Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

825 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 600 από 825   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πω ότι η χρονική στιγμή που έγινε η δήλωσή σας το βράδυ των εκλογών ήταν λάθος,όπως και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εσπευσαν εκείνο το βράδυ να πάρουν θέση.Επιδείξατε έναν πολιτικό κανιβαλισμό.Προσωπικά αν με ρωτούσατε γιατί χάσαμε θα σας απαντούσα ότι ο βασικότερος λόγος είναι ότι θα ήθελε ένα ΠΑΣΟΚ πιο αριστερά (το έδειξε το εκλογικό αποτέλεσμα)και βλέπει τα ιδια πρόσωπα που έβλεπε επί κυβέρνηση Σιμίτη.

Unknown είπε...

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Πιστεύω ότι μετά τα τελευταία γεγονότα η παρουσία σου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απαραίτητη. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έκανες γνωστό το ενδιαφέρον σου, ήταν ο πλέον ακατάλληλος στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Φοβάμαι όμως, ότι μόνο η αλλαγή προσώπων χωρίς παράλληλη εφαρμογή αριστερών πολιτικών, ελάχιστα θα πείσει τους άνεργους νέους (πτυχιούχους ή μη) οι οποίοι στρέφονται προς την αριστερά συνειδητά(μη μπορώντας να δουν το ΠΑΣΟΚ ως επιλογή ελπίδας)ή από αντίδραση σε συγκεκριμένες πολιτικές.
Δεν γνωρίζω πόσο απαραίτητη ήταν η οικονομική πολιτική των τελευταίων μας κυβερνήσεων. Αυτό όμως το οποίο είναι εμφανές είναι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ πληρώνει τα «απόνερα» αυτής της πολιτικής και ο Γ. Παπανδρέου καλείται να παίξει τον ρόλο του «αερόσακου» μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας. Αν δεν μπορέσεις να καταλάβεις τις ανησυχίες και τα τεράστια οικονομικά(κυρίως) προβλήματα του κόσμου φοβάμαι πως θα είσαι ο επόμενος που θα παίξει αυτό το ρόλο και ίσως ο τελευταίος.

Υ.Γ. Με πολλούς φιλικούς χαιρετισμούς, από κάποιον που δεν θέλει να έχει το ΠΑΣΟΚ την κατάληξη της Ένωσης Κέντρου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο καλησπέρα. Η αλήθεια είναι ότι μας αφήσατε άναυδους το βράδυ των εκλογών. Δεν ξέρω ποιός το περίμενε αυτό και ποιός όχι, πάντως τόσα χρόνια που παρακολουθώ εκλογές, αυτή τη φορά ήταν πραγματικά μία έκπληξη.
Είναι γεγονός ότι η ήττα του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλη, περισσότερο από όσο κι εσείς οι ίδιοι περιμένατε, και πραγματικά πιστεύω ότι χρειάζεται αλλαγή. Αυτό που έγω θέλω να επισημάνω είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας άξιος πολιτικός, πολύ μορφωμένος και αξιόλογος, αλλά δυστυχώς δε νομίζω ότι ταιριάζει με το προφίλ του Έλληνα..και λέω δυστυχώς γιατί πιστέυω πραγματικά ότι έφερε πολιτικό πολιτισμό στα πράγματα..
Κύριε Βενιζέλο, σαν πολίτης αυτής της χώρας μιλάω ειλικρινά όταν λέω ότι ενοχλούμαι πολύ με τις απόψεις που ακούγονται ότι πολύ καιρό πριν μαγειρευόταν αυτό που έγινε το βράδυ των εκλογών από εσάς, ότι με λίγα λόγια υποσκάψατε τον Παπανδρέου, προκειμένου να τον διαδεχτείτε. Από την άλλη μεριά μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίον μιλήσατε και η πυγμή που δείξατε, κάτι που ομολογουμένως τον τελευταίο καιρό το έχουμε ξεχάσει.
Αυτό που έγω θα ζητούσα είναι να γίνουν όλα με διαφανείς διαδικασίες και αν τελικά καταφέρετε να εκλεγείτε-πράγμα που εύχομαι- αυτό να γίνει καθαρά και δημοκρατικά και όχι σαν δημοψήφισμα
Καλή συνέχεια...

ANemos είπε...

Ενα μόνο (από τα πολλά): Το ΠΑΣΟΚ, σε αυτή την ιστορική περίοδο, θα πρέπει να αφήσει ήσυχη την Αριστερά και τους οπαδούς της. Είναι το μόνο ανάχωμα του προοδευτικού χώρου απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού.

kostas είπε...

Δυστυχώς κ. Βενιζέλο είστε ένα μέρος του προβλήματος του ΠΑΣΟΚ προ του 2004, το οποίο καταδίκασε ο Ελληνικός λαός το 2004, αλλά και το 2007. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε το πολιτικό θάρρος να χρεωθεί την ήττα του 2004, κάτι που δυστυχώς ο, κατά τα άλλα ικανός πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης δεν θέλησε να αναλάβει. Αφού λοιπόν φορτώσατε το πρόβλημα ΠΑΣΟΚ στον ΓΑΠ, που κατάφερε να φρενάρει την ελεύθερη πτώση του στο 40,5%, τον ροκανίζατε επί τριάμιση χρόνια για να έλθετε τώρα να ζητάτε την αρχηγία ως λυτρωτής. Δεν έχετε καταλάβει φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε το 2007 διότι ακόμα πληρώνει τις προ 2004 αμαρτίες. Το φταίξιμο του Γιώργου είναι ότι δεν καθάρισε εσάς και αρκετούς άλλους, που ήταν και το αίτημα της βάσης (Γιώργο άλλαξέ τα όλα). Λίγο ντροπή δεν βλάπτει κ. Βενιζέλο

Oribusiness είπε...

Βαγγέλη άσε τα "θνησιγενή" και τα "επίπλαστα" γιατί δεν σε καταλαβαίνει κανείς. Για να γίνεις Πρωθυπουργός πρέπει να γίνεις ο Βαγγέλης, Ο Βάγγος, Ο Βαγγέλας. Το κύριος Βενιζέλος είναι καλό για καθηγητή. Ένας φίλος!

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές -και περιστασιακά- μεγάλο μέρος της δύναμής του για 2 κυρίως λόγους:
1. Αρχηγός. Συμπαθέστατος, αλλά "δεν τα λέει".
Πολύ σημαντικό για την Ελλάδα.
Επίσης δεν έβαλε προσωπική σφραγίδα στο κόμμα, πράγμα που και -εννοείται- ο Ανδρέας και
ο Σημίτης έκαναν.

2. Έλλειψη σαφούς πολιτικής τοποθέτησης.
Είναι σοσιαλιστικό? Είναι φιλελεύθερο καλλυμένο?
Δωρεάν παιδεία η όχι? Ιδιωτικοποιήσεις και
σε ποιό βαθμό, με ποιό στόχο? κλπ κλπ.
Εύκολος στόχος για ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Εύχομαι καλή επιτυχία, πιστεύω πως
τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα με εσάς στο τιμόνι.

Ανώνυμος είπε...

Στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν όλοι για το οτι κατι πρέπει να αλλάξει αλλα διαφωνούν στο τι πρέπει να αλλάξει.
Είναι σίγουρο οτι ο ΓΑΠ δεν κατάφερε να το αλλάξει αρκετά προς θετική κατεύθυνση μέσα σε 4 χρόνια και έτσι πρέπει να αποχωρήσει.
Ο επόμενος αρχηγός έχει να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ. Είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε υποστηρικτές και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Αρα ο νέος αρχηγός θα πρέπει να διευρύνει την βάση του ΠΑΣΟΚ και οχι να κινηθεί μονόδρομα προς τα αριστερά ή τα δεξιά σε όλο το φάσμα των πολιτικών. Το αγκάθι προς την αριστερή ιδεολογία είναι νομίζω πρωταρχικά η στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα ιδιωτικά πενεπιστήμια, η αναθεώρηση του άρθρου 16 είναι δευτερέυουσας σημασίας αν το ΠΑΣΟΚ είχε συγκεκριμένη άποψη για το εμπόριο πτυχίων που το ίδιο δημιούργησε (ΚΕΣ και College της συμφοράς). Δεν μπρόρεσε να πείσει κανέναν ότι μπορεί να διαχειριστεί το θέμα αυτό γιατι απλά δεν το έκανε τα χρόνια που ήταν κυβέρνηση.
Το θέμα των συμβασιούχων είναι ενα άλλο τεράστιο αγκάθι. Για να μην εχει πολιτικό κόστος το ΠΑΣΟΚ δεν μας ειπε τι πρεπει να γινει με τους συμβασιούχους (απαράδεκτη η άποψη οτι έπρεπε να βολευτού όλοι αυτοί που είχαν συμβάσεις λόγω γνωριμιών). Χιλιάδες νέοι προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και αυτές δεν προκυρήχθηκαν ποτέ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ποτέ τίποτα. Χιλιάδες θέσεις συμβασιούχων δόθηκαν σε δικά μας παιδιά και το ΠΑΣΟΚ πάλι δεν άρθρωσε πολιτικό λόγο για γενική λύση στο πρόβλημα. Στην προεκλογική καμπάνια ούτε που το ακούσαμε. Η αξιοκρατία και η διαφάνεια στον δημόσιο τομέα είναι ο μεγαλύτερος στόχος της οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Οι ψηφοφόροι που έφυγαν προς τα δεξιά πιστέυω οτι έφυγαν για τους ίδιους λόγους. Δηλαδή, περίμεναν από το ΠΑΣΟΚ να ακολουθησει την πολιτική του συγκεκριμένου και όχι του γενικόλογου καταγγελτικού.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε κύριε Βενιζέλο αν εκλεγείτε νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι το συντηρητικό σας πρφιλ ειδικά σε θέματα σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους. Προσωπικά είναι αυτό που με προβηματίζει στην υποψηφιότητά σας καθώς και η τάση που έχετε για στρόγγυλες γενικόλογες τοποθετήσεις. Σαν αρχηγός κόμματος πρεπει να γίνετε ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ.
καλή δύναμη...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Σαν πολίτης θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας. Θα ήθελα πρωτίστως να σας πω ότι η ήττα των εκλογών του 2004 δεν με λύπησε τόσο διότι σαν δημοκρατικός άνθρωπος πιστεύω ότι τα πολιτικά πρόσωπα και οι ηγεσίες πρέπει να κρίνονται και να εναλλάσσονται έτσι ώστε να βελτιώνονται.

Αυτό που με λύπησε όμως είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα στα 3.5 χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική λύση για τους ψηφοφόρους. Αντίθετα έχασε 300.000 ανθρώπους που το είχαν εμπιστευτεί στις προηγούμενες εκλογές.

Τα τελευταία τρεισήμισι το ΠΑΣΟΚ συνέχισε να παίρνει την ευθύνη για τα προβλήματα της κοινωνίας και τα λάθη της κυβέρνησης με αποκορύφωμα φυσικά την τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από τις φωτιές λόγω της δυσλειτουργίας του κρατικού μηχανισμού που χρεώθηκε και στο ΠΑΣΟΚ με μερίδιο ευθύνης στην κυβέρνηση. Δεν είμαι σίγουρη αν ο λαός βρίσκεται σε πολιτική αδράνεια και δεν μπορεί να καταλάβει ότι έχει αλλάξει κυβέρνηση ή αν πρόκειται για επιτυχημένη προπαγάνδα, η κατάσταση πάντως είναι επικίνδυνη. Μέσα σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια δεν έγινε έργο και δεν έγινε αντιπολίτευση – τουλάχιστον όχι στο κόμμα που κυβερνούσε.

Ο κύριος Καραμανλής και πρόλαβε και κατάφερε να φέρει σε έσχατο σημείο τη χώρα – κάνοντας τίποτα στις καλύτερες περιπτώσεις – αλλά ο λαός τον είδε συμπαθητικά και οι ευθύνες της ΝΔ χαρακτηρίστηκαν ως απειρία. Αρνούμαι να πέσω θύμα επικοινωνιακής πολιτικής, δεν ζητάω λαοπλάνους ηγέτες αλλά σοβαρούς πολιτικούς που δεν μιλούν με στόμφο αλλά έχουν πολικό εκτόπισμα και προσωπικότητα όπως ο κύριος Σημίτης.

Σαν νέος άνθρωπος και πολίτης αρνούμαι να απογοητευτώ και να σταματήσω να ελπίζω. Πιστεύω στο ΠΑΣΟΚ, στα στελέχη του και στους ψηφοφόρους τους. Έχω όμως και απαιτήσεις και απαιτώ να συγκροτηθείτε, να κάνετε αντιπολίτευση και να πείσετε∙ και το χρέος σας είναι μεγάλο γιατί οι ψηφοφόροι σας είναι άνθρωποι δημοκρατικοί και σκεπτόμενοι και σας χρεώνουν τα λάθη της διακυβέρνησης σας που έγιναν μπούμερανκ σε όποια προσπάθεια αντιπολίτευσης κατά την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν πιστεύω ότι η ευθύνη για την ήττα αυτή πρέπει να χρεωθεί προσωπικά στον κύριο Παπανδρέου που είναι πολύ αξιόλογος. Προσωπικά πιστεύω πως έχει φθαρεί σαν αρχηγός κόμματος και θα ήταν σκόπιμο να αλλάξει αλλά το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να αποτελέσει επιλογή και λύση στις επόμενες εκλογές.

Μην μας εγκαταλείπετε.

Ανώνυμος είπε...

Ως νέα ψηφοφόρος και ψηφοφόρος του κόμματος, αντιλαμβάνομαι επιτακτική την ανάγκη αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού προς τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ χώρο του κινήματος. Εξάλλου αυτό το πρόσωπο του πρέπει και με αυτό το πρόσωπο το γνωρίσαμε.Η ελπίδα για μια πιο κοινωνική-λαική πολιτική απο μέρους του ΠΑΣΟΚ εξανεμίστηκε και αυτό φάνηκε περίτρανα στις τελευταίες εκλογές. Όχι άδικα. Τελευταία το ΠΑΣΟΚ έμοιαζε ανύπαρκτο. Άφησε λαβές στην κυβέρνηση Καραμανλή να το κατηγορεί για τα δικά της λάθη και εκείνο να μην αντιδρά παρά μονο με ένα νωχελικό πνεύμα αντιλογίας. Το ΠΑΣΟΚ που άλλοτε εδινε μάχες με ενα δυναμικό, επαναστατικό πρόσωπο... Με τη μορφή του καταπέλτη.. Αυτό τον καταπέλτη μας τον θυμίσατε εσείς το βράδυ της Κυριακής με τη δήλωσή σας. Προσωπικά έχω διχαστεί. Από τη μια θεωρώ την κινησή σας λάθος, λόγω κακού timing κλπ. από την άλλη όμως σκέφτομαι πως ήταν σωστή, αφού ήταν η ώρα να "ταράξετε τα νερα" και να αφυπνίσετε ολόκληρο το κίνημα που είχε πέσει σε βαθύ λήθαργο και απογοήτευση. Ως φίλη κ μέλος του ΠΑΣΟΚ θα εμπιστευτώ σε εσάς τη ψήφο μου για την ηγεσία, ελπίζοντας σε εσάς. Ελπίζοντας στο δυναμικό παρών σας ως αντιπολίτευση μέσα στο κοινοβούλιο, ελπίζοντας στην άμεση και έντονη κατάκριση από εσάς για το όποιο κακώς κείμενο της κυβέρνησης. Ελπίζοντας για την επιμονή σας στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ που θυμόμαστε και όχι του ΠΑΣΟΚ που βλέπουμε να εξελίσσεται (από την κυβέρνηση Σημίτη και έπειτα). Δεν ταιριάζει στο ΠΑΣΟΚ να "δεξιίζει" δεν του ταιριάζει να αδιαφορεί για τη βάση του. Τέτοιο κόμμα υπάρχει και είναι αυτό της Ν.Δ. δε χρειαζόμαστε ακόμη ένα. Ελπίζουμε στο πρόσωπό σας για την αλλαγή, για τη βαθειά τομή που τόσο χρειάζεται το κίνημα. Για ένα δυναμικό και ανατρεπτικό ΠΑΣΟΚ. Και τότε θα δείτε πως η ανταπόκριση θα είναι και πάλι άμεση.. Με εκτίμηση ΜΚ ΥΓ.Η επικοινωνία με τη βάση είναι άκρως απαραίτητη και εποικοδομητική και χαίρομαι που υπάρχει. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

beni ta koveis ta sxolia poy den sou lene kala logia. NTROPI soy. erikse to pasok me ta kolpa sou kai tin iponomeysi sto 38% kai exeis moytra kai na emfanizesai. AERA AERA NA FIGEII XOLERA

Unknown είπε...

dear VE,

κάποιες σύντομες σκέψεις ακολουθούν, χωρίς μονταζ....

/* δεν ειμαι και τόσο σίγουρος ότι όλα τα μέλη, στελέχη etc εδωσαν ενα πολύ καλό αγώνα.

/* δεν νομίζω ότι το πρόβλημα του ΠαΣοΚ λύνεται άμεσα με την εκλογή νέου αρχηγού. Εννοώ ότι η αναδιοργάνωση/επανίδρυση του ΠαΣοΚ δεν είναι θέμα "Παρακλήτου". Ενδεχομένως όμως ένας αρχηγός με ξεκάθαρες θέσεις/αντιλήψεις/πρακτικές να μπορέσει από τη μια να απελευθερώσει και από την άλλη να συντονίσει συνθετικά τις πολλές απόψεις που μέχρι στιγμής φιλονικούν...

/* ήταν πολύ άσχημο να βλέπουμε 3.5 χρόνια το ΠαΣοΚ να κυνηγάει την ουρά του και αμέσως μετά να σπαράσσεται απο φυγόκεντρες καταστάσεις τόσο σε επίπεδο απόψεων όσο και σε επίπεδο πολιτικής πρακτικής. Κάποιοι μαλλον είχαν δει ότι το καράβι βουλιάζει....

/* η άμεση λύση καμμιά φορά είναι η πλέον ενδεδειγμένη. Στην παρούσα φάση χρειάζεται μόνο με την προϋπόθεση ότι αμέσως μετά θα αρχίσει εξαντλητικός διάλογος και δουλειά για το πως θέλει το ΠαΣοΚ τη χώρα και τη ζωή των πολιτών. Χρειάζεται εκνευριστική λεπτομέρεια και απόλυτη σαφήνεια.

/* Οι τοπικές οργανώσεις δε λειτουργούν. Είναι ευκαιρία για μια άλλη αντίληψη που θα δίνει την ευκαιρία στους φιλους και τα μέλη να είναι πιο ενεργοί σε κάθε γωνιά της χώρας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να δουλέψει πλέον το μοντέλο με τους (ημιμαθείς) γραμματείς των τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών.

/* Σε μια χώρα με τόσα προβλήματα - αρκετά από τα οποία είναι ζήτημα του πως έχουμε μάθει να ζούμε - δεν υφίστανται αυτόματες διαδικασίες. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν ήταν δεξιά παρένθεση. Και η εκλογή νέου αρχηγού από μόνη της δεν σημαίνει τίποτε. Ακόμη ένας "Παράκλητος" δεν θα κάνει τη διαφορά.

Καλή επιτυχία! (αφήνω σε εσάς να ορίσετε την επιτυχία....)

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που είπατε αλλά και η γυαλάδα στο μάτι σας όταν τα λέγατε sorry αλλά μου θύμισε λίγο κοράκι πάνω από το πτώμα!!
Επίσης το ΠΑΣΟΚ που έχασε δεν ήταν μόνο ο ταλαίπωρος "Γιωργάκης" αλλά και εσείς ο ίδιος, η Διαμαντοπούλου, η Παπανδρέου, ο Κουλούρης και όλοι όσοι βγήκατε να φορτώσετε την ήττα αλλού και να εμφανιστείτε ως κάτι νέο και αγνό..
Ελπίζω εαν εκλεγείτε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το μήνυμα της κάλπης, ότι οι λαϊκισμοί δεν περνάνε πλέον, και να κάνετε όσο γίνεται σοβαρότερη και εποικοδομητικότερη αντιπολίτευση!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο , σας εκτιμώ σαν πολιτικό και σαν επιστήμονα αλλά πέφτετε σε μεγάλο ολίσθημα . Που είσασταν στην προηγούμενη εκλογή προέδρου. Γιατί αφού νοιώθετε ότι μπορείτε να προσφέρετε δεν δηλώσατε παρών και πριν 4 χρόνια ? Το κάνετε τώρα όμως αφού αφήσατε τον κ. Παπανδρέου να φθαρεί από τα προβλήματα που κληρονώμησε. Τα οποία όλοι μαζί δεν καταφέρατε να λύσετε. Λυπάμαι που πρέπει να σας το πω , αλλά αυτό που φαίνεται είναι πως εξυπηρετείτε μόνο προσωπικές φιλοδοξίες . Το προδίδουν αυτό οι βιαστικές σας κινήσεις. Κρίμα!

Ένας ψηφοφόρος σας εδώ και χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Βενιζέλο/ε καλησπέρα σας.
Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε μια και καλή τον τύπο της κλητικής προσφώνησης του επωνύμου σας.. Ακόμη και στην τηλεόραση σας προσφωνούν κατά περίπτωση.
Δεν με συγκίνησε ποτέ η πολιτική, και δεν έχω αγκυλώσεις του τύπου: Δεξιός μπαμπούλας, Αριστερός κουκουλοφόρος, Σοσιαλιστής προοδευτικός κλπ κλπ.
Κατά συνέπεια έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ με ενθουσιασμό, ΠΑΣΟΚ με βαριά καρδιά, το 2004 ψήφισα κάτι που δεν είμαι σίγουρος αν ήταν κόμμα, σύλλογος ,λέσχη, ή κάτι άλλο. Τέλος, προχθές δεν προσήλθα καν.
Την κίνησή σας δεν τη σχολιάζω. Ετσι κρίνατε, έτσι πράξατε. Τα περί αυτογνωσίας, αυτοσυγκράτησης και άλλα Φροϋδικά τα ακούω βερεσέ. Την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα την έχετε σε λίγο καιρό, είναι βέβαιο. Το ζητούμενο κατά τη γνώμη μου είναι αν θα την διεκδικήσετε σαν αντίπαλος του κ. Παπανδρέου,ή σαν ανταγωνιστής του. Και επειδή εσείς πρώτος (έχω την εντύπωση) καθιερώσατε τον όρο «πολιτικός πολιτισμός» περιμένω να είστε συνεπής σε αυτόν. Τόσο πριν, όσο κυρίως και μετά την εκλογή σας. Σημειώστε πως οι εκπτώσεις και η ατολμία δεν είναι δείγμα πολιτισμού. Είμαστε ήδη πλήρεις από αυτά.
Καλή τύχη στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση, και για να είμαστε ρεαλιστές, σας εύχομαι να μην μας απογοητεύσετε πολύ νωρίς.

Ανώνυμος είπε...

Θα δεχτω πως πραγματι ο ΓΑΠ ειχε "κενα" στην πολιτικη που εφαρμοσε και οτι σαφως οι ευθυνες του για την ηττα ειναι μεγαλες και κυριως προσωπικες, οχι μονο για την ηττα στις τελευταιες εκλογες αλλα και σε αυτες του 2006. Εσεις ομως κυριε Βενιζελο ουσιαστικα ησασταν απων απο την αυτη εκλογικη μαχη. Απο την αλλη καταλαβαινω την αντιθεση σας με την πολιτικη ΓΑΠ τα τελευταια 3.5 χρονια ομως για το καλο της παραταξης επρεπε να ειχατε πιο ευδιακριτη συμμετοχη στην προεκλογικη εκστρατεια. Το θεμα μας παρολα αυτα ειναι οτι κατι πρεπει να αλλαξει γιατι προφανως κατι στραβα εχει παει, ο ΓΑΠ ειχε την ευκαιρια του και την εχασε απεναντι στην χειροτερη κυβερνηση απο το 1974 (κοιτα που φτασαμε να λεμε οτι νοσταλγουμε τον Μητσοτακη !!!!!). Προφανως ειναι η ωρα της δικης σας ευκαιριας, ομως η ανοχη της παραταξης δεν θα ειναι μεγαλη και αυτο ειμαι σιγουρος πως το γνωριζεται.

dimitrisklp είπε...

Κύριε Βενιζέλο καλησπέρα και -ως Μακεδόνας-σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Η δική μου θέση είναι γενικά ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν κουράσει.
Ειλικρινά προσωπικά πιστεύω ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΠΑΣΟΚ ήταν τραγική και υπερβολική πολλές φορές.
Εσείς, ακόμη και ως αυριανός αρχηγός της παράταξης σας (που ακόμα ονομάζετε περιέργως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ...) θα κληθείτε για συνεργασία με τα ίδια φθαρμένα άτομα, με τις ίδιες μικροκομματικές νοοτροπίες και θα ζητήσεται την ψήφο του ελληνικού λαού με τα ίδια ψευτοδιλλήματα ΔΕΞΙΑ ή ΠΑΣΟΚ...
Ως έκφραση προσωπικής γνώμης νομίζω ότι αξίζετε καλύτερη τύχη από την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ.
Νέο κόμμα- νέα πολιτική, με νέα και άφθαρτα άτομα, χωρίς δογματισμούς, χωρίς υπερβολές, με συνεπή και αποτελεσματική αντιπολίτευση.
Το εγχείρημα σίγουρα θα είναι δύσκολο. Όμως αυτός ο κύκλος εξουσίας έχει κουράσει... για αυτό ψήφισε ο κόσμος μικρά κόμματα που σίγουρα δεν αποτελούν εναλλακτικές λύσεις (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ...) αλλά από αντίδραση.
Το πολιτικό κενό είναι νομίζω εμφανές...

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελος Βενιζέλος, θνησιγενής επιπλαστότητα

Το μεγάλο μειονέκτημα του Βαγγέλη είναι όπως φαίνετε η υψηλή μόρφωση και η εξυπνάδα του.
Αν δεν καταφέρει να γίνει πιο απλοϊκός, στον λόγο όχι στην σκέψη, για να τον καταλαβαίνουν οι μισοί τουλάχιστον Έλληνες, και όχι μόνο αυτοί που έχουν διδακτορικό στην Ελληνική γλώσσα, δεν μπορεί να έχει μέλλον ως πρόεδρος ή και ως πρωθυπουργός αύριο μεθαύριο. Είναι μοιραίο οι πρόεδροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ ( και οι υποψήφιοι) να έχουν πρόβλημα με την γλώσσα, άλλοι την μιλούν πολύ καλά, σε σημείο να μην τους καταλαβαίνουν, άλλοι να έχουν ως μητρική τους γλώσσα την Αγγλική και άλλοι να κάνουν συνέχεια σαρδάμ. Α ρε Αντρέα και καλά μιλούσες και σε καταλάβαιναν, τόσο δύσκολο είναι;
Απο των kitrinos-typos.blogspot.com

mag είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ".ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΧΘΡΟΥΣ.
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
ΠΡΟΧΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έλειψε από το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει να λείπει από τη κεντρική πολιτική σκηνη είναι ο πολιτικός λόγος που να αγγίζει το πολίτη. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με μεγάλες κουβέντες, ούτε με αοριστολογίες ανοιχτές σε κάθε ερμηνεία. Θέλει ξεκάθαρες, φιλολαϊκές προτάσεις για να πειστεί ο κοσμάκης ότι η ψήφος του μπορεί να γίνει ελπίδα για το μέλλον.
Η δήλωση του κ. Βενιζέλου έδειχνε αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα μαζί. Είχε μέτρο και ουσία και απέφυγε τις παγίδες της τηλεοπτικής υποκουλτούρας. Ήταν ευχάριστος και σαφής σε αντίθεση με αυτόν του κ. Παπανδρέου. Αλλά ήταν μόνο μία δήλωση. Έχει πολύ δουλειά ακόμη ο κ. Βενιζέλος. Τουλάχιστον κινείται στη σωστή κατεύθηνση. Ήταν η μόνη θετική εξέλιξη που είδα για το ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες. Ελπίζω η προσπάθεια να μη χαθεί στη πορεία.
Είδωμεν...

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι κυρίως περιμένουν ένα νεο οργανομένο ΠΑ.ΣΟ.Κ με όραμα που ταιριάζει στην εποχή μας με νέους στόχους και καινούριες ιδέες. Τότε και μόνο θα γυρίσουν πίσω και θα προστεθούν στις τάξεις των ψηφοφόρων του, που πρόσκαιρα έφυγαν, διαμαρτηρόμενοι, προς τα αριστερά κόμματα. Εύχομαι με υποδειγματικές, δημοκρατικές διαδικασίες να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου, ο οποίος πρέπει να έλαβε το μύνημα και να το υλοποιήσει, ώστε να πετύχει, διαφορετικά ο μεγάλος κριτής ο ΛΑΟΣ θα ξαναμιλήσει στις επόμενες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

θεωρώ ότι δεν θα πάθαινε κανένα μεγάλο κακό ούτε η χώρα, ούτε η παράταξη αν περιμένατε να ξημερώσει ο θεός τη μέρα και μετά μας γνωστοποιούσατε την απόφασή σας να είστε υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος. Αλλά είμαι σίγουρη πως έχετε και κάποιο δίκιο για αυτή σας τη βιασύνη αφού ως γνωστόν τρώγοντας έρχεται η όρεξη και εσείς εδώ και πολύ καιρό έχετε αρχίσει να τρώτε την αξιοπρέπεια της παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

To πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι βαθύτερο. Αν δεν παρουσιάσετε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση (κάτι που δεν έχετε κάνει ως τώρα) είναι φυσικό να εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε ΝΔ. Μην ξεχνάτε πως πολλοί θεωρούμε το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο μέρος υπεύθυνο για το σημερινό χάλι.

Προσπαθήστε (αυτό πάει σε όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ) να αναμορφώσετε το κόμμα σας και να εκσυγχρονίσετε τις προτάσεις σας. Θέλουμε μεταρρυθμίσεις, όχι χάιδεμα και βόλεμα.

Κατά τα άλλα, καλή τύχη σας εύχομαι (ό,τι και να γίνει με το θέμα του αρχηγού) και δημιουργική βουλευτική θητεία.

margarita είπε...

μεγάλος αριβισμός.Υποσκάπτατε τον Παπανδέου όλα αυτά τα χρόνια.Στις προεκλογικές σας εμφανίσεις φερόσασταν σαν να μην αγωνίζεστε για νίκη του Πασοκ αλλά σα να περιμένατε να χάσει ο Γιώργος.Αλήθεια γιατί πήγατε Ζάππειο για να κάνετε δηλώσεις?Δε σας αρκούσε η χαριλάου τρικούπη?Τι το διαφορετικό θα φέρετε?Είστε υπέρ διαχωρισμού κράτους εκκλησίας?Η θέση σας για τις ταυτότητες?Οικονομικά τι πρεσβέυετε?Για το περιβάλλον?Είναι αλήθεια ότι έχετε κάνει οικονομικές διευκολύνσεις σε ισχυρούς?Συγγνώμη αλλά δεν είστε εσείς λύση για το πασόκ.Θα είναι η αποθέωση του αριβισμού.Και θα πάτε το πασόκ πιο δεξιά ενώ έχασε γιατί θέλει πιο αριστερή στροφή.Και ιδίως αριστερός δεν μπορεί να είναι κάποιος όταν φέρεται με τόση αλαζονεία.Λυπάμαι αν το πασόκ ενδώσει στις μεθόδους σας.Ξέρω ότι δε θα το δημοσιεύσετε αλλά αρκούμαι στο να το διαβάσετε.Και πιστέψτε με είμαστε πολλοί που σκεφτόμαστε έτσι

Ανώνυμος είπε...

θεωρώ τη κίνησή σας βεβιασμένη και άκομψη. Δυστυχώς σας εκθέτει, στους ανθρώπους που σκέφτονται λίγο παραπάνω και αποστασιοποιημένα και άρα πιο αντικειμενικά βλέπουν τη πραγματικότητα. Δεν "ανήκω" σε καμία ομάδα και κανένα κόμμα, παρόλαυτα ιδεολογικά εκφράζομαι από το κεντροαριστερό χώρο, τον οποίο πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε αλλά δυστυχώς έχει πάψει να εκφράζει τα τελευταία χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε τις εκλογές επειδή αρχηγός ήταν ο Γ. Παπανδρέου, ή τουλάχιστον δεν ήταν αυτή η κύρια αιτία της ήττας του. Πιστεύω πως αυτό το ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς, εκτός και αν η διεκδίκηση της εξουσίας σας έχει τόσο πολύ αποκόψει από τη πραγματικότητα.

Ευτυχώς ο κόσμος - τουλάχιστον αυτός που κινείται από το κέντρο και προς τα αριστερά - συνεχίζει να σκέφτεται πολιτικά και ουσιαστικά, οπότε λογική και η μετακίνησή του προς τα αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ). Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, δεν προτύνει ουσιαστικές λύσεις, δεν διαθέτει πολιτικά δομημένο πρόγραμμα. Και για αυτό δεν νομίζω ότι φταίνε τα πρόσωπα. Απλά το κίνημα προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής της "νέας" εποχής, έχασε το δρόμο και το προσανατολισμό του. Και έφτασε σε προφανές αδιέξοδο στις εκλογές αυτές. Το ΠΑΣΟΚ, πάσχει από έλλειψη ταυτότητας και θα συνεχίσει να πάσχει εάν δεν επαναροσδιορίσει ουσιαστικά το λόγο και το τρόπο ύπαρξής του.

Η εικόνα που περνάει προς τα έξω όμως, είναι ότι αυτή τη στιγμή ο αγώνας που εξελίσσεται εσωτερικά στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με την ουσία του προβλήματος, αλλά είναι καθαρά μάχη εξουσίας και συμφερόντων. Να είστε σίγουροι ότι αν όντως αυτό ισχύει και αλλάξουν επιφενειακά μόνο κάποια πράγματα, το μέλλον θα σας επιφυλάσσει ακόμα οδυνηρότερες ήττες.

radioel είπε...

Η πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή ήταν μια κακή κυβέρνηση. Ποιος εχέφρων Ελληνας θα πίστευε, όταν κάηκαν 60τόσα άτομα και η Ολυμπία γλίτωσε παρά τρίχα και έχοντας προηγηθεί το σκάνδαλο των ομολόγων, ότι η ΝΔ θα έκανε περίπατο και το ΠΑΣΟΚ θα έπεφτε στους 102 βουλευτές;
Ο μεγάλος ηγέτης Κώστας Σημίτης δυστυχώς έκανε ένα μοιραίο λάθος: Για μια και μόνη φορά "άκουσε" τα γκάλοπ και έδωσε το χρίσμα στον ΓΑΠ, αντί να προκηρύξει εσοκομματικές εκλογές για νέο αρχηγό και με το κύρος του να εγγυηθεί την άψογη οργάνωσή τους. Η "ψηφοφορία" του 1.000.000 ευτέλισε τους θεσμούς και μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω! Ενδεικτικά θα αναφέρω το εξής: Δε χρησιμοποιήθηκε παραβάν, έτσι προσωπικά δε μπόρεσα να γράψω πάνω στο μοναδικό ψηφοδέλτιο το όνομα Ευ. Βενιζέλος. Ξέρω ότι δεν είσασταν υποψήφιος τότε. Αλλά το κλίμα που είχε διαμορφωθεί (με ευθύνη, επαναλαμβάνω, του Κώστα Σημίτη)δεν το επέτρεπε.
Κι έτσι το ΠΑΣΟΚ υπέστει δύο ήττες, τη μια οδυνηρότερη από την άλλη!
Δε λένε ότι "ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό"; Ετσι λοιπόν και το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να συντριβεί την Κυριακή για να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι μόνο ο Ευ. Βενιζέλος μπορεί να το βγάλει από το τέλμα και να το οδηγήσει ξανά σε νέες νίκες.
Η θλιβερή παρένθεση του ΓΑΠ ευτυχώς κλείνει. Ετσι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναβρεί το νήμα των μεγάλων ηγετών που άλλαξαν τον τόπο: Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Ευ. Βενιζέλος.
Κλείνοντας σας παρακαλώ να απαιτήσετε να μην επαναληφθεί η διαδικασία του 1.000.000 γιατί η αρχηγία σας δε θα αρχίσει με σωστό τρόπο. Αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Σημίτης θα εγγυηθεί την οργάνωση σωστής διαδικασίας. Αρκεί επιτέλους, έστω και τώρα, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Αν έβρισκε το κουράγιο (πιστεύω ότι τον εμπόδιζε η έμφυτη ευγένειά του) να συγκρουστεί με τα "βαρίδια" του παλιού ΠΑΣΟΚ, τώρα θα κυβερνούσε ακόμη αυτός και όχι ο τόσο λίγος Κ. Καραμανλής!

radioel είπε...

