Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

Απάντηση 1: Οι δηλώσεις μου στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών

Μετά από μια εβδομάδα με ιδιαίτερα επιβαρημένο πρόγραμμα (συνεδρίαση Κ.Ο., προγραμματικές δηλώσεις κυβέρνησης, παρουσία στη Βουλή), επανέρχομαι στο ιστολόγιο για να δώσω ορισμένες απαντήσεις στα πολυάριθμα ερωτήματά σας. Προσπάθησα να τα ομαδοποιήσω προκειμένου να καλύψω όσους το δυνατόν περισσότερους.

Στη συνέντευξή μου στον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 26 Σεπτεμβρίου, έδωσα πολλές απαντήσεις που καλύπτουν και δικά σας ερωτήματα σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις. Ξεκινάω λοιπόν σήμερα από την πρώτη ενότητα ερωτημάτων που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ (προσωπικοί χειρισμοί, ενότητα, διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, σεβασμός συντρόφων, ιδεολογικές θέσεις κινήματος, ανανέωση, κτλ.) και συγκεκριμένα με το ερώτημα που μου θέτουν οι περισσότεροι και αυτό αφορά στις δηλώσεις μου στο Ζάππειο το βράδυ των εκλογών και τα περί «υπονόμευσης». Λένε κάποιοι «μήπως θα ήταν σωστό να περιμένω;»

Απαντώ λοιπόν:

Δηλαδή τί έπρεπε να κάνω; Να φερθώ υποκριτικά; Να το οργανώσω; Εγώ αντέδρασα, συναισθηματικά και πολιτικά. Ένιωσα ότι εκείνη τη στιγμή η παράταξη, ο κόσμος όλος που προσβλέπει στο ΠΑΣΟΚ, έχει μείνει εκκρεμής, άδειος συναισθηματικά και πολιτικά, ακούει μια αντιμετώπιση του γεγονότος ότι χάσαμε όπως χάσαμε, σχεδόν σαν να μην συμβαίνει τίποτε το ιδιαίτερο.

Και εγώ έχω την υποχρέωση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ως άνθρωπος με ευθύνη να πω την άποψή μου. Και είπα την άποψή μου. Αφ’ ης στιγμής ο κ. Παπανδρέου πήρε την πρωτοβουλία να πει «Κινώ τη διαδικασία ανανέωσης της εντολής μου ως Προέδρου και την κινώ άμεσα», και το «άμεσα» σήμαινε σε λίγες μέρες, όπως και αποπειράθηκε να γίνει την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, έπρεπε να πω ότι είμαι παρών, για να εξασφαλιστεί και η δημοκρατική διαδικασία, με δυο τουλάχιστον υποψηφίους.

Για τα περί «υπονόμευσης» τι να πώ; Μας βλέπει πολύς κόσμος, κόσμος που ενδιαφέρεται για το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι που επιχαίρουν γιατί είναι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά και πάρα πολλοί ενδιάμεσοι άνθρωποι που θα μπορέσουν να έρθουν μαζί μας και θα ήθελαν ίσως να είναι μαζί μας. Υπάρχει μια αξιολόγηση της κοινής γνώμης, ποια στελέχη είναι αυτά που δίνουν τη μάχη, ποια στελέχη θέλει να βλέπει ο κόσμος στη Βουλή, στα Μέσα Ενημέρωσης γιατί νιώθει σιγουριά, ποια στελέχη δίνουν τον αγώνα σε σχέση με τον κ. Καραμανλή... Εγώ θέλω να πιστεύω ότι έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορούσα.

-----------------------------------------------

Η διαδικασία εγγραφής όσων θέλουν να συμμετέχουν στη συνάντηση των μπλόγκερς συνεχίζεται κανονικά. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 150 άτομα.
Η διαδικασία είναι απλή:
· Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail evenizelos2@gmail.com
· Στον χώρο Subject του μηνύματος αναγράφετε τη φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»
· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας
· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail
Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.
· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Περί επικοινωνίας με bloggers... UPDATE στο τέλος...

Αγαπητοί φίλοι,

Πολλοί είναι αυτοί που μου στέλνουν μηνύματα με τα οποία διαμαρτύρονται γιατί δεν απαντώ σε ερωτήματα που μου απευθύνουν. Έχετε δίκιο. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος που έχω τελευταία είναι πολύ περιορισμένος. Παρ’ όλα αυτά, πάντα ενημερώνομαι από τα μηνύματά σας στο μπλογκ μου αργά το βράδυ και σημειώνω τα ερωτήματά σας, διαβάζω την σκληρή συχνά κριτική σας και λαμβάνω υπόψη μου τις παρατηρήσεις σας.

Έχω κωδικοποιήσει τα ζητήματα που έχουν τεθεί σε τρεις κατηγορίες:

α. ΠΑΣΟΚ (διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, προσωπικοί χειρισμοί, ενότητα, σεβασμός συντρόφων, ιδεολογικές θέσεις κινήματος, ανανέωση, κτλ.)
β. Κοινωνία (θέσεις μου για χωρισμό εκκλησίας-κράτους, στράτευση πολιτών, ναρκωτικά, περιβάλλον, υγεία, παιδεία, ανάπτυξη, κτλ)
γ. Νέες τεχνολογίες και ζητήματα blogging (θέματα λογοκρισίας, moderation, νομικών ευθυνών, διαδικτύου, κτλ)

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά δεν είναι λίγα.

Έτσι λοιπόν καθημερινά σχεδόν θα δημοσιεύω από ένα μικρό post που θα απαντά, ή τουλάχιστον θα προσπαθεί να δίνει μια απάντηση, σε κάθε ένα από αυτά τα ερωτήματα. Με τον τρόπο αυτό, τα επιμέρους σχολιά σας θα καταγράφονται στα αντίστοιχα posts και θα διευκολύνεται με αυτόν τον τρόπο η επικοινωνία μας.
Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει από αύριο.

Μια σκέψη μου είναι επίσης να καλέσω τους bloggers σε μία ανοικχτή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σε φυσικό χώρο στην Αθήνα, πιθανώς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Στη συζήτηση αυτή θα μπορούν να συμμετάσχουν αποκλειστικά bloggers. Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε ίσως και στην Θεσσαλονίκη λίγες μέρες αργότερα.

Ελπίζω στην θετική ανταπόκρισή σας σε αυτή την πρόσκληση για μια συζήτηση ανοιχτή, ουσιαστική και πολιτισμένη.

Φιλικά,

Ευάγγελος Βενιζέλος

-----------------------------------------------
Επειδή αρκετοί από εσάς επισημάνατε ότι ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής στη συνάντηση είναι προβληματικός (προστασία προσωπικών δεδομένων, spam, κτλ), από εδώ και στο εξής θα ακολουθείται η εξής διαδικασία, την οποία προτείνει και ο e-lawyer σε σχετικό μήνυμά του:

· Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail
evenizelos2@gmail.com
· Στον χώρο Subject του μηνύματος πρέπει να αναγράφεται η φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»
· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας
· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail

Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.
· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.

Ως εκ τούτου όλες οι συμμετοχές που έχουν καταγραφεί ως τώρα στο μπλογκ ισχύουν κανονικά, αλλά θα σβηστούν από τον χώρο των μηνυμάτων και θα περάσουν στη λίστα συμμετοχών που καταρτίζεται.

Ζητούμε συγγνώμη για την αλλαγή αυτή και σας ευχαριστούμε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 23, 2007

Λάσπη στη Wikipedia: Η μάχη των ονομάτων!

Αναρωτιέμαι πόσο εμπαθής μπορεί να είναι κάποιος ώστε να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει την παγκόσμια τράπεζα πληροφοριών Wikipedia με ψευδή στοιχεία στην προσπάθειά του να με σπιλώσει. Η γκεμπελική μέθοδος που επιβάλει την επανάληψη και διασπορά ενός ψεύδους μέχρι την επικράτησή του ως αλήθεια εφαρμόζεται κατά γράμμα.

Στο λήμμα Evangelos Venizelos της αγγλόφωνης έκδοσης της Wikipedia και κάτω από το κεφάλαιο Early Life, αναφερόταν έως και το βράδυ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το εξής:

Venizelos, originally Evangelos Tourkoglou (he changed his name by deed poll) was born in Thessaloniki, Greece.
Ως πηγή της παραπάνω ψευδούς πληροφορίας η Wikipedia αναφέρει τον Mark Dragoumis και συγκεκριμένα άρθρο του με θέμα το άρθρο 16 του Συντάγματος, που είχε δημοσιεύσει στη στήλη του στην εφημερίδα Athens News, στις 21 Ιανουαρίου 2007. Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο Dragoumis βασιζόμενος απλά σε ψευδείς φήμες μετέφερε ως δεδομένο το μύθο του δήθεν αληθινού επωμύμου μου.

Το ψεύδος αυτό για το επώνυμο της οικογενείας μου μεταφέρθηκε τώρα και στον παγκόσμιο ιστό και μάλιστα σε μια τράπεζα πληροφοριών που έχει τεράστια διεθνή απήχηση. Αντίστοιχοι μύθοι κυκλοφορούσαν θυμίζω στις αρχές του αιώνα, πάλι για το όνομα Βενιζέλος, αλλά τότε το θέμα αφορούσε τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Όλοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί η Wikipedia. Ο κάθε εγγεγραμμένος χρήστης μπορεί να εισάγει νέα λήμματα, να διορθώσει ή συμπληρώσει υπάρχοντα λήμματα ή να τα σβήσει. Η συγκεκριμένη συμπλήρωση έγινε μόλις τις τελευταίες ημέρες από άτομα άγνωστα ακόμα σε μένα.

Επικοινώνησα με την Wikipedia και αφού έγινε η σχετική διόρθωση, με διαβεβαίωσαν ότι θα διερευνήσουν το θέμα. Είπαν επίσης ότι παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για τις εισαγωγές πληροφορίας, μπορούν κατόπιν δικαστικής εντολής να αποκαλύψουν το ΙΡ του χρήστη που έκανε την συγκεκριμένη εισαγωγή. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει και θα περιμένω τα αποτελέσματά της.

Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι σήμερα, ακόμα και ένα ξεδιάντροπο ψέμα μπορεί να επικρατήσει ως αυταπόδεικτη αλήθεια. Το συγκεκριμένο περί του δήθεν επωνύμου μου, αναφέρεται ήδη σε δημοσιεύματα του ξένου τύπου, όπως στους Times του Λονδίνου και στη βελγική Der Standaard.

Πιο εντυπωσιακό όμως απ’ όλα είναι το timing της διασποράς του ψεύδους που έχει κατακλύσει δεκάδες μπλογκς και αναπαράγεται ταχύτατα από διάφορους που αποκρύπτουν σκοπίμως την αλήθεια, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Λυπάμαι πραγματικά...

Διαβάστε εδώ την σχετική επιστολή που είχα αποστείλει στην Καθημερινή της 12ης Ιουνίου 2007 και στην οποία απαντώ στο σχετικό ψεύδος.

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2007

La Televizione - Απάντηση

Στο φύλλο της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα στην στήλη La Televizione, δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο «Ο Βενιζέλος στα νύχια του blogger». Το κείμενο στην ουσία αναδημοσιεύει αυτούσιο ένα post ενός μπλόγκερ με το ψευδώνυμο «Δε μασάμε Ρε» ο οποίος, κατά την εφημερίδα, έκανε «ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας».

Στο κείμενό του ο μπλόγκερ υποστηρίζει ότι έστειλε δύο σχόλια στο δικό μου μπλογκ, ένα θετικό και ένα αρνητικό, αλλά τελικά αναρτήθηκε μόνο το θετικό. Για το λόγο αυτό με καταγγέλλει ως λογοκριτή.

Η αλήθεια βέβαια είναι απλή και αυταπόδεικτη:

Ο μπλόγκερ με κατηγόρησε για λογοκρισία στις 20 Σεπτεμβρίου υποστηρίζοντας ότι μία μέρα πριν είχε στείλει τα δύο σχόλια στο μπλογκ μου. Τα σχόλια όμως είχαν αναρτηθεί και τα δύο στις 19 Σεπτεμβρίου, γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας αν μπει στον χώρο σχολίων του μπλογκ μου.

Είναι αλήθεια ότι η ανάρτηση των σχολίων δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με moderation, γεγονός που καθυστερεί λίγο την δημοσίευσή τους. Αν κατηγορούμαι γιατί χρησιμοποιώ moderation στα σχόλια που μου αποστέλλονται θα ήθελα να ξέρω γιατί είναι μεμπτό αυτό. Δεν είναι το moderation μέσα στους κανόνες του blogging; Θα μπορούσα να λειτουργήσω το μπλογκ μου χωρίς moderation επιτρέποντας να δημοσιεύνται εντελώς απαράδεκτα και χυδαία υβριστικά σχόλια που στρέφονται όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον άλλων προσώπων που μετέχουν στη δημόσια ζωή; Όλοι οι παροικούντες τη «μπλογκόσφαιρα» άλλωστε, γνωρίζουν ότι υπεύθυνος κατά το νόμο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο ενός μπλογκ είναι ο ιδιοκτήτης του και όχι οι ανώνυμοι σχολιαστές, ούτε οι συντάκτες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (ρεπορτάζ δηλαδή) και αναμασούν αβάσιμες καταγγελίες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορούμαι για λογοκρισία τη στιγμή που στο μπλογκ μου δημοσιεύονται ΟΛΑ τα σχόλια των αναγνωστών, είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά. Κι αυτό μπορεί να το ελέγξει ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Δεν θα ήμουν υπερβολικός υποθέτω εάν παρακαλούσα για την αποκατάσταση της αλήθειας από την έγκριτη Ελευθεροτυπία.

Για το όνομα ...

Με αφορμή το σχόλιο του s. frang (22 Σεπτεμβρίου) στο προηγούμενο post δημοσιεύω την από 12.6.2007 επιστολή μου προς τον Διευθυντή της "Καθημερινής".

"Φίλε κύριε Διευθυντά,
με καθυστέρηση δυστυχώς έπεσε στην αντίληψη μου το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας σας κ. Ν. Νικολάου της 6.6.2007. Το σχόλιο αναφέρεται στις πολιτικές ηγεσίες και τις δυναστείες και εστιάζει την προσοχή του στη δύναμη των ονομάτων. Ως απόδειξη όμως της δύναμης των ονομάτων επικαλείται το ότι «ο Ευαγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό».
Θα περίμενα από ένα παλιό και έμπειρο δημοσιογράφο όπως ο κ. Νικολάου μεγαλύτερη προσοχή όταν αναφέρεται σε θέματα που και ο ίδιος θεωρεί τόσο κρίσιμα για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και όχι μόνον των πολιτικών προσώπων. Η αλλαγή ενός ονόματος δείχνει είτε ανάγκη είτε σκοπιμότητα και είναι πράξη δηλωτική της προσωπικότητας.
Ο κ. Νικολάου θα όφειλε- εφόσον θέλει να τεκμηριώνει τις απόψεις του- να ρωτήσει για να μάθει ότι αυτή η ιστορία περί δήθεν αλλαγής του επωνύμου μου που γράφτηκε κάποτε σε έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι απολύτως ψευδής. Συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί προ πολλών δεκαετιών για το επίθετο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όταν η «πληροφορία» αυτή επαναλήφθηκε έπαψα να την αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο. Ευτυχώς δε στην Εύβοια διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς).
Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση.

Φιλικά

Ευάγγελος Βενιζέλος

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2007

Ζωντανής επικοινωνίας συνέχεια...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας για τα σχόλια που αφήνετε αυτές τις μέρες στο μπλογκ μου. Τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά σας σχόλια τα διαβάζω στο τέλος της ημέρας, παρά τον ελάχιστο χρόνο που διαθέτω αυτή την εποχή. Και πάντως, όλα τα λαμβάνω υπόψη μου, ακόμα και αυτά που μου ασκούν έντονη κριτική με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις.
Από την αρχή είχα πει ότι η απόφασή μου να μπω στη μεγάλη οικογένεια των bloggers ήταν συνειδητή και είχε στόχο τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού πολιτικού διαλόγου. Θα ήθελα πραγματικά να είμαι σε θέση να αξιοποιήσω ενεργά αυτόν τον διάλογο με τον κάθε έναν από εσάς, όμως αυτό στην παρούσα φάση είναι αδύνατον. Ελπίζω να το κάνω κάποια στιγμή όταν το πρόγραμμά μου το επιτρέψει.

Ωστόσο, θα παρακαλούσα όλους σας να αποφεύγετε τους ακραίους χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που δεν ταιριάζουν στο ύφος και το ήθος που όλοι απαιτούμε να υπάρχει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Δεν υπάρχουν δύο ή περισσότερα στρατόπεδα στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας ενιαίος οργανισμός που μέσα από τον διάολογο και την διαφωνία θα βγει δυνατός και από αυτή την κρίση. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι για να κάνουμε επίθεση εναντίον του ενός ή του άλλου. Ο στόχος μας είναι ένας: Υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου ακόμα και με έντονες διαφωνίες αλλά και ενότητα.

Σας διαβεβαιώ ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τα σχόλια όλων σας και να τα λαμβάνω υπόψη μου. Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή.

Όλα αυτά που γράφω είναι προφανές ότι αφορούν τους πραγματικούς μπλόγκερς και όχι την προσπάθεια ορισμένων κύκλων να φτιάξουν στημένες καταστάσεις και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του διαδικτύου προς όφελος μιας σκληρής παλαιοκομματικής αντίληψης και πρακτικής, δηλαδή μιας όψης της πολιτικής που απεχθάνεται η κοινωνία των πολιτών. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά δεν το κάνω γιατί με ενδιαφέρει η ουσία. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μεταφέρεται στο πιο σύγχρονο και ζωντανό μέσο που είναι το διαδίκτυο η λογική ενός φοβικού ΠΑΣΟΚ, ενός μικρού δηλαδή οργανισμού που δεν υπηρετεί το βασικό του στόχο: να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας και να σέβεται τον πολίτη.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Προς ενημέρωσή σας...

Η προσωπική μου ιστοσελίδα www.evenizelos.gr βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας, όχι από προσωπική επιλογή, αλλά επειδή δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες επίθεση από χάκερς.

Θυμίζω επίσης ότι οι προγραμματικές μου θέσεις βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου στην εξής διεύθυνση : www.evenizelosdialogues.gr.

Όλοι οι bloggers που συνηθίζουν να επισκέπτονται το «πολιτικό μου ημερολόγιο» γνωρίζουν ότι μετά από συμφωνία που κάναμε μεταξύ μας και μετά από αρκετό καιρό ελεύθερης λειτουργίας εφαρμόζεται comment moderation, όπως μου είχε προταθεί από πολλούς από εσάς για να διευκολύνεται ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος (σχετική ανάρτηση, Φεβρουάριος 2007 με τίτλο: «Πολιτικό Ημερολόγιο»…).

Ζητώ την κατανόηση σας για το γεγονός ότι, για λόγους που όλοι καταλαβαίνετε, ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει αυτό το διάστημα να επικοινωνώ μαζί σας όσο τακτικά θα ήθελα.
Ευχαριστώ για την πληθώρα των μηνυμάτων σας. Ευχαριστώ για τα μηνύματα στήριξης, τις κριτικές και τις υποδείξεις. Λαμβάνω φυσικά υπόψη μου και τα αρνητικά σχόλια.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17, 2007

Τελευταίες εξελίξεις...

Προφανώς έχετε παρακολουθήσει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Αναρτώ όμως και εδώ την δήλωση που έκανα χθες το βράδυ και ζητώ τις υποδείξεις και τις παρατηρήσεις σας.


"Είναι κρίμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και μπορούσε και όφειλε να νικήσει για το καλό του τόπου, έχασε.
Έχουμε, δυστυχώς, υποστεί μία καθαρή και μεγάλη ήττα. Την ώρα αυτή που η δημοκρατική παράταξη είναι πληγωμένη, που βλέπει να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες όχι κομματικές αλλά για τον τόπο- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους ψηφοφόρους, τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Έδωσαν έναν πολύ καλό αγώνα, που θα έπρεπε να έχει δικαιωθεί. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.
Συγχαίρω τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για την γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό κόμμα.
Στο ΠΑΣΟΚ και στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που υπάρχει χάριν του τόπου, αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.
Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στην παράταξη και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει την άμεση εκλογή του Προέδρου από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφηκε σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το ΠΑΣΟΚ".

ShareThis