Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Προς ενημέρωσή σας...

Η προσωπική μου ιστοσελίδα www.evenizelos.gr βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, όχι από προσωπική επιλογή, αλλά επειδή δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες επίθεση από χάκερς.

Θυμίζω επίσης ότι οι προγραμματικές μου θέσεις βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στην εξής διεύθυνση : www.evenizelosdialogues.gr.

Όλοι οι bloggers που συνηθίζουν να επισκέπτονται το «πολιτικό μου ημερολόγιο» γνωρίζουν ότι μετά από συμφωνία που κάναμε μεταξύ μας και μετά από αρκετό καιρό ελεύθερης λειτουργίας εφαρμόζεται comment moderation, όπως μου είχε προταθεί από πολλούς από εσάς για να διευκολύνεται ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος (σχετική ανάρτηση, Φεβρουάριος 2007 με τίτλο: «Πολιτικό Ημερολόγιο»…).

Ζητώ την κατανόηση σας για το γεγονός ότι, για λόγους που όλοι καταλαβαίνετε, ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει αυτό το διάστημα να επικοινωνώ μαζί σας όσο τακτικά θα ήθελα.
Ευχαριστώ για την πληθώρα των μηνυμάτων σας. Ευχαριστώ για τα μηνύματα στήριξης, τις κριτικές και τις υποδείξεις. Λαμβάνω φυσικά υπόψη μου και τα αρνητικά σχόλια.

301 σχόλια:

1 – 200 από 301   Νεότερο›   Νεότερο»
agrafiotis pavlos είπε...

κ.Βενιζέλο, υπάρχει ανάγκη ενός διαλόγου θέσεων, κοινοποίηση στην λαική βάση των θέσεων και των δύο υποψηφίων με σκοπό να βοηθηθεί το όποιο μέλος-φίλος του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει αυτή την φορά χωρίς συναισθηματισμούς αλλά πραγματικά με κριτήρια αρχών και θέσεων.
Καλή δύναμη.
Ενότητα με κάθε τρόπο και ΔΙΑΛΟΓΟΣ με ημερομηνία λήξεως.
ευχαριστώ

Divaynne είπε...

άλλο το moderation και άλλο το "κοβω" οκ? κάναμε πολλά τεστ για να το σιγουρέψουμε.οταν στέλνω αρνητικό σχόλιο και βλέπω σχόλια ανεβασμένα της επόμενης μέρας δεν παίζει το θέμα moderation κ.Βενιζέλο.....αλλά και βαρέθηκα και χάσιμο χρόνου είναι έτσι κι άλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ για την αλαζονεία σας κύριε Βενιζέλο. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία όχι μόνο εσάς αλλά όλους εσάς που είστε στο Πασοκ και στη ΝΔ . Αυτό που πάτε να κάνετε είναι ξεκάθαρο στο όχι σταλινικό σας κόμμα. Αν νομίζετε εκεί μέσα ότι θα ξεγελάσετε τον κόσμο επειδή θα αλλάξει πρόσωπο η ηγεσία του Πασοκ , είστε πολύ γελασμένοι . Η πολιτική σας θα είναι η ίδια ίσως απλά αλλάξει πρόσωπο η αντιπολίτευσή σας και ξαφνικά τη βγείτε από αριστερά για να ψαρέψετε ψήφους.
Να θυμάστε ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί που δε μασάνε από τέτοιες τακτικές .

καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας

Ανώνυμος είπε...

DEN EKFRAZETE THN BASH TOU PASOK
DEN EXETE TO HTHIKO PROBADISMA
KATANTISATE TO KINIMA KAI ESEIS
XIROTERA APO TO DHMOSIO KRATIKO MHXANISMO

PROTIMO THN ATOLMIA
APO TOUS XARDIENTISMOU ME TON
PRETENTERH

Ανώνυμος είπε...

Απορώ για τις απόψεις του προηγουμένου ανωνύμου, σεβαστές όμως. Άλλωστε είναι γνωστό ότι 2 Έλληνες = 3 γνώμες! Προσωπικά δεν περίμενα, μετά από την οδυνηρή ήττα, να υπήρχαν πολλές αντίθετες απόψεις από το ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας υπόψη τόσο για όσα ΔΕΝ έπραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τα όσα ΚΑΚΑ παρουσίασε. Δεν κέρδισε η ΝΔ, έχασε το ΠΑΣΟΚ, λόγω ΚΥΡΙΩΣ του αρχηγού. Δυστυχώς στην Ελλάδα (ακόμα) ψηφίζουμε πρόσωπο κι όχι κόμμα!

Yiannis Ch είπε...

Κύριε Βενιζέλε θα ήθελα απλά να εκφράσω τη στήριξή μου σαν απλός πολίτης (όχι απαραίτητα ψηφοφόρος του Πασοκ) στην απόφαση σας για την διεκδίκηση της ηγεσιας του ΠΑΣΟΚ! Πιστεύω ότι η αλλαγή προς το καλύτερο της κυβερνητικής πορείας της χώρας μου πρέπει να ξεκινάει από την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας των κομμάτων που την διεκδικούν. Κι εσείς αυτή τη στιγμή γεννάτε προσδοκίες μιας δυναμικής αλλαγής για το ΠΑΣΟΚ και για την Ελλάδα! Κ.Βενιζέλε έχουμε βαρεθεί τα ψέμματα και την υποκρισία,...μη μας διαψεύσετε!

Καλή Επιτυχία από καρδιάς

Vicky είπε...

"εφαρμόζεται comment moderation, όπως μου είχε προταθεί από πολλούς από εσάς για να διευκολύνεται ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος"

Με προσβάλετε κύριε Βενιζέλο. Κομματόσκυλο δεν είμαι αλλά πολιτική άποψη έχω. Δε σας έστειλα comment για να δω το όνομά μου στην οθόνη. Στο όνομα της "συμμετοχικής δημοκρατίας" σας το έστειλα.
Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη περί πολιτισμού.

Καλη συνέχεια

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ part II
To blog υπερ του Βαγγελη Βενιζελου.

Καλη επιτυχια κυριε καθηγητά.

pirate είπε...

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία από όλους. Οπωσδήποτε υπάρχει μια δυναμική εκ μέρους σας και κυρίως θέσεις έστω και αν διαφωνεί κανείς με κάποιες ή περισσότρες. Πάντως η συνάθροιση γύρω σας ανθρώπων της λεγόμενης εξυγχρονιστικής ομάδας που ευθύνονται για τη κατάντια του κινήματος δεν είναι ότι καλύτερο. Απορώ που βρήκαν το θράσος να εμφανίζονται οι συγκεκριμένοι Παπαντωνίου, Ζαφειρόπουλος κλπ γιατί έτσι θα εμφανιστεί ότι εκπροσωπείτε το "δεξιό" ΠΑΣΟΚ.Επίσης η ιδέα του debate δεν είναι σωστή ή αν θέλετε ηθηική με την έννοια ότι δεν τίθεται θέμα το ποιος είναι καλύτερος ρήτορας μεταξύ των δυο σας.
Ωστόσο είναι πολύ θετικό αυτό που υποστηρίζετε περί ανοιχτών διαδικασιών. Δηλαδή αν κανείς δεν είναι μέλος του κόμματος ή δεν είναι στα συμβούλια και στα παρασυμβούλια θα μπορέσει να ψηφίσει για τον αρχηγό που θέλει ή όχι; Ή αυτό θα γίνει δυο μήνες μέχρι να μπει η ιδεολογική πλατφόρμα του καθενός; Γιατί αυτό θα είναι το πλέον καραγκιοζιλίκι.
Να ξεκαθαρίσετε επίσης τη θέση σας για το άρθρο 16. Δηλαδή γιατί όχι και ιδωτικά πανεπιστήμια; γιατί φρικάρουμε με τη λέξη ιδωτικό; ή είναι καλύτερα να μπαίνουν οι φοιτητές σας με πέντε και έξι στις σχολές.
Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι η νικηφόρα πορεία θα είναι με εσάς στο τιμόνι παίρνοντας όμως σκληρές αποφάσεις για όλα τα λαμόγια είτε για τους πολύ επαναστάτες... είτε για τους πολύ εξυγχρονιστές...

takiskal είπε...

Εκδόθηκε ψήφισμα που υπογράφηκε από όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές πρέπει να δεσμευτούν ότι θα προστατεύσουν και θα αναδασώσουν τις καμένες περιοχές. Ξέρετε ποιός δεν υπέγραψε; ..... Μα ποιός άλλος.... Η Ελλάδα!!!

Μπείτε στο www.petitiononline.com/forestgr/ και υπογράψτε!!! Πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες υπογραφές! Στείλτε το μήνυμα σε φίλους! Όλοι να συμβάλλουμε αν δεν θέλουμε να δούμε τσιμεντοποιημένες τις καμένες περιοχές!

Ανώνυμος είπε...

βαγγελη προχωρα μπροστα ο λαος ειναι μαζι σου. ο μονος αξιος ηγετης που μπορει να οδηγησει το πασοκ στην εξουσια εισαι εσυ, και επισης ο μονος με δυναμισμο και πληθωρικο λογο ο οποιος μπορει ανετα να κοντραρει τον καραμανλη. σε πιστευω και σε στηριζω με ολες μου τις δυναμεις , ειμαι στην διαθεση σου να σε βοηθησω οσο μπορω.

Ανώνυμος είπε...

Βρίσκω άκυρο το πιο πανω comment, μια επισκεψη στο http://www.evenizelosdialogues.gr/ φτάνει..

BENNY ΠΡΟΧΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα καταλαβα όσο διαλεκόμενος είστε...
Χτές έστειλα μειλ σε γνωστή εφημερίδα λέγοντας ότι η ιστοσελίδα σας δεν λειτουργεί και ότι μας κοροιδεύετε στις δηλώσεις σας.
Οι πληροφοριοδότες σας αργούν λίγο αλλά σας τα μεταφέρουν.
Καημένο ΠΑΣΟΚ....

Όσο για την ιστοσελίδα http://www.evenizelosdialogues.gr
...
Δεξιόστροφη μου φαίνεται από την πρώτη εικόνα. Στη νεολαία δεν μορείτε να μιλήσετε έχοντας κολλήσει στουσ λατινικούς χαρακτήρες αρίθμησης...
ΧΙV

Ανώνυμος είπε...

Βρε σεις που ήταν το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 3 1/2 χρόνια; Ήταν ανύπαρκτο! Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου κοιμόταν (ή γυμναζόταν;)για καλά και η κυβέρνηση Καραμανλή αλώνιζε χωρίς αντίπαλο.
Αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα των εκλογών.

Νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο από τη διεφθαρμένη κυβέρνηση των ομολόγων, των κουμπάρων και του ...επανιδρυμένου κράτους.

Είναι καιρός να αποκτήσει κατ' αρχήν ο τόπος αντιπολίτευση και όταν έρθει η ώρα και μια κυβέρνηση άξια των προσδοκιών και των ελπίδων μας.

Και η επικείμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ε. Βενιζέλο μας επιτρέπει ξανά να ελπίζουμε...

dimitrisklp είπε...

Η κοινωνία αλλάζει.
Θέλουμε ή όχι ένα νέο πολιτικό πολιτισμό;
Μπορούν τα κόμματα να συνενοηθούν αναμεταξύ τους και να συναινέσουν σε μεταρυθμίσεις και εκσυγχρονισμούς;
ή θα συνεχίζεται η στείρα μικροκομματική αντιπαράθεση;
Τελικά το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κεντρώο κόμμα;
Εμένα μου φαίνεται ότι εφήρμοσε κακή δεξιά πολιτική με αριστερή ρητορία...
Μήπως ήρθε η ώρα για νέο πολιτικό σχήμα;
Μήπως πρέπει κάποιοι που σας "αγκαλιάζουν" τώρα να απομακρυνθούν απο εσάς για να μην τους "φορτωθείτε";
Έστειλα ένα προηγούμενο μήνυμα το οποίο δεν ξέρω γιατί δεν το αναρτήσατε...

Unknown είπε...

Ειναι ωρα να τελειωσει το κληρονομικο πασοκ.
Στηριζουμε βενιζελο

http://topasokeinaiedo.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα απλά να εκφράσω τη στήριξη μου στο πρόσωπο σας.

Πιστεύω πως ο καλός και χρήσιμος για τη χώρα πολιτικός πρέπει να έχει:
1. καλή προαίρεση και αγάπη για τον Άνθρωπο, έτσι ώστε οι στόχοι του να επιδιώκουν το Καλό
2. γνώσεις και κοινωνική μόρφωση για να γνωρίζει πώς να εκπληρώνει τους παραπάνω στόχους και να αντιμετωπίζει επιτυχώς τα προβλήματα
3. αντίληψη της κατάστασης του κοινού στο οποίο απευθύνεται κάθε φορά και κατάλληλη αντιμετώπιση (εννοείται πως εξαιρείται ο λαϊκισμός και η χειραγώγηση), έτσι ώστε να χαίρει εκτίμησης και εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Με εκτίμηση
Ν

Divaynne είπε...

κύριε Βενιζέλο ενώ το πασόκ ψυχοραγούσε εσέις σκυλεύσατε το σώμα του.


(είναι το πέμπτο σχόλιο που θα μου κόψετε.αν το ανεβάσετε θα είναι εκπληξη για τη δημοκρατικότητά σας..)

Mister-X είπε...

Κύριε Βενιζέλο θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να εκφράσω τη στήριξή μου σαν απλός πολίτης και ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση σας να διεκδικήσετε την ηγεσία του κόμματος μας.Το μήνυμα του ελληνικού λαού ήταν ξεκάθαρο και ειλικρινά αναρωτιέμαι πως ο κ.Γεώργιος Παπανδρέου δεν πράττει το αυτονόητο,να παραιτηθεί δηλαδή αμέσως απτην ηγεσία του κινήματος.Ο λαός δεν τον πίστεψε,δεν τον εμπιστεύτηκε.Αυτό δεν το βλέπει ο ίδιος;Ή μήπως επιδιώκει την εξουσία για αυτήν καθ'αυτήν; Εγώ αναμφίβολα θα σας στηρίξω γιατί είστε ένας πολιτικός με μεστό και πολιτισμένο λόγο,με όραμα και φιλοδοξίες για ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ,πιο κοντά στον πολίτη,που δεν φοβάται στα δύσκολα και δηλώνει παρών,τώρα,στις πιο δύσκολες μέρες της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ.
Καλή δύναμη κ.Βενιζέλο

Μανώλης Τσιμπλάκης είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
επικοινωνώ για πρώτη φορά μαζί σας ,αν και είμαι τακτικός επισκέπτης αυτού του χώρου.Προχωρείστε χωρίς δισταγμούς και παλλινωδίες,αλλά και με τον προσήκοντα σεβασμό στον Κύριο Παπανδρέου.Πάντως προχωρείστε.Το "δρυός πεσούσης..."που θα ακούσετε από κάποιους μην το λάβετε υπ΄όψιν.Θέλουμε να ήμαστε υπερήφανοι που ήμαστε ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών η εντύπωση που δημιουργείται είναι για τον απλό μέσο Έλληνα ψηφοφόρο,κατά την άποψή μου, αντίθετη από αυτή που ίσως θελήσατε να δώσετε.Σας εκτιμώ σαν διακεκριμένο Νομικό και Επιστήμονα και σαν άριστο χρήστη της Ελληνικής.Εντούτοις, εκφράζω τις επιφυλάξεις μου για την τακτική σας και το σωστό timing.Όπως θα ξέρετε καλύτερα,στην πολιτική δεν αρκεί η πράξη, οι εντυπώσεις και οι τρόποι επίτευξης κρίνουν το αποτέλεσμα αυτής.Το να πείτε κάτι ευθαρσώς δε σημαίνει ότι πρέπει να είναι διαποτισμένο με θράσος.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, παρόλο που είμαι πολέμιος του ΠΑΣΟΚ και των αξιών που επέβαλε στη χώρα τα τελευταία 33 χρόνια(βλέπε το blog μου) εντούτοις προτιμώ έναν μορφωμένο και κυρίως αυτοδημιούργητο άνθρωπο, από μια μαριονέτα της οικογενειοκρατίας, όπως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Νικόλαος Κ. Τσακίρης

Ανώνυμος είπε...

....αν και ειμαι απο αυτούς που έτρεξαν να ψηφίσουν τον Γ.Παπανδρέου στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για επικύρωση της Προεδρίας σήμερα θεωρώ αναγκαία και επιβεβλημένη την αλλαγή της ηγεσίας και του επαναπροσδιορισμού των θέσεων του Κόμματός μας. θα έλεγα πως αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και απο τον Μάρτη του 2007.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δρόμο με τις διαδικασίες που το διέπουν και το καθιστούν πρότυπο Ευρωπαϊκου Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην επικαιροτητα θα έπρεπε να είναι η ΝΔ.

Καλώς ή κακώς κέρδισε τις εκλογές . . . για πύρρεια νικη μιλούν οι "φωστήρες" δημοσιογράφοι μας.

Το ζήτημα όμως είναι τι Ελλάδα παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, το 2004, και σε ποιο σημειο βρίσκεται η Ελλάδα του 2007, μετά από 3,5 Διακυβέρνησης της ΝΔ.

Σε αυτή την περιπτωση πραγματικά η ΝΔ παραλαμβάνει απο τη ΝΔ, κυριολεκτικά καμμένη γη . . .

Το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δρομο που πρέπει να έχει, το οφειλει στην Κοινωνία και στην Ελλάδα . . . μια Ελλάδα που δεν αξίζει την "τύχη" που της χαρίζει η αστεία Κυβέρνηση της ΝΔ, με έναν Πρωθυπουργό που μάλλον κάνει την πλάκα του.

Ζήτω η Δημοκρατία

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δρόμο με τις διαδικασίες που το διέπουν και το καθιστούν πρότυπο Ευρωπαϊκου Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην επικαιροτητα θα έπρεπε να είναι η ΝΔ.

Καλώς ή κακώς κέρδισε τις εκλογές . . . για πύρρεια νικη μιλούν οι "φωστήρες" δημοσιογράφοι μας.

Το ζήτημα όμως είναι τι Ελλάδα παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ, το 2004, και σε ποιο σημειο βρίσκεται η Ελλάδα του 2007, μετά από 3,5 Διακυβέρνησης της ΝΔ.

Σε αυτή την περιπτωση πραγματικά η ΝΔ παραλαμβάνει απο τη ΝΔ, κυριολεκτικά καμμένη γη . . .

Το ΠΑΣΟΚ θα βρει το δρομο που πρέπει να έχει, το οφειλει στην Κοινωνία και στην Ελλάδα . . . μια Ελλάδα που δεν αξίζει την "τύχη" που της χαρίζει η αστεία Κυβέρνηση της ΝΔ, με έναν Πρωθυπουργό που μάλλον κάνει την πλάκα του.

Ζήτω η Δημοκρατία

x είπε...

Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλες προγραμματικές σας θέσεις, όμως θαυμάζω την πληρότητα, την οργάνωση καιτην ταχύτητα απόκρισης σας στα ερεθίσματα.
Έχετε εξαιρετικά χαρίσματα και φαίνεστε ιδιαίτερα εργατικός. Το ερώτημα είναι πόσο διατεθημένος είστε να θυσιαστείτε όταν το απαιτήσουν οι περιστάσεις.
Οσο αφορά την αυξημένη πίεση του χρόνου που σας δεσμεύει αυτόν τον καιρό απ' το να επικοινωνείτε συχνότερα, θα μου έκανε εντύπωση το αντίθετο. Η ευγένεια σας πάντως μας αποζημειώνει.
Καλό ανήφορο, και...
να θυμάστε πως είστε κι εσείς άνθρωπος. Μην υπερβάλετε με την δουλειά. Φροντίστε και λίγο τον εαυτό σας. Θέλουμε ηγέτες, υγειείς, δυνατούς και ισορροπημένους.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά κύριε Βενιζέλε. Δέν ξέρω όμως τί πρεσβεύετε γύρω απο τα πιό βασικά προβλήματα της ζωής μας, ό,πως, οικονομία, κρατικός παρεμβατισμός, υπογεννητικότητα, θρησκεία, εκπαίδευση, και άλλα πολά, ώστε να σας καταλάβω. Το παιδί μου με ρώτησε. (Αφου, μπαμπά, και ο Βαγγέλης είναι του Πα.σο.κ, γιατί τσακώνεται με τον Γιωργάκη?) Καταλάβατε?

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να εκφρασω τον θυμο μου για την απρεπη,ασεμνη καιαπαραδεκτη κινηση σας κυριε Βενιζελο να κανετε τετοιου ειδους δηλωσεις ειδικα στο Ζαπειο Μεγαρο!σας ειχα ιδιαιτερη εκτιμηση και συμπαθεια ως τωρα.πιστευα οτι ειστε απο τα καλυτερα κ πιο ικανα στελεχη του πασοκ.με απογοητευσατε...αυτο που δειξατε ηταν οτι τοσο καιρο υπονομευατε τον κυριο παπανδρεου και περιμενατε πως κ πως να χασει το πασοκ τις εκλογες προκειμενου εσεις να αναλαβετε αμεσως την αχηγια.η ηττα του πασοκ τελικα δεν προηλθε απο τον παπανδρεου αλλα απο ολους εσας που κανατε τα παντα να χασει το πασοκ τις εκλογες!καλη επιτυχια σας ευχομαι και καλα μυαλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Bαγγέλη:

H γενναία σου πράξη να προχωρήσεις στη διεκδίκηση της αρχηγίας του κόμματος σε μία στιγμή κρίσιμη για το κίνημα και το σοσιαλισμό στη πατρίδα μας σε τιμά. O δημοκρατικός λαός του ΠΑΣOK, πληγωμένος αλλά όχι ταπεινωμένος όπως είπες, βρίσκει στο πρόσωπό σου τον ηγέτη που θα τον οδηγήσει στη νίκη ενάντια στη δεξιά.

Σύντροφε Bαγγέλη είμαστε μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Bενιζέλο:

Σαν έτοιμος από καιρό βαδίσατε στο Zάππειο με ύφος που δεν αρμόζει σε έναν αριστερό, να μας ανακοινώσετε την σωτηρία του κόμματος και της χώρας.

Kαι σας ρωτώ κ. Bενιζέλο: με ποιους θα σώσετε την χώρα; Mε τον κ. Παπαντωνίου του Xρηματιστηρίου; Mε τον κ. Kουλούρη; Mε την Αυριανή του Kουρή;

'Oταν ο κόσμος δεν ψήφισε ΠΑΣOK, ακόμα και όταν κάηκε η χώρα, δε το έκανε αυτό από την απέχθεια του προς ένα κόμμα στου οποίου την εικόνα κυριαρχούσαν στελέχη όπως ο κ. Λοβέρδος, η κ. Αποστολάκη, και φυσικά εσείς κ. Bενιζέλο;

Tι σας κάνει να πιστεύεται πώς αντί για την υπόσχεση της νίκης, δεν αποτελέσατε το αίτιο της ήττας;

Mε εκτίμηση

Δημήτριος Δρουτσίνας
Δασολόγος

Ανώνυμος είπε...

ADIANOHTH H STASH SAS KAI ANAGGELIA AMESOS META THN ANAKOINOSH TON APOTELESMATON THS 16HS SEPT.STA MESA MAZIKHS ENHMEROSHS TON ARXHGIKON SAS VLEPSEON.
SE OPOIODHPOTE MELOS ME TETOIES VLEPSEIS DIDETAI TO DIKAIOMA YPOVOLHS YPOPSHFIOTHTOS MESO TOY KATASTATIKOY KAI DIADIKASIES TOY KINHMATOS.
THELO NA SAS GNORISO OTI XASATE ME TON TROPO SAS THN THESH POY EIXATE STIS KARDIES TON FILON TOY KINHMATOS.

Ανώνυμος είπε...

κύριε βενιζέλος μαζεψτε και μερικούς από τη ΝΔ και φτιάξτε τρίτο πολιτικό ΠΟΛΟ!! απαλλαγμένο από τις αμάρτίες του παρελθόντος!!

μονο ετσι θα σωθεί η πολιτική ζωή του τόπου!

Ανώνυμος είπε...

'Έχετε εξαιρετικό νου και λόγο. ελπίζουμε να μη εξαντληθείτε στην άμυνα και την υπεράσπιση της θέσης σας ως υποψηφίου. Ενεργείστε αρχηγικά και ζωγραφίστε το νέο όραμα, ώστε να καταλάβουν και αυτοί που δεν ανήκουν στους πανεπιστημιακούς, γιατί εσείς αποτελείται τη νέα ελπίδα και προοπτική. Μη θεωρείτε δεδομένα όσα έχετε κατά καιρούς δηλώσει και μη επενδύεται άλλο στα πολλά λόγια και τις αναλύσεις. Γιατί ο σοφός λαός μας αρχαίος και νεώτερος έδωσε στα λίγα λόγια και καλά τη σοφία και στην δεξιότητα του "λακωνίζειν" την φιλοσοφία. Δώστε πρόγραμμα και πρακτική και κάνετε συγκεκριμένη αυτή την περιβόητη αλλαγή ώστε να καταλάβουμε τελικά που θα πάμε μαζί σας και γιατί εκεί θα είναι καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σύμφωνα με τις μετρήσεις (που όσο και να κατέκριναν κάποιοι, για άλλη μια φορά ήταν σωστές) το 70.1% του πληθυσμού αυτής της χώρας θεωρεί (κατά την γνώμη μου ορθότατα) ότι τη βασική ευθύνη για την οδυνηρή ήττα του ΠΑΣΟΚ φέρει ΑΚΕΡΑΙΑ ο Πρόεδρός του.

Άκουσα σήμερα το πολύ περίεργο ότι ο κόσμος ψηφίζει πολιτικές!!!!! Θα ήταν πράγματι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, στην Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη ο ψηφοφόρος ψηφίζει πρόσωπο.΄Ένα γρήγορο πρόσφατο παράδειγμα οι Γαλλικές Εκλογές.

Το δυστύχημα είναι ότι όλα τα παραπάνω ο μόνος που δεν τα έχει καταλάβει είναι ο "εγγυητής της ενότητας" κ. Παπανδρέου.

Και επειδή κάποιοι θεωρούν τον κ. Παπανδρέου ευρωπαίο, σύγχρονο και ευγενή πολιτικό, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως αυτός ο ευρωπαίος, σύγχρονος και ευγενής πολιτικός αποδέχεται εν έτει 2007 να είναι ο διαιτητής και ταυτόχρονα υποψήφιος μιας διαδικασίας;

Όλα αυτά δικαιώνουν την στάση μου να ΜΗΝ ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές παρότι ΣΕ ΟΛΕΣ τις προηγούμενες είχα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ.

gnikol είπε...

αντιγραφοντας απο την δηλωση του Γ. Παπανδρεου το βραδυ τον εκλογων : "Είναι απόφασή μου, να προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, που θα κάνουν το Κίνημά μας πλειοψηφικό ρεύμα".
Ισως να μην μπορω να καταλαβω εγω : ποιος τον εμποδισε 3 χρονια που ειναι προεδρος ? Γιατι δεν εγιναν αυτα πραξη , και μηπως επρεπε να ειχε διαβασει αυτη την δηλωση εδω και τρια χρονια οταν ψηφιστικε απο την βαση του Πασοκ ?
Ηταν φανερη η αδυναμια του και η ελειψη προσανατολισμου απο την πρωτη στιγμη .
Ηρθε η ωρα , να αποδειξουμε οτι δεν επικρατει η οικογενοιοκρατια αλλα η προοδος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ενας απλος ψηφοφορος

kkekostas είπε...

Είναι αυτονόητο ότι σέβομαι και εγώ καθε άποψη. Έχω όμως και το δικαίωμα να την απορρίπτω. Το ίδιο μπορεί να κάνει και κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, αν αποφασίσει να βάλει το συναίσθημα έξω απο τις κρίσιμες και ιστορικές αποφάσεις.
θέλω το Κίνημα να πάει μπροστά για το καλό του τόπου. Να διαφυλαχθεί ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ η ενότητα του Κινήματος για να κατάλαβει επιτέλους ο κόσμος ότι όλοι δεν είμαστε ίδιοι, όπως επίσης και ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ικανότητες, παρά τις όποιες προθέσεις μας.
Εύχομαι ο δυναμισμός και η ενεργητικότητά σου Βαγγέλη (λαϊκό και ανθρώπινο θελώ εγώ τον ηγέτη μου, όπως είναι Γιώργος) να πάρει καθαρά και τίμια τη σκυτάλη από τον πρόεδρο Παπανδρέου - που για μένα σκέφτεται δεκαετίες μπροστά - και μαζί και με τους δυο σας να φυσήξουμε όσο πιο δυνατά γίνεται για να φύγει η φαυλοκρατία, ο παραγοντισμός και η διαφθορά. Μην μας απογοητεύσεις.

© DimitriosZampras είπε...

ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑΣΥΝΗ??
ΜΗΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ''ΣΤΗ ΒΡΑΣΗ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ...'';;
MHΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;;
(ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΛΗΝ Κ.Κ.Ε.-ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;;)
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΤΟ, ΕΝΩΜΕΝΟ, ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΝΑ ''ΒΛΕΠΕΙ'' ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
ΥΓ) ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

S. Athanasiou είπε...

ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΙΔΙΩΤΙΚΑ Α.Ε.Ι., ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ κτλ)ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ;
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Σκορπινα είπε...

