Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007

Λάσπη στη Wikipedia: Η μάχη των ονομάτων!

Αναρωτιέμαι πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών Wikipedia με ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά του να με σπιλώσει. Η γκεμπελική μέθοδος που επιβάλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Στο λήμμα Evangelos Venizelos της αγγλόφωνης έκδοσης της Wikipedia και κάτω από το κεφάλαιο Early Life, αναφερόταν έως και το βράδυ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το εξής:

Venizelos, originally Evangelos Tourkoglou (he changed his name by deed poll) was born in Thessaloniki, Greece.
Ως πηγή της παραπάνω ψευδούς πληροφορίας η Wikipedia αναφέρει τον Mark Dragoumis και συγκεκριμένα άρθρο του με θέμα το άρθρο 16 του Συντάγματος, που είχε δημοσιεύσει στη στήλη του στην εφημερίδα Athens News, στις 21 Ιανουαρίου 2007. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Dragoumis βασιζόμενος απλά σε ψευδείς φήμες μετέφερε ως δεδομένο το μύθο του δήθεν αληθινού επωμύμου μου.

Το ψεύδος αυτό για το επώνυμο της οικογενείας μου μεταφέρθηκε τώρα και στον παγκόσμιο ιστό και μάλιστα σε μια τράπεζα πληροφοριών που έχει τεράστια διεθνή απήχηση. Αντίστοιχοι μύθοι κυκλοφορούσαν θυμίζω στις αρχές του αιώνα, πάλι για το όνομα Βενιζέλος, αλλά τότε το θέμα αφορούσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Όλοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η Wikipedia. Ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να εισάγει νέα λήμματα, να διορθώσει ή συμπληρώσει υπάρχοντα λήμματα ή να τα σβήσει. Η συγκεκριμένη συμπλήρωση έγινε μόλις τις τελευταίες ημέρες από άτομα άγνωστα ακόμα σε μένα.

Επικοινώνησα με την Wikipedia και αφού έγινε η σχετική διόρθωση, με διαβεβαίωσαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα. Είπαν επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για τις εισαγωγές πληροφορίας, μπορούν κατόπιν δικαστικής εντολής να αποκαλύψουν το ΙΡ του χρήστη που έκανε την συγκεκριμένη εισαγωγή. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και θα περιμένω τα αποτελέσματά της.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια. Το συγκεκριμένο περί του δήθεν επωνύμου μου, αναφέρεται ήδη σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου, όπως στους Times του Λονδίνου και στη βελγική Der Standaard.

Πιο εντυπωσιακό όμως απ’ όλα είναι το timing της διασποράς του ψεύδους που έχει κατακλύσει δεκάδες μπλογκς και αναπαράγεται ταχύτατα από διάφορους που αποκρύπτουν σκοπίμως την αλήθεια, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λυπάμαι πραγματικά...

Διαβάστε εδώ την σχετική επιστολή που είχα αποστείλει στην Καθημερινή της 12ης Ιουνίου 2007 και στην οποία απαντώ στο σχετικό ψεύδος.

228 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 228 από 228
Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,
ειλικρινά σαν Έλληνας ψηφοφόρος δεν δίνω δεκάρα για το θέμα της αλλαγής του ονόματός σας από κάποιους πολιτικούς σας αντιπάλους. Όχι γιατί η συκοφαντία δεν αποτελεί βαρύτατο αμάρτημα, αλλά γιατί πιστεύω ότι στην πολιτική ουσιοδέστερα πράγματα έχουν σημασία, παρά η προπαγάνδα και οι "ταμπέλες". Στην στρεύλωση του ονόματός σας πάντως με βρίσκετε απόλυτα αλληλέγγυο και πραγματικά σας αποστέλλω την συμπάθειά μου, αφού αφορά ένα θέμα πολύ προσωπικό.
Κύριε Βενιζέλο, ανήκω στην "απέναντι" παράταξη. Στους "Δεξιούς", τους "Συντηρητικούς" και όπως αλλιώς θέλετε να μας ονομάζετε εσείς οι "Δημοκράτες" και "Προοδευτικοί" του ΠΑΣΟΚ. Βασικά και για να διεκδικήσω κι εγώ το αυθεντικό μου χαρακτηρισμό είμαι ένας κοινωνικά φιλελεύθερος πολίτης που ανήκω στην Νέα Δημοκρατία, κόμμα που μετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και χαίρομα που εδώ διεκδικώ τον σωστό χαρακτηρισμό μου και την ταυτότητά μου, γιατί τώρα επιτέλους μπορείτε και εσείς να καταλάβετε τι έκανε χρόνια τώρα η παράταξή σας. Μπόλιαζε την νεολαία με συνθήματα και χαρακτηρισμούς... Είμαι 34 ετών, γόνος παππούδων που προέρχονταν από την αριστερά και τη δεξιά, αγωνιστών της Αλβανίας και της Αντίστασης από διαφορετικά μετερίζια και τελικά μετεχόντων στο αιματοκύλισμα της πατρίδας μας για το οποίο μόνο ντροπή μπορώ να νιώθω, αφού αν κατηγορήσω τον έναν ή τον άλλον ξέρετε... τον εαυτό μου, ή ένα κομμάτι του θα απορρίψω...
Κύριε Βενιζέλο, ψάχνετε στο ΠΑΣΟΚ τα αίτια της ήττας και γιατί ο Ελληνικός Λαός σας γύρισε την πλάτη. Και καθώς θα πλησιάζει το συνέδριό σας και οι διαδικασίες διαδοχής και εκλογής νέου αρχηγού στο κόμμα σας, οι κορώνες και η συνθηματολογία που διχάζει τους Έλληνες, δυστυχώς, θα κυριαρχούν.
Εγώ σαν μέλος και ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλω ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους, που κάθε εχεύρων πολιτικό ον σε αυτόν τον τόπο μπορεί να καταλάβει.
Σας υπενθυμίζω ότι είμαι 34 ετών και έχει σημασία αυτό. Γιατί μεγάλωσα στην δεκαετία του '80 και του '90, μακριά από δικτατορίες, διχασμούς, εμφυλίους και διαχωριστικές γραμμές. Ο προθυπουργός της χώρας κι εσείς προσωπικά γεννηθήκατε μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Δεν πιστεύω καν ότι έχετε βιώματα εμφυλιοπολεμικά ώστε να αναπαράγετε φρασεολογίες που μέχρι την δεκαετία του '80 πουλούσαν. Τότε το ΠΑΣΟΚ κατείχε την ιδεολογική ηγεμονία της χώρας, ακριβώς γιατί ο λαός ήταν λαβωμένος από τον μακαρθρισμό του δυτικού κόσμου (κάτι που αντίστοιχα ισοδυναμούσε με την Σιβηρία στην πρώην ΕΣΣΔ).
Κύριε Βενιζέλο, για να γίνει το ΠΑΣΟΚ πάλι κόμμα εξουσίας χρειάζεται να αποκτήσει επιτέλους μία ταυτότητα. Αυτή που του στέρησε από το '74 η νοοτροπία του διχασμού που "πουλούσε"...
Αν είναι ένα κόμμα σοσιαλδημοκρατικό, όπως και η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα Χριστιανοδημοκρατικό, ας το πείτε επιτέλους...
Ο όρος "Δημοκρατική" και "Προοδευτική" δεν αφορά μόνο την παράταξή σας, οπότε πια δεν λέτε τίποτα καινούργιο στον Έλληνα, που μάλλον σας θεωρεί γραφικούς παρά πολιτικά ρεαλιστές.
Η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πολιτικά κεκτημένη και υιοιθετημένη από όλα τα ιστορικά κόμματα της χώρας. Η πρόοδος είναι το ζητούμενο από όλες τις παρατάξεις, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες: κανείς δεν επιθυμεί την οπισθοδρόμηση!!!
Έτσι, το κόμμα σας χρειάζεται, για να προοδεύσει ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα, ήπιους τόνους και μετριοπάθεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχηγός της παράταξής μου, ο Προσθυπουργός της Ελλάδος έχει με αυτόν τον τρόπο αποκτήσει την ιδεολογική ηγεμονία της χώρας μας. Αυτό δεν σας το γράφω για να σας πικάρω. Σας το γράφω γιατί όπως προείπα το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας και χρειάζεται να είναι ισχυρό. Χρειάζεται στον τόπο. Πιθανή του διάσπαση ή συρρίκνωση θα φέρει ολέθρια αποτελέσματα στην πολιτική σκηνή και κατ' επέκταση στη χώρα μας. Σας υπενθυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία ως πατριωτικό κόμμα κι εγώ προσωπικά ως Έλληνας πάνω απ' όλα, πρώτα έχω το συμφέρον του τόπου.
Κύριε Βενιζέλο φιλική συμβουλή: κάνετε την αρχή και αποτραβήξτε την παράταξή σας από τα συνθήματα και τις πρακτικές του παρελθόντος. Δώστε ταυτότητα στο κόμμα σας και ο τόπος και η ιστορία θα σας το χρωστάει...
Κωνσταντίνος Καρουκανίδης-Κατάκης
Ψυχολόγος - M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμος:

http://www.artlook.gr/

http://urfurslaart.blogspot.com/2007/04/blog-post_25.html

Αποκαλείς "τέχνη" αυτό το έκτρωμα;;

Ίσως θα πρέπει να μάθεις από την αρχή τι σημαίνει τέχνη.

Πολύ καλά έκανε ο κ.Βενιζέλος και πήρε τέτοια θέση. Εύγε Ευάγγελε!

Ανώνυμος είπε...

Προχωρα Τσωρτσιλ της Ελλαδας, Βενιζελο....ειμαστε μαζι σου μεχρι την τελικη νικη. Και μετα παρε σκουπα να τους διωξεις τους μισους της 50 Downing (Χ. Τρικουπη) Street!

nikolaidis είπε...

Πολλές δεσμεύσεις αλλά η δέσμευση που θα κερδίζαμε τις εκλογές δεν ειπώθηκε
Εννοώ την επαναφορά των μισθών που την τελευταία οχταετία σταδιακά έχει μειωθεί 30 με 40 τις εκατό είμαι μισθωτός και το γνωρίζω πολύ καλά. Όσο για σένα Βαγγέλη αυτό που έκανες έπρεπε να το είχες κάνει πριν δυο χρόνια έβλεπες και βλέπαμε ότι η μηχανή δεν τραβάει

Ανώνυμος είπε...

Ο... αρχιμπλόγκερ και σύμβουλος του αντιπάλου σας, σας κατηγορεί για έλλειψη "ανοιχτότητας" (!), αλλά όταν πιέστηκε για το θέμα της Wikipedia, έκλεισε τα σχόλια στο μπλογκ του!!!

Δείτε εδώ, όλα τα σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο,

Ψυχραιμία γιατί πάνω από όλα προέχει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.
Μετά το σημερινό προέχει πρωτίστως η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Επίσης μετά το σημερινό στηρίζω απόλυτα την προσπάθεια σας. Μέσα από την ψυχή μου σας στηρίζω. Μέσα από την ψυχή μου!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που αν αυτός που σπίλωσε το όνομά σας ανέβασε το κείμενο από pc ίντερνετ καφέ, το να βρουν την ip θα είναι ανωφελές. Φιλάκια.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,

Με αφορμή πολλά μπλοκγς και φορα που αναφερονται σε μια συνεντευξη σας το 2003,η οποια δημοσιευεται στην ιστοσελιδα του τουρκικου Υπουργειου Πολιτισμου,θα ηθελα ενα σχολιο σας ως προς αυτο:

Question: What practical forms has rapprochement taken, particularly in the cultural field?

Evangelos Venizelos: One very important aspect has been getting rid of ideological and historical stereotypes. Culture is not just a matter of heritage and the arts. It is a matter of life - of everyday life, which is changing all the time, and of all the contradictory things that go into it. Many national or community cultures embody stereotypes and prejudices, which are spread, not just by civil society, but by school systems too. This is why both our governments had to make a start in schools. We went through our history textbooks and jettisoned anything which, instead of helping children to understand the past, portrayed other people as enemies. Changing attitudes, fighting taboos, overcoming the so-called "clash of civilisations" - this is even more important at a time when there is so much talk of war. None of this is easy, but we mean to do it.
http://www.kultur.gov.tr/EN/BelgeGoster.aspx?17A16AE30572D31371BE64510F6C8BC979E2524859AEED5C

Πολλοι συνδυάζουν αυτή τη δηλωσή σας με το περιεχόμενο του βιβλιου ιστοριας ΣΤ Δημοτικου.Αποφασισα να ρωτησω εσας,γιατι ψαχνοντας δεν καταφερα να βρω καποια τοποθετηση σας στο θεμα αυτο.Νομιζετε πως καλως αποσυρθηκε το βιβλιο?Και ο αναγνωστης,θα επρεπε να συσχετισει την απαντηση σας με το περιεχομενο του βιβλιου?

Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε,

δεν έχει σημασία το όνομά σας. Εμείς, πήραμε ήδη την απόφασή μας.

Ψηφίζουμε ΓΑΠ - Στηρίζουμε τον Καραμανλή.

Περισσότερα, εδώ.

Ανώνυμος είπε...

η ζωη ειναι πολυ δυσκολη για τους νεους ανθρωπους. το κοστος ζωης εχει φτασει σε δυσθεωρητα υψη. ο λαος τα βγαζει δυσκολα.
οι μισθοι ειναι μηδαμινοι μπροστα στη τεραστια ακριβεια.

γιαυτο πρεπει να διαφυλαχτουν τα τελευταια κοινωνικα χαρακτηριστικα που υπαρχουν στο κρατος.

μην καταντησουμε σα τις ΗΠΑ που σπουδαζουν μονο οι πλουσιοι.

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ δεν πειθει οτι ειναι σοσιαλιστικο κομμα.
πως θα εμπνευσει το λαο το πασοκ οταν ολα τα μεγαλοστελεχη του ζουν στη χλιδη ?

απλως ο λαος προτιμαει το λιγοτερο κακο. και αυτο ειναι το πασοκ (ασχετα αν βγηκε στις εκλογες η νεα δημοκρατια )

Ανώνυμος είπε...

Αν και λίγη η σημασία του και ορθώς έγινε η αλλαγή του, τελικά δεν μας το λες... Είσαι ή δεν είσαι Τούρκογλου.

Ανώνυμος είπε...

Ένας απλός ψηφοφόρος του Πασοκ σας ρωτάει και περιμένει σύμφωνα με το ήθος που επαγγέλεσται να απαντήσεται:

Πόσο % των κονδυλίων του υπουργείου πολιτισμού δώσατε στα γνωστα λαμόγια του Πασοκ (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Τεγόπουλος)?

α)80%
β)90%
γ)ή μήπως 100%

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω διάφορες παρατηρήσεις από αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα υποκείμενα που κυκλοφορούν στο blog και διαπιστώνω το χιούμορ της φύσης.
Ψυφίζω Παπανδρέου λέει για να στηρίξω τον Καραμανλή.
Ο άλλος λέει Τούρκογλου είναι το όνομα.
Ρε παιδιά τόσο πολύ σας φοβίζει?
Τρέμετε την ώρα που θα γίνει αρχηγός.
Σε σας που κουνάτε τις πλαστικές σημαιούλες προσδοκόντας να μπείτα στα διόδια του Σχηματαρίου το λέω.
Ο άνθρωπος έχει προσόντα που ο αρχηγός σας μπροστά του είναι ανύπαρκτος σαν τα Σκόπια.
Κυβέρνηση ΝΔ που την στηρίζει ο γιός του Πλεύρη και κάτι πλασιέ βιβλίων.Και είστε περίφανοι έτσι?
Λίγα είναι τα ψωμία σου αγόρι μου.Λίγα.Τόσο λίγα που ο΄θτε για παπάρα δεν φτάνουν.Και από παπάρες εσύ ξέρεις καλά.

thanasis είπε...

ΕΛΠΙΖΩ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΜΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΡΕΠΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές οτι τον κο Βενιζέλο δεν τον ενδιαφέρει τι λένε για το όνομά του αρκεί να αναφέρονται στο όνομά του. Ο κος Βενιζελος απλά εκμεταλεύεται την λάσπη που του ρίχνουν οι αντίπαλοί του στο Πασόκ, ώστε να πέσουν στην εκτίμηση του λαού ενώ ταυτόχρονα θα διατηρείται αυτός στην επικαιρότητα.

Πολύ σωστά τους ξεσκεπάζει γιατί είναι ανόητοι να θεωρούν οτι, πρώτον το όνομα ενός πολιτικού έχει σχέση με την πολιτική του, και δεύτερον οτι με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνουν τον αντίπαλό τους. Η αποδυνάμωση είναι όλη δική τους χάρι στην βλακεία τους.

Ο κος Βενιζέλος όμως παραστηρίζεται στο παιχνίδι των εντυπώσεων σε σημείο που θυμίζει το στυλ της πολιτικής προπαγάνδας στις ΗΠΑ, όπου το σφάλμα ενός πολιτικού που ξεφεύγει από τις παραδοσιακές αξίες της Αμερικής (π.χ. Clinton) παρουσιάζεται ως πολυ μεγαλύτερο από την σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Ιράκ. Ανάλογα, το όνομα του κου Βενιζέλου και το σφάλμα των αντιπάλων του μοιάζουν να αποκτούν μεγαλύτερη αξία από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, τις ζωές που χάθηκαν πρόσφατα την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την κρίση που περνάει η αντιπολίτευση.

Ενώ ο Τιτανικός βουλιάζει ο κος Βενιζέλος ασχολείται με μικρονοϊκές και ασήμαντες αψιμαχίες δίνοντάς τους διαστασεις αδικαιολόγητες. Όσο για την εκάστοτε κυβέρνηση, αυτή απλά θα συνεχίσει να συγυρίζει τις καρέκλες στο κατάστρωμα.

Για αυτό και συμφωνώ με τον ανώνυμο που εγκατέλειψε την Ψωροκώσταινα. Ζω χρόνια μακριά από την Ελλάδα και θλίβομαι για το πόσο μακρύ δρόμο έχει ακόμα η χώρα να διανύσει. Σας συγχαίρω κε Βενιζέλο για την εξυπνάδα σας αλλά ο θόρυβος που κάνετε γύρω από το όνομά σας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) επιβεβαιώνει ότι δεν έχετε το τύπο της εξυπνάδας που απαιτείται για να γλυτώσει η χώρα η το κόμμα σας από την ανοησία.

'Οσο για αυτούς που σας λένε 'κουράγιο', έχουν την εντύπωση ότι είναι δυνατόν να σας πλήτει προσωπικά η βλακεία αυτού που προσάρτισε την λάσπη στο wikkipedia. Η λάσπη αυτή πρέπει να σας χαροποίησε ιδιαίτερα μια και σας έδωσε μία καταπληκτική ευκαιρία!

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο:

Καταρχήν δεν μας είπες που μένεις τώρα που εγκατέλειψες την ψωροκώσταινα. Όταν μας πεις τότε θα καταλάβουμε και εμείς ποιος είναι ο τυχερός και ποιος ο άτυχος.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ ΑΠ' ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑ...ΠΟΛΛΗ ΜΑΓΚΙΑ ΕΧΕΙΣ.

ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΥΧΕΡΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ? ΑΣΕ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΝΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ...ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΩΡΑ?

ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΕΔΩ?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Στέλιο,
Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι τυχερός και ποιός άτυχος, αλλά ποιός είναι έξυπνος και ποιός είναι κουτός. Η αδυναμία κάποιων κρατών να σταθούν στα πόδια τους και η εκμετάλευση που υφίστανται από τις αναπτυγμένες χώρες σε μία από τις οποίες ζω, για να απαντήσω στο ερώτημά σας, ωφείλεται στον αποπροσανατολισμό που εξασκούν στον πληθυσμό οι κυβερνώντες, ο τύπος και οι θρησκευτικοι ηγέτες. Ο θόρυβος γύρω από το όνομα του κου Βενιζέλου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Επικεντρωθείται στα μεγάλα και όχι στα μικρά και στα ασήμαντα. Καλό ξύπνημα!

Ανώνυμος είπε...

Ok.
Ζήστε λοιπόν εσείς στις αναπτυγμένες χώρες και αφήστε με εμένα να ζω στην όμορφη και προσφυγική Νίκαια.
Ακόμα όμως δεν μου είπατε σε ποια χώρα ζείτε???
Τόσο όμορφη είναι αυτή η χώρα??? Εσείς δηλαδή ζείτε στο παράδεισο και μου το κρύβετε και εγώ στη κόλαση και δεν το ξέρω???


Με Ρώτας:
---ΕΙΣΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ? ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΕ ΕΔΩ?---

Απαντώ:
Ειλικρινά αυτό το ερώτημα εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Όντως παίρνω 700 Ευρω και μένω στη Νίκαια και φυσικά καπνίζω αλλά γιατί πρέπει να πάω στο blog της ΝΔ??

Δηλαδή εσύ βρίσκεσαι σε αυτό το συγκεκριμένο blog, διότι δηλώνεις ευχαριστημένος ή δηλώνεις δυσαρεστημένος??? και πόσα παίρνεις εσύ ρε μάγκα???
και αφού παίρνεις τόσα πολλά γιατί ασχολείσαι με τα blogs της ψωροκώσταινας???


Λες:
----Η αδυναμία κάποιων κρατών να σταθούν στα πόδια τους και η εκμετάλλευση που υφίστανται από τις αναπτυγμένες χώρες σε μία από τις οποίες ζω, για να απαντήσω στο ερώτημά σας, οφείλεται στον αποπροσανατολισμό που εξασκούν στον πληθυσμό οι κυβερνώντες, ο τύπος και οι θρησκευτικοί ηγέτες----

Απαντώ:Από ανάλυση πάμε καλά.

Και προτείνεις:

----Επικεντρωθείτε στα μεγάλα και όχι στα μικρά και στα ασήμαντα. Καλό ξύπνημα!-----

Απαντώ:

Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις???? Μήπως στην χώρα που ζεις κοιμάστε όλοι όρθιοι???
Ρε φίλε ποιος είσαι???
Ο Ιησούς Χριστός???



Λοιπόν μάγκες εδώ η ώρα είναι 23:57 και εγώ σας αφήνω τώρα. Καθίστε λοιπόν εκεί στην χώρα που ζείτε και μην ξανάρθετε ποτέ στην Ελλάδα. Εγώ πάω για ένα ποτάκι τώρα στο Μικρολίμανο και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!

ΥΓ:Να μην ξαναέρθετε στην Ελλάδα. Δεν είναι καλά!!!!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

dimitris-mech είπε...

Πάντως πρέπει να είναι φοβερό να κοιμάσαι το βράδυ Βενιζέλος και το πρωί να ξυπνάς Τούρκογλου!!!!!!
Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν τα λαμόγια......

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς για το μεγάλο μέρος των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, φροντίσατε εσείς ο ίδιος να δυσφημήσεται τον εαυτό σας τόσο το βράδυ των εκλογών όσο και κατά το επειδόδιο με τον καφέ έξω από τα γραφεία του κόμματος. Η αναφορά της wikipedia σίγουρα δεν ήταν του ιδίου μεγέθους δυσφημηστική.

Υ.Γ. Επ΄ευκαιρία θα είχατε την καλοσύνη να μας πείτε με ποιο επώνυμο συναναστρέφονταν οι προπάτορες σας προ "Βενιζέλου"? Η ερώτηση είναι από καθαρή περιέργεια.

Ανώνυμος είπε...

Το ολο ζητημα μονο οργη μπορει να προκαλεσει...αρχικα το οποιοδηποτε επωνυμο δεν μπορει να αποτελει ντροπη!ο κατοχος του επωνυμου ντροπιαζει το επωνυμο και οχι αντιστροφα(περαν μερικων εξαιρεσεων που επιβεβαιωνουν τον κανονα.).Το σημαντικο ειναι οτι "Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση."

Ανώνυμος είπε...

Τρανή δουλεία, η Wikipedia έτσι αναπτύσσεται, και απλώς είναι ένα παράδειγμα για το πόσο εύκολα διορθώνονται τα λάθη. Φυσικά οι ανίδεοι δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ήταν πανεύκολο να αφαιρεθεί η επίμαχη φράση από οποιονδήποτε κλαίγεται εδώ μέσα και σχίζει τα ρούχα του για την μεγάλη προσβολή. Συνεπώς ένα μικρό θεματάκι που αρκούσαν πέντε δευτερόλεπτα για οποιονδήποτε γνώριζε την αλήθεια για να το διορθώσει, μετατράπηκε σε "απελπισμένη κραυγή καταδίωξης". Κάτι έλεγε κι ο Έκο για τις διαψεύσεις....

Unknown είπε...

Elpizo me to idio endiaferon kai zilo na frontisete oti afora tin epikratisi tou onomatos ton Skopion pros ofelos tou Ellinikou Ethnous.

el de abajo είπε...

Καλα θα κανετε και εσεις και οι ομοιοι σας(απο ολους τους πολιτικους χωρους)να μας αδειαζουν την γωνια.Οσο
χαιδευετε τα γλοιωδη αυτια των που σας ψηφιζουν και οσο βαζετε πιο ψηλα το ατομικο απο το συλλογικο συμφερον δε θα καταστειτε ποτε αξιοι να ξεφυγετε απο τον βουρκο οπου εχετε περιπεσει...αρκετα

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά, Ευάγγελε, κρίμα οι χορευτικές φιγούρες, σε έφαγε ο απίθανος Γιωργάκης.....

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 228 από 228   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis