Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Απάντηση του ΥΠΕΣ για τα παιδιά των μεταναστών

Το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης έδωσε δυστυχώς την εξής τυπική και γραφειοκρατική απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή για το νομικό καθεστώς των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς.
Επισυνάπτεται η απάντηση

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθμ. 2360/23-11-2007 Ερώτηση


Σε απάντηση της ανωτέρω ερώτησης, η οποία κατετέθη στη Βουλή από τον Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με το ζήτημα της κτήσης της Ελληνικής Ιθαγένειας και το νομικό καθεστώς των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα από αλλοδαπούς γονείς, σας γνωρίζουμε κατά λόγο αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 2 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, τα εν λόγω τέκνα δύνανται να αποκτήσουν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησής τους σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτούν με τη γέννησή τους την αλλοδαπή Ιθαγένεια των γονέων τους ή είναι άγνωστης Ιθαγένειας. Στο πεδίο εφαρμογής της προαναφερόμενης διάταξης υπάγονται και οι περιπτώσεις των τέκνων γεννηθέντων από ανιθαγενείς γονείς. Σε αντίθετη περίπτωση, δύνανται, εφόσον αυτά ενηλικιωθούν, να υποβάλουν αίτηση πολιτογράφησης ακολουθώντας την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία παρέχει όλες οι νόμιμες διευκολύνσεις στα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται και ζουν στη χώρα μας, προκειμένου να επιτύχει την ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, εξασφαλίζοντας τους όλα τα νόμιμα δικαιώματα τους (υγεία, ασφάλιση, εκπαίδευση).

Σχετικά δε με τη διατυπούμενη στην εν λόγω ερώτηση επισήμανση περί νομικής "ανυπαρξίας" τους, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το ληξιαρχικό νόμο, άρθρο 5 του Ν.344/1976, υφίσταται υποχρέωση δήλωσης ενώπιον του αρμόδιου ληξίαρχου του γεγονότος της γεννήσεώς τους, που έχει λάβει χώρα στην Περιφέρεια αυτού, προκειμένου να συνταχθεί οικεία ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, η οποία φέρει την αποδεικτική ισχύ δημοσίου εγγράφου, σύμφωνα με το άρθρο 438 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Αναφορικά δε με το καθεστώς νομιμότητας παραμονής τους, εφόσον αυτά δεν έχουν συμπληρώσει το 14o έτος της ηλικίας τους, ακολουθούν τις διατάξεις που ισχύουν για τους γονείς τους σχετικά με τη χορήγηση αδειών παραμονής, αφού καλύπτονται από το άτομο που ασκεί τη γονική μέριμνα.

Όσον αφορά, τέλος, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η Υπηρεσία μας κρίνει ότι είναι επαρκές και συνάδει με τις γενικές αρχές και διακηρύξεις των ευρωπαϊκών και διεθνών οργάνων και θεσμών, χωρίς ωστόσο να αποκλείει οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση τροποποίησης, η οποία θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ήδη λειτουργεί τόσο σε περιφερειακό όσο και σε κεντρικό επίπεδο σχετικό μητρώο αλλοδαπών μονίμων κατοίκων, στο πλαίσιο έκδοσης της άδειας παραμονής τους.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Αθανάσιος Νάκος

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ.
1/5 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ 1.000.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΔΩ,ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΘΑ ΛΕΝΕ "ΕΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ,ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ"
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.ΘΑ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ "ΑΣ ΠΑΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ"
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΟ,ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΩΣ ΟΡΘΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή,
Συγχαρητήρια για την e-δραστηριότητα σας μέσω αυτού του blog. Είναι πολύ χρήσιμη. Σχετικά με το θέμα: Δεν είναι παράλογο όποιο παιδί μεγάλωσε στην Ελλάδα και πήγε σε ελληνικό σχολείο να μπορεί να αποκτήσει αν θέλει την ελληνική ιθαγένεια. Θα αποκτούσε κατόπιν και την υποχρέωση να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία, αν είναι άρρεν. Εντελώς απλο-ικά (δεν είμαι νομικός) θεωρώ οτι αν ο Μανώλης, ο Νίκος, ο Μιχάλης νιώθουν πατρίδα τους την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν τη θητεία τους στις ΕΔ θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν και ταυτόχρονα να αποκτούν την ιθαγένεια. Ίσως βέβαια έτσι θα έχουμε αδικία προς τις αντίστοιχες περιπτώσεις γυναικών, που δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα! Ξεφεύγει ίσως απ'το θέμα, και είναι ίσως και κάπως άκομψο, αλλά θεωρώ επίσης τόσο τη σταδιακή μείωση της θητείας, όσο και τη συμπερίληψη των γυναικών (δεν ξέρω, ίσως με κάποιας μορφής υποχρεωτική κοινωνική εργασία, ίσως πχ με νοσοκομειακή θητεία) προς τη σωστή κατεύθυνση.

S G είπε...

"ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ."

καλα αν ολα αυτα τα εξαιρετικα εργοστασια μας πανε στα Βαλκανια οι Βαλκανιοι γιατι ερχονται εδω?

Ανώνυμος είπε...

ούπς!
brainstorming για χάρη της e-κουβέντας
άστοχο το περί θητείας και για τις γυναίκες
:-)
Οι γυναίκες έχουν ήδη να 'υποστούν' και την εγκυμοσύνη. Δεν έχει καμμία σχέση το 'να με τ'άλλο. Δεν στέκει θέμα σύγκρισης.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι ξενος στο ελλαδα πολλα χρονια τωρα ναι, και μετα οταν παρω τα χαρτια μου νομιμα θελω να παω και φανταρακι για να σκοτωσω ολους τους κακος εχθρο της ελλαδας μου. Στο στραττο στη παλια μου χωρα εχω κανει εξασκηση καλη για σναηπερ, μπορω να σκοτωσω αμεσως εχθρο ελλαδας καλυμενο με καφουφλαζ στη εμπροσφοφυλακη εγω για να ανοιξει εδαφος να μπουν μεσα οι πεζικαριοι ελληνες και να καθαρισουν ολους. Σοβαρομιλαω τωρα. Εγω σχολειο στη χωρα μου μαθαινω για Μεγα Αλεξανδρο και Αθανασιο Διακο, τιμη και δοξα στα παιδια. Εγω τιμησω μνημη τους και θα σκοτωσω πολλους εχθρος της ελλαδας. Μπορω να καθαρισο σε τακτικο πολεμο μονος ενα λοχο καταδρομων. Αλλαζω συνεχια τοπιο, κανω καμουφλαζ και φερνω πολλη συγχυση...θα σας αρεσω στο στρατο. Τα στοιχεια μου δικα σας οποτε γουσταρετε δωστε μου νομιμα χαρτια κι εγω θα πολεμησω για την ελλαδα οποιον εχθρο θελεις. Α, και να προστατευσω τον προεδρο κ. Παπουλιας που ειναι και πολυ καλο ανθρωπος τωρα. Ειμαι 1.89 και ξερω και πολεμικη τεχνη, σπασει πολα κεφαλια εχθρων...τι να λεμε τωρα.

Ανώνυμος είπε...

καλα αν ολα αυτα τα εξαιρετικα εργοστασια μας πανε στα Βαλκανια οι Βαλκανιοι γιατι ερχονται εδω?


ΕΠΕΙΔΗ DOCTOR EVIL ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΕΙ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΚΤΛ.


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΕΓΩ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΕΧΘΡΟ ΣΑΣ.
ΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΑΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΛΙΓΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ.ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΜΑΣ.
ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΣΟΥ,ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΣ?
ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ.

Ανώνυμος είπε...

Λες για Αλβανια ? Α, ποτε Αλβανοι επιτεθουν ελλαδα...ειναι κοτοπουλα εκει. Ναι. ξερεις φοβουνται ελληνες γιαφτο λενε μαλακιες ξερεις τωρα μεγαλα λογια ελλαδα δεν πρεπει φοβαται με πολεμο για αλβανια γιατι ελλαδα εχει πολλα τανκς και αεροπλανα κι ετσι θα νικησει. εγω θα πολεμησω αλβανους αν μου λαχει κανενα προβλημα εχω γιατι ειμαι πολεμικη μηχανη μισθοφορος και πολεμαω για να νικησω με σκοπο. Ετσι για να μεινω ελλαδα μη φοβασαι εγω σε προστατεψει αν δεν εχεις βοηθεια απο νατο. Και εγω καθαρισει τουρκους αμεσως δεν τους παω καθολου γιατι εσεις εχετε δημοκρατια απο Περικλη ακομα και αυτοι οι τουρκοι ειναι αγριοι καταλαβες? Να μην δωσουν μαρμαρα Παρθενωνα σε αγγλια τα καθαρματα θα τους φαω. ειμαι πολυ νευρικος συγγνωμη για ελληνικα μου αλλα αμα με δεις θα με φοβηθεις ειναι πολυ καλος για ελληνικο στρατο εκπεφευσο κομμαντο ελληνες να τους φαμε ολους και τουρκους και αλβανους. Σοβαρομιλαω τωρα. Για, χαρα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΛΛΑ ΛΕΣ
μισθοφορος και πολεμαω για να νικησω με σκοπο
ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΛΑΓΑ ΣΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΓΟΡΑΖΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ....Η ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΒΓΑ.ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΜΜΑΝΤΟ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.
αλλα αμα με δεις θα με φοβηθεις
ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ...ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΑ ΒΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΧΩΡΑ. ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΑΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΚΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΜΕ ΦΟΒΟ,ΚΥΡΙΟΙ. ΤΑ ΕΘΝΗ ΧΑΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΤΟ '81 ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ (ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ) ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠ' ΤΗ ΜΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑΜΕ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ, ΤΑ ΙΔΙΑ...ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ 20 - 22 ΧΡΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΗ ΒΙΟΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΑΜΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ. ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΕΙΝΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΜΕΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΠΑΙΔΙΑ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ? ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2007 ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΥΡΚΩΝΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80, ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ 44 ΧΡΟΝΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε συντροφε Βαγγελη,

Πιθανον να συμφωνησεις κι εσυ μ' εμενα οτι η χρονια που μας αφηνει ηταν και εποικοδομητικη αλλα και θυελλωδης. Τι να πρωτοθυμηθει κανεις? Τα σκανδαλα της κυβερνησης, τις Βιβλικες καταστροφες και τις απωλειες ζωων συνανθρωπων μας, τις εκλογες που με ζορι πηρε ο Καραμανλης, η τις δικες μας εσωκομματικες αναμετρησεις που οδηγησαν στην κορυφωση πρωτοφανων δημοκρατικων διαδικασιων?

Ο σκοπος που σου γραφω, ομως, δεν ειναι πια το παρελθον, αλλα το μελλον. Η χρονια κιολας φυλλοροει. Μαζι της και οι αναμνησεις. Πολλες φορες αναλογιζωμε τις παλιες καλες εποχες, τοτε που και οι δυο μας ζουσαμε και αναπνεαμε διπλα στον πατερα, τον μεγαλο ηγετη της παραταξης μας, τον αειμνηστο Ανδρεα, που μας ενεπνεε και μας καθοδηγουσε. Αναμνησεις σαν κι αυτες μας επιτρεπουν να συνεχιζουμε τον αγωνα για μια πραγματικα δικαιη Ελληνικη κοινωνια που θα μπορει να σταθει ισαξια μεσα στην παγκοσμια κοινωνια με τους εταιρους και τους φιλους της. Σ' αυτον το σκοπο ειμαστε και οι δυο επιστρατευμενοι, και για αυτο το σκοπο συνυπαρχουμε. Θα ηθελα, επι τη ευκαιρια των γιορτων, να σου στειλω προσωπικες και οικογενειακες ευχες για υγεια, ευτυχια και ξεκουραση.

Καλα Χριστουγεννα! Ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος!

Φιλικα,

Γ. Παπανδρεου
Χ. Τρικουπη 50
Αθηνα

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως εχετε ξεφυγει ολοι απο το θεμα.Έχετε μαζευτεί όλοι οι στρατόκαυλοι(vanakaris)και οι φασίστες(ο ανώνυμος-κότα-άνανδρος) και λέτε όλο μαλακίες.Κατ'αρχήν είναι στις οδηγίες της Ε.Ε να δίδεται αυτόματα ιθαγένεια στον τόπο γέννησης τον οποίο γεννιέται ένας άνθρωπος.Σε αυτές τις οδηγίες η Ελλάδα είναι ανυπάκουη και πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα κάθε χρόνο στην Ε.Ε από τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών και Αλλοδαπών(αυτά πρέπει να τα γνωρίζεις ανώνυμε ¨δεν είμαι ρατσιστής,αλλά¨ για να ξέρεις που πηγαίνουν τα λεφτά σου)και μετά μας λέει το ελληνικό κράτος μπούρδες περί ελλείμματος,ακρίβειας και ανόδου του πληθωρισμού.Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και κάποιοι άνθρωποι σαν και εσάς που ζουν στον κατά φαντασίαν κόσμο τους.Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί η Ελλάδα πληρώνει αυτά τα πρόστιμα και δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός;

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται!

Νομίζω , ότι σε αντιλαμβάνομαι , κάπως ιδιαίτερα...

Προτείνω , να ανησυχούμε / ενδιαφερόμαστε , μέτρια...και να μην ενδιφερόμαστε λίγο , δηλαδή , να μην ενδιαφερόμαστε πολύ...(μετριότητα,αρμονία,ουδετερότητα,εξουδετέρωση,ισσοροπία,τελειότητα,παντοποίηση,θέωση,όλον,τίποτε,κάτι,κάντι,μήτε εν,ουδένα,τίποτα=όλον,...)

ο καθένας μας ας κάμει ότι καλύτερο νομίζει/εννοεί...

...άλλωστε , "το ποτάμι σίγουρα θα πάει/συναντήσει την (λαο)θάλασσα...δηλαδή , πάντοτε , κάτι γίνεται\συνβαίνει...το παν , πάντα , κάνει κάτι...(δημοκρατία,μαύρη τρύπα,ευαρέσκειες,εξωγήεινους,λιακάδες,δυσαρέσκειες,...)

πού να ξέρουμε , ότι είναι καλόν-ορθόν με απολυτότατη ΑΣΦΑΛΕΙΑ ; !!!

Νομίζω , ότι ο πολιτικός , συμβολίζει-αντιστοιχεί , στο σοφότερο μέλος της ομάδας\κοινωνίας/λαού και ότι είναι αρμονικότερο , ο κάθε άνθρωπος-νους , να αυτοδιευθύνεται.

Τα μελλοντικά έτη , θα είναι καλύτερα ... (ανεμποδίστως και ανεξέλεγκτα από εμάς τα μικρά ζωάκια-παντικά στοιχεία)

Σοφότερε από το πλήθος και γενικότερε από τούς ειδικότερους πολίτες , ας γίνει ότι γουστάρει το παν/θεός\μοίρα και εμείς ας τείνουμε να γίνει ότι νομίζουμε καταλληλότερο...

Είναι ακόμη , κάμποσο δύσκόλο να εννοήσουμε το υποσυνείδητο , τον νου , τον εναυτό , την ψυχολογία , το παν , την σοφία , τα συναισθήματα...χρειάζεται δουλίτσα ακόμα , όμως καλά τα πάμε...συγκριτικώς...!

ΚΑΛΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΜΑ ΒΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,


ΚΟΙΤΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΛΕΓΑΝ.
ΕΙΔΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ.
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ?
ΣΚΕΨΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.
ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΑΝΑΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.


ΛΕΣ
"ΣΕ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,"


ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο Α ΠΠ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.
ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1939 ΕΩΣ ΤΟ 1945 ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ Β ΠΠ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ.
ΚΟΡΕΑ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΙΡΑΚ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ,ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΙ ΗΜΕΡΩΝ,ΚΤΛ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.



ΛΕΣ
"ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΟΙ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ"

ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.
ΕΓΙΝΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΠΙΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝ ΟΛΑ.
Η ΜΗΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ 2005?
Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ?
Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΟΥΝ ΣΕ ΓΚΕΤΟ?



ΛΕΣ
"ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΟΥΡΚΩΝΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '80, ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΜΑΙ ΤΩΡΑ 44 ΧΡΟΝΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΜΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ."

Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ,ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.
ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ?ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΛΙΓΟ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ.

ΕΑΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΩΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ?

ΑΛΛΑ Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ.

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ.
ΕΧΟΥΜΕ 400.000 ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ 300.000 ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ.




ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ

ΛΕΣ
"ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝ ΕΤΕΙ 2007 ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. "

ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΑΣ ,ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ?
ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙΣ ΕΣΥ.
ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΣΟΥΝ ΕΣΥ?

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πως εχετε ξεφυγει ολοι απο το θεμα.Έχετε μαζευτεί όλοι οι στρατόκαυλοι(vanakaris)και οι φασίστες(ο ανώνυμος-κότα-άνανδρος) και λέτε όλο μαλακίες.Κατ'αρχήν είναι στις οδηγίες της Ε.Ε να δίδεται αυτόματα ιθαγένεια στον τόπο γέννησης τον οποίο γεννιέται ένας άνθρωπος.Σε αυτές τις οδηγίες η Ελλάδα είναι ανυπάκουη και πληρώνει υπέρογκα πρόστιμα κάθε χρόνο στην Ε.Ε από τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών και Αλλοδαπών(αυτά πρέπει να τα γνωρίζεις ανώνυμε ¨δεν είμαι ρατσιστής,αλλά¨ για να ξέρεις που πηγαίνουν τα λεφτά σου)και μετά μας λέει το ελληνικό κράτος μπούρδες περί ελλείμματος,ακρίβειας και ανόδου του πληθωρισμού.Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και κάποιοι άνθρωποι σαν και εσάς που ζουν στον κατά φαντασίαν κόσμο τους.Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί η Ελλάδα πληρώνει αυτά τα πρόστιμα και δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός;

ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.
ΑΡΑΓΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ?

ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ?ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΣ?
ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ GEO.ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ ,ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ ,ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ ,ΝΑ ΕΡΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΔΡΟΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ.
1)ΘΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΔΩ,ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ.

ΣΟΥ ΕΠΙΚΟΛΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕΣ.



ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ,ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΔΩ,ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ,ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΘΑ ΛΕΝΕ "ΕΛΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ,ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ"
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ,ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ,ΔΙΟΤΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ.
ΕΦΟΣΟΝ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,ΕΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ,ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ?ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ.



ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ.
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.ΔΗΛΑΔΗ 170 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ.

ΕΠΙΚΟΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

.Μετανάστες: Οι καλύτεροι πελάτες των τραπεζών
Mεταξύ των καλύτερων πελατών των τραπεζών είναι οι οικονομικοί μετανάστες.

Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς.

H αποδοτικότητα, μάλιστα, έχει ενισχυθεί σημαντικά τελευταία, καθώς οι οικονομικοί μετανάστες χρησιμοποιούν πλέον την χρηματοδότηση από ελληνικές τράπεζες για την αγορά κατοικίας, αυτοκινήτου κλπ. Mολονότι ακόμα τα ποσοστά των μεταναστών στα συνολικά δάνεια των τραπεζών είναι μικρά, οι τράπεζες προεξοφλούν μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη δημιουργήσει ειδικά «πακέτα» (καταθέσεις, δάνεια, εμβάσματα, κάρτες) για μετανάστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.

Από μελέτη της Eθνικής Tράπεζας, το 90% των Αλβανών που διέμεναν το 2002-2003 στην Ελλάδα ήταν πελάτες ελληνικών τραπεζών. Συνολικά οι ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έχουν σήμερα πάνω από 250.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε νοικοκυριά οικονομικών μεταναστών. Από αυτούς, 150.000 λογαριασμοί άνοιξαν προκειμένου να διευκολυνθούν στις διαδικασίες και να πάρουν πράσινη κάρτα.

Δύο είναι οι βασικές τραπεζικές συναλλαγές των οικονομικών μεταναστών: η κατάθεση και το έμβασμα, για να στείλουν χρήματα πίσω στις πατρίδες τους, στις οικογένειές τους. H ανάληψη είναι γι' αυτούς σχεδόν άγνωστη τραπεζική συναλλαγή. Οι συνολικές καταθέσεις των οικονομικών μεταναστών υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ.

Τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη είναι σχεδόν διπλάσια από τη μέση κατάθεση ενός Έλληνα. H μέση κατάθεση ταμιευτηρίου ενός Έλληνα είναι γύρω στα 8.000 ευρώ (το 70% των καταθέσεων κυμαίνεται μεταξύ 2.500 και 30.000 ευρώ, ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια καταθέτες έχουν υπόλοιπο λιγότερο από 3.000 ευρώ). Αντίθετα, η μέση κατάθεση ενός οικονομικού μετανάστη υπολογίζεται γύρω στα 10.000 - 15.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα, αυτά γίνονται με δύο τρόπους: είτε μέσω τραπεζικής συναλλαγής είτε... με το λεωφορείο, δίνοντας κάποια προμήθεια στον οδηγό. Υπολογίζεται ότι από την Ιταλία και την Ελλάδα εισέρχονται στην Αλβανία περίπου 850 εκατ. δολάρια τον χρόνο (μεταναστευτικό συνάλλαγμα). Από την Ελλάδα εκτιμάται ότι προέρχονται σχεδόν τα μισά (περίπου 400 εκατ. ευρώ), που αντιστοιχούν στο 9% του ΑΕΠ της Αλβανίας. Έτσι, οι οικονομικοί μετανάστες πλουτίζουν τη χώρα τους και συμβάλλουν στην ανάπτυξή της, όπως άλωστε επεσήμανε σε τελευταία της μελέτη η Alpha Bank.

Oπως προκύπτει από στοιχεία τραπεζών, τα οποία έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να χορηγήσουν δάνεια, αλλά και για να «σχεδιάσουν» το προφίλ τους ώστε να αναπτύξουν αντίστοιχα προϊόντα, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, σχεδόν οι μισοί Έλληνες φορολογούμενοι (μισθωτοί και συνταξιούχοι) δηλώνουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο, που είναι τα 11.000 ευρώ!

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το 100% των οικονομικών μεταναστών έχουν τηλεόραση, το 75% τηλέφωνο και το 20% αυτοκίνητο. Τώρα τελευταία ενισχύεται και το καταναλωτικό τους προφίλ.

Έχουν πάρει λίγα στεγαστικά δάνεια και ελάχιστα καταναλωτικά δάνεια. Αγοράζουν κυρίως καταναλωτικά αγαθά (π.χ. ψυγεία και τηλεοράσεις) με δόσεις και με προσφορές από τα καταστήματα. Επίσης, τελευταία αγοράζουν αυτοκίνητα και με τραπεζική χρηματοδότηση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (2005)



ΠΡΟΣΕΞΕ ΕΔΩ.



Mε συνολικές καταθέσεις που ξεπερνούν τα 3-4 δισ. ευρώ και με εμβάσματα μόνο προς Aλβανία γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αλλά και με μέσο ποσό κατάθεσης διπλάσιο του αντίστοιχου του Έλληνα, αποτελούν ένα «αποδοτικό» πελατολόγιο με 250.000 λογαριασμούς

Σύμφωνα με στοιχεία της Alpha Bank, από τους οικονομικοί μετανάστες, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε περίπου 1.100.000 (άνω του 12% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας), το 57,5% είναι Aλβανοί, το 4,6% Bούλγαροι, το 3% Γεωργιανοί, το 2,9% Pουμάνοι, το 2,3% Pώσοι, το 1,8% Πολωνοί, το 1,5% Πακιστανοί και το 24,8% από άλλες χώρες.


ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ?
12% ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 9%.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΕΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 3/4 ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
ΔΗΛΑΔΗ 170 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ 240 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ?

ΚΟΙΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 1/5 ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ(1980 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.


Όλα αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και κάποιοι άνθρωποι σαν και εσάς που ζουν στον κατά φαντασίαν κόσμο τους.Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί η Ελλάδα πληρώνει αυτά τα πρόστιμα και δεν το γνωρίζει ο ελληνικός λαός;


ΕΣΥ ΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΧΤΑΡΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Εγω ειμαι οικονομικο ματαναστη και γουσταρω κατσω ελλαδα, φιλε...ειμαι δω τωρα πολλα τερμινα, 18 χρονια..ειμαι ελληνα καλοσ δεν πειραζει που γεννηθηκα αλβανια..κοντα ειναι δυο χωρες τι να λεμε τωρα. Εγω θα κατσω εδω δεν φευγει. ναι αμε.Οτι θελεισ πεσμου εγω δουλευο σκληρο και κανει πολλα λεφτα. Στο χωραφι ειμαι δυνατο με δουλεια μου. Εσυ? Δουλεβεισ χοραφι ποτε? Η καρεκλα σε υπουργειο πηρεσ? Αμε σε ξερουμε εσασ δεν θελετε σε οικοδομη δουλευει εισαι τεμπελη ελληναρα. Ναι αμε. Σε χαιρετω και δωσε μου χαρτια μου ξανα να σε δουλεψω αφου με θελεισ εργοδοτη παρει πρωτα μενα και μετα μαλακο ελληνα. Αλβανο πιο δυνατο σε δουλεια. Για χαρα Δεν βαζω αλληθινο ονομα για να μη δηρεισ εμενα σε ομονοια πλατεια. Φοβαμαι καμια φορα με κοιτανε αγρια

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια φορα....δεν φταινε οι αλλοδαποι για την ανεργια των ελληνων. Φταιει η εκατοστε κυβερνηση που δεν δημιουργει θεσεις εργασιας...φταιει ο ιδιος ο ελληνας που δεν ειναι δημιουργικος και δεν εχει φαντασια και τα περιμενει ολα απ΄ την κυβερνηση του...οι ελληνες που οι περισσοτεροι θελουν να ειναι αφεντικα και ανοιγουν οικογενειακα μικρομαγαζα στα οποια δεν κανει κανεις ελεχγο και δεν προσλαμβανεται κανεις....φταιει η ελληνικη οικονομια που δεν ειναι συχγρονη...που δεν εχει ευελιξια...που δεν ερχονται επενδυσεις αφου το παραγωγικο δυναμικο ειναι αναποτελεσματικο...που η παιδεια και η εκπαιδευση δεν βοηθανε την οικονομια...που δεν πιανει κανεις τα μηνυματα των καιρων ωστε να γινει ανταγωνιστικη η οικονομια στην παγκοσμια αγορα...και και και και...

Οι μεταναστες μας φταινε τωρα? Μηπως και στην δεκαετια του '70 και του '80 τα ιδια προβληματα δεν ειχε η οικονομια? Τοτε δεν υπηρχε ουτε λεπι μεταναστη στην ελλαδα. Αυτα για να μην ξεχνιομαστε και να μην τα ριχνουμε σε αλλους...πραγμα που θα κανει την οικονομια να χειροτερεψει αφου καποιοι θα τα σκουπισουν κατω απ' το χαλι παλι...

Ανώνυμος είπε...

Eimai plousio tora me lefta me douleia mou se ellada...eimai alvano duleftara kai pira kai amaksi pezo...apo gallia. Steilo lefta mana mou korytsa...Oraia einai ellada,....doylebo koppries alla lefta einai poly kala afentiko moy eiani kalo filo. perno 50 evro merokamato. ti na leme tora...ellada plousia agapoyme ellada me douleia mas einai patrida tora. gia xara

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη οι μετανάστες θα έπρεπε να έχουν όλα τα δικαιώματα ενός Έλληνα πολίτη με εξαίρεση το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι καθώς και της κατάταξης στο στρατό.

Στις δημοτικές εκλογές, αν εφαρμοσθεί κάποιο σύστημα συμμετοχικής δημοκρατίας, ίσως θα έπρεπε να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την ποιότητα ζωής στις γειτονιές τους.

Ανώνυμος είπε...

ntropi se oloys sas poy den exete idea ti symenei metanastis...kai oso gia ton manga ton patrioti moy poy 8a skotone albanous, den to 8eoro etoimo na ginei ellina, den to axizei. gia na gineis ellinas symenei na agapas tin patrida sou, na agapas oloys toys an8ropoys gyro soy,kai as einai kai xenos. etsi einai o ellinizmos,sayto pisteyo.o patriotis moy 8a skotone ton aderfo toy poy zi sthn albania gia na exei ena diabatirio elliniko. aparadekto!!!! stin fylakei eprepe na itan,ekei toy axizei na parei ypikotita. sebasmo stin ellada-albania. eimaste aderfia,eimaste an8ropi poy agapame ton diplano mas. me ektimisi.....koritsa

ShareThis