Και για να μη ξεχνιόμαστε: Οσοι επέτρεψαν στον ΓΑΠ (ή τον ανέχτηκαν) να προχωρήσει στο φιάσκο "Φ. Γεννηματά" θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης, αφού ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Εδειξε ένα κόμμα ανοργάνωτο, με ανίκανη ηγεσία. Ο ελαφρύτερος χαρακτηρισμός είναι: κουτοπονηριά.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μας κρινόμαστε από τα έργα μας , εγώ προσωπικά περιμένω να δώ για πρώτη φορά μετά από 32 έτη ζωής μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα εργαστεί σκληρά για το καλό αυτού του τόπου , για το καλό των παιδιών μας. Εχω την ανάγκη να δω μια αντιπολίτευση που δεν θα λέει ένα στείρο ΟΧΙ σε κάθε πρόταση της κυβέρνησης αλλα θα θέτει επιχειρήματα , θα προτείνει εφαρμόσιμα και όχι ουτοπικά σχέδια και θα είναι κοντά στις ανάγκες του μέσου Ελληνα πολίτη . Ελπίζω επιτέλους –έπειτα από επιστημονική μελέτη – να δοθούν λύσεις σε θέματα παιδείας , υγείας και οικονομίας . Ας βάλουμε ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ .Καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα .

Ανώνυμος είπε...

γεια σας θα ηθελα να κανω ενα σχολιο σχετικα με τις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ μας,και βαζω το μας γιατι μας συνδεουν αγωνες χρονων.πιστευω εγω και πολλοι αλλοι που συζητω μαζι τους οτι δωσαμε 2 ευκαιριες στο γιωργο πρωτα απο ολα λογω ονοματος καταλαβαινουμε ολοι τι εννοω γιατι ηταν τοσο μεγαλη η κληρονομια που του αφησε και μας αφησε ο αειμνηστος (ΑΝΔΡΕΑΣ)και δευτερον γιατι ολοψυχα πιστευαμε και ελπιζαμε οτι ο γιωργος ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δωσει τη πνοη και το εναυσμα για το καινουργιο και συγχρονο ΠΑΣΟΚ.δυστυχως ΑΠΕΤΥΧΕ και δεν τον κρινω εκ του αποτελεσματος δεν νιωσαμε εδω και 4 χρονια που ειναι αρχηγος οτι ΜΠΟΡΕΙ .δεν ειναι κακο ,μπορει να προσφερει πολλα αλλα απο αλλη θεση πχ (υπ.εξωτ).ηρθε η ωρα για το προφανες αυτο που ολοι λεμε εδω και καιρο ,οτι μονο ο βαγγελης μπορει ,και πρεπει να του δωσουμε την ευκαιρια.ας σταματησουν τα μαχαιρωματα και να στρατευτουμε διπλα στο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ .γιατι αν μας κυβερνησει η δεξια αλλα 4 χρονια η ζημια θα ειναι ανεπανορθωτη.
ευχαριστω ενας συντροφος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε, αρχικά σας εύχομαι καλή επιτυχία, με διαφάνεια, δημοκρατικές διαδιακασίες και όχι υποσχολογίες αλλά πολιτική και ιδεολογική ανανέωση σε μια παράταξη που κάποτε είχε οράματα.
Στη συνέχεια οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν με εξέπληξε η υποψηφιότητα σας, διότι η μέχρι τώρα "διακριτική" απουσία σας από την προεκλογική εκστρατεία, αλλα και νωρίτερα κάθε άλλο παρά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του προφίλ σας.Έχω την εντύπωση ότι ήσασταν βέβαιος για το εκλογικό αποτέλεσμα και απλώς περιμένατε το αυτογκόλ του κ. Παπανδρέου.
Ελπίζω να μην κάνετε τα ίδια λάθη,αλλά και συγχρόνως να ενεργήσετε με όραμα, στόχους, αρχή, μέση και συνέχεια...
και κυρίως μη μας υποτιμάτε, διαβάζουμε και εμείς μέσα από τις γραμμές.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία των σκεπτόμενων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ επικροτεί την υποψηφιότητα σας.
Αλλά ΄θα ήθελα να διατυπώσω και ένα παράπονο.
Κακώς όλοι σας δεχθήκατε το 2004 την εν λευκώ ανάθεση της αρχηγίας στον Κύριο Παπανδρεου.
Τα δημοκρατικά κόμματα πρέπει να έχουν θεσμοθετημένες διαδικασίες εκλογής αρχηγού κι όχι κατά το δοκούν.Η ελέω Θεού βασιλεία έχει παρέλθει προ πολλού στην πατρίδα μας.
Επίσης να διατυπώσω κι εγώ τις αμφιβολίες μου για την μέθοδο της απ'ευθείας εκλογής από τα μέλη,τους φίλους και κάθε λογής παρατρεχάμενο,ακόμα κι από αλλοδαπούς όπως με ενημέρωσαν.
Το κίνημα μας χρειάζεται στιβαρή ηγεσία για να μπεί σύντομα σε τροχιά νίκης.
Με εσάς στο τιμόνι πιστεύω πως πολύ σύντομα,ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί.

Καλή δύναμη.

george ch. είπε...

Αγαπητε Κε Βενιζελε,

τοσος κοσμος εδω εχει καταθεσει την αποψη τοθ για τα τεκτενομενα στην παπαταξη εκ των οποιων τα περισσοτερα εχουν μεγαλο πολιτικο ενδιαφερον. Θα εχουμε την θεση σας επι των τιθομενων ζητηματων ή θα περιοριστουμε εμεις σε ρολο σχολιαστη?

Περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον την απαντηση σας μεσα απο το ΔΙΚΟ σας blog....!!!

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,
με ανακουφιση και αναπτερωμενη προσδοκια ακουσα τη δηλωση σας.
Ανακουφιση διοτι ηταν αισθητες οι
αδυναμιες του Κου Παπανδρεου τοσο
σε επιπεδο αρχηγικης προσωπικοτητας
οσο και σε επιπεδο προγραμματος,το
οποιο βεβαια εφερε και την εγκριση
του πολιτικου συμβουλιου.Ο Κος Πα-
πανδρεου επενδυσε σε υπερβολικο
βαθμο στη δυσαρεσκεια της κοινης γνωμης για τις πυρκαγιες και τα
ομολογα.Ομως στην εποχη μας ενα
κομμα εξουσιας θα επρεπε πρωταρχικα
να επιδιωκει τη θετικη ψηφο για το ιδιο και οχι την αρνητικη για την
κυβερνηση.Στη δευτερη περιπτωση ο-
φελουνται συνολικα τα μικρα κομματα
της αντιπολιτευσης,τα οποια διατυπωνουν κριτικη
εκ του ασφαλους,ελευθερα απο αμαρτιες του παρελθοντος.
Οσον αφορα το προεκλογικο προγραμ-
μα,η εντυπωση που αποκομιζε ενας α-
ντικειμενικος αναγνωστης ηταν οτι
επροκειτο περισσοτερο για ενα ευχο-
λογιο παρα για μια ρεαλιστικα δομη-
μενη προταση.Ειναι χαρακτηριστικο
το αστειο που κυκλοφορουσε μεταξυ
φιλων του κομματος οτι εαν το ΠΑΣΟΚ
κερδιζε και ως εκ θαυματος οι εξαγ-
γελιες πραγματοποιουνταν θα χρεια-
ζομασταν αλλα εκατο χρονια λιτοτη-
τας.Κοινη πεποιθηση ειναι οτι ενα
Προγραμμα για να εχει αξια θα πρε-
πει να τηρει αυστηρες προτεραιοτη-
τες και να ειναι πειστικα κοστολο-
γημενο.Οχι να απλωνεται ξεχειλωμε-
νο σαν διχτυ που κυνηγαει ενα κο-
παδι ψαρια.
Η προσδοκια που ανεφερα προηγουμε-
νως ειναι πλεον βαθεια αναγκη της
ελληνικης κοινωνιας μετα τα τρα-
γικα σε ορισμενες περιπτωσεις σφαλ-
ματα κι αμελειες της κυβερνησης.
Εσεις Κε Βενιζελο με τη τολμηρη
παρεμβαση σας αντιπροσωπευετε πλε-
ον την συλλογικη ελπιδα της ελλη-
νικης κοινωνιας κι εχετε αναλαβει
το μεγαλο βαρος να τη μετουσιωσετε
σε πολιτικη πραξη.
Σας συγχαιρω και σας στηριζω.Κι
ελπιζω στην αναδειξη του νεου προεδρου να εχουν δικαιωμα ψηφου
ολοι οι φιλοι του ΠΑΣΟΚ μεσω μιας
ανοιχτης διαδικασιας η οποια δεν
θα περιοριστει στο μητρωο εκεινων
που το 2004 συνταχθηκαν με το προ-
σωπο του Κου Παπανδρεου.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας θα ηθελα να κανω ενα σχολιο σχετικα με τις εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ μας,και βαζω το μας γιατι μας συνδεουν αγωνες χρονων.πιστευω εγω και πολλοι αλλοι που συζητω μαζι τους οτι δωσαμε 2 ευκαιριες στο γιωργο πρωτα απο ολα λογω ονοματος καταλαβαινουμε ολοι τι εννοω γιατι ηταν τοσο μεγαλη η κληρονομια που του αφησε και μας αφησε ο αειμνηστος (ΑΝΔΡΕΑΣ)και δευτερον γιατι ολοψυχα πιστευαμε και ελπιζαμε οτι ο γιωργος ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δωσει τη πνοη και το εναυσμα για το καινουργιο και συγχρονο ΠΑΣΟΚ.δυστυχως ΑΠΕΤΥΧΕ και δεν τον κρινω εκ του αποτελεσματος δεν νιωσαμε εδω και 4 χρονια που ειναι αρχηγος οτι ΜΠΟΡΕΙ .δεν ειναι κακο ,μπορει να προσφερει πολλα αλλα απο αλλη θεση πχ (υπ.εξωτ).ηρθε η ωρα για το προφανες αυτο που ολοι λεμε εδω και καιρο ,οτι μονο ο βαγγελης μπορει ,και πρεπει να του δωσουμε την ευκαιρια.ας σταματησουν τα μαχαιρωματα και να στρατευτουμε διπλα στο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ .γιατι αν μας κυβερνησει η δεξια αλλα 4 χρονια η ζημια θα ειναι ανεπανορθωτη.
ευχαριστω ενας συντροφος.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΑΧΥΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ....
Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΙΑ , ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ! ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΤΡΩΕΙ ΦΑΤΟΥΡΟ..!
ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΝΙΚΗΤΟΣ ΤΟΙΧΟΣ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΦΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ .

Υ.Γ. ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ, ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ (ΑΚΟΜΑ) ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ & ΗΓΕΤΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΧΑΖΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ …

Ανώνυμος είπε...

Ελεος! Πρωτού καταμετρηθούν τα αποτελέσματα δημιουργείται «κίνημα» να διωχθεί με συνοπτικές διαδικασίες ο Γιώργος Παπανδρέου. Χωρίς ίχνος πολιτικής ηθικής, λες και κάποιοι βιάζονται προτού το εκλογικό σώμα συνέλθει να βγάλει νέο πρόεδρο χωρίς να το καταλάβει! Γιατί τέτοια βιασύνη? Και ας μας εξηγήσει και κάποιος ποιος ο ρόλος και τα έργα στην προεκλογική (και πριν περίοδο) όσων στηρίζουν τώρα ανοιχτά τον κ. Βενιζέλο. Οι ευθύνες όλων πρέπει να τεθούν επί τάπητος πριν από κάθε τι άλλο. Οχι σε λευκή επιταγή. Και ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί τα media έχει πιάσει πρεμούρα -δημιουργώντας κλίμα με δημοσκοπήσεις εξπρές- να πετάξουν έξω το Γιώργο. Μήπως γιατί δεν τους έκανε τη δουλειά? Ας βγει ο Γιώργος να τα πει ΟΛΑ ανοιχτά και με το όνομά τους! Εδώ και τώρα να ειπωθούν αλήθειες, εάν πραγματικά θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ από το λαό και για το λαό.

Ανώνυμος είπε...

online δημοσκοπηση :

1.ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

2.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

3.ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

http://andreas-weblog.blogspot.com/

copypaste , psifiste kai anartiste ta sxolia sas

Unknown είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο,

Με μια πρώτη σκέψη σε αυτά που έχουν συμβεί θα μπορούσα να πω ότι « Βαγγέλη καλά το πας », με μια δεύτερη «μήπως το περίμενες και ήσουν έτοιμος» με μια Τρίτη όμως και πιο ώριμη σκέψη θα έλεγα υπερβάλλοντας ότι «Βαγγέλη επειδή άργησες να ενεργήσεις είσαι και εσύ συνυπεύθυνος για αυτή τη βαριά ήττα και γιατί δραστηριοποιείσαι τώρα που χύθηκε το γάλα ?» Μιλώντας όμως επί της ουσίας θεωρώ ότι η ηγετική ομάδα είναι το ίδιο υπεύθυνη με το Γιώργο Παπανδρέου που ενώ έβλεπε την ήττα δεν έκανε τίποτα για να τον προστατέψει όχι σαν πρόσωπο αλλά σαν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Με μια άλλη προσέγγιση θα έλεγα ότι ίσως και να το προσδοκούσαν κάποιοι αυτό το αποτέλεσμα για να έχουν το δικαίωμα της αμφισβήτησης. Αλίμονο όμως αν έπρεπε να χάσουμε με αυτή τη διαφορά από την πιο ανίκανη κυβέρνηση για να έχει ένα στέλεχος της δικής σου εμβέλειας τη δύναμη για να πει ότι στραβά αρμενίζουμε και δεν φταιει ο γιαλός. Και από τις υπόλοιπες αντιδράσεις φαίνετε ότι δεν είσαι μόνος σου αλλά κανείς δεν χτύπησε τη καμπάνα του κινδύνου. Και ο πιο απλός Πασόκος ήξερε πριν από ένα χρόνο που ζητούσε ο Γιώργος εκλογές ότι με τον τρόπο που προσεγγίζαμε τους πολίτες θα χάναμε και αυτούς που είχαμε σίγουρους. Όλους αυτούς που πήγαν προς τα αριστερά ούτε που τους ακουμπήσαμε, έφυγαν γιατί δεν έβλεπαν κάτι καινούργιο στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που όλη η κοινωνία άλλαζε. Ας ελπίσουμε ότι τώρα εσύ που έχεις μια καλύτερη προσέγγιση της δυναμικής της κοινωνίας θα δώσεις μηνύματα που θα φέρουν τους αναποφάσιστους και κομματικά ανένταχτους κοντά σου . Και μια συμβουλή ΜΗΝ προσπαθήσεις να προβάλεις ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε τον ΒΕΝΙΖΕΛΟ... ο κόσμος έχει ανάγκη από νέες ιδέες και οράματα για το αύριο που δείχνει να έρχεται για τον πολύ κόσμο δύσκολο τόσο στο περιβάλλον όσο και στο καθημερινό γίγνεσθαι
Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ.ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ."Ο ΛΑΟΣ ΜΙΛΗΣΕ" ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΚΟΥΡΑΣΕΙ" ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ.Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ.ΒΑΣΗ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΣΙΑΣ.ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΚΛΕΧΤΕΙΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΩΣΕ ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΕΣ,ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ "ΘΕΣΗ" ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στράτος Γεωργουδής είπε...

Νομίζω ότι έχουν δίκιο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν σαφή προσδιορισμό της πολιτικής πλατφόρμας. Βέβαια το ποια ήταν η σαφήνεια της πλατφόρμας τα χρόνια που πέρασαν είναι άλλο θέμα. Πάντως η νέα ημέρα πρέπει να βρει το Κίνημα ξεκάθαρο στις θέσεις του απέναντι στη Δεξιά και ταυτόχρονα ενωτικό απέναντι στην Αριστερά και κυρίως την ανανεωτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλη πολυτέλεια να αφεθεί ο χώρος της νεολαίας βορά στα κόμματα της Αριστεράς, που πρέπει να τους αναγνωρίσουμε όμως σαφήνεια σε ότι αφορά τις θέσεις τους για το άρθρο 16, που θεματικά και διεκδικητικά κυριάρχησε τον προηγούμενο χειμώνα. Πρέπει να καταδείξουμε το παρωχημένο της αντίληψης του ΚΚΕ που δεν έχει τολμήσει να κάνει στοιχειώδη ανάλυση της κατάρρευσης του "Σοσιαλισμού" και που το μοντέλο που προτείνουν βασίζεται σε αυτό το χρεωκοπημένο μοντέλο.
Το ΠΑΣΟΚ απαιτείται πλέον να κοιτάξει με στοργή και αγωνιστική εγρήγορση τη νεολαία και κυρίως το πιο έντονα πολιτικοποιημένο τμήμα της που είναι το φοιτητικό κίνημα. Ο στόχος να ξαναγίνει η ΠΑΣΠ αγωνιστική, διεκδικητική και επομένως να καταστεί πρωτοπόρα είναι εφικτός. Η συνεπής και καθαρή προσπάθεια για ενότητα στο φοιτητικό κίνημα απέναντι στην επίθεση της Δεξιάς, πρέπει να γίνει στόχος μας. Μόνο έτσι θα καλλιεργηθεί η ενότητα και στο εσωτερικό της νεολαίας μας, θα καταδειχθεί η πρωτοπορία της, θα επιβραδυνθεί η εμβέλεια της Αριστεράς και θα αποκτήσει η νεολαία στόχο και στρατηγική. Μόνο έτσι θα περιορισθεί η Δεξιά επίθεση, απέναντι στην πολιτική της οποίας το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείχνει συνεχώς και σαφώς τη διαφοροποίησή του.

Ανδρέας είπε...

Καλησπέρα και καλή δύναμη. Κύριε υπουργέ δυστυχώς κάνετε πολύ μεγάλο λάθος χαρακτηρίζοντας των συσχετισμό των δυνάμεων στη χώρα 'επίπλαστο'. Ο ελληνικός λαός με την προχθεσινή του εντολή καταδίκασε όχι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όπως σπεύσατε να εννοήσετε με την δήλωση παρουσίας σας αλλά το σύνολο της πολιτικής που εκφράζει το κόμμα σήμερα. Η πολιτική αυτή διαμορφώθηκε και διατυπώθηκε τα τελευταία 3,5 χρόνια τόσο από τον Γ. Παπανδρέου όσο και από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ένα από τα οποία είσαστε και εσείς. Με το να δηλώνεται 'προφανώς παρών' δεν αφαιρείτε από πάνω σας τις ευθύνες της βαριάς ήττας. Είχατε το πολιτικό και κοινωνικό εκτόπισμα να αλλάξετε την πορεία του κόμματος προς τις εκλογές. Δεν το κάνατε. Περιμένατε την αποτυχία για να αναλάβετε την αρχηγεία της παράταξης και να την οδηγήσετε σε ένα καλύτερο αύριο όπως ελπίζετε, κρατώντας για τον εαυτό σας έναν ρόλο πολύ άσχημο. Αυτόν του πολιτικού όρνεου. Διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο που ενεργήσατε και πιστέυω οτι, μετά τα τελευταία γεγονότα το ΠΑΣΟΚ μπαίνει σε μια μακρά περίοδο αστάθειας . Ελπίζω να με διαψεύσετε.

Στράτος Γεωργουδής είπε...

Νομίζω ότι έχουν δίκιο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν σαφή προσδιορισμό της πολιτικής πλατφόρμας. Βέβαια το ποια ήταν η σαφήνεια της πλατφόρμας τα χρόνια που πέρασαν είναι άλλο θέμα. Πάντως η νέα ημέρα πρέπει να βρει το Κίνημα ξεκάθαρο στις θέσεις του απέναντι στη Δεξιά και ταυτόχρονα ενωτικό απέναντι στην Αριστερά και κυρίως την ανανεωτική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει άλλη πολυτέλεια να αφεθεί ο χώρος της νεολαίας βορά στα κόμματα της Αριστεράς, που πρέπει να τους αναγνωρίσουμε όμως σαφήνεια σε ότι αφορά τις θέσεις τους για το άρθρο 16, που θεματικά και διεκδικητικά κυριάρχησε τον προηγούμενο χειμώνα. Πρέπει να καταδείξουμε το παρωχημένο της αντίληψης του ΚΚΕ που δεν έχει τολμήσει να κάνει στοιχειώδη ανάλυση της κατάρρευσης του "Σοσιαλισμού" και που το μοντέλο που προτείνουν βασίζεται σε αυτό το χρεωκοπημένο μοντέλο.
Το ΠΑΣΟΚ απαιτείται πλέον να κοιτάξει με στοργή και αγωνιστική εγρήγορση τη νεολαία και κυρίως το πιο έντονα πολιτικοποιημένο τμήμα της που είναι το φοιτητικό κίνημα. Ο στόχος να ξαναγίνει η ΠΑΣΠ αγωνιστική, διεκδικητική και επομένως να καταστεί πρωτοπόρα είναι εφικτός. Η συνεπής και καθαρή προσπάθεια για ενότητα στο φοιτητικό κίνημα απέναντι στην επίθεση της Δεξιάς, πρέπει να γίνει στόχος μας. Μόνο έτσι θα καλλιεργηθεί η ενότητα και στο εσωτερικό της νεολαίας μας, θα καταδειχθεί η πρωτοπορία της, θα επιβραδυνθεί η εμβέλεια της Αριστεράς και θα αποκτήσει η νεολαία στόχο και στρατηγική. Μόνο έτσι θα περιορισθεί η Δεξιά επίθεση, απέναντι στην πολιτική της οποίας το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείχνει συνεχώς και σαφώς τη διαφοροποίησή του.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει την μεγάλη αποδυνάμωση της κυβέρνησης Καραμανλή. Η ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει το μεγάλο ρεύμα της αποδοκιμασίας της Κυβέρνησης Καραμανλή. Η ήττα του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει το ισχυρό ρεύμα της αριστερής και οικολογικής "παρουσίας". Η ήττα του ΠΑΣΟΚ είναι ήττα και των στελεχών του πολιτικού σχεδιασμού και της επικοινωνίας. Είναι ήττα των "άτολμων, άχρωμων και άοσμων" προγραμματικών θέσεων και προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ που συσκότισαν τις πραγματικές-ιστορικές διαφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε πραγματική αντιπολίτευση στον Καραμανλή και τους Υπουργούς του. Εδωσε επίσης ουσιαστικό ρόλο σε νέα στελέχη της συμμαχίας του και είδαμε κάτι αριστερό και ριζοσπαστικό στην Βουλή και στην Κοινωνία. Το ΚΚΕ παρότι είναι κόμμα με ξεπερασμένο προγραμματικό λόγο είχε συνέπεια στην πολιτική του γραμμή και λειτούργησε ως "τιμωρός" του δικομματισμού. Οι οικολόγοι/πράσινοι χωρις προβολή απο τα ΜΜΕ κατάφεραν να πιάσουν 1% +.
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναβρει την ριζοσπαστική του ταυτότητα, να αποτελέσει κόμμα - πόλος μια νέας πλειοψηφίας.Η οικολογική, οικονομική και κοινωνική κρίση έχει γονατίσει τα αστικά κέντρα και τώρα και τα αγροτικά..κοκ. Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη αντιπολίτευση με ουσιαστικό περιεχόμενο με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις. ΤΟ ΠΑΣΟΚ έχει δυνάμεις, έχει συμμάχους, έχει την ευκαιρία για να φέρει στο προσκήνιο νέα στελέχη και μέλη, νέους φίλους και να "επηρεάσει", προς τα αριστερά και το κέντρο, τους ψηφοφόρους της συντηρητικής ελληνικής κοινωνίας. Η πρόταση Βενιζέλου δομείται εδώ και χρόνια και είναι πρόταση πολλών δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς και του κέντρου, των νέων που αντιδρούν στην οικολογική καταστροφή, των νέων που δεν μπαίνουν στην λογική του άκρατου καριερισμού, της μίζας και της λαγνείας της εξουσίας. Η πρόταση Βενιζέλου πιστεύω ότι είναι πρόταση που ΕΝΩΝΕΙ το ΠΑΣΟΚ και δίνει χώρο σε υγιείς δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους μπροστά στην 2η επικίνδυνη Κυβέρνηση Καραμανλή. Ο κ. Βενιζέλος μας έδωσε το δικαίωμα να τον κρίνουμε και να τον επικρίνουμε μέσα απο αυτόν τον χώρο. Διαβάσαμε τις απόψεις του, την κοσμοθεωρία του, είδαμε πως προσπαθούσε μαζί με άλλους συναδέλφους του να "μπαλώσει" τις τρύπες που παρουσίαζε το ΠΑΣΟΚ τόσο προγραμματικά όσο και στην αντιπολιτευτική του γραμμή...Και το σημαντικότερο; Ηταν αυτοκριτικός για το κόμμα του αλλά και την δική του θητεία στο βαθμό που είχε κυβερνητική ευθύνη...Με εντυπωσίασε η μεγάλη δύναμη των ιδεών του αλλά και η "αντιεξουσιαστική" του τάση στο πολιτικό του λόγο.Κάτι σπάνιο για κάποιον που γνωρίζει... ότι κάποτε θα διεκδικήσει την ηγεσία της Παράταξής του. Στηρίζω την Πρωτοβουλία σας, στηρίζω την ενωτική σας πρόταση που έχει σαφές ιδεολογικό στίγμα και θέσεις δημόσια διατυπωμένες. Εύχομαι να συναντηθούμε μαζί με άλλους φίλους και φίλες στους αγώνες για μια άλλη αντιπολίτευση, για μια νέα Κυβερνητική πρόταση, για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα αντάξιο ιστορικών παραδόσεων της παράταξης σας και των αριστερών-οικολογικών προταγμάτων. Ελπίζω να κατανοήσει η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ της ανάγκη μια άλλης ηγεμονίας των ιδεών της και όχι σε βάρος της αριστεράς...
LIKELY VOTER

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Υπουργε,
Να σας συγχαρω κι εγω με τη σειρά μου για αυτη σας την πρωτοβουλία.
Να σας θυμίσω ομως οτι οταν ο Γιωργος Παπανδρέου ειχε αναλάβει την αρχηγία του κόμματος ακούστηκε το σύνθημα "Αλλαξε τα ολα". Απο οτι φάνηκε τιμωρήθηκε που δεν κατάλαβε τι θέλει ο λαός του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω και εύχομαι να μην κάνετε τα ιδια λάθη. Να προχωρήσετε σε τομές για να γίνει το ΠΑΣΟΚ "νεο" κίνημα με νέους ανθρώπους. Στο κάτω κάτω είστε ιδιαιτερα εξυπνος για να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Από ιδρύσεώς του το ΠΑΣΟΚ όταν λέει «αλλαγή» εννοεί αλλαγή προσώπων: Ανδρέας στη θέση του Κώστα, Κώστας στη θέση του Μιλτιάδη, Γιωργάκης στη θέση του Κώστα.
Τώρα αν ο κόσμος επενδύει πολλά άλλα πράγματα πάνω σε αυτή τη λέξη, δικό του πρόβλημα…
Συνεπής στις αρχές του Κινήματος κι εσείς, με το που χάσατε βγήκατε στο Ζάππειο και φωνάξατε «αλλαγή», εννοώντας ένα «Βαγγέλης στη θέση του Γιωργάκη». Και έχετε όλα τα φόντα να το πετύχετε. Μιλάτε ωραία, «γράφετε» στο γυαλί, αρέσετε στις νοικοκυρές και κυρίως στους διαπλεκόμενους.
Το κίνημα μπορεί τώρα να ελπίζει. Και το σύστημα επίσης. Η Ελλάδα όμως γιατί να ελπίζει;

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,

Σας γραφω απ' τη Φλοριντα των ΗΠΑ. Ειμαι οπαδος του ΠΑΣΟΚ, εχω και εγω και η οικογενεια μου ψηφισει το κομμα πολλες φορες. Κοιταξτε. Ειστε πολυ βιαστικος. Μεχρι και ο μακαριτης ο Ανδρεας το ειχε πει αυτο, παρολο που σας ειχε αναγνωρισειικανοτητες. Βγηκατε στα ΜΜΕ αμεσως σαν καουμπου να κανετε δηλωσεις και να αμφισβητησετε εναν Παπανδρεου, παρολα τα λαθη του υπηρχε το πληρωμα του χρονου σε μια, δυο μερες, σημερα να βγειτε και να πειτε ηρεμα τα σχεδια σας. Εμφανιστηκατε σαν πραξικοπιματιας, εμεις εδω τρομαξαμε οταν σας ειδαμε μ'αυτο το στυλ. Τελος παντων, θα ηθελα να προτεινω να αποφυγετε διασπαση στο κομμα γιατι θα καταποντηστειτε. Στην Ελλαδα ο κοσμος ξεχνα ευκολα, και το ονομα Παπανδρεου εχει την ιστορια του. Θα πρεπει να πειτε την γνωμη σας τιμια και ξεκαθαρα στις εσωτερικες διαδικασιες του ΠΑΣΟΚ στις επομενες μερες. Να πειτε τι πιστευετε και πως θα το κανετε αν εκλεγειτε. Ειστε ικανοτατος αλλα μακρυγορειτε, να ειστε πιο συντομος και στο πνευμα. Ανδρεας δεν θα γινετε ποτε, αν και μου θυμιζετε τον Τσωρτσιλ στο στυλ και τη φυσιογνωμια.

Για τον Γιωργο τωρα. Εχει μεγαλες ευθυνες για την ηττα. Οταν του εσφιξα το χερι στο Πεδιο του Αρεως το '91, στην εξεδρα ηταν ο Ανδρεας, και ο Γιωργος μου φανηκε ενας πολιτικος που ηταν ενα καλο, εξυπνο παιδι, αλλα δεν μπορουσε να φτασει τον Ανδρεα. Δεν ειναι κακο αυτο που λεω. Εχει προσφερει και θα προσφερει. Αλλα, θα πρεπει να αλλαξει το προφιλ του σημαντικα, αν εκλεγει ξανα αρχηγος. Στην Ελλαδα ο κοσμος δεν καταλαβαινει τα γλυκαναλατα, θελει στιβαρους ηγετες. Εσεις εχετε αυτο το προφιλ, αλλα δεν ξερουμε τι πρεσβευετε οσον αφορα το προγραμμα στο ΠΑΣΟΚ.

Κλεινοντας, κυριε Βενιζελο, να εγγυηθειτε την ενοτητα του ΠΑΣΟΚ και να συζητησετε στα οργανα και τις διαδικασιες. Μην διανοησετε να σπασετε το κομμα στα δυο, θα μας βρειτε μπροστα σας οσο και αν αρχιζουμε να πειθουμε τον εαυτο μας οτι εχετε ικανοτητες και μπορειτε να μας οδηγησετε την επαυριο. Και παρακαλω να ειστε πιο ηπιος. Εσεις ειδικα, με την ανεση του λογου, δεν χρειαζεστε να σκληρενετε μπροστα στις καμερες.
Καλη τυχη, παντως, και ψυχραιμια.

Τζωννυ

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω να προχωρήσει καλύτερα εγω παντως ειδα πολυ θετικά την σταση του κ Βενιζέλου στο θέμα της Αμαλίας νομιζω και του Blogger ... καθοτι θυμα και ο ιδιος της αγνοιας της μεθοδευσης δεν ξέρω τι σε θέματα διαδικτύου στην Ελλάδα και απο το e-επιχειρείν βρεθηκα στο e-εγκληματίας!!! any way

ΨΑχνω ενα αρθρο του κ Βενιζέλου στα ΝΕΑ νομιζω για τους εσωτερικους κανονισμούς εργασίας ...ηταν στο site www.evenizelos.gr αλλά είναι εκτος λειτουργίας ενημερωστε που θα το βρώ ηταν την περιοδο που η κυβερνηση εφερε το νόμο για τους εσωτερικούς κανονισμούς στις ΔΕΚΟ

niddope είπε...

κ Βενιζέλο,

Είμαι 38 ετών, μέλος του ΠΑΣΟΚ από μαθητής , και ενεργός συνδικαλιστής στο χώρο μου (ιατρός).
θέλετε να γίνεται αρχηγός στο Πασοκ και αυτό είναι νόμιμο, ανθρώπινο, κατανοητό. Θέλετε όμως και να κυβερνήσετε τη ΧΏΡΑ? Γιατί το πρώτο φαντάζει εύκολο΄αλλά το δεύτερο? Έτσι που οι Πασοκτζήδες είναι παραζαλισμένοι, ταπεινωμένοι και αγανακτισμένοι από την ήττα μπορεί να τοπετύχετε εύκολα..
Αν βέβαια κα΄ποιος σταθεί στο προηγούμενο έργο σας ως Υπουργού δεν είμαι βέβαιος ότι θα βρεί κάτι άλλο από απλή διαχείρηση και χρηματοδότηση του ΠΑΟΚ ΑΝ ΚΑΙ ΜΆΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΈΤΡΕΠΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΉΚΕς. Αλλά θα μου πείτε ότι εδώ δεν τα κατάφερε ο κ Ππανδρέου με τόσο επιτυχημένο έργο ως ΥΠΕΞ. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολο κόμμα και τα μετερίζια΄των διαφόρων στελεχών του είναι διαφορετικά άλλα αυτά των ιδρυτικών και άλλα τα δικά σας μετά το 1989. Κατα συνέπεια το κόμμα είναι αρκετά ετερογενές και δεν νομίζω ότι τα νεότερα στελέχη έχουν εμποτιστεί σε κοινωνικούς αγώνες ενώ τα παλαιότερα δεν μπορούν να εμπνεύσουν τους νεότερους ΈΛΛΗΝΕΣ. Πρέπει να μας παρουσιάσετε έγκαιρα και τάχιστα αυτό που εσείς οραματίζεστε για τη χώρα και όχι μόνο για το κίνημα ....θέλουμε Θέσεις, αρχές και στόχους ,,όχι μόνο τακτικές και στρατηγικές νίκης τις οποίες σαν συνδικαλιστής τις γνωρίζω καλά.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΧΩΡΙΣ ΘΟΛΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΤΑ "ΥΨΗΛΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ" ΜΟΝΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Δεν θέλουμε ευνοιοκρατία, ξύλινη γλώσσα, γενικολογίες τύπου Καραμανλή, και προπαντός ΑΛΑΖΟΝΙΑ όπως αυτή που επιδείχθηκε μετά το 2000.
Δείτε την ύπαιθρο.. Που είναι το ΠΑΣΟΚ? Εχετε αφήσει στο έλεος του Θεού τους Αγρότες να ακολουθούν τυφλά το κάθε Κοκκινούλη.
Διεκδικείστε τη αρχηγία και καλή επιτυχία αλλά να θυμάστε πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις εκεί που απέτυχε ένας Παπανδρέου.
Κατά τη γνώμη μου ίσως ο πιο άξιος πολιτικός αυτή τη στιγμή στην ΕΛΛΆΔΑ είναι ο κ Κουράκης Δήμαρχος Ηρακλείου. Μην το(ν) ξεχνάτε.

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι το εξής:
Ποιος μπορεί να κερδίσει το Καραμανλή ???Ο Γ. Παπανδρέου ή Ε. Βενιζέλος????
Απάντηση:O E. Βενιζέλος και με μεγάλη διαφορά.

ΥΓ1:Οποίος πιστεύει ότι ο Γ. Παπανδρέου μπορεί να κερδίσει το Καραμανλή να βγει και να μας το πει. Δυστυχώς αυτό δεν το λέει κανένας. Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια και να στηρίξουν όλοι τους τον Ε. Βενιζέλο.
ΥΓ2:Σέβομαι και τιμώ το Γ.Παπανδρεου αλλά δεν αντέχω να περιμένω μέχρι το 2015 για να φύγει η Δεξιά. Με το Γ. Παπανδρέου και οι επόμενες εκλογές είναι χαμένες.

Στηρίζω απόλυτα τον Ε. Βενιζέλο!!!!!
ΣΤΕΛΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλε,

Με το να αναλώνεστε στην αναζήτηση προσώπου ως αιτία της αποτυχίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ξεπεράσει τους ψήφους της Ν.Δ. στις συγκεκριμένες εκλογές, αγνοείτε τα αληθινά προβλήματα που έχει η παράταξη σας και απλά παρατείνετε τη ζωή ενός παλαιολιθικού κόμματος για λίγο. Είτε βγείτε αρχηγός και ικανοποιήσετε τη ματαιοδοξία και τα προσωπικά σας όνειρα, είτε όχι, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χρειάζεται -όπως και η Ν.Δ.- ριζική ανανέωση, και όχι με τον τρόπο που την εννοείτε οι πολιτικοί. Πρέπει να αποσυρθούν όλοι οι υπέργηροι πολιτικοί, και να αναλάβουν νέοι άνθρωποι την οργάνωση των κομμάτων και μετέπειτα των κυβερνήσεων. Αλλιώς θα μείνουμε στην ίδια εικόνα και εναλλαγή σκιάχτρων της πολιτικής (συγνώμη για τον αυστηρό μου τόνο) που βγαίνετε και διακυρήττετε όμορφες πολυλογίες και σύνθετες περιγραφές και στην πράξη δεν κάνετε τίποτα που να βελτιώνει αρκετά τη ζωή μας.
Βαρεθήκαμε να ακούμε λόγια που ξέρουμε ότι είναι ψέματα και καλύπτουν αδιαφορία, συμφέροντα, τεμπελιά και δίψα για λεφτά, δόξα και ισχύ.
Προσωπικά δε σας γνωρίζω και προσπερνώ αγνοώντας τις φήμες περί αλλαγής του επίθετού σας και άλλα διάφορα συκοφαντικά ή αληθινά (που ωστόσο θα ήταν σκόπιμο να διαψεύσετε). Όμως δεν έχω ακούσει μια ολοκληρωμένη πρόταση ενεργειών (πρόγραμμα) που έχετε κάνει ή προτίθεστε να κάνετε αν αναλάβετε είτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είτε άλλο κόμμα. Αν το κάνετε, θα μπορέσω κι εγώ (όπως και άλλοι) να σχηματίσω άποψη διαφορετική από αυτή περί αερολογίας και ξύλινου πολιτικού λόγου (αυτό κι αν έχουμε βαρεθεί να το ακούμε).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν παρών στις 2 εκδηλώσεις που πραγματοποιήσατε στον Εύοσμο και χάρηκα πολύ που σας γνώρισα από κοντά.

Τα 2 μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα έχουν δυστυχώς καταντήσει βασιλικές οικογένειες και αποκλείονται από την διαδοχή άξια στελέχη επειδή δεν λέγονται Παπανδρέου (ή Καραμανλής ή Μητσοτάκης).

Βαρεθήκαμε τους ίδιους και τους ίδιους.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην νέα σας προσπάθεια και να ξέρετε ότι ο κόσμος σας αγαπά και σας υποστηρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Kυριε Βενιζέλο,

πιστεύω οτι η κίνηση σας ήταν πέρα για πέρα σωστη!Και αυτό επειδή ποτε το ΠΑΣΟΚ και ο κοσμος του δεν προκειτε να δεχτούν εναν δεξιοφρων πολιτικό σαν εσάς που δεν έχει καμια σχεση με σοσιαλισμο!!Ετσι θα αναδειχτεί ο ΜΟΝΑΔΚΟΣ αληθινος αρχηγος του ΠΑΣΟΚ ,ο Γιώργος Παπανδρεου και θα δείξει σε εσάς το δρόμο προς την έξοδο ή την συμόρφωση τουλάχιστον και θα συσπειρώσει έτσι το ΠΑΣΟΚ!!

Οποτε συνεχιστε έτσι!!Με την ήττα σας θα κάνετε ακόμα πιο ισχυρό τον Γιώργο Παπανδρεου και είναι αυτό που το ΠΑΣΟΚ χρειάζετε!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο, χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνούμε μέσω του προσωπικού σας blog και μπορούμε να σας θέτουμε από εδώ και τα δικά μας ερωτήματα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο και για εσάς και για την Ελλάδα να ακούτε επιτέλους τον σφυγμό της κοινωνίας και να μην είστε αποκομένοι από την κοινωνία. Επειδή γνωρίζω ότι είναι φύσην αδύνατον να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα, θα ήθελα να σας θέσω 2 προβληματισμούς μου για το ΠΑΣΟΚ αλλά και τη κοινωνία γενικότερα αφού πρώτα σας δηλώσε ότι είμαι 26 ετών, απόφοιτος Πολυτεχνείου και είμαι από την επαρχία.
1ον)Έχω βαρεθεί να ακούω από κανάλια και κατά επέκταση να το υιοθετούν και πολλοί πολίτες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι το ίδιο πράγμα. Πιστεύω ότι είναι ο κύριος λόγος της ήττας, καθώς ο κόσμος έχει πειστεί ότι οι πολιτικές των 2 κομμάτων είναι ακριβώς ίδιες. Είναι λογικό η νεολαία ειδικά να στρέφεται στα πιο αριστερά κόμματα για να δείξουν την αγανάκτησή τους από την κυβέρνηση. Πρέπει επιτέλους να τεθούν οι διαχωρισμοί ανάμεσα στα 2 κόμματα με ουσιαστικές προτάσεις και όχι απλά με ξύλινη γλώσσα του στυλ "για όλα φταίει η δεξιά". Πρέπει η νεολαία να ξανααποκτήσει όραμα για μια Ελλάδα αξιοκρατίας, παραγωγική και που θα στηρίζεται στην ισχυρή της παιδεία.
2ον)Όπως προείπα είμαι απόφοιτος Πολυτεχνείου και ζω στην επαρχία. Έχω ολοκληρώσει το στρατιωτικό μου και έχω βγει εδώ και κάποιους μήνες στην αγορά εργασίας. Με αγανάκτηση παρατηρώ καθημερινώς οι περισσότερες εταιρίες (κυρίως μικρομεσαίες) να μην δέχονται να προσλάβουν αποφοίτους ΑΕΙ και προτιμούν αποφοίτους ΤΕΙ ή ακόμη και ΙΕΚ!!! Πραγματικά με λυπεί το γεγονός ότι πλέον η πλειοψηφία των εργοδοτών επιλέγει τη χαμηλή ποιότητα και το χαμηλό παραγωγικό κόστος από την υψηλή ποιότητα με το κάπως πιο υψηλό κόστος. Πρέπει επιτέλους κάποιος να βάλει ένα φραγμό σ'αυτό το νέο φαινόμενο που έχει ως αποτέλεσμα η ανεργία να παρουσιάζει στο μέσο πολίτη μια μικρή κάμψη, αλλά στους απόφοιτους ΑΕΙ να παρουσιάζει μεγάλη άνοδο. Είναι ντροπή για την Ελλάδα του 2007 να στέλνει έμμεσο μήνυμα στη νεολαία ότι είναι άχρηστα τα ανώτατα πτυχία. Είναι ντροπή να εξαναγκάζονται ουσιαστικά απόφοιτοι ΑΕΙ να απαρνούνται τον τίτλο που με μόχθο απόκτησαν, για να εξασφαλήσουν μία δουλειά με απολαβές από 400 έως 700 ευρώ έτσι ώστε να μην λογίζονται ως άνεργοι!
Πιστεύω ότι πρέπει στη νέα πορεία της πολιτική σας σταδιοδρομία να λάβετε υπόψην τους παραπάνω προβληματισμούς ενός νεαρού φίλου της παράταξης σας. Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία από εδώ και πέρα και ελπίζω η επόμενη μέρα της εκλογής νέου προέδρου να βρει το ΠΑΣΟΚ ενισχυμένο.
Παναγιώτης Κ.
pankalaitz@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Για μένα δεν έχει και τόση σημασία το ποιός θα κυβερνήσει τη χώρα αλλά το πώς θα την κυβερνήσει. Το ήθος η σοβαρότητα η ουσία η μετριοφροσύνη σε συνάρτηση φυσικά με την αποτελέσματικότητα είναι το δυσεύρετο ζητούμενο. Η τόσο σύντομη δήλωση υπηψηφιότητας μέσα στην έντονη φόρτιση μιας ακόμα ήτας το μόνο που είχαν να προσφέρουν ήταν ο προπηλακισμός του επικεφαλής της παράταξης και τίποτα παραπάνω. Αρα και με προεδρία Βενιζέλου και πάλι μια από τα ίδια. Τα προβλήματα των κοινωνιών δεν είναι ντέρμπυ Ολυμπιακός Παναθηναικός που ο ηττημένος αλλάζει τον προπονητή για να ηρεμίσουν τα πλήθη.Βαθιά ενδοσκόπιση χρειάζεται. Ο οργανισμός πάσχει, δεν νομίζω ότι είναι μόνο θέμα προσώπων. Είναι βέβαια πραγματικότητα ότι ο Παπανδρέου έκανε πολλά λάθη σε πολύ λίγο χρόνο. Εύχομαι τουλάχιστον σε αυτή την διαδικασία να μην ξαναδούμε τα φασκελώματα της εκλογής Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ!ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΜΩΣ...
ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο καλησπέρα σας,
Θεωρώ οτι είστε ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της ήττας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογες με τη διχόνοια που μεθοδικά σπείρατε στο κόμμα.Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι υπεύθυνος που δεν διέγραψε εσάς,τον Πάγκαλο, τον Αρσένη και ολους τους υπόλοιπους που βαζουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες μπροστά απο ένα ενωμένο, δυνατό ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία, για το καλό της χώρας. Σας συγχαίρω για την πονηριά σας να δηλώσετε παρών λιγες ώρες μετά την συντριβή του κόμματος, τις στιγμές που εμείς οι ψηφοφόροι σας είμαστε συναισθηματικά ευάλωτοι.Εύχομαι κάποια στιγμή στην πολιτική ζωή της χώρας μας να διακριθούν πολιτικοί με όραμα και ήθος,και όχι "του μπαλκονιού". Αλλά θα πρέπει πρώτα εμεις οι πολίτες να μάθουμε να έχουμε σε εκτίμηση τέτοιους πολιτικούς.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ ΜΗΝ διαψεύσετε τις προσδοκίες των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ειναι ουκ ολίγοι.

Unknown είπε...

Στο ραδιόφωνο άκουσα τη δήλωσή σάς ότι μπορούμε να διαβάσουμε online ελεύθερα πλέον κάποιες προγραμαματικές σας θέσεις. Αλλά δεν θυμάμαι τη διεύθυνση. Σίγουρα δεν ήταν το evenizelos.gr από ό,τι θυμάμαι. Ποια είναι η ιστοσελίδα αυτή;

vamdent είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ,
ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΕΙΣ .ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΦΑΣΗ ,ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ "ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΟΛΑ"ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΑΡΩΣΕΙΣ ΟΛΑ .ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ .ΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ.ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ(Ν.Δ. -ΑΦΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ .ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΦΤΑΝΕΙ Η ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μου άρεσε ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που κινηθήκατε κε Βενιζέλε. Μου δώσατετην εντύπωση του "καρχαρία" που καιροφυλακτούσε για να κατασπαράξει το "θύμα" του...

Επίσις, δεν μου αρέσει που "συστρατεύονται" μαζί πολλά από τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καλώς είχε απομακρύνει ο κος Παπαδένδρου από το κόμμα.

Τέλος , περιμένω να ακούσω μεστό πολιτικό λόγο και όχι απλά "όμορφες" εκφράσεις/προτάσεις στις οποίες αρέσκεστε...

Με εκτίμηση,

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζέλο, είμαι ένας νέος άνθρωπος που ασχολούμαι όπως πολλοί άλλοι νέοι με την τεχνολογία και το internet. Ως εκ τουτου οφείλω να σας πω οτι χαιρομαι ιδιαίτερα που έχετε φτιάξει αυτόν εδώ το χώρο για να επικοινωνείτε με τον κόσμο. Οφείλω όμως να σας πω οτι καθυστερήσατε πολύ
γιατί σε αυτόν τον τομέα, της επικοινωνίας πολίτη-πολιτικού μεσω της τεχνολογιας και του internet, σας
έχει προλάβει προ πολλου εσας και όλους τους άλλους της πολιτικής ζωής της χώρας ο κύριος Γ. Παπανδρέου. Ο κύριος Γ. Παπανδρέου έχει αποδείξει οτι είναι καινοτόμος
όταν εσείς και πολλοί άλλοι ακόμα σκεφτόσασταν την τότε επερχόμενη ήττα του 2004. Ακόμα και η αλλαγή του καταστατικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ , ωστε
να εκλέγεται ο πρόεδρος του κόμματος από τη βάση του, το λαό, απο αυτούς δηλαδή που ουσιαστικά εκπροσωπεί, ΜΟΝΟ ο Γ. Παπανδρέου είχε το θάρρος να το πράξει.
Όσο για την οδυνηρή και μεγάλη ήττα του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκλογές είστε σίγουρος οτι ευθύνεται μόνο ο Γ. Παπανδρέου; Δεν είδα εσάς και πολλά στελέχη που σας στηρίζουν να βγαίνετε και να διακυρίσετε και να υπερασπίζεστε το πρόγραμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ που ήταν έτοιμο απο τον Μάιο. Μου έχετε δώσει την εντύπωση οτι το μόνο που σας ενδιαφέρει ήταν και είναι η καρέκλα. Και αυτή η εντύπωση έγινε ισχυρότερη απο την ωρα, το ύφος και τον τρόπο που βγήκατε και δηλώσατε ¨παρών¨!
Κάποια απο τα στελεχη που σας στηρίζουν σε αυτή την προσπαθεια, να εκθρονισετε τον Γ. Παπανδρέου απο τη θέση του προέδρου, υποστηρίζουν οτι ο τρόπος που επιλέχθηκε και εκλέχθηκε το 2004 για την θέση αυτή δεν ήταν σωστός αλλά δεν μπορούσατε να κάνετε αλλιώς γιατί ήταν κοντά οι εκλογές. Ποιον κοροϊδεύετε; Θέλατε απλώς να χρεωθεί την ήττα των εκλογών αυτών παρόλο που μπορεί να ήταν ο μόνος που δεν έφταιγε για το "χάλι" σας. Μετά τις εκλογές ηταν απλά εύκολο να του χρεώσετε και την επόμενη ήττα. Αυτή που δέχτηκε το κόμμα πριν λίγες μέρες. Και ήταν εύκολο γιατί πολύ απλά τον αφήσατε μόνο του να προσπαθεί να ανατρέψει την εικόνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ που είχε δημιουργήσει ο Κ. Σημίτης και όλοι εσεις. Και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο. Για να "καψετε" τον Γ.Παπανδρέου και ως όνομα και ως πολιτικό. Ηταν το μόνο εμπόδιο προς την καρέκλα κυριε Βενιζέλο. Και ήταν ο μονος που μπορουσε και μπορει να κανει αλλαγες στη Χωρα και στο κομμα. Ηταν και είναι ο μόνος από εσας που θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική και αυτό ισως να ενοχλει καποιους. Γι' αυτό θα χρησιμοποιήσω τις λέξεις της κυρίας Διαμαντοπούλου και θα σας πω : ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ κύριε Βενιζέλο.

Μηναδάκης Μιχάλης

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Δηλαδή το νέο ΠΑΣOK είναι ο Παπαντωνίου του χρηματιστηρίου ο Κουλούρης και ο Nεονάκης; Eίστε σίγουροι ότι καταλάβατε γιατί ΠΑΛI έχασε το ΠΑΣOK;

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

Ολα καλα κυριε βενιζελε.
Ηρθε η στιγμη που περιμενες να δωσεις κι εσυ το δικο σου οραμα για την παραταξη.
Ποιο ειναι ομως αυτο?
Ποτε θα το επικοινωνησεις στον κοσμο?
Αφου εκλεγεις προεδρος?(αν εκλεγεις).Τι δημοκρατικο !
Γιατι βιαζεσαι τοσο ωστε να λενε ολοι "βρε μπας και δεν εχει τιποτα νεο να μας πει?"
Τι σοι παραταξη θα φτιαξεις οταν αφηνεις να σε υποστηριζουν Κουλουρηδες που 30 λεπτα (και πολλα λεω) πριν ανακοινωσεις την υποψηφιοτητα σου δηλωνουν οτι θα σταθουν κοντα στον Γιωργο κι αμεσως μετα κανουν κολοτουμπα και στηριζουν εσενα ?
Με τετοιους θα προχωρησεις ?
Αν ειναι ετσι ασε καλυτερα τοσο κακο μπορει κι ο Γιωργος μονος του να το κανει στο πασοκ κι ακομα καλυτερα!
Τελος ,ο κοσμος πιστευει στην καλη προθεση του Γιωργου , στην προοδευτικοτητα του , στην ουτοπια του για μια πιο ευρωπαικη Ελλαδα αλλα του καταλογιζει οτι δεν μπορεσε τις ρηξεις . Οτι ηταν λιγος.
Εσυ θα μπορεσεις ?
Θα συγκρουστεις με το παλιο πασοκ ?
Η εντολη στον Γωργο να τα αλλαξει ολα θα ισχυει και για σενα .
Το χεις καταλαβει αυτο ?
Λοιπον ?

Ανώνυμος είπε...

Σέβομαι την εμπειρία σας, θαυμάζω το μυαλό σας, αναγνωρίζω την υπεροχή σας στην πολιτική έκφραση, κατανοώ τις φιλοδοξίες σας.

Η μεγαλύτερη απογοήτευσή μου από το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αδυναμία συσπείρωσης της προοδευτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που χρειαζόταν προκειμένου να είναι σήμερα Κυβέρνηση. Τα πράγματα δείχνουν ότι θα είστε ο επόμενος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Περιμένω από εσάς να διατηρήσετε την στροφή ριζοσπαστικών τομών κα κοινωνικής ευαισθησίας που πήρε το ΠΑΣΟΚ στο θεωρητικό επίπεδο των προγραμματικών του θέσεων, μια στροφή που δυστυχώς δεν πέρασε αρκετά πειστικά στον κόσμο.

Όσο και αν αυτό με στεναχωρεί γιατί καταδεικνύει φοβικούς και παραιτημένους πολίτες, καθώς και έλλειμμα δημοκρατίας, κατανοώ ότι η πλειοψηφία της βάσης του κόμματος προσβλέπει σε ηγέτες, περισσότερο από ότι προσβλέπει σε οράματα. Η ευθύνη σας είναι τεράστια και δεν περιορίζεται στο να οδηγήσετε το ΠΑΣΟΚ σε νίκη στις επόμενες εκλογές. Οφείλετε να αφυπνίσετε τους πολίτες και με την πολιτική συμπεριφορά σας και το έργο σας να τους στρέψετε σε ουσιαστικούς προβληματισμούς γύρω από ιδέες και οράματα, προκειμένου να έρθει η αλλαγή που δεν ήρθε ποτέ και που όμως έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.

Μια παλιά φοιτήτριά σας.

Georgios είπε...

Ελπίζω αυτή η προσπάθεια να σημάνει την αρχή του τέλους του νεποτισμού από το κόμμα που στη πράξη όντως το έχει προσπαθήσει μέχρι τώρα. Αρκετά με τους Γιωργάκηδες, τις Φώφες και τα υπόλοιπα βλαστάρια.

IQ300 είπε...

Ο Πρόεδρός μας πρέπει να είναι.. ευφυής
αγωνιστής
αυτεξούσιος
ενωτικός
σοβαρός
οραματιστής
πηγαίος
αποτελεσματικός
οξύνους
ευγενικός
ειλικρινής
γενναίος
γενναιόδωρος
εργατικός
εμψυχωτής
εμπνευσμένος
μπροστάρης.
Αλλιώς , δεν έχει νόημα να είναι κανείς ένας Πρόεδρος χωρίς respect από το "όλον" ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα!

Ανώνυμος είπε...

Ωσάν να το περίμενες...
Ωσάν να έκανες τα πάντα για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.......
Ωσάν να μην έχεις καμία ευθύνη....

vorios είπε...

Φοβαμαι οτι βιαστηκατε-η παιδεία σας δεν επιτρεπει τετοια λαθη-εαν ομως επιμενεται μια συμβουλη. Μακρια απο τα ΘΕΙΑ ΒΡΕΦΗ-θα σας πανε χειροτερα απο τον κ. Παπανδρεου. Αυτα ηταν η κυριωτερη αιτια του οδυνηρου αποτελεσματος.

ΣΤΑΘΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Κυριε Προεδρε καλησπερα,θα ηθελα να σας συγχαρω για την αποφαση σας να διεκδικησετε την προεδρια της μεγαλης ιστορικης Δημοκρατικης καιΠροωδευτικης παραταξης του ΠΑΣΟΚ.Η αποφαση σας να ανακοινωσετε την υποψηφιοτητα σας το βραδυ τησ κυριακης ηταν περα για περα σωστη.Την ωρα της μεγαλυτερης και χειροτερης ηττας στην ιστορια του ΠΑΣΟΚ,ηττα απο την ποιο ανικανη κυβερνηση που γνωρισε ο τοπος ,ο λαος του ΠΑΣΟΚ ηθελε καποιον να δωσει το ΠΑΡΩΝ παρων στη δυσκολη στιγμη και πανω απο ολα ΠΑΡΩΝ στην ελπιδα στην προοπτικη και στον αγωνα για την ΝΙΚΗ.Ειμαι πεπισμενος οτι με μπρωσταρη εσας και συνεπιβατες στο αρμα της ΑΛΛΑΓΗΣ τον κ.Κ.ΣΗΜΙΤΗ, ανθρωπους σαν τον κ. ΛΟΒΕΡΔΟ παρα πολλα ιστορικα στελεχη και πανω απο ολα και πρωτους απο ολους τους χιλιαδες φιλους του ΠΑΣΟΚ θα ημαστε ολοι μαζι ΠΑΡΩΝΤΕΣ στη μεγαλη ΝΙΚΗ."Η ΜΕΡΑ'ΚΕΙΝΗ ΔΕΝ ΘΑ'ΡΓΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η βάση και οι φίλοι του
ΠΑΣΟΚ (αυτοί είναι το "ΌΛΟΝ" πασοκ)
θα συμμετάσχουν δυναμικά στην εκλογική διαδικασία

τα πράγματα είναι απλά

έχουμε το νέο πασόκ

και το παλιό πασόκ

εσείς αντιπροσωπεύεται το παλιό
έξω απο τα δόντια
ένα είναι το πρόβλημα
που φοβάστε να πείτε
Η ΔEΞΙΑ στην Ελλάδα πολέμησε 50 χρόνια για να βγάλει από πάνω της την ταμπέλα του ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥ
Η δημοκρατική παράταξη μετά από
20 χρόνια παλεύει να βγάλει από πάνω της τη ρετσινιά του ΠΑΣΟΚ=ΚΛΕΦΤΗΣ, δεν έχουμε στην κοινωνία το ηθικό προβάδισμα ως προς την ΝΔ.

τέρμα ποια με το ΠΑΛΙΟ ΣΑΣ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα,
Θα επιθυμούσα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και με τις ραγδαίες εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ.
1.Αυτό που κατ' εμέ προκύπτει ως συμπέρασμα από το αποτέλεσμα είναι ότι το εκλογικό σώμα έλαβε σαφή προοδευτική θέση. Το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου συγκεντρώνει περί το 52 % σε αντίθεση με ένα περίπου 46% των δυνάμεων του συντηρητισμού. Άκόμα και αν ήθελε κριθεί ότι τα ως άνω ποσοστά των προοδευτικών δυνάμεων τυγχάνουν συγκυριακά και συνιστούν απλώς μια διαμαρτυρία, σε κάθε περίπτωση εκφράζουν την διαμαρτυρία προοδευτικών ανθρώπων, αφού δεν απορροφήθηκαν σε (ακρο)δεξιούς λοιπούς σχηματισμούς που επίσης εισέπραξαν τη δυσαρρέσκεια συντηρητικών ψηφοφόρων.

2.Το ζήτημα πλέον είναι πως αυτοί οι προοδευτικοί άνθρωποι θα βρούν την πολιτική πρωτοπορία που θα τους εκφράσει και εμπνεύσει.

Εδώ ακριβώς έρχεται η δεύτερη παρατήρησή μου, που αφορά στο ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις σε αυτό. Είναι εξαιρετικά πιθανό να είστε εσείς αυτός ο οποίος θα μετουσιώσει τις προσδοκίες όλου αυτού του προοδευτικού χώρου. Αυτό ωστόσο που προσωπικά με κάνει να διατηρώ επιφυλλάξεις, είναι ο χρόνος και το ύφος που επιλέξατε για να τοποθετηθείτε. Θεωρώ πως ελάχιστα μόλις λεπτά μετά από την αναγνώριση της επώδυνης εκλογικής ήττας και της ανάληψης των ευθυνών από τον Πρόεδρο του Κινήματος δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για τέτοιου είδους τοποθετήσεις.

Περαιτέρω, η ως άνω στάση σας δίνει το δικαίωμα σε διάφορους κάκοπροαίρετους να διατυπώνουν απόψεις και υπαινιγμούς λίαν προσβλητικούς και υποτιμητικούς για τον αγώνα τόσων προοδευτικών ανθρώπων. Αυτό όμως είναι το μικρότερο κακό. Γιατί εντοπίζοντας κανείς την προέλευση αυτών των σχολίων, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί και την σκοπιμότητά τους και να μην τους δώσει βαρύτητα.

Το μεγαλύτερο κακό είναι ότι αφήνει να υφέρπονται σχόλια περί ματαιδοξίας και ελλείματος ηθικής εκ μέρους σας. Αυτό είναι τραγικό για δύο λόγους. Κατ' αρχάς εάν αληθεύουν προφανώς δεν πληρείτε τις προυποθέσεις για να ηγείστε μιιας μεγάλης και προοδευτικής παράταξης όπως είναι το ΠΑΣΟΚ. Αν όμως τυγχάνουν αναληθή, τότε δυστυχώς ακυρώνουν και τορπιλίζουν εκ των προτέρων το εγχείρημά σας, διαβάλλοντάς σας και ερμηνεύοντας κακοπροαίρετα τις κινήσεις σας.

Σε κάθε περίπτωση αποτυγχάνουν να εξυπηρετήσουν εσας προσωπικά και κυρίως το ΠΑΣΟΚ ως ένα κίνημα το οποίο μπορεί να εμπνεύσει και να πρωτοστατήσει στην έκφραση αυτού του τόσο μεγάλου προοδευτικού κομματιού του ελληνικού λαού.

Ανώνυμος είπε...

Το ΙΘΙ και εμενα προσωπικα θα μας ενδιεφερε η θεση σας στο θεμα διαχωρισμου εκκλησιας-κρατους προκειμενου να μπορεσουμε να τοποθετηθουμε επι της ουσιας σχετικα με την υποψηφιοτητα σας!

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά και να με συγχωρέσετε για την σκληρότητα ή ωμότητά μου, η κίνησή σας μου θύμισε εικόνες από ένα κόμικ, το Λούκι Λουκ, που έδειχνε στην έρημο τους γύπες να περιμένουν το επόμενο θύμα τους. Αναρωτήθηκα τότε πόσο άραγε καιρό περιμένατε να κάνετε αυτήν τη δήλωση και προετοιμαζόσασταν γι'αυτή την εξέλιξη. Θα μου πείτε, η φιλοδοξία είναι θεμιτή, αλλά εμένα η διάθεσή σας μου φάνηκε κανιβαλίστικη. Αυτό μ'έκανε επίσης να αναρωτιέμαι αν πραγματικά στενοχωρηθήκατε για την βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ. Ακουσα τη δήλωση του κ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέλαβε και το βάρος της ήττας του ΠΑΣΟΚ και αναφέρθηκε σε λάθη του παρελθόντος κυρίως. Πρέπει όμως επιτέλους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εξετάσουν πραγματικά που οφείλεται η δυσπιστία του κόσμου. Και επιτέλους ας αναλάβουν ΟΛΟΙ τις ευθύνες που τους αναλογούν. Γιατί κανείς δεν νομίζω κύριε Βενιζέλο μπορεί να πιστέψει ότι κι εσείς, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν φέρεται ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα. Που ήσασταν τόσο καιρό, όταν βλέπατε τον Γιώργο Παπανδρέου να επιδίδετε σε λάθος χειρισμούς; Που είναι η δική σας ευθύνη;

Πέρα από όλα όμως, όλοι ανησυχούμε για το μέλλον του κινήματος και της χώρας. Τι πρεσβεύει αυτό το κίνημα; ποια είναι η διαφορά του από την Ν.Δ; γιατί αυτή η διαφορά είναι πια τόσο δυσδιάκριτη; και τέλος, τι προτίθεστε να κάνετε εσείς για να το βγάλετε από αυτό το τέλμα, αν φυσικά εκλεγείτε; ποια θα είναι η πολιτική σας;

Γιατί δεν σας κρύβω κύριε Βενιζέλο, ότι φοβάμαι για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ με εσάς αρχηγό. Φοβάμαι ότι θα γυρίσουμε στα παλιά, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρωτοστατήσει ως ένα κίνημα αλλαγής και προοδευτικότητας. Τον κύριο Παπανδρέου τον εμπιστευόμουν ότι θα το καταφέρει αυτό, έφερνε έναν αέρα ανανέωσης αλλά φοβήθηκε να έρθει σε ρήξη με το παλιό ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει ένας αρχηγός που ξέρει να ρητορεύει καλά, αλλά χάνει την ουσία. Δεν με ενδιαφέρει ένας αρχηγός που τον νοιάζει μόνο η καρέκλα και όχι η πρόοδος του κινήματος. Με ενδιαφέρει ένας αρχηγός με όραμα, με ιδέες, με πιο αριστερή πολιτική από αυτήν που είδαμε επί κυβερνήσεων Σημίτη. Με ενδιαφέρει να νιώσω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ένα σοσιαλιστικό κίνημα. Και αυτό ο κύριος Παπανδρέου με έκανε να το πιστέψω.

Το ότι σας στηρίζουν κάποια στελέχη που θυμίζουν το κακό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δεν είναι διόλου ενθαρρυντικό. Αν θέλετε να πείσετε τον κόσμο ότι σας ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ προχωρήστε σε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν ένα πραγματικά προοδευτικό κίνημα. Με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα. Οχι πάλι επιστροφή στο παρελθόν. Οχι σε ένα ΠΑΣΟΚ δέσμιο συμφερόντων. Το ΠΑΣΟΚ αγαπήθηκε ως το "κόμμα" του λαού, ως η ελπίδα για το αύριο. Ομως,όσο πήγαινε και απομακρυνόταν από αυτό. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να του δώσετε το χαμένο του πρόσωπο σας εύχομαι κάθε επιτυχία, αν όχι θεωρώ ότι η υποψηφιότητά σας θα βλάψει πιο πολύ από ότι θα ωφελήσει. Και τότε σίγουρα η διάλυση αυτού του ιστορικού κινήματος δεν θα δικαιολογείται από καμμία φιλοδοξία και κανέναν οπορτουνισμό. Εχετε κι εσείς κύριε Βενιζέλο μία σημαντική ευθύνη. Μην την ξεχάσετε.

Βασίλης είπε...

Αγαπητέ Κύριε Βενιζέλο,

χάρηκα πολύ για την αποφασιστικότητα σας να κινηθείτε πλέον για την αρχηγία του κόμματος. Όμως έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις ως προς των τρόπο και της συνομιλίες που ξεκινήσατε την επομένη.

Κύριε Βενιζέλο, αυτός ο αυτοκρατορικός τρόπος να εμφανιστείτε αμέσως μετά στο ΖΑΠΠΕΙΟ, δεν είχαν φύγει καν οι οπαδοί της Ν.Δ. χρειαζόταν ; δεν έφτανε μια δήλωση έξω από την Χαριλάου Τρικούπη;

H δεύτερη παρατήρηση μου είναι, ότι συνομιλίες με τον κύριο Σημίτη δεν ήταν αναγκαίες. Η δήλωση σας για τoν κ. Σημίτη ότι «αναλαμβάνει ρόλο εγγυητή της ενότητας και των δημοκρατικών διαδικασιών για την εκλογή του νέου αρχηγού» την θεωρώ τελείως μα τελείως υπερβολική. Ευχαριστούμε τον κύριο Σημίτη για το έργο του ( που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ ακόμα ) αλλά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !. Το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα έχει καταστατικό που θα το οδηγήσουν και θα εγγυηθούν την συνέχεια του. Εμφανιστείτε πιο ανεξάρτητος, δεν βοηθούν τέτοιες δηλώσεις ( μάλλον εξοργίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ).

Κύριε Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ βγήκε από ένα αδιέξοδο μετά τον Θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, και χρειάζεται εγγυητή μετά από μια ήττα; Με συγχωρείτε αλλά μου ακούγεται γελοίο. Ο κύριος εγγυητής ήταν που έβαζε εκβιαστικά διλήμματα εάν θυμάμαι καλά ( πρωθυπουργός και πρόεδρος ή παραιτούμαι !!), τότε η ενότητα δεν ήταν το ζητούμενο ; Ο εγγυητής δεν ήταν που έδωσε το « δαχτυλίδι» με δημοκρατικές διαδικασίες στον κύριο Παπανδρέου και δεν προσπάθησε να δικαιολογήσει το έργο του. Που τελικά από ότι φαίνεται το τελευταίο γραμμάτιο δεν είχε ακόμη εξοφληθεί και το εξόφλησε και πάλι ο κύριος Παπανδρέου που κατά την γνώμη μου άδικα. Ούτε το πρόγραμμα έφταιγε ούτε το πρόσωπο αλλά η τελευταία τετραετία Σημίτη, δεν είχε λάβει το μήνυμα του 2000.

Σας εύχομαι κύριε Βενιζέλο καλή επιτυχία και θα την έχετε, το σύνθημα «ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ» (που τελικά δεν έγινε ) ας γίνει «ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ» και να γίνει.
Βγάλτε το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ από την αφάνεια, δώστε τους πάλι φωνή να εκφράστουν τα λαϊκά στρώματα ( αφήστε τους εκσυγχρονιστές να παίζουν με τους δείκτες ) δώστε στο ΠΑΣΟΚ το χρώμα που του λείπει να ξεχωρίζει από τη Ν.Δ.

Δεν έχετε ανάγκη κανέναν Σημίτη και κανέναν άλλον, που άρχισαν να εμφανίζονται ενώ τόσο καιρό κρυβόντουσαν. Απλά ξαναφέρτε στην επιφάνεια τον λόγο και τα οράματα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ( οράματα που κάποιοι προσπάθησαν να τα θάψουν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε για χάρη του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης τη χώρας (?)).

Φιλικά

Βασίλης

vacour@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Ουτε το 25% των εκλογικων τμηματων δεν ειχαν καταμετρη8ει και σαν δελδινος εκανε δηλωσεις που αφηναν αιχμες για τον Γεωργιο Παπανδρεου.
Επισης, ειμαι σιγουρος οτι ολα ηταν προσχεδιασμενα απο το μεσημερι που εγιναν γνωστα τα πρωτα "εξιτ πολ" τα οποια εδιναν προβαδισμα τη ΝΔ με διαφορα 4%.
Οταν γραφω ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ εννοω τις δηλωσεις του κυριου Βενιζελου,
και τα στελεχοι του πασοκ που ως δια-μαγειας εμφανιστηκαν και στηριξαν τον κυριο Βενιζελο.
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή εγινε κατι πρωτοφανές, το ποσοστο της κυβερνησης επεσε και η αξιωματική αντιπολιτευση εχασε. Απο μια κυβερνηση με αμέτρητα λάθη και πολλές γκάφες και χωρίς αξιόλογα στελέχη. 3,5 χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ δεν φαινόταν πουθενά. Δεν έκανε αντιπολιτευση.Φταίει ο πρόεδρος φταίνε και οι βουλευτές. Κοινώς το κομμα ειναι υπο διάλυση. Αν μπορείτε να επιστρατέυσετε όλες τις δυνάμεις του κόμματος και ιδίως τις αριστερές ειμαστε μαζι σας.Αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ εχασε τους αριστερούς ψηφοφόρους του. Το 38% των εκλογών ειναι οι οπαδοί του Κόμματος. Χάσαμε όλους τους αμφιταλαντευόμενους και τους φιλοπασοκικούς οι οποίοι προτιμησαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον "λαϊκιστή" Καραμανλή τοτε ειμαστε μαζί σας για το καλο του ΠΑΣΟΚ και της χώρας.
Δεν έχασε μόνο το ΠΑΣΟΚ χάνει και η Ελλάδα με άλλα 4(3) χρόνια δεξιάς

Ewitaki είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΄Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΥΝΟΙΚΟΤΑΤΕΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ -ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΗ- ΗΤΤΑ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ? ? ?
ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΤΗ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ…
ΑΣΤΑ…. ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ…..

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ,
η επομένη μιας μάχης - πολλώ δε μάλλον ήττας - είναι μέρα περισυλλογής και απολογισμού. Καταλαβαίνετε ελπίζω πόσο περισσότερο ισχύει αυτό το ίδιο βράδυ της ήττας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι την όποια ανεπάρκεια του αρχηγού σας την ανακαλύψατε το βράδυ της 16/9. Και εφόσον αυτό ισχύει - που ας μην κρυβόμαστε ισχύει - έπρεπε να αναλάβετε νωρίτερα τις αρχηγικές σας ευθύνες και να αμφισβητήσετε τον αρχηγό ή το πρόγραμμα του κόμματός σας.
Η απόπειρα της μετά την ήττα και πριν την ανάκτηση στοιχειώδους ισορροπίας "ανταρσίας" αναδεικνύει μια πτυχή του χαρακτήρα σας που κάθε άλλο παρά αξιόπιστη ή/και ικανή να διαχειριστεί τα προβλήματα μιας χώρας. Λυπάμαι γιατί θα μπορούσατε να είστε το πιο χρήσιμο μέλος αυτού του κόμματος στον αγώνα με τον Πρωθυπουργό.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε.

Μιας και διαφένεται ότι θα είστε ο μέλλοντας αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία.

Ελπίζω να δείξετε πιγμή και να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Κατά τη γνώμη μου τα ζητήματα με φθίνουσα σειρά σημαντικότητας είναι

1)Περιορισμός των Στρατιωτικών δαπανών με ταυρόχρονη εξωμάλυνση σχέσεων με τις γείτονες χώρες.
2)Στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιββάλοντος που τόσο πολύ επλιγη.
3)Πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
4)Αναβάθμιση της παιδείας όχι οικονομικά αλλά εκεί που πραγματικά πονάει: Στην αξιοκρατία και στην ποιότητα!
5)Σταμάτημα του πελατοκεντρικού καθεστώτος.
6)Στροφή σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ χωρίς τους "ΠΑΣΟΚΟΥΣ".Ταυτόχρονα απομάκρυνση των παλαιών απαράδεκτων μελών τα οποία στο μυαλό τους έχουν μονάχα τις μίζες.
7)Μειωση του δημόσιου χρέους

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ πάει για διάλυση. Εάν τα καταφέρεται τότε η αριστερά επιτέλους θα αναδειχθεί.

ian είπε...

Χαιρετώ όλους τους bloggers που εχουν σχολιάσει την πρωτοβουλία του συντρόφου Βενιζέλου. Όσον αφορά τον ίδιο τον κύριο Βενιζέλο θα ήθελα να του πω πως πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την απελπισία και τον αιφνιδιασμό που έχουν υποστεί όσοι στήριξαν το Κίνημά μας στις εκλογές που πέρασαν. Αν ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζεται ως ο μόνος που μπορεί απο τη θέση του καπετάνιου να βγάλει το ΠΑΣΟΚ απο την κρίση, πρέπει να έχει κατά νου πως οι φίλοι του Κινήματος (ακόμα και όσοι προτίμησαν να ψηφισουν άλλο κόμμα ή ακόμα να απέχουν) ΔΕΝ θέλουν απλώς να δουν ένα ΠΑΣΟΚ που ανασυντάσσεται με μοναδικό σκοπό να επανέλθει συντομα στην εξουσία ως η λιγότερο χειρότερη επιλογή για τη διαχείριση των προβλημάτων της κοινωνίας. Περιμένουν να δουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα πατά γερά στις ιδεολογικές του βάσεις, που θα μπορέσει να συσπειρώσει τους πολίτες που τοποθετούνται στο κέντρο και αριστερά αυτού, περιμένουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να κυριαρχεί ιδεολογικά τόσο επι της ΝΔ, όσο και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, εκεί δηλαδή όπου ανήκει. Είναι αρκετοί οι φίλοι του Κινήματος που φοβούνται πως με τον κ. Βενιζέλο στο τιμόνι, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει μια κεντροδεξιά στροφή. Είναι νομίζω καθήκον του να τους διαψεύσει και να συμβάλλει ώστε το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία τόσο στο χώρο του Κέντρου όσο και να πραγματοποιήσει έναν ουσιαστικό διάλογο με το χώρο της Αριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο και να το προβάλλει ως το αντίπαλο δέος στην παράταξη της Δεξιάς, συσπειρώνοντας γύρω του όλες τις δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις. Ελπίζουμε ο σύντροφος Βενιζέλος να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις προσδοκίες των απλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, στις ελπίδες όσων διαμαρτυρομένων απείχαν ή στράφηκαν στην περαν του ΠΑΣΟΚ Αριστερά καθώς και στις προσδοκίες όλων των πολιτων που απλώς έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία (μια θνησιγενή νομιμοποίηση όπως ο ίδιος ο σύντροφος Βενιζέλος δήλωσε) στην χειρότερη κυβερνητική ομάδα που ανέλαβε τις τύχες τις χώρας απο τη μεταπολίτευση κι έπειτα.
Γιάννης Λαλιώτης, φοιτητής.

giorgos είπε...

Αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας μας μπορεί νομίζω να μας οδηγήσει πιο κοντά στη Δημοκρατία και είμαι σίγουρος οτι δεν θα αφήσετε την ευκαιρία να χαθεί. Η συγκυρία με είχε τοποθετήσει σε ενα διπλανό σας τραπέζι κεντρικού "καφενείου" την παραμονή που θα ανακοινώνατε την προσχώρησή σας στο Πασοκ. Παρότι είχα επίγνωση οτι δεν ήταν δικαίωμά μου να ακούω, εντούτοις , ενώ είμαι συνήθως διακριτικός, με παρέσυρε το επίπεδο της συζήτησης, η μεστότητα των λόγων σας, η δόμηση της σκέψης σας και απο τότε σάς παρακολουθώ, γοητευμένος ομολογώ, μαθαίνοντας! Επιτρέψτε μου αφού σάς συγχαρώ για την κίνησή σας που ήταν όπως είπατε κάτι που το οφείλατε στον τόπο, να σας πώ τη γνώμη μου για δυό τρία θέματα που βέβαια εσείς θα κρίνετε αν θα αφήσετε να σάς επιρρεάσουν: - Το ύφος σας όταν ο συνομιλήτής σας κρίνετε οτι είναι "ανενημέρωτος" δεν πρέπει να είναι επιεικές ούτε συγκαταβατικό, αλλά ίσου προς ίσον. - Αξιοποιείστε τον Θ. Πάγκαλο πιστεύω πως το προφίλ σας τον χρειάζεται σαν απαραίτητο συμπλήρωμα! - Ξοδέψτε χρόνο στις σχέσεις μας με τη βάση! Αυτά, τα πολύ φιλικά!

Ανώνυμος είπε...

Να ζητησετε συγνωμη απο τον ελληνικο λαο,για τα λαθη σας,να καθαρισετε το κομμα σας απο τα βαριδια,να εξαφανιστουν απο τα τηλεπαραθυρα,οι δεινοσαυροι,εδω ολη η θεσσαλονικη εχει βουηξει,για τον συντροφο Ακη,και περιμενατε να κερδισετε?και πανω απ'ολα να ξαναγυρισετε στο χωρο του κεντρου,γιατι εχετε καταντησει πιο δεξιοι και χλιδατοι απο τους δεξιους.Επιτελους λιγη α-ληθεια(μνημη).Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1985
ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΑΛΜΒΑΝΕΣΘΕ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ.
ΤΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ 89 ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.ΙΣΩΣ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ-ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ)ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΕΤΣΙ ΜΠΑΜΠΑ.
ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ Ο ΕΚΣΥΓΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΑΣ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΕΧΕΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΒΕΒΑΙΑ.

giorgos είπε...

Αυτή η δυνατότητα επικοινωνίας μας μπορεί νομίζω να μας οδηγήσει πιο κοντά στη Δημοκρατία και είμαι σίγουρος οτι δεν θα αφήσετε την ευκαιρία να χαθεί. Η συγκυρία με είχε τοποθετήσει σε ενα διπλανό σας τραπέζι κεντρικού "καφενείου" την παραμονή που θα ανακοινώνατε την προσχώρησή σας στο Πασοκ. Παρότι είχα επίγνωση οτι δεν ήταν δικαίωμά μου να ακούω, εντούτοις , ενώ είμαι συνήθως διακριτικός, με παρέσυρε το επίπεδο της συζήτησης, η μεστότητα των λόγων σας, η δόμηση της σκέψης σας και απο τότε σάς παρακολουθώ, γοητευμένος ομολογώ, μαθαίνοντας! Επιτρέψτε μου αφού σάς συγχαρώ για την κίνησή σας που ήταν όπως είπατε κάτι που το οφείλατε στον τόπο, να σας πώ τη γνώμη μου για δυό τρία θέματα που βέβαια εσείς θα κρίνετε αν θα αφήσετε να σάς επιρρεάσουν: - Το ύφος σας όταν ο συνομιλήτής σας κρίνετε οτι είναι "ανενημέρωτος" δεν πρέπει να είναι επιεικές ούτε συγκαταβατικό, αλλά ίσου προς ίσον. - Αξιοποιείστε τον Θ. Πάγκαλο πιστεύω πως το προφίλ σας τον χρειάζεται σαν απαραίτητο συμπλήρωμα! - Ξοδέψτε χρόνο στις σχέσεις μας με τη βάση! Αυτά, τα πολύ φιλικά!

Ολιγαρκης Πλεονεκτης είπε...

Ευαγγελε εχουν γινει περι τις 220 τοποθετησεις στην θεση σου να αναλαβεις την περαιτερω πορεια του ΠΑΣΟΚ.....περιμενω με αγωνια την τοποθετηση σου.
(Καταλαβαινω βεβαια τον φορτο εργασιας των ημερων αλλα....εσυ επελεξες εμας τους blogατζιδες...οποτε σε παρακαλω απαντησε)

Manthos είπε...

Βαγγέλη,

κρατήστε το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και εμείς θα είμαστε μαζί σου!

Συνέχισε να είσαι ειλικρινής και διαφορετικός.

Ανώνυμος είπε...

amesos meta tin proti dilosi sas esteila ta eilikrinh mou sugxaritiria (kai epimeno). i dilosi sas omos "akoma kai autin tin kuriaki" ofeilo na po oti me ekseplikse. den ksero to giati, omos thelo na pisteuo oti logo ton sugkurion kai ton katastaseon to katanoo en merei. Ostoso thelo na pisteuo oti thelete kai eseis na uparksei kapoios xronos dialogou kai zumosis kai oxi pali ta idia me to 2004, (basei kapoion dimoskopiseon). Eimai sigouros oti tha dosete auton ton agona oso diskolos kai na einai. etsi tha anadeixthei o neos igetis tou pasok. oxi biastika....
ek amsterdam

Ανώνυμος είπε...

Η παρουσία σας την Κυριακή το βράδι ήταν επιβεβλημένη από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι 4 πρόσφατες ήττες του ΠΑΣΟΚ (2 βουλευτικές, ευρωβουλευτικές, δημοτικές-νομαρχιακές) αποδεικνύουν αναμφισβήτητα λανθασμένους χειρισμούς της ηγεσίας του κινήματος.
Είστε ευφυής και ικανός άνθρωπος.
Φροντίστε να γίνετε ένας αρχηγός με ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.
Φροντίστε να ασκήσετε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στην ασύδοτη και προκλητική κυβέρνηση της ΝΔ.
Φροντίστε να ΕΝΩΣΕΤΕ τους σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου.
Φροντίστε να με πείσετε πως ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ για τους νέους, το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία.
Φροντίστε τον ΕΑΥΤΟ σας και καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

Σας άκουσα στο Δελτίο του MEGA. Συγχαρητήρια. Μακάρι να συνεχίσετε έτσι και μακάρι η εικόνα που παρουσιάζετε αυτή τη στιγμή να είναι αληθινή!

Manolis S40 είπε...

Το γοργόν και χάρην έχει.

Αν και δεν ανήκω στους ψηφοφόρους του Πα. Σο. Κ. αλλά πιο αριστερά, η πολιτική είναι κάτι που με ενδιαφέρει και με απασχολεί. Από το 2004 και το τέλος της προεδρίας του κ. Σημίτη ήμουν της απόψεως ότι ο διάδοχος θα έπρεπε να ήταν ένα δυναμικό άτομο, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κ. Καραμανλή, τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων. Διότι το όνομα μόνο δε φτάνει. Δεν υπάρχει "κληρονομικό χάρισμα" στην πολιτική.

Το σκεπτικό σας δείχνει σωστό. Το ζήτημα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι το Πα. Σο. Κ. έχει χάσει το δρόμο του και έχει καταντήσει ένα -παραμορφωμένο- είδωλο της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα είναι αγαπητέ κύριε Βενιζέλο, έχετε το σθένος να κάνετε τη ρήξη με το πρόσφατο παρελθόν; Μπορείτε να φέρετε το Πα. Σο. Κ. εκεί που ήταν (ιδεολογικά) για αρχή;

Αυτή είναι η πρόκληση. Για το καλό του Πα. Σο. Κ. αλλά και της Ελλάδας, ελπίζω να τα καταφέρετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία, κουράγιο και δύναμη, ώστε να φέρετε εις πέρας αυτό που ελπίζει κάθε σκεπτόμενος πολίτης.

Ανώνυμος είπε...

Εμφάνιση μέσα στο studio του Mega. Ακούμε τον Παπαντρέου. Λαμβάνουμε θέση μπροστά στα μικρόφωνα όλων των καναλιών σε υπαίθριο χώρο και απαντάμε. Αμέσως επιστρέφουμε πλάι στους Πρετεντέρηδες που καλοπροαίρετα κόπτονται για το μέλλον του κινήματος. Η πρόβα στο Ζάππειο -αμέσως μετά τη δήλωση του Προέδρου- μετά τη μικρή διερευνητική περιπλάνηση στο χώρο δεν προδικάζει τις εξελίξεις του μέλλοντος...

Manolis S40 είπε...

Και μια προσωπική παράκληση κ. Βενιζέλο. Σαν εξαίρετος χειριστής της Ελληνικής γλώσσας, μπορείτε να κάνετε την αρχή χρησιμοποιώντας γλώσσα ουσίας και όχι τον ξύλινο και ανούσιο πολιτικό λόγο που έχει εδραιωθεί στην Ελλάδα.


Υ.Γ. Ουδείς αναντικατάστατος!

Ανώνυμος είπε...

Η αλαζονεία και ο θυμός προδίδουν τις πραγματικές σας προθέσεις.

Καλή Επιτυχία!

atgrxp είπε...

Εμφάνιση μέσα στο studio του Mega. Ακούμε τον Παπαντρέου. Λαμβάνουμε θέση μπροστά στα μικρόφωνα όλων των καναλιών σε υπαίθριο χώρο και απαντάμε. Αμέσως επιστρέφουμε πλάι στους Πρετεντέρηδες που καλοπροαίρετα κόπτονται για το μέλλον του κινήματος. Η πρόβα στο Ζάππειο -αμέσως μετά τη δήλωση του Προέδρου- μετά τη μικρή διερευνητική περιπλάνηση στο χώρο δεν προδικάζει τις εξελίξεις του μέλλοντος...

Ολιγαρκης Πλεονεκτης είπε...

Επίσης να πω σε όλους τους φίλους που κρίνουν την κίνηση του Ευαγγελου Βενιζελου ως μη θετική όσον αφορά την διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ και φέρουν ως επιχείρημα ότι : είναι άτοπη η στιγμή ή έπρεπε να συζητήσουν πρώτα μέσα στο κόμμα ή όρμησε σαν ταύρος κλπ κλπ
Τους απαντώ ως εξής:
Μα καλά είναι δυνατόν ο οποιοσδήποτε πολιτικός του βεληνεκούς του Βενιζελου ... όταν ακούει τον Πρόεδρο του κόμματος να καλεί την βάση του κόμματος
(που σημειωτέον θα έπρεπε να δηλώσει ΑΜΕΣΑ παραίτηση) να επαναστηριξει την όποια πολιτική που επικαλείται ως Πρόεδρος άλλα και αρχηγός της Σοσιαλιστικής ΙΔΕΑΣ να μην πάρει άμεσα θέση; και ποια είναι αυτή η θέση; ότι πιο δημοκρατικό επικαλείται η Ευρωπαϊκή μορφή και εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου ...δηλαδή συμμετοχή στις διαδικασίες… εξάλλου μην ξεχνάτε ότι αυτές τις διαδικασίες ζήτησε ο ίδιος για να εκλεγεί πριν 4 σχεδόν χρόνια ... τώρα τι ενοχλεί που τις ίδιες διαδικασίες ξαναζήτησε ο ίδιος και ζήτησε συμμετοχή σ αυτές ένα από τα πιο ισχυρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ..που είναι το μεμπτό;
Φτάνει πια..ας βάλουμε κάτω τον περιβόητο διάλογο και να του βγάλουμε τον αδόξαστο … ο οποίος διάλογος σημειωτέον έχει να φανεί εδώ και 4 χρόνια μέσα στο κομμα..ακουμε διάλογο και διάλογο δεν βλεπουμε..
που είναι οι περιβόητες ζυμώσεις ; που είναι ο πολιτικός παραγοντισμός του τωρινού Προέδρου; πόσο καιρό έχει να μιλήσει στην βάση;
Ας δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις και να βάλουμε νέα ρότα προς την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην θέση που του αξίζει…. Να σας θυμίσω ότι πιθανόν η θέση του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία να είναι στην θέση της αντιπολίτευσης … και ίσως και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ( πράγμα που δεν το πιστεύω) … όμως σίγουρα η θέση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να χάνει με μια διαφορά 4% που είναι η χειρότερη ήττα του μετά από 35 χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδος…

sw7jke.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι μπορεί να προσφέρει ως αρχηγός κόμματος εξουσίας ένας άνθρωπος με βασικό προσόν ότι δεν αφήνει κανέναν άλλο να μιλήσει, και πρόσφατη πολιτική δραστηριότητα την απόπειρα δασοκτονίας με συνταγματική αναθεώρηση. Αυτά -- σε ήθος και πράξεις -- επιθυμούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ; Μάλλον έτσι φαίνεται, και είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας. Εκτός από δίψα για αρχηγία, τι άλλο διαθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήμερα; Και εκτός από δίψα για εξουσία, τι άλλο διαθέτει το ΠΑΣΟΚ; Μήπως είναι καιρός να κάνει μια νέα αρχή και να σταματήσει να προσβάλλει το πολίτευμα και όλα τα υπόλοιπα κόμματα αυτοαποκαλούμενο "δημοκρατική παράταξη" -- λες και είναι ιδιαιτέρως δημοκρατικό (βλ. αρχηγικές διαγραφές στελεχών) ή ότι όλοι οι άλλοι είναι αντιδημοκρατικοί! Ακόμα και το αυτιστικό ΚΚΕ που δηλώνει αντίθετο με την "αστική δημοκρατία" σε γενικές γραμμές σέβεται και τηρεί τους κανόνες του δημοκρατικού κοινοβουλευτισμού.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι γιατί οδηγήσατε ίσως το πιο έξυπνο μυαλό του ελληνικού κοινοβουλίου να δράσει με τον πιο χαζό τρόπο.
Εσείς και ο κ Λοβέρδος εχετε επιβληθεί μέσω των media και ανήκετε μόνο εκεί.Ανάμεσα σε panel και μεταξύ του πολυγώνου mega-τα νέα-το βήμα-έθνος κτλ

Λυπάμαι για την αλαζονεία και την έλλειψη fair play.Ο λόγος σας ήδη απο σήμερα είναι τόσο ξύλινος και τα επιχειρήματα σας τόσο σαθρά που
δεν μπορούν να με πείσουν αν και είχα εναποθέσει ελπίδες στο πρόσωπο σας πολύ πριν δρομολογήσετε τις τρέχουσες εξελίξεις

Αυτό που παρατηρώ τα τελευταία 24ωρα στην τηλεόραση είναι μία περιφερόμενη ορχήστρα κακοκουρδισμένων
οργάνων που περίμεναν απο καιρό να παίξουν μια άθλια μελωδία στο μέγαρο μουσικής του κ Λαμπράκη...

Λυπάμαι τέλος και για τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησα παραπάνω αλλα με απογοητεύσατε βαθύτατα(περισσοτερο και απο το αποτελεσμα των εκλογών).
Ψήφισα και τις 2 φορές που είχα το δικαίωμα ΠΑΣΟΚ αλλα αυτή φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία.

Η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός.
Η υστεροβουλία είναι χειρότερη απο την αποτυχία και μερικές φορές οδηγεί σε αυτή.
Μην διαλύσετε το ΠΑΣΟΚ.

t.p

harrygrath είπε...

Το τραβηγμα ( dragging ) της διαδοχης στη Προεδρια ειναι κακη πολιτικη,βλαπτει & τη δικο σας πολιτικο κεφαλαιο & του Γιωργου την (υστερο) φημια...

Ειναι προτιμοτερη η Ανακτορικη Διαβουλευση,μεσω Σημιτη ή χωρις ενδιαμεσο & ειτε η ομαλη παραδοση ηγεσιας σε σας ειτε ή αποσυρση δικης σας υποψηφιοτητας.

Δεν χρειαζομαστε τοκετο,υπαρχει & η...Καισαρικη.

Γάτα είπε...

Καλησπέρα σας κύριε Βενιζέλο.
Κατά τη γνώμη μου το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει πρώτα να επιλέξει πολιτικό χώρο και μετά αρχηγό. Τα τελευταία 3,5 χρόνια το κόμμα φαίνεται να είχε χάσει τον προσανατολισμό του και την ταυτότητά του. Δεν ήταν ισχυρή αντιπολίτευση (αν και είχε και τόσες ευκαιρίες να το κάνει) και απογοήτευσε. Δε διαχώρισε ή άργησε να διαχωρίσει τη θέση του σε μείζονα ζητήματα όπως αυτό των ιδιωτικών πανεπιστημίων και του ασφαλιστικού. Ο κύριος Παπανδρέου (τον οποίο προσωπικά συμπαθώ και εκτιμώ), αν και είχε σε γενικές γραμμές ένα αξιόλογο και προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, δεν κατάφερε να το υποστηρίξει όσο θα'πρεπε για να πείσει. Ίσως λόγω εσωκομματικών προβλημάτων, ίσως λόγω του ήπιου χαρακτήρα του. Το φυσικό αποτέλεσμα ήταν να στραφεί ο κόσμος προς τα αριστερά ή και να στηρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ. Για πολλούς, δε, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φάνταζαν τα ίδια.
Ας πάμε και λίγο πιο πίσω στο χρόνο ψάχνοντας τα αίτια της ήττας. Ο κύριος Σημίτης επιτέλεσε σημαντικότατο έργο, το οποίο θα περάσει στην ιστορία και ο τόπος αυτός αναμφισβήτητα του χρωστάει πολλά. Από την άλλη, όμως, κάποια μέτρα -αν και αναγκαία- ήταν πολύ σκληρά για το λαό. Και αυτό, απ' ό,τι φάνηκε, ο κόσμος δεν το συγχώρεσε. Γιατί για τον απλό μεροκαματιάρη και τον χαμηλοσυνταξιούχο, καλώς ή κακώς, δε μετράει η νομισματική ένωση και η πορεία της χώρας στην ΕΕ, ούτε τα έργα, αλλά το ότι δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με το βασικό μισθό και την πενιχρή σύνταξη.
Ο κόσμος, λοιπόν, μπερδεύτηκε, βρέθηκε σε σύγχυση. Είχε απέναντί του τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών, αλλά την ξαναπροτίμησε. Παρά τα σκάνδαλα, τους κουμπάρους, τα ομόλογα, το χάος στην παιδεία, τους πραίτορες της ΕΛ.ΑΣ, την ανικανότητα στη διαχείριση των κρίσεων... Μήπως γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα;
Αυτό το κλίμα θα κληθείτε να αλλάξετε αν εκλεγείτε αρχηγός. Η χώρα δε χρειάζεται δύο δεξιά κόμματα. Ας αποκτήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ την κεντρο-αριστερή του ταυτότητα, αυτήν που εκτίμησε και πίστεψε ο κόσμος. Στραφείτε πιο πολύ στον πολίτη. Προσωπικά, σα φίλη του ΠΑΣΟΚ και σαν πολίτης αυτής της χώρας, θα ήθελα το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει ξανά, αλλά μόνο όταν είναι έτοιμο να κυβερνήσει σωστά. Το μήνυμα του κόσμου είναι εκσυγχρονισμός, ανανέωση, πρωτοπορία, νέα και φρέσκα πρόσωπα, νέες αντιλήψεις και αλλαγή νοοτροπίας.
Σαν έξυπνος άνθρωπος που είστε, είμαι σίγουρη ότι θα έχετε αφουγκραστεί τις ανησυχίες αυτές, καθώς και την ανάγκη για έναν πραγματικό και δυναμικό ηγέτη με όραμα, ο οποίος θα πάει τη χώρα μπροστά. Κατά πώς φαίνονται τα πράγματα, θα είστε ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω και εύχομαι για το καλό του κινήματος και πάνω απ'όλα για το καλό της χώρας να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες αυτές.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΤΣΑΡΕ ΟΣΟ ΕΛΠΙΖΑΜΕ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Κ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΕΙ, Κ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΣΙΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζελο
σας γραφω για να εκφρασω τη δυσαρεσκεια μου για τη σπουδη σας να δηλωσετε "παρων".
επισης θα ηθελα να εκφρασω τις αμφιβολιες μου για την πρωτια του ΠΑΣΟΚ στις επομενες εκλογες.
το κομμα αυτο εχει ως βαση τις μεσαιες και φτωχοτερες ταξεις. δεν καταλαβαινω λοιπον πως εσεις με το βαθυτατα αντιλαϊκο προφιλ θα προσεγγισετε αυτες τις ταξεις.
κ. Βενιζελο
δεν υπηρξατε ειλικρινης με τον κοσμο του ΠΑΣΟΚ. δεν στηριξατε τον προεδρο του κομματος οσο επρεπε, σε ορισμενες περιπτωσεις τον υπονομευσατε και τωρα δειχνετε την ελλειψη σεβασμου που εχετε στο προσωπο του.
Μην ελπιζετε σε ενοτητα των φιλων και ψηφοφορων του ΠΑΣΟΚ. συμφωνω με τον δημοσιογραφο Γιωργο Κυρτσο: ενα 2% ισως και παραπανω το εχετε χασει με τις μηχανορραφιες σας. λυπαμαι πολυ.

dr t είπε...

Ontws uparxei foverh diaroh pros ta aristera - kuriws newn yhfoforwn.

Alla opws ta lete h parata3h tou pasok exase. O giwrgos papandreou einai enas a3ioprepestatos politikos me poly kales idees kai foberes ikanothtes - Ikanothtes oi opoies de mporoun na fanoun - dioti apla oi polites de suntonhzontai me autes.

Nomizw oti einai a3iepainos pou katalabainei oti o papandreou exase tis ekloges se megalutero ba8mo apo oti to pasok exase tis ekloges.

Oi ellada suntrwfe xreiazetai auto pou lene: " to be inspired" kai na stamathsoume na ntrepomaste pou eimaste ellhnes.

h ellada xreiazetai allagh opws epishs kai to pasok. Allagh omws me to gio/eggono prwh pro8upourgou einai ligo o3umorwn.

An kai pragmatika pisteuw sto G.papandreou san politiko me foveres idees kai dunamiko - 8a yposthriza esas.

Kalh epituxia sto na kanete inspire mia parata3h pou de einai inspired - h diadikasia kai h empeiria sigoura 8a einai pragmatika monadiki kai uperoxh kalh upotuxia -

8a sas uposthri3w! (kai den exw uposthri3ei pote politiko!)

Ferete ena onoma to opoio einai isws pio baru kai apo to onoma tou prw8upourgou kai to proedrou ths a3iwmatikhs antipoliteushs.

Timhste to gia to kalo ths elladas kai twn ellhnwn pantou!

me ektimhsh

Stelios

Eνεργός πολίτης είπε...

Η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές ήταν μεγάλη κυρίως όμως ήταν αναμενόμενη. Το μήνυμα των Ευρωεκλογών και έπειτα Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών δυστυχώς δεν ελήφθη υπόψη.Σε μια ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, μετά τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ Νίκου Χριστοδουλάκη στο ΜΑΙΧ είπα τα εξής “ Το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να ξαναβρεί την ηγετική και πλειοψηφική δύναμη του πρέπει να καταστήσει σαφές την ιδεολογική και πολιτική του διαφορετικότητα..... πρέπει να έχει ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα πρέπει να στοχοποιήσει τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται ..... διαφορετικά θα παραμείνει μια πολιτική μειοψηφία, ... στο αποτέλεσμα των εκλογών δυστυχώς επαληθεύτηκα.
Γιατί ενώ το ΠΑΣΟΚ έπρεπε άμεσα να ξαναβρεί την χαμένη ιδεολογική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια αναλώθηκε σε ένα απολιτικό και μη ουσιαστικό, όπως αποδείχθηκε στην πράξη επιχείρημα της “ Ανανέωσης'' αμελώντας και παρανοώντας το προφανές ότι την Ανανέωση την κάνει η Κοινωνία και όχι η ηγεσία του κόμματος.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι πληγωμένο αλλά ταυτόχρονα διπλά ενισχυμένο διότι καλείται άμεσα να δώσει μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης μέσα από ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα. Αν δεν δώσει αυτές τις πειστικές απαντήσεις η ενδεχόμενη και αναγκαία αλλαγή ηγέτη θα αναγκαστεί να διαχειριστεί μια κρίση , αλλά δεν θα καταστεί ικανή να σώσει την μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, το σχόλιό σας προς τους δημοσιογράφους του
Mega : «ο κύριος Παπανδρέου έδωσε τη μάχη των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις και ικανότητες» αποδεικνύει ότι είστε άνθρωπος με φοβερό και βιτριολικό humor και ακατανόμαστη όρεξη για...δράση.

Προσοχή πάντως τις δυσπεψίες.
Τα fruits de mer όταν καταναλίσκονται ωμά και με λαιμαργία προκαλούν
μεταξύ άλλων και πεπτικές διαταραχές.
Προτείνουμε alκa seltzer, ή την Δαμανάκη.
Σαν οδοντογλυφίδα, για τα απομεινάρια του μαλακίου μεταξύ οδόντων η κυρία
Xenogiannakopoulos είναι πολύ κατάλληλη.
Σας ευχόμαστε καλή χώνεψη και με τις υγείες σας
ΑΜΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Αγαπητέ κ Βενιζέλο
σας εκτιμώ ιδιαιτέρως και είμαι βέβαιος οτι το Πασοκ έχει καλύτερες πιθανότητες να νικήσει με εσάς στο τιμόνι.Νομίζω όμως οτι η παράταξη αλλά και κοινωνία μας γενικότερα έχουν ανάγκη από το ήθος ,την προσωπικότητα την εντιμότητα και την σύνεση του Γ.Παπανδρέου.
Καλή επιτυχία πάντως.

Unknown είπε...

Βλέπω εδώ πολλά σχόλια υπέρ του Βενιζέλου, αλλά όλα ποντάρουν στη καλή εκφορά του λόγου και στην, στα όρια της αλαζονείας,αυτοπεποίθηση του. Με αυτά ίσως νικήσει το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ, αλλά αυτό εμένα δεν μου λέει τίποτε. Αυτό είναι το ζητούμενο από τη κοινωνία σήμερα? Να έλθει το ΠΑΣΟΚ στη θέση της ΝΔ? Ο ένας βεζύρης στη θέση του άλλου? Με ποιες θέσεις αλήθεια? Θέλω να ακούσω θέσεις για τα μεγάλα ζητήματα και από το Βενιζέλο τόσα χρόνια δεν έχω ακούσει. Πέρα από το ωραίο περιτύλιγμα θέλω να δω και το περιεχόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Xαίρομαι που ο κύριος Βενιζέλος πρότεινε τηλεοπτικό debate με τον Γιώργο Παπανδρέου και τους όποιους άλλους υποψηφίους. [Ελπίζω (για τη εσωκομματική δημοκρατία) να υπάρξει τουλάχιστον ακόμα ένας υποψήφιος!]

Η αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι κατά την άποψή μου αναγκαία αλλά σαν πολίτες οφείλουμε να απαιτήσουμε, εκτός από τις όποιες διαφορές θέσεων ανάμεσα στους υποψηφίους αρχηγούς, να ακούσουμε σε αντιπαράθεση και τις απόψεις των υποψηφίων σχετικά με το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα. Την επαγγελθείσα αλλαγή στα τριάμισυ αυτά χρόνια δεν την είδαμε. Δεν γνωρίζω αν έφταιγε ο κύριος Παπανδρέου, ο κύριος Αθανασάκης, ο κύριος Τσούρας, ο κύριος Γερουλάνος, η κυρία Λάμψα, ο κύριος Κόκκος ή όλοι μαζί. Αυτή τη στιγμή όμως το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει εκτός από το πολιτικό πρόβλημα δύο ακόμα προβλήματα - το οικονομικό και το οργανωτικό/συμμετοχικό. Θέλουμε ως πολίτες να ακούσουμε τις απόψεις των υποψηφίων και για τα τρία αυτά θέματα πριν πάμε στην κομματική κάλπη. Όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το συνέδριο (ποιο συνέδριο αλήθεια...? με θεσμικούς συνέδρους όπως το τελευταίο της κυρίας Ξενογιαννοκοπούλου ή με στημένους από τους μηχανισμούς συνέδρους όπως αυτό του 2005????) μπορεί να περιμένει για μερικές εβδομάδες. Το να υπάρχει αξιόπιστη και δυναμική αντιπολίτευση στην Βουλή απέναντι στην κυβέρνηση Καραμανλή δεν μπορεί να περιμένει ούτε λεπτό!

Ανώνυμος είπε...

Απόψε παρακολούθησα τη συνέντευξή σας στο MEGA, ανάμεσα σε αυτά που είπατε υπήρχε και η πρόταση για ένα debate μεταξύ εσάς και του κ. Παπανδρέου. Στη σημερινή μορφή τους θεωρώ ότι δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στο μέσο πολίτη. Το πιθανότερο είναι να έχετε έτοιμες τις ερωτήσεις και, κατά συνέπεια, τις απαντήσεις, προσπαθώντας και οι δύο να προκαλέσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εντύπωση από τον τρόπο που θα τα πείτε, παρά για το τι θα πείτε. Η άποψή μου για το debate που θα μπορούσε να δείξει τι πραγματικά πιστεύει και, πιθανόν, τι μπορεί να κάνει ο καθένας είναι μια ανοικτή συζήτηση μεταξύ σας μπροστά στις καμερές και πιθανόν με ένα δημοσιογράφο στο ρόλο του διαιτητή, ο οποίος θα παρεμβαίνει ελάχιστα, όσο χρειάζεται για να μεταφέρει τη συζήτηση από το ένα θέμα στο άλλο για να μην σας επιτρέπει να πλατιάζετε

Ανώνυμος είπε...

Σχετική αποδοκιμασία του συστήματος

«Οπως αναμενόταν, έχουμε πάλι μια κυβέρνηση στην υπηρεσία του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξάρτησης, που θα συνεχίσει την επίθεση του συστήματος ενάντια στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία». Ενα ερώτημα που απαντήθηκε στις εκλογές ήταν αν αυτή η επίθεση θα χαρακτηριζόταν ως προώθηση των (αντι)"μεταρρυθμίσεων" ή του (αντι)"εκσυγχρονισμού", δηλαδή αν τη διαχείρισή της θα την αναλάβει η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ».Το νέο ελπιδοφόρο στοιχείο, είναι η σχετική έστω αποδοκιμασία των δυνάμεων του συστήματος και η εκλογική ενίσχυση των δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά, ανεξαρτήτως της πραγματικής υπόστασης της πολιτικής τους στάσης, που δείχνει τις πραγματικές διαθέσεις των λαϊκών μαζών, των τάσεων αναζήτησης δρόμων αντίστασης. Το πραγματικό ζητούμενο για το λαό παραμένει η συγκρότηση αυτών των διαθέσεων σε Γραμμή - Μέτωπο Αντίστασης, στην αντιλαϊκή καταιγίδα που προωθεί το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα και στη χώρα μας».

Ο Κτηνίατρος είπε...

Αν θέλετε να γίνεται χαλίφης στη θέση του χαλίφι είστε πολύ λάθος.Να ξεκαθαρίσω ότι με ενδιαφέρει το Πασόκ και όχι τα πρόσωπα.Θέλω να το δω να ξανακυβαρνάει και να λέει ξανά ο κόσμος ότι επί της εποχής του πέρασε καλά.Στο προκείμενο τώρα: Δικαίως λέτε ότι η ήττα ήταν πολύ βαριά.Δεν σας άκουσα όμως πουθενά να αναλαμβάνεται το μερίδιο ευθύνης σας.Για παράδειγμα στην πατάτα που έγινε με τη Φώφη,εσείς που ήσασταν και δεν ειδοποιήσατε τον Αρχηγό σας ότι πάει να διαπράξει μέγα σφάλμα?Στην άλλη πατάτα με την Πατουλίδου μαθαίνω ότι την υπόσχεση την κάνατε εσείς-διορθώστε με αν κάνω λάθος-οπότε πάλι εκθέσαται τον αρχηγό σας.Το ότι βγήκατε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι ήσασταν έτοιμος από καιρό οπότε ήσασταν και μακριά από τον Παπανδρέου, οπότε δεν υπήρχε η απαιτούμενη ομοψυχία και αυτό με δική σας ευθύνη.
Ως ρήτορας είστε πολύ καλύτερος από τον κύριο Παπανδρέου, δεν χρειάζεται να διαβάζεται από κείμενο, είστε πιο ευεληκτος στις απαντήσεις σας.Είστε πανεπιστημιακός με όλα τα καλά που συνοδεύουν αυτόν τον τίτλο.
Πόσο ανθρώπινος όμως είστε, πόσο κοντά μπορείται να πλησιάσεται τον άνθρωπο του μόχθου, πόσο μπορεί να καταλάβει την γλώσσα σας ο απλός ο άνθρωπος.Ο Καραμανλής κέρδισε γιατί ήταν τίμιος, ήρεμος, απλός και ανθρώπινος.
Δεν ξέρω με ποιανού το μέρος είμαι.Αν όμως εκλεγείται πρόεδρος του κινήματος-προφανώς γιαττί θα το αξίζεται-μην κάνετε τα ίδια λάθη, μην περιμαζέψεται όλους τους εκσυγχρονιστές, μην στηριχθείται στον Σημίτη-για τον κόσμο Σημίτης =Λαλιώτης και Λαλιώτης =Σημίτης- και μην παραγκωνίσεται τον κ.Παπανδρέου.Θα είναι Λάθη σας τραγικά.Αν πάλι δεν εκλεγείται σταθέιται στο πλάι του αρχηγού σας όπως δεν το κάνατε μέχρι τώρα και όπως οφείλει να το κάνει και αυτός στην περίπτωση νίκη σας.Όλοι μαζί για τον κόσμο που σας στηρίζει και σας υποστηρίζει.Καλή σας επιτυχία.

VERONIQUE είπε...

Ο Τζουμάκας μόνο τζουμακίες θα έλεγε, κατά την ρήση του μακαρίτη Ε. ΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.
Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΠΙΟΤΕΡΟ ΑΠΤΣΑΛΟΥΣ;

ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙΣ;

ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ λυπηρό που τα τελευταία χρόνια χάθηκαν όλα τα επιτεύγματα της περιόδου Σημίτη και διακόπηκε η εκσυχρονιστική τροχιά. Ήταν ίσως η μόνη περίοδος στη νεοελληνική ιστορία που η Ελλάδα είχε αποκτήσει την εικόνα σοβαρής χώρας που συμμετέχει στις διεθνείς σχέσεις (και συνέβαλε ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Επίσης κατάφερε το θαύμα της ένταξης στη νομισματική ένωση. Πώς θα ήταν η Ελλάδα εκτός της νομισματικής ένωσης; το έχουν σκεφτεί αυτοί που αποφάσισαν να μην προβάλουν όλα τα καταπληκτικά επιτεύγματα της περιόδου Σημίτη; Σίγουρα, το 70% των ψηφοφόρων και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και ένα μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) αναγνωρίζουν την ανάγκη του εκσυχρονισμού! όλοι αυτοί ψήφισαν δυο φορές τον Κ. Σημίτη για πρωθυπουργό. Απλώς τώρα "χάθηκαν" ως ψηφοφόροι, δεν ήξεραν τι να ψηφίσουν... Προέχει, πάνω από όλα, απαραίτητα ο εκσυγχρονισμός της χώρας, η τήρηση των νόμων και η μείωση του μεγέθους του δημόσιου τομέα που είναι η τροχοπέδη της αναπτυξιακής προσπάθειας αλλά και της δυνατότητας για την όποια κοινωνική πολιτική (αφού ο αδηφάγος δημόσιος τομέας, με τις πελατειακές του σχέσεις και τις υπέρογκες δαπάνες του δεν αφήνει διαθέσιμους πόρους για τίποτα άλλο). Π.χ. ακόμα και οι όποιες πρόσθετες δαπάνες για την παιδεία πρέπει να γίνουν, μόνον εφόσον προηγηθεί το ολοκληρωτικό συμμάζεμμα των τρεχουσών (εξαιρετικά αναποτελεσματικών) δαπανών. Είναι παρά πολλοί που πιστεύουν ότι ο Κ. Καραμανλής (1974-79) και ο Κ. Σημίτης υπήρξαν οι καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι και λιγότερο ιδιοτελείς πρωθυπουργοί της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Μακάρι να υπάρξει κάποτε κάποια συνέχεια και πάλι, μακάρι να καταφέρετε να την εκφράσετε...

Ανώνυμος είπε...

Της δωσατε μια και τη χυσατε την καρδαρα με το γαλα, κυριε Βενιζελο. Δυστυχως, ο Γιωργος ειχε να δουλεψει με μια ομαδα που δεν φαινοταν πουθενα. Και ουσιαστικα αναγκαστηκε να παρει τον αγωνα πανω του. Με την εννοια οτι δεν τον βοηθησατε οι παλιοι, στην ουσια τον υπονομευσατε. Οχι οτι δεν εκανε κι αυτος λαθη, εκανε. Αλλα η ομαδα του δεν επεισε γιατι οι παλιοι τον υπονομευαν. Ο τροπος που ανακοινωσατε την παρουσια σας στα ΜΜΕ ηταν απαραδεκτος. Ειστε αυταρχικος, παλιου στυλ μπαλκονατου με ευφραδεια, και υποψιαζομαι και επικινδυνος. Πως, για παραδειγμα, θα χειριστειτε μια Ελληνο-Τουρκικη κριση στο Αιγαιο αλα Μαρτη 1987? Θα στειλετε βομβαρδιστικα πανω απ' την Αγκυρα? Η θα καλεσετε τον Γιωργο τοτε να επικοινωνησει με τον Τουρκο ΥΠΕΞ και να σας βγαλει απ' την κριση? Ιησους Χριστος. Και μετα, τι πρεσβευεται? Ειστε δεξιος, κεντρωος, αριστερο-κεντρωος η αριστερος? Κανεις δεν ξερει...Πεστε μας πρωτα και μετα προσπαθειστε να γινετε αρχηγος. Αρκετα πια με τους Μεσιες. Τουλαχιστον ο Γιωργος εχει να πραο, δημοφιλες προφιλ. Αν ειχε και μια ισχυρη ηγετικη ομαδα να προβαλλει την προταση του θα ειχε βγει πρωθυπουργος. Απ' τη μια αυτο, απ' την αλλη ορισμενοι χειρισμοι του, εφεραν την ηττα. Αν εκλεγει θα πρεπει να παρει σκουπα ο Γιωργος και να σας στειλει πισω στα εδρανα του δασκαλου.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές διότι απαρνήθηκε τις προοδευτικές-αριστερές του ρίζες. Ξέχασε ότι ξεκίνησε ως κόμμα των μη προνομιούχων. Η εμμονή στην αναθεώρηση του άρθρου 16, για παράδειγμα, αποπροσανατόλισε τη λαική βάση του. Για να αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μία ξεκάθαρη στροφή αριστερά. Ο λαός επιβραβεύει όσους έχουν ξεκάθαρες απόψεις (βλέπε παράδειγμα του δεξιού Σαρκοζί στη Γαλλία και του ΚΚΕ στην Ελλάδα).

animalis είπε...

Κύριε υπουργέ
Υπστηρίζω τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λόγω των πολιτικών του οραμάτων για μια σύγχρονη Ελλάδα.
Υποστηρίζω εσάς λόγω του πολιτικού θάρρους, που επιδείξατε να αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι στο κίνημα και τη χώρα.
Πολλοί λένε πολλά και θα πουν πολλά.
Αλλά το σημαντικό είναι να δούμε τα λάθη μας.
Να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τη θέση μας στο θέμα του άρθρου 16 και να μην έρχεται σε αντίθεση με ότι έχουμε αγωνιστεί.
Να βρούμε τα αίτια της ανυπαρξίας των αγροτοσυνδικαλιστών μας, που άφησαν τους "Κοκκινούληδες" να αλωνίζουν.
Να κατανοήσει ο λαός τις προτάσεις μας και να μην επιλεγουμε πολιτική πρακτική, που απευθύνεται σε διανοούμενους.
Να είμαστε ενωμένοι για να περάσει αυτή η κρίση.
Γι'αυτό υποστηρίζω εσάς, που έχετε το θάρρος να αναλάβετε ευθύνες.
Υποστηρίζω όμως και το ιδεολογικό όραμα του Γ. Παπανδρέου.
Αυτό είναι όμως το ΠΑΣΟΚ, συγκερασμός ιδεών και αξιών των στελεχών του.
Διότι δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά το ΚΙΝΗΜΑ, το ΠΑΣΟΚ.

troktiko είπε...

kalh dynamh ston epomeno prothypourgo ths elladas

Ανώνυμος είπε...

Η επιθυμία σας, αλλά και αναγνώριση σας από τον κόσμο ως δυνάμει προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ήταν από καιρό πασίδηλη. Δύο σημεία θέλω να θέσω σε προβληματισμό:

1)Ως σκεπτόμενος ψηφοφόρος με ξένισε η (πολιτική) επιλογή σας να "θέσετε" υποψηφιότητα το βράδυ της ήττας.Θα αντιτείνετε ότι το κάνατε για να μετριάσετε την απογοήτευση του κόσμου που σας στήριξε (αναμεσά τους κι εγώ). Αλλά ρωτώ: το ΠΑΣΟΚ, ως κίνημα 23 ετών, δεν έχει σαφείς μηχανισμούς που ενεργοποιούνται για τέτοιους σκοπούς σε τέτοιες περιπτώσεις; Κι αν υποθέσουμε ότι αυτοί οι μηχανισμοί "κόλλησαν" μέσα στη γενική παγωμάρα, δεν θα ήταν πολιτικά/συντροφικά πιο ηθικό να ανατεθεί αυτός ο ρόλος σε ένα μέλος ευρείας αποδοχής χωρίς αρχηγικές φιλοδοξίες;

2) Δεδομένου ότι ο κόσμος, εκφρασμένα πλέον, δείχνει κόπωση απέναντι σε πρόσωπα και πέπλα μεσαίου χώρου, το ερώτημα - που τουλάχιστον εμένα απασχολεί - είναι προς τα που θέλουμε να πάει το ΠΑΣΟΚ: πιο αριστερά ή πιο δεξιά; Η ιστορική του ταυτότητα "δείχνει" το πρώτο, η πρόσφατη κυβερνητική του ιστορία μάλλον προς το δεύτερο. Αλλά το ερώτημα είναι: ποιους θέλει ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ να εκπροσωπεί. Και σε αυτό το ερώτημα πρέπει να διαχωρίσουν τις θέσεις τους οι όποιοι υποψήφιοι αρχηγοί...

thanilli είπε...

Κ. Βενιζέλο,

Θεωρώ τη κίνησή σας βεβιασμένη και άκομψη. Δυστυχώς σας εκθέτει, στους ανθρώπους που σκέφτονται λίγο

παραπάνω και αποστασιοποιημένα και άρα πιο αντικειμενικά κρίνουν τη πραγματικότητα. Δεν "ανήκω" σε καμία

ομάδα και κανένα κόμμα, παρόλαυτα ιδεολογικά εκφράζομαι από το κεντροαριστερό χώρο, τον οποίο πιστεύω πως

το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε αλλά δυστυχώς έχει πάψει να το εκφράζει εδώ και αρκετά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε τις

εκλογές επειδή αρχηγός ήταν ο Γ. Παπανδρέου, ή τουλάχιστον δεν ήταν αυτός η κύρια αιτία της ήττας του.

Πιστεύω πως αυτό το ξέρετε πολύ καλύτερα εσείς. εκτός και αν η διεκδήκηση της εξουσίας ασς έχει τόσο πολύ

αποκόψει από τη πραγματικότητα και από τις αρχικές σας αξίες.

Ευτυχώς ο κόσμος - τουλάχιστον αυτός που κινείται από το κέντρο και προς τα αριστερά - συνεχίζει να

σκέφτεται πολιτικά και ουσιαστική, οπότελογική και η μετακίνηση του προς τα αριστερά (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ). Το

ΠΑΣΟΚ δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα, δεν προτύνει ουσιαστικές λύσεις, δεν

διαθέτει πολιτικά δομημένο πρόγραμμα. Και για αυτό δε νομίζω ότι φταίνε τα πρόσωπα. Απλά το κίνημα

προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα δεδομένα αυτής της "νέας" εποχής και στην καταναγκαστική παραμονή του

στην εξουσία, έχασε το δρόμο και το προσανατολισμό του και έφτασε σε προφανές αδιέξοδο στις εκλογές αυτές.

Το ΠΑΣΟΚ, πάσχει από έλλειψη ταυτότητας και θα συνεχίσει να πάσχει εαν δεν επαναπροσδιορίσει ουσιαστικά

τον λόγο και τον τρόπο ύπαρξής του.

Η εικόνα που δίνεται προς τα έξω δυστυχώς, είναι ότι αυτή τη στιγμή ο αγώνας που εξελίσσεται στο εσωτερικό

του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με την ουσία του προβλήματος, αλλά είναι καθαρά μια μάχη εξουσίας και

συμφερόντων. Να είστε σίγουροι ότι αν όντως ισχύει αυτό και τελικά αλλάξουν επιφανεικά μόνο πράγματα, το

μέλλον θα σας επιφυλάσσει ακόμα οδυνηρότερες ήττες.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΑΖΟΙΚΑ ΓΑΠ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΠΛΑΡΩΣΕΙ Ο ΝΕΟΝΑΚΗΣ, Ο ΣΜΠΩΚΟΣ, Ο ΑΚΗΣ ΚΛΠ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.


ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΣΠΡΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

Ari0nas είπε...

Κ. Βενιζέλο,

Εχω γράψει και άλλη φορά πως είστε χαρισματικός άνθρωπος. Αν και δεν ήμουν ψηφοφόρος σας, τώρα έχετε την προσοχή μου.

1. Δεν θεωρώ ότι βιαστήκατε όπως μερικοί λένε. ο ΗΓΕΤΗΣ πρέπει να ξέρει ΠΩΣ και ΠΟΤΕ θα χτυπήσει.

Να θυμήσω σε αυτους που κατηγορουν, ότι ο ΓΑΠ μονος του πήρε το χρίσμα απο αυτόν που το πήρε απο τον μπαμπα του οταν ήταν ετοιμοθάνατος... Η ιστορία επαναλαμβάνεται...όταν δεν διδάσκει.
2. Ελπίζω να μη γίνει πάλι το καρναβάλι με την εκλογή Παπανδρέου. Δεν ήταν κακός. Απλά ήταν αμφιταλαντευόμενος ακόμη και στο τρόπο που σκεπτόταν...
3. Εχετε πολλούς "σάκους" να πετάξετε από επάνω σας που τώρα θα σας φορτωθουν και καρέκλα και αξιώματα. Θυμηθείτε μας γιατί ο Γ.Α.Π δεν το έκανε.
4. Τουλάχιστον δεν κρύβεστε πίσω απο το δακτυλο σας, να κλαιτε το βράδυ και να δηλώνετε το πρωί.


Έχετε ένα μεστό πολιτικό λόγο και μια σταθερή θέση και αποψη. Κρατήστε τη.

Απο αυτό το Blog σας ακούσατε και διαβάσατε πολλές απόψεις. Ελπίζω να μη ξεχάσετε και να κυβερνήσετε μια μέρα ΔΙΚΑΙΑ και ΣΟΦΑ.

Για την ώρα όμως έχετε ΠΟΛΥ δουλειά και νοικοκύρεμα. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ έχετε να βάλετε ένα φρένο στους επικίνδυνους επάνω (ΝΔ). Δώστε το ΟΡΑΜΑ και τις προοπτικές που λείπουν απο τον κόσμο. Καντε αντιπολίτευση με ΠΡΟΤΑΣΗ και όχι με αφορισμούς.
Είστε άξιος άνθρωπος και πολιτικός. Μη μας απογοητεύσετε κι εσείς.

Ανώνυμος είπε...

Είναι βέβαιο ότι η έλειψη οράματος και η ανυπαρξία ισχυρών ηγετικών χαρακτηριστικών δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν πολιτικό ηγέτη. Παράλληλα όμως η ταπεινότητα, έννοια παρεξηγημένη στις μέρες μας, η ηθική και η ακεραιότητα δεν μπορούν να εκλείπουν. Ο σεβασμός στην ιστορία και το δημοκρατικό χαρακτήρα μίας μεγάλης πολιτικής παράταξης, που συνέδεσε την πολιτική της ιστορία με την κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική χειραφέτησης της ελληνικής κοινωνίας μετά την μεταπολίτευση, είναι ζητούμενο!
Ως φίλος του ΠΑΣΟΚ, δεν με απασχολεί αν κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις επόμενες εκλογές.. Αγωνιώ να διατυπωθεί ένα πολιτικό όραμα από εκείνους που φιλοφοξούν να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ, ένα όραμα που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει κοινωνικές δυνάμεις που ασφυκτιούν από το σημερινό πολιτικό σύστημα! Υπάρχει άραγε αυτό?

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΣΗ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΈΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΡΟΥΩ ΠΡΥΜΝΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΙΤΙΩΝ.ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΟΛΥ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΜΑς ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΟΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑς ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ.ΝΥΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Μια απ' τα ίδια είστε ΟΛΟΙ. Κανείς σεβασμός στον απλό πολίτη... Ο μεν αρχηγός "παλατζάρει" χωρίς σαφή ιδεολογική - πολιτική τοποθέτηση, τα δε στελέχη δεν του το λένε, γιατί θέλουν να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη". Τι να αλλάξετε κύριοι, δεν έχω καταλάβει ακόμα. Πολιτικό ήθος; Ναιιιιι το διαπιστώσαμε με την αρχηγική εμφάνιση του σύντρόφου Βενιζέλου στο Ζάππειο την Κυριακή το βράδυ. Πολιτικό λόγο; Σίιιγουρα, είδαμε και τον ένα και τον άλλο πόσο μίλησαν στη λογική μας - κανείς δεν ανέλαβε ευθύνες στα ίσα (κι αυτές δε βαρύνουν μόνον εσάς, σύντροφοι, αλλά όλους μας, κι εγώ μέλος του ΠΑΣΟΚ είμαι). Ανανέωση; Μα με πολιτικούς που ήταν στο Κίνημα από ιδρύσεώς του και παρά την ηλικία τους δεν έχουν πάει ακόμα σπίτι τους ΔΕ γίνεται ανανέωση, αναπαλαίωση γίνεται. Πολιτική ταυτότητα; Με "ήξεις αφήξεις" λογύδρια πολιτική ταυτότητα στο Κίνημα δε δίνεται. Κανείς δεν είπε πως "χάσαμε τις εκλογές επειδή δε μπορέσαμε να μιλήσουμε όπως επιβάλουν οι καιροί στον ψηφοφόρο μας". Σταματήστε το πλέον! Θέλετε να έχουμε ένα Κίνημα ή ένα προσωπικό σας Κόμμα; Αν θέλετε το πρώτο, αλλάξτε πρώτα εσείς: Μιλήστε στη γλώσσα μας, δε βρίσκεστε στη Βουλή σας, σε μας τους απλούς μιλάτε - και δε σας καταλαβαίνουμε, δε μας πείθετε, δε μας δίνετε ΟΡΑΜΑ βρε αδερφέ! Τέτοιες στιγμές αναπολώ Αντρέα και Σημίτη, έδιναν στον απλό πολίτη όραμα μέλλοντος. Σεις, επίδοξοι Πρόεδροι, τι δίνετε;
Τ.Τ

fanis panagiotopoulos είπε...

Διαδικασίες εξπρές γιά την εκλογή προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σήμερα...Γιατί βιάζεσαι σύντροφε; Τι φοβάσαι; Ότι δεν θα προλάβει το Κίνημα να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση; Είμαστε στην αρχή της τετραετίας σύντροφε, μερικές μέρες μόνο μετά τις εκλογές. Τότε τι μπορεί να σκέφτεσαι σύντροφε;
Μήπως θες να ζητήσεις την ψήφο των μελών & φίλων ενώ ακόμα το σοκ της μεγάλης ήττας είναι νωπό; Μήπως θες να εκμεταλευτείς την απογοήτευση, την οργή για το αποτέλεσμα και πριν προλάβουμε να καταλάβουμε οτιδήποτε να είσαι ήδη αρχηγός;
Γιατι βιάζεσαι σύντροφε;
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα Κίνημα με δημοκρατικά αντανακλαστικά σύντροφε Βενιζέλο. Δε θα προσπεράσουμε καμμιά διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό του Κινήματος το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα (κι εσύ το ψηφισες σύντροφε). Όλα θα γίνουν όταν και όπως προβλέπεται. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου το εγγυάται αυτό σύντροφε Βενιζέλο. Όταν πια όλοι θα έχουν πια ηρεμήσει (όσο αυτό είναι δυνατό, με την ένταση που διεξάγεται πια η κόντρα) τότε θα κριθούμε όλοι. Κι ας θυμόμαστε πως ο λαός όταν σκέφτεται, σπάνια κάνει λάθος...

Ανώνυμος είπε...

Αδυνατώ να κατανοήσω την λογική της πρότασης ενός "Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής", κατά την σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ που δημοσιεύτηκε στον τύπο την παραμονή των εκλογών. Ακόμα και άν καλόπιστα υποθέσει κανείς ότι η διοικητική συστέγαση του τουρισμού με τον πολιτισμό αποσκοπεί στην αναβάθμιση του πρώτου και δεν θα καταλήξει στην υποβάθμιση του δεύτερου (το πείραμα έχει ήδη δοκιμαστεί σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς ουσιαστική επιτυχία, πέραν γραφειοκρατικών απλουστεύσεων), η προσθήκη της 'νησιωτικής πολιτικής' γίνεται το κερασάκι στην τούρτα ενός εντελώς παράλογου συσχετισμού, κατά την ταπεινή μου άποψη ως πολίτη και καλλιτέχνη. Θα σας ήμουν ευγνώμων άν εξηγούσατε το σκεπτικό της πρότασης και κατά πόσον την συμμερίζεστε προσωπικά. Εύχομαι καλή δύναμη και ΤΤΤ (Τέχνη-Τύχη-Τόλμη).

Β.Κ.

animalis είπε...

Κύριε Βενιζέλε.
Επειδή γίνονται πολλές συζητήσεις τις τελευταίες μέρες θέτω δημόσια ερωτήματα στα blog μου, προς εσάς και το Κο Παπανδρέου.
Δεν ξέρω αν θα απαντήσετε και μπορεί οι ερωτήσεις μου να είναι άστοχες.
Θεωρώ όμως καθήκον μου ως Έλληνα πολίτη να τις θέσω.
Ελπίζω στην ανταπόκριση.
http://animalis.wordpress.com/
http://cbaziotis.blogspot.com/

deGreece είπε...

- Πώς θα ξεπεράσετε το ηθικό ζήτημα της επιβουλής της εξουσίας; Δεν είναι εύκολο και καταγράφεται στη συλλογική μνήμη (κάτι σαν τον Μητσοτάκη, ας πούμε…)
- Πώς θα αντιμετωπίσετε την γενική θυμηδία για την ιδεολογική ποιότητα αυτών που σας υποστηρίζουν;
Υποθέτω ότι προς το παρόν δεν σας απασχολεί, κουκιά μαζεύετε…
- Λογοκρισία, γιατί;

Ισοκράτης είπε...

κ. Βενιζέλο
Είναι προφανές το κοινωνικό ρεύμα που έχει διαμορφωθεί μετά αλλά και προ της ήττας υπέρ της υποψηφιότητας σας για την θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Οι έπαινοι περισσεύουν. Σαν δικηγόρος με 30 χρόνια δικηγορία σας έχω κατατάξει στους Μεγάλους. Μια υπόμνηση και μόνο θέλω να κάνω. Έχετε λάβει υπ' όψιν σας τον Ξένο παράγοντα; Έχετε ερείσματα; Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

διαγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο μέσα από την κατάθεση της υποψηφιότητας σας πως η εσωτερική'δημοκρατία' στο ΠΑΣΟΚ δεν εκπορεύεται πλέον από τους φίλους και τα μέλη του, δηλαδή τον κόσμο του, αλλά από εκδοτικούς οίκους και πανίσχυρα επιχειρηματικά κέντρα. Κι εσείς όπως και ο Καραμανλής επιθυμείτε μια εσπευσμένη 'προεκλογική' εκστρατεία εξπρες για να χαθεί κάτε δυνατότητα πολιτικής συζήτησης και διαλόγου. Αυτή τη μάχη ενάντια στην δημοκρατία συνολικά, που δίνετε χέρι χέρι με τη διαπλοκή, εμείς οι αριστεροί, και δημοκράτες πολίτες δεν θα σας αφήσουμε να την κερδίσετε. Σας το υποσχόμαστε!

Δημήτρης M.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.
Καταρχας,αυτο το ΠΑΣΟΚ ουτε οφειλε,ουτε μπορουσε να νικησει.Το πανελληνιο σοσιαλιστικο ? κινημα ? απο απο το 1985 και μετα αρχισε να αλλαζει ιδεολογικη πορεια,πρακτικη και χαθηκε το οραμα που ειχε ενεπνευσει σε ολο τον κοσμο του.Ακομα και επι προεδριας του κ.ΣΗΜΙΤΗ,υπηρχε η καταναγκαστικη ,επιπλαστη αναγκη της ενταξης μας στην ΟΝΕ.Ο κοσμος λοιπον κι εκει εκανε υπομονη και εδειξε με ανεκτικοτητα, εμπιστοσυνη στο ΠΑΣΟΚ.Δυστυχως(αποψη μου ειναι)εδω και πολλα χρονια το ΠΑΣΟΚ ειναι ενωμενο-δυνατο,αλλα δεν ειναι ΕΔΩ...Εγινε κατεστημενο και ξεχασε τον συνταξιουχο,τον αγροτη,τον εργατη και ολα τα χαμηλοτερα στρωματα της κοινωνιας.Ειχε και εχει εναν ποιο καλα δομημενο και επικοινωνιακα καταρτισμενο λογο απο την ΝΔ,αλλα στην ουσια δεν ελεγε κατι διαφορετικο απο αυτην.Ηταν φανερο πως σε θεματα ουσιας η ΝΔ δεν εκανε αντιπολιτευση στις κυβερνησεις του ΠΑΣΟΚ και το αντιθετο.Λετε πως στελνετε συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα ΣΤΕΛΕΧΗ!!! του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί.Αρα ολοι εκαναν καλα την δουλεια τους,ολα πηγαν καλα εκτος απο τον προεδρο???Μηπως το ΠΑΣΟΚ δεν υπαρχει χαρην του τοπου αλλα χαρην του ντοπιου η και του ξενου ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ???Πιστευω πως το προβλημα για τον λαο δεν ειναι τα προσωπα αλλα οι πολιτικες.Αν το ΠΑΣΟΚ δεν αλλαξει ιδεολογικο προσανατολισμο και δεν ξαναγυρισει στις ριζες του ,η ΝΔ,θα "αλωνιζει"για πολλα χρονια ακομα και θα φταιτε ολοι σας γι αυτο.Εαν εσεις,το ΠΑΣΟΚ,εχετε δεξιες και νεοφιλελευθερες ιδεες,γιατι να ειναι ο κοσμος μαζι σας?Αν θελουμε δεξιο κομμα ,εχουμε "καλυτερο",που θα εξυπηρετησει ποιο καλα το ΚΕΦΑΛΑΙΟ. Για να ξεκαθαρισω την θεση μου,ψηφισα ΚΚΕ επειδη ανηκω στα λαικα στρωματα,δεν ζητησα και δεν εξυπηρετηθηκα ποτε απο βουλευτες και δεν ακουσα καποια αλλη πολιτικη παραταξη να μιλα για "ΕΜΕΝΑ".Πιθανον να με επειθε ενα ΠΑΣΟΚ του'81 και να αγωνιζομουν γι αυτο.Πολλοι αγωνιστες του'81,εχω την εντυπωση πως νοιωθουν προδομενοι για τους αληθινους και δικαιους αγωνες,τα οραματα και τις ελπιδες που καποτε φαινοταν πως καλυπτε το ΠΑΣΟΚ.Ειναι πολυ πιθανον να ειστε ο νεος προεδρος(καλη επιτυχια στην μαχη της διαδοχης)αλλα αν δεν ακουσουμε κι απο εσας,οχι μια αλλη προταση,αλλα αυτο που πραγματικα για τον περισσοτερο κοσμο αντιπροσωπευει το ΠΑΣΟΚ,ειναι πολυ πιθανον να υπαρχουν κι αλλες ηττες στο μελλον οχι μονο για εσας,οχι μονο για το ΠΑΣΟΚ,αλλα για τον λαο που δεν αντεχει αλλη ΝΔ.Συμφωνω πως δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για την ΝΔ στον τοπο μας.Ας κερδισει ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ για ολους ΜΑΣ.
ΚΑΓΙΑΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΚΑΒΑΛΑ

Ανώνυμος είπε...

Θα σας εκφράσω την άποψή μου ώς εξής: το συναίσθημα επιθυμεί Γ.Παπανδρέου, η λογική Ε.Βενιζέλο.Μήπως η λογική και ο ρεαλισμός οδηγήσουν την παράταξη σε μια έκρηξη θετικών και ελπιδοφόρων συναισθημάτων? Σας έυχομαι ότι κάνετε να το κάνετε καλά για όλους τους Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Να 'στε καλά, να μας κανετε να γελαμε λιγο παραπάνω, το έχουμε ανάγκη...

Μια ερώτηση μόνο: Υπάρχει ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως, που είμαι εχθρός του ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσω στις εκλογές προέδρου τον Γιωργάκη!!!

Loukaris είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο,
Βρέθηκα το βράδυ των εκλογών σε μια παρέα 8 ατόμων με επιλογές των 5 : ΣΥΡΙΖΑ και 2 : ΚΚΕ. Η γενική αντίδρασή τους ήταν αντίδραση αποδοκιμασίας και χλευασμού για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους και την θετική αξιολόγησή τους προς αυτό ! Μου είπαν λοιπόν ότι είναι κάτι χειρότερο από τη Νέα Δημοκρατία ! Και ξέρετε γιατί ; Γιατί οι άνθρωποι αυτοί στο παρελθόν ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. Και αυτό με τις ενέργειες των στελεχών του που ήταν παρόμοιες τελικά με της Νέας Δημοκρατίας τους διέψευσαν.
(Μη αξιοκρατία όλων των στελεχών και παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, ευνοιοκρατία στα στελέχη του, πλουτισμός και χλιδάτη προβολή κ.α.) Ανέφεραν ότι τα σχολεία θυμίζουν φυλακές, τα ράντζα υπάρχουν και το φακελάκι επικρατεί !). Γιατί λοιπόν ΠΑΣΟΚ ; Το αντίθετο τελικά : ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ γι΄αυτό και εγώ τελικά σώπασα.
Θα πρέπει να υπάρχει ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία !!! Αυτό θέλει ο κόσμος. Οφείλετε να φέρετε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗ. ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΠΑΛΙ !!! Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται Συμμετοχική Δημοκρατία ή αλλιώς, αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ένα ζωντανό κίνημα εξυπακούεται ότι θα έχει ενεργό ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και όχι αδρανοποιημένους. Ευχαριστώ, Άρης Λούκας

actorgr είπε...

Δρυός πεσούσης πάς ανήρ ξυλεύεται Κύριε Βενιζελε.Ειναι αναμφισβητητες α)η επιδοση σας στην χρηση της Ελληνικης γλωσσας β)το θαρρος και η τολμη που δειξατε πανω στον τραυματια αρχηγο του κινηματος, το βραδυ της συντριβης ενεργησατε γρηγορα αποφασιστικα και με φανερη ελλειψη ηθους.Δεν ηταν δυνατον να περιμενει αραγε η υποψηφιοτητα σας να κατατεθει θεσμικα στα οργανα του κομματος;Οχι θελατε το δικο σας show οπως αρμοζει σ 'εναν αστερα της μηντιακης μας δημοκρατιας.Ομως τα νεα δεν ειναι καλα για σας,γιατι οσο καφρους κι αν θεωρειτε τους ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ οι υπολοιποι αυτοι που βγαζουν κυβερνησεις -μιλαω για τους αναποφασιστους-τους πολιτες που προβληματιζονται ποιον θα ψηφισουν και τι κοινωνια θελουν δεν πειθονται απο την γλαφυρη,εξαισια απιθανη,στρωτη,λογοτεχνικη,τεχνοκρατικη,πολυπλοκη σας γλωσσα.Πιστευω οτι δεν εχετε την δυναμικη να μετουσιωσετε τη δημοκρατικη παραταξη σ' ενα συγχρονο κεντροαριστερο κινημα και να του ξαναδωσετε τη χαμενη του ταυτοτητα.Ειστε ή τουλαχιστον ετσι δειχνετε αριστερος του σαλονιου που εμαθε τον μαρξισμο αλλα δεν τον βιωσε ποτε σαν επαναστατικη πραξη σε χωρους συνδικαλιστικους, εργατικους, λαϊκης παλης και ως τετοιος δεν ειστε ιδανικη λυση τη δεδομενη στιγμη.Θεωρω οτι το προβλημα δεν ηταν θεμα προσωπου αλλα πολιτικης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο...Είναι νομίζω αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά η μελέτη και κατανόηση της σημερινής ελληνικής κοινωνίας από κάθε άποψη καθώς και των αντιλήψεων και αιτημάτων που αυτή θέτει (πολιτιστικών, πολιτισμικών, κοινωνικών, αισθητικών, οικονομικών κλπ). Επιτέλους! οι εταιρίες μελετών μπορούν να αποβούν, εκτός των δημοσκοπίσεων για την κάλπη ή το προφίλ των αρχηγών, επίσης χρήσιμες για την καταγραφή στοιχείων μεγαλύτερου ενδιαφέροντος. Πόσο πχ η σημερινή κοινωνική διαστρωμάτωση μετά την εγκατάσταση των αλλοδαπών στην χώρα επηρεάζει τις διάφορες κοινωνικές δημοσιονομικές και οικονομικές παραμέτρους. Πώς διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα αυτό που αποκαλούμε κοινωνική πολιτική. Σήμερα ποιές κοινωνικές δυνάμεις μπορούν να έρθουν σε ρήξη με την "παλιά τάξη πραγμάτων" που την συντηρεί η ενοχική συνομοσία κρατικής εξουσίας και ψηφοφόρων. Τί ρόλο μπορεί να παίξει η αγορά στην ανάδειξη υγειών κοινωνικών δυναμικών. Τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία ο όρος "ευρωπαικός πολιτισμός και νοοτροπία" και τι το κάνει αυτό να γίνεται ζητούμενο. Πώς αντιλαμβάνεται ο έλλην την έννοια "οικολογία" και πόσο τον αφορά αυτός ο όρος ... και πολλά άλλα είναι μερικά από τα ερωτήματα η επεξεργασία των οποίων θα μπορούσε να συγκροτήσει ένα νέο πολιτικό στίγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αφετηρίας.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Ευάγγελε

Θα μου επιτρέψεις μια καλοπροαίρετη κριτική.

Χαιρετίζω αρχικά τη πρωτοβουλία σου, αλλά θεωρώ ότι βιάστηκες σύντροφε.

Όταν θα χαμηλώσουν τα φώτα της δημοσιότητας, τότε θα σκεφτείς - είμαι σχεδόν σίγουρος – και θα αναθεωρήσεις την εν θερμώ και πολιτικά άκαιρη τακτική της υποψηφιότητα σου, συ ο ίδιος σε αυτοκριτική σου θα τη χαρακτηρίσεις ως απονενοημένη και έχουσα έλλειψη στρατηγικής τακτικής.

Οι διαπιστώσεις σου, ως παρέμβαση τη Κυριακή το βράδυ, θα είχε νόημα εάν είχες παραλείψει τη φράση : «Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο»

Θεωρώ σύντροφε, ότι αυτό θα σου στοιχίσει πολιτικά και εξηγούμαι, η τακτική αυτή θα στη θυμίζουν συνέχεια . . . κάποιοι οι οποίοι από χθες την είδαν, άλλοι θετικά ή αν θέλεις ακόμη και αναγκαία (ο καθένας με την δική του οπτική γωνία) και χωρίς να είμαι μάντης κακών . . . θάρθει μια μέρα που στη πρώτη στραβή να είσαι σίγουρος ότι θα κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από τους ίδιους για πολιτικό αμοραλισμό, παιδική αφέλεια και ίσως και αρχηγική βουλιμία.

Τούτα τα γράφω περισσότερο με πολύ αγάπη και συντροφικό ενδιαφέρον για την μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ και παρά για να προφυλάξω το πολιτικό σου μέλλον.

Η μεγάλη παράταξη σε έχει ανάγκη – εσύ πρέπει να εμπνεύσεις το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ.

Σύντροφε σε καλώ να «μαζέψεις» τη τακτική του «φορτώματος» στο κάρο των υποστηριχτών και των δήθεν ευτυχισμένων φίλων (πλην Λοβέρδου, τυχάρπαστων ή αποτυχημένων πολιτευτών - και πολλών ίσως ειλικρινώς απογοητευμένων συντρόφων)

Σου εφιστώ τη προσοχή, ότι θα είναι οι ίδιοι, που όταν το κάρο κολλήσει στο πρώτο εμπόδιο, θα σε πουλήσουν, όπως εμφανίζεσαι εσύ σήμερα (σε πολλούς συντρόφους της παράταξης) στο σημερινό πρόεδρο. Και εάν ακόμη δεν γίνει κάτι τέτοιο, και πετύχεις ως ο επόμενος αρχηγός, θα είναι οι ίδιοι που θα θελήσουν εκβιαστικά να εξαργυρώσουν την σημερινή υποστήριξη τους .

Σύντροφε Ευάγγελε ΠΡΟΣΕΧΕ.

Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν, την κατά τα άλλα αυτονόητη και αναγκαία κατά τα άλλα, ανάληψη της πρωτοβουλία σου.

Σύντροφε Ευάγγελε θα επιμείνω, ότι πρέπει να σιωπήσεις προς το παρόν, «βούλωσε» με βουλοκέρι τα αυτιά σου και μην ακούς τις χαρούμενες «σειρήνες» που σου χαϊδεύουν ευκαιριακά τα αυτιά και συμπορεύσου, ΑΝΤΊ με αυτούς με το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις όποιες - επόμενες - διεργασίες που θα αποφασίσει ο πρόεδρος για την αρχηγία της παράταξης.

Επέδειξε το προσήκοντα σεβασμό και αποδέξου τις κομματικές διεργασίες για να μπορέσεις και εσύ αύριο να απαιτείς για να μπορείς να επιβάλεις το ίδιο.

Είσαι σώφρων άνθρωπος ικανότατος και ΕΛΠΙΖΩ ότι θα πάρεις στα σοβαρά την έκκληση μου.

Τελειώνοντας εάν δεν έχεις πεισθεί ακόμη, διάβασε τους παρακάτω στίχους και

ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΩ το σύντροφο Θανάση.

και ΜΗΝ ΑΠΙΣΤΕΙΝ στο Πρόεδρο της Παράταξης.


"Όσο μπορείς
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την,
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μιά ξένη φορτική." (Κωνσταντίνος Π. Καβάφης)

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
zangoyan@yahoo.gr

mag είπε...

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ.ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ "ΓΑΤΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ".
ΜΕΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΜΑ.ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ.ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ:
ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΝΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ.
ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΕΛΟΥΣΑ Μ΄ΑΥΤΟ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟ.
ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ.
ΟΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΑΦΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ.
ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΟΠΑΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΜΑΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.
ΕΤΣΙ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Η ΑΠΑΡΧΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ.
ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΗΜΑΤΩΝ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ, ΟΧΙ ΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΗΣ ,ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΛΥΚΟΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΑΤΟΥ.
ΕΙΜΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ... Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. ΣΤΗ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ.
ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟ ΑΠ΄ΟΛΑ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ (ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ.
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΒΑΤΑ.
ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΕ Ο ΤΟΠΟΣ .

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζέλο,

Απόψε ησασταν καλεσμένος στο MEGA...
Γνωρίζατε (οπως ολοι μας) οτι στις 8 θα κανει δήλωση ο Γ.Α.Παπανδρέου...
Είχατε επομένως "βημα" απο το κεντρικο δελτιο για να απαντησετε στην δήλωσή του οποια και αν ήταν αυτη...
Ποιος ηταν ο λόγος λοιπον που 30 δευτερόλεπτα αμεσως μετα την δήλωση του ΓΑΠ βγήκατε εξω απο τα studio και κάνατε "δήλωση-απάντηση" μπροστά σε ολα τα συνεργεία των αλλων καναλιών ???????
Τι νόημα ειχε αυτη η κίνησή σας , αλλο απο το να κάνετε "αρχηγικη" (ενω ειστε απλα ενας διεκδικητής της αρχηγίας) και "ηγετική" εμφάνιση ??????
Δεν σας αρκούσε το "βημα" του δελτιου που σας φιλοξενούσε για να απαντήσετε ????

Αυτη ειναι η υπευθυνότητα και η ενότητα την οποια επαγγέλεστε ??????

Με τέτοια συμπεριφορά όσο καλος και αν είσθε (και όντως ειστε καλός και ικανός) αδικείτε τον εαυτο σας και δημιουργείτε ενταση και διχασμό....

Λιγη σεμνότητα δεν βλάπτει.........

mag είπε...

ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ.
Η ΠΑΣΚΕ ΤΗΣ ΔΟΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
Η ΠΑΣΚΕ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΚΑΠΕΛΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ?
ΑΥΤΟ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ) ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΘΑΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16...
ΕΤΣΙ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ Η ΝΔ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΔ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ.
ΑΛΛΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΝΤΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ!

Rain in Brain είπε...

κ. Βενιζελο συγχαρητηρια για την ετοιμοτητα.
Προσωπικα εξεπλαγην ευχαριστα με την αμεση πρωτοβουλια σας παρολο που ευρισκα πολυ θετικο το οραμα του Γιωργου Παπανδρεου. Δεν θα πρεπει αλλωστε να υπαρχει προσωπικος οπαδισμος στα εσω του Κινηματος. Η διαφωνια ειναι η ζωη της δημοκρατιας.
Απαιτουμε και αγωνιζομαστε για την αξιοκρατια και την αντικειμενικοτητα. Αγωνιστηκα κι εγω παρα πολυ για αυτην και ποσο μαλλον περισσοτερο προεκλογικα. Μου ειναι αδιανοητο να σταματησω να αγωνιζομαι στην ζωη μου για τις αξιες που προβαλλει και υπερασπιζεται η Δημοκρατικη παραταξη μας.
Ετσι αποτασσομαι το συντηρητισμο και καθε status qvo που προσβαλλει τις καλπαζουσες φιλοδοξιες στελεχων που κατα τ' αλλα αυτοαποκαλουνται αντικαθεστωτικοι.
Μεσα σε αυτους και ο Σπιτονοικοκυρης ολων αυτων των φιλοδοξων και Προεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τον οποιο πιστεψα ως εναν οραματιστη. Ως ηγετη που ΤΩΡΑ φτιαχνει το μεθαυριο και ξερει ηδη το παραμεθαυριο.
Μου απεδειξε οτι αιφνιδιαστηκε απο το σημερα - που ηξερε απο προχθες-.
Ειχε φοβερο πλανο.
Ενα ιδιο μπορω αυριο να φτιαξω για την στρατηγικη που θα χαραξω στον δρομο προς την κατακτηση της καρδιας της Monica Belluci. Θα ερθω ενα πρωι να σας το παρουσιασω, και ολοι θα πειτε: "Ο Ηλιας εχει σχεδιο. Ξερει τον τροπο".
Παραδεχομαι οτι αυτα ειπα κι εγω..
Μην το παιδευω αλλο.
Η βαση ειναι το θεμα.
Αν εσυ, κ. Βενιζελο μπορεις να αλλαξεις το βρωμερό τσαντίρι που ειχαμε για προεκλογικο κιοσκι στο Περιστερι, που κάτω από την τρύπια τέντα του κάθονταν τρεις - τέσσερις είτε αργόσχολοι που περιμένουν διορισμό στα 50, είτε συνταξιούχοι που ανταποδίδουν προπαγανδίζοντας ψήφους –σταυρούς δηλαδή- για τον δικό τους προ δεκαετιών διορισμό, τοτε να περιμενουμε κατι αλλο με χαρα. Με Τ.Ο. που να αποτελουνται απο νεους που θα κανουν μνημοσυνα στους Ολιγαρχικους Τοπικοπατερες του Κινηματος μας.
Ειδαλλως, αν αυτη η ενοτητα δεν προκυψει, να ξερεις οτι θα εχεις προκαλεσει την πληρη αποδιοργανωση του Κινηματος. Η αλλιως (πιο ρομαντικα), την φορα - παρτιδα δημοσιευση των πραγματικων της αδυναμιων. Της αποσυσπειρωσης δηλαδη που κρυβοταν. Διπλο το κακο.
Σιγουρεψου πριν δωσεις το χερι σου στην φιλοδοξια.
Δεν ξερω τι γινεται στο κεφαλι σου, αλλα νιωθω ενστικτωδως θετικα.
Μετρα και προχωρα.
Εμπιστοσυνη θα λαβεις απο μελη και φιλους.
Θα εκπλαγεις απο το αποτελεσμα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΕΧΕΤΑΙ Ως ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΜΑΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ.ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΘΥΜΗΣΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΗΤΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ!!!!!!!!!!ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!!!!!!!!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΩ ΔΥΝΑΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θέλω και εγώ να πω 2 πραγματάκια
Το ΠΑΣΟΚ εδώ και χρόνια μοιάζει σαν να μην έχει ιδεολογικό υπόβαθρο απλά να αποτελεί το φερέφωνο του συγροτημάτων ΔΟΛ κ ΠΗΓΑΣΟΥ στη πολιτική ζωή.Δε μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο βλάπτει την εικόνα του κόμματος σας αυτό?Όλο αυτο το διάστημα προσπαθούσαν με χυδαίο τρόπο(αναφέρω χαρακτηριστικά gallop του ΕΘΝΟΥΣ στις 30/8 όπου έδινε διαφορά 0,3%!!!)κόντρα στη κοινή λογική να μας πείσουν πως θα βγει το ΠΑΣΟΚ και πως θα είναι καταστροφή αν αυτό δε συμβεί.Και αυτό σε μένα και σε πολύ κόσμο δείχνει πόσο βαθιά ριζωμένη είναι στο κόμμα σας η διαπλοκή.Φυσικά και η ΝΔ έχει φιλικά προσκείμενους επιχειρηματίες και Τύπο απλά αυτή η σχέση δεν είναι τόσο προκλητική και έχει σαφώς μικρότερη έκταση στη μερίδα που καταλαμβάνει.Το γεγονός μάλιστα πως μοιάζετε να είστε ο εκλεκτός των κ.Μπόμπολα και Λαμπράκη με κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικό απέναντι σας με την έννοια πως δε θα είστε σε θέση να αρνηθείτε "επιθυμίες" τους εαν εκλεγείτε.Ένα κόμμα που θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως "αριστερό" ή "σοσιαλιστικό" δε μπορεί να εξαρτάται κ.Βενιζέλο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του τόπου.Ποια είναι η διαφορά του τότε από ένα δεξιό φιλελεύθερο κόμμα.Εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεστε(όχι μόνο εσείς αλλά και ο κ.Παπανδρέου και άλλα στελέχη) έχει τόση διαφορά στη πολιτική του από τη ΝΔ όση έχουν οι Δημοκρατικοί από τους ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ δηλ. καμμία.Και αν είναι έτσι δε βλέπω και το λόγο(όπως και μεγάλο μέρος της κοινωνίας) που δεν ενώνονται σε ένα τα 2 κόμματα εξουσίας.Η μόνη διαφορά που τους έχει μείνει είναι ως προς τα ονόματα των επιχειρηματιών που τα υποστηρίζουν.Πολύ φοβάμαι κ. Βενιζέλο πως η πιθανή ανάληψη της αρχηγείας του κόμματος από εσας έχει να κάνει με καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και όχι με κάτι ουσιαστικό ως προς τη πολιτική κατεύθυνση.Επικοινωνιακά φυσικά και είστε ανώτερος από τον κ.Παπανδρέου.Η ικανότητα σας στη χρήση του λόγου δεν αμφισβητείται από κανένα.Ωστόσο πολιτικά δε μοιάζετε να έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό.Αυτά και πραγματικά ελπίζω να με διαψεύσετε αν και ξέρω πως δε πρόκειται...

Ανώνυμος είπε...

"Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα."

Einai aytos o ousiastikos logos gia ton opoio bazete ypopsifiotita? Ananewsi sto PASOK se ti? Poies einai oi nees idees gia to asfalistiko, tin paideia, tis syntakseis? Pws tha kleisei to emporiko isozygio? To mono pou lete einai pws tha ta eixate pei diaforetika prin tis ekloges gia na pairnate perissoteres psifous. Na tis kanete ti? Exete ksekathares apopseis-protaseis gia to mellon? Den symfwneite pws den xreiazontai pia genikologies kai fraseis san "yparxei problima", "xreiazetai dialogos"?

An exw adiko kai den ginontai ola gia tin karekla, parakalw apantiste:
1. Poios tha plirwsei tin lipiteri gia to asfalistiko? (apo mono tou den diorthwnetai, kapoios tha bgei dysarestimenos, poios einai aytos?)
2. Pws tha ayksithei to AEP? (Perissoteroi foroi? An nai, poioi foroi? Meiwsei forologias epixeirisewn?)
3. Arthro 16, symfwneite me tin katargisi?
4. Ypoxrewtiki strateysi, symfwneite i' oxi?
5. Dapanes gia tin amyna, poio einai to pososto tou AEP pou prepei na plirwnoume?
6. Xreiazomaste poios pollous ekpaideytikous kai giatrous sto dimosio tomea? An nai, poios tha plirwsei ta parapanw eksoda?

Den symfwneite pws prepei na milisete sto PASOK gia kati ousiastiko prin psifisete gia proedro?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας. Εμένα θα με ενδιέφερε
να μάθω τι κάνετε όταν δεν προσπαθείτε να σώσετε το "πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη".
Παρεμπιπτόντως, παίζετε σκραμπλ;
Θα μου άρεσε να παίξω μαζί σας ονλάιν. Παίζετε καθόλου;
Ο άνθρωπος κατοικεί μέσα σας ή...

Μερικές παιδικές απορίες.

Με εκτίμηση σε έναν ευφυή άνθρωπο.

Τριστάνα, η του Μπουνιουέλ, βεβαίως.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Συνευθύνη

Περί πολιτικής ηθικής συζήτηση άνοιξε αμέσως μετά την κίνηση Βενιζέλου να ανακοινώσει ότι είναι «παρών». Κάλλιστα μπορεί κανείς να υποθέσει ότι κατά το προηγούμενο διάστημα ήταν «απών», που σημαίνει ότι πριν από την υποψηφιότητα θα έπρεπε να μιλήσει δημοσίως για το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Σκληρό, αλλά μοιάζει με συνυπεύθυνο σε τροχαίο ατύχημα που ορμά και αρπάζει το ρολόι του θύματος. Κρίμα...


Κ.ΚΥΡ - Ελευθεροτυπια

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν γίνει ουσιαστική ανανέωση προσώπων, πράγμα ανέφικτο προς το παρον, δεν γίνεται τίποτα.Οι περισσότεροι, πρώην για μένα, σύντροφοι τελείωσαν, τους ξεπέρασε η εποχή και δεν τόχουν καταλάβει. Αλλά πως να το καταλάβουν όταν δεν παρακολουθούν την λογική της εξέλιξης της τεχνολογίας που κατ ουσίαν οδηγεί τις κοινωνικές εξελίξεις και όχι μόνο. Θέλουν να πουν τις απόψεις τους, δεν κατάλαβα για πιό θέμα και με τι ουσιαστικές γνώσεις; Έχουν μείνει στην εποχή του καφενείου της γειτονιας.Αν μείνουν τα ίδια πρόσωπα θα σε συμπαρασύρουν και είναι κρίμα κι άδικο. Το πόνημα του Λεμπέση είναι χρήσιμο τούτες τις ώρες.Από τα βάθη της καρδιάς μου σου εύχομαι καλή επιτυχία γιατί με σένα μάλλον φαίνεται το φως στο τούνελ που τόσο περιμένα απέχοντας συνειδητά απο τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Kalh tyxh!! Eimate oloi mazi sou, kai se empisteyomate. Alla prepei na sebasteis kai na timhseis thn prospatheia tou Giorgou Papandreou. Aneksarthta apo to apotelesma, agwnisthke me oles tou tis dynameis. As eimaiste oloi psyxremoi kai ola tha broun th lysh tous. Na eisai sygouros oti o kosmos pisteyei stis ikanotites sou kai stis gnwseis sou. Gia na kerdisoume omws tis ekloges prepei na afougrastoume tous anthropous kai na milisoume thn glwssa tous. Prepei na exoume ena aristero programma pou na egkyate kai na ayksanei to eisodhma twn xamhlwn strwmatwn kai na dinei prooptikh anapthkshs ths patridas mas. Eimai sygouros oti eisai ikanotatos politikos kai praktikos anthrwpos me polles gnwseis kai tha ta katafereis. Kalh dynamh kai kalh epityxeia!!

Ανώνυμος είπε...

Η Μακιαβελλική φράξια του ¨Πεντελικού¨ πολλά, πάρα πολλά, κοντά είκοσι χρόνια το κυοφορούσε αλλά τελικά το γεννοβόλησε και το αποκύημα ηταν απολύτως σενεπές στα χαρακτηριστικά εκείνου του μακρινού μητρικού γκρουπούσκουλου. Πιστός οπορτουνιστής, αμετανόητος καιροσκόπος, γνήσιος κοινωνός του δόγματος ¨Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται¨ φρόντισε μια νευραλγικής κρισιμότητας στιγμή του κινήματος να την υποσκάψει, να την εκμαυλίσει, να την εκφυλίσει τοποθετώντας την θέση της απαιτητής ¨διαχείρησης ήττας¨ τα δικά του ιδιοτελή κίνητρα για να ταίσει τον-σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του-αχόρταγο πειναλέο ακόρεστο εγγενή και ακατάσχετο αριβισμό του. Ο σημερινός επικεφαλής της ετερόκλητης ανομοιογενούς και οπισθοδρομικής παρεούλας των άλλοτε εκσυγχρονιστών, της εσωπαραταξιακης φιλελευθερης γκρούπας που εργολαβικά δίκην εγκάθετων ανέλαβαν με την γνωστή αναίσχυντη αμοραλιστική τακτική τους, την απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αντικατέστησαν με τα γνωστά συμφέροντα τα οποία ακόμα και σήμερα λυμαίνονται το κίνημα. Ο κ.Βενιζέλος ομιλεί για Κεντροαριστερές συμμαχίες και πολιτικές αναδιανομής και την ίδια ώρα σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκριτικής διγλωσσίας και χαμερπούς οπορτουνισμού σφυρηλατεί πολιτική συμμαχία με το φιλελεύθερο μπλοκ των εκσυγχρονιστων !!! Ο κ.Βενιζέλος μιλάει με την εύηχη και ελκυστική αριστερή ρητορική που προσδοκεί το γνήσιο ανόθευτο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ όμως δίχως ερυθήματα αιδούς ενεργεί με την ακριβώς αντίθετη πρακτική συμμαχώντας με τους ακραιφνείς φιλελεύθερους της παραταξης. Με λίγα λόγια άλλα λέει άλλα κάνει...Θα αποκτούσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εσωτερικές ζυμώσεις της οπορτουνιστικής ιταμής σέχτας Βενιζέλου με συμμετέχοντες στις συζητήσεις για την ¨Αναδιανομή του πλούτου¨ που ο κ.Βενιζέλος θέτει ως κορωνίδα στις ιδεολογικές του προτεραιότητες με τους Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη και λοιπούς γνωστούς ακραιφνείς φιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες που γονάτισαν και θρυμμάτισαν την παραδοσιακή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά.. Θα είχε ενδιαφέρον και καλαμπούρι συνάμα να μας μιλούσε εντος της φράξιας Βενιζέλου ο κ.Παπαντωνίου για την δίκαιη κοινωνία, εκείνος που απο όλες τις χρονίες που τα κέρδη των επιχειρήσεων, των βιομηχάνων σχηματοποιούσαν ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, μόλις ΜΙΑ χρονιά φιλοτιμήθηκε να δωσει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ μέρος αυτής της ανάπτυξης στους μισθωτούς. Θα είχε ενδιαφέρον να μας μίλαγε ο κ.Βενιζέλος για την λυδία λίθο της ιδεολογίας της σύγχρονης Ευρωπαικής κεντροαριστεράς-το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται- με ισότιμο συνομιλητή, συνεταίρο και συνεργάτη τον μετρ των μετοχόποιήσεων Γιαννο Παπαντωνίου αλλα και τους Φλωρίδη, Μιλένα Αποστολάκη, Βερελή κλπ...

Στην άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική δήλωση Βενιζέλου στο Ζάππειο εμφιλοχωρείται μια έντονα γλαφυρή σημειολογία. Την ώρα που κλυδωνίζεται συθέμελα το οικοδόμημα ΠΑΣΟΚ, βρίσκουν ανοιχτή την Κερκόπορτα για να μπουκάρουν με τις ίδιες λογικές, τις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες στοχοθετήσεις, οι ίδιοι Νεοπασόκοι που άλωσαν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο το 96...Αυτή την φορά ο Δούρειος Ίππος δεν είναι κοντός και αδύνατος αλλά ψηλός και χοντρός, όμως οι ορδές των βαρβάρων που αδηφάγα ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς οι ίδιες...Παπαντωνίου, Βερελής, Βάσω. Φλωρίδης, Λιάνης, Νεονάκης, Σουμάκης και οι υπόλοιποι της παλιοφρουράς των εκσυγχρονιστών του 96’ ειναι ακόμα εδώ και διεκδικούν τα ίδια λάφυρα....

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είνα βιτρίνας για να αντιμετωπίζεται στείρα με μια αλλαγή στην κορωνίδα του κινήματος. Το πρόβλημα του Πασοκ είναι βαθύτατα πολιτικό και στρατηγικό καθώς η οκταετής εκσυγχρονιστική επέλαση στις γραμμές του κινήματος, αναφανδόν προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων του κινήματος με τις παραδοσιακές συμμαχικές δυνάμεις. Τα κόμματα δεν κινούνται βουλησιαρχικά αλλά συντίθενται προκειμένου να υπερασπιστούν, να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν υπαρκτά κοινωνικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά εξέφραζε τις δυνάμεις του κέντρου κα της αριστεράς, τον απλ΄μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον φοιτητή, τον άνεργο...Το 1996 ο πεμπτοφαλαγγίτικος εισοδισμός της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης μεσα στο ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το τότε ¨ισχυρό χαρτί¨ Κώστα Σημίτη, είχε ως αποτέλεσα να οδηγηθούμε σε μια οριακή Πύρρεια επικράτηση το 2000 και σε δύο εκλογικές πανολεθρίες το 2004 και το 2007. Το ίδιο τόλμημα αποτολμάται και σήμερα...Οι ίδιοι εκφραστές του κεφαλαίου μέσα στο κίνημα επιχειρούν να μανιπουλάρουν προς τα δεξια έχοντας την αρωγή του ισχυρότερου όπλου που διαθέτει αυτη την στιγμή το ΠΑΣΟΚ στην φαρέτρα του. Όμως τα διλήμματα στην πολιτική όταν τίθενται με προσωποπαγή χαρακτηριστικά είναι κίβδηλα και αποπροσανατολιστικά. Το δίλημμα δεν είναι Βενιζέλος ή Παπανδρέου, το δίλημμα είναι εκσυγχρονιστικό κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ με αριστερή ρητορική και δεξιές πρακτικές ή κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ με ισχυρό στιβαρό κοινωνικό κράτος και νεα στρατηγική-πολιτική συμμαχία με την λαική παραδοσιακή βάση του κινήματος??? Το δίλημμα είναι η επικοινωνιακή διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στην προεδρία ή η στρατηγική διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στις δομές και τις νοοτροπίες???Πάντοτε έβρισκα αδυναμίες στον Παπανδρέου αλλα πάντοτε ήμουν θιασώτης του λαμπρού ιδεολογικοπολιτικού κληροδοτήματος του μεγάλου Ανδρέα...Σε αυτά τα πλαίσια και με τις μικρές ταπεινές και ανίσχυρες δυνάμεις μου θα πρσπαθήσω όσο μπορώ ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία της άλωσης του ΠΑΣΟΚ 11 χρονια μετα με τα ίδια ταπεινωτικα για την παραταξη αποτελεσματα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέ

Πρέπει να καταλάβετε πως η αιτία της ήττας δεν ήταν μόνο ο αρχηγός του κόμματος σας αλλά το ίδιο το κόμμα σε βαθος και με τον τρόπο που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.Τα στελέχη δεν αλλάζουν και η νοοτροποία είναι ίδια αλαζονική ματαιόδοξη και πολύ μακριά απο την πραγματικότητα.Η λύση δεν είναι μόνο η αλλαγή της προεδρίας αλλά η αλλαγή των στελεχών και της νοοτροποίας σας.Πιστεύω οτι είστε πολύ ευφυής άνθρωπος και πρέπει να καταλάβετε πως δεν είναι δυνατή η αλλαγή του κλίματος ενώ στηρίζεστε ή φέρνεται στην επιφάνεια παλαιά στελέχη που ο κόσμος απεχθάνεται μπορώ να πω και τα έχει αποδοκιμάσει και σε αυτές τις εκλογές.Οπότε κλείνοντας έχω να πω ότι την προεδρία θα την κερδίσετε αλλά αν συνεχίσετε έτσι το καζο των επόμενων εκλογών θα είναι μεγαλύτερο.Άλλωστε αντιλαμβάνεστε πωσ αν η ΝΔ διαχειριστει σωστά αυτή τη θητεία(καμία κυβέρνηση δεν ταχει καταφέρειέως τώρα)θα έχει πάλι τον πρώτο λόγο.Το θέμα είναι πως ο λαός καποτε θα ξυπνήσει οπότε οι επόμενες εκλογές είναι ακόμη πιο δύσκολες.Οπότε κοιτάχτε για μία φορα το συμφέρον της κοινωνίας και αφήστε κατα μέρους προσώπικές ματαιοδοξίες και παλιές πολιτικές πρακτικες.Καλύ τύχη και καλη νοοτροπία και ήθος

Ανώνυμος είπε...

Εκπομπή: " Πρώτη Σελίδα" με τον Θάνο Σιαφάκα.



Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης με τον Στέφανο Τζουμάκα, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δώστε μας το στίγμα της δήλωσης που κάνατε πριν λίγο…»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Αυτό δεν είναι κάτι που συνέβη σήμερα. Αυτή η μεθόδευση από ορισμένους κύκλους του πιο παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του είναι τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν πρώτον για να συγκροτήσουν βουλευτές μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εγκάθετους που θα έχουν συντεταγμένη υπηρεσία και να προχωρήσουν μετά στις περαιτέρω ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά από το Mega channel και από την εφημερίδα το «Βήμα». Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα, νέες αποστασίες και νέες πολιτικές τέτοιες δεν θα μπορεί να δεχτεί ο προοδευτικός κόσμος, δεν θα αγοραστεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επειδή θέλουν ορισμένα συγκροτήματα και ορισμένοι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Λέτε ότι υπάρχουν ορισμένες επιχειρήσεις και ΜΜΕ που βάλουν εναντίον του Γιώργου Παπανδρέου;

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Όχι τώρα αυτή την στιγμή, έχουν χειραγωγήσει επί 3 χρόνια το δημόσιο βίο, η γραμμή τους ποια ήταν; Και συγκεκριμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων; Δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ, ξέρετε τι είπε ένας διανοούμενος της αριστεράς στη Γερμανία και στην Ιταλία; Πρώτα ρίχνουν αυτό που θέλουν και διαμορφώνουν ως κατάσταση και μετά τη δημοσκοπούν. Δημοσκοπούσαν τον εαυτό τους επί 3 χρόνια, δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ, δεν κάνει ο Παπανδρέου, αφού έφτιαξαν το κλίμα, τώρα ετοιμάζουν το «λαγό», τον άνθρωπο των επιδιώξεών τους, τον κο Βενιζέλο που είναι γνωστό ότι είναι συντηρητικός και δεξιός πολιτικός.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν είναι λίγο υποτιμητικό, είστε ένα στέλεχος με παράδοση και ιστορία…»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Φωνάζω πολύ καιρό, φώναζα και το 1996 και έλεγα για τα καρτέλ και ο εισαγγελέας επενέβη ύστερα από 11 χρόνια γιατί είναι πουλημένο το σύστημα. Και οι πολιτικοί ήταν τροχονόμοι του συστήματος και διευκόλυναν την κυκλοφορία των συμφερόντων, τα έχω πει το 2000. Το ίδιο είπα ότι υπάρχει αγορασμένος τηλεοπτικός χρόνος, μου λέτε «παπαγαλάκια, φέρε αποδείξεις» και όμως υπήρχαν αποδείξεις αν γίνονταν βασανιστήρια στο Ιράκ ή παλιά επί χούντας. Είναι δίκτυο. Δεν είναι οργή, είναι ντροπή για την ελληνική δημοκρατία.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν είναι υποτιμητικό να αναφέρεστε σε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ιστορία, ένας επιστήμονας;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Γιατί δεν υπάρχουν δεξιοί επιστήμονες; Τον γνωρίζω από το 1975.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παίρνω αποστάσεις για το ότι είναι χειραγωγούμενος…»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Δεν πειράζει. Αυτή είναι μια μεθόδευση που έχει πολλούς μήνες πίσω. Δεν είναι τυχαία η σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης που βγήκαν χθες και κάνανε δημοσκόπηση 1000 άτομα, ψυχραιμία, υπάρχει χειραγώγηση, από πολύ καιρό. Και κυρίως υπάρχει προβολή και προετοιμασία βουλευτών για να στηρίξουν αυτή την πολιτική.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ότι δεν αρέσει ο Γιώργος. Γιατί δεν αρέσει ο Γιώργος;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Αυτό είναι άλλο θέμα.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν υιοθετήσουμε τη δική σας λογική, εγώ λέω ότι ναι, την υιοθετούμε αυτή τη λογική. Γιατί δεν αρέσει ο Γιώργος και κάποιοι προσπαθούν να τον ανατρέψουν;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Ο κ. Παπανδρέου έχει ευθύνες διότι δεν άνοιξε μία συζήτηση μετά το 2004 για τα αίτια της ήττας. Διότι θα πηγαίναμε σε βάθος, θα βλέπαμε τα προβλήματα και θα στέλναμε ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι αυτές τις πολιτικές δεν θα τις ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά περιορίστηκε σε μια δήλωση ότι έγιναν μερικά λάθη. Το νήμα ξεκινάει απ’ το 2004, δεν έγινε η συζήτηση για τα αίτια της ήττας με αποτέλεσμα να μην είναι καθαρό το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, το τι είναι και τι θέλει πλέον. Επίσης, έτσι δεν διαμορφώθηκαν και οι όροι εναλλακτικής λύσης. Αυτοί όλοι που χειραγωγούσαν αυτό το δημόσιο διάλογο άφησαν μία ζώνη πάχους τουλάχιστον ενός κιλού, ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στη χώρα; Να συζητήσουμε για εναλλακτική λύση; Τυφλή, αντικυβερνητική πολιτική 3 χρόνια. Παπαγαλάκια, να λένε αυτά που θέλουν, τα ίδια συνεχώς. Υποστήκαμε τα ίδια πρόσωπα επί 4 χρόνια να λένε τις ίδιες παπαγαλίες και αντικυβερνητική πολιτική. Είδατε εσείς συζήτηση για εναλλακτική λύση στη χώρα; Όσοι φωνάζαμε για εναλλακτική λύση, μας έπαιρναν τα μικρόφωνα. Πως με θυμηθήκατε όλοι αυτές τις 2 μέρες;»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάντως είναι πολύ βαρύ, πολύ σκληρό να λέτε για συναδέλφους ότι είναι μαριονέτες.»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Είναι ενταγμένοι σε σχεδιασμούς, είναι σε διατεταγμένα συμφέροντα. Έχουν το συμφέρον τους να ακολουθήσουν μια δεξιά πολιτική. Δεν είναι οι μόνοι.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εσείς μπορείτε να τα αποδείξετε όλα αυτά;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Εγώ γνωρίζω παρασκήνιο. Αν χρειαστεί, θα το συζητήσουμε. Γνωρίζω το παρασκήνιο, γνωρίζω τις συζητήσεις που έγιναν, γνωρίζω τις συζητήσεις με επιχειρηματίες, γνωρίζω το δίκτυο από καιρό. Δεν είναι χθεσινό. Αλλά υπήρχε επί 4 χρόνια μια ομάδα προσώπων που έλεγαν τα ίδια πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ είχε 120 βουλευτές, γιατί μόνο 7 βουλευτές ήταν στα μέσα ενημέρωσης 4 χρόνια; Οι άλλοι δεν είχαν γνώμη;»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με την ίδια λογική, θα σας πουν ότι και το 2004 κάποιοι δεν ήθελαν τον Σημίτη και ήθελαν τον Γιώργο εκείνη την εποχή. Έτσι πάει η ιστορία;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Υπάρχουν πολιτικές, δεν υπάρχουν πρόσωπα. Μην το γυρίσουμε Καρέζη-Βουγιουκλάκη. Άρα λοιπόν, εδώ έχουμε μια επέμβαση του πιο παρασιτικού κεφαλαίου στη χώρα και μέσων ενημέρωσης που επιμένουν να αλλαχτεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μια ιστορία εμείς εδώ στο ΠΑΣΟΚ.»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εσείς τι λέτε τώρα ότι θα γίνει;»

Σ.ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: « Ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία τέτοια επέμβαση στο ηγετικό περιβάλλον του ΠΑΣΟΚ, στην ηγεσία του, στο Εθνικό Συμβούλιο, στο Πολιτικό Συμβούλιο. Δεν θα αγοραστούν όλοι.»

Ανώνυμος είπε...

Θετική η αποφασιστικότητα που επέδειξες σύντροφε Βαγγέλη το ίδιο βράδυ των εκλογών μετά την αργοπορημένη εμφάνιση του Προέδρου που είπε και πάλι πράγματα εκτός τόπου και χρόνου. Ο Παπανδρέου μου έγινε συμπαθής τις τελευταίες 10 μέρες της προεκλογικής περιόδου όταν τα έδωσε όλα αλλά μερικές φορές το επίπεδό του είναι παιδικής χαράς και αυτό βγαίνει στον κόσμο που θέλει από τον ηγέτη του να δείχνει ικανότητα να ηγηθεί κι όχι να χειραγωγείται. Ο Παπνδρέου έδειξε [ίσως ατυχώς ή αδίκως] να χειραγωγείται γιατί και στα σωστά που έλεγε ο τόνος που χρησιμοποιούσε φαινόταν πως του ήταν ξένος. Εσύ σύντροφε τέτοια προβλήματα δεν έχεις, αντίθετα μάλιστα...
Δεν χρειάζεται να πω για τα προτερήματά σου. Εξ άλλου είναι αρκετά και δεν είναι αυτά που έχουν σημασία. Αυτά σου έδωσαν το θετικό ποσοστό της πλήρους αποδοχής σε ποσοστά 60-80% από την κοινωνία και από το ΠαΣοΚ, επομένως έχουν ήδη κεφαλαιοποιηθεί. Εκείνο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή -νομίζω- είναι τα προβλήματα που συναντά ή προκαλεί η κίνησή σου προς την Προεδρία.
Μερικά από τα προβλήματά αυτά [κατά τη γνώμη μου] είναι:

Α) Το ΠαΣοΚ "ανδρώθηκε" σε μια περίοδο ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς και πολλά παλιά στελέχη του έχουν κόμπλεξ απέναντι σε αυτή την "ιδεολογία" που -φυσικά- δεν είναι δική τους ούτε την γνωρίζουν αυθεντικά, με αποτέλεσμα να είναι φοβικοί [πολύ σωστός δικός σου χαρακτηρισμός] και δεκτικοί σε απιθανολογίες. Φαντάσου ας πούμε τον Τζουμάκα να σε κρίνει εξ αριστερών θεωρώντας περίπου δεξιούς τους Ανδρουλάκη Μπίστη κλπ. Όταν ο Τζουμάκας ήταν επικεφαλής της ΠΑΣΠ [γιαλαντζί αριστερός] έβλεπε τους Ανδρουλακομπίστηδες σαν ιερά τέρατα και έχει κόμπλεξ απέναντί τους που σήμερα μπορεί να το βγάζει με κορώνες αντικαπιταλιστικές. Εξ άλλου είναι φανερό ότι στο ΠαΣοΚ έχει πρόβλημα εκλογιμότητας μόνιμο και ίσως τώρα να κλείνει το μάτι προς τα αριστερά μήπως περιληφθεί αργότερα σε κάποιο τέτοιο ψηφοδέλτιο με πιθανότητες εκλγοής εκεί. Μοιάζει να ξέφυγα άπό το θέμα αναφέροντας τα προβλήματα του Τζουμάκα, όμως πιστεύω πως αυτά τα προβλήματα των παλιών στελεχών είναι που θα σου δημιουργήσουν εσένα προβλήματα, τουλάχιστον στο διάστημα αυτό μέχρι την εκλογή σου και για ένα κάποιο ακόμα χρονικό διάστημα.

Β)Δεν έχεις μια "πλατφόρμα". Έχεις ένα σύνολο θέσεων για όλα τα θέματα της κοινωνίας, και πιθανώς να μην υπάρχουν σε αυτό το σύνολο σοβαρές αντιφάσεις, παρ' όλα αυτά δεν φαίνεται συνεκτικό καθώς δεν το διαποτίζει μια ιδεολογική απόχρωση άλλη πλην της εφεκτικότητας και αποτελεσματικότητας που είναι μεν υπαρκτά [και ίσως τα μόνα] ζητούμενα αλλά δεν χρωματίζουν τις πολιτικές δράσεις. Όσο κι αν φαίνεται περιττή ή φτιασιδωμένη αυτή η "ιδεολογική" επικάλυψη ωστόσο παίζει συνήθως τον ρόλο συνεκτικού ιστού και ηρεμιστικού. Θέλω να πω πως ένα τέτοιο ιδεολογικό επικάλυμμα κάνει τις πολιτικές θέσεις ενός πολιτικού σχετικά προβλέψιμες [άρα λιγότερο ασταθείς και αιφνιδιαστικές] και παύει να φοβίζει εκείνον που πιθανώς να τρομάζει από τις ταχύητατες αλλαγές καταστάσεων και τις δράσεις που προκαλούνται από αυτές τις αλλαγές στη σημερινή μιντιακή [άρα ταχύτατη] κοινωνία. Το προφανές είναι να χρησιμοποιήσεις [και ήδη το κάνεις] ένα "κεντροαριστερό" ιδεολόγημα όμως όλοι γνωρίζουν πως αυτό δεν λέει τίποτα ουσιαστικό. Ο "εκσυγχρονισμός" του Σημίτη ήταν ένα τέτοιο επιτυχημένο ιδεολόγημα που λειτούργησε στην εποχή του. Ο "μεταρρυθμιστής Καραμανλής" είναι μια καρικατούρα τέτοιου ιδεολογήματος. Εσύ πρέπει να έχεις το δικό σου, που δεν θα είναι προσωπικό Βενιζέλειο αλλά συλλογικό [και γι αυτό δυσκολότερο να προβληθεί άμεσα]. Ιδέες έχω, θα τις καταθέσω εν καιρώ αν χρειαστεί.

Γ)Δέξου τώρα και μερικές συμβουλές σε στυλ Μικρούτσικου-Ασκητή-κλπ. που όμως δείχνουν κι αυτές κάποια προβλήματα που -τελικά- είναι πολιτικά:
- Μιλάς πολύ, ίσως γιατί είσαι νάρκισσος που του αρέσει να ακούει αυτά που λέει [κι εμένα μ' αρέσει να τα ακούω και σε πάρα πολλούς άλλους βέβαια]. Γίνε πιο σπάνιος. Να σε αναζητάμε κι όχι να σε συναντάμε όποιο κανάλι κι αν ανοίξουμε.
- Δώσε την πρέπουσα σημασία στα άλλα στελέχη. Μην το παίζεις κι εσύ όπως ο Γιώργος εκτός μηχανισμών και άλλα παρόμοια. Σε κόμμα πας να ηγηθείς όχι σε πρωινάδικο. Ναι, φυσικά, ... εσύ σύντροφε Ευάγγελε με την κοινωνία έχεις το βασικό πάρε-δώσε όμως ... πρέπει να λαμβάνεις υπ' όψιν σου ότι όλοι οι άλλοι μαζί μπορούν να γίνουν η δύναμη προώθησης που σου χρειάζεται αν είναι μαζί σου και μπορούν να ανασχέσουν το ρεύμα αν βρεθούν όλοι μαζί εναντίον σου, πράγμα που θα γίνει αν τους θεωρήσεις "μηχανισμό" και αποφασίσεις να έχει μόνο συνομιλητή την "κοινωνία".
- Αδυνάτισε κι άλλο. Κι εγώ έχω κόψει το αλάτι και το ψωμί και προσπαθώ να κόψω και το βραδνό [αυτό είναι το πιο δύσκολο]
------
Σταματάω εδώ γιατί έρριξα πολύ το επίπεδό μου. Καλή τύχη!
θα σε ψηφίσω όπου σε συναντήσω και θα σε βοηθήσω -στο βαθμό που μπορώ- και με όλους τους άλλους τρόπους που θα μου τύχουν.
Με τη νίκη, για το καλό πρώτα από όλα του τόπου τον οποίο μπορείς να βοηθήσεις ουσιαστικά, και για το καλό και του ΠαΣοΚ [μας].
Τρίτη βράδυ 18/9/07 Γ.Τσιρίδης gtsiridis@yahoo.gr

Heliotypon είπε...

Χάσατε διότι:
α) Δεν είχατε τίποτε νέο να πείτε. Αναμάσημα των ίδιων προαιώνιων κλισέ και συνθημάτων.
β) Γιατί δεν είχατε το κουράγιο να παραδεχτείτε τα λάθη σας και τις παραλείψεις σας. Αντιθέτως, αυτά ΤΑ ΙΔΙΑ που κάνατε ή/και δεν κάνατε εσείς τα προσάψατε στον αντίπαλο. Λες κι ο λαός δεν έχει μνήμη!
γ) Δεν απαλλαγήκατε από τα ίδια φθαρμένα, ανίκανα και ανέντιμα πρόσωπα που προκάλεσαν, με τις πράξεις τους, την πτώση σας.
δ) Σας λείπει το θάρρος να είστε ειλικρινείς και να πείτε "συγγνώμη" για όσα δεινά επισωρεύσατε στη χώρα κατά τα 20 χρόνια που σας εμπιστεύτηκε ο λαός και του οποίου τις ελπίδες διαψεύσατε και λοιδωρήσατε!

Σας προτρέπω να μην χρησιμοποιείτε τους όρους "νίκη" "κερδίζω" κλπ, προκειμένου για εκλογές, έστω κι αν διεθνώς έχουν επικρατήσει για την περίπτωση. Παραπέμπουν σε "όφελος" (κομματικό ή προσωπικό) ενώ η προσπάθεια θα έπρεπε, κανονικά, να αποβλέπει σε δράση προς όφελος της χώρας.

Τέλος, προς τι το βαρύτατο πένθος για την "απώλεια". Τι ακριβώς χάσατε σύντροφοι; 'Εχετε το θάρρος να το ομολογήσετε;

Ανώνυμος είπε...

Η ηττα του ΠΑΣΟΚ ειναι απορροια λανθασμενων χειρισμων του κυριου Παπανδρεου, οποτε η αλλαγη της πολιτικης ηγεσιας θα επιφερει την ανοιξη , ή μηπως προκειται για ενα καθαρα πολιτικο-ιδεολογικο προβλημα του ολου κινηματος?
Γιατι θεωρουμε πως προκειται για ενα απλα και μονο προβλημα διαχειρισης ενω το μηνυμα των εκλογων ειναι αρκετα σαφες? Συμπαθω αρκετα τον κυριο Βενιζελο και παντα ακουω προσεκτικα τις τοποθετησεις του, αλλα νομιζω πως το κυριο προβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν ειναι ο εκαστοτε αρχηγος του αλλα κυριως η αδυναμια του να επιστρεψει στην καθαυτο εννοια της κοινωνικης κριτικης και στο στιβο της πολιτικης. Εμεινε αγκυστρωμενο σε μια μονοσημαντη και ξυλινη προσεγγιση του κοινωνικου και πολιτικου τομεα ως ζητηματων διαχειρισης και μονο. ''Εμεις θα το κανουμε καλυτερα απο τη Ν.Δ., ξερουμε, εχουμε πειρα'' αυτη την επιχειραματολογηση εισπραττει ο πολιτης απο το ΠΑΣΟΚ. Και ορισμενοι απο αυτους που το ψηφισαμε το καναμε γιατι εξακολουθουμε να θεωρουμε πως η κυβερνηση της Ν.Δ. ειναι οτι χειροτερο, και οχι γιατι πιστευουμε στο ΠΑΣΟΚ. Ισως ακομα να θελουμε να πιστευουμε οτι το οραμα της σοσιαλδημοκρατιας ειναι ακομα ζωντανο σε αυτο το κινημα. Ζωτικα ψεμματα?...Που ειναι η δυναμικη του ΠαΣοκ ως ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ? Στα πανεπιστημια η παρουσια και η κριτικη της ΠΑΣΠ μοιαζει αστεια...Τα κοινωνικα κινηματα και οι λαικες κινητοποιησεις εχουν αφεθει στο ελεος του ΚΚΕ κατα κυριο λογω ενω το ΠαΣοκ σνομπαρει προκλητικα ολους αυτους για τους οποιους υποτιθεται πως αγωνιζεται. Η εκκληση 'να φυγει η δεξια' του κυριου Παπανδρεου μηπως ερμηνευτηκε απο το λαο να 'φυγει' και το ΠαΣοκ απο την εξουσια μια για παντα? Χρειαζομαστε ενα ισχυρο και ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠαΣοκ, ενα ΠαΣοκ που να τολμα, να μαχεται εναντια στις ανισοτητες της εξουσιας, που να επιφερει αλλαγες εκει οπου ειναι δυνατες, ενα ΠαΣοκ που θα προσπερασει τοσο την διαχειριστικη και μονο πολιτικης οσο και τους δογματισμους των κομματων της αριστερας (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ).Ενα αριστερο ΠαΣοκ χρειαζομαστε λοιπον και οχι απλα και μονο εναν εξυπνο, πολυμαθη και ικανο πολιτικο αρχηγο. Οσο η κριτικη της ηττας επικεντρωνεται στις ευθυνες της πολιτικης ηγεσιας και οχι επι της ουσιας δεν νομιζω πως θα δουμε εκ νεου ενα αριστερο ΠαΣοκ.

thanos_485 είπε...

ante me to kalo bageli alla prosexe poious perneis mazi sou giati autoi bouliaksane kai ton giorgo!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κ. Βενιζέλε, είστε κατά κοινή ομολογία συμπαθής,ευφυής και χαρισματικός στο λόγο. οφείλετε ομώς να καταλάβετε οτι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα όχι μόνο στα πρόσωπα αλλα κυρίως στην πολιτική του. αναρωτιέμαι τι θα απαντούσατε σε όλους εκείνους που λένε οτι η πολιτικη των δύο μεγάλων κομμάτων δεν διαφέρει; αναρωτιέμαι ποιές είναι οι αποψεις σε θέματα όπως η παιδεια,η υγεία, το ασφαλιστικό που σάς διαφοροποιούν απο τον γιωργο παπανδρέου;
οι μάχες κερδίζονται μέσα στην κοινωνία και όχι μέσα στα μίντια .και μέχρι να κέρδίσετε αυτο τον αγώνα, έχετε πολύ δρόμο μπροστά σας...

Antonios είπε...

Δυστυχώς οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν το πρόβλημα στην πολιτική ζωή μας, που ακόμα και σήμερα είναι υπαρκτό και μέγιστο.
Η ψήφος του Έλληνα επηρεάζεται συντριπτικά περισσότερο από την "εικόνα" του αρχηγού της εκάστοτε παράταξης, παρά από την πολιτική του, την επιλογή και λειτουργία των συνεργατών του ή το έργο που καταθέτει.
Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι λογικό να αναζητηθούν λύσεις από το αδιέξοδο της απρόσμενης ήττας στην επιλογή νέου αρχηγού με διαφορετικό προφίλ, για να μη ξανατρέξουμε μόνοι μας και έλθουμε δεύτεροι.
Ελπίζω βέβαια να μην σταθούμε τελικά μόνο σε αυτό.
Ο Έλληνας διαισθάνεται και επιβραβεύει την καλή πρόθεση έστω και μέσα από λάθη, αλλά τιμωρεί την αλαζονεία και το κυνήγι της εξουσίας για την καρέκλα, χωρίς εμφανή ειλικρινή δείγματα διαφορετικής προσέγγισης επί των εθνικών θεμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλε,

σας συγχαίρω για την ιλιγγιώδη ετοιμότητά σας και σας αφιερώνω τους παρακάτω στίχους :

«Όμως μες σ’ όλη του την ταραχή και το κακό,
επίμονα κ’ η ποιητική ιδέα πάει κι έρχεται —
το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην·
υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος.»

Unknown είπε...

Βιαστήκατε κ. Βενιζέλο και το κάνατε αυτό γιατί έτσι σας συμφέρει. Σίγουρα όσο πιο νωρίς φτάσουμε σε εκλογές ηγεσίας, τόσο πιο νωπή θα είναι η ήττα που εσείς και οι συνεργάτες σας καταφέρατε να την παρουσιάσετε ως ήττα του Γ. Παπανδρέου. Άρα θα πάρετε και περισσότερες ψήφους από τους αγανακτησμένους Πασοκτζήδες. Ηρεμία και σε κάθε περίπτωση να καταγραφούν οι θέσεις του κάθε υποψηφίου πριν φτάσουμε στις εκλογές.

dagasma είπε...

Συγχαρητηρια.
ΒΑΡΕΘΗΚΑ να δίνουμε την νικη σε καθε εκλογικη αναμετρηση στον αντιπαλο.Στις προηγουμενες τις δωσαμε,εντασοντας στα ψηφοδελτια,ΜΑΝΟΥΣκαι ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ.Τώρα αρχισαμε με ΦΩΦΗ,συνεχισαμε με ΛΑΛΙΩΤΗ.(αλλαγή σε ολα)κλεισαμε με ΣΙΜΙΤΗ (αξιοποιηση του πιο αξιου πρωθυπουργου)με επακολουθο την αρνηση του.ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΑΧΙΣΤΑ
Ε Δ Ω Κ ΑΙ Τ Ω Ρ Α

alexandrinos

Ανώνυμος είπε...

EIMAI MELOS TOY ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑ ΤΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ.38% ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΟΣΚΩΤΑ. ΒΑΓΓΕΛΗ (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ),ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΩΝ,ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΩΝ,ΛΟΧΑΓΩΝ ΚΑΙ ΙΤΑΛΩΝ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.
Μ.Φ.(1970)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ είπε...

Καλημέρα κύριε Καθηγητά,
τελειώνοντας την ανάγνωση της Καθημερινής σήμερα και αναλογιζόμενος χθεσινά σχόλια από τα κρατικά κανάλια κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προσφυγή ως μόνο ενάντια στην πρόταση σας επιχείρημα, της ανάγκης αντιμετώπισης ανυπάρκτων κέντρων παραεξουσίας και συνωμοσιών επιπέδου Αρλεκιν, αποκαλύπτει μονάχα ότι σίγουρα σας απεύχεται με κάθε τρόπο ως μελλοντικό Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο εκ των λαθών μας προσωρινός ένοικος του Μαξίμου.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βενιζέλο ,
επιτέλους σήκωσες το γάντι και μαζί με σένα είμαστε έτοιμοι και εμείς να το σηκώσουμε , για να οδηγήσουμε το όλον ΠΑΣΟΚ , τη μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, στα μονοπάτια της σύγχρονης αριστεράς!
Είμαστε μαζί σου!
Από την ακριτική ΚΑΡΠΑΘΟ , με αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

* για επικοινωνία :
giorgoshatzi@hotmail.com

Γιωργος Κουλαουζιδης είπε...

Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των εκλογών. Ήταν μια ήττα για το ΠΑΣΟΚ η οποία όμως επιτρέψτε μου να έχω την άποψη ότι διόλου δεν ήρθε εξαιτίας της ηγεσίας του Γιώργου Παπανδρέου. Αντίθετα αυτό που μας έλειπε είναι η ξεκάθαρη ιδεολογική ταυτότητα. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (άλλωστε δε χωράμε πια). Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να πείσει για τον αριστερό του λόγο και να συγκεντρώσει τις προτιμήσεις των πολιτών που αφενός δεν εκφράζονται από την απολυτότητα και τον θεωρητικό λόγο του ΚΚΕ, δεν συναρπάζονται από το επιμελώς ατημέλητο στυλ του ΣΥΝ αλλά είναι αρκούντως αριστεροί ώστε να μην πάνε προς τα Δεξιά. Και φταίει γι' αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου; Ε η υποκρισία έχει και τα όριά της. Δηλαδή ο καθηγητής Βενιζέλος δε συμμετείχε στη διαμόρφωση του προγράμματος και άρα του πολιτικού λόγου που σήμερα ο ίδιος κατακρίνει; Δεν ήταν κορυφαίος υπουργός της εποχής Σημίτη; Δεν έχει ευθύνες για το που είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα; Και στο κάτω κάτω κάθε άνθρωπος έχει την πολιτική του ιστορία. Πέρα από την αδιαμφισβήτη επιστημονική κατάρτιση, την ρητορική ικανότητα και τη δυνατότητα του καθηγητή Βενιζέλου να γοητεύει το ακροατήριό του υπάρχουν και άλλα ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν. Τι άξονες ιδεολογικούς προτείνει για το ΠΑΣΟΚ; Ποια είναι η δική του πρακτική (γιατί στη θεωρία είμαστε όλοι καλοί) στρατηγική για τη λειτουργία του κόμματος; Αυτή η βιασύνη να δηλώσει παρών με απογοήτευσε. Και σημειώνω, όσο και αν αυτό δε γίνει πιστευτό, ότι ο καθηγητής Βενιζέλος αποτέλεσε για μεγάλο διάστημα μια από τις επιλογές μου στη σταυροδοσία της Α' Θεσσαλονίκης. Και μια μεταφορά: οι μεγάλες ομάδες όταν έχουν κάμψη δεν αλλάζουν προπονητή. Αλλάζουν παίκτες! Γιατί αν το μόνο εργαλείο που έχεις στα χέρια του ο "μάστορας" είναι ένα σφυρί είναι λογικό να βλέπει τα πάντα γύρω του ως "καρφιά"...

GgReErGg είπε...

Καλημέρα κύριε Βενιζέλε.
Αν ποτέ γίνετε πρωθυπουργός σας προτείνω να δώσετε ένα υπουργείο στον Πρετεντέρη. Ετσι θα νομίσει ο κόσμος ότι γι' αυτό "καίγεται" τόσο πολύ να σας στηρίξει (πράγμα όχι εντελώς αθέμιτο και τέλος-πάντων κατανοητό) και όχι για άλλους λόγους...

SHY είπε...

Κύριε Βενιζελο, ένα δυο πραγματάκια, πολύ σημαντικά ίσως όχι για τις τεράστιες πλειοψηφίες αλλά εξαιρετικής σημασίας για μετρήσιμες ομάδες στους συσχετισμούς που αυτή τη στιγμή είναι υπό διαμόρφωση στο ΠΑΣΟΚ και, με δεδομένες τις προς ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως) διαρροές.

Απλά, ευθέως, καθαρά θα ήθελα να ξέρω -όπως και αρκετοί άλλοι- τις θέσεις σας για τον διαχωρισμό Πολιτείας και εκκλησίας.

Απλά, ευθέως,καθαρά, θα ήθελα να γνωρίζω τις θέσεις σας για την θέση του περίφημου "και Θρησκευμάτων" στον τίτλο και το περιεχόμενο του Υπουργείου Παιδείας.

Προσπάθησα να βρω στο αρχείο του "πολιτικού ημερολογίου" κάποιες σχετικές απαντήσεις, για να μην απασχολώ τα σχόλια, αλλά μάταια, ίσως δεν έψαξα επαρκώς.

Παρακαλώ πολύ, απαντήστε μου, ή υποδείξτε μου που θα βρω τις θέσεις σας για αυτά τα ζητήματα.

Για κάποιους, που καλούνται αυτή τη στιγμή να επιλέξουν με "ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν" συνιστούν-μεταξύ άλλων σημαντικών- κριτήριο επιλογής.

Ο πολιτικός ρεαλισμός που σας διακρίνει, επιβάλλει μία απάντηση απλή, ευθύτατη και καθαρή.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Το ότι ο συμπαθής, κατά τα άλλα, Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορούσε να σηκώσει στις πλάτες του πειστική και μαχητική αντιπολίτευση ήταν φανερό στον καθένα. Πολιτικός χαμηλού προφίλ ο ίδιος, όταν ανέβαζε τους τόνους δεν μπορούσε να πείσει ούτε τον εαυτό του, πολύ δε περισσότερο τους ψηφοφόρους. Αν και έκανε δυναμικές κινήσεις εντός του κινήματος, η εξωτερική του εικόνα δεν ήταν αυτή που θα μπορούσε να εμπνεύσει τον ψηφοφόρο, χώρια κάποιες εμφανείς αδυναμίες στον ζωντανό διάλογο (βλέπε απογοητευτική παρουσία στο debate).

Πάντα σκεπτόμουν πόσο μαχητικότερη και αποτελεσματικότερη θα ήταν η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Δεν μπορούσα να σκεφθώ άλλο στέλεχος του πασόκ σ' αυτή τη θέση και ας μην εκθέσω τα αναμφισβήτητα προσόντα του.

Όμως...

ο άγαρμπος τρόπος που χειριστήκατε την (αναμενόμενη) ήττα Ευάγγελε ήταν μια απογοήτευση, γιατί πέρα από την επίδειξη ισχύος και την αποφασιστικότητα θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι μετράει και η πολιτική ηθική που στην προκειμένη περίπτωση δεν σηματοδοτείται μόνον με την ειλικρινή έκφραση των προθέσεών σας. Οφείλατε να σεβαστείτε τον Γιώργο Παπανδρέου που έκανε αυτό που δεν τολμήσατε να κάνετε εσείς πριν τέσσερα χρόνια. Φορτώθηκε το βάρος ενός χαμένου αγώνα μετά την αναμενόμενη ήττα του Κώστα Σημίτη, γνωρίζοντας ότι θα το χρεωθεί προσωπικώς, και τώρα που ήρθε και ο δεύτερος λογαριασμός - αναμενόμενος κι αυτός και όχι μόνον λόγω ανεπάρκειάς του αλλά λόγω του ότι ήταν αδύνατον να χάσει τόσο μεγάλο ποσοστό η Νέα Δημοκρατία μέσα σε τριάμισυ χρόνια - μου δώσατε την εντύπωση ότι τον περιμένατε στη γωνία.

Στις προηγούμενες, απαράδεκτες για μένα, διαδικασίες που ψήφιζε ο κάθε περαστικός δεν συμμετείχα και σ' όλη την διάρκεια της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου στάθηκα επικριτικά προς αυτόν. Ούτε καν ψήφισα το πασόκ στις τελευταίες εκλογές, ακριβώς για να συμβάλλω στην δρομολόγηση διαδοχής. Αυτή τη φορά θα ψηφίσω για να πω με τον τρόπο μου ότι δεν μου αρκεί ένας δυναμικός και ικανός νέος πρόεδρος - όπως είστε εσείς - αλλά κάποιος που να συνδυάζει και το ήθος που έδειξε να απουσιάζει από τις πρόσφατες κινήσεις σας.

Αν μάλιστα λάβω υπ' όψιν μου κάποια στελέχη που δήλωσαν πως σας στηρίζουν και που έχουν προσκολληθεί στο πασόκ μόνον για προσωπικά οφέλη και ενώ μπήκαν για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια ελέω Γεωργίου Παπανδρέου βιάστηκαν να δηλώσουν την ...ευγνωμοσύνη τους - όπως ο Νίκος Έξαρχος π.χ. - έχω έναν παραπάνω λόγο να το κάνω και να κινητοποιήσω για τον ίδιο λόγο κι άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός μου.

Eίναι η πρώτη φορά στην πορεία του πασόκ που έχω έντονη την αίσθηση της διάσπασης γιατί τις δύο τελευταίες μέρες είδα αγεφύρωτα χάσματα.

Νομίζω ότι το πασόκ - έτσι όπως το ξέραμε τουλάχιστον - ολοκλήρωσε τον ιστορικό του κύκλο...

Αν, τελικώς, αναλάβετε την προεδρία εύχομαι να βρείτε έντιμους και άξιους συνεργάτες και να ξέρετε ότι θα έχετε να διανύσετε πολύ δρόμο μέχρι να πείσετε ότι τα κίνητρά σας δεν ήταν μόνον προσωπικά.

Μέχρι τότε, ελπίζω να μην βρεθεί κάποιος που να παραφυλάει και για σας στη γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο το ΠΑΣΟΚ έχει μεταλλαχθεί από ένα κεντροαριστερό κόμμα σε κεντροδεξιό.Αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος απομακρύνθηκε και ψάχτηκε ψηφίζοντας κόμματα της αριστεράς.
Η υποψηφιότητά σας σε ότι με αφορά κρίνετε ελπιδοφόρα και με προοπτική νίκης για το κόμμα. Μήπως όμως και η πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να κάνει μια βουτιά στο παρελθόν της και να θυμηθεί τις ρίζες του και όλα αυτά που το έκαναν κόμμα προοπτικής και ελπίδας για τον μεσαίο χώρο?

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Υπουργέ,

ειλικρινά δε ξέρω τι είναι προτιμότερο: Ένας ανίκανος και άτολμος εκσυγχρονιστής Γιωργάκης ή ένας τολμηρός και ικανός αλλά οπισθοδρομικός Βενιζέλος. Ειλικρινά στηρίζω πολλά στο ρόλο του κου Σημίτη για την ανάδειξη ενός Νέου ηγέτη, όχι μόνο για το καλό του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως για το καλό της Χώρας.

Χ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο και κ. Παπανδρέου, όσο ξιφουλκείται μέσα από τα ΜΜΕ και τα blog σας, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω.
Θα είμαι σαφής και λιτός χάριν η-κονομίας. Οπως γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα, το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε πάντοτε προνομιακό χώρο συσπείρωσης και πολιτικής έκφρασης των ευρύτερων αριστερών δυνάμεων της χώρας. Φέτος αποτύχατε οικτρά να επαναλάβετε το ίδιο εγχείρημα! Το Πασοκ φαίνεται να κατέληξε στην εκλογική εντατική από εσωτερρική αιμοραγία, γι αυτό ψάχνετε ευθύνες στους γιατρούς που έλειπαν σε άδεια. Η πραγματική ασθένεια όμως ήταν άλλη και τη γνωρίζετε. Θυμηθείτε για παράδειγμα το σύμπτωμα του άρθρου 16. Εσείς κ. Βενιζέλο υποστηρίξατε το δημόσιο πανεπιστήμιο από συνδικαλιστική σκοπιά περισσότερο και εσείς κ. Παπανδρέου εγκλωβιστήκατε στην σαρδαμική σας ειλικρίνεια. Δεχτείτε την πραγματική ασθένεια. Το όλον Πασοκ κ. Βενιζέλο δεν είναι το 38.1%, ούτε οι "βαρώνοι" και οι πανεπιστημιακοί. Είναι ο λαός και τα προβλήματά του και εσείς πρέπει να αναζητήσετε νέες καθαρές αριστερές λύσεις. Συζητήστε επί της ουσίας και αφήστε την δόξαν στο λαό. Δε σας υποστηρίζω, σας συγχαίρω για τη γενναιότητα και σας αναμένω.
christos2004atgmail.com

Ανώνυμος είπε...

Να λοιπόν που έστω και με καθυστέρηση 4 ετών, η παράταξη φαίνεται να ξαναμπαίνει σε νικηφόρα πορεία.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία (έστω και αν φάνηκε ότι ήσουν έτοιμος από καιρό) και ένα τεράστιο μπράβο για την χτεσινοβραδινή συνέντευξη στο MEGA. Ποτέ (εν δυνάμει) αρχηγός δεν ήταν τόσο αληθινός.

Ηδη έχω αρχίσει να ονειρεύομαι το επόμενο προεκλογικό debate.
Δεν θα τρέμει πια το φυλλοκάρδι μας...!

maxforeigner είπε...

Κύριε Βενιζέλε, οι απόψεις όλων είναι βέβαια σεβαστές. Απορώ όμως με πολλές από αυτές και δεν συμφωνώ με αυτούς που επιμένουν να θεωρούν τον κ.Παπανδρέου κατάλληλο για να συνεχίσει. Είμαι ένας από το 1 εκατομύριο που έδωσαν με τη ψήφο τους την έγκριση ανάληψης της αρχηγίας από τον Γιώργο. Αλλά κατά τη διάρκεια των 2 τελευταίων χρόνων
διάχυτη ήταν η αίσθηση και παντού ακουγόταν ότι "Ο Γιώργος δεν τραβάει". Παρ'όλα αυτά, όλοι οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ τον στήριζαν, ελπίζαμε ότι με τόσο κακή κυβέρνηση θα τα κατάφερνε να φέρει τη νίκη και το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση. Μετά το τόσο κακό αποτέλεσμα των εκλογών, περιμέναμε ότι θα ανελάμβανε την ευθύνη και θα έδινε τη παραίτηση του, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού. Όμως δεν φαίνεται έτοιμος να υποχωρήσει, αντίθετα φαίνεται ότι θα διεκδικήσει, με όλα τα μέσα, και πάλι την αρχηγία. Αν οι εκλογές για την προεδρία του κόμματος γίνουν με το τρόπο που έγινε το 2004, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είστε ο νικητής, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Αν όμως γίνουν με άλλο τρόπο... φοβάμαι πως θα έχουμε μεγάλες και έντονες αντιπαραθέσεις που θα βάλουν το κόμμα σε περιπέτειες με άγνωστη κατάληξη... Εύχομαι ολοψυχα να μη συμβεί το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλε,

Επιτρέψτε μου να πω ότι το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα/διακύβευμα στην χώρα μας είναι να οικοδομήσουμε επιτέλους ένα κράτος που να στέκει στα πόδια του (απαιτείται συνεπώς η σχετική αυτονόμηση του από τους κομματικούς μηχανισμούς) και βεβαίως ο σεβασμός της νομιμότητας και των θεσμών από όλους και πρωτίστως από τα κόμματα. Βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι ο απεγκλωβισμός όλων των υγιών δυνάμεων από την κομματικοκρατία (είναι φανερό π.χ. ότι πάσχουν οι πολιτικές και όχι μόνο ελίτ στην χώρα μας) και βεβαίως η θεσμική λειτουργία των ίδιων των κομμάτων. Εάν η πρωτοβουλία σας εντάσσεται στο εν λόγω πλαίσιο και έχει ως πρόταγμα τον δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας, την κρίνω ως άκρως θετική. Μετά την χθεσινή συνέντευξή σας στο MEGA προσυπογράφω την επανάσταση του αυτονόητου στη χώρα μας. Πρέπει επιτελούς:

- να φύγουν από την πολιτική όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν καταφανώς λανθασμένα και επικίνδυνα εργαλεία για να κατανοήσουν την πραγματικότητα. Αναφέρομαι για παράδειγμα σε στελέχη όπως ο κ. Τζουμάκας και στην θεωρία του περί συνομωσίας (δεν είναι αυτονόητο ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και όχι στην περίοδο του εμφυλίου;)

- να ουδετεροποιηθούν επίσης τα στελέχη που θεωρούν ότι πρώτα έρχεται το ατομικό συμφέρον και στη συνέχεια το συμφέρον της κεντροαριστεράς και της χώρας. (δεν είναι αυτονόητο ότι η προσωπική φιλοδοξία δεν είναι κακό πράγμα αρκεί να αποτελεί μέσο για την προώθηση πολιτικών και συμμαχιών που έχουν ως στόχο την προώθηση της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας και την ρεαλιστική και όχι φαντασιακή αντιμετώπιση των προβλημάτων;).

- τέλος πρέπει να ουδετεροποιηθούν τα στελέχη που καταφανώς δεν έχουν τα προσόντα για να βρίσκονται στην πολιτική (δεν είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας εξ’αιτίας της μετριοκρατίας;).

Με εκτίμηση

Γ. Γεωργακόπουλος
gngeorg@panafonet.gr

ellinaspolitis είπε...

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ:

Ολα τα παρόντα σχόλια είναι ενδιαφέροντα. Φαίνεται όμως ότι πολλοί ξεχνάμε λίγο γρήγορα ένα βασικό γεγονός και μιά αλήθεια.

Η δικαιολογημένη ίσως κριτική μας είτε ενάντια στο ΠΑΣΟΚ γενικά, ή για τον Γιώργο Παπανδρέου ή για τον Ευάγγελο Βενιζέλο ή για οποιονδήποτε άλλον,τίποτε δεν πρόκειται ν'αλλάξει ή να επιτευχθεί αν ξεχνάμε τον κύριο αντίπαλο μας.

Κι'αυτός είναι ο Κώστας Καραμανλής, το κόμμα του και η διακυβέρνησή του. Αυτοί κυβερνούν αυτή τη στιγμή, αυτοί θα κυβερνούν αύριο για, Κύριος ξεύρει, πόσα χρόνια ακόμα , αυτοί θα αλλάξουν το υπάρχον Σύνταγμα στα δικά τους μέτρα και, οι ίδιοι θα ξαναεφαρμόσουν τις ίδιες και χειρότερες απάνθρωπες πολιτικές τους που τους επιβάλλουν οι διεθνείς πάτρονές τους.

Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας με την ψήφο τους τούς ξανάφεραν στην Αρχή και θα φέρουν την ευθύνη από τούδε και στο εξής για ότι συμβεί στην χώρα μας τα προσεχή 4 χρόνια.

Οπως τους δασκάλεψε εδώ και χρόνια τώρα ο κ. Επίτιμός τους ο κ.Κώστας Μητσοτάκης θα ξαναρχίσουν τις συνεχείς συκοφαντίες τους εναντίον όλων και εν ανάγκη θα ξανατολμήσουν νέες εξαγορές συνειδήσεων. Μην περιμένει κανείς καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά τους. Ετσι έμαθαν, έτσι θα πράττουν και στο μέλλον.

Περιμένετε όμως τις πρώτες πλημύρες, τα πρώτα χιόνια και τα πρώτα κρύα και θα δούμε, δυστυχώς, ναι δυστυχώς, άλλα δράματα άλλες ανικανότητες και άλλα σκάνδαλα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά άλλη επιλογή πλέον παρά ν'αντισταθεί και να αντιδράσει δυναμικότατα χωρις συμβιβασμούς με κανένα για το καλό της Πατρίδας μας. Εάν στο ιστορικό αυτό κίνημα δεν υπάρχει σήμερα κανείς άξιος, στέλεχος ή μέλος που είναι διατεθειμένος να επιβάλλει μια σκληρή αντιπολιτευτική πολιτική στην κυβέρνηση αυτή και εναντίον κάθε ίχνους διαφθοράς, τότε είναι καλύτερα το κίνημα αυτό να διαλυθεί και να εξαφανισθεί δια παντός απο την πολιτική ζωή του τόπου μας.

¨Ολα τα σκάνδαλα, όλες οι συκοφαντίες, όλες οι αλαζονίες τους, πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και δυναμικά, και όσοι άλλοι εξωθεσμικοί παράγοντες συμπράξουν με την παράταξη αυτή να ξεύρουν πλέον ότι θα υποστούν μια μέρα και τις συνέπειες.

Ό τόπος μας κάηκε και ρημάχτηκε, χιλιάδες τα θύματα. dεκάδες οι αδικοσκοτωμένοι απο τις πυρκαγιές.

Φτάνει πιά η πολιτική της σύμπραξης με κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε τίποτε! ΤΑ ΗΡΕΜΑ, ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ τέλειωσαν κ. Καραμανλή.

Τώρα αρχίζει η ΤΙΜΩΡΙΑ για τους απατεώνες, για τους επίορκους, και όλους αυτούς που πίστεψαν ότι ο τόπος μας αυτός είναι τσιφλίκι τους. Περιμένουμε με σεβασμό τον κ.Ζορμπά να μας εκθέσει μερικές αλήθειες που μας αφορούν εμάς τους πολίτες. Οσον δε αφορά τους υπόλοιπους δικαστές να προσέξουν πολύ αυτή την φορά να αποδώσουν ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ κατά συνείδηση και κατά το γράμμα των Νόμων της Πολιτείας μας

Η θα ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ πλέον τον κάθε πολίτη και τους νόμους της Πολιτείας μας, το φυσικό περιβάλλον και θα συμπεριφέρόμαστε με όλους και μεταξύ μας με ευπρέπεια ή να ετοιμαστούμε όλοι μας για πολλά δεινά. Οι αναιδείς, οι ανίκανοι, και οι διεφθαρμένοι δεν έχουν πλέον καμιά θέση στη δημόσια ζωή μας. Οποιοιδήποτε κι’αν είναι και από οπουδήποτε κι’άν προέρχονται!

Η ανικανότητα και η άμετρη φιλοδοξία πολλών κατέστρεψε ελπίδες, όνειρα και προσδοκίες μας. Το μέλλον των παιδιών μας, όλων των παιδιών της Ελλάδος χωρίς εξαίρεση βρίσκεται μπρός σε μεγάλο κίνδυνο και είναι αβέβαιο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να το καταστρέψει! Ούτε η Ν.Δ. ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε κανείς άλλος.

manos22 είπε...

Κυριε Βενιζελο,προχωρειστε-σκουπιστε-καθαριστε και ξεσκαρταρετε τον ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
Δεν αντεχουμε αλλη ΤΕΤΟΙΑ ηττα ,δεν αντεχουμε αλλη τετοια ταπεινωση,δεν αντεχουμε αλλο δεξια,δεν αντεχουμε αλλο καραμανλη και καραμαλινσμο.
Προχωρειστε μπροστα ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΛΑ,ΟΧΙ ΟΠΩς μας ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ο γιωργακης και το μονο ποθ αλλαξε ηταν να χασουμε με 4%.
Ο απλος ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ ειναι μαζι σας.
Οχι αλλο πια Τζουμακα,οχι πια αλλο Λαλιωτη ,οχι αλλο πια Ρεππα,σκουπα και φαρασι ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.
Εγω ο απλος ψηφοφορος ειμαι στην δοαθεση σας και συνσστρατευομαι στην προσπαθεια σας για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.
με εκτιμηση

Ανώνυμος είπε...

Η δυναμική ενός κινήματος δεν είναι μονάχα θέμα προσώπων, αλλά και (κυρίως) θέμα πολιτικής. Συνεπώς δεν πρέπει ο κόσμος να βλέπει την ενδεχόμενη (μάλλον βέβαιη) εκλογή του κ.Βενιζέλου ως σανίδα σωτηρίας.
Είναι επιβεβλημένο πλέον για τον τόπο
η παράταξη που προάσπισε διαχρονικά
τα κοινωνικά συμφέροντα όλων των πολιτών, να επανακτήσει την επαφή της με τον απλό πολίτη. Να δείξει ένα ξεκάθαρο κοινωνικό, σοσιαλιστικό πρόσωπο ούτως ώστε να αναδειχθεί ουσιαστικά η ποιοτική διαφοροποίηση της με την δεξιά (δήθεν "κεντρώα") κυβέρνηση της ΝΔ.
Για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη κοινωνία.

Ο δημοκρατικός κόσμος της ευρύτερης
κεντροαριστεράς (όπως ο γραφών) δεν
μπορεί να περιμένει άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν με ενόχλησε η 'βιασύνη', ο χρόνος, ο τόπος ή το περιεχόμενο της δήλωσης. Ήταν η δήλωση του Γ. Παπανδρέου, η οποία προηγήθηκε, που το επέτρεψε, αφού ήταν λίγη και δεν απαντούσε στην περίσταση.
Εκείνη τη στιγμή, που ο κόσμος ήθελε ελπίδα, βρέθηκε ο Βενιζέλος να την εκφράσει.

Με προβλημάτισε όμως όταν την επόμενη το βράδυ είδα στις ειδήσεις του Mega (και αργότερα στον Antenna) την σχετική δημοσκόπηση. Μέσα σε ελάχιστες ώρες (και μάλιστα την επόμενη των εκλογών) οι δημοσκόποι είχαν διενεργήσει 1000 (!) τηλεφωνικές συνεντεύξεις ο ένας και 850, νομίζω, ο άλλος και είχαν καταφέρει να επεξεργαστούν τα στοιχεία.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και ειδησεογραφικό ενδιαφέρον και ότι το θέμα μάλλον κάνει νούμερα. Αλλά τίθενται δύο ερωτήσματα. Τα κίνητρα ήταν μόνο ειδησεογραφικά? Προσωπικά το φοβήθηκα από την πρώτη στιγμή. Δεύτερον, δεν υπάρχει κίνδυνος να δούμε ξανά, όπως το 2004, μιά μάχη εικόνας ή μιά επιβολή μέσω της εικόνας?

Μίλησα με πολλούς αγνούς και άδολους Πασόκους που, πρίν τις δημοσκοπήσεις της Δευτέρας, ενοχλήθηκαν απο το ότι διεφάνη ότι ο Βενιζέλος το είχε κάπως σχεδιάσει. Οντας ρομαντικοί προσμένουν έναν 'λαικό' ηγέτη. Όχι, δεν με ενοχλεί το σχέδιο, αν αυτό αποτελείται από μόνο πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες (έστω και αν από κάποιους θεωρούνται unfair). Με φοβίζει όμως αν αυτό περιλαμβάνει και εξω-πολιτικά στοιχεία.

Τέλος, συμφωνώ ότι πρέπει να μαθουμε τις πολιτικές θέσεις του Βενιζέλου. Τον έχουμε χαρεί και θαυμάσει σε συνεντεύξεις, ομιλίες, κουβέντες κλπ. στην τηλεόραση ή αλλού. Ομως, πρέπει να κοινοποιήσει το όραμα, την ιδέα, τον άξονα.

Ανώνυμος είπε...

Η δυναμική ενός κινήματος δεν είναι μονάχα θέμα προσώπων, αλλά και (κυρίως) θέμα πολιτικής. Συνεπώς δεν πρέπει ο κόσμος να βλέπει την ενδεχόμενη (μάλλον βέβαιη) εκλογή του κ.Βενιζέλου ως σανίδα σωτηρίας.
Είναι επιβεβλημένο πλέον για τον τόπο
η παράταξη που προάσπισε διαχρονικά
τα κοινωνικά συμφέροντα όλων των πολιτών, να επανακτήσει την επαφή της με τον απλό πολίτη. Να δείξει ένα ξεκάθαρο κοινωνικό, σοσιαλιστικό πρόσωπο ούτως ώστε να αναδειχθεί ουσιαστικά η ποιοτική διαφοροποίηση της με την δεξιά (δήθεν "κεντρώα") κυβέρνηση της ΝΔ.
Για ένα καλύτερο μέλλον, για μια καλύτερη κοινωνία.

Ο δημοκρατικός κόσμος της ευρύτερης
κεντροαριστεράς (όπως ο γραφών) δεν
μπορεί να περιμένει άλλο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν με ενόχλησε η 'βιασύνη', ο χρόνος, ο τόπος ή το περιεχόμενο της δήλωσης. Ήταν η δήλωση του Γ. Παπανδρέου, η οποία προηγήθηκε, που το επέτρεψε, αφού ήταν λίγη και δεν απαντούσε στην περίσταση. Εκείνη τη στιγμή, που ο κόσμος ήθελε ελπίδα, βρέθηκε ο Βενιζέλος να την εκφράσει.

Με προβλημάτισε όμως όταν την επόμενη το βράδυ είδα στις ειδήσεις του Mega (και αργότερα στον Antenna) την σχετική δημοσκόπηση. Μέσα σε ελάχιστες ώρες (και μάλιστα την επόμενη των εκλογών) οι δημοσκόποι είχαν διενεργήσει 1000 (!) τηλεφωνικές συνεντεύξεις ο ένας και 850, νομίζω, ο άλλος και είχαν καταφέρει να επεξεργαστούν τα στοιχεία.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει και ειδησεογραφικό ενδιαφέρον και ότι το θέμα μάλλον κάνει νούμερα. Αλλά τίθενται δύο ερωτήσματα. Τα κίνητρα ήταν μόνο ειδησεογραφικά? Προσωπικά το φοβήθηκα από την πρώτη στιγμή. Δεύτερον, δεν υπάρχει κίνδυνος να δούμε ξανά, όπως το 2004, μιά μάχη εικόνας ή μιά επιβολή μέσω της εικόνας?

Μίλησα με πολλούς αγνούς και άδολους Πασόκους που, πρίν τις δημοσκοπήσεις της Δευτέρας, ενοχλήθηκαν απο το ότι διεφάνη ότι ο Βενιζέλος το είχε κάπως σχεδιάσει. Οντας ρομαντικοί προσμένουν έναν 'λαικό' ηγέτη.

Όχι, δεν με ενοχλεί το σχέδιο, αν αυτό αποτελείται από μόνο πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες (έστω και αν από κάποιους θεωρούνται unfair). Με φοβίζει όμως αν αυτό περιλαμβάνει και εξω-πολιτικά στοιχεία.

Τέλος, συμφωνώ ότι πρέπει να μαθουμε τις πολιτικές θέσεις του Βενιζέλου. Τον έχουμε χαρεί και θαυμάσει σε συνεντεύξεις, ομιλίες, κουβέντες κλπ. στην τηλεόραση ή αλλού. Ομως, πρέπει να κοινοποιήσει το όραμα, την ιδέα, τον άξονα.

Ilida είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,
ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Α.Π. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ...ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ...ΚΡΙΜΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ Η ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ,ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΚΟΛΟΣΤΙΜΕΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΒΑΡΟΝΟΥΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΕΛΥΣΑΝ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο Κ.ΣΙΜΗΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΣΠΕΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ,Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑΝ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ....

Λάμπης Φίλης είπε...

Ελπίζω αυτό να αναρτηθεί!
Η εκλογή Βενιζέλου σηματοδοτεί την επανάληψη του έργου του ακαδημαϊκού Σημίτη. Μαζί με μεγάλη δόση αλαζονείας, μη πολιτικής ηθικής και ανθρωποφαγίας(αυτό έδειξε η κίνησή σας το βράδυ των εκλογών). Κύριε Βενιζέλε, με φοβίζετε!

Maria είπε...

Καλημέρα κ.Βενιζέλε και καλή επιτυχία! Αμφιβάλλω όμως αν θα την έχετε!
Ενώ όλος ο κόσμος μιλούσε για την αποτυχία του Γιωργάκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, τον είδε να αποχωρεί με την ουρά στα σκέλια από την αλλαγή του άρθρου 16, στο τέλος φοβάμαι ότι θα βγει νικητής αυτής της αμφισβήτησης της ικανότητάς του! Ο ίδιος κόσμος που μέχρι χτες τον χαρακτήριζε «παιδί των λουλουδιών», «μια ωραία πεταλούδα» κτλ., να δείτε ότι θα τον στηρίξει.
Γιατί; Γιατί βιαστήκατε κε Βενιζέλε μου να πατήσετε πάνω στο πτώμα του, την ίδια ώρα που δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών.Τον λυπηθήκαμε όλοι τον Γιωργάκη και ως συνήθως ο κόσμος στηρίζει το θύμα.
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι σαν πολιτικός είστε πιο συγκροτημένος και άξιος απο το πρόσωπο που έδειξε την τριετία ο Γιωργάκης. Άλλη πείρα, άλλο σθένος αλλά και τι βιασύνη και θράσσος, τι παρορμητισμός… Αυτά τα βλέπει ο πολίτης και ειδικά ο οπαδός σας που περίμενε κάτι νέο από το ΠΑΣΟΚ.
Περίμενε ριζικές αλλαγές από ένα νέο πρόσωπο αλλά μετά την βιαστική κίνησή σας πιστεύει ότι δεν τον αφήσατε κι ότι ήταν στημένο το παιχνίδι ακόμα κι αν δεν είναι αυτή η αλήθεια.
Δεν φταίτε εσείς προσωπικά, πολλοί όμως μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όταν δεν λέτε εσείς στον Γιωργάκη που είστε πιο έμπειροι και γνώστες της σκέψης της κοινωνίας «που πας ρε Καραμήτρο…» , «Δείξε σταθερότητα και κύρος γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες…», ήταν σαν να του σκάβατε όλοι το λάκο δυστυχώς.
Κι έπεσε ο καημένος ο Γ/κης σαν ώριμο φρούτο! Αυτό δε σημαίνει ότι θα ωφεληθεί κάποιος άλλος στο κόμμα. Ο Γ/κης αντιπροσώπευε όντως κάτι το νέο αλλά αντί να είναι γενναίος, σταθερός και καινοτόμος, άρχισε,όπως φαίνεται, να πηγαίνει όπου τον πάει ο άνεμος. Δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του κι αυτό φάνηκε στον κόσμο. Έχει πολλά να μάθει ακόμα για το πώς επιβάλλονται μέσα στην παράταξή του. Αυτό πιστεύω ότι πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ. Πώς να ψηφίσει ο λαός έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να επιβάλει την πολιτική του ούτε στο ίδιο του το κόμμα; Που πισογυρίζει σε ξεπερασμένες και αποτυχημένες ιδέες που καταψηφίστηκαν στο παρελθόν; Τι γενικές και ανακριβείς χαζοαπαντήσεις ήταν αυτές στο λεγόμενο debate;
Αυτό που δεν καταλάβατε όμως μάλλον και φαίνεται από την δική σας υποψηφιότητα, κε Βενιζέλε, είναι ότι ο κόσμος δεν καταψήφισε το πρόσωπο και τις αρχικές ιδέες του Γιωργάκη που κάποιες ήταν πολύ σωστές αλλά την αδυναμία του να τις εφαρμόσει και να δείξει την εξώπορτα σε όποιο στέλεχος εξέφραζε το παρελθόν και την αποτυχία. Εσείς πιστεύετε ότι εκπροσωπείτε το νέο ΠΑΣΟΚ και την πρόοδο της χώρας; Ξέρετε πολύ καλά ότι ο παλιός δεν μαθαίνει νέα κόλπα όπως λέει και κάποια παροιμία με άλλες λέξεις.
Πάλι θα χάσετε στις επόμενες εκλογές ακόμα κι αν είστε εσείς αρχηγός! Οι παππούδες και τα αγύριστα κεφάλια θα σας ψηφίσουν αλλά οι νέοι; Όλοι οι αναποφάσιστοι που δίνουν τελικά τη νίκη στο πρώτο κόμμα, θα σας ακολουθήσουν; Αμφιβάλλω αν κρίνω και από τον εαυτό μου. Είναι οι πρώτες εκλογές που δεν σας ψήφισα και όσο αντιστέκεστε στην πρόοδο της παιδείας και μας κρατάτε ομήρους, δεν πρόκειται ξανά… Επιτέλους δείξτε θάρρος για μια φορά όλοι! Μόνο στους μισθούς κοιτάμε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι στα υπόλοιπα; Απελευθερώστε επιτέλους τα πανεπιστήμια! Δείξτε πρόοδο!
Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφραστώ και ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να βρει ένα νέο δρόμο για να σταθεί ξανά στο πολιτικό στερέωμα γιατί ο τόπος χρειάζεται αλλαγές και καλή αντιπολίτευση. Όχι ένα κόμμα που νομίζει ότι θα πάρει ψήφους από την αντίδραση και μόνο αλλά από τη συναίνεση στις σωστές προτάσεις και την οριοθέτηση του παιχνιδιού σε κάθε πρόταση ώστε να μην αισθάνεται η κάθε κυβέρνηση ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει!

Unknown είπε...

Ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξα μόνον το 2000, με την ελπίδα να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία στο κόμμα σας για μια κεντροαριστερή αλλαγή. Αυτή δεν έγινε. Την Κυριακή, αν θα είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, θα οφειλόταν κυρίως στον ακόμη αρχηγό σας. Θεωρώ ότι έχει εξαιρετικά προοδευτικές ιδέες, τις οποίες όμως δεν τις επικοινώνησε σωστά (έως καθόλου) και για αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος. Σαν πιθανό ηγέτη θεωρώ ότι ταιριάζετε πιο πολύ στο προφίλ του στιβαρού άνδρα που κρατάει το τιμόνι. Θα προτιμούσα όμως μια πολιτική συζήτηση. Ποιά είναι η προτεινόμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική σας? Ποιά είναι η άποψή σας για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, λίθο για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της χώρας; Ποιά είναι η θέση σας απέναντι στους μετανάστες και τις μετανάστριες, θέμα για το οποίο κι η Αριστερά σιώπησε; Ποιά είναι η θέση για το περιβάλλον; Οι μολυντές του Ασωπού τιμωρήθηκαν με μερικές χιλιάδες ευρώ, πράγμα το οποίο αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία. Ο ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της υιοθέτησης στο πρόγραμμά σας για το "σύμφωνο συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλου". Πλανήθηκε η άποψη ότι ήσαστε ενάντιος. Ποιά η θέση σας;
Αλήθεια, αισθάνομαι ντροπή σαν κάτοικος αυτής της χώρας, που αυτή η κυβέρνηση επανεξελέγη. Αισθάνομαι θλίψη που το ΠΑΣΟΚ υπέστη αυτή την βαριά κι απροσδόκητη ήττα. (Είμαι μετά βδελυγμίας εναντίον της καταστροφικής θέσης "όλοι ίδιοι είναι"). Δεν επιθυμώ όμως να ακολουθήσουμε έναν νέο μεσσία (δυστυχώς αυτό έγινε και το 2004 στο ΠΑΣΟΚ). Και δεν επιθυμώ το ΠΑΣΟΚ ως ένα συντηρητικό κεντρώο κομμα, που απλά και μόνον επιθυμεί να επιστρέψει στην εξουσία και δεν διαβάζει τις επιταγές της εποχής.
ευχαριστώ για το χρόνο σας και τη φιλοξενία σας
ΔΗμήτρης Τσαμπρούνης

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κ.Βενιζέλε και καλή επιτυχία! Αμφιβάλλω όμως αν θα την έχετε!
Ενώ όλος ο κόσμος μιλούσε για την αποτυχία του Γιωργάκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, τον είδε να αποχωρεί με την ουρά στα σκέλια από την αλλαγή του άρθρου 16, στο τέλος φοβάμαι ότι θα βγει νικητής αυτής της αμφισβήτησης της ικανότητάς του! Ο ίδιος κόσμος που μέχρι χτες τον χαρακτήριζε «παιδί των λουλουδιών», «μια ωραία πεταλούδα» κτλ., να δείτε ότι θα τον στηρίξει.
Γιατί; Γιατί βιαστήκατε κε Βενιζέλε μου να πατήσετε πάνω στο πτώμα του, την ίδια ώρα που δεν ήξεραν οι ψηφοφόροι ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών.Τον λυπηθήκαμε όλοι τον Γιωργάκη και ως συνήθως ο κόσμος στηρίζει το θύμα.
Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι σαν πολιτικός είστε πιο συγκροτημένος και άξιος απο το πρόσωπο που έδειξε την τριετία ο Γιωργάκης. Άλλη πείρα, άλλο σθένος αλλά και τι βιασύνη και θράσσος, τι παρορμητισμός… Αυτά τα βλέπει ο πολίτης και ειδικά ο οπαδός σας που περίμενε κάτι νέο από το ΠΑΣΟΚ.
Περίμενε ριζικές αλλαγές από ένα νέο πρόσωπο αλλά μετά την βιαστική κίνησή σας πιστεύει ότι δεν τον αφήσατε κι ότι ήταν στημένο το παιχνίδι ακόμα κι αν δεν είναι αυτή η αλήθεια.
Δεν φταίτε εσείς προσωπικά, πολλοί όμως μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όταν δεν λέτε εσείς στον Γιωργάκη που είστε πιο έμπειροι και γνώστες της σκέψης της κοινωνίας «που πας ρε Καραμήτρο…» , «Δείξε σταθερότητα και κύρος γιατί θα μας πάρουν με τις πέτρες…», ήταν σαν να του σκάβατε όλοι το λάκο δυστυχώς.
Κι έπεσε ο καημένος ο Γ/κης σαν ώριμο φρούτο! Αυτό δε σημαίνει ότι θα ωφεληθεί κάποιος άλλος στο κόμμα. Ο Γ/κης αντιπροσώπευε όντως κάτι το νέο αλλά αντί να είναι γενναίος, σταθερός και καινοτόμος, άρχισε,όπως φαίνεται, να πηγαίνει όπου τον πάει ο άνεμος. Δεν είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του κι αυτό φάνηκε στον κόσμο. Έχει πολλά να μάθει ακόμα για το πώς επιβάλλονται μέσα στην παράταξή του. Αυτό πιστεύω ότι πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ. Πώς να ψηφίσει ο λαός έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να επιβάλει την πολιτική του ούτε στο ίδιο του το κόμμα; Που πισογυρίζει σε ξεπερασμένες και αποτυχημένες ιδέες που καταψηφίστηκαν στο παρελθόν; Τι γενικές και ανακριβείς χαζοαπαντήσεις ήταν αυτές στο λεγόμενο debate;
Αυτό που δεν καταλάβατε όμως μάλλον και φαίνεται από την δική σας υποψηφιότητα, κε Βενιζέλε, είναι ότι ο κόσμος δεν καταψήφισε το πρόσωπο και τις αρχικές ιδέες του Γιωργάκη που κάποιες ήταν πολύ σωστές αλλά την αδυναμία του να τις εφαρμόσει και να δείξει την εξώπορτα σε όποιο στέλεχος εξέφραζε το παρελθόν και την αποτυχία. Εσείς πιστεύετε ότι εκπροσωπείτε το νέο ΠΑΣΟΚ και την πρόοδο της χώρας; Ξέρετε πολύ καλά ότι ο παλιός δεν μαθαίνει νέα κόλπα όπως λέει και κάποια παροιμία με άλλες λέξεις.
Πάλι θα χάσετε στις επόμενες εκλογές ακόμα κι αν είστε εσείς αρχηγός! Οι παππούδες και τα αγύριστα κεφάλια θα σας ψηφίσουν αλλά οι νέοι; Όλοι οι αναποφάσιστοι που δίνουν τελικά τη νίκη στο πρώτο κόμμα, θα σας ακολουθήσουν; Αμφιβάλλω αν κρίνω και από τον εαυτό μου. Είναι οι πρώτες εκλογές που δεν σας ψήφισα και όσο αντιστέκεστε στην πρόοδο της παιδείας και μας κρατάτε ομήρους, δεν πρόκειται ξανά… Επιτέλους δείξτε θάρρος για μια φορά όλοι! Μόνο στους μισθούς κοιτάμε τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι στα υπόλοιπα; Απελευθερώστε επιτέλους τα πανεπιστήμια! Δείξτε πρόοδο!
Ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφραστώ και ελπίζω το ΠΑΣΟΚ να βρει ένα νέο δρόμο για να σταθεί ξανά στο πολιτικό στερέωμα γιατί ο τόπος χρειάζεται αλλαγές και καλή αντιπολίτευση. Όχι ένα κόμμα που νομίζει ότι θα πάρει ψήφους από την αντίδραση και μόνο αλλά από τη συναίνεση στις σωστές προτάσεις και την οριοθέτηση του παιχνιδιού σε κάθε πρόταση ώστε να μην αισθάνεται η κάθε κυβέρνηση ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει!

Ανώνυμος είπε...

Η Αννα Καπη εκφρασε ακριβως αυτο που θα ελεγα και εγω.

Unknown είπε...

Η δήλωση σας έγινε την κατάλληλη στιγμή. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται μια αποφασιστική, αξιόπιστη και μάχιμη ηγετική φυσιογνωμία. Διαθέτετε πειθαρχημένη σκέψη, ευσυνειδησία και τόλμη. Το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση. Για μένα ο καλός πολιτικός…
Διαθέτει λαϊκή, κοινωνική και προσωπική ηθική.
Αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των συμπολιτών μας και προσπαθεί να δώσει λύσεις.
Είναι απαλλαγμένος από ματαιοδοξία, μισαλλοδοξία , υπεροψία και αλαζονεία.
Είναι απλός, προσιτός και δεν χρησιμοποιεί «ξύλινη γλώσσα».
Δεχθείτε τα παραπάνω ως ταπεινές συμβουλές που εύχομαι να σας ακολουθούν στον πολιτικό σας βίο. Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν.
Το προβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι αν θα έχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή Νέας Δημοκρατίας, και σίγουρα δεν είναι ποιόν θα έχει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση του κ. Βενιζέλου παντως έχει τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον. 1) Αποδεικνύει οτι μπήκαμε οριστικά σε μια εποχή που ο πολιτικός μηχανισμός είναι απλα το εδαφος του ανταγωνισμού των πολιτικών προσώπων.
2) Αποδεικνύει ότι τα πολιτικά πρόσωπα διαγωνιζονται με βάση την ικανοτητά τους στην υποκριτική και όχι στην πολιτική.
3) Αποδεικνύει οτι οι βαθύτερες πολιτικές δυνάμεις που "κινούν τα νήματα" της πολιτικής δεν έχουν σοβαρά σχέδια αλλά ρίχνουν ζαριές.
4) Αποδεικνύει τέλος ότι οποιαδήποτε ελπίδα των λειτουργών της εξουσίας είτε για επαναφορά του πολιτικού συστήματος στον κλασικό του ρόλο, είτε για εκσυγχρόνισμό του έχει εκλείψει

Τα απλά μέλη της κοινωνίας θα πουν αργότερα τον δικό τους λόγο. Μέχρι τότε κινήσεις σαν του κυρίου Βανιζέλου, μας δίνουν την ευκαιρία (όταν δεν κλαίμε) να γελάμε .

bluEyes είπε...

Γεια σας, θα μπω αμέσως στο θέμα, χωρίς υπερβολές το πασόκ βίωσε μια συντριπτική ήττα, δεν κατάφερε να πείσει και πως να το κάνει αυτό άλλωστε? πλήρωσε μια οκταετία λαθών, κακών χειρισμών,μια οκταετία διεύρυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, σκανδάλων, διαφθοράς. Το πάλε ποτέ λαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, με στελέχη σαν τον Άκη, Γιάννο..στην σύνθεση του, έκανε τα πάντα για να μην μπορεί να πείσει τους αριστερούς ψηφοφόρους. Η εκάλη, το κολωνάκι, και όλη η βολεμένη "ομοφυλόφιλη" "αφράτη" "κιτσο-βλαχο-γκλαμουριά της "αριστεράς" προκαλεί μια ανείπωτη αηδία σε κάθε συνηδητοποιημένο αριστερό. Ως συνασπιστής γνωρίζω και είμαι σε θέση να καταλάβω τα πολιτικά μαγειρέματα στο κόμμα της αντιπολίτευσης. Όσο για τον Κο Παπανδρέου..τι να πω, ακόμη ένας δημοσιοσχετίστας-τουρίστας ήρθε για διακοπές στο Ελλάδα.
Εσείς Κε Βενιζέλο δεν απομένει παρά να δοκιμαστείτε.
Για αρχή διαγράψτε το μισό πασόκ..και βλέπουμε.
Χαιρετίσματα στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Θέλω αρχικά να δηλώσω τη μεγάλη μου λύπη για την κρίση που περνάει η παράταξή του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα χρειάζετε ένα σοσιαλιστικό κόμμα που να είναι σε θέση να κυβερνήσει.
Σας θεωρώ ένα πολύ άξιο πολιτικό που θα μπορούσατε να αναλάβετε την αρχηγία ενός κόμματος. Παρ'όλα αυτά έγινε εμφανές οτι με το που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας μαζεύτηκαν γύρω σας όλοι οι λόγοι (προσωποποιημένοι) για τους οποίους ο σοσιαλιστικός κορμός του ΠΑΣΟΚ το καταψήφισε σε αυτές τις εκλογές. Είναι προφανές οτι σε αυτές τις εκλογές ο ΠΑΣΟΚ έχασε ψήφους προς την αριστερά (και αυτό είναι το μόνο ενθαρυντικό). Το ΠΑΣΟΚ πάσχει περισοτέρο απο ιδεολογική ταυτότητα παρά απο αρχηγό. Αν λοιπόν θέλετε να αναστυλώσετε το ΠΑΣΟΚ διώξτε απο κοντά σας αυτούς που το πήραν μακριά απο αυτή την ιδεολογία του. Η χώρα δεν έχει τόπο για δύο φιλελεύθερα κόμματα εξουσίας.
Πρέπει να καταλάβετε οτι ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ προτιμάει να είναι μέρος μιας αριστερής αντιπολίτευσης παρά μίας φιλελεύθερης κυβέρνησης!!!

mandos_Ultimatum είπε...

Αν νομιζετε οτι θα κερδισετε τις εκλογες μονο με το ισχυρο προφιλ σας κανετε λαθος.Αυτο που μαυρισαν οι πολιτες κυριως ηταν το διψασμενο για εξουσια ΠΑΣΟΚ. Απλως η αδυναμια του Παπανδρεου ως ρητορα εκανε την ηττα πιο εντονη.
Αν βγειτε προεδρος με το προφιλ που διατηρειτε τωρα τη βαψατε.Ειδικα η δηλωση σας το βραδυ της Κυριακης δειχνει εναν ανθρωπο που δεν μπορει να περιμενει ποτε θα γινει πρωθυπουργος.Πρεπει ειτε και εσεις να αλλαξετε τα προσωπα και τις μεθοδους του Πασοκ ειτε να πεισετε το κοσμο πως το κανατε(ανεξαρτητα αν το κανατε η οχι).
Τα παλια στελεχη που ερχονται στη πλευρα σας ,σας τραβανε πισω. Η βιασυνη σας προδιδει.Η διαφημιση απο τα μεσα εχει φτασει στο επιπεδο του χυδαιου και γελοιου. Ολα αυτα απλως δυναμωνουν τον Παπανδρεου,ο οποιος αν πει τα σωστα πραγματα αυτες τις μερες, μαλλον θα σας νικησει ευκολα. Βεβαια ειχε την ευκαιρια να τα πει τεσσερα χρονια τωρα,οποτε μαλλον ουτε τωρα θα το κανει...

Ergazomeno Agori είπε...

Το ότι χρειάζεται η παραταξη μας να ακολυθησει εναν άλλο δρομο, είναι παραπάνω απο σαφές. Ειναι επίσης βέβαιο ότι πρέπει να κατσουμε και να μιλήσουμε. Πρέπει να αποφασίσουμε ποιοί είμαστε, που πάμε και τι ονειρευόμαστε. Εχουμε υποχρέωση απέναντι στον τόπο και την παραταξη. Εχω την αίσθηση οτι κινηθήκατε λιγο βιαστικά. Μην αφήσετε να επικρατίσει η εντυπωση ότι ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμα τις εκλογές συζητούσε (και κινούνταν) για αλλαγή αρχηγού. Για τους περισσότερους απο εμάς δεν είναι θέμα προσώπου, θέσεις θέλουμε να ακούσουμε και ανάλογα θα ψηφίσουμε. Εχετε όλα τα ηγετικά στελέχη ευθύνες (ο ΓΑΠ πιο πολλές ως αρχηγός).Κάτι τελευταίο το οποίο αφορά και τους 2 υποψηφιους: διάφοροι τύποι οι οποίοι εχουν ευθύνη για το χάλι μας εχουν στοιχιθεί γυρω σας για να επιβιώσουν πολιτικά...ξεφορτωθείτε τους όσο είναι καιρός.....

Ανώνυμος είπε...

κύριε Βενιζέλε, ελάτε στη ΝΔ να δείτε άσπρη μέρα που έχετε μπλέξει με το παλαιοκομματικό πασοκ;;

κατ'ουσίαν και η ΝΔ ένα κεντρώο κόμμα έχει γίνει, όπως κι εσέις άλλωστε, τώρα μεταξύ μας είναι και λίγο προσβολή να έχετε νούμερο ένα υποστηρικτή τον κίμωνα κουλούρη!!

ή μαζέψτε και μερικά κεντρώα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ξεκινήστε έναν τρίτο πολιτικό πόλο!! (εγώ τουλάχιστον θα σας ψηφίσω)

αλλά με τους κουλούριδες, τους τζουμάκες, τους πρωτόπαπες και λοιπούς παλαιοπασόκους... δεν έχει νόημα να μπλέξετε...

φιλικά

Κωστης

OnWine είπε...

Παρακολούθησα χθες το βράδυ (και εις βάρος του αγώνα Ολυμπιακού-Λάτσιο) μιά καταπληκτική συζήτηση στην ΝΕΤ. Από την μιά μεριά ο Στέφανος Τζουμάκας μαζί με τον Πετσάλνικο, από την άλλη μικρό panel δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων ο Λάμψιας και ο Στάυρος Λυγερός (από τις λίγες σοβαρές πένες και φωνές πια) της καθημερινής.

Το τι ακούστηκε, δεν περιγράφεται!!

Ουτε λίγο ούτε πολύ, τρείς μόλις μέρες μετά τις εκλογές, όταν οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ (αλλά και του Panel) αλλά και κάποιοι δημοσιογράφοι, μας καλούσαν να υπερψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ γιά να φύγει η διαφθορά και "η χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση"... Ουτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, ανερυθρίαστα μας αποκάλυψαν ότι υπάρχουν πουλημένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, ότι ο Σημίτης ανέβηκε από το "Συγκρότημα" και κατέβηκε σαν στιμμένη λεμονόκουπα όταν φάνηκε ότι δεν "εξυπηρετεί" πιά τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο της νομής της εξουσίας.... οτι ο Βενιζέλος εξυπηρετεί τα ίδια εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα... οτι.. οτι...

Μα ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ? Μας θεωρούν όλους τόσο ηλίθιους (οχι ότι δεν είμαστε, αλλά είναι λιγο δύσκολο να στο πετάνε κατάμουτρα) ώστε να μην νοιάζονται για τον όποιο αντίκτυπο θα ώφειλε να έχει μιά τέτοια αποκάλυψη γιά όλους όσους τα ήξεραν και δεν μίλαγαν? Γιά όλους όσους μας καλούσαν να ψηφίσουμε την "νεα αλλαγή" γιά να φύγουν αυτοί των σκανδάλων των ομολόγων? Γιά όσους συμβιβάστηκαν επί τόσα χρόνια και τώρα κάνουν τους τιμητές(Τζουμάκας).

Και καλά οι πολιτικοί... Αυτοί έχουν πιά χαρακτηριστεί από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού.... Αλλά, ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ? .... που υποτίθεται ότι δουλεία τους είναι να αποκαλύπτουν και να εκθέτουςν τέτοιες συμπεριφορές, σχέσεις και διαπλοκές?

Και δεν μιλάω εδώ γιά τον ανεκδιήγητο Λάμψια, που ωρυόταν στα κανάλια 3 μέρες πριν υπερ του ΠΑΣΟΚ, και που, εν πάσει περιπτώσει, ανήκει σε αυτή την άθλια ομάδα των κομματικών κονδυλοφόρων (ένθεν κακείθεν).... αλλα... και ο Λυγερός? ΚΡΙΜΑ!!! ... και ΝΤΡΟΠΗ!!

Και δυστυχώς, όλα αυτά δεν ακούστηκαν ΜΟΝΟ από το συγκεκριμένο Panel! Ουτε λίγο ούτε πολύ, μας τα είπε και οιδιος ο Γιωργάκης, στο νεώτερο "διάγγελμά" του!!

Πειρμένω μιά ΕΙΛιΚΡΙΝΗ απάντηση (η σχολιασμό) ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ από τον Ε. Βενιζέλο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ 2007

http://www.pasok2007.gr

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου

Δείτε τους πρώτους υποστηρικτές

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα κάνοντας πολιτική χαμηλών τόνων είσαι χαμένος από χέρι. Όλοι γύρω μου, ασχέτως κομματικής προέλευσης, μου λέγανε ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν διαθέτει ηγετικά προσόντα ασχέτως και εαν είναι ένας πολύ καλός πολιτικός. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τον πολιτικό χείμαρο που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος και ηγετικά στελέχη όπως ο Ανδρ.Λοβέρδος.
Για το καλό τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ελλάδας εύχομαι ο κ. Βενιζέλος να είναι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Διονύσης
ΠΑΣΟΚ Βερολίνου
dionysios.ioannidis@googlemail.com

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 600 από 825   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis