Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

Επιστροφή...

Ζητώ την κατανόηση σας για την απουσία μου από το blog. Σας είχα ενημερώσει για το ταξίδι μου στις Η.Π.Α. Αμέσως μετά το Πάσχα έπρεπε να ανταποκριθώ σε πολλές κοινοβουλευτικές και γενικότερα πολιτικές υποχρεώσεις. Μεσολάβησαν και οι κομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Τις θέσεις μου για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας (ακρίβεια, ΟΤΕ, διατροφική κρίση, κρίση στα πανεπιστήμια κ.ο.κ.) τις έχετε ίσως παρακολουθήσει στον τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Στην ιστοσελίδα μου έχουν αναρτηθεί μεταξύ άλλων, οι απομαγνητοφωνήσεις ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που έδωσα τις μέρες αυτές, ενώ την Κυριακή στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» θα δημοσιευθεί συνέντευξη μου για όλα αυτά τα θέματα.

12 σχόλια:

criticalthinking είπε...

Επιτέλους!
Νομίσαμε πως μεταναστεύσατε στις ΗΠΑ!

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε νέα σας και τα νέα του ρευματος απο πρώτο χέρι και όχι δια μέσου των "παράπλευρων μηχανισμών πολιτικής μορφοποίησης" και της "στιγμιαίας δημοκρατίας" των ΜΜΕ για να χρησιμοποιήσω τους επιτυχείς όρους που εισάγετε στο νέο σας βιβλίο.

Πείτε μας παρακαλώ τι έγινε στις εκλογές της Κυριακής;
Το ρεύμα αντιπροσωπευεται; και σε ποιό βαθμό;

Παρόλο που έχετε την αμέριστη κατανόηση μας για την (απαράδεκτη!) ολογωρία σας,
εντούτοις ελπίζουμε και (γιατί όχι;)απαιτούμε να ενημερώνεται το blog σας συχνότερα.
Ξεκινήσαμε ένα διάλογο πριν απο ενάμιση χρόνο και δημιουργήθηκε μια ειλικρινής διαδικτυακή σχέση, η οποία θα ήταν κρίμα να χαθεί.

Με εκτίμηση.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
[Δεν πιστεύω να στενοχωρείσαι που σε αποκαλώ έτσι, αν στενοχωρείσαι πέστο μου και το αλλάζω].
Πραγματικά εύστοχη η κίνησή σου να επισκεφθείς την Αμερική και την Κύπρο μας. Επιτέλους, τα εθνικά θέματα πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών μας πραγμάτων διότι είναι τα μείζονα προβλήματα! Δεν γνωρίζω αν συναντήθηκες με συνεργάτες των κ.κ. Ομπάμα και Μακ Κέην ή αν από τις επαφές που είχες κατόρθωσες να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα για το ποιοι επιτέλους, γραφειοκράτες, ιθύνοντες, λομπίστες, σκοτεινοί κύκλοι ή τι άλλο είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη χειρισμού των ελληνικών φακέλων στα αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων. Εν πάσει περιπτώσει, ήταν μία καλή αρχή, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να έχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Σου απευθύνω ΕΚΚΛΗΣΗ να μην λογαριάσεις την μουρμούρα ΚΑΝΕΝΟΣ και να συνεχίσεις τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΟΥ, αφενός ενισχύοντας το δικό σου ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ στο κάπως αδύνατο αυτό σημείο του και αφετέρου ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ προβάλλοντας καταλλήλως τις ΕΛΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΔΕΙ!
Με αγωνία επίσης περιμένομε μία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΥ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, πρόβλημα με επίσης ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ που σκοπίμως έχει τεθεί στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ του πολιτικού διαλόγου απο τις ηγετικές κάστες του πολιτικοεκδοτικού κατεστημένου.
Συνέχισε ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
Παρά την μεγάλη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ που μας δημιούργησε η ΑΤΟΛΜΙΑ ΣΟΥ την κρίσιμη ώρα [κ.ΓΑΠ, μην κρυφοχαμογελάτε, παρακαλώ, διότι ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ!] ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΜΕ και εξακολουθούμε να ΕΛΠΙΖΟΜΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.
Μην μας ΞΑΝΑΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ...

ΓΝΙ

mgpolitis είπε...

Καλώς ήρθες πάλι στην Ελλάδα, στο ιστολόγιο και ελπίζω και στην δυναμική αντιπολίτευση! Ξέρω ότι δεν σχολιάζεις (δημόσια) τις δημοσκοπίσεις αλλά ίσως να έπρεπε...
Πιστεύω πως το σχόλιο σου στην συνέντευξη στον Alpha (15/5/08) για τον ΟΤΕ είναι μάλλον άστοχο, είπες "Άλλο είναι η απελευθέρωση της αγοράς και άλλο η εκποίηση της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα των δημοσίων δικτύων τα οποία πρέπει να διασφαλίζουν την καθολική υπηρεσία για όλους τους Έλληνες."
Η εκχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ δεν έχει καμία σχέση με το δημόσιο δίκτυο και την προσφορά υπηρεσιών σε όλους τους Έλληνες. Άλλο ΟΤΕ άλλο δίκτυο, που είναι θέμα ΕΕΤΤ.

Διονύσης είπε...

κ. Βενιζέλε, μιας και στην επικαιρότητα έχει έλθει ξανά το θέμα των πανεπιστημίων, θα ήθελα να πάρετε σαφή θέση για το ζήτημα της κομματοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Πρέπει ή δεν πρέπει επιτέλους τα πανεπιστήμια να απαλλαγούν από την ποδηγέτηση στην οποία τα οδηγούν οι κομματικές παρατάξεις; Το γεγονός και μόνο ότι καταλύουν την έννοια του ασύλου μέσω των καταλήψεων (διακινούνται ελευθέρως άραγε τίποτε ιδέες στα πανεπιστήμια υπό κατάληψη) και αυτό δεν σχολιάζεται από κανέναν πολιτικό, δείχνει ότι έχουμε φθάσει πολύ χαμηλά σ' αυτό το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις σημερινές δηλώσεις Αλαβάνου ότι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ισοδυναμεί με κάθοδο στον Άδη,προτείνω η προσπάθεια για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ να προσλάβει την κωδική ονομασία
''ΟΡΦΕΑΣ'' .

Ν.

criticalthinking είπε...

Εξαιρετική συνέντευξη Βενιζέλου στο blog:
http://agonec.blogspot.com

Η πρώτη συνέντευξη του Βενιζέλου σε μπλόγκερ,
και ένα δεν κάνω λάθος,
η πρώτη συνέντευξη σημαίνοντος πολιτικού σε μπλόγκερ,
και σίγουρα
η πρώτη συνέντευξη σε μπλόγκ μετανάστη.
Μπράβο και στους δύο!

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ,
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ?
ΕΑΝ ΒΑΡΙΟΣΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΤΕ,
ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ.
ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΕΙΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.
ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΡΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩς ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ?
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ?
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.

criticalthinking είπε...

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΙΑ ΣΤΟ BLOG:
http://agonek.blogspot.com

Μήπως και να επιτρέψετε την ανάρτηση έστω των σχολίων???????????????????

Ανώνυμος είπε...

Ο Βγενόπουλος έδειξε σε όσους δεν είναι τυφλοί μια απλή αλήθεια:
ότι η μετατόπιση ισχύος από την πολιτική στην οικονομία είναι απόλυτα δικαιολογημένη!
Οι οικονομικοί παράγοντες τρέχουν μπροστά και η πλειοψηφία των πολιτικών κινείται σε ρυθμούς 1980 και αδυνατεί να κατανοήσει τον σύγχρονο κόσμο.
Επιπλέον -κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα- οι εκπαιδευτικοί μας μηχανισμοί δεν συντελούν στην 'παραγωγή' ανθρώπων με τα κατάλληλα εργαλεία κατανόησης της εποχής μας.
Αν δεν υπερβούμε την έλλειψη αυτή,που μας οδηγεί σε χάσμα (πολλές φορές και πολιτισμικό...) έναντι των Βγενόπουλων,η πολιτική δεν θα μπορέσει να παίξει το ρόλο της και θα παραμένει ουραγός της οικονομίας.
Κι αν αυτό ισχύει για την πολιτική γενικά,ισχύει πολύ περισσότερο για την σοσιαλδημοκρατική πολιτική!
Πως θα συνυπάρξει και πως θα θέσει φραγμούς και όρια στην ανεξέλεγκτη επιχειρηματικότητα χάριν του δημοσίου συμφέροντος,πως θα κάνει σύγχρονες πολιτικές αναδιανομής,
αν δυσκολεύεται να 'παρακολουθήσει το παιχνίδι' σε εθνικό,
κοινοτικό και διεθνές επίπεδο;
Πραγματικά με προβλημάτισε η εικόνα πλήρους υπεροχής του Βγενόπουλου στη Βουλή.


Ν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ:

"-Blogs, δημοσιογραφία, ενημέρωση. Αλήθεια, πώς βλέπετε τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί και τα νέα δεδομένα κύριε καθηγητά;

- Η μπλογκόσφαιρα ανατρέπει τα δεδομένα στο χώρο της ενημέρωσης. Είναι ταυτόχρονα ένας δημόσιος και ένας ιδιωτικός χώρος. Είναι μια πράξη επικοινωνίας σε ατομικό επίπεδο αλλα και μια δημόσια παρέμβαση. Το διαδίκτυο πρέπει πάντα να το αντιμετωπίζουμε σε αυτά τα δυο επίπεδα. Και ως μέσο ιδιωτικής επικοινωνίας κι ως μέσο δημοσίας έκφρασης. Όταν στέλνω ένα e-mail, έχω μια ιδιωτική αλληλογραφία. Όταν γράφω ένα σχόλιο σε ένα blog, το οποίο είναι προσβάσιμο από τους πάντες και απευθύνετε σε απεριόριστο αριθμό προσώπων, διατυπώνω μια παρέμβαση στη δημόσια σφαίρα. Αλλά το σίγουρο είναι ότι πλέον υπάρχει μια εναλλακτική μορφή ενημέρωσης, η οποία κάνει αρκετά πιο προσεκτικά και τα «επίσημα» ΜΜΕ."

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:
http://agonek.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αν οι απαντησεις στα σχόλια μας δινονται εγκαιρα,τοτε το μπλογκ θα ξαναζωντανεψει.

Εξαρταται & απο εμας,να κανουμε συντομα & μεστά σχολια,αλλα & απο την αποκριση σας.

Ενδιαφερουσα θα ηταν η...δια-μπλογκία,σχολιασμος σας σε μπλογκς αλλων βουλευτων...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως το θέμα-ρομάντζο
ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι από μία άποψη ενδιαφέρον.Έχει συναίσθημα,
ξεσπάσματα,παρακάλια,απρόβλεπτες αντιδράσεις,οργή,θυμό,
απογοητεύσεις...δύσκολα στεριώνει μια τέτοια θυελλώδης σχέση!
Αν κοιτούσαν λίγο παραδίπλα και οι δυο τους στη Βουλή...θα καταλάβαιναν ότι οι δεσμοί,
τους οποίους ονομάζουν αφελώς 'ανίερους',στεριώνουν μόνο μακριά από τα αδιάκριτα μάτια,
πίσω από κλειστές πόρτες,
με ψυχρή λογική,ορθολογισμό, στοχοπροσήλωση και στη βάση του κοινού συμφέροντος!
Εξάλλου,όπως λένε και οι...μαρξιστές (θου κύριε!)
της Βουλής μας,χωρίς...υλική βάση δεν γίνεται τίποτα!
Πόσα χρόνια θα περάσουν μέχρι να το καταλάβουν οι πρασινορόζ και να σταματήσουν τα αντιπαραγωγικά καμώματα;

ShareThis