Τετάρτη, Νοεμβρίου 28, 2007

...και πάλι για τα παιδιά των μεταναστών

Ευχαριστώ όσους σχολίασαν θετικά την ανάρτηση μου για τα παιδιά των μεταναστών και τη σχετική ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή.

Θεωρώ εύλογη την παρατήρηση που έγινε από ορισμένους για την ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε να έχει ρυθμιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έτυχε όμως να έλθω αντιμέτωπος με το ζήτημα αυτό ως αρμόδιος υπουργός, ούτε μου το είχε θέσει κάποια ομάδα ενδιαφερομένων. Αυτό έγινε για πρώτη φορά τώρα και βρίσκω το αίτημα αυτονόητο.

[Υπήρξαν και ένα-δύο σχόλια σχετικά με την ιθαγένεια των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας. Το ζήτημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες. Συνδέεται με τη δήλωση αποδοχής του δημοκρατικού πολιτεύματος και με την εγγραφή στα δημοτολόγια όπως συμβαίνει με όλους Έλληνες πολίτες που καταγράφονται με το ονοματεπώνυμο τους και όχι με τίτλο ευγενείας. Αυτό επιβάλλει η ισότητα των πολιτών. Όταν υπήρχε βασιλεία, ο βασιλιάς δεν ήταν Έλληνας ως πολίτης γιατί δεν ήταν ένας πολίτης ίσος με τους άλλους, αλλά ως βασιλιάς, με βάση ένα τελείως ιδιαίτερο νομικό καθεστώς σε σχέση με την ιθαγένεια, την ενηλικίωση, την κληρονομική διαδοχή κοκ.]

Ας γυρίσουμε όμως στο κεντρικό και κρίσιμο ζήτημα: Απαιτείται πραγματικά να χαραχθεί μία ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, ένα κεφάλαιο της οποίας είναι και τα κριτήρια απονομής της ελληνικής ιθαγένειας. Υπάρχουν δοκιμασμένα σχήματα που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες υποδοχής μεταναστών. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να παρουσιάσω μία πιο συγκεκριμένη και συστηματική πρόταση. Αν υπάρχουν ιδέες και εμπειρίες, είναι ευπρόσδεκτες.

Είδα, τέλος, ότι υπάρχουν πάντα κάποια ανοικτά ζητήματα σε σχέση με τους Βορειοηπειρώτες (παρότι ισχύουν πλέον νέες ρυθμίσεις για την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας) και ορισμένες κατηγορίες παλιννοστούντων. Θα ερευνήσω -όσο μπορώ- τα θέματα που τέθηκαν και θα επανέλθω μόλις έχω να πω κάτι καινούργιο. Αυτό αφορά και την υπόθεση των παλιννοστούντων της Φαρκαδώνας Τρικάλων. Ελπίζω να μπορέσω να έλθω σε επαφή μαζί τους για να μάθω λεπτομέρειες.

129 σχόλια:

Παρρησία είπε...

"Δεν έτυχε όμως να έλθω αντιμέτωπος με το ζήτημα αυτό ως αρμόδιος υπουργός, ούτε μου το είχε θέσει κάποια ομάδα ενδιαφερομένων..."

O.K. ...

PanagiotisL είπε...

Θα ήθελα να σταθώ σε μια φράση του post: "Δεν έτυχε όμως να έλθω αντιμέτωπος με το ζήτημα αυτό ως αρμόδιος υπουργός, ούτε μου το είχε θέσει κάποια ομάδα ενδιαφερομένων. Αυτό έγινε για πρώτη φορά τώρα και βρίσκω το αίτημα αυτονόητο."

Επιτέλους! Έχουμε ομολογία! Ο Barba Ben (αλλά και όλοι οι άλλοι πολιτικοί, δεν είναι μόνος του) ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, όπου π.χ. με 400 ευρώ το μήνα όχι μόνο ζεις, αλλά αποταμιεύεις κι από πάνω ή αν είσαι μετανάστης όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και στο Δημόσιο σκοτώνονται να σε εξυπηρετήσουν.

Κύριοι πολιτικοί, μήπως πριν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με μας, τους απλούς πολίτες, να γίνετε πρώτα απλοί πολίτες οι ίδιοι, ώστε να μη χρειάζεται να σας υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα; Επιτέλους, η υπομονή μας έχει και τα όριά της!

Xpapathan είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

''Υπήρξαν και ένα-δύο σχόλια σχετικά με την ιθαγένεια των μελών της πρώην βασιλικής οικογένειας. Το ζήτημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες. Συνδέεται με τη δήλωση αποδοχής του δημοκρατικού πολιτεύματος και με την εγγραφή στα δημοτολόγια όπως συμβαίνει με όλους Έλληνες πολίτες που καταγράφονται με το ονοματεπώνυμο τους και όχι με τίτλο ευγενείας. Αυτό επιβάλλει η ισότητα των πολιτών. Όταν υπήρχε βασιλεία, ο βασιλιάς δεν ήταν Έλληνας ως πολίτης γιατί δεν ήταν ένας πολίτης ίσος με τους άλλους, αλλά ως βασιλιάς, με βάση ένα τελείως ιδιαίτερο νομικό καθεστώς σε σχέση με την ιθαγένεια, την ενηλικίωση, την κληρονομική διαδοχή κοκ''.

Αγαπητέ κ. Βενιζέλε, ως συνήθως, χάνετε την ουσία και στέκεστε στα νομικά. Ο Βασιλιάς δηλαδή, παύει να είνα έλληνας πολίτης, από τη στιγμή που παύει να βασιλεύει; Και ποιας χώρας πολίτης είναι δηλαδή;
Επίσης, δεν απευθύνεστε σε ζώα. Αφερέσατε την ελληνική ιθαγένεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν από κάποιον αφερείται η ιθαγένεια-κάτι που μόνο εσείς και η Χούντα έκανε-παύει να είναι έλληνας. Ειδικά ένας πρώην αρχηγός του ελληνικού κράτους.
Απλά, εσείς θέλετε να δείτε στην ουρά του δημοτολογίου τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, για να ικανοποιήσετε την εμπάθειά σας. Απλά, απλούστατα. Επί της ουσίας, για το αν δικαιούνται να μέλη της βασιλικής οικογένειας, να είναι έλληνες, μιας και έχουν όλα όσα περιγράφετε και για τους μετανάστες, δεν απαντάτε...Επίσης αναφέρεστε σε τίτλους ευγενείας, αγνοώντας ή αποκρίπτοντας εκσεμένα ότι και στο Σύνταγμα της Βασιλευομένης, απαγορεύονταν οι τίτλοι ευγενείας.
Επίσης, ζητάτε κι από τους μετανάστες δήλωση αποδοχής του πολιτεύματος για να τους δώσετε την ιθαγένεια;
Φούσκες,πολλές φούσκες κ. Βενιζέλε μου....

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να αναφέρω μια εμπειρία που είχα στην Αυστρία πριν από λίγους μήνες, η οποία φανερώνει πως ίσως υπάρχει γενικότερο "Ευρωπαϊκό" πρόβλημα με μετανάστες από τρίτες χώρες.

Είχα πάει σε κάποια Δημοτική αρχή της Βιέννης και εκεί γνώρισα ένα νιόπαντρο ζευγάρι όπου ο άντρας ήταν Νιγηριανός και η κοπέλα Αυστριακή και το πρόβλημα τους ήταν ότι ανάγκαζαν τον άντρα να επιστρέψει στη Νιγηρία για να κάνει κάποια αίτηση νομιμοποίησης από εκεί. Το ζευγάρι μου είπε ότι δεν ήθελε να πάει στη Νιγηρία για λόγους ασφαλείας και ότι δεν είχε κανένα λόγο να πάει.

Δεν ξέρω πόσο δίκαιο είχε το ζευγάρι, πάντως η αντιμετώπιση που είχε από τους υπαλήλλους του δήμου ήταν περιφρονητική. Τελικά το ζευγάρι έφυγε άπραγο - δεν τους άφησαν να κάνουν αίτηση - και θα κυνηγούσαν το θέμα με δικαστικό τρόπο.

harrygrath είπε...

Ενδιαφερουα η διευκρινηση γι τ.βασιλια. Αν ηταν εξυπνος,θα ειχε μια θεση στην ενεργο πολιτικη αναλογη του Γερμανοβουλγαρου Σαξομπουργγκοφσκι.

Ισως ειναι φορτος εργασιας οι ατομικες απαντησεις.

Η προταση μου για αποδοση ιθαγενειας ειναι το μοντελο του "αγγλικου κοσμου"
( ΗΠΑ,Καναδας,Αυστραλια).
" Αριστερο" & φιλομεταναστευτικο.

Αυτο το μοντελο μπορουμε σαν λαος να κατανοησουμε,λογω των δικων μας μεταναστων εκει.

Υπαρχει & το μοντελο του " εθνικου κρατους¨" που ειναι δεξιο , εθνικιστικο,αντιμεταναστευτικο.

Η θεση σας για 2πλη/πολλαπλη υπηκοοτητα ?

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη ξύπνησες αργά σήμερα. Οραίες είναι οι ευαισθησίες σου αλλά έχουμε κουραστεί. Δεν είμαστε στο δημοτικό να ακουμε ωραίες εκθέσεις ιδεών.
Για τους επιστήμονες που έδιωξε απο την Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ με την πολιτκή του και τους εξανάγκασε σε μεταναστευση τι θα κάνεις.
Για το ίδρυμα Λαμπράκη μόνο ο Νανόπουλος υπάρχει και οτι του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί;
Η ιδέα του να κάνει ο Νανόπουλος με τα λεφτά μας κέντρο κοσμολογίας στην Ελλάδα είναι καλή *αχρηστη* αλλα καλύτερη θα ήτανε να φέρνατε επιστήμονες να φτειάξουν καρφίτσες. Στην ελλάδα ουτε καρφίτσες δεν μπορείτε να φτιάξετε. Εκει καταντήσατε τη χώρα και την κάνατε να ασχολείται με το βρακί της Μενεγακη και το αυτό της Λιάνη. Αυτά ειναι τα σημεία που όλοι ξέρουν και όσο να σφυρίζετε στο ΠΑΣΟΚ ...

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς πια να κάνεις πολιτική, Βαγγέλη. Δεν μπορείς να "μετράς" τα λόγια σου. Σου την έχουν στημμένη. Σήκω και φύγε και κάνε νέο κόμμα. Να βγαίνεις κάθε μέρα ανοιχτά να κάνεις την πολιτική που θέλεις.

Όλα τα media θα σ' έχουν κάθε μέρα στην επικαιρότητα, το συζητάς τώρα... Θα τους συντρίψεις, θα γίνεις ο μοναδικός αντίπαλος του Καραμανλή. Τον ΓΑΠ ούτε στις αγγελίες γάμων δεν θα τον βρίσκουμε. Και θάχει την τύχη του Γεωργίου Μαύρου όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απευθυνόταν στον Ανδρέα στη Βουλή αντί για τον Μαύρο που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση.

Ξέρεις ιστορία τώρα εσύ, έτσι θα γίνει, άρα λοιπόν προχώρα και μην κάθεσαι. Στο κάτω-κάτω ρε Βαγγέλη, θα το χαρείς κιόλας. Εσύ, δεν μπορείς να κάθεσαι ν' ακούς τους χαζούς σιωπηλός.

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον κ. Βενιζέλο τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν και πηγαίνουν σχολείο εδώ, μιλούν Ελληνικά και θα μείνουν εδώ, νομίζω ότι θα πρέπει να τα θεωρούμε Έλληνες γιατί αυτό γίνονται στα Ελληνικά σχολεία. Θα πρέπει δηλαδή να ενδιαφερθείτε σοβαρά για τους μετανάστες, είναι αυριανοί Έλληνες πολίτες και με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων πιθανόν τα παιδιά των μεταναστών νάναι περισσότερα μελλοντικά.
Το θέμα ξαναπηγαίνει στην παιδεία, διαμαρτύρονται οι γονείς ότι τα παιδιά των μεταναστών είναι περισσότερα στην τάξη και υπάρχει απαξίωση για την δημόσια παιδεία.
Ξεχνούν όλοι ότι η πολιτεία διαπαιδαγωγεί τους πολίτες της και κρίνεται αυτή πρωτίστως για την παιδεία που παρέχει.
Νομίζω ότι θα πρέπει να το πάρουμε όλοι στα σοβαρά το θέμα των μεταναστών και των παιδιών των μεταναστών πολύ περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη,

Αφού ξέρεις να κάνεις πολιτική, έχεις λόγο και τσαμπουκά, κάντα μ' ένα δικό σου κόμμα εκεί πέρα, να σε στηρίξει όλ' η Ελλάδα. Τί να το κάνεις το ΠΑΣΟΚ αν το πάρεις μετά την επόμενη εκλογική ήττα? Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, πάρτο απόφαση. Μια ταμπέλα γυρμένη στο δρόμο είναι, χιλιοτρυπημένη απο σκάγια. Τι να το κάνεις το κουφάρι? Μ' αυτό θα κυβερνήσεις αύριο μεθαύριο? Γιατί αυτός είν' ο σκοπός σου, δεν είναι τώρα να γίνεις αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης...

Κι αν δεν το κάνεις ΤΩΡΑ εσύ, θα το κάνει κάποιος άλλος αύριο, και μάλιστα θάναι και μέσ' απ' το ΠΑΣΟΚ, μη γελιέσαι. Μ' αυτό το ΠΑΣΟΚ, κανείς που θα το παραλάβει μετά τον ΓΑΠ δεν βγαίνει πρωθυπουργός. Κι αυτό θα το ξέρουν όλοι τότε. Κι ίσως τότε να προκύψουν και δυο-τρία κομματίδια, κι αυτό θάναι καταστροφή και για τον τόπο.

Άρα, λοιπόν, υπηρεσία στον τόπο θα προσφέρεις αν κάνεις τώρα κόμμα, ακόμη κι αν δεν βγεις στις επόμενες εκλογές. Αλλά θα βγεις, γιατί θα σ' ακολουθήσουν τα 4/5 των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και, την τελευταία στιγμή, το 1/5 των στελεχών της ΝΔ. Μην κάνεις το λάθος να πας "αριστερά" όπως το εννοούν η Ελευθεροτυπία κι οι Συνασπιστές. Χάθηκες, και μαζί με σένα κι ο τόπος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο,
Συγχαρήτηρια για την πρωτοβούλια που αναλάβατε.
Δεν ειναι και η κατάλληλη χρονική περίσταση να αναλάβετε και μια πρωτοβουλία για την συνολική αντιμετώπιση του ζήτηματος της ενσωμάτωσης των μεταναστών στο κοινωνικό αλλά και πολιτισικό γίγνεσθαί της πατρίδας μας?

ifigenia1953 είπε...

Ο δημοσιγράφος που βραβεύεται κάθε χρόνο ως ο καλύτερος του είδους, με μιά ερώτηση στα όρια της ευπρέπειας και καταφανώς προβοκατόρικη,ρώτησε τον Γ.Π πότε καίγεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος, που τόλμησε να διαφωνήσει γιά τρίτη φορά, μετά την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Η απάντηση του Γ.Π
Θα δείτε.
Δεν ξέρω αν η ΄΄συγκρατημένη΄΄συμπεριφορά του Β.Β αποτελεί τακτικισμό εν όψει του συνεδρίου,ελπίζω όμως ότι δεν θα πάψει στο μέλλον να εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του από τον φόβο του ΄΄καψίματος΄΄.
Θα πρότεινα μάλιστα[και πανω σ΄αυτό περιμένω μιά απάντηση] να αρχίσει ο Β.Β να τοποθετείται, με το πολιτικό του ημερολόγιο, σε όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα.Γιά το κάθε θέμα χωριστά και με πλήρη σαφήνεια.
Με τον τρόπο αυτό θα φανεί ποιός είναι ο πραγματικά δημοκρατικός και και πραγματικά προοδευτικός.
Δεν ταιριάζει στον Β.Β ο ρόλος του μέτριου και σιωπηλού.
Ελπίζω να μην πέσω έξω.

ΑΓΙΟΣ είπε...

Βαγγέλη, νιώθω την ανάγκη - αν και εμφανώς εκτός του συγκεκριμένου θέματος, που θίγεις με τον πηχυαίο τίτλο - να αρθρώσω λόγο πολιτικό. Νιώθω την ανάγκη να σου διαβιβάσω τις σκέψεις μου. Το ασφαλιστικό ανοίγει και η κυβέρνηση τροχιοδρομεί μια σειρά από απαράδεκτα, αντιλαϊκά μέτρα κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Καταβάλλεται από τον κ. Καραμανλή και την κυβέρνησή του μια σύντονη προσπάθεια να φαλκιδεύσει το μέλλον των συνταξιούχων και να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών. Και το ΠΑΣΟΚ τι κάνει γι' αυτό; Τίποτα. Αυτοοργανώνεται απλώς. Πόσο καιρό θέλει ο ΓΑΠ, για να οργανωθεί; Φτάσαμε στο έσχατο κατάντημα ρόλο αντιπολίτευσης να έχει αναλάβει βουλευτής της κυβρνώσας παράταξης, ο κ. Μανώλης. Πείτε λοιπόν στον ΓΑΠ ότι πρέπει έξω από το γραφείο του να αναρτήσει τον αδριάντα του κ. Μανώλη. Συγκλονιστικό; Μοιραίο! Βαγγέλη, κάνε κάτι γιατί θα το κλείσουν κάποιοι το κόμμα.

Τώρα, για τα παιδιά των μεταναστών το μόνο που μπορεί κάποιος να πει είναι ότι ήγγικε η ώρα να αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος αμέσως. Είναι καιρός, ο κ. Παυλόπουλος να κατανοήσει ότι η πολτική δεν είναι ανάλγητη. Δεν πρέπει να παραμένει απαθής μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και τα σοβαρά -ως αυτό - κοινωνικά θέματα. Αλλιώτικα, να μας πει ο κ. Παυλόπουλος αν ασπάζεται τις θέσεις του ΛΑΟΣ και την ξενοφοβική αντίληψή του περί της επαίσχυντης εθνολογικής ετερότητας. Είναι η ώρα της ευθύνης. Είναι η ώρα των απαντήσεων...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ρε παιδιά, κάποιος πρέπει να του μιλήσει του ΓΑΠ για το Rexona... Μα είναι δυνατόν αρχηγός που επαναβεβαιώθηκε στη θέση του να φέρεται τόσο λίγο αντρίκια? Τί κάνει τώρα. Τσαμπουκαλέματα? Όσοι πήγαν με τον Βαγγέλη, εκτός όλων των οργάνων, για να μάθουν άλλη φορά ν' αποστατούν? Νονός την είδε ο Γιωργάκης?

Γιωργάκη, όχι μαντρί δεν έχεις, ούτε κοτέτσι αγόρι μου!

Βαγγέλη, φύγε παιδί μου και κάνε νέο κόμμα εκεί πέρα να σε δει ο Θεός να δούμε κι εμείς μιαν άσπρη μέρα...

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, ο ΓΑΠ προωθεί τους νέους κι άφθαρτους: Άντε ρε παιδιά, βάλτε ένα χεράκι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, να δούμε και τον ... Πολυζωγόπουλο υπουργό!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αγώνας του ΠΑΓΚΑΛΟΥ τώρα δικαιώνεται! Να δει κι αυτός ένα χαρτοφυλάκιο στη ζωή του, επιτέλους!

