Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2007

Παγκόσμια ημέρα των bloggers για το περιβάλλον

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα των bloggers για το περιβάλλον (Blog Action Day 2007) και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφερθώ στην Αγγελική Παπαγιάννη.

Είχα τη χαρά να γνωρίσω, ως καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα», την Αγγελική, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Χαλκουτσίου. Αφορμή για την παρουσία της εκεί είναι ένα γράμμα που στέλνει προς «Οποιουσδήποτε αρμόδιους και υπεύθυνους Ανθρώπους», μέσα από το οποίο μιλά με έναν εξαιρετικά ώριμο και ουσιαστικό τρόπο για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, όπως τη βιώνει στη δική της καθημερινότητα.

Νομίζω ότι σήμερα, που η ημέρα είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, το γράμμα της Αγγελικής έχει νόημα να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Για αυτό και της το ζήτησα προκειμένου να το αναρτήσω και την ευχαριστώ που μου το έδωσε.

Πιστεύω ότι το γράμμα αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από κάποιες δικές μου θέσεις για το περιβάλλον, την οικολογική ευαισθησία και την πράσινη ανάπτυξη, τις οποίες έχω ήδη διατυπώσει και με δεσμεύουν.

113 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπραβο Βαγγελη.Μου αρεσει που εισαι σε ολα μεσα...
Αλλα θελω να μου απαντησεις στο παρακατω...
Απο τη μεταπολιτευση και μετα,
αναδασωθηκαν μονο 1 στρεμα στα 11 που καηκαν.
Η Νεα Δημοκρατια,με δυο νομους,αποχαρακτηρησε 25.000.000 στρεματα και το Πασοκ 45.000.000 στρεματα...
Με 70,000,000 στρεματα αποχαρακτιρισμενα,ποιος εβαλε τις φωτιες φετος το καλοκαιρι;;;;

Παρρησία είπε...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/10/07:
"Η προτίμηση προς τον σημερινό πρόεδρο δεν υπαγορεύεται από ορθολογικά πολιτικά κριτήρια. Δεν είναι προϊόν πολιτικής αξιολόγησης. Είναι ελάχιστοι αυτοί, που θα τον ψηφίσουν για τη μεταμοντέρνα αμερικανικού τύπου φιλελεύθερη ιδεολογία του. Η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι είναι ακατάλληλος για ηγέτης του ΠΑΣΟΚ. Παρ' όλα αυτά, πολλοί θα τον ψηφίσουν όχι γι' αυτό που είναι, αλλά ως γιο του Ανδρέα."

Sofia Maria Angelara είπε...

Κύριε Βενιζέλο, από αυτό σας το post καταλαβαίνει κανείς πόσο ευαισθητοποιημένος είστε με διάφορα και ποικίλλα θέματα που απασχολούν τον κόσμο. Πόσο μάλλον το περιβάλλον που στην εποχή μας κινδυνεύει να καταστραφεί εξαιτίας της απερισκεψίας ορισμένων που θέτουν τις προτεραιότητες τους αλλού διαρκώς. Ακόμα καταλαβαίνουμε πως δεν είστε μόνο ένας αξιέπαινος πολιτικός αλλά και ένας καλός άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

[img]http://xs220.xs.to/xs220/07421/baner.jpg[/img]

Unknown είπε...

Καλημέρα

Μπήκα στο blog σου, να δω εάν συμμετείχες στην blog action day.

Με μεγάλη μου χαρά, είδα πως ανέρτησες σχετικό post.

Εύχομαι πραγματικά, όταν έρθει η στιγμή, να πραγματοποιήσεις τις δεσμεύσεις σου για¨"οικολογική ευαισθησία και διορατικότητα".

Στην Ελλάδα, σε θέματα οικολογίας, τόσο σε επίπεδο κεντρικό,κρατικό, όσο και σε επίπεδο ατομικό, επικρατεί μεσαίωνας.Επικρατεί η αυθαιρεσία και το χάος.

Πρέπει όμως όλοι να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον.Και να αναλάβουμε δράση για τη διάσωσή του.Είναι αυτή τη στιγμή το Νο 1 πρόβλημα στον πλανήτη. Αλλά και στην Ελλάδα.
Γιατί τίποτα από όσα λέμε εδώ, στο πολιτικό ημερολόγιο, δε θα έχει πια νόημα, εάν εκλείψει η οικολογική ισορροπία. Εάν διακυβευτεί η ομαλή συνέχισή μας στον πλανήτη και στη χώρα αυτή.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ στον Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Πολύ καλά το έθεσε, και με αριθμούς, ο/η πολίτης πιο πάνω με τον κωδικό "πρέζα_tv":
"Tο ΠΡΑΣΙΝΟ καίει το δάσος και έρχεται το ΜΠΛΕ και το αποτελειώνει!"

Τι άλλο απομένει από το να ξεσηκωθεί ο λαός (δικτατορία του πολίτη το ονομάζω εγώ) και αναιρέσει το σάπιο πολιτικό σύστημα της χώρας;

Επίσης έχω και ένα άλλο ερώτημα για σας ως υποψήφιο πρόεδρο του πράσινου:

Σύμφωνα με όλες τις έγκυρες δημοσκοπήσεις, περίπου 80% των Ελλήνων πολιτών είναι ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόσο η πράσινη όσο και μπλε επίσημη πολιτική της υποταγής στους αμερικανούς λένε ΝΑΙ στην ένταξη. Εσείς, ποια θέση έχετε; Αύριο, ως μελλοντικός πράσινος καβαλάρης, θα θέσετε το θέμα αυτό σε δημοψήφισμα όπως απαιτεί ο στοιχειώδης σεβασμός της λαϊκής βούλησης;

Κίνηση για τη Δικτατορία του Πολίτη

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω να δω την ίδια ευαιασθητοποίηση από τον Πολιτικό Κόσμο για ένα πρόβλημα-ζήτημα, χωρίς να αναφέρω ποιο είναι επειδή δεν θα δημοσιευτεί το μήνυμα, ζήτημα όμως που έδειξε την παρουσία του και την ευαισθητοποίησή του ο Προκόπης Παυλόπουλος με τους συνεργάτες λίγες ημέρες πριν. Για περισσότερα εδώ παρακαλώ:

http://www.hamogelo.gr/default.asp?pid=50&newid=248

Με συγχωρείτε που αστοχώ εν σχέση με το παρών θέμα.


pol gt

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως ο GAP προηγείται..μακράν!
προφανώς σας κόστισε το πληθωρικόν του χαρακτήρα σας και η εμφανής φιλοδοξία σας.
Δεν πειράζει, από τα λάθη βελτιωνόμαστε..
Εμαθα -δεν ειδα- ότι εμπλέξατε την οικογένειά σας (σε πρωινή εκπομπη).
Θεωρείτε απαραίτητες τέτοιες αμερικανιές?

zaman είπε...

Μπραβο κ.Βενιζελο.. Μας συγγινησατε.. Αν δειξετε την ιδια ευαισθησια και ως πρωθυπουργος(και ειμαι απολυτα σιγουρος πως θα το κανετε) τοτε θα ειστε ο καλυτερος πρωθυπουργος που περασε απο τον τοπο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια! Γι άλλη μιά φορά ...ΓΑΤΟΣ!!! Σ'όλα μέσα που λέει και ο "Πρέζας". Και βέβαια έχουμε καταλάβει πόσο ευαισθητοποιημένος και καλός άνθρωπος είστε! Ειδικά ως προς το περιβάλλον. Το καταλάβαμε καλά με την εισήγησή σας κατά την προηγούμενη αναθεώρηση του Συντάγματος σχετικά με το άρθρο 24. Όσο κι αν διάφοροι σας ρωτάνε και σας ξαναρωτάνε, σχετικά μ'αυτό (και με άλλα ζητήματα που επίσης μας έχετε δείξει την ευαισθητοποίησή σας), εσείς πάντα σταθερός..... Σιγή ιχθύος να το πώ; Kάνετε τη πάπια να το πώ;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
Ορθώς είχα προβλέψει από την αρχή ότι τις επικείμενες εκλογές θα κερδίσετε χάρη στις άγιες ευχές του παππού και του προπάππου σας, των οποίων τους τάφους καλώς πράξατε να επισκεφθείτε και να κλίνετε ευλαβικό γόνυ, αιτούμενος τις θεοπειθείς προσευχές τους όχι μόνον για εσάς, αλλά και για την δύσμοιρη και αδικημένη πατρίδα μας.
Πράγματι, είναι γεγονός ότι πίσω από το αγέρωχο και… υπερήφανο ύφος σας κρύβεται ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, που δεν μπορεί να υποπτευθεί ούτε να δεχθεί το βάθος της ΚΑΚΙΑΣ που επικρατεί στην εποχή μας και ιδίως στην πολιτική ζωή.
Όπως πρώτος σας είχα επισημάνει, ο κ.ΓΑΠ θα μετερχόταν κάθε μέθοδο για την επικράτησή του σ’αυτές τις εκλογές και για την απόλυτη εξόντωσή σας, κάνοντας χρήση του τεράστιου προσωπικού και οικογενειακού του πλούτου, των οικονομικών αποθεμάτων του κόμματος και προπαντός των υποδείξεων των περίεργων Αμερικανών συμβούλων του, των πεπειραμένων να μεθοδεύουν καταστάσεις πολιτικής ανωμαλίας και εξοντώσεως ανεπιθύμητων αντιφρονούντων. Απέναντι σ’όλα αυτά εσείς θα είχατε να αντιπαρατάξετε το ΗΘΟΣ και την παλικαριά σας και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, αφού ούτε πονηρούς συμβούλους διαθέτετε, ούτε οικονομικά ΜΕΣΑ προς εξαγορά συνειδήσεων!
Με βεβαιότητα λοιπόν οδεύαμε σε ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΙΑΣ και ΝΟΘΕΙΑΣ, που θα… έγραφαν ιστορία!
Ευτυχώς όμως εισήλθαν στο παιγνίδι αστάθμητοι παράγοντες: α) τα κατασκευασμένα γκάλοπ (τελευταία εκδούλευση της αγαπητής μας κυβερνήσεως προς τον κ.ΓΑΠ), β) η διαρροή της φήμης ότι… φυλλορροεί το στρατόπεδό σας, γ) η διαρροή της φήμης ότι.. αποσύρετε την υποψηφιότητά σας! Έτσι, ο κ.ΓΑΠ απέκτησε βεβαιότητα νίκης και σε λίγο πρόκειται να παραδοθεί στην συνηθισμένη και τόσο φυσική γι’αυτόν κατάσταση ραστώνης και υπνηλίας, αναστέλλοντας την εντατική του προσπάθεια να εκβιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ευκαιρία επομένως:
1. Με τον… γλυκό τρόπο που έχετε όταν θέλετε, να επιτύχετε την σύσταση επιτροπής, στην οποία θα συμμετάσχει άνθρωπός σας και η οποία θα έχει την πλήρη ευθύνη της διεξαγωγής των εκλογών και της εκδόσεως των αποτελεσμάτων τους (ένα είδος υπηρεσιακού υπουργείου εσωτερικών). Ο Γιώργος δεν θα διστάσει να σας κάνει το χατήρι, διότι τώρα που είναι βέβαιος για την… νίκη του έχει κάθε λόγο να θέλει να εξασφαλίσει το αδιάβλητο των εκλογών!
2. Με πολλή μεθοδικότητα να αξιοποιήσετε τον ενθουσιασμό των υποστηρικτών σας στην βάση και να τους ενθαρρύνετε σε αυτοοργάνωση, κινητοποίηση και εκλογική δουλειά.
3. Φροντίστε ώστε οι περιοδείες σας να είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και καρποφόρες και όχι απλές ΒΟΛΤΕΣ. Στόχος είναι να έλθετε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερο ΚΟΣΜΟ και όχι να κάνετε ένα απλό πέρασμα.
4. Βάλτε και τα λοιπά στελέχη να δουλέψουν. Η ΜΙΛΕΝΑ, ο ΑΝΔΡΕΑΣ και η ΣΥΛΒΑΝΑ μπορούν να βγάλουν πολλή και ουσιαστική ΔΟΥΛΕΙΑ!
5. Μην καλλιεργείτε ΚΛΙΜΑ ΝΙΚΗΣ. Αφήστε τον ΑΝΤΙΠΑΛΟ να αποκοιμηθεί. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συλλογές υπογραφών και δηλώσεις υποστηρίξεώς σας από ιστορικά στελέχη (αλλάζω στο σημείο αυτό την προηγούμενη θέση μου). Αφήστε τους να πιστεύουν ότι η υποψηφιότητά σας οδηγείται σε ΝΑΥΑΓΙΟ.
6. Φυσικά και ένας μετρίας λογικής άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν προτίθενται να αυτοκτονήσουν ψηφίζοντας ΓΑΠ στις 11 Νοεμβρίου, όσα τηλεφωνικά (!) γκάλοπ και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Διότι, η βεβαία πτώση του ΠΑΣΟΚ κατά 6 έως 8 μονάδες με αρχηγό τον κ.ΓΑΠ στις επικείμενες εκλογές, ιδίως εάν γίνουν σχετικά σύντομα, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ απόλυτα και άριστα αντιληπτό από τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Οπότε… τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται (προσωπική μου πρόβλεψη: Θα ψηφίσουν -αν φροντίσετε να οργανώσετε σωστά την συμμετοχή σας στον έλεγχο τής εκλογικής διαδικασίας- γύρω στο 1,5 με 1,7 εκ.συμπατριώτες μας και το ποσοστό σας θα είναι μεταξύ 58-70%. Ακόμη και ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ και ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ θα σας ψηφίσουν! Αν βεβαίως αδιαφορήσετε να ελέγξετε τον μηχανισμό που θα διεξάγει τις εκλογές, το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που οι άνθρωποι του κ.ΓΑΠ θα καθορίσουν).
7. Μεγάλο παράπονο βεβαίως των ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ υποστηρικτών σας ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που υιοθετείτε στις πρώτες σας αυτόνομες πολιτικές παρεμβάσεις. Σας έπιασε το άγχος να αποδείξετε ότι είσθε… ΠΑΣΟΚ; Μην πέφτετε τόσο εύκολα σε καλοστημένες παγίδες των αντιπάλων σας, που θέλουν να σας παρασύρουν σε πεδίο αναμέτρησης όπου αυτοί είναι ισχυροί.

Ο Θεός μαζί μας αλλά δείξτε και λίγη περισσότερη φρόνηση

a-z είπε...

Εμένα, αυτό το γράμμα μου θύμησε το "Zlata's Diary" ;)

Ανώνυμος είπε...

Περιβάλλον: Αυτό το κράτος Βαγγέλη πίνει εμφιαλωμένο.

1 Η πολιτική των περιβαλλοντικών προγραμμάτων λειτουργεί στην πραγματικότητα ως αυθεντία έχοντας μια ρητή και δηλωμένη πρόθεση να προστατεύσει τη φύση. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα ενώ ταυτόχρονα μαρτυρά την έλλειψη κατανόησης ως προς τη φύση του προβλήματος. Δεν προστατεύουμε τη φύση προστατεύουμε τον εαυτό μας που είναι στοιχείο της. Η φύση δεν είναι μια αντικειμενική κατάσταση ξέχωρη από μας εμείς οι ίδιοι είμαστε φύση. Η έλλειψη αυτής της σύνδεσης περιχαρακώνει τα κείμενα περί προστασίας της φύσης μόνο σε μια ξηρή και τολμώ να πω ιδεολογική και εμπορευματική σημασία. ΄Όπως οι «επαναστάτες» του ΠΑΣΟΚ και της άλλης αριστεράς απέκτησαν μέσω της επαναστατικής τους διαδικασίας, καλά σχολεία, καλά σπίτια ,καλή ζωή, έτσι και οι οικολόγοι επαναστάτες ικανοποιούνται πλείστες φορές με τη διεκπεραίωση περιβαλλοντικών προγραμμάτων από όπου βγαίνει μισθός, αυτοκίνητο και εξουσιολαγνεία μέσω μιας ΜΗΚΥΟ «ανεξάρτητης».Γι αυτό καλά έκανες αγαπητέ Βαγγέλη και δημοσίευσες το κείμενο. Γιατί ο νέος άνθρωπος βλέπει ότι η ευθύνη είναι σε εκείνον που κυβερνά από τον οποίο περιμένει και αποτέλεσμα. Να μην πίνουμε βρώμικο νερό όχι να θεωρούμε ότι ικανοποιηθήκαμε επειδή διαμαρτυρόμαστε διότι πίνουμε βρώμικο νερό και να πηγαίνουμε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο ως οικολογικό. Κάποιος εδώ πιθανά να δει μια αντιφατική θέση για τις οικολογικές ομάδες που παλεύουν για τη φύση. Θα είμαι αντιδραστική μέχρι να ομολογήσουν ότι πρώτα αφενός παλεύουμε για τον εαυτό μας και αφετέρου δεν ξεπερνάμε τα προβλήματα αναφέροντάς τα αλλά λύνοντάς τα. Δεν μπορούμε λόγου χάριν να ζητάμε χρηματική ενίσχυση από την κυβέρνηση που προέρχεται από ένα κόμμα και να θεωρούμε ότι η μετοχή μας στο κόμμα αυτό είναι κακό θεωρώντας αλλά Παπανδρέου ότι η χώρα στο μέλλον θα κυβερνάτε από τις ΜΗΚΥΟ στις οποίες παραχωρείται κρατική εξουσία ενώ δεν ελέγχονται. Ούτε η διαδικασία φορολόγησής τους δεν έχει ξεκαθαρισθεί.
2 Η επιστολή αναφέρεται στους βιομηχάνους. Και θα ήθελα να σε ρωτήσω αγαπητέ Βαγγέλη γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου σε ολόκληρη τη προεκλογική περίοδο ενώ αντιδρούσε στους δείκτες ανάπτυξης που παρουσίαζε η Ν.Δ. και έλεγε ότι είναι ψευδείς δεν έλεγε ότι ουσιαστικά η ανάπτυξη που παρουσιάζει η Ν.Δ. είναι ψευδής γιατί σε λίγο αυτή η ανάπτυξη δεν θα αναφέρεται σε ανθρώπους αλλά σε ζόμπι που θα τρων τροφές εμποτισμένες με χημικά και θα θερίζονται από καρκίνο. Παρεμπιπτόντως τι θα γίνει με το καρτέλ γάλακτος Marfin κ.λ.π. Τι σημαίνει η τόσο μεγάλη εμπλοκή τραπεζών στη βιομηχανία τροφίμων από οικολογικής πλευράς πάντα. Μήπως είναι τα μεταβατικά χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας όπου οι μόνιμες μορφές διαμαρτυρίας που χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους , για να διαμαρτύρονται, θα είναι πια τα στοιχεία ενός νέου μυθιστορήματος εξουσίας; Θα μου πεις δεν ξέρω από Γιώργο καιρός να μας πεις τι ξέρεις από σένα. ΄Εχουμε δει τις ενδείξεις των απόψεών σου θέλουμε να δούμε και τους συντελεστές ρεαλισμού των απόψεών σου μέσα σε μια πραγματική κοινωνία. Εμείς οι ίδιοι δηλαδή η φύση πάψαμε να προεξοφλούμε και γι αυτό σε ακολουθούμε γι’ αυτό έχουν μεγάλη σημασία οι θέσεις σου. Καλός ο συγκινησιακός δείκτης ενός νέου παιδιού που απορεί καλό θα είναι και το σχέδιο λύσης. Γιατί η συγκινησιακή φόρτιση τη μόνη τελικά που ικανοποιεί είναι η ιδεολογική λειτουργία της αληθοφάνειας.
3 Η κακία κάποιων όπως αναφέρεται στην επιστολή δεν μπορεί να έχει θεολογικά χαρακτηριστικά αλλά ακόμα κι’ αν έχει δεν μπορεί να ξεπεραστεί το ερώτημα πώς βλέπεις την ατομικιστική και ανταγωνιστική φρενίτιδα που έχει εγκατασταθεί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ευρύτερης αριστεράς ακόμη και αν δεν το παραδέχεται. Παράδειγμα τα διπλοθεσήτικα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ η επικείμενη δικτατορία του προλεταριάτου όπου η έσχατη αυθεντία κομματικής και κρατικής εξουσίας θα είναι τα στελέχη της κεντρικής επιτροπής του, πιθανώς και οι διευθυντές των κρατικών εργοστασίων μιας και τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στο λαό δηλαδή στα κομματικά στελέχη γιατί που να μοιράζονται σε ολόκληρο το λαό. Στο λαό θα μοιράζονται τα αποτελέσματα όσα μείνουν μέχρι το ΚΚΕ να εγκαταστήσει την κοινωνία αγγέλων εκτός κακίας και ιδιωτικού συμφέροντος. Εν πάσει περιπτώσει μέχρι να μας αναπαραστήσει ως ανθρώπους το ΚΚΕ εσύ τι θα κάνεις; Ανταγωνισμός, οικολογική ισορροπία που σημαίνει ταυτόχρονα ανθρώπινη ισορροπία.
4 Εμένα ο πατέρας μου θα σου έλεγε κάποια δεν απογοητεύθηκε γιατί έχει πεθάνει από καρκίνο λόγω της καλής ποιότητας νερού, κατά τη γνώμη μου, ούτε και η κόρη μου γιατί προηγουμένως εγκαταλείφθηκε στη κρατική πρόνοια και εχάθη. Εδώ ρε Βαγγέλη δεν μπορεί αυτό το κράτος της σαπουνόπερας να μαζέψει τους ναρκομανείς απ’ την Ομόνοια τους οποίους αντί για ασθενείς τους θεωρεί νεκρούς δεν μπορεί να συμμαζέψει 2000 νεκρούς το χρόνο από αυτοκινητιστικά δυστυχήματα και 20000 παραπληγικούς και θα ενδιαφερθεί για την ανθρώπινη-οικολογική ισορροπία. Αυτό το κράτος Βαγγέλη πίνει εμφιαλωμένο. Τις απόψεις σου θέλουμε . Καλές οι συγκινησιακές φορτίσεις αλλά καλύτερες οι λογικές θέσεις. Δεν θα πάψουμε να συγκινούμαστε αλλά δεν θα πάψουμε και να σκεφτόμαστε. Αν ήταν να συγκινούμαστε μόνο θα πηγαίναμε στο Γιώργο. Δεν μας ενδιαφέρει η ανάγνωση του δράματος μόνο ,θέλουμε τις λογικές θέσεις.

mgpolitis είπε...

Έλεος... Deja-vu οι σαχλαμάρες των μικρομέγαλων της βουλής των εφήβων.
Τι θα γίνει με την περίφημη συνάντηση των blogger? Γιατί δεν υπάρχει στο ιστολόγιο του ΒΒ ή αλλού το πρόγραμμα της περιοδίας του? Επίσης, τι γίνεται με το www.evenizelos.gr? Γιατί δεν έχει ανέβει ακόμα?
Τι έγινε με την απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα που υπάρχουν στα σχόλια? Καλή η P.R. campaign με τις στιγμές οικογενιακής ευτυχία στο 'Θέμα' αλλά από πολιτική πως πάμε?
το στοίχημα Βαγγέλη είναι να έρθει κόσμος να (σε) ψηφίσει από την ευρύτερη κεντρο-αριστερά, όπως έγινε με τον V. veltroni στην Ιταλία. Καμιά ιδέα γι'αυτό?

harrygrath είπε...

Ο κομμουνιστικος λαικισμος για " κακους βιομηχανους που σκοτωνουν " μας πηγαινει πισω στο Πασοκ '81.

Μακαρι στις θεσεις σας να δηλωθειτε σαφως υπερ της αποδωσης των δασων στο λαο ,με συστημα & σχεδιο,οχι αποσπασματικα & κατοπιν " κλαψιματος ",οπως γινεται... παντα με τους " αποχαρακτηρισμους ".

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο και για την ευαισθησία αλλά και την παρρησία να δεχτείς ως αποτελεσματικότερο τον λόγο ενός μικρού παιδιού.
Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως η εξουσία δεν θα πλαστικοποιήσει τον δερμάτινο σου χιτώνα και θα συνεχίσεις να είσαι το ίδιο ευαίσθητος.

Ανώνυμος είπε...

Μ'αρέσει που είστε τόσο δημοκρατικός & άμεσος!

freemer είπε...

Και είναι πιο σοβαρό, κύριε Β. Βενιζέλο. Αντιλαμβάνεται ότι οι πράξεις μας τη σκοτώνουν, τη βυθίζουν στο βούρκο, την πνίγουν. Θέλει να πάψει να νοιώθει ότι γεννήθηκε μελλοθάνοτη. Γι αυτό κύριε Β. Βενιζέλο και πιθανότατα αυριανέ πρωθυπουργε της μικρής, μα τόσο όμορφης ελλαδίτσας μας, σας παρακαλώ μην ξεχάσεται το παρακάλι της, για ζωή

theodore είπε...

Κύριε Βενιζέλο συγχαρητήρια για την συμβολή σας στην BLOG ACTION DAY.

Το γράμμα της μικρής Αγγελικής-Γαβριέλλας,είναι συγκινητικό και εκφράζει τις ανησυχίες των νέων παιδιών για το περιβάλλον.

Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, ότι το μεγάλο μας χρέος, απέναντι στις επερχόμενες γενιές είναι να τους παραδώσουμε τις ίδιες ή και καλύτερες συνθήκες όσον αφορά το περιβάλλον.

Δυστυχώς δεν τα έχουμε καταφέρει ως τώρα.

Τα κόμματα έχουν συνήθως το κεφάλαιο περιβάλλον πολύ χαμηλά στην ατζέντα τους.

Οι πολίτες όχι μόνο αδιαφορούν,αλλά επιδεινώνουν πολλές φορές τα πράγματα,με την ασυλλόγιστη συμπεριφορά τους.

Και τέλος ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία,συνηθισμένη στην απραξία και στον ωχαδερφισμό,αδιαφορεί παντελώς για τέτοια ζητήματα.

Οι ευχές όλων μας είναι να γίνει κάτι που να μας ταρακουνήσει και να μας κάνει συμμέτοχους μιας πραγματικά πράσινης πολιτικής.

Antonis Spyridakis είπε...

Βαγγέλη,
Σε είδα σήμερα στον Αντ1. Είναι απίστευτο να κατηγορείσαι για την... ευφυία σου! Εκεί έχουμε φτάσει Βαγγέλη: Να θεωρείται πρέπουσα, ως απαραίτητη, η βλακεία! Και ο νοών νοείτο...
Ελπίζω, έστω και τελευταία στιγμή οι πασοκτζήδες που στοιχήθηκαν πίσω από το Γιωργάκη να ξυπνήσουν και να σου δώσουν την ψήφο τους.
Α

Geo είπε...

Μπήκα στο ιστολόγιο(blog)σας για να δω αν έχετε ανεβάσει κάποια ανάρτηση με θέμα το περιβάλλον. Με έκπληξη μου είδα, πως πράγματι αναφέρεστε στο εν λόγω ζήτημα. Φαντάζομαι το φορτωμένο πρόγραμμα σας και γι'αυτό σας συγχαίρω. Παρ΄ότι μπορεί να διαφωνώ με τις απόψεις σας και κυρίως με τις μη πράξεις σας όντας υπουργός κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, εύχομαι την επόμενη φορά που θα σας δωθεί η ευκαιρία να δείξετε την οικολογική ευαισθησία και την πράσινη ανάπτυξη που υπόσχεστε.

harrygrath είπε...

Ισως τελικα ειναι προτιμοτερο να ξαναβγει ο Γιωργος Προεδρος & να δουμε αν θα τα καταφερει στις επομενες εκλογες ...
Αν το καντηλι εχει λαδι,ας το καψει...

Unknown είπε...

Ευάγγελε, επανέρχομαι στο θέμα της ημέρας γιατί το περιβάλλον αποτελεί ζήτημα που με απασχολεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Άλλοι χτυπιούνται εδώ για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας ή την κατάργηση της στράτευσης αλλά πραγματικά τι νόημα έχουν όλα αυτά μπροστά στην ανθρώπινη υγεία, στην ίδια την ανθρώπινη ζωή;

Αυτή τη στιγμή:
Η ανυπαρξία εθνικού κτηματολογίου και η έλλειψη προσδιορισμένων χρήσεων γης, έχει οδηγήσει και δε θα πάψει να οδηγεί στην απώλεια των δασικών μας εκτάσεων
Αυτή τη στιγμή
Ένας χορός συμφερόντων λυμαίνονται το δασικό πλούτο της χώρας.
Αυτή τη στιγμή
Το νερό από τον Ωρωπό μέχρι τη Θήβα, είναι γεμάτο με καρκινογόνο εξασθενές χρώμιο.
Τα υπόγεια νερά της Αττικής είναι μολυσμένα με βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, βακτήρια, βιομηχανικά απόβλητα, κ.α
Το νερό σε Αχαΐα και Ηλεία είναι γεμάτο διοξίνες.
Οι ανεξέλεγκτες γεωτρήσεις στην Αττική, έχουν καταρρακώσει το υδάτινο της απόθεμα και έχουν συντελέσει στην υφαλμύρωσή του.( Η Αττική δεν αντέχει πάνω από 500 γεωτρήσεις και λειτουργούν παράνομα πάνω από δέκα χιλιάδες!!!)
Αυτή τη στιγμή
Η ρύποι στη Πτολεμαϊδα, έχουν ξεπεράσει το όριο που έχει τεθεί από τη Συνθήκη του Κιότο.
Η χώρα, εν έτει 2007, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα σκουπίδια της. Παντού υπάρχουν παράνομες χωματερές
Αυτή τη στιγμή
Η προστασία του περιβάλλοντος υπάγεται σε ένα υπουργείο, μαζί με τη χωροταξία και τα δημόσια έργα. Η μέριμνα όμως για το περιβάλλον, με τον όγκο των οικολογικών προβλημάτων που διαρκώς προκύπτουν, απαιτεί πλέον μία ολιστική και ανεξάρτητη πολιτική περιβάλλοντος.

Έχεις πει, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ευλογημένη. Εάν όμως τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, θα γίνει μια χώρα «καταραμένη».
Με την όποια δυνατότητα επικοινωνίας με έναν πολιτικό, μου παρέχει το μέσο αυτό, σου εκφράζω την εναγώνια έκκληση μου, για την προώθηση πολιτικών που θα αλλάξουν αυτό το ζοφερό σκηνικό. Την ίδια αγωνία, μοιράζονται πολλοί ακόμα πολίτες που έχουν αφυπνιστεί. Εύχομαι να μη θεωρούμαστε πλέον γραφικοί.

ΥΓ: Το 2000 είχες εμμείνει στην αναθεώρηση του άρθρου 24. Αυτό, είναι ένα εξαιρετικά επιβαρυντικό στοιχείο, που σε καθιστά δυστυχώς ύποπτο για τις τωρινές δεσμεύσεις σου. Θέλω να πιστεύω, ότι θα σταθείς στο ύψος των περιστάσεων. Μακάρι, γιατί δε θέλω ποτέ να νιώσω ότι όλα έγιναν για ένα «άδειο πουκάμισο».

spyrosmicha είπε...

Προς τους υποστηρικτές του Γιωργου Παπανδρέου:
Είναι ώρα να καταλάβετε ότι από την ψήφο όλων μας κρίνετε η τύχη της ύπαρξης του ΠΑΣΟΚ για πάντα. Πως είναι δυνατόν να προτιμάτε έναν άνθρωπο επειδή και μόνον λέγεται ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και είναι γιός του ΑΝΔΡΕΑ; Βλεπετε να είναι ικανός σε οτιδήποτε; Βραδύνους, αμήχανος και ανασφαλής, χαμηλής νοημοσύνης, φτωχό λεξιλόγιο και επιφανειακές απόψεις και επιχειρήματα, αδυναμία σύνθεσης απόψεων κλπ κλπ. Και όλα αυτά τα εκπέμπει στον ακροατή, στον συνομιλητή του κ.ο.κ.Το θολό και αμήχανο βλέμα του αυτά μαρτυρούν. Και απέναντί του ορθώνεται ένας ογκόλιθος της διανόησης, της επιστήμης και της πολιτικής, με φοβερή οξυδέρκεια, φοβερή αντίληψη, ακαταμάχητα επιχειρήματα, ανάλυση σε βάθος όλων των πραγμάτων και το συζητάμε ακόμη φίλοι μου; Είναι δυνατόν να προτιμούμε ένα πολιτικό νάνο από ένα πολιτικό μεγαθήριο; Τα ονόματα αναδεικνύουν τους ηγέτες ή οι ηγετικές φυσιογνωμίες αναδεικνύουν και καταξιώνουν τα ονόματα; Θα ααποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό παράδοξο της ελληνικής πολιτικής ιστορίας και ίσως της διεθνούς αν αντί της προφανούς πολιτικής μας επιλογής στις 11/11 που είναι ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, επιλέξουμε ξανά τον άνθρωπο που έχει ταυτισθεί με τις περισσότερες, συνεχείς και μεγαλύτερες εκλογικές ήττες του κινήματος. Και θα είμαστε τότε άξιοι της τύχης μας αφού το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί μαθηματικά στη συρικνωση και στην εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό της χώρας. Γι αυτό λοιπόν αφήστε τα πάθη, τους εγωισμούς και τις εμμονές σας και δώστε μια μεγάλη νίκη (πάνω από 55%) στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, με μαζική συμμετοχή στις 11/11 ώστε πανίσχυρος μετά, να επιτεθεί στην παραπαίουσα δεξιά (που χάριν στον Γιωργάκη μας κυβερνά για 2η τετραετία) και να την συντρίψει.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω κύριε Βενιζέλε όταν θα γίνετε πρωθυπουργός, να έχετε ψηλά στην ατζέντα το περιβάλλον. Σήμερα ο Καραμανλή το έχει υποβιβάσει στο 0. Είδατε ότι ο κύριο Αλ Γκορ πήρε βραβείο Νόμπελ γιατί πήγε κόντρα στα σημφέροντα μιας πλούσιας κάστας ανθρώπων. Κάντε και εσείς το ίδιο. Ας μην γίνει η υπόλοιπη Ελλάδα σαν την Κρητη στην οποια βλέπεις μόνο ερημο και ελιές.

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ, (για τον σχολιαστή που έβαλε το θέμα) τον κύριο Βενιζέλο που εμπλέκει την οικογένειά του σε τηλεοπτική εκπομπή, με βάση μια παγειωμένη πλέον επικοινωνιακή τακτική που μας επιτρέπει να σχηματίσουμε μια πιο σφαιρική γνώμη για ένα δημόσιο πρόσωπο, παρά τον κύριο Παπανδρέου που τις αποφάσεις που μας αφορούν ΟΛΟΥΣ τις λαμβάνει πίσω από κλειστές πόρτες, με την οικογένειά του αποκλειστικά, περιφρονώντας τους πολίτες και τα όργανα του κινήματος. Κάτι σαν πρίγηκηπας (συγγνώμη 'πρίγκηπος')που ήρθε να διαφεντεύσει τις τύχες των γραφικών ιθαγενών αυτής της απομακρυσμένης χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Ευλόγησον, Δέσποτα!!!

Κάτι τέτοιο μου θύμησαν κάποιοι στρατευμένοι Νεο-Βενιζελικοί!

Καλή η προσπάθεια αλλά λίγο ύποπτη.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή αυτό το κείμενο είναι από το παιδάκι της Β δημοτικού έτσι;

Μάλιστα ... προβλέπω ο γαπ να αρχίσει και αυτός να αγκαλιάζει κοριτσάκια τις επόμενες μέρες.
Βαρετό πράγμα τελικά να παριστάνει κανείς τον αριστερό

DIONYSOS είπε...

Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2007
Για την παγκόσμια ημέρα των Bloggers για το περιβάλλον.

Ανησυχία για το περιβάλλον. Γνήσια, αλλά και ψευδεπίγραφη. Μόνιμος στόχος η βαριά Βιομηχανία και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κυρίως με συμβατικά ή πυρηνικά καύσιμα. Θέλουμε να κλείσουν αυτά τα εργοστάσια;

Ας σταματήσουμε να καταναλώνουμε και κυρίως να κατασπαταλάμε ενέργεια.

Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, κλιματιστικά, τηλέφωνα.

Ας σταματήσουμε να κτίζουμε οικοδομές, δρόμους και γέφυρες με τσιμέντο και σίδερο.

Ας σταματήσουμε να ταξιδεύουμε με αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα, πλοία.

Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε τα σύγχρονα ρούχα.

Ας κατεβάσουμε τον γενικό διακόπτη του πίνακα της ηλεκτρικής εγκατάστασης του σπιτιού μας.

Ας σταματήσουμε να αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά που έχουν παραχθεί με χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Ας γυρίσουμε στην εποχή του πρωτόγονου ανθρώπου.

Αν καταφέρουμε να ζήσουμε έτσι, τότε δεν θα χρειάζεται να ζητάμε να κλείσουν τα εργοστάσια που ρυπαίνουν. Θα κλείσουν μόνα τους.

Αν δεν τα καταφέρουμε όμως, ας ξανασκεφθούμε τι θέλουμε και ας αποφασίσουμε ότι πρέπει να πληρώσουμε γι αυτό που θέλουμε.

Ας αρχίσουμε από τα μικρά. Αυτά που εμείς κάνουμε και προκαλούμε στο περιβάλλον. Με τα σκουπίδια μας, με τα ψυγεία μας, με τα αυτοκίνητά μας, ...

Περιβαλλοντική συνείδηση δεν είναι να αρχίσουμε από αυτούς που ρυπαίνουν για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις μας.

Ας περιορίσουμε την προσωπική και οικογενειακή κατανάλωση και κυρίως σπατάλη ενέργειας.

Παράλληλα να απαιτήσουμε και από τους άλλους, τους γύρω μας, να κάνουν το ίδιο.

Ταυτόχρονα να απαιτήσουμε να κάνουν το ίδιο και οι Βιομήχανοι και οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας και να μην ανεχόμαστε την παραπληροφόρηση ή το ψευδεπίγραφο δήθεν ενδιαφέρον των "οικολογιζόντων".

http://kritias-energia.blogspot.com/

natasha hassiotis είπε...

Είναι τόσο εξώφθαλμα μελοδραματικό το γράμμα της μικρής Αγγελικούλας (ζάχαρη, Αγγελικούλα μέλι), και δεν ταιριάζει με το προφίλ ενός -υποτίθεται- έξυπνου ανθρώπου. Βεβαίως, είναι μια εύκολη, λαικίστικη, είναι η αλήθεια, λύση η ανάρτησή του, μια και ένα φορτωμένο πρόγραμμα δεν επιτρέπει πιο πρωτότυπες σκέψεις.

Και κάτι για την υποψήφιότητά σας, που είναι η αλήθεια κοντέψατε να την κάψετε έτσι που την κρύβατε και τη φανερώνατε τόσα χρόνια...: είναι προφανές ότι είστε καλύτερος από τον συνυποψήφιό σας ΓΑΠ, ας μην τρέφουμε το ναρκισσισμό σας εξηγώντας τα αυτονόητα. Όμως σαφώς εμφανίζεστε πελαγωμένος για το προφίλ και την εκστρατεία σας: πώς να βγείτε φουλ σπηντ στον μέσο συντηρητικό, λαικό ψηφοφόρο και πώς να κολακεύσετε την νέα γενιά πασόκων -αν μου επιτρέπετε τον όρο-που όσο να 'ναι όλο και έχει ξεσηκώσει πιο τεχνοκρατικές συνήθειες και κυριλέ συμπεριφορές με το κόμμα τόσα χρόνια στην εξουσία...Χώρια που δε θέλετε να κατηγορηθείτε και για ρεβανσισμό...Έτσι όμως εμφανίζεστε ως "αμαρτωλός" μετανιωμένος για την ανυπακοή, και "άσωτος υιός" του κόμματος. Κι αυτό προκαλεί οργή και έλλειψη σεβασμού. Κι όπως δεν είστε κάν υιός του Αειμνήστου, ξεκινάτε ήδη με "μειονέκτημα" (ειρωνικό αλλά και πραγματικό το σχόλιο) την κούρσα της διαδοχής (οι δισταγμοί έλειπαν κι από πάνω...)

harrygrath είπε...

Οι συμπαθουντες τον Βαγγελη νομιζω οτι συμφωνουν πως επικοινωνιακα υστερει σε 2 σημεια...Στο βαρος του & στο βλεμμα του που γραφει ασχημα στις καμερες.

Παρομοιο προβλημα με τη παρουσιαστρια Τρεμη. Αδικουνται αμφοτεροι,διοτι μαλλον ειναι...ψυχουλες.

Αν βελτιωθει σε αυτα τα σημεια ο Βαγγελης ,θα εχει κερδισει το μελλον...Ακομα & αν ξαναβγει ο Γιωργος,οι επομενες εκλογες θα ειναι οι τελευταιες του σαν Προεδρος.

Πολιτικη ειναι η τεχνη της...υπομονης.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ, ΠΑΤΕΡΑ? ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ 48% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΓΩ ΚΑΤΑΦΕΡΑ, ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕΡΙΑ, ΝΑ ΤΟ ΣΥΡΙΚΝΩΣΩ ΣΤΟ 38%, ΜΕΤΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΣ ΤΑ ΝΕΑ, ΠΑΤΕΡΑ? ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 30% ΜΕ 35%, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΙΔΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΓΩ Η ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Η ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, PERIOD!
ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ, ΠΑΤΕΡΑ! ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΚΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Hey, George...It's me again, pal! How's it going? You keep ignoring me, buddy...Now, that's rude, man. You try hard to prove you are worthy of the party chair, but I tell ya, that chair is gonna be an electric chair soon. Ya know what I mean, jelly bean? Even if you win, what ya gonna do? Stop people from calling you Georgie? Change people's minds? Come on, dude. Ya know better than that! They know what you can or can't do by now. Pal, you got no ace up your sleave. You ain't Andreas, man. Stop trying to reach them (dad and grandaddy) in greatness. Your daddy had an IQ of 140, Mitterand had one of 143, and ruled France for a decade. Andreas could have gotten 2 Nobel in macro (Holly macerel!) economic theory by now, plus 20 other prestigious awards, maybe an Oscar, a Tony, an Emmy, etc. etc. Ya know what I mean. The guy was born with a brain. You got a pea for a brain, pal, I can say that much, just by struggling to reach him up in the pedestal of heroes. Quit trying, man. It ain't worth it. The harder you try, and the longer you hang on to this party chair, the less credible and intelligent you come across. Find another post to contribute from. You still great! You done so much for Greece. But, pal, what if you get elected narrowly, but lose the next election in 2, 3, or 4 years? How are you gonna be remembered? What is gonna happen to you then? You think the leadership team will let you stay a party leader for ever and ever? So, have you thought of the possibility of winning the party chairmanship but losing the next election? Brrr! What's your alternative? Did you call up Vangelis like I asked you to last week? Noooo? Didn't I say call him up and give up that God damn f...cking chair? You keep ignoring me, I'll ignore you too? I just don't want Andreas' son to go down in history as the man who took the party to the dumpster with him and lost 3 consecutive elections! And if you think you can hack it, I mean you can hack the next loss of yours, keep in mind, this people, the party's supporters can't afford another loss! George, this country can't afford the onslaught of ND's policies in the social and economic arena. Unless, you've compromised and let it go, thinking "what the hell, let Karamanlis rule for 12 years, we after all ruled for 20, and one day, inevitably, I'll become the next in line to succeed him! But you're undermining the democratic process this way, man. You're betraying all those people, the millions who supported the movement since its infancy, you're letting down those weak among the greek people who feel the inequality of the present government's policies. You keep ignoring them, dude, we'll make sure history ignores you!

Don't say I didn't warn you. You stay on and be the reason the party sinks, perhaps irreversibly, or you quit the race to 11/11 and stay to help from a stronger position. Strike a deal. Vangelis won't say no to the party founder's son. You'll have the first role. Right, Vangeli?

natasha hassiotis είπε...

Harrygrath, προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι καθόλου για τις ψυχούλες, και τις αντιπαθώ κιόλας. Προτιμάω αυτούς που τους αρέσει η εξουσία και ξέρουν να τη χρησιμοποιούν. Αρκεί να μην είναι ηλίθιοι, γιατί εκεί τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Υ.Γ. Δεν έπεσε και στον κουβά με τη φωτογένεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά ανάθεμα τον καλλίγραμο και τον σικάτο στην ελληνική Βουλή. Μάλιστα κύριοι, εκ των ακαμπυλογράμμων, ο ακαμπυλογραμμέστερος, που ΄λεγε κι ο πατέρας

spyrosmicha είπε...

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 17/10/2007

Η κατασκευή εχθρών ταιριάζει σε αδύναμους ηγεμόνες και όχι σε ισχυρούς ηγέτες

Από τον Γιάννη Μυλόπουλο, καθηγητή ΑΠΘ
www.mylopoulos.gr

Η διάδοση θεωριών συνωμοσίας, η κατασκευή φανταστικών εχθρών και η επίκληση εικονικών υπονομευτών είναι οι τυπικές μεθοδεύσεις που ακολουθούν οι αδύναμοι άρχοντες προκειμένου να αποποιηθούν τις ευθύνες που τους βαραίνουν. Η Ιστορία βρίθει από παραδείγματα μηχανορραφιών σε ανάκτορα και σε αυλές που στόχο είχαν πάντοτε την κατασκευή εξιλαστήριων θυμάτων προκειμένου να μετακυλιστούν οι ευθύνες της εκάστοτε εξουσίας.

Η ανεύθυνη πρακτική της συνωμοσιολογίας και της κατασκευής αόρατων εχθρών υπήρξε ιδιαίτερα προσφιλής στην κυβέρνηση Καραμανλή. Η οποία, ως γνήσια συντηρητική κυβέρνηση, έλκεται από την υποκρισία και τη μηχανορραφία. Από τη γνωστή θεωρία των νταβατζήδων του Μπαϊρακτάρη μέχρι τους άπληστους τραπεζίτες των δομημένων ομολόγων και από τις θεωρίες Πολύδωρα, περί ασύμμετρων απειλών και αόρατων διεθνών κέντρων που πυρπολούσαν τα δάση, μέχρι τις υπαινικτικές καταγγελίες Γιακουμάτου περί «πράσινων» οι οποίοι άναβαν τις φωτιές, η ιστορία της πρόσφατης διακυβέρνησης της Δεξιάς έχει πολλές θεωρίες συνωμοσίας να διηγηθεί.

Είναι σαφές λοιπόν ότι η συνωμοσιολογία είναι η κατ εξοχήν πρακτική που ακολουθείται προκειμένου να παραχαραχτεί η Ιστορία και να αποενοχοποιηθούν οι υπεύθυνοι από τις ευθύνες που τους αναλογούν. Και είναι κρίμα που αυτή η οπισθοδρομική τακτική της κατασκευής υπονομευτών ακολουθείται σήμερα και από συγκεκριμένη πλευρά εντός του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να δικαιολογηθεί η οδυνηρή ήττα στις εκλογές, να αποενοχοποιηθεί η σημερινή ηγεσία του Κινήματος, αλλά και να πληγεί κορυφαίο στέλεχος που διεκδικεί την προεδρία.

Τέτοιες σκοτεινές μεθοδεύσεις δεν ταιριάζουν σε μια σύγχρονη προοδευτική, σοσιαλιστική πολιτική δύναμη που ανήκει στον χώρο της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.

Η συνωμοσιολογία ταιριάζει σε αδύναμους ηγεμόνες κι όχι σε ισχυρούς πολιτικούς ηγέτες. Η θεωρία των υπονομευτών αδικεί πρώτα την πλευρά που τη διακινεί, καθώς μέσα από αυτήν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως αδύναμος να συνθέσει τις διαφορετικές απόψεις, αναβλητικός να αντιμετωπίσει τους υπονομευτές και ανεπαρκής να διαχειριστεί μια κρίσιμη κατάσταση. Διότι, ακόμη κι αν οι θεωρίες υπονόμευσης ήταν αληθινές, αυτό διόλου δεν απαλλάσσει τον ηγέτη από τις ευθύνες του να τις αντιμετωπίσει εγκαίρως και επιτυχώς.

Η εικόνα αυτού που αντί να δράσει εγκαίρως έρχεται εκ των υστέρων ως άμοιρος ευθυνών κατηγορώντας άλλους δεν αρμόζει σε υπεύθυνο πολιτικό αρχηγό. Περισσότερο ταιριάζει στην εικόνα του κακού μαθητή, ο οποίος προσπαθεί να επιρρίψει αλλού τις ευθύνες όταν συλλαμβάνεται αδιάβαστος και απροετοίμαστος για το μάθημα. Και ποιος σήμερα εμπιστεύεται την τύχη της χώρας σε έναν... κακό μαθητή που, αντί να αναλαμβάνει γενναία τις ευθύνες του, συκοφαντεί τον... συμμαθητή του;

Βασίλης Βλάχος είπε...

Μπράβο Πρόεδρε!
Ελπίζω να ανατραπούν οι δημοσκοπήσεις και να σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις πράξη όσα επαγγέλεσαι, για να δοθεί και σ΄εμάς η ευκαιρία να σε κρίνουμε! Την 11η Νοεμβρίου ψηφίζουμε Πρόεδρο για τη Νίκη και την Ανατροπή! Ψηφίζουμε Βαγγέλη Βενιζέλο!

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη 17-10-2007 ώρα 10.30μ.μ.
Έληξε στο ΑλιΣαμίΓιεν, νικήσαμε 0-1

Οι δημοσκοπήσεις όπως πάνε προς μια κατεύθυνση [κακή για το Βενιζελικό στρατόπεδο σήμερα] έτσι μπορούν και να έρχονται [μετά την παλίρροια η άμπωτης] και τα πράγματα που τώρα είναι δύσκολα μπορούν να γίνουν καλύτερα αύριο. Εκείνο που με ανησυχεί είναι που το οργανωμένο ΠαΣοΚ δείχνει πλέον να βλέπει νικητή τον Γιώργο και πάει σούμπιτο στον Πρόεδρο. Σιγοντάρουν και κάτι δηλώσεις των Νεοδημοκρατών ειδημόνων και η σούπα νομίζω έχει φτιαχτεί τόσο καλά που δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία και θα δώσουμε τη μάχη με όποιο αποτέλεσμα.
Η προτίμηση στον Γιώργο δεν είναι προϊόν λογικής εκτίμησης όμως έχει κάποια χαρακτηριστικά που λείπουν από το Βενιζελικό μπλοκ. Δεν υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ στο Βενιζελικό στρατόπεδο πέρα από την προσωπικότητα του Βενιζέλου [και αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό], ενώ στο άλλο στρατόπεδο έχουν φτιάξει ολόκληρη φάμπρικα στρατηγικών σχεδίων όπως η "αναγέννηση" του ΠαΣοΚ [έστω κι αν εκφράζεται με τον αντι-σημιτισμό] η "καθαρότητα" του κινήματος [που κάνει ανεκτή την πιθανότατη συρρίκνωση] η "αριστερή" στροφή [αυτή κι αν είναι κίβδηλη] κλπ. Όλα αυτά μαζί με τον ενθουσιασμό που επικρατεί λες και μόλις τώρα γεννήθηκε ο Γιώργος ή ήταν εξόριστος σε κάποια νήσο Έλβα, φτιάχνουν αυτό το περίεργο αυτοκτονικό για το ΠαΣοΚ κλίμα που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.
Πάμε δυνατά για τη νίκη κι ότι βρέξει ας κατεβάσει. Δεν έχουμε να λυπηθούμε για τίποτα, κάνουμε το σωστό, ο χρόνος θα μας δικαιώσει όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Theatis- Symmetoxos

harrygrath είπε...

Φανταζομαι πολυς κοσμος στενοχωριεται που ο Βαγγελης αδικει τον εαυτο του με περιττα κιλα & βλεμμα bad news,ενω ειναι...good news...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, θα προσπεράσω το θέμα της ανάρτησής σας και τις οικολογικές ευαισθησίες που προφανώς διακατέχουν κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε σύγχρονο πολιτικό.

Νομίζω πως ο "Γιωργάκης" ξύπνησε και αυτό φάνηκε ιδιαίτερα στην συνέντευξη που έδωσε στο Νίκο Χατζηνικολάου. Ελπίζω, στην περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, να έχει αλλάξει όντως μυαλά και να μην επαναλάβει τα τραγικά λάθη που έκανε τα τελευταία χρόνια (στον αντιπολιτευτικό του λόγο, στην επιλογή διαφόρων προσώπων, στις εσωκομματικές τακτικές του και στους αντιπολιτευτικούς τακτικισμούς του).

Ένα άλλο θέμα είναι πως υπάρχει η εντύπωση σε πολλούς οτι εσείς είστε απλώς ένας σπουδαίος ρήτορας, μια πολύ δυνατή "επικοινωνιακή μηχανή", αλλά το πολιτικό σας έργο στα υπουργεία απο τα οποία περάσατε είναι μέτριο, ενώ ο Γιώργος, παρ' ότι είναι μέτριος ρήτορας, έχει επιτελέσει σπουδαίο πολιτικό έργο στα υπουργεία που πέρασε. Άρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ένας πολύ καλός πρωθυπουργός, ενω εσείς, ένας πολύ καλός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Διαρχία όμως δε νοείται με τα σημερινά δεδομένα νομίζω. Κάποιος απο τους δυο σας λοιπόν, πρέπει να πείσει πως αξίζει και για άρχηγος του ΠΑΣΟΚ αλλά και για μελλοντικός πρωθυπουργός. Το παρελθόν του Γ. Παπανδρέου ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τον βαρύνει όσον αφορά την εκ νέου αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Μήπως όμως και εσας σας βαρύνει το μέτριο έργο σας ως πρώην υπουργού; Αυτό το ερώτημα νομίζω πως εκφράζει πολλούς, και πρέπει να το απαντήσετε.

Επίσης, όσον αφορά τους "σταλινίζοντες όρους", εσείς δηλαδή δεσμεύεστε πως σε καμία περίπτωση, όπως π.χ. μιας εξόφθαλμης "παραφωνίας" ή "διαφοροποίησης", δε θα επιβάλλετε κυρώσεις, ή δε θα "υπάρξουν συνέπειες"; Η ικανότητα σύνθεσης που έχετε είναι τόσο μεγάλη που όλοι θα ομοφωνείτε και θα ομονοείτε σα καλοκουρδισμένη χορωδία; Η πολιτική απομόνωση ενός επιζήμιου στελέχους μπορεί να λειτουργεί παντού και πάντοτε, χωρίς καμιά επιπλέον κομματική τιμωρία;

Νίκος Ρ.
nullquest@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΙ ΕΝΝΟΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΘΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΕ ΤΙ ΦΤΑΙΞΑΤΕ Η ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ. ΗΣΑΣΤΑΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ; ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ; ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΥΡΗΣΕΤΕΤ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24; ΚΙ ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΕ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΜΝΗΜΗ....

natasha hassiotis είπε...

Μπα; και ο Μυλόπουλος Καστοριάδη παράφρασε;

Lord Vader είπε...

Υπουργέ είναι εμφανές, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον μηχανισμό του κόμματος για να προωθήσει την υποψηφιότητα του, βλπ. δείπνα με όλους τους προέδρους, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, κτλ, κέντρα τύπου σε ομιλέις και δημοσιογράφους, τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος κτλ. Για ποιό λόγο δεν τον ξεμπροστιάζετε σε όλο τον κόσμο για την βαθύτατα αντιδημοκρατική του στάση?

Ανώνυμος είπε...

Mind the GAP
============
Η φράση αύτή ακούγεται πολύ συχνά στο μετρό του Λονδίνου,όπου υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στο τραίνο και στη προβλήτα που είναι το επιβατηγό κενο, για να μη τραυματιστεί κάποιος.
O GAP είναι το κενό ανάμεσα στο τραίνο της εξέλιξης και στο λαό που κάθεται και περιμένει.

κ.Βενιζέλο
δεν υπάρχει άτομο στο ΠΑΣΟΚ με προσόντα για Αρχηγός κόμματος. Χρειάζεστε σοβαρά μαθήματα αυτοβελτίωσης όλοι. Ενας τρόπος είναι να ακούτε εκ των υστέρων όσα λέτε σε video. Aν δεν κουραστείτε ή δεν αλλοιωθεί η σκέψη σας προσ το χειρότερο τότε πράγματι πάτε καλά.
Οχι δεν μου αρέσετε για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην έχει βέβαια καλύτερο το ΠΑΣΟΚ αλλά ένας λαός δεν μπορεί να μπεί στον πάγο άλλα 8 χρόνια. Δέν πάει άλλο. Σαν λαός έχουμε πιάσει πάτο.
Δεν μου λέειτ τίποτα ότι είσαι μαχητικός και μιλάς επι ώρες διότι μπορεί και αυτό να έχει άλλξ εξήγηση, όπως την αδυναμία στόχευσης και αξιολόγησης.
Για τον Γιώργο τι να πώ. Πες ότι εσυ ήοσυν ο κακός που του έτρωγε την καρέκλα αλλά αυτός ήταν αρχηγός που δεν σε έβαζε στη θέση σου ¨η κατι άλλο.

katerina είπε...

κ. Βενιζέλο,
Εκτιμώ και θαυμάζω ιδιαίτερα όλα όσα σας καταλογίζουν σαν "αρνητικά".
Εκτιμώ ότι σε μια εποχή "εικονολατρίας" παραμένετε εύσωμος.
Εκτιμώ ότι είχατε τα κότσια να υπερβείτε την μικροαστική-μικροπασοκική ηθική και να υποβάλλετε την υποψηφιότητα σας το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου. Σε εμένα τουλάχιστον ενεργοποιήσατε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Εκτιμώ την αυτοπεποίθηση σας ακόμα και όταν αντίκειται στην τρέχουσα περί σεμνότητας και ευγένειας αντίληψη.
Εκτιμώ το ότι είστε αυτοδημιούργητος, αν και αυτό πολύ δύσκολα όλοι αυτοί επαγγελματίες-ανεπάγγελτοι, όλοι αυτοί οι κομματικο-προσοδοθήρες, θα σας το συγχωρήσουν.
Θυμάμαι πολύ έντονα το πρόσωπο σας όταν οι δημοσιογράφοι σας ανακοίνωσαν ότι ο ΓΑΠ σας είχε "χρίσει" υπεύθυνο για την πυροπροστασία ή κάτι εξίσου γελοίο. Ήταν τόσο έντονα αποτυπωμένη η μάχη ανάμεσα στην καρτερικότητα και την αγανάκτηση.
Τις τελευταίες ημέρες βλέπω μια προσπάθεια να σας αγαπήσουν στο ΠΑΣΟΚ.
Νομίζω ότι ματαιοπονείτε..
Δεν θα σας αγαπήσουν ποτέ. Αντίθετα θα λατρεύουν να σας μισούν.
Ναι κ. Βενιζέλο, δεν είστε ένας από αυτούς.
Αλλά αυτό είναι τιμητικό.
Γιατί εσείς, είστε ένας από εμάς.
Η Σαντάλ Μουφ στο «δημοκρατικό παράδοξο» γράφει πως είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι ψηφίζουν με μόνο κίνητρο τα συμφέροντά τους. Αντίθετα, οι άνθρωποι, προκειμένου να δράσουν πολιτικά, πρέπει να μπορούν να ταυτιστούν με μια συλλογική ταυτότητα που να δίνει αξία στους ίδιους, να τους προσφέρει δικαίωση. Και από την πολιτική δεν περιμένουν μόνο "πολιτικές", αλλά και "ταυτότητες".
Εγώ περιμένω να υπερασπιστείτε την ταυτότητα σας.
Υ.Γ. Θα εκτιμούσα έτσι και αλλιώς έναν άνθρωπο που έκανε DEA και Διδακτορικό ταυτόχρονα και μάλιστα τέλειωσε το Διδακτορικό του σε δύο χρόνια.

sL@M@ είπε...

Θα τον τσακίσουμε τον κληρωνόμο της εξουσίας!!!!!!!!!!


Όλοι Beni,για μια παράταξη ενωμένη!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

βαγγελη γιατι βιαστικες?γιατι πηγες στο ζαπειο?γαιτι νοιαστικες να γινεις αμεσως προεδρος και οχι να αναλυσεις τα αιτια της ητας?γιατι επρεπε να παραιτηθει ο γιωργης οπως εσυ ειπες δημοσια?τη μερα των εκλογων γιατι δεν ειχες κλεισει θεση στα καναλια,ΜΜΕ?τι σχεδιαζες?ποσο καιρο εθαβες το γιωργη?ειχες σηνενωηθει απο πριν με τα αλλα στελεχη σου πριν τις εκλογες για το θεμα της υποψηφιοτητας σου?ποια η σχεση σου με τον μπομπολα?τη φωφη γιατι δεν την προφηλαξες αλλα επαιξες σαμποταζ στο γιωργη σχετικα με την υποψηφιοτητα της?ειναι καποια ερωτηματα που πρεπει να απαντησεις στο λαο?αλλιως αυτα τα ιδια ερωτηματα θα γινουν η πολιτικη σου ταφοπλακα.θα εξαχνιστεις στους πασοκους οπως ειπε και ο κακαουνακης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, είμαι ένας από αυτούς που θα σας ψηφίσουν στις 11/11. Θαυμάζω τις γνώσεις σας, την οξυδέρκειά σας, την ικανότητά σας να μιλάτε χωρίς σημειώσεις για όλα τα θέματα και πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει καλύτερη δυναμική με εσάς ως πρόεδρο. Θεωρώ γενικά ότι ο Γ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία του και έχω τη γνώμη ότι, ακόμη κι αν "υπονομεύτηκε", αυτό αποτελεί κυρίως δική του ευθύνη και, τελικά, κανείς δεν μου εγγυάται ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί!. Σε κάθε περίπτωση, περιμένω να ακούσω πολιτικές θέσεις, αλλά κλίνω προς το μέρος σας.

Επιτρέψτε μου όμως ένα σχόλιο επικοινωνιακού χαρακτήρα. Καλώς ή κακώς, η επικοινωνία είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας σήμερα σε όλα τα επίπεδα. Προτείνω περισσότερο χαμόγελο, λίγη γλυκύτητα, ένα ίσως πιο καθημερινό λεξιλόγιο - δεν απευθύνεστε σε τεχνοκράτες επιστήμονες, αλλά σε ένα κοινό πληγωμένο, που αγωνιά για τις εξελίξεις και αποτελείται από πολλών ειδών κουλτούρες και εκπαιδευτικά υπόβαθρα. Νομίζω προσωπικά ότι αν καταφέρετε λίγο να αγαπηθείτε, η επικράτηση σας θα είναι σχετικά "εύκολη". Άκουσα το πρωί σε μια συνέντευξή σας ότι επιθυμείτε να μην έχετε σημειώσεις στις ομιλίες σας και ότι αν κάνατε κάποιο εκφραστικό λάθος αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείτε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρει κανέναν αυτή η επιλογή. Αν μια ομάδα αποφασίσει να αγωνιστεί με 8 παίκτες αντί για 11 (έχει το δικαίωμα), η ενδεχόμενη ήττα θα καταγραφεί και το σχόλιο "η ομάδα Χ κατέβηκε με 8 παίκτες" θα είναι αδιάφορο τελικά.

Θέλω να πω ότι ο παράγοντας συναίσθημα είναι υπαρκτός. Ο πολιτικός σας αντίπαλος, ως γιος του Ανδρέα, ούτως ή άλλως προηγείται σε αυτό το στοιχείο και καλώς ή κακώς πολύς κόσμος θα ψηφίσει και συναισθηματικά. Δεν αντέχετε να μην κάνετε τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

Tελικα με τα χρονια καταλαβα γιατι ο Παγκαλος δεν εβελε ποτε για αρχηγος.Ο ρολος του ηταν παντα ενος ταλιμπαν ,αντε ενος περιφερικου αρχηχου Ταλιμπαν .Ειναι μια πικρα που δε θα γινει ποτε και μια εμπαθεια.Το ασπρο μαυρο απο σημερα στο αυριο.
Θυμαστε αυτο το αταιριαστο διδυμο Παγκαλου υπουργου και παπαντρεου υφυπουργου στο Υπ εξωτερικων ? Ο παγκαλος να κοροιδευει πυκνα το Γιωργο και να λεει οτι οι συμβουλοι μιλανε Αγγλικα στο υπουργειο εξωτερικων της Ελλαδας!!!!!!(Ο Σημιτακος τους μαζευε)

Καταφερε και μου γινε αντιπαθης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται ν ασχολεισαι με το Παγκαλο Βαγγελη.Ειναι ακριβως αυτος ο τυπος που σκυλιαζει αν τον αντιμετωπιζεις αφ υψηλου. Θα γινει εμπαθης κι αστειος

Σκεπτόμενος είπε...

Το ζήτημα της καταστροφής του περιβάλλοντος, είναι μια θηλιά, που τα τελευταία χρόνια σφίγγεται γύρω απ'το λαιμό κάθε ανθρώπου, ασχέτως κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης.
Όμως, αν δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας όσον αφορά το ζήτημα τούτο, θα κρεμαστούμε όλοι μας.
Και τούτο διότι όλοι ανεξαιρέτως εξαρτώμεθα από ανάγκες όπως η τροφή και το νερό και επίσης, όλοι αναπνέουμε.

Antonis Spyridakis είπε...

Η βλακεία και η ανευθυνότητα καλά κρατεί. Το "Γιωργάκης" είναι κι αυτό δημιούργημα του Βενιζέλου, ώστε να μειώσει τον ΓΑΠ! Ήμαρτον ρε, ήμαρτον! Τόσο ηλίθιοι νομίζουν οι "γιωργάκηδες" ότι είμαστε? Τόσο ηλίθιοι?

Βαγγέλη, κάνε κάτι' τάξε, υποσχέσου, πες ακόμα και μεγάλα λόγια. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουμε -ως κόμμα και κίνημα- στο γκρεμό, κι αυτοί να συνεχίζουν ακάθεκτοι! Μα τόση βλακεία τέλος πάντων???

pol psinas είπε...

Κατά τη γνώμη μου το ζήτημα αυτό είθισται να τίθεται με όρους που δεν άπτονται των πραγματικών μάκρο αιτιών του. Η αναφορά και εμμονή στο μίκρο και μέσο επίπεδο, αλλά και στα άτομα ώς φορείς αυτής της καταστροφής είναι κατά την άποψη μου μερική και αποπροσανατολιστική, αφού δεν εξηγεί το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις αφενός, και αφετέρου δεν μπορεί να προβεί στις απαραίτητες ανασυγκροτήσεις ώστε να φανούν τα πραγματικά αίτια αυτή της κατάστασης.
Η μετατόπιση της έμφασης στο υποκείμενο_ χαρακτηριστικό της εποχής μας_, η αποδόμηση ως πρακτική ανάλυσης και η κυριαρχία των ηθικοποιήσεων στο λόγο συνθέτουν τον συγκαιρινό τρόπο προσέγγισης και ανάλυσης.

Θα εκτιμούσα μια προσέγγιση η οποία να δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο συναρτάται το κοινωνικό- οικονομικό με το πολιτιστικό και εν τέλει το θεσμικό επίπεδο και όλα αυτά από μια κριτική και συνθετική άποψη ταυτόχρονα.
Πιο απλά δεν μπορείς να θεωρείς ως υπαίτιους μιας καταστροφής συγκεκριμένες μονάδες και όχι τους υποκινητές. Δεν ειναι δυνατόν να μείνεις μόνον στο οικοπεδοφάγο χωρίς να δεις τις συνολικές συνθήκες που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση και οι οποίες προφανώς ξεπερνούν τα άτομα. Γιατί πολύ απλά αν δεν στοχεύσεις στις συνθήκες αυτές, ελιναι σίγουρο ότι θα βρεθούν και άλλα άτομα να προβούν σε κάτι αντίστοιχο, οπότε και θα έχουμε μιαν αναπαραγωγή. Οι συνθήκες αυτές- το μάκρο- εστιάζουν στα κοινωνικά- οικονομικά συμφέροντα και συσχετισμούς, ενώ μέσω του πολιστικού διεκδικούν κοινωνική νομιμοποίηση με κάποιο τρόπο στο επίπεδο του νοητικού, και πολλές φορές θεσμοποιούνται ή υπάρχουν με την ασυλία των θεσμών.

Ο καθένας λοιπόν και ειδικά οι πολιτικοί έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και ρόλο σε αυτό το σύνθετο σύστημα. Το ηθικό διακύβευμα έγκειται στο αν τελικά κάποιοι πολιτικοί θα λειτουργήσουν σαν τους αιρετικούς του Bourdieu και ουσιαστικά να μην αποτελέσουν τους παράγοντες αναπαραγωγής του συστήματος αλλά τους μετασχηματιστές του σε πιο κοινωνικά δίκαιες και ηθικές βάσεις.

Πολ. Ψήνας

harrygrath είπε...

Ευρηματικο το...mind the GAP...Οποιος ζει Λονδινο,μπορει να το ηχογραφησει & να το στειλει στο Βαγγελη για ringtone...

Αν γινουν προωρες εκλογες σε 1,5 χρονο,ισως ειναι προτιμοτερο να τις αντιμετωπισει ο Γιωργος.

Η ΝΔ εχει ακομα στηριξη απο τους επαμφοτεριζοντες ψηφοφορους που ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις.

Ανώνυμος είπε...

Blog Action day e??
είναι της μόδας η οικολογική ευαισθησία...
όλοι τρέχουμε να δηλώσουμε ευαισθησία...ιντερνετικό ακτιβισμό...μπλόγκερς...κτλ κτλ...

http://eden.cc Διαφημιστική που βρίσκεται πίσω από την "αυθόρμητη" blog action day.
Ψάχτε λίγο πριν εκτεθείτε όλοι...Σοφάκι και σε σένα το λέω..

Δημήτρης

Ari0nas είπε...

κίνητρα για αγορα και τοποθετηση ηλιακών συστηματων στις οικίες. μπορουμε να γλυτωσουμε έως 40% σε πετρέλαιο για θερμανση και να έχουμε και ψύξη. Επίσης κίνητρα για τοποθέτηση μικρών οικιακών ανεμογεννητριών.

θέσπιση μέτρων για τις βιομηχανίες και κίνητρα για βιολογικους καθαρισμούς. να γίνουν υποχρεωτικοί.

Καντε ανοιγμα σε ανθρώπους με οικολογικές ανησυχίες καθώς και σε ΜΚΟ με ομοια δράση.

Ενημερωση του κόσμου για τις ενναλακτικές πηγές ενέργειας. Ενημερωση για απλά βήματα οικονομίας.

Μαζί ΚΑΙ για ένα καλυτερο και ποιοτικότερο περιβάλλον.

Μακάρι να εισαι αυτος που δείχνεις. Ζορίζει το πράγμα με την εκλογή, αλλα ελπ΄ζω να τα καταφέρεις. Αξίζεις μια ευκαιρία. Ο ΓΑΠ την έκαψε.

Υ.Γ εκτός θέματος: "Φαινόμασταν να νοιαζόμαστε περισσότερο για το πάπλωμα και λιγότερο για το δημόσιο καλό» ????

Τι θέλει να πει ο ΓΑΠ; Και τώρα μας το λέει; Τοτε γιατί ζήτησε τη ψήφο μας στις εκλογές; Και η τοποθέτηση "φαινόμασταν" δείχνει ότι δεν μπορει να πει συγνώμη.


ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή φαίνεται οτι τον έχετε "ξεσκονίσει" το Νίτσε (μου φάνηκε πως σας είδα σε μια παλιά φωτογραφία σας σε μια νιτσεϊκή εφηβική "στάση"), θα σας πω τούτο: Νομίζω πως σε κάθε περίπτωση, η Δύναμη με την Ταπείνωση πρέπει να βρίσκονται σε μια ιδεώδη και σοφή ισορροπία. Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν κάποιος, απο τη φύση του είναι μέγιστος ηθο-ποιός. Και σε αυτό το πρό-βλημα, νομίζω πως ο Γιώργος σας νικά. Η πλειονότητα των ανθρώπων κ. Βενιζέλο, είναι δύσπιστοι και ενοχικοί απέναντι στη Δύναμη. Δεν έχουν την απαιτούμενη ευ-γένεια. Ελπίζω λοιπόν σε μια νέα, ακόμα καλύτερη εσωτερική σας μεταμόρφωση, ώστε να βρείτε την "απαιτούμενη" ισορροπία του προαναφερθέντος διπόλου. Μίλησα πολύ "νιτσεϊκά". Συγχωρέστε με και καλή σας Τύχη στην αναμέτρηση.

Νίκος Ρ.
nullquest@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

Οσοι διαθέτουμε μπλογκ γνωρίζαμε την αναγκαιότητα της ανάρτησης, από την πρόσκληση που λάβαμε... Επίσης γνωρίζαμε και τη δυνατότητα να αναρτηθούν δυο σχόλια επί του θέματος..Πλάκα μας κάνετε όταν επί μια βδομάδα το κενό στο μπλογκ σας, συμπλήρωσε η αναγγελία για τη διεθνή διαδικτυακή συνάντηση, και το γραμματάκι της νεαράς; Ποιος αλήθεια τόγραψε; Δικό σας κείμενο, άποψη, πρόταση για το περιβάλλον δεν είχατε ε; Θεωρήσατε πιο πιασάρικο το δήθεν γράμμα; Και μην πείτε ότι αυτό είναι κακοπροαίρετο, γιατί και μια βδομάδα μετά, σήμερα δηλαδή, το κενό συνεχίζετε... η σιωπή...Επίσης δεν δέχομαι τα περί αυξημένων υποχρεώσεων, αφού άλλοι έχουν αυτήν την φροντίδα.. Επομένως τα συμπεράσματα δικαιούμαι να τα εξάγω ε;...

Αριστεροδέξιος είπε...

Αντί να υιοθετείτε απλοϊκές και αποπροσανατολιστικές απόψεις περί κακών βιομηχάνων που πλουτίζουν σε βάρος των υπολοίπων, καλύτερα να προβάλλετε τεκμηριωμένες έρευνες που δείχνουν ότι οι περισσότερο διεφθαρμένοι είστε εσείς οι πολιτικοί.

Sectors and institutions most affected by corruption (1 - not at all corrupt ... 5 - extremely corrupt)
Political parties 4.0
Parliament/ Legislature 3.7
Business/ private sector 3.6
Police 3.5
Legal system/ Judiciary 3.5
Media 3.3
Tax revenue 3.3
Medical services 3.1
Education system 3.0
The military 3.0
Utilities 3.0
Registry and permit services 2.9
NGOs 2.9
Religious bodies 2.8

Source: Transparency International Global Corruption Barometer 2006

Ανώνυμος είπε...

Ακουσα τη συνέντευξή σας στο ΣΚΑΙ και μ' άρεσε η σαφήνεια των θέσεών σας. Οι ιδέες σας για την παιδεία και ειδικά η εισαγωγή τού ΙΒ στη μέση εκπαίδευση είναι εξαιρετικές αν και η εφαρμογή τους θέλει πολύ χρόνο και δουλειά. Ο κυριότερος λόγος πού δεν γυρίζουν πολλές οικογένειες επιτυχημένων μεταναστών πρώτης γενειάς στην Ελλάδα είναι η ελληνική εκπαιδευτική εξίσωση εκπαίδευση=ταλαιπωρία+επαγγελματικόαδιέξοδο.

Τα παιδιά μου ακολουθούν το σύστημα του ΙΒ (αρχίζοντας ομως απο το PYP/MYP -primary and middle year program-) σε καλό διεθνές σχολείο τού εξωτερικού με έμφαση οχι στην απομνημόνευση πολλές φορές άχρηστης ύλης αλλά στην ανάπτυξη της όλης προσωπικότητας τού παιδιού με σκοπό να αγαπήσει την γνώση, να έχει περιέργεια να ερευνήσει τον κόσμο γύρω του και να ξέρει πού και πώς θα εντοπίσει την γνώση πού χρειάζεται για συγκεκριμένα επίκαιρα θέματα της καθημερινής πραγματικότητας (περιβάλλον, υγεία, τεχνολογία κλπ.).

Ο κόσμος αλλάζει πολύ γρήγορα και τα παιδια πρέπει να εχουν την δυνατοτητα προσαρμογής γιατί μπορεί να χρειαστεί ν'αλλάξουν δύο ή τρία επαγγέλματα στη ζωή τους. Ελπίζω η Ελλάδα να δώσει αυτή τη δυνατότητα στα παιδιά μ'ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό σύστημα σαν αυτό του ΙΒ.

Είμαι σίγουρη οτι τα παιδιά θα το αγκαλιάσουν αμέσως. Αναρωτιέμαι πώς θα πείσετε τους γονείς οτι είναι ένα σύστημα πού θα ανοίξει πιο πολλές πόρτες επαγγελματικά για τα παιδιά τους, θα τους κάνει πιο ευσυνείδητους πολίτες και ταυτόχρονα θα ανακουφίσει και την τσέπη τους.

Νομίζω οτι και ο ΓΑΠ θα συμφωνούσε με τα παραπάνω αλλά εσείς πείθετε περισσότερο με το λόγο σας και δείχνετε περισσότερη τόλμη και αυτοπεποίθηση. 'Ολ'αυτά έχουν σημασία όταν χρειάζονται επιτακτικά αλλαγές στο σύστημα.

Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Αν κρινουμε απ την τυχη του Αβραμοπουλου οταν τον εβριζε ο Παγκαλος προ των εκλογων ,για δημαρχο Αθηνας, θα πας πολυ καλα Βαγγελη.
Ο Παγκαλος ανεδειξε τον Αβραμοπουλο γιατι ο δευτερος επελεξε να μην απαντησει.Τωρα βεβαια ισως κανει καλο στην παραταξη.(Καποιο συμπλεγμα εχει ο ανθρωπος...)
ΩΡΑΙΑ ΣΤΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!!

spyrosmicha είπε...

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΑ ΝΕΑ 22/10/2007
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
Ποιον προτιμάτε για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ;
Τον Γιώργο Παπανδρέου. 3389
39,43%
Τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 3581
41,67%
Τον Κώστα Σκανδαλίδη. 744
8,66%
Κανέναν από τους τρεις. 775
9,02%
Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ. 105
1,22%
Σύνολο: 8594

Ανώνυμος είπε...

Toν Γιωργακη τον λενε Γιωργακη απο τοτε που ηταν Υπουργος(!!) Παιδειας, μεσα δεκαετιας 80. Λετε ν αλλαξει?
Αυτες οι κακιες βγαινουν επειδη δε γεννηθηκαμε χθες!Αρκετα περασε το ΠΑΣΟΚ τρια χρονια.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ!!!!!!!
ε ι δ α τη συνεντευξη σου !!!!
Γ Ι Α Τ Ι ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠ Τ Ο
Σ Ι Μ Η Τ Η ????
ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΣΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!!!! ποιο στελεχος θα σου μεινει????

Ανώνυμος είπε...

Αν καθισεις να αναλογηστεις τη σημερινη εμφανιση σου θα βαλεις τα κλαματα.
Αντιδρας αυταρεσκα οταν οι αλλοι σ απορριπτουν.Γιατι να πεις στη Βασω ουτε εγω σε θελω?Παιδιαρισμα το βλεπω.
Γιατι βλεπεις αφ υψηλου αλλα στελεχη?Γιατι νιμιζεις οτι ο Σημητης θα ειναι μαζι σου βρεξει-χιονισει?Ποιος θα μεινει στο τελος?
Γιατι δεν μπορεις να βαλεις μια τελεια που και που στο λογο?
Ακομα πιστευω οτι εχεις ελπιδες αλλα ΑΚΟΥ και κανεναν.
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολιτικος Βαγγελη θα πει να μπορεις να κανεις ελιγμους ,αυτη ειναι η γενικη εννοια του οπου οπως τη λεει ο κοσμος.Και ενας καλος λογος και ας μην τον πολυπιστευεις και ανοιχτες γεφυρες και τοπο στην οργη.Και αντιδοτο στην πικρα η αρχοντια.

Zaphod είπε...

OK συμμετείχαμε στο blog action day και μπράβο.

ΑΛΛΑ:

1) Δεν είμαστε γκρουπις (εκτός από...τις γκρούπις :-Ρ) να πούμε μπράβο και μόνο για την ανάρτηση ενός κειμένου από ένα παιδί που πάει στην βου δημοτικού (λέμε τώρα..). Η πολιτική βασίζεται σε θέσεις και μεθόδους και όχι σε ευχολόγια.
Έχουμε μπροστά μας θέματα πολλά. Εκτροπές ποταμών, αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια, αναδάσωση, αποζημιώσεις, ανακύκλωση, βιολογικοί καθαρισμοι κ.α.. Αυτά δεν λύνονται με εκθέσεις ιδεών.
Οι κακοί βιομήχανοι και το λουρί της μάνας....

2) Από λέγειν γενικώς σκίζετε. Από πράξεις δεν έχουμε τπτ ρε παιδιά; (πχ τι νέα από το μέτωπο της Αμαλίας; Θυμάμαι πως το είχατε φέρει στη βουλή (και μπράβο σας). Νομίζετε πως οι bloggers έχουν τόσο ασθενή μνήμη όσο οι υπόλοιποι;)

PanagiotisL είπε...

Καλά, πόσο χόρτο νομίζεις ότι έχεις ταΐσει αυτά τα παιδιά (τους οπαδούς σου ντε!) που τους σερβίρεις τέτοιο παραμύθι για ένα δήθεν γράμμα από μαθήτρια της δεύτερης τάξης του Δημοτικού;

Πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είναι κανένας για να νομίζει ότι παιδάκι της δεύτερης τάξης του Δημοτικού:
1. Γράφει με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα τις λέξεις ζωή, άνθρωπος και Φύση
2. Χρησιμοποιεί εισαγωγικά
3. Έχει τέλεια ορθογραφία (καλά, ας υποθέσουμε ότι το πέρασε ορθογραφικό έλεγχο)
4. Χρησιμοποιεί πλήρη στοίχιση
5. Γράφει ό,τι
6. Στέλνει fax
και το σημαντικότερο
7. Χειρίζεται το Word καλύτερα από επαγγελματία

Ερώτηση 1: Αλήθεια, η υπογραφή είναι αληθινή, ή μουσαντή κι εκείνη;

Ερώτηση 2: Αφού το δήθεν γράμμα απευθύνεται βασικά στον Πρωθυπουργό, πώς έφτασε στα χέρια σου Barba Ben μας;

Ρίξε τους κι άλλο δούλεμα! Τους αρέσει!

Καππαδόκης είπε...

Στις 11 Νοεμβρίου τα μέλη του Πασοκ και οι φίλοι θα ψηφίσουν για το νέο Πρόεδρο. Ως εδώ καλά ακούγεται. Εκεί που κανείς αρχίζει να αναρωτιέται είναι το για σύστημα με το οποίο όλοι αυτοί θα εκδηλώσουν την προτίμηση τους. Κάθε ψηφοφορία για να είναι αδιάβλητη απαιτεί αυστηρή τήρηση δύο προυποθέσεων. Πρώτον, ποιοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν (δεν μπορεί ο καθένας που περνάει απ' έξω να βλέπει φως και να μπαίνει) και δεύτερον, πως εξασφαλίζεται κάποιοι να μην διπλοψηφίσουν. Σε ένα σώμα εκλογέων που αριθμούσε 1.000.000 κατά την προηγούμενη εκλογή ΓΑΠ και που κατά τον Βενιζέλο πρέπει να είναι μεγαλύτερο αυτή τη φορά, αυτό προυποθέτει μια μακρόχρονη προετοιμασία, αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για πανελλήνια ψηφοφορία με διάσπαρτα ανά την χώρα εκλογικά κέντρα.

Σήμερα βρισκόμαστε 3 εβδομάδες από την 11/11 και ακόμη δεν έχει οριστεί η εταιρεία που θα ασχοληθεί με τη μηχανογράφηση των εκλογών. Οι εκλογικοί κατάλογοι στην ουσία είναι τόσο ατελείς και θα συμπληρώνονται για πολλές μέρες ακόμα που είναι να απορεί κανείς πως θα προλάβουν. Στις προηγούμενες εκλογές, με μόνο υποψήφιο των ΓΑΠ,κανείς δεν ενδιαφερότανε αν πράγματι 1.000.000 τον ψήφισαν και αν κάποιοι τον διπλοψήφισαν.Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η ταπεινή μου άποψη είναι πως το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου θα είναι η αρχή του τέλους του Πασοκ. Με τον τρόπο διασφάλισης του αδιάβλητου των εκλογών αδύνατο, είναι φυσικό ο ηττημένος να μην αναγνωρίσει το νικητή με όλες τις κατ΄ακολουθίαν συνέπειες. Θα έλεγα μάλιστα ότι και οι τρεις μονομάχοι το ξέρουν ήδη αυτό και δεν μιλούν ο καθένας για τον δικό του λόγο. Δεν μπορεί να το σκέφτομαι εγώ και να μην το έχουν σκεφτεί αυτοί.

Κάνω και μια πιο προωθημένη πρόβλεψη με αρκετές πιθανότητες να συμβεί. Δεν θα εκπλαγώ εαν πλησιάζοντας προς την 11/11 διαπιστωθεί από τον Βενιζέλο κυρίως, γιατί ο ΓΑΠ έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι, ότι τελικά δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι δύο προυποθέσεις που ανάφερα αρχικά.

Και τότε, η δεν θα έρθει ποτέ η 11η Νοεμβρίου η το βράδυ της μέρας εκείνης θα έρθει πολύ νωρίτερα...

www.liberalgreek.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΩΡΑ. ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ Κ. ΠΑΓΚΑΛΕ. Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ! ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΕ. ΕΙΧΕΣ ΧΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, Κ. ΠΑΓΚΑΛΕ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ? ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ, ΒΑΣΟΠΑΓΚΑΛΟΕΙΔΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ! Ε, ΜΑ ΠΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ, ΚΗΦΗΝΕΣ.

PanagiotisL είπε...

Πονάει η αλήθεια Barba Ben μας ε; Γι' αυτό δεν δημοσιεύουμε σχόλια που δε μας βολεύουν!

αλεκος είπε...

Κ.Βενιζελο οφειλετε σε ολους μας να οδηγησετε το πασοκ εκει που του αξιζει, εκει διπλα στους πολιτες που τοσο εχει ξεχασει.Καλη δυναμη και υγεια.

Ανώνυμος είπε...

Eσείς κύριε Βενιζέλο,και όλοι εκείνοι οι άρχοντες που συχνάζετε στη βουλή,μένετε σε ακριβές συνοικίες,κυκλοφορείτε με πανάκριβα αυτοκίνιτα~τα οποία παρεπιπτόντως όλοι εμεις σας χαρίσαμε~,πείτε μας σας παρακαλώ ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΕΤΕ?????ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΒΡΥΣΗ??? ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ???
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙ ΝΕΡΟ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ??
ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ!ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΜΟΛΥΝΤΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ..

Ανώνυμος είπε...

Φιλαρα, ανωνυμε,

Μπορει το μπλογκ να σου δινει την ανεση και την δυνατοτητα να εκφρασεις τις σκεψεις σου, δεν ειναι ομως πρακτικα αδυνατο για τον Βενιζελο, στη μεση μιας λυσσαλεας προεκλογικης εκστρατειας, να απανταει σε καθε ενα απο εμας ξεχωριστα. Κανε υπομονη, φιλε, θα τον χαρουμε τον Βαγγελη συντομα σαν αρχηγο μας και πρωθυπουργο. Εχουν πολλα να γινουν, μεγαλε, που δεν τα χωραει ο νους σου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο ίδιος ο κος Βενιζέλος ασχολείται με αυτό το blog ή κάποιος γραμματέας του, αλλα θα ήθελα να ρωτήσω τον κο Βενιζέλο...Όλη αυτή η εικόνα που δείχνετε της οικολογικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς, είναι πραγματικά συναισθήματα ή είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τρικ για να κερδισετε τις εντυπώσεις? Πραγματικά έχω απογοητευτεί από όλους τους πολιτικούς της εποχής και δεν ξερω πια τι να πιστευω και τι οχι... Που πηγαν τα υψηλά ιδανικά και η έγνοια για τον απλό άνθρωπο που μοχθεί καθημερινά να ζήσει? Βαρέθηκα πια να βλέπω τους πολιτικούς να μαλώνουν σαν τα κοκόρια μεταξύ τους για θέματα που δεν αφορούν τον κόσμο και να βγαίνουν στα κανάλια ρίχνοντας λάσπη ο ένας στον άλλο.
Όλοι εσεις μου έχετε διαλύσει το όνειρό μου.. Ένα απλό όνειρο, ίσως απλοϊκό για σας... πάντα ονειρευόμουν να κάνω μια μεγάλη οικογένεια... και τώρα 30 χρονών γυναίκα με ένα μωρό.. να μην μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς... να αναγκάζομαι να παρατήσω το όνειρό μου να φτιάξω κι άλλους Έλληνες (τους οποιους θα κυβερνάτε και θα εισπράτετε από εκείνους)και να μετανιώνω που έφερα και αυτό το παιδί που έχω στον κόσμο... ΕΛΕΟΣ...

Ελπίζω να το δημοσιεύσετε το μύνημά μου..

Μια απλή μητέρα...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα ρουσφετοζητιάνοι των κομμάτων:

…θα χαθεί το μισό Αιγαίο και η Θράκη !
....θα καταπιούμε και τη Μακεδονία των τσιγγάνων των Σκοπίων!
....Μητσοτάκης (Dora, Γιωργάκης και λοιπό ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ) θα αρχίσουν να μιλούν για την «μικρή (από τη Θεσσαλία και κάτω), αλλά περήφανη Ελλάδα !»

.... οι ίδιοι θα σιγοντάρουν τους αμερικανούς για το «δικαίωμα» αυτοπροσδιορισμού των Αλβανών της Ελλάδας ως «Αλβανική εθνότητα» που ζει στην Ελλάδα (και άρα χρειάζεται νεο Κόσσοβο, για αυτό υπογράφουν τώρα και οι ίδιοι (Μητσοτάκης και ΣΙΑ) την ανεξαρτησία του κοσσόβου !).

....τρέξτε λοιπόν στα κόμματα για να σας βάλουν σε καμιά θέση κηπουρού ή να διορίσουν την κόρη σας νοσοκόμα στα ΕΚΑΒ !

Η κάθαρση από τη κομματική και κοινωνική σαπίλα και μια νέα αρχή μπορεί να γίνει μέσα από τη συνειδητή Δικτατορία του έντιμου Πολίτη.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΡΑΚΩΝ1

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη. Ήρθε η ώρα να σου γράψω με συμπάθεια δυο λόγια παρηγοριάς και ανθρώπινης (συναδελφικής θα έλεγα) αλληλεγγύης:

1. Οι πιο έξυπνοι Έλληνες δεν είναι στα κόμματα, και σίγουρα όχι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και όχι δίπλα σου.
2. Είναι προφανές ότι το παιχνίδι αρχηγίας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ το έχεις χάσει από βλακώδεις και αυτοκαταστροφικές κινήσεις δικές σου και των συμβούλων σου.
3. Χρεώθηκες βλακωδώς και χωρίς ορθολογιστική σκέψη την πιο επαίσχυντη, πατριωτικά και κοινωνικά, μορφή διακυβέρνησης της χώρας από την εξω-ελληνική και ψευτο-εκσυγχρονιστική οκταετία των Σημίτη-Γιωργάκη.
4. Είναι απορίας άξιον και ειρωνεία της ιστορίας, ο Γιωργάκης να χορεύει το ζεϊμπέκικο της ξευτίλας και συ να πληρώνεις το λογαριασμό! (βιάστηκες βέβαια και συ να πεις ΝΑΙ στο σχέδιο ΑΝΑΝ !).
5. Τι έπρεπε να είχες κάνει για να ήσουν αδιαφιλονίκητα ο νέος πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ (ανεξάρτητα αν τα πίστευες ή ΟΧΙ !):
Την επομένη (όχι το ίδιο βράδυ) των εκλογών να διακήρυττες «Ήρθε η ώρα να γίνω πρόεδρος και να τα αλλάξω όλα !»
ΟΝΟΜΑ, ΣΗΜΑΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
-ΟΧΙ παλιά πρόσωπα δίπλα σου και βόλτες στα κανάλια.
-Συγκεντρώσεις και ομιλίες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Την επόμενη φορά να με αναζητήσεις να σε συμβουλέψω δωρεάν (δεν ζητώ τίποτα έχω δουλειά), ΔΡΑΚΩΝ είναι το ιστορικό μου όνομα. Είμαι εγώ που σου έχω γράψει επανειλημμένα εδώ για την ανάγκη εφαρμογής «δρακόντιων νόμων» και για τη Δικτατορία του Πολίτη.

ΔΡΑΚΩΝ2

Ανώνυμος είπε...

Hey, Georgie...it's me again, pal. Your buddy, from your hometown in Minnesota. We've missed you here, man. When are you coming back to stay with us for good? What ya doin' in Greece anyway? Give that all up, man, there is no future in that life. Come back here to your own people. Minnesotans love ya, man. We can't wait till you quit all that shit over there and come back to your birthplace. My sister Lilly says hi and she says she misses the long nights on the porch when you held her hand and drank lemonade, looking at the stars and dreaming about your destiny. She says you wanted to become an important man and leave a legacy so that people would built busts and name streets after you, like they did with your granddaddy. Nah, we're getting old, old friend. We can't wait to see ya again, and welcome back to your country, the USA. You are one of us, what ya doin' so far away?

Ανώνυμος είπε...

@ sl@m@

Μάθε ορθογραφία πρώτα, τσάκισε τη μισαλλοδοξία σου, πάρε τη γραμμή σου και μετά μίλα!! Επίσης ωραία συνθήματα,αλλά η πολιτική ζωή δεν είναι γήπεδο!

@spyrosmicha
τους χαρακτηρισμούς αυτούς απεύθυνε τους στον καθρέφτη σου όταν τον κοιτάς! Εσύ στις 11/11 μπορείς να ψηφίσεις ό,τι θες...άσε μας εμάς να αποφασίσουμε για το μέλλον της παράταξης που ανήκουμε απο το 1974!! Και όχι από το 1981 ή το 1989! Αλλά μάλλον μέχρι εδώ ήταν! Εσείς θα συρρικνώσετε το ΠΑΣΟΚ μισαλλόδοξοι οπαδοί της καρέκλας! Αν μεθαύριο μας-σας δούμε τρίτο ή τέταρτο κόμμα με ένα συνασπισμό ανεβασμένο κατά πολυ, μην τρίβετε τα μάτια σας!
Έχετε λυσσάξει..τέτοια μικροψυχία, τέτοιο μένος και τόσο μεγάλη εκδικητικότητα δεν θα την περίμενα ούτε από φασιστοειδή! Διαβάζω και τα μπλογκ του Παπανδρέου μπας και αποφασίσω! Τέτοια λύσσαλέα προσωπική επίθεση δεν βλέπω πουθενά! Θα μπορούσα και εγώ να καταφύγω σε διάφορα σχόλια περί του ήθους στενών συνεργατών του κου Βενιζέλου. Ξέρω πράγματα, αλλά δεν πέφτω στο επίπεδο σας!
Κάντε λοιπόν μία ύστατη προσπάθεια να επικρατήσουν πολιτικοί όροι και ο αξιότερος ας διαλεχτεί από τον κόσμο!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.
Δεν θα σας μιλήσω σαν υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου.
Αυτή είναι μια πολιτική δική μου θέση, η οποία με οδηγεί πολλές φορές στην κριτική τόσο απεναντί σας, όσο όμως και στον ίδιο τον Παπανδρέου.
Αυτό που υποστηρίζω κυρίως είναι το μεγάλο ΠΑΣΟΚ με όλα τα στελέχη του και με μια τεράστια αυτοκριτική.
Μια αυτοκριτική, η οποία θα πρέπει να οδηγεί πολλούς σε ρήξη με τις προσωπικές τους πολιτικές επιλογές και όχι με τα πρόσωπα, που επέλεξαν.
Θα πρέπει να οδηγεί σε ρήξη με πολιτικές, οι οποίες στηρίχθηκαν από εμάς και είχαν ως αφετηρία μια ευρωπαϊκή τεχνοκρατική διαχείριση.
Μιλάμε για το περιβάλλον.
Πως μπορούμε να το σώσουμε όταν η κεντροαριστερά και η σοσιαλδημοκρατία δεν έρχεται σε ρήξη με τις επιταγές της ευρωπαϊκής νεοσυντηρητικής πολιτικής;
Πως μπορουμε να δώσουμε προοπτική στο λαό όταν δεν ερχόμαστε σε ρήξη με τις αντιλαϊκές προτροπές της ΕΕ;
Πως μπορούμε να αναπτύξουμε ένα κοινωνικό προφίλ, όταν δεν συγκρουόμαστε με τις αποφάσεις της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
Εμείς δεν καθορίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο τις πολιτικές;
Πως δεχόμαστε λοιπόν αντικοινωνικές οδηγίες, όπως στο ασφαλιστικό;
Γιατί πρέπει να αναιρούμε το κράτος δικαίου λόγω των παραινέσεων της Ευρωπαϊκής εξουσίας;
Η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει θέση στο νέο πεδίο.
Να αντιδράσει και να καθορίσει και τον τρόπο δράσης προτείνοντας νέους τρόπους διαχείρισης και προωθώντας το κοινωνικό κράτος στα όργανα της ΕΕ.
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί έτσι να έρθει σε σύγκρουση με επιλογές του αλλά μόνο έτσι θα ξαναβρεί το δρόμο του και θα παραμείνει μεγάλο.
Μπορώ να καταλάβω έστω και μακρυά σας, έστω και αν δεν σας υποστηρίζω στη συγκεκριμένη μάχη ότι σε αυτό που λέω μπορείτε να αναλάβετε δράση.
Μια για παράδειγμα μέρα των blogs όπως το blog action day για το περιβάλλον, η οποία μέρα θα αντιδρά στις επιλογές για παραδειγμα της κεντρικής τράπεζας.
Πρέπει η Ευρώπη, που θέλουμε, όπως είχε πεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, να γίνει Ευρώπη των Λαών και να παίρνει δύναμη από αυτούς.
Τις επόμενες μέρες θα προσπαθήσω να προωθήσω αυτήν την ιδέα.
Δεν ξέρω αν θα καταφέρω κάτι.
Δεν πρέπει όμως οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβερνήσεως να έχουν ως άλλοθι την Κεντρική Ευρωπαϊκή πολιτική.
Σας ευχαριστώ και περιμένω κάποια ανταπόκριση έστω και αρνητική.

Ανώνυμος είπε...

Είστε ο Μαυρογιαλούρος του 21ου αιώνα! Καλή επιτυχία παραταύτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν ήσουν υποψήφιος αρχηγός το 2004? Τότε θα έχανες σίγουρα έτσι?

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον panagiotisl:

Σχετικα με το σχολιο σου για το αυθεντικο του γραμματος της μικρουλας, 1. Ο Βενιζελος το ζητησε και το πηρε απ' τον πατερα της μικρης στην εκπομπη "Καλημερα Ελλαδα" που ηταν ολοι τους προσκεκλημενοι του Γιωργου Παπαδακη, 2. Ο πατερας της μικρουλας διευκρινισε στην εκπομπη οτι το γραμμα δεν το εγραψε εξ ολοκληρου η κορη του αλλα υποβοηθηθηκε απ' την οικογενεια της.

Φαινεται απ' το σχολιο σου, Παναγιωτη, οτι δεν ειδες την εκπομπη εκεινη. Ο Βενιζελος ζητησε και του δοθηκε μπροστα στις καμερες το γραμμα της μικρουλας. Μετα να σου πω και κατι αλλο. Δεν παιζει ρολο αν το γραμμα το σκεφτηκε και το εγραψε η μικρη. Παιζει ρολο οτι μια απλη, καθημερινη οικογενεια προβληματιζεται σε αυτο το επιπεδο για το περιβαλλον της και η κορουλα της εχει συνειδηση, κι αν ακομα ο μονος ρολος της ηταν να το διαβασει μπροστα στις καμερες, ασχετα αν δεν το εγραψε η οχι. Επιτελους στην Ελλαδα ας κοιταξουμε την ουσια των πραγματων, κι ας αφησουμε τα πονηρα στην ακρη.

Ανώνυμος είπε...

"ΤΣΩΡΤΣΙΛ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΠΡΟΧΩΡΑ, ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!!

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12/11 ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΡΩΣΕΙΣ ΤΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΤΗΣ 50 DOWNING STREET (ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ)!

Γιώργος είπε...

Ελπιζω οποιος απο του 2 σας εκλεγει σαν αρχηγος της μεγαλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ να μας αποδεικνυει καθημερινα οτι τετοιες πραξεις δεν αποτελουν τυπικες ενεργειες δημοσιοτητας αλλα πραγματικές κινησεις ευαισθητοποιησης της κοινης γνωμης μεσω ενος απο τα δυναμικοτερα ανερχόμενα μεσα επικοινωνιας.
Θελω να πιστευω οτι λιγα λεπτα απο το χρονο σας θα μπορειτε να τα αφιερωσετε για να διαβάζετε τα σχόλια των επισκεπτων αν και πραγματικά μπορώ να καταλάβω οτι δεν εχετε και παρα πολλα ελευθερα... ειδικά αυτη την εποχη!
Καλή επιτυχια στο εργο που θα κληθειτε να αναλαβετε!

Ανώνυμος είπε...

Αν ακουσει πρωτη φορα καποιος αυτα τα παροχημενα για συνομοσιες του τυπου και των παντων σαν κυριο λογο θα φριξει.Αναρωτιουνται ολοι ομως γιατι ακολουθουν τα στελεχη το Γιωργο.
Νομιζω ,ας πουμε, ο Παγκαλος λεει στη Βασω.:
-να τον ψηφισεις.Και ο κοσμος θα τον ψηφισει γιατι ειναι γιος του Αντρεα.
Ο κοσμος απο κατω λεει:
-αποκλειεται να ειναι τοσο χ..ζ..ς Τοσα στελεχη πανε μαζι του.


Ολο αυτο θυμιζει το εξης ανεκδοτο:
Ρωτανε οι Ινδιανοι το φυλαρχο
-Τι καιρο θα κανει φετος ? να μαζεψουμε ξυλα?
Τους λεει κρυο καιρο, μαζεψτε.Τον ζωσενε ομως τα φιδια,Κι αν δε κανει? Πηγαινει λοιπον στην πολη στην μετεορολογικη υπηρεσια- Τι χειμωνα θα κανει τους λεει? Κρυο του λενε εκεινοι
-Δε βλεπεις τους ινδιανους που μαζευουν ξυλα?

Καλο κουραγιο Βαγγελη

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,
Φιλώ την Δεξιάν σου. Αρτι αφιχθείς εκ του εξωτερικού, ηρώτησα την θυγατέρα μου περί των ΠΑΣΟΚΙΚΩΝ εξελίξεων. Η ενημέρωσίς της με άφησεν άναυδον!! Πατέρα μου είπε ο Βενιζέλος είναι πανέξυπνος άνθρωπος. Προσφέρει μιά αληθοφανή μεγάλη νίκη στην Οικογένεια! Αν ο γιώργος νικήσει τον Βενιζέλο που με τη σειρά του θΑ μπορούσε να νικήσει τον Καραμανλή τότε όλα είναι Οκ για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εβλεπε πολυ μπροστα ο Γιωργος οταν ενω τον τσαντησε ο (υπονομευτης) Παγκαλος διεγραψε τον Κουλουρη.
Η καλυτερη ,ή ισως η μονη καλη του κινηση!

Ανώνυμος είπε...

Οι υποστηρικτες του παλιου ΠΑΣΟΚ πανε να περασουν το "εμεις θα φτιαξουμε το Πασοκ που θελουμε και ας μην κερδισουμε ποτε" δηλαδη το ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΛΟΓΟΥ
οι αγωνιστες νοιωθουν απ την αλλη απογοητευμενοι και προδομενοι

Ασε λιγο και την "ΕΞ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ" δυναμη σου Βαγγελη να λειτουργησει.Βαζε και καμια τελεια στο λογο σου.

Ανώνυμος είπε...

"The good, the bad, and the ugly" by Sergio (Simitis) Leone

Facing a common enemy, Kostas Dalton (Karamanlis), the posse arrives at Patra Fe. Will they rid the western frontier of a dangerous villain? When the Colts will have the last word...in a duel to eclipse the Gunfight at the O.K. Corral!

Coming soon (11/11) to a theater near you! Starring, Georgie Papandreou (Good), Vangelis Venizelos (Bad), and Kostas Skandalidis aka trigger finger (Ugly), in Sergio (Simitis) Leone's timeless masterpiece.

PanagiotisL είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

είδα την απάντησή σου και θα ήθελα να σχολιάσω τα παρακάτω:

- Εννοείται ότι δεν βλέπει όλος ο κόσμος την εκπομπή του Παπαδάκη (ξέρεις, κάποιοι δουλεύουμε εκείνη την ώρα), οπότε μάλλον δικαιολογημένα δεν είχα πληροφορηθεί σχετικά.

- Από την άλλη, δεν είναι περίεργο ότι ο Barba Ben ήταν καλεσμένος στη συγκεκριμένη εκπομπή τη συγκεκριμένη ημέρα; Ή μήπως δεν ξέρουμε πώς εμφανίζονται οι προσκεκλημένοι σε αυτές τις εκπομπές;

- Κι ακόμα, είναι τυχαίο που το σχόλιο εμφανίστηκε μόλις προχθές, όταν άλλα σχόλια που γράφτηκαν πολύ αργότερα, αναρτήθηκαν σχεδόν άμεσα; Και γιατί είμαι βέβαιος, ότι αν το σχόλιο δεν ήταν ήδη δημοσιευμένο στο δικό μου blog, δεν θα εμφανιζόταν ποτέ;

- Η μόνη ουσία που βλέπω, είναι ότι οι περισσότεροι βλέπουν το δέντρο, αλλά δεν βλέπουν το δάσος. Φυσικά, έχει και το δέντρο την αξία του αλλά το δάσος - που αποτελείται από εκατοντάδες δέντρα - έχει μεγαλύτερη αξία.

Ανώνυμος είπε...

θα γνωριζετε οτι ανθρωποι απο "μεσα" απ τη ΝΔ αναφερουν οτι υπαρχει γραμμη να στηριχθει απο ψηφοφορους ο Γιωργος στις εκλογες.

@ris είπε...

Μου έχει δημιουργηθεί μία απορία, με την δημοσίευση αυτής της έκθεσης η χώρα τι κερδίζει κ. Βενιζέλο; Αναφέρεται κάτι που δεν γνωρίζει ολόκληρος ο Ελληνικός πληθυσμός; Μέχρι και οι βιομήχανοι τα γνωρίζουν, αυτοί απλά τα παραβλέπουν για να κερδίσουν πιο εύκολα χρήματα. Μάλλον οι μόνοι που δεν τα γνωρίζουν είναι οι πολιτικοί αυτού του κράτους. Οι πολιτικοί και των δύο μεγάλων κομμάτων το έχουν αποδείξει μέσα στο πέρασμα των ετών, αφού κανείς τους δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία κίνηση για να αποφευχθούν τέτοιες ενέργειες. Το σημαντικότερο δεν είναι ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα στις εταιρίες κολοσσούς, όπου μπορούν να υπάρχουν συμφέροντα οικονομικά – πολιτικά. Αυτό είναι κάτι το κατακριτέο αλλά και κάτι το κατανοητό. Το χειρότερο είναι ότι δεν επιβάλλονται πρόστιμα ούτε στις πιο μικρές βιομηχανίες, αυτές που παράγουν ψίχουλα στην δημόσια οικονομία, που δεν υπάρχει κανένα οικονομικό – πολιτικό κόστος. Αυτό μου δείχνει παντελή αδιαφορία. Έχει δοθεί το ελεύθερο στον κάθε ιδιώτη μικροεπιχειρηματία να κάνει ότι θέλει, να χτίζει όπου θέλει και στη συνέχεια να παίρνει ρεύμα για το αυθαίρετό του, να πετάει τα απορρίμματα του όπου θέλει, να μολύνει χωρίς μέτρο και έλεγχο την φύση, να αποζημιώνεται από τις πλημμύρες που ο ίδιος έχει δημιουργήσει. Όλα αυτά τα «νεοελληνικά» ήθη και έθιμα παίρνουν ζωή και πνοή από εσάς, τους πολιτικούς και είμαι σίγουρος ότι αν οι αρχαίοι έλληνες ζούσαν σήμερα θα μας αποκαλούσαν με μεγάλη ευκολία βαρβάρους.

Βλέπω μία μεγάλη κοροϊδία σε αυτήν την έκθεση που δημοσιεύεται και η κοροϊδία είναι ότι προσπαθείτε να δείξετε ένα πλασματικό ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Εάν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον θα είχατε κάνει κάτι πραγματικό, πέρα από τα άρθρα και την πολιτικολογία. Αλήθεια τι έχετε κάνει στο σύνολο της σταδιοδρομίας σας για το περιβάλλον; Υπάρχει κάποια επίσημη καταγκελία από εσάς ή από τους συνεργάτες σας για κάποια συγκεκριμένη εταιρία η οποία να μολύνει το περιβάλλον; Ποιανού δουλειά είναι να βρει αυτές τις εταιρίες; Μόνο αν γίνετε πρωθυπουργός μπορείτε να κάνετε κάτι; Σαν βουλευτής και σαν βουλευτής σε κυβερνών κόμμα στο παρελθόν, δεν θα μπορούσατε να είχατε κάνει κάτι χειροπιαστό μέχρι σήμερα;

Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω την άποψή μου ότι ειλικρινά ελπίζω να γίνεται πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί είστε ένα από τα πιο ικανά και ευαισθητοποιημένα στελέχη που έχει σήμερα το κόμμα σας. Αυτό είναι όμως που κάνει τον περισσότερο κόσμο να αηδιάζει με τους σημερινούς πολιτικούς. Προσωπικά νομίζω πώς το 1/3 τον ψηφοφόρων σας (σαν κόμμα), σας ψηφίζει γιατί «βολεύεται» και έχει συμφέροντα με το να βγείτε στην εξουσία, ένα άλλο 1/3 γιατί είναι οικογενειακή παράδοση και το υπόλοιπο 1/3 γιατί μέσα από τα χάλια διαλέγει τα λιγότερα χάλια… Αυτό έπρεπε να σας θίγει σαν πολιτικό. Εμένα με στεναχωρεί όταν βλέπω πως δικτάτορες όπως ο Μεταξάς προσφέρανε στην χώρα, αγαπήθηκαν και έκαναν τον κόσμο να πιστεύει σε αυτούς και το όραμα τους, στην χώρα στην οποία οι πρόγονοί μας δημιούργησαν την δημοκρατία. Με στεναχωρεί ότι σε μία χώρα που ο λαός της θέλει τόσο πολύ να πιστέψει στους πολιτικούς να αναγκάζεται να διαλέγει σε κάθε εκλογές τα λιγότερα χάλια. Γιατί το ποσοστό που σε κάθε εκλογές δεν έχει τι να ψηφίσει και ψηφίζει τα λιγότερο χάλια είναι μεγαλύτερο και από το ποσοστό που ανήκει στους υποστηρικτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. ίσως και από το σύνολο και των δύο. Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε (αναφέρομαι σε όλους τους πολιτικούς), ο έλληνας δεν είναι χαζός, απλά δεν έχει πλέον κάποιον να πιστέψει, κάποιον που να έχει δικό του όραμά του για την χώρα, κάποιον που θα σταματήσει να χαϊδεύει με ψεύτικα λόγια τα μυαλά μας και να μας γεμίσει όνειρα και προσδοκίες που θα έχουν αληθινή βάση. Γιατί στα 10.000 χρόνια ιστορία μας νομίζω τα τελευταία 50 είναι τα μόνα που έχουμε καταντήσει να ντρεπόμαστε για το έθνος μας.

Ανώνυμος είπε...

ξερεις βαγγελη τι να πεις στον Γιωργο που σου ειπε οτι μιμεισαι τον Καραμαλη
-Εχω επιλεξει να μην απαντω στον Παγκαλο!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το "ΠΟΔΗΓΕΤΟΥΝ" πολυ το δουλευει ο Παπαντρεου.Ο Ντοστογιεφσκι περιγραφοντας εναν απαραδεκτο ηρωα που επαναλαμβανε μια μετρια εκφραση λεει:

- Το επεναλαμβανε γιατι ισως το ειχε σκεφτει απο μονος του.Φτωχη καλλιτεχνικη εμπνευση!

Γερα Βαγγελη!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΕΔΩ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΠΗΡΕ ΤΟ 1963, ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΓΕΡΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ (ΕΝΤΑΞΕΙ ΓΙΩΡΓΟ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ). ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΡΙΚΝΩΘΕΙ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 8ΕΤΙΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

ΨΗΦΙΖΩ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΩΣ ΚΑΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΧ, ΒΑΧ. ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ, ΤΙ ΣΟΥ ΕΜΕΛΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ. ΑΗ ΣΙΧΤΙΡΙ, ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Παγκαλος (τελειωμενος πια πολιτικος ) μου θυμιζει εντονα τον Σαντζο Παντζα αν και αυτος ο ηρωας ειχε μια ρομαντικη διασταση.
Αν ο Γιωργος ειναι καλος για τη Σουηδια γιατι δε παει στη Σουηδια ?Μπορει να χοουν ελλειψη σε Γιωργο!
Να παρει και το Παγκαλο .Σιγουρα εχουν ελλειψη σε Παγκαλο.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη προχώρα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη προχώρα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον παναγιωτη λ. Φιλε μου, σιγα μην ειπε ο Γιωργος Παπαδακης "κατσε να φερω τον Βενιζελο στην εκπομπη μου και να φερω και τη μικρη να διαβασει το γραμμα της για να κανω τον Βενιζελο να φανει ευαισθητος". Το πιστευεις εσυ αυτο? Οι συνομοσιολογιες ειναι καταλοιπα ενος μακρινου παρελθοντος, Παναγιωτη Λ. Λοιπον, αστα αυτα. Τα σχολια που δεν αναρτωνται. Ολα τα δικα μου εχουν αναρτηθει στην ωρα τους αν και μερικα με καθυστερηση γιατι τωρα ο Βενιζελος τα αναρτει απαξ την εβδομαδα. Ετσι αν υπεβαλλες ενα σχολιο την Τριτη δεν θα το δεις αναρτημενο μεχρι την Κυριακη. Τι να κανουμε, ο Βαγγελης ειναι σε περιοδεια ο ανθρωπος. Εκει θα κολλησουμε? Το διαδικτυο, φιλοι μου, ειναι ενα εργαλειο. Σας γραφω απ' τις ΗΠΑ. Τον πρωτο μου Η/Υ τον αγορασα το 1987, και με καθυστερηση. Το προβλημα στην Ελλαδα ειναι η σωστη χρησιμοποιηση του. Δεν γινεται σωστα αυτη εκει, λοιπον. Και δεν ειναι μονο οι αναρτησεις, ειναι και το αν χρησιμοποιεις το Ιντερνετ πληρως, οπως ειναι το σωστο. Εμεις εδω κανουμε συναλλαγες με το Δημοσιο σε ζωντανο χρονο και γρηγορα, περαν του πληροφοριακου σκελους. Προχτες, ψωνισαμε 400 δολαρια εμπορευμα με την πιστωτικη μας καρτα ον-λαιν και σημερα εφτασε με κουριερ στην πορτα μας. Τι να λεμε? Ενταξει, οταν μαθετε να χρησιμοποιειτε σωστα το διαδικτυο, σφυρα μου. Μεχρι τοτε, μην τα φορτωνεις στον Βενιζελο, γιατι ολοι με την πληροφορικη στην Ελλαδα εχετε αγρια μεσανυχτα.

Και ποσο πληρωνεις για 24/7 συνδεση και σερφαρισμα το Ιντερνετ στον ΟΤΕ, Παναγιωτη? Εγω μολις 32,95 το μηνα για σουπερ γραμμη Ντι-Ες-Ελ. Αυτο ειναι το δεντρο στην Ελλαδα για το οποιο χανετε το δασος. Και αντι να πιεσετε το συστημα εκει να σας φτηνηνει τη ζωη, καθεστε και αποχαυνωμενοι τα δεχεστε. Τριτοκοσμικους μισθους με τιμες Λονδινου. Ειστε σοβαροι? Και αντι να ψηφισετε Βενιζελο, που εχει ορεξη και πυγμη να σας βγαλει απ' τη στενωπο, αφηνεστε να σας "πηδηξει" το κατεστημενο που το απαρτιζουν χιλιες πλουσιες οικογενειες και δυο-τρεις επωνυμοι με μπαμπα και θειο πρωην πρωθυπουργο. Βρε, αη σιχτιρι, Ελληνες.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη περιμέναμε άλλη μια αναμενομενη ήττα στις εκλογες. Οπως και εγινε. Νικη με προεδρο το γιωργακη που σαφως δεν εχει τιποτα απο ηγετη δεν προκειτε να ξαναδουμε. η αληθεια ειναι οτι χαρηκαμε με την υποψηφιοτητα σου γιατι σε εκτιμουμε πολυ.αν και βιαστηκες να την ανακοινωσεις. γινε απλος και μιλα στον κοσμο.εισαι πολυ καλυτερος απο τον παπανδρεου που ειναι εκει που ειναι λογω ονοματος. μη χρησομοποιεις πολυ τη λεξη εγω. η ν.δ κερδιζει πλεον τις εκλογες γιατι εχει πεισει τον κοσμο οτι ειναι πιο δημοκρατικοι και πιο σοσιαλιστες απο μας. αυτο πρεπει να ανατραπει. ο κοσμος πρεπει να ξαναπιστεψει.μακαρι να εισαι ο επομενος προεδρος αν και νομιζω οτι εμεις οι ελληνες το μαζοχιστικο το εχουμε. κανουμε το λαθοσ ξανα και ξανα

PanagiotisL είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Σου πηγαίνει γάντι το ρητό 'Έλα παπού μου να σου δείξω τα αμπέλια σου'! Ακριβώς επειδή η δουλειά μου έχει να κάνει με το χώρο και της τηλεόρασης, ξέρω ακριβώς πώς γίνονται τα πράγματα (και ξέρω επίσης πολύ καλά ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνονται και εκεί. Αν έχεις κανένα γνωστό σου δημοσιογράφο στην τηλεόραση - είτε εδώ είτε εκεί - ρώτησέ τον να σου πει), οπότε μην κουράζεσαι για θεωρίες συνομωσίας και άλλα τέτοια...

Ευτυχώς επίσης είμαι από αυτούς που έχουν πρόσβαση στο internet απο το 1997, οπότε τα περί ασχέτων δεν έχουν να μου πουν τίποτα. Έτσι κι αλλιώς, ξέρω να διαβάζω την ώρα ανάρτησης κάθε σχολίου, οπότε ο κόπος σου είναι χαμένος. Όταν αναρτώ σχόλιο την Κυριακή και βλέπω δημοσιευμένα σχόλια της Δευτέρας και της Τρίτης, χωρίς το δικό μου να υπάρχει πουθενά, ξέρω ότι το έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Φυσικά το σχόλιο δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αλλά η ημερομηνία και η ώρα δεν άλλαξαν και εμφανίζονται κανονικά ως Κυριακή.

Όσο για τη DSL γραμμή σου, να τη χαίρεσαι! Όποιος δεν είναι κολλημένος με τον ΟΤΕ, δεν πληρώνει μυθικά ποσά (έχεις μάλλον μείνει πολύ πίσω από πληροφόρηση). DSL 10/1 + Internet + Τηλεφωνία μου στοιχίζει 38,50 Ευρώ (με το ΦΠΑ). Μάλλον δεν είμαστε τόσο τριτοκοσμικοί όσο νομίζεις.

Και το θέμα είναι ότι δεν είμαστε ούτε τόσο αμαρικανάκια όσο νομίζεις (ή να πω πιο σωστά, όσο είσαι εσύ) για να τρώμε ότι μας σερβίρει ο καθένας.

Αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Δε ξερω αν διαβαζεις αυτες τις παρατηρησεις.Στο εχω ξαναγραψει.Βγαζεις μια μικροτητα και ισως εμπαθεια απεναντι σ αυτους που δε σε υποστηριξαν.Οπως το Γιωργο ο κοσμος δεν τον εκανε πρωθυπυργο επειδη ειναι χ..ζ..ς ,το ιδιο φοβαμαι θα σου συμβει.Ειναι πολυ απωθητικο και βγαζει φοβο.

stathis είπε...

Η Μαργαρίτα Δημητρέλη 14 ετών που βρίσκεται στο Νοσoκομείο Αγλαΐα
Κυριακού (στο ογκολογικό τμήμα, 5ος όροφος) και πάσχει από οξεία
Λευχαιμία

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!

Παρακαλώ όποιος μπορεί να δώσει αίμα ας επικοινωνήσει με το
Νοσοκομείο ή τη μητέρα της Δημητρέλη Κατερίνα (μητέρα) : 6947155966
Η Πληροφορία από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη Λ. Εσυ, ενας Παπανδρεικος, τι κανεις εδω μεσα στο μπλογκ του Βενιζελου? Η μηπως εισαι βαλτος της ΝΔ. Γιατι πληρωνεις τοσα πολλα λεφτα για Ιντερνετ, Παναγιωτη? Για μιση μερα συνδεση? Ολο κουραφεξαλα εισαι...Συνδεση με το Ιντερνετ απ' το '97, Παναγιωτη. Ποσα πληρωνες μεχρι προσφατα? Πληρωνες η οχι 67 ευρω μεχρι πριν απο δυο χρονια. Δηλ. οχτω χρονια πληρωνες διπλασια απο μενα, και εχω 24ωρη συνδεση. Ναι, ειστε τριτοκοσμικοι. Αμφιβαλλεις? Ας συγκρινουμε οτι θελεις. Απο νοοτροπια μεχρι χρησιμοποιηση τεχνολογιας, μεχρι σαδομαζοχισμου να εκλεξετε τους απογονους του πολιτικου κατεστημενου μεχρι τους μισθους σας (τους οποιους επερνα κι εγω καποτε, αλλα τωρα, μεγαλε, οχι πια, ευτυχως) μεχρι μεχρι. Λοιπον, αφου αφηνετε να σας πηδανε οι απογονοι και τα φερεφωνα τους, και σας αρεσει κιολας, μην εκλεξετε το Βενιζελο. Μηπως θα σκασει ο ανθρωπος? Ο ανθρωπος εχει επαγγελμα, ειναι συνταγματολογος, αντιθετα απ' τον απογονο που ειναι ανεπαγγελτος. Τα θελετε και τα παθαινετε, Παναγιωτη Λ. Εισαστε απο χερι χαμενοι ολοι σας, φιλε. Εγω εφυγα και απελευθερωθηκα. Με τις βιλες μου τωρα, τις Κορβετ μου, τους Αμερικανικους μισθους, αφου η μητερα Ελλαδα που την υπηρετησαμε στα συνορα φανταροι δεν μας κοιταξε, φυγαμε κι εμεις και ηρθαμε να φαμε σουβλακια εδω. Που ειναι και πιο νοστιμα, γιατι ουτε σουβλακια δεν ξερετε να φτιαξετε στην Ελλαδα. 10,000 σουβλακια στην Ελλαδα, και επρεπε να ερθω Αμερικη να φαει νοστιμο σουβλακι απο Ελληνα. εισαστε ολοι για κλαματα, Παναγιωτη Λ. Υπο στηριζω Βενιζελο για την μεγαλη αλλαγη. Οπως οταν στην πλατεια Συνταγματος το '81 σταθηκαμε κολονες για τον Ανδρεα και την δικια του αλλαγη, που δυστυχως ηταν μικρη γιατι δεν εφταιγε ο ανθρωπος, τι να σου κανει ενας ανθρωπος οταν ενας ολοκληρος λαος θελει να μεινει χαμηλα?

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη Λ. Πληρωνεις 38,50 ευρω, ετσι? Δηλ. 57,40 δολλαρια, με μισθους το 1/3 των αμερικανικων, δηλ. το κοστος σου ειναι περιπου 120 με 150 δολλαρια το μηνα, συγκριτικα. Λοιπον, που 33 δολλαρια που πληρωνω εγω και που 120 που πληρωνεις εσυ. Γι αυτο σου λεω, αστα να πανε, Παναγιωτη Λ., δεν συγκρινεται η ψωροκωσταινα με την αμερικη. Εχεις παει φανταρος? Θα καταλαβεις τοτε τι σου λεω. Να εχεις υπηρετησει την πατριδα, και η πατριδα να σου σερβιρει τον Γιωργακη για αρχηγο και 120 δολλαρια ΗΠΑ για συνδεση στο Ιντερνετ. Αστα να πανε, Παναγιωτη Λ. Μην τα ψαχνεις. Πισωγυριζει η Ελλαδα, δεν παει μπροστα. Αστα.

harrygrath είπε...

Ο ανωνυμος απο Αμερικα τα λεει γλαφυρα...
" Εφυγα & απελευθερωθηκα "..

Αυτοι που...μενουν,ακομα,εχουν καποια ελπιδα απο Πασοκ,περισσοτερη με Βαγγελη...

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι εκτός πασοκ, και σαν πολίτης που δεν τάσομαι σε κόμματα το μόνο που έχω να δηλώσω προς το κόμμα σας. Καλείστε να ψηφίσεται και οι επιλογές σας είναι δύο

Ανάμεσα στην ρουσφετολογία, τα λαμόγια και τα φακελάκια που εκφράζονται μέσω του Παπανδρέου.
Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος
άνθρωπος δεν έχει πολιτικές ιδεές, αλλάζει στάσεις σαν τα πουκάμισα (πχ ναρκωτικά, παιδία, οικονομία).
Αν δεν μπορεί να ελένξει το κόμμα του τωρα σαν αντιπολίτευση, όπου δεν παίζονται συμφέροντα και λεφτά φανταζομαι τι θα γίνει εαν γίνει πρωθυπουργός(που ο Ελληνας ΠΟΤΕ δεν θα ψηφίσει αμερικανό(φιλο) πρόεδρο). Αυτός ο άνθρωπος φέναιτο σε εμάς τους τρίτους ότι στηρίζεται με το μόνο κριτήριο του ότι θα τον κάνουν ότι θέλουν αφού θυμίζει 5χρονο παιδάκι που παίζει με τα Lego. Το μόνο που κατάφερε είναι να αναδείξει τον Κωστάκη, τον πιο χαζό πρωθυπουργό που έχει αναδείξει η χώρα, να φαντάζει ως έξυπνος.

Και ανάμεσα στον Βενιζέλο, που έχει πολιτικές ιδέες, ασχετα με το αν συμφωνό με αυτές, που έχει όραμα και έχει και την πολιτική δύναμη να βάλει τα λαμόγια στην θέση τους. Τουλάχιστον έχει πολιτικές ιδεές, σωστές ή λάθος αλλά έχει. Εκεί καταλήξαμε να θεωρούμε το να έχει κάποιος πολιτικές ιδεές σωστό και όχι να κρίνουμε ανάμεσα σε πολιτικές ιδέες.

Διαλέξτε "συντροφοι" αλλά να θυμάστε, το ΠΑΣΟΚ έχασε λόγο τις ρουσφετολογίας, το μύνημα της ΝΔ ήταν ένα, πάταξη της διαφθοράς και γι αυτό την ψηφίσαν οι Ελληνες, χωρίς κανένας να θέλει τα ακροδεξιά στοιχεία που έχει μέσα το κόμμα αυτό. Ξαναγυρίστε εκεί στην λαμογιά όπως φένεται να κάνετε αλλά μην περιμένετε ο Ελληνας να εμπιστευτεί αμερικανο πρωθυπουργό με ανοχή στα λαμόγια.

Λάμπης Φίλης είπε...

Ο μόλις 15 μηνών γιός μου άρχισε να κλαίει όταν σας άκουσε να μιλάτε στη θεσσαλονίκη. Εσάς σας άρεσε ο εαυτός σας στη τηλεόραση;
Κάτι άλλο: οι εκτός Βγγέλη, επιτρέπεται να γράφουν εδώ; Διχαστικοί όλοι σας, όπως κι αυτός που στηρίζετε!

Νίκος Λαγκαδινός είπε...

Αν έχεις το κουράγιο, κάτσε να διαβάσεις αυτά που θα ήθελα να σου πω και δεν στα είπα ποτέ. Όμως, τι να σου πρωτογράψω εδώ; Ο δικός μου πόλεμος διεξάγεται στο διαδίκτυο. Γι' αυτό σε παραπέμπω στο blog μου: http://lagadinosnikos.blogspot.com/
Εύχομαι να χάσεις.

Ανώνυμος είπε...

PARTE LAE.. OPWS EIPA KAI PRIN EPILEKSATE ENA 5XRONO PAIDAKI GIA POLITIKO ARXIGO. KRATISTE TON, EKSOUSIA DEN 8A DITE OUTE ME 30% FPA

BAGGELI MOU, PROSPATHISES NA DWSEIS IDEES KAI POLITIKES SE APOLITISTOUS, AN MILAGES PIO PRIN OPWS MILISES SIMERA THA EIXES KERDISEI, EDAXI EISAI EXIPNOS ALLA DEN XRIAZETE TOSO DINAMH STON LOGO

KANE MAS TIN XARH KAI KANE KOMA, BGALTO PASOK KAI ASTOUS NA METONOMASTOUS SE PAPANDREOU A.E.

KRIMA GIA THN ELLADA

ss: EIDATE KAI TON ADRIKO?? O EPOMENOS PROEDROS TOU PASOK IR8E NA PSIFISEI.. AX RE ELLADA POU SE KATANTISANE... SE 10.000 XRONIA ISTORIAS EXOUME KAI 50 NA DREPOMASTE

Ανώνυμος είπε...

s'il Y a des analogues ? cialis http://runfr.com acheter viagra sur internet acheter cialis

ShareThis