Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007

Εθνική τραγωδία και εκλογές

Ποτέ άλλοτε, όχι μόνον μετά την μεταπολίτευση, αλλά και μετά το 1950, η χώρα δεν πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε τόσο βαριά ατμόσφαιρα. Με μια μεγάλη καταστροφή σε εξέλιξη, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνει, με εκτεταμένες υλικές απώλειες, με μία οικολογική καταστροφή να έχει ήδη συντελεστεί και να επεκτείνεται σε πολλές περιοχές της χώρας.
Δεν θα αναφερθώ σε κανένα από τα θέματα που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως απόπειρα κομματικής προεκλογικής εκμετάλλευσης της κατάστασης. Προσπαθώ να αποφύγω τις αυτονόητες αναφορές στην ικανότητα, την επάρκεια και τα αντανακλαστικά προσώπων, θεσμών και μηχανισμών.
Η ένταση και η έκταση των πυρκαγιών ήταν και είναι σίγουρα ασυνήθιστη, όχι όμως απρόβλεπτη. Αυτό είναι το ζήτημα. Η ικανότητα πρόγνωσης και διαχείρισης των κρίσεων στις διαστάσεις που αυτές προσλαμβάνουν πλέον στην εποχή μας.
Η εθνική τραγωδία μας αναγκάζει άλλωστε να επαναπροσδιορίσουμε το ίδιο το πεδίο της πολιτικής και τα βασικά του προτάγματα. Η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια των πολιτών απέναντι στις φυσικές καταστροφές έχουν καταστεί ζητήματα ίσης αξίας και σημασίας με την εθνική άμυνα, την ακεραιότητα της χώρας, την εξωτερική κυριαρχία, τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Αν πολιτικό είναι ο,τιδήποτε έχει δημόσιο ενδιαφέρον και πρωτίστως ο,τιδήποτε σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με τις λειτουργίες και την αποστολή του κράτους, τότε το κατεξοχήν πολιτικό ζήτημα είναι η ικανότητα του κράτους και άρα της εκάστοτε κυβέρνησης να διαχειρίζεται κρίσεις.
Η Δημοκρατία λειτουργεί όμως και υπό πίεση. Μόνο η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών μπορεί να εκτονώσει καταστάσεις και να δώσει προοπτική. Γι΄ αυτό και δεν προβλέπεται καμία συνταγματική διαδικασία και δυνατότητα αναβολής των εκλογών. Από την στιγμή που διαλύεται η Βουλή είναι υποχρεωτική χωρίς καμία εξαίρεση η προκήρυξη και η διεξαγωγή των εκλογών μέσα σε τριάντα το αργότερο ημέρες. Αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί το Σύνταγμα δεν θέλει να παρατείνεται αυτή η δημοκρατική εκκρεμότητα. Δεν θέλει να είναι υπό αίρεση η ύπαρξη και η νομιμοποίηση του βασικού οργάνου του πολιτεύματος μας που είναι το Κοινοβούλιο.
Όλη συνεπώς η φημολογία για αναβολή των εκλογών δεν έχει καμία συνταγματική βάση. Πολύ περισσότερο θεωρώ δημοκρατικά τραγική και πολιτικά προκλητική ακόμη και την φημολογία για δήθεν εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος, δηλαδή για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πολιορκίας!
Μετά την αναθεώρηση του 1986 και η αρμοδιότητα αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τεθεί κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές και υπό τον διαρκή έλεγχο της Βουλής. Ακόμα όμως και στην περίπτωση αυτή, χωρίς να υπάρχει πόλεμος ως πραγματική και όχι μόνο ως νομική κατάσταση, δεν μπορούν να αναβληθούν οι προκηρυγμένες εκλογές. Θέλω να ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μία σπερμολογία χωρίς υποκινητές και χωρίς βάση. Όποιος άλλωστε προσπαθήσει να παίξει με τους δημοκρατικούς θεσμούς θα αποδειχθεί όχι μόνο ανιστόρητος και ανόητος, αλλά και πολιτικά αυτοκτονικός.
Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και ιδίως από τα κόμματα εξουσίας, ένα αίσθημα που καλλιεργείται από κάποιους που ίσως βολεύονται από την γενίκευση και τη διάχυση της ευθύνης. Μόνον που δεν κυβερνούμε ούτε διαρκώς ούτε όλοι μαζί. Ο καθένας κρίνεται για τους χειρισμούς του και τη θητεία του και έχει την ευθύνη των τυχερών, όπως θα λέγαμε στο αστικό δίκαιο. Η πολιτική ευθύνη είναι άλλωστε όχι μόνο υποκειμενική, αλλά και αντικειμενική, όχι μόνον ατομική, αλλά και συλλογική, όχι μόνον τυπική , αλλά και διάχυτη.
Η εθνική και κοινωνική συνοχή είναι πάντα το μεγάλο ζητούμενο μέσα στις σύγχρονες αποδιαρθρωμένες και αμήχανες μεταβιομηχανικές κοινωνίες. Αυτή δεν τη βρίσκει όμως κανείς μέσα από τις θεωρίες της συνωμοσίας, τους υπαινιγμούς, τις πόζες, αλλά μέσα από την ενεργοποίηση των πολιτών, τους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης στο χαμηλότερο δυνατό και πρακτικό επίπεδο, στην ανάπτυξη του αισθήματος ότι ανήκουμε σε έναν τόπο με υπόσταση, με ιστορία, με δυνατότητες που μπορεί να κινηθεί με αισιοδοξία και προοπτική, που μπορεί να ανορθωθεί.
Αν υπάρχουν πολίτες που νοιώθουν ότι υποαντιπροσωπεύονται, ότι η πολιτική δεν τους εκφράζει, ότι αυτοί έχουν να κάνουν πράγματα πολύ περισσότερα και πολύ καλύτερα απ΄ ότι όσοι μετέχουμε επίσημα στο πολιτικό γίγνεσθαι, έχουν καθήκον να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και το δικό τους ενεργό ρόλο, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που αναλογούν στο ρόλο αυτό.

97 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλε η εκτίμηση μου στο πρόσωπο σας είναι δεδομένη. Όμως δυστυχώς δεν μπορώ να φανταστώ διαφορετικό αποτέλεσμα από το σημερινό (τραγικό) σε παρόμοια κατάσταση με μια ας πούμε Πασοκική διακυβέρνηση. Η τραγωδία ξεκινά από την έλλειψη πρόληψης και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Ελπίζω στις εκλογές που έρχονται οι ψηφοφόροι να φερθούν πιο λογικά και να ενισχύσουν την πολυφωνία στο εκλογικό σώμα. Πιστεύω ότι είναι μια αρχή για ένα καλύτερο αύριο. Να μπει ένα τέλος πια στη μονοκομματική διακυβέρνηση.

harrygrath είπε...

Υπαρχει τετοιο μπαραζ γεγονοτων & λογοδιαρροιας,που προσπαθω να κανω θετικο & συντομο μπλογκαρισμα.

Επικαιρα ερωτηματα.

Σκεφτεται το Πασοκ

1) την ενδυναμωση εφαρμογης του ατονισαντος νομου περι υποχρεωτικης ασφαλισης κατοικιων για φωτια ? Π.χ με την υποχρεωση καταθεσης ασφαλιστηριου για εκδοση φορολογικης ενημεροτητας & οικοδομικης αδειας για νεες κατοικιες ...

2) εμπλουτισμος του ΓΟΚ με διαταξη ( & ευνοικα κινητρα ) για υποχρεωτικη τοποθετηση, σε κατοικιες σε ζωνες υψηλου κινδυνου πυριμαχων πορτοπαραθυρων ?

Ειναι απαραδεκτο σπιτια απο τσιμεντο,τουβλα & κεραμιδια να καιγονται καταστροφικά.

3) Σαν νομικος,πώς εχει ο νομος αν καποιος ( ενηλικος ) αρνηθει να εγκαταλειψει εναν φλεγομενο χωρο ? Δεν εχει δικαιωμα στην αυτοκτονια ? Εχουν δικαιωμα οι αρχες σε αρπαγη/απαγωγη του ?

Θα ηθελα τις απαντησεις σας...

learning is earning είπε...

"Η πολιτική ευθύνη είναι άλλωστε όχι μόνο υποκειμενική, αλλά και αντικειμενική, όχι μόνον ατομική, αλλά και συλλογική, όχι μόνον τυπική , αλλά και διάχυτη"

Ένας καθηγητής στο πανεπιστήμιο έλεγε συχνά ότι τα μάτια μας μπορούν να δουν τη μύτη μας. Ο εγκέφαλος τα έχει μάθει να την αγνοούν. Αντικειμενικό δεν υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι ενδεικτικά. Μετά από 63 νεκρούς και την απόλυτη αναρχία των τελευταίων ημερών υπάρχει πολύς κόσμος που πιστεύει είτε το πυροτέχνημα της κυβέρνησης είτε ότι τις φωτιές τις βάζει το ΠΑΣΟΚ. Το "αυτονόητο" κρύβεται από το μίσος -χωρίς υπερβολή- που τρέφει ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας και για το ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη γνωμη μου το πρωτοφανές κάζο των πυρκαγιών ενώ θα αδυναμώσει την κυβέρνηση δεν θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κόμμα σας. Ο νικητής στην κοινή γνώμη φαίνεται να είναι η απαξίωση του πολ. συστήματος, άντε και ο Καρατζαφέρης λόγω Μεσσηνίας.

Ξαναδιάβαζα την ερώτησή σας με το Λοβέρδο στη Βουλή τον Ιανουάριο για τον ασυνήθιστα άνυδρο Χειμώνα. Όσο και να αναγνωρίζω ότι υπήρξε έγκαιρη και συνεπής προειδοποίηση απο την πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν μπορώ να δεχθώ ότι όλοι αυτοί οι φουκαράδες που βρίζουν και τα δύο μεγάλα κόμματα για τη συμφορά που τους βρήκε είναι θύματα παραπληροφόρησης ή φανατικοί.

arammos είπε...

"ι. Την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των εθνικών λαϊκών παραδόσεων και τη συμμετοχή ολόκληρου του Λαού στην πολιτιστική εξέλιξη." - Ιδρυτική Διακήρυξη Βασικών Αρχών και Στόχων - του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Προτάσεις έχετε κύριε Βενιζέλο για το πως θα αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά; Με το να αναγνωρίζετε τις ευθύνες σας εμέσως, σας τιμάει αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Οι κομματικές νεολαίες που ήταν; Ούτε νερό και φαΐ δεν έχουμε καταφέρει να στείλουμε. Αποτύχαμε όλοι... πρέπει να αναθεωρήσουμε από την αρχή κάποια πράγματα. Οι προτεραιότητες πρέπει να αλλάξουν. Αυτή η κατρακύλα της Ελλάδας και της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει. Και έχουμε όλοι χρέος σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Z93W_7HK_ps

Ανώνυμος είπε...

Αντί να μας υπενθυμίζετε τα αυτονόητα, δεν νομίζετε πως είναι πιο παραγωγικό να μας μιλήσετε για την ανικανότητα των κυβερνήσεων της δικής σας παρατάξεως να εφαρμόσουν το νόμο σε περιπτώσεις αυθαιρέτων κτισμάτων και καταπατήσης δασικών εκτάσεων;

Δεν ομιλώ περί όσων είναι, αλλά όσων ήδη έχει αποδείχτεί πως είναι από τα αρμόδια όργανα και εκκρεμεί εδώ και χρόνια η απόδοση των ποινών και η επιβολή των κυρώσεων που προκύπτουν από τις καταδικαστικές τους αποφάσεις.

Οσο για αυτά που προβλέπει το άρθρο 24 του Συντάγματος για την εφαρμογή του, δηλαδή το δασολόγιο και το κτηματολόγιο, τι έχετε να μας πείτε;

Αντιγράφω από εδώ:

1)"Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους."

2)"Η σύνταξη εθνικού κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους."

Από τη στιγμή που δεν αναλάβατε ή δεν ολοκληρώσατε την σύνταξή τους, από το 1993 μέχρι το 2004, τότε είτε είσασταν ανίκανοι να κυβερνήσετε και να αντιληφθείτε τις βασικές προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας, είτε το Σύνταγμα δεν αναφερόταν σε εσάς με την λέξη "κράτος" αλλά σε εκείνους που σας έκαναν να "λειτουργείτε υπό την πίεσή τους".

Θέλετε να σας θυμίσω και την προσωπική σας ανάμιξη στο μέγα αυθαίρετο "The Mall"; Ποιοι ήταν οι ακριβείς λόγοι που σας έκαναν να αλλάξετε με νόμο τους συντελεστές δόμησης της περιοχής και να ενεργήσετε ενάντια σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας;

Προφανώς, όπως θα έχετε ήδη σκεφτεί αναλογιζόμενος τους παραπάνω λόγους, είμαι μικρός κι ανόητος και αγνοώ πως σε αυτή τη χώρα η εφαρμογή των νόμων αντιμετωπίζεται ως "πολιτικό κόστος".

Κατά τα άλλα, "η δημοκρατική εκκρεμότητα" προϋποθέτει τη διάλυση της Βουλής...

Ας καγχάσω!

Βερενίκη είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Μπορεί το internet να είναι ένα απρόσωπο μέσο επικοινωνίας αλλά κάποιες φορές αποτελεί το μοναδικό ίσως τρόπο να γεφυρωθεί η χαώδης απόσταση μεταξύ πολιτικού και πολίτη.
Ξέρετε,όλες αυτές τις ημέρες κάνω την εξής ερώτηση στον εαυτό μου, την έχω εκθέσει και στο προσωπικό μου blog.Μιας όμως και ενημερώθηκα για το δικό σας blog,ήθελα να την εκθέσω και σε σας.
Εγω ως ελληνίδα που στηρίζω με τα δικά μου μέσα αυτή τη χώρα, δεν δικαιούμαι τη φροντίδα αυτού του κράτους σε μόνιμη βάση;Γιατί να νιώθω ασφαλής και ήρεμη μόνο όταν πρόκειται να διεξαχθεί στην χώρα μου ένα μεγάλο γεγονός (π.χ. Ολυμπιακοί Αγώνες);Γιατί να δικαιούνται όλοι οι υπόλοιποι την απόλυτη ασφάλεια και φροντίδα και όχι εγω ως ελληνίδα;
Σας μιλάω με όλη μου την ειλικρίνεια ότι αισθάνομαι τόσο προσβεβλημένη, που νιώθω ότι δεν θέλω να λάβω μέρος στις εκλογές.
Αν αφήσετε για λίγο την πολιτική σας ιδιότητα (με ό,τι συνεπάγεται αυτό),εσείς αισθανόσαστε ασφαλής τόσο για τον εαυτό σας όσο και για τους δικούς σας ανθρώπους;
Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω την επικοινωνία με κάποιον πολιτικό.Δεν επιχείρησα ποτέ να το κάνω, καθαρά απο επιλογή.Εσάς σας εκτιμώ γιατί η φυσιογνωμία και ο λόγος σας "κουμπώνει" ανεξήγητα με το καθαρά ανθρώπινο στοιχείο που διαθέτει ο καθένας μας.
Ακριβώς γι'αυτό το λόγο σας εκθέτω τους προβληματισμούς μου και θα εκτιμήσω απεριόριστα την ανταπόκρισή με κριτήριο καθαρά την πλευρά του καθημερινού ανθρώπου, την οποία σίγουρα διαθέτετε.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ, αλλά μια εθνική τραγωδία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνδιάζεται στους λόγους μας με οποιεσδήποτε επερχόμενες εκλογές. Σε μια τέτοια κατάσταση όπως σε αυτή που ζούμε τώρα, μας ενδιαφέρουν περισσότερα και σημαντικότερα πράγματα από τις λασπολογίες που εκτοξεύονται από την μια μεριά προς στην άλλη ή και το ανάποδο ή και τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές που φτάνουν. Ίσως να μην μας ενδιαφέρει και καθόλου...Μάλλον έχουμε σπουδαιότερα προβλήματα στο μυαλό μας για να λύσουμε. Ο καθένας μας σε προσωπικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ, αλλά μια εθνική τραγωδία δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να συνδιάζεται στους λόγους μας με οποιεσδήποτε επερχόμενες εκλοκές. Μου μοιάζει κάπως ιερόσυλο...Σε μια τέτοια κατάσταση, όπως αυτή που ζούμε τώρα, ελάχιστα μας ενδιαφέρουν οι λασπολογίες που εκτοξεύονται από την μια μεριά προς την άλλη ή και το ανάποδο ή και τι πρόκειται να συμβεί στις εκλογές που φτάνουν σύντομα. Ίσως δεν μας ενδιαφέρει και καθόλου...Μάλλον ενδιαφερόμαστε να λύσουμε σπουδαίοτερα προβλήματα που μας απασχολούν, περισσότερο άμεσα. Ο καθένας μας σε προσωπικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

thanasis είπε...

Δυό λόγια γιά την τελευταία παράγραφο.
Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος
που πιστεύει ότι ο κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί ''επί ίσοις όροις'' με τα κοινά.Η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο.Δεν τα κατάφεραν άνθρωποι με την σφραγίδα του πολιτικού, θα τα καταφέρει ο κοινός πολίτης, ανεξάρτητα από τις ικανότητές του?
Ο πολίτης πληρώνει θέλει δεν θέλει την ένταξη του στην κοινωνία και ο κακός πολίτης προσπαθεί να επωφεληθεί χάνοντας ακόμη και την ψυχή του γιά τον σκοπό αυτό.
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Υ.Γ
Φίλοι από την Πυροσβεστική μου τηλεφώνησαν, ότι δεν ήταν δικιά τους επιθυμία, να ασχοληθούν σε έναν τομέα ,που δεν ΑΝΉΚΕΙ στο γνωστικό τους αντικείμενο.
Αυτό είναι αλήθεια.Ας όψεται η ηγεσία τους και τα συμπλεγματα του κ.Σημίτη.

Stelios Frang είπε...

Αν θυμάμαι καλά, το 1974 έγιναν εκλογές μέσα σε κλίμα φημών περί (νέου) πραξικοπήματος των χουντικών στρατιωτικών, περί κατάληψης ολόκληρης της Κύπρου από τους Τούρκους κλπ. Σίγουρα, το κλίμα δεν είναι ωραίο και σήμερα, αλλά ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις "δευτέρας παρουσίας" από τις οποίες κερδίζουν μόνο οι ακραίοι και ευκαιριακοί!

Είναι γεγονός ότι η φετεινή χρονιά ήταν άνυδρη -σε όλη τη νότια Ευρώπη-, είναι γεγονός ότι συντρέχουν καύσωνες και μελτέμια, είναι γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση υστερεί κι αυτό είναι μόνιμο πρόβλημα για την ανάπτυξη της χώρας και της κοινωνίας μας, είναι, τέλος, επίσης γεγονός ότι ρέπουμε προς τον εντυπωσιασμό και λαϊκισμό με στόχο βραχυπρόθεσμα ωφέλη. Όλα αυτά μαζί και αυτοτελώς το καθένα συνέβαλαν στη δημιουργία της καταστροφής που βιώνουμε ακόμα αυτές τις ώρες.

Με τέτοια βραχυπρόθεσμη λογική έγιναν και γίνονται και οι συνταγματικές αναθεωρήσεις, οι οποίες δεν είναι όμως εύκολο να διορθωθούν. Δημιουργούν προβλήματα με τη λογική της νάρκης, η οποία σκάει σε ανύποπτο χρόνο και πλήττει άλλους από εκείνους που ήταν ο αρχικός της στόχος.

Αν ήταν δυνατόν να αρνηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την προκήρυξη των εκλογών (που αφαιρέθηκε ως δυνατότητα το 1985), ίσως να μην είχαν προκηρυχθεί έτσι βιαστικά αυτές οι εκλογές. Επίσης, αν είχε προβλεφτεί η δυνατότητα ανάκλησης της προκήρυξης (από τον Πρόεδρο σε συνεργασία με μια πλειοψηφία στη Βουλή), θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτή η πρόβλεψη τώρα.

Αποτέλεσμα των πρόχειρων λύσεων είναι, τελικά, ότι θα πάμε σε εκλογές και θα ψηφίσουμε μονοθεματικά υπέρ ή κατά του Πολύδωρα (λέμε τώρα), τη στιγμή που εκκρεμούν ζητήματα με επιπτώσεις δεκαετιών για την παιδεία, για την υγεία, για το ασφαλιστικό, για το συνταξιοδοτικό, για, για, για... τόσα και τόσα. Αλλά το μόνο που θα επικρατεί στο μυαλό μας θα είναι, γιατί δεν ήταν το πυροσβεστικό όχημα έξω από το καλύβι του παππού μου, όταν έφτασε εκεί η πυρκαγιά... Σημαντικός ο παππούς και το καλύβι του, αλλά όλα τα υπόλοιπα θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας και της κοινωνίας μας για 20-30 χρόνια τουλάχιστον.

Newborn Doomstalker είπε...

Φίλτατε κε Βενιζέλο,
Η τελευταία παράγραφος του σχολίου, είναι η καλύτερη φράση αντιμετώπισης της απαξίωσης των πολιτικών θεσμών της δημοκρατίας που έχω ακούσει ή διαβάσει τελευταία.
Ζούμε σε μια χώρα με πολλά προβλήματα και η αποχή δεν είναι αντιμετώπιση αλλά συνενοχή.
Οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο, σαφώς και κρίνονται βάσει του συμπολιτευτικού ή αντιπολιτευτικού τους έργου. Η ψήφος μας είναι η δύναμή μας και το μέσο πίεσης προς εσάς που ανήκετε στα κόμματα εξουσίας. Η χειρότερη παραφωνία στη δημοκρατία μας είναι οι πολίτες που αναζητούν τη βολή τους και απαξιώνουν το θεσμό, υποβαθμίζοντας τους Βουλευτές σε βολευτές. Ο φαύλος κύκλος, δημιουργείται όταν οι Βουλευτές ανταποκρίνονται θετικά σε αιτήματα ευνοιοκρτίας, λειτουργόντας ψηφοθηρικά.
Το σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να μιλάμε με γενικότητες τόσο για τους πολίτες όσο και για τους πολιτικούς διότι δεν γνωρίζουμε το σύνολο των δράσεών τους. Υπάρχουν αξιόλογοι πολίτες που δρουν θαυμάσια, υπηρετώντας το κοινό καλό μέσω ενεργητικών μη κυβερνητικών οργανισμών όπως υπάρχουν και μη προβεβλημένοι βουλευτές που δρουν εντός του Κοινοβουλίου για το συμφέρον του πολίτη.

Λόρδος Μπύρων είπε...

Για ιστορικούς και κοινωνικοπολιτικούς λόγους, οι έλληνες είναι επιρρεπείς προς το διχασμό. Και με το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, κάποιοι θα λέγανε ότι τις φωτιές τις βάζουνε δεξιοί τραμπούκοι. Αυτά είναι τα χάλια μας. Στο μεταξύ συνεχίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια και τα μπάζα μας όπου βρούμε και να ψέγουμε όλους τους άλλους που δεν τα μαζεύουν.

ΗarryTsopanos είπε...

Κυριε Βενιζελε
Σας αφησα ενα σχολιο ανωνυμο στο θεμα αυτο,δεν το δημοσιευσατε.Αυτο δειχνει πολλα.
Δυστυχως το κομμα σας εκαψε την υπολοιπη Ελλαδα και ειναι λαικισμος να βγαινουν τωρα στελεχη σας να διαμαρτυρονται.
Ο μονος που τελικα πληρωνει ειμαστε εμεις ο λαος,εσεις καλα περνατε.
Δεν εχει μεινει τιποτα ορθιο σε αυτη την χωρα,τι ζητατε να κυβερνησετε?Μια καμενη χωρα?
Κριμα ειναι που δεν μπορουμε οπως στην αρχαια Ελλαδα να τιμωρησουμε παραδειγματικα τους εγκληματιες αρχοντες μας,και εχετε και στο κομμα σας ακομη πολλους απο αυτους.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω πάντα στις θέσεις σας μια υπεύθυνη στάση που κερδίζει την εκτίμηση ακόμα και ανθρώπων που δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει να κοιτάξουμε να σώσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί ό,τι έχει απομείνει απο τον φυσικό μας πλούτο, να επαναδασώσουμε όλα τα καμμένα και να οργανωθούμε κάποτε ως κράτος για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποδοτικό τρόπο τις απειλές και για να έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας σε αυτόν τον τόπο.

Alex είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
αντιλαμβάνομαι πως το Σύνταγμα μιας χώρας οφείλει να έχει βάθος χρόνου και με ώριμη σκέψη να προλαμβάνει καταστάσεις και περιστασιακά γεγονότα που μπορεί να είναι βλαβερά για την χώρα (λόγου χάρη και με την επαναφορά στο προσκήνιο της προσπάθειας της παρούσας κυβέρνησης για την αλλαγή του άρθρου 24).

Η ερώτηση μου αφορά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τουλάχιστον μετά την θητεία του κυρίου Στεφανόπουλου έχει λάβει πραγματικά έναν υπερκομματικό και εθνικό χαρακτήρα. Δεν θα ήταν πρέπον να δοθούν στον Πρόεδρο επιπλέον αρμοδιότητες, όπως πχ το λιγότερο η δυνατότητα της σύγκλησης ενός συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών (που συνειδητοποιούμε πως είναι άκρως απαραίτητη αυτές τις μέρες στάχτες που ζούμε);

Ατσαλάκωτος είπε...

Φίλε Ευάγγελε, παρακολουθώ τις τοποθετήσεις σου στην μπλογκόσφαιρα με ιδιαίτερη προσοχή. Ωστόσο πέρα από την κυβερνητική ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητα σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, ευθύνες έχει και ο πολίτης που δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του κοινωνικού του ρόλου.
Πως θέλουμε λοιπόν τον πολίτη και πως τον έχουμε καταντήσει;
Ενεργό κοινωνικό στοιχείο ή ένα ον το οποίο μοιάζει να είναι σε ομηρία φορολογικής υποτέλειας στον ιστό ενός πελατειακού συστήματος εξουσίας που στήθηκε από την αρχή του ελληνικού κράτους και διαιωνίζεται;
Να τελικά το μεγάλο ζητούμενο.
Πως θέλουμε στ’ αλήθεια τον πολίτη και πως τον έχουμε καταντήσει σ’ αυτήν την χώρα.
Ο πολίτης οφείλει να έχει επίγνωση του ρόλου του.
Δεν είναι τυχαίο στοιχείο μέσα στο κοινωνικό σύνολο.
Οι φωτιές που ακόμα καίνε δυστυχώς την Εύβοια και την Πελοπόννησο μας απέδειξαν περίτρανα πως ο πολίτης οφείλει να επαγρυπνεί εκεί που η πολιτεία και το κράτος λόγω αδιαφορίας και αναλγησίας αδυνατεί και δεν έχει ορατότητα.
Οφείλει να οργανώσει και να συμμετάσχει σε τέτοια κύτταρα που να δίνουν το στίγμα ότι ο πολίτης ασχολείται όχι μόνο με τα του οίκου αλλά με ότι τον περιβάλλει, ήτοι εργασιακό περιβάλλον, φυσικό περιβάλλον, πολεοδομικός ιστός, δημόσιοι χώροι, πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι κοκ.
Οφείλει να απαιτεί οι ζωτικοί του χώροι να είναι λειτουργικοί και ασφαλείς ώστε να παίρνει από τον κάθε χώρο αυτό που έχει ανάγκη και χρειάζεται.
Ο πολίτης οφείλει να είναι ενεργό κοινωνικό στοιχείο και ο πρωταγωνιστής της καθημερινότητας.
Ο πολίτης οφείλει να εξοβελίσει την αδυναμία και την παθογένεια.
Οφείλει να αναθεματίσει την αδιαφορία και τον φιλοτομαρισμό.
Άλλωστε είναι το πιο δυνατό στοιχείο μέσα στο κοινωνικό σύνολο ως εκ τούτου πρέπει να είναι σε θέση να περιφρουρήσει τα δικαιώματα του ακόμα και με την ζωή του αν αυτά καταστρατηγηθούν.
Ο πολίτης πρέπει να είναι άτυπα οπλίτης να έχει το σθένος και τη δύναμη να αντιμετωπίσει δυσκολίες να υπερασπίσει ότι του ανήκει και δεν του ανήκει. Στο έχειν δεν συγκαταλέγεται μόνο η ιδιωτική του περιουσία, του ανήκουν τα δημόσια κτίσματα, το φυσικό περιβάλλον και ότι άλλο αφορά τη ζωή και την αναψυχή του.
Συμμετοχή λοιπόν σ’ ενεργά και ανεξάρτητα κύτταρα σε κινήσεις πολιτών σε κάθε χωριό, σε κάθε συνοικία και σε κάθε πόλη.
Αν η πολιτεία αδυνατεί, οι πολίτες οφείλουν να πιέσουν τις άπειρες μορφές κράτους που έχουμε σ’ αυτήν την χώρα, ώστε να λειτουργήσουν ουσιαστικά και μεριμνήσουν στα του οίκου τους, να δώσουν και να θυσιάσουν ότι έχουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ακόμη και αν κάποιοι δεν συνετίζονται να πάρουν κεφάλια.
Ο πολίτης λοιπόν άγρυπνος φρουρός οφείλει να αγαπήσει τον τόπο του και να τον φροντίσει με πνεύμα εθελοντισμού και ερασιτεχνισμού.
Με λίγα λόγια με μια ενέργεια που θα πηγάζει από μέσα του και έναν έρωτα και οίστρο για την ζωή και ότι τον περιβάλλει που να μην τον αφήνει σε ησυχία η αγωνία και η διάθεση για προσφορά ούτε να επαναπαυτεί παρά μόνο για να δει το επόμενο όραμα και το πώς θα γίνει το σήμερα ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτόν και τις επόμενες γενιές.
Και αυτά ως ελάχιστη οφειλή και τιμή στους νεκρούς της πρόσφατης τραγωδίας και δεν έχει τελειώσει, για να μην πάει χαμένος ο θάνατος συμπολιτών μας που κάηκαν ζωντανοί, επειδή το κράτος εξαιτίας της ανοχής μας έγινε το χάρβαλο που είναι, θύμα της απληστίας εξουσιαστών και λοιπών συνδαιτυμόνων που πιστεύουν ότι ο φυσικός πλούτος αυτής της χώρας προσφέρεται ως καλή βορρά στους πλεονέκτες και όλους αυτούς τους κοινωνικά απροσάρμοστους επιδειξιμανείς και νεόπλουτους που ποντάρουν στην ισοπέδωση των πάντων με μοναδικό γνώμονα το ίδιον όφελος και της ικανοποίησης του υπερεγώ τους.

ΥΓ. Τέτοια ενεργά κύτταρα σήμερα δεν είναι τα πολιτικά κόμματα, δυστυχώς έχασαν την επαφή...

Ανώνυμος είπε...

Keρδίζουν


Ευχάριστη έκπληξη περίμενε την ομάδα του ΠΑΣΟΚ που έχει αναλάβει την ηλεκτρονική επικοινωνία. Οι φίλοι του κόμματος εμφανίζονται ιδιαιτέρως δραστήριοι στο Διαδίκτυο. Δεκάδες βίντεο με πολιτικό περιεχόμενο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο YouTube και σε παρόμοια sites. Οι χρήστες τα ανταλλάσσουν μεταξύ τους και πολλαπλασιάζουν τα μηνύματά τους, μερικά από τα οποία είναι τόσο καλά, ώστε δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι δεν είναι επαγγελματική δουλειά.

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη έχουν πάρει αέρα, καθώς, όπως λένε, επικρατούν καθολικά στα νέα μέσα επικοινωνίας.

Φαίνεται, όμως, ότι κάνουν κι άλλες σκέψεις. Με δεδομένο ότι οι χρήστες του Ιντερνετ είναι, κατά κανόνα, νέοι και συγκαταλέγονται μεταξύ των αναποφάσιστων, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η μάχη του Διαδικτύου» έχει κριθεί υπέρ τους.


ΝΤ.ΝΤ.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία

Vasilis Pappas είπε...

Αγαπητέ κε Καθηγητά,

Καταρχήν χαίρομαι ιδιαίτερα που διαπίστωσα ότι περά από πολιτικός είστε και blogger, θέτοντας τον εαυτό σας σε μια διαδικασία αποδοχής σχολίων και κριτικής!

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, της άμεσης επικοινωνίας με τον πολίτη, θα ήθελα να σας κάνω 3 μικρές ερωτήσεις, στις οποίες θα με ενδιέφερε πολύ η απάντηση σας:

1. Εαν ήταν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια καταστροφή;
2. Εαν ήταν στην εξουσία, τι διαφορετικό θα έκανε ώστε να μην συνέβενε ότι τελικά συνέβηκε; (κάτω φυσικά από τις ίδιες συνθήκες)
3. Πως θα θέλατε να είναι ο "πολίτης" που σας ψηφίζει; (το προφίλ του, ο ρόλος του στην κοινωνία)

Ευχαριστώ...

σχολιαστής είπε...

Είναι σαφές ότι η ΝΔ είναι σκέτη καταστροφή για τον τόπο. Δυστυχώς όμως και το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Αναφέρω επιγραμματικά μερικά απο τα εγκλήματά σας σε πάνω απο 20 χρόνια θητείας, με την ΕΕ να πληρώνει:

oχι κτηματολόγιο
όχι δασολόγιο
βραβείο σε όποιον έχτιζε αυθαίρετο
χωματερές τριτοκοσμικές
ασυδοσία στην καταστροφή του περιβάλλοντος
γιγαντώσατε ένα γραφειοκρατικό και ανάλγητο κράτος, ικανό να καταστρέψει τα πάντα.
κατεβείτε να δείτε τι δρόμους έχουν Ηλεία, Μεσσηνία και Αρκαδία. Δρόμοι που έγιναν τη δεκαετία του 60 και του 70. Ιδανικοί δρόμοι για τη φωτιά.

Πως ξαφνικά θα ακολουθήσετε άλλη πολιτική; Σας ήρθε θεία φώτιση;

Να μην αναφέρω ότι στηρίξατε με πάθος το σχέδιο ΑΝΑΝ που κατέστρεφε την Κυπριακή Δημοκρατία. Και ποτέ δε ζητήσατε μια συγγνώμη

Μιλάει ο κ. Παπανδρέου για "πράσινη οικονομία" και στο νου μου έρχονται πράσινα άλογα.

Υ.Γ. Σας ψήφισα τις 3 τελευταίες εκλογές. Μας τελείωσε, τουλάχιστον να μην είμαι συνυπεύθυνος για μια απο τα ίδια.

harrygrath είπε...

Σας ειδα στον Αλφα. Ακομα & με περισπασμους,βγηκατε νικητης απο την αντιπαραθεση με την Μητσοτακη.
Την φερατε γρηγορα στην υποτακτικη ψυχολογια της απολογητριας. Οι παρεμβασεις των εξυπνακηδων χαλασαν ενα slam dunk..

Εσεις & ο Λοβερδος ειστε μια κλαση ανωτεροι των δεξιων & ακαταμαχητοι στον...παραθυροτσαμπουκα. Μακαρι να παρετε επανω σας τα παραθυρα της προεκλογικης εκστρατειας.

Ανώνυμος είπε...

"Οργανωμένα σχέδια" δυστυχώς υπάρχουν, και εξηγούμαι.

Είναι το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο ,αν και η δημιουργία δασολογίου και κτηματολογίου αποτελεί υποχρέωση του συντάγματος,αυτά δεν υλοποιούνται.

Είναι το σχέδιο βάσει του οποίου,το ανελαστικό και ανεπιεικές ως προς την εκμεταλευση των δασών,αρθρο 24 πρέπει να αναθεωρηθεί.

Ειναι το σχέδιο που θέλει το ΣΤΕ αναρμόδιο σχετικά με την δασική νομοθεσία ωστε να αντιμετωπιστούν οι "δυσχέρειες " που προκύπτουν.

Κε Βενιζέλο,έχετε μεγάλη πολιτική ευθύνη,στο να αποτραπούν τα παραπάνω σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ,
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ



Η εθελοντική οργάνωση «έλληνες ενεργοί πολίτες»
το Σάββατο 1-9-2007, συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πυρόπληκτους των πρόσφατων πυρκαγιών, στην πλατεία του σταθμού μετρό Αγίου Αντωνίου, στο Περιστέρι, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, βοήθεια η οποία την επόμενη ημέρα θα μοιραστεί στους πληγέντες ήρωες των Πελοποννησιακών καταστροφών.
Συγκεντρώνουμε νερό, χυμούς, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, παιδικές κρέμες, κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, βιβλία, γραφική ύλη, παιδικά παιχνίδια και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει αλλά και να σκεφτεί ο καθένας μας, που θα απαλύνει τον πόνο αυτών των ηρώων της ελληνικής επαρχίας.

Πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας θα ανταποκριθούν σε αυτή την προσπάθεια, δείχνοντας τη μεγαλοσύνη και την αλληλεγγύη τους, όπως και στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Παρακαλούμε να δημοσιοποιήσετε την προσπάθεια αυτή με όποιο τρόπο μπορείτε, είτε:
στα ΜΜΕ,
με μορφή E-MAIL-forward,
με SMS,
με προσωπική επαφή,
στα blogs και τα forums,
ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας που θα ήθελαν να βοηθήσουν.
Σας ευχαριστούμε για την ευαισθησία σας.



Πληροφορίες : Διομήδης Στάθης
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-5722034, 697- 2259600
e-mail: stathisd@otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Όταν τηρηθεί ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ αυτό το έρμο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, τότε, και μόνο τότε, θα επέλθει η Ευνομία. Όμως, η τήρηση και η εφαρμογή των αρχών του Συντάγματος, όπως και κάθε νόμου και κάθε απόφασης των οργάνων που είναι επιφορτισμένα με την τήρησή του, έχει γίνει αντικείμενο ρητορικής: κόβεται και ράβεται όπως συμφέρει τους πολιτικούς και τους χρηματοδότες τους. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

nkalomiris είπε...

Κύριε Βενιζέλε, καλημέρα σας.
Για να μην γράψω πολλά, μιας και δεν έχετε τον χρόνο τώρα για να τα διαβάσετε προσεκτικά όλα τα σχόλια, θα σχολιάσω από τον επίλογο σας μιας και περιέχει όλο το ζουμί.

"Αν υπάρχουν πολίτες που νοιώθουν ότι υποαντιπροσωπεύονται, ότι η πολιτική δεν τους εκφράζει, ότι αυτοί έχουν να κάνουν πράγματα πολύ περισσότερα και πολύ καλύτερα απ΄ ότι όσοι μετέχουμε επίσημα στο πολιτικό γίγνεσθαι, έχουν καθήκον να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και το δικό τους ενεργό ρόλο, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που αναλογούν στο ρόλο αυτό."
Πάρα πολύ σωστό αυτό που λέτε. Και είναι και δημοκρατικά αυτονόητο. Γιατί όμως δεν τηρείτε; Και από εμάς αλλά και από εσάς; Προφανώς το ξέρετε καλύτερα από εμάς.
Η άποψή μου είναι, όπως και των περισσότερων, ότι τα οφέλη αλλά και η αγραμματοσύνη είναι η αιτία για αυτήν την φτωχή αλλά και μη δημιουργική αντιπροσώπευση.
Πάντως εγώ εδώ και 15 χρόνια που έχω το δικαίωμα του ψήφου το τηρώ αυτό που μας προτείνετε και δεν ψηφίζω κανέναν σας, αλλά έχω πολιτική άποψη και δεν είμαι φραπεδοπαίδι. Και μέσα από αυτή τη καθαρή συνείδηση αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου, κατακρίνοντας σας ελεύθερα και με κάθε δικαίωμα. Οι ψηφοφόροι σας όμως αναλαμβάνουν όμως την ευθύνη; ΟΧΙ. Και αυτό φαίνεται αμέσως μετά τις εκλογές αποδοκιμάζοντας σας.
ΟΧΙ κύριε Βενιζέλε δεν είμαι μαζόχας. Και αν δεν με πείσετε για την ειλικρινή προσπάθειά σας για κάτι καλύτερο θα είμαι απών από το πανηγύρι σας.

DimitrizZzZz είπε...

Με όλο αυτό τον χαμό γιατί κανείς σας δεν τολμάει να αναφέρει σε κάποια από τις τηλεοπτικές εκπομπές που καλείστε
οτι ήδη παραχωρήθηκε στο καζίνο της Πάρνηθας έκαση από την καμένη γή (έχει δημοσιυθεί το σχετικό ΦΕΚ);

κοτ κοτ κοτ κοτ ?

Dwarf Warrior είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Κατά αρχάς η μικροκομματική πολιτική επάνω στα αποκαΐδια είναι όντως αποκρουστική και σε τουτό συμφωνούμε όλοι καθολικά. Η σιωπή όμως είναι ακόμη χειρότερη, η μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν δεν θα τιμηθεί ούτε με σιωπή, ούτε με κορώνες περί ασύμμετρων , μη-προβλέψιμων απειλών. Αν είναι μια φορά υβρίς η πολιτική αντιπαράθεση "πάνω στα φέρετρα" είναι δέκα φορές παραπάμω ύβρις η μοιρολατρική απόδοχη των θανάτων ως μη αποφευκτέων λόγω ασυμμετρης η οποιασδήποτε αλλής απειλής. Η αναδείξη των πολιτικά υπευθύνων για την τραγωδία είναι η ανάγκη του "γιατί;" όσων έμειναν πίσω. Τούτο μπορεί να γίνει μόνο με υπέυθυνη και προσεκτική πολιτική και πιστέυω πως εσείς διαθέτετε όλα τα αναγκάια χαρίσματα για να το πράξετε. Είναι χρέος σας να αποκαταστήσετε την πολιτική σε βάρος της απλής επικοινωνιολογικής προσέγγισής της που βιώνουμε.Είναι χρέος σας να μας πείσετε για την αξία και την δύναμη της πολιτικής ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και αρκετές ημέρες υπάρχει ενημέρωση του κόσμου μέσω διαδικτύου ότι αμέσως μετά την πυρκαγιά στην Πάρνηθα με ψήφισμα της Βουλής (και άμεση έκδοση σχετικού ΦΕΚ Δ 336/24.07.2007) εξαιρούνται και χαρίζονται στο Καζίνο της Πάρνηθας 62,59 στρέμματα καμμένης αναδασωτέας έκτασης - τμήμα των 90 στρ. του Εθνικού Δρυμού.
Ειλικρινά υπάρχει κανείς που να αποδέχεται μια τέτοια απόφαση? Και τι περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν από τον κόσμο όταν η Βουλή των Ελλήνων (???), που στη θεωρία και μόνο εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού, λαμβάνει αποφάσεις εκ διαμέτρου αντίθετες από τη συλλογική συνείδηση?
Εάν πράγματι ισχύει ως ψήφισμα και δεν πρόκειται για κακόγουστη φάρσα, τι σκοπούς εξυπηρετεί? Σίγουρα όχι προς το κοινό όφελος.
Δεν πρόκειται για μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος - το αντίθετο - και αποτελεί προσβολή της αξιοπρέπειας των πολιτών (που όμως οι ίδιοι εξέλεξαν βουλευτές με ανύπαρκτη συνείδηση).
Μήπως είμαι απλά αφελής?

Παρρησία είπε...

κ. Βενιζέλο,

welcome back

Στο www.parrisia.com η ΠΑΡΡΗΣΙΑ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για την "ασύμμετρη απειλή" του Β. Πολύδωρος

Π

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Πέρα από τα αυτονόητα και τα δεδομένα θα ήθελα να πάω λίγο στην επόμενη μέρα:
Ο κ.Καραμανλής πιστεύω χειρίστηκε σχεδόν άριστα το ζήτημα μετά-καταστροφής.
(Μέσα στα αυτονόητα είναι φυσικά και οι τεράστιες αδυναμίες τις κυβέρνησης αλλά και οι ευθύνες της)
Το συγκινητικά ανθρώπινο πρόσωπο όμως που έδειξε πολύ φοβάμαι πως θα λειτουργήσει πυροσβεστικά-καταλυτικά ως προς τις εκλογές.
Άλλωστε κάτι τέτοιο έδειξαν και τα τελευταία γκάλοπ αφού δείχνουν σχεδόν την ίδια απόσταση μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων-όσο και πριν πυρκαγιών-μόνο που χάνουν και τα δυο έναν ποσοστό που πάει στα μικρότερα κόμματα.
Ο κ.Παπανδρέου νομίζω επικοινωνιακά έχει μείνει αρκετά πίσω ως προς τις ιδέες.

Ο κ. Καραμανλής με μεγάλη ευκολία επιδόθηκε στην πολιτική του 'πάρτε κόσμε'! (χρήμα)
Πολύ καλή κίνηση δε νομίζεται;
Κλείνει όλα τα στόματα,πολιτικά και λαϊκά και κερδίζει άφθονους πόντους.Ποιος πολιτικός θα τολμούσε να πει πως δεν πράττει ορθά;
Στο κάτω κάτω...δυο βδομάδες πριν τις εκλογές ίσως η νυν κυβέρνηση να μοιράζει χρήματα δανεικά από το ταμείο τις επόμενης.
(χωρίς να υπονοώ πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έπρεπε να βοηθηθούν άμεσα)

Προσωπικά κύριε Βενιζέλο δεν πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω καλύτερα στο μετερίζι τις πολιτικής από κάποιους πολιτικούς και για αυτό μένω απλός πολίτης.
Θα ήθελα όμως να δω άτομα τις δικής σας πολιτικής και προσωπικής υπόστασης να ξεδιπλώνουν στο έπακρο τις δυνατότητες τους από τη θέση που τους αρμόζει ως αξία!
Γιατί δημοκρατία δεν σημαίνει και απαραίτητα αξιοκρατία και πολλοί ανάξιοι υπάρχουν στην πολιτική πράγμα που το γνωρίζεται εσείς καλύτερα.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν πλέων τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα.

maxforeigner είπε...

Η θλίψη, ο πόνος για τις χαμένες ζωές... για τη καταστροφή του δασικού πλούτου... δεν αφήνει περιθώρια για κομματικές τοποθετήσεις... Αλλά ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΤΕΛΩΣ ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να διαδίδεται ότι τις φωτιές τις έβαλαν οπαδοί οποιουδήποτε κόμματος! Γιατί δεν παραδεχόμαστε την ανικανότητα..την ανοργανωσιά που μας διακρίνει σαν χώρα? Ο κ.Σημίτης αγανακτησμένος είχε φωνάξει "Αυτή είναι η Ελλάδα...". Δυστυχώς!... Όμως δεν πρέπει να την αλλάξουμε? Μέχρι πότε θα είμαστε μια δακτυλοδεικτούμενη, καθυστερημένη (σε σύγκριση με όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη) σε όλα τα θέματα? Μέχρι πότε, τις πλέον υπεύθυνες θέσεις του κρατικού μηχανισμού θα τις καταλαμβάνει ο οποιοσδήποτε, με μόνο προσόν την κομματική ιδιότητα του μέλους????

Ανώνυμος είπε...

Με μεγάλη μου λύπη ενημερώθηκα από φίλους και συγγενεις που διαμένουν στο νομό Ηλείας, ότι ολόκληρες οικογένειες έχουν πάρει το επίδομα των 3.000 ευρώ χωρίς να το δικαιούνται όλοι τους παρά μόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διαμένουν.
Σας ενημερώνω για αυτό το δυσάρεστο γεγονός, διότι όπως επίσης πληροφορήθηκα, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια και δίνει τα 3χίλιαρα για να μετριάσει την οργή και να μεταβάλλει το άσχημο κλίμα που επικρατεί εις βάρος της.

Ανώνυμος είπε...

χωρίς λόγια...

http://www.nd.gr/issue2/default.html

animalis είπε...

Κύριε Βενιζέλε
Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες την απόλυτη καταστροφή, οικολογική, οικονομική, ανθρωπιστική πονάει η ψυχή μου.
Πονάει λόγω της απόλυτης εγκατάλειψης των ανθρώπων προς τέρψη και βόλεψη των ημέτερων με αποτέλεσμα την αποτυχία και ανικανότητα του κράτους να μας προστατέψει.
Πονάει βλέποντας τους καμμένους του Ιουνίου Ιουλίου να είναι ξεχασμένοι ενώ τώρα που έρχονται εκλογές μοιράζουν ευρώ, μετατρέποντας τους πολίτες αυτής της χώρας σε επαίτες
Πονάει με την ανευθυνότητα "υπεύθυνων" ανθρώπων, που δεν έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν ότι απέτυχαν και να παραιτηθούν.
Σας παρακαλώ λοιπόν αλλάξτε αυτό το κλίμα. Δεν το αξίζουμε ούτε εσείς ούτε εμείς.

whispering-planet είπε...

Τα δάση δεν είχαν μόνο δέντρα αλλά και ζώα και κάποιος πρέπει να τα προστατέψει.

Η WWF ζητά να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την χώρα ή τουλάχιστον στις περιοχές γύρω από τα καμμένα δάση.

Εμείς οι πολίτες ζητάμε να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την επικράτεια.

Τα οικοσυστήματα έχουν αφανιστεί και όσα ζώα διέφυγαν από την φωτιά έμειναν στο έλεος των κυνηγών.

Είναι οι ψήφοι των κυνηγών ποιό σημαντικοί από τα ελάχιστα ζώα που γλύτωσαν από την φωτιά;

Aν ενδιαφέρεστε πραγματικά για την χώρα μας και το περιβάλλον, σας καλούμε να λάβετε μέρος στον διάλογο που ανοίξαμε στο μπλογκ www.whispering-planet.blogspot.com.

Μετά από αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή που συνέβη στην χώρα μας, θα μας ενδιέφερε ιδιαίτερα να μάθουμε ποιά είναι η γνώμη σας για το κυνήγι.

Μέχρι στιγμής κανείς από τους πολιτικούς δεν έχει λάβει θέση πάνω στο θέμα.

Τι μετράει πιό πολύ για σας, η ψήφος των κυνηγών ή το καλό του τόπου;

Σας ζητάμε να λάβετε θέση. Θα τολμήσετε;

PanagiotisL είπε...

Θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω από την τοποθέτηση του elvenizel:

"Αντιλαμβάνομαι επίσης ότι υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα απογοήτευσης από το πολιτικό σύστημα και ιδίως από τα κόμματα εξουσίας, ένα αίσθημα που καλλιεργείται από κάποιους που ίσως βολεύονται από την γενίκευση και τη διάχυση της ευθύνης. Μόνον που δεν κυβερνούμε ούτε διαρκώς ούτε όλοι μαζί."

Κατ' αρχήν, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Το αντιλήφθηκε επιτέλους! Αλλά όχι! Ακόμα και σ' αυτή του την αντίληψη, κοιμάται ύπνο βαθύ! Κάποιοι λέει, καλλιεργούν το αίσθημα απαξίωσης, γιατί έτσι τους βολεύει. Και ποιούς βολεύει; Μα φυσικά οποιοδήποτε άλλο κόμμα, εκτός από τα κόμματα εξουσίας. Λίγο φασιστικό μου κάνει αυτό, αλλά δε βαριέσαι...

Τώρα όσο για το ότι δεν κυβερνούν ούτε διαρκώς, ούτε όλοι μαζί, για σκεφτείτε το λίγο, γιατί συμβαίνει αυτό. Μα για το προφανές: Αν κυβερνούσαν και τα δύο κόμματα εξουσίας (σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ας πούμε), μια τετραετία θα αρκούσε για να αποδείξει την ανικανότητα του συνόλου των πολιτικών, οπότε θα αποχαιρετούσαν αναγκαστικά την κουτάλα (μαζί και τα ζουμιά) που απολαμβάνουν με τη σημερινή κατάσταση εναλλάξ οι πολιτικοί των δύο κομμάτων.

Παρακάτω λέει το εξής καταπληκτικό:

"Αν υπάρχουν πολίτες που νοιώθουν ότι υποαντιπροσωπεύονται, ότι η πολιτική δεν τους εκφράζει, ότι αυτοί έχουν να κάνουν πράγματα πολύ περισσότερα και πολύ καλύτερα απ΄ ότι όσοι μετέχουμε επίσημα στο πολιτικό γίγνεσθαι, έχουν καθήκον να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους και το δικό τους ενεργό ρόλο, αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες που αναλογούν στο ρόλο αυτό."

Μήπως ρε παιδιά ο άνθρωπος ζει σε άλλη χώρα; Πώς να διεκδικήσει κανείς τη συμμετοχή του; Συμμετέχοντας στα δύο κόμματα; Με το να γίνει δηλαδή μέρος της ανικανότητας και της μάσας; Πλάκα μας κάνει;

Άκου εδώ κ. Βεν. ΜΟΝΟ αν αποσυρθείτε όλοι εσείς, από τα δύο κόμματα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ και μείνει μόνο το όνομα σε αυτά, υπάρχει μια πιθανότητα να συμμετάσχουν αξιόλογα άτομα στο ΠαΣοΚ και τη ΝΔ. Διαφορετικά, οι ίδιοι και οι ίδιοι ανίκανοι θα ανακυκλώνεστε στις διάφορες Κεντρικές, Εκτελεστικές και λοιπές Επιτροπές (τρομάρα σας) των Εταιρειών σας.

ΠαΣοΚ Α.Ε. και ΝΔ Α.Ε. σου λέει τίποτα;

Yannis είπε...

ένα σύντομο και φιλικό σχόλιο..

ξεχνάτε κύριε καθηγητά ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ασχοληθεί κάπιος με την κεντρική πολιτική σκηνή και τι χρειάζεται να θυσιάσει..ζητάτε εύκολα κάποιος να προσπαθήσει να εκφραστεί αλλά θεωρείται ότι είναι εύκολο ένα νεοσύστατο κόμμα να εκφραστεί μέσα στο σημερινό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει τα ΜΜΕ, τα οποία λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους απαξίωσης οποιασδήποτε νομολογίας και σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση διατηρούν ένα χάος (γιατί για παράδειγμα ούτε εσείς παλαιότερα ως υπουργός αλλά και ο κύριος Ρουσόπουλος σήμερα, δεν καθαρίσατε το τοπίο με τις άδειες των καναλιών;)

θεωρείται ότι ένα βασικό συστατικό της δημοκρατία - η ισηγορία - ισχύει σήμερα στα ΜΜΕ και στην κοινωνία μας; θεωρείται ότι όλα τα κόμματα -ομάδες ξεκινάνε από την ίδια βάση όταν κάποια ήδη λαμβάνουν τεράστιες επιδοτήσεις; όταν κάποιοι έχουν την δυνατότητα να διαγράφουν με νόμους χρέη ολόκληρων ΠΑΕ που λειτουργούν ως δεξαμενές ψηφοφόρων, ασχέτως αν μετά από λίγο καιρό οι νόμοι αυτοί κυρήσσονται αντισυνταγματικοί και έχουν ως αποτέλεσμα τίμιοι άνθρωποι να χάνουν τα λεφτά τους για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα;

θεωρείται ή όχι καταχρηστικό το γεγονός ότι κάθε κόμμα πρέπει να ξεπεράσει το όριο του 3% για να εκφραστεί η φωνή του; ομάδες όπως παλινοστούντες έλληνες, νέοι ή εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας πρέπει αναγκαστικά να συστρατευτούν πίσω από τα μεγάλα κόμματα, να γίνουν ουρά για να εκφραστούν..θεωρείται λοιπόν το σύστημα μας δημοκρατικό και αντιπροσωπευτικό;

η δυνατότητα μια ομάδας να προκαλέσει δημοψήφισμα που είναι; γιατί σε άλλες χώρες δίνεται αυτή η ικανότητα; γιατί οι κυβερνήσεις δεν ρωτούν τον λαό για μείζον εθνικά θέματα (συμφωνία Μάαστριχτ, ένταξη στην ευρωζώνη, ευρωσύνταγμα)

συγγνώμη αν ήμουν λίγο επιθετικός αλλά ήθελα να δημιουργήσω προυποθέσεις για διάλογο.

φιλικά

Ανώνυμος είπε...

έλεγε λοιπόν κάποιο άρθρο ότι η αναδάσωση πρέπει να αποφασίζεται και να εκτελείται από τους αρμόδιους φορείς μέσα σε 3 μήνες από την στιγμή που θα σβήσουν οι φωτιές.Σε ορισμένες περιπτώσεις δίνετε παράταση 2 μηνών.Εάν δεν γίνει τότε οι αρμόδιοι τιμωρούνται βάση νόμου.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να σταματήσουν την αναδάσωση..
Σε κάποια άλλη παράγραφο μιλούσε για την προστασία των δασών και τον ρόλο των νομαρχιών,δήμων,υπουργείο γεωργίας και δασικών υπηρεσιών.Έλεγε λοιπόν ότι είναι υπεύθυνοι για την προστασία των δασών που που υπάρχουν στις περιοχές τους καθώς και ότι θα πρέπει να δημιργούν ζώνες πυροπροστασίας και να καθαρίζουν τα ξερά κλαδιά και χόρτα!
Τώρα τι να υποθέσω?
Πόσες αναδασώσεις έχουν γίνει έως σήμερα?
Να υποθέσω ότι φταίει η δικαστική εξουσία που τα δάση μας καίγοντε και στο καπάκι χτίζουν ?
Να υποθέσω ότι οι Νομαρχίες φταίνε?
Οι δασικές υπηρεσίες?
Οι Δήμοι?
Το υπουργείο γεωργίας?
Αλήθεια..πόσοι αρμόδιοι έχουν τιμωρηθεί για τις αναδασώσεις που δεν έγιναν ως τώρα?

Ανώνυμος είπε...

Και όμως, κε υπουργέ, η τραγωδία ήταν αναμενόμενη.

Με την έλλειψη, μεταξύ άλλων, ενδιαφέροντος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για μία πολιτική που θα επέτρεπε την ασφάλιση της ιδιωτικής περιουσίας, αποθαρρύνοντας την ασυδοσία και την αφερεγγυότητα των ασφαλιστικών εταιρειών, αναγκάστηκε η παρούσα κυβέρνηση να γονατίση τον κρατικό προϋπολογισμό, παρέχοντας -συγκριτικά πενιχρές- αποζημιώσεις στους παθόντες. Αλίμονο, τι άλλο να έκανε κατόπιν «εορτής»;

Διαβάζω στην εφημερίδα Το Βήμα της 22 Ιουλίου (ένα μήνα πριν την τραγωδία) και στην σελίδα Α4, τα εξής:

«Οι Κυβερνητικοί επιτελείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους καθώς φοβούνται ότι οι πυρκαϊές θα συνεχιστούν ολόκληρο τον Αύγουστο...»

Με άλλα λόγια γνώριζαν και αδράνησαν! Αν δεν είναι εγκληματικά επικίνδυνοι -σε τελική ανάλυση δια της παραλείψεως συνένοχοι των εμπρηστών- τι άλλο θα μπορούσαν να είναι;

Όμως και το δικό σας κόμμα δεν έχει υπάρξει αποτελεσματικότερο σε παρόμοιες συνθήκες, γι αυτό ας μην επιχαίρει ο αρχηγός σας, και ας μην προσπαθή να επωφεληθή, ως κόραξ, από το δράμα εκμεταλλευόμενος τα αθώα θύματα για πολιτικά ωφέλη, ως συνηθίζει με την παλαιοπολιτική τακτική που χαρακτηρίζει την δράση του.

Δυστυχέστατα εξέλιπε για τον μέσο πολίτη κάθε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς της χώρας μας και μαζί κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Κατά τα άλλα... Κυριακή κοντή γιορτή. Από τις κάλπες θα βγη στεντόρεια η φωνή του λαού, δίνοντας την απάντηση που πρέπει στον καθένα.

Με τιμή
Λ.-

Averell είπε...

Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ πολύ για την τελευταία παράγραφο του κειμένου σας. Όσο κι αν διαφωνεί κάποιος με τη λειτουργία του πολιτεύματος, δεν μπορεί να επικαλείται ως άλλοθι ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν του παρέχουν επιλογές. Από τον καναπέ και με τον φραππέ στο χέρι καθένας μπορεί να επικρίνει. Κανείς δεν τον εμποδίζει να σηκωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Την ώρα που διαδραματίζοταν τα τραγικά γεγονότα στη Δυτική Πελοπόννησο βρισκόμουν στο εξωτερικό και είχα την δυνατότητα να έχω μία αντικειμενικότερη ενημέρωση των πραγμάτων. Αυτό που αισθάνθηκα ήταν πως υπήρχε μία ειρωνεία των ξένων ανταποκριτών προς τις αρχές του τόπου μας και καταλογισμός των ευθυνών στην ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
Πραγματικά, όπως έχει ήδη επισημανθεί είναι άσκοπο να ασκήσει κανείς μικροπολιτική κριτική προκειμένου να αποκομίσει το όποιο όφελος εν όψει εκλογών. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε σιωπηλοί μάρτυρες και να μην αναζητήσουμε τις αιτίες της τραγωδίας. Όχι απαραίτητα από σκοπιά πολιτική αλλά από την πλευρά της αυτοκριτικής.
Ναι λοιπόν έχουν δίκαιο όσοι καταλογίζουν ευθύνες και στα δύο μεγάλα κόμματα. Γιατί αυτά είναι που εναλλάσσονται στην εξουσία τα τελευταία 33 χρόνια. Όμως πρέπει και εμείς ως πολίτες να έχουμε το σθένος να πούμε πως εμείς δώσαμε την εξουσία και δεν την υφάρπαξαν. Αν λοιπόν δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και το είχαμε αντιληφθεί εγκαίρως θα έπρεπε ήδη εδώ και χρόνια να είχαμε στείλει το πολιτικό μας μήνυμα στις τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που υπήρξαν. Εγκαλούμε τα κόμματα εξουσίας και τα μετατρέπουμε σε αποδιοπομπαίους τράγους προκειμένου να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από το όποιο βάρος ευθυνών. Όμως, οι κοινωνίες λειτουργούν ως κλειστά σύνολα και αναπτύσσουν τη δική τους δυναμική. Όταν λοιπόν οι ίδιοι οι πολίτες απαξιώνουν τους θεσμούς, δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον, βρίσκουν άλλοθι για να δικαιολογήσουν τις λανθασμένες ενέργειές τους (συνήθως λέγοντας "αφού και ο γείτονάς μου πετάει τα σκουπίδια του όπου να 'ναι γιατί να μην το κάνω κι εγώ") ας μην καταλογίζουμε υποκριτικά τις ευθύνες μόνο στους πολιτικούς.
Το ζήτημα είναι να αλλάξουν πρώτα οι πολίτες και μετά οι δομές του κράτους. Γιατί έστω και εκσυγχρονίζονται οι δομές, αν οι πολίτες συνεχίζουμε να βάζουμε φωτιές λόγω αφέλειας ή λόγω σκοπιμοτήτων τότε οι δομές είναι δώρο άδωρον. Αυτό που πρέπει να αλλάξει δεν είναι το πολιτικό σύστημα, δεν είναι οι πιθανοί τρόποι διακυβέρνησης, είναι η νοοτροπία των Ελλήνων.
Γιατί υπάρχει διαφθορά; γιατί δεν υπάρχει η σωστή νοσοκομειακή περίθαλψη; γιατί υπάρχει τόση ανεργία; γιατί δεν έχουν ασφαλιστικά δικαιώματα οι νέοι; γιατί ξεπετάγονται αυθαίρετα σπίτια μέσα στα δάση;
Επειδή εμείς το επιτρέπουμε τόσα χρόνια. Επειδή εμείς είμαστε του βολέματος. Επειδή εμείς κλείνουμε τα μάτια στις παραβάσεις και αντί να τις καταγγέλουμε τις εκμεταλλευόμαστε προς ίδιον όφελος.
Και ύστερα παραπονιόμαστε για τους πολιτικούς μας. Εμείς τους επιλέγουμε και εμάς εκπροσωπούν. Και όπως πολύ σωστά είπατε και εσείς κ. Βενιζέλο, σε μία Δημοκρατία όποιος θεωρεί ότι δεν αντιπροσωπεύεται επαρκώς έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά. Αν τώρα ο λαός δεν είναι σε θέση να εγκαταλείψει την νοοτροπία του συμψηφισμού και την λογική "όλοι το ίδιο είναι", είναι πράγματι πρόβλημα της κοινωνίας.
Επομένως, αν θέλουμε να βρούμε τους πραγματικούς υπεύθυνους για τις πυρκαγιές πρώτα πρέπει να βρούμε το θάρρος να κοιταχτούμε στον καθρέφτη μας, έπειτα να αναγνωρίσουμε τα προβλήματά μας και τέλος να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Ας θυμηθούμε επιτέλους πως οι πολίτες δεν έχουν μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις και κυριώς ηθικές και άγραφες υποχρεώσεις. Ας πάψει επιτέλους η λογική του "εγώ πλήρωσα τους φόρους μου, το κράτος είναι υπεύθυνο από εκεί και πέρα". Ας κάνουμε το βήμα προς μία ποιοτική Δημοκρατία.

PanagiotisL είπε...

Και ένα σχόλιο σχετικό με τιε εκλογές και άσχετο με την Εθνική τραγωδία:

Ευάγγελε, μήπως κατάλαβες ότι το ΠαΣοΚ μετά και τα τελευταία γεγονότα (Γεννηματά, Πατουλίδου) έχει μετατραπεί σε Εθνική Κωμωδία;

Ρεζίλια των σκυλιών έχετε καταντήσει, απορώ πώς έχετε το θράσος να εξακολουθείτε να ζητάτε να σας ψηφίσουμε...

Για τα χάλια της ΝΔ δεν είσαι αρμόδιος εσύ... Εδώ μιλάμε για τα δικά σας...

Γι' αυτό, όσοι έχουμε λίγο φιλότιμο (και σε αντίθεση με τους πολιτικούς, πολύς κόσμος έχει φιλότιμο) θα σας ρίξουμε μαύρο.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μαυρογιαλούρος!

harrygrath είπε...

Προφανως λογω φορτου προεκλογικης εργασιας δεν υπαρχει χρονος για μπλογκαρισμα. Συνεπως,ευχομαι καλη επιτυχια & τα ξαναλεμε μετα τις εκλογες.

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Αν έχετε χρόνο κάντε μια βόλτα απο το blog μου και διαβάστε το σημερινό άρθρο.Θα με ενδιέφερε η άποψη σας...
http://proxeirotetradio.blogspot.com/

Αρχαίος είπε...

Κύριε Βενιζέλε σα συνταγματολόγος θα ήθελα να ρωτήσω αν οι αρμόδιοι του κόμματος ρωτησαν τη γνώμη σας πρίν ανακοινώσουν την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά.
Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικα με το σεβασμό του συντάγματος.

Αλήθεια αληθεύει η φήμη ότι η αρχική σκέψη ξεκίνησε απο τον κ. Λαλίωτη ο οποίος πρώτος βγήκε και μίλησε για "δικαστικό" πραξικόπημα κ.λπ

Καλη επιτυχία στις εκλογές.

Φιλικά

Αρχαίος

ifigenia1953 είπε...

Είναι φυσικό παραμονές εκλογών να μην υπάρχει χρόνος για μπλογκάρισμα.
Όμως αυτό που ά εκτιμήσει ο ψηφοφόρος[μιλάω γιά αυτούς που σκέφτονται]είναι η είλικρίνεια των λόγων[κατ΄αρχήν των κομμάτων και στην συνέχεια των υποψηφίων].
Από τον κ. Βενιζέλο περιμένει κανείς πρωτοβουλίες και πρωτοπορία.
Αυτό είναι το στοιχείο που θα τον κάνει να ξεχωρίσει στις δημόσιες συζητήσεις.Η υιοθέτηση της γραμμής Λαλιώτη είναι μέσα και στις δυνατότητες και του κ.Κουλουρη.
΄Ομως ο κ. βενιζέλος οφείλει να συμπεριφέρεται όπως οι στρατηγοί και όχι οι οπλίτες.
Τό οφείλει στούς πολίτες και στον εαυτό του.
Γιά όσους καταλαβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=Z93W_7HK_ps

Δεν ξέρω αν υπάρχει πάτος, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Πέρασαν δεκαετίες χαμένες (και με ευθύνη του ΠαΣοΚ, δυστυχώς), κάηκε η Αττική, κάηκε το Σειχ Σου αλλά δυστυχώς χρειάστηκαν νεκροί (πολλοί), καμμένα σπίτια (πολλά) και 2,500,000 στρέμματα της χώρας μας για να ξυπνήσουμε.

Η διαχειριστική, αλλά κυρίως η πολιτική, ευθύνη για την τραγωδία είναι σίγουρα της σημερινής κυβέρνησης. Το έγκλημα προετοιμαζόταν όμως στις συνειδήσεις μας καιρό. Ζώντας σε μια οικολογικά προνομιούχο περιοχή, δεν εκτιμήσαμε αυτό που μας δόθηκε. Και όπως λέγεται, εκτιμάμε αυτό που έχουμε αφού το χάσουμε.

Και αυτό που χάσαμε είναι η αθωότητα μας. Περιβάλλον και κοινωνία είναι άρρηκτα δεμένα. Ας μην ξανακοιμηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν παλιό στέλεχος της Νεολαίας, την εποχή που ετοιμαζόταν πλιάτσικο από τις δυνάμεις του εκσυγχρονισμού, σε νομαρχία που το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ ήταν κατεστημένο. Έφυγα τρέχοντας, διότι είχα γραφτεί στην Νεολαία για να σώσω τον κόσμο, η ανόητη, και όχι για να δολοπλοκώ. Την ημέρα που στις συνελεύσεις μας το μόνο που ακούγονταν ήταν το επικό "Επί της διαδικασίας", ιδίως από ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι φοιτητές τουλάχιστον επί μία δεκαετία, άλλαξα τηλέφωνο και εξαφανίστηκα. Και κάπου εκεί κόπηκαν και οι σχέσεις μου με το ΠΑΣΟΚ. Ήμουν υπερβολικά νοήμων άνθρωπος για να ανεχτώ αυτήν την κατάσταση.
Τώρα όμως συμβαίνει το εξής. Μία, η συνέντευξη του Γιωργάκη στο Mega, μια η συνέντευξή σου στο Bhmagazino, με πείσατε ότι έχετε επίγνωση της κατάστασης, και ότι θα την χειρηστείτε με σοβαρότητα.
Δεν με ενδιαφέρει η πολυφωνία στην Βουλή (δεν έχει κανείς από τα μικρά κόμματα να πει απολύτως τίποτε, ούτε να προσθέσει στη ζωή μας). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα εξής:
1. Ότι το φυσικό περιβάλλον στην Ελλάδα δεν έχει καμία προστασία, ούτε από το κράτος, ούτε από τον πολίτη.
2. Ότι περίπου 1 εκατομμύριο νέοι Έλληνες δουλεύουν για 600 ευρώ τον μήνα (άραγε μπορείς εσύ να ζήσεις με αυτά τα λεφτά; δοκίμασέτο για ΕΝΑΝ μήνα να δω αν θα τα καταφέρεις. με κανονική ροή ζωής, γιατί μην νομίζεις ότι ένας 30αρης έχει λίγα έξοδα).
3. Ότι πήγα για συνέντευξη για δουλειά σε μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα, και στην ερώτηση "και εμείς τι θα κάνουμε αν εσύ μείνεις έγγυος σε 2 χρόνια", αναγκάστηκα να φύγω, αφήνοντάς τον ατιμώρητο, γιατί δεν υπάρχει νομοθεσία που να με προστατέψει.
4. Που είμαι νέα, μορφωμένη, με τεράστια επαγγελματική εμπειρία, αλλά δεν μπορώ να βρω δουλειά γιατί τα παραβλέπουν όλα οι εργοδότες, αλλά επικεντρώνονται όμως στην μήτρα μου που έχω την ατυχία να βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία.
5. Που μου στοιχίζει 100 ευρώ το δίμηνο η ΔΕΗ. Και άλλα 100 ευρώ το τηλέφωνο. Και που με λιγότερο από 400 ευρώ δεν την βγάζω στο super market. Τον μήνα.
6. Που μέσα σε δύο χρόνια το στεγαστικό μου δάνειο έχει ανέβει τόσο πολύ στο επιτόκιο που η μηνιαία δόση έχει ανέβει κατά 200 ευρώ. Αντίστοιχα, δεν έχει ανέβει καθόλου το εισόδημά μου.
7. Που δεν υπάρχει καμία βοήθεια στην μικρομεσαία επιχείρηση. Που δεν ξέρω που να απευθυνθώ ώστε να πάρω έγκαιρη ενημέρωση για όλα όσα πρέπει να τηρώ στο μικρό μου ξενοδοχείο, ώστε αν έρθει κρατικός έλεγχος οποιουδήποτε είδους, να μη βρεθώ με προστίματα.
8. Που, ότι και να κάνω, αν έρθει το ΣΔΟΕ για έλεγχο, θα βρει κάτι για να με γράψει, και εγώ θα είμαι ανοχύρωτη, όχι γιατί φοροδιαφεύγω συνειδητά, αλλά γιατί κάτι θα βρεθεί επειδή δεν είχα σωστή ενημέρωση (βλέπε 7).
9. Που για να κλείσω βιβλία, πρέπει να πληρώσω πεσκέσι (νόμιμο) στην εφορία, είναι δεν είναι σωστά τα βιβλία μου.
10. Που στον ΕΟΤ παίζεται το θέατρο του παραλόγου, που δεν υπάρχει καμία κρατική πολιτική με έστω μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, που να αποφέρει κέρδη που να έχουν σημασία για την δική μου τσέπη, για ένα ξενοδοχείο 40 δωματίων, και όχι για τον Δασκαλαντωνάκη, τον Μαντωνανάκη, τον Λούη.
11. Που η πτυχιακή μου πριν 5 χρόνια απέδειξε ακριβώς το (10), και σαν μικρομεσαίος επιχειρηματίας, παραμένω το ίδιο ανοχύρωτη και μόνη, σαν τον Lucky Luck.
12. Που αυτή η πτυχιακή ανήκει σε ένα πτυχίο που μου πήρε 4 χρόνια να το πάρω, (απο το BCA σε συνεργασία με ένα αγγλικό πανεπιστήμιο), με πολύ πόνο, και με βαθιά μόρφωση στην διαχείρηση του τουρισμού, αλλά τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και το Ελληνικό Δημόσιο δεν αναγνωρίζουν. Που παρ'όλα αυτά, επιτρέπεται η λειτουργία και διαφήμιση τέτοιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
12. Που δυστυχώς έχω χάσει τις ελπίδες μου ότι οι πυρόπληκτοι της Πελλοποννήσου θα αντιμετωπίσουν την ρεμούλα και θα δούν στην πραγματικότητα το 1/10 (αν είναι τυχεροί) της βοήθειας που συγκεντρώνεται γι'αυτούς.
ΕΓΩ θα σε ψηφίσω. Αυτό θα κάνω για σένα. Θα σου δώσω την ευκαιρία.
ΕΣΥ τι θα κάνεις για μένα? Σε πραγματικά δεδομένα. Όχι γενικώς και αορίστως. Θέλω έστω και ΕΝΑ από τα σημεία σε αυτήν την λίστα, και που αφορούν και επιρρεάζουν άμεσα τη δική ΜΟΥ ζωή, σαν άτομο, να αντιμετωπιστεί. Ένα.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε (παλαιό στέλεχος της νεολαίας)

Ευχαριστώ ειλικρινά για την εμπιστοσύνη. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ.

ifigenia1953 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
PanagiotisL είπε...

Όπως κατάλαβες ανώνυμη (πρώην στέλεχος της Νεολαίας), ο Barba Ben ενδιαφέρεται μόνο για την ψήφο σου, όχι για σένα.

Κρίμα που κοιμάσαι ακόμα και εμπιστεύεσαι τον κάθε Barba Ben για να σου δώσει απάντηση στις αγωνίες σου.

Α, ρε Μαυρογιαλούρε, που είσαι να τους δεις, να τους ρίξεις κανένα φάσκελο κι εσύ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νέα λογική που λέει ότι οι πολιτικοί έχουν ένα μπλογκ μέσα από το οποίο διαφημίζονται.
Γιώργος

Heliotypon είπε...

Επειδή, δυστυχώς, δεν έχω τον χρόνο να διαβάσω όλα τα σχόλια θα διατυπώσω το δικό μου με τον κίνδυνο να με έχει καλύψει ήδη κάποιος συν-ιστολόγος:
1. Μήπως το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να υπάρχει ζώνη πυροπροστασίας μεταξύ δασών και χωριών, ή κατοικιών; Ακόμη και οι υπάρχουσες ζώνες δασικής προστασίας και πρόσβασης είναι τόσο στενές ώστε εύκολα τις μεταπηδά η φωτιά.
2. Μήπως επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν είχαμε πυρκαϊές, έστω μικρότερης έκτασης; (ατυχία του άλλου κόμματος η εξαιρετικα μεγάλη έκταση των πυρκαϊών φέτος).
3. Μήπως φρόντισε το ΠΑΣΟΚ για την
δημιουργία σύγχρονου συστήματος πυρανίχνευσης από δορυφόρο (κάτι σαν το στρατιωτικό "early warning") και τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων; (όλα αυτά δυνατά με τη σύγχρονη τεχνολογία), ετοιμότητα τύπου "scramnble" για το σβύσιμο πυρκαϊών εν τω γενάσθαι;
4. Μήπως φρόντισε το ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία και ΣΩΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και εξοπλισμό σώματος δασοπυροσβεστών;
5. Αν υπήρχε σοβαρό σύστημα παρακολούθησης των δασών και άμεσης επέμβασης, δεν θα ήταν αυτό αποτρεπτικό των πυρκαϊών; Δεν θα μειωνόταν τουλάχιστον ο κίνδυνος και οι μεγάλες απώλειες;
6. Μήπως φρόντισε το ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του ηλίθιου και δασοκτόνου Νόμου που απαγορεύει τον καθαρισμό των δασών από κλαδιά και φρύγανα (ακόμη και τις ιδιωτικές αυλές) από ιδιώτες, χωρίς την άδεια της δασικής υπηρεσίας (που καθυστερεί τόσο ώστε, αν δοθεί, δίδεται μετά από χρόνια και πάντως μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές!!!)

Το κακό είναι ότι καμία κυβέρνηση ούτε ο ανίκανος κρατικός μηχανισμός πήρε ποτέ στα σοβαρά τις πυρκαϊές των δασών. Αυτό χρεώνεται εξ ίσου και στο ΠΑΣΟΚ και στην Ν.Δ.

Αυτά για να μην αλληλοκατηγορείστε, τουλάχιστον, ενώ είστε όλοι ένοχοι!

Heliotypon είπε...

Α, και κάτι ακόμη: Αντί να κατηγορείτε τους αντιπάλους σας για ανικανότητα και αβελτηρία (την ίδια ανικανότητα και αβελτηρία με τις δικές σας) δεν θα ήταν πιο έντιμο να πείτε: "Κάνατε τα ίδια λάθη και τις ίδιες παραλήψεις με μας"; Υπάρχει τέτοιο πολιτικό θάρρος; Αν υπήρχε, εγώ, τουλάχιστον, θα το εκτιμούσα μέχρι και ...ψήφου!

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα όταν ο πρώην υπουργός λέει οτι θα ανταποκριθεί είναι κάτι. Όμως όταν προσπαθεί πολλά χρόνια και δεν τα καταφέρνει μάλλον δεν κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια !
Μην πάει ο νους σας πουθενά αλλού παράμόνο στους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ που ήσασταν ο δερβεναγάς.
Φιλικά δεν σας ψηφίζω χαίρομαι όμως πολλές φορές να σας ακούω και να σας διαβάζω.
Μακάρι και το πρόγραμμα σας να έλεγε κάτι τις για τους χιλιάδες συμβασιούχους που εσείς δημιουργήσατε.
Φιλικά ΣΑΣΚΑ

*crane* είπε...

Ke Benizele,

Elpizo na sinhorethei i hrisi tou latinikou alphavitou, omos distihos ine adinato na hrisimopoiiso to elliniko afti ti stigmi gia tehnikous logous.

Diavazondas diafores epikaires politikes istoselides, paratiro oti afti ti stigmi stin Ellada epikratei ena haos. Ena haos ostoso, gia to opoio oloi efthinomaste me pollous tropous.

Kai skeftomai gia alli mia fora tin ekpaidefsi ton neon Ellinon, oi opoioi para ta osa legondai gia to epipedo tous, vlepoun kai katalavainoun merika pragmata akoma kai horis tin epikoureia tou frondistiriou i tis tileorasis.

Ti tha katalavoun apo ti simerini katanteia?

Oti dn axizei gia tipote na agonizetai kaneis dioti dn ehei se kamia periptosi elpida na epitihei, oti oi diadiloseis dn fernoun apotelesmata, oti enoso den ehoume provlima emeis oi idioi den mas endiaferei to provlima tou diplanou mas kai oti otan erthei to provlima kai sti diki mas porta, emeis tin ehoume afisei xekleidoti(Ine exofreniki i anasfaleia pou noiotei kaneis otan vlepei eidiseis)? Kai andi na tous deixoume oti ehoun adiko kai na endaxoume stin defterovathmia kai stin tritovathmia ekpaidefsi programmata anadasosis, anakiklosis kai koinonikis prosforas, afto pou kanoume, eironika, gia na aisthanthoune tin empeiria tis katharsis, einai na tous stelnoume sti Vouli ton Efivon! Gia na morfothoune pos akrivos? Opos morfothikan ta kivernitika stelehi? Mipos epidiokoume na ehoume paromoia apotelesmata kai sto mellon? Den boroume epitelous na katalavoume oti osa kanoume den arkoun? Oti kapou stin poreia tis ekpaidefsis tous oi neoi lanthanoun kai oti dn hreiazondai mathimata politikis alla mathimata zois?

Einai poli epifovo na sinehisoume na tous vomvardizoume me politika sinthimata kai na tous gemizoume me apaisiodoxia os pros to mellon tous, dioti aftos ine o pio sigouros tropos na sihathoun tin Ellada kai na anaisthitopoiithoun pliros.

Kai prosopika, san katoikos exoterikou, boro na po oti drepomai na po giati i Ellada kai ohi i Italia i i Gallia i i Ispania i oi ipoloipes hores me dasikes ektaseis kai ipsiles thermokrasies, egine piranaloma afto to kalokairi.

Kai ti na po? Mipos gnorizo? Politiki anikanotita? Elleipsi prolipsis? Oikonomiki skopimotita? Politiko sabotage? Ine arage dinaton na ehoume afisei na simvoun OLA AFTA MAZI?

Kai meta afou exigiso tous logous gia to haos, prepei na exigiso giati tha xanaparei tin exousia i idia kivernisi...Andilamvanomaste se ti katastasi geloiotitas kai paralogismou ehoume ipopesei?

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως που με σας κυβερνηση δεν καηκε η θασσος..και δνε πνιγηκαν ανθρωποι εξω απο το λιμανι της παρου...

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Κε. Υπουργέ ,
Μολονότι αποφεύγω να μιλώ για τα αυτονόητα , αισθάνομαι την ανάγκη να σας συγχαρώ για το υψηλό επίπεδο του εκλογικού σας αγώνα . Ελαβα το έντυπό σας και αισθάνθηκα τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζετε τους πολιτικούς σας φίλους , λιτό , περιεκτικό χωρίς τους " κιτσάτους " γιγαντισμούς που μας κατακλύζουν αυτές τις ημέρες !
Παρακολούθησα την κεντρική σας πολιτική ομιλία από την οποία πήρα απαντήσεις για σημάντικά ζητήματα .Η σχετικά περιορισμένη συμμετοχή σας σε τηλεοπτικές εκπομπές έδωσε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού .
Σας συγχαίρω που αυτή την προεκλογική εξακολουθείτε να διατηρείτε το ιστολόγιό σας , αυτό χρειάζεται μεγάλο πολιτικό θάρρος .
Δύο ημέρες πριν τις εκλογές εύχομαι καλή επιτυχία .

dimitris είπε...

@Heliotypon
Για το 1. Οι ζώνες πυρόσβεσης δεν έχουν κύριο σκοπό την ανάσχεση της πυρκαγιάς αλλά τη διευκόλυνση στην προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων. Όσο φαρδιές κι αν γίνουν, ενώ τραυματίζουν το δάσος η φωτιά βρίσκει τρόπο να περάσει,. Το μόνο που πρέπει να γίνεται είναι να καθαρίζονται. Και απ’ ότι έχει λεχθεί, οι υπάρχουσες ζώνες πυρόσβεσης δεν είχαν καθαριστεί εδώ και χρόνια.
Για το 6 συμφωνώ απόλυτα. Κι εγώ πιστεύω πως πρέπει να γίνεται καθαρισμός του δάσους από τη νεκρή ύλη. Αν διαβάσετε όμως βιβλία δασολογίας, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις πάνω στο θέμα. Δηλ. υπάρχει ο ισχυρισμός πως η νεκρή ύλη παίζει σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, και η απομάκρυνσή της το διαταράσσει.
Για τα υπόλοιπα που λέτε ωραία είναι, απλώς δεν ξέρω το κόστος τους και την αποτελεσματικότητά του.

Γενικά νομίζω πως όλοι σ’ αυτή τη χώρα (εμού συμπεριλαμβανομένου) το παίζουμε κατά περίπτωση δασολόγοι, σεισμολόγοι, επιδημιολόγοι κλπ. Κι αυτό γίνεται επειδή οι επιστήμονες κρύβονται, ή ακόμα κι όταν εμφανίζονται φροντίζουν περισσότερο να εντυπωσιάσουν παρά να ενημερώσουν. Μετά από τόσο μεγάλες καταστροφές, δεν έχω δει ούτε ένα καθηγητή δασολογίας να εκθέτει τις απόψεις του, είτε στα ΜΜΕ είτε στο ιντερνετ. Κάποτε παρακολουθούσα με ενδιαφέρον τις απόψεις του καθηγητή Μάργαρη, αλλά κι αυτός έχει εξαφανιστεί εδώ και πολύ καιρό.

Ειδικά για το δάσος η εντύπωσή μου είναι πως παραμένει ένας μεγάλος άγνωστος, ακόμα και για τους επιστήμονες.

dimitris είπε...

@Ευάγγελος Βενιζέλος
Αν και ψηφοφόρος της Α' Πειραιά, παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τις απόψεις.
Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στις προσεχείς εκλογές και να συνεχίσετε να μας ενημερώνετε μέσα από αυτό το ιστολόγιο.

Ανώνυμος είπε...

Ύστερα από την απουσία μου εδώ καιρό λόγω και της μετακόμισης (υπό μετάθεση επιφυλακές, σπουδές κ.τ.λ.π.) μου στην όμορφη Θεσσαλονίκη μετά από 7 χρόνια παραμονής στην Αθήνα σε αυτό το μπου….λο( οίκο ανοχής ) που δημιουργήσαμε για να κρύβουμε τις βρωμιές μας, επιστρέφω με σχόλια στο blog αν βέβαια το επιθυμείτε;
Δεν ξέρω αλλά μήπως για το καλό των δυο μεγάλων κομμάτων ή για το στρίμωγμα των εργαζομένων θα πρέπει να μην τους ψηφίσουμε; δίλημμα μεγάλο θα δείξει το μέλλον….


Καλή επιτυχία και βέβαια με την πρωτιά στην Ά Θεσσαλονίκης
Από Π.Α.Σ

Λόρδος Μπύρων είπε...

reactor69: να το κοινοποιήσουμε και στη λέσχη μπίλντερμπεργκ, μπας και δεν τον ξανακαλέσουν...

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@reactor69: Ο άνθρωπος έλεγε ανέκδοτο/αστείο εκείνη την ώρα. Δεν μου είναι και έμενα συμπαθής, αλλά το να παίρνουμε 3 δευτερόλεπτα από μια ομιλία του και να λέμε μπαρούφες είναι άτιμο (ή αλλιώς καφρίλα).

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΦΟΡΑΓΕ ΜΠΟΥΦΑΝ ΜΕ
45 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΦΟΡΑΓΕ ?
ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ GEORGE BUSH JR. ?

ΑΝ ΤΟ ΦΟΡΑΓΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΩΣΕΙ ΑΛΛΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ GEORGE BUSH JR. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ .......

akb8862 είπε...

KAΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

ameli1954 είπε...

Νομίζω ότι τώρα πιά δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό.Το χρωστάτε σε όσους πιστεύουν σε σας.
Κάτι ξέρει και ο ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε είναι πλέον προφανές ότι θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός..Ελπίζω να έχουμε σύντομα εκλογές και ελπίζω το κόμμα του ΠΑΣΟΚ να επιστρέψει επι προεδρίας σας σε περιστότερες αριστερές θέσεις..

Dwarf Warrior είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Έφτασε η ώρα, αναλάβεται την ηγεσία του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

EPEKEINA
Κε Καθηγητά,

Η στήριξη μας στον αγώνα που ξεκινάτε αυτή τη στιγμή με τις δηλώσεις Σας στο Ζάππειο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Σας εύχομαι καλή πορεία και νικηφόρα!
Είμαστε μαζί Σας και όπως μπορούμε θα σας βοηθήσουμε.

Paranoia είπε...

Πολύ θυμό και οργή πέραν της απογοήτευσης που δείξατε κ. Βενιζέλο, στο σύντομο λόγο σας εκτός της φιλοδοξίας σας.

Αν με πείσετε εμένα και πολλούς άλλους πρώην ψηφοφόρους πως έχετε την ικανότητα να πράξετε τα δέοντα για τα προβλήματα που αφορούν όλους μας θα έχετε μια σημεντική βοήθεια για την πορεία της πολιτικής σας καριέρας...
αλλά και η δεξιά δεν βγήκε περισσότερο κερδισμένη, πλαν'ωνται πλάνην οικτρά ομοίως.

health man είπε...

Κρίμα που χάθηκαν οι εκλογές (αν και απολύτως αναμενόμενο κατά την άποψη μου) το θετικό είναι ότι επιτέλους το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα έχει έναν άξιο αρχηγό.

Χαριτίνη Καρακωστάκη είπε...

Η δήλωση στο Ζάππειο μας έκανε να ανασάνουμε κάπως. Είμαστε κι εμείς παρόντες δίπλα σας.

Ανώνυμος είπε...

eilikrina se sugxairo gia tin simerini sou protobolia. mas enepneuses
ek amsterdam

magda είπε...

ΜΑΣ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΑ.ΜΑΥΡΙΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ.ΑΦΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΤΡΙΠ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ Η ΝΔ Ή ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ... ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. Π.Χ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ή ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΟΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ,ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ Κ.Λ.Π.
ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ...
3 ΑΠΕΙΧΑΜΕ, 2 ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΛΚΚΕ, 3 ΣΥΡΙΖΑ, 3 ΕΝΑΝΤΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΚΛΕΙΝΑΜΕ ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ ΡΑΠΤΗ ... ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΑΝΕ Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ... ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ ΚΑΙ...
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΨΑΞΑΜΕ ΤΟ BLOG.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Είστε ο πολιτικός πρωταγωνιστής αυτών των εκλογών. Προχωρείστε με δύναμη μπροστά

Ανώνυμος είπε...

Μπορει να εχασε το ΠΑΣΟΚ αλλα απο την ωρα που ανακοινωσες οτι εισαι παρων πραγματικα αισθανομαι ΛΥΤΡΩΜΕΝΟΣ!!!

Βαγγελη αλλαξε τα ολα! Ολα ομως!

Το ΠΑΣΟΚ εχασε αλλα η νεα αλλαγη ηρθε !!! ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ!

saska είπε...

Καλή επιτυχία στην αρχηγεία λέω εγώ !
Πάμε δυνατά Μπενιζέλο

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Καραγκιόζης είπε...

Καλημέρα κατ' αρχήν έστω και αν δεν κερδίσατε. Τις άλλες ιστοσελίδες σας τις έχουν κλείσει για κάποιο λόγο και γράφω εδώ εφόσον ήταν η μόνη διαθέσιμη. Χαιρετίζω την ανακοίνωσή σας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήταν το μοναδικό μήνυμα αισιοδοξίας που έστειλε το πολιτικό σύστημα της χώρας τα τελευταία χρόνια. Αποτελώ τον κλασικό κυμαινόμενο ψηφοφόρο. Αυτόν που από ότι λέγεται είναι υπεύθυνος με την ψήφο του για την εναλλαγή των κομμάτων στην εξουσία. Το 1996 ψήφισα Σιμίτη, το 2000 ομοίως, το 2004 ΝΔ και το 2007 ΠΑΣΟΚ (αλλά ήξερα ότι θα χάσει) ενώ ήμουν στο τσάκ να το ρίξω ΣΥΡΙΖΑ! Η υποψηφιότητά σας μου δίνει ελπίδα. Θέλω να με κυβερνάει κάποιος που ξέρει περισσότερα από μένα! Να τα λέει καλύτερα και να μπορεί να αντικρούει τους μονότονους βερμπαλισμούς του κ. Καραμανλή. Θα σας υποστηρίξω όπως μπορώ και ελπίζω το μήνυμά σας να έχει την ίδια ανταπόκριση στον κόσμο που είχε και σε μένα. Το 2009 στις εκλογές που θα γίνουν εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει ΠτΔ ελπίζω σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό εσάς.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Η δημοκρατική παράταξη έχει δείξει και στο παρελθόν οτι μπορεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Αυτό που περιμένουμε λοιπόν τώρα, είναι το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η αριστερότερη δυνατή εκδοχή ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού κόμματος εξουσίας.

Η νύμφευση της Αριστεράς από τη Δεξιά στην Ευρώπη (βλ. Νεα Οικονομική Πολιτική Μπραουν, Σαρκοζί και υπουργοί του Μάη 68, Γερμανικός Μεγάλος Συνασπισμός), έχουν προφανώς αλλάξει τους συσχετισμούς και την κατεύθυνση που μέχρι πρότινος ακολουθούσε ο μπλερικός Τρίτος Δρόμος.

Προφανώς και ο λαός της Γερμανίας της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρεττανίας, πολυπληθέστεροι από αυτόν της Ελλάδας δείχνουν το δρόμο στον οποίο πρέπει να οδηγηθεί με βιασύνη το ΠΑΣΟΚ αν θέλει να γίνει ξανά κόμμα εξουσίας και να μην αφήσει να εμφανιστούν φαινόμενα Oskar Lafontaine και στην Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΘΩ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ. ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛO ΙQ. MOY ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕNSA ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ.. ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΤΟ IQ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ

ΘΕΛΩ Ξ-Ε-Κ-Α-Θ-Α-Ρ-Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ..

ΜΠΟΡΕΙΣ;

ΘΕΛΩ ΝΑ δω ΝΕΟΥΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ..

ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ?

Ανώνυμος είπε...

Ευχομαι να ειστε ο πρωτος μπλογκερ πρωθυπουργος!!!
Καλη επιτυχια!!

Suspect είπε...

Ειμαι σιγουρος πως το ΠΑΣΟΚ με εσας στην ηγεσια θα ειναι εντελως τελειως διαφορετικο.

ΟΜΩΣ

1. Ο πρωτος που σας στηριξε δημοσια ηταν ο ....Κουλουρης! Εχετε το ειδικο βαρος να μας απαλλαξετε απο τους Κουλουρηδες; Τους μια ζωη ανεπαγγελτους που τρεχουν στις λαϊκες με τα καναλια; Ο αλλαξε τα ολα δεν τα καταφερε και τα καταφερε μεχρι την Ξενογιαννακοπουλου. Εσεις μπορειτε;

2. Εχετε το νου σας γιατι ακουω απο πολλους νεοδημοκρατες πως θα ψηφισουν τον ΓΠ ως "φιλοι του ΠΑΣΟΚ". Τους συμφερει φυσικα να παραμεινει αυτος που εχασε.

Ευχομαι καλη επιτυχια και να μην κανετε οτι και οταν εισασταν υπουργος.
Που διοριζατε 150 επιτροπες...

Ανώνυμος είπε...

Οι δηλώσεις του μελλοντικού προέδρου:


"Ο Κώστας Σημίτης ως πρωθυπουργός της χώρας επί οκτώ χρόνια και ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την ίδια περίοδο, νιώθει μεγάλη ευθύνη για την παράταξη και λειτουργεί, από τη φύση του και εκ των πραγμάτων, ως ένας εγγυητής της ενότητας και των δημοκρατικών και διαφανών διαδικασιών, ώστε να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει, με τον καλύτερο τρόπο για το Κίνημα και τη χώρα και βεβαίως με δημοκρατικά άψογο τρόπο", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του σήμερα το μεσημέρι με τον Κώστα Σημίτη, στο γραφείο του δεύτερου.

"Τον ευχαρίστησα γιατί αναλαμβάνει αυτό το ρόλο, εφόσον βεβαίως αυτός ο ρόλος είναι αποδεκτός -και από τη μεριά μου είναι με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση αποδεκτός - και στη συνέχεια συζητήσαμε για το πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει και κυρίως για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλουμε να είναι η προοπτική στραμμένη προς το μέλλον της χώρας",πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

Κληθείς να διευκρινίσει αν στο "εμείς" περιλαμβάνεται και ο Κώστας Σημίτης, ο πρώην Υπουργός έκανε λόγο για "το όλον ΠΑΣΟΚ",τονίζοντας ότι "εγώ δεν μιλάω ούτε εκ μέρους του εαυτού μου, ούτε εκ μέρους ενός μέρους του ΠΑΣΟΚ. Μιλάω, γιατί έτσι νοιώθω εκ μέρους όλης της δημοκρατικής παράταξης".

Διαβεβαίωσε ότι "οι πρωτοβουλίες μου δεν είναι ατομικές. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που εναρμονίζεται και συζητά σε βάθος για τους πολιτικούς όρους ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Ευ. Βενιζέλος είπε ότι η εκκρεμότητα αυτή πρέπει να λυθεί σύντομα ώστε να αντιμετωπιστεί ο κ. Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του με τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους όρους μέσα και έξω από τη Βουλή.

"Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ασχολείται με εσωτερικές διαδικασίες και ο Κώστας Καραμανλής να θεωρεί ή μάλλον να έχει την ψευδαίσθηση ότι ξεκινά μια νέα περίοδο ως πρωθυπουργός", τόνισε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ ως επίπλαστο και το οποίο, είπε, δεν αξίζει στο κόμμα.

"Ο κ. Καραμανλής το γνωρίζει αυτό. Ο κ. Καραμανλής έχει υποκλέψει, εννοώ πολιτικά και κοινωνικά μια θνησιγενή νομιμοποίηση", είπε ο κ. Βενιζέλος.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης του Κινήματος,τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα-παράταξη και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα και μάλιστα το παρομοίασε με ποδήλατο στο οποίο πρέπει να ασκείται συνεχώς δύναμη στα πετάλια για να μην πέσει.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν επικοινώνησε σήμερα με τον κ. Παπανδρέου, ωστόσο είπε ότι είναι έτοιμος για επικοινωνία μαζί του, καθώς, όπως είπε, είμαστε δυο άντρες που αγωνίζονται για την ίδια παράταξη και ο ρόλος του κ. Παπανδρέου θα είναι πάντα διακεκριμένος και κορυφαίος στο ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες και όχι στις δημοψηφισματικού τύπου διαδικασίες, ωστόσο τόνισε την αναγκαιότητα να εκφραστεί η ελπίδα, η ενότητα και η δυναμική του χώρου με τον καλύτερο και φυσιολογικότερο τρόπο.


(Πηγή: ΑΠΕ)

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ. ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

-ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ
-ΜΕΙΩΣΗ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
-ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ
-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
-ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
- ΜΕΙΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

H SELIDA(INTERNET)TOU VENIZELOU DEN LEITOURGEI

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Απο το blog μου,
proxeirotetradio.blogspot.com

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ποτέ δεν έκρυψε της αρχηγικές του τάσεις.
Το βράδυ των εκλογών του 2000 και όταν τα exit polls έδιναν, λανθασμένα, κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, είχε βιαστεί να κάνει επίθεση κατά του Κώστα Σημίτη θέτοντας θέμα αρχηγίας. Τα επίσημα όμως αποτελέσματα των εκλογών ανέτρεψαν το σκηνικό και ο Βενιζέλος πλήρωσε, πολιτικά, την βιασύνη του να ανακοινώσει, το πόσο πολύ ήθελε να πάρει τα σκήπτρα.
Επειδή, όμως, "όποιος καεί με το χυλό φυσάει και το γιαούρτι", προχθές περίμενε τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου. Όταν αυτά άγγιξαν το 25% των συνολικών, σαν έτοιμος να το πράξει από καιρό, δήλωσε τον διακαή του πόθο για την καρέκλα του αρχηγού.
Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί βιάστηκε τόσο. Πολλοί, πάντως, είναι αυτοί που λένε, ότι την δήλωση του, την είχε ετοιμάσει εδώ και κάτι μήνες και ότι το σενάριο της ήττας τον βόλευε αφάνταστα.
Όπως και να 'χει το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα κληθεί να επιλέξει πρόεδρο.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι δεινότερος ρήτορας από τον Γιώργο Παπανδρέου με μεγαλύτερο λαϊκό έρεισμα. Εν έτη 2007, όμως δεν ξέρω αν αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι ένας ακόμα καλός δημαγωγός.
Από την άλλη ο σημερινός πρόεδρος προτάσσει τις προοδευτικές του ιδέες και το αξιόλογο πρόγραμμα διακυβέρνησης, που έφερε παντού την προσωπική του σφραγίδα. Το πρόβλημα όμως, εστιάζεται, ότι παραείναι σύγχρονο για να μπορέσουν να το στηρίξουν τα "απαρχαιωμένα" στελέχη της ηγετικής ομάδας.
Αυτό που πρέπει να καταλάβουν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ότι πάνω απ' όλα θα κληθούν να επιλέξουν πολιτική γραμμή. Θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στο, αν απλά θέλουν ένα νέο πρόεδρο με την υπάρχουσα ηγετική ομάδα και νοοτροπία, να παραμένει αναλλοίωτη ή τον σημερινό τους πρόεδρο πλαισιωμένο από φρέσκα πρόσωπα και νέες αντιλήψεις που θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τις ιδέες του.
Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει αν, τελικά, εκλέξουν τον Βενιζέλο πρόεδρο, ίσως και να πάρουν τις επόμενες εκλογές. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι οτι το πραγματικό δίλημμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αυτή την ώρα, θα πρέπει να αφορά το, εάν θέλουν απλά να κυβερνήσουν ξανά ή αν θέλουν να κυβερνήσουν σωστά...

Ανώνυμος είπε...

Τι θα γίνει με την εκκλησία; Πολλοί λένε ότι θα μας πνίξετε στο ράσο όπως και ο Καραμανλής (αφορολόγητη εκκλησία να κάνει ότι θέλει παντού). Αν δεν πάρετε θέση υπέρ ενός διαφωτισμού στην παιδεία και υπέρ του διαχωρισμού της εκκλησίας με το κράτος, θα έχετε δυσκολία να πάρετε πίσω τα ποσοστά σας από την αριστερά. Η παιδεία είναι σημαντικότατο θέμα για τους αριστερά σκεπτόμενους και η χριστιανορθόδοξη καταπίεση πρέπει να σταματήσει.

Επιτέλους, υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που είτε είναι άθεοι, είτε (σοβαροί και δημοκράτες) δωδεκαθεϊστές όπως στο www.ysee.gr. Αυτοί και πολλοί άλλοι δεν μπορούν να καταπιέζονται από το ράσο. Είμαστε η Ευρωπαϊκή χώρα με την μεγαλύτερη καταπίεση θρησκευτικών μειονοτήτων. Αυτά πρέπει να απαντηθούν και να απαντηθούν από εσάς όχι ως πολιτικός μόνο που είστε αλλά και ως καθηγητής πανεπιστημίου.

Διαφωτισμός τώρα!

kostas είπε...

kali tixi kali dinami se empistevome ala se perakalo kane oti ine anthropinos dinaton kato apo aftes tin sinthikes gia na min diaspasti to PASOK

Ανώνυμος είπε...

Who is going to give me my country back, a large part of which is severly burnt? Who will give me the only good thing left in this land back, the natural environment? Who will guarantee that Greece will not be a wellfare state, and that the Greek rural areas will not be surviving thanks to charity and international help? Who will make sure that another disaster like this one does not heat again? Who will bring life to the affected areas and prevent them from dying? Who will convince the people from developed countries that Greece is a modern and responsible state and not a boat abandoned to the prevailing winds while the crew is busy accusing one another?

Not you, not PASOK, not ND, not the left wing parties with their tried and failed ideology, not LAOS with their anachronistic and naive belief system, not the Greek citizens that share the responsibility for what happened, for the lack of fire prevention, the lack of co-ordination, the deterioration of the educational and the health system, the unreasonable increase of civil service jobs.

Who will take responsibility for carrying out the changes promised by everyone? Who will identify the country's benefit with his/her own benefit in order to have an incentive to work hard? Every one knows that it is not the civil servants, a population at a state of semi retirement. We need a government that can raise income, develop knowledge and technology and use them inventively and fairly for the public program supporting the week, not only because they need to survive or pay their bills but because they should and can become financially and culturally strong. Wanting a centre-left wing government to provide social security for the working and middle classes is not enough! We need a government whose ideology is the economical development of all Greeks, placing the country on the map. We want a moden, responsible, productive, creative, innovative, afluent and humane Greece.

A successful leader should be able to convince the people that this should be the plan. The Irish did it, everyone understood that paying your taxes helps the country progress, provided there are no theves in rulling positions.

If you could have another life I would advice you to live and work abroad for few years, paying your taxes in an organized country where things work and then look back at Greece to see what a Greek and everyone else sees from the outside: a nation that knows only romanticism, enthusiasm, a vague definition of democracy reduced to the freedom of expressing your opinion, and words! Just words! Some people in their comments have expressed their share of the common responsibility. Sadly the government has not. But the results of the elections are even more dissapointing because the ruling party was not considered as being responsible for the disaster. It does not matter whether the PASOK government in the past had played its role in this. It is the current government that should carry always the responsibility. But we know for years that each time the government blames the previous one for their own shortcomings. I have not seen this happening in any other country, it would be considered childish, unprofessional and ridiculous. You either undertake the role to provide the country with an effective program that works or you don't. Those that fail to the point this government did should be never allowed to govern again.

I want my country back, I want my dignity as a Greek citizen back, if anything like this has ever existed! Maybe momentarily in the Olympics.

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλε το παρελθόν σας δεν μας δίνει καλούς οιωνούς για το μέλλον.
Η ποιότητα και η εντιμότητα των εκδηλωθέντων υποστηριχτών σας (Κουλούρης, Νεονάκης, Τσουκάτος κλπ) ενισχύουν τη πεποίθηση αυτή.
Η ευφυία σας είναι εγωιστική και αυτάρεσκη,δεν έχει καμμία σχέση με το γενικό καλό και μάλλον είναι αποσπασματική.
Πράξεις σας είναι μόνο τα λόγια.
Αν εκλεγείτε αρχηγός θα ικανοποιήσετε βεβαίως το εγωιστικό σας γονίδιο , αλλά θα προκαλέσετε κατά την άποψή μου για τους προαναφερόμενους λόγους, μεγάλη ζημιά στο Πασοκ και στη χώρα.
Είναι καιρός εσείς, οι ομοιοί σας αλλά και ο Παπανδρέου να αφήσετε άλλες ιδέες και άλλους ανθρώπους να "ανθίσουν" στο Πασόκ.

κώστας σ.

Ανώνυμος είπε...

Η άκρατη βιασύνη σας να αυτοπροταθείται για την αρχηγια, η δίψα σας για εξουσία, η συνεχής υπονόμευση του ΓΑΠ και ο εναγκαλιασμός σας με τον ΔΟΛ μας τρομάζουν...

Ι.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν κατάλαβαν γιατί το βράδυ των εκλογών έσπευσε άμεσα ο k.Βενιζέλος στο Ζάππειο να κάνει δήλωση παραθέτω τις πιο σημαντικές φράσεις των δηλώσεων Παπανδρέου-Βενιζέλου


ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

‘’Σε ό,τι με αφορά, θα ζητήσω άμεσα από την βάση του ΠΑΣΟΚ, ν' ανανεώσει
την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου’’



ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

‘’Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες…’’

Τώρα καταλάβατε ?

Unknown είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Με όλο το θάρρος, ισχύει ότι έχετε αλλάξει το επώνυμο σας;
Το ρωτώ γιατί ποοί κακοπροαίρετοι σας κακολογούν ότι λέγόσασταν Τούρκογλου.
Ισχύει;

Ανώνυμος είπε...

ειμαι εναs απλλοs πολιτηs αυτηs τηs xωραs που λεγεται ελλαδα αν και λεω αν υπαρξει εστω και σε αυτες τις δυσκολες εποχες που ζουμε ιδεολογικη προςεγγιση προς τον ανθρωπους που ζουνε αναμεσα μας και εκδιωχθουν απο την πολιτικη σκηνη του σημερα ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΝΤΑ ΚΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ισως κυβερνησετε τα επομενα χρονια

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλε δεδομένης της σχέσης που έχετε με την Ορθοδοξη εκκλησια θα ήθελα να ρωτήσω πως σκοπευετε να πορευθείτε σε σχέση με τις ετεροδοξες εκκλησίες στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

ShareThis