Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2007

Για τα παιδιά των μεταναστών...

Προχθές με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου ο Μανώλης, ο Νίκος και ο Μιχάλης, τρία νεαρά παιδιά που γεννήθηκαν από νιγηριανούς γονείς οι οποίοι βρέθηκαν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα για σπουδές.
Ο Μανώλης, ο Νίκος και ο Μιχάλης μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, μεγάλωσαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, αποφοίτησαν από το ελληνικό λύκειο, φοιτούν σε ΤΕΙ και έχουν ως βασική χώρα αναφοράς και ως πραγματική πατρίδα την Ελλάδα. Εν τούτοις δεν μπορούν να πάρουν ελληνική ιθαγένεια, με μεγάλη δυσκολία παίρνουν άδεια νόμιμης παραμονής, δεν μπορούν να προσκομίσουν πιστοποιητικό γέννησης και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην αγορά εργασίας, στις σπουδές τους και γενικά στη νομική τους κατάσταση.
Για το θέμα αυτό υπέβαλα ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών την οποία και παραθέτω.

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό
Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

Θέμα: Το νομικό καθεστώς παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς

Το ζήτημα της νομικής κατάστασης των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς, είτε αυτά είναι ακόμη ανήλικα και βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, είτε είναι ανήλικα και φοιτούν στο ελληνικό σχολικό σύστημα, είτε έχουν ενηλικιωθεί και φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή σε δομές μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, είτε έχουν ενηλικιωθεί και αναζητούν θέση στην αγορά εργασίας, εξακολουθεί δυστυχώς να εκκρεμεί και να εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς.
Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει προ πολλού επισημάνει το ζήτημα προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα τα οποία δυστυχώς δεν έχουν υιοθετηθεί από την Κυβέρνηση.
Είναι παράλογο και απάνθρωπο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν περάσει στη χώρα μας όλη την έως τώρα ζωή τους, άνθρωποι που θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και είναι απολύτως ενσωματωμένοι στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον όχι μόνον να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά να δυσκολεύονται να αποκτήσουν άδεια νόμιμης διαμονής ως μετανάστες, πολλές φορές δε να δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης, ενώ κάποιοι από αυτούς είναι νομικά «ανύπαρκτοι» καθώς δεν έχουν καταγραφεί με ληξιαρχική πράξη γέννησης ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην χώρα προέλευσης των γονέων τους.

Ερωτάται συνεπώς ο κ. Υπουργός

1. Πώς και πότε προγραμματίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα αυτό;
2. Θα τροποποιηθεί ο Κώδικας Ιθαγένειας ώστε να διευκολυνθεί η χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας στις περιπτώσεις αυτές;
3. Θα γίνουν αποδεκτές οι συστάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, έτσι ώστε τουλάχιστον η ληξιαρχική πράξη γέννησης στις περιπτώσεις αυτές να γίνεται δεκτή ως έγγραφο ισοδύναμο προς το πιστοποιητικό γέννησης και να δημιουργηθεί ειδικό δημοτικό μητρώο αλλοδαπών μονίμων κατοίκων με προϋποθέσεις εγγραφής που λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές συνθήκες υπό τις οποίες τελούν εδώ και δεκαετίες τα πρόσωπα αυτά και οι γονείς τους;
4. Θα συμμορφωθεί η χώρα μας προς τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις, αλλά και τις γενικές αρχές που διέπουν τον ευρωπαϊκό νομικό και πολιτικό πολιτισμό, όπως αυτές έχουν κατά καιρούς καταγραφεί σε αποφάσεις και διακηρύξεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης;


Ο ερωτών βουλευτής
Ευάγγελος Βενιζέλος

68 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

''Είναι παράλογο και απάνθρωπο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν περάσει στη χώρα μας όλη την έως τώρα ζωή τους, άνθρωποι που θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και είναι απολύτως ενσωματωμένοι στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον όχι μόνον να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια...''
Φαντάζομαι ότι όταν συντάσατε το νομοσχέδιο-έκτρωμα για την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, δηλαδή άτομα που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν περάσει στη χώρα μας όλη την έως τώρα ζωή τους, που θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και είναι απολύτως ενσωματωμένοι στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον, ή κίνησή σας δεν ήταν απάνθρωποι,έτσι;
Άλαλα τα χείλη....όχι των ασεβών μόνο,αλλά τον κομματικά εμπαθών...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο κ.Βενιζελο καιρος να ασχοληθεις με τα πραγματικα προβληματα γιατι ο ΓΑΠ ειναι αλλου οπως παντα

Unknown είπε...

Καλως ήλθατε πίσω. Χαίρομαι που τελείωσαν οι εκλογές και τελικά επιστρέψατε στο μπλογκ σας. Παρόλο που δεν με καλέσατε στη συνάντηση (και υποθέτω από προχειρότητα που δεν θα έπρεπε να είναι χαρακτηριστικό ενός μελλοντικού ηγέτη) χαίρομαι που τελικά θέσατε ένα θέμα που έχω θίξει και γω από το μπλογκ μου στη βουλή.
politikoblog.gr

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά τα λέτε:)

Stelios Frang είπε...

Όσοι ζήσαμε στο εξωτερικό για αρκετό χρονικό διάστημα, ακόμα και ως λευκοί εν μέσω λευκών, καταλαβαίνουμε το πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετοπίζουν αυτά τα παιδιά...

Αλλά, Βαγγέλη, το πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και δεν θυμάμαι να δόθηκε κάποια λύση κι απ' την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Θα ήταν φθηνή μεν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού ότι "θα κάνουμε ό,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ", δεν θα ήταν όμως ανακριβής. Να δούμε τί θα απαντήσει και τί μέτρα θα λάβει.

aristide είπε...

καλησπερα ευαγγελε
παρ οτι νεος με τα ιστολογια,(μετα το "παρων" σου αρχισα να εχω σχεση),χαιρομαι που επεστρεψες παλι εδω.τελικα ειναι εκπληκτικος ο κοσμος του διαδυκτιου.ειδικα οταν τον ανακαλυπτεις στα 40 σου.
σωστα τα λες και απολυτα επιτακτικη αναγκη να δωθει ενα τελος με ολα αυτα τα παιδια και αυτους τους ανθρωπους.
ειμαι και γω ενα παιδι μεταναστων που γενηθηκα στην γερμανια,μα εκει ηταν πολυ διαφορετικη η συμπεριφορα του κρατους απεναντι μου.ακομη και σημερα που ειμαι στην ελλαδα απο τα 7 μου χρονια τα δικαιωματα μου ειναι καταχωρημενα στον τοπο που γενηθηκα.
στην επιστολη μου,την πρωτη, σου εθεσα 4 ερωτηματα,τωρα θα σου θεσω και ενα 5ο.
τι σοι σοσιαλιστικη κυβερνηση ειχαμε 20 χρονια οταν δεν μπορεσαμε να λυσουμε ενα τοσο απλο και ανθρωπιστικα ευαισθητο ζητημα?
γιατι να κανεις τωρα αυτην την ερωτηση στον υπουργο,και να μην καναμε τα απαραιτητα οταν ειμασταν κυβερνηση?

φιλικα
αριστειδης

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την ερώτηση.Πρόσφατα διάβασα στα Νέα ένα άρθρο/συνέντευξη του Γ.Καπλάνι για το θέμα (να ένα όνομα για το επόμενο ψηφοδέλτιο επικρατείας αν θέλουμε να λεγόμαστε προοδευτικό κόμμα).Αν είναι δυνατόν δημοσιεύστε στο blog και την απάντηση του υπουργού.
Με εκτίμιση Βασίλης από Uppsala, Σουηδία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Βαγγέλη

Άφωνο μένει το "κοινό" των blogers, μπροστά στην νέα- και εξαιρετικά σημαντική-πρωτοβουλία σου.
Έχει μάθει να διαβάζει πολιτικά κείμενα, της τρέχουσας φιλολογίας,της επικαιρότητας, της κλασσικής κομματικής αντιπαράθεσης.

Και ξαφνικά πρέπει να ξεχάσει τις κομματικές εκλογές, τα ποσοστά,το "ρεύμα",τον Γιώργο, τους βαρώνους, και τα τρέχα γύρευε της καθημερινότητάς μας.
Ε, δεν είναι και τόσο εύκολο...
Από την μια στιγμή στην άλλη,ας μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις...
Αλλά εκεί ακριβώς στο σημείο αυτό,στην σημερινή σου πρωτοβουλία, στην ευαισθησία που κρύβεται πίσω από την ερώτησή σου προς τον αρμόδιο υπουργό, κρύβεται μια δύναμη, μια άλλη πραγματικότητα του πολιτικού,που μόνο αυτή έχει σημασία καιμόνο αυτή τον δικαιώνει, δικαιώνει δηλαδή την δημόσια παρουσία του.
Περιμένων λοιπόν τα σχόλια των επισκεπτών σου.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα αυτό γιατί δεν λύθηκε επι ΠΑΣΟΚ;

Ανώνυμος είπε...

Απλή, αλλά καταπληκτική επερώτηση.

Χιλιάδες παιδιά ανήκουν σ αυτη την κατηγορία.

Πριν λιγο καιρό στο χωριό μου (αν ερωτηθω θα δωσω στοιχεία) πολύτεκνος κτηνοτρόφος μου κατήγγειλε ότι η γυναικα του με 4 παιδια δεν παιρνει πολυτεκνικό επίδομα για τί είναι "αλλοδαπή".

Και τι αλλαδαπή; Βορειοηπειρώτισσα...ελληνίδα!!!

Και μιλάμε ότι το πρόβλημα πρεπει να το έχει αρκετά χρόναι. Που σκονταφτει άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Αναμφίβολα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή διαμένουν ορισμένα εκατομμύρια αλλοδαπών. Δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι όλοι είναι άνθρωποι οικογενειάρχες με μόνιμη κατοικία. Δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Κατά την άποψή μου πρέπει να γνωρίζουμε ΠΟΣΟΥΣ μετανάστες μπορούμε να δεχτούμε. ΠΟΣΟΥΣ έχουμε ανάγκη και ΠΟΣΟΥΣ μπορούν να αντέξουν οι δομές του Κράτους μας. Και επειδή "αργία μήτηρ πάσης κακίας", όσοι δεν απασχολούνται σε νόμιμες εργασίες τελικά δραστηριοποιούνται σε πιο...κερδοφόρες δραστηριότητες(πλην παράνομες).
Και είναι γεγονός ότι η αύξηση της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις σχετίζεται άμεσα με λαθρο-μετανάστες που δεν γνωρίζουμε
τίποτε για τα προσωπικά τους στοιχεία! Κατά σύμπτωση η πλειοψηφία τους είναι από κράτος που βρίσκεται στα βόρεια σύνορά μας.
Πραγματικά υπάρχουν πολύ αξιόλογοι μετανάστες στην χώρα μας. Άνθρωποι σοβαροί, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ που έχουν μόνιμη κατοικία και νόμιμη εργασία! Άνθρωποι που συνεισφέρουν στα Ασφαλιστικά ταμεία και πληρώνουν φόρους στο Κράτος.
Αυτούς οφείλουμε να βοηθάμε!

harrygrath είπε...

Πολυ ενδιαφερουσα η πρωτοβουλια σας. Ολοι εκτιμουμε ιδιαιτερα οτι κινειστε απο ανθρωπισμο & οχι απο υστεροβουλια,μιας & δεν εχετε αναγκη για ψηφοθηρια.

Ομως,η ρατσιστικη θεση της ΝΔ ειναι δηλωμενη. Δεν δινουν υπηκοοτητα σε ξενους,ενω θα δωσουν δικαιωμα ψηφου στους "ομογενεις ",που στις ΗΠΑ κατα 90% στηριζαν τη χουντα ( κατα δηλωση Γιωργου,μαλλον σωστη).

Μια αυτοκριτικη για την 8ετια Σημιτη,οπου το ΠΑΣΟΚ κλωτσουσε τον πολιτικο θησαυρο των Αλβανων εποικων,700χιλ ατομα,500χιλ εν δυναμει ψηφοφοροι,400χιλ δυνητικες ψηφους στο ΠΑΣΟΚ, με γεφυρα απο αρβανιτες τυπου Παγκαλου &...νοτιοευβοιωτων...

Τωρα η ΝΔ θα κανει ρελανς με χουντικους & απογονους Αλεξανδρου απο...Αστορια,απο Μπρουκληδες με χλαμυδες & περικεφαλαιες...

Πώς θα αντιμετωπιστει η λαιλαπα της ομογενειακης ψηφου ?

Μηπως πρεπει να κανετε μετωπο με τα 2 ΚΚ - που δεν θα παρουν ψηφο απο δαυτους - εναντιον της ?

Οποιος δεν ζει & εργαζεται εδω,δεν πρεπει να εχει δικαιωμα εκλεγειν & εκλεγεσθαι. Δεν ανηκουν στο κρατος GR,δεν ειναι αποδημοι,ειναι μεν ομοεθνεις αλλα ξενοι υπηκοοι.

Οι εκλογες,σε ολα τα κρατη, ειναι κρατικες,οχι εθνικες.

Ανώνυμος είπε...

Σωστή κίνηση, όμως πιτεύω οτι έπρεπε να κάνουμε κάτι όσο ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κύριε Βενιζέλο.

Βρίσκω την κατάστασή απαράδεκτη και χαιρετίζω την πρωτοβουλία σας. Το πρόβλημα της επερώτησης σας όμως υπάρχει εδώ και χρόνια. Παρακαλώ απαντήστε γιατί δεν έγινε κάτι επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ;

Ευχαριστώ

Παπαδάκης Γιώργος

Sofia Maria Angelara είπε...

Για άλλη μια φορά μας δείχνετε πόσο ευαισθητοποιημένος είστε με το θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Εσείς, λοιπόν, καλά θέσατε το ερώτημα στον υπουργό... Αυτός, είναι το θέμα, κατά πόσο θα το λάβει υπόψιν του...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση:Οι μετανάστες έχουν πολιτικά δικαιώματα;

Βασίλης Βλάχος είπε...

Μου φαίνεται κατ' αρχήν εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο μετά τη δημοσίευση του συγκεκριμένου post δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο. Πού βρίσκονται όλοι εκείνοι οι "σύντροφοι" που σχολίαζαν επί παντός επιστητού προ των εσωκομματικών εκλογών αρχηγού; Δεν "πουλάει" πια ο Βενιζέλος; Δεν υπάρχει πια πίστη στον πολιτικό και στις πολιτικές του πράξεις; Ουαί τοις ηττημένοις;;; Δεν μπορώ να αποφασίσω τί να πιστέψω. Αν και εν γνώσει μου εκτός θέματος, θέλω να επιβεβαιώσω εκ μέρους μου την πίστη στο πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου και να τον προτρέψω να συνεχίσει το έργο που -προς το παρόν- του έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, δηλαδή του απλού βουλευτή, και να συμβάλλει στην αποτροπή των αντιλαϊκών επιδιώξεων της κυβέρνησης του Καραμανλή. Άλλωστε, είναι δεδομένο ότι τον έχει ανάγκη η πατρίδα και όλοι αυτοί που χθες τον καταψήφισαν, αύριο θα τον παρακαλάνε. Επί του προκειμένου, τώρα, δεν είναι δυνατόν να πολιτογραφούνται Έλληνες οι οποιοιδήποτε αθλητές κλπ και να μην έχουν ανάλογες δυνατότητες άνθρωποι που έχουν γεννηθεί στην πατρίδα μας, οι οποίοι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και συνθήκες θα μπορούσαν άριστα να είναι ισάξιοι συμπολίτες μας. Είδαμε και πολλούς Έλληνες κατά ιθαγένεια, υπηκοότητα, καταγωγή κλπ πόσο έχουν βλάψει τη χώρα μας.
Φίλε Βαγγέλη προχώρα όπως προχωράς τις τελευταίες δέκα ημέρες και ...η μέρα εκείνη δε θ' αργήσει!

mag είπε...

ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΟΤΙ Ο,ΤΙ ΛΕΣ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ.
ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ.


ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΥΓΟΥΝ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ "ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ" ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΟΡΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΤΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...

ΠΟΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΦΥΓΑΝ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ευγενικη κινηση και ευγε για αυτο.
Δυστυχως ομως ειναι ευγενικη και οχι πολιτικη .
Αν ηταν πολιτικη θα ρωταγατε και αλλα πλην του θεματος της ιθαγενειας.
πχ

-Ποτε επιτελους θα παψει η πολιτεια να αντιμετωπιζει τους μεταναστατες ως ανθρωπους β κατηγοριας
-Ποτε θα παψουν οι συνοριοφυλακες να ασκουνται σκοποβολοντωντας εμψυχα αλλοχρωμα η αλλοεθνα οντα
-Ποτε η αστυνομια θα παψει να βασανιζει τους "ξενους"
-Ποτε ο "αλλος" θα μπορει να πορευεται σε αυτη την "φιλο"ξενη χωρα νιωθωντας ασφαλεια και τη σκοπευει να κανει επ αυτου το Πασοκ , η πολιτεια και εσεις

Κυριε Βενιζελε δεν σας ψηφισα , ακριβεστερα δεν ψηφισα κανενα σας .
Στον καθε ενα σας εχω κατι να καταλογησω .
και στους δυο σας ομως την ιεραρχιση του φαινεσθαι απεναντι στο Ειναι .

Ανουσιες παρεμβασεις, συμβιβασμοι, κοινοτυπια και υμνολογια του στερεοτυπου .

Καποτε σας ρωτησα τρια πραματακια .
1)Μια εξηγηση για την υποταγη στην εκκλησιαστικη φασισστικη αντιληψη για την τεχνη (αουτλουκ)
2)Μια ερμηνεια της αμηχανιας και της σιωπης σας για το θεμε των ταυτοτητων
3)Μια εξηγηση της θεσης σας για την ελευθερια (εστω και ασυδοσια ρε παιδι μου ) στο ιντερνετ , σε σχεση με τις συκοφαντιες για το επωνυμο σας και την καταφυγη στη δικαιοσυνη
4)Ποτε σαν θεσσαλονικιος στραφηκατε να βαλετε στη θεση του Ανθιμους/ψωμιαδιδες και λοιπους υμνολογους του μισους του διχασμου και της πιο μαυρης αντιδρασης .

Ευχαριστω για την απ[αντηση που δεν δωσατε ... ηταν η καλυτερη και αποκαλυπτικοτερη απαντηση .

Αγαπητε Βαγγελη ερχομαι και εγω απο πολυ παλια , θεσσαλονικη μεσα δεκαετιας 70 , γνωριζομαστε ολοι .

Οπως και να εχει παντως υγιαινετε

Φοιτητρολλης

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μου στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΕ. τα ξέρεις αυτά. Συνεπώς, μη καταντάς Γιωργάκης...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο όταν ήσουν Υπουργός τι έκανες; Μη μου πείτε ότι δεν υπήρχε το πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

Θεμελιώδους σημασίας στη δημοκρατία η ένοια της ισονομίας. Με την ευκαιρία της παρούσας ερώτησης στον ΥΠΕΣΔΑ και της έκθεσης της ΕΕ για την γραφειοκρατια που κατατάσσει την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις, προβάλλει πάλι επίκαιρο το μεγάλο πρόβλημα της πολυνομίας, που πάρα πολύ συμβάλλει στην γραφειοκρατία. Οπως συμβάλλει και στο αίσθημα αδικίας απο το οποίο κατέχονται σήμερα οι πολίτες, η κατά το δοκούν χρήση διατάξεων που συμφέρουν τους εκφραστές της κάθε φορά εξουσίας, όταν υπάρχουν πολλές που αναφέρονται στο ίδιο θέμα.

Με λίγα λόγια, ισονομία και πολυνομία δεν μπορούν να υπάρξουν ταυτόχρονα σε μια δημοκρατία.

Απαιτείται από τους πολίτες να εφαρμόζουν νόμους που όμως αδυνατούν να γνωρίσουν, γιατί οι απαιτούμενες ικανότητες αναζήτησης και αναφοράς σε αυτούς υπερβαίνουν τις δυνατότητές τους. Για να κατορθώσει να διαβάσει κάποιος το νόμο, πρέπει, ακόμη κι όταν είναι χρήστης των νέων τεχνολογιών του διαδικτύου, και άρα θεωρητικά έχει ευκολότερη πρόσβαση σε παντοειδή κείμενα, να είναι και συνδρομητής σε κάποια νομική βιβλιοθήκη, που να συνθέτει σε ένα το τρέχον σώμα του νόμου, από τις αναρίθμητες τροποποιήσεις που έχει υποστεί το αρχικό κείμενο. Το τρέχον σώμα του νόμου δεν παρέχεται στον πολίτη ΕΝΙΑΙΟ από την πολιτεία.

Δυστυχώς ένα μέρος της ευθύνης ανήκει και στους πολιτικούς/νομικούς, που ταυτίζουν τα επαγγελματικά τους συμφέροντα (ως νομικοί/δικηγόροι) με τις πολιτικές τους πράξεις. Εννοώ, οτι το "να έχουμε κι εμείς δουλειά να κάνουμε" που έχω κατ' επανάληψη ακούσει από "δημοκρατικούς" νομικούς-μέλη του κοινοβουλίου είναι χαρακτηριστικό για τις προθέσεις με τις οποίες πολιτεύονται αρκετοί, και δυστυχώς αιτιολογεί το πενιχρό δημοκρατικό αποτέλεσμα για πολλές από τις πράξεις τους.

Είναι προφανές οτι η επαγγελία μιας καλύτερης κοινωνίας ξεκινά από την εξασφάλιση ή τη δημιουργία εργαλείων εφαρμογής των κανόνων της. Θα είναι πολύ ελπιδοφόρο αν στην πολιτική σκέψη άξιων δημοκρατικών πολιτικών εγκατασταθεί η ανάγκη να αναφέρονται κάθε φορά που μιλούν, στις μεθόδους και τις πρακτικές με τις οποίες οι ιδέες τους θα πραγματοποιηθούν μέσα στον νομικό κυκεώνα που έχει δημιουργηθεί. Η ισονομία, ισηγορία και ισοπολιτεία δεν είναι κενές λέξεις αντίθετα χρειάζονται εκλαϊκευση, εμπαίδωση και διαρκή αναφορά σε αυτές.

Με αυτόν τον τρόπο, το ειδικό, όπως είναι το δίκιο των παιδιών των μεταναστών, θα εντάσσεται στο γενικό και έτσι θα το αναδεικνύει. Και θα κάνει τη συζήτηση να είναι αντί φιλανθρωπία, πολιτική.

Το θέμα είναι προφανώς μεγάλο, αλλά αυτό το κάνει ικανό να αποτελέσει ένα μέρος του οράματος μιας πολιτικής που διαφέρει. Τώρα που οι οπαδοί γύρισαν στα σπίτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Με τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα πάνω από 10 και περίπου 12 ή15-16 χρόνια τι θα γίνει; Γιατί δεν παίρνουν υπηκοότητα; Κάνω την ερώτηση αυτή γιατί είναι συναφής με τη δική σας. Δεν είμαι Αλβανός, είμαι καθηγητής σε Λύκειο και έχω Αλβανούς μαθητές [και γονείς] που θα ήθελαν πολύ αυτή την υπηκοότητα αλλά το κράτος την αρνείται προβάλλοντας διάφορες ενστάσεις και βάζοντας τους 12 άθλους του Ηρακλή πριν την απονείμει σαν άλλος Ευρυσθέας. Στο κάτω-κάτω οι Αλβανοί είναι το μόνο στα σίγουρα αδελφό έθνος και ακόμα και με όρους αίματος θα έπρεπε το ελληνικό γκοβέρνο [και κυρίως η διαννόηση, οι ιστορικοί, οι δημοσιογράφοι κλπ] να το δει αλλιώς το θέμα. Και εξ αιτίας των Αρβανιτών που μέχρι το '22 ήταν σχεδόν πλειοψηφία στο "έθνος" και λόγω εκείνων που μας ελευθέρωσαν το '21. Δεν είμαι Αρβανίτης [αντίθετα υποθέτω πως εσείς είστε αν κρίνω από το όνομα και το μέρος της καταγωγής σας] αλλά αγανακτώ με το κοντόφθαλμο κράτος που δεν βλέπει ότι απέναντι στους Αλβανούς έπρεπε να έχει στάση μεγάλου αδελφού προς νεώτερο.
Κυριακή 25/11/2007
Theatis-symmetoxos

katerina είπε...

Πριν από 15 χρόνια, τότε που η Ευρωπαϊκή ραστώνη πρωτοταρακουνήθηκε απο το Aids, τότε που νεολαίοι ζήσαμε τον απίστευτο τρόμο «μην αγγίζεστε», τότε που οι Άνθιμοι της τότε εποχής μας τρομοκρατούσαν από άμβωνος και οι αντίστοιχοι Ευαγγελάτοι από τηλεοράσεως, τότε που οι γριές αρνούμενες να πιαστούν από τις χειρολαβές για να μην κολλήσουν την επάρατο, έσκαγαν πάνω στον οδηγό του τρόλευ που φρέναρε, ο Κύρκος είχε πει ότι ο ρατσισμός είναι πιο επικίνδυνη ασθένεια από το Aids. Τότε μου ακούστηκε ως ρητορική υπερβολή. Σήμερα αναγνωρίζω το δίκαιο της ρήσης. Το Aids προλαμβάνεται, ανιχνεύεται και ενίοτε θεραπεύεται. Ο ρατσισμός, ο φασισμός, όχι.
Ελληναράδες, με πέντε δεκάρες από αεριτζίδικες δουλειές, με σομόν μεζονέτες και με τζιπ πληρωτέο σε 72 δόσεις, τιμούν τη σημαία και την Πατρίδα, παραληρούν για το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού και κουνούν συγκαταβατικά το κεφάλι τους για τους νέους που μπερδεύουν το τιμημένο 1821 με το μεγαλειώδες 1940.
Σας τιμά η συγκεκριμένη ερώτηση που καταθέσατε, όμως πιστεύω ότι είστε το ενδεδειγμένο πρόσωπο να καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής. Μια πρόταση που θα δίνει το στίγμα ενός ΠαΣοΚ σύγχρονου, ευαίσθητου, αριστερού.
Το ανοιχτό κόμμα, που όλοι μιλάμε για αυτό, αλλά ο καθένας έχει στο μυαλό του διαφορετικό πράγμα, μπορεί να χτιστεί μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν από τη μιζέρια μας, που θα συσπειρώσουν ευαισθητοποιημένους πολίτες, που θα ταρακουνήσουν νεολαίους.
Ας σταματήσουμε να κάνουμε surf στην επιδερμίδα των πραγμάτων και ας αισθανθούμε.
Ας τολμήσουμε να πούμε ότι Πατρίδα του καθενός είναι το χώμα που πατάει και πατριωτικό είναι ότι είναι αληθινό.
Περιμένουμε από εσάς.

ifigenia1953 είπε...

Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς το άδικό στην μεταχείρηση των παιδιών των μεταναστών ,εκείνα τα θέματα που ενδιαφέρουν την πλειονότητα των πολιτών, είναι αυτά που αφορούν την καθημερινότητα[απασχόληση,υγεία,παιδεία,συνταξιοδοτικό,πολιτικές ελευθερίες και άλλα συναφή θέματα] στα οποία το κόμμα που κυβερνά αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση κρατουν μιά παράλληλη στάση, παρά τα λεγόμενά τους ότι διαφέρουν μεταξύ τους.
Θέλω να πιστεύω ότι ο μετά την 11.11.07 Βαγγέλης Βενιζέλος, δεν θα ακολουθήσει την πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής, με αντάλλαγμα μιά καλή θέση στα όργανα του κόμματος, αλλά θα συνεχίσει να συνομιλεί με τους πολίτες και να τοποθετείται με τρόπο φιλολαικό, στα θέματα που τον απασχολούν, ώστε να διατηρήσουν την ελπίδα τους πως κάτι κινείται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Και κάτι ακόμη.Καιρός είναι να συνεχίσει να συνομιλεί μέ τους ανθρώπους που τον πιστεύουν και τον στηρίζουν, όπως έκανε πριν προκύψει το θέμα της αλλαγής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και όσους έχουν άλλες απόψεις που τις συζητούν μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
μεγάλη η ευαισθησία σας για τους μετανάστες και τα παιδιά τους , όμως περισσότερη φροντίδα θα έπρεπε να έχετε για το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης στη χώρα μας όπου κανείς πρέπει να κατέβη στην Αθήνα ή να ξενιτευθεί στα Βαλκάνια για να βρεί δουλειά . Σας παραθέτω δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία και ελπίζω να έχετε την ίδια ευαισθησία και προς τους Έλληνες που έχουν γίνει πρόσφυγες στον τόπο τους εγκαταλείποντας τις ιδιαίτερες πατρίδες τους γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα παρά τις σπουδές και τα μεταπτυχιακά τους


"Σπάνιο είδος μοιάζουν οι άνεργοι στην Κρήτη (2,4%) αλλά και στο Νότιο Αιγαίο (3,6%). Θετική είναι η εικόνα και για τα νησιά του Ιονίου (4,6%)

Πρωταθλήτρια στην ανεργία ανακηρύσσεται, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (αφορούν τον Αύγουστο) η Βόρεια Ελλάδα. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανεβαίνει η Δυτική Μακεδονία, καθώς το ποσοστό των ατόμων που βρίσκονται εκτός επαγγελματικού στίβου φτάνει το 13%

Η ανεργία στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας παραμένει πεισματικά σε διψήφια ποσοστά την τελευταία τετραετία με χειρότερη χρονιά το 2005, οπότε εκτοξεύτηκε στο 17,5%. Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία και για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς η ανεργία βρίσκεται ένα βήμα από το ψυχολογικό φράγμα του 10%, στο 9,9%.
Περισσότερο ευοίωνη είναι η εικόνα για την Κεντρική Μακεδονία, με την ανεργία να φτάνει στο 8,5%, ποσοστό, ωστόσο, σημαντικά αυξημένο έναντι αυτού για το σύνολο της χώρας που αγγίζει το 7,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέργων τον Αύγουστο υποχώρησε στα 372.090 άτομα, σημειώνοντας αισθητή υποχώρηση σε σχέση με τους 425.265 ανέργους που είχαν καταγραφεί τον Αύγουστο του 2006. Οι απασχολούμενοι τον Αύγουστο της τρέχουσας χρονιάς άγγιξαν τα 4.549.954, ενώ οι οικονομικά μη ενεργοί ήταν 4.289.300."

Ανώνυμος είπε...

"Είναι παράλογο και απάνθρωπο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν περάσει στη χώρα μας όλη την έως τώρα ζωή τους, άνθρωποι που θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και είναι απολύτως ενσωματωμένοι στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον όχι μόνον να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά να δυσκολεύονται να αποκτήσουν άδεια νόμιμης διαμονής ως μετανάστες"

Κύριε Βενιζέλο,

Παρόμοια είναι η περίπτωση των παλιννοστούντων της Φαρκαδώνας Τρικάλων για την οποία μπορείτε να δείτε και σχετική υπόσχεση του Γ. Παπανδρέου πρίν από δέκα χρόνια.

Αν είναι μια φορά απάνθρωπο για τα παιδιά των μεταναστών είναι δυο φορές απάνθρωπο για παλλινοστούντες που επιβίωσαν επί κομμουνιστικού-ολοκληρωτικού καθεστώτος διατηρώντας ζωντανή την μνήμη τους και σήμερα βρίσκονται στη Φαρκαδώνα για να υψώνουν στον Ακαμάτη, τον άνυδρο και άφυτο λόφο που έχουν στήσει τα conteiner-σπίτια, τον λευκό σταυρό και το λάβαρο με το δικέφαλο αετό.

Παρ' όλα αυτά όμως τίποτα δε τους σταματά από το να χρησιμοποιούν το Linux, να χρησιμοποιούν wi-fi δίκτυα, να κατασκευάζουν υπολογιστές από το μηδέν και να συμμετέχουν με το project PPC_T/Farkadona στην 1η Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site της προσπάθειας δημιουργίας του νέου οικισμού αλλά και του project που συμμετείχε στη Biennale.

Ανώνυμος είπε...

''Είναι παράλογο και απάνθρωπο άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και έχουν περάσει στη χώρα μας όλη την έως τώρα ζωή τους, άνθρωποι που θεωρούν την Ελλάδα πατρίδα τους, μιλούν ελληνικά ως μητρική γλώσσα, έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία και είναι απολύτως ενσωματωμένοι στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον όχι μόνον να μην μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια...''
Φαντάζομαι ότι τα παραπάνω δεν ίσχυαν όταν, για μικροκομματικούς λόγους, αφερούσατε ωσάν άλλη Χούντα της ιθαγένεια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που βασίλεψει επί 100 και πλέον έτη στην Ελλάδα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο ΠΑΣΟΚ η ευαισθησία όλων σας είναι πάντα επιλεκτική...

ΑΓΙΟΣ είπε...

Βαγγέλη,

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, δεν είναι μόνο θέμα εφαρμογής των αρχών του διεθνούς δικαίου. Το θέμα είναι και πολιτικό. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση, μια κυβέρνηση γενικότερης απάθειας και ανικανότητας να χειριστεί τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των πολιτών, έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Αν ο κ. Υπουργός Εσωτερικών συνεχιζει να αναλίσκεται στην κοπιώδη νομοπαρασκευαστική προετοιμασία για αλλάγή του εκλογικού νόμου, μόνο και μόνο για να εγκλωβιστεί το ΠΑΣΟΚ, όπως νομίζουν τα παπαγαλάκια της Ρηγίλλης, τότε η τύχη του Μανώλη, του Νίκου και του Μιχάλη είναι κάτι περισσότερο από αβεβαία.

Το θέμα προσλαμβάνει όμως και κοινωνικές διαστάσεις και ως τέτοιο αφορά όλους μας. Είναι θέμα νοοτροπίας. Αισθανόμαστε, σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνικό σώμα, γίγαντες έτοιμοι να ποδοπατήσουμε τους πυγμαίους. Νιώθουμε ότι η ετερότητα είναι εχθρική και πρέπει να διώκεται. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί όσο είναι ακόμα καιρός. Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη πρέπει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν, να ανοίξει το μεγάλο αυτό θέμα και να δώσει το έναυσμα για ουσιαστική συζήτηση επί τούτου.
Αυτό κάνουν τα σοβαρά κόμματα εξουσίας, να πείτε στον ΓΑΠ. Και να του πείτε ακόμα ότι έτσι όπως εξελίσσεται η ανασυγκρότηση που κάνει στο ΠΑΣΟΚ, θα έρθουν οι εκλογές και αυτός ακόμα θα κάνει τη νέα αρχή!

harrygrath είπε...

@theatis-symmetoxos...

Για την ακριβεια,οπως το γενος των Βρετανων γεννησε τους αρχικους Αμερικανους,κυριως στη Νεα Αγγλια,
ετσι ακριβως,το γενος των Αλβανων γεννησε το εθνος των Γραικων ("νεοελληνων") κυριως στο αρχικο κρατος GR ( Μοριας-Ρουμελη)

Δυστυχως,το Πασοκ κοιμηθηκε 8 χρονια με τους μεταναστες
. Τωρα,θα πλακωσουν οι χουντικοι απο Αστορια & ...Τσικαγο.Μεχρι & ψηφισμα...υπερ των χουντικων εκμαιευσαν απο τη Βουλη του New Hamshire...Θα τα δουμε ολα.

criticalthinking είπε...

Καλώς ήρθατε κ. Βενιζέλο,
μας λείψατε είναι η αλήθεια.
Αυτές οι 57 ημέρες εκτός των άλλων μας στέρησαν και τον πολιτικό σας λόγο.
Χαίρομαι που το πρώτο θέμα που θίγετε είναι αυτό της μετανάστευσης.
Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ μόνον λόγια έχει επί του θέματος και οι συμπολίτες μας μετανάστες δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα σε τι παγίδα έχουν περιπέσει έχοντας ως μοναδικό και προνομιακό τους εκπρόσωπο μόνον τον ΓΑΠ.
Ακόμα κι εάν δεν σας το επιτρέπει, εσείς , όπως και άλλωστε πράττετε, θα πρέπει να επιληφθείτε και αυτού του μείζονος σημασίας ζητήματος.
Σηκώστε το όσο μπορείτε περισσότερο.
Επίσης ανακάλυψα ότι στην ιστοσελίδα σας http://www.evenizelos.gr (ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ) έχετε αναρτήσει και τις θέσεις σας για το μεταναστευτικό.
Έχουν πολύ ενδιαφέρον.
Προτρέπω τους φίλους του ιστολογίου σας να ρίξουν μια ματιά.
Θα ήταν βέβαια σκόπιμο ένα και εσείς ο ίδιος μας προτρέπατε να το πράξουμε.

Υ.Σ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν τίποτα αλλά δηλώνοντας ότι κάνουν τα πάντα, θεοποιούνται.
Υπάρχουν δε άλλοι που ενώ πράττουν τα μάλα, δεν το βροντοφωνάζουν με αποτέλεσμα να κατηγορούνται για απραξία. Έχω προσέξει ότι εσείς συχνά υιοθετείτε τον δεύτερο τρόπο.
Κακώς!

Ανώνυμος είπε...

ασε μας ρε μάρκο με τους βασιλιάδες σου!

Ανώνυμος είπε...

Ο πρωην προεδρος της δημοκρατιας ειχε πει ¨Ελληνες ειναι οι μετεχοντες της Ελληνικης παιδειας".Μια φραση που ειχε τη ριζα της στα χρονια του οικουμενικου Ελληνισμου που ουσιαστικα δεν εχουν περασει.Πολυ ομορφα θεματα που καλο ειναι να λυνονται χωρις κραυγες.(του συνασπισμου η του Λαος).

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους άρχισες να ασχολείσαι πάλυ με τα σοβαρά και τα σπουδαία.
Να θυμίσω ακόμα http://fuckingblogger.wordpress.com/2007/10/30/

wolf είπε...

Χαιρομαι που επανερχεσθε με ενα τοσο σημαντικο και κυριως αληθινο προβλημα που αφορα αληθινους ανθρωπους που ζουν διπλα μας.

Ελπιζω οι 2 προηγουμενοι μηνες να σας ωριμασαν πολιτικα .

Φανταζομαι οτι μερικα πραγματα αφησαν αναυδο ακομα και εσας τον ιδιο εναν εμπειρο πολιτικο κατα τα αλλα.

Ελπιζω στο εξης να ασχοληθειτε περισσοτερο με τους αληθινους ανθρωπους και το πιστευω οτι θα το κανετε.

Για οσο τουλαχιστον κρατησει μεσα σας η αηδια.......

PanagiotisL είπε...

Μπράβο Barba Ben! Ασχολήθηκες με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα όσων ήδη έχουμε την ελληνική υπηκοότητα και ψάχνεις να βρείς λύσεις και στα προβλήματα όσων δεν έχουν την ελληνική υπηκοότητα!

Επιτέλους λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε...

Σημ.: Φυσικά δεν παραβλέπω τα προβλήματα των ανθρώπων αυτών, τα οποία είναι σίγουρα τεράστια. Απλά κάποια πράγματα, θα μπορούσαν να γίνονται χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφαρονισμούς (το στυλάκι σου Barba Ben). Ίσως έτσι να είχαν και μεγαλύτερη αξία...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ...ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΞΕΝΥΤΕΥΤΗΚΑΝ (ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΗΣ, ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ) ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΟΜΑΡΧΕΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΙΔΟΥ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗ Δ. ΑΤΤΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60, ΠΗΓΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΕΦΥΓΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΛΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΡΗΚΑ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ, Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΧΩ 1000 ΕΝΣΗΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΤΑΞΥ ΟΤΑΝ ΖΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠ' ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑ ΕΚΕΙ? ΕΣΤΩ ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΚΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑ ΕΚΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ? ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΤΕ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡ. ΕΝΩΣΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΩ.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, είναι τυχαίο ότι, το πρώτο θέμα που σε απασχόλησε μετά τις εσωκομματικές εκλογές είναι οι μετανάστες; Μήπως σκέφτεσαι να "μεταναστεύσεις";

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ!
Όλα όσα θέτετε είναι σωστά και είναι αρκετά αισιόδοξο και σας τιμά να ασχολείστε με αυτό το θέμα.
Στο μόνο σημείο που θα διαφωνήσω κάθετα είναι στη δημιουργία ειδικού δημοτικού μητρώου αλλοδαπών μονίμων κατοίκων με προϋποθέσεις εγγραφής, γεγονός που αντί να μειώσει τις διακρίσεις τις οξύνει περισσότερο! Οτιδήποτε ειδικό και με προϋποθέσεις το μόνο που δημιουργεί είναι μια ακόμα ομάδα (στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλοδαπών), μια ξεχωριστή κατηγορία ατόμων. Αυτό το θόλωμα των καταστάσεων πρέπει να σταματήσει και ας μην βρίσκουμε πια λύσεις ισοδύναμες αλλά ίσες για όλους ανεξαρτήτως χρώματος, μορφωτικού επιπέδου, θρησκεύματος κ.α. Δηλαδή τι συμβαίνει; Παίρνουμε μια ομάδα ανθρώπων (αλλοδαπών), την βαφτίζουμε αλλοδαπών μόνιμων κατοίκων και της δίνουμε και λίγα "προνόμια"; Μήπως για να σωπάσει!!
Όλοι άνθρωποι είμαστε!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό;!
Ίσες ευκαιρίες για όλους.

Παρρησία είπε...

Αφού το γνωρίζετε καλά, κύριε Βενιζέλο, στην Ελλάδα ισχύει το δίκαιο του αίματος και όχι το δίκαιο του εδάφους...

Και εν πάση περιπτώσει αν δεν σάς άρεσε η κατάσταση αυτή, τότε γιατί δεν την αλλάξατε όταν ήσασταν υπ.δικαιοσύνης?

Π

Ανώνυμος είπε...

Η ρητορική ερώτηση "τι έκανε τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ", νομίζω δεν έχει θέση στη συζήτηση αυτή, και δεν είμαι ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ. Δεν γίνεται όλα τα θέματα να τα πηγαίνουμε από τον ¨Άννα στον Καιάφα, ήτοι, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Το θέμα των μεταναστών, είναι μείζον, το αντιμετωπίζω κάθε μέρα και στη δουλειά μου. Η αντιμετώπιση από υπηρεσίες ακι αρχές είναι απαξιωτικές, παραγνωρίζοντας ότι αυτοί τροφοδοτούν σε μεγάλο ποσοστό τα ασφαλιστικά μας ταμεία, τα δημόσια ταμεία και τις τράπεζες. Αν φρόντιζε η πολιτεία με κατάλληλα μέτρα να τους εντάξει ομαλά, σίγουρα τα ποσοστά εγκληματικότητας θα ήταν πολύ χαμηλότερα.Ζουν και εργάζονται επί σειρά ετων στη χώρα μας και τρέμουν τη μέρα που θα τους αρνηθούν χωρίς καμία αιτιολογία την ανανέωση της παραμονής τους, δεν τους παρέχεται η παραμικρή ασφάλεια. Μία χώρα σαν την Ελλάδα που έχει διασπείρει σε όλο το κόσμο Έλληνες μετανάστες θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη ευαισθησία, και όχι να προσπαθεί με σπασμωδικές κινήσεις και ευκαιριακούς νόμους επί νόμων να λύσει επιφανειακά το πρόβλημα. Βοηθήστε αυτά τα παιδιά να αγαπούν και να εκτιμούν την Ελλάδα, τα οφέλη σίγουρα θα είναι τεράστια.
Κ. Βενιζέλο,προσπαθήστε όσο μπορείτε με σταθερές και ολοκληρωμένες προτάσεις να συμβάλλεται στη λύση του θέματος.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι το πασοκ έχει πέσει σε χειμερία νάρκη. ο Βενιζέλος ασχολείται με ελάσσονα, ο δε αρχηγός είναι ανύπαρκτος ως συνήθως.

SecondGeneration είπε...

κ. Βενιζέλε,
σας ευχαριστούμε για τη συνάντηση και κυριώς για την άμεση πρωτοβουλία σας να θέσετε το θέμα στη βουλή αλλά και στο ιστολόγιο σας.
Περιμένουμε την απάντηση του υπουργού και ελπίζουμε να συνεχίσετε να υπερασπίζεστε τα δικαιώματα μας.
Όσοι φίλοι του πολιτικού σας ημερολογίου επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για εμάς και να υποστηρίξουν τον αγώνα μας μπορούν να επισκευτούν το ιστολόγιο μας
καθώς και την ιστοσελίδα μας :www.kounia.org

Σας ευχαριστούμε,
με εκτίμηση

Νικος, Μιχάλης, Μανώλης

harrygrath είπε...

Αναμενουμε απαντησεις Βαγγελη...

Εγω κωδικοποιω το σχολιο μου σαν ερωτηματα

1) Συνολικη επιλυση του "μεταναστευτικου" με αποδοση ιθαγενειας κατα το νομικο καθεστως ΕΕ-ΗΠΑ. Στα 7 χρονια απο εισοδο σε GR,2 με αδεια εργασιας + 5 με " πρασινη καρτα ",( οπως ΗΠΑ ),ή 3 συνολικα με γαμο.

2) Ψηφος ξενων υπηκοων ( " ομογενειας ").Υπερ ή κατα αυτης της αντι-ΠΑΣΟΚικης λαιλαπας ?

Και διαφωτιστικά

3) Ο τωρινος ΚΕΙ επιτραπει 2 η περισσοτερες συνυπαρχουσες ιθαγενειες ? Τι θα λεγατε για " ασυμβιβαστο " ?

Ολα τα κρατη,ακομα & τα φιλοκοτερα μεταξυ τους ειναι ανταγωνιστικα.Ή στο κρατος GR θα ανηκεις ή αλλου,οχι να εκβιαζεις καταστασεις με τη ψηφο σου & σε 2 ή σε περισσοτερα & να εχουμε περιπλανωμενους "επαγγελματιες " ψηφοφορους.

4) Τιμητικη αποδοση ιθαγενειας σε 50χιλ Εβραιους & πολιτογραφηση τους στη Σαλονικη για εθνολογικη ανασυσταση πληθυσμου ? ( ethnic reconstruction )

Ανώνυμος είπε...

Κάποια θέματα που γεννόνται απο το σκεπτικό της πρότασης:

1) Μήπως την Ελλάδα την συμφέρει να έχει οικονομικούς μετανάστες;

Για όσους δεν ξέρουν πληρωνόμαστε με το κεφάλι ανά μερά απο την ΕΕ για όσους δεν ξέρουν. Για αυτό και η τρελή αγωνία πριν κάποια χρόνια να βγάλουν όλοι πράσινη κάρτα!

2) Μήπως την Ελλάδα την συμφέρει να μην ελληνοποιεί μετανάστες;

Φανταστείτε ένα ωραιότατο Αλβανικό κόμμα στην Βουλή το οποίο να έχει λόγο για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Όχι δεν είμαι ρατσιστής, αλλά δεν είμαι και χαζός. Είμαι ρεαλιστής. Οι Έλληνες αποφασίζαμε, αποφασίζουμε και θα αποφασίζουμε (όσο μας το επιτρέπουν βέβαια οι "εγγυήτριες δυνάμεις") για το μέλλον του τόπου μας.

3) Γιατί η Ελλάδα δεν αποδέχεται ως Έλληνες πολίτες τους Βορειοηπειρώτες;

Γιατί έτσι ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ο πληθυσμός Ελλήνων στην Βόρεια Ήπειρο, οπότε χάνουμε έναν μοχλό πίεσης απέναντι στους γείτονες. Δυστυχώς είναι τραγικό, αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο γίνεται!

Κύριε Βενιζέλο, αυτά δεν τα γνωρίζετε;;

Ανώνυμος είπε...

Οι Μετανάστες Δεύτερης Γενιάς Στήν Ελλάδα Ζητούν Υπηκοότητα.
Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης εισόδου ξένων στην Ελλάδα το οποίο σε πρώτη φάση προκάλεσε ποικίλες δικαιολογημένες αντιδράσεις και κατάφερε να συσπειρώσει και να αυξήσει τους εθνικιστές της χώρας παίρνει πλέον τις αναμενόμενες Γαλλικές του διαστάσεις.

Καιρός ήταν!!

Τόσο χρήμα δόθηκε στις ΜΚΟ που αποστολή είχαν και έχουν την απασχόληση με τους ξένους-αποτέλεσμα βέβαια δεν είδε κανείς-και την άλωση της ομοιογένειας της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι δυνατόν να υπάρχει χώρα που να έχει εθνική ομοιογένεια-ειδικά η Ελλάδα-και να την αφήσουν να παραμείνει έτσι?

Οχι , βέβαια.

Τώρα λοιπόν έρχονται τα-έστω και ανεπίσημα,έστω και ελλιπή-στοιχεία που αναφέρουν ότι σε 20.000 χιλιάδες υπολογίζονται τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα απο ξένους.

Επίσης σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής το 2006 στα ελληνικά σχολεία είχαν εγγραφεί 108.000 παιδιά ξένων-κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Οι νέοι αυτοί -οι 20.000 χιλ.-καταρχήν ζητούν πλέον την ελληνική υπηκοότητα αφου γεννηθηκαν στην χώρα μας και σπουδάζουν εδω.

Το Πασοκ του ΓΑΠ απο την πλευρά του -γι’ αυτό και ο ίδιος ψηφίστηκε μονοκούκι απο τους ξένους-είχε υποσχεθεί ελαστικοποίηση της νομοθεσίας για την υπηκοότητα των ξένων-αλλά έχασε την εξουσία το 2004-και δεν την υλοποίησε.

Η ανεξέλεγκτη εισροή ξένων -πάσης μορφής και ράτσας-στην Ελλάδα μπορεί -όπως διατείνονται κάποιοι - να εξυπηρέτησε ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης αλλά σήμερα η κατάσταση γίνεται τρομερά επικίνδυνη με δεδομένο τον άγνωστο αριθμό ξένων στην χώρα και την τρομερή υπογεννητικότητα των Ελλήνων.

Επίσης την οργανωμένη προπαγάνδα υπέρ των ξένων και εναντίον των Ελλήνων απο συγκεκριμένα κέντρα και ελληνικά κόμματα-μέρος του Πασοκ και τον Συριζα-και την προβολή των εθνικιστικών απόψεων οι οποίες αυξάνουν την τηλεθέαση αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν συμπαθή συναισθήματα προς τις απόψεις των πολυπολιτισμικών κέντρων.

Ολα αυτά προιόντος του χρόνου και σε συνδυασμό με την αύξηση των ξένων και την μη-αύξηση των Ελλήνων θα δημιουργήσουν εκρηκτικές συνθήκες στην Ελλάδα και την ελληνική κοινωνία η οποία συνεχώς θα χάνει σε οικονομική ισχύ.

Το προηγούμενο της γαλλικής έκρηξης πρέπει να προβληματίσει τις ελληνικές αρχές ,τα κόμματα, τους πολιτικούς και τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς διότι οι διαστάσεις της ελληνικής έκρηξης θα είναι τρομακτικές.

Η ιστορία της Ελλάδας πρέπει να ξαναγραφτεί-έτσι προστάζουν τα διεθνη κέντρα-χωρίς όμως τους ΕΛΛΗΝΕΣ.
http://underinformation.wordpress.com/2007/11/21/ksenoi/
Αποφάσισε κ.Βενιζέλο με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ασχετο με το θεμα αλλα σχετικο με ολα

blue event Σκεπτικοί για την Ευρώπη.

Ελατέ μαζί να αλλάξουμε την Ευρώπη . Πάρτε την σπίθα και βαλτε φωτιά

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μου

Σημερα το πετρέλαιο έπεσε μισο δολλάριο και στην Ελλλάδα η τιμή είναι η ίδια.

Θα κάνεις καμμια επερώτηση;

Ανώνυμος είπε...

ME THN ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΡΑΤΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ?
Κ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Κ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ , ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ( Κ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ :) ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΜΗΠΩΣ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ? ΕΓΩ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΜΕ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ο Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΧΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΕΔΩ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΦΟΡΕΣ. Ο ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ. Ο ΚΑΝΙΝΚΓ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΟΥΤΕ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΩΣ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΩΡΑ.

ΟΧΙ. ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΣΑΝ ΕΘΝΗ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Η ΑΜΕΡΙΚΗ (ΗΠΑ) ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ. ΠΑΘΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ? ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΑΠ' ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, Ο ΜΑΚΒΕΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΜΕ 268 ΝΕΚΡΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΣΠΡΟΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ? ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ, ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΤΑ ΔΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.

ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΜ, ΓΕΙΑΑΑΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΜ, ΠΩΣ! ΧΑ,ΧΑ! ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕΕΕΕΕ! ΖΕΙΣ ΩΡΕ? ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ...ΠΡΑΚΤΩΡ, ΘΟΥ-ΒΟΥ! ΧΑ,ΧΑ. ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...ΝΑΙ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ. ΧΑ,ΧΑ. ΜΟΥ ΛΕΙΨΑΤΕ ΠΟΛΥ. ΣΑΣ ΕΛΕΙΨΑ ΚΙ ΕΓΩ? ΧΑ,ΧΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΑΒΑ.

ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ, ΚΑΛΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ. ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ. ΟΒΕΡ!

ΧΑ,ΧΑ! ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΟΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΕΙΜΑΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΑΣ...ΧΑ,ΧΑ! ΝΑΙ ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΖΙ...ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ...ΧΑ,ΧΑ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ! ΟΛΕ!

ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ! ΠΡΑΚΤΩΡ ΘΟΥ-ΒΟΥ...ΟΒΕΡ!

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση που μερικοί άνθρωποι ντύνουν με καθωσπρέπει λεξιλόγιο και σύνταξη τις πιο φρικαλέες μπούρδες! Αναφέρομαι σε σένα ανώνυμε που, αίφνης και χωρίς ίχνος (αλίμονο) κοματοσκυλίσιας εμπάθειας, θυμήθηκες τα ανάκτορα και το τι τράβηξαν τα καημένα με τον Βενιζέλο... Όσο για το τελευταίο σχόλιο (άλαλα...), μάθε πρώτα τι σημαίνει η λέξη και μετά τη χρησιμοποιείς...

Υ.Γ. Γράψτε και κανἐνα ονοματάκι βρε παιδιά. Κι ας μην είναι το πραγματικό σας. Έχουμε πήξει στην ανωνυμία!

Ανώνυμος είπε...

Καλό ήταν αυτό που έκανες για τα παιδιά των μεταναστών. Καλύτερο, όμως, απ' όλα ήταν αυτό που έκανες μετά την εκλογή του ΓΑΠ. Ομολογώ ότι σε συμπάθησα. Η αλήθεια είναι ότι δε σε έβλεπα με θετικό μάτι πριν. Διέκρινα ένα είδος...επιστημονικής αλαζονείας. Πλέον λυπάμαι που δεν εξελέγης. Ηταν μια καλή ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να κάνει μια επιτυχημένη μεταμόσχευση καρδιάς! Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Τώρα τί να σου πω ρε γαμώτο; Τί είδους αντιπολίτευση στην κυβέρνηση μπορείς να κάνεις όταν το ίδιο σου το κόμμα ούτε να νεκραναστηθεί μπορεί; Είναι αρκετά αδιέξοδη η κατάσταση. Τί να σου ευχηθώ; Συνέχισε να εργάζεσαι όπως τώρα και όπως ξέρεις. Και πραγματικά σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα ειμαστε σοβαροι.
Ειμαι Κυπριος 30 ετων απο Κυπριους γονεις, γεννηθηκα, μεγαλωσα, σπουδασα, δουλευω και πληρωνω φορους στην Ελλαδα
και ομως καθε τρια χρονια πρεπει να στηθω στην ουρα για να παρω αδεια παραμονης (πρασινη καρτα) και αναρωτιεσται τι θα γινει με τα παιδια απο τη Νιγηρια
Δειτε τι θα γινει με τους Κυπριους που δεν εχουμε κανενα δικαιωμα, ενω αναγνωριζεται διακαιωματα στους Αλβανους και μετα παμε και πιο μακρια οπως στην Νιγηρια
Ας ειμαστε λιγο σοβαροι κ. Βενιζελο και ας ασχοληθουμε λιγο με τους πιο κοντινους προς την Ελλαδα πολιτισμους
Ευχαριστω πολυ

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι πραγματικά αξιόλογη πρωτοβουλία κ. Βενιζέλο.

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΤΟΣ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ. ΟΧΙ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

και τα ελληνακια εχουν προβληματα.
ενδιαφερθειτε και για εμας λιγο.
η εργατικη ταξη δεχεται συνεχη νεοφιλελευθερα πληγματα και εσεις μονον για τουσ μεταναστες νοιαζεστε.
δεκαδςσ χιλιαδεσ αλλοδαπα παιδια σπουδαζουν στο ελληνικο εκπαιδευτικο συστημα χωρις να εχουν συνεισφερει τιποτα στο εκπαιδευτικο συστημα.
σπουδαζουν τζαμπα και το βαρος πεφτει στην εργατικη ταξη των νεων δουλων.των χαζων ελληνων.
το ειπε και ο ηγετης τησ λαικης επαναστασης λενιν
"αριστερισμοσ ,η παιδικη αρρωστια του κομμουνισμου

Ανώνυμος είπε...

ΧΘΕΣ ΜΙΛΟΥΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΒΑΝΟ.
ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.
ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.?
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.
ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΜΕ.
ΕΑΝ ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ HTTP://EXANDAS.ERT.GR.ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ONLINE.

ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ Η ΜΑΛΛΟΝ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Η ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ.
ΕΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ (ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ)ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ,ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ.
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑΣ.ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝΕ.ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΣΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ?ΑΥΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΑΡΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ.
ΕΓΩ ΘΑ ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΑ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ,ΗΤΑΝ ΕΡΓΟ ΞΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.
ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ ,ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΕ ΓΚΕΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ.Ο ΛΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ.ΤΟΣΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ.
ΘΑ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ?
ΣΚΕΨΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ.
ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΛΑΔΙ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ,ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ?
ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?

ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ,ΕΠΕΙΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ

ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ .ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ.ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΟΧΟ,ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.
ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΗΠΩΣ?
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ -ΚΡΑΤΗΣΟΥ ΚΑΛΑ-
240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ?
ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΕΤΟΙΜΑ?
ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΑ.HTTP://EXANDAS.ERT.GR.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ONLINE.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ 400.000 ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 300.000 ΕΠΙΣΗΜΑ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ 600.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

οταν ψαχνεις πολυ πεφτεις και σε καλοφτιαγμενες προπαγανδιστικες ιστοσελιδες που προσπαθουν να μας δημιουργησουν ενοχες οτι ταχα ειμαστε κακοι ρατσιστες και οτι εχουνε υποχρεωση να καλοδεχθουμε καθε καρυδιας καρυδι.
τα επιχειρηματα τους ειναι εωλα.
απο την ιστοσελιδα www.oloiisoi.gr

ερωτηση

τι προσφερουν οι ξενοι στην χωρα μας?

Πολλά! Καταρχάς, οι εργαζόμενοι μετανάστες έχουν δώσει «ανάσα» και στα ασφαλιστικά ταμεία! Από τους 1.900.000 ασφαλισμένους στο IKA, οι 500.000 είναι αλλοδαποί. Σε μια περίοδο που λόγω μείωσης του εργατικού δυναμικού και υπογεννητικότητας μεγαλώνει η ψαλίδα ασφαλισμένων και συνταξιούχων, με σοβαρές οικονομικές συνέπειες στο ασφαλιστικό σύστημα, η παρουσία ξένων μεταναστών είναι παραπάνω από ευεργετική.
Όλα τα αρμόδια Ινστιτούτα αναφέρουν ότι οι οικονομικοί μετανάστες, ιδίως από τις γειτονικές χώρες, αποτέλεσαν σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα για τη χώρα μας. 200.000 μετανάστες έχουν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς, με συνολικό ύψος καταθέσεων 3 δισ. ευρώ!
Από άλλες έρευνες, έχει προκύψει ότι το 36% των μεταναστών σχεδιάζει να παραμείνει στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με τη χώρα μας. Έχουν επιλέξει να δώσουν στα παιδιά τους ελληνική παιδεία, να προσφέρουν στην πατρίδα μας, όπως κάνουμε και εμείς.

1)οταν χρειαστει να παρουνε συνταξη θα μας τα παρουν πισω στο πολλαπλασιο.
οσο για την ψαλιδα μπορουν να δοθουν επιδοματα γεννητικοτητας.
αλλα στο κεφαλαιο συμφερει να κανει εισαγωγη φτηνων εργατων.

2)τα ελεγχομενα και παχυλως επιδοτουμενα ινστιτουτα λενε οτι τους πει το αφεντικο.

3)το 26% των ασφαλισμενων του ικα ειναι αλλοδαποι.(500.000/1.900.000=26%)
τις εισφορες που πληρωνουν αυτοι θα μπορουσαν να πληρωνουν ελληνες εργατες που τωρα ειναι ανεργοι.
πληρωνει και το κρατος επιδομα ανεργιας ενω θα επρεπε να ειχε εσοδα απο τους φορους που θα πληρωναν.
ειναι πολυ ασχημο να εισαι ανεργος στην πατριδα σου και να βλεπεις τους αλλοδαπους να καλοπερνανε.
ετσι γινεσαι ρατσιστης και ψηφιζεις διαφορους....
αλλα οταν εχεις πραγματικη ανεργια ανω του 10% και επισημη ανεργια των νεων 23%,τοτε οι μεταναστες ειναι απλα περιτοι.χωρις ρατσιστικη διαθεση απο εμενα.

4)εχουν καταθεσεις 3 δις ευρω.
3.000.000.000/200.000=15.000 ευρω.
αρα εχουν κατα μεσο ορο 15.000 ευρω εκαστος.
κατα τα αλλα ειναι φτωχοι και ταλαιπωρημενοι.
ποσοι ελληνες εχουν 15.000 ευρω στην τραπεζα?ολοι χρωσταμε τα μαλλιοκεφαλα μας.
στο τελος θα μας αγορασουν ολους και θα τους λεμε και ευχαριστω.

5)το παραμυθι οτι επελεξαν την χωρα μας πρεπει να τελειωσει .
απλα αφου μας βρηκαν χαζους μας καλοπιανουν.στην αρχη ολοι θελουν να πανε στην ευρωπη αγγλια γαλλια γερμανια ιταλια αλλα αφου πιανονται εδω αποφασιζουν να μεινουν.
και μαλιστα φωναζουν και τους δικους τους.
"ελατε παιδια εδω ειναι ξεφραγκο αμπελι, θα κανουμε οτι θελουμε και δεν θα δινουμε λογαριασμο σε κανεναν."
6)εδωσαν λεει την ελληνικη παιδεια στα παιδια τους .
ειναι λυση αναγκης αφου καποια στιγμη θα απαιτησουν να γινουν σχολεια στα οποια η διδασκαλια θα γινεται ειδικα για αυτους.
και σιγα την παιδεια που εχουμε.
μαλιστα φοιτουν στα σχολεια μας χωρις να εχουν πληρωσει ουτε ευρω για βιβλια δασκαλους και υποδομες.
αρα ζουν εις βαρος μας.
εκτος εαν οι υποστηρικτες τους κανουν ερανο και καλυψουν τα εξοδα τους.δεν εχω προβλημα.εσεις που θα τα βρειτε ειναι το ζητημα.
7)το 36% θελει να μεινει εδω.
εμας μας ρωτησαν?οχι
αρα δεν ειναι δημοκρατες.
ποιος ειναι τωρα ο φασιστας δηλαδη.


ειπες στον ανωνυμο


"Θεωρώ κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει διάλογο (γιατί αυτό θέλει πάντοτε προσπάθεια) εξ ορισμού δημοκράτη. Πέρα από τις φασιστικές ιδέες (σαν κι αυτές που χρεώνω στον Γεωργιάδη, π.χ.), υπάρχει και η φασιστική πρακτική: το να καταφεύγεις στη βία για να προωθήσεις τις (όποιες) ιδέες σου. Κι αυτόν το φασισμό, πίστεψέ με, τον θεωρώ πολύ χειρότερο..."

δεν μας ρωτησε κανεις μας το επεβαλαν.αρα ειναι φασιστικη πρακτικη η οποια νομιμοποιειται με την νομοθετικη πραξη.και ο χιτλερ νομους εφτιαχνε ομως.
αρα πρεπει να απαιτησουμε να γινει διαλογος και να βρεθει μια βιωσιμη λυση.μια λυση πρωτα για την ελλαδα και μετα για τους μεταναστες.

εαν το πολιτικο κατεστημενο ηταν αποτελεσματικο τοτε ο καρατζαφερης θα εβλεπε την βουλη με τα κυαλια.
ποιος φταιει τωρα δηλαδη,αυτοι που τον ψηφισαν η αυτοι που εσπρωξαν τους ψηφοφορους προς τα εκει?

προχθες ειδα τον "φασιστα" γεωργιαδη στην εκπομπη του μαοικου θεμου αναστασιαδη.
γιατι του δινει βημα?
μηπως τελικα το διπολο φασισμος κομμουνισμος ισχυει και εσυ κανεις λαθος?

μην με παρεξηγεις ,δεν εχω να χωρισω τιποτα μαζι σου.
απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις.
δημοκρατια εχουμε.

πιστευω οτι η δεξια νεοφιλελευθερη πολιτικη εχει σκοπο να μας αντικαταστησει με εισαγομενους εργατες ,χωρις δικαιωματα και να μας διατηρησει διασπασμενους.
και ως αριστερος λυπαμαι που η αριστερα υποστηριζει τους ξενους,εις βαρος της ελληνικης εργατικης ταξης.

θα ηθελες να μου δωσεις τον ορισμο της αριστερας και του αριστερισμου?

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ?ΟΧΙ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ?
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΤΟΝ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?
ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ,ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ?
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΟΡΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ?
ΓΙΑΤΙ... ΓΙΑΤΙ... ΓΙΑΤΙ....
ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

"ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ."

Πως μπορει να αποδειξει ενας αλλοδαπος την ανιδιοτελη πιστη του στην δευτερη του πατριδα. Με το να τον αφηνεις απο εξω, μια ζωη παρανομο και αδικημενο? Ε, οχι ρε φιλε. Με την πληρη ενταξη τους οι αλλοδαποι θα δειξουν την πιστη τους. Ξερεις τι σημαινει για εναν ξενο να ειναι ελληνας, κ. ανωνυμε? Ειναι η υψιστη τιμη, και ολοι την επιζητουν, να εισαι σιγουρος. Αν βεβαια εσεις οι Ψωμιαδηδες ρατσιστες τους αφησετε να αγιασουν τους ανθρωπους...και οταν τους σεβαστειτε. Και απο που κι ως που πληρωνεις εσυ να συντηρουνται οι αλλοδαποι? Ας τους ενταξει νομιμα η κυβερνηση για να αρχισουν να πληρωνουν φορους και εισφορες και αυτοι. Οταν το συστημα ειναι ισο προς ολους, και δουλευει ενταξει, χωρις διακρισεις, να εισαι σιγουρος οτι ολα θα πανε καλα. Η Ελλαδα ειχε προβληματα πολλα απο τα παλια χρονια, ρπιν αρχισουν να ερχονται οι αλλοδαποι. Οταν αποφοιτησα απ' το Λυκειο το '82 δεν μπορουσα να βρω δουλεια. Ταλαιπωρηθηκα πολυ. Εδωσα εξετασεις στο Δημοσιο, αιτησεις σε ιδιωτικες, ενα σωρο τρεξιματα. Πολλα απ' τα παιδια που εχουν τωρα το ιδιο προβλημα που ειχα εγω τοτε με την ανεργια και την ευρεση εργασιας δεν ειχαν καν γεννηθει το '82. Λοιπον, ποιος φταιει για την κατασταση της οικονομιας, της ανεργιας, της φτωχειας, που οσα χρονια κι αν περασουν θα ειναι τα ιδια και δεν θα αλλαζουν ποτε? Οι αλλοδαποι μας φταινε? Γιατι η Αγγλια δεν εχει προβλημα? Γιατι η Αμερικη δεν εχει προβλημα? Ψαξε να βρεις την αιτια και μετα τραβα στο Μαξιμου και πες στον χοντρο οτι κι αυτος ιδιος με τους προκατοχους του ειναι (και με τον Θειο του ακομα). Δεν αλλαζει η Ελλαδα, φιλε. Οσα χρονια κι αν περασουν. Δεν φταινε οι αλλοδαποι σε τιποτα. Εξαλλου και οι Ελληνες δεν μεταναστευσαν σε ολα τα μηκη και τα πλατη του κοσμου? Αν καποιοι δεν πρεπει να ειναι ρατσιστες αυτοι ειναι οι Ελληνες που ειδαν την ξενιτια με πικρο δακρυ, για ενα μεροκαματο και για να ζησουν τις οικογενεις τους, σε πικρα χρονια, δυσκολα. Εσυ δεν τα ξερεις, μαλλον εισαι νεος. Ρωτα και τους πιο παλιους. Δεν υπαρχει χωρα στον πλανητη γη οπου δεν υπαρχει Ελληνας. Παντου εχουν φτασει, διωγμενοι οι περισσοτεροι απ΄την ανεχεια και τη φτωχεια. Εστελναν τα δολλαρια πισω στα χωρια, οπως ο παππους μου προπολεμικα, για να μεγαλωσουν τεσσερα κουτσουβελα, που μεγαλωσαν δεκα χρονια μονο με τη μανα τους. Κι οταν ηρθε πισω ο παππους μου, τα παιδια του εκλεγαν τεσσερις μερες. Δεν ξερεις τον πονο του καθε ξενιτεμενου, φιλε. Να μην δυστυχησεις να βρεθεις σε τετοια αναγκη.

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορει να αποδειξει ενας αλλοδαπος την ανιδιοτελη πιστη του στην δευτερη του πατριδα. Με το να τον αφηνεις απο εξω, μια ζωη παρανομο και αδικημενο? Ε, οχι ρε φιλε. Με την πληρη ενταξη τους οι αλλοδαποι θα δειξουν την πιστη τους. Ξερεις τι σημαινει για εναν ξενο να ειναι ελληνας, κ. ανωνυμε? Ειναι η υψιστη τιμη, και ολοι την επιζητουν, να εισαι σιγουρος


ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ.
ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.
ΕΓΩ ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ.ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ.
1)ΟΙ ΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΦΟΣΙΩΣΗ.
2)ΟΙ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2ΗΣ ΚΑΙ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.
3)ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
4)ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ
ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.
5)ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΚΕΙ.
6)ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ.Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΝΤΑ ΑΝΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ,ΚΑΛΕΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΞΑΣ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΦΟΡΤ ΑΛΑΜΟ.ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΕΧΑΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΗΝ ΝΕΒΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.
ΑΚΟΜΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "REMEMBER THE ALAMO"


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΕΠΙΚΟΛΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ.



Κερδίζοντας μία έδρα - έκπληξη από τις νήσους Φαρόε, ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Αντερς Φογκ Ρασμούσεν στη Δανία κατάφερε να συγκεντρώσει την ισχνή πλειοψηφία των 90 εδρών στη νέα Βουλή. Ταυτόχρονα, όμως, κατάφερε να γράψει ιστορία: Ουδέποτε στο παρελθόν κεντροδεξιός συνασπισμός δεν κατάφερε να κυβερνήσει τη χώρα επί τρεις συναπτές θητείες. Αυτή η «σημαντική», όπως τη χαρακτηρίζει ο φιλικός προς τον Ρασμούσεν Τύπος στη χώρα, οφείλεται εν πολλοίς στην κάκιστη απόδοση των Σοσιαλδημοκρατών, που κερδίζοντας 45 έδρες, κατέγραψαν το χειρότερο αποτέλεσμα στο κόμμα από το 1906. Ο Ρασμούσεν, πάντως, δήλωσε ήδη ότι θα επιδιώξει να διευρύνει την κυβερνητική συμμαχία αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προσκαλέσει σε συνομιλίες τη Νέα Συμμαχία του Σύρου μετανάστη και ισλαμιστή Νάσερ Κάντερ. «Πράγματι, οι συνομιλίες είναι δύσκολες αλλά αυτό ακριβώς είναι η πολιτική», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τη βασίλισσα Μάργκρετ, από την οποία έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Συνομιλίες
Οι συνομιλίες, αν προχωρήσουν, θα αποδειχθούν πράγματι δύσκολες, αφού ο Κάντερ απαιτεί καλύτερη μεταχείριση προς τους μετανάστες αλλά και τον περιορισμό της επιρροής της Πία Κίρστγκαρντ, αρχηγού ακροδεξιού Λαϊκού Κόμματος και εταίρου του Ρασμούσεν. Οι αναλυτές στη Δανία πάντως εκτιμούν ότι ανεξαρτήτως του κυβερνητικού σχήματος που θα προκύψει, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει ακάθεκτος στις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί, περικόπτοντας τις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις.

ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΩΠΟΙΗΘΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΑΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.


αφού ο Κάντερ απαιτεί καλύτερη μεταχείριση προς τους μετανάστες αλλά και τον περιορισμό της επιρροής της Πία Κίρστγκαρντ, αρχηγού ακροδεξιού Λαϊκού Κόμματος και εταίρου του Ρασμούσεν


ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.
ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?

Ο ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν βεβαια εσεις οι Ψωμιαδηδες ρατσιστες τους αφησετε να αγιασουν τους ανθρωπους..

1)ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ.
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΟΜΩΣΙΕΣ.ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ.
2)ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΕΙΣ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΑΙ ΕΤΣΙ.
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΗΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΚΑΗΚΑΝ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΗΛΑΔΗ.
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ.
3)Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ?
ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.ΑΡΑ ΕΙΤΕ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΕΙΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ.

Ας τους ενταξει νομιμα η κυβερνηση για να αρχισουν να πληρωνουν φορους και εισφορες και αυτοι.

ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ?

Η Ελλαδα ειχε προβληματα πολλα απο τα παλια χρονια, ρπιν αρχισουν να ερχονται οι αλλοδαποι. Οταν αποφοιτησα απ' το Λυκειο το '82 δεν μπορουσα να βρω δουλεια. Ταλαιπωρηθηκα πολυ. Εδωσα εξετασεις στο Δημοσιο, αιτησεις σε ιδιωτικες, ενα σωρο τρεξιματα
ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ.ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.ΑΝΥΣΥΧΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΟΥ.

ΤΟ 23% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΞΕΡΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ...

Λοιπον, ποιος φταιει για την κατασταση της οικονομιας, της ανεργιας, της φτωχειας, που οσα χρονια κι αν περασουν θα ειναι τα ιδια και δεν θα αλλαζουν ποτε? Οι αλλοδαποι μας φταινε? Γιατι η Αγγλια δεν εχει προβλημα? Γιατι η Αμερικη δεν εχει προβλημα?

ΠΟΙΟΣ ΕΟΠΕ ΟΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ.
ΘΑ ΑΠΕΛΑΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ 500.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ...


Ψαξε να βρεις την αιτια και μετα τραβα στο Μαξιμου και πες στον χοντρο οτι κι αυτος ιδιος με τους προκατοχους του ειναι (και με τον Θειο του ακομα). Δεν αλλαζει η Ελλαδα, φιλε

Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ
1)ΦΕΡΕΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΥΣ ΕΝΩ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΦΙΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
2)ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Η ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
3)Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ.
ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
"ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΜΕΤΡΑ ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Εξαλλου και οι Ελληνες δεν μεταναστευσαν σε ολα τα μηκη και τα πλατη του κοσμου?

ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.
ΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ.
1)ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΦΟΥ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΩΣΑΞΩΝΕΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ΠΑΡΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΕΞΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ.
ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΓΙΝΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.
ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΤΟ ΙΔΙΟ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ.
ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΑΠΟΚΟΙ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΞΗΣΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΟΡΙ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ.
ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?
ΑΥΤΟ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ?
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1)Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΓΡΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΗΤΟΙ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.
2)ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΛΑΟΙ.
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ,ΑΣ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΩΣ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ.

Εστελναν τα δολλαρια πισω στα χωρια, οπως ο παππους μου προπολεμικα

ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΦΕΥΓΟΥΝ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΞΟΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΤΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.

ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΕΠΙΚΟΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ.


ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΧΕΙ 3,8 ΕΚ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 1ΗΣ 2ΗΣ ΚΑΙ 3ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.
ΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΓΑΝ ΕΞΩ.ΔΕΣ ΤΟ ΣΑΝ ΖΗΤΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΣΜΟ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρεπει να εισαι Ελληνας εσυ 24χρονε μικρε ανωνυμε...που μολις βγηκες απ' το αυγο και τα εμαθες ολα. Λιγο σεβασμο, ρε...ουστ! Που θα μας πεις εσυ οτι σου κληροδοτησαμε τα προβληματα της γενιας μας, μαλακα! Που αναγκαστηκαμε να φυγουμε μεταναστες στα 30 γιατι στην ελλαδα μαλακιζομαστε τοσα χρονια με τους καφρους τους πολιτικους. Ξερεις τι ανεργια φαγαμε δεκαετια του '80, μικρε? Καναμε ενα μεροκαματο και δυο καθομαστε. Εσυ εχεις τα κοτσια να φυγεις μεταναστης να βρεις την τυχη σου? Η θα καθησεις εκει να πηγαινεις καφετερια στις 10 το πρωι καθημερινη που τους ειδα ολους τους μαλακες στο Μπουρναζι παιδια που στιβουν την πετρα να μην πανε στην οικοδομη να βγαλουν το ψωμι τους και ζουνε ακομα με τους γερους τους που τους δινουν χαρτζηλικι. Ουστ, ρε...τεμπελχαναδες...που σας εφταιξαν οι αλλοδαποι. Τραβα εσυ, μικρε, να καθαριζεις τις κοπριες απ' τις 5 το πρωι και να εισαι ανασφαλιστος, και να δουλευεις στις λαικες...Ολο φιλοσοφια, μικρα παιδια...Τουλαχιστον η γενια μου δεν πηγαινε καφετερια 10 το πρωι να κοπροσκυλαει και μετα να τα ριχνει στους μεταναστες...αλλα πισω εχει η αχλαδα την ουρα. Η τεμπελια σας θα σας οδηγησει στο εγκλημα και απο κει φυλακουλα...αμε! Και θα γελααααωωω εγω με τη γενια σου...απο 9000 χιλ μακρια, κατω απ'τη φοινικια μου. Χα,χα...κοροιδα, ρωμιοι πιτσιρικαδες.
Βρε αντε απο δω...σας εδωσε αξια και ο Βενιζελος με το μπλογκ του.

Διονύσης είπε...

Όσοι γεννιούνται, μεγαλώνουν και πάνε σε όλες τις τάξεις του ελληνικού σχολείου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αποκτούν την ελληνική υπηκοότητα. Απορώ γιατί Βαγγέλη είσαι ο μόνος που θίγει το θέμα. Κάνε δικό σου κόμμα, γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι απλώς τσιφλίκια.

Ανώνυμος είπε...

Στιγμές αλήθειας:

O Ειδικός Φρουρός που σκότωσε τόν 15χρονο σίγουρα φταίει... αλλά φταίμε και όλοι εμείς που τον αφήσαμε επί 9 χρόνια να υπηρετει σε ένα από τα χειρότερα τμήματα της Ελληνικής Αστυνόμίας και ενώ έχει και 3 παιδία...δεν άντεξε...όμως δεν πρέπει να υπηρετήσουν και άλλοι εκεί; όλο τα ίδια άτομα θα τραβάν το κουπι...έκανε βέβαια και ένα καλό μέσα σε μία μόνο ημέρα αυξήθηκε το ποσοστό της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ από την ΝΔ από 4,5% σε 7,5% αυτο θα πεί αποτελεσματικότητα.

Το παιδί αν ήταν γιός αλβανού η φτωχού πολίτη αυτής της χώρας θα γινόταν τόση φασαρία;

sertakis ή ΠΑΣ

ShareThis