Ξέρετε, η προσωπική αντιπάθεια που τρέφει ο κύριος αυτός όπως και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Βενιζέλο (βλ. Καστανίδης ή ο καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου) τους τύφλωσαν από οργή, φθόνο και μίσος, και προτίμησαν να χαντακώσουν το Κίνημα, αντί να τηρήσουν έστω μια στάση ουδετερότητας απέναντί του, όπως έκανε ο Ευθυμίου.

Θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται σε κάθε περίπτωση για διανοητικά πολύ προχωρημένα και εξαιρετικά καλλιεργημένα άτομα. Το IQ των ατόμων αυτών δεν θα τους επέτρεπε σε άλλη περίπτωση να πάνε με τον ΓΑΠ. Όμως, δεν εννόησαν να καταλάβουν πως ΠΕΡΑΣΕ πια η δική τους η σειρά. Ξέρετε, ο Λαλιώτης το 1996 έλεγε πως το 2000 θάναι μόλις 50 χρονών. Η σειρά του, όμως, έπαιζε τότε, και όχι το 2000, ούτε το 2007, ούτε και στο μέλλον. Αυτοί οι τύποι, λοιπόν, δεν έκαναν την αυτοκριτική τους. Αρνήθηκαν να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Διότι θα καταλάβαιναν τότε πως σειρά είχε τώρα κάποιος άλλος, είτε τον συμπαθούσαν οι ίδιοι, είτε τον αντιπαθούσαν. Τόσο ΜΙΚΡΟΙ αποδείχτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ( ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ POST )
15 Δεκεμβρίου - Κατεβάστε το γενικό για 15 λεπτά
ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΙΞΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ
ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ
ΚΑΙ ΩΡΑ 12.00 TO ΜΕΣΗΜΕΡΙ,
ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ
ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!!!!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ?
NEO ΙΝΚΑ
http://www.newinka.gr
http://www.newinka.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

ΘΑ ΒΓΩ ΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΣΑΣ ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ (ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΛΑΣΚΑΡΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΛΕΓΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΖΩΙΤΣΑ) ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΦΑΣΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ. ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑ. ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ. ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΟΥΣ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΤΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠ' ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΕΧΕΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ 40% ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
ΜΕΙΝΕΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΙΩΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟ, ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗ. ΕΔΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΠΑΛΙ, ΕΒΑΛΕ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ, ΤΗ ΦΩΦΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΙΛΙΖΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΥΠΟΣΕΙΝΗΔΗΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΟΙΒΑΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ, ΑΥΤΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΧΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΗΛ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ = ΑΧΡΗΣΤΟΣ). ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ (Α, ΒΡΕ ΖΩΙΤΣΑ, ΤΙ ΣΟΦΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ). ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ ΑΠ' ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΒΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ, ΕΔΩ ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑ' Ο ΠΑΠΑΣ? ΠΟΥΘΕΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. ΟΡΙΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΦΛΕΒΑΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΣΧΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΑΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ (ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΟΥ ΛΕΩ), ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΕΕΕ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο Π ΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ.

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΑΥΤΑ. ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ?

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο(ς) μας δουλεύεις; έχεις πρόβλημα κατανόησης ή εκμεταλεύεσαι την ανοχή μας; Σου εξηγεί τα εξής
Την περίοδο της βασιλείας ίσχυε το όνομα > ..Βασιλιάς τάδε..
Μετά την αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος δεν μπορούσε να λέγεται Βασιλιάς -γιατί το σύνταγμα δεν αναγνωρίζει τίτλους-άρα έπρεπε να έχει όνομα και επίθετο όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες. Καλά μέχρι εδώ ή ο φανατισμός σου σε τυφλώνει;
Πάμε παρακάτω. Εφόσον ο ίδιος αρνήθηκε να έχει όνομα και το επίθετο που έχουν ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι πολίτες σημαίνει ότι αρνείται το σύνταγμα. Κατανοητό ή θες και άλλο φροντιστήριο;
Θα μπορούσε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποκτήσει ένα επώνυμο. Π.χ Βασιλιάς. Να λέγεται δηλαδή Κώστας Βασιλιάς. Ένα τυχαίο χασοδίκη να έβαζε θα φρόντιζε τα απαραίτητα. Μόνο που στην περίπτωση αυτή το "Βασιλιάς" θα ήταν ένα κοινό επίθετο και όχι τίτλος. Αλλά ο μίστερ ήθελε τον τίτλο. Λοιπόν αρκετά σαςανεχτήκαμε
Πές λοιπόν στον αυτοαποκαλούμενο "βασιλιά" σου ότι αν θέλει τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους τότε θα έχει και ΟΛΕΣ τι υποχρεώσεις που έχουν και οι υπόλοιποι. Και τα φλυναφήματα για το ποιος χάνει την ουσία εκέι που σας παίρνει. Των δημοκρατικών πολιτών η θέση είναι αυτή. Εσείς που αρνείστε μετά απο τόσα χρόνια να καταλάβετε τα αυτονόητα και νομίζετε ότι το 2007 θα ανεχτούμε βασιλιάδες και πρίγκηπους ¨-) τι στην ευχή θέλετε στο blog αυτό; Πηγαίνετε σε κανένα βασιλικό blog να βγάλετε το άχτι σας.

Αλήθεια εκέινα τα δις που θα έδινε δήθεν σε κοινωφελείς σκοπούς τι έγιναν;

Να δεις που στο τέλος θα μας πουνε και ......

theodore είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,
Συνέχισε έτσι και μην φοβάσαι τίποτα.
Οσο οι μικροί και ποταποί απειλούν,εσύ παράγεις πολιτική.
Αυτό είναι το μεγάλο σου προσόν.
Σοφά πράττεις και δεν εμπλέκεσαι στο μοίρασμα της πίτας.
Αυτό περιμένουν από σένα.Να αντιδράσεις,να φωνάξεις,να διαμαρτυρηθείς.
Μην τους κάνεις την χάρη.
Ο λαός βλέπει και καταλαβαίνει.
Δώσε απαντήσεις με το έργο σου.
Απέδειξε ότι στην γενικευμένη μετριότητα,υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Με τον λαό,για τον λαό.

Φιλικά και συντροφικά.

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM
(ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ)

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω εδώ μέσα διάφορες προτροπές για να δημιουργήσετε νέο Κόμμα.
Διατηρώ πολύ σοβαρές επιφυλάξεις ότι οι εν λόγω κύριοι ενδιαφέρονται για το πολιτικό σας μέλλον. Κατά την ταπεινή μου άποψη μάλλον τους ενδιαφέρει να "καεί" το πολιτικό κεφάλαιο Βενιζέλος.
Στη πραγματικότητα εύχονται να φύγετε από το ΠΑΣΟΚ για να είναι μόνοι τους στο γήπεδο. Και φυσικά τότε όλοι αυτοί θα πανηγυρίζουν γιατί θα εκτεθείται στα μάτια του απλού ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ.
Θα πρότεινα να ασχοληθούν με το αντιπολιτευτικό έργο του ΠΑΣΟΚ και να μειώσουν την ψαλίδα με την ΝΔ (επιτέλους!).
Δυστυχώς όμως γι΄αυτούς και ευτυχώς για το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος είναι ακόμη πιο έξυπνος και ικανός απ' όσο νομίζουν!
ένας ταπεινός blogger που ήταν στη συνάντηση της Αθήνας._

gyristroula2 είπε...

Οι θέσεις σας για τα παιδιά των μεταναστών δεν μπορούν παρά να έχουν την αποδοχή κάθε πολίτη αυτής της χώρας που δεν είναι ρατσιστής και ξενόφοβος. Εδώ όμως έχει ανοίξει το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού κι ο Καραμανλής κάνει παιχνίδι μόνος, με αντίπαλο τον...Μανώλη. Οι αφορισμοί του Πάγκαλου, οι κομψές διατυπώσεις της Κατσέλη και η κασέτα της Ξενογιαννακοπούλου δεν συνιστούν θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο αρχηγός απών. Κ. Βενιζέλο, δεν νομίζετε ότι, αν συνεχιστεί αυτό, δεν θα έχετε σε λίγο κόμμα να διαδεχθείτε τον αρχηγό του;

aristide είπε...

βαγγελη !!!!!!
τις αποψεις μου σου τις κατεθεσα
ασε τον προεδρο να κανει οτι θελει,να βαλει οποιους θελει...
...εμεις εδω ειμαστε,εχουμε το νου μας,μη σκας...

Ανώνυμος είπε...

Επειδη παντα σου γραφω τη γνωμη μου τα περι της βασιλειας μου κανουν λιγο κορωνες της δεκαετιας του 80.Μπορει να ξερεις περισσοτερα απ οτι ξερω αλλα αυτος ο ανθρωπος ηταν η προσωποποιηση της Ελλαδας για καποια χρονια.Αν καναμε πολεμο γι αυτον θα πολεμουσαμε.Ουτε νομιζω οτι ο κοσμος απο κατω ζουσε λες και σε λιγο θα ξεσπουσε η Γαλλικη επανασταση.
φιλικα,ενας συνηθης επισκεπτης.

Ανώνυμος είπε...

Dear. Mr. Venizelos,

Please accept our most sincere wishes and appreciation on behalf of UNIFEC for your kind interest and support of important issues such as immigration and human rights in Greece, and by extension in the E.U. and the entire world. You are part of an elite cadre of humanitarians who are in the forefront of global issues and prove each and every day that humanity has no borders.

Thank you very much for your altruism, deep interest and humanity that you've showed in these truly troubled times for immigrants in your native Greece. We at the UN are watching the developments and are truly appreciative of your efforts! You are one of a kind!

Sincerely,

A. Jolie,
Goodwill Ambassador (UN)

Ανώνυμος είπε...

Ελλήνας είναι αυτός που συμμετέχει στην Παιδεία την Ελληνική.Έτσι έλεγαν οι αρχαίοι, και επείδη στην σημερινή πολιτική ζωή αυτοί που αντλούν τις ιδέες τους από την αρχαία Ελλάδα είναι και οι εκφραστές των πιο συντηριτικών και εθνικιστικών θέσεων καλό θα ήταν να τους θυμήσουμε τι πραγματικά πίστευαν οι πρόγονοι μας που τόσο τους επικαλούνται και θεωρούν τους εαυτούς τους προστάτες της Έλλάδας...

Η παρατήρησή σας είναι ορθή και καίρια κ. Βενιζέλο. Είναι ελπιδοφόρο που η πολιτική σας συνείδηση αγγίζει και αυτά τα ζητήματα με την απαραίτητη σοβαρότητα... είναι λυπηρό ότι στο "Πα.Σο.Κ." της μετά 11/11 εποχής αυτά είναι ψιλά γράμματα. Μιλήστε κ.Βενιζέλο και σεις και οι συνεργάτες σας , μην επιτρέψετε στους κομματικοδίετους και στους υπαλλήλους που ασκούν "¨πολιτική" στο "Πα.Σο.Κ." να φιμώσουν την πολιτική... Δώστε μας λόγο να πιστέυουμε ότι ο ευρωπαϊκός σοσιαλισμός και η επίκαιρη και σύχρονη Αριστερά έχει εκφραστές στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Το ήθος ενός βασιλόφρονα ->
>Αν καναμε πολεμο γι αυτον θα πολεμουσαμε.<

Φίλε βασιλόφρονα ρίξε λίγο νερό στο πρόσωπο σου να συνέλθεις. Για κανέναν δεν θα πολεμούσαμε. Όταν υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου δεν υπερασπίζεσαι πρόσωπα συγκεκριμένα αλλά ό,τι αυτή η έννοια αντιπροσωπεύει. Κατανοητό;
Επιπλέον. Όταν αναφερόμαστε σε Θεσμούς τα διαχωρίζουμε από το πρόσωπο που περιστασιακά τους υπηρετεί. Κατανοητό και αυτό ή σου βάζω δύσκολα;
Αν λοιπόν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας ότι η Βασιλεία ως θεσμός γίνεται αποδεκτός από τον λαό τότε δεν έχει σχέση με αυτόν που έχεις στο μυαλό σου πέφτοντας για ύπνο και ονειρευόμενος παλαιά μεγαλεία
αλλά με οποιδήποτε πρόσωπο "τύχει" να τον υπηρετήσει. Όταν το πρόσωπο ταυτίζεται με τον οποιοδήποτε θεσμό νομίζω ότι θα έπρεπε να γνωρίζεις την κατάληξη.

Αυτά τα ολίγα "φίλε" βασιλόφρονα. Τώρα ποιος ταυτίζεται με κορώνες κυριολεκτικά και μεταφορικά υποθέτω μπορείς να το δεις στον καθρέφτη σου.


ΔΕν μας απάντησες όμως . blogs δεν έχετε εσείς οι βασιλόφρονες να βγάζετε τα απωθημένα σας;

Τα χαιρετίσματα μου στον Κοκό

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
harrygrath είπε...

Η προταση... " Ελ. ειναι οποιος μετεχει της ελ. παιδειας " ειναι μυθευμα. Δεν υπαρχει.

Οι αρχαιοι ηταν αρχιρατσιστες,ειχαν δουλους & δεν εδιναν "ιθαγενεια " ουτε σε "ομογενεις " (ελευθερους) μεταναστες ,ουτε κατα την Αθηναικη " Δημοκρατια ".

Ωραιο το σχολιο της...a.jolie...

Περιμενουμε & του...S. Clauss...

Ανώνυμος είπε...

Ανταπάντηση στον CHRIS και σε άλλους:

Αγαπητοί φίλοι, μιλάτε για μαντρί και για λύκους και για γήπεδο στο οποίο θα παίζουν τάχα μόνοι τους οι Πασόκοι αν φύγει ο Βενιζέλος. Τρία πράγματα:

1) Ο Βενιζέλος είναι αυτός που θα παίζει μόνος του στο ξερό σήμερα γήπεδο της πολιτικής. Σήμερα η πολιτική γίνεται στα μέσα κι εκεί αυτός δεν "παίζεται". Ξέρετε σεις κανέναν που να μπορεί να τον παίξει στα ίσια? Για νάχουμε καλό ρώτημα.

2) Το μαντρί του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Τώρα βρίσκεται στα 38%, μεθαύριο, έτσι όπως είναι σήμερα, θα πάει στα 35% και με τον Βενιζέλο μέσα. Αν φύγει ο Βενιζέλος, το Πασόκ θα γίνει Ένωση Κέντρου, αν όχι ... Ένωση Κεντρώων. Απλή αριθμητική, δηλαδή. Άλλωστε, κι ο Ανδρέας δεν έφυγε απ' το μαντρί της Ένωσης Κέντρου στις 3 του Σεπτέμβρη? Τί λέτε τώρα. Τον έφαγε κανένας λύκος? Αυτός ήταν ο λύκος...

3) Να περιμένει ο Βενιζέλος να πάρει τί? ποιό κόμμα? το Πασόκ? Είναι βαρίδι, δεν είναι εφαλτήριο για να βγει κανείς μ' αυτό κυβέρνηση. Και τα πράγματα θα χειροτερεύσουν ακόμη περισσότερο μετά από μια νέα ήττα.

Ανώνυμος είπε...

>Ελλήνας είναι αυτός που συμμετέχει >στην Παιδεία την Ελληνική.Έτσι >έλεγαν οι αρχαίοι, και επείδη στην >σημερινή πολιτική ζωή αυτοί που >αντλούν τις ιδέες τους από την >αρχαία Ελλάδα είναι και οι εκφραστές >των πιο συντηριτικών και >εθνικιστικών θέσεων καλό θα ήταν να >τους θυμήσουμε τι πραγματικά >πίστευαν οι πρόγονοι μας που τόσο >τους επικαλούνται και θεωρούν τους >εαυτούς τους προστάτες της >Έλλάδας...

1. Δεν γράφεται πουθενά η καραμελίτσα αυτή.
2. Άλλο παιδεία άλλο εκπαίδευση
3. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της Ελληνικότητας της παιδείας;
4. Τι σημαίνει η καραμελίτσα : το είπαν οι αρχαίοι. Ποιοί είναι αυτοί οι αρχαίοι. Η άγνοια σπάει κόκκαλα φαίνεται. Ποια η έννοια της Ελλάδας στην αρχαιότητα
5. συντηρητικοι, εθνικιστές. μπλα μπλα μπλά τα συνήθη "προοδευτικά" φασιστικά τσιτάτα. Λάσπη στους άλλους για να επιπλεύσουμε εμείς οι φελλοί.
6. Τι πραγματικά πίστευαν οι πρόγονοι σου για τους μετανάστες. Δεν μας το λές και εμάς να το μάθουμε. Πριν πας να διαβάσεις να σε ρωτησω αν θέλεις να μάθεις σίγουρα τι πίστευαν οι πρόγονοι σου για αυτό το θέμα και ποια η συμπεριφορά τους. Θες να μάθεις;Είσαι σίγουρος; Κάτσε καλύτερα με τις καραμελίτσες των δήθεν απόψεων τν αρχαίων υμων προγόνων αλλά μην τα λέτε παραέξω. ΔΕν είναι όλοι άσχετοι...

Ανώνυμος είπε...

http://justar-lawblog.blogspot.com/2007/11/blog-post_07.html

Όσοι αυτοαποκαλούνται ''δημοκρατικοί'' πολίτες, και ξυνίζουν επειδή έχω αυτή την άποψη, ας επισκεφτούν αυτό το νομικό blog, για να δουν την πραγματικότητα περί της ιθαγένειας των μελών της βασιλικής οικογενείας, που σαφώς και ήταν έλληνες πολίτες ίσοι με όλους τους άλλους. Μια αλήθεια την οποία μας αποκρύπτει ο ''μελλοντικός ηγέτης΄΄΄σας. Κι εσείς κ. Βενιζέλε, ρίχτε μια ματιά, να δείτε ότι σημασία δεν έχουν ούτε και οι πανεπιστημιακοί τίτλοι. Σημασία έχει η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ συγγνώμη για το άσχετο του θέματος, αλλά αν δεν σας ενοχλεί, αφήστε το παρακάτω να δημοσιευθεί.
Παρακαλώ διαβάστε και δώστε προσοχή!!
Στην Τουρκία, επί τη συμπληρώσει 800 ετών από τη γέννησή του Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί, αρχηγού και ιδρυτού του "τάγματος των Δερβίσηδων" (συγχωρήστε την απλοϊκή περιγραφή, η ουσία βρίσκεται αλλού), καθιερώθηκε το τρέχον έτος ως "Έτος Μεβλανά". Με την ευκαιρία λοιπόν του "Έτους Μεβλανά", ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ζωγραφείου (σχολείο της ομογένειας), καλεί την Χορωδία του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, να πραγματοποιήσει Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στον μετατραπέντα από τους Τούρκους σε "μουσείο"-χώρο εκδηλώσεων-καλλιστείων -συναυλιών, Βυζαντινό Ναό της Αγίας Ειρήνης που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Αγία Σοφία. Η χορωδία δεν θα πραγματοποιήσει όμως μόνη της τη συναυλία. Θα συμμετέχουν και περιστρεφόμενοι δερβίσηδες. Με άσματα δικά τους, συνοδευόμενα από βιολιά και νταϊρέδες και -φυσικά-δερβίσηδες. Η εν λόγω συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και το ακριβές πρόγραμμα της "συναυλίας", www.cmkon.org
Όποιος συναισθάνεται ότι αυτό που επιχειρείται είναι ένα φρικτό έγκλημα, ας κάνει κάτι. Μπορεί (ας έχουμε τον -αδικαιολόγητο αυτό- ρομαντισμό) σε κάποιους να έχει μείνει λίγη τσίπα.
Θοδωρής Παπαϊωάννου

Ανώνυμος είπε...

σήμερα ανακάλυψα το μπλογκ σας.. αν δε σας κάνει κόπο... καντε μια βόλτα εδώ...
http://blogs.musicheaven.gr/fantasma με ημερομηνια 30/11/2007

καλη συνέχεια...

μπορεί να φανεί άσχετο αλλά,... δε το νομίζω...

αν και δε σας υποστηριζω πολιτικά.. θα μπορούσα να πω πως ειναι πολύ σωστή κινηση.. ενα δημοσιο πολιτκο πρόσωπο να εχει μπλογκ... που να μπορουν να σχολιάζουν όλοι...

καλη τυχη και πάλι..

Ανώνυμος είπε...

γεια σου ρε jolie.... 100 X LOL

btw.
κάτι τύποι από το δαρφουρ μήπως έχουν κανένα σχόλιο για την Gillian Gibbons; ή μηπως τελικά έχει δίκιο ο Watson;
Εσείς κύριε Βενιζέλο κανένα σχόλιο ή η ευαισθησία είναι επιλεκτική; Και πέρα από τυχόν σχόλιο μπας κα έχετε και καμμία πρόταση ή θα αναλάβει ο καρατζαφεράκος να "προστατεύσει" τους ανησυχούντες;

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Oσο περναει ο καιρος οχι μονο ο ΓΑΠ δεν αλλαζει αλλα και το ΠαΣοΚ γινεται πιο ασφυκτικο για σοβαρους πολιτικους και λειτουργει με ενα αντικατστατικο οργανωτικο χαος.
Η μονη ελπιδα πια για τους προβληματιζομενους πολιτες ειναι η δημιουργια ενος κομματος της δημοκρατικης παρ5αταξης με επικεφαλης τον ΕΒ.
Ελπιζω η παρατεταμενη σιωπή του ειναι προαγγελος πολιτικης δημιουργιας

Unknown είπε...

Να σας θέσω εγώ ως ομάδα ενδιαφερόντων το Μακεδονικό;

Προτείνω να ασχοληθείτε με τις καυτές πατάτες και να αφήσετε τα εύκολα...

criticalthinking είπε...

Με γελούν τα μάτια μου???
Έστειλε comment στο ιστολόγιο του Βενιζέλου η Angelina Jolie ως πρέσβειρα καλής θελήσεως???
Εύγε!
Καμιά ελληνική εφημερίδα θα ασχοληθεί με αυτό???

freemer είπε...

δεν μπορεί να τίθεται θέμα για οποιονδήποτε έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα
Τι σχέση μπορεί να έχει ένα παιδί πακιστανών που γεννήθηκε στην Ελλάδα πήγε σε ελληνικό σχολείο έπαιξε με τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες μπαλα φορώντας τη φανέλα του παοκ , του οσφπ , της αεκ του αρη , του παο,
με ένα παιδί από την γενέτειρα των γονιών του δεν μπορώ να το καταλάβω.
Αυτονόητο ο γεννηθείς εντός της ελληνικής επικράτειάς είναι και έλληνας εκτός αν επιθυμεί να αποποιηθεί αυτή την ιδιότητα.
όποια άλλη στάση είναι ρατσιστική και προσβάλει τον ελληνισμό που αν μη τι άλλο είχε και έχει τη δυνατότητα της αφομοίωσης άλλων διαφορετικών ξένων κλπ κλπ και να τους μετατρέπει σε ένα δυνατό κομμάτι πατριωτών
Το σημαντικό Βαγγέλη είναι ότι ασχολείσαι τώρα
για τα πάντα υπάρχει μια αρχή καλό δρόμο και σε αυτό
Σε ότι αφορά τη βασιλική οικογένεια πολύ αξία δίνουμε στο τίποτα ας τους αφήσουμε ν έρχονται με ξένο διαβατήριο και να δηλώνουν βασιλείς
αν όμως επιθυμούν ελληνικό διαβατήριο να τηρήσουν ότι ισχύει και για τους έλληνες πολίτες

criticalthinking είπε...

Στο blog των παιδιών δεύτερης γενεάς (www.secondgeneration07.blogspot.com)
υπάρχει η εξής ανάρτηση:


Η δεύτερη γενεά μεταναστών, δηλαδή τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή ήρθαν στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία και δεν γνώρισαν άλλη πατρίδα πέραν της Ελλάδας, είναι πλέον αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.
Τα παιδιά αυτά φοίτησαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και μετείχαν της ελληνικής παιδείας. Είναι έλληνες, ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει αυτό. Όμως το κράτος, επικαλλούμενο το δίκαιο αίματος που η ισχύς του είναι μάλλον όψιμη καθώς στην Ελλάδα σε παλαιότερες εποχές ίσχυε το δίκαιο εδάφους όπως ακριβώς και στην λοιπή Ευρώπη, αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα τους, δηλαδή αρνείται να αναγνωρίσει την πραγματικότητα της Ελλάδας. Όχι μόνο δεν δίνει την ελληνική ιθαγένεια αλλά αρνείται να παράσχει ακόμα και την άδεια παραμονής. Τα παιδιά αυτά, που πλεον είναι ενήλικες και επομένως έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται η τρίτη γενεά μεταναστών, δεν έχουν ούτε πιστοποητικό γεννήσεως!
Οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες. Πρόκειται για έλληνες που δεν έχουν διαβατήριο. Για έλληνες που δεν μπορούν να κάνουν το μεταπτυχιακό τους σε κάποια άλλη χώρα, όπως οι συμπολιτες τους. Για έλληνες που δεν ψηφίζουν. Για έλληνες που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αθλητική ομάδα. Για έλληνες καταδικασμένους στην μαύρη εργασία. Πρόκειται για έλληνες δεύτερης κατηγορίας. Πρόκειται για έλληνες καταδικασμένους στην καθημερινή ανασφάλεια και στον κονωνικό αποκλεισμό.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα παιδιά αυτά έχουν εκπαιδευτεί με έξοδα του ελληνικού κράτους. Και ενώ το κράτος μεριμνεί για την εκπαίδευση τους, στη συνέχεια δεν τους δίνει το δικαίωμα να συμμετέχουν και να ενισχύουν την οικονομία της χώρας με την εργασία και τις γνώσεις τους.
Τα παιδιά αυτά είμαστε εμείς...ο Νίκος, ο Μιχάλης, η Αθηνά, ο Μανώλης, η Μαρία, η Ράνια...
Τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να είσασταν και Εσείς.

Ζητάμε την υποστήριξη σας για μια Ελλάδα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των ελλήνων, όλων των ανθρώπων, αναξαρτήτως φύλου, χρώματος, καταγωγής.
Ζητάμε αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας.

Εάν είστε μαζί μας,
εάν οι διεκδικήσεις μας σας βρίσκουν σύμφωνους,
δηλώστε το με την υπογραφή σας: http://www.kounia.org

Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική!
_______________________________

Καλό θα ήταν να επισκευτούμε το ιστολόγιο τους κια να τους υποστηρίξουμε με την υπογραφή μας και τα σχόλια μας.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρηρτήρια κύριε Βενιζέλο.αλληλεγγύη στους μετανάστες.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ http://www.secondgeneration07.blogspot.com/
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΑς ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Elias είπε...

Πέρασαν ημέρες απο την εκλογική διαδικασία, και νομίζω οι παρατηρήσεις όλων μας,μπορούν να είναι πιο σταθμισμένες πλέον...
Στο Μουσείο Μπενάκη, εξ αριστερών καθήμενος του Β.Βενιζέλου, εξέφρασα την ευχή να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, όσο το δυνατον συντομότερα.Τους λόγους τους παρέθεσα σε δυο φράσεις: δεν χρειάζεταιο ΑΥΤΟ το ΠΑΣΟΚ στον τόπο. Ο πάντα καλός ακροατής Βενιζέλος,κατάλαβε οτι έπρεπε να ακούσει ένα πρων κεντροδεξιό στέλεχος που θέλει να συμβάλλει στο να εφαρμοστεί μια κεντροαριστερή πολιτική για την χώρα(θεωρώ οτι ,πχ οι προτάσεις του Βαγγέλη για την μεταναστευτική πολιτική,μιας και αυτό είναι το θέμα της ανάρτησης, αποτελούν σύγχρονες παρεμβάσεις κοινωνικά εφικτής αποδοσης,άρα σοσιαλιστικές και αριστερές λύσεις)
Ζητώ απο τον Βαγγέλη Βενιζέλο, να φτιάξει μια ομάδα μή ενταγμένων στο ΠΑΣΟΚ ανθρώπων, με προυπηρεσία και εμπειρία στην χάραξη πολιτικής ,στρατηγικής και λήψης αποφάσεων, τόσο στον ιδωτικό όσο και στον κρατικό τομέα. Είναι καιρός η πρόταση διακυβέρνησης του τόπου, αυτό το ''Εναλλακτικό΄΄ , να το εξειδικεύσει, να το συγκεκριμενοποιήσει: εναλλακτική πολιτική δεν είναι μια ρητορεία σχημάτων και θέσεων. Ανθρωποι του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν ανάγκη να βάλουν το δάχτυλο στο μέλι, άνθρωποι που πέρασαν το όριο μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού συμφέροντος, μπορούν να ενωθούν ,χωρίς κομματική λογική, ίσως και κάτω απο ενδοπασοκικό ρεύμα( όπως το αποκαλέι ο Βαγγέλης
)
Στόχος:προτάσεις,προτάσεις,προτάσεις: Θεματική ανάλυση, υποθεματική κατηγοριοποίηση κοινωνικών προβλημάτων και καταμερισμός εργασίας σε εξειδικευμένους επι των ζητημάτων( το μοντέλο το έζησα στο τελευταίο συνέδριο των Νεων Εργατικών στην Μ.Βρεταννία)
Αν ο στόχος είναι να πέσει ο Καραμνλισμός, τότε αποτύχαμε όλοι. Αν όμως ο στόχος είναι να ακονίσουμε τα μυαλά μας, ωστε να βγάζουμε τον κόσμο στους δρόμους με λογικά αιτήματα και να μας ακούν απο τους καναπέδες τους, να καταλαβαίνουν οτι λέμε απο την τηλεόραση ορθολογικά και πειστικά πράγματα, τότε κάτι πετύχαμε..Μπορέι να μην ρίξουμε τον Καραμανλή(αυτό είναι δουλειά της κοινωνίας και των συμφερόντων,κυρίως των δεύτερων..) αλλά τουλάχιστον το Ρεύμα θα δώσει λίγο Φως....

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή έκανα ένα άλλο σχόλιο, για να αναδείξω την εσκεμμένη από μέρους σας απόκρυψη των ισχυόντων για την ιθαγένεια των μελών της πρώην βασιλικής οικογενείας. Περιέργως, ή μάλλον όπως αναμενόταν, το σχόλιό μου δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητος.
Περαστικά σας...
(Και σε περίπτωση που τελικά δημοσιεύσετε αυτό τουλάχιστον, μπείτε στο http://justar-lawblog.blogspot.com/2007/11/blog-post_07.html για να δείτε τι πραγματικά ισχύει...)

harrygrath είπε...

Ο "προοδευτικος " ρατσισμος ειναι πιο επικινδυνος απο τον δεξιο...

Ποια θεση παιρνουν ο Βαγγελης & οι σχολιαστες για μεταναστες που δεν προδιδουν την εθνικοτητα τους & δεν θελουν να γινουν μαιμου " ελληνες " ?

Στη καλη μαιμου θα δινετε μπανανα-υπηκοοτητα & οποιον δεν σκυβει το κεφαλι θα τον εχετε δουλο ?

Επρεπε να φοβηθει το Πασοκ τις ψηφους των χουντοφασιστων "ομογενων " για να κανει ανοιγμα στους μεταναστες...

Ανώνυμος είπε...

AΓΑΠΗΤΕ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΚΑΛΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ. ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ (ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ, ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΕ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ.

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΓΑΠ ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΥΛΗΣ.

ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΜΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΑΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την αίσθηση ότι αυτό που απαιτεί, σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ δυνατό και αδιάσπαστο. Είναι κάτι σαν αξίωμα, σαν ιερή εντολή!
Αυτό λένε και οι μετρήσεις άλλωστε.
Τα υπόλοιπα τα ακούω "βερεσέ" από διάφορους "καλοθελητές" εδώ μέσα (και εκεί έξω...)
Παιδιά μη ζορίζεστε! Ο Βαγγέλης έκανε λάθη (άνθρωπος είναι άλλωστε) αλλά δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει πολιτικά!
Για να ηρεμήσετε σκεφτείτε ότι είναι ο ικανότερος διάδοχος του Γιώργου αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμέναμε (πάλι)...
δε σας νοιάζει το ΠΑΣΟΚ να έχει δυνάμεις έτοιμες;
Εκτός και αν ισχύει για εσάς αυτό που λέγανε πολύ παλιά.."ψωμί και ελιά και κότσο Βασιλιά!"

Christos Moissidis είπε...

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, μιας κι αναφέρεστε στο θέμα των μεταναστών, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε και το blog της Κατερίνας ( http://agauch-katerina.blogspot.com/ )... έτσι να πάρετε μία πρώτη γεύση της καθημερινότητας αυτών των ανθρώπων... παρανόμων ή μη.

criticalthinking είπε...

Καλημέρα σας,
για την διευκόλυνση του διαλόου θα ήθελα να σας προτείνω ένα link που παρέχει όλες τις πληροφορίες για το μεταναστευτικό (νόμους, ειδήσεις, εκδηλώσεις): http://diavatirio.net

Θα ήταν καλό βέβαια εάν το προσθέτατε και στα "προτεινόμενα links"
Σας ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Προς Μαρκο:
Καποια στιγμη ισως επισκεφτω το μπλογκ, πρεπει ομως να σε ενημερωσω οτι το δικαστηριο του Στρασβουργου δικαιωσε την ελληνικη πολιτεια ως προς την αναγκη να αποκτησει ο πρωην βασιλιας επωνυμο.
Ο πρωην βασιλιας κατ' ουσιαν το αποδεχθηκε και εχει τωρα πια επωνυμο, λεγεται "Ντεγκρετσια".
Επιπροσθετα, σε αντιθεση με την πεποιθηση που εχει δημιουργηθει στην κοινη γνωμη, η ελληνικη πολιτεια "κερδισε" στη δικη τα περισσοτερα σημεια, και το θεμιτο της απαλλοτριωσης με την επικληση πολιτειακων λογων. Εχασε μονο στην αναγκη ευλογης αποζημιωσης, την οποια και εχει καταβαλει.
Το Συνταγμα του 52 απαγορευε τιτλους ευγενειας με την προφανη εξαιρεση του βασιλια, εξαιρεση συνταγματικα επιβεβλημενη.
Το Συνταγμα του 75 επανελαβε την απαγορευση, αλλα σ' αυτο το συνταγμα δεν υπαρχει βασιλιας, αρα δε νοειται εξαιρεση για τον πρωην βασιλια, αφου δεν προβλεπεται συνταγματικη εξαιρεση, τοσο απλα.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω την απόφαση και συμφωνώ κι εγώ στο θέμα αυτό.Δείτε όμως το μπλογκ που σας είπα, χωρίς ''κάποια στιγμή ίσως'', για να καταλάβετε που βρίσκεται η αλήθεια. Όλα τα συντάγματα απαγόρευαν τους τίτλους ευγενείας. Ο Βασιλιάς δεν είναι τίτλος όμως, αλλά αξίωμα, όπως ο πρόεδρος. Για το λόγο αυτό όταν απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Α΄ο τίτλος Δουκας της Σπάρτης, αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό.
Ως προς τα λοιπά μέλη της βασιλικής οικογένειας, εκτός δηλαδή τον Βασιλιά και τον Διάδοχο, που ήταν Πολιτιακά αξιώματα, όλα τα υπόλοιπα μέλη ήταν έλληνες πολίτες, ίσοι με όλους. Μια απλή έρευνα στα δημοτολόγια θα σας το επιβεβαιώσει.
Τόσο απλά...

harrygrath είπε...

Εαν πραγματι ο τ.βασιλιας διαλεξε σαν επωνυμο το " Ντε Γκρετσια ",αντι του αληθινου του " Χριστιανος ",δινει μια ακομα αποδειξη της πολιτικης του ανικανοτητας.

Κριμα,διοτι οι βασιλοφρονες,τουλαχιστον 25% του λαου,δικαιουνται αξια εκπροσωπηση.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Το κοινωνικό ζήτημα των επιτυχόντων στον Πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 1998

Ανώνυμος είπε...

Ο Βασιλοφρονας απαντα:
Ποτε στην οικογενεια μου δεν ημαστε βασιλικοι.Μαλλον με τα ακριβως αντιθετα μεγαλωσα.
Αν εχεις παει φανταρος θα ξερεις πως στον πολεμο πολεμας για συμβολα.Και ο Σταλιν τα ξαναβρηκε με την εκκλησια λιγο πριν τον ρωσο-Γερμανικο πολεμο
Μαλλον σου αρεσει να βαζεις σε κατηγοριες ανθρωπους για να τους καταλαβαινεις.Μαλλον ,δε, σε ενοχλει περισσοτερο το να σκεφτεσαι ελευθερα.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα των 10 εκ. εχει στο έδαφός της 20 τις εκατό μετανάστες (οι περισσότεροι μάλιστα παράνομοι)!!!!

Όπως ξέρουμε ο ρυθμός γεννήσεων των μουσουλμάνων (κυρίως τέτοιους έχουμε) είναι τεράστιος και πολλαπλάσιος των Ελλήνων!!!!

Τι θα γίνει κύριε Βελιζέλο σε δύο με τρείς δεκαετίες, θα είμαστε μειοψηφία στο τόπο μας ή όχι!!!

Αν θέλετε να καταντήσετε την Ελλάδα ένα πολυπολιτισμικό χωνευτήρι λαών και θρησκειών, να είστε σίγουροι ότι η αντίσταση που θα συναντήσετε θα είναι τεράστια!!!

Θυμηθήτε τα λόγια του πολιτικού σας πατέρα, Ανρέα Παπανδρέου:

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

Διώξτε τους λαθρομετανάστες, είναι υποχρέωσή σας ως κράτους!!!

Ασχοληθείτε με τους σκλαβομένους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της Βορείου Μακεδονίας, οι οποίοι δέχονται καθημερινά όλων των ειδών τις επιθέσεις από τα γειτονικά κράτη!!!

ΗΛΕΙΟΣ-ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Harrygrath, το θέμα του ονόματος παραμένει εκρεμμές. Δεν έχει διαλέξει ελληνικό επώνυμο, όπως δεν θα το έκανες ούτε εσύ, αν κάποιος απαιτούσε από σένα μετά από τόσα χρόνια να πάρεις κάποιο όνομα άσχετο. Δεν διάλεξε ως επώνυμο το Ντεγρέτσια. Αυτό αναγράφεται στο διπλωματικό διαβατήριο με το οποίο κινήται. Μην κάνετε ότι δεν καταλαβένετε τι σημαίνει στα ελληνικά...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, το ''Χριστιανός'' δεν είναι επώνυμο, αλλά ένα από τα πολλά πρώτα ονόματα που είχε ο ιδρυτής της δυναστείας, Γεώργιος.

harrygrath είπε...

Περιμενουμε προσεχως εξατομικευμενες απαντησεις απο Βαγγελη σε ερωτηματα μας...

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ: Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ΜΑΣ ΕΣΚΑΣΕΣ; Εμφανίσου επιτέλους, ΝΑ ΞΕΘΟΛΩΣΕΙ Η ΜΟΥΝΤΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ που επικρατεί στην πολιτική ζωή μετά την 11η Νοεμβρίου! Αρκετά ΞΕΚΟΥΡΑΣΘΗΚΕΣ! Ώρα να πιάσεις πάλι ΔΟΥΛΕΙΑ και να αναλάβεις τον καίριο ΕΘΝΙΚΟ ΡΟΛΟ για τον οποίο είσαι ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΣ! Μην πολυκαθυστερείς γιατί η πολιτική δεν ανέχεται ΚΕΝΑ! Ανέλαβε τον θεσμικό σου ρόλο ως ΑΥΡΙΑΝΟΣ (πολύ σύντομα) Πρωθυπουργός και πάρε θέση σε όλα τα καίρια ζητήματα υπό αυτό το ΠΡΙΣΜΑ και αυτήν την ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ!
ΥΓ: Συγχαρητήρια για την ΑΡΡΑΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ των στελεχών σου. Πρόσεχε όμως! Οι τυχόν προσχωρήσεις να μην γίνονται ΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ!
ΥΓ2: Διάβασα ότι δεν έτεινες το χέρι στον ανδρουλάκη, όταν τον συναπάντησες σε διάδρομο της Βουλής. ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ; ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΕΣ του ανθρώπου, ΑΛΛΑ... ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ!

ifigenia1953 είπε...

Όταν οι περισσότεροι Έλληνες ζουν με το άγχος της ακρίβειας και του ασφαλιστικού μοιάζει με πολυτέλεια να αποτελεί μοναδικό θέμα στο μπλογκ το θέμα των μεταναστών που ούτως ειδάλλως δεν αποτελεί προιόν ευημερίας και τα προβλήματα είναι συνακόλουθα της μετανάστευσης.Ή Ελλάδα δεν είναι χώρα που ευημερεί και είναι φυσικό τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας να επεκτείνονται και στους μετανάστες.Θα έλεγα μαλιστα ότι σε κάποιες περιπτώσεις η πολιτεία μεταχειριζεται δυσμενέστερα τους ομοεθνείς πολίτες.[πάρτε γιά παράδειγμα την νοσοκομειακή περίθαλψη που παρέχεται ακόμη και σε συγγενείς μεταναστών ,που έρχονται αποκλειστικά γιά αυτήν στην Ελλάδα ή την παιδεία από την οποία έχουν αποκλεισθεί αρκετά Ελληνόπουλα,γιά πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά παρέχεται στα περισσότερα παιδιά των μεταναστών.]
Περιμένω λοιπόν από τον κ. Βενιζέλο να τοποθετείται σε θέματα που αφορούν την πλειονότητα τών Ελλήνων ,όπως αυτά που προανέφερα,για να φανεί καθαρά ποιός πραγματικά νοιάζεται γιά την ζωή του λαού και ποιός ονειρευύεται αποκλειστικά την εξουσία και αποφεύγει τα ''δύσκολα''.
Ελπίζω να ανταποκριθεί, διαψεύδοντας κάποιους ''καλούς'' δημοσιογράφους που λένε ότι ''ο Βενιζέλος κρύβεται''.

Elias είπε...

(απάντηση στον Μίμη,στην Κυρ.Ελευθ,περί επανίδρυσης)
Υπάρχει εννοιολογική και ουσιαστική απόσταση,μεταξύ της επανίδρυσης και της επανάκαμψης της δυναμικής στο ΠΑΣΟΚ.Η επανίδρυση θα γίνει κατανοητή στις μάζες μόνο οταν αλλάξουν και τα σημειολογικά δρώμενα, τα συμβολικά μηνύματα του κόμματο(όνομα, σύμβολά,γραφεία).Δεν υπάρχει περίπτωση να ''περάσει'' στην κοινωνία μια προσπάθεια επανακαθορισμού στόχων και θέσεων, αν δεν συνοδευτεί απο σημειολογικές αλλαγές.Επανίδρυση σημαίνει κατ' αρχην διάλυση,γκρέμισμα.Κάποιοι πρέπει να γίνουν ''καμικάζι'', να ζωστούν με εκρηκτικά και να θυσιαστούν, παρασύροντας αρκετούς στον ''θάνατο''. Ας μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο: αν πρέπει να επανιδρυθεί μια σοσιαλιστική και εν δυνάμει κυβερνητική παράταξη, αυτό δεν θα επιτευχθεί πουθενά στον κόσμο, χωρίς να περάσει μέσα απο τα φίλτρα του σημειολογικού καπιταλισμού. Ο γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ( όπως και ο ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ) δεν προσβάλλει την γενεαλογική ιδεολογική ρίζα, αν αλλάξει όνομα, σύμβολα, και φυσικά Σκοπό. Θα επιμείνω στο τελευταίο: ο Σκοπός είναι κομβικής σημασίας παράγοντας. Αν θέλει πραγματικά εξουσία η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ( εγώ πιστεύω οτι εξαντλήθηκε αυτή η ανατρεπτική στόχευση ),οφείλει ο Γιώργος να αλλάξει ''κοστούμι'', ''εμφάνιση'', ''στήσιμο'' του κόμματος: δυστυχώς ,στην σημερινή μιντιοκρατούμενη κοινωνία, τα ράσα κάνουν τον παπά,αφού ξέρουμε οτι μεγάλη μερίδα της κοινωνίας,απλά θα ψηφίσει απο εντυπωσιασμό(φαινόμενο Τσίπρα,ως αποτέλεσμα της ικανότητας του Αλαβάνου,που έπαιξε με τα Σημεία του Λόγου-ακόμη και το πουκάμισο χωρίς γραβάτα,έφερε κάποιους ψήφους )Δεν είναι τυχαίο οτι τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ιταλία,η επανάκαμψη των κεντροαριστερών στην εξουσία πέρασε μέσα απο νέα επικοινωνιακή και μηνυματική αλλαγή(Νέοι Εργατικοί, Ελιά). Ο δε πονηρότατος Μπερλουσκόνι, αλλάζει επίσης βιτρίνα και όνομα(ήδη τα πρώτα γκάλοπ τον δείχνουν με ανοδικές τάσεις,μετά το εγχείρημα του.)Για να γίνει πιο σαφές: πάσχει απο σοβαρούς επικοινωνιολόγους(οχι Λαλιώτηδες πάντως) και όχι απο πολιτικούς διανοούμενος ,το κόμμα που ίδρυσε ο μέγας συνθηματολόγος και χειριστής της σημειολογίας ,Ανδρέας....

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν προτίθεστε ,εκτός από τα διάφορα υπόγεια ''μηνύματα'' στις ψηφοφορίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,να κάνετε και καμιά δήλωση εναντίον των σχεδιαζόμενων κυβερνητικών μέτρων για τις ΔΕΚΟ,το Ασφαλιστικό,τα ατομικά δικαιώματα (κάμερες παντού ),τις Ανεξάρτητες Αρχές κλπ.
Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν διαφωνείτε με την ηγεσία και σε αυτά τα ζητήματα!
Το ότι δεν βρίσκεστε στο συντονιστικό όργανο δεν σας εμποδίζει να υπάρχετε.Όπως άλλωστε δεν σας εμπόδισε να μοιράσετε δήλωση για το εκλογικό σύστημα...
Όντως,η αντιπολίτευση δεν είναι παιχνιδάκι.Αλλά η αντιπολίτευση καλό είναι να γίνεται καμιά φορά και στη ΝΔ ,όχι μόνο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Και δεν βγάζετε καλή εικόνα προς τα έξω όταν ,την ώρα που όλα τα συνδικάτα αντιδρούν και οργανώνουν κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής,εσείς επιλέγετε να υποδηλώνετε την παρουσία σας μόνο για τις καρέκλες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Δεν λέω να μην ασχοληθείτε με τα εσωκομματικά.Ασχοληθείτε όμως λίγο και με την κυβέρνηση.

harrygrath είπε...

Να μην κανουμε παραμπλογκία για το επωνυμο τ. βασιλια.

Η ουσια ειναι οτι σαν πολιτικο προσωπο υπηρξε κατωτερος των Καρατζωρτζεβιτς & Σαξμπουργκοφσκι,που πολιτευονται εξυπνα & εχουν σχετικη δημοφιλια.

Bomber Man είπε...

Βαγγέλη, έχεις χαθεί ανησυχητικά απο το blog σου. Σε έχω συνηθίσει στις επάλξεις, να γράφεις απόψεις για κάθε τι τρέχων π.χ. ασφαλιστικο, και η απουσία σου με κάνει περίεργο. Που έχεις χαθεί...?

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΜΗΝ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΕΙΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΚΙΝΗΜΑ

Σωτήρης Π. Ζάχος είπε...

Προς κ. Βενιζέλο
Φυλαχτείτε!
Με τόσους ανώνυμους ή με ψευδώνυμο να δηλώνουν υποστηρικτές σας και να σας πιέζουν να δημιουργήσετε νέο κόμμα, στη θέση σας θα ανησυχούσα αρκετά.
Καλή η "δημοκρατία της ανωνυμίας" αλλά η πραγματική δημοκρατία χρειάζεται πολίτες και άρα ανθρώπους με ταυτότητα που δε φοβούνται ανοικτά να εκφράζουν τις θέσεις τους. Η κάλυψη πίσω από ένα ψευδώνυμο δε δηλώνει ούτε θάρρος ούτε, πολύ περισσότερο, ολοκληρωμένη δημοκρατική συνείδηση!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βαγγέλη Βενιζέλο,
το πώς αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία τους μετανάστες (και τα παιδιά τους) φαίνεται με το πιο γλαφυρό τρόπο στους εργάτες που απασχολεί στο σπίτι ο αρμόδιος υπουργός του Ασφαλιστικού.
Όταν η ελληνική πολιτεία δεν τους παρέχει το στοιχειώδες δικαίωμα της ασφάλισης τί προοπτική και μέλλον να έχουν αυτοί και τα παιδιά τους;
Και πώς τολμά ο εν λόγω κύριος να χειρίζεται το ασφαλιστικό;
Λίγη τσίπα δε βλάπτει!

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάνε πολλοί, και δικαίως, πούναι ο Βαγγέλης.

Μήπως όμως είδε κανείς πουθενά το ΠΑΣΟΚ, μέρες πούναι? 'Η τον αναβαπτισμένο Πρόεδρό μας? Ή τα "δικαιωμένα" από την επιλογή στρατοπέδου μεγαλοστελέχη μας?

Πούναι η Αννούλα? Αυτή, ξέρει τα των Βρυξελλών καλύτερα από πολλούς άλλους στην ελληνική πολιτική ζωή. Πούντην τώρα να μας πει για την Ολυμπιακή, για το Ασφαλιστικό, για την τροπολογία Marfin? Πούναι ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ?

Όλοι την επόμενη μέρα κατεργάζονται. 72% δεν είναι, λέει, ικανοποιημένοι από την αξιωματική αντιπολίτευση...

Και το ΠΑΣΟΚ πάει για Συνέδριο μετά τις γιορτές. Κι οι οργανώσεις μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Ανώνυμος είπε...

Kurie Venizelo,
tha ithela na grapsw ena sxolio pou den afora tous metanastes.
Ena mhna meta thn eklogh tou Giwrgou, kai oloi katalavame ti prokeitai na epakolouthisei!H antipoliteutikh politikh einai anuparkth!Na ton xairontai autoi pou ton psifisan kai na mhn stenaxwrithoun pou to PASOK tha xasei kai tis epomenes ekloges giati exoun kai autoi meridio euthinhs!
Kala kanete kai den vgainete na milhsete!Den tha vgalete eseis to fidi apo thn trupa!
Ap'oti fainetai den argei o kairos pou tha sas zhtane thn boitheia sas.

harrygrath είπε...

Περιμενουμε την επιστροφη του Βαγγελη...στο μπλογκ του...

Με ατομικες απαντησεις..

Unknown είπε...

http://fuck-music.blogspot.com

μπες στο ακρως βενιζελικο μου blog....

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mag είπε...

@tinker
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΨΗΦΟΥΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Η ΠΑΣΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΕ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!!!!
ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

harrygrath είπε...

@ "πατριωτες"...

Αν φτιαξουμε ενα καθεστως ελευθεριας για τις μειονοτητες,θα ωφεληθουμε τελικα & εμεις απο αυτο,οταν γινουμε μειονοτητα...

Ανώνυμος είπε...

Hey, Georgie boy....how ya doin', pal? So, 2007 is leaving us and you and PASOK is still struggling to gain a foothold and control the situation and the snowball effects of the uprising that the neocons of Karaman Alis have caused only three months since their new mandate. Well, and while you managed to keep your opposition leader's job, the overall party is missing from the developments that are taking place. What you gonna do on the 12th? Can you stand by the strikers and convince them you are there to fight for them and the country against the neocons? I doubt that you do. I know you...I am your friend. I know you read me here often. I know you got yourself in parliament last week because I told you. Buddy, the party needs you not because you remind us of your dad, far from that, we need you to do your frigging job and get in parliament and fight a fair fight to overthrow democratically the neocons before greece becomes a welfare state in the EU. You got to fight long and hard. Screw the image makers, you got to do your own thing, get out on the streets and embrace the kids and the youth and the workers and the family people who try to make ends meet, but the neocons and their theorists don't let them. 2 million in poverty, 2 more million are on the throes of going broke, the entire country is in debt -- 2 mortgages and 2 credit card bills per family, plus bills, plus surviving the everyday struggle, the high prices, the high cost of gas and heating oil, groceries, necessities have become luxury items on the shelves of supermarkets. Did you know all that? And they're selling out the wealth with no compass, no integrated plan, no direction. They don't know what the hell they're doing, those neocons. And you are just staring at them, waiting for what? Just roll up your sleeves, buddy, and start the fight...denounce the onslaught of ND policies, lead the protests, forget the high society and the salons and the public relations meetings....be with the people, express their concerns in parliament, and do it now!

February 22nd is too far away, and by the then you will have missed the boat big time, you know? I think you should dress in black and get on the streets with the people on Wednesday, leading the way, raising your fists in the air, crying outloud for the people...the people that expect more from you and everyone else in politics.

Nightly-visitor/Νυκτερινός Επισκέπτης είπε...

Κάλιο αργά παρά ποτέ Κ.Υπουργέ
Σοφή η παροιμία του λαού

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Δύσκολα, πολύ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
1. Οι φίλοι του Γιώργου μας μεγάλοι μας σύμμαχοι ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ να δημιουργήσουν την ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ υπό δύο πλέον κρατικά μορφώματα, στην οποία ο εθνικισμός ΒΡΑΖΕΙ και έχει μετατρέψει τον ΛΑΟ ΤΟΥΣ σε ηφαίστειο.
2. Ο κουμπάρος του Κώστα μας δεν κρατιέται και αυτός! Αδημονεί ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ και την ΘΡΑΚΗ και να καταπιεί την Κύπρο.
3. Η κοινωνία μας απειλείται με ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ λόγω της τρομερής εξάπλωσης του ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ και της απόγνωσης που πνίγει τους πολύ νεότερους και τους οδηγεί στην μαζική χρήση ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ και σε άλλα παρόμοια καταστροφικά ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
4. Τα άθλια κατεστημένα μεγαλοεκδοτικά και μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα δεν ενδιαφέρονται για το αν Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μετατραπεί σε χοάνη υποδοχής απελπισμένων ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, που θα υποβιβάσουν στο έσχατο ΟΡΙΟ την ποιότητα ζωής μας και θα θέσουν σε ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΟΧΗ. Έχουν όλες τους τις... ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ στο εξωτερικό και σε περίπτωση κινδύνου, το ιδιωτικό τους αεροσκάφος τους αναμένει!
5. Το ξενόδουλο αθηναϊκό, δημοσιογραφικό κυρίως κατεστημένο, λοιδωρεί τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ για την εμμονή τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!
Και ενώπιον όλων αυτών, και άλλων πολλών τι;
Α. Η αγαπημένη μας ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συσκέπτεται με χρονικό ορίζοντα πέντε - έξι μηνών (είναι γεγονός) για να νομοθετήσει για το... ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ και την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ! Είναι προφανές ότι δεν κινδυνεύουν από ΥΠΕΡΚΟΠΩΣΗ!
Β. Ο...πολυαγαπημένος μας ΓΙΩΡΓΟΣ προτείνει ως μέθοδο επιλύσεως των εθνικών μας προβλημάτων, μεταξύ άλλων, ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ και την κατάργηση του ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ! Αυτά του υπαγορεύουν, αυτά εκφωνεί...
Γ. Ποιος και τι απομένει ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ για να προληφθεί η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ;
Πρόεδρέ μου,
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ που πέφτει στους ΏΜΟΥΣ ΣΟΥ! Δικαιούσαι να πεις το ΠΑΡΕΛΘΕΤΩ ΑΠ' ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟ... Είμαστε λαός απείθαρχος, αχάριστος, δυσκολοκυβέρνητος, ανέμελος, σκληρός, αμνήμων... Δεν αξίζουμε έναν ηγέτη του ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ! Όμως, είμαστε ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ και η πατρίδα μας είναι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ!
Μην λυγίσεις μπροστά στις δυσκολίες και τον ΑΓΩΝΑ που σε ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. θΑ ΔΩΣΕΙΣ ΦΡΙΚΤΟ ΛΟΓΟ στην συνείδησή σου και στην ΙΣΤΟΡΙΑ, αν επιλέξεις την ακίνδυνη ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ με πρόσχημα την δήθεν ΗΤΤΑ της 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, που πολύ καλά ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν είναι ήττα, αφού το αποτέλεσμα ήταν καθαρό προϊον ΝΟΘΕΙΑΣ, μπροστά στην οποία οι νοθείες ΜΠΟΥΣ (υιού) και ΠΟΥΤΙΝ φαντάζουν ως... επιχειρήσεις ΑΡΕΤΗΣ!
Τι μέλλει γενέσθαι; ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ αν θα ανταποκριθείς σύντομα και ΔΥΝΑΜΙΚΑ στο κάλεσμα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ή αν θα αργήσεις... Έχει όμως καιρό η ΔΟΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ να περιμένει και άλλο;
Λυπάμαι, πολύ λυπάμαι που δεν έχω τόν κύκλο, τον ΧΡΟΝΟ και την οργάνωση που απαιτείται ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ σε ένα κείμενο- ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ να προχωρήσει χωρίς πολλή καθυστέρηση στην ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ - ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ!
θα στείλω σήμερα - αύριο σχέδιο ενός τέτοιου ΚΕΙΜΕΝΟΥ!
Μήπως κάποιοι άλλοι ΦΙΛΟΙ έχουν τον χρόνο και την ΑΝΤΟΧΗ να προωθήσουν μία τέτοια πρωτοβουλία;
ΥΓ: Τί είπες Πρόεδρέ μου; Δεν έγινε νοθεία; Καλώς. Φέρε μου τότε, σε παρακαλώ, τα ψηφοδέλτια και τις καταστάσεις των ψηφισάντων μαζί με τα επιμέρους ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για ΈΛΕΓΧΟ. Σου υπόσχομαι να μην κοιμηθώ (πολύ) για δεκαπέντε ημέρες προκειμένου να τα ελέγξω όλα ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

Dear Mr. Venizelos,

Please accept our sincerest wishes for your interest and representation of immigrants' problems in your native Greece. Angie and I are watching the developments over there and are appreciative of your efforts to drive your country out of the "middle ages" with regard to human rights and immigration. We hope to meet you during our upcoming trip to Athens. We'll be in touch!

From New Orleans, Thank you and congratulations!

Sincerely,

B. Pitt

Ανώνυμος είπε...

O Giorgos anyparktos, i politiki tou anyparkti, oi theseis tou anyparktes, o logos tou dimotikou, i allagi tou laliotis kai pagkalos kai auto to neo filodokso frouto-psonio i ksenogiannakopoulou i opos sto diaolo ti lene. Yperoha. Ena kinima pou itan katestrameno kai tora apla to apoteleiosan.

Esy pali akoma den vgikes na agkikseis ton aplo politi. 4.5% o plythorismos 20% oi ayksiseis stin agora. O kosmos thelei enan arhigo na vazei freno ta karakolia pou tous "gdynoun". Ego se psifisa kai tha se ksanapsifiso alla prepei na kateveis ena koinoniko stroma oste na se agkaliasoun kai oi pio aploi anthropoi. Mono tote tha pame sto 50% stis ekloges.

Symfono me ena allo post, kalytera na mi milas giati den yparhei logos na vgaleis to fidi apo tin trypa alla min eksafanizesai ki olas, konta 40% tou kosmou einai mazi sou.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος βγει και μιλήσει, ότι και να πει θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
Αγαπητοί φίλοι να είστε σίγουροι ότι θα παρερμηνευτούν τα λεγόμενά του και θα αρχίσουν τα γνωστά: ο υπονομευτής, ο διαπλεκόμενος κτλ κτλ
Ο Βαγγέλης οφείλει να είναι παρόν αλλά πρέπει ταυτόχρονα να τηρήσει δύσκολες ισορροπίες. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι του ζητάνε να τετραγωνίσει τον κύκλο καθώς η παρουσία του και μόνο εκνευρίζει ορισμένους.
Η πορεία των πραγμάτων θα είναι αυτή που θα αναγκάσει πολλούς να ξανασκεφτούν τις λάθος επιλογές ως προς την αρχηγία του κόμματος.
Αν τα πράγματα συνεχίσουν ως έχουν ο Βαγγέλης δεν θα ψάχνει υποστηρικτές...θα τον ψάχνουν!

Συγνώμη για την απουσία μου την Κυριακή. Υπόσχομαι να επανορθώσω!

harrygrath είπε...

Τα σχολια που ειναι προκλητικα ακροδεξια,πρεπει να κοβονται.

Μας ενοχλουν.

Ανώνυμος είπε...

brad, next time you comment the Hellenic state's respect towards human rights, remember Guadanamo. And as far as immigration policy is concerned take a look at your US-Mexican border.

So, learn that Hellas is far better than many "western world" countries (including US,Germany and many others...)

ΑΓΙΟΣ είπε...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ

Βαγγέλη,

Κάνε κάτι γιατί ο ελληνικός λαός πνέει τα λοίσθια. Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης της Ν.Δ. έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Οι πολιτικές της μεθοδεύσεις θυμίζουν κάτι από Θάτσερ... Αντισταθείτε, πρώτος εσείς, σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Ξυπνήστε και τον ΓΑΠ και κατεβείτε και εσείς στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο: μια σύνταξη αξιοπρέπειας για τα περήφανα γηρατειά. Μην επιτρέψετε το κλείσιμο της Ολυμπιακής. Και επειδή το επίσημο ΠΑΣΟΚ (αλήθεια που είναι ο κ. Ραγκούσης, ο κ. Αθανασάκης, ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου?) υπνώττει τον ύπνο του δικαίου και "αυτοοργανώνεται" ακόμα, πρέπει να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα. Ξεκινήστε με μια ευρεία συγκέντρωση στη εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού, για παράδειγμα και στείλτε έτσι το μήνυμα ότι η ανοχή του ελληνικού λαού στις μεθοδεύσεις εκποίησης της περιουσίας του κράτους, της περιουσίας του Έλληνα φορολογούμενου, έχει εκλείψει. Στείλτε το μήνυμα για αντίσταση και αγώνα.
Αλλιώτικα, με τι μούτρα θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ, ως κόμμα εξουσίας, στις ερχόμενες εκλογές να πει στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή ότι ήτανε δίπλα τους και ότι "υπάρχει και άλλος δρόμος"?

Ανώνυμος είπε...

Καμμία πολιτική πρωτοβουλία δεν είναι εκτός "εποχής". Οι μετανάστες - πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι καταρχήν καλοδεχούμενοι ως "ξένοι" γιατί οι Έλληνες είμασταν είμαστε και ελπίζω θα είμαστε φιλο-ξενοι άνθρωποι. Δεν ευθύνονται αυτοί για την αδυναμία της Ελληνικής και όχι μόνο, πολιτείας να ασκήσει μεταναστευτική πολιτική. Οσοι φοβούνται ή προβληματίζονται με τους μετανάστες ας αναλογιστούν οτι κι εμείς, πολλοί από μας, υπήρξαμε μετανάστες σ' όλο τον κόσμο με σπουδαία προσφορά στον τόπο που μας φιλοξένησε. Οι λόγοι που εμείς δεν "είχαμε" πρόβλημα είναι πολλοί και όχι του παρόντος. Σήμερα που τα σύνορα δεν είναι πια σύνορα οι ξένοι που έρχονται στην πατρίδα μας χρειάζονται βοήθεια ψυχολογική και συναισθηματική, πέραν της πολιτικής, ώστε να ενσωματωθούν στην Ελληνική κοινωνία όσο πιο ομαλά και γρήγορα γίνεται. Οταν θα νιώσουν ασφαλείς συναισθηματικά θα προσπαθήσουν μόνοι τους να γίνουν Έλληνες.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 13/12/2007 υπογράφεται , στο Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνας , το σχέδιο της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και οδεύει προς τα Εθνικά Κοινοβούλια για έγκριση... Ούτε εφημερίδες , ούτε τηλεοράσεις , ούτε καν η κ. Παπαρήγα ή ο κ. Αλαβάνος ή ο Εθνικόφρων κ. Καρατζαφέρης... Κουβέντα!!! Λες και πρόκειται για την επικύρωση καμμιάς εμπορικής συμφωνίας με τριτοκοσμική χώρα... Μήπως θα ήταν εντιμότερο η Εθνική Αντιπροσωπεία , μετά τους πανηγυρισμούς , να το συζητήσει και να το επικυρώσει κεκλεισμένων των θυρών??? Τουλάχιστον να μην ευτελιστεί , στο σύνολό της και ενώπιον του Λαού , παρέχοντας - και με ευρεία , φοβούμαι , πλειοψηφία - το consensus για την υποβάθμιση και τον εκφυλισμό της ίδιας της ταυτότητάς της σε (βλαχο)συμβούλιο μιας (φτωχο)γειτονιάς!!! Τίποτε και στην ιστοσελίδα του πατριωτικού , λαϊκού και ριζοσπαστικού ΠΑΣΟΚ... Με όλα τα άλλα καταπιάνεται ο κ. Πρόεδρος , οι εκπρόσωποι και οι βαρώνοι... Ομοσπονδιακό (Υπερ)Κράτος λοιπόν!!! Δίχως Δημοκρατική Νομιμοποίηση... Απ' την πίσω πόρτα!!! Θα "κρεμαστούν" άραγε και πάλι οι τύχες των Λαών (και οι ελπίδες για ελευθερία) μόνο στον πραγματικά αξιόλογο και αξιότιμο (Rt Hon) Gordon Brown , στο House και στην ιδιοσυγκρασία του Βρετανικού Λαού??? Υπάρχει , όπως κάποιοι - φανατικοί ίσως - σαν τον ανώνυμο που γράφει πιστεύουν , στην Ελληνική Πολιτική Σκηνή , ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ??? Που θα αναλάβει , βέβαια , ένα πολύ μεγάλο προσωπικό ρίσκο... Προκαλώντας την ίδια την Ιστορία!!! Πρώτα ο Θεός όμως , ένα τέτοιο Ραντεβού θα άξιζε τον Κόπο , τον Μεγάλο Κόπο , και για τον Φωτισμένο Πρωτεργάτη και για τους λοιπούς επώνυμους και ανώνυμους παρατρεχάμενους!!!

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε,αλλά νομίζω ότι βρισκόμαστε εκτός κλίματος.
Χτες είχαμε 100 χιλιάδες κόσμο στο δρόμο να διαδηλώνει κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Ας αφήσουμε τα εσωκομματικά και τις πικρίες και ας στραφούμε στον κόσμο.Ζητάει εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική πρόταση.Και ποιος μπορεί να τη δώσει εκτός από το ΠΑΣΟΚ;
Το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρή παρουσία και στη Βουλή και στους δρόμους.Αν αυτό ενοχλεί κάποιους τηλεοπτικούς μεγαλοαστέρες,δεν πειράζει.Τα πάντα στη ζωή είναι θέμα προσαρμογής!Θα συνηθίσουν.Πάντως αντιπολίτευση γίνεται!
Κύριε Βενιζέλε,πιστεύω ότι τώρα χρειάζονται συντονισμένα πυρά κατά της παραπαίουσας κυβέρνησης.Βγείτε κι εσείς μπροστά.Δεν ενδιαφέρει τώρα ποιος είναι και ποιος όχι στα όργανα που έτσι κι αλλιώς είναι μεταβατικά.Μιλήστε,προβείτε σε δηλώσεις.Στηρίξτε την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρα από πικρίες.Εσείς λείπετε μέχρι τώρα από την αντιπολίτευση και όχι η ηγεσία και τα συνδικάτα!Καλώς-κακώς,αυτούς βλέπουμε κάθε μέρα να σηκώνουν το βάρος.Μην παρασύρεστε από φωνές που οδηγούν στο να δίδεται σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση.Απαράδεκτο το ότι αρνήθηκαν στελέχη σας να πάνε στην περιοδεία του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό.Χάρηκα όμως που βρεθήκατε χτες κάτω.Συνεχίστε.
Η αληθινή δημοσκόπηση έγινε χτες και ήταν στο δρόμο !Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση!Μην παρατείνουμε άλλο τη θητεία της.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

το ερώτημά μου δεν αφορά στους μετανάστες, αλλά όσους ρώτησα στο πασοκ δεν μου έδωσαν πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις, γι' αυτό προσφεύγω σε εσάς.


Πως κρίνετε τη θέση του πασοκ στο θέμα του ΟΤΕ? (εννοώ την επιθετική εξαγορά του Βγενόπουλου). Συμφωνείτε? Τι προτείνετε?

harrygrath είπε...

Οσοι χρησιμοποιουν το Hellass-Hellenic ,αντι του ορθου Greece-Greek,ανηκουν στην εθνικοσοσιαλιστικη πτερυγα του ΠΑΣΟΚ,υποσυνολο των "πατριωτων".

Τετοιοι θελουν να κανουν τους μεταναστες μαιμου " Ελληνες " .

Ο χωρος τους ειναι η ΝΔ,το ΛΑΟΣ,η Χρυση Αυγη.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα σχολιάσω το θέμα που αφορά τα παιδιά των μεταναστων, γιατί νομίζω ότι γράφηκαν αρκετά γι' αυτό και δεν έχω να προσθέσω τίποτα στα όσα ορθά και δίκαια διατύπωσε με την ερώτησή του ο κ. Βενιζέλος, στον οποίο θα ήθελα μόνο να πω ότι οι όποιες διαφορετικές απόψεις του, που κατά κανόνα είναι σωστές, να διατυπώνονται εντός. Εντός είναι το μέλλον του, που είναι και μέλλον των παιδιών μας και του τόπου.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γελας με την Hellas! Απο που και ως που ειναι η Χελας καλυτερη? Πιο ρατσιστες απ' τους Ελληνες υπαρχουν? Ξεχνας τη Β. Ελλαδα, που δεν ηθελαν να αφησουν τα κοριτσακια να σηκωσουν την Ελληνικη σημαια παρ' οτι οι μαθητες εκεινοι ηταν αριστοι των αριστων? Η που τους σαπιζουν στο ξυλο στα κρατητηρια της ασφαλειας τους αλλοδαπους? Η που αρνουνται δικαιωματα σε ανθρωπους που ειναι στην Ελλαδα δεκαετιες και τα παιδια τους ειναι Ελληνακια αφου εχουν γεννηθει εκει? Εισαι ολιγον γελοιος ανωνυμε που ειναι η Χελας καλυτερη για αλλοδαπους. επειδη εχω στην Αμερικη συγγενεις, ακου να δεις. Οταν πηγε ο αδερφος μου στην Αμερικη μεταναστης, στο αεροδρομιο του χαμογελασαν δυο υπαλληλοι της ΙΝΣ, του υπεδειξαν ενα γραφειο για να σημπληρωσει τα χαρτια εισοδου του, του πηραν τα δακτυλικα αποτυπωματα κανοντας αστειακια και αποκαλωντας τον Σερ (δηλ. Κυριε), και στη συνεχεια τα περασαν στο κομπιουτερ, του εδωσαν την αδεια παραμονης και τον υποδεχτηκαν (γουελκομ, Σερ, το δε Γιουναιτεντ Στεητς). Μαλιστα του υπεδειξαν και που ειναι τα αξιοθεατα της πολης μιας και ερχοταν στην πολη αυτη πρωτη φορα (ειχε προηγηθει φιλικη συζητηση!). Τρια χρονια αργοτερα, ο αδερφος μου κανει την αιτηση για να παρει υπηκοοτητα, σε εννια μηνες τον καλουν να κανει ενα συντομο προφορικο τεστ (τυπικο και ευκολο), αναφορικα με την ιστορια των ΗΠΑ, και η υπαλληλος, μια γκομεναρα δυο μετρα, λιγο πολυ παρα λιγο να του ζητησει να βγουν και ραντεβου του αδερφου μου! Αφου αστειευτηκαν, και αφου ο αδερφος μου κουτσουρεψε τα προφορικα, τον περασε (θα τον περναγε ουτως η αλλως) και υστερα απο μια βδομαδα ορκιστηκε σε μια μαζικη τελετη σε πολυτελες ξενοδοχειο μαζι με 1200 αλλα ατομα! Μπηκε στη λιμουζινα του και πηγε στο σπιτακι του! Το καλογουστο πιστοποιητικο με τη φωτογραφια του του πηγε στο σπιτι με το ταχυδρομειο υστερα απο μερικες μερες. Κανενας δεν τον εχει ξαναενοχλησει απο τοτε, ειναι κανονικος αμερικανος, και παει καθε μερα στη δουλεια του και κονομαει τα αντερα του. Τυφλα ναχουμε εμεις που καθομαστε στην ψωροκωσταινα και περνουμε τρεις κι εξηντα. Αυτη ειναι η διαφορα Χελας και Αμερικης, φιλε, υπερπατριωτη, Ελληναρα. Η ΗΠΑ ειναι δημοκρατικη χωρα με κανονες, νομους και ισοπολιτεια, ενω η Ελλαδα ειναι ενα γελοιο κρατος και υπαλληλους που οταν εφαρμοζουν τους νομους το κανουν γιατι ετσι τους γουσταρει του καθενος! Ο καθε ενας σκατουπαλληλος του ελληνικου δημοσιου αυτοσχεδιαζει και ολοι μαζι αρμενιζουνε σε θολα νερα. Δεν εχουν ιδεα οι δικοι μας τι θα πει ισονομια, ισοπολιτεια, ανθρωπινα δικαιωματα, κτλ κτλ.
Οσον αφορα τα Αμερικανομεξικανικα συνορα, ειναι ενα προβλημα που προσπαθει να αντιμετωπιστει και ειναι ενα πολυ μεγαλυτερο προβλημα απ' αυτο που εχει η ελλαδα με τους δικους της μεταναστες. Αλλα αυτο συμβαινει γιατι οι μεταναστες απ' το Μεξικο προσπαθουν να μπουν μεσα στη χωρα χωρις αδειες. Οταν εχεις αδεια στην Αμερικη, σε σεβονται, δεν σε πειραζει κανεις. Ενω στην ελλαδα, και με αδεια μπορει να σε τουλουμιασουν στο ξυλο οι μπατσοι εσενα και τα παιδια σου. Οσον αφορα το Γουανταναμο, κοιταξε, αυτο ειναι αλλο προβλημα, δεν εχει σχεση με μεταναστευση, εκει κρατουνται μερικες εκατονταδες Ταλιμπαν τρομοκρατες, και μαλιστα τους ταιζουν και τσαμπα. Βρεθηκαν σε λαθος τοπο και χρονο, ειναι αιχμαλωτοι πολεμου, ας προσεχαν. Σαφως? Αμ, πως! Γεια, σου λεεεεω!

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο καλα ειναι αυτα που λετε αλλα υπαρχουν ορισμενα αντικειμενικα προβληματα
η πολιτικη σε μια χωρα ειναι κατι πολυπλοκο και δεν μπορει αν ασκειται αποσπασματικα
ειδες καποιους μεταναστες και ευαισθητοποιηθηκες ε και λοιπον
ετσι γινεται πολιτικη
αυτο που λενε add hawck αν το γραφω καλα ( δηλαδη βλεποντας και κανοντας )
ακουσε με διαβασε με και δν θα χασεις
ολοι εσεις ( και αυτοι που γραφουν τα σχολια ) αλλα και εσυ βαγγελη εχετε μια σκεψη και εναν ειρμο που λειτουργει με βαση τη θεωρια του χαους
η χωρα δεν μπορει να περιμενει τιποτα και απο εσενα δυστυχως ( εννοειται οτι απο το γιωργακη και το κωστακη δεν περιμενει τιποτα)
και αυτο φαινεται και απο τις τοποθετησεις σου αλλα και απο τα κειμενα σου
ειναι πολυ θεωρητικα χρησιμοποιεις πολλα επιθετα ( ενα συγχρονο , προοδευτικο , ριζοσπαστικο , δημοκρατικο , διαπλανητικο , καταπληκτικο , απιστευτο ΕΛΕΟΣ ΠΑΣΟΚ ) που πας ρε βαγγελη αυτα πεθανανε
ο κοσμος θελει να ακουσει κατι αλλο
πρακτικες λυσεις με απλη γλωσσα
πχ πως θα αυξηθουν οι μισθοι και πια θα ειναι η σχεση αναμεσα στον χαμηλοτερο μισθο και στον μισθο του πρεδρου του αρειου παγου
πχ 1 προς 20 και γιατι
1 προς 3 και πως μπορει να γινει απλα πραγματα γινε πρακτικος και θα δεις οτι ολοι θα αρχισουν να σε βλεπουν με αλλο ματι
χρησιμοποιησε στοιχεια απο την εθνικη στατιστικη υπηρεσια μιλα με νουμερα γιατι οι ελληνες ειναι νουμερα και τους αρεσουν τα νουμερα
πες πως θα γινεται η απορροφηση των πτυχιουχων αλλα και ποσοι πτυχιουχοι χρειαζονται για καθε κλαδο με αριθμους αυτα για σημερα αν δειξεις καποιο ενδιαφερον μπορει να ξαναγραψω

Ανώνυμος είπε...

Με το "ιερό μένος" που έχει καταλάβει ορισμένους εξ΄υμών, πολύ σύντομα το "οπαδός ΠΑΣΟΚ" θα αντικαταστήσει στην λαϊκή παροιμιολογία τον "Αγά, που έκοψε τα... επειδή έπιασε την γυναίκα του με τον εραστή της".
Δηλαδή, επειδή ο Βαγγέλης δεν μπόρεσε, ας πάει στο διάολο το... παλιάμπελο. Το ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

-=IMAGINOS=- είπε...

Μπορείτε να μου απαντήσετε πόσους μετανάστες αντέχει ακόμα η Ελλάδα?

Όλες οι χώρες της Ε.Ε. έχουν βάλει κάποια ανώτατα πλαφόν στον αριθμό μεταναστών. Η Ολλανδία και η Ιταλία πχ 4 και 3%. Μάλιστα οι Ιταλοί δηλώνουν οτι οι 800.000 μεταναστών ήδη δημιουργούν σοβαρά προβλήματα κοινωνικά και όχι μόνο. Ήδη οι σοσιαλιστές Ιταλοί διώχνουν 2500 ρουμάνους κάθε μέρα επειδή οι ρουμάνοι πρωταγωνιστούν στο έγκλημα στην Ιταλία. Οι Ιταλοί δυσανασχετούν με τα 800000 μεταναστών και οι ιταλοί είναι και 65 εκατομμύρια. Εμείς έχουμε 2μισι εκατομμύρια μεταναστών ίσως και πολύ περισσότερο (κανείς δε ξέρει) και όχι μόνο δε λαμβάνονται μέτρα αλλά τους ευχαριστούμε κιόλας που επιλέγουν την Ελλάδα σαν τόπο επιλογής όπως είπε και ο ανεκδιήγητος Παυλόπουλος λες και η Ελλάδα είναι καμία Ανώνυμος Εταιρία και ευχαριστεί τους πελάτες της για την προτίμηση τους στην εταιρία.

Έχετε δει άλλο κράτος στον κόσμο εν καιρό ειρήνης να εισάγει μέσα σε 15 χρόνια τόσους μετανάστες όσους αντιστοιχούν στο 30% του ημεδαπού πληθυσμού? Ένα κράτος βρείτε μου!

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται αγαπητέ κύριε Βενιζέλο….

Ας είμαστε ρεαλιστές κάποτε και όχι ρομαντικά προοδευτικοί γιατί σε μία βάρκα χωράνε 10 άντε να βάλεις άλλους 3, στον τέταρτο όμως θα πάμε όλοι στον πάτο αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα. Και στην τελική αφού τους θέλετε γιατί δε ζείτε και μαζί τους αλλά τους φορτώνετε σε μας που έχουμε χάσει τα πασχάλια στα γκέτο που εσείς δημιουργείτε με την διαμόρφωση κάθε χρόνο των αντικειμενικών αξιών και την υποβάθμιση περιοχών για αυτό το σκοπό? Γιατί κύριε Βενιζέλο δεν έρχεστε να μείνετε στην Κολιάτσου μαζί με τους Νιγηριανούς φίλους σας αφού τόσο πολύ ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς? Αλλάζουμε σπίτια, τι λέτε? Και εγώ από τα βόρεια προάστια και με φρουρά να με φυλάει το παίζω προοδευτικός σοσιαλιστής πολύ άνετα ξέρετε και πολύ καλύτερα από εσάς…

harrygrath είπε...

Ειναι...ad hoc...

Πώς λεμε...sic transit...
για τ' αεροδρομια...

Ο Βαγγελης παραμελει το μπλογκ...

Οταν οι ερωτωντες δεν παιρνουν απαντησεις,χανουν τον ενθουσιασμο τους...Μειωνεται & η συμμετοχη.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε κ.Βασίλη που μας δίδαξες:
* πώς να γίνουμε "φιλόξενοι"
* πώς να εξασφαλίζουμε "θεσούλα" κάτω από τον ήλιο του δημοσίου και μακρυά από τον έλεγχο του απεχθές Α.Σ.Ε.Π
* πώς να εξασφαλίσουμε εξοχική κατοικία με ελάχιστα χρήματα

Η προσφορά σου στο τόπο θα γραφτεί με "χρυσά γράμματα"!

SMS.: "Το πήρες" πολύ δεξιά και "βρήκες"..

Ανώνυμος είπε...

Κάνε κλικ εδώ για να βοήθησεις έναν συνάνθρωπό σου να περάσει όμορφα Χριστούγεννα!!! Κλικ κλικ Σε χρειάζομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

H συζήτηση επεκτείνεται απρόβλεπτα

Ανώνυμος είπε...

k. Venizelo,
plhroforhthhka mesw twn efhmeridwn oti etoimazete ena vivlio gia to politiko systhma. Eilikrina to anamenw me idiaiterh xara. Pagia apopsh mou einai oti to PASOK stereite [ena fainomeno pou exei diogkwthei idiaitera meta thn prwth 4-etia to k.Simhth] politikhs thewrhshs kai katheutynshs. Oi opoies allages tou dioimhtikou xarth h eklogikou systhmatos tha prepei aparaithtws na topotheththoun se ena eyrytero kai olistiko plegma rythmishs h an thelete [kai an mporeite vevaia] META-rythmishs tou politikou establishment ths xwras mas. Ta loipa einai purotexnhmata gia mathhtevomenous magous. Pragmatika adynatw na antilhfthw pws anthrwpoi me polueth peira sthn anwtath dioikhsh (i.e., kyvernhsh) yposthrizoun auta ta steroumena episthmonikhs tekmiriwshs alla kai thewrhtikhs vasimothtas plegmata protasewn.
Gia autous alla kai gia pollous allous logous to anamenomeno apo esas neo vivlio krinetai a priori mia thetikh suneisfora. Twra an parameinei kai a posteriori einai ena zhthma pou tha to plhroforhthite kai apo to blog sas se eytheto xrono meta thn dhmosiopoihsh tou..

G. Chatziyiagkou

Ανώνυμος είπε...

ΚΙ ΑΛΛΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ....Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΗΣΥΧΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 8ΕΤΙΑ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΝΔ ΝΑ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 8ΕΤΙΑ = 12 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 11/11. ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΤΟ ΚΡΥΦΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙ (ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΡΥΦΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ) ΜΕ ΤΙΣ 5 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΚΩΛΟ-ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΚΕΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ, ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ. ΑΡΑ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ? ΜΠΑ, ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΣΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ? ΟΤΑΝ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ? ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΝΤΑΡ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ. ΜΕΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΓΙΟΡΤΕΣ...ΧΜΜΜ, ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΥΝΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ "ΔΕ ΜΩΛ" ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ? ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ ΟΘΩΝΑΣ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΤΑ'ΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ. ΑΣΤΟΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ (ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ) ΑΦΟΥ ΠΑΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ... "ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ". ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΟ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΖΩΗ ΚΥΛΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. "ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ" ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΛΙΑ? ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΧΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. ΤΗΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΠΑΛΙΑ ΔΟΞΑ, ΑΦΟΥ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΤΕ-ΠΟΤΕ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ. ΤΩΡΑ ΑΣΧΕΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΔΟΞΑ, ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ. ΣΑΝ ΠΑΣΑΔΕΣ. Ε, ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠ' ΤΟ 1453 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ. ΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΥΣ ΝΑ ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΩΝΑΣΗΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ? ΕΛΑ, ΝΤΕ?

ΡΕ, ΣΟΦΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, είναι ευκαιρία και μια επίσκεψη στην 1η Biennale Mail Art της Λάρισσας που έχει και σχετικό θέμα για τους μετανάστες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τους συνδέσμους:

Refugee Solidarity Chain

και

1st International Mail Art Biennale in Greece

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ 2 ΕΚ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
ΠΩΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕΡΒΟΙ.ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ.
ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ.
ΕΙΣΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ.
ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.
ΤΖΑΜΠΑ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821.

criticalthinking είπε...

Καλησπέρα,

μια πληροφορία:
ο κ. Βενιζέλος έχει προταθεί ως "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2007" στο anthropos.gr με στόχο την ανάδειξη τριών ατόμων, συγκεκριμένα ενός ενεργού πολίτη, ενός δημοσιογράφου και ενός πολιτικού, οι οποίοι επιτέλεσαν αξιόλογο έργο για την προώθηση του εθελοντισμού και την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα κατά το έτος 2007.
Όποιος επιθυμεί να ενισχύσει την υποψηφιότητα του μπορεί να ψηφίσει στο side: www.anthropos.gr

criticalthinking είπε...

Μπορείτε να δείτε άρθρο του κ.Βενιζέλου στο
http://www.migrant.gr.
και στο
http://diavatirio.net

Σας ευχαριστω

harrygrath είπε...

Την επανασταση του '21 την εκαναν ..."ελληνοποιημενοι " Αλβανοι...

Για πλαφον για ξενους μεταναστες να συζητησουμε,οι Βαλκανιοι ομως ειναι τα αδελφια μας...

Ειμαστε εμεις,πριν μερικους αιωνες...

Ανώνυμος είπε...

Παπουζε, αν νομίζεις ότι στο Γκουαντάναμο είναι μόνο Ταλιμπάν (κακοί, κακοί, κακοί και μόνο κακοί, κοινωνικά μειάσματα) τότε το μόνο που έχω να σου πώ είναι "άλλαξε κανάλι, το πολύ CNN βλάπτει". Πληροφοριακά, όλοι είναι αθώοι μέχρι απόδειξης του αντιθέτου.

Απο εκεί και περά δοκίμασε να κάνεις όσα λες στις ΗΠΑ αλλά να είσαι μελαμψός και λίγο αξύριστος (να θυμίζεις Ιρανό, Ιρακινό κλπ) και μετά πες μου για ευγένειες.

Όσο για to Ελλάς που ειρωνεύεσαι, τι να σου πώ! Την άγνοιά σου δείχνεις και μόνο. Πρόσεξε πάντως ότι τα τελευταία 5-6 χρόνια έτσι αυτοπροσδιοριζόμαστε ως χώρα στο εξωτερικό (το πιο απλό που μπορείς να κάνεις: μπες στην Ολυμπιακή και ακου- Welcome to Hellas)

Τέλος, ΑΔΙΑΦΟΡΩ, πλήρως για το ΠΑΣΟΚ σας. Πραγματικά είναι η τελευταία επιλογή μου σαν κόμμα (με προτελευταία την ΝΔ έτσι για να σου φύγει η τυχόν απορία)! Ενδιαφέρομαι για τον Βενιζέλο και τις απόψεις τους. Οπότε τις ταμπέλες σου βάλτες αλλού!

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ :)

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

για αυτουσ που ισχυριζονται οτι οι αλλοδαποι ειναι καλυτεροι μαθητεσ απο τουσ ελληνεσ.
συμφωνα με τον προεδρο των αλβανων εργαζομενων στα ελληνικα σχολεια φοιτουν 200,000 αλβανακια.
φυσικα χωρισ να ωφελουν την κοινωνια μασ και χωρισ να εχουν συνεισφερει για την παιδεια οπωσ εμεισ τοσα χρονια λιτοτητασ δικησ σασ και των γαλαζιων.
απο τα 200,000 παιδια μονον 5-10 ηταν αριστουχοι.
δηλαδη 10/200,000=1/20,000 η 0,00005% .
αντιθετα η αναλογια των ελληνοπαιδων αριστουχων σημαιοφορων ειναι 1/40.
απο οτι ξερω ησουν και εσυ αριστουχος.και αφου πηγαμε και οι δυο σχολειο ξερουμε την πραγματικοτητα ,ασχετα εαν υπαρχει αναμεσα μασ καποιο χασμα γενεων.
αρα οσοι ισχυριζονται οτι οι αλλοδαποι ειναι καλυτεροι απο τουσ ελληνοπαιδεσ ειναι ειτε ανοητοι ειτε ρατσιστεσ εναντιον των ελληνων.
και μην μασ πουν οτι αυτο οφειλεται στισ κοινωνικεσ συνθηκεσ.
αφου 1/5 ελληνεσ ζει κατω απο τα ορια τησ φτωχειας.αυτο θα σημαινε οτι μονον τα πλουσιοπαιδα περνανε στο πανεπιστημιο κατι που σαφωσ δεν ισχυει.
βεβαια ειναι αδυνατο και καποιοι αλλοδαποι να μην ειναι χαρισματικοι αλλα τα μμε μασ προεβαλαν το θεμα με τετοιο τροπο ωστε να φαινονται οι αλλοδαποι ανωτεροι μασ.
αυτο δηλαδη κυριε βενιζελο,δεν ειναι ρατσισμος?

Ανώνυμος είπε...

BΑΓΓΕΛΗ ΠΟΣΤΑΡΙΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΣΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΒΡΕ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΒΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ...ΤΙ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΧΟΥΛΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΒΡΕ ΣΥ ΠΟΥ ΜΟΣΤΡΑΡΙΣΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΒΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ...ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ....ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΦΑΣ ΓΛΥΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ...ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ...ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΩΡΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα!! Μην συγκρίνεις το Ελληνάκι που μεγάλωσε στα πούπουλα, με τα αγγλικά του και το χαρτζιλίκι του με το Αλβανάκι που τα άκουγε στο σχολείο (μ...α αλβανέ), δεν είχε λεφτά, ο πατέρας του δούλευε στην οικοδομή κλπ κλπ κλπ

Κλείνοντας να σου θυμήσω ότι η στατιστική είναι ο ευκολότερος τρόπος να πείς ψέματα.


Ο ΙΔΙΟΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

μαθε να διαβαζεισ
ειπα

"και μην μασ πουν οτι αυτο οφειλεται στισ κοινωνικεσ συνθηκεσ.
αφου 1/5 ελληνεσ ζει κατω απο τα ορια τησ φτωχειας.αυτο θα σημαινε οτι μονον τα πλουσιοπαιδα περνανε στο πανεπιστημιο κατι που σαφωσ δεν ισχυει.
βεβαια ειναι αδυνατο και καποιοι αλλοδαποι να μην ειναι χαρισματικοι αλλα τα μμε μασ προεβαλαν το θεμα με τετοιο τροπο ωστε να φαινονται οι αλλοδαποι ανωτεροι μασ."
αυτο δηλαδη κυριε βενιζελο,δεν ειναι ρατσισμος?"


ουτε εγω ειχα λεφτα οπωσ και πολλα ελληνακια,εμενα ο πατερασ μου δουλεει χαμαλησ σε εργοστασιο,οπωσ πολλοι ελληνεσ τωρα αλλα και πριν ερθπυν οι αλλοδαποι,εγω αν και σπουδαζω δουλευω κιολασ και ο αδερφοσ μου σε εργοστασιο δουλευει εργατησ στα βαρεα και ανθυγυεινα.
η μανα μου παλιοτερα δουλευε σε βιοτεχνια ωσ γαζωτρια αλλα τωρα ειναι ανεργη επειδη μεταφερθηκε στα βαλκανια.τα καλα του νεοφιλελευθερισμου.
οσα αγγλικα ξερω τα εμαθα μονοσ μου,αλλα ξερω αλβανακια που πανε στα φροντιστηρια.
και σιγα το χαρτζηλικι που ειχα.
σιγουρα δεν μεγαλωσα στα πουπουλα οπωσ καποιοι αστοι οι οποιοι ειναι οψιμοι ανθρωπιστεσ,τοσα χρονια πριν τουσ αλλοδαπουσ, δεν βλεπαν τουσ φτωχουσ ελληνεσ?τι καναν μηπωσ διαβαζαν τοτε και δεν πηραν χαμπαρι?
αρα ειτε εθελοτυφλεισ ειτε κρινεισ εξ ιδιων τα αλλοτρια.

τωρα οσο για αυτο που λεσ οτι"σου θυμήσω ότι η στατιστική είναι ο ευκολότερος τρόπος να πείς ψέματα."

1)για να μου το θυμησεισ σημαινε οτι ειναι ευρυτερα γνωστο και εγω προσωπικα δεν το εχω ξανακουσει.
2)λυπαμει εαν εκφραζεισ τετοια αποψη επειδη δεν σου βγαινουν οπωσ θα ηθελεσ.
και λυπαμαι εαν υπονοεισ πωσ ειμαι ψευτησ ,επειδη δεν μπορεισ να ανταπαντησεισ στα επιχειρηματα μου.

αληθεια γιατι απαξιεισ τοσο πολυ τουσ οικοδομουσ?


" το Αλβανάκι που τα άκουγε στο σχολείο (μ...α αλβανέ), δεν είχε λεφτά, ο πατέρας του δούλευε στην οικοδομή κλπ κλπ κλπ"

Ανώνυμος είπε...

Την επανασταση του '21 την εκαναν ..."ελληνοποιημενοι " Αλβανοι...

ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ?
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΡΕΦΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.
ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ.
ΟΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ.
ΕΞΑΛΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ.
ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΑΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΟΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ 100 ΕΚ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ.
ΕΙΠΑΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.
ΕΜΕΝΑ ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ.ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ.
ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ(ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ) ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΟΥ ΑΔΕΡΦΙΑ ,ΤΟΤΕ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΟΥ.

-=IMAGINOS=- είπε...

Αυτό δεν είναι blog άμα ρωτάμε η απλά κάνουμε διάλογο χωρίς απάντηση...
Καταλαβαίνω ότι ο αξιότιμος κύριος Βενιζέλος δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για να απαντάει αλλά τότε ας μη δύνεται καν η δυνατότητα του σχολιασμού αφού δεν έχει καμία αξία μιας και μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε…

Χαμένος χρόνος, μονόλογος, λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Όλη αυτή η συζήτηση για τα φύλα,τα έθνη κλπ. ξεκινά από την αντίληψή μας για το τί είναι έθνος,πώς δημιουργείται και αν έχει στατικό ή δυναμικό χαρακτήρα.
Αν κάποιοι το 2008 υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι το έθνος ταυτίζεται με τη ράτσα και τη φυλή,ότι είναι έννοια αναλλοίωτη στους αιώνες και ότι μπορούμε να μιλάμε για ''καθαρώς εθνικά κράτη'' απλώς βρίσκονται σε περασμένους αιώνες.Και τα σχετικά επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί με σαφήνεια από τον Μαντσίνι 2 αιώνες πριν.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους ονειρεύονται κλούβες και απελάσεις.Είναι δυνατόν να μιλάμε στα σοβαρά ότι το παιδάκι που μεγάλωσε στη χώρα μας,πήγε στο ελληνικό σχολείο και...ναι,σήκωσε την ελληνική σημαία ως αριστούχος στα σχολεία,με τηη ενηλικίωσή του πρέπει να φεύγει ;Δηλαδή η κοινωνία που τον διαμόρφωσε πρέπει τώρα να μην τον αξιοποιήσει αλλά να τον διώξει;
Βιβλία ιστορίας που χρειάζονται σε ορισμένους...σαν κι αυτό που αποσύρθηκε!Άντε μετά με τέτοια μυαλά να φτιάξουμε ευρωπαϊκή συνείδηση και να οικοδομήσουμε το ...ευρωπαϊκό έθνος!
Αλλά με ποιους μωρέ;Με τους ...κουτόφραγκους που δεν πιάνουν μία μπροστά στις ...αιώνιες και φανταστικές αξίες των Ελληνομάχων;

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ :)

1. Δεν υποτιμώ την οικοδομή. Την θεωρώ δύσκολη δουλειά που δεν πληρώνεται καλά! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο το τόνησα.
2. Μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των παιδών που είναι στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι από αστικές οικογένειες που δεν έχουν κουραστεί στην ζωή τους ιδιαίτερα (τα παιδιά, εμού συμπεριλβανομένου).
3. Τα παιδιά που είναι σήμερα στα ΑΕΙ της χώρας είναι παιδιά των μεταναστών που κοιτάγαμε με μισό μάτι πριν από 10-15 χρόνια. Κανένα Ελληνόπουλο δεν είχε να αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά στο σχολείο του

Συμπερασματικά: Οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες από τις οποίες ξεπήδησαν αυτοί οι εν δυνάμει νέοι μετανάστες επιστήμονες είναι πολύ διαφορετικές από αυτές από τις οποίες βγήκαν οι αντίστοιχοι γηγενείς. Άρα είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε τα δύο σύνολα.

Ανώνυμος είπε...

Και τα σχετικά επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί με σαφήνεια από τον Μαντσίνι 2 αιώνες πριν.

ΕΓΩ ΡΕ ΦΙΛΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ.
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΝΤΣΙΝΙ.
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ.ΗΤΑΝ ΜΗΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΔΟΥΚΑΣ ΚΟΜΗΣ ,ΜΑΡΚΗΣΙΟΣ,ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ,ΕΜΠΟΡΟΣ ,ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ,ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ,ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ?
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΠΥΜΕ ΕΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ "ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ" ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΣΟΥ.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ.
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ Ο ΤΟΛΣΤΟΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΟΤΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΗ .
ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ ΟΜΟΓΛΛΩΣΟΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ.ΟΧΙ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΑΝΤΣΙΝΙ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ.
ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΑΣΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1)ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ (ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ)
2)ΚΟΙΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
3)ΚΟΙΝΟΙ ΘΕΟΙ
4)ΚΟΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ
5)ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
6)ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
7)ΚΟΙΝΑ ΕΘΙΜΑ
8)ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΑΦΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΩΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΟΜΑΔΕΣ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.


Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους ονειρεύονται κλούβες και απελάσεις

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΣ


απλώς βρίσκονται σε περασμένους αιώνες

ΕΣΥ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ .ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟΥ ΤΖΕΝΚΙΝΣ ΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΡΛΑΝΟΥ.


ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ.
1)ΔΩΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΔΩΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΘΑ ΠΕΙΣ
"ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ,ΤΗΝ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΑ ΤΟΝ ΦΕΓΓΙΤΤΗ Η ΤΗΝ ΚΑΜΙΝΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΩ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΟ.
ΘΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ.
ΕΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΜΟΝΙΜΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ.
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΨΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?
ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ.
ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟ";


Δηλαδή η κοινωνία που τον διαμόρφωσε πρέπει τώρα να μην τον αξιοποιήσει αλλά να τον διώξει;

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ 23%

ΕΠΙΚΟΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.Μετανάστες: Οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών
Mεταξύ των καλύτερων πελατών των τραπεζών είναι οι οικονομικοί μετανάστες.

Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς.

H αποδοτικότητα, μάλιστα, έχει ενισχυθεί σημαντικά τελευταία, καθώς οι οικονομικοί μετανάστες χρησιμοποιούν πλέον την χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες για την αγορά κατοικίας, αυτοκινήτου κλπ. Mολονότι ακόμα τα ποσοστά των μεταναστών στα συνολικά δάνεια των τραπεζών είναι μικρά, οι τράπεζες προεξοφλούν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη δημιουργήσει ειδικά «πακέτα» (καταθέσεις, δάνεια, εμβάσματα, κάρτες) για μετανάστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.

Από μελέτη της Eθνικής Tράπεζας, το 90% των Αλβανών που διέμεναν το 2002-2003 στην Ελλάδα ήταν πελάτες ελληνικών τραπεζών. Συνολικά οι ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έχουν σήμερα πάνω από 250.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε νοικοκυριά οικονομικών μεταναστών. Από αυτούς, 150.000 λογαριασμοί άνοιξαν προκειμένου να διευκολυνθούν στις διαδικασίες και να πάρουν πράσινη κάρτα.

Δύο είναι οι βασικές τραπεζικές συναλλαγές των οικονομικών μεταναστών: η κατάθεση και το έμβασμα, για να στείλουν χρήματα πίσω στις πατρίδες τους, στις οικογένειές τους. H ανάληψη είναι γι' αυτούς σχεδόν άγνωστη τραπεζική συναλλαγή. Οι συνολικές καταθέσεις των οικονομικών μεταναστών υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη είναι σχεδόν διπλάσια από τη μέση κατάθεση ενός Έλληνα. H μέση κατάθεση ταμιευτηρίου ενός Έλληνα είναι γύρω στα 8.000 ευρώ (το 70% των καταθέσεων κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 30.000 ευρώ, ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια καταθέτες έχουν υπόλοιπο λιγότερο από 3.000 ευρώ). Αντίθετα, η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη υπολογίζεται γύρω στα 10.000 - 15.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα, αυτά γίνονται με δύο τρόπους: είτε μέσω τραπεζικής συναλλαγής είτε... με το λεωφορείο, δίνοντας κάποια προμήθεια στον οδηγό. Υπολογίζεται ότι από την Ιταλία και την Ελλάδα εισέρχονται στην Αλβανία περίπου 850 εκατ. δολάρια τον χρόνο (μεταναστευτικό συνάλλαγμα). Από την Ελλάδα εκτιμάται ότι προέρχονται σχεδόν τα μισά (περίπου 400 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχούν στο 9% του ΑΕΠ της Αλβανίας. Έτσι, οι οικονομικοί μετανάστες πλουτίζουν τη χώρα τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, όπως άλωστε επεσήμανε σε τελευταία της μελέτη η Alpha Bank.

Oπως προκύπτει από στοιχεία τραπεζών, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια, αλλά και για να «σχεδιάσουν» το προφίλ τους ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχα προϊόντα, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, που είναι τα 11.000 ευρώ!

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 100% των οικονομικών μεταναστών έχουν τηλεόραση, το 75% τηλέφωνο και το 20% αυτοκίνητο. Τώρα τελευταία ενισχύεται και το καταναλωτικό τους προφίλ.

Έχουν πάρει λίγα στεγαστικά δάνεια και ελάχιστα καταναλωτικά δάνεια. Αγοράζουν κυρίως καταναλωτικά αγαθά (π.χ. ψυγεία και τηλεοράσεις) με δόσεις και με προσφορές από τα καταστήματα. Επίσης, τελευταία αγοράζουν αυτοκίνητα και με τραπεζική χρηματοδότηση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2005)



ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΔΩ.



Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.


ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ?
12% ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 9%.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 3/4 ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΔΗΛΑΔΗ 170 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ?

ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 1/5 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ(1980 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.


Βιβλία ιστορίας που χρειάζονται σε ορισμένους...σαν κι αυτό που αποσύρθηκε

ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΒΡΗΚΕ ....80 ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ?
ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ?

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ...ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ?

ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ,ΑΛΛΑ ΤΟΜΟΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.


!Άντε μετά με τέτοια μυαλά να φτιάξουμε ευρωπαϊκή συνείδηση και να οικοδομήσουμε το ...ευρωπαϊκό έθνος!

ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ?

Βιβλία ιστορίας που χρειάζονται σε ορισμένους...σαν κι αυτό που αποσύρθηκε!Άντε μετά με τέτοια μυαλά να φτιάξουμε ευρωπαϊκή συνείδηση και να οικοδομήσουμε το ...ευρωπαϊκό έθνος!

ΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΩΝΕΥΤΗΡΙ.


ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑ ΑΡΚΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποτιμώ την οικοδομή. Την θεωρώ δύσκολη δουλειά που δεν πληρώνεται καλά


ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ.
ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΗ.
ΛΕΣ
" το Αλβανάκι που τα άκουγε στο σχολείο (μ...α αλβανέ), δεν είχε λεφτά, ο πατέρας του δούλευε στην οικοδομή κλπ κλπ κλπ"

ΑΦΟΥ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟ,ΠΩΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ?

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ.
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ.
ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ.
ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΠΙΕΖΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
ΕΤΣΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ.
ΛΑΘΟΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΕΥΝΣΙΑΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΗΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ,ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ.
ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΟΥ ΑΦΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΜΑ ΡΕΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΑΣΤΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΑΦΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΛΕΙ ΦΤΗΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.



Μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των παιδών που είναι στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι από αστικές οικογένειες που δεν έχουν κουραστεί στην ζωή τους ιδιαίτερα (τα παιδιά, εμού συμπεριλβανομένου).


ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΜΗ ΑΣΤΩΝ,ΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ,ΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΑΣΤΟΙ (ΕΡΓΑΤΕΣ,ΑΓΡΟΤΕΣ)ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
ΑΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΤΟ ΛΟΓΙΚΩΣ ΟΡΘΟ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΖΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ"

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΞΕΧΝΑΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ.(1980 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ)ΕΙΝΑΙ 1/5 ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ?

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΠΟΣΟ ΦΤΩΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΠΙΚΟΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.Μετανάστες: Οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών
Mεταξύ των καλύτερων πελατών των τραπεζών είναι οι οικονομικοί μετανάστες.

Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς.

H αποδοτικότητα, μάλιστα, έχει ενισχυθεί σημαντικά τελευταία, καθώς οι οικονομικοί μετανάστες χρησιμοποιούν πλέον την χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες για την αγορά κατοικίας, αυτοκινήτου κλπ. Mολονότι ακόμα τα ποσοστά των μεταναστών στα συνολικά δάνεια των τραπεζών είναι μικρά, οι τράπεζες προεξοφλούν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη δημιουργήσει ειδικά «πακέτα» (καταθέσεις, δάνεια, εμβάσματα, κάρτες) για μετανάστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.

Από μελέτη της Eθνικής Tράπεζας, το 90% των Αλβανών που διέμεναν το 2002-2003 στην Ελλάδα ήταν πελάτες ελληνικών τραπεζών. Συνολικά οι ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έχουν σήμερα πάνω από 250.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε νοικοκυριά οικονομικών μεταναστών. Από αυτούς, 150.000 λογαριασμοί άνοιξαν προκειμένου να διευκολυνθούν στις διαδικασίες και να πάρουν πράσινη κάρτα.

Δύο είναι οι βασικές τραπεζικές συναλλαγές των οικονομικών μεταναστών: η κατάθεση και το έμβασμα, για να στείλουν χρήματα πίσω στις πατρίδες τους, στις οικογένειές τους. H ανάληψη είναι γι' αυτούς σχεδόν άγνωστη τραπεζική συναλλαγή. Οι συνολικές καταθέσεις των οικονομικών μεταναστών υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη είναι σχεδόν διπλάσια από τη μέση κατάθεση ενός Έλληνα. H μέση κατάθεση ταμιευτηρίου ενός Έλληνα είναι γύρω στα 8.000 ευρώ (το 70% των καταθέσεων κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 30.000 ευρώ, ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια καταθέτες έχουν υπόλοιπο λιγότερο από 3.000 ευρώ). Αντίθετα, η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη υπολογίζεται γύρω στα 10.000 - 15.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα, αυτά γίνονται με δύο τρόπους: είτε μέσω τραπεζικής συναλλαγής είτε... με το λεωφορείο, δίνοντας κάποια προμήθεια στον οδηγό. Υπολογίζεται ότι από την Ιταλία και την Ελλάδα εισέρχονται στην Αλβανία περίπου 850 εκατ. δολάρια τον χρόνο (μεταναστευτικό συνάλλαγμα). Από την Ελλάδα εκτιμάται ότι προέρχονται σχεδόν τα μισά (περίπου 400 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχούν στο 9% του ΑΕΠ της Αλβανίας. Έτσι, οι οικονομικοί μετανάστες πλουτίζουν τη χώρα τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, όπως άλωστε επεσήμανε σε τελευταία της μελέτη η Alpha Bank.

Oπως προκύπτει από στοιχεία τραπεζών, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια, αλλά και για να «σχεδιάσουν» το προφίλ τους ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχα προϊόντα, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, που είναι τα 11.000 ευρώ!

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 100% των οικονομικών μεταναστών έχουν τηλεόραση, το 75% τηλέφωνο και το 20% αυτοκίνητο. Τώρα τελευταία ενισχύεται και το καταναλωτικό τους προφίλ.

Έχουν πάρει λίγα στεγαστικά δάνεια και ελάχιστα καταναλωτικά δάνεια. Αγοράζουν κυρίως καταναλωτικά αγαθά (π.χ. ψυγεία και τηλεοράσεις) με δόσεις και με προσφορές από τα καταστήματα. Επίσης, τελευταία αγοράζουν αυτοκίνητα και με τραπεζική χρηματοδότηση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2005)



ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΔΩ.



Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.


ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ?
12% ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 9%.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 3/4 ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΔΗΛΑΔΗ 170 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΤΗΣΙΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ?

ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 1/5 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ(1980 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.


ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΔΩ.


το μέσο οικογενειακό εισόδημα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, που είναι τα 11.000 ευρώ!

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 100% των οικονομικών μεταναστών έχουν τηλεόραση, το 75% τηλέφωνο και το 20% αυτοκίνητο. Τώρα τελευταία ενισχύεται και το καταναλωτικό τους προφίλ.

Έχουν πάρει λίγα στεγαστικά δάνεια και ελάχιστα καταναλωτικά δάνεια. Αγοράζουν κυρίως καταναλωτικά αγαθά (π.χ. ψυγεία και τηλεοράσεις) με δόσεις και με προσφορές από τα καταστήματα. Επίσης, τελευταία αγοράζουν αυτοκίνητα και με τραπεζική χρηματοδότηση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2005)


ΑΡΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.



ΑΡΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ.
ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ,ΜΕ ΕΝΟΧΕΣ.
Η ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ Η ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΔΙΑΛΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ.

Είναι από αστικές οικογένειες που δεν έχουν κουραστεί στην ζωή τους ιδιαίτερα (τα παιδιά, εμού συμπεριλβανομένου

ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ.
Η ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ.

Τα παιδιά που είναι σήμερα στα ΑΕΙ της χώρας είναι παιδιά των μεταναστών που κοιτάγαμε με μισό μάτι πριν από 10-15 χρόνια.

ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΙΨΗΦΕΙΑ ΣΤΑ ΑΕΙ.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΦΟΙΤΑΣ ΣΕ ΑΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΕ ΑΕΙ-ΤΕΙ?
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΑΩ ΣΤΟ ΤΕΙ ΕΙΜΑΙ ....ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ?

ΛΕΣ

Μιλάω για την συντριπτική πλειοψηφία των παιδών που είναι στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι από αστικές οικογένειες.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ?
ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ?
ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?


ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΣΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΣ ΣΕ ΑΕΙ ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ.
ΕΓΩ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΩ ΣΕ ΤΕΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ?

ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ

είναι παιδιά των μεταναστών που κοιτάγαμε με μισό μάτι πριν από 10-15 χρόνια

ΛΕΣ "ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ" ΑΡΑ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.

ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ.

ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΠΩΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΓΙΟΥΝΓΚ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΜΑΣΚΑ.ΜΙΑ ΤΕΧΝΙΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ,ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΕΣ" ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.
ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ Η ΜΑΣΚΑ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΕΙΤΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΥΝΕΙΔΕΙΤΩΣ ΝΟΙΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΘΗΚΕΣ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΗ ΣΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΗ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΑΥΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΕΝΟΧΕΣ.

ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ" ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΣΩΟΜΑΔΑΣ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΣΥΝΕΙΔΕΙΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΗ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗ ΦΟΙΤΟΥΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ.



Κανένα Ελληνόπουλο δεν είχε να αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά στο σχολείο του

ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ.Η ΑΠΩΘΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ...

ΠΟΣΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΥΣ?
ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ?
ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ?
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΕΝΑ ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ?
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΟ?
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΤΟ?
ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΡΙΚΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ?
ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?
ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΞΥΠΝΟ?
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ(ΠΧ ΔΙΑΝΟΙΕΣ) ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ 1/5 ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ,ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ?
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ Η ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ?

ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΥΠΕΣΤΗΝ ΑΠΟ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΑΣΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΧΩΡΙΑΤΗΣ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ.

ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΛΕΩ ΦΙΛΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΚΙΑ.
ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΑ.

Άρα είναι πολύ μεγάλο λάθος να συγκρίνουμε τα δύο σύνολα


ΠΡΑΓΜΑΤΙ ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ.
ΕΝΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΚΛΗΡΑ.
ΣΑΝ ΓΟΝΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ.
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΚΑΤΙ?
ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ.
ΘΑ ΑΠΑΞΙΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ.
ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 2ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΛΟΜΑΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΣΤΙΣ "ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ".
ΘΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΣΑΣ.
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ?
ΕΙΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΝΕΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΕΑΝ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ.
ΑΡΑ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΕΑΝ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ.
ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΜΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.
ΕΑΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΡΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΡΑΧΕΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ.
ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΟΡΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΤΑΝ ,ΟΠΩΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.
ΑΡΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.


ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ .
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ .ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΡΕ.
ΞΥΠΝΑΤΕ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΑΞΙΕΙΤΕ.
ΑΡΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ.
ΟΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ.
ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε φίλε,μόνο τον Μαντσίνι της Ίντερ ξέρεις;Ούτε καν τον Μαντσίνι που έγραψε τη μουσική για τον Ροζ Πάνθηρα;;;
Εντάξει,μην σπεύδεις να μου επιβεβαιώσεις ότι η ματιά σου είναι στους περασμένους αιώνες,με παραδείγματα από την αρχαία ελληνική γραμματεία!
Σε πληροφορώ ότι λίγο πιο κοντά μας,τον 19ο αιώνα,διατυπώθηκαν οι δύο κλασικές θεωρίες για τα στοιχεία που απαρτίζουν το έθνος.Αντικειμενική θεωρία (Gobineau,Chamberlain) και υποκειμενική θεωρία (Mancini-ένας ...ασήμαντος πολιτικός και νομικός της εποχής,μην φανταστείς δηλαδή διανοητικά μεγαλεία Δημοσθένη Λιακόπουλου και Αδώνιδος...).
Αρκεί να σου αναφέρω ότι η αντικειμενική θεωρία θεμελιώθηκε στο έργο του Gobineau ''Δοκίμιο επί της ανισότητας των ανθρωπίνων φυλών'' και ότι αποτέλεσε τον θεωρητικό πυρήνα του εθνικοσοσιαλισμού.
Άρα,μάλλον θα πρέπει να ψάξεις τί είπε η υποκειμενική θεωρία και αυτός ο έρμος ο Μαντσίνι για το έθνος ήδη από τον 19ο αιώνα.Δεν θα επανέλθω σε αυτό.Στην κοινωνία της πληροφορίας,όποιος ψάχνει βρίσκει εύκολα.
Οπότε μάλλον σου μένει να μου δώσεις κάποια στοιχεία για τον Τολστόι και για την επίπεδη Γη.Αν και δεν θα με πείσεις,γιατί η θεωρία που επικρατεί στις μέρες μας είναι η ...Λιακοπούλεια περί ''Κοίλης Γης'' (μην μου πεις ότι δεν το ήξερες)!
Το Βιβλίο της Ιστορίας σκόπιμα απέφυγε τις μεγαλοστομίες και τις πολεμικές ιαχές (συχνά σε σημείο υπερβολής,πχ ''συνωστισμός'').Και πραγματικά σε ορισμένα σημεία είναι απαράδεκτο.Είναι δυνατόν ένα σύγχρονο ιστορικό βιβλίο να μην περιγράφει με σαφήνεια τον κατακτητικό πόλεμο που κάναμε κατ'εντολήν των Συμμάχων το 1919-1922;Να μην αποτυπώνει ανάγλυφα τις ελληνικές σφαγές στη Μικρασιατική Εκστρατεία κατά την προέλαση στα βάθη της Ανατολίας (αλήθεια,τι γυρεύαμε 80 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα);Και τέλος,να μην
αναφέρει ότι ο Κεμάλ ξεκίνησε από την Άγκυρα απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Ελλήνων,που είχαν μείνει,μόνοι αυτοί,να παριστάνουν τους κατακτητές ενώ οι Σύμμαχοι είχαν υπογράψει οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Κεμάλ;Και ότι,δυστυχώς για μας,ο απελευθερωτικός πόλεμος του Κεμάλ δεν έκανε ''στοπ'' στη Μικρασία και δεν σεβάστηκε ότι είχαμε εκεί πληθυσμό και εδάφη;
Και μην αρχίσεις τις ιστορίες με τις γιαγιάδες μας στη Σμύρνη.Την αιτία για να τις πετάξουν στη θάλασσα (την αφορμή,θέλεις;έστω) την έδωσαν οι πολεμοκάπηλοι της ελληνικής πλευράς.
Καλά,την Ακαδημία Αθηνών που ταυτίστηκε με τη χούντα των συνταγματαρχών βρήκες να μου αναφέρεις;Μπορούμε και καλύτερα νομίζω...
Οι έρευνες για τη συμβολή των μεταναστών στην μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης προσιτές στον καθένα.Επαναλαμβάνω,ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας.Αν ψάχνεις ενόχους για την ανεργία των παιδιών μας,μην κοιτάς στους μετανάστες,αλλά στις κυβερνητικές πολιτικές.

Υ.Γ. Καλά,στα στοιχεία που κατά τη γνώμη σου συναποτελούν το έθνος τους ''κοινούς θεούς'' που τους βρήκες;Εννοείς ότι οι Έλληνες λατρεύουμε το Δία ,την Αφροδίτη και τους λοιπούς;Δεν τον λυπάσαι τον Χριστόδουλο,στην κατάστασή του;Δεν του φτάνει το πρόβλημα της υγείας του,πρέπει να ασχολείται και με τη διαμάχη Δωδεκαθεϊστών και Χριστιανών Ορθοδόξων (στο ΛΑΟΣ και αλλού);
Επίσης,στο ''Πας μη Έλλην βάρβαρος'' μήπως πρέπει να ξανακοιτάξεις την έννοια του ''Έλληνος'' με τη ματιά του Ισοκράτη;Είναι σκληρό αυτό που σου ζητώ.Μπορεί να βρεθείς κατάφατσα και ατυχώς με έναν προσδιορισμό,όχι αυτόν του Έλληνος!

Γεια σου,απόγονε των Ελ και των Ελλήνων.Το πατρώον γένος θα σε φροντίσει και θα σε πάει αποστολή στο Σείριο,από όπου άλλωστε και κατάγεσαι...
Προσοχή,δεν σε προσβάλλω:για να μην παρεξηγηθώ,δεν σε χαρακτηρίζω lost in space.Τη θεωρία του Λιακόπουλου σου μεταφέρω!

Καλή χρονιά σε όλους,είτε είναι Ελοχίμ είτε Νεφελίμ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΤΕΒΑΤΑ...

ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞ' ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 28 ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΦΥΓΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΙΧΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ, ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΤΕ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ, ΕΙΔΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΠΛΗΞΗ, ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ 10 ΚΑΙ 11 Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΙΑ, ΑΓΟΥΡΟΞΥΠΝΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΚΑΛΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ?, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΤΩΡΑ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΟΙ 18ΧΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ 20ΧΡΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΕΡΑ!" ΝΑΙ, ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΑΠ' ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΡΕΣ. ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΨΟΥΝ. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΟΥΛΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80, ΜΙΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΞΕΝΟΙΤΕΥΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟ ΟΤΑΝ ΑΛΗΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΦΤΑΙΝΕ ΑΠ' ΤΗ ΜΙΑ Η ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ "ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ" ΕΡΓΑΣΙΑ. ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ, ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΕ "ΣΚΑΤΑΤΖΗΣ", ΟΧΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ. ΗΤΑΝ 18 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ, ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΓΚΑ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ. ΠΟΙΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑ ΜΥΞΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΤΑ 25 ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠ'ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΠΕΜΠΕΔΕΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΗ. ΒΛΕΠΕΙΣ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ. ΠΟΥ ΠΑΤΕ, ΜΩΡΕ ΚΑΗΜΕΝΟΙ? ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ? ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ? ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΝΤΕ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑΤΖΙΔΙΚΑ. ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ 5.20 ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΕΡΝΑ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΑ 21 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 1.5 ΩΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ 1.5 ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΟΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΣΠΝΕΑΜΕ ΤΗ ΣΚΟΡΔΙΛΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΓΚΑ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΝΤΕ, ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΣΑΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε φίλε,μόνο τον Μαντσίνι της Ίντερ ξέρεις;Ούτε καν τον Μαντσίνι που έγραψε τη μουσική για τον Ροζ Πάνθηρα;;;

ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ Ε?
ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΣ.


Σε πληροφορώ ότι λίγο πιο κοντά μας,τον 19ο αιώνα,διατυπώθηκαν οι δύο κλασικές θεωρίες για τα στοιχεία που απαρτίζουν το έθνος.Αντικειμενική θεωρία (Gobineau,Chamberlain) και υποκειμενική θεωρία (Mancini-ένας ...ασήμαντος πολιτικός και νομικός της εποχής

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.


.Στην κοινωνία της πληροφορίας,όποιος ψάχνει βρίσκει εύκολα.
Οπότε μάλλον σου μένει να μου δώσεις κάποια στοιχεία για τον Τολστόι και για την επίπεδη Γη


ΕΑΝ ΨΑΞΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΛΕΕΙ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟ.



Άρα,μάλλον θα πρέπει να ψάξεις τί είπε η υποκειμενική θεωρία και αυτός ο έρμος ο Μαντσίνι για το έθνος ήδη από τον 19ο αιώνα

ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΟΝ 19 ΑΙΩΝΑ ΕΝΩ ΕΓΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ
ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 25 ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
ΕΠΙΚΟΛΛΩ

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ ΟΜΟΓΛΛΩΣΟΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ.ΟΧΙ ΕΓΩ Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΜΑΝΤΣΙΝΙ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ.
ΑΡΑ ΕΙΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ,ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΠΙΑΣΑ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1)ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ (ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ)
2)ΚΟΙΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
3)ΚΟΙΝΟΙ ΘΕΟΙ
4)ΚΟΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ
5)ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
6)ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
7)ΚΟΙΝΑ ΕΘΙΜΑ
8)ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΑΦΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΩΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΟΜΑΔΕΣ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.

ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.

μην φανταστείς δηλαδή διανοητικά μεγαλεία Δημοσθένη Λιακόπουλου και Αδώνιδος...).

ΚΑΙ
Αν και δεν θα με πείσεις,γιατί η θεωρία που επικρατεί στις μέρες μας είναι η ...Λιακοπούλεια περί ''Κοίλης Γης'' (μην μου πεις ότι δεν το ήξερες)!


ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ?
ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ,ΛΕΩ ΕΓΩ.



Το Βιβλίο της Ιστορίας σκόπιμα απέφυγε τις μεγαλοστομίες και τις πολεμικές ιαχές (συχνά σε σημείο υπερβολής,πχ ''συνωστισμός'').Και πραγματικά σε ορισμένα σημεία είναι απαράδεκτο.Είναι δυνατόν ένα σύγχρονο ιστορικό βιβλίο να μην περιγράφει με σαφήνεια τον κατακτητικό πόλεμο που κάναμε κατ'εντολήν των Συμμάχων το 1919-1922;Να μην αποτυπώνει ανάγλυφα τις ελληνικές σφαγές στη Μικρασιατική Εκστρατεία κατά την προέλαση στα βάθη της Ανατολίας (αλήθεια,τι γυρεύαμε 80 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα);Και τέλος,να μην
αναφέρει ότι ο Κεμάλ ξεκίνησε από την Άγκυρα απελευθερωτικό πόλεμο εναντίον των Ελλήνων,που είχαν μείνει,μόνοι αυτοί,να παριστάνουν τους κατακτητές ενώ οι Σύμμαχοι είχαν υπογράψει οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες με τον Κεμάλ;Και ότι,δυστυχώς για μας,ο απελευθερωτικός πόλεμος του Κεμάλ δεν έκανε ''στοπ'' στη Μικρασία και δεν σεβάστηκε ότι είχαμε εκεί πληθυσμό και εδάφη;
Και μην αρχίσεις τις ιστορίες με τις γιαγιάδες μας στη Σμύρνη.Την αιτία για να τις πετάξουν στη θάλασσα (την αφορμή,θέλεις;έστω) την έδωσαν οι πολεμοκάπηλοι της ελληνικής πλευράς.


ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ.
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ,ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ 1 ΜΑΙΟΥ 1919.
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1914.
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΞΕΡΕΙΣ.1919-1914=5.
ΤΑ ΑΜΕΛΕ ΤΑΜΠΟΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ Α ΠΠ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ?


αλήθεια,τι γυρεύαμε 80 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ .Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΧΑΝΕΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ.
ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΡΕΙΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΔΑ?
ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ?
ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ


.Οι έρευνες για τη συμβολή των μεταναστών στην μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης προσιτές στον καθένα.Επαναλαμβάνω,ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΡΡΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ,ΓΙΑ ΚΑΘΕ 5 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ?


Εννοείς ότι οι Έλληνες λατρεύουμε το Δία ,την Αφροδίτη και τους λοιπούς;Δεν τον λυπάσαι τον Χριστόδουλο,στην κατάστασή του;Δεν του φτάνει το πρόβλημα της υγείας του,πρέπει να ασχολείται και με τη διαμάχη Δωδεκαθεϊστών και Χριστιανών Ορθοδόξων (στο ΛΑΟΣ και αλλού);
ΕΠΙΚΟΛΛΩ

"ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1)ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ (ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ)
2)ΚΟΙΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
3)ΚΟΙΝΟΙ ΘΕΟΙ
4)ΚΟΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ
5)ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ
6)ΚΟΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
7)ΚΟΙΝΑ ΕΘΙΜΑ
8)ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ,ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΑΦΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΣΩΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΩΟΜΑΔΕΣ.
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ."

ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΜΑΙΜΟΝ ΟΜΟΓΛΩΣΣΟΝ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΝ ΚΑΙ ΟΜΟΤΡΟΠΟΝ?ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

Δεν του φτάνει το πρόβλημα της υγείας του,πρέπει να ασχολείται και με τη διαμάχη Δωδεκαθεϊστών και Χριστιανών Ορθοδόξων (στο ΛΑΟΣ και αλλού);
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ?


Επίσης,στο ''Πας μη Έλλην βάρβαρος'' μήπως πρέπει να ξανακοιτάξεις την έννοια του ''Έλληνος'' με τη ματιά του Ισοκράτη;Είναι σκληρό αυτό που σου ζητώ.Μπορεί να βρεθείς κατάφατσα και ατυχώς με έναν προσδιορισμό,όχι αυτόν του Έλληνος!


ΓΙΑΤΙ Ο ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ?

Είναι σκληρό αυτό που σου ζητώ.Μπορεί να βρεθείς κατάφατσα και ατυχώς με έναν προσδιορισμό,όχι αυτόν του Έλληνος!
ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΦΑΣΙΣΤΑ?
ΓΙΑ ΚΑΝΤΟ ΜΑΣ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ.



Γεια σου,απόγονε των Ελ και των Ελλήνων.Το πατρώον γένος θα σε φροντίσει και θα σε πάει αποστολή στο Σείριο,από όπου άλλωστε και κατάγεσαι...
Προσοχή,δεν σε προσβάλλω:για να μην παρεξηγηθώ,δεν σε χαρακτηρίζω lost in space.Τη θεωρία του Λιακόπουλου σου μεταφέρω!

Καλή χρονιά σε όλους,είτε είναι Ελοχίμ είτε Νεφελίμ.


ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Α ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζεις στη γενοκτονία των Ποντίων το γιουρούσι στην τουρκική ενδοχώρα.Εξομοιώνεις τους μετανάστες που ήρθαν να βγάλουν το ψωμί τους στην Ελλάδα με τους Έλληνες που πήγαν να κατακτήσουν την Άγκυρα.Προσπερνάς τις σύγχρονες θεωρίες για το έθνος,προσπερνάς τις έρευνες για τη συμβολή των μεταναστών στην ελληνική οικονομία.Μικρό το κακό.Αυτά είναι απλώς θέματα γνώσης.
Αντιδράς στα δηκτικά (δεν το κρύβω) σχόλια όχι με αντίστοιχα σχόλια ,αλλά με οχετό προσωπικών χαρακτηρισμών.Αυτό είναι δυστυχώς ζήτημα παιδείας και συμπεριφοράς.

Τα επιχειρήματά μας είναι εδώ,ας μην κουράζουμε τον κόσμο.
Εν τέλει ,δεν έχω διάθεση ούτε χρόνο να συνεχίζω κουβέντες σε τέτοιο επίπεδο .
Μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου.
Είσαι άλλωστε πολύ μορφωμένος για να το κάνεις.

Περισσότερο από όλα με συγκλόνισε η ηρωική φράση σου ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ. Τώρα λοιπόν θα πω...συνέχισε να παίζεις.
Ερμήνευσέ το όπως μπορείς.

Ανώνυμος είπε...

Στηρίζεις στη γενοκτονία των Ποντίων το γιουρούσι στην τουρκική ενδοχώρα

ΜΑΘΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.

αλήθεια,τι γυρεύαμε 80 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ .Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΑΧΑΝΕΙΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ.
ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ,ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ.
ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΔΑ?
ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ?
ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
ΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
ΚΑΝΕΙΣ.
ΑΡΑ.....ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΡΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.


Προσπερνάς τις σύγχρονες θεωρίες για το έθνος


ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ.
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΤΥΜΕΝΗ ΜΕ ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ.

ΕΓΩ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ.
ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ?
ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.
ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΓΓΛΟΥΣ,ΓΑΛΛΟΥΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ.
ΕΚΕΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ.
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ.

προσπερνάς τις έρευνες για τη συμβολή των μεταναστών στην ελληνική οικονομία


ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.
Οι έρευνες για τη συμβολή των μεταναστών στην μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι επίσης προσιτές στον καθένα.Επαναλαμβάνω,ζούμε στην κοινωνία της πληροφορίας.

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΡΡΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ,ΓΙΑ ΚΑΘΕ 5 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ?


Αντιδράς στα δηκτικά (δεν το κρύβω) σχόλια όχι με αντίστοιχα σχόλια ,αλλά με οχετό προσωπικών χαρακτηρισμών.Αυτό είναι δυστυχώς ζήτημα παιδείας και συμπεριφοράς.



ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
Όλη αυτή η συζήτηση για τα φύλα,τα έθνη κλπ. ξεκινά από την αντίληψή μας για το τί είναι έθνος,πώς δημιουργείται και αν έχει στατικό ή δυναμικό χαρακτήρα.
Αν κάποιοι το 2008 υποστηρίζουν στα σοβαρά ότι το έθνος ταυτίζεται με τη ράτσα και τη φυλή,ότι είναι έννοια αναλλοίωτη στους αιώνες και ότι μπορούμε να μιλάμε για ''καθαρώς εθνικά κράτη'' απλώς βρίσκονται σε περασμένους αιώνες.Και τα σχετικά επιχειρήματα έχουν καταρριφθεί με σαφήνεια από τον Μαντσίνι 2 αιώνες πριν.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους ονειρεύονται κλούβες και απελάσεις.




Βιβλία ιστορίας που χρειάζονται σε ορισμένους...σαν κι αυτό που αποσύρθηκε!Άντε μετά με τέτοια μυαλά να φτιάξουμε ευρωπαϊκή συνείδηση και να οικοδομήσουμε το ...ευρωπαϊκό έθνος!
Αλλά με ποιους μωρέ;Με τους ...κουτόφραγκους που δεν πιάνουν μία μπροστά στις ...αιώνιες και φανταστικές αξίες των Ελληνομάχων



Καλά βρε φίλε,μόνο τον Μαντσίνι της Ίντερ ξέρεις;Ούτε καν τον Μαντσίνι που έγραψε τη μουσική για τον Ροζ Πάνθηρα;;;



ασήμαντος πολιτικός και νομικός της εποχής,μην φανταστείς δηλαδή διανοητικά μεγαλεία Δημοσθένη Λιακόπουλου και Αδώνιδος...).


.Αν και δεν θα με πείσεις,γιατί η θεωρία που επικρατεί στις μέρες μας είναι η ...Λιακοπούλεια περί ''Κοίλης Γης'' (μην μου πεις ότι δεν το ήξερες


Τώρα λοιπόν θα πω...συνέχισε να παίζεις.

Ερμήνευσέ το όπως μπορείς.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ Μ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΕ Σ.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ?

ΚΑΙ
Γεια σου,απόγονε των Ελ και των Ελλήνων.Το πατρώον γένος θα σε φροντίσει και θα σε πάει αποστολή στο Σείριο,από όπου άλλωστε και κατάγεσαι...
Προσοχή,δεν σε προσβάλλω:για να μην παρεξηγηθώ,δεν σε χαρακτηρίζω lost in space.Τη θεωρία του Λιακόπουλου σου μεταφέρω!

Καλή χρονιά σε όλους,είτε είναι Ελοχίμ είτε Νεφελίμ.

ΑΠΑΝΤΩ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.


Αντιδράς στα σχόλια όχι με αντίστοιχα σχόλια ,αλλά με οχετό προσωπικών χαρακτηρισμών.Αυτό είναι δυστυχώς ζήτημα παιδείας και συμπεριφοράς



Τα επιχειρήματά μας είναι εδώ,ας μην κουράζουμε τον κόσμο.

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΕΣ.
ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΟΣΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Εν τέλει ,δεν έχω διάθεση ούτε χρόνο να συνεχίζω κουβέντες σε τέτοιο επίπεδο .

ΚΑΚΩΣ
ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΒΑΡΙΕΣΑΙ.

Μπορείς να συνεχίσεις μόνος σου.


ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.
ΕΣΥ ΕΙΠΑΜΕ.
ΒΑΡΙΕΣΑΙ


.
Είσαι άλλωστε πολύ μορφωμένος για να το κάνεις.

ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ.


Περισσότερο από όλα με συγκλόνισε η ηρωική φράση σου ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΣ. Τώρα λοιπόν θα πω...συνέχισε να παίζεις.
Ερμήνευσέ το όπως μπορείς


ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ.
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.
ΚΑΤΕΡΙΨΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΜΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑ ΛΟΓΩ ΧΡΟΝΟΥ.


Γεια σου,απόγονε των Ελ και των Ελλήνων.Το πατρώον γένος θα σε φροντίσει και θα σε πάει αποστολή στο Σείριο,από όπου άλλωστε και κατάγεσαι...
Προσοχή,δεν σε προσβάλλω:για να μην παρεξηγηθώ,δεν σε χαρακτηρίζω lost in space.Τη θεωρία του Λιακόπουλου σου μεταφέρω!

Καλή χρονιά σε όλους,είτε είναι Ελοχίμ είτε Νεφελίμ.


ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ΤΗΝ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΤ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
Α ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ.

ShareThis