Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007

Λάσπη στη Wikipedia: Η μάχη των ονομάτων!

Αναρωτιέμαι πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών Wikipedia με ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά του να με σπιλώσει. Η γκεμπελική μέθοδος που επιβάλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Στο λήμμα Evangelos Venizelos της αγγλόφωνης έκδοσης της Wikipedia και κάτω από το κεφάλαιο Early Life, αναφερόταν έως και το βράδυ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το εξής:

Venizelos, originally Evangelos Tourkoglou (he changed his name by deed poll) was born in Thessaloniki, Greece.
Ως πηγή της παραπάνω ψευδούς πληροφορίας η Wikipedia αναφέρει τον Mark Dragoumis και συγκεκριμένα άρθρο του με θέμα το άρθρο 16 του Συντάγματος, που είχε δημοσιεύσει στη στήλη του στην εφημερίδα Athens News, στις 21 Ιανουαρίου 2007. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Dragoumis βασιζόμενος απλά σε ψευδείς φήμες μετέφερε ως δεδομένο το μύθο του δήθεν αληθινού επωμύμου μου.

Το ψεύδος αυτό για το επώνυμο της οικογενείας μου μεταφέρθηκε τώρα και στον παγκόσμιο ιστό και μάλιστα σε μια τράπεζα πληροφοριών που έχει τεράστια διεθνή απήχηση. Αντίστοιχοι μύθοι κυκλοφορούσαν θυμίζω στις αρχές του αιώνα, πάλι για το όνομα Βενιζέλος, αλλά τότε το θέμα αφορούσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Όλοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η Wikipedia. Ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να εισάγει νέα λήμματα, να διορθώσει ή συμπληρώσει υπάρχοντα λήμματα ή να τα σβήσει. Η συγκεκριμένη συμπλήρωση έγινε μόλις τις τελευταίες ημέρες από άτομα άγνωστα ακόμα σε μένα.

Επικοινώνησα με την Wikipedia και αφού έγινε η σχετική διόρθωση, με διαβεβαίωσαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα. Είπαν επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για τις εισαγωγές πληροφορίας, μπορούν κατόπιν δικαστικής εντολής να αποκαλύψουν το ΙΡ του χρήστη που έκανε την συγκεκριμένη εισαγωγή. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και θα περιμένω τα αποτελέσματά της.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια. Το συγκεκριμένο περί του δήθεν επωνύμου μου, αναφέρεται ήδη σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου, όπως στους Times του Λονδίνου και στη βελγική Der Standaard.

Πιο εντυπωσιακό όμως απ’ όλα είναι το timing της διασποράς του ψεύδους που έχει κατακλύσει δεκάδες μπλογκς και αναπαράγεται ταχύτατα από διάφορους που αποκρύπτουν σκοπίμως την αλήθεια, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λυπάμαι πραγματικά...

Διαβάστε εδώ την σχετική επιστολή που είχα αποστείλει στην Καθημερινή της 12ης Ιουνίου 2007 και στην οποία απαντώ στο σχετικό ψεύδος.

228 σχόλια:

1 – 200 από 228   Νεότερο›   Νεότερο»
Apostolos Psychogios, MD, FACMG είπε...

Ke: Venizelo:

As kanoun o,ti theloun. Apla, eseis kai to epiteleio sas na katagrafete aytes tis energeies enantion sas. Eseis tha petyxete me tin axias sas etsi kai allios. Stin Ameriki leme,"what goes around comes around".

Kind regards,

Apostolos
Savannah, GA, USA

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Είναι γνωστό στους χρήστες του διαδικτύου ότι η wikipedia δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

Με τον τρόπο που συντάσσεται και συμπληρώνεται, μπορεί να εξελιχθεί σε μια κίτρινη φυλλάδα.

Αλλά με τον ίδιο τρόπο δεν υιοθετήθηκε και από την Ελευθεροτυπία η ψευδής καταγγελία του "δε μασάμε" για δήθεν λογοκρισία;

mgpolitis είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη κουράγιο! Παρακολουθώ τα όσα λέγονται και η κατάσταση μύριζε μπαρούτι εδώ και μέρες. Η συκοφαντίες δεν αφορούν μόνο το επώνυμο αλλά και τον πολιτικό σου λόγο. (βλέπε και προηγούμενο μου σχόλιο, Πέμπτη, Σεπτ 20, 2007 9:20:00 μμ) Θέλω να σου μεταφέρω την συμπαράσταση μου και να δώσω το μήνυμα πως παρά τις αθλιότητες που γίνονται από τους ανώνυμους κάφρους, το διαδίκτυο και τα ιστολόγια προσφέρουν στον πολιτικό διάλογο περισσότερο από την θλίψη που προκαλούν.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητές κ. Βενιζέλο

Μερικές σκέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις και το «νέο» ΠΑΣΟΚ

Ειλικρινά απορώ με τα στελέχη της συντηρητικής παράταξης που πανηγυρίζουν. Προφανώς χαίρονται για την κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ αλλά όταν επί τριάμισι χρόνια με μια ισχυρότατη πλειοψηφία και ποσοστό 45% δεν κατάφεραν να προχωρήσουν σε καμία από τις σοβαρές (για τους ίδιους πάντα) μεταρρυθμίσεις που είχαν στο νου – με πρόσχημα τη (φαιδρή) απογραφή – αναρωτιέμαι πως μπορούν να νομίζουν ότι θα το κάνουν τώρα. Μάλλον βασίζονται σε μια ενδεχόμενη εύνοια/στήριξη του ΛΑΟΣ - πράγμα επώδυνο για την πολιτική ζωή.

Βεβαίως και δεν στεναχωριέμαι για τα μελλοντικά προβλήματα της κυβέρνησης Καραμανλή και όσο πιο λίγο παραμείνει στην εξουσία τόσο το καλύτερο, αλλά δεν μπορεί κανείς να μην υπογραμμίσει το πόσο πολύ απέτυχε τελικά η όλη κουτοπόνηρη πολιτική στρατηγική του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας.

Οι «στρατηγοί» της ΝΔ, παίρνοντας την έμπνευση τους από την κυβέρνηση Μπαρόσο που διαδέχτηκε τον Γκουτιέρες στην Πορτογαλία σκαρφίστηκαν την ιστορία της απογραφής (αν και εκεί αυτή αναδείχθηκε επί κυβέρνηση ΣΚ και επιβλήθηκε από την ΕΕ). Έτσι σκέφτηκαν και πολιτική λιτότητας θα εφαρμόσουν, και το ΠΑΣΟΚ θα λοιδορήσουν και στάση αναμονής θα καλλιεργήσουν μεταξύ των πολιτών και εν τέλει στο τέλος της 3ετίας/4ετίας θα ήταν ικανοί να ανακοινώσουν πανηγυρικά την έξοδο της χώρας από την επιτήρηση, την εκπληκτική μείωση του ελλείμματος (μόλις μέσα σε τρία έτη) και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Προεκλογικά θα κατέβαιναν με αυτά τα ατού θα έδιναν και κάποιες παροχές αφού πλέον η χώρα θα είχε βγει από το δυσμενές καθεστώς, θα υπόσχονταν περισσότερες παροχές (αλλά και "μεταρρυθμίσεις") για τη νέα τετραετία και θα «έβγαιναν» πανηγυρικά. Αυτή ήταν η στρατηγική της 8ετίας που θα οδηγούσε σε μια ηγεμονία της ΝΔ. Στην προσπάθεια αυτή πίστεψαν (και σε αυτό είχαν δίκιο) ότι θα είχαν σύμμαχο το Γ. Παπανδρέου που και πειστικός δεν ήταν αλλά ήταν και πρόθυμος να συναινέσει στη συνταγματική αναθεώρηση.

Τελικώς όμως η προκλητική ανικανότητα τους ως κυβέρνηση (68 νεκροί και γελοίοι ισχυρισμοί για τον "στρατηγό άνεμο" και τις "ασύμμετρες απειλές"), τα τρομακτικά σκάνδαλα και η επιβεβλημένη από την Αριστερά και το φοιτητικό κίνημα στροφή του Γιώργου Παπ. σε ότι αφορά στο άρθρο 16, εξάρθρωσαν ολόκληρη την κουτοπόνηρη στρατηγική της ΝΔ.

Ο Καραμανλής με 68 νεκρούς λίγες μέρες από τις κάλπες και με το βάρος όλων των σκανδάλων, όχι μόνο προσέφυγε σε πρόωρες και μικρής διάρκειας εκλογές αλλά τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες ακολούθησε την τακτική "δεν υπάρχω, άρα δεν φθείρομαι". Κράτησε την ανάσα του μέχρι να τελειώσει η δοκιμασία και τελικά κατάφερε να επιπλεύσει - έστω πύρρεια. Αυτή είναι η βάση ολόκληρης της "συγκλονιστικής και νικηφόρας" στρατηγικής του Καραμανλή. Η κουτοπονηριά.

Το θέμα όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου μπροστά σε όλη αυτή την κουτοπόνηρη στρατηγική δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει. Και αυτό κυρίως επειδή ο αρχηγός του κόμματος δεν στάθηκε ικανός να δώσει στο ΠΑΣΟΚ ένα ξεκάθαρο ανταγωνιστικό (πολιτικά) ιδεολογικο-προγραμματικό προφίλ. Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με το ενδεχόμενο μιας στροφής στα αριστερά, αν και σίγουρα πρέπει να περιέχει και αυτό το στοιχείο. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο ένα αριστερό κόμμα. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό, κυβερνητικό κόμμα που οφείλει να παρουσιάσει ένα πειστικό πρόγραμμα εξουσίας που να απαντά με σαφείς τοποθετήσεις στα καίρια ζητήματα της εποχής όπως αυτά προκύπτουν από τη διεθνή θέση της χώρας και τις δεσμεύσεις της. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να απαιτεί την έξοδο της χώρας από τον Ε.Ε., ούτε μπορεί να ξαναγυρίσει στην εποχή του αντι-ιμπεριαλιστικού μένους κατά των ΗΠΑ και στη συνθηματολογία «Τσοβόλα δώστα όλα». Το ΠΑΣΟΚ (θα έπρεπε να) είναι ένα κριτικό κόμμα της κεντρο-αριστεράς, το οποίο σημαίνει ότι ναι μεν μπορεί να ενσωματώσει πολλές από τις «λαϊκές ανησυχίες» όπως αυτές δημιουργήθηκαν από το 1996 και μετά (και που σε μεγάλο βαθμό δεν βρήκαν ανταπόκριση από τις τελευταίες κυβερνήσεις Σημίτη) αλλά πάντα με στόχο τη σοβαρή και υπεύθυνη διαχείριση της εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υιοθετήσει έναν παλαιομοδίτικο, άκριτο λαϊκισμό όπως φαίνεται να έχουν κατά νου ορισμένοι, δεν είναι το νόημα αυτό της αριστερής στροφής. Αν το κάνει αυτό μπορεί μεν να κερδίσει τις εκλογές αλλά γρήγορα υπό το βάρος της ανευθυνότητας του θα βρεθεί ενώπιον πολύ άσχημων εκπλήξεων. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί και οφείλει να χτίσει ένα σύγχρονο, «λαϊκό», κεντρο-αριστερό λόγο που να το καθιστά σαφέστατα διακριτό από τη ΝΔ και να του επιτρέψει να χτίσει μια ευρύτερη κεντρο-αριστερή ηγεμονική πλειοψηφία. Η θέση αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να έρθει σε αντίθεση με το εγχείρημα του «εκσυγχρονισμού» (όπως το επιθυμεί και καλά κάνει από τη δική της πολιτική σκοπιά η Αριστερά) αλλά να το ξεπεράσει ενσωματώνοντας τις αρετές του.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει ένα πραγματικά κεντρο-αριστερό, «λαϊκό», σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Αυτό προϋποθέτει αμφισβήτηση (πάντα βεβαίως στα όρια της υπευθυνότητας και του εφικτού) του κυρίαρχου οικονομικού παραδείγματος που πηγάζει από την ΕΚΤ και την Ε.Επιτροπή, αμφισβήτηση του μονοπολικού χαρακτήρα του διεθνούς σκηνικού (σκληρότερες διαπραγματεύσεις με την υπερδύναμη όπου αυτό είναι εφικτό), έμφαση στον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Ελλάδας και συστράτευση με αυτές τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιθυμούν να αναδείξουν την Ευρώπη ως συνεκτικό και ανεξάρτητο πόλο στο διεθνές σύστημα. Παράλληλα βασική διακήρυξη της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και των εξουσιών των λαϊκά εκλεγμένων οργάνων της Ε.Ε. (το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) έτσι ώστε α) να αναδειχθεί επιτέλους ο δημοκρατικός χαρακτήρας της Ε.Ε. και να κερδίσει έτσι ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών και β) να οδηγηθούμε σε μια ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Ε.Ε. σε θέματα φορολογίας και ανταγωνισμού (πάντα όμως με βάση τον δημοκρατικό έλεγχο) έτσι ώστε αφενός να σταματήσει το κοινωνικό dumping στο οποίο οδηγούμαστε μετά την είσοδο των Ανατολικών χωρών και αφετέρου να ενισχυθεί ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε. και να μπουν πολιτικοί φραγμοί στο έργο της ΕΚΤ.

Μόνο στα πλαίσια μιας τέτοιας Ευρωπαϊκής πολιτικής μπορεί να έχει νόημα μια αναδιανεμητική (σε βάθος χρόνου) πολιτική από την επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι και εφικτή αλλά και αναγκαία. Είναι προφανές ότι κυρίαρχοι στόχοι του «νέου» κεντρο-αριστερού, σοσιαλδημοκρατικού ΠΑΣΟΚ στο εσωτερικό πρέπει να είναι μια αναδιανεμητική πολιτική και μια ισχυρή και δίκαιη φορολογική πολιτική που θα πατάξει τις χρόνιες αδικίες και θα κατανέμει (πρωτίστως) τους πόρους στην Παιδεία (να βγούμε επιτέλους από την καθυστέρηση σε αυτό τον τομέα και να ξεπεράσουμε την Ευρώπη), στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και τις λοιπές υπηρεσίες και στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν ρήξεις με παγιωμένες αντιλήψεις μεταξύ πολλών πολιτών (πολλοί από τους οποίους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ), οπότε η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει (αλλά όντως να γίνει) σε βάθος τετραετίας και με την ανάδειξη αντισταθμιστικών κινήτρων σε άλλους τομείς (όπως δηλαδή η πάταξη της διαφθοράς στη γραφειοκρατία και η ανθρώπινη αντιμετώπιση των πολιτών από τους δημόσιους υπάλληλους). Το ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να τα κάνει αυτά (επειδή είναι και υπεύθυνο που γιγαντώθηκαν αυτές οι αντιλήψεις και συμπεριφορές) και αυτό μπορεί να το κάνει όχι μόνο με αυστηρές κυρώσεις αλλά με έναν συστηματικό πολιτικό λόγο υπέρ της υπευθυνότητας των πολιτών. Και όχι βεβαίως με αποφάνσεις του στυλ «λεφτά υπάρχουν, δεν είναι εκεί το πρόβλημα» όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στο debate… Τέλος η «συμμετοχική δημοκρατία» μπορεί και πρέπει να είναι πτυχή του προφίλ του «νέου» ΠΑΣΟΚ αλλά σε καμία περίπτωση το βασικό του πολιτικό μήνυμα…

Αυτό είναι το διακύβευμα της «αριστερής» στροφής του ΠΑΣΟΚ και μόνο εσείς μπορείτε να φέρετε εις πέρας αυτό το έργο. Συγγνώμη αν κούρασα.

ΥΓ. Καταδικάζω μαζί σας απερίφραστα τις γελοίες ιστορίες για «Τούρκογλους» και λοιπά φαιδρά όπως και τις δήθεν απόπειρες λογοκρισίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν αξίζει να στεναχωριέστε...
Δείχνει ότι κάποιοι τα έχουν χαμένα….
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει έστω και ένας σκεπτόμενος πολίτης της χώρας (δεν ξέρω βέβαια πόσοι είναι αυτοί…) που δίνει σημασία, ακόμη και αν σας λέγανε και εγώ δεν ξέρω πως.
Η πολιτική σας πρόταση είναι αυτή που αξιολογείται. Και αν την κάνετε πιο ξεκάθαρη, ώστε να καταλάβουμε που ακριβώς τοποθετήστε, θα μας βοηθούσε αρκετά, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη.
Οι άνθρωποι που έκαναν με την δεξιά στροφή τους, το κίνημα μαριονέτα των εχόντων , δεν σας κάνουν καλό. Κρατήστε αποστάσεις (όχι στα πλαίσια της εικόνας, αλλά στα πλαίσια της πολιτικής πρότασης).
Όσο γι αυτούς που διαδίδουν αυτές τις γελοιότητες καλό είναι να ξέρουν ότι αν τους πιάσει στα χέρια τους ο Πρετεντερης, θα δεινοπαθήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ




Συντρόφισσες και σύντροφοι, το συνέδριο αυτό δεν είναι ένα συνέδριο μετά την ήττα αλλά ένα συνέδριο πριν την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Η επιταχυνόμενη φθορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αυξάνει καθημερινά τις ηθικές, πολιτικές και κοινωνικές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ. Η αναποτελεσματικότητα, η ανακολουθία και ο λαϊκισμός του κ. Καραμανλή έχουν μετατραπεί σε μαλακό υπογάστριο της κυβέρνησής του.

Πριν από λίγα λεπτά ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αποδώσει στους συνταξιούχους τις παρακρατήσεις υπέρ του ΛΑΦΚΑ σε πέντε εξαμηνιαίες δόσεις και το έκανε αυτό αφού επεχείρησε να τους εξαπατήσει. Το έκανε -έστω αυτό- πιεζόμενος από την ίδια την κοινωνία, το έκανε πιεζόμενος από τη μαχητική και υπεύθυνη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη, ανακόλουθη, και αναποτελεσματική; Γιατί έχει αιχμαλωτιστεί στην τραγική αυτή υπόθεση της απογραφής, δηλαδή ουσιαστικά σε ένα διάλογο με το παρελθόν. Ουσιαστικά η απογραφή είναι η διαρκής μετακίνηση της ευθύνης στο ΠΑΣΟΚ, λες και τη χώρα την κυβερνά η ανάμνηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όχι η Νέα Δημοκρατία που υπέκλεψε την εντολή του ελληνικού λαού. Κοστίζει όμως όλο αυτό το παιχνίδι της απογραφής και της αμηχανίας και του λαϊκισμού και του ηθικίζοντος συντηρητικού λόγου του κ. Καραμανλή. Κοστίζει σε μισθούς, κοστίζει σε συντάξεις, σε ανάπτυξη, σε θέσεις εργασίας και κοστίζει σε ευρωπαϊκό και διεθνές κύρος για τη χώρα.

Η ελληνική κοινωνία βλέπει ένα πρωθυπουργό που έχει χάσει τον έλεγχο του πολιτικού και οικονομικού του χρονοδιαγράμματος και είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να προβληματίζεται γύρω από το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. ?ρα οι δικές μας υποχρεώσεις εξελίσσονται επίσης με ταχύτερο ρυθμό απ' ότι πιστεύουμε.

Η ελληνική κοινωνία περιμένει από μας να κινηθούμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, να δείξουμε ότι κατανοούμε τα αίτια της ήττας με ειλικρίνεια και να παράσχουμε εγγυήσεις πως δεν θα επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Να δείξουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε ως πολιτικό αντίβαρο απέναντι στην πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας, να δείξουμε ότι μπορούμε να επεξεργαστούμε μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, άλλης αντίληψης και άλλης ποιότητας.

Αλλά και κάτι ακόμη περιμένει η ελληνική κοινωνία από μας. Να δείξουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε διέξοδο σε αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα απόλυτου αδιεξόδου που έχει κατακλύσει την κοινή γνώμη, τον κάθε Έλληνα πολίτη τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκκλησίας και στο χώρο της δικαιοσύνης. Δηλαδή τα όσα συμβαίνουν και στο σκληρό πυρήνα του κράτους που είναι η δικαιοσύνη, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, όπου ανήκει η εκκλησία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, το συνέδριό μας για πρώτη ίσως φορά είναι τόσο εξωστρεφές. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Στο συνέδριό μας δεν κρίνεται και δεν διακυβεύεται η κομματική ηγεσία, δεν συζητούμε τη φορά αυτή για τη νομή της κομματικής εξουσίας και την κατανομή προσωπικών ρόλων.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει απόλυτη ευχέρεια κινήσεων, έχει και την υποχρέωση αλλά και τη δυνατότητα να διαμορφώσει την πολιτική φυσιογνωμία, το οργανωτικό μοντέλο και την ηγετική ομάδα που θέλει, με στόχο τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Γιατί ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα με τα μεγέθη και το θεσμικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ έχει ως σταθερό στόχο υποχρεωτικό, την διεκδίκηση της νίκης στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε οπαδοί της θεωρίας του πολιτικού αυτοματισμού, δηλαδή της θεωρίας του «ώριμου φρούτου» και της αναμονής ώστε να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και μαζί μ' αυτό η φυσιολογική εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, η λογική του ώριμου φρούτου οδηγεί παντού και πουθενά. Οδηγεί στη γρήγορη επάνοδο στην κυβέρνηση, αλλά και στη μακρά αναμονή στην αντιπολίτευση, όπως έγινε τα προηγούμενα 11 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Είμαστε συνεπώς ως ΠΑΣΟΚ εκφραστές μιας ενεργητικής και όχι μιας παθητικής αντίληψης της πολιτικής. Φτιάχνουμε και δεν περιμένουμε το μέλλον τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της χώρας.

Γι αυτό, πρώτος στόχος μας πρέπει να είναι η αξιακή ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξακολουθεί να είναι κλονισμένη η εμπιστοσύνη των πολιτών. Κανείς δεν αμφισβητεί το τεράστιο έργο των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Εχει αλλάξει η φυσιογνωμία και ο χάρτης της χώρας. Όλα αυτά που είπε προηγουμένως ο Κώστας Σημίτης είναι μία πραγματικότητα, όμως χάσαμε τις εκλογές και πρέπει να σκεφθούμε ποιο είναι το βαθύτερο και το βασικότερο αίτιο της ήττας αυτής. Είναι το ελλιπές έργο; Όχι. Είναι κυρίως το γεγονός ότι οι πολίτες από ένα σημείο και μετά αμφισβήτησαν την καθαρότητα και τη γνησιότητα των ιδεολογικών και κοινωνικών μας προθέσεων. Επαψαν να πιστεύουν ότι οι πολιτικές μας προτεραιότητες, οι στόχοι μας και κυρίως η πρόθεσή μας είναι αγαθή για τον απλό πολίτη, γι αυτόν που περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να του δώσει λύσεις, να του κάνει προτάσεις, να του βελτιώσει τη ζωή σε ατομικό επίπεδο, όχι στο επίπεδο των αφηρημένων οντοτήτων όπως η εθνική οικονομία, το κράτος ή η περιφέρεια.

Η ανάπτυξη πρέπει να γίνεται αντιληπτή στο οικογενειακό εισόδημα, στην προσωπική κατάσταση, στην αποκατάσταση των παιδιών, στη δυνατότητα να έχει κανείς μία θέση κάτω από τον ήλιο αυτής της χώρας.

Αρα, αξιακή ανασυγκρότηση σημαίνει να ξαναπείσουμε τους πολίτες, κυρίως τους δικούς μας οπαδούς και ψηφοφόρους, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες για τη γνησιότητα και την καθαρότητα των προθέσεών μας. Δεν χρειαζόμαστε συνεπώς μία νέα διακήρυξη. Το ΠΑΣΟΚ έχει την ιδρυτική και γενέθλια διακήρυξή του, τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ένα κείμενο με εξαιρετικό πλούτο αξιών και ιδεών. Ένα κείμενο ενεργό που μπορεί να επικοινωνήσει με τη σημερινή ελληνική κοινωνία, που μπορεί να τη διαβάσει, να την κατανοήσει και να της δώσει την προοπτική που απαιτείται. Χρειαζόμαστε όμως ένα κείμενο που επικαιροποιεί και εξειδικεύει αυτό τον αξιακό πλούτο της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Χρειαζόμαστε ένα κείμενο ιδεολογικής αυτοτοποθέτησης, ένα κείμενο καθαρής δήλωσης των ιδεολογικών και κοινωνικών μας προθέσεων.

Πρέπει να πούμε ξανά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα κοινωνικής ευαισθησίας, πολιτικής υπευθυνότητας και κυβερνητικής εμπιστοσύνης. Πρέπει να ξαναβρούμε τον αυθεντικό μας χαρακτήρα και τις ρίζες μας τις ιδεολογικές.

Να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα ριζοσπαστικό όπως το ίδρυσε και το θέλησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως κίνημα του Εθνικού Κοινωνικού και Πολιτικού Ριζοσπαστισμού. Να πούμε ξανά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα λαϊκό, είναι η λαϊκότητα το ακριβώς αντίθετο του κοινού λαϊκισμού.

Να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα το Κόμμα των μη Προνομιούχων, αλλά όχι των μη προνομιούχων του 1974. Των μη προνομιούχων της σημερινής εποχής, πολλούς από τους οποίους τους δημιούργησε η νέα διαστρωμάτωση της Ελληνικής κοινωνίας, αυτή που φτιάξαμε και εμείς με τις πολιτικές και τα μέτρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

Αρα οι μη προνομιούχοι της σημερινής εποχής είναι τα θύματα των νέων ανισοτήτων. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε μια τέτοια δήλωση προθέσεων, ειλικρινή, αλλά ταυτόχρονα και στέρεα αγκυλωμένη στα γενετικά υλικά του ΠΑΣΟΚ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι το ΠΑΣΟΚ πίστευε και πιστεύει πάντα στον αστερισμό των ιδεών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Αριστεράς. Πιστεύει στην Δημοκρατία, στα θεμελιώδη δικαιώματα, στην πλήρη απασχόληση. Πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού κράτους. Στον ρυθμιστικό, αλλά και αναδιανεμητικό ρόλο του κοινωνικού κράτους. Πιστεύουμε στις νέες αξίες, της αλληλεγγύης των γενεών, της αειφορίας. Πιστεύουμε πάντα στις παραδοσιακές αξίες ενός μεγάλου ουμανιστικού Κινήματος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ουμανιστικό κίνημα και ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι αυτό που κυρίως διαφοροποιεί την προοδευτική από την συντηρητική αντίληψη στην εποχή μας είναι η πίστη στη πολυφωνία, στην ανεκτικότητα και η αποδοχή και η στήριξη του καινούριου. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται, αλλά αποδέχεται και στηρίζει το καινούριο. Είναι Κίνημα που σέβεται την πολυφωνία, είναι Κίνημα ευρύχωρο και ανεκτικό. Αλλά με σαφή ταυτότητα και σαφή τοποθέτηση. Είναι πάντα ένα κίνημα κατά των ανισοτήτων, ένα κίνημα κατά της φτώχειας σχετικής και απόλυτης, παλιάς και νέας, είναι ένα κίνημα κατά του κοινωνικού αποκλεισμού, ένα κίνημα κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Δικές μας έννοιες είναι οι έννοιες της ανάπτυξης, της περιφερειακής συγκρότησης, δικές μας αξίες είναι η παιδεία και ο πολιτισμός, η δημοκρατική συμμετοχή, αλλά και η υπεράσπιση της πολιτικής, της διαφάνειας και των θεσμών.

Πρέπει να απαντήσουμε στην γενικευμένη κρίση κοινωνικής ανασφάλειας. Πρέπει να ξέρουμε ότι έχουμε απέναντί μας μια έμφοβη και ανασφαλή κοινωνία. Και πρέπει να δώσουμε στην κοινωνία αυτή στους ανθρώπους της, συγκεκριμένες εγγυήσεις, σιγουριάς, σταθερότητας και προοπτικής. Αυτές είναι οι μεγάλες αγωνίες του πολίτη σήμερα και κυρίως, συντρόφισσες και σύντροφοι, πρέπει να ξανα-κατακτήσουμε τις έννοιες, τις αξίες και εντέλει τις λέξεις που μας ανήκουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον κ.Καραμανλή να υφαρπάζει και να καταχράται τις έννοιες που ανήκουν σε εμάς.

Δεν μπορεί ο κ.Καραμανλής να είναι ο «ιεροκήρυκας» της εντιμότητας, της διαφάνειας και της αλληλεγγύης. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να ακολουθεί την δήθεν στρατηγική του «κοινωνικού κέντρου» και του μεσαίου χώρου που προσκρούει σε φαινόμενα όπως ο εμπαιγμός των συνταξιούχων στην υπόθεση του ΛΑΦΚΑ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι πρέπει να πούμε με πολύ καθαρό και επιγραμματικό τρόπο ποιος είναι ο άξονας του ΠΑΣΟΚ, ποιος είναι ο νωτιαίος μυελός του. Θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να είναι η αριστερότερη, δηλαδή η προοδευτικότερη δυνατή εκδοχή ενός μεγάλου πλειοψηφικού Κόμματος εξουσίας.

Αν η πρώτη παράμετρος είναι παράμετρος ιδεολογική και ηθική, η δεύτερη παράμετρος είναι πολιτική και εκλογική. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι όσο γίνεται προοδευτικότερο και αριστερότερο, εφόσον ταυτόχρονα μπορεί να θέσει το στόχο της επανόδου στην εξουσία και να κατακτήσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Γι' αυτό είμαστε υποχρεωμένοι, όπως όλα τα κυβερνητικά ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά Κόμματα, να θέσουμε και να κερδίσουμε ένα τριπλό στοίχημα. Ένα στοίχημα που συνδυάζει και ισορροπεί τρεις στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προσφέρουν πραγματική σύγκλιση με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Νέες θέσεις εργασίας, απάντηση στο πρόβλημα της απασχόλησης που είναι το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο δεύτερος στόχος είναι η μακρο-οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα για να είμαστε στην πρώτη ταχύτητα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αλλά όχι με τυφλό τρόπο. Όχι μέσα σε ένα τυφλό σύμφωνο σταθερότητας. Αλλά μέσα στην προοπτική της κοινωνικής Ευρώπης, της Ευρώπης κρατών, αλλά και πολιτών και όχι μιας Ευρώπης των αριθμών.

Και ο τρίτος στόχος είναι ένα ισχυρό και λειτουργικό κοινωνικό κράτος που ανακατανέμει και εγγυάται, που καλύπτει και προστατεύει, που δεν αφήνει κανέναν στη μοίρα του. Αυτός ο συνδυασμός μας δίνει ιδεολογική ταυτότητα, μας παρέχει κοινωνική ευαισθησία και δείχνει προς τα έξω ότι έχουμε κυβερνητική ικανότητα.

Χρειάζεται βεβαίως πάντα να έχουμε προτάσεις, θέσεις, καινοτομικές ιδέες, να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα, να δείχνουμε ότι είμαστε πρωτότυποι και μελετημένοι, αλλά στην εποχή μας μια εποχή κατά την οποίαν όλοι οι πολίτες είναι καχύποπτοι και επιφυλακτικοί και έχουν ζήσει την κυβερνητική εμπειρία και των δύο μεγάλων παρατάξεων, πολύ μεγαλύτερη σημασία από την καινοτομικότητα των προτάσεων έχει η καθαρότητα και η ευαισθησία των προθέσεων. Η αξιοπιστία και η ικανότητα των προσώπων. Πρώτα καλές προθέσεις, μετά ικανά και αξιόπιστα πρόσωπα και στη συνέχεια καινοτομικές προτάσεις και θέσεις.

Και βεβαίως πολύ μεγαλύτερη σημασία από την συγκεκριμένη θέση έχει το να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα, να εξηγήσουμε πως θα πετύχουμε την δημοσιονομική κάλυψη του κάθε μέτρου, δηλαδή την χρηματοδότησή του και κυρίως πρέπει να εγκαθιδρύσουμε μια σκέψη ηθικής και ιδεολογικής εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό και αυτό είναι ο μεγαλύτερος φραγμός που έχουμε. Αρα το ΠΑΣΟΚ με το κείμενο της νέας διακήρυξης όπως έχει επικρατήσει να λέγεται και των πολιτικών θέσεων συγκροτεί ένα εθνικό σχέδιο. Που έχει τον δικό του χαρακτήρα και δεν φλερτάρει, συντρόφισσες και σύντροφοι, ούτε με τον ηθικίζοντα συντηρητισμό, ούτε με την αντίληψη περί κοινωνικής πειθαρχίας, όχι με τον εκλογικό καιροσκοπισμό, αλλά ούτε και με το νεοφιλελευθερισμό.

Στον αστερισμό των ιδεών της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Αριστεράς η δημοκρατία και το κράτος δικαίου, δηλαδή ο πολιτικός φιλελευθερισμός κατέχει περίοπτη θέση, αλλά όχι ο οικονομικός νέο-φιλελευθερισμός. Τα δικά μας ερωτήματα είναι άλλου τύπου ερωτήματα. Το ερώτημα για μας δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο κράτος. Αλλά το αν μπορούμε να πετύχουμε ένα άλλο κράτος, καλύτερο, ένα κράτος το οποίο να είναι αποκεντρωμένο και αντι-γραφειοκρατικό ένα κράτος εμπιστοσύνης, που πρέπει και να παρεμβαίνει, αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός έξυπνου, ευέλικτου νέου τύπου παρεμβατισμού.

Το ερώτημα για μας δεν είναι αν πρέπει να ισχύει η μία ή η άλλη κοινωνική παροχή. Αλλά εάν μπορούμε να εγκαθιδρύσουμε μια κοινωνία ασφάλειας για όλους ανεξαιρέτους τους Έλληνες στο πλαίσιο της αρχής της αναλογικής ισότητας.

Το ερώτημα για μας δεν είναι η σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το πώς θα κατανείμουμε τα αρνητικά αποτελέσματα της ύφεσης και της αντι-αναπτυξιακής και ανασταλτικής πολιτικής. Το ερώτημα για μας είναι αν μπορούμε να στοχεύσουμε σε μια οικονομία ευκαιριών για όλους, σε μια οικονομία πλήρους απασχόλησης.

Αυτό όμως το σχέδιο χρειάζεται μία μετα-βιομηχανική και ευέλικτη αντίληψη, χρειάζεται πίστη στο διανοητικό πλούτο, στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας που είναι πρωτίστως οι ίδιοι οι Έλληνες και οι ικανότητές τους. Η Ελλάδα δεν έγινε, συντρόφισσες και σύντροφοι, ποτέ μια τυπική χώρα βιομηχανικού χαρακτήρα. Αλλά τώρα μπορούμε να είμαστε πάνω στο κύριο ρεύμα και της ψηφιακής και της γενετικής επανάστασης. Μας ταιριάζει η μετα-βιομηχανική εποχή. Μας επιτρέπει να μετατρέψουμε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες σε συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου εξέφρασε το αίτημα της αλλαγής, που ήταν αίτημα για αποκατάσταση ιστορικών αδικιών, αίτημα για ισότητα, αίτημα για κοινωνία αλληλεγγύης και συνοχής και πέτυχε να δώσει απάντηση στο αίτημα της αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ με τον Κώστα Σημίτη εξέφρασε το αίτημα του εκσυγχρονισμού, όχι όμως μόνον ως αίτημα ανταγωνιστικότητας, αλλά και ως αίτημα κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα σε νέες συνθήκες πολύ πιο σκληρές.

Τώρα λοιπόν πρέπει να εκφράσουμε το αίτημα της δικής μας εποχής με τον Γιώργο Παπανδρέου. Πρέπει να μπορούμε να πούμε «και πάλι αλλαγή». Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατικής ανατροπής. Γιατί, εάν κάποτε στόχος μας ήταν να πούμε ότι θέλουμε μία Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες, όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, τώρα στόχος μας είναι να πούμε ότι θέλουμε μια «Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες».

Αρα λοιπόν, η δημοκρατική ανατροπή βασίζεται στο αίτημα της ελεύθερης και δίκαιης συμμετοχής. Δεν αρκεί οποιαδήποτε συμμετοχή. Η συμμετοχή πρέπει να είναι και δίκαιη και ελεύθερη, σε μια ανοιχτή κοινωνία ασφάλειας, σε μια ανοιχτή οικονομία ίσων ευκαιριών, σε ένα ανοιχτό κράτος εμπιστοσύνης και φυσικά σε ένα ανοιχτό Κόμμα, μαζικό, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, που έχει άποψη και λόγο και που δεν είναι διαμπερές.

Αυτά όμως, συντρόφισσες και σύντροφοι, δεν αρκεί να έχουν τη μορφή διακηρύξεων. Πρέπει να πάρουν τη μορφή μερικών καθαρών εμβληματικών θέσεων, γύρω από τις οποίες να μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, την πλειοψηφία των πολιτών.

Ο χωρισμός κράτους και κοινωνίας έγινε μια τέτοια καθαρή θέση. Το ζήτημα των οικονομικών ορίων αξιοπρεπούς διαβίωσης και του εγγυημένου εισοδήματος είναι μια τέτοια καθαρή εμβληματική θέση. Η υποχρέωσή μας να καλύψουμε τη δαπάνη των ελληνικών οικογενειών για την παραπαιδεία και τα εξωσχολικά μαθήματα των παιδιών, που σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΕ υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, είναι μια εμβληματική θέση και τέτοιες εμβληματικές θέσεις υπάρχουν, είναι επεξεργασμένες και μπορούμε να τις προβάλουμε.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, είμαστε όλοι εδώ, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό, συσπειρωμένο υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου και καλείται να αποδείξει όχι απλώς ότι μπορεί και ότι ελπίζει, αλλά πρωτίστως ότι θέλει και το θέλει γρήγορα και άμεσα να γυρίσει στην κυβέρνηση.

Εμπρός λοιπόν γι' αυτή τη νέα φάση της πολιτικής στη χώρας μας που μας επιβάλλει να είμαστε γρήγοροι, ουσιώδεις, γνήσιοι και νικηφόροι. Γεια σας.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλε, γιατί δεν λέτε τα πράγματα με το όνομά τους; Ή μήπως δεν γνωρίζετε;
Τη συγκεκριμένη ψευδή συκοφαντική καταχώρηση στη wikipedia για το όνομά σας (ότι δήθεν το αλλάξατε από Τούρκογλου σε Βενιζέλο) αν ανατρέξετε στο ιστορικό αλλαγών των καταχωρήσεων που διατηρεί η wikipedia (history) θα δείτε ότι την έκανε το μέλος CybeRNerO.
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Evangelos_Venizelos&action=history
http://en.wikipedia.org/wiki/User:CybeRNerO

Aν ανατρέξετε τώρα στην ιστοσελίδα του μέλους CybeRNerO η οποία είναι η παρακάτω:
http://cybernero.blogspot.com/
θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για ένθερμο οπαδό και στρατευμένο προπαγανδιστή που κάνει μεθοδευμένη προπαγάνδα υπέρ της υποψηφιότητας του Γεωργίου Παπανδρέου για αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Συνεπώς κ.Βενιζέλo δεχόσαστε βρώμικο πόλεμο λάσπης και μέσα από το ίδιο σας το κόμμα για το όνομα σας, και όχι μόνο από δημοσιεύματα εφημερίδων της αντίπαλης παράταξης!
Θα πρέπει λοιπόν να πάρετε την πρωτοβουλία ώστε να το καυτηριάσετε αυτό.
Επιπλέον το συγκεκριμένο δημοσίευμα του Athens News που χρησιμοποιεί το μέλος της wikipedia CyberNerO, υπογράφτηκε από τον γνωστό πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών Μάρκο Δραγούμη σφοδρό πολέμιο του Τάσου Παπαδόπουλου και ένθερμο υποστηριχτή του σχεδίου Ανάν για την Κύπρο. Σφοδρός υποστηριχτής του σχεδίου Ανάν υπήρξε επίσης και ο κ.Γ.Παπανδρέου αλλά και φυσικά οι Αμερικανοί.
Εσάς ποια είναι η θέση σας;

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Alex είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι πάρα πολύ και δηλώνω πολύ απογοητευμένος για την ηθική οπισθοδρόμηση κάποιων ανθρώπων. Πίστευα πως εν Ελλάδι 2007 αυτά τα φαινόμενα που μας επιστρέφουν σε πρακτικές παλαιών δεκαετιών, θα είχαν προ πολλού απαλειφθεί.

Απ' την άλλη πλευρά βέβαια, η κοινωνική ηθική που προάγει τον μικροπρεπισμό, το "κοινωνικό σχόλιο" και καλλιεργείται από την κάθε μεσημεριανού τύπου εκπομπή, έχουν συνδράμει στο να πλάσουν ανούσια πρότυπα για την γενιά του καναπέ.

Η μόνη παρηγοριά είναι τουλάχιστον (θέλω να πιστεύω) πως η πλειοψηφία βρίσκει τέτοια φαινόμενα κατακριτέα.

MiHat είπε...

Εφόσον εσείς ο ίδιος επικαλείσθε δημόσια έγγραφα για να διαψεύσετε τα της αλλαγής του ονόματος το θέμα θεωρείται λήξαν. Πέραν αυτής της αντικειμενικής αλήθειας, μην πέφτετε και εσείς και μην παρασύρετε και εμάς στην παγίδα του αποπροσανατολισμού.

Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα κ Βενιζέλο να γράψετε στο μπλογκ. Προφασίζεσθε έλλειψη χρόνου και αφήνετε τόσα ερωτήματα αναγνωστών σας να εκκρεμουν. Επιτέλους ας έλθουμε στην ουσία. Πιάστε έναν έναν σιγά σιγά και απαντήστε. Μην νεκρώνετε την διαδραστικότητα του μπλογκ με μονολόγους.

Μιχάλης.

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο, ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί και παλαιότερα, και σε κάθε περίπτωση οι ανακρίβειες αφαιρέθηκαν με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός.

Θα μπορούσατε, αντί αυτής της καταγγελίας, να κάνετε μια υπόδειξη στη σελίδα Requests for Comment ώστε να επιληφθούν του ζητήματος οι χρήστες της Wikipedia που συνεισφέρουν σε αυτή και ενδιαφέρονται για την ποιότητά της.

Ως κάποιος που έχει στο παρελθόν συνεισφέρει στη Wikipedia ως απλός χρήστης, σας διαβεβαιώ πως οι χρήστες στους οποίους αναφέρομαι συμμερίζονται προσωπική σας ευθιξία (απόδειξη: το άρθρο έχει ήδη αποκατασταθεί).

Κακόβουλοι χρήστες και συκοφάντες υπάρχουν εντός και εκτός της Wikipedia (ή και του Διαδικτύου, αν προτιμάτε). Αν μου επιτρέπετε ένα σχόλιο για το πολιτικό «διαταύτα», δεν με ενδιαφέρει καθόλου το πώς λέγεται ή πώς λεγόταν ο κάθε πολιτικός που διεκδικεί την ψήφο μου. Τα λεγόμενα και, πολύ περισσότερο, τα πεπραγμένα είναι αυτά που μετράνε.

Με εκτίμηση,

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν με αφορμή το σχόλιο του ανώνυμου που ευτύχώς μας λέει ποιος δυσφημεί τον κ.Βενιζέλο (ο CyberNero) πήγα στο Blog του εν λόγω κυρίου και πήγα να κάνω το παρακάτω σχόλιο :

"Καλά το καταλάβαμε ότι υποστηρίζεις το ΓΙωργάκη που θα μείνει Γιωργάκης για πάντα και δε θα γίνει ποτέ Γεώργιος!
Είναι ανάγκη να σπιλώνεις ονόματα και διασπείρεις Ψεύδη για το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου? Ή μήπως νομίζεις ότι δε θα σε ευρισκαν αυτοί που ξέρουν....
Δεν ταιριάζει αυτή η τακτική σε υποστηρικτή του ΠΑΣΟΚ. Αυτά μας πήγαν στον πάτο!"

αλλά προς μεγάλη μου έκπληξη ο κύριος αυτός δεν επιτρέπει τα ανώνυμα σχόλια!!! Κατά τα άλλα ο κ.Βενιζέλος λογοκρίνει...

κ.Βενιζέλε προχωράτε! Σας υποστηρίζει πολύς κόσμος!

βοιωτός είπε...

Κ. Βενιζέλο,
Παρακολουθώ πολύ προσεκτικά τα συμβαίνοντα στο ΠΑΣΟΚ από επαγγελματικό ενδιαφέρον.
Εχω καταλάβει ότι εδώ και μερικές ημέρες οι δύο υποψήφιοι έχετε επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη σε επίπεδο στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Η διαδικασία, πάντα όπως εγώ νομίζω, είναι κάπως έτσι: έρχεται στο γραφείο σας ο μεγαλό ή μικρό-βαρώνος και σας λέει (σε εσάς ή τους εντεταλμένους για τη διαπραγμάτευση συνεργάτες σας)
-Θα στηρίξω αλλά ως αντάλλαγμα θέλω μια θέση εκεί και τρεις θέσεις εκεί.
-Οχι -του λέει ο συνεργάτης σς- εμείς προσφέρουμε μια θέση εκεί και δύο θέσεις εκεί.
-Καλά, λέει το στέλεχος, θα το σκεφθώ και αναχωρεί για Χαριλάου Τρικούπη μήπως εκεί του προσφέρουν περισσότερα.
Δεν περιγράφω το διάλογο στη Χαριλάου αλλά υποθέτω ότι το στέλεχος δεν ικανοποιείται εκεί και επιστρέφει σε εσάς, επιτυγχάνεται ο συμβιβασμός και το όνομά του φιγουράρει στις εφημερίδες "Ο κ. Δείνα στηρίζει Βενιζέλο".
Εγώ ρωτώ κάτι πολύ απλό: με τέτοια υλικό και με τέτοια παζάρια θα δώσετε νέα πνοή το ΠΑΣΟΚ;
Φυσικά, η ερώτηση ισχύει και για τον κ. Παπανδρέου.

Sofia Maria Angelara είπε...

Τι να πω. Κρίμα. Νιώθω κι εγώ άσχημα με αυτό που έγινε όσον αφορά τις κακές φήμες γύρω απ τ όνομά σας. Δεν έπρεπε καν να θέσω το ερώτημα στο κείμενο που εγραψα το πρωί στο μπλογκ μου. Ειλικρινά λυπάμαι κι εγώ για όσους λένε τέτοια ψέμματα. Συμπάσχω μαζί σας. Δύναμη και υπομονή θέλει, κ εσεις τα έχετε.

DIO είπε...

Αγαπητέ Κ. Βενιζελο (για εμένα είστε πάντα ο Big E),
Γνωρίζετε καλύτερα από κάθενα μας ότι ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και πως όσο πιο ισχυρός είναι ο άνθρωπος τόσο περισσότερους εχθρούς (που τον φθονούν) έχει. Με αφορμή την συγκλονιστική έξαρση των συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον σας το τελευταίο χρονικό διάστημα θέλω:
1) Αφενός, να σας συγχαρώ για την συγκροτημένη και ορθολογική αντιμετωπιση των κρουσμάτων αυτών; σκοπός σας θα πρέπει να είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας που τυχαίνει (λόγω ηλικίας, παιδείας κλπ) να έχουν κενά γνώσης και όχι ο διάλογος με τους εγκάθετους.
2)Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους bloggers να παρακαλέσω όπως αδιαφορούν για σχόλια αναρτημένα απο επισκέπτες που αποφεύγουν να υπογράψουν (είτε ονομαστικά, είτε με ανακατεύθυνση στον δικτυακό τους τόπο) τις καταχωρήσεις τους και προτιμούν να κρύβονται πίσω απο την ασυλία που προσφέρει η λειτουργία αυτού του blog...ο νοών νοείτω!
2

Ανώνυμος είπε...

Εγραψα κάποτε για την ζέμπρα και το λιοντάρι προσπαθώντας να εξηγήσω μια μικρη συμπάθεια στον Παπαντρέου.
Διαβάζω τις απόψεις ορισμένων φίλων που αναφερόμενοι στον Παπαντρέου λένε Γιωργάκης.Έτσι ρε παιδιά τιμάτε τον αρχηγό? Και εσύ που το γράφεις ΓΙΩΡΓΆΚΗΣ εισαι Κωστάκης είσαι Δημητράκης είσαι και για να σου πω το χειρότερο Μητσοτάκης είσαι. Είναι ο αρχηγός της παράταξης μέχρι να βγει ο καινούργιος που σίγουρα λέγεται Βενιζέλος.Αλλά μέχρι τότε του αξιζει τιμή και σεβασμός.
Τώρα όσο αφορά το επίθετο ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Π.... ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλε θα ήθελα να προτείνω κάτι με όλο το θάρρος. Θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε το RSS Feed του blog σας ώστε να μπορούμε να εγγραφούμε με τα διάφορα προγράμματά μας και να ενημερωνόμαστε πιο άμεσα για τα καινούρια Posts σας!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Unknown είπε...

Κύριε Βενιζέλο χαίρομαι που ασχοληθήκατε με αυτόν τον μύθο έστω και καθυστερημένα. Για τους μύθους της wikipedia έχω έρθει πολλές φορές σε διαμάχη. Το θέμα του ονόματος σας δεν είναι μόνο φετινό αλλά τουλάχιστον ενός χρόνου στη wikipedia που ψάχνοντας να βρω αλλού αν υπάρχει κάτι τέτοιο καταγεγραμμένο δεν υπήρχε. Όμως το να κινηθείτε νομικά το θεωρώ αστείο. Στην ελληνική κοινότητα των wiki που ακόμα δεν μπαίνει στην διαδικασία να ασχοληθεί πολύ θα κάνει πολύ κακό αφού μετά ο καθένας θα φοβάται αν θα γράψει κάτι.
Όσο για το όνομα σας, σας είχα υπερασπιστεί σε όλες τις συζητήσεις ως μη έγκυρη τη wikipedia... Όπως ενός γνωστού σκακιστή ο οποίος αναφέρεται πως έχει γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ ουδέποτε δεν ειχε γίνει...Αν δεν υπάρχουν πολλοί που να ασχοληθούν με ένα άρθρο τότε υπάρχει πρόβλημα. Περιμένω να την ακυρώσετε την δικαστική εντολή προς την IP του χρήστη σαν άνθρωπος που είσαστε άνθρωπος που στηρίζεται την προσπάθεια της ένταξης των ανθρώπων του web 2.0.
Άσχετο με το θέμα απλά δεν γνωρίζω κάποιο email σας το οποίο να μην είναι στο @evenizelos.gr ώστε να ξέρω πως σίγουρα πως θα το λάβετε.
Αν θα μπορούσατε να δώσετε ένα email.

Γιώργος Μπασαγιάννης είπε...

Ας αλλάξει κάποιος επιτέλους και την εκλογική περιφέρεια στην οποία πολιτεύται ο κ. Βενιζέλος (Α' Θεσσαλονίκης και όχι Β').

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο νομίζω πως και αυτοί, όπως και ο κ. Ρέλος, δικαιούνται τη συγχώρεση από τον μελλοντικό ηγέτη όλης της παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο, το κρατος δεν μας προσφερει τιποτα και το μονο που κανει ειναι να μας τα παιρνει απο τους φορους.θα ηθελα να αναφερθω στο θεμα της υποχρεωτικης στρατευσης και στην αναγκαιοτητα καταργησης της.

1)εκτος απο το γεγονος οτι χανουμε 1 χρονο απο τη πολυτιμη ζωη μας στο στρατο , χανουμε και μεγαλο μερος χρηματων τοσο απο το γεγονος οτι για 1 χρονο στο στρατο δεν δουλευουμε (με κατωτατο μισθο 600 ευρω = 600 χ 12 =7200 ευρω). αν προσθεσουμε και τα προσωπικα μηνιαια εξοδα ενος φανταρου τοτε εχουμε οικονομικη ζημια 10000 ευρω για την οικογενεια ενος φανταρου. τωρα , μια οικογενεια με 3 αρσενικα μελη που υπηρετουν θητεια θα εχει οικονομικη ζημια 30000 ευρω. .

2) περα απο το γεγονος οτι οι φανταροι αναλωνουν το χρονο τους σε ασκοπες αγγαρειες ,ειναι γεγονος οτι στη συγχρονη εποχη τα κρατη καταργουν την υποχρεωτικη στρατευση . οι στρατοι μετατρεπονται σε μισθοφορικους και επαγγελματικους. ετσι ,ειναι περισσοτεροι ευελικτοι.
στη σημερινη εποχη , οι μεγαλοι δυσκινητοι στρατοι ειναι αχρηστοι.
στους σημερινους πολεμους ,χρησιμοποιουνται οπλικα συστηματα και οχι 19 χρονα παιδακια. ας παρει το ελληνικο κρατος το παραδειγμα της βουλγαριας ,της ρουμανιας και του FYROM
που καταργησαν την υποχρεωτικη στρατευση
και μειωσαν σε μεγαλο βαθμο τους εξοπλισμους

3) ο μυθος οτι η ελλαδα απειλειται απο τις γειτονικες χωρες ειναι κατασκευασμα προπαγανδας .οι γειτονικες χωρες μαλιστα εχουν μειωσει τις στρατιωτικες τους δαπανες. υποθετω οτι η εμμονη του ελληνικου κρατους να ξοδευει τεραστια ποσα στην αμυνα οφειλεται στις σχεσεις του πολιτικου κατεστημενου με τις βιομηχανιες οπλων.δεν νομιζω οτι ειναι απειλη για την ελλαδα η βουλγαρια(μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), και οι διαλυμενες οικονομικα χωρες ΦΥΡΟΜ και Αλβανια.οσο ,για τη τουρκια ,και αυτη επιδιωκει την εισοδο της στην ευρωπαικη ενωση.

4) η μειωση των στρατιωτικων δαπανων θα απελευθερωσει πορους που θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε κοινωνικους σκοπους.

5)ο στρατος ας μετατραπει σε μισθοφορικο . ετσι , θα βρουν δουλεια και αρκετοι ανεργοι.

Unknown είπε...

Απαράδεκτο όποιος το έκανε, και αφού κινηθήκατε γρήγορα θα βρείτε τον δράστη από το ίχνος της ip του. Εγώ το συγκεκριμένο περισταστικό το έμαθα από ένα traile του Mega και έσπευσα να ενημερωθώ από το blog σας. Και σας ρωτώ. Γιατί πρέπει να μαθαίνει όλο το πανελλήνιο για αυτές τις προσπάθειες? Δεν καταλαβαίνετε οτι κάνετε κακό στην παράταξη? Εξάλλου όπως λέει και ένας χρήστης ποιό πάνω, είναι γνωστό στην διαδυκτιακή κοινότητα οτι η wikipedia δεν είναι αξιόπιστη πηγή. Ένα site είναι και τπτ παραπάνω. Νομίζω οτι έχετε μπλέξει (και σας το έχω γράψει σε όλα μου τα σχόλια μέχρι στιγμής) σε ένα χορό συνομωσιών που δεν έχει τέλος. Βγείτε από εκεί το συντομότερο για το καλό το δικό σας και της παράταξης...

Sofia Maria Angelara είπε...

Επειδή σας υποστηρίζω δέχομαι συνεχώς υβριστικού περιεχομένου μηνύματα. Υπάρχουν κάτι άνθρωποι..... Έχω αηδιάσει... Αλλά παρολ' αυτά θα συνεχίσω να σας στηρίζω.

harrygrath είπε...

Το θεμα της καταναγκαστικης στρατιωτικης θητειας ειναι σοβαρο & αξιζει ξεχωριστο ποστ.

Μια σαφης θεση σας υπερ επαγγελματικου στρατου εθελοντων,περα απο το οτι ειναι σωστη,συγχρονη & προοδευτικη,θα φερει πολλες ψηφους νεολαιας & πρωτοψηφιζοντων.

Ανώνυμος είπε...

είστε φοβερά εγωπαθής.Κάνατε ολοκληρο θέμα το συγκεκριμένο με τι βικιπέδια που όλοι ξέρουμε ότι είναι αναξιόπιστη ενώ αρκούσε ένα απλό σας ποστ να μας ενημερώσετε κι όχι κεντρικό θέμα του μπλογκ σας.Εδώ έχουν τεθεί τόσα θέματα ουσίας και σας σας νοιάζει τι γράφει η βικιπέδια.Οσο πιο πολύ πράττετε και μιλάτε τόσο πιο πολύ βλέπω την εγωπάθεια σας

Kmalia είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου του Κινήματος, θα γίνουν πολλά και ούτε έξυπνα αλλά και ούτε έντιμα.

Εμείς που στηρίξαμε το Κίνημα από τη δημιουργία του και σ' όλες τις δύσκολες στιγμές (όταν πολλοί έκαναν την πάπια ) θα θέλαμε να συστήσουμε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, λυπάμαι για την όλη ιστορια με το όνομά σας. Όπως κάθε άλλη ανακρίβεια στη wikipedia θα πάρει το δρομο της και θα διορθωθεί, με τα μέσα που προσφέρει η συγκεκριμένη διαδικτυακή εγκυκλοπέδια. Μου κάνει εντύπωση που δεν περιμένατε τέτοιου είδους "επιθέσεις". Δημοσιο προσωπο είστε, με δεκάδες χιλιάδες εχθρούς (και λίγους λέω). Δε χρειάζεται να καταφύγετε νομικά. Τόσοι και τόσοι άνθρωποι ή ομάδες ανθρώπων έχουν κατα καιρους σπηλωθεί απο ανακριβείς αναρτήσεις στη wikipedia. Αυτά ειναι και τα μειονεκτήματα μια ελευθερα διαμορφώσιμης ιστοσελίδας και με αυτά θα επρεπε να ασχολειθείτε σιωπηλά.

Αλλα, εν τέλει, ποσος με ενδιαφέρει τι γράφτηκε για σας στη wikipedia. H όλη δράση σας και δημοσιοτητα που δώσατε στο θέμα δεν αλλάζει την εικονα που έχω διαμορφώσει για εσάς. Ότι μένετε στις εντυπώσεις, αναδυκνείεται θέματα που το μόνο που τους λειπει είναι η ουσία. Κύριε Βενιζέλο, για αρχηγός κομματος πάτε. Μεγάλου κόμματος. Που σημαίνει πως αν τα καταφέρετε, θα είστε υποψήφιος πρωθυπουργος. Αφήστε επιτέλους τις κινήσεις εντυπωσιασμού και τα επιφανειακα θέματα. Επιτέλους...!

Σε όσες εκμπομπες σας έβλεπα τα 2 τελυταια χρονια, το 90% των παρεμβάσεών σας ήταν για να δημιουργείτε εντυπώσεις. Κάνατε κριτική στην κυβέρνηση με εξυπνες ατάκες, διακοπτατε τους συνομιλητές σας, απλα κατηγορουσατε και δεν προτεινατε ιδέες και λύσεις, μιλάγατε γενικολογα. Ίσως να μην το καταλάβατε, αλλα όλη αυτή η λογικη της δημιουργιας εντυπώσεων και της μονοπλευρης κριτικής το μονο που επιτυγχάνει ειναι να αναδείξει προβλήματα της πολιτικής της ΝΔ. Αυτό δεν ειναι αρκετο για να κάνει το κομμα σας κυβέρνηση. Ο κόσμος θέλει η κυβέρνηση να του λύνει τα προβλήματα, όχι να ανακαλύπτει τα προβλήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Κύριε Βενιζέλο, κατα τη θητεία σας ως υπουργος πολιτισμου, το υπουργειο σας είχε τη διαχειριση ενος τεράστιου κονδυλιου για την πολιτιστική Ολυμπιάδα. Δυστυχώς, και εγώ, και πολλοι άλλοι δεν διαπιστώσαν καμμια φοβερή άλλαγη στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, παρολο που το κονδύλι χρησιμοποιήθηκε πλήρως. Σε όλα αυτά είστε συμμέτοχος κύριε Βενιζέλο... ΚΑΙ η δική σας στάση και δράση ήταν βασική αιτια αποτυχιάς του ΠΑΣΟΚ.

Παρολ' αυτά, όπως δειχνουν και οι τελευταιες παρεμβάσεις σας στο blog, επιμένετε και πάλι στα επιφανειακά θέματα. Οι 4-5 τελυταιες παραθέσεις σας αφορουν το ονομά σας, τη διαφωνία σας για το περιεχόμενο άρθρου της Ελευθεροτυπιας, για το moderation.

Η ατάκα "λαμβάνω υποψη τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά σχόλια" τείνει να γίνει καραμέλα στο στόμα κάθε πολιτικου που ανοιγει blog. Δεν έχω βρει ακόμα ποιος κάνει πράξη αυτή την ατάκα...

Αν είχατε λάβει υποψην έστω το 10% των σχολιων που παρατίθενται θα επρεπε να ειχατε αλλάξει ήδη τακτική ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είχατε απαντήσει σε κάποια απο αυτά για να μας πείσετε πως η τακτική σας είναι σωστή. Πως δεν προετοιμάζατε προ των εκλογών, το έδαφος για αντεπιθεση. Πως θα περιορισετε τις ρητοριες και τις ανουσιες τηλεοπτικές παρεμβάσεις. Δεν έχετε χρονο να μας απαντάτε, και μεχρι ενος σημειου σας πιστευα. Ξαφνικά όμως βρήκατε χρονο να μας γράφετε παρεμβάσεις και ιστοριες για ένα κάρο επιφανειακα θέματα. Βρήκατε χρονο για νομικές κινήσεις κατά χρηστών της wikipedia... Όλες οι παρεμβάσεις απλά σας δίνουν την εικονα του "αδικημένου" και του "παρεξηγημένου"...

Δεν αμφιβάλλω κ. Βενιζέλο πως το ΠΑΣΟΚ με εσάς ηγέτη έχει πολλές περισσότερες πιθανοτητες να βγει στην κυβέρνηση. Όχι για τις ικανοτητές σας ως πολιτικο. Απλά είναι φανερο πως το image του πολιτικού, οι επιφανειακές εντυπώσεις είναι ο πρωταρχικος παράγοντας που διαμορφώνουν την άποψη μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης. Και αυτο το παιχνιδι το παιζετε πολύ καλα... Εσεις και πολλοι άλλοι, τόσο στη ΠΑΣΟΚ, όσο και στα άλλα κομματα...

Ανώνυμος είπε...

Δυο πράγματα διαπιστωνω που με με κανουν να πιστευω ότι εκανα καλα που εφυγα από την Ψωροκωσταινα.
Πρωτον εσεις οι μπλογκερ, οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, που γινεστε αξιοθρηνητοι με το να απευθυνετε ερωτησεις σε καποιον που δεν απαντα. Να σας πω πως μοιαζετε η το αντιλαμβανεστε μονοι σας;

Δευτερον, για το επιθετο του κυριου Βενιζελου.
Really, who cares?

Εδω κατεστραφησαν άνθρωποι δια βιου στις τελευταιες πυρκαγιες, και ο κύριος Βενιζελος ασχολειται με το ονομα του. Φανταστειτε πως ακουγεται στο δυστυχη αγροτη που ειδε την περιουσια του να χανεται για παντα. Θα συγκινηθει πολυ με το δραμα του πρωτοκλασσατου πολιτικου μας.

Και αλλου εισεπραξαν πολιτικοι καποια μικρολασπη, αλλα δεν το εκαναν και πρωτο θεμα. Ξερουν -αλλου δηλαδη όχι στη Ψωροκωσταινα- ποιο ειναι το πρωτο θεμα της χωρας και ποιο το τελευταιο.

Και με αυτο δεν υπαινισσομαι ότι το επιθετο του πολιτικου ειναι το τελευταιο.
Αντιθετως.
Δεν ειναι καν θεμα.


Σας λυπαμαι.

Ανώνυμος είπε...

Μη χάνετε την ψυχραιμία σας, μη χάνετε το στόχο σας...αυτό θέλουν κάποιοι...θα εκπλαγείτε με το πόσοι σας στηρίζουμε...Φιλικά Μαρία...

Ph. Malingoudis είπε...

Vox populi
Μετεκλογικό το σημερινό σημείωμα, θα αναφερθεί στο κύριο γεγονός των ημερών, σε ένα φαινόμενο που αποτελεί μια ιστορική σταθερά από τους αρχαιότατους χρόνους και που δεν έλειψε και από την τρέχουσα συγκυρία: στη «φωνή του λαού» που αρθρώθηκε και πάλι την περασμένη Κυριακή αλλά και σε δυο κατηγορίες (πανάρχαιές εξίσου) από τους νέους μας αιρετούς άρχοντες: σ’εκείνους που καμώνονται ότι εκφράζουν το «λαό» και μιλούν τη γλώσσα του, αλλά και σ’ εκείνους που, ανήμποροι να αφουγκραστούν την vox populi, τη λαϊκή φωνή και τη βούληση που εκφράζει, βλέπουν τα σχέδιά τους να ματαιώνονται και τις προσδοκίες τους να αποκαλύπτονται φρούδες.
Μια εμβληματική μορφή, για να ξεκινήσουμε από την πρώτη κατηγορία, ένα αρχέτυπο εισέρχεται, μαζί με καμιά δεκαριά πιστούς του συντρόφους, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ανεμίζοντας θριαμβικά τα φλάμπουρα με τις παραδοσιακές αξίες της Δεξιάς. Είναι η διαχρονική φιγούρα τιυ εραστή της Εξουσίας που ισχυρίζεται ότι, μόνον εκείνος, αφουγκράζεται τη φωνή του λαού «του». Είναι ο κλασικός δημαγωγός, ο λαϊκιστής όπως τον αποκαλούμε σήμερα, που, για παράδειγμα, θα παρασύρει τους λαούς, μέσα στην οικονομική μιζέρια του Mεσοπολέμου, να τον ψηφίσουν για να ανέλθει στο θώκο της Eξουσίας αλλά και ο σημερινός δραστήριος καναλάρχης, ο ηγέτης του Λαϊκού Oρθόδοξου Συναγερμού, που μάς υπόσχεται σήμερα κυριολεκτικά λαγούς με πετραχήλια.
Είναι ο λαλίστατος αρχηγός που γοήτευσε αρκετούς από τους συνέλληνες να τον ακολουθήσουν: το Μήτσο από τα Mανιάτικα, που φυλά την εικόνα του "βασιλιά μας" δίπλα στο εικονοστάσι, τη Φιλοθέη από τα Σπάτα με τα κομποσκοίνια στους καρπούς, τον ηγούμενο μιας μονής στην Aττική που προσβλέπει στη νίκη της Oρθοδοξίας και του ηγέτη του, τον συνταξιούχο-νοσταλγό των ημερών της "Eπανάστασης", τον θεωρητικό "καθηγητή" που έχει αποκαλύψει τη συνωμοσία των "Σοφών της Σιών", τον νεοπαγανιστή άεργο νέο που πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα Έψιλον, οι Έλληνες από τα πέρατα της γής θα κατισχύσουν τελικά όλων των επίβουλων εχθρών του γένους….Φιγούρες όλοι τους από τη νεοελληνική περιπέτεια του παρελθόντος που θα αναδείξουν, με την προχθεσινή ψήφο τους, τον πολιτικό αρχηγό που ισχυρίζεται ότι , μόνον εκείνος, αφουγκράζεται και ακολουθεί τις εντολές του λαού «του» σε παράγοντα του κοινοβουλευτικού μας βίου.
Ας περάσουμε τώρα στη δεύτερη κατηγορία των αιρετών αρχόντων, εκείνων που δεν ακούν τη vox populi, κατηγορία που έκαμε αισθητή την παρουσία της μέσα στο σκηνικό των πρόσφατων εκλογών. Θα αναφερθώ λοιπόν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεκριμένα, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, παραβλέπει έναν εμπειρικό κανόνα που ισχύει ανέκαθεν στην πολιτική:ότι, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα της πολιτικής εξαντλεί τα όριά της εκεί ακριβώς όπου επικρατεί η συλλογική αυτενέργεια, ο αυθορμητισμός που εκπηγάζει από τη μάζα των αρχομένων, από τον «λαό». Mε άλλα λόγια: η Iστορία των νεοτέρων χρόνων μας διδάσκει ότι ακόμα και το πιο περίτεχνο και στέρεο οικοδόμημα, που μπορεί να σχεδιάστηκε στο χάρτη και να ανεγέρθηκε από τους πολιτικούς άρχοντες, αποδείχτηκε τελικά ένας χάρτινος πύργος, όταν φούντωσε αυθόρμητα η αντίδραση των αρχομένων, του «λαού».
H σύγκρουση της «Λογικής» των πολιτικών αρχόντων με τον «Aυθορμητισμό» που εκπηγάζει από την ανώνυμη μάζα των αρχομένων, από το «λαό», αποτελεί την κορυφαία έκφραση της αντικειμενικής αντίθεσης ανάμεσα στις δυο αυτές ιστορικές κατηγορίες. Tο παράδειγμα που θα υπενθυμίσω εδώ είναι χαρακτηριστικό: Στις 12 Iανουαρίου του 1848 γεμίζουν οι δρόμοι του Παλέρμο από τους επαναστατημένους υπηκόους του Φερδινάνδου B’ της Nεαπόλεως. Kατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, η επαναστατική φλόγα θα εξαπλωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Iταλίας, ενώ, ένα μήνα αργότερα, θα στηθούν τα επαναστατικά οδοφράγματα στις εργατικές συνοικίες του Παρισιού. Ένα κύμα που εκπηγάζει αυθόρμητα από τις λαϊκές μάζες θα πλημμυρίσει ολόκληρη την Eυρώπη (Iταλία, Γερμανία, Aυστρία και Oυγγαρία αλλά και Γαλλία, Eλβετία και Aγγλία) και θα παρασύρει, κατά το σημαδιακό έτος 1848, το περίτεχνο σύστημα ισορροπιών που είχαν επιβάλει στους λαούς της Eυρώπης μετά το 1815 ο Mέττερνιχ και ο, αντίστοιχος με τον σημερινό O.H.E., διεθνής συνασπισμός της Iεράς Συμμαχίας.
Αρνείται λοιπόν να αφουγκραστεί τα μηνύματα που έρχονται «από κάτω», τις δημοσκοπήσεις, αλλά και, το κυριότερο, την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αντιτάσσει στον Αυθορμητισμό των οπαδών της παράταξής του τη δική του Λογική και εκείνων που τον περιστοιχίζουν. Μια στάση, που, όπως μας διδάσκει η ιστορική εμπειρία, δεν μπορεί παρά να αποβεί μοιραία για τον ίδιον αλλά και για την παράταξή του...

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Δεν νομίζεται κύριε καθηγητά ότι όλα τα site του ΠΑΣΟΚ που είναι δουλεία των εθελοντών διαδυκτίου, πρέπει να περάσουν σε συνδιαχείριση ετσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισοδύναμη προβολή όλων των υποψήφιων;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έχουν τόση πρεμούρα κάποιοι με το όνομα;
Δηλαδή οι μουσουλμάνοι της Θράκης που μερικές φορές δηλώνουν Τούρκοι και όχι απλά Τουρκόφωνοι δεν εκλέγονται ή μήπως αυτοί με τα ξενικά επώνυμα που βρίσκονται δεκαετίες τώρα στη βουλή είχαν ποτέ πρόβλημα;
Δηλαδή αν αλλάξουμε όλοι τα ονόματά μας σε αυτά γνωστών πολιτικών της αρχαιότητας ή της νεώτερης ελληνικής ιστορίας τότε θα κάνουμε πολιτική καριέρα;
Ρωτώ;

Γιατί αν είναι έτσι αύριο να πεταχτώ μέχρι το Δημαρχείο!

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

δειτε εδώ H Δημοκρατική Παράταξη έχει παρόν και μέλλον, Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εδω δεν υπαρχει καμια δηλωση σας.
http://www.pasok.gr/portal/gr/41/204/3/1/15/1/listnews.html

και πιθανων αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς οι κύκλοι που έκαναν την «δουλειά» στην Wikipedia συντάσσονται με τους παρακάτω , και αυτά που γράφουν σε γνωστό εθνικιστικό club του
Pathfinder.
Εδω φωτογραφία απο την δημοσίευση :
http://xs119.xs.to/xs119/07380/club1.jpg

Και σχετικό Link απο το club :
http://clubs.pathfinder.gr/kynaigeiros2/295160?forum=35487&read=4349

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο,
Καλό θα ήταν να σταματήσετε να δημιουργείται "εφέ" εκμεταλλευόμενος καταστάσεις. Το θέμα με το όνομα σας έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και έχει δημοσιευτεί σε πάρα πολλά blogs.

Παράλληλα είναι παντελώς άσχετο με την υποψηφιότητά σας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (όπως και ο καφές που σας έριξαν ο οποίος προερχόταν από αντιπάλους σας). Μάλλον εσείς προκαλέσατε την έκρηξη με την αγωνία σας να γίνεται πρώτο θέμα συζήτησης επισκιάζοντας ακόμα και τις εθνικές εκλογές.

Σταματήστε λοιπόν να δημιουργείται "σαματά" από το τίποτα. Με την συμπεριφορά σας τελικά θα καταφέρετε να τα χάσετε όλα.

(Ελπίζω το παρόν να δημοσιευθεί! Το ποσοστό προς το παρόν στα μηνύματα μου είναι 50%. Πάντως δημοκρατία σημαίνει σέβομαι όλες τις απόψεις ακόμα και αν δεν μου αρέσουν)

Ανώνυμος είπε...

Εσείς ξέρετε καλύτερα από εμάς ότι ανάμεσα μας (στο κίνημα εννοώ) υπάρχουν άτομα περισσότερα από ικανά και αρκούντως αδίστακτα για να διακινήσουν λάσπη αντίστοιχης ποιότητας. Δυστυχώς αυτή είναι μόνο η αρχή. Υπομονή...

Σωτήρης

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου κακώς δίνεται έκταση στο θέμα.
Κάποιος κάτι έγραψε σε ένα χώρο που είναι ξέφραγο αμπέλι. (Wikipedia)

Και από πότε η αξία ενός ανθρώπου κρίνεται από το επώνυμό του? Το θεωρώ αν μη τι άλλο αδιανόητο να ακολουθήσω αυτή τη λογική.

Κύριε Βενιζέλο ,
Θα κριθείτε από τις θέσεις σας , από τις ιδέες σας , από τη συμπεριφορά σας , από το ήθος σας , από την επικοινωνία σας με τον κόσμο , από την ιστορίας σας.
Δε νομίζω να κριθείτε ούτε από το όνομά σας ούτε από το επώνυμό σας ούτε από την εξωτερική σας εμφάνιση.

Αντιμετωπίστε με χιούμορ το «Τουρκόγλου» . Τουλάχιστον ο εμπνευστής του πρέπει να διαθέτει «χιούμορ».

Καλή επιτυχία στην όλη προσπάθειά σας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζελο (και οχι κ. Βενιζελε οπως σας αναφωζαν οι αγγραματοι του MEGA) γνωριζουμε πολυ καλα τουλαχιστον εμεις οι συμπατριωτες σας την ιστορια σας και το ψευδος της πληροφοριας του wikipedia.Σας στηριζουμε στην προσπαθεια αναληψης της αρχηγειας του κομματος και πολυ συντομα της πρωθυπουργιας.ειναι ομως πολυ σημαντικο σε αυτη τη διαδρομη να δοθει πολυ προσοχη σε ολες τις σκοτεινες διαδικασιες και φιγουρες που θα προσπαθησουν αθεμιτα να σας αποτρεψουν.
Προστατεψτε την εικονα σας,την ιστορια σας και καλη τυχη στην προσπαθεια σας αυτη.Θα ειμαστε διπλα σας για να μην σβησει το κινημα μετα τις 11 Νοεμβρη αλλα αντιθετως για να το φερετε στην κυβερνηση.
Σας ευχαριστώ

Ανδρέας Τριανταφυλλίδης είπε...

Κύριε Βενιζέλο

έχω ακούσει αυτήν την ανοησία σχετικά με το επώνυμο σας εδώ και χρόνια, από φίλο που δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Η φήμη -που δε με ενδιαφέρει καθόλου- υπάρχει χρόνια στον 'φυσικό κόσμο'.

σε ότι αφορά το εξής που γράφετε:
"Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια."

δεν είναι εντυπωσιακό, είναι καθημερινό φαινόμενο, και συμβαίνει στα ΜΜΕ χρόνια τώρα ... εντυπωσιακή είναι η έκπληξη σας

εκτός αν περιμένετε από τους πολίτες να δείχνουν την επαγγελματική (;) ευσυνειδησία που θα έπρεπε να δείχνουν οι δημοσιογράφοι μας

στο διαδίκτυο ισχύει ότι τα πάντα μπορούν να είναι αλήθεια ή ψέμα, όμως θα φανεί από την αντίδραση της κοινότητας

υπάρχει ισηγορία και παρρησία, πράγματα που δεν υπάρχουν στους μηχανισμούς που στήνει κάθε πολιτικός και στις αίθουσες σύνταξης των ΜΜΕ

εντυπωσιακό θα είναι όταν οι αιρετοί αρχίσουν να ζητούν και να δέχονται ειλικρινή κριτική απο ΜΜΕ και συνεργάτες τους.

προς το παρόν δεχτείτε μόνο τη δική μας ειλικρινή κριτική

ευχαριστώ και καλή δουλειά

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΔΩ http://www.pasok.gr/portal/gr/41/204/3/1/15/1/listnews.html

Σαν να μην υπαρχει ο Βενιζελος..

Λάμπης Φίλης είπε...

Κύριε βενιζέλο,
ασχολούμενος και βλέποντας παντού ίντριγκες σε βάρος σας, κάνετε κακό στο προφίλ σας. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ! Ασχοληθείτε με την ουσία, υπάρχει πεδίο λαμπρό.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε καθηγητά,

ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ διότι κατά τη γνώμη μου ο κ.Παπανδρέου είναι λίγος για το ΠΑΣΟΚ. Είμαι σίγουρος ότι η κατάσταση θα αλλάξει από 11/11.
Ως πνευματικά προικισμένος, σίγουρα έχετε σκεφτεί τρόπους για το αδιάβλητο της διαδικασίας εκλογής.Παρακαλώ,επειδή τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη ξεκίνησαν,να εξετάσετε την περίπτωση αντιπροσώπων σας τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις.Για τη Λάρισα, όπου διαμένω, είμαι στη διάθεσή σας.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ!

ΜΕ ΤΙΜΗ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.....

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΙΑΝΟΥ
ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΣ(2 ΜΑΘΗΜΑΤΑ)ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΛ.ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠ.ΑΘΗΝΩΝ
www.tassospiano.yahoo.gr

Manolis είπε...

Συνωμοσία ενάντια σας κε Βενιζέλο ή αρχίζετε να χάνετε και το χιούμορ σας?Τι σημαίνει ψάχνετε να βρείτε ΙP και ενόχους.Παρτε λίγο την υποψήφιοτητά σας πιο χαλαρά?
Δεν είστε δα και ο εκλεκτός του Θεού για αυτή τη θέση?
Έχετε δει το έργο "Η ζωή είναι ωραία", θα σας το συνιστούσα.
Δεν καταλαβαίνετε ότι σε περίπτωση ήττα σας θα πρέπει να εξαφανιστείτε από το πολιτικό προσκήνιο...γιατί θα έχει καταδικαστεί ή αμετροπρέπεια και ο πολιτικός αμοραλισμός?
Ο χαρακτήρας σας δεν συνάδει με την φιλοσοφία του Πασόκ(που ..αγαπούσαμε)..

Ελπίζω σε ένα πιο ήπιο φιλτράρισμα...

Ανώνυμος είπε...

Μία διευκρίνιση σχετικά με την παράγραφο:
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια. Το συγκεκριμένο περί του δήθεν επωνύμου μου, αναφέρεται ήδη σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου, όπως στους Times του Λονδίνου και στη βελγική Der Standaard.

Στο άρθρο των Times δεν γίνεται αναφορά στο επώνυμο του κ. Βενιζέλου.
Για το θέμα του επωνύμου τοποθετείται ένας χρήστης με ψευδώνυμο "Dr David", ως σχόλιο στο άρθρο των times.

Divaynne είπε...

κ.Βενιζέλο αν και δεν ξέρω και πολύ καλά από αυτά αλλά νομίζω οτι αν κοιτάξετε το history θα δείτε μετατροπές στη συγκεκριμένη σελίδα της wikipedia από πολύ πιο πρίν και από άλλους χρήστες.νομίζω είναι άδικο να αναφέρετε έτσι ονόματα η έστω ψευδώνυμα δημοσίως.αν δεν κάνω λάθος το συγκεκριμένο στοιχείο έχει προστεθεί πρώτη φορά μια βδομάδα πριν από άλλο χρήστη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Κατανοώ ότι οι πολιτικοί δεν βγαίνουν αναγκαστικά κερδισμένοι όταν εκσφενδονίζουν κατηγορίες εναντίον του τύπου αλλά στη θέση σας θα είχα ήδη απαντήσει νομικά στον κύριο Δραγούμη τον Γενάρη διότι ο ρόλος του τύπου δεν είναι να πολλαπλασιάζει urban myths. Το παράπτωμα γίνεται σοβαρότερο όταν πρόκειται για αγγλόφωνο/διεθνή τύπο. Τέλος πάντων, κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα φανταζόταν ότι κάποιοι θα έκαναν σήμερα το θέμα αυτό cell phone ringtone.

Από κει και πέρα τίθεται ένα ουσιαστικότατο θέμα το οποίο σχολίασα και χθες. Μπορεί όντως εσείς να λεγόσασταν Ορλάντο Μπλουμ ή Μπράντ Πιτ ή Γκρέγκορυ Πεκ και να αλλάξατε το όνομά σας. Ε, και???? Δεν είναι ένα θέμα που ανήκει στην δημόσια σφαίρα. ΤΕΛΕΙΑ. Όπως δεν ανήκει στη δήμόσια σφαίρα το πόσα χιλιόμετρα τη μέρα τρέχει ο κύριος Παπανδρέου ή το αν η κυρία Διαμαντοπούλου μαγειρεύει κοζανίτικη κουζίνα στο σπίτι ή γαλλική ή να τρώει take away. Ας τα συζητήσουν ας θέλουν, αν και δεν το συνιστώ, το esspresso ή κάποια πρωινή εκπομπή ή κάποιο περιοδικό που γράφει για τους εξωγήινους! Οι νοήμονες πολίτες οφείλουν να επικεντρωθούν υπεύθυνα σε πολιτική συζήτηση διότι η δεξιά προβλέπεται να "αλωνίσει" καθώς καθώς εμείς αναλωνόμαστε στην ονοματολογία, στην αστρολογία, στη νουμερολογία ή στα ταρό.

Ανώνυμος είπε...

χαρικα που βρηκα αyτο το blog, μπωρει να ειμαι με το γεοργο αλλα γιατι να μη διαβαζω

CybeRNerO είπε...

Λοιπόν επειδή αναφέρεται το όνομά μου...Το λήμα στην Wikipedia δεν το έγραψα εγώ.Αυτό φαίνεται καθαρά από τα logs της Wikipedia.
Το συγκεκριμένο λήμα ήταν εκεί πρωτού εγώ κάνω οποιαδήποτε αναίρεση.
Και την αναίρεση την έκανα γιατί το άτομο που την έκανε, το έκανε ΑΝΩΝΥΜΑ.
Ο σκοπός της επώνυμης καταχώρησης στην Wikipedia υπάρχει προκειμένου να υπάρχει συζήτηση γύρω από το λήμα(και όχι μόνο για το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου).Γενικά δεν το βλέπω σωστό να γίνεται ανώνυμα αυτή η αλλαγή.
Επίσης αν λέτε ότι εγώ έριξα λάσπη στο όνομα του Βενιζέλου σας παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το Blog μου προκειμένου να δείτε αν μιλάω μέσα από τα άρθρα μου σχετικά με το αν άλλαξε ή όχι το όνομα του(και πόσο μάλλον να το σχολιάζω αρνητικά).
Εγώ προσωπικά διαφώνησα με τον τρόπο που ήθελε ο κύριος Βενιζέλος να διεκδικήσει την Προεδρία.
Και μάλιστα σε μια στιγμή που όλοι μας πονέσαμε γιατί έχασε το Κίνημα μας τις εκλογές.
Και ναι θέλω τον Παπανδρέου να παραμείνει Πρόεδρος του Κινήματος.
Αυτό είναι προσωπική μου άποψη και μπορώ να το γράψω στο Blog μου αν θέλω.Μην τα κάνουμε όλα "Ασύμμετρες Απειλές" παρακαλώ.
BTW γιατί δεν έκανε κανείς σχόλιο για τον DAMAC?Τον αρχικό συγγραφέα του συγκεκριμένου λήματος...

Stelios Frang είπε...

κ. Βενιζέλο, επειδή έβλεπα ότι έπαιρνε διαστάσεις στο Internet η μυθοπλασία με την αλλαγή επωνύμου, γνώριζα όμως ήδη από τον Ιούνιο την επιστολή σου στην Καθημερινή, γι' αυτό θεώρησα σημαντικό να προτείνω την επαναφορά αυτής της επιστολής στη δημοσιότητα.

Όπως έγραψα και σε άλλη παρέμβασή μου: το όποιο όνομά μας και μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που φέρουμε, είναι δεδομένα για τον καθένα μας, δεν τα έχουμε επιλέξει και φυσικά δεν δηλώνουν τίποτα για τις ιδέες και τις ικανότητες του φορέα τους - όπως επιβεβαιώνεται από την παγκόσμια και ελληνική Ιστορία.

Εδώ πρέπει να περιοριστούμε στο θέμα των πολιτικών και γενικότερων ιδεών και αναρωτιέμαι, βέβαια, πότε και πώς θα δοθεί δυνατότητα να πάρεις θέση σε τόσα και τόσα ερωτήματα που έχουν τεθεί. Ατομική απάντηση είναι, έτσι κι αλλιώς, αδιανόητη για τεχνικούς λόγους, ίσως όμως μια ομιλία σε αμφιθέατρο ή άλλη μεγάλη αίθουσα με ακροατήριο τους bloggers θα έδινε μια δυνατότητα επικοινωνίας ;)

Ανώνυμος είπε...

Η αξία ενός ανθρώπου, οποιουδήποτε ανθρώπου, δεν κάμπτεται από συκοφαντίες πόσο δε μάλλον όταν αυτές είναι γελοιότητες με υπονοούμενα περί καταγωγής.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας. Ειμαι αντιπροσωπος εξωθεσμικου παραγοντα με διασυνδεσεις στα ΜΜΕ και ξενα κεντρα αποφασεων. Θα ηθελα να μου δωσετε το τηλεφωνο σας και ωρες λειτουργιας του γραφειου σας για να συννενοηθουμε για την "επομενη μερα". Ελπιζω να μην με ξεχασετε, το εγχωριο και διεθνες κατεστημενο πονταρει πολλα στην εκλογη σας για ευνοητους λογους. Εξαλλου εσεις, ενας πανεξυπνος ανθρωπος, ξερετε προς τα που παει το πραγμα. wink wink ;-)

(Εηηη, αστειευομαι...)

NATASA είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ?ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ.ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΡΕΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ?ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΕΓΚΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΠΟΧΗ ΣΗΜΙΤΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά θα είναι πρόοδος να βρεθεί όποιος διέδωσε το ψεύδος στη Βικιπαίδεια. Τότε θα μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν καθοδηγούμενη όλη αυτή η αθλιότητα. Και δε συμφωνώ με τον κ. Βενιζέλο ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη ρε ΄μαστορα αν σε λεγαν τουρκογλου τι το κακο θα ηταν;η ιδεολογια σου και η αριστεροσυνη σου εως εκει φτανει;να ξορκιζεις τα φαντασχματα; ευγε και παλι ευγε

spirou είπε...

Αυτά που γίνονται τελευταία με έχουν πληγώσει.Είναι σα να μεγαλώνω τώρα και να βλέπω ότι ο κόσμος δεν είναι όπως νόμιζα.Δε μπορώ να καταλάβω ποιοι είναι αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά.Εγώ ήμουν σίγουρη ότι όλος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε μια ανάσα ανακούφισης με την ανακοίνωση ότι θέλετε να είστε πρόεδρος του κόμματος..

Εσάς πάντως σας υποστηρίζουν οι πιο σοφοί και "παλιοί" φίλοι του ΠΑΣΟΚ..Προσοχή μόνο στην διαδικασία εκλογής,γιατί όλοι οι νεοδημοκράτες θα πάνε να ψηφίσουν Γ.Παπανδρέου.Πιέστε πάλι για πιο έγκυρες και ελεγχόμενες διαδικασίες.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Απαντήστε επιτέλους στα μηνύματα που επαναλαμβάνονται σε κάθε σας ποστ. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι να προσπαθούμε να αποσπάσουμε ειδήσεις. Είμαστε οι ειδήσεις. Είμαστε το 9% της ανεργίας, είμαστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι συμβασιούχοι, οι μαθητές, οι φοιτητές. Και εσείς επιλέγετε την σιωπή απέναντί μας, ασχολούμενος με την στιλήτευση του ονόματός σας και της πολιτικής σας υπόστασης. Θέσεις κύριε Βενιζέλο, θέσεις περιμένουμε να ακούσουμε, να συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε.Δεν τα καταφέρατε προεκλογικά, δεν κάνετε τίποτα και τώρα. Θέσεις, και όχι φανφάρες.

gpapandreou είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Γράψτε παρακαλώ πιο σύντομα. Δεν είναι ανάγκη να κατεβάζετε μανιφέστα. Δέκα γραμμούλες είναι αρκετές.

Αγαπητέ Big Ben,
Σχετικά με τ' όνομά σου, μην ανησυχείς. Όπως έλεγε η μακαρίτισα η Γιαγιά μου: "στη καλή τη προβατίνα κρεμάνε τη κουδούνα".
Κάτι πρακτικό: προσοχή στις διαδικασίες εκλογής. Να μην ψηφίσουνε μαιμούδες.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό να σε καταγράφουν ως κεντροδεξιό. Πως αντιλαμβάνονται την Αριστερά άραγε; Ως πολιτισμική ελευθεριότητα μήπως; Η Αριστερά είναι πρωτίστως κοινωνικό πρόταγμα. Ο ΓΑΠ, δεν μπορούσε να περάσει το όντως "αριστερόστροφο" πρόγραμμα, γιατί μάλλον δεν του πολυπήγαινε. Ήταν έξω από τα νερά του, και αυτό έβγαινε προς τα έξω. Να βγεις στον κόσμο πλαισιωμένος με αξιόλογες προσωπικότητες και να προβάλλεις εσύ την Κεντροαριστερά. Εσένα σου πάει!! Ο χρόνος πια θα δουλέψει υπέρ σου.

Oneiros είπε...

Κε. Βενιζέλο, τα δύο πλεονεκτήματα που διαθέτει η Wikipedia ως πηγή πληροφόρησης είναι η δυνατότητα ελεύθερης συνεισφοράς και η διαφάνεια, ενώ ο βασικός θεματοφύλακας της εγκυρότητας της ήταν πάντα και παραμένει η επαγρύπνηση των χρηστών. Παρ' ότι έχουν γίνει εκτενείς συζητήσεις για το κατά πόσο είναι θεμιτό για ένα δημόσιο πρόσωπο να τροποποιεί το λήμμα που τον αφορά, κανείς δεν θα σας μέμφονταν αν διορθώνατε επώνυμα την ανακρίβεια, με αναφορά σε τρίτη πηγή (όπως πχ. το άρθρο της Καθημερινής) και τηρώντας τους κανόνες της Wikipedia, ή αν ζητούσατε να αλλαχτεί από τους διαχειριστές, όπως και κάνατε εξάλλου.
Θα μπορούσατε επίσης να αξιοποιήσετε τη σελίδα συζήτησης του άρθρου που σας αφορά για να προτείνετε διορθώσεις και τροποποιήσεις.
Η κακή ποιότητα κάποιων άρθρων για ελληνικά θέματα στην αγγλική Wikipedia οφείλεται συνήθως στην έλλειψη συνεισφορών - ενδιαφέροντος (όχι απαραίτητα σε δόλο), και δεν θα πρέπει να αντανακλά ούτε στην δουλειά και υπόληψη της υπερδραστήριας ελληνικής κοινότητας, ούτε στο έργο της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας των Wikipedians.

A Wikipedian

ΥΓ: Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως προκύπτει από το ιστορικό του άρθρου, η τροποποίηση της 17/9/07 14:29 ήταν εκείνη που προσέθεσε το επίμαχο χωρίο.

aphrodite's child είπε...

Πολύ λυπηρά όλα αυτά..

Πώς να νιώθει άραγε κάποιος, όταν η ταυτότητά του αμφισβητείται, όταν το πατρογονικό του όνομα διαστρεβλώνεται, όταν καλείται να αποδείξει το αυταπόδεικτο,δηλαδή το όνομά του;

Νομίζω ότι ο Κος Βενιζέλος, αντιδρά έτσι όπως θα αντιδρούσε ο οποιοσδήποτε πολίτης σε μια αντίστοιχη κατάσταση. Θα ήταν άραγε κανείς χαλαρός και υπεράνω; Να του σπιλώνεται το όνομα και κατ΄επέκταση η ίδια του η προσωπικότητα;

Το λήμμα στη Wikipediα είναι μια πτυχή του προβλήματος.Το ζήτημα εδώ είναι ότι ένα ψέμα, με το να αναπαράγεται διαρκώς, τείνει να γίνει αλήθεια.Και αυτό είναι απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο.
Φαίνεται ότι αρκεί μόνο η θέληση κάποιων επιτήδειων για να κατασκευαστεί μια "νέα" αλήθεια.

Ευάγγελε, είναι επόμενο να είσαι βαθύτατα θιγμένος και ανήσυχος.Πού να πρωτοδώσεις την προσοχή σου.. Πολλά τα μέτωπα...Ψυχραιμία και δύναμη.Να ξέρεις ότι εδώ έξω έχεις τη συμπαράσταση και την υποστήριξη πολλών..

Υ.Γ Ως διαβολική σύμπτωση, χθες ήμουν με φιλικό ζευγάρι, οι οποίοι στις διακοπές τους στα Πολιτικά Ευβοίας, γνώρισαν τους γονείς σου.
Αμέσως μετά, είδα στο blog το θέμα που ανέκυψε με το όνομά σου. Τί γελοιότητες και μικροπρέπειες..

Ανώνυμος είπε...

CybeRNerO, ψεύδεσαι ασύστολα.
Ίσα ίσα που από τα ίδια τα logs φαίνεται ότι το συγκεκριμένο τμήμα με τη συκοφαντική δυσφήμιση και με τίτλο "Early life" το απέσυρε ένας "επώνυμος" καταγεγραμμένος χρήστης της wikipedia o "5telios" στις 14:47, 22 September 2007, και αμέσως μετά έσπευσες εσύ να το επαναφέρεις στις 16:18, 22 September 2007, ώστε να συνεχιστεί η απόπειρα λασπολογίας κατά του κ.Βενιζέλου στο διαδίκτυο, καθόλου τυχαία βέβαια.
Θα πρεπε να αναλογιστείς τι ζημιά κάνεις στο ίδιο σου το κόμμα όταν φέρεσαι κατ'αυτόν τον τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση θα ήθελα να κάνω στο παραπάνω.
Ο χρήστης της wikipedia που έκανε την αφαίρεση του συκοφαντικού αποσπάσματος "early life" είναι ο "Greece666" στις 12:02, 22 September 2007 με ορθή δικαιολογία αλλαγής τις "αναξιόπιστες πηγές" (Revert- unreliable sources)
Το μέλος Cybernero και υποστηριχτής του Γ.Παπανδρέου προφανώς θεώρησε αξιόπιστες πηγές όσες λασπολογούν κατά του ονόματος του κ.Βενιζέλου και επανέφερε το συκοφαντικό απόσπασμα "early life" στις 16:18, 22 September 2007.
Η αλλαγή δεν έγινε από τυχαίο IP αλλά από καταγεγραμμένο χρήστη της wikipedia.
Αυτά για να μπούνε τα πράγματα στις θέση τους.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Θεωρώ κατάπτυστη και γελοία όλη αυτή την ανακίνηση θέματος για το όνομά σας.

Πιστεύω ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι επιβεβλημένη. Είναι καιρός πλέον να πάψει η πολιτική ζωή της χώρας να κυριαρχείται από τον ανταγωνισμό τριών πολιτικών οικογενειών-δυναστειών οι οποίες εναλλάσσονται εδώ και δεκαετίες στην εξουσία. Επιτέλους, όλοι αυτοί οι αγώνες που έγιναν για να απαλλαγούμε το 1974 από τη μοναρχία, δεν έγιναν ώστε να βάλουμε πάνω από το κεφάλι μας τρεις οικογένειες!
Κύριε Βενιζέλε, έχετε τις γνώσεις, τις ικανότητες και τον δυναμισμό που απαιτούνται ώστε να πραγματοποιήσετε μια ριζική ανανέωση στην πολιτική ζωή της χώρας, η οποία διέρχεται σοβαρή κρίση αξιών, όπως καταδείχθηκε αυτό το καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ελπίζω να επιδείξετε το απαιτούμενο ήθος και την κατάλληλη οξυδέρκεια ώστε να κερδίσετε τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης.

Ιδού μερικές σκέψεις προς συζήτηση:
1) Για να γίνει πραγματική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, είναι απαραίτητο να επανεξετάσει το ΠΑΣΟΚ την ιδεολογία και φυσιογνωμία του. Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 είναι σε πολλά σημεία εντελώς ξεπερασμένη και ηχεί παράταιρη. Οι αναφορές στον «σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας», στην «κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου», και στην «κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης» ακούγονται ως τελείως εξωπραγματικές και ξεπερασμένες, ως μαρτυρίες μιας άλλης εποχής. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και στόχοι οι οποίοι παραμένουν πάντοτε επίκαιροι, όπως ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, ο οποίος επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε.
2) Είναι απαραίτητο να δώσει το ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερη προσοχή στην απαίτηση της κοινωνίας για σεβασμό του νόμου και για καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικής συμπεριφοράς. Η ασφάλεια είναι ύψιστο αγαθό που πρέπει να διασφαλίζεται από το κράτος! Τα λαϊκά στρώματα είναι εκείνα που την έχουν περισσότερο ανάγκη! Οι οικονομικώς προνομιούχοι μπορούν να προσφεύγουν σε ιδιωτικές εταιρείες «security». Όχι όμως τα λαϊκά στρώματα! Αυτά είναι κυρίως που χρειάζονται την ύπαρξη αποτελεσματικής αστυνομίας ώστε να τα προστατεύει! Μην αφήσετε τη Δεξιά να οικειοποιηθεί την απαίτηση της κοινωνίας για ασφάλεια!

Ο αιρετικός μεταρρυθμιστής

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Σκληρό πράγμα η πολιτική.
Aλίμονο σ αυτούς που έχουν κρυμμένους σκελετούς στο ντουλάπι τους,σίγουρα ο ύπνος τους δεν είναι γαλήνιος.
Για τους άλλους που δεν έχουν κάποιοι μπορούν εύκολα να εφευρίσκουν.
Είναι σχεδόν αστείο το τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος στην προσπάθεια του να επιφέρει ένα πολιτικό χτύπημα.
Δεν χτίζουν τα ονόματα τους ηγέτες αλλά οι ηγέτες τα ονόματα τους.
Αν ήταν διαφορετικά τώρα θα είχαμε κυβέρνηση πασοκ με πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου,αν δηλαδή έφτανε μόνο ένα βαρυσήμαντο όνομα.
Η ιστορία λοιπόν διδάσκει αλλιώς και αν έχουμε πρωθυπουργό Καραμανλή σίγουρα δεν οφείλεται μόνο στο επίθετο του.
Θα μπορούσε και να μην τα έχει καταφέρει.

Καλή δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει, μπορει η wikipedia να μην ειναι ακριβης, επιτρεπει ομως την εστω και προσωρινη αναρτηση ανακριβων πληροφοριων που μπορουν να σπηλωσουν την προσωπικοτητα καποιου. Ο Βενιζελος καλα κανει που την καταγγελει και μηνυει τον δραστη γιατι ενα τετοιο σχολιο αν εμενε αναπαντητο θα μπορουσε να προκαλεσει μεγαλη ζημια στην προσωπικοτητα και την επαγγελματικη του ταυτοτητα. Καλυτερα να σε σταματησει κανεις στο δρομο και να ριξει ενα χαστουκι, παρα να διαδωσει δημοσια ψεμματα που στον σημερινο κοσμο εκλαμβανονται ως αληθη οταν αναρτωνται σε "εγκυρο" σαητ οπως αυτο της ηλεκτρονικης εγκυκλοπαιδειας. Αλλωστε πολλοι χρηστες του διαδικτυου δεν ξερουν οτι η συγκεκριμενη εγκυκλοπαιδεια δεν ειναι παντα ακριβης.
Συνεπως, καλα κανει ο Βενιζελος που τον μηνυει, ειναι το ιδιο αν καποιος εγραφε σε μια εφημεριδα που κυκλοφορει στα περιπτερα υβριστικα ψευδη, και σ' αυτη την περιπτωση ο ληβελος ειναι ληβελος. Η λαητερ εκδοχη του διαδικτυου σε καμμια περιπτωση δεν θα πρεπει να ειναι αλλοθι για να δημοσιευονται υβρεις και ψευδη που σκοπο εχουν να σπηλωσουν υπολειψεις. Το αντιθετο, το Ιντερνετ θα πρεπει να ειναι πιο κοσμιο γιατι το κοινο του ειναι πλατυτερο και διαστρωματικο στις κοινωνιες. Συνεπως και οι χρηστες του θα πρεπει να ειναι πιο προσεκτικοι, και παντως κοσμιοι. Σε κανενα μας δεν θα αρεσε να υποβαλλει μια αιτηση για προσληψη σε μια καινουργια δουλεια και να ακουσει τον μελλοντικο του εργοδοτη να του λεει οτι βασει προσωπικων πληροφοριων που περισυνελεξε στο διαδικτυο, συμπεριλαμβανομενου και του Γκουγκλ, οτι ο αιτων αποριπτεται γιατι η εταιρεια που προσλαμβανει διαμορφωσε μια εικονα μεσω πληροφοριων που συνελεξε στον παγκοσμιο ιστο. Θα ηταν φασισμος, αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα στην τεχνολογικη κοινωνια μας, οτι τα απλυτα καποιου αλλα και και ανακριβειες διαμορφωνουν εικονα που συχνα ειναι αδικη. Αυτο προσπαθει να προλαβει ο Βενιζελος και να διαφυλαξει τη δημοσια εικονα του αλλα και την υποληψη του. Αλλωστε αυτο δεν θα εκανε και καθενας απο εμας?

Ανώνυμος είπε...

Ένα ενδιαφέρον link για να φανεί από που ξεκίνησε η ιστορία αυτή με το όνομα και για ποιό λόγο

http://www.athensnews.gr/athweb/nathens.print_unique?e=C&f=13217&m=A99&aa=6&eidos=S

Αρθρο γραμμένο από "πρώην αριστερό" και νυν ακραιφνή νεοφιλελεύθερο (και πιθανόν πράκτορα των Βρεττανικών μυστικών υπηρεσιών όπως αναφέρεται εδώ
http://evenizelos.blogspot.com/2007/09/blog-post_22.html?via_mpouligator.com#c6426887182937447788)

Αρθρο 16 μυρίζει πάντως.....

agrafiotis pavlos είπε...

Πάντα κ.Βενιζέλο υπάρχουν οι βασιλικότεροι του βασιλέως.
Αυτοί κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά και σε εσάς που υποτίθεται ότι επιθυμούν να χτυπήσουν αλλά πιστεύω και σ'αυτούς που θέλουν ουσιαστικά να υποστηρίξουν.
Ο κόσμος δεν επιρρεάζεται απο κακοήθειες και θα κάνει με περίσκεψη την επιλογή του γιά το καλό του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!

ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!!

ΑΛΛΑΓΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

ΤΣΟΒΟΛΑ, ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!!

Δημοσιογραφος Τσιμας (επιμενων) προς Ανδρεα Παπανδρεου, 1991. Μα, κυριε Προεδρε, δεν εχει κανει τοσα καινουργια και μεγαλα εργα η τωρινη κυβερνηση?

ΑΓΠ προς Δημ. Τσιμα. Μα, κυριε Τσιμα, τα εργα δεν ειναι μεγααααλα, και δεν ειναι σημαντικααα!

Μου λειπει ο Ανδρεας!

Ανώνυμος είπε...

Για να σταματήσει πια αυτό το σπουδαίο "γεγονός" που ταλανίζει τους Ελληνες, που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν γιατί ολα τα πρόβληματα της χώρας είναι λυμένα,

υπάρχει και η λύση κ. Βενιζέλε να στείλετε το πιστοποιητικό γεννήσεως σας, την ταυτότητα του πατέρα σας, τα πιστοποιητικά από την Ευβοια που επικαλείστε.

Γιατί να στέλενετε κείμενα διάψευσης, όταν μπορείτε να αποδείξετε με πιστοποιητικά ότι το όνομά σας είναι αυτό;

Γιατί απαιτείτε να σας πιστέψουμε και δεν αποδυκνύετε με απλό τροπο ότι σας συκοφαντούν;

Ανώνυμος είπε...

Οι ιθύνοντες της λέσχης Bilderberg έχουν δαγκώσει για καλά το κόμμα και δεν το αφήνουν. Τους χάλασε ο Γ. έχουν όμως την Α. και τον Θ.
Ευάγγελε κράτα γερά και να προφυλάγεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τα links τα μάσησε ο editor
(πρέπει να ενοποιηθούν οι σειρές χωρίς κενά για να μπορεις να τα δεις)


http://www.athensnews.gr/athweb/
nathens.print_unique?e=C&f=13217&
m=A99&aa=6&eidos=A


http://evenizelos.blogspot.com/
2007/09/blog-post_22.html#
c6426887182937447788

CybeRNerO είπε...

http://cybernero.blogspot.com/

UPDATE Και Συγγνώμη.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είναι απαραίτητο να επανέλθουμε στην πολιτική συζήτηση, όποιο ονοματεπώνυμο μάς κληροδότησαν οι γονείς μας, αναρωτιέμαι, τί σημαίνει το αριστερό και τί το δεξιό που επικαλούνται συχνά διάφοροι σχολιαστές.

Για παράδειγμα, λέει ο Πάγκαλος:
«Είμαι υπέρ του σχεδίου Αναν, είμαι υπέρ της τροποποίησης του άρθρου 16, είμαι υπέρ μιας πολιτικής περιβάλλοντος με αυστηρά μέτρα που θα προστατεύουν τη δημόσια αυτο-ιδιοκτησία πάνω στο έδαφος και το δασικό πλούτο της χώρας. Αν κάποιος απ' τους υποψήφιους τα εκφράζει, θα πάω μαζί του. Αλλιώς, θα το σκεφτώ».
(Ελευθεροτυπία, 23/9/07)

Εξ αυτών, η πρώτη θέση (σχέδιο Ανάν) έχει χαρακτηριστεί εθνοπροδοτική, η δεύτερη θέση (άρθρο 16) δεξιά και η τρίτη (περιβάλλον) αριστερή.

Είναι προφανές ότι, αν θέλει κάποιος να είναι ρεαλιστής πολιτικός, δεν έχει νόημα να επιλέξει μια ταμπέλα, αριστερού ή δεξιού, αλλά να διατυπώσει θέσεις για κάθε ζήτημα ή ομάδα ζητημάτων ξεχωριστά. Από αυτή την παράθεση κι από διευκρινιστικές ερωταποκρίσεις θα κρίνει καθένας, ποιο ζήτημα προέχει, το οικονομικό, το συνταξιοδοτικό, το εκπαιδευτικό, το θέμα του ΕΣΥ, της εξωτερικής πολιτικής κ.ο.κ.

Αυτά πρέπει να τεθούν και να συζητηθούν, τόσο μεταξύ των υποψηφίων και των μελών ή φίλων του ΠΑΣΟΚ, όσο και μεταξύ των 2-3 υποψηφίων ή όσοι κατέβουν τελικά.

Και, εννοείται, όχι λεγόσουν Νικολαΐδης και το άλλαξες σε Γεωργιάδης κι γι' αυτό να συζητάμε επί 1-2 εβδομάδες. :(

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν εσύ Βαγγέλη να ασχολείσαι με ασήμαντες γελοιότητες και να βλέπεις φαντάσματα.
Σαν μελλοντικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ δεν δικαιολογείται η τακτική σου αυτή, μου φαίνεται ότι φοβάσαι το Γιώργο και ξεκίνησες υπόγειο πόλεμο, ακόμη και μέσω του net.
Αδικαιολόγητος Βαγγέλη μου !

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι Bloggers
Θα ήθελα να με διαβάσετε με προσοχή.Είμαι ένας άνθρωπος που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ από μικρό παιδί.Κατάγομαι από πολύ φτωχική οικογένεια με οκτώ αδέρφια.Δουλεύαμε από μικρά παιδιά.Πραγματικά πεινάγαμε.Ακόμα θυμάμαι τη μάνα μας να κόβει τη ντομάτα στα τέσσερα για να μας ταίσει και να πέφτει εκείνη νυστική.Σπούδασα με πολλές δυσκολίες,γνώρισα τι σημαίνει ανεργία,να ξαναδίνεις πάλι εξετάσεις για να τελειώσω αυτή τη φορά μια σχολή που θα μου έδινε,επιτέλους μια αξιοπρεπή δουλειά για να πορευτώ στη ζωή μου.
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά?Γιατί εμένα το πασοκ με βοήθησε,όχι με ρουσφέτια,αλλά,απλά κάνοντας τις συνθήκες δουλειάς καλύτερες στο κλάδο μου τουλάχιστο.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ.ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ.
Στις τελευταίες εκλογές με το 13% του δασικού μας πλούτου να καταστρέφεται,με μια κυβέρνηση εντελώς ανίκανη να αντιμετωπίσει την εθνική καταστροφή και όχι μόνο ανίκανη αλλά την έβλεπα μετά να μοιράζει επιταγές σε κάθε αετονύχη...ε περίμενα ένα καλύτερο αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ.Κι όμως τί είδα?Η ΝΔ να ξαναβγαίνει και το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται.ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.Περνούσε η ώρα και περίμενα να δω τί θα μας έλεγε ο Παπανδρέου.....περίμενα,περίμενα...μέχρι που πήγε 1 η ώρα....!!!Βγήκε και τί μας είπε...!Χάσαμε,φταίμε όλοι από παλιά και ελάτε να με ξαναψηφίστε.....! Ε ΛΟΙΠΟΝ.......
Λίγα του είπες βρε Βαγγέλη.Εγώ αν ήταν δίπλα μου δεν ξέρω τί θα έκανα.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ.4 ΗΤΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.
Βγαίνεις λοιπόν εσύ μετά......Επιτέλους,είπα,να ένας άνθρωπος που μιλάει σωστά
Σε ευχαριστώ που βγήκες εκείνη τη δύσκολη νύχτα και μου μίλησες.Μόνο για το ότι με ηρέμησες,με δυνάμωσες και μου έδωσες ελπίδα θα σε ευχαριστώ για πάντα

lyberatos είπε...

Segui il tuo corso, e lascia dir le genti! (*)



(*) "Τράβα το δρόμο σου, κι άσε τον κόσμο να λέει!"

("Commedia", Dante Alighieri)

Ανώνυμος είπε...

Πάντως από το ιστορικό της επεξεργασίας της σελίδας στο wikipedia φαίνεται το άτομο που έκανε αυτήν την "προσθήκη".. και μάλιστα το συγκεκριμένο άτομο έχει δικό του blog με υποστήριξη στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου. Δεν νομίζω να δρούσε κατώπιν εντολής αλλά οι λόγοι που το έκανε είναι προφανείς..

Ανώνυμος είπε...

ΤΑγαπητέ Βαγγέλη.
Σε χαιρετώ μετά από 23 χρόνια. Έχω να σε δώ από τότε, αν και παρακολουθώ υην πορεία σου.
Ρίξε μιά ματιά στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.phpbbserver.com/pfor/viewtopic.php?t=1106&mforum=pfor

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία αγαπητέ ''θείε Μπέννυ'' των φοιτητικών μου χρόνων.

Με εκτίμηση

Τάσος Αναστασόπουλος

(ο Μπάμπης Ανθόπουλος θα σου θυμήσει ίσως κάποια πράγματα από εκείνα τα χρόνια).

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σας ως προς το όνομα. Είναι πράγματικά χυδαία αυτή η επίθεση σε βάρος σας. Ομως μια και μιλάτε για ήθος θα σας παρακαλούσα να ρίξετε μια ματιά εδώ. www.sofistis.wordpress.com
Σίγουρα θα σας ενδιαφέρει..
ΥΓ. Δεν σας ζητώ να το δημοσιεύσετε. Απλώς να το ΄δείτε..

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα δεν είναι ότι αν τον έλεγαν Τούρκογλου δεν θα ήταν λιγότερο έλληνας cybernero, το θέμα είναι ότι διέδωσες ή βοήθησες να διαδωθεί ένα ψέμμα, μια γκεμπελίστικη προπαγάνδα(πες πες όλο κάτι θα μείνει),.. κοινώς ένα "ράδιο αρβύλα" με σκοπό να σπιλωθεί το πρόσωπο του κ.Βενιζέλου στο διαδίκτυο. Και μάλιστα το έκανες 2 φορές επανελλημένα πρώτα όταν έγινε η διόρθωση από τον Greece666 και κατόπιν όταν έγινε από ένα ανώνυμο χρήστη. Το δις εξαμαρτείν λένε...
Και επίσης δεν θα πρέπει να παραξενεύει ότι αυτή η προσπάθεια διάδωσης του ψέμματος δεν έγινε από άτομο εκτός του χώρου του Πασοκ αλλά από άνθρωπο του Πασοκ και οργανωμένο υποστηριχτή του Γ.Α.Παπανδρέου με ιστοσελίδα υποστήριξης στο διαδίκτυο! Προφανώς βγήκαν τα συντροφικά μαχαίρια..είναι λυπηρό..
Λένε ότι από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Σώτος Μακεδόνας είπε...

Κε Βενιζέλο,
Τα περί "λογοκρισίας" στο blog σας στον νοήμων κόσμο προκαλούν αντίστοιχα αισθήματα με αυτά περί της "ασύμμετρης απειλής" που δεχόταν προεκλογικά η χώρα μας. Ξαφνικά όμως από την επομένη ημέρα των εκλογών ως "δια μαγείας" κανένας βαρώνος της Νέας Δημοκρατίας δεν αναφέρεται σε αυτήν την απειλή πλέον. Συναισθήματα γέλιου στην αρχή και οργής στη συνέχεια. Οργής διότι κάποιο προσπαθούν να υποβιβάσουν απροκάλυπτα το επίπεδο νοημοσύνης μας αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι τόσο τα περί "λογοκρισίας" όσο και το θέμα γύρω από το "δήθεν όνομα σας" αποτελούν καλά μελετημένες αλλά όχι και σωστά εκτελεστέες προσπαθείες προπαγάνδας και σπίλωσης του ονόματος σας. Εξ' όσων γνωρίζω από μια παλαιότερη αντίστοιχη προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος σας διαθέτετε στα χέρια σας μία ογκοδέσταστη και πληρέσταστη αναφορά στοιχείων τα οποία αφορούν την οικογένεια σας, τις ρίζες σας και το όνομα σας με αποδεικτικά στοχεία από τις αρχές του 19ου αιώνα. Αν και δεν οφείλετε σε κανέναν να αποδείξετε το αυτάποδεικτο, για να λήξει επιτέλους αυτή η συστηματική προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητας σας ίσως θα ήταν χρήσιμο να δημοσιεύσετε κάποια από αυτά τα στοιχεία. Στενοχωριέμαι προσωπικά διότι παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας μου (είμαι 25 χρονών) παρατηρώ την "άσχημη πλευρά" της πολτικής, την παντελή έλλειψη fair play, καθώς και το γεγονός πως τα χτυπήματα κάτω από τη μέση αποτελούν δυστυχώς καθημερινό γεγονός. Ο δημοκρατικός κόσμος θα συνεχίζει να αντιδρά σε τέτοιες απόπειρες και καλό θα είναι να καταλάβουν οι "αρχιερείς της σπίλωσης" (σας θυμίζει κάτι η φράση κατά παράφραση;) ότι τέτοιες ενέργειες ενώνουν ενεργοποιούν και αφυπνούν ακόμη περισσότερο το δημοκρατικό κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Αντί κάποιοι να αντιπαρατεθούν με τον Βενιζέλο σε προγραμματικές θέσεις και να κάνουν μαζί του μια γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση έχουν αρχίσει την Βιομηχανική Παραγωγή Λάσπης προς το πρόσωπο του. Αυτό δείχνει πόσο αδύναμοι νιώθουν μπροστά στην υπερταχεία που κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή θα πρέπει να απολογηθεί ο Βενιζέλος επειδή κάποιοι στο πολιτικό και προγραμματικό τους λόγο παίρνουν μηδέν ???????

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΜΗΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑ.

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩΜΕΝΟ ΘΑ ΒΑΔΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ.

Αυτά περί ονόματος είναι αλητείες. Ότι και να κάνουν η υπερταχεία από την Θεσσαλονίκη δεν σταματάει με τίποτα.

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.


ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

manos είπε...

φιλοι και φιλες γεισας φοβαμαι οτι το περιβαλον του ΓΙΩΡΓΟΥ τον αδικει δεν του ταιριαζει αυτο το παλιοκοματικο πασοκ.ευχομαι οταν ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ οταν αναλαβει την ηγεσια να μην γινει θυμα αυτης της κλικας.ακομα δεν μπορω να καταλαβω τις αντιδρασεις ορισμενων σε μια καθαρη καθαροτατη υποψηφιοτητα οπως του Βενιζελου θα ενοιωθαν καλυτερα με δαχτυλιδια δολοπλοκιες υπογειες διαδρομες ?παει και η συμετοχικη δημοκρατια εγινε καπνος .νομιζω ο Γιωργος ειναι θυμα γιατι τον εκτοιμω βαθια αλλα δεν εχει το αναστημα του ΑΝΔΡΕΑ για να ποιασει τον ταυρο απο τα κερατα .λοιπον καλο αγωνα καλη επιτυχια στον κυριο ΒΕΝΙΖΕΛΟ και να ξερει οτι θα τον κοιταμε παντα με κριτικη ματια λευκες επιταγες τελος γιατι φτανει η ωρα που μενουν ακαλυπτες.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι χρήστης της Ελληνικής Βικιπαίδειας και λυπάμαι για το γεγονός , η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος πολιτικών αντιπαραθέσεων και τέτοιες ενέργειες προσβάλουν κι τους υπόλοιπους χρήστες. Το περιστατικό έγινε στην Αγγλική έκδοση, στην Ελληνική σε σχετικα άρθρα είναι πιο αυστηρά τα πράγματα και εντοπίζονται πιο εύκολα τέτοιες παρεμβάσεις. Επίσης χαίρομε για την αντιμετώπιση εκ μέρους σας στην βικιπαίδεια άλλος μπορεί να τα έβαζε με αυτή.

Και κοιτάξτε εκεί στο κόμμα να βρήτε τι πραγματικά φταίει και χάθηκαν οι εκλογές , πιστεύω ότι δεν έχετε καταλάβει ακόμα, είμαι πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ , οργανωμένο, ΠΑΣΟΚ στην ιδεολογία αλλά απο το 2000 προτιμάω να το ρίχνω άκυρο ή σε κάποιο μικρό κόμμα χρειάζονται πολλές αλλαγές στο κόμμα και στην πολιτική του

. Νάστε καλά και καλό βράδυ .

Ανώνυμος είπε...

Οποτε στελνω σχολια δημοσιευονται σε δευτερολεπτα. Καλα, σαινι, που ελεγε και ο μακαριτης ο πατερας μου, ο Βενιζελος. Υπερωριες κανει στη μια το πρωι? Ελα, Χριστε μου.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η Wikipedia. Ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να εισάγει νέα λήμματα, να διορθώσει ή συμπληρώσει υπάρχοντα λήμματα ή να τα σβήσει.

Ακόμη χειρότερα: Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ

Είπαν επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για τις εισαγωγές πληροφορίας, μπορούν κατόπιν δικαστικής εντολής να αποκαλύψουν το ΙΡ του χρήστη που έκανε την συγκεκριμένη εισαγωγή.

Το IP του χρήστη φαίνεται όταν ο χρήστης δεν είναι εγγεγραμμένος.

Κύριε Βενιζέλο, για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης, δεν θα σας ψηφίσω στην εκλογή για Πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Θα ήθελα όμως να πω το εξής. Δύο τινά συμβαίνουν:

1. Είτε τελικά η κίνησή σας έγινε σε τόσο τραγικά λάθος χρόνο και με τόσο τραγικά λάθος τρόπο, ώστε προσέλκυσε ένα κάρο τρελούς εναντίον σας.
2. Είτε σε μία κίνηση reverse psychology κάποιοι υποστηρικτές σας, προσπαθούν (με όχι σωστούς τρόπους) να σας κάνουν πιο συμπαθή από ότι νομίζουν ότι εμφανίζεσθε. Το είδαμε πρόσφατα και με τις πυρκαϊές οι οποίες τελικά μάλλον την ΝΔ ωφέλησαν...

Μήπως τελικά να μιλήσουμε για πολιτική; Όχι γενικολογίες του ποιος είναι αριστερός και ποιος δεξιός - όλοι στο ΠαΣοΚ λιγότερο ή περισσότερο σοσιαλδημοκράτες είμαστε όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Να μιλήσουμε για συγκεκριμένα πράγματα: αν πιστεύουμε στην πληροφορική, να ανοίξουμε δωρεάν Wireless internet, τώρα σαν κόμμα στα Εξάρχεια, αύριο σαν κυβέρνηση σε όλη την Ελλάδα. Αν πιστεύουμε στις ΑΠΕ, να κάνουμε τα κεντρικά του ΠαΣοΚ πιο φιλικά στο περιβάλλον και αύριο να δεσμευθούμε σε 15 χρόνια το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα να παράγεται από ανεμογεννήτριες και φοτοβολταϊκά. Να πούμε πως θα επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις φοτοβολταϊκών. Με λίγα λόγια κύριε Βενιζέλο να κάνουμε συγκεκριμένες, εφικτές προτάσεις που ο λαός θα πιστέψει ότι θα τις πραγματοπποιήσουμε.

Δυστυχώς όμως μιλάμε για το όνομα του Βενιζέλου, για το ποιος είναι πιο αριστερός, για το ποιον υποστηρίζει το mega και ένα κάρο πράγματα που μάλλον εμένα στις επόμενες Βουλευτικές θα στείλουν στον ΣΥΡΙΖΑ... όπως και τόσους άλλους νέους.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας θυμιζει τον αειμνηστο Πρωθυπουργο της Αγγλιας, sir Winston Churchill, ο Βενιζελος? Οχι μονο ειναι οδοστρωτηρας της πολιτικης και του μοιαζει στην φυσιογνωμια αλλα ειναι και intellectual.

Way to go, sir Ben!!!

Having said that, don't let it get to your head, Ben. We still need to hear you explain your program in coming weeks.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσιευω link απ' την wikipedia με τη βιογραφια του Σερ Ουινστον Τσωρτσιλ και φωτογραφια του. Ιδιος ο Βενιζελος!

http://en.wikipedia.org/wiki/Winston_Churchill

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν εγώ θα σας αποκαλύψω ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Ε. Βενιζέλου.

Το όνομα του είναι το εξής: Giovanni Silva de Oliveira

O ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ!

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ:

ANTE ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σπύρος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
άσχετο βέβαια,
αλλά Θα ήθελα να μάθω,

εάν βγείτε πρόεδρος του Πασόκ και ίσως αργότερα πρόεδρος της κυβερνήσεως θα εξακολουθήσετε να έχετε αυτό το blog,την επικοινωνία με τον απλό πολίτη;
Είναι για μένα το σπουδαιότερο.
Κάτι που δεν έχει κάνει κανείς!!!
Παρακαλώ απαντήστε μου!
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

"Ο πραγματικός σκοταδισμός δεν λειτουργεί εμποδίζοντας τη διάδοση αυτού που είναι αληθινό, καθαρό και χρήσιμο, αλλά κυκλοφορόντας και αναδεικνύοντας το ψευδές και το ασήματο". Γκαίτε.

Τώρα όλοι μπορούμε να έχουμε τα 5 λεπτά της τηλεοπτικής ή διαδικτυακής μας δημοσιότητας, για να επιδείξουμε την ασημαντότητά μας. Μόνο που η διαδικτυακή μας ανωνυμία μας απαλλάσσει από τον κίνδυνο της πραγματικής έκθεσης του προσώπου μας και των απόψεών μας και δυστυχώς μαζί με αυτά ακυρώνει και την αξία αυτών που πρεσβεύουμε, που μόνον η έκθεση και η πράξη αποδεικνύουν.

Αναρωτιέμαι αν ολος αυτός ο χρόνος που αναλώνεται σε εκατοντάδες σχόλια, προσφέρει τίποτα σε κάποιον, πέρα από το να τρέφει την αυταρέσκεια μερικών σχολιαστών.

Η πληροφορία πολύ εύκολα καταντάει θόρυβος. Και τότε όλοι κλείνουμε, άλλη μια φορά, τα αφτιά μας και τα μάτια.

Σκοτάδι.

Rodia είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται τόση φασαρία για ένα θέμα επουσιώδες, όπως το αν ένα όνομα έχει αλλάξει ή όχι. Στη χώρα μας, μόνο στα Επτάνησα υπάρχουν καταχωρημένα τα ονόματα εδώ και μερικούς αιώνες. Και στην Κρήτη σε μερικά χωριά -π.χ. στα Ανώγεια αν θυμάμαι καλά- αναφέρονται ονόματα (και γενιές) από το Βυζάντιο.

Στα χωριά γενικά, έχουν αλλάξει πολλοί το επίθετό τους μετά από καταστροφές -πυρκαγιές στη διάρκεια πολέμων, κλπ- ληξιαρχικών πράξεων. Παλιότερα, χρησιμοπιούσαν παρατσούκλια, τα οποία έγιναν επίθετα των κατόχων τους. Μερικοί που δεν είχαν εύηχα παρωνύμια (ή που απλώς δεν ήταν του γούστου τους) τα άλλαξαν κατά το δοκούν. Οι παπάδες, οι δάσκαλοι και οι χωροφύλακες είχαν καλύτερη πρόσβαση στα αρχεία και συνηθως αυτοί άλλαξαν πρώτοι τα επίθετά τους.

Στη δική μου περίπτωση, το επίθετο του παπού μου από μάνα υπάρχει από το 1420 (Επτάνησα), ενώ το επώνυμο του παπού μου από πατέρα το άλλαξε ο προπάπος που ήταν παπάς, αλλά στο χωριό ακόμα ξεχωρίζουν το σόι από το παρωνύμιο που έχει αλλάξει εδώ και πάνω από έναν αιώνα!

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί ο κ. Βενιζέλος θίγεται με αυτό το ζήτημα. Με το να συγχίζεται τόσο πολύ, δίνει την εντύπωση ότι συμβαίνει πράγματι να ισχύει η καταγραφή στη Βικιπέδια, διαφορετικά θα άφηνε να περάσει το πράγμα: ό,τι αγνοούμε ξεχνιέται. Ακόμα και μένα, που δεν με ενδιαφέρουν παρόμοια ζητήματα, με έχει κάνει να νοιάζομαι να μάθω τα επίθετα του κ. Βενιζέλου πριν από 4-5 γενιές!

..και.. κάτι τι ακόμα: αν το επώνυμο ήταν π.χ. Τσιλιμπιμπλής (ένα τυχαίο, αστείο όνομα, δεν ξέρω αν υπάρχει) θα έκανε τόση φασαρία ή θίγεται που του αποδίδεται το επώνυμο Τούρκογλου; Δεν κρύβει κάποιο ρατσισμό αυτή η επιλεκτικότητα; Αν είχε την ίδια ευθιξία, θα το άλλαζε και ο αείμνηστος Καραμανλής το δικό του, που τουρκοφέρνει και αυτό. Ακόμα κάτι: η αξέχαστη Αλίκη, δεν δέχτηκε να αλλάξει το δικό της σιδηροδρομικό (και ως εκ τούτου αντιεμπορικό) επώνυμο, που δεν την εμπόδισε να γίνει σταρ.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας νάρκισσος θα ασχολείτο με τέτοια επουσιώδη θέματα όπως ποιός του πέταξε καφέ και ποιός διαδίδει ψευδείς πληροφορίες περί του επωνύμου του σε έναν διαδικτυακό τόπο που μπορεί ο οιοσδήποτε να γράψει το οτιδήποτε - δεν είναι δα και η Ηνσαϊκλοπήντια Μπριτάνικα!

Μπορεί γιά σας να είναι σημαντικά, σας βεβαιώ όμως ότι γιά τους ψηφοφόρους του κόμματος που φιλοδοξείτε υπερμέτρως να ηγηθείτε άλλα είναι τα σημαντικά - οι θέσεις σας φερ' ειπείν.

Ο ηγέτης πρέπει να αποδεικνύει την ευθυκρισία του, την δυνατότητα αξιολόγησης των θεμάτων και την μεγαλοψυχία του (έστω προσποιούμενος) - με την δημόσια ενασχόλησή σας με όνων σκιές έχετε αποτύχει και στα τρία μέχρι στιγμής.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Μα το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο. Είχα ρωτήσει για αυτό τον κ. Βενιζέλο πριν από μερικούς μήνες με αφορμή το δημοσίευμα του Νίκου Νικολάου στην Καθημερινή και το διέψευσε παραθέτοντας το γράμμα στην Καθημερινή (αλήθεια, έκανε τη διόρθωση η Καθημερινή;):

http://evenizelos.blogspot.com/2007/06/blog-post_07.html

Εφόσον η φήμη αυτή ξεκίνησε από ένα έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι προφανές για μένα ότι η κύρια ευθύνη ανήκει στον αρχικό αρθρογράφο και όχι σε αυτόν που το έβαλε στην Wikipedia, παραθέτοντας μάλιστα και την πηγή, πιστεύοντας αφελώς ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι ξέρουν περί τίνος γράφουν. Και αν είναι να μηνυθεί κάποιος, γιατί να μην μηνυθεί ο κ. Δραγούμης ή ο κ. Νικολάου, που στο κάτω κάτω ως επαγγελματίες θα έπρεπε να είναι πιό προσεκτικοί; Καλό είναι φυσικά να σκεφτόμαστε λίγο πριν διαδώσουμε φήμες ιδίως όταν αυτές στερούνται στοιχειώδους αληθοφάνειας. Ίσως θα έπρεπε και ο κ. Βενιζέλος να είχε διαψεύσει τη φήμη αυτή νωρίτερα και με πιό σθεναρό τρόπο.

Τέλος πάντων. Αντί να ασχοληθούμε με την πολιτική και τα πραγματικά προβλήματα του τόπου πάντα καταφέρνουμε να ασχολούμαστε με βλακείες. Επί της ουσίας λοιπόν, αν και συμφωνώ ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αδυνατώ να στηρίξω τον κ. Βενιζέλο γιατί διαφωνώ σχεδόν ολοκληρωτικά με τις ιδέες και τις προτάσεις του, ιδίως για την Παιδεία. Παραπέμπω σε μιά σύντομη κριτική του βιβλίου του «Ατζέντα 16»:

http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/09/18/Βιβλιοκριτική-Ευάγγελος-Βενιζέλος-«/

Αν μπορούσαμε να συνδυάσουμε τις ιδέες και το ήθος του ΓΑΠ με το δυναμισμό και την ευστροφία του κ. Βενιζέλου, θα είχαμε τον τέλειο ηγέτη. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η Βιοτεχνολογία δεν είναι ακόμη τόσο προχωρημένη....

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρεας που το 1991 ηταν κατηγορουμενος οχι μονο ανετρεψε την εις βαρος του κατηγορια, αλλα πετυχε και να εκλεγει ξανα πρωθυπουργος μεσα σε μια τριετια, στα 75 του χρονια και με χαλασμενη καρδια. Ολοι οι υπολοιποι ηγετισκοι, οχι μονο στο ΠΑΣΟΚ αλλα και σε αλλα κομματα, δεν μπορεσαν να κανουν ουτε τα μισα. Ποτε δεν θα φτασουν εναν Ανδρεα Παπανδρεου. Αναρωτιεμαι καμμια φορα, απο που ηρθε ο Ανδρεας, ποιος ανεμος τον εφερε? Ηγετες σαν κι αυτον δεν θα υπαρξουν ποτε. Αχ, ρε Ανδρεα. Να σταματησω να σου αναψω ενα κερακι μια απ' αυτες τις μερες. Ολοι αυτοι που αφησες πισω ειναι τοσο κατωτεροι των περιστασεων που μας τρομαζει. Ειχες δικιο που ανησυχουσες. Να δεις που και τωρα χαμενοι θα βγουμε.

Unknown είπε...

μια εκδοχη για το ονομα μπ(β)ενιζελος
απο τις αραβικες λεξεις
μπεν(μπιν)=υιος και ζελλη=αγγελος,
δηλ. μπενιζελος=αγγελοπουλος

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω πως ολα τα αρνητικα σχολια που εγιναν σχετικα με το θεμα γυριζουν αργα η γρηγορα σαν μπουμεραγκ στους εκφορεις τους .Η πολιτικη διαδρομη και σταση του ανθρωπου ειναι αυταποδεικτη .Η φιλοδοξια ειναι υγεια .

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει το διδακτικό ύφος με το οποίο σας κριτικάρουν ορισμένοι bloggers. Εϊμαι fan τους.
Σοβαρά τώρα: Σας παρακαλώ να μας ενημερώσετε για την ακριβή πηγή της παραπληροφόρησης μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

TELIKA TI 8A GINEI ME THN PERIPTWSH SAS? 8A SAS FAME GIA POLY KAIRO STH MAPA?
YPARXOUN KAI PROVLHMATA STON TOPO KAI TOUS POLITES.
OI FIOLODOXIES SAS KAI H ANAGH NA EISTE WS KOMMA PALI STHN EXOUSIA DEN APASXOLOUN KANENAN PERA APO TON STENO KOMMATIKODIAITO KOSMO SAS.
XAIRETISMOUS STH FILH SAS TH DORA, TO BAKATSELO KAI TON EPITIMO.

Μανώλης Τσιμπλάκης είπε...

Νομίζω οτι εθελοτυφλούν όσοι από το ΠΑΣΟΚ, βουλευτές ή στελέχη δε μπορούν να καταλάβουν οτι ο νυν αρχηγός δε μπορεί να κάνει κάτι καλλίτερο για την παράταξη.Αν δε μπορούν να καταλάβουν οτι η ευφυία και η ευφράδεια του Βενιζέλου και του Λοβέρδου είναι εγγύηση για όσα θα ακολουθήσουν,τότε κάτι δεν πάει καλά.Ο απλός λαός στις συζητήσεις του λέει οτι το κάνουν από ζήλεια προς τον Βενιζέλο,γιατί αισθάνονται κατώτεροί του.Αλλά ακόμα κι αν είναι έτσι, δεν πρέπει να υποκύψουν;
Με τη συμπεριφορά τους κάνουν την κυβέρνηση να αισθάνεται παντοδύναμη και να παίζει "έν ού παικτοίς"

aposteiromenos είπε...

Κύριε Βενιζέλο και σε εσάς όπως και σε κάθε πολιτικό που είναι κοντά στο να αποκτήσει εξουσία θα βρεθούν πολλοί που θα θέλουν να σας σπιλώσουν. Αν αρχίσετε να μηνύσεις στον καθένα θα φανείτε πανικόβλητος στην καλήτερη των περιπτώσεων. Το να δείχνετε οτι σας πειράζει τόσο το όνομα Τούρκογλου απο κάποιους μπορεί να ερμηνευτεί ως..."δεξιό"; Ίσως αυτή να ήταν και η "παγίδα". Θα σας πείραζε τόσο ένα οποιοδήποτε άλλο όνομα; Δε μιλάω ως υποστηριχτής δικός σας αλλα ώς ένας απο αυτούς που δε θέλει να σπιλωθεί άλλο το όνομα ενός σοσιαλιστικού κόμματος...

Ανώνυμος είπε...

Δυσφημιστήκατε αρκετά την Κυριακή το βράδυ. Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να ξεπερνά το μέγεθος του ευτελισμού στον οποίο καταδικάσατε την πολιτική σας προσωπικότητα εκείνη τη νύχτα.

Ένας ευτελισμός ο οποίος διεφάνη και στην περίπτωση Φώφης Γεννηματά, είτε γιατί διά των ενεργειών σας είτε διά της απραξίας σας αφήσατε το κόμμα σας να συρθεί σε αυτή την ντροπή.

Ευτελών κινήτρων ήταν και η απόπειρα του κόμματός σας να μηνύσετε δημοσκόπους επειδή σας έδιναν στοιχεία που δεν σας άρεσαν.

Ευτελής και υποκριτική τελικά, ήταν και η στάση σας εν όλω, όταν τολμήσατε προεκλογικά να ζητήσετε την ψήφο μας όταν την ίδια στιγμή, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, το κόμμα σας διατηρούσε σε φορμόλη, πολλά προσωπικά, κομματικά και πολιτικά απωθημένα.

Ευτυχώς που δεν εξελέγητε. Ευτυχώς.

Επιθυμώ την πλήρη αποδόμησή του κόμματος που ίσως αύριο πάρετε την εξουσία για δύο λόγους: 1) για να μπορέσουν κάποτε, δια της αποδομήσεως, να ανελιχθούν και να διαφανούν ικανά, αμόλυντα και αξιόπιστα στελέχη και 2) για να τρωθεί και να εξαϋλωθεί οριστικά ο παλαιο-Παπανδρεισμός και όλα τα πολιτικά του απότοκα που ταλάνισαν και ταλανίζουν τον τόπο τόσα χρόνια...

maxforeigner είπε...

Οι γνωστές μέθοδοι της σπίλωσης ονομάτων ...της λάσπης που ρίχνεται σε πρόσωπα από όσους δεν έχουν επιχειρήματα να αντιτάξουν... είναι γνωστά. Δεν έχετε να φοβηθείτε από τέτοιους ανθρώπους. Φυσικά θα πρέπει να απαντάτε για να αποκαθίσταται η αλήθεια, παρόλο που (σύμφωνα με τον Φρέντυ Γερμανό): ¨"Αν πιάσεις τη λάσπη φορώντας γάντι, ποτέ δεν θα ... γαντωθεί η λάσπη, αλλά πάντα θα λασπωθεί το γάντι"! Η ψυχραιμία πάντως και η αυτοσυγκράτηση θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε με αποτελεσματικότερο τρόπο όλους όσους θα επιχειρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο να σας μειώσουν.

harrygrath είπε...

Το θεμα του επωνυμου πρεπει να ληξει,διοτι ειναι 2ευον.

Παντως,το Ben Zelon εχει μονοσημαντη ερμηνεια. Δεν χρειαζεται γλωσσοτσαρλατανισμος,τυπου ( Ναπολεων ) Buonaparte = " Καλόμερος ". Οχι Λιακοπουλος εδω.

Το θετικο διδαγμα απο το επωνυμο Βενιζελος αλλα & απ' ολα τ' αλλα ειναι οτι κανενας απο το εθνος μας δεν ειναι αρχαιος ελληνας. Η αληθεια ειναι επαναστατικη,ελεγε καποιος...συντροφος.

tzinizacharoula είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε, δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ... αισθάνομαι όμως την ανάγκη να σας ζητήσω συγγνώμη επειδή, χωρίς να το εξετάσω ,ανέφερα σε γνωστούς μου το ψευδές όπως διαπιστώνω γεγονός, πως το πατρικό σας όνομα είναι Τούρκογλου.Ευτυχώς μου δόθηκε η δυνατότητα να μάθω την αλήθεια και θα επανορθώσω... Σας θεωρώ χαρισματικό πολιτικό και σας εύχομαι καλή επιτυχία...

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κύριε βενιζέλο
Ειμαι απο τους πολίτες που ζητούν απάντηση για την πολιτική που επαγγέλεσθε να ακολουθήσετε εφ οσον εκλεγείτε.
Σας παραθέτω το άρθρο του πρώην βουλευτού του κόμματος σας κ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ που δημοσιεύτηκε σήμερα στό CAPITAL .GR και σας ζητώ να σχολιάσετε τά όσα αναφέρει γιατί αυτά μας τρομάζουν και κανένας σας μέχρι τώρα δεν δίνει πειστικές απαντήσεις ΅¨

Ανύποπτοι μπροστά στη θύελλα
----------------------------
24/9/2007
00:20

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Είναι συγκλονιστική η αδράνεια που δείχνει η ελληνική κοινωνία. Μεγάλο μέρος του λαού, κορυφές και κορμός της ενημέρωσης και πολιτικές ηγεσίες συμπεριφέρονται ωσάν τα πράγματα να είναι ίδια όπως πάντα. Κάποιες φωνές από τον κόσμο των επιχειρήσεων κλονίζουν καμιά φορά τη μακαριότητα της κοινής γνώμης. Αλλά κι αυτών η αξιοπιστία δεν είναι μεγάλη, από την ώρα που με επιχειρηματικά χρήματα στήνονται και λειτουργούν μέσα ενημέρωσης που προπαγανδίζουν τη στασιμότητα, το φτηνό λαïκισμό και την παρελθοντολαγνεία. Όλοι δείχνουν να συμφωνούν πως με κάποιο νοικοκύρεμα στην οικονομία, μια ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και με λίγο περισσότερο αξιόπιστους πολιτικούς ηγέτες, τα πράγματα θα έλθουν και πάλι στα ίσια.

Αυτό, όμως, δυστυχώς δεν μπορεί πλέον να είναι το ζητούμενο. Διότι έχει μεταβληθεί δραματικά ο παγκόσμιος περίγυρος. Και η χώρα κλυδωνίζεται. Άσχετο αν έχουμε κάπως εξοικειωθεί με τους μεγάλους κραδασμούς και δεν το συνειδητοποιούμε άμεσα. Ήδη χιλιάδες δουλειές στη βιομηχανία έχουν χαθεί κι εκατοντάδες επιχειρήσεις (αριθμός τεράστιος για τη μικρή Ελλάδα) έχουν κλείσει, έχουν μεταφερθεί σε βαλκανικές χώρες ή συντηρούνται από δουλειές του κράτους (λ.χ. ναυπηγεία).


Για τον πολύ κόσμο που τα παιδιά του σπουδάζουν ή προσβλέπουν σε απασχόληση στις υπηρεσίες η ταχύτατη αυτή διαδικασία αποβιομηχάνισης –και τα αίτια που την προκάλεσαν– περνά απαρατήρητη. Ζούμε την άρνηση. Που ακολουθεί συνήθως το σοκ. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας αργεί. Τα πράγματα δε θα έλθουν εκεί που ήσαν πριν. Το αντίθετο μάλιστα...

Σύντομα η κρίση θα ακουμπήσει τις υπηρεσίες. Και τότε θα κλονιστεί συθέμελα η ελληνική κοινωνία. Με λειψή παιδεία, υψηλά σχετικά μεροκάματα, απαιτητικούς εργαζόμενους, δύσκαμπτη αγορά εργασίας κι ένα κλίμα αρνητικό απέναντι στις επιχειρηματικότητα και την επιδίωξη του κέρδους (η λέξη κερδοσκοπία είναι σχεδόν ύβρις), η κεφαλαιο-ελκυστικότητα της χώρας βρίσκεται περίπου στο διεθνές ναδίρ. Αν προσθέσει κανείς και το ασταθές, και υψηλών επιβαρύνσεων, φορολογικό καθεστώς, καταλήγει να αναρωτιέται κανείς γιατί ξένες εταιρείες θα διάλεγαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αλλά και γιατί και οι ελληνικές δε θα ξενητευτούν;


Με την απονεύρωση της ρύθμισης Μποργκενστάιν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που προέβλεπε τη δυνατότητα εγκατάστασης εταιρειών από χώρα σε χώρα, υπαγόμενων όμως στο καθεστώς της χώρας προέλευσης, συνδικάτα και σοσιαλιστές θεώρησαν πως κατανίκησαν το φάντασμα των φθηνών μεροκάματων και της αρύθμιστης αγοράς εργασίας. Αυτό που πέτυχαν, όμως, είναι η "τσιμεντοποίηση" των συνθηκών εργασίας και της λειτουργίας εταιρειών παροχής υπηρεσιών στις εξαιρετικά επιβαρημένες από δημόσιες παρεμβάσεις και κανονισμούς χώρες της παλιάς Ευρώπης. Το αποτέλεσμα θα είναι πως δε θα υπάρξουν μεσο-μακροπρόθεσμα καινούριες εταιρείες παροχής υπηρεσιών και βέβαια νέα (έστω και φθηνότερα) μεροκάματα. Ανάμεσα στη φθηνότερη ενδεχόμενα δουλειά και την ανεργία, είναι φανερό πως η Ευρώπη διάλεξε τη δεύτερη.


Αυτό που δεν πέτυχαν, όμως, οι πολέμιοι του Μποργκεστάιν είναι η μεταφορά των εργασιών που θα έκαναν αυτές οι καινούριες εταιρείες στις χώρες μας, εκτός πλέον τώρα εθνικών συνόρων. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, με τη χρήση του Ίντερνετ, την κυριαρχία παντού της αγγλικής γλώσσας και την εξαίρετη εκπαίδευση χαμηλόμισθων στελεχών σε χώρες της Ανατ. Ευρώπης και της Νότιας Ασίας, η ταχύτατη εξαγωγή οικονομικών δραστηριοτήτων σε επίπεδο χαμηλών ή και υψηλών εργασιών μάνατζμεντ, χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων και τεχνολογικής δράσης είναι αναπόφευκτη. Στις μεγαλύτερες χώρες ήδη συμβαίνει...


Από τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Γης, ήδη οι 400 έχουν μεταφέρει μέσα στο 2006 στην Ινδία μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών. Μονάχα 150 από αυτές είχαν κάνει το ίδιο πράγμα το 2002. Από τις ΗΠΑ μόνο θα μεταφερθούν στο εξωτερικό τα επόμενα 15 χρόνια 9 εκατ. θέσεις εργασίας που καλύπτονται σήμερα από στελέχη-επαγγελματίες της μεσαίας τάξης. Μέχρι το 2008 από τη Βρετανία θα έχουν μεταφερθεί με τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό 650.000 αντίστοιχης ποιότητας θέσεις εργασίας. Και ακολουθεί βέβαια από κοντά και η Γερμανία. Η Γαλλία έχει ήδη αρχίσει κι αυτή να υφίσταται τις σχετικές συνέπειες του λεγόμενου offshoring με κατεύθυνση κυρίως το Βιετνάμ και μικρότερες χώρες της Ινδοκίνας. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που οδήγησε τον πρόεδρο Σιράκ να μιλήσει για "εθνική προδοσία"!



Δεν υπάρχει εθνική προδοσία, όμως, όταν τα μεγάλα κέρδη καθοδηγούν τις επιχειρηματικές επιλογές. Αντί για 250 δολ. την εβδομάδα στις ΗΠΑ, ένας πτυχιούχος με εξαιρεικά προσόντα στην Ινδία αμείβεται "πλουσιοπάροχα" με 2.500 δολ. το χρόνο. Και στην Ινδία αποφοιτούν 2,7 εκατ. πτυχιούχοι το χρόνο – ενώ στις ΗΠΑ ο σχετικός αριθμός δεν ξεπερνά το 1,3 εκατ. Από όσους αποφοιτούν στην Ινδία, τουλάχιστον 650.000 έχουν τα αντίστοιχα με τους Aμερικανούς ακαδημαϊκά προσόντα και είναι απόλυτα έτοιμοι να αναλάβουν δουλειές που μέχρι τώρα διεκπεραίωναν επιστήμονες μονάχα Bορειοαμερικανοί και Eυρωπαίοι. Κάθε χρόνο τώρα περισσότεροι άριστοι μηχανικοί αποφοιτούν από το κρατίδιο της Ινδίας Άντρα Πραντές παρά από όλα τα αμερικανικά πανεπιστήμια μαζί!! Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός πως στα ζητήματα της νέας τεχνολογίας η ινδική γραφειοκρατία δεν έχει πρωτόκολλα παρεμβάσεων και η επιχειρηματική δράση είναι σχεδόν απόλυτα ανεμπόδιστη (στο υπο κομμουνιστική διοίκηση μάλιστα κρατίδιο της Βεγγάλης οι απεργίες σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας απαγορεύονται!!), το κλίμα για την ίδρυση νέων εταιρειών είναι μοναδικά ευνοϊκό.


Η τάση αυτή της μεταφοράς θέσεων απσχόλησης στον τομέα της τεχνολογίας και γενικότερα των υπηρεσιών (offshoring ή outsourcing) σε Ασία και Ανατ. Ευρώπη έχει ήδη ονομαστεί από κάποιους η "τρίτη βιομηχανική επανάσταση"*. Είναι τόσο μεγάλη η δυναμική της, ώστε να έχει αλλάξει τις τύχες γιγαντιαίων χωρών. Η Κίνα, που πριν από λίγες μόνο δεκαετίες έχασε δεκάδες εκατ. πολιτών της από την ανέχεια και την πείνα, κοντεύει να γίνει (ξεπερνώντας Βρετανία και Γερμανία) η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Γης. Η Ινδία κατάφερε να βγάλει κοντά στα 150 εκατ. κατοίκους της από το φάσμα της φτώχειας και να δημιουργήσει μια εύρωστη και αισιόδοξη μεσαία τάξη. "Κάναμε πολύ περισσότερα για τους φτωχούς αυτής της χώρας προωθώντας πολιτικές οικονομικού ανταγωνισμού μέσα σε πολύ λίγα χρόνια απ’ ό,τι είχαμε κάνει προωθώντας πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας για δεκαετίες" σχολιάζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ινδίας Βιζάυ Κελκάρ.** Το ερώτημα είναι τι κάνουν χώρες σαν τη δική μας που εμμένουν δογματικά σε πρακτικές ξεπερασμένες και στη λογική της διατήρησης, δίχως ριζικές αλλαγές, του λεγόμενου "ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου".


Είναι αδύνατον εμείς να ανταγωνιστούμε τις χώρες της περιφέρειας σε χαμηλούς μισθούς ή στην αποκαθήλωση του συστήματος κοινωνικής προστασίας (που ούτως ή άλλως είναι χλωμό στην Ελλάδα). Μπορούμε όμως –ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις και τις αντιδράσεις των συντεχνιών– να φτιάξουμε την καλύτερη σύγχρονη παιδεία. Να επιβάλουμε τα αγγλικά σαν υποχρεωτική γλώσσα για όλους τους Έλληνες. Να απελευθερώσουμε την αγορά εργασίας κάνοντας ευκολότερες τις προσλήψεις εφόσον δε θα απαγορεύονται και οι εξ οικονομικής ανάγκης απολύσεις. Και να οικοδομήσουμε και ένα πάγιο φορολογικό σύστημα που δε θα αλλάζει και θα χαρακτηρίζεται από χαμηλές επιβαρύνσεις. Και να διατυπωθεί, βέβαια, με διακομματική συμφωνία. Που όσο δύσκολη κι αν φαντάζει, είναι εντούτοις απαραίτητη. Αν δε θέλουμε η χώρα να βουλιάξει. Και οφείλουμε να απορυθμίσουμε τις αγορές. Αποδεκατίζοντας τη γραφειοκρατία των αδειών και των ελέγχων.


Αν δε γίνουν αυτά, αρκετά σύντομα τα τηλεφωνικά κέντρα μεγάλων αθηναϊκών εταιρειών θα επικοινωνούν μαζί σας από το Βίλνιους, την Τασκένδη ή και την Ουλάν Ουντέ. Με κάποιον ή κάποια χαμηλόμισθη αλλά μορφωμένη ομογενή στο ακουστικό...


*Alan Blinder, "Fear of Offshoring", Center of Economic Policy Studies Working Paper No. 119, Princeton University, Δεκέμβριος 2005.


**Βλ. "India’s Economic Future: Moving Beyond State Capitalism", Οκτώβριος 2005.

ευχαριστώ tomaris

Ανώνυμος είπε...

Φανταστείτε τη ματιοδοξία του ανθρώπου που για να γίνει διάσημος και να σταδιοδρομήσει πολιτικά, άλλαξε το επίθετό του για να είναι αναγνωρίσιμο. Εδώ σας επιτέθηκε ένας γνωστός τρελός και μετά κάνατε δηλώσεις λες και υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Έλεος. Αφήστε που με την εμφάνισή σας 5 λεπτά μετά τη δήλωση του Παπανδρέου αποδείξατε ότι του σκάβατε το λάκκο. Έχει και η αλαζονεία τα όριά της κύριε Τούρκογλου.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,η Δραπετσώνα είναι μαζί σου.
Προσοχή όμως στα λαμόγια του εκσυγχρονισμού.
Αυτοί μας φέρανε σήμερα σ'αυτά τα χάλια.
Φέρε στο προσκήνιο νέα ονόματα.

nikos είπε...

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ. ΜΗΝ ΦΘΕΙΡΕΣΑΙ.

kariesdd είπε...

Αυτοί που στηρίζουμε την πολιτική αλλαγή στην κοινωνία στο ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα μας είμαστε μαζί σου. Κι αν δεν θέλουν να σε λένε Βενιζέλο ή αριστερό ή οτι άλλο ας σε λένε όπως θέλουν στο μυαλό τους. Εγώ και πολλοί σαν εμένα σε λέμε οδοστρωτήρα, Benny, big Ben, "χοντρό" και δεν μας χαλάει. Αν καταφέρουμε να γίνουμε και φιλαράκια, κολλητοί τότε ας σε λένε Ευάγγελο Βενιζέλο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Η τηλεόραση έδειξε τον τάφο του παππού Βενιζέλου, κάπου στην Εύβοια, με το ίδιο επώνυμο. Μια φωτογραφία στον τάφο του παπά μοιάζει μάλιστα με τον Μπένυ - στο πρόσωπο, για την κοιλιά δεν ξέρω :-)

Και δεν πιστεύω να άλλαξαν την ταφόπετρα. Άσε που μπορεί να ελεγχθεί στο ληξιαχείο ότι και ο προπάπππους λεγόταν Βενιζέλος. Από κει και πέρα, αν κάποιος πρόγονος πριν από 5-6-7 γενιές άλλαξε το όνομά του, τί νόημα μπορεί να έχει για τον απόγονο; Ποιος ξέρει πώς λεγόταν ο πατέρας του προπάππου σας, ιδίως αν ζούσε τότε στη Μικρά Ασία, στον Πόντο ή στα Βόρεια Βαλκάνια;

Όλη αυτή η συζήτηση έχει λοιπόν στόχο τον Βενιζέλο, τον οποίο πολιτικά αντιμετωπίζω μάλλον με επιφύλαξη, εν αναμονή και τυχόν άλλων υποψηφίων, αλλά δεν θεωρώ πρέπον να συμμετάσχω και να αποδεχθώ οποιαδήποτε λασπολογική δραστηριότητα.

Και κάτι άλλο - για πλάκα τώρα: Έχω διαβάσει ότι ο παππούς ή ο πατέρας του γέρου Παπανδρέου, δλδ. ο προπάππους του Γιώργου που ήταν παπάς, είχε άλλο επώνυμο -ως Πελοποννήσιος που ήταν θυμάμαι κάτι σε όπουλος-, με βαφτιστικό Αντρέας, κι από εκεί προέκυψε το επώνυμο - παρατσούκλι Παπαντρέας ή Παπανδρέου. Αλλά φυσικά δεν σημαίνει τίποτα αυτό, όλοι οι πρόγονοι μπορεί να άλλαξαν επώνυμο σε κάποια φάση της Ιστορίας.

Υπάρχει και το καλαμπούρι ότι κάποιος λεγόταν Κωλοβελόνης και πίεζε φορτικά να το αλλάξει. Τελικά τα κατάφερε και το έκανε Κωλοκαρφίτσας.

iQfish είπε...

Καλημέρα φίλτατε...

Για αρχή να να πω ότι προσ μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω, οτι αναρτήθηκε το σχόλιο μου στο μεταεκλογικό σου κειμενο " Τελευταίες εξελίξεις..." ..
Έστω και με καθυστέρηση 1 εβδομάδας , και μετά απο πολλές διαμαρτυρίες για σχόλια που δεν αναρτήθηκανε ...
Ας μην μείνω σε αυτό ,μιας και δικό σου το blog, δικός σου και ο τρόπος διαχείρησης του ...

Δεν θα σταθώ ούτε στα του ονόματος σου, και προσωπική μου άποψη είναι οτι πολύ μεγάλη διάσταση του έδωσες κιόλας..

Αν θέλω κάτι να παρατηρήσω σήμερα , είναι η ραγδαία αύξηση επισκεψημότητας σε αυό το blog, όπως επίσης και ο ρυθμός με τον οποίο postάρεις εδώ και μία εβδομάδα.
Τι έχει αλλάξει και μας βομβαρδίζεις με ποστ ? Τι έγινε και ξαφνικα εκεί που τα σχόλια ήτανε μερικές δεκάδες , τώρα περναμε σε μέγεθος εκατοντάδων ??
Και το σημαντικότερο ...
ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα απαντήσεις σε όλα αυτα τα ερωτήματα που "σκάνε" με κάθε νέα σου ανάρτηση ????
Εδώ παλαιότερα και απαντούσες επιλεκτικά (ακόμη περιμένω απαντήσεις για παλαιότερα δικά μου!!! ) ... τώρα με τόση κίνηση εδώ , πότε θα βρεις χρόνο να ασχοληθείς?

Δούλεψέ το επι της ουσίας επιτέλους αυτό το blog ... αφού επιλέγεις να ανοίξεις διάλογο μην περιμένεις άλλο ..

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ Ο ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΣ blogger cybernero!!!

http://cybernero.blogspot.com/

Τα ερωτήματα είναι πολλά;

1) Αλήθεια γιατί ένας blogger ασχολείται με την βιογραφία του Ε. Βενιζέλου;

2) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger είναι ο επίσημος υποστηρικτής του ΓΑΠ;

3) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger διαδίδει συνεχώς το ίδιο παραμύθι σε πολλά άλλα Blog;

4) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger ανήκει στους Εθελοντές Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Τις άλλες υποψηφιότητες, που "ψήνονται", ψάχνουν να τις δικαιολογήσουν ως "λύσεις" "εκτόνωσης" του πολωτικού κλίματος (αυτό υπάχει;). Απλή λογική, σύντροφοι! Φανείνε λίγο πιο ειλικρινείς! Από πότε η φιλοδοξία μετονομάζεται σε διαμεσολάβηση και εκτόνωση; Απλά πράγματα: "η .. θέλει να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει". Όχι υπαινιγμοί και αοριστολογίες!!

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο,
Η πολιτική που θέλει η Ελλάδα είναι πασιφανής, την ξέρουμε ολοι καί δεν χρείαζεται ετικέτας τύπου δεξιά, αριστερή, πιό αριστερή κλπ.
Η Ελλάδα θέλει να βρείτε 1000 τίμιους Ελληνες με γνώση να "τρέξουν" έξι πράγματα:
Υγεία,Παιδεία,Δικαιοσύνη,Αστυνομία,Εφορία,Ασφαλιστικό.Στο κάθε ενα απο αυτά να εστιαστητε σε τρείς προταιρεότητες μόνο. Μην προσπαθείσετε να λύσετε την παγκόσμια πείνα καί στο τέλος δεν γίνεται τίποτα.Οι πολιτικοί δε να ασχοληθούν με το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο ουτως ωστε αυτοί οι 1000 να είναι αποτελασματικοί και διαφανείς.
Ευχαριστώ
Πάτροκλος

e-Lawyer είπε...

Αγαπητέ κ. Καθηγητά, αναφέρετε ότι έχει κινηθεί η διαδικασία για την αποκάλυψη του IP του χρήστη που διέδωσε αυτήν την ανακρίβεια για το επώνυμό σας.
Στο άρθρο 19§1 του Συντάγματος, αναφέρεται ότι νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων.
Στον Ν.2225/1994 υπάρχει ένας κατάλογος για τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" που θα επέτρεπαν την άρση του απορρήτου δεν αναφέρεται το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης ή της εξύβρισης κλπ. Κατά το αμερικάνικο δίκαιο, η άρση του απορρήτου δεν έχει καταστρωθεί με τις απόλυτες και περιοριστικές διατυπώσεις του ελληνικού δικαίου. Υπάρχει όμως νομολογία (Ανώτατο Δικαστήριο Delaware), την οποία έχω αναφέρει και στο blog μου (http://elawyer.blogspot.com/2005/10/bloggers.html), κατά την οποία η συκοφαντική δυσφήμηση από blogger(εναντίον δημάρχου) δεν αποτελεί αδίκημα που επιτρέπει την άρση του απορρήτου ώστε να εντοπιστεί ο δράστης. Ποια ακριβώς είναι η δική σας θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα; Θεωρείτε ότι δικαίως οι bloggers απολαμβάνουν αυτής της ιδιότυπης ασυλίας, φρονείτε ότι υπάρχει διαφορετική de lege lata νομική βάση για τον εντοπισμό ή είστε υπέρ της ένταξης της συκοφαντικής δυσφήμισης στα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" που προβλέπει το Σύνταγμα;

Ανώνυμος είπε...

-ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΒΛΕΜΑ ΣΤΟΝ CAMERAMAN ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΩΝΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ, Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,
-Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ,
-Ο ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ,
-ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΣΥΝΗ,
ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
Π Ρ Ο Χ Ω Ρ Α
ΤΡΥΦΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

graigos είπε...

Βαγγελη προχώρα,

άμα είναι να ακούς τι λέει και γράφει κάθε αστρέχα...

Όσο για το ΠΑΣΟΚ απ'όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους θά χει μια ... τελευταία ευκαιρία!

Γ.Ευαγγελινός, Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΔΕΞΙΟΙ - ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ - ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ.
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Ν' ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ.
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ?

Troll είπε...

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια.
--------------------------------------------------------------
Στο χωριο μου λενε *γατος γαμαει γατος νιαουριζει*.Η εφαρμογη της παραπανω παριμοιας ειναι εντυπωσιακη στην Ελλαδα.Μια Ελλαδα που διανυει την περιοδο του φαντασιακου και τις εικονικης πραγματικοτητας .
Εχουμε το φαινομενο της επιβραβευση του θρασους ,μεσα απο τα καναλια και τα παπαγαλακια!!!!

Στην δικια σας περιπτωση κ. Βενιζελο εχουμε ενα καταφανεστατο ψεμμα για το ονομα σας το οποιο ευκολα μπορει να αποδειχτει η αληθεια, σε αλλες περιπτωσεις ομως εχουμε, οχι,απλη αλλαγη του ονοματος, αλλα προσθηκη φημης στο ονομα, οπου ειναι δυσκολη η του αντιθετου αποδειξη.

Μια τετοια περιπτωση ειναι η περιπτωση του κ.Παπαντωνιου.Ενας απο τους πιο εργατικους και αποτελεσματικους υπουργους του Σημιτη, που προσφερε τα μεγιστα, εγινε το κοκκινο πανι της ΝΔ αλλα και εσωκομματικων αντιπαλον του.Το αποτελεσμα σημερα να θεωρητε λαμογιο!!!!

ΑΥΤΗ ειναι η προκληση η δικια ΣΑΣ για το αυριο της Ελλαδας μας.Να αλλαξετε την τροχια της Ελλαδας απο το φαντασιακο και την εικονικη πραγματικοτητα, στην τροχια της Λογικης και της κριτικης σκεψης!!!

spy είπε...

FIE VAGELI
THA HTHELA NA SOY KANO MIA EROTISI
ALLA THA ITHELA NA MOY APANTISEIS EILIKRINA OPOS PANTA KANEIS..
AN KAI PISTEVO OTI TELIKA THN ARXIGIA TOY PASOK THA THN PAREIS
ESTO K DISKOLA, ALLA AN SE PERIPTOSI HTAS ORIAKIS, THA MEINEIS KATO APO THN ARXIGIA TOY FILOY GIORGOY PAPANTREOY 'H THS FILIS ANNAS DIAMANTOPOYLOY?
THA XAIROMOYNA AN MOY APANTOYSES SE AFTO FILE VAGELI..
KALI SOY MERA!!!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως η προσπάθεια σου είναι σωστή ,τίμια και θετική.Ελπίζω και εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και το κίνημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο ελευθεριος βενιζελος ειχε τη μεγαλη ιδεα και ο ευαγγελος βενιζελος εχει τη MEGA-λη ιδεα

Ανώνυμος είπε...

Μπροστά στις σημερινές εξελίξεις

Πρέπει κάποτε να δεχθούμε πως υπάρχουν ανάμεσά μας και χαρισματικοί ηγέτες, που με το δυναμισμό, την ευφυΐα και την αποφασιστικότητά τους μπορούν να δώσουν όραμα, ελπίδα και προοπτική στον τόπο.
Οι ηγέτες γεννιούνται, δεν κατασκευάζονται !
Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχοντας απέναντί του την χειρότερη Κυβέρνηση όλων των εποχών, κατάφερε το ακατόρθωτο! Να οδηγήσει το Κίνημά μας στην πλέον ταπεινωτική ήττα της τελευταίας 25ετίας.
Ο σημερινός Πρόεδρος, δυστυχώς, δεν έπεισε κανένα μας πως μπορεί να εμπνεύσει, να καθοδηγήσει και να νικήσει…. Και μην μου πείτε πως όταν έλαβε το δακτυλίδι της διαδοχής το έκανε γιατί δεν υπήρξε άλλη λύση…και ότι οδηγήθηκε σ΄αυτή για λόγους αυτοθυσίας !!!
Που είναι, σύντροφοι, οι δημοκρατικές διαδικασίας της παράταξής μας ?
Η ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ- εν έτη 2004- μας θύμισε παλιές, αξέχαστες στιγμές της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. της εποχής του Μπρέζνιεφ….
Μπορούμε άραγε να ξεχάσουμε τις αλλεπάλληλες γκέλες και πρωτοβουλίες των Ευρωεκλογών, των Δημοτικών και των πρόσφατων Εθνικών εκλογών, που αργά μεν, αλλά σταθερά μας οδήγησαν στη σημερινή ταπεινωτική και τραγική κατάσταση ?
…Και ερχόμαστε τώρα στην πρόσφατη πρωτοβουλία Βενιζέλου.
Ήταν μια αναμενόμενη, δυναμική, θαρραλέα, αποφασιστική και άξια επαίνων πρωτοβουλία, που μας έδωσε ελπίδα, όραμα και προοπτική.
Ήταν και είναι πράγματι μία νότα αισιοδοξίας !!!
Το ζήτημα είναι απλό. Θέλουμε να αλλάξει το τοπίο ? Θέλουμε έναν καινούριο χαρισματικό, δυναμικό και συγκροτημένο αρχηγό που θα μας οδηγήσει σταθερά ,αποτελεσματικά και νικηφόρα στην κορυφή ?
Θέλουμε έναν αρχηγό που να κάνει την υπέρβαση ? Θέλουμε έναν αρχηγό που να είναι μπροστάρης και όχι ουραγός στις καθημερινές τρέχουσες εξελίξεις ? που να προλαβαίνει και όχι να ακολουθεί την κάθε Κυβερνητική πρωτοβουλία ?
Είναι ντροπή να χαρακτηρίζουμε την πρωτοβουλία Βενιζέλου, έτσι απλά και απερίσκεπτα, φιλόδοξη, καιροσκοπική και υστερόβουλη, παραγνωρίζοντας τα θετικότατα δείγματα που μας έχει δώσει μέχρι σήμερα με τη δυναμική παρουσία του και το συγκροτημένο πολιτικό και ελπιδοφόρο λόγο του για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο και τους δημοκρατικούς πολίτες.
Λοιπόν, αγαπητοί σύντροφοι, εμπρός για μια νέα, ελπιδοφόρα και νικηφόρα πορεία, με μπροστάρη τον χαρισματικό, ευφυή, μαχητικό, δυναμικό, ικανό και αποτελεσματικό Βαγγέλη Βενιζέλο, για να ξαναζήσουμε τις καλές και αξέχαστες στιγμές της 10ετίας του ΄80 και ΄90 του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου !!!

Ανώνυμος είπε...

Λιγάκι άσχετο με το post σας..Μέχρι και το βράδυ των εκλογών ήμουν από ΄κείνους που φώναζαν "Μόνο ο Βενιζέλος μπορεί να φέρει την αλλαγή στο ΠΑ.ΣΟ.Κ." και το πίστευα.Από εκείνο το βράδυ όμως κάτι δε μου πάει καλά..Γιατί τέτοια επίθεση προς όλους, γιατί τέοια αλάζονεία, γιατί αυτή η έκρηξη οργής?Καταλαβαίνω ότι για πολλύ καιρό δείχνατε με κόπο μια συγκρατημένη συγκαταβατικότητα, καταλαβαίνω ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να δώσετε το στίγμα σας -κι αυτό μόνο με έντονο τρόπο μπορεί να γίνει, δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι η εικόνα που δείχνετε τις τελευταίες μέρες σας αντιπροσωπεύει. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να σας υποδείξω τον τρόπο, αλλά αλλάξτε στάση..

CybeRNerO είπε...

1) Αλήθεια γιατί ένας blogger ασχολείται με την βιογραφία του Ε. Βενιζέλου;
Σε ποιό επίπεδο εννοείς ασχολούμαι?

2) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger είναι ο επίσημος υποστηρικτής του ΓΑΠ;

Επίσημος δεν είναι κανένας.Ο όρος "επίσημος" είναι ιδιαίτερος οπότε πρόσεχε πως την χρησιμοποιείς, αλλά και πάλι κανείς από τους 2 δεν έχει "επίσημους" υποστηρικτές, απλά δηλωμένους ως υποστηρικτές.
Και εγώ είμαι υποστηρικτής του επειδή το έχω ΔΗΛΩΣΕΙ.-

3) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger διαδίδει συνεχώς το ίδιο παραμύθι σε πολλά άλλα Blog;

Για δώσε URL!

4) Είναι τυχαίο ότι ο ίδιος blogger ανήκει στους Εθελοντές Διαδικτύου του ΠΑΣΟΚ;

Εγώ και πολλοί άλλοι που έχουν ταχθεί και από τις 2 μεριές.

KAT είπε...

O Γκάντι είπε στην αρχή θα μας φοβήσουν , μετά θα μας κτυπήσουν , μετά θα μας λοιδορήσουν αλλά στο τέλος θα νικήσουμε

Ανώνυμος είπε...

δε στηριζω την υποψηφιοτητα σας αλλα σε αυτη την αδικη επιθεση που δεχεστε ειμαι μαζι σας.

οι ανοητοι κι εμπαθεις που συνεχιζουν να σας προσφωνουν κ. Τουρκογλου ας θεωρησουν εαυτους ερμαια της καθε φυλλαδας που διαβαλλει την ιστορια ανθρωπων εκλεγμενων απο τον ελληνικο λαο.

εκεινοι που κατηγορουν τον κ. Παπανδρεου και το περιβαλλον του γι'αυτα τα κατασκευασμενα ψευδη κανουν τεραστιο λαθος. δεν ταιριαζουν στο υφος και το ηθος του Προεδρου του ΠΑΣΟΚ τετοιες αλητειες.

animalis είπε...

Κύριε υπουργέ.
Σε αυτή τη δύσκολη μάχη κάποιοι έχουν το θράσσος να κάνουν πολιτικό παιχνίδι με το όνομά σας.
Κάποιοι άλλοι, που διατείνονται ότι έριξαν τον "Καραμανλισμό" απαξιώνουν την εικόνα του Γ. Παπανδρέου για να μπορέσουν να προσκοληθούν στην εξουσία.
Όλοι αυτοί οι "Γκεμπαιλίσκοι" στόχο έχουν να χαϊδεύουν την εξουσία.
Συνήθως αυτοί φτάνουν σε σημείο να γλύφουν εκεί, που έφτυναν.
Κύριε υπουργέ.
Εσείς δεν τους έχετε ανάγκη.
Απαντήστε σε αυτούς, που σας προσβάλλουν, μην ακούτε όμως τους άλλους, που θέλουν να κολλήσουν επάνω σας σαν παράσιτα.
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Αποψη μου είναι ότι δεν σας φταίει ο χρήστης της wikipedia αλλά ο κύριος που έγραψε το άρθρο στο οποίο βασίζετε η πληροφορία. Ψυχραιμία και όχι ένθερμη βιασύνη χρειάζεται. ΜΕ σεβασμό προς το πρόσωπο σας: δεν θέτεται καλό παράδειγμα με το να κυνηγάτε εναν χρηστη που στο κάτω κάτω μπορεί να είναι ανυποψίαστος και να μην κινείστε ενάντια στον εκδότη που δημοσίευσε την πηγή της πληροφορίας.

Oneiros είπε...

Για όποιους τους ενδιαφέρει, το άρθρο στη Wikipedia υφίσταται διαρκείς τροποποιήσεις τις τελευταίες μέρες και η εν λόγω αναφορά έχει παραλειφθεί στις τελευταίες εκδόσεις του. Στη σελίδα συζήτησης του άρθρου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο περιστατικό.

Γενικά, η ποιότητα του άρθρου με βάση τα standards της Wikipedia είναι ακόμα χαμηλή (δηλ. μοιάζει σαν ξερό βιογραφικό χωρίς υπερσυνδέσμους), και συνεπώς θα ήταν χρήσιμο αν κάποιοι από τους 100+ σχολιαστές εδώ μπορούσαν να συμβάλλουν -με ψυχραιμία κι αντικειμενικότητα- στη βελτίωσή του.

Charis JP είπε...

theoro oti otan kapoios provaletai apo ta mesa, skopima i oxi, einai logiko na antimetopizei kafedes pou peftoun apo trelous, exthrous pou psaxnoun tropo na spilosoun to onoma tou kainourgio i palio(xioumor) opos kai allous pou tha prospathisoun na provlithoun meso tetoion taktikon. xwris na eimai amesos ypostiriktis sas kai xwris na prospatho na symvoulepso kanenan (alimono) theoro oti logo tis ypopsifiotitas sas gia proedros tou pasok h yperprovoli sas kai ton synadelfon sas einai anagastiki kai epivevlimeni. Me tin ftoxi krisi mou vasismenos stin theoria ton spoudon mou (epikoinonia dimosies sxeseis )pisteyo oti ayti i yperprovoli mporei na gyriseis san ena allo boomerang enantion sas kai na katapatisei to opoiodipote orama i stoxo exete thesi gia sas kai tin parataxi sas enw parallila na ypovathmisei ta igetika xarismata pou deixnete oti katexetai.Profanos eseis kai to epiteleio sas exete skeftei ola ayta ta endexomena kai leitourgeite analoga ego apla san enas politis pou i moni tou epafi me to prosopo sas einai apo ta mesa grafo ayto ekfrazontas tis skepseis pou geniountai parakolouthantas tin provoli sas apo ta MME to teleyteo diastima. Kali epitixia se oti stoxeyte kai kali dynami.

Filika X kaplanides

alexis.argyris είπε...

Δεν βλέπω γιατί αναλώνεσαι σε άχρηστες απολογίες για ανόητες επιθέσεις (βλέπε wikipedia, θέμα επίθετου, κλπ).

Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα: πες μας νέες ιδέες ή τρόπους οργάνωσης που να διασφαλίζουν την υλοποίηση του γνωστού και αυτονόητου.

Τους ανόητους θα τους πάρει το κύμα.

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Δηλαδή που θα ήτο το πρόβλημα αν to ονομα σας ήταν Τούρκογλου. Τι Ελληναράδες είναι εκείνοι που τους ενοχλεί. Μή το Καραμανλής και όλα όσα έχουν το Καρα ως πρώτο συνθετικό είναι περισσότερο Ελληνικά

Ανώνυμος είπε...

http://freenews-gr.blogspot.com/

baggelhs benizelos arxhgos PASOK.

Ανώνυμος είπε...

http://freenews-gr.blogspot.com/

PROSOPIKO MAIL GIA PROTASEIS YLIKO , BINTEO ,KEIMENO ,HXHTIKA

greg25520@gmail.com

enas 8ermos yposthrikths. kalo agwna.
(parakalw na mh dhmosieytei!)

Ανώνυμος είπε...

Agapite Euaggele,

tha ithela na rotiso ti omada ise.
Prosehe ti tha pis giati ke ego apo tin thessaloniki ime.

Telos panton epidi se pao,sou iposhome oti an pis oti ise paoktsi,isos ke na se ipostirixo.
An ise Arianos,ohi proedro tou pasok,alla proedro dimokratias tha se kano!

O Papandreou den kani gia igetis.
Bori na ine o gios tou Andrea alla ehi apotihi!

Keep going

DINATA KE ELLINIKA!!!

adekastos-baras είπε...

κυριοι δεν ειναι ηθος αυτο να ασχολουμαστε με το επιθετο ενος πολιτικου το κυριο θεμα στην κριση μας για ενα πολιτικο ειναι το εργο του η πολιτικη του και το ηθος του πιστευω τα αλλα ολα ειναι για καταναλοση απλα λογια και τιποτα αλο ευχαρηστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article2469345.ece?Submitted=true

the link above is original from september 17 2007
mentions he was baptized as tourkoglou
signed by a dr green athens

Ανώνυμος είπε...

Η προσοχή όμων μας οφείλει να είναι στραμένη στην ενότητα του κινήματος αλλά και στην ελευθερία των μελών του. Όλη αυτή η εκστρατεία συκοφάντησης και λάσπης κατά του Ε. Βενιζέλου, πρέπει να σταματήσει.

Επιτέλους να θυμηθούμε όλοι μας την φράση του ΑΝΔΡΕΑ.
Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται!!

Ο Ε. Βενιζέλος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και την τελευταία 15ετία ένας από τους ισχυρότερους πολιτικούς άνδρες του κινήματος.

Θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και όλοι οφείλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του κινήματος μας.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που από τα παιδικά μου χρόνια στο σχολείο μεταξύ των σχολικών διαλειμμάτων όταν πλησίαζαν και έφευγαν οι εκλογές αναφέρομαι από το 1993 και έπειτα μονοπωλούσατε το θέμα της επιλογής του ικανότερου πολιτικού στην κεντροαριστερή παράταξη. Τότε σας θαυμάζαμε για το πόσο άριστα χρησιμοποιούσατε την ελληνική γλώσσα αλλά και για το έξοχο «πολιτικό στήσιμο σας» στις τηλεοράσεις παρόλο που δε θαυμάζαμε καθόλου την πολιτική του ΠΑΣΟΚ στη παιδεία, της κυβέρνησης Σημίτη).
Αλήθεια είναι πως από το 2004 και έπειτα σχεδιάστηκε πολύ εύστοχα η πολιτική σας εικόνα. Ελάχιστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, λιγότερες αρθρογραφήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ ή της κυβέρνησης Σημίτη. Το 2004 όποιος ήταν αντιμέτωπος με τη ΝΔ ήταν «καμένος από χέρι», δυστυχώς κακοκυβερνήσατε και κουράσατε τον κόσμο με αποκορύφωμα το χρηματιστήριο και την δημόσια διοίκηση αυτό το χρεώνεστε συνολικά και όχι προσωπικά.
Έχω να παρατηρήσω μερικά πράγματα για το προφίλ που «σας» καλλιεργούν ή καλλιεργείτε, τουλάχιστον προσωπική εικόνα μόνο αφού δεν εκπροσωπώ καμία οργάνωση ή κερδοσκοπικό σωματείο.
Θα ήθελα να δίνετε μεγάλη σημασία στον τρόπο που μιλάτε. Εξακολουθείτε να «λεκτορίζετε» όπως λέγαμε φοιτητές και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό αρχηγού. Να χρησιμοποιείτε τρόπο έκφρασης περισσότερο εξοικειωμένο στο βαθύ κοινό που σκοπεύετε να ηγηθείτε, πολλές φορές πλατειάζετε άσκοπα μέσα σε μια πρόταση σας χρησιμοποιώντας βερμπαλισμούς και άσκοπα επίθετα και επιρρήματα . Δε θέλω το απόλυτο προσόν σας να γίνει το μπούμερανγκ σας. Τον βαθύ κόσμο δεν τον απασχολεί αν είστε καθηγητής πανεπιστημίου, θέλει στη χροιά της φωνής σας να ακούει εσωτερική εμπιστοσύνη με λίγα λόγια. Αυτή που δεν είχε ο Γεώργιος Παπανδρέου που φοβότανε, αυτή που δεν έχει η Διαμαντοπούλου επειδή δεν είναι Ντόρα, αυτή που έχει ο Πάγκαλος επειδή ξέρει τι λέει. Έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ηγηθείτε και θα την ηγείσετε την παράταξη αυτή ακόμα και αν σαν άλλος φοίνικας καεί και γεννηθεί. Η μοναδικότητα όμως του να γίνετε κατανοητός και πειστικός δεν είναι υπόθεση καθηγεσίας, αποτελεί μοχλό που πρέπει να τραβήξετε για να αλλάξετε ταχύτητα.
Είστε κακώς ή καλώς στη εποχή των «δικών μας 30 – 40 ties» προϊόν που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις σας. Οι διαφημίσεις σταμάτησαν να μιλούν πολύ…, μόνο βλέπονται. Το ίδιο και οι ομιλίες των πολιτικών.
Η εποχή των οικογενειοκρατιών βρίσκεται στη πρώτη στροφή της καθόδου τους. Όσο και αν φαίνεται αφύσικο το παραπάνω, η εποχή που θα συναγωνιστείτε με τη Ντόρα Μπακογιάννη (οικογενειοκρατία) για την πρωθυπουργία έφθασε και δεν είναι θέμα αν το εκλογικό σώμα είναι ώριμο να ψηφίσει γυναίκα πρωθυπουργό που αυτό θεωρείτε δεδομένο αντίθετα από παρατάξεις, αλλά το πώς εσείς θα προετοιμαστείτε για αυτό.

14 χρόνια μετά το τελευταίο σχολικό διάλειμμα σας εύχομαι καλή επιτυχία

regatta_1973@hotmail.com

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Η αγγλική Βικιπαίδεια είναι μάλλον αξιόπιστη πηγή και δεν συμφωνώ με όσους προλαλήσαντες τη σχολίασαν περιφρονητικά. Εχει γίνει σχετική έρευνα-αντιπαραβολή με τη Μπριτάνικα, που τις έβγαλε σε συγκρίσιμο επίπεδο αξιοπιστίας: και οι δυο είχαν ίδιον αριθμό λαθών. Βέβαια, όταν γίνονται κακόβουλες επεμβάσεις, όπως η προκείμενη, οι άμυνες της Βικιπαίδειας δεν ενεργοποιούνται αμέσως.

Επίσης, για την κακόβουλη προσθήκη περί αλλαγής επωνύμου, η βασική ευθύνη δεν βρίσκεται στη Βικιπαίδεια αλλά στο πρωτότυπο δημοσίευμα. Νομίζω ότι ο κ. Μάρκος
Δραγούμης βιάστηκε να αναπαραγάγει μιαν ασύστατη φήμη και ασφαλώς θα ζητήσει συγνώμη. Για την ιστορία, το επίμαχο άρθρο δεν γράφτηκε στις 21.1.07 αλλά στις 12.1.07, όπως μπορείτε να δείτε με επίσκεψη στο σάιτ της εφημερίδας αυτής.

Κατά τα άλλα, οι δικαστικές εντολές για την ανεύρεση της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (ΙΡ) δεν είναι κάτι που θα το αντιμετώπιζα με συμπάθεια, ούτε εγώ ούτε πολλοί άλλοι ενεργοί πολίτες του κυβερνοχώρου.

Ωστόσο, αυτήν ακριβώς τη στιγμή (16:23 ώρα Ελλάδος) που τα γράφω αυτά, η αγγλική Βικιπαίδεια
http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Venizelos
γράφει το εξής απίστευτο:
In private life, he was a lawyer, professor and stupid and constitutional scholar.

non journalist* είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Νομίζω ότι δεν πρέπει να σας απασχολούν ιδιαίτερα, τέτοιες μικρότητες. Βέβαια σαφώς έπρεπε να το καταγγείλετε. Αλλά από εκεί και πέρα μην ασχοληθείτε άλλο. Νομίζω ότι η αλήθεια αποκαταστάθηκε με τον πιο ορθό τρόπο. Καταλαβαίνω τις ανησυχίες σας, καθώς δεν είναι τυχαίο πως τις τελευταίες μέρες δεχόσαστε επιθέσεις {καφές, wiki), και όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι φοβούνται την ισχυροποίηση σας στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα το ποιοι είναι , σε αυτό δεν μπορώ να απαντήσω… Εσείς ίσως να γνωρίζετε καλύτερα. Επιπλέον πρέπει να πω και το τετριμμένο αλλά σωστό ρητό «το άγονο δέντρο δεν το ξέρει κανείς/ στο καρποφόρο μόνο ρίχνουν πέτρες»
Εύχομαι κάθε επιτυχία
Παναγιώτης 18 χρονών

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον χρηστη που ειπε οτι ο Βενιζελος μοιαζει με τον Τσωρτσιλ. Και ελεγα εδω και καιρο, σε ποιον μοιαζει, σε ποιον μοιαζει.

Θα τον φωναζουμε "Τσωρτσιλ της Ελλαδας" τον Βενιζελο. Sir Angelo Ben.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος σας εβαλε και ρολοι εδω στο μπλογκ. Ε, τι αλλο θελετε? Μηπως θελετε και κανα φραπεδακι για να παει κατω το τσιγαρο πιο ευκολα? Ημαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη
Επιτέλους πρέπει να λήξει αυτή η παραπληροφόρηση. Βγάλτους στη φόρα. Δείξε τα κληρικολόγια και τα μητρώα αρρένων εσένα, του πατέρα σου και του παππού σου για να το βουλώσουν οι συκοφάντες, γιατί λέγεσαι Βενιζέλος και όχι Τούρκογλου ή Τουρκμετζόγλου όπως λασπολογούν.
Ένας ψηφοφόρος σου

Ανώνυμος είπε...

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά.

Ίσως βοηθήσει αυτό το αναλυτικό ιστορικό.


Ω, τι κόσμος, μπαμπά...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι τα ονόματα δεν έχουν καμμιά σημασία. Σημασία έχει πάντα ο Άνθρωπος και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πολιτική και Ιδέες που υποστηρίζει.

Θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία σε ανόητες λεπτομέρειες και να ασχοληθούμε με την ουσία. Και αυτό το βλέπουμε παντού γύρω μας.

Διαφορετικά θα υπάρχουν πάντα Ελλήνες που πήραμε το δρόμο της ξενιτιάς τα τελευταία χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι τα ονόματα δεν έχουν καμμιά σημασία. Σημασία έχει πάντα ο Άνθρωπος και στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πολιτική και Ιδέες που υποστηρίζει.

Θα πρέπει εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία σε ανόητες λεπτομέρειες και να ασχοληθούμε με την ουσία. Και αυτό το βλέπουμε παντού γύρω μας.

Διαφορετικά θα υπάρχουν πάντα Ελλήνες που πήραμε το δρόμο της ξενιτιάς τα τελευταία χρόνια για ένα καλύτερο μέλλον.

Πάνος
Αγγλία.

EL-nino-7 είπε...

Πρόεδρε,
Αστους να λένε ότι θέλουν, δεν μπορούν να αμαυρόσουν την αξία σου ως πολιτικός αλλα ακόμα περισσότερο ως άνθρωπος. Προχώρα μπροστά και εμείς οι νέοι θα είμαστε στο πλευρό σου!. Η παράταξη έχει ιδέες έχει άποψη, έχει επιχειρήματα και είναι άξια να βρίσκετε στην ΕΞΟΥΣΙΑ της χώρας και όχι στην αντιπολίτευση. Το μόνο που χρειάζεται είναι έναν άνθρωπο με τσαμπουκά, αυθορμιτισμό, ειλικρίνια, σοβαρότητα, και όρεξη για δουλειά. Και σε εσάς ο κόσμος τα βλέπει όλα αυτά και όταν πρέπει θα είναι στο πλευρό σας.
Τέρμα πια οι κληρονομιές της θέσης του προέδρου, δεν είναι μαγαζί γωνία η παράταξη μας που την δίνει ο Μπαμπάς στο παιδί κ.τ.λ. Η παράταξη χρειάζεται "μαγκιά και τόλμη" για να ανέβει εκεί που πρέπει.
Φιλικά
Αγγελος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο , λυπάμαι πάρα πολύ άμα αυτό που πραγματικά σας ταλαιπωρεί είναι μία "δήθεν" συνωμοσία εναντίον σας. Οι προβληματισμοί του κόσμου δεν ξεκινούν και τελειώνουν στην αλλοίωση του ονόματος σας. Συμπερασματικά θα έλεγα οτι χάνετε τον πολύτιμο σας χρόνο απαντώντας σε "κατηγορίες" που ελάχιστα ενδιαφέρουν όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπηρε κ.Βενιζελο
Οταν εκλεγειτε προσεδρος του κινηματος ,δεν θα πρεπει να υπερτιμησετε τον Κ.Καραμανλη ,οπως εκανε ο ΓΑΠ με τις συνεχεις αναφορες στις δηθεν μεγαλες ευθυνες του για τα παντα.Η διαφορα του ΠαΣοΚ με τη ΝΔ ειναι η διαφορα των ηγετων σε επιπεδο μορφωσης και εμπειριων , η ποιοτητα το στελεχων του κινηματος καθως και στο εργο της 10ετιας πριν το 2004.Δυστυχως δεν δωσαμε εκει εμφαση, αλλα στις θολες δεολογικες και ηθικες αντιθεσεις

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο ενημερώστε όλους όσους σας αποκαλούνε τούρκογλου να επισκεφτούν το τραχήλι ευβοίας,στο αλιβέρι και να δουν τον τάφο του παππού σας έξω από την εκκλησία της παναγίας της θεοτόκου που λέει ξεκάθαρα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.!
'Ελεος με την λάσπη!

Ανώνυμος είπε...

Ναι κύριε Βενιζέλε μου καλά θα κάνετε να τους βρείτε την IP και να τους πιάσετε και να τους κόψετε και τα δέκα τα δάχτυλα να μη γράφουν τέτοιες βλακείες στο ίντερνετ. Να γράφουν σωστά πράγματα και την αλήθεια. Άντε πια γέμισε ο τόπος εξυπνάκηδες.

Μωρέ καλά κάνουν στην Κίνα και τους αφήνουν να μπαίνουν μόνο στις σωστές ιστοσελίδες.

Εσείς κύριε Βενιζέλε μου ήσασταν τότε παλιά στο ΕΚΚΕ;

μια φανατική θαυμάστρια σας.

Manolis είπε...

Aπο τον Πολίτη(κύπρος)

Το βράδυ της Κυριακής τα πήγε καλά. Βγήκε και δήλωσε "παρών" για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Τη Δευτέρα πήρε λίγο ακόμα αέρα. Τρίτη και Τετάρτη εμφανίσθηκε στα κανάλια με τάσεις αρχομανίας. Πέμπτη και Παρασκευή τις επιβεβαίωσε λέγοντας ότι είναι ο μελλοντικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Σε τέσσερις μέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος κατάφερε να απομακρύνει πολλούς υποστηρικτές του και πολέμιους του Γιωργάκη Παπανδρέου. Μας θύμισε το ανέκδοτο με το βάτραχο και το σκορπιό. Ο τελευταίος ζήτησε από το βάτραχο να τον περάσει στην απέναντι όχθη ενός ποταμού. Ο βάτραχος δεν δεχόταν, φοβούμενος ότι θα τον τσιμπήσει. Μετά από διαβεβαιώσεις τελικά φορτώθηκε τον σκορπιό και μπήκε στο νερό. Στα μισά της διαδρομής ο σκορπιός τον τσίμπησε. "Γιατί το 'κανες, αφού μου είχες υποσχεθεί", τον ρώτησε ετοιμοθάνατος ο βάτραχος. "Δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς, είναι στη φύση μου", απάντησε ο σκορπιός. Έτσι κι ο κ. Βενιζέλος. Φαίνεται ότι η αυτοκαταστροφή είναι στη φύση του.

Enas apo sas είπε...

Den apotelei akribos sxolio,alla gia erotisi pros ton K.Venizelo..
Yparxei kapoio email gia epikoinonia? Pos mporei kapoios na stiriksei tin prospatheia sas..?

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΙΣΚΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΑΝΟΥΣΙΑ.
ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ:
- ΑΛΛΑΞΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΑ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΙΛΟΓΗ.
- ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

ΟΣΟ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργεί προβληματισμό και για πολλές ελληνικές επιχειρήσεις και είναι αφορμή για διάλογο. Με αφορμή αυτό θα ήθελα τις σκέψεις σας κε Καθηγητά για τις ελληνικές επιχειρήσεις:


Ανακοίνωση της γερμανικής FAU

Το προσωπικό του εργοστασίου ποδηλάτων στο Thuringian Nordhausen της Γερμανίας έχει καταλάβει το εργοστάσιο και ήδη έχει πάρει την παραγωγή στα χέρια του σε αυτοδιαχειριστική βάση.
Οι 135 εργαζόμενοι του εργοστασίου Bike Systems GmbH στο Thuringian Nordhausen, έχουν καταλάβει το εργοστάσιο από τις 10 Ιούλη 2007, αποφασισμένοι να αναλάβουν την παραγωγή ποδηλάτων σε αυτοδιαχειριστική βάση. Για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος πρέπει να γίνουν 1.800 παραγγελίες ποδηλάτων μέχρι τις 2 Οκτώβρη. Οι συνάδελφοί μας λειτουργούν από κοινού μαζί με την αναρχο-συνδικαλιστική ένωση FAU (Freie Arbeiterinnen Union – Ένωση Ελεύθερων Εργατών), η οποία για τις ανάγκες του αγώνα αυτού διαμόρφωσε και ανέβασε στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα www.strike-bike.de
Για περισσότερους από δύο μήνες, το προσωπικό κρατά κατειλημμένο το εργοστάσιο, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς Harz, δουλεύοντας σε 3 βάρδιες. Οι εργαζόμενοι, με την κίνηση αυτή θέλουν να αποτρέψουν την αποφασισμένη από την εργοδοσία διάλυση και πώληση του εργοστασίου. Η επιχείρηση έχει ήδη κηρυχθεί σε πτώχευση από τις 10 Αυγούστου και λέγεται ότι δεν έχει πιθανότητες για να λειτουργήσει σε μακροχρόνια βάση. Τμήματα του εργοστασίου έχουν αξιοποιηθεί με διαφορετική χρήση και η κεντρική αίθουσα εργασίας εκκενώθηκε
εκτός από τη γραμμή επιστρώματος. Το προσωπικό πληρώνεται με επίδομα ανεργίας και ελπίζει να αγοραστεί το εργοστάσιο από κάποιον άλλο επενδυτή.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης και των συζητήσεων ανάμεσα στο προσωπικό έγιναν επισκέψεις αλληλεγγύης από διάφορες ομάδες και άτομα, όπου οι εργαζόμενοι συζήτησαν μια πρόταση-σκέψη να πάρουν την παραγωγή στα χέρια τους. Και επειδή το θέμα δεν ήταν να προλάβουν μόνο να αντιταχθούν στη μεταφορά και των τελευταίων μηχανών από τις εγκαταστάσεις και να περιμένουν για κάποιον νέο επενδυτή, ρίχθηκε η ιδέα της αυτοδιαχειριστικής παραγωγής ποδηλάτων με την επωνυμία «Strike-Bike» («Το ποδήλατο της Απεργίας») η οποία έτυχε πολύ καλής
ανταπόκρισης από τους εργαζόμενους. Έτσι, τώρα έρχεται η ευκαιρία να αποδειχθεί εάν υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης ή όχι μιας αυτοδιαχειριστικής παραγωγής και διανομής.
Πρέπει, όπως είπαμε πριν, εάν το όλο πείραμα πάει καλά, να παραδοθούν 1.800 παραγγελίες ποδηλάτων. Πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους και να διαδώσουμε την προσπάθειά τους και να μην τους αφήσουμε να κάνουν πίσω και απογοητευθούν.
Οι καταληψίες εργαζόμενοι έχουν όλη την αλληλεγγύη και υποστήριξη από την πλευρά της αναρχοσυνδικαλιστικής ένωσης FAU, η οποία ενεργοποιείται ήδη σε ολόκληρη τη Γερμανία για να διαδώσει τον αγώνα των εργαζομένων αυτών και να προκαλέσει μια περισσότερο και πιο μαζική αλληλεγγύη μέσω των πωλήσεων του «Strike-Bike».
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.strike-bike.de ενώ για το ιστορικό του εργοστασίου και της κατάληψης πηγαίνετε στην ιστοσελίδα www.labournet.de/branchen/sonstige/fahrzeug/bikesystems.html
Για να έρθετε σε επαφή με τους καταληψίες εργαζόμενους (και για παραγγελίες) χρησιμοποιείστε τις διευθύνσεις: Bikes in Nordhausen e.V. c/o. André Kegel, Bruno-Kunze-Str. 39 - 99734 Nordhausen - Telefon: 03631 - 622 124 and 03631 - 403 591 Fax: 03631 - 622 170 - email: fahrradwerk@gmx.de
Για επαφή και πληροφορίες με και από την επιτροπή αλληλεγγύης της FAU απευθυνθείτε στον Folkert Mohrhof, mobile 0179-4863252 και +49 40 - 20 90 68 96 (Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-3μμ) email: presse@strike-bike.de
* Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε σε αρκετές γλώσσες στο www.anarkismo.net και στο A-Infos. Ελληνική μετάφραση «ούτε θεός-ούτε αφέντης», 21/9/2007.

Barrett είπε...

Κύριε Βενιζέλο παρ'ότι δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι είναι ένα κίνημα που το χρειάζεται ο τόπος κυρίως για την πολιτική ισορροπία!
Θα πρέπει και εσείς και ο Κος Παπανδρέου να εγγυηθείτε ότι θα στηρίξετε τον νέο πρόεδρο του κόμματος,όποιος και αν είναι αυτός. Το ΠΑΣΟΚ πάντα είναι δυνατό αλλά πρέπει να μείνει και ενωμένο!f

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι τα πράγματα Στην Ελλάδα. όταν κάποιοι θεωρούν φυσιολογικό το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική θα κολλήσουν σ' αυτή τη λεπτομέρεια. Στις διάφορες διασκέψεις που κατά καιρούς οργάνωσε το κόμμα δύο πράγματα είχα ζητήσει και είχα χλευαστεί γι αυτά: οι βουλευτές να εκλέγονται για δύο τετραετίες και μετά να πηγαίνουν στο σπίτι τους και να σταματήσει με κάθε τρόπο η άτυπη κληρονομιά των πολιτικών αξιωμάτων που με τρόμο βλέπουμε να γίνεται όλο και συχνότερα. Από ποιόν όμως να πάρω μία απάντηση?

EPSILON είπε...

Κύριε Βενιζελο,

Κατ'αρχάς καλή επιτυχία στήν υποψηφιότητα σας στίς ενδο-κομματικές εκλογές.

Σάν γενικό σχόλιο για τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ήθελα να σημειώσω ότι ο χαρακτηρισμός "φασίστες" ακολουθούσε την Δεξιά για πάνω απο 30 χρόνια.

Ο χαρακτιρισμός "Λαμόγια του ΠΑΣΟΚ" είναι πολύ πρόσφατος για να ξεχαστεί απο τον κόσμο.

Αυτά ως αναφορά σε κάποιους απο τούς λόγους που έχασε το ΠΑΣΟΚ.

Σας εύχομαι γρήγορα όλοι μαζί να δημιουργήσετε ένα νεο ΠΑΣΟΚ , καθαρό από μακρυχέριδες και με μόνο στόχο το καλό αυτού του τόπου.

mimoukos είπε...

Κυριε Βενιζελε,ειμαι ιδιαιτερα χαρουμενός που μπορω να εκφρασω δυο λογια για εσας μεσω του ημερολογίου σας.Είναι αστοχο να ασχολίσται με τα κακόβουλα δημοσιευματα τα οποία πηγαζουν από ποταπους ανθρωπους και στόχο έχουν να βλαψουν την εικονα σας.το πολιτικο σκηνικό εχει ανάγκη από εναν πολιτικο με το δικό σας πνευματικό υπόβαθρο.η αψογη επαγγελματική σταδιοδρομια ως εναν απο τους μεγαλύτερους και σπουδαιότερους σσυνταγματολόγους στην ιστορία της Ελλάδας σας καθιστούν τον κατάλληλο για την θέση του αρχηγού του Πασοκ και του αυριανού πρωθηπουργου.καλο κουράγιο

EPSILON είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Έχω ψηφίσει σε διάφορες εκλογές και ΠΑΣΟΚ καί ΝΔ.
Έτυχε να ψηφίσω άλλο κόμμα στίς δημοτικές και άλλο στίς Εθνικές.
Είμαι ένας απο το 4 τοις εκατόν πού ψηφίζει κάθε φορά κατά την κρίση του και δέν αφήνομαι πρόβατο στο μαντρί κάποιου κόμματος.

θα ήθελα κόμματα εξουσίας υγιεί με καθαρές πολητικές τουλάχιστον στά κεντρικά θέματα.

Ένας καινούργιος αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, όσο καλός ρήτορας και αν είναι , όπως εσείς, δεν αρκεί για να πείσει τον κόσμο. Χρειάζονται ξεκάθαρες θέσεις σε μία σειρά από θέματα καί οι θέσεις αυτές να πηγαίνουν τη χώρα προστά καί όχι να είναι κολλημένες σε ξεπερασμένες κοσμοθεωρίες (αρθρο 16).
Θέσεις που βάζουν τα προβλήματα σε άλλη βάση. - Οχι υποσχέσεις για αυξήσεις στίς συντάξεις αλλά έργα υποδομής για τούς συνταξιούχους.

Πάντα λέω ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων στήν Ελλάδα εφαρμόζοντε ακριβώς όπως λειτουργούν τα αστικά λεωφορία. Φοωνάζουν όλοι ο κόσμος να χρησηποιεί τα λεωφορία καί όταν κάποιος αποφασίσει να το κάνει κολλάει στο πιο απλό- δεν μπορεί να βρεί εισητηριο να αγοράσει.
Ειλικρινά αυτό το θέμα των εισητηρίων 'εχει γίνει ανέκδοτο καί σάν πρόβλημα αντιπροσωπεύειτίς περισσότερες εφαρμογές πολιτικών σε αυτή τη χώρα.

Divaynne είπε...

ε έλεος πια,μήπως να κάνατε και κάτι πιο εποικοδομητικό για όλους και για σας και να κάνετε έναν υποτυπώδη διάλογο με τους χρήστες?τι μανία καταδίωξης και αυτή.απαντήστε πια έστω και σε έναν!έστω και σε αυτόυς που σας υποστηρίζουν.

Ανώνυμος είπε...

Δηλ εμενα που με λένε Τουρκογλου θα πρέπει να ντρέπομαι? Παιδιά ψύχραιμα.Ασχολείστε με αντικείμενα της Τατιανας.Ο Βενιζέλος έκανε μια τοποθέτηση σαφή και κατηγορηματική.Τέλος.Δεν αντιλαμβάνομαι τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και κατανόησης.Μιλά σε μερικούς φίλους και πήραν τα κανάλια το θέμα και το έκαναν πρώτη είδηση.Δέχεται λάσπη κατά ρ(υ)πάς.Όλοι το ξέρουν.Ας γελάμε με τις ανοησίες και την κατάντια τους.Αλλά ατάκες του στυλ σε στηρίζω σύντροφε Βαγγέλη και συμπάσχω με τον πόνο σου τις βρίσκω λίγο νεοδημοκρατίστικες.Δώστε του και από 3000 ευρώ έκαστος να τελειώνουμε.
προσμονώ την 11 του μηνός.Να δω τον Βαγγέλη αρχηγό. ΑΡΓΎΡΗΣ

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

υπάρχει ένα ακόμα θέμα που καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσετε. Έχετε κάποια σχέση εξ αγχιστείας με τους Αλέξανδρο, Νικόλαο, ή Γεώργιο Μπακατσέλο που είναι στο διοικητικό συμβούλιο της "Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος Α.Ε" που εκδίδει τον Αγγελιοφόρο, πρόεδρος του οποίου είναι ο Χρήστος Λαμπράκης και μέλος ο Φώτης Μπόμπολας;

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ είναι μαντάρα.Κοιτάξτε να διορθωθείτε,γιατί ο λαός τιμωρεί πλέον.Και σας τιμώρησε για άλλη μια φορά.

ποτέ δεν έχω ακούσει από στελέχη συναδέρφους σας αν το ΠΑΣΟΚ είναι Σοσιαλιστικό κόμμα.Είστε Σοσιαλιστές;κάποτε μπορεί,αλλά όχι πλέον.Λυπάμαι.

να μας πείσετε για το αντίθετο,ότι πράγματι συνεχίζετε να είστε Σοσιαλιστές.

Suspect είπε...

και εχουμε ακομα 50 μερες....

mag είπε...

ΧΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ....
ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!!ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΛΥΣΑΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ο ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ.

Eleni V. Antoniadou είπε...

"Το ψεύδος της αλήθειας και η αλήθεια του ψεύδους."Το σύστημα της προπαγάνδας,η 'φιλοσοφία' του ψέματος διαιωνίζεται,εξελίσσεται και βελτιώνεται..Ο Χίτλερ συνιστούσε να μη χρησιμοποιούνται μικρά ψέμτα,γιατι δε γίνονται εύκολα πιστευτά.Τα μεγάλα ψέματα είναι πιο εύκολα αποδεκτά.Η σημερινή προπαγάνδα δεν περιφρονεί το μικρό ψέμα.Ξέρει να το χρησιμοποιεί σε μικρές ή μεγάλες δόσεις και να δημιουργεί το μεγάλο ψέμα,που επιτηδείως προβάλλεται ως προσωπική αλήθεια του καθένα.
Ορθώς αντιδράσατε κ.Βενιζέλο,(το έχετε κάνει χρόνια τωρα,εξάλλου η φαλκίδευση της αλήθειας περί του ονόματός σας είναι παλιά ιστορία,μόνο αφελείς δημοσιογράφοι προσποιούνται πως δεν γνωρίζουν..)όμως δεν συντρέχει λόγος αναταραχής.Κάποιοι πιστεύουν πως η κοινή γνώμη είναι ένα κατασκευασμένο προϊόν και πως μπορούν εύκολα να τη χειραγωγήσουν,όμως ο λαός δεν είναι ούτε κουτός ούτε ανίδεος.Η συκοφαντία ήταν πάντα η δύναμη των δειλών.

Ανώνυμος είπε...

http://papaioannou.wordpress.com/2007/09/24/%ce%93%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%ce%bd-%cf%87%cf%84%cf%85%cf%80%ce%ac-%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%bd%ce%b1/#comments

http://www.artlook.gr/

http://urfurslaart.blogspot.com/2007/04/blog-post_25.html

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι γνωστός και μη εξαιρετέος ως Μεγάλος Λογοκριτής. Άλλωστε είναι δικής του έμπνευσης και εισαγωγής ο φασίζοντας νόμος 2328/1995 περί αγωγών.

Αλλά το σπουδαίο λογοκριτικό έργο του Βενιζέλου δεν σταματά εκεί. Ως Υπουργός Πολιτισμού, πρωτοστάτησε στην αποκαθήλωση του πίνακα του Thierry De Cordier από την έκθεση Outlook. Και μάλιστα δήλωσε, με τη δήλωση να παίρνει μεγάλη σημασία ως δήλωση διακεκριμένου συνταγματολόγου, πως “η ελευθερία της τέχνης περιορίζεται από το νόμο και το κοινό γούστο”.

Συμβατές οι δηλώσεις αυτές με τις πρόσφατες του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου περί “μειοψηφιών που δεν μπορούν να επιβάλλονται σε πλειοψηφίες”

Εκτός από τον Τύπο, ο Βενιζέλος (τι προσβολή για τον μεγάλο φιλελεύθερο πολιτικό των αρχών του αιώνα) επιθυμεί και φίμωση και λογοκρισία της Τέχνης.

Είναι ένας άνθρωπος με παρελθόν σε τακτικές φίμωσης, λογοκρισίας και γενικώς ανελεύθερες πρακτικές. Και, μπορούν όλοι να φανταστούν τι έχει να κάνει στο ΠΑΣΟΚ την επομένη της ανάδειξης του ως αρχηγού αυτού…

annamaria είπε...

Πραγματικά πολύς λόγος για το τίποτα!
Οι περισσότεροι Έλληνες Καρά … είναι, όπως και να το κάνουμε
400 χρόνια ήταν αυτά, δεν είναι και λίγο……
Φανταστείτε αν αντί το Τουρκογλου έβαζαν Αλβανίδης, Αλβανόπουλος ή κάτι παρόμοιο τι θα κάνατε ;;
Δε θέλω ούτε να το σκεφτώ…
Αυτό όμως που σκέφτομαι και τρομάζω
(και ίσως με αυτό θα έπρεπε να ασχολείστε αυτή την ώρα)
είναι πως θα "γλυτώσετε" από συγκεκριμένο εκδότη.
Θα ζητήσει ανταλλάγματα
και είναι κρίμα να σας κάνει μια ακόμη πολιτική μαριονέτα.

ΝΙΚΟΣ είπε...

Θα ήθελα να μου γνωρίσετε κάποια διεύθυνση e-mail για να θέσω υπόψη σας κάποιες προτάσεις ενόψει της πολιτικής πλατφόρμας που ετοιμάζεται.

Νίκος Θωμόπουλος
nitho@mbox.contact.bg
nitho@freemail.gr

plagal είπε...

Κυριε Βενιζελο,

Παρακαλω διαβαστε αυτην την αναρτηση στο ιστολοι μου. Κανετε μεγαλο λαθος κινουμενος δικαστικα για την αποκαλυψη των στοιχειων του χρηστη που εισηγαγε πρωτος την επιμαχη πληροφορια.

Τυχαινει να εχω συνεργαστει με τον συγκεκριμενο χρηστη. Στην αναρτηση που σας παραθετω εξηγω τους λογους για τους οποιους ειναι πιστευω προφανες οτι ο συγκεκριμενος χρηστης (και αρα και η Wikipedia σαν ολο) εδρασε καλη τη πιστει και δεν εχει ευθυνη για το περιστατικο.

Καλο σας βραδυ.

mixalis είπε...

Είναι προφανές οτι από τη στιγμή που δηλώσατε παρών, "όλα θα βγαίνουν στη φόρα"
Προσωπικά δε θα με πείραζε αν είχατε άλλο ονοματεπώνυμο! Το ήθος, η καλλιέργεια, ο πολιτικός σας λόγος, οι απόψεις και το όραμά σας είναι αυτά που υπερτερούν . Ειλικρινά θα πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι σαν πολίτες αυτής της μικρής χώρας που έχουμε πολιτικούς σαν εσάς. Το κύρος, η αξιοπρέπειά, η "ευστροφία" και το όραμά σας κύριε "Καθηγητά" - (το προτιμώ από οτιδήποτε προσπαθεί να σας σπιλώσει) είναι το μεγαλύτερο όπλο σας και η μεγαλύτερη ελπίδα για να πάει μπροστά αυτή η χώρα! Σας εύχομαι καλή επιτυχία (στις προκείμενες εκλογές) αλλά εύχομαι και ελπίζω να παραμείνετε πιστός στις αρχές σας για όσα χρόνια ακόμη μείνετε στην πολιτική!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΕ ΦΗΜΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ... Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΙ! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ... ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ, ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ, ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ, ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΑΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Κ ΣΑΝ ΦΙΛΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, Ο ΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Κ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ, ΟΠΟΙΟ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ.
ΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ ΜΟΥ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΠΑΡΓΑ-ΠΡΕΒΕΖΗΣ

Ανώνυμος είπε...

απλά σας εύχομαι να βρείτε τους υπαίτιους για όλη την ιστορία,γιατί κάποτε πρέπει να αρχίσουν να ξεμπροστιαστάζονται κάποιοι που λειτουργούνε με παρόμοιους ύπουλους τρόπους στους πολιτικούς κύκλους και όχι μόνο σ'αυτή τη χώρα.

mangosfsotas@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

αυτές τις μέρες γίνεται θόρυβος πολύς για σας. Πριν μερικές μέρες σας έβγαλαν Τούρκογλου και τους διαψέυσατε. Μπράβο σας.

Ακούω τώρα για μια καινούργια φήμη. Για το στρατιωτικό σας. Λένε για μια σούπερ φωτογραφική διάταξη με την οποία δεν υπηρετήσατε.

Παρακαλώ βγείτε να τους διαψεύσετε πάλι ώστε να μην έχουν να πουν τίποτε πια!

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...

κ. Βενιζέλε

Για το παρακάτω site έχετε να κάνετε κάποια δήλωση:

http://www.dol.gr/kl_biomix.htm#ekd

Αν η συνεταιρική σχέση της οικογένειάς σας με τα συγκροτήματα των κ.κ. Λαμπράκη και Μπόμπολα δεν είναι ο ορισμός της διαπλοκής τότε τι είναι για εσάς διαπλοκή;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ.Βενιζελο!θελω να σας ζητησω μια χαρη!Σας παρακαλω μη με απογοητευσετε!Το σχολιο-παρακληση μου ειναι εξαιρετικα απλοικο ομως πραγματικα εκφραζει την πολιτικη μου ανησυχια και θεωρω και την πολιτικη ανησυχια πολλων μελων-φιλων του ΠΑΣΟΚ!Καταρχην οφειλω να αναφερω οτι παρολο που ανεκαθεν,ιδεολογικα,ανηκα στον κεντροαριστερο χωρο,ασχοληθηκα πιο ενεργα με την πολιτικη ζωη της χωρας οταν το Φεβρουαριο του 2004 ο Γιωργος Παπανδρεου ανελαβε την προεδρια του κινηματος!Εβλεπα εναν πολιτικο ο ποιος διακρινοταν για την ευγενεια που διεθετε,για τη συγκροτημενη και μετριοπαθη λογικη του,για την εντιμοτητα του,για τις συγχρονες ιδεες του καθως και για την ευρωπαικη παιδεια και κουλτουρα που διεθετε!Η ηττα του ΠΑΣΟΚ το Μαρτη του 2004 δεν με πτοησε καθως θεωρουσα δεδομενο οτι ο Γ.Παπανδρεου,ως αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης και με συνθημα το πραγματικα ελπιδοφορο μοτο "Γιωργο αλλαξε τα ολα"θα καταφερνε να αναδιοργανωσει την επομενη τετραετια το ΠΑΣΟΚ και θα αντεστρεφε το αρνητικο κλιμα που ειχε δημιουργηθει τα τελευταια χρονια οδηγωντας τη μεγαλη δημοκρατικη παραταξη σε μια μεγαλη νικη!Δυστυχως τα επομενα 3,5 χρονια διαψευστηκα!Ολα τα θετικα στοιχεια που θεωρουσα-και εξακολουθω να θεωρω-οτι διακρινουν το Γ.Παπανδρεου ως ανθρωπο και ως πολιτικο δεν ηταν αρκετα!Αποδειχτηκε"λιγος" οπως πολλοι προεκλογικα τον κατηγορουσαν και επιβεβαιωσε τις κασσανδρες που προεβλεπαν μια σιγουρη ηττα,δινοντας την ευκαιρια στη χειροτερη κυβερνηση της μεταπολιτευσης να συνεχισει το καταστροφικο της εργο!(βλεπε ομολογα,σκοπιανο,υποκλοπες,φορολογικη αρωγη των μεγαλοκεφαλαιουχων και των επιχειρηματιων εις βαρος των μικρομεσαιων και φυσικα την εθνικη τραγωδια στην πελοππονησο)!Το βραδυ της 16/09 οταν δηλωσατε "το παρον" διεκδικωντας με παρρησια την ηγεσια της παραταξης την απογοητευση μου διαδεχτηκε η ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον του ΠΑΣΟΚ και της χωρας!Τις επομενες μερες ομως-πρεπει να πω με ολο το θαρρος-διεκρινα σε ορισμενες κινησεις σας μια αλαζονεια και εναν πολιτικο εγωκεντρισμο που αποδοκιμασα!Συγκεκριμενα,θεωρησα αστοχη,διχαστικη και υπερβολικη τη δηλωση σας μετα το επεισοδιο με τον "καφε"κατα την εισοδο σας για το πολιτικο συμβουλιο!Θεωρωντας οτι πραγματικα εχετε τα προσοντα να ηγηθειτε του κομματος και να κυβερνησετε με την πολυτιμη βοηθεια των στελεχων του ΠΑΣΟΚ και φυσικα του Γ.Παπανδρεου τη χωρα, σας ζητω να μη λειτουργησετε διχαστικα και αλαζονικα,να επαναπροσδιορισετε την κεντροαριστερη ιδεολογια του ΠΑΣΟΚ που ειχε χασει τα τελευταια χρονια και φυσικα να διασφαλισετε την πολιτικη του ενοτητα!Ειμαι μαζι σας γιατι σας εκτιμω πραγματικα ως πολιτικο και ως επιστημονα και γιατι πιστευω οτι οπως ειπε και ο κ.Τσατσος ειστε λυτρωση για τη χωρα!Μη με απογοητευσετε!Σας ευχαριστω πολυ!Ναντια

Ανώνυμος είπε...

Vaggeli min asholise me tous geloious. Kai allo epitheto na eihes emeis krinoume ton anthropo opote pali esena tha thelame.

Mono min ksehnas na eisai syneheia sti dimosiotita aytes tis meres kai na tous krazeis apo to proi os to vrady..OLOUS kai idiaitera ti ND pou aposyrei Zormpa giati ta eide skoura.

Ehoume katantisei Orwell me tous alites pou vgainoun sta kanalia kai potizoun ton anideo kosmaki me psemata. Dernoun tous foitites sholeio "o foititis skontapse sto parteri". Pairnei tilefono apo to Anatolia sto ypourgeio na allaksoun ta grapta ton agglikon sholeio "itan anthropino lathos".

Kai ti einai ayta pige o Karamanlis stis kammenes periohes kai mia kouventa gia tous nekrous den akousame.

Vges kai trava tous kanena kantili giati o Giorgos einai kalos na milaei me tous amerikanous..alla oi amerikanoi pethanan..1.5 tous to konteyoume to dollario.

A nai kai me tin psifoforia min tyhon afisete na paei opoios na nai kai pane ta lamogia oi neodimokrates na psifisoun

Ante ligo akoma emeine

Nik

a-z είπε...

Θέμη Λαζαρίδη,

Το link που έδωσες ειναι λάθος. Το σωστό είναι

http://greekuniversityreform.wordpress.com/2007/09/18

Συμφωνώ με την ανάλυση σου των θέσεων του κ. Βενιζέλου περί παιδείας.

I dont know. Maybe it would be best for an engineer to come to power ;)
Αλλιώς μας βλέπω να μας κυνηγάς για υπογραφές πάλι ;) ;)

Ανώνυμος είπε...

GIASSOY RE BAGGELH MEGISTE !

PROXORA OLH H ELLADA EINAI MAZI SOY ! TO OLON PASOK KAI OLH H XORA

MAKRIA APO KLIKES NEONAKHDES - TSOYKATOYS - KAI LOIPOYS -EKSUXRONISTES - NEODEXIOYS.

Unknown είπε...

Δεν νομίζω να είμαι πολιτικός φίλος σας, ωστόσο τα κάτω από τη μέση χτυπήματα με "βγάζουν από τα ρούχα" μου.

Ωστόσο στο κάτω κάτω τι μπορεί να πετύχει κανείς με την διασπορά μιας ειδησης για την περιπέτεια ενός ονοματος;

Ενδιαφέρει την ουσία αν το πατρικό σας ήταν πάντα Βενιζέλος ή Τούρκογλου ή Φαναριώτης ή Φούφουτος που λεει ο λόγος; Είναι τάχα πολιτικό όπλο αυτό; Διόλου.

Το μόνο που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή και οποιαδήποτε στιγμή είναι το πολιτικό σας στίγμα -και εσάς και του οποιουδήποτε άλλου θέλει το τιμόνι του ΠΑΣΟΚ.

Γιώργος Πήττας Λευκωσία/Κύπρος συνεργάτης της εφημερίδας Πολίτης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Πρώτα θέλω να σας ευχηθώ καλή επιτυχία την 11ην Νοεμβ.2007 .
Συγγνώμη αλλά προσωπικά δεν πιστεύω λέξη από τις δικαιολογίες πολλών στελεχών του Κινήματος ότι χρειαζόμαστε πάνω από 50 ημέρες προεκλογικής περιόδου για να ...συζητήσουμε !!!
Αυτό είναι το ΠΡΩΤΟ σημερινό πρόβλημα του Πα.σο.κ.
Μεγάλο τμήμα των επιφανών στελεχών του, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους .
Σας στέλνω αυτό το μήνυμα από την Κεφαλονιά .
Από την 17ην Σεπτέμβρη 2007 διάφοροι ’’κολλητοί’’ του κυρίου Γερουλάνου (ιδιαίτερου του Γ.Α.Π. που είναι Κεφαλονίτης)άρχισαν εκστρατεία λάσπης εναντίον σας .
Μόλις ο υποψήφιος του βουλευτής του Πα.σο.κ. κύριος Καλαφάτης έκαμε δημόσια δήλωση υποστήρηξής σας , ο πρώην γραμματέας της Νομαρχ.Επιτροπής Πασοκ ,Ν.Βαλλιανάτος βγήκε και έκαμε μια λιαν προσβλητική δήλωση εναντίον του με απερίγραπτα επίθετα . Συντοχρόνως από τους ίδιους κύκλους διέδωσαν φήμες ότι ο Καλαφάτης έπεισε πολλούς Πασοκτζίδες να ....ψηφίσουν Ν.Δ. σαν μέρος οργανωμένου σχεδίου !!!
Ζήτησαν καθυστέρηση της εκλογικής διαδικασίας για να προφθάσουν να ξεφορτώσουν τα φορτία λάσπης που έχουν πάντα στις αποθήκες τους .
Στην Κεφαλονιά η κλίκα του Νομάρχη υποστηρίζει τον Γ.Α.Π. γιατί δεν θέλει να χάσει τον Γερουλάνο της . Είναι το ’’δόντι’’ που έχουν στην Χαριλάου Τρικούπη .
Εύχομαι καλό κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Βενιζέλο αφήστε τα περί λάσπης τους καφέδες και τα ονόματα και ασχοληθήτε με την ουσία.Δώστε το ιδεολογικό στίγμα που επιμελώς κρύβετε τόσα χρόνια. Οι έξυπνες ατάκες στην ΤV τα γελάκια με την Ντόρα και το δήθεν χούμορ δεν είναι πολιτικές θέσεις ούτε ιδεολογία.Τριάμιση χρόνια στο Γιωργάκη (το μόνο που δεν κινδυνεύεις είναι να γίνεις Βαγγελάκης) έκανες αντιπολίτευση στην κυβέρνηση οχι.Οσο για τους καφέδες το όνομα και τον ντόρο που κάνεις ξέρεις τι λέει ο απλός κόσμος;(Γανώθηκε η γύφτισα). Εχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

EYAGGELE APANTISE MOY SE DYO EROTHSEIS .

1)POIOI THA SYMMETASXOYN STHN ETHNIKH SYNDIASKEPSH 3&4 NOEMBRIOY,KAI POIES OI DIADIKASIES EPILOGHS TOYS?

2)POS KAI POIOI THA PSIFISOYN STIS 11 NOEMBRI ? YPARXEI MHTROO FILON
EINAI ENIMEROMEWNO H THA GINEI MPAXALO ME TOYS FILOYS POY THA GRAFONTAI SORIDON GIA NA PSIFISOYN GAP.

SIM.AN EPITREPSEIS STON EXTHRO(N.D.) NA SOY KOYMANTAREI TO SPITI THA STO KAPSEI!!!

KAI META THA GELAEI OS NERON.

pandora είπε...

Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται

Ανώνυμος είπε...

ειναι τοσο σοβαρο το επιθετο και αν ητανε αλλιος καποτε ενος πολιτικου τοσοοο θεμα ειναι και δεν ειναι θεμα να μαθουμε τις πολιτικες του θεσεις πρωτα και μετα να κανουμε τα σχολια μας ?

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

"Kύριε Bενιζέλο, στο μπλογκ σας τα σχόλια δημοσιοποιούνται με καθυστέρηση όπως λέτε. Έτσι εσείς διαβάζοντας τα σχόλια μίας χρονικής περιόδου, αφαιρείτε από αυτά τα χυδαία.

Mετά, λέτε, δημοσιοποιείτε όλα τα υπόλοιπα.

Τα δημοσιοποιείτε όλα μαζί, ταυτόχρονα, ή κρατάτε κάποια για να τα μελετήσετε περισσότερο πριν τα δημοσιοποιήσετε, και για ποιο λόγο;

Θα σας ήμουν υπόχρεος για οποιαδήποτε διευκρίνιση."

OnWine είπε...

"Συκοφάντησε, συκοφάντησε, στο τέλος κάτι θα μείνει"

Μην ανησυχείς, πάντως. Μετά τις αρχικές ατυχείς εμφανίσεις σου, που σίγουρα αύξησαν τις αντιπάθειες προς το πρόσωπό σου, το θέμα του ονόματος ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ μπορεί να σου κάνει: Ολοι συμπαθούν το καταδιωκόμενο... και πρόσεξε: ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Μην βγάλεις καμμιά ανακοίνωση, ή πεις τίποτα (πάλι) που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο!

Ασχετα με την επίπτωση, ολοι οφείλουν να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες.

Ανώνυμος είπε...

To 2003, σε κάποια αποστροφή του λόγου σας είχατε (πει στη πολιτική όταν σε χρειάζονται και απών να είσαι σε φωνάζουν). Εσείς σήμερα στη πολιτική είστε ΠΑΡΩΝ και ορθώς φωναχτά στο Ζάππειο το δηλώσατε. Τους καλούς τους μάχονται , μην το ξεχνάτε αυτό, συνεχίστε εσείς και το επιτελείο σας. Έχετε την εύνοια του δημοκρατικού λαού.

Jim.Hellas είπε...

Κ. Βενιζέλο, και τι έγινε δηλαδή αν σας λέγανε Τούρκογλου και το αλλάξατε; Είναι ντροπή να έχεις έναν όνομα; Ή μήπως επειδή θυμίζει Τουρκία, αυτόματα σημαίνει "εχθρός","προδότης" και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο;

Ηρεμία. Ας μην δημιουργούμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Το ίντερνετ είναι γεμάτο απο ανακρίβειες, αλλά η γλύκα του και η προσφορά του είναι ακριβώς ότι ο καθένας μπορεί να γράψει ότι θέλει. Κανείς δεν εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τα όσα διαβάζει στο διαδίκτυο. Εδώ δεν εμπιστευόμαστε τα όσα γράφει το πολιτικά κατευθυνόμενο βιβλίο Ιστορίας, θα πάρουμε ως δεδομένες 5 γραμμές στο χαώδες διαδίκτυο;

Αν πάλι πιστεύετε ότι υπήρξε εσκεμμένη πολτική τακτική εναντίον σας, δεν έχετε παρά να κάνετε μια μήνυση και εκεί η δικαιοσύνη αναλαμβάνει ρόλο.

Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι μπήκατε σε μία άλλου είδους "προεκλογική περίοδο" και ακονίζετε το μαχαίρι του εντυπωσιασμού. Δυστυχώς...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε κ. Βενιζέλε,

Νομίζω πως, μεταξύ των σημερινών δυνατοτήτων για νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, είστε η καλύτερη λύση, αλλά όχι η άριστη.

Και εξηγούμαι:

Από τη μέχρι σήμερα πολιτική πορεία σας και έχοντας αξιολογήσει θετικά τις αναμφισβήτητες ικανότητές σας, υπάρχουν κάποια "μελανά" σημεία που, τουλάχιστον δημιουργούν κάποια ερωτηματικά:

1. Στο συνέδριο του 1996, πραγματικά πιστεύατε πως ο Τσοχατζόπουλος θα ήταν καταλληλότερος αρχηγός για το ΠΑΣΟΚ, αντί του Σημίτη;

2. Στο θέμα με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, πιστεύετε ακόμα πως το θέμα δεν έπρεπε να λυθεί έτσι όπως λύθηκε;

3. Σήμερα, με το δεδομένο του 1.000.000 ξένων, νομίζετε ότι το κράτος πρέπει να είναι ακόμα προσδεδεμένο στο άρμα της εκκλησίας (ή αντίστροφα);

4. Το θέμα του βασικού μετόχου, στο οποίο η συμβολή σας ήταν αρκετή, τι έγινε ώστε να αλλάξετε θέση;

5. Σχετικά με το άρθρο 16 του συντάγματος, επειδή φαίνεται ότι διαφοροποιείστε από τις επιλογές του κ. Παπανδρέου, μήπως η όλη ιστορία είναι "λίγο" υποκριτική, δεδομένης της υποχρέωσης της χώρας μας να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα όσων αποφοιτούν από κολλέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Οι τυχόν απαντήσεις σας στα παραπάνω σύντομα (λόγω χώρου) ερωτήματα θα ήταν ευπρόσδεκτες - πιστεύω όχι μόνο από μένα αλλά και πολλούς άλλους...

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

K. Βενιζέλο,αν το κρίνετε σκόπιμο κάποια στιγμή κατεβάστε κάποιο διευκρινιστικό κείμενο επί τις διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού (ψήφου) γιατί υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να συμμετάσχει στη διαδικασία (ανεξαρτήτου προτίμησης η κομματικής συμπάθειας) αλλά είναι μπερδεμένοι με τους όρους 'φίλοι του πασοκ' η 'μέλη του πασοκ' και επειδή θα γίνει χρήση ταυτότητας φοβούνται μη χαρακτηριστούν μέλη άθελα τους ενώ απλά θέλουν να συμμετέχουν καθαρά με την ιδιότητα του πολίτη απέναντι στην πολιτική.

plants VS anunaki είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,
Με όλο το σεβασμό και κατα την ταπεινή μου άποψη,σας συμβουλεύω να μην ασχοληθείστε με αυτούς που σας κάνουν επίθεση,καλύτερα να ασχοληθείτε με τα ουσιαστικά θέματα που καίνε την χώρα μας και να κάνετε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση η οποία βλέπει ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και κάνει ότι θέλει.
Δεν νομίζω ότι έαν βρείτε το IP αυτού που άλλαξε το άρθρο της wikipedia θα κερδίσετε κάτι.Ίσα ίσα η ενέργεια αυτή βγάζει μια αρνητική αυταρχική εικόνα για το πρόσωπο σας.
Αυτό άλλωστε φαίνεται και στο πρωσοπικό μου gallop στο οποίο δεν έχετε και τόσο μεγάλο ποσοστό ενώ η Ευα Καιλη και η Μαιρη Ακριβοπούλου διατηρούν μεγάλα ποσοστά προτίμησης για προεδρία του ΠΑΣΟΚ:
http://bromeros.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κυριε βενιζελο εχετε κομμα ηδη..τον οπεκ.οποτε τι πασοκ θελετε?εμπρος για τον νεο εκσιγχρονισμο τησ ελλαδος..

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο τρίτος πόλος που κάποιοι εντέχνως δημιουργούν αποτελεί την ιλαροτραγωδία του ΠΑΣΟΚ. Το επιχείρημα ότι αν κάποιος από τους δύο αποσυρθεί πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε κάποιος ακούγεται τουλάχιστον γελοίο.
Αν δεν απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από τα βαρίδια αυτά και τους κάθε λογής βαρώνους (δηλαδή από πότε το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη το Νεονάκη ,τον Ευθυμίου, το Τσούρα και τη Συλβάνα που δε μπορεί χωρίς αυτούς).
Δεν υπάρχει ακόμη σαφής τοποθέτηση για το ποιοι ψηφίζουν και πως μπορεί κανείς να εγγραφεί ως φίλος μέλος κλπ.
Σχετικά με τις πολιτικές πλατφόρμες αργά το ανακαλύψανε ότι η παρέα Σημίτη είχε στρέψει το ΠΑΣΟΚ σε μια νεοσυντηρητική εκδοχή του σοσιαλισμού. Γι αυτό άλωστε και κληροδότησε την διαφαινόμενη ήττα στο Γιώργο το 2004 ο οποίος φαίνεται ότι δεν κατάλαβε ποτέ γιατί πήρε το δαχτυλίδι έτσι αν ένα αδειανό πουκάμισο... Τα υπόλοιπα περριτεύουν. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο και να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται καμία επιτροπή για την ανάλυση της ήττας.Ο λαός είναι αυτός που γνωρίζει και αυτός την 11η Νοεμβρίου με τη ψήφο του θα δείξει το νέο μονοπάτι που πρέπει να πορευθεί το κίνημα.
Υ.Γ Καλό είναι κάποιοι από την Ηλεία που ήρθαν τελευταίοι και είναι κοντά στο Βενιζέλο να απομακρυνθούν. Δεν τους έχει ανάγκη.

Καππαδόκης είπε...

Με ποια λογική η "καλοβολεμένη" σήμερα Ελληνική κοινωνία πιστεύετε ότι χρειάζεται να πάει πιο αριστερά;
Απορώ πως αυτό το συζητά η πλειοψηφία ενός κόμματος εξουσίας, και όταν λέμε κόμμα εξουσίας εννοούμε κόμμα που θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 42% του εκλογικού σώματος. Αν υπολογίσουμε 7% minimum το ΚΚΕ και 3% minimum to ΣΥΡΙΖΑ (ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι τα παραπάνω ποσοστά τα πήραν από το "κακό Πασοκ" που τώρα θα γίνει "καλό")έχουμε ήδη 10% καθαρά αριστερούς ψήφους. Πιστεύετε δηλαδή πως υπάρχει τουλάχιστον ένα 42% ακόμη που επιζητεί αριστερότερη πορεία;Σήμερα στην Ελλάδα του 2007-2008; Δηλαδή το 52% τουλάχιστον των Ελλήνων σήμερα κοιτά προς τα αριστερά;

Νομίζω πως όσοι κάνουν τέτοιες σκέψεις η έχουν ακόμη το ημερολόγιο τους να δείχνει 1981 και ξεχάσαν να γυρίσουν τα φύλλα η ξέρουν μεν την πραγματικότητα αλλά άλλοι σκοποί τους βολεύουν να λένε άλλα.

Και στις δύο όμως περιπτώσεις η εξουσία είναι μακρυά.Πολύ μακρυά θα έλεγα. Με οποιονδήποτε αρχηγό.

ΥΓ. Το ίδιο σχόλιο έστειλα και στο blog του Μιμη Ανδρουλάκη τον οποίον επισης εκτιμώ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο με τον τρόπο που θέσατε τον ευατό σας ως υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ νομίζω πως εαν χάσεται από τον ΓΑΠ και εάν διαθέτεται την "πολιτική μαγκιά" πρέπει να παραιτηθείται από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο λόγοι είναι προφανείς.Έτσι!

Ανώνυμος είπε...

Tα όπλα σας στην blog-όσφαιρα είναι διαφορετικά από τα παραδοσιακά μέσα. Είναι η αλήθεια και η ευθύτητα.
Καλώς ήρθατε...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 228   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis