Κυριακή, Οκτωβρίου 07, 2007

Ομιλία στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Παραθέτω την ομιλία μου στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στις 6 Οκτωβρίου 2007.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
«Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα και η κίνηση της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ μας έφερε ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας.
Επανέφερε την πολιτική στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και μπορεί αυτό το έντονο ενδιαφέρον της κοινωνίας να έχει και ορισμένες αρνητικές όψεις σ' αυτή την πρώτη φάση, τελικά όμως μπορεί να μας προσφέρει μια νέα ισχυρή αφετηρία εάν εμείς διαμορφώσουμε και εφαρμόσουμε μια στρατηγική ανασυγκρότησης και νίκης. Το μπορούμε και το οφείλουμε, όχι μόνο στην παράταξη, αλλά σε όλον τον ελληνικό λαό.
Απευθυνόμαστε συνεπώς σήμερα όλοι μας στο ευρύτερο εθνικό και πολιτικό ακροατήριο. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Σε αυτούς που ψήφισαν, αλλά και σε αυτούς που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ιδίως σ' αυτούς που σκέφτηκαν κάποια στιγμή να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, ταλαντεύτηκαν, αλλά αποφάσισαν διαφορετικά. Τους θέλουμε πίσω. Θέλουμε να συμπορευτούμε με όλους αυτούς και με άλλους πολλούς στην πορεία προς τη νίκη που αρχίζουμε σήμερα. Στην πορεία για το σχηματισμό της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας.
Θέλω όμως, πριν από οτιδήποτε άλλο, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που μας ψήφισαν, στα 2.750.000 Ελληνίδων και Ελλήνων που συγκροτούν το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, που πιστεύουν στην παράταξη και που θέλουν το καλύτερο και για το ΠΑΣΟΚ και για τον τόπο.
Τους ευχαριστώ και προσωπικά, από τα βάθη της καρδιάς μου, για την αγωνιστικότητά τους, για την πίστη τους, για την κριτική που μας ασκούν, για την κριτική που ασκούν και σε μένα, τώρα που τα φώτα πέφτουν πιο έντονα πάνω μας, τώρα που εγκαθιδρύουμε μια νέα πιο ισχυρή και πιο βαθιά σχέση εμπιστοσύνης για το μέλλον.
Αυτό που γίνεται, συντρόφισσες και σύντροφοι, μέσα στο ΠΑΣΟΚ από το βράδυ της Κυριακής των εκλογών δεν αφορά το παρελθόν, αλλά το μέλλον. Διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις της επόμενης ημέρας. Κρίσιμη για μας δεν είναι η 11η Νοεμβρίου, αλλά η 12η Νοεμβρίου.
Ξέρουμε άλλωστε πολύ καλά ότι δεν σταμάτησε ο πολιτικός χρόνος, προκειμένου να βρούμε το βηματισμό μας. Έξω από την αίθουσα αυτή τρέχουν διαρκώς τα γεγονότα και διαμορφώνεται καθημερινά ένα νέο, εξαιρετικά δυσμενές και πολύπλοκο πολιτικό τοπίο.
Διαμορφώνεται από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και από την πλευρά των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ασκούν την πολιτική τους με πολύ μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν βαρύνονται με τις υποχρεώσεις ενός κόμματος εξουσίας που κυβέρνησε στο παρελθόν και ό,τι λέει ξέρει ότι πρέπει να το κάνει πράξη μόλις κληθεί ξανά στην εξουσία.
Μέσα σε 20 μόλις ημέρες από τις εκλογές χώρεσαν:
  • ο εξωραϊσμός της εικόνας της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, με νεώτερους σε ηλικία Υπουργούς
  • ο ευτελισμός και η εγκατάλειψη όλων των δήθεν μεταρρυθμίσεων της πρώτης θητείας του κ. Καραμανλή, με κορυφαίο παράδειγμα την αδρανοποίηση του νόμου για τα Πανεπιστήμια και την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας
  • η οργανωμένη κινδυνολογία για τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να κάμψει προκαταβολικά τις αντιστάσεις της κοινωνίας.
  • η απόλυτη αμηχανία στην εξωτερική πολιτική, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη διαχείριση του ζητήματος των Σκοπίων
  • η άμεση και ακαριαία διάψευση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού
  • η επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής του κ. Καραμανλή, που λειτουργεί τώρα ακόμη πιο έντονα ως μηχανισμός αντίστροφης αναδιανομής εις βάρος των ασθενέστερων, των φτωχότερων, αλλά και των μεσαίων στρωμάτων
  • και βέβαια, η εξαγγελία της αλλαγής του εκλογικού νόμου, με ό,τι αυτό σημαίνει για το χρόνο των εκλογών και για το «στένεμα» του πολιτικού ορίζοντα της κυβέρνησης.
Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, συντρόφισσες και σύντροφοι, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να λειτουργεί ως φραγμός. Ως εκφραστής των λαϊκών συμφερόντων. Ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πολιτών. Ως ασπίδα της κοινωνίας. Ως δύναμη προοδευτικών αλλαγών.
Η νέα αντιπολίτευσή μας – γιατί η παλιά κρίθηκε στις εκλογές – οφείλει να είναι μαχητική, δυναμική, αλλά πάντα υπεύθυνη, πάντα προγραμματική, ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένη σε σχέση με τη δεξιά και τη συντήρηση.
Η νέα αντιπολίτευσή μας πρέπει να είναι αντιπολίτευση με καλά αντανακλαστικά, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, που μας εκθέτουν στα μάτια μιας μεγάλης μερίδας των πολιτών. Πρέπει να είναι αντιπολίτευση με εθνική και θεσμική υπευθυνότητα. Αντιπολίτευση χωρίς το άγχος του κυβερνητισμού, αλλά πολιτικά ώριμη, που αποδεικνύει ότι αξίζει τον κόπο να κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα.
Δυο είναι οι βασικές προϋποθέσεις της φυγής προς τα εμπρός και της νίκης: Πρώτον, ένα νέο ΠΑΣΟΚ και, δεύτερον, μια νέα κοινωνική πλειοψηφία.
Το ΠΑΣΟΚ της νίκης είναι πάντα – όπως ήταν εκ γενετής – πατριωτικό, λαϊκό, προοδευτικό, ριζοσπαστικό.

  • Είναι όμως μεγάλο, πλειοψηφικό και πολυσυλλεκτικό. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του 13% ή του 25%. Δεν μας κληροδότησε αυτό το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι το ΠΑΣΟΚ του 48% του 1981 και του 47% του 1993. Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι το καθαρό ΠΑΣΟΚ. Όχι το φοβικό, ηττοπαθές και παραιτημένο ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης είναι ανοικτό στην κοινωνία, στα ρεύματα και στις εκφάνσεις της, αλλά οργανωτικά συγκροτημένο, με ραχοκοκαλιά.
  • Είναι γνήσια συλλογικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό.

Σέβεται, ακούει, αξιοποιεί, αξιολογεί αξιοκρατικά και δίκαια και προστατεύει τα στελέχη του. Αναπτύσσει στην πράξη δεσμούς συντροφικότητας και αλληλεγγύης.

  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης είναι ανοιχτό στους νέους. Τους εμπιστεύεται, τους αναθέτει ευθύνες, όπως έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής εγγυάται την αυτονομία της πολιτικής, αλλά η μέθοδος, αν θες να εγγυηθείς την αυτονομία της πολιτικής, είναι πάρα πολύ απλή. Προϋποθέτει ισχυρό και αξιόπιστο πολιτικό λόγο, που διαμορφώνει την ατζέντα και δεν αφήνει κενά που να τα καλύπτουν άλλες εκδοχές του δημοσίου λόγου, πίσω από τις οποίες αναγκάζεται να τρέχει η πολιτική.
  • Η αυτονομία της πολιτικής ισχύει παντού και πάντοτε. Ισχύει το 2007, όπως έπρεπε να ισχύει και το 2004, όπως έπρεπε να ισχύει και το 1989 και το 1996.
    Το ΠΑΣΟΚ της νίκης είναι χώρος ελεύθερης πολιτικής σκέψης, ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, αλλά και ενότητας μέσα από την κοινή πολιτική δράση. Έχει την ικανότητα να συνθέτει απόψεις, διασφαλίζοντας τον προοδευτικό και πλειοψηφικό χαρακτήρα των απόψεων αυτών. Είναι άλλο η σύνθεση και άλλο ο συμψηφισμός και η στρογγυλοποίηση. Ικανότητα πολιτικής ηγεμονίας σημαίνει ικανότητα σύνθεσης ώστε να προκύπτει το μεγάλο νικηφόρο και πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης έχει αυτογνωσία, αυτοκριτική ικανότητα στην πράξη, όχι ρητορικά και όποτε προκύπτει ανάγκη να διασώσουμε ένα εσωκομματικό κατεστημένο. Έχει όμως και αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και αυτοεκτίμηση. Καταλαβαίνει πραγματικά τι συμβαίνει, δεν εξωραΐζει τα πράγματα, δεν κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα. Γιατί μόνο όταν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει μπορείς να αλλάξεις την πραγματικότητα.
  • Γνωρίζει καλά και υπερασπίζεται το έργο των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Γνωρίζει όμως εξίσου καλά και έχει το θάρρος να παραδέχεται και να αναλύει τα λάθη, τα κενά, τις υστερήσεις. Γιατί μόνον έτσι πείθεται ο κόσμος ότι δεν θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης μπορεί πράγματι να τα αλλάζει όλα, κρατώντας την ιδεολογική, αξιακή, πολιτική και ιστορική ουσία της ύπαρξής του. Έχει την ικανότητα να ανανεώνεται, όχι όμως επιφανειακά για τη διάρκεια ενός δελτίου ειδήσεων, αλλά ουσιαστικά και σε βάθος.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης διαμορφώνει, συντρόφισσες και σύντροφοι, την επικαιρότητα της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. Πιστεύει αταλάντευτα στον αστερισμό των ιδεών της σοσιαλιστικής αριστεράς. Στη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια, την αναδιανομή, την πλήρη απασχόληση, τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών. Πιστεύει στο κοινωνικό κράτος δικαίου, στην αειφορία και στην «πράσινη» ανάπτυξη, στη διεθνή αλληλεγγύη, στον ουμανισμό, που ήταν και είναι πάντα η πρωταρχική ουσία της αριστεράς σε σχέση με τη δεξιά.
  • Το ΠΑΣΟΚ της νίκης εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, τη διαδοχή και την αλληλεγγύη των γενεών, τη μεγάλη κεντροαριστερά.
  • Έχει ενεργό ιστορική μνήμη, από τον Ελευθέριο Βενιζέλο έως τον Γεώργιο Παπανδρέου και από τον Ανδρέα Παπανδρέου έως το μέλλον.

Η μνήμη του μέλλοντος ήταν και είναι πάντα αυτό που κατά βάθος χωρίζει τη δεξιά από την αριστερά. Και αυτήν πρέπει να δείξουμε ότι διαθέτουμε σε αυτή την κρίσιμη περίσταση.

***
Ο κύκλος της μεταπολίτευσης πράγματι τέλειωσε. Η κοινωνία δεν εκφράζεται από το πολιτικό σύστημα με επαρκή και αυθεντικό τρόπο. Σε αυτό οφείλεται άλλωστε και ο ισχυρός κλυδωνισμός του δικομματισμού στις εκλογές, που στοίχισε πολύ και στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
Χρειαζόμαστε συνεπώς ριζικές αλλαγές στη λειτουργία των κομμάτων.
Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε στα θέματα αυτά το 1974 με τις πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Πρέπει να πρωτοπορήσουμε και τώρα, μετασχηματίζοντας πράγματι το συλλογικό μας εαυτό σε ανοικτό, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο κόμμα.

  • Ένα νέο πολιτικό σύστημα προϋποθέτει άλλη σχέση και μεταξύ των κομμάτων και κυρίως μεταξύ των κομμάτων της ευρύτερης αριστεράς. Χωρίς υπεκφυγές, χωρίς μισόλογα, χωρίς υπαινιγμούς, χωρίς τριβές. Ο διάλογος και η κοινή δράση αναδεικνύουν τις προγραμματικές συγκλίσεις. Ξεκαθαρίζουν τις σχέσεις με τη συντήρηση και τη δεξιά. Διαμορφώνουν καθαρά μέτωπα. Επιτρέπουν στον πολίτη να παρακολουθεί με διάφανο και ευανάγνωστο τρόπο μια πολιτική ζωή που ασχολείται επιτέλους με τα ουσιώδη, χωρίς στερεότυπα και χωρίς ξύλινο λόγο.
  • Το πρωθυπουργικό μοντέλο εξουσίας, που καθιερώθηκε από το 1974 και λειτουργεί έως και σήμερα, εμποδίζει πλέον την πρόοδο της χώρας, ξοδεύει τον ιστορικό χρόνο του τόπου, τον δαπανά σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Το «μοντέλο» Κώστα Καραμανλή είναι το ακραίο σημείο αυτής της κατάστασης.

  • Ήρθε πλέον η ώρα να περάσουμε στην περίοδο της συλλογικής ηγεσίας της χώρας. Με έναν Πρωθυπουργό που μπορεί να διευθύνει και να συντονίζει αποτελεσματικά τη χώρα ολόκληρη και όχι με έναν Πρωθυπουργό που λειτουργεί ως κοινοβουλευτικός μονοκράτωρ
  • Αυτό αντανακλά και στο μοντέλο ηγεσίας των κομμάτων εξουσίας, όπως το ΠΑΣΟΚ. Με συλλογικότητα, με ηγετική ομάδα αναγνωρισμένη από την κοινωνία, με σοβαρή σκιώδη κυβέρνηση, πείθουμε ότι είμαστε πραγματικά έτοιμοι να κυβερνήσουμε τον τόπο.

Ο Πρόεδρος ενός τέτοιου κόμματος οφείλει να είναι πρώτος μεταξύ ίσων. Γιατί χρειάζεται την ενεργό και απροκατάληπτη συμμετοχή όλων των στελεχών και όλων των μελών προκειμένου να επιτευχθεί η νίκη και προκειμένου να κυβερνηθεί η χώρα.
Η δεύτερη προϋπόθεση της νίκης, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι η συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, πάνω όμως σε μια απλή και ισχυρή πολιτική συμφωνία. Χωρίς λευκές επιταγές.
Αυτό προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το κράτος, την οικονομία και την κοινωνία.
Το πρόβλημα των σοσιαλιστικών κομμάτων εξουσίας στην Ευρώπη είναι πως δεν πείθουμε εύκολα τους πολίτες, γιατί οι πολίτες είναι δύσπιστοι. Δυσκολεύονται να αποδεχθούν ότι μπορεί να εφαρμόζεται μια κυβερνητική πολιτική, που είναι ταυτόχρονα και αναπτυξιακή και αναδιανεμητική.
Ότι μπορεί να εφαρμόζεται μια κυβερνητική πολιτική που ολοκληρώνει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος, σεβόμενη ταυτόχρονα τα στενά δημοσιονομικά όρια του Συμφώνου Σταθερότητας. Μια πολιτική που είναι εξωστρεφής και ανταγωνιστική σε σχέση με την οικονομία, αλλά ταυτόχρονα στοχεύει στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο πολίτης φοβάται ότι οι καλές προθέσεις και οι εύκολες προεκλογικές εξαγγελίες προσκρούουν πάρα πολύ γρήγορα μετά το σχηματισμό μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης στο φραγμό και το άγχος της δημοσιονομικής πολιτικής, που τελεί υπό τον αυστηρό και διαρκή έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γενικότερα των ευρωπαϊκών οργάνων.

Οφείλουμε συνεπώς να ξεκαθαρίσουμε πρωτίστως στο μυαλό μας και στη συνέχεια στους πολίτες, με πολιτικό ήθος, τη στιγμή που πρέπει και με ειλικρίνεια, ότι μια άλλη πολιτική είναι πράγματι εφικτή μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε μια πολιτική που διασφαλίζει ταυτοχρόνως:

  • Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και άρα αύξησης του εθνικού πλούτου
  • Οικολογική ευαισθησία και διορατικότητα
  • Αναδιανομή του κοινωνικού πλεονάσματος υπέρ των φτωχότερων, αλλά και υπέρ των μεσαίων εισοδημάτων που συμπιέζονται διαρκώς
  • Ολοκλήρωση των δομών του κοινωνικού κράτους, με βάση την αδιαπραγμάτευτη λογική του δημόσιου αγαθού στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, το ασφαλιστικό σύστημα, τα δημόσια δίκτυα, τις καθολικές δημόσιες υπηρεσίες. Στα μεγάλα θέματα του κοινωνικού κράτους πρέπει να ξαναβρούμε το κομμένο νήμα και τη χαμένη δυναμική της δεκαετίας του '80, της δεκαετίας των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειαζόμαστε δύο βασικά πράγματα:

  • Πρώτον, σαφές εθνικό μοντέλο ανάπτυξης που εξειδικεύεται σε κάθε περιφέρεια.
  • Δεύτερον, σαφή φορολογική πολιτική αναπτυξιακού και κοινωνικού, δηλαδή αναδιανεμητικού χαρακτήρα βασισμένη όχι μόνο στην αλλαγή της σχέσης άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλά και στην αλλαγή της εσωτερικής κατανομής των έμμεσων φόρων, ώστε να προστατεύεται το εισόδημα και το καλάθι των χαμηλότερων και μεσαίων εισοδημάτων, για το οποίο ο πραγματικός πληθωρισμός τρέχει με ρυθμό πολύ υψηλότερο του επίσημου.

Η Ελλάδα, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι μια ευλογημένη χώρα. Αλλά είναι μια χώρα με προβλήματα και στερήσεις. Μια χώρα που ανήκει στον κύκλο των πιο αναπτυγμένων χωρών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά του κόσμου και ταυτόχρονα μια χώρα με διαρθρωτικά προβλήματα στην παραγωγική της δομή. Με θεσμικές και πολιτικές ελλείψεις, με πολιτιστικές πολλές φορές υστερήσεις, με γοητευτικές, αλλά συχνά παραλυτικές αντιφάσεις.
Η Ελλάδα όμως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματά της και να μετατρέψει τα μειονεκτήματά της σε συγκριτικό πλεονέκτημα για την εφαρμογή ενός μεταβιομηχανικού μοντέλου ανάπτυξης.
Το μεγαλύτερο ατόπημα του κ. Καραμανλή είναι ότι δε διαθέτει κανένα σχέδιο για τη χώρα, για το κράτος, την οικονομία, την κοινωνία. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο και από την ύπαρξη ενός κακού σχεδίου.
Σε αυτή τη λογική της τυχαίας συντηρητικής διαχείρισης, της ταξικής επιλογής και της αντίστροφης αναδιανομής σε βάρος των ασθενέστερων, εμείς αντιτάσσουμε τη λογική ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη χώρα:

  • Ενός σχεδίου οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης.
  • Ενός σχεδίου βασισμένου στη γνώση, την παιδεία, την καινοτομία, τα φυσικά και ιστορικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα, την αειφορία.
  • Ενός σχεδίου για την ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία, αλλά και για μια συνεκτική κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης.
  • Ενός σχεδίου βασισμένου στο σεβασμό της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Στην επιδίωξη της πλήρους απασχόλησης, που πρέπει να ξαναβγεί στην επιφάνεια χωρίς η ευρωπαϊκή σοσιαλιστική αριστερά να ντρέπεται για τις κεϋνσιανές καταβολές της.
  • Ενός σχεδίου βασισμένου στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και στην ανόθευτη και ελεύθερη λειτουργία της αγοράς υπό το ρυθμιστικό έλεγχο του κράτους. Η επιχειρηματικότητα δεν αφορά τους λίγους μεγάλους. Αφορά τους πάμπολλους μικρούς, πολύ μικρούς και μικρομεσαίους. Αφορά τους επαγγελματίες, τους νέους επιστήμονες, τους νέους αγρότες.
  • Ενός σχεδίου βασισμένου σε μια εθνική κοινωνική συμφωνία που προσφέρει εργασιακή ειρήνη, σταθερό οικονομικό πλαίσιο, με αντάλλαγμα τη δίκαιη αμοιβή της εργασίας και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Αυτό σημαίνει γενικό συμφέρον και αριστερή προοδευτική διαχείριση του γενικού συμφέροντος.
  • Το κοινωνικό κράτος δεν είναι για μας ένα άθροισμα ιδρυματικών παροχών. Είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο ανάπτυξης που συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ, που δημιουργεί θέσεις απασχόλησης, που εγγυάται καλή ποιότητα ζωής για όλους.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο για την κοινωνία και την οικονομία σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από τα τετριμμένα για υποδομές, έργα, χρηματοδοτήσεις, ΚΠΣ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οικονομικές και δημοσιονομικές σχέσεις μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης.
  • Σημαίνει ηθική, συναισθηματική, ιδεολογική και αξιακή δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, όταν θα είναι κυβέρνηση, αλλά και σήμερα που είναι αντιπολίτευση, πως θα απαντά σε όλα τα κρίσιμα διλήμματα με τον πιο προοδευτικό, τον πιο φιλολαϊκό, τον πιο αριστερό τρόπο.

***

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, συντρόφισσες και σύντροφοι, μας κληροδότησε δύο άξονες πάνω στους οποίους οφείλει να κινείται σταθερά και αταλάντευτα το ΠΑΣΟΚ:
Ο πρώτος άξονας είναι ο χαρακτήρας ενός κόμματος που είναι το πιο προοδευτικό, το πιο λαϊκό, το πιο αριστερό με την έννοια αυτή κόμμα. Που είναι όμως ταυτόχρονα -και πάμε στον άλλο άξονα- ένα κόμμα πολυσυλλεκτικό, πλειοψηφικό, ένα κόμμα εξουσίας. Δε μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ένα κάπως μεγαλύτερο ΚΚΕ ή έναν κάπως μεγαλύτερο Συνασπισμό.
Με βάση αυτό το σχέδιο για τη χώρα μπορούμε να συγκροτήσουμε τη νέα κοινωνική πλειοψηφία.

  • Απευθυνόμαστε στους φτωχούς, στους περιθωριοποιημένους, στους ανασφάλιστους, στους άνεργους, στους μετανάστες που δεν τους εγκαταλείπουμε σε επιδοματικές παροχές, αλλά τους δίνουμε ενεργητικά τη δυνατότητα και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.
  • Απευθυνόμαστε στους συνταξιούχους και ιδίως στους χαμηλόμισθους που δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων. Αυτούς που δεν έχουν οικογένεια και τους λέμε ότι εμείς είμαστε η οικογένειά τους. Η τρίτη ηλικία πρέπει να έχει ευκαιρίες ενεργού συμμετοχής όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην πολιτιστική και οικονομική ζωή της χώρας και ισχυρό δικαίωμα στην προστασία. Να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά.
  • Απευθυνόμαστε στον αγρότη, ιδίως το νέο, και του λέμε πως δε θεωρούμε την ύπαρξή του βάρος για την οικονομία. Δε θεωρούμε την ύπαρξή του κατάλοιπο ενός παλιού μοντέλου ανάπτυξης. Θεωρούμε την ύπαρξή του συγκριτικό πλεονέκτημα μέσα στην προοπτική ενός μοντέλου πράσινης ανάπτυξης.
  • Απευθυνόμαστε στα δυναμικά μεσαία στρώματα, που στηρίζουν την οικονομία, την ανάπτυξη, δίνουν απασχόληση και βλέπουν συνεχώς την πόρτα του τραπεζικού συστήματος να κλείνει. Βλέπουν το εισόδημά τους να συμπιέζεται και θέλουν να αναπνεύσουν, θέλουν να νιώσουν ότι υπάρχει κρατική προστασία, μέριμνα, ότι υπάρχει οδός διαφυγής.
  • Απευθυνόμαστε στους φοιτητές, σε όλους τους νέους, στους bloggers, απευθυνόμαστε σε όσους μετέχουν στα νέα κινήματα.
  • Απευθυνόμαστε στους νέους επιστήμονες, σε όσους θέλουν γνώση με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Και τους λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ, παλεύουμε και θα παλεύουμε να τους δώσουμε τη δική τους ευκαιρία στη ζωή.
  • Απευθυνόμαστε στους συμβασιούχους, στους ομήρους της προσωρινής ή μερικής απασχόλησης, στους ομήρους της εργασιακής αβεβαιότητας, στους ομήρους των 400, 500, ή 600 ευρώ το μήνα. Στους ανασφάλιστους εργαζόμενους των προγραμμάτων STAGE.
  • Απευθυνόμαστε σε όλους του Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.

Μαζί τους μπορούμε να διαμορφώσουμε πράγματι με ορατό τρόπο μια μεγάλη εθνική κοινωνία συμφωνία:

  • Για την ανάπτυξη, αλλά και για την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή,
  • Για την πλήρη απασχόληση,
  • Για τον μετασχηματισμό του κράτους από ένα κράτος γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό, αυταρχικό, δυσκίνητο που αγνοεί τον πολίτη, που δεν τον σέβεται, που τον εγκαταλείπει τη στιγμή της ανάγκης και της κρίσης, σε ένα κράτος που είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, ευέλικτο. Σε ένα κράτος που σέβεται και τιμά τον πολίτη. Σε ένα κράτος που στέκεται δίπλα του τη στιγμή της ανάγκης. Σε ένα κράτος που του προσφέρει ασφάλεια και προστασία. Σε ένα κράτος ικανό να προβλέπει και να διαχειρίζεται κρίσεις. Σε ένα κράτος που ανακόπτει και αποκαθιστά τις αδικίες και τις ανισότητες που παράγονται από την αγορά και την κοινωνία.

Δεν υπάρχει, συντρόφισσες και σύντροφοι, ούτε δίκαιη αγορά, ούτε δίκαιη κοινωνία. Η κοινωνία κινείται με βάση τη λογική του ισχυρού. Παράγει ανισότητες, αδικίες, περιθωριοποιεί. Μόνον μέσα από τη δημοκρατία και την πολιτική, μόνο μέσα από τη συγκρότηση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου κοινωνικού κράτους δικαίου, μπορείς να ανακόψεις και να αποκαταστήσεις τις αδικίες της κοινωνίας και της αγοράς και να μετατρέψεις μια άδικη κοινωνία σε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης μέσω του κοινωνικού κράτους.
Ο ριζικός μετασχηματισμός του κράτους είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας. Απ' αυτό εξαρτάται η δυνατότητα εφαρμογής όλων των επιμέρους πολιτικών και η δυνατότητα να εφαρμόσουμε μια πολιτική αλλαγών και τομών που έχει ανάγκη ο τόπος. Γιατί ουδέτερες μεταρρυθμίσεις χωρίς πρόσημο δεν υπάρχουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη από προοδευτικές αλλαγές.

***

Συντρόφισσες και σύντροφοι, η 11η Νοεμβρίου είναι μια τεράστια ευκαιρία για τη νέα συνάντηση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

  • Λέμε στους πολίτες που ψήφισαν, αλλά και στους πολίτες που δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις 16 Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε όμως να ψηφίσουν και θα ψηφίσουν την επόμενη φορά, ελάτε μαζί μας. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας, δώστε του την δική σας ψυχή, την δική σας πνοή, την δική σας κατεύθυνση. Σ' εσάς ανήκει το ΠΑΣΟΚ, στην κοινωνία, όχι σε μηχανισμούς, όχι σε πελατειακά δίκτυα.
  • Μόνον όλοι μαζί αλλάζουμε τα δεδομένα και δίνουμε προοπτική στην παράταξη και τον τόπο.
  • Μόνον όλοι μαζί ξεπερνούμε την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με το μικρό και το λίγο.

Στις 11 Νοεμβρίου δεν διεκδικώ να εκλεγώ Πρόεδρος για να κερδίσω ένα προσωπικό ή μοναχικό στοίχημα. Μόνος μου ούτε μπορώ, ούτε θέλω να κάνω τίποτα. Είμαι εδώ για να ενώσω, για να σεβαστώ, να τιμήσω και να αγκαλιάσω όχι μόνον όλους εκείνους που συμφωνούν μαζί μου, αλλά κυρίως αυτούς που διαφωνούν μαζί μου.
Είμαι ένας από εσάς, δεν γεννήθηκα μέσα στην εξουσία. Και νομίζω, ότι όπως ο καθένας και η καθεμιά από εσάς έχει το δικαίωμα να μιλά στο όνομα της κοινωνίας και του λαού, έτσι έχω κι εγώ το δικαίωμα και την ηθική υποχρέωση να το κάνω.

  • Η χώρα θέλει πραγματική προοδευτική αλλαγή. Η Ελλάδα που θέλουμε, μπορεί να είναι μια Ελλάδα πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική, πιο φιλική για τους πολίτες της.
  • Στόχος μας, συντρόφισσες και σύντροφοι, είναι η αναγέννηση. Η αναγέννηση της παράταξης και η αναγέννηση του τόπου.
  • Όλοι μαζί μπορούμε.
  • Το 1 εκατομμύριο πολιτών που ψήφισαν το 2004, πρέπει να πολλαπλασιαστεί στις 11 Νοεμβρίου.

Μπορεί τώρα να απωθούμε τους πολίτες. Μπορεί ο πολίτης να νιώθει ξένος προς αυτό που συμβαίνει, γιατί ίσως παρακολουθεί μια σύγκρουση μηχανισμών. Δεν είναι αυτή η εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλουμε το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που ανοίγεται στην κοινωνία.
Θέλουμε, λοιπόν, να καλέσουμε όλους τους πολίτες, που είναι κοντά μας, που συγκροτούν την ελπίδα μας να έρθουν και να εκφραστούν. Θέλουμε στις 11 Νοεμβρίου το ΠΑΣΟΚ να είναι το πιο μεγάλο, το πιο πλειοψηφικό, το πιο ισχυρό όλων των εποχών.

  • Ηχούν τα αυτιά όλων μας οι αγωνιώδεις ερωτήσεις απλών και πονεμένων ανθρώπων σε όλες τις γωνιές της χώρας τις μέρες πριν τις εκλογές. Μας ρωτούσαν, σας ρωτούσαν: «θα νικήσουμε; Θα τον ρίξουμε τον κ. Καραμανλή; Θα είμαστε Κυβέρνηση την επομένη των εκλογών;» Αυτοί οι άνθρωποι είναι που διψούν για την εξουσία. Σ' αυτούς τους ανθρώπους δεν δίνεις ελπίδα, δεν δίνεις όραμα, δεν δίνεις προοπτική, δεν εγγυάσαι τίποτα, όταν όλα όσα κάνεις και όλα όσα λες έχουν ως αποτέλεσμα να ξαναγίνει κυβέρνηση με οριακή αυτοδυναμία ο κ. Καραμανλής. Δεν πρέπει να τους προδίδουμε τους ανθρώπους αυτούς.
  • Όλοι, λοιπόν, μαζί μπορούμε να ξαναφτιάξουμε το μεγάλο πλειοψηφικό και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ.
  • Όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε εφαλτήριο αναγέννησης.
  • Όλοι μαζί μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους απλούς ανθρώπους της παράταξης, που αγωνιούν και να τους πούμε: Μη φοβάστε. Το ΠΑΣΟΚ είναι και θα είναι πάντα ενωμένο. Το άφησε ο Ανδρέας Παπανδρέου ενωμένο και μεγάλο, το διατηρούμε όλοι εμείς ενωμένο και μεγάλο και έτσι θα το παραδώσουμε.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διάσπασης, δεν κινδυνεύει η ενότητα του ΠΑΣΟΚ όταν εφαρμόζεται μια φυσιολογική και αυτονόητη δημοκρατική διαδικασία, αξιοκρατικής και δημοκρατικής επιλογής.
Είμαστε, λοιπόν, ενωμένοι. Πρέπει να είμαστε όμως και πολιτικά αποτελεσματικοί. Πρέπει να είμαστε μεγάλοι και νικηφόροι. Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάξουμε στα μάτια αυτούς τους πολίτες, που με αγωνία μας ρωτούσαν την παραμονή των εκλογών «τι γίνεται, θα νικήσουμε, πού πάει το πράγμα», ώστε να μπορέσουμε να τους πούμε «ναι, την άλλη φορά θα νικήσουμε, θα κάνουμε πράξη αυτά που υποσχόμαστε».
Και προφανώς θα τα κάνουμε όλα αυτά πράξη, όχι στο όνομα μιας οποιασδήποτε πλειοψηφίας, αλλά μιας μεγάλης κοινωνικής, λαϊκής, προοδευτικής πλειοψηφίας, στο όνομα του γενικού συμφέροντος του ελληνικού λαού, στο όνομα των πιο αδύνατων, των μη προνομιούχων, των πιο φτωχών, αυτών που συμπιέζονται, αυτών που αγωνιούν.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, μας ενδιαφέρει όλους η 11η Νοεμβρίου. Ακόμη πιο πολύ όμως μας ενδιαφέρει η 12η Νοεμβρίου. Αυτήν την ημέρα σας καλώ να κοιτάξουμε.
Να σκεφτούμε πως θα ξημερώσει για το ΠΑΣΟΚ η επόμενη μέρα και να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική.

Ευχαριστώ.

369 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 369 από 369
Ανώνυμος είπε...

κε Βενιζέλο
αν και δεν ειμαι οπαδός του κόμματος σας ,πιστεύω ότι η λέξη αυτοδημιούργητος ειναι υποδηλώνει ανθρώπους άξιους που ξεκινώντας από χαμηλά έφθασαν χάριν στις ικανότητες τους κάπου.
Τό ερώτημα αν πρέπει κάποιος να διαλέξει μεταξύ ενός πολιτικού από τζάκι οπως πάρα πολλοί στο ελληνικό κοινοβούλιο , με καλοσυνάτο ύφος και ευγένεια στις κινήσεις του και
ενός άλλου που κατάφερε να αναρριχηθεί ψηλά χάρι στα προσόντα του έστω και άν μερικά από αυτά δεν αρέσουν και προξενούν απέχθεια για τις μεθοδεύσεις τους,
Πιστεύω ότι ο ηγέτης ειναι ο δεύτερος . Ειναι εκείνος ο οποίος θα προσπαθείσει να συσπειρώσει έστω και τους κόλακες, άχρηστους και επιζήμιους για τό κόμμα προκειμένου να εκλεγεί υπό την προυπόθεση ότι αμέσως μετά την εκλογή του θα προβεί σε εκκαθαρίσεις.
Λυπούμαι ότι δέχεσαι επιθέσεις από τον σκληρό πυρίνα του κόμματος . Τους βολεμένους . Τους υποψιασμένους για την τύχη τους μετά την εκλογή σου.
Εύχομαι να εκλεγείς και να χρησιμοποιήσεις την αναμφισβήτητη υψηλή νοημοσύνη σου,[ παρά τους χλευασμούς αρκετών blockers ] για το καλό του κόμματος σου και αν κάποτε κυβερνήσεις για το καλό της πατρίδας.
Υ.Γ. Η πολιτική χρειάζεται τους KISSINGER - METERNICH -MACHIAVELLI για να προωθήσουν την πολιτική της πατρίδος τους και οχι διάφορα καλόπαιδα με όπλα μόνο το όνομα και το καλόκαρδο παρουσιαστικό τους. Αυτοί δεν θα φέρουν ποτέ την αλλαγή.

Ανώνυμος είπε...

Sudanese Association for refugees {SAR}
Str: Evripido 57-61 Athina
Tel/fax 2103239393
Mobile:6946399821
Sar_ties@yahoo.gr


Dear Ms Venizelos 07-10-2007



We are the members of the Sudanese Association for refugees [SAR] .SAR is a recently established organization consisted of refugees and asylum seekers originating from Sudan (Darfur).The purpose of creating this organization was based on the need of organizing our-selves in order to come to better understanding of our situation in Greece and to create cultural and social bonds with the population of Greece.


We are addressing you this letter on behalf of all the members of our association in order to inform you about us and, secondly, to request an appointment so to discuss matters of mutual interest.

We believe in your effective role in protecting democracy and implementing the state of law.


Awaiting for your positive response to this friendly invitation,

Sincerely,


On behalf of SAR, Ziad Adams
General Secretary
6946399821

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο
σε χτεσινό σχόλιο μου στο blog σας, το οποίος ατύχησε να καταγραφεί για άγνωστο λόγο, είχα γράψει ότι η επιμονή σας σε όλες τις απαράδεκτες συμπεριφορές της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαια απολύτως αιτιολογημένη, αλλά δεν έχετε το χρόνο να μεταπείσετε το ακροατήριο του κ. Παπανδρέου, που αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από ηλικιωμένους και ότι αυτό το ακροατήριο δεν μπορεί εύκολα να σας καταλάβει, ενώ αντίθετα καταλαβαίνει αμέσως όλα όσα του λέει ο κ. Παπανδρέου...
Όπως φαίνεται, βέβαια, επιβεβαιωθήκατε περίτρανα όσον αφορά την κατάχρηση των κομματικών πόρων (με τη γενική, αλλά και με την ειδική έννοια) που γίνεται από τον μηχανισμό του κ. Παπανδρέου!!

Η επανάληψη αυτοαναφορικών σχολίων στις ομιλίες σας δεν βοηθάει ιδιαίτερα την υποψηφιότητα σας, γιατί έτσι δίνετε την εικόνα ενός ανθρώπου που μοχθεί για να ανεβεί στην κομματική ιεραρχία και όχι κάποιου που είναι στο κατώφλι της ηγεσίας.
Απαιτείται να μιλάτε καθημερινά πολύ περισσότερο για το πως οραματίζεστε το μέλλον του πολιτικού χώρου της κεντροαριστεράς και για το πως δεν θα αφήσετε τον απλό πολίτη που ψηφίζει ΠΑΣΟΚ να χάσει κάθε ελπίδα για μια αλλαγή προς το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΓΩ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για τους κυρίους που αναρρωτιούνται σχετικά με τα στελέχη που υποστηρίζουν τον κύριο Βενιζέλο θα ήθελα να αντιστρέψω την ερώτηση: Ο κύριος Παπανδρέου με ποιους θα κυβερνήσει αν εκλεγεί αύριο; με τον κύριο Πολυζωγόπουλο, τον κύριο Παναγιωτακόπουλο ή τον κύριο Τζουμάκα; Λέτε να τους πάρει μαζί τους την επόμενη φορά στα ταξίδια τους στιν ΕΕ ή στις ΗΠΑ για να εντυπωσιάσουν τα πλήθη όπου πάνε ως "πολίτες του κόσμου"???

Δεν μου αρέσει να γίνομαι κακός αλλά αυτές τις μέρες τα ζητάει η γούνα των παπανδρεϊκών!!!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

Τα λαμόγια του κινήματος, σαν τα σαλιγκάρια έχουν βγει και γράφουν με έναν σκοπό....να σας κοντύνουν για να μπορέσετε να είστε ισουψής με το παιδί. Μην το επιτρέπετε! Ξεσκεπάστε τα λαμόγια, τους πάγκαλους, τους πολυζωγόπουλους, το φωφάκι, τον μεγιστοτεράστιο παπουτσή, τον ...(παναγία μου μην πω τίποτα) τζουμάκα.
Βάλτε επίσης τα μηνύματά μας κανονικά. Το βαθύ λαρυγγάτο πασόκ του παιδιού έχει αποθρασυνθεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ....

ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΣΥΝΤΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΗ ΝΤΑΛΙΚΑ ΜΕ ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΤΡΟΧΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΕΧΕΙ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΜΠΕΚΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΚΩΜΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ, Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ,ΟΙ 4 ΤΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΗΝ ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ. ΗΤΑΝ ΚΑΙ 72 ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΤΕ. Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ, ΑΚΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ. ΜΕΤΑ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΉΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΧΩΛΑΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ? ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΜΟΝΟ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΑΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΚΙΜΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ.

ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΝΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 5 ΕΚΑΤΟΜ. ΦΤΩΧΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΙΑΤΙ 1. ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ, 2. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΤΡΙΒΕΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ, ΤΟ '96 ΚΑΙ ΤΟ 2004.

Ανώνυμος είπε...

Constantine
To εμπεδώσαμε ότι φρίττεις με την ιδέα ότι μπορεί να νικήσει ο Μπένυ. Θάχεις κάτι για ροκάνισμα και θα το χάσεις, όπως υποψιάζομαι.

Θα σου συνιστούσα, αφού είσαι πολυγραφότατος, να ανοίξεις ένα δικό σου blog και να κάνεις τον Βαγγέλη σκόνη, αρκετά με τις υποδείξεις σου εδώ. Γράψε στο blog του Γιώργου, πόσο δυναμικό, εύγλωττο και ετοιμόλογο τον βρίσκεις, θα χαρεί.

Και μην ξεχνάς να συνεχίσεις να ροκανίζεις αυτό που έχεις στο χέρι, ποιος ξέρει, αύριο μπορεί να αλλάξει κάτι!

Ανώνυμος είπε...

Έφτασαν τον αριθμό 200 τα σχόλια εδώ. Δεν βάζεις ένα νέο κείμενο, π.χ. τη δευτερολογία σου στο Ιντερκοντινένταλ, νάχουν οι φίλοι και εχθροί κάτι νεότερο να σχολιάσουν;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Γιώργαρο τον πρόεδρο δεν θα γράψω τίποτις, αυτοπροβάλλεται μόνος του μόλις ανοίξει το στόμα. Με εκείνο τον θλιβερό γραμματέα του κόμματος πώς σκεφτήκατε ότι μπορείτε να πάτε μπροστά; Είναι δυνατόν να προβάλει το ΠΑΣΟΚ ως κορυφαίο στέλεχος κάποιον που έχει το ίματς νεκροθάφτη; Θα έπρεπε να εργάζεται backstage ο άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, για σας κύριε Βενιζέλε, το παιχνίδι είναι χαμένο.
Τα συμφέροντα που πήγαν να σας στηρίξουν στην αρχή κάνανε πίσω.
Πράγματι, οι εκ του ασφαλούς εμφανιζόμενοι ηρακλειδέις του Giorgos, εξαπολύουν τις τελευταίες μέρες αισχρές επιθέσεις (το διαπίστωσα σήμερα από γείτονα μου συνδικαληστή (είναι σωστό το ήτα)του ΠΑΣΟΚ, που επιτέλους αποφάσισε (πηγαίνοντας με το ρεύμα των δημοσκοπήσεων), μιλώντας περιφρονητικά για κάποιον ... Τούρκογλου!
Η όλη διαδικασία εκλογής είναι για τα γέλια !
Οταν το κάθε αφεντικό θα κινητοποιεί τους αλλοδαπούς εργάτες του (συν γυναιξί και τέκνοις άνω των 16), να ψηφίσουν τον άλφα ή τον δείνα της αρεσκείας τους, όταν με ελάχιστο κόστος μπορεί κανείς να εξαγοράσει χιλιάδες ψήφους αλλοδαπών, ποιά αξιοπιστία έχει η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ ?

Στις 12 Νοέμβρη θα πέσει πολύ γέλιο !!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι εδώ μέσα εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι του Καραμανλή ,καλώντας τον Βενιζέλο να πάρει τους δικούς του και να φύγει (αν χάσει) ή να διώξει τους απέναντι (αν κερδίσει).Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους που υποστηρίζουν Παπανδρέου.
Αμφιβάλλω αν όλοι αυτοί έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στη ζωή τους ΠΑΣΟΚ .
Λοιπόν ας σοβαρευτούμε έστω και τώρα ,προλαβαίνουμε .Όποιος κι αν βγει πρόεδρος ,στις 12 Νοεμβρίου έχουμε αντιπολίτευση .
Δεν ξέρω αν το θυμάστε ,αλλά η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης είναι εδώ .
Θα μας βάλει όλους να πληρώνουμε στο λογαριασμό της ΔΕΗ φόρο για τα σπίτια .Το πήρατε χαμπάρι όσοι φωνάζετε για διάσπαση;
Θα αφήσετε στα χέρια της το Ασφαλιστικό;Την παιδεία;
Μην παρατείνετε την θητεία της.Αν είμαστε όλοι τόσο μαχητικοί και ...αφοσιωμένοι και κατά της κυβέρνησης δεν θα είναι μακρύς ο βίος της.
Αλλά είναι αυτό που λένε ''μάθανε ότι ...τσακωνόμαστε πλακώσαν κι οι τσιγγάνοι''!Όμως ούτε γκρούπα είναι το ΠΑΣΟΚ ούτε ''Θύρα 7'' !

takis είπε...

Αγαπητέ φίλε Βαγγέλη,

συγχώρεσέ με καταρχήν για τον ενικό και τη φιλοφρόνηση που χρησιμοποιώ. Είναι που σε αισθάνομαι πολύ κοντά μου ιδεολογικά. Είναι που αυτά που μας λες μέσα απο τις ομιλίες σου και τις συνεντεύξεις σου στα ΜΜΕ, μας αγγίζουν και μας θυμίζουν την υποχρέωση που έχουμε εμείς οι νέοι, να δώσουμε ελπίδα και μέλλον στο τόπο αυτό και στα παιδιά μας.

Αγαπητέ Ευάγγελε, σήμερα πλέον μετά απο αρκετό καιρό απο τη νύχτα των εκλογών είναι πλέον ξεκάθαρο το μέλλον του " Γ. Α. Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ", περισσότερο απο κάθε άλλη φορά... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Κι αυτό διότι απο τις δηλώσεις του ίδιου του Γ. Παπανδρέου, αλλά και πλήθους στελεχών που τον "περιτριγυρίζουν" και τον στηρίζουν, είναι πασηφανές ότι την επομένη της εκλογής εκ νέου του Γ. Παπανδρέου ως αρχηγού της παράταξης, θα υπάρξει αρνητικό κλίμα απέναντι σε σας και σε όσους σας στηρίζουν... Για να μη πω ότι θα υπάρξει ίσως και μια τάση Σταλινικοποίησης του κόμματος...

Και επι των ανωτέρω θα ήθελα να σου θέσω μερικά ερωτήματα:

1. Ο "αγαπητός και λαοφιλέστατος" κ.Παπανδρέου γνωρίζει μήπως σε ποιά εποχή βρισκόμαστε ?
Γνωρίζει τι εστί "παγκοσμιοποίηση", ποιά τα μειονεκτήματα και ποιά τα πλεονεκτήματά της ? Και με ποιό τρόπο θα μπορέσει να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων και να συρρικνώσει τα μειονεκτήματα ? (απο κάποια ΜΜΕ ειπώθηκε ότι τα έβαλε με τη παγκοσμιοποίηση)
Γιατί έχω μια εντύπωση ότι ζει στο μικρόκοσμό του... και όλοι οι "κοινοί αντιρρησίες" στο ΠΑΣΟΚ στράφηκαν εναντίον του, υπονομεύοντας τον ίδιο και το Κίνημα, με δημόσιες δηλώσεις διαφοροποίησης απο τη "κοινή γραμμή" του κόμματος, που απο ότι έχω καταλάβει, αυτός ο ίδιος έχει επιβάλλει στο σύνολο του Κινήμματος...
Και διερωτώμαι... όταν ένας άνθρωπος σε μια συγκέντρωση ομοίων του και ενώ βρίσκεται συζήτησή τους σε εξέλιξη, αυτός εκφράζει μια άποψη σοβαρή και εμπεριστατωμένη καθόλα και αυτή "πέφτει στο πάτωμα", είτε γιατί οι συνομιλητές του δεν υπολογίζουν την άποψή του, είτε γιατί δε συμφωνούν μαζί του και τέλος πάντων δεν έχουν καμία διάθεση σύγκλισης και σύνθεσης και επίτευξης ΔΙΑΛΟΓΟΥ - γιατί μη ξεχνιόμαστε... οι αρχαίοι Αθηναίοι βρισκόντουσαν στη στην Αρχαία Αγορά, για να συνδιαλαγούν και να επιλύσουν τα φλέγοντα θέματα της κοινωνίας τους την εποχή εκείνη... εμείς τι λιγότερο έχουμε που δε μπορούμε να τους μιμηθούμε και να κάνουμε ΔΙΑΛΟΓΟ ???- τότε αυτός ο άνθρωπος τι πρέπει να κάνει ? Να σκύψει το κεφάλι "υπο τον ζυγό" και ταπεινωμένος και παραγκονισμένος να αποσυρθεί απο τη πολιτική σκηνή τη δεδομένη στιγμή ή και επι μακρότερον ? Δηλαδή το Νέο ΠΑΣΟΚ που μας λέει ο κ. Παπανδρέου ότι πρεσβεύει και οραματίζεται, είναι αυτό που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες ? Αυτός ο συφερτός στελεχών που αντιμάχονται εσάς και τους συνεργάτες σας με λισσαλέο τρόπο - όσο κι αν θέλουν να το κρύψουν, είναι ευδιάκριτο... Είναι μάθημα αυτό πολιτικής οριμότητας και ευπρέπειας και συντροφικότητας ? Αντί να κοιτάξουν "σεμνά και ταπεινά" τις δικές τους αδυναμίες και τα δικά τους λάθη στη πορεία τους μέσα στο κόμμα σε όλη τη σταδιοδρομία τους και συντροφικά πλέον και φιλικά να έρθουν πιο κοντά με όλα τα υπόλοιπα στελέχη και να χαράξουν απο κοινού μια πορεία για το κόμμα και το τόπο, πετάνε την εύκολη δικαιολογία και "όποιον πάρει ο Χάρος" ?
Συγνώμη αγαπητέ μου Ευάγγελε... ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ???

2. Ποιός θα του εξηγήσει επιτέλους του κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι "περιουσιακό του στοιχείο" ?
Δε ξέρει ότι "ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ

ΠΡΩΤΟΝ ΜΕΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΕΙ

ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ" ?
Δηλαδή ποιός περισσότερο απο αυτό που τον χαρακτηρίζει το επίθετό του, ειναι ο κ. Παπανδρέου ?
Τι περισσότερο έχει απο τους υπόλοιπους μέσα στο κόμμα ?
Ότι δηλαδή είναι ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου ?
" Η γυναίκα του Καίσαρα, δε φτάνει μόνο να είναι γυναίκα του, αλλά και να φένεται" !
Αυτό να του το πείτε, γιατί δε μπορεί να το καταλάβει, δυστυχώς...

3. Όταν το 2004 πήρε την αρχηγία του κόμματος δράτωντας μια "χρυσή" ευκαιρία για κείνον, διερωτήθηκε το μέγεθος του βάρους, που έθεσε στον εαυτό του, ο ίδιος να σηκώσει ?
Κατάλαβε τι έκανε ?
Τι ευθύνες ανελάμβανε ?
Όλη τη περίοδο απο το 2004 μέχρι και σήμερα είχε κατά γενική ομολογία την απόλυτη κυριαρχία στο κόμμα... και τι έκανε ?
Δεν μαθαίνουμε μήπως την αποδιοργάνωση των μηχανισμών του κόμματος σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και ουσιαστικά την απαξίωση των δεσμών του ΠΑΣΟΚ με τη κοινωνία ?
Κατάφερε να εξευτελίσει το "Συμβόλαιο με το λαό", που κληροδότησε στο κόμμα ο πατέρας του...
Κι ακόμα κι αν αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, στις όποιες επιλογές του με σκοπό την αναννέωση, όπως ο ίδιος περίπου μας έχει πει, πού είναι ο χαρακτήρας του Ηγέτη και του Αρχηγού, που με τόλμη και παρισσεία θα εφάρμοζε τις επιλογές του, αναλαμβάνοντας ως γνήσιος Αρχηγός τις όποιες ευθύνες...?
Δηλαδή τι συναίβει ?
Φοβήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες...?
Τις ιστορικές ευθύνες ?!!!
Αυτός ο αρχηγός λοιπόν τώρα, ζητάει απο εμάς τους απλούς πολίτες, επαναβεβαίωση της εξουσίας του...?
Ζητάει συγχωροχάρτι για όσα δεν έκανε...???
Και ποιός θα τον εμπιστευτεί εκ νέου ?
Ποιός θα αναλάμβανε αυτό το ρίσκο, με τι πιθανότητα -υπαρκτή - το ΠΑΣΟΚ να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο...???
Κι αν υποθέσουμε ότι τα κίνητρά του ήταν αγνά και άδολα - και πίστεψέ με δεν έχω λόγω να τα αμφισβητήσω - γιατί δεν αναγνώριζε το λάθος του και όμορφα και ωραία και πάνω απο όλα αξιοπρεπώς, να αποχωρούσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στις διεργασίες του κόμματος για την ανάδειξη νέου αρχηγού...???

Αγαπητέ μου φίλε Ευάγγελε,

όλοι εμείς οι νοσταλγοί του δυνατού και σύγχρονου ΠΑΣΟΚ, έχουμε ανάγκη απο τις ιδέες σου και τον πολιτικό σου λόγο.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ.

Μην αφεθείς έρμεο σε αλληλοσπαραγμούς μέσα στο κόμμα σε περίπτωση που ητηθείς.
Μη σκύψεις το κεφάλι υποτακτικά.
Η σύγχρονη δημοκρατική αντίληψη επιβάλλει την σύνθεση και το διάλογο.
Και η πιο άσχετη γνώμη, έχει κάτι να πει.
Κάτι να εκφράσει.
Δεν είναι αυθύπαρκτη !!!

Κάνε το πολιτικό διάλογο που τόσο αγαπάς και επιθυμείς - απο όσο έχω καταλάβει - και αν ένας χώρος δε σε χωράει, δε είναι ικανός να ανεχθεί και να κατανοήσει τις πολιτικές σου ιδέες και να συνδιαλαγεί μαζί, αναζήτησε τη τύχη σου...!!!
Αν δε μπορείς να φέρεις το νέο στο ΠΑΣΟΚ..., δημιούργησέ το ΕΣΥ !!!

Είμαστε μαζί σου.

ΜΕ ΤΙΜΗ

harrygrath είπε...

Μιας & αναφερθηκε ο ορος " τουρκοσπορος " σαν βρισια,ενα μεγαλο μερος των " νεοελληνων " καταγομαστε απο Τουρκους,απο τις πανθομολογουμενες ( & οφθαλμοφανεις ) επιμειξιες επι Οθωμανικης.

Αρα ο ορος ειναι ουδετερος & "ενωτικος ",βοηθαει στη συμφιλιωση με τους καρντασηδες...

spyrosmicha είπε...

Το Πασόκ είναι κόμμα εξουσίας και όχι κανένα γκρουπούσκουλο. Και εξουσία ξανά μπορεί να γίνει μόνο με τον Βενιζέλο.Αλλιώς με Γιωργάκη 300 χρόνια η Ν.Δ θα κυβερνά και το Παόκ θα φθίνει μέχρι να φθάσει στο 11% του 1974.Μονο ο Βενιζέλος μπορεί να σταθεί απέναντι στον ικανότατο Καραμανλή. Ο Καραμανλής τον Γιωργάκη τον έχει για κολατσιό. Το θέμα είναι ότι ο Γιωργάκης είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και ΑΝΑΝΔΡΟΣ. Λέει ότι για ΄την ήττα φταίμε όλοι εμείς. Η κυρά Κατίνα η ψιλικατζού φταίει για τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο και όχι αυτός που τους έβαλε νύχτα στο ψηφοδέλτιο και αγνόησε τις χιλιάδες χαμένες ώρες όλων εμάς των εργαζομένων στην πολιτική που είχαν ασκήσει ως ακραίοι Θατσερικοί Νεοφιλελεύθεροι. Ο Μήτσος ο ταξιτζής για το σχέδιο Ανάν και όχι αυτός που έτρεξε να πει ΝΑΙΙΙΙ στο σχέδιο των Αμερικανών χωρίς να σεβαστεί η να ζητήσει την γνώμη των Κυπρίων και της Κυπριακής Κυβέρνησης.Ευτυχώς που ο Παπαδόπουλος είπε βροντερό ΟΧΙ. Ο Βασιλάκης από το νηπιαγωγείο για το άρθρο 16 και όχι αυτός που αγνόησε τους φοιτητές τους μαθητές τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα. Ηταν ο απόλυτος άρχων, διέγραψε τον Κουλούρη και τον Παπαντωνίου γιατί ξύπνησε στραβά.Ηταν κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Σημίτη την οποία τώρα άνανδρα πετροβολά και πολλά πολλά άλλα. Σήμερα συμμετείχα σε μία κομματική συγκέντρωση με θέμα τα ΑΙΤΙΑ σας πληροφορώ ότι όλη η εισήγηση ήταν μονομερές παραλήρημα κατά Βενιζέλου γι αυτό πολύ αμφιβάλλω για την σωστή διαδικασία εκλογής.Οντως ο Παπαντρέου παίζει ανέντιμα έχοντας όλο τον μηχανισμό των συνδικαλιστολαμόγιων στο πλευρό του για αυτό αν είχα κάποιες αμφιβολίες σήμερα κυριολεκτικά τα πήρα και δεν έχω πια καμία. Επρεπε να διαφυλάξει την διαδικασία και την ενότητα. Είναι απαράδεκτος.

spyrosmicha είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΕΣ ΣΤΟ FORUM ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΝΟΣ(ethnos.gr) ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΚΡΥΠΤΟΔΕΞΙΑ BLOG ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΑΠ ΟΠΩΣ ΤΟ kourdistoportocali.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

"THE ONLY THING WE HAVE TO FEAR IS...FEAR ITSELF!"

FRANKLIN ROUSEVELT

Ανώνυμος είπε...

"ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙ'ΑΡΧΗΓΟ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΡΑΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ!"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
μου θυμίζετε τον Κοσκωτά.

Παρακαλώ να δείτε το ακόλουθο video

http://www.youtube.com/watch?v=zeWtisqjCjQ

Ανώνυμος είπε...

εσείς κ. δασολόγε με ποιους θα σώσετε τη χώρα; με τον δυσλεκτικό γαπακο της κυπρου, του χορτου, της γιουγκάντα και των abba ,με τον παγκαλο του οτσαλαν και των ιμιων, με τον παπουτση του σαμινα και τον τζουμακα; Έχετε ταλέντο στα ανέκδοτα βλέπω! Δεν το διαλύετε το μαγαζί λέω εγώ γιατί έχετε καταντήσει περίγελος

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη ο κοσμος θελει εσενα αρχηγο αλλα δεν θελει να χαθει ο ΓΑΠ. Βγες και δηλωσε τους οτι τον θελεις τον ΓΑΠ στο κομμα. Για αρχηγος δεν κανει αλλα ειναι ενα προσωπο που εχει απηχηση. Οπως ειπε και καποιος αλλος θα τιμουσε ολους αν π.χ. γινοταν προεδρος δημοκρατιας, ανεξαρτητα με το γεγονος οτι ειναι ανωριμος για αρχηγος κινηματος.

Ανώνυμος είπε...

καλά κύριε Βενιζέλο,τώρα σας ενοχλούν και τα μπλογκς?0ι μόνες ελεύθερες φωνές που υπαρχουν παγκοσμίως?Η μήπως θέλετε να υπάρχουν μόνο αυτά που σας υποστηρίζουν?Τι δημοκρατικότητα είναι αυτή?Με φοβίζετε.Δεν διανοούμουν ότι σοβαρός άνθρωπος θα έλεγε τέτοια.....άσε μην τη χαρακτηρίσω.Κύριε Βενιζέλο,επειδή ελέγχετε όλα τα μέσα δεν σημαίνει ότι θα μπορέσετε να ελέγξετε και τους μπλογκερς.
Εγώ στηρίζω Γιώργο Παπανδρέου και ούτε θα διανοούμουν,ούτε θα μου περνούσε απ το μυαλό να κλείσουν τα μπλογκς που θάβουν το Γιώργο.Αυτό είναι ελευθερία έκφραστης κύριε Βενιζέλο.Τι κρίμα που όσο περνάει ο καιρός ξεφουσκώνετε όλο και περισσότερο

Ανώνυμος είπε...

και ο "επιτυχημενος" διαφημιστης [ της αισθητικής απόπατου ] στο πλευρό του γαπ. επιμένετε κ. βενιζέλο ότι θέλετε την αρχηγία αυτού του κόμματος, αυτών των στελεχών; Καλύτερα να προετοιμάζετε την διακήρυξη του νέου κόμματος

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΩΣΤΑ ΧΑΣΑΜΕ !!!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι πρεπει εσεις προσωπικα να αγνοησετε λιγο τον ΓΑΠ και να εστιασετε την πολιτικη σας κανοντας μονο σκληρη αντιπολιτευση στη ΝΔ και μεσω των τηλεοπτικων καναλιων. Το τι πολιτικη θα ακολουθησουν οι υποστηρικτες σας ειναι δικο σας θεμα

Ειμαστε μαζι σας.
Καλη επιτυχια!

Unknown είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
θα μου επιτρέψετε να σας πω:
μην φθείρεστε με καταγγελίες προς το επιτελείο του ΓΑΠ, αφήστε άλλους να το κάνουν, ασχολειθείτε με ουσιαστικές προτάσεις και λύσεις, κάντε αντιπολίτευση, όπως κάνατε εχθές.
Αναγνωρίστε και κάποια λάθη σας, στους Έλληνες αρέσει...
Υπερτονίστε τις θέσεις σας, τις διαφορές σας.
Ο μήνας που ακολουθεί θα είναι δύσκολος...Μετριάστε τις αντιπαραθέσεις, το να αγνωούμε τον αντίπαλο είναι και αυτό μια τακτική.
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Tελικά όλα γίνονται για την καρέκλα! Τι είπε ο ΓΑΠ, τι απάντησε ο Βαγγέλης, ποιός υπονομεύει ποιόν, και ο χορός καλά κρατεί. Ο πολιτικός λόγος παντελώς απών. Γιατί ούτε η πλατφόρμα θέσεων ήταν σημαντικού πολιτικού λόγου, ούτε η ομιλία στην σύνοδο του Ε.Σ. Τόσο στρογγυλεμένα όλα, που μας χωρούν όλους. Δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς! Ποιός μπορεί να διαφωνήσει; Όλοι καλύπτονται και όλοι χωράνε.... Και οι Ελληνίδες και οι 'Ελληνες, και οι κυρίες και οι κύριοι και οι συναγωνιστές και οι σύντροφοι. ΟΛΟΙ!!! Όσο για ουσιαστικές θέσεις; Ήξεις αφήξεις.....

Καππαδόκης είπε...

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι οπαδοί του Πασοκ πιστεύουν ότι ο Βενιζέλος είναι ο ικανότερος για να κερδίσει τον Καραμανλή αλλά επιθυμούν για Πρόεδρο τον ΓΑΠ.

Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει ένα οπαδό να απόφασίσει να βρίσκεται μονίμως στην αντιπολίτευση.

Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να χαράξει το μέλλον του.

Ανώνυμος είπε...



ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ δημοσκόπηση εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει προβάδισμα έναντι του Ευάγγελου Βενιζέλου


Ο Παπανδρέου πήρε την πάνω βόλτα από τη στιγμή που μπήκαν στο παιχνίδι να ψηφίσουν ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες, ίσως και ώριμοι Νεοδημοκράτες. Είναι καλύτερος ως πρόεδρος ο Γιώργος για να μην ενοχλεί την κυβέρνηση αλλά, φυσικά, τον Βενιζέλο φοβούνται.

Άλλες 2 τετραετίες βλέπω τη ΝΔ στην κυβέρνηση, ο Γιώργος θα μείνει πρόεδρος και θα κάνει αλλαγές επί αλλαγών... Άλλοι λένε ότι θα ροκανίζει το ταμείο!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7:19:00 πμ

Να πάρει μεν κάποια θέση ο Γιώργος, αλλά όχι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρέπει να βγάζει λόγους σ' αυτή τη θέση, γιατί θέλεις να ταλαιπωρείς τον κόσμο?

Ανώνυμος είπε...

Ακούω και διαβάζω ότι ο Γιώργος είναι ανεπαρκής, ανίκανος, απροετοίμαστος, ανασφαλής κλπ. κλπ. Δεν καταλαβαίνω τί χρειάζονται όλα αυτά, αφού η σωστή κουβέντα έχει λεχθεί προ καιρού ήδη (Μητσ.):
"Δεν μπορεί το παιδί, το βλέπετε, δεν μπορεί!"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ έχουν κυριολεκτικώς αφηνιάσει, διαρρέοντας κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις με σκοπό να προδικάσουν το αποτέλεσμα. Συγχρόνως, με την άρνηση σοβαρών εταιρειών να εγγυηθούν την γνησιότητα της διαδικασίας καθίσταται πλέον προφανές και στους πιο αφελείς ότι ο κ.ΓΑΠ με την υποστήριξη πανίσχυρων συμφερόντων επιχειρεί να ελέγξει πλήρως την διαδικασία και να καθορίσει με ακρίβεια την κατάληξή της. Ο υπόγειος εναντίον σας πόλεμος, η προσπάθεια εξαγοράς ή καταπτοήσεως των υποστηρικτών σας, οι χαλκευμένες διαρροές ψευδών στοιχείων δείχνουν ότι η άλλη πλευρά δίδει την μάχη της ζωής της, αλλά και ότι εξωχώρια και εξωθεσμικά κέντρα θα δώσουν επίσης σκληρή μάχη για να μην αναδειχθεί στην ηγεσία ελληνικού κόμματος ένας γνήσιος πατριώτης, δυνάμενος να θέσει φραγμό στους άνομους σχεδιασμούς τους για γρήγορη επίλυση του Σκοπιανού, του Κυπριακού, του Κοσοβαρικού και ενδεχομένως του Αιγαιακού και του Θρακικού!
Σας δηλώνω με αγάπη ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ! Κάντε Ό,ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΌΝ για να εξασφαλισθεί η γνησιότητα του αποτελέσματος και ΕΛΕΓΞΤΕ ΔΡΙΜΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ζήτημα το οποίο σωστά έθεσε ο κ.Κουρής στην «Αυριανή». Οι περιοδείες σας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ. Μην παραλείπετε τις συνεντεύξεις σε τοπικά ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΜΜΕ. ΠΑΡΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΤΕ τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (π.χ. «ΕΛΕΥΘΕΡΟ») για την ύποπτη τακτική τους. ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο εγώ δεν είμαι ψηφοφόρος ούτε δικός σας και άρα ούτε του ΠΑΣΟΚ. Απλά σας εκτιμώ και θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Η υποστήριξη που σας παρέχεται απο "μεγαλο-άσχετους" και "ανεξάρτητους" δημοσιογράφους όπως είναι ο κύριος Πρετεντέρης και η κυρία Τρέμη θεωρώ ότι περισσότερο κακό σας κάνει παρά καλό. Δεν τους έχετε ανάγκη τέτοιους φίλους....

Ανώνυμος είπε...

Κυριέ Βενιζέλο,
Χαίρομαι πολύ που το όμορφο χωριό μας(Τραχήλι) έβγαλε έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο.Ελπίζουμε να σας δούμε να φτάνεται σε αυτό και Πρωθυπουργός γιατί σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έρθετε σύντομα.

Καλή επιτυχία.
Αγγέλα.

URBANATHENISM είπε...

Βαγγέλη,

τα πράγματα έπρεπε να είχαν κυλήσει πολύ γρήγορα, σχεδόν αστραπιαία,

αρχίζουμε και βαριόμαστε όλοι...

Κάνε κάτι να ταράξεις τα νερά και πάλι, δεν παλεύεται η κατάσταση μέχρι της 11 Νοεμβρίου!

Δημιούργησε πάλι, νέα, εμπλουτισμένη δυναμική, γιατί η πρώτη που δημιούργησες το βράδυ των εκλογών, αρχίζει να αδειάζει το ντεπόζιτο της από βενζίνη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Μην απογοητευτείτε από την υποτιθέμενη υποστήριξη του Κώστα Λαλιώτη στον Γιώργο.

Το γράφει καθαρά στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του:

"Για λόγους ηθικής τάξης θα είμαι πολιτικά μαζί με το Γιώργο Παπανδρέου, όποια και να είναι η πολιτική του απόφαση, ακόμα και εάν διαφωνώ με αυτή."

Εμείς, οι απλοί ψηφοφόροι που τελικά θα αποφασίσουμε, δεν έχουμε κανένα ηθικό πρόβλημα να καταψηφίσουμε τον Γιώργο. Δεν αισθανόμαστε πως του χρωστάμε τίποτε, αυτός μας χρωστάει και δυστυχώς ότι είχε να δώσει το έδωσε.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος έχασε από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Κι εσύ θα χάσεις από τον χειρότερο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο του 38%!
Α, ρε Βενιζέλο, εδώ χάνεις από τον Γιωργάκη, πως θα κερδίσεις τον Καραμανλή;
Τι να πω, ότι θα'σαι τόσο μα τόσο υπερεκτιμημένος ποτέ δεν το φανταζόμουν. Σαν φούσκα ξεφούσκωσες σε λιγότερο από ένα μήνα! Κρίμα....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΑΜΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΑΣΟΚ!
ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ!
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ.
Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ.
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.
ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΙΑΥΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ!
ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ;
ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟΣΟΣ ΕΙΣΑΙ;

ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΧΩΡΙΣ ΛΙΒΑΝΗΔΕΣ,ΛΑΛΙΩΤΗΔΕΣ,ΤΖΟΥΜΑΚΕΣ ΚΑΙ ΘΥΡΩΡΟΥΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ...
ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΠΑΣΟΚ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ .

Ανώνυμος είπε...

Σωστο!
Πολυ σκληρη αντιπολιτευση κυριως για το ασφαλιστικο και λιγο σνομπαρισμα στον ΓΑΠ.
Η πιο επιτυχημενη τακτικη που εχω δει ηταν του Καραμανλη που δεν ασχοληθηκε με τον ΓΑΠ και που ζητησε απο τους οπαδους του να φερουν στην ομιλια του ελληνικες σημαιες και οχι της ΝΔ.
Σηκωστε τη σημαια του ΠΑΣΟΚ απεναντι στου κοινους σας "εχθρους" (ΝΔ), κατεβασετε λιγο την Βενιζελικη και δεν νομιζω οτι θα το μετανοιωσετε.

Καλη επιτυχια.

Ανώνυμος είπε...

Μια που σήμερα είναι επίκαιρο το θέμα της παιδείας, θα σας καλούσα να ρίξετε μια ματιά στα ονειρα, τις απαιτήσεις αλλά και τις υποχρεώσεις της νέας γενιάς. Να αναπτύξετε θέσεις και -το κυριότερο- οράματα για τούς νέους που θέλουν να πιστέψουν στο μέλλον, είναι κατά βάθος ιδεαλιστές αλλά αναλώνουν ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους να πολεμάνε αναπόφευκτες αλλαγές. Η ειρωνία δε είναι οτι υποθάλπονται από μιά συντηρητική και αρτηριοσκληρωτική αριστερά που αρνείται -ή δε την συμφέρει- να μπεί στον 21ο αιώνα και να δεί τις τρομερές αλλαγές στον κόσμο, τις συνέπειες και τις ευκαιρίες για την Ελλάδα και τους νέους της και τις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην παιδεία για να προετοιμάσει τα παιδιά για το μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ πέρα από τοποθέτηση σε πολιτικό χώρο -κέντρο, αριστερά κλπ.- πρέπει να απαντήσει σε ουσιώδη και υπαρξιακά ερωτήματα των νέων που δεν απαντώνται απο τον κυνισμό τών γονιών τους και την αδιαφορία των δασκάλων τους. Ποιός είναι ο ρόλος τους σε μια μελλοντική διεθνή κοινωνία; Πέρα απο μια επαγγελματική αποκατάσταση, τι μπορούν και πρέπει να κάνουν για το περιβάλλον, την υγεία, τη φτώχεια, το ρατσισμό; Είναι το κράτος πάντα η λύση ή πρέπει και ο πολίτης να αισθάνεται συνυπεύθυνος για τη λύση των προβλημάτων της καινωνίας;

Ποιό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα δώσει στούς νέους τα εφόδια να πετύχουν προσωπικά αλλά και να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία;

Ποιά είναι τα πρότυπα των νέων στην Ελλάδα σήμερα κ. Βενιζέλο; Το κυνήγι της μάρκας, της μπάλας και τού σουξέ, το τελευταίο μοντέλο τού κινητού ή τό μεγάλο φουσκωτό για το καλοκαίρι; Τα ατέλειωτα τσιγάρα, ποτά και ξενύχτια στα εκκωφαντικά μπαρ/πασαρέλες; Το βόλεμα, οι αρπαχτές, τα μέσα,ο εκβιασμός και η ενοχοποίηση των γονιών που οφείλουν να προσφέρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στους άνεργους εικοσάρηδες και τριαντάρηδες; Δηλαδή σ'αυτούς που μένουν γιατί βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που φέυγουν, νοσταλγούν και λυπούνται την Ελλάδα από μακριά...

Δώστε στους νέους ένα όραμα, κάποια πρότυπα,διατυπώστε μερικές καθαρές και συγκεκριμένες απαντήσεις στα βασικά ερωτήματά τους και πολεμήστε την πολιτική απάθεια.

Μπορείτε;

Ανώνυμος είπε...

Ήταν κοινό μυστικό πως θα είστε ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Τη νύχτα των εκλογών, παρόλο που η κίνηση σας στο Ζάππειο δε μου άρσε, πίστευα πως ήσασταν και η μόνη λύση, η μόνη σωτηρία αν μπορώ να το πω έτσι. Και παρόλο που η προβολή σας, για να μην πω επιβολή σας, από κάποια ΜΜΕ, ήταν εξοργιστική, συνέχισα να πιστεύω σ'εσάς και να σκέφτομαι πως είναι θεμιτά όλα αυτά και πως έτσι παίζεται το παιχνίδι.
Αλλά οι κίνησεις από εκεί και μετά τι να πω, με βγάλανε από τα ρούχα μου! Πρώτα αυτοανακυρηχθήκατε σε μελλοντικό ηγέτη, μετά σε εκκλησία και τώρα βάλλεστε εναντίον των bloggers.
Εμένα πάντως με χάσατε, καθώς αυτές δεν είναι τακτικές μελλοντικού ηγέτη. Έτσι που κάνατε σκέφτομαι πως αν δε σας ψηφίσουμε θα μας εκτελέσετε! Αστειεύομαι βέβαια αλλά η ουσία είναι πως απογοητεύτηκα πλήρως.
Καλή συνέχεια!

evenizelos είπε...

Sudanese Association For Refugees

Thank you for your message and your trust in me. I am aware of the existence of the Sudanese Association of Refugees from the relevant article I read in Sunday Eleftherotypia, as well as from reading the file that was sent to me at the end of July. I had promised back then that I would support your just demands, as well as the demands of refugees from other countries (Iraq, Afghanistan, Somalia, Congo, etc.), by raising the issue in the Parliament. Although the recent developments in Greece (wildfires, elections) delayed this initiative, my promise stands.

The severe issue of the Darfur refugees is part of the overall refugee problem and the problematic existing policy on asylum seekers. I take this opportunity to refer to the main lines of our policy that must deal with:

1. The existing equal status between the refugees and the illegal immigrants, which leads to all those arrested for illegal entrance into Greek territory to be imprisoned in order to have their IDs checked.
2. The deportation acts that are issued without the guarantees demanded by national and international laws.
3. The problematic operation of the refugee reception centers, namely the Center of Administrative Custody of Aliens in Samos
4. The undue interpretation of the Dublin II EU Regulation and the off-handedness with which authorities issue the Proofs of Service for the repeal of the deportation decisions.
5. The deficiency of the system of legal and psychological support for the refugees
6. The lack of specialized and sufficient personnel, as well as translators, in the Foreigners Department of the Police Force.
7. The lack of a much needed general secretariat for refugees and immigration policy, which leaves the Ministry of Public Order responsible for dealing with immigration issues. On the other hand, turning the Ministry of Public Order into a vice-ministry does not bring about any substantial change.
8. The distortion of the political asylum process, which is in disagreement with the fundamental procedural guarantee provided by the Administrative Law that says that asylum requests should be examined on a second degree by an authority different from that which examined them on the first degree. As for the Refugee Committee that is to be set up with a Presidential Decree as a decisive body, by definition a question is raised about the committee’s independence and impartiality.
9. The inefficiency of welfare to provide for the under-aged and women (trafficking victims).

All these problems should be dealt with by us as in a modern European just state.
Greece is among the countries with the lowest figures concerning recognition of the refugee and humanitarian status. The problem becomes even more dangerous as refugee numbers grow each year. Next to political refugees we now have environmental refugees and non-nationals. Therefore, the need to have an overall strategy to confront the refugee issue by creating a general secretariat for asylum seekers and immigration policy is more than imperative.

I will emphasize the immigration policy issue. What is also problematic is the issue of nationality. In particular I underline the severe problem of children being born in Greece to foreign parents. They study in the Greek educational system, live in the Greek society but are not entitled to the Greek nationality.

In what concerns the acute problem of the Darfur refugees, an associate of mine will contact you shortly, to thoroughly examine the issue with you, so that I can raise it in the Parliament and move the procedures for your legal representation.

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Εντάξει λύσαμε και το πρόβλημα με το νταρφούρ! κ. Βενιζέλο καμιά βολτίτσα στους έλληνες που ζουν σε λυόμενα θα πάτε; Σε κανένα καταυλισμό τσιγγάνων μήπως;

Βλέπω στις επόμενες εκλογές τον ακροδεξιό τυχοδιωκτάκο να φτάνει στο 5%. Τελικά δεν έχτε καταλάβει τίποτα απολύτως από τις ανάγκς της κοινωνίας. Ούτε εσείς ούτε πολύ περισσότερο ο αντιπαλος σας. Α ρε τυχερέ καραμανλή παλι περιπατο θα κάνεις!

Συντονιστή Διαδικτύου είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε ξεκάθαρα τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα συνηθισμένο κόμμα. Επαγγέλθηκε καθαρά, στα πρώτα στάδια του ιδεολογικού του ενθουσιασμού, τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας και των θεσμών. Όχι απλώς την αλλαγή, την μεταρρύθμιση, την ανάπλαση. Τον μετασχηματισμό. Και με αυτήν την επαγγελία κατέκτησε την εξουσία. Ποιους όμως θεσμούς θα μετασχημάτιζε το ΠΑΣΟΚ; Η Ελλάδα χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή είχε αποκτήσει μία άψογη δημοκρατία από κάθε άποψη, με άριστους θεσμούς. Είχαν ανάγκη οι θεσμοί αυτοί μετασχηματισμού; Για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ναι. Για τούτο και επαγγέλθηκε τον μετασχηματισμό τους.
Είκοσι περίπου έτη μετά είναι προφανές ότι, πολλά σημεία του επαγγελθέντος μετασχηματισμού υλοποιήθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ μετετράπη σε καθεστωτικό κόμμα με σιδηρούς βραχίονες στο κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, κάθε κοινωνική οργάνωση. Μέσω των βραχιόνων αυτών ελέγχει την ιδεολογική διαπάλη, επηρεάζει την ανάδειξη προσώπων, αναστέλλει ή ματαιώνει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια, αλλοιώνει τον χαρακτήρα της δημοκρατικής αρχής.
Το ΠΑΣΟΚ ανέπτυξε μεγάλη επιρροή στα ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα ήταν δραματικό. Όποιο ζήτημα ενδιέφερε το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί και να προβληθεί, αυτό και ετίθετο στο κέντρο του πολιτικού διαλόγου. Όποιο το ενδιέφερε να υποβαθμισθεί, αυτό και υποβαθμιζόταν. Οι όροι του πολιτικού διαλόγου και της απροκατάληπτης και αντικειμενικής ενημέρωσης νοθεύθηκαν ουσιωδώς.
Το ΠΑΣΟΚ έπληξε και την κοινωνική και ηθική τάξη και αρμονία. Άνοιξε τις πύλες της κοινωνίας στο καινούριο διεθνιστικό ρεύμα της παγκοσμιοποίησης, που θεωρεί τον πατριωτισμό περιττό φορτίο, περιττό φυσικά για τα μικρά κράτη που οφείλουν να υποταχθούν στους σχεδιασμούς των μεγάλων έστω και με τίμημα την ανεξαρτησία τους. Νομιμοποίησε τις ανεξέλεγκτες εκτρώσεις, δίδοντας έτσι με τον τρόπο αυτό, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, μία ιδιαίτερα ζοφερή προοπτική στο δημογραφικό πρόβλημα. Άφησε την υποκουλτούρα να διαχυθεί μέσω της ασύδοτης τηλεόρασης και να δηλητηριάσει κάθε ικμάδα της νεολαίας και της οικογένειας. Αδιαφόρησε για την ελληνική επαρχία, την ανάπτυξη της οποίας απέθεσε στους μετανάστες. Κονιορτοποίησε τις έννοιες της ιεραρχίας, της πειθαρχίας, του σεβασμού στο κράτος δικαίου και στους νόμους, εισάγοντας την αυθαιρεσία και την ανομία ως στάσεις ζωής. Και αφού άσκησε στα πάντα διαλυτική επιρροή, μη έχοντας να διαλύσει τίποτε άλλο, άρχισε να αυτοδιαλύεται. Σαν τα πιράνχας, που όταν κατασπαράξουν ό,τι μικρό ψάρι βρουν μπροστά τους, αρχίζουν να αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους.
Ας μη αγωνιούμε για την ενότητα ενός τέτοιου κόμματος. Κανένα κράτος, ούτε η Χιλή, ούτε η Αργεντινή, ούτε η ΕΣΣΔ έπαθαν τίποτε όταν διαλύθηκαν και κατέρρευσαν τα καθεστωτικά κόμματα. Η Ελλάδα άλλωστε έχει πείρα, έστω και μικρή, εφαρμογής των γνήσιων δημοκρατικών θεσμών και δύναται να αναπληρώσει το κενό από την απότομη μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ από το κέντρο της πολιτικής σκηνής. Ας γκρεμισθεί επιτέλους το καθεστωτικό κόμμα για να αναδυθούν οι αληθινά δημοκρατικές δυνάμεις της προόδου, που θα συμβάλλουν στην εδραίωση της δημοκρατικής αρχής με σεβασμό στην αντίθετη πτέρυγα και με προσήλωση στο δημοκρατικό ιδεώδες.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θεωρώ πιθανό πως ο ΓΑΠ ή οι συνεργάτες του παρακολουθούν το blog εδώ ας βοηθήσουμε λίγο αντιγράφοντας Μπαμπινιώτη:

Υπονόμευση (η) (μτφ.): σειρά κρυφών και δόλιων ενεργειών που αποσκοπούν στη φθορά κάποιου.

Αυτός είναι ο ορισμός της υπονόμευσης. Απαιτεί δύο συνθήκες: Δόλο και μυστικότητα.
Όταν βγαίνει κάποιος στο μπαλκόνι ή στα κανάλια και λέει ελεύθερα τη γνώμη του μπορείς να το πείς Δημοκρατία, μπορείς να το πείς και κάπως διαφορετικά, πάντως υπονόμευση δεν το λές.

Κατανοητο?

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή η εμφανισή σας σήμερα στην Εύβοια.Συνεχίστε την πορεία σας στο λαό
Η νομενκλατούρα του κόμματος ήταν σίγουρο ότι θα ήταν εναντίον σας.Το μόνο που νοιάζεται είναι να κρατήσουν τις θέσεις τους.Δεν τους νοιάζει για τον απλό κόσμο που υποφέρει απο την πολιτική της δεξιάς.Συνεχίστε σαν σήμερα

Ανώνυμος είπε...

" Την ευχή που έκανες
γρήγορα θα ξεχάσεις,
ζήτησες απ' τον Θεο
φτερά για να πετάξεις


Σ'ευλόγησε,
σε προίκησε,
σου τα 'δωσε Αυτός
στης μέρας το αγιάζι...

Ομως με τα προικιά,
και τα φτερά
ο κόσμος δεν αλλάζει...

Δεν θα τον αλλάξεις
πετώντας στα ψηλά...

Τα λάθη για ν' αλλάξεις,
κατέβα χαμηλά...
εκει θα δεις την αδικία,
θ'ακούσεις κάθε ειδους ιστορία "


Κατέβα λοιπόν Βαγγέλη απο το καλάμι, πλησίασε τον κόσμο, μίλησε του απλά, μάθε ν'ακούς και τοτε ίσως καταφέρεις κατι.......

Ανώνυμος είπε...

Προβλέπω ότι μέχρι τις 11 Νοέμβριου η Χαριλάου Τρικούπη θα έχει μετατραπεί Μαυσωλείο του Ανδρέα. Δυστυχώς ο Γιώργος είναι ένα άδειο πουκάμισο. Όπως είχα πει ο Γιώργος θέτει το δίλημμα Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ή Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Αυτό όμως σε τιμά Βαγγέλη. Έστω και μεταφυσικά είσαι ο μόνος που θέτεις υποψηφιότητα απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου. Δυστυχώς ο Γιώργος κάνει αυτό που δεν ήθελε με τίποτα ο Ανδρέας. Δηλαδή, να κληρονομηθεί το ΠΑΣΟΚ.

Κρύβετε πίσω από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκμεταλλεύεται το συναίσθημα που τρέφει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρέα. Ξεχνάει όμως ο Γιώργος ότι το ΠΑΣΟΚ δεν το έφτιαξε μόνος του ο Ανδρέας. Κάποια εκατομμύρια ελλήνων πολιτών,ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ανδρέα και αυτοοργανωθηκαν στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ από το 74 έως την νίκη του 81.

Με ποιο δικαίωμα λοιπόν τον αφήνεις να οικειοποιείται τον αγώνα και την πρόσφορα αυτών των ανθρώπων?????

Εάν δεν κάνω λάθος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τότε ήταν ο πολιτικός Α. Παπανδρέου και όχι ο πολιτικός Γ. Παπανδρέου.

Μήπως λοιπόν αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν γιατί ο κόσμος έχει μπερδευτεί?????

Εάν δεν κάνω λάθος ο πολιτικός Γ. Παπανδρέου ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει 4 ήττες. Δυο ως υποψήφιος πρωθυπουργός, μια στις Ευρωεκλογές και μια στις Δημοτικές Eκλογές.

Θέλω να πω δηλαδή ότι είναι άλλο πράγμα ο πολιτικός Α. Παπανδρέου και άλλο πράγμα ο πολιτικός Γ. Παπανδρέου.

Ο πολιτικός Α. Παπανδρέου δεν ανήκει στο Γιώργο. Δεν ανήκει σε κανέναν . Ανήκει στο λαό. Ανήκει σε εμάς.

Μήπως λοιπόν αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν γιατί ο κόσμος έχει μπερδευτεί?????



----Η πλάκα όμως είναι ότι πριν τις εκλογές ο Γιώργος είχε αποκαλέσει λίγο τον Καραμανλή ως πρωθυπουργό. Τελικά ο λίγος αποδείχθηκε μεγάλος. Ο πραγματικός υπονομευτής της νίκης του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου ήταν τελικά ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.-----
Ο λίγος όπως τον είχε αποκαλέσει!

YΓ: Τα κομματικά ΚΑΠΗ λάκισαν από την Τρίτη και μετά. Το μόνο που μένει είναι να ξεκαθαρίσεις το συναίσθημα.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Παιρνω την τελευταια γραση στην ομιλια του ΒΒ και την κανω συνθημα:

"Να σκεφτούμε πως θα ξημερώσει για το ΠΑΣΟΚ η επόμενη μέρα και να δώσουμε ξανά ελπίδα και προοπτική."

ΕΝΟΤΗΤΑ- ΕΛΠΙΔΑ-ΝΙΚΗ

Η ΝΙΚΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tο ρεύμα της Ελπίδας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλε,
όταν την προηγούμενη βδομάδα διάβασα το σχόλιο που σας έστειλαν οι πρόσφυγες ήμουν σίγουρος πως δεν θα δίνατε καμία σημασία, και σχετικώς θα ήσασταν δικαιολογημένος λόγω του φόρτου εργασίας που έχετε αυτή την περίοδο.
Αντιλαμβάνεστε βεβαίως τη θετική έκπληξη μου όταν διάβασα την απάντηση σας. Εξεπλάγην όχι μόνο από το γεγονός της άμεσης ανταπόκρισης σας και την άρτια γνώση του ζητήματος, αλλά και από την δημόσια δέσμευση σας. Στην αρχή σκέφτηκα πως ίσως υπάρχει κάποιο ζήτημα «συμφέροντος» αλλα πρόκειται για ανθρώπους δίχως ταυτότητες ή άλλα στοιχεία.
Ελπίζω να εμμείνετε στις δεσμεύσεις σας και επιτέλους να τεθεί και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των προσφύγων.
Παρακαλώ ενημερώστε μας σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Καλή συνέχεια στον αγώνα σας

Ανώνυμος είπε...

Βρε τον Βαγγελη..."Βουλωμενο γραμμα διαβαζει".

Good English....better than someone I know's Greenglish (you know who....to paidi pou den mborei) ;-)

Good response to the Sudanese, Vangelaki. Guy, you good! He's goooood!

So, what do you think of Al Gore getting the Nobel? After Carter, too. Two Democrats who couldn't be elected! Hmmmm! I guess Georgie, boy, has a chance after all. I still believe you should give him a high-profile post in the UN, Brussels or something like that. Why not, President of Greece? Call him up and propose it to him, man. Make a deal. If he gets elected, he quits in about a year and a half, he gives you the ring, and you propose him for the Presidency. Kostas is dying to keep him onboard. He won't object to Giorgos succeeding Papoulias. But all that sounds shady. I know what you mean. Okay, just get out there and talk to the people. You'll get elected mext month. Remember, you good!

gyristroula2 είπε...

Ομολογώ ότι δεν περίμενα να είστε τόσο αδαής επικοινωνιακά. Έχετε διαπράξει λάθη κολοσσιαία, που ούτε αρχάριος πολιτευτής δεν κάνει. Τι ρεσιτάλ "εγώ", τι απίστευτος μεγαλοιδεατισμός,τι βιασύνη δηλώσεων και καταγγελιών, το "Λουδοβίκος" του Λαζόπουλου τα λέει όλα. Κι όμως...αν το σκεφθούμε λίγο, αυτό δείχνει ότι ούτε επιτελεία χορηγών έχετε πίσω σας, ούτε ίματζ μέικερς. Sui generis, ταύρος εν υαλοπωλείο. Ελπίζω αυτό να μη σας στερήσει την ηγεσία, γιατί αν και "Λουδοβίκος", είστε η μόνη βιώσιμη λύση για το ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι,

Στην λαίλαπα των δημοσκοπήσεων παρακαλώ να κρατήσετε το κεφάλι ψηλά και να δώσετε τον αγώνα πόρτα-πόρτα. Ήδη από Δευτέρα-Τρίτη σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας ξεκινάμε να δίνουμε ονόματα φίλων που θα ψηφίσουν Βενιζέλο. Προχωρήστε όλοι πόρτα-πόρτα και αφήστε τους Φωφωπετσάλνικους να κάνουν τα δικά τους. Πόρτα-πόρτα όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε n.g.p! Κάναμε λάθος που ψηφίσαμε πασοκ. Σύρθηκα όπως είπες να στηρίξω την παράταξη ενώ το 89 την ψήφισα με υπερηφάνια κι ας ήξερα ότι η μάχη ήταν χαμένη.
Δεν συγχωρώ στον εαυτό μου ότι το έκανα. Δεν φαίνεται να κατάλαβαν κάτι από την "εκλογική επίδοσή τους"
Δεν έχει πάλι όμως. Μιλάω ειλικρινά. Ας πέσουν και στο 10%. Στο κάτω κάτω δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να με αντιπροσωπέυει ένας φουκαράς ηγετίσκος.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα το σχόλιό μου να μη δημοσιευτεί γιατί αφορά κινήσεις τακτικής που καλό θα ήταν να μη διαρρεύσουν.
Πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε ομάδες πληθυσμού που πλήττονται ή φοβούνται ότι θα πληγούν από τις πολιτικές της Ν.Δ
Ο Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές γιατί ακολούθησε τέτοια τακτική
Πρέπει να πάτε στους εργαζόμενους της ΒΙΒΑΡΤΙΑ και της ΑΤΤΙΚΑ.Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αισθάνονται πολύ ανασφαλείς με το νέο αφεντικό της ΜΙΓ και τα..κεφάλαια απο το Ντουμπάι.Μεγάλες ελληνικές εταιρίες κινδυνεύουν με αφελληνισμό και πρέπει να πάτε εκεί να το καταγγείλετε,όπως και ο ΟΤΕ.Προσεγγίστε τους εργαζόμενους εκεί όπως και των άλλων ΔΕΚΟ
Να πάτε στα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ.Με την τοποθέτηση του ακραιφνούς φιλελεύθερου νέου υπουργού,μάλλον, η κυβέρνηση σχεδιάζει πολλές περικοπές εκεί και πρέπει να πάτε να τους ενθαρρύνετε,το ίδιο και στον ΟΣΕ και σε άλλους οργανισμούς.Στηρίξτε ανθρώπους μαζέψτε ψήφους.Στους αγρότες,στους κτηνοτρόφους,στους λιμενεργάτες του ΟΛΠ,στον πέραμα,στις λαϊκές,παντού
Πηγαίντε σε ένα μεγάλο πολυκατάστημα π.χ στο THE MALL,δείτε τους εργαζόμενους εκεί.
Βάλτε και το Λοβέρδο δίπλα σας όπως ο Καραμανλής έβαζε το Ρουσόπουλο.Γράφει στο φακό και θα κάνετε ένα καλό πλάνο μαζί.
Μη το βάζετε κάτω έχετε ελπίδες
Την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών,όταν ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύει να μείνει με τον υιο Παπανδρέου αρχηγό θα εξεγερθεί.Φτάνει να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις και όχι άλλα λάθη

Μανώλης Τσιμπλάκης είπε...

Από τις δημοσκοπήσεις βγαίνει το συμπέρασμα οτι ο μόνος που μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή είναι ο Βενιζέλος.Επομένως όσοι υποστηρίζουν τον Παπανδρέου ξέρουν οτι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα νικήσει τη ΝΔ και παρ'όλα αυτά επιμένουν να τον στηρίζουν.Γιατί εθελοτυφλούν; Έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής;
Αν αυτό δεν είναι οξύμωρο και ακατανόητο τότε τί είναι;Στη ΝΔ τρίβουν τα χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε αυτοκαταστροφικοί. Ζητάμε γιωργάκη για να χάσουμε πάλι και να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα άλλο ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει. Ας τον ψηφίσουν πάλι και να τελειώνουμε.
Η αλήθεια είναι ότι ο Βενιζέλος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Μεγαλοστελέχη που προφανώς τον στήριζαν πριν, τώρα βρίσκονται μακριά. Νομίζω όμως ότι εμείς πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ας κάνουμε το απλό. Να βγούμε πόρτα-πόρτα και να πείσουμε. Να κινητοποιηθούμε. Ας γίνουμε ένας παράλληλος μηχανισμός προς το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το αχρείο κομματικό σύστημα που στηρίζει με νύχια και δόντια τον τωρινό.
Εγώ είμαι από Πάτρα. Εδώ τα πράγματα όπως ξέρετε είναι αρκετά δύσκολα. Αλλά παλεύουμε. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους και αυτό ελπίζω να κάνει και ο Βενιζέλος. Δεν με νοιάζει ειλικρινά αν χάσουμε. Με ενδιαφέρει να μην πέσουμε χωρίς μάχη. Με ενδιαφέρει να κοντράρουμε στα ίσια όλο το ΠΑΣΟΚ. Ποιοι είναι με το ΠΑΣΟΚ? Αυτοί? Φωφη? Πετσάλνικος? Παπουτσής? κλπ
Παλέψτε σκληρά και πόρτα πόρτα. Με αυτό τον τρόπο ανατρέπονται τα γκάλοπ(αν ειναι αληθινά)
Πείτε μου κι εσείς τι κλίμα εισπράτετε από τους τόπους που είστε. Είναι χρήσιμο να δούμε που βρισκόμαστε γενικά.
Ένα είναι πάντως το σίγουρο. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει αρχηγό είναι καταδικασμένο. Αυτό καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις όπου ούτε οι οπαδοί μας δεν πιστεύουν ότι ο γιωργάκης μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή.
Σας χαιρετώ και όλοι στη μάχη, πόρτα πόρτα

Ανώνυμος είπε...

Ευαγγελε για τρια θεματα ηθελα να σου μιλησω
1. Προχθες πρωτος ειχες τα πολιτικα αντανακλαστικα να απαντησεις στο ασφαλιστικο.Μετα ακολουθησε κατ αναγκη (δεν εκπλησει αυτο) ο Γιωργος.Βγηκες ομως εντελως απερηποιητος στην τηλεοραση ενω ο Γιωργος κυριος και η εικονα αυτη εχει τη δικη της αξια.Φανηκες ανησυχος ενω ο Γιωργος ψυχραιμος.
2 Νομιζω πρεπει να τονιζεις το Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ μπροστα απ το Παπανδρεου η να λες καμοια φορα με αφελεια "..εννοειτε το Γιωργο οχι τον Ανδρεα..".Ολοι το λενε οτι ο Βενιζελος ειναι πιο ικανος.Αντιπαλος σου ειναι αυτο το επωνυμο.
3 Ακουσα οτι πολλοι δεξιοι ειναι ετοιμοι να ψηφισουν.Αυτος ο αναβρασμος στη βαση καπου ξεκιναει απ την κορυφη.Η απολυτη ξεφτιλα.Το θεμα οτι ο καιρος για τις εκλογες ειναι ακομη μακρυς και ευνοει εναν ψημενο πολιτικο.Εχεις ,να ξερεις, πολλους απο διαφορετικα κομματα που σ αγαπανε .
Καλη δυναμη και καλη επιτυχια

Ανώνυμος είπε...

Ειπε χθες ο ΓΙΩΡΓΟΣ Παπανδρεου οτι ο Βενιζελος δεν μιλουσε για τα κακως κειμενα γιατι ωφελουσαν τα σχεδια του.Μα φανταζεστε τι θα ελεγαν τωρα εαν ειχε εκφρασει διαφωνια προεκλογικα ?

Johnny είπε...

ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ
ΜΗΝ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
ΠΑΛΕΨΤΕ

varlagas είπε...

Δυστυχώς η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι τόσο αρρωστημένη, που είναι πιο εύκολο για τον Βενιζέλο να γίνει πρωθυπουργός παρά αρχηγός του ΠΑΣΟΚ!

Αν η βάση του ΠΑΣΟΚ ψηφίσει για αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου, που είναι ο μοναδικός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το 74 που μείωσε το ποσοστό του κομματός του κατά 2.5 μονάδες (από 40.5% σε 38% - !!!) και ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μετά το 77 (!) που έσπασε (προς τα κάτω) το φράγμα του 39% (ούτε επί Κοσκωτά!...) τότε το ΠΑΣΟΚ θα έχει καταφανέστατα δείξει ότι έχει χάσει *κάθε ίχνος του ενστίκτου αυτοσυντήρησης και επιβίωσης* και οι ημέρες που θα το περιμένουν θα είναι ζοφερές.

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει αυτήν τη στιγμή σαν κάποιον που έχει φάει ένα βαρύ γεύμα και θέλει να χωνέψει... Δεν έχει δύναμη να ξαναφάει αμέσως... Και ο ΓΑΠ μοιάζει να είναι ο αρχηγός που θα του επιτρέψει τον πάρει τον μεσημεριανό του υπνάκο στην αντιπολίτευση, διαφυλάσσοντας μια κακώς εννοούμενη "παλαιοπασοκική" ταυτότητα, μέχρι να του έρθει πάλι, κάποια στιγμή, η όρεξη να κυβερνήσει ξανά.

Έως τότε, ο Καραμανλής θα είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδίου, πιθανώς θα ισοφαρίσει το μοναδικό ρεκόρ του θείου του με 3 συνεχομένες εκλογικές νίκες (2004, 2007, 20xx - όπως 1956, 1958, 1961) και 8α κυνηγάει ακόμη και μια ελληνική εκδοχή της μακρόβιας ηγεμονίας Kohl στη Γερμανία.

Ανώνυμος είπε...

μα την εξέφραζε τη διαφωνία του,στα παράθυρα και στις εφημερίδες.Ενώ είχαν παρθεί ομόφωνες αποφάσεις στα όργανα στα οποία κι αυτός συμμετείχε

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο αυτη η γκρινια σας για τις οργανωσεις του πασοκ κλπ κακο σας κανει κι οχι καλο.σαν παιδι που δεν το αφηνουν να παιξει κανετε,ελεος,προβαλετε τις ιδεες σας και το προγραμα σας και ο λαος θα καταλαβει δεν ειναι τοσο κουτος.εκτος αν ψαχνετε για αλοθη λογω της ηττας που ερχεται απο τον γιωργο.

Γιωργος Σακελλιων είπε...

Εν όψει της επικείμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ και της εκλογής Προέδρου, καταθέτω σήμερα ένα κείμενο με 39 βασικά σημεία και σκέψεις σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του.

Σκοπός του κειμένου είναι να εμπλουτιστεί από τα σχόλιά σας και στη συνέχεια, με την έκφραση της υποστήριξης όσων από τους αναγνώστες του το επιθυμούν, να κατατεθεί ως κείμενο - τοποθέτηση των υπογραφόντων, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε το στο blog μου.

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Σκανδαλίδης μια μεγάλη αλήθεια ,λίγο μετά τις εκλογές του 2000:με τέτοιο κόμμα δεν ξαναπαίρνουμε εκλογές.
Κόμμα χωρίς σοβαρή παρουσία στους χώρους δουλειάς ,βασισμένο στην ''υψηλή πολιτική'' κάποιων μεγαλοστελεχών που διατυπώνουν απόψεις στα ΜΜΕ ,δεν κερδίζει εκλογές.Κόμμα που δεν βρίσκει εκλογικούς αντιπροσώπους για τις εκλογές δεν πάει πουθενά.Για να κερδίσεις εκλογές,πρέπει να μπορείς να κάνεις εκλογές.Ας συνυπολογίσουμε και αυτό το στοιχείο σε ό,τι καταλογίζουμε στον Παπανδρέου ή τον Βενιζέλο.Τις εκλογές τις διενεργούν κόμματα!Όταν βγαίνει ο επί σειρά ετών Γραμματέας και λέει ότι από το 2000 και μετά δεν έχεις κόμμα για να κάνεις εκλογές ,τότε κάτι συμβαίνει.Κάτι ευρύτερο από την προσωπική ικανότητα ενός προέδρου ή ενός στελέχους.Μήπως τελικά πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για να πάει μπροστά;Και αν η απάντηση είναι αυτονόητη,τότε γιατί ως τώρα ο Βενιζέλος σπαταλιέται στην αντιπαράθεση ατομικών δεξιοτήτων-ικανοτήτων;Αλλού παίζεται το παιχνίδι.
Φαίνεται άλλωστε και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις .Ο κόσμος του λέει ''εντάξει,ξέρουμε ότι τα λες καλύτερα στην τηλεόραση,ξέρουμε ότι θα ταπώσεις τον Καραμανλή στο debate ,αλλά δεν μας αρκεί.Αυτό δε φτάνει για τη νίκη.Αν δεν αλλάξουν 5 πράγματα στο ΠΑΣΟΚ,δεν κερδίζει εκλογές.Ακόμα κι αν κέρδιζε όμως χωρίς καμία αλλαγή,και πάλι δεν μας αρκεί απλώς να κερδίσουμε.Θέλουμε η νίκη μας να έχει και κάποιο νόημα .''
Κάνει μεγάλο λάθος ο Βενιζέλος .
Ως τώρα,παλεύει και αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για να αποδείξει...το αυτονόητο!Ότι δηλαδή είναι ένας ικανότατος πολιτικός.Το ξέρουν όλοι!Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει πείσει πως θα αξιοποιήσει αυτή την ικανότητά του για τους σκοπούς που θέλει η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ,η οποία καθόλου δεν κόπτεται για τις καρέκλες.
Συμπέρασμα:αν έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει ο Βενιζέλος για το νέο ΠΑΣΟΚ,ας το κάνει σύντομα.Και ας σταματήσει την επίδειξη ικανοτήτων.
Αλλιώς στις 11 Νοεμβρίου θα χάσει ''χωρίς αγώνα'' ,που λέμε και στο ποδόσφαιρο.Και θα χάσει δικαίως.

Ανώνυμος είπε...

k.kathigita me exete pisi - psisi.
Kali epitixia !!!

Yannis H είπε...

Θέλω να πω δυο λόγια για το αξίωμα ότι τα κόμματα είναι φορείς εξουσίας, κύριος στόχος τους είναι να γίνουν κυβέρνηση. Αυτήν την άποψη την είχα πρωτοακούσει από τον Έβερτ – πάνω που είχε χάσει τις εκλογές (είτε αυτός είτε ο προκάτοχός του). Τότε έμενα στο εξωτερικό, είχα έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και ανατρίχιασα: είναι δυνατόν τέτοιο θράσος; Να λέει ξεδιάντροπα ότι στόχος μας είναι να πάρουμε την κυβέρνηση, όχι να γίνουμε καλύτερο κόμμα; Μπορεί ν’ ακούγεται αφελές, δεν ξέρω, γιατί ακούω και τώρα αυτό το αξίωμα, από κάτι Πρετεντέρηδες και το θεωρούν φυσικό. Για μένα είναι το άκρον άωτον του κυνισμού. Και έχει, τουλάχιστον, συμβολική σημασία: είχα μιλήσει για τη φράση του Έβερτ σ’ ένα φίλο δημοσιογράφο, που τον δικαιολόγησε απόλυτα. «Μα φυσικά κι αυτός είναι ο σκοπός ενός κόμματος», είπε. Αυτός λοιπόν ο φίλος, διευθυντής κρατικού ΜΜΕ τώρα, πήρε τη διευθυντική θέση αλλάζοντας κόμμα (από αριστερός πήγε στη ΝΔ όταν αυτή ήταν στα κάτω της και μετά το 2004 ανταμείφθηκε).

Δεν μου κάθεται λοιπόν καλά – μπορεί να είμαι αφελής, ιδεολόγος, ουτοπιστής ή να ταιριάζω σε άλλο κράτος που έχει άλλα κόμματα. Αυτή η κυνικότητα της απόκτησης εξουσίας σαν αυτοσκοπός, που ακούγεται πλέον σαν το απόλυτο αυτονόητο, με στεναχωρεί και με αγανακτεί.

Μπορεί ο κος Βενιζέλος να υποστηρίξει ότι φυσικά και πρέπει να γίνει καλύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, ακόμα, πως μόνο έτσι θα πάρει τελικά την εξουσία. Μπορεί και να υπάρχει αυτό σαν δεύτερος, τρίτος, απώτερος στόχος – πάντως σίγουρα δεν είναι ο πρώτος. Στην καμπάνια του δεν προβάλλεται σαν αυτός που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ καλύτερο, παρά σαν αυτός που «μπορεί να νικήσει». Επίσης, δεν λέω ότι παίρνει μαζί του μόνο καιροσκόπους – αλλά δυστυχώς, εάν κάποιος είναι κατά κύριο λόγο καιροσκόπος στο ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί παρά να είναι με τον κο Βενιζέλο. Δυστυχώς, το αυτονόητο της κατάκτησης εξουσίας δεν δεσπόζει μόνο στο λόγο του, αλλά από τη στάση του διαφαίνεται πως φτάνει και στον εαυτό του.

ΥΓ. Δεν υποστηρίζω ότι η άλλη πλευρά είναι καλύτερη ή πως με πείθει. Πάντως, σίγουρα έχει πιο μετριοπαθή λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Καντε συμβολικες επισκεψεις....σε μικρομεσαιες επιχειρησεις στους κατατρεγμενους,στους συνταξιουχους στους εργαζομενους καλυψτε ολο το φασμα της κοινωνιας...μην προσκολατε μονο στον κομματικο μηχανισμο.Η καμπανια σας δεν πρεπει να διαφερει απο αυτην της διεκδικησης της πρωθυπουργιας και των εθνικων εκλογων.

Αυτος ο μηνας θα σας στεψει, αν κερδισετε πρωθυπουργο και οχι μονο προεδρο του Πασοκ.

criticalthinking είπε...

Σήμερα στην αχαρακτήριστη συνέντευξη του GAP εκτός των χιλιάδων κοινότυπων επέδωσε έναν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηρισμό στα στελέχη που στηρίζουν τον Βαγγέλη: τους απεκάλεσε ζιζάνια!
Συγκεκριμένα είπε πως οι πολίτες ελπίζει πως μπορούν να ξεχωρίσουν την ήρα (οι σημιτικοί υπέρμαχοι του Βενιζέλου) από το στάχυ (οι ανδρεοπαπανδρεϊστές όπως οι Τσοβόλας, Λιβάνης, Κατσιφάρας κ.α.)!
Τι ντροπή!
(Βέβαια εκτός από ντροπή πρόκειται και για τεράστια ανοησία! το στάχυ είναι ο Κατσιφάρας ή ο Τσοβόλας ή ο Λιβάνης???????????????????? Τα λέλουδα… όπως λένε στο χωριό μου!)

Πιστεύει ο GAP πως με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να ηγηθεί ενός μεγάλου πολυσυλλεκτικού κόμματος? Με τον τρόπο αυτό εγγυάται την ενότητα?
Οι δε βολές που εξαπολύει στον Βενιζέλο είναι τόσο θλιβερές, τόσο προσβλητικές…
Πως θα συνεργαστεί με τον Βενιζέλο την επόμενη μέρα;

Ποιες είναι οι δεξιές πολιτικές του Βενιζέλου κ. GAP? Ποιες από τις θέσεις του σε ζητήματα όπως παιδεία, υγεία, ασφαλιστικό… τις κρίνεται εσείς ως «δεξιές»?
Ποιες είναι οι δικές σας θέσεις στα ζητήματα αυτά? Πείτε μας κάποτε ποιες είναι οι θέσεις σας και στη συνέχεια αφήστε μας να αποφασίσουμε το κατά πόσο είναι αριστερές ή πιο αριστερές ή λιγότερο- περισσότερο δεξιές?
Ποιος είχε δεξιά αντίληψη για τον ρόλο της αξιωματική αντιπολίτευση και πως αυτός αποτέλεσε βαρίδι την περίοδο της προεδρίας σου στο ΠΑΣΟΚ και τέλος πάντων ποιος ηγούνταν του ΠΑΣΟΚ?

ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και αντ’ αυτού απλώς το αποδόμησε,
έτσι και ο GAP ΕΠΑ- ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ …

ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Και δεν αναλάμβανε την ευθύνη των ενεργειών του ούτε μπορούσε να ηγηθεί του κράτους παρά μόνον αρκούνταν στο ρόλο της αντιπολίτευσης,
έτσι και ο GAP κατηγορεί το μισό (και συγκεκριμένα το ενεργό) ΠΑΣΟΚ, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη των ενεργειών του, ούτε μπορεί να εξαγγείλει συγκεκριμένες πολιτικές παρά μόνο αρκείται στο ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Κάνω λάθος?

criticalthinking είπε...

Και κάτι ακόμα,
με εντυπωσίασε η απάντηση που στείλατε στους πρόσφυγες.
Με εντυπωσίασε και ως περιεχόμενο αλλά και ως κίνηση δεδομένων των συνθηκών.
Να συνεχίσετε έτσι κ. Βενιζέλε.
Και να μην φοβόσαστε, να μην απογοητεύεστε, να μην ανησυχείτε ….ο κόσμος βλέπει, ακούει, αντιλαμβάνεται! Αλίμονο σε αυτόν που θα τολμήσει να υποτιμήσει τους απλούς ανθρώπους!
Εσείς τραβήξτε το δρόμο σας, χαράξτε την πορεία για μια καλύτερη Ελλάδα…
και εμείς θα έρθουμε κοντά σας.

καλή συνέχεια

Ανώνυμος είπε...

Elpizw kapioi ap'ta megalostelexi na sistrateutoun kai me to Vageli.

Eilikrina den katalavainw gia pio logo o enas meta ton allo (akouw twra kai gia to Xrisoxoidi meta ap'ton Pagalo kai Laliwti) speudoun na stiriksoune to foukara ton Papandreou, o opoios nai men einai simbathis alla prwthipourgos de tha ginei oute se 1000 xronia.

Ektos ki an skopeuoun n'adiasoun to Vageli outws wste na vrethoun se kaliteri thesi sti maxi tis diadoxis, otan epitelous ta vrontiksei o gogos (meta apo 3-4 fapes akoma).

Kserei kaneis ti ginetai loipon m'autous ki an kanenas tha voithisei to Vageli?

Ανώνυμος είπε...

Παλι τα ιδια αρχίσατε κ.Βενιζέλο ?
Ειχατε σταματήσει να λογοκρίνετε καποτε τα μηνύματα και να μην τα "ανεβάζετε"....
Με μ,εγάλη μου λύπη βλέπω πάλι οτι ενα μήνυμα που εστειλα εχθές 12 Οκτωβρίου "εκόπηκε" , δεν εμφανίζεται πουθενα, και βλέπω οτι εμφανίζονται μηνύματα μεταγενέστερα του δικου μου....


Το μήνυμα μου ηταν το ακόλουθο.....


" Την ευχή που έκανες
γρήγορα θα ξεχάσεις,
ζήτησες απ' τον Θεο
φτερά για να πετάξεις


Σ'ευλόγησε,
σε προίκησε,
σου τα 'δωσε Αυτός
στης μέρας το αγιάζι...

Ομως με τα προικιά,
και τα φτερά
ο κόσμος δεν αλλάζει...

Δεν θα τον αλλάξεις
πετώντας στα ψηλά...

Τα λάθη για ν' αλλάξεις,
κατέβα χαμηλά...
εκει θα δεις την αδικία,
θ'ακούσεις κάθε ειδους ιστορια "


Κατέβα λοιπόν Βαγγέλη απο το καλάμι, πλησίασε τον κόσμο, μίλησε του απλά, μάθε ν'ακούς και τοτε ίσως καταφέρεις κατι.......

Οπως βλέπετε κ.Βενιζέλε δεν ηταν τίποτα μεμπτό ουτε υβριστικό...
Απορω πως εχετε λοιπόν την απαίτηση και την ελπίδα να σας εμπιστευτούμε και να σας ψηφίσουμε, απο την στιγμή που η ολη στάση σας δεν δείχνει και τόση δημοκρατία και ελευθερία λόγου και σκέψεων....
Λυπο΄θμαι , γιατι με τέτοιες συμπεριφορές δεν πρόκειται να παμε το ΠΑΣΟΚ μπροστά......

(Ελπίζω και ευχομαι αυτο το μήνυμα να το "ανεβάσετε" , εστω και για να μας "δείξετε" δηθεν οτι δέχεστε και αντίθετες γνώμες....)

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!Στο link ''dialogues'' που προσθέσατε ,μπορούμε όλοι να βρούμε αναλυτικά τις θέσεις Βενιζέλου για όλα τα ζητήματα.
1 μήνας έμεινε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου.Αρκετός καιρός για να σταματήσουμε τις κοκορομαχίες και να συζητήσουμε πολιτικά για το τί ΠΑΣΟΚ θέλουμε.
Θα επιλέξω δυο σημεία από όσα διάβασα.Μακάρι κι άλλοι φίλοι που συμμετέχουν στη συζήτηση αυτή να κάνουν το ίδιο.Έτσι θα ξεφύγουμε από τις ανόητες οπαδικές κραυγές και θα φέρουμε την κουβέντα στην ουσία της.Γιατί όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος,στις 12 Νοεμβρίου έχουμε αντιπολίτευση!Και ο καθένας μέσα στο ΠΑΣΟΚ θα συνεισφέρει στην αντιπολίτευση με τις προτάσεις του και τη δράση του,για να συντομεύσουμε το χρόνο της κυβέρνησης Καραμανλή και να αλλάξουμε τη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΟΣ, ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.

E oxi kai skliros o Giwrgos!

Einai simbathestati fisiognomia kai ton lipatai kaneis to foukara pou to xwsane stin politiki kai den ton afisane na kanei kati pou tou tairiazei.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βγγέλη,

Δεν εχω δει μέχρι σήμερα πιό αυτοκαταστροφικό από εσένα.

Αν δεν είχες ανοίξει το στόμα σου από το βράδυ των εκλογών μέχρι σήμερα, αν δεν είχες κάνει ΑΠΟΛΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, θα έκανες απλέ εκλογικό περίπατο.


Nai, dioratike politike analyti. Akrivws etsi einai...

Ean eixe kanei etsi opws sinistas, o gogos twra tha eixe idi 'ksanakerdisei' tis eswkommatikes ekloges katevainontas ws monadikos ipopsifios.

Autoi eixan kata nou na steisoun kalpes stis 23 Septemvriou.

Loipon, oloi oi eidikoi stratigikoi analites edw pera, voulwste to kai voithiste na ksanakanoume tin parataksi megali gia na stamatisoume tin proelasi tis deksias kai tin katastrofi tou topou.

Ανώνυμος είπε...

Ενα ανθολόγιο από δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δηλώσεις ενωτικές και ελπιδοφόρες για το ΠΑΣΟΚ που θέλουμε και ονειρευόμαστε.


«Είμαστε υποχρεωμένοι να συγκροτήσουμε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία χωρίς αποκλεισμούς και αυτήν την κοινωνική συμμαχία να την καταστήσουμε πλειοψηφία στη χώρα»



Θέλουμε να κάνουμε πράξη το σύνθημα άλλαξέ τα όλα. Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα. Γιατί το 2005 και το 2006 τίποτα σχεδόν δεν άλλαξε και γι αυτό οδηγηθήκαμε στην ταπεινωτική ήττα του 2007».


«Πρέπει να βγούμε προς την κοινωνία. Να κλείσουμε τον κύκλο της εσωστρέφειας. Εγώ δικαιούμαι να μιλήσω γι αυτό, γιατί προέρχομαι από την κοινωνία. Δεν συνδέομαι με τα βαρίδια που κρατούν το ΠΑΣΟΚ καθηλωμένο. Εγώ δικαιούμαι να μιλήσω


Θλίβομαι όταν γίνεται λόγος για επίπλαστη ενότητα. Εμείς όλοι μαζί θα εκφράσουμε το σύνολο του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που μας κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ του 48%, το ΠΑΣΟΚ που άρεσε στον κόσμο, όπως έλεγε η Μελίνα».


«η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το πιο δύσκολο και δύσχρηστο εργαλείο για να υπηρετήσεις τους πολίτες».



Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «το στοίχημα δεν είναι ατομικό ή προσωπικό», συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται «όλο το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο, δυνατό, ανανεωμένο, αξιόπιστο, κοντά στον λαό», ώστε «με εμπιστοσύνη στον εαυτό μας να αντιμετωπίσουμε και τον κ. Καραμανλή και τα προβλήματα του τόπου».
«αυτοί οι απλοί άνθρωποι διψούν για την εξουσία. Δεν διψούν για την εξουσία τα πολιτικά πρόσωπα, τα στελέχη και οι παράγοντες του πολιτικού συστήματος, καθώς αυτοί περνούν καλά, δεν περνούν άσχημα, ακόμη κι όταν είναι στην αντιπολίτευση».
«το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά δεν πρέπει να κινδυνεύσει ούτε από συρρίκνωση». Παράλληλα ήταν κατηγορηματικός στο ότι «κανείς δεν δικαιούται να εμπορεύεται κινδύνους και φόβους».
Με την ομιλία του κατέστησε σαφές ότι το Κίνημα πρέπει να φύγει από τους μηχανισμούς και τον παλαιοκομματισμό και πρέπει να αρθρώσει «έναν πιο καθαρό λόγο, χωρίς σύγχυση και πηγαινέλα».
Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, αφού επεσήμανε ότι δεν θέλει «ένα μικρό, ηττοπαθές και παρωχημένο ΠΑΣΟΚ που αρκείται στην αντιπολίτευση και σε μεσαία ποσοστά», κατέδειξε την ανάγκη να αισθανθεί ο πολίτης ότι η ομάδα του Κινήματος «παίζει με τον πιο καλό, δεξιοτεχνικό και νικηφόρο τρόπο, βάζει γκολ στη Βουλή και στην κοινωνία».

Ανώνυμος είπε...

Το στρατηγικό στοίχημα του ΠΑΣΟΚ

Μάκης Κοψίδης
Ελευθεροτυπία, 03/10/2007



Τα βαθύτερα αίτια της κρίσης του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αναζητηθούν στην ποιότητα των δεσμών του με τα κοινωνικά στρώματα που το έφεραν και το κράτησαν στην εξουσία. Δεσμοί που σε σημαντικό βαθμό έχουν διαρραγεί. Υπέρβαση της κρίσης προϋποθέτει στρατηγική που αποκαθιστά στενούς δεσμούς με την κοινωνία. Από τους χαμηλόμισθους, τους άνεργους, μέχρι τα ανερχόμενα δυναμικά μεσαία στρώματα. Η πολιτική έκφραση αυτού του ευρύτατου φάσματος κοινωνικών δυνάμεων απαιτεί σύνθεση αλλά και πολιτική σαφήνεια. Απαιτεί πολιτικές που θεμελιώνονται στη σύγχρονη κοινωνική διαστρωμάτωση καθώς και τη διαφαινόμενη ριζοσπαστικοποίηση ενός, έστω και μικρού, τμήματος κοινωνικών δυνάμεων. Πολιτικές που, στο σύνολό τους, συγκροτούν ένα σαφές ιδεολογικό, πολιτικό στίγμα. Στίγμα που θα βαθαίνει, και άρα θα κάνει ορατή την πραγματική διαχωριστική γραμμή που διαπερνά την κοινωνία. Τη γραμμή μεταξύ Προόδου και Συντήρησης. Γραμμή που επειδή τελευταία είναι δυσδιάκριτη, λόγω ενός θολού στίγματος, συνέβαλε στην ήττα. Μια παρόμοια στρατηγική κάθε άλλο παρά ακυρώνει την πολυσυλλεκτικότητα του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος εξουσίας. Αντίθετα, επιτρέπει να ανοίξει ο δρόμος ώστε η κεντροαριστερή κοινωνική πλειοψηφία που υπάρχει, να μετατραπεί σε πολιτικη πλειοψηφία. Αυτή η γραμμή είναι η καλύτερη εγγύηση για την πολυσυζητημένη «στροφή προς τα αριστερά».
==============================================================
Αναμφίβολα το εγχείρημα είναι δύσκολο, πολύ περισσότερο που διαπιστώνεται κρίση στρατηγικής σε σημαντικές συνιστώσες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ακόμα και στο φρούριό της, τη Σουηδία, οι σοσιαλδημοκράτες υπέστησαν ήττα. Στη Γερμανία έγινε απόπειρα υπέρβασης της κρίσης με στροφή προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται η ανασυγκρότηση του SPD. Στην Ισπανία υπάρχουν ανάλογα προβλήματα, που απλώς δεν είναι στην πρώτη γραμμή λόγω του ότι στην εξουσία είναι η κυβέρνηση Θαπατέρο.
==============================================================
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να διαπράξει το λάθος των Γάλλων Σοσιαλιστών, που μετά την ήττα τους έχουν καταφύγει σε μια ακατάσχετη «αριστερή» φλυαρία. Φλυαρία γενικόλογη, χωρίς περιεχόμενο, που όσο εντείνεται τόσο σαρώνει ο Σαρκοζί. Και σαρώνει γιατί αλωνίζει ανενόχλητος στο μεσαίο χώρο, όπου οι Σοσιαλιστές τού έχουν αφήσει ζωτικό χώρο. Αλλωστε, αποφασιστικό άνοιγμα στα μεσαία στρώματα είναι εξαιρετικά πιθανό να επιχειρήσει ο Κ. Καραμανλής για να μετριάσει, μεταξύ άλλων, τις οξύτατες αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα επώδυνα μέτρα που θα λάβει.
==============================================================
Σε κάθε περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Από το ποια στρατηγική θα επιλέξει θα εξαρτηθεί αν στις επόμενες εκλογές θα υπάρξει αναχαίτιση της κυβέρνησης Καραμανλή ή αν θα εισέλθουμε σε μια περίοδο μακράς κυριαρχίας τής Ν.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι είστε ένας ιδιαίτερα ευφυής πολιτικός και αυτό διαπιστώνεται στις τηλεοπτικές εμφανίσεις σας. Ωστόσο, για την άσκηση κυβερνητικού έργου απαιτούνται επιπλέον ικανότητες και δεξιότητες από αυτές που απαιτούνται για μια καλή τηλεοπτική εικόνα.
Κατά τη δική μου αντίληψη το πολιτικό σας στίγμα είναι θολό.
Θα ήθελα να μάθω ποια στοιχεία από το έργο σας (ως υπουργός) αναδεικνύουν ιδιαίτερες διοικητικές ικανότητες και πώς αυτά τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ένα σαφές πολιτικό στίγμα.

kbabis είπε...

@ Anonymos Σάββατο, Οκτώβριος 13, 2007 11:14:00 πμ

Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουν πως έχουν λάθος, όλοι τα ρίχνουνε στην υπονόμευση γιατί έτσι ξεφορτώνονται το δικό τους φορτίο. Ολοι αντιλαμβάνονται τι πηγαίνουν να κάνουνε. Θέλουνε έναν άνθρωπο υποχείριο που να χορεύει όπως αυτοί χτυπάνε παλαμάκια τύπου "Σήκω - Κάτσε". Εάν δεν έχεις κάνει αυτά που έλεγες εδώ και τρία χρόνια γιατί να τα κάνεις σήμερα; Προφανώς δεν τα πίστευες και ούτε τα πιστέυεις αλλά θα τα κάνεις με το ζόρι γιατί τελικά σου τα επιβάλλανε αυτοί που σε στηρίξανε και ας ήτανε ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ γιατί σκεφτότανε πολύ απλά ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ.
Τελικά ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπαρχει μεγαλυτερος υπονομευτης απο τον ΓΑΠ. Λεει οτι αλλοι διψουν για εξουσια μα αυτος τρεμει και υπονομευει τους υποψηφιους. Λεει για "σταυρους μαρτυριου" και κατηγοριες κατα του Σημιτη μα αυτος το επελεξε και αυτος ειχε τον Σημιτη να χαιρετα προεκλογικα μαζι του στις συγκεντρωσεις. Λεει μαζι με τους συνεργατες του τους φιλους και υποστηρικτες του Βαγγελη "σοσιαλιστες του κολωνακιου" ενω οι 4 "κολλητοι" του ΓΑΠ, υποψηφιοι στο επικρατειας, επιλεγεντες απο τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ειναι αυτοι που μενουν κολωνακι και εχουν ετησιο reserve τραπεζι στο dacapo.

Βαγγελη ο λαος θελει εσενα, κι αυτοι που ειναι κολλημενοι με το ονομα παπανδρεου απλα θελουν μια απλη, λαικη, ζεστη επαφη μαζι σου γιατι ισως τους εισαι απομακρος. Γι αυτο αν τρεξεις διπλα τους θα σε αγκαλιασουν. Δεν μπορει αλλος να αλλαξει και να απαλαξει τον τοπο εκτος απο εσενα.

Ανώνυμος είπε...

Σχολιασμός της συνέντευξης.
Τέρμα στη διαχείριση αξιωμάτων χωρίς αρχές, στόχους και αξίες
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2007

Συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εφημερίδα "ο Κόσμος του Επενδυτή"
Στον Νίκο Φελέκη

Νίκος Φελέκης: Ζητάτε την επανεκλογή σας, λέγοντας ότι τώρα θα τα αλλάξετε, όντως, όλα. Γιατί να σας πιστέψουν;

Γιώργος Παπανδρέου: Ζητώ να εκλεγώ με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένους λόγους. Και αυτή είναι η διαφορά. Μια νέα αρχή. Το επαναλαμβάνω: Δεν ζητώ λευκή επιταγή. Ζητώ μια καθαρή εντολή, με σαφές περιεχόμενο. Το περιεχόμενο δεν θα δεσμεύει μόνο εμένα, αλλά το σύνολο του κινήματος. Θα είναι η βάση της συλλογικής μας λειτουργίας. Το προσδιόρισα κατά τη διάρκεια των εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου. Θα 'χω την ευκαιρία πιο αναλυτικά και ακόμα περισσότερο πολιτικά, όσο και οργανωτικά, να το διατυπώσω στην Εθνική Συνδιάσκεψη, που έχει προγραμματιστεί για τις 2-4 Νοεμβρίου.
Σχόλια
Το πρόβλημα πάντα ήταν ότι Ο Γ. Παπανδέου δεν ήξερε γιατί είχε εκλεγεί. Πίστευε ότι στην πρώτη εκλογή είχε εκλεγεί με λευκή επιταγή; Δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι και τότε τον δέσμευε η ιστορία και οι αρχές του ΠΑΣΟΚ που δεν είναι οικογενειακή του υπόθεση αλλά υπόθεση όλων που πίστεψαν στις αρχές του Ανδρέα και στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Και τότε η εντολή του είχε σαφές περιεχόμενο. Και τότε άρχισε να μιλάει για συλλογική λειτουργία και συμμετοχικές διαδικασίες . Αυτός μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε προσωπική οργάνωση και σε οργάνωση των φίλων του. Το θέμα είναι φυσικά το περιεχόμενο να δεσμεύει όλους .Η κρίση για το αν ο πρόεδρος δεσμεύεται από αυτές τις αρχές επαφίεται στον ίδιο τον πρόεδρο. ΄Ένα κόμμα σαφώς σταλινικού τύπου. ΄Ολοι υποτάσσονται στις αρχές αλλά εγώ μόνον κρίνω αν υποτάσσομαι σε αυτές. Και ποιες είναι αυτές οι αρχές άραγε. Π.χ. οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που τις εξήγγειλε και εφαρμόζει ο κος Αλογοσκούφης; Το σχέδιο Ανάν; Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια . Απόψεις αφενός δεξιές όπως συνηθίζει τώρα τελευταία να λέει ο πρόεδρος για τους άλλους και όχι για τον εαυτό του αλλά και ενδοτικές όσον αφορά το σχέδιο Ανάν. Δηλαδή πάλι τον παρέσυραν και υποστήριξε αυτές τις θέσεις ; ΄Όχι βέβαια αυτές οι απόψεις είναι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου από τότε που είχε εμπλακεί στη πολιτική. Τα αποτελέσματα των σκέψεών του είναι οι εφαρμοσθείσες πολιτικές κατά την προεδρία του.

Νίκος Φελέκης: Θα αλλάξετε και τον εαυτό σας; Μπορείτε αλήθεια να αλλάξετε;

Γιώργος Παπανδρέου: Το έχω πει. Έμαθα. Άλλαξα. Αποφάσισα. Και αποφάσισα κυρίως να πω όλη την αλήθεια. Να πούμε όλοι όλη την αλήθεια. Η αλήθεια είναι προϋπόθεση της νέας ενότητάς μας. Μιας ουσιαστικής ενότητας που είναι προϋπόθεση της νίκης. Νίκης ενός αλλαγμένου και νέου ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα πείσει τους πολίτες. Μια δύναμη ευθύνης και ανατροπής. Που δεν είναι μακριά από τον πολίτη, που δεν ασχολείται με τα μικροσυμφέροντα και τις καρέκλες -όπως κάνει η Δεξιά-, αλλά που θα ασκεί εξουσία με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού. Που αποδεικνύει ότι νοιαζόμαστε καθημερινά για τον πολίτη στην πατρίδα μας.
Σχόλιο
Θα ήθελα απολύτως να καταλάβω τι ακριβώς λέει εδώ ο Γ. Παπανδρέου. Το ότι αποφάσισε να πει όλη την αλήθεια ακούγεται καλό ως εξαγγελία αλλά δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μπορεί να την πει αλλά μπορεί και να μην την πει. Στηριζόμαστε στο ότι έχει αλλάξει ,αν έχει αλλάξει. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέχρι τώρα ένας αρχηγός κόμματος δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Και επειδή μισή αλήθεια ολόκληρο ψέμα με τα λεγόμενά του μέχρι σήμερα ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ψέματα. Δεύτερον προτρέπει να πουν και οι άλλοι την αλήθεια που αφού δεν παραιτείται πιστεύει ότι δεν του τι λένε. Δηλαδή οι άλλοι θα πουν την αλήθεια που θα εγκρίνει ο Γιώργος ως αλήθεια. Αν αυτό δεν είναι σταλινισμός κατά τους οπαδούς του κου Γιώργου Παπανδρέου είναι ελευθερία.(!) Μου αρέσει επίσης που μιλάει για καρέκλες . Βουλευτής συνεχώς χάρις στο όνομα αλλάζει εκλογική περιφέρεια όταν αισθάνθηκε ισχυρά απειλούμενος από τον κο Φούρα στην Αχαία. Μεταφέρεται στην πρώτη Αθηνών την εποχή του μεγάλου δράματος του Ανδρέα. Εκμεταλλεύεται μέχρι κεραίας στην πρώτη εκλογή το όνομά του ενώ στέλνει και τη γνωστή επιστολή ακολουθώντας τις υποδείξεις του περιβάλλοντός του. ΄Ολοι οι συγγενείς του βοηθούν στην εκλογή του. Με τις οργανώσεις γυναικών κ.λ.π. Είναι ένας πολιτικός που και από τότε δεν είχε συνείδηση της ελληνικής γλώσσας. ΄Ολες οι συνεννοήσεις του και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του γίνεται κυρίως στα Αγγλικά.Οι δημοσιεύσεις στον Τύπο εκατοντάδες για το σχετικό θέμα. Στη δεύτερη εκλογή στην Α΄Αθηνών χάνει χιλιάδες ψήφους . Στην τρίτη αν δεν δεχόταν το δαχτυλίδι θα ήταν 2ος βουλευτής ή και παρακάτω. Γι αυτό το δέχθηκε. Η καριέρα του ως βουλευτού είχε αρχίσει να προσδιορίζεται ως κατιούσα. Γιατί βοήθησε τον κο Σημίτη; Γιατί απλά τον μετέφερε στην Α΄Αθηνών για να μην φάει το στραπάτσο του κου Φούρα στην Αχαία Λέει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με τα μικροσυμφέροντα και τις καρέκλες.Ας πάρουμε τα βιογραφικά δύο προβεβλημένων στελεχών και φίλων του σε σχέση με το δικό του. Η κα ΄Αννα Διαμαντοπούλου σπουδάζει στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ 1976-1981 Μεταπτυχιακές σπουδές πολύ αργότερα στο Πάντειο. (1991-1993) Ως πολιτικός μηχανικός λοιπόν δουλεύει ως καθηγήτρια στο ΤΕΙ Κοζάνης από το 1983-1985 (χωρίς διδακτορικό). Τα ΚΑΤΕΕ που εκείνη τη χρονιά 1983 γίνονται ΤΕΙ έχουν τα εξής τμήματα διαβάστε την ιστορία. : Το 1983 με το Νόμο 1404/1983 καταργούνται τα Κ.Α.Τ.Ε.Ε. και ιδρύονται τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) τα οποία ανήκουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι αυτοδιοίκητα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Τα τμήματα των Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας ενσωματώνονται στο νεοϊδρυθέν Τ.Ε.Ι. Κοζάνης το οποίο οργανώνεται ως εξής: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Ε.Φ.), με τα Τμήματα Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Οχημάτων. Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο.), με το Τμήμα Λογιστικής. Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας (Σ.Τ.Ε.Γ.), με τα Τμήματα Φυτικής Παραγωγής, και Ζωικής Παραγωγής στη Φλώρινα. Που βρίσκεται η διδασκαλία σε αντικείμενα πολιτικού μηχανικού ερωτάται. Αλλά συνεχίζει : 26 ετών με αυτή τη προφανή πείρα επελέγη αξιοκρατικά ως Νομάρχης Καστοριάς. Και αφού στο βιογραφικό της φαίνεται ότι είναι επιτυχημένη δεν θέλει φαίνεται να εκλεγεί βουλευτής ενώ εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής ο Γενικός Γραμματέας Λαϊκής επιμόρφωσης την περίοδο 1984-1985, κος Φίλιππος Πετσάλνικος με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1985 στη Καστοριά.Εν τω μεταξύ η κα ΄Αννα Διαμαντοπούλου η οποία ήταν Νομάρχης Καστοριάς το 1985-1986 γίνεται το 1987-1988 Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης και το 1988-1989 Γενικός Γραμματέας Νέας Γεννιάς. Ο κος Φίλιππος Πετσάλνικος αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από 25.4.1986 έως 5.2.1987, υφυπουργός Πολιτισμού από 5.2.1987 έως 22.6.1988, υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από 22.12.1988 έως 18.6.1989 και από 18.6.1989 έως 2.7.1989, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων από 8.7.1994 έως 15.9.1995 και από 15.9.1995 έως 22.1.1996. ΄Ολος τυχαίως ο κος Γ. Παπανδρέου είχε διατελέσει: υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κατά τα διαστήματα 1988-1989 και 1994-1996, υφυπουργός Πολιτισμού (1985- 1987), Συμπληρωματικά αναφέρεται η κα ΄Αννα Διαμαντοπούλου υπήρξε μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ από το 1976 και της ΠΑΣΠ από το 1977, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος των φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών. Την περίοδο 1977-1980, ήταν μέλος της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών και από το 1980 μέλος της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ). Θυμάστε την ΕΓΕ; Μπορείτε τώρα να δείτε τις δηλώσεις του κου Παπανδρέου πάλι. Μπορείτε επίσης να δείτε πώς και που έχουν τοποθετηθεί οι προσωπικοί του φίλοι. Ο κος Παπακωνσταντίνου ο δευθυντής του κινήματος προσωπική του επιλογή λόγου χάριν. Πότε άρχισε την καριέρα του στο ΠΑΣΟΚ; Αλήθεια ποιος ψάχνει για καρέκλες;


Νίκος Φελέκης: Τι ακριβώς προτίθεστε να αλλάξετε; Πρόσωπα; Δομές; Πολιτικές;

Γιώργος Παπανδρέου: Αλλάζουμε τις σχέσεις εξουσίας και βάζουμε την κοινωνία στο επίκεντρο. Όποιος δεν υπηρετεί αυτό, θα βρεθεί στο περιθώριο της δικιάς μας πολιτικής. Η νέα συλλογικότητα, η νέα αρχή, θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την αξιοκρατία. Μακριά από προσωπικές στρατηγικές. Τέρμα οι συμβιβασμοί και τα στρογγυλέματα που βοηθούν εκείνους που θέλουν τις καρέκλες και τίποτα άλλο. Απελευθερώνουμε τις πραγματικές κοινωνικές δυνάμεις που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ...
Σχόλιο: Θα πρότεινα μια άλλη γραφή. Τις καρέκλες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως τις κατέχουν προσωπικοί φίλοι και επιλογές του κου Παπανδρέου. Είναι επιλογές του. Δεν ξέρω αν σε αυτές αναφέρεται. Επομένως ο πρώτος που ανέπτυξε προσωπική στρατηγική είναι ο ίδιος. Ο πανίσχυρος π.χ. οργανισμός επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ διευθύνεται από τον προσωπικό του φίλο κο Κόκκο στον οποίο αναφέρεται συνεχώς με εξαιρετικά σχόλια. Στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού αυτού που λειτουργεί ως ΜΗΚΥΟ μέσα στο ΠΑΣΟΚ μετέχουν εκτός του κου Κόκκου οι προσωπικοί του φίλοι: Γεωργαλίδης Κωνσταντίνος, Κουλαϊδής Βασίλειος, Κουτσιμπού Ελένη, Λάμψα Παυλίνα, και στην πλειοψηφία τους πολιτικοί προσωπικοί του φίλοι και ορισμένοι χρησιμοποιούμενοι για ξεκάρφωμα. Είναι δε οι παρακάτω:1. Γεννηματά Φωτεινή του Γεωργίου 2. Γεωργαλίδης Κωνσταντίνος του Στυλιανού 3. Διαμαντόπουλος Χρήστος του Παναγιώτη 4. Καραμίχας Τζανέτος του Δημοσθένη 5. Κoκκος Αλέξιος του Κλεάρχου – Δημητρίου 6. Κουλαϊδής Βασίλειος του Ιωάννη, 7. Κουτσιμπού Ελένη του Δημητρίου 8. Λάμψα Παυλίνα του Ιωάννη 9. Μπένος Ιωάννης - Σταύρος του Θεοδώρου 10. Μποτόπουλος Κωνσταντίνος του Βασιλείου 11. Παγκαρλιώτας Κωνσταντίνος του Εμμανουήλ 12. Παπαδόγαμβρος Βασίλειος του Ανδρέα 13. Ράπτη Συλβάνα - Αναστασία του Σπυρίδωνος 14. Σκουλάς Νικόλαος - Βασίλειος του Εμμανουήλ 15. Σχοιναράκη Ευαγγελία, σύζυγος Γεωργίου.Το Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου το διηύθυνε μέχρι πρότινος ο προσωπικός του φίλος κος Δημήτρης Χαλκιώτης. Προτού επαναφερθεί στο στο προσκήνιο ο κος Λαλιώτης. Δεδομένου ότι ο κος Χαλκιώτης θα ήταν υποψήφιος βουλευτής.Μέλη δε του διοικητικού του συμβουλίου είναι απόλυτες επιλογές του. Στο ΙΣΤΑΜΕ επίσης το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τους:
Μαριλένα Κοππά, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου Πρόεδρος
Γιάννης Σουλαδάκης Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Ευρωβουλευτής Επίτιμος Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Θέος,Δρ. Μηχανικός Αντιπρόεδρος
Αχιλλέας Μητσός, πρ. Γενικός Διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γραμματέας
Κωνσταντίνος Θέος, Δρ. Μηχανικός Ταμίας
Κώστας Καρτάλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Παν/μίου Μέλος
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δρ. Οικονομολόγος, Οικονομικός Σύμβουλος Προέδρου ΠΑΣΟΚ Μέλος
Τίνα Μπιρμπίλη, Διδάκτωρ Περιβαλλοντολόγος Μέλος
Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια Παντείου Μέλος
Γιάννης Μανιάτης, Καθ. Παν/μίου Πειραιά, Βουλευτής Αργολίδας Μέλος
Γιάννης Πανάρετος,Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Μέλος
Στέφανος Μανίκας,πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μέλος
Απόστολος ΜπαράτσηςΣτέλεχος Επιχειρήσεων Μέλος


Δρ.Γιάννης Κρίκος Διευθυντής
Συνδυάστε τώρα αυτό το διοικητικό Συμβούλιο με όσους έχουν γραφεί κατά καιρούς στον τύπο ότι αποτελούν το στενό πυρήνα του κου Παπανδρέου: Κοππά, Μπιρπίλη, Λυμπεράκη, Πανάρετος.κ.λ.π. Ποιος λοιπόν θέλει τις καρέκλες; Κυρίως θέλει τις καρέκλες εκείνος που έχει δημιουργήσει ένα μηχανισμό τον οποίο προσπαθεί να επενδύσει με ιδεολογικές περικοκλάδες τελευταίως αφού οι προηγούμενες δεν έπιασαν.

Νίκος Φελέκης: Δηλαδή;

Γιώργος Παπανδρέου: Το κίνημα λαού που έχει ευρύτερα και κοινά συμφέροντα. Που διεκδικεί δημόσια αγαθά και ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Που δεν αποτελεί ένα πελατειακό άθροισμα μηχανισμών. Τέρμα στη διαχείριση αξιωμάτων χωρίς αρχές, στόχους και αξίες. Χωρίς ευαισθησία στα πραγματικά προβλήματα των συμπολιτών μας.
Σχόλιο: Ποιο είναι το νέο μοντέλο ανάπτυξης; Στην ομιλία στον ΣΕΒ ο Γ. Παπανδρέου λέει ότι « Το Ανοιχτό Φόρουμ Ανταγωνιστικότητας,» του ΣΕΒ « που επιχειρεί να αποτελέσει πεδίο δημιουργικού προβληματισμού και διασταύρωσης ιδεών.» Αν ψάξουμε λοιπόν ως Πασόκοι στο Φόρουμ ανταγωνιστικότητας του ΣΕΒ. 1ο λοιπόν στοιχείο της αριστερής του πολιτικής ο ανταγωνισμός το έχει πει άλλωστε εκατοντάδες φορές. 2ον το εκπαιδευτικό σύστημα: Τι θέλει: « Ένα εκπαιδευτικό σύστημα κοντά στην παραγωγή, όχι κλεισμένο στον εαυτό του. Βασικό συνεργάτη και μοχλό των παραγωγικών δυνάμεων από την κατάρτιση μέχρι την εκπαίδευση.» Αριστερό είναι λοιπόν ένα εκπαιδευτικό σύστημα κοντά στις επιχειρήσεις. Εν είδει υπερβολής εδώ θα μπορούσαμε να προτείνουμε εμείς την κατάργηση των ανθρωπιστικών σπουδών.3ον Τα Πανεπιστήμια τα θέλει με « διαφανείς και ισχυρούς μηχανισμούς λογοδοσίας, αξιολόγησης, κινήτρων και ελέγχου ποιότητας.». Είναι μάλλον μια επιχείρηση το Πανεπιστήμιο κατά Γ. Παπανδρέου που η αξιολόγηση φθάνει μέχρι την αξιολόγηση κινήτρων. Δηλαδή κινήτρων της επιστημονικής έρευνας. 4ον Τι θα κάνουν οι ενήλικες Λέγει ο Γ. Παπανδρέου « Οι ενήλικες, που χάνουν τη θέση εργασίας, θα έχουν το δικαίωμα να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης. Θα υπάρχουν κίνητρα για να κρατήσουμε ενεργό και εξελισσόμενο το εργατικό μας δυναμικό.» Ουσιαστικά οι ενήλικες άνεργοι θα εργάζονται με μικρότερο μισθό που θα συμπληρώνεται από το επίδομα ανεργείας; Θα εργάζονται και θα πληρώνονται από το επίδομα ανεργίας; Το επίδομα ανεργίας θα καλύπτει το ΙΚΑ ή ένα μέρος του; ή απλά οι ενήλικες άνεργοι θα πηγαίνουν σε όποια δουλειά τους προτείνεται με μικρότερο μισθό αλλιώς θα εξαφανισθεί και το επίδομα ανεργίας; Και με αυτή την «αριστερή;» θολούρα αναρωτιέται το ΠΑΣΟΚ γιατί έχασε τις εκλογές και βλέπει υπονομευτές ιδίως στον Ευάγγελο Βενιζέλο που τέτοιες θολούρες δεν θα έλεγε ποτέ; Ψάξετε παντού στους λόγους του κου Παπανδρέου γιατί το πρόγραμμα έχει υπονομευθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βαριέσαι να διαβάζεις παρακάτω αυτή τη συνέντευξη. Α! ρε Βαγγέλη τι τραβάς.

harrygrath είπε...

Συγκινητικη η ανθρωπιστικη συμπαρασταση Βαγγελη σε μεταναστες,μιας & με τον ισχυοντα νομο δεν θα ψηφισουν ουτε σε 30 χρονια...

Ανώνυμος είπε...

Dear Mr Venizelos,

Thank you for answering to us.
We appreciate your attention and your deep understanding of the problems that are facing the refugees and the immigrants here in Greece.
We, as Sudanese Association for refugees (SAR),
are looking forward to coming in touch with your associate and help us find some solutions to our unjustified problems; As you have already mentioned, our problem is a part of the refugee problem and the lack of an asylum and immigration policy. We do hope that you will do your best in improving the overall situation.
We wish you good luck to the oncoming internal elections,

Kind regards,
Ziad Adam on behalf of the SAR

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα συμβαίνουν δυο πολύ παράδοξα γεγονότα.
1.Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι,αν τους ρωτήσεις,τοποθετούνται πολιτικά στο κέντρο,δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να τους εκπροσωπεί.Έτσι,η ΝΔ,το κόμμα της δεξιάς και το ΠΑΣΟΚ το κόμμα της άλλης αριστεράς,αλιεύουν τους ψηφοφόρους του πολιτικού κέντρου και κατορθώνουν να κυβερνούν,ενώ στην ουσία είναι μειοψηφία στη συνείδηση των πολιτών...!!!
2.Τα κόμματα εξουσίας είναι στην ουσία αρχηγικά κόμματα στα οποία η προεδρία μεταβιβάζεται,κληρονομείται είτε στο γιο-ΠΑΣΟΚ-είτε στον...ανηψιό...!!Δεν έχουμε,δηλαδή,κοινοβουλευτική Δημοκρατία αλλά...Κληρονομική Δημοκρατία...!!!
Κύριε Βενιζέλο προχωρήστε να καλύψετε αυτό το κενό
Φτιάξτε ένα καινούργιο κόμμα του Μεσαίου χώρου που θα είναι πραγματικά δημοκρατικό και που θα αποκλείει με ρητή διάταξη στο καταστατικό του οι στενοί συγγενείς να γίνονται υπουργοί ή αρχηγοί του κόμματος.
ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ
Είμαι σίγουρος η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα σας ακολουθήσει.ΤΟΛΜΗΣΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠ' ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ ΒΡΕΤΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ 100%.


"Τι έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν το έχει ο Γιώργος Παπανδρέου;

- Το βασικότερο γνώρισμά του είναι η πολιτική διάσταση της προσωπικότητάς του. Η ικανότητά του να κατανοεί και να ερμηνεύει σωστά την πραγματικότητα, να δρα ενωτικά και συνθετικά και κυρίως να ξεδιπλώνει θέσεις και κινήσεις οι οποίες δεν αντιφάσκουν μεταξύ τους και εντάσσονται σε μια ενιαία στρατηγική. Το επισημαίνω αυτό διότι η συγκεκριμένη έλλειψη υπήρξε πολύ εμφανής τα τελευταία τριάμισι χρόνια."

anonymous είπε...

Δε νομίζω πως ήταν ποτέ το φόρτε του ΠαΣοΚ η ‘ενότητά’ του, υπό την έννοια ότι ποτέ δεν είχε μια συμπαγή, άτεγκτη ιδεολογική γραμμή, που να αποτελεί τον κυριότερο πόλο έλξης του κόσμου του. Η ενότητα – που μπορεί να ειδωθεί περισσότερο σαν συμβίωση- δεν προέκυπτε από την χωρίς διακυμάνσεις προσήλωση ή υπακοή σε κάποια πολιτική γραμμή ή τακτική, όσο από το αίσθημα, ότι καλώς ή κακώς, το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει πολλές τάσεις, που ανήκουν λίγο ή πολύ στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, και μπορούν να συνεργαστούν ή έστω να συνυπάρξουν, ώστε να μπορούν να διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας, έναντι μιας εγχώριας δεξιάς – συντηρητικής παράταξης με συγκεκριμένη παράδοση, ιστορία και προσδοκίες, με τα καλά της και τα κακά της.

Όπως κι αν έχουν δράσει οι κατά καιρούς ηγετικές ομάδες μέσα στο ΠαΣοΚ, σημασία έχει πως το σύνολο του κόσμου που έδινε ανέκαθεν την εξουσία στο όποιο ΠαΣοΚ, είναι πολιτικά ανομοιογενές. Οι ‘πράσινοι’, με την έννοια που κάποιοι άλλοι αισθάνονται, μπλε, κόκκινοι, ροζ ή μαύροι, οι ‘αυθεντικοί’ δλδ, αυτοί που εννοείτε πως εκφράζουν τον πυρήνα της ιδεολογίας ενός κόμματος, υπήρχαν ανέκαθεν σε όλα τα κόμματα. Η πολιτική δύναμη του ΠαΣοΚ, αλλά και ένα σοβαρό πολιτικό κριτήριο προκειμένου να το ψηφίζει κανείς, είναι πως το ΠαΣοΚ, αναλογικά με τα άλλα κόμματα, περιέχει πολύ μικρότερο ποσοστό τέτοιων ιδεολόγων. Είναι ένα κόμμα που μπορεί να αναπνέει, όπως μια κοινωνία, συνδυάζοντας περισσότερα ‘είδη διανοίας ’ από τα ‘είδη’ που μπορούν να αφομοιώσουν τα υπόλοιπα κόμματα. Είναι εκ φύσεώς του, ο πιο ανοικτός πολιτικός χώρος που διαθέτει ο τόπος. Είναι τέλος ένας χώρος, απ’ τον οποίο φαίνεται λογικώς πιθανότερο να μπορούν να προκύψουν πιο ενδιαφέρουσες εξελίξεις που να αφορούν τον καθένα μας, απ’ ό,τι δύναται να προέλθει από άλλους χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι οι χώροι, δεν παίζουν τον δικό τους επικουρικό ρόλο μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι προς την όποια θετική ή αρνητική κατεύθυνση.

Το ΠαΣοΚ είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός πολιτικός χώρος της κοινωνίας μας, με την έννοια πως η δομική του εικόνα, έχει πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία με τη δομική εικόνα της κοινωνίας, απ’ ό,τι έχουν οι δομικές εικόνες των υπολοίπων πολιτικών χώρων. Αυτό που γίνεται αυτήν την περίοδο στο ΠαΣοΚ, αποκαλύπτει πως όλες οι τάσεις, όλες οι τακτικές, όλες οι ‘αισθητικές’, μπορούν να συν-υπάρχουν όπως μέσα στην κοινωνία έτσι και μέσα σε έναν πολιτικό χώρο. Το ‘μυστικό συστατικό’ ουσιαστικής πολιτικής ύπαρξης του ΠαΣοΚ που δύναται να αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού λόγου του, και να το διαφοροποιεί επί της ουσίας από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, έχει να κάνει με το γεγονός πως το ΠαΣοΚ ακριβώς επειδή αντιπροσωπεύει όλες τις τάσεις της κοινωνίας, έχει την προνομιακή δυνατότητα να επιλέγει μέσα από τις δικές του τάσεις, ως ηγετική του ομάδα, εκείνην που αποτελεί κάθε φορά την τάση που έχει ανάγκη η κοινωνία για να πάει πολιτικά μπροστά.
Ο κ. Κ. Σημίτης εξέφραζε ένα ‘είδος διανοίας’ που είχε ανάγκη εκείνη τη στιγμή ο τόπος, προκειμένου να πορευτεί συνεπώς μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Εξέφραζε δε και την ανάγκη, να υπάρξει λιγότερος σκοταδισμός, λιγότερη μεταφυσική ασάφεια, στην έκφραση του πολιτικού λόγου.
Ως προς το ‘γιατί’ και το ‘αν’ εξελίχθηκε η πορεία του εγχειρήματος Σημίτη, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, αποτελεί καθήκον του πληρώματος της Ιστορίας να διαπιστώσει.
Ωστόσο, ένα σχόλιο που θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει στην κατανόηση όχι μόνο της εξέλιξης της πορείας του εγχειρήματος Σημίτη, αλλά της εξέλιξης κάθε ανάλογου εγχειρήματος, αφορά μια κριτική θέση στη διαμάχη επιστημοκρατίας και σκοταδισμού στα πλαίσια της δυτικής φιλοσοφίας, σύμφωνα με την οποία η επιστημοκρατία δύναται να λειτουργήσει σκοταδιστικά, να μετατραπεί δλδ παρά την αναλυτική - κριτική μέθοδό της σε σκοταδιστικό τρόπο αντίληψης ή πρακτικής, όταν αντί να ‘ασκεί’ την κριτική ανάλυση, την κάνει ‘ιδεολογική σημαία’.
Ωστόσο, τέτοιου είδους κίνδυνοι, αφορούν τον ίδιο τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, και αντιμετωπίζονται μόνο με διαρκή και αδιάπτωτη επαγρύπνηση. Το να κουράζεσαι και να ξεκουράζεσαι, σε αναστέλλει αναγκαστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε ανάγκη και από οπισθοδρομικές τάσεις. Γι’ αυτό εξ άλλου έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης όλοι οι πολιτικοί χώροι. Γι’ αυτό όλοι μας, φέρουμε στοιχεία όλων των πολιτικών χώρων μέσα μας.

[Το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που ανήκει το ΠαΣοΚ, η σοσιαλδημοκρατία, μπορεί να αποκτήσει σημασία για μας, με την έννοια που το ΠαΣοΚ καλείτε να δώσει, να ορίσει, να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, και όχι απλώς να διατηρήσει ή να μεταφράσει σωστά. Διότι αν έχει μέσα στις άλλες, κάποια ιδιαίτερη αξία η ύπαρξη ενός πολιτικού – ιδεολογικού χώρου, είναι η δυνατότητά του να γεννά ιδέες και όχι μόνο να (νομίζει -πολλές φορές- πως) τις πιστεύει και εφαρμόζει].

Υπό το πρίσμα αυτών των σκέψεων-κριτηρίων, μέσα στο ΠΑΣΟΚ διαδραματίζεται μια σύγκρουση που διαδραματίζεται και στην ίδια την κοινωνία. Από τη μία πλευρά υπάρχει το αίτημα της κοινωνίας για Πολιτική, με την έννοια της προσπάθειας άρθρωσης σαφούς πολιτικού λόγου, που δείχνει πως θέλει να ελέγχεται κατ’ αρχήν βάσει της λογικής και σε βάθος σαφήνειας των προτάσεων που αρθρώνει, και από την άλλη υπάρχει η νοοτροπία της κοινωνίας να συσπειρώνεται γύρω από μηχανισμούς που θέλουν να διατηρούνται πάσει θυσία στην εξουσία, ή στην όποια ‘θέση’ τους, που ακριβώς αυτή τη διατήρηση θεωρούν ως μόνη εγγύηση ‘ενότητας’ ή ‘προόδου’, εξαπολύοντας σε ένα κυνήγι μαγισσών τους ιεροεξεταστές τους, τους εκτιμητές πράσινης, κόκκινης ή μπλε αυθεντικότητας, ή με άλλα λόγια, αυτούς που προσπαθούν ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή κόμματος, να πορευτούν στο σκοταδιστικό περιβάλλον, είτε επειδή οι ίδιοι είναι σκοταδιστές, με την έννοια πως δεν μπορούν να διαχειριστούν κάποια αναλυτική-κριτική μέθοδο στον τρόπο που συλλογίζονται και προσφεύγουν στη μεταφυσική, στη δαιμονολογία, είτε επειδή έχοντας φτάσει η αναλυτική τους μέθοδος στο στάδιο εκείνο της γνώσης, που ακριβώς επειδή βλέπουν πως ο σκοταδισμός ‘πιάνει’, τον χρησιμοποιούν ως μέσο. Ωστόσο και αυτοί που λειτουργούν κάτω από αυτό το αναλυτικό σκεπτικό (βλέπε διαφημιστές, βλέπε θεωρία νεοφιλελευθερισμού, βλέπε κομμουνιστικές ή σοσιαλιστικές πρακτικές) δεν σημαίνει πως δεν δρουν σκοταδιστικά.

Το να λέει π.χ. ο οποιοσδήποτε, πρέπει να πάμε προς τα αριστερά, δε σημαίνει πως λέει κατ’ ανάγκη κάτι σημαντικό, αν δεν έχει εξεταστεί πρώτα το κατά πόσο η Αριστερά σήμερα διαθέτει σαφή πολιτικό λόγο. Διότι το να πάμε προς τα αριστερά, αν σημαίνει να πρέπει να υιοθετήσουμε τον αριστερό, δημαγωγικό, σκοταδιστικό λόγο που χρησιμοποιούν τα κόμματα της Αριστεράς για να κρατούν την πελατεία τους, αυτό δεν συνιστά ‘πρόοδο’ αλλά οπισθοδρόμηση. (Εξ άλλου υπάρχουν πολλοί αριστεροί στο ΠαΣοΚ, που ακριβώς βρίσκονται στο ΠαΣοΚ γιατί δεν ανέχονται την ίδια την Αριστερά έτσι όπως την εκφράζουν τα επίσημα ή ανεπίσημα αυτοαποκαλούμενα κόμματά της). Αν κάποιοι ‘πράσινοι’ πιστεύουν πως πρέπει να ‘πρασινίσουν’ περισσότερο, αποκτώντας και κάποιες κόκκινες ανταύγειες, αυτό μπορεί να αποτελεί νόμιμη αισθητική επιδίωξή τους, στα πλαίσια της ελεύθερης αυτοδιάθεσης, ωστόσο δεν είναι αυτό που εκφράζει έναν νέο πολιτικό λόγο.

Έχουμε ανάγκη από σαφή λόγο, αναλυτικό, κριτικό, που επιχειρεί και απαιτεί την υπέρβαση στον ίδιο τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Μόνο έτσι θα εξελιχθούν όλοι οι πολιτικοί χώροι, μόνο έτσι θα πάει μπροστά η κοινωνία…

Και για όσους δεν κατάλαβαν… στηρίζουμε αναγκαστικά Ε. Βενιζέλο. Μας το επιβάλει το διαπλεκόμενο συμφέρον της διάνοιάς μας. Κανένα άλλο!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. ΗΜΟΥΝ ΑΝΔΡΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟΣ ΑΠ' ΤΟ '80. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ 43 ΧΡΟΝΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΦ' ΥΨΗΛΟΥ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΩΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ("ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ"). ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ? ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ? ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ?

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥΝΕΛ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΜΥΔΡΟ, ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΛΥΔΩΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΥΔΟΤΣΟΥΦΛΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΑΛΩΝΙΣΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

"ΣΗΚΩ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΣ!"

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ,

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΑΜΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ 11/11, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΝ ΘΑ ΧΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΛΠΟΝΟΘΕΙΕΣ.
ΚΟΙΤΑΞΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ? ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΡΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΓΙΑ 2.5 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ. ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ, ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΛΑΟΥ-ΛΑΟΥ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ.

letters about art είπε...

Βαγγέλη,
σκέψου πολύ καλά την επόμενη μέρα.
Σίγουρα θά 'ναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΓΑΠ απ' ό,τι για σένα.
Μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,φίλοι,

Δεν θα σταματήσω δευτερόλεπτο να σας καλώ στον αγώνα πόρτα πόρτα για την νίκη. Γνωρίζω ότι οι δημοσκοπήσεις κλπ δεν είναι θετικές αλλά όλες βασίζονται σε ένα θολό ακροατήριο και έτσι δεν θεωρώ ότι είναι αξιόπιστες. Μόνο αν ανοίξει το εκλογικό ακροατήριο και ψηφίσουν πολλοί φίλοι εκτός οργανωμένου κινήματος υπάρχει ελπίδα αλλαγής του σκηνικού.
Σας καλώ όλους στον ΑΓΩΝΑ πόρτα πόρτα για την νίκη. ΌΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ.

spyrosmicha είπε...

ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ. ΑΝ ΒΓΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΓΑΠ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Προχωρα ρε βαγγελαρα και διώξε τους αχρηστους, τους ανικανους αι τους βολεψάδηκες...αν ειναι δυαντον να διεκδικει κυβέρνηση ο ΓΑΠ, ωστε να μαςε κυβερνουν οι συμβουλοι του....μην κολλας αφομοιωσε τους.........η κοινωνια σε αποζητα....και αυτο θα μετρησει!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο
βλέπουμε την αλλαγή στις δημοσκοπήσεις και μας πιάνει απελπισία!
Νομίζω ότι κάνατε λάθη που είναι πολύ δύσκολο να επανορθώσετε στο διάστημα που απομένει.
Κάνετε μια προεκλογική εκστρατεία που θα ταίριαζε σε εθνικές εκλογές και όχι σε κομματικές εκλογές. Η συγκρουσιακή λογική που επιλέγετε σας βλάπτει - σας το έχουν πει πολλοί και όμως επιμένετε σε αυτήν. Επίσης σας έχουν επισημάνει πολλοί ότι η συχνή αναφορά στον εαυτό σας, δείχνει αδυναμία.

Εσείς απολαμβάνετε πολύ περισσότερο τον σεβασμό του κόσμου που σας ακολουθεί. Ο "αντίπαλος" σας όμως αγαπιέται από κάποιον κόσμο της παράταξης, παρά τη σωρεία λαθών του και την αυταρχικότητα που έχει επιδείξει, αν και υπέρμαχος της συμμετοχικής δημοκρατίας. Ισως εαν λεγόταν Γεώργιος Παπαδόπουλος να μην τύγχανε της ίδιας ακριβώς αγάπης - όμως δεν λέγεται Παπαδόπουλος...

Εσείς πρέπει να διαφυλάξετε αυτήν την ποιότητα, δηλαδή τους λόγους που είστε σεβαστός από τον κόσμο και να μην τον διαψεύδετε.
Φυσικά όλοι περιμένουν απο σας να πείτε με απλά λόγια τι καινούριο κομίζετε ως μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ενοείται ότι δεν αρκεί απλώς να διορθώσετε κάποια κακώς κείμενα.

Χρειάζεται κουράγιο ολόκληρη η παράταξη - μην την αφήνετε να πέφτει σε κατάθλιψη!

Ανώνυμος είπε...

Είναι φανερό πλέον ότι πρέπει να βαδίσετε προς τη δημιουργία νέου κόμματος. Τολμήστε το! Πάντα ψήφιζα ΠΑΣΟΚ γιατί θεωρούσα ότι ήταν το κόμμα που μπορούσε να προσφέρει. Στις πρόσφατες εκλογές ψήφισα Συνασπισμό και δεν το μετάνιωσα. το ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τη μεγάλη κατρακύλα. Ο ηγετίσκος Παπανδρέου θα εκλεγεί σίγουρα για τους λόγους που όλοι ξέρουμε. Θλίβομαι!

mag είπε...

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΠΩΝΤΛΑΙΡ
"ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ...
ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ..."
ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΙ ΕΥΓΕ ΓΙ ΑΥΤΟ...
ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ...
ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ...

Μάρτιαι Ειδοί
Τα μεγαλεία να φοβάσαι, ω ψυχή.
Και τες φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
να τες ακολουθείς. Και όσο εμπροστά προβαίνεις,
τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.

Κι όταν θα φθάσεις στην ακμή σου, Καίσαρ πια•
έτσι περιωνύμου ανθρώπου σχήμα όταν λάβεις,
τότε κυρίως πρόσεξε σα βγεις στον δρόμον έξω,
εξουσιαστής περίβλεπτος με συνοδεία,
αν τύχει και πλησιάσει από τον όχλο
κανένας Αρτεμίδωρος, που φέρνει γράμμα,
και λέγει βιαστικά «Διάβασε αμέσως τούτα,
είναι μεγάλα πράγματα που σ' ενδιαφέρουν»,
μη λείψεις να σταθείς• μη λείψεις ν' αναβάλεις
κάθε ομιλίαν ή δουλειά• μη λείψεις τους διαφόρους
που χαιρετούν και προσκυνούν να τους παραμερίσεις
(τους βλέπεις πιο αργά)• ας περιμένει ακόμη
κ' η Σύγκλητος αυτή, κ' ευθύς να τα γνωρίσεις
τα σοβαρά γραφόμενα του Αρτεμιδώρου.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης



ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ τους ''στρατηγικούς αναλυτές εδώ μέσα'' και όσους προτιμούν να μιλήσουν πολιτικά από τους ταλιμπάν των υποψηφίων. Προσφέρουν δηλαδή περισσότερα όσοι λένε ''Φά'τους ,Μπένι,είναι άχρηστοι,δεν συγκρίνονται μαζί σου,αν κερδίσεις διώξε τους ανίκανους,αν χάσεις πάρε την ομάδα σου και φύγε'' ;
Προσφέρουν περισσότερα όσοι φωνάζουν ''Πρόεδρε ,θεέ,πάρε (...όχι την ΠΑΕ ,αλλά...) την κατάσταση στα χέρια σου ,διώξε τους δεξιούς από το κόμμα να τελειώνουμε'' ;
Οπαδικές εφημερίδες μου θυμίζουν αυτά!
Λοιπόν,και ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος είναι πολιτικοί που δεν τους βρίσκεις σε κανένα άλλο ελληνικό κόμμα!Είναι κεφάλαια για το ΠΑΣΟΚ και για τη χώρα.
Ο ένας είναι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ο πιο επιτυχημένος Υπουργός της μεταπολίτευσης.Άρα δεν μπορεί να είναι ανίκανος.Ποιος είναι ,δηλαδή,ο οποιοσδήποτε ''ανώνυμος'' ή ''επώνυμος'' εδώ μέσα που μπορεί και τον κακοχαρακτηρίζει;Η μετενσάρκωση του Μιτεράν ;Ο Ζακ Ντελόρ;Αν παρεμβαίνει και ο Ντελόρ στο blog του Βενιζέλου,τότε πάω πάσο!
Ο άλλος είναι ο συνταγματολόγος που για κάποιον περίεργο λόγο πάντα μας έπειθε με την άποψή του στα αμφισβητούμενα συνταγματικά-πολιτικά ζητήματα του Συνταγματικού Δικαίου ,(εκνευριστικό φαινόμενο...).Είναι ο πρωτεργάτης του αναθεωρημένου Συντάγματος του 2001 και αποτελεί εγγύηση του ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο λόγο,ιδίως στα ΜΜΕ.Με ξεκάθαρες απόψεις ,που κανείς δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει δεξιές.Ποιοι δηλαδή εδώ μέσα μπορούν και τον χαρακτηρίζουν ''δεξιό'';Μάπως έχει γεμίσει το blog από ...επαναστάτες των αντάρτικων πόλης;Μάλλον όχι.
Νομίζω ότι το πλεονέκτημα του ενός είναι το μειονέκτημα του άλλου.Ο Βενιζέλος δείχνει περισσότερο διαχειριστικός και συμβιβαστικός και ο Παπανδρέου περισσότερο συγκρουσιακός και τολμηρός.Το ζήτημα δεν είναι αν θα συνυπάρξουν από τις 12 Νοεμβρίου και μετά.Αυτά είναι για τους ταλιμπάν.Το πραγματικό ζήτημα είναι σε ποιά θέση θα βρίσκεται ο καθένας τους στη νέα προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να γίνει η κεντροαριστερή κοινωνική πλειοψηφία πολιτική πλειοψηφία.Η αλλαγή και η ικανότητα να φτιάχνεις μεγάλες πλειοψηφίες είναι απαραίτητα στοιχεία αυτής της προσπάθειας.Και δεν νοείται το ένα δίχως το άλλο.
Σεβασμός,λοιπόν,στους υποψηφίους.Και πολιτική συζήτηση δίχως ξεκατινιάσματα ,επιτέλους!Ούτε γκρούπα είμαστε ούτε ''Θύρα 7''!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ:

"ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ".

Ανώνυμος είπε...

Στην πρωινή εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ο αχαρακτήριστος κος. Λιαρέλλης, σε μια απέλπιδα προσπάθειά του να "στριμώξει" τον Βαγγέλη, ρώτησε πάνω από 4 φορές αν και κατα πόσο "του κάνει ζημιά" το όνομα Παπανδρέου! Η απάντηση του Βαγγέλη στην απύθμενης βλακείας ερώτηση του δημοσιογράφου, ήταν αρκετή για να βάλει κάποιους στη θέση τους... Και συμπληρώνω, δείτε το καθαρά! Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Σίγουρα ο Γιώργος, τόσο ο ίδιος ως πρόσωπο, όσο και τ'όνομά του, αποτελούν σημαντικό και εκλεκτό κομμάτι του Κινήματος. Ως εκεί. Με πρίγκηπες δεν χτίζονται λαϊκές πλειοψηφίες, δεν επιχειρούνται κοινωνικές ανατροπές! Βαγγέλη μην ακούς! Δυνατά από τη Θεσσαλονίκη! Και ο επόμενος πρωθυπουργός, θα είναι Θεσσαλονικιός!

Ανώνυμος είπε...

sto telos ksirizoun ton gabro

stalinikes diadikasies

ktl ktl

kyrie venizelo an merikoi vlakes tou diadiktiou sas katigoroun adika auto den simenei oti osoi yposthrizoume
ton kyrio papandreou eimaste ibristes sas
tha sas protina h antiparathesh na ginei se politiko epipedo

o kyrios Papandreou
einai yper tou diaxorismou kratous eklisias, yper ths entakshs ths tourkias sthn ee efoson sigentronei ths proipotheseis, yper tou ne sto sxedio anan , yper ton mi kratikon panepistimion ypo orous

emeis gia auto psifizoume ton kyrio Papandreou
an eseis exete diaforetikes gnomes na mas tis pite na tis mathoume
h an exete tis idies kai ginate kinonikos-fileleutherisths na mas to pite mipos allaksoume gnomh

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι του ΠΑΣΟΚ,

Δεν θα μας πιάσει απελπισία και μιζέρια για τίποτα. Θα δώσουμε τον αγώνα πόρτα πόρτα όπως λέει ο φίλος και απο κει και πέρα ότι βγει. Δεν έχουμε μαζί μας ούτε το βαθύ ΠΑΣΟΚ ούτε τους Δημάρχους που τρώνε με τον ηγετίσκο. Πάμε όλοι μαζί. Πάμε για την ανατροπή και την νίκη. Σηκώστε το κεφάλι!

Ανώνυμος είπε...

Μου ειπε καποιος που ανηκει σε αλλη παραταξη και εκτιμω πολυ το λογο του."Ο Βενιζελος αν χασει θα γυρισει στον καθηγητικο του Θωκο.Αλλα δεν ειμαι σιγουρος." Εγω νομιζω πως θα πριτανευσει η λογικη.Εχεις κοσμο σε πολλες παρταξεις που σε αγαπαει.

Ανώνυμος είπε...

βαγγελη βιαστηκες στο ζαπειο.μην κανεις προσωπικες αναφορες στον γιωργη γιατι οσο τον χτυπας τοσο συσπειρωνεται το αρχαιο πασοκ.να εισαι ηρεμος και να μην δημιουργεις φοβο.τελος μην ξεχνας οτι εσυ εισαι που με τα λαθη σου ανεστησες τον πεθαμενο πολιτικα γιωργη γιατι βιαστηκες.προσεξε πολυ απο εδω και περα βαγγελη.μην κανεις παλι τα ιδια λαθη.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπεις τα ΓΑΠάκια όλα μαζί εκεί, φωφωπετσαλνικοπαπουτσήδες και σε πιάνει η καρδιά σου. Ομάδα της ήττας και της μπουρδολογίας, οπαδοί της μιζέριας και της δεύτερης θέσης. Παναθηναϊκοί! Ντροπή τους. Ντροπή μου που σύρθηκα και τους ψήφισα πάλι.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΙΟ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ! ΜΠΟΡΕΙΣ;;;

ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ;;
ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ;

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕΣ;

ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ!!!!!!

ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ» ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ
ΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ.
ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2004!
ΤΗΝ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
ΤΗΝ ΜΑΤΣΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!
ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (αγνόησες τις τοπικές κοινωνίες)
ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ.
ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 16.
ΣΤΗΝ «ΠΑΤΑΤΑ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.
(Δεν θα ξαναγίνει πράσινη η Υπερνομαρχία).
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ.
ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.(Αγνόησες την βάση).π.χ. ΡΕΘΥΜΝΟ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.(Γεμάτο ασάφειες και αοριστίες).
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΑΝ ΕΠΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ.
ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
«Λαγός την φτέρη κούναγε, κακό της κεφαλής του»
ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΘΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΥΠΝΟ ΣΟΥ!!!
ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΙ, OΙ ΤΖΟΥΜΑΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ
ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 2004 ΩΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ 2007 ΩΣ ΘΡΙΑΜΒΟ!!!!!
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.
ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ SSM, e-mail ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΥΒΡΕΙΣ. (Βλαχοδήμαρχος, χοντρός, Μπένι, Ταλιμπάν, Τούρκογλου)
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΟΤΟΑΣΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΕΤΟΝΙΑΡΕΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΛΑΣΠΗ.
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ;
ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!! ΜΠΟΡΕΙΣ;;;;;;;;;
Ή ΜΗΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΕΝΤΟΛΩΝ !!!!!
ΜΗΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΤΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ;
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΝΙΚΗΣ;
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ, ΑΔΥΝΑΜΟ, ΦΟΒΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΣΕ ΦΘΗΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΑ,ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ.(του φίλου και υποστηρικτή σου Δ. ΤΣΟΒΟΛΑ).
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ!
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ


Μειώνεται κι άλλο η δύναμη του ΠΑΣΟΚ

Σημαντική πτώση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ αλλά και δυσφορία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων για τη στάση του κόμματος μετά τις εκλογές κατέγραψε τηλεφωνική δημοσκόπηση της Metron για λογαριασμό του ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης στην πρόθεση ψήφου -η πρώτη μετά τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου- διαπιστώνεται ότι η κυβερνώσα παράταξη συγκεντρώνει το 40,5% και το ΠΑΣΟΚ 35,9%, σημαντική αύξηση εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνοντας στο 8%, το ΚΚΕ εισπράττει το 7,6% και ο ΛΑΟΣ το 4,7%.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, ενώ -όπως φαίνεται- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, χάνει σχεδόν το 8% των ψηφοφόρων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.



ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΓΑΠΑΚΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβε κανεις για πιο λογο πηγε ο Χρυσοχοιδης στο MEGA αποψε ? Μια κουβεντα δεν μπορουσε να πει ναι η οχι σαν αντρας?
Δεν ξερω γιατι, αλλα ειμαι αισιοδοξος.Μαλλον διοτι ακουω οτι οι αλλες παραταξεις γελανε με το ΠΑΣΟΚ και καταλαβαινω απολυτα το λογο.
Ο Γιωργος αντιδρα παθολογικα και αυτες οι αντιδρασεις δεν εχουν καλο τελος.Οι αλλοι φοβουνται μην γινουν "αποσυναγωγοι"?Αυτο ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Αντιδρα πεισματικα το ΠΑΣΟΚ και θελει να γυρισει στο μοντελο 85.Μα αυτες οι κατηγοριες δεν απευθυνονταν και στον Αντρεα (παντοτε προσαρμοστικο) στις αρχες 90! Αυτες οι αποψεις δεν ηταν ο μοχλος πιεσης φιλοδοξων "προεδρικων" στο Σημιτη! Αυτα θα γινουν η σημαια του 2008? Ειναι κλειστοφοβικο...

NOM_DE_PLUM είπε...

Όσο περνάνε οι μέρες , όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια αναπόφευκτη πόλωση. Τελικά ήταν σωστή η καθυστέρηση στην διαδικασία εκλογής;


Θεωρώ ότι είχε τα θετικά μα και τα αρνητικά της. Όλα θα κριθούν από το πως θα αντιμετωπίσει ο επόμενος ηγέτης τον ηττημένο ... Μα θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια (εκατέρωθεν) για να ξεπεραστεί η πόλωση μεταξύ των μελών του ΠΑΣΟΚ. Εάν σε επίπεδο κορυφής τα ηθικά διλήμματα μπορούν να «τακτοποιηθούν», δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα συμβεί το ίδιο και στην βάση... Από την άλλη όμως , υπήρξε έτσι η ευκαιρία να πέσουν κάποιες μάσκες και να γίνει η πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια ώστε ένα κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα να μετατραπεί σε δημοκρατικό.


Προς όσους διεκδικούν την επαναφορά στις παλιές καλές εποχές θα θυμίσω το εξής: Πέραν των θετικών (που ήταν πολλά!) του Ανδρέα , ας μην ξεχνάμε ότι δημιούργησε ένα κόμμα αρχηγοκεντρικό ( όπως άλλωστε και ο Καραμανλής – ο θείος –), κάτι πολύ ταιριαστό βέβαια με μια εποχή που όλοι ήθελαν (σε συνέχεια της μεταβενιζελικής εποχής) να σηκώσουν το δικό τους μπαϊράκι. Αυτό είχε και τα επακόλουθά του όμως (διαγραφή από το αεροπλάνο αν θυμούνται οι παλιότεροι!). Και βέβαια τα όργανα δεν λειτουργούσαν, απλά υπήρχαν. Όλοι έδειχναν να βολεύονται σε μια κατάσταση όπου ο ΑΠ μίλαγε (και έπαιρνε την ευθύνη) και εκείνοι άκουγαν και συμφωνούσαν. Αυτή την κατάσταση εκμεταλεύθηκε η Λιάνη αργότερα. Δεν χρειαζόταν να προσπαθήσει και πολύ. Τηλεφωνούσε στον όποιον υπουργό και έλεγε ότι αυτή είναι η θέληση του Προέδρου. Και ο ακόλουθος συμφωνούσε. Για τέτοιες καταστάσεις μιλάμε...


Η Λιάνη κατόπιν αντικαταστάθηκε από την αυλή. Του Κ.Σ. καταρχάς και του ΓΑΠ κατόπιν. Φυσικά και η Ν.Δ. το ίδιο έκανε ακριβώς. Θέλουμε όμως επιστροφή σ’ αυτό το παλιό , αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ ; εγώ προσωπικά όχι. Αν το θέλετε κι αλλιώς, αυτή μπορεί να είναι και μια ειδοποιός διαφορά με την Ν.Δ. Διότι αυτός που διαφέρει πολιτικά, το αποδεικνύει αρχικά προς τα μέσα , όχι προς τα έξω. Το «πρώτος μεταξύ ίσων» ,η περιορισμένη θητεία του αρχηγού και η εκλογή των μελών του πολιτικού συμβουλίου από την βάση με εκφράζουν και τα θεωρώ δημοκρατικότατα Κε Βενιζέλο.


Υπάρχει το ζήτημα της πολιτικής πλατφόρμας. Αυτό ομολογώ πως δεν το καταλαβαίνω... Είστε τρεις συνδιεκδικητές. Ποιές είναι τελικά οι διαφορές σας σ’ αυτό το επίπεδο; Στις 20 θέσεις που διατυπώσατε ποιος να διαφωνήσει; Όλο το ζήτημα είναι η πράξη, η λειτουργία... εγώ , μα και αρκετοί άλλοι νομίζω, θα θέλαμε να μην ξανακούσουμε τίποτε άλλο για αριστερά, για σοσιαλισμό ή σοσιαλδημοκρατία, για αγώνες και όλα τα συναφή. Ίσως γιατί πιστεύω ότι αυτός που αγωνίζεται, αυτός που είναι προοδευτικός, δεν το διαλαλεί. Όταν το φωνάζει, προσπαθεί να φέρει σύγχιση στον οπαδό – ψηφοφόρο ώστε ο δεύτερος να μην καταλάβει την ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων.


Μετά την 11η Νοεμβρίου, όποιος κι αν είναι ο νικητής , και με βάση τα όσα έγραψα παραπάνω, δεν μπορώ να καταλάβω πως θα συνυπάρξουν αυτές οι δύο τάσεις.... Δηλαδή, εάν εκλεγείτε , πώς θα συνεργασθείτε π.χ. με τους «επαγγελματίες συνδικαλιστές» (όρο για τον οποίο συμφωνώ εντελώς!) ;;;;; επί τη ευκαιρία, εφόσον θέλετε να δουλέψετε μαζί με όλους, ενωτικά και δημοκρατικά, γιατί επιμένετε να ασχολείστε με το παρελθόν ; εντάξει, αυτοί που θέλουν να ξέρουν, δεν περίμεναν τον δικό σας λόγο για να καταλάβουν το πως διοικούνταν επί ΓΑΠ το ΠΑΣΟΚ και το πώς ο ΓΑΠ έπαιρνε τις αποφάσεις. Κοιτάξτε τι συνέβη με την Φώφη! Όταν φτάνουμε στο επίπεδο του «μου είπες, δεν σου είπα» τότε πόσο απέχουμε από μια μεσημεριανή lifestyle εκπομπή ; Προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα. Επικεντρωθείτε στο αύριο, μην ξανααφήσετε τους «κύκλους» σας να μιλούν αντί για εσάς. Συζητήστε με τον Κο Σκανδαλίδη, βρείτε κοινά σημεία. Το ζήτημα για εμάς όλους δεν είναι το πόσο κακό ήταν το ΠΑΣΟΚ επί ΓΑΠ, αλλά πόσο καλό μπορεί να γίνει με εσάς!


Μην ξεχνάτε όμως και την κοινωνία στην οποία αναφέρεστε. Μια είναι η κυρίαρχη τάξη, ας μην γελιόμαστε κι αυτή είναι η αστική. Ξεπεσμένη ίσως, μικρό- μπορεί , μα αυτή είναι. Και οι εργάτες , αστοί έχουν γίνει πια, αυτός είναι ο τρόπος ζωής τους. Ας μην συζητάμε με όρους 1950. Πόσο μπορείτε να αλλάξετε την καθημερινότητά τους, να βελτιώσετε την αστική τους ζωή ; αυτό είναι για μένα το μεγάλο στοίχημα του κάθε κόμματος εξουσίας. Για μένα ελάχιστα μπορείτε, αλλά και τα ελάχιστα είναι αρκετά. Από το να υπόσχεστε πολλά και να κάνετε ακριβώς τα ανάποδα, καλύτερα μικροί και εφικτοί στόχοι. Για παράδειγμα , η θέση 2 του κειμένου διαλόγου που έχετε θέσει. Πιστεύετε ότι η κοινωνία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι τόσο ηθική που να εφαρμόζει αυτά που γράφετε; Ας είναι αυτοί οι στόχοι. Ας μην ειπώνονται όμως, δίνουν λαβές για ακριβώς ανάποδες σκέψεις ... μικρά , σταθερά, εφικτά βήματα χρειάζονται για μένα, τίποτε περισσότερο.... Αφήστε τον ρόλο του αιθεροβάμονα στην αριστερά, άλλωστε αυτός είναι και ο μόνος που επιθυμεί να έχει.



Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΧΑΛΑΡΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΧΑΖΟΥΣ.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΟΥ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΣΩΤΗΡΑ.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ.
ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΡΟΧΘΕΣ.
ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΤΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ.
ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΙΕΙ ΠΟΙΝΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ;
ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;
ΕΑΝ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;
Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ;
ΑΝ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που θα ηθελα για να πειστω για τις πολιτικες θεσεις των υποψηφιων και να συμμετεχω στη διαδικασια εκλογης προεδρου ειναι:
Οι τρεις υποψηφιοι(ή οποιος απο τους τρεις)να βγουν στα καναλια σε εφημεριδες ραδιοφωνο , κλπ και να παρουν θεσεις φωναζοντας κ οχι ψιθυριζοντας για ολα τα αντιλαικα μετρα που θελει να παρει η κυβερνηση.θεσςεις ξεκαθαρες,ρεαλιστικες, υλοποιησιμες.Αυτο νιωθω οτι και πολλοι αλλοι το θελουν , το εχουν αναγκη. Δεν μπορω να περιμενω μετα τις 11/11 να γινει αντιπολιτευση απο το ΠΑΣΟΚ.( Οπως ειπε κ ο Λαζοπουλος ο λαος ειναι στην εντατικη δεν υπαρχει χρονος)Δεν ειναι ντροπη για την αξιωματικη αντιπολιτευση , την αντιπολιτευση να την κανουν οι δημοσιογραφοι Συριζα κ Λαος.Ετσι θα φαινονταν οι πολιτικες θεσεις εμπρακτα και πιο υπευθυνα απο οτι με αλλους. τροπους.Αν κατι εχει υποθει απο καποιον υποψηφιο και δεν το εχω ακουσει μαλλον θα ηταν ψιθυρος γιατι εχω ακουσει ολα οσα εχει πει ο ενας για τον αλλον .Αυτο νομιζω οτι διχνει οτιμεγαλυτερο ενδιαφερον τωρα εχουν για την κατακτηση της προεδριας του ΠΑΣΟΚ.Μοιαζει να εχει γινει αυτοσκοπος.Στοχος επρεπε να ειναι η αντιπολιτευση και αν γινοταν δυνατα και καλα θα ειχε σαν αποτελεσμα να αναδιξει τον καλυτερο που θα κατακτουσε και την προεδρια.Στοχος απαιτουμε (ναι τολμω να πω την λεξη ως ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ )να ειναι να πολεμουνταιτα αντιλαικα μετρα της κυβερνησης.Αυτο μας νοιαζει ως πολιτες. Θα θελαμε η αντιπολιτευση να μας προστατευει απο αντιλαικα μετρα της κυβερνησης ,με το να προσπαθει να τα αποτρεψει .
ΣΤΑ Θεματα οπως Σκοπιανο , ασφαλιστικο ,πετρελαιο,αυξηση ΦΠΑ (αμεσοι ή εμμεσοι φοροι και που),ΔΕΚΟ ( προσφατα διαβασαμε σε εφημεριδες το νεο business plan της ΔΕΗ )κλπ κλπ δεν εχω ακουσει κανεναν να λεει κατι τωρα.
Νιωθω οτι κανενας δεν εχει την τολμη να ρισκαρει βγαινοντας μπροστα και φωναζοντας για ολα αυτα τωρα, ασχετα αν εχει πει γενικεσ θεσεις στο παρελθον για παρομοια θρεματα.Πατε ολοι με πολυ προσοχη(οση βεβαια του επιτρεπει του καθενος ο χαρακτηρας του ).Φοβαστε μην κανετε κανενα λαθος και χασετε ποντους.Δεν εκτιθεστε οσο χριαζεται.Ορμηστε πανω στα αντιλαικα μετρα να νιωσουμε οτι καποιος αγωνιζεται να μην περασουν τοσο ευκολα ,να νιωσουμε οτι νοιαζεστε οτι αγωνιζεστε για μας.Αλλα εσεις αγωνιζεστε για σας.
Καταλαβαινεται τι ειναι αυτο που καταλαβαινουμε εμεις?? τι ειναι αυτο που εισπρατουμε ??
Αυτο που προτεινω και ζηταω ως αναγκη , μπορει οι επικοινωνιολογοι σας να το θεωρουν ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ για καποιον που διεκδικει την προεδρια, αλλα αυτη την στιγμη , εποχη νιωθω εντονα οτι κανουν λαθος . Νομιζω οτι ισχυει το αντιθετο . Επειδη δεν γινεται χανετε ποντους. Γιατι χανονται ποντοι γενικα για το ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασια οπως εχει εξελιχτει δεν ειναι καθολου ελκιστικη , διωχνει κοσμο απο το ΠΑΣΟΚ.Αληθεια υπαρχει γκαλοπ για το ποιο ειναι το ποσοστο του ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ?? πολυ φοβαμαι θα ειναι μικροτερο απο την 16/9.
Μονο μια "εφοδος"εναντιον της κυβερνησης και της πολιτικης της , αυτη την στιγμη θα εφερνε ελπιδα
στο κοσμο.Μια αληθεινη ομως με πραγματικες θεσεις, συγκεκριμενες, ρεαλιστικες για τα ζητηματα που θετει η Κυβερνηση.Και να πειθει οτι θα υπαρχει συνεπεια στις θεσεις που θα εκφρσασετε τωρα να τις πιστευετε πρωτα εσεις για να πιστεψουμε και εμεις. Ισως λεω παλι κατι τετοιο να φαινεται ρισκο για τους επικοινωνιολογους,αλλα αισθανομαι οτι οποιος το τολμηση αν κερδισει θα κερδισει πολυ .Ο κοσμος νιωθει οτι ολα εχουν τελματωσει, ειναι απογοητευμενος οσο δεν παιρνει αλλο, μονο κατι δυνατο και αλειθινο με δυναμη να πειθει θα δημιουργουσε ρευμα. Ρευμα δυνατο. Οποιος αισθανθει τι θελει τι εχει αναγκη ο κοσμος και καλυψει το κενο μπορει να κανει ανατροπη οχι μονο στο ΠΑΣΟΚ αλλα στην κοινωνια.Απο μια οπτικη γωνια μπορει να φαινεται οτι υπαρχουν πολλες ομαδες στην κοινωνια η στο ΠΑΣΟΚ οι οποιες δεν θελουν ολες τα ιδια . ΕΧΩ την ενυπωση οτι αυτο συμβαινει οταν κανενας η τιποτα δεν μας καλυπτει σε μεγαλο ποσοστο . ΤΟΤΕ εχουμε συγχιση και μετακινουμαστε, και μπερδευουμε και τα γκαλοπ.Ψαχνουμε να βρουμε το λιγοτερο κακο , αλλα αυτο ειναι προβλημα διχνει ελλειμα.
Ακουω καποια αυτοκριτικη που κανουν στελεχη του ΠΑΣΟΚ , λενε πως δεν ακουσαν την θελησητου κοσμου κλπ . Πρεπει να πουν για να ειναι ειλικρινης η αυτοκριτικη τους και να μην ειναι δηθεν ,οτι δεν ακουμε την θεληση , ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ και δυστυχως η κοφωση μας δεν ειναι ιασιμη.
Κ Βενιζελο τα γραφω σε σενα αυτα με την ελπιδα να τα διαβασεις-μελετησεις. Θελω να ελπιζω οτι εχεις εσυ μεγαλυτερη δυνατοτητα να ακουσεις.Να καταλαβεις οτι σας ειναι και σε σας αναγκαιο να μας ακουτε οσο ειναι και σε εμας .

Συγνωμη που δεν χρησιμοποιω τονους και για οποιο ορθογραφικο.

Ανώνυμος είπε...

Αν λες οτι εισαι ενας απο εμας φωναξε τωρα για τα αντιλαϊκά μετρα που παει να περασει η κυβερνηση. Θα ακολουθησω οποιον μπει μπροστα για να προσπαθήσει να με προστατευσει.Κανε επιθεση στην κυβερνηση τωρα , οχι μετα τις 11/11 .Γιατι να εχω την βεβαιοτητα οτι θα το κάνεις μετα, μονο επειδη το λες ???Ο αντιπαλος ειναι ο Καραμανλης κ εσεις επιτίθεσθε ο ενας στον αλλον.Μια γερη επιθεση στην κυβερνηση θα σε αναδείκνυε, ενω μια στον ΓΑΠ σε κανει να χάνεις εδαφος. Αναρωτιεμαι μηπως μετανιωσες και δεν θελεις να παρεις την προεδρια ??

Ανώνυμος είπε...

Παρ ολα τα συμβαινοντα στον τυπο οι παλιοι ΠΑΣΟΚτζηδες ειναι αισιοδοξοι για το Βενιζελο.Διοτι εχει ρευμα στη βαση.Ειναι οι ανοχτομυαλοι ανθρωποι που δε λετουργουν με τυμπανοκρουσιες.
Ο Γιωργος ,οπου ναναι, θα πιασει και τον τελευταιο που μπορει να πιασει. Τους αλλους δεν τους ξερει...Κωμικα πραγματα...

Ανώνυμος είπε...

Τα συμβαινοντα ισως ο Βενιζελος πρεπει να τα δει απο τη θετικη τους πλευρα.Ειναι ενα μαθημα για το πια στοιχεια του χαρακτηρα πρεπει λιγο να δουλεψει.Αλλα ζητας απ τον πρωτο και αλλα απ τον δευτερο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την ομιλία και για τον όρο «νέο πατριωτισμό». Είναι κάτι που πραγματικά αγγίζει τους πολίτες.

Θα ήθελα επίσης να μοιρασθώ κάποιες σκέψεις μου μαζί σας.
Αρνούμαι πεισματικά να δεχθώ ότι ένα Κίνημα όπως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μπει σε μια διαδικασίας κάθαρσης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως και με ποιον τρόπο θα οριοθετηθούν τα διαφορετικά οράματα, οι απόψεις, οι προσδοκίες, δυο και πλέον εκατομ. ανθρώπων που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συγκλίνουν.
Συγνώμη κ. Παπανδρέου αλλά εγώ προσωπικά τάσσομαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατά του σχεδίου Ανάν, κατά του διαχωρισμού κράτους – εκκλησίας (προς το παρόν τουλάχιστον καθώς υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση), κατά της αποποινικοποίησης μέρους των ναρκωτικών ουσιών, υπέρ της παγκοσμιοποίησης, κ.λπ. Πού με κατατάσσετε; Εντός ή εκτός; Πριν να απαντήσετε, λάβετε παρακαλώ υπόψη ότι οι νέοι σήμερα δεν έχουν και ούτε εκφράζουν καμία μα καμία ανάγκη κομματικής στέγης. Αν το οίκημα που θέλετε να οικοδομήστε έχει πολύ περιοριστικούς όρους, …δεν θα παρακαλέσουμε κιόλας…

Αγαπητέ κ. Παπανδρέου. Μπορείτε να κυνηγάτε επί άλλο ένα χρόνο την ουρά σας αναζητώντας υπονομευτές, προσπαθώντας να διατυπώσετε ιδεολογίας, να ψευτοκαινοτομήσετε. Απλώς, σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα κάνετε ούτε ένα βήμα προς τα εμπρός παρά μόνο μερικούς κύκλους. Εγώ έχω μάθει ότι όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, η λύση είναι η φυγή προς τα εμπρός. Η πολιτική ομφαλοσκόπηση είναι ο ασφαλέστερος δρόμος προς τη συρρίκνωση και την απομάκρυνση από την κοινωνία. Σε ότι αφορά τις απόψεις σας περί παγκοσμιοποίησης, διεθνώς έχει απαντηθεί η ερώτηση αυτή. Το ερώτημα – προβληματισμός – πρόκληση μένει να απαντηθεί είναι ο ρόλος του κοινωνικού κράτους σε ένα παγκοσμιοποιημένο γεω-οικονομικο-πολιτικό περιβάλλον. Και η απάντηση στο ερώτημα αυτό θέλει δουλειά και όχι συνθήματα, θέλει ιδέες και απόψεις από σύγχρονους πολιτικούς και όχι από οραματιστές του αρχαϊκού σοσιαλισμού.

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ το διάστημα 2000-2007 απομακρύνθηκε πολύ από την κοινωνία. Κάντε ότι μπορείτε για να μην πάρει οριστικά διαζύγιο από αυτήν.

Και μια διαπίστωση προ το «όλο» ΠΑΣΟΚ. Τις εκλογές κύριοι δεν τις κερδίζει ένα κόμμα εξουσίας απευθυνόμενο προς τον πυρήνα του και τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους. Μάθετε εσείς του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ ότι μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων του 5%-8% είναι αυτή που καθορίζει τον νικητή. Και σκεφθείτε καλά τι λόγο απευθύνετε προς αυτούς του συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους και ποιά στελέχη σας απευθύνουν το λόγο αυτό.

Εύχομαι στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να κυριαρχήσει η λογική και το αίσθημα αυτοσυντήρησης που το Κίνημα επέδειξε σε όλα αυτά το χρόνια της πορείας του. Στην αντίθετη περίπτωση… ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα.

Ανώνυμος είπε...

Θλίβομαι πραγματικά για την κατάντια, τη γύμνια και την πολιτική ανανδρεία πολλών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θα ήθελε να θυμίσω σε όλους αυτούς του πολιτικά αμόρφωτους (αν και με 20 και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας, ελέω Ανδρέα, ο καθένας) ότι όλες οι μεγάλες αυτοκρατορίες κατέρρευσαν διότι δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους εντός των τειχών εχθρούς. Αν οι κ.κ. Πάγκαλος, Τζουμάκας, Φώφη, Πετσάλνικος, Καστανίδης, … έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους με τα πεπραγμένα και τη στήριξή τους στην προσωποποίηση της μετριότητας και του καιροσκοπισμού, εγώ δεν έχω πρόβλημα και δεν μου πέφτει λόγος. Θα εκφράσω την άποψή μου στις εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο και… ή το ΠΑΣΟΚ θα τραβήξει την ανηφόρα ή θα συνεχίσει τον κατήφορο.

Υ.Γ. Σε αντίθεση με πολλούς από εσάς, για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές. Συγνώμη πατέρα… Εκεί που είσαι, ελπίζω να με καταλάβεις.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

η ευθιξία των συνδικαλιστών, οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν δήθεν πάρει ίσες αποστάσεις για το ζήτημα της εκλογής Προέδρου, έσπευσαν κατόπιν να ταχτούν υπέρ του ΓΑΠ, μπορεί να εξηγηθεί με την κοινότατη ελληνική παροιμία:
"όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται."

Τους πείραξε δηλαδή η φράση

"Κίνημα με οργανωτική υπόσταση, αλλά χωρίς μηχανιστικές αντιλήψεις και επαγγελματίες συνδικαλιστές που συγκροτούν προσωπικούς θύλακες επιρροής και «μονιμοποιούνται» στο ρόλο αυτό"

σαν να αναφερόσασταν στους ίδιους!!!

Ενώ θα έπρεπε να είχαν συμφωνήσει όλοι πως είναι άμεση η ανάγκη να γίνει το συνδικαλιστικό κίνημα

"αυτόνομο, χειραφετημένο, αξιόπιστο, ικανό να υπερβεί την κρίση συνδικαλιστικής αντιπροσώπευσης και τη μειωμένη συμμετοχή των εργαζομένων"

Αρα η απάντηση σας (και δική μας) σε όλα αυτά, εαν κανείς σταθεί όσο πιο καλόπιστα μπορεί απέναντι στο γεγονός αυτό, δεν μπορεί παρά να είναι μία έκπληξη για την κυριολεκτικά ανεξήγητη συμπεριφορά τους!!

Manolis είπε...

Τελικά είναι θέμα χημείας.Αυτό διαπίστωσα πηγαίνοντας σήμερα στο κλειστό του Σπόρτιγκ.Ο Γιώργος είναι ταυτισμένος με το Πασόκ,ενώ ο Βαγγέλης είναι ένα κομμάτι του Πασόκ.
Βλέποντας και ακούγοντας τον Γιώργο αρχίζεις να κάνεις κάποιες όμορφες "διαδρομές".Αντίθετα η παρουσία του Βαγγέλη σε στρεσάρει και πιθανόν να σου βγάζει και κάποιες κακίες.
Τελικά δεν φταίεει σε τίποτα ο Βαγγέλης, απλά το Πασόκ δεν του πάει

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
1. Έχετε υπόψη σας το θέμα του ελέγχου της εκλογικής διαδικασίας; Σας το ξαναθυμίζω.
2. Τρομερό αυτό που διάβασα ότι δεν έχομε χρήματα για τις περιοδείες! Αυτή είναι η πολυθρύλητη στήριξη από τα διαπλεκόμενα για την οποία σας κατηγορούν; Πάντως η εκστρατεία προς τον λαό δεν πρέπει να σταματήσει! Μην ξεχάσετε την επίσκεψη στην πληγωμένη από τον ενδοτισμό του κ.ΓΑΠ Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα νησιά μας.
3. Συγχωρέστε μου τις υποδείξεις, αλλά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην… φιλοδοξία, όπως είπε και κάποιος γνωστός! Μην μιλάτε μόνον με το μυαλό στον κόσμο. Μιλήστε και με την ΚΑΡΔΙΑ! Είναι αδιανόητο ο ΠΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ του τόπου μας να εμφανίζεται ως δήθεν ψυχρός τεχνοκράτης με στυλιζαρισμένο πολιτικό λόγο! Μην φοβάσθε να τα πείτε λίγο ΕΞΩ από τα καθιερωμένα, τα κοινότυπα, τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ, σε λίγο πιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, πιο ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΙΚΟ, πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΤΥΛ!
4. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ακούγεσθε όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο πλησιάζει η ΗΜΕΡΑ. Και το επιτελείο σας και ΕΣΕΙΣ πρέπει να αποδείξετε την δεδομένη ευφυΐα και ευρηματικότητά σας με ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στην επικαιρότητα, ΕΞΩ από τα καθιερωμένα! Στο πλαίσιο αυτό:
Α. Γιατί δεν προτείνετε εσείς ένα όνομα για τα Σκόπια; Το «Νέα Μακεδονία», το «Άνω Μακεδονία» και το «Μακεδονία –Σκόπια» είναι αδιανόητα! Το Σλαβομακεδονία όμως; (μία λέξη).
Β. Έχετε να προτείνετε κάποιον ευρηματικό και ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ τρόπο χρηματοδοτήσεως του καταρρέοντος ασφαλιστικού μας συστήματος; Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, τους οποίους ορθότατα μελετάτε και χρησιμοποιείτε σε πολλά ως υπόδειγμα, έχουν κάτι περί του ζητήματος να προτείνουν στο νέο πρόγραμμά τους; Μήπως λύση είναι όχι η αύξηση, αλλά η ΜΕΙΩΣΗ των εισφορών ως κίνητρο για τον περιορισμό της τρομακτικής ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ;
Γ. Πώς σας φαίνεται η ιδέα της συστάσεως ενός ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΡΟΥΣ, οι οποίοι θα αναλάβουν ως έργο την παράλληλη με τους διπλωμάτες μας ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ της διεθνούς κοινής γνώμης και των ξένων κυβερνήσεων για τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, με συστηματικές περιοδείες τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ; Ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως μπορείτε όχι μόνον να το ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ, αλλά και να το συστήσετε κιόλας!
Δ. Θα έχομε δηλώσεις στηρίξεώς σας τις τελευταίες ημέρες από προσωπικότητες μεγάλου κύρους του πνευματικού κόσμου, αλλά και ΔΙΕΘΝΕΙΣ; Εργάζεσθε προς αυτήν την κατεύθυνση; Καμία συναυλία με σοβαρούς καλλιτέχνες για την στήριξη του αγώνα σας θα διεξάγετε;
Ε. Γνώμη μου είναι να τολμήσετε (αν ο καιρός είναι καλός) δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις σε πλατεία των Αθηνών και στην πλατεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ. Θα μείνετε έκπληκτος με τον ΚΟΣΜΟ που θα συγκεντρωθεί, αν ως τότε έχετε αποφασίσει να βγείτε από τον στενό κλοιό των ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ εισηγήσεων και να ανοίξετε στον λαό και την πλούσια ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ! Ευκαιρία τότε να ανακοινώσετε και ορισμένες ευρηματικές ιδέες σας αλά Κάμερον, που θα αντιστρέψουν καίρια το πολιτικό κλίμα!
ΥΓ. Οι χρεοκοπημένοι συνδικαλιστές τόλμησαν να σας κουνήσουν το δάκτυλο. Δεν έχουν φαίνεται καταλάβει το μέγεθος της απορρίψεώς τους από τον κόσμο. Ένας εξ αυτών θρασύτατα εδήλωσε ότι παρήλθε η εποχή των χαρισματικών ηγετών και ήλθε φαίνεται η εποχή των άχαρων, των διαβλητών και των μετρίων! Για τον πολύ λαό πάντως ισχύει αυτό που δήλωσε ο Δημ.Τσάτσος. Ο Ευ.Βενιζέλος είναι η πιο χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία της εικοσαετίας. Αρκεί να είναι πράγματι αυτό που δείχνει.

Ανώνυμος είπε...

Σϋντροφοι,

Σε πιάνει το παράπονο και ανατριχιάζεις. Μαζεμένοι όλοι εκεί να δηλώνουν υποταγή και ουσιαστικά να τον περιμένουν στην γωνία. Αυτός να διαβάζει εκθεσούλες δημοτικού και να κοιτάει γραμμή παρά γραμμή το κείμενό του. Άνευρος, άτολμος, κακόμοιρος. Δεν αναρωτιέται ούτε υποφέρει γι αυτό που είναι. Απλά δεν το σκέφτεται.Δεν μπορεί εξάλλου να σκεφτεί πολύπλοκα πράγματα.
Σας καλώ να δώσετε την μάχη κόντρα σοτ σύστημα ΠΑΣΟΚ. Πείτε όχι στην σμίκρυνση και την πολιτική αφασία. Πείτε σθεναρό όχι στον ωχαδερφισμό. Γκρεμίστε τη σαπίλα και τα λαμόγια. Όλοι μαζί ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

n.g.p.: Δεν φταιει ο Γιωργος που ειναι ετσι οπως ειναι, οπως ειπες χαλαρο πλουσιοπαιδο, κλπ. Το παιδι, μην ξεχνας, εχει Αμερικανιδα μητερα που τον μεγαλωσε στην Αμερικη. Εκει τα παιδια μεγαλωνουν διαφορετικα απο τα δικα μας στην Ελλαδα. Ειναι πιο χαλαρα, πιο ανεξαρτητα, πιο αυτονομα, και τα απασχολουν πολυ λιγοτερα. Ο Γιωργος οτι εμαθε για τον Ελληνικο τροπο ζωης τα εμαθε απο σποντα, απο επισκεψεις στην Ελλαδα, απο την τρομερη ιστορια της οικογενειας, και αργοτερα οταν η χουντα κυνηγησε τον πατερα του και ξαναεφυγαν για την Αμερικη. Εχει κουβαλησει μεγαλο φορτιο. Η οικογενεια του περιμενει πολλα απ' αυτον, ειδικα η μητερα του που εχει ονειρο να δει το γιο της να διοικει στην Ελλαδα κατα τον αμερικανικο φιλελευθερο τροπο με την συνεπαγουσα ευημερια που αυτος θα μπορουσε να επιφερει στον Ελληνικο λαο. Ειναι λιγο αδαες, αλλα οι Αμερικανοι, επειδη τους εχω ζησει, πιστευουν οτι δεν υπαρχουν λυσεις σε καυτα προβληματα που δεν μπορουν να εφαρμοσουν, γιατι απλως ειναι απ' τη φυση αισιοδοξοι ανθρωποι και λογω ιδιοσυγκρασιας αλλα και λογω των διαθεσιμων μεσων τους, οικονομικων και αλλων. Ασχετο αν βεβαια οι λυσεις αυτες δεν ειναι εφαρμοσιμες στην Ελληνικη πραγματικοτητα που εχει διαχρονικα κοινωνικα και πολιτικα προβληματα. Μετα, να σου πω και το αλλο. Πολλοι λιγοι Αμερικανοι ειναι καλοι στον προφορικο λογο. Ειναι συνηθως ανθρωποι των πραξεων. Στην Ελλαδα, ομως, οταν δεν εχεις ευφραδεια νομιζουν οτι εισαι και κουτος. Εκει κανουν λιγα και μιλουν πολυ. Στην Αμερικη μιλουν λιγο και κανουν πολλα. Το κακο με το Γιωργο, ομως, ειναι οτι σαν Αμερικανος, ναι μεν δεν αρθρωνει πολλα με τον προφορικο λογο, αλλα δεν εχει μπορεσει να εκφρασει και συγκεκριμενες πολιτικες κανοντας εργα. Για αυτον τον λογο, επειδη, δηλ. δεν μπορει να κανει και πολλα, δεν ταζει πολλα στις ομιλιες του. Να γιατι οι ομιλιες του ειναι ασαφεις και συντομες. Ειναι περιγραμματα, οχι ιδεολογιες η συγκεκριμενα προγραμματα. Ειναι επιθυμιες, οχι θεσεις. Δυστυχως εκει ειναι το προβλημα με το Γιωργο, και γι αυτο υπαρχει ελλειμα ηγεσιας. Δεν ειναι κακο που δεν μπορει. Ειναι κακο που δεν ξερει τον εαυτο του, και που προσπαθει να μεινει στην καρεκλα πονταροντας στο ονομα του. Κριμα γιατι γυριζει την Ελλαδα σε αλλες εποχες, εποχες διαδοχων, βασιλιαδων κλπ. Ο Θεος να βαλει το χερι του, γιατι αμα βγει ξανα, ο Κωστας θα παρει και τριτη 4ετια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΛΕΡ, ΑΘΝΑΡ,ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ,ΣΑΡΚΟΖΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΠΟΥΣ!
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΠΟΥΣ. ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΓΙΩΡΓΟ.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΕΣΥ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ. ΕΙΣΑΙ "ΚΑΠΟΙΟΣ".
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ "ΤΙΠΟΤΑ".
ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός του ανταγωνιστής Γ. Διαμαντίδης εξασφάλισε περισσότερα για να μεταπηδήσει στον Γ. Παπανδρέου. Βόλεψε και πολιτικά τον γιο του, αφού προηγουμένως τον είχε βολέψει -ως τομεάρχης ναυτιλίας- επαγγελματικά σε ναυτιλιακή εταιρεία!

Με μια θέση εισηγητή για τα θέματα Αθλητισμού στη Βουλή "αντάλλαξε" την μεταπήδησή του από το στρατόπεδο Βενιζέλου στο στρατόπεδο Παπανδρέου ο βουλευτής Β' Πειραιά Δημήτρης Λιντζέρης. Ο συνάδελφός του στην ίδια περιφέρεια Γιάννης Διαμαντίδης έκανε όμως καλύτερη διαπραγμάτευση. Για να κάνει την ίδια μεταπήδηση πήρε την υπόσχεση ότι στις επόμενες εκλογές θα μπει στο ψηφοδέλτιο, στη θέση του, ο γιος του Δημήτρης.
Ο νεαρός Διαμαντίδης, που είναι στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, δουλεύει προς το παρόν στην εφοπλιστική εταιρεία Τσάκου. Εκεί πήγε με τη μεσολάβηση του πατέρα του ο οποίος ήταν την προηγούμενη περίοδο Τομεάρχης Ναυτιλίας (!!!) του ΠΑΣΟΚ και υποτίθεται θα έπρεπε να αντιμάχεται τους εφοπλιστές! Ο άλλος γιος του κ. Διαμαντίδη, εργάζεται στην επίσης μεγάλη εφοπλιστική εταιρεία Luis στην οποία ανήκε το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond που ναυάγησε το καλοκαίρι στην Σαντορίνη.
Πραγματικά λοιπόν. Χρειάζεται -όπως λέει ο Γ. Παπανδρέου- να ... διψά για την εξουσία του ΠΑΣΟΚ; Οχι φυσικά. Μια χαρά βολεμένο είναι!

Ανώνυμος είπε...

Σαν σήμερα το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση με 48%. Σήμερα βρίσκεται στο 35%. Ας συνεχίσετε να στηρίζετε τον ΓΑΠ. Μπορούμε να πάμε και πιο κάτω.

Ανώνυμος είπε...

Αchtung! Achtung!

Η εικόνα που περνάει από τα ΜΜΕ είναι αυτή δύο μονομάχων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος θα νικήσει - εγωιστικά! Και με τον Σκανδαλίδη να κάνει τη μεγάλη διαφορά - από άποψη ύφους και σοβαρότητας - αρνούμενος να συμμετάσχει σε κατινίστικα σχόλια και διαδικασίες.

Αισθάνομαι πως έχει γίνει ήδη πολύ κακό με την παρούσα κατάσταση!
Κ. Βενιζέλο προσωπικά σας προτιμώ αυθόρμητο. Μην προσποιείστε. Απλά εύχομαι τα κίνητρα σας να είναι καλά και να σας ενδιαφέρει πραγματικά το καλό και η πρόοδος των Ελλήνων.

Και κάτι ακόμα: Θεωρώ πολύ εύστοχα και χρήσιμα τα σχόλια του Λάκη Λαζόπουλου στις δύο τελευταίες εκπομπές του. Φοβερός!

Κουράγιο!
Καλή φώτιση!
Καλή δύναμη!
και...
Καλή επιτυχία!

;-)

N

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιώργος απέτυχε. Επειδή δηλαδή είναι γιος του Ανδρέα εμείς πρέπει να τον στηρίξουμε???
Στον πολιτικό Ανδρέα Παπανδρέου πάντως δεν του μοιάζει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι.

Η διάφορα του Ανδρέα από τον Γεώργιο και το Γιώργο ήταν στην σύνθεση. Έτσι το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 48%. Μόνο ο Ανδρέας είχε αυτή την ικανότητα. Την ικανότητα της σύνθεσης δηλαδή. Ο Γεώργιος και ο Γιώργος έχουν ακριβώς το ίδιο χαρακτηριστικό. Έλλειψη σύνθεσης.

Ο Γιώργος δεν έχει δυνατότητες. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Admin τι κατάσταση είναι αυτή? Γιατί δεν ανεβαίνουν σχόλια?

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ

ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ GPO ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΡΙΞΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 3% ΠΙΣΩ.

ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ. ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ. ΦΕΡΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη μην σε ανησυχει η επιθεση Παγκαλου ,τους μετριοπαθεις τους κερδιζεις-μην απαντας.Ο Παγκαλος οταν τσαντιζεται φαινεται εμπαθης.

Ποιος ξερει τι του ρθε...

still-elate είπε...

Κι όμως αν δειτε, ο Πρετεντερης στηρίζει το Βενιζέλο από τον Απρίλη του 2000, δεν ειναι μονο τωρα, όπως διατεινονται ορισμενοι.
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ, 16/4/2000 (Ι.Κ.ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ)
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12906&m=A08&aa=1

"...Αναλόγου περιεχομένου ήταν και η περίπτωση Βενιζέλου. Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Σημίτη ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης άκουσε τον Πρωθυπουργό να του λέει ότι θα πρέπει να μετακινηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Βενιζέλος αντέτεινε ότι προτιμά να μείνει στο υπουργείο Ανάπτυξης ή διαφορετικά να μετακινηθεί στο υπουργείο Παιδείας.

*Οι πρώτες συνεργασίες

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Σημίτης δεν τον είχε καλέσει για να ακούσει τις προτιμήσεις του. Το μεν υπουργείο Παιδείας είχε ήδη δοθεί στον κ. Π. Ευθυμίου ενώ για το υπουργείο Ανάπτυξης προαλειφόταν ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Είναι ενδεχόμενο (το υπαινίσσονται άλλωστε ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου) ότι στην περίπτωση Βενιζέλου μπορεί να υπήρξε «ατυχής χειρισμός».

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Σημίτης δεν ήθελε να αφήσει τον κ. Βενιζέλο εκτός κυβέρνησης και ότι η εξέλιξη δεν του ήταν καθόλου ευχάριστη. Πόσο μάλλον που μετά την απομάκρυνση και του κ. Ι. Μαγκριώτη η Θεσσαλονίκη έμενε με έναν μόνο εκπρόσωπο στην κυβέρνηση, τον κ. Τσοχατζόπουλο. Αλλά ό γέγονε, γέγονε..."

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΥΛΛΟ ΑΥΤΟ, (ΔΙΟΔΩΡΟΣ)
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12906&m=A08&aa=1

"Μόνο θύμα των δημοσκόπων ο Ευάγγελος Βενιζέλος ­ που πίστεψε πως έχαναν τις εκλογές και φρόντισε να πάρει καλή θέση στην κούρσα για τη διαδοχή του Κ. Σημίτη, ασκώντας από τηλεοράσεως αμέσως κριτική πως ήταν λάθος η πρόωρη ανακοίνωση των εκλογών από τον Πρωθυπουργό. Εκτός κυβερνήσεως πλέον, θα έχει την άνεση να προετοιμαστεί καλύτερα."

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ... (Ν ΜΑΡΑΚΗΣ)
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12906&m=A06&aa=1

“…Ηταν μόνο η άρνηση του κ. Ευ. Βενιζέλου να δεχθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης που τον άφησε έξω από την κυβέρνηση; ή μήπως υπήρχε εκατέρωθεν και μια πολιτική σκοπιμότητα στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος; Η αλήθεια βρίσκεται πιο κοντά στο δεύτερο. Ο κ. Σημίτης είχε κουραστεί από την επίμονη διάθεση του κ. Βενιζέλου να κινείται έξω από τα πλαίσια της κυβερνητικής συλλογικότητας.

Η εκτενέστατη αναφορά του κατά την ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης στο θέμα της συλλογικότητας ασφαλώς δεν ήταν τυχαία. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ είμαστε ένα συλλογικό όργανο και ισχύουν οι κανόνες που έχουμε για κάθε συλλογικό όργανο. Υπάρχουν θέματα τα οποία κάθε υπουργός χειρίζεται, παίρνει αποφάσεις, κάνει ανακοινώσεις. Οπως ξέρουν όλοι που έχουν δουλέψει μαζί μου, εμένα μου αρέσει ο καθένας να έχει πρωτοβουλία, να αισθάνεται ελευθερία. Από την άλλη πλευρά όμως πρέπει να προσέχουμε και τους κανόνες της συλλογικής δράσης. Γιατί υπάρχουν ορισμένες αποφάσεις οι οποίες δεν μπορούν να παρθούν από κάποιο υπουργείο χωρίς συνεννόηση με άλλους υπουργούς, είτε γιατί τους αφορούν είτε γιατί είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού οπωσδήποτε να λέει τη γνώμη του σε κάποιο όργανο». Ορισμένοι πρόσφατοι χειρισμοί του κ. Βενιζέλου σε μεγάλα ενεργειακά θέματα είχαν αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό: δεν είχαν συζητηθεί στα αρμόδια όργανα παρά το γεγονός ότι αφορούσαν πολλά υπουργεία και είχαν συνέπειες που έπρεπε να αντιμετωπισθούν συντονισμένα.

Από την άλλη πλευρά και ο κ. Βενιζέλος μπορούσε να αισθάνεται επαρκή αυτοπεποίθηση ώστε να αναλάβει τον υπολογισμένο κίνδυνο της παραμονής του έξω από την κυβέρνηση. Αλλωστε τώρα μπορεί να παρουσιάζεται ως εκφραστής απόψεων που δύσκολα θα μπορούσε να δημοσιοποιεί από μια υπουργική θέση, ιδιαίτερα σχετικά περιφερειακή όπως εκείνη του υπουργού Δικαιοσύνης…”"

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Το 1996 δημιουργήθηκε η "Εκδοτική Βορείου Ελλάδος Α.Ε" . Στη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου οι εταιρείες, ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΔΟΛ Α.Ε., ΔΕΛΦΙΝΙ Α.Ε. κατέχουν ισομερώς από το 1/3 των μετοχών οι κάθε μια.
Τις δυο πρώτες τις ξέρουμε. Ποια είναι όμως η Δελφίνι Α.Ε;
Η συγκεκριμένη, κτηματική εταιρεία, ανήκει στην οικογένεια Μπακατσέλου, μέλος της οποίας είναι και η Λίλη Μπακατσέλου-Βενιζέλου, η σύζυγος δηλαδή, του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Θείος της Λίλης και προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είναι ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Την περίοδο 1989-1993 είχε διοριστεί από τον Μητσοτάκη, ως αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
Η Λίλη Μπακατσέλου είναι επίσης η πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ. Η Ελληνική εταιρεία αποκατάστασης αναπήρων παιδιών έχει ιδρυθεί από τον Ροταριανό Όμιλο Αθηνών, που επίτιμος πρόεδρος του είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Οι εφημερίδες Βήμα, Τα Νέα, Έθνος, Αγγελιοφόρος της Μακεδονίας καθώς και το MEGA κρατούν φιλική στάση απέναντι στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πρόσφατα, ο Μητσοτάκης έκανε δήλωση, κατά της υποψηφιότητας Παπανδρέου.
Ζητώ απο εσάς την διάψευση ή την επιβεβαίωση των στοιχείων... Περιμένω...

Ανώνυμος είπε...

με τα τηλεφωνα στην πατρα δε θα καταφερετε τιποτα κ. βαγγελη...
πάτρα= γιώργος!!χα!!

Ανώνυμος είπε...

ισχυριζεστε οτι απευθυνεστε στα φτωχα λαικα στρωματα αλλα ποιες οι προτασεις σας για την οικονομια ?

θα αυξησετε τους βασικους μισθους ?
ναι ή οχι ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Η ΔΙΑΚΥΡΒΕΝΗΣΗ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

δεν προτεινετε τιποτα νεο ,τιποτα καινοτομο.
απλως λογια του αερα. ο κοσμος πειναει και η λυση στα προβληματα δεν ειναι ουτε ο ''νεος πατριωτισμος'' ουτε ο ''νεο-φιλελευθερισμος'' .

η λυση ειναι η σημαντικη αυξηση των μισθων ωστε να αντισταθμισουν την τεραστια αυξηση των τιμων.

και αμα φοβαστε οτι θα πληγει η ανταγωνιστικοτητα τοτε χτυπηστε τη τεραστια γραφειοκρατια που αποτρεπει χιλιαδες επενδυτες και επιχειρηματιες απο το να επενδυσουν εδω.
αμα χρειαζεται καποιος χαρτια απο 10 υπουργεια και 20 δημοσιες υπηρεσιες για να ανοιξει μια επιχειρηση θα το σκεφτει
διπλα.

απο τοτε που εχουμε το ευρω ως νομισμα
οι τιμες εχουν αυξηθει 3 με 4 φορες πανω.
θυμαμαι ,οτι πηγαινα cinema και πληρωνα εισητηριο 700 δρχ (περιπου 2 ευρω) και τωρα πληρωνω 7 ευρω (περιπου 2500 δρχ).
οι μισθοι ομως δεν αυξηθηκαν καθολου.
αρα εχουμε συρρικνωση της αγοραστικης δυναμης με αποτελεσμα να πληττονται
και οι επιχειρησεις απο τη μειωση πελατειας

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΤΑΜΠΕΛΑΣ.....

(ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ)

ΜΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΔΕΞΙΟΥ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΓΑΠ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ - ΠΟΥΣΑΙ ΜΑΟ) ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ , ΤΟ ΑMERICAN GOVERNMENT - THE CORE ,ΤΩΝ PETER WOLL KAI SIDNEY ZIMMERMAN ΣΤΟ BRANDEIS UNIVERSITY.

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΥΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ κ.α. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ CASE STUDY ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1988 BYSH SR. VS DUKAKIS.

ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ : BUSH IDENTIFIED DUKAKIS AS A 1960'S LIBERAL WHICH MANY VOTERS ASSOCIATED WITH ANTI-AMERICANISM AND WEAKNESS ON ISSUES OF CRIME AND NATIONAL DEFENSE....HE HUNG THE LIBERAL LABEL ON DUKAKIS AND HAMMERED AWAY AT IT....

ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ LIBERAL ΛΟΙΠΟΝ....ΟΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΚΡΕΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ.ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΚΕΜΕΠΕΛΙΚΩ ΤΟ ΤΡΟΠΩ....ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΟΥΚΑΚΗ ΤΟ 1988....

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΛΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ....ΑΛΛΑΓΗ , ΚΑΘΑΡΣΗ , ΥΠΕΡΒΑΣΗ , ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ , ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ....

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΕΞΙΟΣ....

ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....

ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΕΞΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ....ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ...ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ....ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΡΑ ΔΕΞΙΟΣ....ΒΑΦΤΙΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΕΞΙΟΣΥΝΗ.....

ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ? ΩΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ !!!!

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ
ΑΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ
ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ "ΕΣΠΡΩΞΕ" ΚΙΟΛΑΣ ?

ΙΔΟΥ Η ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ......ΒΑΛΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ "ΔΕΞΙΟΣ" ΚΑΙ ΔΕΣΤΗΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ (ΤΟΥ "ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥ" ΚΑΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΦΡΙΚΑΡΕΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ....ΠΟΥ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ) ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....

Ο ΓΑΠ ΟΜΩΣ ΕΝΩ ΚΟΛΑΕΙ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΕΤΟΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΤΑΜΠΕΛΑ.....

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.....

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004....ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ....ΕΠΕΝΔΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗ Ν.Δ.....

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ....ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ....ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΟΜΩΣ....ΠΟΣΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΩΡΑ ? ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ.....ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ....Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ Ο ΓΑΠ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ......ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΓΑΠ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΑΥΜΑ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΩΣ)ΠΟΛΥ ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ....ΟΜΩΣ Η ΝΔ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΑΥΤΑ ΤΑ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ...ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ.....

Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΠΕΛΑ ?

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ Ο ΚΑΡ. ?

"ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ"...ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΙΣΜΕΝΟΙ...

ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ?

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.....Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ...."ΕΛΑ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ" ΤΟΥ ΛΕΕΙ.....

ΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΦΩΣΕ ΚΑΛΑ - ΚΑΛΑ...ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

ΑΥΤΟ ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ......ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ....ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΓΕΝΟΜΕΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΧΑΣΕΙ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΙΚΗΣ.....

Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 2003.....Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.....ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.....

ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΩΡΓΟ ?

ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ (ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ 1995) ΝΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑ ?

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΧΕ ΒΥΘΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟ ΑΝΕΣΤΗΣΕ ?

ΟΧΙ ΓΙΩΡΓΟ.....ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ - ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ....ΓΙΑΥΤΟ ΣΤΟ ΕΔΩΣΕ......ΣΤΟ ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.....ΣΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕ.....ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ....

ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΣ ΘΑ ΑΡΝΙΟΣΟΥΝ....ΑΛΛΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ.....ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕΤΑ....ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.....ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΩΡΑ.....


ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ....ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΜΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΜΑΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΕ.....ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΞΑΝΑΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΗ...ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ......ΣΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ....Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΨΑΧΝΕΙ ΕΥΚΑΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟ....ΟΠΟΤΕ Ο ΓΑΠ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ....ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΘΑ ΛΕΝΕ...ΟΡΙΣΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο "ΙΚΑΝΟΣ".....ΦΥΓΕ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ


ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΦΕΤΟΣ (ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ....) ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.......ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ....


Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ.....


Υ.Γ.ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ....ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ....ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΩΣΩ....

ΥΓ2 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ....ΤΟ E-MAIL MOY ΕΙΝΑΙ seventysixergr@hotmail.com ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ....

ΥΓ3 ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.....ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ....ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ.....

Ανώνυμος είπε...

Η Πάτρα απάντησε το Σάββατο σε μία μοναδική συγκέντρωση του ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. Αισιοδοξία και μήνυμα νίκης και ανατροπής!

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ έφτασε ήδη στο 32.9%. Ας συνεχίσει έτσι ο φουκαράς ηγετίσκος!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουμε την κρίσιμη ημερομηνία για το ΠΑΣΟΚ,τόσο διαφαίνονται τα σχέδια του ΓΑΠ και των όψιμων φίλων του.
Η προσπάθεια τους να συρρυκνώσουν το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται απτόητη.Δικαίωμα τους να θέλουν ένα μικρό,φοβικό,περιχαρακωμένο Κίνημα.Δικαίωμα μας να τους αρνηθούμε μιά δεύτερη ευκαιρία για να αποτελειώσουν το έργο τους.
Σύντροφοι,στις 11/11 κρίνονται πολλά περισότερα από την αρχηγία.
Κρίνεται η συνέχεια και η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε στα 33 χρόνια ύπαρξης του.Θέλουμε ένα μεγάλο,περήφανο,αξιοπρεπές,νικηφόρο ΠΑΣΟΚ ή ένα παραμάγαζο του ΓΑΠ και της γνωστής παρέας των βαρόνων;
Οι μέρες είναι κρίσιμες.Εξωθεσμικά κέντρα προσπαθούν μέσω του ΓΑΠ να πετύχουν ότι δεν πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια.Να διαλύσουν και να συντρίψουν το γνήσια λαϊκό κίνημα μας.Τα σχέδια τους είναι γνωστά από το παρελθόν.Αλλά τους προειδοποιούμε ότι "έχουν γνώσι οι φύλακες".Οι...Αμερικανιές τους δεν θα περάσουν ούτε και τώρα.

Unknown είπε...

Βλέπω ότι η συζήτηση έχει μεταφερθεί εδώ και αρκετό καιρό στο απλουστευτικό επιχείρημα του ποιος τα λέει καλύτερα. (Qualis vir, talis oratio). Το ζήτημα όμως είναι η παραγωγή πολιτικής. Πείτε μας, δηλαδή, ποιανών συμφέροντα εκπροσωπείτε.

Ανώνυμος είπε...

Δώστε την μάζη πόρτα πόρτα. Είναι αυτό που τρέμει το ΠΑΣΟΚικό κομματικό σύστημα. Διώξτε την σαπίλα και ψηφίστε θετικά. Αλλάξτε τα όλα. Βαγγέλη στον αγώνα μέχρι τελικής νίκης!

Ανώνυμος είπε...

Στον ανώνυμο που λέει Πάτρα= Γιώργος ΧΑ, του απαντάω ναι σωστό,
αλλά Θεσσαλονίκη= Βαγγέλης! ΧΑ-ΧΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΥΙΕ ΜΟΥ, ΥΙΕ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

"... Το ΠΑΣΟΚ, δεν κληρονομείται και δεν διασπάται σε τημάρια...", Α.Γ.Παπανδρέου. Και μετά τους φταίει ο Βαγγέλης! Πάνω σε αυτή τη γραμμή βαδίζει και θα τον στηρίξουμε, για ισχυρή, λαϊκή, σοσιαλιστική αντιπολίτευση και προοπτική εξουσίας!

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ τελευταία ότι τα κομματικά ΚΑΠΗ που σε μισούν, προβαίνουν στην ύστατη προσπάθεια για να σε απαξιώσουν.

Μόλις λοιπόν αρχίζεις και μιλάς πολιτικά όπως για το Ασφαλιστικό ή για την Υγειά πετάγονται τα κομματικά ΚΑΠΗ και σε χαρακτηρίζουν με απαξιωτικο τρόπο.

Το κάνουν αυτό για να καλύψουν τον πολιτικό και προγραμματικό σου λόγο έτσι ώστε η κουβέντα να φύγει από την πολιτική και να πάει στην παραπολιτική.
Μόλις γίνετε αυτό μετά εμφανίζετε ο γιος του Βασιλιά με θεσμικό προφίλ λέγοντας για παράδειγμα ότι εγγυητής της ενότητας είναι ο ίδιος.

Ξεχνάει βέβαια ότι δικοί του άνθρωποι σε χαρακτηρίζουν με απαξιωτικους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αλλά αυτό για το γιο του Βασιλιά δεν έχει καμία σημασία. Σημασία για αυτόν έχει η διατήρηση του στέμματος .

Μέχρι της 11 Νοέμβριου ακόμα και την ημέρα των εκλογών θα κάνουν το ίδιο. Εσύ λοιπόν το μόνο πρέπει να κανείς είναι να τους χαμογελάς και να μιλάς πολιτικά. Να μιλάς για την Οικονομία την Εκπαίδευση το Ασφαλιστικό όχι όμως να απαντάς στα κομματικά ΚΑΠΗ.

Το ερώτημα που πρέπει να θέσεις προσωπικά στο γιο του Βασιλιά είναι εάν αποδέχεται και εάν καλύπτει όλες αυτές τις κακοήθειες των συνεργατών του προς το πρόσωπο σου???

Δυστυχώς ο γιος του βασιλιά δεν έχει καμία σχέση με το Βασιλιά και το μόνο που κάνει είναι να κρύβετε πίσω από αυτούς που έχουν αναλάβει την βρώμικη δουλειά που γίνετε εναντίον σου. Αφού λοιπόν οι συνεργάτες του πετούν την μελανή σαν την σουπιά μετά ο γιος του Βασιλιά εμφανίζετε ως θεσμικός και ως εγγυητής της ενότητας. Αυτό είναι το κόλπο.

Το γιο του βασιλιά τον προστατεύουν οι σουπιές όποτε εάν πας κατευθείαν πάνω του για να τον ξετρυπώσεις οι σουπιές θα σου πετάξουν μελάνι και θα λερωθείς.

Άρα θέλει εξυπνάδα από μέρος σου και σχέδιο. Έχεις την δυνατότητα να τον ξετρυπώσεις. Είναι το μόνο που σου μένει να κανείς για να κερδίσεις πανηγυρικά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

απο τοτε που ακουσα πως εισαι θαυμαστης!του γενοκτονου φασιστα κεμαλ παπαλα!δεν παταω στις εκλογες...δεν προκειται ποτε να αναβιωσεις εσυ το πατριωτικο κεντροαριστερο κινημα του ανδρεα με τετοιες νοοτροπιες..χειροτερος ισως προκυψεις και απο τον οντως ελληνοαμερικανο γεωργιο chant ...

Panosthessgr είπε...

Παρακολούθησα την συνέντευξή σας στην ΝΕΤ νομίζω το βράδυ της Δευτέρας αν δεν κάνω λάθος.
Ξέρετε κάτι, ειλικρινά , μου άρεσε η αυτοκριτική,την οποία κάνατε και ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο ο κ. Πολίτης σας ρώτησε " Τι απαντάτε σε αυτούς που σας χαρακτηρίζουν βουλημικό και αλαζόνα" . Του είπατε, έτσι απλά ΑΥΤΟ που σκέφτεται ο καθένας εκείνη τη στιγμή. Κάτι το προσβλητικό, κάτι το απεχθές, απέναντι στο πρόσωπό σας.
Αυτή σας η ειλικρίνια και η άνεση σας να απαντήσετε αμέσως (όχι μόνο στο συγκεκριμένο ερώτημα), κατα τη γνώμη μου κέρδισε πολλούς ανθρώπους, όχι μόνο μέσα από ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά και από άλλους χώρους.
Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον διαδικτυακό χώρο του YOUTUBE (www.youtube.com) , στον οποίο κάθε χρήστης παραθέτει απόψεις,ιδέες και πιστεύω, μέσω της δημιουργίας ενός έργου πολυμέσων και video. Με βαθιά μου λύπη διαπιστώνω, ότι ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ ένα video υπέρ της υποψηφιότητάς σας. Αντιθέτως μάλιστα, αρκετά videos (υβριστικα πολλές φορές) που τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς σας και ΥΠΕΡ του Γ.Παπανδρέου. Δεν κατηγορώ τους συγκεκριμένους χρήτες, αλλά το θεωρώ ιδιαίτερα επικίνδυνο, προσβλητικό και επιτρέψτε μου να πω,ότι είναι ένα σοβαρό θεμα. Σίγουρα θα γνωρίζετε τα εκατομμύρια των χρηστών,ανά την υφήλιο, που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όχι μόνο για την παρακολούθηση videos,αλλά και ως ένα μέσο προβολής πεποιθήσεων και προσωπικών ή ΜΗ απόψεων και ιδεών.
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΠΟΛΛΗ ΝΕΚΡΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ?

Ανώνυμος είπε...

κύριε γ.βαγιανέ είπατε: "Υπάρχει ανάγκη για σοβαρό ηγέτη πνοής."

Δηλαδή προτείνετε να αναστήσουμε τον Ελ. Βενιζέλο ή τον Α. Παπανδρέου;

still-elate είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ.

................................
Κάποιοι άλλοι θα κοιτάνε να εξαφανιστούν όταν η Ν.Δ. επωφελούμενη από τις βλακώδεις αντιπασοκικές ρητορίες του Παπανδρεικού περίγυρου καταγάγει θράιμβο στις εκλογές που ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ πριν το Πάσχα 2008 .
ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ , χρησιμοποιόντας απλως και μόνο μαγνητοφωνημένες τις ατάκες μεγάλων φωστήρων όπως των ‘’συντρόφων’’ Τζουμάκα , Καστανίδη , Παπουτσή , Πετσάλνικου , Πολυζωγόπουλου , Παπασπύρου , αλλά προ πάντων της κυρία Βάσως Παπανδρέου , με τον τρόπο που μίλησε για κάποιους που πλούτισαν χωρίς να πει ονόματα . Έτσι ενεχοποίησε όλους τους υπόλοιπους συντρόφους της πλην του εαυτού της .
Δεν ξέρει τίποτα η αθώα Βασούλα .
Δεν μας είπε εκείνη πως ανέβηκε τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας!!!
Δεν γνωρίζω .
Γεγονός είναι , ότι ο συχωρεμένος Ανδρέας την πρώτη βραδιά που γύρισε στην Ελλάδα, μετά την πτώση της Χούντας , δεν πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι του .
Πήγε και κοιμήθηκε στο σπίτι της Βασούλας .
Θα με ρωτήση η συντρόφισσα LAYLA γιατί γράφω κακίες .

Είναι πολλές συντρόφισσες και σύντροφοι που τότε ήταν πολλοί μικροί στην ηλικία και δεν γνωρίζουν χαρακτηριστικές λεπτομέριες της Ιστορίας του Κινήματος .
Για να μην θεωρούν κάποια παλιά στελέχη μας ως αγγελούδια .

Paraskevoula

Δημοσιευμένο 58 λεπτά πριν #
http://dialogos.pasok.gr/forum/topic.php?id=11&page=371&replies=6506

Αυτά που έγραψα δεν τα ξέρω μόνο εγώ τα ξέρει ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ .
Δεκάδες ιστορικές αναδρομές έχουν γραφεί , αλλά βλέπεις υπήρξε ,δυστυχώς, μια εποχή που το να γ.... κάποια ο ιδριτής του Πασοκ ήταν έπαινος .

ΥΠΗΡΞΕ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ Κ.Υ.Π. (ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ) ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ , ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ...ΜΙΜΗ !!!

Αυτά τα έγραψαν εφημερίδες και δεν τις μήνυσε κανένας .
Δυο συγκεκριμένοι παλιοί ευρωβουλευτές πήραν το αξίωμα χάρις τα ‘’ταλέντα’’ των συζύγων τους . Τα διαβάσαμε στις εφημερίδες . Κανένας δεν τα διέψευσε .
Του ενός το επώνυμο αρχίζει από Ρ..... και του άλλου από Π.........

Το περιοδικό ΝΙΤΡΟ αρχές της δεκαετίας του 90 , έγραψε όλες τις ιστορίες αυτές με πιο σπαρταριστική την βιογραφία της κυρίας Μιμής . Υπέγραφε ο Θέμος Αναστασιάδης .
Φήμες είπαν ότι λεπτομέριες του είχε δώσει ο Κ.Λαλιώτης .Γιαυτό και επί σειρά ετων η Μιμή δεν μιλούσε στον Κ.Λαλιώτη .

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ΕΙΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ....
Δεν αν΄κει στο πλήθος των στελεχών που όπως είπε ο Κατσιφάρας αν δεν ήταν ο Ανδρέας δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός τους .

Paraskevoula

Δημοσιευμένο 29 λεπτά πριν #
http://dialogos.pasok.gr/forum/topic.php?id=11&page=372&replies=6506


ΑΛΛΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ... ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΞΕΡΕΤΕ.....

Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΜΑςΣ ΚΟΥΤΕΛΟ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...

ΑΚΟΥ ΠΕΡΙΥΒΡΙΣΗ ΝΕΚΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!!!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΕΤΕ!!!!!!!!

still-elate είπε...

Περί ήττας...

Επαγγελθήκαμε διαφάνεια, αξιοκρατία, αμεροληψία και όλα τα συναφή δημοκρατικά και ευρωπαϊκά στον Ελληνικό λαό. Είμαστε τόσο σίγουροι ότι τα εξέλαβε ως επαγγελίες ο λαός αυτός, ο κάθε μεμονωμένος, ο μετακινούμενος ψηφοφόρος που κάνει και τη διαφορά; Ο διπλανός του ήταν μπλε, και τώρα είναι συμβασιούχος- φέτος όμως θα τον μονιμοποιήσουν. Η αποπάνω ακόμα περιμένει την εξαψήφια αποζημίωση που δικαιούται από τις πυρκαγιές του 2001, φέτος θα την πάρει; - η αποκάτω μια μέρα πήγε στη Ζαχάρω και πήρε 3000 - μετρητά παρακαλώ. Της ξαδέρφης μου το παιδί που είναι στην πυροσβεστική, στον καύσωνα του Ιουνίου είχε προνοήσει κι ήταν με τη δικιά του στη Τζια, ενώ προεκλογικά τον πήρε στο γραφείο του ο τοπικός μας της ΝΔ μαζί με τα άλλα παιδιά και ούτε που μύρισαν τα ρούχα του παιδιού με τις φασαρίες στην Πελοπόννησο. (Κακό να μην έχει το παιδί μας.) Ενώ το ΠΑΣΟΚ, που το ιδρύσανε όλοι μαζί, τους γύρισε την πλάτη και έλεγε για 21ους αιώνες, για ΑΣΕΠ, για αξιοκρατίες και πράσινα άλογα. Το παιδί του απέναντι αν είναι άξιο δε θα του το πει ο Γιωργάκης, που μέχρι το '74 ήταν στη Σουηδία κι έπλενε πιάτα. Άξιο είναι και παραείναι, τακτοποιημένο δεν είναι. Αν δεν τα καταφέρει τελικά να τακτοποιηθεί, θα χει τουλάχιστον τώρα, σήμερα ,το όνειρο, την ελπίδα, το περιθώριο να μην αγχώνεται βρε αδερφέ... Την άλλη τετραετία βλέπουμε... (Μεγάλο λάθος να στερείς την ελπίδα της νέας γενιάς για δουλειά -κι ειδικά αβασάνιστη- σε όποιας αξίας το όνομα κι αν το κάνεις, όσο κι αν ωφελεί τον τόπο μακροπρόθεσμα.)...

ΥΓ:
Θα συμφωνήσω με τον SKYWALKER... Ωραίος ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ο αγγλόφωνος... Αν θελει να αφήσει μήνυμα στο blog μου...αν και δεν ειναι και πολύ up-to-date... ;-)
http://stillelate.blogspot.com/

The same goes for the seventysixer...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΔΕΧΘΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ELATE ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΥΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΕΔΩΣΕ ΣΩΣΤΑ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ "ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ" ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΕΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΔΕΩΝ ΕΝΩ Η Ν.Δ. ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ "ΕΝ ΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΩΜΕΝ" ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ....ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ.....

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.....

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ...ΜΙΑΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΦΥΣΙΚΑ...

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΘΕΛΕΙ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΑΛΛΟ......

Υ.Γ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.....ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑΤΙVE SPEAKER.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 29/10/07


Πρόβλημα για την κυβέρνηση
Σε δηλώσεις του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Μανώλης και πρώην συνδικαλιστής επιτέθηκε στη διοίκηση της ΔΕΗ για τις αυξήσεις, λέγοντας: «Όταν το 10% αφορά έναν μισθό 14.000
ευρώ, θεωρώ ότι είναι προκλητικό και ακόμη πιο προκλητικό όταν αυτό δεν δικαιολογείται από πουθενά». Ο ίδιος επιτέθηκε και κατά της κυβέρνησης αναφέροντας: «Νομίζω ότι αυτό δεν είναι καλό μήνυμα και δεν βοηθά την κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Αντίθετα, νομίζω ότι της προκαλεί και πρόβλημα όταν υπάρχουν διοικήσεις ΔΕΚΟ που έχουν διοριστεί από την κυβέρνηση και οι διοικητές τους το μόνο που κοιτούν είναι όχι πώς θα πάει καλύτερα η επιχείρηση, αλλά πώς θα βολευτούν καλύτερα, ενώ την ίδια ώρα ζητούν αυξήσεις για τα τιμολόγια, όπως ζητούν για τη ΔΕΗ».
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, είπε ότι θα έπρεπε «ο υπουργός να ζητήσει να του δικαιολογήσει η διοίκηση της ΔΕΗ πώς συνδέεται η παραγωγικότητα (με την αύξηση του μισθού)».

Αυτα θα περιμενα να τα λετε εσεις. Απογοιτευομαι και θυμωνω οταν η αντιπολιτευση , και μαλιστα τοσο ευστοχη , γινεται απο το Κ Μανωλη. Ο Θεος να βαλει το χερι του στο "ολο' ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΘΕΩΔΟΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Σύντροφε Πάγκαλε,

Σας στελνω ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ και πραγματικά θα ήθελα μια απάντηση όταν αυτή θα είναι εφικτή, όταν θα βρείτε το χρόνο για να απαντήσετε.

Σύντροφε Πάγκαλε σας εκτιμώ και σας σέβομαι αφάνταστα και σαν πολιτικό και σαν άνθρωπο, παρόλο που κατά καιρούς με ορισμένες αλλοπρόσαλλες δηλώσεις σας μου δημιουργείτε ορισμένα ερωτηματικά. Ενδεχομένως, ο εκρηκτικός χαρακτήρας σας (που είναι και πλεονέκτημα και μειονέκτημα) σας οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Σας απευθύνω λοιπόν ορισμένες ερωτήσεις και περιμένω τις ανάλογες απαντήσεις.

--Με ποιά πολιτικά μέτρα και σταθμά,με ποιά λογική στηρίζετε σήμερα την υποψηφιότητα του Γεωργίου Παπανδρέου όταν εσείς ο ίδιος πρίν απο μερικά χρόνια αναφερόσασταν απαξιωτικά για αυτόν κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο εξωτερικών?ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!.Αλλα σήμερα πως αλλάζεται τοποθέτηση, τι σας οδηγεί εκεί?

--Με ποιό σκεπτικό, με ποιό δικαίωμα χαρακτηρίζεται τον ευάγγελο Βενιζέλο σαν Ντούτσε ή Φύρερ?Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός τούτο, διότι πραγματικά η τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε έναν άνθρωπο του κύρους σας, σε έναν άνθρωπο με τη διαδρομή τη δική σας.

--Σύντροφε Πάγκαλε, εσείς που προλογίσατε το βιβλίο του Ροζανβαλλόν πρίν απο μερικές δεκαετίες "αυτοδιαχείρηση, το μέλλον του σοσιαλισμού" πως σήμερα μπορείτε και τοποθετήστε με τόσο "δεξιές" και νεοφιλελεύθερες θέσεις σχετικά με ορισμένα ζητήματα πχ ιδιωτικά πανεπιστήμια?

--Σύντροφε Πάγκαλε,εσύ που κάποτε (και πολύ σωστά)έκανες τη δήλωση "ας προσέξουν ορισμένοι στο πασόκ διότι εγώ δεν προέρχομαι από την Ενωση Κέντρου αλλά από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά" πως μπορείς σήμερα να ανέχεσαι κάποια νεοφιλελεύθερα εκτρώματα-απόψεις του Γ.Α.Π?

--Σύντροφε Πάγκαλε στη τελευταία σας συνέντευξη διαστρεβλώνεται τη πραγματικότητα όταν αναφέρεστε στον ιδρυτή του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας πως εκείνος έφτιαξε ενα σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα όταν γνωρίζουμε πως το ΠΑΣΟΚ την εποχή εκείνη ήταν "η αριστερά της αριστεράς" και πως ο ίδιος ο ιδρυτής του μιλούσε και έγραφε απαξιωτικά για τη σοσιαλοδημοκρατία και πως ήθελε το πασόκ΄κόμμα μαρξιστικό μη λεννιστικού τύπου.Απειρα τα πολιτικά ντοκουμέντα της εποχής εκείνης που αποδικνείουν την αλήθεια αυτή.

--Σύντροφε Πάγκαλε, ο κόσμος του κινήματος, αυτός που έδωσε τη μάχη στους δρόμους και τα πεζοδρόμια με τους τραμπούκους της δεξιάς, στις δύσκολες δεκαετίες του 70 του 80 και του 90 παρακολουθεί με προβληματισμό και απογοήτευση τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ.Ευθύνη για αυτό έχεις και εσύ στο βαθμό που σου αναλογεί ως κορυφαίο στέλεχος, διότι άφησες και εσύ με όσα έκανες αλλά και όσα δεν έκανες τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ.

--Σύντροφε Πάγκαλε δε γνωρίζεις οτι τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ήταν τα χειρότερα για το ΠΑΣΟΚ? Πως μπορείς και στηρίζεις τον Γεώργιο Παπανδρέου και όλες εκείνες τις λαθεμένες πολιτικά στρατηγικές επιλογές του? Επιπλέον πώς μπορείς ΕΣΥ, το μαύρο πρόβατο του Αμερικάνικου και Γερμανικού Ιμπεριαλισμού να στηρίζεις τον εκλεκτό του Διεθνούς κατεστημένου ελαφρά τη καρδία?Πως μπορείς να στηρίζεις τις παλινωδίες από την αριστερά στη δεξιά (θυμίσου Μάνο- Ανδριανόπουλο,Δαμανάκη-Ανδρουλάκη) που μόνο τον γέλωτα αν όχι τον οίκτο μπορόυν να προκαλούν για τους εμπνεστές τους?

--Σύντροφε Πάγκαλε πως μπορείς και στηρίζεις τον ΓΑΠ ταυτιζόμενος έτσι με τη δεξιά που αποδεδειγμένα θέλει τον Γιώργο για πρόεδρο διότι έτσι πιστεύει ότι θα παραμείνει περισσότερο στην εξουσία?

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΓΚΑΛΕ:

Στις εσωκομματικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου θα ψηφίσω Βαγγέλη Βενιζέλο διότι πιστεύω ότι μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ yes sair και τον εκλεκτό του διεθνούς κατεστημένου.

Εγώ ο απλός άνθρωπος, εγώ που παρόλο την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε για τη καλοσύνη ,το αγαθό του χαρακτήρος, τη δήθεν εμπιστοσύνη που εμπνέει ο Γ.Α.Π θεωρώ ότι είναι ένας αρριβίστας και οπορτουνιστής που γατζωμένος από τη καρέκλα δε λέει να φύγει για να ανασάνει το κίνημα.

Σύντροφε Πάγκαλε, το βράδυ των εκλογών, εγώ το απλό μέλος του κινήματος, είδα, βίωσα, ένιωσα την ελπίδα και πάλι, ακούγοντας τη δήλωση του Βαγγέλη του Βενιζέλου. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ πέρα και έξω από τις όποιες προσωπικές φιλλοδοξίες του, που ενδεχομένως έρχονται σε σύγκρουση με τις δικές σου ή αλλών κορυφαίων στελεχών του κινήματος. (που είναι θεμιτές για εμένα και δε τις κατηγορώ).


Σύντροφε Πάγκαλε μιλήσα για τις δεκαετίες του 70 του 80 και του 90 αλλά θέλω σα σου πω οτι είμαι μονάχα 25 ετων και μονάχα απο διηγήσεις των παλαιότερων έχω αυτή την εικόνα. Είμαι απόφοιτος ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ του τμήματος Πολιτικών Επιστημών αλλά η δουλειά μου είναι πωλητής σε κατάστημα λιανικής πώλησης τροφίμων. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΠΑΓΚΑΛΕ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΜΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΟΜΜΑΤΟΔΙΑΙΤΟΣ.


για οτι θα συμβει στο πασοκ απο εδώ και εμπρός θα θεωρήσω υπέυθυνους όλους σας και θα αποχωρήσω από το ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ Η ΗΓΕΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

NAKAS είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ..ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Βαγγέλης θα βγει Πρόεδρος. Μην μασάτε και δεν θέλω άγχος.

Την Κυριακή ψηφίζουμε εμείς οι νέοι νωρίς και μετά πάμε και φέρνουμε τους γέρους μας στην κάλπη.Οι γέροι δεν ξέρουν που είναι οι κάλπες. Δεν είναι εθνικές εκλογές για να ξέρουν.

Μην μασάτε και δεν θέλω άγχος.

Θα βγει!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.

Είμαι ένας νέος 30 χρονών που ανέκαθεν είχα άποψη για τα πολιτικά πράγματα, την οποία πάντα υποστήριζα σθεναρά και με όποιο κόστος, συνήθως πηγαίνοντας κόντρα στο κατεστημένο και τις αρρωστημένες καταστάσεις που βόλευαν πολλούς. Γιατί ποτέ δεν εξαργύρωσα τις πολιτικές μου ιδέες με οποιοδήποτε τρόπο, ούτε έκανα εκπτώσεις.

Θυμάμαι το 1993 όταν ήμουν μαθητής λυκείου ακόμα, έναν ευφιέστατο άνθρωπο που αναλάμβανε εκπρόσωπος τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Από τότε σας θεωρούσα κεφάλαιο για τον προοδευτικό χώρο και το μόνο ίσως πολιτικό που άξιζε πραγματικά να γίνει ηγέτης της προοδευτικής παράταξης και διακυβέρνησης. Η μετέπειτα λαμπρή πορεία σας επιβεβαίωσε την αρχική μου εκτίμηση.

Δυστυχώς όμως, 14 χρόνια μετά, διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει προοδευτική πράταξη στην Ελλάδα. Πως μπορεί να θεωρείται προοδευτικό ένα κόμμα που ουσιαστικά είναι μόνο ένας εκλογικός μηχανισμός - συνωθύλευμα παραγόντων και παραγοντίσκων παρωχημένου τύπου που αντιλαμβάνονται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σαν μία φαμίλια τύπου cosa nostra που πρέπει να προστατέψουν από "ξένα σώματα" και εισβολείς που τολμούν να αμφισβητούν κατεστημένα, νοοτροπίες, ιεραρχίες, επετηρίδες και κληρονομικά δικαιώματα;

Κύριε Βενιζέλο, ποτέ δεν εντάχθηκα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. γιατί πάντα υποψιαζόμουν πόσο βαθιά άρρωστο είναι μέσα του. Πάντοτε είχα μια σχεδόν φυσική απέχθεια για μηχανισμούς, εξουσίες, κομματάρχες, χειροκροτητές, αφισοκολητές και περιφερόμενους οπαδούς που ουδεμία σχέση με την έννοια της πολιτικής έχουν. Σήμερα χαίρομαι που ποτέ δεν έγινα μέρος αυτού του συστήματος, ούτε καν το πιο μικρό λιθαράκι αυτού του άθλιου οικοδομήματος. Όμως αισθάνομαι απογοητευμένος που έστω και έμμεσα, στηρίζοντας το ΠΑ.ΣΟ.Κ., σιωπηλά συναινούσα σε αυτή την κατάσταση.

Κύριε Βενιζέλο, μακάρι να διαψευστώ, αλλά οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι αυτό το καθεστώτικό τέρας δε θα σας αφήσει να φέρετε την άνοιξη που όλοι οραματιστήκαμε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώσατε τη μεγάλη απόφαση.

θα είναι κρίμα για την προοδευτική παράταξη, αλλά κυρίως για τη χώρα.

Όλοι αυτοί οι "κορυφαίοι" που σας έδωσαν το φιλί του Ιούδα, είναι απλά μικροί και δόλιοι καιροσκόποι που τους χαλούσατε τα δικά τους σχέδια.

Κύριε Βενιζέλο, όπως δείχνουν τα πράγματα, για μένα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις 12 του Νοέμβρη πεθαίνει μέσα μου. Στις 12 του Νοέμβρη αίρω μια για πάντα την στήριξή μου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν θέλω κανένα ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Παπανδρέου, ούτε του Σκανδαλίδη, ούτε της Διαμαντοπούλου, ούτε κανενός. Το μόνο ΠΑ.ΣΟ.Κ. που με εξέφραζε ήταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της κοινωνίας. Γιατί εγώ αισθάνομαι ότι είμαι η κοινωνία, κι' εγώ ένιωθα ότι ήμουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της κοινωνίας.

Κύριε Βενιζέλο, η απογοήτευσή μου είναι μεγάλη και φαίνεται από το ύφος αυτού του σχολίου μου. Είχα σκοπό να πάω να ψηφίσω με ενθουσιασμό στην εσωκομματική διαδικασία από την πρώτη στιγμή που ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας. Δεν ξέρω πια όμως αν θα πάω. Ειλικρινά, δεν θέλω να πάω, γιατί δε θέλω να νομιμοποιήσω με την τίμια ψήφο μου έστω και στο ελάχιστο το στημένο και πουλημένο παιχνίδι ενός σάπιου καθεστωτικού συστήματος. Δεν το αντέχει η συνείδησή μου. Ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να πάω είναι η απεριόριστη εκτίμηση που έχω στο πρόσωπό σας. Θεωρώ χρέος μου να σας στηρίξω μέχρι την τελευταία μέρα. Όμως θα ψηφίσω με βαριά καρδιά, όχι για σας, αλλά για το στημένο παιχνίδι που για άλλη μια φορά θα γίνομαι μέτοχος. Όμως αυτή θα είναι και η τελευταία.

Κύριε Βενιζέλο, καλύτερα να μην αναλάβετε ένα τέτοιο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εσείς χαρίστε τους τους μηχανισμούς και τους κομματικούς στρατούς. Τι να τους κάνετε, αφού έχετε την κοινωνία μαζί σας.

θα αναμένω τις πολιτικές πρωτοβουλίες σας μετά τις 12 Νοέμβρη. Δώστε μου μια νέα προοπτική την επόμενη μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ Βενιζέλο,

Κάνω μια πρόταση για την στάση που πρέπει να κρατήσεις σε περίπτωση ήττας σου στις εσωκομματικές εκλογές.

Πρέπει να συνεχίσεις να μιλάς επι παντώς επιστητού για να μας ανοίγεις τα μάτια για τα συμβαίνοντα μέσα και έξω απο το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει όμως να προηγηθεί δήλωσή σου με την οποία θα δεσμεύεσαι να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ απο βουλευτής σε περίπτωση διαγραφής σου απο τον Γ Παπανδρέου.

Ετσι θα καταστήσεις την διαγραφή σου πιό επώδυνη για το κατεστημένο του κόμματος γιατί θα ελοχεύει η πιθανότητα ηρωωποίησής σου απο τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Αν οι απόψεις σου αποκτήσουν μεγάλα ερείσματα , που ξέρεις, μπορεί να έλθουν να σε αναζητήσουν στο σπίτι σου.

Δεν είναι απίθανο να καλεσθείς να καθοδηγήσεις κόμμα και εξωκοινοβουλευτικά (δες Ερντογάν)

(Το μειονέκτημα σε τούτη την τακτική είναι ότι έξω απο την βουλή θα τρως μηνύσεις αλλά αυτό νομίζω ότι θα σε ανεβάζει παραπάνω)

NAKAS είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΗΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.!!!
ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΑΞΙΟ ΤΩΝ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

ΣΤΙΣ 11 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΩ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Συγχαρητήρια για το θάρος σου να αναλάβεις την ευθύνη να σηκώσεις το ΠΑΣΟΚ στις πλάτες σου. Αν και πάντοτε σε συμπαθούσα, οι πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις σου με πείθουν ότι είσαι η μοναδική χρήσιμη φωνή για τους Έλληνες στη συγκυρία αυτή.

Σου γράφω από το Λονδίνο όπου εργάζομαι και σπουδάζω. Εχω βαρεθεί κι εγώ όπως κι άλλοι Έλληνες τη λογική της οικογενειοκρατίας και του προσκηνήματος των βαρόνων. Σε θαυμάζω για την αισιοδοξία σου, την ευθύτητά σου, το γεγονός ότι είσαι αυτοδημιούργητος και δυναμικός.

Εχω διαβάσει βιβλία σου για την παιδία και άλλα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και βρίσκω τη μετριοπάθειά σου και τη ριζοσπαστικότητά σου υπερπολύτιμες. Έχω επίσης μια ιδιαίτερη έλξη προς τα ερευνητικά σου ενδιαφέροντα και τις διακρίσεις σου στον ακαδημαϊκό τομέα.

Δυστυχώς πολλοί είχαμε προσδοκίες απο τον σημερινό πρόδρεο αλλά διαψευστήκαμε και είναι ώρα να πάμε επιτέλους μπροστά με κύρος και πειθώ. Είμαι έκπληκτος με τη δουλικότητα μεγάλου μέρους του ΠΑΣΟΚ που δεν τολμάει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και που πηγαίνει "όπου τους πάει ο άνεμος" όπως πολύ σωστά είπες. Ο πολύς ο κόσμος όμως ξέρει και καταλαβαίνει και η ειλικρίνειά σου σε όλες τις τοποθετήσεις σου είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη.

Σου εύχομαι το καλύτερο με όλη την καρδιά μου. Οι γονείς μου που είναι φτωχοί αγρότες σε στηρίζουν επίσης.

Πολλούς χαιρετισμούς,
Κωνσταντίνος

NOM_DE_PLUM είπε...

Πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι θα σας διαγράψουν μετά την 11η Νοεμβρίου. Εγώ πάλι θεωρώ βέβαιο πως όχι. Απλά εξυπηρετεί περισσότερο η πολιτική σιωπή σας , παρά η δαιγραφή σας. Με μεγάλη μου λύπη, βλέπω πως δύσκολα θα κερδίσετε. Εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι όλοι οι αγώνες μάταιοι.

Είμαι σίγουρος και για κάποια άλλα θέματα. Αρχικά, το ότι το ΠΑΣΟΚ για ένα χρόνο ακόμη θα μπει σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη του 2004-2005. Όταν γινόντουσαν συζητήσεις επί συζητήσεων για τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες. Το τι απέγινε μ’ αυτές, νομίζω το θυμόμαστε όλοι... άλλωστε κάπως θα πρέπει να δικαιολογηθεί αυτό το τρομερό περί «νέας αλλαγής, νέας σκέψης κ.λ.π.».

Κι εγώ αγαπητέ ανώνυμε, σκεφτόμουν να μην πάω να ψηφίσω, λόγω όσων ανάφερες. Μα μετά την Εθνική συνδιάσκεψη άλλαξα γνώμη. Θα πάω μόνο για ένα λόγο. Για να τιμωρήσω αυτούς που υποτιμούν την νοημοσύνη μου.

Ακόμη και αν δεχτώ τα όσα καταμαρτυρούν στον Ε.Β. (εκπρόσωπος της δεξιάς κ.λ.π.) , υπάρχουν μερικά ζητήματα που δεν δέχομαι, αποτελούν μια προσβολή της κοινής λογικής. Ότι το καθεστωτικό ΠΑΣΟΚ βρίσκεται κάπου αλλού κι όχι ανάμεσα στους υποστηρικτές του ΓΑΠ για παράδειγμα. Είναι μάλλον ο αόρατος εχθρός που πρέπει να ανακαλύψω. Ότι ενώ δεν τιμωρήθηκε κανείς επί 3,5 χρόνια για τα σκάνδαλα που έγιναν επί ΠΑΣΟΚ , υπάρχει άνθρωπος (η Βάσω Παπανδρέου) , που μιλάει για παράνομο πλουτισμό (κάποιων φυσικά, όπως π.χ. εσένα , εμένα , του γείτονα κ.λ.π.) και δεν την καλεί κανείς να δώσει ονόματα (όχι καλέ η συνείδησή της, πλάκα κάνεις ; ). Αναρωτιέμαι γιατί ένας συνεπής εισαγγελέας δεν την έχει καλέσει ακόμη, αλλά όλα στην Ελλαδίτσα είναι δήθεν, αυτό δεν θά’ τανε ;επίσης το ότι ένας άνθρωπος που ελέγχει από τον Ιανουάριο του 2004 έναν ολόκληρο μηχανισμό έως και σήμερα, αναφέρεται σε υπονομευτές , ενώ για ψύλλου πήδημα διέγραφε 6 για μια καταγγελία που αποδείχθηκε ψευδής (τί έγινε βρε Μάκη, πόσο πήγε το μαλλί για την μυθομανή που έβγαλες τότε;;;; αλλά τι φταίς κι εσύ ; αφού και μετά την αποκάλυψη της πλεκτάνης, υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έρχονται στην εκπομπή σου...), και έναν άλλο γιατί παρερμήνευσε κάποιες θέσεις σου περί κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς να τους δώσεις καν την δυνατότητα απολογίας! Μα αυτοί οι υπονομευτές που ήταν , πώς υπονόμευαν; Θα τρελλαθούμε εντελώς δηλαδή;


Γι αυτό θα πούμε να ψηφίσω σύντροφε ανώνυμε. Και για έναν ακόμη λόγο. Τις προάλλες πήρα έναν ταξιτζή που άρχισε να μου εκθειάζει τον ΓΑΠ, ώσπου αποκαλύφθηκε δεξιός. Όντως υπάρχει γραμμή από την Ρηγίλλης για αυτό το θέμα. Το τίμημα ευτελές απ’ ότι μου είπε. Τις κλήσεις θέλουν να συνεχίζουν να τους σβήνουν ... ότι έκαναν δηλαδή τα τελευταία 3,5 χρόνια.


Καλή ψήφο!


ΥΓ: Και βέβαια είναι πασιφανής η στάση των βαρόνων. Μετά από εσάς, η επόμενη ήττα. Και μετά ανοιχτά τα πάντα. Θα υπάρχει και η τωρινή στάση νομιμότητας... δυστυχώς για αρκετούς απ’ αυτούς , πάντα θα υπάρχει ένα δαχτυλίδι, έτσι δεν είναι;

Ανώνυμος είπε...

ego pedes ama den bgi o benizelos den ksanapsifizo pasok ,kai ime enas pou ipostirikse fanatika ton giorgaki stis teleutees ekloges kai psifizo pasok panta ,ala eleos ine axristos o giorgakis den ton theli o laos epidi ton theli to koma kai ta lamogia tou tha ton ksanafame sin mapa oxi telos benizelos i leuko

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ''τον Βενιζέλο τον θέλει ο λαός'' δεν το καταλαβαίνω.
Υπενθυμίζω ότι δεν είναι κλειστή διαδικασία ,να αποκλείονται οι πολλοί ,να ψηφίσουν οι κομματικοί κάποιον εκλεκτό τους και να βγει Πρόεδρος.
Ο λαός που ''θέλει τον Βενιζέλο'' μπορεί να πάει να εκφράσει τη ''θέλησή του'' και να τον βγάλει Πρόεδρο.
Αν δω όμως την Κυριακή εκατοντάδες χιλιάδες να ψηφίζουν Παπανδρέου και να τον βγάζουν με 60%,θα συμπεράνω ότι αυτόν θέλει το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο!
Επιχειρήματα του στυλ ''με ήθελαν,αλλά έκατσαν σπίτι και δεν ήρθαν να με ψηφίσουν'' καταλαβαίνετε ότι δεν στέκουν !
Η διαδικασία είναι ανοιχτή.Όσοι εμπνέονται,θα πάνε να ψηφίσουν.
Για να το πω διαφορετικά:αν τους εμπνεύσουν οι υποψήφιοι,θα πάνε να ψηφίσουν.
Αν δεν τους εμπνεύσουν,δεν θα φταίει ούτε η διαδικασία ούτε το κομματικό κατεστημένο ούτε ο αέρας που φυσά...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ 1981;
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ Γ.Π.
ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΒΕΙΟΥΣ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΟΥ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟ.
ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΗ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΙΣΩ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΣΑΛΝΙΚΟ, ΤΟΝ ΧΥΤΗΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΣΩ.
ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΠΙΣΤΑ!
ΕΛΙΑ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΙΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,
ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΝ ΒΓΕΙ Ο ΓΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ;
ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΑΚΑ;
ΘΑ ΑΝΟΙΚΕΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ;
ΘΑ ΕΧΕΤΕ-ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ;
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΣΟΚ.
ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ.
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

o laos aurio apofasizi oxi an theli papandreou i benizelo ala an theli pasok i deksia ,distixos o kozmos tha stili to pasok xronia piso me tin epanaeklogi tou embistou ton baronon giorgaki ,elpizo kati na alaksi esto kai tin teleutea stigmi kai o megalos politikos pou legete ebagelos benizelos na pai brosta tin xora

Thanos είπε...

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.."ΠΑΡΑΤΑΣΗ" ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑΣ..ΤΟ 60% ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.. ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ..

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 369 από 369   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis