Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Περί επικοινωνίας με bloggers... UPDATE στο τέλος...

Αγαπητοί φίλοι,

Πολλοί είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα με τα οποία διαμαρτύρονται γιατί δεν απαντώ σε ερωτήματα που μου απευθύνουν. Έχετε δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που έχω τελευταία είναι πολύ περιορισμένος. Παρ’ όλα αυτά, πάντα ενημερώνομαι από τα μηνύματά σας στο μπλογκ μου αργά το βράδυ και σημειώνω τα ερωτήματά σας, διαβάζω την σκληρή συχνά κριτική σας και λαμβάνω υπόψη μου τις παρατηρήσεις σας.

Έχω κωδικοποιήσει τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε τρεις κατηγορίες:

α. ΠΑΣΟΚ (διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, προσωπικοί χειρισμοί, ενότητα, σεβασμός συντρόφων, ιδεολογικές θέσεις κινήματος, ανανέωση, κτλ.)
β. Κοινωνία (θέσεις μου για χωρισμό εκκλησίας-κράτους, στράτευση πολιτών, ναρκωτικά, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, ανάπτυξη, κτλ)
γ. Νέες τεχνολογίες και ζητήματα blogging (θέματα λογοκρισίας, moderation, νομικών ευθυνών, διαδικτύου, κτλ)

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά δεν είναι λίγα.

Έτσι λοιπόν καθημερινά σχεδόν θα δημοσιεύω από ένα μικρό post που θα απαντά, ή τουλάχιστον θα προσπαθεί να δίνει μια απάντηση, σε κάθε ένα από αυτά τα ερωτήματα. Με τον τρόπο αυτό, τα επιμέρους σχολιά σας θα καταγράφονται στα αντίστοιχα posts και θα διευκολύνεται με αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία μας.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από αύριο.

Μια σκέψη μου είναι επίσης να καλέσω τους bloggers σε μία ανοικχτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε φυσικό χώρο στην Αθήνα, πιθανώς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Στη συζήτηση αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά bloggers. Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε ίσως και στην Θεσσαλονίκη λίγες μέρες αργότερα.

Ελπίζω στην θετική ανταπόκρισή σας σε αυτή την πρόσκληση για μια συζήτηση ανοιχτή, ουσιαστική και πολιτισμένη.

Φιλικά,

Ευάγγελος Βενιζέλος

-----------------------------------------------
Επειδή αρκετοί από εσάς επισημάνατε ότι ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής στη συνάντηση είναι προβληματικός (προστασία προσωπικών δεδομένων, spam, κτλ), από εδώ και στο εξής θα ακολουθείται η εξής διαδικασία, την οποία προτείνει και ο e-lawyer σε σχετικό μήνυμά του:

· Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail
evenizelos2@gmail.com
· Στον χώρο Subject του μηνύματος πρέπει να αναγράφεται η φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»
· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας
· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail

Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.
· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.

Ως εκ τούτου όλες οι συμμετοχές που έχουν καταγραφεί ως τώρα στο μπλογκ ισχύουν κανονικά, αλλά θα σβηστούν από τον χώρο των μηνυμάτων και θα περάσουν στη λίστα συμμετοχών που καταρτίζεται.

Ζητούμε συγγνώμη για την αλλαγή αυτή και σας ευχαριστούμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.

300 σχόλια:

1 – 200 από 300   Νεότερο›   Νεότερο»
Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ MEGA-λη ΙΔΕΑ . (το πιασατε το υποννουμενο MEGA-λοψυχε κυριε βενιζελο?)

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΕΝΥ , LE BEBE GENIE

Ανώνυμος είπε...

MEΣΣΙΕ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΟΥΡΚΟΓΚΛΟΥ,

ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ
ΚΑΙ ΦΑΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΜΕ ΜΟΥΣΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Η έκφραση τρίτος πόλος δεν δείχνει πολωμένο κλίμα? Μας λείπει από καιρό η νίκη και την επιζητούμε σε εμφύλιο.Έτσι όπως πάμε θα λέμε το ΠΑΣΟΚ ήταν εδώ ενωμένο δυνατό. Ο Καστανίδης και ορισμένοι ακόμα θα δεχτούν τον Βαγγέλη αρχηγό? Ας αφήσουμε τα περί επικοινωνίας με την κοινότητα των bloggers λοιπόν και ας ασχοληθούμε με τα περί επικοινωνίας με την κοινότητα του Πασοκ.Οι bloggers ξέρουν να επικοινωνούν.Καιρός να το μάθουν και οι πολιτικοί.

gat είπε...

Θα πρεπει ισως να ξεκινησετε τις απαντησεις σας απο το θεμα των σχεσεων Εκκλησιας -κρατους που ειναι κορυφαιο και παραλληλα σας ακολουθει μια θολη εικονα για την αποψη σας σε αυτο

Ευχομαι καθε επιτυχια στη προσπαθεια πανατα με στοχο να εκφρασετε την ολη κεντροαριστερα και να απαλλαξετε τη χωρα απο το βρογχο της ΝΔ

alexis.argyris είπε...

Εκεί που, προσωπικά τουλάχιστον, αισθάνομαι να υπάρχει έλλειμμα είναι στο περιεχόμενο της επικοινωνίας και όχι στο ζωντανό ή όχι της επικοινωνίας.

Πέστε μας καθαρές θέσεις στα δημόσια προβλήματα και πώς σκέφτεστε πως θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στην πράξη.

Βρίσκω την πρόταση για μικρά κείμενα με θέσεις σε διάφορα ζητήματα πολύ χρήσιμη και ανυπομονώ να τα διαβάσω.

Ανώνυμος είπε...

sas perimenoume sth thessaloniki

Ανώνυμος είπε...

να μου φαινετε παραξενα τα θεματα που ασχολειστε εδω μαζη

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ιδέα η συνάντηση! (αν είμασταν και στην Ελλάδα καλά θα ήτανε)..Δεν ξέρω τις απόψεις σας ακόμα αλλά στο blog σας μου είστε πολύ συμπαθής..είναι και αυτό κάτι για αρχή..να'στε καλά!

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ennoω ta θεματα του κ.βενιζελου, καπως μακρια απο αυτα που συνκεντρωνουν το μελλον του κομματος

Ανώνυμος είπε...

"Συνάντηση bloggers στην Αθήνα".
Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, το locus των bloggers είναι το Internet. Αν θέλετε την επικοινωνία και με νέες ομάδες κοινού, προσαρμοστείτε εσείς στο νέο και μη ζητάτε το αντίθετο.
Εξάλλου, είναι αυτός ο ηλεκτρονικός "τόπος" και ο μόνος ίσως τρόπος για να αναγκαστείτε να "ακούσετε". Πιστέψτε με, σας χρειάζετε.
Φιλικά
Β.

kaarle vainaa είπε...

τωρα αυτο που ζητατε, δεν ναι καθολου ευχαριστο, κυριε βενιζελου, να γραφω το e-mail μου δημοσια, θα γεμιζει διαφιμισεις

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι απαραίτητα κακό να είναι κανείς φιλόδοξος και να έχει μεγάλη ιδέα γιά τον εαυτό του. Αρκεί να έχει πάθος γιά εξουσία. Μπαιλντισα από αραχτούς πρωθυπουργούς. Ο μπενι λένε πώς έχει αυτοσαρκασμό και γελά με τον εαυτό του, που θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Σίγουρα έχει μιά εξαλλωσύνη και πρέπει να μαζέψει τον παραληρηματικό λόγο του. Το νέο κοινό του πασόκ δεν είναι πιά διαχείριση προβληματικών τύπων. Είναι και θα είναι η μέση τάξη

harrygrath είπε...

Ενα απο τα κυρια στοιχεια γοητειας του μπλογκαρισματος ειναι η ανωνυμια...

Κατι σαν τους...NOC της CIA. Οταν αποκαλυπτονται,απομυθοποιουνται...

Ισως ειναι προτιμοτερο οι ιδεες να εκφραζονται μη προσωποποιημενες,ωστε η συζητηση να ειναι καθαρα ιδεολογικη.

Ηδη το θαρραλεο βημα σας για χωρισμο εκκλησιας- Κρατους εκτιμαται δεοντως,δεδομενης της θρησκοληψιας στη χωρα μας.

Περιμενουμε τα ποστς.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία ιδέα η συνάντηση! Στείλετε επίσης μαζί με το e-mail σας, τον αριθμο της αστυνομικής σας ταυτότητας, το όνομα του μπλογκ σας, και τη διεύθυνση του σπιτιού σας.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ρε παιδιά έχω προβληματιστεί...Σαν Νεο δημοκράτης, δεν ξέρω ποιον να ψηφίσω όταν έρθει η ώρα....τον Βαγγέλη που είναι δεξιός ή τον Γιωργάκη που θα εγγυηθεί και επόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ...ευτυχώς έχβ ακόμα 2 μήνες να το σκεφτώ...

aphrodite's child είπε...

Συνάντηση bloggers στην Αθήνα

Κύριε Βενιζέλε,
δε διαθέτω blog δικό μου, παρ΄όλα αυτά καταθέτω συχνά τη γνώμη μου στο δικό σας. Θα επιθυμούσα πολύ να παρευρίσκομαι στη συνάντηση.

Επιδοκιμάζω την ιδέα σας.Άλλωστε παρόμοιες ανοιχτές συναντήσεις διαλόγου κάνουν και άλλες "οικογένειες" bloggers.

nicopal77@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τουλαχιστον τραγικο αυτο που συμβαινει στην Ελλαδα τους τελευταιους μηνες. Και σαν κερασακι στην τουρτα ερχεται και η πολιτικη κριση του ΠΑΣΟΚ, οπου βλεπει κανεις οτι δεν υπαρχει ουτε ιερο ουτε οσιο στην πολιτικη σκηνη.Η στάση σας από την πρώτη στιγμή μάλλον αυτό επιβεβαιωνει, ωστόσο δε θεωρώ οτι υπήρχαν ουδέποτε αυταπάτες σχετικά με την κατρακύλα των θεσμών. Κ.Βενιζελο, διαφωνο ριζικα μαζι σας σε θεματα οπως χωρισμος εκκλησιας-κρατους οπου θεωρω τη σταση σας απαραδεκτη και επικινδυνη για την Ελλαδα. Επιτελους πρεπει να σταματησει κανεις να υπολογιζει στο πολιτικο κοστος και να αποσαφηνιστει η κατασταση-να διαχωριστει η εκκλησία από το κράτος επιτελους!- διοτι τότε οντως θα καταντησουμε τριτοκοσμικη χώρα!Δυστυχως αντιλαμβανομαι οτι ειστε δημοφιλής και πιθανόν να εκλεγείτε και αυτό με ανησυχεί βαθύτατα, διότι και η γενικότερη στάση σας απέναντι σε καυτά θέματα όπως των Σκοπίων είναι μετριοπαθής έως δεξιά, οπότε δε βλέπω ποια διαφορά θα προσφέρει η εκλογή σας ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ελλαδα, μάλλον περισσότερη σύγχιση...Θα εχουμε να επιλεξουμε, οπως και τώρα, μεταξύ της μιας δεξιάς και της άλλης δεξιάς και εν τελει η επιλογή θα γίνεται με βάση το ποιος ειναι επικοινωνιακά καλύτερος, εσείς ή ο κ. Καραμανλής? Αν σκεφτείτε οτι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές μετά από απίστευτα πολιτικά φιάσκο και τις πυρκαγιές ίσως θα ήταν καλύτερα να μη σταθείτε μόνο στο επικοινωνιακό προφίλ σας αλλά να διαμορφώσετε διαφορετικές ποιο αριστερές απόψεις, τις οποίες ευελπιστούμε να τηρησετε κιόλας:)(αν και δεν υπαρχει συνεπεια περι αυτού από τους πολιτικούς συνήθως). Αν δηλαδή σκέφτεστε να αναλάβετε το ΠΑΣΟΚ με συντηριτικές δεξιές απόψεις αλλά διαφορετικό επικοινωνιακό περιτύλιγμα, αφήστε το καλύτερα...

Divaynne είπε...

συνάντηση με bloggers..μάλιστα .
και να καταφέρουν να διατηρήσουν kai την ανυνωμία τους...και θέλετε και αποκλειστικά bloggers λες και αυτοί που δεν έχουν είναι παρακατιανοί...ειδικά αν σκεφτούμε οτι πολλά σχόλια εδώ είναι απο άτομα χωρίς blog...
by the way...γιατί τόση πρεμούρα για τους bloggers?
το μόνο που θα ήταν χρήσιμο κατά τη γνώμη μου θα ήταν απλά να απαντήσετε στα ερωτήματα που σας θέτουν και ειδικά στην "σκληρή" όπως λέτε κριτικη...απλά πράματα χωρίς συναντήσεις και φανφάρες...

Ανώνυμος είπε...

agapite Vaggeli,se plisiasa ton Dekemvri tou 2005 stin Nea Yorki isoun ekei sto idryma A.Onassis, eixes kati to pagomeno kai apotreptiko sto vlema,enas ellinas exoterikou imoun pou xarike toso poli vlepontas ena voulefti tis idiaiteris tou patridas,afto to idio allazoniko vlemma diakrino tora kai thlivomai vatheia, i euaisthisia tou Giorgou einai anedafiki stin xora afti, esy tha mporouses na isoun mia kapoia lusi oxi omos mia elpida i ena orama.Einai adiko gia to PASOK afti i exelixi

ehomiaidea είπε...

Αριστερά ή δεξιά; Και τα δύο.
Να τι έχω να πω για μια νέα πλατφόρμα άντλησης και εκτόξευσης ιδεών.
Ο Β.Β. θα μπορούσε να εργαστεί για:
1. Να έχει κάθε παιδί στο δημοτικό ένα laptop.
2. Να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια στην έρευνα εφαρμογή και χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
3. Να γίνει η Ελλάδα πνευματικό κέντρο στην Ν.Δ. Ευρώπη με ένα τουλάχιστον Ελληνικό Πανεπιστήμιο στα 10 πρώτα στην Ευρώπη
4. Να έχει η Ελλάδα την καλύτερη Πυροσβεστική Υπηρεσία στον κόσμο.
5. Να αποκτήσει η Ελλάδα τα καλύτερα ερευνητικά κέντρα ιατρικής, βιοτεχνολογίας, νανοτεχνολογίας, Η/Υ, τα επόμενα δέκα χρόνια
6. Να γίνει η Ελλάδα πρωτοπόρος στη διαχείρηση και ανακύκλωση σκουπιδιών και αποβλήτων
7. Για πρώτη φορά να τοποθετηθούν σε θέσεις κλειδιά της κρατικής μηχανής αποδεδειγμένα άξια στελέχη άλλων κομμάτων.
8. Για πρώτη φορά να υιοθετήσει άμεσα μια έστω καλή πρόταση άλλου κόμματος για οποιοδήποτε θέμα και να την εφαρμόσει άμεσα.
9. Τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα και φεστιβάλ της Ευρώπης κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.
10. Ελληνικά αγροτικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας της Ελλάδας γίνονται τα πιο περιζήτητα και επώνυμα στην Ευρώπη.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω στην κινητοποίηση με τα μαύρα, στην εκστρατεία κατά της καύσης πετ κοκ, στην Αμαλία Καλυβίνου και σε άλλες περιπτώσεις θα δούμε ότι οι Blogers επεδίωξαν και συχνά πέτυχαν να επηρεάσουν την πολιτική ηγεσία αλλά και αυτό που συχνά αποκαλείται ως δημόσιος διάλογος.
Η μπλογκόσφαιρα στην χώρα μας πέτυχε να είναι πολιτικοποιημένη και παρεμβατική, και συγκρινόμενη με τα κλασικά ΜΜΕ να δημιουργεί θέματα και όχι απλά να τα μεταδίδει

Ο blogger Βαγγέλης Βενιζέλος, πολύ πιθανών ο μελλοντικός πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητά συνάντηση και ζωντανή επικοινωνία με τους blogers.

Οι blogers συνομιλητές του αυριανού πρωθυπουργού.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος τρόπος θεσμοθέτησης και αναγνώρισης του χώρου αυτού, της αυτονομίας του της δύναμης του και της επιρροής του στην κοινωνία.

Αν μη τι άλλο η μπλογκοσφαιρα πέτυχε πολλά. Η Γενιά των blogers (αν είναι δόκιμος ο όρος) είναι μια παρεμβατική γενιά κέρδος για την Δημοκρατία και την χώρα.

Ελπίζω να περάσουμε όμορφα στην συνάντηση αυτή.

aphrodite's child είπε...

Μα καλά, γιατί τέτοιες φοβικές αντιδράσεις;

Kάποιοι, διαρκώς και με οτιδήποτε αν προταθεί, είναι μονίμως καχύποπτοι και αρνητικοί.

Το locus των bloggers δεν είναι μόνο το internet.

Διαφορετικά, δε θα είχαν γίνει οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις μετά τις πυρκαγιές, δε θα είχαμε κατέβει χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, δε θα υπήρχαν εθελοντές που περιφρουρούσαν τα δάση της Αττικής, νέοι άνθρωποι που έτρεξαν σε Εύβοια και Ηλεία, όταν αυτό χρειάστηκε.

Όλα αυτά από τους bloggers ξεκίνησαν.

Αλλά κάποιοι τα αγνοούν όλα αυτά, γιατί φαίνεται ότι η έννοια του "ΠΟΛΙΤΗ" για αυτούς, εξαντλείται στην "ανώδυνη" ανωνυμία, στο πάτημα των πλήκτρων του pc και στη στρογγυλή καρεκλίτσα τους.

gexrag είπε...

Παρακαλώ να διασφαλίσετε όλοι σας την ενότητα της παράταξης. Η διατήρηση της δεξιάς στην εξουσία με τρόπο που έχει κάνει το ψέμα επάγγελμα και πείθει, είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Ταρακουνηθήκαν με το αποτέλεσμα των εκλογών και τώρα χρειάζεται ενότητα και σύμπραξη όλων για το καλό της χώρας. Η αλαζονία των πρώτων ετών δεν είναι εμφανής πλέον και δεν ήταν αρκετή για να πέσει μια άθλια κυβέρνηση αλλά όχι η χειρότερη. Δείξτε ότι είστε κόμμα εξουσίας. Δεν πείσατε. Δεν δείξατε ότι αγκαλιάσατε όλοι των αρχηγό για να τον εκλέξετε. Αν εκλεγείτε φροντίστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα σώμα. Αν όχι αγκαλιάστε όλοι μαζί και ΔΟΥΛΕΨΤΕ με ΕΝΙΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. Τονίστε τα ΠΑΡΑΠΆΝΩ σε ομιλίες σας γιατί εμείς ο απλός κόσμος θέλουμε την ενότητα του προδευτικού χώρου για να μην έχουμε πάλι φαινόμενα του παρελθόντος με διακυβέρνηση της δεξιάς επί σειρά ετών. Εκεί κρίνω ότι είναι το κλειδί της απιτυχίας. Θέλω να είμαι ενεργός πολίτης αλλά μακριά από ταμπέλες. Συγχωρέστε με που δεν θα παραβραθώ ούτε τώρα ούτε στο μέλλον σε συγκεντρώσεις. Είμαι μαζί σας είτε είστε αρχηγός είτε όχι.

voudouris stelios είπε...

Πιστευεω οτι ο δεν πρεπει να χασεται τον Μιμη Ανδρουλακη οι ιδεες του ειναι πραγματικα καινοτομες και αν θελετε να παρουσιασεται κατι το πραγματικα καινουργιο πρεπει οσο το δυνατο συντομοτερο να τις ασπαστειτε

Ανώνυμος είπε...

συνάντηση με bloggers?

απαντήστε πρώτα αυτά που σας ρωτάμε εδώ μέσα!

Θέλουμε αποδείξεις για τα λεγόμενα σας. Εμείς δεν είμαστε μέλοι του πολιτικού συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ για να δεχόμαστε ότι λέτε επειδή απλά το λέτε....
Εξαλλου υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία, πχ βασικός μέτοχος (αλήθεια γιατί έγινε; ξέραμε ότι για μια ακόμα φορά θα γιν΄μασταν ο περίγελος της Ευρώπης. Παρόλα αυτά ο εθνικός κατασκευαστής συνεχίζει ακαθεκτος τα έργα, μέχρι και τη μεταφορά των αρχαίων της Ακρόπολης!), πχ ασύμβιβαστο (φυσικά βουλέτες πρέπει να είναι μόνο από τζάκια, καλλιτέχνες και αθλητές, οι εργαζόμενοι ικανοί άνθρωποι πρέπει μόνο να ψηφίζουν και να κλέβουν την εφορία - ενώ οι άλλοι δεν έχοουν αναγκη και δεν κλέβουν την εφορία, κλέβουν τα πάντα)....
Τετοιοι είμαστε τέτοιους πολιτικούς έχουμε!
Στη δημοσκόπιση της GPO βγήκατε πιο ικανός και αποφασιστικός. Δεν διαφωνώ, όμως ο ηγέτης πρέπει να είναι ταυτόχρονα και τίμιος και εκσυγχρονιστής. Μας αξίζει μία καλύτερη χώρα, με πολιτισμένους ανθρώπους, με σοβαρή και σωστή παιδεία, χωρις ανισότητες στα εργασιακά, με μισθούς που να ανταποκρίνονται στην παραγωγικότητά μας (μεγάλο το τίμημα της ΟΝΕ, αν και δεν δεν υπήρχε άλλη λύση), με καθαρό περιβάλλον, με εισροή κεφαλαίων (ως πότε μόνο η μαρφίν θα επενδύει), με καθαρή εξωτερική πολιτική, με καθαρό ευρωπαικό προσανατολισμό, παγκοσμιοποιημένη και αξιοπρεπης. Φοβάμαι ότι δεν θα την έχουμε ποτέ. Θα συνεχίσουμε να επιβιώνουμε μεχρι το 2013, μετά που θα κοπούν τα ευρωπαικα κονδύλια και μόνο θα πληρώνουμε (κακώς αν δεν πρέπει, καλώς αν πρέπει) που θα φτάσει το έλλειμα και το χρεος, που θα φτάσει το ΦΠΑ, ως πότε θα δουλευουμε, ως πότε...;

Υ.Γ. Συμφωνώ με το σχόλιο του πρώτου που απάντησε
"Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ.
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΫ" και στο ότι αν αφήσουμε τα μαιλ μας θα γεμίσουμε με διαφημίσεις.

Kostas είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο,

βρίσκω την ιδέα σας για συνάντηση στην Αθήνα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, και τούτο διότι θεωρώ ότι η προσωπική επικοινωνία είναι αναντικατάστατη. Είμαι βέβαιος ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί να απαντήσετε σε πλείστες όσες ερωτήσεις και κριτική για το παρελθόν και το παρόν, αλλα και να δεσμευτείτε σε ανθρώπινο επίπεδο-διαπροσωπικά δηλαδή- όχι τόσο για τους πολιτικούς άξονες που θα κινηθείτε (άλλωστε πολλες φορές, όπως θα γνωρίζετε καλύτερα απο μένα, οι συνθήκες εποβάλλουν στον πολιτικό έλιγμούς , πισωγυρίσματα, κλπ βλ. το σχετ του Μπρέχτ: Versinke im Schmutz,
umarme die Schlaechter, aber aendere die Welt,
Sie braucht es!)
αλλα για το ουσιαστικό ΗΘΙΚΟ περιεχόμενο της πολιτικής και προσωπικής σας συμπεριφοράς : Η ζωή σας πλέον δεν σας ανήκει...Θα πρέπει εδώ απο καρδιάς να σας πω ότι μετα απο πολλά χρόνια το βράδυ των εκλογών (καίτοι θα διαφωνήσω με το timing-θα μπορούσε να γίνει σε μια συνέντευξη Τύπου την επόμενη μέρα η σχετ. ανακοίνωση) ξαναγεννήθηκε μέσα μου η ΕΛΠΙΔΑ....
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας...

Είμαι φοιτητής στο ΕΜΠ και θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο λίγο διαφορετικό και ίσως και λίγο "άσχετο" με τα υπόλοιπα.

Παρατήρησα ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ αυτών και ο φιλοξενών blogger), μετά την ήττα της 16ης Σεπτ. συχνά χρησιμοποιούν τον όρο "δημοκρατική παράταξη" αναφερόμενοι στο ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αυτό αν συνηθίζεται (συνηθιζόταν? ) για τις "σοσιαλιστικές" παρατάξεις με παραξενεύει, ίσως καλύτερα με ενοχλεί για τον εξής απλό λόγο.
Όταν χρησιμοποιείται ένα τέτοιο προσδιοριστικό στοιχείο για μια παράταξη, εμμέσως, πλην σαφώς αφήνει υπονοούμενα για έλλειψη δημοκρατικών ηθών σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.
Νομίζω ότι τέτοιες "πολιτικές"
πρακτικές τις έχουμε ξεπεράσει ως χώρα και ως "Ελληνική Δημοκρατία".
Θα ήθελα τη γνώμη σας επ' αυτού.

Y.Γ. Παραθέτω εδώ το σχόλιο μου επειδή δεν έβρησκα το mail σας στο blog. Δε το δημοσιοποιείτε;

Ανώνυμος είπε...

κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ,όπως σας δείξαμε σας θέλουμε για Πρόεδρο και το δηλώσαμε εξ αρχής.
-Μας δικαιώνετε διαρκώς με την προσεκτική στάση που τηρείτε.Η ευπρέπειά σας,ο σεβασμός σας και γενικά η στάση σας αυτή την δύσκολη ώρα που περνάμε είναι για μίμηση.
-Μην πτοείστε από διάφορους ανεγκέφαλους,που τηρούν υβριστική και χυδαία συμπεριφορά.
-Θα τους περάσει,ότι και να κάνουν γιατί ο πολιτικός πολιτισμός είναι συστατικό στοιχείο του χώρου μας.-
-Ενώνω την φωνή μου μαζί σας.-

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Ο αυριανός Ηγέτης του Πασοκ πρέπει να είναι εκδιδόμενος, ή δυνατόν κόντρα στους εκδότες, δίγαμος με παιδιά και από τις δύο, λαοπρόβλητος, να μπορεί να ρίξει τον παιδοβούβαλο στην πρώτη τετραετία, να έχει βίλα στην Εκάλη, από μόνος του να πιάνει ποσοστά σαν της Παπαρήγα, όλος ζωντάνια, με φήμη «εθνικού εισαγγελέα» να έχει ευφράδεια λόγου-μπαλκονιού, να είναι τηλεστάρ, να μην είναι στους 300 ,αδιάφθορος, να έχει δώσει πίσω επιταγές πολλών εκατομμυρίων και πιθανά αξύριστος (για αγριάδα), με πατέρα ιστορικό στέλεχος Πασοκ και αυτός με κρυφό ιστορικό στην παράταξη, άντε να οδηγάει μοτό και τζιπ.
Ποιός είναι;;
Με εκτίμηση για τις προσπάθειες όλων και αρκετό χιούμορ...που χρειάζεται.

xasodikis είπε...

@nikoletta:

"Διαφορετικά, δε θα είχαν γίνει οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις μετά τις πυρκαγιές, δε θα είχαμε κατέβει χιλιάδες κόσμου στους δρόμους, δε θα υπήρχαν εθελοντές που περιφρουρούσαν τα δάση της Αττικής, νέοι άνθρωποι που έτρεξαν σε Εύβοια και Ηλεία, όταν αυτό χρειάστηκε.

Όλα αυτά από τους bloggers ξεκίνησαν."

Ε, όχι, λυπάμαι αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Εθελοντές που φρουρούν τα δάση της Αττικής, για παράδειγμα, υπάρχουν εδώ και είκοσι χρόνια -πολύ πριν από τα blogs.

Ας μην μεγαλοπιανόμαστε.

@οικοδεσπότη

Δεν βλέπω τι νόημα θα είχε μια τέτοια συνάντηση, όπως δεν βλέπω νόημα και σε όλη την παραφιλολογία για το so-called "κίνημα των bloggers", τη "γενιά των bloggers" κλπ.

Και δεν μου αρέσει αυτό το τσουβάλιασμα και η ντε-και-σώνει ομαδοποίηση. Οι bloggers δεν είναι ενιαία κοινωνική ομάδα, δεν είναι ούτε "απολυμένοι της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων", ούτε "εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος".

Υπάρχουν blogs πολιτικά και κοινωνικά, επιστημονικά και τεχνολογικά, σατιρικά και υβριστικά, αθλητικά και πορνογραφικά, λιβελογραφικά και ιστορικά, λογοτεχνικά και ποιητικά, προσωπικά και ομαδικά... θα μπορούσα να συνεχίσω επ' άπειρον. Από πού κι ως πού προκύπτει ότι όλοι αυτοί/εμείς είναι/είμαστε μια ομάδα με κοινά χαρακτηριστικά;

Επιπλέον, η ίδια η ιδέα μιας κλειστής (και με "πόρτα") συνάντησης ανθρώπων που έχουν επιλέξει ένα μέσο κατεξοχήν ανοιχτό (και αυτό είναι ίσως το μόνο κοινό τους σημείο) με απωθεί.

Εν κατακλείδει, θεωρώ την πρόταση/ιδέα καθαρά επικοινωνιακή και ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο ασκείται η τρέχουσα πολιτική στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
Καθημερινά μας δικαιωνόμαστε στην επιλογή στήριξης στο πρόσωπό σας.Η συμπεριφορά σας είναι για μίμηση.
-Χαιρόμαστε που σας μένει χρόνος,όσο γίνεται,και έχετε μια εικόνα τι λέμε.
-Μην πτοείστε πάντως από ακραίους που δεν έμαθαν τι σημαίνει πολιτικός πολιτισμός.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι ως πολιτικός δεν οφείλεται προσωπικές απαντήσεις ,αλλά με γενικές τοποθετήσεις σας να δίνεται την αποψής σας για τα θέματα που τέθηκαν . Έτσι θέτω και εγώ μια απορία – τοποθέτηση:
Ως κύρια αιτία για την ήττα θεωρείται η απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την κεντροαριστερή του προέλευση με χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 16. Παρατηρούμε ότι τα κανάλια θέλουν να αλλάξει αυτή η άποψη (βλέπε π.χ. το ΜEGA-Πρεπεντέρης κ.α.) και απλά να εκλέξει το κίνημα ένα αρχηγό χωρίς να αλλάξει η πολιτική του θέση προς τα αριστερά. Εσείς πιστεύεται ότι μπορεί ή όχι να υπάρξει αξιόπιστη αριστερή πρόταση για την πρόοδο της χώρας και την κοινωνική συνοχή;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, διαβάζω αρκετά blogs κάθε μέρα παρόλα αυτά δε διαθέτω δικό μου. Θεωρώ την ιδέα σας για τη πραγματοποίηση της ανοικτής συζήτησης με bloggers ένα αρκετά προοδευτικό βήμα στο πλαίσιο ενός υγιούς διαλόγου. Θα ήθελα πολύ να παρευρεθώ στο διάλογο αυτό ή έστω αν αυτό δεν είναι δυνατό, να γίνει ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση. Σας ευχαριστώ. Με εκτίμηση Α.Τ. (teitzis)

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Φιλε Ευαγγελε
ειμαι ενας εξηνταεπταρης ψηφοφορος σου απο Θεσ/νικη.Σε παρακολουθω και σε ψηφιζω απο την πρωτη σου στιγμη στον πολιτικο στιβο.Διατηρω και blog στο διαδικτυο.Ενα εχω να σου συστησω.Εχεις τα κοτσια.Το πιστευω.Δεν θελω να σε παρασυρω ομως σκεψου την λυση που ακολουθουν ολοι οσοι πιστευουν στον εαυτο τους.Οχι να διεκδικησεις ενα κομμα υπο διαλυση αλλα να ιδρυσεις ενα δικο σου.Να σου το πω κι αλλοιως.Εχεις την μαγκια.Μπορεις να την αποδειξεις κι ολας.Τα λεμε....

lazaridis_com είπε...

«Συνάντηση μπλόγκερς στην Αθήνα»

Η συνάντηση θα έπρεπε να είναι ανοιχτή για όλους τους ιστογράφους, δηλαδή ανθρώπους που γράφουν με οποιωνδήποτε τρόπο τακτικά στο διαδίκτυο: μπλόγκερ (τι λέξη), τακτική σχολιαστές, άτομα που γράφουν σε συζητήσεις (forum), άτομα με ιστοσελίδες κλπ.! (Σιωπηλά: οι bloggers δεν είναι και το ποιο αναλυτικό 'είδος' στο διαδίκτυο).

Μία παρατήρηση: μου αρέσει να διαβάζω άψογα ελληνικά (ίσος διότι ο ίδιος δεν τα κατέχω), και βρίσκω την υπερβολική χρήση αγγλικών όρον ενοχλητική.
Ίσος αφομοιώσετε την ελληνική ορολογία ("ιστολόγιο", "ιστογράφος" κλπ.), αν και έχω την εντύπωση πως δεν έχει ορισθεί ακόμα με ακρίβεια. Μα το να γράφει κανείς "σχόλια" αντί για "comments" θα έκανε την ανάγνωση σίγουρα ποιο εύκολη.

Τέλος, κάτι μικρό περί "γράφω" και "λέω". Πιστεύω πως η γραπτή αναλυτική συνομιλία είναι το κλειδί για την αύξηση αποτελεσματικότητας και την επίλυση προβλημάτων. Εύχομαι να βλέπω όλο ποιο πολλούς πολιτικούς να γράφουν, να συζητούν και να αναλύουν δημόσια.

προς alearg:

Η θέσεις του Κ. Βενιζέλου βρήσκωντε εδώ:

http://www.evenizelosdialogues.gr

προς ehomiaidea:

Αρκετές από της ιδέες σου μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε 10, ίσος και λιγότερα χρόνια.

md είπε...

Αγαπητε Κε Βενιζέλε,
σας παραθετω το σχόλιο μου που βασιζεται σε προσωπικη μου εμπειρία.
Ψηφίζω στην Αρκαδία ως ετεροδημότης και θυμάμαι χαρακτηριστικά να πηγαίνουμε την εποχή του αυμνηστου Α.Παπανδρέου να ψηφίσουμε και στο δρόμμο υπήρχαν σημαίες συνθήματα και γενικότερο ενδιαφέρον του κόσμου για αυτό που σημαίνει κομμα, αρχηγός, ηγεσία, κυβέρνηση, πολιτική ζωή, υπηρχε ενδιαφέρον και ίσως και κάτι που στις μέρες μας λείπει κατι που να σε ξεσηκώνει και ο Ανδρεας ήξερε να το κάνει πολύ καλα αυτό! Δεν ισχυρίζομαι τίποτε απλά θα ήθελα πάρα πολύ το ΠΑΣΟΚ να είναι αυτό που θα ξαναβγάλει το κόσμο στο δρόμο οχι απλά για να το ψηφίσει αλλά γίατί το αγαπά και το πιστεύει και θέλει να είναι κυβέρνηση. Σας εύχομαι ολοψυχα καλή συνέχεια στο έργο σας και επισης εύχομαι να ακολουθήσετε όλοι σας μια ισορική πορεία ενομένοι.
Φιλικα

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε εδώ να βάζετε τα πάντα και στο site του ΠΑΣΟΚ να γράφουν όλοι για τον προσωρινό πρόεδρο. Ήμαρτον σύντροφοι, ήμαρτον κ. Βενιζέλο. Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται χαμός. Άτομα μέρα νύχτα γράφουν έτοιμα κειμενάκια για τον Γιωργάκη. Έλεος!

Ανώνυμος είπε...

"H EOK μαζί τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη προσώπων και συλλογικοτήτων πρότεινε ψήφισμα στο 7ο Συνέδριο ΠΑΣΟΚ για υιοθέτηση βασικών πολιτικών για την προστασία των γκέι και των λεσβιών από διακρίσεις.

7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ
3-6 Μαρτίου 2005

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Πολιτικές για τους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. ....."

Ποια η άποψή σας για τους γκέι και τις λεσβίες και τις σχετικές προτάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του 2005 ;

Ανώνυμος είπε...

Ωραία ιδέα η συνάντηση των μπλοοογκερς.Θα δούμε τον κύριο Bενιζέλο να έχει επαφή με το νέο αυτό είδος ανθρώπων που γράφουν οι εφημερίδες.Φυσικά θα είναι παρόντες μόνο μπλοοογκερς της Αθήνας.Δε πειράζει όμως γιατί αλλού είναι το θέμα: ο κύριος θα βγάλει και έναν ωραίο λόγο και με λίγη τύχη θα τον χειροκροτήσουν κάποιοι.Kαι με λίγο σωστό στήσιμο θα βγει και μία φωτογραφία στις εφημερίδες.Kαι ποιός ξέρει,θα παίξει και στα κανάλια.Έτσι θα ρεφάρει από το ξεφώνημα που έχει πέσει στο διαδίκτυο.Eπί της ουσίας τίποτα φυσικά.Διότι οι μπλοοογκερς αυτό που έχουν σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μιλάνε μεταξύ τους στα μπλοοογκς και τους διαβάζουν όσοι θέλουν ανεξάρτητα γεωγραφικής θέσης. Tι νόημα έχει να συναντήσει λίγους από αυτούς τώρα ένας πολιτικός;Αν νομίζετε ότι ο κύριος σε αυτή τη δεδομένη στιγμή, εν μέσω προεκλογικής σφαγής όπου κρίνεται η πολιτική του καριέρα,που δεν έχει χρόνο ούτε να αναπνεύσει βρίσκει χρόνο να σας μιλήσει χωρίς να αποβλέπει σε προεκλογική δημοσιότητα, σας περιμένει έκλπηξη.Kαι μη δηλώσετε αφελείς.Το διαβάσατε εδώ.

criticalthinking είπε...

Χαιρετίζω την τολμηρή πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου να μας καλέσει σε ένα ανοιχτό διάλογο.
Το επιχείρημα που προβάλλεται περί φόβου σχετικά με τη δημοσιοποίηση του e-mail, μπορεί ευκολα να επιλυθεί με την δημιουργία ενός προσωρινού e-mail στο hotmail ή yahoo.

Σχετικά με το εάν η κίνηση του κρύβει οιαδήποτε υστεροβουλία, δεν το γνωρίζω. Πιθανώς, ναι.
Όμως οι bloggers πρέπει να αντιληφθούμε ότι αποτελούμε ή θα πρέπει να αποτελέσουμε μια Ομάδα Πίεσης (Pressure Group ή Interest group), έστω, μια ιδιόμορφη Ομάδα Πίεσης. Δηλαδή, μια ομάδα για την προάσπιση συμφερόντων με ενδεχόμενη άσκηση πίεσης στην εξουσία. Το χαρακτηριστικό που διακρίνει εμάς απο άλλες Ομάδες Πίεσης (πχ Σύλλογος Κυνηγών)είναι ότι τα δικά μας "συμφέροντα" ανήκουν στη σφαίρα του αυτονόητου για το γενικό καλό.
Οι bloggers είναι η πιο ζωντανή μορφή της κοινωνίας των πολιτών. Επομένως είναι υποχρέωση μας να αρθρώσουμε τις απαιτήσεις μας, όχι μόνο εξατομικευμένα, αλλά και συλλογικά, έτσι ώστε να αποκτήσουν άλλη δυναμική.
Η πρόσκληση του κ. Βενιζέλου αποτελεί πρόκληση, μια πρόκληση που οφείλουμε να δεχθούμε εάν θέλουμε να έχει υπόσταση και άρα αποτέλεσμα το "κίνημα" των bloggers.

Προτείνω επίσης την δημιουργία ενός ιστολόγιου-προετοιμασίας για την συνάντηση αυτή.
Στο ιστολόγιο αυτό θα πρέπει με συζητήσουμε και να κωδικοποιήσουμε τις ερωτήσεις προς τον κ. Βενιζέλο αλλά και τις απαιτήσεις που εν τέλει προβάλλουμε στο πιθανά νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επομένως ενδυνάμει Πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος,
εάν η πρόταση του κ. Βενιζέλου ενέχει κάποια υστεροβουλία,
είναι στο χέρι μας να την αντιστρέψουμε και η συνάντηση να γίνει ένα ουσιαστικό και απολετεσματικό forum ιδεών.
Στο forum αυτό ο κ. Βενιζέλος θα κριθεί και θα δεσμευτεί για την επόμενη μέρα. Και καθώς γνωρίζει πλέον καλά τη δυναμική των bloggers, οι δεσμεύσεις του θα έχουν άλλη ποιότητα.
Βέβαια, και εμείς θα κριθούμε.
Τα ερωτήματα και οι απαιτήσεις μας θα πρέπει να είναι στο πλαίσιο του εφικτού και του συλλογικού και όχι του ανυπόστατου και ιδιοπαθούς.

Παρακαλώ, εάν υπάρχει η διάθεση για παρόμοια συζήτηση ας εκφραστεί όσο πιο σύντομα γίνεται έτσι ώστε να προχωρήσουμε.
Σε περίπτωση που κάποιος/-α επιθυμεί να στηρίξει την δημιουργία αυτού του ιστολόγιου, το e-mail μου είναι criticalthinking72@yahoo.com
Σας ευχαριστώ.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Σύντροφοι
Νομίζω ότι το παραμύθι με την κριτική εις βάρος του Βενιζέλου πρέπει να σταματήσει. Οτιδήποτε λιγότερο από όσα έκανε ο σύντροφος Βαγγέλης θα ήταν υπεκφυγή και φόβος. Ο ηγέτης σε ώρες κρίσης εμφανίζεται και αναλαμβάνει την εύθηνη να οδηγήσει την ομάδα, το σύνολο, στην ηρεμία στην ασφάλεια και στην νίκη.

Ο λεγόμενος τρίτος πόλος για παράδειγμα δεν εμφανίζεται. Αν τελικά εμφανιστεί θα είναι σε ώρα που ήδη το σκάφος έχει πιάσει λιμάνι. Η απουσία ηγέτη είναι εμφανής.

Στην αναμπουμπούλα και στην κρίση της 16ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε ο εκλεγμένος απερχόμενος ηγέτης κάπου χαμένος στις σκέψεις του. Το διάγγελμα του στο Λαο το βράδυ της Κυριακής δείχνει ακριβώς αυτό, αδυναμία κατανόησης.

Από έναν ηγέτη εκλεγμένο σχεδόν δια βοής, το σύνολο θα περιμέναμε γενναία αυτοκριτική για την προδοσία των ελπίδων που ο ίδιος καλλιέργησε. Θα περιμέναμε αντίληψη όλης της κατάστασης. Θα περιμέναμε αυτογνωσία, Ίσως άμεσες αλλαγές, σίγουρα ανασύνταξη με στόχο των περιορισμό των απωλειών και την προάσπιση της ενότητας.
Αντί αυτού είδαμε να διαδίδονται ασύμμετρες ανοησίες περί συνωμοσίας, είδαμε κλακαδόρους στην Χαριλάου Τρικούπη, είδαμε «οργισμένους» πολίτες σε αποστολή, είδαμε χυδαίας επιθέσεις για το όνομα του Βενιζέλου, είδαμε νούμερα να εμφανίζονται ένα γύρω στα ΜΜΕ και να κατηγορούν ασύστολα. Είδαμε ταραχή και τρικυμία στα κρανία μια δράκας ανθρώπων που φοβούνται πιθανών να μην χάσουν την καρέκλα.

Ενώ ο Βενιζέλος μίλησε για όλο το ΠΑΣΟΚ κάποιοι έστησαν στρατόπεδα έγιναν εμείς και οι άλλοι. Οι νομιμόφρονες και τα μιάσματα, οι προδότες και οι συνωμότες.
Δεν είδαμε ούτε μια φραστική καταδίκη από το επίσημο ΠΑΣΟΚ της επίθεσης που υπέστη ο Βενιζέλος από Hackers αλλά και της επιχείρησης σπίλωσης που υπέστη στο θέμα του ονόματος του από υποστηρικτές του ΓΑΠ.

Όλο το σκηνικό θυμίζει έντονα σταλινικού τύπου κόμμα όπου ο ηγέτης είναι ανεύθυνος και προστατεύεται από ένα δίκτυο και ανακαλύπτει συνωμοσίες. Αντίστοιχα πράγματα στην ιστορία μπορούμε να δούμε κοιτώντας την Σταλινική σοβιετική ένωση και την Πολωνία του Β. Γιαρουζέλσκι.

Που είναι ο ΓΑΠ σε αυτή την κρίση γιατί δεν εμφανίζεται γιατί δεν κάνει αυτοκριτική; Γιατί δεν μιλά δημόσια τελικά.
Γιατί δεν αναφέρεται από κανέναν, ότι υπήρχε σχέδιο διαγραφών σε που δεν εφαρμόστηκε λόγο του μεγέθους της ήττας και του μεγέθους της αποδοχής της κίνησης Βενιζέλου. Οποιοσδήποτε σοβαρός ηγέτης μετά από μια τέτοια ήττα παραιτείται.
Η κίνηση του ΓΑΠ να θέσει το εαυτό του στην κρίση της βάσης είχε ως στόχο την εκδήλωση των κινήσεων όλων όσων θα τον αμφισβητούσαν, και τελικά την διαγραφή τους.
Κάποιοι είχαν πείσει τον ΓΑΠ ότι με ένα εκατομμύριο ψήφους είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί σοβαρά. Οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται το ΠΑΣΟΚ σαν ένα σταλινικού τύπου κόμμα.
Αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος έκανε κάτι λιγότερο από όσα έκανε θα του φόρτωναν την ήττα και θα τον έδιωχναν.

Η απουσία του ΓΑΠ από τον διάλογο (και από την αντιπολίτευση) 10 μέρες τώρα δείχνει ακριβώς μια αδυναμία άρθρωσης λόγου σε συνθήκες κρίσεως αλλά και το ΣΟΚ που έχει υποστεί.
Η ταχύτητα των γεγονότων φαίνεται να τον απόσυντονίζει
Ο ΓΑΠ χρειάζεται όπως όλοι οι διανοούμενοι χρόνο για να σκεφτεί και αν προετοιμαστεί. Αν θυμάστε σε κάθε στιγμή της ηγεσίας του έδειξε αργά αντανακλαστικά.

Η πολιτική όμως είναι χυλός, μοιάζει σούπα που βράζει και που τα υλικά αναμειγνύονται συνεχώς. Κάπου κάπου κάτι βγάνει στο αφρό. Ο πολιτικός οφείλει να ασχοληθεί με αυτό δεν έχει ούτε το χρόνο να σκεφτεί ούτε την πολυτέλεια να το ξεχάσει.

Το θα γίνονταν σύντροφοι αν είχαμε μπροστά μας εθνική κρίση. Θα μιλούσε ο ένας και ο άλλος εξ ονόματος του ηγέτη της χώρας; Θα έβγαινε ο ΓΑΠ σους δρόμους χαμογελαστός να πιάσει το κλίμα μιλώντας με του νέους; Θα περιμέναμε της δημοσκοπήσεις;

Επιπλέον έχω την εντύπωση ότι προσεγγίζουμε λάθος τη συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ για τα αιτία της ήττας.

Αν ξεκινούμε μόνο με το δεδομένο ότι έχασε όλο το ΠΑΣΟΚ, έχουμε πρόβλημα. Θεωρώ πρέπει να προσεγγίσουμε τα αιτία μέσα από το ερώτημα γιατί κέρδισε ο ανεκδιήγητος Καραμανλής και η –καθομολογούμενα- χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ποιο σωστά το ερώτημα τίθεται ως εξής:
Γιατί σε ένα δικομματικό διπολικό προσωπο-κεντρικό πολιτικό σύστημα κέρδισε ο Καραμανλής;
Πρέπει τελικά, να δώσουμε ερμηνεία στο εύρημα των δημοσκοπήσεων που αναφέρεται ως Καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Αν δεν απαντηθεί αυτό το ερώτημα δεν θα προσεγγίσουμε ποτέ επαρκώς τα αίτια της ήττας. Είμαστε κόμμα εξουσίας και όχι προσωποπαγές Αριστερό κόμμα. που δεν αλλάξει το Γενικό του Γραμματέα ή τον ηγέτη του παρά μόνο εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος.

Τα μηνύματα της κοινωνίας είναι σαφέστατα. Το να επιλέξουμε να ζήσουμε ξανά σε ένα δικό μας κόσμο είναι το ποιο σίγουρο μέσο για μια ακόμα ήττα.

Όσον αφορά την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι χρειάζονται μακρόσυρτες ερμηνείες και βαθυστόχαστα κείμενα.
Για μένα Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινείται, να βρίσκεται και να σκέφτεται αριστερά.
Ταυτόχρονα πρέπει να στοχεύει αριστερότερα στα πλαίσια του εφικτού.

Ιωάννης Παπαϊωάννου

Unknown είπε...

Τα αίτια του λάθους

"Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός"...

“Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μεταφέρεται στο πιο σύγχρονο και ζωντανό μέσο που είναι το διαδίκτυο η λογική ενός φοβικού ΠΑΣΟΚ, ενός μικρού δηλαδή οργανισμού που δεν υπηρετεί το βασικό του στόχο...”

http://evenizelos.blogspot.com/2007/09/blog-post_21.html

Tα δύο αποσπάσματα αποτελούν μέρος ενός ενιαίου κειμένου του Ευ. Βενιζέλου στο blog του. Λαμβάνοντας υπόψη ότι: 1) το συγκεκριμένο Post δημοσιεύτηκε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τον γράφοντα 2) το πιο σημαντικό κατά πολλούς προσόν του κ. Βενιζέλου είναι η πολιτική του και ευφυία και κατ΄ επέκταση, η διανοητική του ικανότητα 3) είναι εν γένει πολύ προσεκτικός στις τοποθετήσεις του, θέτω στον ίδιο και σε όλους τους υπόλοιπους το εξής ερώτημα: πώς εξηγείται αυτή η κραυγαλέα αντίφαση.

Για όσους πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αντίφαση: είναι αδύνατον να μην υπάρχουν στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να υφίσταται ένα «φοβικό ΠΑΣΟΚ». Γιατί αν υπάρχει το φοβικό, υπάρχει και το μη φοβικό που εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος, ίσως και άλλοι, σε άλλα στρατόπεδα. Αν είναι στρατόπεδα ή κάτι άλλο, αυτό αποτελεί απλά λεκτική επιλογή και νοηματική μεταφορά του κ. Βενιζέλου και σε καμία περίπτωση δεν μεταβάλλει την ουσία της αντίφασης. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι ένα και είναι το πιο σημαντικό αυτής της εσωκομματικής αναμέτρησης: Στις μία από τις δύο περιπτώσεις ο κ. Βενιζέλος ψεύδεται και είναι προφανές ότι ψεύδεται όταν λέει «δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ». Γιατί ψεύδεται; Γιατί ολισθαίνει στο ψέμα και μάλιστα σε ένα ενιαίο κείμενο τόσο λίγων λέξεων και τόσο σημαντικό για τον ίδιο;

Αυτό είναι το ερώτημα και η απάντηση σε αυτό δεν βρίσκεται στην επιλογή νέου ηγέτη για το ΠΑΣΟΚ. Δεν λύνεται με αλλαγή προσώπων, ούτε καν με αλλαγή ιδεών, όπως λένε πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να κλέψουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό, και κατά την άποψη του γράφοντος απαιτεί μία νέα μορφή δημοκρατίας που θα βγάλει τα κόμματα από το πολιτικό προσκήνιο.

http://nasoupo.blogspot.com/

alexisphoto είπε...

Συνάντηση bloggers στην ……
Καλησπέρα σε όλους.
Δύο σχόλια έχω να κάνω.

α. Στις παραπάνω τρεις κατηγορίες το Πρώτο θέμα θα έπρεπε να είναι ο Πολιτικός Σχεδιασμός της Ελλάδας του μέλλοντος. Αναφέρομαι φυσικά στα δίδυμο Οικονομία-Ασφαλιστικό (που απουσιάζει, ηθελημένα ή άθελα, από την τρίτη κατηγορία) και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με βάση αυτό μπορούμε να θίξουμε κάθε άλλο θέμα.

β. Είναι αντιφατική η κατάσταση το να ξεκινάει κάποιος ένα blog για να μπορεί να επικοινωνήσει με όλο τον κόσμο και παράλληλα να περιορίζει τον κόσμο αυτό, όχι με βάση τις ιδέες του αλλά με το αν μπορεί ή όχι να παρευρεθεί σε μια, δύο ή τρεις συγκεντρώσεις σε μεγάλα αστικά κέντρα. Εξ΄ ορισμού το διαδίκτυο και πολύ περισσότερο η κατάσταση που λέγεται blog ή forum ή ό,τι άλλο, σημαίνει ισότητα στην επικοινωνία. Κάτι που καταργείται-ε όταν απαιτείται η φυσική μας παρουσία.
Προτείνω αυστηρά θεματικό blog έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας μας να στείλει ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα που νομίζει ότι γνωρίζει καλλίτερα.

Ευχαριστώ πολύ
Αλέξης

Ανώνυμος είπε...

Επιτελους κ. Βενιζέλο,
την βραδυά των εκλογών ταράξατε τα λιμνάζοντα ύδατα, φέρατε ζωή και ενέργεια με την "ηρωική" κάθοδό σας στο Ζάπειο.
Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν για τα Συγγ. Δικαιώματα και πάντα θαύμαζα το κοφτερό μυαλό και τον ορθό λόγο σας. Ο τόπος αυτός σας χρειάζεται για να τραβήξει μπροστά.
Εύχομαι ολόψυχα καλό δρόμο, "με αρετή και τόλμη" όπως λέει ο ποιητής.

Apostolos Psychogios, MD, FACMG είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

simphwnw oso anafora ton voudouri stelio.o mimis androulakis einai pistebw terastio kefalaio gia to pasok.prepei an bgeite proedros na ton exete dipla sas opws fusika kai ton antrea loverdo pou hdh exei taxthei uper sas.tetoious anthrwpous xreiazeste.k skandalidh,a loverdo,mimi androulaki,anna diamantopoulou,xrisoxoidi,petro efthimiou.etsi pistevw.sas kanoun kako palia stelexh pou tous exei katapsifisei o laos.katalabenete pious enow.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το site σας και οφειλώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος αν και δεν ανήκω στον χώρο σας.
Ωστόσο θεωρώ πως η παρουσία σας μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική ώθηση για μια υγιέστερη πολιτική ζωή ώστε κάποια στιγμή ίσως αποφασίσω να ψηφίσω και εγώ χωρίς να σκέφτομαι ότι χάνω τον χρόνο μου.
Θα περάσω σε δύο σχόλια ένα πολιτικό και ελαφρώς ριψοκίνδυνο και ένα κοινωνικό που με αφορά προσωπικά και που σίγουρα θα έχει απασχολήσει κι εσάς.
Πρώτον ποτέ δεν συμπάθησα την πολιτική ως απρόσιτη και "επαγγελματική" αλλά ακόμα περισσότερο δύσπιστος ήμουν όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ. Από το δημοτικό σχολείο θυμάμαι πως όταν κάποιο παιδί ήταν ΠΑΣΟΚ ντρεπόταν σχεδόν να το ομολογήσει και όταν το αποκάλυπτε σχεδόν στιγματιζόταν!.. Ο λόγος θεωρώ ότι δεν αφορά τοσο στην πολιτική του κόμματος οσο στους ίδιους τους ψηφοφόρους του (που φοβάμαι ότι είναι και οπαδοί του).
Κατά κανόνα ανήκουνε στην χαμηλότερη κοινωνική τάξη και όσον αφορά το επίπεδο των σπουδών τους, κατά μέσο όρο, είναι αναμφίβολο ότι υστερούν σε σχέση με τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικά όμως αυτό μου φαίνεται άδικο και απλά συμπτωματικό.
Οι θέσεις περί χωρισμού εκκλησίας και κράτους, περί στήριξης των ασθενέστερων, περί μιας πιο φιλέλευθερης "αντιμετώπισης" της εκπαίδευσης αλλά και των μεταναστών νομίζω πως αν και δεν απηχούν τις αντιλήψεις των οικονομικά κρατούντων, εκφράζουν ωστόσο την ιδιοσυγκρασία ενός σκπετόμενου και -γιατί όχι;- καλλιεργημένου, ενεργού πολίτη. Στους ανθρώπους ακριβώς αυτούς ευελπιστώ ότι θα προσπαθήσετε να εστιάσετε και όχι στο να δελεάσετε τις μάζες, οι οποίες και εκ των πραγμάτων, λόγω σκληρής εργασίας, δεν έχουν τον χρόνο για ιδεολογικές και κοινωνιολικές αναζητήσεις.
Και τώρα ας περάσω στο ζήτημα που με απασχολεί αμεσότερα, μιας και αγγίζει την καθημερινότητα μου. Είμαι ασκούμενος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω πως αυτό από μόνο του αρκεί για να το αντιληφθείτε τη συνέχεια με βάση την μη πολιτική σας ιδιότητα. Χαμηλότατες εώς ανύπαρκτες αμοιβές, εκμετάλλευση στο έπακρο των "ομοιοπαθών" μου με ενασχόληση που συμπεριλαμβάνει της αρμοδιότητες της γραμματέως, των συμπαθών κούριερ και των τηλεφωνητών, ανασφάλιστη εργασία κ.α. που έχουν ως αποτέλεσμα φτωχές νομικές γνώσεις και για τους πιο ευαίσθετους μείωση της προσωπικότητας-αυτοπεποίθησης. Όλα αυτά τα αναφέρω σε έσας όχι μόνο ως "συνάδελφο" (χαρακτηρισμό που αρέσκεστε εσείς οι ίδιοι οι καθηγητές να χρησιμοποιήτε στα αμφιθέατρα) αλλά και ως δραστήριο, συνειδητοποιημένο και σαφώς ικανό πολιτικό πρόσωπο καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος κωφεύει συστηματικά και απροκάλυπτα. Αυτά τα ολίγα από εμένα και καλή συνέχεια στο ωριμότερο πλέον πολιτικό σκηνικό.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

kbabis είπε...

Αγαπητέ κ Ευάγγελε Βενιζέλο νομίζω πως λέξεις όπως σύμπραξη ελάχιστος κοινός παρονομαστής διακομματική συννενόηση είναι σχεδόν κουταμάρες διότι εάν αυτό που πιστεύεις και θεωρείς οτι είναι το σωστό για την Ελλάδα και τους Ελληνες τότε δεν χρειάζεσαι καμία συναίνεση για να το επιβάλλεις και παραθέτω κάποια παραδείγματα αποφάσεων -σύνταξη αγροτών, ΕΚΑΣ, ισότητα των δύο φύλων, δημόσιο σχολείο, μονοτονικό, ΟΝΕ Ολυμπιακοί αγώνες Κύπρος στην Ενωση- πιστευω πως θα πρέπει να αγωνιστείς με πάθος για αυτά τα οποία πιστεύεις και να απορρίψεις οτιδήποτε σε τραβάει προς τα πίσω και μακρυά απο αυτά και περισσότερο απέφυγε τους συμβιβασμούς ετσι όλοι να καταλάβουνε ποιός είναι πραγματικά ο προοδευτικός και ποιοί είναι κρυμμένοι πίσω απο την ετικέτα του αριστερού.Περιμένω με ανυπομονησία και αγωνία τις προτάσεις σου όσο γίνεται πιό εκλαϊκευμένες χωρίς το ύφος του καθηγητή γιατι όπωσδήποτε χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο να καταλαβαίνει τα προβλήματα και τις αγωνίες μας αλλά και να τον καταλαβαίνουμε που και αυτό είναι εξίσου σημαντικό

Ανώνυμος είπε...

Κύριε υπουργέ.
Και σε άλλα posts μου έχω υποστηρίξει την κίνησή σας.
Έχω γράψει επίσης ότι η κίνησή σας ήταν μια πράξη ευθύνης και το υπερασπίζομαι αυτό και για τον τρόπο με τον οποίο έγινε.
Επίσης όμως υποστηρίζω και τον τωρινό πρόεδρο, διότι θεωρώ ότι τον αφήσαμε μόνο του να καθορίσει πολιτική και δεν βοηθήσαμε όπως έπρεπε σε αυτό.
Το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει πολιτική συλλογικά και όχι ατομικά, όπως η Ν.Δ.
Δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε εσκεμμένα με στόχο την υπονόμευση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του.
Η αμφισβήτηση πρέπει να γίνεται ακόμα και εν μέσω της παντοδυναμίας κάποιου. Είναι πιο τίμιο.
Στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουν πράξεις κλακαδόρων, ούτε ηγεμονισμού.
Χρειάζεται η ταυτότητά του να παραμείνει βαθιά αριστερή.
Προχωρείστε μπροστά όπως εσείς ξέρετε, ούτως ή άλλως θα κριθείτε γι'αυτό που είστε, όχι γι'αυτό που θα θέλαμε να είστε.
Εκείνο, που πρέπει να ξέρετε είναι ότι και αν συμβεί, όλοι μας κρινόμαστε και κρινόσαστε καθημερινά.
Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ δυναμικό, ενωμένο, δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

Η εικόνα που παρουσίασαν ο Χ. Καστανίδης και ο Π. Κουκουλόπουλος στο δελτίο των 8 του MEGA της 25/9/2007 ήταν αποκαρδιωτική.΄Εμοιαζαν με φανατικούς οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας εκφράζοντας τις απόψεις τους.Πρέπει να υποστούμε ως πολίτες αλλά και ως υποστηρικτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αυτόν τον πανελλήνιο τηλεοπτικό εξευτελισμό;Δεν μπορείτε να προχωρήσετε στις ήδη εξαγγελθείσες καταστατικές διαδικασίες με μέτρο,σύνεση, αξιοπρέπεια και πολιτισμό;Πρέπει σ΄ αυτή τη χώρα να γίνεται πάντα σκυλοκαυγάς είτε πρόκειται για φυσική καταστροφή,είτε για ήττα της εθνικής ομάδας, είτε για δημοκρατικές διαδικασίες ανάδειξης αρχηγού πολιτικού κόμματος;Μάλλον έχουμε έλλειψη πολιτισμού παρά οτιδήποτε άλλο.

gkikitsa είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο
θα ήθελα πάρα πολύ να μας ενημερώσετε ποιές είναι συγκεκριμένα οι θέσεις σας και οι προτάσεις σας για το ασφαλιστικό, τα όρια ηλικίας και τα πανεπιστήμια.Τι θα κανετε με αυτα τα ζητήματα και ποιες λύσεις έχετε να προτείνετε αν εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια πρωθυπουργός της χώρας ?

Συντροφικά...
kiki

NdN είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,

Αντί να χάσεις την ώρα σου με το να συναντήσεις 10 απο εμάς, καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις όλων μας. 5 σειρές στον καθενα. Μας φτάνουν και να είσαι σίγουρος θα καταλάβουμε περισσότερα από όσα θα γράψεις γιατί είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό τον τρόπο επικοινωνίας.
Εξάλλου οι bloggers επικοινωνούμε στο Internet. Πολύ σωστά έγραψε ένας φίλος οτι αν θέλεις την επικοινωνία και με νέες ομάδες κοινού, να προσαρμοστείς εσύ στο νέο και να μη ζητάς το αντίθετο.

Θα ήθελα πάντως να σε ρωτήσω κατι. όταν ήταν πρόεδρος ο Σημίτης είχες στηρίξει τον Χριστόδουλο στο θέμα για τις ταυτότητες. Στο θέμα της αλλαγής του Αρθρου 16 πάλι δεν στήριξες τις επιλογές της ηγεσίας του Κινήματος. Οταν όλοι είχαμε τις "μαύρες" μας, εσύ σήλωνες "παρών". Εσύ δεν μας στήριξες ποτέ. Γιατί να σε στηρίξει για πρόεδρο το μέλος του ΠΑΣΟΚ?

Σπύρος είπε...

Βρε παιδιά, αν φοβάστε για τις διαφημίσεις αν δώσετε το email σας, τότε φτιάξτε ένα πρόχειρο στο yahoo η στο google πάρτε τον κωδικό που θα σας στείλει και μετά σβήστε το! Τόση σκέψη θέλει?

Ανώνυμος είπε...

Από το μπλογκ του Γκαζμέντ Καπλάνι, (Εδώ), γράφει για το Βέλγιο και την επίκαιρη κυβερνητική κρίση:

...Πράγματι, πώς γίνεται αυτό; Πώς τα καταφέρουν να μην έχουν κυβέρνηση και να μην υπάρχει ακυβερνησία και χάος, να μη διαλύεται η πυροσβεστική, τα πανεπιστήμια να συνεχίζουν να παρέχουν πραγματική γνώση, να μη χτίζονται αυθαίρετα, να μην γίνονται προσλήψεις με κομματικά κριτήρια, να μην παρκάρουν παράνομα, να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία, να μην παίρνουν φακελάκι οι γιατροί, να μην υπάρχει φοροδιαφυγή και ουρές στην εφορία, να σου συμπεριφέρονται ανθρώπινα οι υπάλληλοι, να φεύγουν και να φθάνουν στην ώρα τους τα λεωφορεία, τα τρένα, τα αεροπλάνα, τα πλοία, να μη πετάει κανείς σκουπίδια στον δρόμο από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, να μαζεύονται τα σκουπίδια στους δρόμους, να λειτουργούν τα μουσεία, να μην παρεκτρέπεται η αστυνομία, να πληρώνονται κανονικά οι συντάξεις και οι μισθοί, να λειτουργούν τα ταχυδρομεία, να υπάρχει ομαλή κυκλοφορία, να λειτουργεί η τροχαία, να μην υπάρχουν ελλείψεις στα σχολεία;

Έλα ντε, πως;;;;;

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,
Γνωρίζεις ότι στους χώρους δουλιάς έχουν δημιουργηθεί συμμορίες ανθρώπων του κόμματος, που στην επιδίωξη του προσωπικού συμφέροντος γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους, τους κανονισμούς, την αξιοκρατία κλπ κλπ; Ό,τι και αν κάνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- αν κάνει- αυτοί θα συνεχίσουν το βιολί τους. Ti θα κάνετε;

Unknown είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
οι προσδοκίες μας από την προδευτική παράταξη είναι μεγάλες και οι ευθύνες όλων σας ιστορικές. Το ΠΑΣΟΚ είναι υπεράνω ονομάτων. Περιμένουμε θέσεις και φρέσκιες ιδέες. Προτάσεις για μια νέα πολιτική που δεν θα κάνει πίσω υπό το φόβητρο του πολιτικού κόστους. Το έκανε ο Κ.Σημίτης μπορείτε να το κάνετε κι εσείς.
Καλή επιτυχία
Βασίλης

Unknown είπε...

(Κάτι άσχετο με το ΠΑΣΟΚ)
κ.Βενιζέλο πώς γίνεται να επικοινωνήσουμε εάν δεν μιλάμε ελληνικά; Εγώ δεν είμαι ούτε ειδικός, ούτε πολύ θεωρητικό μυαλό, ούτε πολύ καλός μαθητής. Κάθε φορά όμως που βλέπω τον κ. Βενιζέλο ή τον ΣΚΑΙ ή οποιονδήποτε άλλο ιστολόγο που μιλά περί νέας τεχνολογίας να ξεστομίζει μπλογκ(ιστολόγιο), μπλογκερ(ιστολόγος), e-mail(ημήνυμα), internet(διαδίκτυο), PC(ΗΥ), φόρουμ(φόρα), rss(ροή), social networking(κοινωνική δικτύωση) κ.λπ. πονάν τα μάτια μου...
Ας προσαρμοστούμε επιτέλους να είμαστε άβουλοι παπαγάλοι και ας σταματήσουμε να φοβόμαστε την ελληνική γλώσσα. Είμαστε Τεχνολογικά Αγράμματοι και ζητώ τις θέσεις σας γι' αυτό. Εγώ προτείνω ομάδα σοφών που θα μεταφράσει τα πάντα. Ένα από τα λίγα πράγματα που μου έμειναν από το δημοτικό είναι ότι καμία Ελληνική λέξη δεν τελειώνει με σύμφωνο. Κάτι άλλο που θυμάμαι είναι ότι η γλώσσα είμαστε εγώ και συ και όχι κάτι το θεωρητικό που μόνο ο Μπαμπινιώτης έχει το δικαίωμα να αγγίζει.

Eleni V. Antoniadou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Συνάντηση μπλόγκερ στην Αθήνα
Πολιτικό μπλογκ. Κύριε Βενιζέλο χαίρομαι που λάβατε μια τέτοια πρωτοβουλία. Θα ήθελα να έχω και έγκριση να καλύψω το γεγονός και με κάμερα για το vidcast μας.
email είναι karpidis[at]politikoblog.gr
και θέλω να υπολογίζετε 3 άτομα...
Αν και φυσικά θα προτιμούσα να είχα λάβει μια απάντηση στο email που σας είχα στείλει.

OMADEON είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Αν εσείς ή συνεργάτες σας διάβασαν τα δικά μου σχόλια (σε άλλο μπλογκ) για το θέμα που δημιουργήθηκε, ελπίζω να κατανοήθηκε επαρκώς η ουσία τους, στην οποία κατέληξα οριστικά σήμερα (ΕΔΩ). Όπως καταλαβαίνετε είναι εντελώς άλλα τα ήθη και έθιμα του διαδικτυακού διαλόγου από εκείνα του τηλεοπτικού ή του προφορικού ή μέσω του τύπου. Εδώ εκφραζόμαστε κάπως... υπερβολικά ελεύθερα (για να το πούμε ήπια). Έτσι δεν νομίζω να παρεξηγήσατε τους συνήθεις αστεϊσμούς που στράφηκαν προς το μέρος σας, ακόμη και από μένα (σε άλλο μπλογκ). Ελπίζω ότι ίσως ασχοληθείτε με την ουσία του προβλήματος της λογοκρισίας, η οποία δεν έχει πλέον καμία σχέση με εσάς προσωπικά, αλλά έχει να κάνει με τις σχέσεις πολίτη και αρχών, ή τις σχέσεις ανώνυμου (ή ασήμαντου σε ισχύ) πολίτη με επώνυμο (ή σημαντικό σε ισχύ).

Έτσι λοιπόν, η ουσία των δικών μου συμπερασμάτων και προτάσεων, είναι η εξής: ΔΕΝ έχει νόημα να σας κατηγορήσει κανείς (πλέον) για λογοκρισία ή για απόπειρα λογοκρισίας, τη στιγμή που το πρόβλημα είναι πολύ γενικότερο και πολύ σοβαρότερο. Κοιτάξτε, υπάρχουν ΔΥΟ βασικές οπτικές γωνίες προσέγγισης του προβλήματος.
1) Η συντηρητική άποψη (που δυστυχώς μάλλον συμπαθείτε περισσότερο - από όσα γνωρίζω) ότι το μοναδικό μας πρόβλημα είναι τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, που (εδώ συμφωνώ) πρέπει να μην εμφανίζονται όταν μάλιστα ξεπερνούν και τα έννομα όρια.
2) Η προοδευτική άποψη (που ίσως δεν γνωρίζετε επαρκώς διότι δεν είσθε θαμών του διαδικτύου) είναι ότι "είμαστε ώριμοι να αντιμετωπίσουμε και υβριστές ακόμη, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να διαφυλάξουμε την Ακεραιότητα του Ψηφιακού Λόγου".

Επειδή λοιπόν είμαι επαγγελματίας προγραμματιστής, και επειδή τα κρούσματα ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ λογοκρισίας στα blog είναι υπαρκτά και σοβαρά και αυξανόμενα στον κόσμο, γεννήθηκε η αναγκαιότητα ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ τεχνικής υπέρβασης του προβλήματος, ΚΑΘΕ είδους λογοκρισίας εξ ολοκλήρου. Και... φυσικά, αν υπάρχει τεχνικά υλοποιήσιμη λύση σε πρόβλημα του διαδικτύου, κατά κανόνα ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, είτε θεωρηθεί νόμιμη είτε όχι από οποιαδήποτε εξουσία. Η τεχνικά υλοποιήσιμη παράκαμψη κάθε είδους λογοκρισίας περιγράφεται σε άρθρο στο μπλογκ μου, προσεγμένα διατυπωμένο έτσι ώστε... παραδόξως, ΙΣΩΣ... και να σας βρει σύμφωνο.

Αν δεν σας βρει σύμφωνο, κύριε Βενιζέλο μου, εμείς οι προγραμματιστές του Πλανήτη θα ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ αυτή τη λύση ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, διότι ΕΜΕΙΣ καθορίζουμε ΤΙ γίνεται τεχνικά υπαρκτό και ΤΙ όχι.

ΕΜΕΙΣ φτιάξαμε το Διαδίκτυο. Και ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε ΚΑΝΕΝΑ, είτε να συκοφαντεί κάποιον άλλον ότι "τον λογόκρινε", είτε (αντιθέτως) να... λογοκρίνεται κάποιος, από ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ (ή οποιονδήποτε) ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

Κοντολογίς, κ. Βενιζέλο, είμαστε... (εμείς οι χάκερ) κύριοι! :)
Διαβάστε το άρθρο μου για τις τεχνικές λεπτομέρειες (ΕΔΩ).

OMADEON

Clandestino είπε...

Κωδικοί, e-mail, λίστες, κλειστές συναντήσεις. Ω μα τον Τουτάτη! Οι bloggers δεν είναι κάστα. Τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Καθημερινοί άνθρωποι είναι .
Αρκετά πολύπλοκες είναι οι ζωές μας. Μην τις κάνουμε δυσκολότερες με κωδικούς και λίστες...

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει προ πολλού να είναι κίνημα. Η εποχή που ο Αντρέας ξεσήκωνε τα πλήθη είναι μακρινή... Ρήτορας, λαοπλάνος ο Αντρέας... Είχε όμως μία ερωτική σχέση με τον λαό. Με όλα του τα ψέμματα και τα λάθη του, ήταν "ο Αντρέας". Από το 74 έως το 81 ο Αντρέας (Αντρέας και ΠΑΣΟΚ ήταν τότε -καλώς ή κακώς έννοιες ταυτόσημες. Ο άνθρωπος ήταν "μία ομάδα μόνος του"...) ήταν αριστερότερος της Αριστεράς στα λόγια. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΑΓΗ.ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Και ήρθε το '81. Και δεν φύγαμε (φυσικά) από την ΕΟΚ και από το ΝΑΤΟ (τα δύο μεγάλα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο η γενικότερη πολιτική του ΠΑΣΟΚ ήταν κεντροαριστερή. Μεγαλύτερος κρατικός παρεμβατισμός, ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, καλλίτερες συνθήκες ζωής για τους μή κατέχοντες. Κατάργηση κοινωνικών φρονημάτων. Αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Εθνική Συμφιλίωση. Ε.Σ.Υ. Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν ήταν και λίγα...
Αλλά:
Διόγκωση του κράτους Δημοσίων Υπαλλήλων, απογείωση της διαφθοράς στα γρανάζια του κρατικού μηχανισμού. Ανάδειξη τυχοδιωκτισμού στην πολιτική (και μή) ζωή του τόπου. Διόγκωση χρεών και ελλειμάτων της εθνικής οικονομίας...

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε πολλά μέσα σε εκείνη την οκταετία με όλες τις παραλείψεις και τα σφάλματά του. Έφερε όντως μία αλλαγή, με πολλά καλά και άσχημα.

Ακόμα θυμάμαι ότι για πολλά χρόνια λ.χ. οι εργαζόμενοι στην Αθήνα πήγαιναν στην δουλειά τους δωρεάν με τα αστικά λεωφορεία. Για πολλούς θεωρήθηκε "σπατάλη" του δημόσιου χρήματος, αλλά για μένα προσωπικά, και λόγω ιδεολογίας και λόγω επαγγέλματος (συγκοινωνιολόγος), αυτό ήταν ένα δείγμα έμπρακτης φιλολαϊκής και αριστερής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Οι μαζικές μεταφορές δεν είναι πολυτέλεια, είναι κοινωνικό αγαθό και εξ ορισμού βάζουν τον κρατικό προϋπολογισμό "μέσα". Το θέμα μας φυσικά δεν είναι ούτε οι δημόσιες συγκοινωνίες ούτε και το συγκεκριμένο μέτρο.

Το θέμα μας είναι άλλο. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Ο Αντρέας του 1993 ήταν πολύ διαφορετικός από 'κείνον του '80. Ήταν κεντρώος. Μετά τον θάνατο του Αντρέα ήρθε ο Σημίτης. Στον Σημίτη αναγνωρίζω τα εξής: σοβαρός άνθρωπος, με κύρος, εντιμότητα. Ήταν αυτός που άλλαξε το ΠΑΣΟΚ από κόμμα προσωποπαγές σε ομαδικό. Ήταν αυτός που συμμάζεψε τα οικονομικά λάθη του Αντρέα και τα οικονομικά εγλήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη... Προσωπικά εκείνη η κυβέρνηση (90-93) ήταν η χειρότερη που είχε ο τόπος από το 1981 και μετά...

Ο Σημίτης ήταν ο καταπληκτικός λογιστής που συμμάζεψε τα ψηφία και τους ισολογισμούς. Ήταν όμως ο εμπνευστής (;) ενός δεξιού ΠΑΣΟΚ. Ήταν έντιμος αλλά όχι ειλικρινής. Το ΠΑΣΟΚ -αφενός για να δικαιολογήσει οικονομικές ατασθαλίες και λάθη δικά του ή της προηγούμενης κυβέρνησης- καθώς και για να "ευθυγραμμιστεί" με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, άρχισε να βγάζει στο σφυρί τον κρατικό πλούτο. Δεν εξυγίανε ποτέ λ.χ. την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, θεώρησε σκόπιμο όμως να εισάγει στο Χ.Α. τον ΟΤΕ, μία εταιρεία που λόγω μονοπωλιακού χαρακτήρα είναι (ήταν) καταδικασμένη να έχει μόνο κέρδη (τουλάχιστον μέχρι την απελευθέρωση της αγοράς πριν από λίγα χρόνια...)

Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη ιδιωτικοποίησε σωρεία εταιρειών του Δημοσίου. Επεξέτεινε την διαφθορά σε όλους τους τομείς τις δημόσιας ζωής. Στάθηκε ανίκανο να κρατήσει υγιείς τις κρατικές επιχειρήσεις και δίχως αμφιβολία μας έκανε φτωχότερους, ή μάλλον έκανε τους φτωχούς φτωχότερους.

Εδώ θα παραθέσω ένα παράδειγμα -μικρό και ασήμαντο, αλλά αρκετά ενδεικτικό- για το πόσο "λαϊκό" και αριστερό ήταν το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη: το 2001 και πριν την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ το εισιτήριο για Νάξο με το νεότευκτο τότε πλοίο "Blue Starr Ιθάκη" στοίχιζε κάτι λιγότερο από 3500 δρχ. Ο βασικός μισθός τότε δεν ξεπερνούσε τις 160.000 δρχ. Το 2003, το εισιτήριο για την ίδια διαδρομή με το ίδιο καράβι στοίχιζε 20.80€ (≈7.087 δρχ). Ο βασικός μισθός μέσα σε δύο χρόνια περιορίστηκε σε ισχνές αυξήσεις, κοντά στα ποσοστά του πληθωρισμού. Το κέρδος του Στρίντζη και του κάθε ακτοπλόου εφοπλιστή υπερδιπλασιάστηκε. Σήμερα, (πληροφοριακά) το ίδιο εισιτήριο στοιχίζει 26€ όταν ο βασικός μισθός είναι 595€... Σχόλιον ουδέν.

Επί Σημίτη οι τράπεζες ξεφύτρωσαν σε κάθε γειτονιά σαν τα μανιτάρια. Οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι (εφοπλιστές, καρτέλ γαλακτοπαραγωγών, μεγαλέμποροι, πολυεθνικές) γιγαντώθηκαν. Αισχροκέρδισαν. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έφερε ξανά την ανέχεια στην Ελλάδα. Τώρα, αν την έφερε η Ε.Ε. ή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σημασία. Αν την έφερε η Ε.Ε. τότε το ΠΑΣΟΚ ήταν απλά ανίκανο να προστατέψει τον ελληνικό λαό από την συρρίκνωση του εισοδήματός του. Αν την έφερε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.

Τί να θυμηθούμε από το δεξιό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και των "εκσυγχρονιστών" του; Τους τεμενάδες τους στους Αμερικάνους στην υπόθεση των Ιμίων; Τον χειρισμό του ζητήματος των Σκοπίων; Την απάτη του χρηματιστηρίου;
Τις ιδιωτικοποιήσεις; Το υπερτιμολογημένο "κοστούμι" των Ολυμπιακών Αγώνων;

Τί έκανε το ΠΑΣΟΚ για την διαφθορά; Για τους καταπατητές όχι μόνο των δασών αλλά και των παραλιακών ζωνών; Για την πάταξη της αυθαιρεσίας; Της σήψης του (παρα)δικαστικού κυκλώματος; Εφάρμοσε ποτέ το "πόθεν έσχες" για αυτούς που πλούτησαν ταχύτατα και με ύποπτο τρόπο;
Ή μήπως υπεράσπισε τα συμφέροντα ολίγων γκάγκστερ με την σιωπή του...; Τί έκανε το ΠΑΣΟΚ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Για το περιβάλλον; Για τον ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ επαγγελματία που είδε τους φόρους του να γίνονται επιχορηγήσεις σε εταιρείες που "μετοίκησαν" ξαφνικά στα Βαλκάνια; Η λέξη ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια...

Πόσο συμβατή είναι η "αριστερή" ταμπέλα του ΠΑΣΟΚ με τις πενιχρές συντάξεις του ΙΚΑ ή του ΟΓΑ, την ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία; Γιατί άραγε τα ιδιωτικά νοσοκομεία επί ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν για πρώτη φορά ως "αλυσίδες καταστημάτων" με παραρτήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Έβαλε ποτέ φρένο το ΠΑΣΟΚ στα κέρδη των μεγαλογιατρών, μεγαλοεργολάβων και μεγαλοδικαστών;

Το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ κύριε Βενιζέλε δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι θέμα αρχών και πρακτικής. Συνέπειας και ήθους.

Η δεξιά ανέκαθεν υπήρξε απάνθρωπη για τον φτωχό λαό και ωμή. Το "δικαιούται" όμως λόγω ιδεολογικής τοποθέτησης. Για την δεξιά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από θεωρίες περί κέρδους, προσφοράς και ζήτησης. Για το ΠΑΣΟΚ όμως; Χάρη στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν σήμερα απολυμένοι εργάτες που πετάχτηκαν στον δρόμο μίαν "ωραίαν πρωΐαν", ιδιωτικά νοσοκομεία-μαμούθ, πανάκριβο κόστος διαβίωσης (η ιδιόκτητη κατοικία για νέα ζευγάρια φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός με τις υπέρογκες αυξήσεις κόστους γης και κατασκευής...), γερασμένες κρατικές δομές και γρανάζια που καταπνίγουν κάθε τίμιο Έλληνα εργαζόμενο σ΄ένα κυκεώνα απίστευτης γραφειοκρατίας, διαφθοράς και ταλαιπωρίας... (λάδωμα, μείζα, λαμόγιο, γρηγορόσημο, αρπακτή είναι μερικές λέξεις που επί ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι Έλληνες σε καθημερινή βάση).
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα που βάφτισε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια "μη κρατικά". Το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που από την δεκατία του '90 και μετά εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των ολίγων υποδειγματικά.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΦΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ;;;

Αν για όλα αυτά δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ, αλλά λ.χ. η Ε.Ε. ή παρέμβαση της Αμερικής (είναι γνωστός ο ρόλος της) ας έβγαινε ή ας βγει ακόμα και τώρα το ΠΑΣΟΚ ειλικρινά να μας πει "ΝΑΙ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΝΩΘΕΝ."

Θα είναι κρίμα να σπαταλήσετε την ευφράδεια λόγου που σας χαρακτηρίζει για να ηγηθείτε ενός κόμματος που ιδεολογικά έχει χρεωκοπήσει. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι υπεύθυνος για την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιες προεκλογικές συγκυρίες όπως τα σκάνδαλα για τα ομόλογα και οι πυρκαϊές καθώς με δεδομένη την ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να επιλύσει ουσιώδη ζητήματα όπως το ασφαλιστικό και η Παιδεία, ένα "άλλο" ΠΑΣΟΚ θα είχε άνετα εξασφαλίσει ένα ποσοστό της τάξης το 48%. Ο κόσμος αντιπάθησε το ΠΑΣΟΚ γιατί μεταλλάχθηκε ξεκάθαρα σ' ένα δεξιό κόμμα (αν φταίει γι' αυτό η ΕΕ, επαναλαμβάνω ότι ουδόλως με απασχολεί), ένα κόμμα εξουσίας το οποίο επιπλέον άσκησε μηδαμινή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Καραμανλή (εξακολουθώ να θεωρώ χειρότερη την κυβέρνηση Μητσοτάκη).

Οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ή έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, ή προσχωρούν σε άλλα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΝ, οικολόγοι, κλπ) ή δυστυχώς αναμένουν το θαύμα. Η απόσταση από την αριστερά στο κέντρο είναι μεγάλη. Φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η απόσταση από την Δεξιά και την Κεντροδεξιά στην Αριστερά...

Ανωνύμου του Έλληνος

Rower είπε...

Ενα ερώτημα:Σε τί συνίσταται στη Ελλάδα και στην Ευρώπη, η Διάκριση της Δεξιάς απο την Αριστερά;
Μήπως,σε εκείνη την πολιτική δύναμη που θα μπορεί διαρκώς αποτελεσματικά,αν όχι ριζικά,επαναστατικά να απαντά στο σύγχρονο αίτημα-ερώτημα που υποβάλλεται απο το "ιστορικό υποκείμενο"της εποχής μας,τις κοινωνίες της λεγόμενης "μεσαίας τάξης";
Απο εκείνα δηλ.,τα κοινωνικά στρώματα του τριτο-τεταρτογενούς τομέα της οικονομίας,του τομέα της παροχής υπηρεσιών ειδικότερα,που αμφισβητούν την ένταξή τους στις ταξικές διακρίσεις και πολώσεις του παρελθόντος και πεισματικά,απορριπτικά σ'όλα τα πεδία κοινωνικής δράσης,εκλογικά και μή,ρωτούν:
Ποιό το μίγμα της Πολιτικής(αριστερής,δεξιάς ή όποιας άλλης ιδεολογικής απόχρωσης-δεν έχει σημασία)που ικανοποιητικά-αποτελεσματικά-και δίκαια κατάλληλα,διανέμει ή απονέμει τα αγαθά του Σύγχρονου Πολιτισμού μας(υλικά και άυλα) έτσι να ώστε να επιτυγχάνεται άνοδος του βιοτικού επιπέδου του κάθε Πολίτη;....

OMADEON είπε...

