Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Για τις εκλογές...

Χαιρετίζω την μεγάλη συμμετοχή στην σημερινή διαδικασία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Όλοι όσοι μετείχαν σήμερα στην διαδικασία, θέλουν, θέλουμε, ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο.
Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά.
Απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που στήριξαν σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, την προσπάθειά μας.
Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα. Νιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου.
Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Όλοι όσοι μετείχαμε στην σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή την νίκη, θ' αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ.

322 σχόλια:

1 – 200 από 322   Νεότερο›   Νεότερο»
zizugataki είπε...

Τι να πω; Μα από τον πρώτο γύρο;Ούτε καν μια αμφισβήτηση; Μετά μας φταίνε οι πολιτικοί; Το ξερό μας το κεφάλι μας φταίει.
Μπορεί να είναι στραβός ο γιαλός αλλά αρμενίζουμε και εμείς στραβά.

Ανώνυμος είπε...

Για μενα χθες το ΠΑΣΟΚ τελειωσε.Δεν υπαρχει περιπτωση να το ξαναψηφισω.Ας το ψηφιζουν αυτοι που εβγαλαν και τον αρχηγο του.Εμεις οι υπολοιποι καιρος να φευγουμε.Δεν πειραζει,ειναι καιρος για κατι καινουριο.

miss FK είπε...

Θα ελεγα οτι οι ψηφοφοροι (και μη) και η προσελευση εδειξαν πολυ καθαρα ποιον πιστευουν για προεδρο της παραταξης και για αυριανο πρωθυπουργο.
Αν βεβαια στις ερχομενες εκλογες παλι το ποσοστο του πασοκ ειναι χαμηλο τοτε αυτο σημαινει οτι οντως δημιουργηθηκε ενα ρευμα που δεν θελει να συνεργαστει, δεν θελει να δεχτει τη δημοκρατικη επικρατηση της πλειοψηφειας και προτιμα να κυβερνα η δεξια.
Θα συμβουλευα ολους τους συντροφους να σκεφτουν πολυ καλα αν αξιζουμε να μας κυβερνα η ΝΔ (αποτελεσμα μικροπολιτικων και εγωιστικων αντιδρασεων) και αν αξιζει στο πασοκ να συνεχιστει ο διχασμος που δημιουργηθηκε, σε μια παραταξη που αγωνιστηκε πραγματικα τα πιο κρισιμα χρονια για τη δημοκρατεια.
Λυπαμαι πραγματικα κυριε Βενιζελο γιατι ειστε ενα πραγματικα αξιολογο στελεχος και με εχετε απογοητευσει επανειλλημενα αυτο το διαστημα, οπως και πολους ακομα ψηφοφορους.
Θα ηταν σοφοτερο χτες τουλαχιστον να στειλετε ενα ενωτικο και μαχιμο μυνημα παρα να ενισχυσετε την ιδεα οτι το πασοκ δεν ειναι μια ομαδα ενωμενη που εργαζετε για τον ιδιο σκοπο/οραμα και για τα ιδια ιδανικα.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά ψήφισαν το 60% των πασοκτζίδων τον ΓΑΠ. Ήμαρτον!!!!!!

Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Κύριε Βενιζέλε, σας ψήφισα και μου αρκεί ότι τη μερίδα των μορφωμένων του ΠΑΣΟΚ την πήρατε.

Φυσικά στις Ευρωεκλογές καλύτερα να μου κοπούν τα χέρια παρά να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Ελπίζω στις Ευρωεκλογές να τελειώσει και η παράταση του ΓΑΠ.

DimitrizZzZz είπε...

Πότε θα ανακοινώσεις την ίδρυση τοθ νέου κόμματος;
Θα είναι τραγελαφικό να μείνεις στο ΠΑΣΟΚ μετά τις κατηγορίες για κέντρα συμφερόντων πίσω από την υποψηφιότητα σου.
Ακόμη και στο μήνυμα του ο γιωργάκης μετά την νίκη του νωρίτερα απόψε, μίλησε για την ήττα αυτών των συμφερόντων.
Εκτός βέβαια αν αποφασίσετε όλοι στο ΠΑΣΟΚ οτι βρέχει και δεν σας φτύνουν, για άλλη μια φορά.
Έχετε την συνήθεια τως αόριστων δηλώσεων εσείς οι αριστεροί.
Η βάσω μιλάει για κλέφτες που πλούτισαν παράνομα, όμως δεν κατονομάζει, και οι υπόλοιποι σφυρίζουν αδιάφορα λες και δεν ξέρουν ποιούς εννοεί για τους ξεμπροστιάσουν, αλλά κατηγορούν την βασούλα για ατολμία, και κατά τα άλλα όλα καλά.
Τώρα με τις κατηγορίες για κέντρα εξουσίας που ήθελαν να ελέγξουν το ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα σου, και την αναγγελία της ήττας αυτών των συμφερόντων από τον γιωργάκη, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μείνεις στο κόμμα.


(Το γράφω εδώ όπου ανήκει και το σβήνω από το άλλο θέμα)

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία κύριε Βενιζέλο σε ό,τι κάνετε από εδώ και στο εξής - μέσα στο ΠΑΣΟΚ δηλώσατε. Πράγματι εμείς οι υπόλοιποι καιρός να φεύγουμε!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Ούτε ψήφισα ποτέ στο παρελθόν. Πήγα όμως αυτή τη φορά, δήλωσα "φίλος" και ψήφισα, γιατί πίστευα ότι με την υποψηφιότητα Βενιζέλου, κάτι μπορεί να αλλάξει. Απεδείχθη περίτρανα ότι το μόνο που δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα και το οποίο μονίμως κρατά τα πάντα στο τέλμα, είναι αυτή η αφόρητη επικράτηση της μετριότητας. Ας την χαίρονται λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Ούτε ψήφισα ποτέ στο παρελθόν. Πήγα όμως αυτή τη φορά, δήλωσα "φίλος" και ψήφισα, γιατί πίστευα ότι με την υποψηφιότητα Βενιζέλου, κάτι μπορεί να αλλάξει. Απεδείχθη περίτρανα ότι το μόνο που δεν αλλάζει σε αυτή τη χώρα και το οποίο μονίμως κρατά τα πάντα στο τέλμα, είναι αυτή η αφόρητη επικράτηση της μετριότητας. Ας την χαίρονται λοιπόν.

freemer είπε...

Θα συγχαρώ το Γ. Παπανδρέου για την καθαρή νίκη του.
Θα συγχαρώ το Β. Βενιζέλο γιατί ενέπνευσε και ζωντάνεψε την αριστερά στο ΠαΣοΚ.
Ολοι μαζί τώρα να στήσουμε το ΠαΣοΚ της Νίκης το ΠαΣοΚ της επόμενης 20ετίας.
Θάβοντας οριστικά καθεστωτικές αντιλήψεις και αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του κινήματος.
Ας συνθέσουμε τις διαφορές για το ΠαΣοΚ της νίκης

g.antonopoulos είπε...

Διαφώνησα πολλές φορές με συντρόφους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το αν θα πρέπει να είσαι υποψήφιος ή όχι. Τέλος πάντων δεν είναι ώρα γι'αυτά. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αποδοχή του αποτελέσματος από μέρους σου και νομίζω ότι αυτό που προέχει είναι να εργαστούμε όλοι για τη νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις επόμενες εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

oli mou tin zoi imoun pasok apo mikro pedi pou piga sto kastri mazi me tous gonis mou stin proti eklogi tou andrea mexri tis 16 septembriou pou me mania prospathousa na piso filous kai gnostous na psifisoun giorgaki gia na figi o athlios karaman alis ,aposimera mia nea mera anateli gia mena makria apo to pasok distixos ,euxome ston giorgaki kai tous ipolipous nekrothaftes tou pasok na to apoteliosoun ,elpizo o megalos igetis bagelis benizelos na min tous kani parea sto thlibero tous ergo

mgpolitis είπε...

Ένας στους τρεις είναι μαζί σου και θα μείνει μαζί σου εάν και εσύ συνεχίσεις να το θέλεις. Χρειάζεται οργάνωση από τη μεριά σου για να βρει τρόπο να εκφραστεί συντεταγμένα και καταστατικά αυτό το "μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα".
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα μονολιθικό μόρφωμα, χωράνε πολλές σκέψεις σ'αυτό.
Νομίζω ότι τώρα πρέπει όλοι οι φίλοι του ΒΒ να οργανώσουμε τη στήριξη μας.

Bomber Man είπε...

Πάμε γερα. Για το 20%

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι ο Βαγγέλης είχε άγνοια (ή λόγω ενθουσιασμού αγνόησε) τους όρους του εσωκομματικού παιχνιδιού. Αντί να περιμένει καμιά βδομάδα να πέσουν όλοι να τον φάνε το Γιώργο μετά τη δεινή ήττα, βγήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά (και μάλιστα χωρίς οργάνωση παρά μόνο με κάτι Κουλούρηδες και άλλους χρεωκοπημένους σημιτικούς να τον εκπροσωπούν και με το Λοβέρδο πολύ μόνο) και έδωσε στους βαρόνους την ευκαιρία που ζητούσαν για να πετύχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια (πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα).
Αυτό που πρέπει να σκεφθεί σοβαρά ο Βαγγέλης είναι τί απέγιναν οι προηγούμενοι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Άκης και Αρσένης συντάχθηκαν στο πλευρό του Σημίτη, στο όνομα της εξουσίας και τελικά τους έφαγε η μαρμάγκα! Ο Βαγγέλης πρέπει σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει το στίγμα του. Το μεγάλο στοίχημα είναι βέβαια η πραγματική αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ, στοίχημα που την πρώτη φορά το έχασε ο Γιώργος και που πολύ αμφιβάλλω αν θα έχει την δύναμη, την κρίση και τις ικανότητες για να το κερδίσει και φυσικά αν θα τον αφήσουν οι βαρόνοι (που πράγματι επενδύουν σε νέα ήττα). Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) περιμένει ένα κίνημα που θα εκφράζει τους "νέους μη προνομιούχους". Αυτός πρέπει να είναι και ο οδηγός του Βαγγέλη!

ΥΓ1 Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τη μάχη του Γιώργου με τα βαρίδια, τα εξωθεσμιακά κέντρα και τη μιντιοκρατία (που ήταν καλά όταν τον στήριζαν). Πρόκειται βέβαια για υποθετικό λόγο που αποδίδει το μη πραγματικό (έτσι για να "φιλολογήσουμε" λίγο). Πολύ φοβάμαι ότι το πρώτο ραντεβού του Γιώργου θα είναι με το Λαμπράκη για να τα ξαναβρούν...
ΥΓ2 Μήπως το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο σημείο που ήταν η Ένωση Κέντρου το 1974?

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά και θα ψήφιζαν Παπανδρέου, να μη γίνει και αυτός πρωθυπουργός να τον καμαρώσουμε; Μόνο που δεν καταλαβαίνετε ότι όταν πάμε σε εθνικές εκλογές, τα δεδομένα αλλάζουν. Δεν ψηφίζει μόνο η "οικογένεια" αλλά η κοινωνία, κι εκεί τα πράγματα είναι άσχημα για το ΠΑΣΟΚ. Καλό 32%...εκεί το βλέπω το ποσοστό την επόμενη φορά.

Apostolοs Ypsilantis είπε...

Συντροφε, άσχετα απο το αποτελέσμα σε συγχαίρω. Το αποτέλεσμα, έστω και δυσάρεστο, έδωσε ένα ηχυρό μήνυμα στον Γ.Π. και γενικά στο επιτελείο του κινήματος.
Δυστυχώς η Ελληνική νοοτροπία περί οικογενειακού τσιφλικιού κυριάρχισε. Για πολλούς από εμάς (δηλαδή το 30% περίπου) η υποστήρηξη του κινήματος έλαβε τέλος.
Αναμένω, όπως και άλλοι σαν εμένα, τις νέες σου κινήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορεί να φύγει κάποιος από εκεί που δεν έχει πάει ποτέ??

Και για να γίνω ...σαφέστερος, όσοι αρνούνται να αποδεκτούν την πραγματικότητα (βλέπε αποτελέσματα εκλογής) επιδεικνύουν αμετροέπεια και αλαζονεία, καλώντας όσους υποστήριξαν τον κ. Ε.Βενιζέλο,να "φύγουν" από το Πασοκ.
Η εκλογή του κ. Γ.Παπανδρέου όπως και η καταγραφή ενός υψηλού ποσοστού στον κ. Ε.Βενειζέλο, μπορεί και πρέπει να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους.
Αυτό που δεν επιτρέπεται να συμβεί είναι η υπερφίαλη, μικρόπνοη και αλλαζονική αντιμετώπιση, μίας δημοκρατικής διαδικασίας, που δεν νομίζω ότι "αντέχουν" να την εφαρμόσουν τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Όποιος θέλει ας φύγει... Κανείς δεν κρατάει κανέναν... Και όποιος αισθάνεται πολιτικά ικανός και επαρκής να επηρεάσει τη διαμόρφωση της πολιτικής του Πασοκ, ας μείνει να το κάνει...

Sofia Maria Angelara είπε...

Κύριε Βενιζέλο, στενοχωρήθηκα πάρα πολύ με το χτεσινό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να μην ψηφίσω τον Γ. Παπανδρέου στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όμως και μόνο που είστε στέλεχος του κόμματος θα το κάνω τελικά. Ποτέ δεν είναι αργά. Θα περιμένω, λοιπόν, με καρτερικότητα την επόμενη υποψηφιότητα σας για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
Λυπήθηκα, ναι, αυτό είναι αλήθεια όμως δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ. Δεν θα βάλω το συναίσθημά μου (εδώ πικρία) πάνω από το σωστό. Και το σωστό είναι όταν πραγματικά θέλεις να υποστηρίζεις ένα άτομο θα πρέπει να το κάνεις πάντα, σε κάθε περίπτωση, όπου κι αν βρίσκεται και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Από εδώ και πέρα μπορεί τα πράγματα να είναι δυσκολότερα όμως να ξέρετε πως δεν είστε μόνος σας.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, όσοι έδωσαν αυτή την "πλουσιοπάροχη" παράταση στον κ. Παπανδρέου, κατά την πράγματι πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου, έμαθαν ή δεν τους ενδιαφέρει γιατί το Πα.Σο.Κ. έχασε τις πρόσφατες εκλογές από μιαν εξαιρετική ανίκανη Κυβέρνηση; Κύριε Βενιζέλε, σας στηρίζουμε. Η ψήφος μας καταγράφει και ουδείς δύναται να διαγράψει την απόφασή μας αυτή που από σήμερα συνιστά αναπόσπαστη ψηφίδα της νέας πραγματικότητας του Πα.Σο.Κ.

ΑΚΕΝΑΤΟΝ

Βόλος

POSCAMAN είπε...

Ας προσέχατε κ.Βενιζέλο...Η έπαρση πληρώνεται...

likos είπε...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ Κο ΒΕΝΙΖΕΛΟ.ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ .ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΕΣΕΝΑ ΒΑΓΓΕΛΗ.ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ,Ο ΕΝΑΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
ΒΑΓΓΕΛΗ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΟΠΩΣ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΡΧΗΓΙΑ ΜΕΤΑ ΓΑΠ. ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ.ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ Ο ΓΑΠ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΗ MARGARET.
ΤΟ 59% ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΗΡΗ,ΤΖΟΥΜΑΚΑ,ΜΑΡΙΛΙΖΑ,ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ. ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ.

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τόση πίκρα σύντροφοι? Γιατί δεν μπορείτε να δεχτείτε το αποτέλεσμα? Τελικά όσοι είστε οπαδοί του Βενιζέλου, είστε ίδιοι με τον αρχηγό σας, τόσο υπερφίαλοι και αλαζόνες.
Δεν υπάρχει καμμία διαφορά στην αντίδρασή σας μετά την ήττα, από κείνη του Βενιζέλου το βράδυ της 16/9 στο Ζάπειο. Αν θέλετε να φύγετε δεν σας κρατάει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ,ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ...
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩ ΕΚΛΟΓΩΝ...ΜΟΝΟ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ...
ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...
ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007 ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ?
ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

"aris" είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΕ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, ΤΗ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΣΠΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΠΡΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΚΛΙΚΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

"ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ" -ΒΑΡΩΝΟΙ, ΚΟΜΜΑΤΟΔΙΑΙΤΟΙ, ΔΕΞΙΟΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

Επισκευτειτε το νεο blog μερίδας μελών του ΠΑΣΟΚ που πιστευει ακόμα στο σοσιαλιστικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και που παραμένει ακόμα πιστό στην ιδρυτική διακύρηξη της 3ης Σεπτέμβρη.

www.laikokinima.blogspot.com

Ilida είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
ΨΗΦΙΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ 3 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ "ΠΕΖΕΤΑΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ..., ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑ. ΟΝΤΩΣ ΛΙΓΟ ΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ. ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ "ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ"...

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο το επίπεδο των Ελλήνων που δεν έχουν την στοιχειώδη παιδεία να καταλάβουν ποιο είναι το συμφέρον του τόπου. Έχουμε μείνει στην εποχή που ψηφίζαμε όποιον μας γέμιζε φούμαρα και μας κερνούσε μια πορτοκαλάδα. Ελπίζω (αν και με στενοχωρεί) να καταλάβουν πριν είναι αργά ότι η ΝΔ δεν θα βγεί επειδή είναι πιο ισχυρή αλλα επειδή ο λαός του ΠΑΣΟΚ (όπωσ φάνηκε) είναι ανισόρροπος!! Φοβήθηκαν να ψηφίσουν τον Κο Βενιζέλο καθώς κατάλαβαν ότι σκοπέυει να κάνει πραγματικές τομές και ΑΛΛΑΓΕΣ! Καλά να πάθουν λοιπόν και είναι άξιοι της μοίρας τους. Το κάκό είναι ότι και η δική μας μοίρα είναι δυστυχώς συνδεδεμένη μαζί τους.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν χρειάζεται δραματοποίηση. Αυτά έχει η δημοκρατία. Όπως έλεγε και ο άλλος η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά το λιγότερο κακό. Βασίζεται στη συμμετοχή η οποία με την σειρά της απαιτεί γνώση. Έτσι όπως πολώθηκε η αντιπαράθεση λειτούργησε υπέρ του Παπανδρέου. Το πρόβλημα κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα όσο η ποιότητα των επιχειρημάτων που ακούσαμε. Το ερώτημα που τίθεται και χρήζει απάντησης είναι: πως είναι δυνατό να πείθετε ένα πολύ υψηλό ποσοστό των ψηφοφόρων ότι υπήρξε υπονόμευση και προσπάθεια κατά της αυτονομίας του κόμματος από κάποια ‘’μεγάλα συμφέροντα’’. Πως είναι επίσης δυνατό να γίνεται πιστευτό ότι η αυτονομία του πολιτικού πεδίου διασφαλίζεται με μαγικό τρόπο (αρκεί να ψηφίσουμε ένα αρχηγό ο οποίος θα μας το διασφαλίσει). Και ένα επιπλέον ερώτημα. Πως είναι δυνατό στον 21ο αιώνα ο δημόσιος λόγος των κομμάτων να συνεχίζει να είναι τόσο φτωχός (σχεδόν παντελής έλλειψης πολιτικών και τεχνοκρατικών στοιχείων. Σε πολλές δε περιπτώσεις όταν ακούς πολιτικούς ιδίως στα παράθυρα της τηλεόρασης έχεις την αίσθηση ότι ακούς τον περιπτερά της γειτονιάς σου). Το τελικό ερώτημα είναι: πως μπορούμε ως χώρα να υπερβούμε αυτό το δομικό πρόβλημα του πολιτικού, και όχι μόνο, πεδίου;

Με εκτίμηση

Γ. Γεωργακόπουλος
g.georgakopoulos@mohaw.gr

Ανώνυμος είπε...

HABEMUS PAPAM...
Eπιτέλους ο Γεώργιος αναβαπτίσθηκε εις την κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ..εξήλθεν εξ αυτής ως χαρισματικός και στρατηλάτης ,ο οποίος θα χαρίσει ( μετά βεβαιότητος ) εις τον άλλον ομοιό του της δεξιάς , άλλα 2 (;) χρόνια.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ
Αγαπητέ μας Ευάγγελε ΒΕΝΙΖΕΛΕ.
Συνέχισε , δεν εισαι μόνος σου.
Εδωσες υπέροχο αγώνα και συνετριψες τους υβριστές, τους κακοήθεις, τος θλιβερούς και τους νυκτοπιθήκους.
Είναι θέμα ..ολίγου χρόνου η δικαίωσίς σου

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ

ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ,ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ:TO ΠΑΣΟΚ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ.
Η ΑΝΕΤΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ,ΕΝΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΝΣΑΡΚΩΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΣΗΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ-Ο ΜΕΣΣΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ Κ.ΣΗΜΙΤΗ,ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙΛΕΞΕΙ,ΣΙΩΠΗΡΑ-ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΑΝΕΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.
ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΟΞΥΜΩΡΟ-ΕΝΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΙΛΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΤΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ.
ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕΛΙΔΑ.ΕΚΕΙΝΟ,ΔΕΝ ΤΗΝ ’ΑΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ’ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΥ.
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ,ΣΑΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΣΑΝ ΑΚΡΑΙΦΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ,ΕΠΙ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΜΕ ΛΥΠΗ ΜΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ.
ΜΕ ΛΥΠΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ,ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΕΠΙ 30 ΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΙΤΕΡΑΝ,ΤΟ ΧΑΟΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΑΜΕ.

ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΟ 40% ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Βαγγέλη,

επανέρχομε για δεύτερη φορά σήμερα αισθανόμενος την ανάγκη να σχολιάσω το μήνυμα σου και το μήνυμα του Γ.Παπανδρέου.

Οπως έγραψα στο προηγούμενο post μου Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ και ειναι θέμα χρόνου η πραγματική αναγέννηση του Κινήματος μας.

Θεωρώ το μήνυμα σου αποδοχή της πραγματικότητας με τάση ενότητας ! μιας πραγματικότητας που πρέπει να αγωνιστεις και να αγωνιστούμε κοντά σου όλοι οσοι πιστεύουμε οτι κατι πρέπει να αλλάξει σ αυτό το κινημα και κατ επέκταση στον τόπο.. με οποιoδήποτε τρόπο .... !!!!

Για το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου δεν θα πώ τίποτα αλλο ...... το κυνηγι μαγισών συνεχίζετε ... σκοτεινα συμφέροντα ... συνομοσίες κλπ..... Αναψαν τα φώτα της αναγένησης !!!

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ .... ΤΟ ΡΕΥΜΑ ( ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ) ΚΤΥΠΑΕΙ !!!!! ;)

Ευχαριστώ
ΣΚΕΝΔΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λάμπης Φίλης είπε...

Αλήθεια, λίγο αυτοκριτική "σύντροφοι" δεν βλάπτει, ο Βενιζέλος δεν την έκανε και ούτε πρόκειται να τη κάνει γιατί έχει το αλάθητο του πάπα, αλλά βλέπω ότι είστε το ίδιο (διαφορετικά πως θα τον επιλέγατε!)
Η δημοκρατία ισχύει αν μας βολεύει, τι τοποθετήσεις είναι αυτές εδώ μέσα; Μπράβο miss fk αλλά ας πάρει τα μέτρα του ο Γιώργος έτσι ώστε να μην έχει ανάγκη μερικούς θερμοκέφαλους αλλά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Βρέ ανώνυμε που λες,
"Κύριε Βενιζέλε, σας ψήφισα και μου αρκεί ότι τη μερίδα των μορφωμένων του ΠΑΣΟΚ την πήρατε", άραξε καλέ, υπάρχουν και άλλοι σπουδαγμένοι! Φοιτητής του Βενιζέλου είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Το ξέρουμε ότι δεν μας κρατάει κανείς φίλε "ανώνυμε", δεν είπε κανείς το αντίθετο. Το αποτέλεσμα το δεχόμαστε αλλά ο καθένας μας έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του από εδώ και στο εξής. Καλή συνέχεια με Τζουμάκα, Ξενογιαννακοπούλου και τους υπόλοιπους φωστήρες. Και όπως είπε και ένας προηγούμενος φίλος. Βρε άντε απο εδώ!!!

Ανώνυμος είπε...

GOD SAVE KING GIORGOS!!!

Αξιοτιμε Κυριε Καθηγητα,

ΥΠΟΜΟΝΗ!Εγω δε μπορεσα να ερθω να σας ψηφισω,αλλα οπως και πολλοι αλλοι,εχουμε ΣΙΧΑΘΕΙ το Γιωργακη με οσα ειπε και εκανε.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ!Γιατι προτιμω να ψηφισω ΝΔ παρα να γυρισω στο ΠΑΣΟΚ με αυτον αρχηγο και ακομη χειροτερα πρωθυπουργο.

Στην Ελλαδα των φελλων ζειτε Κυριε Καθηγητα,στην ιδια που δεν εβγαλε καν βουλευτη τον ΑΛΛΟ Βενιζελο που γυριζε με τη Συνθηκη των Σεβρων στα χερια.

Με το Γιωργο το ΠΑΣΟΚ ειναι καταδικασμενο.Και καλα θα κανουν οι τυχοδιωκτες βαρωνοι που τον στηριξαν ,να καταλαβουν πως ο κοσμος ΑΛΛΑΞΕ ,κι ας μην αλλαξαν οι ιδιοι.ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ πια κουτοχορτο και ΦΤΑΝΕΙ πια με τους ανικανους και επικινδυνους στην πολιτικη.Το ΠΑΣΟΚ η θα βγαλει αρχηγο που να αξιζει,η θα κανει 20 χρονια μεχρι να ξαναδει κυβερνηση.

Δε φτανει πια για ΟΛΟΥΣ μας το Ελια και Κωτσο βασιλια!

ΚΟΥΡΑΓΙΟ Κυριε Βενιζελο!Και ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ να εγκαταλειψετε την πολιτικη και την αναμονη για την αρχηγια!Ο τοπος σας εχει αναγκη!

Α,και στις επομενες εκλογες,σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ!Μη βγαινεται εσεις μονο στα καναλια να κανετε τη μονηη αξιοπρεπη αντιπολιτευση.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ!Εσας ειτε βγαινατε μονος σε ολα τα καναλια ειτε οχι,στο τελος σας ειπαν υπονομευτη.Ε ΛΟΙΠΟΝ,ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ να αντιπολιτευονται ΜΟΝΟΙ τους.ΜΗΝ τους "υπονομευετε" αλλο!Αφηστε το ΓΙΩΡΓΟ να πηγαινει στα καναλια και να ξεδιπλωνει το εμφυτο ρητορικο ταλεντο του και την ετοιμοτητα πνευματος και λογου που μας εχει δειξει τοοοοσα χρονια τωρα.

Κλεινω,θελοντας να σας ευχαριστησω για την πολυ ωραια συνεντευξη που δωσατε στον Τριανταφυλλοπουλο.Πολυ εξυπνη,με πολλες πικρες αληθειες - ειδικα στα περι δηθεν υποστηριξης σας απο τους εκδοτες,που ειναι εμφανες πως το εκαναν επιτηδες για να σας καψουν - και ωραιο και λεπτο χιουμορ.Ηταν μια πολυ ανθρωπινη στιγμη σας.


Παραμενω εν αναμονη της επομενης ηττας του ΠΑΣΟΚ και μεχρι της αναληψης επιτελους των ηνιων απο εσας.Μεχρι τοτε,θα εξακολουθησω να βρισκω προσωρινη στεγη σε αλλους πολιτικους χωρους.Το μη χειρον βελτιστον.


Χαιρετισμους απο ενα φιλο σας στην Ιταλια και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που εστω δινετε ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ στους Ελληνες πως υπαρχουν ακομη πολιτικοι που ΙΣΩΣ μπορεσουν να αλλαξουν κατι σ αυτον τον τοπο.Ο αειμνηστος Ανδρεας,δεν ειχε κανει λαθος που σας ειχε εμπιστευτει το μελλον του στην περιφημη δικη.

Δυστυχως,πρεπει να περιμενετε ακομα λιγο,γιατι ο Ελληνας ψηφιζει ακομη το ΟΝΟΜΑ.Λες κι ο Ανδρεας θα σηκωθει απ τον ταφο και θα μπει στο μυαλο του γιου του.Ευχομαι ο Ανδρεας να ΜΗ βλεπει απο κει που ναι τα κατορθωματα του γιου του...Υιε μου,υιε μου!

Ανώνυμος είπε...

κ. Ευάγγελε Βενιζέλε
Δεν έχουμε γνωριστεί, δεν είμαστε γνωστοί από κάπου, ούτε βέβαια θα σου πω ότι ήμουν υποστηρικτής της υποψηφιότητάς σου, το αντίθετο θα έλεγα, ήμουν ένθερμος οπαδός του Γ. Παπανδρέου.
Θα ήθελα να σε συγχαρώ για το αποτέλεσμα που έφερες και να σου ζητήσω κάποια πράγματα.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σου γράψω ότι με επιστολή μου στον Γ.Α.Παπανδρέου, το 2004, ζήτησα την αξιοποίησή σου, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν.
Οπως το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και την δική μας κριτική άποψη, υπάρχουν και οι μεγάλες προκλήσεις για σένα τον ίδιο.
Ο δικός σου αγώνας είναι πιο σκληρός, πιο δύσκολος, γιατί πρέπει συνάμα στα χρόνια που θα έλθουν να αποδείξεις και πόσο άδικο είχαμε εμείς που σε κατηγορήσαμε. Οτι δεν είσαι όσα που προσάψαμε, ότι εμείς κάναμε το λάθος κρίνοντάς σε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, θα είναι η δική σου δικαίωση στην συνείδησή μας, ως έμπρακτη απόδειξη του λάθους μας. Σταμάτησε λοιπόν στα επόμενα χρόνια να φέρεσαι ως εν δυνάμει αρχηγός ή αντικαταστάτης, κινήσου ως να ήσουν ένας από εμάς, αγωνίσου άμεσα για την πολιτική και την κοινωνία, παραμέρισε τις όποιες φιλοδοξίες σου ...
Να ξέρεις ότι η δύναμη η δική μας, εάν μας πείσεις, είναι πιο άμεση από την δύναμη όλων των ισχυρών του κόσμου τούτου.
Σου εύχομαι ολόψυχα όπως, μετά από λίγα χρόνια, η συγγνώμη που σου ζητώ για την άποψή μου για σένα και ξεκινά από σήμερα με την επιστολή αυτή, ολοκληρωθεί και μετουσιωθεί στην αμέριστη και άδολη στήριξή μου.
Σε ευχαριστώ
Δημήτρης Καραμήτσας

Divaynne είπε...

Αυτοί είναι οι οπαδοί σας κύριε Βενιζέλο.Που μας λέν αμόρφωτους επειδή ψηφίσαμε τον Γιώργο μια που κάποιος είπε τη μερίδα των μορφωμένων του ΠΑΣΟΚ την πήρατε. .Και πόσα άτομα και εδώ μέσα και έξω και απο blog είπαν οτι επειδή ξαναβγήκε ο Γιώργος θα σταματήσουν να στηρίζουν το κίνημα συνεπώς όμως κι εσάς αφού εσείς θα μείνετε να αγωνιστείτε μαζί με όλο τον κόσμο του πασοκ απο δώ και πέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο

Τελείωσε και αυτή η εκλογή. Και πάλι το ΠΑΣΟΚ έχασε!!!!

Κατά την γνώμη μου, κε. Βενιζέλο, σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ:

* Σήμερα νίκησε η οικογενειοκρατία, ο μεσαίωνας και αναξιοκρατία, την αξιοκρατία, την σύγχρονη αντίληψη και το αυτοδημιούργητο
* Σήμερα νίκησε ο ανεπάγγελτος τον επιτυχημένο Πανεπιστημιακό δάσκαλο
* Σήμερα νίκησε ο παραλογισμός την λογική. Άκουσα το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τους οπαδούς του κ. Παπανδρέου να τον αποκαλούν: "Είσαι Είσαι ο Πρωθυπουργός!!!!!!!!!". Μόλις δύο μήνες (ούτε δύο μήνες) μετά την ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΤΕΡΗ ΗΤΤΑ του ΠΑΣΟΚ από το 1974!!!!!!
* Σήμερα νίκησε ο κομματικός αποκρουστικός μηχανισμός την ελεύθερη βούληση της κοινωνίας των πολιτών

Αγαπητέ μου Συνάδελφε

Επειδή και εγώ στο χώρο μου αντιμετωπίζω παράλληλα προβλήματα (πολλοί από το Πανεπιστήμιό μου θα ήθελαν να μην υπάρχω - ποιό είναι το έγκλημά μου; Μιλάω για διεθνή αναγνώριση και αριστεία), καταλαβαίνω λοιπόν απόλυτα τον αγώνα σας και σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ εκ μέρους όλων, πιστεύω, που έχουμε τις ίδιες απόψεις με σας, να μην μας εγκαταλήψετε. Να μην σταματήσετε αυτήν την προσπάθεια. Οργανώστε μας: Με συμπόσια, συναντήσεις, ομάδες σκέψης κ.λ.π. Θα είμαι στο πλευρό σας σε ότι με χρειαστείτε και μπορώ να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑ

diakritika είπε...

Σιγά ρε παιδιά, ηρεμήστε, δεν είχαμε και πόλεμο, ψηφίσαμε για πρόεδρο, η πλειοψηφία κερδίζει, η μειοψηφία χάνει και φυσικά πικραίνεται. Χαλαρώστε τώρα και σκεφτείτε τι αναλογεί στον καθένα από μας να κάνει για να προχωρίσει το ΠΑΣΟΚ νικηφόρα στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Χρέος όλων είναι η διαφύλαξη της ενότητας μέσα από πολιτισμένη αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος μαζί πρέπει να διδάξουν τα μέλη ότι η επόμενη μέρα αφήνει πίσω της τις κόντρες της προεκλογικής περιόδου.
Εγώ ψήφισα "Γιώργο" αλλά δεν νιώθω αντίπαλο κανένα που ψήφισε διαφορετικά. Τους θεωρώ όλους συντρόφους και φίλους.
Ούτε θα έλεγα ποτέ φεύγω αν δεν έβγαινε ο Παπανδρέου.
Ξαναλέω ΗΡΕΜΗΣΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εκτός των άλλων, είναι θλιβερό να βλέπουμε έναν αρχηγό μεγάλου κόμματος να μην μπορεί να πει "καλημέρα" χωρίς να κοιτάξει το χαρτί που του ετοιμάσανε.
Συμβουλή προς τα σαϊνια, τους επικοινωνιολόγους του περιβάλλοντος (τι δεν θα 'χουν δει οι δόλιοι): Μερικά ας τα αποστηθίζει, να κάνει και μικρές παύσεις, τάχα ότι σκέφτεται, όχι όλα από τον τυφλοσούρτη (και κακοδιαβασμένον), έτσι για το παραμύθιασμα.

DIO είπε...

Greeks never like to "talk bad" about churches, ministers (people with great authority) or traditions. This is just plain good manners that their parents taught them. But, when a long train of abuse continues from the misguided, the same people who profess to be "ministers of the gospel" then something is really going wrong... Unfortunately, people failed to recognize this situation and that's why Greece will continue to be the land of frappe and bouzouki...Nothing more, nothing less..oh, and I almost forgot, people will never forgive Big E for being smarter than the average human being..call it envy or jealousy they tend to compromise with a leader's poor man...
Ain't no analyst or a guru but the whole situation is freaking disgusting and disappointing...I'm more than ever in a loss for words...

Ανώνυμος είπε...

Και βέβαια φίλε ανώνυμε δε μας κρατάει κανείς στο Πασόκ. Προσωπικά δεν με κρατάει ούτε η Ξενογιαννακοπούλου, ούτε η Βάσω, ούτε ο Τζουμάκας, ούτε ο Πολυζωγόπουλος, ούτε ο Πάγκαλος. Δικαίωμα μας είναι να φύγουμε.
Καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος δεν ειναι ηλιθιος.Ο κοσμος ειναι προβατα.Και ειμαι πολυ περηφανος για την Μακεδονια,η οποια παντα ειχε και εχει καλο πολιτικο κριτηριο και δεν ψηφισε απλα τοπικιστικα.Βαγγελη σε εφαγαν οι Λεσχες και ο κομματικος μηχανισμος τερας.Ταχα εισαι παρορμητικος,ταχα εισαι εκδικητικος και αλλα τετοια χαζα.Μεινε στο Πασοκ και κανε την παπια.Μην μιλας,δειξε νικημενος.Οτιδηποτε αλλο κι αν κανεις θα σε φανε.Περιμενε μεχρι να χασει ξανα.Αν χασει!!Γιατι κι ο Καραμανλης απειλειται απο τον Καρατζαφερη.Αν δεν υπηρχε ο Καρατζαφερης ο Καραμανλης θα ξαναβγαινε και την επομενη φορα.Εισαι ενας περηφανος νικητης σε ολους τους σκεπτομενους ανθρωπους.Ασε τα προβατα να βοσκουν.Μπραβο!!!

Elias είπε...

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2007
ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στην εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του Νιξον( Α.Χοπκινς) ένας συμβουλος του προέδρου (Ν.Σαδερλαντ) λέει σε μια στιγμή: ''Δυστυχώς για την δημοκρατία, δεν χρειάζεται να πεισθούν πολύ για τις αποφάσεις μας...''
Η φράση αποτυπώνει εξαιρετικά την σημερινή παγκόσμια δημοκρατική version των κοινωνιών. Χθες, περίπου 500,000 Έλληνες, σε σύνολο 9 εκατομ. ενήλικων ψηφοφόρων, επέλεξαν τον άνθρωπο αντίβαρο του σημερινού κυβερνήτη( σχεδόν το 7% των Ελλήνων ψηφοφόρων) .Θα πεί κάποιος αν αυτό θα το τόνιζα σε περίπτωση επικράτησης του Βενιζέλου! Ναι ,θα το τόνιζα και μάλιστα είχα τοποθετηθεί εξ'αρχής κατά της ψευδοδημοκρατικής αυτής διαδικασιας που ανάγεται σε δηθεν δημοψηφισματική και αντιπροσωπευτική διαδικασία.
Χθες, ενταφιάστηκε οριστικά η ελπίδα ανασυστασης μια αντιδεξιάς πολιτικης,μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρεόυ αποτελεί τον καθρέφτη του 7-10% των νεοελλήνων που δυστυχώς διαμορφώνουν καταστάσεις στον τόπο, που επιθυμούν την αποστροφή τους στο καινούργιο, που πάσχουν απο μυωπία κοινωνικής αντίληψης( δεν με πειράζει καθόλου αν θιξω κάποιους φίλους) και ευελπιστούν σε μια αναβίωση ενός''δηθεν'' ιδεολογικού καθεστώτος,ενώ στην ουσία δεν έχουν καν καταλάβει τους καιρούς, δεν ξέρουν τί σημαίνει πολιτική και οικονομική διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων, δεν κατανοούν οτι Κυβέρνηση σημαίνει Ευθύνη, Ρεαλισμός, Εφικτές Παρεμβάσεις.
Δεν ηταν ο Βενιζέλος η '' χρυση ευκαιρία'' για την Ελληνικη αριστερή πρόταση εξουσίας,όμως είχε τα φόντα να ΄΄εποπτευθεί'' απο μια συλλογική αντίληψη για μια κοινωνική και οχι ατομικοκεντρική διακυβέρνηση(μονο ενας χαρισματικός άνθρωπος μπορέι να υποτάξει το Εγω του για το Εμείς, μόνο ένας ευφυής ηγέτης μπορεί να νιώσει τα όρια της ευθύνης,οσο αλαζόνας,οσο αρχηγομανής και αν είναι)
Απο χθες, η ''παρέα'' του Καραμανλή και οι κολλητοί των υπουργών του,νιώθουν ελέυθερο το πεδίο δράσης για 4 ,ενδεχομένως και για 8 χρόνια.Η Νεα Δημοκρατία,απο χθές έγινε το παλιό ΠΑΣΟΚ: εδραιώθηκε ως μηχανισμός εξουσίας και υπεροχής στους πολίτες. Ο Κώστας Καραμανλής,αποτελεί πλέον τον νέο Ανδρέα: οι Ελληνες είναι τυχεροί,βρηκαν πάλι εναν
μύθο ,ενα πρόσωπο περα και πάνω απο τους καιρούς.
Χθες γεννήθηκε μια νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία: αυτή της ηγεμονίας του νεο-καραμανλισμού( με τις ευλογίες και την δημοκρατική στήριξη του συγχρονου ΠΑΣΟΚ...)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο καταρχήν συγχαρητήρια για τον αγώνα σας.
Όπως διαπιστώσατε και 'σεις δεν είστε μόνος...ένα σχεδόν 40% για πρώτη φορά δεν είναι καθόλου άσχημα.
Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι θα έχουμε πάλι προβλήματα διότι ο Γιώργος "δεν τραβάει".
Θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (όπως όλοι μας) τα προσεχή γκάλοπ και τις επιδόσεις στις Ευρω-εκλογές και τις Νομαρχιακές/Δημοτικές. Ελπίζω να λάβουμε έγκαιρα "τα μέτρα" μας (ως όλον ΠΑΣΟΚ) για να μην οδηγηθούμε σε τρίτη εκλογική ήττα!
Πάντως η νίκη στις εσωκομματικές εκλογές ήταν εφικτή και το δυσάρεστο είναι ότι χάθηκε για λόγους σχετιζόμενους με την "εικόνα" και άσχετους με την ουσία των θεμάτων.
Θεωρώ αυτονόητο ότι σε νεά ήττα (ο εν λόγω) δεν θα είναι καν υποψήφιος!
Και δεν χρειάζεται να περιμένουμε το 2011 αν οι επιδόσεις δεν είναι ικανοποιητικές...
Περιμένουμε να δούμε αντιπολίτευση Γιώργο...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πολύ γέλιο...Ο Γιωργάκης μας φαίνεται πολύ μαλθακός και ο Μπένυ ίδιος με τον Καραμναλή. Γι αυτο θα συνεχίζεται η διαρροή προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συγχαρητήρια για την διαδικασία αν και ομολογώ οτι απο τους 3 ο πιο συμπαθής και αληθινός ήταν ο Σκανδαλίδης.Ακόμα και αν δεν έχει το βάρος είναι απέιρως πιο κοντά στο λαό.

Υ.Γ 1.Οποιοι σκέπτονται την αποχώρηση απο το ΠΑΣΟΚ καλύτερα να αλλάξουν πλευρό....
υ.γ 2 Κύριε Βενιζέλο περίμενα πολύ περισσότερα απο εσάς......

Unknown είπε...

Σύντροφε,
λυπάμαι που το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν δικαίωσε τις προσδοκίες μας. Το σίγουρο είναι όμως ένα, από σήμερα ο Γ. Παπανδρέου έχει ένα "βράχο" μπροστά στα πόδια του. Πριν κάνει το οποιοδήποτε βήμα θα πρέπει να τον υπολογίσει. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Τώρα πια η δύναμή μας έχει , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μετρηθεί, και σίγουρα είναι υπολογίσιμη. Δεν πιστεύω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να τον αγνοήσει. ( είναι το χαρακτηριστικό 34% του 38% )Άρα δικαιολογημένα τώρα που δεν τελώ εν θερμώ αισθάνομαι, αισθανόμαστε, όλοι οι σύντροφοι εδώ πάνω σαν ρυθμιστές.Τον λυπάμαι λίγο τον Γ. Παπανδρέου είναι αλήθεια. Το ποσοστό μας κρέμεται από πάνω του σαν "δαμόκλειος σπάθι" και πρίν από οποιαδήποτε απόφασή του θα πρέπει να κοιτάει πρώτα ψηλά, αντίθετα όλη την προηγούμενη περίοδο κοιτούσε μόνο τον εαυτό του, ήταν χαλαρός...
Το βέβαιο είναι ένα , μπορώ να περιμένω...και σε καμμία περίπτωση δεν φεύγω.


Παρακαλώ, επιθυμώ το σχόλιό μου να μη δημοσιευτεί.

learning is earning είπε...

"Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα."

Για ποιο ακριβώς ρεύμα μιλάτε, ριζοσπαστικό κιόλας; 40 μέρες και μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για τη ζωή μου δεν άκουσα. Διαβάζω 2 εφημερίδες τη μέρα και δεν έχω ιδέα για τις θέσεις σας. Όπως και ο ΓΑΠ, έτσι κι εσείς ψαρεύετε στα θολά νερά του πολυσυλλεκτισμού, αποφεύγετε τις συγκρούσεις και λέτε πράγματα με τα οποία συμφωνούν όλοι. Ουσιαστικά δεν λέτε τίποτα. Δεν είναι πολιτικός λόγος να αντιπαραθέτεις το φοβικό ΠΑΣΟΚ με το μεγάλο ΠΑΣΟΚ.
Για άλλη μια φορά έπεσα έξω γιατί νόμιζα ότι θα γινόταν σοβαρός πολιτικός διάλογος στον τόπο. Ντρέπομαι για την ελληνική πολιτική ζωή όταν παραλληλίζω το επίπεδο των εσωτερικών εκλογών των συντηρητικών και των lib dems στην Αγγλία με το επίπεδο το δικό σας και της ΝΔ.

Για την πρόταση της ΓΣΕΕ να γεμίσουν τα ταμεία από τη φορολογία της εκκλησίας τι έχετε να πείτε; Ούτε ναι ούτε όχι φαντάζομαι, δεν έχετε να πείτε τίποτα ως συνήθως γιατί θέλετε να σας ψηφίζει και η θεούσα και ο προοδευτικός.

Ανώνυμος είπε...

Απο το πρωι ακουω και βλεπω πολυ πικρα, πονο και απαξιωση για το τι μελλει γεννεσθαι στο ΠΑΣΟΚ απο εδω και περα.
Συντροφοι και φιλοι που ψηφισατε το ΒΑΓΓΕΛΗ το ΒΕΝΙΖΕΛΟ απαττασθε αν νομιζετε οτι μεχρι εδω ηταν η πορεια σας στο ΠΑΣΟΚ!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ Τ Ω Ρ Α ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
Τωρα που καταμετρηθηκε οχι μονο το ρευμα που αναζηταει να αναμετρηθει ισαξια με τη Νεα Δημοκρατια και να νικησει, αλλα και το δεδομενο του αλλου ΠΑΣΟΚ του ΜΗ φοβικου, του ΠΑΣΟΚ που ιδεολογικα, πρακτικα και ιστορικα ειναι στερεο, με αφετηρια, παρον και μελλον. Το ΠΑΣΟΚ που μπορει να σταθει μεσα κι εξω απο τη βουλη, αγκαλιαζοντας ολα τα κοινωνικα στρωματα.
Αν νομιζετε οτι ειμαι οπαδος του Βενιζελου κανετε λαθος.!!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ!
ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ που μαζι με ολους εμας μπορει να αναδειξει το ΠΑΣΟΚ της νικης μεσα απο ενα αναγεννημενο κινημα ιδεολογιας και πρακτικης.
Γι αυτο μη χανετε το κουραγιο σας!
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΜΗ ΤΟ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΧΤΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η george είπε...
oli mou tin zoi imoun pasok apo mikro pedi mexri tis 16 septembriou pou me mania prospathousa na piso filous kai gnostous na psifisoun giorgaki gia na figi o athlios karaman alis ,aposimera mia nea mera anateli gia mena makria apo to pasok distixos ,euxome ston giorgaki kai tous ipolipous nekrothaftes tou pasok na to apoteliosoun ,elpizo o megalos igetis bagelis benizelos na min tous kani parea sto thlibero tous ergo..
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισοτερο.. Σαν να τα εγραψα εγω.. thanks george!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ,ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ-ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΛΕΙΨΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ!,ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ "ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ"-(ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ!.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ! ΕΙΔΑΛΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ...
ΕΜΠΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ
ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Μην απογοητεύεται ουδείς. Ο Γιώργος ουσιαστικά πήρε παράταση από εκείνους που μετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Αν δείτε, σήμερα, όσους τον ψήφισαν ήδη έχουν την αμφιβολία και την ανησυχία για το μέλλον της Δημοκρατικής παράταξης.
Ο Βαγγέλης πρέπει να συνεχίσει με πολιτικές προτάσεις, που θα τον διαφοροποιούν από την ισσοπέδωση του Γιώργου.

Ανώνυμος είπε...

Θα φανεί σκληρό και υπερβολικό αυτό που θα πω, αλλά μήπως στην Ελλάδα κατα βάθος μας αρέσει η μοναρχία? Λυπάμαι, αλλά κάπως έτσι φαίνονται τα πράγματα. Πριμοδοτούμε, δίνουμε λευκές επιταγές σε πολιτικούς,από συναίσθημα και για το όνομα, λες και είναι πρίγκηπες και το ΠΑΣΟΚ ειναι το βασίλειο τους. Αντί να εκλέξουμε τον οφθαλμοφανέστατα αξιότερο. Κάπως έτσι εγινε και στη ΝΔ, μονο που εκεί, τον "πρίγκηπα" τους, τον εκπαίδευσαν καλύτερα ή αν θέλετε δεν ήταν τόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως σαν τον δικό μας...
Όσο για τα περί έπαρσης που έχουν φαγωθεί να μιλάνε μερικοί από την πρώτη μέρα, θα θυμίσω ότι ο Αντρέας, δεν ήταν ακριβώς ο πιό μετριοπαθής πολιτικός και οπωσδήποτε δεν θα δεχόταν την ταμπέλα του "καλού παιδιού" και τα χτυπήματα στην πλάτη, με τα οποία τον έχει χορτάσει ο Καραμάν τον δικό μας.Δυστυχώς, δεν φτάνουν οι καλές προθέσεις για να ηγηθείς ενός τόσο μεγάλου κόμματος και αυτο θα φανεί στις επόμενες και μεθεπόμενες και σε όλη την πορεία του ΓΑΠ στα επόμενα χρόνια.
Επίσης, αυτοί που λένε για το οι πόρτες είναι ανοικτές και όι διαφωνούντες είναι ελεύθεροι να φύγουν, θα πω ότι τους ευχαριστώ και να μην ανησυχούν. Εγώ, όπως και πιστεύω πολλοί άλλοι, περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες κινήσεις του προέδρου, τις αλλαγές, τη νέα αρχή και τα νέα πρόσωπα που υποσχέθηκε(Τσοβόλας,Χυτήρης,Τσοχατζοπουλος, Κακλαμάνης,Πάγκαλος κλπ). Και είμαι σίγουρος ότι και ο αξιότιμος Ευάγγελος το περιμένει και καταλαβαίνει ότι το νέο ρεύμα για το οποίο μίλησε δεν επιθυμεί να είναι πελάτης κανενός.

Αγαπητέ Ευάγγελε, χάσαμε. Στην Ελλάδα ζούμε. Και δυστυχώς, είσαι πολύ ικανός και έξυπνος γι'αυτή τη χώρα και καλώς η κακώς, η δημοκρατία είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς...

Καλή τύχη και σε ευχαριστούμε, χάρις σε σένα γίναμε πνευματικά και πολιτικά πλουσιότεροι. Να είσαι καλά και να μην χάνεσαι. Τα σέβη μου.

Unknown είπε...

Απλά τα πράγματα. Το ΠαΣοΚ των βολεμένων μεγαλοστελεχών που περιμένουν να δουν προς τα που φυσάει προς τα που δε μας αφορα. Ας μείνουν στην αντιπολίτευση νά μάθουν να παίρνουν αποφάσεις και ρίσκα. Ουτε αυτό των "συνδικαλιστών".
Ας το κρατήσουν λοιπόν. Άλλωστε, οι πιο πολλοί εκεί μέσα δεν εχουν και άλλη δουλειά να κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαγγέλης έδωσε δύο ωραίες μάχες και τις κέρδισε στις καρδιές μας:

Έδωσε μια μάχη κατά της οικογενειοκρατείας στην Ελληνική πολιτική ζωή και σήμερα πρέπει όλοι μας να ντρεπόμαστε για το αποτέλεσμα. Όλος ο Ελληνικός Λαός. Υπάρχουν κάποιοι στην Ελλάδα που, επειδή γεννήθηκαν, η μόνη δουλειά που τους επιτρέπεται να κάνουν (κι αυτό εμείς το βρίσκουμε φυσιολογικό) είναι αυτή του Πρωθυπουργού, του Αρχηγού, του Υπουργού ή του βουλευτή. Αίσχος! Μια βόλτα στις μουσουλμανικές χώρες της Κασπίας, της Β. Αφρικής και του Κόλπου και θα καταλάβετε ότι αυτό που και η Τουρκία ακόμη αποτίναξε (τρομάρα μας!) σ' εμάς εδώ εξακολουθεί να φαίνεται φυσιολογικό. Γιατί εμείς εδώ δεν αναγνωρίζουμε ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΑΣ (παρά μόνον γεωγραφικά, όπως αποδείχτηκε).

Μια μάχη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ απέναντι σε σύσσωμη την πολιτική τάξη, με μόνο σύμμαχό του την Κοινωνία. Σ' αυτήν απευθύνθηκε. Ποιό ΠΑΣΟΚ ψήφισε, όμως? Κατ' αρχήν, το γεωγραφικό ΠΑΣΟΚ. Κι ύστερα, το ΠΑΣΟΚ που δεν ενδιαφέρεται να ξαναγίνει πλειοψηφικό. Διαγράφηκε ο Σημίτης από το ιστορικό μας. Γυρίσαμε τάχα πίσω στις ρίζες του "ιστορικού", "Προοδευτικού", "αριστερότερου" ΠΑΣΟΚ ... και διηγώντας τα να κλαις! ΑΥΤΟ το Πασόκ δεν θέλει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, που κυβερνιέται στο Κέντρο, στο μεσαίο χώρο. Μ' αυτή την ψήφο, αυτό το ΠΑΣΟΚ έδωσε μια εντολή και μια κατάρα στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη: την μετατροπή της σε Ένωση Κέντρου.

Βαγγέλη, δεν έχει νόημα η αναμονή. Η χώρα χρειάζεται πλέον ένα νέο κόμμα. Ούτως ή άλλως, οι επόμενες εκλογές είναι χαμένες. Οι μεθεπόμενες θάναι οι κρίσιμες. Προχώρα λοιπόν κι εμείς σ' ακολουθούμε.

Παναγιώτης Γκλαβίνης
Επ. καθηγητής Νομικής ΑΠΘ

Suspect είπε...

απο τη στιγμη που συσπειρωθηκαν οι δεινοσαυροι γυρω απο τον ΓΠ εισασταν χαμενος απο χερι.

ελπιζω να μην κανετε καμια κουταμαρα και φυγετε απο το ΠΑΣΟΚ και την πατησετε οπως την πατησαν και οι

Σαμαρας
Αβραμοπουλος
Στεφανοπουλος
Τσοβολας
Παπαθεμελης

Η χωρα μας δεν προσφερεται για μικρα αποσχιστικα κομματα...

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος μιλησε και μεσα απο μια πολυ καλη διαδικασια ειπε οτι το ΠΑΣΟΚ δε θελει Βενιζελο.Ο καθενας ειναι ελευθερος και εχει ευθυνη των πραξεων του.
Πολυς γνωστος κοσμος απο ΝΔ και ασχετοι με τα πολιτικα στηριξαν Βενιζελο σαν ενα αξιολογο πολιτικο Αντρα και προταση για το μελλον.
Να ξερεις μεσα απ αυτη τη διαδικασια ο Βενιζλος καταξιωθηκε σαν ενα εθνικο κεφαλαιο για την Ελλαδα, καποιος που μετα απο μια καταστροφη ο κοσμος θα ακολουθουσε.Δεν ειναι πολλοι αυτοι,σημερα εσυ και ο Σημιτης ειστε.
Ο Ελληνας ειναι μου ειπε καποιος ακραιος στις συναισθηματικες επιλογες ειτε ειναι για καλο ειτε για κακο.Θα ηθελα να μην σε στενοχωρησει αυτη η κατασταση σε σημειο που να παραιτηθεις απ τα κοινα.ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΓΚΗΝΗΣΕΙΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.Ηταν ενας ωραιος αγωνας.Τωρα παμε για υπνο.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, με μεγάλη λύπη είδα τα χθεσινά αποτελέσματα... τελικά ο κόσμος είναι ανώριμος και το κομματικό κατεστημένο πανίσχυρο. Εγώ στη θέση σας θα έφευγα από το "μαντρί"... Καλύτερα μόνος και αξιοπρεπείς σε ένα νέο δυναμικό κόμμα, με όραμα και προοπτική, παρά "φυλακισμενος" στα στενά κομματικά πλαίσια, υπο τις προσβολές του Πάγκαλου, του Τζουμάκα και του κάθε παλαιοκομματάρχη...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν ψήφισα γιατί είμαι δημόσιος υπάλληλος και δεν ξέρω εάν αυτές οι λίστες είναι κρυφές και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές οι συνδικαλιστές και τα κομματόσκυλα της ΝΔ. Με λίγα λόγια δεν θέλω να χρωματιστώ γιατί πολλά έχουν δεί τα μάτια μου και ακούσει τα αυτιά μου.
Εάν ψήφιζα πάντως θα ψήφιζα Γιώργο. Εύχομαι πάντως κ Βενιζέλο να μείνετε και να δουλέψετε για το καλό της παράταξης γιατί αυτή σας χρειάζεται. Να δουλέψετε για να βγεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο (όσο κωμικό και εάν ακούγεται αυτό) . Υπάρχει πάντως μερίδα κόσμου (όπως εγώ) ο οποίος θέλει το Γιώργο αρχηγό άλλα και το Βενιζέλο να παραμείνει σημαντικό στέλεχος.
Διάβαζα τις προάλλες σε εφημερίδα πώς σύμφωνα με στατιστικά της Ε.Ε η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες σε ανισότητα και εξοργίστηκα για το δούλεμα που μας ρίχνει ο κ Καραμανλής. Παρουσιάζεται συνεχώς ως κεντρώος ενώ στην ουσία δουλεύει για την ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των κατώτερων άλλα και των μεσαίων πια στρωμάτων. Η ΝΔ πρέπει να φύγει από την εξουσία το συντομότερο.
Το να επουλώσει το ΠΑΣΟΚ τις πληγές του είναι δύσκολο. Είναι όμως αυτό που πρέπει να κάνει αλλιώς ο λαός θα βρει άλλον εκφραστή και αυτός δεν είναι άλλος από τον κ Αλαβάνο.
Ο Συνασπισμός όμως δεν είναι κόμμα εξουσίας και δεν πρόκειται ποτέ να κυβερνήσει και άρα να εφαρμόσει οποιαδήποτε κοινωνική και αναπτυξιακή πολιτική. Καλή η αντιπολίτευση που κάνει και χρειάζεται άλλα δεν είναι κόμμα εξουσίας. Και η πολιτική εφαρμόζεται από τα κόμματα εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να διαλυθεί.
Τα σοσιαλιστικά κόμματα περνάνε κρίση σε όλη την Ευρώπη και το ΠΑΣΟΚ ακόμη μεγαλύτερη. Αλλά ερωτώ και κάτι άλλο πέρα από το τι συμφέρει τον λαό που αυτό είναι πασιφανές και δεν είναι άλλο από ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και νικηφόρο. Πρόκειται ποτέ να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες κανενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ εάν αυτό διαλυθεί;
Πρόκειται ποτέ να εκπληρωθούν οι φιλοδοξίες κανενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ εάν αυτό ξαναχάσει; Προσωπικά νομίζω πώς αν ξαναχάσει τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα.

ΑΓΙΟΣ είπε...

Κύριε Πρόεδρε,
(δεν είναι αστόχαστη μια τέτοια προσφώνηση)

Δώσατε τη μάχη. Μια μάχη που δεν είναι μόνο δική σας. Μια μάχη που ανήκει σε όλους εκείνους, ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, μια μάχη που αφορά όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους. Μια μάχη που ανήκει στην κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα, που τολμά να αρθρώνει κριτικό και επικρτικό των πραγμάτων λόγο. Δώσατε τη μάχη του πολίτικού λόγου. Δεν είναι αυτό αυτονόητο, ξέρετε. Τώρα πια αρκούμαστε - είναι συλλογικό το κουσούρι - στη φενάκη των επικοινωνιακών τεχνικών και στην παγεράδα των λαϊκίστικων και δημαγωγικών προσεγγίσεων των πολιτικών ζητημάτων. Δώσατε τη μάχη της ουσίας της πολιτικής.

Ναι, ο ΓΑΠ επικράτησε. Μα το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο ΓΑΠ. Εσείς είστε η εγγύηση και το έρεισμα για ένα πραγματικά μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Μια πραγματικά μεγάλη παράταξη, η οποία θα είναι ικανή να αγκαλιάζει όλους τους πολίτες και θα είναι ικανή, για ακόμα μια φορά, να αλλάξει τους όρους της πολιτικής κουλτούρας. Και πρέπει να είστε εκεί, κύριε Πρόεδρε, για ένα ακόμα λόγο. Κάποιοι δε θέλουν απλώς να γίνει το ΠΑΣΟΚ τσιφλίκι τους. Κάποιοι θέλουν να είναι αυτοί οι ίδιοι το ΠΑΣΟΚ. Αυτή θα είναι και η καταστροφή του λαϊκού κινήματός μας. Εσείς είστε πυλώνας αντίστασης σε αυτό. Και οφείλετε να είστε εκεί.

Και κάτι τελευταίο. Το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας για άλλη μια φορά. Κατόρθωσε να αναγάγει μια εσωτερική του διαδικασία, εξόχως πολιτική μα καθαρά εσωτερική του διαδικασία, σε υπόθεση εσωτερικής, πανελλαδικής, κοινωνικής, λαϊκής κυριαρχίας. Και αυτό είναι το όπλο του κινήματος ενάντια στην αντικοινωνική και αντιδραστική νεοφιλελεύθερη πολτική πρακτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. Μπράβο, λοιπόν, σε όλα τα μέλη και φίλους του κινήματος.
ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλε έχω υπάρξει πιστός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα (και θα συνεχίσω πιθανότατα, ελλείψει κάποιου κινήματος που να με εκφράζει περισσότερο). Πρέπει να πω ότι τη βραδιά των εκλογών που δηλώσατε το "παρών" στην εσωκομματική διαδικασία καταχάρηκα, διότι αισθάνθηκα ότι ένα δυναμικό και αξιόπιστο στέλεχος αποφάσισε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα (ακόμη και η - για πολλούς κατακριτέα - εμφανισή σας στο Ζάππειο ήταν πολυ σημαντική κατά τη γνώμη μου, προς την κατεύθυνση αυτή).

Όμως, στη συνέχεια της περιόδου μέχρι και τη χθεσινή ψηφοφορία πρέπει να σας πω ότι με απογοητεύσατε, με κάποιες εκδηλώσεις έπαρσης και με την απρόκλητη άρση των τόνων (τουλάχιστον έτσι εξέλαβα εγώ, αλλά πιστεύω και πολλοί άλλοι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, τις εκδηλώσεις αυτές). Μάλιστα υπήρξαν σχετικά σχόλια που επέκριναν την υποψηφιότητα σας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συγκρίνοντας το ύφος και το ήθος σας με την ηγεσία της ΝΔ.

Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις σας αυτές ήταν κυρίως απογοητευτικές από την άποψη της επιλογής στρατηγικής (καθώς έχω παγειωμένη άποψη για το ήθος σας και την αξία σας), και οφείλονται σε μια έκδηλη έλλειψη ψυχραιμίας. Το ΠΑΣΟΚ χρειαζόταν (και χρειάζεται) ανανέωση και ήμουν από τους θερμούς υποστηρικτές σας μέχρι την τελευταία στιγμή. Τα στρατηγικά σας σφάλματα ήταν τόσο καίρια που στέρησαν το ΠΑΣΟΚ από μια σχεδόν βέβαιη ανανέωση ηγεσίας. Τολμώ να εικάσω ότι χάσατε κάθε συναισθηματική επαφή με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, την οποία εγαινιάσατε τη βραδιά της ήττας.

Ας εκλάβετε τα σχόλια αυτά ως φιλικά από μέρους μου, και θα ήθελα στη συνέχεια να δω εσάς (καθώς και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εκτιμώ) να συμβάλλετε με το πνεύμα σας και την τόλμη σας ενωμένα στην ανανέωση του κινήματος στηρίζοντας και εμπνέοντας τον Γ. Α. Παπανδρέου.

delibaltas είπε...

Κάποιοι έγραψν: "Αυτή είναι η δημοκρατία".
Εμένα μου φαίνεται περισσότερο σαν κληρονομική εναλασσόμενη μοναρχία.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

ρίξε μια ματιά με προσοχή σε όλα τα μηνύματα που κυκλοφόρησαν εδώ τις τελευταίες βδομάδες. Ισως βρείς αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία, ως έξυπνος άνθρωπος, να θέλεις να τα αξιοποιήσεις. Εγω για παράδειγμα, μεταξύ άλλων μηνυμάτων, σου έστειλα στις 23/10/2007 το πιο κάτω μήνυμα με τον κωδικό "Δράκων". Διαβασέ το σε παρκαλώ για ένα λεπτό.

-----------------------------------
Μήνυμα στις 23/10/2007:

Αγαπητέ Βαγγέλη. Ηρθε η ώρα να σου γράψω με συμπάθεια δυο λόγια παρηγοριάς και ανθρώπινης (συναδελφικής θα έλεγα) αλληλεγγύης:

1. Οι πιο έξυπνοι Έλληνες δεν είναι στα κόμματα, και σίγουρα όχι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι δίπλα σου.
2. Είναι προφανές ότι το παιχνίδι αρχηγίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ το έχεις χάσει από βλακώδεις και αυτοκαταστροφικές κινήσεις δικές σου και των συμβούλων σου.
3. Χρεώθηκες βλακωδώς και χωρίς ορθολογιστική σκέψη την πιο επαίσχυντη, πατριωτικά και κοινωνικά, μορφή διακυβέρνησης της χώρας από την εξω-ελληνική και ψευτο-εκσυγχρονιστική οκταετία των Σημίτη-Γιωργάκη.
4. Είναι απορίας άξιον και ειρωνεία της ιστορίας, ο Γιωργάκης να χορεύει το ζεϊμπέκικο της ξευτίλας και εσυ να πληρώνεις το λογαριασμό! (βιάστηκες βέβαια και εσυ να πεις ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ !).
5. Τι έπρεπε να είχες κάνει για να ήσουν αδιαφιλονίκητα ο νέος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ (ανεξάρτητα αν τα πίστευες ή ΟΧΙ!):
Την επομένη (όχι το ίδιο βράδυ) των εκλογών να διακήρυττες «Ήρθε η ώρα να γίνω πρόεδρος και να τα αλλάξω όλα !»
ΟΝΟΜΑ, ΣΗΜΑΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
-ΟΧΙ παλιά πρόσωπα δίπλα σου και βόλτες στα κανάλια.
-Συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Την επόμενη φορά να με αναζητήσεις να σε συμβουλέψω δωρεάν (δεν ζητώ τίποτα έχω δουλειά), ΔΡΑΚΩΝ είναι το ιστορικό μου όνομα. Είμαι εγώ που σου έχω γράψει επανειλημμένα εδώ για την ώριμη πια αναγκαιότητα της "Δικτατορίας του Πολίτη".

Τρίτη, Οκτώβριος 23, 2007 5:36:00 μμ
-----------------------------------

Υ.Γ. Σε άκουσα εχτές στην ΤV να λές "οτι θέλεις να κάνεις κάτι για να μείνει στην ιστορία το ονομά σου". Μεγάλη κουβέντα βέβαια, αλλά να μη ξεχάσεις ποτέ ότι αυτό το κάτι για να μείνει, πρέπει να έίναι πρώτα από όλα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ και ΕΛΛΗΝΙΚΟ!.

ΔΡΑΚΩΝ

Κλεάνθης Αλ. Μακαρώνης είπε...

Χάθηκε το Εκατομμύριο
Ένα εκατομμύριο άνθρωποι αρχές τού 2004, τον είχαν επιβεβαιώσει στην προεδρία τού Κινήματος, αυτό που δεν γνωρίζω εάν έχει γίνει , με τον καιρό κόμμα.

Χθες, στο 25% τών ψηφισάντων, αυτοί που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη των στο πρόσωπό του, ήταν μόλις 83.000 άνθρωποι.

Από τα περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπων που συνήθως προτιμούν το Κίνημα στις Εθνικές Εκλογές, το ποσοστό τού προέδρου δεν μοιάζει αξιόλογο καθώς ανάμεσα στους ψηφίσαντες αυτόν ασφαλώς συγκαταλέγονται και άγνωστος αριθμός [πλήθος] ανθρώπων χωρίς δικαιώματα εθνικού ψήφου, όπως ανήλικοι, αλλοδαποί, κράχτες με πολλαπλούς ψήφους κτλ.

Αυτό όμως που μπορεί να γίνει ανησυχητικό είναι ο εμφανιζόμενος Μεγάλος Διχασμός μεταξύ Βορείων και Νοτίων. Μεταξύ Μακεδόνων και Καλαμαράδων, Αχαιών κτλ. σε μια κρίσιμη στιγμή για το Μακεδονικό και Σκοπιανό Ζήτημα.

Ποιος όμως είναι αυτός που δεν θα αφήσει τον Αχελώο να ποτίζει μόνο τα νησάκια με τα αγκάθια; Ο άνθρωπος από την Αιτωλοακαρνανία, θερμός οπαδός τής μή αξιοποιήσεως τών υδάτων τού Αχελώου και ο άλλος άνθρωπος, αυτός που δεν γνώριζε το momentun από το moment όταν έκανε προπαγάνδα κατ' εντολή και υπόδειξη για τον Αττίλα και τον Ανάν, μάλλον θα πρέπει να επιβεβαιωθούν ως loosers.

Φοβάμαι ότι αυτή η Πράσινη Οικονομία μαζί με τον Πράσινο Πατριάρχη και τα πράσινα χαρτιά [greenbacks] δεν εξυπηρετούν καμιά μας Εθνική Ανεξαρτησία, ούτε την αυτονομία τού Άθωνος!

http://omhros.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Μια ευκαιρία μας δόθηκε να αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο και την πετάξαμε. Κρίμα! Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο, θα περιμένουμε την επόμενη φορά που θα προσπαθήσεις να στείλεις τους εξοργιστικά ανίκανους σπίτι τους. Ως τότε ας λουστούμε αυτά που αξίζουμε.

harrygrath είπε...

Κρινοντας απο τα σχολια εδω αλλα & απο εκτιμησεις του κοσμου,το ΠΑΣΟΚ στις επερχομενες Ευρωεκλογες ισως πεσει κατω απο 35%.

Ανώνυμος είπε...

aytoi pou evgalan ton gap proedro einai san ta kounoupia!!
kseroun oti tha kaoune sto fws alla pigainoune!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι εύκολο να φύγουμε απο το ΠΑΣΟΚ που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου επειδή ένα μέρος απο τους ψηφοφόρους του έκανε λάθος επιλογή για τον πρόεδρό του. Και το 41,8% των ελλήνων έκανε το λάθος και επέλεξε τον Καραμανλή πρωθυπουργό.Εμείς οι υπόλοιποι θα φύγουμε απ΄πο την ελλάδα? Αυτοί οι οποίοι ψήφισαν τον Παπανδρέου εχθές θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το επόμενο αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ. αν πάρει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές 30% θα έχουμε την σεινήδησή μας καθαρή εμεις που στηρίξαμε εσας κύριε Βενιζέλο. Όλοι ελπίζουμε σε νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. πραγμα αδυνατον διότι δεν θα ξαναυπάρξει τέτοια ευκαιρία όπως τώρα στις 16/09 που πήραμε το 38%.Οπότε κύριε Βενιζελο οι επόμενες εκλογές ξςναέρχονται το 30% θα είναι πολύ δύσκολο και τότε θα βγείτε με 70% πρόεδρος και στις εθνικές εκλογές θα θέλαμε να ζήσουμε τα 48% του ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Συντροφικους χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Baggeli kane to neo koma na teleiwnoume. To pasok tou papandreou einai to pasok ths deksias kai meis den kollame oute ideologika oute idosugrasika me tous neoploutous ths 20etias. H dhmokratia den einai oi plhopsifia nikaei, alla h ekfrash ths kathe dhmokratikhs dunamhs me aneksarthto tropo. Den boroume na ginoume kai de tha ginoume skyloi twn skylwn? katalaves?

Irthe h wra na spasoun oi politikes dunameis se mikrotera kommata. Varethikame to Olympiacos -Panathinaikos giati mono kako mas kanei ...

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε εδω 40-50 ατομα που λενε στο Ευ. Βενιζελο να ιδρυσει νεο κομμα!Γινονται αυτα??Ειναι δυνατον να εισαι ΠΑΣΟΚ και να θες ν αποσπαστει ενα μερος του??Ειχε δικιο ενα παιδι που εγραψε οτι η επαρση πλρωνεται.Γιατι οσο κ ανικανος να φαινεται ο Γιωργος,αυτο το διμηνο διαστημα διατηρησε μια πολυ σωστη τακτικη,που του βγηκε σε καλο.Ευκολα εγινε υπουργος,πανευκολα προεδρος του ΠΑΣΟΚ,νομιζε οτι θα βγαινε ετσι ευκολα και πρωθυπουργος.τωρα μονο ο Γιωργος ενιωσε οτι πρεπει να ανταγωνιστει πραγματικα.Ο Γιωργος τωρα αρχιζει την πραγματικη προσπαθεια.Οσο για τον κ. Βενιζελο,το 35% πρεπει να τον προβληματισει...Εξαλλου αν δε δοκιμαστεις σε μια ηττα ποτε δε θ ανεβεις ψηλα.Σε κανενα δε χαριζεται τιποτα...Παντως,παραμενω αισιοδοξος για το μελλον του ΠΑΣΟΚ.Αυτα τα ολιγα ειχα να πω.

Ανώνυμος είπε...

δεν πειράζει. έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσατε να προχωρήσετε με αυτά τα στελέχη όπως σας είχα αναφέρει από τις πρώτες μέρες που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν να προηγείστε. Όσο για το πασόκ: Πρώτος στόχος η υπεράσπση του 35% [ μετά βίας ].
Τα ξαναλέμε μετά το 2015.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια μου στο πασόκ.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

Απο το πρωι ακουω και βλεπω πολυ πικρα, πονο και απαξιωση για το τι μελλει γεννεσθαι στο ΠΑΣΟΚ απο εδω και περα.
Συντροφοι και φιλοι που ψηφισατε το ΒΑΓΓΕΛΗ το ΒΕΝΙΖΕΛΟ απαττασθε αν νομιζετε οτι μεχρι εδω ηταν η πορεια σας στο ΠΑΣΟΚ!
ΤΟ ΠΑΣΟΚ Τ Ω Ρ Α ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ!
Τωρα που καταμετρηθηκε οχι μονο το ρευμα που αναζηταει να αναμετρηθει ισαξια με τη Νεα Δημοκρατια και να νικησει, αλλα και το δεδομενο του αλλου ΠΑΣΟΚ του ΜΗ φοβικου, του ΠΑΣΟΚ που ιδεολογικα, πρακτικα και ιστορικα ειναι στερεο, με αφετηρια, παρον και μελλον. Το ΠΑΣΟΚ που μπορει να σταθει μεσα κι εξω απο τη βουλη, αγκαλιαζοντας ολα τα κοινωνικα στρωματα.
Αν νομιζετε οτι ειμαι οπαδος του Βενιζελου κανετε λαθος.!!!!
ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ!
ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ που μαζι με ολους εμας μπορει να αναδειξει το ΠΑΣΟΚ της νικης μεσα απο ενα αναγεννημενο κινημα ιδεολογιας και πρακτικης.
Γι αυτο μη χανετε το κουραγιο σας!
ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΜΗ ΤΟ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΣΤΟ ΧΤΕΣ!!!!!

gyristroula2 είπε...

Αυτό το μικρό διάστημα της "προεκλογικής" περιόδου υπήρξε ίσως το πιο γόνιμο σε πολιτικό διάλογο, όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κοινωνία συνολικά. Από κάπου εκεί πρέπει να συνεχίσετε κι εσείς του ΠΑΣΟΚ κι εμείς οι...φίλοι και..."θαυμαστές". Αυτό το ρεύμα κ Βενιζέλο υπάρχει εδώ και καιρό και δεν ακολουθεί πρόσωπα. Ιδέες ψάχνει, οράματα πολιτικά, νόημα, ελπίδα. Δεν ξέρω από πού θα εξακολουθήσετε να συμπορεύεστε μαζί του και αν θα εξακολουθήσετε. Για μένα όλα θα κριθούν από το αν μετράει πιο πολύ η καριέρα για σας, από το όραμα και την ψυχή σας. Είστε σε ένα δίλημμα υποθέτω και σας εύχομαι ολόψυχα να το απαντήσετε όσο γίνεται επωφελέστερα για το μέλλον της αριστερής πρότασης στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πιστεύω ότι νίκησε ο Καραμανλής, θα βαρεθεί να κυβερνάει! Βαριόταν από την αρχή, βέβαια, αλλά τώρα θα του γίνει μαρτύριο...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Ελληνίδα που ζω στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια. Μερικές φορές νιόθω σα να μη μεγάλωσα σε αυτή τη χώρα. Η υπερίσχυση του παράλογου κάθε μα κάθε φορά με καθηλώνει! Τι να πω? Ψήφισα ΠΑΣΟΚ μόνο 2 φορές στη ζωή μου και αυτές λόγω του ότι με έκανε να πιστέψω ότι το επιτελείο του Σημίτη θα έκανε την περίφημη αλλαγή! Και φυσικά απογοητεύτηκα από τις μίζες και τα συμφέροντα! Μεγάλωσα ζώντας τον παλμό του 1981, όπου ο κόσμος ζητούσε την αλλαγή και οι γείτονες στήνανε γλέντι τη νύχτα που βγήκε το ΠΑΣΟΚ! Και φυσικά απογοητεύτηκα από τα φιάσκα του Παπανδρέου και των πάμπερς και της Δήμητρας και όλα τα περί 88-96. Και τώρα αυτός όλος ο κόσμος, φανερά αντιΠΑΣΟΚ αφενός ψηφίζει Καραμανλή στις εθνικές, αφετέρου Γιωργάκη στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ! Με χίλιους τρόπους ο κόσμος σας λέει ότι δε θέλει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ξανά!!!! Γιατί με τέτοιο αρχηγό δε θα δείτε εντολή κυβέρνησης ούτε για πρωταπριλιατικο αστείο. Μα είναι δυνατόν? Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα φερέφωνο της μαμάς του! Ενα άβουλο πλάσμα, με έλειψη προσωπικότητας. Επειδή είναι ευγενικά φερόμενος σημαίνει ότι είναι ευγενικός και σεβαστικός? Η εμμονή του στην κληρονομιά του κόμματος του πατέρα του υποδηλώνει δηλαδή άτομο που δεν έχει βουλιμία για την εξουσία και δεν έχει αλλαζονική συμπεριφορά? Δεν ξέρω τι να πω πλέον. Ειλικρινά δε θεωρώ τον εαυτό μου οπαδό του κόμματος σας, αν και όπως είπα ψήφισα 2 φορές ΠΑΣΟΚ. Άλλά έτσι ώς έχει η κατάσταση, δε θα ξαναδεί εξουσία το ΠΑΣΟΚ ούτε το 3014. Αν και η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι μικρότερες προσπάθειες, ακόμα και από λαοφιλείς πολιτικούς όπως ο κ. Αβραμόπουλος, στέφονται με αποτυχία, ίσως ένα νέο κεντρώο-αριστερό κόμμα να είναι μια πολιτική λύση των αδιεξόδων ενός λαού που λιώνει ακόμα στα πεζοδρόμια σθεναρά διαμαρτυρόμενος για την επιπόλαιη αντιμετώπιση των προβλημάτων του από την κάθε ανώριμη, αδαή πολιτική ηγεσία. Λυπάμαι αν σας κούρασα. Σας εύχομαι το καλύτερο κ. Βενιζέλο, και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ να μην είναι αυτό για σας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ! ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Η ΑΓΩΝΙΑ!
ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ,
ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΠΗΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ.
ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΙΕΡΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ!
ΑΛΗΘΕΙΑ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ!
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!
ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.
ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ GEORGE ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ.
ΤΩΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ;
ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ; ΠΩΣ;
ΠΩΣ ΘΑ ΜΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΑΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΝΙΒΑΛΛΙΚΗ ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο ,πραγματικά ούτε χάρηκα αλλά ούτε και λυπήθηκα για τη μη εκλογής σας.(Μολονότι ,για να ομολογήσω την αλήθεια ,μου αρέσει ο τρόπος που μιλάτε ).
Κι αυτό γιατί νομίζω πως είστε όλοι ίδιοι.Δε σας ενδιαφέρει ο πολίτης και τα προβλήματά του.Για φανταστείτε αγαπητέ κύριε να κάνατε κατά τη διάρκεια των προυγούμενων εκλογών την πραγματική αντιπολίτευση (που οφείλατε να κάνετε)και να χρησιμοποιούσατε τη σκληρή επιχειρηματολογία (όπως οφείλατε) που χρησιμοποιήσατε στη μεταξύ σας κόντρα.Σίγουρα το εκλογικό αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.
Δε σας εμπιστεύομαι πιά κύριε.Τι Κωστάκης τι Γιωργάκης τι Βαγγελάκης.Αναρωτιέμαι αν έχετε πάει έστω για μια φορά (όχι σε σούπερ μάρκετ)σε ένα περίπτερο να πάρετε ένα πακέτο τσιγάρα ή μια τσίκλα για να δείτε την τιμή τους.Αναρωτιέμαι αν έχετε ιδέα πόσα πληρώνει η κάθε οικογένεια σε φροντηστήρια για να δει το παιδί του αύριο άνεργο ή να εισπράτει 600 ευρώ.
Λύσεις για όλα τα δεινά που αντιμετωπίζει η οικογένεια έχετε;Οχι δεν έχετε γιατί δε σας ενδιαφέρει!

Ανώνυμος είπε...

Πήγαμε καλά. Η ανανεωτική διαδικασία σε συνδυασμό με τον "αντίπαλο πόλο" έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την αναγέννηση του κινήματος και για τη συσπείρωση του κόμματος. Αν θυμάσαι Βαγγέλη μια από τις ευχές στη συνάντηση της Πέμπτης ήταν "να μη ξουραστείς". Εύχομαι το καλύτερο για το ΠΑΣΟΚ, το ρεύμα μας σίγουρα θα' ναι πάντα ανανεωτικό, ριζοσπαστικό με σύνθεση - προοπτική για το καλό του τόπου και του κινήματος. Συντροφικό χαίρε σε όλους τους bloggers κι ελπίζω όπως όλοι δεσμευτήκαμε να μη χαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ .ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Kurie Benizelo
Pragmatika sunxarithria,
to prwto sas vhma petuxe apolutws.Den htan mia htta auth gia sas ,alla h arxh mias prospa8eias gia na ksanakanete to Pasok ena komma me isxuro antiktipo sthn koinwnia.Dioti na eiste vevaios oti osoi psifisan ton Giwrgakh x8es ,stis e8nikes h' stis euroekloges den 8a einai toso apoloxeroi,giati tote 8a to skeftoune kai 8a to zugisoun kala.Auto fanhke allwste kai apo to 2004 pou an kai htan monos kai h8ele monaxa epivevaiwsei gia thn analhpsh ths 8eshs tou ,pali thn phre aploxera.Thn wra ths krishs omws ,ka8e fora kai xeirotera apotelesmata fernei gia to komma apo ton ''aploxera'' kosmo pou ton pshfizei stis eswkommatikes diadikasies.Apo thn allh eiste eseis pou to palepsate kai pou monaxa me ton logo sas tis protaseis sas kai tis idees sas phrate ena shmantiko pososto psifwn pou eukola den 8a xasete,giati o kosmos pou sas pistepse kai sas psifise einai atoma me krish ,apopsi ,mualo kai panw apo ola politikh suneidish.Loipon na eiste sigouros oti auta ta atoma einai etoima na sas ksanasthriksoun giati h epomenh fora pou 8a xreiastei na krinoume den einai makria.Oi euroekloges erxontai o Giwrgakhs feugei.Kai ta hxhra onomata tou Pasok pou me tosh eukolia sthriksane ton Giwrgakh se authn thn farsokwmodia tou 8a sas xreiastoun poli suntoma.Emeis 8a maste dipla sas .Mono ena teleutaio 8a pw,otan 8a sas xreiastoun gia thn anagennhsh tou Pasok na tous xeiristite katallhla kai ennow tis Annes,Basw kai oles tis aulikes kai aulikous pou sas polemhsan.Sunxarhthria loipon kai 8a maste dipla sas!Eidika emeis pou zoume sto ekswteriko kai sas pshfisame!

Ανώνυμος είπε...

Βαριεμαι.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα σας παρακαλώ να συμπληρώσω κάτι στο προηγούμενο σχόλιο μου. Αν ιδρύσετε νέο κόμα, να ξέρετε ότι θα μαζέψετε αρκετά άτομα όπως εγώ. Θα καλύψετε σίγουρα ηλικίες νεαρές με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, τόσο απογοητευμένες από άλλα κόμματα όσο και ανένταχτους όπως εγώ. Ομως όλοι εμείς είμαστε μειοψηφία που δυστυχώς δεν θα μπορούσαμε να σας βοηθήσουμε να κατακτήσετε την εξουσία, ακόμα και αν το σχήμα που θα ιδρύσετε θα έχετε την υπομονή να το στηρίξετε για αρκετά χρόνια. Αυτό που θα σας βοηθούσε ενδεχομένως, θα ήτανε να βρείτε νέα πολιτικά στελέχη που θα επανδρώσουν το σχήμα σας, μακριά από εκείνα τα οποία κάηκαν στην εξουσία. Δηλαδή μην υιοθετήσετε κι εσείς τις Βασούλες και όλους εκείνους που φάγανε και κατέστρεψαν ότι ένας ολόκληρος λαός τους εμπιστεύτηκε να συνθέσουν! Αυτα! Και πάλι ευχαριστούμε για την ελπίδα που μας δώσατε εκείνη τη νύχτα στο Ζάππειο και σας εύχομαι να κινηθείτε εμπνευσμένα, στρατηγικά και πετυχημένα!

G. Bangos είπε...

Βαγγέλη ήσουν μόνος σου εναντίον όλων, ουσιαστικά εσύ είσαι ο νικητής. Προσωπικά αλλά πιστεύω και όλοι όσοι στήριξαν τον ωραίο αγώνα σου που έδωσε πνοή στα πολιτικά πράγματα του τόπου να ξέρεις ότι παραμένουμε δίπλα σου

http://alithies-gr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

H ellinikh koinwnia pshfise kai twra, me tin idia logikh pou pshfise kai stis ethnikes ekloges. dekton kai auto to apotelesma. o xronos omws einai amiliktos....eidomen.

mag είπε...

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΖΕΙ, ΜΑΣ ΤΥΡΡΑΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΗΣ, ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ.
ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΝΟΗΣΑΜΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΗΡΕΜΗΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΕΣ.
ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ, ΠΟΥ ΧΑΡΗ ΣΕ ΜΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΜΙΑ ΒΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ, ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ."
ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ
"Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

MiHat είπε...

Πολύ δύσκολα τα πράγματα.

1) Το Πασόκ δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως είχε μετά απο τόσες διαμάχες. Αν προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ενότητα επίπλαστη, θα είναι η κορωνίδα της υποκρισίας, και δεν τους ξαναψηφήσει κανένας.

2) Δεν πρέπει ο βενιζέλος να γίνει Τσοβολας, με διάττων κόμμα, που απλά θα παρατείνει τα χρόνια της ΝΔ στην εξουσία.

εδώ ακριβώς είναι και το στοίχημα.
υπάρχει άλλη λύση?
Ε? Υπάρχει? Ορίστε ένα ερώτημα για μεγάλους πολιτικούς. Και εάν ο Βενιζελος είναι τέτοιος, κάτι θα σκεφτεί.

Alea jacta Est/

Thanos είπε...

Εμεις το 38% μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που πήρε μέρος στη χθεσινή διαδικασία και ψήφισε Βαγγέλη Βενιζέλο προσδοκούμε και απαιτούμε ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ Νίκης.Στηρίζουμε την όποια ηγεσία εξέλεξε η πλειοψηφία της βάσης και θέλουμε να την βλέπουμε πολύ δυναμικότερη σε μια πορεία ανόδου που θα οδηγήσει την παράταξη μας στην κυβέρνηση της χώρας.Ο πρόεδρος "ωρίμασε" και δεν θα επαναλάβει λάθη της έως τώρα θητείας του..Θα μας οδηγήσει στη Νίκη και φυσικά δεν θα ξανακάνει λόγο και υπονομευτές,όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της επόμενης εκλογικής μάχης.Γιατί πολύ απλά αν διαπιστώσει υπονομευτές θα τους βάλει στη θέση τους.. Κανένα πλέον ελαφρυντικό ,καμιά δικαιολογία για τον Γ.Παπανδρέου..Αν θεωρεί πως τον υπονομεύουμε ,ας μας δείξει τον δρόμο..γιατί είναι συναισθηματικά πολύ δύσκολο για εμάς να φύγουμε μόνοι μας απο τον χώρο μας ,από το σπίτι μας που δεν κληρονομείται απο κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

για τα 500εκλογικα τμηματα που ειναι περιπου το ενα τριτο και ανω των ψηφισαντων γιατι ακομη δεν εχουμε μαθει τιποτα? αυτη τη στιγμη 12.11.2007, ώρα 19.00 τα επισημα αποτελεσματα ειναι 55% Παπ, 38%Βεν και 6%Σκανδ σε περίπου 500000ψηφισαντες.Οι υπολοιπες ψηφοι γιατι δεν εχουν μετρηθει ακομη???????
το55% τόσο βεβαιο ειναι οτι δεν θα γινει 49%????

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το timing ήταν λάθος ούτε και το όνομα πολυμέτρησε. Απλά δεν είναι έυκολο για τον Έλληνα να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος. Το 38% σημαίνει όμως ότι η παιδεία, πέρα από προβλήματα, τελικά έκανε βήματα. Άσχετα αν και εγώ συμφωνώ με τους "άλλους".

Ανώνυμος είπε...

exei o kairos gurismata...

Ανώνυμος είπε...

( ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ)

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΜΕΤΡΙΟΥ ΓΑΠ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΣΑΓΓΑΣ ΑΠΕΧΟΝΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΝΙΚΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΓΙΝΕ) ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΓΑΠ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ...

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΟΧΙ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΚΑΙ ΠΕΙ "ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΠΟ ΤΓΗ ΛΑΣΠΗ"

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΩΝ :

4 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 2004.

Ο ΓΑΠ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ...ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΛΙΣ ΣΤΙΣ 1 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΗΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ !!! ΣΑΝ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ !!!

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΣΦΥΚΤΙΩΝ ΕΠΙ 3 1/2 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ !!!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ....ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ....

ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ (ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ) ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ.....

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ...ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ....ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΑΤ'ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ...ΟΠΟΙΟ ΚΕΦΑΛΙ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ....ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ....ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΘΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΛΛΑΤΩΜΑΤΑ....

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΑΝ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘ'ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ)

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΣ...ΟΣΟ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΠΕΙΘΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ Η ΑΘΗΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΝΙΚΗ ΣΕ ΝΙΚΗ.....ΟΤΑΝ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ - ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ - ΗΡΘΕ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ....


ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΛΑΘΩΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΕΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ....

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ :

1)ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ (ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑ)

2)Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ)

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑΥΤΙΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΘΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ 2003 ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ) ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ....ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ !!!!!!

ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΣΑΧ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΜΑΤ.

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΝΟΧΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ....

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.....

ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ....

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΚΩΝ -ΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΩΣ ΘΥΜΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ (ΚΑΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ) ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ....

ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΑΚΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΟ (ΜΕ ΦΩΝΗ ΓΑΠ) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΜΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ (ΜΕ ΦΩΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ) ;

Ε ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ.
ΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ;
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΠΣΡΩΞΕ ΚΙΟΛΑΣ ;

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ...

ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΟΥ.....ΕΔΕΣΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ.....ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ...Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.....

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ "ΒΑΡΟΝΟΙ" ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.....

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΝΕΤΑ.....ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ......Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ......ΕΙΠΑΜΕ ΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ.....ΟΤΙ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ....

ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ -ΚΑΣΤΑΝΙΔΟ - ΠΑΠΟΥΤΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΝΑ ΟΡΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ "ΥΠΟΜΟΜΕΥΤΗ" ΒΕΝΙΖΕΛΟ.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΒΟΛΑΣ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ.....ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΥΛΕΥΕΤΑΙ...

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ.....ΑΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ......

Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....

ΤΙ ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ; Η ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟ ΚΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ....ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.....ΕΞΑΙΡΕΣΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΟΓΩ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ....Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤΟΣΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΟΤΙΑ...ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΟΙΩΝΑ.....ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΡΤΗΡΙΞΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΚΕΙΝΟΝ....

ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΦΘΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 34 % Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!!!

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ ΟΡΑΓΝΑΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ !!!

ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ (ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΕΑ)

ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΒΑΡΙΔΙΑ ΜΑΖΙ....ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ,ΝΕΟΝΑΚΗΣ ΜΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ.....ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΛΕ.....Ο ΓΑΠ ΤΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.....

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ....


ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ.....ΑΓΡΑΝΑΠΑΥΣΗ.....ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ.....

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ.....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....

ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ......

ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ?

ΑΝ ΝΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ 2008 ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ....ΑΝ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟ....

ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΑΠ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ?

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.....

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.....ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ.......

ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.....ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.....

ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ.....ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΩΦΡΩΝ ΤΑΚΤΙΚΗ....ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΩ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΞΑΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2008 (ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΝΟΥΝ)

ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ....ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ Η ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ...

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΘΑ ΦΤΑΙΣ.....

ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΜΙΑΣ ΧΥΤΡΑΣ ΕΤΟΙΜΗΣ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ...

ΑΣΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ...ΤΟΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΙΣΩΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ.....

ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ 2009....ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΗΤΤΑ.......ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ.....ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ε ;

ΙΝ ΤΗΕ ΜΕΑΝ ΤΙΜΕ ΟΜΩΣ........ΣΦΙΞΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ...ΟΣΟ ΜΑΤΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ....ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ.....

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΟΜΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ....ΕΚΑΝΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΔΟΣ.....

ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ....ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΙΛΩΝ...Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ 2007 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΟΝ 500 ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ....

ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ......ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΕΣ ΕΔΩ (ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ Η ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ....

BUT PROCEED WITH CAUTION....

seventysixergr@hotmail.com

NOM_DE_PLUM είπε...

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο και τέλος πάντων κερδισμένο από την όλη διαδικασία. Δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί τους. Εκτός κι αν πια οι μάσκες δεν έπεσαν μόνο για τους υψηλά ιστάμενους μα και για τον απλό κόσμο. Ίσως λοιπόν όλοι να είναι μέρη ενός παιχνιδιού , όπου οι πάντες έχουν έμπρακτα συμφέροντα και μια ψήφος εξαγοράζεται με κάτι άλλο. Κι ας μην είναι αυτό το κάτι άλλο, τόσο απτό (μια θέση , μια ανοιχτή βουλευτική αγκαλιά κ.λ.π.), μα και μια απλή ελπίδα.


Επιμένω λοιπόν πως στο μεσοδιάστημα αυτό, προσβλήθηκε βάναυσα η νοημοσύνη μας. Πως εχθρός και συνωμότες δεν υπήρξαν. Πως τα συμφέροντα δεν έχασαν και τίποτε ιδιαίτερο. Ότι εκδοτικό και λοιπό κατεστημένο συνεχίζει να υπάρχει και σε λίγο είναι αναπόφευκτο να το ξαναγλύφουν. Όποιος δεν παράγει πολιτικό λόγο ή δεν έχει κάτι το ενδιαφέρον εν γένει να πει, είναι λογικό να ψάχνει εκείνος κάποιους να του δώσουν βήμα κι όχι εκείνοι αυτόν. Έτσι είναι φίλοι μου. Όταν είσαι μέτριος , οφείλεις να ρίξεις αλλού το βάρος σου για να επιβιώσεις. Επικοινωνιακά να αλλοιώσεις τα θεμελιώδη στοιχεία σου ώστε να σουλουπώσεις το περίβλημα. Κάτι σαν το wonder bra που λένε.... βέβαια κάποτε θα τσιτσιδωθεί και η άλλη , οπότε...


Δεν πιστεύω ότι το θέμα των άνομων συμφερόντων θα εξακολουθήσει να υφίσταται από την ομάδα ΓΑΠ. Εάν αποδειχτεί ότι ο μόνος που τον πολεμούσε ήταν η Αυριανή (των πόσων φύλλων είπατε; ), η γελοιοποίηση θα είναι τεράστια. Ούτε βέβαια και τα στελέχη (τα γνώστα κάποια) που πλούτισαν παράνομα θα κατονομαστούν. Είναι μια ακόμη επικοινωνιακή παρόλα.


Και καταλήγω. Και πάλι αποδείχτηκε – πιο περίτρανα από ποτέ- , ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απλά ένα κόμμα εξουσίας που δεν θέλει να αλλάξει το παραμικρό στην καθημερινότητά μας, απλά έχει τα αυτιά του λίγο καλύτερα τεντωμένα στο όποιο (μικρό) πρόβλημά μας. Καμμία άλλη διάθεση από μέρους τους δεν διαπίστωσα. Ίντριγκες, πάθη, αστείοι ισχυρισμοί και αυτή η διαβολεμένη αριστερή γλώσσα που τελικά δεν βλέπει πουθενά, απλά χρησιμοποιείται. Πόσο χειρότερα πρέπει να γίνουν δηλαδή τα πράγματα; Όσο ακριβώς ήταν και πριν νομίζω. Απλά τώρα ξέρουμε όλοι.


Να μην το ξεχάσω: χαιρετώ το απίστευτο σύστημα ψηφοφορίας του ΠΑΣΟΚ που ενώ γράφω αυτές τις λέξεις, έχει βγάλει επίσημα αποτελέσματα για το 60% των τμημάτων περίπου!!!! Τώρα ξέρω επιτέλους πού πήγαν τα λεφτά του κουμπαρά και τα 5 μου ευρώ .... αλλά δεν πειράζει. Όπως λέει και ο ΓΑΠ, μαθαίνουμε σιγά σιγά.


Και εσείς κύριε Βενιζέλο τελικά είσαστε πολύ κακός και ανεύθυνος. Μα να μην πείτε κάτι για την διαδικασία ψηφοφορίας, για το ότι παραδεχτήκατε την ήττα σας μέσα από ανεπίσημα αποτελέσματα; Μάλλον είστε υπονομευτής τελικά... Αφού δεν δώσατε συγχαρητήρια στον Κο Ανωμερίτη για το on line σύστημα , δείξατε το πόσο κακεντρεχής είστε!


Όχι λοιπόν, για μένα δεν άλλαξε κάτι. Θα συνεχίσω καγχάζοντας να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Ίσως βέβαια αν δω συχνά αυτές τις τετριμμένες φάτσες στο γυαλί να μου μιλούν για σοσιαλισμό , να πάρω ανάποδες και να το ρίξω άκυρο.

Και επαναλαμβάνω : όλοι υποστηρίζουν ότι τα «κεφάλια» του κόμματος δεν έχουν κάτι να χωρίσουν και θα τα βρουν κ.λ.π. Η βάση όμως;

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς στις 11 Νοεμβρίου έχασε η δημοκρατία και η πατρίδα. Θεωρώ την διαδικασία αντιδημοκρατική, για πολλούς λόγους:

1. Δεν υπήρχε προκαθορισμένο εκλογικό σώμα, με σταθερούς εκλογικούς καταλόγους και προκαθορισμένα εκλογικά κέντρα. Το να δηλώνεσαι την τελευταία στιγμή στον κατάλογο δημιουργεί αυτόματα κίνδυνο για διπλοψηφία, όσο καλόστημένο και να είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διασταύρωσης στοιχείων.

2. "Στήθηκε" η όλη ψηφοφορία ώστε να δυσκολευτούν στην ψηφοφορία οι περιοχές που επικρατούσε ο κ. Βενιζέλος. Ποιος θεώρησε μια κάλπη σε ολόκληρο Δήμο Καλαμαριάς είναι αρκετή, λες και είναι μια μικρή κωμόπωλη της Κρήτης, οπου και εκεί υπήρχε πάλι μια.

3. Που ακούστηκε να ψηφίζουν αλλοδαποί (χωρίς δικαίωμα ψηφίζειν) για τον επόμενο υποψήφιο πρωθυπουργό της Ελλάδας; Το ίδιο μετράνε αυτοί, με έναν ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ από το 1974; Θα μας πει ποτέ κανένας τι ποσοστό ήταν σε σχέση με τους ψηφίσαντες;

4. Ποιος διασφαλίζει ότι δεν ψήφισαν τον Γ. Παπανδρέου δεξιοί ψηφοφόροι, αφού τον θεωρούν πιο εύκολο αντίπαλο για τον Κ. Καραμανλή.

5. Το να ζητάς χρήματα, έστω δύο ευρώ, από συνταξιούχους που ήρθαν ακόμη και με τα πόδια μέχρι την κάλπη, είναι σκέψη κάποιου δεξιού εγκεφάλου. Ίσως κάποιοι δεν ήθελαν στην "δημοκρατική" διαδικασία να συμμετέχουν οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οι άποροι και οι ασθενείς τάξεις.

Οι εκλόγες αυτές είναι τόσο αποτυχημένες όπως οι πρώτες εκλογές της Ελλάδας. Ας πανυγηρίζουν τα συμφέροντα και το κατεστημένο για τον "Κωλέττη" που επανεξέλεξαν. Πάλι ο "Όθωνας" κυβερνάει, άμοιροι.

Κύριο Βενιζέλο, για πρώτη φορά δώσατε ελπίδα για πραγματική αλλαγή της πολιτικής κατάστασης, γνωρίζοντας εκ τον προτέρον ότι ο κομματικός μηχανισμός θα απέτρεπε την μαζικότητα και θα διέβαλλε την εκλογική διαδικασία. Συνεχίστε τον αγώνα σας δυναμικά, γιατί εκφράζετε το λαϊκό, δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα, που αγωνιούσε να εκφραστεί μέσω του ΠΑΣΟΚ. Προσωπικά περιμένω την θαραλλέα στάση σας, σε ένα προδιαγεγραμμένο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας και της ιστορίας μας, από τους δύο συν μια διαδόχους της οικογενειοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την εκλογή της 11ης Νοεμβρίου

Το θέμα δεν είναι να αποδέχεσαι ένα αποτέλεσμα που δεν σε ικανοποιεί. Αυτό και ξεκάθαρο και αυτονόητο είναι… Το θέμα για μένα και για πολλούς συντρόφους μου είναι να μπορείς να βλέπεις μπροστά ! Και δυστυχώς οι φίλοι μας παγιδεύτηκαν για μια ακόμη φορά και με την προτίμησή τους μας οδήγησαν στην οπισθοδρόμηση, τη συντήρηση και τον εφησυχασμό !!!
Ελπιδοφόρο, ριζοσπαστικό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δούμε με μπροστάρηδες τους επαγγελματίες δεξιοτέχνες της παραπληροφόρησης, της κατασυκοφάντησης και της λασπολογίας !
Θα μετανιώσουμε !!! και θα μετανιώσουν πολλοί…. και δυστυχώς θα είναι πολύ-πολύ αργά !!!
Γιατί άραγε μας αρέσει η μετριότητα ?
Είναι τόσο δύσκολο να παραδέχεσαι στη ζωή σου τους ικανούς, αξιόλογους και χαρισματικούς ηγέτες ?
Δυστυχώς χάνουμε την ευκαιρία των καιρών να ξαναγίνουμε η κινητήρια δύναμη για μια Ελλάδα του 21ου αιώνα με όραμα, προοπτική και δημιουργικότητα !!!
Υπομονή, επιμονή, βούληση και αισιοδοξία διαθέτουμε και δεν θα αργήσει να ξαναζήσουμε μοναδικές στιγμές !
Βαγγέλη Βενιζέλο, μαζί και πάλι για τη νέα αλλαγή !!!

ddnikifo

Τακης Τσαμης είπε...

Βλεπω οτι μετα το «ξαναλλαξε τα ολα Γιωργο», πολλοι σκεπτομενοι πασοκοι (κι οχι μονο...) δεν βλεπουν τον λογο να ξαναψηφισουν πασοκ.
Ενας απο αυτους ειμαι κι εγω.
Το ζητουμενο ειναι αν θα παραμεινει ο Βενιζελος στο πασοκ ή θα γινει οπως με τον Καραμανλη και τον Σουφλια, που τον πεταξε για καποιο χρονο εξω απο το κομμα και τον ξαναμαζεψαι με τα φτερα κομμενα....
Θα δουμε...
Παντως, με τον Γιωργο και ολο το επιτελειο της ηττας παλι στα πραγματα δεν βλεπω φως.
Σιγα μην δεχτουμε οτι τωρα ο Γιωργος εμαθε και οριμασε...

Βασίλης Βλάχος είπε...

IF you can keep your head when all about you
Are losing theirs and blaming it on you,
If you can trust yourself when all men doubt you,
But make allowance for their doubting too;
If you can wait and not be tired by waiting,
Or being lied about, don't deal in lies,
Or being hated, don't give way to hating,
And yet don't look too good, nor talk too wise:

If you can dream - and not make dreams your master;
If you can think - and not make thoughts your aim;
If you can meet with Triumph and Disaster
And treat those two impostors just the same;
If you can bear to hear the truth you've spoken
Twisted by knaves to make a trap for fools,
Or watch the things you gave your life to, broken,
And stoop and build 'em up with worn-out tools:

If you can make one heap of all your winnings
And risk it on one turn of pitch-and-toss,
And lose, and start again at your beginnings
And never breathe a word about your loss;
If you can force your heart and nerve and sinew
To serve your turn long after they are gone,
And so hold on when there is nothing in you
Except the Will which says to them: 'Hold on!'

If you can talk with crowds and keep your virtue,
' Or walk with Kings - nor lose the common touch,
if neither foes nor loving friends can hurt you,
If all men count with you, but none too much;
If you can fill the unforgiving minute
With sixty seconds' worth of distance run,
Yours is the Earth and everything that's in it,
And - which is more - you'll be a Man, my son!

decadence είπε...

Η χθεσινή προσέλευση στις κάλπες έδειξε οτι το ΠΑΣΟΚ κέρδισε απο την χθεσινή διαδικασία ανάδειξης Προέδρου.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει Πρόεδρο ισχυρό,εκλεγμένο με υψηλό ποσοστό απο την βάση του κόμματος.
Σκοπός όλων μας είναι να δουλέψουμε προς το συμφέρον του λαού,του τόπου και του κόμματος για την ανατροπή της δεξιάς.

Όσοι νομίζουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τελείωσε,στο καλό να πάνε!Ας δοκιμάσουν οτιδήποτε αλλό εφόσον η πολιτική αλλαγή γι'αυτούς είναι δοκιμή και παιχνιδάκι.Εμείς θα είμαστε εδώ στον αγώνα για την επόμενη νίκη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το Πα.Σο.Κ. είναι,ήταν και θα είναι ενιαίο,ενωμένο και δυνατό!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Είναι μερικές φορές που σε πιάνει ένας κόμπος στο στομάχι και ο πόνος είναι τόσο δυνατός που μόνο μία δυνατή κραυγή βγαίνει από μέσα μας. Αυτό κι εγώ όπως κι άλλοι φίλοι αισθάνηκαν το βράδυ της 11/11.
Είμαι από την Πάτρα. Θα σας μιλήσω πολύ ειλικρινά. Με ξεσηκώσατε να ξανα εμπλακώ με το ΠΑΣΟΚ που απλά το ψήφιζα έως και το 2007. Είναι σημαντικό και ένα άλλο σημείο. Θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας. Με εμπνεύσατε κ. Βενιζέλο. Μου δώσατε όραμα κι ελπίδα. Μου δώσατε το δικαίωμα να πιστέψω πάλι σε ιδέες και πολιτικούς.
Θέλω να καταλάβετε ότι δώσαμε σκληρή μάχη εδώ στην Αχαία. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά μόνο ηρωϊκό χαρακτηρίζεται το ποσοστό μας σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.
κ. Βενιζέλο όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται να υπάρξει ψήφος στο ΠΑΣΟΚ απο εμένα αλλά και από τους γονείς μου. Αυτό είναι δεδομένο και δεν θα το συζητήσω ούτε θα το διαπραγματευτώ με κανέναν. Το υπάρχον "κίνημα" τελείωσε και του δόθηκε μία ευκαιρία. Την ξόδεψε αλόγιστα και χωρίς περίσκεψη. Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα (όταν το μάθω βέβαια γιατί αργούν στην Χαρ. Τρικούπη) αλλά να συνταχθώ με πάσχοντες από πολιτικό Αλτσχάιμερ δεν υπάρχει περίπτωση.
Τι σας προτείνω να κάνετε? Να παραμείνετε στο ΠΑΣΟΚ και να παλέψετε να προσεγγίσετε κομμα΄τια του μηχανισμού και στελέχη νέα και με την επόμενη βέβαιη ήττα να ξαναπροσπαθήσετε. Εμείς, όλοι εμείς, θα είμαστε εδώ και δίπλα σας. Μακριά από αυτούς που αποτελούν το βαθύ παραΠΑΣΟΚ.
Να στείλω τέλος τους βαθύτατους χαιρετισμούς μου προς τους φίλους και τις φίλες που άντεξαν και παρέμειναν όρθιοι κόντρα στην λαίλαπα και στην μετριότητα. Τους καλώ να είναι στις επάλξεις του αγώνα και να τους θυμήσω ότι οι Θερμοπύλες δεν έμειναν στους αιώνες για την νίκη των βαρβάρων αλλά για την αντίσταση, το θάρρος και την πίστη στο χρέος των λίγων.

Με εκτίμηση και βαθύ σεβασμό σε όλους

Γιώργος, Πάτρα

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη απογοήτευση. Για ποια αλλαγή μιλάνε τώρα στο ΠΑΣΟΚ; Για ποια ανασυγκρότηση; Με ποια στελέχη;
Με όλα τα βαρίδια που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη απαξία;
Στηρίζω το ΠΑΣΟΚ από το 74. Πραγματικά μετά τα χθεσινά αποτελέσματα πιστεύω ότι είναι τελειωμένο όσο αρχηγός παραμένει ο ΓΑΠ μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του. Υπάρχει έστω και ένα μέλος που πιστεύει ότι ο ΓΑΠ μπορεί να εμπνεύσει και να οδηγήσει την παράταξη σε νίκη;
Προσωπικά πιστεύω ότι τώρα δεν έχω καμιά σχέση με αυτό το πράγμα που λέγεται ΠΑΣΟΚ.
Ευάγγελε κουράγιο. Υπομονή και Δύναμη. Προσπάθησε να τα καταφέρεις για να επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ διατηρώντας τον αυτοσεβασμό μας.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια σύντροφε Βαγγέλη για τον αγώνα σου. Να 'σαι σίγουρος πως αυτό το ρεύμα θα αυξάνεται διαρκώς.
Σύντροφοι ηρεμήστε, κατηγορείτε το Βαγγέλη πως ήταν βιαστικός τη βραδιά του εκλογικού αποτελέσματος ενώ εσείς ΤΩΡΑ είστε πολύ πιο βιαστικοί στις επικρίσεις σας. Αγωνιστείτε λοιπόν για να αυξήσετε αυτό το ρεύμα μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

Eνεργός πολίτης είπε...

Στις 31/10 στο blog μου είχα γράψει τα παρακατω. Παρότι ήμουν ένας απο τους πρώτους υποστηρικτές σας......

Διαβάζωντας απο τον πρόλογο του βιβλίου Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΜΠΕΛΟ του PAULO CΟELHO διαπίστωσα μια τεράστια ομοιότητα της Αθηνάς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο διαβάστε προσεκτικά και θα καταλάβετε.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Aθηνάς ήταν ότι υπήρξε γυναίκα που προηγούνταν κατά πολύ της εποχής της και ότι το έδειχνε σε όλους. Πλήρωσε το τίμημα; Χωρίς αμφιβολία.
Ωστόσο θα είχε πληρώσει ακόμα μεγαλύτερο τίμημα αν είχε καταπιέσει την πληθωρικότητά της. Θα ήταν γεμάτη πικρία και απογοήτευση, θα ανησυχούσε διαρκώς για το «τι θα σκεφτούν οι άλλοι», θα έλεγε συνέχεια «περίμενε πρώτα να τακτοποιήσω αυτά τα ζητήματα και μετά θα αφοσιωθώ στα όνειρά μου», θα παραπονιόταν όλη την ώρα πως «οι συνθήκες δεν είναι ποτέ ιδανικές».

Εκτός του πληθωρικού του χαρακτήρα ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει κανει και ενα στρατηγικό σφάλμα , σε όλες του τις ομιλίες , συνεντέυξεις προβάλλει το ΕΓΩ του. Ξεχνώντας το γεγονός και τη φιλοσοφία οτι η συλλογικότητα και συνεργασία, η υπέρβαση του ΕΓΩ με το ΕΜΕΙΣ , είναι έννοιες συνυφασμένες με την Αριστερά και την προοδο....
Στην αρχή ενώ μας έδωσε μια διέξοδο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, και το ελπιδοφόρο μέλλον του, στη συνέχεια εγλωβίστηκε γύρω απο τον εαυτό του... Αυτή του την Υπέροψία, την Εγωπάθεια, θα την δει μπροστά του στις 11 Νοέβρη και όχι Δίπλα του.
Απο την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει φαντάσματα και υπονομευτές γύρω του. Πολλές φορές και την ίδια του την σκιά βλέπει ως υπονομευτή που τον κυνηγάει..... πιο ψύχραιμος αποδεικνύεται ο Σκανδαλίδης χτές απο την Καβάλα είπε τα εξής , εκφράζοντας μας ΟΛΟΥΣ
«Οποίος προσωποποιεί την ευθύνη της ήττας και της αναζήτησης αποδιοπομπαίου τράγου, κάνει ένα μεγάλο και τραγικό σφάλμα, κάνει κακό στην παράταξη. Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορούσε να κερδίσει τον Καραμανλή. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος υπονόμευσε τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν πίστεψα ποτέ ότι ο Κώστας Σημίτης έβλαψε τη χώρα. Πρέπει όλοι ακριβοδίκαια να κάνουμε την αυτοκριτική μας, γιατί μόνοι μας ακυρώσαμε τη διαδρομή μας».

DIONYSOS είπε...

Μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Σεπτέμβρη, την "εκπληκτική" δήλωση του Γιωργάκη το βράδυ των εκλογών, τα όσα ακολούθησαν μεταξύ των δύο εσωκομματικών στρατοπέδων μέχρι προχθές και τα αποτελέσματα των χθεσινών διαδικασιών με τη θριαμβευτική τελικά "επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βάσης του ΠΑΣΟΚ" στο πρόσωπο του Γιωργάκη, είναι βέβαιο, ότι κάποιοι από αυτούς, που ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με όποιο σκεπτικό είχε ή έκανε ο καθένας και υποστηρίξαμε χθες την υποψηφιότητα Βενιζέλου, παραβλέποντας και τα δικά του "λάθη", ΔΕΝ θα ψηφίσουμε το ... "αριστερό" ΠΑΣΟΚ του ... Γιωργάκη και των υποτακτικών, προστατών ή επιτηρητών του, σε οποιεσδήποτε από τις επόμενες εκλογές, της ευρω- ή ελληνο-Βουλής.

Οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη 2007, αλλά και του Μάρτη 2004, έδειξαν, ότι πολλοί από τους τέως ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, έχουν απεγκλωβισθεί από το σύνδρομο της "κακιάς Δεξιάς", αφού και οι Κυβερνήσεις Σημίτη, ως "νεο-δεξιά" συμπεριφέρθηκαν (π.χ. με τη νομοθεσία για ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, με την υποτακτικότητα στα κελεύσματα των ΗΠΑ στα "γκρίζα" πλέον Ιμια και τα προσκυνήματα του Γιωργάκη στους Τούρκους), αλλά και η πολιτική του Γιωργάκη, ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το 2004, ούτε καν ως μια πολιτική εκσυγχρονισμένης δεξιάς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί (π.χ. με τις προτάσεις για ανασφάλιστη εργασία, για αποδοχή του σχεδίου Ανάν στην Κύπρο, για ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων).

Ισως ο Γιωργάκης και οι οπωσδήποτε ... μη άδολα σκεπτόμενοι υποστηρικτές του, καταφέρουν να κερδίσουν περισσότερους ψηφοφόρους από όσους έχασαν ή χάσουν.

Οψόμεθα εις Φιλίππους!

Ανώνυμος είπε...

Ως ατομο που ανηκει στη 'νεα γενια' -ακομα δεν ενηλικιωθηκα, ειμαι 17- και ηδη αρκετα πολιτικοποιημενος, αποφασισα να δωσω την πρωτη ψηφο της ζωης μου χθες σ' εσας, κυριε Βενιζελο. Οχι επειδη συμφωνουσα απολυτα με ολες τις πολιτικες σας αντιληψεις -γενικα ανηκω στην Αριστερα ιδεολογικα-, αλλα επειδη γνωριζοντας μεν το παρελθον της χωρας και του κομματος, κοιτωντας ομως μονο το μελλον, θεωρησα οτι απλα ισως δωσετε ενα ενδιαφερον -δεν ξερω, ευχαριστο ή δυσαρεστο- στην πορεια του ΠΑΣΟΚ, στο εγγυς μελλον. Ανηκω σε αυτους που θα ηθελαν ενα πλειοψηφικο κομμα με γνησια φιλολαικη, αριστερη, αλλα και ουσιαστικα εκσυγχρονιστικη κατευθυνση, που θα τολμουσε τομες που δεν εγιναν ουτε επι κυβερνησεων Ανδρεα Παπανδρεου -τις μονες μεταπολεμικες αριστεριζουσες κυβερνησεις (ουτοπικη ισως ελπιδα). Αν εκλεγοσασταν, κρινοντας απο την πορεια σας, ισως ψηφιζα ΠΑΣΟΚ στις επομενες βουλευτικες εκλογες. Η διατηρηση παντως της τελματωμενης καταστασης με το χθεσινο αποτελεσμα, με κανει να συμφωνησω με οσυς πιστευουν οτι το ΠΑΣΟΚ πεθανε. Σε αυτο φταιτε κι εσεις. Με τις κινησεις σας καταφερατε να στρεψετε εναντιον σας τον κοσμο που επηρεαζεται απο το συναισθημα και την εξωτερικη συμπεριφορα -δημιουργωντας αμφιβολιες σε ολους και για τον εσωτερικο σας κοσμο- και να γινετε ισως ο μοναδικος ανθρωπος στην ιστορια που εχασε σε εκλογες απο τον Γ. Παπανδρεου Jr! Το σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να (ξανα)ψηφισω ΠΑΣΟΚ. Θα παραμεινω φιλος -οπως δηλωσα χθες για να ψηφισω- εξ αριστερων. Πανος Μ.

i.karagiannis είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε,
μετά από πολλα χρόνια πίστεψα στην πολιτική. Πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη χώρα. Θα μου πείτε, στα σαράντα σου έχεις χώρο για τέτοιες ελπίδες; Ναι, πίστεψα, ενθουσιάστηκα, γελούσα όπως τότε το 1981 που κατέβαινα στα 14 μου στις πλατείες με τα σημαιάκια, μίλησα με κόσμο, είπα ότι θα αλλάξει, θα νικήσουμε... Λοιπόν, αυτή μου την πίστη, δεν τους την χαρίζω. Είμαι μαζί σας πια με το μυαλό και την καρδιά μου. Θα σας ακολουθήσω σε όποια διαδρομή αποφασίσετε, είτε εντός, είτε εκτός ΠΑΣΟΚ. Θέτω στη διάθεσή σας τις γνώσεις μου (ένα πτυχίο ΑΕΙ και δύο μεταπτυχιακά), τον χρόνο μου και την ελπίδα μου. Εμπρός για την πραγματική αλλαγή.

aleka είπε...

Για μια ακόμη φορα αγαπητε κυριε Βενιζελο η βλακεια παρεμεινε ανικητη !
Εννοείται οτι δεν ξαναψηφιζουμε ΠΑΣΟΚ ουτε με Ζωνιανίτικες σφαιρες, αριστεροί ειπαμε ειμαστε οχι ηλιθιοι.
καλη τυχη οτι και αν αποφασισετε για το μελλον.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω την δήλωση του ΓΑΠ για συμφέροντα που θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό. Μήπως ο ίδιος θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ μικρό του 20%; Βαγγέλη σε στηρίζουμε για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα προσανατολισμένο προς το λαό και την κοινωνία. Και συγχαρητήρια στο ποσοστό του 40% που καταλαβαίνει την ολοένα φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε ένα άνθρωπο ικανό για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Κρίμα που ο ΓΑΠ θα αναγκαστεί να μην πατάει απέξω από την Χαρ Τρικούπη μετά και την τρίτη ήττα. Εξάλλου, ο Καραμανλής έδειξε την χαρά του με την ευχετήρια κάρτα που του έστειλε.

Κατερίνα Καρατζά είπε...

Μένω έκπληκτη , οι Ελληνες επιλέγουν ως πρωθυπουργό , αυτόν που έκαψε την μισή Ελλάδα και λεηλάτησε τα ταμεία και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκείνον που έχει " χάσει " σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις !
Εγώ είμαι καλλιτέχνης και την υποκριτική τέχνη την ασκώ μόνο επί σκηνής , δεν μπορώ να ανεχθώ υποκρισίες του τύπου " ο λαός αποφάσισε " έλεος πλέον !!!

Ανώνυμος είπε...

Wraios o anwnimos katw apo ton vaggeli. Kai eidika to sxolio tin Enwsi Kentrou tou 1974.

Egw apla tha pw oti i monadiki eukairia gia tin elliniki koinwnia einai na dialithoun kommata twn opoiwn to onoma exei sidethei me to katestimeno kai tin sindiallagi kai exoun megali dinami. Kai ena apo auta einai to PASOK.

Merikoi theloun ton lao na ipiretei to PASOK kai na to kanei nikiforo komma stiw epomenes ekloges. Gia tin koinwia omws einai kairos kapoio komma na ipiretisei ta simferonta tis. To PASOK ksekinise ipiretwntas tin laiki basi emprakta kai edraiwthike me tin spoudaiotita tou idriti tou Andrea. Twra pleon den exei kati na dwsei mono kai mono epeidi exei ikana stelexi.

H koinwnia exei anagki apo politikous pou na mpainoun stin politikoi parakinoumenoi apo ithikes arxes kai mono kai oxi eite gia na ploutisoun oi idioi eite gia na kanoun tis fillipinezes twn megalwn simferontwn pou mastizoun tin oikonomiki zwi tis Elladas. An to simerino PASOK eixe gia igeti enan Plastira i enan Gewrgio Papandreou, tote tha itan i oasi pou tha zitouse mesos Ellinas.

Oso gia tin ipopsifiotita Benizelou, ton opoio ektimw gia tis ikanotites tou, mono kai mono logw

1.Allazoneias pou edeikse (omologoumenws tou ksefige).

2. Ekdilis stiriksis tou apo ton Dhmosiografiko Organismo Lampraki, opoios propagandise apo tin prwti mera tis ittas tou PASOK stis ekloges.

Edeikse oti einai katwteros twn peristasewn kai oti sto bwmo tis eksousias thisiase tin autonomia tou san politiki ontotita (mega meion gia igeti).

Kai dikaiws den ekselegi proedros.

Π.Α.Σ.Κ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Γ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ είπε...

Κύριε Βενιζέλο, συγχαρήτηρια για την εξόχως πολιτική στάση σας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς και για το ίδιο το αποτέλεσμα που έδειξε ότι ένα μέρος της κοινωνίας αφυπνίστηκε, όχί όμως πλειοψηφικά. Διαπίστωσα, όντας εκλογικός αντιπρόσωπος σας, ένα γεγονός το οποίο οφείλει να μας βάλει σε ανησυχίες για το μέλλον του Κινήματος και το οποίο εξηγεί εν πολλοίς και την επανεκλογή του Γ.Παπανδρέου. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που προσήλθαν ήταν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας (γεννηθέντες οι πάρα πολλοί την δεκαετία του 1920-1930),ελάχιστοι ήταν οι γεννηθέντες τη δεκαετία του 1960 και ύστερα. Αυτό το γεγονός δείχνει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν εκφράζει πλέον τα δυναμικά και ενεργά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και είναι εγκλωβισμένο στις λογικές της αντιδεξιάς.Προφανώς, η συνωμοσιολογία και τα φοβικά σύνδρομα βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν αυτοί οι οποίοι τα προώθησαν. Πραγματικά, βλέποντας ως γραμματεας σε μια κάλπη τους σεβάσμιους γέροντες με τις συζύγους τους είχα την αίσθηση ότι είχαν έρθει για να ψηφίσουν τον εγγονό του ιδρυτή της Ενώσεως Κέντρου. Αυτό όμως δεν είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ του μέλλοντος και αυτό προφανώς δεν αντιπροσωπεύει τα κοινωνικά ρεύματα του 2007. Και ασφαλώς η διαδικασία της ανοιχτής εκλογής σε μια κοινωνία που έχει ακόμα έντονα τα στοιχεία της "πελατειακής νοοτροπίας" προφανώς θα παρουσιαστεί ως το άλλοθι μιας αρχηγικής και καθόλου δημοκρατικής δόμησης του κόμματος.

g.antonopoulos είπε...

Επειδή ήμουν ένας απ'αυτους που στις χθεσινές εκλογές σε ψήφισαν και παρά την ήττα πιστεύω ότι είσαι ένα από τα αξιολογότερα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα συνεχίσω να σε παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή. Ελπίζω όμως ότι στην αναφορά σου για ένα ρεύμα που δημιουργήθηκε να εννοείς πως αυτό το ρεύμα αποδεχόμενο πλήρως τις δημοκρατικές διαδικασίες θα αγωνιστεί μαζί με 'σένα για τη ΝΙΚΗ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις επόμενες εκλογές με όλες τις δυνάμεις του. Διότι πάνω απ' όλα όλοι έμεις που σε ψηφίσαμε είμαστε ΠΑ.ΣΟ.Κ..
Πίστεψε με ότι μακριά από τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες κατ' αυτόν τον τρόπο θα κερδίσεις ακόμα καλυτερη θέση στις καρδιές μας. Και αν αργά ή γρήγορα* (κάτι που προσωπικά απεύχομαι) τεθεί εκ νέου θέμα ηγεσίας τότε επανεξετάζουμε την όποια θέση σου.

*Η παρένθεση είναι για το γρήγορα

Ανώνυμος είπε...

Η "νίκη" του Γιώργου δεν ήταν καθόλου άνετη... 2 στους 6 Πασόκους του έδωσε "παράταση"! Για να μην μιλήσουμε για τη νοθεία και την απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος έμμεσα ή άμεσα! Ούτε τη μάνα του Βαγγέλη δεν άφησαν να ψηφίσουν! ΉΜΑΡΤΟΝ! Μας κοροϊδεύουν! Βαγγέλη γερά! Σε ένα χρόνο πάλι εδώ!

Panos Stefanou είπε...

Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές κύριε Βενιζέλε μπορείτε να θερίσετε τις θύελλες αφού τόσο καιρό σπείρατε ανέμους. Εάν ρίξετε μία ματιά στα σχόλια που έχουν στείλει μέχρι στιγμής διάφοροι υποστηρικτές σας θα διαπιστώσετε ότι αρκετοί από αυτούς δηλώνουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ (δεν αναφέρομαι σε εκείνους που δεν έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα). Θεωρώ λοιπόν ότι η γνώμη αυτών είναι εν μέρει αποτέλεσμα της δικής σας διχαστικής στάσης και του διχαστικού λόγου που χρησιμοποιήσατε. Επιτεθήκατε όλο αυτό το διάστημα στον ΓΑΠ με χαρακτηρισμούς που δεν έχετε απευθύνει ούτε για τον πρωθυπουργό! Μιλήσατε με τέτοιο πάθος κ μίσος που δεν το είχατε κάνει την προηγούμενη τετραετία. Ίσως η μοναδική φορά που είχατε μιλήσει με τέτοιο πάθος ήταν στη συζήτηση κατά την πρόταση μομφής το Φεβρουάριο του 2007. Για ευνόητους λόγους...
Μία από τις μεγαλύτερες θύελλες που καλείστε να θερίσετε είναι βασική η ύπαρξή σας μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Για την ακρίβεια η συνύπαρξή σας με τον ΓΑΠ. Ειλικρινά δεν μπορώ να πιστέψω πώς με τόση ευκολία δηλώσατε χθες μετά τις εκλογές "Γι' αυτή την νίκη, θ' αγωνιστούμε όλοι μαζί". Μα εσείς δεν φωνάζατε με κάθε τρόπο κ όσο πιο δυνατά μπορείτε ότι με τον ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει? Πώς τώρα γυρνάτε κ μας λέτε έτσι απλά ότι πάμε για τη νίκη την οποία εσείς, ο κ. Λοβέρδος και πολλοί ακόμα από το επιτελείο σας έλεγαν ευθαρσώς ότι δεν μπορεί να φέρει ο ΓΑΠ. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ πιο έντιμη κ ειλικρινής η αποχώρησή σας από το κόμμα στο οποίο "βασιλεύει ο νεποτισμος", προεδρεύει ένας ΑΝΙΚΑΝΟΣ (όπως έχετε πει) "πρίγκηπας", που θα είναι δέσμιος των βαρόνων. Όπου βαρόνοι βλέπε στελέχη των οποίων τη στήριξη ζητούσατε μέχρι την τελευταία στιγμή. Όταν αυτή δεν ήρθε τότε τα στελέχη αυτά έγιναν "βαρόνοι" κ βαρίδια του παρελθόντος. Δυστυχώς για εσάς κ. Βενιζέλε η μεγάλη διαφορά σας με τον κ. Παπανδρέου είναι ο καιροσκοπισμός. Και στη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών την επιδείξατε και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΠΑΣΟΚ, αλλά με το ενδεχόμενο και μόνο στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, να εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ με Γ.Π. ήταν κάτι που δεν ήθελα να το ζήσω. Φαίνεται όμως οτι άλλοι αποφασίζουν και για μένα, παρά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσα στον Β. Β. Και αυτοί οι άλλοι είναι οι βολεμένοι που το μόνο που βλέπουν είναι το προσωπικό τους συμφέρον και όχι το γενικό καλό, το καλό του τόπου μας. Είμαστε τελικά αυτό που ψηφίζουμε. Στα μούτρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε οι Ευρωεκλογές είναι κοντά. Βλέπω το ΠΑΣΟΚ να μην πιανει ούτε το 30%. Σε τέτοια περίπτωση θα αναλάβει να στείλει κάποιος τον ΓΑΠ στο σπίτι του;

Δεν είναι δυνατόν άτομα σαν τον Πάγκαλο να λένε αυτά που είπαν. Άκου εκεί ο Βενιζέλος-Χίτλερ. Και μετά έκανε την πάπια, δεν εννουσε λέει Βενιζέλο.

Σκεπτόμενοι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς, για το καλό του τόπου στις Ευρωεκλογές ΜΗΝ ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κριμα για το ΠΑΣΟΚ να μενει πισω.Ειναι κριμα για τον Ε.Βενιζελο να χανει.Ειναι σιγουρο οτι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχισει και μετα τις επομενες εκλογες να ειναι αντιπολιτευση.Ειναι κριμα για την χωρα.

Ανώνυμος είπε...

Συγκρινατε τα αποτελέσματα που έβγαλαν στο τέλος τα κομπιουτερ και τα αποτελεσματα που εδωσαν οι εφορευτικες επιτροπες.
θα διαπιστωσετε αποκλιση μεταξυ των δυο αριθμων συνολου ψηφισαντων που μπορει να φτανει μεχρι το 10%.
Δηλαδη συνολο εφορευτικης επιτροπης=100.
Συνολο απο κομπιουτερ=90.
Ο αριθμος που λειπει οφειλεται σε ψηφισαντες που δεν τους ευρισκε το κομπιουτερ.
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΕΠ ΕΔΕΧΟΝΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΗ ΑΝΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ .ΠΗΓΑΝ?ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ?
ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΜΑΙΜΟΥ?
ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΛΝΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ

PONTIOS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΗΛΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΛΕΙ GIORGOS!!ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ 900000 ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ 2700000 ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΣΥΝΤΑΧΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟ...ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΣΟ? ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ

Elias είπε...

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2007
ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Στην εξαιρετική κινηματογραφική μεταφορά του Νιξον( Α.Χοπκινς) ένας συμβουλος του προέδρου (Ν.Σαδερλαντ) λέει σε μια στιγμή: ''Δυστυχώς για την δημοκρατία, δεν χρειάζεται να πεισθούν πολύ για τις αποφάσεις μας...''
Η φράση αποτυπώνει εξαιρετικά την σημερινή παγκόσμια δημοκρατική version των κοινωνιών. Χθες, περίπου 500,000 Έλληνες, σε σύνολο 9 εκατομ. ενήλικων ψηφοφόρων, επέλεξαν τον άνθρωπο αντίβαρο του σημερινού κυβερνήτη( σχεδόν το 7% των Ελλήνων ψηφοφόρων) .Θα πεί κάποιος αν αυτό θα το τόνιζα σε περίπτωση επικράτησης του Βενιζέλου! Ναι ,θα το τόνιζα και μάλιστα είχα τοποθετηθεί εξ'αρχής κατά της ψευδοδημοκρατικής αυτής διαδικασιας που ανάγεται σε δηθεν δημοψηφισματική και αντιπροσωπευτική διαδικασία.
Χθες, ενταφιάστηκε οριστικά η ελπίδα ανασυστασης μια αντιδεξιάς πολιτικης,μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας. Ο Γιώργος Παπανδρεόυ αποτελεί τον καθρέφτη του 7-10% των νεοελλήνων που δυστυχώς διαμορφώνουν καταστάσεις στον τόπο, που επιθυμούν την αποστροφή τους στο καινούργιο, που πάσχουν απο μυωπία κοινωνικής αντίληψης( δεν με πειράζει καθόλου αν θιξω κάποιους φίλους) και ευελπιστούν σε μια αναβίωση ενός''δηθεν'' ιδεολογικού καθεστώτος,ενώ στην ουσία δεν έχουν καν καταλάβει τους καιρούς, δεν ξέρουν τί σημαίνει πολιτική και οικονομική διαχείριση κοινωνικών ζητημάτων, δεν κατανοούν οτι Κυβέρνηση σημαίνει Ευθύνη, Ρεαλισμός, Εφικτές Παρεμβάσεις.
Δεν ηταν ο Βενιζέλος η '' χρυση ευκαιρία'' για την Ελληνικη αριστερή πρόταση εξουσίας,όμως είχε τα φόντα να ΄΄εποπτευθεί'' απο μια συλλογική αντίληψη για μια κοινωνική και οχι ατομικοκεντρική διακυβέρνηση(μονο ενας χαρισματικός άνθρωπος μπορέι να υποτάξει το Εγω του για το Εμείς, μόνο ένας ευφυής ηγέτης μπορεί να νιώσει τα όρια της ευθύνης,οσο αλαζόνας,οσο αρχηγομανής και αν είναι)
Απο χθες, η ''παρέα'' του Καραμανλή και οι κολλητοί των υπουργών του,νιώθουν ελέυθερο το πεδίο δράσης για 4 ,ενδεχομένως και για 8 χρόνια.Η Νεα Δημοκρατία,απο χθές έγινε το παλιό ΠΑΣΟΚ: εδραιώθηκε ως μηχανισμός εξουσίας και υπεροχής στους πολίτες. Ο Κώστας Καραμανλής,αποτελεί πλέον τον νέο Ανδρέα: οι Ελληνες είναι τυχεροί,βρηκαν πάλι εναν
μύθο ,ενα πρόσωπο περα και πάνω απο τους καιρούς.
Χθες γεννήθηκε μια νέα σελίδα στην ελληνική ιστορία: αυτή της ηγεμονίας του νεο-καραμανλισμού( με τις ευλογίες και την δημοκρατική στήριξη του συγχρονου ΠΑΣΟΚ...)

Alexandra Christine Ioannou είπε...

Κε Βενιζέλε, κατ'αρχήν θα ήθελα να σας πώ ένα μπράβο για την προσπάθεια και την επιμονή σας καθ'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και παρά το αποτέλεσμα, ξέρετε καλά πως ο χρόνος χρειάζεται πολλές φορές για να ωριμάσει μια κατάσταση και να υπάρξουν ανανεωτικές διαδικασίες. Είναι δεδομένο πως αυτή τη στιγμή πολλά τηλεοπτικά παράθυρα 'γεμίζουν' τον τηλεοπτικό τους χρόνο με αναφορές στα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ. Είναι δεδομένο επίσης πως πολλοί από αυτούς που σας ψήφισαν νιώθουν άσχημα από το εκλογικό αποτέλεσμα και βιάζονται να κάνουν δηλώσεις του τύπου 'αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ και δεν ξαναψηφίζω ποτέ'. Θα ήθελα λοιπόν να πώ τα εξής: 1) Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι σίγουρο πως εκπροσωπεί μία διαφορετική και πρωτοπόρα πολιτική για το ΠΑΣΟΚ, εκφράζει μία μερίδα ανθρώπων που συνεχώς αυξάνεται και πιστεύει στο Πανελλήνιο Σοσιαλλιστικό Κόμμα ίσως με μία διαφορετική προοπτική και εξέλιξη.
2) Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν το επιθυμητό, ωστόσο θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται και σχολιάζουν θέματα πολιτικής, πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αποδεχτεί η πλειοψηφία ενός εκλογικού σώματος το νέο, το πρωτοποριακό, να κόψει οικογενειακούς δεσμούς, να απορρίψει λογικές συμφερόντων, να συνειδητοποιήσει πως η οικογενειοκρατεία δεν είναι η σίγουρη ή έστω η μόνη λύση, να σταματήσει να φοβάται το νέο και καλύτερο γιατί το παλιό είναι γνωστό και σίγουρο. Μόνο όταν οι παραπάνω λόγοι και άλλοι πολλοί εκλείψουν θα μπορέσει το εκλογικό σώμα στην πλειοψηφία του να αποδεχτεί και να υιοθετήσει την καινούρια και διαφορετική άποψη(δηλ.την άποψη του Β.Βενιζέλου). Χρειάστηκαν κόποι και πολλές θυσίες στο παρελθόν, που μπορεί εμείς οι νεώτεροι να μην θυμόμαστε ή να μη ζήσαμε, αλλά στην πολιτική τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν μετριέται με κανόνες απλής λογικής.
3)Όσον αφορά αυτούς που σπεύδουν να πούν πως όσοι υποστηρίζουν την άποψη Βενιζέλουν και αγανακτούν στην εικόνα του σημερινού εκλογικού αποτελέσματος, ας φύγουν, δεν τους κρατάει κανείς, θα πώ τα εξής και θα διαφωνήσω. Σίγουρα δεν θα μπορούσαν να μας κρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ οι απόψεις αυτών των ανθρώπων που με τόση ευκολία σπεύδουν σε δηλώσεις που θυμίζουν ιδιοκτησιακές τακτικές επιχειρηματιών που μιλούν για το μαγαζί τους. Αυτό που θα μας κρατήσει στο ΠΑΣΟΚ, παρ'όλο που δεν είναι πρόεδρος ο Β.Βενιζέλος, είναι η αγάπη και η στήριξη σε ένα κόμμα, σε ένα κίνημα που θεωρείται δημοκρατικό, σοσσιαλιστικό και σύγχρονο και που η ιστορία του και οι αγώνων τόσων ανθρώπων δεν μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το ΠΑΣΟΚ σαν ιππόδρομο όπου όλοι ποντάρουν σε μία κούρσα διαδοχής και αν το αποτέλεσμα δεν τους δικαιώσει φεύγουν. Ο Γ.Παπανδρέου είναι ένας πολιτικός με ιστορία και σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί το ότι μεγάλωσε σε μία οικογένεια με την απόλυτη πολιτκή εμπειρία, μέσα από αγώνες κτλ. Το θέμα όμως είναι πως εγώ σαν ψηφοφόρος θα πρέπει να τον κρίνω και βάσει του τώρα και των αποτελεσμάτων του και όχι βάσει του συναισθηματικού δεσίματος που μπορεί να έχω επειδή είναι όπως και να το κάνουμε ένας Παπανδρέου. Θέλω να πιστεύω πως μέσα σε ένα δημοκρατικό κόμμα μπορώ να έχω τη δυματότητα επιλογής. Άρα προς τι όλες αυτές οι εκδηλώσεις κακίας? Γιατί τόσο μένος?
4) Όσον αφορά τις δηλώσεις περί της συμπεριφοράς του κ. Βενιζέλου απέναντι στον κ.Παπανδρέου, που όπως έχει γραφτεί βιάστηκε να μιλήσει και να δηλώσει ότι είναι παρών. Θα ήθελα να πώ, πως η επιλογή αυτή του κ.Βενιζέλου ήταν ιδιαιτέρως έξυπνη. Διότι κατάφερε να 'προλάβει' όλους τους δελφίνους του κόμματος που καιροφυλαχτούσαν για να αρπάξουν με ναρκισσιστικές τάσεις την εξουσία και την ηγεσία του κόμματος. Ποιός μπορεί να αρνηθεί πως από τη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα ο κ.Βενιζέλος, 'χάθηκαν' οι φιλοδοξίες πολλών από τους βαρώνους του κόμματος, που μπορεί να έδωσαν παράταση και να στήριξαν το Γ.Παπανδρέου τελικά, αλλά στην είδηση μιας μελλοντικής εκλογικής αποτυχίας του ΠΑΣΟΚ θα φανερώσουν την αρχηγική τους βουλιμία και πάλι με μεγαλύτη ένταση? Ο Β.Βενιζέλος κατάφερε με την κίνησή του αυτή να αναδείξει τη βρώμικη και καθεστωτική πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Είχε υποχρέωση να θέσει υποψηφιότητα, απέναντι στον τόπο, στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο του τον εαυτό γιατί αντίθετα με άλλους, δεν γεννήθηκε ηττημένος, αλλά νικητής. Και για να τελειώσω τον σχολιασμό αυτής μου της άποψης θα πώ κάτι απλό που γράφτηκε σε μια εφημερίδα. Είναι δύο άνθρωποι, άντρες, που θέλουν να φλερτάρουν μια γυναίκα. Ο ένας πηγαίνει κατευ'θείαν και της το λέει. Ο άλλος πλησιάζει, τη γυροφέρνει και στο τέλος πηγαίνει και βρίσκει φίλους και γνωστούς της και μιλάει δυνατά με υποννοούμενα για να τον ακούσει. Είναι δεδομένο ότι προτιμώ την ντόμπρα και ειλικρινή στάση λοιπόν και όχι τα πέριξ και τις συνομωσίες και δεν χρειάζεται να εξηγήσω ποιός είναι ποιός. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πολλές διορθωτικές κινήσεις και σίγουρα καταννοώ ότι μπορεί και να πληγώθηκε κόσμος από τη στάση του Β.Βενιζέλου απέναντι στον Γ.Παπανδρέου. Αλλά να πώ κάτι? Καλύτερα να σε πληγώσουν κάποιοι άνθρωποι παρά η ίδια η ιστορία. Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει τεράστια ιστορία και δεν μπορούμε να την ξεχάσουμε, να αρνηθούμε τις νίκες του και την εξουσιαστική του φύση, για να κρύψουμε τις ατέλειες του. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ούτε ο αείμνηστος μεγάλος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέοου θα το έκανε αυτό. Και τέλος δεν πρόκειται να υιοθετήσω τις απόψεις περί κρίσεως ιδεολογίας κτλ., γιατί μεχρι τις 16/9 η ιδεολογία ήταν εντάξει για να πάμε σε εκλογές απέναντι σε έναν έφηβο πολιτικά και κυβερνητικά Καραμανλή, αλλά ξαφνικά μετά χάθηκε στον ομιχλώδη δρόμο της άρνησης και της μνησικακίας. Κάθε φορά που το Σοσσιαλιστικό Κόμμα έλεγε ένας μεγάλος Γάλλος πολιτικός αντιμετωπίζει πρόβλημα, όλοι λένε πάμε προς τα αριστερά, όλοι εφευρίσκουν κάποιο πρόβλημα στην ιδεολογία. Μόνο στην ιδεολογία.Στα πρόσωπα ποτέ. Και στο τέλος από κόμμα εξουσίας το Σοσσιαλιστικό Κόμμα έφτανε να είναι ένα κόμμα της τάξεως του 5 %. Και ο κόσμος του? Θα περιμένει κοινωνική πολιτική από τη Δεξιά? Ή μήπως θα δεχτώ να γεμίσω την πολιτική φαρέτρα της Ν.Δημοκρατίας εν προκειμένω με απόψεις-όπλα ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα χίλια μύρια δεινά αυτού του τόπου?
ΟΧΙ. Προτιμώ να επιλέξω το φως και το νέο παρά το παλιό και το καθεστωτικό.
Κε Βενιζέλε μην κουραστείτε, έχετε ακόμα πολλά να δώσετε και υπάρχουν πολλοί που στην πορεία θα έχουν τη δύναμη και το ήθος να τα δεχτούν και να τα αποδεχτούν. Σας το εγγυώμαι.

Φιλικά.

Unknown είπε...

Κυριακή στο Βόλο. Βρίσκομαι εκεί για ένα συνέδριο μουσειολογίας. Ξυπνώ το πρωί και έχει μια μέρα κρύσταλλο.Ανοίγω την tv και σε βλέπω. Εκφράζομαι ιδιαιτέρως παρορμητικά προς το πρόσωπό σου. Η συγκάτοικος εκπλήσσεται και με αποπαίρνει. Αργότερα, στη διάρκεια καφέ στην Πορταριά Πηλίου, βρίσκει την ευκαιρία, κατά τη σύντομη απουσία μου, να κοινοποιήσει την πρωίνή μου εκδήλωση τρυφερότητας στους συμφοιτητές μας που βρίσκονται εκεί.Εκνευρίζομαι βαθύτατα και το δείχνω.

Νωρίς το απόγευμα και είμαι χαμένη σε μια πόλη που δε γνωρίζω προσπαθώντας να βρω το εκλογικό τμήμα.Έχω αφήσει τους υπόλοιπους και ψάχνω. Το βρίσκω. Ένα χωμένο πολιτιστικό κέντρο με αργαλειούς και κουβάρια. Ακόμα και οι Βολιώτες παραπονιούνται πως δυσκολεύτηκαν να το βρούν. Κλείνω το φάκελο με το όνομά σου και κάνω τη χειρονομία του σταυρού.

Βγαίνω στο χειμωνιάτικο ήλιο και περιπλανιέμαι στους δρόμους με τα χαμηλά σπίτια.Στο Παλαιόν Βόλου.Είναι όμορφα. Το απόγευμα αυτό στάζει μέλι.Είμαι πλήρης και ευτυχισμένη. Έκανα το χρέος μου. Αυτό που από τις 11 Σεπτεμβρίου είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου.
Βρίσκω του υπόλοιπους."Πού ήσουν;""Ψήφισα""Ψήφισες;"..Στο βλέμμα τους ένα κράμα απορίας, έκπληξης και ίσως θαυμασμού..

Και να που τέλειωσε και αυτό.
Σε ευχαριστώ που με έκανες να ξυπνήσω, να πορωθώ, να ασχοληθώ, να ελπίσω, να σκεφτώ.
Είχα πει πως το ΠΑΣΟΚ χωρίς εσενα αρχηγό έχει τελείωσει για μένα. Δεν ξέρω. Μακάρι το μέλλον να δείξει κάτι καλό. Ίδωμεν....

Ανώνυμος είπε...

Όχι κύριε Βενιζέλο, δεν υπάρχει ρεύμα, μία εντολή υπάρχει.
Σεβαστείτε τη και παλέψτε για το ΠΑΣΟΚ.
Και μία θερμή παράκληση, υπάρχουν άτομα που σας στήριξαν και μπαίνουν εδώ κι γράφουν πως ΠΑΣΟΚ δε θα ξαναψηφίσουν.
Ευελπιστώ να υπάρξει και κείμενό σας που να καλείτε τους υποστηρικτές σας να στηρίξουν τον νέο δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο.
Δεν νοείται να αφήνετε τέτοιες τοποθετήσεις. Ελπίζω να θέλετε ακόμα το καλό του ΠΑΣΟΚ και να το στηρίξετε.
Η παρομοίωση (ισοδύναμη με πολιτική αυτοκτονία και πολιτική βρισιά) με τον Μητσοτάκη είναι πολύ κοντά, προσέξτε

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΑΤΙ 1. ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ 3,5 ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ, 2. ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ/ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΠ' ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΕ "ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ" ΚΕΝΤΡΑ (ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ? ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ? Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ? ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΗΜΑΡΤΟΝ!), 3. ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, 4. ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΓΩΝΙΑ, 5. ΓΙΑΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΜΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΛΕΙΑΔΑ ΒΑΡΟΝΩΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, 6. ΓΙΑΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΥΑΛΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΨΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΔΙΑΚΡΙΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΟΧΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΣΑΦΕΙΣ.

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΛΙΓΟ (ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ, ΟΧΙ ΠΟΛΥ) ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ. ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ. ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗΘΗΚΑΝ. ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2, 3 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ?ΕΛΕΟΣ!ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΑΝΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ.ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ)ΘΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΚΕΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ.Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΞΙΑ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ(ΕΔΩ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟΝ ΓΑΠ).ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΠΑΣΟΚΟΣ(ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ....)

mag είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ (ΒΛ.ΧΥΤΗΡΗΣ) ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ (ΒΛ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ),Η ΓΛΥΚΑΝΑΛΑΤΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΑ ΤΗ ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ...ΡΟΛΟΥΣ, Η ΦΩΦΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ,Ο ΡΕΠΠΑΣ, Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕ ΕΣΕΝΑ...,Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ... Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.
ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ...
ΑΑΑΑΧ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΨΟΦΑΝΕ.
ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ

ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΥ

ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΛΙΑΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ "ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΔΑΤΕ?ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ?"
ΕΝΑ ΚΑΗΜΟ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ...
ΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙ Ή ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΟΜΑ.
ΑΑΑ! ΚΑΙ ΑΝ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ή Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ... Κ.Ο.Κ

Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΥΤΗΡΗΣ ,ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΟΡΓΑΝΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΙΑΝΘΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΕΤΗ ΚΑΣΕΤΑ...

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΓΩΝΙΑ.

ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ?

ΕΤΣΙ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΑΚΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΥΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ 40% ΕΙΝΑΙ ΡΕΥΜΑ...ΚΑΙ
ΒΑΓΓΕΛΗ-ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ-
ΣΗΜΕΡΑ ΗΣΟΥΝ
Ο ΑΞΙΟΣ
Ο ΣΟΒΑΡΟΣ
Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ
Ο ΦΙΛΟΣ
Ο ΑΠ΄ΟΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ TIMING...Ε ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ΄ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΞΙΣΤΑΝΤΟ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....
ΟΧΙ ΒΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...
ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ... ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ...
ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟ
Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟ ΠΡΩΊ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ (ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΕΛΥΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Κ.Λ.Π. Κ.Λ.Π. ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ)ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ.
Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Κ.Κ. ΟΨΙΜΟΥΣ ΝΕΟ-ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ(ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΚΑΙΡΟΙ!ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ).

Ο ΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΞΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ)ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΛΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΡΕΛΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ ΄89 ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΡΩΓΑΤΕ - ΣΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΛΕΕΙ- ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ.
ΜΕΤΑ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΟΝ ΡΕΛΛΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟ ΠΩΣ ΣΥΝΝΕΟΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΝ ΜΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.
Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΚΗΣ ΕΠΙΑΣΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΡΕΛΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο,ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΦΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΓΙΑΤΙ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ- ΟΤΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΥΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ?
ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΜΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ ΕΓΩ ΤΟΝ ΝΟΜΙΖΑ ΤΡΕΛΛΟ" ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΔΙΟΣΥΓΚΡΑΣΙΑ.(ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ)
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ:
AN ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΡΕΛΛΟΣ, ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΕΣ ΣΤΑ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΤΣΙΜΠΟΥΣΕ Η ΜΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
(ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΤΗΡΩ)
ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ (ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙ ΑΥΤΟ) ΟΤΙ Ο ΡΕΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΨΗ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 12/11/07.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΦΑΝΩ ΧΡΗΣΙΜΗ.ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟ.
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΙΔΕΕΣ... ΔΗΛΩΝΩ ΠΑΡΟΥΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

κε Βενιζέλο, συγχαρητήρια για τον αγώνα σας και λυπάμαι που ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν πίστεψε σε εσάς. Είναι φαίνεται η κατάρα του ονόματος! Για δεύτερη φορά στη νεότερη ιστορία ο λαός δεν εμπιστεύεται έναν Βενιζέλο,τις επιπτώσεις τις πρώτης φοράς τις πληρώσαμε ακριβά ως έθνος, ελπίζω να μην επαναληφθεί η ιστορία...
Δυστυχώς ο παρορμητισμός σας, έκανε ήρωα τον ΓΑΠ γιατί ο Έλληνας λυπάτε τον ανίκανο που του επιτήθονται,τον καημένο. Επίσης φοβήθηκαν μην τους ξεβολέψετε από τα γραφεία τους και χρειαστεί να βγουν στους δρόμους να κάνουν πάλι αντιπολίτευση.Αυτοί που τώρα σας κάνουν μάθημα ενώτητας σας αντιμετώπησαν ως έναν ξένο προς το ΠΑΣΟΚ, έναν Δεξιό! Άκουσα από προέρδους νομαρχιακών να λένε "πήραμε 70%"!Ποιοι πήρατε;;; Αυτό είναι ενώτητα;; Δυστυχώς ο κόσμος στα χωριά δεν ψήφησε ελεύθερα, οι γυναίκες ψήφιζαν ότι τους έλεγαν οι άντρες τους, και οι άντρες ότι ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, ή ο γραμματέας της οργάνωσης.Αυτη ήταν η μεγάλη δημοκρατική διαδικασία την οπόια βέβαια ο ΓΑΠ δεν την σκέφτηκε όταν τον "έχρηζε" ο Σημήτης πρόεδρο εκβιαστικά πριν της εκλογές.
Ο μόνος τρόπος να πείσει το ΠΑΣΟΚ την κοινωνία πως δεν είναι δεξιό κόμμα, είναι να βγάλει τους εργαζόμενους στο δρόμο και να είναι δίπλα τους, όχι με μεγάλες κουβέντες αλλά με λόγια απλά και κυρίως αγώνες.

ΒΑΛΑΝΤΗΣ είπε...

Δυσκολεύομαι πραγματικά να ξεκινήσω τον σχολιασμό του αποτελέσματος. Και δυσκολεύομαι γιατί η ερμηνεία που δίνω μου αφήνει μια πικρή γεύση. Η διαπίστωσή μου λοιπόν είναι η εξής. Ανέκαθεν στις συζητήσεις που είχα με φίλους για την διακυβέρνηση αυτής της χώρας υπήρχε η σκέψη και η αναμονή πως κάποτε θα βρεθεί ένας άνθρωπος ευφυής και συγκροτημένος που θα αναλάβει να οδηγήσει τη ζωή μας σε καλύτερο προορισμό. Τελικά αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε. Βγήκε μπροστά, είπε την άποψή του, ήρθε αντιμέτωπος με έναν ολόκληρο σκληρό κομματικό μηχανισμό και κατάφερε τελικά να κερδίσει ένα αρκετά σεβαστό ποσοστό των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Γιατί όχι μεγαλύτερο; Μα γιατί τελικά όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα δεν επιλέγουμε με βάση κριτήρια ευφυίας, επαγγελματικής καταξίωσης, ικανότητας λόγου, ηγετικού παραστήματος, αξιοπρέπειας και στηβαρού πολιτικού λόγου. Επιλέγουμε με βάση το πόσο μας τρομάζει καποιος να είναι πιο έξυπνος από εμάς. Ενώ λέμε πάντα πως θέλουμε να μας κυβερνάνε οι πιο έξυπνοι εμεις στην πράξη επιλέγουμε ακριβώς το αντίθετο. Ανακυκλώνουμε για χρόνια στην πολιτική μας ζωή τα ίδια ανεπαρκή πρόσωπα με μοναδικό κριτήριο τις ευκαιρίες που μας δίνουν να φανούμε στους εαυτούς μας πιο έξυπνοι από αυτούς. Πραγματικά λοιπόν εμείς οι ίδιοι αναζητούμε την ανεπάρκεια των πολιτικών που επιλέγουμε για να μπορούμε να αιτιολογούμε κάθε φορά την σωστή κατα τη γνώμη μας πολιτική μας σκέψη. Μας τρομάζει η ιδέα πως κάποιος είναι τόσο έξυπνος, μορφωμένος και ικανός που δεν τον καταλαβαίνουμε. Και πραγματικά δεν τους κατηγορώ. Όσο δεν θυμώνω με την ανηψιά μου (3 ετών) που δεν καταλαβαίνει όσο κι αν της εξηγούμε πως πρέπει να πάρει την αντιβίωση για το καλό της άλλο τόσο δεν θυμώνω με τους χιλιάδες εκείνους πολίτες αυτής της χώρας που επέλεξαν να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό από την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τόσο καταλαβαίνουν κι έτσι πράτουν. Η για να το θέσω πιο σωστά, τόσο τους θέλουν να καταλαβαίνουν αυτοί που αισθάνονται πως με μια ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας θα κινδύνευε η θέση τους. Όπου κι αν ανήκουν αυτοί. Κυβέρνηση ή αντιπολύτευση. Για μένα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη το γεγονός πως οι συνδικαλιστές τάχθηκαν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου από την αρχή. Ούτε η θέση των βαρώνων. Ούτε ο αγώνας κυβερνητικά προσκείμενων δημοσιογράφων (βλ. Τράγκας) να αποδομήσουν τις ικανότητες Βενιζέλου. Όλοι είχαν τους λόγους τους. Αυτό λοιπόν που έμενε σε όλους εμάς ήταν να ερμηνεύσουμε αυτούς τους λόγους και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για όλους. Δυστυχώς όμως αυτό έγινε μόνο από το 40 % του εκλογικού σώματος. Όλοι οι υπόλοιποι είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε γιατί δεν ήθελαν έδωσαν διαφορετική ερμηνεία. Αυτό δεν με απογοήτευσε. Αντιθέτως μάλιστα. Μου έδειξε πως παρά τον λυσαλαίο αγώνα όλων των βολεμένων ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του κόσμου εμφανίστηκε σκεπτόμενο και προβληματισμένο. Κι αυτό είναι σημάδι πως την επόμενη φορά οι σκεπτόμενοι θα είναι περισσότεροι. Ο κόσμος αργά αλλά σταθερά αποποιείται το χαρακτιρισμό του "αιγοπρόβατου" και του "χωριάτη" που πολύ εύστοχα είχε αναφέρει ο Μαυρογυαλούρος. Κι αν τώρα κατάφεραν να τον "ψήσουν" την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα για τους βολεμενους της εξουσίας. Ο δρόμος έχει ανοίξει. Τώρα είναι μονοπάτι. Στο χέρι όλων εμάς είναι να γίνει λεωφόρος διακίνησης νέων ιδεών, νέων πολιτικών, ικανών ανθρώπων και σύγχρονων ρευμάτων. Δεν σταματάμε εδώ. Και δεν σταματάμε όχι γιατί θέλουμε να δούμε τον Βενιζέλο Πρωθυπουργό αλλά γιατί θέλουμε κάποια στιγμή να αιστανθούμε πως εμπιστευτήκαμε το μέλλον μας στους πιο ικανούς. Και να είναι σίγουροι όλοι πως αυτό αργά ή γρήγορα θα το καταφέρουμε όλοι εμείς οι "χωριάτες".

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ.
Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 81;
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.
ΕΥΤΥΧΩΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.
ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΥΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΟΥΣ.
ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.
ΑΙΣΧΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΤΟ BLOG ΣΟΥ!
ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΟΛΟΝ" ΒΟΛΕΜΕΝΟ!
ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Dear Mr. Evangelos Venizelos

First of all I must apologize for the fact that I do not wish to post this comment in my native language. As a recently made Greek of the Diaspora, I have to say after observing everyday the chaos and anarchy that has bestowed over our nation, that you are the only politician left in Greece. Not only I agree with you on many aspects, I believe that you are the only individual left in this country who can change the current situation towards the benefit and well being of our nation, our state, and it's long forgotten citizens. After all, you bear a name that is dearest to all Greeks, a name that brings hope to us all. I can only wish you Godspeed in your task.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το ποσοστό αλλά κυρίως για την ανακοίνωση που κάνατε μετά τα αποτελέσματα.

Μία από τις απόψεις που άκουσα αυτό το διάστημα ήταν ότι τα πράγματα δεν ήταν ακόμα ώριμα για να γίνει αυτή η αλλαγή. Ίσως να είναι έτσι. Υπομονή.

ΥΓ. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι στη συνάντηση bloggers. Τι κρίμα! Την επόμενη φορά.

Καλή σας μέρα!

john savvopoulos είπε...

"Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της."
Στέκομαι σε αυτά τα λόγια σου που επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη μου σε σένα. Προσωπικά πιστεύω το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Η διαδικασία όμως της εκλογής έχει μεγάλη σημασία. Φαίνεται το μήνυμα αυτό το έλαβαν και άλλες παρατάξεις.
Από δω και στο εξής αρχίζουν τα δύσκολα γιατί η κυβερνητική πολιτική σε στυλ «βλέποντας και κάνοντας» έχει καταντήσει επιεικώς αηδία.
Άργησα να συνειδητοποιήσω πόσο επικίνδυνο είναι για το τόπο να υπάρχει κενό αντιπολίτευσης. Άργησα επίσης να συνειδητοποιήσω ότι αυτό το κενό συντηρεί τη Ν.Δ. στην εξουσία και τίποτα απολύτως άλλο.

Να σαι καλά.

NdN είπε...

Κάποιος έγραψε παραπάνω

Όποιος θέλει ας φύγει... Κανείς δεν κρατάει κανέναν... Και όποιος αισθάνεται πολιτικά ικανός και επαρκής να επηρεάσει τη διαμόρφωση της πολιτικής του Πασοκ, ας μείνει να το κάνει...

Εγώ προσθέτω… Από σήμερα, ή όλοι μαζί ή όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί, να πάει σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Ισως το πιο ώριμο αυτή τη στιγμή είναι σε καποιο καιρό απο τώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με αυτούς που σας υποστηρίξανε για τη δημιουργία κόμματος (όχι όμως αμέσως τώρα, θέλει λίγο χρόνο για να γίνει σωστά).

Αυτό που έγινε τους 2 τελυταίους μήνες ήταν μονόδρομος προς αυτή την οδό.

Και ας μή γελιόμαστε με τα περι ενότητος κτλ. Λεχθήκανε πολλά και βαριές κουβέντες.

Λοιπόν κάθε επιτυχία στο μέλλον.

Βαρόνιος Κόρτος

Ανώνυμος είπε...

Για οσους φιλους το παιρνουν απαξιωτικα οτι πολλοι λενε πως δε θα ψηφισουν ποτε ΠΑΣΟΚ με Γιωργο,σας περασε ποτε απο το μυαλο σας πως δεν το κανουμε επειδη μας επιασε γινατι,αλλα επειδη εχουμε βαρεθει να μας κοροιδευουν τα κομματα και οι πολιτικοι και θελουμε επιτελους εναν πολιτικο ολκης μπας και γινει κατι για τη χωρα?

Και μηπως σας περασε απο το μυαλο,πως υπαρχουν και ανθρωποι πως δεν ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ σωνει και καλα ,αλλα το κομμα που νομιζουν πως ειναι το λιγοτερο κακο για τη χωρα και σε αυτο μεγαλο ρολο παιζει ο αρχηγος???

Οι εκλογες πρωην συντροφοι,δεν ηταν ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ.Δηλαδη,παμε να ψηφισουμε και οποιος βγει θα μας κανει.Σε μερικους ο Γιωργος δεν κανει.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Υπαρχουν λοιπον και πρωην ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ,που ηθελαν Βενιζελος,ΜΠΑΣ και ξαναγυρισουν στο ΠΑΣΟΚ.Δε βγηκε ο Βενιζελος?Δεν παει να πει πως εχουν καμια υποχρεωση να ψηφισουν Γιωργο.Οπως τωρα ψηφισαν αλλα κομματα,γιατι εκριναν το Γιωργο ακταλληλο η επικινδυνο,ετσι μπορουν να κανουν και τωρα.

Μην το κανουμε οπως οι ξενοι αντιμετωπισαν το σχεδιο Αναν,που μετα εμφανισαν το "oxi" σαν αφορμη διπλωματικης καταδικης των Κυπριων,λες κι επειδη οι Τουρκοκυπριοι ειπαν ναι,αρα και οι Ελληνοκυπριοι επρεπε να θελουν το σχεδιο.

Το να εισαι φιλικα προσκειμενος στο ΠΑΣΟΚ,δεν παει να πεις πως εισαι τοσο φανατικος ωστε να ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ ο,τι κι αν γινει.Πανε οι εποχες των προβατων που ακολουθουν παντα τον ιδιο βοσκο.

Αυτο εγινε στις εκλογες,αλλα ακομα να το καταλαβετε συντροφοι.

Οι Ελληνες,δεν ειναι πια απλα ΠΡΑΣΙΝΟΙ.Δεν ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ στο ΠΑΣΟΚ,οποτε οποιος βγει αρχηστρατηγος ,πρεπει ολοι αυτοι που καποτε ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ να τους αρεσει ο νεος αρχηγος.

Οταν ο Γιωργος χασει και τις επομενες εκλογες,τοτε ΙΣΩΣ να καταλαβετε το ΓΙΑΤΙ ολα τα αλλα κομματα αντιπολιτευσης ανεβαζουν τα ποσοστα τους και το ΠΑΣΟΚ οχι.Απο ΚΑΠΟΥ προηλθαν οι ψηφοφοροι που ψηφισαν τα μικρα κομματα.
Τι σας κανει να νομιζετε πως αυτοι τωρα θα πανε να ψηφισουν Γιωργο?Επειδη ο Γιωργος ξανανικησε στις εκλογες του ΠΑΣΟΚ?

Δεν ειναι στραβος ο γυαλος φιλοι μου.Μαλλον το ΠΑΣΟΚ στραβα αρμενιζει,αλλα μερικοι δεν εννοειτε να το καταλαβετε.

Στη δημοκρατια,οποιος θελει το Γιωργο πρωθυπουργο,τον ψηφιζει γι αυτον το λογο.Δεν τον ψηφιζει πρωθυπουργο γιατι οι περισσοτεροι στο ΠΑΣΟΚ τον θελουν για αρχηγο του ΠΑΣΟΚ.

Ο φιλος εξ Ιταλιας.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ρευμα αναχωμα σε αυτους που θελουν να φυγουν απο το ΠΑΣΟΚ λογω Παπανδρεου.

Ρευμα αναχωμα στην Δεξια
Ρευμα ΝΙΚΗΣ

Για το ΠΑΣΟΚ.
Με το ΠΑΣΟΚ.

Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Για οσους φιλους το παιρνουν απαξιωτικα οτι πολλοι λενε πως δε θα ψηφισουν ποτε ΠΑΣΟΚ με Γιωργο,σας περασε ποτε απο το μυαλο σας πως δεν το κανουμε επειδη μας επιασε γινατι,αλλα επειδη εχουμε βαρεθει να μας κοροιδευουν τα κομματα και οι πολιτικοι και θελουμε επιτελους εναν πολιτικο ολκης μπας και γινει κατι για τη χωρα?

Και μηπως σας περασε απο το μυαλο,πως υπαρχουν και ανθρωποι πως δεν ψηφιζουν ΠΑΣΟΚ σωνει και καλα ,αλλα το κομμα που νομιζουν πως ειναι το λιγοτερο κακο για τη χωρα και σε αυτο μεγαλο ρολο παιζει ο αρχηγος???

Οι εκλογες πρωην συντροφοι,δεν ηταν ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ.Δηλαδη,παμε να ψηφισουμε και οποιος βγει θα μας κανει.Σε μερικους ο Γιωργος δεν κανει.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ,ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Υπαρχουν λοιπον και πρωην ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ,που ηθελαν Βενιζελος,ΜΠΑΣ και ξαναγυρισουν στο ΠΑΣΟΚ.Δε βγηκε ο Βενιζελος?Δεν παει να πει πως εχουν καμια υποχρεωση να ψηφισουν Γιωργο.Οπως τωρα ψηφισαν αλλα κομματα,γιατι εκριναν το Γιωργο ακταλληλο η επικινδυνο,ετσι μπορουν να κανουν και τωρα.

Μην το κανουμε οπως οι ξενοι αντιμετωπισαν το σχεδιο Αναν,που μετα εμφανισαν το "oxi" σαν αφορμη διπλωματικης καταδικης των Κυπριων,λες κι επειδη οι Τουρκοκυπριοι ειπαν ναι,αρα και οι Ελληνοκυπριοι επρεπε να θελουν το σχεδιο.

Το να εισαι φιλικα προσκειμενος στο ΠΑΣΟΚ,δεν παει να πεις πως εισαι τοσο φανατικος ωστε να ψηφιζεις ΠΑΣΟΚ ο,τι κι αν γινει.Πανε οι εποχες των προβατων που ακολουθουν παντα τον ιδιο βοσκο.

Αυτο εγινε στις εκλογες,αλλα ακομα να το καταλαβετε συντροφοι.

Οι Ελληνες,δεν ειναι πια απλα ΠΡΑΣΙΝΟΙ.Δεν ειναι ΣΤΡΑΤΟΣ στο ΠΑΣΟΚ,οποτε οποιος βγει αρχηστρατηγος ,πρεπει ολοι αυτοι που καποτε ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ να τους αρεσει ο νεος αρχηγος.

Οταν ο Γιωργος χασει και τις επομενες εκλογες,τοτε ΙΣΩΣ να καταλαβετε το ΓΙΑΤΙ ολα τα αλλα κομματα αντιπολιτευσης ανεβαζουν τα ποσοστα τους και το ΠΑΣΟΚ οχι.Απο ΚΑΠΟΥ προηλθαν οι ψηφοφοροι που ψηφισαν τα μικρα κομματα.
Τι σας κανει να νομιζετε πως αυτοι τωρα θα πανε να ψηφισουν Γιωργο?Επειδη ο Γιωργος ξανανικησε στις εκλογες του ΠΑΣΟΚ?

Δεν ειναι στραβος ο γυαλος φιλοι μου.Μαλλον το ΠΑΣΟΚ στραβα αρμενιζει,αλλα μερικοι δεν εννοειτε να το καταλαβετε.

Στη δημοκρατια,οποιος θελει το Γιωργο πρωθυπουργο,τον ψηφιζει γι αυτον το λογο.Δεν τον ψηφιζει πρωθυπουργο γιατι οι περισσοτεροι στο ΠΑΣΟΚ τον θελουν για αρχηγο του ΠΑΣΟΚ.

Ο φιλος εξ Ιταλιας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Κυριε Παπαιωαννου,αυτο που πολλοι στο ΠΑΣΟΚ δεν εχουν καταλαβει,ειναι πως στις προσφατες εκλογες,ο Γιωργος εχασε επειδη πολλοι πρωην ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ,δεν τον θεωρουσαν καταλληλο να κυβερνησει.

Αυτοι δεν ειναι οτι ΤΩΡΑ θα φυγουν.ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΛΟΓΩ ΓΙΩΡΓΟΥ.Αρα αναχωμα σε ατομα που ηδη εχουν φυγει,δεν υφισταται.

Το θεμα τωρα ειναι να κρατηθουν οσοι ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να φυγουν.

Αντε καλη τυχη Γιωργο.Ξαναματααλλαξε τα ολα.Κι αμα βρεις και κανενα δικο σου συνθημα αντι να αντιγραφεις το μπαμπα σου για να χτυπας στο θυμικο των Ελληνων,σφυρα μας.

Εξ Ιταλιας

Ανώνυμος είπε...

Φτού! Πάλι Αλαβάνο θα αναγκαστώ να ψηφίσω στις επόμενες εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σύντροφε Βενιζέλο, σε συγχαίρω για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορούν κάποιοι να επαίρονται για καθαρή νίκη του Γιωργάκη Παπανδρέου την 11 Νοεμβρίου όταν σχεδόν 4 από τους 10 , φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν με αυτήν την επιλογή. Εκτός και αν είναι υπερήφανοι για το γεγονός ότι ,επιτέλους κατέγραψε την πρώτη του νίκη ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (έστω και εσωκομματική) , εκμεταλλευόμενος τα αντανακλαστικά ενός παλαιοκομματικού κατεστημένου που επιθυμεί ένα κίνημα ήττας και όχι νίκης , αναμένοντας την δική του «ευκαιρία».
Ελπίζω το ρεύμα που προσωποποιήθηκε στο πρόσωπο σου να γίνει πλειοψηφικό και ελπιδοφόρο. Μην το βάζεις κάτω , το σκεπτόμενο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ είναι μαζί σου για το καλό του κινήματος και της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι ο κ.Βενιζέλος είναι πολύ έξυπνος για να θελήσει να φύγει απο το ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε μόνο μέσα απο αυτό το όχημα μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία πράγμα που είναι και ο απώτερος στόχος του (και καλά κάνει και είναι).

Τα συμπεράσματα μου είναι τα παρακάτω:
~ to 38% είναι σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί.
~ Αν έβγαινε ο κ.Βενιζέλος θα έπρεπε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα αρχαία και βολεμενα στελέχη που σύντομα αν εξακολουθησουν την ως τωρα τακτικη τους θα καούν τελείως. Αλλωστε ο λαός παθαίνει αλλεργια με αυτούς. Η επόμενη φορά θα είναι πιο άνετη.
~ κ. Βενιζέλε, έχετε να πείσετε ένα 56% που αμφισβητεί τις προθέσεις και τα κίνητρά σας. Δεν είναι εύκολη δουλειά αυτό και γίνεται μόνο με πολιτικές. Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είναι ένα συντηρητικό ακροατήριο.
~ Διαχειριστείτε καλύτερα την πληθωρικότητά σας, σας στοίχισε ακριβά.
~ Ελπίζω όσοι σας στηριξαν, και κυρίως οι κ.Λοβέρδος και Κουκουλόπουλος να μην σας εγκαταλείψουν.

Ερρωσθε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε συντροφε Βενιζελε,
οσο και να ειμαι απογοτευμενος απο το τελικο αποτελεσμα, θελω να σας ευχαριστησω γιατι καταφερατε εστω για δυο μηνες μετα την ηττα στις βουλευτικες να μας ξαναδωσετε προοπτικη νικης. Ειχατε καθαρο πολιτικο λογο με τον οποιο συμφωνω απολυτα. Πιστευω οτι το θετικο που μπορουμε να κρατησουμε ειναι οτι υπαρχει ενα μεγαλο προοδευτικο σκεπτομενο κομματι της ελληνικης κοινωνιας που θελει αλλαγες. Νομιζω οτι πρεπει να δωσετε τον αγωνα μεσα απο το ΠΑΣΟΚ για την προωθηση των πολικων σας θεσεων. Δεν χαριζω το ΠΑΣΟΚ σε κανενα. Πιστευω οτι η επιλογη του Γιωργου ηταν επιλογη ηττας η οποια θα φανει στις επομενες εκλογες. Δυστυχως παρακολουθησαμε μια ομαδικη πολιτικη αυτοκτονια. Υπαρχει ακομα πολυς δρομος για να γινει το ΠΑΣΟΚ ενα συγχρονο ευρωπαικο σοσιαλιστικο κομμα που δεν θα κανει σημαια του θεωριες συνομοσιας αλλα θα προωθει προοδευτικες πολιτικες θεσεις που χρειαζεται η κοινωνια.
Συνεχιστε τον αγωνα σας για τη προωθηση των θεσεων σας και ειμαστε μαζι σας.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά και σε ένα άλλο άτομο συνέβη να μας δώσουν ψηφοδέλτια που δεν είχαν μέσα το δικό σας κ.Βενιζέλο, αλλά δύο του ΓΑΠ και μάλιστα δεν υπήρχε και το λευκό.Άραγε είναι μεμονωμένα περιστατικά ή μήπως κρύβονται συμφέροντα από πίσω;;

Λάμπης Φίλης είπε...

Τώρα, όλοι εσείς που με Γιώργο αρχηγό υποστηρίζετε ότι θα την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια, περιμένοντας την επόμενη ήττα του Παπανδρέου, αλήθεια πιστεύετε ότι υπάρχει περίπτωση όσο ζει ο Βαγγέλης να δει εξουσία; Αν αυτή η εσωστρέφεια συνεχιστεί και φέρει και άλλες ήττες στο ΠΑΣΟΚ, αν δεν συνεργαστούν ΟΛΟΙ για τη νίκη, το ΠΑΣΟΚ θα μείνει στην απέξω για γενεές! Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ΒΕΝ γίνεται πραγματικός Νο2 αν ο Γιώργος (ή Γιωργάκης) γίνει Νο 1 στις καρδιές μας και γίνει και πρωθυπουργός, διαφορετικά θα περιμένουμε τα παιδιά μας για να ξεχάσουν τον "εμφύλιο".
Ας μαζευτούμε, τα όπλα κάτω και στον αγώνα για να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουν καμιά φορά οι εξουσιολάγνοι.

Κάποιος που θυμάται το βόθρο που βγήκε από το στοματάκι του ήρωά μας όταν ο Σημίτης τον απέλυσε από υπουργό Πολιτισμού

Ανώνυμος είπε...

Hey Georgie...it's me again, buddy. I'll tell you what I need to in your native tongue, English. I know it is more understandable to you. Hope you don't think I'm a prick or anything. It's just that English is a more succinct language, that folks who are deprived of a huge intellect can use with ease. Anyhow. Congratulations! You managed to keep your job for a couple of more years. Oh, man! Now the real job begins. Are you scared shitless? Oh, man. Let me tell ya...well, when I heard that you were elected with a high percentage I said "Hm, this guy is in real trouble now. He's got to face Kostas Karaman, and he's got the party barons waiting in the corner." I know, I know, you're getting help from your family and inspiration from your heritage and the memories of your dad and granddaddy who were real troublemakers and real survivors (do you agree?) and you keep plugging ahead, ignoring the sirens, and the "little" people. By the way, who are those idiots to tell ya what to do or not do? They are nobody. They are worms. They deserve your indifference. Anyway, back to you. I suggest you take a few courses with Toastmasters International, man. You need to improve your public speaking skills, bud. I'm dead serious. George, you're painful to watch on television. You keep glancing at your notes every other word, man. You come across as dim-wit. I'm saying this for your own good. The other thing is that you need to improve your memorization skills. Remember when we had to memorize stuff in high school, like history, religion, like parrots. Oh, you didn't go to Greek schools? You lucky to descent from a rich "Tzaki", privileged family, man. But ask me, who I had to endure the pains of poverty. We ate every other day man, changed homes twice a year. My daddy was dirt-poor and my granddaddy an immigrant. See, we are different, man. You had a better head start. That's f....unfair. Now, you want to rule me and others like me. You shroud your election in a supposedly democratic process that we all know is rigged, otherwise why delay the results for 24 hours? Remembers the "Even the trees voted" your granddaddy said in 1961 for old Karamanlis' elections? Hell, the same happened with you because the barons in your party and ND wanted to keep you. Man, I know I'm harsh. But I'm right to be harsh. See, I've fought long and hard for the party that you have now hijacked. But I will stop here. You get the point. But life is a vicious cycle. Things will change. You will pass. The days of the future will become brighter when you and Kostas and Dora go home for good. Enough of dynasties, man. I'm sick and tired of the same crap. For 400 years we had the ottomans telling us what to do. Then we got the foreign powers meddling in our country affairs, and they installed kings and queens and dynasties. Then, because kings bothered us too much, we decided to replace them with domestic elites and their descendants to "guide" us through our life. But it's taken us nowhere. Two steps backward, one step ahead. And so life moves ahead. Greece never changes, we are still a dirt-poor, ineffective, unproductive country, with lazy, idiotic people. But you, the elites, lead the way. We follow like sheep. We deserve you all. But there is a knight waiting in the wings to guide us through the darkness. He's got a sharp tongue and mind. You all can't get away from what he's planning for you. He's biding his time. He's waiting. He's sharpening his sword. He will take you down in due time. He is the prince to lead Greece through out of the bondage of dynastic people with old names. He'll deliver a nation. I and 4 out of 10 Greeks are with him, waiting in his flank, and anticipating the time that's near. We can wait!

Λάμπης Φίλης είπε...

Άχ καλέ μου ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ, σκεφτόμενο άτομο εσύ, που όλοι οι άλλοι είναι ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΙ, άχ καλέ μου, κουκουεδίστικη νοοτροπία, έφυγα από κει για να τα συναντήσω αλλού... ΑΧ!
Πως μπορείς και στηρίζεις ένα χώρο που έχει 6 στους 10 ΜΗ ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΥΣ! ΨΑΞΕ-ΨΑΞΕ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ.
Στον κύριο που αναφέρει ότι μόνο η Μακεδονία ξέρει να ψηφίζει: ΨΩΜΙΑΔΗ!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε και συνονόματε Βαγγέλη, δεν τα καταφέραμε. Συνέχισε την προσπάθειά σου και εμείς θα σε στηρίζουμε. Εγώ φυσικά και θα ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ, αλλά δε περιμένω πλέον πολλά.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Το τελικό ποσοστό που έχετε πάρει δεν είναι ακόμη γνωστό. Όμως είτε είναι 33% είτε είναι 38%, δεν είναι μη αναμενόμενο. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό που κάνατε, ούτε και το ποσοστό είναι μικρό μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα!

Παρά το γεγονός ότι πολλοί σας κατηγορούν για "υπονομευτή" και για υπερβολικά φιλόδοξο, δείχνετε ότι γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει fair play. Θα ήταν ευχής έργο εάν είχατε βοηθήσει να το καταλάβουν αυτό περισσότεροι!

Όλοι εμείς που σας στηρίξαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πολύ θα θέλαμε να είχατε μετρήσει καλύτερα ορισμένους παράγοντες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα:

Η αρχική προβολή της υποψηφιότητας σας είχε πολλά προβλήματα, με κυριότερο κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι ενεπλάκη σε ζητήματα κατώτερα των περιστάσεων. Αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με άστοχες ενέργειες, αλλά και με τη συνολική διαλεκτική που χρησιμοποιήσατε.

Οι επιλογές έντασης αντιπαράθεσης με στελέχη ήταν λάθος. Η ένταση πρέπει να έχει μία και μόνη κατεύθυνση, τον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τη δεξιά. Μόνο τότε μετουσιώνεται σε ένα δυναμικό ρεύμα που συμπαρασύρει τον κόσμο μαζί του και γίνεται νικηφόρο. Κάθε άλλη ένταση έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Η υπόθεση ότι η αύξηση των ψηφοφόρων θα ήταν υπέρ της υποψηφιότητας σας αποδείχτηκε αστήρικτη και εσφαλμένη. Υπήρξε πολύς φανατισμός από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, και ειδικά των μεγάλων ηλικιών, τους οποίους δεν μετρήσατε σωστά. Όλοι αυτοί επιλέγουν Γιώργο Παπανδρέου και όχι εσάς, παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να συμπαθούσε εσάς περισσότερο από τον γιό του! Πέραν αυτού, η διαλεκτική που χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου περί "συμφερόντων" ξύπνησε παλαιοπασοκικά ένστικτα που δεν όπως φαίνεται είναι πολύ ζωηρά...

Παρόλαυτα, δεν πτοούμαστε! Περιμένουμε πραγματικά ένα νέο ρεύμα να σχηματιστεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ και να είστε εσείς ο εκφραστής του! Ευχόμαστε ο δυναμισμός που εκπέμπετε να συνεχίσει να ενισχύσει τα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ και να προκαλεί τους νέους για μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΤΟΥΡΑ ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ...ΓΙΩΡΓΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΑΠΟΚ ΕΙΝ' ΕΛΩ, ΙΔΡΩΜΕΝΟ, ΒΥΔΩΤΟ!


Μεχρι και τα συνθηματα ξεφτιζουν καποτε...

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΓΚ! ΕΓΩ ΤΕΛΩ ΓΙΩΡΓΟ, ΟΥΓΚ! ΕΓΚΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΖΟΥΓΚΛΑ, ΟΥΓΚ! ΝΤΕΝ ΖΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΥΓΚ! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΝΥΚΤΩΜΕΝΟ! ΟΥΓΚ! ΝΤΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΝΤΟΠΙΟ, ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑ! ΟΥΓΚ! ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΜΑΤΕΙ Ο ΘΥΛΩΛΟΣ ΤΗΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΛΑΣ ΜΟΥ! ΟΥΓΚ! ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ? ΤΟ ΤΕΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΡΩ! ΕΣΥ? ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ...ΑΝΟΗΤΕ!

(ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΥΛΙΑΚΗ...ΧΙΧΙΧΙΧΙ....ΣΕ ΠΟΛΛΑΑΑΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΛΑ....ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΒΑΤΗΛΙΟ! ΧΑΧΑΧΑ! ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΤΑΞΕ 50 ΕΥΛΩ! ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ?)

Ανώνυμος είπε...

Άντε τώρα τι να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές...

1)ΝΔ (Μακριά από εμάς)
2)Γιωργάκης (Καλύτερα να κόψω τα χέρια μου)
3)ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ (Στον κόσμο τους)

Άρα οικολόγοι-πράσινοι γερά για να σώσουμε την Ελλάδα από τη δασοκτόνο ΝΔ.

Κύριε Βενιζέλε, ο καιρός γαρ εγγύς. Αφήστε το ΓΑΠ να αυτοκτονίσει για τρίτη φορά. Μετά όλα θα είναι εύκολα.

Ανώνυμος είπε...

papandreou oe oe oe

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε Βαγγέλη.
Είσαι και πολύ μάγκας.
Να είσαι πάντα καλά!!!

pppp1934 είπε...

ΤΟ “ΚΑΘΑΡΟ” ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΙΑ ΠΥΡΡΕΙΟ ΝΙΚΗ
Όλοι στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για νίκη της συμμετοχικής δημοκρατίας επειδή ψήφισαν τελικά 830.000 μέλη, οπαδοί και φίλοι. Αν αναλύσουμε προσεκτικά τους αριθμούς θα διαπιστώσουμε τα εξής: 1ον. Η μέγιστη πλειοψηφία των μελών του “καθαρού” ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 70%-30%, τάχθηκαν με το μέρος του προέδρου. Υπολογίζοντας τα μέλη σε 200.000-ο πιο συντηρητικός υπολογισμός- και προσθέτοντας τουλάχιστον δύο άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του κάθε κομματικού μέλους, φτάνομε αβίαστα στις 600.000. Συνεπώς, μόνο το ένα τέταρτο περίπου του συνόλου των ψηφισάντων, που αποτελούν μικρό μόνον τμήμα του πραγματικού ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας, προσήλθε στις κάλπες. Από την παραπάνω ανάλυση καταφαίνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η σιωπηλή πλειοψηφία που χάρισε τις αλλεπάλληλες νίκες στο ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, δεν ανέλαβε τις ευθύνες που της αναλογούσαν, αφήνονοντας τους κομματικούς να παίξουν το παιχνίδι τους κατά τα προσωπικά τους συμφέροντα και μόνον. Και είναι κρίμα, γιατί, για πρώτη φορά δόθηκε στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ η χρυσή ευκαιρία να καθορίσει τη μελλοντική πορεία της παράταξης και του τόπου γενικότερα και δεν μπόρεσε να την αρπάξει από τα μαλλιά.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα τότε το ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών,των πελατειακών σχέσεων, της καθεστωτικής νοοτροπίας και του ευτελισμού της δημόσιας ζωής που τόσο ξεδιάντρωπα κατήγγειλε ο κ. Παπανδρέου- Αλήθεια, όλα αυτά τα φοβερά πράγματα μήπως τα διέπραξαν οι αγνοί και αθώοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας;- δεν μπορεί να αναγεννηθεί διότι, οι άφρονες, απαξίωσαν και ό,τι καλό συνδημιούργησαν όλοι μαζί τα περασμένα χρόνια.

Μιλώντας για “καθαρό” ΠΑΣΟΚ ασφαλώς εννοούν το ΠΑΣΟΚ που τους χάρισε την εσωκομματική νίκη. Αυτό το ΠΑΣΟΚ όμως νικήθηκε κατά κράτος από μια όντως κακή κυβέρνηση. Και βέβαια αυτό το ΠΑΣΟΚ που, καταγγέλλοντας τον εαυτό του και συγχρόνως υποσχόμενο την αναγέννησή του δεν ξεγελά κανέναν από εκείνους που το εγκατέλειψαν και δεν αφήνει άλλα περιθώρια ανοχής σε πολλούς από εκείνους που, με μισή καρδιά, το ψήφισαν στις 16 του περασμένου Σεπτέμβρη.

Και τώρα λίγα λόγια για τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος έχει προσόντα και ικανότητες που είναι κάρφος στα μάτια των ατάλαντων και των μέτριων. Έτσι, τα πλεονεκτήματά του αυτά κατέληξαν να είναι ένα από τα αδύνατα σημεία του, σε έναν κομματικό μηχανισμό που μόνον το προσωπικό συμφέρον έχει σημασία. Όσο πιο ανίκανος είσαι τόσο υψηλότερο πόστο σουν αναθέτουν.

Όμως το βασικό λάθος του κ. Βενιζέλου ήταν το ότι ασχολήθηκε πολύ με τον κ. Παπανδρέου και τους συν αυτώ.

Η κίνησή του στο Ζάππειο,που τόσο άδικα επικρίθηκε,την ίδια στιγμή που παραβλέπουν οι επικριτές του το γεγονός -εκ του πονηρού ορμώμενοι- ότι στις δηλώσεις του,το βράδυ της βαριάς ήττας, ο κ. Παπανδρέου, ανακοινώνοντας ότι θα ζητήσει ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ της εντολής, δεν συμπλήρωσε-πονηρά σκεπτόμενος- ότι θεωρεί αυτονόητο ότι και όποιος άλλος εκ των συντρόφων το επιθυμεί μπορεί να είναι υποψήφιος ώστε, αυτή τη φορά, να έχομε πραγματική ΕΚΛΟΓΗ και όχι ΔΙΟΡΙΣΜΟ. Αν γίνονταν έτσι τα πράγματα δεν θα είχε κανένα λόγο ο κ. Βενιζέλος να κάνει ό,τι έκανε εκείνο το μοιραίο βράδυ. Η αλήθεια, όσο κι αν πονάει, είναι μία . Ο κ. Παπανδρέου ήθελε και πάλι να παίξει μόνος του! Όμως, “το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”.

Ο κ. Βενιζέλος έπρεπε να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία με την επισήμανση ότι: Στις δημοκρατίες, ένας αχηγός κόμματος ύστερα από μια βαριά ηττα ανaλαμβάνει πλήρως όλες τις ευθύνες και , κάνοντας την αυτκριτική του, πληρώνει αμέσως το τίμημα που είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Γιατί αυτοκριτική δίχως κόστος αποτελεί υποκρισία, έλλειψη προσωπικής αξιοπρέπειας και περιφρόνηση βασικών ηθικών και δημοκρατικών κανόνων. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Και μετά να οργώσει την Ελλάδα, από τη μια άκρη της ως την άλλη, να ακούει περισσότερο τα προβλήματα του κόσμου και να προσπαθεί στη συνέχεια, με λόγια όσο γίνεται πιο απλά, να πείσει τον κόσμο ότι αν τον στηρίξουν να γίνει πρόεδρος του πληγωμένου ΠΑΣΟΚ θα αγωνισθεί με όλες του τις δυνάμεις και πως μαζί με τους ικανούς συντρόφους του στο κομμα σύντομα θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων που οι ίδιοι θεωρούν σημαντικά για τη ζωή τους.

Τέλος, με συνετεύξεις τόσο στα τοπικής όσο και στα εθνικής εμβέλειας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα να καλεί τον ναρκωμένο και αθώο του “αίματος” των λαθών και παραλείψεων της κομματοκρατίας Γίγαντα του ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας να πάρει στα στιβαρά και τίμια χέρια του τις τύχες της παράταξης σήμερα και αύριο τις τύχες της χώρας.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς τη νίκη που θα ταίριαζε και θα άξιζε στο ΠΑΣΟΚ της Νέας Εποχής. Δυστυχώς όμως οι εσωκομματικές εκλογές πέρασαν στην ιστορία και την ιστορία δεν έχομε την παραμικρή δυνατότητα να την αλλάξομε. Από την ιστορία μόνο διδάγματα για το μέλλον μπορούμε να αντλήσομε. Και αυτό το χρέος πρωτίστως το έχει ο κ. Βενιζέλος , που σίγουρα έχει τις προσωπικές του ευθύνες για την ήττα της 11ης Νοεμβρίου, αλλά και η ευθύνη της σιωπηλής πλειοψηφίας του ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας δεν είναι μικρότερη.

Τώρα, θα μπορούσε μία πύρρειος νίκη της κομματοκρατίας να μετατραπεί σε πραγματική νίκη; Αν ο κ. Παπανδρέου καταφέρει να επαναπατρίσει όσους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και να πείσει και εμάς τους “άπιστους” να μην κατεβούμε από το “τρένο”, τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην παγκόσμια ιστορία. Γιατί, αν ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον Υμηττό είναι κομμάτι δύσκολο να κατακτήσει τον Όλυμπο. Αλλά και πάλι ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Πειραιάς 13/11/2007

Κώστας Ποζιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος, πρώην μέλος, μέχρι χθες φίλος και για την ώρα “άπιστος”, με αμυδρές ελπίδες για το μέλλον!!!

www.poziadis.com pozis@otenet.gr

tel. 4116409

Ανώνυμος είπε...

Ποιό ΠΑΣΟΚ? Μα έχετε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ΠΑΣΟΚ? Δεν υπάρχει ούτε σαν εκλογικός μηχανισμός πια, κι αυτό φάνηκε ήδη από τις εκλογές του 2004, τις ευρωεκλογές που ακολούθησαν, όπως και τις δημοτικές εκλογές πέρυσι και τις εκλογές της 16/11 φέτος. Τις εκλογές διεξάγουν εδώ και καιρό ατομικοί, πλην όμως ισχυροί, μηχανισμοί αρχηγών, τ. υπουργών, βουλευτών και πολιτευτών.

Κι ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ από κεκτημένη ταχύτητα. Το ΠΑΣΟΚ σαν οργανωτικό σύνολο έχει ΗΔΗ τελειώσει και η κεκτημένη ταχύτητα των ψηφοφόρων του φθίνει.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει assets άλλα από το όνομά του, την ιστορία του και το σήμα του. Αυτά, όμως, έχουν εξαντλήσει την αποδοτικότητά τους. Πρόσφατα διαγράψαμε και την εποχή Σημίτη!

Όσο για το δυναμικό του, όλη η συσπειρωμένη περί τον ΓΑΠ πολιτική τάξη του ΠΑΣΟΚ έχει ξεπεράσει τα όρια απόδοσής της, σε βαθμό που να γράφει αρνητικά πλέον στις κάμερες. ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ήταν δυνατό να δώσει ελπίδες ζωής στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι που δεν ήρθε, γιατί ψήφισε η κοινωνία ενός Πασόκ που δεν ενδιαφέρεται να το κάνει ξανά πλειοψηφικό στο κέντρο.

Δεν είν' ο κόσμος του Πασόκ που χρειάζεται νέο κόμμα. Είν' ο τόπος που χρειάζεται νέο κόμμα.

Παναγιώτης Γκλαβίνης

varlagas είπε...

55.5 - 38.5 τελικό

καμία σχέση με το 60.03-33 που δόθηκε ως πρώτο επίσημο αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών (για δημιουργία εντυπώσεων; μου θυμίζει τους 1.000.300 ψηφοφόρους της φιέστας του 2004!)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Φίλε εξ Ιταλίας συμφωνώ μαζί σου! Είναι σημαντικό δείγμα κύριε Βενιζέλο ότι στη δήλωση σας, σχολιάσαμε περίπου 140 Ελληνες από κάθε γωνιά του πλανήτη! Σημαίνει ότι επιτεύξατε ένα στόχο κινητοποίησης, συμμετοχής και προβληματισμού σε ένα δείγμα πληθυσμού που είχαμε χάσει το ενδιαφέρον μας και την πίστη μας στην πολιτική. Μια θερμή παράκληση κύριε Βενιζέλο. Συνεχίστε την προσπάθεια σας για καλύτερη πολιτική σε αυτή τη χώρα και συνεχίστε να συντηρείτε την επικοινωνία σας με τον κόσμο, ακόμα και μέσω αυτού του blog. Θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε τις κινήσεις σας.

Ελληνίδα εκ Κύπρου!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητηρια σε σας και τους συνεργατες σας.Το 38,5%ειναι σημαντικο ποσοστο.Πιστευουμε σε σας και περιμενουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν μπορεί ο Βενιζέλος να δημιουργήσει κόμμα εντός του κινήματος, θεωρώ ότι εμείς που τον στηρίξαμε και συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε, εμείς το 40%, να δημιουργήσουμε έναν διαδικτυακό πόλο στήριξης και ανατροπής. Αναμένω σχόλια για να οργανωθούμε!
Ας πάρουμε όλοι το κίνημα στα χέρια μας! Εμπρός!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠ ΤΟ 74.ΑΥΤΟΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΘΑ ΔΙΧΑΣΤΟΥΝ.
ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ

ΑΦΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΛΟΥΣΩ-ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΓΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

..ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ..

Ανώνυμος είπε...

Kurie Venizelo,
stenaxwrethika polu me to apotelesma ths Kuriakhs.Telika h apofash tou Giwrgou na ginei h eklogh proedrou meta apo 1,5 mhna ton eswse.Lupamai pou stis epomenes ekoges to PASOK tha parei to polu ena 30% kai auto eksaitias ths hlithiothtas twn perissoterwn psifoforwn tou.Osoi psifisan Giwrgo evalan ta xeria tous kai evgalan ta matia tous kai auto tha fanei stis epomenes ekloges.Dwsane sth ND akoma mia 4etia!
Kurie Venizelo sunexiste ton agwna sas gia olous emas pou sas psifisame.Tha erthei h stigmh ths dikaioshs kai gia esas!Eimaste mazi sas!

spyrosmicha είπε...

Έχω ψηφίσει πασοκ σε 4 βουλευτικές εκλογές. Αν ο Γιωργάκης ξαναδεί ψήφο από μένα να μου γράψει. Ψήφισα στο Αίγιο Αχαίας. Μπένοντας μέσα στο εκλογικό κέντρο και βλέποντας το χαμηλό επίπεδο των ψηφοφόρων που ειχαν ερθει να ψηφίσουν (χωριάτες, αμώρφοτοι, ηλικιωμένοι και γενικοτερα ανθρώποι κατώτερης νοημοσύνης απο τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα) ήμουν σίγουρος ότι δεν θα εκλεγείς. Το 40% που πήρες ειναι άθλος. Πάντος να ξέρεις οτι αν φτιάξεις κόμμα πολύς κόσμος θα σε ακολουθήσει.

Ένας Αιγιώτης.

Marina Argento di E.R είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΧΤΕΣΙΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ!
ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΛΑ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΡΟΕΤΡΕΠΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, “ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ” ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΙΩΔΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ!
ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝΕ.
ΤΟ 55% ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΗΡΗ,ΤΖΟΥΜΑΚΑ,ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ,ΑΘΑΝΑΣΑΚΗΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΛΙΩΤΗ!
ΔΕ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ( ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΒΙΚΟΥ , ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ), ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΥΤΕ Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΥΤΕ Η ΒΑΣΩ, ΟΥΤΕ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΥΤΕ Ο ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΥΤΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΒΑΝΟ!!!!!
ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ, ΟΜΩΣ, ΜΕ ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ!
Ο ΤΟΠΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM
"ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ"

To blog θα συνεχίσει να υπάρχει και να παλεύει για να γίνουν γνωστές οι θέσεις του Πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.
Σε μιά "Νέα Εποχή"παγκοσμιοποίησης,άκρατου νεοφιλελευθερισμού και παγκόσμιων ανακατατάξεων,εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας,για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
Μένοντας πιστοί στις επιταγές της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη και στα οράματα του Ανδρέα Παπανδρέου,θα διεξάγουμε διπλό αγώνα.
Πρώτιστα εναντίον της δεξιάς διακυβέρνησης της χώρας.Η κριτική μας θα είναι αλύπητη.
Θα καταγγέλουμε κάθε αντιλαϊκό και αντεθνικό μέτρο που θα παίρνει.
Αλλά ταυτόχρονα θα καταγγέλουμε και τις υπόγειες τάσεις που διαβρώνουν τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.Να είναι σίγουροι οι "σύντροφοι" ότι εμείς εδώ δεν θα αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω.
Ας φροντίσουν λοιπόν να είναι συνεπείς απέναντι στον λαό,απέναντι στην χώρα,απέναντι στην νεολαία,στους εργαζόμενους,στους συνταξιούχους.
Εμείς θα επιβραβεύουμε κάθε τι θετικό και θα κριτικάρουμε τα αρνητικά.
Οι μέρες είναι κρίσιμες.Τα θέματα που θα ανοίξουν άμεσα πολλά.
Ασφαλιστικό,Σκοπιανό,ιδιωτικοποιήσεις,καλπάζουσα αύξηση των τιμών του πετρελαίου που συμπαρασύρει τις τιμές όλων των αγαθών.
Από την στάση όλων μας εξαρτάται αν θα περάσουν οι δήθεν "μεταρρυθμίσεις" της κυβέρνησης που ως στόχο έχουν τα λαΪκά και κοινωνικά δικαιώματα.
Το μεγάλο,δυναμικό,ριζοσπαστικό ρεύμα που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ με την υποψηφιότητα Βενιζέλου,θα συνεχίσει απτόητο να παράγει πολιτική για το καλό της πατρίδας και του λαού.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM
"ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ τον ΝΕΟ αρχηγό τους οι (πόσοι είναι άραγε στην πραγματικότητα;) ψηφοφόροι του. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ, να τον καμαρώσουν ΣΥΝΤΟΜΑ και ΠΡΟΕΔΡΟ της ιδιαίτερης πατρίδας του, τουτέστιν των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, καθόσον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ! Ο επόμενος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ της Ελλάδος ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ο κυρίαρχος ΛΑΟΣ αποφασίσει να καταψηφίσει τον κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, δεν θα είναι ο εκλεκτός των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και της λέσχης ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ, αλλά ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και μόνον αυτός! Ας το πάρουν όλοι απόφαση και προπαντός ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ κ.Πρόεδρε και αφήστε τις ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΕΣ! Το πεπρωμένο σας είναι να κυβερνήσετε τον τόπο και αυτό θα γίνει, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!
Το ποτάμι (όχι... το ρεύμα) ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, όπως και προεκλογικά το λέγατε, ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε τελικά έχεις γερό στομάχι...

"aris" είπε...

Aπο το www.laikokinima.blogspot
που υποστηριξε την υποψηφιότητα του συντρόφου Βαγγέλη Βενιζέλου.


ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ

Η ήττα του συντρόφου Βαγγέλη Βενιζέλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία όπως πολλοί από τους υποστηριχτές του θεώρησαν, γράφοντας στο μπλογκ του.

Η τέτοια ήττα με τα ιδιαίτερα πολιτικά ποιοτικά χαρακτηριστικά της, πρέπει να αναζητηθεί κατα τη γνώμη μας στις πολιτικές συνθήκες που επεκράτησαν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με το κατεστημένο μπλοκ των δυνάμεων που υποστήριξαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την υποψηφιότητα του Γεωργίου Παπανδρέου।

Από το πρώτο κιόλας βράδυ των εκλογών, ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος θέλωντας να αναδείξει το ηγετικό του προφίλ αλλά και να τονώσει το ηθικό των οπαδών της παράταξης κατευθύνθηκε στο Ζάππειο όπου έκανε τις γνωστές πλέον σε όλους δηλώσεις.Η κίνηση αυτή, εκ του αποτελέσματος κρινόμενη, αποτέλεσε σφάλμα ολέθριο αφού έδωσε αφορμή στο επιτελείο του Γ।Α।Π να μιλά για υπονόμευση πρίν από τις εκλογές. Με αυτόν το τρόπο λειτούργεισε αντίστροφα του επιθυμητού αποτελέσματος।

Η ευφιέστατη σύλληψη του επιτελείου του Γ.Α।Π "περί υπονόμευσης" έπιασε πραγματικά τόπο, έαν κυρίως αναλογιστούμε, ότι κατάφερε δυο πολύ σημαντικά πράγματα:

Α)Να χτυπήσει τον Σύντροφο Βαγγελη Βενιζέλο σε ηθικό και προσωπικό επίπεδο αποδίδοντάς του κατηγορίες όχι μονάχα για υπονόμευση αλλά και καθοδήγησης από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα।

Β) Να διαγράψει εντελώς από το πεδίο αντιπαράθεσης, το πραγματικό γεγονός της ήττας του κινήματος στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου।Με αυτόν το τρόπο η πολιτική αντζέτα καθορίστηκε από τους επιτελείς του Γ।Α।Π, αφηνόμενοι έτσι να παίζουν μπάλα στην έδρα τους, αφού πια, το παιγνίδι παιζόταν με τους δικούς τους όρους!

Ο σύντροφος Βαγγέλης Βενίζέλος καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής αντιπαράθεσης δε κατάφερε ούτε για μια στιγμή να επιβληθεί στο παιγνίδι, αφού κάθε φορά χρειαζόταν να απαντάει στις όποιες κατηγορίες εκτοξεύονταν από τους διάφορους γκαιμπελίσκους και σταλινίζοντες της Χαριλάου Τρικούπη।

Η τέτοια πολιτική σπέκουλα και μανιπούλάτσια λειτούργησε λυτρωτικά για τον μέχρι τότε πολιτικά ξοφλημένο Γιώργο Παπανδρέου και ήρθε να αποδείξει για άλλη μια φορά πως το πολιτικό παιγνίδι δε παίζεται με τίμιους όρους।

Οι αναφορές στην Ένωση Κέντρου και στην αποστασία, οι εγκάθετοι της δεξιάς, η ταύτιση του Βαγγέλη Βενιζέλου με εκδοτικά συγκροτήματα, αποτέλεσαν εκφάνσεις του ίδιου αυτού σχεδίου περί υπονόμευσης και λειτούργησαν συμπληρωματικά ώς προς αυτό, με απώτερο στόχο να απευθυνθούν στο θυμικό μεγάλου μέρους των μελών και φίλων του κινήματος που λειτουργούν κυρίως συναισθηματικά. Αυτό άλλωστε φάίνεται και από μια στοιχειώδη ανάλυση των αποτελεσμάτων όπου φαίνεται καθαρά πως οι λαικές τάξεις προτίμησαν τον Γ।Α।Π αφού εκείνος μίλησε στη δικιά τους γλώσσα...

Επιπλέον ας μη ξεχνάμε την απροσδόκτητη τάυτιση του Βαγγέλη Βενιζέλου με το λεγόμενο και εκσυγχρονιστικό Μπλόκ του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που συνιστά ολότελα παραχάραξη της πραγματικότητας και που για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι βοήθησε και ο ίδιος.।(δηλώσεις για εγγυητη της ενότητας, συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη)।

Έτσι ξεχάστηκε η στήριξη του Β।Β στον Ακη Τσοχατζόπουλο το 1996, ξεχάστηκε η μάχη για τον Ανδρέα την εποχή του ειδικού δικαστηρίου, η θέση του για το άρθρο 16 και πολλά άλλα.।
Με αυτόν το τρόπο, και ενώ ο Γ।Α।Π υπήρξε πραγματικά το γνήσιο τέκνο του εκσυγχρονισμού, εκείνος στον οποίο ο Κώστας Σημίτης παρέδωσε το δαχτυλίδι, αφέθηκε να εννοηθεί ότι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος απολαμβάνει τη στήριξη όχι του λαικού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, αλλά του μεταλλαγμένου,εκσυγχρονισμένου και νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ, κάτι που φυσικά και δεν ανταποκρίνεται στη παραγματικότητα...।

Ας συνδέσουμε εδώ και τη θέση περί "όλου ΠΑΣΟΚ" που ενώ ηχεί θετικά σε εκείνους που με πολιτικούς όρους σκέπτονται και λειτουργούν, φάνηκε πως στη μεγάλη μάζα των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ελκυστικό।Και αυτό διότι η μεγάλη μάζα προτιμά το "καθαρό" το "γνήσιο", το "μικρό" πλήν "τίμιο" ΠΑΣΟΚ που δε θα διστάσει να προβεί σε διαγραφές. Το γεγονός βέβαια ότι ο Γ।Α।Π αντιπροσωπεύει το μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ -εάν λάβουμε υπόψιν όλες τις θέσεις που κατά καιρούς έχει προβάλει- δεν έπαιξε κανέναν ρόλο, αφού η σύγκρουση, για να μη γελίομαστε δεν είχε τόσο πολιτικές και ιδεολογικές προεκτάσεις όσο προσωπικές।

Επιπλέον, το βασικό "πραγματιστικό" επιχείρημα του συντρόφου Βαγγέλη Βενιζέλου περί καταλληλότητάς του για προθυπουργό σε σχέση με τον Καραμανλή, δε φαίνεται να συγκίνησε μια μάζα η οποία ζητούσε "καθαρότητα"., καθαρότητα βέβαια που σε κάθε περίπτωση ήταν πλαστή αλλά καλά σχεδιασμένη από τους συμβούλους του Γ.Α.Π.

Ο λαικισμός του Γ।Α।Π ξεπέρασε κάθε όριο αφού παρουσιάστηκε στις πλατιές μάζες ως συνεχιστής του Ανδρέα, ως εχθρός του εκσυγχρονισμού και του Κώστα Σημίτη προσωπικά. Ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος δε μπόρεσε να αποδείξει το αντίθετο αφού προτίμησε στο μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής περιόδου να αναλωθεί στο επιχείρημα της καταλληλότητας,επιχείρημα όπου με εξαιρετικό τρόπο αναχαιτίστηκε από τον αντίπαλο.

Ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος φάνηκε πως δε διέθετε, ούτε επιτελείο ικανό να αντιπαρατεθεί με το αντίστοιχο του Γ।Α।Π, ούτε κομματικό μηχανισμό να τον στηρίξει। στην αντιπαράθεση। Η κατηγορία που αιωρείτο στη βάση του κινήματος ότι ο βενιζέλος αποτελεί ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ εκπορεύοταν από τους μηχανισμούς αυτούς που ο Β।Β δεν είχε στη διάθεση του.
Υπήρξε τραγικά μόνος και απομονωμένος από τους λεγόμενους βαρώνους και επιπλέον δε διέθετε έναν Λαλιώτη δίπλα του।
Το προσωπικό του πολιτικό εκτόπισμα δε στάθηκε ικανό να νικήσει τους μηχανισμούς, την οικογενειοκρατία,το κομματικό στρατό, κυρίως εαν αναλογιστούμε ότι πολλές φορές αυτό το πολιτικό εκτόπισμα με ότι συνεπάγεται( πχ ταλέντο στην εκφορά προφορικού λόγου) λειτούργεισε εις βάρος του(πχ κατηγορία για αλαζονεία και επικέντρωση στο εγώ)।

Λαμβάνοντας υπόψιν τα δεδομένα αυτά, το τελικό ποσοστό του 36 με 39 τοις εκατό που φαίνεται να συγκεντρώνει ο σύντροφος Βαγγέλης Βενιζέλος, δε πρέπει να φαντάζει καθόλου ευκαταφρόνητο και μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τη βάση για τη περαιτέρω ανέλιξη του ίδιου, έτσι ώστε να οδηγήσει το ηττημένο ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση με σαφέστατη προοδευτική,σοσιαλιστική και πατριωτική κατεύθυνση.

i.gioukas είπε...

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να συγχαρώ τον κο Παπανδρέου για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές.
Πολύ περισσότερο όμως αξίζουν συγχαρητήρια σ’ εσάς κε Βενιζέλο, γιατί καταφέρατε να συνεπάρετε πολύ κόσμο ο οποίος – πολιτικά συνειδητοποιημένος – λειτουργεί λίγο αμήχανα στη σύγχρονη Ελλάδα. Αυτός ο κόσμος λοιπόν( και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση Βενιζελικοί-συνειδητοποιημένοι Παπανδρεικοί-μη συνειδητοποιημένοι), πολύ δύσκολα μπορεί να περάσει τα μηνύματα του και πολύ περισσότερο τις ιδέες του, στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο λόγο του μεγάλου ακόμα φανατισμού που το διακατέχει σε ότι αφορά σύμβολα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κλπ) ή πρόσωπα (γνωστές πολιτικές οικογένειες). Μιλάω για σύμβολα – πρόσωπα γιατί είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία αυτού του κόσμου δεν έχει ιδέες – ιδανικά ( καθαρή πολιτική εικόνα- καθαρό πολιτικό στόχο) για τον οποίο να φανατιστεί και να ΄΄παλέψει με όλες του τις δυνάμεις΄΄, κάτι που ζητήσατε επανειλημμένα στο προεκλογικό εσωκομματικό σας λόγο. Ο κόσμος λοιπόν που ταυτίστηκε με τις ιδέες σας και ο οποίος με εσάς μπροστά δημιουργεί ΄΄μια νέα δυναμική΄΄ στη πολιτική σκηνή του τόπου, είναι αυτός που μέσα από τη σίγουρα πρωτόγνωρη διαδικασία της λαϊκής εσωκομματικής εντολής κατάφερε να ακουστούν τα θέλω του, αυτός που ανεξαρτήτως κομματικού συσχετισμού τάχθηκε υπέρ μιας πρωτοβουλίας που ξεπερνά τους 282.230 ψήφους της εσωκομματικής σας εκλογής, είναι ο ίδιος που στις δημοσκοπήσεις σας έκανε Πρωθυπουργό και έχει σίγουρα μεγάλες απαιτήσεις . Θεωρώ λοιπόν φυσικό επόμενο το μέγεθος της ΄΄ευθύνης΄΄ που επωμίζεστε τόσο στην εσωκομματική σκακιέρα όσο και στο κοινοβουλευτικό σας έργο.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Για την νοθεία δεν θα πείτε κουβέντα κ. Βενιζέλο? Δεν σας ενδιαφέρουν τόσες περιπτώσεις που έχουν βρεθεί?

gerasimos είπε...

Στο τελευταίο post μου, με τίτλο "Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου" αφού διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στην Ιαπωνία αλλά στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ, λέω περίπου τα εξής:
Για τον μεν Γιώργο Παπανδρέου ότι έπαιξε το παλιό, δοκιμασμένο χαρτί - γι' αυτό και κέρδισε - της υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην υπονόμευση από "ξένα κέντρα" και "συμφέροντα" που επιθυμούν την αποσάρθρωση, διάσπαση και διαμελισμό του. Και τονίζω ότι αυτά ακριβώς τα "ξένα κέντρα" και "συμφέροντα" που χρόνια ατελείωτα τώρα μας φθονούν και μας ζηλεύουν εμάς τους πτωχούς ιθαγενείς εδώ στο ταπεινό Ελλάντα, έχουν καταβαραθρώσει και το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου σε αυτή την πτωχή πλην τίμια χώρα. Καταλήγω να αναρωτιέμαι: δε βρέθηκε τόσα χρόνια ένας να πει: "φτάνει πια βρε παιδιά με το κυνήγι φαντασμάτων, ας καθίσουμε σ' ένα τραπέζι να συζητήσουμε με ουσιαστικά επιχειρήματα επί πραγματικών ζητημάτων";

Γα τον δε Ευάγγελο Βενιζέλο λέω ότι έχω την εντύπωση ότι ως ζογκλέρ προσπαθεί να κρατήσει ταυτόχρονα πάρα πολλές μπάλες στον αέρα, και δεν τα καταφέρνει πάντα και τόσο καλά. Προσπαθεί να τα έχει καλά ΚΑΙ με την εκκλησία, ΚΑΙ με τους διανοούμενους, ΚΑΙ με τα ΜΜΕ, ΚΑΙ με τους bloggers, και, και, και... πάει λέγοντας. Και το κυριότερο, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το πόσο συγκροτημένος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ως προσωπικότητα όταν προσπαθεί να συμπορεύεται με τόσο ετερόκλητους μεταξύ τους φορείς, χωρίς να φαίνεται να τολμά να κάνει τις αναπόφευκτες επιλογές του μεταξύ τους, επιλέγοντας κάποιους που του πάνε περισσότερο. Κλείνω λέγοντας ότι πρόσφατα ερωτήθηκε για μια φράση του που δεν άρεσε σε πολύ κόσμο και απάντησε ότι, αφού θεωρήθηκε λάθος από τόσο κόσμο ε, τότε θα ήταν και λάθος. Πιστεύω ότι ένας ηγέτης - όπως δε φοβόταν να πράξει ο συνεπώνυμός του πριν ένα αιώνα - οφείλει να τολμά να πάει ΚΑΙ κόντρα στον κόσμο, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δε με έχει πείσει ακόμα ότι μπορεί, ότι έχει το θάρρος να το κάνει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι η σχέση του Πασοκ με την εξουσία αλλά η σχέση του με την ελληνική κοινωνία...

-- Μπορεί το Πασοκ να αποκτήσει ξανά ηγετικό πολιτικό ρόλο στην ελληνική κοινωνία?

-- Μπορεί να διατυπώσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό όραμα, που θα εμπνεύσει και θα παρακινήσει τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας που αποτελούν τον ιστό της. Τους νέους, τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες?

--Μπορεί να συνδέσει αυτό το όραμα με τον καθημερινό αγώνα της κοινωνικής πλειοψηφίας που εργάζεται, μοχθεί και παράγει τον πλούτο της ελληνικής κοινωνίας?


Αυτά θα πρέπει να είναι τα θεμελιώδη ερωτήματα και σε αυτά θα πρέπει να απαντήσει σύντομα το Πασοκ. Μπορεί να το κάνει????

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ελληνική κοινωνία πλέον το χρειάζεται και το απαιτεί...

Ανώνυμος είπε...

Το 39% που πήρατε τελικά είναι πολύ μεγάλο ποσοστό και θα κάνουν τραγικό λάθος όσοι το αγνοήσουν

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Ποζιάδη (σας διαβάζω συχνά).

Σωστή η ανάλυσή σας για το Ζάππειο, ξεχνάμε όμως και κάτι εντελώς τεχνικό, πλην όμως καθοριστικό: ο Βενιζέλος έπρεπε ν' αρχίσει να μαζεύει υπογραφές απ' τα όργανα ! Και με τα σημερινά διδάγματα, αν δεν έκανε ό,τι έκανε κείνο το βράδυ, που θέλει πολύ "μούρλα" να το κάνει κανείς, κι ο Βενιζέλος κουβαλάει πολύ "μουρλαμάρα" πάνω του, γιατί, όπως αποδείχτηκε, μόνο ένας "μουρλός" θάκανε ό,τι έκανε ο Βενιζέλος, ούτε την υπογραφή του δεν θα έβρισκε την άλλη μέρα...

Παναγιώτης Γκλαβίνης

Ανώνυμος είπε...

prin 50 xronia peripou egine stin cuba mia epanastasi, to proto pou frontise na kanei o castro itane na katharisei ta kallitera pedia tis , vlepe camillo cinfuegos kai che guevara. o igemon arrostise kapia mera varia kai amesos edose to daxtilidi tis exousias ston adelfo tou raul castro kai i zoi sinexizete kai paei legontas. Den ksero an pragmatika to pososto pou psifise vagelli venizelo tin kiriaki ine 40%,theoro oti i diadikasia ton eklogon alla kai i kathisterisi ton apotelesmaton to ligotero den dixni kathares diadikasies,itan eksallou veveo oti an pigename se deftero giro to apotelesma tha itan iper tou kiriou venizelou.
ime ellinas tou eksoterikou kai ime iperifanos dioti emeis oi ellines tou eksoterikou pou sto finale den exoume kai kanena simferon apo kratikes thesis klp psifisame dinontas sxedon isi dinami stous 2 ipopsifious,pote den katalava giati eprepe oi sindikalistes na psifisoun ksexorista, fovame oti to apotelesma exei aliothei me skopo na min iparksei defteros giros.to pio sovaro distixos ine oti se oli afti tin proeklogiki periodo den sizitithikan oi logoi tis ittas tis 16 septemvriou kai akolouthithike i taktiki tou kripse ta skoupidia kato apo to xali, den ksero an tha kataferi o GAP na allaksei kati apo tin mexri tora politiki pou akolothise an kai ime veveos oti oi anthropoi kai malista se afti tin ilikia den allazoune, mallon ton vlepo OMIRO ton varonon kai varoneton pou ton ipostiriksan kai pou lissalea prospathisan na mas pisoune oti o VAGELLIS viastike, o vagellis ine iperoptis, o vaggelis eksipireti ta megala simferonta etc.
To mono lathos pou xreono ston Vagelli Venizelo ine oti dextike akrita tin ekprosopisi kai ipostiriksi apo ton nekrothafti tou PASOK kai tis ellinikis ikonomias GIANNO PAPANTONIOU,arage kseri kaneis otan elege i VASO PAPANDREOU gia sintrofous pou eksargirosane tin simmetoxi tous sto PASOK pious ennoouse kai an perilamvane kai ton eafto tis mesa?kapios den prepei kapia stigmi na rotisei olous aftous tous papoutsides, pagalous, diamantopoulou, reppes, polizogopoulous etc pos zoune xoris na doulevoune kai apo pou prokiptei i oikonomiki tous katastasi?
O Vagellis Venizelos eipe ta pragmata me to onoma tous kai ta eipe dinata kai asfalos aftio enoxlise pollous mesa kai ekso apo to PASOK.
Gia tin epomeni mera mesa sto PASOK exo na po mono ena : TA NEKROTAFEIA INE GEMATA ANANTIKATASTATOUS ANTHROPOUS

Ανώνυμος είπε...

Όταν προσγειώνεσαι το πιο πιθανό είναι να απογειωθείς.

Πολλοί απο μάς που εκφράζουμε τους υπερασπιστές μιας παραταξης με αξιοκρατία (χωρίς βολεμενους συγγενείς) έχουμε απομακρυνθέι(σιχαθεί) τόσο πολύ που δεν είχαμε την δύναμη να φτάσουμε στην κάλπη.

Μερικές φορές οι ήττες είναι σημάδια μελλοντικών νικών,και οι νίκες κάποιων σημαίνουν μελλόντικές ήττες.

Με εκτίμηση
Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ spyrosmicha Αιγιώτη,

Αυτά πούγραψες στις 13 Νοε προβλημάτισαν κι εμένα την Κυριακή, που ψήφισα όμως στη Θεσσαλονίκη. Κι εδώ αυτοί που ανέφερες ψήφισαν κυρίως. Μόνο που αυτοί εδώ ψήφισαν μαζικά Βενιζέλο. Λέω, λοιπόν: Τί τρέχει; Είναι σωστή η ίδια ακριβώς ανάλυση που έκανα κι εγώ μαζί με σένα; Κατέληξα στο ότι την Κυριακή ψήφισε ένα μικρό ΠΑΣΟΚ με γεωγραφικά κριτήρια. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ένα είναι βέβαιο, πάντως: Δεν ήρθε ο κόσμος που βγάζει κυβερνήσεις στην Ελλάδα να ψηφίσει. Αυτός ο κόσμος δεν κινητοποιήθηκε, δεν σηκώθηκε από την καρέκλα του. Έμεινε βουβός παρατηρητής. ΑΥΤΗ την Ανατροπή επεδίωξε να κάνει ο Βενιζέλος απευθυνόμενος στην Κοινωνία και λίγο έλειψε να την πετύχει, αν κρίνουμε από τα τελικά αποτελέσματα.

Παναγιώτης Γκλαβίνης

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη
Σε συγχαίρω για το αποτέλεσμα. Μας έδωσες πραγματική και αληθινή ελπίδα.
Είμαι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 20 και πλέον χρόνια. Είκοσι χρόνια ανιδιοτελεούς προσφοράς και αγώνα για το κίνημα. Μετά την 16/9, τους δυο τραυματικούς μήνες για όλους μας (μετά την άρνηση του ΓΑΠ να παραιτηθεί), το αποτέλεσμα της 11/11, νομίζω πως είναι καιρός να ΑΠΟΣΥΡΘΩ.
Δεν αξίζει να αγωνίζομαι για έναν αρχηγό που δεν με εκφράζει που δεν αποτελεί εγγύηση για οπιοδήποτε αγώνα, που αδυνατεί να επικοινωνήσει στοιχειωδώς με την κοινωνία.
Φυσικά και θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές (για να μην ανησυχούν κάποιοι εδώ μέσα). Η πασοκική διαστροφή μου είναι δεδομένη και αγιάτρεφτη.
Όμως τέρμα το τρέξιμο, τέρμα τα ξενύχτια, τέρμα η στεναχώρια, τέρμα οι αγωνίες, τέρμα η απογοήτευση. Καιρός για κερκίδα και καναπέ. Ας κατέβουν οι περί τον ΓΑΠ πρωτοκλασάτοι, στην βάση να την οργανώσουν, να την κινητοποιήσουν να της δόσουν πνοή και όραμα (...)
Σύντροφε Βαγγέλη
Είσαι το αύριο του ΠΑΣΟΚ και της Ελλάδας. Κάνε υπομονή και περίμενε. Τίποτα άλλο. Η μέρα που θα κυβερνήσεις και θα αφήσεις την σφραγίδα του έργου σου στην Ελλάδα δεν θα αργήσει. Εμείς στην βάση το ξέρουμε και περιμένουμε....

o altra cosa είπε...

Η νικη του Παπανδρεου ,δυστυχως, δεν ειναι νικη του ΠΑΣΟΚ. Τα «ραδιενεργα» οπλα που χρησιμοποιησε ο μηχανισμος για να τον στηριξει ,δηλητηριασαν το κομματικο «οικοσυστημα» και πολυ συντομα αυτο θα γινει αντιληπτο.
Απελευθερωθηκε ενα συνοθυλευμα αγνοιας και φανατισμου κι αντε τωρα να ξανακλεισει το καπακι. Αυτος ο πολτος της βαρβαροτητας που σε επαναστατικες περιοδους γινεται ενα ακατανικητο ποταμι, αυτοκαθαριζομενο χαρη στην κινηση του, σε περιοδους παρακμης ειναι βαλτος ,εστια σηψης και μολυνσης ,χωρος καταλληλος για βλαβερα εντομα. Το ΠΑΣΟΚ μετα τον «Κινεζο» ζει την δικη του «πολιτιστικη επανασταση» μπρελοκ.Θα την «απολαυσουμε» απο μακρια.

Ανώνυμος είπε...

ολοι ελεγαν την ημερα των εκλογων οτι ψηφισαν 850.000ίσως και 900000,
ξαφνικα τα καταμετρημενα ψηφοδελτι ήταν μολις 733.000.Τα υπολοιπα εξατμιστηκαν???? η απλα ως θεατες ημασταν θυματα ψευδους δημοσιογραφων???

Ανώνυμος είπε...

Επικινδυνος ο κ βενιζελος για τον τοπο.
Μου δινει την εντυπωση οτι θελει να κυβερνησει για να ικανοποιησει τον εγωισμο του,οχι για να προσφερει.
Οταν σας πεταει καφε ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ κυριε βενιζελο να αντιδρατε ηπιοτερα,ΑΥΤΟΝ υπηρετειτε,ΑΥΤΟΣ ειναι το αφεντικο σας.
Η γριουλα,ο αμορφωτος,ο τρελος,ο γραφικος.
Σε λιγο θα μας πειτε οποιον εχει IQ κατω του μο να τον στειλουμε στο αουσβιτς.
Ωραια αριστερη στροφη.

Ilida είπε...

ΣΟΥ ΔΩΣΑΜΕ 58% ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΥΘΕΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ...Η ΝΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΑΓΑΔΩΝ...

Ilida είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ,
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΗΝ Ν.Δ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...
ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΥΠΟΜΟΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Η επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ είναι μια ημέρα περισυλλογής αλλά και δράσης.

Οι απόψεις πολλών φίλων ή επικριτών του Ε.Βενιζέλου αναδεικνύουν διφορούμενες συμπεριφορές που πολλές φορές απαξιώνουν, το κόμμα τους, το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που επανεξελέγη με 55% και την ισχυρή δυναμική της πρότασης αλλαγής της ηγεσίας του Κινήματος που εκφράστηκε στις 11 .11.2007: Βενιζέλος Ευάγγελος: 38,50% και Σκανδαλίδης Κώστας: 5,76%.

Εξαιρούνται φυσικά αυτοί που σκόπιμα σχολιάζουν...για να υπονομεύσουν το ΠΑΣΟΚ ή να διασπείρουν απογοήτευση στα μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ που υποστήριξαν τον Β. Βενιζέλο και τον Κ. Σκανδαλίδη...

Έπί της ουσίας : Ο Γ. Παπανδρέου καλείται να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ... να κάνει "σύνθεση πολιτικής ενότητας"...να κάνει συνέδριο ουσίας και όχι έντεχνης εκκαθάρισης ιδεών και προσώπων, να κάνει επιτέλους αντιπολίτευση...να καταθέσει προτάσεις για τις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες του ΠΑΣΟΚ

Τέλος, νομίζω ότι τώρα θα έχετε πλέον χρόνο για σχολιασμό των σχολίων των φίλων της ιστοσελίδας...

Ελπίζω επίσης να έχετε χρόνο για να αξιοποιήσετε απόψεις και ιδέες απο τους χιλιάδες μέλη και φίλους της παράταξης που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν ( εθελοντικά ) για να αναδειχθεί μια νέα ηγεσία, αντάξια των μεγάλων προσδοκιών της προοδευτικής ελληνικής κοινωνίας.

Ελπίζω επίσης να αξιοποιήσετε προς όφελος του ΠΑΣΟΚ και όσες διαθέσιμες εφεδρείες είχατε αλλά τις αφήσατε ( μάλλον κάποιοι συνεργάτες σας μπορεί να έχουν ευθύνη) αναξιοποίητες απο άγνοια ή απο την πίεση του εκλογικού χρόνου
Με τιμή,
LV

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο καταρχήν θέλω να εκφράσω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου προς το άτομό σας.δεν είμαι ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξα όμως για τις 50 μέρες που ακολούθησαν τις βουλευτικές εκλογές μία εν δυνάμει ψηφοφορος ενός ΠΑΣΟΚ στο οποίο πρόεδρος θα ήσαστε εσείς.ΔΕν είχα την τιμή να σας έχω καθηγητη στη νομική, χάριν όμως στα καταπληκτικά βιβλία σας και φυσικά στους αξιόλογους καθηγητές μου έμαθα και αγάπησα το συνταγματικό δίκαιο. ποιος ξέρει καλύτερα απο εσας τι θα πει κράτος δικαίου? χρόνια τώρα παπαγαλίζουν όρους και έννοιες,χωρίς να έχουν ιδέα για το τι σημαίνουν στη θεωρία και στην πράξη, εξαγγέλουν προγράμματα και μεγαλόστομους λόγους κενούς περιεχομένου.Δυστυχώς δεν βλέπουμε
"φως στο τούνελ" για μία ακόμη φορά. Οι ευρωεκλογές όμως είναι κοντά και τότε θα καταλάβουν αυτοί που έσπευσαν να στηρίξουν τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου το ατόπημά τους.Τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη που συντάχθηκαν στο πλευρό του κ. Παπανδρέου μόνο κακό μπορούν να του κάνουν,όπως άκουσα να λέγεται "δεν γίνεται ανανέωση με παλια υλικά" και καλό θα είναι να κρατήσετε και εσείς τις αποστάσεις σας από αυτούς. θέλουμε νέους ανθρώπους που θα δώσουν νέο όραμα και καινούργια πνοή στη χώρα μας. πρόσωπα που δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό της Εξουσίας.
Να είστε καλά και εμείς θα σας στηρίζουμε πάντα, αρκεί και εσείς να είστε ειλικρινής απέναντί μας

Ανώνυμος είπε...

Ειπωθηκε πως ο Κυριος Βενιζελος ειναι επικινδυνος,λογω του επεισοδειου του καφε και λογω προσωπικων φιλοδοξιων.

Ενω το σχεδιο Αναν και η συμπορευση με τη ΝΔ για τα ιδιωτικα πανεπιστημια απο τον εγγονο του ΓΕΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,που εδωσε ευκαιρια στα φτωχοπαιδα να σπουδασουν, δεν ειναι επικινδυνο...

Καλυτερα επικινδυνος λογω προσωπικων φιλοδοξιων,παρα ΛΑΧΑΝΙΑΣΜΕΝΟΣ να πει ΝΑΙ στο σχεδιο Αναν, κυριοι που καταπινετε την καμηλο και διυλιζετε τον κωνωπα.

Κανενας μεγαλος πολιτικος δεν ηταν χωρις προσωπικες φιλοδοξιες.Τουλαχιστον ο Βενιζελος ακομη δεν εχει αποδειξει πως οι φιλοδοξιες του συμβαδιζουν με τις θεσεις ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Η φιλοδοξια και η υστεροφημια, φερνουν και ενα καλο. Κανουν τον πολιτικο να σκεφτεται πριν κανει κατι, για το οποιο μετα θα τον καταδικασει η ιστορια. Το λαχανιασμενο ναι του Γιωργου στο σχεδιο Αναν, σιγουρα το εχει ΗΔΗ καταδικασει η Ιστορια των αδερφων Κυπριων.


Ο φιλος εξ Ιταλιας.

Ανώνυμος είπε...

από το 2004, τότε που ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, εντελώς "δημοκρατικά", σας περιμέναμε κ. Βενιζέλο.Απλά θα περιμένουμε λίγο ακόμη..¨οπως λέει και ο λαός "το καλό πράγμα αργεί να γίνει"

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΠΩΣ:
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΠΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΑΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ
ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΠΗ ΗΛΙΚΙΑΣ 70 ΚΑΙ ΠΑΝΩ (ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ)
ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΛΠΕΣ, ΕΝΩ ΟΙ Η/Υ "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ 200 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ 700
ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ 25% ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΑΠ 60 ΚΑΙ %, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΩΘΕΙ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ 930.000 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 700.000 ....
ΚΑΤΙ "ΒΡΩΜΑΕΙ" ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ 2ΟΣ ΓΥΡΟΣ!
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ. ΤΟ "ΜΑΓΑΖΙ" ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΕ ΗΘΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ.... ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Α.- ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
*** Στις 6.30μ.μ. είχαν ψηφίσει 810.000 με ανακοίνωση του ίδιου του ΠαΣοΚ [Ανωμερίτης]
*** Στις 9μ.μ. ανακοινώθηκε από το ΠαΣοΚ ότι ψήφισαν περίπου 950.000
*** Τη Δευτέρα οι ψηφοφόροι έγιναν 738.000!!!
*** Που πήγαν 200.000 ψηφοδέλτια σύντροφοι;
*** Τι ψήφισε η Αυστραλία;
*** Τι ψήφισαν οι ψηφοφόροι(;;) στις κάλπες των συνδικαλιστών;
Β.- ΣΧΟΛΙΑ
*** Για το 56% του GAP [σαν αστείο μοιάζει να αυτοονομάζεται GAP ο Γιώργος... δεν έχει μπει ποτέ στον ηλεκτρικό να ακούσει στο Μοναστηράκι "mind the GAP between the train and the station" να αναρωτηθεί τι άλλο μπορεί να σημαίνει το GAP εκτός από "Γιωργάκης";] πρέπει να έγιναν φιλότιμες προσπάθειες ώστε η νίκη να είναι αναμφισβήτητη και μεγαλοπρεπής.
*** Το 38,50% ή 40-45% [όσο ξέρουν ότι έπιασες Ευάγγελε] είναι ποσοστό ΤΕΡΑΣΤΙΟ καθώς εσύ ΜΟΝΟΣ [με φίλους βέβαια και συντρόφους αρκετούς, αλλά ως "όνομα" ΜΟΝΟΣ] είχες απέναντι ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ, ήτοι:
- ΟΛΟΥΣ τους επιφανείς [Β.Παπανδρέου, Λαλιώτης, Κακλαμάνης, Διαμαντοπούλου, Γεννηματά κλπ.]
- ΟΛΟΝ τον κομματικό μηχανισμό [τοπικές, νομαρχιακές κλπ. πλην κάποιων που δήλωναν Βενιζέλος και έμπαιναν αυτομάτως στο περιθώριο αν δεν κατονομάζονταν αμέσως ως "λαμόγια"]
- ΟΛΟ το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ που είναι και το μόνο καλά οργανωμένο κομμάτι του ΠαΣοΚ
- ΟΛΗ την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Νομαρχών, Δημάρχων κλπ. Εξαιρέσεις όπως ο Φασούλας δεν λένε τίποτα αφού κι όσοι δήμαρχοι παρατάχτηκαν μαζί σου είναι οι εκτός μηχανισμών.
Είχες απέναντι ΟΛΟ το επίσημο ΠαΣοΚ και τους πήρες το 40%!!! Και αυτοί το ξέρουν καλά. Νομίζω πως θα σε υπολογίζουν πολύ περισσότερο από εδώ και πέρα.
Γ.- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Να πω τη γνώμη μου:
*** Ψάχνουν και θα ψάχνουν ευκαιρία να σε πετάξουν από το κόμμα, αφού έτσι θα σε βγάλουν από το μαντρί και θα σε κάνουν Τσοβόλα ή Σαμαρά [κατά τη γνώμη τους]. Μη φύγεις με τίποτα! Ακόμη και αναίτια αν σε διαγράψουν κάποια στιγμή, εσύ να δηλώσεις ΠαΣοΚ. Έτσι κι αλλιώς όλοι αυτοί που σε πούλησαν, θα δουν το αδιέξοδο και θα αποτανθούν και πάλι σε σένα. Είσαι η μόνη λύση για το ΠαΣοΚ και για τη Χώρα και είναι κρίμα να παγιδευτείς σε νοοτροπίες "δεν τους έχω ανάγκη κλπ.". Μη φύγεις!
*** Θα βάλουν θέμα αλλαγής ονόματος για να γίνει ο GAP ιδρυτής του νέου κόμματος όπως ο πατέρας κι ο παππούς του. Κινείται με έμμονες ιδέες που όμως έχουν αντίκρυσμα στην κοινωνία [όπως το αντισημητικό κλίμα, το αυτοκριτικό, το "θα τα αλλάξω όλα τώρα" κλπ.]. Νέο κόμμα, απλή αναλογική, αντιπαγκοσμιοποίηση είναι τα "αριστερά" του όπλα στη φαρέτρα που θα τα βγάλει ΚΑΙ εναντίον σου. να αντιδράσεις στην αλλαγή ονόματος. Δήθεν θα έτριζαν τα κόκκαλα του Αντρέα κλπ. Και σε ενδεχόμενη αποδοχή της απλής αναλογικής να αντιδράσεις κόσμια και χειρουργικά, χωρίς μεγάλες δημόσιες δηλώσεις αλλά με διαρροές και με λόγους τρίτων, ότι το ΠαΣοΚ παραδέχεται την αδυναμία του να κυβερνήσει, προδίδει τον ηγετικό του ρόλο κλπ.
*** Στο συνέδριο πρέπει να έχεις εκλεγμένους δικούς σου ανθρώπους για να αντιδράσουν συλλογικά αν χειαστεί σε κάποια πράγματα που θα κοιτάξουν να τα επενδύσουν με συνεδριακό χρώμα.

Βαγγέλη, το μέλον είναι δικό σου. Διαχειρίσου την ήττα με σύνεση και ψυχραιμία, νιώσε σίγουρος για τη δύναμή σου αλλά μην την αφήνεις να εκδηλωθεί. Θα βρεθούν σύντομα σε αδιέξοδο. Εκτός κι αν ο GAP αποδειχτεί πολύ κωλόφαρδος και του κάτσει μια διάθεση αλλαγής από τον κόσμο και βρεθεί πρωθυπουργός. Τότε θα έχει πραγματικά νικήσει. Όσο κατσικώνεται στην καρέκλα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι συνεχώς υπό πίεση και υπό προθεσμία. Κι εσύ είσαι συνεχώς η προφανής λύση.

Καλή επιτυχία στο νέο ρόλο σου!
Πάντα μαζί!

Τετάρτη 14-11-2007
Theatis-symmetoxos

Unknown είπε...

Δηλαδή νομίζετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα νικήσει στις επόμενες ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Αυτό είναι τι ζητούμενο; Να φύγει η δεξιά; Πώς αποκαλείστε ανοιχτόμυαλος όταν ακόμη μιλάτε για "δεξιά-συντηρητική παράταξη". Αυτό είναι πολιτική για τον παππού μου στο Νευροκόπι που θα πεθάνει σε μεικά χρόνια.

Αν και πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις, όσο καλές και αν είναι, δεν πρέπει να μένουν στην εξουσία για περισσότερο απο 2 θητείες (τουλάχιστον με τον ίδιο προθυπουργό) δεν πρόκειται να ψηφίσω κάποιον (Παπανδρέου) που από την Δευτέρα των εκλογών του 2004 έλεγε ότι η ΝΔ είναι δεξιά, συντηρητική παράταξη που ήδη(?!) καταστρέφει την χώρα. Αυτή η βλακεία που καλύπτεται από την ο-παπανδρέου-είναι-καλή-προσωπικότητα-και-πιστεύει-στη-νεολαία μάσκα με κάνει και αναρωτιέμαι εάν πρέπει αυτός ο άνρθωπος να αποκαλείται υποψήφιος προθυπουργός. Μου θυμίζει τον Bush. Και εσείς σαν αντίπαλο δέος αποτύχατε γιατί παίξατε το επικοινωνιακό παιχνίδι του αυτό-που-μετρά-είναι-ποιος-μπορεί-να-νικήσει-τον-καραμανλή. Μα όλα για τις καρέκλες γίνονται; Ντροπή. Μα όλα για το κόμμα γινονται; Ντροπή. Μα τίποτα για τα σύγχρονα προβλήματα δε γίνεται; Ντροπή.

Το επικοινωνιακό μήνυμα όλων των υποψηφίων ήταν πώς θα στηθεί ένας αξιόλογος κομματικός μηχανισμός ανάδειξης νέων δυνάμεων. Χαχαχαχαχα. Λες και οι αξιόλογες δυνάμεις της χώρας (επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες κ.λπ.) θα θελήσουν ποτέ να ταυτιστούν με κάποιο κόμμα. Αυτό δεν γίνεται πουθενά στον πλανήτη Γη. Παντού τα κόμματα θεωρούνται εκτός πραγματικότητας με τη νέα εποχή της πληροφορίας. Ο μόνος λόγος που τα κρατάμε σαν κοινωνικές ομάδες είναι για να ακούμε συζητήσεις για ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα του 21ου αι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΑΠΟΡΙΑΣ,ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ,Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΙΡΕΚΑΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΒΡΙΣΤΩΝ ΣΑΣ.
ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ.ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΤΥΧΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΟ ΚΡΟΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΙ ΤΣΙΠΡΑ,ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕ ΠΑΣΟΚ;;;
ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΣΕ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ;;
ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΑΓΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ,ΑΦΗΣΑΜΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΑΦΑΙΜΑΞΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΟΤΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΚΡΟΥΑΝ ΤΩΝ ΚΩΔΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΗΤΤΑ,ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΩΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΑ ’ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΑ’ ΟΜΩΣ,ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΕΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ Κ.ΣΗΜΙΤΗ,Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 95% ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΣΕΙΣ,ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΡΜΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΣΗΜΙΤΗ...
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ...Ο ΣΗΜΙΤΗΣ.ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ,ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΞΕ.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ,ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΣΙΣ.ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΣ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΩΣ ΧΩΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΩΛΕΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ.
ΤΟ 40% ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ,ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΣΑΤΟΙ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΡΕΥΜΑ".

Unknown είπε...

Καταρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια για το μεγάλο ποσοστό που συγκεντρώσατε .
Σας πιστεύει πολύς κόσμος (και εγώ) και αναμένει την επόμενη φορά .
Προτροπή μου καθώς και μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ , είναι να μείνετε στο πλευρό του Γιώργου και να προσπαθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις για το καλό του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα είναι , αν και εφόσον επανεκλεγεί στην εξουσία και καλό της Ελλάδας .
Πιστεύω ότι είστε μεγάλο κεφάλαιο για την χώρα το οποίο τελικά δεν θα πάει χαμένο.
Θα έρθει και η σειρά σας .
Αν έχει λίγο μυαλό ο Γιώργος , θα πρέπει να σας αξιοποιήσει στο μέγιστο για όσο διάστημα θα είναι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Θα ήθελα να πω σε όλους εκείνους που φωνάζουν και λένε ότι θα εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ επειδή χάσατε στις εσωκομματικές εκλογές ότι η Ποιότητα και η Αξία του «Ηττημένου» είναι αυτά που δίνουν Αξία στον «Νικητή».

Elli είπε...

Είναι δυνατό, δύο μέρες μετά την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές, στο μπλογκ του κ Βενιζέλου να τον παροτρύνουν κάποιοι να ιδρύσει νέο κόμμα? Επίσης είναι δυνατόν κάοιοι να αναφέρουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ξανά επειδή ο ΒΒ έχασε από τον ΓΑΠ? Σκέφτηκε κανένας αό τους θερμοκέφαλους αυτούς τι θα γινόταν αν κάθε χαμένος επίδοξος πρόεδρος ίδρυε δικό του κόμμα? Θα χαμε μείνει 3 κι ο κούκος. Ας σοβαρευτούν κάποιοι κι ας δουλέψουν για την επόμενη μέρα...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΚΑΘΕΙΣΤΕ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΗΜΟΥΝ ΚΑΛΟΣ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΟΝΟ 738,000, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΗΡΕ 41,111 ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟ 50% ΜΟΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΜΕ ΚΟΝΤΑ 40% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ (ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ) ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΟΤΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝ ΑΛΗ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίσιμο να καταλάβετε γιατί ακριβώς χάσατε και μάλιστα από έναν αντίπαλο που -μεταξύ μας- θεωρείτε κατώτερό σας. (και έχετε δίκιο- γι' αυτό εξάλλου σας ψήφισα). Θερίζετε σήμερα αυτό που το ΠΑΣΟΚ (και εσείς λιγότερο) έσπειρε τα προηγούμενα χρόνια και κύριως τη δεκαετία του 80: την επικράτηση της μετριότητας, του "είμαστε όλοι ίδιοι" (ενώ είμαστε απλώς ίσοι-που και αυτό παίζεται). Πέσατε θύμα-παρά το έξυπνο και ικανό επιτελείο σας- μιας "συνωμοσίας" των μετριοτήτων που κομπλάρουν απέναντι στον καλύτερο, θεωρούν "επικίνδυνο" τον εξυπνότερο και αντιπαθούν τον ορμητικό. Απλά πράγματα. Καταλαβαίνω πως αισθάνεστε. Δεν θα ήθελα να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη χρειάζεται κάτι που θα ταράξει τα νερά, για μια πραγματικά καλύτερη κοινωνία ικανών και άξιων.

Δεν υπογράφω γιατί είμαι δημοσιογράφος και δεν εκθέτω επωνύμως τις πολιτικές πεποιθήσεις μου.
Χαιρετισμούς στον Αντρέα Λοβέρδο.
(Μέλος της ομάδας του στα ΜΜΕ).

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

Eleos pia!!!
fygete!
to ΠΑΣΟΚ den exei anagkh kanenan apo sas!! oyte ton venizelo!!

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 322   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis