Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2008

Ομιλία στη συνεδρίαση της ΚΟΕΣ

Εύχομαι και πάλι καλή χρονιά σε όλες και σε όλους. Ζητώ την κατανόηση σας για τις πολύ λίγες καταχωρήσεις μου στο «πολιτικό ημερολόγιο». Διαβάζω με μεγάλη προσοχή τα σχόλια και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Όπως δυστυχώς γνωρίζετε, στον δημόσιο βίο επικρατεί μια παραπολιτική, υποκριτική και συνομωσιολογική προσέγγιση των θεμάτων και είναι πολλοί αυτοί που περιμένουν την παραμικρή αφορμή για να τροφοδοτήσουν σκόπιμες παρεξηγήσεις. Αυτό με κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικό. Πιστεύω πως έτσι προστατεύω όχι τον εαυτό μου, αλλά τον πολιτικό μου χώρο τόσο με την στενή όσο και με την ευρεία έννοια του όρου. Νιώθω βέβαια ότι έχω και πρέπει να πω πολλά πράγματα γι΄ αυτά που συμβαίνουν και κυρίως γι΄ αυτά - τα πιο ουσιαστικά και κρίσιμα- που αφορούν τους πολίτες και μένουν επί εβδομάδες τώρα εκτός τηλεοπτικής πραγματικότητας. Για ορισμένα από τα θέματα αυτά τοποθετήθηκα με την ομιλία μου στην συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, 19.1. 2008. Θέτω την ομιλία μου αυτή υπό την κρίση σας και περιμένω τα σχόλια σας.

120 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ο λόγο σας είναι βάλσαμο στ" αυτιά του κάθε Δημοκρατικού πολίτη και ειδικά των φίλων του ΠΑΣΟΚ. Συνεχείσται κ. Βενιζέλο σας έχει ανάγκη το Κίνημα.Μην αφήνεται τους μικρόψυχους να σας οδηγήσουν στην απογοήτευση. Ηδη έχεται κερδίσει τις καρδιές κι αυτών που δεν σας ψήφισαν στις εκλογές της 11ης Νοέμβρη.Σας εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Είπατε πως η λογική του ώριμου φρούτου δεν οδηγεί πουθενά και πως χρειάζεται μια αλλη πρόταση διακυβέρνησης.Χρειάζονται πρωτοβουλίες.Μα η πολιτική της πρωτοβουλίας δεν εφαρμόστηκε την προηγουμενη τετραετία και οδήγησε σε δυσάρεστο αποτέλεσμα;Νομίζω πως τότε ήταν η ώρα για ώριμα φρούτα.Και τώρα η ώρα για πρωτοβουλίες.Αυτός ο ετεροχρονισμός νομίζω πως είναι ενα σοβαρό λάθος, αλλα ευτυχώς υπάρχει πολιτικός χρόνος να αντιστραφεί ο συσχετισμός δυνάμεων.Και υπάρχει λόγω της 11ης Νοέμβρη.Απλα αυτο που θέλω να πώ είναι πως η υπερδραστηριότητα οδηγεί καμια φορά σε αρνητικό αποτέλεσμα και όχι στο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

harrygrath είπε...

Λογος αρτιος,ενωτικος & οπως παντα πολυσυλλεκτικος,με μονο foul την ( ηπια μεν αλλα ) απο δεξια κριτικη για ταξιδι Καραμανλη στη Τουρκια.

Ανεκαθεν το ΠΑΣΟΚ ηταν ακροδεξιο & τουλαχιστον εθνικιστικο στα " εθνικα θεματα ".

Ο δε Γιωργος Παπ,ενω στη κυβερνηση Σημιτη εκανε προοδευτικο ανοιγμα σε θεματα μειονοτητων,σαν αρχηγος ΠΑΣΟΚ τραβηξε ακροδεξια Καρατζαφερεια γραμμη,οπως στην Ευρωβουλη για το Μακεδονικο.

Το ερωτημα :

Οπως το Πασοκ κατεβαζει τη σοσιαλιστικη γραμμη σε αλλα θεματα,οπως π.χ τη φιλοεγκληματικη στη Δικαιοσυνη,παρα τη θεληση του
λαου που θελει αυστηροτητα & θανατικη ποινη,γιατι δεν κατεβαζει & τη διεθνιστικη γραμμη του " αυτοπροσδιορισμου " σε εθνικα θεματα,οπως της ονομασιας Δ.τ. Μακεδονιας ?

Sofia Maria Angelara είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο, καλή χρονιά. Επιτέλους μιλήσατε. Καιρό περιμέναμε αυτήν την στιγμή. Έχω γράψει τις εντυπώσεις μου στο blog μου.
Με δυο λόγια: Συμφωνώ με όλα όσα είπατε, συνεχίστε κατ' αυτόν τον τρόπο και πιο δυναμικά ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα σχόλιο που μου άρεσε και το παραθέτω αυτούσιο ως τροφή για σκέψη. Νομίζω πως αφορά κάποιους από εμάς.

"Νομίζω ότι η κατάχρηση των προσόντων, αν υπάρχει εγωκεντρική διάθεση, μπορεί να καταλήξει σ' ένα μεγάλο μειονέκτημα. Το πρόσωπο που θα παγιδευτεί και θα ζήσει ανάλογα με τα προσόντα του, γρήγορα θα απομονωθεί. Οσο δημόσια ένα άτομο διογκώνει άμετρα την παρουσίαση των προσόντων του, τόσο περιθωριοποιείται."

Ανδρέας Παπανδρέου στο Θανάση Λάλα.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις δυό μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές κι όσοι στηρίξαμε Βενιζέλο, "θυμωμένοι" από το αποτέλεσμα, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα κατρακύλισαν πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι θα φαντάζονταν κι οι πιο ακραίοι βενιζελικοί σαν και του λόγου μου.

Τη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις παρά την πνιγμένη στα σκάνδαλα κυβέρνηση έρχεται να δέσει η σταθερή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, που μας κάνει πλέον, σαν Πασόκους, ν' αναρωτιέμαστε: με τον ήλιο τα βγάζουμε, με τον ήλιο τα βάζουμε, τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

Είναι εντυπωσιακός ο αριθμός όσων παρεμβαίνουν σ' αυτό το blog για να καταγράψουν μια αδίρρητη πραγματικότητα: ότι μ' αυτό το κόμμα δεν πάμε πλέον πουθενά και με τον Βαγγέλη ακόμα αρχηγό του.

Όταν η κοινωνία έχει ανάγκες, κάποιοι θα βρεθούν να τις καλύψουν, όσο εμείς ακόμη προσδοκούμε ότι θα γυρίσουν τα πράγματα και θα πάρει το κόμμα στα χέρια του ο Βαγγέλης.

Είναι ακραίο αυτό που θα πω, αλλά εδώ ο Βαγγέλης θα πρέπει να εμπνευστεί από την 3η του Σεπτέμβρη. Εκεί που οι άλλοι θα πηγαίνουν σ' ένα Συνέδριο, αυτός θα πρέπει την ίδια μέρα και ώρα να πάει δίπλα ν' ανακοινώνει το νέο κόμμα.

Έτσι δεν έκανε ο Αντρέας?

Ανώνυμος είπε...

Στο λόγο σας διαβάζουμε:

Οι πολίτες που προσβλέπουν στα μικρά κόμματα, που αναζητούν μια αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης, κάτι θέλουν να πουν. Αλλά ξέρουν πολύ καλά ότι μόνο με αυτά δεν κυβερνιέται ο τόπος. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται μια άλλη πρόταση διακυβέρνησης.

Όπως είπατε κάτα κάποιον τρόπο ο ίδιος οι πολίτες έχουν απηυδήσει και ψάχνουν διεξόδους.Διέξοδο είναι πλέον φανερό ότι δεν παρέχει το πασόκ του Γ.Παπανδρέου.Το πασόκ έχει αποκτήσει πικρή και άσχημη χροιά στα χείλη των Ελλήνων για πολλούς και γνωστούς επί το πλείστον λόγους.Η λύση δεν στο κομματικό αδιέξοδο δεν μπορεί να είναι το ίδιο το κόμμα που εν μέρει το δημιούργησε,η λύση θα έρθει -αν έρθει- από ένα κόμμα με νέα πνοή και όραμα.Αυτο έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε στην φάση που έχει περιέλθει η χώρα γενικότερα και το πασόκ με τις σταλινικές τακτικές που έχει επιδείξει προσφάτως ειδικότερα.Σας ρωτώ ευθέως,υπάρχει στο μυαλό σας κάτι τέτοιο πολύ περισσότερο αν η κατάσταση εμμείνει η ακόμα χειρότερα επιδεινωθεί -που δυστυχώς είναι και το πιθανότερο;;;

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζελο,

Διαβασα την ομιλια σας εδω. Πολλη καλη, ειστε πιθανον ο μονος πολιτικος που εκτος απο υψηλη ικανοτητα εκφρασης μπορειτε και διατυπωνεται με ακριβεια λεηζερ τα προβληματα στις πραγματικες τους διαστασεις και με σαφηνεια.

Κοιταχτε, ο πνιγμενος (ΓΑΠ & οι στυλοβατες του) απ' τα μαλλια του πιανεται, οσον αφορα την επινοηση του εσωκομματικου εχθρου. Ποιος ηταν αυτος που ειχε πει κι αν ακομα δεν υπαρχει ενας πραγματικος εχθρος, εμεις θα πρεπει να τον εφευρουμε? Μου φαινεται ηταν ο Γκαιμπελς που το ειπε. Τελος παντων. Ο Γιωργος προσπαθει να μεταφερει στο παρον πιθανον μαθηματα που πηρε απο προβληματα που βιωσε στο ΠΑΣΟΚ οταν ηταν αρχηγος του ο Ανδρεας. Βλεπει συνωμοσιες, βλεπει υπονομευσεις, λειτουργει συγκεντρωτικα, χαραζει δικη του πολιτικη, κλπ. Με τη διαφορα, βεβαια, οτι ο Γιωργος δεν ειναι ο πατερας του. Και ενω τον ηγετη Ανδρεα τον "ανεβαζαν" τα προβληματα και οι μικρες του επαναστασεις, τον Γιωργο, ομως, τον καταστουν αδυνατο και ελλειπη να χαραξει τη σωστη πολιτικη για το Κινημα. Γιατι ο ιδιος παθαινει συγχυση, και βγαινει προς τα εξω ελλειπης. Και εδω παλι μπαινει το προβλημα της προσωπικοτητας του ηγετη του κομματος, που αν δεν ειναι χαρισματικη και αποτελεσματικη στην παραγωγη πολιτικων, ειναι καταδικασμενη να υποβιβασει το ρολο του. Εδω ενας Ανδρεας και ειχε προβληματα καθε τοσο (οι "4", ο Παγκαλος, ο Κοσκωτας, ο Μητσοτακης, κ.α.) φανταστειτε ποσο μαλλον που ο γιος του Γιωργος δεν εχει τετοια προβληματα, παρα μονον τον ιδιο του τον εαυτο. Ουσιαστικα, ολοι τον εχουν αφησει "ησυχο" το Γιωργο, γιατι οι παντες εχουν διαπιστωσει, απ' την δικη του ηγετικη ομαδα και τους οπαδους, μεχρι τον Καραμανλη και το εκδοτικο κατεστημενο, οτι ο Γιωργος δεν ειναι απειλη, ειναι ενα καλο παιδι, με σχεδον ανυπαρκτες ικανοτητες να ηγηθει ενος μεγαλου κινηματους σε τετοιες δυσκολες εποχες για την Ελλαδα. Ειναι δεδομενος ο Γιωργος, και τον εχουν αφησει ολοι ησυχο μεχρι να φθαρει εντελως. Απ' την αλλη εχει παγιωθει αυτο το 2% με 3%, που υπολειπεται του Καραμανλη. Ο Καραμανλης ο ιδιος να επαιζε στο ροζ βιντεο, και να το επαιζαν ολα τα καναλια, ο Γιωργος παλι 2% θα υπολλειποταν με το κομμα του απ' τη ΝΔ. Εχει παγιωθει το πραγμα. Και ετσι θα παμε μεχρι τις Ευρωεκλογες.

Εσεις καλα κανετε, ετσι οπως τα χειριζεστε τα πραγματα. Τι αλλο να κανετε? Οπως ειπατε, του αφησατε το πεδιο ανοιχτο του Γιωργου, και ειναι δουλεια του να χαραξει πολιτικη, να φερει τον κοσμο στο ΠΑΣΟΚ, να κανει αντιπολιτευση. Αυτα που λενε πολλοι, καντε δικο σας κομμα, ειναι κουραφεξαλα. Η Ελλαδα δεν πασχει απο κομματα, πασχει απο ιδεες και απο ανθρωπους που θα μπορεσουν να τις εφαρμοσουν και να καλυτερεψουν τη ζωη του μεσου Ελληνα πολιτη. Ποσα κομματα δεν εχουμε. Ειναι, δηλαδη, αναγκη να εχετε δικο σας κομμα για να παραγετε ιδεες? Οχι, βεβαια. Αυτοι που σας παροτρυνουν θελουν να σας εκτοπισουν η και να βαλουν το ΠΑΣΟΚ σε μεγαλες περιπετειες διασπασης. Δεν χρειαζεται να φτιαξετε δικο σας κομμα. ΝΑ λετε τη γνωμη σας χρειαζεται μεσα σε συνθηκες εσωκομματικης δημοκρατιας. Και αυτο να κανετε παντα. Δεν μπορουν οι λιγοι να επικαλουνται την ενοτητα, και να βλεπουν εχθρους εκει που δεν υπαρχουν.

Οσον αφορα τον Καραμανλη, κριμα που αποδειχτηκε τοσο κατωτερος των περιστασεων. Οταν εκλεχτηκε, ειχαμε τις αμφιβολιες μας για τις ικανοτητες του, αλλα φαινεται οτι το κρυφτο του και η σοβαροφανεια του εκρυβαν τελικα μια βαθια ανικανοτητα και τεραστια ελλειψη εμπειριας του. Δεν ειχε τελικα τις ικανοτητες να διοικησει την Ελλαδα. Και αυτο συνεβη επειδη δεν ειχε περασει απο κανενα ποστο, ουτε σαν υπουργος. Τελικα το κομμα του τον εβαλε μπροσταρη επειδη ειχε το ονομα και μια σοβαροτητα που θυμιζε εκεινη του Θειου του. Οπως δηλαδη και τον τωρινο Αμερικανο Προεδρο. Ανθρωποι απο δυναστειες με ελλειπη η και ανυπαρκτα προσοντα και σε ιδεες και στην εφαρμογη τους. Ανθρωποι υποχειρια του κατεστημενου. Αλλα αποδειχτηκε ανικανος ο Καραμανλης. Τεσσερα χρονια απ' την αναλειψη της εξουσιας και πρωθυπουργιας του, η χωρα παραπειει, με τεραστια ανεργια, ακριβεια, σκανδαλα, και μια οικονομια που βασιζεται σε σαθρα υποβαθρα, οπως η επιπλαστη αυξηση του Εθνικου Προιοντος, και μαγειρεμενοι αριθμοι που κρυβουν την πραγματικη, ασχημη, εικονα της οικονομιας. Τελικα, ολοι αυτοι, απ' τον Γιωργο μεχρι τον Κωστα, και τον αλλο Τζωρτζ, δινουν την εντυπωση οτι ζουν στο δικο τους πλανητη. Που τους βρηκαμε, κ. Βενιζελο? Γιατι, τελικα, ο Ελληνας πολιτης παρασυρεται απ' τα μεγαλα ονοματα και τις φρουδες υποσχεσεις? Γιατι δεν επαναστατει ο κοσμος να μπει μπροστα και να αξιωσει μια καλυτερη ζωη? Μηπως εχουν ολοι οι πολιτες αποκοιμηθει? Η μαλλον φταιει που οι πριγκηπες εχουν καταλαβει πειρατικα τη δημοκρατια και του θωκους? Σ' αυτη τη συγκυρια εσεις περιμενετε τους στη γωνια. Ειστε πιθανον ο μονος, μετα τον Ανδρεα Παπανδρεου (και δεν φοβαμαι να το ξαναπω), που εχετε ακριβη, σε επιστημονικη βαση, γνωση των προβληματων της χωρας και ειστε ταυτοχρονα ικανος να ηγηθειτε της μεγαλης δημοκρατικης παραταξης, χωρις να εχετε την αναγκη να συναψετε συμβολαια και υποσχεσεις, οπως εκανε ο Σημιτης το '96. Γι αυτο θα σας πολεμησουν λυσσαλεα. Να ειστε ετοιμος. Γιατι συντομα θα σας καλεσουμε να μπειτε μπροστα.

Με τιμη,

Γ.Γ.Γ.

mag είπε...

Καλή χρονιά και σε σας προπάντων με υγεία!!!
Καταλαβαίνω την επιφύλαξη απολύτως, όμως πιστεύω ότι φτάνει πια.
Μας λείπετε πολύ και χάνουμε την αμεσότητα της επικοινωνίας, η οποία εμένα τουλάχιστον, μου έδινε μια ασφάλεια ότι έχω να κάνω με έναν πολιτικό κοντά στον απλό πολίτη.
Πολύ καλή ιδέα μου φάνηκε η δημιουργία ομίλου προβληματισμού ή κάπως έτσι.Θα ήθελα να μάθω περισσότερα γι αυτό.
Στο σχολείο που εργάζομαι έχουμε εδώ και χρόνια καθιερώσει με άλλους συναδέλφους και τα παιδιά ,τα λεγόμενα Θ.Ε.Π. (Θέματα Εβδομαδιαίου Προβληματισμού).
Η ανταπόκριση και ο προβληματισμός είναι ενθουσιώδης και αναπάντεχα εκπληκτικός τις περισσότερες φορές. Τα θέματα είναι επίκαιρα, αφορούν στην καθημερινότητα του σχολείου ,που είναι μια μικρή κοινωνία ,αλλά και σε θέματα που αφορούν την υπόλοιπη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις.
Όσον αφορά την ομιλία σας διέκρινα ψυχραιμία από μέρους σας και μου φαίνεται σωστή επιλογή.Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει κάποιος από τη θέση τη δική σας ή τη δική μου για να σταματήσει την υποτίμηση με όλους τους τρόπους της νοημοσύνης των ανθρώπων που δεν εχουν καμιά σχέση με οποιαδήποτε εξουσία.
Είναι κρίμα να μας δουλεύουν έτσι και να μην ακούγεται καμιά φωνή αντίθετη.
Και όχι ότι την περίμενα βέβαια από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ...
Η πρώτη παράγραφος της ομιλίας σας που αναφέρεται στο παρόν και το παρελθόν με αντιπροσωπεύει απολύτως.
Πολλά ακόμα θα ήθελα να γράψω αλλά τα περισσότερα είναι ερωτήματα που αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα απαντήσετε λόγω της συγκυρίας.
Ελπίζω όμως ότι θα ξαναζωντανέψει το μπλογκ γιατί τή θέλησή σας και τη δυνατότητα σας για άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, την υποστηρίζω σε κάθε ευκαιρία σε όλους αυτούς που έλεγαν ότι είστε σνομπ, εγωπαθής, εξουσιομανής και κακός...μέχρι την 11/11 αλλά και συνεχίζουν μέχρι σήμερα.Ο ψεύτης βοσκός δεν αλλάζει μέχρι να την πατήσει.
Καλή δύναμη σε ότι προσπαθείτε και να θυμάστε ότι δεν είστε μόνος.

g.antonopoulos είπε...

Θεωρώ την μέχρι τώρα στάση σας πάρα παλύ διακριτική και ουσιαστική. Επειδή ακούγονται όμως κάποια σχόλια περί ίδρυσης νέου κόμματος (χωρίς απαραίτητα αυτό να το χρεώνω σε σας)νομίζω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Μέσα από αυτό το μεγάλο κόμμα (κίνημα) ας προσπαθήσουμε όλοι μας (ο καθένας από το πόστο που του αναλογεί) να το επαναφέρουμε στην εξουσία. Αν αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τον σημερινό του Αρχηγό ας τον βοηθήσουμε όλοι μας. Αν όμως όχι, να είστε σίγουρος ότι όλοι (ακόμα και αυτοί που σας πολέμησαν σκληρά), θα δουν στο πρόσωπό σας και θα πειστούν πλέον ότι 'σεις έχετε τη δυναμική να το κάνετε πράξη. Συνεχίστε την καλή δουλειά και να ξέρετε ότι όλοι εμείς που σας υποστηρίζουμε σας βλέπουμε σαν τον μελλοντικό Αρχηγό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυριανό Πρωθυπουργό της Χώρας.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Θεμιτή και σεβαστή η προσπάθεια διαφύλαξης είτε του εαυτού σας είτε του πολιτικού σας χώρου από σκόπιμες παρεξηγήσεις.
Εν τω μεταξύ, ποιός θα διαφυλάξει την πόλη και το περιβάλλον της, και τα λεφτά μας, από άσκοπα και αχρείαστα έργα όπως αυτό της επέκτασης του Α/Δ που 'θάβεται' και 'θάβετε' στον βόρβορο της καθημερινότητάς μας;

Περισσεύει κανείς στο επιτελείο σας να μας απαντήσει αν έχετε κάποια θέση στο θέμα ή φοβάστε μη τυχόν και 'παρεξηγηθείτε σκόπιμα';

Πέστε μας τουλάχιστον αν βρίσκετε λογική τη στενή συνύπαρξη δύο Νοσοκομείων (Παίδων και Ογκολογικό) με το κατώφλι του διαδρόμου προσαπογειώσεων 'υπερατλαντικών' πτήσεων.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

Όπως πάντα ένας λόγος μεστός και ταγμένος στην αναζήτηση και το προβληματισμό, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!
Σύντροφε Βενιζέλε ένα μπράβο από καρδιάς!
Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ πια είναι η ανικανότητά του στο να μπορεί να αντιληφθεί τη λαική κατακραυγή! Ανύπαρκτη αντιπολιτευτική γραμμή! Ανύπαρκτο πολιτικό και κοινωνικό στιγμα!
Πιστεύω οτι αυτό πρέπει να το διορθώσουμε τάχιστα γιατί ο κόσμος μας θα φύγει για πάντα!
Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να το ξαναβρεί!

lyberatos είπε...

Στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές θεωρήσαμε πως το ΠαΣοΚ υπο τον κ. Γ. Παπανδρέου ηττήθηκε από την χειρότερη κυβέρνηση της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Κάναμε λάθος.

Αυτό θα συμβεί στις επόμενες.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο,
διάβασα την ομιλία σας και δεν νομίζω ότι μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι.
-Αναμφίβολα η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκει στο Πρόεδρο. Η επιλογή των προσώπων (όπου προβλέπεται αυτό) είναι και αυτή δικιά του. Οπως άλλωστε και τη περίοδο 2004-2007.
Και είναι απολύτως κατανοητό να κρατάτε διακριτική στάση στα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά.
-Η εσωστρέφεια του ΠΑΣΟΚ είναι η αιτία της πτώσης των ποσοστών του. Οσο δεν απαντάμε στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών και αναλλωνόμαστε στο κυνήγι εσωτερικών εχθρών, η περαιτέρω φθορά είναι δεδομένη.
-"Η μιντιακή αντιπολίτευση" ασφαλώς δεν είναι ό,τι το καλύτερο.
Προς το παρόν πάντως είναι η μόνη αντιπολίτευση...
Και ευτυχώς που υπάρχει και αυτή και βγάζει κάποια "άπλυτα" της Κυβέρνησης στη φόρα!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη θέλω να μου απαντήσεις τι νόημα έχει ένας νέος ως 35 ετών (ο πατέρας και η μητέρα του που αγωνιά γιαυτόν θα είναι κατα μεσο όρο 60 ετων,ψηφοφόροι είναι και αυτοί) να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ; γιατί να το κάνει; πόσοι εκεί στο συνέδριο ήταν κάτω των 35 (ποσοστό);




Χαιρετώ
Καλή οργάνωση
Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ο περιεκτικός σας λόγος, η σιγουριά που πηγάζει από τα λεγόμενά σας και η αυτοπεποίθηση με την οποία κινείστε στο χώρο αποτελούν added value στην προσωπικότητά σας. Ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο, παρόλα αυτά παρακολουθώ τις κινήσεις και τις ανακοινώσεις σας, προσπαθώντας να διακρίνω το πραγματικά διαφορετικό και τελικά να πειστώ γι'αυτό.
Είναι σημαντικό να μην χάσετε την ποιότητά σας. Με βαθιά εκτίμηση Μαρία

Ανώνυμος είπε...

από λόγια καλά πάμε. Μέσα στη σήψη η ΝΔ 2-3 μονάδες μπροστά. Τελικά εκτός από λόγια θα αποφασίσετε να κάνετε πράξη τίποτα από αυτά ή θα δηλώνετε κάθε τρεις και λίγο την υποταγή σας σας στον ανίκανο; Θα πάτε να ζητήσετε έγκριση για τον ομιλο;
Τι κατάντια!! Απο το "μελλοντικός ηγέτης" στις συναντήσεις υποταγής

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη με τη υποψηφιοτητα σου μου ειχες δοσει ελπιδα και για πρωτη φορα ασχοληθηκα στα 25 μου λιγο με την πολιτικη... Ομως το ΠΑΣΟΚ με προσγειωσε...

Τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο και το ΠΑΣΟΚ δεν ειναι σε καλητερη μοιρα απο τη ΝΔ. Ολοι τους φτενε που εχουμε φτασει εδω!

Και σε ρωτο Βαγγελη: ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΙΣ ? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ?
ΔΟΣΕ ΜΟΥ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ! ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΟΣΤΑΣ !
Και αν η Ελλαδα θελει να μεινει στα σκατα θα μου αρκει η θυσια σου! Καντη ομως! ΞΕΒΟΛΕΨΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ευχαριστώ για τη μη απάντησή σας στο ερώτημα που δεν μπήκατε καν στον κόπο να αναρτήσετε...
Αυτή την 'νέα' πρόταση διακυβέρνησης επαγγέλεστε;
Κωστής Γκορτζής

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
George είπε...

Συνεχίστε με περισσότερη ορμή. Η ίδρυση νέου κόμματος είναι αναγκαία και ως υγιής απάντηση στην αποτυχία του δικομματικού πολιτικού συστήματος. Κι αυτά ανεξάρτητα από το ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει όραμα ούτε δύναμη ούτε προοπτική.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,ελπιζω να μην συμμορφωθειτε με τις υποδειξεις για μη ιδρυση του φορεα σας.Αν γινει αυτο θα εχετε συμβιβαστει με τη μετριοτητα και εμεις θα πρεπει να κοιταζουμε προς αλλες πολιτικες κατευθυνσεις.Το ιδανικο θα ηταν καποια στιγμη ο ομιλος ιδεων σας να μετεξελιχθει σε πολιτικο κομμα.Κυριε Βενιζελο μην συμβιβαστειτε.Απεγκλωβιστειτε απο το χαος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,
είναι γεγονός ότι, παρά τα παχιά λόγια για διαφάνεια και αξιοκρατία, η παρούσα κυβέρνηση είναι μία γνήσια ΔΕΞΙΑ κυβέρνηση.
Τα πάντα περνάνε από κομματικό έλεγχο και ΟΛΑ εξαργυρώνονται σε ψήφους και λοιπά… ανταλλάγματα.
Συμβάσεις, ανανεώσεις συμβάσεων, μετατροπές συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, προαγωγές, μεταθέσεις ακόμη και τα προγράμματα stage του ΟΑΕΔ περνάνε από τον αυστηρό κομματικό έλεγχο της δεξιάς. Στην κυριολεξία δεν αφήνουν τίποτε να πέσει χάμω…
Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δεν θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ απαντά επαρκώς. Δεν θεωρώ επίσης ότι προστατεύει επαρκώς τα μέλη και τους φίλους του. Και αναφέρομαι σε αυτούς και μόνο γιατί ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ τολμούν να δηλώσουν τη κομματική τους ταυτότητα και συνεπώς είναι πιο ευάλωτοι… Για τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να το «παίζουν σε διπλό ταμπλό»…
Το θέμα θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό διότι ταλαιπωρείται πάρα πολύς ΠΑΣΟΚικός κόσμος.
Η παρούσα κυβέρνηση δεν έκανα ούτε ένα βήμα προς την αξιοκρατία σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ που τόλμησαν να βάλουν πολλές βάσεις. Αναμφίβολα απαιτείται και άλλη δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.
Δυστυχώς όμως επικρατεί μία ισοπεδωτική λογική ότι: «τόσα χρόνια εσείς βολευτήκατε τώρα είναι η σειρά μας!».
Και μακάρι να ήταν έτσι…

Ανώνυμος είπε...

Παρόλο που συμφωνώ πως η πορεία του ΠΑΣΟΚ θα ήταν καλλίτερη με εσάς αρχηγό, θεωρώ ότι οποιαδήποτε κίνηση τώρα είναι μάλλον πολιτικά άκαιρη και ίσως και άνανδρη. Πρέπει όλοι να ξέρουμε να χάνουμε ... αλλά και πότε πρέπει να διεκδικούμε μια δεύτερη ευκαιρία. Μετά τις επόμενες εκλογές βλέπουμε ανάλογα με το αποτέλεσμα ... ίσως η αλλαγή έρθει από μόνη της χωρίς να μας κάνετε πρώτα να αγανακτήσουμε ....

ΑΓΙΟΣ είπε...

Λόγος μεστός, συγκροτημένος, σαφής. Για άλλη μια φορά αποδείξατε πως το πολιτικό επιχείρημα είναι αυταξία. Για άλλη μια φορά "ανοίγετε" δρόμο και δίνεται με το παράδειγμά σας, με τον σύγχρονο πολιτικό και προγραμματικό σας λόγο, το μήνυμα στη μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ότι μόνο με κατάθεση ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και την αποσαφήνιση του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να κερδηθούν οι μάχες. Όχι απλώς και μόνο οι μάχες οι εκλογικές. Αλλά κυρίως, οι μάχες του πολίτη. Και ναι! Η ανάγκη για ενότητα της παράταξης είναι αδήριτη. Η ανάγκη για ενιαία συμπαράταξη όλων στον κοινό αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές πρακτικές της κυβέρνησης Καραμανλή είναι όρος εκ των ων ουκ άνευ. Όμως η ενότητα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει επί τη βάση μιας χαραγμένης και λειτουργικής στρατηγικής, απαραίτητη προϋπόθεση για την οποία είναι η αποκρυστάλλωση του ιδεολογικού στίγματος και του πολιτικού προγράμματος της παράταξης. Όχι πια αμηχανία και σιωπή. Όχι πια επικοινωνιακοί τακτικισμοί.

Το κόμμα σας χρειάζεται, κύριε Βενιζέλο. Μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Καλή χρονιά και καλό αγώνα...

killbill είπε...

Ευάγγελε μην καθυστερείς τη δημιουργία του κόμματός σου. Οι έλληνες εχουν ανάγκη μια επανάσταση ήθους και ηθικής. Εαν έχεις τα κότσια και τις αγνές προθέσεις ξεκίνα τώρα και κλείστους τα μαγαζάκια...

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΡΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΣΟΥ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΟΜΙΛΟΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΒΑΓΓΕΛΗ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Ας ελπίσουμε ότι αύριο από την συνάντηση Βενιζέλου Παπανδρέου θα βγει κάτι καλό.
Ας παραβλέψουμε ότι αυτή η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία Βενιζέλου και ας μην πούμε ποιος είναι αυτός που από ότι φαίνεται εργάζεται περισσότερο για το όλον ΠΑΣΟΚ.

Ας παραβλέψουμε ακόμα, ότι οι επιλογές της μιας πλευράς είναι αυτές που έδωσαν το σύνθημα και τροφοδότησαν Σενάρια διάσπασης, ρηχές ερμηνείες του καθαρού κόμματος… απόψεις όπως «λίγοι και καλοί» και άλλες τέτοιες διχαστικές φαιδρότητες.

Ας ξεχάσουμε ποιος είναι αυτός που ποτέ δεν δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει διαγραφές!

Ας ξεχάσουμε ακόμα ότι έγινε στο Παρελθόν ακόμα και εχθές… προχθές.. με κίτρινες κάρτες… …ανακοινώσεις και… διαρροές….

Ας τα αφήσουμε πίσω.

Ας αντιληφθούμε απλά…

ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες για την ενότητα καθώς αύριο συναντιούνται οι δυο πυλώνες του ΠΑΣΟΚ, όπως διαμορφώθηκαν από τα γεγονότα το τελευταίο διάστημα.

Ο ένας στην θέση του εκλεγμένου προέδρου και ο άλλος στην θέση που του όρισε η Ελληνική κοινωνία που στηρίζει πολλές ελπίδες πάνω του.

Δεν έχουμε πολλά να κάνουμε, παρά μόνο να ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την συνάντηση. Κάτι καλό..

Κάτι που θα δώσει την δυνατότητα στους συντρόφους της μιας πλευράς να επανα δραστηριοποιηθούν σε ένα κόμμα που τους έχει φτύσει στα μούτρα…!

ΝΑΙ!

Διαγράφοντας με μια μονοκονδυλιά τους αγώνες τους και θεωρώντας τους προδότες ή και εχθρούς.

Να ξανακολλήσουμε το ΠΑΣΟΚ διατηρώντας την αξιοπρέπεια τους.

Με προοπτική για όλους και… σχέδια για το μέλλον… όλων.

Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει

Θέλω να ελπίζω…

Ότι η νηφαλιότητα θα κυριαρχήσει και ότι κάτι καλό θα βγει.

Ειδικότερα εάν η μια πλευρά πάψει να θεωρεί την διάσπαση θέμα χρόνου

και πάψει να είναι ανασφαλής.

Θέλω να ελπίζω ότι κάτι καλό θα βγει..

Ενώ δεν θέλω ούτε να διανοηθώ ότι εκεί θα βγούμε χωρίς επιλογές και σε μονόδρομο.

Γιατί οι μονόδρομοι ταιριάζουν στο Νταχάου και όχι στο ΠΑΣΟΚ!

Υ/Γ.Μπράβο στο συντροφο Βαγγέλη Βενιζέλο για την πρωτοβουλία του!

Ήταν κάτι που έπρεπε να έχει γίνει!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο

Η πολιτική μας ζωή και ο δημόσιος βίος βρίσκονται σε κατάντημα. Αυτό φαινόταν κι από την πρώτη τετραετία της παρούσας κυβέρνησης όπου πρώτος ο πρωθυπουργός και από πολύ νωρίς εισήγαγε τη χυδαιότητα στην ζωή μας.
Δεν ξέρω από πολιτικά, άρχισα όμως να τα παρακολουθώ εδώ και 2 χρόνια περίπου, μετά από εκείνη την συνεδρίαση της βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης όπου και τρόμαξα. Ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές, με παιδαριώδεις ομιλίες που θύμιζαν τα βιβλία ιστορίας του δημοτικού, μας έλεγαν ότι θα μας κυβερνήσουν πολύ ηρωϊκά, το εύρος της απροετοιμασίας και η έλλειψη επαφής με τον σύγχρονο κόσμο που αποτυπωνόταν στον λόγο τους μου προκάλεσαν τέλεια ανησυχία για το μέλλον μας.
Ο στρωτός, εύληπτος λόγος του κ.Σημίτη, που η διάστρωσή του εμπεριείχε τόσο τη δουλειά που γινόταν στην κυβέρνηση αλλά και την προοπτική της, ήταν πολύ μακριά. Ήταν ολοφάνερο ότι αυτοί οι κυβερνήτες ήταν τελείως ακατάλληλοι και απαράδεκτα απροετοίμαστοι για ένα τόσο σοβαρό έργο όπως η κυβέρνηση μιας χώρας. Η συνέχεια μπορούσε να προβλεφθεί, και θυμάμαι την κα Διαμαντοπούλου ν' απορεί με τις ηρωϊκές δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου...πηγαίναμε ολοταχώς πίσω.
Η πρόθεση των κυβερνώντων, αποτυπώθηκε στην πρώτη τους μέριμνα. Αυτή ήταν η εξεταστική επιτροπή για τους εξοπλισμούς και το εύκολο χρήμα των προμηθειών. Δεν υπήρχε πρόθεση διακυβέρνησης. Και με την εμφανέστατη έλλειψη προετοιμασίας, αν υπήρχε, δεν θάταν εύκολα εφικτή. Σήμερα, οι ομιλίες των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης έχουν βελτιωθεί, αλλά η αίσθηση ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κυβερνούν αλλά κάνουν δουλειές με τα λεφτά μας και τη γη μας, τη χώρα μας και τις υποδομές της, έχει μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.
Σαν απλός πολίτης, με την προτεραιότητα στη δουλειά και άσχετη όπως σας είπα από πολιτικά, δεν ξέρω το ιδιαίτερο έργο σας στο ΠΑΣΟΚ, εκτίμησα όμως το ότι ήσασταν ο πρώτος πολιτικός που διαμαρτυρήθηκε άμεσα και δημοσίως για το αποτέλεσμα των εκλογών που ξανάφερνε αυτούς - τους άθλιους πια κυβερνήτες - στο τιμόνι της χώρας. Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών με λύπησε, καθώς δεν χρειάζεται να ξέρεις από πολιτικά για να καταλάβεις ότι 3.5 χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να σκεφτείς, να επεξεργαστείς και να θέσεις σε εφαρμογή τις ιδέες σου μέσα στο κόμμα. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί η διατύπωση του ιδεολογικού στίγματος ήταν η προτεραιότητα. Συμφωνούσα μαζί σας ότι προτεραιότητα ήταν να απαλλαγεί ο τόπος από μια καταστροφική κυβέρνηση. Λυπήθηκα που οι συνάδελφοί σας έκριναν υπέρ του κ. Παπανδρέου και κατά του τόπου. Γιατί ακριβώς μια ιδεολογία, συγχωρείστε μου το απλοϊκό της σκέψης, κάνεις μια ομάδα εργασίας, τη βρίσκεις και προχωρείς. Πρακτικά δηλαδή δεν χρειάζεται ν' ασχοληθεί ένα κόμμα ολόκληρο για να ψάξει την ιδεολογία. Η ιδεολογία επίσης είναι και καταγραφή των δυνατοτήτων των παραγωγικών δυνάμεων και πόρων, συνάγεται βάσει πραγματικών δεδομένων, για νάναι και αποτελεσματική. Η θεωρία και πολύ παραπάνω η πρόθεση ενασχόλησης με αυτήν σε ορίζοντα τετραετίας μοιάζει ακατανόητη πολυτέλεια, δηλαδή ζούμε μια πολύ περίεργη αλλά και κακή, αυτό είναι το κυριότερο, κατάσταση.
Εκτίμησα τη στάση σας και στη συνέχεια, θα ήταν λάθος να εγκαταλείψετε το κόμμα, το σωστό είναι να το κερδίσετε :).
Η κρίση του κ. Παπανδρέου, που αποτυπώθηκε στην επιλογή των πολιτικών που τον στήριξαν, είναι λανθασμένη. Απαξιώνει το 38% της λαϊκής βούλησης, που είναι σημαντικό τμήμα πολιτικού δυναμικού. Δεν κατάλαβα, ούτε εδώ, πως έκρινε ότι έχουμε την πολυτέλεια να συντηρούμε άεργους βουλευτές, και πάλι συγχωρείστε μου την έκφραση, είναι εκτός τόπου, χρόνου και εποχής. Είμαστε μια μικρή χώρα, σας χρειαζόμαστε όλους. Είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και καμμία σχέση δεν έχει, παρά τα φαινόμενα και τα λόγια, με την ουσία των όσων θεωρητικά κι εντελώς αφηρημένα επαναλαμβάνει πια συνεχώς.

christoforos είπε...

Διάβασα προσεκτικά την ομιλία σας.Την κοινωνιολογική διάγνωση την αφήνω στην άκρη.
Για την ρητορική σας όμως, το επικοινωνιακό προφίλ, όπως το λένε σήμερα, θα ήθελα να πω τα εξής:

Πρώτον, μιλώντας αδιάλλειπτα για κρίση (τόσο εσείς όσο και το κόμμα σας) βάζετε τον πύχη πάρα πολύ ψηλά και έτσι μας ΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ότι θα αποτύχετε. Κοινός Νους. Ο κόσμος δεν είναι πλέον τόσο ηλίθιος για να πιστεύει σε θαύματα και θαυματοποιούς. Οπότε εξακολουθεί να ψηφίζει συντηρητικούς. Πέραν του ότι ο ορισμός της κρίσης δεν ταιριάζει στην ελληνική περίπτωση. Μάλλον περί τεχνικών σφαλμάτων πρόκειται.

Πρόταση: Η κρίση δεν χρειάζεται υποβολείς. Μιλήστε καλύτερα για πρακτικότερα ζητήματα.

Δεύτερον, το στοίχημα του ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι είναι διπλό, δλδ, από τη μία να εμπλουτίσει, να ενισχύσει, να επαναπροσανατολίσει την αριστερή του φωνή , πρώτα απ' όλα όμως να φέρει το πολιτικό κέντρο κοντά στις εκσυγχρονισμένες αριστερές του απόψεις - μεταξύ των οποίων βεβαίως μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει η παλαιο-μαρξιστική επιχειρηματολογία περί κρίσης.

Έχετε να πείσετε κοντολογοίς τους ίδιους εκείνους ανθρώπους που δεν πιστεύουν - ευτυχώς - σε θαύματα.

Σας Ευχαριστώ για τη Φιλοξενία.

κρισ/.

υ.γ.: Προφανώς οποιαδήποτε κίνηση δημιουργίας ξεχωριστού ομίλου κ.λπ. συνιστά ακραία μορφή εκδήλωσης ανυποληψίας προς το κόμμα. Στα γουέστερν κερδίζει πάντοτε το καλό παιδί.

υ.γ.1: Ο όμιλος άραγε δεν θα μπορούσε να στεγαστεί εντός των τειχών; Αλλιώς χαιρετίσματα...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΗΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ..ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ..ΝΑ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο ειδικά και μετά την εσωκομματική αναμέτρηση για την οποία το αποτέλεσμα της εκλογής αποτελεί μεγαλύτερο σφάλμα ακόμα και από αυτό της κυβέρνησης καραμανλή, είναι το γεγονός ότι εξακολουθεί το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ανενεργό βλέποντας ακόμα εσωτερικούς εχθρούς φαντάσματα. Η δήλωση του κου Πετσάλνικου είναι σαφής και δυστυχώς υιοθετείται και από τον Γ.Α.Π. Έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο τέλμα ως παράταξη που δυστυχώς αναιρούμε το ίδιο το καταστατικό που μιλά για την ελευθερία της έκφρασης. Προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεγκριμένο κόμμα δεν αντιπροσωπεύει το ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ και ειδικά με την παρούσα ηγεσία. Ελπίζω ότι η συγκεγκριμένη πρωτοβουλία για την έναρξη παραβολής θέσεων και απόψεων μέσα στα πλαίσια ενός φόρουμ συζήτησης και διαλόγου θα μπορέσει να βελτιώσει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η παράταξη μας και γενικότερα ο κοινωνικός περίγυρος.

gyristroula2 είπε...

Κ Βενιζέλο, αν η πορεία σας στο κόμμα ή στον υπό ίδρυση όμιλο πάει όπως το μπλογκ σας, ξανασκεφθείτε το. Εδώ, είναι μια κοινότητα διαλόγου, δεν είναι δημοσιεύω το θέσφατο κι από κάτω ακούω χειροκροτήματα και αντιρρήσεις των πληβείων. Αν δεν μπορείτε να το συντηρήσετε, όπως το είχατε ξεκινήσει, ως βήμα διαλόγου, κάντε το ιστοσελίδα ή φόρουμ.
Με κάτι τέτοια εμένα προσωπικά που έχω κάθε διάθεση να σας πιστέψω και σας ήθελα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μου λέτε-με πράξεις- ακριβώς αυτό που λένε όλοι σχεδόν οι πολιτικοί:"είπα ξείπα"

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, γιατί δεν καταγγέλετε τέτοια πράγματα όπως αυτό
http://www.apomesa.info/2008/01/blog-post_2469.html
Οι νέοι άνθρωποι σας χρειαζονται κοντά τους για κάτι τέτοια

Ανώνυμος είπε...

Συνέλθετε εκεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί θα φτάσετε το κόμμα στο 25%. Η κατάσταση ΣΗΨΗΣ και ΑΠΑΘΕΙΑΣ στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία είναι δυστυχώς πολύ πιο σοβαρή από όσο ενδεχομένως κι εσείς να έχετε εκτιμήσει.

Τι τον νοιάζει τον κόσμο ποιος είναι αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ, αν θα δημιουργηθεί νέο κόμμα ή "όμιλος" προβληματισμού (Α.Ε. Η Ε.Π.Ε; να κάνουμε και λίγο χιούμορ). Που είναι κύριοι η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ σας, η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ σας, και κυρίως η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ σας; Σίγουρα δεν είναι -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- στους γενικόλογους -άρτια αρθρωμένους κατά τα άλλα- λόγους σας κ. Βενιζέλο. Ούτε ασφαλώς στους ξύλινους -απελπιστικά προβλέψιμους επίσης- λόγους του κ. Παπανδρέου. Από πράξεις ούτε συζήτηση βέβαια. Ας ξεκινούσατε τουλάχιστον από τα λόγια.

Συνέλθετε γρήγορα γιατί η κατάσταση θα ξεφύγει σύντομα από κάθε έλεγχο. Το ότι το ΠΑΣΟΚ θα χάσει και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι το μικρότερο κακό.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,
Θερμά ευχαριστώ από βάθους καρδίας.
Η παρέμβασή σας αυτή σε συνδυασμό με τη σημερινή δήλωσή σας μετά τη συνάντησή σας με τον Παπανδρέου ήταν ό,τι πιο ουσιαστικό,πιο ουσιώδες και πολιτικά ενθαρρυντικό ακούστηκε στο πολιτικό προσκήνιο από τότε που ευφυέστατα σιωπήσατε.
Άριστη η τακτική σας μέχρι τώρα.
Συνεχίστε με τα ίδια προσεκτικά βήματα και με την ίδια ψυχραιμία.Ο χρόνος δουλεύει πλέον για σας.
Ο Παπανδρέου "θα πέσει μόνος του".
Κατά τη γνώμη μου,σημασία από δω και πέρα έχει - επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω δική σας ορολογία -"η δοσολογία" και "το ύφος" των παρεμβάσεών σας.
Κύριε Βενιζέλο, πολλές φορές έχετε αποδείξει ότι έχετε μοναδικά πολιτικά αντανακλαστικά.Αν προσθέσουμε σ΄αυτά την ακριβή γνώση των προβλημάτων της χώρας και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές σας,καθίστασθε σήμερα ο μόνος που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να ηγηθεί της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.
Λίγη υπομονή και θα σας παρακαλέσουν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ να μπείτε μπροστά για μια νικηφόρα πορεία.
Χωρίς να θέλω να παραστήσω το μάντη, επιτρέψτε μου να αντιγράψω αυτά που σας είχα γράψει στις 19 Νοεμβρίου και που πιστεύω ότι θα επαληθευθούν.

"Η τακτική και η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι βαρόνοι και ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο βιασμό της φυσιολογικής εξέλιξης των πραγμάτων.
Επομένως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ και θα εκτεθεί από μόνη της ξεφουσκώνοντας σύντομα.
Το Βενιζέλο έπρεπε να τον παρακαλάνε να αναλάβει την αρχηγία για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ.
Περιμένοντας λίγο πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί νομοτελειακά,αν ακολουθήσει την κατάλληλη τακτική".

Ήδη σημεία αποστασιοποίησης ακόμη και αυτών που στήριξαν άγρια τον Παπανδρέου για την εκλογή του εμφανίστηκαν...

Καλή δύναμη και λίγη ακόμη υπομονή.

zizugataki είπε...

Τι ποσοστό θέλει να πάρει το ΠΑΣΟΚ για να καταλάβει ότι απέχει από τη βάση του όσο η γη από τη σελήνη; Να γίνει 4ο κόμα ή ακόμη πιο κάτω;
Απεγκλωβιστείτε από το στενό εσωκοματικό περιβάλλον που αποτελεί παραμορφωτικό καθρέφτη. Τα προβλήματα και ο κόσμος είναι ΕΔΩ ΕΞΩ, όχι ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Suspect είπε...

Σε ολο αυτον τον ορυμαγδο των εξελιξεων, το ΠΑΣΟΚ που ειναι;

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Άφησέ μας, σε παρακαλώ, μη μας στερείς το δικαίωμα, να σε αποκαλούμε και να σε πιστεύομε ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ! Μη διαλύεις με ΒΑΝΑΥΣΟ ΤΡΟΠΟ την ελπίδα που είχαμε στηρίξει ΠΑΝΩ ΣΟΥ, ότι εσύ θα ήσουν ο πολιτικός που θα αναλάμβανες την πρωτοβουλία εξόδου απο το ΤΕΛΜΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ! Μην σπρώχνεις τα ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ότι εσύ θα ήσουν ο ΗΓΕΤΗΣ που θα έφερνες την νέα πνοή και την νέα εποχή στην Ελλάδα, στην κρεατομηχανή της ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της σήψης, της διαφθοράς και της συναλλαγής! Άφησέ μας να πιστεύομε ότι ΕΣΥ είσαι διαφορετικός, ότι δεν ΣΥΝΑΛΛΑΣΕΣΑΙ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ για την εξασφάλιση της πολυπόθητης καρέκλας, αλλά ότι ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΟΥ, που ασχολήθηκες και παραμένεις στην πολιτική, είναι το ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Άφησέ μας να πιστεύομε ότι δεν θα ανταλλάξεις τα ΠΡΩΤΟΤΟΚΙΑ με ένα πιάτο φακής! Δώσε στον ταλαιπωρημένο αυτόν κόσμο ένα ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ! Μην θέλεις και πάλι να βολευτείς στην ΘΑΛΠΩΡΗ της βεβαιότητας, ευχαριστημένος τεμπέλης ΓΑΤΟΣ στην σκιά του ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ (και να ήταν τουλάχιστον ΗΓΕΤΗΣ...)διότι από την στιγμή που θα σκεφθείς κάτι τέτοιο, η ΙΣΤΟΡΙΑ σε έχει ξεγράψει! Προχώρησε εκεί που η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ (μην αγωνίζεσαι σε παρακαλώ να την καταπνίξεις) και ως συνείδηση εννοώ την πατριωτική ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, σου επιβάλει, έστω και αν όλοι οι άλλοι σε προτρέπουν στην αντίθετη κατεύθυνση! ΕΊΝΑΙ ΛΙΓΟΙ (ανεπαρκείς) οι περισσότεροι, όπως "λίγοι" (ανεπαρκείς) ήσαν πάντοτε! ΜΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΘΕΙΣ Μ'ΑΥΤΟΥΣ!
Έχω και άλλα να σου πώ, αλλά... Ας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ λίγο να δούμε πού το πάς! Πάντως να ξέρεις, η αναγέννηση της πολιτικής ζωής της χώρας θα έλθει!Και εσύ να μην θελήσεις να ηγηθείς της προσπάθειας, κάποιος ΑΛΛΟΣ θα βρεθεί οπωσδήποτε! Ο ΘΕΟΣ δεν εγκατέλειψε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Vangelh, emeis oi neoi pou eimaste kai pio au8ormhtoi leme na kaneis komma gia na spasei to dipolo! Kai mono auth h strathgikh kinhsh tha einai swthria gia to politiko susthma:
1) Tha allaksei h isorropia twn dunamewn
2) Tha bei kainourios kosmos sthn eksousia
3) O Ellhnas tha pistepsei sthn allagh kai tha ksekolhsei apo th dekatia tou '70 kai th gennia twn "polytexnoudwn" 50arhdwn pou kanoun politikes analuseis ths kakia wras me to koboloi sto xeri...
Pes ston kurio Papandreou, oti ta kommata den einai antikes gia na ta koitame kai na ta xairomaste.
Pes tou epishs oti to paramu8i pou pistepse mikros exei teleiwsei, gia ena kai monadiko logo : pote den katafere na megalwsei.
Loipon, apo to grizo alla ksexwristo londino, sou stelnw tous pio thermous xairetismous kai thn euxh gia mia politikh pragmatistikh, alla me orama ...

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση η οποία αυτή τη στιγμή που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πραγματικά πρωτοφανής. Θυμίζουμε το Σοβιετικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας όταν αποφάσιζε την κατάργηση των επιμέρους συνιστωσών του το 1921. Δυστυχώς όμως η δήθεν λαοπρόβλητη ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ίδιος ο κύριος Παπανδρέου ούτε αυτό ξέρουν να κάνουν χρησιμοποιώντας κάποιο τυπικό έστω πολιτικό λόγο. Εαν ο κύριος Παπανδρέου έκανε το καταστατικό ώστε να μην εφαρμόζεται ας αφήσει τα περι συμμετοχικής δημοκρατίας και ας μας κάνει μαθήματα σταλινικής δημοκρατίας. Δεν έχουν καταλάβει οι δήθεν ηγήτορες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι με αυτά και με αυτά διώχνουν το κόσμο από τις τάξεις του κινήματος και γίνονται οι καλύτεροι υπιστηρικτές της κυβέρνησης Καραμανλή;! Επιτέλους φτάνει πια! Σύντροφε Βενιζέλο μην κάνεις ούτε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούσε από το καταστατικό να κάνεις. Το 40% της βάσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ περιμένει δράση και συνεχή αγώνα απέναντι σε μια ηγεσία και ένα σύστημα βολεμένων που κοιτά μόνο το πως θα εξασφαλίσει μια καλύτερη θέση για την μετά Παπανδρέου εποχή της οποίας οι ίδιοι είναι αρχιτέκτονες και κατασκευαστές. Προχώρα σε ρήξεις πολιτικές και τακτικές ώστε να βγάλουμε τον υγιώς σκεπτόμενο δημοκρατικό χώρο που τον έχει ρίξει η σημερινή οπισθοδρομική ηγεσία.

Ανώνυμος είπε...

Ενώ η Ν.Δ. παραπαίει και είναι έτοιμη να καταρεύσει, το ΠΑΣΟΚ χάνει έδαφος. Αυτό είναι παρωτοφανές. Έπρεπε να είμασταν 5 μονάδες μπροστά. Αλλά βλέπετε ο Πρόεδρος και τα "υψηλόβαθμα" στελέχη που έχει δίπλα του κοιμούνται ύπνον δικαίου. Αναρρωτιέμαι γιατί είμαι ακόμα στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Για να κάνεις κόμμα χρειάζεσαι χρηματοδότηση. Αν βρεις χρηματοδότηση θα κατηγορηθείς για διαπλεκόμενος και το σκηνικό της 11.11 θα επαναληφθεί περιοριζοντας το κόμμα σε μικρά ποσοστά. Κι έτσι στις επόμενες εκλογες θα έχουμε έναν κατάκοπο Καραμανλή απέναντι σε τρεις σχηματισμούς (ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ - ΜΠΕΝΙ) που θα τριχοτομήσουν σχεδόν το κεντροαριστερό πλειοψηφόν σώμα. Και ύστερα μπορεί να βγει κάποια στο Ζάππειο και να πει "είμαι παρούσα".

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε,

Η "κίτρινη κάρτα" του Γιώργου στη δημιουργία ομίλου δείχνει το φόβο και την ανασφάλεια του εξαιτίας της έλλειψης ικανοτήτων...
Το σχεδον 40% των εκλογών του Νοεμβρη τον φοβίζει... Είχε τα Μ.Μ.Ε., τον κομματικό μηχανισμό
επένδυσε στο όνομα και το συναίσθημα και παρόλα αυτά χρειάστηκε να πετάξει λάσπη για να εκλεγεί....
και όταν τα κατφερε έκανε το κόμμα ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥ βάζοντας σε ΚΟΕΣ και ΝΟΕΣ ΤΟΥς ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΎΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ!!!!!
Σε ένα τέτοιο ΠΑ.ΣΟ.Κ των αποκλεισμών,της ηττοπάθειας,της εσωστρέφειας,της έλλειψης ιδεών και οράματος,των ασαφών θέσεων δεν μπορει να μένει κανένας νέος άνθρωπος που ελπίζει σε μια πιο δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία...
Στηναλλαγή επί της ουσίας και οχι στα λόγια όπως ο Παπανδρέου ευαγγελίζεται...
Όποια και αν είναι η τελική επιλογή σου,ακόμα και αν ο παπανδρέου αποφασίσει να σε διαγράψει με πρόσχημα τον όμιλο,κάτι που καταστατικά επιτρέπεται,εμείς θα σε στηρίζουμε γιατί πιστεύουμε σε εσενά, τις ικανότητες σου και στην ιδεολογία που πρεσυεύεις...
Κποτε ο ΑΝΔΡΕΑΣ είπε πως το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται...
Εμείς του το δώσαμε... και εκείνος απλά κατέστρεψε την "περιουσια" του πατέρα του....
Κ ας αφήσει της θεωρίες περί υπονομευσης! Ας αναζητήσει τα αίτια της ήττας στις επιλογές του, στις θέσεις του για την ΠΑΙΔΕΙΑ, στην απογοητευμένη Νεολαία που ο ϊδιος διέλυσε....
Και αν τόσο του αρέσει η λέξη ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ας παραδεχτεί επιτέλους πως αυτουπονομεύτηκε πριν τις εκλογές και πως το ίδιο κάνει και τώρα...
Ας μεγαλώσει επιτέλους και ας αναλάβει τις ευθύνες του...

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ,

Η ΙΔΕΑ ΕΝΟΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΣΙ ΜΕ ΟΡΑΜΑ...
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ,ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΒΟ...
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΗΤΑΝ ΑΚΙΝΔΥΝΟΙ...
ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΑΣΑΦΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ,ΤΗΣ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ...
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ,ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ...
ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟ ΡΟΛΟΙ... ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...
ΩΣ "ΑΛΛΟΣ ΑΣΩΤΟΣ ΥΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ".
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΦΟΒΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΟΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΫΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ...
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ... ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ...
ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΟ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ,ΓΙΣΤΙ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΑΞΕ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ...
ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ΄ΠΡΟΦΡΑΜΜΑ'ΟΡΑΜΑ,ΙΚΑΝΟΟΤΗΤΕΣ....
ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ...
ΜΙΛΗΣΕ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ(ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΑ) ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
σχολιαστής είπε...

Tι σημασία έχει αν η ομιλία είναι καλή ή κακή. Αυτό που θα καταγράψει η ιστορία είναι ότι ένα γωνιακό μαγαζί το κάνατε όλοι μαζί θερινό.

Ο Καραμανλής δεν πρέπει να πιστεύει στα μάτια του με το δωράκι που του γίνεται. Τι δωράκι δηλαδή, άλλη μια τετραετία.

Ο ΓΑΠ θα πάρει το νόμπελ βλακείας αλλά και σεις δεν έχετε καμία πιθανότητα, όταν με τις πράξεις σας βοηθάτε στη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, να δείτε τους πολίτες να σας ακολουθούν.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Συγχώρεσέ με που σε ενοχλώ τόσο σύντομα για δεύτερη φορά.
1. Διάβασα πως υπάρχουν πολλές προτάσεις για την ονομασία του νέου ομίλου. Προτείνω να ονομασθεί: ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ή ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
2. Όταν και αν με το καλό, έλθει η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ, το όνομα αυτού [...] προτείνω να είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, για να είναι από την πρώτη στιγμή σαφές το ιδεολογικό του στίγμα. Φυσικά θα είναι μία ονομασία που θα δυσαρεστήσει πολλούς, αλλά θα εξασφαλίζει την απαιτούμενη ιδεολογική σφριγηλότητα και συνεκτικότητα στο νέο εγχείρημα!

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο σας παρασύρουν σε άλλο ένα λάθος. Δυστυχώς αυτό θα είναι και το τελευταίο σας. παντελής έλλειψη timing. η πολιτική βουλιμία σας βλάπτει σοβαρά την υγεία. γνωρίζετε βεβαίως ότι με την κίνηση σας παραδίδετε το κόμμα στη σεγκωλέν.

ΘΑΝΑΣΗΣ είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλε πρέπει όλοι μαζί ηγεσία και πολίτες να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, γιατί είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να πάει την Ελλάδα ένα βήμα πιο μπροστά. Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που είχε οργανώσει άριστους ολυμπιακούς αγώνες να είναι βιθυσμένοι στην βρώμα της δεξιάς. Οι ευθύνες οι δικές σου και του κ Παπανδρέου από δω και πέρα είναι μεγάλες, αφήστε τους προσωπικούς σας εγωισμούς και προχωρήστε μαζί χέρι - χέρι για το καλό της Ελλάδας.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κύριε Καθηγητά, αγαπητέ συνωνόματε,

Οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσετε σήμερα είναι πολύ λεπτές και εύθραυστες. Όπως γράφετε, είναι πολλοί αυτοί που σας περιμένουν στη γωνία, προκειμένου να σας βλάψουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη βλάβη που ταυτόχρονα προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ.

Φαντάζομαι ότι οι στιγμές είναι πολύ φορτισμένες, τόσο για εσάς όσο και για τους συνεργάτες σας. Σας συγχαίρω δε για το γεγονός ότι εξακολουθείτε να βρίσκετε χρόνο για την επικοινωνία σας μαζί μας.

Προσπαθήστε μέσα στο ασφυκτικό σας πρόγραμμα να βρείτε περισσότερο χρόνο για την αποκωδικοποίηση της κατάστασης. Όπως ξέρετε, το ιδεόγραμμα στα κινεζικά της λέξης "κρίση" είναι ουσιαστικά δύο, ένα που σημαίνει τον κίνδυνο και ένα την ευκαιρία. Υπό αυτή την έννοια, η σημερινή κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική γενικότερα είναι "κρίση".

Η επιλογή σας να λειτουργήσετε κατά τα συμπεφωνημένα μέσα από το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας όμως όρους πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Αφήστε τον πανικό των μικρο-φεουδαρχών του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τις εξελίξεις και μην αφήσετε να σας χρεώσουν τα ΜΜΕ "αθέμιτες φιλοδοξίες", όπως έκαναν μετά τις εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο,

Ο Γιωργος ειναι αδυνατος ηγετης στο ΠΑΣΟΚ, και συνεπως δεν μπορει να σε βαλει στη γωνια. Επομενως δεν χρειαζεσε να "αποδειξεις" οτι πρεπει να διαφοροποιηθεις με την ιδρυση Ομιλου η κομματος, με οτι αυτα θα συνεπαγονται (διαγραφη σου, διασπαση, κλπ.). Δεν χρειαζεσε να στοιχισεις τους οπαδους σου. Αυτοι ειναι δεδομενοι, και ειναι μεσα στο ΠΑΣΟΚ. Μεινε στο ΠΑΣΟΚ και λεγε τη γνωμη σου ξακαθαρα. Σε λιγο καιρο θα διεκδικησεις την ηγεσια απο μεσα, ενω αν φυγεις κινδυνευεις να τα χασεις ολα αφου στην περιπτωση πτωσης Παπανδρεου, αλλοι δελφινοι θα καλυψουν το κενο για την διεκδικηση της ηγεσιας, και εσυ θα βρεθεις μονιμα απεναντι και εξω απ' το ΠΑΣΟΚ. Ενω αν μεινεις, θα τους πολεμησεις και θα επιβληθεις δεδομενου οτι οι υποστηρικτες σου ειναι και θα ειναι περισσοτεροι απο τους υποστηρικτες του εκαστοτε νεου δελφινου που θα θελησει να διεκδικησει την ηγεσια. Ο Γιωργος θα σε χρησιμοποιησει σαν αλλοθι (αν μεινεις) και αποδιοπομπαιο τραγο για την εσωστρεφεια και αναποτελεσματικοτητα του ΠΑΣΟΚ απο τωρα μεχρι την πτωση Παπανδρεου σε 3 χρονια. Δεν θα φταις εσυ. Ο κοσμος θα αναλογιστει σωστα τα τεκταινομενα και θα αποδωσει τις ευθυνες εκει που πρεπουν. Δεν θα ειναι δικιολογια για τον Γιωργο το οτι εσυ εισαι ενα ειδος αντιπολιτευσης του. Καποιος θα πρεπει να τον κρατασει ξυπνιο τον Γιωργο, και αυτος ετυχε να εισαι εσυ. Ο κοσμος σε καθε περιπτωση θα αποδωσει τα σωστα στον καθενα. Αυτο που χρειαζεται να κανεις ειναι να κατσεις στο ΠΑΣΟΚ και να ξεδιπλωνεις το κουβαρι της σωστης αντιπολιτευσης, ετσι ωστε ο κοσμος να μπορει να αντιπαραθετει σωστα και διπλα-διπλα τις διαφορες αναμεσα σε σενα και το Γιωργο και να μπορει να κανει τις σωστες επιλογες του. Δεν ειναι προβλημα σου οτι ο Γιωργος δεν "τραβαει." Ειναι ομως υποχρεωση σου να κανεις τη δουλεια σου ως βουλευτη και αυτη ειναι να αντιπαραθετεις τις ιδεες και επιχειρηματα εναντια στην κυβερνηση Καραμανλη με τον δικο σου σωστο και ιδιοτυπο τροπο. Αστον τοτε να σε διαγραψει ο Γιωργος αν τολμα. Δεν θα το κανει μονο και μονο επειδη εσυ κανεις τη δουλεια σου ως βουλευτη. Απ' την αλλη, δεν χρειαζεται παραλληλα να συγκρουεσαι με τον Γιωργο και να του δινεις αλλοθι. Αστο το παιδι, θα πεσει μονος του συντομα. Και θα ερθουν και οι δικες σου ευκαιριες να μπεις μπροστα. Κλεισε τα αυτια σου στις φωνες που σε καλουν να κανεις κομμα και Ομιλους. Αυτα ειναι εκ του πονηρου, αυτοι που σε παροτρυνουν απ' τους βουλευτες που σε υποστηριζουν ενδιαφερονται να εξασφαλισουν τα νωτα τους και την καρεκλα τους εστω και σε ενα νεο κομμα. Δεν χρειαζετε να βιαστεις, ουτε να τους κανεις τη χαρη να συμβαλλεις στη διασπαση. Γιατι αυτο θα αποτελεσει και τον τελικο εξωστρακισμο σου. Εδω εφυγαν και ιδρυσαν κομματα ανθρωποι πολυ πιο ισχυροτεροι στο κομμα τους απο οτι εσυ, οπως Τσοβολας, Κωνσταντοπουλος, Στεφανοπουλος, και αλλοι. Που ειναι τα κομματα τους σημερα? Δεν υπαρχουν! Τι σε κανει να πιστευεις οτι αν φυγεις και φτιαξεις καινουργιο κομμα δεν θα σε "φαει η μαρμαγκα?" Κυριε Βενιζελο, κατσε στα αυγα σου και κανε αντιπολιτευση στον Καραμανλη (οχι στον Γιωργο) και να ξερεις οτι ο λαος, εμεις οι οπαδοι σου, θα σε καλεσουμε να μπεις μπροστα οταν ερθει το πληρωμα του χρονου...πολυ συντομα απ' οτι φαινεται. Τελικα, μην προτρεχεις, ακομα και αν διαφαινεται οτι ο Γιωργος μπορει να επανιδρυσει το ΠΑΣΟΚ...Πιστευω οτι και να το επανιδρυσει, παλι εσυ θα ωφεληθεις, αφου ο φουκαρας ο Γιωργακης θα κανει ολη τη δουλεια που συνεπαγεται μια επανιδρυση και θα χρεωθει σε πολυ λιγο χρονο την αναποτελεμστικοτητα του εγχειρηματος του, λογω του οτι και παλι θα διαφανει οτι ο ηγετης Γιωργος δεν αλλαξε αλλα "εβαλε τα ρουχα του αλλιως!". Τοτε, ω τι ωραια που θα ειναι εκεινη η μερα, εσυ θα βγεις απ' τα δεξια του (η αριστερα του) και θα συμβαλλεις να αναληψεις το καινουργιο Παπανδρεικο κομμα στον εβδομο ουρανο! Θα του δωσεις υποσταση και καινουργιο οραμα! Θα εισαι απο μηχανης Θεος, ο σωτηρας, ο ανυπερβλητος ηγετης, με το μεγαλυτερο Αη-Κιου μετα τον Ανδρεα Παπανδρεου! Μπριλλιαντ, που θα ελεγε και ο Ανδρεας! Αστο, λοιπον, ξεχνα τα περι Ομιλου και κομματος, κατσε στα αυγουλακια σου, και συντομα θα κανεις Ματ σε οποια κινηση του Γιωργου ειτε αυτη ειναι επανιδρυση ειτε τελικα ο Γιωργος πεσει. Εισαι χαρισματικος, και εισαι στον καταλληλο τοπο στον καταλληλο χρονο. Το ταιμινγκ σου ειναι αψογο και θα πας πολυ μπροστα. Ακου με και μενα, τι τα πηραμε Σουμα τα Μαστερ (και απο πανεπιστημια του εξωτερικου, παρακαλω!)

Σε χαιρετω,

Καλη τυχη!

Ανώνυμος είπε...

Epikroto tin prospathia sas gia tin idrisi "Omilou Pravlimatismou" Epithimo na sinadramo stin prospathia sas. Epikinoniste mazi mou sto:
John.Marangos@colostate.edu
http://lamar.colostate.edu/%7Ejmarango/

Euharisto

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΒΑΓΓΟ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΠΡΟΣΕΞΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΗΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΠΡΟΣΕΞΕ.ΠΡΟΣΕΞΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη κάνε κόμμα, πάμε μπροστά δεν πάει άλλο, πρέπει κάποιος να εκφράσει τον Ευρωπαικό σοσιαλισμο στην Ελλάδα. Πάμε για κόμμα με αρχές, ιδεές, αξίες, πολιτικές και προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγγραμμα για τον τόπο, το τοπίο άλλαξε στην χώρα, ο δικομματισμός αλλάζει μορφές και το πολιτικό κενο στον προοδευτικό χώρο βαθαίνει, πάμε να το καλύψουμε!!!!


Με απόλυτο σεβασμό ένας απλός φοιτητής.

nik.x είπε...

..κύριε Βενιζέλο όποιος θέλει να κάνει ομελέτα θα πρέπει να σπάσει αυγά!..αυτό που θα πρέπει να προσέχει ώμος είναι,τα αυγά να μην είναι ..κλούβια!

(οι μεγάλοι πολιτικοί δεν λειτουργούν με το συναίσθημα .((είναι πολύ επικίνδυνο και το πληρώσατε!)).. αλλά με την λογική!)

[πιστεύω οτι ίσως και συγκυριακά είστε ο μοναδικός που μπορεί να πάει τα πράγματα μπροστά!]

Ανώνυμος είπε...

Βενιζέλο
Δεν θέλουμε άλλο κόμμα σε καμιά περίπτωση και κάτω από αυτές τις Πολιτικές συνθήκες δεν μιλάει κανείς για άλλα πέρα από το πώς θα φύγει αυτό το φαύλο Επιχειρηματικό Δικτατορικό καθεστώς που ζει η χώρα κατάλαβε το
Δεν συμφωνούμε σε τίποτα σε ότι αφορά τις Ιδιωτικοποιήσεις και άλλες βλακείες που μας πασάρουν δήθεν για ανάπτυξη
Δεν συμφωνούμε όπως συμφωνεί ο Πυλαρινός ο Μπακατσέλος ο Λαμπράκης και όλοι οι άλλοι αλήτες για την ανάπτυξη μέσα από τους ιδιώτες το μοίρασμα της πίτας δεν το θέλουμε
Δουλειά θέλουμε για όλους και αυτοί οι λίγοι να πεθάνουν δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου
Πιστεύουμε ότι κατακλέβουν τον πλούτο της Ελλάδας και άλλον τον εξάγουν στις Ανατολικές χώρες ναυπηγεία (φθηνά μεροκάματα) σαν τον φίλο σου τον Βαρδινογιάννη
Λοιπόν άσε ήσυχο το ΠΑΣΟΚ και κοπάνατην
Αβάντα στους Επιχειρηματίες μπορείς να κάνεις άλλα όχι με το ΠΑΣΟΚ
Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν μας πιστεύουν σαν κόμμα γιατί έχουμε αυτή την αλλοπρόσαλλη εμφάνιση με στενές σχέσεις με όλα αυτά τα κοπρόσκυλα και διαπλεκόμενα αρκετά
Α και μην νομίζεις ότι αυτό που πήρες στην Β. Ελλάδα είναι δύναμη για να κάνεις τον Μητσοτάκη του 2008 δεν είναι 1965
Άντε τα κιλά σου και αλλού
Το τι έχεις κάνει στην Θεσσαλονίκη τα γνωρίζουμε άντε να μην ανοίξουμε το στόμα μας γιατί θα σε πλακώσει το Εθνικό Στάδιο που το ονόμασες Γήπεδο του ΠΑΟΚ και από ομάδα είμαι ΑΒ+
Δεν είμαι κανίβαλος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο

Θεωρώ ότι είστε ένα εξέχον μέλος της πολιτικής και του πνεύματος και ως εκ τούτου μία προσωπικότητα που γεννάει ελπίδες στον απογοητευμένο και απελπισμένο μέσο πολίτη της χώρας μας.
Πολλές όμως προσωπικότητες της νεώτερης ιστορίας είχαν τα ίδια χαρίσματα αλλά δεν πρόσφεραν τίποτα και έμειναν στην αφάνεια γιατί δεν είχαν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις μεγάλες τους αρετές με τέτοιο τρόπο ώστε να διακριθούν μέσα από το βάλτο της μετριότητας που πνίγει τα πάντα σε αυτόν τον πολύπαθο τόπο.
Το τελευταίο πράγμα που θέλω ως πολίτης αυτήν την περίοδο είναι να δω την μόνη ελπίδα για αναγέννηση
που ταυτίζεται με το πρόσωπό σας να χάνεται σε ένα πολιτικό σχήμα με περιορισμένη δύναμη και προοπτική.
Στην εποχή μας όπως σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει έχει εκλείψει εντελώς η πολιτική σκέψη και έχει αντικατασταθεί από την ποδοσφαιρική
οπαδική επιλογή.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι πλέον σύνολα προσώπων με ιδεολογική ταύτιση αλλά, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, σύνολα οπαδών που επιζητούν να πάρει το πρωτάθλημα η ομάδα τους άσχετα από τα πεπραγμένα και τις αξίες της. Είναι αυτοί που άκομψα ονομάζονται "Πασόκοι" ή "Νεοδημοκράτες" .
Η ελπίδα ότι αυτή η μερίδα που αποτελεί το 80% της δύναμης των δύο κομμάτων έχει την διάθεση και την τάση να μετακινηθεί προς νέους σχηματισμούς είναι το λιγότερο φρούδα.
Ο Καίσαρας φρόντισε να δυναμώσει την Ρώμη για να γίνει αυτοκράτορας και πολύ σοφά δεν αυτοχρίστηκε βασιλίσκος της Γαλατίας ή της Αιγύπτου όπως πολύ άστοχα έπραξε ο Αντώνιος αργότερα.
Καλά η κακά , αυτά είναι τα δεδομένα και σε αυτά πρέπει να κινηθεί όποιος έχει την τάση να προσφέρει και να διακριθεί.
Έχετε υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα να αξιοποιήσετε με τον δέοντα τρόπο τα πολλά σας χαρίσματα
γιατί ο κατήφορος δεν έχει τέλος και κάθε συμφορά είναι πιθανή.
Μην μας απογοητεύσετε!

Andreas Kyriakou είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Θέλω κατ' αρχήν να πω ότι η πρώτη μας επικοινωνία, μέσω αυτού εδώ του ιστολογίου, έγινε την επομένη των εθνικών εκλογών όπου σου έλεγα ότι την απογοήτευση και την οργή που μου είχε προκαλέσει το ιστορικό πλέον αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς είχε διαδεχθεί η ικανοποίηση και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο του κινήματος μέσω της υποψηφιότητάς σου για την προεδρία. Θέλω ακόμα να πω ότι για τελευταία φορά επικοινώνησα μαζί σου την προηγουμένη της εκλογής προέδρου του κινήματος, ευχόμενος καλή επιτυχία. Έκτοτε προτίμησα τη σιωπή, αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν παρακολουθούσα τα γεγονότα, περισσότερο για να δώσω το χρόνο στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να κατανοήσει το τι πραγματικά συμβαίνει στην παράταξη την οποία όλοι υποστηρίζουμε και όλοι θέλουμε να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αποφάσισα σήμερα να σου γράψω γιατί πραγματικά νοιώθω ακόμα πιο μπερδεμένος και εκνευρισμένος από τη βραδιά των εθνικών εκλογών. Πώς είναι δυνατόν η δημοκρατική παράταξη και το ανοιχτό κόμμα που υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου σε εμάς, και που οφείλει στην ιστορία του κινήματος, να αποκλείει από όλα τα όργανα του κόμματος του συνυποψηφίους του σημερινού προέδρου και ταυτόχρονα να διατρανώνει την ενότητα?Πώς είναι δυνατόν να αναλώνεται ο πρόεδρος του κινήματος σε ένα κυνήγι μαγισών με εσωκομματικούς αντιπάλους και διάφορα ΜΜΕ όταν υπάρχουν σε εξέλιξη τόσα σκάνδαλα και σκανδαλώδης πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης? Τι έχει σήμερα να πει η ηγεσία του κινήματος για τις διάφορες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ακόμα και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ χάνει από τη δύναμή του (θυμίζω ότι το ποσοστό των τελευταίων εκλογών είναι το ιστορικά χαμηλότερο και ότι προεκλογικά θεωρούσαμε τις δημοσκοπήσεις αυτές στημένες)? Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω πώς είναι δυνατόν η δημοκρατική παράταξη και το ανοιχτό προς όλους κόμμα, να αποκλείει τη δημιουργία ενός ομίλου προβληματισμού ο οποίος θα απαρτίζεται από επιφανείς πανεπιστημιακούς και όχι μόνο, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι στους κόλπους της αυτή η ίδια παράταξη έχει ήδη διάφορες τάσεις και ομίλους (τάση Οικονόμου, όμιλος Σημίτη) που δεν ενοχλούν? Τι το διαφορετικό έχει αυτός ο όμιλος και αποτελεί απειλή οδηγώντας τον πρόεδρο σε καταπάτηση του ίδιου του καταστατικού?
Για όλα αυτά τα ερωτήματα είμαι πιο εκνευρισμένος και μπερδεμένος. Για όλα αυτά τα ερωτήματα θέλω να πω σε όλους σας ότι ένα κίνημα ΔΕΝ ζεί μόνο με την ιστορία του και ΔΕΝ αξίζει να ζει αν η ηγεσία του έχει ξεφύγει τελείως από τα ιδεώδη του ιδρυτή του. Ας μου πεί κάποιος σε ποιά σημεία συγκλίνει η ηγετική φυσιογνωμία του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου με τη σημερινή του Γιώργου. Σταματώ εδώ για να μην κατηγορηθώ για λαικισμό και κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι για τις σημερινές εξελίξεις. Δεν μπορώ εγώ να σου πω Βαγγέλη αν θα προχωρήσεις με τη δημιουργία του ομίλου, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι έχεις το δικαίωμα να το πράξεις, και μια μεγάλη παράταξη πρέπει τουλάχιστον να σέβεται τα δικαιώματα των στελεχών του για να εμπνέει και τους πολίτες να την υποστηρίζουν. Ζητώ από όλους συγγνώμη αν κούρασα και από εσένα προσωπικά για τη χρήση του ενικού αλλά θεωρώ ότι δεν είσαι από τους πολιτικούς που θεωρούν τους τύπους σημαντικούς. Έυχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και σου δηλώνω για μία ακόμη φορά την απεριόριστη στήριξή μου.

Μετά Τιμής

Ανδρέας Κυριάκου

Andreas Kyriakou είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
Θέλω κατ' αρχήν να πω ότι η πρώτη μας επικοινωνία, μέσω αυτού εδώ του ιστολογίου, έγινε την επομένη των εθνικών εκλογών όπου σου έλεγα ότι την απογοήτευση και την οργή που μου είχε προκαλέσει το ιστορικό πλέον αποτέλεσμα εκείνης της βραδιάς είχε διαδεχθεί η ικανοποίηση και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο του κινήματος μέσω της υποψηφιότητάς σου για την προεδρία. Θέλω ακόμα να πω ότι για τελευταία φορά επικοινώνησα μαζί σου την προηγουμένη της εκλογής προέδρου του κινήματος, ευχόμενος καλή επιτυχία. Έκτοτε προτίμησα τη σιωπή, αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι δεν παρακολουθούσα τα γεγονότα, περισσότερο για να δώσω το χρόνο στον εαυτό μου να ηρεμήσει και να κατανοήσει το τι πραγματικά συμβαίνει στην παράταξη την οποία όλοι υποστηρίζουμε και όλοι θέλουμε να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας.
Αποφάσισα σήμερα να σου γράψω γιατί πραγματικά νοιώθω ακόμα πιο μπερδεμένος και εκνευρισμένος από τη βραδιά των εθνικών εκλογών. Πώς είναι δυνατόν η δημοκρατική παράταξη και το ανοιχτό κόμμα που υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου σε εμάς, και που οφείλει στην ιστορία του κινήματος, να αποκλείει από όλα τα όργανα του κόμματος του συνυποψηφίους του σημερινού προέδρου και ταυτόχρονα να διατρανώνει την ενότητα?Πώς είναι δυνατόν να αναλώνεται ο πρόεδρος του κινήματος σε ένα κυνήγι μαγισών με εσωκομματικούς αντιπάλους και διάφορα ΜΜΕ όταν υπάρχουν σε εξέλιξη τόσα σκάνδαλα και σκανδαλώδης πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης? Τι έχει σήμερα να πει η ηγεσία του κινήματος για τις διάφορες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ακόμα και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ χάνει από τη δύναμή του (θυμίζω ότι το ποσοστό των τελευταίων εκλογών είναι το ιστορικά χαμηλότερο και ότι προεκλογικά θεωρούσαμε τις δημοσκοπήσεις αυτές στημένες)? Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω πώς είναι δυνατόν η δημοκρατική παράταξη και το ανοιχτό προς όλους κόμμα, να αποκλείει τη δημιουργία ενός ομίλου προβληματισμού ο οποίος θα απαρτίζεται από επιφανείς πανεπιστημιακούς και όχι μόνο, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι στους κόλπους της αυτή η ίδια παράταξη έχει ήδη διάφορες τάσεις και ομίλους (τάση Οικονόμου, όμιλος Σημίτη) που δεν ενοχλούν? Τι το διαφορετικό έχει αυτός ο όμιλος και αποτελεί απειλή οδηγώντας τον πρόεδρο σε καταπάτηση του ίδιου του καταστατικού?
Για όλα αυτά τα ερωτήματα είμαι πιο εκνευρισμένος και μπερδεμένος. Για όλα αυτά τα ερωτήματα θέλω να πω σε όλους σας ότι ένα κίνημα ΔΕΝ ζεί μόνο με την ιστορία του και ΔΕΝ αξίζει να ζει αν η ηγεσία του έχει ξεφύγει τελείως από τα ιδεώδη του ιδρυτή του. Ας μου πεί κάποιος σε ποιά σημεία συγκλίνει η ηγετική φυσιογνωμία του αειμνήστου Ανδρέα Παπανδρέου με τη σημερινή του Γιώργου. Σταματώ εδώ για να μην κατηγορηθώ για λαικισμό και κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι για τις σημερινές εξελίξεις. Δεν μπορώ εγώ να σου πω Βαγγέλη αν θα προχωρήσεις με τη δημιουργία του ομίλου, αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι έχεις το δικαίωμα να το πράξεις, και μια μεγάλη παράταξη πρέπει τουλάχιστον να σέβεται τα δικαιώματα των στελεχών του για να εμπνέει και τους πολίτες να την υποστηρίζουν. Ζητώ από όλους συγγνώμη αν κούρασα και από εσένα προσωπικά για τη χρήση του ενικού αλλά θεωρώ ότι δεν είσαι από τους πολιτικούς που θεωρούν τους τύπους σημαντικούς. Έυχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία και σου δηλώνω για μία ακόμη φορά την απεριόριστη στήριξή μου.

Μετά Τιμής

Ανδρέας Κυριάκου

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ την αμηχανία όλων των μεγαλοστελεχών που στήριξαν ΓΑΠ. Αυτή εκφράζεται είτε με τις ύβρεις Πάγκαλου, είτε με ντροπιαστικές απειλές περί διαγραφών Πετσάλνικου, ή με τις ίσες αποστάσεις της Αννούλας. Και το συνηθέστερο, με την σιωπή τους.

Ένα αεροπλάνο αποδείχτηκε πως ήταν τελικά το Πασόκ. Είπαν αυτοί, άσε να το οδηγήσει και τώρα ο ΓΑΠ μέχρι τις ευρωεκλογές ν' απαλλαγούμε από τον Βενιζέλο και μετά το παίρνει κάποιος από μας.

Αμ δε... Το φουντάρισε μέσα σε δυό μήνες το αεροπλάνο του Πασόκ ο ΓΑΠ. Και τώρα αυτοί συνειδητοποιούν ότι είναι κι οι ίδιοι μέσα...

Και τώρα? Μια από τα ίδια: βρήκαν τί τους φταίει και πάλι: ο Βενιζέλος φυσικά...

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη,

Ο Γιωργος δεν σε θελει στο ΠΑΣΟΚ, σε θεωρει αιτια των προβληματων του, και των προσωπικων δικων του ως ηγεσια, δυστυχως! Καλυπτει την ανεπαρκεια του πισω απ'την τεχνικη πολωση που εχει προκαλεσει. Θελει να επανιδρυσει το κομμα και να μην περασεις εσυ με τους δικους σου το κατωφλι στο καινουργιο κτιριο. Ισως να τον εχουν βαλει και οι γλυφτες δελφινοι που δεν σε θελουν στο ΠΑΣΟΚ για προφανεις λογους. Αναρωτιεμαι ομως μηπως θα του δωσεις αφορμη με την ιδρυση του Ομιλου, αφου ηδη σε προειδοποιησε. Ειναι ακομα ο αρχηγος, βλεπεις. Φοβαμαι οτι εσυ μπορει να χασεις πιο πολλα απ' αυτον, παρ'ολο που δεν τραβαει ο Γιωργος. Στο φιναλε, η καθε μια κυρα-Κατινα που ακολουθει τους Παπανδρεου απ' το '60 και το '70 θα τον δικιολογησει ειτε μεινεις ειτε φυγεις, ειτε σε διωξει ειτε φυγεις μονος σου. Το προβλημα ειναι οτι ο Ομιλος σου δεν ειναι "αθωος", ας μην γελιομαστε, ειναι μηχανισμος αμφισβητησης του τωρινου αρχηγου, αφου εσυ ησουν υποψηφιος στις 11/11. Συνεπως ο Γιωργος θα μπορει να ισχυριζεται οτι εσυ και οι υποστηρικτες σου τον υπονομευετε, και για αυτο το λογο δεν νικησε στις επομενες εκλογες. Μην ξεχνας οτι ο παππους του Γεωργιος ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ, και με το Παλατι, και με τον ντουρο Καραμανλη, και με τα εσωκομματικα του. Ο Γερος ηταν μαλθακος, ασχετα απ' το οτι ηταν εξυπνος και καλος ρητορας. Μονο ο Ανδρεας ηταν παστα ισχυρου ηγετη. Λοιπον, μην γινεις αλλος Μητσοτακης της αποστασιας. Αν σε διαγραψει, τοτε κινησου. Αλλα μην φυγεις μονος σου. Γιατι και ο Γερος οταν επεσε, το κομμα του καταποντηστηκε, και συντομα ηρθε η δικτατορια. Η δικτατορια, στην δικη μας τωρινη εκδοχη, θα ειναι αλλη μια τετραετια Καραμανλη και ΝΔ μεχρι το 2016! Περιοδο κατα την οποια η χωρα θα κανει πισωγυρισματα στην εποχη του Λιθου. Θα μου πεις, "μπορω να τα αφησω να συμβουν ολα αυτα?" Δεν μπορεις να αμφισβητησεις τον εκλεγμενο αρχηγο της προσφατης 11/11 εκλογης, Βαγγελη! Στην Ελλαδα ζεις. Ειναι πολυ συντομα. Ειναι θολο το τοπιο. Χεστα τα περι Ομιλου. Περιμενε μεχρι τις Ευρωεκλογες να ξεκαθαρισουν τα περι ικανοτητας του Γιωργου και προοπτικης του ΠΑΣΟΚ. Βιαζεσαι, παλι. Ο Ανδρεας το ειχε πει αυτο για σενα...εισαι βιαστικος. Αστον το Γιωργο να καει αλλον εναμιση χρονο, και μετα ιδρυεις τον Ομιλο. Εξαλλου δεν χρειαζεσαι συγκροτημενο φορεα για να εισαι πρωταγωνιστης. Σε ξερουμε ολοι. Διαβαζουμε τα κειμενα σου. Προτεινω να αναβαλεις την ιδρυση του Ομιλου μεχρι τις Ευρωεκλογες. Τοτε στη μεση της θητειας του Γιωργου, και εφοσον ο κοσμος και τα στελεχη θα εχουν συνειδητοποιησει τα τετελεσμενα (ανικανοτητα Γιωργου), θα μπορεις να αναλαβεις πρωτοβουλιες. Τωρα ειναι ακομα νωρις και ο Γιωργος εχει το αλλοθι οτι δεν περασαν ουτε τρεις μηνες, και απο πανω τον "υπονομευεις". Αστο να ξεχαστει το πραγμα, κανε την "παπια", γραφε τα βιβλιακια σου, κανε αντιπολιτευση στον Καραμανλη στην Βουλη, και οταν ερθει το πληρωμα του χρονου το καλοκαιρι του 2009, μετα τα μπανια του λαου, "τσουπ" καντου τον Ομιλο, και θα εχεις και δικιο να το κανεις. Τοτε θα εισαι δικιολογημενος. Τωρα δεν εισαι. Εχεις πεσει στην παγιδα, δυστυχως. Σε χρησιμοποιει ο Γιωργος σαν αλλοθι. Μην του κανεις την χαρη. Γιατι εσυ θα χρεωθεις τη διασπαση, οντας μερικους μηνες μετα την πανηγυρικη και συντριπτικη εκλογη του αρχηγου (και την δικια σου ηττα την 11/11).

Υπομονη, Βαγγελη! Ο Ιουνης του 2009 δεν θα αργησει να ερθει. Υπομονη!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη,

Δεν σε αφορα εσενα τωρα προσωπικα η σηψη στην πολιτικη ζωη, δεν την προκαλεσες εσυ. Μην παρασυρεσαι απο αυτους που σε προκαλουν να προχωρησεις στην ιδρυση Ομιλου, που ουσιαστικα ειναι Κομμα μεσα στο Κομμα τρεις μονο μηνες μετα την ηττα σου στις εκλογες της 11/11. Ο Γιωργος εχει βρει πατημα γιατι δεν εχει περασει πολυς καιρος απο την εκλογη του και σου χρεωνει τα της υπονομευσης του. Η δικη σου υποχρεωση ειναι να επιβιωσεις πολιτικα πρωτα και μετα να το παιξεις "Μεσσιας" στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ εχει αρχηγο και συντομα θα διαφανει οτι αφου ο Γιωργος εχασε τις Ευρωεκλογες, δικαιουται να αρχιζει να ετοιμαζει τις βαλιτσες του η να του δωσετε ολοι τα παπουτσια στο χερι. Αλλα ειναι ακομα Παπανδρεου, με πολλα ερεισματα στο κομμα και την κοινωνια, ετσι? Προσεξε μην σου τη φερει. Στη Ελλαδα ζουμε. Εσυ δεν εισαι απο τζακι, ενω αυτον θα τον στηριξουν πολλοι περισσοτεροι, τουλαχιστον μεχρι να φανει οριστικα οτι δεν τραβαει. Περιμενε μεχρι τις Ευρωεκλογες και μετα κανε την οποια κινηση η ιδρυση Ομιλου. Δεν εισαι υπευθυνος για τη σηψη του ΠΑΣΟΚ, των προηγουμενων και των τωρινων κυβερνησεων και επομενως δεν εχεις εσυ την αμεση ευθυνη να βγαλεις την πολιτικη απ' το τελμα. Αλλοι τα εκαναν, αλλοι να τα φτιαξουν, αν μπορουν. Εσυ κοιτα να επιβιωσεις πολιτικα πρωτα και μετα θα εχεις το ρολο να βγαλεις την Ελλαδα απ' το βοθρο οπου την πεταξαν οι ΚωστοΓιωργακηδες και οι περι αυτων.

Καταρτησε την λιστα των προτεραιοτητων σου και θα δεις οτι ο Ομιλος σου πεφτει καπου στη μεση στη τωρικη συγκυρια. Θα εχεις καιρο να αναδειχτεις και να αναδειξεις. Μην βιαζεσαι.
First things first, λενε οι Αμερικανοι.

Ανώνυμος είπε...

Τούτη την ώρα που η κυβέρνηση παραπέει,
τώρα που η ώρα των εκλογών πλησιάζει απρόσμενα,
τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης του ΟΛΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Τώρα είναι η ώρα που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει κυβέρνηση απρόσμενα σύντομα!
Ομως δυστυχώς τον καιρό των εγγραφών κάποιοι επέλεξαν να ξεκινήσουν τις... διαγραφές.
Φαινεται τελικά ότι δεν ενδιαφέρονται κάποιοι για τα προβλήματα του απλού ΠΑΣΟΚικού κόσμου προερχόμενα από την λαίλαπα της ΔΕΞΙΑΣ...
Θεωρώ επίσης ότι δικαιώνομαι από παλαιότερα σχόλια μου (ότι το "φοβερό" σχέδιο είναι να φανεί ο Βαγγέλης διασπαστής και να εκτεθεί στα μάτια του απλού ΠΑΣΟΚου...)
Κύριε Βενιζέλο ταπεινή συμβουλή:
κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μείνετε εντός ΠΑΣΟΚ. Για το χειρότερο σενάριο φροντίστε να είστε απολύτως δικαιολογημένος στα μάτια του κόσμου. Αυτός τελικά είναι ο κριτής και ο ρυθμιστής των πραγμάτων...
Κατά τα λοιπά ψυχραιμία...έστω και αν ο ΣΥΝ γίνεται ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ ...ΣΥΝ!

harrygrath είπε...

Καταλαβαινουμε τα εσωκομματικα & την αναγκη να σιωπησετε μεχρι τις επομενες εκλογες...
Παντως το μπλογκ χρειαζεται φροντιδα για να παραμεινει στη κορυφη των πολιτικων μπλογκς της χωρας.

Για τους αρχαιολατρεις,η ηγεσια Γιωργου ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα ολισθηματος απο " δημοκρατια σε τυραννια ",που θα λεγαν & οι μη προγονοι μας...

Υπομονη μεχρι τις επομενες εκλογες...

Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ .......

Η περίπτωση " ΤΣΕΚΟΥ" είναι η συνήθης περίπτωση μια νέας επιστήμονα, όπως χιλιάδες άλλες, που για να βρει μια δουλειά ή πρέπει να ( μπιπ) τα πόδια στον ....... προϊστάμενο της ή να φιλάει κατουρημένες ποδιές ή να έχει μπάρμπα στην Κορώνη.
Εκείνος που δεν τιμωρείται, που χαίρει και την συμπάθεια σας επειδή έπεσε από τον 4ο, είναι στην προκειμένη περίπτωση ο Προϊστάμενος.
Ο κολλητός του Πρωθυπουργού!
Ο εισαγγελέας όμως την έβαλε στο "μαντρί" και την ενοχοποίησε, διότι ήταν γυναίκα και άρα πρόκληση αμαρτήματος και το ¨αμάρτημα¨χρησιμοποίησε εαυτόν με DVD, για να εκβιάσει την μονιμοποίηση του.

ΡΕ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!!

Εμείς από την άλλη, που κατέχουμε μια θέση εργασίας, προφασιζόμενοι μια, κατά τα άλλα χριστιανική ηθική, εξαπολύουμε μύδρους και κεραυνούς για τον καημένο τον Ζαχόπουλο που τον εκβίαζε η "εν λόγω κυρία" και τον οδήγησε σε αυτοκτονία .
ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΔΕΣ !!!!

Η περίπτωση που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό την Κοινωνία, την Πολιτική και την Δικαιοσύνη, είναι το πολυ - απόστημα που έσπασε και η δυσοσμία του αναδύεται από παντού και καταλαμβάνει τους πάντες.

Είναι αποκαλυπτικότατη, γιατί η βρωμιά που κρύβεται στα βαποράκια πληροφοριών με τα ακριβά μανικετόκουμπα, το σινιέ ντύσιμο τα πανάκριβα μπιζού, την άνετη ζωή και το παρέδωσε με τα κέντρα εξουσίας, απομυθοποιεί την " Δημοσιογραφία " και τους " Δημοσιογράφους".

Είναι αποκαλυπτικότατη για το κόμμα της Κυβερνητικής παράταξης που όλο κυνηγά την διαφθορά και όλο πιο βουτηγμένο στην διαφθορά είναι.

Αναρωτιέται κανείς, από την μέρα που ο Καραμανλής ορκίζεται Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει δίπλα του ούτε έναν που να μην είναι λαμόγιο;

Ο άνθρωπος είναι ή βλάκας ή βρίσκεται σε διατεταγμένη Υπηρεσία.

Ο Πρωθυπουργός; Μα είναι δυνατό;
Χμ; Το "στέκι" με το ονοματάκι ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ το ξέρει κανείς.

Από το στέκι αυτό έχουν περάσει κάτι, μα κάτι μπουμπουκομπούμπουκα ...........
Κώστας Καραμανλής, Στέφανος Μάνος, Ντόρα Μητστοτάκη, Γιωργος Παπανδρέου, Αννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σημίτης κλπ.κλπ.κλπ.κλπ.

Είναι αλήθεια ότι όποιος περάσει από εκεί παίρνει και το χρίσμα και οι άλλοι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο;
( Μια Κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την διαφθορά, Πως εκλέγεται ξανά; Πως ο Γιωργος και με τι αντάλλαγμα γίνεται Πρόεδρος της Σοσιαλ. Διεθνούς; Τι σημαίνει η θέση του σε Συνέδριο της Σοσιαλ. Διεθνούς στην Χιλή, για μια Παγκόσμια Κυβέρνηση;)

Αν αυτός ο άνθρωπος, ο Πρωθυπουργός, δεν είναι σε θέση να επιλέξει τους συνεργάτες του πως να του έχεις εμπιστοσύνη ότι μπορεί να επιλέξει την καταλληλότερη εισήγηση, να πάρει την πιο σωστή απόφαση, να διαπραγμετευτεί στα ξένα κέντρα αποφάσεων ζητήματα που θα διασφαλίζουν το μέλλον αυτής της χώρας, που είχε την ατυχία να τον επιλέξει μεταξύ ενός ανίκανου και ενός λαμόγιου για Πρωθυπουργό !

Άρε Μπίλντεμπεργκ τι μας κάνεις !!!!!!

Από την άλλη;
Τα δύο κόμματα της Αριστεράς ( ΚΚΕ - ΣΥΝ) που συγκεντρώνουν το 17% σήμερα τους έχει καταλάβει ο μεγαλοϊδεατισμός και πέρα από την ρητορική του εκκολαπτόμενου για το αξίωμα του Προέδρου στον ΣΥΝ, Τσίπρα, δεν δημιουργείται η ελπίδα διεξόδου από την παρατεταμένη κρίση, ώστε ο Λαός να τους αντιληφθεί ως Την εναλλακτική λύση.

Ούτε λόγος για το ΠΑΣΟΚ και την νέα ηγεσία ( παλιά με πολύ παλιά και αναχρονιστικά μυαλά), που εδώ ο κόσμος καίγεται και του μ....... κτενίζεται.

Ένας Παπανδρέου που κτύπησε το κεφάλι του στο σύνθημα "Γιώργο, άλλαξε τα όλα" και έπαθε αμνησία ξέχασε ότι πρωτοστατούσε στον Όμιλο Γεννηματά και στον Όμιλο για το εκσυγχρονισμό της Ελληνικής κοινωνίας (ΟΠΕΚ).

Ξέχασε, ότι η επιλογή του να στηρίξει τον Σημίτη ως Πρωθυπουργό και Πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ καθοδηγήθηκε από την επιλογή του Τζοχατζόπουλου, που μετά την κηδεία του Ιδρυτή Α. Παπανδρέου, ο τελευταίος δεν πήγε να συλλυπηθεί την Μαργαρίτα, αλλά πήγε στην νόμιμη σύζυγο του Ανδρέα, Δήμητρα Λιάννη.

Το βράδυ εκείνο "χρίστηκε" ο Σημίτης διάδοχος του Ανδρέα. Το βράδυ εκείνο τοποθετήθηκε η Ταφόπλακα στο ποιο ήταν, τι και ποιους εκπροσωπούσε το ΠΑΣΟΚ.

ΕΓΩ έχω μνήμη, εσείς έχετε μνήμη ή έχετε πάθει ομαδική παράκρουση;

Γιατί λοιπόν δεν διαγράφεις Γιώργο, τον Σημίτη και τον ΟΠΕΚ; Γιατί θα σου φύγουν όλοι οι Σημιτικοί που σήμερα σε υποστηρίζουν ( Ρέππας, Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Χρυστοδουλάκης, Σημίτης κλπ. κλπ. κλπ.)

Γιατί δεν διαγράφεις όλους τους ιδρυτές και μέλη της φράξιας των Γεννηματικών και του Ομίλου Γεννηματά; Γιατί ποιος θα σου μείνει στο τέλος;
Μα και τον εαυτόν σου πρέπει να διαγράψεις !!!!!

Βέβαια ξέρεις και οι άλλοι ξέρουν, τι δύναμη κρύβει ένας Όμιλος Προβληματισμού. Το δήλωσες άλλωστε καθαρά. Κόμμα μέσα στο Κόμμα !

Αλλά, αυτό δεν κάνατε και εσείς; Κόμμα Σημίτη μέσα στο ΠΑΣΟΚ, κάνατε τότες Γιώργο!

Αλλά ξέχασα! Εσύ τώρα έχεις αμνησία. Ήταν βαρύ το κτύπημα Γιώργο ή μεγάλο το καλάμι;

Ο σύντροφος Πολυζωγόπουλος; Ο Μίχας; Ο Κουσελάς; Θυμάται;

Ο σύντροφος Σημίτης; Η συντρόφισσα Φώφη; Ο σύντροφος Ρέππας; Ο σύντροφος Χρυσοχοϊδης;

Κανένας άλλος ρε παιδιά;
Κανείς δεν θυμάται;
Εδώ δεν θυμόμαστε τι φάγαμε εχθές βρε σύντροφε, θα θυμηθούμε τι έγινε πριν 10 χρόνια;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΝ ή ΤΟ ΚΚΕ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝΤΙΜΟ ΔΕΞΙΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;

ΤΕΛΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΦΙΛΕ ή ΦΙΛΗ ΝΑ ΆΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΦΈΡΕΣΑΙ ΟΠΩς ΚΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΔΗΚΚΙ χωρίς ευτυχώς τον Τσοβόλα,κινείται στον σοσιαλιστικό-πατριωτικό χώρο με σημαντικές δυνάμεις πανελλαδικά
Τι προτίθεσται να κάνετε με το ΔΗΚKI;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

Agaphte k.Benizelo
H katastash sto Pasok exei arxisei sta alh8eia na moiazei san anosto anekdoto.Apo thn mia o Giwrgakhs (me to iq radikiou)na prospa8ei na peisei enan Suntagmatologo gia to katastatiko tou Pasok to opoio kai kala einai anti8eto me thn udrish enos omilou provlimatismou.To pragmatiko provlhma einai oti o Giwrgakhs den provlimatizetai,gi'auto kai den antilmavanetai thn anagkh udrishs enos omilou PROVLHMATISMOY.To allo anekdoto (anosto kai pali) einai oti h ellhnida pseudoSegkolen (h alliws A.Diamantopoulou) katalave oti kai pali pisw menei apo ta gegonota kai prospa8ei na sas sampotarei fovoumenh kai kala komma me sto komma.Ma kala tosh afeleia pia?Diladi eilikrina nomisane oloi autoi kai oi loipoi tsiflikades tou Pasok oti epeidh ston prwto guro voh8hsan ton Giwrgakh na kerdisei,eksontasan esas?An einai dunaton,toso koutoponhroi kai toso fovismenoi moiazoun pou katantaei asteio.Sta sovara twra pernoun apofaseis gia thn diagrafh sas me pseutikes kai fthnes dikaiologies, apo oti diavazw ston ellhniko tupo.Ola auta mou 8umizoun paidariodh texnasmata giati upotimoun tous ellhnes kai thn nohmosunh mas.Pantws einai krima na xa8ei ena istoriko dhmokratiko komma giati exei afe8ei na dioikeite apo ton 8iaso tou muppet show.Dunamh loipon sas euxomai giati oloi kseroume poso duskolo einai otan exeis na kaneis me an8rwpous me nohmosunh pentaxronwn.Eseis omws eimai sigourh kapou 8a thn vreite thn akrh kai 8a ta steilete gia timwria sthn gwnia.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΓΓΕΛΗ,

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΟΥ,ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΠΙΣΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ...
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ...
ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ, ΑΦΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΝΣΝΤΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ¨ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΡΙΑΣ" ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ.
ΕΓΩ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΖΩΞΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ 5 ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΖΩΞΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΡΑΞΙΑ;
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΕΝΩ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2007 ΚΑΙ ΕΠΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ,ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΣΟΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ;
ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΙΔΕΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΜΙΛΟΣ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ,ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ...
ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,ΕΝΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ;
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΕΧΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ,ΜΙΧΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕ Ο ΜΙΧΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ "ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ" ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;
ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΜΙΧΑΣ,ΕΚΓΡΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΩΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ,ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΚΤΛ;
ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΦΕΡΟΥΝ;
EΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ...
ΩΣΤΟΣΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ...
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΑΠ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ...
ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ...
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΙΤΗ, ΤΟ 2007 ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε

Είναι προφανές ότι εξωθείστε σε χωριστή πορεία από εκείνη του ΠΑΣΟΚ.
Από τη μια ο Πρόεδρος,σε αντίθεση με την εντολή που του δόθηκε την
11η Νοεμβρίου, απέκλεισε τα στελέχη της επιρροής σας από τα προσυνεδριακά όργανα και εντελώς άστοχα θεωρεί αιτία διαγραφής την άσκηση ενός καταστατικού δικαιώματος,δηλαδή την ίδρυση Ομίλου .
Από την άλλη,τα εκδοτικά συγκροτήματα που με την ...αγάπη τους τόσο πολύ σας έβλαψαν στις εσωκομματικές εκλογές
(κατά τη γνώμη μου,η προκλητική στήριξη...τελικά σας στέρησε την Προεδρία),
τώρα προαναγγέλλουν μια εξέλιξη που στην πορεία των πραγμάτων θα σας ακυρώσει ως πολιτικό.
Επιπλέον,εσείς ο ίδιος δημιουργείτε ερωτηματικά με την στάση σας.Σε αντίθεση με την εντολή που σας έδωσε το 40% των ψηφισάντων,εξαφανιστήκατε από την αντιπολίτευση για 3 μήνες.
Οι μόνες στιγμές που δώσατε σημεία ζωής ήταν η συμμετοχή σας στην πορεία για το Ασφαλιστικό και η ομιλία σας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό.
Με λύπη μου ,λοιπόν,βλέπω ότι η βούληση των μελών και φίλων της
11ης Νοεμβρίου παρακάμπτεται και αγνοείται τόσο από τον Πρόεδρο,όσο και από εσάς.
Δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία έδωσε εντολή για αποκλεισμό της μειοψηφίας,αλλά επίσης πιστεύω ότι η μειοψηφία δεν έδωσε εντολή για αποχή από την αντιπολίτευση .
Και σε κάθε περίπτωση,είμαι σίγουρος ότι όλοι όσοι ψηφίσαμε δεν δώσαμε εντολή για διάσπαση,αλλά για ενότητα.
Αν οι δυο πλευρές θεωρούσατε ότι η συνύπαρξη είναι αδύνατη,δεν υπήρχε λόγος να μας ταλαιπωρείτε.
Πολύ δε περισσότερο,δεν υπήρχε λόγος να διαγωνίζεστε μεταξύ σας για τον τίτλο του εγγυητή της ενότητας.
''Καθαρά'' κόμματα με ανέξοδη ρητορική και χωρίς προοπτική εξουσίας υπάρχουν ήδη στη Βουλή.
Τι θα μας προσφέρει αν προστεθούν άλλα δύο;

harrygrath είπε...

Θα θελαμε ενα σχολιο Βαγγελη για

τον αντιχριστιανικό εθνοφυλετιστη

εγκωμιαστη της χουντας,

κομματαρχη της ΝΔ & του ΛΑΟΣ,

που υποστηριξε τους

Μιλοσεβιτς / Καρατζιτς,
τον εγκληματια Οτσαλαν,
τους Παλαιστινιους τρομοκρατες,
τους Λιβανεζους ισλαμοφασιστες της Χεζμπολλαχ

& που δηλωσε οτι

η 9/11 ηταν " Θεια Δικη "

Ακομα & με το υπαρχον καθεστως εκκλησιας-κρατους,γιατι το ΠΑΣΟΚ δεν προωθει

δημοκρστικη εκλογη ιερεων & ηγεσιας
απευθειας
με ψηφο απο το λαο ?

Να παρει
ο Σαλονικης Ανθιμος
τις ψηφους του,
αλλα να παρει &
ο Ζακυνθου Χρυσοστομος
τις δικες του...

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη θέλω να σε ακούσω να μιλάς ελεύθερα για τα προβλήματα που ταλανίζουνε τον τόπο . Αδημονώ να δω το πολιτικό σου ταλέντο να ξεδιπλώνεται συμφιλιώνοντας την δημοκρατική παράταξη ξανά με την κοινωνία . Περιμένω να ακούσω τις θέσεις σου για την παιδεία την υγεία το ασφαλιστικό την εισοδηματική πολιτική κτλ . Αυτό στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορείς να το κάνεις διότι σου απαγορεύουν να μιλήσεις.Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο παλέψαμε είναι πλέον ένα άκρως συντηρητικό κόμμα με βολεμένους συνδικαλιστές με ανθρώπους που το μοναδικό τους στίγμα είναι η κομματική τους ιδιότητα στις τοπικές τους κοινωνίες . Αυτοί φοβούνται μην χάσουν τον τίτλο του πρώην ή και του νύν . Μιλάς μαζί τους και ζούν στις αντιφάσεις τους . Από την μια λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί άλλο να παράξει πολιτική και τελείωσε με τον Γιώργο διαπιστώνοντας αυτό που είναι πλέον κοινοτυπία σε όλους μας και απο την άλλη διατείνονται ότι ο Βενιζέλος πρέπει να μείνει στο κόμμα περιμένωντας μια βέβαιη κανούρια ήττα του Γιώργου(πράγμα το οποίο θα σε στερήσει και απο το ηθικό πλεονεκτημα διότι αυτή η άποψη πέρα απο φοβική είναι και ανήθικη).Προχώρα λοιπόν στη δημιούργια του καινούριου πολιτικού σχηματισμού απελευθερώνοντας πρώτα απο όλα τον εαυτό σου και την προσωπικότητα σου από τα δεσμά της εσωκομματικής ολιγαρχίας . Μην αναλίσκεσαι συζητώντας με φοβισμένους υποστηριχτές σου που πιστεύουν ότι η νομιμότητα στο κόμμα είναι υπεράνω όλων . Αυτοί θα έρθουν μαζί σου . Προχώρα στην αρχή με τους ανθρώπους που τον εαυτό τους τον αντιλαμβάνονται με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία . Αυτοί δεν κινούνται στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ αποκλειστικά .Ανήκουν σ'αυτό που λέμε Δημοκρατική παράταξη έστω και στις παρυφές της . Ανασύνθεσε λοιπόν το πολιτικό σκηνικό της χώρας .
Ο Γιώργος αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του τόπου ασχολείται μόνο με το πως θα απαξιώσει εσένα και αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη.Διαπράττει το ίδιο σφάλμα που έκανε ο κ. Μαύρος πρόεδρος της μεταπολιτευτικής ένωσης Κέντρου . Βαγγέλη προχώρα την ευθύνη για την διάσπαση δεν την φέρεις εσύ άλλοι την προαποφάσισαν με την αντιδημοκρατικής τους τακτική και μικροψυχία .

Ανώνυμος είπε...

@harrygrath πάρε τα χάπια σου και γράψε τις χυδαιότητες σου στο blog σου. Και αν έχεις τον ανδρισμό αυτά που γράφεις εκεί πες τα με το ονοματάκι σου για να κάνεις και μια βόλτα απο τον κορυδαλλό να ηρεμήσεις λίγο. Γέμισε κουτσαβάκια της φακής το δίκτυο.
========================

κ. Βενιζέλο η θέση σας είναι στο πασόκ. Μην ακούτε κανέναν για ομίλους , κόμματα κ.λπ. Τις θέσεις σας μπορείτε να τις εκφράσετε άνετα και πειστικότερα μέσα από το πασόκ.
Και σε τελική ανάλυση πέφτει το βάρος στους πολίτες να σας ψηφίσουν ως ηγέτη του κόμματος. Αφού δεν το έκαναν στις 11/11 θα το κάνουν μετά; Θα σας εγκαταλείψουν εγγυημένα. Μέσα από το πασοκ λοιπόν. Και βγείτε λίγο από το καβούκι σας να πείτε τη θέση σας. Γιατί έχετε εξαφανιστεί; Με τόσα πράγματα που συμβαίνουν νομίζετε πως έχετε το δικαίωμα να κρύβεστε στο σπίτι. ¨Εχετε χρέος να ασκήσετε σφοδρή αντιπολίτευση υπηρτετώντας αυτούς που σας ψήφισαν. Ασχολείστε με τα μικρά [ομίλους κ.λπ ]και χάνετε την ουσία. Σε τι θα δια΄φερετε λοιπόν από του άλλους που εξαντλούνται σε μικροκομματικά παιχνίδια; Αφυπνισθείτε και βγείτε έξω. Διαφοροποιειθείτε από την στασιμότητα του κόμματος. Συν τω χρόνω θα αποκτήσετε τη δυναμική που χρειάζεται. ΟΧΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΠ κατά Βενιζέλου προκλητικά!

Απόσπασμα από NEWSLETTER ΤΟΥ Γ.Α.Π. που διακινείται μέσω e-mail

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

QUOTE:

Δεν είναι η ώρα για ρεβάνς μετά την 11η Νοεμβρίου

«Δεν υπάρχει χώρος και περιθώριο ν' αναβιώσουμε τις συγκρούσεις που λύσαμε στις 11 Νοεμβρίου. Στις 11 Νοεμβρίου, το ζήτημα που ο ίδιος έθεσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, λύθηκε με τον πιο δημοκρατικό τρόπο. Λύθηκε με τρόπο πρωτόγνωρα συμμετοχικό για την Ελλάδα. Κανένα άλλο κόμμα δεν τόλμησε στην Ελλάδα. Τα λεγόμενα αριστερά κόμματα, ούτε να το διανοηθούν.

Δεν δέχεται ο προοδευτικός Έλληνας σήμερα, να βλέπει ένα ΠΑΣΟΚ με φράξιες, με κόμματα μέσα στο κόμμα, με παρασυναγωγές στο όνομα του διαλόγου. Όπως δεν δέχεται να υποβαθμίζεται σκόπιμα η αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα, ο λόγος μας, η πολιτική μας παρουσία ή η προσωπική μας αξιοπρέπεια.

Και όσοι θεωρούν, ότι θα πάρουν τη ρεβάνς μετά την 11η Νοεμβρίου, είναι γελασμένοι. Ο λαός του ΠΑΣΟΚ απαιτεί ενότητα και συντεταγμένη πορεία. Απαιτεί ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο για τα πάντα. Αλλά ζητά και αφοσίωση στον κοινό σκοπό. Όχι ένα 'σκορποχώρι', που μπορεί ο καθένας να κόβει κομμάτι για τον εαυτό του.

Ακριβώς, αυτή η οικοπεδοποίηση της πολιτικής, είναι που πληρώνει το ΠΑΣΟΚ και ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλον. Και όποια παρέκκλιση από τον δρόμο αυτό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.»

UNQUOTE

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, το πρόβλημα του πολιτικού συστήματος είναι ότι τα κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ είναι απομακρυσμένα απο τους νέους, άρα και αποτυχημένα με ημερομηνία λήξης, το μέλλον είναι η νεολαία όποιος το καταλαβε το καταλαβε...

Υ.Γ. Οι μεγαλύτεροι που έχουν παιδιά δεν τα σκέφτονται καθόλου; μόνο την παρτη τους...απορία

Χαιρετώ
Π.Α.Σ.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.ΑΠΟΡΩ.....
ΠΩΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ?ΠΩΣ,Ε?ΠΩΣ?ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΡΑ!ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

Dear Sir,

I was informed by my staff of your efforts with regard to human rights and immigration in Greece and the EU.

Please know that I am at your disposal for anything you will need regarding implementing many of your ideas and policies. It is ideas such as yours that promote humanity and civilization in our troubled world, and we must make it our effort to promote them asap.

Let me know if you will need anything.

Best,

G. Clooney
Santa Barbara, Calif.

atakadoros είπε...

ΚΟ(ΚΟΡ)ΕΣ

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

"Πολιτικές Παρεμβάσεις » Δηλώσεις » Δήλωση Ευ. Βενιζέλου

29 Ιανουαρίου 2008

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μετά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, που έγινε με πρωτοβουλία μου, έκανα, με συνείδηση ευθύνης, μια δήλωση στο όνομα της ενότητας και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση μου όμως αυτή δεν μπόρεσε να ανακόψει ένα οργανωμένο κύμα επιθέσεων κατά του δήθεν εσωτερικού εχθρού, με αποτέλεσμα να τροφοδοτείται η εσωστρέφεια την ώρα που ο λαός χρειάζεται μια ανάσα, έναν πολιτικό λόγο υπέρβασης που να δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον.

Αναλαμβάνω και πάλι την πρωτοβουλία να εκτονωθεί η κατάσταση. Παρακαλώ δημόσια τους συναδέλφους μου πανεπιστημιακούς και άλλους ενεργούς πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην ανανέωση των ιδεών της κεντροαριστεράς και γενικότερα του πολιτικού λόγου να μην προχωρήσουν στην δημιουργία ομίλου που κάποιοι θέλουν να τον εμπλέξουν στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.

Αφού πρέπει να υποχωρήσει κάποιος, ας υποχωρήσω εγώ χάριν της ενότητας και της ομοψυχίας της παράταξης" (www.evenizelos.gr)

Ανώνυμος είπε...

"Ο λαός του ΠΑΣΟΚ, λέει ο ΓΑΠ, δεν δέχεται να υποβαθμίζεται σκόπιμα η
αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα, ο λόγος μας, η πολιτική μας παρουσία".

Ποιός τον εμπόδισε τον ΓΑΠ να ασκήσει αντιπολίτευση, ν'αρθρώσει λόγο ή νάχει πολιτική παρουσία ? ΠΟΙΟΣ ? Ο Βενιζέλος ?

"Το ΠΑΣΟΚ, λέει ο ΓΑΠ, ανήκει στον λαό και σε κανέναν άλλον. Και όποια παρέκκλιση από τον δρόμο αυτό, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή."

Με την φράση αυτή ο ΓΑΠ απευθύνεται στον Βενιζέλο και του λέει: το ΠΑΣΟΚ, αν το κατάλαβες, ανήκει σε μένα και, αν δεν το κατάλαβες, θα σε διαγράψω...

Τί ωραία !

Ανώνυμος είπε...

Το παιγνίδι είναι ένα bras de fer που θα το κερδίσεις, Βαγγέλη, αν δείξεις στον ΓΑΠ ότι έχεις αποκτήσει critical mass στο Κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Στο Κόμμα σε κεδρίζει, αλλ' αυτό είναι αδιάφορο επικοινωνιακά, γι' αυτό δεν μετράει και πολύ. Κι ύστερα, στο Κόμμα όλοι θαρθούνε από κοντά να τους "παρηγορήσεις" την επόμενη μέρα.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λοιπόν, παίζεται το παιγνίδι. Εκεί, μπορείς να πάρεις τους μισούς? Τότε θ' αποκτήσεις τα άσπρα: και ή φεύγεις όποτε θες κι έρχονται κι οι άλλοι μισοί από πίσω τρέχοντας, ή μένεις και περιμένεις το επόμενο ναυάγιο που με βεβαιότητα έρχεται, οπότε το κόμμα είναι δικό σου.

Όλα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Γιατί οι άλλοι δεν κάθονται. Οι δεξιοί θα παίξουν δεξιό ντέρμπυ (που το παίζουν ήδη) Κώστα-Ντόρας. Οι δε τρίτοι ούτε κι αυτοί κάθονται και μπορεί κι αυτοί να κινηθούν με τη δημιουργία από αυτούς πλέον νέου κόμματος.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο
Σας συγχαίρω για την απόφαση σας.
Από αυτή βγήκε κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ και εσείς προσωπικά.
Αναμφίβολα οι πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές σας ανέδειξαν ως τον υπ’ αριθμό 2 στο ΠΑΣΟΚ και υπ’ αριθμό 1 στους απλούς φίλους και ψηφοφόρους (και μη) του ΠΑΣΟΚ.
Κρατήστε το ως παρακαταθήκη για το μέλλον.
Ο λαός βλέπει, κρίνει και ψηφίζει.
Επιδοκιμάζει και αποδοκιμάζει.
Κυρίαρχος λαός είναι αυτός τι μπορείς να του πεις…

ΥΓ.: Όπως λέω σε φίλους bloggers: καθίστε αναπαυτικά στο καναπέ, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και χαλαρώστε…(Το πράγμα πάει από μόνο του!)

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, οι προβλέψεις ότι το ΠαΣοΚ με την "παράταση" που δόθηκε στον ΓΑΠ θα έχει πρόβλημα επιβεβαιώνονται τραγικά. Μόλις διάβασα δημοσκόπηση στον ΑΛΦΑ που δίνει στη ΝΔ μόλις 29% [ρεκόρ πτώσης] και το ΠαΣοΚ πέφτει στο 26%!!! σαν μαξιλάρι για την κυβέρνηση. Δυστυχώς γελούν μαζί μας.
Theatis-Symmetohos

Ανώνυμος είπε...

κύριε Βενιζέλε

Το αναφέρετε βεβαίως και με σαφήνεια και στην δήλωσή σας της 29 Ιαν 08, περί μη ιδρύσεως του ομίλου ιδεών, το γεγονός ότι εσείς προχωρείτε σε δικές σας πρωτοβουλίες είτε με σκοπό να απαγκιστρωθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το τέλμα που -έτσι μου φαίνεται- να έχει εισέλθει, είτε με σκοπό να κρατήσετε "ζωντανή" την παρουσία σας στην συνείδηση του κόσμου ως τον δεύτερο τη τάξη. Σε κάθε περίπτωση, δίνετε μία αίσθηση κινητικότητας που θα σας παρακαλούσα να διατηρήσετε. Δεν θέλω το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεατή και έχετε την δυαντότητα να προσφέρετε εναλλακτικές λύσεις ακόμα και εσωκομματικά. Βοηθήστε το κίνημα τώρα που φαίνεται να είναι στάσιμο σε ιδέες επί 10ετίας.

Ανώνυμος είπε...

harrygrath, επειδή εσύ τυγχάνεις Εβραίος, δεν σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι τρομοκράτες, καθώς η χώρα τους βρίσκεται υπό κατοχή. Επίσης οι Λιβανέζοι, αν και "ισλαμοφασίστες" όπως λες δεν εισέβαλαν στο Ισραήλ, το αντίθετο συνέβη.

Γράψε λάθος, όχι εισέβαλαν, δεν είχαν τα κότσια για αυτό, υπερβομβάρδισαν. Ξέρεις, στρατιωτικούς στόχους: νοσοκομεία, εργοστάσια, σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες κτλ

Και έχεις καταντήσει κουραστικός σε κάθε θέμα να λες τα δικά σου. Άλλαξε nickname σε "είμαιεβραίοςκαιπιστεύωότιοι
οισημερινοίέλληνεςδενείναιακαθαροί"
και άσε να γίνει μία συζήτηση μία φορά. Δεν βλέπεις ότι κανείς δεν σου απαντάει?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο,

Η ομιλία αυτή, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ήρθε ως μάννα εξ ουρανού σε πολλούς πολίτες που εδώ και πολύ καιρό χάνουν μέρα με τη μέρα
την πίστη τους στην πολιτική. Με χειρουργική ακρίβεια εντοπίσατε, σχολιάσατε και κρίνατε τις τρέχουσες εξελίξεις που απασχολούν σύσσωμη την κοινωνία, ικανοποιώντας ένα ρεύμα πολιτών ευρύτερο του 40% που ολοένα και αυξάνεται και το οποίο αποβλέπει σε σας για τη λύση στην κρίση που η Πολιτεία έχει περιέλθει!
Αγανακτησμένοι παρακολουθούμε τόσους μήνες τις επιθέσεις τις οποίες δέχεστε, επιθέσεις από φερέφωνα ενός φοβισμένου "διαδόχου". Άνθρωποι που κάποτε υπονόμευαν τον τωρινό πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, τη διακυβάρνηση του κ.Σημίτη και που ο Ελληνικός λαός έστειλε σπίτι στις εκλογές του Σεπτέμβρη, τώρα πλαισιώνουν ως άλλοι πραιτωριανοί τον κ.Παπανδρέου. Με τη μορφή μηχανισμού καλλιεργούν χρόνια τώρα νοοτροπία οπαδού σε ψηφοφόρους του κόμματος, οι οποίοι με φεουδαρχική αν όχι ποδοσφαιρική λογική ψηφίζουν και στηρίζουν τον κ.Παπανδρέου με μόνο κριτήριο το όνομα και την καταγωγή αυτού, πράγματα αδιανόητα για μια πραγματική Δημοκρατία. Κατανοούμε λοιπόν πως για το καλό της ενότητος της παράταξης αποφεύγετε τις δηλώσεις και μετριάζετε τον κατά τ'άλλα καυστικό λόγο σας. Όμως κ.Βενιζέλο
ο "όμιλος" των ανθρώπων αυτών θα σας κατηγορεί για λευκή απεργία όσο
απέχετε, ενώ απ' την άλλη για ανταρσία και διασπαστικές τάσεις όσο λαμβάνετε πρωτοβουλίες κάθε φύσεως. Η ουσία όμως είναι πως ο κόσμος που σας στήριξε και σας στηρίζει, το πράττει δίοτι ουδέποτε φοβηθήκατε πολιτικό κόστος, συγκυρίες και συμφέροντα όταν εκφράζατε την άποψη σας ή όταν παρουσιάζατε λύσεις σε αδιέξοδα όπως αυτό της Παιδείας. Αψηφήστε λοιπόν τις κενές απειλές των πρασινοφρουρών και προχωρήστε σε πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν απ'το αδιέξοδο. Πρωτοβουλίες που ο χώρος της κεντροαριστεράς επιζητά, ώστε να εκφραστεί υπό ένα πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να διεκδικήσει την εξουσία.
Σε μια περίοδο που η χώρα ταλανίζεται με σκάνδαλα πάσης φύσεως, όπου η αντιπολίτευση επιτελείται από τα Μ.Μ.Ε και τον Λαζόπουλο και που το ΠΑ.ΣΟ.Κ ασχολείται αποκλειστικά με τα του "Οίκου" του, η ανάγκη είναι επιτακτική όσο ποτέ να λάβετε δράση για να μπορέσουμε όπως άλλοτε να ελπίσουμε.
Με τιμή
Κ. Δαρδαμάνης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ.Βενιζέλο,

Η ομιλία αυτή, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, ήρθε ως μάννα εξ ουρανού σε πολλούς πολίτες που εδώ και πολύ καιρό χάνουν μέρα με τη μέρα την πίστη τους στην πολιτική. Με χειρουργική ακρίβεια εντοπίσατε, σχολιάσατε και κρίνατε τις τρέχουσες εξελίξεις που απασχολούν σύσσωμη την κοινωνία, ικανοποιώντας ένα ρεύμα πολιτών ευρύτερο του 40% που ολοένα και αυξάνεται και το οποίο αποβλέπει σε σας για τη λύση στην κρίση που η Πολιτεία έχει περιέλθει!
Αγανακτησμένοι παρακολουθούμε τόσους μήνες τις επιθέσεις τις οποίες δέχεστε, επιθέσεις από φερέφωνα ενός φοβισμένου "διαδόχου". Άνθρωποι που κάποτε υπονόμευαν τον τωρινό πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ, τη διακυβάρνηση του κ.Σημίτη και που ο Ελληνικός λαός έστειλε σπίτι στις εκλογές του Σεπτέμβρη, τώρα πλαισιώνουν ως άλλοι πραιτωριανοί τον κ.Παπανδρέου. Με τη μορφή μηχανισμού καλλιεργούν χρόνια τώρα νοοτροπία οπαδού σε ψηφοφόρους του κόμματος, οι οποίοι με φεουδαρχική αν όχι ποδοσφαιρική λογική ψηφίζουν και στηρίζουν τον κ.Παπανδρέου με μόνο κριτήριο το όνομα και την καταγωγή αυτού, πράγματα αδιανόητα για μια πραγματική Δημοκρατία. Κατανοούμε λοιπόν πως για το καλό της ενότητος της παράταξης αποφεύγετε τις δηλώσεις και μετριάζετε τον κατά τ'άλλα καυστικό λόγο σας. Όμως κ.Βενιζέλο
ο "όμιλος" των ανθρώπων αυτών θα σας κατηγορεί για λευκή απεργία όσο
απέχετε, ενώ απ' την άλλη για ανταρσία και διασπαστικές τάσεις όσο λαμβάνετε πρωτοβουλίες κάθε φύσεως. Η ουσία όμως είναι πως ο κόσμος που σας στήριξε και σας στηρίζει, το πράττει δίοτι ουδέποτε φοβηθήκατε πολιτικό κόστος, συγκυρίες και συμφέροντα όταν εκφράζατε την άποψη σας ή όταν παρουσιάζατε λύσεις σε αδιέξοδα όπως αυτό της Παιδείας. Αψηφήστε λοιπόν τις κενές απειλές των πρασινοφρουρών και προχωρήστε σε πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν απ'το αδιέξοδο. Πρωτοβουλίες που ο χώρος της κεντροαριστεράς επιζητά, ώστε να εκφραστεί υπό ένα πλειοψηφικό ρεύμα, ικανό να διεκδικήσει την εξουσία.
Σε μια περίοδο που η χώρα ταλανίζεται με σκάνδαλα πάσης φύσεως, όπου η αντιπολίτευση επιτελείται από τα Μ.Μ.Ε και τον Λαζόπουλο και που το ΠΑ.ΣΟ.Κ ασχολείται αποκλειστικά με τα του "Οίκου" του, η ανάγκη είναι επιτακτική όσο ποτέ να λάβετε δράση για να μπορέσουμε όπως άλλοτε να ελπίσουμε.
Με τιμή
Κ. Δαρδαμάνης

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή απόφαση κ. βενιζελο. και τωρα βγειτε δυναμικα προς τα εξω εναντιον της δεξιας και της σηψης γιατι ο λαος σας χρειαζεται.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

harrygarth τι σχέση έχει το κράτος με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της εκκλησίας. Αυτό που λές δείχνει τεράστια άγνοια.

Αρχικα, ο τρόπος εκλογής έχει να κάνει με την παράδοση της εκκλησίας από τοςυ πρωτοχριστιανικούς χρόνους. Μεγαλύτερη πιθανότητα έχει να αλλάξει το σύνταγμά μας παρά αυτό (αυτοσαρκασμός ήταν για τις διαρκείς αναθεωρήσεις, ακούς Βαγγέλη;;;;)

Επιπλέον, φαγωνόμαστε για διάκριση εκκλησίας κράτους και εσύ προτείνεις να επιβάλλουμε σε μια θρησκεία το τρόπο με τον οποίο θα εκλέγει τους αρχιερείς της; Τι λες τώρα? Αντε να πούμε και στους Καθολικούς αφήστε τον Πάπα, και θα κάνετε ό,τι σας λέμε εμείς.

Αφού θέλουμε χωριστή εκκλησία από κράτος, τότε κάνουν ό,τι θέλουν, εκλέγουν όποιον θέλουν ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στις αρχιερατικές διαδικασίας ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (εκτός αν είναι παρόν σε όλες τις εκλογές αρχιερέων σε όλες τα δόγματα)

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη,

Διαβασα τα περι μη δημιουργιας του περιβοητου Ομιλου σου. Μπραβο που δεν θα τον κανεις και που μας ακουσες. Τελικα το μπλογκ σου εδω ειναι χρησιμο. Για φαντασου, μπορουμε να λεμε κατι στον μελλοντικο αρχηγο και Πρωθυπουργο και αυτος να το παιρνει υπ' οψην του. Που να ειχε τοτε και ο Ανδρεας Παπανδρεου μπλογκ. Θυμαμαι ο Ανδρεας, που ηταν μεγαλοψυχος, και δεν αφηνε τιποτα να πεσει κατω, μου ειχε στειλει δυο μεγαλες καρτες τις οποιες ειχε υπογραψει ο ιδιος, και τη δευτερη ως Πρωθυπουργος το '93 μου την ειχε στειλει στο σπιτι μου στο εξωτερικο. Ακομα τις εχω.

Η αληθεια ειναι οτι ο Γιωργος θα πρεπει να εξαντλησει τον κυκλο του μεχρι να διαφανει οτι χρειαζεται καινουργια ηγεσια. Οι διεργασιες αυτες δεν θα αργησουν να ερθουν. Οι ευρωεκλογες θα ειναι ο καταλυτης. Ασε που μπορει να γινουν οι εκλογες και νωριτερα με ολα αυτα τα σκανδαλα στην κυβερνηση. Καλυτερα ενα ΠΑΣΟΚ ενωμενο στην παρουσα συγκυρια να παει στις εκλογες αμεσα, ειδικα αν γινουν συντομα, παρα ενα διχασμενο ΠΑΣΟΚ που λογω διχοτομησης του δεν θα μπορεσει να ανταπεξελθει και να νικησει στις επομενες εκλογες. Ειναι, βεβαια, και θεμιτο να εχεις και εσυ και αλλοι φιλοδοξιες, και ο καλυτερος θα νικησει, να εισαι σιγουρος. Αρχηγος θα γινει εκεινος που θα παρει τον περισσοτερο κοσμο με το μερος του και θα προβαλλει την εναλλακτικη λυση για να βγει η χωρα απ' τη στενωπο. Τωρα, αν δεν κερδισει το ΠΑΣΟΚ τις επομενες λογω Γιωργου, τουλαχιστο θα μπορεις να κοιμασαι εσυ ησυχος και να λες οτι δεν ησουν εσυ που συνεβαλες, εστω και καλοπιστα, να διχαστει το ΠΑΣΟΚ σε μια τοσο δυσκολη συγκυρια για το κομμα και την Ελλαδα γενικοτερα, οτι ηταν η ηγεσια που δεν χαραξε σωστη πορεια. Ο κοσμος θα σου αναγνωρισει οτι εμεινες να παλεψεις και οτι εδωσες αλλη μια ευκαιρια στον νεοεκλεγμενο αρχηγο να κανει τη δουλεια του (η να μην την κανει). Τελος παντων, τελος καλο, ολα καλα.

Υ.Γ. Βαγγελη, ηθελες πραγματικα να τον κανεις αυτο τον Ομιλο, η ψαρευες για αν δεις τις αντιδρασεις και επισης να δωσεις το στιγμα σου (να τσιγκλησεις τον Γιωργο) πριν το συνεδριο. Αν ετσι ειναι, παλι μεγαλοφυες ηταν. Δηλωνεις παρων, και μετα υποχωρεις με μεγαλοψυχια, δειχνοντας οτι εισαι ο κυριος πολος και ο μεγαλυτερος αντιπαλος ενος Παπανδρεου. Ετσι, για να τους κρατας ολους ξυπνιους. Μεγαλοφυες. Μονο ενας Ανδρεας Παπανδρεου θα τον σκεφτοταν και θα τον εκανε εναν τετοιο πολιτικο ελιγμο.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια.Κάνατε το σωστό.
Για μένα,είναι η πρώτη φορά που δείξατε ότι έχετε στόφα ηγέτη.
Ο στόχος τώρα είναι ένας:
ενωμένο και συντονισμένο το ΠΑΣΟΚ να κάνει επιτέλους αντιπολίτευση στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Τι ήταν πάλι αυτό; Μήπως βλέπω όνειρο; Αλλά είναι δυνατόν όλες οι εφημερίδες να γράφουν την αυτή ανακρίβεια; Και το ημερολόγιο δείχνει 30 Ιανουαρίου και όχι... πρώτη Απριλίου! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Σίγουρα ήθελε κότσια η απόφαση σας να μη προχωρήσετε στον όμιλο προβληματισμού και μεγαλείο ψυχής.
Μ'αυτή την κίνηση αποδείξατε πολλά απ'αυτά που υποστηρίζεται σε σχέση με το πασοκ.
Όπως σίγουρα ο Κ. Παπανδρέου πήρε μια βαθιά ανάσα...
Για να δούμε κι αυτή την έρμη τη συνέχεια...για να τη δούμε...
συγχαρητήρια Κ.πρόεδρε.

theodore είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
Συγχαρητήρια για την γενναία και ανιδιοτελή στάση σας.
Να ξέρετε ότι ο απλός λαός και όχι τα κομματόσκυλα,είναι μαζί σας.
Ο μόνος μου προβληματισμός είναι,πως το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά με τόσο γοργό ρυθμό,που σε λίγο η φθορά θα είναι μη αναστρεψιμη.
Αναρωτιέμαι λοιπόν όταν κληθείτε να ηγηθείτε,τι είδους κόμμα θα κληρονομήσετε;
Καλό θα ήταν να μα πείτε κι αν συμφωνείτε ή όχι με τις φήμες περί αλλαγής ονόματος και εμβλήματος.
Επίσης αν αληθεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι καταχρεωμένο.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που διαπιστώνετε στην απόφαση του k.Βενιζέλου ανιδιοτέλεια ή προσπάθεια
για ενότητα με στόχο τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είστε πολύ αφελείς και άσχετοι με τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού.

Δεν είναι ιδιαιτερα δύσκολο να καταλάβει κανεις ότι η αποχώρηση του k.Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ και η δημιουργία κόμματος στη συγκεκριμένη συγκυρία δεν θα εξυπηρετούσε τους φιλόδοξους στόχους του.

1.Το 40% της 11hs Noeb. δεν μεταφράζεται απλά σε ένα αντίστοιχο ποσοστό
του υποτιθέμενου νέου κόμματος.
(προφανώς το ποσοστό των βουλευτών και στελεχών που θα ακολουθούσαν δεν δημιουργούσε τι προσδοκίες για κάτι τέτοιο.)

2. Η συγκεκριμένη συγκυρία με τα σκάνδαλα επεκτείνει την κρίση σε όλο το πολιτικο φάσμα και δημιουργεί συνθήκες μεταβολής των ισορροπιών
και συσχετισμών που περιλαμβάνουν
φυσικά και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και την αλληλεξάρτηση τους με τα πολιτικά δρώμενα.

3.Το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της
Siemens φαίνεται να εμπλέκει πρόσωπα από τα 2 μεγάλα κόμματα.Πολύ πιθανές διαπραγματεύσεις και ανταλλάγματα για συγκάλυψη ευθυνών(;)

Ανώνυμος είπε...

Είναι λογικό να αντικρίζετε τα πράγματα από την σκοπιά του φίλου του κ. Βενιζέλου, εσείς οι πολιτικοί φίλοι του.
Για σκεφτείτε όμως και κάποια απλά: Τί είναι προτιμότερο για ένα ηγέτη, να επιβάλει τις απόψεις του "χύνοντας αίμα" ή χωρίς ανοίξει μύτη; Υπ΄αυτό το πρίσμα ποιός κέρδισε και ποίος έχασε από την αντιπαράθεση Γιώργου-Βαγγέλη; Ο μέγας Κινέζος στρατηλάτης Σούν Τζού είναι πολύ χρήσιμο ανάγνωσμα στις ημέρες μας.
Επίσης, με βάση την θεωρία των παιγνίων, και το παράδειγμα των "τρελλών οδηγών", ποιός νομίζετε ότι κέρδισε την παρτίδα;
Κάτι λέει επίσης, εκείνος ο παρεξηγημένος Κάρλ Σμίτ, περί του "Φίλου και Εχθρού" στην Πολιτική. Αραγε, διαβάζει κανείς στο "ρεύμα" ή αρκειται στη αυταρέσκεια του διανοούμενου.
Ο κ. Βενιζέλος, οφείλει να αντιληφθεί ότι στις 11 Νοεμβρίου έχασε μια μάχη, αλλά χθες ηττήθηκε στον πόλεμο. Είναι αρκούντως ευφυής, ώστε να αξιοποιήσει όποια βοήθεια του δώσει ο Παπανδρέου για να κλείσουν οι πληγές.
Εκτός, κι εάν είναι άλλοι οι σχεδιασμοί.
Αλήθεια, γιατί διαπρεπείς πανεπιστημιακοί να χρεωθούν το κόστος διάσπασης του ΠΑΣΟΚ; Αυτο το ερώτημα για γενικότερο προβληματισμό.

harrygrath είπε...

Δεν κανω παραμπλογκία & δεν απευθυνω τον λογο σε αλλους σχολιαστες.

" Τα αυτο επιθυμω & δι' υμας "...

Οπως ολοι,περιμενουμε απαντησεις απο Βαγγελη.

Παντως,ενδιαφερουσες οι εθνικοσοσιαλιστικες αντιληψεις οτι η ελευθερια του λογου χρειαζεται ...Κορυδαλλο
ή
οτι οποιος υποστηριζει Εβραιους ή Αλβανους ...ειναι Εβραιος ή Αλβανος αντιστοιχα...

Δειγμα ..."προοδευτικης σκεψης".

Στα θεοκρατικα καθεστωτα " Ανατολης / 3ου κοσμου ,το θρησκευτικο/εκκλησιαστικο " Δικαιο " υπερτερει.

Στα κοσμικα " Δυτικα " καθεστωτα,το πολιτικο Δικαιο υπερεχει.

Ο Βαγγελης θα τα εξηγουσε καλυτερα.

Τοσο στη GR οσο & παντου στη πολιτισμενη Δυση,δεν πρεπει να επιτρεπεται σε οποιαδηποτε θρησκεια ή εκκλησια να απαγορευει ενταξη παντρεμενων ανδρων & γυναικων & να εχει ηγεσια μη δημοκρατικα εκλεγμενη.

Ειναι αντισυνταγματικο.

Ανώνυμος είπε...

Απο την Ελευθεροτυπια της 30 Ιανουριου το παρακατω αποσπασμα.


«Νίκη» αλλά...

Κατά μια ανάγνωση και με όρους αναμέτρησης ο Γ. Παπανδρέου πέτυχε μία ακόμη νίκη κατά του Ε. Βενιζέλου, τον οποίο ανάγκασε να «ταπεινωθεί».

Ομως, οι όροι του παιχνιδιού δεν ήταν ισοδύναμοι από την αρχή, αφού ο ένας είναι πρόεδρος και επομένως έχει όλη τη δύναμη στα χέρια του και ο άλλος βουλευτής. Επίσης το ζητούμενο για τον Γ. Παπανδρέου δεν είναι οι νίκες του επί του Βενιζέλου, αλλά αν θα μπορέσει να νικήσει τον Καραμανλή κι αν θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά τη χθεσινή αναγκαστική κίνηση Βενιζέλου και να αποκαταστήσει μια νέα πολιτική ενότητα στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Ε. Βενιζέλο και του εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ στη Χ. Τρικούπη κρατούσαν χαμηλούς τόνους και έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από αυτό, δηλαδή καμία παρασκηνιακή συμφωνία, αφού είχαν κυκλοφορήσει σχετικά σενάρια. «Υπάρχει δουλειά για όλους. Ο στόχος είναι δεδομένος και όλοι θα κριθούμε στο τέλος αυτής της πορείας», έλεγαν.


Βαγγελη, καμμια "ταπεινωση". Αλλοιμονο αν στην πολιτικη δεν μπορει καποιος να ελισσεται. Δεδομενου οτι οι οροι μεταξυ σας ηταν ανισοι, εσυ εκανες την καλυτερη κινηση για την εκτονωση χωρις αυτο να σημαινει οτι εδωσες επ΄αοριστο λευκη επιταγη στον Γιωργο, οπως δεν θα το κανει και κανενας αλλος βουλευτης. Συντομα και μεχρι τις Ευρωεκλογες θα υπαρξουν εξελιξεις. Ανεμενε στο ακουστικο σου. Ο Γιωργος θα πρεπει να αποδειξει οτι μπορει να νικησει τον Καραμανλη, οχι μονο μεσω τελικου εκλογικου αποτελεσματος σε 3 χρονια, αλλα και μεσοπροθεσμα μεσω αντιπολιτευτικης τακτικης να επιχειρησει να αναστρεψει την παγιωμενη και αρνητικη εικονα για το πασοκ με τα χαμηλα ποσοστα στις δημοσκοπησεις που υπολειπονται ακομα της κακιας κυβερνησης της ΝΔ. Διαφορετικα, ολο το πασοκ θα παραμεινει στην αντιπολιτευση μεχρι το 2016 και ο Γιωργος θα περασει στην ιστορια με την ανικανοτητα και φαυλοτητα της πολιτικης του. Οπως ειπε καποιος προηγουμενα, εσυ τραβα τον καναπε, φτιαξε φραπεδια, και περιμενε τον Γιωργο να πεσει. Εγω, ομως, θα σου ελεγα, μην κατσεις απλως στον καναπε σας θεατης. Κινησου και κανε επαρκη αντιπολιτευση στον Καραμανλη. Πρεπει να πεσει η δεξια παση θυσια, και γρηγορα.

Εχεις ετοιμασει την ομιλια της παρεμβασης σου στο επικειμενο συνεδριο?

Ανώνυμος είπε...

καμιά φορά για να πάμε ένα βήμα μπροστά πρέπει να κάνουμε δύο πίσω. Μπράβο, έκανες αυτό που θα αποφέρει το μέγιστο κέρδος μελλοντικά. Η ιστορία θα σε δικαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

Reculer pour mieux sauter, λοιπόν! Ας είναι κι έτσι, αφεντικό...

Πάντως να ξέρεις, η Ντόρα πάει στις ΗΠΑ να συναντηθεί με την Κοντολίζα, με απροσδιόριστη ακόμη ατζέντα, όπως λέει ο κ. Κουμουτσάκος. "Γειά σου, Κόντυ! Ήμουνα δίπλα κι είπα να σου πω μια καλημέρα." Είδες τί είπε ο Μπρεζίνσι στον Αθανάσιο Έλις στην Καθημερινή. Η Ντόρα τόπιασε το υπονοούμενο (από καιρό τώρα).

Κι ο άλλος κλείνει τα "θέματα" ένα-ένα: επέκταση συμφωνίας προμήθειας αερίου μέχρι το 2040, εξοπλιστικά, Shareholders Agreement στη Μόσχα, Καταστατικό της εταιρίας στη Βουλγαρία, σύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου...

Στον ΓΑΠ δεν ελπίζουνε πια. Τους αρκεί η περιβαλλοντική ευαισθησία που εξέφρασε ο Παπουτσής. Αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ορκίζονται στο περιβάλλον? Για ν' αλλάξει, λοιπόν, το τοπίο, η Ντόρα (πρώτα ο Θεός) θα επικαλεστεί περιβαλλοντικούς λόγους και θάχει συμμάχους της όλη την αντιπολίτευση.

Μυρίζει εκλογές...

aristide είπε...

Βαγγελη
αν και ειμαι υπερ της πληρους και ολομετωπης συγκρουσης με ολο αυτο που λεγεται ΠΑΣΟΚ σημερα.....εχω να πω πως η κινηση σου ηταν σοφη.
κι οπως λεει πιο πανω ενας φιλος blogger τους αφοπλησες.Το μπαλακι σ αυτους...κι ο κοσμος κρινει.Επισης οπως ειπε ενας αλλος blogger προσεξε τη σταση σου στην κοινοβουλευτικη ομαδα.Εκει παιζονται πολλα..ΟΛΑ ισως.
Οσο για μας.... εδω ειμαστε μη σκας, εχουμε το νου μας....

αριστειδης στογιαντσακης
μελος του ΠΑΣΟΚ απ το 1982

Yannis είπε...

Κύριε Βενιζέλο καλησπέρα.

'Ηθελα να κάνω κι εγώ κάποιο σχόλιο σχετικά με την διαμάχη σας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την ίδρυση του Ομίλου Προβληματισμού. Προκαταβολικά σας λέω ότι προέρχομαι από τον χώρο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού κέντρου και σας γράφω σαν ένας ένος πολίτης που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η πολιτική στη χώρα του.
Είμαι σίγουρος ότι κανείς ενεργός πολίτης δεν μπορεί να είναι εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών και μάλιστα σε μια δημοκρατία είναι υποχρέωση μας να θέτουμε στους ειδήμονες αλλά και τους συμπολίτες μας διάφορα θέματα πολιτικής που μας αφορούν άμεσα καθώς και να εγγράφουμε στην εσωτερική πολιτική κονίστρα, θέματα που για οποιαδήποτε λόγο παραμένουν έξω από την σφαίρα του δημόσιου διαλόγου, ενισχύοντας τον και δίνοντας χώρο και χρόνο σε όσους δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.
Στα αυτά τα πλαίσια είναι άκρως σημαντική η προσπάθεια σας για δημιουργία ενός Ομίλου Προβληματισμού ή σκέψης, που θα συνεισφέρει στον ανύπαρκτο δημόσιο διάλογο στην χώρα μας.
Αυτό που θεωρώ προβληματικό είναι γιατί ένας δημόσιος άνδρας επιλέγει να ξεκινήσει και να δυναμιτίσει έναν δυναμικό διάλογο με την κοινωνία για προβλήματα αιχμής, αφού έχει κλείσει δεκαετή υπουργική θητεία και τριετία στην αντιπολίτευση. Δεν θυμάμαι επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, να έχει τεθεί οποιαδήποτε θέμα, όχι απλώς στην κρίση του λαού μέσω δημοψηφίσματος (ακραία δημοκρατική έκφραση το είχε χαρακτηρίσει ο Γιάννος Παπαντωνίου), αλλά να έχει συζητηθεί ουσιαστικά ένα θέμα σε επίπεδο κοινωνίας. Θυμάμαι τις κυβερνήσεις που εσείς ήσασταν μέλος να θέτουν διλήμματα προς την κοινωνία, να προεξοφλούν αρνητικά αποτελέσματα, να εμφανίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ως “μπαμπούλα” και να γίνονται τηλεοπτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων για λόγους εντυπωσιασμού. Δεν θυμάμαι να έγινε ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα θέματα της παραχώρησης κυριαρχίας (εισαγωγή ΕΥΡΩ), τα θέματα σχέσεων πολιτείας/θρησκευτικής πίστης ούτε για τα μικρά όπως για θέματα πολιτισμού, λειτουργίας του Κοινοβουλίου, συνταγματική αναθέωρηση κλπ.
Ίσως πιστεύετε ότι στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία, δυτικού τύπου, ο λαός εκφράζεται αποκλειστικά μπροστά στις κάλπες και κάπου εκεί τελείωνει ο ρόλος του. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι εσάς ως Υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, να έχετε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες και να δίνονται ευκαιρίες για δημόσιες συζητήσεις με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Γι' αυτόν τον λόγο θα θεωρήσω υποκριτικό και καθαρά χρησιμοθηρικό απ' την μεριά σας, την ίδρυση ενός Ομίλου, του οποίου προφανής σκοπός είναι να συζητήσει και να περάσει κάποιες θέσεις σε ένα κόμμα που λειτουργεί αυτοκρατορικά και δεν βοηθά τον διαδραστικό, ουσιαστικό διάλογο και την επαφή με την κοινωνία. Νομίζω ότι η πρωτοβουλία έρχεται πάρα πολύ αργά στην δημόσια ζωή και αποτελεί αποκλειστικά ένα όχημα προσωπικών φιλοδοξιών του οποίου η ύπαρξη δικαιολογείται από τον αποκλεισμό από την τωρινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Κρίνοντας την συνολική σας πορεία κύριε Βενιζέλο, νομίζω ότι ήρθε αργά ο Όμιλος. Πολύ αργά...

Φιλικότατα..

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ,

ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗ ΜΗ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ.
ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΠΤΩΤΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΕΣΕΝΑ Κ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗ.
ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΗΜΑ...
ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΩΣ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Ο.Ε.Σ. ΑΧΑΪΑΣ,ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΧΑΣ ΔΕΝΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑΧΘΕΙ,ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Γ.Α.Π.
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΙΧΑΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ...
Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΙΠΕ ΠΩΣ Ο Γ.Α.Π. ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΩΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ...
ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΒΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ...
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ! ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:"ΟΣΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ "ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ" ΔΕ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ "ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ".
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ
ΒΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ!
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΚΥΡΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΗΜΙΤΗ...
ΑΝ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΩ Κ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟΝ Κ.ΣΗΜΙΤΗ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΩΣΤΟΣΟ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ "ΑΠΟΚΥΡΗΣΟΥΝ" ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΤΕ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟ 2004 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ;
BEBAIA MEΣΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΕΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ:H KΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΓΑΠ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
KATI ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.
ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ...
Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ "ΚΑΙΕΙ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΕ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΤΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΚΟΠΟΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ;
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΓΑΠ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΦYΛΗΣ;ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ!AΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ.ΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΧΟΙ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μπορεί να φαίνονται προφανή τα παρακάτω, όμως θα πρέπει να ξανασκεφτείς, Βαγγέλη, τους στόχους σου υπό το πρίσμα της αποτελεσματικότητάς τους. Αν επιτευχθεί ο στόχος ν' αναλάβεις το ΠΑΣΟΚ, αυτό ίσως νάναι αναποτελεσματικό. Και είναι πλέον ει βέβαιον σήμερα ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν θα πας πουθενά. Άρα, το να δουλεύεις γι' αυτόν τον στόχο, ίσως τελικά νάναι αλυσιτελές.

Θα πρέπει να δουλέψεις για να δημιουργήσεις άμεσα μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ κατάσταση. Η εξουσία δεν θα πρέπει νάναι ο στόχος, αλλά η ΣΥΝΕΠΕΙΑ της κορύφωσης μιας δυναμικής που πρέπει να δημιουργήσεις. Κι αυτή τη δυναμική, μόνο κάτι ΝΕΟ μπορεί να την δημιουργήσει.

Κρίσιμο εδώ είναι το timing. Αν κέρδιζες την άνιση μάχη με την οικογενειοκρατεία στην Ελλάδα και την αδράνεια της μερίδας της ελληνικής κοινωνίας που ψήφισε ΓΑΠ, τότε πράγματι θα δημιουργούσες δυναμική επαναφοράς. Τώρα η δυναμική αυτή δημιουργείται περί τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποκτά critical mass και αποτελεί option στα μάτια ακόμη και των πιο συντηρητικών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που απεχθάνονται την ΝΔ λόγω και των σκανδάλων.

Πώς θ' ανακοπεί αυτή η δυναμική που αποκτά ο ΣΥΡΙΖΑ? Και πώς θ' αναστραφεί? Εδώ φεύγει ο κόσμος. Ούτε και το πολιτικό σύστημα θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ και με σένα επάνω. Η ΝΔ ναι, θα βοηθηθεί. Ιδίως κατόπιν εναλλαγής στην εξουσία της. Όχι, όμως, το Πασοκ. Και πάντως, αν είναι να πληρώσει κάποιος το θάψιμο του δικομματισμού στην Ελλάδα, αυτός θάναι άμεσα το ΠΑΣΟΚ, κι όχι η ΝΔ. Δεν θα επιτρέψει ο κόσμος ακυβερνησία. Και καλά θα κάνει. Παιδιά μεγαλώνουμε, κάποιος πρέπει να κυβερνήσει αυτή τη ριμάδα τη χώρα.

Και μετά, τί θα κάνεις? Θα τρέχεις πίσω απ' τον Τρίπρα για να κάνεις πρωθυπουργό τον Κωνσταντόπουλο?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Η τελευταία άριστα ζυγισμένη κίνησή σας με τη σχετική ανακοίνωση για τον Όμιλο, αν και ήταν επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, θεωρώ ότι ήταν μια κίνηση «ματ».
Επιπλέον είναι μια ενέργεια χαρακτηριστική μεγάλου πολιτικού ανδρός που υπηρετεί στην πράξη την ενότητα της παράταξης,σε αντίθεση με την ανασφαλή, μίζερη και μικρόψυχη τακτική του Παπανδρέου.
Η διαφαινόμενη μεγαλύτερη από δω και πέρα ενεργοποίησή σας, βεβαιότατα θα αναδείξει και πάλι την τεράστια υπεροχή σας απέναντι στη διαπιστωμένη από καιρό ανεπαρκή ηγεσία του Παπανδρέου.
Όσες παρατάσεις και αν δοθούν στον Παπανδρέου, η σειρά σας δεν θα αργήσει. Το ζητούμενο πια είναι να παραλάβετε τότε, όσο το δυνατόν λιγότερο συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ…

Ανώνυμος είπε...

Εχω ξαναγράψει σε αυτό το post ότι χρειάζεται αυτοκριτική, ειλικρίνια, και εναλλακτική πρόταση. Εξακολουθώ μα μην τα βλέπω στο ΠΑΣΟΚ. Μπορείτε κύριοι να ξεκινήσατε με κάθαρση στο κόμμα και να αφήσετε τη στείρα αντιπολίτευση στην ΝΔ; Το ξέρουμε ότι ανίκανοι οι της ΝΔ. Δε χρειάζεται να μας το θυμίζετε συνέχεια.

Να διαγραφούν άμεσα από το κόμμα οι Χ,Υ,Ζ που τα "πήραν" επί υπουργίας/υφυπουργίας τους και να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Το timing για να γίνει αυτό είναι πολύ καλό τώρα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε ότι έχετε διάθεση και πυγμή να αλλάξετε προς το καλύτερο. Αυτό είναι κάτι που θέλει σίγουρα ο κόσμος.

Χρήστος Τριγώνης είπε...

Κύριε Βενιζέλο ,
Νομίζω ότι είναι αυταπόδεικτη η ικανότητα σας να αντιλαμβάνεστε την κοινωνική πραγματικότητα και να την εκφράζετε με τον πολιτικό σας λόγο που ευτυχώς ξεχωρίζει. Συνεπώς τα σχόλια ως προς την ομιλία σας είναι περιττά από έναν υποστηρικτή σας και θα μποράσαν να θεωρηθούν και ως κολακεία.
Θα ήθελα να σταθώ μόνο στη φράση σας "η κοινωνία κάνει κουτσομπολιό και ασφυκτιά". Μια φράση που δυστυχώς απεικονίζει την κρατούσα κατάσταση με την διαρκώς αναδυόμενη δυσοσμία του ευτελισμένου πλέον δημόσιου βίου. Όλοι αυτοί οι ανίκανοι για τα πάντα κατάφεραν τελικά τόσα χρόνια να πετύχουν το μόνο για το οποίο ήταν ικανοί. Να οδηγήσουν τον απλό πολίτη χρησιμοποιώντας τα φτηνα ΜΜΕ με φτηνούς εκδότες και δημοσιογράφους στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος , στον ωχαδερφισμό και τελικά στο κουτσομπολιό και την ασφυξία.
Οι πολίτες ζητάνε λύση και διέξοδο για να βγουν από τον βούρκο που καθημερινά ζούνε. Ζητούν να ξανααποκτήσουν όραμα όπως αυτό που είχαμε με την ένταξη στην ΟΝΕ πιστεύοντας ότι θα προχωρήσουμε για μια Ελλάδα νέα και ισχυρή κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά.
Ζητούν αυτόν που θα τους ξαναδώσει οξυγόνο για μια νέα αρχή.
Αυτόν τον ρόλο τον έχετε αναλάβει εσείς άσχετα αν μερικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Τον τρόπο θα τον βρείτε εσείς γιατί άλλωστε αυτή είναι η δουλειά ενός ηγέτη. Η κίνησ η για τη δημιουργία του "Ομίλου" ήταν εξαιρετική (προσωπικά πίστεψα πως επιτέλους άρχισε η επανάστασή μας)και κατέγραψε φοβερή δυναμική στην κοινωνία.
Θα ξαναγράψω το ίδιο με άλλες φορές αλλά μόνο σε αυτό πιστεύουμε.
Συνεχίστε απτόητος! Είμαστε πολλόι και είμαστε στο πλευρό σας!

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Φίλε Βαγγέλη,
Μου κάνει πραγματικά εντύπωση πως 4 μήνες μετά τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ είναι... ωσεί παρόν και πάντως όχι επί της ουσίας των καθημερινών θεμάτων.
Ομφαλοσκοπεί αενάως σ' ένα ομφάλιο λώρο που έπαψε να είναι συνδεμένος κάπου.
Παρατηρεί με αμηχανία ηλιθίου ότι συμβαίνει, ψελλίζοντας που και που κάποια δήλωση, η οποία περνάει απαρατήρητη.
Εν τω μεταξύ, εμείς, ο λαός που σας ψήφισε να είστε η αξιωματική αντιπολίτευση. ακόμη περιμένουμε να κάνετε τη δουλειά σας. Την οποία δεν την κάνετε ούτε καν πλημελώς...
Τι είναι αυτό που σας κάνει να πιστεύετε, πως εμείς ο λαός, ενδιαφερόμαστε για τα παιγνιδάκια εξουσίας που παίζετε μέσα στο κόμμα. Όχι εσύ προσωπικώς μόνο, αλλά όλοι!
Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το ασφαλιστικό είναι λιγότερο σημαντικό για μας από το ποιός θα έχει ποια θέση στο ΠΑΣΟΚ;
Ασε που έχετε καταστήσει το συνέδριο σαν άλωθι, σαν κολυμβήθρα του σιλωάμ, όπως η κυβερνηση τη δικαιοσύνη.
Τη στιγμή που θα έπρεπε να βροντατε και να αστράφτετε μ αυτά που συμβαίνουν, είστε κυριολεκτικά άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε....
Πολύ φοβάμαι ότι όπως πάτε θα εκφυλιστείτε σε τρίτο κόμμα... και μετα δεν σηκώνεστε με τίποτα....

Ανώνυμος είπε...

http://animalis.wordpress.com/
Από το blog μου μια περίληψη όλων αυτών που πιστεύω για την αλλαγή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ
"ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ - ΟΥΤΟΠΙΑ Ή ΑΝΑΓΚΗ;
Κάθετι νέο όμως επιβάλλεται να γνωρίζει τι αντικαθιστά. Να το αναλύσει και στα καλά του και στα άσχημά του. Να αναγνωρίσει τα λάθη του όπως θα αναδείξει τις επιτυχίες του. Να μην οδηγηθεί στην “ομφαλοσκοπική παραλυσία”, αλλά στην “εξωστρεφή αυτογνωσία”. Η εθελοτυφλία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν έχει καμία θέση σε κάτι, που ανανεώνεται και θέλει να εκφράσει την κοινωνία. Αν μέσα από αυτή τη διαδικασία αναδειχτούν “αποστήματα”, παθογένειες και αγκυλώσεις, είτε σε πρόσωπα, είτε σε ιδεολογικές κατευθύνσεις, τότε θα πρέπει να τα δείξει, να τα φωτίσει και στο τέλος να τα θεραπεύσει, ειδάλλως θα το δηλητηριάζουν συνεχώς και το νέο θα είναι μια ρετουσαρισμένη αντίκα.
Το Νέο ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει την αλήθεια. Δεν οφελεί να κρύβει τα λάθη του, αλλά να τα αναγνωρίσει και να μην τα επαναλάβει. Να αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος και να προχωρήσει μπροστά."
"ΤΟ ΚΑΠΕΛΩΜΑ
Ομάδες, όμιλοι, ρεύματα και ρέματα.
Η λογική της ναρκισιστικής αυτοπροβολής μέσα από ομάδες υπερφλύαρης ατέρμονης Συζήτησης."
"ΠΑΣΟΚ - Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Τις λύσεις που θέλουν οι πολίτες θα τις βρούμε μόνο στο δρόμο.
Το Δρόμο, που ξεχάσαμε και αφήσαμε.
Ας θυμηθούμε το παρελθόν των ονείρων μας και ας γίνουμε αυτό που ήμασταν.
Ειδάλλως ας μπούμε μόνοι μας στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας, διότι θα μας αξίζουν μόνο οι ΑΡΑΧΝΕΣ"

Elias είπε...

Η ''Μετά-Αντιπρωσοπευτική Δημοκρατία'', είναι βιβλίο με παρεμβατική αξία, με νοηματοδότηση πολιτικής θεώρησης και κυρίως, με στοχαστική επανεξέταση του Πολιτικού. Αντλεί κανείς προτεραιότητες προβληματισμού και γραμμικού τύπου ερωτήσεις περί συσχετισμού πολιτικής-κοινωνίας. Χρήσιμο κια επικαιρο.

Fr33 WritteR είπε...

Κε Βενιζέλο,
διάβασα προσεχτικά την ομιλία σας καθώς και τα περισσότερα σχόλια στο blog. Μπορώ να πω ότι κάποια με κάλυψαν έστω και μερικώς. Για αυτό δε θα κουράσω με πολλά λόγια, άλλωστε αυτά τα πολλά λόγια είναι που μας έχουν κουράσει όλους.
Χαίρομαι με τις καυστικές "θέσεις" σας, χαίρομαι που τις εκφράζετε και μάλιστα πολύ όμορφα αλλά πραγματικά τι θα κάνουμε ως πολίτες;
Κάποτε κάποιος με ρώτησε.
"Ασχολείστε με τα κοινά;"
Του απάντησα περήφανος "ΝΑΙ". Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έδωσα αυτή την απάντηση και 20 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική ζωή στην Ελλάδα πια αποστασιοποιημένος.
Πείτε πως μπορείτε να με φέρετε δίπλα σας; Πως μπορεί ο πολίτης και ο πολιτικός να έχουν μια σχέση κοινού αγώνα και κοινής πορείας προς ένα καλύτερο αύριο.
Πως;
Αυτή είναι η απορία μου. Πως;

Με εκτίμηση
Κ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Κ. Βενιζέλο. Είμαι ένας ένθερμος υποστηρικτής σας και ψηφοφόρος σας στην Α΄Θεσσαλονίκης. Μετά την 11η Νοεμβρίου έλεγα ότι πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα και να πορευτούμε με τον Γιώργο. Δυστυχώς ο Γιώργος είναι τελείως ανεπαρκής. Φοβάμαι ότι θα υποστούμε σαν ΠΑΣΟΚ πολλές ήττες, ακόμα πιο οδυνηρές, μέχρι να γίνει η αλλαγή ηγεσίας και να πάρετε εσείς τα ηνία του κινήματος. Η τακτική σας, μετά την 11η, είναι άψογη και φαίνεται να έχετε αποκτήσει την λίγο περισσότερη ψυχραιμία και αυτοσυκράτηση που σας έλλειπε. Συνεχίστε έτσι και να είστε σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και προθυπουργός.

Elias είπε...

(με αφορμή το νέο βιβλίο,''ΜΕΤΑ-ΑΝΤ/ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'')

Πίστευα και πιστεύω στις αριστερές προσπάθειες για ανακάλυψη οραμάτων ,νέων συγκινήσεων,νέων στόχων. Η σύγχρονη όμως πραγματικότητα ,απαιτεί σχέδιο κύριοι: χαρτί και μολύβι,υπολογισμούς και προβλέψεις. Ένας αριστερός πολιτικός δεν πρέπει να ξεχνάει οτι κάθε μέτρο κοινωνικής πολιτικής αποτελεί κομμάτι της οικονομικής πολιτικής.
Σοσιαλιστική πρόταση εξουσίας σημαίνει ,μεταξύ άλλων , προσπάθεια ενσυνείδητης αυτοδιαχείρισης του ατομικού νεοελληνικού ενθουσιασμού και υιοθέτηση εννοιών όπως οικονομικός προγραμματισμός,σχεδιασμός,ορθολογισμός
Είμαστε πλεόν, σχεδόν όλοι, ασυνείδητα, υπέρ της σοσιαλιστικής, της αριστερής στροφής στην χώρα ,μέσα όμως απο την αναγκαστική υιοθέτηση της θεωρίας των κοινωνικών αγορών,του ανθρώπινου οικονομικού φιλελευθερισμόυ. Και επειδή απεχθάνομαι την ετικετοποίηση απόψεων και οικονομικο-πολιτικών θέσεων, θα το πώ απλά, με κίνδυνο να κουράσω επαναλαμβάνοντας το : να λέμε για κάθε ένα όνειρο που σερβίρουμε στον πολίτη,πόσο θα κοστίσει ,πού θα τα βρούμε,πότε και πώς θα αποδώσει! Και επειδή δεν είμαι οπαδός της τεχνοκρατικής πρότασης εξουσίας,αλλά πιστός οραματιστής του εφικτού, και συντάσσομαι γρήγορα με το εφαρμόσιμο, προτείνω να ερμηνεύσουμε ξανά την έννοια της σύγχρονης Αριστεράς, της μή δογματικής -επαναστατικής Αριστεράς.
Αυτές τις ημέρες, είναι στην Αθήνα μια μορφή της ευρωπαική διανόησης , ένας γνήσιος φιλόσοφος -ιδεολόγος, ο Alain Badiou, ενώ τις προάλλες είχε έλθει μια άλλη σημαντική προσωπικότητα, ο Slavoi Zizek .Καλό είναι να στοχαστούμε λίγο πάνω στις θέσεις τους σχετικά με την σημερινή κοινωνιολογική πραγματικότητα, κια να ασπαστούμε τις εννοιολογικές τους μηχανές( αφού στηρίζονται σε διανοητές όπως ο Deleuze, ο Lacan κ.α) :

''Αυτό που έχουμε σήμερα δεν είναι τόσο πολύ η ΠΟΛΙΤΙΚΗ της απόλαυσης, όσο, για την ακρίβεια, η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ (η διοίκηση) της απόλαυσης, η οποία με τη στενή έννοια είναι μια μετα-πολιτική πράξη. Επειδή η απόλαυση είναι εσωτερικά απεριόριστη, σαν ένας σκοτεινός πλεονασμός του ακατανόμαστου, γι’ αυτό, το καθήκον μας είναι να φροντίσουμε να διαχειριστούμε έναν τέτοιο πλεονασμό. Το καθαρότερο σημάδι της βασιλείας της βιοπολιτικής είναι οι έμμονες ιδέες, που έχουμε για το ζήτημα του “άγχους”: πώς να αποφύγουμε τις αγχώδεις καταστάσεις, πώς να τα “βγάλουμε πέρα” μ’ αυτές. Το “άγχος” είναι το όνομα, που δίνουμε σ’ αυτήν την πληθωριστική διάσταση της ζωής, για αυτό το “τόσο πολύ,” που θέλουμε να το έχουμε πλήρως κάτω από τον έλεγχό μας..''

Αυτή την διαχείριση προτείνω, αυτή κρύβεται πίσω απο τους ψυχρούς αριθμούς δημοσιονομικής πολιτικής και καθημερινών ατομικών υπολογισμών. Εκεί θα παιχθεί το στοίχημα του μέλλοντος....
Να μεταφέρουμε στις μάζες την σύγχρονη αξία της αδογμάτιστης μαρξιστικής θεωρίας και την πρακτική και χρήσιμη πλευρά της φρουδικής και λακανικής συμβολής στο άτομο και στην κοινωνία. Οσοι δεν μπορούν να περάσουν αποκωδικοποιημένα αυτά τα μηνύματα, κια όσοι δυστυχώς τα αγνοούν, επέλεξαν λάθος πλευρά και κακώς πιστεύουν οτι ανήκουν στην προοπτική της Νέας Αριστεράς....

criticalthinking είπε...

Κρίνω σκόπιμο να παραθέσω το κείμενο του καθηγητού κ. Σωτηρέλη, για όσους δεν το διάβασαν:

Ποια εσωκομματική δημοκρατία;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΤΗΡΕΛΗ*
" Το τελευταίο διάστημα επιτείνεται διαρκώς η αίσθηση ότι στη χώρα μας παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου, με δύο πρωταγωνιστές: Από τη μία ένας πρωθυπουργός πολιτικά ανυπόληπτος και ηθικά έκθετος, εγκλωβισμένος στη δίνη της «Ζαχοπουλιάδας», αλλά και μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων, δέσμια ιδιωτικών συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση, παγιδευμένη στη δίνη της εσωστρέφειας και της εκκαθάρισης λογαριασμών, παντελώς αδύναμη να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή συγκυρία και να αλλάξει το αρρωστημένο σκηνικό.

*Γιατί, όμως, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει αυτή την εικόνα; Θα προσπαθήσω να απαντήσω, αφού όμως προηγηθούν ορισμένες διευκρινίσεις: Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ουδέποτε υπήρξα είτε προσωπικός είτε πολιτικός φίλος του Ευάγγελου Βενιζέλου. Κάθε άλλο. Του έχω ασκήσει κατά καιρούς δριμύτατη κριτική, τόσο για την ανοίκεια στάση του απέναντι στον Δάσκαλό μας Αριστόβουλο Μάνεση όσο και για πολλές από τις θέσεις του (ιδίως στο ζήτημα των ταυτοτήτων και τη συνταγματική αναθεώρηση). Ως εκ τούτου, διόλου με ενθουσιάζει η προοπτική να τον δω στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

*Ωστόσο, το ζήτημα που ταλανίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι προεχόντως ζήτημα αρχής και ως τέτοιο δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται με ελαστική συνείδηση, που τανύζεται κατά το δοκούν, ανάλογα με συμπάθειες ή τις σκοπιμότητες της συγκυρίας...

*Φίλος, λοιπόν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά φιλτάτη η αλήθεια, παρ' ότι γνωρίζω πόσο δυσάρεστα μπορεί να ακουσθεί. Και η αλήθεια είναι ότι αντί να αναλάβει, μετά την επανεκλογή του, γενναίες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, σπαταλάει την ενεργητικότητά του σε αδιέξοδες επιδείξεις πυγμής, που προσβάλλουν κάθε έννοια εσωκομματικής δημοκρατίας. Και εξηγούμαι:

Α Η ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον επιτακτική αναγκαιότητα. Το πάλαι ποτέ ριζοσπαστικό και δυναμικό κόμμα υπέστη σταδιακά τόσες παραμορφώσεις και μεταλλάξεις, που το έχουν κάνει αγνώριστο.

*Κατ' αρχάς η μακρόχρονη κυβερνητική θητεία του το κατέστησε έναν αποστεωμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό, υποταγμένο εν πολλοίς σε διαχειριστικές λογικές και στην πελατειακή -ή και ιδιοτελή- νομή της εξουσίας.

*Στη συνέχεια δε, μετά το 2004, η απαξίωσή του συνεχίσθηκε και εντάθηκε, λόγω αμήχανων ερασιτεχνισμών και παραλυτικών συμβιβασμών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην πράξη το μοντέλο του «χύμα κόμματος», χωρίς σταθερή ηγετική ομάδα και με καταθλιπτικό τον έλεγχο των βουλευτών.
*Οσο δε για την ανανέωσή του, που είναι απαρέγκλιτος όρος για την αναζωογόνησή του, δεν υπήρξε καμία σοβαρή και συντεταγμένη πολιτική ανάδειξης νέων στελεχών. Αντίθετα, αυτοί που προωθήθηκαν στην κομματική ηγεσία ήταν κατά κανόνα στενοί συνεργάτες του προέδρου, ενώ και οι όποιες εξαιρέσεις συνδέθηκαν, εν πολλοίς, με ευκαιριακές και ατυχείς επιλογές.

Β Με αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες προσέβλεπαν ευλόγως σε ένα συνέδριο επανασυσπείρωσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ενότητα και να επιτευχθεί το ζητούμενο ήδη από το 2004: ένα νέο και σφριγηλό συλλογικό υποκείμενο, αποκαθαρμένο από πελατειακές επιρροές και ιδιωτικά συμφέροντα, ικανό να αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και να τα μετασχηματίζει σε συνολική πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση.

Πρόταση που θα συνδυάζει ριζοσπαστικό πολιτικό λόγο με μια αξιόπιστη κυβερνητική προοπτική και θα ανοίγει δρόμους για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου.

*Αντί αυτών, όμως, επιδιώχθηκε απλώς ο πλήρης έλεγχος του κόμματος, μέσω της κατάλυσης των καταστατικών διαδικασιών και της ασφυκτικής χειραγώγησης της πορείας προς το συνέδριο. Καταστατικά όργανα είτε καταργήθηκαν είτε απαξιώθηκαν και το κόμμα παραδόθηκε σαν λάφυρο στους νικητές της εσωκομματικής διαμάχης, με μόνο κριτήριο τον βαθμό της αφοσίωσης. Οι δύο διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν εκποδών από την ηγετική ομάδα, αντιμετωπιζόμενοι από πολλούς σαν «εσωτερικός εχθρός», μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τον «αρχηγό». Για τον ίδιο λόγο ουκ ολίγα άξια στελέχη, που αποτέλεσαν επί χρόνια την ψυχή του ΠΑΣΟΚ και το ανάχωμα απέναντι στη φθορά του, περιθωριοποιούνται ραγδαία ή, ακόμη χειρότερο, δαιμονοποιούνται σαν διασπαστές...

Γ Σαν να μην έφθαναν δε όλα αυτά, η εξαγγελθείσα δημιουργία ενός ομίλου ιδεών έχει αναχθεί σε αιτία πολέμου, με αποτέλεσμα να επισύρει την απειλή της διαγραφής. Δεν γνωρίζω -και δεν με ενδιαφέρουν- τα ακριβή σχέδια της πλευράς Βενιζέλου για τον συγκεκριμένο όμιλο. Εστω, όμως, ότι ισχύει η χειρότερη εκδοχή: ότι θα αποτελέσει προπύργιο μιας εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η οποία θα επιδιώξει τη ρεβάνς. Και λοιπόν;

*Με ποια λογική θα αποκλεισθεί μια τέτοια κίνηση, εφόσον δεν παραβιασθούν, στην πράξη, συγκεκριμένες διατάξεις του καταστατικού; (αν βέβαια έχει νόημα να αναφερόμαστε σε καταστατικό). Γιατί βαφτίζεται από την αρχή «κόμμα μέσα στο κόμμα»; (και σε ποιο κόμμα, άλλωστε;) Γιατί δεν αποκλείεται το μείζον (δηλαδή οι οργανωμένες τάσεις) και αποκλείεται το έλασσον; Και τέλος, γιατί κρίνεται αποδεκτός ο ΟΠΕΚ του Κ. Σημίτη, αλλά αποδιοπομπαίος ένας όμιλος που συνδέεται με τον Ευ. Βενιζέλο; Είναι θέμα ποσοτικό ή ποιοτικό η παραβίαση της κομματικής νομιμότητας;

Δ Αφελείς επιφυλάξεις ενός συνταγματολόγου, θα μπορούσε να πει κάποιος, από τους πολλούς που πιστεύουν ότι η εσωκομματική δημοκρατία είναι «πολυτέλεια».

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όταν πρόκειται για μια αρχή θεμελιώδους σημασίας για τη λειτουργία ενός κομματοκεντρικού πολιτικού συστήματος; Μπορεί στη σημερινή ευρωπαϊκή πραγματικότητα να θεωρηθούν ανεκτές πρακτικές εσωκομματικού αυταρχισμού; Μπορεί ένας ηγέτης να επαγγέλλεται τη δημοκρατία και την πολιτική συμμετοχή και να καρατομεί τον εσωκομματικό του αντίπαλο, όπως έπραξε ο νυν πρωθυπουργός με τον κ. Σουφλιά; Πόσο αξιόπιστο είναι ένα κόμμα που προτείνει ευρύτερες κυβερνητικές συνεργασίες, όταν αδυνατεί να διασφαλίσει ένα στοιχειώδες modus vivendi στο εσωτερικό του;

*Και εν πάση περιπτώσει: είναι εσωκομματικό πρόβλημα ή στοιχείο ζωντάνιας, πολυφωνίας και διεύρυνσης της πολιτικής επιρροής η λειτουργία ενός τέτοιου ομίλου στο πλαίσιο ενός σύγχρονου -και εξ ορισμού πολυσυλλεκτικού- προοδευτικού κόμματος;

Ε Τα ερωτήματα είναι, φοβούμαι, αμείλικτα. Η λογική ενός μικρού πλην τιμίου ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε, αποκαθαρμένο από «υπονομευτές», να επιλέξει τη φυγή προς τα μπρος και τη διεκδίκηση μιας νέας «αριστερής» πολιτικής ηγεμονίας, μπορεί να φαίνεται δελεαστική -ιδίως για όσους θήτευσαν σε λενινιστικά κόμματα- αλλά είναι εκτός πραγματικότητας (και ιδίως της ρευστής πραγματικότητας του σημερινού ΠΑΣΟΚ, που χαρακτηρίζεται από ποικίλες και διαρκώς εναλλασσόμενες ομαδοποιήσεις).

ΣΤ Η μόνη ορατή διέξοδος είναι αυτή που θα προκύψει από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, με κριτήριο τη σύνθεση των απόψεων και την ουσιαστική συμμετοχή. Κάθε άλλη επιλογή τραυματίζει ανεπανόρθωτα την προοδευτική παράταξη, ανοίγει τις ορέξεις εξωθεσμικών κέντρων και απομακρύνει στο απώτερο μέλλον την προοπτική εναλλακτικής διακυβέρνησης. Κι αυτό ελπίζω ότι θα το σταθμίσει με ιδιαίτερη προσοχή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις του...
ΥΓ.: Το άρθρο αυτό εστάλη στην εφημερίδα πριν από την -σώφρονα, πλην διαψεύδουσα τους αρχικούς ισχυρισμούς του...- αναδίπλωση Βενιζέλου ως προς τον όμιλο. Ωστόσο κρίνω σκόπιμο να δημοσιευθεί όπως γράφηκε, διότι θεωρώ ότι επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτε.

Το ζήτημα παραμένει ανοιχτό και οι θέσεις μου για το εσωκομματικό τοπίο ισχύουν στο ακέραιο, ασχέτως των όποιων κινήσεων τακτικής.

Η εξέλιξη είναι θετική, αλλά για τη λύση απαιτείται ριζική αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικής και συνεχείς υπερβάσεις, προκειμένου να συγκροτηθεί το μόνο μέτωπο που είναι χρήσιμο αυτή τη στιγμή στο ΠΑΣΟΚ: το μέτωπο της κοινής λογικής..."

Ανώνυμος είπε...

@aharry
βρε αχαρακτήριστε παίρνε τα χάπια σου πριν κυκλοφορήσεις έξω. Ζήτα λοιπόν από οποιονδήποτε πρωτοετή νομικής ή από τον ίδιο τον κ. βενιζέλο να αξιολογήσει το υβρεολόγιο σου για τον αρχιεπίσκοπο [και για οποιονδήποτε άλλο πολίτη ]. Ρώτησε να σου που θα ήσουν τώρα αν είχες το ελάχιστο ίχνος ανδρισμού να γράφεις με το όνομα σου τις ύβρεις σου. Αλλά προφανώς είσαι ακόμα ένα διαδικτυακό θρασύδειλο κουτσαβάκι.
Κάτσε λοιπόν στο ανύπαρκτο blogακι σου και μην βρομίζεις τον χώρο εδώ.

Και ας ζητήσουμε λοιπόν απο τον κ. Βενιζέλο να μας πει αν το εμετικό υβρεολόγιο σου αποτελεί ελευθερία λόγου ή κάτι άλλο. Αντε λοιπόν ζήτα το ΕΠΩΝΥΜΩΣ με προσωπικό μήνυμα [για να μην το αποκαλύψεις σε όλους εμάς το όνομα γιατί δεν μας ενδιαφέρουν τύποι δυσωδέστεροι από οχετό ] από τον κ. Βενιζέλο Εμπρός λοιπόν διαδικτυακέ ανώνυμε μαγκάκο. Η αλητεία -επιεικής χαρακτηρισμός- "φίλε" δεν αποτελεί ελευθερία του λόγου. Αν αυτά σου δίδαξαν για το νόημα της ελευθερίας αποδεικνύεις ότι εκτός από υβριστής είσαι και αστοιχείωτος. Μείνε στο blogaki σου μέχρι να σε κλείσουν μέσα για να σου φύγει μια για πάντα η μαγκιά.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη , καταλαβαίνω ότι κάποιοι φοβούνται . Ξέρω ότι πολλοί εξελέγησαν στο όνομα του κόμματος του ΠΑΣΟΚ .Αυτοί σκέφτονται τι θα πουν στον κόσμο που τους ψήφισε . Με εκλέξατε στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και τώρα συγκροτώ με τον Βαγγέλη ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα ασκώντας κριτική στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ εν ονόματι του οποίου ζήτησα την νομιμοποίηση μου μερικους μήνες πριν?
Αυτοί σίγουρα σε προβληματίζουν , δεν σε ενθαρρύνουν . Μην τους έχεις σε μεγάλη υπόληψη . Τον ρόλο τους δεν τον αντιλαμβάνονται Θεσμικά αλλά φοβούνται για τις θέσεις τους, την ιδιότητα τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι το πλοίο βουλιάζει και αυτούς θα τους βάλουν στο αμπάρι και όχι στο κατάστρωμα.

ShareThis