Για τη 'συνάντηση μπλόγκερς στην Αθήνα", omadeon@hotmail.com

Eπίσης: το μπλογκ μου δεν ανήκει σε αυτό εδώ το site, και ως εκ τούτου δεν είναι ορατό κάνοντας κλικ στο όνομά μου (που είναι απλός λογαριασμός google). Το μπλογκ μου είναι το omadeon.wordpress.com.

Κ. Βενιζέλο, αν μου δοθεί η ευκαιρία να μιλήσω, να είστε απολύτως βέβαιος ότι θα είμαι απολύτως κόσμιος, αλλά και πάρα πολύ αυστηρός. Για μένα ο κόσμος σας, δηλαδή ο κόσμος της πολιτικής των αρχών του 21ου αιώνα, είναι ΗΔΗ ξεπερασμένος. Είναι θέμα ολίγων δεκαετιών, για την τρέχουσα αντιπροσωπευτική "δημοκρατία", ΕΙΤΕ να αναβαθμιστεί ειρηνικά και δημοκρατικά σε μία μορφή (πιο) άμεσης ψηφιακής δημοκρατίας, υπερσύνολο της τρέχουσας (ως προς το σύνταγμα και τους θεσμούς) ΕΙΤΕ να αποτελματωθεί και να να καταντήσει ωμό και στυγνό "ψηφιακά φεουδαρχικό" καθεστώς.

Δεν είμαστε όμως "αντικοινοβουλευτικοί" ούτε "αντιβουλευτικοί", διότι οι ιδέες που περιέγραψα είναι θετικό _υπερσύνολο_ της σημερινής κοινωνίας και των θεσμών της.

Αν -τέλος- ΔΕΝ υλοποιηθεί η πρώτη (θετική) εκδοχή, τότε (σε αντιπαράθεση με τη δεύτερη εκδοχή) θα προχωρήσουμε (ορισμένοι) σε Ειρηνική Δικτυωμένη Αυτονόμηση, κάποιων τομέων της κοινωνίας και της οικονομίας που μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδες οάσεων ενάντια στη μελλοντική(?) βαρβαρότητα.

Ανώνυμος είπε...

«Συνάντηση μπλόγκερς στην Αθήνα»

Κύριε καθηγητά,
(επιτρέψτε μου αυτήν την προσφώνηση, όχι μόνο επειδή είναι η πιο τιμητική αλλά κυρίως επειδή βρίσκεται πιο κοντά στο είδος της γνωριμίας μας)
λόγω θέσης δε θα ήθελα να συμμετέχω στον πολιτικό σχολιασμό επί του παρόντος.

Η εκδήλωση του ενδιαφέροντος μου για συμμετοχή σε μια συνάντηση με μπλόγκερς έχει επιστημονική βάση -αποτελεί σχεδόν υποχρέωση- και αφορά κυρίως τα ζητήματα της πρώτης κατηγορίας. Ερευνώντας ήδη αρκετά χρόνια τη συνύπαρξη διαδικτύου και δικαίου και ειδικά την ψηφιακή έκφραση του τόπου (locus), δράττομαι της ευκαιρίας να κάνω απλά δύο σύντομες παρατηρήσεις:

1) locus της μπλογκόσφαιρας είναι πράγματι το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο όμως δεν είναι αποκομμένο από την «πραγματική» ζωή, αναμιγνύεται με αυτήν και δεν την υποκαθιστά. Εξίσου όμως και η μεταγενέστερη εκ του σύνεγγυς επικοινωνία δεν μπορεί να υποκαταστήσει το νεόκοπο και πρωτοποριακό χαρακτήρα του μπλόγκινγκ. Με λίγα λόγια, μια συνάντηση σε φυσικό χώρο δε βλάπτει, αρκεί να μην αποδυναμώσει (πράγμα που απεύχομαι) την επικοινωνία στο μπλογκ.

2) Επί της διαδικασίας, οφείλω να σας ζητήσω να αλλάξετε τον τρόπο δήλωσης συμμετοχής στις επικείμενες συναντήσεις. Θα ήθελα να σας θυμίσω ότι το Φεβρουάριο του 2005 αναλάβατε την προεδρία ημερίδας στη Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση του spam και προσωπικά εξεπλάγην ευχάριστα με τις εύστοχες παρατηρήσεις σας. Πιστεύω ότι αντιλαμβάνεστε το πρόβλημα και δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες, ελπίζοντας να επανεξετάσετε τη διαδικασία.

Ως εκ τούτου παραθέτω μόνο τη διεύθυνση του μπλογκ:

http://e-pikaira.blogspot.com

Με τιμή

Κ.Π.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Σε ύποπτους καιρούς, ύποπτη η πρόσκληση την συγκεκριμένη ημερομηνία..πριν μια άλλη καθοριστική.. Αδίκως υποψιάζομαι ότι γίνεται προσπάθεια να στοιχηθούν κάποιοι κάπου; Για δε τα θέματα που έχουν κωδικοποιηθεί ας υήρχε ένα πρώτο σχόλιο...Προς τι η πίστωση χρόνου μέχρι αύριο;

maxforeigner είπε...

Με τρομάζει ο αρνητικός τρόπος που πολλοί σκέφτονται και αντιμετωπίζουν τα πάντα και τους πάντες.
--Δεν έχω αντίρρηση για μια συνάντηση των bloggers. Αλλά γιατί μόνο των bloggers? Έπειτα οι bloggers δεν προέρχονται μόνο από Αθήνα, Θεσαλονίκη. Προέρχονται όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό ακόμα.
-- Τα σχόλια που αναφέρονται στην "μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του" ή στην "αλαζονία" κλπ. μου θυμίζει μια ρήση καθηγητού που θα πρέπει να έχουν όλοι υπόψη: "Πολλοί δεν αξίζουν καθόλου και εμφανίζονται ότι είναι σπουδαίοι, όσοι πράγματι αξίζουν γιατί να μην το δείχνουν?"
Το e-mail μου πάντως είναι: maxforeigner@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να αναπτύσσονταν οι απόψεις σας εδώ, αφού αποκαλείται και το παρόν πολιτικό ημερολόγιο; Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε υπόψη θε΄σεις σας γαι τον διαχωρισμό Εκκλησίας Κράτους, το βιβλίο της ιστορίας και οι περιπέτειες του ποιοι κατευθύνουν την γνώση και με τι μικροπολιτικ΄πα εθνικιστικά κριτήρια, το ασφαλιστικό, το περιβάλλον, την Αυτοδιοίκηση κλπ. Οχι με τίτλους, αλλά με σαφείς θέσεις. Συνάντηση με bloggers έχετε εδώ. Αλλού με την φυσική τους παρουσία τις επιδιώκετε; Μια ας πούμε καλή σχέση με τις νέες τεχνολογίες , και την συμμετοχική δημοκρατία, ανταγωνιζόμενος τον αντίπαλό σας Γ.Α.Π. σε εντυπώσεις;

d3lta είπε...

δεν υπάρχει "κοινότητα μπλόγκερς", όπως λανθασμένα διακηρύττουν διάφοροι αδαείς...

μπλόγκ μπορεί να αποκτήσει ο καθείς με δύο - τρία κλίκ του ποντικιού του, και μπορεί να ασχολείται με το πως αντέγραψε τον μύστακά του ο αδόλφος χίτλερ από τον τσάρλυ τσάπλιν μέχρι να παρουσιάζει σπάνιες συνταγές μαγειρικής από το βόρειο ισλαμαμπάντ...

κύρια χαρακτηριστικά όλων αυτών των περίεργων τύπων όπως θα έχετε αντιληφθεί είναι η ανωνυμία και η έντονη ατομικότης...

η προσπάθειά σας να τους μαντρώσετε χύδην σε μία αίθουσα γιά "ανοικτή συζήτηση" δίνοντάς τους έναν κωδικό [είμαι ο Α45698, ποιά η γνώμη σας, πρέπει να μετονομαστεί ο μακεδονικό ς χαλβάς σε "χαλβά της ελευθερίας" όπως έκαναν οι αμερικάνοι με τα "freedom fries" αντί του "french fries" όταν τα έσπασαν με τους γάλλους στο θέμα του ιρακ;] υποδηλοί είτε άγνοια του μέσου είτε εκ του πονηρού προσπάθεια να τους κατευνάσετε δεδομένης της αδυναμίας να απαντήσετε στους σχολιαστές του ιστολογίου σας - εν η περιπτώσει κακώς διατηρείτε μπλόγκ.

σε κάθε περίπτωση θα είναι παγκόσμια πρώτη και όλοι την αναμένουμε με ενδιαφέρον...

Marcuze είπε...

Προσωπική μου άποψη είναι ότι αμέσως μετά τις εκλογές εμφανιστήκατε ως υπερ αλλαζονικός και γεμάτος έπαρση. Αναγνωρίζω την όποια ευφυία σας και τις αρνητικές συνέπειές της που έχει ο κάθε ευφυής άνθρωπος. Εμένα μου χάλασε την εικόνα που είχα σχηματίσει για το πρόσωπό σας. 3 ερωτήσεις και αν έχετε την καλή διάθεση μου απαντάτε.
1-Πού και πότε πήγατε φαντάρος.
2-Πως γίνατε καθηγητής στα 26?
3-Διέγραψαν τον πατέρα σας από τον δικηγορικό σύλλογο το 1993 για κομπίνες?
Εχετε υπόψη σας ότι εφόσον διεκδικείτε τη θέση που διεκδικείτε είστε αναγκαστικά ανοιχτός σε παρόμοιου τύπου ερωτήσεις. Χωρίς καμία αρνητική προδιάθεση, ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Συνάντηση μπλόγκερς στην Αθήνα
Επ'ουδενί δεν αφήνω το e-mail μου σε δημόσιο χώρο. Επίσης, αν και θα ήταν πολύ εύκολο μόνο και μόνο για διαφημιστικούς λόγους να αφήσω τη σελίδα του Blog μου, δεν θα το κάνω, για λόγους αρχής.
Τέλος, οι μισοί από τους bloggers που έχουν αφήσει το όνομα του blog τους, είναι "bloggers" χωρίς καμία ανάρτηση με ημ/νία έναρξης ιστολογίου τον Σεπτ. 2007.

Τελικά το blog είναι μόδα - αλλά αν δεν έχεις κάτι να πεις, είναι χαμένος χρόνος...

e-Lawyer είπε...

Συνάντηση bloggers στην Αθήνα.

Κύριε Καθηγητά,

θετική η πρωτοβουλία, προβληματική η υλοποίηση σε επίπεδο προσκλήσεων:
δεν υπάρχει κανένας λόγος η εκδήλωση ενδιαφέροντος να γίνεται μεσα στα comments.

Τα προβληματικά σημεία της υλοποίησης:

(α) Γιατί να πρέπει να μάθουν και οι υπόλοιποι που με γνωρίζουν ως μπλόγκερ ότι ενδιαφέρομαι να σας συναντήσω; Εγώ μπορεί να μην το επιθυμώ. Σας υπενθυμίζω την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το μητρώο "φίλων" του ΠΑΣΟΚ, κατά την προηγούμενη διαδικασία εκλογής προέδρου. Οι "φίλοι" δεν είναι "μέλή" για να εμπίπτουν στην εξαίρεση του άρθρου 7Α του Ν.2472/1997. Εκτός αυτού, τα δεδομένα που μπορεί να αποκαλύπτουν πολιτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις είναι "ευαίσθητα δεδομένα".

(β) Γιατί στα σχόλια δημοσιοποιούνται και αυτά που οι σχολιαστές έχουν δηλώσει να μην αναρτώνται; Δεν έχουν το δικαίωμα του πληροφοριακού τους αυτοπροσδιορισμού;

(γ) Υπάρχει ο κίνδυνος του spamm από τη δημόσια ανάρτηση των mail μας εδώ και την έχουν εντοπίσει οι σχολιαστές.

(δ) Αναφέρθηκε υποψία ότι τα στοιχεία θα αποτελέσουν βάση δεδομένων για αποστολή υλικού και στο mail. Είμαστε καλόπιστοι πως δεν θα παραβιάσετε την αρχή του δεσμευτικά καθορισμένου σκοπού της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, αλλά σας καλούμε να το διευκρινίσετε και ρητά, ώστε να ξέρουμε πως θα διαθέσουμε τις πληροφορίες που μας αφορούν.


Πρόταση: κλείστε τα σχόλια και ανοίξτε ένα ειδικό e-mail account για να συλλέξετε τις αιτήσεις ενδιαφέροντος - δηλώστε παράλληλα πως υλικό θα αποστέλλεται στο μέλλον μόνο σε όποιον ρητά το ζητήσει.

Αποδείξτε ότι έχετε πράγματι ευαίσθησία και στοιχειώδη αντίληψη της λειτουργίας και των ιδιαιτεροτήτων του κυβερνοχώρου.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υποψήφιε Πρόεδρε του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Ευάγγελε Βενιζέλε


Ως παλιός φίλος του ΠΑΣΟΚ, οφείλω να σου πω ότι έχω 1000+1 λόγους για να μη σε ψηφίσω, εδώ θα σου πω τον πιο κύριο για μένα:
Εάν σε ρωτήσουν τι μέρα είναι σήμερα, η σίγουρη και δοκιμασμένη απάντησή σου θα είναι: «Σήμερα είναι Δευτέρα, αλλά με βάση το καταστατικό του συνταγματικού δικαίου και πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το κεφάλαιο 2, παράγραφο 3, σημείωση 3χχ, υποσημείωση 3ψψ, και κάτι ψιλά που θα έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Ζαμπέτας, η θεώρηση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως λανθασμένη, επομένως σήμερα, για να επανέλθω στο αρχικό ερώτημα σας, θα μπορούσε να ήταν και Κυριακή ή Τρίτη...» και ο νοών νοείτο, συμπληρώνω εγώ !

Επίσης έχω 1000+1 λόγους για να μη μπορώ να δεχτώ ούτε στη σκέψη πρόεδρο τον κο Γεώργιο Παπανδρέου τον νεότερο, εδώ θα αναφέρω τον πιο σπουδαίο για μένα.

Ως Έλληνας με ιστορική συνείδηση (είναι γι’ αυτό πού έχουν λυσσάξει τα διάφορα αμερικανικά κέντρα και στοές, μαζί με τους ντόπιους εγκάθετους εθνομηδενιστές, κυρίως του «εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ» του κου Σημίτη, να μας την κόψουν την ιστορική συνείδηση) ΑΡΝΟΥΜΑΙ να δεχτώ ούτε δευτερόλεπτο τον αυτοεξευτελισμό του και τον εξευτελισμό ως Έλληνα των Ζεϊμπέκικων και την βεβήλωση του Ιερού Τάφου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Η καρκινολογία διδάσκει ότι όταν το σώμα προσβληθεί από καρκίνο, και το ΠΑΣΟΚ έχει προσβληθεί προ πολλού δυστυχώς, το μόνο που μπορεί αντικειμενικά να κάνει κανείς είναι να «κόβει» όσους όγκους μπορεί, επιμηκύνοντας λίγο τη ζωή του. Ο θάνατος είναι βέβαια αναπόφευκτος !

Από το πτώμα του μπορεί να ξεπηδήσει και η εκδίκηση της ιστορίας. Εγώ θα είμαι τότε εκεί, με πιο πολύ σοφία άλλα με το ίδιο πάθος, από τότε που νέος φώναζα κρατώντας μια πράσινη σημαία «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες !».

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Eseis prosopika kurie Belizele,
ti kanate gia na mi xasei tis ekloges to PASOK? Pou eisastan krummenos olo to diastima tis proeklogikis ekstrateias? Den mporousate na perimenete mia duo meres meta tin eklogiki itta gia na ekfrasete tin akrati filodoksia sas?

Gia poio logo na sas psoifisei kapoios? Gia ta pisoplata maxairomata pou kanete? Gia to allazoniko sas ifos? Gia ta nea ithi pou thelete na ferete stin politiki zoi tou topou? I gia tis polles omoiotites pou exei o politikos sas logos me tis akrodekseies theseis tou Xristodoulou?

Καππαδόκης είπε...

Ακούγοντας τον κ.Καστανίδη χθές στο MEGA,τον κ.Πολυζωγόπουλο προχθές και γενικά όλους τους "Ηρακλείς του Στέμματος" μου είναι αδιανόητο να φανταστώ πως αυτό το κόμμα θα εξακολουθήσει να είναι κόμμα και μετά την 11η Νοεμβρίου.

Αντί να μαζέψετε λοιπόν τους bloggers για διαβούλευση δε μαζεύετε τα στελέχη σας να σκεφτείτε τι θα κάνετε την επόμενη μέρα, όποια και αν είναι αυτή?

Κανένα όραμα που πέθανε δεν ξαναγεννιέται από την ίδια μήτρα.Οσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο και για σας και για όλους.

www.liberalgreek.blogspot.com

kbabis είπε...

«Συνάντηση μπλόγκερς στην Αθήνα»
Σωστά αντέδρασες σήμερα

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη παρακολουθησα σημερα τον λογο του Γιωργου Παπανδρεου στην συνεδριαση της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ.

Οπως επισημανες και εσυ και οπως ειπε και ο Μιμης ηταν ισως ο καλυτερος λογος του τα τελευταια 3,5 χρονια...
Αλλα δυστυχως ειχαμε το "αλλα"...

Πραγματικα νομιζω η εικονα που εμεινε τελικα απο τον Γιωργο ειναι αυτη του κακομοιρου γκολουμ που το δαχτυλιδι τον εχει διαφθειρει τοσο πολυ ωστε να αγκομαχαει λεγοντας "my precius - my precius!!!".

Ειναι κριμα για τιν εικονα του προεδρου του δημοκρατικου κινηματος και μαλιστα του συγκεκριμενου προεδρου απο τον οποιο προσωπικα δεν περιμενα τετοια αντιμετωπιση απεναντι στην καρεκλα...

Γιαννης φοιτητης
Email: Latinoz83@yahoo.gr

criticalthinking είπε...

@gat,

ας σταματήσουμε να τον βασανίζουμε φίλε gat με τα ίδια ερωτήματα.
Τις θέσεις του στο ζήτημα κράτους-εκκλησίας μπορείς να τις βρείς στο http://www.evenizelosdialogues.
gr/page.asp?pid=1
Κεφ. 111, ενότητα 3.

Elias είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
kaarle vainaa είπε...

giati den θελατε ψηφοφορια σημερα εσεις

kaarle vainaa είπε...

και τι ειναι αρπαγη

Ανώνυμος είπε...

εμενα μου φαινεται μονο το προσοπικο σασ ζαλιο ξοδευεστε.

Ανώνυμος είπε...

Η ενέργεια του προέδρου προσέβαλε τον εγγυητικό του ρόλο έως τις 11//11. Ήταν προσπάθεια προγραφής του συνυποψηφίου του στην Κ.Ο. Ήταν προσπάθεια πολιτικά άστοχη και ηθικά αναντίστοιχη του άτροτου έως σήμερα ήθους του Γ. Παπανδρέου. Τελικά αποδεικνύεται ότι το ήθος είναι επιλογή των δυνατών και όχι ανάγκη των αδνάτων. Αυτή τη στιγμή όπως διαπίστωσε ο κ. Κακλαμάνης, ο Γ. Παπανδρέου ακολούθησε την ανέντιμη συμβουλή κάποιων ανοήτων συμβούλων του, επιδιώκοντας να επιτύχει μια εντύπωση που στη συνέχεια θα διαχεόταν στα μέλη και στους φίλους της κόμματος. Με αυτήν την επιλογή έδειξε ότι στην σύγχυση του δεν τήρησε ηθικές και πολιτικές αρχές ώστε να αποποιηθεί αυτών των προτάσεων και προτροπών.
Ο Ε. Βενιζέλος με αρκετά κομψο και συναισθηματικό τρόπο και με γρήγορα αντανακλαστικά αντέδρασε διακόπτοντας την ανόητη αυτή καλποειδή επανάληψη της εκδήλωσης προτίμησης στο πρόσωπο του ενός.
Μπράβο στον Ε. Βενιζέλο για την γρήγορη και κομψή αντίδραση του.

criticalthinking είπε...

ΠΕΡΙ Κ.Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,

το ζήτημα δεν είναι ότι ο ΓΑΠ είχε την ατυχή έμπνευση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
το ζήτημα είναι αυτό που είπε ο κ. Κακλαμάνης: ποιοί ανόητοι του πρότειναν να κάνει κάτι τέτοιο???
Αυτό βέβαια είναι και το θέμα με τον ΓΑΠ. Επιλέγει διαφόρους που δεν έχουν ιδέα. (Φανταστείτε τι θα γινότανε εάν είχε να οργανώσει το υπουργικό Συμβούλιο)


Κ. Βενιζέλε, η αυτοσυγκράτηση που επιδείξατε ήταν αξιοσημείωτη, καθώς η κίνηση του ΓΑΠ σας έθιγε προσωπικά.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η κίνηση του Σημίτη, αλλά και άλλων στελεχών.
Αν συνεχίσει έτσι ο ΓΑΠ θα χάσει και τους δικούς του.

Λυπάμαι πολύ.
θα ήθελα τον ΓΑΠ επίτιμο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και εσάς αρχηγό.. Εσείς θα τον τιμούσατε.

Ανώνυμος είπε...

κυριε υπουργε το πασοκ εχασε τις εκλογες γιατι δεν απαντησε σε κανενα ερωτημα τα τελευταια χρονια
γιατι καποιος πτυχιουχος δημοσιος υπαλληλος παιρνει αλλο μισθο σε ενα υπουργειο και αλλο μισθο σε καποιο αλλο
γιατι καποιος ελληνας κατοικος αθηνων δεν μπορει να σπουδασει αυτο που θελει στην αθηνα και πρεπει να παει πχ στην αλεξανδρουπολη
γιατι τα προιοντα στο χωραφι κοστιζουν 10 λεπτα και στο supermarket 1 ευρω
γιατι η τιμη ενος μεσου σπιτιου ισοδυναμει με 200 μισθους
γιατι καποιος ηθοποιος πρεπει να μπαινει στην βουλη ενω ειναι ασχετος απο διοικηση
γιατι η κυρια καιλη δεν εγινε μοντελο και εγινε βουλευτης
γιατι αγοραζουμε F16 και οχι καναντερ
γιατι οι στρατιωτες φυλανε αδεια στρατοπεδα και δεν πανε να φυλαξουνε δαση
γιατι γιατι γιατι γιατι
μπορω να συνεχισω ολη τη μερα με ερωτησεις
το θεμα ειναι αν εσεις εχετε τις απαντησεις
απαντησεις που δεν κοστιζουν τιποτα σε χρηματα, ειναι το αυτονοητο, κανεις δεν τα εχει λυσει τα τελευταια χρονια και ο κοσμος εχει απογοητευθει
απαντησεις που δεν εχουν πολιτικη ταυτοτητα απλα ειναι λογικες
αν μπορεσετε να απαντησετε πειστικα σε καποιες μονο απο αυτες θα γινετε πρωθυπουργος και θα μεινετε για αρκετα χρονια στην εξουσια
διαφορετικα θα ειστε και εσεις μια απο τα ιδια και η υστεροφημια σας θα καταστραφει θα πατε νωρις στο σπιτι
νομιζω οτι ειναι στο χερι σας να δειξετε τωρα τι πολιτικος ειστε και ποιο θα ειναι το στιγμα που θα αφησετε στην χωρα
ευχαριστω

SilentSoul είπε...

Καλησπερα αγαπητε κυριε

Ισως θα πρεπει να προσεξετε με αυτη την συνεύρεση με bloggers να ειναι οι γνησιοι και οχι οι δημοσιογραφοι bloggers και υπαρχουν μπολικοι απο δαυτους.
Να σας κανουν ερωτησεις δηλαδη ανθρωποι που δεν εχουν σχεση με τις εφημεριδες κλπ αλλα απλοι ανθρωποι καθημερινοι,που ειναι γεματοι προβληματισμους για οσα θα ερθουν στο μελλον.
Ελπιζω να κατανοειτε τι θελω να πω και να επισημανω.
Τα κορακια και οι κακοβουλοι ειναι πολλοι και το γνωριζετε ηδη :)

Εχετε το νου σας

Μια απλη αναγνωστρια σας

Με εκτιμηση

harrygrath είπε...

Ελευθερια σχολιασμου δεν σημαινει ασυδοσια. Τα αισχρα σχολια εναντιον οποιουδηποτε πρεπει να διαγραφονται.

Ακομα & τα - ακης,για πολιτικους 3,5 & 3 εκ ψηφων,απο σχολιαστες των 0 ψηφων, ειναι υβριστικα.

Αν στηθει σκηνικο πρωτοποριακο για τα εγχωρια δεδομενα,τοτε να υπαρξει & δυνατοτητα videoconference μεσω Skype,σε μεγαλη οθονη.

Agobooks είπε...

Για μετανάστες, ούτε αναφορά;

Ανώνυμος είπε...

Μπήκα στο σάϊτ να διαβάσω τα σχόλια και τρελλάθηκα.
Αφήνω τους βαλτούς που κάνουν μπαμ από μακριά.
Έξω και οι Ελληνάρες που ασχολούνται με το ανύπαρκτο "επίθετο" του Βενιζέλου.(Κι αν ήταν αληθινό;Δεν κατάλαβα.Μήπως θέτει κανείς θέμα ότι οι πρόσφυγες, ή οι έχοντες προσφυγική καταγωγή ή και Τουρκογενή επίθετα δεν έχουν δικαίωμα εκλέγεσθαι;Για να ξέρω αν ζούμε στην Ελλάδα ή στο Άουσβιτς.)
Και πάμε στους bloggers.
Ωραία συνήθεια κατ αρχήν. Όμως για να καταπιάνεσαι με ένα θέμα -κι εδώ εννοώ τις πολιτικές διαδικασίες- πρέπει να έχεις κάποια σχέση με αυτό, να το καταλαβαίνεις έστω και λίγο.
Δηλαδή τι;Φοβάστε να πείτε επώνυμα και Δημόσια την αποψή σας, στη συνάντηση που προτείνει ο Ε.Β.;
Γιατί αν θέλετε στο τελείως ανώνυμο να λέτε και να γράφετε ότι σας γουστάρει(συχνά ύβρεις,συκοφαντίες), τότε για τύπους τέτοιους εγώ νομίζω ότι ταιριάζει αλλος χαρακτηρισμός.Όχι bloggers.
Κάπου διάβασα ότι σκοπός της συνάντησης είναι να σας΄πείσει και να σας προσεταιριστεί. Και βέβαια έτσι είναι και γι αυτό το λόγο γίνονται όλες οι πολιτικές συναντήσεις.
Κανείς όμως δε σας αφαιρεί το δικαίωμα να μην πειστείτε ,βρε αδερφέ.
Όσο για τα χάλια της χώρας μας , δε φταίνε μόνο οι πολιτικοί.Όποιος διαβάσει προσεκτικά πολλά από τα αναρτημένα σχόλια, καταλαβαίνει ποιοί κυρίως φταίνε και γιατί στις 16/9 είχαμε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα.
Νίκος Μακρής

Ανώνυμος είπε...

Απορώ πως προβάλετε ως μέλλον, ένας άνθρωπος που μιλά με γλώσσα εμφυλιοπολεμική, που χωρίζει τους πολίτες σε ''δημοκρατικοί πόλίτες και οι άλλοι'', που αναφέρεται σε ''δημοκρατική παράταξη'', σαν οι υπόλοιπες παρατάξεις να ειναι φασιστικές...Έλεος πια...Τα ξερονήσια άλλωστε και το Ιδιώνυμο, όλοι ξέρουν ποιάς παράταξης δημιουργήματα είναι...

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

ελπίζω να μην υπάρχει η δυνατότητα πριν ή κατά το διάλογο, να διαπιστώσει κάποιος από τη μεριά σας ποιο ιστολόγιο ανήκει στο άτομο που σας ερωτά. Αυτή θα ήταν έμμεση "αποκάλυψη" των πολιτικών θέσεών του και θα δηλητηρίαζε την - εξαιρετική - προσπάθειά σας.

Προτείνω, λοιπόν, οι κωδικοί να δίνονται τυχαία (ώστε να μη μπορεί κάποιος να έρθει, χωρίς να έχει δηλώσει συμμετοχή και να πει έναν αριθμό που θα του εξασφαλίσει την είσοδο, π.χ. "9"), και τα μηνύματα συμμετοχής να καταστραφούν πριν την εκδήλωση.

Οι κωδικοί ας είναι αλφαριθμητικοί και όχι σε σειρά. Είναι απλό (ούτε ένα λεπτό!) να σας φτιάξει κάποιος έναν αλγόριθμό που θα δίνει κωδικούς της μορφής Α3Φ8, Γ6Τ5, κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή την σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν εκεί, έχω να παρατηρήσω οτι με απογοητεύουν για άλλη μια φορά και δυστυχώς τείνουν να επιβεβαιώσουν όλους όσους αμφισβητούν την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να αναζητήσω αίτια και υπαίτιους. Είναι προφανές οτι ο πόλεμος μαίνεται ίσως όχι με δική σας ευθύνη. Σε μια οικογένεια όταν υπάρχει ένταση ο πιο νηφάλιος προσπαθεί να εκτονώσει την κατάσταση με γενναιοψυχία στοργή και αυτοθυσία αν χρειαστεί, διότι πολλές φορές βλέπουμε το δέντρο κι αγνοούμε το δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει ατυχής η ιδέα του Γιώργου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και τι να κάνει?Ηδη στις πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης υπήρχαν δύο ΠΑΣΟΚ .Πριν προλάβει ο Ρεπούσης πεταγόταν ο Βενιζέλος.Με τις δηλώσεις του πριν τοποθετηθεί το επίσημο ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβητεί την ενότητα ο Βενιζέλος? Πάντως όλοι μαζί τα καταφέρατε να κάνετε το ΠΑΣΟΚ σαν εντατική.Οποιος βγάινει από συνεδρίαση όλο "δεν ανησυχούμε" και "όλα θα πάνε καά" είναι.

Manolis είπε...

H υποκρισία στο μεγαλείο τους.Αξιώνουν από τον Γιώργο να εκπροσωπήσει το Πασοκ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης,αλλά συγχρόνως τον ¨"αποκαθηλώνουν" και τον μικραίνουν καθημερινά.
10 μέρες τώρα ο Γιώργος άντιμετωπίζεται από συντρόφους και δημοσιογράφους εντελώς απαξιωτικά,αλλά κρατώντας την ευγένεια που τον χαρακτηριζει αποφεύγει τις δημόσιες παρεμβάσεις.
Τα κοράκια βέβαια τον περιμένουν στην γωνία.Γιατί δηλαδή να μην ζητήσει τη στήριξη των βουλευτών?Μήπως είναι δεδομένη ή μήπως δεν του χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τον χλευασμό της ΝΔ?
Φτάνει νομίζω πια, με τις κισέ φράσεις ενότητα , ενότητα κι ενότητα.
Ηρθε η στιγμή για γενικό ξεκαθάρισμα, ιδεών και προσώπων
Τίποτα πλέον δεν είναι δεδομένο..

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι θνησιγενή επιπλαστόητα εκτός από τη νίκη του κ. Καραμανλή στις εκλογές έχει και η σημερινή δια βοής ψήφος εμπιστοσύνης προς τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

στίψτε αυτόν τον τρομερό εγκέφαλο και παρουσιάστε νέα ιδεολογική-προγραμματική πλατφόρμα πέρα απο τον επικρατούντα νεοφιλελευθερισμό-σοσιαλφιλελευθερισμό.
Γιατί το μεγάλωμα της πίτας κάποιοι δεν θα προλάβουν να το δούν να έρχεται, θα έχουν γίνει αλεύρι γι'αυτή τη πίτα.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παπανδρέου αν θέλει ψήφο εμπιστοσύνης για να αντιμετωπίσει τον κ. Καραμανλή όπως λέει, δεν έχει παρά να επισπεύσει τις διαδικασιες εκλογής νέου προέδρου ή να παραιτηθεί.

Η σημερινή του πρωτοβούλία είναι καταστατικά ανακόλουθη και δείχνει τη διάθεση του για να προκαταβάλει το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο το πόσο ένα όνομα μπορεί να προστατεύει την μετριότητα και να φιμώνει το στόμα τόσων πολλών.
Αλλά βέβαια, εδώ είναι Ελλάδα. Μπορεί να γκρινιάζουμε που δεν πήραμε κάποια θέση "αξιοκρατικά" και την πήρε κάποιος άλλος με "μέσο", αλλά ένα πολιτικό σχόλιο για την πολιτική μετριότητα που τυχαίνει να είναι γιος του ιδρυτή, δεν λέει κανείς..
Α, ναι, ξέχασα. Τον "υπομονόμευσαν" λένε οι παπαγάλοι. Λες και βρισκόταν σε άλλη χώρα και δεν κατάλαβε τίποτε.
Καλός και συμπαθής, όχι όμως για πρωθυπουργός.
Δεν είναι θέμα να είναι κανείς ή να μην είναι υποστηρικτής του κου Βενιζέλου.
Το θέμα είναι είναι ποιος άλλος παρουσιάζει τη συγκρότηση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά για να είναι πρόεδρος μιας πολυδύναμης, "πολύχρωμης" και (ευτυχώς) πολυφωνικής παράταξης όπως είναι το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
αληθεύουν οι φήμες ότι στις προηγούμενες εκλογές προέδρου στο κόμμα, με μόνο υποψήφιο το Γιώργο, δόθηκε στη δημοσιότητα για λόγους εντυπωσιασμού ότι είχαν ψηφίσει πάνω από 1 εκατομμ. μέλη και φίλοι, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μόνο περί τα 350.000 άτομα;

Αν ευσταθεί αυτή η πληροφορία, πώς θα αντιμετωπίσετε το φαινόμενο, μετά από 4 χρόνια και με 2 υποψήφιους, να είναι λιγότεροι οι ψηφοφόροι, γιατί 1 εκατομμ. μου φαινόταν εμένα και τότε υπερβολικό νούμερο;

Και, εφόσον εκλεγείτε, πώς θα αντιμετωπίσετε εκείνα τα στελέχη που επινόησαν αυτή την παραπλάνηση, μελών και φίλων και,τελικά, του ελληνικού λαού, δημιουργώντας εντυπώσεις, οι οποίες στη συνέχεια δεν επαληθεύτηκαν, ούτε από δημοσκοπήσεις, ούτε από εκλογές;

Και αν εκλεγεί ο Γιώργος, θα φροντίσετε και πώς να πάψουν να οργανώνονται τέτοιες, καθόλου σοσιαλιστικές, προσωπολατρικές διασκεδάσεις "ρωμαϊκού μεγαλείου" για το κομματικό πόπολο, οι οποίες δεν αντιστοιχούν σε πολιτικό περιεχόμενο και θέσεις;

Στο κάτω κάτω, οι εκδηλώσεις λατρείας του λαού προς κάποιους ηγέτες, σε διάφορες εποχές και χώρες, οι οποίες εκδηλώσεις "δικαιολογούσαν" τις διάφορες λαθροχειρίες, είχαν κατά κανόνα και κάποια αντιστοιχία με την ακτινοβολία ή τις επιτυχίες του αρχηγού, κάτι που σήμερα δεν υφίσταται - δεν βλέπω να το ισχυρίζεται κανείς!

Ανώνυμος είπε...

Παρέλειψα να γράψω πριν ότι, βλέποντας όλα αυτά τα γεγονότα που περιέγραψα και μερικά άλλα που είναι γνωστά, φυσικά και δεν ψήφισα στις τελευταίες εκλογές ΠΑΣΟΚ, παρότι είμαι μέλος του και θα το σκεφτώ σφόδρα, αν θα το ξαναψηφίσω.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά,

Επειδή δεν μένω στην Αθήνα,όπως καταλαβαίνετε δεν με ενδιαφέρει και πολύ το αν θα γίνει αυτή η συνάντηση η’ όχι.
Βέβαια στέκομαι κριτικά απέναντι της , μιας και δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει πολιτικός λόγος πιο ουσιώδεις από ότι στο blog. Πιστεύω – και είναι λογικό-, ότι θα προσπαθήσετε να σαγηνεύσετε τους ‘ακροατές’ σας, μέσο και της φυσικής σας, παρουσίας, και της πολύ καλής σας, ρητορικής σας, ικανότητας .Και είναι ένα κοινό που ενδιαφέρετε ο οποιασδήποτε να ‘κερδίσει’ μιας και μιλάμε για μια ‘κοινωνία’ περισσότερο ψαγμένη απ το μέσο όρο, ένα σύνολο ανθρώπων που είναι σε θέση να επηρεάσει με τις γνώσεις του, και τις απόψεις του, ευρύτερα στρωματά, της κοινωνίας. (αν δεν κάνω λάθος τα περιβόητα ‘opinion leader groups ’.)
Γεγονός (να τους κερδίσετε) που φυσικά είναι πιο δύσκολο στο blog, όπου τα ερωτήματα τίθενται χωρίς ‘φόβο’ και μόνο οι τεκμηριωμένες θέσεις και απαντήσεις σας, μπορούν να ‘κατακτήσουν’ τον πολίτη. Βέβαια αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι θα ήταν κουτό να περιμένω απαντήσεις στα ερωτήματα μας, μιας και έχετε πολλά άλλα πράγματα να κάνετε αυτό τον καιρό.
Η ιδέα σας όμως, να ‘βάζετε’ και ένα θέμα μέρα παρά μέρα στη συζήτηση –και να μετράτε έτσι τις διαθέσεις του ‘κοινού’- αλλά και εμείς να γνωρίζουμε τις απόψεις σας για θέματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία είναι κάτι το ενδιαφέρον.

Θα ήθελα κ. καθηγητά να ενώσω τη φωνή μου με αυτά που έγραψε λίγο πιο πάνω ένας «ανώνυμος» συγκοινωνιολόγος σχεδόν σε όλα όσα αναφέρει. Και κυρίως εκεί που γράφει ...

"Η δεξιά ανέκαθεν υπήρξε απάνθρωπη για τον φτωχό λαό και ωμή. Το "δικαιούται" όμως λόγω ιδεολογικής τοποθέτησης. Για την δεξιά δεν υπάρχει τίποτε άλλο από θεωρίες περί κέρδους, προσφοράς και ζήτησης. Για το ΠΑΣΟΚ όμως ; "

Περιμένω να ακούσω πιο ΠΑΣΟΚ φαντάζεστε ??

Η ηγετική σας ομάδα, κ. Βενιζέλο , εχει πολλούς, πάρα πολλούς Σημιτικούς . Και η ομάδα συνδιαμορφωνει τις πολιτικές και τις τακτικές. Δέστε το ατόπημα που έκανε η ομάδα του ΓΑΠ, σήμερα μέσα στη Βουλή, με όσα ‘έβαλαν ‘ τον πρόεδρο να ζητήσει.
Να σκεφτώ (με φόβο και τρόμο) ότι γέρνετε, όπως και η ομάδα σας, προς τα δεξιά ???
ΜΕ ΧΑΝΕΙΣ ….. - και όχι μονο εμενα , όταν ειστε τοσο κοντα με τον κ. Σημιτη

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, αλλά βλέποντας ένα σχόλιο, κάποιου φίλου, δεν μπόρεσα να κρατηθώ και να μην αναφερθώ σε κάτι που γνωρίζω

Το σχόλιο είναι το εξής
‘…..Eseis prosopika kurie Belizele,
ti kanate gia na mi xasei tis ekloges to PASOK? Pou eisastan krummenos olo to diastima tis proeklogikis ekstrateias? …..’

Και η απάντηση που εγώ μπορώ να δώσω, σύμφωνα με αυτά που ξέρω και ξέρω πολύ καλά., είναι η εξής

Είμαι από μια μεσαία σε μέγεθος πόλη της χώρας (περίπου 50 χιλ). Όταν ο γραμματέας του τοπικού ΠΑΣΟΚ ,ζήτησε κεντρικό ομιλητή για την τελευταία προεκλογική ομιλία, απ την Χαρ. Τρικούπη ,η τελευταία αδιαφόρησε, όπως και σε τόσα αλλά θέματα.
Όποτε ο γραμματέας (ο οποίος ήταν με τον ΓΑΠ, τουλάχιστον μέχρι τότε, για μετά δεν ξέρω),ζήτησε από τον Βενιζέλο να έρθει να μιλήσει στην κεντρικη ομιλια.
Ο τελευταίος δέχτηκε, και το θέμα θεωρείτο λήξαν..
Την επόμενη μέρα όμως όταν το έμαθαν στην Χαρ. Τρικούπη άρχισαν να "φωνάζουν" και να απαιτούν να ακυρωθεί η ομιλία !!!!!.
Ο γραμματέας αναγκάστηκε να κάνει πίσω. Και τελικά, του έστειλαν -στην θέση του Βενιζέλου – ένα άλλο μεγάλο-στέλεχος , ο οποίος παρεμπίπτοντος είναι από τους σκληρότερους επικριτές του Βενιζέλου.
Εν ολίγοις αντί να επιζητούν ‘να βγει στα μπαλκόνια’ ο Βενιζέλος οπού και περισσότερο κόσμο θα μάζευε και θα επηρέαζε περισσότερους πολίτες με την πληθωρικότητα του , κάνανε το αντίθετο.

Κυρίως όμως θα μπορούσαν μετά τις εκλογές να του καταλογίσουν μεγαλύτερο κομμάτι στην ευθύνη της ήττας .

Τα κεντρικά έκαναν διαχείριση της ήττας ΠΡΙΝ ακόμη αυτή συμβεί, με μόνο στόχο να του βάλουν εμπόδια και να τον μικρύνουν, σε περίπτωση εσωκομματικών εκλογών.

Με τέτοια μυαλά είναι δυνατόν να παει μπροστά το ΠΑΣΟΚ ??
Αν (ΑΝ), βγει ο Βενιζέλος τουλάχιστον ελπίζω να είναι στοιχειωδώς πιο έξυπνος σε τέτοια διαδικαστικά (?) και δευτερεύοντα θέματα.

Και ας ξέρει επίσης (ΑΝ γίνει πρόεδρος ) ότι λευκή επιταγή δεν παίρνει πια ΚΑΝΕΝΑΣ .
Ούτε από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ούτε και κυρίως από την κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Το κλεισιμο της ψαλιδας αναμεσα σε Βενιζελο και Γιωργο μεσα σε μια κιολας βδομαδα εχει να κανει απ' τη μια με το γεγονος οτι η βαση του ΠΑΣΟΚ δεν γνωριζει το προγραμμα Βενιζελου και απ' την αλλη επειδη φοβαται οτι το ονομα Παπανδρεου ειναι και μπορει να συμβαλλει να ξαναμπει στην τροχια νικης το ΠΑΣΟΚ, ειδικα αφου ο Γιωργος τηρησε αξιοπρεπη σταση απ' τις 16/9 και μετα. Ειναι προφανες οτι ο κοσμος περιμενει να δει πιο βαθια αυτοκριτικη απ' το ΠΑΣΟΚ, οπως και συζητηση για το δικο σας προσωπικο οραμα, κ. Βενιζελο. Ειναι πολυ πιθανο να μην εκλεγειτε 45 μερες απο σημερα. Αν ο Γιωργος βγει με προγραμμα στο λαο και ανατρεψει το κλιμα (και 45 μερες ειναι πολλες στην πολιτικη), ασχετα απ' τον αν κατορθωσει να βαλει το ΠΑΣΟΚ σε τροχια νικης, εν τουτοις θα εκλεγει στην αρχηγια και το ΠΑΣΟΚ μπορει να μεινει αλλα οχτω χρονια στην αντιπολιτευση, οπως το επαθε και η ΝΔ απ' το '93 μεχρι το '04, δηλ. 10.5 χρονια. Δηλαδη, μπορει να του βγει σε καλο η προκληση που του κανατε, στο τελος, γιατι θα τον δυναμωσει ως αρχηγο ανεξαρτητα απ' το ποσο καιρο θα κανει να παρει την εξουσια. Ο Κωστας παρ'ολο το ονομα του εμεινε αρχηγος της ΝΔ για πολλα χρονια. Μεχρι και ο αειμνηστος Ανδρεας εκανε 7 χρονια να παρει την εξουσια. Συνεπως, ολα παιζονται και τωρα.

Απ' την αλλη μερια, αν παρετε την αρχηγια οριακα, παλι θα κινδυνευσετε να μεινετε αντιπολιτευση για αλλη μια 8ετια. Μονο αν εκλεγειτε με συντριπτικη διαφορα απ΄το Γιωργο, θα αποκτησετε το κυρος να ηγηθειτε του κομματος με ανεση, διαφορετικα ο Παπανδρεου και η ομαδα του θα περιμενουν στη γωνια να σας καταγγειλουν και να ξαναπαρουν την καρεκλα. Που σημαινει οτι το ΠΑΣΟΚ μπορει και να μην ξαναγυρισει στην εξουσια ποτε αφου θα αναλωνετε σε εσωτερικες εριδες. Τοτε μπορει να ελθει και η διασπαση του ΠΑΣΟΚ. Λοιπον, για να εκλεγειτε με ανεση, βγειτε στο λαο και συζητειστε για το δικο σας εναλλακτικο προγραμμα αντιπολιτευσης με απλοτητα, ειλικρινεια, και σοβαροτητα. Οπως βλεπετε απ' το μπλογκ σας, το σοκ της ηττας εχει ηδη ξεπεραστει, και ο κοσμος ειναι απαιτητικος, και με το δικιο του. Το ζητουμενο ειναι να μπορεσετε να συνθεσετε τις αποψεις τους και να τις κανετε δημιουργικο ρευμα για εσας, οχι μονο για να κερδισετε την εκλογη με ανεση, αλλα και για να προκαταλαβετε τον κοσμο να σας ψηφισει στις επομενες εθνικες εκλογες που δεν θα αργησουν να ερθουν. Διαφορετικα θα αναλωσετε την επομενη 4ετια για να εδραιωσετε τη θεση σας στην αρχηγια και αυτος θα ειναι χαμενος χρονος που θα αφαιρεθει απ' το χρονο διεκδικησης της εξουσιας για να παει η Ελλαδα πραγματικα μπροστα. Μην ξεχνατε οτι με βασει τους διαλογους σας στο Ιντερνετ (τους οποιους διαβασα προσφατα) εχετε πολλη δουλεια για να ξεμαγκωσετε την χωρα απ' τις αγκυλωσεις και να την βαλετε σε δημιουργικη πορεια. Παντως, μου εκανε εντυπωση η σε βαθος γνωση σας των προβληματων της Ελλαδας και σε επιπεδο λεπτομερειας, που ειναι βεβαια ενδειξη οτι αφου τα γνωριζετε τοσο καλα, σιγουρα εχετε και ιδεες για την αντιμετωπιση τους. Γιατι συνηθως ειναι εκεινοι που δεν ξερουν τα προβληματα λεπτομερειακα που δεν εχουν και αποτελεσματικες λυσεις. Αυτο δεν ισχυει με εσας, και ειναι ευχαριστο. Θα ελεγα σε ολους τους μπλογκερ να διαβασουν τις θεσεις σας στους διαλογους σας. Βεβαια, οπως προειπα, μενει να ακουστουν απο εσας συγκεκριμενες προτασεις σε ποια προβληματα θα δωσετε προτεραιοτητα και πως θα τα λυσετε, με συγκεκριμενες ενεργειες που θα δινουν το στιγμα και της ιδεολογιας σας που, παντως, πρεπει να ειναι κεντροαριστερη με εμφαση στην αναπτυξη μιας δικαιης κοινωνιας, αρχης γενομενης απ' την οικονομια με επενδυση στη γνωση, την τεχνολογια και απολαβες απ' τον παραγομενο πλουτο που θα πρεπει να αναδιανεμηθει δικαιοτερα. Αυτα ειναι τα ζητουμενο, μενει να μπορεσετε να συγκεντρωσετε στο προσωπο σας τις συναινεσεις να κανετε πραξη τις λυσεις που θα προτεινετε. Παντως, μην συνεργαστειτε με τους Κουλουρηδες, κλπ. αυτοι ειναι ακρως λαικιστες που ανηκουν στο μακρινο παρελθον, με συνειρμους που μονο αρνητικα συναισθηματα προκαλουν στους ψηφοφορους. Σχεδον κανω εμετο καθε φορα που ακουω το στομφο του Κουλουρη. Ο Ανδρεας τον ειχε παρει μαζι του για να προσεγγισει τις λαικες μαζες στο Περιστερι το '74 και το '77, αλλα οι εποχες εχουν περασει. Εγω δεν μενω καν στο Περιστερι πια, αν πιανετε το νοημα μου (ημουν παλια δημοτης του). Ηγηθειτε μιας καινουργιας ομαδας σοφων πολιτικων που θα εχουν δυναμισμο και επιστημονικο ηθος, αλλα και θα ασπαζονται τις σημερινες επιταγες για οικονομικη ευημερια και κοινωνικη ευημερια. Στο τελος, ολοι κρινονται, βεβαια. Αλλα προχωρειστε με τολμη και εγκρατεια και θα κερδισετε. Οσον αφορα το Γιωργο, αν μπορεσετε να συμβιωσετε μετα στο ΠΑΣΟΚ (που το ευχομαι ολοψυχα) αναθεστε του μεγαλο ρολο, προτεινετε τον για Προεδρο της Δημοκρατιας, ο τωρινος Προεδρος κ. Παπουλιας θα πρεπει να κατεβει γιατι θα ειναι υπεργηρος, και ο ρολος του ταιριαζει του Γιωργου γιατι ειναι και ηθικος ανθρωπος αλλα και ανθρωπος με κυρος και στο εσωτερικο και στο εξωτερικο.
Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Καλα εκανε ο Γιωργος που εθεσε θεμα εμπιστοσυνης στην ΚΟ την Τεταρτη. Οταν του βγαινει απ' τα δεξια ο κ. Βενιζελος και τον αμφισβητει σαν αρχηγο, οταν εχουν αρχισει οι διαδικασιες για την αντικατασταση του, τοτε το προβλημα ειναι στο καταστατικο που αφηνει εναν ηττημενο αρχηγο κομματος αξιωματικης αντιπολιτευσης να προσερχετε σε διαδικασιες του Κοινοβουλιου ουσιαστικα υπο αμφισβητηση. Πως θα κανει σωστη αντιπολιτευση στην κυβερνηση τις επομενες 45 μερες ο Γιωργος? Με τα χερια δεμενα ως αμφισβητουμενος αρχηγος? Ειναι αστεια πραγματα αυτα. Παντως, φανηκε η μοναξια του Γιωργου. Απ' την αλλη, δεν μπορει να παραιτηθει γιατι το κομμα θα γινει μεγαλυτερο μπαχαλο. Και πως να παραιτηθει οταν οι ευθυνες πανε πολυ πισω και εχουν τις ριζες τους στην διακυβερνηση Σημιτη? Οπως το ειπε ο Γιωργος, επρεπε να βαλει το μαχαιρι στο κοκκαλο. Οι πραξεις μετρανε περισσοτερο απ' τα λογια. Αν ειχε παρει κεφαλια, θα ηταν σημερα πρωθυπουργος. Η ελλειψη ευφραδειας δεν σημαινει και ελλειψη ευφυιας η αποτελεσματικοτητας. Ο Πουτιν δεν ειναι ρητορας, για παραδειγμα, αλλα εδραιωσε τη θεση του στη Ρωσια γιατι παιρνει κεφαλια καθε τρεις και μια. Αν εκλεγει ο Γιωργος πρεπει να κατεβει με αξιοπιστα στελεχη στο λαο απο τωρα και να αναπτυξει ενα κεντροαριστερο προγραμμα με συγκεκριμενες θεσεις και λυσεις στα χρονια προβληματα της χωρας. Να το εμπεδωσει στους πολιτες απ'ακρη σ' ακρη της χωρας. Να ακουσει θεσεις και προτασεις και να τις ενσωματωσει στο προγραμμα του. Ο Γιωργος και συγχρονος πολιτικος ειναι και οραμα εχει. Να φταιξει και καλη ομαδα και να βγει τακτικα στο λαο.

Ανώνυμος είπε...

www.karsilamas.blogspot.com
ΨΗΦΊΣΤΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ.

Unknown είπε...

Ένοιωσα μεγάλη ανακούφιση, όταν μόλις τώρα διάβασα τους tinker, με καλύπτουν πλήρως και ευτυχώς δεν αισθάνομαι μόνη διαβάζοντας παρόμοια κείμενα.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι τα blog δεν αναπτύχθηκαν ως μια ναρκισιστική προέκταση του εαυτού μας, αλλά για ουσιαστική επικοινωνία. Μπορούμε να είμαστε και απλοί αναγνώστες...
Ας σοβαρευτούν λοιπόν μερικοί...
και η σιωπή πολλές φορές είναι χρυσός.

Ανώνυμος είπε...

144.Η Διχόνοια που βαστάει Ενα σκήπτρο η δολερή Καθενός χαμογελάει,Πάρ’το, λέγοντας,και συ.
«ΥΜΝΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Dwarf Warrior είπε...

Σε όσους blogers δυσπιστούν απέναντι στην κατά την γνώμη μου γενναία απόφαση του κ. Βενιζέλου για συνάντηση, έχω να πω τούτο.
Αν δυσπιστούν δίοτι θα "χαθεί" η ανωνυμία τους, τότε δεν έχουν το θάρρος της γνώμης του και μπορούν να εκφραστούν μόνο με κωδικούς και user name.Όσοι φοβούνται να την που δημόσια τότε υπονοούν πρόβλημα δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης. Όσοι θεωρούν άσκοπη την συνάντηση και απαιτούν από τον κ. Βενιζέλο να απαντήσει αποκλειστικά μέσω blog, τότε δεν έχουν καταλάβει ότι ανοιχτή κοινωνία στην οποία συμβάλει η ανάπτυξη των blogs, δεν μπορεί να "κλειστεί" σε μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο. Η κοινωνία είναι εκεί έξω, εμείς εδώ της δίνουμε και μια άλλη διάσταση δεν την αντικαθιστούμε.

Σε ότι αφορά στην δεύσμευση του κυρίου Βενιζέλου για αποστολή συντομών συνοπτικών μηνυμάτων-απαντήσεων, θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα ιδεολογικοπολιτικό.Ποια είναι η θέση σας κ. Βενιζέλο για το μανιφέστο των "Γράκχων" που δημοσιέυτηκε στην "LE MONDE" και αναδημοσιεύτηκε στο "ΒΗΜΑ" της Κυριακής;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πλήν αλέκτωρ φωνήσαι ο υποψήφιος έκανε τό ίδιο σφάλμα.Παρέμεινε υποψήφιος. Ο ηγέτης δεν ζητά δεν παρακαλά και δεν επικαλείται κανόνες. Ο ηγέτης φτιάχνει τους κανόνες. Ο ηγέτης δεν είναι υποψήφιος. Προβλέπω λοιπόν ότι με την συνεργασία του "κατεστημένου" ο Βενιζέλος ως νέος Σαμαράς θα εξαναγκαστεί σε ηρωική έξοδο.Τί κερδισε σήμερα; το δημόσιο Οχι του Σημίτη.... άν τα κατάλαβα καλά.

Δημήτρης Παπαγεωργίου είπε...

Μαυτά και μαυτά, αγαπητοί, δεν υπάρχει αντιπολίτευση (ούτε από τα κόμματα της αριστεράς που πανηγύριζαν μετά τις εκλογές, και η κυβέρνηση με ταχείς ρυθμούς μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο (ακύρωση πορίσματος Ζορμπά, απόσυρση βίβλίου Ιστορίας, ασφαλιστικό για σύνταξη ποτέ, κλπκλπ). ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (ΟΕΟ)?

Unknown είπε...

και πώς θα αναγνωρισθούμε οι μπλόγκερσ κύριε Υπουργέ?
Η ιδέα είναι καλή και σωστή.
Νομίζω ότι οι μπλογκερσ συνταγματολόγοι θα προσέλθουμε άνευ ετέρου!

jpapa είπε...

Αν θυνάμαι καλά το ΠΑΣΟΚ ήταν κατά του βιβλίου της Ιστορίας!

Sofia Maria Angelara είπε...

βρίσκω αυτήν την ιδέα συνάντησης συναρπαστική. Και ιδιαίτερα στη Θεσ/νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε Βενιζέλο,
Αγαπητοί "Σύντροφοι" Bloggers,
καταρχήν θεωρώ απαράδεκτα τα σχόλια ορισμένων ανώνυμων εδώ μέσα. Για την ακρίβεια δεν μιλάμε για σχόλια αλλά για προσωπικές ύβρεις που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην εικόνα των bloggers.
Αγαπητοί μου bloggers (και λοιποί) είναι άνανδρο να βρίζεται ένα άτομο με ονοματεπώνυμο που εκθέτει δημόσια τις σκέψεις και ιδέες του. Και μάλιστα δημοσιοποιεί τις ύβρεις!...Στο δια ταύτα...
Είμαι με το ΠΑΣΟΚ, δεν είμαι με το μέρος κανενός και αγωνιώ για την ενότητα του.Δεν ξέρω τί θα ψηφίσω στις εσωκομματικές (και αν ψηφίσω).
Θέλω πάση θυσία το κόμμα να μείνει ενωμένο και να φύγει η "Δεξιά" από την εξουσία αν είναι δυνατό και αύριο...Και για όσους δεν "εμπέδωσαν" την φιλοσοφία της Δεξιάς ο φετινός χειμώνας θα τους βοηθήσει πολύ...
Ίσως δηλώσω να ρθω στην συνάντηση των Bloggers στην Αθήνα.
Κύριε Βενιζέλο εύχομαι το καλύτερο ....για το ΠΑΣΟΚ!!!
chris
Ένας blogger-φίλος του ΠΑΣΟΚ B΄Αθήνας

Manolis είπε...

Για το ασφαλιστικό ο κος Βενιζέλος...έκανε αγώνα δρόμου για να μιλήσει πρώτος....
Για το βιβλίο ιστορίας όμως????σσσσσουτ...να μη μας ακουσει ο Χριστόδουλος....

Ανώνυμος είπε...

Η επικοινωνία ανάμεσα στο μέλη της κοινότητας των bloggers;
Συζήτηση με κάποιους στόχους ή απλώς διαδικτυακή "ρούγα";
Και, εν τέλει, γιατί μια συζήτηση στο διαδίκτυο -ειδικά όταν οι συμμετέχοντες καλύπτονται από πλήρη ανωνυμία- να είναι πλέον αξιόλογη από τηλεοπτική συμμάζωξη;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε Βενιζέλο,
πολύ με στεναχώρησε η σημερινή κατάσταση στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η ταπεινή μου άποψη είναι ότι ο κ.Παπανδρέου ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση για το χρονικό διάστημα από σήμερα έως 11/11 και τίποτε παραπάνω.
Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται σε πολύ αποδυναμωμένη θέση. Χρειάζεται την στήριξη όλων μας ακόμη και για τις επόμενες 40 μέρες προκειμένου να αρθρώνει αντιπολιτευτικό λόγο...
Μοιάζει σαν ένα λαβωμένο πουλί και δεν πρέπει να το χτυπάμε άλλο...
Εξάλλου όλα θα ξεκαθαρίσουν σε 40 μέρες...υπομονή...Νομίζω ότι μπορείτε να την επιδείξετε και να μην μεγεθύνουμε τα πράγματα.
chris
ένας blogger-Φίλος ΠΑΣΟΚ-Β΄Αθήνας και προ 10ετίας ΠΑΣΠ-ίτης (από τότε συζητούσαμε και στηρίζαμε την προοπτική σας όπως θα ξέρετε σίγουρα και ο ίδιος...)

Ανώνυμος είπε...

Ουδέποτε στο παρελθόν, σε καμμιά δημοκρατική χώρα, δεν είδαμε το φαινόμενο της παραμονής αρχηγού ο οποίος υπέστη τέτοια ξεφτιλιστική πανωλεθρία.
Και η βάση το ανέχεται. Ανθρωπάκια. Πάντα αυτό ήσασταν. Ανθρωπάκια.
Αλλά μην έχετε το θράσος να αποκαλείτε εαυτούς "μεγάλη δημοκρατική παράταξη."
Μόνο γέλιο προκαλείτε.

Unknown είπε...

Στην περίπτωση που η σημερινή πρόταση Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός σας ήταν απλά "ατυχής", τότε πρόκειται σαφώς περί ανοησίας ολκής. Στην περίπτωση όμως που πρόκειται γιά στρατηγική επιλογή, τότε μιλάμε πλέον γιά καθαρή δολοπλικία.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τώρα στο Μέγκα το Χρυσοχοίδη.Πωπω γλύψιμο στον Πρετεντέρηηηηη.Φτάνει βρε Μιχαλάκη,αρκετά εγλυψες.
Δεν ξέρω αν το Πασόκ έχει πια λόγο ύπαρξης μ αυτά τα στελέχη που τα περισσότερα είναι διαπλεκόμενα.Κρίμα για το κίνημα

theodore είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,

Η ιδέα σου για την συνάντηση των bloggers είναι πολύ θετική.
Νομίζω θα συζητηθούν πολύ χρήσιμα πράγματα,τόσο για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ,όσο και για θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους του σήμερα,όπως το διαδύκτιο και οι δυνατότητες του.

Ευχομαι ότι καλύτερο στην συνέχεια του αγώνα σας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Kostas είπε...

Αγαπητέ μου Βαγγέλη Βενιζέλο
Θα ήθελα να σχολιάσω τα συμβάντα στην 1η συνεδρίαση της κοιν/κής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και να ακούσω και τη δική σας άποψη:
Δυστυχώς η εξωθεσμική, αναίτια (δεδομένης της δημόσιας δήλωσης όλων-και της δική σας- για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Γ.Α.Παπανδρέου σαν Προέδρου του κινήματος μέχρι την 11η Νοεμβρίου)και γενικά έξω απο κάθε κοινοβολευτική λογική πράξη του Γ.Α.Παπανδρέου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απο την κοιν/ική ομάδα μου θύμισε έντονα -ας μου επιτραπεί ο όρος -πράξη "κακομαθημένου και καπριτσωμένου παιδιού" που πάνε να του πάρουν το "παιχνιδάκι" του, μια πράξη που είναι αδύνατον να ερμηνευθεί σαν προερχόμενη απο έναν πολιτικό άνδρα, ενήλικα, που επι σειρά ετών κατείχε κομβικές κυβερνητικές θέσεις, και επι 3,5 χρόνια ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κλπ. Σαν άνθρωπος, βέβαια, φαίνεται συμπαθής, "καλό παιδί"...
Για όνομα του Θεού όμως, έλεος πια, ας τελειώσουμε με τους άνευρους και κακούς ερασιτέχνες της πολιτικής,ο τόπος μας δεν σηκώνει άλλες περιπέτειες!!!....

harrygrath είπε...

Περαν των θεματων ουσιας,μηπως πρεπει τυπικα αλλα & συμβολικα να αναφερεστε παντου σαν Βαγγελης,αντικαθιστωντας το καθαρευουσιανικο " Ευαγγελος " ?

Και στα αγγλογλωσσα σαητς σαν vaggelis & vvenizelos ?

Ανώνυμος είπε...

EINAI ΠΑΣΙΦΑΝΗΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΝΤΑ ΑΝΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΠΩΣ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ...

Ανώνυμος είπε...

Εγω θελω τη Φωφη για αρχηγο. Ειναι πολυ εξυπνη και πολυ γλυκουλα. Και τι χαμογελο, εεε? Αν η συναινεση στην κοινωνια ειναι το απαραιτητο προηγουμενο, η Φωφη το'χει και με το παραπανω.

Ανώνυμος είπε...

Μετά το σημερινό στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τον Πρόεδρο να ζητά "ψήφο εμπιστοσύνης", είναι ορατός ο κίνδυνος διάσπασης
Αραγε, ο νυν Πρόεδρος, μποστά στο φάσμα ήττας του στις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη Προέδρου του Κινήματος, θα προχωρήσει σε πραξικόπημα πριν την εκλογή ?
Η πολλή τριβή του ΠΑΣΟΚ με τους μεγαλοεκδότες/μεγαλοεργολάβους, το "μεγάλο κόλπο" με το χρηματιστήριο και οι βόλτες με τα "κότερα", την Σημιτική περίοδο 1999-2004, φαίνεται ότι έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τη φυσιογνωμία του Κινήματος.
Τόσο, ώστε το 2007 ο λαός να θεωρεί το ΠΑΣΟΚ τον καλύτερο διεκπεραιωτή των συμφερόντων της μεγαλοαστικής τάξης.
ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΓΙΩΡΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΚΩΤΑ ΔΙΑΤΕΙΝΌΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ "ΝΕΑ ΤΖΑΚΙΑ" (υποδηλώνοντας τον Κοσκωτά, για όσους έχουν μακριά μνήμη).
Πάντως το παλιό σχέδιο των μεγαλοεκδοτων/μεγαλοεργολάβων (μεταπρατικό-παρασιτικό κεφάλαιο), που συζητούσαμε με συντρόφους από το 1984, είναι η δημιουργία 3-4 κομμάτων από τα δύο κόμματα εξουσίας και η "τεχνητή" ανάδειξη αργηγών που μπορούν να ανεβάζουν και κατεβάζουν (ελέγχοντας την κοινή γνώμη με τα μπουρδελο-καναλά και τις φυλάδες τους), που να είναι αδύναμοι και έρμαια στις λαίμαργες ορέξεις τους για κέρδη.
Τέτοιος αρχηγός υπήρξε ο κομπλεξικός-Σημίτης (θυμηθείτε πώς από τον πιο αποτυχημένο υπουργό του Ανδρέα, πλασαρίστηκε ως ο ικανότατος διαχειριστής της εξουσίας από τα γνωστά συμφέροντα Λαμπράκη-Μπόμπολα-Κόκκαλη-Τεγόπουλου κ.α.)και στη συνέχεια ο αφελής-άνευρος-Γιώργος (και αυτός με ημερομηνία λήξης, αφού δε συγκρούστηκε, όταν έπρεπε, με τα συμφέροντα που, σήμερα, τον φτύνουν).
Ευνοϊκή η συγκυρία για την εύλογη διεκδίκηση της αρχηγίας από τον ικανότερο και "δεξιότερο" Ε. Βενιζέλο, αν και μου φαίνεται ότι και αυτός "χρωστάει" γραμμάτια στους εγχώριους "νταβαντζήδες".

aphrodite's child είπε...

@Kostas
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Σαν παιδί που κάνει νάζια...


Αγαπητέ Ευάγγελε,
σε μια τόσο κρίσιμη μέρα για το ΠΑΣΟΚ, οι τόνοι δεν έπρεπε να οξυνθούν και άλλο.

Εύγε λοιπόν, για τη στάση σου καθώς επίσης και τη στάση των ατόμων που σε υποστηρίζουν, να μην εμφανιστείτε καθόλου στα ΜΜΕ σήμερα και αύριο.

Ανώνυμος είπε...

ειναι πλεον προφανες πως οι "τακτικες" που ακολουθουνται απο τη σημερινη ηγεσια του ΠΑΣΟΚ ειναι εμπνευσμενες απο την μεγαλομανη και εγωκεντρικη ιδεα πως αφου ενας Παπανδρεου ιδρυσε το Κινημα, ενας Παπανδρεου μπορει και να το διαλυσει.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μείνει άναυδος από αυτά που συνέβησαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο κύριος Παπανδρέου κάνει το λάθος και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης με κάλπη.Ερώτημα:δεν έχουν δηλώσει όλα τα στελέχη ότι η εμπιστοσύνη ως τις 11 Νοεμβρίου είναι δεδομένη;Γιατί δημιουργήθηκε τέτοια ένταση σε μια πανηγυρική συνεδρίαση;
Ο κύριος Βενιζέλος έχει τη μεγάλη ευκαιρία στα χέρια του:να εμφανιστεί εκείνος ως ο εγγυητής της ενότητας.Να πάρει τον λόγο,να πει ότι δεν χρειάζεται κάλπη,ότι ο ίδιος στηρίζει και εμπιστεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου και ότι καλεί σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα να πράξει το ίδιο!Θα έπαιρνε το χειροκρότημα όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,ίσως ακόμα και του ίδιου του κυρίου Παπανδρέου!Για να μην πω ότι θα εξασφάλιζε την εκλογή του το Νοέμβριο.Αντ'αυτού ,μίλησε για προσπάθεια υφαρπαγής εμπιστοσύνης,ακολουθούμενος και από τον κύριο Σημίτη.Ερώτημα:για ποιά υφαρπαγή μιλάμε;Δεν έχουν δηλώσει όλα τα στελέχη ότι η εμπιστοσύνη ως τις 11 Νοεμβρίου είναι δεδομένη;Γιατί αυτή η θέρμη να τονιστεί ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα έδιναν εμπιστοσύνη στην κάλπη;
Δύο υποψήφιοι ,δύο γκάφες ολκής,μέσα σε λίγα λεπτά.Τί του χρειαζόταν του κυρίου Παπανδρέου η ψήφος εμπιστοσύνης;Και τί του κόστιζε του κυρίου Βενιζέλου να την δώσει;


Ευχαριστώ
Ν.Φ.

LYTROSIS είπε...

Βαγγέλη
Πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου. Ανάλαβε πρωτοβουλία. Άμεση εκλογή γιατί θα έρθουν και χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ
Σας άκουσα σήμερα στη Βουλή.
Είπατε ότι πήρατε πρώτα τηλέφωνο τον Κο Ρέππα και μετά πήγατε σε μια πανηγυρική συνεδρίαση ΚΑΛΟΠΙΣΤΑ!!!!
Λυπάμαι.
Λυπάμαι διότι παρότι Παπανδρεϊκός υποστήριξα την κίνηση σας σαν πράξη, που θα έδινε την απαραίτητη ώθηση στο Κίνημα να ξεπεράσει την ήττα.
Λυπάμαι διότι βλέπω μπροστά μου να διαγράφεται ένα σχέδιο.
Ένα σχέδιο που πρώτα έδωσε το 2004 τη διαδοχή στον Γ. Παπανδρέου και κατάφερε να συντηρήσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο 40% και όχι στο 30% ή πιο κάτω.
Μετά μου δίνετε η εντύπωση ότι υπήρχε συνεχής υπονόμευση για να "καεί" ο Γιώργος Παπανδρέου και έτσι οι δυνάμεις, που θέλουν το ΠΑΣΟΚ κόμμα συμφερόντων και όχι κίνημα Λαού να το υποκλέψουν και να το χειραγωγήσουν.
Κύριε Υπουργέ
Το ΠΑΣΟΚ έχει το Λαό του και τον Πρόεδρό του Γιώργο Παπανδρέου.
Ελπίζω μέσα από την καρδιά μου να κάνω λάθος για το σχέδιο και εύχομαι να το αποδείξετε.
Δεν σας κατηγόρησα για το μελλοντικός ηγέτης, λογω της έντασης της στιγμής.
Μη κάνετε άλλα τέτοια λάθη, δεν αξίζουν στο ΠΑΣΟΚ

Elias είπε...

Συγχωρέστε με αλλά επειδή μου επιτέθηκε χυδαία ένας δήθεν αριστερός, λόγω της στήριξης μου στον κο Βενιζέλο,και δεν πιστεύουν αρκετοί ότι ναι εγώ είμαι ,ο πρώην ένεργός κεντροδεξιός πολιτικός αναλυτής ,θα δηλώσω τα εξής:
ναι, δεν γεννήθηκα αριστερός, και μάλιστα άργησα να γίνω.Ευτυχώς ,ώριμος γαρ, δεν ασπάστηκα δόγματα, όπως αυτοί που μυούνται σε αριστερές ιδεολογίες πριν γίνουν γρανάζια του καπιταλισμού.
Δεν μπορείς να νιώσεις την αξία κάποιων πραγμάτων, αν δεν τα αναζητήσεις, δεν τα ψάξεις.
Δεν έχει νόημα να σου διδάξουν την Αριστερά στα νιάτα σου ή στην ΚΝΕ, όυτε να αυτοαναρχονομηθείς πριν κάν βγάλεις με ιδρώτα κάποια ματωμένα λεφτά απο το σύστημα. Επιτέλους, σταματήστε να καπηλεύεστε την Αριστερά, όλοι όσοι αναφωνείτε οτι το ΠΑΣΟΚ έκανε δεξια στροφη,παράκαμψη,παρέκλιση..
Ναι είχα αμαρτήσει ,όπως ο Μίκης σας ,στα 65 του πήγε με τον Μητσοτάκη, ετσι και εγώ απο τα 17 ημουν οπαδός του νεοφιλελευθερισμού, χωρίς να δογματιστώ, χωρίς να μου τον κατηχήσουν, χωρίς να μου τον επιβάλλουν. Δεν τον λάτρεψα, απλά τον παρακολουθούσα μέχρι να δώ που, θα πάει, όπως τον παρακολουθόύσαν και 50αρηδες αριστεροί διανοούμενοι σε όλο τον κόσμο.Οχι πιστά και οχι τυφλά. Ναι μεγάλος ''ξύπνησα'', μεγάλος πια, στα 26 μου,βούτηξα σε αυτούς που διάβασαν Μαρξ ,σε αυτούς που διάβασαν Κευνς.Γιατί Μαρξ αυτούσιο, Κευνς αυτούσιο, και ακόμη-ακόμη Λένιν,Τροτσκι και Μπακούνιν, διαβάζω όσο μεγαλώνω, όσο αποκτώ ικανότητα και συνθέτω, όσο πήζει το νευρωνικό μου σύστημα στο μυαλουδάκι μου φίλε αριστερέ ανώνυμε,και ετσι τα αποτυπώνωνω καλύτερα. Αν είναι μια μέρα να σπάσω βιτρίνες ή να κάψω πολυθεθνικές,φορώντας κουκούλα, θέλω να το κάνω λίγο πριν πάρω σύνταξη νεαρέ μου, λίγο πριν με φτύσει το σύστημα.Οσοι λοιποιν έγιναν εντώς ΠΑΣΟΚ ενθυμητές των νεανικών τους φανατικών αναγνωσμάτων και συμπεριφορών, ας ξέρουν οτι οποιος μικρός έμαθε μεγάλα πράγματα, επιμένω σε αυτό, μάλλον τα έμαθε λειψά ή τα έμαθε..στραβά.Καλό είναι τις μεγάλες θεωρίες, όσο άκομψο και να ακούγεται αυτό, να συμβουλεύσουμε στα παιδιά μας να τίς διαβάσοουν όταν πήξει το κεφάλι τους, οταν βρεθούν χωρίς τα πιστόλια της εκπάιδευσης-παπαγαλίας στον κρόταφο, όταν πρωτο-αποκτήσουν συμπεριφορά και ρόλο σύγχρονων σκλάβων του κεφαλάιου, με γραβάτα.
Στηρίζω Βενιζέλο, διοτι το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει μόνο σε αυτούς που κουνάνε μόνο τις σημαίες στις συγκεντρώσεις απο το '81 που ηταν παιδιά και ο Ανδρέας τους έλεγε Αλλαγή και τωρα ο γιός του Νεα Αλλαγή.Ούτε ανήκει μονο σε αυτούς που δεν το θέλουν Σοσιαλιστικό, δηθεν, Κίνημα όπως το έφτιαξε ο Α.Παπανδρεού, να διοικείται δηλαδή απο μια παρέα αυλικών του, που μόλις πέθανε κρύφτηκαν πίσω απο τον Σημίτη, μπας και επιβιώσουν στο παρασκηνιακό ΠΑΣΟΚ. Απο τους λίγους που στα τέλη της ζωής του εμπιστεύθηκε πολλά ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, και αυτός δεν είχε ανάγκη κανέναν Ανδρέα για να δείξει την προσωπικότητα του, ηταν ο Β.Βενιζέλος.Ελεγες τοτε οτι αυτός δεν ηταν ''πεινασμένος'', αυτός ηταν κάτι, είχε κάπου ρόλο, προσφορά, κατι καλό για τον εαυτό του θυσίασε για να μπεί στο παιχνίδι ..Ελεγες οτι αυτός κρίμα που δεν παρέμεινε επιστήμονας(δεν ανήκε σε αυτούς που την δεκαετία '80 δεν τους ηξερε ο θυρωρός τους, όπως είπε και ο Κατσιφαραρας)
Στο κάτω-κατω,εγώ που δεν ψήφισα τον Εβερτ αλλά τον Σημίτη,εγώ που δεν ψήφισα τον επικίνδυνο και αδαή για τα κοινά Γ.Παπανδρεόυ, θα ψηφίσω εναν Αριστερό που διάβασε, διαβάζει και ξέρει τί είναι η Αριστερά. Οσο για την καραμέλα,οτι η Αριστερά είναι μόνο στάση ζωής και οχι Κολωνάκι και καλή ζωή,συμφωνώ, υπο εναν όρο: να μου ορίσεις εσυ τί είναι φίλε, για τί είμαι σίγουρος οτι δεν ξέρεις, όσες αναρχικές και σοσιαλιστικές συμπεριφορές και μελέτες έχεις ενστερνιστεί...
Ακού κάτΐ,οχι δικό μου."Αριστερά είναι η δύναμη εκέινων που δεν έχουν δύναμη, η φωνή εκέινων που δεν έχουν φωνή,που αγωνίζονται ωστε η τράπουλα να ανακατεύεται συνέχεια, η ισότητα να προοδεύει, η ανακατανομή να διορθώνει. Πολεμάει να μεγαλώσει την πίτα για όλους,αλλά πρέπει να δημιουργήσει και συλλογικά και ατομικά πλούτη. Η παραδοσιακή Αριστερά ρύθμιζε, εθνικοποιούσε,φορολογούσε και δαπανούσε. Πέθαναν αυτοί οι μοχλοί, δεν βοηθούν πια την κοινωνία.Η συγχρονη Αριστερά θέλει να βάλει την ανακατανομή παντού όπου υπάρχει αγορά, και την ρυθμισμένη αγορά παντού όπου υπάρχουν πρόσοδοι...''
Αυτά ανώνυμε ψευδο-σοσιαλιστή μου,τα έγραψαν στην Le Monde πρόσφατα, πρωτοπαλίκαρα του Μιτεραν ,που σήμερα είναι 80αρηδες και δεν κράτησαν οφίτσια όταν έφυγε ο αρχηγός τους, αλλά σώπασαν ,σώπασαν και παρατηρούσαν την κοινωνία, βοηθώντας την χωρίς γαλόνια...Αυτοί είναι δηλαδή οι Γάλλοι Τσοχατζόπουλοι, Λαλιώτηδες ,Βασούλες, Γιωργάκηδες και το κακό συναπάντημα της μεγαλυτερης ελληνικής ανώνυμης εταιρείας που λογικά, ουτε και ο ίδιος που την ίδρυσε δεν ήθελε να την κάνει κερδοσκοπική,αλλά φρόντισαν άλλοι γιαν αυτό. Και που τώρα θέλει ντε και καλά να ΤΗΝ κρατήσει ο γιός του, μεχρι να τη κηρύξει σε πτώχευση.
Ελεος φίλε....Το να κάνετε το αναγκαίο στον τόπο ΠΑΣΟΚ, κόμμα του 25-30% δεν νομίζω οτι διαφέρει απο την τακτική της ΚΕ του ΚΚΕ, που θέλει λέει να σκανάρει ποιούς θα κρατήσει απο το + 3% που πήρε τώρα!!Δεν ανήκει φίλε σε κανέναν το κόμμα αυτό, δεν κληρονομείται σε κανένα.Παέι πέθανε, και καλό είναι να αλλάξει όνομα, ταμπέλα,σκοπό.Πότέ δεν ξέχασα οτι πρωτα ημουν Ελληνας και μετά έκλεινα το ματι προς την κεντροδεξια αντιγραφή του Μητσοτάκη απο Κολ και Θατσερ, που αν τώρα δρουσαν όπως και τότε θα ρήμαζαν τις χώρες τους στον αέρα.Οι κοινωνίες και οι οικονομίες θέλουν τον φιλελευθερισμό στην ωρα τους, την σοσιαλιστική πολιτική στον κατάλληλο χρόνο και την κομμουνιστική ρητορεία όποτε ο καπιταλισμός φθάνει στα άκρα,ακόμη και την αναρχία όποτε χρειάζεται.Αυτό δεν είναι αχταρμάς, αλλά όποιος έχει βαθιές γνώσεις αληθινης μαρξιστικής ανάλυσης και σύγχρονων μεταμαρξιστών και νεοκευνσιανών θεωριών, καταλαβάινει τί λέω. Δεν απαιτώ όμως να το καταλάβεις εσύ ανώνυμε φίλε. Απαιτώ να το καταλάβει ένας άνθρωπος σαν τον Βενιζέλο.Αν δεν το καταλάβει και αυτός, τότε κακώς δηλώνει ευρωπαίος σοσιαλιστής και αριστερός, και πρωτος εγώ θα τον πολεμήσω.Γιατί ψηφίζω διαλέγοντας ανθρώπους που ξέρουν τί ωφελεί το μέλλον της χώρας και οχι τί την ωφέλησε στο παρελθον....

Ανώνυμος είπε...

Εγώ όπως και πολύ άλλοι που γνωρίζω είμαστε ΠΑΣΟΚ αλλά είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Πειράζει? Γιατί πρέπει ντε και καλά όποιος είναι ΠΑΣΟΚ να διαχωρίζει τη θέση του από την εκκλησία? Δε καταλαβαίνετε ότι πάνω από την πολιτική και πάνω από όλα υπάρχει ο Θεός? Γιατί πρέπει να λέμε ότι όποιος πιστεύει στο Θεό είναι οπισθοδρομικός; Οι νεοτεριστές και οι άθεοι φέρνουν τη χώρα στη κατάντια που έχει φτασει ήδη! Όσοι πολέμησαν στο όνομα του θεού και της πατρίδας έβγαλαν τη χώρα από τη κατάντια της δεν την έσπρωξαν εκεί!

Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση! Το ΠΑΣΟΚ το οποίο υποστηρίζω, είχε ταχθεί κατά του βιβλίου της Ιστορίας (σωστά κατά τη γνώμη μου αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να πω!)
Τώρα που αποσύρθηκε το βιβλίο γιατί αντιδρά με την απόφαση αυτή;

Μου φαινεται ότι δε ξέρουμε τι θέλουμε ή κάνουμε αντιπολιτευση για την αντιπολίτευση! "Άσπρο εσείς;Μαύρο εμείς. Μαύρο εσείς;Άσπρο εμείς."

Πανέμορφα!!!

Ανώνυμος είπε...

κριμα για τον αειμνηστο Ανδρεα Παπανδρεου τον ιδρυτη αυτης της μεγαλης παραταξης -που αλλαξε την πορεια της κοινωνιας και της Ελλαδας γενικοτερα-που αφησε αυτον τον διαδοχο που πασχιζει με νυχια και δοντια να διαλυση αυτην την μεγαλη και ισως μοναδικη προοπτικη για καλλιτερες μερες ,εαν δεν ειναι αυτος που θα επιλεξουμε στις 11-11-2007. η σημερινη ημερα ηταν ισως η χειροτερη ημερα για το ΠΑΣΟΚ και δυστυχως υπευθυνως ειναι μονο ο γιωργος παπανδρεου δυστυχως γιος
του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΚΡΙΜΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

the sound of arguing PASOK people, music to my ears

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλε, ανήκω στον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ εκ πεποιθήσεως και λόγω καταννόησης και ενστερνισμού των διαφόρων ανησυχιών και απόψεων για τη ζωή, που και η ίδια η οικογένεια μου, μου μετάφερε με το πέρασμα των χρόνων. Είμαι νέα σε ηλικία και σπουδάζω πολιτικές επιστήμες. Με ενδιαφέρει ο χώρος, τα κοινά και αγωνιώ για το μέλλον αυτού του τόπου. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει μία σωστή εικόνα, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει ανενόχλητη στο δρόμο της οπισθοδρόμησης και της επιφανειακής και ψευδούς άποψης για το τι σημαίνει ζωή, ήθος, μέλλον, ελπίδα και κυρίως αν θέλουμε να το δούμε και τελείως πολιτικά..Κοινωνικό κράτος. Θα ήθελα λοιπόν να σας πώ πως εγώ τουλάχιστον-και είναι κάτι που το ενστερνίζονται αρκετοί ακόμα- στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκα μόνο έναν πολιτικό χώρο με τον οποίον τυχαίνει για διάφορους λόγους να έχω κοινές απόψεις και θέσεις. Στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, βρήκα τη δυνατότητα για τη δημιουργία ελπίδας για το αύριο του τόπου μου και τέλος μία δεξαμενή ιδεών μέσα στην οποία νέα άτομα όπως εγώ μπορούν να μάθουν να σέβονται την πολιτική, τους θεσμούς και την ανθρώπινη αξία. Σας παρακαλώ λοιπόν, σαν αυριανός ηγέτης του κόμματος, πράγμα που σας το εύχομαι αν είναι για το καλό της παράταξης, να ξαναδημιουργήσετε ή τουλάχιστον να συμβάλλετε στο να υπάρξουν και πάλι οι κατάλληλες συνθήκες γαι επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Στην πολιτική του ήθους, της αξιοπρέπειας, του σοσσιαλισμού και του αλτρουισμού. Τείνω να πιστεύω πως στον αιώνα μας και στην πολύ εύθραστη εποχή που ζούμε, την πολιτική την αναδεικνύει τελικά η συνέπεια και το θάρρος και όχι ο ξύλινος λόγος και τα κάποια μέτρα απόστασης ανάμεσα στον κόσμο και στα κοινοβουλευτικά έδρανα, που δυστυχώς ο πρώτος τόσο πολύ τελευταία δείχνει να έχει αποκυρύξει. Και τις θέσεις και αυτούς που τις καταλαμβάνουν.

Ανησυχούμε.
Φιλικά.

thanos_med είπε...

Σήμερα , για πρώτη φορά , αναγκάζομαι να συμφωνήσω με την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου.Είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε καταλάβει τι έγινε.Δεν είχαμε καταλάβει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον πρόεδρο και στο υποψήφιο πρόεδρο.Στον άνθρωπο που έχει την πρωτοβουλία και το τακτικό πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και σε εκείνον που βρίσκεται σε πανικό εγλωβισμένος στις επιλογές του.Δεν είχαμε καταλάβει ότι ο όρος κομματική ενότητα μεταφράζεται από κάποιους ως απλή αποφυγή της δημόσιας σύγκρουσης , σε αντίθεση με τις παρασκηνιακές διεργασίες που εξυπηρετούν τη δημοκρατία και διασφαλίζουν την καταστατική λειτουργία.Δεν είχαμε καταλάβει ότι στο ΠΑΣΟΚ οι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν και οριοθετούν δύο πολύ συγκεκριμένες τάσεις.Την πλευρά των λογιστών και λοιπών πανεπιστημιακών δυνάμεων που μας εκσυχρόνησαν με δόγματα περί τεθλασμένων γραμμών της προόδου που διέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους ,και όχι απαραίτητα από την αριστερά , και την πλευρά που εκφράζει την κοινωνία , τους αγώνες , τις ηθικές αξίες και τις ανάγκες των μη προνομιούχων.Δεν είχαμε καταλάβει επίσης , πόσο αδίκησε το εαυτό του ο σημερινός πρόεδρος αυτά τα τρισίμιση χρόνια και πόσο λίγος δείχνει ο υποψήφιος όταν καλείται να αντιμετωπίσει πολιτικές διαδικάσιες που δεν έχει σχεδιάσει ο ίδιος.Ο κ. Βενιζέλος , επίσης δεν είχε καταλάβει τι έγινε μέχρι σήμερα.Δεν είχε καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έπαθλο για να το βάλει στη συλλογή του , δεν είναι φέουδο κανενός , δεν κληρονομείται με πολιτικές προίκες και μάλιστα β’ διαλογής.Η ματαιοδοξία είναι κακός σύμβουλος , η λαχτάρα της εξουσίας όμως χειρότερος.Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε σταματήσει από καιρό να είμαστε προσωπολάτρες και η πολιτική όσο κι αν φαίνεται ξεπερασμένη έχει ξαναέρθει στο προσκήνιο.Όταν θα ακούσουμε επιτέλους μια σοβαρή πολιτική θέση από την πλευρά του θα το συζητήσουμε.Μέχρι τότε ας συνεχίσει να παίζει με τα ξεθωριασμένα στρατιωτάκια του.

annamaria είπε...

Πόσο θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος αν ο κ. Σημίτης δικαιούται να έχει άποψη.
Μήπως, λέω μήπως ευθυνεται για την κατάντια του κινηματος ;

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο ,

θελω να αναφερθω στο θεμα του διαχωρισμου εκλησσιας-κρατους.

δεν μπορει να υπαρχει πραγματικη ανεξιθρησκεια οταν κρατος και εκλησσια δεν εχουν διαχωριστει.

επιπλεον ,ειναι απαραδεκτο στα σχολεια να γινεται θρησκευτικη προπαγανδα μεσω της διδασκαλιας του μαθηματος των θρησκευτικων.
επισης ,δεν ειναι σωστο να γινεται προσευχη στα σχολεια. αποτελει προσβολη
σε μη χριστιανους , αθεους και αθρησκους.

περα απο ολα αυτα ,κανονικα θα επρεπε
να απομακρυνθουν και οι θρησκευτικες εικονες απο τα σχολεια και τις δημοσιες υπηρεσιες.

το κρατος πρεπει να ειναι αθρησκο και θρησκευτικα ουδετερο .
αυτο σημαινει ,πολιτικοι ορκοι και οχι θρησκευτικοι και εξαλειψη των θρησκευτικων αναφορων στη παιδεια.

η πιστη πρεπει να ειναι ενα καθαρο ιδιωτικο και προσωπικο ζητημα. το κρατος δεν θα πρεπει να παρεμβαινει σε
αυτα τα ζητηματα.

οπως επισης και η εκλησσια δεν θα πρεπει
να εχει λογο σε θεματα εκπαιδευσης αλλα και σε θεματα κρατικης πολιτικης.

ειναι απαραδεκτο να γινεται θρησκευτικη πλυση εγκεφαλου μεσω της διδασκαλιας θρησκευτικων στα σχολεια σε παιδια 6 χρονων.

Ανώνυμος είπε...

PRIN 1 BDOMADA HTAN IFARPAGH KYRIE BENIZELO?

PRIN 15 XRONIA TO DILIMA HTAN TAKSINOMISH?

h enothta den einai autoskopos
ENA ENOMENO BROMIKO PASOK
EINAI TO ZHTOUMENO?

mag είπε...

Η ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΙΑΝΩΝ ΗΤΑΝ.
Ο ΡΕΠΠΑΣ ΣΤΗ ΝΕΤ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΚΑΛΠΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
-ΜΗΠΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ?
ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ?
ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΙΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 17/9 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΚΟΜΑ.
(ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΟΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΩΣ.ΤΑ ΣΟΥΞΟΥ ΜΟΥΞΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ.ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.
ΕΛΕΟΣ.
ΜΕΤΑ ΘΑΥΜΑΣΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΗΜΕΡΑ...
Ο ΘΥΜΟΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ
"ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ"
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ...
ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΔΡΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ.ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΦΑΣΑΡΙΑ.
ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ(ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ) ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ?
ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

mag είπε...

"ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ."
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ (ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ)
ΑΥΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

καλή γωνία...
http://www.youtube.com/watch?v=URMJhN6kHAw

Ανώνυμος είπε...

Εαυάγελε θα σε παρακαλέσω να τα αφήσεις αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Φοβίες περί αποκάλυψης της ανωνυμίας σας, καχυποψία περί συνωμοσίας για μια συνάντηση ανθρώπων και όχι ... άψυχων υπολογιστών... και και και και!

Ποιος σας ανάγκασε να πάτε με το ζόρι;
Τι σας προσβάλει σε μια τέτοια πρόταση;
Γιατί θέλετε να είστε ο περίφημος ΚΑΝΕΝΑΣ του Ομήρου (βλ. Οδύσσεια);
Γιατί δεν θέλετε η γνώμη σας να ακούγεται μαζί με το όνομα σας;
Ποιον έχετε να φοβηθείτε;
Γιατί είστε άδικοι απέναντι σε ένα άνθρωπο που εκτίθεται δημοσίως και επώνυμα και που σας δίνει βήμα να πείτε το οτιδήποτε σας κατεβεί;
Γιατί δεν τιμάτε αυτό το βήμα που σας παραχωρείται;
Έχετε την εντύπωση ότι η γνώμη σας έτσι άναρχα και ατελώνιστα όπως την καταχωρείται εδώ μέσα θα διαβαζόταν πουθενά αλλού;
Έχετε τέτοια ποιότητα σαν άνθρωποι που αφήνετε στα δικά σας blogs αρνητικά και υβριστικά σχόλια για το άτομο σας;
Με τον τρόπο που γράφετε, σκέπτεστε, ενεργείτε εδώ μέσα, έτσι ακριβώς ψηφίζετε;
Έτσι ακριβώς συνομιλείτε;
Έτσι ακριβώς ερωτεύεστε;

Όπως είπε και κάποιος 2000 χρόνια πριν, τον οποίο λατρεύουμε για Θεό μας... ¨κλείστε το μυαλό σας και ανοίξτε την καρδιά σας¨
Θα σας κάνει να ζήσετε καλύτερα για την υπόλοιπη ζωή σας.
Και αν είναι να γίνει αυτή η συνάντηση, που το εύχομαι να γίνει, σκεφτείτε ότι θα έχετε συμμετάσχει σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!....και αν έρθετε...
φέρτε μαζί σας την καρδιά σας και όχι το μυαλό σας!
Αρκετά έχουν κάνει σ΄ αυτή τη χώρα οι ΕΞΥΠΝΟΙ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Vaggeli min afineis ton Simiti na polymilaei. Esy prepei na vgaineis kai na tous ti les ohi o Simitis.

Episis ayto to "min epimeneis stin protasi sou ayti" itan kalo kai diplomatiko ma kalytero tha itan to "Emeis se steirizoume anoihta kai os 11 noemvri eisai o proedros tou kinimatos" kai meta fysika na tou tin peis gia tin mystiki psifoforia. Ma kala pou zei mystiki psifoforia mesa se ayta ta gegonota kai ton paniko kai mesa sto "oikogeneiko" pasok pou oloi ypostiriksate tin enotita? Ntropi itan parolo pou oi papandreikoi lene oti itan katapliktikos. Pou to eidan ayto? Anekpaideytoi den piran hampari ti kontepse na ginei.

O topos thelei ishyro arhigo opos esy. O Giorgos einai too good to be true.

Kalimera

thanasis είπε...

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ.
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΖΩΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΤΡΙΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΧΑΜΗΛΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΓΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ [ΔΕΗ -ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ -ΚΛΠ] ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΝΘΥΓΕΙΙΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΕΥΤΕΛΕΣΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΘΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ,ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΧ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΧΟΜΕΙΝΙ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Η΄ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΣΜΟΙ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ,ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΠΟΥ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ.
ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ .Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΑΛΛΑ ''ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ'' Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝ.ΑΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ [ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ]ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΜΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ .
ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ''ΤΑΠΕΙΝΑ'' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΛΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΠΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο.;
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΔΙΑΔΟΧΟΥ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ.
ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΒΑΣΙΛΕΑ;
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΗ ΒΑΣΙΛΙΑ;
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗ ΣΥΝΟΝΥΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΡΥΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΘΝΗΤΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.
ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΛΗ ΘΑ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΘΝΗΤΟΣ;
ΜΑΚΑΡΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
(ΔΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΙ ΑΥΛΕΣ! ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ!ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΝΗΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ!)

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε Καθηγητά

Σας παρακολουθώ και σας θαυμάζω από την εποχή του « βρώμικου 89 ». Σας έχω παρακολουθήσει σε συνελεύσεις στο ΑΠΘ την ίδια εποχή (και αργότερα) καθώς και στις τηλεοπτικές μάχες που δίνατε και δίνετε μέχρι σήμερα .
Ο θαυμασμός μου προς το άτομο σας και την επιστημοσύνη σας , ίσως με κάνουν λιγότερο αντικειμενικό .

Θέμα πρώτο
ΠΑΣΟΚ

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στον αγώνα σας και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βγει κερδισμένο από αυτή την εσωτερική μάχη .

Και για να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος ακόμα δεν έχω κατασταλάξει , ποιόν από τους δύο θα ψηφίσω (εννοώ εσάς ή τον κ. Παπανδρέου) αλλά θεωρώ αυτονόητη καθώς και επιβεβλημένη την κίνηση που κάνατε , όπως , ΚΑΙ την ώρα που την κάνατε .
Τα περί νωρίς ή αργά για μένα είναι τουλάχιστον αηδίες και έχουν να κάνουν με άλλου είδους πολιτικά παιχνίδια .
Παιχνίδια εξουσίας και βασικά θεσούλας .

Αν καταφέρετε να κερδίσετε θα δώσετε άλλον αέρα , Αέρα Νίκης , στο ΠΑΣΟΚ και στους οπαδούς του .

Αν πάλι χάσετε ΑΛΛΑ ακολουθήσετε όσα άκουσα να λέτε στη συνέντευξη που δώσατε , στις ειδήσεις του MEGA , την Τρίτη μετά τις εκλογές αν θυμάμαι σωστά , τότε ο σημερινός Πρόεδρος κ. Παπανδρέου , έχει να κερδίσει ακόμα περισσότερα .
Όπως και να έχει θα διορθωθεί το (κατά εμένα) λάθος Σημίτη του 2004 .
Τα περί διάσπασης τα θεωρώ τρίχες κατσαρές και φοβικά σύνδρομα.

Εύχομαι καλό αγώνα και στους δύο , για το καλό του ΠΑΣΟΚ αλλά βασικά για το καλό της κοινωνίας .

Θέμα δεύτερο
Συνάντηση bloggers

Όπως έχω διαβάσει και σε άλλα μηνύματα , έτσι και εγώ Δεν διαθέτω blogg αλλά παρόλα αυτά εκθέτω απόψεις μου σε blogg άλλων , παρακολουθώ κάποια ιδιαίτερα αξιόλογα blogg σε καθημερινή βάση (και το δικό σας) και θα ήθελα ειλικρινά αν και εφόσον πραγματοποιήσετε την συνάντηση , να την παρακολουθήσω .
Θεωρώντας λοιπόν ότι εκφράζω την άποψη και την ανάγκη πολλών , θα ήθελα να σας παρακαλέσω να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας ποιο ανοικτής συνάντησης , ίσως φίλων του blogging .

Και πάλι καλή δύναμη

Nikos Lioliopoulos είπε...

Κύριε Βενιζέλο ,παρότι προτιμώ μάλλον την υποψηφιότητα Γ.Παπανδρέου δεν μπορώ παρά να μην αναγνωρίσω το σπάνιο θάρρος σας να διατηρείται blog αυτές της κρίσιμες για σας ώρες αλλά και να σας συγχαρώ για την απόλυτη ελευθερία διατύπωσης απόψεων ,όσο αρνητικές και αν είναι κάποιες για σας. Εκτιμώντας ιδιαιτέρως την "ηλεκτρονική" σας παρουσία έκανα και εγώ αίτηση συμμετοχής στη συνάντηση των Blogger(παρά την διαφορετική μου τοποθέτηση!) και ανυπομονώ να τα πούμε απο κοντά .
Και πάλι συγχαρητήρια.

meggy είπε...

ώστε θα εκλέγατε άλλο πρόεδρο κοινοβουλευτικής ομάδας?Πως ξεγυμνωνόσαστε.Κι όσο λυσσωδώς σας στηρίζουν Λαμπρακοπρετεντέρηδες τόσο αποκαλύπτεστε.

maxforeigner είπε...

Η διαπίστωση που έχω κάνει από όσα βλέπω και ακούω στη τηλεόραση, από όσα διαβάζω στις εφημερίδες και από όσα ακούω συζητώντας με γνωστούς και φίλους, είναι ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ διαγράφεται ΖΟΦΕΡΟΤΑΤΟ (ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ). Αν δεν πρυτανεύσει η ΛΟΓΙΚΗ και ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ με ταυτόχρονη ευρεία διερεύνηση του τί θέλει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, θα δούμε να πέφτουν πολύ χαμηλότερα τα ποσοστά του κινήματος στις επόμενες εκλογές. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο..πως καταφερες να καψεις το χαρτι σου...ειχες ολες τις πιθανοτητες και πολυς κοσμος σε στηριζε.Βιαστηκες,και αυτο ειναι ενα μειονεκτημα που σου κανει ζημια.Κριμα γιατι σημερα κανεις δεν εχει φανει εκτος εσας να ηγηθει του Πασοκ,ολοι ειναι μετριοτητες,και εσυ εκανες ενα μοιραιο λαθος.Αυτο που βλεπω εγω ως παρατηρητης ειναι οτι το Πασοκ διασπαται.Κανε κατι να δημιουργηθει ενας νεος πολιτικος φορεας πριν η ΝΔ σαρωσει τον κοσμακη.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Γράφει κάποιος ανώνυμος:

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, το locus των bloggers είναι το Internet. Αν θέλετε την επικοινωνία και με νέες ομάδες κοινού, προσαρμοστείτε εσείς στο νέο και μη ζητάτε το αντίθετο.
Εξάλλου, είναι αυτός ο ηλεκτρονικός "τόπος" και ο μόνος ίσως τρόπος για να αναγκαστείτε να "ακούσετε". Πιστέψτε με, σας χρειάζετε.
Φιλικά
B."


Πραγματικά σας χρειάζεται κύριε Βενιζέλο.

Δείχνετε απελπιστικά ερωτευμένος με τη δική σας φωνή, γι αυτό και την υψώνετε δραματικά, και τώρα θέλετε να σας ακούσουν live και οι bloggers.

Βlogger, όμως, είναι κάποιος όση ώρα κάθεται και παίζει με το μπλογκ του ή με τα μπλογκς των άλλων. Στην real life, αυτοί που έχουν μπλογκς είναι εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι και άλλες συμπαθείς τάξεις πολιτών, η καθεμιά με τα προβλήματά της.

Μην τους αποδίδετε, επομένως, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ούτε ιδιαίτερη αξία. Το μόνο κοινό μεταξύ τους είναι ότι διαθέτουν υπολογιστή και σύνδεση στο ίντερνετ. Ούτε καν διαθέτουν ιδιαίτερα ποιοτικά στοιχεία ώστε να διαφοροποιούνται από το σύνολο των υπολοίπων πολιτών.

Κάποιοι πολιτικοί βρήκατε ένα έτοιμο target group, αφελές και απολίτικο κατά το μεγαλύτερο μέρος του και είπατε να το εκμεταλλευθείτε.

Aλλά αν θέλετε να το εκμεταλλευτείτε, παίξτε με τους όρους του ίντερνετ, όχι σε αίθουσες με προεδρεία.

υ.γ.: Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσθε πως κι εμείς αντιλαμβανόμεθα την αστειότητα περί διασφάλισης της συμμετοχής μέσω ειδοποίησης από e-mail, με την οποία δεν διασφαλίζεται, ούτε αποδεικνύεται η μπλογκοϊδιότητα. Aπορώ, μάλιστα, που σας την πρότεινε ο e-Lawyer , για την σοβαρότητα του οποίου δεν αμφέβαλλα ως τώρα.

Alexandra Christine Ioannou είπε...

Κε Βενιζέλε, ανήκω στον ιδεολογικό χώρο του ΠΑΣΟΚ εκ πεποιθήσεως και λόγω καταννόησης και ενστερνισμού των διαφόρων ανησυχιών και απόψεων για τη ζωή, που και η ίδια η οικογένεια μου, μου μετάφερε με το πέρασμα των χρόνων. Είμαι νέα σε ηλικία και σπουδάζω πολιτικές επιστήμες. Με ενδιαφέρει ο χώρος, τα κοινά και αγωνιώ για το μέλλον αυτού του τόπου. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει μία σωστή εικόνα, δημιουργεί λάθος εντυπώσεις και η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει ανενόχλητη στο δρόμο της οπισθοδρόμησης και της επιφανειακής και ψευδούς άποψης για το τι σημαίνει ζωή, ήθος, μέλλον, ελπίδα και κυρίως αν θέλουμε να το δούμε και τελείως πολιτικά..Κοινωνικό κράτος. Θα ήθελα λοιπόν να σας πώ πως εγώ τουλάχιστον-και είναι κάτι που το ενστερνίζονται αρκετοί ακόμα- στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκα μόνο έναν πολιτικό χώρο με τον οποίον τυχαίνει για διάφορους λόγους να έχω κοινές απόψεις και θέσεις. Στο πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, βρήκα τη δυνατότητα για τη δημιουργία ελπίδας για το αύριο του τόπου μου και τέλος μία δεξαμενή ιδεών μέσα στην οποία νέα άτομα όπως εγώ μπορούν να μάθουν να σέβονται την πολιτική, τους θεσμούς και την ανθρώπινη αξία. Σας παρακαλώ λοιπόν, σαν αυριανός ηγέτης του κόμματος, πράγμα που σας το εύχομαι αν είναι για το καλό της παράταξης, να ξαναδημιουργήσετε ή τουλάχιστον να συμβάλλετε στο να υπάρξουν και πάλι οι κατάλληλες συνθήκες γαι επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Στην πολιτική του ήθους, της αξιοπρέπειας, του σοσσιαλισμού και του αλτρουισμού. Τείνω να πιστεύω πως στον αιώνα μας και στην πολύ εύθραστη εποχή που ζούμε, την πολιτική την αναδεικνύει τελικά η συνέπεια και το θάρρος και όχι ο ξύλινος λόγος και τα κάποια μέτρα απόστασης ανάμεσα στον κόσμο και στα κοινοβουλευτικά έδρανα, που δυστυχώς ο πρώτος τόσο πολύ τελευταία δείχνει να έχει αποκυρύξει. Και τις θέσεις και αυτούς που τις καταλαμβάνουν.

Ανησυχούμε.
Φιλικά.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω επειδή χτες άφησα το σχόλιό μου ανώνυμα να σας ζητήσω αν γίνεται να συμμετέχω στη συζήτηση που θα γίνει με τους bloggers.
Δημιούργησα για αυτό τον λόγο χτεσ μία ιστοσελίδα. Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να καταθέσω μια πρόβλεψη.Ο Παπανδρέου δεν θα κατεβεί για αρχηγός.Ο Βενιζέλος δεν θα έχει αντίπαλο.Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Η προσωποκεντρικη μορφή της εξουσίας αυτό επιβάλει και αυτό θα γίνει.Μην ξεχνάτε ότι το 96 ήταν νωπή ακόμα η εικόνα του Αντρέα και από μόνη της επέβαλε την τάξη.Σήμερα τα πράγματα είναι αλλιώς.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Συγχαρητήρια!Για την χθεσινή στάση σας στη βουλή.Αποδείξατε πως σπεύδουμε πολύ εύκολα να βγάλουμε συμπεράσματα σ αυτόν τον τόπο.Είτε από υπέρμετρη αυτοπεποίθηση,είτε από συμπάθειες είτε από εμπάθειες.
Ας αφήσουμε τον χρόνο να κυλήσει και θα βγουν στην επιφάνεια οι κάθε είδους διαθέσεις όλων.
Περιμένουμε να ακούσουμε από σας θέσεις,απόψεις ξεκάθαρες τοποθετήσεις.
Λέξεις όπως 'αναδιοργάνωση και αναγέννηση' ας γίνουν συνθήματα αλλά κυρίως ας εφαρμοστούν στην πράξη με όλο το περιεχόμενο και την ουσία τους.
Η λέξη 'αλλαγή' θυμίζει πλέων χαμαιλέοντα και η ανανέωση φρεσκάρισμα ενός ερειπίου.
Αναδιοργάνωση λοιπόν προς χάριν των μαθηματικών του ζητήματος και αναγέννηση προς χάριν νέων οραμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Η διασπαση του ΠΑΣΟΚ θεωρω οτι ειναι επιβεβλημενη.Το ιδιο αντιλαμβανεται και ο Γιωργος.Και αυτο θα γινει.

Η κυβερνηση της νδ θα ειναι μια απο τις παραπλευρες απωλειες που θα οδηγησει σταδιακα και στην διασπαση της νδ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας, κ εγω δεν εχω δικο μου λογ αλλα θα ήθελα να είμαι στην συναντηση σας.

το e-mail moy einai auto parakato ggrammatikoglou@hotmail.com.

Αλλά μήπως θα πρεπει να εχουμε μια ανζεντα για το τι θα συζητήσουμε? Για το ΠΑΣΟΚ? για την κοινωνία, για σενα συντροφε Βαγγελη? για τον κ. Ε. Βενιζέλο? Για τις θέσεις σου σε διάφορα θέματα? Τι θα πούμε ?

thanks

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Για την διασφάλιση της προτεινόμενης διαδικασίας, ώστε να μην παρεισφρύσουν ξένα στοιχεία στην προτεινόμενη από τον κύριο Βενιζέλο συνάντηση, πρόσθεσα έναν, ακόμα, απαραίτητο όρο, στο blog του E LAWER.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ-- ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ!!!! Κ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ?

GORE
ggrammatikoglou@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Τη διαφήμιση με το Magnum παγωτό τη θυμάστε;

"Γλύψε καλύτερα ένα Magnum" λοιπόν και αφήστε το γλύψιμο σε ανθρώπους. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις θέσεις τους διαχρονικά και το έργο τους. Όχι από το όποιο επώνυμό τους. Και βέβαια όσο και αν πατρονάρουν τα Megaλα κανάλια άλλο κουτόχορτο δεν τρώμε.

Θέσεις ανοιχτές, ξεκάθαρες, όχι links και βιβλία και συγγράμματα και αναφορές σε άρθρα κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας
Bloggers υπάρχουν μόνο στο διαδίκτυο με σκοπό την ελέυθερη διακινηση ιδεών λόγων κλπ.
Σε μία συνάντηση απευθείας αυτοακυρώνεται ο τίτλος αυτός ,επειδή μπαίνουν και αρκετοί περίεργοι καμιάς ιδεολογίας και θρησκείας, δεν πιστεύω οτι θα έχει επιτυχία.Τα εσωτερικά του Πασόκ ειναι μόνο για το Πασόκ.Και κάτι άλλο κάθε μέρα δείχνουν οι έλληνες οτι δεν έχουν ηθικές αξίες και ιδέες μόνο αρπαγείς είναι.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο ,η διαφθορά στη Ελλάδα που έχει αντίκτυπο στον Ελληνα και την ψυχή του θα εξαφανιστεί μόνο με σκληρές τιμωρίες και φυλακίσεις κουμπάρων και φίλων,διαφθαρμένων.
Με ευρωπαίους νομάρχες και περιφερειάρχες ίσως και δημάρχους που θα έχουν συγκεντρωτικές εξουσίες .Το ρουσφέτι είναι βαθιά ριζωμένο στον ελληνα λαμόγιο και δεν φεύγει.Η κόλαση με τον παράδεισο είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ έχει εκτραχυνθεί. Σε καθε περίπτωση όμως , θαρρώ, οφείλεται και εσείς, Κ Βενιζέλο, όπως και ο Κ. Παπανδρέου να καταθέσεται σαφή πολιτική πλατφορμα βάσει της οποίας θα κληθούμε ως εκλογικό σώμα να αποφασίσουμε για τον επικεφαλής του Κόμματος. Ακριβώς για αυτό σε συνδυασμό με τη θολή εικόνα που επικρατεί στο εκλογικό σώμα για την ιδεολογική σας τοποθέτηση (τόσο ανάμεσα στο κλασικό δίπολο αριστερα-δεξιά, όσο και ευρύτερα κοινωνικά) νομίζω θα ήταν και χρήσιμο αλλά και αποτελεσματικό δεδομένης της σχέσης σας με τους δικτυακούς τόπους να αναρτήσετε σε σχετική σελίδα τόσο τις πολιτικές σας πεποιθήσεις σαφώς (πχ Εκκλησία και Κράτος - όπου προσωπικά θα χαρώ πολύ να ακούσω ότι είστε υπέρ του διαχωρισμού) καθώς και τις οργανωτικές μεθοδεύσεις μέσα από τις οποίες πιστεύετε ότι θα επιτύχει αυτές τις αναδιαρθρώσεις το ΠΑΣΟΚ μετά από μια ενδεχόμενη νίκη σας στις εκλογές της 11ης Νοέμβρη.
Ελπίζω να λάβεται υπόψην σας την παρατήρηση και ταυτοχρόνως παράκλησή μου.
Ε.Κ.

e-lex είπε...

Υπουργέ,
Προερχόμενος από τα αριστερά κινήματα της μεταχουντικής πρώιμης δημοκρατικής περιόδου, εκείνα τα κινήματα των οποίων τον αφανισμό της ύπαρξής τους επεδίωξε ο «εθνάρχης» Καραμανλής, χάριν του υπ’ αυτού νομιμοποιημένου ΚΚΕ και έχοντας βαρεθεί να ακούω, όπως άλλωστε πολλοί συνέλληνες (χωρίς να θέλω να προσδώσω στον όρο το νοηματικό ή σημειολογικό χαρακτήρα που δίνει σ’ αυτόν ο νεο-δεξιο-εθνικοσοσιαλιστικός χώρος) τα ίδια λόγια από διαφορετικούς νυν ή μέλλοντες ηγήτορες, που θα αναλάβουν την (όποια) αξία μου στα χέρια τους, θέλω να σας θέσω την παρακάτω ερώτηση, ευελπιστώντας σε μία σύντομη απάντηση 150 λέξεων (αφενός σεβόμενος την χρονική αδυναμία λόγω των ενασχολήσεών σας και αφετέρου πιστεύοντας ότι εσείς είστε ικανότατος να απαντήσετε συνοπτικά και εγώ ικανός να καταλάβω): Ποια η διαφορά της δικής σας πλατφόρμας διακυβέρνησης από τις αντίστοιχες του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου (για να αναφερθώ μόνο στα προς το παρόν υφιστάμενα κόμματα εξουσίας) και με ποιον τρόπο θα την υλοποιήσετε μέσα στα στενότατα – ασφυκτικά πλαίσια που σας παρέχει το εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης πεδίο δράσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
e-lex.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Δες μια παλιά ιστορία να γελάσεις: www.sofistis.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Προφανως τα μεγαλα ιδιωτικα οικονομικα συμφεροντα της χωρας ειναι μαζι σας. Δεν μπορω να εξηγησω με αλλον τροπο αυτην την λυσαλεα επιθεση στον προεδρο του κινηματος Γ.Παπανδρεου που εχουν κυρηξει το συνολο σχεδον των ΜΜΕ.

Επισης θα επιθυμουσα καθαρες κινησεις απο ολους μεσα στο ΠΑΣΟΚ εστω και τωρα!!! Ποτε δεν ειναι αργα. Π.χ να πει ο Κ.Σημιτης οτι υποστηριζει τον Ε.Βενιζελο ανοιχτα διοτι ο κοσμος το χει τουμπανο και αυτος κρυφο καμαρι!

Εχουμε βαρεθει τις ατιμες και ανηθικες στασεις!!!

Αυτοι που κοπτονται για την ενοτητα ας κανουν ενα μικρο βημα για αυτην εστω και τωρα...για πρωτη τους φορα!!!!

Προσωπικα επιθυμω ενα ΠΑΣΟΚ το οποιο θα ξαναγυρισει στις ριζες του. Ενα ΠΑΣΟΚ κοινωνικο κινημα! Κινημα λαου!

Ενα ΠΑΣΟΚ οσο το δυνατον μακρια απο ιδιωτικα συμφεροντα και δεξιες πολιτικες.

Για αυτον τον λογο πολυ λυπαμαι αλλα δεν θα ειμαι ψηφοφορος σας κυριε Βενιζελο.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άσχετο..
Διαβάζω στο http://topasokeinaiedo.wordpress.com/2007/09/26/istoria/ τις δηλώσεις του κυρίου Ραγκούση και απογοητεύομαι για άλλη μια φορά...ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποια τελικά η επίσημη θέση του Πασόκ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα?
Δεν μπορούν να καταλάβουν πια ότι ένας από τους λόγους που χάσαμε τις εκλογές ήταν η προσκόλληση μας στο τί κάνει η ΝΔ και οι δικές μας ασάφειες? Τί προτείνει και τί πρεσβεύει αυτό το κόμμα τελοσπάντων? και μην αρχίσουμε τα περί δημοκρατικής παράταξης και άλλες τέτοιου είδους ντεμεκιές ξεπερασμένες..Ο κόσμος απαιτεί θέσεις και προτάσεις!ΕΛΕΟΣ!

Kato Patissia είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ
ΘΑ ΕΡΘΩ...


Κύριε Βενιζέλο...
Έχω επιφυλάξεις για τη διαδικασία που προτείνετε:

-- Άν έρθω και μιλήσω ως kato Patissia, θα φανεί ποιός είμαι οπότε χάνω το πλεονέκτημα της ανωνυμίας.
-- άν μιλήσω ως ένας ανώνυμος μπλόγκερ, τότε χάνω την ...επωνυμία μου ως «μπλόγκερ kato Patissia».
-- άν μιλήσω με έναν κωδικό σάν ταυτότητα, τότε συμβαίνουν και τα δύο προηγούμενα αρνητικά.

Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι να μαζοποιηθώ χάνοντας την ιδιαιτερότητά μου ως μπλόγκερ. Και συνεπώς, εσείς να κερδίσετε απ’ αυτό, εμφανιζόμενος ως ‘ο εκλεκτός της ΜΑΖΑΣ των μπλόγκερς’, άρα ΚΑΙ του kato Patissia ο οποίος συμμετείχε όπως θα δείχνει μιά λίστα ίσως, ενδεχομένως μίλησε, αλλα ποιός τον κατάλαβε και ποιός τον πρόσεξε..

Έτσι, μετατρέπομαι σε χειροκροτητή σας δίχως ο λόγος μου να έχει αξία. Αλλα Ο ΛΟΓΟΣ, είναι το χαρακτηριστικό μας σάν μπλόγκερς. Όχι η λειτουργία μας ως ΜΑΖΑ.

Αντί για τη συγκέντρωση λοιπόν, προτείνω:
-- να καθορίσετε μιά συγκεκριμμένη ώρα στην οποία θα μπορούμε να συνομιλήσουμε μαζί σας με τα σχόλιά μας εδώ, στο μπλόγκ σας, όπως συνομιλούσαμε με τον κ. Νίκο Δήμου στο doncat.

Έτσι, και την ανωνυμία μας εξασφαλίζουμε, καί το ψευδώνυμό μας διατηρούμε.

Κι’ ακόμα, Ο ΛΟΓΟΣ ΜΑΣ αποκτάει βαρύτητα επειδή θα είναι γραπτός και όχι προφορικός. Κάθε άνθρωπος θα μπορεί να μας διαβάσει και να προβληματιστεί για όσα λέμε και για την ορθότητα ή μή των απαντήσεών σας.

Αντέχετε όμως, να κάνετε κάτι τέτοιο;;

Σκέφτομαι πως κινδυνεύετε να γίνετε ΣΚΟΝΗ απο τα επιχειρήματά μας, να αποκαλυφθεί πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να απαντήσετε τις ερωτήσεις μας, και να βγήτε ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ απο έναν τέτοιο διάλογο μαζί μας σάν «ίσος προς ίσο»!

Απο την άλλη μεριά όμως, σκέφτομαι και ότι, ένας άνθρωπος που διεκδικεί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει και ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ διάλογο. Έτσι δέν είναι;

Ανώνυμος είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM


ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η Κ.Ο. ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΙΑ ΒΟΗΣ, ΟΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΓΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΚΥΡΙΟΙ, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ. ΣΥΝΤΑΧΤΕΙΤΕ ΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΗΔΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ).

ΓΙΩΡΓΟ, ΠΑΡΕ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙς ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ '81, ΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΤΙΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Η ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΝΗΣ, Η ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΜΑΥΡΙΣΕΙ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

DimitrizZzZz είπε...

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν κινήματα, υπάρχουν κόμματα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι "Κίνημα" όσο είναι και "σοσιαλιστικό".
Και ευτυχώς που δεν είναι σοσιαλιστικό γιατί θα ψάχναμε τις ΕΛληνίδες στα μπαράκια γειτονικών κρατών.
Αλήθεια θυμάται κανείς τι είναι σοσιαλισμός, πως ορίστηκε;
Υποτίθεται οτι είναι απαραίτητο μεταβατικό οικονομικό σύστημα προς τον Κομμουνισμό. Απλά τα σοσιαλιστικά κόμματα παγκοσμίως για να μην παραδώσουν την εξουσία δεν κινούνται ποτέ σε αυτήν την κατεύθυνση και μένουν μετέωρα σε ένα σύστημα που δεν δουλεύει μόνιμα (τίποτα μεταβατικό δεν δουλεύει όταν γίενται μόνιμο), και φυσικά κινούνται προς τον καπιταλισμό κρατώντας μόνο τον τίτλο και τα συνθήματα περί λαικής πολιτικής και άλλες ανοησίες.
Μου φαίνεστε πολύ αστείοι όλοι εσείς που μιλάτε για σοσιαλιστικό κίνημα όταν αναφέρεστε στο ΠΑΣΟΚ που δεν έκανε ποτέ σοσιαλισμό, ποτέ, ούτε την πρώτη μέρα του 1981.
Απλά κοιτάξτε τις πολιτικές και οικονομικές επιλογές του στην διάρκεια οποιασδήποτε κυβερνητικής του υπηρεσίας.
Και ό,τι πήγε να κάνει με σοασιαλιστική διάθεση είτε το αναίρεσε μετά, είτε αχρηστεύθηκε π.χ. Ε.Σ.Υ. που είναι πιο ακριβό από την λύση της ιδιωτικής υγείας αν σκεφτεί κανείς τα κρατικά κονδύλια που απορροφά, την αχρηστία του, και φυσικά τα φακελάκια.
Ή μήπως θα μας βγάλει από την... "Ε.Ο.Κ." και το ΝΑΤΟ;

meggy είπε...

ζητησατε σήμερα στη Βουλή απ τον κύριο Πυλαρινό επικοινωνία με τον Χριστόλουλο.Γιατί,για να πάρετε την ευχή του?

Manos Bairaktaris είπε...

Ένα ζήτημα που απασχολεί τον κάθε (υποψήφιο) ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη είναι η πολιτική θέση του κινήματος.
Κάποια από τα σημαντικά στελέχη που έχουν εκδηλώσει την στήριξη τους στο πρόσωπό σας έχουν αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Πάντως, όπως έχετε δηλώσει πρόσφατα δεν σας αντιπροσωπεύει κανείς, παρά μόνο ο εαυτός σας.
Είναι γνωστό ότι ο σοσιαλισμός και η σοσιαλδημοκρατία είναι δύο διαφορετικά συστήματα με διαφορετικούς στόχους.
Ο σοσιαλισμός σκοπεύει στην ήπια ανατροπή του καπιταλισμού, ενώ η σοσιαλδημοκρατία στην διαμόρφωσή του σε ένα δικαιότερο και κοινωνικά ευαίσθητο (πάλι καπιταλιστικό) σύστημα.
Είναι σημαντικό, πριν από την ψηφοφορία για τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, να είναι γνωστές οι πολιτικές θέσεις και των δύο υποψηφίων.
Θα θέλαμε τόσο την δική σας θέση όσο και του κ.Παπανδρέου πάνω στην πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.
Ευχαριστώ

meggy είπε...

σας ακούω στον Αντέννα τώρα.Ηξεις αφήξεις.Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ.Ακρως συντηριτικός κύριε Βενιζέλε.

ange-ta είπε...

Εσκισες στον Ευαγγελατο!!

Αλλά μην πολυεκτίθεσαι στις καθημερινές ανοησίες, που θα έλεγε και Καβάφης

Ανώνυμος είπε...

Μετά την σημερινή σας συνέντευξη εκτός από τον Παπανδρέου οφείλει να παραιτηθεί και ο Καραμανλής.

ΑΜΕΣΩΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Προέδρε κ.Βενιζέλο,
Εκτός από τον… αρρωστημένο εγκέφαλο που οδήγησε τον κ.ΓΑΠ στην χθεσινή πρότασή του για ψηφοφορία εμπιστοσύνης, σας θυμίζω ότι με επιστολή μου την προτεραία (προλάβατε να της ρίξετε μία ματιά;) σας είχα προτείνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, με το απλό επιχείρημα ότι αρχηγός που να διαθέτει όμως την μειοψηφία στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν γίνεται, επομένως οφείλατε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας.
Εν πάσει περιπτώσει, με την βοήθεια των ΜΜΕ φανήκατε ευτυχώς να κερδίζετε τις εντυπώσεις. Επί της ουσίας όμως:
1. Η φοβία σας να ανταποκριθείτε στην πρόκληση του ΓΑΠ (ας πούμε ότι ήταν τακτικός ελιγμός εκ μέρους σας) οδήγησε στην δια βοής παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτόν από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα! Αυτό που ήταν αδύνατο να πετύχει καλώς εχόντων των πραγμάτων, το επέτυχε χάρη στην αβουλία των αντιπάλων του. Έτσι, ουσιαστικώς επανεκλέχθηκε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με την δική σας δια βοής ψήφο, ως εγγυητής της ενότητός του κατά δήλωσή σας, αφού η αμφισβήτησή του θα ήταν αυτή που θα διακύβευε την ενότητα!
2.Και τώρα τι; Αναμένεται νέα περιθωριοποίησή σας στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται μόνον στον κ.ΓΑΠ και να απέρχεται κατά την ομιλία σας (υποθέτω ότι κατά συμφωνία των δύο ανδρών την ίδια στάση θα τηρήσουν και οι βουλευτές της ΝΔ) ενώ οι προσκείμενοι σε εσάς βουλευτές ήδη διατάχθηκαν να μεταβληθούν σε στρατιώτες της παράταξης, σιωπώντας επ’αόριστον, στοιχιζόμενοι προθυμότατα στις επιλογές του αδιαμφισβήτητου πλέον αρχηγού και χειροκροτούντες θερμότατα τον κ.ΓΑΠ!
3.Και ευλόγως ο κ.ΓΑΠ θα αναρωτηθεί: Εφόσον είμαι ο -δια βοής μάλιστα- εκλεκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ποιος επομένως με αμφισβητεί; Οι βουλευτές μου πάντως όχι! Μήπως κάποιο άλλο στέλεχος; Επίσης όχι! Τότε ποιος; Μόνον υμείς κ.Βενιζέλο; Και είναι δυνατόν και θεσμικώς επιτρεπτό για ένα άτομο να ξεκινήσει μία πολυθόρυβη και πολυδάπανη διαδικασία εκλογών; Μήπως λογικότερο και οικονομικότερο θα ήταν να ακούσομε την εισήγηση του αδελφού Νίκου και να σας διαγράψομε, όπως μάλλον οφείλαμε να πράξομε εδώ και καιρό; Αλίμονο! Εκεί οδεύουν τα πράγματα χάρη στην ηττοπάθεια και την έλλειψη στρατηγικής σας! Χειροκροτήστε λοιπόν θερμά και εσείς τον αρχηγό αύριο και μεθαύριο για να μην οργισθεί και λάβει ακραία μέτρα κατά θεσμικό δικαίωμά του!
4.Ανάγκη συνεπώς να επαναχαραχθεί η στρατηγική σας. Χθές και όχι σήμερα οφείλατε να έχετε καταθέσει την πολιτική σας πλατφόρμα, την πολιτική σας πρόταση. Κάντε το το συντομότερο και φροντίστε να είναι πρόταση αντάξιά σας και αντάξια των προσδοκιών του λαού από εσάς. Γρήγορα επίσης να έλθει στην δημοσιότητα διακήρυξη στηρίξεως σας από χίλια τουλάχιστον στελέχη του κόμματος. Κατεπειγόντως δρομολογείστε την διαδικασία, διότι όπως τα καταφέρατε χθες (το επαναλαμβάνω διότι δεν φαίνεται να το εννοείτε) είσθε ο μόνος στο κόμμα που επισήμως αμφισβητεί τον ΓΑΠ ως Πρόεδρο! Προχωρήστε κατεπειγόντως έπειτα στο άνοιγμα προς τον λαό (περιοδείες, ομιλίες, επαφές με ενεργούς πολίτες) όπως η αθλιότητά μου σας παρακαλεί εδώ και μέρες και αφήστε τον διάλογο με τους ανερμάτιστους εξτρεμιστές της αριστεράς που έχουν μεταβάλει το ιστολόγιό σας σε εξέδρα γηπέδου με βωμολοχίες, ειρωνείες και ανόητα συνθήματα.
5. Τελικώς, οι ευχές του παππού και του προπάππου σας μάλλον είναι το ισχυρότερο όπλο σας σ’αυτήν την αναμέτρηση.
Σας ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση,

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :

1)ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΛΗΣΣΙΑΣ
2)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ?

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

criticalthinking είπε...

Σχετικά με την συνεντευξη στον Antenna,

Αυτός είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Ευθύς, καταιγιστικός, αυθόρμητος, με βλέμμα ύποπτο αλλά λόγο ειλικρινή, συγκινητικός (κυρίως στο στο σημείο που απολογήθηκε για την αντίδραση του στο επεισοδιο με τον καφέ), δυνατός, με θέσεις για τα πάντα, συγκεντρωτικός, ενοτικός, φιλοδοξος (και το παραδέχεται).

Δηλαδή τι; θα έπρεπε να εμφανιστεί ως Βαγγελάκης για να μας είναι αρεστος; για να μην μας φοβίζει;

Ευχομαι ολόψυχα να ξεπεράσουμε στερεότυπα και φοβίες και να σας εκμεταλευτούμε.

Να είστε καλά και να μείνετε ο ίδιος. Μην ακούτε αυτούς που ουδέποτε τόλμησαν.

Με εκτίμηση.

Phaethon είπε...

Κύριε Βενιζέλο, από λάθος πληκτρολόγηση url βρήκα αυτό:

http://venizelos.blogspot.com

Κάτι τουρκο-περίεργο είναι. Γνωρίζετε κάτι επ'αυτού?

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, το θέτω υπόψη σας μήπως χρειάζεται κάποιο ψάξιμο παραπάνω.

Βασίλης είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Εγώ θα κινηθώ στο μήνυμα μου λίγο έξω από την καθημερινή κριτική που γίνεται τις τελευταίες μέρες ,στο πρόσωπο σας, στο πρόσωπο του προέδρου και συνολικά στο ΠΑΣΟΚ.

Θα ήθελα να προτείνω κάτι, ίσως να ακούγεται και λίγο σουρεαλιστικό, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Άλλα θέλω να πιστεύω, ότι θα άλλαζε ριζικά το κλίμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ όσο και την εικόνα του προς τους πολίτες.

Η πρόταση μου είναι η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να γίνει γιορτή, οργανώστε κοινές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα διατυπώστε τις απόψεις σας και δεσμευτείτε ενώπιον όλων για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ ( δώστε τα χέρια και ας παιχτεί και το CARMINA BURANA, έτσι για να καταλάβει και ο ΠΑΣΟΚΟΣ ότι το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ). Υπάρχει πολλής καιρός μπροστά μέχρι στης 11 Νοεμβρίου. Η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μην έχει την αίσθηση της παράγκας της παρέας ( τέσσερις φίλοι ήμαστε και βγάζουμε αρχηγό). Προσπαθήστε να μείνετε σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή και οι δυο υποψήφιοι ανεξάρτητοι στις ιδέες σας. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη και εσάς και τον κύριο Παπανδρέου (κάποιους άλλους από το παρελθόν πλέον δεν τους χρειάζεται).
Όλοι για το καλό του ΠΑΣΟΚ μιλάμε ας το δείξουμε με πράξεις.

Σας εύχομαι για πολλοστή φορά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

ΒΑΣΙΛΗΣ
vacour@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

το πασοκ πλεον ειναι δεξιο κομμα .
βρισκεται διπλα στη νεα δημοκρατια.
στηριζουν το μεγαλο κεφαλαιο .

ο κοσμος πρεπει να απεγκλωβιστει και απο τους δυο. ειναι ανικανοι και επικινδυνοι.

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι bloggers έχουν κέφια, φτιάχνουν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Εδώ μπορείτε να εκτονωθείτε
http://www.dimoskopisi.gr/boxing/

(έχει και Γιώργο και Βαγγέλη)

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΑΠΟΨΕ, Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΕΣ. ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΕΛΙΚΑ. ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ, ΠΙΟ ΚΟΣΜΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΙΑΣ ΣΩΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ. ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΑΠΟΨΕ.

ΜΕ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ Κ.Ο., ΔΙΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΙΚΗΦΟΡΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015. ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΥΤΟ Η ΧΩΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ, ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ. ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ. ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

αισχος και στα δυο μεγαλα κομματα.

δινουν στην εκλησσια και στη μαφια του χριστοδουλου δισεκατομμυρια.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχουν σοβαρες πολιτικες προσωπικοτητες τη σημερινη εποχη που θα φερουν τη ριξη με το κατεστημενο.

οι πολιτικοι σημερα ειναι βυθισμενοι στη παρακμη και τη διαφθορα.

μακαρι νε υπηρχε και εδω ενας ουγκο τσαβεζ αλλα δυστυχως δεν υπαρχει.

τα προβληματ που υπαρχουν ειναι παρα πολλα.
και ο σοσιαλισμος ειναι η λυση σε αυτα

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ γvi...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΕΝ ΘΕΡΜΩ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ. ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ. 20 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΛΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΑΥΤΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΑΙ...ΠΑΠΑΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΟΥΤΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΣ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΥ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΙΩΞΕ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΙΣΜΟΥΣ. ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΡ' ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

mag είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ !
ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ ΤΟΥ ΚΑΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ.
ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ.
ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μετα φταιω εγω που σε λεω "Τσωρτσιλ της Ελλαδας" κ. Βενιζελο? Μεχρι και ο συμπαθης Ευαγγελατος εμεινε να ψελιζει με την αψογη επιχειρηματολογια σας. Οπως σας εχουμε πει εδω στο "φροντιστηριο" σας, κοιταχτε να μετασχηματισετε τις εμφανεις ικανοτητες λογου και σκεψης στην αναπτυξη ενος καταλυτικου προγραμματος δρασης για το ΠΑΣΟΚ και την κυβερνηση σας και επισης να συνθεσετε ολα τα υπαρχοντα ρευματα στο κομμα, μαζι και του Γιωργου, σε εναν πολιτικο λογο που θα εμπνευσει προς μια κατευθυνση ωστε να βγει η κοινωνια απ' το μονοδρομο της δεξιας πολιτικης. Πρεπει και μπορει η Ελλαδα να ανακτησει το χαμενο εδαφος και να ξαναζησει εναν "5ο χρυσουν αιωνα". Δεν υπαρχουν δικιολογιες να μενει η χωρα πισω επειδη βολευει μερικους στο πολιτικο και οικονομικο κατεστημενο που θυμιζει δεκαετια του '50.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που ο κύριος Βενιζέλος έχει blog! Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι!
andre.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

κ. Υπουργέ,

Κατανοώ την εναγώνια προσπάθειά σας να φαίνεστε συνεχώς ενωτικός, πολυσυλλεκτικός, δημοκρατικός, μοντέρνος, ανοιχτός και άκρως επικοινωνιακός, τώρα που έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε την "ποιότητα" των αντιπάλων σας (ιδιαίτερα των αφανών που επενδύουν στη μακροχρόνια απουσία πραγματικής αντιπολίτευσης για να διαπραγματεύονται απο θέση ισχύος μόνο με τη συμπολίτευση). Προσωπικά συμφωνώ με τον Κ.σ-Μ. οτι μια "αποκλειστική" συνάντηση με τους bloggers δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικότερο από αυτό που ο καθένας μας μπορεί να κάνει καταθέτοντας την ταπεινή του άποψη στο ιστολόγιό σας και συζητώντας με άλλους που κάνουν το ίδιο. Κάποιοι φαίνεται πως εζήλωσαν την δόξαν των Ευαγγελάτων (ή ...εισαγγελάτων όπως ο e-lawyer) και των Χατζηνικολάου, προσβλέποντας σε "συνέντευξη" μαζί σας από κοντά, έστω και ...δια βοής, με τους φακούς στραμμενους πάνω τους. Έτσι νομίζουν ότι θα βγούν από την πνηγηρή αλλά αδιαπραγμάτευτα Δημοκρατική αφάνεια της μπλογκόσφαιρας για να απολαύσουν λίγη "δημοσιότητα" ως προνομιούχα μέλη μιας ξεχωριστής "κοινότητας" με άμεση πρόσβαση στους αστέρες της πολιτικής. Καταλαβαίνω επίσης και την δικιά σας βιασύνη να υποσκελίσετε τον κ. Γιωργάκη σε κολακείες και ζεϊμπέκικα με την "κοινωνία της πληροφορίας". Το ίδιο κάνει και ο κ. Αλαβάνος με την εξίσου προνομιούχα "κοινότητα" των Εξαρχείων. Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να σας παρακολουθήσω σ'αυτόν τον ολισθηρό δρόμο του καπελώματος (μέχρι επικοινωνιακού εκφυλισμού) κοινωνικών χώρων που μόλις αρχίζουν να συνειδητοποιούν τα όρια της σχετικής αυτονομίας τους από την κάθε μορφής Εξουσία. Άλλωστε ζω κοντά σε Θερμοπύλες που τις χωρίζει αρκετά μεγάλη απόσταση από την Πατρώα Γη. Θα μου ήταν πολύ δύσκολο να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο ριάλιτι σώου ακόμα και άν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Προτιμώ λοιπόν να διαβάζω, να κρίνω και να σχολιάζω τις απόψεις σας εκ του μακρόθεν, ασχέτως άν εσείς με διαβάζετε και μου απαντάτε εξίσου προσεκτικά. Αν όμως θέλετε και εσείς να επικρατήσετε στη άνιση μάχη με τους πραγματικούς Εφιαλτές της πατρίδας μας, καλό θα ήταν να μη διαχέετε τις δυνάμεις σας όπου φυσά ο άνεμος των ΜΜΕ και της νόθας "δημοσιότητας". Βρείτε τις δικές σας Θερμοπύλες και συγκεντρώστε εκεί τις πιό επίλεκτες δυνάμεις με τις οποίες είστε ευτυχώς πληθωρικά προικισμένος. Αφήστε έτσι ελεύθερους όσους ανώνυμους bloggers θέλουν να παραμείνουν φίλοι σας χωρίς να καταθέσουν τα όπλα της αφάνειας με τα οποία εν τέλει θα συστρατευτούν μαζί σας οταν όλοι οι "άσπονδοι" θα σας έχουν εγκαταλείψει.

Με τιμή
Κύπριος Φίλος

harrygrath είπε...

Δεν ειδα Βαγγελη στον ΑΝΤ1,αλλα αν οντως ηταν... & με τον...χωροφυλακα & με τον αστυφυλακα...μηπως αυτη τελικα ειναι η τεχνη στη πολιτικη ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Με προσοχή διάβασα το κάλεσμά σας στους Bloggers. Πρόσεξα την ευγένεια αλλά και τη λογική που χαρακτηρίζει το λόγο σας.

Εκείνο βέβαια που έχω την εντύπωση οτι δεν θα σας ικανοποιεί είναι το ύφος των μηνυμάτων των bloggers.

Ο πολιτικός λόγος αφορά τη ζωή μας, το σύνολο αυτού που μας εκφράζει και μας χαρακτηρίζει και θα έπρεπε να διαθέτει ποιότητα ανεξάρτητα απο το εάν οι φίλοι μας bloggers συμφωνούν ή διαφωνούν.

Πρέπει να πω ότι και εγώ εν πολλοίς διαφωνούσα μαζί σας.

Στη ρίζα της διαφωνίας υπήρχε η θέση ότι η πολιτική είναι συναφής της αισθητικής... και την έκρινα όπως κρίνω ένα έργο τέχνης, ένα άγαλμα... ένα πίνακα... ένα λογοτέχνημα...

Βέβαια η πολιτική έχει πολλά στοιχεία που συναποτελουν και προσδιορίζουν την αισθητική του εκφραστή της.

Έχει τον λόγο, την ποιότητα του λόγου και σε αυτόν τον τομέα δεν χρειάζεστε υποδείξεις ή μήπως υπερβάλω; Η αλήθεια είναι οτι δεν μου αρέσει να υπεκφεύγετε της ουσίας των ερωτημάτων ούτε να απεραντολογείτε. Έχετε την ικανότητα να απαντάτε μονολεκτικά σχεδόν και με σαφήνεια αντι των βερμπαλιστικών ακολουθιών που κουράζουν. Τελευταία, η πίεση των γεγονότων έχει φέρει ουσιαστική βελτίωση σε αυτό σας το χαρακτηριστικό.

Έχει την καθαρότητα και την ποιότητα της σκέψης που εντυπωσιάζει αν δεν βοηθά τον νεόκοπο στα πολιτικά πράγματα να αντιληφθεί την ουσία των θέσεών και των εξαγγελιών σας. Να αντιληφθεί τι ακριβώς θα αλλάξετε και πως.

Έχει την εντιμότητα που φέρνει τον ψηφοφόρο σε σας μόνο και μόνο διότι σας διακρίνει αυτό το χαρακτηριστικό... Είναι άλλωστε τόσο σπάνιο χαρακτηριστικό... πολυ σπανιότερο θα έλεγα του σωματικού κάλλους που πλημμυρίζει τελευταία το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Έχει το συναίσθημα που ενθουσιάζει και συνεπαίρνει, στοιχείο που διέθετε ο Ανδρέας Παπανδρέου και γιαυτό ξεχώριζε όπως και ο πατέρας του, ο γέρος της Δημοκρατίας. Μπορούσαν να σε κάνουν να κλάψεις στα καλά καθούμενα αυτοί οι δύο... έτσι απλά, με δυο βροντερές τους προτάσεις...

Έχει τον έλεγχο που περιλαμβάνει και την φυσική παρουσία... Ένας πολιτικός δεν αρκεί να είναι ολιγαρκής αλλά πρέπει να το δείχνει... Εδώ κύριε Βενιζέλο έχετε πολυ δρόμο να κάνετε. Σας θυμίζω οτι το σημερινό πρότυπο του ηγέτη ξεκινά απο το jogging με τους φωτογράφους... Οι Κλίντον και Σαρκοζί υπήρξαν ουσιαστικοί εκφραστές αυτού του μοντέλου. Δεν είναι όμως θέμα προτύπου ή μόδας αλλά θέμα ουσίας ... Δεν θα αντέξετε κύριε Βενιζέλο αν δεν αλλάξετε τακτική...

Προφανώς τα παραπάνω δεν εξαντλούν το σύνολο εκείνων των στοιχείων και χαρακτηριστικών που διαμορφώνουν την εικόνα και την αισθητική που εκπέμπει ένας πολιτικός. Είναι όμως τα βασικά και οπωσδήποτε τα αναγκαία.

Θα ήθελα επομένως να τα δώ επάνω σας, να σας δω δηλαδή με πλήρη εξάρτηση τις ερχόμενες ημέρες για να κρίνω όπως και ο κάθε ψηφοφόρος σε αυτή την χώρα αν η μάχη θα αξίζει το κόπο, όχι αυτή της 11ης Νοεμβρίου αλλά η επόμενη, η αληθινή μάχη με τα πραγματικά πυρά στο γήπεδο που θα έχει εγκαταλείψει ο Κώστας Καραμανλής, αποκαμωμένος απο την άνιση γι’αυτόν μάχη...

Καλή δουλειά.


Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος- Επιχειρησιακός ερευνητής
+30 6932 288185

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να αναφερθώ στο σχόλιο του φίλου που έθεσε της προτασεις του για το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας!
Η φιλομασονική σας στάση είναι ξεκάθαρη. Δεν έχετε παρά απλά να το πείτε!

Δε χρειάζεται να βαζετε το μαχαίρι στο λαιμό του κ.Βενιζέλου λέγοντας εμμεσως πλην σαφώς ότι αυτό πρεπει να δηλώσει αν θέλει να αναδειχθεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το ότι είστε ανιστόριτος και πορωμένος αντιχριστιανός κατέστει πασιφανές. Αν θελετε τουλάχιστον να μαθετε ακριβώς ποιες είναι οι προτάσεις του κυρίου Βενιζέλου για το θέμα αυτό δεν έχετε παρα να διαβάσετε στο www.evenizelosdialogues.gr και να μάθετε ότι δεν υπάρχει κανενας λόγος διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας με τον τρόπο που το εννοείτε και θέλετε. Εκτός βέβαια κι αν υπάρχουν άλλα συμφέροντα για να γίνει αυτό!

Εύχομαι πραγματικά ο Θεός να σας φωτίσει! Εσάς και όλους μας!

PanagiotisL είπε...

Έχετε καταλάβει ότι όσο συνεχίζετε να τρώγεστε μεταξύ σας τόσο αηδιαστικότεροι γίνεστε; Πόσο μαύρο θέλετε ακόμα για να το καταλάβετε;

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 300   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis