπειρα οργάνωσης ψηφοφορίας στην κοινοβουλευτική ομάδα, χωρίς να ενημερώσει κανέναν προηγουμένως για τις προθέσεις του;
Ακούσαμε το επαναλαμβανόμενο παραμύθι της δήθεν γενναίας αυτοκριτικής του Γ.Α.Π.
Δεν ακούσαμε βέβαια ποτέ, να αναλαμβάνει την ευθύνη για τον Ανδριανόπουλο και τον Μάνο του 2004, για την Ματσούκα των ευροεκλογών, για την Φώφη και την Βούλα του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Δεν ακούσαμε να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τετράχρονη ανασφάλιστη εργασία των νέων που διακήρυξε στο Λαύριο, φέρνοντας σε δυσκολότατη θέση τα συνδικαλιστικά στελέχη της Π.Α.Σ.Κ.Ε.
Για την αφωνία του, στο θέμα των συμβασιούχων.
Για την αδυναμία του όπως ο ίδιος παραδέχτηκε να φέρει σε πέρας, όσα του εμπιστεύτηκαν το 2004, 1.000.000 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο Γ.Α.Π. έκανε αυτοκριτική, μόνο για όσα νόμισε, ότι θα επισκεύαζαν το προφίλ του.
Το θλιβερότερο όλων είναι η "απόρριψη" της ιστορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., των κυβερνήσεών του και ιδιαιτέρως της οκταετίας Σημίτη. Περιόδου κατά την οποία ο Γ.Α.Π. μετείχε των κυβερνήσεων και μάλιστα από κορυφαίες θέσεις. Μιας περιόδου όπου η Ελλάδα ήταν στο διεθνές προσκήνιο, με την οργάνωση των καλύτερων Ολυμπιακών αγώνων, με την ένταξή της στο club των ισχυρών οικονομικά χωρών της Ευρώπης. Με τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης απ΄ όλες τις χώρες τις Ε.Ε. και την πραγματοποίηση ενός τεράστιου έργου υποδομής πρωτόγνωρο για την Ελλάδα των τελευταίων 50 χρόνων.
Αυτή την χρυσή περίοδο, ελεεινολογεί τώρα ο Γ.Α.Π., θέλοντας να μεταθέσει σε άλλους την απόλυτη ευθύνη του, για την κατάντια της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης και αναζητώντας κάποιον ως αποδιοπομπαίο, νομίζει ότι μπορεί να τον βρει στο πρόσωπο του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ.
Οι υποστηρικτές του Γ.Α.Π., σε μια απέλπιδα προσπάθεια εξωραϊσμού του αποστεωμένου ειδώλου του, μιλούν για έναν "σύγχρονο πολιτικό, ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο κεφάλαιο, που έχει το ηθικό πλεονέκτημα και την αναγκαία πολιτική βούληση να πρωταγωνιστήσει κ.λπ. κ.λπ.". Και ρωτάμε τώρα:
Γιατί δεν "ξεδίπλωσε" όλες αυτές τις αρετές του στα 3,5 χρόνια που του δόθηκε η ευκαιρία;
Πως εκφράστηκε αυτή "η πολιτική βούληση" στα χρόνια της παντοδυναμίας του ως αρχηγού; Και πια εγγύηση μπορεί να δώσει ότι αυτή θα εκφραστεί στο μέλλον;
Πως ανέχτηκε αυτούς που "πλούτησαν επί ΠΑ.ΣΟ.Κ.", όπως είπε η Βάσω Παπανδρέου; Γιατί επέτρεψε την επιβίωση των μικροομάδων, που χρόνια τώρα αποτελούν το μηχανισμό και το βαθύ κόμμα; Γιατί ανέχτηκε την ουσιαστική διάλυση των οργανώσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Γιατί επέτρεψε την λειτουργία σε οργανώσεις φαντάσματα των 5-6 ατόμων, μοναδικό μέλημα των οποίων ήταν να διατηρήσουν τις μικροεξουσίες τους, σε επαγγελματικό και τοπικό επίπεδο και να συντηρήσουν τους κατεστημένους συσχετισμούς μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τον Γ.Α.Π. θα συνεχίσει να είναι αποκομμένο από την κοινωνία και από τα στρώματα που το στήριξαν στο παρελθόν, χωρίς καμιά προοπτική εξουσίας. Αποδέχεται και ο ίδιος την ανυπαρξία προοπτικής προβάλλοντας την αστεία άποψη, ότι αυτόν δεν τον ενδιαφέρει "η εξουσία για την εξουσία", αφήνοντας υπονοούμενα για τις προθέσεις των αντιπάλων του;
Τα τέσσερα έτη της προεδρίας του Γ.Α.Π. στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., μόνο ως πολιτικό κενό μπορούν να περιγραφούν, φτιαγμένο από πράξεις και λόγους αντιφατικούς και αλληλοαναιρούμενους.
Μια αληθινή μαύρη τρύπα, που ήταν επόμενο να οδηγήσει εκεί που οδήγησε: στη σύγχυση, την αποθάρρυνση, την ήττα. Το ότι ο ναυαγισμένος ηγέτης αμφισβητήθηκε ευθύς μόλις ήρθε στο φως το ναυάγιο, δεν εκπλήσσει. Χωρίς αλλαγή ηγεσίας, μοιάζει αβέβαιο το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Δυσκολευομαι ιδιαιτερα στο να συμπερανω αν οι προθεσεις σας περι ηγεσιας του ΠΑΣΟΚ ειναι καθαρα απο αγαπη και ενδιαφερον του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ τοπου ή απορρεουν απο υπερβολικο ζηλο για εξουσια
Ευχομαι η πολιτικη καποτε να στεκεται με ανθρωπους με ηθος,αξιοπρεπια και προοδευτικοτητα
Ελπιζω εσεις να ειστε ενας απο αυτους

Γιάννης είπε...

Θα ήθελα όχι να σχολιάσω, αλλά να σας ρωτήσω κύριε Βενιζέλε πως κρίνετε τις φήμες που ακούστηκαν περί νοθείας και ποια στάση σκοπεύετε να ακολουθήσετε ως δεύτερος πλέον;

Με τιμή,

Γιάννης Ζωράκης

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ
ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΗΝ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ 'ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ',ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ.ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΚΟΣΜΟ,ΑΠΛΑ ΔΙΟΤΙ Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΕΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗ
ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΔΕΝ ΦΤΑΙΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζελο συγχερητήρια για την απόφασή σας να κάνετε πίσω. χαρήκαμε αφάνταστα σήμερα που το ακούσαμε.
δεν θέλουμε να διαλυθεί το πασόκ ούτε εσείς να βρεθείτε εκτός πασόκ, για κανένα λόγο. είμαστε δύο ψηφοφόροι γνησιοι πασόκοι, χωρίς να ειμαστε οργανωμένοι πουθενά, σήμερα 50 χρονών , που ψηφήζουμε το πασόκ απο το 1981 ανελειπώς.δεν είχαμε ποτέ κανένα όφελος ούτε και θέλουμε τίποτα για μας.μόνο για το καλό του τόπου ενδιαφερόμαστε, που μόνο με το πασόκ είδε καλό και θα δει και στο μέλλον. αρκει να είσαστε ενωμένοι
. Σας εκτιμουμε βαθύτατα, όπωςκαι τον Γιώργο Παπαντρέου επίσης. ο ένας συμπηρώνει τον άλλο. Μόνο και οι δύο μαζί ενωμένοι θα ξαναφέρετε το Πασόκ στην ΄θέση που του αξίζει.

Και πάλι σας ευχαριστούμε για την αποφασή σας. Τώρα μπορούμε να ελπίζουμε πάλι...

ShareThis