Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

825 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 825   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

χτες εστειλα πρωτη φορα ενα σχολιο και με λυπη ειδα οτι δεν δημοσιευτηκε...μαλλον δεν ειχε τιποτα να πει.κριμα για την δημοκρατια του εγχειρηματος τουτου.

εγραφα μεταξυ αλλων για την βιασυνη σας, για το απροσδιοριστο εκλογικο σωμα εκλογης προεδρου και τους ''φιλους'' του πασοκ και για το ενδεχομενο να μας παρουσιασετε ενα πολιτικο μανιφεστο. απλα προσθετω οτι θεωρω πως το να παμε σε εκλογη προεδρου fast food μου προκαλει αηδια, κατι σαν προτηγανισμενη πατατα.αν δεν μαζεψουμε αγριοχορτα, η σαλατα μας θα περιεχει μαγιονεζα.και η μαγιονεζα προκαλει αυξηση χοληστερινης...αλλα για να μαζεψουμε αγριοχορτα πρεπει καποιος να περπατησει στα βουνα των ιδεων.ορειβατης ιδεων με FAST FOOD διατροφη ομως?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σύντροφε Κε Βενιζέλε,
Το τέρας που απειλεί να μας φάει όλους ονομάζεται νεοφιλελευθερισμός, η ψευτοιδεολογική πλατφόρμα του κατεστημένου των τραπεζών, των υπερεθνικών εταιριών και των παπαγάλων τους τα ΜΜΕ που είναι ταγμένα στο να διαμορφώνουν μια αναγκαστική συναίνεση μέσω της καλλιέργιας φόβου για το αναπόφευκτο.

Θα ήθελα να γνωρίζω τι αναχώματα θα βάλετε, στο βαθμό που σε εθνικό επίπεδο σας επιτρέπεται, στους άπληστους και αχόρταγους ανθρωποφάγους.

Είστε διατεθημένος να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα (η εμπλοκή σας με την υπόθεση του 'The Mall' του Λάτση μάλλον το αντίθετο δείχνει), ή με τις επιχειρήσεις και τα μότο τους του τύπου 'η πολιτική της εταιρίας είναι να μην πληρώνει υπερωρίες'.

kostas είπε...

exo tin entiposi oti o agapimenos Giorgos an epimini na ksana thesi ipopsifiotita tha kapsi telios to prosopiko tou politiko xarti prepi oi steni tou sinergates na tou episimanoun afto poli entona kai ksekathara omologoumenos pistevo oti pote alote to PASOK then itan se toso diskoli thesi

Ανώνυμος είπε...

FILTRO FILTRO STA MHNYMATA !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

FILTRO FILTRO STA MHNYMATA !!!!

Reverse boy είπε...

Αγαπητέ κύριε επόμενε πρωθυπουργέ(χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας),
Συγχαρητήρια για τη δήλωσή σας. Συναισθηματικά ήταν πολύ ωραία, ήταν σαν το καλό θείο που τρέχει να συντρέξει τον μόλις ορφανεμένο ανιψιό του. Όμως προσωπικά με συγκλόνισε καθώς μου θύμισε τον αετό που με το που δέσανε τον Προμηθέα έτρεξε να του κατασπαράξει τα εντόσθια. Ήσασταν λίγο φρικιαστικός και μακάβριος. Παράλληλα δεν κατάλαβα ποιος ο λόγος της συγκέντρωσης υπογραφών στήριξής σας από άτομα που καταδίκασε ο ελληνικός λαός και άτομα της κοινωνικής ελίτ, όταν είστε μέλος ενός λαϊκού κινήματος, ποιος ο λόγος να προστρέξετε στον κ. Σημίτη που ήταν αυτός που κατάργησε τις δημοκρατικές διαδικασίες δίνοντας την ηγεσία του Πασόκ στον κ. Παπανδρέου, πριν αυτός εκλεγεί, λες και ήταν κληρονομικό χάρισμα.
Το Πασόκ δεν έχασε μόνο από τον κύριο Παπανδρέου. Έχασε από όλους σας γιατί δεν έκανε την αυτοκριτική του και δεν καυτηρίασε τα αποστήματα του παρελθόντος. Γιατί κατέβηκε στις εκλογές με τα ίδια πρόσωπα που καταδικάστηκαν το 2004 και γιατί υποσχόταν σχεδόν τα ίδια πράγματα που υποσχόταν όταν ήταν κυβέρνηση.
κ. Βενιζέλο,
Σας παρακαλώ να σταματήσετε να βάζετε σε γύψο το λαό, να απογυμνώνετε τα μεσαία και χαμηλά στρώματα των πολιτών από τα οράματά τους και τις ελπίδες τους. Σας καλώ να σταματήσετε να μας αντιμετωπίζετε ως δεσμώτες έτοιμους για κάθε χρήση που θα θελήσετε να μας κάνετε. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε εσάς αλλά σε όλα τα στελέχη, ιστορικά ή ανιστόρητα.
Καλή επιτυχία,
Ανδρέας-Ιδανικός και ανάξιος θαυμαστής σας

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΗΜΕΡΩΣΗ !!!!

" YOUR COMMENT HAS BEEN SAVED AND WILL BE VISIBLE AFTER BLOG OWNER APPROVAL "!!!!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΕΤΣΙ !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ COMMENTS ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ BLOG AN TA ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως η ομολογουμένως σαρωτική παρουσία σας στα πολιτικά δρώμενα των τελευταίων ημερών μπορεί να αφορά συνολικά στο μετασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα και όχι μόνο στο Πασόκ. Είτε πρόθεσή σας είναι να προσανατολίσετε το κόμμα σας προς μια "καθαρή" σοσιαλδημοκρατία με σαφείς ριζοσπαστικές αναφορές-απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της πολιτικής και της κοινωνίας, αλλά χωρίς ατέρμονες αναποτελεσματικές συζητήσεις περί του παρελθόντος είτε επιλέξετε να προσδιορίσετε το Πασόκ ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκού τύπου κεντρώο κόμμα, χωρίς περαιτέρω ιδεολογικούς χαρακτηρισμούς, η επίδραση που θα ασκηθεί σε όλο το φάσμα του πολιτικού μας σκηνικού θα είναι δεδομένη.
Σε κάθε περίπτωση το κόμμα σας θα αποκτήσει αυτό που δεν διαθέτει αρκετά χρόνια τώρα, χαρακτήρα και ταυτότητα καθαρής φόρμας, γεγονός που θα υποχρεώσει και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις -τουλάχιστον όσες δεν το πράττουν, αλλά κινούνται ακόμη και καιροσκοπικά με περίεργες σύνθετες προμετωπίδες, «κεντρο-αριστερά/δεξιά, κ.λπ.», να αποσαφηνίσουν θέσεις και πολιτικές πρακτικές.
Για τους πολίτες που δεν συμφωνούμε με την αφοριστική θέση περί του τέλους των ιδεολογιών, είναι αναγκαίο οι πολιτικές των κομμάτων να δηλώνονται με το όνομά τους, να συνδέονται με πολιτικές θεωρίες οι οποίες διατυπώνονται έπειτα από ενδελεχή επιστημονική μελέτη της πραγματικότητας και όχι με την αναίδεια του κομματικού σχολαστικισμού.
Εύχομαι το εγχείρημά σας να οδηγήσει τόσο στη διεύρυνση της ουσιαστικά πολιτικής θεωρητικής συζήτησης, όσο και στην ενίσχυση της πολιτικής παρέμβασης που και το κόμμα σας οφείλει να αναλάβει, προκειμένου να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική προοδευτική πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Θα χρησιμοποιήσω μια φράση του προέδρου μας. Είπε ότι η πολιτική δεν είναι Τηλεοπτικά καλλιστεία. Και το σίγουρο είναι ότι εσείς δεν είστε για καλλιστεία γιατί αν βαδίζετε στην πασαρέλλα ή θα σπάσει και θα βουλιάξετε ή θα αηδιάσει ο κόσμος.

Λυπάμαι αλλά παρόλου που είστε πολύ ευφράδης, δεν έχετε τίποτα να μας πείτε. Μιας και ανήκω στη γενιά των τεχνοκρατών νεολαίων που όμως έχει μια αρκετά καλή σχέση με την ελληνική γλώσσα, πρέπει να πώ ότι οι λογιοτατισμοί σας και οι ατελείωτες φανφάρες ναι μεν εντυπωσιάζουν τους ημιμαθείς (που είναι όντως πολλοί όπως απέδειξε πρόσφατη έρευνα για την παιδεία στη χώρα μας) αλλά στην σκεπτόμενη νεολαία δεν έχουν τίποτα να πουν. Με λόγια εντυπωσιακά δεν κερδίζονται οι εκλογές. Ούτε η συμπάθεια και η εκτίμηση του κόσμου. Για κατεβείτε ο ίδιος στο πεζοδρόμιο, εσείς αυτοπροσώος και όχι η εκκλησιαζόμενοι οπαδοί σας.

Θα καταλάβαινα την οργή σας για την ήττα αν είχατε προσπαθήσει εσείς και οι παρατρεχάμενοί σας για τη συλλογική νίκη του κινήμματος.
Αυτό που είδα όμως ήταν ένα κήτος, λυσσασμένο για θώκους να μαίνεται στα τηλεοπτικά παράθυρα.
Κ αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι ότι όσο αργεί η διαδικασία εκλογής (που να είστε βέβαιος ότι θα καταλήξει σε αποδοκιμασία σας) θα συνεχίσουμε να σας βλέπουμε καθημερινά πολλάκις στα παράθυρα).

Κύριε Βενιζέλε, οι μαιντανοί είναι για τις γλάστρες και τα παρτέρια και όχι για τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Και προπαντώς όχι για να διεκδικούν πρωθυπουργικές καρέκλες.

Ο πρόεδρος του κινήματός μας μιλά στη νεολαία, εσείς μιλάτε στην συντήρηση γι αυτό πρέπει να πάτε στην κατάψυξη.

Ανώνυμος είπε...

Pisteuw oti empneeis perissotero nea atoma san kai emena. Dusthxws, anhkw sto sunolo autwn pou den pshfisan giati den yphrxe kati kalo na pshfisw kai den katalavainw giati prepei na strafw sthn aristera nte kai kala.
O k. Papandreou prepei na einai xrysos an8rwpos alla den einai hgeths. Se exw parakolou8hsei mesa sta xronia kai se empisteuomai. Ean hsoun esu o hgeths tou PASOK 8a eixa logo na paw stis kalpes. Se parakalw sunexise thn prospa8eia sou gia to kalo olwn mas.

Ανώνυμος είπε...

Κε. Βενιζέλε εμένα μου φανήκατε να είστε έτοιμος από καιρό. Μου φάνηκε μάλιστα για μια στιγμή οτι μέχρι και χαμόγελο είδα στο πρόσωπό σας τη στιγμή που ανακοινώνατε την υποψηφιότητά σας στο Ζάππειο(αλήθεια γιατί εκεί;;;αλαζονεία στο έπακρο!)Αν ο Γιώργος ήταν τόσο κακός όσο λέτε αυτά τα 3,5 χρόνια εσείς γιατί δεν κάνατε τίποτα;για τη φώφη γεννηματά αφού είστε συνταγματολόγος γιατί δεν είπατε τίποτα;απλά περιμένατε να κάνει λάθη ο Γιώργος ή τον οδηγούσατε εκεί ωστε να αναδειχτείτε εσείς. Ποιά ηθική εκπροωπείτε; Πλιάτσικο στην ήττα του ΠΑΣΟΚ κάνετε. Δεν ενδιαφέρεστε για τη Δημοκρατική Παράταξη, κάλλιστα θα μπορούσατε να έχετε αρχηγικές φιλοδοξίες σε οποιοδήποτε κόμμα με κυβερνητική προοπτική. Πάντα θέλατε να γίνετε πρώτος, μπορεί και να το καταφέρετε αλλα πρώτος στην καρδιά μου όπως κατάφερε να γίνει ο γίωργος δεν θα γίνετε ποτέ!!!
Φίλος του ΠΑΣΟΚ (μέχρι να βγείτε εσείς!!!)

cale είπε...

κ. Βενιζέλε,
πολλές φορές ακούσαμε την τελευταία τριετία για τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι το παιδί δεν κάνει για αρχηγός καιδιάφορα τέτοια. Πράγματι το 2004 ξεκινώντας να αλλάξει τα πράγματα και να αφήσει πίσω το κακό ΠΑΣΟΚ και τα λάθη και μετά από μακρά περίοδο σκέψεων και ανασυγκροτήσεων, μας έφερε τον Αρκούδο και τη Μαριλίζα και διάφορες νέες ιδέες. Ο αρκούδος δεν ήταν για να εμφανίζεται το παρουσιαστικό του και μόνο δυστυχώς αγρίευε τον κόσμο. Η χλιαρή Μαριλίζα ήταν σα να μην υπήρχε, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Ο ίδιος ο Γιώργος σε κάθε εμφανισή του, δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη, άπαξ και δεν είχε τα " σκονάκια" που του έγραφε ο αρκούδος έχανε τα λόγια του. Αυτό και μόνο ήταν αρκετό να κάνει τον κόσμο να μην μπορεί να εμπιστευθεί το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς πλέον τα κόμματα επιλέγονται με βάση τον αρχηγό τους και κατά πόσο αυτός ο αρχηγός μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ο κόσμος χρειάζεται ένα πολιτικό στιβαρό, με καθαρό λόγο, γνώστη, ουσιώδη και όχι πολυλογά. Στο προσωπόσας βρίσκει τα παραπάνω, να προσέξετε μόνο το τελευταίο, τα πολλά λόγια κουράζουν. Οι άνθρωποι πλέον με τους σημερινούς ρυθμούς βρίσκονται ζαλισμένοι σε καθημερινή βάση και έχουν ανάγκη λίγα λόγια, καθαρά και ουσιώδη. Δεν ξέρουμε αν ο Γ. Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές μπορεί να γινόταν εξαιρετικός πρωθυπουργός, όμως με τέτοιους χλιαρούς συνεργάτες δεν έπεισε. Τώρα θα θέλαμε να δούμε καταρχήν τις θέσεις σας για το ΠΑΣΟΚ, απλές ξεκάθαρες και κατανοητές και όχι μόνον από εσάς αλλά και από όποιον άλλο υποψήφιο για την αρχηγία. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή δεν έχει Ταυτότητα ακριβώς αλλά στο περίπου. Βγείτε και πείτε, αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα, αυτό οραματίζομαι και εκεί θέλω να πάμε. Αν Πείσετε απλά και ξεκάθαρα ο κόσμος και οι συνπολιτευτές σας θα είναι και πρέπει να είνα μαζί σας. Εμείς όλοι είμαστε μαζί σας, αλλά εκτός από νέο αρχηγό και σπασμωδικές κινήσεις, θέλουμε ξεκάθαρη πολιτική και στρατιγική για το ΠΑΣΟΚ. Δώστε μας πραγματικά επιχειρήματα να πείσουμε και να αγωνιστούμε. Όχι διγλωσσία, όχι στείρες αντιπαραθέσεις, λόγια νέτα σκέτα, παρακαλούμε πολύ. Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε, ότι είχε να δώσει καλώς ή κακώς, αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, στο προσωπό σας εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, για ανανέωση της εμπιστοσύνης του λαού προς το ΠΑΣΟΚ και της συνοχής του κινήματος.
Ευχαριστώ και ελπίζω να διαβάσετε αυτές τις σκέψεις, γιατί δεν είναι μόνο δικές μου είναι πολλών και είναι για το καλό όλων μας.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι πολύ καλά κάνετε και διεκδικείτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά θέλω να επισημάνω και κάτι που ίσως μόνο ένας εξωτερικός παρατηρητής μπορεί:

Όσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το τράβαγε κάτω δεν σας είδα να κάνετε κάτι να το σώσετε.

Είμαι σίγουρος ότι το βλέπατε, γιατί πιστεύω πως είστε ο ποιο ευφυής άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν σας το επέτρεπαν από μέσα, τότε καλώς. Αν δεν θέλατε γιατί ελπίζατε στην ήττα, δεν μπορώ να πω ότι πρέπει να σας εμπιστευτούν την αρχηγία.

Φιλικά, ένας δεξιός.

Ανώνυμος είπε...

1.Η τόσο βεβιασμένη κίνηση-δεν μπορούσε άραγε να γίνει την επόμενη μέρα?-αποτέλεσε κατά τη γνώμη μου την χειρότερη στιγμή της πολιτικής.Εικόνα άγρια,όπου ο άνθρωπος λείπει.
2.Ναι στις διαδικασίες διαδοχής,αλλά με σκέψη πάνω σε προτάσεις και η σύγκριση να γίνει με βάση την πολιτική ανάλυση και τις θέσεις.Να μην ψηφίσουν οι πολλοί(και ποιοι θαναι άραγε οι φίλοι?)αλλα τα όργανα.
3.Οι πανεπιστημιακοί που δήλωσαν στήριξη σε ποιο πολιτικό πρόγραμμα συμφώνησαν?
4.Περίοδος πολυ δημιουργική για σκέψη αλλά και αγωνία για το ποιοι καθορίζουν τα πράγματα.
5."Ο Τσε αυτοκτόνησε" του Μαρκαρη μοιαζει πια παιδικό ανάγνωσμα.

Ανώνυμος είπε...

αυτοκριτική για το ΠΑΣΟΚ πότε θα ακούσουμε.Οι ίδιοι αμετανόητοι τόσα χρόνια που ενδιαφέρονται για την εξουσία, ποιός θα κάνει μεγαλύτερη φασαρία στα κανάλια(μόνο για χαβαλέ τα βλέπουμε)
ποιός θα μαζέψει περισσότερα.
Με αυτά τα μυαλά και αυτές τις φάτσες πάλι τα ίδια θα γίνουν.

atgrxp είπε...

Εμφάνιση μέσα στο studio του Mega. Ακούμε τον Παπανδρέου. Λαμβάνουμε θέση μπροστά στα μικρόφωνα όλων των καναλιών σε υπαίθριο χώρο και απαντάμε. Αμέσως επιστρέφουμε πλάι στους Πρετεντέρηδες που καλοπροαίρετα κόπτονται για το μέλλον του κινήματος. Η πρόβα στο Ζάππειο -αμέσως μετά τη δήλωση του Προέδρου- μετά τη μικρή διερευνητική περιπλάνηση στο χώρο δεν προδικάζει τις εξελίξεις του μέλλοντος...

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ !!!! ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ Η ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΩ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκπληκτικές οι τόσο διαμετρικά αντίθετες απόψεις για ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα. Ενώ στη Ν.Δημοκρατία οι αρχηγοί παραιτούνταν αμέσως μετά την ήττα, εδώ συζητάμε αν και πότε θα έπρεπε να παραιτηθεί ο κ. Παπανδρέου! Και ακόμη πιο πολύ με παραξενεύουν οι απόψεις περί ιδεολογικών θέσεων κλπ. Μα έχει ο κ.Καραμανλής ιδεολογικές θέσεις? δεν κέρδισε τις εκλογές μόνο και μόνο διότι είχε απέναντι του τον κ.Παπανδρέου?
Τουλάχιστον είναι πέρα από σίγουρο πως με άλλον αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν κέρδιζε, δεν θα είχε περισσότερο από μια μονάδα διαφορά!
Ασφαλώς όμως, κι εγώ θεωρώ πως πρέπει να γίνει πιο καθαρός ο λόγος του ΠΑΣΟΚ και ότι πρέπει να τονιστούν περισσότερο οι διαφορές από τη Ν.Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο έχετε καταλάβει ότι σας κάνουν πολύ κακό όλοι αυτοί (βλέπε Κουλούρης, Παπαντωνιου κ.λ.π.) που βγαίνουν στα κανάλια και σηκώνουν τις δάφνες της βενιζελικής νίκης;
Ο πικραμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ περιμένει από όλους εσάς την βαθιά ανάλυση των αιτίων του εκλογικού τιτανικού. Τι δεν πήγε καλά. Τι δεν έγινε καλά. Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα που έγιναν στάχτες μέσα στις καρδιές μας. Σίγουρα πάντως δεν φταίνε οι πληρωμένες και στημένες δημοσκοπήσεις.....
Και μία μεγάλη δική μου απορία. Πως έγινε η μεγάλη γκάφα με την Φώφη; Ποιος φταίει; Κανένας υπεύθυνος, καμία παραίτηση......

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι μου είστε ιδιαίτερα συμπαθής .
Πιστεύω ότι είστε ένας άνθρωπος με ιδιαίτερα χαρίσματα , με οξύτητα πνεύματος κτλ.
Θα χρειαζόμουν πολλές αράδες για να τα περιγράψω.
Για να μην μακρηγορώ θα πω κάτι.
Δυστυχώς με απογοητεύσατε .
Δεν περίμενα από εσάς να δείξετε τέτοιο χαρακτήρα.
Το timing ήταν λάθος.
Σωστές κ κατανοητές όλες οι φιλοδοξίες.(είτε προσωπικές είτε για το κοινό καλό όπως θέλουμε να λέμε )
Αλίμονο.
Το να βγαίνεις όμως κ να αδειάζεις τον αρχηγό μισή ώρα μετά την μεγάλη ήτα(καταστροφή) είναι το λιγότερο πρόστυχο.
Θα μου πεις αν το έκανες την επόμενη μέρα θα άλλαζε τίποτα?
Ναι θα άλλαζε.
Δεν είναι ευγενικό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός αυτό που είδαμε όλοι στις οθόνες μας το βράδυ της Κυριακής. Σαν αρπαχτικά να περιμένουμε να πέσουμε πάνω στο υποτιθέμενο θύμα κ να το φάμε.
Πραγματικά πάγωσε το αίμα μου κ δεν το πίστευα αυτό που κάνατε.
Μου προκαλέσατε μεγάλη έκπληξη.
Το θέμα είναι ότι όλοι ξέρουμε ότι η πολιτική απαιτεί χτυπήματα κάτω από την μέση άλλα όχι κ έτσι.
Αν θέλουμε να λέμε ότι εκπροσωπούμε κάτι νέο προοδευτικό κ ουσιαστικό πως θα προχωρήσουμε με τακτικές άλλων ετών.?
Το εύκολο είναι να γυρίσουμε πίσω. Το δύσκολο όμως είναι να πάμε μπροστά κ να δείξουμε ότι όντως διαφέρουμε ότι όντως υπερασπιζόμαστε κάτι καινούριο.
Αυτά τα ολίγα είχα να πω.
Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ N. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ είπε...

Είναι απαράδεκτο να λογοκρίνετε και να μην ανεβάζεται τα comments που είναι αρνητικά στο πρόσωπο του κ. Βανιζέλου. Προσωπικά θα επιμείνω να στέλνω το ίδιο σχόλιο.

Σας ευχαριστώ.

Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠαΣοΚ μπορούσε και όφειλε να κερδίσει εσύ ήσουνα κριμένος στα χαρακώματα φοβούμενος να βγάλεις το κεφάλι σου έξω μην σε πάρουν τα σκάγια. Όταν ένιωσες ασφαλής ξεπρόβαλες και έριξες την βόμβα.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Μόνο που εσύ ήσουνα απών από την μάχη.
Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη φρόντισες να της βάλεις το μαχαίρι πιο βαθιά.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που εσύ προσωπικά αρνήθηκες να συμμετάσχεις.
Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες. Νομίζω ότι πανηγυρίζεις σαν να κέρδισες τον πρώτο λαχνό που η δημοκρατική παράταξη έχασε δεν σε είδα λυπημένο.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Δεν είναι κάτι ΝΕΟ. το ξέραμε και πριν τις εκλογές.
Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Εμείς δεν σου χρωστάμε κάτι είναι σίγουρο.

Είναι κρίμα...!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ τελείωσε οριστικά ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ.Η ήττα αλλά και ο μετεκλογικός τραυματισμός του ηγετικού του κύρους σφράγισαν αυτή την εξέλιξη.
Θέλουμε νέο ηγέτη λοιπόν.Αλλά με τι χαρακτηριστικά;
1. Ατομικά
Ισχυρή προσωπικότητα,πολιτικό και προσωπικό ήθος,εξυπνάδα,συλλογικότητα.Αυτά τα χαρακτηριστικά φαίνεται (για ορισμένα ελπίζω) να τα έχεις.
2. Πολιτικά
Για μένα ΠΑΣΟΚ χωρίς πολιτικό στίγμα και ηγέτης χωρίς ξεκάθαρη θέση για το κοινωνικό γίγνεσθαι είναι περιττό να υπάρξουν.
Το παιχνίδι της "ανταγωνιστικότητας χωρίς όρια" είναι χαμένο για την ΕΕ και την Ελλάδα φυσικά.
Η τάση του αύριο ειναι κοινωνικό κράτος, βελτίωση ποιότητας ζωής,γνώση , καινοτομία, .Η σοσιαλδημοκρατία(όχι ως φορέας νεοφιλελεύθερων εφαρμογών) έχει μέλλον!

Θα χαρώ να σε ακούσω να αρθρώνεις προγραμματικό λόγο σε αυτή την κατεύθυνση.
Επίσης θα χαρώ να γίνεις ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ , αρκεί να έχειςσυγκεκριμένη πρόταση πολιτικής σε αυτή την κατεύθυνση και - κυρίως- να μη βιάζεσαι να πραγματώσεις τις-θεμιτές- φιλοδοξίες σου.
Ναι στην εκλογή σου λοιπόν , αφού γίνει προγραμματική συζήτηση και πείσεις.
Αλέξανδρος
Εύχομαι τα καλύτερα προς όφελος του τόπου.
Αλέξανδρος

Ανώνυμος είπε...

σας χαιρετω και ευχομαι καλη επιτυχια,ειμαι και εγω ψηφοφορος του πασοκ,απο παλια οι γονεις μου ειναι παπανδρεικοι,απο τον γερο δηλ,
αυτοι διαφωνουν με τη κινηση αυτη την γρηγορη,εγω παλι συμφωνω εν μερει,ισως δεν επρεπε να γινει την βραδυα εκεινη των εκλογων,η δηλωση σας,αλλα την επομενη,η μεθεπομενη.
οχι οτι στην ουσια αλλαζε κατι,αλλα για λογους ψυχολογικους,και για να μην δημιουργηθουν αρνητικα σχολια ,ξερετε αυτα που ακουγοντε τελευταια,
εγω πιστευω οτι ταιριαζετε για αργηχος του πασοκ,για ενα λογο που καπου ακουσα ,οτι εδω στην ελλαδα,τα κομματα ειναι αρχηγικα,δηλ,ολοι ψηφιζουμε κυριως ,με βαση τον αρχηγο,και οχι με βαση ,προγραμματα,ιδεες και λοιπα,ψηφιζουμε αν θες με βαση τον τσαμπουκα ,ασ πουμε που δειχνει στο γυαλι,η στις δημοσιες αντιπαραθεσεις ,με τον αρχηγο του αλλου κομματος.ο καραμανλης το κερδισε αυτο το παιχνιδι γιατι ο γιωργακης,δεν εχει αυτο το προφιλ,,εσας η οψη,η αν θελετε,το παρουσιαστικο σας ,σε συνδυασμο με τον λογο σας δειχνετε,ικανος,να κερδισετε τις εντυπωσεις,
αφου λοιπον εχετε την 'εικονα' οπως ειπα ,μενει λοιπον να αποδειξετε,οτι εχετε ,και λυσεις,γιατον κοσμο που θα σς ακουει,εχετε ενα προφιλ,αν το θετω σωστα,πως δεν ξερετε τα καθημερινα προβληματα του κοσμου,δεν τα ζειτε δηλ,κατι που ο καραμανλης,δειχνειοτι τα ξερει,εστω και αν το κανει ψευτικα ,η οχι,αρα τελειωνοντας ,πιστευω οτι αν εκλεγειτε,αρχηγος ,εχετε ενα δυσκολο ρολο να πεισετε,τον κοσμο,οτι εκτος απο το συνταγμα και τους νομους που γνωριζετε αριστα,πρεπει εσεις προσωπικα ,το τονιζω αυτο,να πειτε στον λαο,τι θα του προσφερετε,γιατι να σας εμπιστευτει,ωστε στις επομενες εκλογες,να εχετε καλλιεργηση εμπιστοσυνη ,στο λαο,για το τι μπορειτε να κανετε,
ο καραμανλης αυτο καταφερε,
επαιρνε τον λογο και ο ιδιος εδειχνε τι θα κανει το κομμα ,του,και κυριως οι υπουργοι,του,αυτο ισως πρεπει να κανετε και εσεις,να αναλαβετε προσωπικα και την ανακοινωση,αν θελετε του προγραμματος που θα συνταξετε για το λαο,με συγκεκριμενα μετρα,για την βελτιωση του τροπου ζωης του ελληνα,
πιστευω οτι αν το κανετε,σε συνδυασμο με την εικονα που βγαζετε προς τα εξω,και με τον αριστο λογο που εχετε θα μπορεσετε,ισως λεω να πεισετε και αυτους που εφυγαν αλλα και νεους ψηφοφορουςνα σας εμπιστευτουν
ΥΓ=αλλαχτε αυτο τον εκλογικο νομο που κλεβει εδρες ,δειτε τι εγινε στο νομο χανιων που μενω και δειτε την κρητη ,που ενω ειναι πρασινηολη σχεδον[εκτος ρεθυμνου]με μεγαλο ποσοστο,εβγαλε τους λιγοτερους βουλευτες απο το 81,και μετα του πασοκ,ειναι κλοπη που το κομμα σας δημιουργησε

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα την γνώμη σας:

Αυτή η ώρα είναι κυρίως καταλληλότερη για αλλαγή ηγέτη ή είναι η ώρα για αλλαγή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.?
Ίσως κάποιος πει πως πρέπει να γίνουν και τα δύο. Αλλά εγώ την έχω την απορία, διότι αισθάνομαι πως η μεγάλη αλλαγή του ίδιου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αυτή που θα φέρει και την αλλαγή στον ίδιο τον τόπο.

Προσωπικά πιστεύω πως όποια ώρα και αν αποφασιστεί πως είναι αυτή, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να εκφράζει την δημοκρατικότητα, την αλλαγή - αλλαγή - αλλαγή (που λέει και ο Ανδρουλάκης), την πραγματικά σύγχρονη κεντροαριστερή τάση και γενικότερα να είναι πιο κοντά στον ανθρωπισμό...

Από όλα αυτά που συμβαίνουν, ξεπηδάει και κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος. Το όραμα και η τάση για νέα σηματοδότηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν ένα πραγματικό κίνημα με στόχο το απλό και αυτονόητο. Την καλύτερη ποιότητα ζωής για όσο το δυνατόν περισσότερους και όλο αυτό μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτό δίνει πραγματικό όραμα και αυτό καλείται να εκφράσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Εύχομαι από όλη αυτή την κατάσταση να βγει το θετικό. Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η αλλαγή του παλιού ΠΑ.ΣΟ.Κ. που με τον τρόπο του συνέβαλλε (ηθελημένα ή μη, αναγκαστικά ή μη) στο να χάσει ο κόσμος το ενδιαφέρον του για την ίδια την πολιτική.

Αυτό κ. Βενιζέλο είναι το πραγματικό ζητούμενο για τους κεντροαριστερούς.
Αυτή είναι η βαθιά τους επιθυμία και όχι μόνο η άμεση νίκη και εξουσία.

Έχω ακούσει από ανθρώπους που σας γνωρίζουν ή έχουν ακούσει για εσάς, πως είστε βαθιά δημοκράτης και σας εύχομαι ότι και αν συμβεί να συμβάλετε σε όλα τα παραπάνω.

arkoudix είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε,

στηρίζω την υποψηφιότητα σας. Προσέξτε όμως· παρότι η υποστήριξη της υποψηφιότητας σας απ'όσο το δυνατόν περισσότερους είναι επιθυμιτή, ο συσχετισμός σας με ορισμένους εξ'αυτων ίσως αποβεί καταστροφικος. Π.χ. προσωπικά το ΠΑΣΟΚ θα επαυε να αποτελει επιλογή για μενά τη στιγμή που ατομα όπως Κουλουρης, Παπαντωνιου, Λαλιωτης ανελαμβαναν νεο ρολο. Ελπιζω να προωθησετε μια πραγματικη ανανέωση, ο,τι δηλαδη δεν καταφερε ο απερχομενος προεδρος. Καλη επιτυχια!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο έχω μία απορία το ΠΑΣΟΚ θα πάει ακόμη πιο δεξιά απ’ ότι ήταν με αρχηγό τον κ. Σημίτη ή θα επιλέξετε το ΠΑΣΟΚ του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου;

Ανώνυμος είπε...

Καλήμερα σας.
Στη μεγάλη απαγοήτευση των αποτελεσμάτων ήρθε τώρα να προστεθεί και η μεγάλη λύπη για αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν σε αυτό το ιστορικό κίνημα, που πιστέψαμε και στηρίξαμε.
Πως να απαντήσει κανείς στα τόσα ερωτήματα;
Γιατί αυτή η βιασύνη στις ανακανοινώσεις;
Γιατί αυτό το "τηλεοπτικό πασοκοθέαμα" των ημέρων, που καννιβαλίζει την ηρεμία και παραμερίζει την λογική και την σοβαρότητα?
Γιατί αυτή η εικόνα της δημόσιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης που οδηγεί στην πόλωση και στη δημιουργία μη αντιστρεπτών καταστάσεων, εκτός από την πρόσθετη λύπη που μας προκαλεί.
Γιατί να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν υπονομευτές και λαμόγια - και φυσικά θα υπάρχουν! - που συμπεριφέρονται για το δικό του όφελος και την.. μελλοντική καρέκλα τους;
Γιατί αυτή η έλλειψη διαβάσματος και ανάλυσης ανάληψης του μηνύματος της κάλπης, αλλά και των ευθυνών με την παράλληλα έκφραση συγνώμης σε όλο αυτό τον κόσμο που απαγοητεύθηκε, απαγοητεύεται και απομακρύνεται ακόμη περισσότερο με αυτά που βλέπει να συμβαίνουν σήμερα;
Το θέμα λοιπόν είναι ποιος θα καθήσει την καρέκλα του Αρχηγού - με το ένα ή αλλο "τρόπο" - ή στο πως θα γίνει το ΠΑΣΟΚ κίνημα μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής πολιτικής και κοινής λογικής, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της νέας εποχής και της κοινωνίας;
Γιατί να ψάχνετε για εγγυητές )ή και τρισεγγυητές)των διαδικασιών , παραδεχόμενοι έμμεσα, ότι όλες αυτές οι διαδικασίες δεν εφαρμόζονται σωστά. Αν ναι, γιατί δεν φροντισάτε αυτό να διορθωθεί εγκαιρα και αποτελεσματικά; Εσεις δεν τις είχατε αποδεχτεί.
Γιατί, γιατί, γιατί..... τόσα πολλά γιατί που - με όσα λέογονται και ακούγονται καθημερινα - πολλαπλασιάζονται ολοένα και περισσότερο;
Τι να απαντήσει κανείς σε όλους όσους λένε, πως με αυτά που γίνονται και ακούγονται, αν γίνονταν σήμερα πάλι εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα έπεφτε ακόμα πιο πολυ;
Τέλος διερωτιούμστε, τι να σημαίνει άραγε σήμερα η λέξη "συντροφος" που χρησιμοποιείται στο ΠΑΣΟΚ;

Ενας απέρανατα απαγοητευμένος ψηφοφόρος σας.....

Ανώνυμος είπε...

Η υπερβολική προβολή της μάχης για τη διαδοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τα Μ.Μ.Ε. -στα πλαίσια, βέβαια, μιας γενικευμένης μιντιοκρατίας- δίνει την εντύπωση πως η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι εκ βαθέων χειραγωγημένη και επηρεασμένη από συμφέροντα εκφερόμενα από δημοσιογράφους, καναλάρχες και μεγαλοεκδότες.
Παράλληλα, δημιουργείται η εικόνα πως η εκλογή νέου Προέδρου θα αποτελέσει τηλεοπτικό γεγονός ως να επρόκειτο περί ψηφοφορίας σε reality τηλεπαιχνίδι.
Η εικόνα αυτή δεν συνάδει με τις αρχές ενός κινήματος που αυτοαποκαλείται "σοσιαλιστικό" ή αριστερό και κατά συνέπεια καταδεικνύει πως το ΠΑΣΟΚ πλέον αποτελεί ξεκάθαρα αστικό κόμμα έξουσιας που απευθύνεται αποκλειστικά στο μεσαίο χώρο.

Ειλικρινείς παρατηρήσεις από έναν ψηφοφόρο του Συνασπισμού.

Ανώνυμος είπε...

Την μια βίτσα την σπάει καθένας μονός του, το δεμάτι όμως όχι.

Ανώνυμος είπε...

logokrisia anelytheria ekfraseis kai thelete na anikete kai sto pasok!!!!!!!!(metriasmos sxoliou=assymetri apeili)

Ανώνυμος είπε...

Στις 10.00, άντε στις 11.00 το βράδυ της Κυριακής, συντριμμένοι, μουδιασμένοι, εγκλωβισμένοι στον αυτισμό μας, περιμέναμε να βγει ο Πρόεδρος, ο Πρόεδρος μας, να πει κάτι. Κάτι να πιαστούμε από αυτό. Κάτι για να μπορέσουμε να περάσουμε τη νύχτα μας. Ακόμα και η Σκάρλετ Ο’ Χάρα χρειαζόταν να πιάσει λίγο χώμα για να παρηγορηθεί με την ελπίδα ότι «αύριο είναι μια καινούργια μέρα». Ζήσαμε όλοι τη «δήλωση Παπανδρέου»…… Δεν θέλω να σχολιάσω το αυτονόητο.
κ. Βενιζέλο, θα ήταν ψέμα αν πω ότι δεν με σόκαρε η δική σας δήλωση στο Ζάππειο. Έχουμε εκπαιδευτεί να λειτουργούμε με μια λογική μικροαστικής ευγένειας. Σε όλους εμάς, που κλείσαμε τα μάτια γιατί το όνειρο ήταν πολύ ωραίο για να το διακόψουμε, σε όλους εμάς που λειτουργήσαμε σαν δειλοί, άβουλοι και μοιραίοι, εκείνο το βράδυ μας προσφέρατε λίγο χώμα για να πατήσουμε. Λίγο έδαφος για να σταθούμε. Εκείνο το βράδυ, ενεργοποιήσατε κάτι θεμελιώδες, το ένστικτο της επιβίωσης. Και σας ευχαριστούμε, σας ευχαριστούμε θερμά, τουλάχιστον γι αυτό.
Υ.Γ. Κατανοώ απόλυτα τον καιροσκοπισμό όλων των αποτυχημένων τυχοδιωκτών που τρέχουν να ξαναβρούν μια θέση στον ήλιο. Σας παρακαλώ θερμά μην θαμπώνετε τη λάμψη σας, κουβαλώντας τις αμαρτίες όλων αυτών. Τόέχουμε ξαναζήσει στο πετσί μας αυτό το παιχνίδι.Σ΄ αυτό το κόμμα όλοι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον περισσότερο από όσο θα θέλαμε και ίσως περισσότερο από όσο αντέχουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν δυσάρεστο, δύσκολα όμως μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι υπήρξε αναπάντεχο (όσο και αν θα... έπρεπε). Οπως λέγαμε και πριν από είκοσι μέρες, οι τότε δημοσκοπήσεις δεν ήταν παράδοξες. Στον πληθυσμό δεν υπήρχε οργή- και χωρίς οργή δεν επέρχεται μεταστροφή της ψήφου όταν η κυβέρνηση έχει πίσω της θητεία μόνον τριάμισι ετών έπειτα από έντεκα συναπτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δε αρχηγός της τελευταίας δεν είναι χαρισματικός. Στο μεσοδιάστημα δεν άλλαξε κάτι, ώστε η φθορά τής ΝΔ μόνον κατά 3,5% (μία μονάδα για κάθε χρόνο διακυβέρνησης) δεν ήταν απροσδόκητη.

Ακόμη και η πτώση του ΠαΣοΚ δεν ήταν χωρίς προηγούμενο. Οταν δεν αποδοκιμάζεται έντονα ο απερχόμενος, δεν είναι απίθανο να υφίσταται απώλειες και ο διεκδικητής. Το 1996 ο κ. Σημίτης είχε χάσει 5,4% από το ποσοστό του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993. Παρά ταύτα η ΝΔ, που το 1993 είχε υποστεί καθίζηση με 39,3%, έπεσε κι άλλο. Για την ακρίβεια, πήρε σχεδόν όσο το ΠαΣοΚ τώρα (38,12% εκείνη το 1996, 38,10% ο κ. Γ. Παπανδρέου), ενώ το ΠαΣοΚ είχε λάβει περίπου όσο τώρα η ΝΔ (41,84% η ΝΔ, 41,49% τότε ο κ. Σημίτης).

Τα συμπτώματα διαφθοράς, ανεπάρκειας και εύνοιας προς τον πλούτο από την κυβέρνηση ήταν κατά τη γνώμη μου ικανοί λόγοι να αποπεμφθεί. Αλλο, όμως, το τι πιστεύουμε εμείς και άλλο το τι διαγιγνώσκουμε ότι πιστεύουν οι άλλοι. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να θεωρούμε κάθε ετυμηγορία της πλειοψηφίας προϊόν ορθού λόγου. Μια ματιά γύρω μας θα αποκαλύψει αμέσως κάποιον ανόητο αιρετό πολυνίκη, αρκετό να διαψεύσει τα κλισέ περί σοφού λαού. Ψηφίζουμε από ιδεολογία, συμφέροντα, αισθήματα, ένστικτο, μικρότητα, ανιδιοτέλεια κ.ο.κ. Το «μείγμα» δεν μπορεί πάντα να αναλυθεί.


Τα στελέχη του , ως μέλη ομάδας που επιδιώκει τη νομή της εξουσίας, είναι φυσικό να διερωτώνται όχι μόνον αν η πολιτική θέση της παράταξης είναι εσφαλμένη, αλλά και μήπως απλώς δεν την «πουλάνε» καλά.

Ανώνυμος είπε...

Παντα πιστευα οτι ο κ.Βενιζελος ειναι ενα κεφαλαιο στο ΠΑΣΟΚ. Η λαικη βαση ομως εχει εκλεξει προεδρο του κομματος τον Γεωργιο Α.Παπανδρεου. Ο κ.Γεωργιος Παπανδρεου ανελαβε τα ηνια του κομματος σε δυσκολες στιγμες διακυβερνησης του ΠΑΣΟΚ. Ηταν και ειναι ο αδιαφιλονικητος ηγετης του ΠΑΣΟΚ. Οταν ανελαβε το κομμα αντιστραφηκε το δυσμενες κλιμα και αν δεν ανεκυπτε το ζητημα Παχτα και οι υπογραφες, το ΠΑΣΟΚ δεν θα εχανε την διακυβερνηση. Τριαμιση χρονια δεν υποστηριχτηκε επαρκως απο τον κ.Βενιζελο. Οι καθημερινες διαφωνιες και τριβες, εδιναν το δικαιωμα στην αντιπαλη παραταξη να αμφισβητουν τον κ. Παπανδρεου, να βγαινει στα τηλεοπτικα παραθυρα ο κ. Μητσοτακης και να αμφισβητει τις ηγετικες ικανοτητες του αρχηγου του ΠΑΣΟΚ και σε πολλους να λενε οτι ειναι 'καλος ο κ.Παπανδρεου αλλα λιγος....'.
Επισης ο κ.Βενιζελος, ο αυριανος ηγετης του ΠΑΣΟΚ μετα τον Γ.Α.Παπανδρεου εσφαλε την Κυριακη των εκλογων και ενω επρεπε να ανακοινωσει οτι ειναι για μας αρχηγος του κομματος ο Γ.Α.Παπανδρεου και οτι για το αποτελεσμα των εκλογων ειμαστε ολοι συνυπευθυνοι, θα ζητησω συναντηση μαζι του και ολοι μαζι στο πολιτικο συμβουλιο θα συζητουσαμε τα αιτια της εκλογικης μας ηττας. Δεν πρεπει ο κοσμος να βλεπει αντιδικιες, ειμαστε ενα κομμα εξουσιας και εχουμε την δυναμη και μπορουμε να αποφασιζουμε χωρις να δινουμε την δυνατοτητα στους αντιπαλους να θεωρουν οτι δεν μπορουμε να λυσουμε τα εσωκομματικα μας προβληματα. Ολη αυτη η δημοσιοτητα μας βλαπτει και προβληματιζει εμας τους οπαδους. Πιστευα και πιστευω στον κ.Βενιζελο, υποκλινομαι στην προσωπικοτητα του και ευχομαι να επικρατησει η λογικη και να βρεθει μια λυση για το συμφερον του κομματος και του τοπου. Η Κρητη ηταν και ειναι Βενιζελικη και Παπανδρεικη και για μας ο κ.Γ.Α.Παπανδρεου μονο ανικανος δεν ειναι.Μπορει και οι δυο μαζι, Παπανδρεου και Βενιζελος να προσφερουν πολλα αρκει να υπαρχει συμπνοια και ομονοια. Καταγομαι απο τα Μαλια,το προπυργιο του ΠΑΣΟΚ στην Κρητη απο οπου οταν περνουσε ο αειμνηστος Ανδρεας Γ.Παπανδρεου σταματουσε παντα για να απευθυνει ενα εγκαρδιο χαιρετισμο.

Γεωργιος Κουλουρας, μελος Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ.

kinitra είπε...

Όσο το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε στήριξη των αντιλαϊκών μέτρων της Δεξιάς, όπως το θέμα της παιδείας και του άρθρου 16, που είναι θέμα ζωτικής σημασίας για όλους τους νέους, τους φοιτητές και τους αυριανούς γονείς, δεν έχει ελπίδα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να προσπαθεί να γίνει η νέα κεντροδεξιά. Σε αυτό η Ν.Δ. όπως και να το κάνουμε, έχει προβάδισμα.

Πρέπει ξεκάθαρα να γίνει η αριστερή ελπίδα του τόπου. Αλλά όχι μόνο στον τίτλο. Γιατί το μόνο που θυμίζει αριστερά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ΣΟ.

Καλώς η κακώς, η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που είναι. Δεν προσποιείται. Είναι το δεξιό κόμμα με κεντρώες τάσεις και δεν κρύβεται. Προτιμάω να με κυβερνάει ο Λύκος που ξέρει ότι είναι Λύκος και δεν ντρέπεται να το πει, παρά ο Λύκος που το παίζει Πρόβατο.

Όποιος τολμήσει να αλλάξει την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, όποιος τολμήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνει στροφή στην αριστερά (και όχι μόνο ψηφοθηρικά), όποιος πλησιάσει πραγματικά τους νέους, αυτός θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός του τόπου στις επόμενες εκλογές.

Γιατί όσο εύκολο είναι για την Δεξιά (Ν.Δ.) και την ακροδεξιά (ΛΑΟΣ) να πάρει τον ψήφο του "λίγου" σε επίπεδο, μόρφωση και συνείδηση, δεξιού τηλεκατευθυνόμενου ψηφοφόρου, τόσο δύσκολο είναι για το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του μαχόμενου, ευσυνείδητου και πραγματικά πολιτικοποιημένου αριστερού ψηφοφόρου. Εξού και το 15% των πραγματικά αριστερών κομμάτων.

Δυστυχώς κ. Βενιζέλο, όσο και αν σας εκτιμάω σαν άνθρωπο και πολιτικό, δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να φέρετε αυτό τον νέο αέρα, που τόσο χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ. Ίσως να πάρετε τις εκλογές αλλά ώς η νέα δεξιά. Ελπίζω να βγω λάθος.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν δυσάρεστο, δύσκολα όμως μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι υπήρξε αναπάντεχο (όσο και αν θα... έπρεπε). Οπως λέγαμε και πριν από είκοσι μέρες, οι τότε δημοσκοπήσεις δεν ήταν παράδοξες. Στον πληθυσμό δεν υπήρχε οργή- και χωρίς οργή δεν επέρχεται μεταστροφή της ψήφου όταν η κυβέρνηση έχει πίσω της θητεία μόνον τριάμισι ετών έπειτα από έντεκα συναπτά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο δε αρχηγός της τελευταίας δεν είναι χαρισματικός. Στο μεσοδιάστημα δεν άλλαξε κάτι, ώστε η φθορά τής ΝΔ μόνον κατά 3,5% (μία μονάδα για κάθε χρόνο διακυβέρνησης) δεν ήταν απροσδόκητη.

Ακόμη και η πτώση του ΠαΣοΚ δεν ήταν χωρίς προηγούμενο. Οταν δεν αποδοκιμάζεται έντονα ο απερχόμενος, δεν είναι απίθανο να υφίσταται απώλειες και ο διεκδικητής. Το 1996 ο κ. Σημίτης είχε χάσει 5,4% από το ποσοστό του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993. Παρά ταύτα η ΝΔ, που το 1993 είχε υποστεί καθίζηση με 39,3%, έπεσε κι άλλο. Για την ακρίβεια, πήρε σχεδόν όσο το ΠαΣοΚ τώρα (38,12% εκείνη το 1996, 38,10% ο κ. Γ. Παπανδρέου), ενώ το ΠαΣοΚ είχε λάβει περίπου όσο τώρα η ΝΔ (41,84% η ΝΔ, 41,49% τότε ο κ. Σημίτης).

Τα συμπτώματα διαφθοράς, ανεπάρκειας και εύνοιας προς τον πλούτο από την κυβέρνηση ήταν κατά τη γνώμη μου ικανοί λόγοι να αποπεμφθεί. Αλλο, όμως, το τι πιστεύουμε εμείς και άλλο το τι διαγιγνώσκουμε ότι πιστεύουν οι άλλοι. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να θεωρούμε κάθε ετυμηγορία της πλειοψηφίας προϊόν ορθού λόγου. Μια ματιά γύρω μας θα αποκαλύψει αμέσως κάποιον ανόητο αιρετό πολυνίκη, αρκετό να διαψεύσει τα κλισέ περί σοφού λαού. Ψηφίζουμε από ιδεολογία, συμφέροντα, αισθήματα, ένστικτο, μικρότητα, ανιδιοτέλεια κ.ο.κ. Το «μείγμα» δεν μπορεί πάντα να αναλυθεί.



Τα στελέχη του τελευταίου, ως μέλη ομάδας που επιδιώκει τη νομή της εξουσίας, είναι φυσικό να διερωτώνται όχι μόνον αν η πολιτική θέση της παράταξης είναι εσφαλμένη, αλλά και μήπως απλώς δεν την «πουλάνε» καλά.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές του διακηρύξεις και η ευθύνη γι' αυτή την εξέλιξη βαρύνει τον Κώστα Σημίτη και τα στελέχη που ανέδειξε μετά τη διαδοχή του αείμνηστου προέδρου μας, Ανδρέα Παπανδρέου. Τα στελέχη αυτά ήταν τα πρώτα που έσπευσαν να συνταχθούν μαζί σας και είναι αυτά τα οποία ευθύνονται για την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του την τελευταία 10ετία, επιτρέποντας στο ΚΚΕ και τον Συνασπισμό να μιλούν για "πασοκική δεξιά".
Αν και αναγνωρίζω ότι η αλλαγή ηγεσίας ίσως να ωφελούσε το κίνημα την παρούσα στιγμή, εντούτοις η απόφασή σας να μεταβείτε στο Ζάππειο για δηλώσεις, μπροστά από τις σημαίες της ΟΝΝΕΔ, δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Επίσης δεν μπορώ να σας κρύψω ότι με προβληματίζει, όπως και πολλούς ακόμα, η "θέρμη" των μεγαλοεκδοτών στην υποψηφιότητά σας, αναλογιζόμενος τον ρόλο που έπαιξαν στην πλάτη του ΠΑΣΟΚ στο πρόσφατο παρελθόν.
Ασχέτως από το αν εκλεγείτε ή όχι, δυστυχώς δεν αναμένω ότι θα δώσετε το σύνθημα για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην αριστερά, βλέποντας τα στελέχη που συντάχθηκαν στο πλάι σας. Αντιθέτως, αναμένω να οριστικοποιηθεί ο κεντροδεξιός χαρακτήρας του Κινήματος, κάτι που θα αποτελέσει την οριστική ταφή του οράματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ημέρα αυτοκριτικής και όχι αποποίησης ευθυνών και αναζήτησης αποδιοπομπαίων τράγων. Η ευθύνη είναι συλλογική, όχι ατομική.
Η επόμενη ημέρα πρέπει να θέσει τις βάσεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει Κίνημα Λαού, όχι κόμμα τεχνοκρατών. Ναι στην ανανέωση, όχι στον νεοφιλελευθερισμό.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε. Πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει το 2004, με ομαλό τρόπο είμαστε αναγκασμένοι, από την ιστορία μας, να τα κάνουμε σήμερα, με τις δυσκολότερες των συνθηκών και ταχύτατα. Προσωπικά πιστεύω πως, θα ήταν καλύτερα, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, να πάμε ως κόμμα συντεταγμένα με νέα ηγεσία και ξεκάθαρες θέσεις. Φυσικά οι ταχύτατες αυτές διαδικασίες δεν θα πρέπει να γίνουν χαλί κάτω από το οποίο θα (ξανα-) σκεπαστούν οι πραγματικές αιτίες της αποδοκιμασίας του κόσμου του κινήματος και τα λάθη στρατηγικής και πολιτικών από το 2000 και μετά.
Ο κόσμος που ψήφισε ΠαΣοΚ έδειξε το δρόμο, που πρέπει να ακολουθηθεί, όσον αφορά τα πρόσωπα, πρέπει να γίνουν κι άλλα βήματα.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, με ευθύνη όλων των στελεχών του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον τόπο και ανίκανη να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκλιση.
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο αρχηγός και πρόεδρος του κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζετε, σίγουρα, ανασυγκρότηση και ανανέωση.
Ο ελληνικός λαός περιμένει από τη Δημοκρατική Παράταξη μια νέα πολιτική που θα αρμόζει στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Η «φαγωμάρα» και οι αδιάλειπτες εσωτερικές τριβές δε θα κάνουν κακό μόνο στη Σοσιαλιστική Παράταξη, αλλά και σε ολόκληρο το Έθνος.Το γνωρίζουμε άλλωστε από το παρελθόν...
Παρόλα αυτά, θέλω να υπογραμμίσω τα εξής:
1. Δε γίνεται νέο ξεκίνημα το ίδιο βράδυ των εκλογών, και αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο.Πάνω από το σώμα του βαριά αρρώστου δε μιλάμε για τη διαθήκη.Υπάρχει και πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια, πάνω από όλα. Σίγουρα ένας πολιτικός πρέπει να δρα άμεσα και καταλυτικά. Αλλά πρέπει να γνωρίζει το πότε.
2. Η ιστορία και οι αγώνες ενός πολιτικού άνδρα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, για να μπορέσει να επιχειρήσει τολμηρά βήματα. Η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προικοθήρες..
3. Αλλαγή και ανανέωση με «φαντάσματα» του παρελθόντος δε γίνεται. Χαρακτηριστικά αναφέρω πρόσωπα όπως οι κκ. Παπαντωνίου, Μπίστης, Νεονάκης...Πρόσωπα που ο Ελληνικός λαός «μαύρισε», δεν τα θέλει ξανά στο προσκήνιο, ούτε επιθυμεί να ξαναδιεκδικήσουν τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Η αποπομπή τους από το Γιώργο θα πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη.
4. «Εγγυητής» του στυλ Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κίνημα, και μπορεί μόνο του να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή κάθε διαδικασίας. Ο κ. Σημίτης τιμήθηκε από τον Ελληνικό λαό, για πολλά χρόνια, και ακόμα περισσότερο από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Πέρασε στην Ιστορία σαν ηγητική μορφή. Καλό θα είναι να αποσυρθεί, όπως και έπραξε με το κεφάλι ψηλά. Φθορά θα αποτελέσει η οποιαδήποτε ανάμειξή του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
5. Το άνοιγμα του Γιώργου σε πρόσωπα της Δεξιάς, η ολιγορία του να εκμεταλλευτεί επικοινωνικά τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, η λαθασμένη επιλογή του προσώπων σε νευραλγικά πόστα, που μόνο ζημιά έκαναν, αλλά και το λάθος με τη Φώφη, κόστισαν στο Κίνημα...
6. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί προς τα Αριστερά. Όχι στροφή για να την εκμηδενίσει και ήσυχο να πορευτεί προς τα Δεξιά. Ο λαός υποφέρει. Ανεργία πάνω από 15%, πτυχιούχοι με MSc ή και PhD εξαθλιωμένοι, κρατικές υπηρεσίες ανύπαρκτες, Συνταξιοδοτικό αβέβαιο, Ακρίβεια, και περιβαντολλογική καταστροφή...
7. Η Χώρα απαιτεί συλλογική συναίνεση..Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια στο λαό τι πρέπει μα γίνει με το Ασφαλιστικό, με την Παιδεία, τις κρατικές υπηρεσίες και το Περιβάλλον. Ξεκάθαρες και λειτουργικές λύσεις, όχι φαμφάρες. Ποιά είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας; Παιδεία, υπηρεσίες, τουρισμός. Το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα χάνεται μέρα με την ημέρα. Οι Ευρωβουλευτές μας φαντάζουν ανύπαρκτοι και σκιές στις Βρυξέλλες...
Συνεπώς, καθαρός διάλογος και λαϊκή ετυμηγορία από τους φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι η λύση. Χειραγώγηση και αλαζωνεία κακό μόνο θα επιφέρουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί το λαό. Η «καρέκλα» του είναι βαριά και υπεύθυνη.Τέρμα οι φαμφάρες και οι λαϊκισμοί. Ή θα κοιτάξουμε να ευθυγραμμιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με σοβαρή δουλειά ή αλλιώς θα υποστούμε ακόμα χειρότερες συνέπειες.. Ο αρχηγός θέλει υπεύθυνη ομάδα γύρω του, νέους ανθρώπους, που να έχουν τη θέληση να κοπιάσουν και να δουλέψουν για τον τόπο, ακούγοντας τα πραγματικά μηνύματα που εκπέμπονται. Όχι ερμαφρόδιτα δεξιάς κουλτούρας και αριστερών αποθυμένων..

Φίλος του Κινήματος,
Ν.Α.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν το δίδυμο Βενιζέλου – Λοβερδου θα είναι πολύ γερό. Και επιτελούς ο Λοβερδος βγηκε και είπε τη θέση του ξεκάθαρα. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. Βέβαια αυτό ή θα τον κάνει αντιπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που βγει ο Βενιζέλος, ή θα τον βάλει στο περιθώριο. Αλλά έλεος πια με την ευθυνοφοβία λόγων και πράξεων. Βγες, πες τι πιστεύεις και ετοιμάσου να κριθείς. Αυτά τα χαζά περί ενότητας και βιασύνης, δεν πείθουν πλέον. Δυστυχώς η Διαμαντοπουλου καηκε σε αυτό.

Υ.Γ.1 Φανταστείτε αντί του Παπανδρεου και της Φωφης που έκαναν περιοδεία στα καμμένα (εκτός τόπου και χρόνου και οι δυο, η Φωφη χαμογέλαγε και άλλαζε συνολακια, ο Παπανδρεου κοίταγε μια καμμένη περιοχή και έλεγε –Αυτό κάηκε όλο?) να ήταν Βενιζέλος – Λοβερδος. Ο Καραμανλης μοίραζε εκατομμύρια δεξιά και αριστερά και ο Παπανδρεου έκανε μια εβδομάδα να εκπονήσει σχέδιο. (Αλήθεια τι έλεγε?) Και όταν το έκανε σκάει το θέμα Φωφη-Πατουλιδου με την πρώτη να κατηγορεί την αδίστακτη Δεξιά. Βέβαια για την αδίστακτη βλακεία δεν είπε τίποτα. Με Βενιζέλο δεν θα είχε Φωφη στο επικρατείας. Ούτε θα ειχε γίνει το μπάχαλο με Πατουλιδου. Και διαφορετική θέση στο άρθρο 16. Και θα έλειπαν οι χαζές απαντήσεις στην ερώτηση που θα βρείτε τόσα πολλά λεφτά (απάντηση Παπανδρεου –Δεν είναι τα λεφτά το πρόβλημα). Και θα υπηρχε μια στοιχειώδη αντιπολίτευση αυτά τα 3,5 χρόνια. Ε ισως να υπήρχε και διαφορετικό αποτέλεσμα.

Υ.Γ.2 Δυο συνταγματολόγοι (Βενιζελος-Λοβερδος) αμφισβητούν τον αρχηγό του Πασοκ. Εδώ δεν έχουμε δικαστικό πραξικόπημα?

Υ.Γ.3 Όποιος πάντως είναι ο νέος αρχηγός του Πασοκ, να τελειώσει με τον Λαλιωτη. Γιατί αν εξαιτίας του το Πασοκ κερδίσει 10 ψήφους, χάνει άλλους 100.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας Κ. Βενιζέλο.

Αν και σχετικά νέος ηλικιακά, θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου για το τι ακριβώς φταίει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ . Το «σοσιαλιστικό» ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι θέμα προσώπου. Είναι θέμα ταυτότητας. Σε ποιόν απευθύνεται πλέον το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα πολιτικής και θέσεων. Είναι θέμα τόλμης και θάρρους και αποφασιστικότητας απέναντι στα οργανωμένα και μη συμφέροντα είτε αυτά λέγονται Μ.Μ.Ε είτε μεγάλες επιχειρήσεις είτε διαπλεκόμενοι κ.λ.π.

Στη σημερινή εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει πλέον ομογενοποιήσει σχεδόν τα πάντα, δύσκολα διακρίνει κανείς ξεκάθαρες πολιτικές, απόψεις, προτάσεις και λύσεις οι οποίες να ευνοούν ΑΜΕΣΑ το συμφέρον του απλού ψηφοφόρου, του καθημερινού έλληνα πολίτη. Η κοινωνία μας πλέον δεν παράγει άτομα (και κατά συνέπεια μελλοντικούς πολιτικούς και ηγέτες) με κρίση, άποψη και πάνω απ’ όλα με ΓΝΩΣΕΙΣ τα οποία θα είναι ικανά να διοικήσουν, να πάρουν αποφάσεις και να κάνουν ΤΟΜΕΣ ενάντια σε κάθε συμφέρον και υπέρ του καθημερινού απλού ανθρώπου. Οι περισσότεροι πολιτικοί πλέον είναι φερέφωνα συμφερόντων και παπαγαλάκια. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ίδιου του καπιταλισμού ο οποίος εναντιώνεται στον ΑΝΘΡΩΠΟ στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και το μικρό το μικρότερο.

Βέβαια δεν ανακάλυψα τώρα τον τροχό. Ως φοιτητής, ως φαντάρος και ως ενεργός πολίτης πλέον σχεδόν πάντα παρατηρούσα και παρατηρώ αυτήν την κατάσταση. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πάρα πολλά παραδείγματα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι σας είναι γνωστά και η λέξη ΡΟΥΣΦΕΤΙ τα περικλείει όλα.

Τα πάντα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. Πρέπει επιτέλους αυτή η πελατειακή αντίληψη των πολιτών-μηχανισμών- συμφερόντων για τους πολιτικούς και αντίστροφα να σταματήσει. Μόνο έτσι κατά την γνώμη μου θα πάει κάποτε αυτή η χώρα μπροστά. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ παντού και στα πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, χαιρετίζω την υποψηφιότητα σας και εύχομαι να είστε ένας πραγματικός «σοσιαλιστής» υποψήφιος.

Φιλικά
Π. Γεώργιος (όχι Παπανδρέου)

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, με ευθύνη όλων των στελεχών του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον τόπο και ανίκανη να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκλιση.
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο αρχηγός και πρόεδρος του κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζετε, σίγουρα, ανασυγκρότηση και ανανέωση.
Ο ελληνικός λαός περιμένει από τη Δημοκρατική Παράταξη μια νέα πολιτική που θα αρμόζει στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Η «φαγωμάρα» και οι αδιάλειπτες εσωτερικές τριβές δε θα κάνουν κακό μόνο στη Σοσιαλιστική Παράταξη, αλλά και σε ολόκληρο το Έθνος.Το γνωρίζουμε άλλωστε από το παρελθόν...
Παρόλα αυτά, θέλω να υπογραμμίσω τα εξής:
1. Δε γίνεται νέο ξεκίνημα το ίδιο βράδυ των εκλογών, και αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο.Πάνω από το σώμα του βαριά αρρώστου δε μιλάμε για τη διαθήκη.Υπάρχει και πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια, πάνω από όλα. Σίγουρα ένας πολιτικός πρέπει να δρα άμεσα και καταλυτικά. Αλλά πρέπει να γνωρίζει το πότε.
2. Η ιστορία και οι αγώνες ενός πολιτικού άνδρα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, για να μπορέσει να επιχειρήσει τολμηρά βήματα. Η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προικοθήρες..
3. Αλλαγή και ανανέωση με «φαντάσματα» του παρελθόντος δε γίνεται. Χαρακτηριστικά αναφέρω πρόσωπα όπως οι κκ. Παπαντωνίου, Μπίστης, Νεονάκης...Πρόσωπα που ο Ελληνικός λαός «μαύρισε», δεν τα θέλει ξανά στο προσκήνιο, ούτε επιθυμεί να ξαναδιεκδικήσουν τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Η αποπομπή τους από το Γιώργο θα πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη.
4. «Εγγυητής» του στυλ Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κίνημα, και μπορεί μόνο του να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή κάθε διαδικασίας. Ο κ. Σημίτης τιμήθηκε από τον Ελληνικό λαό, για πολλά χρόνια, και ακόμα περισσότερο από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Πέρασε στην Ιστορία σαν ηγητική μορφή. Καλό θα είναι να αποσυρθεί, όπως και έπραξε με το κεφάλι ψηλά. Φθορά θα αποτελέσει η οποιαδήποτε ανάμειξή του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
5. Το άνοιγμα του Γιώργου σε πρόσωπα της Δεξιάς, η ολιγορία του να εκμεταλλευτεί επικοινωνικά τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, η λαθασμένη επιλογή του προσώπων σε νευραλγικά πόστα, που μόνο ζημιά έκαναν, αλλά και το λάθος με τη Φώφη, κόστισαν στο Κίνημα...
6. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί προς τα Αριστερά. Όχι στροφή για να την εκμηδενίσει και ήσυχο να πορευτεί προς τα Δεξιά. Ο λαός υποφέρει. Ανεργία πάνω από 15%, πτυχιούχοι με MSc ή και PhD εξαθλιωμένοι, κρατικές υπηρεσίες ανύπαρκτες, Συνταξιοδοτικό αβέβαιο, Ακρίβεια, και περιβαντολλογική καταστροφή...
7. Η Χώρα απαιτεί συλλογική συναίνεση..Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια στο λαό τι πρέπει μα γίνει με το Ασφαλιστικό, με την Παιδεία, τις κρατικές υπηρεσίες και το Περιβάλλον. Ξεκάθαρες και λειτουργικές λύσεις, όχι φαμφάρες. Ποιά είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας; Παιδεία, υπηρεσίες, τουρισμός. Το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα χάνεται μέρα με την ημέρα. Οι Ευρωβουλευτές μας φαντάζουν ανύπαρκτοι και σκιές στις Βρυξέλλες...
Συνεπώς, καθαρός διάλογος και λαϊκή ετυμηγορία από τους φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι η λύση. Χειραγώγηση και αλαζωνεία κακό μόνο θα επιφέρουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί το λαό. Η «καρέκλα» του είναι βαριά και υπεύθυνη.Τέρμα οι φαμφάρες και οι λαϊκισμοί. Ή θα κοιτάξουμε να ευθυγραμμιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με σοβαρή δουλειά ή αλλιώς θα υποστούμε ακόμα χειρότερες συνέπειες.. Ο αρχηγός θέλει υπεύθυνη ομάδα γύρω του, νέους ανθρώπους, που να έχουν τη θέληση να κοπιάσουν και να δουλέψουν για τον τόπο, ακούγοντας τα πραγματικά μηνύματα που εκπέμπονται. Όχι ερμαφρόδιτα δεξιάς κουλτούρας και αριστερών αποθυμένων..

Φίλος του Κινήματος,
Ν.Α.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

Ως πρώρην πλέον ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να σας εκφράσω τη λύπη μου για το πως έχει καταντήσει το κίνημα, μερίδιο στην κατάντια του έχετε όπως όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και εσείς.

Το ΠΑΣΟΚ, τους τελευταίους μήνες φαινόταν ότι δεν ήθελε να κερδίσει στις εκλογές. Δεν ασχολιότανε. Δεν έδινε μάχη. Μόνο ο Γιωργάκης προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να το κρατήσει.

Και τώρα, μετά την ήττα, βγήκατε σε χρόνο dt να υποβάλλετε υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος και ακολούθησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ώστε να αμαυρωθεί η εικόνα του.

Τα δύο τελευταία γεγονότα (1. Το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβηκε ουσιαστικά στις εκλογές, 2. Βγήκατε αμέσως να διεκδικήσετε την προεδρεία) ξυπνά όπως και να το κάνουμε κάποιες καχυποψίες. Οι κύριες υποψίες μου είναι ότι οδηγήσατε, υποβοηθούμενος πάντα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε μια ταπεινωτική ήττα έτσι ώστε να τον διώξετε από την προεδρεία του Κινήματος.

Αυτό το πράγμα είναι το λιγότερο κατάπτηστο γιατί εκτός του ότι ήταν η αποθέωση του αριβισμού και του μακιαβελλισμού, χαρίσατε ουσιαστικά 4 χρόνια διακυβέρνησης στην ΝΔ, ώστε να διαλύσει κι άλλο τη χώρα, έτσι ώστε να εκλεγείτε εσεις πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Της δώσατε μια λευκή επιταγή, αφού δεν την αναγκάσατε με την δική σας υποψηφιότητα ως κόμμα που διεκδικεί πρωθυπουργία να ανεβάσει τον πήχη και έτσι θα περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα.

Ως νέος άνθρωπος, με ρωτήσατε κ. Βενιζέλο, αν επιθυμούσα να βγει η ΝΔ και να με βάζει να δουλεύω μέχρι τα 70 μου και εκτός αυτού να μου τρώει τα λεφτά που δίνω στα ασφαλιστικά ταμεία;

Το προσωπικό συμφέρον δεν είναι ποτέ πάνω από το εθνικό.
Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές μας...

...... είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

σας εκτιμώ πολύ σαν πολιτικό όμως η στάση σας είναι το λιγότερο προκλητική.
Αφήσατε τον πρόεδρο μόνο του την προεκλογική περίοδο για να βγείτε απο πάνω όπως και έγινε.Ελπίζω ο λαός του ΠΑΣΟΚ να σας τιμωρήσει για αυτή την στάση σας.

Μιχ.Αποστολάκης
mikeapostolakis@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας Κ. Βενιζέλο.

Αν και σχετικά νέος ηλικιακά, θα ήθελα να πω και εγώ την γνώμη μου για το τι ακριβώς φταίει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ . Το «σοσιαλιστικό» ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το πρόβλημα κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι θέμα προσώπου. Είναι θέμα ταυτότητας. Σε ποιόν απευθύνεται πλέον το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα πολιτικής και θέσεων. Είναι θέμα τόλμης και θάρρους και αποφασιστικότητας απέναντι στα οργανωμένα και μη συμφέροντα είτε αυτά λέγονται Μ.Μ.Ε είτε μεγάλες επιχειρήσεις είτε διαπλεκόμενοι κ.λ.π.

Στη σημερινή εποχή όπου η παγκοσμιοποίηση έχει πλέον ομογενοποιήσει σχεδόν τα πάντα, δύσκολα διακρίνει κανείς ξεκάθαρες πολιτικές, απόψεις, προτάσεις και λύσεις οι οποίες να ευνοούν ΑΜΕΣΑ το συμφέρον του απλού ψηφοφόρου, του καθημερινού έλληνα πολίτη. Η κοινωνία μας πλέον δεν παράγει άτομα (και κατά συνέπεια μελλοντικούς πολιτικούς και ηγέτες) με κρίση, άποψη και πάνω απ’ όλα με ΓΝΩΣΕΙΣ τα οποία θα είναι ικανά να διοικήσουν, να πάρουν αποφάσεις και να κάνουν ΤΟΜΕΣ ενάντια σε κάθε συμφέρον και υπέρ του καθημερινού απλού ανθρώπου. Οι περισσότεροι πολιτικοί πλέον είναι φερέφωνα συμφερόντων και παπαγαλάκια. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ίδιου του καπιταλισμού ο οποίος εναντιώνεται στον ΑΝΘΡΩΠΟ στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και το μικρό το μικρότερο.

Βέβαια δεν ανακάλυψα τώρα τον τροχό. Ως φοιτητής, ως φαντάρος και ως ενεργός πολίτης πλέον σχεδόν πάντα παρατηρούσα και παρατηρώ αυτήν την κατάσταση. Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πάρα πολλά παραδείγματα αλλά είμαι πεπεισμένος ότι σας είναι γνωστά και η λέξη ΡΟΥΣΦΕΤΙ τα περικλείει όλα.

Τα πάντα είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ. Πρέπει επιτέλους αυτή η πελατειακή αντίληψη των πολιτών-μηχανισμών- συμφερόντων για τους πολιτικούς και αντίστροφα να σταματήσει. Μόνο έτσι κατά την γνώμη μου θα πάει κάποτε αυτή η χώρα μπροστά. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ παντού και στα πάντα.

Παρ’ όλα αυτά, χαιρετίζω την υποψηφιότητα σας και εύχομαι να είστε ένας πραγματικός «σοσιαλιστής» υποψήφιος.

Φιλικά
Π. Γεώργιος (όχι Παπανδρέου)

skandalaosfp είπε...

Καλή σας ημέρα.
Με την κίνηση που κάνατε δημιουργείτε καινούργιο πολιτικό χάρτη στη χώρα. Είναι μία κίνηση καθαρής ανανέωσης και πιστεύω ότι η χώρα θα έχει πραγματική αντιπολίτευση για πολλά χρόνια ακόμα. Η αντιπολίτευση δεν κάτι κακό. Αν για τα επόμενα 8 χρόνια κάνετε καλά τη δουλεία σας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, τότε η Ελλάδα μας θα πάει μπροστά. Το εννοώ με όλη μου την ειλικρίνεια.

Σας εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο -μιας και πιστεύω ότι είστε κλάσεις ανώτερος από τον κ. Παπανδρέου- και να θυμάστε ότι, ό,τι κάνετε πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα το καλό της Ελλάδας μας ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!

Να είστε πάντα καλά.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ανώνυμος είπε...

Φίλτρο στα comments;
ΟΚ, φίλτρο και στις ψήφους!

Ανώνυμος είπε...

Δε σας κρύβω ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα η απόφασή σας να δηλώσετε παρών διότι πιστεύω στις ικανότητές σας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσω κάτι πολύ σημαντικό: η ΧΩΡΑ δεν έχει ανάγκη από ακόμα έναν τεχνοκράτη, ακόμα έναν ματαιόδοξο ακαδημαϊκό ή ακόμα έναν επαγγελματία αερολόγο.

Το ΠΑΣΟΚ και η χώρα, κατά την άποψή μου, έχουν ανάγκη από όραμα. Οι Έλληνες, ανεξαρτήτου πολιτικής τοποθέτησης, έχουν την ανάγκη πάνω απ'όλα να εμπνευστούν! Η Νέα Δημοκρατία απλά λόγω DNA ποτέ δεν ενέπνευσε, το ΚΚΕ έχει καταλήξει σε στείρο αρνητισμό, το ΛΑΟΣ εμπνέει στη λάθος κατεύθυνση και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί (και μερικώς τα καταφέρνει) να εμπνεύσει σαν άλλο ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε ότι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη ελπίδα μας.

Είμαι 30 χρονών, αρχίζω οικογένεια και ασφυκτιώ στην έλλειψη ελπίδας και οράματος για τον τόπο. Η ευθύνη για όλους εμάς είναι μεγάλη, αλλά για εσάς μεγαλύτερη.

Σας εύχομαι καλή δύναμη.

Ανώνυμος είπε...

(Τρίτη μου προσπάθεια ,για να δουμε αν θα δημοσιευθεί....)

Κυριε Βενιζέλο,
σταμάτησα να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ απο το 2004
και μετα,στρεφομενη σε αλλα αριστερα κομματα.Δεν φταιει ο Γ.Παπανδρεου.Ισα-ισα μου ειναι συμπαθης και θεωρώ εντιμος και ικανος.Αλλα κι αυτη η σπουδή σας να τον εκλεξετε επειδη έφερε το όνομα Παπανδρέου?Εφταιξε κι εκεινος που το δεχτηκε κι εσεις ολοι που αναζητουσατε πρώτα εναν σωτήρα και τώρα εναν αποδιοπομπαίο τραγο.
Πατε παλι να κανετε το ίδιο λάθος?
Πρεπει να εκλεγει προεδρος σε συνέδριο βάσει θέσεων,πολιτικής,διαλόγου εν πάσει περιπτώσει,οχι τώρα κάτω απο την πίεση της δυσαρέσκειας και της δήθεν οργής των ΠΑΣΟΚων.
Αλλά ποιά οργή αλήθεια?
Ειναι υποχρεωμένος ο Ελληνας να ανεχεται την αλαζονεία των εκαστοτε πρασινων ή μπλε που θεωρούν την εξουσία μπαιράκι τους?
Πληρώνετε το κομματικό κράτος,την αναξιοκρατία,τα ρουσφέτια,τις μιζες και τα Χρηματιστήρια..
Το κτηματολογιο,τα χαλια της Υγείας και της Παιδείας.
20 χρονια στην εξουσία δεν τα διορθώσατε.
Απαξιώσατε την πολιτική κυριοι,και η αλαζονική σας βιασύνη στο Ζαππειο ηταν ατυχής.

Συνεχίστε έτσι,μπράβο σας...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ

Κύριε Βενιζέλο,

• Θέσατε εαυτόν υποψήφιο σε διάστημα τόσο σύντομο από την ανακοίνωση της ήττας που καλλιεργήσατε σε όλους την αβίαστη πεποίθηση ότι καραδοκούσατε για την ώρα αυτή. Σαν να ήσασταν έτοιμος από καιρό. Αφού στο ΠΑΣΟΚ «δεν άξιζε τέτοια ήττα» που ήσασταν για να την προλάβετε; Πως ένα κορυφαίο στέλεχος που αυτοχρίζεται στα ΜΜΕ- αγνοώντας τις θεσμικές διαδικασίες -υποψήφιος Πρόεδρος δεν είναι σε θέση να διαβλέψει την επερχόμενη συντριπτική ήττα και δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες; Έπρεπε να γίνουν εκλογές για να αντιληφθείτε τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ή το βλέπατε και σιωπούσατε για να προσεγγίσετε τη θέση που αποδείξατε ότι εποφθαλμιάτε; Ένας ικανός πολιτικός αρχηγός χαρακτηρίζεται από διορατικότητα την οποία ή δεν διαθέτετε ή δεν θελήσατε να την αξιοποιήσετε για το καλό της παράταξης και εγκαίρως.
• Υπερτονίσατε με την παραπλανητική ρητορική σας δεινότητα ότι ορθώς έπραξε ο Παπανδρέου και ανέλαβε της ευθύνες που του αναλογούν διαχωρίζοντας τη θέση τόσο τη δική σας όσο και των άλλων στελεχών σαν να πρόκειται για προσωπική του ήττα. Φαντάζομαι ότι αν κέρδιζε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ η νίκη θα ήταν συλλογική.
• Η δήλωσή σας ήταν από πριν σχεδιασμένη έτσι ώστε να οδηγήσει τεχνηέντως στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας. Κάνατε λόγο για μεγάλη και καθαρή ήττα και διάψευση ελπίδων για να στρέψετε το αρνητικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που η Ν.Δ. υπέστη επίσης μεγάλο πλήγμα έχοντας οριακή αυτοδυναμία, που ο λαός έδινε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στο δικομματισμό και μπορούσατε και έπρεπε να το χειριστείτε σαν ένα σημαντικό επιχείρημα και να διερευνήσετε τα αίτια, κρίνατε ότι ήταν πιο χρήσιμο για την παράταξη και τον τόπο να αυτοπροβληθείτε ως ο «εγγυητής της πολιτικής ανάτασης»του ΠΑΣΟΚ που του «αξίζει καλύτερη τύχη».

• «Υπάρχει ομάδα γύρω από την προσπαθειά μας» δηλώσατε. Δεν είναι βραχύ το διάστημα των τριών ημερών για να δημιουργηθεί μια συσπειρωμένη ομάδα στο πλευρό σας; Τα στοιχεία καταμαρτυρούν κύριε Βενιζέλο ότι η προσπάθειά σας είχε ξεκινήσει από καιρό. Κινηθήκατε παρασκηνιακά και η σπουδή σας το απέδειξε.
• Ζητάτε από τον Παπανδρέου να «διακρίνει το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του υποψηφίου Προέδρου που δεν είναι διαιτητής των διαδικασιών, αλλά μέτοχος σε μια συλλογική δημοκρατική άμιλλα». Τρεις μέρες μετά σας θυμίζω ότι υποψήφιο Πρόεδρο τον καταστήσατε εσείς (και τα ΜΜΕ) αυτοβούλως, υποκινούμενος όπως φάνηκε από προσωπικά πάθη και φιλοδοξίες, εξωθεσμικά και υπερβαίνοντας το καταστατικό που επικαλείσθε ενθέρμως μεν, αλλά μόνο κατ’ ευφημισμόν.
Ήσασταν εσείς που χρίσατε εγγυητή της ενότητας τον κύριο Σημίτη δίνοντας την εικόνα ότι χρήζει "διαιτησίας" το κίνημα. Ίσως σε συνάρτηση με τις προθέσεις σας γνωρίζετε κάτι παραπάνω..
• Ζητάτε με επίπλαστη δημοκρατική διάθεση διακαναλική τηλεοπτική αναμέτρηση. Αυτό αποτελεί τον πλέον επονείδιστο, τον πιο θρασύ τρόπο αντιπαράθεσης μέσα στο ίδιο το κίνημα. Εν ολίγοις είστε για τον Παπανδρέου ότι ο Καραμανλής, ο Αλαβάνος, η Παπαρήγα: Πολιτικός αντίπαλος, με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις. Θα γίνει δηλαδή πολιτική κόντρα μεταξύ στελεχών του ίδιου κόμματος ή θα δώσετε μάχη ρητορείας και βιογραφικών;
Μα, επιτέλους, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει να αναχθεί σε ζήτημα πανελλήνιο η εκλογή σας; Μέσα σε τρεις μέρες στρέψατε το κίνημα στην απόλυτη αναποτελεσματική εσωστρέφεια τροφοδοτώντας ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους με πλούσιο υλικό, δημιουργώντας έτσι μια παραπολιτική παραταξιακή διελκυνστίδα- θλιβερό θέαμα για τους οπαδούς του κινήματος.
Ποιος σας διαβεβαιώνει κύριε Βενιζέλο ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να παρακολουθούν το μονόπρακτό σας στο οποίο ΟΛΟΙ ακούσια γίναμε κοινωνοί;

Manolis είπε...

Η επίθεση ήταν πολύ καλά ενορχηστρωμένη.Το timing ιδανικό και οι συνεργάτες πανέξυπνοι.
Σας έφαγε όμως κύριε Βενιζέλο, η δίψα σας για εξουσία και η ωμή παρέμβαση κάποιων στημένων στην γωνία.

Παίξατε και χάσατε...Είτε κερδίσετε είτε όχι, δεν θα έχετε ποτέ το ΠΑΣΟΚ.Η ψυχή και το συναίσθημα δεν χειραγωγούνται.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έλεγα "αν είναι να χάσει το ΠΑΣΟΚ, ας χάσει με μεγάλη διαφορά για να φύγει ο Γιώργος και να αναλάβει ο Βενιζέλος". Η δήλωσή σας το βράδυ των εκλογών, αν και λίγο βιαστική, θεώρησα προς ωθούσε τις εξελίξεις προς τη σωστή κατεύθυνση και παρά την ήττα αισθανόμουν ότι ξαναγεννιέται η ελπίδα. Την αρχική αισιοδοξία όμως, διαδέχθηκε πολύ σύντομα η απογοήτευση όταν είδα τα πρόσωπα που έσπευσαν να πλαισιώσουν την υποψηφιότητά σας. Πρόσωπα που ταυτίζονται με ό,τι πιο συντηρητικό έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ, "νεκραναστημένοι εκσυγχρονιστές", το βάρος των λαθών των οποίων κλήθηκε να σηκώσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2004 για να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ την συντριβή.
Το να πούμε ότι "φταίει ο Γιώργος για την ήττα" είναι απολύτως απλοϊκό και ασφαλώς δεν συνάδει με την ικανότητά σας αναλυτικής προσέγγισης των πραγμάτων. Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εγκαταλείπουν το κόμμα βαδίζοντας προς αριστερότερες δυνάμεις. Εθελοτυφλεί επίσης, όποιος δεν αναγνωρίζει ότι μεγάλο μέρος όσων ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν περισσότερο συναισθηματικά και λιγότερο πολιτικά/ιδεολογικά και δεν έκαναν την υπέρβαση κινούμενοι προς τις δυνάμεις της αριστεράς.
Κατά συνέπεια, η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να σχετίζεται προεχόντως με αλλαγή της πολιτικής και δευτερευόντως με την αλλαγή των προσώπων που θα την εκφράζουν. Για το απλό μέλος ή φίλο του ΠΑΣΟΚ η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Απαιτείται και συγκεκριμένη ιδεολογική στόχευση. Αναμένουμε λοιπόν το πολιτικό και ιδεολογικό σας στίγμα. Ευχής έργο θα ήταν να ηγηθείτε ενός κινήματος με αριστερή ή έστω κεντροαριστερή πολιτική. Προσωπικά, αν στα πλαίσια εκλογής προέδρου βρεθώ στο δίλημμα να επιλέξω ανάμεσα σε αριστερή πολιτική ή καταλληλότερο αρχηγό, θα επιλέξω το πρώτο. Ελπίζω λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδεολογικές καταβολές της μεγάλης πλειοψηφίας των κατά καιρούς ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, να μας απαλλάξετε από αυτό το δίλημμα, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να γίνει με Παπαντωνίου, Νεονάκη, κλπ, στο πλευρό σας.

ΥΓ Το 1996, κατά τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου, παρότι οι συσχετισμοί στο κόμμα ήταν υπέρ του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κοινοβουλευτική ομάδα επέλεξε Σημίτη, κρίνοντας μάλλον με βάση το αίσθημα αυτοσυντήρησης και λιγότερο ιδεολογικά. Η επιλογή αυτή εκλογικά δικαιώθηκε, ωστόσο η διακυβέρνηση Σημίτη άφησε μια βαριά κληρονομιά που ακόμα πληρώνει το κόμμα. Το "εκσυγχρονιστικό" ΠΑΣΟΚ του Σημίτη θεωρούσε ως "βάρος" την κληρονομιά του Ανδρέα. Αλλά η σημερινή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα μάλλον υποδεικνύει ότι η εποχή Σημίτη άφησε μεγαλύτερο παθητικό...

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι στο ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται, γιατί έπεσαν τόσο χαμηλά σε ποσοστά στις φετινές εκλογές!!!
Μα είναι τόσο απλό! Τα τελευταία χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει το κέντρο. Οι ψηφοφόροι του θέλουν να στηρίζουν ένα κεντρώο κόμμα, που θα πρεσβεύει και θα εφαρμόζει κοινωνική πολιτική (σε περίπτωση σχηματιμού κυβέρνησης) .
Η διακυβέρνηση του κ. Σημίτη δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε κοινωνικό χαρακτήρα, και αυτό είχε τις συνέπειες του στην επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ.
Εκτός από τα παραπάνω, η επιλογή του κ. Παπανδρέου για την ηγεσία ήταν άλλο ένα λάθος.
Ο κ. Παπανδρέου αν και είναι ένας αξιόλογος πολιτικός, με ήθος και όραμα, δεν έχει την δυνατότητα να γίνει ο ηγέτης ενός κινήματος. Επίσης κάποιες από τις ιδέες του δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα, είτε γιατί δεν ταιρίαζουν στη νοοτροπία μας, είτε γιατί δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να τις δεχτούμε.
Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι είναι λάθος να αμφισβητήσουμε τις καλές προθέσεις του.
Και περνάμε σε εσας κ Βενιζέλε.
Το ενδεχόμενο να αναλάβετε την αρχηγία του κόμματος, φαίνεται να είναι μια καλή προπτική. Θεωρώ ότι είσαστε από τους μαχητικότερους πολιτικούς στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές ελπίδες να πάρει την εξουσία στις επόμενες εκλογές.
Έχω ακούσει ακόμα και από οπαδούς της ΝΔ, ότι αν αναλάβετε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δεν θα τα καταφέρουν στις επόμενες εκλογές να είναι κυβέρνηση.
Όμως σίγουρα δεν άρεσε σε πολύ κόσμο το γεγονός ότι σπευσατε να κάνετε δηλώσεις, αμέσως μετα την ομιλία του κ. Παπανδρέου και σίγουρα δεν ήταν υπέρ σας.
Πέρα από όλα αυτά, αυτό που απασχολεί πολύ κόσμο (ακόμα και αυτούς που στηρίζουν την υποψηφιότητα σας), είναι αν θα εφαρμόσετε κοινωνική πολιτική ή αν θα κινηθείτε στα επίπεδα του κ. Σημίτη?
Ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από δεξιά πολιτική για ακόμα μια φορα!!! Αυτό μας το προσφέρει και η Νεα Δημοκρατία!
Πως θα καταφέρετε να κάνετε τους έλληνες να νιώσουν σίγουροι, ότι αν ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, θα ψηφίσουν κέντρο????

Ανώνυμος είπε...

Κατι που με εχει ενοχληση τρομερα ειναι το πως μερικη μερικη συνεχως λενε οτι η ηττα ειναι του Γ.Π., για την ηττα αυτη ΟΛΟΙ ΣΑΣ και εσεις κ. Β φταιτε, να μην το ξεχναμε αυτο !

Ανώνυμος είπε...

Στην οικογένειά μου μεγαλώσαμε χωρις κομματική ταυτότητα και φανατισμούς..

Ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν το λιγότερο κακό απο τα κόμματα που μπορούσαν να κυβερνήσουν.

Δε λέω υπήρχε και στόχος. Λίγο η ένταξη στο κοινό νόμισμα, λίγο οι Ολυμπιακοί Αγώνες... Υπήρχε όραμα.
Και κυρίως υπήρχε μια υποτυπώδης αξιοκρατία. Μη με παρεξηγείς: αξιοκρατία σε σχέση μ'αυτούς που είναι τώρα... Έβλεπες σε θέσεις ευθύνης άτομα κόκκινα, μπλέ... ας πούμε οτι υπήρχε ένας κάποιος διαχωρισμός της κυβέρνησης με το κράτος.

Σ'αυτές τις εκλογές δε ξέραμε τί να ψηφίσουμε.

Το Μπόμπο και το λαμογιο-επιτελείο του το είχαμε αποκλείσει κατηγορηματικά.

Τους είδαμε κι αυτούς. Κάθε φορά που ανεβαίνουν πισωγυρίζουν τη χώρα. Το ζήσαμε και τώρα.

Αλλά και ο ΓΑΠ καλό παιδί, καλές ιδέες, αλλά δεν έπειθε. Έμοιαζε λίγος. Ο Έλλην χρειάζεται ηγέτη, όχι moderator σε debate. Είμαστε Ανατολή, κακά τα ψέμματα.

Ο λαός σας τιμώρησε και τους 2: Εσάς γιατί δεν κάνατε αντιπολίτευση, γιατί ήσαστε ανύπαρκτοι και τρωγώσασταν μεταξύ σας, τους μπλέ γιατί ήταν παντελώς απόντες απο τα προβλήματα της χώρας.
Σου λέει ο Έλλην "τι δε θέλει ο Μπόμπος? Να βγεί πάλι πρωθυπουργός? Ας τον βγάλουμε, έτσι για να μάθει..."
Αφού το παλικάρι δε την παλεύει κάστανο... Ήθελε να ξυπνάει, ως νωθρό και φιλήδονο αγόρι που είναι, κατά τις 11 το πρωί, να τρώει το κολατσιό του και μετά να παίζει πλεηστέησιον μέχρι το βραδάκι, τέτοια πράματα...χαλαρά...
Άντε, αφού την "εξέτισε την ποινή" του (κατά το "ποινήν εκτίω" του μίστερ-στρατηγός-άνεμος-Λόρντ Μπάυρον) κι αυτός (ένεκα γαρ τζακιού, έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός) σκεφτόταν, "τί καλά, τελείωσα με αυτές τις μ@λ@κίες, ας ξεκουραστώ για το υπόλοιπο της ζωής μου".. Αλλά δε του έκατσε! Ο Έλλην, με το πανέξυπνο μυαλό του, ώς ένα απο τα χειρότερα σενάρια Δαντικής Κόλασης του ξαναεμπιστεύτηκε, προς μεγάλη του ατυχία, την τύχη της χώρας του... Κι αυτός το κατάλαβε: " Λάβαμε ένα καθαρό και ισχυρό μήνυμα". Τι κατάλαβες ρε Μπόμπο? Όχι πες μας γιατί μου φαίνεται οτι άλλα καταλαβαίνετε εσείς κι άλλα εμείς...

Ο ελληνικός λαός σας δίνει έτσι μια πίστωση χρόνου. Μη τη σπαταλήσετε. Μη την πετάξεις φίλε Βαγγέλη. Αναδιοργανοθείτε, ανασυγκροτηθείτε, μαζέψτε τα κομμάτια σας και τραβήξτε μπροστά. Με όραμα. Μη περιμένετε το όραμα να έρθει απο την Ε.Ε. Δημιουργήστε το εσείς...Κυνηγήστε το. Κάντε μας περήφανους που είμαστε Έλληνες.

Και να ξέρεις κάτι: όλα τα μέλη της οικογένειάς μου ψήφισαν κάτι άλλο. Όχι ΠΑΣΟΚ. Φύγαν προς τα μικρά κόμματα. Ο μπαμπάς μου ΛΑΟΣ (είναι παλαβός?) γιατί λέει "αυτόν φοβούνται, αυτόν θα βάλω μέσα", ρησπέκτ. Η μητέρα μου και η αδελφή μου Οικολόγους, ρησπέκτ. Εγώ ψήφισα ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω στις αξίες του κινήματος. Γιατί έχω στο μυαλό μου τη διακυβέρνηση Σιμήτη που μπορεί όλοι να τον βρίζουν, αλλά ήταν αυτό που χρειαζόταν η Ελλάς, τη στιγμή που το χρειαζόταν. Ήταν διαχειριστής. Έβαλε τάξη σε πολλά πράγματα. Τουλάχιστον αυτό αντιλήφθηκε το ταπεινό μυαλό μου. Πάρτο κι αλλιώς: γιατί αλλιώς θα πέταγα την ψήφο μου.

Τον ΓΑΠ τον λυπάται η ψυχή μου. Εισέπραξε δυσαρέσκεια πολύ περισσότερη απο αυτή που του άξιζε. Σου λέω, ούτε κι εγώ πίστευα οτι είναι πολύς, αλλά μια ευκαιρία του την έδωσα. Μη τον ισοπεδώσεις γιατί είναι άνθρωπος και δε το αξίζει. Το πήρε το μήνυμα.

Σ'ευχαριστώ που με διάβασες και μη ξεχνάς κάτι. Οι πολίτες αυτού του τόπου υποφέρουν. Τα παιδιά της γενιάς μου που ψηφίζουν Αλαβάνο γιατί τους αναγνωρίζει ως έχουν (δηλ. τζενερέισον σιξ χάντρεντ) θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν ειλικρινά δίνατε μάχη για μας. Αν δεν επιτρέπατε σε κάθε εργοδότη στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα να πληρώνει τα πτυχία και μεταπτυχιακά μας με 6, 7 ή στην καλύτερη 8 κατοστάρικα, χωρίς ωράριο, χωρίς προσωπική ζωή, χωρίς όνειρα και σχέδια για το μέλλον (δύσκολο να σχεδιάσεις οικογένεια με 832,67 ευρώ το μήνα). Τότε να δεις πώς θα γεννούσαμε και πως θα λυνόταν και το ασφαλιστικό...

Λοιπόν σου εύχομαι επιτυχία και καλή τύχη. Κοίτα να στελεχώσεις το επιτελείο σου με άτομα αξιόλογα που σέβονται και πονάνε τον τόπο. Όχι εξουσία για την εξουσία και όχι ξύλινος λόγος(να έχεις στο νου σου τον Πολύδωρα και να πράττεις το ακριβώς αντίθετο).


Καλό κουράγιο,

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

DHLOSATE PARON
SIGHARITIRIA!!!
PRIN MIA BDOMADA ISASTAN APON DHLADH?

AKOUSTE LIGO KAI TON LAO
GIATI ISTE EKTOS THEMATOS
KAI EKTOS LAIKHS BASHS

ELPROSOPITE SAN TAKTIKH
TO PALIO PASOK TOU KRATIKODIETOU AMORALISMOU KAI THS "PROOPTIKHS NIKHS"

sto sinedrio tha sas psifisoun oloi oi gerontes san ton patera mou pou nomizei oti to kinhma einai podosferikh omada me xorhgous

Ανώνυμος είπε...

Στην οικογένειά μου μεγαλώσαμε χωρις κομματική ταυτότητα και φανατισμούς..

Ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ γιατί ήταν το λιγότερο κακό απο τα κόμματα που μπορούσαν να κυβερνήσουν.

Δε λέω υπήρχε και στόχος. Λίγο η ένταξη στο κοινό νόμισμα, λίγο οι Ολυμπιακοί Αγώνες... Υπήρχε όραμα.
Και κυρίως υπήρχε μια υποτυπώδης αξιοκρατία. Μη με παρεξηγείς: αξιοκρατία σε σχέση μ'αυτούς που είναι τώρα... Έβλεπες σε θέσεις ευθύνης άτομα κόκκινα, μπλέ... ας πούμε οτι υπήρχε ένας κάποιος διαχωρισμός της κυβέρνησης με το κράτος.

Σ'αυτές τις εκλογές δε ξέραμε τί να ψηφίσουμε.

Το Μπόμπο και το λαμογιο-επιτελείο του το είχαμε αποκλείσει κατηγορηματικά.

Τους είδαμε κι αυτούς. Κάθε φορά που ανεβαίνουν πισωγυρίζουν τη χώρα. Το ζήσαμε και τώρα.

Αλλά και ο ΓΑΠ καλό παιδί, καλές ιδέες, αλλά δεν έπειθε. Έμοιαζε λίγος. Ο Έλλην χρειάζεται ηγέτη, όχι moderator σε debate. Είμαστε Ανατολή, κακά τα ψέμματα.

Ο λαός σας τιμώρησε και τους 2: Εσάς γιατί δεν κάνατε αντιπολίτευση, γιατί ήσαστε ανύπαρκτοι και τρωγώσασταν μεταξύ σας, τους μπλέ γιατί ήταν παντελώς απόντες απο τα προβλήματα της χώρας.
Σου λέει ο Έλλην "τι δε θέλει ο Μπόμπος? Να βγεί πάλι πρωθυπουργός? Ας τον βγάλουμε, έτσι για να μάθει..."
Αφού το παλικάρι δε την παλεύει κάστανο... Ήθελε να ξυπνάει, ως νωθρό και φιλήδονο αγόρι που είναι, κατά τις 11 το πρωί, να τρώει το κολατσιό του και μετά να παίζει πλεηστέησιον μέχρι το βραδάκι, τέτοια πράματα...χαλαρά...
Άντε, αφού την "εξέτισε την ποινή" του (κατά το "ποινήν εκτίω" του μίστερ-στρατηγός-άνεμος-Λόρντ Μπάυρον) κι αυτός (ένεκα γαρ τζακιού, έπρεπε να γίνει πρωθυπουργός) σκεφτόταν, "τί καλά, τελείωσα με αυτές τις μπούρδες, ας ξεκουραστώ για το υπόλοιπο της ζωής μου".. Αλλά δε του έκατσε! Ο Έλλην, με το πανέξυπνο μυαλό του, ώς ένα απο τα χειρότερα σενάρια Δαντικής Κόλασης του ξαναεμπιστεύτηκε, προς μεγάλη του ατυχία, την τύχη της χώρας του... Κι αυτός το κατάλαβε: " Λάβαμε ένα καθαρό και ισχυρό μήνυμα". Τι κατάλαβες ρε Μπόμπο? Όχι πες μας γιατί μου φαίνεται οτι άλλα καταλαβαίνετε εσείς κι άλλα εμείς...

Ο ελληνικός λαός σας δίνει έτσι μια πίστωση χρόνου. Μη τη σπαταλήσετε. Μη την πετάξεις φίλε Βαγγέλη. Αναδιοργανοθείτε, ανασυγκροτηθείτε, μαζέψτε τα κομμάτια σας και τραβήξτε μπροστά. Με όραμα. Μη περιμένετε το όραμα να έρθει απο την Ε.Ε. Δημιουργήστε το εσείς...Κυνηγήστε το. Κάντε μας περήφανους που είμαστε Έλληνες.

Και να ξέρεις κάτι: όλα τα μέλη της οικογένειάς μου ψήφισαν κάτι άλλο. Όχι ΠΑΣΟΚ. Φύγαν προς τα μικρά κόμματα. Ο μπαμπάς μου ΛΑΟΣ (είναι παλαβός?) γιατί λέει "αυτόν φοβούνται, αυτόν θα βάλω μέσα", ρησπέκτ. Η μητέρα μου και η αδελφή μου Οικολόγους, ρησπέκτ. Εγώ ψήφισα ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύω στις αξίες του κινήματος. Γιατί έχω στο μυαλό μου τη διακυβέρνηση Σιμήτη που μπορεί όλοι να τον βρίζουν, αλλά ήταν αυτό που χρειαζόταν η Ελλάς, τη στιγμή που το χρειαζόταν. Ήταν διαχειριστής. Έβαλε τάξη σε πολλά πράγματα. Τουλάχιστον αυτό αντιλήφθηκε το ταπεινό μυαλό μου. Πάρτο κι αλλιώς: γιατί αλλιώς θα πέταγα την ψήφο μου.

Τον ΓΑΠ τον λυπάται η ψυχή μου. Εισέπραξε δυσαρέσκεια πολύ περισσότερη απο αυτή που του άξιζε. Σου λέω, ούτε κι εγώ πίστευα οτι είναι πολύς, αλλά μια ευκαιρία του την έδωσα. Μη τον ισοπεδώσεις γιατί είναι άνθρωπος και δε το αξίζει. Το πήρε το μήνυμα.

Σ'ευχαριστώ που με διάβασες και μη ξεχνάς κάτι. Οι πολίτες αυτού του τόπου υποφέρουν. Τα παιδιά της γενιάς μου που ψηφίζουν Αλαβάνο γιατί τους αναγνωρίζει ως έχουν (δηλ. τζενερέισον σιξ χάντρεντ) θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν ειλικρινά δίνατε μάχη για μας. Αν δεν επιτρέπατε σε κάθε εργοδότη στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα να πληρώνει τα πτυχία και μεταπτυχιακά μας με 6, 7 ή στην καλύτερη 8 κατοστάρικα, χωρίς ωράριο, χωρίς προσωπική ζωή, χωρίς όνειρα και σχέδια για το μέλλον (δύσκολο να σχεδιάσεις οικογένεια με 832,67 ευρώ το μήνα). Τότε να δεις πώς θα γεννούσαμε και πως θα λυνόταν και το ασφαλιστικό...

Λοιπόν σου εύχομαι επιτυχία και καλή τύχη. Κοίτα να στελεχώσεις το επιτελείο σου με άτομα αξιόλογα που σέβονται και πονάνε τον τόπο. Όχι εξουσία για την εξουσία και όχι ξύλινος λόγος(να έχεις στο νου σου τον Πολύδωρα και να πράττεις το ακριβώς αντίθετο).


Καλό κουράγιο,

Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι νέος φίλος του πασόκ και πιστεύω ότι όσο βγάνεται στα κανάλια
και ειδικά στον κυρ. Πρετεντέρη γίνεστε ποιο
αποκρουστικός,
δεν χρειαζόμαστε στο πασόκ μισθοφόρους πλαστικού χειρούργους
καρδια χρειαζόμαστε

agke είπε...

an k den anikw stin parata3i sas, iparxei logos pou sas simpa8w. kairos einai an8rwpoi san esas na paroun ta inia. nomizw to xreiazetai i ellada na anevei epitelous auto to epipedo antagwnismou meta3i pleon NOIMONTWN an8rwpwn. den eimaste xazos laos. a3izoume kalitera.

is0 είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
δεν εντάσσομαι πολιτικά σε κανένα χώρο. Θέλω να πιστεύω πώς αποτελώ μέρος, του πολιτικά σκεπτόμενου ποσοστού των αναποφάσιστων, αλλά πάντως, πολιτικά ενεργού πολίτη.

Δεν έχω ψηφίσει το ΠαΣοΚ ποτέ, όχι απο εμπάθεια, αλλά στις μεν προηγούμενες εκλογές πίστευα πως 13 χρόνια αδιάκοπης ίδιας Κυβέρνησης είναι (υπερ)αρκετά σε επίπεδο προσφοράς άλλα και το πιο σημαντικό , θεώρησα πως πρέπει να δράσω ώστε η αιωρούμενη - κατ'εμε - διάκριση μεταξύ Κυβέρνησης και Καθεστώτος να φανεί. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως εναλλαγή Κυβερνήσεων και Δημοκρατία αποτελούν έννοιες συμβατές μεταξύ τους και ως ένα βαθμό ανάλογες.
Στις φετινές εκλογές απλά ο Πρόεδρος του κινήματος αλλά και οι μη ξεκάθαρες θέσεις σας, δεν με έπεισαν.
Θεωρώ πως αποτελείτε μια νέα πνοή σε επίπεδο Προέδρου για το ΠαΣοΚ αλλά και -λόγω της έντονης προσωπικότητάς σας και της πυκνής και σύνθετης ροής των σκεψεών σας- μια αφορμή για ξεκάθαρες θέσεις μέσα στο κίνημα.
Ο χρόνος θα δείξει σε κάθε περίπτωση. Ας μη τρέφουμε αυταπάτες.
Θα ήθελα ομως - αν μου επιτρέπεται- να σας εφιστήσω τη προσοχή στο μετά (ενν. μετά τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του κόμματος) πολιτικό σας λόγο, και ειδικότερα στην αμεσότητά του ως προς το λαό.
Οι περισσότεροι αδυνατούν να σας καταλάβουν. Προφανώς, το φταίξιμο είναι δικό τους, αλλά στη πολιτική ,ο λόγος (ομιλία) πρέπει να είναι κατανοητός σε όλους εκτός απο άμεσος και ευθύς (με την έννοια κατανοητός εννοώ την αντίληψη προκαλούμενη απο την ομιλία). Το κοινό στο οποίο απευθύνεται κανείς ορίζει και το λόγο τον οποίο χρησιμοποιούμε.
Θεωρώ πως τα παραπάνω, ήδη τα γνωρίζετε, αλλά πάντως θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για το ειλικρινές της συμβουλής μου εφόσον προβάλλω μόνο την ωφέλεια σας και κατ'επέκταση της χώρας μου.

Ανώνυμος είπε...

κύριε ανώνυμε 30άρη που ασφυκτιάς

Πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος να σου δώσει καλύτερο όραμα απόσα οραματίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου?
Είμαι 25, έχω κουραστεί από τις εσωτερικές διαδικασιές του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος μου έδωσε όραμα.
Διάβσε λίγο τις απόψεις του και το τι έχει κάνει για τη νεολαία...
Μας έχει δώσει βήμα για να παραθέτουμε τις απόψεις και τα πιστεύω μας.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Τρίτη 18/9/07 ώρα 16.59: στην ιστοσελίδα ραδιοφωνικού σταθμού (flash) μια δήλωση του κυρίου Βενιζέλου

http://greece.flash.gr//soon/2007/9/18/35035id/

«Δεν με εκπροσωπεί κανείς, εγώ εκπροσωπώ τις απόψεις μου που είναιγνωστές», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας παράλληλα ότι οι θέσειςτου βρίσκονται στο βιβλίο του «Δεξιά και Αριστερά» και στην ιστοσελίδατου στο Διαδίκτυο.

Επίδοξε πρόεδρε, από χτές το πρωί προσπαθώ να μπώ στην ιστοσελίδα σας και είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας... (επισυνάπτεται...)

Κι εμένα μου ρχονται κάποια ερωτήματα στο μυαλό....

Πόσο προσωρινά κύριε Βενιζέλο θα είναι η ιστοσελίδα σας εκτός λειτουργίας?
Μήπως μέχρι την ψηφοφορία?
Μήπως μέχρι να αποκτήσετε θέσεις για την αριστερά και τη δεξιά?
Μήπως ή θέσεις σας αμφιταλαντεύονται δεξιά και αριστερά?
Μήπως ούτε αυτό ήταν οργανωμένο από πρίν?
Μήπως το κοινό στο οποίο απευθύνεστε δεν γνωρίζει κάν να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο οπότε αυτή η δήλωση έγινε εκ του ασφαλούς?
Μήπως μας δουλεύετε ψιλό γαζί?

Η ιστοσελίδα στην οποία αναφέρομαι είναι η http://www.evenizelos.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΑ'' ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΩ????

ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΩ....
ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΩΣ (ΟΧΙ ΣΑΝ,) ΗΓΕΤΗΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ!!!!

ΚΛΑΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.......

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.

ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ

MAFILIO

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται σύντροφοι (αν μπορούμε να λεγόμαστε σύντροφοι....)
Το λέω αυτό γιατί προέρχομαι από τον χώρο της νεολαίας και της ΠΑΣΠ, δεν γουσταρω όμως τις ομάδες και το τι γίνεται αυτή την στιγμή.
Ποτέ μου δεν στήριξα πρόσωπο αλλά πάντα το κόμμα. Εκφράζω την απογοήτευσή μου λοιπόν για το σημείο που έχει φτάσει το κόμμα (καθώς θεωρώ πως θα έπρεπε να το διακρίνουν αριστερότερες-ριζοσπαστικότερες ιδεες-προτάσεις).
Θλίβομαι και αηδιάζω ταυτόχρονα, όταν την στιγμή που χάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., (και την στιγμή που κλαίω για την ήττα) βγαίνουν άτομα που ανήκουν στο χώρο και με ύφος σαν να έχουν κερδίσει τις εκλογές, κάνουν ανάρμοστες δηλώσεις. (οι συγκεκριμένοι ίσως να ψήφησαν ΝΔ και να μην είναι σύντροφοι.) Δυστυχώς αυτοί είναι άτομα που εκτιμούσα πολύ, αλλά μετά από την "παρανοϊκή" προβολή τους δεν θέλω να τους βλέπω ούτε σε γελιογραφίες. Άν κάποιο από αυτά τα άτομα λοιπόν διεκδικήσει κάτι και βγεί, δεσμεύομαι ότι θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να ανέβει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ. (Να είναι όλοι σίγουροι οτί δεν θα το κάνω μόνο εγώ)

satyros είπε...

Καταρχήν καλησπέρα.Παντού ανα την Ευρώπη παρατηρήται η αποδυνάμωση του σοσιαλιστικού κινήματος κ η αντίστοιχη ενδυνάμωση της θέσεως της δεξιάς.Και αυτό γιατί σε όλη την Ευρώπη φαίνεται οτι τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έχουν πάθει κρίση ταυτότητας.Κάποιος πολύ ορθά τα αποκάλεσε τραβεστί.Σκέφτονται αριστερά κ πράττουν δεξιά.Επομένως πρωταρχικός σας στόχος αμέσως μετά την εκλογή σας(η οποία πιστεύω οτι θα έρθει εύκολα) θα ΠΡΕΠΕΙ να είναι η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στις ιδεολογίες κ στους σκοπούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.Βλέπε Κράτος Δικαίου,Κράτος Πρόνοιας..
Εξάλλου η αύξηση της δύναμης της αριστεράς δείχνει οτι χάσατε ενα μεγάλο κομμάτι των αριστερών ψηφοφόρων σας.
Είσαστε άνθρωπος με συγκροτημένη σκέψη,πλούσιο πολιτικό λόγο και γνώση των όσων συμβαίνουν κ όσων συνέβαιναν επί εποχής ΠΑΣΟΚ.Γνωρίζετε πολύ καλά τι είχατε,τι χάσατε,κ τι πρέπει να κάνετε για να το ξανακερδίσετε.
ΜΗΝ μας απογοητεύσετε
Καλή τύχη

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Χτες εστειλα ενα μηνυμα το οποίο με λυπη βλέπω οτι δεν δημοσιεύτηκε...

Δεν με εκπλήσει...
Αλλωστε εχετε ηδη βάλει "φιλτρο" "λογοκρισία" στα μηνύματα μας αφου λετε οτι δημοσιεύονται εφ οσον το εγκρίνει ο ιδιοκτήτης του blog....
Δύσκολο λοιπον να πιστέψουμε οτι ειστε οπαδος της ελεύθερης εκφρασης και των αντιθέτων προς εσας απόψεων , απο την στιγμή που δεν τις αφήνετε να ακουστούν...

Αναφερόμουνα στην σπουδη και τον τρόπο που ενεργήσατε στην χθεσινοβραδυνή δήλωση του Προέδρου του Κινήματος...
Γνωρίζατε (οπως ολοι μας) οτι ο Γ.Παπανδρέου θα κάνει δήλωση στις 20.00...
Ησασταν προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο του MEGA...
Ποιός ο λόγος λοιπον της κίνησης σας 30 δευτερόλεπτα μετα το τέλος του Γ.Παπανδρέου να βγειτε εξω απο το studio του MEGA και να κάνετε "δήλωση" στα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία ειχατε εσεις ειδοποιήσει...
Θα μπορούσατε οτι ειχατε να πειτε να το κάνετε απο το "βημα" που σας παρείχε το δελτιο του σταθμου και οχι να σπεύσετε να κάνετε "δήλωση-διάγγελμα" απο ολα τα τηλεοπτικα καναλια...

Αυτη την συντροφικότητα και ενότητα επαγγέλεσθε ???????

Λιγη σεμνότητα δεν βλάπτει Κυριε Βενιζέλο...

Ανώνυμος είπε...

"Το σχόλιο σας έχει αποθηκευτεί και θα είναι ορατό μετά την έγκριση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου"

Κρίμα....
Δεν μας αξίζει τετιοα δημοκρατία ! ! ! ! !

Ανώνυμος είπε...

elitsa,

σε καμία περίπτωση δε θέλω να αρχίσουμε chat εδώ, δεν είναι ο σωστός τόπος. Επίσης επίτρεψέ μου να έχω και κατ'επέκταση να διατυπώνω την προσωπική μου άποψη. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν (όχι πίστευαν) στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στον Ευάγγελο Βενιζέλο (δεν θέλω να επεκταθώ για τον καθένα). Αλλά δεν είμαι οπαδός κανενός.

Το ζήτημα εδώ όμως δεν είναι το καλό του Γιώργου ή του Βαγγέλη, της Άννας ή του Κώστα. Είναι το καλό της χώρας. Σέβομαι και κατανοώ τη στήριξή σου στον Γιώργο Παπανδρέου, επίτρεψέ μου όμως να πιστεύω ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει διαφορετικές ικανότητες, πιο αρμόζουσες σε έναν ηγέτη και μελλοντικό πρωθυπουργό. Εάν διαψευσθώ, είμαι ο πρώτος που θα το αναγνωρίσω.

Σε χαιρετώ, Δημήτρης

Thanos είπε...

Σύντροφε Ευάγγελε – ΔΕΝ ξέρω Τελικά – εάν δημοσιεύσεις το κείμενο μου αλλά μετά την τρίτη προσπάθεια μου να το αναρτήσω μου εμφάνισε το παρακάτω μήνυμα :
«Το σχόλιο σας έχει αποθηκευτεί και θα είναι ορατό μετά την έγκριση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου»

Αλλά από χθες ό ιδιοκτήτης κρύβεται πίσω από μάλλον ανύπαρκτους Hackers ή πίσω από ασύμμετρες απειλές ;

Τόλμησε λοιπόν να ακούσεις τη κριτική μου άποψη – θέση


https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36963065&postID=4392564281326497619



Σύντροφε Ευάγγελε

Θα μου επιτρέψεις μια καλοπροαίρετη κριτική.

Χαιρετίζω αρχικά τη πρωτοβουλία σου, αλλά θεωρώ ότι βιάστηκες σύντροφε.

Όταν θα χαμηλώσουν τα φώτα της δημοσιότητας, τότε θα σκεφτείς - είμαι σχεδόν σίγουρος – και θα αναθεωρήσεις την εν θερμώ και πολιτικά άκαιρη τακτική της υποψηφιότητα σου, συ ο ίδιος σε αυτοκριτική σου θα τη χαρακτηρίσεις ως απονενοημένη και έχουσα έλλειψη στρατηγικής τακτικής.

Οι διαπιστώσεις σου, ως παρέμβαση τη Κυριακή το βράδυ, θα είχε νόημα εάν είχες παραλείψει τη φράση : «Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο»

Θεωρώ σύντροφε, ότι αυτό θα σου στοιχίσει πολιτικά και εξηγούμαι, η τακτική αυτή θα στη θυμίζουν συνέχεια . . . κάποιοι οι οποίοι από χθες την είδαν, άλλοι θετικά ή αν θέλεις ακόμη και αναγκαία (ο καθένας με την δική του οπτική γωνία) και χωρίς να είμαι μάντης κακών . . . θάρθει μια μέρα που στη πρώτη στραβή να είσαι σίγουρος ότι θα κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από τους ίδιους για πολιτικό αμοραλισμό, παιδική αφέλεια και ίσως και αρχηγική βουλιμία.

Τούτα τα γράφω περισσότερο με πολύ αγάπη και συντροφικό ενδιαφέρον για την μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ και παρά για να προφυλάξω το πολιτικό σου μέλλον.

Η μεγάλη παράταξη σε έχει ανάγκη – εσύ πρέπει να εμπνεύσεις το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ.

Σύντροφε σε καλώ να «μαζέψεις» τη τακτική του «φορτώματος» στο κάρο των υποστηριχτών και των δήθεν ευτυχισμένων φίλων (πλην Λοβέρδου, τυχάρπαστων ή αποτυχημένων πολιτευτών - και πολλών ίσως ειλικρινώς απογοητευμένων συντρόφων)

Σου εφιστώ τη προσοχή, ότι θα είναι οι ίδιοι, που όταν το κάρο κολλήσει στο πρώτο εμπόδιο, θα σε πουλήσουν, όπως εμφανίζεσαι εσύ σήμερα (σε πολλούς συντρόφους της παράταξης) στο σημερινό πρόεδρο. Και εάν ακόμη δεν γίνει κάτι τέτοιο, και πετύχεις ως ο επόμενος αρχηγός, θα είναι οι ίδιοι που θα θελήσουν εκβιαστικά να εξαργυρώσουν την σημερινή υποστήριξη τους .

Σύντροφε Ευάγγελε ΠΡΟΣΕΧΕ.

Κάποιοι προσπαθούν να κάψουν, την κατά τα άλλα αυτονόητη και αναγκαία κατά τα άλλα, ανάληψη της πρωτοβουλία σου.

Σύντροφε Ευάγγελε θα επιμείνω, ότι πρέπει να σιωπήσεις προς το παρόν, «βούλωσε» με βουλοκέρι τα αυτιά σου και μην ακούς τις χαρούμενες «σειρήνες» που σου χαϊδεύουν ευκαιριακά τα αυτιά και συμπορεύσου, ΑΝΤΊ με αυτούς με το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις όποιες - επόμενες - διεργασίες που θα αποφασίσει ο πρόεδρος για την αρχηγία της παράταξης.

Επέδειξε το προσήκοντα σεβασμό και αποδέξου τις κομματικές διεργασίες για να μπορέσεις και εσύ αύριο να απαιτείς για να μπορείς να επιβάλεις το ίδιο.

Είσαι σώφρων άνθρωπος ικανότατος και ΕΛΠΙΖΩ ότι θα πάρεις στα σοβαρά την έκκληση μου.

Τελειώνοντας εάν δεν έχεις πεισθεί ακόμη, διάβασε τους παρακάτω στίχους και

ΝΗΦΕ ΚΑΙ ΜΕΜΝΗΣΩ το σύντροφο Θανάση.

και ΜΗΝ ΑΠΙΣΤΕΙΝ στο Πρόεδρο της Παράταξης.

"Όσο μπορείς . . .
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την,
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ως που να γίνει σα μιά ξένη φορτική."

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Με συντροφικούς χαιρετισμούς Θανάσης (Thanos)

zangoyan@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σύντροφε!
Όταν εμείς δακρύζαμε βλέποντας την έκταση της ήττας, όταν ο σ. πρόεδρος μας θλιμμένος ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν εσείς χαρούμενος δηλώσατε - Είναι προφανές ότι είμαι παρών - άρα είναι προφανές ότι κατά το προηγούμενο διάστημα δηλώσατε απών! Γιατί;;;;
συντροφικά Sv6gib

Thanos είπε...

"Το σχόλιο σας έχει αποθηκευτεί και θα είναι ορατό μετά την έγκριση του ιδιοκτήτη του ιστολογίου."

ΣΗΜ. Αυτό λέγεται προληπτική λογοκρισία ;

Ασύμμετρη απειλή ή φόβος στη επώνυμη απειλή ;

Έχω κάνει κανονικά την εγγραφή μου και έχω καταθέσει και το e-mail μου

Κατά τα άλλα βλέπω ένα περίεργο πανικό

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

Σημ : ΔΕΝ θα κουρασθώ να το ανεβάζω το κείμενο.

sv6gib είπε...

Αγαπητέ σύντροφε!
Όταν εμείς δακρύζαμε βλέποντας την έκταση της ήττας, όταν ο σ. πρόεδρος μας θλιμμένος ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν εσείς χαρούμενος δηλώσατε - Είναι προφανές ότι είμαι παρών- άρα είναι προφανές ότι κατά το προηγούμενο διάστημα δηλώσατε απών! Γιατί;;;;
συντροφικά Sv6gib

ILLUMINATOS-THESS είπε...

την άποψή μου.
1. Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μια δεινή ήττα στις εκλογές αυτές. Και τολμώ να πω ότι με μια προσεκτική εξέταση των πραγμάτων κάτω από ορισμένες προυποθέσεις οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τόσες πολλές, τόσες άστοχες κινήσεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του Γιώργου, δεν έγιναν τυχαία. Για μένα, και το θέτω ως ζήτημα συζήτησης, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μου ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όσο κάκιστους συμβούλους και να είχε, που είχε, δεν ήλεγξε το ζήτημα Φώφης και Πατουλίδου. Και βγήκαν κάτι παπαγαλάκια που έλεγαν δεν τον προστάτευσε ο Βενιζέλος. Σα να είναι κάποιος στο τιμόνι και τρακάροντας λέει στο συνοδηγό του "Γιατί ρε δεν μου είπες να στρίψω;" Δηλαδή, στο θεό μας, το ... ακαταλόγιστο είχε και ήθελε πάτρονες και συμβούλους διαρκώς; Δεν είναι δυνατό να μην παρακολούθησε την εκτύλιξη της προεκλογικής του εκστρατείας από το σ. Λαλιώτη και τους άλλους διαφημιστές και ενώ ήξερε ότι υπολειπόταν σε δημοτικότητα από τον Καραμανλή άφησε να φανεί ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος πρωθυπουργός στα διαφημιστικά σποτ μόνο 3-4 μέρες από τις εκλογές μέσα από το σύνθημα ΜΑΖΙ, ενώ ο κύριος αντίπαλός του ο Καραμανλής έστηνε διαφημιστικά σποτάκια στυλ "Έλληνα Περόν" ενορχηστρώνοντας ολόκληρη την προεκλογική του εκστρατεία στην υπεροχή που του έδιναν τα γκάλοπ ως εικόνα πρωθυπουργού σε σχέση με το Γιώργο(παρόλο που τον έβαζαν να γράφει οι αθεόφοβοι σε ... γραμμένη Α4). Αν δε γίνεται επίτηδες, τότε ευθέως κατηγορώ το Γιώργο για πολιτική άνοια. Θυμηθείτε επίσης πόσες μα πόσες φορές μυστικά υποτίθεται των συσκέψεων του Κινήματος τα ήξερε ο Καραμανλής ...φρέσκα φρέσκα πριν αναγγελθούν από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ.
2. Η κατάστρωση του ευρωψηφοδελτίου κατ'εμέ με όλα αυτά τα απίθανα ονόματα δεν έγινε για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μην φέρουν αντίρρηση σε αναγκαστική εισφορά μέρους της αποζημίωσής τους προς το Κίνημα. Τελεία και παύλα. Δύσκολα ζητάς κάτι τέτοιο από ένα Δημήτρη Τσάτσο, εύκολα από μία Ματσούκα. Μόνο που ο αρχηγός κόμματος που αντιμετωπίζει προβλήματα εισροών στο Κίνημα έχει και την καπατσοσύνη (ή πρέπει να την έχει) να προτείνει τουλάχιστο πρόσωπα (με αυτές τις συνθήκες) που να έχουν κάτι να πουν, δε μετασχηματίζει το Κίνημα σε ανέκδοτο.
3. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι ο ... κολλητός του ο Καραμανλής σε ολόκληρη την προεκλογική εκστρατεία ενώ γνώριζε πως είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις,...αποφάσισε να το παίξει... Ράλλης (δε θέλω ου, καμμία προσωπική αναφορά στο Γιώργο) μπας και ο Γιώργος τσιμπήσει καμιά μονάδα και τον...πλησιάσει ; Μόνο που τη σούπα χάλασε ο ελληνικός λαός που έστειλε το Γιώργο τέσσερις μονάδες πίσω και για το λόγο αυτό ήταν και οι δύο ... συνοφρυωμένοι το ΄βράδυ των εκλογών...
4. Για μένα οι εκλογές αυτές ήταν μια στημένη παρτίδα. Δύο αρχηγοί που η επιβίωση του ενός εξαρτάται από την επιβίωση του άλλου αποφασίζουν να στήσουν ένα σταθερό σκηνικό στη χώρα (ο Καραμανλής στην κυβέρνηση και ο Γιώργος σε απόσταση ασφαλείας στην αντιπολίτευση με ένα ακίνδυνο ΠΑΣΟΚ, κακέκτυπο της Ένωσης Κέντρου).
5. Είναι τυχαίο ότι ανασύρθηκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο σ. Τζουμάκας στα κανάλια για να κατηγορήσει το σ. Βαγγέλη ως "δεξιό", που ο άνθρωπος είναι σαφώς προοδευτικότερων αντιλήψεων από το Γιώργο ; Μόνο που ώρες ώρες πιάνει το καθηγητικό του το Βενιζέλο και λέει "για την ιδεολογία μου πάτε ψάξτε στο ίντερνετ; (όπως έλεγε στους φοιτητές του "διαβάστε το σύγγραμμά μου"). Ανάλυσέ τα σ. Βαγγέλη.
6. Ακούσατε χθες το Λαζόπουλο : "πούμα ο Βενιζέλος". Υπάρχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα που πιστεύει ότι είναι δυνατό να κατέβει, προσοχή όχι να κερδίσει αλλά να κατέβει, ο Καραμανλής στις επόμενες εκλογές απέναντι στο "πούμα" ; Θα τον καθαρίσει το "πούμα" της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα, στο άψε σβήσε μπας και περισώσει καμμία ψήφο (όχι να κερδίσει, να περισώσει λέω).
7. Τα πράγματα είναι τόσο απλά. Μόνο που το απλό είναι και το περισσότερο σύνθετο.
8. Σ. Βαγγέλη, απλά μπράβο για το θάρρος σου.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε σε αυτές τις εκλογές, με ευθύνη όλων των στελεχών του.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον τόπο και ανίκανη να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκλιση.
Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο αρχηγός και πρόεδρος του κινήματος.
Το ΠΑΣΟΚ χρειάζετε, σίγουρα, ανασυγκρότηση και ανανέωση.
Ο ελληνικός λαός περιμένει από τη Δημοκρατική Παράταξη μια νέα πολιτική που θα αρμόζει στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Η «φαγωμάρα» και οι αδιάλειπτες εσωτερικές τριβές δε θα κάνουν κακό μόνο στη Σοσιαλιστική Παράταξη, αλλά και σε ολόκληρο το Έθνος.Το γνωρίζουμε άλλωστε από το παρελθόν...
Παρόλα αυτά, θέλω να υπογραμμίσω τα εξής:
1. Δε γίνεται νέο ξεκίνημα το ίδιο βράδυ των εκλογών, και αρχηγική εμφάνιση στο Ζάππειο.Πάνω από το σώμα του βαριά αρρώστου δε μιλάμε για τη διαθήκη.Υπάρχει και πολιτικό ήθος και αξιοπρέπεια, πάνω από όλα. Σίγουρα ένας πολιτικός πρέπει να δρα άμεσα και καταλυτικά. Αλλά πρέπει να γνωρίζει το πότε.
2. Η ιστορία και οι αγώνες ενός πολιτικού άνδρα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου, για να μπορέσει να επιχειρήσει τολμηρά βήματα. Η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται προικοθήρες..
3. Αλλαγή και ανανέωση με «φαντάσματα» του παρελθόντος δε γίνεται. Χαρακτηριστικά αναφέρω πρόσωπα όπως οι κκ. Παπαντωνίου, Μπίστης, Νεονάκης...Πρόσωπα που ο Ελληνικός λαός «μαύρισε», δεν τα θέλει ξανά στο προσκήνιο, ούτε επιθυμεί να ξαναδιεκδικήσουν τη διακυβέρνηση αυτού του τόπου. Η αποπομπή τους από το Γιώργο θα πρέπει να είναι οριστική και αμετάκλητη.
4. «Εγγυητής» του στυλ Σημίτη, το ΠΑΣΟΚ δε χρειάζεται. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο κίνημα, και μπορεί μόνο του να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή κάθε διαδικασίας. Ο κ. Σημίτης τιμήθηκε από τον Ελληνικό λαό, για πολλά χρόνια, και ακόμα περισσότερο από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Πέρασε στην Ιστορία σαν ηγητική μορφή. Καλό θα είναι να αποσυρθεί, όπως και έπραξε με το κεφάλι ψηλά. Φθορά θα αποτελέσει η οποιαδήποτε ανάμειξή του στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
5. Το άνοιγμα του Γιώργου σε πρόσωπα της Δεξιάς, η ολιγορία του να εκμεταλλευτεί επικοινωνικά τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, η λαθασμένη επιλογή του προσώπων σε νευραλγικά πόστα, που μόνο ζημιά έκαναν, αλλά και το λάθος με τη Φώφη, κόστισαν στο Κίνημα...
6. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στραφεί προς τα Αριστερά. Όχι στροφή για να την εκμηδενίσει και ήσυχο να πορευτεί προς τα Δεξιά. Ο λαός υποφέρει. Ανεργία πάνω από 15%, πτυχιούχοι με MSc ή και PhD εξαθλιωμένοι, κρατικές υπηρεσίες ανύπαρκτες, Συνταξιοδοτικό αβέβαιο, Ακρίβεια, και περιβαντολλογική καταστροφή...
7. Η Χώρα απαιτεί συλλογική συναίνεση..Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια στο λαό τι πρέπει μα γίνει με το Ασφαλιστικό, με την Παιδεία, τις κρατικές υπηρεσίες και το Περιβάλλον. Ξεκάθαρες και λειτουργικές λύσεις, όχι φαμφάρες. Ποιά είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας; Παιδεία, υπηρεσίες, τουρισμός. Το παιχνίδι στην παγκόσμια σκακιέρα χάνεται μέρα με την ημέρα. Οι Ευρωβουλευτές μας φαντάζουν ανύπαρκτοι και σκιές στις Βρυξέλλες...
Συνεπώς, καθαρός διάλογος και λαϊκή ετυμηγορία από τους φίλους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ είναι η λύση. Χειραγώγηση και αλαζωνεία κακό μόνο θα επιφέρουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται. Το ΠΑΣΟΚ υπηρετεί το λαό. Η «καρέκλα» του είναι βαριά και υπεύθυνη.Τέρμα οι φαμφάρες και οι λαϊκισμοί. Ή θα κοιτάξουμε να ευθυγραμμιστούμε σοβαρά και υπεύθυνα με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με σοβαρή δουλειά ή αλλιώς θα υποστούμε ακόμα χειρότερες συνέπειες.. Ο αρχηγός θέλει υπεύθυνη ομάδα γύρω του, νέους ανθρώπους, που να έχουν τη θέληση να κοπιάσουν και να δουλέψουν για τον τόπο, ακούγοντας τα πραγματικά μηνύματα που εκπέμπονται. Όχι ερμαφρόδιτα δεξιάς κουλτούρας και αριστερών αποθυμένων..

Φίλος του Κινήματος,
Ν.Α.

vaggelakos είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
θεωρώ ότι είστε ένας πολιτικός που με το λόγο του μπορεί να προσφέρει πολλά σε τούτο τον τόπο, παρόλα αυτά όμως δεν μπορώ να καταλάβω όλη αυτή την "πρεμούρα" που σας έχει πιάσει να φύγει ο κ.Παπανδρέου.
Επίσης αν και πριν τις εκλογες της 16ης Σεπτεμβρίου πιστευά ότι η εκλογή του ΠΑΣΟΚ ήταν αδύνατη εξαιτίας τόσο του Προέδρου του αλλά και επειδή υποψήφιοι βουλευτές δεν εργάστηκαν όσο έπρεπε. Δυστυχώς, βλέπω τις τελευταίες μέρες βλέπω αρκέτους από αυτούς να δηλώνουν την στήριξη τους σε σας. Αναρωτιέμαι λοιπόν ποίο είναι το μελλόν του ΠΑΣΟΚ με τέτοιους ανθρώπους και γιατί θα πρέπει να αισθάνομαι ευτυχής που ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει δίπλα του καιροσκόπους που θυσίασαν την νίκη για το προσωπικό τους συμφέρον.
Ελπίζω ότι αν τελίκα είστε ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα "ξεβρωμίσετε" το κόμμα από τέτοια στέλεχη (Παπαντωνίου, Αποστολάκη, Νεονάκη, Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη) που δεν πονούν το ΠΑΣΟΚ και το βλέπουν μόνο σαν μέσο πλουτισμού και προβολής τους.

Υ.Σ. Το βάρος της ήττας δεν βαρύνει μόνο τον αρχηγό. Το μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στον κ. Παπανδρέου αλλά και εσείς και τα υπόλοιπα πρωτοκλασσάτα στελέχη (Λοβερδος, Διαμαντοπούλου, Ρέππας, Δαμανάκη κλπ)

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΝΙΚΟ.
Ο Γ.Π ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 'ΜΙΚΡΟΣ' ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,ΑΚΟΜΑ 'ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ' ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΕΛΕΕΙΝΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ.
ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
Υ.Γ. Ο Γ.Π ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ΜΙΑ ΣΕ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ 'ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑ 2,5% ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 'ΧΑΜΗΛΑ,.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλε καλησπέρα, ενας ολόκληρος απογοητευμένος κόσμος που ανήκει στην μεγάλη προοδευτική παράταξη την κεντροαριστερά σοκαρίστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών και σας φωνάζει δυνατά πατε το τιμόνι πιο αριστερά.
Ολοι εμείς περιμένουμε καθαρές, κρυσταλένιες, σταράτες θέσεις.
Ολοι εμείς περιμένουμε να δούμε και το νέο αίμα του ΠΑΣΟΚ που κάποιο φρόντισαν να μην υπάρχει για να μην κινδυνεύουν οι καρέκλες τους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκλεισε το κεφάλαιο του εμφυλίου με την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης.
Ο Κώστας Σημίτης εβαλε την χώρα στην ΟΝΕ. Εσύ Ευάγγελε ποά Ελλάδα οραματίζεσε;

Ανώνυμος είπε...

Είναι επιτακτικό να γίνουν εσωκομματικές εκλογές μέχρι τη Κυριακή για να μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ να έχει μια ενιαία και αδιαμφισβήτητη θέση κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.Το κίνημα έχασε τις εκλογές επειδή ο αρχηγός του, μέσα στη μανία του για αλλαγές, άλλαξε και τις βασικές αριστερές-σοσιαλιστικές αρχές και αξίες.Κατηγορούσε τους παλαιοκομματικούς και αντιπρότεινε τους καρεκλοκένταυρους γενικούς διευθυντές υπουργείων ως νέο αέρα για τη παράταξη,τουλάχιστον κάποτε οι πρώτοι κινούνταν με αγνά, ενώ οι άλλοι πάντα με λεφτά αισθήματα.Τέλος εύχομαι να εκλεγείτε και.......
καλές αλλαγές

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει προφητικά. Το κίνημα δεν διχοτομείται δε διαιρείται και δε κληρονομείται.Φαίνεται πως ο άμεσα ενδιαφερόμενος δε το έλαβε υπ' όψιν του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

όπως έχουν πει και άλλοι επισκέπτες-αναγνώστες του blog σας, μήπως βιάζεστε πολύ να γίνετε αρχηγός; Ναι, το κόμμα σας πρέπει να ανασυνταχθεί το συντομότερο δυνατόν, το οφείλει στην χώρα. Πρέπει όμως (μαζί με εσάς) να κάνει και κάτι που μάλλον δεν έκανε τον προηγούμενο καιρό: ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

Αυτοκριτική για τα βασικότερα σφάλματα που οδήγησαν την ΝΔ στην εξουσία και την κατέστησαν κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού με ολέθριες όπως αποδείχτηκε μέχρι στιγμή:

α) για την αλαζονεία που επέδειξε το ΠΑΣΟΚ και που τώρα επιδεικνύει η ΝΔ με πρώτο τον πρωθυπουργό.
[Εδώ πρέπει να ομολογήσω ότι αν κάτι δεν αντέχω είναι η μουσολινική γλώσσα του σώματος που προβάλλει: χειρονομίες, το χέρι στην καρδιά κλπ.]

β) για την επιλογή πολιτικών που προξένησαν μεγάλη ζημιά στην χώρα σε τομείς όπως το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και η ΠΑΙΔΕΙΑ και φυσικά η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΙότι, κύριε Βενιζέλο, εν όψει Ολυμπιάδας τέθηκαν οι βάσεις για την πολιτική που ακολουθήθηκε επί ΝΔ και Βύρωνα Πολύδωρα. Είναι επιτακτική η ανάγκη διαλόγου με τους πολίτες για αυτά και για πολλά άλλα ζητήματα.

γ) για τον λαϊκισμό που έχει επιδείξει το κόμμα σας στο παρελθόν και έχει οδηγήσει τον δημόσιο τομέα σε παροιμιώδες ή ακόμη και μυθικό, εάν προτιμάτε, επίπεδο εξευτελισμού. Είναι τα πρασινογάλαζα παιδιά, τα οποία κινούνται εκάστοτε σε όποιον τους κάνει τα χατίρια, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το εκλογικό αποτέλεσμα. Και δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 (και ενδεχομένως και τώρα) μέρος του βαθέος ΠΑΣΟΚ αυτομόλησε στην ΝΔ.

Αν αυτά δεν γίνουν το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει αποκρουστικό για μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.

Γι' αυτό κύριε Βενιζέλο μην βιάζεστε τόσο. Επιδείξατε περισσότερη αυστηρότητα προς τον εαυτό σας πρώτα και μετά προχωρείστε στην κριτική των άλλων. Θα τύχει δε ιδιαίτερης αποδοχής η υπέρβαση των εσωκομματικών ισορροπιών εκείνων, που θα απαλλάξουν το κόμμα σας και κατ' επέκταση την χώρα από τα βαρίδια του παρελθόντος.

Τέλος, η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τεθεί επιτέλους σε σοβαρότερη και πιο ειλικρινή βάση. Ώστε και οι δύο πολιτικοί φορείς να διαφυλάξουν την οντότητά τους. Γιατί μέχρι στιγμής αμφότεροι νοιάζονται πως θα διευρύνουν το κομματικό τους τσιφλίκι.

Ένας απογοητευμένος ψηφοφόρος, ελπίζων όπως ιδή το κείμενό του δημοσιευμένο.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

η τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ υμών και του κ. Παπανδρέου πρέπει επιτέλους να γίνει με την παρουσία πολιτών.

Να ακούσετε επιτέλους ζωντανά και να ακουστεί σε όλη την χώρα τι πιστεύουμε και εμείς οι πολίτες για εσάς.

Αν είναι να έχουμε πάλι μονόλογους, θα αποδειχθεί περίτρανα πόσο ουσιαστικά ενδιαφέρεστε για την χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο !
Είμαστε αριστεροί και ψηφίζαμε ΠΑΣΟΚ
όταν αρχηγός ήταν ο Ανδρέας.
Εμείς είμαστε ακόμη αριστεροί !
το ΠΑΣΟΚ με τον Σημίτη έφυγε και πήγε δεξιά !
Δεν το ακολουθήσαμε !
Περιμέναμε τον Γιώργο Παπανδρέου να στρίψει το τιμόνι αριστερά.
Αυτός το έστριψε ακόμη πιο δεξιά.
Ψήφισα το ΠΑΣΟΚ τελευταία φορά το 1993
Ξέρω πολλούς με τα ίδια μυαλά που μερικές φορές τα προηγούμενα χρόνια ψήφισαν ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο για να μην βγεί η Δεξιά.
Για να γυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ και να γίνει κυβέρνηση αλάξτε πολιτική.
Αλλιώς υπάρχουν και άλλα αριστερά κόμματα για να ψηφίσουμε.
Δεν θα ήταν κακό να δείτε λίγο και τις πατριωτικές θέσεις του κου Καρατζαφέρη.
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Χτες σας άκουσα να αναφέρετε πως τις μέρες της προεκλογικής σας περιόδου κάποιοι σας κατηγόρησαν για "υπερδραστηριότητα". Φαίνεται ότι η υπερδραστηριότητά σας περιορίστηκε στην σε σημείο overdose εμφάνισή σας στα τηλεπαράθυρα, κυρίως μαζί με το έτερο πολιτικόν σας ήμισυ Ντόρα, και στην δεινή ρητορία σας με αρλούμπες και φανφάρες. Ούτε τον κόπο δεν κάνατε να μας καλέσετε τότε μέσω του blog σας προς συζήτηση όπως κάνετε τώρα, που επιθυμείτε την υποστήριξή μας στις πολιτικές φιλοδοξίες σας. Αντίθετα το blog σας κοιμόταν προεκλογικά, όπως κι εσείς αγαπητέ.
Και τώρα αισθάνεστε οργή. Εγώ να δείτε πόση νιώθω όταν ισοπεδώνετε και καταστρέφετε την τελευταία ελπίδα που μας έμεινε για αλλαγή, για ανανέωση. Όχι, κύριε Βενιζέλο, δε θέλουμε ρήτορες που θα μας ενυπωσιάζουν με τα λόγια τους, αλλά ηγέτες, αρχηγούς, ακέραιους και άμεμπτους που δε θα ξεπουλάνε για ακόμα μια φορά ιδανικά για συμφέροντα.
Το ΠΑΣΟΚ με σας θα τελειώσει. Και είναι κρίμα, άδικο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑ "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ", ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΟΥ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ;ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΕΙΣΑΙ!!!ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΧΩΡΆΝΕ ΚΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑ,ΔΕΝ ΤΑ ΤΙΜΑΣ...ΦΟΒΑΣΑΙ!!!!ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΜΑΘΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΣΟΥ...ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΡΕ, ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΙΣ 25 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ!!!ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ..................

Ανώνυμος είπε...

Ντρέπομαι που ξαναψήφισα ΠΑΣΟΚ. Και εγώ αλλά και όλη μου η οικογένεια. Που ξανασταυρώσαμε τους ίδιους ανεπάγγελτους που δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο στη ζωή τους. Αυτούς τους άχρηστους-παρατρεχάμενους που μόνο να καλησπερίζουν ξέρουν. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση παντού,από τον Αρχηγό μέχρι τον τελευταίο υποψήφιο βουλευτή!
Μας ξαναδώσατε ελπίδα και αξιοπρέπεια..
Ήδη μας έχετε κάνει καλύτερους, ξανανοίξαμε το Μπαμπινίωτη για να μπορέσουμε να σας παρακολουθήσυμε!
Καλή επιτυχία..
Είμαστε όλοι μαζι σας!!!
Άννα

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί χαρακτηρίζουν άσχημα την σπουδή του κ. Βενιζέλου το βράδυ τών εκλογών. Όσοι το έκαναν, θα πρέπει να συνυπολογίσουν την πολύ μεγαλύτερη σπουδή του κ. Παπανδρέου να ζητήσει την εκ νέου επιλογή του, χωρίς καν να αναφερθεί σε θέμα εκλογής νέου προέδρου, ή αλλων τυχόν υποψηφιοτήτων. Σε μία τέτοια συντριπτική ήτα, η σωστή δήλωση του όποιου προέδρου, θα ήταν "παραιτούμαι, αλλά θα συμμετάσχω και πάλι στην εκλογή". Όσον αφορά τώρα τα "κροκοδείλεια" δάκρυα αυτών που δεν θέλουν "λευκή επιταγή", η ερώτηση μου είναι που ήταν όχι μόνο το 2004, αλλά που ήταν μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Κάποιοι (μεταξύ των οποίων και ο ΓΑΠ) ψέλισαν κάτι περί διαχρονικής ευθύνης, δηλαδή οτι για την σημερινή ήτα φταίει η διακυβέρνηση 1996-2004 (χρηματιστήριο κλπ). Αν το πιστεύουν (κατά την γνώμη μου είναι ΚΑΙ αυτός ένας λόγος), γιατί δεν το είπαν 3.5 χρόνια τώρα; Από την άλλη πολύ εύκολα ξεχάσανε το σχέδιο Ανάν, τις παλινωδίες για την παιδεία (χρειάζονται ΚΑΙ τα ιδιωτικά, αλλά "ανέκρουσε πρύμναν")κλπ. Όσο για αυτούς που ... θυμήθηκαν (και ενοχλήθηκαν από)τα "εξωθεσμικά κέντρα", που ήταν όταν αυτά από τον Αύγουστο του 2003 "σπρώχνανε" στην έξοδο τον κ. Σημίτη και "καλούσαν" τον κ. Παπανδρέου να αναλάβει; Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα ενοχλήθηκαν; Βεβαίως το πρόβλημα υπήρχε τότε και τώρα και θα υπάρχει και στο μέλλον, αλλά η "μαγκιά" είναι να τα ξεφωνίζεις ακόμα και όταν είναι υπέρ σου, όχι μόνο όταν σου δείχνουν την έξοδο. Θα πρέπει να τονίσω οτι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά ως σκεπτόμενος πολίτης δεν μπορώ να μην αντιδράσω στην προσπάθεια να μας κάνουν το άσπρο μαύρο. Πιστεύω ότι ο κ. ΓΑΠ έχασε την μεγάλη ευκαιρία το 2004. ΤΟΤΕ έπρεπε να κάνει τις όποιες "τομές" του. Τώρα είναι ~3 χρόνια αργά.

On air είπε...

"Κάντε λίγο πιο δεξιά... από εδώ παρακαλώ για να έχετε καλύτερη οπτική γωνία..." !!!!!!!!!!!!!
Αυτό πιστεύω πως είναι το πολιτικό σας ήθος??? Μην βιάζεστε, η υπερφιλοδοξία σας και το προσωπικό σας συμφέρον μπορούν να περιμένουν!!!
Αλήθεια αγαπητέ εκσυγχρονιστή, καταπληκτικέ γλωσοπλάστη, αποτυχημένε όμως συνειδησεοπλάστη έχετε "συνείδηση" σε ποιόν χώρο ανήκετε? Δεν φτάνει να εξαργυρώνετε τα πάντα για τηλεοπτικό χρόνο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ (Χωρίς Σχόλια)

Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ
πολιτική και ... > Ελλάδα - ΠΑΣΟΚ

Εντάξει, να δεχθούμε αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι «το παιδί δεν μπορεί». Τότε για το ΠΑΣΟΚ μπαίνει ένα ερώτημα: «ο κ. Βενιζέλος μπορεί»; Κι «αν μπορεί», «τι ακριβώς μπορεί;»

Σίγουρα μπορεί να «παίξει καλά στην τηλεόραση» κάτι που αποδεικνύεται όρος επιβίωσης στο πολιτικό σκηνικό. Οπως αποφαίνεται ο σοφός λαός «τα λέει καλά» - κάτι που δεν κατάφερε ποτέ ο κ. Παπανδρέου. Σίγουρα μπορεί να διαχειριστεί ένα άρρωστο και χρεοκοπημένο (και οικονομικά) μιντιακό τοπίο. Μπορεί να κάνει τα παρασκηνιακά, αλλά τελικά τόσο χρήσιμα «ντιλς», που εκτός από εκλογές δίνουν και ηγεσίες. Για τον τόπο, όμως, τι μπορεί; Ποια ακριβώς πολιτική πρόταση πρεσβεύει;

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να ψάξει πολύ κάποιος για να ανακαλύψει θέσεις στον χειμαρρώδη λόγο του. Είναι ο πολιτικός που μπορεί να περικλείσει τα λιγότερα νοήματα στις περισσότερες λέξεις. Υιοθετεί με συνέπεια «αυτά που θέλει ο λαός». Θέλει να γίνει ηγέτης του, γι’ αυτό και τον ακολουθεί. Είναι κρατικιστής διότι η κυρίαρχη αντίληψη είναι ο κρατισμός. Εναντιώθηκε παρασκηνιακά στον κ. Σημίτη στο ζήτημα των ταυτοτήτων, διότι οι σταυροί χρειάζονται στις εκλογές. Συν-κληροδότησε μερικά από τα χειρότερα άρθρα του Συντάγματος που απαντώνται παγκοσμίως, γιατί υπήρχε τέτοιο κλίμα στα ΜΜΕ. Είναι (εξ επαγγέλματος ίσως) «νομικιστής»: πιστεύει ότι αν κάτι εγγραφεί σε νόμο, λύνει κοινωνικά προβλήματα.

Δεν είναι από την παλιά στόφα των λαϊκιστών, που συνεπαίρναν τους πολίτες από το μπαλκόνι. Είναι μάλλον «νεολαϊκιστής» που ξέρει να χειρίζεται καλά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το ΠΑΣΟΚ υπέστη μεγάλη ήττα. Είδε ψηφοφόρους του να χάνονται προς τα αριστερά. Αυτό δημιουργεί ανακλαστικά που μπορεί να εκφράσει πολύ καλά ο κ. Βενιζέλος. Ομως για το ΠΑΣΟΚ μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να προσπαθήσει να μοιάσει στην «έξαλλη Αριστερά». Κατ' αρχήν αυτό το κάνουν πολύ καλά δύο κόμματα και κατά δεύτερον υπάρχει και το βρετανικό και το γαλλικό παράδειγμα. Η στροφή προς τον αριστερό λαϊκισμό, οδήγησε το Εργατικό Κόμμα σε διαδοχικές ήττες (μέχρι την εκλογή Μπλερ) και το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα σε βαθύτατη κρίση, από την οποία ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει.

Το καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ είναι να αποτιμήσει αυτήν τη δεύτερη ήττα του. Να καταλάβει ότι έχασε επειδή δεν έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν. Δεν ευθύνεται γι' αυτό ο κ. Βενιζέλος, αλλά ο κ. Παπανδρέου, αλλά οι αλλαγές του κ. Βενιζέλου θα είναι χειρότερες από τις μη-αλλαγές του κ. Παπανδρέου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 19.9.2007

?

voudouris stelios είπε...

Ειμαι χρονια μελος του πασοκ και σας συγχαιρω για την αμεση και γρηγορη παρεμβασης στις δραματικες εξελιξεις του ΠΑΣΟΚ το βραδυ τις κυριακης. Πιστευω οτι εχετε μαζι σας την κοινωνια που καταλαβαινει πολυ πιο γρηγορα τις εξελιξεις απο τα απολυθωμενα κομματικα καταστημενα.Βλεπω τις μερες αυτες να εξελισεται κατι παρομοιο με το 1996 τοτε που καποιοι(οι ιδιοι σχεδον και σημερα)να μην αντιλαμβανονται οτι η κοινωνια και το ΠΑΣΟΚ χρειαζεται κατι το παρα πολυ καινουργιο. Πιστευω οτι αυτο το καινουργιο το φερνεται στην πολιτικη εσεις. Πρεπει ομως αυτες τις προτασεις να τις παρουσιασεται συντομα και ανοιχτα προς την κοινωνια εξω απο καθε κομματικη στενη λογικη και πριν απο τα συνεδρια και τις αλλες καλικατουρες ωστε καθε μελος καθε πολιτης να γνωριζει το πραγματικο σας οραμα για το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνια.Επισης θα ηθελα να μελετισετε και τις προτοποριακες ιδεες του Μιμη Ανδρουλακη και να συναντειθειτε μαζι του ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κυβέρνηση και να δώσει έναν αέρα αλλαγής μετά από τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζω αν οι πολίτες που καταψήφισαν την παράταξή μας αποδοκίμασαν τις πολιτικές μας θέσεις (όπως και αν αυτές εκφράστηκαν) ή τα πρόσωπα (ηγεσία, στελέχη, υποψήφιους - όποιοι και αν ήταν αυτοί). Τείνω όμως να πιστέψω, ότι μάλλον δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το λεγόμενο "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Αυτές, δηλαδή, τις πρακτικές που αποξένωσαν τον απλό πολίτη από το κράτος, αλλά και από το ίδιο το κόμμα μας. Αλλαζονεία, βόλεμα, ματαιοδοξία, εγωισμός, υπέρμετρη φιλοδοξία (από τον προιστάμενο μιας δημόσιας υπηρεσίας ως και τα ίδια τα πρωτοκλασάτα μας στελέχη). Τρία χρόνια δεν μπορέσαμε τελικά να αποβάλλουμε τίποτα από όσα μας χρεώνει ο κόσμος. Γιατί δυστυχώς κύριε Βενιζέλο, την Κυριακή δώσατε, με τη σπουδή σας να δηλώσετε παρών, την ευκαιρία σε όλους όσοι μας κατηγόρησαν να νιώθουν δικαιωμένοι για τις απόψεις τους. Το πρόβλημα, εν τέλει, δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι ότι τρία χρόνια πέρασαν σα να μην πέρασε μια μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προς alexkots:

Δεν νομίζω ότι ο Παπανδρέου απέκλεισε εκείνη την στιγμή άλλες υποψηφιότητες. Ανακοίνωσε, ως όφειλε, από την θέση του προέδρου του κόμματος ότι θα ζητήσει ανανέωση της εντολής προς το πρόσωπό του. Ό,τι συμβαίνει κανονικά δηλαδή.

Έχετε βαλθεί όλοι να τον φάτε τον Γιώργο. Και κρέμεστε από κάθε του λέξη. Είστε κατά πάσα πιθανότητα οι ίδιοι που είχατε υποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων την εκλογή του το 2004, δηλαδή οπαδοί της ισχυρότερης ιδεολογίας αυτή τη στιγμή εν Ελλάδι: Ο - Φ - Α (Όπου Φυσά ο Άνεμος).

Το ότι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μέσα από αξιόλογα στελέχη μέχρι παλαιοκομματικούς, βέρους επιγόνους των Μαυρομιχαλαίων το έχετε σκεφτεί ποτέ; Εάν όχι για ψάξτε μήπως έχετε καμιά απώτερη σχέση με το εν λόγω σοϊ!

Η χώρα δεν χρειάζεται μια πράσινη εκδοχή μιας αναβαθμισμένης ρητορικής του Καραμανλή. Αρκετά πλέον.

Σοβαρευτείτε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη.
Στην προεκλογική περίοδο, όλοι όσοι σήμερα είναι με σένα, έλεγαν στο παρασκήνιο ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές. Μήπως είναι τυχαία όλα αυτά; Ποιός θα μας πείσει ότι δεν την είχατε στημένη στο Γιώργο για να γίνει εσύ αρχηγός;
Και κάτι άλλο. Από ένα δεξιό ΠΑΣΟΚ με ε΄σενα αρχηγό, προτιμώ στην κυβέρνηση την ΝΔ. Όταν έχει να διαλέξεις μεταξύ του γνήσιοι και του ιμιτασιόν, προτιμάς το γνήσιο που έχει και εγγύηση. Η ΝΔ μας λέει ότι είναι ένα δεξιό κόμμα και εφαρμόζει δεξιά πολιτική. Εσείς μας λέτε ότι είστε σοσιαλιστές και είστε επίσης δεξιοί. Τουλάχιστον οι άλλοι είναι ηλικρινείς.
Βαγγέλοι, οι δεξιοί διαδίδουν ότι σε κρατάνε με χαρτιά από την θητεία σου στο πολιτισμού. Κάτι λένε και για ένα ξενοδοχείο στην Πατησίων και μια αγοροπωλησία με τον Μπατατούδη. Πριν μας ζητήσεις την ψήφο να τα ζυγίσεις καλλά όλα αυτά!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κυβέρνηση και να δώσει έναν αέρα αλλαγής μετά από τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζω αν οι πολίτες που καταψήφισαν την παράταξή μας αποδοκίμασαν τις πολιτικές μας θέσεις (όπως και αν αυτές εκφράστηκαν) ή τα πρόσωπα (ηγεσία, στελέχη, υποψήφιους - όποιοι και αν ήταν αυτοί). Τείνω όμως να πιστέψω, ότι μάλλον δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το λεγόμενο "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Αυτές, δηλαδή, τις πρακτικές που αποξένωσαν τον απλό πολίτη από το κράτος, αλλά και από το ίδιο το κόμμα μας. Αλλαζονεία, βόλεμα, ματαιοδοξία, εγωισμός, υπέρμετρη φιλοδοξία (από τον προιστάμενο μιας δημόσιας υπηρεσίας ως και τα ίδια τα πρωτοκλασάτα μας στελέχη). Τρία χρόνια δεν μπορέσαμε τελικά να αποβάλλουμε τίποτα από όσα μας χρεώνει ο κόσμος. Γιατί δυστυχώς κύριε Βενιζέλο, την Κυριακή δώσατε, με τη σπουδή σας να δηλώσετε παρών, την ευκαιρία σε όλους όσοι μας κατηγόρησαν να νιώθουν δικαιωμένοι για τις απόψεις τους. Το πρόβλημα, εν τέλει, δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα ήταν ότι τρια χρόνια πέρασαν σα να μην πέρασε μια μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας είμαστε αλλά πιστεύω ότι ήσασταν αρκετά απότομος.Δεν χρειαζόταν να δείξετε ότι περιμένετε στην γωνία ... αν και όλοι το γνώριζαν.Καλή επιτυχία.

Markos Valvis είπε...

Μακάρι αυτή η διαδικασία να μην είναι χρονοβόρα γιατί το κίνημα χρειάζεται αρχηγό γρήγορα. Και ελπίζω αυτός ο αρχηγός να είστε εσείς. Καιρός το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση ελπίζοντας αυτή να είναι προς τα αριστερά, προς τους απλούς ανθρώπους που συνήθως παλαιότερα το στήριζαν.

Ανώνυμος είπε...

Προέρχομαι από οικογένεια που επί τρεις γενιές ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Αγνοί ιδεαλιστές, όλοι με τις δουλειές μας, χωρίς ανάγκη να μας "βοηθήσει" κανένας, ευτυχώς για μας.

Μιλάω λοιπόν ελεύθερα και μεταφέρω την προσωπική μου οπτική αλλά και φίλων και συμπολιτών μου, από την επαρχιακή πόλη της Δράμας, όπου ζω.

Δεν με σόκαρε τόσο το ποσοστό της "ήττας" την Κυριακή που μας πέρασε. Αλλά η συνειδητοποίηση ότι αυτή ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων τακτικών και ενορχήστρωσης από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος στο οποίο ανήκω.

Λυπάμαι που το λέω, για πρώτη φορά στη ζωή μου: είμαι - είμαστε όλοι - παγωμένοι, όχι λόγω της ήττας αλλά λόγω των τελευταίων συμπεριφορών "αρπακτικού".

Διαβάζω τα σχόλια των αριστερών bloggers, οι οποίοι μιλούν για "ύαινες του ΠΑΣΟΚ" και ντρέπομαι. Και αισθάνομαι πληγωμένη, γιατί για πρώτη φορά συνειδητοποιώ ότι έχουν δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους μιλούν για ανύπαρκτους hackers δείτε το σχόλιο στο indy

Επίθεση στο site του Ε. Βενιζέλου

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=764109

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά είπα Βενιζέλος....

τώρα δεν ξέρω.. το σκέπτομαι.

panagiotis είπε...

Καλησπέρα κύριε Βενιζέλε!Τα τελευταία γεγονότα στο ΠΑΣΟΚ με έχουν πικράνει πολύ,όπως φαντάζομαι και πολύ κόσμο.Πιστέυω στις ικανοτητές σας αλλά η βιαστική κινησή σας έδειξε ματαιοδοξία.Πιστευέτε οτι πράξατε σωστά?Πολλοί νεολαίοι όπως και εγώ αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό το κίνημα και θέλουμε αυτό το κίνημα να εκφράζει την Κεντροαριστερά και να ξαναφέρειελπίδα στον κόσμο.Πολλοί σας κατηγορούυν οτι εκφράζεται την δεξιά φωνή του ΠΑΣΟΚ.Μια ένδειξη είναι ότι αρκετοί εκσυγχρονιστές συντάσσονται στο πλευρό σας.Εσείς μπορείτε να εγγυηθείτε οτι θα φέρετε το ΠΑΣΟΚ ξανά στο δρόμο της αριστεράς??Σας έυχομαι καθε επιτυχία.Αν όμως δεν καταφέρεται να εκλεγείται ελπίζω να παραμείνεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος παλέυοντας για μια δίκαιη κοινωνία,για μια Ελλάδα σοσιαλιστική!

Sporos είπε...

Κ.Βενιζέλο
Καλή τύχη σας εύχομαι και πιστεύω πως σας αξίζεί.
Περιμένω να ακούσω τις θέσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.Απέχω συνειδητά απο τις εκλογές,ό,τι κι αν σας λέει αυτό.Επειδή πιστεύω οτι ήρθε η ώρα να ψηφίσω,να με κάνει κάποιος να ενδιαφερθώ να δω την κάλπη απο απόσταση αναπνοής,
ως τώρα,μου δίνετε αυτή την πεποίθηση.Περιμένω να ακούσω όμως...
Όσο και συμπαθείς να είστε στον λαό γενικά,μην ξεχνάτε οτι αυτοί που θα δηλώσουν "παρών" μαζί σας,είτε για λόγους ιδιοτέλειας,είτε για λόγους σκοπιμότητας,θα πρέπει απο την πρώτη στιγμή να τους στείλετε σπίτια τους.Και εσείς πρώτα απ'όλους ξέρετε ποιοί είναι και ποιοί θα είναι.Προσοχή,λοιπόν,γιατί δεν θα σας το συγχωρήσει αυτό κανείς.Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν πραγματίκα και ας μην έχουν στην αρχή την απαραίτητη "λάμψη" άλλων!
Ο κόσμος ψάχνεταί για το νέο,οχι για το ίδιο!
Γενικά...παντού.Τολμήστε,πείτε αλήθειες,συγκρουστείτε,αν χρειαστεί και να είστε σίγουρος οτι χαμένος αποκλείεται να βγείτε.Σταματήστε πιά να καταγγέλει ο ένας τον άλλον για κάτι που είχατε κάνει και οι δυο στο παρελθόν.Προσπαθείστε να αλλάξετε τις νοοτροπίες,επιτέλους.Εσείς μάλλον,μπορείτε.

Υ.Γ. Μια συμβουλή...ποτέ μην νομίσετε οτι ξέρετε ακριβώς τί γίνετε και τί πιστεύει η "βάση".Σας το απέδειξε.Να ρώτάτε και να ακούτε,όπως τώρα.

Καλή αρχή στο ΠΑΣΟΚ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευαγγελε Βενιζέλο(;;;)

Επειδή τρέχουν οι εξελίξεις και στον αγώνα δρόμου κερδίζουν οι γρήγοροι,οι πονηροί και οι σαλταδόροι, οπως προσφυώς ανέφερε ο κ.Καψής και χρειάζεται μεγάλη δόση λαϊκής αφέλειας, ευπιστίας και φοβικού συνδρόμου, για να πείσεις τους ψηφοφόρους και τους απογοητευμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ότι ο Μεσσίας έρχεται....
Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και με τους συναγωνιστές σου και συνεργάτες σου και αυτοί σε ξαιρούν αρκετά καλά.

Το να θελεις να γίνεις χαλίφης στη θεση του χαλίφη, θεμιτόν.Αλλά η κίνησή σου θυμίζει περισσότερο σαλταδόρο της κατοχής στα φορτηγά των Γερμανών, ή έστω κοράκι που μυρίστηκε ψοφίμι,παρά καθηγητή πανεπιστημίου και πολιτικό που θα όφειλε έστω τα ελάχιστα στον Ανδρέα Παπανδρέου που σε ανέδειξε και στον Γιώργο ,που σε εμπιστεύθηκε.
Πιστεύεις ότι όλοι οι γύρω σου είναι τόσο αφελείς που πιστεύουν στην λεξιμαγεία και τα παραμύθια που τους σερβίρεις;
Βλέπω τον πόνο των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και θλίβομαι ειλικρινά, να προσπαθείς να περάσεις το ίματζ του Σωτήρα της παράταξης.
Εσύ δεν μπόρεσες να διαχειριστείς ούτε την αποζημίωση του Τέως και ευτυχώς που καθάρισε ο Σημίτης γι την τσέπη μας.
Προ πάσης όμως, θα όφειλες μία σαφή εξήγηση στον λαό που ..κρέμμεται απο τα χείλη σου και σε αναμένει σαν μεσσία.

Ευάγγελε είσαι Μπενιζέλος , Βενιζέλος, ή κάτι άλλο, όπως ευρέως διαδίδεται. Οφείλεις κατ'αρχήν μια σαφή εξήγηση, διότι υπάρχουν παραπομπές στον αλήστου μνήμης συνονόματό σου Ευάγγελο Αβέρωφ, που ήταν Αβέρωφ, οσο εγώ είμαι ελέφαντας.Παρ΄όλα ταύτα έκανε καρριέρα με ξένο όνομα και τρανταχτό και ότι πέτυχε, το ώφειλε εν πολλοίς στο ιστορικό αυτό όνομα.
Αυτό σημαίνει ότι θαμπορούσες αν είχες αλλάξει το κακόηχο όνομά σου σε, Νικολόπουλος, ή εστω σε ίδης, ή αδης μια και είσαι Θεσσαλονικιός.
Αλλά Βενιζέλος;;;;

Δεν φοβήθηκες τον όγκο του γίγαντα της νεωτέρας Ελλάδας;Και πως θα ονομάζαμε μία τέτοια ενέργεια;

Τότε ο κάθε σαλταδόρος, που έχει πολιτικές βλέψεις, να παίρνει ένα όνομα π.χ. Παλαιολόγος, ή Νοταράς, ή Κουντουριώτης,ή Καραϊσκάκης και όπως είπε προσφυώς ο Καρατζαφέρης, για να κάνεις πολιτική καρριέρα στην Ελλάδα, χρειάζεσαι να είσαι ανηψιός, ή γυιός προθυπουργού.
Βέβαια εσύ δεν είχες τέτοια τύχη, αλλά τουλάχιστον υιοθέτησες γενναίο όνομα και έχεις και την αποδοχή του πολιτικού κατεστημένου και από την πλευρά της γυναίκας σου, με το πολιτικό της όνομα, ομοίως.
Η συνταγή είναι σωστή Βαγγέλη, αλλά κολλάει στο ότι έχεις αντιπάθειες, λόγω χαρακτήρος.
Αυτό θα το δεις στην διαδρομή και εύχομαι να σε φρενάρουν οι συναγωνιστές σου, διότι ο τρόπος σκέψης σου και η διαδρομή σου , προδικάζουν για το τι μέλλει γεννέσθαι.
Ο αδίστακτος και επικίνδυνος πολιτικός τρόπος συμπεριφοράς που σε διακατέχει και όπως εσύ παρουσιάστηκες στα ΜΜΕ, είναι ο καλύτερη συνταγή για μεγάλα δεινά που θα αναμείνει ο ταλαίπωρος Έλληνας και οι συνεργάτες σου από την όλη πολιτεία σου και την αδίστακτη και νοσηρή φιλοδοξία σου, μέχρι στιγμής.
Το χάρισμα του γράφειν και του λέγειν, δεν προδικάζει αναγκαστικά και για άλλες ιδιαίτερες δεξιότητες.Η δημαγωγία ποτέ δεν έφερε καλά αποτελέσματα στη πολιτική, απο αρχαιοτάτων χρόνων.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!

Υ.Γ. Ελπίζω να μην λογοκριθώ Δημοκρατικά. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και αλλού ...πορτοκαλιές.. που η φιλοξενία τους είναι δεδομένη.

Anastasia είπε...

Εγώ, αντίθετα με την πλειοψηφία, δεν θα σας συγχαρώ...

Θα σας πω ότι θυμώνω γιατί θεωρώ απαράδεκτο άνθρωποι που παινεύονται για το ήθος τους, να ακονίζουν το μαχαίρι για να δώσουν την τελευταία μαχαιριά - όχι στον εχθρό, αλλά στον σύντροφο. Τουλάχιστον ας ανέτειλε πρώτα ο ήλιος...

Θα σας πω ότι απορώ πώς η τόλμη και η δύναμη έγιναν συνώνυμες του θράσους και της αγένειας.

Θα σας πω ότι λυπάμαι γιατί θεωρώ ότι η ευθύνη ήταν συλλογική. Αν έπρεπε να συγχαρούμε τον κύριο Παπανδρέου για την ανάληψή της, εσάς τί πρέπει να σας κάνουμε για την αποποίησή της;

Θα σας πω ότι απογοητεύομαι γιατί διαφαίνεται πια ότι η, χωρίς φθορές, πολιτική σας πορεία δεν είναι παρά μέσο επίτευξης προσωπικών φιλοδοξιών και όχι μέσο υποστήριξης της αλλαγής, που με τόσο "ζήλο" πρεσβεύετε.

Θα σας πω ότι πρέπει να κατεβείτε λιγάκι πιο κάτω γιατί πετάτε τόσο ψηλά που πιθανή πτώση καθίσταται επικίνδυνη. Ακόμη και ο Μεσίας καταδέχτηκε να ενανθρωπιστεί - και κανείς δεν έφτασε τα δικά του ΠΟΣΟΣΤΑ..

Θα σας πω ποιον έχει ανάγκη η χώρα: 'Εναν αρχηγό πονόψυχο, έναν αρχηγό με ευαισθησίες, έναν αρχηγό ευγενή, ηθικό, χαμηλού προφίλ και βαθειά δημοκρατικό. Αυτός είναι ήδη πρόεδρος του κινήματος. Μεγάλα και μικρά μυαλά μας κυβέρνησαν πολλες φορες. Ας δούμε μια φορά "εκεί πάνω" έναν ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
Ειμαι ψηφορος του Πασοκ από το 81. Πιστευω οτι οχι μονο ειχατε χρεος και υποχρεωση να κανετε την κινηση που κανατε αλλα αργησατε ισως για το καλο του τοπου θα επρεπε να γινει νωριτερα. Καλος ανθρωπος ο ΓΠ αλλα δεν ειναι απαραιτητο να ειναι και καλος αρχηγος.Εσεις πιστευω εχετε το χαρισμα του λογου αλλα και την ικανοτητα να ηγηθητε. Μονο να εχετε υπ΄οψιν αν μπορω κατι να προτεινω το 'μετρο" . Και κατι τελευταιο μου αρεσε ετσι πως η καμερα το βραδυ των εκλογων σας εδειξε οταν πηγαινατε στο υποργειο εσωτερικων εδειξε πιστευω ενανα ανθρωπο δραστηριο και αποθασισμο
σας ευχαριστω
ΥΓ Αν δεν μπορεσετε να μου απαντησετε θα το καταλαβω

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα χρειάζεται άνδρες με πυγμή δύναμη και σίγουρο προφίλ. Στο ζωικό βασίλειο οδηγούν οι δυνατότεροι. Εμείς παρόλο που διαθέτουμε νου και λογική δεν μπορούμε να το διακρίνουμε. Στην οικογένεια ένας σίγουρος και δυναμικός πατέρας εμπνέει προπάντων ασφάλεια κι εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι η θέση προέδρου ενός κόμματος είναι το λιγότερο για τον κύριο Βενιζέλο.. Eύχομαι τέτοιοι νάνε οι άνδρες μπροστάρηδες για ετούτη εδώ τη χώρα. Γιατί αξίζει η Ελλάδα - οι Έλληνες ένα καλύτερο αύριο.

tragedian είπε...

κ. Βενιζέλο,
μια σημειολογική παρατήρηση.
Τον νεκρό τον ξενυχτάνε όλο το βράδυ και μετά τον κηδεύουν. Και κατόπιν αν υπάρχουν κληρονομικές διαφορές τις επιλύουν συναινετικά ή δικαστικά. Αποτέλεσε σημειολογική ύβρη η στάση σας την Κυριακή το βράδυ.
Όλη η Αριστερά θα είναι απέναντί σας. Αρκετά πια οι δεξιές στροφές στην κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να μου εξηγήσετε κύριε Βενιζέλο γιατί αισθάνομαι πιο "κοντά" στον Αλαβάνο και στο Συριζα απ' ότι στο ΠΑΣΟΚ (δικό σας ή του Γιώργου)?
30 χρόνια τώρα -από τα 15 μου- Πασοκτζής.
Εκεί είναι η πραγματική συζήτηση και όχι ποιος θα βγει πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

Η υπέρμετρη φιλοδοξία κ. Βενιζέλο κάποτε θολώνει το μυαλό, οδηγώντας σε σοβαρά στρατηγικά ατοπήματα ακόμα και άτομα του δικού σας διανοητικού βεληνεκούς.

Η στρατηγική σας μέχρι τώρα μάλλον προκάλεσε τη συμπάθεια του μέσου Έλληνα για το πρόσωπο του κ. Γ.Π., καταλαγιάζοντας το αρχικό κλίμα αμφισβήτησης. Και δεν αναφέρομαι στην άμεση λήψη πρωτοβουλίας το βράδυ των εκλογών, την οποία και επιδοκιμάζω, αλλά στο απεγνωσμένο κυνήγι της κάμερας και τις σκηνοθετικές σας ανησυχίες, την παρέλαση κομματικών στελεχών από το γραφείο σας και την έμμεση επίδειξη δύναμης καθώς και άλλα που έχω παρακολουθήσει αυτές τις μέρες στην τηλεόραση.

Τα παραπάνω αφορούν βεβαίως μια προσωπική άποψη, διαμορφωμένη ωστόσο μέσα από ένα σύνολο προσωπικών επαφών και συζητήσεων.

Με εκτίμηση Γιώργος
(Χανιά Κρήτης)

Ανώνυμος είπε...

Ενα μονο σχολιο, που δεν ειμαι σιγουρη οτι σας ενδιαφερει,γιατι αλλη ειναι η ηθικη σας.

Ψηφίζουμε Γιωργο Παπανδρεου, γιατι ο τροπος που κινηθηκατε, χαρακτηριζει ανθρωπους αδιστακτους και ανηθικους.

Αν παρετε την Προεδρια, θα μετακινηθουμε προς τ΄ αριστερα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Θέλω να εκφρασω την αποψη οτι ο τοπος χρειαζεται κατι νεο. Καινουριο. Το πασοκ μπορει να το προσφερει αυτο, δινοντας ενα ευκρινες πολιτικο στιγμα, το οποιο δεν υπαρχει τα τελευταια 15 χρονια. Οπως ειδατε αυτη η αποψη γινεται αρκετα δημοφιλής, αν λαβει υποψη του κανεις τη στροφη του κοσμου στα μικρα κομματα. Χρειαζεται κατι καινουριο, να δωσει ελπιδα, και οχι η επιστροφη στην περιοδο του εκσυγχρονισμου.
Γ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέτυχε και έπρεπε να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος όπως έχουν κάνει στο παρελθόν τόσοι πολιτικοί Έλληνες και ξένοι. Εμμένοντας στη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος διχάζει το ΠΑΣΟΚ. Η συντριπτική αποτυχία του ΠΑΣΟΚ οφείλονταν κατά μεγάλο μέρος στον ίδιο. Σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα η εικόνα του ηγέτη είναι το πιο βασικό στοιχείο για ένα κόμμα και ο Γ. Παπανδρέου δεν έπεισε ούτε πρόκειται ποτέ να αναστραφεί το κλιμα υπέρ του αν παραμείνει αρχηγός. Αντιθέτως η κινησή σας κύριε Βενιζέλο το βράδυ των εκλογών δεν ήταν διχαστική αλλά αναπόφευκτη και τουλάχιστον για μένα και πολλούς άλλους γύρω μου ελπιδοφόρα για ανανέωση του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

"Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν από το συγγραφέα του ιστολογίου".

Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα κατάθεσης σχολίου. Η πρώτη δεν αναρτήθηκε ποτέ διότι προφανώς δεν συμφωνούσατε με το περιεχόμενό της. Αδυνατώ να καταλάβω τη "λογική σας". Θα μπορούσατε να ανακοινώσετε ότι επιτρέπονται μόνο θετικού περιεχομένου προς το πρόσωπό σας σχόλια.
Δηλώσατε "παρών" αμέσως μόλις οριστικοποιήθηκε το μέγεθος της ήττας. Είναι σίγουρο ότι ήσασταν απών καθόλη τη διάρκεια της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ και του ΓΑΠ για νίκη. Είναι σίγουρο ότι επιθυμούσατε διακαώς τη συντριβή του ΠΑΣΟΚ για να εμφανιστείτε ως Μεσσίας. Το ύφος, οι κινήσεις, τα χαμόγελά σας το βράδυ των εκλογών μαρτυρούσαν το αυτονόητο. Η βουλιμία σας εκτός από την κοιλιά σας έχει εκτοξευθεί και σε άλλες παραμέτρους. Ονειρεύεστε προεδριλίκια, πρωθυπουργιλίκια και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω τα όνειρά σας να μην πραγματοποιηθούν ποτέ. Η πολιτική σας βουλιμία να μείνει ανικανοποίητη.

hombis είπε...

ΚΡΙΜΑ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.ΖΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΠΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ, ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ (ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ, ΑΛΛΟΔΥΝΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)ΣΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ?ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗ ΚΟΡΩΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Thanos Loutr είπε...

Η δημοκρατική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ ήδη άρχισε.Στο blog του ''συντρόφου''
Βεβιζέλου δεν μπορούμε ούτε να γίνουμε δυσάρεστοι.Να του διαβιβάσετε , παρακαλώ, τα συγχαρητήριά μας.

Ανώνυμος είπε...

ευτύχησα
―κατά τον ρουν της ζωής μου―
να γνωρίσω πλήθος
ανθρώπων τέλειων
όσο κι αλάνθαστων

ίσως τώρα να ήσανε κάπως υπέρ το δέον αυστηροί
ίσως ―πώς ναν το πω― λίγο σκληροί ακόμη
αλλά κι αυτό δεν είναι το δικαίωμα
όσων γνωρίζουν
―και γνωρίζουν και να κρίνουνε―
τα πάντα;

η δυσκολία ενέκειτο στ’ ότι κανένας
απ’ αυτούς τους δίκαιους δεν παραδέχουνταν τους άλλους δίκαιους
τι λέω
ποσώς δεν αλληλοεκτιμιόνταν

Νίκος Εγγονόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και είναι νωρίς να υποστηρίξει κανείς τον κύριο Βενιζέλο καθώς δεν μας έχει καταθέσει τις προτάσεις του και το τι διαφορετικό πρεσβεύει από τον αρχηγό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου.
Θα ήθελα να πω στον φίλο που γνωρίζει και πιστεύει το όραμα του κ. Βενιζέλου, ότι δεν είμαστε όλοι τόσο καλά ενημερωμένοι πάνω σε αυτό. Επίσης θα ήθελα να πω χωρίς να θέλω να προσβάλλω αυτούς που αμέσως βγήκαν να υποστηρίξουν τον κ. Βενιζέλο, πως πάντα τα φύλλα κουνιούνται όπως πάει ο άνεμος και επίσης πως δεν σημαίνει πως επειδή ορισμένοι ακαδημαϊκή των υποστήριξαν είναι και η σωστή επιλογή για το ΠΑΣΟΚ. Γιατί αν κρίνουμε και από την κατάσταση των ελληνικών Πανεπιστημίων δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει ή κάνουν τις καλύτερες επιλογές στον βαθμό πάντα τις ευθύνης που τους αναλογεί.
Εμένα πάντως μου κάνει αρκετά ύποπτη η πολιτική και αρχηγική εμφάνιση του κ. Βενιζέλου πάνω από το καμένο ΠΑΣΟΚ! Ο κ. Βενιζέλος δεν είχε την υπομονή και την αυτοσυγκράτηση να κρύψει τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και να διαδεχθεί τον Κ. Παπανδρέου, να γίνει δηλαδή βεζίρης στη θέση του βεζίρη. Αυτή και μόνο η συμπεριφορά του με κάνει προσωπικά πολύ επιφυλακτικό και οι όποιες προθέσεις που μπορεί να είχα να στηρίξω τον κ. Βενιζέλο αρχίζουν να απομακρύνονται...

jonhatzi είπε...

Όπως και άλλοι που απαρτίσαμε το ένα εκατομμύριο κόσμο, στηρίξαμε την μοναδική επιλογή του Γιώργου στην προεδρία του κόμματος. Άτομο με χαρακτήρα και ευαισθησία κέρδισε την εκτίμηση φίλων
αλλά πιστεύω και αντιπάλων.
Ο καιρός όμως περνά. Πιστεύω έγιναν αρκετά λάθη. Τώρα μετά από 2 συνεχείς ήττες στο πληγωμένο κίνημα, είναι καιρός για σημαντικές αλλαγές.

Καλή επιτυχία.

Michalis είπε...

Αν και η ταχύτητα με την οποία αντιδράσατε δείχνει "γρήγορη πολιτική σκέψη", νομίζω πως μακροπρόθεσμα ανακαλύπτει κανείς πως αποτελεί προσχεδιασμένη αντίδραση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω εαν σκοπεύετε να ηγηθείτε ενός νέου κόμματος, μετά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Βενιζέλο, συνειδητοποιήστε αυτό: Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε εξ'αιτίας του Γιωργάκη. Όταν διακυρήσεις την αλλαγή στο κόμμα σου, δεν κρατάς τα ίδια μέλη που ρημάξανε τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο κοσμάκης θυμάται και μαυρίζει. Έχω να σας τονίσω ένα πράγμα, εαν γίνετε πρόεδρος (που σας το εύχομαι), σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επανεξετάσετε την επιστροφή στο κίνημα, πολιτικών που είτε διεγράφησαν για παράλογες αιτίες (Χρ Κηπουρος π.χ.) είτε αποχώρησαν μόνοι τους αηδιασμένοι από την εικόνα του ΠΑΣΟΚ(Μ Χαραλαμπίδης επίσης π.χ.).

sofoula είπε...

Κατ' αρχάς οφείλω να δηλώσω τη λύπη μου για την ήττα του Πα.Σο.Κ. σε αυτές τις εκλογές. Όμως-χωρίς να θέλω να αποδώσω ευθύνες στον κ. Παπανδρέου- πιστεύω ότι η δήλωσή σας "είμαι παρών", έδωσε ελπίδα και δύναμη σε όλους εμάς που πιστεύουμε και ελπίζουμε σε ένα πιο δυνατό και αγωνιστικό Πα.Σο.Κ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια, που τη νύχτα αυτής της αναμενομενής ήττας κατορθώσατε να μας δημιουργήσετε την πεποίθηση ότι το κίνημά μας δεν τελείωσε, ότι η ήττα ήταν πλασματική και ότι υπάρχει μια καινούρια μέρα. Τις καλύτερες ευχές μου, και ευελπιστώ να μην διαψευστούν οι ελπίδες που εμείς οι νέοι στηρίζουμε πάνω σας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,
Με μεγάλη αγωνία παρακολουθώ από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τις εξελίξεις στην γενέτειρα και ομολογώ πως η πρωτοβουλία σας να διεκδικήσετε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ εγινε δεκτή με ανακούφιση σε όλους τους δημοκρατικά σκεφτόμενους πολίτες. Μεγαλώνοντας στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης θυμάμαι πάντα δύο ονόματα να κυριαρχούν στο πολιτικό στερέωμα της πατρίδας. Χωρίς αμφιβολία Καραμανλήδες και Παπανδρέου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη Ιστορία της νεώτερης Ελλάδας αλλά είναι επιτέλους καιρός άνθρωποι απλοί και αυτοδημιούργητοι σαν και σας να κυβερνήσουν και να οδηγήσουν τον τόπο στο μέλλον. Θυμάμαι τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά σε μια συνέντευξη τύπου στην δεκαετία του 80 να λέει πως το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε ένα κράτος δικαίου. Αυτό το κράτος δικαίου μπορεί να μοιάζει ουτοπικό στην σημερινή παγκόσμια κοινωνία αλλά είναι εφικτό με σωστό προγραματισμό απαλαγμένο από μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθούν. Εάν οι επιδιώξεις σας συμπεριλαμβάνουν άρτιο και σοβαρό οικονομικό προγραματισμό, προτάσεις να σωθούν οι Ελληνες ασφαλισμένοι, αξιοποίηση καινούργιων τεχνολογιών και σεβασμό προς το περιβάλλον να είστε σίγουρος πως ο Ελληνας πολίτης θα σας τιμήσει με την ψήφο του. Προς θεού όχι άλλα συνθήματα του τύπου "ανατροπή", "φτάνει πιά δεξιά" και άλλα κατινίστηκα που ακούστηκαν στην τελευταία εκλογική ανεμέτρηση. Πλησιάστε τον λαό και αφουγκραστήτε τα όνειρα του. Είμαι σίγουρος πως θα κρατήσετε το επίπεδο ψηλά. Καλή σας επιτυχία.

stelios είπε...

Είμαι ψηφοφόρος του Κινήματος από το 1981 και η οικογένειά μου από το 1974. Εμένα προσωπικώς δεν με ενδιαφέρει αν τελικά εκλεγείτε Πρόεδρος, γιατί εγώ δεν θα βρίσκομαι εκεί για να σας "χειροκροτήσω".
Αν επιδείξατε τέτοια αήθη συμπεριφορά απέναντι στον Πρόεδρο, φαντάζομαι ποιά συμπεριφορά θα δείξετε μεθαύριο απέναντι σε άλλους "συντρόφους" σας. Δεν σας αρνούμαι το δικαίωμα να κατέβετε για υποψήφιος, είναι και δικαίωμα και υποχρέωσή σας, αλλοίμονο. Αρνούμαι όμως να επικυρώσω τις "ανθρωποφαγικές" σας τάσεις απέναντι σε έναν άνθρωπο που και πολιτική παρήγαγε και το Κόμμα προσπάθησε να τραβήξει σε ευρωπαϊκή τροχιά, ενώ την ίδια στιγμή του "πριονίζατε" την καρέκλα. Δεν ξέρω αν το σχόλιό μου δημοσιευτεί γιατί βλέπω ότι ήδη ενεργοποιήσατε την έγκριση των σχολίων "από τον συγγραφέα του ιστολογίου", προφανώς από τον φόβο των Ιουδαίων !

Ανώνυμος είπε...

Dear Dr. Venizelos:

I am very disappointed that Mr. Papandreou did not resign right after the election results.
Great leaders simply resign when they loose the battle. They open the door for a more capable leader. This is the honorable way. They are always remembered for this (and they leave the door open for their comeback!). Also, great leaders congratulate publicly the winning leader and party of the other side.

But, I must also say, with all due respect, that aspiring successors stay cool, sober and do not rush like a bull in a glass shop. They, too, congratulate publicly the winner and his party. They do not need to issue statements every other hour. They do not need the TV windows. They can learn by observing the moves of the leader from the other side. He lets others do the talking and the statements. Less is more. You should have laid back, relax and enjoy the show. You should have declared your candidacy 5 minutes before the nominations' closure. Your nominations would have been countless. Nothing to worry about!

PASOK is now a fragile glass shop, in danger of becoming the circus of the infamous “windows” of the gossip-thirsty carnivorous Greek TV. This is the result of a frenetic and fanatic “antipolitevsi” (for 3.5 years I have not been able to understand what are the PASOK policies on the critical issues that suffocate the Greek society), and of an incompetent, lunatic (yes!) campaign based on populist cries of other eras spiced up with entertaining TV spots promoted by a political caricature. The ultimate decadence! (for which every PASOK member and staff is responsible, with NO exceptions.)

“Hellas, the place of dreams” has become a place of massive incompetence and corruption with a public sector where servants advance by seniority rather than merit. A place with a bankrupt and shameful --3rd-world-type-- public educational and health care systems, and a pension system sooner or later to become bankrupt [but this can be fixed by those claiming that they can save it by going after tax evasion (good as April 1st joke)]. She cries for great leaders.

Sir, you have the potential of becoming a great leader. But, you will never accomplish it by arrogance, and sarcasm against your political opponents. The answer of a great-leader-to-be to the Ant1 journalist question yesterday should have been: “Mr. Karamanlis apparently put the best government body that he could. I wish him and the members of his government success for the good of the country”. (The stuff about the “quality of the material” were uncalled for and unnecessary.) Expression of due respect, courtesy and kindness are among the traits of a great leader. They are appreciated by the public.

Hellas “is the sick man of Europe”. She needs all the help she can get from the great-leaders-to-be. Those, who as minority leaders will not hesitate for a moment to vote in the Parliament for a good law proposed by the majority. Those who will be rightfully elevated by the public as majority leaders.

With respect,
Best wishes
Enas synadelfos stin Ameriki (not politician, just university professor)

PS/Disclaimer: My political affiliation: I am of the song type “pou den exi koma na psifisi…” (But who knows, there may be one available soon!). I found about the existence of your blog from an article in TA NEA paper and responded to your call for input to your post-election statement. I hope you will find my input useful.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη
Είσαι φασίστας.
όταν φτιάχνεις blog πρέπει να αναρτείς όλες τις απόψεις.
Το δικό μου που σου ασκούσα κριτική δεν το δημοσίευσες.
Θα φας μαύρο στις εκλογές και θα είναι όλο δικό σου.
Είδη, ξεκινάω αγώνα εναντίων σου.
Ποιός είσε εσύ που μας γράφεις κανονικά. Φαντάσου να γίνεις και πρωθυπουργός.
Δεν κάνεις ένα νλεο κόμμα να πάρεις μαζί σου τον Παπαντωνίου και την παρέα του και να αφήσεις το ΠΑΣΟΚ ήσυχο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ
ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ

Όλα τα παραπάνω που έγραψα δεν έχουν,ούτως ή άλλος, καμία σημασία αφού έχουμε την διάψευση από τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο. Ο Θέμης Λαζαρίδης μας έδωσε το link, αλλά επειδή η απάντησή του βρίσκεται ανάμεσα σε δεκάδες άλλες, σαν την παραθέτω αυτούσια για να μην ψάχνετε:

Ευχαριστώ που μου υποδείξατε το θέμα. Σας απαντώ με το ίδιο το κείμενο που έστειλα στον Διευθυντή της “Καθημερινής”:

“Φίλε κύριε Διευθυντά,
με καθυστέρηση δυστυχώς έπεσε στην αντίληψη μου το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας σας κ. Ν. Νικολάου της 6.6.2007. Το σχόλιο αναφέρεται στις πολιτικές ηγεσίες και τις δυναστείες και εστιάζει την προσοχή του στη δύναμη των ονομάτων. Ως απόδειξη όμως της δύναμης των ονομάτων επικαλείται το ότι «ο Ευαγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό».
Θα περίμενα από ένα παλιό και έμπειρο δημοσιογράφο όπως ο κ. Νικολάου μεγαλύτερη προσοχή όταν αναφέρεται σε θέματα που και ο ίδιος θεωρεί τόσο κρίσιμα για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και όχι μόνον των πολιτικών προσώπων. Η αλλαγή ενός ονόματος δείχνει είτε ανάγκη είτε σκοπιμότητα και είναι πράξη δηλωτική της προσωπικότητας.
Ο κ. Νικολάου θα όφειλε- εφόσον θέλει να τεκμηριώνει τις απόψεις του- να ρωτήσει για να μάθει ότι αυτή η ιστορία περί δήθεν αλλαγής του επωνύμου μου που γράφτηκε κάποτε σε έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι απολύτως ψευδής. Συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί προ πολλών δεκαετιών για το επίθετο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όταν η «πληροφορία» αυτή επαναλήφθηκε έπαψα να την αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο. Ευτυχώς δε στην Εύβοια διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς).
Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση”.
Φιλικά
Ευάγγελος Βενιζέλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο
Καταρχήν σας εύχομαι καλή επιτυχία.
Λυπάμαι όμως για τις εξελίξεις που δρομολογούνται για την αλλαγή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.
Αρχίσανε από τη διάρκεια μιας εβδομάδας, μετά σε δυο, ένας μήνας μετά δυο μήνες και τώρα τέσσερις και έχει ο θεός αν κάνει ή τις κάνει ποτέ.
Σημασία έχει ότι ο κόσμος θα πάψει να ασχολείται σε λίγο καιρό με το ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το κόμμα έχει φαίνεται τόσες αγκυλώσεις από τον παρελθόν του, που η αισιοδοξία που προέκυψε μετά από τις πρώτες ώρες της εκλογικής ήττας του ΠΑΣΟΚ αρχίζει ήδη να εξανεμίζεται.
Θυμάμαι ότι η ίδια αισιοδοξία είχε προκύψει και με την εκλογή του Γ. Παπανδρέου όχι τόσο για το πρόσωπο του αρχηγού, όσο για το άνοιγμα ενός κόμματος στην κοινωνία με νέα μέλη και φίλους κτλ.
Που δυστυχώς οι κομισάριοι του κόμματος σε κάθε νομαρχιακή οργάνωση τότε δεν το επέτρεψαν ποτέ. Δεν το επέτρεψαν ποτέ, γιατί τους χαλούσε τους μηχανισμούς που είχαν στήσει από καιρό.
Θυμάμαι πως παραπλανούσαν τον κόσμο και τους πολίτες και τους αποθάρρυναν με διάφορες δικαιολογίες, κάνοντας όλοι τον ανήξερο και τον αναρμόδιο και με τι βαριεστιμάρα υποδέχονταν τους φίλους ή εν κατακλείδι τους Έλληνες πολίτες που ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια ανοιχτή διαδικασία.
Αυτοί οι εγκάθετοι των κομμάτων δυστυχώς δεν χωράνε πουθενά!!
Τώρα ανακαλύπτουν ένα σωρό δικαιολογίες για θέσεις για πολιτική, για αιτίες, λες και οι πολίτες δεν βλέπουν τις πολιτικές και την πολιτική που εκφράζει κανείς με τους λόγους που εκστομίζει σε κάθε δημόσιο φόρουμ.
Κρίμα!! Κρίμα!!
Εσείς οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τα θεσμικά όργανα. Το πολιτικό συμβούλιο και όλα αυτά τα όργανα που απαρτίζουν τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ δεν γνωρίζετε μεταξύ σας, τι ο καθένας πιστεύει και ποια πολιτική υπηρετεί ;
Και δεν είστε ικανοί να εκλέξετε ούτε έναν επικεφαλής ;
Τι να πει κανείς για αυτό!!
Αν δεν γνωρίζεστε μεταξύ σας εσείς τι καπνό φουμάρει πολιτικά ο καθένας σας , τότε εμείς οι απλοί πολίτες σας λέμε ότι εμείς καταλαβαίνουμε και έχουμε καταλάβει από καιρό λίγο πολύ τι πολιτικό καπνό φουμάρει ο καθένας.
Για ποιον θα τις κάνετε όλες αυτές τις ατέρμονες συζητήσεις και τα συνέδρια και συμβούλια και τα παρασυνέδρια ;
Βγείτε στο κάτω-κάτω οι υποψήφιοι και δώστε μας το πολιτικό πιστεύω λίγο πιο αναλυτικά για όλα τα θέματα της κοινωνίας και του σύγχρονου κόσμου.
Και την στρατηγική σας πως θα τα επιτύχετε όλα αυτά.
Δε φτάνει αυτό ;
Βάλτε και την κοινωνία και τους πολίτες στη διαδικασία αν θέλετε, ή βρείτε ένα τρόπο εκλογής (αν δεν τον έχετε θεσμοθετήσει ακόμη) του επικεφαλής σας
Τόσο δύσκολο πράγμα είναι αυτό ;
Τώρα θυμηθήκατε – ας πάρουμε την καλύτερη εκδοχή – το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα αρχών, ιδεολογικών γραμμών, δημοκρατικών διαδικασιών και συλλογικών αποφάσεων, παραγωγή πολιτικής ;
Δεν τα έχετε όλα αυτά ; Στα συνέδρια σας τι διαμορφώνετε ;
Το 1975 δεν αποφασίσατε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ένα αρχηγικό κόμμα ; Με τον Ανδρέα Παπανδρέου ;
Το 1996 είπατε τέρμα οι σωτήρες αρχηγοί με τον Κώστα Σημίτη. Είπατε δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου και ο πρόεδρος που εκλέγεται με αυτές τις διαδικασίες ο (Κώστας Σημίτης) τις καταργεί και επαναφέρει το Χρίσμα.
Τώρα με ποιο τρόπο θέλετε να εκλέγετε τον αρχηγό ;
Ω τι κόσμος Μπαμπά!!
Ω τι ΠΑΣΟΚ είναι αυτό!!
Ω τι κόμμα είναι αυτό!!
Δυστυχώς σε λίγο καιρό δε θα ασχολείται πια κανείς με το ΠΑΣΟΚ και ανάμεσά τους και εγώ ένας απλός ανώνυμος πολίτης της Ελλάδος, (ήδη αρχίζουν να με κουράζουν όλα αυτά τα τερτίπια του ΠΑΣΟΚ πάλι).

JAMES είπε...

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Όταν το 1974 η χώρα έβγαινε από ένα καθεστώς στυγνής δικτατορίας, ήταν φυσικό, οι πολίτες αυτής της χώρας να στραφούν σε αριστερές θέσεις, σε αντιστάθμισμα όσων συνέβησαν στην διάρκεια της επταετίας.
Οι κηδεμόνες της μικρής αυτής χώρας από τον φόβο ότι η Ελλάδα μπορούσε να διολισθήσει αριστερά και να αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο αντιδυτικής πολιτικής, προέκριναν κατ΄ αρχήν την επιστροφή του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ με σκοπό
να αναλάβει αυτός την πρωθυπουργία, επιπλέον δε είδαν θετικά την δημιουργία ενός ''αριστερού ''κόμματος που θα είχε κύριο ρόλο να ανακόψει την ''άνοδο'' κομμουνιστικών'' κομμάτων.
Το νέο κόμμα, που η ηγεσία του δήλωσε προσήλωση στα μαρξιστικά ιδεώδη, ανέλαβε να οδηγήσει στην εξουσία ο ΑΝΔΡΈΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που είχε δώσει δείγματα αριστερής γραφής.
Υιοθετώντας συνθήματα της αριστεράς[ΕΟΚ και ΝΑΤΟ......έξω οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΛΠ]κατάφερε σχετικά σύντομα να πάρει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης [Ε.Κ]που φαινόταν να κινείται στην ίδια τροχιά με την συντηρητική Κυβέρνηση και επιπλέον να περιορίσει την δύναμη των λεγομένων αριστερών κομμάτων που διασπασμένα και χωρίς ενισχυμένη συνθηματολογία[αφού την μοιραζόταν με το ΠΑΣΟΚ ]περιορίσθηκαν στον ρόλο του καρατερίστα.
Όταν το 1981 το κουρασμένο κόμμα του Γ.ΡΑΛΛΗ παρέδιδε την εξουσία, στο πανίσχυρο πλέον ΠΑΣΟΚ ,στον λαό δημιουργήθηκε διάχυτη αισιοδοξία ότι ένας νέος πολιτικός άνεμος έπνεε πλέον στην
χώρα.
Η πεποίθηση αυτή ενισχύθηκε όταν ή Κυβέρνηση του Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ πήρε τα πρώτα φιλολαικά μέτρα και εξήγγειλε άλλα, όπως το ΕΣΥ η ΑΤΑ η ενίσχυση των αγροτών κλπ.
Αυτό όμως που έκανε και τους πλέον καχύποπτους να μην αμφιβάλουν γιά τον προσανατολισμό της νέας Κυβέρνησης ήταν η συνέντευξη του Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ σε Αμερικανό δημοσιογράφο με φρασεολογία και θέσεις πού θα ζήλευαν ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΕΣ.
Αυτή η αμφισβήτηση της φιλοδυτικής προσέγγισης της χώρας φάνηκε να ξεφουσκώνει όταν η συμφωνία για την παραμονή των στρατιωτικών βάσεων των ΑΜΕΡΙΚΑΝΏΝ έγινε προσπάθεια να παρουσιασθεί ώς συμφωνία απομάκρυνσης των βάσεων, λες και συμφωνεί κανείς μ΄αυτόν που καταπατά το σπίτι του και δεν τον στελνει από εκεί που ήρθε.
Η αριστερα συνέχισε να παραμένει διασπασμένη και στην διατήρηση της διάσπασης βοήθησαν και τα γεγονότα της ΕΣΣΔ όπου οι σφετεριστές της λαικής εξουσίας, που είχε προκύψει από την επανάσταση του 1917 οδήγησαν ενσυνείδητα την χώρα σε διάσπαση, αφού φρόντισαν πρώτα να οδηγήσουν το λαό σε αγανάκτηση, επειδή η οικονομία ήταν θετική μόνο γιά τα μέλη της νομενκλατούρας και τους επιτήδειους της διαπλοκής [μαυραγορίτες-διαβρωμένα κρατικά στελέχη κλπ επιτήδειους],και οι ατομικές ελευθερίες κουτσουρεμένες.
Με παρένθεση την κυβέρνηση Μητσοτάκη την αρρώστια και τον θάνατο του ΑΝΔΡΕΑ, φθάσαμε στην κυβέρνηση ΣΗΜΙΤΗ, στίς μέρες του οποίου η Ελλάδα ανέκτησε πανηγυρικά
την θέση της στην Δύση, αφού κατά τον Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ εκεί ΄΄ανήκει΄΄!!!!.
Η μαγική λέξη εκσυγχρονισμός κυριάρχησε αν και έλάχιστοι κατάλαβαν το νόημα της.
Ο παμπόνηρος κ.Σημίτης μόλις κατάλαβε ΄΄που πάει το πράμμα΄΄ μπροστά στην αναμενόμενη ήττα κατάφερε να πασσάρει το ΄΄διαλυμένο΄΄ αυτοκίνητο [κόμμα εννοώ]στον ΄΄αφελή ΄΄ και προφανώς φιλόδοξο υιό ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ.[Ισως σαν αντιστάθμισμα της υπονόμευσης ΄του πατέρα του].
Οι υπόλοιποι, φοβισμένοι, σιώπησαν στην βασιλικού τύπου διαδοχή και χρειάσθηκαν δύο ήττες στίς εκλογές για να μιλήσει επιτέλους ο Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και να δηλώσει παρών.
Και μόνο που ανακίνησε τα ΄΄λίμναζοντα ύδατα΄΄οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και κριτικά να στηρίξουμε την πρωτοβουλία του.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

nikos είπε...

Η ΠΑΡΕΜΒΣΗ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΤΟ TIMING ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ

Κύριε Βενιζέλο,

• Θέσατε εαυτόν υποψήφιο σε διάστημα τόσο σύντομο από την ανακοίνωση της ήττας, που καλλιεργήσατε σε όλους την αβίαστη εντύπωση ότι καραδοκούσατε για την ώρα αυτή. Σαν να ήσασταν έτοιμος από καιρό. Αφού στο ΠΑΣΟΚ «δεν άξιζε τέτοια ήττα», κατά τη δήλωσή σας, που ήσασταν για να την προλάβετε; Πως ένα κορυφαίο στέλεχος που αυτοχρίζεται στα ΜΜΕ- αγνοώντας τις θεσμικές διαδικασίες -υποψήφιος Πρόεδρος δεν είναι σε θέση να διαβλέψει την επερχόμενη συντριπτική ήττα και δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες; Έπρεπε να γίνουν εκλογές για να αντιληφθείτε τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο ΠΑΣΟΚ ή το βλέπατε και σιωπούσατε για να προσεγγίσετε τη θέση που αποδείξατε ότι εποφθαλμιάτε; Ένας ικανός πολιτικός αρχηγός χαρακτηρίζεται από διορατικότητα την οποία ή δεν διαθέτετε ή δεν θελήσατε να την αξιοποιήσετε για το καλό της παράταξης και εγκαίρως.
• Υπερτονίσατε με την παραπλανητική ρητορική σας δεινότητα ότι ορθώς έπραξε ο Παπανδρέου και ανέλαβε της ευθύνες που του αναλογούν διαχωρίζοντας τη θέση τόσο τη δική σας όσο και των άλλων στελεχών, σαν να πρόκειται για προσωπική του ήττα. Φαντάζομαι ότι αν κέρδιζε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ η νίκη θα ήταν συλλογική.
• Η δήλωσή σας ήταν από πριν σχεδιασμένη έτσι ώστε να οδηγήσει τεχνηέντως στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς σας. Κάνατε λόγο για μεγάλη και καθαρή ήττα και διάψευση ελπίδων για να στρέψετε το αρνητικό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που η Ν.Δ. υπέστη επίσης μεγάλο πλήγμα έχοντας οριακή αυτοδυναμία, που ο λαός έδινε ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στο δικομματισμό και μπορούσατε και έπρεπε να το χειριστείτε σαν ένα σημαντικό επιχείρημα και να διερευνήσετε τα αίτια, κρίνατε ότι ήταν πιο χρήσιμο για την παράταξη και τον τόπο να αυτοπροβληθείτε ως ο «εγγυητής της πολιτικής ανάτασης»του ΠΑΣΟΚ που του «αξίζει καλύτερη τύχη».

• «Υπάρχει ομάδα γύρω από την προσπαθειά μας» δηλώσατε. Δεν είναι βραχύ το διάστημα των τριών ημερών για να δημιουργηθεί μια συσπειρωμένη ομάδα στο πλευρό σας; Τα στοιχεία καταμαρτυρούν κύριε Βενιζέλο ότι η προσπάθειά σας είχε ξεκινήσει από καιρό. Κινηθήκατε παρασκηνιακά και η σπουδή σας το απέδειξε.
• Ζητάτε από τον Παπανδρέου να «διακρίνει το ρόλο του Προέδρου από αυτόν του υποψηφίου Προέδρου που δεν είναι διαιτητής των διαδικασιών, αλλά μέτοχος σε μια συλλογική δημοκρατική άμιλλα». Τρεις μέρες μετά σας θυμίζω ότι υποψήφιο Πρόεδρο τον καταστήσατε εσείς (και τα ΜΜΕ) αυτοβούλως, υποκινούμενος από προσωπικά πάθη και φιλοδοξίες, με τρόπο ύπουλο, άνανδρο και ανέντιμο, κυρίως όμως εξωθεσμικά και υπερβαίνοντας το καταστατικό που επικαλείσθε ενθέρμως μεν, αλλά μόνο κατ’ ευφημισμόν. Ο Παπανδρέου είναι Πρόεδρος και εσείς Υποψήφιος.
Και ήσασταν εσείς που χρίσατε εγγυητή της ενότητας τον κύριο Σημίτη δίνοντας την εικόνα ότι χρήζει διαιτησίας το κίνημα. Ίσως σε συνάρτηση με τις προθέσεις σας γνωρίζετε κάτι παραπάνω..
• Ζητάτε με επίπλαστη δημοκρατική διάθεση διακαναλική τηλεοπτική αναμέτρηση. Αυτό αποτελεί τον πλέον επονείδιστο, τον πιο θρασύ τρόπο αντιπαράθεσης μέσα στο ίδιο το κίνημα. Εν ολίγοις είστε για τον Παπανδρέου ότι ο Καραμανλής, ο Αλαβάνος, η Παπαρήγα: Πολιτικός αντίπαλος, με διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις; Θα γίνει δηλαδή πολιτική κόντρα μεταξύ στελεχών του ίδιου κόμματος ή θα δώσετε μάχη ρητορείας και βιογραφικών;
Μα, επιτέλους, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι πρέπει να αναχθεί σε ζήτημα πανελλήνιο η εκλογή σας; Μέσα σε τρεις μέρες στρέψατε το κίνημα στην απόλυτη αναποτελεσματική εσωστρέφεια τροφοδοτώντας ΜΜΕ και πολιτικούς αντιπάλους με ανούσιο υλικό, δημιουργώντας έτσι μια παραπολιτική παραταξιακή διελκυνστίδα- θλιβερό θέαμα για τους οπαδούς του κινήματος.
Ποιος σας διαβεβαιώνει κύριε Βενιζέλο ότι τόσο ο ελληνικός λαός όσο και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να παρακολουθούν το μονόπρακτό σας στο οποίο ΟΛΟΙ ακούσια γίναμε κοινωνοί;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στην κυβέρνηση και να δώσει έναν αέρα αλλαγής μετά από τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζω αν οι πολίτες που καταψήφισαν την παράταξή μας αποδοκίμασαν τις πολιτικές μας θέσεις (όπως και αν αυτές εκφράστηκαν) ή τα πρόσωπα (ηγεσία, στελέχη, υποψήφιους - όποιοι και αν ήταν αυτοί). Τείνω όμως να πιστέψω, ότι μάλλον δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το λεγόμενο "σύστημα ΠΑΣΟΚ". Αυτές, δηλαδή, τις πρακτικές που αποξένωσαν τον απλό πολίτη από το κράτος, αλλά και από το ίδιο το κόμμα μας. Αλλαζονεία, βόλεμα, ματαιοδοξία, εγωισμός, υπέρμετρη φιλοδοξία (από τον προιστάμενο μιας δημόσιας υπηρεσίας ως και τα ίδια τα πρωτοκλασάτα μας στελέχη). Τρία χρόνια δεν μπορέσαμε τελικά να αποβάλλουμε τίποτα από όσα μας χρεώνει ο κόσμος. Γιατί δυστυχώς κύριε Βενιζέλο, την Κυριακή δώσατε, με τη σπουδή σας να δηλώσετε παρών, την ευκαιρία σε όλους όσοι μας κατηγόρησαν να νιώθουν δικαιωμένοι για τις απόψεις τους. Το πρόβλημα, εν τέλει, δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα. Το πρόβλημα ήταν ότι τρια χρόνια πέρασαν σα να μην πέρασε μια μέρα.

Ανώνυμος είπε...

μου κανει εντυπωση πως καταφεραν να τα βρουν οι 2 εφημεριδες-τα νεα και η ελευθεροτυπια-και να δινουν απλοχερα τουτη τη διεθυνση του blog σας.απο την αλλη η προσωπικη σελιδα σας ειναι εκτος.για το γιωργο τιποτα δεν εχουν αντιστοιχο?περιεργα πραγματα...

Υ.Γ.:πρεπει να διαβασουμε το βιβλιο σας για τις θεσεις σας?να το αγορασουμε εννοειτε?εμπορος ιδεων δηλαδη?

Ανώνυμος είπε...

την κυριακη μιλησατε για ''επιπλαστο συσχετισμο'' και χθες ''όπως έδειξε η ψήφος της Κυριακής, που ήταν μια εξαναγκασμένη και εκβιασμένη ψήφος, γι' αυτό και απέβη εις βάρος του ΠΑΣΟΚ''.κυριε βενιζελο θα σας προτεινα να ειστε περισσοτερο προσεκτικος στη διατυπωση, ειστε συνταγματολογος εξαλλου...

συγγραφεα του ιστολογιου, ανωνυμε ελεγκτη των σχολιων, προσδοκω λιγες γραμμες δημοσιευσης,liga bytes ζητιανευω

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη κι αν επιτύχετε στην επιδίωξη σας, η αρχηγία σας θα είναι εκ προοιμίου, ηθικά και πολιτικά στιγματισμένη. Μπορείτε να καταλάβετε τους λόγους...
Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες και ειδικότερα όσοι είμασταν στο ΠΑΣΟΚ της αυτο-οργάνωσης, όταν εσείς κ. Βενιζέλε είσασταν στην ΕΔΗΚ και το ΚΟΔΗΣΟ, έχουμε επιλογή. Να διπλασιάσουμε τα εκλογικά ποσοστά και την κοινωνική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την απόλυτη βεβαιότητα-ηθική και πολιτική-ότι δεν προδίδουμε τα οράματα της νιότης μας.
Εσείς, ούτως ή άλλως, έχετε επιλέξει τους συμμάχους σας.

Ανώνυμος είπε...

θα το αποστειλω ξανα μεχρι να το δημοσιευσετε:

Αφήσατε τον Παπανδρέου να επωμιστεί όλα τα λάθη της 8ετιας Σημίτη και της ομάδας του, νομίζοντας ότι ο κόσμος ξέχνα ποιοι μετέτρεψαν τα ΠΑΣΟΚ σε "φιλολαϊκό κόμμα" τύπου Εργατικών.
Και έρχεστε τώρα με όλο το συρφετό των τυχάρπαστων καρεκλοκενταύρων τύπου Νεονάκη και Παπαντωνίου μέχρι της ανεκδιήγητης Κούρκουλα, να διεκδικήσετε την ηγεσία του κινήματος(ή μάλλον να την καταλάβετε πραξικοπηματικά) αντι να ζητήσετε μια συγγνώμη από την Ελληνική κοινωνία για την κερκόπορτα που ανοίξατε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντί να απολογηθείτε στον κόσμο που ακλούθησε κάποτε τον Ανδρέα βλέποντας για πρώτη φορά λίγο φως στη σκυφτή ζωή του.
Παρόλα αυτά χαίρομαι για ότι έγινε είναι η καλύτερη ευκαιρία να πέσουν τα σάπια φρούτα.
Δεν έχουμε απονευρωθεί ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης συγχωρώ..Κανείς δεν είναι υπέρ του προπηλακισμού και οι προσπάθειες αυτές είναι κατάπτυστες. Όμως κύριε Βενιζέλο δημιουργήσατε αυτή την κατάσταση και αν συνεχίσει η αλαζονεία σας να κορυφώνεται θα συντηρείται ο ίδιος τα φαινόμενα αυτά. Προδόσατε τους ψηφοφόρους και τα φαινόμενα αυτά είναι απορροια της πολιτικής θλίψης που τους προκαλέσατε. Η συμπεριφορά σας και η έλλειψη ψυχραιμίας που επιδείξατε μαρτυρά τις διαθέσεις σας περί συγχώρεσης.. Ηγέτη...

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ ακούστε:

Όποιος και να βγει πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνώνεται συνεχώς, γιατί απλά δεν έχει πια στην πράξη καμιά σχέση με οτιδήποτε πατριωτικό και ελληνικό.

Απο τα συντρίμια του θα ξεπηδήσει, δυστυχώς, ένα νεο-φασιστικό ρεύμα. Αυτα διδάσκει η ιστορία (όχι αυτή που εγραψαν για την ΣΤ δημοτικού)!

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

kirie Venizelo,
tha ithela na ekfrasw tin aporia mou gia poio logo ta mesa k oi megaloekdotes stirizoun toso aprokalipta to proswpo sas ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ. ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Ρ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΑΡΑΓΕ ΕΤΣΙ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
ΚΡΙΜΑ!

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ! ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ!
ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.
ΕΛΕΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια συνεχή παρακμή (όσο και να μεταθέτουμε το ερώτημα στο βάθος του μυαλού μας). Δεν αναφέρομε κατ'ουσίαν στην οικονομική ανάπτυξη (που θα έπρεπε να κατέγραφε πολύ καλύτερες επιδόσεις). Χρόνια τώρα ο πολιστιμός και η παιδεία είναι σε δευτερεύουσα θέση (όσο και αν περιστασιακά αναφέροβται ακόμα και από τον νυν πρωθυπουργό). Αποτέλεσμα η αγένεια (στους δρόμους, στη τελεόραση, στην καθημερινότητα). Πέρα όμως από αυτήν (η οποία αποτυπώνεται σε πράξεις όπως αυτή με ενα ποτήρι νερό στο πρόσωπο σου Βαγγέλη) υπάρχουν και οι ξυλεύοντες αυτό τον τόπο.
Προβάλλεί επιτακτική η ανάγκη ανόρθωσης της χώρας και του ανύπαρκτου ουσιαστικά κράτους (τόσα χρόνοα μετά τη μεταπολίτευση και δεν σταθήκαμε ικανοί να δημιουργήσουμε ένα κράτος δικαίου). Θα χρησιμοποιήσω για παρηγοριά τη ρήση 'απο την απόγνωση θα προκύψει η δημιουργία' και εύχομαι να πραγματωθεί. Σου εύχομαι δύναμη και κουράγιο στον αγώνα σου. Κυρίως για την πρόοδο του τόπου. Ας μεταγγιστεί μέρος του πυκνού πολιτικού λόγου σου, ο οποίος συνδυάζει πολιτισμό, γνώσεις, ισορροπημένη κοινωνική αντίληψη και δημιουργικότητα στον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο. Η αποδοχή σου από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου από αυτές τις ανάγκες νομίζω πηγάζει. Κουράγιο λοιπόν και δύναμη για το καλό του τόπου.

Giannis Dramountanis είπε...

http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/09/blog-post_20.html
Τα πολιτικά αίτια της ήττας και η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.

xekas είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου. Όταν το καράβι ο καπετάνιος το έχει ρίξει στα βράχια τότε ο ποιο ικανός από το πλήρωμα οφείλει να πάρει το τιμόνι για αποφευχθεί η ολική καταστροφή. Πρόσεχε μόνο ποια λαμόγια και καιροσκόποι σε πλησιάζουν διότι είδα κάτι Αποστολίδιδες και κάτι άλλους που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ τους τιμώρησε στις πρόσφατες εκλογές για την ανιΠΑΣΟΚΙΚΗ συμπεριφορά τους να βγαίνουν κορνίζα μαζί σου στην τηλεόραση.
Ένας ανιδιοτελής φίλος.

Ανώνυμος είπε...

an einai sta tria minimata pou stelnoume na anevazete to ena, kalinixta apo tora...

Ανώνυμος είπε...

Όπως ο Τούρκογλου πάλευε μόνος του για να διασώσει την Εθνική Τουρκίας στο Eurobasket, έτσι και εσύ, χαρισματικέ ηγέτη, παλεύεις μόνος σου για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Δυστυχώς, μου φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ Ο Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.ΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΗΜΙΤΗ, ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Α ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΚ. ΛΟΜΒΕΡΔΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΑΝ ΤΗΝ Κ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ 1,5% ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ.....

Ανώνυμος είπε...

το μελλον του ΠΑΣΟΚ και της χωρας μας ειναι στα χέρια σας να ξέρετε, οτι σε αυτο τον αγωνα που δινετε για την αποκατασταση του κυρους και της δυναμικης του κινηματος, εμεις οι συνιδεατες σας που επιθημουμε μια δυναμικη παραταξη με ολοκληρομενο και σταθερο πολιτικο σχεδιασμο και αποψη που πηγαζει απο την βαση, ειμαστε διπλα σας σε αυτο το δυσκολο μονοπατι και παντα στην διαθεση σας.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά λυπάμαι για το επεισόδιο στην Χαριλάου Τρικούπη.
Μετά από αυτά νομίζω ότι επιβάλλεται πλέον η άμεση αντικατάσταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, φοβάμαι ότι η διάσπαση του ιστορικού κόμματος θα είναι αναπόφευκτη.
Σαν απλή ψηφοφόρος και όχι οργανωμένη στο Πασόκ στηρίζω Βενιζέλο, γιατί είναι ξεκάθαρος, πείθει και γιατί όταν τον ρώτανε κάτι, απαντάει στο συγκεκριμένο ερώτημα......

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, δεν γνωρίζω αν θα το διαβάσετε αυτό, θα ήθελα όμως να ξέρετε ότι τόσο εσείς όσο και ο Κος Παπανδρέου συμπεριφέρεστε με παροιμιώδη ανευθυνότητα αυτή τη στιγμή και οδηγείτε μαζί, χέρι-χέρι, το Πασοκ και τον κόσμο του στον διχασμό.

Είστε και οι δύο υποχρεωμένοι να φερθείτε με σύνεση, προτού πεταχθεί το ιστορικό δημοκρατικό κίνημα στον καιάδα..

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να πάμε όλοι μαζί τη χώρα μπροστά. Κι αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να σταματήσει. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ευρεία Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη απαιτεί βαθιές τομές, διψάει για Νέα Ηγεσία και την ανάγκη για μια αριστερή - κοινωνική - πολιτική, πολιτική που η σημερινή ηγετική ομάδα δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκφράσει.
Τιμώ τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, την προσφορά του στο κίνημα και το σημαντικό - ιστορικά - ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει σε μια κρίσιμη - μεταβατική - περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Μια περίοδο που ξεκινά από τη διαχείριση της εκλογικής ήττας του 2004, την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Κινήματος, την οργανωτική ανασυγκρότησή του και, η οποία (προσφορά), σίγουρα, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο σύντροφος Πρόεδρος, ως ηγέτης μιας μεγάλης παράταξης πρέπει όμως να αντιληφθεί ότι στις εκλογές αυτές ηττήθηκε το πρόγραμμα του Κινήματος που έφερε την προσωπική του σφραγίδα. Έτσι, είναι άδικο για όλους τους στρατευμένους συντρόφους και φίλους του ΠΑΣΟΚ να λέει πως δήθεν "στη μάχη αυτή, όλοι μας είχαμε συμμετοχή, ρόλο και ευθύνες". Όλοι είχαμε συμμετοχή και ρόλο, σύντροφε Πρόεδρε, αλλά την ευθύνη της εκλογικής ήττας φέρει - σε μεγάλο βαθμό - ο Ηγέτης μιας παράταξης. Σύντροφοι, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα ώστε με νέο Ηγέτη να συγκροτήσουμε τη μεγάλη κοινωνική και δημοκρατική (αριστερή και πατριωτική) πλειοψηφία που σύντομα θα μας ξαναφέρει στην εξουσία. Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει πως συνολικά η δεξιά παραμένει πρόταση - πολιτικά και κοινωνικά - μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία και πως τα πλέον φιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ γνώρισαν τον εκλογικό καταποντισμό.
Σύντροφοι, ζούμε ώρες ευθύνης. Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενορχηστρωμένη και καλά σκηνοθετημένη, από τους γνωστούς – άγνωστους σταλινικούς νεκροθάφτες της παράταξης επίθεση, που δέχθηκε σήμερα το πρωί ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος και του εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο και μακρύ δρόμο της ανασυγκρότησης της παράταξης.

Greek Geek είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη και φίλοι συνομιλητές,
Είναι πράγματι λυπηρό, κατά την άποψή μου, αν όχι απόλυτα απογοητευτικό, να διαβάζει κανείς σε έναν τέτοιο χώρο, σε έναν χώρο που ζωή του δίνουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, ιδέες και επιχειρηματολογίες τόσο φτωχές αν όχι απίστευτα ξύλινες και επιπόλαια συνθηματικές.
Και εξηγώντας τον επιθετική μου εισαγωγή θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως αναφέρομαι σε όλους όσους ελαφρά την καρδία έσπευσαν να ακονίσουν τις συγγραφικές τους ικανότητες βασιζόμενοι στα στερεότυπα μιας δήθεν απολιτικής, λίγο αριστερίζουσας (η πολιτική ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αριστερή), και καλά ηθικοπλαστικής (λαμόγια, τα παίρνουν κτλ κλτ) φιλολογίας. Αναφέρομαι σε όλους όσους επίσης κατάλαβαν, κακώς, πως το διαδίκτυο τους δίνει ένα βήμα είτε για να συγχαρούν τον κ. Βενιζέλο είτε για να τον βρίσουν.
Τέλος αναφέρομαι σε όλους όσους εντελώς άκριτα και ανώριμα έσπευσαν να αυτοανακηρυχθούν Bloggistes, αρχι-Bloggistes ή να προσετεριστούν την ταμπέλα του διαδικτυακού επαναστάτη και άλλα τέτοια γραφικά που ίσως εξηγούνται και συγχωρούνται από το νεαρό της ηλικίας.

Θέλοντας λοιπόν να κάνω μία κουβέντα ουσίας όσο μου επιτρέπει ο χρόνος μου αλλά όχι να εμπλακώ σε μια ατελείωτη ανταλλαγή μηνυμάτων που εξυπηρετούν τα clicks του blogger.com θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την σκέψη μου βάζοντας στο τέλος ένα ερωτηματικό για όποιον θέλει να το κουβεντιάσει (κόσμια).

Ζώντας λοιπόν 12 χρόνια στην Δυτική Ευρώπη και παρατηρώντας την έστω και φαινομενική ευδαιμονία της άρχουσας αστικής τάξης με όλα τα "μικρά και υλικά ψευτοδιλήμματα" που αυτή αντιμετωπίζει, ρωτάω μήπως έφτασε και η Ελληνική κοινωνία μέσω της όποιας διαφοράς φάσης την διακρίνει στα επίπεδα αυτά της "γιάπικης", "δεξιάς" και "ατομικιστικής" φιλοσοφίας; Εν τέλη μήπως το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ η αρχηγού του. Αριστερής, αριστερότερης ή κεντρώας πολιτικής, Γιωργάκη η Βαγγέλη. Μήπως το φαινόμενο +2% στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να νομίζουμε (πιο αριστερά) αλλά μια εσωτερική ανακατανομή της αριστεράς που ουδόλως αλλάζει το γενικό κλίμα και ίσως την διαπίστωση πως ο χώρος πλέον είναι μειοψηφικός?
Νομίζω πως η παρουσία ενός κόμματος προσβολή στην αισθητική και πολιτική που ονομάζεται ΛΑΟΣ στην Ελληνική βουλή και μάλιστα με ποσοστό που ξεπερνάει τους Τσοβολικούς και Λεβέντιους πειραματισμούς (όσο αυτοί κινούνταν στις παρυφές του ανέκδοτου) ίσως συνηγορεί στην σκέψη μου για συντήρητικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας η οποία πλέον περιέχει και την ανάλογη καταγεγραμένη δόση φασισμού.

Έτσι λοιπόν το θέμα πλέον μετατίθεται από το ποιος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Επίσης μετατίθεται από το ερώτημα "πότε θα κερδίσουμε τις εκλογές". Για την πρώτη πρόταση η αίσθηση που έχω είναι ότι και ο Βαγγέλης όσο και ο Γιώργος πάνε ως πρόβατα προς σφαγή αφού αν δεν επέλθει αλλαγή στους κοινωνικούς συσχετισμούς τότε ο κάθε Γιωργάκης και Βαγγελάκης θα προσπαθούν να ισσοροποίσουν μεταξύ μιάς "αριστερής ιδεολογίας" και μιας "δεξιάς πολιτικής ανάγκης" που την επιβάλει η κοινωνία η ίδια ως επιταγή. Συνεπώς η απάντηση στο ερώτημα "πότε θα κερδίσουμε της εκλογές" μάλλον είναι άτοπη. Μήπως θα ήταν καλύτερα (πάντα ρωτώντας) να καταλάβουμε όλοι πως ένας πολιτικός οργανισμός εκτός από το να θέτει υποψηφιότητα για την εξουσία θα πρέπει να λειτουργεί και επιμορφωτικά στην κοινωνία έτσι ώστε να την μετασχηματίζει στον δρόμο ΠΡΟΣ την εξουσία;
Το μοντέλο αυτό προφανώς και δεν απαντάει φυσικά στην ανάγκη για άμεση εξουσία κάποιον κοινωνικών ομάδων αλλά σίγουρα αποφορτίζει την πλειοψηφία της αριστεράς από το αίσθημα μιας διαρκούς ήττας και δίνει έναν ρεαλιστικό στόχο.
Θα αναφερθώ εδώ σε ένα παράδειγμα από τον χώρο της εκπαίδευσης από τον οποίο διάφοροι δημοσκόποι εξήγαγαν και το συμπέρασμα πως το ΠΑΣΟΚ έχασε πολλούς πόντους.
Η θέση της αριστεράς κοντολογίς είναι για έναν μεγάλο αριθμό καλά ελεγχομένων δημόσιων ΑΕΙ μέσα στα οποία θα υπάρχει χώρος για όλους. Ο μέσος όμως Έλληνας αστός του οποίου το παιδί κάνει Master στην Αγγλία όσο και αν του ακούγετε σωστό και ηθικό το αριστερό δόγμα, κλείνει πάντα το μάτι στην δεξιά σειρήνα που ούτε λίγο ούτε πολύ του υπόσχεται το παιδί του στην Ελλάδα και μάλιστα ΤΩΡΑ. Αν μη τι άλλο η ρετσινιά του αργοκίνητου δημόσιου φορέα δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία και στο όνομα αυτής της ρετσινιάς εθνικός πλούτος έχει ξεπουληθεί σε όλη την ήπειρο. Δύσκολα λοιπόν πείθει κανείς πως η αριστερή πρόταση είναι ρεαλιστική και κυρίως γρήγορα υλοποιήσιμη.
Και κάπου εδώ θέλω να κλείσω με ένα συμπέρασμα και ερώτημα μαζί. Η Αριστερά ή η Κεντρο-Αριστερά (όπου θέλει ο καθένας ας τοποθετηθεί για την οικονομία τις κουβέντας) πρέπει να πείσει τον κόσμο ξανά. Αλλά δύστυχος αυτό δεν γίνεται σε ορίζοντα 3.5 ετών. Στην Νεο-Δεξιά κόστισε περίπου 20 χρόνια και περί τους 5 αρχηγούς. Αντίστοιχα κατανοώ πλήρως την ανάγκη για εξουσία τον πολιτικών οργανισμών αλλά ίσως και εμείς λαμβάνοντας την θέση της εξέδρας ως άλλοι οπαδοί ομάδας θα πρέπει να οδηγούμε τους οργανισμούς αυτούς με ποιο ρεαλιστικές απαιτήσεις αντί να ζητάμε συνεχώς και πρωτάθλημα αλλά και θέαμα.

Αγαπητέ Βαγγέλη, πέρα από το δημοσιογραφικά ενδιαφέρων ρεπορτάζ που μπορούν οι εξελίξεις στο κόμμα να παρέχουν, οι ποιο ψύχραιμοι "οπαδοί" γνωρίζουν ότι για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και σίγουρα ο Γιώργος αν θυσιαστεί θα θυσιαστεί όχι επειδή δεν μπόρεσε αλλά επειδή αυτός κυνηγούσε τις εξελίξεις και όχι αυτές εκείνων. Φοβάμαι όμως ότι αν δεν παραδεχτούμε πως η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αυτή την στιγμή ίσως και εσύ δικαστείς από τον Εισαγελλάτο και τελικά γίνεις θυσία/θέαμα σε μια πλειοψηφικά ανώριμη εξέδρα.

Φιλικά
Γιάννης - UK

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι δεν υπερβάλλω αν ισχυρισθώ ότι στο σημερινό πολιτκό τοπίο είσθε ο μόνος που μπορεί να εμπνεύσει στον πολίτη και να εκφράσει ένα νέο πολιτικό όραμα και μία αληθινά μεγαλειώδη προοπτική. Αισθάνομαι ότι κρύβετε μέσα σας ένα υγιή πατριωτισμό, μία αδιάφθορη συνείδηση και μία άριστη ηθική συγκρότηση, τα οποία επιμελώς και για λόγους σκοπιμότητας είχατε αφήσει στην αφάνεια τον καιρό της κυβερνητικής σας θητείας. Φοβάμαι όμως ότι η έμφυτη μετριοπάθειά σας, η δυσανεξία σας σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και η έλλειψη πείρας σε σκληρές αναμετρήσεις ίσως σας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση απο τον ωραίο αγώνα που αρχίσατε. Ίσως όμως τον δείτε και ως ευκαιρία για να δείξετε την ικανότητά σας στην αντιμετώπιση δύσκολων περιστάσεων, στοιχείο απαραίτητο για έναν μελλοντικό πρωθυπουργό. Προχωρείστε ασυμβίβαστα και χωρίς να πτοηθείτε απο τις όποιες αντιδράσεις. Σας παρακαλούμε γι'αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε ,

Έχοντας γράψει χθές μια σχετικά επιτιμητική αναφορά, σχετικά με το πρόσωπό σου (20-9-2007) ως ανώνυμος εκ παραδρομής, για την προέλευση του ονόματός σου κυρίως, σου γράφω αυτές τις γραμμές, ορμόμενος τουλάχιστον απο αίσθημα δικαιοσύνης και τιμιότητος.

Κατάρχήν είναι προς τιμήν σου το ότι δημοσίευσες το γράμμα μου, το οποίο δεν θα περιποιούσε ιδιάιτερη τιμή για κάθε σχολιαζόμενο, για να είμαι ειλικρινής.
Την επιστολή σου στην "Καθημερινή" την γνώριζα απο δεύτερο χέρι, οπότε δεν της είχα δώσει την πρέπουσα σημασία.
Αν πράγματι κατάγεσαι απο την Κάρυστο και είχες ανέκαθεν αυτό το όνομα, τότε θα γίνουμε όλοι διαπρύσσιοι κύρηκες για την προστασία σου, εκ μέρους μιας ελεεινής παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης, ιδιαίτερα αυτήν την ευαίσθητη και κρίσιμη στιγμή που απαιτείται νηφάλια αυτοσυγκράτηση.
Το δε γεγονός του Ρέλλου (;) έξω απο τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ θα πρεπει να καταδικαστεί μετά βδελυγμίας από όλο το φάσμα των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων, καθότι οι τραμπουκιμοί απευθύνονται σε άλλες εποχές της πολιτικής μας ζωής, που καλύτερα να τις απομακρύνουμε απο το πολιτικό υποσυνείδητό μας, διότι ούτε μας περιποιούν τιμήν, ούτε και σήμερα μας χαρακτηρίζουν.Νομίζω δε ότι η δικανική δίωξη του υπαιτίου είναι επιβεβλημένη, για λόγους παραδειγματισμού τουλάχιστον.

Θεωρόντας ότι οι θέσεις σου στο συγκεκριμένο θέμα του ονόματος είναι αληθείς, οφείλω να απολογηθώ, αλλά πρέπει να δικαιοληγήσεις την στάση κάποιου έστω διαφωνούντος με την πολιτεία σου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσε να γίνει ένας ταπεινός συκοφάντης της προσωπικότητός σου.

Οφείλεις όμως στον κόσμο μία εξήγηση για την προέλευση του ονόματός σου, διότι από ότι γνωρίζω, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, είχε αλλάξει το όνομά του, σε αντιδιαστολή με τους Μπενιζέλους και πίστευα ότι κάθε "Βενιζέλος", παραπέμπει σε σύγχιση με τον εθνάρχη.
Τούτο πρέπει να ξεκαθαρίσει μια και καλή έγκαιρα, διότι οι φήμες που σέρνονται, μόνο καλό δεν επιφέρουν στον υπό κρίσιν, ιδιαίτερα αυτή την πονηρή περίοδο.
Μια αναδρομή στα δημοτολόγια και τις νομαρχίες, θα ξεκαθάριζε το θέμα τελεσίδικα.
Σου εύχομαι κάθε επιτυχία, αδιάφορα με την προσωπική μου θέση και στάση.

ΠΕΙΡΑΙΟΣ

ZD είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

ως άλλη Κασσάνδρα έχω να κάνω μια πρόβλεψη, με αφορμή την ασυγκράτητη ορμή με την οποία ορμήξατε στο μετεκλογικό πτώμα του κ. Παπανδρέου.

Ήταν γνωστή από πάντα η φιλοδοξία σας. Τώρα, η πορεία των πραγμάτων θα είναι τάχιστη: θα εκλεγείτε πανηγυρικώς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη συντριπτική πλειοψηφία, όμως δεν θα περάσει πολύς καιρός πριν η ματαιοδοξία και η αδηφαγία σας σας οδηγήσει στην πολιτική κατάρρευση. Ποιος ξέρει, ίσως πριν τις επόμενες εκλογές, ίσως μετά, όντας πρωθυπουργός...

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι,
γράφω στο blog αυτό απευθυνόμενος τόσο στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου όσο και στους διεκδικητές της ηγέσιας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Οι θέσεις των οργάνων του κινήματος τίθενται στο κίνημα και όχι στα ΜΜΕ. Τα μέλη κρίνουν πρωτίστως την πολιτική που θα ακολουθήσει η παράταξη και δευτερευόντως τον ηγέτη και όχι οι φίλοι (με αλλά λόγια περαστικοί).

Είμαι απλά στεναχωρημένος με τη στάση όλων σας.

Δ. Τ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΒΑΛΕ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΤΩΡΑ , ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι,
γράφω στο blog αυτό απευθυνόμενος τόσο στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου όσο και στους διεκδικητές της ηγέσιας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
Οι θέσεις των οργάνων του κινήματος τίθενται στο κίνημα και όχι στα ΜΜΕ. Τα μέλη κρίνουν πρωτίστως την πολιτική που θα ακολουθήσει η παράταξη και δευτερευόντως τον ηγέτη και όχι οι φίλοι (με αλλά λόγια περαστικοί).

Είμαι απλά στεναχωρημένος με τη στάση όλων σας.

Δ. Τ.

kmanos73 είπε...

Σύντροφοι να μην γίνει τίποτα
Και δεν έπρεπε να γίνει
Πρέπει να γίνει αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όπως προβλέπει το καταστατικό
Επανακαθορισμός του Πολιτικού Δόγματος στα πλαίσια της 3ης Του Σεπτέμβρη
Να αναγνώστη σωστά το πολιτικό μήνυμα της κάλπης
Να ενδυναμωθεί ο Αριστερός χαρακτήρας του Κινήματος
Παιδεία Μόνο Δημόσια παιδεία Ακαδημαϊκά Πανεπιστήμια και όχι Ιδιωτικά
Δεν είναι του Άμεσου Ενδιαφέροντος τα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια αφού δεν έχει εκδηλωθεί τέτοια πρόθεση από κανένα. Κλείσιμο εδώ και τώρα των φροντιστηρίων με νόμο
Κολέγια και άλλα στο Υπουργείο Εμπορίου και έντυπη ενημέρωση των νέων
Οικονομία τώρα που στον κόσμο τελειώνουν οι βλακώδεις επιχειρηματολογίες και οι πρακτικές των Ιδιωτικοποιήσεων Γαλλία Σουηδία με ενίσχυση του κράτους είναι πολιτικό ολίσθημα να μιλάμε την ίδια γλώσσα με την Δεξιά του μη Ακαδημαϊκού Καραμανλή
Μονιμότητα Δημοσίων Υπαλλήλων καλά το συζητάμε με την επέλαση των Εργολάβων της ανασφάλειας. Το Ολοκαύτωμα των Δασών λόγω έλλειψης Πυροσβεστών Το Ξεχαρβάλωμα της Δημόσιου όπου δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό για να μπουν εργολάβοι Παροχής Υπηρεσιών
Υγεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι το ΕΣΥ Ποιοι καθαρίζουν τα χειρουργεία εργολάβοι ανειδίκευτοι, με ανειδίκευτους συμβασιούχους 4 ωρών
Το Πτυχίο του Γιατρού έγινε πτυχίο ευκαιρίας έρμαιο στα 800 ευρω των Ιδιωτικών Νοσοκομείων-Παρακλινικών του δημόσιου τομέας Υγείας
Ασφαλιστικό Άμεση κατάθεση των οφειλομένων από όλους μόνο στο ΙΚΑ Δημόσιο και Επιχειρήσεις χρωστούν 278Δις ευρω το πραγματικό έλλειμμα 265Δις ευρω
Άμυνα ε όχι και να πάμε στο ΙΡΑΚ ,
Εξωτερική Πολιτική το τελευταίο σχεδιάγραμμα του Βιβλίου της 6ης Λυκείου με την Μακεδονία δεν ήταν αναγκαίο και όμως το Όνομα της Μακεδονίας έχει κλείσει από Προδότες Πολιτικούς απλώς προσπαθούν να μας το περάσουν με Επιχειρησιακούς χάρτες της Χιτλερικής Ιστορίας είναι δήλωση αυτή του πολιτικού Όγκου Μόνο ένας βλάκας δεν καταλαβαίνει………..Μήπως έβλεπέ τον καθρέπτη
Πού είναι το Πατριωτικό Κίνημα ΠΑΚ η Ελλάδα στους Έλληνες
Να σταματήσουν τα μισόλογα και εναγκαλισμοί με τις Δεξιές Πολιτικές από όλους πολύ δε περισσότερο από κάποιους αμφιτερίζοντες βασιλικότεροι του βασιλέως κρυφοδεξιούλιδες τύπου Ευ. Βενιζέλου-Μπακατσέλου
Συνέδριο τώρα με συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές μακριά από την Δεξιά πολιτική.
Το 58.4% του Λαού είπε αριστερά πλάκα μας κάνουν όσοι δεν πήραν ακόμη το μήνυμα είναι ακόμη λάτρεις των πλειοψηφικών απόψεων όπου το 41% να κάνει την Ελλάδα Μπανανία
Συνέδριο λοιπόν με επαναπροσδιορισμό του Πολιτικού Δόγματος και όποιος το αποδέχεται να είναι αρχηγός

kmanos73 είπε...

Σύντροφοι να μην γίνει τίποτα
Και δεν έπρεπε να γίνει
Πρέπει να γίνει αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων όπως προβλέπει το καταστατικό
Επανακαθορισμός του Πολιτικού Δόγματος στα πλαίσια της 3ης Του Σεπτέμβρη
Να αναγνώστη σωστά το πολιτικό μήνυμα της κάλπης
Να ενδυναμωθεί ο Αριστερός χαρακτήρας του Κινήματος
Παιδεία Μόνο Δημόσια παιδεία Ακαδημαϊκά Πανεπιστήμια και όχι Ιδιωτικά
Δεν είναι του Άμεσου Ενδιαφέροντος τα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια αφού δεν έχει εκδηλωθεί τέτοια πρόθεση από κανένα. Κλείσιμο εδώ και τώρα των φροντιστηρίων με νόμο
Κολέγια και άλλα στο Υπουργείο Εμπορίου και έντυπη ενημέρωση των νέων
Οικονομία τώρα που στον κόσμο τελειώνουν οι βλακώδεις επιχειρηματολογίες και οι πρακτικές των Ιδιωτικοποιήσεων Γαλλία Σουηδία με ενίσχυση του κράτους είναι πολιτικό ολίσθημα να μιλάμε την ίδια γλώσσα με την Δεξιά του μη Ακαδημαϊκού Καραμανλή
Μονιμότητα Δημοσίων Υπαλλήλων καλά το συζητάμε με την επέλαση των Εργολάβων της ανασφάλειας. Το Ολοκαύτωμα των Δασών λόγω έλλειψης Πυροσβεστών Το Ξεχαρβάλωμα της Δημόσιου όπου δεν προσλαμβάνεται μόνιμο προσωπικό για να μπουν εργολάβοι Παροχής Υπηρεσιών
Υγεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι το ΕΣΥ Ποιοι καθαρίζουν τα χειρουργεία εργολάβοι ανειδίκευτοι, με ανειδίκευτους συμβασιούχους 4 ωρών
Το Πτυχίο του Γιατρού έγινε πτυχίο ευκαιρίας έρμαιο στα 800 ευρω των Ιδιωτικών Νοσοκομείων-Παρακλινικών του δημόσιου τομέας Υγείας
Ασφαλιστικό Άμεση κατάθεση των οφειλομένων από όλους μόνο στο ΙΚΑ Δημόσιο και Επιχειρήσεις χρωστούν 278Δις ευρω το πραγματικό έλλειμμα 265Δις ευρω
Άμυνα ε όχι και να πάμε στο ΙΡΑΚ ,
Εξωτερική Πολιτική το τελευταίο σχεδιάγραμμα του Βιβλίου της 6ης Λυκείου με την Μακεδονία δεν ήταν αναγκαίο και όμως το Όνομα της Μακεδονίας έχει κλείσει από Προδότες Πολιτικούς απλώς προσπαθούν να μας το περάσουν με Επιχειρησιακούς χάρτες της Χιτλερικής Ιστορίας είναι δήλωση αυτή του πολιτικού Όγκου Μόνο ένας βλάκας δεν καταλαβαίνει………..Μήπως έβλεπέ τον καθρέπτη
Πού είναι το Πατριωτικό Κίνημα ΠΑΚ η Ελλάδα στους Έλληνες
Να σταματήσουν τα μισόλογα και εναγκαλισμοί με τις Δεξιές Πολιτικές από όλους πολύ δε περισσότερο από κάποιους αμφιτερίζοντες βασιλικότεροι του βασιλέως κρυφοδεξιούλιδες τύπου Ευ. Βενιζέλου-Μπακατσέλου
Συνέδριο τώρα με συγκεκριμένες πολιτικές γραμμές μακριά από την Δεξιά πολιτική.
Το 58.4% του Λαού είπε αριστερά πλάκα μας κάνουν όσοι δεν πήραν ακόμη το μήνυμα είναι ακόμη λάτρεις των πλειοψηφικών απόψεων όπου το 41% να κάνει την Ελλάδα Μπανανία
Συνέδριο λοιπόν με επαναπροσδιορισμό του Πολιτικού Δόγματος και όποιος το αποδέχεται να είναι αρχηγός

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Σας εκτιμώ βαθύτατα και πιστεύω ότι εσείς σε αντίθεση με τον κύριο Παπανδρέου θα κάνετε σκληρή αντιπολίτευση και θα εκμεταλλευθείτε τις πολυάριθμες αδυναμίες της κυβέρνησης με στόχο τη νίκη των εκλογών που θα έρθουν κ πιστεύω θα είναι πολύ σύντομα.
Θα ήθελα όμως να σας επισημάνω κάτι στο οποίο κατέληξα έπειτα από συζήτηση που είχα με φίλους του ΠΑΣΟΚ και αφορά τη δήλωση που κάνατε το βράδυ των εκλογών.Έτσι λοιπόν,πολλούς η κίνηση σας δυσαρέστησε,γιατί θεωρήθηκε βιαστική με την έννοια ότι αποκαλύψατε γρήγορα τη φιλοδοξία σας για την προεδρία του κόμματος.Φανήκατε δηλαδή ότι ξέρατε το αποτέλεσμα και απλά περιμένατε τη στιγμή που θα "ορμήξετε".Θα μπορούσατε να περιμένετε μία μέρα.
Κλέινω,τονίζοντας ότι θα πρέπει όλα τα στελέχη του κόμματος να παραμερίσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και να σκεφτούν επιτέλους το λαό και τον κόσμο που όλα αυτά τα χρόνια τους υποστηρίζει,γιατί είναι τόσο μεγάλη η πίκρα αυτής της ήττας αλλά και των γεγονότων εκλογής Προέδρου που δε θέλει και μεγάλη προσπάθεια για να στρίψει ο κόσμος "αριστερά".Γι'αυτό προσέξτε.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη ,
Θεωρώ πώς η κίνησή σου αυτή ήταν αναμενώμενη, όχι όμως με τον τρόπο που έγινε και το χρόνο που έγινε.
Νομίζω πώς βιάζεσαι .Βιάστηκες την Κυριακή , βιάστηκες και σήμερα να κάνεις δηλώσεις.
Τα λάθη που γίνονται εκατέρωθεν δημιουργούν ένταση και προσβάλλουν πρώτα απ' όλους εμάς τους ίδιους.Γι' αυτό όπως είπε και η κ. Διαμαντοπούλου ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.
Καλή τύχη και ας κερδίσει το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

εχω στειλει δυο σχολια.κανενα δεν αναρτησατε.εκτος απο φασισμος πως αλλοιως λεγεται αυτο;ειληκρινα λυπαμε.εγω ξερω ποιος εισαι τι πιστευεις απο ποσα κομματα εχεις περασει ΄μεχρι να κανεις τη καλη.α
πλα θα πρεπει να καταλαβει ο λαος ποιος εσαι.ελπιζω η λογοκρισια που επιβαλεις εδω να ανοιξει σε καποιους τα ΄ματια.

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελε αργείς ..... Τελειωνε η ΝΔ δεν περιμένει
ΒΟΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.
Όπως ήταν φυσικό καί αναμενόμενο στρέψατε τούς προβολείς πάνω σας, ένεκα των τελευταίων εξελίξεων.Μέχρι την εμφάνισή σας στο Ζάππειο, η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ (Γι' αυτούς από τα άλλα κόμματα δεν αναφέρομαι καί θα έλεγα δεν με ενδιαφέρουν επειδή τρίβουν τα χέρια τους με ότι οδηγεί την παράταξη προς τον..αφανισμό!), είχε ελάχιστα αν όχι τίποτα να σας προσάψει ως πολιτικού άνδρα καί σε σχέση πάντα με την συνοχή τού κινήματος.
Η αλήθεια είναι ότι η βιαστική καί γιά πολλούς 'εκφοβιστική' εμφάνισή σας είμαι σίγουρος ότι ήταν ολίγον επιζήμια γιά το πρόσωπό σας.
Τι θα έπρεπε να γίνει?
Αυτοσυγκράτηση καί περισυλλογή!
Κι αύριο μέρα είναι πού λέει καί ο σοφός λαός.
Αυτό μόνο ήταν πού με προβλημάτισε καί επιπρόσθετα σας ζητώ να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας σε σχέση μέ όσα σας προσάπτουν κάποιοι 'σύντροφοι' δηλαδή γιά διαπλοκή με συγκεκριμένα κέντρα.
Κύριε Βενιζέλο ας σεβαστείτε όλοι εκεί τον αγώνα πολλών χρόνων των απλών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ καί να διαφυλάξετε την ενότητα γιατί δεν πρέπει να χαθεί η ελπίδα πού μόνο η δημοκρατική παράταξη μπορεί να δώσει.Οι βασικές αρχές τού κινήματος είναι διαχρονικές καί πάντα επίκαιρες.Αυτό πού πρέπει να αλλάξει είναι η οργάνωση από τηυ βάση μέχρι την κορυφή προς μιά σύγχρονη κατεύθυνση.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε Βαγγέλη.
δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο τρόπος που έκανες την δήλωση αμέσως το βράδυ της Κυριακής.
βλέπω ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα πνοή - αριστερή - για να μπορέσει να φέρει τον κόσμο ξανά κοντά μας.
χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική - όραμα - δεσμεύσεις απέναντι στα προβλήματα του κόσμου.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όμως μάζεψες δίπλα σου όλα τα αποτυχημένα στελέχη του Σημίτη και τους έκανες συνεργάτες σου. δεν κατάλαβες ότι ο λαός τους έβαλε το 2004 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;
πιστεύω ότι με αυτή σου την κίνηση, έβαλες πολλούς από τους ψηφοφόρους σου σε αυτή την μάχη απέναντί σου.
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ.
οι Νεονάκηδες, Παπαντωνίου, Ανθόπουλοι, Τσουκάτοι κλπ. πρέπει να εξαφανιστούν από δίπλα σου γιατί με αυτούς δεν έχεις ελπίδα ούτε εσύ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

φιλικά ένα κομματικό μέλος.

Ανώνυμος είπε...

''το ΠΑΣΟΚ έχασε γιατί η Χαριλάου Τρικούπη δεν ήξερε τι συνέβαινε, καθώς παραγνώριζε την πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων'', ''όταν το 2004 βάσει δημοσκοπήσεων ο κ. Γ. Παπανδρέου κρίθηκε ως ο μόνος κατάλληλος να διαδεχθεί τον κ. Κ. Σημίτη.'' κυριε βενιζελο δεν κανετε τιποτα αλλο παρα να επναλαμβανεται αυτο που ειναι πλεον κοινο μυστικο:η κυβερνηση ειναι οι εταιρειες δημοσκοπησεων...αυτες μας λενε ποτε να κανουμε εκλογες , ποιον πρωθυπουργο θελει ο λαος,ποιον αρχηγο θελει ο λαος...η εκλογικη διαδικασια περνα σε δευτερη μοιρα.επιπλαστο συσχετισμο μας ειπατε.συνταγματολογος σου λεει μετα.κριμα,γιατι καποτε εισασταν δασκαλος.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαριτηρια κυριε Βενιζελο πρωτα στον Παπανδρεου και μετα σε σας,ενα κομμα που ο απλος ελληνας πιστευε,αποθεσε τις ελπιδες του,αγωνιστηκε,για κοινωνικη δικαιοσυνη,ισονομια,ισοτιμια,δημοκρατια,ισες ευκαιριες για ολους,ενα πατριωτικο κομμα,το καταντησατε ενα σουργελο...Κλειστε το μαγαζι και καντε κατι αλλο αν δεν τιματε αυτους που σας ψηφησαν.

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι υποψήφιοι πρόεδροι στο ΠΑΣΟΚ,

Σας μιλάει ένας απλός, ανεξάρτητος, αυτοδημιούργητος και έντιμος Έλληνας που πονάει την πατρίδα και τον τόπο του, ακούστε ένα λεπτό παρακαλώ.

Για αναλογισθείτε που έχει φθάσει η εξαθλίωση και ο ξεπεσμός αυτής της άμοιρης, αλλά ιστορικής χώρας:

- Αβάσταχτη προσβολή για κάθε υγιώς σκεπτόμενο και ανιδιοτελή Έλληνα της εθνικής του ταυτότητας και ιστορικής του κληρονομιάς (βλ. «Μακεδονία», Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος).
- Αβάσταχτη πρόκληση η εξωελληνική αλλοίωση της στέρεας και συμπαγούς δημογραφικής δομής της Ελλάδας δια της ανεξέλεγκτης εισροής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην χώρα, με σίγουρο επακόλουθο την μελλοντική της κοσσυφοπεδιοποίηση.
- Αβάσταχτη πρόκληση η εξαθλίωση των θεσμών της παιδείας, της αισθητικής, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
- Αβάσταχτη πρόκληση τέλος ο πλούτος και η προβολή των κάθε λογής άεργων αεριτζήδων, οι οποίοι χρησιμοποιούν την πολιτική επί τούτου.

Ιστορικά αυτό αποτελεί το τέλειο εκρηκτικό μίγμα για την ανεξέλεγκτη και βίαιη προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτής της κατάστασης από μη δημοκρατικούς θεσμούς (βλ. Νεο-Φασισμός).

Κύριοι υποψήφιοι πρόεδροι, αναλογισθείτε έστω και για ένα λεπτό και τις δικές σας ευθύνες (προσωπικές και συλλογικές).
Δυστυχώς, γνωρίζω όμως, ότι δεν μπορείτε πια να κάνετε τίποτα γιατί το υπάρχον ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία, την οποία δεν την εκφράζει πια. Πολύ φοβάμαι όμως, είμαι σχεδόν σίγουρος (βλ. προηγούμενο μήνυμα μου), ότι από τα συντρίμμια και το κενό του ΠΑΣΟΚ, θα ξεπηδήσει κάποια νέα μορφή αυταρχισμού που δυνατόν να οδηγήσει και στην χειραγώγηση των δημοκρατικών θεσμών.
Εγώ σας έχω προειδοποιήσει πάντως, εσείς συνεχίστε να με αγνοείτε !

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΞΑΝΑ

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛ.

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Το χθεσινό αποτρόπαιο και καταδικαστέο επισόδειο μπορεί να αποτελεί μία μεμονομένη ενέργεια ενός ταραγμένου , δυστυχισμένου ανθρώπου , αλλά η πολιτεία οφείλει να εξετάσει αυτό καθώς και παρόμοια γεγονότα .
Μήπως δεν στερούνται σημασιολογίας;
Μήπως είναι απόρροια απελπισίας ;
Και αν ναι τι ευθύνεται γι'αυτό ;
Μήπως είναι απόρροια της έλλειψης παιδείας ;
Και αν ναι , ποιός ευθύνεται γι΄αυτό ;
Μήπως είναι ώρα να δούν την σωρεία των κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν την χώρα αντί να εθελοτυφλούν και να χαρακτηρίζουν καθε παρόμοιο γεγονός τυχαίο, αποσπασματικό , υποκινημένο αντί να το βάλουν στη πραγματική του διάσταση ;
Η έλλειψη κουλτούρας και παιδείας οδηγεί τους ταραγμένους στο να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους μ΄αυτό τον τρόπο , και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε λάθος άνθρωπο . Είμαι σίγουρη οτι η επίθεση δεν είχε προσωπικό χαρακτήρα δεν απευθυνόταν στον κ . Βενιζέλο , όπως επίσης πιστεύω οτι το ζήτημα δεν λύνεται με την υποβολή μύνησης σ'έναν ανθρωπό με ταραγμένο μυαλό για να απεμπολήσουν τις ευθύνες όποιοι τις έχουν .
Καλημέρα

daskalos είπε...

Καλησπέρα σας και απο εμενα.Η αλήθεια είναι οτι με ξαφνιάσατε λιγο με την σταση σας.Νομιζω οτι θα ηταν καλύτερο να γίνουν οι,όποιες αλλαγές στην παραταξή σας με ποιο ήπιο τόνο. Δεδομένου οτι υπάρχουν και οι άνθρωποι των διαφόρων συμφερόντων που θα είναι τροχοπέδη για την πορεία που διαλέξατε.Εύχομαι τα καλύτερα σε εσας και την παραταξή σας. με φιλικούς χαιρετισμούς

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος λένε ψηφίζει πολιτικές και όχι πρόσωπα... ΛΑΘΟΣ!
Καλώς ή κακώς ο κόσμος έχει ένα κάρο προβλήματα και η πλειoψηφία δεν ασχολείται ιδιαίτερα με την πολιτική. Ο κόσμος που βγάζει τις κυβερνήσεις είναι απλός κόσμος με όχι ιδιαίτερη πολιτική σκέψη. Τον νοιάζουν άλλα πράγματα, η δουλίτσα του(το αφεντικό που τον έχει σκίσει), η γκομενίτσα από δίπλα που τον φτύνει , τα προβλήματα στο σπίτι (σε ποιο φροντιστήριο θα στείλουμε τον Αντωνάκη τώρα που θα πάει Λύκειο)..Τέτοια πράματα….
Αν ρωτήσεις την γιαγιά θα σου πει παιδάκι μου εγώ θα ψηφίσω Κωστάκη ή Γιωργάκη...Αν ρωτήσεις γιατί γιαγιά θα ψηφίσεις το Κωστάκη θα σου απαντήσει για τη Νατάσα που χειρούργησε έναν (τολμώ να πω πραγματικά ήρωα που εμπιστεύτηκε το πρόβλημα του σε μία ανειδίκευτη ιατρό) ή για κάτι που πήρε το αυτί της στο σπίτι της Παγώνας ή για κάτι που είπαν στον Παπαδάκη που το κατάλαβε εντελώς λάθος γιατί πρόσεχε το φαγητό στη κατσαρόλα … Και δεν κρύβομαι ότι και εγώ κάπως έτσι ψηφίζω τελικά.. Ανδρέα, Κώστα και Γιωργάκη…
Δεν είμαι γνώστης της πολιτικής.. Ένας απλός ψηφοφόρος είμαι, όχι οργανωμένος που βεβαίως με νοιάζει το καλό της χώρας αλλά δεν θα καθήσω να μελετήσω και να αξιολογήσω τα προγράμματα του κάθε κόμματος. Εξάλλου χαζή δεν είμαι να πιστεύω ότι θα έρθει ο Χάρυ Πότερ με το μαγικό ραβδάκι και θα τα λύσει όλα.
Στη τελική με νοιάζει η οικογένεια μου πάνω από όλα.
Οι εκλογές πάντα ήταν κάτι σαν ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Άρη και Πάοκ ή μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Μόνο που στις τελευταίες εκλογές το ντέρμπυ αποδείχτηκε ματς μεταξύ Άρη και Απόλλωνα Καλαμαριάς και Ολυμπιακού με Ατρόμητο…….Νικητής μπορεί να βγήκε η δημοκρατία αλλά μας έμεινε η πίκρα του χαμένου. Και όταν έχεις τους νεοδημοκράτες στη δουλειά με τα χαμόγελα ως τα αυτιά ε λογικά χαλιέσαι…
Στηρίζω Βενιζέλο γιατί θέλω η ομάδα μου να νικήσει. Με Γιωργάκη πάλι στη β’ μας βλέπω…..

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε Βαγγέλη, γιατί με σένα αργηγό θα μπορέσει ξανά το ΠΑΣΟΚ να σηκώσει κεφάλι.
Ειμαστε απο αυτους που μας αναγκασε η θολη πολιτικη θεση του Γ. Παπανδρεου οσον αφορα το αρθρο 16, να βρεθουμε στην δυσκολη θεση δινοντας την ψηφο μας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προς όλους τους σχολιαστές,

Αγαπητοί φίλοι,

Διαβάζοντας αρκετά από τα μηνύματα που δημοσιεύθηκαν έχω να κάνω τα εξής σύντομα σχόλια:

Γιατί αυτός ο δραματικός χαρακτήρας ορισμένων μηνυμάτων;
Γιατί αυτός ο καταγγελτικός και μη ευγενικός χαρακτήρας ορισμένων άλλων;
Γιατί τέλος αυτός ο ασαφής και γενικόλογος χαρακτήρας περί κεντροαριστεράς;

Δεν είναι αυτονόητο ότι μόνο ένας ουσιαστικός και τεκμηριωμένος διάλογος δύναται να βοηθήσει στην πρόοδο της συζήτησης;

Όσον αφορά το θέμα της διεξαγωγής διαλόγου πριν την εκλογή νέου αρχηγού

Είναι αδύνατο σε κατάσταση κρίσης να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος. Αυτό που απαιτείται από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ είναι να ξεκαθαρίσουν και να διασφαλίσουν στην παρούσα φάση τις προϋποθέσεις διεξαγωγής ενός δομημένου διαλόγου ο οποίος πρέπει να λάβει χώρα στην συνέχεια. Αλήθεια είναι δυνατό να πιστεύει κάποιος ότι ένα συνέδριο/συνδιάσκεψη… όπου ο καθένας θα μπορεί να λέει τον πόνο του θα συμβάλει σε κάτι θετικό;

Όσον αφορά το θέμα της φιλοδοξίας

Μα δεν είναι αυτονόητο ότι το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η φιλοδοξία αλλά το τι εκφράζει. Ποιο το πρόβλημα όταν κάποιος φιλοδοξεί (να είναι φορέας) να προωθήσει την σοσιαλδημοκρατία ή την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου στη χώρα…

Με εκτίμηση

Γ. Γεωργακόπουλος
gngeorg@panafonet.gr

Ανώνυμος είπε...

Ειστε ενας ικανοτατος κι ευφυεστατος ανθρωπος,που νομοτελειακα καποια στιγμη θα εφτανε και στην ηγεσια του Πασοκ-του τοπου-εβρισκομενος αναμεσα σε ανθρωπους πολυ λιγοτερο ικανους και δυναμικους απο αυτον(επιπλεοντας δηλ. ουσιαστικα μεταξυ της φυρας που συνιστα την πολιτικη σκηνη του τοπου). Σας θεωρω ανθρωπο τεχνοκρατη κι οραματιστη,και δεν νομιζω πως μπορειτε να αυτοεγκλωβιζεστε σε πολιτικοα καλουπια δεξιας η αριστερας-οροι που εχουν αρχισει να ξεθωριαζουν.Ο μονος στοχος τωρα πρεπει να ειναι ενα συγχρονο ευρωπαικο,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ-ναι,γιατι οχι?-κρατος,με μεγαλους ρυθμους αναπτυξης,ευελιξια,αλλα και στοιχειωδη κοινωνικη προνοια.Νομιζω πως κι εσεις καπου εκει κοιτατε,και αφηνετε παραπερα τα περι κεντροαριστερας ψηφοθηρικα παραμυθια,και την καπηλεια ορων οπως σοσιαλισμος...Δεν νομιζω πως πρεπει κι εσεις να μπειτε στη λουμπα διαφοροποιησης απο τη ΝΔ και πωλησης αριστερισμου για την αναδειξη του ΠΑΣΟΚ.Αρκει να παρουσιασετε σοβαρες κι εφαρμοσιμες λυσεις για τα προβληματα μας,καλυτερες τουλαχιστον απο της ΝΔ
υ.γ:Ελπιζω επιτελους να καθαρισετε(η τουλαχιστον να προσπαθησετε) την παραταξη απο παρασιτικους για τον τοπο οργανισμους οπως ο κυριος Λαλιωτης και τα λοιπα κομματοσκυλα που λιμαινονται επι δεκαετειες το κρατικο χρημα,κουνωντας κομματικα λαβαρα.

Unknown είπε...

Αγαπητε κ. Βενιζελε,
θέλω να εκφράσω την απεριόριστη εκτίμηση που έχω για το πρόσωπό σας και να σας πω ότι όλοι θα σας στηρίξουμε για ηγέτη του ΠΑΣΟΚ!!!
Επίσης πιστεύω ότι οι διαδικασίες για την εκλογή σας πρέπει να επιταχυνθούν !!Η 11 νοέμβρη είναι πολύ μακρια και αφήνουμε χρόνο αλλά και χώρο στη νέα δημοκρατία να "αλωνίσει"!!!

Δεν μπορουμε ακόμα να χωνέψουμε ότι χάσαμε τις εκλογές!Μα με 4% διαφορά???
Τι να πουμε???Ίσως οι πολιτικές επιλογές του 2004(εκλογή προέδρου με δημοκρατικές διαδικασίες ρωσικου τύπου) μας κόστισαν τις εκλογες στις 16!!!
Με τις ευχές όλων μας λοιπόν........

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία . . .
Ασχετη μα την επικαιρότητα ! ! !

Γιατί κάποιοι συνομιλητές, δημοσιογράφοι "φωστήρες" κυρίως, σας αποκαλούν κε Βενιζέλε και κε Βενιζέλε?

Να σας μειώσουν θέλουν?

Τον εαυτό τους μειώνουν . . .

Κάποιος πρέπει να τους μάθει να μιλάνε σωστά ! ! !

Νομίζω οτι 1ος που σας αποκάλεσε έτσι ήταν ό κος που " . . . θα ήθελα να σας σημειώσω . . ." αντι του σωστού " θα ήθελα να σημειώσω κάτι τέλος πάντων" ή κάτι παρεμφερές ¨.

Αυτός λοιπόν ο κός αφου μας σημειώνει 1α σας αποκαλεσε 1ος απο όλου ς του ς " φωστήρες" κε Βενιζέλε.

Ναι για τον κο Ρουσσόπουλα μιλάω . . . συγνώμη κο Ρούσσόπουλο ήθελα να πω ! ! !

Ανώνυμος είπε...

Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφήνουν τους συνειδητοποιημένους πολίτες παγερά αδιάφορους.

Τα προβλήματα που έχουν διαχρονικά συσσωρευτεί καθώς και η νέα διεθνής πραγματικότητα που έχει διαφορφωθεί δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες, περισσότερο πολιτικοποιημένες σκέψεις.

Εδώ, σήμερα, δεν βρισκόμαστε στο Παρίσι του '70, ούτε καν στην Ελλάδα του '80 ή του '90.

Οι πολιτικές ιδεολογίες και τα μανιχαϊστικά διλήμματα, έχουν οριστικά παρέλθει κάτω από το βάρος μιας νέας οικονομικής και τεχνολογικής πραγματικότητας.

Και είναι έξω και πέρα από την σημερινή εποχή, όσοι συζητούν με όρους της περασμένης και προπερασμένης δεκαετίας.

Η νέα εποχή, η εποχή των αλλαγών, της τεχνολογίας, της διεθνοποίησης, η εποχή της επιστήμης, της γνώσης και της έρευνας έχει δυστυχώς βρει την Ελλάδα απροετοίμαστη, δίχως τις απαραίτητες υποδομές και με χαμηλό αναλογικά επίπεδο διαβίωσης.

Και είναι πραγματικά λυπηρό, ότι δεν δίνονται αποτελεσματικές απαντήσεις και λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.

Για παράδειγμα, οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα με τις υπερβολικά υψηλές τιμές των ακινήτων.

Ποια είναι η πολιτική πρόταση-λύση; ΚΑΜΜΙΑ!

Και βέβαια, η απαλλαγή του φόρου για την πρώτη κατοικία δεν δίνει καμμιά αποτελεσματική λύση στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα, ούτε το αόρατο, βέβαια, χέρι, του Άνταμ Σμιθ, οδηγεί την οικονομία στον συγκεκριμένο τομέα σε κοινωνικά αποδεκτή λύση.

Και επαναλαμβάνω: Ποια είναι η πολιτική πρόταση στο συγκεκριμένο θέμα; -- Να αφήνουμε τους εργολάβουν να πλουτίζουν φοροδιαφεύγοντας και να περιορίζουμε τα όνειρα των νέων ανθρώπων; Αυτή είναι η πρόταση; Και είναι αυτό θέμα ηγεσίας;

Γιατί η πολιτική δεν δίνει λύση σε αυτό το πρόβλημα; Γιατί δεν δίνει επίσης λύση στο πρόβλημα, των εξωσχολικών δαπανών για τα φροντιστήρια, που μειώνουν περαιτέρω το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα; Είναι αυτό θέμα ηγεσίας;

Και που να μιλήσουμε και για πιο σύνθετα προβλήματα: η έρευνα, οι επενδύσεις, η ανεργία, αλλά και η κοινωνική δικαιοσύνη. Είναι κατάσταση αυτή που επικρατεί με την φοροδιαφυγή; Είναι αυτή δημόσια διοίκηση;

Και είναι αυτό πρόβλημα ηγεσίας ή πολιτικής;

Όποια λοιπόν και να είναι η νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μπορέσει να εμπνεύσει, να προτείνει εφικτές λύσεις στα ακανθώδη προβλήματα της νέας εποχής, αλλά και κάτι ακόμα: να κρατήσει ζωντανό το σοσιαλιστικό όνειρο.

Πως μπορεί όμως να είναι συμβατή η διεθνής καπιταλιστική πραγματικότητα και οι αντίστοιχες πολιτικές λύσεις, με τα σοσιαλιστικά όνειρα που όλους μας εμπνέουν.

thanos_med είπε...

Οταν το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία , όταν η πολυσυλλεκτικότητα αγκιστρώνεται στην προοπτική μόνο της εξουσίας , όταν η πολιτική γίνεται προσωπική στρατηγική και τα ιδεολογικά αντανακλαστικά ισορροπίες , τότε , η ματαιοδοξία και το αρχηγικό παραλήρημμα δεν μπορεί να είναι η λύση.Το καράβι γέρνει δεξιά , σύντροφοι ... ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ.
Υ.Γ: κ.Λοβέρδο : προσπαθείστε να μην δείχνετε τόσο στεναχωρημμένος για τις απόψεις σας γιατί κάποιοι θα αναγκαστούν να σας μεταφέρουν στην μεσημεριανή ζώνη....

theodore είπε...

Καλησπέρα σας,
Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι "Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί". Αυτό, τουλάχιστον στον Πειραιά δεν το είδα. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις υποψηφίών βουλευτών ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ μάλλον ήταν "βούτυρο στο ψωμί της Ν.Δ.".
Επίσης δεν θα συμφωνήσω μαζί σας με την βιαστική κίνηση που κάνατε το βράδυ της Κυριακής με την εμφάνιση σας στο Ζάππειο. Έχετε αποδείξει ότι είστε ιδιαίτερα έξυπνος πολιτικός αλλά εκείνο το βράδυ μάλλον εν θερμώ κινηθήκατε.
Έχω την αίσθηση ότι το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του και οι φίλοι του αιφνιδιάσθηκαν με την κίνησης σας αυτή και γι' αυτό υπήρξαν σπασμωδικές κινήσεις ακόμη και από άτομα του περιβάλλοντός σας.
Πρέπει να προσέξετε την διαχείριση αυτής της κρίσης γιατί φοβάμαι ότι στην "Αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος"... Εξάλλου και εσείς ως πολιτικός το ξέρετε καλύτερα ότι η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αυτή που "φρενάρει" με την σωστή έννοια την κυβέρνηση και με τις καίριες επισημάνσεις της την οριοθετεί και γιατί όχι; Την προστατεύει.
Επομένως, ο ρόλος σας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, είναι εξίσου σπουδαίος με τον ρόλο που διαδραματίζει η κυβέρνηση για την ίδια την χώρα και είναι κρίμα αποφάσεις δικές σας ή των κορυφαίων συναδέλφων σας από το ΠΑΣΟΚ να προκαλούν αμηχανία στους ψηφοφόρους σας.
Μην ξεχνάτε ότι πάντα η αντιπολίτευση είναι η εναλλακτική ελπίδα ή η διέξοδος του ψηφοφόρου.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία. Ένας ψηφοφόρος που δεν ανήκει, για πολλούς λόγους, στο ΠΑΣΟΚ

ameli1954 είπε...

ΦΟΒΑΜΕ ΠΩΣ Η ΜΕΓΑΘΥΜΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Ή ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΗ ΚΑΙ ΑΣΠΙΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΣ ΓΑΝΕΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ.
ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙΤΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΛΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να επιθυμώ να γράψω εκτενώς τη γνώμη μου για την εμφάνιση σας στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών θεωρώ πως μ' εκφράζει απόλυτα το σχόλιο που έχει παραθέσειι ο HLIAS1977 την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Με καλύπτει πλήρως στις απόψεις μου και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Δίνετε την εντύπωση ότι επιθυμείτε να διεκδικήσετε την ηγεσία με τρόπο άκομψο κι εκβιαστικό. Όσο κι αν από χρόνια τώρα προετοιμαζόσαστε για την άνοδό σας στην εξουσία θα ήταν ίσως φρονιμότερο να παραμείνετε ψύχραιμος και να επιδείξετε περισσότερη σοφρωσύνη και περισυλλογή στις δύσκολες αυτές στιγμές που διατρέχουν το ΠΑΣΟΚ. Η χρονική περίοδος είναι αρκετά ώριμη για να τεθεί το θέμα της αλλαγής εξουσίας στο ΠΑΣΟΚ, που αναπόφευκτα θα κινούσε τις διαδικασίες που προβλέπονται απο το καταστατικό του ακόμη κι αν το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο οδυνηρό για την παράταξη.

Διαφωνώ δε κάθετα με την άποψή σας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε επίπλαστο. Ίσως είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος που ένα εκλογικό αποτέλεσμα έχει τόσους πολλούς εκφραστές όσο και αποδέκτες.

Όσο να προσπαθείτε να συσπειρώσετε την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ κατ' αυτόν τον τρόπο μάλλον περισσότερες αντιπάθειες προς το πρόσωπό σας κινδυνεύετε να προκαλέσετε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας, την οποία και ο ευρύτερος πολιτικός κόσμος της κεντροαριστεράς θα στηρίξει δικαιωματικά αν κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματική και συνάμα ουσιαστικη εκκαθάριση του ΠΑΣΟΚ από τα διεφθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, κάτι που για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται επιπλέον θάρρος και βούληση που υπερβαίνει ιδιοτελή και προσωπικά συμφέροντα.

Οσο λιγότεροι οι σύνδεμοι σας με τα κέντρα υποστήριξης των μεγάλων συμφερόντων και της διαπλοκής τόσο μεγαλύτερες οι προοπτικές να είστε εσείς ο πραγματικός φορέας αλλαγής - μιας λέξης, έννοιας και πολιτικού επιχειρήματος που τόσο έχει κατακερματισθεί από την πολυχρησία, στείρα εκμετάλλευση και παραποίηση της από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρεόυ - και νέων ιδεών στη σύγχρονη πολιτική ζωή του τόπου.

Ούτως ή άλλως η σύγχρονη ελληνική κοινωνία έχει καταδείξει προ πολλού το νέο πλαίσιο στο οποίο επιθυμεί τους πολιτικούς της να κινούνται.

Με εκτίμηση,




Δ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για την δήθεν βιαστική πρωτοβουλία σου να δηλώσεις παρών στη διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν νόημα και ως εκ τούτου θα ατονήσουν σύντομα εκ των πραγμάτων.
Χρειαζόμαστε μια ηγεσία που να δώσει δυναμική,σταθερό πολιτικό λόγο και να διαλύσει την πιο απογοητευτική κυβέρνηση που γνωρίσαμε.
Προχώρα
Ανώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω τη στάση σας από το βράδυ των εκλογών έως και τις δηλώσεις σας ως "μελλοντικός αρχηγός" του ΠΑΣΟΚ όπως αυτοπροσδιοριστήκατε. Όποιοι έχουν λογική και αγαπάνε πραγματικά την παράταξη για τις ιδέες που αυτή (μέσω του προέδρου της) πρεσβεύει θα σας κρίνουν στις 11 Νοεμβρίου.
Ο λόγος που αποφάσισα να σας γράψω είναι ότι οι κρυφές δημοσκοπήσεις που έγιναν την περίοδο απαγόρευσης λένε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στα ίσια με τη ΝΔ μέχρι τη στιγμή που έγινε το λάθος με την υποψηφιότητα της κ. Γεννηματά.Ο κύριος Λοβέρδος υποστηρίζει ότι έμαθε την υποψηφιότητα της Φώφης από τα κανάλια γιατί δεν συμμετέχει σε κανένα κομματικό όργανο και γιαυτό το λόγο δεν είπε ως έγκριτος συνταγματολόγος ότι δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφια. Άντε αυτό κάνω τα στραβά μάτια και το "καταπίνω". Εσείς κ. Βενιζέλε ως άριστος συνταγματολόγος που μετέχετε στα όργανα του ΠΑΣΟΚ που ήσασταν τότε;;;;;; Και μη μου πείτε ότι δεν σας ρώτησαν γιατί και αυτό να ισχύει θα έπρεπε, εφόσον επαγγέλλεστε ότι νοιάζεστε για την παράταξη, να "χτυπήσετε" ο ίδιος την πόρτα του Γιώργου Παπανδρέου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Και σκέφτομαι τώρα εγώ, μήπως τελικά το "χτύπημα" έγινε αλλά δεν είχε να κάνει με την πόρτα αλλά με την πλάτη του Γιώργου;;;Μήπως αυτή η λανθασμένη κίνηση εκ μέρους του Γιώργου ήταν "βούτυρο στο ψωμί σας"; Μήπως σας έφερνε πιο κοντά στο στόχο σας και τις επιθυμίες σας;;; (αρχηγός στη θέση του αρχηγού). Απλά αναρωτιέμαι....

Υ.Γ: Περίμενα και από σας (ο Γιώργος το έκανε) να αναλάβετε κάποιο μερίδιο ευθύνης για τη "ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" που με συνέπεια σπεύσατε να τονίσετε στο Ζάππειο.

Ευχαριστώ
Ράνια

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,

Παίρνω το θάρρος να σας γράψω για το λόγο ότι έχω δώσει μαζί με άλλους αγώνες και αγώνες για την εκλογή σας στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, πράγμα το οποίο δεν θα ξαναγίνει γιατί ντροπιάσατε τους αγώνες μας και το Κίνημά μας.
Το ΠΑΣΟΚ όπως όλος ο κόσμος γνωρίζει είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημιούργημα του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει σε όλο το Λαό και σε όσους ταυτίζονται με την γραμμή και την πολιτική του. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπω την χρησιμοποίηση του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος για προσωπικές φιλοδοξίες των μελών του. Οι φιλοδοξίες που πρέπει να υλοποιούνται είναι αυτές και μόνο αυτές του Λαού.
Μπορώ να παρομοιάσω την άστοχη εκδήλωση υποψηφιότητάς σας για αρχηγία του κινήματός μας με την προσπάθεια ενός υπαλλήλου μέσα στην εταιρία που εργάζεται για αρκετά χρόνια και φτάνει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να αναλάβει την διοίκηση της εταιρίας χωρίς κανένας να του έχει δώσει το δικαίωμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αναλάβει διοίκηση εάν η πολιτική του υποβαθμίζει την μέχρι τώρα πολιτική του δημιουργού της εταιρίας. Στην περίπτωση αυτή και όπως ορίζουν άγραφοι νόμοι της ηθικής και αξιοπρέπειας και εάν φυσικά έχει ο υπάλληλος δυνατότητες και ικανότητες εξέλιξης τότε πρέπει να δημιουργήσει κάποια άλλη ίσως ανταγωνιστική εταιρία. Εάν ο υπάλληλος νιώθει άξιος και φιλόδοξος οι δρόμοι είναι ανοιχτεί να πορευθεί με εργαλεία την μαχητικότητα και την φιλοδοξία του.
Κανένας δεν αμφισβητεί την μαχητικότητάς σας αλλά κανένας από το κίνημά μας δεν σας ζήτησε να την εκδηλώσετε με τέτοιο άσεμνο τρόπο την ημέρα των εκλογών. Ειλικρινά μου θυμίσατε την χήρα που περιμένει τον άρρωστο σύζυγό της να πεθάνει μια ώρα αρχύτερα για να τον κληρονομήσει. Βέβαια και στην περίπτωσή σας ούτε άρρωστος υπάρχει αλλά μόνο χήρα. Και όπως όλες οι ιστορίες με τις χήρες έτσι κι εδώ η χήρα θα μείνει μόνη της ή στην καλύτερη περίπτωση θα κάνει παρέα με άλλες χήρες!
Βέβαια θα παραδεχτώ ότι η Ιστορία θα σας γράψει με μεγάλα γράμματα, κι αυτό γιατί θα είστε Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο οποίος έφερε την μεγαλύτερη ΔΙΧΟΝΟΙΑ στο αγαπητό μας Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα που με τόσο πάθος και αγάπη υπηρετούμε.
Εάν και πάλι ικανοποιηθείτε μέσα από αυτό το στίγμα που θα αφήσετε στην Ιστορία είναι δικό σας δικαίωμα.
Με την στάση σας προς το κίνημά μου επιβεβαιώνεται ότι πάντα υπάρχει ένας ΕΦΙΑΛΤΗΣ όπως και στην περίπτωση των Θερμοπυλών! Όπως επίσης η στάση σας δεν τιμά τον αείμνηστο πατέρα του κινήματός μας ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ο οποίος ούτε θα μπορούσε να φανταστεί τέτοια στάση από έναν άνθρωπο επιπέδου σαν κι εσάς αλλά επίσης δεν τιμά η στάση σας το Λαό και τα μέλη του κινήματός ΜΑΣ.
Εάν είστε αυτοδημιούργητος και έχετε τόλμη όπως λέτε ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΩΣ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ και όχι βέβαια του δικού μας κινήματος. Βέβαια για να είστε ηγέτης ενός άλλου κινήματος θέλει ικανότητες και τόλμη. Το να προσπαθείτε να εκτοπίσετε τον ηγέτη του κινήματος μας Γιώργο Παπανδρέου δεν αποτελεί ούτε τόλμη αλλά ούτε και ικανότητα θετική.
Βέβαια εδώ να πω ότι στην περίπτωση όπου το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε αυτές τις εκλογές η στάση δεν θα είχε καμιά σχέση με αυτή που έχετε τώρα. Μάθετε επιτέλους ότι οι άνθρωποι φαίνονται όχι μόνο στις χαρές (νίκη του ΠΑΣΟΚ) αλλά και στις λύπες (ήττα του ΠΑΣΟΚ).
Το μέλλον είναι μπροστά σας κύριε Βενιζέλο. Δε θα σας το στερήσει κανένας. Αφήστε το κίνημά μας με τον Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο έχουμε επενδύσει πολλά και τώρα εσείς προσπαθείτε να μας τα στερήσετε. Αφήστε στο λαό το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας από το λαό μας. Το έχει αποδείξει άπειρες φορές με τη στάση του. Η δική σας στάση δείχνει ένα πολύ καλά οργανωμένο πριν ημέρες Πραξικόπημα. Το Πραξικόπημα της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.
Έχοντας στο ενεργητικό μου την δημιουργία αρκετών Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη δεκάδων εκατοντάδων μελών ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
ΒΡΕΙΤΕ Ή ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΗΓΕΤΗΣ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.
ΕΣΕΙΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ.


Με εκτίμηση,
Το Κίνημα που σε έκανε φιλόδοξο άνθρωπο και… το πούλησες για τις προσωπικές σου φιλοδοξίες.

(Ελπίζω να μη διαγραφεί το κείμενό μου όπως ποτέ μου δεν διέγραψα αυτά που λέγατε).

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια,πως νιώθετε που σας στηρίζει ο Άνθιμος,ο Ψωμιάδης και ο Ζουράρης?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
παίρνω ξανά το λόγο γιά να συμπληρώσω σε ορισμένους προβληματισμούς.
Κατ αρχήν αν καί δεν κάνουμε διάλογο μεταξύ μας θα ήθελα να απαντήσω στο μήνυμα(Κυριακή, Σεπτέμβριος 23, 2007 12:41:00 μμ).
Ειδικά γιά τον Ψωμιάδη πού ανέφερε ο φίλος, ούτε ως αστρeίο δεν πρέπει να εκληφθεί η συγκεκριμένη αναφορά.Ο Ψωμιάδης είναι γιά μένα ο πιό γραφικός ο πιό αλαζόνας πολιτικός.Είναι η ντροπή όσων ασκούν εξουσία.Τα καλά λόγια επομένως από μέρους του προς τον Βενιζέλο δεν μπορεί μαρά να υποκρύπτουν το στοιχείο της υποκρισίας.Ένας λόγος μόνο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τα λεγόμενά του.Το ότι δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος είνα από τη Θεσσαλονίκη.Αλλά καί πάλι δεν πείθει γιατί έχει δείξει ο Ψωμιάδης ότι μόνο στα λόγια βάζει την Θεσσαλονίκη πάνω από το κομματικό του συμφέρον.
Όσον αφορά στον Ζουράρη το μόνο πού μπορώ να πω είναι ότι
εχει τούς λόγους του πού δεν νομίζω να είναι κατακριτέοι.Γιά τον Άνθιμο δεν θέλω να πω γιατί δεν βρίσκω δολιότητα στα λεγόμενά του.
Μερικές σκέψεις τώρα επί των τελευταίων εξελίξεων καί σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές κατάφερε με τό οργανωτικό του μπάχαλο(Κυριάρχησε η αδιαφορία αφού εδώ ακούγεται εύστοχα ότι ψηλώσαμε πού ακουμπήσαμε στα σύννεφα), να αφήσει να φανεί ο Καραμανλής σαν ένα σακί γεμάτο χρυσάφι ενώ στην ουσία πρόκειται γιά ένα άδειο σακί.
Παίζεις ουσιαστικά στο γήπεδό σου(Το γήπεδο τού αντιπάλου κάηκε στις φωτιές!),με έναν αντίπαλο πού ίσα πού συμπλήρώνει εντεκάδα λόγω...τραυματισμών καί κάθεσαι καί τρώς τεσσάρα!
Σε μιά τέτοια περίπτωση ο καθένας έχει τις ευθύνες του.Αλλαγή προπονητή?(Συνηθίζεται πολύ στην Ελλάδα!).Αλλαγή παιχτών?Αλλαγή ακόμη καί οπαδών?Α μπα , αυτοί είναι οι μόνοι πού δεν φταίνε.
Όποιες καί να είναι πάντως οι αιτίες η διοίκηση πρέπει να βρεί το φάρμακο.Πάντως ένα είναι σίγουρο.Δεν έφταιξε η διαιτησία.
Πολλά θα ακουστούν από εχθρούς καί φίλους κυρίως μέχρι την εκλογή τού νέου προέδρου.Κατά τη γνώμη μου όσοι πονάνε το χώρο της δημοκρατικής παράταξης θα πρέπει πρώτα να ενδιαφέρονται γιά τις ιδέες καί δευτερευόντως γιά τα πρόσωπα.Εκφράσεις ή σκέψεις τού τύπου 'Εγώ είμαι το κράτος' ή Εγώ είμαι το κόμμα' δεν έχουν θέση στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης.Αναμφίβολα τα πρόσωπα είναι πού 'ρίχνουν' τις ιδέες καί ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικά.Κάποιος φίλος έθεσε ορισμένες απαιτήσεις πού πρέπει να πληροί το προφίλ τού μελλοντικού αρχηγού τού ΠΑΣΟΚ.
Δεν θέλω να πάρω θέση δημόσια εδώ αν καί έχω καταλήξει ποιόν προτιμώ αλλά θα πω ότι στο χώρο τού ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις πού μπορούν να προσφέρουν στην αναγέννηση της παράταξης.
Θα πω ένα όνομα καί μη θεωρηθεί ως διαφήμηση με στόχο, γιατί τον άνθρωπο μόνο από την τηλεόραση τον έμαθα.Πρόκειται γιά τον Αλέξη Μητρόπουλο γνωστό εργατολόγο.Δεν τον προτείνω γιά μελλοντικό αρχηγό αλλά να αξιοποιήσει το ΠΑΣΟΚ τέτοιους ακέραιους χαρακτήρες.Υπάρχει καμμία αντίρρηση?

Ανώνυμος είπε...

Nomizw Kurioi oti h arxiki dynamiki dustuxws den sunexizetai ... me tous palious (Neonaki, Papantoniou, Tsoukatos) tou xrhmatisthriou de ginetai. na tous steilete sto perithwrio gia na yparxh thetikh ekbasi sthn ypopshfiotita.
auta ...

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι μη κομματικοποιημένος και ευελιπιστώ το σχόλιό μου να ληφθεί υπόψη αντικειμενικά και όχι υπό το πρίσμα του οτι πρεσβεύω τις απόψεις της μιας ή της άλλης ή μιας τρίτης παράταξης.

Ασχέτως με την κίνησή σας, προς την οποία στέκω ουδέτερος, είναι αλήθεια οτι το ΠΑΣΟΚ, έχοντας κυβερνήσει τη χώρα για αρκετό χρόνο, δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον στον οποιονδήποτε "front-man" προκειμένου να εξασφαλίσει τη λαϊκή εντολή. Η δυσαρέσκεια είναι αυξήμένη, σε σημείο οπου μη κομματικοποιημένοι πολίτες όπως εγώ να αποδίδουν ακόμα και τις παρατυπίες, παραλείψεις, λάθη κλπ. της σημερινής κυβέρνησης σε αντίστοιχες λανθασμένες ενέργειες που έλαβαν χώρα επί εποχής ΠΑΣΟΚ.

Η προώθηση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά με τη μέθοδο της αρνητικής διαφήμισης κατά της ΝΔ οδήγησε σε ακόμα μεγαλύτερη δυσαρέσκεια (λαϊκιστι: Ο κόσμος έλεγε "μιλάτε εσείς που για τόσο καιρό κάνατε τρις-χειρότερα";)

Αυτό που θέλω να πω είναι οτι ο οποιοσδήποτε νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει πολύ περισσότερα προβλήματα από το να προσδώσει όραμα και πολιτικό λόγο στην παράταξη. Κουβαλάει και κληρονομεί το βάρος πολλών ετών διακυβέρνησης της χώρας από τη δική του παράταξη και την ευθύνη της διακυβέρνησης αυτής. Για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα χρειάζονται τομές. Βαθιές. Οχι απλά ένας νέος ηγέτης. Και, ακόμα και αν αυτές οι τομές επιτευχθούν, θα χρειαστεί πολλαπλάσια προσπάθεια για να πειστεί (ξανά) ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε
Είμαι η Διαμαντοπούλου Μαίρη, κάτοικος Κερατσινίου,54 χρόνων, νοικοκυρά.
Για σας δεν σημαίνω τίποτε αλλά αυτά που θα διαβάσετε θα πρέπει να σημάνουν πολλά για σας γιατί είναι απόψεις, σκέψεις και τοποθετήσεις πολλών ατόμων που τις τελευταίες μέρες ζούμε το δράμα της διάλυσης στην ουσία του κινήματος που πιστέψαμε και αγαπήσαμε.
Λυπάμαι γιατί η στάση σου την Κυριακή (16-09-2007) το βράδυ μου θύμισε το ΟΡΝΕΟ που προσπαθεί να κατασπαράξει το πτώμα. Η διαφορά σας είναι ότι εκείνο περιμένει να φύγει και η τελευταία ανάσα από τον ετοιμοθάνατο ενώ εσύ πρόλαβες με όλη την επισημότητα να το κάνεις πριν. Δυστυχώς σου έλειπε ακόμα και η ευαισθησία του όρνεου.
Μαζεύτηκαν δίπλα σου γρήγορα όλα τα "στελέχη" τα άχρηστα αυτά που την περίφημη οκταετία Σημίτη αλώνισαν και εξευτέλισαν την παράταξή μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν στο χαρίζουμε, το ΠΑΣΟΚ είναι δικό μας από το 1974 όταν εσύ δεν ξέρω που ήσουν και τι έκανες.
Θεωρώ εμάς την βάση, τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που σκεπτόμαστε χωρίς υστεροβουλίες ότι πρέπει να σου φωνάξουμε: " Είσαι τρωκτικό". Ροκάνιζες ή ροκανίζατε την καρέκλα του Γιώργου Παπανδρέου τρισίμιση χρόνια. Δεν είναι κανένας σας άξιος να μετράει τις ευκαιρίες του. Όλοι σας δώσατε τον αγώνα όλοι σας τον χάσατε. Τι του χρεώνετε λοιπόν; Είστε οι τελευταίοι εσύ και αυτοί που σε στηρίζουν να μου πείτε ότι ο κύριος Σημίτης εγγυάται το αδιάβλητο της εκλογής του νέου προέδρου όταν εκείνος δεν σεβάστηκε τον άρρωστο ιδρυτή μας. Βιαζόταν κι εκείνος για την διαδοχή όπως κι εσύ τώρα.Δεν λυπάμαι που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία τόσο λυπάμαι περισσότερο γιατί μπορεί να είσαι ο πιθανός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος θεωρώ τον εαυτό μου αξιότερο και βαθύτερα αγνά πολιτικοποιημένο με σεβασμό και άδολη αγάπη στο κίνημά μας. Μεγαλώσαμε με τον σύζυγο 4 παιδιά και τα σπουδάζουμε σε δημόσια σχολεία πληρώνοντας χιλιάδες ευρώ σε φροντιστήρια δουλεύοντας μόνο εκείνος στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Αντίθετα με σένα και τους παρατρεχάμενούς σου που κόπτεστε περισσότερο μάλλον μόνο για το αρχιγιλίκι και τις θέσεις σας, που έχετε την ευχέρεια να στέλνετε τα παιδιά σας στα κολλέγια για σίγουρη εισαγωγή στα πανεπιστήμια(αυτό το είπες ο ίδιος στον Λάλα).
Είναι υποτιμητικό και άχαρο και πολύ περισσότερο εξευτελιστικό για μας τους απλούς ψηφοφόρους αντί τα κανάλια να ασχολούνται με την οριακή πλειψηφία της δεξιάς να ασχολούνται μόνο με το χάλι του κινήματός μας.
ΚΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!!!!!!
Θα μπορούσα να σου γράψω τόσα και άλλα τόσα. Αρκούμαι προς στιγμής σε αυτά αλλά έπεται συνέχεια.
Διαμαντοπούλου Μαίρη
Κερατσίνι.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένω και υποστηρίζω έναν πολιτικό που εργάστηκε στην ζωή του, (όχι για να δει πως είναι να δουλεύεις σαν εγκυκλοπαιδική γνώση), και που δεν χρωστάει την αναγνώριση στην οικογενειακή διαδοχή.
Την 'Ελληνική Δημοκρατία' την ονομάζω 'Ήπια Ολιγαρχία', όταν το πολιτικό "μαγαζί" του Μπαμπά περνάει στον γιο στην κόρη, απροϋπόθετα, με λόγους συγγένειας. Το "αστείο" -που είναι όμως σοβαρό- ο λαός -εμείς όλοι- το εγκρίνουμε δια ψήφου. Ε δεν αντέχω τον Κυριάκο, τον Γιώργο, την Ντόρα τον Κώστα, τον Μιλτιάδη κοκ.

thalia είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο,

Πιστεύω πραγματικά ότι με σας αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε μεγάλη πιθανότητα να πάρουμε την κυβέρνηση.
Δεν είναι όμως αυό το ζήτημα.
Εμείς οι άνθρωποι που στήσαμε αυτό το κίνημα άλλο πρόβλημα έχουμε.
Δεν μας ενδιαφέρει η διχείριση απλά της εξουσίας.
Αν πρόκειται μόνο γ'αυτό, αυτό το κάνει και η Νεα Δημοκρατία.
Το πρόβλημά μας είναι η επανάκτηση της πολιτικής μας ταυτότητας και ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής κατεύθυνσης του ΠΑΣΟΚ.
Από την πρώτη στιγμή της περίφημης δήλωσής σας(σημειωτέον βέβαια ότι διαφωνώ απόλυτα για την χρονική στιγμή και τον τρόπο που έγινε), και εσείς αλλά και τα στελέχη τα οποία με πολύ σπουδή έτρεξαν να σας στειρίξουν, για διαφορετικούς λόγους το καθένα, δεν μίλησαν για πολιτική αλλά για επανάκτηση της εξουσίας.
Μιας εξουσίας τύπου Σημίτη (κι αυτόν ακόμη προσπαθείσατε να ξαναφέρετε στην επιφάνεια)που εξανάγκασε πολύ κόσμο να ψάξει και να βρει πολιτικό αποκούμπι προς τα αριστερά.
Κύριε Βενιζέλο αν πραγματικά πονάτε το ΠΑΣΟΚ μην διεκδικείτε την πρωτοκαθεδρία του, γιατί και οι εναπομείναντες αριστεροί μέσα σ'αυτό θα γυρίσουμε την πλάτη βλέποντας ότι δεν υπάρχει ελπίδα.
Στο κάτω-κάτω κεντροδεξιά έκφραση σ'αυτόν τον τόπο υπάρχει και είναι η original, δεν σας χρειάζεται κανείς για σωτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ακράδαντα ότι η δήθεν "λύση" Βενιζέλου για την αρχηγία του Πασόκ θα επιφέρει μεγάλα δεινά όχι μόνο στο κίνημα αλλά και στον τόπο αν, αλλοίμονο μας, εκλεγεί πρωθυπουργός.
Όπως κατέδειξε το γραφικό επεισόδιο με τον καφέ, είναι πολύ βιαστικός στην εξαγωγή συμπερασμάτων και εξίσου σπασμωδικός στην αντίδρασή του. Φανταστείτε να ήταν ο άνθρωπος που αποφάσιζε την νύχτα των Ιμίων, τι τραγική κατάληξη μπορεί να είχαμε ως χώρα.
Αυτή η βεβιασμένη κόντρα στην λογική αναγωγή του τυχαίου σε νομοτελειακό φοβίζει και μάλιστα πολύ.
Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η περαιτέρω ανέλιξή του σε δημόσια αξιώματα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω για τα κακα της οικογενειοκρατιας και πραγματικα εχουμε κουραστει με τους Γιωργακηδες, τους Κυριακους και τους Κωστηδες. Οχι μονο τα βρηκαν ετοιμα, γιατι και εγω αν ειχα μπαμπακα η θειο αρχηγο κομματος με τις ανωτερες σπουδες μου θα ημουν τουλαχιστον υπουργος. Πολλα απ' αυτα τα παιδακια δεν εχουν ικανοτητες. Περιφερονται και κανουν P.R. στις ξενες πρωτευουσες ενω τα εθνικα θεματα τρεχουν και μενουν αλυτα. Στα εσωτερικα λιγο νοιαζονται για τα βογγητα του λαου. Ο πατερας μου επερνε 15 ευρω την ημερα συνταξη, μονος του ο ανθρωπος στα 80, αρρωστος, να πληρωνει φαγητο, φαρμακα, κοινοχρηστα, λογαριασμους, τα τσιγαρακια του και τον καφε του. Νοιαστηκε κανεις για τον λαο. Μονο ο Ανδρεας Παπανδρεου ειχε πραγματικα βοηθησει τη δεκαετια του '80 τους ανημπορους, αλλα απο κει και περα η οικονομια εγινε πανακριβη. Ο Ανδρεας μπηκε αργα και τυχαια στην πολιτικη, και ο μεγαλος ηγετης ειχε και επαγγελμα και προσφορα στην επιστημη του. Οι σημερινοι πολιτικοι, αντιθετα, ειναι γονοι. Δεν τους εχω καμμια εμπιστοσυνη. Ελπιζω ο Βενιζελος να φερει εναν αλλο αερα, να σηκωσει αμεσως τα μανικια και να πιασει δουλεια με ρεαλιστικο προγραμμα. Ειδικα στην οικονομια, ωστε η χωρα να γινει παραγωγικη, ανταγωνιστικη και ισοτιμη στην Ευρωπη. Μονο ετσι θα ανεβει το εισοδημα των εργαζομενων και το βιοτικο τους επιπεδο και ποιοτητα ζωης.

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΙΡΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ,ΚΙ ΟΧΙ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΕΓΚΟΛΕΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟ ΠΑ.<"ΣΟ".Κ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΑΙΡΕΣ...

ΕΛΠΙΖΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ.ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ Η ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ(ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΝΑ ΝΙΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΜΠΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΚΙ ΕΓΩ.ΑΝ ΤΟΝ ΝΙΩΣΑΤΕ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ!

ΔΗΛΩΝΩ ΣΥΜΠΑΘΩΝ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ-ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ THREAD-ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΡΟΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Μετά τη στήριξη όλων των … "καλών παιδιών" (Γιάννος, Νεονάκης, Ανθόπουλος,... αλήθεια ο Πάχτας πήρε θέση;) έχω αλλάξει ριζικά άποψη για την υποψηφιότητά σου.
Καλύτερα μικροί και καθαροί, παρά να επιστρέψουν οι υπεύθυνοι της στρατηγικής ήττας του ΠΑΣΟΚ, που συντελείται βήμα-βήμα από το 1999.

Το ευχάριστο είναι ότι επανέφερες στην πολιτική και τον Κολοσσό … Ελένη Κούρκουλα!!

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ακόρεστες φιλοδοξίες
(Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, 21/9/2007)


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γυρόφερνε στα σοκάκια της φοιτητικής Κεντροαριστεράς, σε μια εποχή που ήταν... επιλήψιμο να μην ανήκεις σε κάποια οργάνωση της Αριστεράς. Ομως ξεχώριζε: αριστούχος φοιτητής και δεινός ρήτωρ, έδειχνε ότι δεν τον χωράει το στενό πλαίσιο της Θεσσαλονίκης. Μέχρι να προσγειωθεί εντυπωσιακά στο μεγάλο αμφιθέατρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είχε καταφέρει να δώσει το στίγμα ενός ταλαντούχου που δεν περνάει απαρατήρητος: είχε δημιουργήσει φανατικούς «οπαδούς» και εξίσου φανατικούς εχθρούς.

Όμως τους ξάφνιασε όλους, όταν σε μια επίδειξη αξιοπρόσεκτου ρίσκου στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια κρίσιμη στιγμή: την εποχή του «Βρώμικου '89»! Τότε, δηλαδή, που π.χ. ο Σημίτης ζητούσε (με άρθρο στο «Βήμα») να «προχωρήσει η κάθαρση μέχρι το τέλος», η Βάσω Παπανδρέου είχε αρνηθεί να καταθέσει ως μάρτυς υπερασπίσεως στο Ειδικό Δικαστήριο, και ο Γιώργος Παπανδρέου -ναι, ο γιος του Ανδρέα και σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ζητούσε από τον πατέρα του, στις 17/12/88, να παραιτηθεί! Ο Βενιζέλος «έπαιξε και κέρδισε». Την εμπιστοσύνη του Ανδρέα, την αγάπη της «βάσης» και το ενδιαφέρον των μήντια.

Φυσικά, τίποτε δεν άφησε να πάει χαμένο. Και κυρίως, το μεγάλο εφαλτήριο - τα μήντια. Δεν του 'καναν χάρη. Είδαν στο πρόσωπο του φιλόδοξου συνταγματολόγου την αριστοκρατική φύτρα ενός μελλοντικού, δυναμικού ηγέτη. Και όπως συμβαίνει συνήθως, ρίχτηκε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ο ένας απολάμβανε την αμέριστη υποστήριξη των μήντια, η οποία δημιουργεί ενίοτε αφοπλιστική έξαρση, και ο άλλος είχε στον πάγκο έναν εν δυνάμει ηγέτη...

Βέβαια, υπήρχε ένα πρόβλημα, άλυτο μέχρι σήμερα: ο Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ ευκρινές ιδεολογικό στίγμα. Ομως αυτό δεν είναι απαραιτήτως μειονέκτημα, σε εποχές ρευστότητος -ίσως να είναι και βολικό- για κάποιον που οι φιλοδοξίες του είναι ιλιγγιώδεις και προφανείς... Και αυτό, ο Βενιζέλος -και να ήθελε- δεν θα μπορούσε να το κρύψει, ιδίως από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ενας άνθρωπος περιορισμένων δυνατοτήτων για τέτοια θέση, με καταφανείς αδυναμίες σε όλους τους τομείς, πλην του πεδίου της εντιμότητος και κάποιου επιμελώς φωταγωγημένου ριζοσπαστισμού...

Με τον Σημίτη τελειωμένο, τον Πάγκαλο υπονομευμένο από την άψη και τον άνισο εαυτό του, και τη Διαμαντοπούλου -που ανέτειλε δειλά αλλά προγραμματισμένα στον ορίζοντα- να μην αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο, ο Βενιζέλος έβαλε μπρος τις μηχανές του ρόλου του: κατέστη πολύ γρήγορα το σημείο αναφοράς όλων εκείνων που έβλεπαν τον Γ. Παπανδρέου να τραυλίζει πολιτικά και να θαλασσοπνίγεται μεταξύ του «εκσυγχρονιστή» εαυτού του και της ανάγκης να κρατήσει ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ...

Δημοσία, ο Βενιζέλος δεν άφηνε τον πληθωρικό εαυτό του να υπερβεί το θανάσιμο όριο, που θα τον στιγμάτιζε ως ιδιοτελώς διαφωνούντα ή πολλώ μάλλον ως υπονομευτή. Ιδιωτικώς, έλεγε όσα ψιθύριζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο ο Μητσοτάκης: ότι ο Γιώργος δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά... Κάποιες φορές, όμως, δεν άντεχε την πραγματικότητα, όπως τη διαμόρφωνε η χλωμάδα του Γ. Παπανδρέου, και επαναστατούσε μέσα του. Εβγαινε στις ρούγες των μήντια -και λιγότερο στη Βουλή ή στα όργανα του ΠΑΣΟΚ- και άφηνε δηλητηριώδεις αιχμές εναντίον της ηγεσίας. Η εντύπωση είχε εμπεδωθεί: ο Βενιζέλος περιμένει έτοιμος στη γωνία «να πάρει το μαγαζί». Επειδή όμως αυτό είχε αφήσει -ως εντύπωση- και ίχνη εξ αντικειμένου υπονόμευσης του Γιώργου (σιγά: τον κ. Παπανδρέου υπονόμευε ο ίδιος του ο εαυτός), ο Βενιζέλος άρχισε να μαζεύεται, όσο πλησίαζαν οι εκλογές.

Η τελευταία του επαναληπτική βολή ήταν η πρόβλεψη ότι η νίκη θα είναι εύκολη για το ΠΑΣΟΚ. Δεν επρόκειτο για χαιρέκακη προσμονή, αλλά για αναγνωρίσιμη «εκβιαστική» χορογραφία: αν χάσει το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος πρέπει να φύγει. Ομως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται: η εύλογη απαίτηση -όχι του Βενιζέλου, αλλά της λογικής- και το βαρύ σκορ, θόλωσαν τον επίδοξο ηγέτη. Ποντάροντας στην καταλυτική συντριβή, ανέβηκε στη φρεγάτα των πρόθυμων μήντια και άρχισε τον -θεωρούμενο εύκολο- πόλεμο. Βγήκε στο Ζάππειο, πήγε πρωί πρωί στον Σημίτη, μάζεψε γύρω του δυσαρεστημένους και «εκσυγχρονιστές», έκανε τατουάζ τις δημοσκοπήσεις και έδειχνε τα μπράτσα του προκλητικά και απερίσκεπτα.

Ο ευφυής πήγαινε από γκάφα σε γκάφα, αδυνατώντας να κρύψει τη βουλιμική επιθυμία του να κατασπαράξει τον Παπανδρέου εν μιά νυκτί. Και «την πάτησε»: ο θολωμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έψαχνε για υπεύθυνους της ήττας, αντί να ακολουθήσει το «ρεύμα του αυτονόητου», στράφηκε εναντίον του Βενιζέλου, ενοχλημένος από την επιθετική πολυπραγμοσύνη του. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου: η βάση ξέχασε την αμέριστη υποστήριξη των μήντια στον κ. Παπανδρέου, ακόμη και στις επιλήψιμες στιγμές του, και βρήκε έναν εύκολο στόχο, τον Βενιζέλο. Ο οποίος, όπως είπαμε, είχε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιώσει τη φήμη που έγινε μαχαίρι...

Τέτοιες ώρες ο κόσμος (του ΠΑΣΟΚ) δεν έχει τη νηφαλιότητα να σκεφτεί ότι κανένας Βενιζέλος δεν θα σήκωνε κεφάλι αν ο Παπανδρέου είχε κερδίσει ή αν έχανε αξιοπρεπώς... Το θέμα, όμως, είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει: ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν κάνει περίπατο, αλλά κινδυνεύει να πνιγεί στον ωκεανό της ευφυΐας και της ακόρεστης, κακότεχνα εκδηλωμένης φιλοδοξίας του...

Ανώνυμος είπε...

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

Ακόρεστες φιλοδοξίες
(Γιάννης Τριάντης, Ελευθεροτυπία, 21/9/2007)


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γυρόφερνε στα σοκάκια της φοιτητικής Κεντροαριστεράς, σε μια εποχή που ήταν... επιλήψιμο να μην ανήκεις σε κάποια οργάνωση της Αριστεράς. Ομως ξεχώριζε: αριστούχος φοιτητής και δεινός ρήτωρ, έδειχνε ότι δεν τον χωράει το στενό πλαίσιο της Θεσσαλονίκης. Μέχρι να προσγειωθεί εντυπωσιακά στο μεγάλο αμφιθέατρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είχε καταφέρει να δώσει το στίγμα ενός ταλαντούχου που δεν περνάει απαρατήρητος: είχε δημιουργήσει φανατικούς «οπαδούς» και εξίσου φανατικούς εχθρούς.

Όμως τους ξάφνιασε όλους, όταν σε μια επίδειξη αξιοπρόσεκτου ρίσκου στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια κρίσιμη στιγμή: την εποχή του «Βρώμικου '89»! Τότε, δηλαδή, που π.χ. ο Σημίτης ζητούσε (με άρθρο στο «Βήμα») να «προχωρήσει η κάθαρση μέχρι το τέλος», η Βάσω Παπανδρέου είχε αρνηθεί να καταθέσει ως μάρτυς υπερασπίσεως στο Ειδικό Δικαστήριο, και ο Γιώργος Παπανδρέου -ναι, ο γιος του Ανδρέα και σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ζητούσε από τον πατέρα του, στις 17/12/88, να παραιτηθεί! Ο Βενιζέλος «έπαιξε και κέρδισε». Την εμπιστοσύνη του Ανδρέα, την αγάπη της «βάσης» και το ενδιαφέρον των μήντια.

Φυσικά, τίποτε δεν άφησε να πάει χαμένο. Και κυρίως, το μεγάλο εφαλτήριο - τα μήντια. Δεν του 'καναν χάρη. Είδαν στο πρόσωπο του φιλόδοξου συνταγματολόγου την αριστοκρατική φύτρα ενός μελλοντικού, δυναμικού ηγέτη. Και όπως συμβαίνει συνήθως, ρίχτηκε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Ο ένας απολάμβανε την αμέριστη υποστήριξη των μήντια, η οποία δημιουργεί ενίοτε αφοπλιστική έξαρση, και ο άλλος είχε στον πάγκο έναν εν δυνάμει ηγέτη...

Βέβαια, υπήρχε ένα πρόβλημα, άλυτο μέχρι σήμερα: ο Βενιζέλος δεν έδωσε ποτέ ευκρινές ιδεολογικό στίγμα. Ομως αυτό δεν είναι απαραιτήτως μειονέκτημα, σε εποχές ρευστότητος -ίσως να είναι και βολικό- για κάποιον που οι φιλοδοξίες του είναι ιλιγγιώδεις και προφανείς... Και αυτό, ο Βενιζέλος -και να ήθελε- δεν θα μπορούσε να το κρύψει, ιδίως από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου. Ενας άνθρωπος περιορισμένων δυνατοτήτων για τέτοια θέση, με καταφανείς αδυναμίες σε όλους τους τομείς, πλην του πεδίου της εντιμότητος και κάποιου επιμελώς φωταγωγημένου ριζοσπαστισμού...

Με τον Σημίτη τελειωμένο, τον Πάγκαλο υπονομευμένο από την άψη και τον άνισο εαυτό του, και τη Διαμαντοπούλου -που ανέτειλε δειλά αλλά προγραμματισμένα στον ορίζοντα- να μην αποτελεί υπολογίσιμο αντίπαλο, ο Βενιζέλος έβαλε μπρος τις μηχανές του ρόλου του: κατέστη πολύ γρήγορα το σημείο αναφοράς όλων εκείνων που έβλεπαν τον Γ. Παπανδρέου να τραυλίζει πολιτικά και να θαλασσοπνίγεται μεταξύ του «εκσυγχρονιστή» εαυτού του και της ανάγκης να κρατήσει ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ...

Δημοσία, ο Βενιζέλος δεν άφηνε τον πληθωρικό εαυτό του να υπερβεί το θανάσιμο όριο, που θα τον στιγμάτιζε ως ιδιοτελώς διαφωνούντα ή πολλώ μάλλον ως υπονομευτή. Ιδιωτικώς, έλεγε όσα ψιθύριζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και όχι μόνο ο Μητσοτάκης: ότι ο Γιώργος δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά... Κάποιες φορές, όμως, δεν άντεχε την πραγματικότητα, όπως τη διαμόρφωνε η χλωμάδα του Γ. Παπανδρέου, και επαναστατούσε μέσα του. Εβγαινε στις ρούγες των μήντια -και λιγότερο στη Βουλή ή στα όργανα του ΠΑΣΟΚ- και άφηνε δηλητηριώδεις αιχμές εναντίον της ηγεσίας. Η εντύπωση είχε εμπεδωθεί: ο Βενιζέλος περιμένει έτοιμος στη γωνία «να πάρει το μαγαζί». Επειδή όμως αυτό είχε αφήσει -ως εντύπωση- και ίχνη εξ αντικειμένου υπονόμευσης του Γιώργου (σιγά: τον κ. Παπανδρέου υπονόμευε ο ίδιος του ο εαυτός), ο Βενιζέλος άρχισε να μαζεύεται, όσο πλησίαζαν οι εκλογές.

Η τελευταία του επαναληπτική βολή ήταν η πρόβλεψη ότι η νίκη θα είναι εύκολη για το ΠΑΣΟΚ. Δεν επρόκειτο για χαιρέκακη προσμονή, αλλά για αναγνωρίσιμη «εκβιαστική» χορογραφία: αν χάσει το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος πρέπει να φύγει. Ομως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται: η εύλογη απαίτηση -όχι του Βενιζέλου, αλλά της λογικής- και το βαρύ σκορ, θόλωσαν τον επίδοξο ηγέτη. Ποντάροντας στην καταλυτική συντριβή, ανέβηκε στη φρεγάτα των πρόθυμων μήντια και άρχισε τον -θεωρούμενο εύκολο- πόλεμο. Βγήκε στο Ζάππειο, πήγε πρωί πρωί στον Σημίτη, μάζεψε γύρω του δυσαρεστημένους και «εκσυγχρονιστές», έκανε τατουάζ τις δημοσκοπήσεις και έδειχνε τα μπράτσα του προκλητικά και απερίσκεπτα.

Ο ευφυής πήγαινε από γκάφα σε γκάφα, αδυνατώντας να κρύψει τη βουλιμική επιθυμία του να κατασπαράξει τον Παπανδρέου εν μιά νυκτί. Και «την πάτησε»: ο θολωμένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έψαχνε για υπεύθυνους της ήττας, αντί να ακολουθήσει το «ρεύμα του αυτονόητου», στράφηκε εναντίον του Βενιζέλου, ενοχλημένος από την επιθετική πολυπραγμοσύνη του. Τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου: η βάση ξέχασε την αμέριστη υποστήριξη των μήντια στον κ. Παπανδρέου, ακόμη και στις επιλήψιμες στιγμές του, και βρήκε έναν εύκολο στόχο, τον Βενιζέλο. Ο οποίος, όπως είπαμε, είχε κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να δικαιώσει τη φήμη που έγινε μαχαίρι...

Τέτοιες ώρες ο κόσμος (του ΠΑΣΟΚ) δεν έχει τη νηφαλιότητα να σκεφτεί ότι κανένας Βενιζέλος δεν θα σήκωνε κεφάλι αν ο Παπανδρέου είχε κερδίσει ή αν έχανε αξιοπρεπώς... Το θέμα, όμως, είναι ότι το κλίμα έχει αλλάξει: ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν κάνει περίπατο, αλλά κινδυνεύει να πνιγεί στον ωκεανό της ευφυΐας και της ακόρεστης, κακότεχνα εκδηλωμένης φιλοδοξίας του...

Daskalos είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο,φίλες και φίλοι...

Επιτρέψτε μου πρωτίστως να αυτοπροσδιοριστώ πολιτικά για να αποκαλύψω έτσι την πολιτική μου ταυτότητα. Προέρχομαι από οικογένεια Νεοδημοκρατών και ως εκ τούτου ως το 1993 υπήρξα ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές του 1996 και του 2000 ψήφισα τον Κώστα Σημίτη (και τον Ανδρέα Λοβέρδο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου). Το 2004 ψήφισα Νέα Δημοκρατία και στις αμέσως επόμενες ευρωεκλογές Κ.Κ.Ε.. Στις Νομαρχιακές εκλογές για την Υπερνομαρχία ψήφισα τον κύριο Πανούση του Συνασπισμού και το 2007 το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων. Κουραστική ίσως η εισαγωγή αλλά χρήσιμη για να αναπτύξω τη σκέψη μου. Για κάποιους που θα μου αποδώσουν το χαρακτηρισμό "όπου φυσάει ο άνεμος" θα απαντήσω πως το προτιμώ από το να θεωρούμαι "κουκί" ενός κομματικού μηχανισμού και να περιμένω υπομονετικά το όποιο "αντίδωρο". Μάλιστα ας μου επιτραπεί με μια μικρή δόση έπαρσης, ανάλογης,ίσως, αυτής που διακρίνει και τον πολυτάλαντο Βαγγέλη Βενιζέλο, να αυτοτοποθετηθώ στο ευτυχές εκείνο 7% περίπου που μετακινούμενο από ανιδιοτελή ελαττήρια δίνει κάθε φορά στο εκάστοτε κόμμα την κυβερνητική πλειοψηφία.Αν μου επιτραπεί λοιπόν να μιλήσω ως ένας εκ του μικρού αλλά θαυματουργού αυτού ποσοστού θα πρέπει να τονίσω με τη μεγαλύτερη έμφαση πως η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ στισ 16/9 δεν έχει σχέση με πρόσωπα και επικοινωνιακές πολιτικές. Έχει πολύ περισσότερο σχέση με αδυναμίες πολιτικές και με μια περιρρέουσα, και σε μεγάλο βαθμό πραγματική, σύγκλιση των δύο κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα. Τι Κώστακης τι Γιωργάκης??? ..σκέφτηκαν οι Έλληνες του 7% και στράφηκαν στην Αριστερά και στα μικρά κόμματα. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον λοιπόν για να μη μακρυγορήσω άλλο θα ήθελα στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω Νέα Δημοκρατία για να την επιβραβεύσω με την ασήμαντη ψήφο μου για 2-3 σημαντικές τομές που ευελπιστώ πως θα πραγματοποιήσει. 'Η...θα ήθελα στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ με Βαγγέλη Βενιζέλο για να τον επιβραβεύσω με την ασήμαντη ψήφο μου α) για μια σοβαρή και "ΚΟΠΙΑΣΤΙΚΗ" (όχι έυκολη,πρόχειρη και δημαγωγική) αντιπολίτευση που ευελπιστώ πως θα ασκήσει και β) για μια προοπτική υλοποίησης 2-3 στόχων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα μας και θα ενισχύσουν τη διεθνή θέση της Ελλάδας. Συγνώμη αν έγινα κουραστικός (είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Μπλογκ).Εύχομαι να πρυτανεύση η σύνεση στο ΠΑΣΟΚ και εσύ προσωπικά να είσαι ο επόμενος αρχηγός του.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ένα "μη κουκί"!

Ανώνυμος είπε...

Καταρχην καλησπερα σας.Κυριε Βενιζελο
κανεται ενα τεραστιο λαθος κατα τη γνωμη μου.Μιλατε ολον αυτον τον καιρο
για ενοτητα κ ηρεμια την οποια πρεπει να εχει το ΠΑΣΟΚ.Αλλα με το υφος σας μονο αυτο δεν κανετε.Δινετε την εντυπωση οτι το μονο που περιμενατε ολον αυτον τον καιρο ειναι το στραπατσο των εκλογων για εκμεταλευτειτε ολη αυτη την κατασταση κ να βρεθειτε να διεκδικησεται την προεδρια του ΠΑΣΟΚ.Επισης θεωρω λαθος το οτι απ το βραδυ των εκλογων αναφερθκατε κατευτθειαν στην αλλαγη αρχηγου κ το ιδιο λεγατε σ ολα τα καναλια που βγηκατε κ οσες φορες μιλησατε.Το θεμα δεν ειναι μονο η αλλαγη ενος αρχηγου.Το θεμα δεν ειναι η αλλαγη προσωπων.Το θεμα ειναι η αλλαγη τακτικης.Σταματηστε πλεον ολοι να κοιτατε πως 8α "φαει" ο ενας τον αλλον κ κοιταξτε επιτελους αυτον τον τοπο.Τελος διαθετετε παρα πολυ καλο λογο χειριζεστε παρα πολυ καλα την Ελληνικη γλωσσα.Αλλα το θεμα δεν ειναι το τι λεει ο καθενας κ ποσο ωραια το λεει.Το θεμα ειναι το υφος...
Καλη συνεχεια στην Πολιτικη σας καριερα.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τον Τσοβόλα που ξεντροπιάζει όλους αυτούς που το 1989 θέλαν να φάνε τον Αντρέα και το 2007 θέλουν να φάνε το Γιώργο για να κυβερνάνε ήσυχοι. Έτσι να βγαίνουν και να λένε στον κόσμο αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από μπούρδες, για το ιδεολογικό πρόβλημα της σοσιαλδημοκρατίας θα μιλήσει κανείς; Νομίζετε ότι είναι θέμα ενός προσώπου η ήττα στις εκλογές; Και αν είναι ενός προσώπου, είναι ήττα του Σημίτη, του οποίου τη θητεία δεν ξέχασε ακόμα ο λαός. Αλλά η ουσία είναι όχι ποιού το ΠΑΣΟΚ θέλουμε, αλλά ΤΙ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΟΥΜΕ. Θέλουμε κάτι που άγεται και φέρεται πίσω από τον Αλαβάνο, αυτό το οποίο λέιτούργησε ως βήμα ακροαριστερών απόψεων (βλέπε Μπιστο-Κουναλάκηδες και άλλοι ακροαριστεροί λακέδες) ή μια μεγάλη πολυσυλεκτική παράταξη την οποία θα μπορεί ο κεντροδεξιός έλληνας να ψηφίσει χωρίς να νοιώθει ότι διαπράττει προδοσία προς τις αρχές του; Απαντήστε καθαρά σ'αυτό το ερώτημα κύριε Βενιζέλε και θα είναι όλος ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μαζί σας (και όχι μόνο).

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω,θλιβομαι...

Διαβαζοντας το σχολιο ενος παραπανω ανωνυμου,περι "Μπιστοκουναλακηδων" πραγματικα μπαινω σε σκεψεις.

Τετοιοι ανθρωποι αποτελουν αραγε τη βαση του Πασοκ-στην οποια ο γραφων δεν ανηκει?Η μαλλον,ΚΑΙ τετοιοι? Μιλατε αγαπητε φιλε-η περι ακροαριστερων θεσεων? Που τις ειδατε?Μακαρι να επικρατουσαν ακροαριστερες θεσεις στην ελληνικη κοινωνια,θα ηταν πολυ καλυτερο για ολους και δεν θα βγαιναμε στη συνταξη στα 75,οπως σταδιακα μεθοδευεται απο την πολυαγαπημενη σας "κεντροδεξια",την τοσο φιλελευθερη και δημοκρατικη πρασινομπλε παραταξη

Μακαρι το προβλημα σας να ηταν ο κυριος Λαλιωτης,η κυρια Μπακογιαννη,ο κυριος ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ,πρωταθλητης σε ρυθμο κατασκευης βιλων- και οι υπολοιποι αλαφροχερηδες που τραφηκαν επι τοσα χρονια απο το ΔΙΚΟ ΜΑΣ αιμα και ιδρωτα.Κι οχι ανθρωποι με αγωνες στις πλατες τους... (οχι πως εχω σε φοβερη υποληψη το Μπιστη,αλλα εστω κι αν ο ρολος του δεν ειναι πρωτοποριακος και προοδευτικος για την πολιτικη,νομιζω δεν διαφωνειτε πως αν μη τι αλλο δεν ειναι και επιβλαβης για την κοινωνια,τουλαχιστον οχι ρολος κομματικου αρπαχτικου)

Κι οσο για τον Αλαβανο,που τοσο σας σκιαζει,εχω να πω πως δικαιως πηρε ο,τι πηρε δεδομενου οτι παρουσιασε απτες και στεραιες πολιτικες θεσεις,κοντα στα προβληματα των νεων,με τροπο μαλιστα ευθυ,αμεσο και εξυπνο-καμια σχεση με την καταπτυστη κακογουστη μαυρη διαφημιση του Πασοκ,και τα συμπλεγματικα και διχαστικα συνθηματα του ΚΚΕ.

Μεινετε εγκλωβισμενος-η στα μαντρια σας...Αυτες οι κυβερνησεις σας αξιζουν!

Ανώνυμος είπε...

Όλα δείχνουν ότι η καρδιά των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ λέει Παπανδρέου,(Δεν ξερριζώνεται τόσο εύκολα το συναίσθημα τού λαού γιά τούς Παπανδρέου) ενώ η λογική λέει Βενιζέλος.
Τι θα επικρατήσει στις εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν?Θα δούμε.
Αν πάντως η εκλογική διαδικασία γίνει στις 11 Νοέμβρη το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο καί θα έλεγα άχρηστο υπο την έννοια ότι κανείς από τούς ψηφοφόρους δεν πρόκειται να αλλάξει ξαφνικά γνώμη πού σημαίνει ότι έχει ήδη αποφασίσει καθένας ποιόν θα προτιμήσει.
Ας γίνουν λοιπόν οι εκλογές σύντομα να τελειώσει αυτό το...μαρτύριο πού διχάζει το κίνημα.Να σταματήσουν επι τέλους τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ να παρελαύνουν από τα κανάλια δηλώνονυας είτε ευθέως είτε με υπονοούμενα με ποιόν υποψήφιο είναι ξεχνώντας ότι έτσι δεν συμβάλλουν στο ήπιο κλίμα.Καί να σας πω κάτι?Δεν με ενδιαφέρει ποιόν προτιμά ο άλφα ή ο δείνα αφού εγώ θεωρώ ότι είμαι ώριμος να κρίνω.Δεν βλέπουν λοιπόν πως με τη στάση τους οι πολιτικο-τηλεοπτικοί αστέρες μας δεν προσφέρουν σε τίποτα με το να κοκκορομαχούν από τηλεοράσεως?Έχω την εντύπωση πως ο απλός λαός τού ΠΑΣΟΚ συμβάλλει πείσσότερο στην ενότητα παρά τα μεγαλοστελέχη τού κινήματος.
Κύριε Βενιζέλο σε σχέση με την παρουσίασας στην εκπομπή τού Χατζηνικολάου καί από το λίγο πού μπόρεσα να παρακολουθήσω θα σχολιάσω ένα σημείο πού μού έκανε ευχάριστη εντύπωση.
Ενώ έχουμε την εντύπωση ότι είστε πολύ ισχυρογνώμων καί αυτό πού λέμε αγύριστο κεφάλι,(έτσι σας χαρακτηρίζουν από τηλεοράσεως πολλά στελεχη)η εντύπωση αυτή αμβλύνεται από το γεγονώς ότι παραδεχτήκατε καί ζητήσατε συγγνώμη γιά την ατυχή εκφραση 'μελλοντικός αρχηγός' επικαλούμενος την πίεση από το φορτισμένο περιβάλλον των ημερών.Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως ο καλός πολιτικός, όταν με τον τρόπο του προκαλεί αυτό πού λέμε κοινό άισθημα, έχει τη δύναμη να αναγνωρίζει το λάθος του.
Καί κάτι ακόμη πού με κάνει να είμαι στο χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι πού επιτρέπεται στον καθένα να θέτει υποψηφιότητα όσο μικρό στέλεχος καί να είναι όπως ο άγνωστος σε μένα κ.Τζιώτης πράγμα πού δεν πιστεύω να συνέβαινε στη νέα δημοκρατία σε ανάλογη περίπτωση εκλογής αρχηγού.Εκεί πιστεύω θα υπήρχαν στεγανά πού θα εμπόδιζαν μιά τέτοια υποψηφιότητα.Αυτό δείχνει ότι οι πόρτες είναι ανοικτές καί μέσα από μιά δημοκρατική διαδικασία να μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει.Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα.
Ακόμη όμως περιμένουμε να ακούσουμε τη δέσμευση τού Γιώργου (σε αντίθεση με σας) ότι αν χάσει θα τεθεί υπό την αρχηγία τού όποιου προέδρου.Είναι το σημείο πού με φοβίζει καί φοβίζει δυστυχώς καί πολλά στελέχη τα οποία θα έχετε ίσως ακούσει να μιλάνε γιά το φόβο πιθανής διάσπασης(Χυτήρης,Κουλούρης,Χρυσοχοΐδης κ.ά).

Ανώνυμος είπε...

Όλα δείχνουν ότι η καρδιά των οπαδών τού ΠΑΣΟΚ λέει Παπανδρέου,(Δεν ξερριζώνεται τόσο εύκολα το συναίσθημα τού λαού γιά τούς Παπανδρέου) ενώ η λογική λέει Βενιζέλος.
Τι θα επικρατήσει στις εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν?Θα δούμε.
Αν πάντως η εκλογική διαδικασία γίνει στις 11 Νοέμβρη το χρονικό διάστημα είναι μεγάλο καί θα έλεγα άχρηστο υπο την έννοια ότι κανείς από τούς ψηφοφόρους δεν πρόκειται να αλλάξει ξαφνικά γνώμη πού σημαίνει ότι έχει ήδη αποφασίσει καθένας ποιόν θα προτιμήσει.
Ας γίνουν λοιπόν οι εκλογές σύντομα να τελειώσει αυτό το...μαρτύριο πού διχάζει το κίνημα.Να σταματήσουν επι τέλους τα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ να παρελαύνουν από τα κανάλια δηλώνονυας είτε ευθέως είτε με υπονοούμενα με ποιόν υποψήφιο είναι ξεχνώντας ότι έτσι δεν συμβάλλουν στο ήπιο κλίμα.Καί να σας πω κάτι?Δεν με ενδιαφέρει ποιόν προτιμά ο άλφα ή ο δείνα αφού εγώ θεωρώ ότι είμαι ώριμος να κρίνω.Δεν βλέπουν λοιπόν πως με τη στάση τους οι πολιτικο-τηλεοπτικοί αστέρες μας δεν προσφέρουν σε τίποτα με το να κοκκορομαχούν από τηλεοράσεως?Έχω την εντύπωση πως ο απλός λαός τού ΠΑΣΟΚ συμβάλλει πείσσότερο στην ενότητα παρά τα μεγαλοστελέχη τού κινήματος.
Κύριε Βενιζέλο σε σχέση με την παρουσίασας στην εκπομπή τού Χατζηνικολάου καί από το λίγο πού μπόρεσα να παρακολουθήσω θα σχολιάσω ένα σημείο πού μού έκανε ευχάριστη εντύπωση.
Ενώ έχουμε την εντύπωση ότι είστε πολύ ισχυρογνώμων καί αυτό πού λέμε αγύριστο κεφάλι,(έτσι σας χαρακτηρίζουν από τηλεοράσεως πολλά στελεχη)η εντύπωση αυτή αμβλύνεται από το γεγονώς ότι παραδεχτήκατε καί ζητήσατε συγγνώμη γιά την ατυχή εκφραση 'μελλοντικός αρχηγός' επικαλούμενος την πίεση από το φορτισμένο περιβάλλον των ημερών.Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως ο καλός πολιτικός, όταν με τον τρόπο του προκαλεί αυτό πού λέμε κοινό άισθημα, έχει τη δύναμη να αναγνωρίζει το λάθος του.
Καί κάτι ακόμη πού με κάνει να είμαι στο χώρο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης είναι πού επιτρέπεται στον καθένα να θέτει υποψηφιότητα όσο μικρό στέλεχος καί να είναι όπως ο άγνωστος σε μένα κ.Τζιώτης πράγμα πού δεν πιστεύω να συνέβαινε στη νέα δημοκρατία σε ανάλογη περίπτωση εκλογής αρχηγού.Εκεί πιστεύω θα υπήρχαν στεγανά πού θα εμπόδιζαν μιά τέτοια υποψηφιότητα.Αυτό δείχνει ότι οι πόρτες είναι ανοικτές καί μέσα από μιά δημοκρατική διαδικασία να μπορεί ο καθένας να διεκδικήσει.Άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα.
Ακόμη όμως περιμένουμε να ακούσουμε τη δέσμευση τού Γιώργου (σε αντίθεση με σας) ότι αν χάσει θα τεθεί υπό την αρχηγία τού όποιου προέδρου.Είναι το σημείο πού με φοβίζει καί φοβίζει δυστυχώς καί πολλά στελέχη τα οποία θα έχετε ίσως ακούσει να μιλάνε γιά το φόβο πιθανής διάσπασης(Χυτήρης,Κουλούρης,Χρυσοχοΐδης κ.ά).

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   601 – 800 από 825   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis