Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2008

Παρουσίαση του νέου μου βιβλίου στην Αθήνα

Η παρουσίαση του νέου μου βιβλίου, που κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις ΠΟΛΙΣ, με τίτλο: "Προς μία μετα - αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Οι θεσμικές προϋποθέσεις μιας άλλης πολιτικής " θα γίνει αύριο Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη προχωρα.Ο απλος λαος,εκτος απο τα κομματοσκυλα, ειναι μαζι σου.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Θέλω να πω στον φίλο 'niko' που άφησε υπαινιγμούς στην προηγούμενη ανάρτηση περί αφέλειας και ασχετοσύνης όσο αφορά κάποιους από εμάς (και εμένα σαφώς) πως βρίσκουμε ανιδιοτελή την απόφαση Βενιζέλου για τη μη ίδρυση του ομίλου προβληματισμού.
Πως:
Φίλε Νίκο,κάποιος βλέπει γενναιότητα γράφει γενναιότητα,άλλος βλέπει γενναιότητα ψάχνει (και σαφώς βρίσκει γιατί πάντα υπάρχουν) κίνητρα ανιδιοτελή,σκοτεινές δυνάμεις,σκοπιμότητες,παράπλευρες οδούς,πονηριές κ.λ.π..Για πέσμου...ποιος είναι ο άσχετος με το πολιτικό παιγνίδι;Αυτός που καταλαβαίνει αυτό που βλέπει η αυτός που βλέπει αυτό που καταλαβαίνει;Ποιος προχωρά μπροστά και ανοίγει δρόμους και ποιος χάνεται σε περίεργους σκοτεινούς δαιδάλους;Ποιος σκέφτεται επί τις ουσίας,τον στόχο που είναι η διαφάνεια και η ευθεία γραμμή και ποιος χάνεται σε αγκιστρώσεις του παρελθόντος;Σαφώς η πολιτική δεν είναι ένας κόσμος αγγελικά πλασμένος και αυτό δεν χρίζει μεγαλοφυΐας για να το αντιληφθεί κάποιος.'Το θεωρούμε εμείς οι "αφελείς" ως κάτι δεδομένο και προσπαθούμε να πάμε παραπέρα.
Το ζήτημα είναι με ποια στάση απέναντι στην πολιτική -ως πολίτες-βοηθούμε ώστε να προσεγγίσουμε τον στόχο που είναι μια ποιο καθαρή Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.Αν πιστεύεις ότι βοηθάς με το να είσαι πονηρεμένος συνέχισε να το κάνεις.Αν πιστεύεις ότι έτσι δεν σε πιάνουν κορόιδο πάλι συνέχισε να το κάνεις.Απλά εγώ επιλέγω άλλο δρόμο,εκεί που νιώθω πίστη πιστεύω!Η στάση σου είναι μια αρνητική στάση και μόνο αρνητικά αποτελέσματα αποφέρει.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

θα ειμαι εκει!
οπως και παντα θα ειμαι εκει που υπαρχει καθαριο πολιτικο και πνευματικο επιπεδο!

Ανώνυμος είπε...

Όποτε και οποιδήποτε λόγο , σε οποιδήποτε κοινό και υπο οποιεσδήποτε συνθήκες και αν μιλάτε κ. Βανιζέλο , ο λόγος είναι επίκαιρος, σαφής , προοδευτικός , στοχευμένος και παρεμβατικός. Με άλλα λόγια όαση στην ξύλινη έρημου του ελληνικού πολιτικού συστήματος... μιλάτε λοιπόν μιλάτε.. και να είστε σίγουρος ότι τα αυτιά και πόλλα είναι και περισσότερα θα γίνουν. Σας στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη, περιμένω μέρες και μέρες δυο κουβέντες για τον Όμιλο αλλά απ' ότι φαίνεται θα περιμένω για πάντα... Για τον ...Πρόεδρο; Τακτική ώριμου φρούτου; Σωστό σε βρίσκω... Αρκεί να μη χάσουμε καμμιά δεκαετιά ακόμη! Αντί να κλείνουμε εμείς την "ψαλίδα" την κλείνει ο ...Σύριζα! Ρε, πού καταντήσαμε... Κουράγιο, αδέρφια.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ τα διάφορα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ομολογώ ότι τέτοια πτώση του δικομματισμού δεν την περίμενα.
Πιο πολύ δεν περίμενα το ΠΑΣΟΚ να αγγίξει ποσοστά της τάξης του 26-27%.
Η διαρροή ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΝ έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Το πιο θλιβερό είναι ότι καταλαβαίνω ότι με τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση.
Οποιαδήποτε κίνηση θα θεωρεί ως ενέργεια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ...
Με λίγα-λόγια μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Η αναμονή είναι μονόδρομος!
Οπως γράφω (εδώ και μήνες) το πράγμα πάει από μόνο του...
Ελπίζω όμως κάποιοι(πρωτοπαλίκαρα ΓΑΠ κτλ) να αντιληφθούν την κατάσταση ΕΓΚΑΙΡΑ πριν είναι πολύ αργά (ακόμη και για τη πολιτική επιβίωση των ιδίων!)

Γιάννης είπε...

Επειδή περιμένω με μεγάλη ανυπομονισία την έκδοση του νέου σας βιβλίου παρακαλώ ενημερώστε με εάν η παρουσίαση είναι ανοιχτή για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Sofia Maria Angelara είπε...

θα είμαι εκεί.

harrygrath είπε...

Αποπειραθηκα να φυλλομετρησω το νεο σας βιβλιο & "μου επεσε απο τα χερια "...

Πασχει απο τη πνευματικη νοσο της εποχης μας,την " κουλτουρα "...

Ειναι

δυσνοητο,
ασαφες,
χωρις συγκεκριμενη στοχευση,
γενικολογο.
Σαν τα βιβλια του Λοβερδου,μονο που εκεινος εχει & το τζαζ Κεφαλονιτικο πνευμα

Ισως ειναι καλο σαν πνευματικο εργο,αλλα

Ο κοσμος χρειαζεται λιγα λογια,απλα & σαφη...

Οπως...


Ακομα & χωρις περαιτερω αλλαγες,το ΠΑΣΟΚ θα νομοθετησει
δημοκρατικη εκλογη ιεραρχιας της εκλησιας απ΄ευθειας απο τους πιστους,οι οποιοι με τους φορους τους πληρωνουν τους παπαδες ?

Ανώνυμος είπε...

Πήρα το βιβλίο σας το Σάββατο, μόλις είχε φτάσει στο βιβλιοπωλείο. Διάβασα τον πρόλογο στην Ελευθεροτυπία της ίδιας μέρας και μου άρεσε η φράση : " Η πολιτική είναι η σχέση που συμπυκνώνει και συστηματοποιεί όλες τις άλλες σχέσεις: Παραγωγικές, οικονομικές, κοινωνικές, παραδοσιακές, συναισθηματικές, αισθητικές, ιστορικές, επικοινωνιακές, ανεξάρτητα από το βάθος και την διάρκειά τους. "
Είναι το δεύτερο βιβλίο πολιτικής που παίρνω, το πρώτο ήταν το " εισαγωγή στην πολιτική " των ίδιων εκδόσεων. Ποτέ δεν την συμπαθούσα, δουλεύουμε τόσος κόσμος κι ένας ακατάλληλος ηγέτης μπορεί να καταστρέψει κόπους ετών... Ωστόσο, δεν μπορούμε να μένουμε πια αδρανείς. Θα διαβάσω το βιβλίο σας μ' ενδιαφέρον :)

Ανώνυμος είπε...

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΜΙΛΗΣΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΡΟΘΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος αποφάσισε να έρθει στο προσκήνιο για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ένα πρόσωπο εξουσιαστικό. Φόβησε τον κόσμο και έδωσε τη αίσθηση ενός ανθρώπου, που είτε θεωρούσε δεδομένη την ανάληψη της ηγεσίας του Κινήματος, είτε απαιτούσε την ανάληψη της ηγεσίας. Αυτό τρομάζει τον κόσμο και τον απωθεί. Παράλληλα δεν έβαζε το Κίνημα σε μια πορεία Ανανέωσης αλλά σε μια εσωστρεφή αποδόμηση.

Μετά την 11η Νοεμβρίου ήρθε μια περίοδος αποχής. Ίσως να σκεφτεί, ίσως να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις. Είπε όμως για “Ριζοσπαστικά Ρεύματα”, τα οποία όμως έξω από το Μεγάλο Ποτάμι γίνονται έλη και χάνονται. Η αποχή δημιουργούσε αβεβαιότητα και νέα προβλήματα. Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να αναδειχθούν, εκεί που δεν έπρεπε, εκμεταλευόμενοι την απουσία και των στελεχών που στάθηκαν δίπλα στο Βαγγέλη Βενιζέλο.

Στην Πορεία ήρθε ο ΟΜΙΛΟΣ. Το κύριο όμως στοιχείο του ΠΑΣΟΚ, που ξέχασαν οι εμπνευστές του ΟΜΙΛΟΥ, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εκπορεύεται από τα οράματα του Λαού και όχι από μια Αξιοπρεπή μεν αλλά Ελιτίστικη δε διαννόηση Πανεπιστημιακών. Το κύρος των Πανεπιστημιακών είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά οι ιδέες ενός λαοπρόβλητου Κινήματος δεν μπορούν να είναι αποτέλεσμα ζυμώσεων ΟΜΙΛΩΝ. Ευτυχώς δεν έγινε διότι ο ίδιος ο Κόσμος έδειξε τι θα γινόταν.

Τώρα είδα τον Βενιζέλο τον ΜΑΧΗΤΗ, τον ΙΔΕΟΛΟΓΟ, τον ΔΙΑΝΝΟΟΥΜΕΝΟ. Τον Βενιζέλο, που γνώρισε ο Λαός. Τον Βενιζέλο, που παλεύει για την ανάπτυξη του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Τον Βενιζέλο, που έδωσε δύναμη στο πολύπαθο σήμερα Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτόν τον Βενιζέλο ήθελα και περίμενα.

Τον Βενιζέλο, που θέτει τις απόψεις του στο πολυσυλλεκτικό Κίνημα και όχι τον “μελλοντικό ηγέτη”.

Τον Βενιζέλο, που είναι ίσος με όλους και ανάμεσα από τους πρώτους μεταξύ ίσων και όχι τον εξουσιαστή.

Τον Βενιζέλο, που θα δώσει την ώθησή του στο Κίνημα.

Δεν έχει σημασία ποιος είναι πρώτος στο ΠΑΣΟΚ, διότι πρώτος είναι μόνο ο ΛΑΟΣ. Αν θελήσει, όποιος και αν θελήσει, να αναλάβει εξουσιαστική δράση, θα βρει όλο το ΚΙΝΗΜΑ απέναντί του. Τώρα είναι ώρα να πάμε μπροστά.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να αλλάξει ενα κατεστημένο θα πρέπει να έχουμε ένα ποιό αντιπροσωπευτικό δημοκρατικό σύστημα...ένα αξιόλογο άτομο μπορεί να βάλει μόνος του υποψηφιότητα (χωρίς να ανήκει σε κάποιο κόμμα) για βουλευτής και να εκλεγεί; φυσικά δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση άρα δεν μιλάμε για δημοκρατία,μιλάμε για κάτι διαφορετικό.


Χαιρετώ
Π.Α.Σ.

GEORGE είπε...

Η Ελλάδα ειναι μια απο τις τελευταίες χώρες της Ευρώπης και μια απο τις λίγες παγκοσμιως που ακολουθεί ακόμα το σύστημα υποχρεωτικής στράτευσης. Οι πολιτικοί επικαλούνται διάφορους ασχετους λόγους για να διατηρούν ακόμα την υποχρεωτική στράτευση.
Επικαλούνται οτι κινδυνεύουμε απο τις γειτονικές χώρες και υποστηρίζουν οτι ο στρατός σε κανει '''άντρα'' και σε μαθαίνει πειθαρχεία.
'Ολα αυτα όμως ειναι περα για περα εκτος πραγματικότητας. Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει στρατιωτικα απο τις γειτονικές χωρές (αλλα ακομα και αν κινδύνευε εμας τι μας νοιαζει?).
'Ολες οι γειτονικες χώρες εχουν μειώσει δραστικά τους στρατιωτικους εξοπλισμους και μαλιστα μερικες χωρες εχουν καταργησει ακομα και την υποχρεωτικη στρατευση (Βουλγαρία,Ρουμανία,Μακεδονία).Επιπλέον, οι γειτονικές χώρες επιδιώκουν την είσοδο τους σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαική Ένωση.Μάλιστα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία καταφέραν να εισέλθουν το 2007. Πέρα απο όλα αυτα, οι γειτονικές χώρες εκτος του οτι ειναι αδύναμες οικονομικα εχουν δεχθει και τεραστιες επενδυσεις απο ελληνες επιχειρηματιες που εκμεταλλευονται βαναυσα το εργατικο δυναμικο αυτων των χωρων πληρωνοντας μισθους πεινας. Άρα , λογοι για πολεμο δεν υπαρχουν παρα μονο στη φαντασια των πολιτικων.
Το αλλα επιχειρηματα οτι ο στρατος σε κανει αντρα και σε μαθαινει πειθαρχεια ειναι νομιζω για γελια. Τώρα,πως θα γινεις αντρας καθαριζοντας πατατες και τουαλετες ειναι αλλο θεμα............

Ομως γιατι οι πολιτικοι συνεχιζουν να επιμενουν στην υπαρξη υποχρεωτικης στρατευσης αλλα και στη συνεχιση των υψηλων στρατιωτικων δαπανων ?
Οι λόγοι ειναι αρκετοι:
1) Τα τεραστια ποσα απο μίζες που τσεπωνουν απο τις βιομηχανιες οπλων οι διαφοροι υπουργοι και οι μεσαζοντες.
2) Οι επαρχιακες πολεις ζουν χαρη στη λειτουργεια των στρατοπεδων και τα εσοδα που αποκομιζουν απο τις εξοδους των φανταρων .
3) Οι πολιτικοι μπορουν να συνεχιζουν να κανουν τα ρουσφετια τους .
4) Τα ποσοστα της ανεργιας φαινονται μικροτερα απο τα πραγματικα.
5) Το συστημα επιδιωκει να κανει πλυση εγκεφαλου στους νεους και να τους ελεγξει .

Γιατι όμως να καταργηθεί η στρατευση ?
Οι λογοι ειναι απειροι:
1) Τα χρηματα που θα δαπανωνται για το στρατο θα ειναι λιγοτερα και ετσι θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε καλυτερους σκοπους οπως η υγεια και η παιδεια.
2) Οι οικογενειες των φανταρων δεν θα εχουν πλεον το τεραστιο και δυσβαστακτο οικονομικο βαρος της συντηρησης τους. Ο καθε φανταρος τον 1 χρονο που ειναι στο στρατο χανει ενα σημαντικοτατο ποσο καθως αμα εργαζοταν αυτον τον 1 χρονο θα ειχε με βασικο μισθο τα 500 ευρω γυρω στα 6000 ευρω εσοδα.Αν υπολογισουμε και οτι οι γονεις του δαπανουν αλλα 4000 ευρω για τη συντηρηση του οσο ειναι στο στρατο τοτε εχουμε οικονομικη ζημια 10.000 ευρω περιπου.
3) Η στρατευση προωθει τον μιλιταρισμο,τον εθνικισμο και την βια. Μάθαινεις πως να σκοτωνεις τους συνανθρωπους σου.
4) Η ζωη ειναι υπερ-πολυτιμη .Γιατι να χασουμε 1 χρονο απο τη ζωη μας για βλακειες ?
5) Εκατονταδες φανταροι εχουν χασει τη ζωη τους απο ατυχηματα ή απο αδιευκρίνιστες συνθήκες. Γιατι να κινδυνέψουμε και εμεις να χάσουμε τη ζωή μας ?
6) Δεν οφείλουμε υπακοη και πιστη σε τιποτα και σε κανεναν.Ουτε σε κυβερνησεις ,ουτε σε κρατη ,ουτε σε στρατιωτικους ουτε σε τιποτα αλλο.
7) Παραβιάζονται τα ατομικα μας δικαιωματα με την υποχρεωτικη στρατευση.Μας υποχρεωνουν με το ζορι να στρατευθουμε.
8) Οι συνθηκες στα στρατοπεδα ειναι τραγικες και εξεφτελιζουν την την προσωπικοτητα του καθε ατομου.
9)Οι πόλεμοι γινονται για οικονομικα συμφέροντα. Ας πανε οι πολιτικοι και οι επιχειρηματιες να πολεμησουν. Οι λαοι σε ολο το κοσμο δεν εχουν να χωρισουν τιποτα και δεν εχουν να κερδισουν τιποτα απο εναν πολεμο.

GEORGE είπε...

Tο πολιτικο μας συστημα δεν ειναι δημοκρατία σε καμια περιπτωση. τα χαρακτηριστικα του πολιτικού μας συστήματος ειναι αντιθετα με τον ορισμό που υπαρχει για τη δημοκρατια.
Άρα, ειναι λάθος να αποκαλουμε το συστημα αυτο δημοκρατία.
Πραγματικη δημοκρατια ειναι μόνο η άμεση δημοκρατία.

Το σύστημα που έχουμε δεν ειναι
καν αντιπροσωπευτικό. Στην ουσία έχουμε ενα ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα συνδιασμένο με κάποια στοιχεία φιλελευθερισμού.

Πιο σωστά θα ήταν να το αποκαλούσαμε ''συμμετοχική Δικτατορία''.
Η μόνη δικαιοδοσία του λαού ειναι να ψηφίζει 1 καθε 4 χρονια τους ιδιους εξουσιαστές που κυβερνουν με σχεδον δικτατορικες μεθόδους και απόλυτες ανεξέλεγκτες εξουσίες.

GEORGE είπε...

αμα το πασοκ ηταν αριστερο κομμα θα διαχωριζε το κρατος απο την εκλησσια και θα καταργουσε την υποχρεωτικη στρατευση.

η πολιτικη του πασοκ ειναι μια light πολιτικη της νεας δημοκρατιας.
μονο κατ ονομα ειναι σοσιαλιστικη.

δινουμε στο κρατος 1 χρονο απο τη ζωη μας χωρις ανταλλαγμα στο στρατο.το κρατος ομως τι προσφερει σε εμας ? τιποτα.

γιατι να υποστηριζουμε ενα τετοιο κρατος
που μας καταπιεζει?
γ

Ανώνυμος είπε...

Bill....

ego ebala ton Andrea Papandreou kai moy ekane rousfeti th dekaetia toy 80. Me esteile na jekourasto se ena hsyxo stratopedo toy ygeionomikoy sth Xio. O Andreas Papandreou mou eixe steilei kai xartzhliki ap' thn tseph toy. Einai ap' ta liga poy den ema8e pote kaneis gia ton Andrea kai ti kardia eixe. Eimai o megalyteros gios polyteknis oikogeneias me 8 paidia. Me esteile sth geneteira toy th Xio gia na me prostatepsei. Exeis dikio, o stratos den se kanei andra. O Andreas den mporoyse na me krathsei sthn A8hna, omos. Alla den pernaei kai mera, 23+ xronia ap' thn apolysh moy poy den ton 8ymamai. Anapse toy ena keri an pas kata to A' , ego meno ektos elladas kai den mporo na pao.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο δύσκολο να το πιστέψω ότι έκανε ο Β.Βενιζέλος μπλόκ,αλλά θα το δεχτώ υπό όρους:γιατί δεν αντέδρασε ο συνταγματαλόγος στην τιμωρία των μπλόκς αφού έπρεπε να ξέρει ότι το προ'ι'όν το ρίξανε οι εταιρίες στην αγορά γιά να τους φορτώσουν τους πελάτες τους αργότερα(μπλόκερς) με διαφημίσεις από τις οποίες οι εταιρίες τα κονομάνε.Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους άγριους ότι εάν θα δώσουν στα παιδιά που παίζουν στο δάσος στρακαστρούκες θα τα κάψουν όλα.

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΞΕΙΣ ...........?

ΕΓΚΟΛΠΙΟ [ φυλαχτό, μικρό βιβλίο της τσέπης , βιβλίο χρήσιμο ] ωραία λέξη περίεργη απλός εκεί που έψαχνα την ψάρεψα , σαν ένα κομμάτι περίεργο για μένα [ αν σκεφτείς πως είμαι και αγράμματος ] .Διαβάζοντας ένα περιοδικό επιστημονικό , που εξηγούσε την λειτουργία του σόματος , ένοιωσα την σκέψη να καλπάζει σε κομμάτια που είχα ξεχάσει από πόλη καιρό .Έλεγε της λειτουργίες και την κινήσει που τρέχει σε κάθε κινήσει του κορμιού , και της σκέψης μας και για την ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ και πως μόνο του μπορεί να διορθώσει , κομμάτι που εμείς του καταστρέφουμε .Πραγματικά ένα ωραίο κείμενο για εμένα τον ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΓΡΑΦΙΑ .Αλήθεια πως γεννιούνται και χάνονται όλα σε αυτήν την ζωή , είναι απλός ένα μόριο που ενώνεται με ένα άλλο , μια σεξουαλική κινήσει , και από ένα μίγμα χημείας βγαίνει μια άλλη ζωή .Σίγουρα η αληθινά θα ύπαρχοι η θα χαθεί μέσα σε κομμάτια μιας άλλη επιστημονικής και θρησκευτικής αντιλήψεις .Σίγουρα ο άνθρωπος είναι μια πόλη πολύπλοκη μηχανί που αυτή τρέχει και δημιουργεί η και καταστρέφει κομμάτια δικά της η γύρο της , ένας μεγάλος κεντρικός υπολογισθείς που είναι ο εγκέφαλος που ρυθμίζει , κάθε δικιά μας κινήσει επιθυμία σκέψη αμαρτία και απόλυτη κινήσει , ζωής σε περίεργα εσωτερικές μας αναζητήσεις .Σίγουρα τα πειράματα έφεραν η και ακόμα φέρνουν μια κρυφή κινήσει , του σόματος και γένηκα της ανθρώπινης ύπαρξης μας , όλα αλλάζουν όταν όλα γίνονται ένα κερδοφόρο κομμάτι για μια επιχειρήσει .Κάθε εταιρία επενδύει σε κάθε καινούργιο που θα βγει από ένα εργαστήριο η θα γέννηση μια άλλη μετάλλαξη στην ζωή μας , μην ξεχνάμε πως όλα είναι μια ανθρώπινη αλυσίδα , ο ένας πουλά γνώση επιστήμη ατελείωτες ώρες και ο αλός πληρώνει για όλα αυτά .Η συναλλαγή είναι και αυτή σε ένα παιχνίδι επιβίωσης , μέσα σε ένα λούκι που έφερε η επιστήμη η τέχνη και γενικά η ζωή μας , όλα τρέχουν και ότι μίνι πίσω , χάνετε μέσα στο σύμπαν .Η οικολογικοί συνείδηση είναι μία ανέφικτη κοινωνία όλοι αυτή που μιλάν η θέλουν να αλλάξουν κατή , τρέχουν στην ζωή με μια άλλη νοοτροπία , μια άλλη αληθινοί κινήσει ζωής .Απλός μιλάν για τους άλλους και αυτή ίσος δεν είμαι και απόλυτος δεν τα κάνουν πράξη .Σίγουρα πρέπει η οικολογία να μπόι με άλλους τρόπους στην ζωή μας ξεκινώντας , από την πεδία που σήμερα νόσοι , αν το σόμα που παλεύει για να καταπολεμήσει τον ιό είναι γεμάτο φάρμακα το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό , η εκπαιδεύσει για να κρατήσει τα κεκτημένα σε μια περίεργη χώρα , με αποθέματα βολεμένης μοναξιάς τότε ο οίος θα φάει το σόμα η σάρκα θα λιώσει και , το τέλος της ελπίδας στην γνώση και την νεανική εκπαιδεύσει μας .

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ..............όλα βαίνουν καλά στην ζωή μας και αύριο θα γίνουν ακόμα πιο πολύπλοκα .............ΑΜΗΝ
Ένας φίλος λέει πως κανό ψυχαναλύσει μέσα από το δικό μου άπυρο , δεν ξερό η ουσία είναι πως νοιώθω καλά και ξεκινά η εβδομάδα μου , με μια γαληνή από αυτά τα τρελά που ζω στην δουλεία μου .Η αδέρφι μου με ρωτείσαι γιατί καπνίζω εγώ της απάντησα [ μια φιλί μας καλός άνθρωπος με όλοι την ένια της λέξης έφυγε από καρκίνο στα .....] ποτέ δεν κάπνισε έκανε μια ζωή με κόπο , δουλείας με στέρησης με πολλά κομμάτια που έφερναν συνήθως πόνο .Έφυγε έτσι ξαφνικά ........... εκεί μπαίνει το ερώτημα της θρησκείας και της επιστήμης .Σίγουρα η απαντήσει δεν θα βγει ποτέ σε εμάς τα μικρά μυρμηγκάκια , θα μίνι θαμμένη εκεί που απαιτεί η κινήσει , ενός αλλού κόσμου μας ..............ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ .Έχω υποσχεθεί στο εσωτερικό μου μέσα όσο , ακόμα το κερί της ζωής μου κει να παραμείνω ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ με την αληθινοί ένια , που έχει η σκέψη μου , σίγουρα η σάρκα θα ζητά θα αναζητά , θα χάνετε θα πονά ...........αλλά αυτό δεν αναιρεί την μεγάλη σκέψη που τρέχει στην ζωή μου .

Ο ΘΕΟΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ Ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ που δυστυχώς όλα αυτά έχουν σιγκρουσιακα σινφεροντα , όλα αυτά έχουν ένα άρωμα από χρήμα και εξουσία , μια περίεργη σχέση που τα ενώνει υπόγυια σαν μια ερωτικοί , περίεργη σχέση διό ανθρώπων που ωμός τους ενώνει μια άλλη απιστία .Το κοινό σε αυτήν την ερωτικοί σχέση αίνε πως επηρεάζουν και εξουσιάζουν ζωές και σκέψης .Η αναζήτηση φερνή την τρελά η τρελά το περιθώριο και όλα μαζί μια αιμομιξία σε , κομμάτια που έχουν την ίδια σαρκική ένωση .

ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΤΕ [ λογικό είναι ότι μπορεί να επιβίωση ] αλήθεια τη από όλα αυτά που έχουν πάντα το ίδιο άρωμα .
ΕΞΟΥΣΙΑ
ΧΡΗΜΑ
ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ συνεπώς κενή σκέψη σε μια κοινωνία μεταλλαγμένης σαρκικής απαίτησης ......................ΑΜΗΝ
Και καλή τύχη που λέει και μια κηρία σε ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων ...............[ ομολογούμενος ωραία κηρία που λέει και ένας νομάρχης του λευκού πύργου ]

Λόγια πολλά σαν την σάρκα
Που αναζητά σε δικά σου
Καυτά ερωτηματικά
Σε φίλο στα χείλι εγώ
Και η ένωση φερνή μια γεύση
Που είναι σαν ακριβό ποτό
Σαν τα μάτια που λένε πολλά
Σαν την θάλασσα που κρύβει πολλά
Σαν τα αστερία που λένε μυστικά
Και ωμός η γη θα γυρνά τώρα πια
Ο Χ....? θα αναζητά αυτά
Που ωμός είναι γνωστά στην γειτονία
Όλα έγιναν μια σχέση μαγικά σαν την καρδιά
Που όλο θα πονά θα νιώθει θα αναζητά
Σαν το σπέρμα που θα φέρει μια αλί ζωή ξανά
Και ωμός εγώ σφυρίζω αδιάφορα πια


Υ.Σ
Υποκλίνεται ένας πιανίστας που δεν ξερή να πεζή πια ....................Pigkouinos

Η πάγοι λιώνουν εγώ θα επιβιώσω η θα λιώσω και εγώ σε αυτό που όλοι θεωρούν δεδομένο σε μια γυάλα γεμάτη από αρώματα .ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Θυμάσαι άραγε....!
Παλιά τα φιλά από τα δέντρα πέφτανε γέμιζαν τα γύρο σοκάκια και μαζί ο αέρας τα έστελνε σε μέρη που η φύση δεν τα ταξίδευε ποτέ .Έτσι και εμείς μας πίρε ο άνεμος και μας έστειλε σε μακρινά σοκάκια εκεί που ο πόθος έγινε νοσταλγία .Εκεί που η θρησκεία γέννησε την αναζητήσει την δικιά μας μοναχική ποριά και όλα μαζί γίνανε ένα φίλο που σάπισε και στην θέση του γεννήθηκε μια άλλη ζωή .Μια άλλη αναζήτηση σαν ένα φίλο από το δέντρο που δεν θα είναι το ίδιο την άλλη στιγμή ένα περίεργο ταξίδι ανάμεσα στα θέλω και σε αυτά που δεν ξαναζήτησα ποτέ .

Πως να είσαι άραγε μωρό μου σαν τότε που γνωριστήκαμε .........μάλλον αλλάξαμε και η διό σαν διό φιλά που ο άνεμος και η βροχή τα έστειλαν ποίος ξερή άραγε που...........!


Τα δέντρα μιλάν τρυφερά
Ο άνεμος έρχεται και το κουνά
Τα φιλά πέφτουν και σκορπάν
Σαν τα κορμιά που αναζητάν
Την βράδια την ένωση ξανά
Τα χείλι που θέλουν πάλη
Να νιώσουν ζεστασιά χαρά
Μια σχέση από τα παλιά
Μια ένωση που έρχεται της νύχτες μου
Ξανά και σε αναζητά
Και όλα αυτά γίνονται φιλά
Που τα στέλνει ο αέρας ταξίδια μακρινά
Και η αναζήτηση γίνετε
Μια ατελείωτη μοναξιά

Υποκλίνεται ένας αγράμματος ..........

Ανώνυμος είπε...

Η κραυγές από πτώματα ενός εμφύλιου ?

Μερικές φορές καθόμασταν έξω στην βεράντα και κοιτάγαμε με την γιαγιά μου το απέραντα βουνά εκεί που άκουγες παλιά τα κουδούνια από τα γιδοπρόβατα που βόσκαγαν απέναντι .Μερικές φορές μου έλεγε πρόσεχε συγκεντρώσου και άκου αυτό που δεν ακούν πόλη .Μερικά βράδια εκεί απλά στην βεράντα έκλινα τα μάτια και προσπαθούσα να άκουσα της φωνές τον νεκρών .Απέναντι έγιναν μάχες μετάξι ελλήνων [ εμφύλιος ] η γιαγιά άκουγε εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να ακούσω αυτές της κραυγές τον νεκρών .

Σήμερα η πολιτικοί
απλός κοιτάν σκιές οπός παλιά που εγώ προσπαθούσα να άκουσα της κραυγές μόνο που εγώ δεν έζησα με εικόνες τότε .Η πολιτικοί ωμός οπός και εγώ δεν έζησαν ποτέ μέσα στην κοινωνία δεν έχουν εικόνες να γεμίσουν οράματα και να φέρον αυτό που η κοινωνία ζητά σήμερα ...............οράματα για να πιστέψουν σε κατή που έγινε μια σκιά χαμένη στην ζωή τους .

σε αναζήτησα σαν μια μουσική χαμένη
στην ζωή μου σαν μελωδία
που γράφτηκε από έναν ξεχασμένο
φτωχό ταπεινό μουσικό
σε μια φτωχή ξεχασμένη γειτονία
έτσι απλά σαν την νεκρή γυναίκα
που βρέθηκε νεκρή και ωμός
ήταν ανάμεσα σε πόλους
ένα κουφάρι εκεί ξεχασμένο
σαν όλα που έρχονται και χάνονται μέσα στην ζωή
η μουσική γράφτηκε όταν το κριό
πιρούνιασε το κορμί
του παράξενου μουσικού
μέσα σε μια ψευδαίσθηση ζωής και θανάτου
εκεί που όλα τρέχουν περίεργα
στης στιγμές μας
εσύ και εγώ ενωμένη
και χαμένη σε μια μουσική
που έγραψε μια ξεχασμένη
σκιά στην ζωή μας
και ωμός κλισέ τα μάτια νιώσε
το κενό της ψυχής σου και άκουσε
αυτό που γράφτηκε μόνο για εμάς
μια μελωδία από έναν
περίεργο ξεχωριστώ μουσικό
μέσα σε ένα παγωμένο δωμάτια
που ωμός έφερε την σφραγίδα μιας ζεστής καρδιάς

ΥΠΟΚΛΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ .....!

ShareThis