Δευτέρα, Νοεμβρίου 12, 2007

Για τις εκλογές...

Χαιρετίζω την μεγάλη συμμετοχή στην σημερινή διαδικασία. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Όλοι όσοι μετείχαν σήμερα στην διαδικασία, θέλουν, θέλουμε, ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο.
Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά.
Απευθύνω θερμό χαιρετισμό σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που στήριξαν σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, την προσπάθειά μας.
Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα. Νιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου.
Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Όλοι όσοι μετείχαμε στην σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή την νίκη, θ' αγωνιστούμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ.

322 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 322 από 322
Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση του λαού μας είναι άθλια!Τί κρίμα!Εάν βγαίνατε θα είχαμε κάποια ελπίδα(άσχετο εάν υπήρχε η πιθανότητα να διαψευστούμε).Τώρα όλα μοιάζουν απελπιστικά ΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο


τώρα που θα ηρεμήσετε λίγο, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω μήνυμα μου, το οποίο σας έστειλα στις 5/10/2007. Είναι μια "(ψυχο)-ανάλυση" του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τη σκοπιά της φυσικής.

Δράκων


-----------------------------------
Οκτώβριος 05, 2007 2:56:00 μμ

Aγαπητέ κε Βενιζέλο


Σας παρακαλώ ακούστε και κάνα συνάδελφο σας από τις θετικές επιστήμες και αφήστε για λίγο τους θεωρητικούς του συνταγματικού δικαίου. Ως φυσικός λοιπόν σας λέγω:

Σύμφωνα με το τρίτο θεμελιώδες θεώρημα της θερμοδυναμικής, «ένα απομονωμένο φυσικό σύστημα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον εκφυλισμό του, δηλ. σε μία κατάσταση μεγίστης εντροπίας, όπου καμία περαιτέρω διεργασία δεν μπορεί να επιτευχθεί». Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει για το απομονωμένο σύστημα είναι είτε ο θερμικός του θάνατος ή η άρση του εκφυλισμού του δι’ εξωτερικής βίαιης επέμβασης και δημιουργίας νέων αρχικών συνθηκών....

Είστε έξυπνος για να μπορείτε να καταλάβετε την εφαρμογή και τις προεκτάσεις του ανωτέρω θεωρήματος στα κοινωνικά* συστήματα (π.χ. πολιτικά κόμματα). Θα σας βοηθήσω προσφέροντάς σας το πιο κάτω φυσικο-κοινωνικό γλωσσάριο.

Απομονωμένο φυσικό σύστημα ---> αποκομμένο από την κοινωνία πολιτικό κόμμα.
Εκφυλισμός ----> δύο χρονικά διάδοχες καταστάσεις, οι οποίες ταυτίζονται πλήρως (και τι δεν μας θυμίζει αυτό, ειδικά από το τωρινό ΠΑΣΟΚ!).
Κατάσταση μέγιστης εντροπίας ----> χαρακτηρίζεται η οριακή κατάσταση πλήρους χάους, όπου το σύστημα δεν παράγει καμία μορφή μετατρέψιμης ενέργειας (βλ. καμία νέα ιδέα, καμία συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή).
Θερμικός θάνατος ----> η τελική κατάσταση ενός εκφυλισμένου συστήματος. Το σύστημα πληρούται μόνο από μη αναστρέψιμη θερμική ενέργεια. Καμία φυσική (βλ. κοινωνική) διεργασία δεν είναι πλέον δυνατή.
Βίαιη εξωτερική επέμβαση ---->Κοινωνική επανάσταση (δικτατορία).


* Υ.Γ. και μη βγει κανένας μπουρδολόγος λαϊκιστής του στιλ Μίμη και πει ότι «οι νόμοι της φυσικής δεν τυγχάνουν εφαρμογής στα κοινωνικά φαινόμενα !».
Οι νόμοι της φύσης ισχύουν σε όλο το Σύμπαν, δηλ. παντού. Απλά εμείς (άνθρωποι) δεν έχουμε βρει ακόμη την πλήρη θεωρία (μαθηματικό πρότυπο) για να περιγράψουμε πλήρως και τα κοινωνικά φαινόμενα δια των νόμων της φυσικής.

Παρασκευή, Οκτώβριος 05, 2007 2:56:00 μμ
----------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς αποφάνθηκαν οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και είναι απολύτως σεβαστό. Δεν θα μάθουμε ίσως ποτέ πόσοι ακριβώς ψήφισαν ούτε ποια ακριβώς ήταν τα ποσοστά αλλά δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα αν το Παπανδρέου πήρε 55% ή 52%. Eξελέγη και αυτό διαφαινόταν μέχρι και δια γυμνού οφθαλμού από τις πρηγούμενες εβδομάδες. Δεν ήταν κατά την άποψή μου ουτε διαφανής ούτε αδιάβλητη η διαδικασία αλλά στο βαθμό που το αποτέλεσμα δεν ήταν οριακό δεν έχει και πολλή σημασία ούτε χρήζει ψειρίσματος.

Αλλά από κει μέχρι το να αυτοφιμωθούμε και να μην εκφράζουμε τη γνώμη μας ή τις αντιρρήσεις μας υπαρχει μεγάλη απόσταση. Αν ο Παπανδρέου ωρίμασε όπως λέει ας το αποδείξει εδώ και τώρα. Θα το επικροτήσουμε αν πραγματικά αποδειχτεί αλλά αν προσπαθήσει να μας ξαναδουλέψει για καόμα τρία χρόνια θα τον περάσουμε στεγνό καθάρισμα. Σοτ διαδίκτυο, εδώ πληρώνονται όλα. Το ΠΑΣΟΚ τώρα αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά πρέπει να αφήσει χώρο για να ακουστούν απόψεις, πρέπει να ξεχάσει τις αναχρονιστικές μπούρδες για κομματική πειθαρχία κι αν θέλει τόσο πολύ να ξαναπιάσει τις διαγραφές, ας διαγράψει τα παπαγαλάκια κι αυτούς που μιλάνε με ξύλινο λόγο υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών. Εμείς θα λέμε τη γνώμη μας και στα παλιά μας τα παπούτσια η κομματική πειθαρχία. Σιγά να μην φοβηθούμε τους αρκούδους. Οι γνήσιες πολιτικές θέσεις φτιάχνονται με διαφάνεια και με προσήλωση στην αλήθεια και την αλήθεια την αναζητούμε μόνον μέσα από ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ.
ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΜΦΑΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ.
θΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ 65% ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗ.ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙΒΑΡΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ.ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΔΕΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή τη φορά δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο διότι λίγο-πολύ έχω εκθέσει τις ταπεινές απόψεις μου.
Απλά θα ήθελα να πω ότι ορισμένοι σχολιαστές δεν κάνουν απλά σχόλια αλλά πολυσέλιδες εκθέσεις ιδεών που κουράζουν.
Βρε παιδιά σχόλια είπαμε!
Κύριε Βενιζέλο δεν είστε μόνος. Το 40% του ΠΑΣΟΚικού κόσμου είναι μαζί σας ενώ το 55% έδωσε με βαριά καρδιά την ψήφο του στον ΓΑΠ...και φυσικά για τελευταία φορά!
(με λογική Λαλιώτη!)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας,
Ψηφιζω ΠΑΣΟΚ από το 1990, από τα 18 μου χρονια. Δεν είμαι Μέλος, αλλά δεν έχω ψηφίσει ουδέποτε άλλο Κόμμα πλην του ΠΑΣΟΚ. Επομένως δικαιούμαι έστω μίας απόψεως.
Με ενόχλησε αφάνταστα, σχεδον ανατρίχιασα, όταν το βράδυ των Εθνικών Εκλογών, μετά την ταπείνωση (ήταν ταπείνωση, γιατί δεν το είπε έτσι κανείς;) από την ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου βγήκε στις τηλεοράσεις απαθής, σαν να μην συνέβαινε τίποτα και σχεδόν απαίτησε να τον ξαναψηφίσουμε για Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ηταν σαν να έλεγε "Είμαι Παπανδρέου και το Κόμμα μου ανήκει, ξαναψηφιστε με".
Να θυμίσω ότι ο κ. Παπανδρέου οποτεδήποτε αντιμετώπισε την ΝΔ σε εκλογές, όχι μία, όχι δύο, τέσσερις φορές(Εθνικές, Δημοτικές, Ευρωεκλογές) εγνώρισε μόνον την ήττα. Φαίνεται (δεν το λέω μόνον εγώ) ότι ο κ. Παπανδρέου είναι "loser" και για να μιλήσουμε με αθλητικούς όρους, είναι ο "καλύτερος "πελάτης" του κ. Καραμανλή".
Σε οποιοδήποτε άλλο Κόμμα του πλανήτη ο loser Πρόεδρος ή θα παρητείτο ή θα έφευγε νύχτα. Και μην γελιόμαστε, αν ο Πρόεδρος είχε άλλο όνομα, πάλι νύχτα θα έφευγε. Εδώ όμως ο κ. Παπανδρέου κατάφερε να επανεκλεγεί χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ένα και μόνο επιχείρημα:"Είμαι ένας Παπανδρέου, ο γιος του Ανδρέα. Θα καταψηφίσετε έναν Παπανδρέου;".Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα για την επανεκλογή του: το Ονομα του. Με Ονομα βαρύ σαν Ιστορία... Με όλα αυτα, πώς θα μπορούσε να ψηφίσει κάτι αλλο ο παραδοσιακός και συναισθηματικός και ίσως κάποιας ηλικίας ΠΑΣΟΚος;
Σέβομαι τους χιλιάδες ανθρώπους που υπερψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τον κ. Παπανδρέου. Σέβομαι τον κ. Παπανδρέου και-βεβαίως- το Ονομα του. Εχω όμως κάθε δικαίωμα εγώ να απέχω απ όλα αυτά. Μπορεί να μην εχει σημασία για εσάς, πόσο άλλωστε να μετράει μία μόνον ψήφος μπροστά στην παλλαϊκή και συντριπτική πλειοψηφία του Ονόματος Παπανδρέου, αλλά, περισσότερο για να μου φύγει ένα βάρος από πάνω μου, θέλω να σας πω ότι δεν πρόκειται ποτέ στο εξής να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Και είναι η πρώτη φορά που λέω όχι στο Κόμμα που ψήφιζα όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ευχαριστώ.

Νίκος

ovi είπε...

Συμφωνώ, αντίπαλος σου ήταν η συντήρηση κλπ. Αυτό που με σκότωσε ήταν οι κραυγές ...’νικήσαμε’ που φτάσανε μέχρι εδώ στη Σκανδιναβία και ήθελα πολύ να ρωτήσω, ποιοι νικήσανε; Ποιους νικήσανε; Η δημοκρατία νίκησε;

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ας φτιάξουμε ένα μεγάλο ριζοσπαστικό ρεύμα πολιτών, που θα αναλάβει να σπρώξει τα πράγματα προς τα εμπρός, μέσα, εξω ή πάνω απο το πασοκ.
babcr

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά στις 11-11 δραστηριοποιήθηκα σε κομματική διαδικασία. Το έκανα, παρ΄ όλο που είχα την πικρή βεβαιότητα ότι η επιλογή μου δεν θα επικρατήσει, για να έχω τη συνείδηση μου ήσυχη, ότι τουλάχιστον προσπάθησα.
Σεβαστή (;) η απόφαση των περισσοτέρων ακόμα και αν είμαστε σίγουροι ότι είναι λάθος.
Κύριε Βενιζέλε είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα υποστηρίξουν τις μελλοντικές σας ενέργειες αλλά επιτρέψετέ μου να σας συστήσω να κάνετε τις κινήσεις σας με μεγάλη προσοχή ώστε να μην τους δοθεί ευκαιρία να ρίξουν περισσότερη λάσπη. Είναι σίγουρο πάντως ότι θα προσπαθήσουν. Πρέπει να είστε έτοιμος για την επόμενη κίνηση. Δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Έχω την αίσθηση ότι δεν σας έχουν συγχωρήσει το 35%. Αισθάνονται ότι απειλούνται και δεν θα το αφήσουν έτσι.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αν πηγαίναμε, λέει, στο δεύτερο γύρο... Ποιός άφηνε, ρε παιδιά, τον Βενιζέλο να πάει 2ο γύρο? Πρώτα-πρώτα θα λύνονταν τότε τα οργανωτικά προβλήματα του 1ου. Τα ποντικίσια τεχνάσματα των Πασόκων... Δύο τμήματα στην Καλαμαριά? Μια ολόκληρη πολιτεία? Όπου ο κόσμος αγνόησε επιδεικτικά τους Θεσσαλονικείς επιτελάρχες του ΓΑΠ κι έριξε δαγκωτό Βενιζέλο?

Γιατί και στην ίδια την έδρα του έπαιζε μόνος του ο Βαγγέλης, παρέα με τη φουκαριάρα την Καϊλή, που και τί δεν της έσειραν της κακομοίρας γιατί πήγε στην εξέδρα με τους Πασπίτες στο Παλαί. Πασπίτισα είναι ρε η κοπέλα. Και τους την έκατσε στις εκλογές παρά τη λάσπη που της ρίχνανε με φορτηγά οι επιτελάρχες του ΓΑΠ στη Θεσσαλονίκη.

Ποντίκια Πασόκοι! Αυτά τα ξέρετε καλά, παλιόπαιδα! Μ' αυτά, όμως, όχι Κυβέρνηση δεν ξαναβγαίνετε, ούτε διαχειριστές στην πολυκατοικία σας...

Στέλιος είπε...

Μ'αρέσει πολύ που όλοι εσείς που επιλέξατε Βενιζέλο αποκαλύπτετε έναν ιδιότυπο ρατσισμό όταν αυτοχαρακτηρίζεστε "μορφωμένοι"¨, ενώ οι υπόλοιποι ήμασταν τάχα ο "όχλος" που επιλέξαμε Παπανδρέου. Για ρωτήστε τους λοιπούς συνταγματολόγους τί γνώμη έχουν για την επιστημονική επάρκεια του κ.Καθηγητή! Αυτάρεσκα ισχυριζόσασταν ότι ο Βενιζέλος έχει μαζί του το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ. Απεδείχθη περίτρανα ότι η κοινωνία ψήφισε Γιώργο. Εκτός αν το 56% δεν είναι η κοινωνία και είναι το 38%! Ζείστε στον μικρόκοσμό σας τώρα που ο Βαγγέλης έγινε... "Βαγγελάκης", όπως ονοματίζατε τον Πρόεδρο. Ο Γιώργος είναι διεθνής συνομιλητής εξαιρετικού κύρους, είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, πετυχημένος Υπουργός Εξωτερικών, είναι απόδημος Ελληνας, στα νιάτα του έπλυνε πιάτα για να σπουδάσει. Ο δικός σας τί είναι πέραν από καθηγητής με αναστολή ιδιότητας λόγω βουλευτικής έδρας? Βοά το ΑΠΘ! Ποιός τον γνωρίζει διεθνώς? Η αναθεώρηση που σχεδίασε δούλεψε ή προέκυψε ένα έκτρωμα? Τί έκανε ως Υπουργός Πολιτισμού?

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΟΜΑΡΧΗ 'Η ΔΗΜΑΡΧΟ. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ 'Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.

Ανώνυμος είπε...

αλήθεια μου προκαλούν ιδιαίτερη εκείνοι που μετά την ήττα Βενιζέλου στις 12 Νοεμβρίου "απειλούν" ότι δε θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που αυτοχαρακτηρίζεται ως προοδευτικός υιοθετεί μία τόσο άνανδρη και δειλή συμπεριφορά. Αλήθεια είναι αντιφατικό
από τη μί να επαγγέλλεται η δημιουργία ενός "ρεύματος" (αλήθεια υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο;) και από την άλλη να εκσφενδονίζονται απειλές περί αποχώρησης επειδή ο "εκλεκτός", ο "Μεσσίας" δεν τα κατάφερε. Το ρεύμα του αυτονόητου δε μας τα λέει και πολύ καλά...

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

αραγε γιατι καθυστερησαν δυο μερες τα αποτελεσματα?

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι μάλλον πολύ απλά. Το πασόκ (και ο, τι τέλος πάντων πάει μαζί με αυτό)μοιάζει τελικά να είναι ένας χώρος με μπόλικο φιλομοναρχισμό και μία ατταβιστική καθ' ο΄λα οπτική. Αλλιώς δεν εξηγείται, το γιατί η πλειοψηφία του, εμμένει στη διατήρηση ενός τρίζοντος θρόνου και ενός ανάξιου διαδόχου. Ίσως γιατί -κατά βάθος-ο μέσος Ελληνας ενοχλείται από την διαπίστωση ότι ένας επίσης μέσος Έλληνας, χωρίς γαλάζιο αίμα στις φλέβες του, χωρίς μπαμπά και παππού πρωθυπουργούς, χωρίς ιστορικές καταβολές, μπόρεσε να υπερβεί τον πήχη της μετριότητας και να διεκδικήσει δικαίωμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Φαίνεται ότι ο (τελικά κομπλεξικός μέσος Έλληνας) θέλει να πιστεύει ότι αυτός δεν γίνεται πρωθυπουργός, η Πρόεδρος κόμματος, ή υπουργός, όχι απλά επειδή δεν είναι ικανός αλλά επειδή το μόνο που του λείπει είναι η "πορφυρογέννητη" ιδιότητα, τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια, οι βέρες και γενικώς όλα τα τζοβαϊρικά...
Το ό, τι εκεί έξω υπάρχει ένας άνθρωπος σαν τον Βεζιζέλο, ενοχλεί όλους εκείνους που συναντούν καθημερινά στον καθρέφτη τους την ίδια σκατόφατσα...
Μια σκατόφατσα που νομίζει ότι επιλέγοντας την ανικανότητα και τη μετριότητα, αθωώνει τη δική της απέραντη και άμετρη βλακεία...

varlagas είπε...

Επειδή βλέπω ότι πολλοί μιλάνε για 35% επηρεασμένοι από το παιχνίδι εντυπώσεων που παίχτηκε με τα αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών. Το ποσοστό ήταν τελικά *38.5%* (ο ΓΑΠ πήρε 55.5%). Επίσης μόνο 740.000 ψήφισαν...

aristide είπε...

Οι εκλογες κριθηκαν
και μαζι με αυτες κριθηκαν ολοι:αρχηγοι,στελεχη,ψηφοφοροι,προσωπα,τακτικες,λαθη,ελειψεις,αγαπες,
συμπαθειες,παθη,μιση...
Εχω να κανω 2 προτασεις απλες και επικαιρες....
1)θα εχεις μια ακομη ευκαιρια να διεκδικησεις την προεδρια.Να μην φυγετε κανεις αλλα να δουλεψετε περισσοτερο απο ολους ωστε να μην μπορει να σας κατηγορησει η αλλη πλευρα,να μην σας βρει ψεγαδη.Επισης να δωσετε βαρος στην δημιουργια ρευματος υπερ σας,ακομη και να φτιαξετε επιτελεια που θα ενημερωνουν τους πολιτες για τις κινησεις σας.Στα πλαισια του καταστατικου παντα.Καλο το blogger αλλα ποσοι ελληνες μετεχουν η ενημερωνονται απ αυτο?
2) αγωνα μεσα στα οργανα.Να διαφωνητε αν εχετε αλλη θεση σε κατι κι αυτη η διαφωνια να καταγραφεται.
3)οπως ειπε κι εχει απολυτο δικιο ο Ανδρεας Λοβερδος,το μεταπολιτευτικο συστημα πολιτικης ειναι για τα σκουπιδια.Αναδειξτε αυτο που θελετε να δωσετε στο πασοκ μεσα στα οργανα κι αν δεν εισακουστειτε η δεν μπορεσετε λογω μηχανισμων η απροοπτων να τα καταφερετε μεσα στο πασοκ,τοτε να ειστε σιγουροι πως οι πολιτες ειναι ετοιμοι να σας ακολουθησουν σε μια νεα ριζοσπαστικη κινηση,σε ενα νεο ταξιδι για ενα καλυτερο πολιτικο φορεα .
Μην ξεχνας πως και το 1974 το πασοκ ηταν σχεδον ενα τιποτα.και σημερα μετα απο τοσα χρονια αγωνων ,προσφορας αλλα και λαθων εκει καπου κατεληξε.

Φιλικους & αγωνιστικους χαιρετισμους

αριστειδης

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ "ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ. τΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ? Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΟΥΣΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ, ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ. ΜΕΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ (Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ) ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ Σ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΒΛΗΘΟΥΝ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ? Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΡΟΣΨΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ Ο Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕ ΑΝΑΥΔΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΙΚΑΝΟΥ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΠΑΟ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΩΝ, ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ). ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΡΕΙ. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

Μια φορα κι ενα καιρο υπηρχε μια αντιπολιτευση που ο αρχηγος της εναντιωνοταν σε καθε τι αντιλαικο που εφερνε καθε δεξια αντιδραστικη κυβερνηση.
Απο τις 12 του νοεμβρη αναρρωτιεμαι που ειναι η αντιπολιτευση.
Αναρρωτιεμαι τελικα αν ψηφισε ο πασοκικος λαος τη κυριακη για προεδρο του ΠΑΣΟΚ η ενος παρακλαδιου της ΝΔ.
Αν τελικα η νεα παπανδρεικη "βασιλεια" ηταν μονο για τη καρεκλα.
Αν η εντολη που του εδωσε ο λαος (?) του ΠΑΣΟΚ ηταν να δρασει αποτελεσματικα στο πεδιο της αντιπολιτευσης η να διαβεβαιωσει οτι τον αγαπαμε!!!!!
Δε ξερω αν τελικα ψηφισαν γιωργακη παπανδρεου η επαθαν blackout και νομισαν οτι ψηφιζουν Αντρεα Παπανδρεου, αλλα με τετοιο προεδρο το μονο που θα καταφερουμε θα ειναι να καταποντιστουμε!
ο λογος?
αλλο lap top και μαργαριτουλα για σημαια του πασοκ και αλλο ηγετης του κομματος του λαου οπως ειναι το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΟΚ!!!!
ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και το αποτέλεσμά της μού θύμησαν τη συμμετοχή της Άννας Βίσση στη Eurovision το 2006. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν οτι η Άννα διαπρέπει στο show και στα dance κομμάτια (αυτό ακριβώς που θέλει και η Eurovision) κι όμως στην ψηφοφορία για την επιλογή τραγουδιού επέλεξαν το Everything (μια εκτος τόπου και χρόνου μπαλλάντα). Η μπαλλάντα μπορεί να μην ταίριαζε με το ύφος του διαγωνισμού αλλά την ψήφισαν γιατι "ακουγόταν καλύτερα στα αυτία τους".

Το ίδιο έγινε και με την ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ. Είμαι σίγουρος οτι πολλοί απο αυτους που ψήφισαν Γιώργο μπήκαν στον πειρασμό να ψηφίσουν Βενιζέλο αλλα δυστυχώς υποτάχθηκαν σε ανεξήγητα οικογενειοκρατικά σύνδρομα.

Δυστυχως, η έλλειψη κριτικής ικανότητας και κοινής λογικής βλάπτει.

Ευχαριστώ
Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

OI ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ?

pppp1934 είπε...

“ΓΙΩΡΓΟ, ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ”. ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ;


Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟυ, υιοθετώντας πλήρως την προεκλογική επιχειρηματολογία του κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ του 2004, κατάγγειλε- και μετά την εσωκομματική επαναβεβαίωση της εντολής- το ΠΑΣΟΚ των πελατειακών σχέσεων, του κυβερνητισμού και της καθεστωτικής νοοτροπίας του κ. ΣΗΜΙΤΗ, του οποίου, ως γνωστόν, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής στο συνέδριο του 1996 και στη συνέχεια κορυφαίο κομματικό στέλεχος και επίλεκτο μέλος των κυβερνήσεών του. Και, άρα, συμμέτοχος και συνένοχος σε όλες τις καταγγελλόμενες “αθλιότητες” που, με επικεφαλής τον κ. ΣΗΜΙΤΗ, “διέπραξαν” τα πρωτοκλασάτα στελέχη, σε αγαστή συνεργασία με τα μικρά και μεσαία, της πασοκικής κομματοκρατίας που,εντελώς συμπτωματικά , είναι τα ίδια που του χάρισαν την νίκη.

Αν τώρα δεχθούμε ότι όλα όσα καταγγέλλει σήμερα- με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών- είναι αληθή, τότε το εγχείρημά του να καθαρίσει την “κοπρο του Αυγεία” είναι υπόθεση χαμένη από χέρι, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εκ των “δραστών” των καταγγελλομένων “αθλιοτήτων” στήριξαν την επανεκλογή του. Και δεν υπάρχει ούτε ένας υποψιασμένος πολίτης που να πιστεύει πως όλα τα παραπάνω στελέχη θα δεχτούν τον πολιτικό τους αυτοχειριασμό χωρίς αντίσταση.

Θα το πω και πάλι. Αν όντως είναι αληθή όσα, ελαφρά τη καρδία, καταγγέλλετε σήμερα κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - αλήθεια, πότε αντιληφθήκατε την “κατρακύλα” του κόμματός σας- τότε οφείλατε και θα μπορούσατε ίσως να ανασυγκροτήσετε το ΠΑΣΟΚ έχοντας λάβει, το 2004, καθαρή και χωρίς την οποιαδήποτε ανεπιθύμητη δουλεία εντολή, από ένα εκατομμύριο οπαδών και φίλων με την προτροπή: “ΓΙΩΡΓΟ, άλλαξέ τα όλα”. ( Μεταξύ μας, ήταν όντως ένα εκατομμύριο ή ξεγελάσαμε εαυτούς και αλλήλους!). Εσείς όμως, χωρίς στόχο και χωρίς πυξίδα, σπαταλήσατε ασώτως το πολύτιμο κεφάλαιο της λαϊκής εντολής και οδηγήσατε την παράταξη σε ταπεινωτική ήτττα και αυτό το “επίτευγμα” το πετύχατε απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της χώρας! ( Συ είπας).

Και αντιί να παραδεχθείτε την παταγώδη αποτυχία σας και να πληρώσετε το κόστος, εσείς, ως άλλος ΑΔΑΜ, μεταθέσατε τις ευθύνες για την ήττα στους “υπονομευτές”, στο εσωτερικό της παράταξης, και στα εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που δήθεν σας πολέμησαν, από έξω.

Δηλώνατε σε κάθε ευκαιρία:-”΄Εκανα την αυτκριτική μου”. Και το ίδιο παιδαριώδες τροπάριο επαναλάμβαναν εν χορώ οι “ορθόδοξοι” συνεργάτες σας: - “Ο πρόεδρος έκανε την αυτκριτική του. Τι άλλο θελετε επι τέλους”!

Με συγχωρείτε κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Πρώτη φορά ακούω πως μπορεί να υπάρξει ειλικρινής και έντιμη αυτοκριτική χωρίς ο ένοχος να πληρώσει το παραμικρό κόστος! Έ, λοιπόν ακούστε το από έναν ταπεινό συνταξιούχο δάσκαλο: - Έντιμη αυτοκριτική σημαίνει κόστος, γιατί μαθαίνει πραγματικά μόνον όποιος πληρώνει το βαρύ τίμημα του χρέους του. Θα έλεγα μάλιστα πως όσο μεγαλύτερη είναι η πληρωμή τόσο πιο ωφέλιμο γίνεται το μάθημα.

Και για να τελειώνω. Το 2004 σας παραδόθηκε η προεδρία του κόμματος κατά τρόπο που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν. Και, δυστυχώς, η διαπραχθείσα ηθική και πολιτική ΥΒΡΙΣ δεν ωφέλησε ούτε εσάς ούτε το λαό του ΠΑΣΟΚ. Το 2007 είχατε την ευκαιρία να απαλλάξετε τον εαυτό σας και το κόμμα από το βάρος της ευθύνης που επιφορτισθήκατε, με την ελεύθερη βούλησή σας,εξορκίζοντας την παλαιά ΥΒΡΙ και χαρίζοντας την πολυπόθητη ΚΑΘΑΡΣΙ στην τραγωδία που κατέτρωγε τις σάρκες της παράταξης. Δεν πληρώσατε το τίμημα και ξεκινάτε τη νέα σας ευκαιρία με κακούς οιωνούς.

Ύστερα από τα παραπάνω υπάρχει ελπίδα για μια νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ; Πολυ φοβάμαι πως όχι. Επειδή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά η ΥΒΡΙΣ δεν είναι στιγμιαίο , αλλά διαρκές έγκλημα.

Κώστας Ποζιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος

www.poziadis.com pozis@otenet.gr

Unknown είπε...

Δεν νομίζω ότι οι απογοητευμένοι εδώ δεν μπορούν να δεχθουν το δημοκρατικό αποτέλεσμα.
Δεν είναι έπαρση ούτε αλαζονεία.
Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν τον Βενιζέλο, ψηφίζουν άλλα κόμματα –όπως κι εγώ.
Είναι επομένως μια απορία, μια στεναχώρια, στο γιατί οι Πασοκοι δεν ακούν την φωνή της κοινωνίας. Αν θέλουνε δικό τους το κόμμα, στα χέρια του υιού, μπορεί κάτι να ξέρουν, που δεν το ξέρουν οι υπόλοιποι.

Προσωπικά δέχομαι το αποτέλεσμα και δεν έχω καμία αντίρρηση. Απλά όπως ξαναγύρισα για να επιλέξω τον ηγέτη τους Πασοκ, έτσι θα ξαναφύγω αφού δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι.

Η αλήθεια είναι πως μετά από δεύτερη εβδομάδα φαινόταν ότι δεν μπορεί στο κόμμα αυτό να γίνει τίποτα:
Οι ύβρεις σε “συντρόφους» καταμαρτυρούν άσπονδους εχθρούς της όποιας αλλαγής.
Οι καταγγελίες -ως κατάρες- για αυτά που κανανε μέχρι σήμερα όλα τα κομματόσκυλα πρασινοφρουροί και καρεκλοκένταυροι, ήταν τουλάχιστον πρόκληση για κάθε ορθά ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ άνθρωπο.

Και τώρα τι γίνεται κ. Βενιζέλο; Πως θα είσαστε μέσα σε αυτούς που σας φτύνανε και σας λοιδορούσαν;
Πως θα στηρίξετε ένα χώρο με σαπισμένους από την εξουσία και τα συμφέροντα ανθρώπους, πολιτικά πτώματα που τρώνε τις σάρκες του πασοκ και του κόσμου;

Μέχρι πριν την κάλπη, είδαμε την φοβερότερη αυτό-αντιπολιτευση (ας μου επιτραπεί η έκφραση) στο ίδιο κόμμα και όχι προς την κυβέρνηση.
Είδαμε να βγάζουν τα μάτια τους όλοι
Ακούσαμε αερολογίες, αοριστίες και ΕΛΑΧΙΣΤΟ πολιτικό λόγο
Είδαμε τον αριστερό? Βενιζέλο να μη θέλει να πειράξει την ΔΕΞΙΑ εκκλησία (θέση στο θέμα ταυτοτήτων)
Είδαμε τον Δεξιο? ΓΑΠ να γίνεται ο σύγχρονος ΜΑΟ.
Είδαμε ένα ατελείωτο «κάρφωμα» μεγαλοστελεχών
Βιώσαμε ένα ατελείωτο πόλεμο μικροκοματόσκυλων
Ακούσαμε καταγγελίες για πλουτισμό χωρίς αποκαλύψεις

Πως θα ζήσετε τώρα αγαπημένοι-μονιασμένοι με δυνατό ΠαΣΟΚ ; Πως ένα διχασμένο ζευγάρι μετά απο βαριές κουβέντες και ύβρεις βγαίνει μετά από 1 ημέρα ενωμένο;

Αλλά δυστυχώς διαπίστωσα ότι ακόμη και να βγαίνατε, πως θα κάνατε κουμάντο ΟΛΟΥΣ αυτούς τους ΧΥΔΑΙΟΥΣ;

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο κόμμα σας. Εγώ απλά θα πράξω ότι και τα προηγούμενα χρόνια που δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ.

Πολύ βρωμιά κ. Βενιζέλο. Πολύ σήψη.

Ανώνυμος είπε...

Κατακλύζομαι από οργή και απογοήτευση, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, ανεξάρτητα από το εάν συμμετείχαν ή όχι στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Από κανέναν δεν έχω πάρει απάντηση στο απλό ερώτημά μου, για ποιο λόγο ο Α. Παπανδρέου δήλωσε άραγε ρητά και απερίφραστα ότι "το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν κληρονομείται,..."; Έχω την αίσθηση ότι μπορούσε να προβλέψει μία παρόμοια εξέλιξη, και σε αυτήν την περίπτωση η θέση του είναι ιστορικά τεκμηριωμένη και αναμφίλεκτη. Γιατί άραγε δεν τνν "άκουσε" και δε τη σεβάστηκε η παράδοξη και ετερόκλητη "παπανδρεική" εκλογική συμμαχία; (το ερώτημα είναι ασφαλώς ρητορικό και δεν απευθύνεται προφανώς στους φίλους αυτής της στήλης).

Ανώνυμος είπε...

θα δημοσιεύσετε εδώ τις απόψεις σας για τον εκλογικό νόμο?
προσπάθησα να τις βρω σε διάφορες ιστοσελίδες αλλά δεν τις βρήκα......κατά τα άλλα σας στηρίζουν τα...μιντια...!!!!

illuminatos-thess είπε...

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σύντροφοι, σύντροφε Βαγγέλη.
Θα σταθώ λίγο στο τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 11-11-2007 διότι προσωπικά το θεωρώ ως ημερομηνία-οριστική ταφόπλακα της πολιτικής σκέψης στην Ελλάδα και θα το δικαιολογήσω ως εξής :
1. Στην εκλογή αυτή έπαιξε τεράστιο ρόλο το lifestyle και η εικόνα που εκπέμπει ένας πολιτικός, όπως και το οικογενειακό του όνομα, πολύ περισσότερο από τις ιδέες που πρεσβεύει. Ο Βαγγέλης που ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με 62% προσγειώθηκε τελικά στο 39%. Καθοριστικός παράγοντας ; Το αποτελεσματικό επικοινωνιακό επιτελείο του Γιώργου σε αντίθεση με το ανύπαρκτο και αντιφατικό επικοινωνιακό επιτελείο του Βαγγέλη. Φίλοι μου, είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα η πολιτική ικανότητα του ενός και του άλλου, πού οφείλεται η έκπληξη ; Στο ότι ο Γιώργος πλάσαρε ένα διεθνές προφίλ, αδύνατος, συμπαθής, διωκόμενος αρχηγός που εξύφανε μια συνωμοσιολογία να σωθεί και εκμεταλλευόμενος τα θυμικά-μνημονικά χαρακτηριστικά που αντανακλαστικά προκαλεί στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ το όνομα Παπανδρέου.
2. Απέναντί του ; Ένας σ. Βαγγέλης που έχασε παιδαριωδώς μόνος του την εκλογή. Φάνηκε επιθετικός, υπερφίαλος, αλαζόνας, παρόλο που σε επίπεδο ιδεών και πολιτικού εκτοπίσματος υπερείχε αισθητά του αντιπάλου του. Πλήρης αντιστροφή αξιών. Φταίει όμως ο σ. Βαγγέλης για την αντιστροφή αυτή ; Όχι, ο ηγέτης είναι όποιος είναι, αν δεν υποστηριχθεί από διορατικούς συνεργάτες αυτοτραυματίζεται.
3. Πολύ περισσότερο στην εκλογή αυτή από οποιαδήποτε άλλοι φάνηκαν κάποια φαινομενικά "παράδοξα": ένα κόμμα να αποφασίζει να μείνει στην αντιπολίτευση, να επιλέγει έναν αρχηγό που το οδήγησε από ήττα σε ήττα, να αναποδογυρίζει τις πεποιθήσεις του για το θεωρούμενο ως ισχυρότερο αρχηγό του. Με δυο λόγια, να αυτοκτονεί πολιτικά. Ο λόγος ;
4. Για μένα φίλοι μου, αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση σε πολιτικό-ψυχολογικό επίπεδο ότι ο Έλληνας πια δεν ψηφίζει με βάση ιδέες, προοπτική, σκοπό, αλλά με βάση το lifestyle και τα επικοινωνιακά επιτελεία. Ο αθλητής Γιώργος απέναντι στο "γεματούλη" Βενιζέλο, το "καλό παιδί" απέναντι στον "κακό", ο απλός Γιώργος απέναντι στον "καθηγητή-ξερόλα" Βενιζέλο, οι μακρινοί-εξωτικοί Μακεδόνες απέναντι στους comme il faut Αθηνόφιλους και μπορώ να παραθέσω ένα σωρό ακόμα τέτοια αντινομικά διχαστικά ζεύγη ανάμεσα στους δύο.
5. Φταίει ο Βαγγέλης γι'αυτό; Όχι βέβαια. Αυτός είναι όποιος είναι. Ένας ηγέτης διακιούται να είναι άνθρωπος, να έχει αδυναμίες, να είναι ακόμα και αλαζόνας ή ξερόλας, το θέμα όμως είναι τι κάνουν γι'αυτό οι συνεργάτες του, το επικοινωνιακό του επιτελείο που κοιμόταν, και τον έβλαψε, που δεν έδωσε την εικόνα που έπρεπε να φιλοτεχνήσει προς τα έξω.
6. Στην πολιτική, όπως και στα ΜΜΕ, ισχύει πλέον το αυτονόητο δόγμα McLuhan : the medium is the message (= το μέσο είναι το μήνυμα).
Εκεί βρίσκεται η ρίζα μιας ήττας που θα την αποκαλούσα "ήττα των πολιτικών ιδεών στην Ελλάδα". Γιατί είναι ήττα.
Θα χαιρόμουν επίσης όσοι θέλουν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το σχόλιο αυτό. Και κυρίως από τον ίδιο το σ. Βαγγέλη.

Ανώνυμος είπε...

Τοιούτος ημών αρμόζει αρχιερεύς!

Unknown είπε...

Έλεγα και εγώ πως το ΠΑΣΟΚ με ΓΠ για μένα θα τελείωνε.Αλλά έτσι απλά και στωϊκά, το ίδιο κιόλας βράδυ της 11ης σα να υπαναχώρησα...

Το ΠΑΣΟΚ είναι κατι πέρα και πάνω από το Γιώργο και το Βαγγέλη.
Είναι μια ιδέα: η αταλάντευτη ιδέα της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.
Είναι και ένα συναίσθημα:οι παιδικές μνήμες,τα πανηγύρια με σημαίες, ο Θεοδωράκης στη διαπασών,η μάνα με το χέρι ψηλά σε χειρονομία Νίκης
Και είναι μια ελπίδα τρελή...

Λοιπόν, καιρός να σταματήσει η πράξη της διαίρεσης. Καιρός να αρχίσει η πράξη της πρόσθεσης. Έτσι απλά.Για το καλό του τόπου...

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
haris-admin είπε...

Αγαπημένε μας Βαγγέλη,
ΠΑΣΟΚτσής ήμουν από μικρό παιδί, αλλά αν δεν ψήφιζα στην Α΄ Θεσ/νίκης, το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν το ψήφιζα με τίποτα. Το έκανα μόνο για σένα.
Σήμερα ακόμα περισσότερο δεν μπορώ να φανταστώ τι με συνδέει με αυτό το ΠΑΣΟΚ. Του Τζουμάκα, του Καστανίδη, του Πάγκαλου, της Βάσως, της Άννας, της Φώφης, του Ρέππα, του Παπουτσή, του Πετσάλνικου, του Μίχα, του Πολυζωγόπουλου και ΚΥΡΙΩΣ αυτού του ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ Γιωργάκη!!!
Πες μου πως να το ξαναψηφίσω αυτό το ΠΑΣΟΚ, εγώ και χιλιάδες άλλοι που θέλουμε να αντισταθούμε στις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ θεωρίες συνομωσίας, στην ΓΕΛΟΙΑ προσήλωση σε ένα όνομα, στην ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ αποδοχή του μετρίου, στην ΠΑΡΑΛΟΓΗ πίστη στην ανικανότητα;
Δεν είμαι εγώ που θα σου υποδείξω "Βαγγέλη κάνε νέο κομμα" κ.τ.λ. Κάνε όπως σε φωτίσει ο Θεός. Εχεις την αποδοχή, την αγάπη και την ευχή μας.
Χάρης

Ανώνυμος είπε...

Εγό μπαγκλαντές εργάτη ψήφισα γιώργο. Σοσιαλήστα Παπανδρέου αγαπάει αλλοδαπό και με αφήση ζίσο στο Ελλάδα που μαρέσι.
Βαγγέλη πολύ δεξιό.

Αλί Μπεν Ζουαχίρ

harrygrath είπε...

Ωραιο χιουμορ εχουν μερικα σχολια.
Αλλα αυτοκαταστρεφονται λογω λογοδιαρροιας.

Φανερη η μεγαλη επιτυχια του Βαγγελη στη πολυσυλλεκτικοτητα,με υποστηριχτες εκ δεξιων & εξ αριστερων Γιωργου.

mag είπε...

ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΄ΧΟΥΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΄ΧΟΥΝΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΑ ΄ΧΟΥΝΕ.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ...
ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙ.
ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ?
ΕΠΙΣΗΣ Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΗ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ?
ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ?
ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.ΗΛΙΚΙΕΣ,ΠΟΣΑ ΜΕΛΗ, ΠΟΣΟΙ ΦΙΛΟΙ,ΠΟΣΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΦΙΛΟΙ?
ΜΠΟΡΕΙΤΕ?
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Να πουμε τα πράγματα με το όνομά τους? Ο Βενιζέλος έχασε (?) από τα... αυτονόητα πρόσωπα: Σημίτης, Βερελής, Αποστολάκη και από τις αυτονόητες πράξεις: έλλειψη συγκράτησης του παρορμητισμού,έλλειψη αξιολόγησης προσώπων και εικόνας τους, ίχνη αυταρχισμού στην συμπεριφορά και έλλειψη ΣΩΣΤΗΣ επικοινωνίας με το πολυσυλλεκτικό κοινό των ψηφοφόρων. Τα τραύματα του οπαδού από την εποχή Σημίτη και των αντιπαθητικών στελεχών του είναι ακόμα νωπά. Μην παραγνωρίζετε τους κωδικούς, τις ευαισθησίες και τις προσλαμβάνουσες που έχει ο λαός. Ωστόσο ψήφισα Βενιζέλο αλλά με βαριά καρδιά σκεπτόμενη ότι αν τυχόν αναδεικνυόταν σε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ θα συνέχιζα να είχα εμπρός μου τον Σημίτη και τους περι αυτόν απαράδεκτους συντρόφους του. Οχι όλους ωστόσο, αλλά πολλούς πάντα. Ο Βενιζέλος κατέβηκε στο λαό αλλά με απόσταση ασφαλείας. Εμοιαζε σαν τον δικτάτορα που προσπαθεί να φορέσει προβιά αθώου αρνιού για να πείσει. Ξέρετε κάτι? Τελικά εκείνο που μας ενοχλεί συνειδητά ή ασυνείδητα είναι η υποκρισία. Η προσπάθεια που κάνουμε να καταπνίξουμε την πραγματική μας εικόνα. Ο Βενιζέλος το έκανε. Η εικόνα του με αγρολούλουδα στην Εύβοια ήταν λάθος. Η προάσπιση του δίκιου του από τον απαράδεκτο Βερελή, ακόμα ένα λάθος που αποδείχθηκε λαμπρά από την καταβαράθρωση που υπέστη ο Βενιζέλος στην Αιτωλοακαρνανία. Πως να το κάνουμε? Ο λαός γνωρίζει, έχει εκπαιδευτεί να αποκρυπτογραφεί εικόνες, έχει ανασφάλεια και αποστρέφεται τους αλλαζόνες. Βαγγέλη τέρμα τα λάθη γιατί τώρα είναι που αρχίζει η περίοδος της ανόδου ή της καταβαράθρωσής σου. Εχω ακούσει σοβαρές πολιτικές αναλύσεις από ανθρώπους που η γνώμη τους δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Εσύ γιατί κωφεύεις? Γιατί αυτοκαταστρέφεσαι?

Ανώνυμος είπε...

Mr Βενιζέλος.
Γνωρίζετε καλύτερα απ'τον καθένα τα όρια της δημοκρατίας και τις ευκαιρίες που παρέχει το πολιτικό σύστημα αφού είστε συνδιαμορφωτής του σε μεγάλο βαθμό λόγω της ιδιότητας σας ως συνταγματολόγος. Διαχωρίστε επιτέλους το κόμμα από την κυβέρνηση. Ακολουθήστε αυτό που το πολιτικό ένστικτο του απλού πασόκου υποδεικνύει. "ΔΥΑΡΧΙΑ". Επιτρέψτε στον ΓΑΠ να προεδρεύει στο κόμμα και πείστε αυτόν να σας προτείνει για πρωθυπουργό. Εξαντλήστε επιτέλους τα όρια που προσφέρει το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα όπως και εσείς το διαμορφώσατε από το 86 και μετά. Το όφελος από μια τέτοια κίνηση θα είναι για όλους μεγάλο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ..... ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...... ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ..... ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ....... ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΠΑΩ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΙΣΩΣ ΑΛΑΒΑΝΟ..... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΙΖΩ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΥ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ...... 1 ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΡΚΕΙ.... ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΖΩΗ...... ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ "ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ" ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..... ΓΙΟΙ , ΚΟΡΕΣ, ΕΑΝΗΨΙΑ , ΕΓΓΟΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ...... ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΔΕΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ..... ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑΩ..... ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.....

Ανώνυμος είπε...

Από το press-gr.blogspot.com

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!!!


Κανείς δεν αμφισβητεί -έστω και σιωπηρά- ότι έγιναν "μαϊμουδιές", διπλοψηφίες κλπ στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Η έκτασή τους είναι που δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ με εμπειρία σε τέτοια ...κόλπα, υπολογίζουν ότι το πραγματικό ποσοστό του Γ. Παπανδρέου είναι (όχι 55,6%) γύρω στο 52-53%. Και του Ε. Βενιζέλου είναι (όχι 38,5%) γύρω στο 41-42%. Δεν αλλάζει στους αριθμούς κάτι, αλλά από πολιτικής πλευράς η διαφορά είναι σημαντική.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Έγινε ή δεν έγινε νοθεία? Πάρτε θέση!!!

MiHat είπε...

γραψτε για τον εκλογικό νόμο

Ανώνυμος είπε...

φύγε επιτέλους , κάνε άλλο κόμμα και να δούμε τι θα πιάσεις...
πάρε και όλους τους μορφωμένους μαζί σου...
γιατι όλοι όσοι αποφάσισαν είναι αμορφωτοι, είμαστε αμόρφωτοι... αυτό δε λέτε ...?
μορφωμένε ΕΣΥ!!
ΕΣΥ που τους συγχωρείς όλους
ΕΣΥ το λαικό παιδι
ΕΣΥ...
ΕΣΥ
ΕΣΥ
ΕΣΥ
ΕΣΥ
...................................
Χάρηκα πάρα πΟλύ που δε βγήκες ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥΣ!!!...!!!...!!!!!......
Χωρίς καμία εκτίμηση
Π.Σ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως με τέτοιο ποσοστό που έχει ο ΓΑΠ στις επόμενες εκλογές τις δημοτικές, αφού δεν θα είναι πλέον αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να κατέβει δήμαρχος Αθηνών, μπας και πάρουμε τον Δήμο...

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Ανησύχησα με τα δημοσιεύματα ότι προτίθεσθε από εδώ και πέρα να σιωπήσετε! Ευτυχώς διαψεύσθηκαν ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΟΡΑ ΦΩΝΗΣΑΙ! Σας θέλουμε ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΟ παρά ποτέ και με παρεμβάσεις και στα ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ!
ΥΓ: Για τα αίτια της δήθεν ήττας, θα σας γράψω προσεχώς.

Παρρησία είπε...

Βαγγέλη,

ο Πάσχος κάτι γράφει για σένα:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_256_16/11/2007_249186

Parrisia.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ PC ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΩΡΓΟ
ΑΠΟ 1400 ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ Τ.Ο. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΜΟΝΟ 500 ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΤΗΣ Τ.Ο. ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΚΟΙ
ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

Οι Ηγετες γεννιουνται και δεν πλαθονται.
Αυτοι με τη σειρα τους δημιουργουν το καθε κομμα η κινημα.
Όπως και το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρεα.
Το σημερινο ΠΑΣΟΚ με ηγετη το κ.Γιωργο Παπανδρεου με τις 4 συνεχομενες ηττες και ολες τις άλλες που θα εχει απο τουδε και στο εξης εχασε την αξια του και την αιγλη του.
Δεν είναι πλεον Κινημα αλλα κουνημα σοσιαλιστικου βασιλικου κομματος οικογενειοκρατιας των καρακλοκενταυρων και των μελλοντικων υποψηφιων βαρωνων.
Για μενα αλλα και για αλλους φιλε συντροφε Βαγγελη θα ησουν το φως της αλλαγης για κατι το καινουργιο το ανανεωτικο το σωστο τομελλοντικο.
Καλη συνεχεια στον κ Παπανδρεου , σε σενα οσο αντεξεις να τους ακολουθεις και στους συντροφους που τον ψηφισαν..
Εμεις αποχωρουμε.
Θα επιστρεψουμε παλι τοτε και μονον τοτε αν υπαρχει περιπτωση να ηγηθεις στο ΠΑΣΟΚ μετα την σιγουρη ηττα στις ευροεκλογες η κανεις κατι το δικο σου.
Σε εμπιστευομαστε.
Επισης για να μην θεωρηθει προσωπικο εμπιστευομαστε και καθε άλλο αξιο Ηγετη ισαξιο με σενα.
Μεχρι τοτε θα ειμαστε πολιτικα στον αερα.
Κριμα στους αγωνες που δωσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο

Μια εβδομάδα σχεδόν μετά τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και μετά από 2 μήνες μετά τις εκλογές τις 16 Σεπτεμβρίου, το κόμμα και ο τόπος έχει αρχηγό και κυβέρνηση, μόνο που και τα δύο δεν τυγχάνουν της προσωπικής μου επιλογής. Βέβαια αυτά είναι μέσα στην ζωή και στην δημοκρατία. Μόνο που από δω και πέρα δεν θα είναι και το ΠΑΣΟΚ, επιλογή μου. Στις ερχόμενες ευρωεκλογές, που η ψήφος έτσι και αλλιώς είναι χαλαρή, θα δούμε όλοι μας τον ΣΥΝ να αυξάνει τα ποσοστά του από απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα ψηφίζουν άλλα κόμματα αλλά θα έχουν την σκέψη τους στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό, βέβαια, κινδυνεύει να συμβεί όμως και στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν, αν δεν αλλάξει. Μιας ηγεσίας που δεν την ενδιαφέρει παρά μόνο να κερδίζει τις εσωκομματικές εκλογές και να τα βάζει με τα media όταν δεν τις αρέσει, και φυσικά να χάνει τις όποιες άλλες εκλογές. Απορώ ακόμα και σήμερα πως ο κ. Αλαβάνος δεν έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον αριστερό ΓΑΠ για την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Μια και οι υπηρεσίες που θα προσφέρει ο ΓΑΠ στα κόμματα της αριστεράς θα τον καταστήσουν ευεργέτη τους.
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας συστήσει να μείνετε ή να φύγετε από το ΠΑΣΟΚ, εκείνο που όμως θέλω να καταγραφεί είναι πως το ΠΑΣΟΚ υπό την αρχηγία του ΓΑΠ και των υστερόβουλων βαρόνων αυτού δεν θα ξαναδεί την ψήφο αρκετών που έτρεξαν για αυτό χωρίς να περιμένουν ή να ζητήσουν τίποτα.
Εμπρός λοιπόν γερά για το 25%

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι ορισμένα πρώην μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσαν τον πολιτικό τους κύκλο.Το πολύ άσχημο όμως είναι ότι κάνουν κακό σε άξια και ικανότατα άτομα μόνο και δια της παρουσίας δίπλα τους! Αυτό διαπίστωσαν έγκαιρα πολλοί bloggers εδώ μέσα, όπως και γω, και
ασκήσαμε καλοπροαίρετη κριτική. Διότι απλούστατα θέλαμε Πρόεδρο Βενιζέλο!
Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα!
Κυρίαρχος λάος είναι αυτός είναι κ.Βενιζέλο!...
Τί μπορούμε να πούμε;
Και οργή λαού-φωνή Θεού!

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ2
Σε όποιον νομίζει ότι μπορεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ
έχουμε να πούμε μόνο αυτό
Μολόν Λαβέ

-----------------------------------
Άκου μεγάλε,

Στο μαγαζί σου ούτε απ’ έξω δεν θα πέρναγα αλλά εάν θεωρείς το ΠΑΣΟΚ μαγαζί σου σε πληροφορώ ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος.
Κάτσε τώρα και περίμενε να γίνει το θαύμα που λέγετε Γιώργος πάρε και μερικές τάπες σαν αυτές του Jack Daniels και περίμενε μέχρι που ο Γιώργος να βρει τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχει περίπτωση ο Γιώργος να καθυστερήσει και εσύ να βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα ενώ ο Γιώργος θα συνεχίζει να ψάχνει ακάθεκτος τις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.
Εύχομαι να είσαι νέος γιατί εάν είσαι άνω των 65, χλωμό σε βλέπω να ξαναδείς το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση.


ΥΓ1: Μην μου επικαλεστείς το επιχείρημα ότι δεν θέλουμε την κυβέρνηση γιατί αυτό δείχνει πολύ απλά ότι δεν μπορείς να πείσεις όχι εμένα αλλά τον ελληνικό λαό και όπως γνωρίζεις άλλο το κομματικό ακροατήριο και άλλο ο ελληνικός λαός. Τα ακροατήρια ενίοτε κάνουν και λάθη, ο λαός όμως από το 1974 ποτέ.

Οπότε λοιπόν βρες άλλο επιχείρημα!
Σε προλαβαίνω!

ΥΓ2:Ο Γ. Παπανδρέου όταν λέει ότι θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα τι ακριβώς εννοεί????
Σε ρωτάω γιατί τα τελευταία 60 χρόνια το πολιτικό σύστημα στην χώρα αποτελείτε από δυο πυλώνες. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Να υποθέσω λοιπόν ότι θα αλλάξει το επώνυμο του??????
Θα προτείνει και στον Κώστα Καραμανλή να κάνει το ίδιο?????

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μας Βαγγέλη,
Πάρε όποια απόφαση και είμαστε δίπλα σου. Μια μέρα θα σε παρακαλάνε να αναλάβεις. Μην ξεχνάς ότι σε πιστέψαμε πολλοί. Εμένα μου ξύπνησες τον ενθουσιασμό που έιχα να νιώσω από την πρώτη τετραετία του Ανδρέα. Σε ευχαριστώ προσωπικά γιατί σε σένα οφείλω μια από τις πιο όμορφες μέρες που θυμάμαι, όταν ξεκίνησα από Κρήτη να σε ακούσω στο Σπορτιγκ και μετά στο νέο Μουσείο Μπενάκη. Πασοκ χωρίς εσένα δεν διαννοούμαι. Όμως κι αυτό που υπάρχει σήμερα δεν είναι Πασοκ. Καλή δύναμη.
Γιώργος Κ.

Ανώνυμος είπε...

Η Νοθεία είναι στην ψυχή του Ελληνα. Από το ελαιόλαδο μέχρι την καθε διαδικασία. Εδώ είπαν για την ΤΟΝΙΑ ( Ο Παπουτσής) πως πρώτα έβγαιναν τ' αποτελέσματα και μετά άνοιγαν οι κάλπες.

Αυτάρεσκα διάφοροι "μάγκες" χαρακτηρίζουν τη νοθεία γνώση περί την διεξαγωγή των εκλογών.

Καλώς ή κακώς το Πασόκ βασίστηκε πάντα στο χειρισμό των ηλιθίων. Σημαιοφόροι οι ηλιθιοι παραστάτες οι άχρηστοι, ακολούθως οι αγράμματοι, τέλος οι λεγεώνες των ελάχιστων. Ο Ανδρέας είχε το χάρισμα "κανείς να μην πιστεύει αυτά που έλεγε".Ο Γιώργος είναι σοβαρό παιδί και δεν κανει γιά έλληνας πολιτικός. Βλέπει όμως τον Καραμανλή που ούτε αυτός ήθελε να γίνει πρωθυπουργός αλλά το κογκλάβιο τον έκανε περίπου με το ζόρι.

Ο Καραμανλής λοιπόν άνοιξε την δεξιά αγκαλιά του και ότι χειρότερο ήθελε να αποδιώξει το ΠΑΣΟΚ το περιμαζεψε. Βλέπε συνδικαλιστικές κολεγιές. Τί απέμεινε απέξω; Μα όλοι οι γραμματιζούμενοι που μέρα νύχτα εκτονώνονται στα Βlogs.

Αυτή είναι διαρκής ΝΟΘΕΙΑ. Παγκοσμίως πρωτότυπη και απολύτως Ελληνική

Ανώνυμος είπε...

Σας έχω πει και άλλη φορά
Προχωρήστε στην ίδρυση κόμματος
Υπάρχει πολιτικό κενό στη χώρα
Ο Μεσαίος χώρος,το πολιτικό και κοινωνικό κέντρο δεν εκφράζεται πολιτικά
Αλώνεται πότε από τη δεξιά της ΝΔ,πότε από τη ψευτοαριστερά του Πασοκ
Υπάρχει ανάγκη να εκφραστεί

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

βαγγελη ειμαι απο το τραχηλι και εγω,19 χρονων και σπουδαζω θεσσαλονικη.πηγα με τους φιλους μου και σε ψηφισαμε.αντε ρε βενιζελο φτιαξε ενα δικο σου κομμα μπας και δει ο κοσμος πολιτικη!

harrygrath είπε...

Περιμενουμε επιστροφη Βαγγελη στο μπλογκ & επαναλειτουργια σοβαρου διαλογου για μεγαλα θεματα,οπως π.χ το επικαιρο περι εκλογικου νομου & Γερμανικου μοντελου.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση για υποψηφιότητα Βενιζέλου για τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης πραγματικά μπορεί να δώσει διέξοδο για να φύγει η Δεξιά και ο Ψωμιάδης από το Νομό.Ο Βενιζέλος έχει πολυσυλλεκτικότητα,απήχηση στους ψηφοφόρους της ΝΔ και μεγάλο ρεύμα στη Βόρεια Ελλάδα,όπως φάνηκε και στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου.
Αν,μάλιστα,προτείνουμε και τον Μπουτάρη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης,θα αμφισβητήσουμε σοβαρά ύστερα από πολλά χρόνια την συντήρηση στη Θεσσαλονίκη.
Βενιζέλος-Μπουτάρης ,το δίδυμο της νίκης!

Υ.Γ. Αν τελικά ο Ψωμιάδης διεκδικήσει τη Δημαρχία,τότε να βάλουμε τον Βενιζέλο αντίπαλό του.

Υ.Γ 2 Με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος θα αποδείξει στους κακόπιστους που δεν πείστηκαν την Κυριακή από το επιχείρημα περί κυβερνησιμότητας ότι πράγματι μπορεί να νικήσει τη Δεξιά .

Stelios Frang είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Συγχαίρω εγκλαρδια για το αποτέλεσμα στις ενδοκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πιστεύω ότι θα ήταν πάνω από 40%, αν δεν υπήρχε η συνήθης νοθεία.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Συγγνώμη που σε ενοχλώ δεύτερη φορά την ίδια ημέρα - δεν το έχω ξανακάνει! Διάβασα όμως το μεσημέρι ότι επίκειται η...διαγραφή σου από τον...Αρχηγό (το Α κεφαλαίο παρακαλώ) διότι στο τέλος της ομιλίας του στην Κ.Ο. σηκώθηκες μεν όρθιος (για να... ξεμουδιάσεις προφανώς) αλλά δεν τον χειροκρότησες! (αυτό δα έλειπε). Και διαβάζοντας το περιστατικό αυτό αισθάνθηκα την ανάγκη να σου θυμίσω ένα αληθινό γεγονός που καταγράφει, νομίζω, ο Σολζενίτζιν στο "Αρχιπέλαγος".
Ο πατερούλης Στάλιν ομιλούσε σε πολυπληθές ακροατήριο κομματικών στελεχών και κάποια στιγμή δίδεται το σύνθημα για θυελλώδες χειροκρότημα. Το χειροκρότημα συνεχίζεται αδιάκοπα. Παρατείνεται χωρίς να τολμά κανείς να το διακόψει πρώτος. Χειροκρότημα έντονο, θορυβώδες, με υψωμένα τα χέρια. Ορισμένοι δεν αντέχουν. Λυγίζουν, λιποθυμούν. Περνά ένα ολόκληρο εικοσάλεπτο. Η αγωνία και η ενδόμυχη ανησυχία των ακροατών φθάνει στο κατακόρυφο. Ξαφνικά, ένα μέλος του Προεδρείου σταματά να χειροκροτεί. Ένας στεναγμός ανακούφισης διαπερνά την αίθουσα από άκρου εις άκρον. Σε λίγο, όλοι κάθονται ήρεμα στις θέσεις τους.
Λίγον καιρό αργότερα, το προαναφερόμενο μέλος του Προεδρείου πέφτει θύμα των σταλινικών εκκαθαρίσεων. Τον οδηγούν στην ασφάλεια και του ανακοινώνουν το κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Ένας εκ των αξιωματικών προσθέτει: Εκτός αυτών που ακούσατε, να θυμάσθε: Ποτέ δεν σταματούν πρώτοι το χειροκρότημα όταν ομιλεί ο Στάλιν!
Σας θυμίζω ότι με τον Στάλιν παρομοίασα πρώτος εγώ τον Γιώργο απο την φιλόξενη ιστοσελίδα σας, με πολλή φυσικά δόση υπερβολής. Ο άνθρωπος είναι λίγος και για τον ρόλο αυτόν!
Κουράγιο, ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ είναι μαζί σου!

Divaynne είπε...

όλοι όσοι αναφέρουν την υποτιθέμενη νοθεία αν τους ρωτήσουμε πως ακριβώς δούλευε η εφαρμογή δεν θα έχουν ιδέα!ότι ακούν αναπαράγουν..και είναι θλιβερό....και προεκλογικά κατηγορούσαν εμάς ως παπαγαλάκια του Γιώργου...
επίσης βλέπω κάτι σχόλια του στύλ τώρα που δε βγήκε ο Βενιζέλος ήρθε το τέλος της πολιτικής και κάτι υπερβολικές αντιδράσεις και απορώ.που ήταν αυτοί 3 χρόνια πριν.και γενικά,σε όλη την πολιτικη πορεία του Βενιζέλου.ξαφνικά σε μια νύχτα βρήκαν ένα πρόσωπο και γιαυτούς έγινε ο απόλυτος πολιτικός και ο εκπρόσωπος που θα σώσει το σύμπαν?δεν είναι λίγο αφελές?γιατί ανάμεσα σε 2 υποψηφίους η απογοήτευση για τον έναν δε συνεπάγεται αυτόματα την υπεροχή του άλλου..η σύγκριση είναι άνιση αφού ο ένας ως αρχηγός του κόμματος συγκέντρωσε και τις περισσότερες ευθύνες ενώ ο άλλος δεν μπήκε στην διαδικασία του να διατελέσει πρόεδρος άρα δεν του αποδίδουν περισσότερες ευθύνες απο κάθε άλλο μέλος του κόμματος.και το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε υποψήφιο..αντικειμενικότατο έτσι?

Ανώνυμος είπε...

Ουδέν κακόν αμειγές καλού. Ή, ίσως, "πρέπει να βρέξεις κώλο για να φας μενίδα".
Αν η ήττα αποτελέσει την αρχή για μια, έστω και υποτυπώδη, (αυτο)οργάνωσή μας ας γίνει μια αρχή και από 'δώ.
Κάτι τέτοιο προϋποθέτει, βέβαια, την ενίσχυση του δεσμού που δημιουργήθηκε προεκλογικά μεταξύ όλων όσων συμμετείχαν, με όποιο τρόπο, σε όλη τη σχετική διαδικασία.
Και αυτό το blog μπορεί να αποτελέσει μια -σημαντική ή όχι θα κριθεί στο μέλλον- συνιστώσα.
Και μια μικρή απορία για τον κ. Βενιζέλο, αυτοπροσώπως.
Ποια είναι η θέση του για τις ιδιωτικοποιήσεις; Γνωρίζει σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας στην Καλιφόρνια και τα αποτελέσματά της;
Είναι αλήθεια πως ο ιδιωτικός τομέας είναι, οικονομικά, αποτελεσματικότερος από το δημόσιο;
Συγκεκριμένη απάντηση, παρακαλώ. Ειδάλλως ας μείνει αναπάντητο.

Bomber Man είπε...

Pros costantine: Eisai arrwstos esy kai to myalo sou, prepei na to koitakseis.

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ τελείωσαν, βγήκε πρόεδρος συμφωνούμε δεν συμφωνούμε μαζί του.
Τώρα πρέπει να βάλουμε στόχο την δεξιά.
Γιατί αν συνεσχιστούν οι γκρίνιες δεν σωζόμαστε με τίποτα από την γαλάζια λαίλαπα.

Ανώνυμος είπε...

Δύο παρατηρήσεις μόνον: Πολιτική δεν γίνεται με θυμό και οργή, γιατί όπως έλεγε και εκείνος ο παλαιός σοφός, "όποιος στην πολιτική οργίζεταιείναι βλάξ".
Επειδή, εδώ και πολλά χρόνια ο δημόσιος λόγος, όχι χωρίς ευθύνη των πολιτικών, έχει επικυριαρχηθεί από συμβατικές αλήθειες και ογκώδη ψεύδη, συνιστώ να διαβασθεί, χωρίς προκατάληψη και πικρία, η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο, σήμερα. Εάν το προσκλητήριο του και το όραμα που περιγράφει είναι δύσπτεπτο για τους παρίες του 1974 και νυν "εξυπνότερους, καλύτερους, πλέον μορφωμένους" συντρόφους του 2007, τότε δικαιούμαι να ισχυρισθώ: Ευτυχώς που δεν ψηφίσατε τον Γιώργο και τούτο γιατί με τέτοια αντίληψη-μου θύμισε έντονα την Ελένη Βλάχου, η οποία όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση έγραψε ότι την Ν.Δ ψηφίζουν οι καλύτεροι Ελληνες και τον Ανδρέα η πλέμπα. Ε, λοιπόν σύντροφοι και φίλοι, επειδή ήμουν παρών στην αυτο-οργάνωση του 1974 και μέσα από την ένταξη μου έγινα καλύτερος άνθρωπος-και προόδευσα κοινωνικά και οικονομικά χωρίς να με καταδιώκει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που κατέστρεψε την ζωή του πατέρα μου- θέλω τώρα να δώσω την ευκαιρία στους αποκλεισμένους του 21ου αιώνα, να συναντηθούν με τα όνειρα τους, και όχι ως βαμπίρ να πιώ το αίμα τους, απομυζώντας την ρώμη τους και καταδικάζοντας τους σε μια ζωή με 700 ευρώ και συνεχή ανασφάλεια. Μόνο έτσι αποκτά και πραγματικό περιεχόμενο η επίκκληση της όποιας σοσιαλιστικής ταυτότητας.
Για τους υπόλοιπους, μην στεναχωριέστε, σας περιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν ξέρω τι άλλο θα επιλέξετε για να εκδηλώσετε την απολίτικη πίκρα σας.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ύβρεως κύριε Βενιζέλο! Καλή συνέχεια στην πολιτική σας σταδιοδρομία, και καλό θα ήταν να μάθετε και λίγο την έννοια του σεβασμού!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μαζί σας στο νεο ρεύμα που διαμορφώνετε, ειδικά μετά το 38% της περασμένης Κυριακής.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την έκφραση αυτού του ρεύματος μέσα από το blog σας, το ανανεωμένο site αλλά και τα διάφορα κείμενα/βιβλία που αρθρώνουν το σύγχρονο πολιτικό λόγο της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.

Καταλήγω λέγοντας πως, για μένα, το ιδανικό θα ήταν ερμηνεύοντας και οι τρεις αντίπαλοι το αποτέλεσμα να αλλάζατε τη δομή του ΠΑΣΟΚ, πλησιάζοντας τα εφάμιλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης. Δηλαδή, θα μπορούσε ο κύριος Παπανδρέου να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά να προτείνει εσας για υποψήφιο πρωθυπουργό. Εσείς μπορείτε να αρθρώσετε κυβερνητικό λόγο, εκείνος να κομίσει νέες ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις και δομές στο κίνημα.

Από την άλλη, ο κύριος Σκανδαλίδης με το ποσοστό που έλαβε θα μπορούσε να νομιμοποιηθεί στη βάση, ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο νεολαίας και τοπικό επίπεδο, δηλαδή να ανελάμβανε το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της επαναδραστηριοποίησης των ανύπαρκτων (μετά το 1988) τοπικών οργανώσεων του κινήματος.

Νομίζω θα άξιζε να γίνει μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τις προθέσεις των άλλων.

Σε κάθε περίπτωση καλή συνέχεια στο αντιπολιτευτικό σας έργο και ευχόμαστε η νεα εποχή όπου οι βαρώνοι θα εκλείψουν, δεν είναι μακριά.

theodore είπε...

“Οι στρατοί Λεόντων με αρχηγό Πρόβατο συνήθως χάνουν ή κερδίζουν με τρομερές απώλειες. Οι στρατοί Προβάτων με αρχηγό Λέοντα συνήθως κερδίζουν ή χάνουν προκαλώντας τρομερές απώλειες στον εχθρό… Αν είναι Λέοντες και οι στρατιώτες και ο Αρχηγός τότε είναι ανίκητος ο στρατός αυτός…”

Mου άρεσε πολύ και το αντιγράφω από το ιστολόγιο http://beatris.wordpress.com/

Βαγγέλη θυμίσου την Ιστορία γράφουν όσοι τολμούν.
Οχι οι βολεμένοι και οι αυλοκόλακες.

aristide είπε...

προς
Δημητρη Χατζη

Αγαπητε μου πασοκε

Εμεις οι περισσοτεροι που στηριξαμε την υποψηφιοτητασ Βενιζελου λεμε απλα το εξεις:
απο το 1981 στην πολιτικη ζωη του τοπου μας,κυριαρχει το πασοκ.με εργα αλλα και λαθη,φτασαμε εδω οπου ολοι παραδαχεμαστε οτι ειναι το τελευταιο σκαλι,δεν παει παρακατω.Και για το πασοκ αλλα και για το πολιτικο συστημα γενικα.
Αυτο που μας ενοχλει και αντιστεκομαστε ειναι οτι οι κυριοι υπευθινοι για αυτη την κατασταση(κοματικος μηχανισμμος του πασοκ,και στελεχη-βουλευτες-υπουργοι απο το 1974 ως τωρα)πονταρουν στην συνεχιση της επιβιωσης τους και στο γαντζωμα της καρεκλας,πισω απο εναν προεδρο του χεριου τους.Επισης με αυτο τον τροπο θελουν να εχουν τον καθοριστικοτερο ρολο στην μετα παπανδρεου εποχη.Ποιοι? Αυτοι που φταινε για αυτο το χαλι.Εμεις πηραμε ,χορτασαμε απο τετοιο πασοκ.Δεν θα παρουμε αλλο εκτος κι αν ο προεδρος σαν νεος χαρυ ποτερ κανει το ακατορθωτο......
Η ψηφος μας ξερεις δεν ειναι υποθηκευμενη στο πασοκ παρολο που ειμαστε μελη πανω απο 20χρονια.Και επισης το πασοκ δεν ειναι ο μοναδικος σωτηρας ισοβειος αυτης της χωρας,δεν θα χαθουμε αν το πασοκ δεν ξαναδει εξουσια.Εξαλου αν το πασοκ δεν ηθελε να ξανακυβερνησει η δεξια θα ειχε ηδη μετα απο τοσα χρονια σχηματισει μια κεντροαριστερη σημαχια και θα εκλεινε την πορτα της δεξιας προς την εξουσια....
ειδωμεν...ισως ενα νεο χαρυ ποτερ η ισως την αλωση της πολης......
και να εισαι βεβαιος οτι την κερκοπορτα δεν θα την ανοιξουμε εμεις......
ΥΓ. κανε λιγακι υπομονη,τα παιδια του Γιωργου θα μεγαλωσουν σε λιγα χρονια και ετσι θα συνεχιστει η δυναστεια τους... να μη χαλασει η συνταγη....

Ανώνυμος είπε...

Pros Vagelis: Vaggeli i arnisi eine i pio provlepomeni anthropini antidrasi kai ego eime toso arrostos oso esi eise giatros. Se euxaristo pantos gia to endiaferon sou gia tin igeia mou, alla tha protimousa anti simvoulon kenou periexomenou epixeirimata.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ, Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΠΡΙΓΚΗΨ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ (40%) ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ. ΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΗ, ΠΡΩΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΑΓΚΥ ΤΣΑΝΤ. ΠΑΡΤΟΥΣ ΦΑΛΑΓΓΙ, ΒΑΓΓΕΛΗ, ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. Η ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΦΩΝΕΣ, Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Ο ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΚΟΛΑΚΕΣ ΤΟΥ.

"Η ΑΡΧΗΓΙΑ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ..."
Ανδρεας Γ. Παπανδρεου (που ειχε στο μυαλο του το γιο του οταν το ειπε)

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 769.156. ΑΝ ΒΑΣΙΜΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ 100.000 ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΜΕ 650.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ.

ΔΗΛ. 350.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΤΟ 2004, ΕΦΤΥΣΑΝ ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Ο ΓΑΠ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΝΑ 44% (340.000) ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΑΡΧΗΓΟΣ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 1.000.000 ΤΟΥ 2004 ΕΧΟΥΜΕ 690.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛ. ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 360.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1.000.000 ΤΟΥ 2004 (ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΙΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ)

ΣΥΝΕΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΑΡΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.

ΙΣΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Ο ΓΑΠ ΕΙΧΕ ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ:

1. ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,
2. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΡΕΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑ
3. ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΧΕΤΟ ΓΙΩΡΓΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΚΡΙΒΑ.

anonymous είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε Βενιζέλε, θα θέλαμε μέσω του βήματος που ευγενώς μας παραχωρείτε εδώ, να απευθύνουμε προς τον αξιότιμο σύντροφο Απόστολο Κακλαμάνη, τις ακόλουθες σκέψεις και απορίες μας, ενόψει της πρόσφατης εγγραφής μας, ως φίλοι του ΠαΣοΚ.

Αγαπητέ σύντροφε Απόστολε Κακλαμάνη, είμαστε ένα νέο ζευγάρι που στις 11/11 γραφτήκαμε ως φίλοι του ΠαΣοΚ προκειμένου να πάρουμε μέρος κι εμείς στη γιορτή της Δημοκρατίας, όπως οι περισσότεροι χαρακτήρισαν την πρόσφατη εκλογή προέδρου του ΠαΣοΚ.

Η απεριόριστη εκτίμηση και ο σεβασμός που τρέφουμε προς το πρόσωπό σας, είναι ανάλογα του υψηλού πολιτικού ήθους που χαρακτηρίζει διαχρονικά το δημόσιο λόγο σας.

Ωστόσο αγαπητέ σύντροφε, η απεριόριστη εκτίμηση και ο σεβασμός που επιφυλάσσουμε προς τον οποιονδήποτε, πρέπει κατά τη γνώμη μας να αποδίδεται κάθε φορά, μέσα στα πλαίσια της απεριόριστης δυνατότητας και ελευθερίας του πνεύματός μας να προσλαμβάνει και να επεξεργάζεται όλα τα δεδομένα μιας εμπειρίας, ώστε να μπορούμε επίσης ελεύθερα, να κρίνουμε, να ελέγχουμε και να εκφραζόμαστε.
Αν οποιαδήποτε κρίση μας, εξαρτάται από το οτιδήποτε άλλο πέραν της αυστηρής κριτικής ανάλυσης που οφείλουμε, όπως ας πούμε από την επιείκεια που αισθανόμαστε πως οφείλουμε σε κάποιον, επειδή ακριβώς τον εκτιμάμε για οποιονδήποτε λόγο υπήρξε στο παρελθόν, τότε το έργο που δύναται να επιτελέσει η διάνοια μας την ώρα που καμώνεται πως εκφράζει κρίσεις, περιορίζεται δραματικά και αρχίζει αυτομάτως να αποκτά τα συμπτώματα μιας εγκεφαλικής ‘διαπλοκής’. Μιας διαπλοκής, υπό την οποία η διάνοια, προκειμένου να προστατεύσει τα ‘συμφέροντά’ της, όπως εννοεί την εκτίμηση ή τον θαυμασμό που εξαρτητικά πλέον, και όχι κριτικά, τρέφει για κάποιον, μη θέλοντας και μη μπορώντας να λειτουργήσει διερευνητικά και αποσαφηνιστικά, προσποιούμενη πως εκθέτει σαφείς κρίσεις, λειτουργεί με διατεταγμένο καθήκον τη συντήρηση προσχεδιασμένων εντυπώσεων, ξεγελώντας και εκθέτοντας δημοσίως, πριν απ’ όλους, τον ίδιο το φορέα και εκφραστή της όλης εγκεφαλικής διαπλοκής.

Αν ψηφίσαμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αγαπητέ σύντροφε Κακλαμάνη, τον ψηφίσαμε για να μπορούμε στο όνομά του, να εκθέτουμε τις απόψεις μας σε όλους σας, αφού έχουμε αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μας εκπροσωπεί. Δεν εκπροσωπούμε εμείς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ούτε τον στηρίζουμε. Εκείνος, βάσει της δημοκρατίας μας, είναι υποχρεωμένος να μας στηρίζει και να μάχεται για τα συμφέροντα της διανοίας μας. Εμείς του δίνουμε την εντολή να αρθρώσει τον δικό μας πολιτικό λόγο, μέσω της παρουσίας του στη Βουλή. Αυτού του είδους την αμφίδρομη εμπιστοσύνη, προϋποθέτει κατά τη γνώμη μας, η έννοια της ψήφου σε μια δημοκρατία. Εσείς τι θέση λαμβάνετε απέναντι σε αυτόν τον λόγο που αρθρώνουμε μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου; Μας επιτρέπετε να τον συλλογιόμαστε λεύτερα μεταξύ μας, αλλά ήσυχα, και από κει και πέρα ‘έτερον ουδέν’ όπως χαρακτηριστικά μας είπατε από τηλεοράσεως;

Και να δεχτούμε πως εμείς δεν ξέρουμε από κόμματα, γιατί όντως δεν έχουμε ιδέα και ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε με αυτά που βλέπουμε, και πως για να διατηρηθεί η ενότητα ενός κόμματος ‘πρέπει’ να λέτε αυτά που λέτε …‘εδώ και τώρα’. Και να δεχτούμε πως ο σύντροφός Βενιζέλος με το δημόσιο λόγο που εκφράζει αντιπροσωπεύοντας μας, είναι ο επίφοβος υπονομευτής και πρέπει να σιωπά και να συντάσσεται αλλιώς θα διαγραφεί, ενώ ο σύντροφος Τζουμάκας με το δημόσιο λόγο που εκφράζει, αντιπροσωπεύοντας τους δικούς του ψηφοφόρους, είναι αναγκαίος για το ΠαΣοΚ, και πρέπει να μείνει και να αναλάβει το ρόλο του ιεροεξεταστή, για όσα αφορούν στην ιδεολογική καθαρότητα του δόγματος…!
Με μας, όμως, τι γίνεται, σύντροφε Κακλαμάνη; Τους απλούς ψηφοφόρους, που ο λόγος του Ευάγγελου Βενιζέλου μας εκφράζει; Μας διαγράφετε και μας, κι ας αποτελούμε ‘εδώ και τώρα’ το σαράντα της εκατό του ΠαΣοΚ; Διαγράφετε την άποψή μας, την ψήφο μας, και τον τρόπο που θέλουμε να μιλάμε και να εκφραζόμαστε μέσα στο κόμμα ‘μας’ (και όχι κόμμα ‘σας’), το οποίο διατείνεται πρώτο εκείνο πως είναι ‘δικό μας’, μιλώντας για γιορτές και πανηγύρια της δημοκρατίας και ‘σαφείς’ εντολές; Υπό ποια έννοια νοείται η σαφήνεια στις μέρες μας; Υπό την όποια έννοια θέλουν όσοι πλειοψήφησαν;

Σας ρωτάμε, σύντροφε Κακλαμάνη, τόσο για να μαθαίνουμε περί των εσωτερικών δημοκρατικών ηθών σας, όσο και για δούμε αν έχει νόημα να εξακολουθούμε να παραμένουμε εγγεγραμμένοι ως φίλοι του ΠαΣοΚ, ή να πάμε τρέχοντας να διαγραφούμε, μη και ξαμολήσετε κανέναν Ρέππα και κανέναν Τζουμάκα ξοπίσω μας, έτσι και τολμήσουμε να εκθέσουμε τις υπονομευτικές και υποκινούμενες από τα σκοτεινά συμφέροντα απόψεις μας!

Δεν θεωρούμε πάντως ιδιαιτέρως υγιές και σε καμία περίπτωση ‘αγωνιστικό’, το να θέλουμε να παραμείνουμε σε ένα κόμμα που ενώ λέει πως ανήκει σε μας τους ίδιους και πως είναι φορέας της συμμετοχικής δημοκρατίας, έχει τη δυνατότητα να μας απειλεί ως δεξιούς και να θέλει να μας πετάξει έξω για να ξεβρομίσει ο τόπος, επειδή τολμάμε να εκφράζουμε ελευθέρα την όποια γνώμη μας.
Θεωρούμε πως πιο αγωνιστικό είναι να καταθέσουμε τον καταγγελτικό λόγο για τον οποίο λόγω των συγκεκριμένων αρχών της δημοκρατίας που δεν υπηρετούνται μέσα σε αυτό το κόμμα, είμαστε υποχρεωμένοι από εσάς σύντροφε Κακλαμάνη, δυστυχώς να αποχωρήσουμε ντροπιασμένοι. Αυτή την εντύπωση μας κάνουν τα εφιαλτικά λεγόμενά σας.
Πολύ βέβαια που σας νοιάζει εσάς, αλλά στη δημοκρατία πιστεύουμε πως πρέπει να ακούγονται και οι απόψεις των λίγων παραπλανημένων και αδαών, όπως εμείς, έναντι των καλά πληροφορημένων και προσγειωμένων πολλών, όπως εσείς.

Ωστόσο, επειδή παραμένουμε ακόμη ως εγγεγραμμένοι φίλοι του ΠαΣοΚ που ήρθαμε με ελεύθερη βούληση, προκειμένου να ψηφίσουμε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως ηγετική αιχμή του αφελούς, ρηχού και δεξιού λόγου μας, δίνοντας μάλιστα και δύο ευρώ στον συμπαθή παππούλη που στεκότανε δίπλα στη ‘διάφανη’ κάλπη, νομίζουμε πως δικαιούμαστε κάποια απάντηση, σύντροφε Κακλαμάνη, αν όχι ως ένδειξη σεβασμού προς την ανώνυμη διάνοιά μας, έστω ως ένδειξη σεβασμού στα δύο ευρώ που σας προσφέραμε, μαζί με τη δυνατότητα δια της συμμετοχής μας αυτής, να ερμηνεύετε όπως εσείς ο ίδιος θέλετε το νόημα της συμμετοχής μας, απαγορεύοντας σε μας που ανήκει τόσο η ψήφος, όσο και το νόημά της, να πολυμιλάμε γι’ αυτό. Εξακολουθούμε αφελώς να ζητάμε μια απάντηση, στο όνομα του δικαιώματος που σας δώσαμε με την συμμετοχή μας να μας λέτε, σύντροφε Κακλαμάνη : ‘η ψήφος σας, δεν εκφράζει τους λόγους για τους οποίους ψηφίσατε, δεν έχετε καν δικαίωμα να λέτε γιατί ψηφίσατε, επειδή κάτι τέτοιο το κρίνουμε εμείς ως υπονομευτικό. Ωστόσο καρπωνόμαστε εμείς που πλειοψηφήσαμε τη δική σας συμμετοχή, έχοντας και το αποκλειστικό δικαίωμα να μιλάμε για το νόημα της δικής σας ψήφου, επειδή ακριβώς αυτό, είναι το αντίτιμο της ήττας σας, μέσα σε μια δημοκρατία όπως την εννοούμε εμείς’. Ωραία…!
‘Το βήμα’ και ‘τα νέα’, σύντροφε Κακλαμάνη, μια και έχετε βαλθεί να μας χαρίζετε τα φώτα της σοφίας σας τώρα τελευταία, μας συμβουλεύετε να τα αγοράζουμε άφοβα από το περίπτερο, ή να ζητάμε από το περιπτερά να μας τα διπλώνει και να τα κρύβουμε γρήγορα κάτω από τη μασχάλη μας, μπας και μας δει κανένας δημοκρατικός πολίτης στυλ Τζουμάκα, και μας τουλουμιάσει στο ξύλο, με το δίκιο που του εμπνέει ο δημοκρατικός λόγος του προέδρου μας;

Σε συνέχεια των παραινετικών σας παρεμβάσεων από την τηλεόραση, είπατε και κάτι άλλο όμως που θα θέλαμε να μας επιβεβαιώσετε αν κατανοήσαμε ορθά. Ως αρχή του συλλογιστικού σας άξονα, που κατέληξε στο περιβόητο ‘έτερον ουδέν’, είπατε πως δεν είναι ακόμα ώριμος ο κόσμος για ύπαρξη ρευμάτων μέσα σε ένα κόμμα, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη. Η απορία μας είναι η εξής : Αναφερόσασταν σε όσους ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως επειδή είναι ακόμα ανώριμοι και δεν μπορούν να κατανοήσουν την ύπαρξη της διαφορετικής άποψης, παρά μόνο σαν υπονομευτική άποψη που εκλαμβάνεται ως δεξιά παρέμβαση των μεγάλων συμφερόντων, συνετό θα ήταν και για το δικό μας καλό, οι υπόλοιποι να το βουλώσουμε προς χάρη της ‘ενότητας’ ενός μη ώριμου κόμματος, που ακόμα φοράει πάνες και μπουσουλάει; Την ωριμότητα δηλαδή που δεν μπορούν να επιδείξουν οι νικητές, έστω να αφήνουν τους ηττημένους να εκφράζονται, όπως επιβάλλεται μέσα σε μια δημοκρατία, την απαιτείτε υπό τη μορφή της σιωπής και αυτοκτονίας της σκέψης των ηττημένων;
Περίεργα δημοκρατικά τερτίπια δεν είναι αυτά σύντροφε Κακλαμάνη; Ίσως βέβαια να αποτελούν μια πρώτη γεύση των νέων και φρέσκων ιδεών που θα φέρετε όσοι υποστηρίξατε τον σύντροφο Παπανδρέου, και να μην μπορούμε εμείς οι ‘Βενιζελικοί’, με το συντηρητικό και δεξιό μυαλό μας να συλλάβουμε ακόμα το εύρος τους.

Μήπως πάλι, προτού επιχειρήσουμε σύντροφε Κακλαμάνη, να θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα εναντίον της διαπλοκής στον κόσμο, και μια και αυτό έχουμε κάνει πολιτική μας σημαία πλέον, ως ενιαίο ΠαΣοΚ, θα πρέπει προηγουμένως, να έχουμε την ικανότητα κατ’ αρχήν, να συντάσσουμε έναν πολιτικό λόγο που να μη φωνάζει όσο πιο δυνατά μπορεί, πόσο διαπλεκόμενος είναι;!
Γιατί δεν έχουμε καταλάβει τι ακριβώς μας λέει αυτός ο λόγος εναντίον της διαπλοκής, που συνεχίζει να αρθρώνεται καταγγελτικός σαν πέλεκυς ...και μετά τον θρίαμβο της δημοκρατίας. Μας λέει πως επειδή εκλέχτηκε ο σύντροφος Παπανδρέου, αποδείχτηκε περίτρανα πως ο σύντροφος Βενιζέλος είναι διαπλεκόμενος;
Σεις, βέβαια, για να μετριάσετε κάπως τις εντυπώσεις αυτής της αρλούμπας, είπατε, πως καλά έκανε ο σύντροφος Παπανδρέου να σηκώσει τη σημαία κατά της διαπλοκής, αλλά πως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύετε πως αυτό έχει να κάνει με τον σύντροφο Βενιζέλο. Και καταγγείλλατε μάλιστα αυτήν την εκδοχή, πως ο σύντροφος Βενιζέλος είναι υπονομευτής, ως απαράδεκτη. Ωστόσο, στηρίξατε τον σύντροφο Παπανδρέου, που κέρδισε, επειδή κατάφερε να παρουσιάσει τον σύντροφο Βενιζέλο, ως υπονομευτή και υποκινούμενο από τα μεγάλα συμφέροντα.
Αυτό, αλήθεια, σύντροφε Κακλαμάνη, το θεωρείτε πολιτική σκέψη ή πολιτική απόγνωση;

Μήπως το ιδεολογικό σας οπλοστάσιο μέσα στους φορείς του νέου ΠαΣοΚ που εκπροσωπειτε, εξαντλήθηκε, στέρεψε, και τελικώς αποφασίσατε να επιστρατεύσετε μια δεξιά δαιμονολογία , φύσει και θέσει ανόητη και διαπλεκόμενη, σύντροφε Απόστολε Κακλαμάνη; Και μήπως όλη αυτή την αθλιότητα, θέλετε να μας την παρουσιάσετε, όπως ακριβώς και οι δεξιοί έκαναν με τις πυρκαγιές, ως νίκη της δημοκρατίας και ανάδειξη ενός νέου πατριωτισμού; Πολλές συμπτώσεις και πολλά όμοια πράγματα δε νομίζετε πως συνέβησαν στις 16/09 και στις 11/11; Αν ανατρέξετε, θα βρείτε εντελώς ταυτόσημες τακτικές στον τρόπο που εξελέγησαν τα δύο ονόματα που εκφράζουν το νέο, το υγιές και το φρέσκο κατά τα τελευταία 100 χρόνια στην πατρίδα μας. Ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου. Ή ο αντι-Καραμανλής και ο αντι-Παπανδρέου. Κατά τα άλλα, την μομφή του αντι-Καραμανλή, ως εκ θαύματος, τη δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση. Δια της απλής μόνο και διαρκούς επανάληψης της κατηγορίας. Αυτό, θεωρείται πολιτική αρετή, ή πολιτική απάτη που μόνο μέσω μιας καλοσχεδιασμένης πολιτικής χειραγώγησης μπορεί να συμβεί, σύντροφε Κακλαμάνη;
Νομίζουμε δε, πως αξίζει εδώ να γίνει η εξής παρατήρηση. Ενώ αυτό που βλέπουμε, είναι πως και ο Κώστας ο Καραμανλής και ο Γιώργος ο Παπανδρέου, κατάφεραν να επανεκλεγούν με ακριβώς τις ίδιες - ο Θεός να τις κάνει πολιτικές - τακτικές, ο κ. Καραμανλής, δεν επιχείρησε να πετάξει έξω από τη χώρα ‘του’, τους ηττημένους πολιτικούς του αντιπάλους, ούτε να τους φιμώσει. Ίσα – ίσα, που θεώρησε υποχρεωμένο τον εαυτό του, επιδεικνύοντας έτσι το ελάχιστο δείγμα πολιτικού πολιτισμού που οφείλει να διαθέτει ο θεσμικός του ρόλος, να δηλώνει μέσω των συνεργατών του, πως εύχεται να ξεπεράσει την κρίση του το ΠαΣοΚ, γιατί ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή αντιπολίτευση. Ο σύντροφος Παπανδρέου, εδώ, είναι στο μόνο που δεν του έμοιασε. Διότι θέλει να εξαφανίσει και να αναιρέσει τους ηττημένους που αποτελούν τη μισή πασοκική ψυχή του.
Και όπως ένα από τα νοήματα της δημοκρατίας, είναι να δέχεσαι τον νικητή, όποιον και αν είναι, όσο και αν συμφωνείς ή όχι μαζί του, όπως εμείς έχουμε δεχτεί και τον κ. Καραμανλή να φιγουράρει για πρωθυπουργός και τον σύντροφο Παπανδρέου να φιγουράρει για πρόεδρος και πιστεύουμε πως έχουμε όντως δημοκρατία, αφού ο κόσμος, εκφράζοντας τη διάνοιά του, αυτούς επέλεξε, με τις παραινέσεις σας σύντροφε Κακλαμάνη και τις έμμεσες απειλές για διαγραφές,την απαξίωση, τη διαπόμπευση και τον εξευτελισμό των αντιπάλων, αποκαλύπτεται πως τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του ηττημένου, όχι μόνο δεν τα έχετε και σε τόσο μεγάλη υπόληψη, αλλά τα θεωρείτε και μιάσματα.

Γιατί όποιον από τους αφιονισμένους πασόκους που πανηγυρίζουν, και αν ρωτήσετε αυτές τις μέρες, σύντροφε Κακλαμάνη, να σας πει τον λόγο για τον οποίο χαίρεται, θα σας απαντήσει πως είναι ευτυχής γιατί ‘ο λαός κατάφερε να νικήσει τη διαπλοκή και τα συμφέροντα’. Έτσι νομίζουν οι καημένοι. Έχουν την αίσθηση πως καθάρισαν τον τόπο. Αυτό το θριαμβευτικό πνεύμα κυριαρχεί. Και αυτό, το ότι νομίζουν έτσι οι περισσότεροι, στο κεφάλι τους το έβαλε ο σύντροφος Παπανδρέου μέσω των ‘μη διαπλεκόμενων και αντικειμενικών μέσων ενημέρωσης’, σύντροφε Κακλαμάνη. Στο γεγονός ότι κυριάρχησε ακρίτως αυτή η άποψη στα μέσα ενημέρωσης και άρα και στο πλατύ κοινό, οφείλει την επανεκλογή του ο σύντροφος Παπανδρέου. Δηλαδή στην εξαπάτηση του Έλληνα πολίτη μέσω μιας ‘αντικειμενικής’ ειδησεογραφίας και ‘αντικειμενικών’ δημοσκοπήσεων με ερωτήματα του τύπου ‘πιστεύετε πως υπάρχει υπονόμευση στο ΠαΣοΚ;’, όπως δύο μήνες πριν, ρωτούσαν ‘πιστεύετε πως οι πυρκαγιές μπαίνουν τυχαία;’ Η λογικότητα ενός ερωτήματος όμως, δεν αποτελεί απόδειξη του ερωτήματος. Το να είναι λογικό να αναρωτιόμαστε αν μπήκαν τυχαία οι φωτιές, δε σημαίνει πως αποδεικνύεται πως οι φωτιές δεν μπήκαν τυχαία. Και αν μια τόσο οφθαλμοφανής εξαπάτηση του πολίτη, δεν είναι η διάτρητη βιτρίνα της διαπλοκής, μέσω των μέσων ενημέρωσης που παρουσιάζουν τη λογικότητα ενός ερωτήματος και ως απόδειξή του, τότε τι μπορεί να αποτελέσει δείγμα διαπλοκής, σύντροφε Κακλαμάνη; Το ότι ο Πρετεντέρης είπε ανοιχτά πως θεωρεί ικανότερο τον Βενιζέλο;

Πώς θα ωφελήσουμε τελικώς τον κόσμο σύντροφε Κακλαμάνη; Πως θα τον κάνουμε να μη ‘διαπλέκεται’; Με το να τον μάθουμε να μπορεί κατ’ αρχήν να κατανοεί την έννοια της διαπλοκής, της απάτης και της κοροϊδίας και να μπορεί να τις αναγνωρίζει σε όποια στάδια και αν εκτείνονται, ακόμα και αν τείνουν να εκτείνονται μέσα στον ίδιο τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ή με το να υποδεικνύουμε ακρίτως τους όποιους αντιπάλους μας και μέχρι πριν από λίγο συντρόφους μας, ως υπονομευτές και διαπλεκόμενους, μετατρέποντας την πολιτική αντιπαράθεση σε κυνήγι μαγισσών, καταγγέλλοντας τη διαφορετική άποψη ως υπονόμευση, εξάπτοντας τα πρωτόγονα αντανακλαστικά απέναντι στον ξένο-εχθρό, και θέλοντας όλα αυτά μετά, να τα βαφτίζουμε και νίκη της δημοκρατίας;

Αυτή είναι η πολιτική μας άποψη και πολιτική απορία προς εσάς σύντροφε Κακλαμάνη. Την δαιμονολογείτε την άποψή μας, ή δέχεστε να καθίσετε μαζί μας να την αναλύσουμε;

Το τι είναι ο πειστικός λόγος, είναι κάτι που δεν το αποφασίζουμε εμείς, σύντροφε Κακλαμάνη, και μάλιστα δια της απαγόρευσης των όποιων επιχειρημάτων, που γίνεται ελέω εκλογικής επικράτησης. Τα λογικά αξιώματα, αποτελούν γραμματικά εργαλεία της κριτικής μεθόδου, και δεν καθορίζονται από το τι πιστεύει η πλειοψηφία. Αν ήταν έτσι, τότε η γη θα ήταν επίπεδη, την εποχή που έτσι νόμιζε η πλειοψηφία.
Δύο και δύο κάνουν τέσσερα, ανεξαρτήτως του τι νομίζει ο κόσμος. Έτσι νομίζουμε εμείς τουλάχιστον, αλλά μάλλον θεωρείται υπονομευτικό να το πολυαναφέρουμε.

Για αυτά τα προφανή απορούμε, σύντροφε Κακλαμάνη.

Γι’ αυτό ήρθαμε και γραφτήκαμε στο ΠαΣοΚ. Γιατί ακούσαμε κάποιον άνθρωπο, σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να έχει την ικανότητα να αρθρώνει το προφανές, με σαφή τρόπο. Αυτό μας αρκούσε σαν κριτήριο, μέσα στην εποχή που ζούμε, γιατί κοντέψαμε να ξεχάσουμε ακόμη και τα προφανή νοήματα, σύντροφε Κακλαμάνη,όχι τα πολυσύνθετα... πόσο μάλλον τις ιδέες... Ωστόσο η υγιής δημοκρατία μας χαρακτήρισε υπονομευτή τόσο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και υπονομευτικό τον τρόπο που σκεφτόμαστε και κρίνουμε όσοι τον ψηφίσαμε.

Παρά το γεγονός ότι πιστεύουμε πως είμαστε ακόμα σε θέση να κατανοήσουμε απολύτως, αν μας εξηγηθεί σαφώς, και δεν μας επιβληθεί ανοήτως, τον λόγο για τον οποίο αρθρώνετε τον δημόσιο λόγο που αρθρώνετε τον τελευταίο καιρό, όσοι στηρίζετε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την πολιτική αισθητική Παπανδρέου, ωστόσο δεν παύει, μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, ο λόγος σας, να αποτελεί για εμάς έναν λόγο, φύσει και θέσει διαπλεκόμενο, ασαφή, αντιφατικό, απεγνωσμένο και δίχως ίχνος πολιτικής σκέψης. Έναν λόγο, ουσιαστικά αντιδημοκρατικό και περιοριστικό. Έναν λόγο ικανό να διατηρήσει κραταιούς φασισμούς που εγγράφονται στην όποια ιστορική, πολιτισμική, όσο και οντολογική μας ταυτότητα. Και αυτό μας το φόβο απέναντι στο λόγο που ακούμε με τα δικά μας αυτιά, να αρθρώνουν τα δικά σας χείλη, αγαπητέ σύντροφε Κακλαμάνη, θέλουμε να τον συζητήσουμε ανοικτά, πολιτισμένα, και ελεύθερα μαζί σας. Να δούμε που κάνουμε λάθος, ή που υπερβάλουμε, η κάθε πλευρά… Να το προσεγγίσουμε και να το καταλάβουμε αυτό από κοινού, σύντροφε Κακλαμάνη. Να εμπνεύσουμε ή να διορθώσουμε η μία πλευρά την άλλη, όπου κι αν πάσχουμε και οι δυο. Όχι να μας επιβληθεί σε κάποιους το τι θα πρέπει να σκεφτόμαστε δια της πολιτικής (και όχι μόνο) φοβέρας των πολλών. Αυτό νομίζουμε πως σημαίνει δημοκρατία, σύντροφε Κακλαμάνη, και σε αυτό έγκειται η διαφορά της από την τρομοκρατία της μάζας. Στο ότι θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας να μπορεί να αρθρώνεται ελεύθερα, και να παρέχετε όλα τα εποπτικά και λογικά μέσα να αναλύεται εις βάθος ο οποιοσδήποτε πολιτικός λόγος. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος, σαν αυτόν που αρθρώνεται σ' αυτό εδώ το κείμενο.
Και αυτή, κατά τη γνώμη μας, είναι μια προσπάθεια που πρέπει κανείς να καταβάλλει διαρκώς και κάθε στιγμή που περνάει, ακόμα και προς τις αντίρροπες σκέψεις που γεννά το ίδιο του το μυαλό.Θα πρέπει να την έχει στημένη στο ίδιο του μυαλό κανείς, αγαπητέ σύντροφε, αν θέλει να δικαιούται να μιλά για ελευθερία.Αν παίζεις δημοσίως κρυφτό με το μυαλό σου, για ποιου είδους ελευθερία δικαιούσαι να μιλάς;

Με κατευθυνόμενα ‘γιούργια’ μπορεί τέλος να κερδίζονται κάποιες εκλογικές μάχες, να ικανοποιούνται λαθραία διάφορες πρόσκαιρες συναισθηματικές ανάγκες των ανθρώπων, αλλά δεν νομίζουμε πως παράγεται πολιτική σκέψη.Το φαινόμενο των ανθρώπων που πανηγυρίζουν το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά χαμένοι, δύναται να το αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι παντού γύρω μας, όλοι παντού μέσα μας. Ωστόσο η ευτυχία ίσως να είναι τόσο απλή, σαν την απειροελάχιστη και μοναδική χαρά που αντλούμε όταν συλλογιζόμαστε πως ένα κι ένα κάνουν δύο.

Σύντροφε Απόστολε Κακλαμάνη,

Ευχαριστούμε για την προσοχή που (μέσα στη μοναξιά των αφελών φαντασιώσεών μας) μας δείξατε,
Και ευελπιστούμε σε μια δημόσια συζήτηση δημοκρατικού επιπέδου και κοινού, δημοκρατικού ενδιαφέροντος, που θα μας αναγεννήσει όλους. Σας έχουμε εμπιστοσύνη!

Sofia Maria Angelara είπε...

"ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ"

WWW.SOFIANETWORK.BLOGSPOT.COM

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΑΔΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε συντροφε ,θεωρω υποχρεωση μου να σε συγχαρω για τον τιμιο προεκλογικο αγωνα που εδωσες και θα σε στηριξω και στις επομενες προκλησεις του καιρου μας που ερχονται οσο δυσκολες και αν ειναι.Επιθυμω και εγω να συμβαλλω ,μαζι με χιλιαδες αλλα μελη στη συκροτηση του μεγαλου δημοκρατικου ριζοσπαστικου ΠΑΣΟΚ ,ωστε να διαμορφωθει μια γενναια εναλλακτικη προοδευτικη απαντηση για το καλο του τοπου.Ευχομαι οι ιδεες και οι αποψεις μας του 40% που σε στηριξαν
να ενσωματωθουν και να γινουν κτημα στη πολιτικη φαρετρα του κινηματος
για μια νεα προοπτικη και για μια νικηφορα πορεια.

Κωστάρας Π.Βασίλειος
Ειδικευομενος ιατρος
Υποψηφιος διδακτωρ Πανεπιστημιου Αθηνων
Μελος 4ης Δημοτικης διαμερισματικης οργανωσης ΠΑΣΟΚ

casper είπε...

Βαγγέλη συγχαρητήρια για τον αγώνα σου και την προσπάθεια που έκανες. Νομίζω ότι εκτός τον Παπανδρέου είχες και τον "Διαιτητή" αντίπαλο. Αλλά αυτό έπρεπε να το προβλέψεις. Δεν σου δίνανε το κόμμα με τίποτα τώρα,ίσως αργότερα να αναγκαστούν. Πάντως εγώ θα είμαι μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μας,
Αν δεν μάθω και μια μέρα που περνά έστω νέα σου κάτι παθαίνω. Παρακολουθώ δελτία ειδήσεων και με αγωνία ψάχνω να σε βρώ όπως την περίοδο πριν τις εσωκομματικές εκλογές. Μέσα μου είμαι διχασμένος. Από τη μια θα επιθυμούσα να γινόσουν ο Γκόρντον Μπράουν στο ΠΑΣΟΚ από την άλλη νοιώθω ότι όλα τα αναπτυγμένα στελέχη του κομματικού σωλήνα θα προσπαθήσουν να σε αποδομήσουν και να σε αποσυνδέσουν από τους 300.000 που σε ψηφίσαμε και οι οποίοι ενδεχόμενα να μη συμμετείχαμε στη διαδικασία αν δεν ήσουν εσύ. Έχω την αίσθηση ότι ο χώρος που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ (όπου Παπανδρέου) αρέσκεται ιστορικά να δημιουργεί αποστάτες και προδότες για να αυτοσυντηρείται. Τρέμω τη φασίζουσα νοοτροπία της Δημοκρατικής Παράταξης όπως αυτή έχει εκφραστεί στο παρελθόν και πιθανά στο μέλλον. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης δεν ήταν αποστάτης ή κάθαρμα. Αρχίζω να πιστεύω ότι οι Παπανδρέου εφευρίσκουν προδότες. Αν δεν υπάρχει τίποτα το Πασοκ θα πρέπει να το δημιουργήσει: το Πασοκ χρτειάζεται αποστάτες και προδότες. Για να ξεγελάει τον κόσμο και να το στηρίζει. Για να κλέβει το συναίσθημα του απλού Έλληνα που νιώθει πάντα θύμα συνωμοσίας και πλεκτάνης.

Το σημερινό Πασοκ δεν έχει να εξυπηρετήσει καμια αναγκαιότητα. Δεν χρειάζεται ως κόμμα. Αναρωτιέμαι: Μήπως αντί για υποψηφιότητα το βράδυ της 16ης έπρεπε να τους φτύσεις και να πείς "ελάτε μαζί μου , πάμε για κάτι νέο" ; Από την άλλη η ιστορία μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιώσει τέτοιες νπρωτοβουλίες. Είμαι σε σύγχυση. Αυτή τη στιγμή αν ήταν να ψηφίσω μάλλον θα ψήφιζα ΝΔ ή Συνασπισμό. Πασοκ του αυτοκράτορα δεν ξαναψηφίζω. Τους έχω συχαθεί. Μας εμπαίζουν. Μήπως τελικά να επαναφέρουμε την Μοναρχία στην Ελλάδα? Είμαι 45 χρόνων και θυμάμαι 2 ονόματα: Καραμανλής-Παπανδρέου. Κι αλλίμονο αν κάποιος σταθεί απέναντι στον αυτοκράτορα.
Βαγγέλη μας θα περιμένω λίγο ακόμη. Τρέμω στην εκφύλιση του σώματος που σε στήριξε.
Σου εύχομαι να είσαι γερός και να παραμένεις πάντα επίκαιρος.
Γιώργος Κ.

Ανώνυμος είπε...

paidia eimai 17 xronwn, psifisa vaggeli twra, kai stis epomeneis ekloges psifizw syriza. siga mi stiriksw to giorgaki.... epeidi ton lene papandreou ton bgalan kai arxigo.... an ton legane alliws oute vouleytis de tha tane...
eleos

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα που δεν εκλεγήκατε... Ελπίζω πάραυτα να δουλέψετε για μία νέα Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Δεν είσασταν εχθές στον αγώνα της Εθνικής!

Το ενδιαφέρον σας κράτησε όσο και η προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣΟΚ;

Είναι που δεν κάνετε επικοινωνιακά τρυκ!

Όπως ο τρόπος που επιβάλατε την γωνία λήψης της κάμερας και η επίδειξη των εξαιρετικών σας ικανοτήτων στο χορό!

Αλλά τι να περιμένει κανείς από εσάς; Έχετε με την τέχνη τόσο σχέση όσο και με την άθληση και συνολικά με τον Πολιτισμό!

Ο λόγος για τον οποίο τα ποσοστά σας καταβαραθρώθηκαν ήταν γιατί, όσο και αν προσπαθήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να κρυφθεί το πραγματικό σας είναι, όταν χρειάστηκε να βγείτε μπροστά.

Χρειάστηκαν 2 και κάτι εβδομάδες για να καταλάβει ο κόσμος ποιος είστε, κάτι που προφανώς εσείς το γνωρίζατε για αυτό και θέλατε οι εκλογές να γίνουν το ταχύτερο δυνατό.

Και σήμερα διαβάζω στον ΕΤ.Κ ότι σκοπεύετε να συνεχίσετε να παίζετε το ίδιο ρόλο "αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για μια δεύτερη ευκαιρία".

Εκτός του ότι τώρα φέρεστε να δηλώνετε ότι δεν θα υποταχθείτε ενώ προεκλογικά δηλώνατε ότι θα υποταχθείτε, όπως λέγατε ότι θα είστε στρατιώτης ενώ τώρα ότι εκφράζετε ένα ρεύμα, το μέγεθος της ανοησίας σας έχει αρχίσει να παίρνει γραφικές διαστάσεις.

Μπορεί αυτό να αποτελεί μια εξήγηση για το ότι το κεφάλι σας είναι αγύριστο, αλλά πάλι σκέφτομαι ότι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των λύκων.

Το ερώτημα δεν είναι αν θα διαγραφείτε αλλά το πως και το πότε.

Εσείς πάντως με τη συμπεριφορά σας θα φροντίσετε ώστε να δώσετε στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να σας διαγράψει όπως και όποτε θελήσει.

Αυτά πάντως που λέτε δεν τα ακούτε ούτε εσείς. Γιατί αν ακούγατε τι λέτε θα ξέρατε ότι το εγχείρημα σας ήταν ή τώρα ή πότε. Και αφού δεν πέτυχε τώρα θα έπρεπε να ξέρατε ότι δε θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Αλλά ποιος δίνει σημασία σε αυτά που λέτε; Ούτε καν εσείς!

aristide είπε...

Αγαπητε Βαγγελη.
Συμπαθαμε για το θαρος να σου γραψω ξανα,να
"σ ενοχλησω" μεσα σε ολη αυτη τη σκοτουρα των ημερων.
Δεν ειμαι κανενας πολιτικος,ουτε κανενας μεγαλοπαραγοντας του τοπου.Ουτε και καποιος σοφος των πανεπηστημιων.Ομως καταθετω μια αποψη,ορμωμενος απο την πρωτοβουλια σου να διεκδικησεις την προεδρια του κοματος στο οποιο ανηκω απο το 1982 και που αυτη η κινηση σου με σηκωσε και παλι απ τον καναπε.Ετοιμος για το ταξιδι...
1)ξεκαθαρισε αν θες να ηγηθεις του πασοκ η να προχωρησεις διαφορετικα
2)αν σ ενδιαφερει το πασοκ κοιταξε να αποκτησεις παλι τις γεφυρες με τα σημαντικα στελεχη που τωρα στηριξαν Γιωργο.Στηριξε τον προεδρο,θα κανει τη δουλεια που πρεπει χωρις να φθαρεις εσυ,εξαλου αυτοι που θα θιγουν ειναι στο δικο του στρατοπεδο, (ανανεωση κλπ) και θα ερθει η δευτερη ευκαιρια.
Θεμελιωσε την σχεση σου με τους ανθρωπους που σε στηριξαν(βουλευτες,στελεχη)αυτους θα προσπαθησουν να σου αποσπασουν για να σε αποδυναμωσουν.Μην τους εκθετεις και τους βαζεις με ενεργειες σου να απολογουνται για χαρη σου.Τους απομακρυνεις ...


3)προσελαβε ενα επικοινωνιολογο κι διακρητικα ακολουθα τις οδηγιες του,αφου πρωτα εχει μπει ο στοχος που επιθυμεις,και εχει καταστρωθει το σχεδιο δρασης.(παντα με το βασικο ζητημα οτι στηριζεις τον προεδρο δινεις τα παντα για τι νικη,και διαφωνεις οπου εχεις αλλη αποψη αλλα μεσα στα οργανα να καταγραφεται).

Εχασες την προεδρια και μεις μαζι ενα χαμογελο και τη διαθεση για νεους αγωνες οχι επειδη ηταν καλυτερος ο Γιωργος αλλα επειδη ειχε σχεδιο και καταλληλο τροπο να το περασει στον κοσμο(επικοινωνιολογους)
Το 44,5% δεν εμπιστευτηκε τον Γιωργο ειναι προφανες.Το 38,5% ειναι καθαρα δικο σου.φροντισε να μη δωσεις την ευκαιρια στον Γιωργο να το παρει πισω.Μην προδωσεις με κακες επιλογες και λαθη τακτικης αυτη την εμπιστοσυνη του κοσμου.
4) αν επιλεξεις κατι εκτος πασοκ καντο ωριμα θαραλεα και να εχει βαθια αιτια.Σοβαρη διαφωνια σε καιρια ζητηματα που αφορουν τη χωρα.Ασφαλιστικο,παιδεια,πολιτικο συστημα.
Σε χαιρετω ,και παλι σχωρα με για την μικρη μου αυθαιρεσια.

Αριστειδης Στογιαντσακης
aristide-kikonas.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟ !

Αν αποτολμούσε κανείς μια σύνθεση των 263 σχολίων που αναρτήθηκαν μέχρι τώρα σ' αυτό το blog, θα κατέληγε αβίαστα στο συμπέρασμα πως η πλειονότητα αναμένει την επόμενη κίνηση Βενιζέλου.

Στο ίδιο συμπέρασμα φτάνει κι ο απλός παρατηρητής των όσων γίνονται αυτές τις μέρες στο Πασόκ. Άλλοι προσδοκούν τη νέα κίνηση Βενιζέλου, άλλοι του την έχουν στημμένη... Όλοι, όμως, προς τον Βαγγέλη κοιτάνε, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Μα όλοι τον "χαμένο" περιμένουν? Δεν είναι περίεργο αυτό?

Σ' ένα ερώτημα, λοιπόν, πρέπει ν' απαντήσει ο Βενιζέλος σχετικά μ' αυτό που πράγματι περιμένει όλη η Ελληνική Κοινωνία: Νέο κόμμα? Κι αυτά που λένε για το μαντρί και το λύκο?

Ας είμαστε ρεαλιστές: όχι μαντρί δεν είναι σήμερα το Πασόκ, ΟΥΤΕ ΚΟΤΕΤΣΙ !

Αιολος είπε...

Μήπως αντί στόχος σας να ήταν η νίκη επί της δεξιάς θα έπρεπε να είναι το καλό της χώρας; Είτε είστε κυβέρνηση είτε όχι ο στόχος πρέπει να είναι αυτός και η πάλη να γίνεται πάνω σε αυτό. Και υπάρχουν μέσα, μικρότερου βελινεκούς για να γίνει η προσπάθεια.

Καλή τύχη.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μας,
Απόψε άκουσα στις ειδήσεις ότι ο Γιώργος έκανε μια επιτροπή για να εισηγηθεί για τον εκλογικό νόμο και έβαλε σ αυτήν 10 δικούς του. Αν συνεχίσει έτσι είναι βέβαιο ότι θα επέλθει αγεφύρωτο ψυχικό ρήγμα με όλους εμάς που πιστέψαμε στη δυναμική σου. Έχω διαμορφώσει τη γνώμη ότι θα σε προκαλέσει διακριτικά έτσι ώστε να σου την στήσει στη γωνία για να θυμηθούμε τις δίκαιες διαγραφές. Όμως μην τους κάνεις τη χάρη. Αυτό το γέλιο σου και η άνεση σου όταν είπες το "μη βάζετε τα δάκτυλα στην πρίζα" ήταν όλα τα λεφτά. Συνέχισε έτσι. Σε χρειαζόμαστε.
Δον Κιχώτης
(kichotis@hotmail.com)

Ανώνυμος είπε...

Σε 15-20 χρόνια, καλά να είμαστε, θα μάθουμε από ακριτομύθιες και από απομνημονεύματα ή συνεντεύξεις, ποιος και πώς οργάνωσε τη νοθεία, πόσο ήταν το πραγματικό ποσοστό κ.ο.κ.

Εγώ εκτιμώ ότι το πραγματικό αποτέλεσμα ήταν 47-44-9 και αυτό σημαίνει ότι το βαθύ ΠΑΣΟΚ φοβάται πάρα πολύ μήπως χάσει τον έλεγχο στο μηχανισμό και, κυρίως, στο ταμείο...

Θα τα μάθουμε όλα αυτά κάποια στιγμή, καθυστερημένα βέβαια, όπως μαθαίνουμε τώρα από δημοσιογράφους και μισοκουβέντες πολιτικών, πώς έγινε το 1985 η αντικατάσταση του Αρσένη με τον Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

Ego de goustaro na psifizo enan anthropo pou ama kata tyhi to 2020 kanei to Pasok kyvernisi na mou valei Pagkalo, Lalioti, Vasoula kai tous ypoloipous diaftharmenous malakes (logokrinete me thelte k Venizelo) gia ypourgous. Ego tetoio allakse ta ola den thelo. Alloste eidame poioi psifizoun Papandreou aytoi poy ehoun morfosi os tin 6i dimotikou. Emeis oi ypoloipoi loipon pou ehoume ena drami myalo parapano kai theloume na paei o topos mprosta ti ftaime? Na to hairete to komma tou o k Papandreou alla an ego psifiso ksana PASOK tha einai mono gia esas k Venizelo. Tha gyrisei o trohos omos kai tha deite tha sas parakalesoun na ginete arhigos kommatos..vevaia tote tha vgei kai i Annoula i Diamantopoulou ayto to filodokso tsoli pou nomizei tha kyvernisei ki olas. A re pou eisai Andrea na deis ti kanoun sto Pasok

Ανώνυμος είπε...

Ημουν , ειμαι , και θα ειμαι ΠΑΣΟΚ !
Ο λογος που γραφω ειναι για τα εμετικα μυνηματα που θυμιζουν ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ , χωρις ιχνος πολιτικης συνειδησης, προθυμοι κοψοχεριδες που ψηφησαν Ν.Δ.και το παιζουν αριστεροι ( ειναι της μοδας )κατι διανοουμενοι του πρωτου θρανιου , κομπλεξικοι καθηγηταδες της σφαλιαρας που μας απειλουν οτι θα φυγουν απο το ΠΑΣΟΚ (ηταν ποτε)που ητηθηκαν απο τον (αχρηστο).
Δεν ειναι βαθμολογια ποδοσφαιρου κυριοι(ο 1ος πρωταθλητης και ο 2ος ουεφα )ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΣ και ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΙΠΟΤΑ .
Εσεις γραμματιζουμενοι χαρτογιακαδες θα πρεπει να το γνωριζετε που λοιδωρειτε τους αγραμματους.
Στον συντροφο ΒΑΓΓΕΛΗ ενα μονο εχω να πω: το λαικο ασμα το γνωριζεις που λεει:ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΦΥΓΕ,ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΤΣΕ , ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΨΕ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Τ¨ΑΝΕΧΘΩ !

ΠΡΑΞΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ .

ΥΓ. ΦΑΤΕ ΔΕΞΙΑ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΑ , ΨΕΥΤΟΚΟΨΟΧΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΔΩΣΤΕ ΟΡΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ ΤΟ "ΠΡΑΜΑ" ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΕΡΙ , ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΞΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ .!

Antonis Spyridakis είπε...

Διαβάζοντας μερικά από τα postings δεν πίστευα στα μάτια μου! Τελικά δεν είμαι ο μόνος που τα 'χω πάρει στο κρανίο με τη βλακεία που κυκλοφορεί. Αν και πασόκος από τα γενοφάσκια μου, θα το κόψω το χέρι μου αν ξαναφησίσω πασοκ μ' αυτόν αρχηγό. Για να μην πω και με οποιονδήποτε άλλον... Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άβουλα όντα, πόσο αληθινά πιόνια μας περνάνε κάποιοι. Έφτασα στο χείλος της αηδίας για την πολιτική και τους πολιτικούς μετά απ' αυτή την ψηφοφορία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΑ BLOGS ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΙΛΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (ΔΗΘΕΝ) ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΝΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ IMAGE MAKERS ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ.
ΒΛΕΠΩ ΚΕΝΟ ΑΚΟΜΗ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ο παπανδρέου εκλέχτηκε από ένα σωμα 800000 πολιτών, πράγμα πρωτοφανες για όλη την ευρώπη. αναλογικά οι αριθμοι ειναι περισσότεροι και απο ιταλια.

εσεις μεγαλοι διανοητες και γλυφτες του κ. καθηγητη μπορείτε να παρετε των οματιών σας και να πατε στη ΝΔ...

αντε γεια!!!

ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜςΓΚΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω στο βαγγελη να διεκδικήσει την προεδρια της γενετειρας του στην ευβοια!!!!

χαχαχαχαχαχαχα

Thrax είπε...

Η τακτική και η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι βαρόνοι και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο βιασμό της φυσιολογικής εξέλιξης των πραγμάτων.
Επομένως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ και θα εκτεθεί απο μόνη της ξεφουσκώνοντας σύντομα.
Το Βενιζέλο έπρεπε να τον παρακαλάνε να αναλάβει την αρχηγία για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ.
Περιμένοντας λίγο πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί νομοτελειακά,αν ακολουθήσει την κατάλληλη τακτική.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι είχε ακουστεί στην συνάντηση των bloggers για κάποιο δικτυακό τόπο όπου οι φίλοι σας bloggers θα εισέρχονται με κωδικό. Θα προχωρήσει ή λάθος άκουσα;
Τί το θέλω και κάνω μαντεψιές;
3,2% από πάνω μας η ΝΔ (κατάντησε πολύ βαρετό πλέον!)
Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω!

Ανώνυμος είπε...

σ. Βαγγέλη
Με μεγάλη μου λύπη στις εσωκομματικές εκλογές δεν καταφέραμε όλοι εμείς που σε στηρίξαμε να αναδείξουμε ότι κάτι νέο γεννιέται σε τούτο το κίνημα ! Δυστυχώς το όλον ΠΑ.ΣΟ.Κ και εννοώ ο κομματικός μηχανισμός στήριξε τον πρόεδρο γιατί απλά δεν μπορέσαμε να πείσουμε τον κόσμο και το κυριότερο αρκετά από τα στελέχη που σε στήριξαν δεν έπειθαν για πιό λόγο σε στήριζαν ! Αχ και να γνώριζες πόσα καλόπαιδα σε διπλάρωσαν και έβγαιναν και μιλούσαν εξ ονόματος σου !Τέλος πάντων είμαστε όλοι εδώ ! Χρόνος υπάρχει και όλοι μάθαμε ! Περιμένω τα επόμενα βήματά σου και πιστεύω ότι όλοι μας θα σε χαιρόμαστε και πάλι με τις ιδέες σου μέσα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ . Από το μεγάλο λαικό κίνημα στο οποίο ανήκουμε όλοι μας !
M.Ps.

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mag είπε...

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΗ?
ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ.
ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

ειναι πια σαφες

οι υποστηρικτες του βενιτο είναι συντηριτικοι, ρατσιστες και ελιτιστες..

ασχετοι με το πασοκ και τους αγωνες για το λαο

μιλανε πολυ σαν τον αρχηγο τους, ειναι μακεδονομαχοι σαν τον καραταφέρη και βριζουν τους ξενους σαν τον ψωμιαδη

ε δε σας θελουμε στο πασοκ ρε καφροι...

harrygrath είπε...

Το 55% σε μαγαζι κληρονομημενο απο πατερα,σε εθνος προσωπολατρων,ειναι σαφως ηττα.

Το σκηνικο πλεον θυμιζει κολλημα ραγισμενου γυαλιου. Επανασυνδεση διαλυμενυ γαμου.Την επομενη φορα,το τελος θα ειναι οριστικο.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασε αρκετός χρόνος από τη ψηφοφορία για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η επιλογή είναι εντούτοις, και θα συνεχίζει να είναι, πάντα επίκαιρη. Στις 11 Νοέμβρη δεν υπήρξε κατά τη γνώμη αναμέτρηση δύο υποψηφίων. Η δική μου ψήφος, καθώς και αρκετών φίλων και συζητητών (όχι στρατευμένων) αναζητούσε την ελπίδα για την πρόοδο του τόπου, την ανύψωση χαμένων αξιών, την ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη (και όχι την στείρα συνήθως αριστερή φρασειολογία των συνδικαλιστών).
Δυσατυχώς η ελπίδα έχασε απέναντι στην συνάθροιση όλων των επιμέρους μικρομηχανισμών των βαρώνων που καρφώθηκαν στην καρέκλα τους και φαίνονται ανάξιοι να αναφέρουν ένα πειστικό λόγο για την επιλογή τους. Πολύ φοβάμαι ότι η καιροσκοπική αυτή συνάθροιση θα καταστεί συνοθύλευμα λίγους μήνες μετά το συνέδριο. Δεν έχει τίποτε να πει και καμιά ελπίδα να εμφυσήσει. Λόγος με λάθος τόνο και λάθη έκφρασης δεν δηλώνει τίποτε άλλο παρά επιφανειακή κατανόηση του περιγραφόμενου οράματος. Βαγγέλη το ποσοστό που πήρες δεν είναι μικρό. Οι μηχανισμοί δεν παραδίδουν την εξουσία και προκειμένου να μην τη χάσουν συνασπίζονται μόνο για αυτήν απέναντι στο νέο και το ελπιδοφόρο. Πρόκειται για το κύκνειο άσμα και μέχρι το καλοκαίρι θα το έχουμε διαπιστώσει. Ευχομαι λοιπόν κουράγιο και δύναμη μέχρι τότε γιατί τότε θα σου ζητηθεί πιο επίμονα να υλοποιήσεις το όνειρο ανθρώπων που καίγονται για χαμένες αξίες, πρόοδο, κοινωνική αλληλεγγύη , αποφυγή των τριβών που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη. Την ανάταση αυτή την οφείλουμε στην ιστορία και το μέλλον του τόπου μας, στα παιδιά μας, στον πολιτισμό της ανθρωπότητας. Κουράγιο λοιπόν στον αγώνα και τον καημό για ανόρθωση του τόπου που αφορά περισσότερους από όσους φαντάζεσαι. Ολοι αυτοί είναι πρόθυμοι να σε στηρίξουν όταν θα σου ζητηθεί πλέον ο ρόλος αυτός. Καλή δύναμη απέναντι στα όσα εύκολα ξέρουν να λένε οι ξύλινες γλώσσες (ασχολείσαι δεν ασχολείσαι με αυτούς αυτοί ασχολούνται γιατί δεν έχουν τι να κάνουν). Η μεγαλύτερη ανηθικότητα είναι η έλλειψη αυτογνωσίας (αναφέρει η Αρβελερ σε μια συνέντευξη της). Το ότι η μεγάλη πλειοψηφία όσων σε 'σχολιάζουν' αποφεύγουν τη διαδιακσία αυτογνωσίας όπως ο διάβολος το λιβάνι τους χαροποιεί, και το ξέρουν κατά βάθος, πρόσκαιρα και μόνο. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει, παρά μόνο προσωρινά, την ελπίδα για καλύτερο μέλλον. Μέχρι τη στιγμή εκείνη καλή δύναμη και κουράγιο.

Αιμίλιος

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΧΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΙΓΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΑΒΑΣΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΟΧΥΡΩΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ,ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΨΕ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΑ".Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

παρακολουθώ στα παράθυρα τους πρωτεργάτες του Προέδρου μας να δίνουν δικαιωμένοι τις μάχες τους αλλα δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ανία μου ΓΙΑ τα ξύλινα τους λόγια. Δεν με συγκινούν ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ όσο κι αν οργίζομαι από τα μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Είναι Πασοκ το αλλότριον.
Κι όταν το Πασοκ ξαναχάσει τις επόμενες εκλογές ας θέσουν πρόβλημα ηγεσίας οι ίδιοι. Θα τολμήσουν?
Πιστεύω ότι η σωστή θέση είναι ότι πλεον το Πασοκ έχει πρόεδρο για 4 χρόνια εκτός κι αν ο ίδιος κάποτε διαισθανθεί ότι για λόγους αισχύνης θα ΄πρέπει να φύγει. ¨οταν ξαναχάσει εννοείται.
Όλοι περιμένουν Βαγγέλη ότι την φυλάς για τη ρεβάνς. Εγώ όμως έχω την πεποίθηση ότι όταν θα ξαναχάσει ο Γιώργος εσύ δεν θα πείς λέξη για αρχηγό αν δεν έχει εκΠνεύσει η διορία του. Και εκεί θα τους τρελάνεις όλους. Αυτούς που είναι καθαρό Πασοκ και αποκαλούν εμάς όλους λαμόγια του Βενιζέλου. Δεν φροντίζει κάποιος να τους διαπαιδαγωγήσει ώστε να σταματήσουν να πληγώνουν το χώρο? Ο ΒαγγΈλης είναι πραγματικά το Πασοκ του μέλλοντος, ο σύνδεσμος με το ιστορικό Πασοκ του χτες και το μεγάλο κεφάλαιο του Πασοκ του σήμερα. Και κάτι άλλο. Ως πότε σύνθημα μας θα είναι το "δεν ξεχνας τι σημαίνει Δεξια". Τα παιδιά μου που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές δεν έχουν γευτεί καμια κακή δεξιά. Άλλα πρέπει να υποστηρίζουμε για να συνεπάρουμε τον κόσμο να μας εμπιστευτεί.Δεν βάζουμε ταμπέλες στο λαό και δεν ταυτίζουμε το λαό με τις ηγεσίες των κομμάτων. Χρειάζεται να πείσουμε το Δεξιό του λαού να δεί ότι εμείς είμαστε καλύτεροι γι αυτόν και γι αυτό να μας προτιμήσει. Δεν θα λέμε οι φασίστες οι Δεξιοί. Για να μην πώ πόσους φασίστες μέσα στο Πασοκ βλέπω να εκφράζονται καθημερινά. Το Πασοκ του χτες δεν είναι το μονοπώλιο της Δημοκρατικής παράταξης. Καλά είναι να διαχωριστεί η έννοια της "ιστορικά " αποκαλούμενης Δημοκρατικής παράταξης από του υπόλοιπους χώρους.

Βαγγέλη όσο δε μιλάς τόσο πιο πολύ σε φοβούνται. Το χτες αντιστέκεται σε σένα γιατί είσαι το μέλλον και θα το σαρώσεις. Δύναμη και Υγεία μόνο. να είσαι καλά να μας εμπνέεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Θα ήθελα πολύ να αυτοοργανωθούμε ως ρεύμα προβληματισμού έξω από κόμματα και να ζυμωθούμε στις ιδέες και στις θέσεις που εκφράζεις. Εμείς έτσι θα αποτελέσουμε το Κίνημα της Κοινωνίας. Να μπορέσουμε να πείσουμε ότι υπάρχει μέλλον για τον τόπο .
kontak@med.uoc.gr

thanasis είπε...

'Οταν η κυβέρνηση μας λέει ότι ο πληθωρισμός είναι της τάξης του 3 ο/ο αλλά εμείς πληρώνουμε τα τρόφιμα με υπερτίμηση τουλάχιστον 50 ο/ο,όταν τα εθνικά θέματα η υπουργός εξωτερικών τα χειρίζεται σύμφωνα μέ την βούληση τών Αμερικανών ΄΄συμμάχων ΄΄μας,όταν η ανεργία θίγει τα παιδιά μας, που έχουν διπλώματα αλλά δεν έχουν απασχόληση,όταν οι συντάξεις των εργαζομένων θίγονται επειδή κάποιοι κυβερνώντες φρόντισαν οι κρατήσεις των εργαζομένων να χαθούν σε άτοκες επενδύσεις συζητάμε τι είπε ο Γιωργάκης ΣΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΙΕΘΝΉ.[σιγά την σοσιαλιστική].
Φίλε Βαγγέλη Βενιζέλο,περιμένουμε κάτι από σένα πού προφανώς δεν είσαι κότα.Τώρα είναι η ώρα.Διαφορετικά φασκελοκουκούλοστα.

Unknown είπε...

Αγαπητέ κε καθηγητά,

μετά τη συνάντηση της Πέμπτης στο Νέο Μουσείο Μπενάκη, έφυγα αισιόδοξη κ ευχαριστημένη που όλοι οι bloggers συναντηθήκαμε κ μιλήσαμε... έπειτα από λίγες ώρες ο ελληνικός λαός, το ελληνικό πασοκ αποφάσισε την επιστροφη στο σκοταδισμό.Έτσι για ένα "όνομα", όχι για την "τιμή"! έτσι για να μην βγεί ποτέ από πάνω μας η ρετσινιά της μιζέριας. Έτσι επιεδή μιλήσαμε κ είπαμε ΦΤΑΝΕΙ! έτσι επειδή κάποιοι αποφασίσαμε να ταράξουμε τα "ατάραχα" κ ήσυχα νερά του πασόκ έπειτα απότην 1η εκλογή του Α. Παπανδρέου.
Ο πατέρας μου απεβίωσε πριν 2 μήνες όμως για όλους πέρασε απαρατήρητο εκτός από εμένα και την υπόλοιπη οικογένιά μου. Ένας χαμός που θα μας ακολουθεί κ θα μας λυπεί για μια ζωή. Δυστυχώς όμως δεν θα μας ανοίγει πόρτες ΄διότι δεν μας λένε Παπανδρέου.
Ένας χαμός που μας άφησε χρέη που πρέπει να πληρωθούν και δεν θα αποσιωπηθούν η δεν θα παραγραφούν...Μια απουσία η οποία θα μείνει απλά μια απουσία κ όχι μια πόρτα προς την επιτυχία.
Λυπάμαι που αυτός ο άνθρωπος έφυγε κ δεν θα δικαιωθεί ποτέ λόγω ΟΝΟΜΑΤΟΣ
Με εκτίμηση

Γεωργία

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΑΛΥΠΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΙΤΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟ ΤΟΥ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ" ΧΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ-ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ- ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥ 'ΡΘΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΗΔΙΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη μην σε νοιάζει όπως λεν και στο χωριό μου «ταχιά κλεν» .
μετά τις Ευρωεκλογές θα σε πάνε σπρώχνοντας στο Ζάππειο για δήλωση γιατί θα είσαι η μοναδική τους ελπίδα
με εκτίμηση .
Πράσινος Χμερ

Ανώνυμος είπε...

Hey, Georgie...it's me again little buddy. How's it goin', man? Haven't heard from you since 11/11. Where ya been, brother? We thought that after you managed to keep your job, you'd be sticking around and dive into your real job which is being an effective opposition leader to the right-wing government of Karaman Alis. You, instead, took off and you said the hell with these little people back home and you started jet-setting around the world for the Socialist Int'l crap that you use to build your waning profile. You went to 10 Downing f...king street and played big shot! Hell, man, were we wrong to call you prince and elitist and the rest? You, every day, confirm with your actions that you completely disregard the fact that you need to get your ass in your parliament seat twice a week and fight a fight against the neocons of Karaman Ali. Then you travelled abroad again, then you came back and visited the chief bearded who's ill, then you went to hobnob with the president of the republic in the party for the Armed Forces. All public relations, and no substance, man. And I am your friend. I am ashamed to say that I'm your advisor through this blog. You never listen to me, you just do your own thing, in typical Georgie fashion! Come on, brother. You got to start working as an opposition leader to defend the common man against the onslaught of ND's policies, man! What are you waiting for? Why so lax? You think you are above everybody else? Just because you got a 55% which, brother, considering you owned the party and its barons I'm surprised you got such a low percentage. Benny just did a walk in the park and snatched 4 out of 10 greeks from under you! What you gonna do when the next elections come along, for Euro PMs this time? You'll say well this is not a national election, I still have a couple of more years, until Karaman Alis gets bored and gives up his seat to Dora. Oh, man, back to square one for you. Meantime, the country's affairs are stuck in neutral. See what I mean? The greek folks can't win for losing, my man. I just don't know anymore, man. Life in Athens is getting so more difficult. High crime, a worsening economy, the rich get richer and the poor poorer, the state remains ineffective, our national interests are being undermined by the superpowers and you are just basking in your fog, the bubble you inhabit, being the elitist son of the party founder, something like King Constantine was in the '60s, with complete disregard for your severe duties and obligations to the people who elected you. I'm getting pissed, man. I'm signing off now. Hope you take my comment into consideration and get your ass in parliament and attack the policies that are driving greece to the brink of disaster. Okay, my man? So long, tall boy!

τσότσος είπε...

κ. Βενιζέλε, αγαπητέ Βαγγέλη, πιστεύω ότι σου αξίζει η ευκαιρία να μας δείξεις τί μπορείς να κάνεις, είμαι βέβαιος (γιαυτό και σε ψήφισα, δήλωσα την υποστήριξή μου στο blog σου) ότι, αν εκλεγόσουν, θα κέρδιζες τις επόμενες εκλογές και θα ήσουν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Πιστεύω επίσης ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να αγνοεί προσωπικότητες του βεληνεκούς σου...
Πρόσεξε όμως: η υπερβολική αυτοπεποίθησή σου δεν σε άφησε να δεις την ψυχολογία του Έλληνα που στην κίνησή σου το βράδυ των εκλογών είδε την απροθυμία σου να "πενθήσεις" την ήττα (παράλογο μεν αλλά έτσι είναι ο Έλληνας, δεν σκέφτεται λογικά...). Μετά ήρθε και η συνομωσιολογία που μαεστρικά "πότισε" ο Παπανδρέου (πώς τόπαθε και κατάφερε κάτι;) τους ΠΑΣΟΚους και "έδεσε το γλυκό". Δεν ξέρω αν είσαι αντιπαθής, ίσως αυτό βγαίνει στο το "γυαλί" (ίσως γιατί είσαι "ξερόλας" με την κυριολεκτική σημασία του όρου, όχι σαν τους δήθεν παντογνώστες), σε άκουσα όμως στο Μαρούσι και μου "μίλησες". Ίσως γιατί και εγώ λειτουργώ πιο πολύ με την λογική, ίσως γιατί ένοιωσα την πραγματική αγωνία σου για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.
Τώρα, γιατί ψήφισαν έτσι οι ΠΑΣΟΚοι είναι θέμα ψυχανάλυσης, φαίνεται "συμπόνεσαν" το "καημένο" καλό παιδί που θα του έπαιρνες το "μαγαζί του μπαμπά", ίσως γιατί θέλουν τον αρχηγό τους να είναι ένας από αυτούς σαν να πρόκειται να πάνε για ούζα μαζί χωρίς να εξετάζουν αν μπορεί να φέρει σε πέρας τη "δουλειά", δηλαδή να μπορεί να κυβερνήσει...Αν μου κάνεις την τιμή να μπεις στο blog μου, θα διαβάσεις πώς είδα συνολικά αυτή την επιλογή της πλειοψηφίας...Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα θα υπομένει τους ΝΔκράτες για πολύ καιρό ακόμα ενώ οι μεγαλόσχημοι "βαρώνοι" του ΠΑΣΟΚ, "κουρασμένοι" από τόσα χρόνια εξουσίας, θα σιγοντάρουν τον αρχηγό (τους)στην "οργάνωση" του επόμενου Συνεδρίου. Κρίμα για την Ελλάδα...Σε περιμένουμε να ξαναπροσπαθήσεις πάλι, είμαστε πολλοί αυτοί που σε πιστεύουμε!

Because of you... είπε...

Αν και προκειται για καποια περασμενη σας αναρτηση τωρα μου δωθηκε η ευκαιρια να εκφρασω τα συγχαριτηρια μου για το ηθος και τις προσδοκιες σας ολο αυτο το διαστημα..

Ειμαι μια φοιτητρια σε μια σχολη του Πανεπιστημιου Αθηνων και παρα το λεγομενο "κυρος" που τη διακατεχει, ολες αυτες οι κομματικες παρεκτροπες μεσα στα Πανεπιστημια.. Ισως ειναι και το μονο θεμα που ποτε δεν ειδα μια ουσιαστικη δραση και θεσης σας. Ωστοσο, ειμαι ακομα περιφανη που το κομμα που υποστηριζω απο μικροτερη ηλικια, αν αι ειμαι 21 μονο, περιεχει ατομα σαν εσας με πυγμη και αυτοπεποιθηση...

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη σε ψήφισα αν και δεν έχω ψηφίσει ποτέ Πασόκ. Σε παρακαλώ άκου με, σου μιλώ μέσα από την καρδιά μου, ο χώρος σου δεν είναι η αριστερά. Αν στοχεύεις εκεί ψίχουλα θα μαζέψεις. Στόχος πρέπει να είναι ο μέσος έλληνας πολίτης. Μέσος και με την πολιτική έννοια και με την ποιοτική. Αυτός είναι ο λαός, δεν είναι ούτε οι κουλτουριάρηδες ούτε τα "συντρόφια" του περισσού και της κουμουνδούρου.
Μην την πατήσεις και προσπαθώντας να πάρεις 1-2% από τα αριστερά, χάσεις 5-10% από την κεντροδεξιά.
Η κεντροαριστερή πολιτική και ο κεντρώος λόγος πρέπει να είναι ο στόχος σου.
Ξέρεις πόσοι ψηφοφόροι (όχι κοματόσκυλα) της ΝΔ γνωρίζω που θα σε ψηφίσουν? Πολλοί.
Καλή συνέχεια. Και μη βιάζεσαι. Όπως τη μέρα των εκλογών...
Από κει έχασες. Να το ξέρεις. Ο Γιώργος ήταν νεκρός και τον ανάστησες. Τέλος πα. Έπαθες και έμαθες.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κάνουν τις γαργάρες στο ΠΑΣΟΚ?

Σαν ειδικός προτείνω γαργαρισμούς επί τρία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ..ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΩΣ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑ ...ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ , ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ) ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΕΩΡΟΙ, ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΗΔΙΑΜΕΝΟΙ, ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ..ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΣΤΕΓΟΙ..ΗΓΓΗΚΕΝ Η ΩΡΑ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΝ ΓΑΠ..ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΣΕς???ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ...Η ΟΜΑΔΑ ΣΑς ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ..ΜΟΝΟ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ..ΥΠΟΛΕΙΠΕΣΤΕ...ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΕΧΕΙΣ ΧΡΕΟΣ...Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΓΗ...ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ??

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Το βασικό πρόβλημα των υποστηρικτών του κ. Βενιζέλου (38%) είναι ότι θεωρούν το 55% δεδομένο. Τώρα δηλαδή που δεν βγήκε ο κ. Βενιζέλος, εμείς δεν θα ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ (πολλοί δεν ψήφισαν ούτε την τελευταία φορά), αν όμως έβγαινε ο κ. Βενιζέλος, το 55% που ψήφισε Παπανδρέου θα συνέχιζε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.
Παρόμοιο είναι το λάθος και του ίδιου του κ. Βενιζέλου καθόλη την εσωκομματική προεκλογική περίοδο: Εάν δεν βγω εγώ το ΠΑΣΟΚ θα χάσει στις επόμενες εκλογές, θα πέσει παρακάτω κλπ. Δεν χρειαζόταν να το πει ο ίδιος, το έλεγαν τα γκάλοπ, το καταλαβαίναμε και οι ίδιοι. Στη θέση του μάλιστα εγώ θα τα διέψευδα τα γκάλοπ σε σχέση με το ποιος μπορεί να κερδίσει τον Καραμανλή. Για μένα αυτό ήταν το σημαντικότερο λάθος του (και όχι το ότι βιάστηκε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, που όταν το έκανε και εμένα με χαροποίησε...).

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζοντας ορισμενα πικρα σχολια για την εκλογη του ΓΑΠ συμπεραινω σε ολα τα Βlogs kai Forums να θεωρουν τον εαυτο τους οσοι ψηφισαν ΒΒ μορφωμενους και τους υπολοιπους αμοπφωτους. Αυτη η υπεροψια σας εφαγε και ο κοσμος σας καταλαβε και σας μαυρισε. Το κομμα θελατε να το αρπαξετε με το 60% των ηλιθιων ομως οπως τους αποκαλειτε. Γιατι δεν περνετε τον ΒΒ και την ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ που τον περιβαλλει και να κανετε ενα σουπερ κομμα?? να μην χρεωθειτε και την επομενη ηττα που προεξωφλειτε??? Αλλα ξερετε εσεις θα κανετε οτι κανατε και στις προηγουμενες εκλογες, θα ψηφιστε ΣΥΝ, ε τουλαχιστον να γνωριζουμε την καθαρη δυναμη του κομματος και οχι την καλπικη που φθορα μονο προκαλουσε τοσο καιρο.

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι ολοι εμεις που ψηφισαμε την την προταση 'ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" θα πρεπει να συνεχισουμε να την υποστηριζουμε και να την αναδειξουμε και στο συνεδριο του κομματος, Πιστευω οτι και εσυ ΕΥΑΓΓΕΛΕ να προτεινεις ενεργιες αν δεν τις εχεις προτεινεις ηδη που πρεπει να γινουν για το θεμα αυτο. Πχ θα πρεπει να μετεχουμε "σχολαστικα " στα οργανα του κομματος θα πρπει οι προτασεις μας να ειναι στην κατευθυνση πχ της διαφανειας στις διεργασιες του κομματος. Αυτα θα τα πρεπει με καποιο τροπο να προταθουν απο εσενα .

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα .
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν προτίθεστε ,εκτός από τα διάφορα υπόγεια ''μηνύματα'' στις ψηφοφορίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ,να κάνετε και καμιά δήλωση εναντίον των σχεδιαζόμενων κυβερνητικών μέτρων για τις ΔΕΚΟ,το Ασφαλιστικό,τα ατομικά δικαιώματα (κάμερες παντού ),τις Ανεξάρτητες Αρχές κλπ.
Πιστεύω και ελπίζω ότι δεν διαφωνείτε με την ηγεσία και σε αυτά τα ζητήματα!
Το ότι δεν βρίσκεστε στο συντονιστικό όργανο δεν σας εμποδίζει να υπάρχετε.Όπως άλλωστε δεν σας εμπόδισε να μοιράσετε δήλωση για το εκλογικό σύστημα...
Όντως,η αντιπολίτευση δεν είναι παιχνιδάκι.Αλλά η αντιπολίτευση καλό είναι να γίνεται καμιά φορά και στη ΝΔ ,όχι μόνο στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Και δεν βγάζετε καλή εικόνα προς τα έξω όταν ,την ώρα που όλα τα συνδικάτα αντιδρούν και οργανώνουν κινητοποιήσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής,εσείς επιλέγετε να υποδηλώνετε την παρουσία σας μόνο για τις καρέκλες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Δεν λέω να μην ασχοληθείτε με τα εσωκομματικά.Ασχοληθείτε όμως λίγο και με την κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, το 38% απειλεί ευθέως ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, επειδή ο αρχηγός του "ρεύματος" έχασε σε μια δημοκρατική διαδικασία; Κατά τα άλλα αυτοί "διψούν για εξουσία", όπως έλεγε ο κ. Βενιζέλος.
Προφανώς, επειδή είναι οι πλέον έξυπνοι κ.λπ. κ.λπ-όπως διαβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις-θα γνωρίζουν τον Νοταρά και την τύχη του. Και για να το πούμε στα καθ΄υμάς: Καλύτερα να κυβερνά η δεξιά και ο Καραμανλής, παρά ο Γιώργος και το ΠΑΣΟΚ.
Σκεφτείτε μόνον εάν και το 56% είχε τη δική σας στάση!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη Βενιζέλο, είμαστε μια μικρή παρέα 40 άρηδων Θεσσαλονικιών που σε στηρίξαμε και είμαστε κοντά στις απόψεις σου αλλά κυρίως στις δυνατότητες που έχεις να ξαναεμπνεύσεις το Κίνημα και ιδιαίτερα την νεολαία και τους φοιτητές. Αυτό το τελευταίο είναι απόλυτα απαραίτητο για να δημιουργηθούν από το ΠΑΣΟΚ συνθήκες ανατροπής στην κοινωνία, και μια νίκη όχι απλώς εκλογική αλλά κυρίως κοινωνική και συνεπώς βιώσιμη και με μακρά διάρκεια (κάτι σαν το 1981 ας πούμε).
Βέβαια τώρα με την εκλογή του ΓΑΠ κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανο.
Ωστόσο, μας ενδιαφέρει να ξέρουμε τις συγκεκριμένες απόψεις σου σε δύο κρίσιμα -για μας τουλάχιστο- ζητήματα.
1. Το θέμα της αμεσης θεσμοθέτησης του "συμφώνου συμβίωσης" ανεξαρτήτως φύλου, το οποίο υπήρξε στο Πρόγραμμα του Κινήματος στις εκλογές του 2007 (σελ.77)
2. Το θέμα του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας για το οποίο δεν υπήρξε -νομίζουμε- καμία αναφορά στο Πρόγραμμα.
Υπάρχει περίπτωση, στο όνομα του ανοίγματος προς τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, (τον οποίο κι εμείς θεωρούμε απαραίτητο σύμμαχο) να υιοθετήσουμε συντηρητικότερες απόψεις σε αυτά τα δύο ζητήματα?

Να 'μαστε ολοι καλά, και καλή μας δύναμη στους δύσκολους καιρούς που περνάει το Κίνημα...

Κώστας-Λευτερης-Μανος-Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Ο σεβασμός στο αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν είναι μόνο σεβασμός της μειοψηφίας προς την πλειοψηφία, αλλά και το αντίθετο. Σεβασμός δεν σημαίνει καταδίκη της μειοψηφίας (και όσων την εκπροσωπούν) σε αφωνία, ούτε κατάργηση των διαφορετικών απόψεων. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που ήθελε άλλο αρχηγό. Θα λάει κανένας υπόψη του αυτό το γεγονός όσο είναι καιρός; Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την αφωνία στην οποία θέλουν να μας καταδικάσουν με απειλές διαγραφών; Θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε τον "κίνδυνο" να χαρακτηριστεί διασπαστική η διαφορετική άποψη; Για κόμμα του 2007 μιλάμε, όχι για μεσαίωνα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΕΩΡΟΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΝΕ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΙΑ.ΟΣΟ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΕΙ,ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΝΕ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΠΙΑ.ΟΣΟ ΜΕΝΕΙΣ ΕΚΕΙ,ΧΑΛΑΣ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ Π.Χ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κ.Τ.Λ.Π. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΞΕΡΩ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ Π.Χ. ΤΟ 80% ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.
Υ.Γ.ΤΟ ΝΕΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΧΑΙΡΕΤΩ
Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη θέλω να μου απαντήσεις τι νόημα έχει ένας νέος(ο πατέρας και η μητέρα του που αγωνιά γιαυτόν θα είναι κατα μεσο όρο 60 ετων) ως 35 ετών να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ; γιατί να το κάνει;

Χαιαρετώ
Π.Α.Σ.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 322 από 322   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis