Πέμπτη, Οκτωβρίου 04, 2007

Απάντηση 2: Για όσους από το παλαιό ΠΑΣΟΚ έσπευσαν κοντά μου

Συνεχίζω στην ίδια ενότητα (ΠΑΣΟΚ) και απαντώ σε ένα από τα σχόλια-ερωτήσεις που είδα με μεγάλη συχνότητα να μου απευθύνεται με επικριτικό τρόπο. Ρωτούν πολλοί: Τι σημαίνει ότι αμέσως μετά τις εκλογές πολλοί από το λεγόμενο «παλιό ΠΑΣΟΚ» έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό μου;

Και απαντώ:

Όταν ανοίγει η εκκλησία, μπαίνουν πολλοί να ανάψουν κερί! Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος αμαρτιών, ή ότι δίδεται άφεση αμαρτιών.

Εγώ θέλω και μπορώ νομίζω, να εκφράσω το μεγάλο, πλειοψηφικό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ. Εκεί μπορούν να συνυπάρχουν πάρα πολλοί, όχι όμως ασύντακτα. Να συνυπάρχουν πολιτικά, με ιδεολογικό στίγμα, με ταυτότητα, με πολιτικό πρόγραμμα, με δημοκρατικές διαδικασίες και με δίκαιη αντιμετώπιση όλων των στελεχών, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς παραγοντισμούς, χωρίς νεποτισμούς, χωρίς οικογενειοκρατίες. Να νιώσουν όλοι ότι μετέχουν κάπου, ότι έχουν πολιτική άποψη.

-----------------------------------------------

Οι εγγραφές για τη συνάντηση των μπλόγκερς συνεχίζεται. Η διαδικασία είναι απλή:
· Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται με αποστολή μηνύματος στο e-mail evenizelos2@gmail.com
· Στον χώρο Subject του μηνύματος αναγράφετε τη φράση «Για τη συνάντηση με τους μπλόγκερς»
· Στο μήνυμά σας πρέπει να αναφέρετε απλά και μόνο το όνομα του μπλογκ σας
· Όταν καθοριστεί ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης, όσοι δήλωσαν συμμετοχή θα ειδοποιηθούν με σχετικό απαντητικό e-mail
Διαβεβαιώνουμε τους συμμετέχοντες ότι:
· το email τους δεν θα χρησιμοποιηθεί για αποστολή οποιουδήποτε υλικού και δεν θα αποτελέσει υλικό καμμίας βάσης δεδομένων.
· θα τηρηθεί απολύτως η αρχή της ανωνυμίας καθώς οι συμμετέχοντες δεν θα δηλώνουν το όνομά τους κατά την είσοδο, αλλά απλά έναν αριθμό που θα τους αποσταλεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσοι δεν διαθέτουν μπλογκ και θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να το δηλώσουν. Εάν στον χώρο που θα επιλεγεί υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, θα ειδοποιηθοεί ικανός αριθμός τους μέχρι και την συμπλήρωση όλων των κενών θέσεων. Η σειρά που θα τηρηθεί για την επιλογή τους είναι αυτή της αυστηρής χρονικής προτεραιότητας της δήλωσης.

145 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς πολλοί απ΄αυτούς μοιάζουν να μιλούν ως "Αντ' αυτού", βασιλικότεροι του βασιλέως, κυνηγοί της τηλεοπτικής προβολής και σας κάνουν μεγάλο κακό (όσο κι αν εσείς λέτε οτι μόνο ο ίδιος εκπροσωπείτε τον εαυτό σας).
πρέπει να κάνετε κάτι, «μαζέψτε τον(ή τους)» κατά Α. Κακλαμάνη

g.antonopoulos είπε...

Εγκρίνω και επαυξάνω!!! Όσο για το "Να νιώσουν όλοι ότι μετέχουν κάπου, ότι έχουν πολιτική άποψη."
Μην ξεχνάς ότι τα ίδια έιχε υποσχεθεί και ο Γιώργος. Στην πράξη όμως; Καλό Αγώνα!!!

c|f είπε...

Μόνο που δεν είστε (ως πόλος, χώρος κτλ.) εκκλησία ούτε εσείς προσωπικά ιερέας.

Πολιτικός που διεκδικεί την αρχηγία ενός κόμματος είστε.

Σαφέστατα περιμέναμε από εσάς «έλεγχο αμαρτιών», πολιτικών όπως και «άλλων» αν κρίνω από τα άτομα που σας πλαισιώνουν αυτή τη στιγμή.

Έχει τεράστια διαφορά το να προσπαθεί κανείς να συνθέσει και να εκφράσει τάσεις, απόψεις και ιδεολογίες από το να λειτουργεί ως καταφύγιο όσων είναι «στην απ’ έξω».

Μήπως λοιπόν λειτουργείτε περισσότερο ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ παρά ως «εκκλησία»;

Ανώνυμος είπε...

Σαφης , αληθινη και αποκαλυπτικη απαντηση !

Ενα παραδειγμα , μια φωτο , χιλιες λεξεις !


η εκκλησία ... τα κερια... τα λιβανια ... οι αμαρτιες ... και η αφεση αυτων

Απο την γενικολογογια , την αοριστολογια , το κοινοτυπο και το στερεοτυπο , περασατε στο συγκεκριμμενο .

Να σας πω ΕΥΓΕ ;
Δεν το χρειαζεστε απο μενα , εχετε ακουσει τοσα και τοσα .

Μονο αν θελετε απαντηστε μου, γιατι 20 θεσεις κρεμασατε και απαντηση δεν βρηκα.

- Ποια ηταν η θεση σας για ταυτοτητες και θρησκευμα
- Γιατι θωπεψατε στους ταλιμπανοχουντοχριστοδουλικους και ξυλωσατε τον πινακα απο την εκθεση αουτλουκ και ποσο θα προχωρησετε ακομη
- Ποια η θεση σας για Μακεδονικο και που διαφοροποιειται απο Μακεδονοφαγους η εθνοπληκτους παρακρατικους
- Σε ποια φαση βρισκεται η υποθεση με τη βικιπαιδεια , δλδ πως παει η ερευνα για την αρση της ασυλιας και της IP , εστω και αυτου ακομη του ηλιθιου η αλητη συκοφαντη χρηστη
- Εσεις τι θα κανετε με τα βιβλια ιστοριας , ΠΟΣΑ θα μοιρασετε
- Ποια η γνωμη/θεση σας για το ασυλο
- Γιατι ζητησατε επικοινωνια με τον Αρχιεπισκοπο εν οψει τινος πραμματος

κλπ κλπ κλπ

Θα μπορουσα να ρωταω για ωρες, αρκουμαι ομως σε αυτα γιατι και ο χρονος σας ειναι πολιτιμος , αλλα και ο δικος μου πολιτιμοτερος .

Αν μου απαντουσατε ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ απ αυτες τις ερωτησεις , θα το εκτιμουσα τα μαλα .

Αποστολης Φοιτητρολης που σας βαρεθηκε ΟΛΟΥΣ

Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

το ζητουμενο βαγγελη δεν ειναι απλα να νιωσουν οτι συμμετεχουν καπου. Αυτην την ψευδαισθηση εδινε και ο Παπανδρεου και ήταν το μεγαλυτερο του λαθοσ. Σημασια εχει τα μελη του ΠΑΣΟΚ να αμηκουν καπου ουσιαστικά!!!!

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

Ας με συγχωρέσετε, αλλά με αυτά και με εκείνα, η λογική του "Αγίου Παντελεήμονα" δεν είναι και πολύ μακρυά...

Με λίγα λόγια, άλλο το κερί και άλλο το ... παγκάρι.

Υ.Γ: Στις μέρες μας η τελετή για τα θυρανοίξια συνοδεύεται ή προϋποθέτει και την αποστολή προσκλήσεων...

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζελο

Επειδη ξερω οτι ολοι αυτοι ετρεξαν κοντα σας για την "καρεκλα" αν βγειτε να πραξετε ως εχει(αν και ειμαι σιγουρος γι αυτο):Σε Ολα αυτα τα τσιρακια που ετρεξαν σαν τα ποντικια διπλα σας επειδη μυρησαν καρεκλα να τους βγαλετε την ψυχη! Καντε τους στρατιωτακια σας (αν και δεν αμφιβαλλω).Ετσι οπως πραττετε μεχρι στιγμης που τους εχετε φιμωσει και δεν τους βλεπουμε.Ειδικα στο Λοβερδο και τη Μιλενα. Που απο ανθρωπακια τα καναμε ανθρωπους και εξελιχθηκαν σε ανθρωποειδη! Στηριζω ΓΑΠ αλλα αν τιμωρησετε αυτους τους πουλημενους αν κερδισετε θα ειμαι μαζι σας!!!

Παλαιοπασοκος

Ανώνυμος είπε...

FYROM
______


Κύριε Βενιζέλο,

Έλληνες του διαδυκτίου,

Η Ελλάδα περιμένει πολλά από εσάς.

Εργαστείτε για το μέλλον.

Εργαστείτε για την προσέγγιση του Σλαβικού λαού της Μακεδονίας σε αυτό το πλαίσιο-

Expressing the will of the peoples of the Former Yugoslav Republic of Macedonia and of the Hellenic Republic with regard to the dispute that has arisen over the name of the former;

Taking note that the prescribed procedure concerning resolution of the present dispute must abide by the principles of good neighbourly relations and respect for the right of self-determination of all peoples;

Acknowledging that the use of propaganda against the cultural heritage of neighbouring nations does not constitute acceptable conduct in the light of the aforementioned principles;

Being in agreement that the future of the two peoples lies within the European Union and that the dispute over the permanent name of the Former Yugoslav Republic of Macedonia must not become an obstacle to the accession proceedings of the said State to the European Union;

Acknowledging that a significant number of United Nations Member States have decided to refer to the Former Yugoslav Republic of Macedonia under its constitutional name, namely “the Republic of Macedonia” in their bilateral relations;

Bearing in mind that the culture of the people of Ancient Macedonia, country of Alexander the Great, was Hellenic;

Accordingly, that the people of the Northern Hellenic province of Macedonia have acquired the customary right to identify themselves with the term “Macedonian” and that such term forms an integral part of their identity and cultural heritage;

Being prepared to transcend over the ethnic tensions and hostility present in the relations of the two nations in the light of the Former Yugoslav Republic of Macedonia’s anticipated accession to the European Union;

The peoples of the Former Yugoslav Republic of Macedonia and the Hellenic Republic hereby agree the following:

....................

Αλήθεια, μπορεί κανείς από το "παλαιό ΠΑΣΟΚ" να συμπληρώσει τα κενά?

Μήπως πρέπει να συσπειρώσετε γύρω σας ικανούς Έλληνες?

THINK!

Με εκτίμηση,

Toxteth Riot

Ανώνυμος είπε...

κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ

με ολη την ευγενεια

Ειστε αντιπαθης και καθε μερα που περναει γινεστε αντιπαθεστατος

Μακαρι να μην υπηρχατε

Εισαστε εγωιστης χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο

ειστε σκετο θριλερ

σας βλεπω στον υπνο μου και τρομαζω πεταγομαι πανω

τοτε με το περιστατικο με το Ρελλο η 5χρονη ανιψια μου οταν σας ειδε στη τηλεοραση ειπε: "Ειναι πολυ κακος ανθρωπος αυτος!" την τρομαξατε κ.Βενιζελο!

Ευχομαι να χασετε τις εκλογες, η' αν κερδισετε ελπιζω στη διασπαση

Μου προκαλειτε θλιψη και φοβο για το μελλον

ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

Elias είπε...

Δεν νομίζω οτι είναι της παρούσης να δημιοργηθεί θέμα σχετικά με τους παλιούς που σας υποστηρίζουν. Νομίζω οτι αρκούσε αυτό που είπατε τις πρώτες μέρες: εσείς και μόνο εσείς εκπροσωπείτε τον εαυτό σας. Η εκκλησία και το κερί θυμίζουν θρησκευτικές οργανώσεις και δογματικές αντιλήψεις. Το κόμμα που θέλετε να κουμαντάρετε,ανέκαθεν είχε, λόγω Ανδρέα,αρκετούς γραφικούς της εξουσίας, αρκετούς ημιμαθέις που αυτοονομάστηκαν αγωνιστές( του νεοπλουτισμού, των υψηλών μισθών στο δημόσιο,της αρπαχτής απο τα κοινοτικά κονδύλια)
Μετά τον θάνατο του Ανδρέα άρχισαν οι όμιλοι προβληματισμού, οι αριστερές τάσεις, τα μέτωπα αγώνα και γενικώς οι.... παρακομματικές ομαδούλες, δήθεν εργαστήρια πολιτικής σκέψης.
Μην απαντάτε ετσι σε σχεδόν ημιμαθείς, στην πολιτική ,ανθρώπους μιας καθεστωτικής νοοτροπίας, όπως σωστά σας έλεγε κάποτε ο Καραμανλής.
''Διαλύστε'' το ΠΑΣΟΚ κύριε Βενιζέλο, επανιδρύστε το,είναι η μόνη λύση...Αυτά περί αγωνιστών, δημοκρατικής παράταξης( τον Καποδίστρια ξέθαψε ο κος Χρυσοχοίδης, για όνομα του θεού) αποτελούν χαμένες ψήφους, δεν συγκινούν ουτε τους σημερινούς 60αρηδες -70 αρηδες,που θέλουν τον Ανδρέα ζωντανό, στο πρόσωπο του Γιώργου.
Ο Ελληνας, πάντα θέλει τον δημαγωγό του, πάντα θέλει να ακούει υποσχέσεις,πάντα του άρεσε να τον κυβερνούν για το σήμερα, όχι για το μέλλον.
Συνέλθετε και εσείς κύριε Βενιζέλο,όσους και να χάσετε απο το παλιό δήθεν σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, τόσους θα κερδίσετε απο αυτούς που ψήφισαν τον φαφλατά Καραμανλή και τον Αλαβάνο, που εύκολα ως μή διεκδικητής εξουσίας ,καταγγέλει και λαικίζει.
Μορφώθηκε αρκετός νέος κόσμος, θέλω να πιστεύω. Υπάρχουν περίπου 300,000 άτομα που ξέρουν οτι χρειάζεται μια σύγχρονη κεντροαριστερή, μπλερικού τύπου,στρατηγική στην ελληνική κοινωνία.
Δεν ζητάω να γινει ελιτίστικο το κόμμα, μόνο για σκεπτόμενους,υψηλής μόρφωσης.
Ζητάω όμως να καθοδηγηθεί απο τέτοιους ανθρώπους, που να έχουν προέλθει απο οικογένεις στα κατώτερα μορφωτικά επίπεδα, και ετσι ξέρουν να χειριστοούν τους δύο κόσμους που ύπάρχουν σήμερα στην χώρα(διοτι υπάρχουν δυο κοινωνίες: αυτοί που καταλαβαίνουν και αυτοί που πάσχουν απο νεοφοβία, διοτι φυσικά δίγετε η ιδιοτέλεια, το συμφέρον τους και ο εγωισμός τους,μιας και δεν αντέχουν στην ανάλυση και στον προβληματισμό για το αύριο, αλλά κατα τα άλλα είναι..σοσιαλιστές)
Κλείστε τα αυτιά σας: έχετε ανάγκη να ανοίξετε τίς πόρτες του ΠΑΣΟΚ, να μπούν μέσα αυτοί που στριφογυρνάνε μεταξύ κεντροδεξιάς
και κεντροαριστεράς. Αυτοί που ψήφισαν δυο τετραετίες Καραμανλή, και είχαν ψηφίσει δυο τετραετίες Σημίτη. Αυτοί βγάζουν κυβέρνηση.Δεν είναι δεξιοί, είναι αριστεροί που αναγκαστικά συμβιβάζονται με τις διεθνείς εξελίξεις.Αν κάποιοι τώρα, θέλουν σοσιαλισμό όπως γράφει η διακύρηξη της 3ης Σεπτέμβρη, ας γυρίσουν 30χρόνια πίσω( ή ας ενταχθούν στο πάντα διαχρονικό και σταθερό ΚΚΕ)

harrygrath είπε...

To final argument υπερ Βαγγελη ειναι οτι εαν το ΠΑΣΟΚ κατεβει & στις επομενες εκλογες με ηγεσια Γιωργου,ειναι απιθανο να ανεβει αλλα πολυ πιθανο να παρει ακομα λιγοτερες ψηφους...

Δυστυχως,η διεκδικηση - αντι της διαδοχης - της αρχηγιας,φθειρει ολους...

Καππαδόκης είπε...

Αυτή η παραβολή ισχύει για τους πιστούς που πάνε στην εκκλησία.Το ιερατείο όμως θα έπρεπε να ελέγχεται και επειδή δεν ελέγχεται φθάσαμε στο σημείο να είναι οι παπάδες πιο αμαρτωλοί από τους πιστούς και να διαστρεβλώνεται το όραμα της Εκκλησίας.

Αρα;

Michalis είπε...

Το θέμα κύριε Βενιζέλε, είναι να νιώσουν πως ανήκουν κάπου; Ή να ανήκουν κάπου;

Σε μια από τις προηγούμενες εκπομπές του κ. Λαζόπουλου, σας έκανε μια εύστοχη έκκληση, να κάνετε δηλαδή ένα face control για το ποιοι ανεβαίνουν στην άμαξά σας. Ή καλύτερα ένα "Κλεψ control". Είστε διατεθημένος να το κάνετε; Αποφύγετε να είστε και εσείς μια από τα ίδια...

Φιλικά
Μιχάλης

Giannis123 είπε...

Δηλαδή πιστεύετε ότι μπορεί να συνυπάρξει υπο τη στέγη του Πασοκ ο Λαμπράκης ο Κουρής και ο Μπακατσέλος με το "παλαιό" ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ;
............
Μα γι αυτό έφυγε ο ψηφοφόρος.
Γιατί αφήσατε να μπουν μέσα κάτι τέτοιοι. Και αρχίσατε να τους προσφέρετε γη και ύδωρ.

criticalthinking είπε...

Κ. Βενιζέλε σταματήστε να απολογείστε, παρακαλώ.
Σας έχουν βάλει σε ένα παιχνίδι «απολογίας» το οποίο μόνον σας βλάπτει.
Δεν θέλουμε τη συγνώμη σας.
Σας πιστεύουμε και σας εμπιστευόμαστε.
Ξεφύγετε, παρακαλώ, από τον κύκλο αυτόν.
Επανακτήστε τις δυνάμεις σας.
Θέλουμε να ακούσουμε τον πολιτικό αλλά και αντιπολιτευτικό σας λόγο.
Τον GAP δεν θα τον κερδίστε σε μετωπική σύγκρουση. Το σύμπλεγμα της οικογενειοκρατία, καλά κρατεί στην Ελλάδα.
Και σίγουρα δεν θα τον κερδίσετε απολογούμενος. Όχι κ. Βενιζέλε, δεν θέλουμε να σας γίνεται το «καλό παιδί, ο Γιωργάκης», δεν θέλουμε να σας λέμε Βαγγελάκη.
Στρέψε τα βέλη σας στην κυβέρνηση. Εκεί είναι το πεδίο μάχης και όχι το ναρκοπέδιο στο οποίο σας έχουν ρίξει, με νάρκες τύπου Τσοβόλα, Λιβάνη, Παπουτσή.

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο ακόμα:
Διάβαζα στα ΝΕΑ (την εφημερίδα σας, υποτίθεται!) ότι ο Αλαβάνος δεν θέλει εσάς αλλά θέλει τον Γιώργο, διότι με εσάς θα χαθεί όποια δίοδος επικοινωνίας! Μας δουλεύουν οι δημοσιογράφοι των ΝΕΩΝ???? Και εξηγώ:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έπιασε τόσο υψηλά ποσοστά στο παρελθόν. Η μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται βεβαίως κατά ένα μικρό ποσοστό στον εξαιρετικό λόγο του κ. Αλαβάνου, αλλά κυρίως οφείλεται στη αδυναμία του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή του GAP) να εκφράσει οποιονδήποτε λόγο καθώς και στο έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών.
2. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου ο πολιτικός που φερόταν απροκάλυπτα και επαίσχυντα κατά της Αριστεράς ήταν ο GAP (και ο Πάγκαλος βεβαίως, αλλά του Πάγκαλου οι δηλώσεις ήταν επι του προσωπικού). Εσείς ανέκαθεν ήσασταν θετικά διατεθειμένος και φιλικά προσκείμενος στην Αριστερά και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ.
3. Ο Αλαβάνος έχει αποκλείσει τόσο σθεναρά την οποιαδήποτε σύγκληση και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ώστε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δούμε κάποια πρωτοβουλία συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στο δίδυμο ΑΛΑΒΑΝΟΣ- ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Όμως με το άλλο δίδυμο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ- ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ τα εμπόδια δεν είναι ανυπέρβλητα, τουναντίον.
Κατά συνέπεια, κρίνω πως είτε το δημοσίευμα στα ΝΕΑ είναι απολύτως ψευδές, είτε ο Αλαβάνος για λόγους ιδιοτελείς και εύλογους επιθυμεί να στείλει ένα παρόμοιο σύνθημα καθώς όλοι γνωρίζουμε (κυρίως οι Αριστεροί του ΠΑΣΟΚ) πως όσο είναι ο GAP στο τιμόνι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ευημερεί και θα τείνει να αγγίξει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ το οποίο βεβαίως ολοένα και θα συρρικνώνεται.
Με εσάς βέβαια τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Με εσάς πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξεφύγει από το 3-4%. Και οι Αριστεροί ξέρετε θέλουμε κόμμα εξουσίας και ουχί κόμμα διαμαρτυρίας όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσωπικά θα επιθυμούσα την αγαστή σύμπνοια και συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, και πιστεύω πως εσείς θα το κατορθώσετε αυτό.

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλο,
παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Εαν μου επετρέπετε θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Κ. Παπανδρέου για το οτι παρέλαβε ενα βουλιαγμένο πλοιο (την δήλωση αυτή την έκανε ο αδελφός του Κύριος Ν. Παπανδρέου, αλλά ουσιαστικά δεν αλλάζει και τίποτα).

Επιτρέψτε μου να πώ ότι αυτό υποβαθμίζει την νοημοσύνη όσων διαβάζουν ή ακούν τέτοια δήλωση.
Ειναι δυνατόν να υποννούνται τέτοια πραγματα από τον αρχηγό ενός κόμματος ή να λέγονται από μορφωμένα άτομα; Εγώ γνωρίζω πως όταν κάποιος είναι αρχηγός πρέπει να γνωρίζει σε τι κατάσταση είναι το κόμμα του. Εάν δεν το ξέρει πριν το παραλάβει, κακός. Εάν το ξέρει και το αναλαμβάνει χωρίς να κάνει τίποτα να το διορθώσει, και μετά ρίχνει το κακό στις προυγούμενες γενιές, πάλι κακός. Δεν είναι δυνατό να έρχεται μετεκλογικά και λέει ότι φταίνε οι προυγούμενοι για αυτό, και ότι δεν έκανε αλλαγές για μην χαλάσει τις ισορροπίες.

Και δίκιο να έχει ο Κύριος Ν. Παπανδρέου αυτό δεν είναι δικαιολογία για το ότι ο Κύριος Α. Παπανδρέου δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει. Την γιαγιά μου που είναι 85 χρονών μπορεί να την πείσει, εμένα πάντως όχι. Δηλαδή, αίσχος δεν είμαστε και τόσο ανόητοι.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι για να πάει κάτι καλά, πρέπει ο αρχηγός του να μην φοβάται να λέει την αλήθεια και όταν πιστεύει ότι κάτι μπορεί να βελτίωση την κατάσταση, το κάνει. Όταν είσαι αρχηγός, είσαι αρχηγός. Τελεία και παύλα.
Μήπως ο Κ. Μητσοτάκης έχει δίκιο;

Ελπίζω το πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ να λυθεί γρήγορα και κυρίως με τον τρόπο και το αποτέλεσμα που πρέπει.

MiHat είπε...

Το ζήτημα κ. Βενιζέλο είναι πως στα τόσα χρόνια εξουσίας έχουν παρεισφύσει στο ΠαΣοΚ και άνθρωποι που δεν έχουν πολιτικό στίγμα (βλέπε Κίμωνας). Που ποτέ δεν ξέφυγαν απο την πελατειακή σχέση τους με τους πολίτες. Αυτή είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της οποίας θέλετε να ηγηθείτε; Προτιμώ μια πιο μικρή, και καθαρή, που σε τίποτα να μην θυμίζει εκκλησία, και να μην σκεπάζει πολιτικά ανδρίκελα που είδαν φως, και μπήκαν.

Φιλικά
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

"Όταν ανοίγει η εκκλησία, μπαίνουν πολλοί να ανάψουν κερί! Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος αμαρτιών, ή ότι δίδεται άφεση αμαρτιών."

Αναρωτιέμαι (πάντα καλοπροαίρετα)
αν πρέπει η "εκκλησία" να έχει τις "πόρτες" της ανοιχτές σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που την τελευταία φορά που ήταν στο χώρο της έκλεψαν "εικόνες" και άνοιξαν το "παγκάρι"...

Ανώνυμος είπε...

Τζουμάκας, Τσοχατζόπουλος, Καστανίδης, Λιβάνης, Τσούρας, Πετσάλνικος κλπ: μην τους χάσουμε τέτοιους πολιτικούς άντρες...!!!
Ευτυχώς που τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Παπανδρέου και σας απάλλαξαν από τον κόπο μιας ενδεχόμενης συνεργασίας μαζί τους. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν λογικό να επιλέξετε να διατηρήσετε κάποιες ισορροπίες με τους συγκεκριμένους ξεδιάντροπους και ανίκανους πολιτικάντηδες.
Προσέξτε στην επιλογή των στελεχών σας. ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΛΥ...

Ανώνυμος είπε...

Η ερώτησή μου, επειδή έχω μπερδευτεί, είναι η εξής: σας έλεγαν Τούρκογλόυ ή κάπως αλλιώς;

mgpolitis είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι το 'παλιό ΠΑΣΟΚ' αλλά το 'νέο'. Vestis virum facit (αναφερόμενος στα πολιτικά ενδύματα). Η ιστορία με την αριστερή στροφή και τον κακό λύκο των 'δεξιών του ΠΑΣΟΚ' δεν βγάζει πουθενά αλλά κάνει ωραία ανέκδοτα και τηλεοπτικά θεάματα (βλ. άρθρα Πρετεντέρη, Αλ τσαντίρι και άλλα). Ό (μακαρίτης) Ιταλός τραγουδοποιός Giorgio Gaber έγραψε ένα προφητικό τραγουδάκι που λέγεται 'Basta!', δηλαδή 'φτάνει!' (εδώ για να τον ακούστε να τραγουδάει, με τους στίχους κάτω για όσους ξέρουν ιταλικά) Σε αυτό το τραγουδάκι λέει μεταξύ άλλων:

"Το να κατουράς παρέα είναι για αριστερούς
η τουαλέτα είναι πάντα στο βάθος δεξιά
...
Η ιδεολογία, η ιδεολογία
παρ' όλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει
είναι το πάθος, είναι η εμμονή
της ιδιαιτερότητας σου
που για τώρα δεν ξέρω που έχει πάει
..."

άντε και καλή δύναμη...

criticalthinking είπε...

Ένα σχόλιο ακόμα, παρακαλώ.

Η σημερινή δημοσκόπηση στο ΠΟΝΤΙΚΙ (Metro analysis) σήμερα είναι εξαιρετικά σημαντική και πιστεύω πως θα πρέπει να την λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν:
Σε οσους δηλώνουν "απολύτως βέβαιοι" ότι θα ψηφίσουν (το 38%), ο GAP προηγείται με 55% έναντι 36% του κ. Βενιζέλου. Αντιθέτως, σε όσους δηλώνουν «μάλλον απίθανο» τα ποσοστά είναι αντίστροφα (50-36 % υπέρ Βενιζέλου). Προηγείται επίσης και σε όσους το θεωρούν «πιθανό» (44-41%) και σε όσους το θεωρούν «απίθανο» (38-32%)
Αυτός είναι όμως και ο μεγάλος κίνδυνος!
Πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε.
Είναι δυνατόν να αφήσουμε την τύχη της χώρας στα χέρια των λίγων φανατικών θρεμμένων από το κομματικό σύστημα?
Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε!
Εάν οι βουλευτικές εκλογές είναι μια φορά σημαντικές και κατά πως λένε …τετραετία είναι, θα περάσει… οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου κόμματος είναι, επιτρέψετε μου να πω, δύο και τρείς φορές πιο σημαντικές:
Εκλέγουμε οιονεί Πρωθυπουργό,
εκλέγουμε τον υπερασπιστή της μειοψηφίας (αν και με το νέο εκλογικό νόμο οι «πλειοψηφίες» μάλλον μειοψηφούν!),
εκλέγουμε τον εγγυητή της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε.

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ 3ο
ΝΤΑ ΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.
ΕΛΠΙΖΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ-ΜΕΛΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
ΜΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ; ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ;
ΑΤΑΚΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΟΙ ΘΥΡΩΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;
ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΜΟΝΕΣ ΘΑ ΑΓΧΩΘΟΥΝ!
ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ,
ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ.
ΕΥΑΓΓΕΛΕ,ΕΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.
ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειμαι οργανωμενο στελεχος του ΠΑΣΟΚ, αλλα παραδοσιακος ψηφοφορος του απο 18 χρονων (τωρα ειμΑι 31).Ανησυχω ιδιαιτερα απο τα τοσα κακεντρεχη και αδικα σχολια απο "πολλους" "φιλους" του κομματος προς το προσωπο του Β.Βενιζελου,και θελω να τους ρωτησω:πραγματικα πιστευετε οτι ο ΓΑΠ ειναι λυση;Πιστευετε οτι του αξιζει και αλλη ευκαιρια;O ανθρωπος δεν μπορουσε να καταρτησει ουτε ενα ψηφοδελτιο επικρατειας χωρις να τα κανει θαλασσα, και πιστευετε οτι μπορει να παρει εκλογες ή ακομα χειροτερα να γινει πρωθυπουργος;Στο debate τον ρωτουσαν για το Α και αυτος απαντουσε για το Ω.Ολες του οι επιλογες αυτη την τριετια ηταν αποτυχημενες σε ολα τα επιπεδα πολιτικα και οργανωτικα. Ο λογος του ειναι ξυλινος και ασυναρτητος, αδυνατον να πεισει το μεσο Ελληνα.Τωρα εχει γαντζωθει απο την καρεκλα με το πεισμα παιδιου που του παιρνουν το παιχνιδι του καθως καταλαβαινει οτι θα ειναι ο πρωτος Παπανδρεου που δεν θα γινει πρωθυπουργος και κινδυνευει και με εξωση απο το "μαγαζι" του μπαμπα.Πιστευετε οτι αν δεν τον ελεγαν Παπανδρεου αλλα Παπαρδελα θα ηταν κατι παραπανω απο μεσαιο στελεχος καποιου δημοσιου οργανισμου;( χωρις να θελω να υποτιμησω το δημοσιο).Ποσοι απο εσας θα τον θελατε συνεργατη ή διευθυντη στην επιχειρηση σας;
Eιμαι βεβαιος οτι αν ο ΓΑΠ επανεκλεγει το ΠΑΣΟΚ θα συρρικνωθει περισσοτερο και θα κοιταζει την εξουσια με τα κυαλια.Και επειδη ειμαστε κομμα εξουσιας σιγουρα δεν θα αντεξουμε και τριτη αποτυχια σε εθνικες εκλογες και τοτε ειναι που θα διαλυθουμε οριστικα.
Ο Β.Βενιζελος ειναι αυτοδημιουργητος και ικανοτατος.Μην περιμενετε σεμνοτητα και ταπεινοτητα σαν του ΓΑΠ σε τετοια πληθωρικη προσωπικοτητα.Η μετριοφροσυνη ειναι αρετη των μετριων.Για το λογο αυτο ο ΓΑΠ την διαθετει σε περισσεια,ενω ο Β.Βενιζελος οχι.Ευχομαι γρηγορα να τον δω πρωθυπουργο.
Αντωνης

Ανώνυμος είπε...

Εχετε δικιο, κ. Βενιζελο. Το 'χω πει κι εγω ξανα οτι δεν μπορειτε να αποκλεισετε σ' αυτη τη φαση αυτους που εκδηλωνουν συμπορευση μαζι σας, με το σκεπτικο οτι μπορει να μην αρεσουν στην κοινωνια και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Κουλουρης δεν πρεπει να προσκληθει απο εσας ουτε και μετα τη νικη σας, ο ανθρωπος ειναι επιθετικος και αντιφατικος. Ολοι αυτοι της ηλικιας των 60 και 70, που εδωσαω οτι ειχαν να δωσουν πρεπει να βγουν στη συνταξη πια. Ο λογος τους στον 21ο αιωνα ακουγεται αναχρονιστικος και θυμιζει αλλες, διαφορετικες εποχες που λιγα κοινα εχουν πλεον με το 2007. Ο Ανδρεας εφυγε, ας πανε κι αυτοι στα σπιτια τους. Η κοινωνια ζηταει αλλαγη, ζηταει μια καινουργια πορεια χωρις τα παλια, κακα ονειρα. Ας τολμησουμε να παμε μπροστα, να κανουμε ριξεις και να φερουμε το καινουργιο. Επιτελους, δεν μας περισσευουν τα στελεχη και οι ιδεες.

Ph. Malingoudis είπε...

ΕΝ-ΣΤΑΣΕΙΣ

Τα τεκταινόμενα: δύο εναλλακτικές θεωρήσεις

Του ΦΑΙΔΩΝΑ ΜΑΛΙΓΚΟΥΔΗ

Σε έναν, ελάχιστα γνωστό πέρα από τα όρια της γενέτειράς του, ποιητή και μεταφυσικό στοχαστή ανήκει η πατρότητα της ρήσης: «Κανένας άνθρωπος δεν είναι νησί». «Νο man is an isle», καταλήγει επιγραμματικά στο 17ο από τους «Στοχασμούς» του ο Αγγλος αναγεννησιακός ποιητής John Donne (1572-1631), αφού θα έχει ήδη περιγράψει με περισσή λεπτομέρεια ένα φαινόμενο διόλου σπάνιο στο διάβα της Ιστορίας. Το κάθε άτομο είναι ένα «τέκνο της εποχής και του περιβάλλοντός του»: ο στοχασμός του, ο τρόπος που ενεργεί αλλά και οι δυνατότητές του να δημιουργήσει, ορίζονται από τις πνευματικές αλλά και τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην εποχή του. Απόφανση, την ορθότητα της οποίας φαίνεται να ασπάζεται και ο διασημότερος του Donne σύγχρονός του: «τους άνδρες σμιλεύουν οι καιροί» θα πει ο ήρωας του Σέξπιρ στην πέμπτη πράξη του «Βασιλιά Λιρ».

Αν, τώρα, θελήσει κανείς να μεταφέρει αυτόν τον τρόπο θεώρησης στην άμεση επικαιρότητα που μας περιβάλλει, δεν θα δυσκολευτεί διόλου να ξεχωρίσει το πιο φανερό, το εξώφθαλμο χαρακτηριστικό των καιρών μας: Είναι η βάναυση «καθημερινότητα» που μας σερβίρουν τα τηλεοπτικά κανάλια, το αισθητικό «κιτς», με το οποίο γαλουχούνται οι νεαροί βλαστοί μας, η βάρβαρη δυσανεξία απέναντι σε καθετί το «διαφορετικό» που προπαγανδίζουν τα τηλεοπτικά μας «είδωλα».

Το πνεύμα των καιρών αντανακλούν όμως και οι δύο πυλώνες του σύγχρονού μας δημόσιου βίου: η πολιτική και η διανόηση. Σε ό,τι αφορά την πρώτη: μια «συνωμοσία των μετριοτήτων» μοιάζει να κυριαρχεί στην πολιτική μας σκηνή. Κατάσταση πραγμάτων που είναι, όπως την ορίζει ο Σοπενχάουερ, «Μια, από την ίδια τη φύση, οργανωμένη συνωμοσία όλων των μέτριων, των νοσηρών και των ηλίθιων εγκεφάλων εναντίον του πνεύματος και της λογικής».

Απέναντι στην «επίσημη» αυτήν εικόνα, που διακρίνουμε και στην τρέχουσα πολιτική πράξη των αιρετών μας αρχόντων, υπάρχει και η λιγότερο θορυβώδης πλευρά, εκείνη της διανόησης. Εδώ κυριαρχεί η σιωπή των στοχαστών και η απουσία τους (ο αποκλεισμός τους) από το τρέχον πολιτικό γίγνεσθαι. Τυπολογικό χαρακτηριστικό κι αυτό (μαζί με τη θορυβώδη παρουσία της βαρβαρότητας που πατρονάρεται από την εξουσία) μιας προϊούσας διεργασίας παρακμής. Μια απογοήτευση κυριαρχεί στον, αθέατο για τους πολλούς, κόσμο των στοχαστών. Απογοήτευση, ανάλογη μ' εκείνη που αντανακλούν τα λόγια του ήρωα στο πρωτόλειο του Τσέχοφ (Ιβανόφ): «...Τριάντα χρονώ- κιόλας σακάτης. Εχω γεράσει. Φόρεσα πια τη ρόμπα μου».

Εκτός όμως από την γκρίζα αυτή πραγματικότητα, που φαίνεται να επιβεβαιώνει την απαισιόδοξη θεώρηση των δύο ποιητών από τη μακρινή μας χρονικά Αναγέννηση, προβάλλει στις μέρες μας, όλο και πιο έντονα, η προοπτική μιας εναλλακτικής εξέλιξης των πραγμάτων στο άμεσο μέλλον. Είναι η εικόνα ενός δημόσιου άνδρα, που θα αναδυθεί μέσα από την ίδια εκείνη αχλύ του κομματικού μικρόκοσμου και που, με το λόγο αλλά και με την πολιτική του πράξη, έχει ήδη κερδίσει, όπως δείχνουν οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης, την ευμένεια του ευρύτερού μας κοινωνικού συνόλου.

Ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων στο άμεσο μέλλον: Θα επαληθευτεί, άραγε, για άλλη μία φορά η δυσοίωνη προοπτική που προδιαγράφεται από τη γενικότερη κατάσταση παρακμής που μας περιβάλλει ή θα επιβεβαιωθεί η βαθιά ανθρωποκεντρική θεώρηση των δύο πολιτειακών στοχαστών του 19ου αιώνα, ότι, δηλαδή, ο άνθρωπος είναι εκείνος που υπαγορεύει την εξέλιξη των πραγμάτων, μιας και «Η Ιστορία δεν είναι τίποτε άλλο παρά οι πράξεις των ανθρώπων, που επιδιώκουν τους δικούς τους σκοπούς» [Κ. Μαρξ- Φ. Εγκελς, Η Αγία Οικογένεια (γερμ. εκδ.), σ. 265].

Η ιστορική εμπειρία μάς επιτρέπει (ευτυχώς!) να δεχθούμε ως πιθανές και τις δύο εναλλακτικές θεωρήσεις.


http://malingoudis.blogspot.com/


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/10/2007


Copyright © 2007 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί από το παλαιό ΠΑΣΟΚ έσπευσαν κοντά σας τις πρώτες ώρες ή μέρες μετά τη μεγάλη ήττα. Αλλά πολλοί από αυτούς έκαναν πίσω - τηρώντας, στη καλύτερη περιπτωση, "ίσες αποστάσεις" - αμέσως όταν κατάλαβαν οτι ή άλλη πλευρά απειλεί με Διάσπαση στη περίπτωση που απειληθεί με Ηττα. Στο "παλαιό" ΠΑΣΟΚ η απειλή της Διάσπασης (δηλαδή ο φόβος να τεθούν οι "παλαιοί" εκτός ΠΑΣΟΚ από τον "φυσικό" τους ηγέτη ως Βενιζελικοί)είναι πολύ χειρότερη από την απειλή αλλεπάλληλων εκλογικών ηττών. Να γιατί το πιο δύσκολο εμπόδιο στην αναμέτρησή σας είναι ο Παραγοντισμός, ως τρόπος πολιτικής σκέψης και κομματικής ένταξης στα "κόμματα εξουσίας". Αυτό δεν μπορείτε να το αποκλείσετε με ευχολόγια για τα "χωρίς" που σας διακρίνουν από την άλλη πλευρά. Αλλωστε αυτός ο Παραγοντισμός σας κράτησε στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια όταν διαφωνούσατε με την ηγεσία.

Κύπριος Φίλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
Ούφ! Ξεμπλέξατε! Κοιτάξτε να ξεσκονισθεί στην εντέλεια το μητρώο διότι είναι η βάση της νοθείας και η ύστατη ελπίδα του κ.ΓΑΠ. Την διαδικασία της ψηφοφορίας και της διαλογής την διασφαλίσατε; Αυτοί είναι ικανοί να ρωτούν φιλικά τον ψηφοφόρο ποιον θα ψηφίσει και αν τους απαντήσει ότι θα ψηφίσει Βενιζέλο, να φροντίζουν να βγάζουν... άκυρο το ψηφοδέλτιο! ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ!
ο Θεός μαζί μας,

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε,
Ξέχασα κάτι. Συγγνώμη!
Δεν πιστεύω να πτοηθήκατε απο τις δημοσκοπήσεις και να αρχίσατε να προβληματίζεσθε, όπως διάβασα κάπου; Να χαίρεσθε τουναντίον, διότι μπροστά στον κίνδυνο να επανεκλεγεί ο κ.ΓΑΠ (πιθανότης που υπάρχει βεβαίως μόνον στην φαντασία του) θα σας ψηφίσουν και.. τα νήπια!
ΠΡΟΒΛΕΠΩ 70% ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ!
Με την παλιατζούρα του κόμματος τι θα γίνει; Θα τους ανέχεσθε προφρόνως έως τις εκλογές; Οι πολιτικοί της πεντάρας θέλουν να κηδεμονεύσουν τον νέο αρχηγό, αδιαφορώντας αν θα είναι ο πρώτος μετά τον ιδρυτή που θα έχει τόσο ενισχυμένη λαϊκή υποστήριξη! Ώρα είναι να πάρουν την άγουσα...
ΖΗΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!

Παρρησία είπε...

Το 2004 τον αφήσατε να αναλάβει. Τώρα ο Γιωργάκης ενηλικιώθηκε και η ηγεσία του απέκτησε δυναμική. Δύσκολο να τον κουνήσεις...

Unknown είπε...

Όμως κ. Βενιζέλο αν τώρα δεν κάνετε δημόσια τοποθέτηση πως άτομα όπως ο Κουλούρης δεν θα έχουν θέση στη κυβέρνηση σας και άλλοι πιο βρώμικοι από τον Κουλούρη (αυτός είναι μόνο ασυνεπής(δηλώσεις στήριξης την Κυριακή των εκλογών), ηθοποιός (δηλώσεις στο Ν. Χατζηνικολάου ενόψει συνεδρίου) και ψεύτης (δηλώσεις για τις συνεδριάσεις εθν. συμβουλίου)
και να κρατήσετε αποστάσεις από αυτούς πως θα έρθουμε να σας στηρίξουμε. Και ειδικά όταν σας είχα ακούσει στην Έλλη Στάη να μιλάτε πως ενόψει εκλογών δεν μπορείς να διώχνεις κόσμο (για τη διαγραφή Κουλούρη).
Προσωπικά είμαι σε δίλημμα...
Βενιζέλος λόγω ικανότητας; ή
Παπανδρέου λόγω καθαρότητας (ελπίζω να διώξει τα λαμόγια)

harrygrath είπε...

Σχετικα με τη πλατφορμα περι Μακεδονικου που αναφερθηκε,μαλιστα δε με την λεξη Hell... αντι Greek,δυστυχως αναπαραγει τους ανιστορητους μυθους που ταλαιπωρουν & τους 2 λαους.

Η διεξοδος δια της " επιθεσης φιλιας " του Βαγγελη,χωρις να αγγιζει την ουσια του Ζητηματος,ειναι Υψηλη Πολιτικη & ο,τι πιο θετικα εφικτο,με λαους που κατα 80% πιστευουν οτι ο καθενας τους ειναι απογονος αρχαιων Μακεδονων.

Ενω η ανθρωποτητα,σε υποτιθεμενη δημοσκοπηση,θα συμφωνουσε κατα... 80% ουτε κανενας δεν ειναι απογονος αρχαιου λαου.

Ας μη το παρακανουμε. Εδω ειναι Μπαλκανια,το αντιθετο της Σκανδιναυιας...

Μια κοινωνία για όλους είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε,
Θαυμαστή η προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε κάποιες καταστάσεις, όπως τη μαζική προσέλευση όλων όσων είχαν αποκλειστεί οι υποψηφιότητές τους από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κάποιων δυσαρεστημένων Σημιτικών, ή ακόμη και κάποιων, που οι ψηφοφόροι έστειλαν στα αζήτητα. Δεν εξηγήσατε, όμως, πώς κάποιοι εκ των πρώτων που εξεδήλωσαν "δυσαρέσκεια" για το εκλογικό αποτέλεσμα, συντάχθηκαν μαζί σας απο την πρώτη στιγμή. Και το λέω, γιατί σε μια πορεία 33 ετών, το Κίνημα γνώρισε πολλόύς επίδοξους αρχηγούς. Είναι αλήθιεα ότι αρκετοί θα μπορούσαν να είναι στη θέση σας. Γιατί εσείς; Μήπως για το υπουργικό σας έργο; Δεν το γνωρίζω, αν και είμαι μικρότερός σας, αλλά πολλά περισσότερα χρόνια από εσάς στο ΠΑΣΟΚ. Δεν διεκδικώ την αρχηγία, όχι λόγω έλλειψης τυπικών προσόντων (το αντίθετο μάλιστα), αλλά γιατί σέβομαι τις πράξεις μου. Πού είχατε κρυφτεί προεκλογικά; Γιατί μείνατε στη Θεσσαλονίκη; Μην επικαλεστείτε τη δική σας ανάγκη σε σταυρούς, γιατί δεν θα πείσετε! Όπως και μην προσπαθήσετε να πείσετε περί των προσόντων σας. Απλά, συστηματικά προετοιμάζατε την ήττα του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου. Ίσως γιατί η παρουσία του ανέτρεπε κάποιους σχεδιασμούς σας. Δεν το γνωρίζω. Ο λαός μας, όμως, αγαπητέ κύριε καθηγητά, δε μασά κουτόχορτο. Η εκλογική ήττα μπορεί να τον προβλημάτισε, εντούτοις, μόλις συνήλθε από το πρώτο σοκ, απάντησε.
Θα ήθελα να μου λύσετε μια σημαντική απορία. Γιατί επιθυμείτε τόσο τις ανοιχτές διαδικασίες; Έχετε κάποιο άλλο σχέδιο στο μυαλό σας; Γιατί η αποδοχή σας στη βάση του ΠΑΣΟΚ είναι μικρότερη του Προέδρου του Κινήματος. Αλλά ανεβαίνουν τα ποσοστά σας, όταν ερωτηθούν και ψηφοφόροι εκτός ΠΑΣΟΚ.
Πολλά τα ερωτήματα σύντροφε Βαγγέλη. Δεν περιμένω απαντήσεις. Το ότι όταν ανοίγει η εκκλησία τρέχουν οι πιστοί να εκκλησιαστούν, είναι γεγονός. Μόνο που ξεχνάς, ή θέλεις να ξεχνάς, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και εσύ, το κυριότερο, δεν είσαι εκκλησία. Οι δε πιστοί σου προκαλούν το κοινό αίσθημα. Γιατί είναι όλοι όσοι εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους, θησαύρισαν στην πλάτη του ελληνικού λαού... Του λαού, που εσύ τώρα επιδιώκεις να σε ψηφίσει για αρχηγό του Κινήματος. Μόνο που ο λαός έχει και μνήμη και κρίση. Αυτό μην το ξεχάσεις ποτέ.

Andreas Kyriakou είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο,
Μετά από αρκετό καιρό αποφάσισα να σας γράψω για να εκφράσω για μία ακόμη φορά τη στήριξή μου στο πρόσωπό σας αλλά ταυτόχρονα και κάποιες ανησυχίες.
Πρέπει και εγώ να σας πω ότι η εντύπωση που δίνεται από τους συνεργάτες σας (ακόμα και τους πιο στενούς) είναι πολύ βλαπτική για σας αλλά και για την προσπάθεια που κάνετε. Νομίζω ότι η αλαζονεία που επιδεικνύουν κάποιοι είναι ζημιογόνα και δεν αρέσει στον απλό πολίτη (στη βάση του κινήματος). Πρέπει με κάποιο τρόπο να τους διδάξετε τον πολίτικο πολιτισμό που θα κάνει τον καθένα από μας να σας θεωρήσει δικό του άνθρωπο (πρέπει να γίνετε ένας από μας). Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και σας εύχομαι για μία ακόμη φορά καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Κάνε αντιπολίτευση, μην απαντας στις σταχτες που ριχνουν. Σταχτες στα μάτια ειναι για να πελαγωσεις. Βρες καλά στελέχη αξια και ατσαλακωτα. Πες και ενα "φταιξαμε συγνωμη".

Πρέπει να γίνεις ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ.

Πρέπει να σπασεις την οικογενιοκρατια και τους τσζουμακα-πολιτοπουλους που τοσα χρόνια μας τρωνε το μεδούλι.

Μην πας στον Αρχιεπίσκοπο. Το κανουν όλοι. Ολοι φιλανε κατουρημενες ποδιές για να παρουνε ευχές που πληγώνουν πολλους Ελληνες που ειναι αντίθετοι με τη σχέση εκκλησία-κρατους.

ΦΥΓΗ προς τα εμπρος βαγγελη. Δώσε μας τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΗΛΙΟ

Ανώνυμος είπε...

Αχ κύριε Βενιζέλο.Κάποια στιγμή θα απολογηθείτε και για τους Πρετεντέρηδες και του Μπόμπολολαμπράκηδες που σας σπρώχνουν.Δεν ξέρετε πόσο αντιπαθή σας κάνουν.Γιατί ο κόσμος κάτι παίρνει πρέφα ,δεν είναι πιά τόσο ανύποπτος.

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Suspect είπε...

Ωραια αοριστολογια αλλα για να ειμαστε συγκεκριμενοι, ακουσα να σας υποστηριζει θερμα ο Κιμων Κουλουρης.

θελω να μας πειτε τι ακριβως εχει προσφερει στη χωρα μας ο κ. Κουλουρης, αν εχει εργαστει ποτε, τι το καινουριο εχει να μας πει, αν στις λαϊκες μπορουν να πανε ακομα καμερες και πως θα τον αξιοποιησετε.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Βρήκε πολύς κόσμος και είπε ότι είναι με το Βενιζέλο.
Τι θα μπορούσε να πει ο Βενιζέλος; Να τους διώξει; Ας είμαστε σοβαροί.
Πιστεύει κανείς ότι θα μπορούσε ή θα ήταν πρέπων να αποτρέψει κάποια στελέχη από το να κάνουν δηλώσεις υποστήριξης του.

Είναι πιθανών κάποιο να πιστεύουν ότι υπήρχε σχέδιο και στα πλαίσια που έχει τεθεί η όλη η κουβέντα σχέδιο σημιτικών ή πριν εκσυγχρονιστών για να πάρουν το ΠΑΣΟΚ από τον Γιωργάκη. Το προφανές είναι όμως ότι ο Γιωργάκης δούλεψε με αποκλεισμούς και για αυτό υπήρχε τόση αντίδραση.

Η θεωρεία περί σχεδίου ίσως να βολεύει ως ερμηνεία καθώς την δική τους ανικανότητα ή τα λάθη τους τα εμφανίζουν ως σχέδιο του αντιπάλου.

Τελικά η κουβέντα που ξεκίνησε θα αποδείξει ποιος έκανε τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα.

annamaria είπε...

Σε όλες σας τις απαντήσεις ακούω ή διαβάζω πάντα ένα
"Ναι μεν αλλά" …….
Ερωτηση τωρα.
Εχετε σκεφτει ποσο κακό σας κάνει ο Σημίτης?
(δεν ξεχνάμε και ούτε πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ το δακτυλίδι)
Ποσο κακο σας κανει ο Κουλουρης?
Σκέφτομαι πως αν εκλεγεί τελικά ο
Γ. Παπανδρέου,
ο Κουλουρης,
(πριν αλέκτωρ λαλήσει…)
θα τρέχει στα κανάλια να λέει πως πάντα τον στήριζε!!
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι τέτοιοι τύποι και γελάμε που και που....

Antonis Spyridakis είπε...

Κ. Βενιζέλο,

Ειλικρινά δε βλέπω το λόγο να απολογείστε που σύντροφοι από το παλαιό ΠΑΣΟΚ έτρεξαν κοντά σας. Δηλ. έπρεπε να συνεχίσουν να στηρίζουν κάποποιον στον οποίο δεν πιστεύουν? Και που σε τελική ανάλυση επένδυσαν και έχασαν? Στο όνομα δηλ. της κομματικής πειθαρχίας πρέπει να διαλυθούμε ως κόμμα, ως κίνημα, ως όραμα πνοής του Ανδρέα?

Κ. Βενιζέλο,
Αυτές τις μέρες έχω βαρεθεί να βλέπω τόσο την προσωπική αποποίηση των ευθυνών του Γιώργου, όσο και τα ανυπόστατα επιχειρήματα που οι γύρω του κατασκευάζουν (διότι περί κατασκευασμάτων πρόκειται - λυπάμαι) προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Μόλις πριν λίγο διάβασα και την τοποθέτηση του Νίκου Παπανδρέου. Η οποία, όχι απλώς δεν ωφελεί τον αδερφό του, αλλά τον παρουσιάζει ως άβουλο ον, που πήρε με το ζόρι το "καράβι", και υπονομεύτηκε καθ' όλη τη διάρκεια της προεδρίας του. Τι γελοία καραμέλα είναι πάλι αυτή που δημιούργησε το περιβάλλον του Γιώργου? Λόγω υπονόμευσης δηλ. δεν μας επέλεξε ο λαός? Και στο κάτω κάτω της γραφής, χρειαζόταν κάποιος πολύ... υποκριτικό ταλέντο για να πιστέψει ό,τι ολόκληρος ο ελληνικός λαός δεν πίστευε...

Ενώ πιστεύω πως πάντα το εκλογικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο, ως μετάφραση της κρίσης ενός σοφού λαού, απορώ πώς ο ίδιος αυτός λαός τη μία μέρα βρίζει κάποιον και την άλλη τον γλύφει...
Α

criticalthinking είπε...

Η ΔΗΛΩΣΗ:

Ρωτάει ο Ευαγγελάτος:
- Ποιά η γνώμη σας για την κρίση που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο?

Απαντάει ο Νικος Παπανδρέου:
- Ξέρετε κ. Ευαγγελάτε,
ΈΧΕΙ ΠΕΡAΣΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑ!!!!!!!!!!!

(No comments!)

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, ή παπάς παπάς η ζευγάς ζευγάς, ή ακόμα τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλού ο παπάς αλλού τα ράσα του, και νε κατακλείδι το πολύ το κυρ ελέησον αν δεν το βαριέται ο παπάς το σιχτιρίζει το ποίμνιον....

Ανώνυμος είπε...

Α.- Περί της ανάγκης να διεκδικεί το ΠαΣοΚ την εξουσία ή όχι:

Όσοι λένε ότι δεν είναι εξουσιολάγνοι και εξηγούν ότι δεν τους πειράζει αν βγάζοντας Παπανδρέου απομακρύνουν το ενδεχόμενο να γίνει το ΠαΣοΚ κυβέρνηση κι ας ... μην πάρουν θέσεις εξουσίας οι ίδιοι .... αποκαλύπτουν άθελά τους τον τρόπο που βλέπουν το ΠαΣοΚ, ως άγημα για τη δική τους πρόσβαση στην εξουσία, είτε σαν επιβήτορες είτε σαν καταναλωτές της.
Κάποιος πρέπει να τους πει ότι το ΠαΣοΚ ΟΦΕΙΛΕΙ να θέλει την εξουσία, ΟΧΙ βέβαια για λογαριασμό των στελεχών του αλλά για λογαριασμό του λαού ο οποίος επλίζει στο ΠαΣοΚ για πολλά. Ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών που θίγονται από την δεξιά πολιτική της ΝΔ; Ποιος θα λύσει ασφαλιστικό, εκπαιδευτικό κλπ., με τρόπο φιλολαϊκό στα πλαίσια του δυνατού, κι όχι με τρόπο που να ευνοεί σαφώς συμφέροντα; Το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να απεμπολεί το δικαίωμα, την ευκαιρία, την δυνατότητα να πάρει την εξουσία αφού την διεκδικεί για λογαριασμό όλου του λαού, όλων των πολιτών. Τα στελέχη του μπορεί να απαρνηθούν για πάρτη τους την εξουσία, δεν μπορούν να αφήνουν όμως χώρο στον Καραμανλή και τη ΝΔ να αλωνίζουν χωρίς αντιπολίτευση ή χωρίς εναλλακτική πρόταση στη δική τους εξουσία. Αυτό είναι χρέος του ΠαΣοΚ και των στελεχών του να το κατανοήσουν και γι αυτό η λύση Βενιζέλου είναι χρήσιμη και αναγκαία. Το θέμα δεν είναι ένα "ηθικό" και "καλό" και "αριστερό" κόμμα [ψευδεπίγραφα βεβαίως και αυτά] αλλά ένα αποτελεσματικό κόμμα βόβητρο για τη ΝΔ και σοβαρός διεκδικητής της εξουσίας ανά πάσα στιγμή.
.........................

Β.- Περί των νεοπροσερχομένων αμαρτωλών στη νέα "εκκλησία" που μόλις άνοιξε... [είχες βίτσιο σύντροφε Ευάγγελε να γίνεις αρχιμανδρίτης;]

Φυσικά δεν έχει νόημα να διώχνει κανείς προσερχομένους σε μια κίνηση που θέλει να γίνει πλειοψηφία, όμως δεν υπάρχει κανείς λόγος να γίνονται όλοι αυτοί οι προσερχόμενοι και εκπρόσωποι της κίνησης όπως έγιναν για τις ανάγκες των καναλιών τις πρώτες μέρες. Νομίζω ότι το πράγμα έχει διορθωθεί αλλά θέλει ακόμα προσοχή.
......................

Γ.- Σχέδιο της οικογένειας Παπανδρέου

Η απαξίωση της πολιτικής και της κυβερνητικής θητείας Σημίτη είναι σχέδιο με στόχο την ολοκληρωτική οικειοποίηση του ΠαΣοΚ από την οικογένεια Παπανδρέου. Θέλουν να σας διώξουν όλους και να μείνουν με ένα μικρό μεν [του 25%] αλλά καθαρό κόμμα που να λέει απλή αναλογική, εγγυημένο εισόδημα, όχι στην παγκοσμιοποίηση και άλλα τέτοια ωραία "αριστερά" που να το διευκολύνουν να έχει επικοινωνία μα την Αριστερά για να παίρνει άφεση αμαρτιών. Έτσι αναβαθμισμένο στην αριστερή κολυμπήθρα θα μπορεί να ξανάρθει στην επιφάνεια και να πάρει την εξουσία όπως ο αναγεννώμενος φοίνικας. Όλα αυτά βέβαια είναι κωμικά και παιδικά όνειρα όμως μπορούν να οδηγήσουν το ΠαΣοΚ στη διάσπαση ή τη συρρίκωνση καθώς είναι ο πυρήνας της σκέψης της οικογένειας Παπανδρέου που θεωρεί το κόμμα δικό της και δεν το εκχωρεί σε κανέναν.
................

Δ.- Περί Εθνικού Συμβουλίου

Καλό κουράγιο και κρατημένα νεύρα. Η εικόνα ενός Βενιζέλου που θυμώνει είναι κάκιστη γιατί του βγαίνει όλο το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχει και το οποίο συγκρατεί και κρύβει καλά όταν μιλά ήρεμος. Δεν είναι κακό να έχει ένα τέτοιο κόμπλεξ, εξ άλλου είναι ανώτερος από όλους αυτούς τους "αντιπάλους" του, όμως πρέπει να προσέχει την εικόνα του και να μη δίνει αφορμή για να τον αποκλείσουν και να ακυρώσουν ακόμα και την εκλογή της 11/11/07 όπως φαίνεται να επιθυμούν.

theatis-symmetohos
Παρασκευή 5/10/2007

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ 4ο
ΝΤΑ ΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ.
Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΒΟΥΛΙΑΖΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟ ΕΣΩΣΕ.
ΑΡΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ!
ΕΥΑΓΓΕΛΕΕΕΕ!!!
ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ!
ΕΓΩ ΣΕ ΣΤΕΛΝΩ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ!!!
ΝΤΑ ΝΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΕ!!!
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΒΙ ΤΟΥ.
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΟΥΤΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ-ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΙΦΑΝΟ.
ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ.
ΑΝ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ.
ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ.
ΝΤΑ ΝΤΑ ΜΟΥΤΣΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ!

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σας.Τώρα είναι ωριμες οι συνθήκες για την επιλογή των καταλληλοτέρων στελεχών στο νέο ΠΑΣΟΚ.Αφού λοιπόν κάποιοι εχουν πάρει θέση ως προς το πρόσωπό σας,ειναι καιρός να δείξετε πόσο αδέκαστος και ορθολογιστής είστε.Κάνετε στην ακρη τους "γλείφτες"που γέρνουν οπου φυσά ο άνεμος.Αποδείξτε επιτέλους οτι αξίζει να σας εμπιστευτούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

Απαντώ σε κάποιο φίλο (για χάρη της πολιτικής συζήτησης) ο οποίος διαφώνησε με την πρόταση μου να διαφοροποιηθεί σαφώς ο Βενιζέλος από το Σημιτικό παρελθόν γιατί έτσι αφήνει τον Παπανδρέου να εμφανίζεται ο φορέας της ρήξης με το «καθεστωτικό» ΠΑΣΟΚ (και γι’αυτό χάνει έδαφος ο Ε. Βενιζέλος στις δημοσκοπήσεις).

Έχοντας ακούσει το πρωί στη ΝΕΤ τον Μπίστη (ακραιφνή οπαδό του Σημίτη) να λέει μεν ότι και οι δύο πλευρές αποτελούνται από «εκσυγχρονιστές» αλλά να υπερασπίζεται από την άλλη θερμά τον Σημίτη, και ακούγοντας μετά τον Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει στο Αlpha Radio τη μεριά Βενιζέλου εκσυγχρονιστές, είναι πιστεύω πλέον σαφές ότι για τον πολύ κόσμο ο Ε. Βενιζέλος ταυτίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τον Κ. Σημίτη και με αυτή την περίοδο του ΠΑΣΟΚ. Μια βόλτα μόνο στις περισσότερες τοπικές οργανώσεις, αλλά και μια καλή ανάγνωση των δημοσκοπήσεων (σχετικά με τα αίτια της ήττας και το ρόλο του Γ. Παπ.) αρκεί για να αποδείξει και στον πιο ένθερμο οπαδό του Σημίτη ότι το ΠΑΣΟΚ (ιδιαίτερα μεταξύ 2002-2004) εκείνης της περιόδου προκαλεί αλλεργία σε μια μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά πολύ περισσότερο σε μια μεγάλη πλειοψηφία ψηφοφόρων/μελών του ΠΑΣΟΚ.

Αν κρίνεται κανείς από τη δική του συμπεριφορά και προσφορά, όπως λέει ο φίλος ανώνυμος, τότε ο Σημίτης το έχει χάσει από καιρού αυτό το παιχνίδι – ενώ ο Γιώργος όπως φαίνεται όχι. Και αυτό όπως έχω ξαναπεί δεν έχει να κάνει με την πραγματική προσφορά του πρώην πρωθυπουργού. Γιατί ο Σημίτης ήταν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς, αλλά η πολιτική του είχε μεγάλες αδυναμίες (και παρήγαγε και αδικίες) και η «καθεστωτική» πρακτική του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε πολλούς. Επίσης όπως μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κάποιος υπάρχει μεταξύ πολλών διάχυτη μια λαϊκίστικη λογική σύμφωνα με την οποία ο Σημίτης ήταν το δεξιό ΠΑΣΟΚ και έκανε μόνο κακό και πρέπει επομένως το ΠΑΣΟΚ να ξαναγυρίσει στις «ρίζες» του. Αυτή η τελευταία λογική έχει μεγάλη απήχηση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και είναι αυτή ακριβώς που δίνει ώθηση στο Γιώργο που συναισθηματικά βρίσκεται ενάντια στο Σημίτη (και είναι και γιος του Ανδρέα). Ο Γ. Παπ. δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις (ούτε λένε ψέματα αυτές οι τελευταίες) επειδή συναισθηματικά οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζουν πριν αναγκαστούν να τον διώξουν. Αυτά είναι αφέλειες.

Δεν είναι αλήθεια ότι ο Σημίτης δεν έχασε καμία εθνική εκλογή. Δεν έχασε το 2004 γιατί επέλεξε να φύγει, καλώς ή κακώς δεν έχει σημασία, αυτό που έχει σημασία είναι ότι και αυτό στη συνείδηση πολλών έμεινε ως αρνητικό για το χαρακτήρα του πρώην πρωθυπουργού. Πρέπει όντως η βάση του ΠΑΣΟΚ να καταλάβει (ή μάλλον να ξανα-καταλάβει αφού το ξέχασε) ότι με το Γ. Παπ. στο τιμόνι θα είναι μια από τα ίδια και ότι δεν έχει αυτός τις ικανότητες να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ. Και για να γίνει αυτό πρέπει βεβαίως να πει ο Ε. Βενιζέλος τα δέοντα. Αλλά ποια είναι αυτά;

Πρέπει κ. Βενιζέλο να προβάλλετε τη ρήξη με το παρελθόν. Αυτό όπως έχω ξαναγράψει δε σημαίνει επιστροφή σε έναν αφελή, άκριτο, δήθεν αριστερό λαϊκισμό διαμαρτυρίας. Δεν είναι εκεί το νόημα. Η ενσωμάτωση των θετικών πτυχών του «εκσυγχρονισμού» είναι μονόδρομος. Αλλά αυτό πρέπει να εκφραστεί στο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις (και όχι με γενικολογίες) και όχι με τη συμβολική ταύτιση με το Σημίτη. Αντίθετα συμβολικά πρέπει να υπάρξει ρήξη με το «καθεστωτικό» ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μονάχα ένας μήνας πλέον για να περάσετε στην δυναμική αντεπίθεση. Να κάνετε πιο αιχμηρές τις θέσεις για το πλέον αριστερό, πολυσυλλεκτικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Και αυτό σημαίνει πρωτίστως ρήξη με το νέο-φιλελεύθερο ηγεμονικό πρόταγμα όπως πηγάζει από την ΕΚΤ και αυτές τις οικονομικές λύσεις που θεωρούνται σήμερα σε όλη την Ευρώπη ως μονόδρομος. Αυτά που λένε κάποιοι όπως ο Ανδρουλάκης ότι δηλαδή η Ε.Ε. δεν σου επιβάλλει πολιτικές και δεν σου λέει τι να κάνεις είναι αφέλειες. Μπορεί να υπάρχουν περιθώρια ελαστικότητας σε τομείς αλλά το βασικό περίγραμμα δεν επιτρέπει τη αποκαλούμενη «φιλολαϊκή» πολιτική. Για να μπορέσει πειστικά κανείς να υποστηρίζει ότι θα επιβάλλει μια τέτοια πολιτική πρέπει να έρθει σε ρήξη με αυτό το μοντέλο. Ακόμα και ο Σαρκοζύ εμφανίζεται να ασκεί σφοδρή κριτική στην ΕΚΤ και να υπόσχεται πολιτικές αναθέρμανσης της ζήτησης σε τομείς.

Για να τελειώνω. Δεν αρκεί να λέει ο Μπίστης ότι «δεν μπορεί να μας λέτε μόνο εμάς ότι είμαστε εκσυγχρονιστές όταν όλοι αυτό είμαστε», από τη στιγμή που συναισθηματικά και συμβολικά ο Γ. Παπ. έχει χαράξει μια διαφορετική πορεία. Πρέπει κύριε Βενιζέλο να σπάσετε τους δεσμούς με ότι σας φέρνει πίσω, και να βγάλετε στο προσκήνιο ένα πραγματικά αιχμηρό πολιτικό πρόγραμμα/όραμα πριν να είναι αργά.

Ευχαριστώ.

spyros.micha είπε...

ΜΟΝΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

"Τη Δευτέρα το απόγευμα, ο κ. Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Π. Γερουλάνου, Χ. Παμπούκη, Ν. Κοτζιά, Ρεγγίνας Βάρτζελη και του αδελφού του Νίκου, στην οποία σε επίπεδο πολιτικών στελεχών έλαβαν επίσης μέρος οι Δ. Ρέππας και Χ. Καστανίδης. Εκεί επαναβέβαιώθηκε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη για την παραμονή του στην ηγεσία και έγιναν οι πρώτοι σχεδιασμοί για την οργάνωση των δυνάμεών του..." (Καθημερινή, 18-9-07).

"*Ευκαιρία για πισώπλατα μαχαιρώματα έχει δώσει σε κάποιους στο ΠΑΣΟΚ η κρίση των ημερών. Τελευταίο παράδειγμα, οι μαχαιριές που δέχθηκε ο Ν. Κοτζιάς, με τις φήμες ότι αυτός βρισκόταν πίσω από την κίνηση του Γ. Παπανδρέου να ζητήσει ψηφοφορία στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μολονότι εκείνος βγήκε δημοσίως και το διέψευσε από την πρώτη στιγμή, το «ρουλεμάν» συνεχιζόταν. Είπαμε αντιπαλότητες, αλλά να τηρούνται και κάποιοι κανόνες." (Ελευθεροτυπία, 19-9-07)
"...Ο Ν. Κοτζιάς προχθές με δηλώσεις του είπε ουσιαστικά ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος είναι «καλός για βλαχοδήμαρχος», ότι «αγαπά τον εαυτό του και ζηλεύει τη σκιά του», «δεν ξέρει πού πέφτει η Ευρωπαϊκή Ενωση» και άλλα απαξιωτικά..."(Ελευθεροτυπία, 04-10-07)

Έχω μια απορία, κ. Υπουργέ:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ;

Πως καταφέρνει να διχάζει, όχι μόνο κόμματα αλλά και εκδοτικά συγκροτήματα, με την εξωθεσμική επιρροή του; Με ποιές πολιτικές, επιστημονικές ή επαγγελματικές περγαμηνές καθοδηγεί τον κ. Παπανδρέου, ενώ βρίζει και κατακεραυνώνει εσάς; Αν πρόκειται για εξωκοινοβουλευτική παραλλαγή των Μίμη Ανδρουλάκη, Μαρίας Δαμανάκη, Ανδρέα Ανδριανόπουλου και Στέφανου Μάνου, θα πρέπει πάλι να εξηγήσουμε πώς οι τελευταίοι άσκησαν λιγότερη πολιτική επιρροή στην δοτή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, από ότι φαίνεται να καταφέρνει μόνος του μέχρι τώρα ο κ. Νίκος Κοτζιάς. Μήπως έχουμε να κάνουμε με κάποιον "υπερκομματικό" εξωθεσμικό μηχανισμό σκιώδους καθοδήγησης της πολιτικής μας ζωής, μέσα από σκοτεινούς Διαδρόμους, Στοές και Υπονόμους, που πρακτορεύουν "αριστεροδεξιοί" εγκάθετοι και ανδρείκελα; Γιατί αυτοί δικαιούνται να απολαμβάνουν πρωτοφανή ασυλία για ό,τι λένε ή κάνουν στους κομματικούς χώρους οπου "ευέλικτα" και "αθόρυβα" μετακινούνται κατά καιρούς; Πως θα αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο της Μασονικής Αριστεροδεξιάς προτού εκείνη προλάβει να σας εξοντώσει;

Με τιμή
Κύπριος Φίλος

Μαύρος Γάτος είπε...

Κι όμως, η απλή λογική λέει πως πρέπει να θέλουμε δύο ΠΑΣΟΚ . Εσείς, με ποιό [θεωρείτε πως] είστε τελικά;

DAKIS είπε...

Εξω οι ανθέλληνες από το ΠΑΣΟΚ και την Ελλαδα.
Η Μακεδονία είναι Ελληνική κύριε Τουρκογλου....

Unknown είπε...

Η πολιτική είναι σαν τα σκληρά ναρκωτικά. Είναι εθιστική. Άπαξ και δοκιμάσεις, γλυκαίνεσαι. Πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη δόση σου για δεκαετίες ολόκληρες, μαζί με συμπληρώματα μπόλικης εξουσίας και παντοδύναμης επιρροής.

Όταν όμως "μείνεις στεγνός", ψάχνεις εναγώνια "την άκρη" σου. Βέβαια, γυαλίζει το μάτι σου, λες αρλούμπες (γιατί η χρόνια χρήση, σου έχει κάψει τον εγκέφαλο)και κάποιοι γελούν με τα χάλια σου.
Επειδή όμως στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη υποκρισία και οι ουσίες είναι ταμπού, νομίζεις ότι σε παίρνει να αναγκάζεις τους άλλους να σε υφίστανται επ΄ αόριστον. και τελικά πολύ καλά κάνεις και το νομίζεις, γιατί όντως σε παίρνει.

Τέτοιοι τύποι, έτρεξαν και στους δύο υποψηφίους, μόνο που κατά κοινή ομολογία στου ΓΠ πήγαν οι περισσότερο γραφικοί. Αυτοί οι άνθρωποι, που βγαίνουν στα κανάλια με ύφος και διάθεση τελευταίας κυράτσας, μετέτρεψαν τη μάχη για ηγεσία σε μεσημεριανάδικο.
Σημεία των καιρών…

Και ας πάσχουν από πρώιμο Αλτσχάϊμερ, δεν πάνε σπίτια τους. Εντάξει, ήρθαν και σε σένα Βαγγέλη, γιατί έτσι είναι η πολιτική, γιατί οι πόρτες δεν κλείνουν, γιατί είναι σύντροφοι, κλπ, κλπ. Συγκράτησε τουλάχιστον αυτούς που εξερεθίζουν το ελληνικό θυμικό. Εντάξει, να συνδιαλέγεστε, αλλά μέχρι εκεί.. Βαλ΄ τους σε σιγανή φωτιά, βάλε τους στην κατάψυξη, σνόμπαρέ τους, και μην τάζεις τίποτα!! Λες: «Να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου». Τι είναι; Άστεγοι; Ορφανά; Αδέσποτα; Και εσύ τι κάνεις; Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Άτομα με ειδικές Ανάγκες;

Έπειτα: Γιατί ανέβασες τώρα αυτό το post; Γιατί ανεκίνησες αυτό το θέμα και μάλιστα όπως λέει ένας φίλος πιο πάνω, με διάθεση απολογίας; Δεν υπήρχε λόγος. ΟK, θες να απαντήσεις και αυτό είναι στοιχείο ακεραιότητας, αλλά, ήταν άκαιρο.

Εδώ είναι το blog σου. Εδώ υποτίθεται ότι πρέπει να ξεδιπλώσεις τις σκέψεις σου, τους στοχασμούς σου, με έναν τρόπο πιο ελεύθερο και άμεσο. Είσαι υποψήφιος αρχηγός κόμματος. Μίλα για το τί ονειρεύεσαι για αυτή τη χώρα, τί σε ενοχλεί, τί θα θελες να αλλάξεις, όχι όμως σε στυλ προγραμματικών θέσεων. Ειλικρινά, πηγαία, ανθρώπινα. Πήγαινέ μας αλλού. Μη μας πηγαίνεις σε αυτά που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Εμείς εδώ παιδιά, πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Οι ρίξεις και οι τομές στην Ελλάδα είναι ένα άπιαστο όνειρο. Τα ανδρείκελα, τα θλιβερά υποκείμενα, θα τα υποφέρουμε μέχρι να αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Γιατί ο Έλληνας φάσκει και αντιφάσκει, άγεται και φέρεται. Θέλει τα λίγα, θέλει εικονίσματα και ονόματα. Και ας μιλάει για αλλαγές. Εδώ ο ΓΠ, με όλο αυτό το συφερτό, και με τόσα λάθη, εμφανίζει υψηλά ποσοστά.. Αναγουλιάζω….

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζα την βιογραφία του Γιωργακη στο WIKEPEDIA και σε παραδεχομαι. Του την εφερες καλα. Απορω πως δεν το πηρε χαμπαρι ακομα. Εισαι γατα με πεταλα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο


Σας παρακαλώ ακούστε και κάνα συνάδελφο σας από τις θετικές επιστήμες και αφήστε για λίγο τους θεωρητικούς του συνταγματικού δικαίου. Ως φυσικός λοιπόν σας λέγω:

Σύμφωνα με το τρίτο θεμελιώδες θεώρημα της θερμοδυναμικής, «ένα απομονωμένο φυσικό σύστημα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς τον εκφυλισμό του, δηλ. σε μία κατάσταση μεγίστης εντροπίας, όπου καμία περαιτέρω διεργασία δεν μπορεί να επιτευχθεί». Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει για το απομονωμένο σύστημα είναι είτε ο θερμικός του θάνατος ή η άρση του εκφυλισμού του δι’ εξωτερικής βίαιης επέμβασης και δημιουργίας νέων αρχικών συνθηκών....

Είστε έξυπνος για να μπορείτε να καταλάβετε την εφαρμογή και τις προεκτάσεις του ανωτέρω θεωρήματος στα κοινωνικά* συστήματα (π.χ. πολιτικά κόμματα). Θα σας βοηθήσω προσφέροντάς σας το πιο κάτω φυσικο-κοινωνικό γλωσσάριο.

Απομονωμένο φυσικό σύστημα ---> αποκομμένο από την κοινωνία πολιτικό κόμμα.
Εκφυλισμός ----> δύο χρονικά διάδοχες καταστάσεις, οι οποίες ταυτίζονται πλήρως (και τι δεν μας θυμίζει αυτό, ειδικά από το τωρινό ΠΑΣΟΚ!).
Κατάσταση μέγιστης εντροπίας ----> χαρακτηρίζεται η οριακή κατάσταση πλήρους χάους, όπου το σύστημα δεν παράγει καμία μορφή μετατρέψιμης ενέργειας (βλ. καμία νέα ιδέα, καμία συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή).
Θερμικός θάνατος ----> η τελική κατάσταση ενός εκφυλισμένου συστήματος. Το σύστημα πληρούται μόνο από μη αναστρέψιμη θερμική ενέργεια. Καμία φυσική (βλ. κοινωνική) διεργασία δεν είναι πλέον δυνατή.
Βίαιη εξωτερική επέμβαση ---->Κοινωνική επανάσταση (δικτατορία).

Ευχαριστώ

Ηράκλειτος


* Υ.Γ. και μη βγει κανένας μπουρδολόγος λαϊκιστής του στιλ Μίμη και πει ότι «οι νόμοι της φυσικής δεν τυγχάνουν εφαρμογής στα κοινωνικά φαινόμενα !».
Οι νόμοι της φύσης ισχύουν σε όλο το Σύμπαν, δηλ. παντού. Απλά εμείς (άνθρωποι) δεν έχουμε βρει ακόμη την πλήρη θεωρία (μαθηματικό πρότυπο) για να περιγράψουμε πλήρως και τα κοινωνικά φαινόμενα δια των νόμων της φυσικής.

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο του Πάνου Θεοδωρίδη στην εφημερίδα ‘Αγγελιοφόρος’ στις 5/10/2007

Τίτλος: ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ

"Ακουγα αξημέρωτα έναν δημοσιογράφο, μεταξύ ανάγνωσης εφημερίδων και πρωινής χαλαρότητας, να λέει «παράξενο κόμμα είναι αυτό το ΠΑΣOΚ». Παράξενο, δε λες τίποτα. Αναρωτιέμαι ποιος απίστευτος μηχανισμός προκαλεί μια τέτοια ζημιά σε ένα κόμμα, που μετά τη μεταπολίτευση, βρίσκεται συνταγματικά υποχρεωμένο, όπως και τα υπόλοιπα, να υπερασπίζεται και να κατοχυρώνει τη Δημοκρατία. Oχι κάποιο συγκεκριμένο σύστημα. Τη Δημοκρατία. Που δεν είναι ακριβώς πολίτευμα, αλλά περισσότερο τρόπος ζωής. Γι’ αυτό και έχει τόσες, αμφιλεγόμενες ερμηνείες.

Ρωτάω, πολύ απλά και χωρίς να ανακατεύομαι στα ειδικά ζητήματα: ποιο κόμμα, ποια κοινότητα, ποια μικρή ή μεγάλη «εταιρία», ποιο μαγαζάκι, ποια σύγκλητος, ποιο σπιτικό μπορεί να αντέξει τέτοια μακρόχρονη δημόσια φθορά; Δε γίνεται αντιληπτό ότι οι υποψήφιοι αντιμετωπίζονται προεξοφλημένα, σαν μετοχές στο χρηματιστήριο που υποφέρουν από κερδοσκόπους; Δεν ήταν αρκετό να εμφανιστούν δημοσίως και να αναφέρουν σε μια κλασική δημηγορία γιατί εκτιμούν ότι είναι σε θέση να διευθύνουν ένα κόμμα και τι προοπτικές βλέπουν σε αυτό; Μια ώρα, μια μέρα, μια εβδομάδα πριν γίνει η επιλογή, με όποιον τρόπο συμφωνήσουν; Δεν έχω ματαδεί τέτοια οίηση, τέτοια αίσθηση παρακυβέρνησης, τέτοια απώλεια στήριξης αυτού του ιπταμένου μηχανήματος. Ακόμη κι αν έχει μια βάση αλήθειας το ότι ο οπαδός αυτού του κόμματος πρέπει να διαθέτει μια εικόνα αρχών και προγράμματος, υπάρχει κάποιος που να μην πιστεύει ότι οι αρχές και τα προγράμματα εκτιμώνται μόνο στην εφαρμογή τους; Κανένας δεν καταλαβαίνει ότι ο όποιος πρόεδρος του ΠΑΣOΚ θα βρίσκεται υπό δοκιμή και υπό δοκιμασία για μήνες και χρόνια; Χωρίς το συνεκτικό υλικό της εξουσίας;

Σύμφωνοι, αυτό που φαίνεται να διαμορφώνεται είναι ένα δικανικού τύπου ερώτημα, που θα μπορούσε να διαμορφωθεί ατεχνώς ως εξής: με δεδομένο ότι κυβερνάνε «οι άλλοι» (όχι με όρους πολιτικής, αλλά με όρους σώματος) τι προτιμάτε, φίλοι και οπαδοί των πρασίνων; Ενα κόμμα στο οποίο πρωτεύουν οι αρχές του κι ας καθυστερήσει να αναδειχτεί σε θώκο ή ένα κόμμα που διαμορφώνει τις αρχές του στο δρόμο για το θώκο; Δεν είναι σημερινό το ερώτημα, μήτε σταθερές οι απαντήσεις, διαχρονικά. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αλλού. Δεν είναι τι θα απογίνουν τα στελέχη και ποιος θα υποστηρίξει ποιον. Αλλα κόμματα, έχουν διαφορετικού τύπου προβλήματα. Στο ΠΑΣOΚ, από την ίδρυσή του, οι τέως επιβάτες του οχήματός του, αλλά και οι ίδιοι οι «ευνοημένοι», αμφισβητούν από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει όχημα. Σαν τους παλαιούς αγωνιστές του ’21, σε περιβάλλον Καποδίστρια, Oθωνα και Γεωργίου. Αν μετρήσετε τους αδικημένους, χάνετε το λογαριασμό. Η παρούσα κρίση (δηλαδή η επιλογή, κατά το «κρίση του Πάριδος») επιβεβαιώνει τη γενική αντίληψη ότι υπάρχουν πόλεμοι και πόλεμοι, αλλά τη δυναμική φθορά που προκαλεί ένας εμφύλιος, δεν τη φτάνει τίποτε.

Περιμένει να έχει «φίλους» ένα τόσο αφιλόξενο κόμμα;"

Χωρίς σχόλια…

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου έχει σχέδιο να λέει το ΠΑΣΟΚ όχι στην παγκοσμιοποίηση;Βρε παιδιά,μη λέτε ανέκδοτα.Πάντως,αν ο φίλος που το έγραψε αυτό θέλει ένα κόμμα που να λέει ναι στην παγκοσμιοποίηση και να μην κλείνει τα μάτια στις διεθνείς εξελίξεις ,τότε πρέπει να ψηφίσει Παπανδρέου.Είναι ο κατ'εξοχήν εκπρόσωπος αυτής της ιδέας.
Να ξέρουμε και 5 στοιχειώδη πράγματα για το τί εκφράζουν οι υποψήφιοι,έτσι;Πώς θα πάμε να ψηφίσουμε;Με οδηγό το ποιός θα ταπώσει τον Καραμανλή στην τηλεόραση;Αν είναι μόνο αυτό το κριτήριο,τότε να βγάλουμε τον Τζουμάκα αρχηγό να τελειώνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,

Πανω απ ολα,κρατηστε την υπομονη σας και μην αναλωνεστε σε συγγνωμες.Εσεις,ακομη και τωρα που εχετε εκλογες,συνεχιστε και αυτο που σχεδον μονος κανατε επι 3,5 χρονια.Δηλαδη,ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Οσο για την αντιμετωπιση του ΓΑΠ,ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΔΙΑΛΟΓΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.ΜΗΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΣΤΕ απλα σε μια απολογια που σας καλουν να κανετε μεσω δηλωσεων και αντιδηλωσεων.ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ.Να δει ο κοσμος τη μερα με τη νυχτα.

Δυστυχως,στην Ελλαδα επικρατουν παντα οι μετριοτητες και η οικογενειοκρατια.Καποιοι λοιπον φελλοι,σας βλεπουν σαν απειλη,για εναν απλο λογο.Γιατι εχετε ισχυρη προσωπικοτητα και ξερουν πως με σας δε θα μπορουν να επηρρεαζουν καταστασεις.

Με λυπη βλεπω πως υπαρχει και το ενδεχομενο να μη νικησετε.Βλεπετε,ο ΓΑΠ,μπορει να ειναι αναξιος να κανει αντιπολιτευση η ακομη και να καταρτισει ενα ψηφοδελτιο (αυτο της Επικρατειας,τελευταιο απο μια ατελειωτη σειρα ηλιθιων λαθων),αλλα εχει αρκετους αυλικους και ελεγχει αρκετα τον κομματικο μηχανισμο.Μαλιστα,θα ελεγα πως αν επι 3,5 χρονια,ο ΓΑΠ ειχε δειξει τον ιδιο οιστρο,κινητικοτητα και μανια που δειχνει τωρα για να μη χασει το θρονο του,τοτε η ΝΔ δε θα ειχε κερδισει.

Ακομη και αν δεν κερδισετε ΤΩΡΑ κε Βενιζελο,πραγμα που απευχομαι,ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.Γιατι τα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ με το ΓΑΠ ΔΕ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ.Παλι στα ιδια θα ερθουμε,μεχρι που οι αυλικοι δε θα μπορουν πια να σωσουν το βασιλια τους με κανεναν τροπο.

Επι 3,5 χρονια,πηρατε πανω σας τον αντιπολιτευτικο λογο του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ και τωρα σας κατηγορουν και για υπονομευση του κατα τα αλλα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΓΑΠ.Ε λοιπον,αν ξανακερδισει,να κανετε τοσες εμφανισεις στα ΜΜΕ,ΟΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΑΠ.Ωστε τουλαχιστον,να εχει να το λεει με το δικιο του.

Κουραγιο κυριε Βενιζελο.Αυτος ο λαος,εχει πολλες φορες αποδειχθει αχαριστος.

Κυριε Βενιζελο,πολλοι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ,ΔΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ πισω οσο υπαρχει ΓΑΠ στο τιμονι.Ειχε τις ευκαιριες του και εδειξε την ανικανοτητα του.Φτανει πια.Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΗΞΕ ΤΟ 1975!!!Και ο κυριος ΓΑΠ που τωρα εχει βαλει το δικτυο του να φωναζει για τα εκδοτικα συμφεροντα,στηρηχθηκε απ αυτα ολα αυτα τα χρονια.Αλλα και ενας εκδοτης,δε μπορει να πονταρει παντα σε κουτσο αλογο!Ασχετα αν ο ΓΑΠ δε θελει να το καταλαβει.Αρκετα σας στηριξαν οι εφημεριδες του ΠΑΣΟΚ Κυριε ΓΑΠ.Αφηστε και κανεναν αλλον,μπας και δει ασπρη μερα αυτο το ερμο κομμα που ο πατερας σας εχτισε και εσεις εχετε μισογκρεμισει.Αντιστοιχα με αυτο που ειχατε πει στον πατερας σας Κυριε ΓΑΠ,οταν του πετουσαν τη λασπη του Κοσκωτα,τωρα η ΙΣΤΟΡΙΑ σας επιστρεφει το ΦΥΓΕ ΓΙΩΡΓΟ.Φυγε Γιωργο,το ΠΑΣΟΚ επεσε σε ποσοστα χαμηλοτερα απο αυτα του πατερα σου οταν τον κατηγορουσαν για το σκανδαλο Κοσκωτα.Φυγε Γιωργο,αφου εχεις 3 Συνταγματολογους αναμεσα σε Λοβερδο,Βενιζελο και Τσατσο και παρολα αυτα καταφερνεις να κανεις θαλασσα ακομη και την πρωτη θεση του ψηφοδελτιου και μετα εχεις και το θρασος να μιλας για δικαστικο πραξικοπημα.Φυγε Γιωργο,για πρωτη φορα κομμα αντιπολιτευσης χανει δυναμη σε σχεση με τις προηγουμενες εκλογες.Τι αλλο πρεπει να κανεις Γιωργο για να καταλαβεις πως δεν κανεις για αρχηγος?Να φτασει το ΠΑΣΟΚ στο 30%?ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙΣ!

Κουραγιο Κυριε Βενιζελο και σας ευχομαι καλη τυχη.Λυπαμαι που βρισκομαι στο εξωτερικο και δε θα μπορεσω να σας ψηφισω.

Ενας φοιτητης εξ Εσπεριας.

In bocca al lupo,Professore!

Ανώνυμος είπε...

Μα, ο Γιωργος δεν βγηκε το 2004 και πηρε το δαχτυλιδι, και ολες τις ευθυνες που αυτο συνεπαγεται, και μαλιστα τοτε επαινεσε τις κυβερνησεις, το εργο Σημιτη και το τεραστιο εργο που ειχε συντελεστει? Τωρα γιατι βγαινει ο Νικος, ο αδερφος του, και λεει τα αντιθετα? Το 2004, δυστυχως ο Γιωργος δεν χρεωθηκε την ηττα, οπως επρεπε, γιατι μολις ειχε αναλαβει την αρχηγια και ο κοσμος του καταλογισε αλλοθι. Αλλα, οχι οτι δεν ειχε και αυτος ευθυνη για την ηττα. Αλλα φαινεται οτι θεωρησαν φυσιολογικη την εναλλαγη στην εξουσια με τη ΝΔ μετα απο μια "επιτυχημενη" 8 ετια Σημιτη, που ολοι τοτε επευφημουσαν, μαζι και ο Γιωργος!

Με τη συντριβη του 2007 ο Γιωργος απεδειξε οτι δεν εχει τα ηγετικα προσοντα. Ακομα κι αν εκλεγει οριακα την 11/11, ειναι βεβαιο οτι οποτε γινουν οι εκλογες, ειτε συντομα ειτε στην ωρα τους, ο Γιωργος κι αν ακομα αυξησει το ποσοστο του δεν θα κερδισει τις εκλογες. Κι αυτο θα συμβει γιατι ο κοσμος εχει χασει την εμπιστοσυνη στο προσωπο του ως ικανου αρχηγου, και εκτος ΠΑΣΟΚ, και οσοι τον ακολουθουν το κανουν απο συναισθηματισμο, ο οποιος ομως θα μειωνεται οσο πλησιαζει η μερα της Κρισης, η 11/11. Υπαρχει κανεις καλοπιστος ψηφοφορος που θα κρυφτει πισω απ' την υποτιθεμενη υπονομευση η οτι ο Γιωργος δεν ειχε μεριδιο ευθυνης για την ηττα του '04, οταν ακουστουν τα πραγματα στην πραγματικη τους διασταση?

Γιατι ο Γιωργος δεν βγηκε μετα την ηττα του '04 και με οριζοντα τετραετιας να καταγγειλει τον Σημιτη και την ηττα του κομματος? Γιατι δεν βγηκε ολα αυτα τα χρονια να καταγγειλει τα στελεχη που δηθεν τον υπονομευαν και τον τροπο με τον οποιο το εκαναν? Εκτος κι αν εννοει υπονομευση οτι ο Βαγγελης εκανε σθεναρη αντιπολιτευση μεσα στην Βουλη οταν ο Γιωργος ηταν αφαντος η πηγαινε μονο μια φορα τη βδομαδα η ηταν απων σε εκστρατειες για τα ιδρυματα του και τις οργανωσεις του.
Αλλα πλαναται πλανην οικτραν ο Γιωργος αν νομιζει οτι εχουμε ξεχασει. Πρωτον, δεν τον εδειχναν οι δημοσκοπησεις, των ιδιων εταιρειων που εκαναν ακριβεις προβλεψεις για τα εκλογικα αποτελεσματα, επι 3.5 χρονια πισω απ' τον Καραμανλη, και το ΠΑΣΟΚ πισω απ' τη ΝΔ? Αλλαξε ποτε αυτο, εστω και μια φορα? Ποτε, ουτε μια φορα. Αλλα ειχαν περιελθει και αυτος και η ομαδα του σε αρνηση, υπολογιζοντας, πιθανον, οτι ειναι αδυνατον ενας Παπανδρεου να υπολειπεται σημαντικα του αντιπαλου του και να μην εχει παρει κεφαλι ουτε μια φορα. Εδωσε ολα τα προηγουμενα χρονια ξεκαθαρο ιδεολογικο στιγμα? Εγω, και ειμαι στο ΠΑΣΟΚ απο μαθητης, απ' το 1980, δεν ημουν ποτε πιο συγχισμενος ως προς την ιδεολογικη μας ταυτοτητα. Δεν μπορουσα, και δεν μπορω να καταλαβω τι ιδεολογια πρεσβευει ο αρχηγος, ποιες ειναι οι θεσεις του, και πως αυτες εξυπηρετουν καποια, οποια, ιδεολογια και πως μπορουν να εφαρμοστουν πρακτικα. Μετα, και ειλικρινα ποτε μου δεν συγκρινα τον Γιωργο με τον πατερα του, ποτε μου δεν εμπνευτηκα απ' τον Γιωργο. Ειναι καλος ανθρωπος, με ηθικη, αλλα τον ειχα αποδεχτει γι αυτον που ηταν ο ιδιος, η μαλλον δεν ηταν, αφου κι εγω δεν ειμαι ιδιος με τον πατερα μου, κανεις μας δεν ειναι, αλλα απο ενα σημειο και μετα, ο αρχηγος μου πρεπει να ειναι τουλαχιστον ικανος να με κανει κοινωνο μιας ιδεολογιας και καθαρων, ξεκαθαρων θεσεων και πολιτικων για το μελλον του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνιας μας. Ας μην με εμπνευσει με ρητορειες. Δεν μπορει να ειναι ολοι της πολιτικης και επιστημονικης ευφυιας ενος Ανδρεα Παπανδρεου, που ειχε δεικτη ευφυιας 140. Ο Γιωργος εχει προσφερει πολλα, αλλα στην θεση αυτη δεν προσφερε γιατι η αρχηγια απαιτει προσοντα που ο Γιωργος δεν εχει. Δεν ειναι κακο να το λεμε αυτο. Ομως, δεν μπορουμε και να χαραμισουμε το χρονο σε πειραματα και λαθος αναλυσεις αντι να ξακαθαριζουμε τα της ηγεσιας ωστε να μπορεσουμε να αναδιοργανωθουμε λιαν συντομως και να κανουμε σωστη και δυνατη αντιπολιτευση και να κερδισουμε τις επομενες εκλογες ωστε να αλλαξουμε προς το καλυτερο τη μοιρα των φτωχων και των κατατρεγμενων απο ενα αδικο πολιτικο και οικονομικο συστημα που υπονομευει το μελλον της πατριδας. Για να ξεκαθαρισει το τοπιο μια και καλη, πρεπει ο κοσμος να τολμησει και να εκλεξει Βενιζελο για μια νεα πορεια. Τιποτα λιγοτερο.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ....
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι στους καρεκλοκένταυρος του Εκσυγχρονισμού...
Που στόχο είχαν και έχουν την καταβαράθρωση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΥΠΟΥ έτσι όπως το δίδαξε και το εφάρμοσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!
Τα λέμε ΛΑΜΟΓΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

Mα γιατί μεγαλοπιάνεστε? Αν θέλετε δόξες και αναγνώριση υπάρχει και το X Large που είναι και του ΜΕΓΚΑ και θα σας προσέξει παραπάνω.Θα έχετε και τον Πρετεντέρη αρωγό στο δρόμο για το αδυνάτισμα.Γιατί τώρα το μόνο δαχτυλίδι που μπορείτε να πάρετε είναι αυτό της επέμβασης για το αδυνάτισμα.

Ανώνυμος είπε...

Ευ-αγγελε

αν θες το καλο του Πασοκ καλυτερα να αποχωρησεις
Αν θες το καλο αυτου του τοπου εγκατελειψε την πολιτικη σου καριερα.

εαν ο Γιωργος ειναι πολιτικα ανικανος, εσυ εισαι πολιτικα επικινδυνος

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

Ναι φαίνεται να υπάρχει μία αντιστροφή της ατμόσφαιρας. Είναι αληθές. Όσο όμως θα πλησιάζουμε στην κρίσιμη ψηφοφορία πιστεύω ότι θα ενισχυθούν τα αντανακλαστικά του λαού για επιστροφή στην εξουσία που με τον τωρινό πρόεδρο δεν πρόκειται να δούμε ποτέ. Καλή συνέχεια. Είμαστε μαζί σας στο ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ!

Παρρησία είπε...

"Οταν ανοίγει η εκκλησία, μπαίνουν πολλοί να ανάψουν κερί! Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται έλεγχος αμαρτιών, ή ότι δίδεται άφεση αμαρτιών"

Εκκλησίες? Παπαδαριά?
Τη δική μου ψήφο την έχεις χάσει

Π

Παρρησία είπε...

Και τι έγινε δηλαδή αν διασπαστεί το Πασοκ? θα έρθει η συντέλεια του κόσμου? Τι έπαρση είναι αυτή? Αν πιστέψουμε όλους εσάς, Νο.1 παγκόσμιο πρόβλημα είναι η αλλαγή ηγεσία στο Πασοκ και Νο.2 η κλιματική αλλαγή...

Π

Ανώνυμος είπε...

Έτσι θα συνεχίσουμε;Με τους μεν να μιλούν περί ''οικογενειοκρατίας'' και ''πρίγκιπος'' και τους δε να αναφέρονται στον πεθερό Μπακατσέλο,τον Μπόμπολα και την ''Εκδοτική Βορείου Ελλάδος'';
Με τη μία πλευρά να βρίζει τον Κοτζιά και την άλλη πλευρά τον Πρετεντέρη;
Αυτός ο ''διάλογος'' είναι που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε τροχιά εξουσίας;
Με αυτά τα μυαλά θα πάμε να ψηφίσουμε στις 11 Νοεμβρίου;
Μήπως έχουμε μπερδέψει το blog αυτό με το ''Καφενείο των φιλάθλων'' ;
Μήπως να συζητούσαμε λίγο σοβαρότερα;

varta είπε...

πρόταση προς το όλον πασοκ...
Θα σας παρακαλούσαμε όλη την διαδικασία του σαββατοκύριακου να την δημοσιεύσετε σε vidcast έτσι ώστε να μπορούμε να την κρίνουμε όσοι πραγματικά ενδιαφερόμαστε, με την ησυχία μας και όχι μέσα από την τηλεόραση. Θα σας ήμουν υπόχρεος.

dimitris-mech είπε...

Μα καλά και αυτός ο Κουλούρης βρήκε Κυριακή βράδυ ανοικτά εκκλησία ????
Φαντάζομαι την αντίδρασή σας όταν είδατε τον Κίμωνα να λέει στηρίζω Ευάγγελο Βενιζέλο....Στάνταρ είπατε "όχι ρε ****το μου αυτός".
Διώξτε τις βδέλες και τα τρωκτικά από τώρα ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ 4ον
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΓΩΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ
ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ-ΠΛΟΙΟ.
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΝΙΚΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΝΙΚΟΣ ΕΙΠΕ ΤΟ "ΠΑΡΩΝ".
Ο ΠΡΙΓΚΗΨ ΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ, ΤΟΥ ΠΑΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ
"ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΧΩΡΑ".
ΟΙ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΣΑΡΚΟΖΙ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ.
ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΕΧΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ 14!
ΘΑ ΣΕ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΥΧΟ ΚΑΙ ΑΝΙΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11/11.
ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟ ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ;
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΥΚΟΛΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
ΟΛΟΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΤΡΕΜΟΥΝ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΙΣΗ.
ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙΣ:
ΜΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μηπως και ο Καραμαν Αλης ειναι πολιτικος σωστος? Ενας ανευρος πολιτικος ειναι που δεν εχει πυξιδα ιδεολογικη και απλως διαχειριζεται την εξουσια. Αλλα θα "το παιξει" Σημιτης κι αυτος και θα κανει την Ντορα αρχηγο πριν τις επομενες εκλογες, κατι σαν εκβιασμο. "Η γινεσαι αρχηγος τωρα, η θα εχεις απεναντι σου και αλλους δελφινους" θα της πει. Και ωιμε. Η Ντορα, ορμουμενη απο τη νουθεσια του μπαμπα, αλλου αποτυχυμενου πολιτικου, θα αρπαξει την ευκαιρια. Αλλα, εδω ειναι που θα πιασει η μανουβρα του Καραμαν Αλη. Οχι μονο δεν θα χασει η ΝΔ τις επομενες εκλογες, αλλα λογω αρχηγου Γιωργου στο ΠΑΣΟΚ, θα γινει η Ντορα Πρωθυπουργος, ετσι εν ελεω Θεου. Τοτε ο Γιωργος θα πεσει οπωσδηποτε το 2011 και ο επομενος αρχηγος ΠΑΣΟΚ θα εκλεγει ανετα για δυο τετραετιες, 2015-2023. Δεν μπορεις να πεις, εεεε? Υπαρχει σταθεροτητα στη δημοκρατια. Μπορει, οπως, να περιμενει το ΠΑΣΟΚ 8 χρονια?

Αν δεν εκλεγει ο Γιωργος αρχηγος στις 11/11, ο επομενος αρχηγος του ΠΑΣΟΚ Βενιζελος θα γινει Πρωθυπουργος απ' το 2011-2019! Τοτε και ο Γιωργος και η Ντορα, αλλα και ο Καραμαν Αλης θα εχουν γερασει και χασει το μομεντουμ και την εξουσια οριστικα. Αλλωστε θα ειναι ολοι τους απο 63 χρονων και ανω.

Με τη νικη Βενιζελου τωρα θα ξεφορτωθουμε οχι μονο Γιωργο, αλλα και Καραμαν Αλη και Ντορα στο τακα-τακα! Θα ξεκαθαρισει η ηρα απ' το σιταρι και θα μας κυβερνησουν νεωτεροι, εξυπνοτεροι και με λιγοτερη διαπλοκη.

Υποστηριζω την εκλογη Βενιζελου γιατι βαρεθηκα τους αδαεις πριγκηπες και τις πριγκηπεσες.

harrygrath είπε...

Πρωην harrygreco.
Βλεπω οτι δημιουργειται ενα 2ο θεμα συγγενειας...

Μηπως πρεπει ο Βαγγελης να αντιμετωπισει & αυτη τη κακοηθεια με " διαπλεκομενο πεθερο " ?

Εχω την εντυπωση οτι ειναι θειος της συζυγου...

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο είμαι φοιτητής πληροφορικής στο πολυτεχνείο του Βόλου. Θέλω να μου πείται συγκεκριμένα πως θα καλύψεται το κενό που υπάρχει σε σχέση με τις αναπτυγμένες χώρες της Ένωσης στις νέες τεχνολογίες. Εφόσον εκλεγείται πρόεδρος και έπειτα προθυπουργός.

Kostas είπε...

ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ-ΑΙΣΧΟΣ

ως και τον Bill Clinton επιστράτευσε η οικογένεια του ΓΑΠ για να στηριχθεί και να αποκτήσει -δήθεν- "διεθνές κύρος" το ανίκανο, άνευρο, άβουλο αμερικανάκι
ο Γιωργάκης!!!!!!!!!!!!!!!!
Να δούμε τι ανταλλάγματα δόθηκαν, και τι ξεπούλημα έγινε του τόπου μας!!!!!!

Αγαπητέ Βαγγέλη Βενιζέλο,
ανασκουμπώσου, εξειδίκευσε όσο γίνεται παραπάνω την πολιτική σου πλατφόρμα, κάνε συγκεκριμένες προτάσεις και για το θέμα της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ, πρόσεχε τι λές, τι λένε οι συνεργάτες σου, εκμεταλλεύσου ότι πατάτα γίνεται απο την άλλη πλευρά (πχ. δείπνο με Clinton)και χτύπα αλύπητα μέσα στο Εθν Συμβούλιο.
ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ για το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ, του τόπου μας,... ΧΩΡΊΣ ΠΡΟΣΧΉΜΑΤΑ ΠΙΑ , ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ,να "καταφεύγουμε"στον Clinton σαν το βαρύ πυροβολικό, για να κερδηθεί η εκλογή!!!
Μα είναι αυτονόητο ότι ένας αρχηγός μεγάλου κόμματος ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ αποκτά διεθνή στηρίγματα ως εκ της θέσης του, εκτος αν τα χρησιμοποιήσει, όπως ο πάλαι ποτέ ΚΩΛΕΤΤΗΣ την ΓΑΛΛΙΑ( βλ τον Γάλλο Πρέσβη που ουσιαστικά κυβερνούσε τοτε την χώρα) για να τρομοκρατήσει ή να επηρρεάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους!!!
Τι να πώ πια,
τόδαμε κί'αυτό.
ΠΡΟΧΩΡΑ ΒΑΓΓΕΛΗ, ο τόπος δεν αντέχει άλλους εξευτελισμούς....!!!!

bartvii είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Συμφωνώ μαζί σας ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιοι και γιατί από το χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκδηλώνουν τη συμπάθεια ή τη στήριξή τους προς το πρόσωπό σας και ότι όποιος παίρνει τέτοια θέση δε λαμβάνει αυτόματα άφεση αμαρτιών.

Θα ήθελα, όμως, να μας πείτε ποιοι εξ αυτών θεωρείτε ότι έχουν "αμαρτήσει" και πώς.

Επίσης, αφού, όπως λέτε, πρέπει στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να υπάρχει ιδεολογικό στίγμα, ταυτότητα, πολιτικό πρόγραμμα, εκείνη η επίσημη ιστοσελίδα σας που περιείχε τις δικές σας θέσεις τι έγινε?

Είκοσι μέρες μετά, όποια επίθεση και να είχε δεχθεί, ακόμα και αν στηνόταν από το μηδέν, θα έπρεπε να "έτρεχε" - ειδικά, σε μία (έστω και εσωκομματική) προεκλογική περίοδο.

Μία λίστα είκοσι γενικόλογων θέσεων εμένα δε μου λέει τίποτα. Θέλω να ακούσω (η, μάλλον, καλύτερα, να διαβάσω) αναλυτικές πολιτικές προτάσεις με συγκεκριμένες επεξηγήσεις της πρακτικότητας εφαρμογής τους και - ει δυνατόν - καθορισμένα χρονικά όρια υλοποίησής τους.

Μήπως - λέω τώρα - ο πραγματικός λόγος αυτής της μεγάλης καθυστέρησης είναι κάποιος άλλος?

Μήπως, λόγω, ακριβώς, αυτής της προεκλογικής περιόδου, συγκεριμένες δηλώσεις-συνεντεύξεις-θέσεις που υπήρχαν εκεί μέσα, θεωρείται (και όχι αποκλειστκά θεωρείτε) ότι θα έβλαπταν την προσπάθειά σας αυτή?

bartvii είπε...

Ζηητώ συγνώμη επειδή, εκ παραδρομής, στο πιο πάνω σχόλιό μου παρέλειψα να υπογράψω,

Ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Σε τι έγκειται το πολιτικό πρόβλημα της χώρας μας σήμερα;
Κατά την γνώμη μου, στην καθολική επικράτηση της ανομίας.
Το ΠΑΣΟΚ, ως δυναμικό Κίνημα αμφισβητήσεως των θεσμών, με την άνοδό του στην εξουσία αλλά και πριν από αυτήν εργάσθηκε συστηματικά για την υπονόμευσή τους. Εκπόρθησε το κράτος και το μετέβαλλε σε τροφείο των κομματικών του στελεχών και σταδιακά σε μηχανισμό αυτοτροφοδοτούμενης και ανακυκλούμενης διαφθοράς. Οργάνωσε με συγκεκριμένα νομοθετικά και πρακτικά μέτρα την διαπίδυση των στελεχών του σε όλες τις κοινωνικές συσσωματώσεις και προπαντός στα συνδικάτα. Εξασφάλισε την επικράτηση των ιδεοληψιών του μέσω ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα συστήματος χειραγώγησης των πολιτών που έθεσε σε λειτουργία. Χλεύασε μέσω του συστήματος προπαγάνδας του καθιερωμένες αξίες στις οποίες ακουμπούσε η Ελληνική ψυχή και διέστρεψε άλλες. Ναρκοθέτησε τον θεσμό της οικογένειας στο όνομα του προοδευτισμού. Εν τέλει επέβαλλε το σύστημα αξιών του αθόρυβα, συστηματικά, αλλά και δυναμικά όπου χρειαζόταν, κυρίως δια της χρήσεως του προπαγανδιστικού μηχανισμού του και του δημοσίου χρήματος.
Το ιδεολογικό σύστημα ΠΑΣΟΚ έμεινε χωρίς αντίπαλο. Η κεντροδεξιά ήταν κάποτε το αντίπαλο ιδεολογικό δέος, τώρα δεν είναι. ΜΜΕ και ιδίως εφημερίδες εχθρικές προς το ιδεολογικό του ιμπέριουμ ουσιαστικώς δεν υπάρχουν. Πώς να υπάρχουν άλλωστε όταν με την βοήθεια του αριστερού παρακράτους οι μαχητικότεροι εκδότες της κεντροδεξιάς δεν βρίσκονται σήμερα στην ζωή; Ο φόβος του αριστερού παρακράτους συνέβαλε τόσο πολύ στην επικράτηση του ιδεολογικού ιμπέριουμ του ΠΑΣΟΚ όσο τίποτε άλλο. Δείτε π.χ. τις δύο κορυφαίες σε κυκλοφορία εφημερίδες της λεγόμενης κεντροδεξιάς να διευθύνονται σήμερα από έξοχους μεν, αλλά… δεδηλωμένους κεντροαριστερούς δημοσιογράφους! Οι θεσμοί υπέστησαν καθίζηση και η ανομία επικράτησε ως θεσμός και ως τρόπος συμπεριφοράς. Τυπικώς η δημοκρα-τική αρχή δεν έχει καταλυθεί. Ουσιαστικώς όμως έχει υποστεί δραματικές μεταβολές στην σύστασή της. Το κράτος δεν υπηρετεί πλέον τον πολίτη, αλλά υπηρετείται από αυτόν. Το δημόσιο συμφέρον η κοινωνία δεν το αντιλαμβάνεται πλέον ως τέτοιο και ο πολίτης δεν ανέχεται να υποστεί την παραμικρή έκπτωση στα ατομικά του δικαιώματα για χάρη του κοινού καλού. Ο πατριωτισμός, η αγάπη προς την πατρίδα, η ηθική, η δημόσια τάξη, η μελέτη, η πειθαρχία, η ιεραρχία, ο σεβασμός στα δικαιώματα του άλλου, η συναίσθηση των υποχρεώσεών μας, κάθε τι καλό και αγαθό βάλλεται και χλευάζεται, μηδενός αντιδρώντος. Οι πάντες τρέχουν με όραμα τον ατομικό τους πλουτισμό σε έναν ατελείωτο, όσο και ανένδοτο αγώνα για διαρκή ατομική άνοδο. Και στην θέση των θεσμών που εξέπεσαν, το ίδιο το κόμμα – κίνημα κατέστη θεσμός. Γι’ αυτό και η κρίση του έχει τον χαρακτήρα θεσμικής κρίσεως.
Γιατί όμως υπέστη κρίση το ΠΑΣΟΚ, εφόσον είναι χωρίς ιδεολογικό αντίπαλο εδώ και πολλά έτη; Διότι ο Ελληνικός λαός απεφάσισε αυθόρμητα και χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογική βάση (από δυσφορία απλώς ή καλύτερα ανία για την πολύχρονη παραμονή του στην εξουσία) να το θέσει και πάλι στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως. Το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε όμως εν τω μεταξύ σε καθεστωτικό κόμμα, σε θεσμικό κόμμα. Δεν νοείται όμως καθεστωτικό κόμμα να βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολιτεύσεως. Η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να διανύσει μακρά αντιπολιτευτική θητεία, δύο, τριών, τεσσάρων ή όσων τετραετιών θελήσει ο κυρίαρχος λαός και η «κατανόηση» της αδυναμίας αυτής από πλείστα όσα ΜΜΕ, που φαίνονται να αγωνιούν για το πότε το ΠΑΣΟΚ θα ξανατεθεί σε τροχιά εξουσίας, αποδεικνύουν τούτο: Ασυναίσθητα το πολίτευμά μας έχει υποστεί σοβαρή αλλοίωση. Το συνεπές ροκάνισμα των δημοκρατικών θεσμών από το ΠΑΣΟΚ οδήγησε σε μετάλλαξή τους, αν και επρόκειτο περί θεσμών που εδραιώθηκαν με θαυμαστή ευλάβεια από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και θεμέλιό τους τέθηκε το έξοχο Σύνταγμα του 1974, έργο του σοφω-τάτου Καθηγητού και Πρύτανη των πολιτικών Κωνσταντίνου Τσάτσου αλλά (εκ παραλλήλου θεμέλιο των δημοκρατικών θεσμών τέθηκε από το ίδιο αυτό Σύνταγμα) και ο πατριωτισμός του λαού.
Την θεσμική αυτήν αλλοτρίωση το ΠΑΣΟΚ ενέπνευσε και σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι που την εκφράζει εναργώς. Αρρώστησε το ΠΑΣΟΚ; Αρρώστησε και η ήδη σεσηπυϊα και βαριά άρρωστη κοινωνία μας. Διότι αποδέχθηκε την θεσμική αλλοτρίωση και την ανομία ως θεσμό της. Έθεσε έτσι το ΠΑΣΟΚ στην θέση των θε-σμών που το κόμμα αυτό κατεδάφισε και το ανέδειξε σε θεσμό – πυρήνα της λειτουργίας του πολιτεύματός μας. Γι’αυτό και τώρα η κοινωνία μας δεν αντέχει την αρρώστια του. Γιατί την αισθάνεται ως δική της αρρώστια, ως νέα ανατροπή του άνομου πλέον θεσμικού της κεκτημένου.
Πότε όμως οι ενεργοί πολίτες θα συνέλθομε και θα αντικρίσομε κατάματα την πρωτοφανή αυτή θεσμική αλλοτρίωση, αλλοίωση και εξαλλαγή που υπέστη το δημοκρατικό μας πολίτευμα, το οποίο με τόσους αγώνες θεμελιώθηκε και εδραιώθηκε; Πότε θα αρχίσει και πάλι να ζωντανεύει η αγάπη μας προς την πατρίδα και την δημοκρατία, η οποία θα μας δώσει την δύναμη να αποτινάξομε από τους ώμους της Δημοκρατίας μας το άρρωστο θεσμικό - καθεστωτικό κόμμα – κίνημα και να αποπτύσομε την ιδεολογία του που διέβρωσε την ελληνική μας συνείδηση και πα-ρέλυσε το κράτος μας;
Την αρχή καλούνται να κάνουν τα όσα μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αν και εγκλωβισμένοι σ’αυτό για διάφορους λόγους, ωστόσο συναισθάνονται την ανάγκη για μεταβολή των πολιτικών μας πραγμάτων. Αυτοί καλούνται να λάβουν την γενναία και δυναμική πρωτοβουλία που οι καιροί επιτάσσουν και να θέσουν δυναμικό τέρμα στον ιδιότυπο ελληνικό περονισμό, θέτοντας το κόμμα – κίνημα οριστικά στο ιστορικό περιθώριο και δίδοντας στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία μία αληθινά υγιή θεσμική και γνήσια πατριωτική – ελληνική έκφραση, που ποτέ έως σήμερα δεν είχε.
Αρχή για μία τέτοια αλλαγή, που θα αποτελέσει και αρχή αποκαταστάσεως της θεσμικής λειτουργίας του κράτους μας είναι η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κόντρα και ενάντια στο παλαιοκομματικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ που ήδη εξαπολύει όλες τις δυνάμεις του για να την αποτρέψει.
Με την εκλογή του κ.Βενιζέλου, αν και αυτός δεν συμβιβασθεί βεβαίως και δεν παραδοθεί τελικώς στο κατεστημένο του κόμματός του, ελπίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα απαλλαγεί από τα διαβρωμένα από την καθεστωτική αντίληψη στελέχη του και θα αρχίζει να συμβιβάζεται και να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο προς την δημοκρατική αρχή, καταλήγοντας να πάρει την μορφή κόμματος του Δημοκρατικού Κέντρου, αληθινά τώρα δημοκρατικού και επωφελούς για τον τόπο.

Ein Steppenwolf είπε...

"Συνάντηση των μπλόγκερς"; Των "αντιπροσώπων του Διαδικτύου"; Επικοινωνιακό τρικ, τώρα που τα ιστολόγια είναι της μόδας. Τουλάχιστον πρωτότυπο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
Έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει! Σε μέμφονται γιατί δεν είσαι αντίχριστος, σε μέμφονται γιατί δεν είσαι υπέρ της απαλλαγής στρατεύσεως, σε μέμφονται γιατί δεν είσαι υπέρ της μετατροπής της Ελλάδας σε Ελληνοαλβανία, σε μέμφονται όταν είσαι δυναμικός διότι τότε τους φαίνεται ότι εκδηλώνεις κόμπλεξ ανωτερότητας, σε μέμφονται όταν τους ζητείς συγγνώμη διότι την θεωρούν ανεπαρκή! Δεν πρόκειται να ησυχάσουν, δεν πρόκειται να... ξελυσσάξουν διότι τους έχετε γίνει εφιάλτης! Γνωρίζουν ότι με την παρουσία σας στην ηγεσία πάει ο παλιός καλός καιρός της ασυδοσίας. ΒΑΡΔΑΡΗΣ θα φυσήξει δυνατός και θα ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ τα πάντα! ΤΡΕΜΟΥΝ την κάθαρση, ΤΡΕΜΟΥΝ την αλήθεια.
Ο πανικός τους έχει γίνει πρόδηλος απο τις ψευδοδημοσκοπήσεις που κατασκευάζουν σε συνεργασία αγαστή πλέον με την αγαπημένη μας Κυβέρνηση, η οποία άλλωστε ελέγχει τις περισσότερες απο τις δημοσκοπικές εταιρείες! Όμως ΔΕΝ θα... προκάνουν! Το ΛΑΪΚΟ ΠΟΤΑΜΙ θα τους σαρώσει και θα τους στείλει οριστικά στο ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ της Ιστορίας. Στην Ιστορία φύσηξε καινούριο αεράκι! ΒΑΡΔΑΡΗΣ εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας, κάθαρσης και αλλαγής!
Επιτέλους όμως πότε θα ξεφύγετε και εσείς απο την μέγγενη της μικροκομματικής αντιπαράθεσης και των διαλόγων με τα σαπρόφυτα και θα ανοιχθείτε στην κοινωνία για να της μεταδώσετε όχι το παρωχημένο μήνυμα του παρελθόντος, αλλά το ΕΘΝΕΓΕΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ! Δεν πάει άλλο! Χορτάσαμε δεκαετίες ολόκληρες από λόγια, συσκέψεις, επιτροπές. Ήλθε η ώρα για ΔΡΑΣΗ! Αναλάβατε επομένως ΔΡΑΣΗ!
Με απόλυτη πεποίθηση στην νίκη σας που ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ!
ΖΗΤΩ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ!

harrygrath είπε...

Απο τα σχολια καθισταται φανερο οτι η σαφηνεια ειναι αυτοκτονια για καθε πολυσυλλεκτικο πολιτικο.

Το μεγαλο ατου Γιωργου ηταν ο καλωσυνατος χαρακτηρας του.
Ομως,το γαντζωμα του στην αρχηγια,ο εκβιασμος της ψηφου εμπιστοσυνης & η "εξωθεσμικη " εμφανιση αδελφου του με τη γκαφα(?) για " κριση στην οικογενεια ",αμαυρωνουν την παλια καλη εντυπωση.

Νέαρχος Γαλανάκης είπε...

Πολύ ωραία αυτά που λέτε. Θα πρέπει όμως να υλοποιηθούν σε περίπτωση εκλογής σας. Αλλιώς δεν θα διαφέρετε σε τίποτε από τους προκατόχους σας. Καλή δύναμη

therapy? είπε...

Καλησπέρα...Κι εγώ θέλω να εκφράσω το νικηφόρο ΠΑΣΟΚ... κάποιος από τους 2 μας θα πρέπει να αποχωρήσει και αυτός δεν θα είμαι εγώ γιατί είμαι ο Hulk...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Πριν τις εκλογές πίστευα πως ο επόμενος "Μελλοντικός ηγέτης" στο Πασοκ θα ήσασταν εσείς! Αν και δεν ήμουν αισιόδοξος για την νίκη, παρηγορούσα τον εαυτό μου πως με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως αρχηγό και με την επερχόμενη φθορά της ΝΔ μετά από 8 χρόνια εξουσίας, το Πασοκ θα κερδίσει την επόμενη τετραετία.

Δυστυχώς, με έχετε απογοητεύσει με τον χαρακτήρα σας και τις "πολιτικές" ενέργειές σας..

α) Το υπεροπτικό σας ύφος και η αγριότητα του βλέμματός σας, καθώς και η ειρωνεία σας όταν "σας στριμώχνουν" οι δημοσιογράφοι, σαν κάνουν απόμακρο και αντιπαθή στον πολύ κόσμο..

β) Ο χρόνος και ο τόπος (Ζάππειο) που επιλέξατε να ανακοινώσετε την υποψηφιότητά σας ως μελλοντικός υποψήφιος αρχηγός κόμματος, μου έδωσε την εντύπωση πιο πολύ για "δίψα για εξουσία" (και χαρά που έχασε το Πασοκ) παρά "αίσθημα ευθύνης" όπως υποστηρίζετε..

γ) Η άμεση και αυθόρμητη (ανθρώπινη κατά τ' άλλα) αντίδρασή σας στην περίπτωση του γραφικού Ρέλλου, κακοχαρακτηρίστηκε δικαιολογημένα από τα MME και τον κόσμο. Ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει να συγκρατεί τις συναισθηματικές και βίαιες αντιδράσεις του (δείτε το βλέμμα σας στο βίντεο και θυμηθείτε τη δήλωσή σας "Εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης, συγχωρώ τους ταλαίπωρους... ")

δ) Ο "πολιτικός" χαρακτηρισμός ως "Ανίκανο" (πολιτικά πάντα) προς το πρόσωπο του κυρίου Παπανδρέου, είναι δήλωση που μόνο ενωτική δεν είναι! (Ούτε οι βουλευτές της ΝΔ δεν τολμούν να κάνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς, με εξαίρεση τον κύριο Μητσοτάκη, γνωστο για το ανήθικο χαρακτήρα του και μισητό από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου)

ε) Οι "20 θέσεις για το Πασοκ και τη χώρα", κατά γενική ομολογία είναι αοριστολογίες που δεν πείθουν για συγκεκριμένες θέσεις..

στ) Η εμμονή σας να υπαινίσσεστε πως πίσω από τις φήμες που κυκλοφόρησαν για το επίθετό σας κρύβονται εσωκομματικά συμφέροντα, είναι άλλο ένα δείγμα αντιπαλότητας και αντι-ενότητας που καλλιεργείτε.

ζ) Αντί να σταθείτε στα πραγματικά αίτια της ήττας, ρίχνετε όλη την ευθύνη στον Παπανδρέου, ενώ χρησιμοποιείτε ως "όπλο" κατά του συν-υποψηφίου σας, το γεγονός ότι είναι γιος του Ανδρέα, ενώ εσείς είστε αυτοδημιούργητος! (Αν και δεν είμαι υπέρ της οικογενειοκρατίας, αυτό το επιχείρημα δεν είναι πολιτικό. Μέχρι και σήμερα, ο κος Παπανδρέου θεωρείται ίσως ο καλύτερος ΥΠΕΞ της Ελλάδας!) Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο.. ρωτήστε κάποιον που δεν ψήφησε Πασοκ να σας πει γιατί δεν το έκανε. Σίγουρα ο κος Παπανδρέου φάνηκε "λίγος", αλλά αυτό δεν είναι η μόνη αιτία. Αμφιβάλλω αν είχατε διαβάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του Πασοκ. Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλοι οι βουλευτές. Σας άκουγα όλους στα κανάλια και διαπίστωνα παντελή έλλειψη γνώσεων σχετικά με το πρόγραμμα του Πασοκ. Έστω και σε αυτά τα γενικόλογα που έλεγε, οφείλατε να το είχατε διαβάσει.

ζ) Αν στα παραπάνω έχω δίκιο, τότε πολύ απλά είστε ένας δημαγωγός που εκμεταλλευόμενος την ευφυΐα σας επιδιώκετε την αρχηγία του κόμματος με φιλοδοξία να κυβερνήσετε, αλλά όχι να στραφείτε ουσιαστικά στα προβλήματα του κόσμου.

Αυτό που δε μου κολλάει όμως, είναι πώς ένας τόσο έξυπνος και ικανός άνθρωπος φέρεται τόσο ανώριμα πολιτικά, που ενώ πριν τις εκλογές συγκέντρωνε ποσοστό 70-80% περίπου μελλοντικός αρχηγός του Πασοκ, κατάφερε - με τις πολιτικές του πράξεις - σήμερα να κινδυνεύει να γίνει τόσο αντιπαθής στη βάση του Πασοκ και να οδηγεί το κόμμα σε διάσπαση ή διάλυση..

Μπορεί να μη διαθέτω τη δική σας ευφυΐα και εμπειρία (επισήμως το IQ μου είναι μεταξύ 139 και 147), αλλά σαν κατώτερη πνευματική οντότητα που είμαι, αρχίζω να καταλήγω στο συμπέρασμα πως η όλη συμπεριφορά σας και οι μέχρι τώρα ενέργειές σας, ίσως δεν είναι τυχαίες.. Αν επιβεβαιωθώ, τότε σε περίπτωση που οι δημοσκοπήσεις σας θέλουν να χάνετε, τότε προβλέπω πως θα κάνετε δικό σας κόμμα πριν φτάσουμε στις εκλογές, οδηγώντας το Πασοκ σε διάσπαση. Αν από την άλλη κάνω λάθος, τότε απορώ πως θα μπορέσετε να συνεργαστείτε με το Πασοκ, που θα έχει έναν "Πολιτικά Ανίκανο" αρχηγό και πάλι (και φυσικά δεν ξέρω κατά πόσο ένας θα ήθελε ο κος Παπανδρέου να συνεργαστεί με κάποιον που τον έχει χαρακτηρίσει.. Ανίκανο.

Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε τις απόψεις μου βλακώδεις, σκεφτείτε πως έτσι βλακωδώς σκέφτεται και η πλειοψηφία του κόσμου που θα ήθελαν ένα ισχυρό και λαϊκό Πασοκ.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και

θα ήθελα να δείτε το μήνυμά μου ως καλοπροαίρετη κριτική και να αποτελέσει αφορμή για αυτοκριτική...(αν και χωρίς να το θέλω, μου βγήκε αρκετά επικριτικό. Συγχωρέστε με που δεν είμαι κόλακας) και θα εκτιμούσα πολύ μια ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ απάντηση, αν και κατανοώ πως στη δύσκολη θέση που εσείς έχετε φέρει τον εαυτό σας, κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο. Προσέξτε μόνο μήπως γυρίσουν μπούμερανγκ οι δηλώσεις σας κατά του Γεωργίου Παπανδρέου και η φαινομενικά εύκολη διαδικασία εκλογής αρχηγού στο Πασοκ κατά την οποία και οφείλετε και μπορείτε να κερδίσετε για το καλό του κινήματος και του τόπου, αποβεί οδυνηρή ήττα με κυρίαρχο υπαίτιο τον εαυτό σας και μόνο!

Σας ευχαριστώ.
Με εκτίμηση,
Θ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργος υποστηριξε Σημιτη το '96, υπηρξε μεγαλο-υπουργος του και στη συνεχεια πηρε και το δαχτυλιδι χωρις να διαμαρτυρηθει οχι μονο το 2004 μετα την πρωτη του ηττα αλλα και μεχρι το 2007, οποτε και συνεθληβη, οδηγωντας το ΠΑΣΟΚ στα κατωτερα ποσοστα των τελευταιων 30 ετων! Και τωρα λεει οτι του φταιει ο Σημιτης για τις ηττες του. Ημαρτον, κυριε. Αυτοι πανε να μας τρελανουν. Τουλαχιστον ο Βαγγελης ειναι αδολος και ασπιλος και εχει το σθενος και τη διαθεση να προσφερει.

Ειμαι με το Βαγγελη. Οριστικα και αμετακλητα. Με το Γιωργο δεν θα δουμε ασπρη μερα. Θα μεινουμε αντιπολιτευση για πολλα, πολλα, πολλα, παρα πολλα χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Hey, Georgie, boy...

Whassup, my man? You still cool, brother? Haven't heard from you lately. Well, it's a bummer, bro, what can I say? You lose once, nobody says a whisper....you lose twice, you get slaughtered, and everybody wants to take a swat at you. Man, I tell ya. It's a cruel world out there. Ya know what I mean, don't ya? Why people can't just leave you alone? Why they have to stir up so much trouble, man.

On the one side, Karalis, or whatever his name is, gives you a smack and pulls the rag from under you. He wins an election on the hair of his chinny chin chin, with half of Greece burned to ashes and the milk in the tits of the goats as firm as cheese. I tell ya. It's a f...ed up situation, don't ya think?

Then, out comes Venizelos and charges at you like a bull in a china shop. I bet your bro Nikos could write a novel about that guy. Where did that Venizelos come from? How did he take you up for that? No respect, no nothing. He stares down at you like he did his students at the university. And you coil. You hate guys like him, and like Koulouris, arrogant lil pricks, huh? You wished they left you alone...you deserve to lead undistracted, uninterrupted, until your destiny is fulfilled. Who are those maggots to tell you how to run the party, huh? You know better...your daddy is the founder, Mother F.....ers. Get out of my party! Yes, you ought to tell them? Nooo? Why, bro? What's stopping you? I tell ya. How do you let them make fun of you, I'll never know. Now Venizelos wants to take your job away from you. Some nerve, huh? And you stuck between a rock and a hard place, surrounded by people like Papoutsia, Tzouvlakas, Fifi, and a bunch of others. They are losers, and you know it. But they are all you have. And with them, you'll have to fulfill your destiny and become the third prime sinister in your family. Your daddy was cool, though, man. Brainy man! Andreas will never be matched in wit and brains. What an IQ! Pheewwww....the rest of us were ants before him. But he was stuck, too. In the end, you can't pick your team. Your team picks you. It's a shame. I know what you thinkin'. "If I lose on 11/11, losers, I'm living for abroad. I'm gonna work to get a Nobel Prize, small people. Who the f...ck you think you dealing with? I'm a Papandreou, you maggots. I'll lead you till you fulfill my destiny. Till then, shut your pipe hole and take it like a man (and a woman, for the ladies). I will lead you till the cows come home. You ain't nothing without me. And now, hang on, guys. It's gonna be a bumpy ride!"

!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θωπεια, γαληνη, ησυχια, ηρεμη θαλασσα, ηρεμη ηγεσια, συμβιβασμενη, πορευεται με το κατεστημενο, για να διατηρησει το στατους κβο, οπως παλια, στη δεκαετια του '50 και του '60, με τους πλουσιους στα Βορεια προαστια να λενε τις μαλακιες τους και να εχουν υποδουλωμενους 5 εκατομ. φτωχους Ελληνες να μοχθουν και να παραγουν πλουτο για να τον νεμονται οι κηφηνες. Που ειναι ο Χαρρυ Κλυνν? Χαρρυυυυυ....βγες και ξαναπεστα. Ευτυχως που εχω τα CD σου εδω στην ξενιτεια για να ξερω τι μου γινετε, και τι γινετε στην πατριδα που αφησα πισω, και που καποτε ελπιζω να βρω σε διαφορετικη μοιρα, αλλα δεν το βλεπω. Ο "εγω εβοσκα τα προβατα εδω παραπερα" εφυγε απο καιρο, και οι ιδιες καταστασεις εμειναν. Τιποτα δεν αλλαζει στην ελλαδα, τωρα οι φτωχοι, ομως, μπορουν και δανειζονται απ' την πλουτοκρατια μεχρι το λαιμο για να ειναι για παντα υποχρεωμενοι στους δουλεμπορους ελπιδας.

Α, ρε, Βενιζελο, ελπιζω να νικησεις για να τους βαλεις τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι των εκμεταλλευτων. Και μην ξεχασεις την φτωχολογια στα δυτικα προαστεια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή της 11ης Νοεμβρίου.
1. Ειλικρινά δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτή τη φοβερή συσπείρωση ετερόκλητων δυνάμεων και συμφερόντων γύρω από τον ΓΑΠ και την ηγετική του ομάδα. Δεξιοί και Αριστεροί έχουν ξεκινήσει ένα «νέο ανένδοτο» για την υποστήριξη του και τη διατήρησή του στην ηγεσία του κόμματος. Αυτό το στοιχείο από μόνο του δηλώνει για μένα την ορθότητα της κίνησής σας και την αναγκαιότητα της. Από την άλλη μεριά όμως κάθε μέρα που περνά αυτός ο ετερόκλητος συνασπισμός καταφέρνει να χειραγωγεί την κοινή γνώμη και αυτό με τη σειρά του υποσκάπτει και αποδυναμώνει την δυναμική της υποψηφιότητάς σας. Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο καιρό γύρω από το ζήτημα της αντιπαράθεσης αναπτύσσεται μια τρομερή παραφιλολογία που δεν αφορά σε καμία περίπτωση την ικανότητα του αρχηγού – ηγέτη ενός κόμματος να το καθοδηγεί, να του προσδίδει ταυτότητα, αλλά την ευγένεια και τον εν γένει χαρακτήρα μιας προσωπικότητας. Δεν αντιλέγει κανείς ότι ο κ. πρόεδρος είναι μια πολύ ευγενική και αξιόλογη προσωπικότητα, δεν θα μπορούσαμε να μην του αποδώσουμε αυτό που είναι η δημόσια εικόνα του εδώ και τριάντα χρόνια, αλλά αυτό απέχει πολύ από την ικανότητά του να διαχειριστεί τις κομματικές και πολιτικές ανάγκες ενός κόμματος με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Σε κορυφαίες επιλογές ο πρόεδρος, από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος, έχει κάνει σωρεία λαθών και σε κάθε επιλογή του υπήρξαν αντιδράσεις και υπαναχωρήσεις που ακύρωναν τις επιλογές του και δικαίωναν τους επικριτές του. Αυτό είναι το στοιχείο που έκανε τον κόσμο να μην τον εμπιστευτεί στις εκλογικές μάχες που έδωσε. Όσο η συζήτηση όμως απομακρύνεται από αυτό το δεδομένο τόσο περισσότερο αλλάζει το πεδίο αντιπαράθεσης κι εκεί φαίνεται να κερδίζει. Παράλληλα κερδίζει από την επαναλαμβανόμενη αναφορά στην ικανότητα του να «εγγυηθεί» την ενότητα του κινήματος. Με όλα αυτά τα δεδομένα είναι κατανοητή η ανατροπή των ποσοστών που εμφανίστηκε την τελευταία ειδικά εβδομάδα.
2. Οι κομματικοί μηχανισμοί κα παράγοντες που έχουν ενεργοποιηθεί για τη στήριξη του κ. προέδρου αλλά και η ουδετερότητα στο όνομα της ενότητας ορισμένων στελεχών αποδυναμώνουν την προοπτική της υποψηφιότητάς σας καθώς έντεχνα παρασύρουν τις συζητήσεις σε άλλα στοιχεία και όχι στην πραγματική και ουσιαστική συζήτηση που πρέπει να παραμείνει σε μια σταθερή βάση. Στις 11 Νοεμβρίου η κομματική βάση και ο ανώνυμος πολίτης πρέπει να επιλέξει τον καταλληλότερο από τους υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος. Δεν είναι οι πολιτικοί μηχανισμοί, δεν είναι τα βουλευτικά γραφεία και οι άλλοι παράγοντες που θα επιλέξουν με βάση την ικανοποίηση των μικροσυμφερόντων τους αλλά ο πολίτης, ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Η επιλογή πρέπει να είναι στοχευμένη και με βάση τον ιδεολογικό και πολιτικό προσανατολισμό και την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα. Είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι ο αντίπαλος μας είναι η πολιτική της Δεξιάς και η διασπαστική ρητορεία της ανανεωτικής αριστεράς. Είναι ανάγκη να δούμε ότι δεν έχουμε πια συμμάχους στην πορεία μας, ότι το ΚΚΕ αντιλήφθηκε πως όσο λειτουργεί σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα χάνει σε εκλογική δύναμη. Για το λόγο αυτό και στη στόχευσή του ο ουσιαστικός αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ και κατά δεύτερο λόγο οι πολιτικές της συντήρησης. Φυσικά είναι αναγκαίο να απαντήσουμε σε αυτή την επίθεση με όλες μας τις δυνάμεις και να μην περιμένουμε ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς θα μπορέσουν ποτέ να ξεφύγουν από την ολοκληρωτική δομή και αντίληψη του ΚΚΕ ή την οπορτουνιστική διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια συνεργασία τους μαζί μας μόνο ως συγκυριακή και πάντα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να νοηθεί. Από την άλλη μεριά ο ιδεολογικός χώρος της δεξιάς είναι κι αυτός περιχαρακωμένος και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει η επανάληψη του πειράματος του 2000 – 2004 για διεμβολισμό καθώς αυτή η στροφή μας έκανε σε μεγάλο βαθμό να χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Πρέπει λοιπόν η νέα ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ να είναι ξεκάθαρη Σοσιαλιστική ανανεωτική και ενωτική. Την ικανότητα να διαμορφώσετε αυτή την ταυτότητα και να της δώσετε ξεκάθαρη μορφή την έχετε εσείς περισσότερο από κάθε άλλο πρόσωπο στον χώρο των στελεχών του κινήματος. Πρέπει όμως αυτό να γίνει απόλυτα κατανοητό στον απλό κόσμο και αυτό είναι που πρέπει να προβάλλεται από τους άμεσους συνεργάτες σας. Κανένα άλλο πρόσωπο από την ηγετική ομάδα που πλαισίωσε τον κ. Σημίτη, ούτε καν ο ίδιος ο κ. πρωθυπουργός δεν έχει πια την εμπιστοσύνη του «όλου ΠΑΣΟΚ» θα πρέπει λοιπόν εσείς, ο κ. Λοβέρδος και όποιο άλλο στέλεχος έχει την ικανότητα και δεν βαρύνεται από τον ρόλο που έπαιξε στο πρόσφατο παρελθόν, να αναλάβετε το βάρος της παρουσίασης της νέας φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που θέλουμε να δούμε ξανά να προβάλει σαν δύναμη ανανέωσης της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο και το κόμμα θα μπορέσει να αναδιοργανωθεί και να προτείνει λύσεις που θα μας ξαναφέρουν σε επαφή και συμφωνία με τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.
Συγχωρήστε μου την αδυναμία να συντομεύσω το κείμενο αλλά νομίζω ότι μόνο με την ανάλυση του σκεπτικού θα μπορούσα να δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Μανόλης Ορφανουδάκης Mhs.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ εχασε τις εκλογες δεν ειναι λογος να χανετε και την ψυχραιμια σας συντροφοι... κ. Βενιζελο καλη επιτυχια αλλα μετριαστε καπως την διαθεση ισοπεδωσης του αντιπαλου που εκπεμπετε οταν εκνευριζεστε, ο τεχνοκρατης πολιτικος σε εξαρση παθους μου προκαλει αρνητικα αντανακλαστικα. Πολυ ατυχως ειχαν αποκαλεσει τον Εβερτ "μπολντόζα".

Ανώνυμος είπε...

Σε προηγούμενο σημείωμά μου ανέφερα -μεταξύ άλλων- ότι στα σχέδια της οικογένειας Παπανδρέου είναι να διατηρήσει ένα συρρικνωμένο έστω ΠαΣοΚ να το μπολιάσει με "αριστερές" ιδέες όπως την απλή αναλογική, την εναντίωση στην παγκοσμιοποίηση, το εγγυημένο εισόδημα κλπ. και να πάρει άφεση αμρτιών από την Αριστερά για να παρουσιαστεί ως αναγεννώμενος φοίνικας.
Φυσικά, εννόύσα πως όλα αυτά θα τα δεχτεί προσχηματικά για να πάρει την άφεση και μάλιστα χαρακτήρισα "παιδικές" τις συλλήψεις αυτού του είδους. Όχι γιατί η μη αποδοχή της παγκοσμιοποίησης είναι ελλάτωμα που πρέπει να αποφύγει το ΠαΣοΚ ούτε γιατί απλή αναλογική, εγγυημένο εισόδημα και άλλα παρόμοια είναι μέτρα ατελέσφορα και απορριπτέα. Απλά, θεωρώ την υπόθεση της κατοχής του ΠαΣοΚ από την οικογένεια Παπανδρέου θέμα ψυχολογίας και οικκογενειακού δικαίου μαλλον παρά θέσεων και απόψεων. Οι θέσεις και οι απόψεις είναι προσχήματα.
Ο Κατσιφάρας είπε: Το ΠαΣοΚ ήταν, είναι και θα είναι παπανδρεϊκό. Ο Λιβάνης άνοιξε τα συμβόλαια και αποφάνθηκε για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του Γιώργου, ο Νίκος Παπανδρέου υπενθύμισε ότι όλη η οικογένμεια έχει ενδιαφέρον για το κληροδότημα και η Μαργαρίτα ετοιμάζει δεξίωση το βράδυ της 11/11/07 αν φτάσουμε σε αυτό.
.....................

Σοσιαλιστικό κόμμα θέλει να είναι το ΠασΣοΚ αλλά δυστυχώς τα αποκαλυπτήριά του εμφανίζουν ένα κόμμα του βαθέως παρελθόντος. Σε κάθε φυσιλογικό κόμμα ο αρχηγός θα είχε βγει το ίδιο βράδυ [όπως περίμεναν όλοι οι Έλληνες, ακόμα και οι δημερινοί υποστηρικτές του] και θα είχε παραιτηθεί αφού ανέλαβε την κύρια ευθύνη της ήττας. Για τους άλλους συνέδεε επί χρόνια την ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραίτηση [και την απόδοση πολιτικής ευθύνης με καρατόμηση], όταν όμως έφτασε να δει στον καθρέφτη τον εαυτό του δίστασε κι αποφάσισε να κρατήσει το κόμμα και να μην το χαρίσει στους συντηρητικούς που είναι οι Σημίτης, Βενιζέλος κλπ. Άσχετα από τις αδυναμίες τους, οι Σημίτης Βενιζέλος κλπ. είναι τουλάχιστον αξιοπρεπείς πολιτικοί του σοσιαλιστικού ευρύτερα χώρου΄και δεν χρειάζονται ρετσινιές προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συσπείρωση. Βέβαια και οι χαρακτηρισμοί "χαζός" και "ανίκανος" για τοξν Γιώργο είναι απαράδεκτοι και καφενειακοί αλλά δεν φτιασιδώνονται σαν δήθεν πολιτικά επιχειρήματα.
.......................

Η ζημιά έχει ήδη γίνει. Είτε βγει ο Βενιζέλος είτε ο Παπανδρέου, το ΠαΣοΚ είναι προς συρρίκνωση και λαβωμένο καίρια για όλο το διάστημα που θα πρέπει να σταθεί ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Βενιζέλος αμφισβητήθηκε με τρόπο απαράδεκτο και -αυτή τη στιγμή- είναι για πολλούς ΠαΣοΚους μισητό πρόσωπο [αφού αμφισβήτησε τα "θεία"] και ενδεχόμενη εκλογή του θα τον έχει αποδυναμωμένο. Τα πλεονεκτήματά του [ευστροφία, άνεση λόγου, προτάσεις, ικανότητα να χειριστεί θέματα κλπ.] θα ακυρώνονται συνεχώς αφού δεν θα τα συνοδεύει ένας "μύθος" αναγκαίος για τον ηγέτη που θέλει να αντιμετωπίσει τον ήδη "εγκαθιδρυμένο" μύθο του Καραμανλή [που τον κατέκτησε δίκαια ύστερα από τις δύο συνεχόμενες νίκες του].

Ο Γιώργος Παπανδρέου -αν βγει- θα είναι εύκολος αντίπαλος για την κυβέρνηση και εξασφαλίζει και νέα μεγάλη νίκη για την ΝΔ στις επόμενες εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Ακόμα και ΠαΣοΚοι που τον ψήφισαν φέτος θα τον εγκαταλείψουν στο μέλλον απογοητευμένοι από την εμμονή του στην καρέκλα. Η συμπάθεια που εκφράζεται προς το πρόσωπό του είναι υπαρκτό ρεύμα αλλά πολύ μικρό για να διεκδικήσει νίκη σε εκλογές και κυβέρνηση.

Στην ουσία ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ το βράδυ των εκλογών, όταν ύστερα από πολύωρη σκέψη(!!!) ο Γιώργος αποφάσισε να μείνει στο κόμμα κι έκανε τη σχετική δήλωση. Από εκεί και πέρα όλα ήταν προδιαγεγραμμένα υπέρ του Καραμανλή. Μόνο ένα διαφορετικό σκηνικό θα έδινε ελπίδες στην παράταξη. Αν, ας πούμε, ο Γιώργος δήλωνε ότι αποχωρεί από την Προεδρεία του κόμματος και εγγυάται την ομαλή μετάβαση, προέκυπταν δυο τρεις υποψηφιότητες [π.χ. Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης, Πάγκαλος κλπ.] και πηγαίναμε σε μια γρήγορη εκλογή και είχαμε -ας υποθέσουμε- τον Βενιζέλο εκλεγμένο νέο αρχηγό να απαντά στις Προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά. Κάτι η αυτοπεποίθηση των μελών και φίλων και ψηφοφόρων ότι "τώρα μπορούμε", κάτι κάποια γκάλλοπ που θα έδειχναν ότι η ΝΔ δεν προηγείται πια [μόλις μερικές μέρες μετά την νίκη της], κάτι ο δυναμισμός του Βαγγέλη, θα έδινα όλα μαζί στον κόσμο του ΠαΣοΚ αλλά και σε ολόκληρο τον λαό την αίσθηση ότι η αλλαγή πλέον είναι επικείμενη και ζήτημα λίγου χρόνου. Όλο αυτό το σκηνικό ανατράπηκε με την επιμονή του Παπανδρέου να "κατσικωθεί" στην καρέκλα και κατέρρευσε κάθε πιθανότητα του ΠαΣοΚ να αντιπολιτευτεί σοβαρά και να έχει βεβαιότητα νίκης στις επερχόμενες εκλογές.

Τώρα, μετά την γκάφα της βραδιάς των εκλογών και τον [ασυνείδητο] αυτοεγκλωβισμό του ΠαΣοΚ σε ΄λενα διαρκές αδιέξοδο, ανακαλύπτονται φόρμουλες για την εξυγείανση του ΠαΣοΚΙ και την επιστροφή του στις "παπανδρεϊκές" ρίζες. Ο λαός θα αντιληφξθεί αμέσως ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Δηλαδή ο Καστανίδης Παπουτσής και ο Τζουμάκας θα είναι οι καθαροί και οι Λομβέρδος, Μπίστης και Κούρκουλα οι βρόμικοι; [μιλάω για τους συχνότερα εμφανιζόμενους στα κανάλια ως εκπρόσωποι των ρευμάτων]. Ο Σημίτης βρόμικος και ο Τσοβόλας καθαρός; Κι όμως, αυτό το σκηνικό μοιάζει να στήνεται σήμερα, για τις ανάγκες της 11/11/07. Αύριο βέβαια αυτό το σκηνικό θα έχει καταρρεύσει και το ΠαΣοΚ θα ψάχνει πάλι να βρει τα αίτια της νέας ήττας [των ευροεκλογών, των πρόωρων εκλογών, των δημοτικών, των φοιτητικών, των μαθητικών κλπ.
...............

Αν κάτι μπορεί να διασώσει το ΠαΣοΚ σήμερα αυτό είναι οι φίλοι του και τα ιστορικά στελέχη του. Οι φίλοι για να ψηφίσουν τον Βενιζέλο, μήπως και μαζέψει κουτσά-στραβά τα κομμάτια αυτού του κόμματος, και τα ιστορικά στελέχη για να αποτρέψουν τη διάσπαση που ισοδυναμεί με το "παίρνω το κόμμα μου και αποχωρώ".
Ευτυχώς που τα γκάλλοπ δείχνουν τον Παπανδέου να προηγείται κι έτσι του δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι νικητής με αποτέλεσμα να αποτραπεί -μάλλον- η διάσπαση στο Εθνικό Συμβούλιο. Ο κίνδυνος βέβαια αλλοχεύει μέχρι την 11/11/07
.......................

Η 2η ευκαιρία στον Παπανδρέου είναι 3η ευκαρία στον Καραμανλή.
.............................

Theatis - symmetoxos

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αυτοκριτική που μόλις άκουσα, έπρεπε να πει: "και μετά από όλα αυτά, σας αποχαιρετώ κι ελπίζω να μην κάνετε κι εσείς τα ίδια με μένα". Αντί γι αυτό, τον ακούω που συνεχίζει και λέει:" δεν ήξερα, αλλά σιγά-σιγά έμαθα στου κασίδι το κεφάλι, στο κεφάλι σας!" και τώρα συνεχίζει: "μετά από αυτά αποφάσισα να σας διαγράψω" και προτρέπει και τους άλλους να κάνουν αυτοκριτική..... Ωραία! Κρίμα το παιδί! Δεν το δίνω το κόμμα, δεν το δίνω! Και τον χειροκροτούν και αρκετοί, όχι όλοι βέβαια, ίσως οι μισοί! Μπράβο στο ΠαΣοΚ [Παπανδρεϊκό Σοσιαλιστικό Κίνημα]
Μόλις είπε ότι εχθρός μας δεν είναι μόνο όποιος είναι εχθρός αλλά και όποιος δεν πολεμάει τον εχθρό μας όπως νομίζουμε εμείς!!! Δηλαδή αυτό είναι ο υπονομευτής! Τέλεια! Παιδί του μπαμπά του θέλει να γίνει αλλά μάλλον παιδί της μαμάς του είναι. Λυπάμαι που παρεκτρέπομαι αλλά με εκνευρίζει αυτός ο λόγος. Ωραίος λόγος για έναν που αποχωρεί, υποκριτικός για έναν που θέλει να την βγάλει καθαρή και να αποφύγει την ευθύνη.

Theatis-symmetoxos
Σαββάτο, 6/10/07 ώρα 1.09μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Οκ, βιαστηκα. πολύ-πολύ καλή ομιλία κύριε Βενιζέλο. Και είπατε επιτέλους αυτά που έπρεπε να πείτε. και πολύ πειστικά. Κάνατε ρήξη με νεο-φιλελευθερισμό αλλά και σύνθεση με εκσυγχρονισμό. Επιτέλους, αυτό περιμέναμε.
τώρα πλέον περάστε στην αντεπίθεση με δουλειά σε εθνικό επίπεδο.

Ανώνυμος είπε...

μια πλήρης ακρόαση της ομιλίας σας και του Γιώργου Παπανδρέου εξηγεί γιατί δε σας δινω τη στήριξη μου.Πάλι γενικολογίες,πάλι εξουσιολαγνεία,πάλι αρεστά και μόνον αρεστά πράγματα.
Κύριε Βενιζέλο,όσοι απ τους οπαδούς μας θέλουν πάση θυσία τη εξουσία(αν και έχω μεγάλες αμφιβολίες αν μπορείτε να την κατακτήσετε,η αμετροέπεια σας το αποδεικνύει αυτό)ίσως σας ψηφίσουν.Εγώ και πολλοί άλλοι που είμαστε Πασόκ γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα κίνημα αλληλεγύης,αλλαγής και ρήξεων προς το συμφέρον των πολλών δε θα το κάνουμε.Ναστε καλά

Ανώνυμος είπε...

"Τσωρτσιλ" της Ελλαδας, Βενιζελο, προχωρα, σε θελει ολη η χωρα!!!

criticalthinking είπε...

Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου,
με προβληματίζει κάτι που ακούω τελευταία:
Λένε πως ο GAP δεν είναι ιδιαιτέρως ικανός και πως έκανε πολλά λάθη, άλλα ύστερα από την κρίση αυτή στο ΠΑΣΟΚ ίσως καταλάβει τα λάθη του και για αυτό θα πρέπει να του δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία. Λένε επίσης πως δεν αμφισβητούν την δυναμική και την ικανότητα του Βαγγέλη και πως εάν ο GAP ξαναχάσει (κάτι πολύ πιθανό, λένε) τότε θα αναλάβει ο Βαγγέλης.
Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι αυτόν τον συλλογισμό αλλά και την «γενναιοδωρία»!
Μας περισσεύει ο χρόνος; ή μήπως μας περισσεύει η Ελλάδα; ή μας περισσεύει το κόμμα;
Συγκινούμαι με τα φιλάνθρωπα συναισθήματα υπέρ του «αδυνάτου»,
αλλά κρίνω πως τα συναισθήματα αυτά θα πρέπει να στραφούν υπέρ των «αδυνάτων» και πως μόνον ένα ισχυρό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξασφαλίσει την ευημερία αυτών καθώς και του συνόλου των Ελλήνων πολιτών.
Η Ελλάδα κινδυνεύει.
Πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια της αναμονής μιας ακόμη 4ετίας ή και 8ετίας.
Είναι ζήτημα ιστορικής ευθύνης. Τι θα πούμε στους απογόνους μας; Ότι δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε τον GAP και γιαυτό καταδικάσαμε την Ελλάδα;

Ο GAP μας χρειάζεται στο κόμμα αλλά εν αρχή μας χρειάζεται το κόμμα ως κόμμα εξουσίας έτσι ώστε να μπορεί να διαμορφώνει πολιτικές σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο GAP έκανε κάποιες λάθος κινήσεις. Προσωπικά, μολονότι ψήφισα ΠΑΣΟΚ, φοβόμουν πάρα πολύ το ενδεχόμενο να αναλάβει ο GAP
την Πρωθυπουργία. Δεν είναι ζήτημα λάθος επιλογών αλλά απόλυτης ανικανότητας διαχείρισης κρίσεων, χάραξης πολιτικής και επιλογής στελεχών.

Έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε το χθες και να κοιτάξουμε μπροστά.
Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε στους απογόνους μας μια Ελλάδα δυνατή, κοινωνική, δίκαιη.

Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη καμία «συγνώμη» δεν θα είναι αποδεκτή.

Ο Βαγγέλης θέλει να εργαστεί για ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ και μια δυνατή Ελλάδα.
Κι εάν κατηγορείται ως φιλόδοξος αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό υπό τον όρο ότι θα πάρει το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα ως προσωπική του υπόθεση.
Ο Βαγγέλης μοιάζει να θέλει να μείνει στην ιστορία ως αυτός που άλλαξε την Ελλάδα και από ουραγό της Ευρώπης την μετέτρεψε σε ισότιμο εταίρο, ως αυτός που διαφύλαξε τον ελληνικό πολιτισμό και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, ως αυτός που ενάντια στη δεξιόστροφη ΕΕ κατέστησε την Ελλάδα ως το μόνο πραγματικό κοινωνικό κράτος δικαίου.

Κάτι τέτοιους τύπους πρέπει να τους εκμεταλλευόμαστε.

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, συμφωνώ απολύτως με τον ανώνυμο/η που υπογράφεται Theatis - symmetoxos.
Μολονότι προσωπικά πίστευα, και εν μέρει ακόμη το πιστεύω, πως ο ΓΑΠ θα μπορούσε, ως πρωθυπουργός, να φέρει έναν κάποιο πολιτισμό στη ζοφερή ελληνική πολιτική, και όχι μόνο, πραγματικότητα, φαίνεται πως οι συγκυρίες αλλά, κυρίως, προσωπικές του ευθύνες (άρθρο 16, σχέδιο Άναν, ιδιωτικοποιήσεις, νεφελώδεις και εν πολλοίς ασαφείς και αντιφατικές θέσεις, αδύναμες και ακατάληπτες επιλογές προσώπων, κ.ά.) οδήγησαν το Κίνημα στην οδυνηρή ήττα του Σεπτεμβρίου.
Και όσο κι αν ο ίδιος επιχειρεί τώρα να μεταθέσει όλη την ευθύνη στις προ του 2004 σημιτικές κυβερνήσεις, (για την πολιτική των οποίων, από άλλες θέσεις, έχω και προσωπικά ασκήσει σκληρή κριτική) είναι προφανές πως τόσο ο ίδιος όσο και το ΠΑΣΟΚ, σε πιθανή επικράτησή του στις εσωκομματικές διαδικασίες της 11ης Νοεμβρίου, χάνουν κάθε πιθανότητα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί.
Και αν μεν ο ΓΑΠ χρεωθεί, όπως και του αναλογεί προφανώς, πλήρως την ήττα του Σεπτεμβρίου και σε κάποιο μέτρο και την ήττα του 2004, αλλά και όλες όσες ήττες υπέστη το Κίνημα στον ενδιάμεσο χρόνο, και μόνο αυτές, το κακό για το Κίνημα και τους πολίτες που το στηρίζουν διαχρονικά πιθανόν να διορθωνόταν.
Όμως η φθορά που ήδη υφίσταται τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο βασικότερος διεκδικητής της ηγεσίας του ΕΒ τίποτα θετικό δεν προοιωνίζεται.
Και σε αυτό τον τομέα η ευθύνη του ΓΑΠ και των εξαπτερύγων του είναι τεράστια.

criticalthinking είπε...

Παρακαλώ κ. Βενιζέλο δημοσιεύστε την ομιλία σας.

Και για να μην ξεχνιόμαστε:
στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ο λόγος του GAP και κανενός άλλου!
Λες και η ιστοσελίδα του κόμματος είναι η προσωπική του ιστοσελίδα του!
Αυτό σημαίνει εγγυητής των διαδικασιών!!!

Πάντως εάν κάτι «ξεσκεπάστηκε» είναι το πραγματικό πρόσωπο του GAP.
Κατά πως έχει φανεί, δεν είναι δα και τόσο καλό (αλλά ανίκανο) παιδί.
Όταν θέλει γίνεται αρκετά μοχθηρός και καθόλου ακριβοδίκαιος.
Όμως το μόνο που τον ενεργοποιεί είναι η πιθανότητα απώλειας της καρέκλας.
Η μόνη του διαφορά από τον Καραμανλή είναι πως ενώ και ο δεύτερος ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα, τουλάχιστον ενδιαφέρεται για την Πρωθυπουργική καρέκλα. Ενώ ο Γιώργος ενδιαφέρεται μόνον για την καρέκλα του κόμματος.
Τι ντροπή!

venomous είπε...

ειμαι 21 ετων και παρακολουθωντας την πολιτικη σκηνη της χωρας τα τελευταια(ομολογω) χρονια συνειδητοποιω οτι οι ελληνες δεν ξερουν τι θα πει ιδεολογια και πολιτικη παδεια.δεν υποστηριζουν αυτο που τους εκφραζει,αλλα αυτο που θα τους ωφελησει.οι νεοελληνες ειναι με αλλα λογια μια απο εδω και μια απο εκει-οπου εχει φαγητο.αν ο καραμανλης ειναι συνεχιστης των δημοκρατων αθηναιων και του αρχαιου ελληνικου ιδεωδους τοτε παμε κατα διαβολου.το ποσοστο που εχασε το πασοκ προς τον αριστερο χωρο ηταν το ποσοστο που αποδοκιμασε την πολιτικη του.ηταν οι συνειδητοποιημενοι ψηφοφοροι.οι οσοι ψηφισαν δεξια ηταν οι συμφεριντολογοι χαραμοφαηδες και καιροσκοποι.κακα τα ψεματα ομως.ο νεοελληνας αξιζει κατι παραπανω απο τον καραμανλη?μηπως αυτα ειναι τα ορια του?μηπως μεχρι εκει μπορει?μηπως θελει εναν να τον κοροιδευει?εναν να τον βαραει?και να του λεει οτι παμε μπροστα?μηπως εχει επιβληθει ενος ειδους ιδεολογικης χουντας απο τα μιντια?μεταφερω μια προταση ενος φιλου μου:οπως κανουν μεταγραφες οι ομαδες,μηπως πρεπει να κανουμε και εμεις καμια μεταγραφη προθυπουργου απο το εξωτερικο?λεω τωρα...

Ανώνυμος είπε...

Και μια προσθήκη σε προηγούμενο σχόλιό μου, ερώτηση προς τον ΕΒ.
Ποια η θέση του, όσο πιο ευκρινής γίνεται, για αποκρατικοποιήσεις, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας;

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Παρτε θέση

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΑ ΛΑΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚOΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟK ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ

1) ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ { ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΣ !ΤΟ ΕIΔΙΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΕ..... }

2)ΠΡΟΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ {ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ .. ΦΥΓΕ ! ΚΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΤΣΕ .! ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΨΕ !ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ Τ ΑΝΕΧΤΩ !…}

3) ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ {ΑΝΗΦΟΡΟ ΘΑ ΠΑΡΩ Ν ΑΝΕΒΩ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ! ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΡΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ !!!!!!!

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ! ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΛΑΟ ΑΥΤΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Υ Γ. ΑΛΗΘΕΙΑ! ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ Ν.Δ. ΑΝΤΕΧΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΣΟΥ ΓΙ ΑΥΤΗΝ???
ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ??? ΓΙΑΤΙ ??
ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑΜΕ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ .! ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΠΛΟΥΤΟΣ ΝΑΙ !!! ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΟΝΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ !!
ΕΣΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ???



ΕΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ν.Λ ΔΕΙΛΙΝΑ

criticalthinking είπε...

Θα ήθελα να μεταφέρω την ερώτηση (ρητορική) του κ. Κουκουλόπουλου:

«εάν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα χάλια αυτά, όπως τα περιέγραψε ο κ. Παπανδρέου,
γιατί την 16η Σεπτεμβρίου ζητήσαμε την εντολή του λαού?»

Ορθότατος!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη, ησουν πολυ καλος σημερα. Μ'αρεσε το γεγονος οτι μιλησες για τον κοσμο. Αντιθετα ο Γιωργος το μονο που ειπε ηταν συγγνωμη για το ενα συγγνωμη για το αλλο που 3.5 χρονια τωρα δεν τα εκανε.

Επισης να αναφερουμε εδω οτι ο ΓΑΠ λεει οτι εβαλε νεους ανθρωπους κτλ. Εγω περα απο μια μηδενικη αντιπολιτευση των 3.5 τελευταιων ετων οι "νεοι" ηταν ο Λαλιωτης. Επισης γιατι κανενας "Παπανδρεικος" δεν ειπε τιποτα οταν ο ΓΑΠ ανεβαζε τον Σημιτη στις συγκεντρωσεις να χαιρεταει τον κοσμο προεκλογικα και τωρα ξαφνικα ουτε μιλαει γι αυτον; Μηπως τελικα ξεχασαν τοσο ευκολα; Δεν τους το θυμιζεις λιγο σε παρακαλω; Δεν τους λες οτι ΠΡΙΝ εσυ μιλισεις με Σημιτη μετεκλογικα ο Γιωργος ΗΔΗ τον ηθελε διπλα του μηπως και παρει κανενα ψηφο απο "δεξια" γιατι με την αριστερα δεν τα πηγε καλα; Αντε γιατι θα μας τρελανουν με αυτα που λενε. Χειροτερη παραπληροφορηση απο τη ΝΔ δινουν στον κοσμο.

Οταν ερθει η 11η Νοεμβρη, να τους στειλεις ολους σπιτι τους ειτε αυτο εχει κοστος ειτε οχι.

Ανώνυμος είπε...

Οι ημέρες που τρέχουν είναι σημαντικές για το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα. Είναι πολύ ενθαρρυντικές όλες οι πρωτολογίες και των τριών υποψήφιων προέδρων του κινήματος στο εθνικό συμβούλιο.

Ο Γιώργος μίλησε για την προοπτική, ερμηνεύοντας το γιατί δεν έπραξε. Η αυτοκριτική του όμως, κατόπιν εορτής, αφήνει το συναίσθημα της έλλειψης πειθούς πολύ ισχυρό. Φαντάζεσθε αν είχε πάρει τις εκλογές, θα γινόταν κάτι τέτοιο; Θα αναλάμβανε τις ευθύνες του; Θα κατηγορούσε τα κακώς κείμενα με την ίδια αγωνία που το έκανε σήμερα; Γιατί όλα αυτά δεν τα έκανε νωρίτερα; Αν την ίδια τοποθέτηση έκανε το 2004, με όσους υποψήφιους κι αν είχε απέναντί του, θα έπαιρνε την προεδρία χωρίς δακτυλίδι, που το παρέλαβε από αυτόν που σήμερα θεωρεί υπεύθυνο για την αλλοίωση των θέσεων και πρακτικών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος έπεισε για την προοπτική, όντας αύθαρτος για τη διαχείριση του κόμματος. Τήρησε απόσταση από τον Σημίτη, όχι όμως από τους Σημιτικούς, ανανέωσε την πρότασή του για την κεντροαριστερή στροφή του κινήματος. Δίνει την προοπτική που λείπει, αλλά πρέπει να ξεπεράσει τον κομματικό μηχανισμό, που αν κρίνουμε από τα χειροκροτήματα έχει πάρει θέση.

Ο Σημίτης απουσίασε από την προοπτική, με τη στάση του. Ενας πρόεδρος που διετέλεσε πρωθυπουργός δε θα 'πρεπε να φυγομαχεί. Ειδικά ο πιό αποτελεσματικός πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση. Αν δεν ήταν προσκολλημένος στην υστεροφημία του, θα έπρεπε να δηλώσει παρών, να θυμίσει το έργο του, να αναλάβει τις ευθύνες του για τα λάθη του. Μήπως αυτός δεν είναι υπεύθυνος για την εθνική ανάταση της Ελλάδας; Μήπως αυτός δεν είναι υπεύθυνος για την ένταξή της στην ΟΝΕ; Είναι όμως υπεύθυνος παράλληλα με ότι καλό χάρισε στον τόπο, για την εσωστρέφεια του κινήματος, για τα λαμόγια που με την "ΠΑΣΟΚική" Ταυτότητα μεγαλούργησαν σε προσωπικό επίπεδο.

Δε θα διευκόλυνε την πρόοδο του ΠΑΣΟΚ αν τώρα τα αναλάμβανε ο ίδιος κι άφηνε τους επόμενους να ξεπλύνουν το κόμμα, να αναθεωρήσουν την ταυτότητά του, να ασχοληθούν με το μέλλον; Αυτά θα περίμενα από ένα πολιτικό του Διαμετρήματος Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

παρακολούθησα μέρος της σημερινής ομιλίας σας από το ιντερνετ (στο in.gr) και θα ήθελα να σας εκφράσω την ικανοποίησή μου για το ύφος και τη στάση που δείξατε. Πολλά από αυτά που είπατε, αποτέλεσαν απάντηση ή τουλάχιστον έδειξαν πως λάβατε υπόψη τα επικριτικά χθεσινά σχόλιά μου προς το πρόσωπό σας.

Ελπίζω να συνεχίσετε τον αγώνα στο ίδιο επίπεδο και η ρήση "ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" να επαληθευτεί και για το Πασοκ, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της 11ης Νοεμβρίου.

Σας ευχαριστώ,
Θ.Α.

Υ.Γ. Και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν με τη ΝΔ να συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς το "έργο" της, σήμερα είδα στις ειδήσεις πως ο Υπουργός Υγείας κος Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε, διατύπωσε την άποψη να επιτραπεί σε ιατρούς του Ε.Σ.Υ. να διατηρούν ΝΟΜΙΜΑ και ιδιωτικό ιατρείο, γεγονός που αν εφαρμοστεί θα περιορίσει το "φακελάκι" (!!!)...

Ανώνυμος είπε...

Το ρεύμα του αυτονόητου καλύπτεται από τις αναλθτές επιπέδου Πάρη Κουκουλόπουλουκαι από ειδικούς επί θεματων εκλογικών διαδικασιών και δεοντολογίας
επιπέδου Τόνιας Αντωνίου;
Κείμα που δεν υπάρχει face control στις εκκλησίες.

Slave είπε...

Το πρόβλημα που σαν πολίτης που δεν ανήκει στον χώρο σας,εννοώ του Πασοκ, διαισθάνομαι είναι οτι βαδίζετε παράλληλα με την κοινωνία. Εμείς στην ζωή βιώνουμε αντιφάσεις και εσείς ,κυρίως δε ο αρχηγός σας, βρίσκει προφάσεις. Δυστυχώς και οι σημερινές του διακηρύξεις πρότειναν την ουτοπία και την απόδραση από την πραγματική ζωή. Φοβάμαι οτι το πράγμα έχει πάει παραπέρα από το λάιφ στάιλ και κινείται από το σουηδικό μοντέλο στην επαιτεία ελεημοσύνης από την "άλλη αριστερά". Ξέρετε οτι η "άλλη αριστερά" δέχθηκε σήμερα το πιο ακριβό παράσημο από τον κ.Παπανδρέου, πήρε την εκδίκηση της και αύριο θα σας επιστρέψει την περήφανη άρνηση της.
Εσείς έχετε το ακριβό πλεονέκτημα να προσγειώσετε το κόμμα σας στα πάθη της ζωής.Η ομιλία σας το απέδειξε,το μπορείτε.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε ευαγγελε ,προχωρα εισαι ομονος που μπορει να τα αλλαξει ολα.Εχεις αυτα που τους λειπουν,θεληση οραμα εξυπναδα λογο .Μαζι σου ως το τελος,που σιγουρα ειναι η δικαιη κοινωνια με εσενα πρωθυπουργο !

Ανώνυμος είπε...

λυπαμαι που παραθετω ασχετο κειμενο,απλως επειγει η ενημερωση.Ευχαριστω

Αγαπητοί φίλοι,
Προς ενημέρωση σας,σας επισημαινω οτι στην Κυριακατικη Ελευθεροτυπια που κυκλοφορει και στο πρωτοσελιδο της που υπογράφεται απο τους κκ Μακρη και Παππα αναφερονται τοσες ανακριβειες και μαλιστα φερεται οτι στο ΕΣ του Πασοκ μιλησε και ο Κ.Σημιτης και εκανε μια ενωτική εισήγηση.Δεν γνωριζω αν υπάρχει μια οργανωμενη προσπάθεια παραπληροφορησης η αν βολευει καποιους εκδοτες η παραθεση ψευδων ειδησεων παντως σιγουρα δε βοηθα την ενημερωση των δημοκρατικων πολιτων και υποτιμα το γεγονος οτι σημερα στο ΕΣ το κινημα απεδειξε για μια φορα και την ενοτητα αλλα και την ωριμοτητα της δημοκρατικης παραταξης να θετει στο προσκηνιο το γονιμο διαλογο και την ιδεολογικη αντιπαραθεση.Μονο για λογους τυπικους παραθετω τομηνυμαπου απεστειλα στον διευθυντη της ΚΕ

Κυριε Διευθυντά,διαβάζοντας κανείς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδος σας όπως κυκλοφορεί τουλάχιστον αυτή τη στιγμή(23.20 βράδυ Σαββατου στο διαδίκτυο)πιστεύει κανείς οτι η Ε βρίσκεται σε αλλον πλανήτη αφού οι δύο συντάκτες του άρθρου(κος Παππάς και κα Μακρή)οχι μόνο γράφουν αλλα αντ’αλλων σχετικα με τα στο ΠΑΣΟΚ διαμειβόμενα και τις ομιλιες των υποψηφίων προεδρων αλλα φέρουν και τον κο Σημιτη να εχει κανει εισηγηση και μαλιστα ενωτική.Επειδη τετοια πράγματα δεν αρμοζουν σε σοβαρο εντυπο,δηλαδη προκατ αρθρα και υποτιμουν τη νοημοσύνη του κοινου , παρακαλω να επιληφθειτε του θέματος.Δεν σας κρύβω οτι την παρουσα επισημανση θα την κοινοποιησω και σε αλλα φορουμ πιστευοντας οτι θιγεται το δικαιωμα τους στην ορθη πληροφορηση.
Με εκτιμηση,
Γεωργιος Βαγιανος , Θεσσαλονικη
Μπορειτε να διαβασετε την ΚΕ στη διευθυνση www.enet.gr.
Ας ενημερωσουμε ολοι τους φιλους και γνωστους μας για την παρανοηση.
Με φιλικους χαιρετισμους,

Ανώνυμος είπε...

Κύριο Βενιζέλο, θα ήθελα να διατυπώσω μια ερώτηση...(προς απάντηση αν θέλετε)
Το κόμμα σας μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου είχε μια ορισμένη πολιτική ιδεολογία και αντίστοιχες θέσεις. Δηλώσατε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου πως η ήττα έδειξε την ανάγκη να προσανατολιστεί εκ νέου το ΠΑΣΟΚ και να ανανεώσει τις θέσεις του. Έστω πως η έκβαση των εκλογών σας έδινε ένα προβάδισμα 0,1% έναντι της ΝΔ και κερδίζατε τις εκλογές, τότε θα είχατε την πεποίθηση πως οι θέσεις του κόμματός σας ήταν σωστές ή θα εξακολουθούσαν να είναι λανθασμένες;
Θεωρώ πως ένα κόμμα με συλλογικές διαδικασίες, ώριμα αποφασίζει ποια στρώματα θα εκφράζει, με ποιο τρόπο θα προσεγγίζει την κοινωνία και τι είδους πολιτικές θα ακολουθήσει. Από εκεί και πέρα, όσοι πολίτες ταυτίζονται με τις θέσεις που ένα κόμμα υποστηρίζει, θα το στηρίξουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Προσπαθώ να πω πως το κόμμα σας όπως και το κάθε κόμμα οφείλει να παρουσιάζει θέσεις τις οποίες θα μπορεί να υποστηρίζει στην πληρότητά τους. Δεν είναι δυνατόν μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποστηρίζετε με σθένος κάποιες ιδέες και (λόγω χαμηλού ποσοστού) στις 16 να διαγράφετε και να κατακερματίζετε τα πάντα στο όνομα μιας "κακής ηγεσίας".
Διότι με τόσο απαράδεκτη και επικίνδυνη ακόμα κυβέρνηση, έρχεται μια αντιπολίτευση η οποία δεν μπορεί να τη συναγωνιστεί και σε αυτό δε φταίει ο πρόεδρος του κόμματος σας εξ'ολοκλήρου ώστε να δικαιολογείται η πρόταση σας να αλλάξει ο πρόεδρος χωρίς να έχει προηγηθεί μια σχετική συζήτηση στελεχών. Εάν εσείς ως στέλεχος του κινήματος θεωρείτε πως μόνο ο κύριος Παπανδρέου ευθύνεται για την ήττα και πως θα μπορέσετε πλήρως και άμεσα να τον αντικαταστήσετε, αυτό κάνει τους απλούς παρατηρητές των γεγονότων και των πολιτικών εξελίξεων να σχηματίζουν μια εικόνα για το παρασκήνιο των εκλογών σε εσωκομματικό επίπεδο καθόλου διαφανή. Είναι στην καλύτερη περίπτωση άδικο και "αντισυναδελφικό" να απαξιώνετε τον κ. Παπανδρέου και αντιφατικό να ταυτίζεστε στις 15 με ορισμένες θέσεις και στις 16 να είστε διαθέσιμος να τις αλλάξετε.
Λοιπόν επαναδιατυπώνω την ερώτηση.
Εάν είχατε σημειώσει οριακή, έστω, νίκη έναντι της ΝΔ πως θα αντιδρούσατε;(από άποψη προσανατολισμού, ηγεσίας, θέσεων) Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Filikous xairetismous apo Londino. Kati tha eprepe na ginei na boresoume na psifisoume kai meis apo edw.

Vageli eisai apo tous ikanoterous en energeia politikous se oli tin Evrwpi.

Kourastikame na psifizoume Sinaspismo apo to 2004 - teliwne grigora me to pidi giati exei seira t'anipsi!

Kali dinami.

K

mandos_Ultimatum είπε...

Απανταται με copy-paste τη θεση 16 απο το προηγουμενο post σας? η απαντηση δε μας λεει αν θα καθαρισετε το ΠΑΣΟΚ απο παλαιοτερα μελη που οντως τους βαραινουν αμαρτιες και δεν εκφραζουν τιποτα το ιδεολογικα καινουργιο. Αντιθετα φαινεται να λετε οτι και αυτοι θα μεινουν κατω απο τη φτερουγα του κομματος ελευθερα.
Το γεγονος οτι ο Παπανδρεου καταφερε να καλυψει τη διαφορα που σας χωριζει σε μια εβδομαδα δε σας λεει τιποτα? Αυτο συνεβει επειδη μιλαει εναντια στο ΠΑΣΟΚ του 96-04, ενω εσεις το αφηνετε ανεπαφο.

Divaynne είπε...

είστε εκκλησία...? και...ε τότε να υποθέσω οτι δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε το Γιώργο η τον οποιονδήποτε γιατί αν τον παρομοιάσουμε κι αυτόν αντίστοιχα με ΅εκκλησία΅ δε δίνει αφεση αμαρτιών ούτε γίνεται έλεγχος αυτών..
ένα κεράκι μπήκαν να ανάψουν..
άρα το θέμα αυτό έληξε.

Ανώνυμος είπε...

@ bartvii , αλήθεια μήπως μπορείτε κ . ψηφοφόρε της Νέας Δημοκρατίας να μας πείτε το αντίστοιχο μπλογκ για να εκφράσουμε κ΄εμείς τις απόψεις μας για τον πρωθυπουργό της χώρας και την πολιτική του ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ας μην αποδίδει ο φίλος υπερφυσικές διαστάσεις για μια γκάφα της Ελευθεροτυπίας.Μου θύμισε τη αρχική αντίδραση Βενιζέλου στο επεισόδιο με τον Ρέλλο.Κανένα οργανωμένο σχέδιο παραπληροφόρησης δεν υπήρξε.Απλούστατα ,οι καλοί δημοσιογράφοι πρέπει να είναι funs του ''Early edition''.Mε τη διαφορά ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς έβλεπε τα αληθινά γεγονότα.
Αυτά παθαίνεις αν γράφεις άρθρο την Παρασκευή για γεγονότα που θα συμβούν το Σάββατο.Μα,κι αυτός ο Σημίτης,τί χουνέρι τους έκανε και αποφάσισε τελευταία στιγμή να μείνει σπίτι!Δεν μπορούσε να τους ενημερώσει πρώτα;Αυτό πάει να πει ''χάνω την επαφή με τις πηγές''!

Ανώνυμος είπε...

Κάποια φίλη ρωτά τον ψηφοφόρο της ΝΔ ποιο είναι το blog του πρωθυπουργού.Νομίζω ότι είναι το www.pro-evolutionsoccer.blogspot.com.
Εναλλακτικά ,μπορείς να μπεις στο second life και να ψάξεις τον χαρακτήρα ''Bairaktaris'' .

Ανώνυμος είπε...

τα περισσοτερα μεγαλοστελεχη του πασοκ ειναι βουτηγμενα στη διαφθορα.
οι περισσοτεροι πλουτισαν μεσω παρανομων μεθοδων.

Ανώνυμος είπε...

o xristos eistaste kirie evagele kai espeysan konta sas????

an kai xerw oti tha me faei i logokrisia...

fenetai to poso aristeros eiste apo to poso konta stin ekklisia prospathite na fanite...

oso gia ta stelexh... paxtas, neonakis, papantoniou, mpistis klp... mprrrrrrr ayto einai to pasok tou mellontos mas???

Ανώνυμος είπε...

ΦΎΣΑ ΒΑΡΔΑΡΗ, ΦΥΣΑ ΜΕ
Μη χαμηλώσεις ΙΣΑΜΕ
Να πιάσει ο ΜΠΕΝΙ την ΚΟΡΦΗ
να φέρ'αληθινή ΑΛΛΑΓΗ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΑΛΑΙΟ Κ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ" ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ? ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ ? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ "ΕΝΤΕΛΙΩΣ" ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ?

GORE
ggrammatikoglou@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Βενιζέλο/Γιωργάκη,

...αν δεν μου απαντήσετε άμεσα και πειστικά στο τι θα κάνετε με «τους κάθε λογής άεργους-αεριτζήδες, πρωτοκλασάτα μέλη του κόμματος σας, οι οποίοι πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους κατακλέβοντας και υποθηκεύοντας την περιουσία και το μέλλον του δύσμοιρου ελληνικού λαού», και αυτό το επιβάλλει «το περί δικαίου αίσθημα κάθε τίμιου πολίτη», ...μέχρι τότε ΘΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ότι είστε και ΕΣΕΙΣ το ΙΔΙΟ - ΔΗΛ. ΚΛΕΦΤΕΣ !!!!


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ (ΧΟΥΝΤΑ) ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υ.Γ. και μη μου πείτε ότι όποιος έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη γιατί θα τον στείλω κατευθείαν .....στην Μπουρμπούλια (δεν πιστεύω να την ξεχάσατε αυτή; πόσο είχε ταρίφα; 200,000 Ευρώ την περίπτωση; τσάμπα πράμα δηλ.)

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ? ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ? ΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ρίξουμε την ματιά μας και λιγο πιό πέρα από την ''βαλκανική'' μύτη μας αγαπητέ κ. βουλευτά... Σαν αρχή θα πρότεινα λίγη βιβλιογραφία:

David Bayley, The Effects of Corruption in a
Developing Nation, Western Political
Quarterly, 19:4, Dec. 1966

Rogow and Lasswell, Power, Corruption and
Rectitude, Englewood Cliffs NJ: Prentice Hall,
1963

Donatella della Porta - Alberto Vannucci, The Resources of
Corruption: Reflections from the Italian Case, Crime Law and
Social Change, 27:3-4, 1997

Ανώνυμος είπε...

Ο Παπανδρέου έκανε αυτό, μου είπε το άλλο, έχετε καμιά αμφιβολία ότι θέλει ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, λεέι ότι δεν είχαμε ηθικό δικαίωμα να κερδίσουμε κοκ. Ανήκω και εγώ σε αυτούς που επικύρωσαν τον "τυχοδιωκτισμό" του 2004 - έλεος κύριε Βενιζέλε ξεπερνάτε ακόμα και τους πιο θλεβερούς παρατρεχάμενους σας...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρχίσατε να μιλάτε την ΚΟΦΤΕΡΗ ΓΛΩΣΣΑ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Μην φοβάσθε τις αντιδράσεις. ΣΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝ και όσο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΥΧΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ.
Εναντίον σας δυστυχώς δεν είναι μόνον οι περί τον κ.ΓΑΠ και ο εσμός ανικάνων που φοβούνται την πολιτική αλλαγή στην βάση της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά και εξωχώρια ΚΕΝΤΡΑ με ανθελληνικό ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, που οσμίζονται ότι η πολιτική ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ θα ανακοπεί μετά την άνοδό σας στην εξουσία. Τα κέντρα αυτά θα κάνουν ό,τι ΜΠΟΡΟΥΝ και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να σας ΛΥΓΙΣΟΥΝ. θα το πετύχουν ΑΡΑΓΕ;
Κουράγιο και ΔΥΝΑΜΗ σας εύχομαι ως το τέλος. Και θυμηθείτε ό, τι σας είχα γράψει προ καιρού. Η ΕΝΤΑΣΗ και η ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ αυτών των ημερών είναι ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ της ικανότητάς σας να διαχειρίζεσθε ΚΡΙΣΕΙΣ. Εκμεταλλευθείτε τις ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ για να αποδείξετε τα ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ!
Με πολλή ελπίδα στην δικαίωση του ηρωικού αγώνα σας,
ΥΓ: Εγώ πάντως δεν ΜΠΟΡΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΘΩ ότι ακόμη και στην απευκταία περίπτωση της ΝΟΘΕΙΑΣ και τής μόνον με αυτόν τον τρόπο επερχομένης ήττας, θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ στην θέση του... ΑΠΛΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ! Ο ρόλος σας από εδώ και πέρα θα είναι ΜΟΝΟΝ ΑΡΧΗΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΙΚΟΣ. Αφήστε τους να βουλιάξουν, ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ δεν θέλουν να σωθούν. Αυτοί έπρεπε να σας παρακαλούν (αν ήταν στα ΣΥΓΚΑΛΑ ΤΟΥΣ) και όχι εσείς ΑΥΤΟΥΣ. Αλλά, άλλα μεν ΛΑΟΣ κελεύει, άλλαι δε αι ΒΟΥΛΑΙ των ΗΠΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ποια η Διαφορα σας με τον Μητροπολιτη Ζακυνθου??

Ανώνυμος είπε...

@ γνι:Είσαι προσβλητικός!!!Ευτυχώς που όλοι είμαστε στα συγκαλά μας και βλέπουμε τί πάει να γίνει...

@ κ. Βενιζέλο: Ποιός άρχισε τη συνομοσιολογία τώρα σύντροφε Βαγγέλη???Είμαι 10 χρόνια μέλος της Νεολαίας και του Πασοκ έπειτα!Δεν έλαβα κανένα υβριστικό σχόλιο εναντίον σας από κανένα !Επίσης η θεωρία για το όνομα νομίζω πως κρατάει από το καλοκαίρι και ανακινήθηκε από δημοσιογράφο της Καθημερινής στον οποίο εσείς απαντήσατε με επιστολή!!!Δεν είναι καινούργια ιστορία !
Τέλος , είπατε ότι "τα μάτια είναι καθρέπτης".Αυτό είναι αλήθεια.Τα μάτια σας λένε πολλά....
Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ.Βενιζέλο,
Σας ακούω με έκπληξη να μιλάτε στό όνομα μιας ανύπαρκτης μη πειστικής ενότητας ενώ ταυτοχρόνως ασκείτε δριμεία κριτική σε εσωκομματικούς μηχανισμούς.Αντιφάσκετε,σαμπως είστε κι ο πρώτος;Καθημερινά παρακολουθούμε τους υποκριτές πολιτικούς μας να ψεύδονται κι δεν αντιδρούμε διότι αν είχαμε αντιδράσει δεν θα είχαμε προχωρήσει σε εκλογές αλλά θα είχαμε καθίσει μια παρωδία κυβέρνησης στο σκαμνί για φόνους εξ αμελείας του κρατικού μηχανισμού.Θα προσπαθούσαμε να σταθούμε δίπλα στους πυροπαθείς κι όχι να βγούμε σε ψηφοθηρία κι αοριστολογία.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την πρόθεση σας να αναλάβετε τα ηνία ενός σοσιαλιστικού καθ ορισμού κινήματος. Τόσο καιρό βρισκόσασταν σε μια ελίτ στελεχών όπου παίζατε με το προφίλ ενός κληρονόμου.Οι αντιβασιλείς διψούν κι για περισσότερη εξουσία η μήπως πιστεύετε πως ο μέσος ψηφοφόρος θα σας προτιμήσει για το λαοφιλές προσωπείο που με ευκολία αποδομείτε; Διότι στελέχη σαν εσάς είναι που δεν πείθουν πως είναι ένας απο εμάς, διότι τρυφηλοί κονδυλιοφάγοι κι μαρκετίστες σαν εσάς είναι που δημιουργούν μεγαλύτερα οικονομικά χάσματα.
Γνωρίζω πως είστε ιδιαίτερα πετυχημένος στις σχέσεις με το γυναικείο φύλο γιατί δεν συμβουλεύετε τόσους εισαγωγείς νυφών κι αποτυχημένους Έλληνες εραστές; Όσο για την εναλλακτική διδασκαλία του συνταγματικού δικαίου αφήσατε εποχή. Η απολιτίκ νοοτροπία του καταναλωτή ατομικιστή είναι που ταυτίζει άτομα σαν εσάς(που δεν αμφιβάλλω κάποιο ρείθρο θα έχετε για να ασκήσετε νικηφόρα στρατηγική) με πολιτικά φαινόμενα.Σας ομολογώ πως δεν είστε παρα μία μετριότητα της ρητορικής,ένας μεσαίας κλάσης πολιτικός σε χώρες με σοβαρό πολιτικό βήμα κι δικαιολογημένα νάρκισσος.Λυπάμαι τους άξιους συνεργάτες σας κι δηλώνω πως όχι μόνο θα εγγραφώ στο κόμμα σας αλλά θα ψηφίσω τον Γ.Παπανδρέου κι θα σας αφήσω μερικές χιλιάδες ψήφους να ετοιμάζεται το ιδρυτικό κείμενο του νέου σας κόμματος.
προτεινόμενα ονόματα
Ο.Α.ΠΑ.ΣΟ.Κ(Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κ.Ο.Π(Κίνηση Οργισμένων Πολιτών)
Α.Κ.Ε.Κ(Ανεξάρτητη Καπιταλιστική Ελληνική Κίνηση)
φαινομενικά κι μόνο θα πιστεύετε πως με αποστομώσατε αλλά ποτέ δε θα με πείσετε πως έχετε ηγετικά χαρακτηριστικά ή τουλάχιστον περισσότερα από την εύα Καϊλή. κι παρακαλώ να το εγκρίνετε

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κ. Βενιζέλο σ'αυτο το διαδικτυακό τόπο υπάρχει ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ!!!
Καταλαβαίνουμε τί έχει να γίνει στο ΠΑΣΟΚ αν ας ελπίσουμε πως όχι γίνεται αρχηγός!!!

theodore είπε...

www.karsilamas.blogspot.com

Τι΄θα 'ηθελε να γίνει ο ΓΑΠ αν δεν λεγόταν Παπανδρέου.

www.karsilamas.blogspot.com

Ari0nas είπε...

Βλέπω ατομα να κατηγορουν για λογοκρισία. Ομως το κειμενο τους υπαρχει και ας φωναζουν. Βλέπω βρωμικα μυαλά, ρατσιστές, φενταγιν, και ξιπασμένους, να βρίζουν, να εκχυδαίζουν τον χώρο και μαζί τον οικοδεσπότη που τους φιλοξενεί.

Αν αυτοί είναι ψηφοφόροι του Πασοκ τότε λυπαμαι που ψήφισα.
Τα καναλια καταφεραν να σας βγαλουν βουκινο για τις δηλωσεις κάποιων αγράμματων, κακοπροέραιτων, χωρίς παιδεία, αξεστων ανθρώπων. Θλίβομαι.
Αφήστε τον Παπανδρέου τον Βενιζέλο και τους άλλους να κάνουν τη δουλεια τους. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ελευθερη εκφραση σημαινει οτι δεν θίγεις τον άλλο.

Ανώνυμοι και επώνυμοι, κρυβονται πισω απο τη σιγουρια του διαδικτύου για να βρίσουν να χλευασουν να δείξουν το χαμηλό πνευμα τους και τη απυθμενη βλακεία τους.

Παραιτηθήτε κ. Βενιζέλο ή κ. Παπανδρέου; Ειστε επικυνδυνος ή καλυτερα να μην υπήρχατε; Εισαι χοντρός ή Βλακας; Μα τι ειναι αυτά; Ειστε δημοκρατες ή οι χειροτεροι φασίστες; Εχετε δικαιωμα ψήφου και καθορίζετε τη κοινωνία μας με το ήθος σας;

Κ. Βενιζέλε

Συνεχίστε όπως το ίδιο ευχομαι και στους υπόλοιπους για το χρήσμα.

Οι πρασινοφρουροί δεν έχουν θέση πουθενα. Οι φασίστες επίσης.

Μη γυρίζετε τη πλατη στα προβληματα του λαου κανοντας εσωτερική αντιπολιτευση. Μη μπαινετε σε αυτο το αδιεξοδο των καταγκελιων.

Χαιρομαι με όσους γραφουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα και γνωσεις. Σωστές ή Λάθος είναι σεβαστές απόψεις και χαιρομαι γιατί μαθαίνω απο τις γνώσεις τους. Συμβαλλουν στη κοινωνία και τον διαλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ, ΒΑΓΓΕΛΗ. ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΟΣ, ΛΕΒΕΝΤΗ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ. ΕΙΣΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΥΘΕΩΣ.
ΠΡΟΧΩΡΑ, ΛΕΒΕΝΤΗ. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2030! ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΡΝΙΑ ΝΑ ΨΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε θέλει ο λαός, πάρε τον Κατσικαρέλη!!! σου και μπρός.

spiros είπε...

Το πρόβλημα Βαγγέλη είναι η μη διάσπαση.
Με τη Μιλένα δίπλα σου περιμένεις αλήθεια να σε υποστηρίξει το όλον ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι στο σκληροπυρηνικο ΠΑΣΟΚ ειναι με τον Γιωργακη γιατι ξερουν οτι οι μερες τους τελειωσαν αμα βγει ο Βαγγελης.

Ολος ο νοημον λαοσ πρεπει να ψηφισει Βαγγελη. Δεν υπαρχει αλλη λυση ουτε για το κομμα ουτε για την Ελλαδα.

Ο Γιωργος αμα μεινει θα παει στο 30%, η ΝΔ θα κανει οτι θελει και εσεις ολοι που νομιζετε οτι ο ΓΑΠ κανει για αρχηγος θα κλαιτε με μαυρο δακρυ γιατι τα παιδια σας ουτε καν τα μαθηματα τους δε θα περνανε στα πανεπιστημια με την ολικη Δεξια κυριαρχια που θα επικρατησει.

Ξυπνατε βοδια, το 81 ειναι 26 χρονια πισω και το 89 αλλα 18. Οι καιροι αλλαξαν κι ομως εσεις επιμενετε με τις αηδιαστικα οπισθοδρομικες ιδεολογιες σας. Ποτε θα μαθετε οτι η αμοιβαδα εγινε ανθρωπος ωστε να παρετε χαμπαρι οτι η εξελιξη υπαρχει παντου και παντα ακομα και στα κομματα και στις ιδεολογιες. Βγειτε απο τις σπηλιες λοιπον και δειτε τι γινετε γυρω σας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο μήπως η υποψηφιότητα σας κάηκε απο αυτούς που σας εμφάνισαν σαν την λύτρωση του Πασοκ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών; Εννοώ το MEGA+εηφημερίδες το οποίο με το να κατηγορεί τον Παπανδρέου και να υπερπροβάλλει εσάς έστρεψε το κόσμο εναντίον σας.

spyrosmicha είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΡΥΠΤΟΔΕΞΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΝ ΑΥΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

To kurio problnma tou k. Papavdreou eivai n aduvamia tou va evarmovisei stratngikous stoxous kai taktikes kivnseis. Gia paradeigma:

-Prospa8ei amfipleurn dieuruvsn to 2004, alla me tnv astoxn epilogn tou Epikrateias prokalei amfipleurn surrikvwsn (kataggegrammevn stis dnmoskopnseis tns epoxns).
-Epidiwkei tnv avavewsn, alla me tis epiloges tou (eurwynfodeltio, prwto Politiko Sumboulio, klp.), dusfnmei tnv avavewsn kai kavei tov kosmo tou Pasok va vostalgei to upourgiko sumboulio tou Snmitn ws Koivobouleutiko kai Politiko Sumboulio.
-Zntaei ekloges kai sullambavetai o idios aproetoimastos, xwris Epikrateias kai mnvumata.
-Epaggeletai "vea epoxn", alla avasurei suv8nmatologia kai rntoreia tou apwterou parel8ovtos. 3exase to 8ewrnma Gramsci (pou n3ere toso kala o Avdreas Papavdreou) oti prepei va alla3oume gia va meivoume suvepeis me tov eauto mas ! De mporoume va leme "Ftavei Pia-Epitelous Telos (1993)", "Allagn (1981)" ev etei 2007, ki otav mas rwtave gia to Asfalistiko va apavtame (sto debate),.."uparxouv ta lefta".

Me autes tis avtifaseis kai tn 8olotnta xasame. Ki n 8ewria tns upovomeusns eivai evtelws paralogn. Kaveis dev mporei va prokalesei sugxisn gurw apo mia *aposafnvismevn* 8esn. To problnma ntav oti to Pasok dev eixe programma ws to Febrouario, ki otav apektnse de mpnke stov kopo va to avalusei kai va to e3eidikeusei. Avti8eta periorizotav se gevikotntes tou tupou "uparxouv ta lefta". Pws loipov milame twra gia upovomeutes pou prokalousav sugxisn kai 8oloura; 8olwvetai n omixln; As eixame 3eka8arisei tis 8eseis mas, wste va eimaste emboliasmevoi evavtia se ka8e sugxisn eswterikn ki e3wterikn.

Epi tou prokeimevou omws: 8a mporousa va empisteu8w tov k. Papavdreou av eixe dei3ei oti katavonse auta ta problnmata. Dustuxws, n movn ousiastikn tou autokritikn eivai oti dev eixe diagrayei merikous akoma, wste va katasteilei tous "upovomeutes". Autn n 8ewria tns upovomeusns eivai mia vea ekdosn tns "asummetrns apeilns" pou epistrateuse n kubervnsn meta tnv katastrofn tns Pelopovnssou.

Me auta ta dedomeva, tuxov epaveklogn tou prooiwvizetai epavalnyn autwv twv la8wv pou ekavav to Pasok xleun tns xeiroterns kubervnsns tns Metapoliteusns.

Eivai epomevws wra mias pio sullogikns prospa8eias. Auto deixvei va to katavoei o k. Bevizelos ki gi' auto a3izei tn stnri3n mas.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα πως θα μαθουμε ποιος λεει την αληθεια για το ψηφοδελτιο επικρατειας η Φωφη η ο Βενιζελος.?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή! Καταφθάνουν συνεχώς emails και SMS και με προτρέπουν να ψηφίφω τον ΓΑΠ. Προφανώς επειδή είμαι μέλος του κόμματος βρίσκουν τα στοιχεία μου εκμεταλευόμενοι τον κομματικό μηχανισμό. Ούτε ένα mail ή SMS δεν έλαβα από τον Βενιζέλο. Είναι αυτή μια τίμια και καθαρή διαδικασία ;; Αίσχος κύριοι. Μέχρι που σκέφτομαι να αποχωρήσω από το κόμμα. Τέτοιο κόμμα να μου λείπει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ευαγγελε,μην χανεις το θαρρος σου,ο αγωνας σου εναντια στο κατεστημενο,τον νεποτισμο και την βλακεια,δινει σε ολους μας κουραγιο και ελπιδα.Οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα,κατι νεο θα ξεκινησει,με η χωρις ΗΛΙΟ!!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, είσαι ακόμη στο ΠΑΣΟΚ;
Πάρε τον ΠΑΡΙ(Κουκουλόπουλο) σου και μπρός.

Ανώνυμος είπε...

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΧΘΕΣ" ήταν η τελευταία σημερινή σας δήλωση στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ !!!!
Τότε κύριε Βενιζέλο , θα πρέπει να απομακρύνεται από δίπλα σας του κ.κ :
Φλωρίδη , Νεονάκη ,Νίκο Έξαρχο , Φοίβο Ιωαννίδη ,Τόνια Αντωνίου , Χρήστο Βερελή ,Βασίλη Κίτσιο (ο υπευθυνος διάλυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ),Κόύρκουλα ,Στέφανο Μανίκα,Γιώργο Πασχαλίδη, Νίκο Χριστοδουλάκη και φυσικά τον κ. Παπαντωνίου!!!!!
Μη μου πείτε ότι οι προαναφερόμενοι αποτελούν το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ?????
Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

από το 1981 ψήφιζα τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Από την εποχή που ανέλαβε την ΝΔ ο Κ. Καραμανλής την ψηφίζω και βοήθησα.
Αλλά είμαι απολύτως απαγοητευμένος.
Τον ΓΙώργάκη σε κμία πείπτωση δεν θα τον ψήφιζα.
Αν αναλάβει το πασοκ ο Βενιζέλος θα ταχθώ δίπλα του γιατί πιστεύω ότι η χώρα μας χρειάζεται ανθρώπους με γνώση αλλά κυρίως με θέληση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ίσως γι' αυτό κάθε φορά, που ερωτάται ο κόσμος ποις θα νικήσει τον Καραμανλή , κερδίζει ο Βενιζέλος: θα τον ψηφίσει και μεγάλο μέρος της Ν.Δ.
ΙΠΣΕΝ

Ανώνυμος είπε...

Ενα σχολιο που ακουσα απο ενα προσωπο "αθωο πολιτικα" θα ελεγα ειναι, οτι νομιζε οτι ησουν διαφορετικος , αλλα τελευταια βλεπει οτι ολο και πιο πολυ προσπαθεις να μοιασεις με τους αλλους. ΠΧ η εικονα η οικογενειακη που προσπαθεις να προβαλεις με βολτα στα μαγαζια, χορους με την κορη και φιλες της στο παρτυ της κλπ κλπ. Η επισκεψη στο τοπο σας δεν ειναι για μενα και τοσο κακη επικοινωνιακα, αλλα τωρα οιοικογενειακες βολτες και χοροι , μοιαζει στ αληθεια να ειναι μιμηση και μαλιστα ξενη απο την εικονα σας. τωρα αλλαζεται και εικονα ??. Οποιος ειναι βουλευτης η υπουργος συμφωνα με τους επικοινωνιολογους δεν ειναι απαραιτητο να συμπληρωνει την εικονα του με την οικογενεια??? ενω οι προεδροι και προθυπουργοι χριαζεται να το κανουν ???? Αισθανεται, αρκετος κοσμος οτι ειναι επιπλαστο , και αναρωτιεμαι σε τι κοσμο μπορει να γραφει θετικα , και τι ποσοστο μπορει να αποτελει ο κοσμος αυτος , για να αξιζει να
ρισκαρετε οτι μπορει να εχετε καποιο κερδος ??. Αραγε μετρουν αντιστοιχα οι επικοινωνιολογοι,το ποσοστο αυτων που τετοιες εικονες τους απομακρινουν( για να μην πω τι αλλο προκαλουν) ενω ηταν υπερ σας??? Εμενα παντως τετοιες εικονες μου θυμιζουν τον Καραμανλη που εβγαινε βολτα με τα διδυμμα. Απο πολλους σχολιαστηκε αρνητικα, αλλα ισως και να εγραψε στο συνολο θετικα ?? δεν ξερω , μπορει να ηταν και αλλοι παραγοντες που υπηρξαν σε εκεινον που δεν τους εχετε.Θα ελεγα οτι σε εκεινον ταιρειαζε περισσοτερο στην εικονα του , φαινοταν λιγοτερο ψευτικο και επιπαλστο . Αν ξερατε λιγο απο θεατρο , θα ξερατε οτι οταν πρωτοξεκινας δεν διαλεγεις κοντρα ρολους. Επισης η εικονα με το χορο με την κορη σας θυμιζει αντιστοιχη εικονα ,αν θυμαμε καλα, ηταν ο γκαφατζης - ατζαμης ο Μπους που πανω σε μια χορευτικη φιγουρα της απεκαλυψε το στηθος . ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΠΑΝΤΩς .Θεωρειτε εσεις οτι αυτη η εικονα εγραψε καλυτερα η χειροτερα απο το Καραμανλη (βολτα με τα διδυμμα) ??? Απλα να δειξω θελω, πως καλα ειναι, να κραταει κανεις την αυθεντικοτητα του ,οποια κ αν ειναι. Στο θεατρο μαθαινεις οχι να αλλαζεις την αυθεντικοτητα σου, αλλα να την υποστηριζεις, οπως υποστηριζεις οποιο ρολο εχεις . ΑΛΛΑ το κακο θεατρο γινεται τελικα αντιλυπτο απο ολους , ενσταλαζει στην ψυχη τους .Αλλο θεατρο και αλλο θεατρινισμοι .Ετσι δινετε ολοι δουλεια στο Λαζοπουλο, καλα μηπως παιρνετε και ποσοστα ?? ΘΑ ελεγα να το δειται αυτο . γιατι οχι πρωτοτυπο θα ειναι . Συγνωμη μηπως ειμαι πολυ σκληρος σαν ανθρωπος ??, αληθεια παντα εχω μια τετοια ανησυχια , αλλα δεν μπορω να σταματησω να λεω οτι σκεφτομαι ακομα και σε οσους νοιαζομαι> ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ως εκ των κορυφαιων συνταγματολογων, οφείλετε να ενημερώσετε τους κατά τα άλλα συμπαθείς συνεργάτες σας που μας καλούν στο τηλέφωνο με απόκρυψη στις 4 το μεσημέρι για να μας ενημερώσουν για τις όποιες ομιλίες σας, ότι υπάρχει υπάρχει ώρα κοινής ησυχίας.
Ξέρω ξέρω.Οπως και στην περίπτωση της Γεννηματά τους ενημερώσατε.Αυτοί δεν άκουσαν.
Κύριε Βαγγέλη εκτιμώ οτι είστε άξιος.Κυρίως στο αυτογκολ...
Αργύρης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Συμφωνώ απόλυτα. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι και όλοι είναι χρήσιμοι. Ο σωστός ηγέτης είναι εκείνος που θα κρίνει σε ποιο πόστο μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα κάποιο στέλεχος. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Κιμωνας ήταν μία επιλογή του Ανδρέα όμως του είχε αναθέσει αρμοδιότητες που ήταν στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.
Πέρα από το συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να εκφράσω την έκπληξή μου όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις. Αδυνατώ να πιστέψω πως υπάρχει λογικός άνθρωπος που προτιμάει τον κύριο Γ.Α.Π. για πρόεδρο. Και άντε καλά οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αυτές που καθορίζουν τις εξελίξεις. Πως είναι όμως δυνατόν σύντροφοί σας στο Πα.Σο.Κ. να υποστηρίζουν την αποτυχημένη συνταγή του κυριου Γ.Α.Π.??? Κάτι δεν πάει καλά, κάτι πρέπει να μας υποψιάσει...
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και με τη νίκη

Katerina ante portas είπε...

Διαβάζω σε ένα άρθρο που μου έκαναν λινκ στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο:
Το προβλημα αυτο του ΠΑΣΟΚ απασχολει ομως και τα ελληνικα ΜΜΕ, που δεν κανουν τιποτε αλλο, απο το να σπεκουλαρουν μερα-νυχτα ποιος θα αναδειχθει η θα πρεπει να αναδειχθει στο δημοψηφισμα της 11.11.07 σαν μελλοντικος αρχηγος του: Ο Γιωργος, κατα κοσμον Γεωργιος Παπανδρεου, η ο αντιπαλος του Ευαγγελος Βενιζελος. Κανοντας διαφορες υποθεσεις για το ποιος υποστηριζει τον ενα η τον αλλο και τι ρολο παιζει η διαπλοκη και τα συμφεροντα της, που θα κινδυνευαν δηθεν απο μια τυχον επανεκλογη του Γιωργου. Πολυς σαματας για το τιποτα; Καθολου, διοτι το πραγμα εχει μια απλη εξηγηση: Ολα αυτα τα μαλλιοτραβηγματα και οι σκυλοκαυγαδες που απασχολουν νυχθημερον τα ΜΜΕ ειναι το προπετασμα καπνου, πισω απο το οποιο γινονται οι διεργασιες και συνεργασιες μεταξυ της δυναστειας Παπανδρεου και του ξενου παραγοντα, ο οποιος καθοριζει την πολιτικη αυτου του τοπου. Και θελει τον Γιωργο για αρχηγο του ΠΑΣΟΚ.

Ερωτώ σας κ.Βενιζέλο, όταν κάνατε το βήμα εμπρός -και καλά κατά τη γνώμη μου κάνατε- σας είχαν πλησιάσει οι γνωστοί/άγνωστοι παράγοντες που διατείνεται το άρθρο ότι έχουν πλησιάσει τον " Γιωργάκη";

Mε την ευκαιρία, καλή επιτυχία στην αναμέτρηση.-

ShareThis