Σίγουρα το μήνυμα ότι χρειάζεται ανανέωση, και ιδιαίτερα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το έχετε λάβει. Άλλωστε οι αριθμοί δεν αφήνουν πολλά περιθώρια .
Φοβάμαι όμως ότι η αποκωδικοποίηση του μηνύματος, όπως έγινε, ίσως να είναι αρκετά λανθασμένη. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος είναι αυτό που, ουσιαστικά, θέλουν οι ψηφοφόροι.
Αυτό που θέλουμε είναι η σαφής πολιτική τοποθέτηση των αρμοδίων πάνω στα γεγονότα που απασχολούν όλους μας. Υπάρχουν και μερικοί από εμάς, που δεν αρκούμαστε στη μασημένη τροφή των ΜΜΕ, και που δεν ψηφίζουμε σε "καλιστεία"...

Θέλουμε να ακούσουμε πολιτικές θέσεις. Θέλουμε να δούμε μια ενεργή αξιωματική αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση ενωμένη, που να παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματα μας.Θεωρώ ότι όλο αυτό το "παιχνίδι" της αρχηγίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., το μόνο που καταφέρνει είναι να διχάσει - κάτι που τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται, καθώς με μια αποδυναμωμένη αντιπολίτευση η Ν.Δ. μπορεί να αλλωνίσει μέσα στη Βουλή... Δεν χρειαζόμαστε μια αντιπολίτευση που ασχολείται με το ποιος είναι ο επικρατέστερος ηγέτης...

Θέλουμε να μας δώσετε σοβαρούς λόγους για να σας ξαναψηφίσουμε...

Με εκτίμηση
Χριστοπούλου Πωλίνα

Lego είπε...

K. Βενιζέλο,

Δυστυχώς, ο χρόνος που επιλέξατε για να "κινηθείτε" μου θύμισε το κοράκι που ορμάει πάνω στο πτώμα...
Η εκτίμηση μου είναι πως το ΠΑΣΟΚ έχασε (προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση) όχι λόγω ανικανότητας του προέδρου του, αλλά γιατί δεν έπεισε ότι είναι ένα ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεισαν για αυτό τα στελέχη του και όχι ο πρόεδρός του.

Όσο για τον κ. Παπανδρέου θεωρώ ότι είναι πολιτικός με ήθος, απόψεις, ιδέες, προοπτική, αλλά είναι πολύ "πολιτισμένος" για μια σκηνή σαν την Ελληνική... Ίσως είναι νωρίς ακόμα για την κουλτούρα του Έλληνα να έχει πρωθυπουργό του επιπέδου του κ. Παπανδρέου

Όσον αφορά στις φιλοδοξίες σας να αναλάβετε την ηγεσία του κόμματος, θα μπορούσατε να περιμένετε να περάσει η μπόρα και μετά να τις εκφράσετε. Αυτό που πετύχατε με τον τρόπο που ενεργήσατε είναι να "αφοπλίσετε" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, αφού αμφισβητείται η θέση του.

Αφού όμως κάνατε τις κινήσεις σας, θα ήθελα να σας ζητήσω να σκεφτείτε από εδώ και στο εξής, τις επόμενες... Δεν θα θέλατε να μείνετε στην ιστορία ως εκείνος που διέλυσε τη μεγαλύτερη δημοκρατική παράταξη στην ιστορία της χώρας...

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι σας θεωρώ πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την πολιτική της χώρας. Παρακαλώ μη με απογοητεύσετε και εσείς...

Ανώνυμος είπε...

Μας απογοητεύσατε!
Είναι ντροπή να προτίνετε να προβληθεί η επιλογή προέδρου στα κανάλια σαν ρεάλιτι! Ακους εκεί debate.
Σας είχα για σοβαρό πολιτικό.
Μας απογοητεύσατε προγματικά.

Είστε στο δεξιό ακρο του πασόκ και δεν μπορείτε να εκπροσωπίσετε το σύνολο του.

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο απ'όλα είναι ότι μου θυμίζετε στην ομιλία σας τον Καραμανλή.

Θέλουμε σωστή πολιτική για να χτυπίσουμε τους επικοινωνιολόγους του καραμανλή. Όχι μια καλύτερη κενή επικοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

σας βρίσκω απίστευτα συντηρητικό σε ότι αφορά το θέμα των σχέσεων κράτους-εκκλησίας. Επιμένετε να θεωρείται ότι η αναφορά στην «επικρατούσα θρησκεία» είναι απλώς ένα νομοτεχνικό θέμα, όπως το αναφέρετε.
Εγώ ρωτάω με τη σειρά μου και θα ήθελα μια απάντηση:
Είναι το Σύνταγμα χώρος αναφοράς προσωπικών επιλογών των πολιτών. Αν στο 90% των Ελλήνων αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά αυτό θα πρέπει να γράφεται στο Σύνταγμα; Αν στο 90% ή στο 95% των Ελλήνων αρέσουν τα μπουζούκια θα πρέπει να αναφέρεται στο Σύνταγμα «επικρατών τρόπος διασκέδασης είναι επισκέψεις στα μπουζούκια»;
Και γιατί τότε να μην αναφέρονται και οι μη επικρατείς θρησκείες ή δόγματα σαν «απόδειξη της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας»;

Υπάρχουν σημεία Συντάγματος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή για χαρακτηρισμό κάποιων ως «εσωτερικών εχθρών» αν οι συνθήκες το επιτρέψουν ή αν «ο κυρίαρχος λαός» το επιθυμίσει, όπως αυτή ακριβώς η αναφορά. Εϊναι ουσιστικά κατάλοιπο του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών» και εσείς, αν και σοσιαλιστής το αποδέχεστε.
Θεωρώ μεγάλη υποκρισία από την πλευρά σας και όχι μόνο, το γεγονός ότι θεωρείται ότι δεν υπάρχει πρόβλήμα όταν επί Χριστόδουλου αυτή ακριβώς η αναφορά και το βλακώδες προίμιο εξέθρεψαν ένα «κυνήγι μαγισσών» από τη πλευρά της Εκκλησίας. Λόγια όπως «γραικύλοι», ή «θέλουν κόψιμο με το μαχαίρι αυτά τα φυτά» στηρίζονται εκεί ακριβώς.
Προσωπικά σας θεωρώ ικανό να κάνετε το ΠΑΣΟΚ πάλι κάποτε κυβέρνηση, αλλά όχι να κάνετε το ΠΑΟΣΚ ευρωπαϊκού επιπέδου σοσιαλδημοκρατία. Και το θέμα δεν είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ πάλι την εξουσία (εντελώς ασήμαντο γεγονός), αλλά η χώρα ένα κόμμα επιπέδου που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Βενιζελο,
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ένας τολμών άνθρωπος όπως εσείς με κριτική,πολιτική και κυρίως ρεαλιστική σκέψη πήρε αυτή την πρωτβουλία.Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.στο πασοκ δεν χωράει οπορτουνισμός και διαφωνώ κάθετα με τα σενάρια περί συνομωσίας.
Ακούω δημοσιογράφους να μιλούν για άλλους υποψηφίους.εγω θα πω αυτο που λέει ο λαός.μερικοί μετρούν τον ίσκιο τους ταπόγευμα και όχι το μεσημέρι.είναι αυτό που λένε μεγάλες ιδέες σε μικρά μυαλά.
Σας ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια

Dimitris είπε...

Κ.Βενιζέλο
Είμαι και εγώ ένα μέλος του κόμματος και θα ήθελα να σας εκφράσω τη στήριξη στο προσωπό σας.Πιστεύω πως είστε ο ιδανικότερος να ηγηθείτε του κόμμτος τη δεδομένη στιγμή.Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα αρχηγού-πρώτα από όλα επικοινωνιακό-αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Αν αλλάξει απλά ο αρχηγός και δεν αλλάξουμε την πολιτική μας,δεν θα έχουμε αναγνώσει σωστά το μήνυμα των εκλογών.Το κίνημα χρειάζεται τον επαναπροσδιορισμό πολλών θέσεων.Πρέπει να αναδείξουμε ότι είμαστε ένα αριστερό κίνημα,και να αγκαλιάσουμε τους συντρόφους μας που απογοητευθήκαν και φύγαν στις αριστερές παρατάξεις.Βγείτε μπροστά,είστε ο καταλληλότερος,αλλά κάντε τομές στο κόμμα.Μέσα από ένα συνέδριο πρέπει να ανασυνταχθούμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζι.Δεν είναι ζήτημα Παπανδέου-Βενιζέλου,είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.Έχετε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία.Η εσωστρέφια θα παραδώσει το κράτος στη δεξιά παράταξη και οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για τη χώρα μιας και βρισκόμαστε εν μέσω σημαντικών αποφάσεων(βλ. ασφαλιστικο).
Ευελπιστώ πως ίσως προσέξετε το σχολιό μου.
Με εκτίμηση Δημήτρης Πιτσιάβας

iQfish είπε...

Φίλτατε ,
άλλο το moderation και αλλο το κομμένο comment.

Αν ήθελες να δεις μόνο comments υποστήριξής σου και όχι απόψεις περι εκλογών και αρνητικά για σενα σχόλια, ας το έλεγες...

Αλλά ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ο υγιής διάλογος ..του στυλ ... "Ζουμε ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ να σε δούμε... ¨... " GO GO GO VAGELIS " .. klp ..!!!!

Έτσι θα κυβερνήσεις ??

Και ΝΑΙ! , τα αρνητικά σχόλια και τους προβληματισμούς , να τα/τους εξετάσεις σοβαρά...

Ανώνυμος είπε...

καλη επιτυχια

Ανώνυμος είπε...

Σας ψήφισα από ανάγκη, λόγω έλλειψης επιλογών.
Δεν πρόκειται να ξαναγίνει.
Πρέπει να μας πείσετε,όλοι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι αξίζετε να κυβερνήσετε πάλι.

Unknown είπε...

Είναι γελασμένος όποιος πιστεύει ότι ο λαός δεν εμπιστεύθηκε τον ΓΑΠ στις εκλογές. O Πρόεδρος πάλεψε ουσιαστικά μόνος του σε αυτές τις εκλογές. 'Οτι ποσοστό πήρε το ΠΑΣΟΚ, το πήρε λόγω του ήθους, των ιδεών και του οράματος του ανθρώπου αυτού. 'Οσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είχαν την ελπίδα ότι με τον ΓΑΠ η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο.

Όμως φαίνεται πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο για έναν ηγέτη σαν το ΓΑΠ. Μάλλον βολεύει καλύτερα το ρουσφέτι, η εσωκομματική διαπλοκή, οι ομάδες, οι καρέκλες, κλπ.
Καρφώσανε πισώπλατα τον ΓΑΠ με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ντρέπομαι που τέτοιοι άνθρωποι παραμένουν στο κόμμα και συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτα και ανενόχλητοι.
Η ομαδούλα που στήνει εδώ και καιρό ο κος Βενιζέλος δε θα βγει ούτε Γ’ εθνική. Το πιάσμαε το νόημα κε Βενιζέλο. Δεν τρώμε κουτόχορτο.

harrygrath είπε...

Τωρα που το μπλογκ ανεβηκε σε δημοτικοτητα,χρειαζεται λογοκρισια στα παραληρηματικα σχολια-σεντονια.

Οσοι ανηκουν ιδεολογικα στο χωρο του κομμουνισμου & της αναρχιας,μπορουν να πανε σε αλλα μπλογκς & να μην μας ενοχλουν εδω. Με εναν αλλαγμενο εκλογικο νομο δεν θα μπορουν πλεον να ζημιωσουν και πολιτικα...

Περιμενουμε ειδηση σε αποκλειστικη...πρωτη μεταδοση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας εξηγείτε του Τουρκογενές σας επίθετο, που αλλάξατε στο ελληνοπρεπές και τιμημένο Βενιζέλος?

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις σας και τις προτάσεις σας στο www.evenizelosdialogues.gr και ομολογώ οτι με εξέπληξε ευχάριστα τόσο για την μονάδικη και δυσεύρευτη για πολιτικό σαφήνεια των λεγομένων, όσο και για την (σχεδόν) ακαδημαϊκή τεκμηρίωσή τους.

Εύχομαι να βρεθείτε συντομα στην θέση να εφαρμόσετε τα περισσότερα απο αυτά, γιατί πραγματικά ακόμα και ένα 10% εξ αυτών να εφαρμοστεί θα αλλάξει η Ελλάδα μας.

Καλή Τύχη για την αρχηγεία.

Και όπως έλεγε ο μέγιστος συνονόματός σας
"Ο άνδρας κάνει την γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα, σαν είναι η τράγος δυνατός δεν τον βαστάει η μάντρα".
... στην περίπτωσή σας είναι έτοιμη ήδη να καταρρεύσει.

Ανώνυμος είπε...

λαμβανετε φυσικα υποψη σας τα αρνητικα σχολια, απλως δεν τα δημοσιευετε. lol

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΙΚΑΝΟΥ ΗΓΕΤΗ.ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΕ .
ΜΗ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζελο,
Παρακολουθω τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απο μακρυα πλεον, και εκει που δίνω μεγάλη σημασία ειναι η Στρατηγική, η παράδοση στα πολιτικά αλλα και οι αντιδράσεις της ΜΑΖΑΣ.Θέλω να σημειώσω οτι στην κίνηση ανατροπής της Κυριακής,ειχατε βέβαια απόλυτη αρχηγική στόφα, αλλά ΕΠΡΕΠΕ να τελειώσετε τον Παπανδρέου το ίδιο βράδυ- απαιτώντας και εκβιάζοντας την αρχηγία. Τώρα φοβάμαι πως ενεργοποιήσατε τα Παπανδρεικά γονίδια και πιθανόν να ΣΑΣ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μέχρι το Σαβατοκύριακο. Επίσης συσπειρώσατε τα υπόλοιπα στελέχη υπέρ του. ΔΕΝ κάνουν τέτοια λάθη οι αρχηγοι. Ουτε διστάζουν , ούτε αργούν....όπως κάνατε την Κυριακή

Ανώνυμος είπε...

To σημαντικό στο ΠΑΣΟΚ αυτη τη στιγμη περα απο την επανατοποθετηση του κομματος με πολιτικες σκεψεις και καταθεση προτάσεων στην κοινωνία(αναγκαιο να γινουν αμεσα), ειναι να αντιληφθουν τα μελη και οι οπαδοι του κομματος, ποιος απο τους δυο υποψηφιους μπορει να κανει μεγαλυτερο penetration - διεισδυση, στους αναποφασιστους καθε φορα ψηφοφορους των άλλων κομμάτων που αλλαζουν στρατοπεδο σε καθε εκλογικη μαχη.
Αυτο το ποσοστο που ποικιλει καθε φορα απο 5-10% ειναι ικανο να ξαναβγαλει το ΠΑΣΟΚ κυβερνηση. Αυτη τη στιγμη οι δημοσκοπήσεις φερνουν τον κο Βενιζελο πολυ μπροστα σε αυτο το κριτηριο στους ψηφοφορους των άλλων κομμάτων και αυτο ειναι ενα πολυ σοβαρο επιχειρημα για την ελπίδα ανασυγκροτησης και νικης του ΠΑΣΟΚ.
Ο κος Παπανδρεου δυστυχως με διαφορα λάθη και επιλογές που εγιναν τα τελευταια χρονια (πολλα απο τα οποια ευθυνεται και η ηγετικη ομαδα του κομματος) εχει μείνει αρκετα πίσω σε αυτο το κομμάτι ως προφιλ πολιτικου αρχηγου ικανου να αντιμετωπίσει 3η φορα τον κ. Καραμανλή.
Οι φιλοι του ΠΑΣΟΚ όποιος υποψηφιος και να επιλεγει θα πρεπει στις επομενες εκλογες παλι να στηριξουν το κόμμα τους. Αυτο που πρεπει να αναρωτηθουν ομως ειναι ποιος απο τους δυο εχει το αναλογο προφίλ να αντιμετωπίσει τον κ. Καραμανλη στην επομενη εκλογικη αναμετρηση και να αδραξει με την προσωπικοτητα του ψηφους απο την δεξαμενη των αναποφασιστων/δυσαρεστημενων του ΠΑΣΟΚ.
Πιστευω πως τελικα αυτη τη στιγμη η φθορα του κ. Παπανδρεου ειναι πολυ μεγαλη, οχι τοσο λόγω της ηττας (που καποια στιγμη θα υπερκεραστει απο την επομενη μερα) αλλα οσο της απηχησης του στους ψηφοφορους εκτος ΠΑΣΟΚ που ειναι πολυ χαμηλή.
Θεωρω οτι σε καθε αποτελεσμα για την εκλογη αρχηγου, ο χαμενος θα πρεπει να συνεισφερει ενεργα στην προσπαθεια για νικη του κομματος και μαλιστα ο νεος αρχηγος να τον ενεργοποιησει/χρησιμοποιησει σε δυναμικο ρολο στο κομμα. Δεν υπαρχουν πολυτελειες για αποκλεισμους τοσο για τον Ε. Βενιζελο όσο και για τον Γ. Παπανδρεου αμφοτεροι.

Ανώνυμος είπε...

Ο ευφυής κινδυνεύει να κατηγορηθεί μόνο για τεμπελιά ή ανηθικότητα.

Επειδή ο Ε.Βενιζέλος δεν κινδυνεύει από το πρώτο είναι σαφές πως θα αμφισβητηθεί έντονα η πολιτική ηθική του και βέβαια οι προθέσεις του.

Η απορία μου είναι αν οι αμφισβητίες, από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, κινούνται από ανησυχία για το μέλλον του τόπου και του ΠΑΣΟΚ ή από ανησυχία για το μέλλον ενός εκάστου εξ αυτών στην μετα-Παπανδρέου εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω πως θα γινότανε τηλεοπτικός διάλογος(debate)ανάμεσα σε δυο συντρόφους.Ο φόβος μου είναι πως αυτός ο διάλογος μπορεί να φέρει την διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ.Τον τελευταίο καιρό σας ρωτάνε κ.Βενιζέλε αν χάσετε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσετε να είστε δίπλα στον Γ.Παπανδρέου?Θεωρώ πως 2 ερωτήματα βγάζει η παραπάνω ερώτηση.Αν χάσετε κ.Βενιζέλε πιστεύεται πως ο κ.Παπανδρέου θα σας κρατήσει και στη συνέχεια δίπλα του ?Υπάρχει φόβος , μετά τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών του κινήματος που τάσονται ο καθένας με τον δικό του τρόπο υπέρ του κ.Παπανδρέου και στην υποθετική ήττα αυτού να διασπαστεί το κόμμα γιατί σίγουρα κάποιοι θα έχουν εκτεθεί?

Γιώργος Μ. είπε...

Καλησπέρα σας,
Δεν ανήκω στην παράταξη σας και δεν είμαι ψηφοφόρος σας.
Μπορώ όμως να εκφράσω την άποψή μου σχετικά με την επιλογή σας.
Οταν θέλουμε να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση έχουμε πάντα στο μυαλό όχι μονο το δρόμο αλλά και το τέλος του δρόμου.
Γιατί λοιπόν εγκλοβίζετε τη νίκη σας μέσα από μία έντονη διαδικασία που αύριο θα σας δώσει την αρχηγία και ισως και ένα μεγάλο ποσοστό ενότητας στο κόμμα σας; Σκεφτήκατε πως θα σας "χαρακτηρίζει" για τα επόμενα χρονια τα κυβερνητικά στελέχη τα ΜΜΕ και όσοι θέλουν να σας πολεμήσουν;
ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ
θα ειποθούν σκληρες κατηγορίες γιατί όλοι μια τέοια συμπεριφορά αναζητούν για να κατηγορήσουν και μαζι με εσας καταδικάζεται και τους φίλους σας στα μάτια των κυβερνητικών αντιπάλων σας

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ¨
ευχαριστώ για το χωρο και το χρόνο
Γιώργος Μ.

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από τη σελίδα με τις προγραμματικές σας δηλώσεις:

1)"Όταν οι πολίτες ζητούν επίμονα εναλλακτικές προτάσεις, αυτό που θέλουν είναι να ξέρουν ότι υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικής προσέγγισης των προβλημάτων με αποτελεσματικό και πρακτικό τρόπο."

2)"Για μένα η αντίθεση προς τη δημαγωγία, την απλούστευση και τον λαϊκισμό είναι η πρώτη υποχρέωση μιας σύγχρονης και υπεύθυνης πολιτικής."

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε αντίθεση με τον πατέρα του, κάτι που έγινε φανερό σε όλους μας, είναι τελείως ανίκανος να λειτουργήσει, ως πολιτικάντης, στα πλαίσια που αναφέρετε στην δεύτερη παράγραφο. Ο λόγος που κινήθηκε εντός αυτών την τελευταία τετραετία είναι πλέον σαφής και πλήρως αντιληπτός.

Αλήθεια, πόσο καιρό ετοιμάζατε τον λόγο που με τόση πυγμή και ευφράδεια εκστομίσατε στο Ζάππειο;

Δεν είστε υπεύθυνοι μονάχα εσείς και τα υπόλοιπα μεγαλοστελέχη του κόμματος, που όχι μόνο δεν του δώσατε την απαραίτητη υποστήριξη, αλλά τον ωθήσατε και προς τα εκεί με φόβητρο τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ήττας και εν μέσω μιας ακατάπαυστης και ακατάσχετης εσωκομματικής
"αντιπολίτευσης", αλλά και όλοι εμείς οι Ελληνες "πολίτες" που επιλέγουμε, κυρίως, βάσει των κριτηρίων που απορρέουν από τις έννοιες της δεύτερης παραγράφου.

Σε αυτή τη βάση, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πως υπό την ηγεσία σας το κόμμα θα ήταν κυβέρνηση. Διότι βάσει των κριτηρίων της πλειονότητας του εκλογικού σώματος, ο "Γιωργάκης", όπως σας βολεύει κατά πως φάνηκε να παρουσιάζεται, είναι όντως "λίγος". Οπως, άλλωστε, απεδείχθει και μέσα από την αντιπαράθεσή του με τον όμοιό σας, τον κ.Καραμανλή.

Θα σας υπενθύμιζα την ανάγκη ενός υπεύθυνου ανθρώπου για αυτογνωσία, αλλά δυστυχώς, για την παράταξη και κατ' επέκτασιν για τον ελληνικό λαό, έχετε βυθιστεί τόσο πολύ μέσα στην φιλοδοξία και τον ναρκισσισμό σας, που ακόμα κι το νοητικό σας είδωλο εντυπώνεται στρεβλά στο μυαλό σας.

Είμαι, λοιπόν, τόσο βέβαιος πως μπορείτε να κάνετε το κόμμα σας κυβέρνηση, όσο βέβαιος είμαι πως μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω σε αυτή τη χώρα.

Δεν απορώ, ωστόσο, καθόλου. "De jure" πολίτες, "de jure" πολιτικοί.

Οταν αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε πως δεν χρειαζόμαστε ηγέτες αλλά υπαλλήλους, θα είστε είδος προς εξαφάνιση. Ως τότε, όπως έχει δείξει και η ανθρώπινη Ιστορία, οι πολιτικάντηδες θα υπερισχύουν των πολιτικών και η πολιτική θα αρχίσει και θα τελειώνει στα μπαλκόνια και, προσφάτως, στα παράθυρα...

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν μπορούσα να πιστέψω πως δύο σύντροφοι θα βγαίνανε στα παράθυρα της ΤV για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.
Τον τελευταίο καιρό κ.Βενιζέλε σας ρωτάνε αν θα συνεχίσετε να στηρίζετε τον κ.Παπανδέου σε πιθανότητα ήττα σας.Το προφανές...κ.Βενιζέλε ο κ.Παπανδρέου θα σας κρατήσει δίπλα του και στη συνέχεια εαν νικήσει?
κ.Βενιζέλε πως θα συνεχίσετε να "υπάρχετε"μέσα σε ένα κόμμα με τους Τζουμάκες και τους Πετσάλνικους γιατι δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται αλλα και αυτοί που κρύβονται απο πίσω τους?

evi είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟ ΗΓΕΤΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ. Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΛΙΓΟ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΣΤ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ.
ΕΥΑΓΓΕΛΕ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.ΖΗΤΑ ΦΗΨΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΑ ΜΜΕ.
ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΜΠΙΣΤΗ ,ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ ,ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΣΙΜΗΤΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΨΑΡΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μερικές σκέψεις:
- Ηταν απαράδεκτο το βράδυ των εκλογών, να κοντεύει 1 το πρωί και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην έχει εμφανιστεί και να κάνει παραδοχή της ήττας, ως ώφειλε και όπως έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι ηττηθέντες (με πολυ πιο μικρές μάλιστα διαφορές και πολύ πιο γρήγορα). Τι περίμενε; να δεί αν ήταν 3 ή 4 ή 5 μονάδες η διαφορά;
- Είναι λογικό λόγω αυτής της καθυστερησης και λόγω του βεβαρυμένου τρόπου διαδοχής το 2004, κάποιος που θεωρεί εαυτόν υποψήφιο αρχηγό, να αρχίζει να ανησυχεί για το αν κάτι "μαγειρεύεται" οπότε εξ ίσου λογικά πρέπει να νοιώθει την ανάγκη για άμεση δράση.
- Οπότε δικαιολογώ 100% την άμεση δήλωση της υποψηφιότητας του κ.Βενιζέλου (δεν θα την αποκαλούσα "βιαστική"), γιατί έτσι απέφυγε την εξέλιξη να πληροφορηθεί απο τα ΜΜΕ πάλι, ότι το "δαχτυλίδι" πήγε αλλού.
- Επίσης όλο και περισσότερο τώρα τελευταία έχω την αίσθηση ότι ο κ.Παπανδρέου ενδιαφέρεται μόνο για τη καρέκλα, ενω προηγουμένως έδινε την εντύπωση ότι έδινε προτεραιότητα στο ΠΑΣΟΚ.
- Κατ την γνώμη μου ο κ.Παπανδρέου πρέπει να συμπεριφερθεί όπως του συμπεριφέρθηκαν: να παραχωρησει την θεση του με συνοπτικές & ενωτικές διαδικασίες όπως πρέπει να κάνουν οι μεγάλοι ηττημενοι. Εκτός αν νομίζει ότι νίκησε, οπότε..

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2007

Γιατί δεν συμφέρει στο ΠΑΣΟΚ...
...να κερδίσει αυτές τις εκλογές. Θα γίνει κυβέρνηση μέχρι το 2010 με πρωθυπουργό τον Ε. Βενιζέλο.
.
Του Θεόδωρoυ Κ. Καρυώτη
Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Maryland. Ουάσιγκτov
Υπήρξε μέλος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ
.
Φαίvεται ότι η σημεριvή ελληvική κυβέρvηση είvαι η χειρότερη κυβέρvηση πoυ πέρασε από τηv Ελλάδα τη μεταχoυvτική περίoδo. Όμως, καθώς αυξάvoυv σταδιακά τα χάλια της κυβέρvησης της Νέα Δημoκρατίας τόσo αυξάvει και η διαφoρά της με τo ΠΑΣΟΚ! Σίγoυρα αυτό απoτελεί όχι μόvo ελληvικό αλλά και παγκόσμιo ρεκόρ.
Εάv όμως εξετάσει κάπoιoς τα γεγovότα, δεv φαίvεται vα είvαι και τόσo παράξεvo γεγovός. Σήμερα o ελληvικός λαός είvαι διατεθειμέvoς vα ξαvαφέρει τη Νέα Δημoκρατία στηv εξoυσία για δεύτερη συvεχή φoρά και oι λόγoι είvαι πoλύ απλoί.
Πρώτov, θεωρoύv ότι τo ΠΑΣΟΚ πρέπει vα παραμείvει τιμωρημέvo για λίγo περισσότερo χρovικό διάστημα, γιατί πιστεύoυv ότι δεv είvαι ακόμα έτoιμo vα κυβερvήσει τη χώρα. Δεύτερov, δεv θέλoυv vα παραδεχθoύv ότι έκαvαv τόσo μεγάλo λάθoς δίvovτας τη ψήφo τoυς στη Νέα Δημoκρατία και έτσι, έχovτας τη vooτρoπία ότι oι Έλληvες είvαι αλάθητoι, θα τη ξαvαψηφίσoυv για δεύτερη φoρά. Τέλoς, είvαι ξεκάθαρo ότι o Γεώργιoς Α. Παπαvδρέoυ παρά τη φιλότιμη πρoσπάθειά τoυ δεv έχει πείσει τoυς ψηφoφόρoυς ότι θα τα καταφέρει σαv Πρωθυπoυργός της χώρας και δυστυχώς αυτή τηv αvτίληψη έχoυv και αρκετoί oπαδoί τoυ ΠΑΣΟΚ.
Εάv βέβαια αυτή η εκτίμηση είvαι λαvθασμέvη δεv είvαι καθόλoυ δύσκoλo vα καταλάβει κάπoιoς ότι μία vίκη τoυ ΠΑΣΟΚ δεv θα είvαι καθόλoυ ευχάριστη. Οι πρoβλέψεις λέvε ότι η επόμεvη Βoυλή θα είvαι πεvτακoμματική και τo πρώτo κόμμα δεv θα διαθέτει πάvω από 153 έδρες. Είvαι σίγoυρo ότι με μια τέτoια μικρή πλειoψηφία και με τόσα μεγάλα πρoβλήματα πoυ περιμέvoυv τηv επόμεvη κυβέρvηση, θα είvαι αφάvταστα δύσκoλo vα κυβερvήσει μια κυβέρvηση ΠΑΣΟΚ υπό τηv ηγεσία τoυ Γ. Α. Παπαvδρέoυ. Επoμέvως, συμφέρει αφάvταστα στo ΠΑΣΟΚ vα χάσει τις επόμεvες εκλoγές γιατί η κυβέρvηση της Νέας Δημoκρατίας, με τέτοια ισχνή πλειοψηφία, δεv θα μπoρέσει vα παραμείvει στηv εξoυσία πάvω από μία διετία. Έτσι τo ΠΑΣΟΚ μετά από πέvτε χρόvια εκτός εξoυσίας, θα είvαι και πάλι έτoιμo vα επαvέλθει και vα κυβερvήσει τηv Ελλάδα.
Πάντως, για vα συμβεί κάτι τέτoιo χρειάζεται vα βάλει τo χεράκι τoυ και τo ίδιo τo ΠΑΣΟΚ σε αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή, εάv χάσει τις εκλoγές πρέπει vα απoφασίσει τηv άμεση αλλαγή της ηγεσίας τoυ. Πoλλά στελέχη τoυ ΠΑΣΟΚ πιστεύoυv, λαvθασμέvα, ότι εάv διαφoρά μεταξύ τωv δυo μεγάλωv κoμμάτωv είvαι πoλύ μικρή, τότε τo ΠΑΣΟΚ πρέπει vα διατηρήσει τov Γ. Α. Παπαvδρέoυ στηv ηγεσία τoυ κόμματoς.
Αυτό θα είvαι θαvάσιμo λάθoς και θα υπάρξει και κίvδυvoς διάσπασης τoυ κόμματoς.
\Τo ΠΑΣΟΚ πρέπει vα αρχίσει, αμέσως μετά τις εκλoγές, τη διαδικασία για τηv εκλoγή vέoυ Πρoέδρoυ τoυ. Κάτω από τις σημεριvές συvθήκες o vέoς Πρόεδρoς τoυ κόμματoς θα είvαι ή o Ευάγγελoς Βεvιζέλoς ή η Άvvα Διαμαvτoπoύλoυ. Ο Βεvιζέλoς ίσως κάτω από τις επικρατoύσες συvθήκες στo ΠΑΣΟΚ και στηv Ελλάδα θα είvαι η καλύτερη επιλoγή. Η πληθωρική τoυ πρoσωπικότητα και η εκπληκτική τoυ ευγλωττία θα είvαι δύo μεγάλα όπλα πoυ θα τον κάνουν να επικρατήσει στις μάχες τoυ με τov Καραμαvλή.
Κάτω από ένα τέτοιο σενάριο δεv είvαι δύσκoλo vα πρoβλέψoυμε τo μέλλov. Στo τέλoς τoυ 2009 ή στις αρχές τoυ 2010, θα έχoυμε κυβέρvηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπoυργό τov Ευάγγελo Βεvιζέλo και αξιωματική αvτιπoλίτευση τη Νέα Δημoκρατία υπό τηv αρχηγία της Ντόρας Μπακoγιάvvη.
Όλα τα παραπάνω πάντως μπορεί και να μη πραγματοποιηθούν γιατί υπάρχει και η παράμετρος του θυμού και της ενόχλησης των απλών ανθρώπων μια και τα χάλια αυτής της κυβέρνησης έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, και με το δεδομένο εκλογικό σύστημα, μπορεί στο τέλος να υπάρξει οριακή αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, που στη δεδομένη χρονική περίοδο δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη νίκη. ‘Έτσι για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω δεν θα είναι κατ’ ανάγκη κακό για το ΠΑΣΟΚ αν χάσει τις επόμενες εκλογές, αρκεί να διαχειριστεί σωστά την ήττα του.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

κ. Βενιζελε,εαν εκλεγειται αρχηγος
του ΠΑΣΟΚ, μην κανετε το λαθος που
εκαναν οι Νεοδημοκρατες, οι οποιοι
αφου στην αρχη υποτιμησαν το φαινο-μενο Ανδρεας Παπανδρεου και εν συ-νεχεια αναγκαστηκαν να κανουν την
σωστη αξιολογηση, οποτε πραγματικα
τους επιασε κρυος υδρωτας, με τα
γνωστα τραγικα αποτελεσματα για
αυτους, χρειαστηκαν οχι 2 αλλα
4 αρχηγους για να βρουν τον δρομο τους.
Κανω την παραπανω επισημανση για να σας πω οτι ο Κωστας Καραμανλης ειναι πολιτικο φαινομενο, με προ-διαγραφες 21 αιωνα.
Πιστευω ως εξυπνος ανθρωπος να το
εχετε αντιληφθει, σε αντιθετη περι-
πτωση θα γινεται ο δευτερος απο
τους 4.
Πιστευω οτι στο πρωτο νομοσχεδιο που θα σας στριμωξει, θα ειναι ο
εκτελεστικος νομος του δικου σας
Συνταγματος, σχετικα με την ψηφο
των Ελληνων μεταναστων. Θα ειναι
μπρος γκρεμος και πισω ρεμα για
σας. Ειναι γνωστο οτι αυτο το
balance γερνει υπερ της Κεντροδε-
ξιας, αλλα και μια αρνηση απο
τη μερια σας αυτη τη διαφορα θα τη
μεγαλωσει. Οποτε σε μια οριακη
εκλογη, π.χ. 2000, ο Καραμανλης θα
στησει αερογεφυρες, με πραγματικους
Ελληνες.
Πριν κλεισω θα ηθελα να σας τραβηξω
την προσοχη σε ενα αλλο σημειο.
Ως αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και εν δυναμει
Πρωθυπουργος , θα πρεπει να στησετε
τις γεφυρες σας με ολο το πολιτικο
προσωπικο της Ευρωπης. Υπαρχει πε-ριπτωση να σας παρει κανεις στα σο-
βαρα εαν στειρα λετε οχι το αρθρο 16? Θα εχει μεγαλη πλακα να σας
λενε πολιτικοι της Ανατολικης
Ευρωπης, Βαγγελη αυτες ειναι σταλι-
νικες αρτηριοσκληρωσεις.

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

odysseas είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ.ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ 21 ΕΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΜΕ ΕΞΕΠΛΗΞΕ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΟ ΛΕΜΕ ΠΩΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ.ΤΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΗΜΝΗΣΤΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΜΙΤΗΣ.Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΔΕ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ. ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΕΤΥΧΕ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΚΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ? ΕΠΙΣΗΣ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΠΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΑΞΙΖΕ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ.ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ.ΙΣΩΣ ΚΑΠΩΣ ΑΔΙΚΑ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΞΙΖΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΡΙΣΤΟΣ ΧΕΙΡΗΣΤΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΛΑΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΜΟΤΗΤΑ.ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟΣ.ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ.Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΥΤΟ.ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΕΝΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΛΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΩ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΟΧΙ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ.ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΑΙ Κ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΕ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2000-2004. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΞΑΝΑ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΑΓΕΣ.ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ.ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 1981.ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΡΧΗΓΟ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΘΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΝΑ ΔΕΞΙΟ ΠΑΣΟΚ.Κ ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΦΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΚΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ.ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΟΙΧΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ.Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΔΥΝΑΤΟ.ΕΤΟΙΜΟ ΞΑΝΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.Η ΔΟΙΧΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΥΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ.ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ.Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΩΣ ΩΡΑΜΑΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΟΙΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μου απαντούσατε στα εξής ερωτήματα:

1.πώς γίνεται να δηλώνετε ότι επιθυμείτε να εκφράσετε το ''όλον ΠΑΣΟΚ '' και ταυτόχρονα ,με τη συνάντησή σας με τον κύριο Σημίτη,με το συνωστισμό στο γραφείο σας των ''εκσυγχρονιστών'' αλλά και με την προκλητική υποστήριξή σας από γνωστούς ''σημιτικούς'' δημοσιογράφους ,να εμφανίζεστε ως επικεφαλής ομάδας;Μήπως αυτή η ''επίθεση φιλίας'' σας καθιστά ανήμπορο να εκφράσετε το σύνολο του ΠΑΣΟΚ;

2.Γιατί δεν προστατεύετε με δήλωσή σας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από αυτήν την έντονη πίεση που του ασκείται από τον φιλικό Τύπο να παραιτηθεί;Είχα την εντύπωση ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να κριθεί από τα όργανα και από τη βάση για τα πεπραγμένα του.Αυτό τουλάχιστον είχε δηλώσει και ο κύριος Λοβέρδος τη Δευτέρα το βράδυ.Πρέπει,δηλαδή,υποχρεωτικά,να είστε ο μόνος υποψήφιος;

3.Οι πολιτικές θέσεις σας είναι γνωστές .Αλλά δεν ξέρω αν συμβαδίζουν με τις θέσεις των εσχάτως ένθερμων υποστηρικτών σας.Δεν θυμάμαι να έχετε συμφωνήσει ,λόγου χάριν,με την ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής...Τελικά με ποιά πλατφόρμα θα κατέβει ο υποψήφιος Πρόεδρος και υποψήφιος Πρωθυπουργός Βενιζέλος:με τη δική του ή μήπως με εκείνη της ομάδας που σήμερα τον στηρίζει;


Ευχαριστώ
Ν.Φ.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο, εύχομαι να μην καταφέρετε με αυτόν τον τρόπο που θέλετε να γίνετε πρόεδρος του κινήματος. Το εύχομαι διότι ως Υπουργός Πολιτισμού κάνατε ένα μεγάλο κακό το οποίο το πληρώνουν όλοι οι συριανοί και επισκέπτες της νήσου Σύρου. Αφορά την χρηματοδότηση του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης με σύμβαση που είχε υπγραφεί υπό τον κ. Πάγκαλο και του Δήμου Ερμούπολης και που εσείς δεν τηρήσατε και αυτήν την στιγμή το Μουσείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και οδεύει προς κλείσιμο εξαιτίας εσάς. Η Ερμούπολη υπήρξε για έναν ολόκληρο αιώνα το κέντρο της Ελλάδας και ανέδειξε σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Δημήτριος Βικέλας, Ανδρέας Συγγρός, Εμ Μπενάκης, Εμ Ροίδης και πολλοί άλλοι επιφανείς Έλληνες που στήριξαν το νέο Ελληνικό κράτος του 19ου αιώνα. Όλα αυτά τα τεκμήρια υπάρχουν μαζεμένα στο Βιομηχανικό Μουσείο και διάσπαρτα σε όλη την πόλη και έπι υποργείας σας όλα αυτά θάθτηκαν για να ασχοληθήτε με την αγαπημένη σας Θεσ/νικη την στιγμή που είχε δρομολογήσει ένεργειες ο προκατοχός σας. Αν θέλετε μπορείτε να γίνεται Δήμαρχος στην αγαπημένη πόλη σας, όχι αργηγός του κινήματος. Αν εκλεγείτε πρόεδρος η πράσινη Ερμούπολη θα γίνει μπλε, και η αιτία θα είστε εσείς. Ελπίζω σε δημοσίευση. Ευχαριστώ.

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
gap07 είπε...

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , Κε Βενιζέλε , ανέλαβε την αρχηγία του κινήματος μετά από απευθείας ανάθεση του ευθυνοφοβικού Κου Σημίτη , στο να αντιμετωπίσει την λαική αποδοκιμασία και, ο Γ.Α.Π επέδειξε ηθικό ανάστημα και την ανέλαβε παρότι η συγκυρία ήταν αρνητική γιατί φορτώθηκε λάθη του όλου κυβερνητικού σχήματος.
Εσείς Κε Βενιζέλε,με ποιό ηθικό ανάστημα στέκεστε στο Ζάππειο και απευθύνεστε στη βάση-στους φίλους και στα μέλη? Πού ήσασταν 3 1/2 χρόνια? Υπονομεύσατε τον Πρόεδρο και, να θυμάστε το λάθος σας, την ώρα του "δια ταύτα".
Είναι νομίζω ώρα να αποδείξετε ότι η πολιτική εμπεριέχει και ΗΘΙΚΗ και όχι απλώς ηθικολογία.
Σας ευχαριστώ για την δυνατότητα σχολιασμού .

george.pirgaris είπε...

Στο filosofia gr γίνεται μια κουβέντα που μπορεί να σας ενδιαφέρει...

http://www.filosofia.gr/forum/viewtopic.php?t=1517

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ.ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ

IQ300 είπε...

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει ..... να είναι ευφυής
αυτεξούσιος?
ενωτικός?
σοβαρός
οραματιστής?
πηγαίος
αποτελεσματικός
οξύνους
ευγενικός
ειλικρινής?
γενναίος
γενναιόδωρος
εργατικός
εμψυχωτής
εμπνευσμένος
μπροστάρης

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος said...

apla pragmata

o GAP kserame kai kseroume ti antiprosopeuei
Social liberalism
http://en.wikipedia.org/wiki/Social_liberalism
KENTROOS EINAI O ANTHROPOS
oi apopseis tou gia open democracy , apokentrosh tou kratous
kinonikh symetoxh (dhmopsifismata) ,oudeterothta eksoterikhs politikhs

EINAI GNOSTA SE AUTOUS POU THELOUN NA TA PSAKSOUN KAI NA TA BROUN
KAI EPISHS SE OLOUS MESA STO PASOK KAI IDIETERA STON KYRIO BENIZELO
to lathos tou einai h adynamia kai atolmia
(mhn ksexname kai th demonopiish ths lekshs fileleutheros apo ton patera tou,
fantastite na elege eimai fileleutheros sosialisths!!!)
kai logo tou oti ta komatika-organa diergasies sto pasok
exoun ginei xiroterEs kai apo thn xiroterh dhmosia yphresia
eferan auto to apotelesma.

Ta lathh kai atolmies tou omos den ftene mono
alla kai to oti to "OLON PALEON PASOK"
tou eskabe to lako.

O BENIZELOS APO THN ALLH DEN KSERO TI ANTIPROSOPEBEI??
SOCIALDHMOKRATIA?
XRISTIANOSOCIALDHMOKRATIA?
EKSIGHRONISTES?

TO PASOK KAI GERASMENO EINAI KAI BARIDH STIS NEES PROODEUTIKES
IDEES POU FERNEI

SKOPOS EINAI NA TOLMISEI
ALLAGH TOU PASOK
H
TABOULA RAZA!!
DIMIOURGIA NEOU FOREA APO THN ARXH?

se kathe periptosh tha stirikso
ton GIORGO PAPANDREOU

enas filos tou pasok

Ανώνυμος είπε...

Η χθεσινή σας εμφάνιση στο δελτίο του MEGA προξένησε θλίψη και θυμηδία. Ιδιαίτερα οι αναφορές για τις κατ΄ίδίαν σας συνομιλίες με τον Γ.Παπανδρέου την ημέρα των εκλογών δεν ταιριάζουν στο προφίλ ενός φιλόδοξου πρωθυπουργού. Και αφού το μόνο το οποίο επαγγέλεστε (πέρα από τη επικείμενη δεξιά στροφή την οποία σχεδιάζετε) είναι μία ισχυρότερη και ελκυστικότερη για το μέσο ψηφοφόρο ηγετική εικόνα και παρουσία, δυστυχώς για εσας η υποψηφιότητα σας "κάηκε" πολύ νωρίς. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν χρειάζεται απλά έναν αντί-Καραμανλή για να ξανακερδίσει την εξουσία... Και σίγουρα δεν θα συμβιβαστεί ούτε με έναν νέο Έβερτ σαν επανάληψη-φάρσα των εκλογων του 1996.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

κ.Βενιζελε, εαν η βαση του ΠΑΣΟΚ σας κανει αρχηγο , μην κανεις το ιδιο λαθος που εκανε ο ΓΑΠ και
υποτιμησε τον Κωστα Καραμανλη.
Ειναι το ιδιο λαθος που ειχαν κανει
οι νεοδημοκρατες, που στην αρχη
υποτιμησαν το φαινομενο Ανδρες Πα-
πανδρεου.Μετα που εκ των πραγματων
εκαναν τη σωστη αξιολογηση, τοτε
τους επιασε κρυος υδρωτας.Τα αποτε-
λεσματα γνωστα.Χρειαστηκαν οχι 2
αλλα 4 αρχηγους και 20 χρονια για να βρουν το δρομο τους.
Επειδη ο Κωστας ο Καραμανλης ειναι
πραγματικα πολιτικο φαινομενο με
προδιαγραφες 21 αιωνα(ετυχε να ειναι ανηψιος του γερου Καραμανλη),
εαν κανεις και εσυ το ιδιο λαθος,
το μονο που θα καταφερεις θα ειναι
να γινεις ο 2ος απο τους 4.
Για να ειμαι ειλικρινης αυτη την
επισημανση την κανω για να την δια-
βασουν και να ξυπνησουν οσοι απο
τους ενθερμους οπαδους του ΠΑΣΟΚ
μπενουν στο blog και σε αναγορευουν
σωτηρα τους, δεν την κανω για σενα
γιατι ειμαι σιγουρος οτι το εχεις
αντιληφθει, εξ αλλου ειναι φανερο.
Για σενα θελω να πω οτι το πρωτο
νομοσχεδιο που θα προσπαθησει να
σε στριμωξει ο Καραμανλης, θα ειναι
ο εκτελέστικος νομος του δικου σου
Συνταγματος, για την ψηφο των
Ελληνων μεταναστων. Μπρος γκρεμος
και πισω ρεμα. Ειναι γνωστο οτι το
ισοζυγιο αυτων των ψηφων γερνει
κεντροδεξια , αλλα και μια αγαρμπη
αρνηση απο σενα σιγουρα θα μεγα-
λωσει αυτη τη διαφορα. Οποτε σε μια
οριακη εκλογικη μαχη π.χ. 2000,
καταλαβαινεις οτι ο Καραμανλης και
με το δικιο του θα στησει αερογεφυ-
ρες, με πραγματικους Ελληνες.
Και το δευτερο, ως αρχηγος του ΠΑΣΟΚ και εν δυναμει πρωθυπουργος
οπωσδηποτε θα πρεπει να στησεις
γεφυρες με το πολιτικο προσωπικο
της Ευρωπης.Πιστευεις οτι θα σε
παρει εστω και ενας στα σοβαρα εαν
συνεχιζεις να λες το στειρο οχι
στο αρθρο 16?? Καταλαβαινεις τι
γελιο θα πεσει εαν μαθευτει οτι
Βουλγαροι,Πολωνοι, Τσεχοι κλπ σε
παροτρυνουν και σου λενε Βαγγελη
αυτες ειναι σταλινικες αρτηριο-
σκληρωσεις ??

Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ άδικα και μάταια φθείρουμε τα πλήκτρα μας εδώ.

Είναι προφανές πως ο Βενιζέλος δεν ασχολείται με εμάς τους bloggers εδώ και μέρες, καθώς ουδεμία απάντηση ή προσωπικό του σχόλιο έχει αναρτηθεί.

Προφανώς η/ο κακομοίρα/-ης από το πολιτικό του γραφείο που διεξάγει το moderation δεν έλαβε τέτοια αρμοδιότητα, παρά μόνο δυο κείμενα για να νομίζουμε πως ακόμα ασχολείται και να μην τον κράξουμε.

Τώρα πάει για τα πρόβατα και τα μεγάλα μαντριά!..

Ανώνυμος είπε...

Είμαι φίλος του ΠαΣοΚ που τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ στενα την πορεία του. Το 2004 κε Βενιζέλο χάσαμε διοτι το εκσυγχρονιστικό μπλοκ που κυβέρνησε την Ελλάδα για μια οκταετία πέρα από τα θετικά που αναμφισβήτητα παρουσίασε η πολιτική Σημίτη άφησε να γιγαντωθούν φαινόμενα διαφθοράς αλαζονείας άλωσης του κράτους.Το 2004 ο κ Σημίτης όμως επέλεξε να μην εκτεθεί στην κρίση του λαού κάτι που εξόργισε το λαό γιατί δεν είχε το σθένος να υπερασπίσει το έργο του και να εισπράξει το αντίτιμο παρά άφησε έναν άλλο αρχηγό να εισπράξει την ήττα που προοριζόταν γι' αυτόν και τα σαίνια του με αποτέλεσμα η εκλογή του κ. Παπανδρέου ως ελπίδα στην ηγεσία του ΠαΣοΚ να γίνει συγκάληψη των πραγματικών αιτιών της ήττας μας.
Κε Βενιζέλο το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ αλλά η χάραξη πολιτικής που θα δώσει ελπίδα διεξόδου στη σημερινή κατάσταση αλλά και η ανάλυση των πραγματικών αιτιων της διπλής ήττας το 2004 και 2007.
Παράλληλα κάθε σκεφτόμενος πολιτης αυτής της χώρας θα έβλεπε όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας του Γιώργου και την απαξίωση του από τα Μ.Μ.Ε.
Σας παρακαλώ λοιπόν προτού διεκδικήσετε την αρχηγία να μην επιτρέψετε συνηγόρους των προτάσεων σας πολιτικούς ταυτισμένους με την παρακμή της τελευταίας τετραετίας Σημίτη και που ο κόσμος δεν θέλει ούτε να τους βλέπει.
Βγήτε στον κόσμο για να μάθετε το γιατι έχασε το ΠαΣοΚ και μετά να αμφισβητήσετε την ήγεσία του.
Καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

το Κίνημα υποφέρει τις τελευταίες ημέρες από τη βαριά ήττα που υπέστη. Κατά την εκτίμηση μου, σύσσωμη η κοινωνική δύναμη του Κινήματος, μέσα από τις ήδη καθορισμένες διαδικασίες, όφειλε να ασχοληθεί άμεσα με τη διάγνωση των λανθασμένων χειρισμών. Μετά τη διάγνωση (και πάλι όσον το δυνατόν πιο άμεσα) όφειλε να ακολουθήσει και η απόδοση ευθυνών, όπως αυτές αναλογούν. Σε μετέπειτα στάδιο (βραχυπρόθεσμα) και με την απόδοση ευθυνών όφειλαν να ακολουθήσουν οι ενδεχόμενες διαδικασίες αλλαγής της αντιπροσώπευσης. Οι ενέργειες σας εντός των τελευταίων ημερών αγγίζουν μεν, λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος, το συναίσθημα των Πολιτών, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν τη θέλησή τους, όπως αυτή θα έχει διαμορφωθεί μετά την πάροδο μερικών ημερών. Εάν "δώσετε" στους Πολίτες που πιστεύουν στο Κίνημα ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώριμης σκέψης (2-3) εβδομάδες πιστεύω ότι θα αυξηθεί η ορθολογική κρίση και όλοι μαζί θα μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικότερα "τοις πταίει"

Σώτος Μακεδόνας είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω πως θεωρώ ανεπίτρεπτο το οποιοδήποτε σχόλιο είτε αρνητικό είτε θετικό να είναι ανυπόγραφο. Αυτό υποδηλώνει ότι οι γράφοντες καταρχάς δεν τιμούν το όνομα τους και κατά δεύτερον διατυπώνουν την οποιαδήποτε γνώμη ως μάζα, κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία, όπως ακριβώς σε ένα γήπεδο όπου τα λογής συνθήματα τα διατυπώνει ο όχλος και όχι ο καθείς ως υπογράφων άτομο. Θα ήθελα να σας εκφράσω την πλήρη συμπαράσταση μου και μετά από ατέρμονες συζητήσεις των τελευταίων ημερών με πλήθους δημοκρατικού κόσμου και τη στήριξη της πλειοψηφίας αυτών, για ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα έχει επίκεντρο τον πολίτη, την κοινωνική πολιτική αποκόπτωντας ταυτόχρονα κάθε έννοια αλαζονείας, μία έννοια η οποιά δυστυχώς αποτελούσε γνώρισμα των δεξιών παρατάξεων αλλά πλέον παρατηρείται και στο μεγάλο Δημοκρατικό Κίνημα. Έχετε αναλάβει το βαρύ φορτίο μίας ιστορικής παράταξης η οποία άλλαξε το 1981 την Ελλάδα και μετά την καθίζηση των τρεισήμισι τελευταίων ετών ο δημοκρατικός κόσμος βασίζετε σε εσάς και σας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις

Ανώνυμος είπε...

κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΕΛΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΡΩΤΩ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ;
ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΠΩΣ ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο αν και δεν είμαι ψηφοφόρος του κόμματος σας θα ήθελα να σας απευθύνω ένα ερώτημα ως απλός πολίτις.
Μπορείτε να δεσμευθείτε δημοσίως ότι αν δεν εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραμείνετε ενεργό στέλεχος του κινήματος «πειθαρχώντας» στον εκλεγμένο Πρόεδρο ανεξάρτητα με το ποιος είναι αυτός?

Αββαδών είπε...

κ. Βενιζέλο -

ευχαριστώ (και εγώ) για τη διεύθυνση www.evenizelosdialogues.gr. Θα την διαβάσω με ενδιαφέρον.

Όσο για αυτούς που φωνάζουνε για το 'moderation', φιλοξενούμενοι είμαστε ρε παιδιά, να μην του τα ρίχνουμε κι από πάνω του ανθρώπου. Στο κάτω κάτω δημοσίευσε τόσα πολλά κριτικά έως και υβριστικά μηνύματα, που ακόμη κι αν 'moderate' άλλα τόσα, χαλάλι του.

Ανώνυμος είπε...

Για όσους μιλούν για ανύπαρκτους hackers δείτε το σχόλιο στο indy

Επίθεση στο site του Ε. Βενιζέλου

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=764109

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως εφτασε πια η ώρα που η Ελλάδα θα πρέπεινα διαθέτει μία ικανή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία και δε θα επιτρέπει στην κυβέρνηση να κανει ό,τι θέλει...Απαραίτητη προυπόθεση βέβαια,είναι αυτή η αντιπολίτευση να εκφράζεται από κάποιον που να μπορεί να ηγηθεί αυτής τησ προσπάθειας,από κάποιον που να μπορεί να την εκφράσει με λόγο μεστό και ουσιαστικό.Κι αυτός,νομίζω πως είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.''Βαγγέλη προχώρα,το χρειάζεται η ΧΩΡΑ''

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε εύχομαι ολόψυχα νίκη την Κυριακή.

Είμαι φοιτητής και παρόλο που δεν συμμετέχω σε κάποια φοιτητική παράταξη, ούτε είμαι ενεργό μέλος κάποιου κόμματος , μου αρέσει να συζητώ και να συμμετάσχω στα πολιτικά.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση της ΝΔ την τελευταία τριετία ήταν μια κακιά κυβέρνηση και σύμφωνα με τον κ.Παπανδρέου η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Αλλά αφού ήταν τόσο κακιά γιατί ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε ΝΔ;

Εκτός και αν ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων έχει πάθει μαζική μαλάκινση εγκεφάλου, το άλλο ενδεχόμενο είναι ότι και η αντιπολίτευση την τελευταία τριετία ήταν η χειρότερη αντιπολίτευση από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι η αντιπολίτευση ήταν ανύπαρκτη. Επόμενο ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ να κάνει ότι θέλει. Ποιος να την ελέγξει, ποιος να της βάλει φρένο;

Θα έρθω να σας υποστηρίξω την Κυριακή, όχι τόσο για την ανάδειξη σας σε ήγετη του ΠΑΣΟΚ, αλλά περισσότερο για την αναδειξή σας σε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί χρειάζεται κάποιος να τρίζει τα δόντια της κυβέρνησης Καραμανλή και με τον κ. Παπανδρέου κάτι τέτοιο στην πράξη δεν το είδα (γιατί από λόγια...). Πιστεύω ότι με εσάς ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Με εκτίμηση
Silver

Polanyi-Transformation είπε...

Άσκοπα ξεκίνησε μια σύγχυση που τα Μ.Μ.Ε. προωθούν διαστρεβλωμένα... Είναι εξαιρετικά σαφείς οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, όπως και αυτές του κ. Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστατικό. Έχει κόσμο. Ο κόσμος θα αποφασίσει ποιός τον εκπροσωπεί καλύτερα. Μπορεί ο κ. Παπανδρέου να είναι ευαίσθητος και σοβαρός αλλά ο κ. Βενιζέλος είναι δυναμικός και μοναδικά ικανός για σωστή διακυβέρνηση της Ελλάδας. Όπως είπα ο κόσμος θα αποφασίσει. Ας μην μπαίνουμε σε στείρες συγκρίσεις ή αντιπαραθέσεις και θέσεις. Δεν αξίζει στην Ελλάδα ο Κώστας Καραμανλής και η ανίκανη κυβέρνησή του. Αξίζει μια Ελλάδα που θα εκφράζεται από έναν ΠΟΛΙΤΙΚΟ άξιο της ιδιότητάς του.

Αββαδών είπε...

κ. Βενιζέλο,

Πραγματικά χάρηκα διαβάζοντας την τελευταίες δυό ώρες τις σελίδες σας http://www.evenizelosdialogues.gr. Κατανοητή γλώσσα, σαφείς θέσεις, ενδιαφέροντες προτάσεις. Καμμία σχέση με τις επίσημες σελίδες του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινά μια όαση (και καμμία σχέση με το ΄στυλάκι' σας στην τηλεόραση απο ότι σας έχω δει - αν και μάλλον έχετε δίκιο με αυτά πού θα έχετε ακούσει κατά καιρούς).

Θα μου επιτρέψετε όμως να κριτικάρω την έλλειψη θέσεων για την επιστημονική έρευνα - ειδικά γιατί η ΓΓΕΤ υπήρξε στην περιοχή αρμοδιότητας σας στο παρελθόν, και επί των ημερών σας πέρασε ένα απαράδεκτο κατά την γνώμη μου νομοσχέδιο (υποχρεωτική συγχρηματοδότηση έρευνας απο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) του οποίου το κίνητρο κατανοώ αλλά ήτανε μια αποτυχία.

Ας μου επιτρέψετε επίσης ορισμένες απλές προτάσεις για 'brainstorming' ...

1. Ίδρυση ανεξάρτητου Ινστιτούτου για τη χρηματοδότηση επιστημονικής έρευνας: Ολική δαχείριση όλων των κονδυλίων για έρευνα, πλήρης ανεξαρτησία, διοίκηση απο αναγνωρισμένους επιστήμονες σε κάθε απο επιστημονικό πεδίο, λίγα πεδία (ας πούμε θετικές και ιατρικές επιστήμες - εφαρμοσμένη τεχνολογία - οικονομία - πολιτισμός) και στελέχωση από μηδενική βάση, επιστημονικές προτάσεις στις θετικές και ιατρικές επιστήμες και τεχνολογία αποκλειστικά στα Αγγλικά και κριτικές επιτροπές αυτών επιστημονικών προτάσεων απο επιτροπές ξένων επιστημόνων.

2. Καμμία άμεση χρηματοδότηση σε Πανεπιστήμιο ή Ερευνητικό κέντρο, αλλά υψηλά 'επιπρόσθετα έξοδα' (overheads) στις χρηματοδοτήσεις μέσω διαγωνισμού, της τάξης του 100-150%, η οποία δεν θα αποδίδεται για το συγκεριμένο ερευνητικό πρόγραμμα αλλα στο Ινστιτούτο για να πληρώνει φως-νερό-τηλέφωνο... όποιο Ινστιτούτο δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό κλείνει - τα λεφτά πανε στους καλύτερους (μέτρα όπως απαγόρευσης παραπανω από μια πρόταση ανα χρόνο ανά επικεφαλής ερευνητή/ερευνήτρια για να αποφευχθούν φαινόμενα γιγαντισμού).

3. Διδακτορικά διπλώματα όχι σε δύο και τρία χρόνια, αλλά ούτε σε 7-8, τουλάχιστον στις θετικές επιστήμες. Εξασφάλιση τετραετούς χρηματοδότηση σε υποξήφιους διδάκτορες που να επιτρέπει αποκλειστική απασχόληση στην έρευνα - απογόρευση σε μέλη ΔΕΠ αποδοχής αρχής διδακτορικού χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τετραετία.

Τα παραπάνω προσφέρουν αυτόματα και μια μέθοδο αξιολόγησης των Τμημάτων σε σχέση με το ερευνητικό έργο (γενικά η κρίση ερευνητών και ινστιτούτων πρέπει να χαρακτηρίζεται από την δυνατότητα πρσέλκυσης χρηματοδότησης και απο δημοσιεύσεισ σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Να με συγχωρέσετε αν κάποια από αυτά ισχύουν ήδη εν αγνοία μου. Σίγουρα δεν ισχύουν όλα.

Και για όσους πιστεύυν ότι η επιστημονική έρευνα είναι πολυτέλεια - και ίσως για αυτό σπάνια αναφέρεται στις συζητήσεις για την Παιδεία - ας πω απλώς ότι στην Ολλανδία έχουμε υπουργό 'Παιδείας, Πολιτισμού και Επιστημών' - για εμένα αυτά τα τρία ταιριάζουν πολύ καλα μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Αφήσατε τον Παπανδρέου να επωμιστεί όλα τα λάθη της 8ετιας Σημίτη και της ομάδας του, νομίζοντας ότι ο κόσμος ξέχνα ποιοι μετέτρεψαν τα ΠΑΣΟΚ σε "φιλολαϊκό κόμμα" τύπου Εργατικών.
Και έρχεστε τώρα με όλο το συρφετό των τυχάρπαστων καρεκλοκενταύρων τύπου Νεονάκη και Παπαντωνίου μέχρι της ανεκδιήγητης Κούρκουλα, να διεκδικήσετε την ηγεσία του κινήματος(ή μάλλον να την καταλάβετε πραξικοπηματικά) αντι να ζητήσετε μια συγγνώμη από την Ελληνική κοινωνία για την κερκόπορτα που ανοίξατε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και αντί να απολογηθείτε στον κόσμο που ακλούθησε κάποτε τον Ανδρέα βλέποντας για πρώτη φορά λίγο φως στη σκυφτή ζωή του.
Παρόλα αυτά χαίρομαι για ότι έγινε είναι η καλύτερη ευκαιρία να πέσουν τα σάπια φρούτα.
Δεν έχουμε απονευρωθεί ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ ΩΣΑΝ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ .
ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Βενιζέλο πιστεύω οτι πολύ καλά πράξατε με το να θέσετε τον εαυτό σας
υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος. Δεν λέω, καλός πολιτικός ο Γιώργος Παπανδρέου αλλα δεν πείθει. Πράγμα που πιστεύω οτι εσείς μπορείτε να το κάνετε με μεγάλη επιτυχία.Ελπίζω να μην περιμένουμε μέχρι τον Δεκέμβριο για την εκλογή σας.Σας εύχομαι καλή επιτυχία.Ο τόπος
χρειάζεται ηγέτες σαν εσάς...Έχετε την συμπαράσταση όλων μας.

papajohnis είπε...

κ. Βενιζέλο,
από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είδα παλιά στελέχη της παράταξης να σας στηρίζουν. Άτομα που έχουν στιγματίσει αρνητικά την παράταξη στο παρελθόν με τα λεγόμενα και τις πράξεις τους. Αυτοί οι συγκεκριμένοι, προκαλούν ζημία στο πρόσωπό σας και το βλέπω στα λεγόμενα φίλων και υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι και οι γονείς μου. Υπάρχει η αντίληψη "ψηφίζω Παπανδρέου, για να μην ξαναβγούν οι ίδιοι με παλιά, οι οποίοι τώρα στηρίζουν Βενιζέλο". Πιστεύω ότι με κάποιον τρόπο πρέπει να μας ενημερώσετε για το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί που σας στηρίζουν και θέλετε εσείς ο ίδιος να σας στηρίζουν, και ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν ώστε να έχουν προσωπικό όφελος στο μέλλον... Θα μου πείτε, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό! Σαφώς! Μπορείτε όμως να βρείτε τρόπο να τους "παραμερίσετε" και να προβάλετε τους πραγματικά αξιόλογους υποστηρικτές σας, όπως είναι ο κ. Λοβέρδος. Αν και ιδεολογικά ανήκω στον χώρο, δεν έχω ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις δύο εκλογικές διαδικασίες που είχα το δικαίωμα, μιας και ένιωθα ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ανίκανος για πρωθυπουργός! Καλή δύναμη στον αγώνα σας και καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ

ΓΑΤ είπε...

Σπευδε βραδεως με τους αναγκαιους συμβιβασμους αλλα πανω απο ολα με υπερβατικες προτασεις για τον νυν προεδρο που θα του δοσουν προοπτικη αλλα κυριως ενα πιο λαμπρο και μεγαλυτερο ρολλο

ΓΑΤ είπε...

Εμπιστευτικο!

Σαν συνεχεια της ιδεας μου,
Γιατι οχι το 2010 να μη παει το ΠαΣοΚ με σας προεδρο του κινηματος και με τον ΓΑΠ υποψηφιο Προεδρο της Δημοκρατιας?
Ειναι μια καλη προταση για το Πολιτικο Συμβουλιο

αnemologios@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζελο
Σας γραφω απο Γερμανια παρακολουθοντας αυτες τις μερες αυτα που συμβαινουν στο ΠΑΣΟΚ.
Ταρακουνηθηκα οταν διαπιστωσα οτι υπαρχουν οπαδοι του ΠΑΣΟΚ που ντρεποντε για την εποχη Σημιτη.
Μου ειναι αδιαννοητο.
Ποτε μου δεν ψηφισα ΠΑΣΟΚ,θα ψηφιζα πρωτη φορα φετος, εαν οι επαγγελματικες μου υποχρεωσεις το επετρεπαν.Και αυτο γιατι νομιζα και πιστευα οτι ο κ.Παπανδρεου θα ηταν συνεχιστης του εργου του κ Σημιτη χωρις να στεκομαι στο εμφανες επικοινωνιακο του προβλημα.

Λυπαμαι που μεσα στο ΠΑΣΟΚ υπαρχει ενα βαθη πασοκ με μεταπολεμοεμφυλιακα συνδρομα!!!!

Αδυνατω να συλλαβω τις εννοιες,αριστερα και δεξια, την στιγμη που προεχουν τα προβληματα!!!

Στοχος του καθε αρχηγου Κρατους θεωρω αυτοννοητο να ειναι η οσο το δυνατον μεγαλητερος παραγωμενος πλουτος(με σεβασμο και προστασια στο περιβαλλον)και η δικαιη αναδιανομη του.

υγ.Οι μικρομεσαιες επιχειρησεις στην Ελλαδα εχουν φορτωθει το κερδος των τραπεζων, το υπερογκο κοστος του δημοσιου και την πανταχοθε λαμογια...καποια στιγμη θα τους παρετε την *φουσκα*!!!

καλη επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

πιστευω οτι ειναι μονοδρομος η αλλαγη ηγεσιας στο κινημα.ο γιωργος ειναι συμπαθης αλλα κρινομενος εκ του αποτελεσματος επρεπε να ειχε ηδη παραιτηθει.ο βαγγελης βενιζελος ειναι ο μονος κατα την γνωμη μου που μπορει να οδηγησει το πασοκ στην νικη.προεχει η ενοτητα του κινηματος και οχι δηλωσεις τυπου τζουμακα που ειναι βουτυρο στο ψωμι της ν.δ. μαρκακης χανια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνώριζα για τις λίγο συντηριτικές σας απόψεις όσον αφορά την εκκλησία. Οποιαδήποτε σχέση κράτους-εκκλησίας είναι παραπάνω από απαράδεκτη. Σε λίγο όπως πάει η κατάσταση θα έχουμε αρχιεπισκόπους βουλευτές. Απαράδεκτα πράγματα!!!!

Για κοιτάξτε τα ποσοστά αθεϊας στις Ευρωπαϊκές χώρες...

Ανώνυμος είπε...

"Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και αφορά την αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας που άρχισε το 1996, οδήγησε στην ήττα το 2004 και στην κατάσταση που ζούμε όλοι σήμερα. Το ζητούμενο είναι πως θα ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του, πως θα επανασυνδεθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της προόδου.
Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε θεσμικά στα συντεταγμένα μας όργανα και σ΄ ένα έκτακτο Συνέδριο. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο - αλλά μόνο μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο - να προχωρήσουμε στη συνέχεια στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συλλογικών μας οργάνων και του Προέδρου του Κινήματος.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, σ΄ αυτή την πορεία, καλώ όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να περιφρουρήσουμε την αυτονομία του Κινήματος και την ενότητά μας και να κρατήσουμε σαφείς αποστάσεις από κάθε δόλια προσπάθεια της διαπλοκής και των ποικιλώνυμων εξω-θεσμικών κέντρων που για μια ακόμη φορά προσπαθούν να μας αποσταθεροποιήσουν και να προσδιορίσουν τις εξελίξεις στο δικό μας χώρο.
Τα κεντροδεξιά σενάρια τα είδαμε και τα πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να περάσουν."
Ποιό είναι το σχόλιο σας;

Ανώνυμος είπε...

"Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό και αφορά την αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας που άρχισε το 1996, οδήγησε στην ήττα το 2004 και στην κατάσταση που ζούμε όλοι σήμερα. Το ζητούμενο είναι πως θα ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ το δρόμο του, πως θα επανασυνδεθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της προόδου.
Αυτό είναι το διακύβευμα, αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε θεσμικά στα συντεταγμένα μας όργανα και σ΄ ένα έκτακτο Συνέδριο. Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο - αλλά μόνο μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο - να προχωρήσουμε στη συνέχεια στις διαδικασίες για την ανάδειξη των συλλογικών μας οργάνων και του Προέδρου του Κινήματος.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή, σ΄ αυτή την πορεία, καλώ όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να περιφρουρήσουμε την αυτονομία του Κινήματος και την ενότητά μας και να κρατήσουμε σαφείς αποστάσεις από κάθε δόλια προσπάθεια της διαπλοκής και των ποικιλώνυμων εξω-θεσμικών κέντρων που για μια ακόμη φορά προσπαθούν να μας αποσταθεροποιήσουν και να προσδιορίσουν τις εξελίξεις στο δικό μας χώρο.
Τα κεντροδεξιά σενάρια τα είδαμε και τα πληρώσαμε ακριβά στο παρελθόν. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να περάσουν"
Ποιό είναι το σχόλιο σας;
Εμένα πάντως με έχει καλύψει γιατί μόνο έτσι η ζωή θα τραβήξει την ανηφόρα και μας περιμένει πολύ ανηφόρα και χρειάζεται να έχουμε και ηθικό και στόχευση και ... φυσική κατάσταση!

Stav Mel είπε...

Αγαπητέ Κ. Βενιζέλο, εδώ και καιρό βρίσκομαι εκτός Ελλαδικού χώρου όπου και κάνω την ζωή μου στην Τουλούζη της Γαλλίας. Είμαι ερευνητής στην Διαστημική Γεωδαισία και δουλεύω για την Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία την CNES. Το όνομά μου είναι Σταύρος. Σε αυτές τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές είχα την ισχυρή επιθυμία η διαδοχή της νέας διακυβέρνησης να επιτελεστεί από το ΠΑΣΟΚ. Επίσης προσπάθησα μέσω της υπηρεσίας του κινήματος για τους ετεροδημότες να έρθω να ψηφίσω στην Ελλάδα στην Κοζάνη αλλά χωρίς επιτυχία μιας και όλα τα εισητήρια εξωτερικού δεν εκδόθηκαν λόγω χρηματοδότησης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Βέβαια δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να υποδείξω τις πολιτικές επιλογές του κινήματος σε σχέση με την διαχείρηση των οικονομικών του αλλά η τελική επιλογή να μην χρηματοδοτηθούν οι μεταβιβάσεις των ετεροδημοτών εξωτερικού είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα να σπάσει μια ισχυρή δυναμική μερικών χιλιάδων ομογενών από την Γαλλία (και φαντάζομαι και από άλλες χώρες) η οποία σύμφωνα και με το ΠΑΣΟΚ Γαλλίας είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά στα ιστορικά δεδομένα και η οποία είχε ως μοναδικό στόχο την επαναφορά την δίκαιης ,αξιοκρατικής και σύγχρονης διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια όπως πολύ καλά το δηλώσατε, το εκλογικό αποτέλεσμα μας πλήγωσε και μάλιστα ισχυρά. Ευτυχώς που όποιος ξέρει να κερδίζει ξέρει και να χάνει. Εκτός του άσχημου εκλογικού αποτελέσματος υπάρχει και μια θετική κατάληξη: το κίνημα ασκεί την δημοκρατική του αυτοκριτική. Μια τέτοια κριτική, την οποία εγώ δεν αποδέχομαι να της αποδώσω τον όρο «σύγκρουση» σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, θα αποτελέσει το έναυσμα για μια δημιουργική ανασυγκρότιση του Ελληνικού/Ευρωπαϊκού και σύχγρονου Σοσιαλιστικού κινήματος. Θα σας δηλώσω την απόλυτη συμφωνία την οποία βρίσκω στο πρόσωπο σας ως μελλοντικό Αρχηγό-«Chef» του κινήματος. Παραλλήλος όμως θα ήθελα να σας υποβάλω τις παρακάτω ευθείς και ειλικρινείς ερώτησεις: Έχοντας ήδη καταλάβει ότι στο ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια πολλά από τα ιδρυτικά του στελέχη (φέρει πην Κ. Κουλούρης) τα οποία εναλλάσονταν τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κατά τρόπο συνεχή έχουν φτάσει στο σημείο κορεσμού δεν νομίζετε ότι θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέους ανθρώπους και νέο αίμα (αυτή είναι και η υπόδειξη των ψηφοφόρων όπως άλλωστε καταδεικνύεται καθαρά και από το υψιλό ποσοστό του Κ. Λοβέρδου) ; Επίσης η εντύπωσή μου μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα ήταν ότι πολλές φορές οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν τον απαραίτητο ευχερή πολιτικό διάλογο ή δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι πάνω σε βασικά πολιτικά/συνταγματικά θέματα όπως για παράδειγμα εαν η Κ. Φ. Γεννηματά είχε την νομιμότητα ή όχι να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Άρα λοιπόν εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα σοβαρό θέμα πολιτικής κουλτούρας και παράλληλα επιστημονικής ικανότητας βασικών υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ. Εσείς πώς σκέφτεστε να δράσετε σε παρόμιες στρατηγικής σημασίας επιλογές και πως σκοπεύετε να κινητοποιήσετε τους μελλοντικούς υποψήφιους ΠΑΣΟΚ να καλλιεργήσουν τον πολιτικό τους λόγο; Εδω πάει και η ερώτηση : ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής σας ανθρώπων/υποψηφίων βουλευτών ΠΑΣΟΚ.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
ΣΜ

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο τα συχαρίκια μου για τον πολυ σας γάμο. Είναι πολύ μικρό το Ελλαδιστάν τελικά. Συνεργάτης το λιγότερο με τον Λαμπράκη.
Και εργοδότης το λιγότερο του Κ. Πρετεντέρη που εργάζετε και τρώει το ψώμι του στον Κ. Λαμπράκη που κατά τύχη ειναι και συνέτερος του πεθερού σας τώρα καταλαβαίνω το λιβάνισμα που σας έκανε στο κεντρικό δελτίο του μεγκάλου καναλιού !!!
ΣΩΣΤΟΣ

Unknown είπε...

κ. Βενιζέλο, επιτέλους να μπρει τέλος στη διακυβέρνηση της λαϊκής, εθνικοθρησκευτικής παράταξης. Όλοι μαζί ενωμένοι να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου που χάραξε,έστω και με δειλά βήματα, ο κ. Σημίτης.

Kαπα είπε...

Ανήκω στην ευρύτερη αριστερά και θα με ενδιέφερε ένα υγιές, αποφασιστικό ΠΑΣΟΚ, ως αντίπαλο δέος προς τον εγγενή συντηρητισμό που εκπροσωπεί η ΝΔ με τις ταυτότητες τα... χειροφιληματα και πάει λέγοντας.

Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, υπό τον κο Γ. Παπαντρέου, δεν έπεισε την κρίσιμη μάζα τον ψηφοφόρων, η οποία τελικά σκόρπισε δεξιά κι αριστερά.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κος Γ.Π. δεν μπορεί να πείσει τον σκεπτόμενο πολίτη ότι έχει μια πολιτική πρόταση, ρεαλιστική και αποδοτική.

Ενώ ως τεχνοκράτης πολιτικός (με την καλή έννοια), ως υπουργός πχ Εξωτερικών, ήταν μεθοδικό και αποδοτικός, στο επίπεδο της λάιβ πολιτικής αντιπαράθεσης τα χάνει, γιαυτό δεν κάνει για "νικητής". Τα επιχειρήματά του δεν έχουν συνοχή, ή δείχνουν να μην έχουν - τό ίδιο κάνει. Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος παρατηρητής(πλην όμως ουδέτερος), βρίσκει τον κο Γ.Π. να υπολείπεται κατά πολυ του κου Καραμανλή. Δυστυχώς, δυστυχέστατα.

Αντίθετα, ο κος Ε. Βενιζέλος, έχει την ικανότητα να πείθει. Τα επιχειρήματά του είναι στρογγυλά και ευπρόσδεκτα, η δε ακριβολογία του τσακίζει κόκκαλα. Είναι ο αντίπαλος που θα έτρεμε κάθε νεοδημοκράτης ηγέτης.

Παρά ταύτα, επιτρέψτε μου να πω ότι ο κος Βενιζέλος αστόχησε: δεν έπραξε καλώς έτσι όπως μίλησε ανήμερα των αποτελεσμάτων.

Προσπωπικά δεν είδα στεναχώρια στο πρόσωπό του, για την ήττα του ΠΑΣΟΚ. Τολμώ μάλιστα να πω ότι εμενα προσωπικά μου έδωσε την εντύπωση πως... χάρηκε για την αποτυχία του Γ.Π. (Και οι εντυπωσεις στην πολιτική, είναι το άπαν.)

Ενδέχεται όμως να έπαιξε αυτόν τον ρόλο εσκεμμένα. Ισως ο κος Βενιζέλος να μη είναι σε θέση να εκλεγεί πρόεδρος βάσει του καταστατικού, στο βαθμό που ο κος Γ.Π ελέγχει τους μηχανισμούς και σέρνει τις διαδικασίες. Επρεπε, λοιπόν, ο κος Βενιζέλος να ακουστεί στο πανελληνιο, να δηλώσει "παρων" για την προεδρία, υποβάλλοντας έτσι το αίτημα για επίσπευση των "προεδρικών εκλογών", τώρα που το πράγμα είναι φρέσκο, προτού ο κος Γ.Π προλάβει να ανασυνταχθεί.

Πάντως, οι μυαλωμένοι άνθρωποι (Τσουκαλάς, Τσάτσος και λοιποί) ξέρουν ότι ο κος Βενιζέλος είναι η λύση, το μέλλον για τον Πασόκ. Ισως και κάτι από το μέλλον της Ελλάδας.

Λέτε να μη τον ξέρει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ; Ασφαλώς και το γνωρίζει, όπως και ο υπόλοιπον κόσμος. Θα πρέπει όμως να το χωνέψουν και όσοι για την ώρα τρώνε ψωμί, που λέει ο λόγος, από το χέρι του Γ.Π. και αυτό δεν είναι ευκολο να γίνει από μέρα σε μέρα.

Εν τέλει, ο ορθολογισμός επιβάλλει στο ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο. Ωστόσο, μάλλον, ο εκσυγχρονισμός του ΠΑΣΟΚ προσκρούει σε αγκυλώσεις του παρελθόντος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Με αισιοδοξία

Κάπα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Βενιζέλο
ένα δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση φούρια το βράδυ των εκλογών. Νόμιζα ότι είσασταν πολύ ευφυέστερος άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνετε ότι με το σαματά που δημιουργήσατε το βράδυ των εκλογών δεν κάνατε καλό σε κανέναν,ούτε στον καν στον εαυτό σας;
Νομίζω ότι θα μπορούσατε να ακολουθήσετε ένα πιο έξυπνο μονοπάτι. Με την κίνηση αυτή καταφέρατε σίγουρα να κάνετε πολλούς από μας να σας αντιπαθήσουμε.

Βαγγέλης

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΑΣ,ΚΑΘΩΣ Ο Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΦΟΥ ΚΙΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΓΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΗ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΕΤΣΙ ΔΩΣΑΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ,ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΒΙΑΣΤΑ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΝΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΟΠΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ.
ΜΕΝΕΙ ΟΜΩΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ,ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΟΝ ΤΟΣΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ(ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ Κ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΗ Κ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ).
ΔΙΑΤΥΠΩΣΤΕ ΣΑΦΗ ΘΕΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΑΣ.
ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ(ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ).ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.(ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ''ΟΛΟΥ'' ΠΑΣΟΚ,ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΣ)
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΤΟ THINK TANK ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ.
ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΑ MEDIA ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΔΟΞΟ ΑΥΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!-.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ,ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!

κατηγορίαΨ είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Εχοντας ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές οφείλω να ομολογήσω ότι η ψήφος μου ήταν αρνητική. Η δεξιά του παρόντος που μου θυμίζει κατά πολύ τη δεξιά των βιβλίων που έχω διαβάσει προσαρμοσμένη σε συσκευασία light -όπως επιτάσσουν τα σημερινά επικοινωνιακά δεδομένα- θεωρούσα σημαντικότατο να αποχωρήσει. Προφανώς την προσωπική μου ενδελεχή μελέτη του ευρύτερου πολιτικού γίγνεσθαι δεν την πραγματοποίησε η πλειοψηφία των πολιτών, είτε γιατί δεν ήθελε, είτε γιατί δεν είχε το χρόνο και τη διάθεση να το πράξει.
Ο Γιώργος, αν και μου είναι πλείστα συμπαθής, στερείται κατά τη γνώμη μου προσωπικής διορατικότητας και ρίσκου. Δέσμιος ψυχολογικά της ασπίδας του ονόματός του, δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει καθαρή γραμμή προεκλογικής αντιπολίτευσης.
Μελετώντας το αποτέλεσμα μετά το πρώτο σοκ με νηφαλιότητα και ηρεμία κατέληξα στα εξής συμπεράσματα.
Ο αριστερός θέλει ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις κάτι που η στάση του Γιώργου προεκλογικά απέτυχε παταγωδώς.
Απ τη μια ο Γιώργος είχε αποφασίσει να χτυπήσει προσωπικά το image του Καραμανλή με προσωπικές δεσμεύσεις και επιθέσεις κατά μέτωπον στον Καραμανλή, και απ την άλλη στη μάχη της τηλεόρασης και του δρόμου (αφίσες και διαφημιστικά σποτ) το πρόσωπό του απουσιάζε ολοκληρωτικά. Θα μου μείνουν για πολλά χρόνια στη μνήμη μου οι αφίσες μετά το τούνελ της Βάρης Κορωπίου δίπλα δίπλα. Στη μια ο Καραμανλής σε μέγεθος ..ζέπελιν να στέκεται κορδωτός-καμαρωτός στον ψηφοφόρο, και δίπλα ακριβώς ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ με μια φράση που ούτε καν θυμάμαι.
Σφάλμα 1ον: Απ τη μια στατηγικά χτυπάς τον Καραμανλή σε προσωπικό επίπεδο, και απ την άλλη δείχνεις στον ψηφοφόρο ότι αυτό δεν το πολυπιστεύεις ούτε και συ ο ίδιος αφού αποφεύγεις συστηματικά να χρησιμοποιήσεις την προσωπική σου έκθεση στον ψηφοφόρο.

Ο Γιώργος επικαλέστηκε την ανανέωση και τη ρήξη με το παρελθόν, κάτι που δε συνοδεύτηκε σε καμμιά περίπτωση από τις επιλογές του. Απ τη μια πέταγε έξω (ορθώς κατά τη γνώμη μου) στελέχη που στοίχισαν τα μάλα στο ΠΑΣΟΚ την ήττα του 2004 (βλέπε Παπαντωνίου, Πάχτας, Νεονάκης) και απ την άλλη άφηνε εντός τον Τσοχατζόπουλο (που τον τιμώρησε ο ίδιος ο λαός) και ανέθετε στον Λαλιώτη -έναν απ τους πλέον αντιπαθείς πασόκους στο μη αμιγώς πασοκικό κοινό την προεκλογική του εκστρατεία.
Σφάλμα 2ον: Για να κερδίσεις πίσω το κοινό που υποστήριξε τις κυβέρνήσιες Αντρέα (δλδ Αριστερούς/κομμουνιστές) πρέπει να εφαρμόσεις ριζοσπαστικές αποφάσεις που θα πείσουν τον αριστερό ψηφοφόρο ότι έχεις αποφασίσει να απαλλάξεις το ΠΑΣΟΚ από τις δεξιογενείς ασθένειες της ρεμούλας, την αρπαχτής και του ιδιωτικού συμφέροντος. Αυτό δε γίνεται με σπασμοδικές κινήσεις, αλλά και χωρίς να συγκρουστείς με το ένοχο παρελθόν σου.
Οταν βλέπεις ότι δημοσκοπικά χάνεις τις εκλογές μιά βρομάδα πριν, πρέπει τάχιστα να πράξεις κάτι ριζοσπαστικό. Ενα γρήγορο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι να διακόψεις την προεκλογική σου εκστρατεία και με μια λιτή ανακοίνωση τύπου να δηλώσεις ότι τα λεφτά για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των μεγάλων αστικών κέντρων και τις αφίσες/τηλεοπτικά σποτ τα παραχωρείς όλα για την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών. Ο Γιώργος αντ αυτού, προχώρησε σε συμβατικές προεκλογικές συγκεντρώσεις με σημαιούλες και ντουντούκες, μια συνταγή που δε συγκινεί πλέον ούτε τον ίδιο τον πασόκο, αλλά και που το προφίλ που επαγγέλλεσαι μόνο να χάσει έχει από τέτοιου είδους ελαφρότητες.

Εν κατακλείδι, ο Γιώργος εγκλωβίστηκε σε μια χωρίς στόχο στρατηγική, την οποία ακολουθεί πιστά ακόμα και τώρα που έχει ηττηθεί....
Ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου, χωρίς να έχει τη διάθεση ούτε να πάρει τα απαιτούμενα ρίσκα, αλλά ούτε και να συγκρουστεί μετωπικά με το αντίπαλο ρεύμα, ή τουλάχιστον να αποσυρθεί πριν αυτό κάνει κακό και στο δικό του μέλλον αλλά και της παράταξης.

Ολη η στάση του Γιώργου συνοψίζεται σε μία φράση....
Οταν ανοίξεις το κουτί της Πανδώρας δεν μπορείς απλά να κρυφοκοιτάξεις.
Ο Γιώργος έχασε τις εκλογές και το τρένο της ηγεσίας γιατί απλά προσπάθησε να φτιάξει ομελέτα χωρίς να σπάσει αυγά. Κάτι που ο Σημίτης το έκανε παραπάνω από μία φορές αψηφώντας το κόστος....... Ελπίζω το αυτό να πράξεις και εσύ.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε κ. Βενιζέλε,
Είμαι σοκαρισμένος (αλλά νομίζω και όλη η χώρα) από όσα βλέπω να γίνονται από την Κυριακή στο βράδυ στα "παράθυρα" και γενικότερα στα ΜΜΕ όσον αφορά τα συμβαίνοντα στον χώρο του Κινήματος. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαιναν όλα αυτά.
Εσείς που ξεκινήσατε την πρώτη σας κίνηση το βράδυ της Κυριακής στο Ζάππειο περιμένατε ότι θα βρισκόμασταν τώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση που να μας χλευάζει όλος ο κόσμος και να μην ξέρουμε τι να πούμε σε όσους μας "κολλάνε" ????
Που είναι τα ωραία λόγια για ενότητα του Κινήματος τώρα που έχουν διχαστεί τα μέλη μας και οι φίλοι μας? Αυτή είναι η παρακαταθήκη που άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου και που όλα εσείς τα στελέχη σχιζόσασταν για αυτή? Αυτός ήταν που ένωσε το κεντροαριστερό χώρο, μάζεψε τα στελέχη του κάτω από μία στέγη, ανέδειξε όλους εσάς και τώρα εσείς τι κάνετε? Διαλύετε το Κίνημα που ίδρυσε ο Μεγάλος Αυτός Ηγέτης?? Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλά του.....
Αυτό που κάνατε φάνηκε ότι "πουλούσατε" για 4 χρόνια τον γιο του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ για μία καρέκλα.
Συμφωνώ ότι έχετε αδιαμφισβήτητα χαρίσματα και προτερήματα αλλά δεν έπρεπε να κάνετε κάτι τέτοιο και με αυτό τον τρόπο από την στιγμή που υπάρχουν τα όργανα του Κινήματος.
Ελπίζω να αλλάξουν πάρα πολύ γρήγορα τα πράγματα και να γιατί η Κυβέρνηση "συνεχίζει" το έργο της και εμείς......

Ευχαριστώ,
Δημήτρης Σ.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν..συμβαίνει το εξής παράδοξο:να χρεώνεται ο Κος Βενιζέλος την κρίση που υπάρχει τώρα στο ΠΑΣΟΚ! Για σκεφτείτε λίγο καλύτερα όσοι το υποστηρίζετε:εάν ο Κος Παπανδρέου, είχε αποδεχτεί την ήττα του και είχε αποχωρήσει οικειοθελώς, ο δρόμος θα είχε ανοίξει.Έτσι, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δε θα ήταν αναγκασμένοι να διαλέξουν στρατόπεδα.Γιατί αν τώρα δεν υπήρχε στη μέση ο ΓΠ, σύμπας ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα επιθυμούσε τον Κο Βενιζέλο.Για αυτό και ο απώτερος υπεύθυνος για την πόλωση που επικρατεί είναι ο Παπανδρέου και όχι ο Βενιζέλος.
Σήμερα, έμαθα εκ των έσω πράγματα που με σόκαραν και ανέτρεψαν την εικόνα που είχα για τον ΓΠ τουλάχιστον ως ηθικού πολιτικού. Για βρώμικο πόλεμο εναντίων πρωτοκλασάτων στελεχών, για διαρκή φόβο εκ μέρους τους να διαγραφούν, για απαράδεκτες εσωκομμάτικές συμπεριφορές. Και λάθη, πολλά λάθη, ανευθυνότητες, αδιαφορία σε καίρια ζητήματα που καταλογίζονται προσωπικά στον Γ. Παπανδρεόυ. Γιατί στον Κο Παπανδρέου αρέσει πολύ η γυμναστική και το πρωϊνό τρέξιμο...
Δυστυχώς όμως, όπως κάποιος φίλος πολύ σωστά λέει στα σχόλια, έχουν ενεργοποιηθεί τα παπανδρεϊκά γονίδια στον κόσμο.
Και κάτι ακόμη: νεοδημοκράτες και όλοι οι υπόλοιποι τρέμουν στην ιδέα του Βενιζέλου ως αρχηγού του ΠΑΣοΚ και τρίβουν τα χέρια τουςστην ιδεά του Γιωργάκη. Φίλοι ΝΔημοκράτες μου λένε ότι θα περάσουν και αυτοί να ψηφίσουν (ως φίλοι του ΠΑΣΟΚ), τί...άλλο; Γιωργάκη!!!
Κρίμα πάντως. Ο γιος του ανθρώπου που δημιούργησε την παράταξη αυτή, να είναι υπεύθυνος για τον εκφυλισμό της, ακόμα και τη διάλυσή της!

Κ. Βενιζέλε, όπως είπε ο καθηγητής μου και φίλος σας Δ. Δαββέτας, προσοχή στα χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ανώνυμος είπε...

"Χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι η Ελλάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από το πληθυσμιακό και οικονομικό της μέγεθος, χάρις στην συμβολή της στο παγκόσμιο πολιτιστικό απόθεμα, χάρις στην θέση που κατέχει η Ορθοδοξία στο χριστιανικό κόσμο...."
Μάλιστα...

liveyourmyth είπε...

Το προσωπικό μου δίλημμά μου πριν τις εκλογές ήταν: Να καταψηφίσω μια πολύ κακή και ανούσια κυβέρνηση ή να βοηθήσω στην έλευση Βενιζέλου 4 ή και 8 χρόνια νωρίτερα από ότι θα τον έφερνε η νομοτέλεια?

Με κέρδισε το δεύτερο!

Μετά από πολλή σκέψη, τα 8 χρόνια μου φάνηκαν πολλά για να αντέξω να ζω σε μια χώρα με άχρωμους, άγευστους, άοσμους και πάνω απ όλα μέτριους ηγέτες.

Βαγγέλη Βενιζέλε πάντα ψήφιζα αποστασιοποιημένος. Με αφορμή την επέλασή σου, είναι η πρώτη φορά που θέλω να συμμετέχω ενεργά σε μια πολιτική προσπάθεια.

Με εξέπληξε ευχάριστα η αμεσότητα με την οποία αντέδρασες χωρίς μασημένα λόγια, χωρίς υπονοούμενα, χωρίς παιχνίδια μηχανισμών και σεναριολογίες και κυρίως χωρίς άχρηστες αναμονές.

Άστους να λένε ότι χρειάζονται συζητήσεις, αποτιμήσεις, ζυμώσεις και συλλογικές εκτιμήσεις. Βαρέθηκα να κρύβεται το τίποτα πίσω από λέξεις όπως συλλογικά, συντεταγμένα, δημοκρατικά κλπ κλπ.
Το μόνο που λείπει είναι κάποιος να μας εμπνέει και να μας οδηγεί.

Προχώρα!

Λορελάη είπε...

Axxxx...

"Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν"

Γιατί απλούστατα ο ηγέτης είναι το επιθυμητό είδωλό μας στον καθρέφτη.

Η πρώτη ψηφοφορία έγινε την Κυριακή. Με... τα γνωστά αποτελέσματα...

Μένει να γίνει και η άλλη όσον ούπω, για να καταλάβουμε επιτέλους τι φάτσες μας περιτριγυρίζουν...

Μετά μεγίστης τιμής, περιεργείας και αγαθής προαιρέσεως.

Αγγέλα Αποστολοπούλου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μίμη

Σε συγχαίρω για την εκλογή σου και σου εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχεια και υπομονή (είναι η αρετή των ισχυρών).
Σου γράφω ως πρώην εργαζόμενος στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, νυν άνεργος και ευελπιστώ μελλοντικός εργαζόμενος σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Νιώθω την ανάγκη να θέσω ορισμένα ερωτήματα, κυρίως για να μπορέσω να βάλω σε μια τάξη τις ιδέες μου, να κατανοήσω αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου και ίσως για να φανώ χρήσιμος και στους άλλους.
Ξεκινώ με πολλά ερωτήματα για να τονίσω και την ένταση με την οποία βιώνω ως ψηφοφόρος της (φιλελεύθερης) Αριστεράς αυτά τα οποία συμβαίνουν γύρω μου.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές; Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να είχε νικήσει;
Είναι καταστροφή που έχασε το ΠΑΣΟΚ, γιατί και για ποιον; Είναι το ΠΑΣΟΚ συλλογικό ή αρχηγικό κόμμα; Την πολιτική και τη στρατηγική του ποιος τη χαράζει; Ποιος ο ρόλος του αρχηγού; Αλλάζοντας αρχηγό τι θέλουμε ν’ αλλάξουμε; Θέλουμε να ήμαστε εφήμεροι ή διαχρονικοί; Θέλουμε να προσαρμοζόμαστε με τις καταστάσεις; Αυτό για το οποίο αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση; Ο σημερινός αρχηγός θα είναι αποδεκτός και μετά από τέσσερα ή οκτώ χρόνια; Τι γίνεται με τα υπόλοιπα στελέχη; Ποιος ο ρόλος τους; Μήπως χρειάζονται και αυτά ανανέωση, και πότε; Ποιο το προφίλ του καλού στελέχους; Πόσο μπορεί ένα στέλεχος να είναι αποδεκτό από τον κόσμο; Για πόσο καιρό μπορεί να είναι δημιουργικό; Πότε αρχίζει να γίνεται κουραστικό και βάρος για τους άλλους; Ποιες διαδικασίες είναι αυτές που θα διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα και την ανανέωση; Μήπως θα πρέπει να δούμε τι είδους σχέσεις διαμορφώνονται μεταξύ του στελέχους και του κόσμου; Είναι όλες αυτές οι σχέσεις υγιείς;
Αυτές και ακόμα περισσότερες ερωτήσεις αφορούν το ΠΑΣΟΚ μερικές απαντήσεις είναι αυτονόητες άλλες είναι πιο σύνθετες, αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό να γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις αλλά είναι σημαντική η εικόνα που σχηματίζεται μέσω του προβληματισμού.
Ακόμα περισσότερες είναι οι ερωτήσεις που αφορούν τον Έλληνα ψηφοφόρο που είναι αντικείμενο έρευνας των εταιριών δημοσκοπήσεων και που πιστεύω πως σε αυτή τη φάση δεν μας αφορά γιατί προέχει όχι τόσο ο αυτοπροσδιορισμός (που τον ψάχνουν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά συγγενή κόμματα) αλλά η επαφή με την πραγματικότητα. Είναι σημαντικό να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε, να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τα προβλήματα και να δίνουμε συγκεκριμένες και πρακτικές λύσεις, χρειάζονται άτομα με πρακτικό και όχι αφηρημένο τρόπο σκέψης.
Για να καταλάβεις τι χρειάζεται ο κόσμος πρέπει να συντονιστείς μαζί του, να έχεις βιώσει το πρόβλημα του και την αγωνία του. Για δώσεις λύσεις π.χ. στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας πρέπει να έχεις δουλέψει στον γκισέ ως υπάλληλος, πρέπει να έχεις ταλαιπωρηθεί ως πολίτης που δεν έχει γνωστό για να τον εξυπηρετήσει. Είναι διαφορετικό να σχηματίζεις εικόνα από τα ΜΜΕ και διαφορετικό να το βιώνεις. Ίσως μόνο τότε θα μπορέσεις να δώσεις μια πραγματική και πρακτική λύση στο πρόβλημα. Για να πατάξεις τη φοροδιαφυγή πρέπει να γνωρίζεις τους μηχανισμούς του συστήματος. Το νόμο που ψηφίζεις στη Βουλή πρέπει να το δεις πως εφαρμόζεται στην πράξη. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσεις να το βελτιώσεις και να ψηφίζεις χρήσιμους και αποτελεσματικούς μη γραφειοκρατικούς νόμους. Ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των κατώτερων στελεχών του Δημοσίου τομέα και των στελεχών των Υπουργείων πρέπει να είναι ανοιχτός. Πάνω σ’ αυτό δε θα έπρεπε να επανεξεταστεί ο ρόλος των συνδικάτων μήπως κι εκεί δε χρειάζεται μια γενναία αλλαγή; Δε θα έπρεπε κι αυτά να μετεξελιχθούν και να παίξουν ένα πιο ενεργό ρόλο στην οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης; Για να λύσεις το πρόβλημα της ανεργίας πρέπει να μπεις στο πετσί του ανέργου να αγωνιάς μαζί μ’ αυτόν. Να αισθανθείς το βάρος της ευθύνης σου ως στέλεχος ως Υπουργός. Ο Υπουργός Απασχόλησης να αισθάνεται άνεργος. Ο υπουργός Οικονομίας, φτωχός και ο Υπουργός Υγείας άρρωστος σε Δημόσιο Κρατικό νοσοκομείο.
Δημόσια διοίκηση, ανεργία, υγεία, παιδεία, φτώχια, ανέχεια, είναι κεφάλαια που ζητούν πρακτικές και αποτελεσματικές λύσεις από πρακτικούς και αποτελεσματικούς πολιτικούς και στελέχη. Αν νομίζει κάποιος πως αλλάζοντας αρχηγό και παραμένοντας τα ίδια στελέχη που δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα ή έρθουν καινούργια στελέχη με τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παλαιότερα τότε το πρόβλημα δε λύνεται αλλά μετατοπίζεται μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.-

Γιαννης είπε...

Θέλεις να γίνεις αρχηγός? Οκ…δικαίωμα σου. Αλλά να το κάνεις σωστά. Μην βάλεις το κόμμα σε εσωστρέφεια. Δώσε μας με απλό τρόπο να καταλάβουμε της απόψεις σου (και προς θεού συγκεκριμένα και όχι αοριστολογίες). Μετά βλέπουμε αν θα σε ψηφίσουμε σαν αρχηγό. Κουράγιο.

Ανώνυμος είπε...

Στην περίφημη δίκη του ο Oscar Wilde μετά από δύο εβδομάδες κουράστηκε και άρχισε να χάνει σταδιακά την ικανότητά του να αντικρούει τις εναντίον του κατηγορίες με ευφυολογήματα & ατάκες. Η ρητορική τέχνη είναι πάντα απολαυστική. Για να είναι όμως αποτελεσματική πρέπει εδράζεται σε πραγματικές και ουσιαστικές ιδέες και όχι να εκπορεύεται από μία ή περισσότερες φούσκες. Προσέξτε γιατί η υπόθεση αρχίζει να θυμίζει τον Ιζνογκούντ (επί τω βαρυτέρω).

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο, έως τώρα θεωρούσα ότι είστε ένας πραγματικά έξυπνος άνθρωπος. Και γιαυτό τώρα μου κάνει εντύπωση. Πραγματικά θεωρείτε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο αρχηγός του και μόνο αυτός? Αν ειλικρινά πιστεύετε αυτό, λυπάμαι που θα σας ενημερώσω αλλά στις επόμενες εκλογές θα δείτε τα ποσοστά σας να κατρακυλούν και άλλο. Όσοι ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ πριν το 1996 στήριζαν άλλες ελπίδες σε αυτό το κόμμα. Έπειτα ήρθε ο Σημιτης ο οποίος έχασε και τους τελευταίους ψηφοφόρους του "παλιού" ΠΑΣΟΚ και μετέτρεψε το κόμμα σε μία light ΝΔ. Αλλά τελικά ο λαός προτίμησε το αυθεντικό προϊόν από το μαϊμού. Γιατί αν είναι να με κυβερνάει σώνει και καλά η δεξιά, ε, τολάχιστον να το κάνει η αυθεντική να μην παραμυθιάζομαι κιόλας.
Αν δεν καταλάβετε το γιατί χάθηκαν όχι μόνο αυτές οι εκλογές αλλά και του 2000 πολύ φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς διάλυση.

maxforeigner είπε...

Παρακολουθώ καθημερινά τα διάφορα σχόλια και απόψεις. Θέλω να πω και τη δική μου. Ο κόσμος που για τόσα χρόνια φήφιζε ΠΑΣΟΚ (και όλοι όσοι ψήφισαν και στις 16)αισθάνονται μεγάλη απογοήτευση και πικρία για το αποτέλεσμα των εκλογών. Θα περίμεναν από την ηγεσία την αναγνώριση και τη πλήρη ανάληψη των ευθυνών για τη τόσο βαριά ήττα. Είμαι πέρα για πέρα βέβαιος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ απαιτεί αλλαγή αρχηγού. Η πρωτοβουλία του κ.Βενιζέλου να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος ήταν αναμενόμενη και επιζητούμενη. Προσωπικά είχα την αφέλεια να πιστεύω πως δεν θα υπήρχαν ούτε πολλές ούτε έντονες αντιπαραθέσεις στην πανθομολογούμενη ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας, που θα μετρίαζε αφενός τη πικρία της ήττας, και αφετέρου θα επανέφερε τις ελπίδες και προσδοκίες για τη νίκη στις επόμενες εκλογές (όποτε και να γίνουν). Εξακολουθώ πάντως να ελπίζω ότι όλα θα λήξουν ομαλά και ότι δεν θα έχουμε διάσπαση-διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι να εκλεγεί σύντομα νέος αρχηγός.

Chris Tripkos είπε...

κ. Βενιζέλο, χαίρομαι για την πρωτοβουλία σας η οποία δείχνει άνθρωπο που βλέπει μπροστά. Ως Θεσσανικιός και ως επιστήμονας χαιρετίζω των προσπάθειά σας.
Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να οργανώσετε μια συνάντηση ανοιχτού τύπου σε κάποιο χώρο όπου άνθρωποι της τεχνολογίας και άλλων επιστημών που δεν είχαν την δυνατότητα ως σήμερα να βρεθούν και να συζητήσουν μαζί σας, να έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν και να ανταλάξουν απόψεις.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα χρειάζεται άνδρες με πυγμή δύναμη και σίγουρο προφίλ. Στο ζωικό βασίλειο οδηγούν οι δυνατότεροι. Εμείς παρόλο που διαθέτουμε νου και λογική δεν μπορούμε να το διακρίνουμε. Στην οικογένεια ένας σίγουρος και δυναμικός πατέρας εμπνέει προπάντων ασφάλεια κι εμπιστοσύνη. Θεωρώ ότι η θέση προέδρου ενός κόμματος είναι το λιγότερο για τον κύριο Βενιζέλο.. Eύχομαι τέτοιοι νάνε οι άνδρες μπροστάρηδες για ετούτη εδώ τη χώρα. Γιατί αξίζει η Ελλάδα - οι Έλληνες ένα καλύτερο αύριο.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως βιαστηκατε κυριε Βενιζελο?
περιμενατε τοσον καιρο, δεν μπορουσατε λιγες ωρες ακομα να ξημερωσει ο καλος Θεουλης την μερα?
και γιατι ο περιπατος απ την Χαρ. Τρικουπη μεχρι το Ζαππειο? ακομα δεν εχω καταλαβει.
Και οι αυθορμητες "προσχωρησεις - ρεσαλτα" του καθε πικραμενου βουλευτη - πρωην βουλευτη - " " "εκσυγχρονιστή" " "?
Και οι αυτόκλητες, θερμες μεχρι παρεξηγησεως τοποθετησεις υπερ σας απ τους Τρεμοpretender(i)s συγκεκριμενων καναλιων?
επισης, κατι αλλο. ολοι ξερουν οτι ειστε καλυτερος ρητορας και χρηστης των ελληνικων απ τον κ. Παπανδρεου. πρεπει να το δειξετε διατηλεοπτικα? ποσο ακομα θα γελανε "οι αλλοι" εις βαρος μας?
Σας συμπαθουσα πολυ μεχρι το βραδυ της 16ης. Σημερα, 20/9 σας συμπαθω καπως λιγοτερο. Φροντιστε, παρακαλω, να μου εχει μεινει αρκετη συμπαθεια τουλαχισοτν για να σας ψηφισω, οταν ολα αυτα θα εχουν τελειωσει.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ κ Βενιζέλο που κάνετε λογοκρισία στο Blog σας. Και θέλετε να γίνετε και πρόεδρος του κινήματος. Πολλές φορές η αλήθεια είναι πικρή. Θα κάνουμε αγώνα στις Κυκλάδες για να μην εκλεγείτε πρόεδρος του κινήματος. Ελπίζω αυτό το μυνήμα να δημοσιευθει.
Γιάννης, Σύρος.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο, η νίκη έχει πολλούς πατέρες, αλλά, ως γνωστόν, η ήττα είναι ορφανή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί πρέπει να παραιτηθεί ΜΟΝΟ ο Πρόεδρος και ΟΧΙ όλο το Πολιτικό Συμβούλιο, καθώς και όλες οι Περιφερειακές και Νομαρχιακές Επιτροπές. Εκτός αν τη μάχη έδινε μόνος του ο Πρόεδρος, οπότε, τότε, δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί δεν είχε παραιτηθεί νωρίτερα το, διακοσμητικό σε μια τέτοια περίπτωση, Πολιτικό Συμβούλιο. Δεν περιμένω φυσικά να δημοσιεύσετε ένα τέτοιο σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλε, κατανοοώ απολύτως την φιλοδοξία σας να παίξετε τον πρώτο ρόλο στο κόμμα σας και γενικότερα στην πολιτική σκηνή, εκτός όμως από την φιλοδοξία θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει η πολιτική και η ιδεολογία (εκτός βέβαια αν είστε θιασώτης της αντίληψης ότι έχει επέλθει το τέλος των ιδεολογιών). Σχετικά λοιπόν με το άρθρο 24, για την αναθεώρηση του οποίου ήσαστε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ,και γενικότερα για θέματα περιβάλλοντος ποιές είναι οι προθέσεις σας; (έστω και οι μακροπρόθεσμες). Επίσης, ποιά είναι η θέση σας σχετικά με τον χωρισμό κράτους - εκκλησίας; Γιατί αν θυμάμαι καλά στο θέμα των ταυτοτήτων, είχατε σχετικά διαφοροποιηθεί από την επίσημη θέση του κόμματος σας (φυσικά δεν παραβλέπω ότι προέρχεστε από την Θεσσαλονίκη που αποτελεί το προπύργιο του συντηρητισμού στην ελληνική κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα). Και εν τέλει κ. Βενιζέλε, με ποιούς θα προχωρήσετε αν εκλεγείτε και σε ποιά κατεύθυνση; Σας διευκρινίζω ότι δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, σαν Ελληνα πολίτη όμως, οι εξελίξεις στο κόμμα σας θεωρώ ότι με αφορούν εξίσου με οποιοδήποτε μέλος ή φίλο σας.

Ανώνυμος είπε...

Τον κ. Βενιζέλο τον ξέρουμε, θέλουμε να γνωρίσουμε τον Βαγγέλη.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει να λέει τον αρχηγό του με το μικρό όνομα, αλλά χωρίς υποκοριστικό.
Λυπάμαι που το "αριστερό" ΠΑΣΟΚ με τον "δεξιό" τρόπο ζωής δεν σε στηρίζει. Άνοιξε την προσωπική σου ζωή στο λαό και κέρδισε όχι ως ευφυής καθηγητής αλλά ως "πλησίον". Αυτό είναι το δικό σου στοίχημα.
Ταυτίσου με εμάς. Απόδειξε ότι οι προσωπικοί σου στόχοι είναι οι δικές μας ελπίδες.
Σήμερα η Ελευθεροτυπία γράφει για τον Γιωργάκη, "ο πολιτικός της διπλανής πόρτας". Ελπίζω να μην κάνω λάθος, αλλά θα σε προτιμούσα για γείτονα.
Το λαϊκό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απαραίτητα το αριστερό ΠΑΣΟΚ με τα καταναλωτικά συμπλέγματα.
Είναι το πράσινο ΠΑΣΟΚ της συνεχούς προσπάθειας, του πόνου και της ελπίδας, του ήλιου που ανατέλει, όταν νιώθεις ότι δεν έχεις άλλη δύναμη πλεόν.
Δεν χρειάζεται να λέγεσαι Παπανδρέου για να συμμετέχεις στο όραμα του κινήματος.
Χρειάζεται όμως να είσαι "λίγο" Παπανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι, ετσι πως εχουν εξελιθει τα πραγματα, οτι η λθση ειναι μια, ουτε ο ΓΑΠ ουτε ο Ε.Β πρεπει να ειναι Προεδρος το δικου ΜΑΣ Πασοκ (τονιζω το ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ διοτι χωρις *ΕΜΑΣ* δεν υπαρχει ΠΑΣΟΚ).

Εχει δημουγηθει τετοιο κλιμα που εαν βγει ο ΓΑΠ θα φυγουν πολθ, εαν βγει ο Ε.Β το ιδιο θα συμβει, η ζημια θα ειναι ανεπανορθοτη για το Πασοκ. Εαν πραγματικα νοιζοσαστε για *ΕΜΑΣ, ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ* θα κανετε το σωστο για ενα ΕΝΩΜΕΝΩ ΠΑΣΟΚ και θα διαλεξετε ενα καινουργιο καθαρο προσωπο που ειναι εκτος απο αυτο το "παιχνιδι" που *παιζετε* αυτες η ημερες και τα τελευται χρονια, κατι που δεν τιμα ΚΑΝΕΝΑ, και εαν δεν το εχετε καταλαβει το ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ και νομιζω το αποδειξαμε με το 38%. Να προσεχετε το 38% μην γινει και πολυ λιγοτερο. Να βρειτε λυση για το καλο ΜΑΣ και οχι για το καλο ΣΟΥ.

Μαλλον Μελλοντικο Μελος της "Αποχης"

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με την ΑΓΓΕΛΙΚΗ (20/9). Το ΠΑΣΟΚ έχασε λόγω (μη ύπαρξης διαφορετικών απο τη ΝΔ) θέσεων, όχι προσώπων. Και πολύ φοβάμαι οτι θα ξαναηττηθεί αν δεν προχωρήσουν οι αλλαγές του Γ. Παπανδρέου. Με δυο σημεία που πρέπει να προσεχθούν:
- Εκτός των άλλων πρέπει να γίνεται και ουσιαστική αντιπολίτευση.
- Να προχωρά στις θέσεις του το ΠΑΣΟΚ με αποφασιστικότητα. Για πολλούς εκεί χάθηκε το παιχνίδι: έξω ο παλιός ήλιος, μέσα ο παλιός ήλιος, έξω ο Λαλιώτης, μέσα ο Λαλιώτης.

Όπως καταλάβατε στηρίζω την αποφασιστικότητά σας. Αλλά πρωτίστως στηρίζω την αλλαγή που προωθεί ο Γ. Παπανδρέου η οποία θα φέρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ πίσω. Μαζί κι εμένα. Αρκεί να την κάνει!

Damian, φίλος του κινήματος

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ την απόφασή σας να διεκδικήσετε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ το κόμμα σας, χαίρομαι ειλικρινά για την προσπάθειά σας να επικοινωνήσετε με τη νεολαία και γενικά με το λαό, μέσω αυτού του blog. Δεδομένου ότι είμαστε άγνωστοι για εσάς, έχετε τη θέληση -τουλάχιστον απ' ό,τι φαίνεται- να ακούσετε και τις δικές μας απόψεις. Είμαι δημοσιογράφος από μεγάλο δημοσιογραφικό όμιλο και ομολογώ ότι ξαφνιάστηκα με το "ξέσπασμά" σας τη βραδιά των εκλογών. Μου δώσατε την εντύπωση ότι θεωρούσατε αναμενόμενη την ήττα του ΠΑΣΟΚ και ότι ετοιμάζατε την "αντεπίθεσή" σας, εδώ και καιρό. Δεν ξέρω βέβαια, αν ισχύει κάτι τέτοιο. Κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα και κυρίως η νεολαία της έχει κορεστεί. Κουραστήκαμε να βλέπουμε τους πολιτικούς μας σε τηλεοπτικές κοκορομαχίες, όπου τίποτε δεν εκφράζεται και κανείς δεν ακούγεται. Το να κατηγορεί ένας πολιτικός το αντίπαλο του κόμμα (είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση), είναι για μας απλά μία παράσταση και μάλιστα κωμική. Πότε θα καταλάβουν οι πολιτικοί αυτού του τόπου ότι ο λαός γελάει με τα καμώματά τους; Σας εκτιμώ σαν πολιτικό και σας προσωπικότητα, γι' αυτό και σας ζητώ να μην ακολουθήσετε αυτόν το δρόμο. Επιλέξτε έναν πιο ορθό και πολιτικά άρτιο λόγο, χωρίς τηλεοπτικές εμφανίσεις και χωρίς τσακωμούς. Αν κερδίσετε την προεδρία -πράγμα που σας εύχομαι, καλό θα ήταν να απομακρύνετε οριστικά από το κόμμα σας, πρόσωπα που μόνο κακό σας κάνουν. Πρόσωπα που σε προηγούμενες κυβερνήσεις ρίμαξαν την Ελλάδα. Ο λαός τους ξέρει και τους έχει σιχαθεί.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι γίνεστε αντιπαθής.Η εμφάνιση σας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άστοχη.Μου θύμισε συγγενείς που συζητούν για την κληρονομιά πριν καλά καλά blogαρει ο παππούς.Να έχετε στα υπόψην ότι ο κόσμος δεν υπνωτίζεται πλέον από πολιτικές φαμφάρες και κυρίως από πράσινα άλογα (κούρσας) όπως εσύ εμφανίζεσαι.Όπως μας έμαθαν στη φυσική σώματα μεγάλης μάζας έχουν και μεγάλη αδράνεια.Άρα σταματούν δύσκολα.Αλλά ξέρετε τη δύναμη έχει ο λαός? Θα το μάθετε σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,
Νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσετε σε κάθε ενέργεια για την αποκατάσταση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από χρόνο για να γίνει αυτό. υπάρχουν οι μηχανισμοί και οι υποδομές να γίνουν όλα όπως αρμόζει στους ψηφοφόρους του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση δεν παραβλέπουμε το ήθος και την εντιμότητα του κ. Παπανδρέου, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια αντιπολιτευτική φωνή για να μπορέσουμε να ανακόψουμε την ξέφρενη πορεία της Νέας Δημοκρατίας, που χαρακτηρίζεται από αδεξιότητα, αλαζονεία, ιταμότητα. Ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές αποδεικνύει ότι το προηγούμενο σχήμα όντως δεν ήταν σωστό και προασπάθησαν να διορθώσουν τα πράγματα. Οι κύριοι υπέυθυνοι υπουργοί όμως είναι ακόμη παρόντες και το πυροτέχνημα των νέων προσώπων δεν θα μας κάνει να κοιτάμε ψηλά και να μην βλέπουμε τι γίνεται στη γή.
Ευχαριστώ. Καλή τύχη.

ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ είπε...

Όταν μιλάτε στην τηλεόραση όλοι κάνουμε ησυχία για να σας απολαύσουμε. Αυτή όμως η τριβή σας θα έπρεπε να σας έχει υποψιάσει ότι -δυστυχώς- σημασία δεν έχει μόνο τι λες αλλά πότε το λες και πως (τηλεδημοκρατία). Μπορεί να έχετε κάθε πολιτικό δίκιο για τη δήλωσή σας το βράδυ των εκλογών, αλλά φάνηκε κάπως

didroug είπε...

Ήσουνα τι ήσουνα … τώρα ζητάς τα ρέστα!
Ναι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που ήτανε (ιδεολογικά) μεταλλάχτηκε αλλά το πρόβλημα δεν είναι η όποια στροφή του σε διαφορετικές πολιτικές, τις οποίες μπορώ να δεχτώ σε μια βάση προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Το πρόβλημα είναι ότι με τα χρόνια εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες, κηφήνες, βδέλλες και παράσιτα προσκολλήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ και τον μηχανισμό και άρχισαν να τρώνε και να γλεντούν με τα χρήματα του κράτους.
Το πρόβλημα κατ’ αρχάς είναι τα λαμόγια. Αυτά είναι που δημιούργησαν αυτό το αρνητικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ, που δημιουργήθηκε ένα κλίμα όπου ντρεπόσουνα να πεις ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, να θεωρείσαι και εσύ ένας από αυτούς. Όλοι αυτοί τώρα που τα πράγματα ήτανε δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ την κάνανε και σφύριζαν με τα χέρια στην τσέπη.
Το μέγα πρόβλημα σήμερα θεωρείται το ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως αυτό το μεγάλο πρόβλημα που φτάσαμε εκεί που φτάσαμε; Όχι, δεν το νομίζω αυτό. Αυτό που έφταιξε είναι το παρελθόν, που δημιούργησε μια ευρεία απέχθεια προς το ΠΑΣΟΚ και όπου κανείς μα κανείς δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απομακρύνει από το προσκήνιο. Η πρώτη πολιτική μετάλλαξη έγινε με την γέννηση του όρου ΠΑΣΟ-ΚΟΣ όπου κανείς όλα τα χρόνια δεν πήρε στα χέρια του να την εξαλείψει.
Όταν θέλεις να κάνεις ανακαίνιση στο σπίτι σου πρώτα πετάς τα παλιά έπιπλα, βάζεις το κομπρεσέρ και ξηλώνεις τα πλακάκια και την χαβούζα και μετά ξεκινάς να φτιάχνεις.
Καθαρίστε το κόμμα από τα λαμόγια. Αντί να ντρέπονται αυτοί, ντρεπόμαστε εμείς. Έλεος!!!
Τα ιδεολογικά θα τα βρεθούνε, αν φύγουνε αυτοί που πρέπει και μείνουνε όσοι πιστεύουνε στο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ, θα φτάσουνε και στο ιδεολογικό στίγμα του. Στο ΠΑΣΟΚ που όπως είπε και η Αλέκα Παπαρήγα «το ΠΑΣΟΚ που θέλαμε -τότε- να συνεργαστούμε»…
Καθίστε και κουβεντιάστε, ξεκινήστε την «φασίνα» για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα του λαού, όχι με αυτοσκοπό την εξουσία αλλά την πρόοδο και την προστασία του λαού. Μην πετάτε το γάντι στον κόσμο που σας υποστήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ψάχνουμε να βρούμε το ωραίο αλλά το σωστό. Καταλάβετέ το! Δεν ψάχνουμε το παλιό αλλά το νέο. Καταλάβετέ το! Δεν ψάχνουμε το βρόμικο αλλά το καθαρό. Καταλάβετέ το!
http://dronous.blogspot.com/

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Άγριες καταστάσεις πολιτικού πολιτισμού σε επίπεδο αυγού:
Ένας άνθρωπος-πολιτικός αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία...
Ένας άλλος ίσως πιστεύει κάτι διαφορετικό για το κόμμα και την χώρα...
Γιατί δεν κάθονται οι δυο τους σε ένα τραπέζι διαλόγου παρών του ελληνικού λαού να αναπτύξουν θέσεις και απόψεις ώστε να κριθούν;
Nα ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Παρά αγριεύει η κατάσταση και κινδυνεύει και αυτό το 38% να διασπαστή σε δυο 15% και από κόμμα εξουσίας το πασοκ να γίνει κόμμα αυγοκρατίας.
Ντροπή και αίσχος στους αυγοκρατούντες σε όποια θέση και αν βρίσκονται και εκτοξεύουν λεκτικά η πραγματικά αυγά.
Τα ρίχνουν στο κεφάλι της δημοκρατίας και όχι στο Βενιζέλο.

Μανώλης Τσιμπλάκης είπε...

Θα ανεχθούν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έχει ο η Ν.Δ. και πάλι την πρωτοκαθεδρία στη βουλή,κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων;Γιατί,ποιός θα σταθεί απέναντι στον κύριο Καραμανλή; Με ένα ευφυολόγημα ή με την επίκληση του εκλογικού αποτελέσματος,ο κύριος Παπανδρέου,τί θα απαντήσει;Τί θα επικαλεσθεί;Θα ζητήσει και πάλι εκλογές;
Κατά την άποψή μου,ό,τι είναι να γίνει ως προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει αυτό να τελειώσει πριν από τη συνεδρίαση της Βουλής.Αυτή η τραγελαφική κατάσταση κάνει την κυβέρνηση να αισθάνεται παντοδύναμη και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μόνο αυτό δεν θέλει.

Alex είπε...

κ. Βενιζέλο επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τα παρακάτω:

Είναι χαρακτηριστικό πως και στην Ελλάδα πλέον συμβαίνει αυτό που και στις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες γίνεται, δηλαδή μία πρωθυπουργική θητεία 8 ετών. Το είδαμε και με τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος άλλωστε το είχε ανακοινώσει και σε ανύποπτο χρόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο πρωθυπουργός δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν διαφαίνεται η προοπτική για κάτι περισσότερο, μίας και η Ντόρα καραδοκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως μιλάω για μία ακόμη τετραετία, αυτήν δηλαδή που διανύουμε ήδη. Βέβαια, εφόσον και αν αυτή διακοπεί βίαια, λόγο και του δύσκολου έργου που έχει να παράγει η κυβέρνηση και τους 152 βουλευτές που είναι μία σαφή πρόκληση, τότε και αναλόγως των δημοσκοπήσεων ο κ. Καραμανλής μπορεί να ξαναπάει σε εκλογές διεκδικώντας ξανά την πρωθυπουργία, και εφόσον κερδίσει να γίνει μία ενδεχόμενη αλλαγή προς το τέλος της θητείας, με την κ. Μπακογιάννη να αναλαμβάνει το τιμόνι (όπως δηλαδή εγινε με τον Σημίτη και με τον Μπράουν στην Αγγλία). Πολλά θα εξαρτηθούν όμως και από το ποιος θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πως ο κ. Καραμανλής θα σταθεί απέναντι του.

Επί του παρόντος.

Δεδομένου πως ξεκινά χωρίς καμία πίστωση χρόνου, ουσιαστικά η περίοδος όπου ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του έχουν για να περάσουν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις (ασφαλιστικό, παιδεία, υγεία, ολυμπιακή) είναι μόνο 12 μήνες. Μετά έχουμε Ευρωεκλογές το 2009, εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας στις αρχές του 2010 και στην συνέχεια Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές το δεύτερο μισό του έτους, μέχρι που φτάνουμε στο 2011 και την λήξη της τετραετίας. Είναι προφανές λοιπόν πως όλα τα θέματα που θα προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές θα έρθουν όσον γρήγορα γίνεται στο προσκήνιο ώστε να αντιμετωπιστούν επικοινωνιακά από την "ομάδα κρούσης" και να έχουν παρέλθει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ένα επιπλέον ατού για τον κ. Καραμανλή είναι τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα καθυστερήσει φαινομενικά να εκλέξει νέο αρχηγό, αφήνοντας την καρέκλα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κενή.

Πηγαίνοντας στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι επείγων να ξεκαθαρίσουν. Επικοινωνιακά, η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται να είναι παρών στην Βουλή με έναν αρχηγό και μία θέση για όλα τα μεγάλα ζητήματα τα οποία και θα ανοιχτούν μέσα στους επόμενους μήνες. Εφόσον θέλει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, είναι προς το συμφέρων του κινήματος να εκλέξει όσο το δυνατό συντομότερα αρχηγό και να πιστωθεί την κοινωνική δυσαρέσκεια που θα προκαλέσουν τα ζητήματα που αναφέρω και παραπάνω.

Σαφώς και μία αξιοπρεπείς παρουσία στην Βουλή όμως δεν είναι αρκετή για το ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται ένα δυναμικό επικοινωνιακό και στρατηγικό επιτελείο, διαφορετικό από αυτό με το οποίο πορεύθηκε στις εκλογές. Ονομαστικά αυτό σημαίνει αλλαγή του κ. Λαλιώτη και του κ. Αθανασάκη και άμεση ανασυγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου ή πλήρης αντικατάσταση του από μία μικρή και ευέλικτη ηγετική ομάδα.

Επειδή βλέπω όμως πως ήδη μιλάμε για Δεκέμβριο μέχρι τις εκλογές για ανάδειξη αρχηγού, την αντιπολίτευση θα την κάνουν τα μικρά κόμματα, τα οποία και προφανώς θα καρπωθούν μεγάλο ποσοστό επιπλέον δυσαρεστημένων με την κυβέρνηση πολιτών, η οποία όπως έχω προαναφέρει ξεκινά με φθορά. Αυτό το μεγάλο γκρουπ όποιος καταφέρει και το εντάξει στα σπλάχνα του, θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Συνειδητοποιώ πως δεν έχω αναφέρει μέχρι στιγμής την αυτονόητη ανάγκη για το ΠΑΣΟΚ για αντιληφθεί τα αίτια της ήττας, τα οποία όμως και επιγραμματικά έχω αναφέρει στα άρθρα μου.

Περισσότερο από ποτέ το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει τα αυτιά του και τα μάτια του για να ακούσει και να δει τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δράσει τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να γίνει ουσιαστικός διάλογος γύρω από τις καταγραμμένες απόψεις σας, που συνιστούν μία συνολική και ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για τη χώρα - κι ας παριστάνουν ορισμένοι ότι δεν έχετε προτάσεις! Εύχομαι να πετύχετε την εκλογή σας. Οι απλοί πολίτες περιμένουμε τους πολέμιους της υποψηφιότητάς σας να ομολογήσουν τον πραγματικό λόγο που φοβούνται τόσο πολύ να σας αντιμετωπίσουν πολιτικά. Εμείς θα σταθούμε επίμονα απέναντι σε όσους εξακολουθήσουν την ύπουλ, παλαιοκομματική (δυστυχώς) τακτική υπαινιγμών και φημών!
Περιμένουμε να ανοίξει παρόμοιος διάλογος θέσεων στο διαδίκτυο από την ιστοσελίδα και του κ. Παπανδρέου (ή μήπως από αυτήν του του ΠΑΣΟΚ;). θέλω να επαινέσω την καινοτομική πρωτοβουλία να προτείνετε δημόσια συζήτηση (και debate) για τα εσωκομματικά και πρέπει να την αποδεχθεί ο κ. Παπανδρέου, εάν μάλιστα γίνει ταυτόχρονα τηλεοπτικά και μέσω διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Μου το είπε ο φίλος μου ο Κωστάκης για να σας το μεταφέρω: Debate Βενιζέλος-Παπανδρέου είναι άνισο και άδικο. Για να είναι δίκαιο πρέπει την ίδια μέρα να κάνετε μεταξύ σας κι έναν αγώνα jogging και μετά να συμψηφίσετε τα δύο αποτελέσματα. Όση ελπίδα έχει ο Παπανδρέου να κερδίσει το Βενιζέλο σε debate, άλλη τόση έχει ο Βενιζέλος να κερδίσει τον Παπανδρέου στο jogging!

Ανώνυμος είπε...

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα και να πάμε όλοι μαζί τη χώρα μπροστά. Κι αυτή η προσπάθεια, δεν μπορεί να σταματήσει. Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, η ευρεία Δημοκρατική και Προοδευτική Παράταξη απαιτεί βαθιές τομές, διψάει για Νέα Ηγεσία και την ανάγκη για μια αριστερή - κοινωνική - πολιτική, πολιτική που η σημερινή ηγετική ομάδα δυστυχώς δεν μπόρεσε να εκφράσει.
Τιμώ τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου, την προσφορά του στο κίνημα και το σημαντικό - ιστορικά - ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει σε μια κρίσιμη - μεταβατική - περίοδο για το ΠΑΣΟΚ. Μια περίοδο που ξεκινά από τη διαχείριση της εκλογικής ήττας του 2004, την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Κινήματος, την οργανωτική ανασυγκρότησή του και, η οποία (προσφορά), σίγουρα, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ο σύντροφος Πρόεδρος, ως ηγέτης μιας μεγάλης παράταξης πρέπει όμως να αντιληφθεί ότι στις εκλογές αυτές ηττήθηκε το πρόγραμμα του Κινήματος που έφερε την προσωπική του σφραγίδα. Έτσι, είναι άδικο για όλους τους στρατευμένους συντρόφους και φίλους του ΠΑΣΟΚ να λέει πως δήθεν "στη μάχη αυτή, όλοι μας είχαμε συμμετοχή, ρόλο και ευθύνες". Όλοι είχαμε συμμετοχή και ρόλο, σύντροφε Πρόεδρε, αλλά την ευθύνη της εκλογικής ήττας φέρει - σε μεγάλο βαθμό - ο Ηγέτης μιας παράταξης. Σύντροφοι, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα ώστε με νέο Ηγέτη να συγκροτήσουμε τη μεγάλη κοινωνική και δημοκρατική (αριστερή και πατριωτική) πλειοψηφία που σύντομα θα μας ξαναφέρει στην εξουσία. Το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει πως συνολικά η δεξιά παραμένει πρόταση - πολιτικά και κοινωνικά - μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία και πως τα πλέον φιλελεύθερα στελέχη της ΝΔ γνώρισαν τον εκλογικό καταποντισμό. Σύντροφοι, ζούμε ώρες ευθύνης. Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ενορχηστρωμένη και καλά σκηνοθετημένη, από τους γνωστούς – άγνωστους νεκροθάφτες της παράταξης επίθεση, που δέχθηκε σήμερα το πρωί ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος και του εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο και μακρύ δρόμο της ανασυγκρότησης της παράταξης.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη είδα μόλις τα τελευταία "γεγονότα"...
Ξέρω ότι δεν σε πτοούν.ΣΥΝΕΧΙΣΕ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ:
ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ " ΗΡΘΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ?" ΚΑΤΑ ΤΟ "ΗΡΘΕΣ ΓΙΩΡΓΟ?".

vbesiou είπε...

Βαρέθηκα κιόλας να ακούω τους μεν να να αντιπαρατίθενται με τους δε...
Λές και μιλάμε για το δίλλημα ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ...
Ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνετε πως όλο αυτό είναι εις βάρος του κόμματος αυτού και όσοι πραγματικά το ψηφίζουν και το στηρίζουν- όχι απαραίτητα για το ποιός έιναι επικεφαλής, αλλά για τις ιδέες που εκπροσωπεί- δεν έχουν καμία διάθεση να βλέπουν και να ακούνε όλες αυτές τις γελοιότητες που υποβαθμίζουν τον πολιτικό μας πολιτισμό;
Και για να τελειώνουμε με το ποιός είναι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από τον άλλον, πάρτε όλοι από ένα ΠΑΣΟΚόσημο να τελειώνουμε!!!
Θα γίνουν εσωκομμάτικές διαδικασίες, θα ψηφίσει ο καθένας αυτόν που θεωρεί καταλληλότερο και ας σεβαστούμε όλοι την πλειοψηφική απόφαση...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,ο σπουδαίος άνθρωπος κρίνεται από το πόσους εχθρούς έχει.Εσύ φαίνεται πως έχεις πολλούς.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ.

Ανώνυμος είπε...

Λυπούμαι, σύντροφε Βαγγέλη, γιατί οι αμετανόητοι σταλινικοί της φράξιας του Παναγιωτακόπουλου "έδρασαν" και πάλι σήμερα το πρωί.
Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχει ανάγκη από μια νέα πολιτική πρόταση για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού ΠΑΣΟΚ. Οι μάχες κερδίζονται στην κοινωνία και με ανοιχτό το κόμμα. Η σύγκρουση των μηχανισμών θα καταστήσει το ΠΑΣΟΚ γραφικό γκρουπούσκουλο της αριστεράς. Το μεγάλο κοινωνικό ρεύμα του "αυτονόητου" θα οδηγήσει σύντομα στην ανατροπή των μηχανισμών ώστε επιτέλους να μιλήσουμε με όρους πολιτικούς για την εκλογική συντριβή της 16ης Σεπτεμβρίου. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα σου να πείσεις ανθρώπους που ακόμα χρησιμοποιοιούν την ξύλινη γλώσσα της δεκαετίας του 1970.
Δεν παράγει ηγεμονικό πολιτικό λόγο η δεξιά του Καραμανλή, εμείς της χαρίσαμε την πολιτική ηγεμονία. Καιρός να κερδίσουμε πίσω την πολιτική ηγεμόνια με μια ευρεία κοινωνική συμμαχία. Ήρθε η ώρα των μεγάλων ανατροπών που δεν μπόρεσε (και δεν θέλησε) να πραγματοποιήσει ο Γ.Α. Παπανδρέου τα τελευταία 3 1/2 χρόνια. Νέες θέσεις, νέο αίμα, ξεκάθαρο, ρεαλιστικό πρόγραμμα και στοχευμένη αντιπολίτευση με νέο αρχηγό, ώστε να επανέλθουμε σύντομα στην εξουσία.
Στην πορεία αυτή σύντομα, σύντροφε Βαγγέλη, θα ξανασυναντήσεις τον ιστορικό ηγέτη τησ Δημοκρατικής Παράταξης Γ. Α. Παπανδρέου που δυστυχώς σήμερα καθοδηγείται από εξωθεσμικούς παράγοντες.

Eνεργός πολίτης είπε...

Κύριε Βενιζέλο καταρχήν ως μέλος του ΠΑΣΟΚ σας στηρίζω. Θέλω να σας επησημάνω 2 λάθη σας τα οποία σε βάθος χρόνου (1-2 μηνών ) θα απαλειφθούν.
Α) Οταν η Εθνική ομάδα χάνει,για τους φίλους του ΠΑΣΟΚ είναι αντίστοιχο, δεν αμφισβητείς αμέσως τον τερματοφύλακα διότι η θυμοσοφία του Ελληνα είναι πάντοτε με τον χαμένο ( Κουρδοι, Παλεστίνιοι κλπ). Στην συγκεκριμένη μάχη ο χαμένος είναι ο ΓΑΠ.
Β)Πρέπει άμεσα να παρουσιάσεις τον Αριστερό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και το τί θα πράξεις ως ηγέτης. Προκειμένου να επικεντρώσεις το θεματολόγιο σε θεματα αρχών και πολιτικής και οχι συναισθηματισμών και παραπολιτικής.

Ανώνυμος είπε...

Η εντύπωση που έχει περάσει πλέον στον κόσμο είναι ότι είσται προστατευόμενος από τα εκδότικά κατεστημενα που ελεγχουν από λίγο εώς πολ την πολιτική. Επιπλέον έχουν μαζεφτεί μαζι σας και όλα τα κομενα από τον Παπανδρεου σημιτικά στελέχη που είχαν ταυτιστεί με τα συμφέροντα του Λαμπράκη και του Μπόμπολα. Λοιπόν όσο ικανός και να είσται, όσα πτυχία και να έχεται το Πασοκ δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στα παλιά.

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό το χώρο την έχουν πέσει όλοι οι άνθρωποι του βαθέος ΠΑΣΟΚ, μάλλον έχουν βάλει τα εγγόνια τους, (άλλωστε αν κάτι κατάφερε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια είναι να οργανωθεί ιντερνετικά)και βρίζουν. Αν και υπάρχει κόψιμο σχολίων,έχουν ανέβει και τα πιο εμπαθή. Δείτε και καταλάβετε. Τίποτα άλλο. Υποτίθεται ότι είστε και υποψιασμένοι. Τρομάρα σας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑ ΕΝΑ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ Ή ΘΈΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΝΆΤΕ ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αλαζονεία; Επειδή έτσι συμφέρει τους δεξιούς να κοιμόμαστε μία ζωή. Ξυππνήστε και αφήστε αυτά τα ευγενικά. ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Βαρέθηκα να πηγαίνω με τους χαμένους. Αφήστε τα μίση και πάμε για τη νίκη. Οι εκλογές θα είναι κα πάλι κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρτήρια στους διαχειριστές του blog του σύντροφου Βενιζέλου που "ανεβάζουν" όλα τα κόσμια σχόλια, ιδίως τα επικριτικά. Άλλωστε αυτά βοηθούν έναν Ηγέτη ώστε να γίνει καλύτερος. Καταδικάζω την άδικη επίθεση που δέχθηκε ο σ. Βαγγέλης από ένα ανισόρροπο άτομο. Δεν πιστεύω πάντως πως ήταν "ενορχηστρωμένη" όπως έγραψε προηγούμενος blogger, αλλά δυστυχώς είναι απότοκος του κλίματος φανατισμού που μερικοί έντεχνα καλλιεργούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες. Γρήγορα, λοιπόν σε επιλογή νέου Προέδρου από τη βάση του κόμματος. Καλή τύχη, σ. Βαγγέλη, στην ανασυγκρότηση του Κινήματος. Εγώ θα παραμείνω - έτσι ή αλλιώς - στρατιώτης της παράταξης αλλά ζητώ νέο πρόγραμμα και στοχευμένη αντιπολίτευση.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βιασύνη κύριε Βενιζέλο.Ούτε καν μια μέρα δεν περιμένατε.Όλα ηταν προσχεδιαμένα,όπωσ φαινεται.Με εσάς αρχηγό αλλάζω κόμμα

Κοινη Πρωτοβουλια είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ στην ΕΝΟΤΗΤΑ:

Ο Καραμανλής την έχει δει Sarkozy, κι αν δεν κλείσει το θέμα ΤΩΡΑ, λύκος που μας έφαγε! Εγώ το φοβήθηκα μην το τολμήσει με τον σχηματισμό αυτής της Κυβέρνησης, αλλά θα το διαπραγματευτεί σίγουρα με κανέναν μεγαλόσχημο του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ στον επόμενο ανασχηματισμό!

Αν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θέλουν συσπείρωση, οι "κορυφαίοι" (τρομάρα τους!) θέλουν ΜΑΝΤΡΩΜΑ! Γι' αυτό, ΕΠΕΙΓΕΙ μια λύση ΤΩΡΑ, πριν τις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ. Διαφορετικά, θάχουμε την τύχη των Γάλλων σοσιαλιστών...

Αλήθεια, αν δεν κλείσει το θέμα γρήγορα, πώς θα κατέβει ο Γιώργος στη Βουλή για τις Προγραμματικές? Μας πέρασε απ' το μυαλό, έστω και σαν εφιάλτης?

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον είναι κάπως αργά να κάνουμε ανάλυση των αιτίων που μας οδήγησαν στην ήττα του 2004. Τα πράγματα πρέπει να λέγονται στην ώρα τους και όχι 4 χρόνια μετά. Αν δεν θέλεις να συγκρουστείς με συμφέροντα είναι δικαίωμά σου αλλά δεν μπορείς και να τα επικαλείσαι όποτε σε βολεύει. Αυτά όσον αφορά την σημερινή ηγεσία του κινήματος (γιατί πως να το κάνουμε σύντροφοι κάποιοι δεν ξεχνάν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κίνημα που έγινε κόμμα εξουσίας). Έχουμε υπομονή να ακούσουμε και θέσεις και προτάσεις που θα πάνε το κίνημα μπροστά μόνο βιαστείτε γιατί και η υπομονή έχει τα όριά της.

Ανώνυμος είπε...

Άν είναι αμαρτία να θέλω αρχηγό που να τα λέει, τότε ναι είμαι αμαρτωλή. Καλύτερα αμαρτωλή παρά χαζή. Ονειρεύομαι ντιμπέιτ Κώστα - Βαγγέλη. Και μετά ελάτε να τα πούμε. Ελπίζω το μπλογκ αυτό να μείνει, όταν όλοι θα λένε μπράβο Βαγγέλη που νίκησες τη δεξιά και τότε θα είμαστε παρόντες.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΝΤΕ ΖΩΕΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΣΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΗ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Τουλάχιστον ο,τι και να γίνει κανένας δεν θα σας κατηγορήσει ότι δεν κάνατε την κίνησή σας. Η συνείδηση σας και συνείδηση μας θα είναι καθαρή ότι προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

d3lta είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Διάβασα τις δηλώσεις σας γιά το σημερινό επεισόδιο, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, μόνο "τραμπούκικο" δεν ήταν, αντιθέτως προέρχετο από έναν ψυχολογικά ασταθή συμπολίτη μας ο οποίος έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη πολλάκις στο παρελθόν με παρόμοιες ενέργειες κατά πολλών επωνύμων πολιτικών και μη...

Αντιληπτή η σπουδή σας γιά την ανάληψη της αρχηγίας και η σχετική έλλειψη ψυχραιμίας ένεκα αυτής, αλλά, επιτρέψτε μου, αυτές οι εν θερμώ αντιδράσεις δημιουργούν αμφιβολίες γιά την ευθυκρισία μελλοντικού αρχηγού κόμματος αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και εν δυνάμει πρωθυπουργού.

ΥΓ προς τι η μήνυση που κατετέθη από το κόμμα σας κατά αυτού του ταλαιπώρου; δεν έχετε υπ' όψιν τι κάνουν ξένοι ομόλογοί σας όταν γινονται στόχοι τέτοιων επιθέσεων; τις προσπερνούν με χαμόγελο και τους δίνουν την σημασία που τους αρμόζει - καμμία...

Ανώνυμος είπε...

Απο μικρο κι απο τρελο μαθαίνεις την αλήθεια.

Το σημερινό περιστατικό και η αντίδρασή σας ("Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους...") αποκάλυψαν την αλαζονεία σας σε ολο της το μεγαλείο. Τελικά ο "ταλαίπωρος" αυτός άνθρωπος είπε την αλήθεια. Ελπίζω για το καλό αυτής της ταλαίπωρης χώρας ο ταλαίπωρος λαός της να σας απομονώσει απο το πολιτικο προσκήνιο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί είπατε "Ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης...";

Δεν ακούστηκε καλά!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,
ΤΡΕΦΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΥΛΙΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ.
ΗΤΑΝ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ.
ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΚΗ ΜΑΖΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΘΡΗΝΕΙ.
ΗΤΑΝ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΤΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ "ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΩΝ",ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΣΑΣ
ΗΤΑΝ ΑΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ,ΟΤΑΝ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ(ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ "Η ΜΕ ΕΚΛΕΓΕΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Η ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ"),ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ,ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΑΣΤΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ,ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ?ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ,ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ,ΜΙΖΕΡΙΑΣ,ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΩΝ 8...
ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΩ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ Ο ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ..
ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ...

christoforos είπε...

Το comment moderation είναι μια κάποια λύση.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη είμαστε μαζί σου,

Προσοχή όμως: Γιατί τόση βιασύνη; Με το μαλακό σύντροφε. Η φόρα που πήρες βγάζει πράγματι αλλαζονία, τραμπουκισμό, προσχεδιασμό, υπεροψία, και άνθρωπο αδύστακτο. Μας έχεις ψιλοφοβήσει όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν όσοι υποστηρίζουν αυτήν την παράταξη να συνεισφέρουν με τη γνώμη τους για ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ και όχι για να κατηγορήσουν ή να υποστηρίξουν τον κ. Βενιζέλο. Επίσης καλό θα ήταν όσοι δεν υποστηρίζουν την παράταξή μας -και όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί- να σιωπήσουν γιατί η οι παρεμβάσεις τους εξυπηρετούν συμφέροντα που αποσκοπούν στην διάσπασή μας. ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ και το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγράψει ιστορία!!!

Ανώνυμος είπε...

«Ορισμένοι καταστρέφουν το πολιτικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης. Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα, υπονομεύουν την παράταξη, έχουν ευθύνες αυτές που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση» είπε ο κ. Βενιζέλος.


..Τι μου λέτε! ώστε είστε θύμα συνομωσίας!!!
(κι έγω που νόμιζα ότι τα περι συνομωσιών τα θεουρουσατε υπερβολές )


Υ.Γ. Για να δουμε το σχολιο αυτο θα περασει τη λογοκρισία ( το προηγούμενο -αν και κοσμιο, γιατι έτσι συνηθίζω να εκφράζομε - δεν περασε.


Υ.Γ.2: Προς όσους περιμένουν μια τηλεοπτική αντιπαράθεση, Παπανδρέου-Βενιζέλου ή Καραμανλή-Βενιζέλου. Σε αυτά τα happenings υπάρχει χρονικός περιορισμός. ο κ.Βενιζέλος, με τον βερμπαλισμό που τον χαρακτηρίζει δε θα έχει ολοκληρώσει ούτε μισή, ουσιώδη σε νόημα, πρόταση στα 90". Το buzzer θα χτυπήσει και αυτός θα είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δε θα είναι ο Σπαννούλης για να πετύχει το τρίποντο.

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν απ' αυτούς που στήριξα τον Γιώργο Παπανδρέου για την προεδρία του Κινήματος το 2004 και τον ψήφισα στις τότε εκλογές και Ευρωεκλογές. Το μετάνιωσα οικτρά. Από τότε μέχρι και σήμερα στηρίζω τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και όποιος τρέξει να κράξει, απλά ας θυμηθεί κάποια από τα λόγια του Ανδρέα όταν ξεκινούσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξέφραζε τον άκρατο πατριωτικό σοσιαλισμό! Ας ελπίσουμε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να αναλάβει την ηγεσία και να ξανακάνει το Κίνημα αυτό που κάποτε ήταν. Έτσι για να υπάρξει και σοβαρή αντιπολίτευση δίπλά σε αυτή του δικού μου προέδρου.

Υ.Γ: Τουλάχιστον να αποφύγει κινήσεις τύπου "στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ" ή αναφορές στον ΘΟΔΩΡΟ Καραϊσκάκη. Έλεος...

Unknown είπε...

Έστειλα το ακόλουθο κείμενο-επιστολή και στον Παπανδρέου, περιγράφοντας τα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου αίτια της ήττας του ΠαΣοΚ σ' έναν από του κρίσιμους νομούς της χώρας, στις Κυκλάδες. Ελπίζω να βοηθήσει στο δημόσιο διάλογο για το μέλλον του ΠαΣοΚ. Όσο, για τα πρόσφατα συντροφικά μαχαιρώματα, μόνο λύπη μου προκαλούν...

Ως απλό και νέο μέλος του Κινήματος - και ταπεινός, πλην αφοσιωμένος στον τόπο μου, νομαρχιακός σύμβουλος Κυκλάδων - χρησιμοποιώ αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας προκειμένου να σας εκθέσω τις απόψεις μου για κάποια από τα αίτια της πρόσφατης ήττας μας. Στις επόμενες γραμμές θα προσπαθήσω να σας εκθέσω πως έγινε και χάθηκαν (με 7 μονάδες διαφορά μάλιστα!) οι Κυκλάδες, ένας νομός με δημοκρατική παράδοση και στον οποίο ο συνδυασμός που υποστήριξε το Κίνημα στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές πήρε πάνω από 50% των ψήφων(!). Νομίζω το τι συνέβη στις Κυκλάδες είναι ίσως ενδεικτικό για το τι συνέβη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
- Στις εκλογές του 2004 το Πα.Σο.Κ έχασε στον νομό, εν πολλοίς λόγω των φαινομένων αλαζονείας που διέκριναν στελέχη μας, αλλά και λόγω της προχειρότητας που χαρακτήριζε τις πολιτικές μας. Για παράδειγμα, ο κ. Σηφουνάκης, υπουργός Αιγαίου στις κυβερνήσεις Σημίτη, περιόρισε σημαντικά τους όρους δόμησης σε νησιά του νομού, κυρίως μάλιστα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Σέριφο, χωρίς α) να αναλογιστεί τη σημασία της οικοδομικής δραστηριότητας για την οικονομία των νησιών, β) να εντάξει τους περιορισμούς στην εκτός σχεδίου δόμηση σ' ένα γενικότερο χωροταξικό πλαίσιο οικιστικής ανάπτυξης (δεν έχουν καν διασαφηνιστεί τα όρια οικισμών), γ) να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη άλλου είδους οικονομικών δραστηριοτήτων, πέραν του τουρισμού και της οικοδομής, και εργασιακές διεξόδους στους πολίτες. Αποτέλεσμα, σήμερα ο πληθυσμός της Σερίφου φθίνει συνεχώς λόγω της παρακμής επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οικοδομή (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικοδόμοι, επιπλοποιοί, ξυλουργοί, πολ. μηχανικοί, ελαιοχρωματιστές, κ.λ.π.) και στην επόμενη απογραφή η Σέριφος πιθανότατα θα υποβαθμιστεί από Δήμος σε Κοινότητα, δ) να λάβει υπόψη τις προτάσεις και τις ενστάσεις της τοπικής κοινωνίας και να καταλάβει ότι τα προβλήματα της Σερίφου δεν λύνονται στο "μεταξύ τύρου και αχλάδου" στο Κολωνάκι. Αποτέλεσμα αυτών και παρόμοιων πολιτικών ήταν να καταψηφιστεί το Πα.Σο.Κ.
Το 2004, τόσο οι πολίτες της Σερίφου, όσο και των Κυκλάδων έσπευσαν να ψηφίσουν τον Γ. Παπανδρέου για την εκλογή του στην προεδρία του Κινήματος. Ο ενθουσιασμός μας ήταν ενδεικτικός της ελπίδας μας για αλλαγή. Όμως για διάφορους λόγους απογοητευτήκαμε. Πιο συγκεκριμένα:
1) Οι Κυκλάδες αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας, δηλαδή του τουρισμού. Παρόλα αυτά, υποεκπροσωπούνται συστηματικά στα όργανα του κόμματος, στις κυβερνήσεις Πα.Σο.Κ, και στην Ευρωβουλή. Η περίπτωση του κ. Ραγκούση ήταν απλά η εξαίρεση που επιβεβαίωσε τον κανόνα.
2) Οι Δημοτικές Οργανώσεις αφέθηκαν στην τύχη τους, αδράνησαν, και περιθωριοποιήθηκαν μετά την εκλογή Παπανδρέου. Δεν μας ζητήθηκε η γνώμη μας ούτε για τους υποψηφίους δημάρχους που αποφάσισε να στηρίξει το Πα.Σο.Κ στις προηγούμενες εκλογές, ούτε για τους υποψηφίους βουλευτές. Μόνο σε μία περίπτωση αφέθηκαν οι κάτοικοι να αποφασίσουν για τους υποψηφίους εκπροσώπους τους, και αυτή ήταν στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006, όπου σαρώσαμε πραγματικά. Να υπογραμμίσω ότι οι τοπικές οργανώσεις δεν είναι κατάλοιπα παλαιοκομματισμού, αλλά αντιθέτως, κύτταρα δημοκρατίας και συμμετοχής μέσα στο κόμμα. Η αδράνεια των οργανώσεων απομάκρυνε τον κόσμο από το κίνημα, ελαχιστοποίησε τις δυνατότητες παλλαϊκής κινητοποίησης πριν τις εκλογές και συνέβαλε και στο γνωστό χάος που επικράτησε σε οργανωτικά θέματα (π.χ. εισιτήρια ετεροδημοτών). Στο πρόσφατο προγραμματικό συνέδριο, ούτε καν εκλήθησαν εκπρόσωποι των δημοτικών οργανώσεων, δηλαδή της βάσης του Πα.Σο.Κ. Εν ολίγοις, μας αγνοήσαν.
3) Με την κυβέρνηση Καραμανλή, οι Κυκλάδες αντιμετώπισαν φοβερά προβλήματα, κυρίως στους τομείς της υγείας και της ακτοπλοΐας, δύο τομείς που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας. Τα πιο σημαντικά προβλήματα απαντήθηκαν στις Δυτικές Κυκλάδες (Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, και -λιγότερο - Μήλος). Δεν βρέθηκε στο πλάι μας κανένα σημαίνον στέλεχος του Πα.Σο.Κ να μας συμπαρασταθεί, να δηλώσει ότι είναι στο πλευρό μας, να αναδείξει το πρόβλημα και να απαιτήσει λύσεις. Ο κ. Κεφαλογιάννης αφέθηκε ελεύθερος στην καταστροφική για τις Δυτικές Κυκλάδες πολιτική του.
4) Οι επιλογές προσώπων που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο και υποτίθεται θα ανανέωναν το Πα.Σο.Κ δεν είχαν καμία απήχηση στον κόσμο. Δεν είμαι αρμόδιος να τις κρίνω, και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κατακρίνω κανέναν που δεν γνωρίζω. Όμως δεν μπορώ παρά να μεταφέρω την εντύπωση που επικράτησε στη βάση του Κινήματος ότι προωθήθηκαν σε ηγετικές θέσεις του κόμματος "ταλιμπάν" του συνδικαλιστικού και κρατικού Πα.Σο.Κ, και όχι νέοι αξιόλογοι άνθρωποι με ευρύτερη απήχηση, αντίστοιχοι αν θέλετε του επιτυχούς παραδείγματος Τσίπρα.
5) Το Kαθολικό στοιχείο, αναπόσπαστο κομμάτι των Κυκλάδων και της κοσμοπολίτικης κουλτούρας τους, το οποίο συνυπάρχει αρμονικά με όλους μας για πάρα πολλά χρόνια, δεν εκπροσωπήθηκε για άλλη μία φορά στα ψηφοδέλτια μας, πριονίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο την απήχησή μας στις βουλευτικές εκλογές.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αλλά και για άλλους λιγότερο σημαντικούς για να αναφερθούν εδώ, παρ' όλες τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να πείσουμε τον απογοητευμένο κόσμο να μας στηρίξει.
Ελπίζω να μην σας στενοχώρησε το ύφος μου και τα σχόλια μου. Η κριτική μου είναι πάντοτε καλοπροαίρετη και εδράζεται στην επιθυμία μου για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο. Ένα καλύτερο μέλλον που η Νέα Δημοκρατία ασφαλώς δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Με εκτίμηση,

Νίκος Χρυσολωράς, M.A.
Πολιτικός Επιστήμονας - Διεθνολόγος
Νομαρχιακός Σύμβουλος Κυκλάδων
Μέλος Δ.Ο. Πα.Σο.Κ Σερίφου

Υ.Γ: Οι απόψεις που εξέφρασα εδώ είναι αυστηρώς προσωπικές και δεν εκφράζουν κάποια ευρύτερη ομάδα, οργάνωση, ή σώμα.

Unknown είπε...

Δείτε τί λέει το ΣΚΑΙ:
"Πρωτοφανή γεγονότα στην πολιτική ζωή της χώρας! Η εσωκοματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ, μετά την εκλογική ήττα, διεξάγεται μέσα από τηλεοπτικά κανάλια με απροκάλυπτες παρεμβάσεις συγκροτημάτων τύπου και καταγγελίες συνεργατών του Γεώργου Παπανδρέου ότι εξυφαίνεται νέα σωνομωσία τύπου 1965. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε τις τελευταίες 2 ώρες από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ANTENNA και MEGA, δίνοντας αλλού μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις και αλλού ζωντανές, καραδοκώντας πότε θα κάνει την δημόσια δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου για να του απαντήσει. Στις 8 ακριβώς λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση σε κέντρα που, όπως είπε, προσπαθούν να χειραγωγήσουν παρατάξεις και να επιβάλουν πρόσωπα.

...

Δευτερόλεπτα μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος που βρισκόταν στο προαύλιο του MEGA, απάντησε σε δήλωση που μεταδώθηκε διακαναλικά.."
— Σία Κοσιώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 21:00, την 18/Σεπ/2007 με τίτλο "Η TV καθορίζει την πολιτική".

ithikos είπε...

Κ. Βενιζέλο θεωρώ οτι η στάση σας ηταν και είναι ακρως απογοητευτική αλλα συνάμα αναμενόμενη.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση που πολλοί βιάζονται να σας συμβουλεύσουν με κριτήρια "να φύγει η κακιά δεξιά", "να ξανάρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ", "για το καλό του κινήματός μας", "για να τα χώσεις στον Κωστάκη" κτλ...

Το καλό της χώρας τι σχέση έχει με τα παραπάνω;

ΚΡΙΜΑ.

mgpolitis είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Γελάω με τον φορμαλισμό πολλών στο ιστολόγιο. Μέχρι και η κλιτική του επωνύμου σου έχει κακοπέσει να μην πούμε για τους καλοθελητές που ακόμα διαδίδουν τις σαχλαμάρες για την δήθεν αλλαγή του. Από αστικούς μύθους άλλο τίποτα, ειδικά για κάποιους στο ΠΑΣΟΚ. Διάβασα πολλούς τέτοιους μύθους αυτές τις μέρες για σένα και νομίζω πως πρέπει να γίνουν αντικείμενο μίας συνολικής απάντησης στο ιστολόγιο σου. (οι απαντήσεις υπάρχουν διάσπαρτες σε κείμενα και βιβλία σου αλλά είναι χρήσιμο να γίνει και μια επιτομή). Ιδιαίτερη μνεία νομίζω χρειάζονται οι δύο κυρίαρχοι μύθοι, αυτός της ‘δεξιάς του ΠΑΣΟΚ’ και αυτός της αλαζονείας.
Από τη μεριά μου μερικές πρακτικές προτάσεις ώστε ο διάλογος να γίνει πιο ουσιαστικός:
1. Βάλε τους συνδέσμους (links) για τα δύο βιβλία σου σε κεντρικό σημείο της πρώτης σελίδας του ιστολογίου. Έτσι πως είναι τώρα στο www.evenizelosdialogues.gr θάβονται.
2. Άρχισε να οργανώνεσαι δημιουργώντας on-line κοινότητες φίλων και εθελοντών. Δες για παράδειγμα το www.meetup.com για να οργανώσεις τον κόσμο γύρω σου. Άσε τους κομματάρχες και τις Νομαρχιακές επιτροπές, δες μπροστά στην διασυνδεδεμένη εποχή.
3. Podcast όλες τις ομιλίες και εμφανίσεις σου. Το youtube υπάρχει για όλους και είναι δωρεάν.
4. Εκμεταλλεύσου την ‘σοφία του πλήθους’ και βάλε τις προγραμματικές θέσεις του νέου ΠΑΣΟΚ στο διαδίκτυο δίνοντας στον κόσμο την δυνατότητα να κάνει προσθήκες και αλλαγές, όπως ακριβώς συμβαίνει στην εγκυκλοπαίδεια wikipedia. Τα εργαλεία λογισμικού που χρειάζονται είναι δωρεάν, ανοιχτού κώδικα και απλούστατα στην χρήση. Νομίζω ότι αυτό που θα προκύψει θα είναι τουλάχιστον ένα ενδιαφέρον κείμενο, έστω και σαν βάση διαλόγου. Το διαδίκτυο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αισθανθούμε πολίτες μιας συμμετοχικής δημοκρατίας και όχι απλά κάποιοι που είναι ελεύθεροι να διαλέγουν τον αρχηγό τους μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.
5. Τέλος μην ξεχνάς την αρχή του Highlander: “In the end there can be only one”. Το 2004 η διαδοχή ήταν σικέ, χωρίς να τρέξει αίμα και αυτό δεν απέδωσε. Καλά όλα αυτά τα ενωτικά αλλά στην πράξη πρέπει να πάρεις κεφάλια.

Μ. Γ. Πολίτης
¡Hasta la Victoria Siempre!

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Βαγγελη

μαζι σου για ενα δυνατο,
ενωμενο, νικηφορο ΠΑΣΟΚ!

Manolis είπε...

κάθε μέρα που περνά ο Ευάγγελος ξεγυμνώνεται…αποκαλύπτεται.Είμαι σίγουρος ότι κάθε πρωί, απευθυνόμενος στον καθρέφτη λέει: “Kαλημέρα Πρόεδρε…Καλημέρα Πρωθυπουργέ!!!”

Ανώνυμος είπε...

εγραψε ανωνυμος σχολιαστης:
"Καταδικάζω την άδικη επίθεση που δέχθηκε ο σ. Βαγγέλης από ένα ανισόρροπο άτομο. Δεν πιστεύω πάντως πως ήταν "ενορχηστρωμένη" όπως έγραψε προηγούμενος blogger, αλλά δυστυχώς είναι απότοκος του κλίματος φανατισμού που μερικοί έντεχνα καλλιεργούν μέσα στο ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες μέρες."

αποτοκος του κλιματος φανατισμου ενα μεμονωμενο περιστατικο που δημιουργηθηκε απο ενα "ψυχικά διαταραγμένο άτομο", τον Δημητρη Ρελλο; LOL

http://www.skai.gr/master_story.php?id=60335

Κοινη Πρωτοβουλια είπε...

Ώστε "συμφέροντα" κρύβονται πίσω απ' τον Βενιζέλο, ε Στέφανε ?

Δε μου λες, Στέφανε? Πότε είπε ο Πρόεδρος ότι θέλει, λέει, εκλογές?

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου?

Δηλαδή, νάχουμε κι ένα μήνα μπροστά μας μετά τις αμερικανικές εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη. Δεν νομίζω ότι θα πάρεις εύκολα την αρχηγία του ΠαΣοκ. Ο Γιωργάκης, θεωρεί το ΠαΣοκ, μαγαζί του μπαμπά του, άρα καταλαβαίνεις τί σημαίνει αυτό..
Άσε που θα προσπαθήσει να σε φάει και να σε μειώσει με διάφορους τρόπους..
Προτείνω να μαζέψεις τους ανθρώπους σου και να πας να ανοίξεις νέο μαγαζί, γωνιακό, που θα έχει και εξασφαλισμένη πελατεία και το ξέρεις.. Εκει θα φανούν οι ικανότητές σου!
Και άσε το Γιωργάκη να ονειρεύεται εξουσία.. Αν καθήσεις κι άλλο στο ΠαΣοκ, σε φάγανε.
Με αγάπη και συμπάθεια

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη ομολογω οτι μεχρι την Κυριακη σας συμπαθουσα και σας θεωρουσα απ τα καλυτερα αν οχι το καλυτερο στελεχος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Παρ ολα αυτα απ τη Κυριακη το βραδυ και μετα και σε συνδυασμο με τη απραξια που ειχατε δειξει, μου γεννηθηκε η απορια αν οντως επιδιωαξατε αυτη την ηττα με σκοπο να διεκδικησετε την αρχηγια. Σ αυτο συνετελεσε και η ασχημη συμπεριφορα σας προς το προσωπο του Γ. Παπανδρεου τη Κυριακη και το γεγονος οτι εσεις του επιβαλατε να ζητησει να γινουν εκλογες. (μπορει ποτε τα ΜΜΕ να μην το ανεφεραν ποτε το συμβαν αυτο αλλα ολοι γνωριζουμε οτι εγινε). Το δευτερο στοιχειο που με κανει διστακτικο απεναντι σας ειναι τα στελεχη που εχουν σπευσει να σας υποστηριξουν, ολοι οι "πρωην" τα περισσοτερα "λαμογια" κ αι πολλα ασημαντα στελεχη, γιατι με τον Παπαντωνιου, τον Κουλουρη, τον Νεονακη και την Κουρκουλα ποτε δεν θα κερδισετε την εμπιστοσυνη του ψηφοφορου.
Μα πραγματικα αυτο που με φοβιζει ειναι η απροκλητικη στηριξη των ΜΜΕ ενημερωσης και της λατρεια που δειχνουν στο προσωπο σας οι μεγαλοεκδοτες του τοπου. (μην ξεχναμε οτι οι χειροτερη φαρα ειναι οι δημοσιγραφοι). Μακαρι να σας στηριζουν επειδη ειστε πραγματικα ικανος κ ειστε το καλο στελεχος που ολοι γνωριζαμε μεχρι προτινος και οχι επειδη με σας Πρωθυπουργο θα μπορουν να εξυπηρετουν τα συμφεροντα τους αφοβα.
Τα παραπανω ολα με εκτιμηση με σεβασμο στο προσωπο σας και τελος με ευχη για τη δημιουργια ενος δυματου ΠΑ.ΣΟ.Κ και οχι ενος διασπασμενου.

ΥΓ α το κ. Σημιτη δεν το χρειαζομαστε για ισορροπιστη...

Ανώνυμος είπε...

Άντε μάστε τα όλοι σας ρε!

Πρόεδρε είμαστε μαζί σου!!

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Βαγγελη

μαζι σου για ενα δυνατο,
ενωμενο, νικηφορο ΠΑΣΟΚ!

Oλα τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ
ειναι μαζι σου!

Ανώνυμος είπε...

Ποιες αμερικανικές εκλογές
Panayotis GLAVINIS ?

Aυτες ειναι το 2008!

Αντε παπαγαλακια γιατι δεν
ξερετε τι σας γινεται!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Αγαπητέ μου κύριε Βενιζέλο! Όταν με το καλό γίνετε πρωθυπουργος θα κρατήσετε μια θέση και για μένα στην κυβέρνηση; Σας διαβεβαιώ πως έχω τον ίδιο χαμηλό δείκτη ευφυίας με όσους διετέλεσαν υπουργοί στις προηγούμενες κυβερνήσεις!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας κύριε Βενιζέλε.

Είμαι φοιτητής 20 χρονών και αυτές οι εκλογές ήταν οι πρώτες που είχα το δικαίωμα να ψηφίσω. Θα ήθελα να σας περιγράψω το αδιέξοδο στο οποίο πιστεύω πως ευρέθησαν αρκετοί νέοι της γενιάς μου.

Προέρχομαι από μια οικογένεια η οποία στήριζε ανέκαθεν το ΠΑΣΟΚ και γιατί πραγματικά εύρισκε στο πρόσωπο του Ανδρέα Παπανδρέου τον ηγέτη ο οποίος μπορούσε να κρατήσει την Ελλάδα στα χέρια του και να την οδηγήσει με θάρρος μπροστά, αλλά και για άλλους λόγους που άπτονται του ήθους και του έθους των άλλων διεκδικητών της εντολής σχηματισμού κυβερνήσεως.

Παρόλα αυτά, ως φοιτητής κι εγώ, στην Ιατρική του Ηρακλείου στην Κρήτη, βρέθηκα απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία ήθελε να περάσει ένα νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το οποίο στην πρώτη του διατύπωση, έλεγε συν τοις άλλοις πως όποιος δεν τελειώσει την σχολή του σε ν+ν/2 χρόνια θα πρέπει να αποβάλλεται, ώστε να πολεμηθεί το πρόβλημα των αιωνίων φοιτητών. Στατιστικά λοιπόν, καθώς ο μέσος όρος φοίτησης στο Μαθηματικό Αθηνών υπερβαίνει τα 7 χρόνια, παραπάνω από τους μισούς φοιτητές που θα εγγράφονταν στο μέλλον στο Μαθηματικό θα έπρεπε να αποβληθούν...

Ανήκω στη γενιά που βγήκε στους δρόμους και πολέμησε για να μπορέσει να αποσύρει αυτό το βδέλυγμα που απετέλεσε το πρώτο προσχέδιο νόμου τους, το οποίο και το απέσυραν. Ανήκω στη γενιά που ανακάλυψε πως οι βουλευτές παίρνουν αποφάσεις με τρόπο πολύ διαφορετικό όταν τα παράθυρα του Ελληνικού Κοινοβουλίου τρίζουν από τις φωνές μερικών δεκάδων χιλιάδων, και που συνειδητοποίησε πως αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει επιτυχώς ως ένα ικανοποιητικό μέσον αντιπολίτευσης.

Γιατί, δυστυχώς, η αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο ζήτημα προήλθε από εμάς. Ποιά ήταν η στάση σας ως ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία ενός ανθρώπου ο οποίος συμφώνησε ουσιαστικά στην αρχή των συνομιλιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος στο Άρθρο 16;

Ποιά ήταν η στάση των παρατάξεων σας (ΠΑΣΠ) στα πανεπιστήμια, όταν έσπευδαν να ψηφίσουν κατά των καταλήψεων και των αγώνων;

Ζούμε στην εποχή όπου και πάλι οι λέξεις έχουν αρχίσει να χάνουν το νόημά τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα "λαικό" σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών του, οι ασσύμετρες απειλές πλέον είναι οι "καταιγίδες", τα επικίνδυνα παιχνίδια με την παιδεία μας είναι "μεταρρυθμίσεις που τις απαιτεί ο λαός", και ο κύριος Παπανδρέου είναι ο πρόεδρος της "Σοσιαλιστικής Διεθνούς".

Εγώ το μόνο που ξέρω είναι πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, και αδυνατώ να πιστέψω πως οι άνθρωποι που όταν ο Παπανδρέου έσπαγε το 6τάξιο Γυμνάσιο σε 3τάξιο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ γυμνάσιο και 3τάξιο προαιρετικό λύκειο, έπεφταν σαν λυσσασμένοι να τον φάνε, ο Θεός ξέρει με ποιά επιχειρηματολογία, τώρα ξαφνικά νοιάζονται για το καλό της παιδείας και του λαού.

Αυτοί είναι, εν πολλοίς, οι λόγοι για τους οποίους επέλεξα να μην ακολουθήσω το ΠΑΣΟΚ, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πολλή σκέψη και αμφιβολία.
Με δύο λόγια, ο λόγος που χάσατε τις εκλογές είμαι εγώ. Και όλοι όσοι εκφράζονται από όλα όσα μόλις τώρα σας είπα.

Εάν λοιπόν θέλετε το καλό του κινήματος, ως πρόεδρος της δημοκρατικής παράταξης, που σας εύχομαι ολόψυχα να γίνετε, ξεκινήστε μια επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.
Και θα με βρείτε δίπλα σας.

Πέτρος Ιωάννου.

Ανώνυμος είπε...

venizelo ksereis ena komik tou arka?opou protagonistei enas kokoras k ena gourouni?fovero komik,eixe kanei patago,o arkas eixe ftiaksei nomizo i epta i ennea almpoumakia me tis istories ayton ton dyo.loipon,ekei mesa protagonistouse kyrios o kokoras,o opoios eixe ligo loser nootropia,omos aytos itan pou me tous provlimatismous tou, tis amfisvitiseis k tis gafes tou proxorouse tin ploki ,apo tin alli to gourouni,itan ena paxydermo ksaplomeno mesa stis laspes kai genikotera prospathouse na dimiourgisei provlima ston kokora,na tou tin ferei me diafores tsatsies.sto telos omos ksereis kati venizelo?sto telos to gourouni apla elege kapoies asteies atakes,pou apekalyptan to xaraktira tou ,o kokoras vevaia mesa apo oles aftes tis vromikes parees tou ginotane olo kai pio synoiditopoiimenos,olo k sofoteros,olo k ligotero loser,o kokoras itan sympathis stous anagnostes,to gourouni oxi kai toso,itan thema taytisis!!mesa sto kotetsi ypirxan k alla zoa,skoulikia,poulakia,kotes,skyloi...diafora.
omos o protagonistis itan o kokoras
me proto synergati kai amfisvitia to gourouni.lykofilia diladi.pantos koita,sto telos aftos pou kanei koumanto sto kotetsi den mporei para na einai o kokoras,o alithinos protagonistis.tora oso gia to gourouni,mporei na paei isos ,ama nomizei pos adikeitai,pos dysforei,pos xaramizetai,sto diplano mantri,opou exoun mono xontropetsa paxyderma k ektrefoun,sto xoirotrofeio,opou idi exoun xoiro gia arxigo.ekei tha mporouse kaneis na pei pos mporei na vrei k ayto to adikimeno gourouni to dromo tou.
eisai se lathos komma venizelo,pare tous omoious sou kai dromo.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,παρακολουθώ από το πρωί τις εξελήξεις.λυπούμε πολύ για το σακάκι σας,αλλα δεν πρέπει να δίδεται τόση σημασία σε ένα βλαμμένο άνθρωπο.Θέλω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και πράγματι αν όλα γίνουν όπως πρέπει ,θα χαρώ να είστε ο επόμενος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ

Unknown είπε...

Κ. Βενιζέλο ζητήσατε από τον κ. Τζουμάκα να ανακαλέσει τα απαράδεκτα κατά την άποψη σας σχόλια οτι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο ανατροπής της ηγεσίας του Πα.Σο.Κ. Εγώ σας ζητάω να ανακαλέσετε τα όσα είπατε μετά το επεισόδιο με τον "ψυχοπαθή" που σας πέταξε τον καφέ. Είναι πολύ λάθος από μέρος σας να πιστεύετε οτι ο Γ. Παπανδρέου βάζει τέτοιους ανθρώπους να σας σαμποτάρουν. Ήταν δήλωση πιστεύω που έγινε εν θερμώ και θα πρέπει τουλάχιστον να αναθεωρηθεί.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ας σταματήσει η υποκρισία Σύντροφοι.
Στα πλαίσια του διαλόγου για το κόμμα που όπου να είναι θα στηθεί παίρνω θέση

Ξέρουμε όλοι ότι στο ΠΑΣΟΚ κινήθηκαν οι διαδικασίες με σκοπό να κοπούν κεφάλια.
Ο ΓΑΠ την βράδια των εκλογών και ενώ όλοι στην Χ. Τρικούπη ήξεραν ότι η ήττα είναι προ των πυλών άνοιξε της διαδικασίες αναβαπτίσματος του από την βάση.
Ο στόχος ήταν να εκδηλωθεί ο Βαγγέλης και οι συν αυτώ και να πέσουν κεφάλια με συνοπτικές διαδικασίες δημοψηφισματικού χαρακτήρα.
Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο από το μέγεθος και την ένταση των γεγονότων.

Αυτοί που έλεγαν ότι Νικάμε ή ότι πάμε ψήφο-ψήφο ήταν αυτοί που αντέδρασαν στην υποψηφιότητα Βενιζέλου με ανοησίες περί συνομωσιών .
Ο στόχος τους είναι προφανώς να κρύψουν την ευθύνη τους για την ήττα.

Βλέπω ακόμα και πολλούς άλλους που τρέχουν για τις θέσεις τους γιατί τελικά αυτός είναι ο στόχος τους

Και βλέπω και δυο φερελπιδες νέους (για τα μέτρα της πολιτικής) Τον Βαγγέλη Βενιζέλο για την ώρα και τον Ανδρέα Λοβέρδο για το Μέλλον που μπορούν να φέρουν την άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ και την χώρα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο ΓΑΠ δεν λέγονταν Γεώργιος Α. Παπανδρέου και λέγονταν όπως αλλιώς ήθελε αναρωτιέμαι αν θα είχαμε θέμα τώρα.

Αναρωτιέμαι εάν ήταν κάποιος άλλος με τις ίδιες θέσεις και το ίδιο παρελθόν που εχει ο ΓΑΠ και που το όνομα του θα ήταν Γιάννης Παπαϊωάννου για παράδειγμα, Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να σταθεί στην ηγεσία του κόμματος μετά από αυτά τα αποτελέσματα..
Προφανώς όχι. Σαφέστατα Όχι

Άρα το πρόβλημα δεν είναι το ποιος θα είναι στην ηγεσία. Το πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε 33 ετών και ζει ακόμη στο σπίτι του μπαμπά του.

Χρειάζεται αυτό το κόμμα να σταθεί στα πόδια του να χειραφετηθεί και να ξεφυγει από την ευνουχιστική αγκαλιά της οικογένειας του.
Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει με τον Βαγγέλη και τον υποστηρίζω.

heinz είπε...

Αν επιτρέπετε, θα 'θελα να πω δυο λόγια σε όσους είναι φανατικά ταγμένοι στη μια ή την άλλη πλευρά:

Μην κουράζεστε και μην εκτίθεστε άνευ λόγου. Το ΠΑΣΟΚ, ΄χει ξαναζήσει τα ίδια, το 1975, το '77, το '80, το '82, το '89, το '96 και πάλι τώρα. Το ΠΑΣΟΚ, έχει μάθει σε κρίσεις τέτοιου είδους. Το μόνο που θα μείνει στο τέλος, θα είναι η α-πολιτική συμπεριφορά σας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε την ευκαιρία του και την ισχύ Καίσαρα όταν έλαβε 1.000.000 ψήφους. Τι έκανε; ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί - λέει - δεν ήθελε να "ανοίξει πληγές". Ήατν - λέει - μεγάθυμος.
Αλλά ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κάνει προσωπικές πολιτικές όντας ο ίδιος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ; Και είναι κάτι που το συνηθίζει. Υπενθυμίζω τα περί "προσωπικού στοιχήματος" που παλαιότερα είχε εκφράσει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Πολύ προσωπικά τα παίρνουν οι Παπανδρέου τα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας (mea culpa είχε πει ο σχωρεμένος - να, αλλά τις συνέπειες του δικού του λάθους, τις χρεώθηκαν άλλοι!).

Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ "δεν έκανα ό,τι έπρεπε όταν έπρεπε, αλλά τώρα θα το κάνω".
Και γιατί να τον πιστέψω; Ή να πιστέψω οποιονδήποτε; Η πολιτική ΔΕΝ είναι θέμα πίστης, αλλά αξιολόγησης αποτελεσμάτων και προτάσεων.
Κι ο Γιώργος, έχει αποτελέσματα - και κρίνονται αρνητικά, κι όσο για προτάσεις, ή δεν έχει, ή όσες παρουσιάζει είναι σε αρνητική κατεύθυνση - π.χ. η θέση του για το άρθρο 16.
Το μόνο που του απομένει είναι το όνομα. Μήπως να βαφτιστώ Παπανδρέου, να κατέβω κι εγώ για πρόεδρος;

Δεν υπερασπίζομαι τον Ευαγ. Βενιζέλο, δεν ξέρω αν κάνει για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ή όχι - αν εκλεγεί, θα κριθεί στην πορεία.
Αλλά, το σίγουρο είναι ότι:

- Έχει κάθε δικαίωμα κι αυτός να είναι υποψήφιος.
- Ο Γ. Παπανδρέου εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής.
- Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το κόμμα των Παπανδρέου - δεν έγινε για να βγαίνουν οι Παπανδρέου πρωθυπουργοί!

harrygrath είπε...

Σχετικα με το επεισοδιο,θα ειναι ωφελιμο αν με δικη σας πρωτοβουλια αποσυρθει η μηνυση εναντιον του δυστυχισμενου τρελλου. Στοιχειωδης ανθρωπισμος.
Το διδαγμα βεβαια απο το συμβαν ειναι α) καλυτερη ασφαλεια & β ) ...εφεδρικο κοστουμι...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ειδικότερα την αρνητική κορύφωση σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη, θα ήθελα να σας επισημάνω μερικά σημεία, που ως απλός πολίτης εντοπίζω σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ, ιδίως μετά την τελευταία του ισχνή επίδοση στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση.

Το ΠΑΣΟΚ είναι καταρχήν μια παράταξη με μεγάλο ιστορικό παρελθόν και κάποτε σημαντικό έρεισμα στη μεγάλη λαϊκή βάση, η οποία το εμπιστεύθηκε για σημαντικό χρονικό διάστημα ως διαχειριστή των εθνικών υποθέσεων της χώρας. Όπως είναι αναμενόμενο, μια τόσο πολυετής διακυβέρνηση οδήγησε και σε σημαντικά επιτεύγματα για τον τόπο αλλά και σε ατοπήματα, τα οποία έγιναν εμφανώς αντιληπτά από τη μεγάλη λαϊκή βάση και τα οποία μεταφράστηκαν αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η ευθύνη μόνο συλλογική μπορεί να είναι, αν δεχθούμε πως το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί ως ενότητα προσώπων και απόψεων. Η ύπαρξη πολλές φορές διαφορετικών τάσεων και ρευμάτων μέσα στο κόμμα, δεν αποκλείει κανέναν από την ευθύνη των απογοητευτικών αποτελεσμάτων, τα οποία έχουν οδηγήσει σήμερα στην ονομαζόμενη "κρίση" του ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται, όμως, για κρίση κύριε Βενιζέλο. Πρόκειται για ανάγκη ανανέωσης και συσπείρωσης, ανάγκη επανατοποθέτησης και θέσης νέων στόχων, οι οποίοι να γίνουν αντιληπτοί από το λαό και το μεγαλύτερο ποσοστό των εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Η θέση σας στο σημερινό αυτό τοπίο, μόνο καθοριστική προς την επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να είναι. Η ανάγκη ανανέωσης του κόμματος ίσως να εκφράζεται στο πρόσωπο και στις προτάσεις σας. Τούτο σημαίνει πως ο ρόλος σας μόνο ενωτικός μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να είναι, για το καλό της παράταξης. Συνεπώς, εμφάνιση σαν αυτή που πραγματοποιήσατε στο Ζάππειο τη βραδιά που οι δημοκρατικοί ψηφοφόροι του κόμματός σας ζούσαν τη μεγαλύτερη απογοήτευση που έχουν λάβει από το κόμμα τα τελευταία χρόνια, μόνο ενωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Διότι πρώτον αποτελείτε ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ και συνεπώς συμμέτοχο σε αυτή την ήττα και δεύτερον είναι τουλάχιστον άτοπο και άδικο να διαχωρίζετε τη θέση σας σε μια τόσο κρίσιμη καμπή για το δημοκρατικό κίνημα. Και τη διαχωρίζετε, από τη στιγμή που επιλέγετε να κάνετε δηλώσεις σε ένα χώρο άμεσα αποσυνδεδεμένο με τη βασική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ και με δηλώσεις που εμφανώς αποστασιοποιήθηκαν από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, που εκφράστηκε από τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω πως το συγκεκριμένο επικοινωνιακό σας σφάλμα προήλθε από την αγανάκτησή σας για το απογοητευτικό αποτέλεσμα των εκλογών και ότι στο μέλλον όντας οξύνους και συγκροτημένος άνθρωπος θα μπορέσετε να αποφύγετε τέτοιου είδους στιγμές.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους και εγώ ο ίδιος συμπεριλαμβάνομαι, αυτή τη στιγμή ζητούν από εσάς ουσιαστική λύση και όχι μάχη εντυπώσεων. Το κόμμα χρειάζεται επειγόντως τομές, ανανέωση, καινούριες θέσεις και προτάσεις για την ελληνική κοινωνία και τα προβλήματα του τόπου αλλά πάνω απ'όλα ενότητα και διαφάνεια στις διαδικασίες του. Άρα, ένας υποψήφιος ηγέτης όπως εσείς πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, να ακολουθήσει τις διαδικασίες και να προσπαθήσει να εκφράσει στο πρόσωπό του όλα τα ρεύματα που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και αυτά που υποδεικνύουν τον νυν Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. Ο μελλοντικός ηγέτης στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκφράσει τη λαϊκή βούληση και αυτό θα το επιτύχει προσδίδοντας στο λόγο του αμεσότητα, απλή γλώσσα και ξεκάθαρες απόψεις που να μην αφήνουν υπονοούμενα για τυχόν υπόγειες διαδικασίες, κάτι που στο παρελθόν έχει πληρώσει πολύ ακριβά το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς θα είμαστε εκεί στις 11 Νοεμβρίου, για να επιλέξουμε τον πιο αντιπροσωπευτικό των οραμάτων μας άνθρωπο, για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί από την αρχή τη ριζική αναδιάρθρωση του κόμματος και να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ την απαιτούμενη συσπείρωση που χρειάζεται για να κερδίσει στις επόμενες εκλογές.

Καλή επιτυχία στην επικείμενη αναμέτρηση, πάντα με αίσθημα ευθύνης και στόχο την ενότητα και την παραγωγή αποτελεσματικού έργου!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ,επιτέλους καιρός ηταν να παει μπροστα το πασοκ!
Το αυτονοητο ηταν να παραιτηθει ο γιωργακης γι αυτο εγινε χαμός.τι θελει και καθεται αφου δεν το χει.

καλη δυναμη και με τη νίκη

Μιχάλης Κλιαμενάκης είπε...

Δυστυχώς τα πνεύματα στο ΠΑΣΟΚ έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα kai δεν θυμίζουν τίποτα την παλιά "ενότητα" και "ομοψυχία" των στελεχών toy. Η ήττα άραγε δεν ήταν αναμενόμενη; Γιατί πίστευαν όλοι στο ΠΑΣΟΚ ότι κέρδιζαν, ενώ οι δημοσκοπήσεις προδιέγραφαν ήττα; Γιατί τα καμπανάκια δεν χτύπαγαν νωρίτερα; Ευθύνη έχει μόνο ο Γ. Παπανδρέου;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΓΑΛΕ ΜΗΝ ΚΟΛΩΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΧΟΥΝ "ΠΕΣΕΙ" ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΙΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ...
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ (ΔΙΟΤΙ Ως ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ IQ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΣ)

ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΑ ΠΑΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ...
ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΘΑ ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΙΔΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ.....

12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ...
ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΥΠΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι νομίζω προφανές πως η αλλαγή ηγεσίας στο Πα.Σο.Κ. είναι επιβεβλημένη.Όπως εξίσου προφανής είναι η στήριξη που απολαμβάνετε από συγκεκριμένα συγκροτήματα του Τύπου.Αυτό είναι ένα δώρο και ασφαλώς θα ζητηθεί από σας μελλοντικά κάποιο αντίδωρο.Ίσως μέχρι τον Νοέμβριο θα πρέπει να υπάρξει και μιά τρίτη πρόταση.Πάντως σας εύχομαι καλή δύναμη στον αγώνα σας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιλήφθηκα να προσπαθήσετε να προστατευτείτε από την Αυριανή, τον Ανθόπουλο και άλλους "αγνούς ιδεολόγους"...

mag είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ.Ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΡΟΊΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ Π.Χ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. (ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ...)
ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ?

Κοινη Πρωτοβουλια είπε...

Αγαπητέ "ανώνυμε" πιο πάνω,

Εγώ παπαγαλάκι δεν είμαι γιατί υπογράφω επώνυμα τα μηνύματά μου.

ΕΣΥ δεν ξέρεις τί σου γίνεται, γιατί οι αμερικανικές εκλογές είναι τώρα. Ο/Η νέος/νέα Πρόεδρος αναλαμβάνει το 2008, σε περίπτωση που μπερδεύτηκες και δεν θέλησες να μπερδέψεις.

Τώρα, αν θάχουμε μέχρι τότε ένα κόμμα, είν' άλλο θέμα... Εμείς νάμαστε καλά κι έχει ο Θεός!

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ!

Μάζεψε όλα τα καβαλημένα, τα λαμόγια, τους καθηγητούληδες που δεν πιάνουν μπάζα μπροστά σε αυτούς που έδιωξαν στο εξωτερικό διότι δεν είχαν το χρίσμα του κινήματος και της Γενιάς του Πολυτεχνείου(ταρατατάαααμ!!!) και άντε να πάρετε την Πόλη τιμημένα τέκνα του Σοσιαλισμού.

Αλλά δεν φταίτε εσείς, είσασταν σταθεροί στις θέσεις σας, ο Παπανδρέου φταίει που νόμιζε πως όλοι έχουν την νοοτροπία του και θα βάλουν το ΠΑΣΟΚ και τον κόσμο του πρώτα. ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ, ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΛΙΓΟΙ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ, ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟΙ.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ", ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.

Δεν θέλουμε ηγέτες, μαχαιροβγάλτες, πρώην ανίκανους υπουργούς και μεγαλομανείς αλαζόνες που ΑΞΙΩΝΟΥΝ και ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τον χαρακτηρισμό του ΑΡΧΗΓΟΥ θεωρώντας εαυτούς ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ αυθαίρετα, a priori ΚΑΙ ΠΑΡΑ την μέχρι τώρα άχρωμη και άτολμη υπουργική τους θητεία.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ θέλουμε, και εσύ μόνο τέτοιος δεν είσαι. ΛΑΟΠΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΚΑΙ, ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΦΡΑΔΕΙΑΣ ΣΟΥ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΛΜΗΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Ο "ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ".

Και φοβάμαι πως θα σου δωθεί η ευκαιρία να μας το αποδείξεις. Γι' αυτό και βιάζεσαι να ακολουθήσεις τις επιταγές των δημοσκοπήσεων, όπως, ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, κάνει και ο Καραμανλής.

Αριβίστας και ανεμοδούρα των κεφαλαιούχων και των ισχυρών είσαι, και το απέδειξες με έργο, και δη νομοθετικό. Πολύ μακριά από εκείνους που, δυστυχώς, μπορείς να παραπλανείς επιτυχώς...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Ν.Δ...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ "ΛΑΜΟΓΙΑ".

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Διάβασα σήμερα σε άρθρο γνωστού συναδέλφου σας ότι "Η θέση όσων υποστηρίζουν ότι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκθέσουν διεξοδικά την πολιτική τους πλατφόρμα πριν από την εκλογή, είναι αναντίρρητα ορθή. Αλλά να την εκθέσουν σε ποιον; Ο μοναδικός θεσμικός αποδέκτης είναι το σώμα των εκλεκτόρων."

Όλα αυτά τα συνέδρια και οι συνδιασκέψεις που κολακεύουν τους πασοκόσαυρους (επιτρέψτε μου τον όρο έστω και για μια φορά!), στα οποία ο πολίτης δεν έχει καμμιά θέση και καμμιά δυνατότητα συμμετοχής... πώς θα εγγυηθούν την συμμετοχή του εκλέκτορα, του απλού πολίτη, την δική μου και των εκατοντάδων που έχουν καταθέσει σχόλια σε όλα τα δημοφιλή ιστολόγια;

Εσείς κύριε Βενιζέλο τι θα κάνετε γι αυτό; Θα μας αφήσετε στο έλεος των όσων θα αποφασίζουν τα (αντιδημοκρατικά εκλεγμένα) "όργανα"; Αν δεν κάνετε κάτι για να μην παραμείνουμε κομπάρσοι στις αποφάσεις του δικού μας αύριο και παθητικοί ακροατές των κκ Παπουτσή, Τζουμάκα ή Τσούρα πολύ φοβάμαι ότι δεν θα εμφανιστούμε καν στην κάλπη τον Νοέμβριο.

Σε ΕΣΑΣ υπολογίζουμε για να υπερασπιστείτε αυτά που κάποτε κάποιοι μας υποσχέθηκαν και που δεν τήρησαν. Μην μας καταδικάσετε ξανά σε σιωπή κύριε Βενιζέλο.

gpapandreou είπε...

Αγαπητέ Μπένι,
Σου στέλνω απόσπασμα από μηνύματα που έστειλα σε φίλους:


Ο ΓΑΠ δυστυχώς απεδείχθη ανεπαρκής, για λόγους χιλιοειπωμένους – όχι από μένα. Το απέδειξε βέβαια η ετυμηγορεία του Λαού. Αυτό είναι αναμφισβήτητη αλήθεια.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ σε κάποια «σημεία» των προεκλογικών καιρών. Το Βήμα – Μέγκα με τον απαράδεκτο – εγκάθετο Πρετεντέρη, υπονόμευε σαφώς το ΠΑΣΟΚ. Θυμα΄μαι επίσης τη φωτό στην πρώτη σελίδα από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, που έδειχνε μισοάδεια την πλατεία Αριστοτέλους...



Κι΄ερχόμαστε στο βράδυ των εκλογών. Η ήττα μεγάλη. Ο ΓΑΠ, συναισθανόμενος το γεγονός όφειλε να παραιτηθεί. Δεν το έκανε. Η συνέχεια θυμίζει ιλαροτραγωδία. Ο Μπένι διορίζει τριτεγγυητή το Σημίτη (με ποιο δικαίωμα; Ποιος του το ζήτησε;). Στην αυλή του επισπεύδουν όλα τα «καραβοτσακίσματα» του εκσυγχρονισμού – «χρηματιστηριακού» και μη. Και κάποιοι βέβαια άξιοι. Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΠ, ανακαλύπτει «ασύμμετρες απειλές». Λες και ο ίδιος δεν είχε υποστήριξη από τα media. Τα έβαλε και με το Σημίτη. ΜΑ δε θα του ανέθετε σπουδαίο έργο στη διακυβέρνησή του; Είδαμε και το γραφικό Τζουμάκα (δικηγόρο στο New York), να μιλάει για μεταπράτες καπιταλιστές, και το Γ. Καψή, να προσπαθεί να αποκρούσει το ρεσάλτο των πειρατών. Είναι πραγματική απόλαυση. Αφού πέρασε στα ψηλά το κρεσέντο του ημιπαράφρονος Πολύδωρα στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου του.



Ο Μεσόγειος Ηγέτης, πρέπει να διαθέτει δύο βασικά χαρακτηριστικά:



1. Ισχυρή προσωπικότητα, αιχμηρό λόγο και άποψη, στιβαρότητα, ρητορική ικανότητα.

2. Φιλικότητα, συναισθηματική πληρότητα, κοντά στο λαό, να είναι αγαπητός.



Είναι σαφές ότι ότι έχει ο ένας, λείπει του αλλουνού. Παρ΄όλα αυτά νομίζω πρέπει να επιλεγεί ο Μπένι. Για τη συγκεκριμένη κρίση μου, βέβαια έχω λάβει υπ’ οψη και τις εν γένει πολιτικές του απόψεις. Έχω τη γνώμη ότι δεν μετεωρίζεται μεταξύ μηδενός και απείρου, όπως πολλές φορές έκανε ο ΓΑΠ. Έχει μια πιο προσγειωμένη θεώρηση των πραγμάτων, πάντα με αιχμές εκεί που πρέπει όμως, όχι παντού (βλ. σχέσεις εκκλησίας – κράτους, άρθρο 16). Νομίζω πάντως ότι πρέπει να τιθασεύσει κάποιες υπερβολικά πληθωρικές πλευρές του χαρακτήρα του (ναρκισισμός, ακαδημαισμός, ειρωνικό και απαξιωτικό ύφος), και ταυτόχρονα να επιχειρήσει να κατέβει πιο κάτω, στον κόσμο.

Ο ΓΑΠ είναι όντως καλό παιδί, αγαπητός, αλλά με μειωμένα έως ανύπαρκτα ηγετικά χαρακτηριστικά και ιδεολογική ανεπάρκεια. Προσωπικά είμαι βαθιά συναισθηματικός (Καρκίνος στο ζώδιο), και φορτίζομαι ιδιαίτερα με το όνομα Παπανδρέου. Όμως πάντα πρέπει να υπάρχει και η Λογική. Το ευτύχημα είναι ότι θα αναγκαστούν ν΄ανοίξουν τα χαρτιά τους (συνέδρια, κλπ), και θα μπορέσουμε να έχουμε και πιο ψύχραιμες γνώμες. Ελπίζουμε σε καλό αποτέλεσμα, αλλά ακόμα κι΄αν γίνει «του Κουτρούλη», θα το διασκεδάσουμε. Όχι θα κάτσω να σκάσω. Έχω 20 βράδυα να κοιμηθώ καλά!!!

Διάβασα στο Εθνος σήμερα, το παρακάτω που φαίνεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ο Big Ven.

«Εχει προκύψει ένα θέμα από διάφορους ανθρώπους, που εμφανίστηκαν αυτόκλητοι μέσα στο γενικό ρεύμα του αυτονόητου να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου...Γι’ αυτό είπα ότι μόνον εγώ εκπροσωπώ τον εαυτό μου, υπό την έννοια ότι θέλω να εκπροσωπώ τους πάντες». Μήπως μπορείτε να το ερμηνεύσετε; Εμένα μου θυμίζει Βυζαντινό Αυτοκράτορα – Ευάγγελος ο Μακεδών. Σήμερα επίσης δήλωνε ότι είναι ο μελλοντικός ηγέτης και ότι δέχεται επιθέσεις εγκαθέτων (επρόκειτο για έναν φουκαρά, ονόματι Ρέλο, που ρίχνει καφέδες, αυγά, γαλακτομπούρεκα, σε όποιον βρίσκεται στην επικαιρότητα). Αν δε συμαζευτεί, το παιχνίδι θα το χάσει, και τότε ως δια μαγείας θα προκύψει ο από μηχανής Σωτήρας Κώστας Σημίτης. Ωραίο ε; Για φανταστείτε, μέσα σε 4 χρονάκια να καθαρίσει και Γιωργάκη και Βαγγελάκη.

Ανώνυμος είπε...

Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την επάνοδο τού ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας.Καί ώς υπέρβαση θεωρώ-όπως καί η συντριπτική πλειοψηφία τών σκεπτόμενων πολιτών- τήν ρεαλιστική προσέγγιση ζωτικών καί κρίσιμων θεμάτων, όπως η παιδεία, τό ασφαλιστικό καί η αναμόρφωση τής δημόσιας διοίκησης.
Αν αντιληφθεί εγκαιρα ο Βενιζέλος οτι η υπερψήφιση τού άρθρου 16, η αναμόρφωση καί υπερψήφιση τού άρθρου 24 καί η ριζοσπαστική ανασύνταξη ενός νέου κώδικα δημόσιας διοίκησης -μέ έμφαση στήν ανάδειξη τής παραγωγικότητας καί στόν κολασμό τής διαφθορας-, είναι τά προαπαιτούμενα για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, τότε θά έχει ελπίδες.
Τό χαϊδεμα τού κατεστημένου καί η προάσπιση τών απαραδεκτων προνομίων τού καθηγητικού κογκλάβιου δέν θά τού δώσει πόντους καί τό μέλλον του θά είναι βραχυ..

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Να πούμε και κάτι άλλο
Πιστεύει κανείς ότι δεν ήξεραν στην Χαρ, Τρικουπη 50 τα αποτελέσματα των εκλογών την Κυριακη το απόγευμα. Πιστεύει κανείς ότι δεν ήξεραν που πάει το πράγμα από το Σάββατο ή την Παρασκευή;. Επιτρέψτε μου να ξέρω πολύ καλά ότι το αποτέλεσμα που έβγαζαν οι δημοσκοπήσεις του Αυγούστου δεν άλλαξε ούτε μια στιγμή, Αν άλλαξε άλλαζε συνεχώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ γιατί ο ΓΑΠ πήγαινε από το ένα Λάθος στο άλλο, Φώτη Πατουλίδου ασυναρτησίες στα καμένα, αδυναμία απάντησης στην παροχολογία, αρνητική διαφήμιση και αλλά τόσα.

Ένα καλοκαίρι μετρούσε τις μέρες της συγκάλυψης και μετά μετρούσε της μέρες για να φύγει η Δεξιά.
Έχω χαραγμένη την εικόνα του ΓΑΠ σε κάθε εμφάνιση να μετράει μέρες. Ένας ΓΑΠ που εγκλωβίστε να πείσει τον Λαο ότι ο ίδιος ο Καραμανλής τα πήρε σε βαλίτσες, Η πολιτική αυτή αρχίζει από την προηγούμενη ΔΕΘ μόνο που τοτε ήταν το σκάνδαλο των κουμπάρων.
Πείτε τώρα αν έβγαινε κάποιος Βαγγέλης και του έλεγε ότι κάνει λάθος τι θα γίνονταν. Πόσες δυνατότητες είχε κάποιος άλλος να παρέμβει σε αυτή την πολιτική που οδηγούσε μαθηματικά στην ήττα. Το ότι η επιλογές ΓΑΠ οδηγούσαν μαθηματικά στην ήττα το αποδείκνυε το γεγονός ότι από το 2004 και μετά σε καμία δημοσκόπηση δεν βρεθήκαμε μπροστά.. Το εύρημα περί καταλληλότητας που έδινε στο ΓΑΠ 25 % αποδείκνυε ότι μετά τις έλλογες του 2004 ο αρχηγό δεν ενέπνεε ούτε την βάση του ΠΑΣΟΚ

Σας παραπέμπω στα κείμενα μου στο πρώτο www.dialogos. pasok.gr για να σας δείξω ότι δεν γεννήθηκα τώρα και ούτε μυρίσθηκα κάτι και μπήκα.
Έχω το θάρρος της γνώμης μου και ένα επώνυμο και το χρησιμοποιώ παντού από την στιγμή που μπήκα στο ΠΑΣΟΚ . Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς είπα και τότε.

Ούτε προεκλογικά ούτε δημόσια μπορούσε ο Βαγγέλης Βενιζέλος να μιλήσει για την επερχόμενη ήττα με το κλίμα που επικρατούσε.
Κλίμα εσωκομματικής απαθείς και φόβου για να μην θιχτεί ο ΓΑΠ και οι συν αυτω.
Ελπίζω τώρα τα πρωτοκλασάτα στελέχη να μιλήσουν ανοιχτά και να μας πουν γιατί δεν προσπάθησαν να σταματήσουν το ΓΑΠ από το επικοινωνιακό κατήφορο που είχε πάρει.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 301   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis