Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2007

...Καλές Γιορτές...

Επιτρέψτε μου να κάνω δυο - τρεις παρατηρήσεις :

1. Έχουν αυξηθεί πολύ τα σχόλια και αυτό κάνει αρκετά δύσκολο το να δίνω χωριστές απαντήσεις σε όλους. Από όσους δεν δίνω ξεχωριστή απάντηση, ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε διάβασα ή δεν πρόσεξα τις παρατηρήσεις τους που τις ενσωματώνω στα γενικά μου σχόλια και σίγουρα στον προβληματισμό μου.

2. Ευχαριστώ όσους έκαναν σχόλια για την ομιλία μου στη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή. Στα σχόλια που αφορούν το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του δεν απαντώ. Τοποθετούμαι μέσα από τη δημόσια πολιτική μου στάση ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

3. Ο διάλογος για τους μετανάστες είναι -όπως βλέπουμε όλοι - πάρα πολύ έντονος με αντιφατικές συγκρουόμενες και συχνά συγκρουσιακές απόψεις. Δεν φταίνε πάντως οι μετανάστες ούτε για τα προβλήματα της χώρας ούτε για την μακροχρόνια έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής. Θα επανέλθω μετά τις γιορτές με συγκεκριμένες προτάσεις.

4. Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλές γιορτές. Υγεία και αντοχή. Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

105 σχόλια:

harrygrath είπε...

Οντως,η περιοδος αυτη δεν ενδεικνυται για μπλογκαρισμα.

Καλες γιορτες & καλη επιστροφη στο μπλογκ με το νεο ετος.

tzonakos είπε...

Kαλές Γιορτές και σε εσάς και την οικογένειά σας.
Ευχομαι να έχετε δύναμη και σύνεση, μαχητικότητα και ενέργεια για μια καλή συνέχεια με το νέο έτος.

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΘΕΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ.ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Sofia Maria Angelara είπε...

Eπίσης, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά.
Θα περιμένω με αδημονία καινούριο σας ποστ μετά τις γιορτές.
Ευτυχία και υγεία σε εσάς και τους δικούς σας.

VS είπε...

Είναι τραγικό, 20 χρόνια μετά το "άνοιγμα" της Ελλάδας στους μετανάστες, να μην υπάρχει ακόμη μεταναστευτική πολιτική.

Καλές γιορτές.
http://ares-mares-ellinares.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΑΡΑ,

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 2008 ΕΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. "ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ", Η ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ, ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΣΗ.

...and he's a jolly good fellow, and he's a jolly good fellow, and he's a jolly good fellow, nobody can deny...nobody can deny, and he's a jolly good fellow, and he's a jolly good fellow, and he's a jolly good feeeeellow, to be the leader of our party alright!

A toast to Honorable Venizelos, the "Churchill of Greece"! Hip hip hurrah, hip hip hurrah, hip hip hurrah!

HAPPY NEW YEAR 2008!

Stelios Frang είπε...

Καλές γιορτές, καλή χρονιά και καλό οικονομικό και πολιτικό μέλλον για τη χώρα μας, η οποία, με την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, θα ξεκολλήσει για 3-4 χρόνια από τον πάτο της Ε.Ε. Μετά όμως;

-=IMAGINOS=- είπε...

Αξιότιμε κύριε Βενιζέλο σαφώς και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τα προβλήματα που έχουν φέρει οι μετανάστες στην ελληνική κοινωνία (γιατί έχουν φέρει και μάλιστα πάρα πολλά, πολύ περισσότερα από τα ωφελήματα και ας μη το παραδέχεται το σύστημα της εξουσίας) δεν μπορούν να καταλογιστούν σε αυτούς μιας και οπουδήποτε να πήγαιναν και να έβρισκαν ένα κράτος μπάτε σκύλοι αλέστε το ίδιο θα συνέβαινε. Το γενικότερο μπάχαλο καταλογίζεται αποκλειστικά σε όσους κυβέρνησαν από το 90 μέχρι και σήμερα δηλαδή και το δικό σας κόμμα ευθύνεται (και μάλιστα πολύ περισσότερο μιας και κυβερνήσατε από τότε περισσότερα χρόνια) για την ανυπαρξία σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής. Είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τις προτάσεις σας για το σοβαρό θέμα αυτό το οποίο θεωρείται πολύ περιέργως στην Ελλάδα ως ταμπού για τους πολιτικούς, ναι πολύ σωστά διαβάζετε, ταμπού το οποίο οφείλεται στον μεταπολιτευτικό αριστερίστικο προοδευτίστικο ρεβανσισμό κατά του δεξιού χώρου γενικότερα. Δηλαδή φοβάστε να αναλάβετε τις ευθύνες μίας σοβαρής μεταναστευτικής πολιτικής μη τυχόν και σας προσομοιάσουν με τον.... Άδωνη Γεωργιάδη η τον Καρατζαφέρη και δεν αναφέρομαι σε εσάς αποκλειστικά αλλά προς όλους τους πολιτικούς σήμερα.
Θα περιμένω λοιπόν τις απόψεις σας και ελπίζω κάποτε ένας σοβαρός πολιτικός όπως εσείς να εκφράσετε απόψεις που συνάδουν με το ευρύτερο αίσθημα των πολιτών που ζούνε τη λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης σε περιοχές γκέτο και όχι μόνο, που βασιλεύει ο τρόμος και η ανασφάλεια εξαιτίας χιλιάδων εγκληματικών στοιχείων που ναι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί και μάλιστα αρκεί να αναλογιστείτε τι ποσοστό εγκληματικότητας αντιστοιχεί στα 10 εκ. έλληνες με τα 2 εκ. αλλοδαπούς για να τρομάξετε και εσείς. Βέβαια προς το παρόν τρομάζουμε εμείς που δε μας φυλάνε και η αστυνομία σου απαντά στο τηλέφωνο "λυπάμαι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, πάρτε μέτρα μόνοι σας". Αυτό δεν είναι κράτος, κάπως αλλιώς ονομάζεται με γράμμα που αρχίζει από Μ και τελειώνει σε Ο.
Το ΠΑΣΟΚ το θεωρώ ένα κόμμα που διέλυσε την Ελλάδα από κάθε άποψη αλλού λιγότερο και αλλού σε τραγικό σημείο ανεπανόρθωτο και μπορώ να το συζητήσω πολύ ευχαρίστως εάν θέλετε μαζί σας για να σας δικαιολογήσω τον ισχυρισμό μου αυτό με επιχειρήματα. Και για να μη παρεξηγηθώ θα πω ότι εσείς γκρεμίσατε τα πάντα ενώ η ΝΔ αποτελειώνει όσα ερείπια είχαν μείνει.. Το ότι απευθύνομαι σε εσάς δεν έχει να κάνει με το ότι έχετε αυτό το blog στο οποίο δίνεται η ευκαιρία να συνομιλούμε με ένα πολιτικό αλλά γιατί σας θεωρώ έναν από τους πλέον σοβαρούς και άξιους πολιτικούς σήμερα, ένα είδος που είναι πολύ σπάνιο δηλαδή. Λυπήθηκα πραγματικά που χάσατε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου και απορώ με τους κόσμο του ΠΑΣΟΚ που διάλεξε για άλλη μια φορά την επιλογή να χάσει και στις επόμενες εκλογές…… Υπήρξα ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αλλά την έκανα με ελαφρά κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90 και πολύ καλά έκανα. Με ένα αρχηγό σαν εσάς το ΠΑΣΟΚ και η Ελλάδα θα κέρδιζε πολλά πράγματα και κυρίως την αξιοπιστία του που την έχει χάσει από τότε που έφυγα εγώ από το ΠΑΣΟΚ… Θα φέρνατε πάλι κόσμο δηλαδή αλλά είπαμε το μυαλό δεν το αγοράζεις ούτε το αποκτάς με κάποιο τρόπο. Προφανώς οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν πρόσφατα γεννήθηκαν κρατώντας ομπρέλες όταν ο θεός έβρεχε μυαλά…

Αξιότιμε Κύριε Βενιζέλο.

Έχετε τις θερμότερες ευχές μου, καλές γιορτές και προπαντός υγεία, όλα τα άλλα φτιάχνονται.

Ανώνυμος είπε...

Dear Sir,

I was recently informed by my staff of your efforts with regard to human rights and immigration in Greece. I have several Greek-American and Canadian friends and they've told me all about your good work and intentions. Rest assured that we are supportive of your progressive ideas and are willing to lend a hand if you will need us to.

Congratulations and keep up the good work! Happy Holidays!

M. Moore
Filmmaker
Beverly Hills, California
December 20, 2007

freemer είπε...

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος για όλους.

και εύχομαι προσωπικά το δυνατόν λιγότερο επώδυνο για τους κατατρεγμένους του κόσμου όλου.

περιμένουμε Βαγγέλη μετά τις γιορτές να συζητήσουμε το μεταναστευτικό

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν πάντα όταν ακούω τις αναλύσεις σου σε πολιτικές καταστάσεις και επιλογές ενθουσιάζομαι διότι με βοηθάς να αντιληφθώ και οπτικές τις οποίες δεν είχα ανακαλύψει

Thanks και καλές γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,δεν ξέρω πού ζει ο φίλος που μιλάει για ''λαίλαπα της λαθρομετανάστευσης'' και για ''εγκληματικά στοιχεία που στην πλειοψηφία τους είναι αλλοδαποί''.
Επειδή εγώ ζω σε μια περιοχή της Αθήνας με πολλούς μετανάστες σας διαβεβαιώνω ότι η αισθητική μου δεν έχει χαλάσει καθόλου,δεν μου δίνουν καθόλου την εντύπωση ''λαίλαπας'' και...ναι,δεν τους φοβάμαι ούτε βέβαια τους απεχθάνομαι.
Αντίθετα,απεχθάνομαι και θεωρώ λαίλαπα εκείνους (κρατικούς ή ...παρακρατικούς) που τους απάγουν ,τους προσάγουν,τους σταματούν στο δρόμο και τους δέρνουν ή τους παρακολουθούν!Οι κλούβες της δεκαετίας του '90 ,τα επεισόδια των Πακιστανών στην Αθήνα και των Νιγηριανών στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ντροπή για το κράτος μας και δεν έχουν καμία σχέση με την ''ελληνικότητα'' που τόσο υπερασπίζονται ορισμένοι.
Οι μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα,πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία,είναι φίλοι των παιδιών μας,σηκώνουν ως αριστούχοι την ελληνική σημαία στις παρελάσεις,είναι κι αυτοί τμήμα του ελληνικού έθνους του 21ου αιώνα και θα πρέπει τάχιστα να τους δοθεί δικαίωμα ψήφου στις αυτοδιοικητικές και τις βουλευτικές εκλογές,να ενταχθούν όλοι στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και γενικά να εξομοιωθούν στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις με όλους εμάς.Και πολύ σωστά τους έδωσε δικαίωμα ψήφου το ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές .
Όσοι ονειρεύονται κλούβες,απελάσεις και ξενοφοβία σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό.Ούτε καν τον αρχαίο.Πόσο μάλλον με τον νέο πολιτισμό και το νέο έθνος που θα φτιάξουμε παρέα με τους αδελφούς μας τους Ευρωπαίους ,τους Αφρικανούς και τους Ασιάτες που ζουν μαζί μας.
Νομίζω,συνεπώς,ότι το καλύτερο δώρο που ορισμένοι μπορούν να κάνουν στον εαυτό τους για τις εορτές είναι σύγχρονα βιβλία Ιστορίας,τα οποία βοηθούν στην ομαλή προσαρμογή στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες και καλλιεργούν την ευρωπαϊκή συνείδηση.Μπορούν μια χαρά να ξεκινήσουν αναζητώντας στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού της κυρίας Ρεπούση.
Καλές γιορτές.

ΑΓΙΟΣ είπε...

Καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά να έχετε και εσείς προσωπικά και η οικογένειά σας. Εύχομαι το νέο έτος να φέρει επιτέλους ειρήνη στην ημικατεχόμενη Κύπρο και "λευτεριά" στο ελληνικό πολιτικό σύστημα! Γιατί ο αγώνας, λαϊκός και πολιτικός πρέπει να είνάι σύντονος και συνεχής.

harrygrath είπε...

Οχι φασιστικες κακιουλες χρονιαρες μερες...

Περιμενουμε σχολιο απο τον...S. Clauss...

Ανώνυμος είπε...

Καλές και χαρούμενες γιορτές , υγεία και δημιουργικό το νέο έτος

theodore είπε...

Κύριε Υπουργέ,
Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι σε εσάς και την οικογένεια σας,ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ευτυχισμένο και δημιουργικό 2008.
Συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε για το καλό του τόπου,του λαού,αλλά και του Κινήματος.

Φιλικά,Θοδωρής

www.karsilamas.blogspot.com
ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Agapite Proedre
To provlima me to PASOK eine to exis. Den kanei adipolitefsi tou etous 2007 alla toy 1960. Me sinthimata kai mpoyrdologies o Karamnlis tha xanvgei. Ma vageli mou kathigitis se panepistimio eise i tipota allo. Me ektheseis dimotikou se kanane Proedro. To mono pou vlepeo akomi se sena eine oti eise edimos. Afto den arkei omos. O giorgakis tha faei goal pali...

ovi είπε...

Συγνώμη που επανέρχομαι σε ένα παλαιότερο θέμα αλλά μιας και το μνημονεύετε...
Ίσως αυτοί που κάποια στιγμή θα έπρεπε να μιλήσουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των 'ξένων' θα έπρεπε να είμαστε όλοι εμείς οι χιλιάδες ¨Ελληνες που ζούμε στο εξωτερικό. Που συχνά μας αντιμετωπίζουν και μεταχειρίζονται σαν 'Αλβανούς', ας με συγχωρέσουν οι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα αλλά φαντάζομαι ο παραλληλισμός γίνεται κατανοητός.
Ίσως όταν μας ακούσουν οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι Αλβανός!!!
Για μένα που ζω πολλά χρόνια εκτός Ελλάδος όταν διαβάζω για συμπεριφορές ή αντιδράσεις συμπατριωτών μου δεν μου μένει παρά να εξαγριωθώ από τη μια και να χαρώ από την άλλη που ζω σε μιά χώρα (οχι στην Ελλάδα) που το κράτος τουλάχιστον φροντίζει να με υπερασπίζεται. Ενώ στην Ελλάδα από ότι φαίνεται ο ξένος εκτός αππο την καθημερινή ξενοφοβία και ρατσισμό έχει να αντιμετωπίσει και ένα ανίκανο κράτος.

ovi είπε...

Καλές γιορτές σε σας και την οικογένεια σας απο την μακρινή Σκανδιναβία.

Ανώνυμος είπε...

Για τα "ΔΩΡΑ", μέρες πούναι...

Κυριακή κοντή γιορτή, παιδιά. Τώρα θα φανεί αν μπορεί ο ΓΑΠ να πάρει κεφάλι του Καραμανλή. Δηλαδή, πόσα ακόμη "δώρα" να του κάνει η πολιτική του μοίρα? Μήπως να καεί κι η άλλη μισή Ελλάδα ή να βγει στον Τριανταφυλλόπουλο η ίδια η Νατάσσα?

ΥΓ1: Νατάσσα, λυπήσου μας! Βγες, κορίτσι μου, να γίνει επιτέλους πρωθυπουργός ο Γιωργάκης για να σωθεί η χώρα...

ΥΓ2: Βαγγέλη, κοίτα μην το κόψεις. Χιούμορ κάνουμε, μέρες πούναι.

Ανώνυμος είπε...

EΠΙΚΟΛΛΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Θρανία μεταναστών


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΥΡΗ Φωτ.: ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ



Οι δάσκαλοι δεν είναι επαγγελματίες, αλλά από τα αποτελέσματα φαίνεται να γίνεται πολύ καλή και γρήγορη δουλειά.
«Το σχολείο με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη δουλειά μου, στο δρόμο, στη ζωή μου, στο να περνάω πιο εύκολα στην Ελλάδα». Ο Αντναν ζει δυόμισι χρόνια στη χώρα μας. Κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας και εργάζεται ως πλακάς στις οικοδομές. Τα ελληνικά του εκφέρονται αβίαστα και ακούγονται μια χαρά. Προδίδονται κάπως από τα αραβικά ηχοχρώματα σε ορισμένες λέξεις, μοναδικό στοιχείο που αποκαλύπτει πως είναι ξένος.

*Παρακολουθεί εδώ κι ένα χρόνο μαθήματα στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών και Προσφύγων. Η πρόοδός του είναι αξιοζήλευτη για το μικρό διάστημα της φοίτησής του. «Πέρυσι μόλις τελείωνα τη δουλειά έτρεχα να προλάβω το μάθημα. Ηταν μια ευκαιρία για μένα. Δεν περισσεύουν λεφτά να πληρώνω και το να μάθεις τη γλώσσα στη χώρα όπου ζεις και μάλιστα δωρεάν είναι δώρο απ' το Θεό», συνεχίζει.

*Το συγκεκριμένο σχολείο καλύπτει την ανάγκη των ξένων που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας να εκπαιδευτούν σωστά και συστηματικά στα ελληνικά. Λειτουργεί από το 2003 με πρωτοβουλία ελλήνων εθελοντών του αντιρατσιστικού κινήματος. Το 2005 μετεξελίχτηκε σε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

«Στοχεύουμε στη διευκόλυνση της καθημερινότητας όλων αυτών των ανθρώπων με την εκμάθηση των ελληνικών ως ξένης γλώσσας και ασφαλώς στη σύσφιγξη των σχέσεών μας μεταξύ των λαών», σημειώνει η δασκάλα την ώρα του διαλείμματος.

*Για την ακρίβεια, η Μαρία Συράκου είναι λογίστρια. Παρ' όλα αυτά εκτελεί χρέη δασκάλας εδώ και κάμποσα χρόνια, από ό,τι φαίνεται με πολύ καλά αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει τα τμήματα των προχωρημένων κι ο Αντναν είναι απ' τους πιο συνεπείς μαθητές της.

Εθελοντική εργασία


«Δεν είναι ανάγκη να είναι κάποιος επαγγελματίας εκπαιδευτικός προκειμένου να διδάξει εδώ. Ο καθένας μπορεί να το κάνει. Εκτός από τη διδασκαλία, άλλοι ασχολούνται εθελοντικά με τα οργανωτικά του σχολείου και με τη διοργάνωση αντιρατσιστικών εκδηλώσεων που εξασφαλίζουν τους πόρους για αγορά βιβλίων», λέει η ίδια.

*Εκτός από ελάχιστα προγράμματα εκμάθησης ελληνικών σε αλλοδαπούς που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια και παρακολουθεί πενιχρό ποσοστό των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κρατική μέριμνα για την εκπαίδευσή τους. Το έργο έχουν αναλάβει οι αντιρατσιστικές οργανώσεις. Τα «Πίσω Θρανία», όπως αποκαλείται το αντίστοιχο εγχείρημα του Δικτύου Προσφύγων και Μεταναστών και το Ανοιχτό Σχολείο διδάσκουν τη γλώσσα μας σε εκατοντάδες ξένους.

*Το Ανοιχτό Σχολείο εδρεύει στην Ομόνοια, ενώ λειτουργούν δύο παραρτήματα στον Πειραιά και στα Πατήσια όπου πήγαμε. Αυτό το σχολείο φιλοξενείται σε κατειλημμένο κτίριο στη συμβολή των οδών Πάτμου και Καραβία. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα που βρίσκεται σε κτήμα αρκετών στρεμμάτων κατάφυτο με δέντρα και λουλούδια κάθε λογής, μια πραγματική όαση πράσινου στην τόσο επιβαρημένη περιοχή. Η έκταση ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και οι κάτοικοι την κατέλαβαν τον Απρίλιο του 1989, όταν ο ΟΣΚ είχε δρομολογήσει την ανέγερση σχολείου, πράγμα που προϋπέθετε το κόψιμο των δέντρων. Εκτοτε ο χώρος λειτουργεί ως αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο. Το σχολείο κατασκευάστηκε έπειτα από λίγα χρόνια ένα τετράγωνο παραπάνω σε μια παλιά αποθήκη του Σαρακάκη.

*«Πρόκειται για χώρο ελεύθερων δράσεων και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών με αντιρατσιστικό, αντιπολεμικό και οικολογικό προσανατολισμό», μας ξεναγεί η Ελένη Σαρρή, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης: «Εκτός απ' το Ανοιχτό Σχολείο λειτουργεί κάθε Σάββατο λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, διοργανώνονται εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Ολα αυτά τα χρόνια οι γείτονες προσπαθούμε να διατηρήσουμε το χαρακτήρα της έκτασης ως χώρο πρασίνου και τα καλοκαίρια σφύζει από ζωή».

*Πάντως, η παλιά επιθυμία του ΟΣΚ πήρε σάρκα και οστά αρκετά χρόνια αργότερα με μαθητές όχι παιδιά του δημοτικού αλλά ενήλικους μετανάστες.

Στον πρώτο όροφο του διατηρητέου κτιρίου το μάθημα ελληνικών για προχωρημένους έχει τελειώσει. Οι 6 μαθητές αποχωρούν για να προσέλθουν οι συνάδελφοί τους του τμήματος αρχαρίων.


«Συνήθως έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση αλλά βλέπετε τώρα στις γιορτές οι περισσότεροι μαθητές μας βρίσκονται στους δρόμους, πουλώντας διάφορες μικροπραμάτειες», εξηγεί η Μ. Συράκου.

*Δασκάλα του τμήματος αρχαρίων είναι η φοιτήτρια της φιλοσοφικής Μαρίνα Σκουρογιάννη. «Διδάσκω έναν χρόνο εδώ και βρίσκω την εμπειρία πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική αφού με τους μαθητές συνεννοούμαστε μετά βίας και με νοήματα», μας υπογραμμίζει. «Χαίρομαι, ωστόσο, επειδή συμβάλλω να γίνει πιο εύκολη η ζωή ανθρώπων που έχουν ανάγκη να μάθουν ελληνικά. Φεύγοντας από εδώ ξέρουν να πουν μια "καλημέρα" κι αυτό βοηθά στην ένταξή τους στην κοινωνία».

«Δύσκολη γλώσσα στη γραφή»

*Με τους αρχάριους μαθητές η επικοινωνία είναι σαφώς δυσκολότερη και γίνεται μέσω μεταφραστή.


Το Ανοιχτό Σχολείο που επισκέφθηκε η «Κ.Ε.» φιλοξενείται σε ένα κατειλημμένο κτίριο στη συμβολή Πάτμου και Καραβία, στα Πατήσια.
Οι περισσότεροι είναι Σύροι και δηλώνουν ότι τα ελληνικά είναι ευκολότερο να τα μιλάς παρά να τα γράφεις. «Υπάρχουν επτά διαφορετικά "ι" και με ποιο γράφεται η κάθε λέξη είναι ένας μπελάς», μας λέει ο Μοχάμετ, που βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις 6 μήνες και εργάζεται ως σοβατζής.

*Εντοπίσαμε ορισμένα προβλήματα εκπαιδευτικής φύσης που δυσκολεύουν το έργο τόσο των δασκάλων όσο και των μαθητών: «Τα εγχειρίδια ελληνικών για ξενόγλωσσους είναι προσανατολισμένα σε άτομα που μιλούν ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Οσοι μιλούν ασιατικές ή αφρικανικές γλώσσες βοηθιούνται ελάχιστα από τα βιβλία που απευθύνονται σε τουρίστες ή στελέχη επιχειρήσεων και όχι σε ανθρώπους που χρειάζονται τη γλώσσα για να επιβιώσουν», καταλήγει η Μ. Συράκου.




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 23/12/2007



wap.enet.gr


ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ,ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"?
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΓΙΑ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

μας λέει ο Μοχάμετ, που βρίσκεται στην Ελλάδα μόλις 6 μήνες και εργάζεται ως σοβατζής.

ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΟΧΑΜΕΝΤ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ?

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές, χωρίς πολιτική για λίγες ημέρες :)

Agobooks είπε...

Τις καλύτερες ευχές μου για Χρόνια Πολλά με υγεία και Καλά Χριστούγεννα !!!

τσότσος είπε...

"Αντοχή" (με ό,τι εσύ μ'αυτό υπονοείς, το "πιάσαμε"...), Βαγγέλη, υγεία, ευτυχία!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα με υγεια και ψυχραιμια

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη
Δες ξανά τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του αρχηγού μας στον Έβρο.
643 "στελέχη" υπέγραψαν επιστολή στήριξης στο Γιώργο. Πήραν 47,90 και δεν ήταν φυσικά σε καμιά περίπτωση δικό τους ολόκληρο.Το 52 % εναντιώθηκε στην κομματική μαφία του Νομού μας.

Unknown είπε...

H ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΕΥΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.........
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ 2008

Ανώνυμος είπε...

http://www.macedonia-greece.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΟΙ ΟΙΩΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ.
ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Το ταξίδι της ζωής και η εφομολογηση μεταξύ φίλων(έστω και στην ηλεκτρονική ενθάδε μορφή της) πάντα το ζητούμενο. Η κοιωνία πάντα παρακολουθεί με ενδιαφέρον, απλώς οι ταγοί φθείνουν και οι ζηλωτές αυτοπαγιδεύονται. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους σας κύριοι και ιδίως στον φιλόξενο ιστιοδεσπότη(sic)

g.antonopoulos είπε...

Εύχομαι Υγεία - Δύναμη - Μαχητικότητα!!! Το νέο έτος ας μας βρει όλους και με τα τρία αυτά αγαθά διότι τα χρειαζόμαστε όλοι. Είναι πολλοί οι αγώνες που πρέπει να δωθούν και να κερδιθούν για να βελτιωθεί η ποιότητα τής ζωής μας. Όσο για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καλά κάνετε και δεν απαντάτε. Δώσατε μια πολλή καλή μάχη αλλά παρ' όλα αυτά η πλειοψηφία επέλεξε και οφείλουμε να σεβαστούμε τις Δημοκρατικές διαδικασίες. Παραμείνετε όμως Παρών στις εξελίξεις μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. διότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που σας ψήφισε σας θέλει στην πρώτη γραμμή και αυτό οφείλει να το σεβαστεί και Πρόεδρός μας. Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ΣΩΤΗΡΙΟΣ I. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ είπε...

Ελπίζω ότι οι προσπάθειες για αναδόμηση του Ελληνικού κράτους θα ευοδωθούν, καθώς έχω ξαναγράψει ότι σας θεωρώ τον πιο έγκριτο συνταγματολόγο και από το δεδομένο αυτό κρίνω ότι μπορείτε να το πράξετε.
Εαν θεωρήσετε ποτέ ότι στην προσπάθεια αυτή χωρούν νέοι άνθρωποι με θέληση για τη δημιουργία σύγχρονου Ελληνικού κράτους, με πίστη στις αρχές του κράτους δικαίου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και ταμπέλες που αποκρύπτουν την αλήθεια, τότε να θεωρείτε βέβαιο πως θα είμαι συνοδοιπόρος της προσπάθειας αυτής.

Εύχομαι η νέα χρονιά να βρει εσάς και την οικογένειά σας με υγεία, ευτυχία και προκοπή.
Ελπίζω ότι το 2008 φέρει μαζί του κάτι "νέο". Θα δούμε.

ΣΩΤΗΡΗΣ Ι. ΚΑΡΑΜΑΓΚΙΩΛΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΘΗΒΑ

Ανώνυμος είπε...


free Benny now!


Να γίνει επιτέλους αυτό το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ να πάρει τις αποφάσεις του ο Βενιζέλος, δεν έχει τίποτα κοινό με αυτό το κόμμα πλέον. Στις επόμενες εκλογές με το ζόρι θα πατήσει ο Γιώργος το 30%, άρα ξεκινάει ο Μπένυ από τώρα δικό του κόμμα! Ένα ποσοστό περί το 15% για αρχή, με ψήφους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν θάναι άσχημα...


free Benny now!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΣΑΣ.

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Χρονια πολλά και καλή χρονιά

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 18

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε(αυτό είναι το σωστό-το λέει και η κ. Τρέμη),

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Είμαι 17 χρονών, είμαι αντίθετος με την πόρωση με τα κομματικά λάβαρα και τις ιδεολογίες, αλλά αντίθετος και με την ισοπέδωση και τον μηδενισμό των πάντων.Η σημερινή πολιτική συνεχώς απαξιώνεται από τους 30-40-50 βουλευτές που βγαίνουν στα παράθυρα της τηλεόρασης.Έτσι, βγαίνουν πολύ εύκολα συμπεράσματα για διαφθορά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του πολιτικού συστήματος, κάτι που οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις.Η αλήθεια είναι, βέβαια, πώς το πολιτικό σύστημα είναι σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένο.Όσο όμως απέχουμε από τις πολιτικές διαδικασίες κάνουμε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.Πρέπει η πολιτική και η δημοκρατία να αποκτήσει ξανά το χαμένο της νόημα.
Δεν συντάσσομαι απόλυτα με κανένα κόμμα.Δεν έχει βρεθεί εκείνο το πολιτικό δημιούργημα ακόμα που θα με συνεπάρει."Ιδεολογικά" ανήκω στον πολιτικό χώρο μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Συνασπισμού, αν και κανένα δεν με εκφράζει απόλυτα.Πιστεύω στο κάτι καινούριο και στην ανανέωση της πολιτικής, γι' αυτό και σας ψήφισα στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ανήκω στο 60% των Ελλήνων που επιθυμούν τη συνεργασία των δύο κομμάτων.Όμως, αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει όταν θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, με συζήτηση και με προγραμματική σύγκλιση, και όχι για να χρησιμοποιηθεί το μικρότερο κόμμα(ΣΥΝ) από το μεγαλύτερο(ΠΑ.ΣΟ.Κ.) για εκλογικές σκοπιμότητες, όπως έγινε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., και από την δική σας πλευρά, αλλά περισσότερο από αυτή του Γεωργίου Παπανδρέου.Πιστεύω ότι πρέπει να γίνετε εκφραστής αυτού του νέου, του διαφορετικού.Μία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση πιστεύω πως θα ήταν η δημόσια στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα, έναν πολιτικό-πρότυπο για μένα(καταλαβαίνω πως ανήκει σε διαφορετικό κόμμα, αλλά η νέα πολιτική πρόκληση δεν πρέπει να περιορίζεται σε μικροκομματικούς φραγμούς και σκοπιμότητες, ειδικά δύο κομμάτων που μπορούν να συνεργαστούν, όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο ΣΥΝ).Αναζητήστε διαύλους επικοινωνίας μαζί του.Έτσι, θα κατατροπώσετε και αυτούς που σας κατηγορούν ότι ΔΕΞΙΟφέρνετε.
Δημιουργήστε την νέα Κεντροαριστερά, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή.Αυτή που θα υποστηρίζει τις ισχυρές οικονομικές "ενέσεις" των φτωχών, ουτως ώστε να περιοριστεί η φτώχεια, αλλά και το άνοιγμα και την προσφορά κινήτρων για εκπαίδευση, γνώση, έρευνα και πολιτική κρίση και στα χαμηλά και στα μεσαία στρώματα.
Τέλος, αν θέλετε δεχθείτε και μια συμβουλή από έναν νέο, που, ως έφηβος, έχει ακόμα τη ματιά του "καθαρή" και ειλικρινή:
Για να πείσει αυτό το νέο δημιούργημα, δε χρειάζεται απλά να δημιουργηθεί υπό τις σωστές προϋποθέσεις.Πρέπει να παρθούν ΣΑΦΕΙΣ(το τονίζω) αποστάσεις από το αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Θεωρώ ότι αν το κάνατε αυτό στις πρόσφατες εκλογές τώρα θα ήσασταν πρόεδρος.Ο κ.Παπανδρέου στις βουλευτικές εκλογές υποστήριξε τον κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και ΕΧΑΣΕ. Στις εσωκομματικές, με το ψεύτικο προφίλ του επαναστάτη αναρχικού, που στην ουσία ήταν η αποθέωση του λαϊκισμού, κατηγόρησε τον κ. Σημίτη και την κυβέρνησή του και ΚΕΡΔΙΣΕ.Κάνατε αρκετά λάθη που διάβρωσαν το προφίλ σας και χάσατε.Δεν συντάσσομαι όμως με αυτούς που λένε ότι "βγήκε στη φόρα ο αληθινός του εαυτός", απλά θεωρώ ότι ήταν λάθη τακτικής(άλλωστε, σας ψήφισα).Νομίζω ότι το 'χετε καταλάβει.Δεν σας ψήφισα επειδή ξαφνικά με πείσατε τους τελευταίους 3 μήνες, αλλά επειδή όλα αυτά τα χρόνια σας παρακολουθώ και σας θαυμάζω.
Οι 3 πολιτικοί που πιστεύω(περισσότερο απ' τους άλλους, τουλάχιστον) είστε εσείς, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης.
Σε αυτούς αναζητήστε τον δρόμο για την ανανέωση της πολιτικής.Και το 60% των Ελλήνων(και όχι μόνο αυτών που ψηφίζουν) θα είναι εδώ για να σας στηρίξει.

Ευχαριστώ

afrboura είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή, Δημιουργική Χρονιά.

Μια ερώτηση μόνο θα ήθελα να κάνω. Γιατί καταντήσαμε έτσι ως χώρα, ως πολιτικά κόμματα;

Αφροδίτη Μπούρα

THIVA BLOG είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

THIVA BLOG είπε...

Χρόνια Πολλά με υγειά και ευτυχία σε όλους σας.Οι ευχες μας για μια Καλή και δημιουργική Χρονιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται!

Νομίζω , ότι σε αντιλαμβάνομαι , κάπως ιδιαίτερα...

Προτείνω , να ανησυχούμε / ενδιαφερόμαστε , μέτρια...και να μην ενδιφερόμαστε λίγο , δηλαδή , να μην ενδιαφερόμαστε πολύ...(μετριότητα,αρμονία,ουδετερότητα,εξουδετέρωση,ισσοροπία,τελειότητα,παντοποίηση,θέωση,όλον,τίποτε,κάτι,κάντι,μήτε εν,ουδένα,τίποτα=όλον,...)

ο καθένας μας ας κάμει ότι καλύτερο νομίζει/εννοεί...

...άλλωστε , "το ποτάμι σίγουρα θα πάει/συναντήσει την (λαο)θάλασσα...δηλαδή , πάντοτε , κάτι γίνεται\συνβαίνει...το παν , πάντα , κάνει κάτι...(δημοκρατία,μαύρη τρύπα,ευαρέσκειες,εξωγήεινους,λιακάδες,δυσαρέσκειες,...)

πού να ξέρουμε , ότι είναι καλόν-ορθόν με απολυτότατη ΑΣΦΑΛΕΙΑ ; !!!

Νομίζω , ότι ο πολιτικός , συμβολίζει-αντιστοιχεί , στο σοφότερο μέλος της ομάδας\κοινωνίας/λαού και ότι είναι αρμονικότερο , ο κάθε άνθρωπος-νους , να αυτοδιευθύνεται.

Τα μελλοντικά έτη , θα είναι καλύτερα ... (ανεμποδίστως και ανεξέλεγκτα από εμάς τα μικρά ζωάκια-παντικά στοιχεία)

Σοφότερε από το πλήθος και γενικότερε από τούς ειδικότερους πολίτες , ας γίνει ότι γουστάρει το παν/θεός\μοίρα και εμείς ας τείνουμε να γίνει ότι νομίζουμε καταλληλότερο...

Είναι ακόμη , κάμποσο δύσκόλο να εννοήσουμε το υποσυνείδητο , τον νου , τον εναυτό , την ψυχολογία , το παν , την σοφία , τα συναισθήματα...χρειάζεται δουλίτσα ακόμα , όμως καλά τα πάμε...συγκριτικώς...!

ΚΑΛΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

harrygrath είπε...

Με την επιστροφη Βαγγελη στο μπλογκ,ισως ειναι χρησιμο ενα σχολιο του εις μνημην Μπουτο & προς τη Πακιστανικη εθνοτητα της GR...

Ανώνυμος είπε...

alm-pythagoras

πρός:

Κον Βενιζέλο,

Σας εύχομαι ολόψυχα καθώς και στην οικογένειά σας καλές γιορτές με χαρά και προ παντός με υγεία.
Εύχομαι το 2008 να είναι η χρονιά που ο λαός μας πρέπει να γνωρίσει ποιοί είναι οι ορθότεροι δρόμοι που πρέπει ν'ακολουθήσει εάν επιθυμεί να ξεφύγει από τα σημερινά κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που μας οδήγησαν οι άμυαλες πολιτικές των καιρών μας.

Ολοι μας χρειαζόμαστε ένα ισχυρότατο ταρακούνημα της ψυχής μας για να αντιληφθούμε την σημερινή άγρια πραγματικότητα.

Τώρα, χρειάζεται μεγάλο κουράγιο, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση για να πείσουμε χωρίς περιστροφές τους πάντας ότι το μέλλον των παιδιών όλων μας και της Πατρίδας μας δεν εξαρτάται από τα ρουσφέτια ψευτοηγετών ούτε από λυκοφιλίες. Το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από εμας τους ίδιους και μόνο, μέσω μιας άριστης μόρφωσης και απόλυτης εμπιστοσύνης για τις ικανότητες τους. Πρέπει πλέον όλοι να συμβάλλουμε και να δράσουμε για την αναγκαία και πολυπόθητη αυτή Αναγέννηση του Ελληνισμού. Μέσα στην γενική αυτή προσπάθεια το επικίνδυνο ΕΓΩ μας δεν θα έχει καμιά απολύτως θέση.

Το δικαίωμα θέσεως και αναγνωρίσεως πρέπει να έχουν μόνο οι δίκαιοι, οι ειλικρινείς, οι σοβαροί και δυναμικοί ενεργοί Πολίτες από τους οποίους θα εξαρτάται πάντοτε το όποιο μέλλον, το όποιο πεπρωμένο ανήκει στον Λαό μας.

Εάν πιστεύετε εσείς κε Βενιζέλο ότι διαθέτετε τις ικανότητες ενός γενναίου και άξιου Ηγέτη, σας προτρέπω πρός την κατεύθυνση αυτή. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τίμιος και ένδοξος δρόμος που μένει ανοιχτός για όλους τους πολίτες.

Καλή Ηγεσία σημαίνει, πολίτες που ζούν, που δημιουργούν και ενεργούν με σιγουριά μέσα σ'ένα περιβάλλον ασφάλειας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης, εκτίμησης και αγάπης.
Καλή Ηγεσία σημαίνει, μιά κοινωνία ευτυχισμένη και πολιτισμένη γιατί είναι ΔΙΚΑΙΗ και άφοβη.

Οποιος νομίζει οτι έχει τα κότσια να συμβάλλει θετικά στην δύσκολη αυτή προσπάθεια ας δηλώσει δημοσίως ότι παραμερίζει το ΕΓΩ του και ότι είναι έτοιμος για νέους αγώνες.

Καλή χρονιά σε όλους!

Με εκτίμηση
Ενας φίλος από την Γενεύη

Blogger:
http://alm-Pythagoras.blogspot.com

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

2008 ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 2008 ΓΕΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ!!!!

Eleni V. Antoniadou είπε...

Ευτυχισμένο το νέο έτος και κουράγιο για την συνέχιση του δημιουργικού σας έργου στον πολιτικό στίβο.
Η κοινωνία έχει ανάγκη από ενεργή, αυστηρή και παρεμβατική αντιπολίτευση για την εξυγίανση καθημερινών προβλημάτων.Αναμένουμε μαχητικές παρεβάσεις και δυναμικές παρουσίες με το νέο έτος,αντάξιες του πληθωρικού πολιτικού προφίλ σας.
Καλές γιορτές!

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο θέμα Ζαχόπουλου και στο περίφημο βίντεο, τον ρόλο του κ. Ανδριανού, τους υποτιθέμενους εκβιαστές και την μη επέμβαση του εισαγγελέα στην ουσία της υπόθεσης που κατά την γνώμη μου είναι αυτή κάθε αυτή η διαφθορά και οι κινήσεις του κ. Ζαχόπουλου πριν από την παραίτησή του. Αναρωτιέμαι εάν προκύπτει θέμα ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος;

harrygrath είπε...

Τα μισα σχολια ειναι απροκαλυπτα ρατσιστικα εναντιον των Νεων Εθνοτητων ( " μεταναστων " ) & τα αλλα μισα τους δεχονται μονο αν προδωσουν εθνος,θρησκεια & γλωσσα & γινουν μαιμου "ελληνες " ...

" Πολιτικος πολιτισμος " Ψωροκωσταινας...

Ανώνυμος είπε...

Vaggelh proxwra - ftiaxe neo komma. Autoi pou se sthrizoun den einai oi PASOKtsides, alla einai oi proodeutikes dunameis autou tou topou.
Oi 2 politikoi pulwnes ths metapoliteushs, einai se atermonh fash ufeshs kai sumparashroun mazi tous olh th xwra. Irthe h wra na bei o 3os gia na pathsoume kai na ektokseu8oume!
Proxwra, spase tous fragmous kai ase tous pouritanous na griniazoun! Den paei allo, Vaggelh! Se ligo tha sumbibastoume me thn idea pws de zoume sthn pragmatikothta, alla se mia kakoftiagmenh tainia xwris telos!

As einai to 2008 to etos pou to guali tha spasei!

afrboura είπε...

Καλή Χρονιά!

έχουμε γίνει μάρτυρες της εξαθλίωσης της ποιότητας των πολιτικών της χώρας αυτής. Αυτόχειρες που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, κυβέρνηση που καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες συγκάλυψης της αλήθειας, αξιωματική αντιπολίευση που σιωπά και άρα είναι συνένοχη της παρακμής. Γιατί;

Από όσο θυμάμαι, οι προεκλογικές υποσχέσεις έσφυζαν από υποσχέσεις που αφορούσαν στην έντιμη πολιτική ζωή και στην προάσπιση των υψηλών ιδανικών τιμιότητας, αξιοπρέπειας, κ.α. Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων 30 ετών και μια χειρότερη αντιπολίτευση, η οποία αδυνατεί αφενός να σταθεί στα πόδια της και αφετέρου να ασκήσει κριτική.

Γιατί ο κόσμος να εμπιστευθεί ξανά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν μπορεί να ξεπεράσει τον κακομαθημένο εαυτό του;

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά,με ό,τι επιθυμεί ο καθένας μας.
Αγαπητέ Ovi από τη μακρινή Σκανδιναβία...μην τα λες αυτά,δεν είσαι Έλληνας εσύ,Έλληνες είναι όσοι οραματίζονται κλούβες και απελάσεις,όσοι φοβούνται τον ίσκιο τους πρώτα και το μετανάστη ύστερα,όσοι πιστεύουν ότι ο Πακιστανός τους τρώει το ψωμί και ,κυρίως,όσοι διαβάζουν Δημοσθένη Λιακόπουλο!Δεν λέω άλλα,γιατί θα με κατατρέξει ο Άγιος Βασίλης (ο Ψωμιάδης εννοούσα).
Συμφωνώ με τον Harrygrath.Τα αδέρφια μας οι Πακιστανοί(αυτοί που ο Πολύδωρας είπε στη Βουλή ότι κλέβουν και κάνουν απαγωγές) χρειάζονται ένα αφιέρωμα.Μην τους προσφέρουμε μόνο ...απαγωγές σε αυτή τη χώρα!Αλλά και συ,harry,για τη δολοφονημένη Μπεναζίρ Μπούτο μιλάς;Δηλαδή εσύ τολμάς και θέλεις δημοκρατία και ανεκτικότητα στο Πακιστάν;Ντροπή που σου πέρασε τέτοια σκέψη!Δεν ξέρεις ότι οι Καρατζαφέρηδες εκείνου του τόπου τη σιχτίριζαν,την αποκαλούσαν όργανο των Αμερικανών και ψηφίζουν δαγκωτό Μουσάραφ;Ούτε εσύ μου φαίνεσαι αρκετά Έλληνας....Πρέπει να συμπληρώσεις τις γνώσεις σου για τη Νέα Τάξη και τους δούλους των Νεφελίμ .
Φίλε Βενιζελικέ από παππού ,νομίζω ότι από το μικρό,το μισό και πολύ περισσότερο από το διασπασμένο ΠΑΣΟΚ μόνο η Δεξιά έχει να κερδίσει.Και κυρίως τώρα,που η κυβέρνησή της είναι ετοιμόρροπη.
Αλλά η ενότητα δεν είναι κάτι άχρωμο ούτε δεδομένο,έχει αιχμές,μέτωπα και στόχευση.Κανείς δεν περισσεύει,αλλά ταυτόχρονα είναι αδύνατο να ακολουθήσουν όλοι το ρυθμό και την αντιπολιτευτική ένταση που απαιτεί η περίσταση.Ο κύριος Βενιζέλος μπορεί και πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ.Να ενισχύει την αντιπολιτευτική προσπάθεια κατά της Δεξιάς και να ελέγχει την πλειοψηφία.Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται τον Βενιζέλο,ο Βενιζέλος χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ και όλους μαζί τους χρειάζεται η προοδευτική κοινωνική πλειοψηφία που ''ζει το Μύθο'' της ''Νέας Διακυβέρνησης''!Δηλαδή της χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης.Ε,δεν πάει άλλο...

zaman είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Συγνωμη αλλα δεν θα αναφερθω στους μεταναστες.. Λογω δουλειας συναντησα πολυ κοσμο κατα την διαρκεια των εορτων και σας παραθετω την αποψη μου και την αποψη πολλων αλλων συμπολιτων μας. Δεν περιμενω απαντηση,κοινως θελω να τα πω γιατι θα σκασω: <<2 μηνες περιπου μετα μετα την μεγαλη νικη του Γιωργακη κι ακομα νακουσω την γλυκια φωνουλα του σε καποιο θεμα! Το Πα.Σο.Κ ειναι σαν να μην υπαρχει! Σα ναχει αναστειλει τις λειτουργειες του. Η Ν.Δ παει απτο κακο στο χειροτερο,η χωρα βυθιζεται ολοενα και περισσοτερο,ο κοσμος καθε μερα μαρτυραει για να τα βγαλει περα,τα σκανδαλα διαδεχονται το ενα το αλλο κι ομως το ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γιωργακη( η καλυτερα πασοκ οπως το κατηντησε) εξακολουθει να χανει εδαφος!!!! Ποτε θα ξυπνησουν αυτοι που τον στηριξαν και θα του δειξουν την πορτα της εξοδου;Και δεν αναφερομαι στα πρωτοκλασσατα στελεχη..Αυτα ξερουν πολυ καλα γιατι τον στηριξαν και που θα οδηγησει αυτος το ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Τα συμφεροντα τους εξυπηρετουν ..Την δουλεια τους κανουν..Και μαλιστα πολυ καλα..Στον απλο ψηφοφορο του ΠΑ.ΣΟ.Κ αναφερομαι που στηριξε Γιωργο,εβλεπε φαντασματα δεξιων υπονομευτων και συνηπεγραψε την θανατικη καταδικη του κομματος.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!! ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ!! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ!
Αν δεν το κανετε αυτο θα δυναμωσουμε παρα πολυ, σε σημειο που δεν το φανταζεστε, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και θα ελαττωσουμε παρα πολυ την δικη μας δικη μας δυναμη.
Αν δεν το κανετε αυτο η λυση ειναι μια και λυτρωτικη.. Καποτε ο Αβραμοπουλος ειχε πει πως τα κομματα εκλεισαν τον βιοιστορικο τους κυκλο και ιδρυσε το ΚΕΠ.. Τοτε μαλλον αυτο ηταν προωρο..Σημερα ομως πιστευω πως ειναι η πραγματικοτητα.Το ΠΑΣΟΚ καταρρεει και μεγαλο μερος του λαου,ισως η πλειοψηφια, εγκλωβιζεται εν γνωση του ειτε στην ανικανη ΝΔ(σκεπτομενος ¨¨μη χειρον βελτιστον¨¨),ειτε στην ονειροπωλα και ουτοπικη αριστερα.
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;
ΒΑΓΓΕΛΗ, ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΥΤΗ ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ.>>

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τα πρωτοκλασάτα στελέχη στήριξαν τον Παπανδρέου ξέροντας ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στην κατάρρευση;Και τι έχουν να κερδίσουν τα ίδια;Να πάρουν την ηγεσία από τον Παπανδρέου και να ηγηθούν σε ένα διαλυμένο ΠΑΣΟΚ;Τόσο μικρές φιλοδοξίες έχουν;Ως εκεί μόνο φτάνει η 'ιδιοτέλεια' που τους καταλογίζετε;Τους υποτιμάτε ελαφρώς πιστεύω...
Επίσης:αν δημιουργηθεί το κόμμα του ''Κέντρου'' για το οποίο τώρα ''υπάρχουν οι συνθήκες'' δεν θα ''μεγαλώσουμε πάρα πολύ'' τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ;
Και από που βρήκατε ότι ''το ΠΑΣΟΚ καταρρέει'';Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι δεν καρπώνεται τη φθορά της ΝΔ.Αυτό δεν σημαίνει κατάρρευση.Αν υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει,ας το πει δημόσια για να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στους πολίτες που το στηρίζουν.
Όσο για τις πολιτικές εξελίξεις της επικαιρότητας;Αυτές δείχνουν μια κυβέρνηση ετοιμόρροπη,πριν καλά-καλά περάσουν 4 μήνες από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.Αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα αν μπορεί να βγάλει τη 2ετία ως το 2009,και σεις μιλάτε για κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ;
Και βρισκόμαστε στο μέσον μιας υπόθεσης που για πρώτη φορά χρεώνεται ευθέως στον ίδιο τον Καραμανλή.Και οι τυφλοί βλέπουν ότι δεν μπορεί να κουκουλωθεί αυτή η ιστορία ούτε να χρεωθεί η ευθύνη σε κατώτερα στελέχη.Είναι υπόθεση του Καραμανλή και θα τη χρεωθεί ο Καραμανλής.
Όλοι έχουν ευθύνη (πρώτα απ'όλα η πλειοψηφία,αλλά και η μειοψηφία) να αντιπολιτευθεί το ΠΑΣΟΚ ενωμένο και χωρίς αποκλεισμούς.Και ο καθένας θα δίνει το ιδιαίτερο στίγμα του.Σε μια παράταξη 3 εκατ. ανθρώπων δεν γίνεται να μην υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και οπτικές.Μια χαρά ο κύριος Βενιζέλος εστίασε στα μεσαία στρώματα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.Είδατε κανέναν να του προσάψει το ο,τιδήποτε (εκτός από μερικά ΜΜΕ που σε κάθε κίνησή του βλέπουν,πιο σωστά επιθυμούν, κι ένα ''βήμα αμφισβήτησης της ηγεσίας'' );
Δηλαδή όσοι τον καλείτε να φτιάξει δικό του κόμμα δεν γνωρίζετε ότι είναι ο άνθρωπος που μιλάει από χρόνια για το όλον ΠΑΣΟΚ και την παράταξη των 3 εκατ. ανθρώπων;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,πρέπει κι εσείς να τοποθετηθείτε ανοιχτά.Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε 20 μέρες ,για την υπόθεση που αγγίζει ευθέως τον πρωθυπουργό της χώρας!
Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι πολύ μεγάλο.Μεγαλύτερο και από ΜαξίμουGate.
Δεν γίνεται να πηγαίνουν ένας -ένας προς την αυτοκτονία αν δεν συμβαίνει κάτι μεγάλο,κάτι που να τους ξεπερνάει και να τους φιμώνει.
Για να μην θυμηθώ και τον Τσαλικίδη και αναρωτηθώ ποιος,τελικά ,κυβερνά τον τόπο .

aristide είπε...

βαγγελη!!!!

αγαπημενοι bloggers!!!

χρονια πολλα σε ολους!!!!

καλη χρονια!!!!!!

.....οι σκεψεις σας,οι επιθυμιες σας και οι στοχοι σας για τη νεα χρονια....που ειναι πια γεγονος.....οι πιο θερμες μου ευχες!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΕΩΡΟΙ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ.ΔΩΣΤΕ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ 40% ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΘΩΣ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΧΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ .ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΜΑΣ ΦΥΣΗΣ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΑΞΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΩΘΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ.ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ , Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΤΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ".Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΙΣΩΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟLΟΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ. ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΙ. ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 2 ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΙΩΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΟΤΙ ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ. ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ" ΟΠΩΣ ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΟΝΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΑΦΕΡΟΤΑΝ. ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΗΤΑΝ Η ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
ΜΕ ΤΙΜΗ.
MARIO

Efthimis Lekkas είπε...

Καλή χρονιά, δημιουργική, διαφορετική, ανθρώπινη, με υγεία, κι αντοχή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις, την χρειαζόμαστε!
Φιλικά
Ευθύμης Λέκκας

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ.ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΑ. ΣΤΙΣ 17-2-2007 ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΕΡΙΣΟΣ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ 30 ΩΡΑ 17 ΚΑΙ 15 ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ 23 ΕΤΩΝ.ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟ JEEP ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ STOP ΠΑΡΕΣΥΡΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ.ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΜΟΛΟΝΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 2102029145 ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ.Το παραπάνω μας ήρθε με email και υπήρξε και επικοινωνία με την μητέρα του θύματος. Παρακαλούμε διαδώστε όσο μπορείτε. katagelies.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη :)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 18 είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ...
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΘΑΥΜΑΖΩ ΠΟΛΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΕΙΧΑΤΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.(ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ)ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ...

Ανώνυμος είπε...

Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ'αλεύρι.
Για ένα σεισμό με ελάχιστες υλικές ζημιές στο Λεωνίδιο,στέλνουν λέει κλιμάκιο στην περιοχή.Εν τω μεταξύ οι πυρόπληκτοι ,μετά το προεκλογικό 3χίλιαρο που τους δόθηκε για να μην μαυρίσουν την κυβέρνηση,ακόμα περιμένουν την κρατική αρωγή.Αλλά βλέπετε δεν παίζει πλέον το θέμα στα δελτία των 8.
Κι όχι τίποτε άλλο,αλλά δεν είχαμε θύματα ή σοβαρές ζημιές για να ξεχάσουμε για λίγο την υπόθεση Ζαχόπουλου με τις απόπειρες αυτοκτονίας!Οπότε δυστυχώς για κάποιους,από αύριο θα ξανασυζητούμε τον σεισμό του Μαξίμου και όχι του Λεωνιδίου.

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά,με υγεία και ειρήνη και περισσότερες ευκαιρίες στούς νέους γιατί το αξίζουν μέσα σε αυτό το άθλιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Χαιρετώ
Π.Α.Σ.

harrygrath είπε...

Αν η καταγγελια για το θανατηφορο τροχαιο ειναι αληθινη,τοτε ειναι μια ακομα αποδειξη οτι το ΠΑΣΟΚ με ηγεσια Γιωργου ακολουθει εσφαλμενη γραμμη εναντιων των καμερων,βασισμενη στην αναρχικη ιδεολογια.

Οι ψηφοφοροι ΠΑΣΟΚ,κατα 95% δεν ειναι αναρχικοι. Πιστευουν στην Αστυνομια,στον ελεγχο,στην εξακριβωση εγκληματων με βοηθεια τεχνολογιας.

Χρειαζεται σαφης παρεμβαση Βαγγελη υπερ " νομου & ταξης ".

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεί ο πρωθυπουργός να ξεφύγει από τον σεισμό του Μαξίμου,προκαλώντας συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό σε επίπεδο Αρχηγών,αλλά τα παιχνιδάκια πια δεν πιάνουν.
Έχουν γίνει βαρετά προβλέψιμοι:
''θέλεις να αποδράσεις από την κρίση;Κατασκεύασε ένα γεγονός που να πουλάει στον κόσμο''.
Έτσι,θυμήθηκε ξαφνικά να μπει ο ίδιος μπροστά για το Ασφαλιστικό,ενώ μέχρι τώρα ο κόσμος τον ψάχνει με το κυάλι και αναρωτιέται ποιός κυβερνά τη χώρα!
Και νομίζει ότι, λίγο με τους σχολιαστές γεροντολόγους,λίγο με την προπαγάνδα ότι απλώς κάνουν ενοποιήσεις και εφαρμόζουν το νόμο Ρέππα,λίγο με τις κραυγές ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει θέσεις,λίγο με την ισοπεδωτική κριτική από Αριστερά και λίγο με τα προκάτ πρωτοσέλιδα της επόμενης μέρας της συζήτησης στη Βουλή ''κυρίαρχος ο Καραμανλής,φάνηκε η ένδεια του ΠΑΣΟΚ,αδύναμος ο Παπανδρέου,γκρίνια στην κοινοβουλευτική ομάδα για την κακή εμφάνιση του προέδρου σε ένα τόσο σημαντικό θέμα'' κλπ. θα κατορθώσει να ισορροπήσει το κλίμα.Μπορεί,λέτε;Μάλλον πάει να τα χάσει όλα μέσα σε ένα μήνα !
Γιατί το ρίσκο που παίρνει είναι πολύ μεγάλο (για το Ασφαλιστικό έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων 20 χρόνων στην Αθήνα).Για να παίρνει τέτοιο ρίσκο,πρέπει να είναι πολύ δύσκολη η θέση στην οποία έχει περιέλθει από την υπόθεση Ζαχόπουλου!!
Γιατί τελικά,δεν είναι υπόθεση Ζαχόπουλου.Είναι υπόθεση Καραμανλή.Και το χειρότερο:το έχουν καταλάβει όλοι...
Όντως,φαίνεται ότι κάποιοι καταρρέουν.

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΡΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΑΡΕΕΙ.Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ.ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ,ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Ακόμη ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΡΑΣΘΗΚΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ το σχόλιό σας
http://diagonismosggoa.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι το 2008 να είναι καλύτερο για όλους. Και για το ΠΑΣΟΚ. Όμως, οι προβλέψεις μου είναι δυσοίωνες. Με μια τέτοια κυβέρνηση, με τόσα σκάνδαλα, με τόση ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, με την ακρίβεια να τρέχει ανεξέλεκτη και με χίλια κακά.... κι όμως προηγείται ακόμα στις δημοσκοπήσεις!!! Ήμουν και είμαι πολύ απογοητευμένος από τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Τα αποτέλεσματα των προσεχών εκλογών, οποιωνδήποτε εκλογών, θα δείξει περαιτέρω πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ! Και ακόμα φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι υψηλόβαθμοι του κόμματος (ή μήπως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.....????)

Ανώνυμος είπε...

Έχω δυο ερωτήσεις.Τώρα που το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε απο την αναθεώρηση τι θα συμβεί με τα ιδιωτικά;Υπάρχει κάποιο σχέδιο;
Και δεύτερον.Γράψατε ένα βιβλίο, Το πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα.Ποιός είναι ο εκδοτικός οίκος;Δεν μπορώ να το βρώ.Ευχαριστω και καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

Με συγχωρείτε για το άσχετο που ακολουθεί,αλλά είναι εξοργιστικό για όσους έχουν ζήσει εκείνα τα γεγονότα (και φαντάζομαι εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί).
Διαβάζω λοιπόν το άρθρο του κυρίου Κάτσικα στα Νέα.Και μαθαίνω ότι σε παιχνίδι γνώσεων με κάρτες υπάρχει η απάντηση ''Νίκος Τεμπονέρας'' στον ορισμό ''Μαθηματικός που έπεσε νεκρός προσπαθώντας να θέσει τέλος σε κατάληψη Λυκείου στην Πάτρα το 1991''!!!
Πολύ σωστά ο κύριος Κάτσικας λέει ότι ''ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε από τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Σπίνο και Καλαμπόκα που προσπάθησαν να εισβάλουν βιαίως στο χώρο της κατάληψης χρησιμοποιώντας λοστούς (και άλλα φονικά αντικείμενα).Αν μη τι άλλο,είναι και απόφαση δικαστηρίου...''
Ακόμα δεν έχουμε γίνει χώρα των Λωτοφάγων.Ακόμα...

Al Pan είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλε,
καλή χρονιά με υγεία και ότι άλλο επιθυμείτε.
Προσπάθησα και τηλεφωνικώς για τις ευχές, αλλά ήταν αδύνατο για αυτό γραπτά… 

Το σχόλιο που ακολουθεί υποψιάζομαι ότι δεν θα το σχολιάσετε γιατί έμμεσα αναδεικνύει την ανάγκη αλλαγής με νέα πρόσωπα και στην Ελλάδα στο ΠΑΣΟΚ!!!
Αμερική.
Δημοκρατικοί.
Μπάρακ Ομπάμα.
Ο επόμενος πλανητάρχης;
Είναι απλές λέξεις στο χαρτί. Στοιχειοθετούν όμως το μέλλον της ανθρωπότητας.
Θα έκανα έναν παρακινδυνευμένο αλλά πιθανότατα δόκιμο παραλληλισμό.
Ελλάδα.
Πα.Σο.Κ.
Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο επόμενος Πρωθυπουργός;
Απλές λέξεις και πάλι στο χαρτί. Στοιχειοθετούν όμως το μέλλον της Ελλάδας.
Στην Ελλάδα δυστυχώς απαντήσαμε προς το παρόν όχι, ή όχι ακόμα!

Αυτός ο παραλληλισμός ίσως μας βοηθήσει βλέποντας ψύχραιμα στην άλλη χώρα να αντιληφθούμε καλύτερα τους εαυτούς μας, την κοινωνικο – πολιτικο - πολιτισμική κατάσταση στη χώρα μας. Η «αλλαγή» που ευαγγελίζεται ο κύριος Ομπάμα δεινός ομιλητής, που δεν διαβάζει σχεδόν ποτέ τους λόγους του (όπως και ο Βενιζέλος), έξυπνος (όπως και ο Βενιζέλος), χαρισματικός (όπως και ο Βενιζέλος) (διαφορά που εντόπισα είναι το εκτόπισμα), δυναμικός (όπως και ο Βενιζέλος), κλπ. μήπως δεν είναι αντίστοιχη με την «αλλαγή» που μας πρότεινε και ο Ευάγγελος; Πολιτικός αντίπαλος μήπως δεν ήταν η οικογενειοκρατία και η συντήρηση; Από τη μια πενήντα χρόνια Καραμανλής – Παπανδρέου, από την άλλη σχεδόν εικοσιπέντε Κλίντον – Μπούς; Η ψυχολογία της ισορροπίας των ψυχρών και θερμών πολέμων, των επιτηδευμένων εντάσεων, της αυτοκαταστροφής, της φοβικό-τητας, των δραματικών κλιματικών αλλαγών και της ισορροπίας του φόβου δυστυχώς έχουν διεισδύσει βαθειά στις ψυχές μας. Είναι δυστυχώς πολύ δύσκολο ο απαίδευτος σημερινός επί του καναπέ καθήμενος και τηλεοράσεως δούλος πολίτης να ξεφύγει από την παθητικότητα του. Η διαδικασία της αποσάθρωσης των αισθητηρίων είναι σε προχωρημένη φάση. Ήταν μεγάλη νίκη το 39 % του Ευάγγελου Βενιζέλου (ίσως να ήταν και παραπάνω;;; δεν έχει σημασία). Το 39 % της Αϊόβα και το 37 % στο Νιού Χάμσάϊρ είναι ένα πολύ σημαντικό πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής!!! Αλλαγή στην αντιμετώπιση που βλέπουμε τα πολιτικά πράγματα. Αλλαγή στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πολιτική. Αλλαγή στην απαξίωση της πολιτικής. Αλλαγή στην αντιμετώπιση των μπλέ και πράσινων, αριστερών και δεξιών, άξιων και ανάξιων, δυνατών και αδυνάτων, εργαζομένων και ανέργων. Αλλαγή στις ευκαιρίες που δεν θα μας παρουσιάζονται μέσω ενός καλά δομημένου συστήματος πελατειακής σχέσης, αλλά ευκαιριών που τις δημιουργούμε ως ενεργοί πολίτες με την συμμετοχή μας με την διείσδυση των ιδεών μας σε κάθε τι αρρωστημένο από το παρελθόν.

Δυστυχώς βέβαια στην Ελλάδα το 39 % δεν ήταν ικανό να φέρει αυτή την αλλαγή. Δυστυχώς οι οικογενειακές δομές και η αναξιοκρατία καλά βαστούν (βλέπε θέμα Ζαχόπουλος Gate). Δυστυχώς ακόμα κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια ότι αν δεν έχω δικούς μου τους ημέτερους δεν γίνεται δουλειά. Δυστυχώς τα συμφέροντα επαναπαύονται στην ανασφάλεια της προσωπικής σχέσης και όχι στη δομημένη σχέση κοινωνικής εμπιστοσύνης που προτείνει ο κύριος Βενιζέλος. Σας εκτίμησα κύριε Βενιζέλε πάρα πολύ όταν δεν εκμεταλλευτήκατε τις άριστες προσωπικές σχέσεις που έχετε με κύκλους που εκφράζουν όποια συμφέροντα κι αν είναι, αλλά είπατε είμαι παρόν με καθαρό πολιτικό λόγο. Λόγο με ευκρίνεια και δυναμισμό. Γενναία! Όπως άλλωστε ταιριάζει στην ελληνική μας καταγωγή. Δεν εκμεταλλευτήκατε την ευκαιρία ούτε πέσατε στον πειρασμό της εξουσίας έξω από την ουσία, να δημιουργήσετε νέα κανάλια σχέσεων κράτους και συμφερόντων, βασισμένων σε σκοτεινές ροζ ή σκοτεινές γκρι σχέσεις. Ξέρω ότι θα μπορούσατε, αλλά έμπρακτα αποδείξατε ότι αν ο πολιτικός σέβεται τους ψηφοφόρους του δεν αγιάζει ο σκοπός τα μέσα, αλλά μέσω του σκοπού αγιάζονται τα μέσα και οι πολιτικές πράξεις. Είστε λάτρης της εξουσίας εκ της ουσίας και όχι έξω από αυτή και γι αυτό η εκτίμησή μου είναι ότι θα την απολάβετε και θα αναλάβετε ουσιωδώς εξουσία και όχι μακιαβελικά. Αυτό βέβαια συνεπάγεται θυσία και νίψη κατά την έννοια της καθαριότητας αλλά και της προετοιμασίας στον καιρό της περισυλλογής.
Συνειδητά φεύγουμε από την ισορροπία των ψυχρών και θερμών πολέμων, των επιτηδευμένων εντάσεων της αυτοκαταστροφής, των δραματικών κλιματικών αλλαγών και από την ισορροπία του φόβου. Επιλέγουμε την άσκηση της παραίτησης από τα περιττά, την άσκηση της διάθεσης για γνώση του φυσικού και ανθρωπίνου περιβάλλοντος μας και την άσκηση για συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια.
Αυτό τελικά μας κάνει απλά καλύτερους ανθρώπους δεν μας διαχωρίζει ούτε μας κάνει ξεχωριστούς από κάποιους άλλους, αντίθετα μας ενώνει στην κοινή προσπάθεια επαναφοράς της φύσης σε μια λελογισμένη χρήση της με την ορθή προστασία του Περιβάλλοντος. Μας ενώνει στην προσπάθεια ανάπτυξης της κοινωνίας δικαιότερων συσχετισμών. Μας ενώνει στην κοινή προσπάθεια για μια νέα ισορροπία αλλαγών ασφάλειας και σιγουριάς για το μέλλον σε μια μικρή αλλά πολύ πλούσια σε κεφάλαια χώρα.
Ας δούμε λοιπόν ποια θα είναι η έκβαση των εξελίξεων στη μεγάλη Υπερδύναμη Αμερική και ας αποκομίσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον.

Με αυτά τα ολίγα καλή χρονιά.

harrygrath είπε...

Ο Βαγγελης πετυχε το #1 σε δημοφιλια αμιγως πολιτικο μπλογκ,αλλα το αφηνει αφροντιστο & παρακμαζει...

non journalist* είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Είμαι ένας νέος άνθρωπος, φοιτητής και τουλάχιστον τη μία φορά που έχω ψηφήσει μέχρι τώρα, ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ. Ανήκω σε μια οικογένεια άκρως πολιτικοποιημένη με πατέρα σε ΝΟΕ του κόμματος και νονό πρώην βουλευτή και παρόλο που υποστήριξα με όλες μου τις δυνάμεις το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, νιώθω ότι πλέον δεν με εκφράζει . Βλέπω μια ανανέωση που ποτέ δεν ήρθε και τις ιδεολογικοπολιτικές θέσεις να καταρρέουν. Σε αντιδιαστολή, παρατηρώ ένα Συνασπισμό να εξελίσσει την αριστερά και να προσαρμόζεται στο σήμερα με ταχείς ρυθμούς. Έτσι τελευταία έχω μπει σε μια εσωτερική πάλη μεταξύ λογικής, που μου υπαγορεύει να μετακινηθώ προς τα αριστερά και συναισθηματισμού που με κρατά ακόμα εδώ. Τι να κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Mikre dhmosiografe

Kai to rwtas?

Ela sto Synaspismo, tha kanoume parea ston Tsipra, fere kai kanena filo sou na sthsoume kai mia wraia prefa... San katalhpsh naoum. lol

Astous autous sto PASOK, einai xamenoi apo xeri. Etoutoi 3ypnane to prwi kai skeftontai pws tha ...swsoune thn Ellada apo tous klwnous tous!

Emeis pali, eilhkrinh skopo mas exoume na swsoume thn Ellada apo dautous!

Mikros Dikhgoros

lol

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Πολλοί πριν τις εσωκομματικές εκλογές είπαν οτι έπρεπε να αναλάβετε εσείς το ΠΑΣΟΚ διότι θα διαμορφώνατε μια διαφορετική ελπίδα...

Μετά τις εκλογές και παρά την ήττα σας (ήταν άραγε ήττα ή συσπείρωση της παλαιοκομματικής νοομεκλατούρας των προνομιούχων...εναντίον σας;) οι φωνές αυτές αυξήθηκαν... και τελευταία κοντεύουν να υπερφαλαγγίσουν κάθε αντίθετη άποψη.

Δεν γνωρίζω εάν σας κολακεύει αυτό αλλα είμαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξει τίποτα για τους άλλους εάν εσείς αισθάνεστε κολακευμένος.

Τη στιγμή αυτή προέχει η διαμόρφωση ισχυρής συσπείρωσης μεταξύ ικανών στελεχών και μετά η εξέταση του επόμενου βήματος...

Αναφέρομαι σε επόμενο βήμα εννοώντας το ποια θα είναι η αντιπολιτευτική γραμμή ή ακόμα και η παράταξη που θα την διαμορφώσει έναντι της νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Όμως δεν πρέπει να στοιχιζόμαστε πίσω από τις όποιες εκλογικές προοπτικές αλλά να βλέπουμε μπροστά απο αυτές στην διαμόρφωση πολιτικής που, αντι να ασχολείται με το μοιράσματα της υπάρχουσας πίττας όπως κακώς - κάκιστα προπαγανδίζει το ΚΚΕ ..., θα επικεντρώνετε στο μεγάλωμά της. Μόνο όταν θα αυξήσουμε τον πλούτο της χώρας θα κουρνιάξει η ελπίδα ξανά στην ψυχή των ανθρώπων.

Δεν ενδιαφέρει όμως το εάν αυτό θα γίνει κάτω απο το όνομα ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν δημιούργημα ενός ευφυούς και χαρισματικού πολιτικού.

Το δημιούργησε σε μια συγκυρία πολιτικών ανακατάξεων. Δανείσθηκε απο την οργανωτική δομή ακροαριστερών ευρωπαϊκών κομμάτων και έκτισε ένα αποτελεσματικό, ως ανατρεπτική δύναμη, λαϊκίστικο κόμμα με μηχανισμούς που δεν αντέχουν στην σημερινή ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Είχε την ικανότητα, το χάρισμα αλλά και την ευχέρεια να αποποιείται των ευθυνών του ως πολιτικός, όταν το απαιτούσαν οι περιστάσεις, και έτσι πέτυχε όσο ελάχιστοι στην σύγχρονη πολιτική σκηνή της χώρας.

Σήμερα όμως αυτός ο χαρισματικός πολιτικός δεν υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με κουφάρι που ακόμα δεν το έχουν καταβροχθίσει ολοκληρωτικά τα θηρία...

Δεν διαθέτει παρά μια τεχνητή συσπείρωση που βασίζεται σε ιδιοτέλειες προσωπικών συμφερόντων αντί σε ενιαία πολιτική γραμμή και όραμα.

Όσο και αν εμπεριέχει ικανές μονάδες στο εσωτερικό του, η παρακαταθήκη του ονόματος έχει περισσότερο διαλυτικά παρά συνοχικά στοιχεία.

Όμως, η τύχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αποτελεί προτεραιότητα για τον σημερινό Ελληνα.

Αν και είναι αναγκαίο να υπάρχει συνιστάμενη θέσεων και πολιτικών ιδεών κάτω απο μια ισχυρή παραταξιακή ομπρέλα δεν σημαίνει οτι αυτό θα γίνει με ιδανικούς όρους στην σκιά μιας παράταξης που αναμασά ιδρυτικά καταστατικά επαναστατικής έμπνευσης υπό την επήρεια κινηματικών ψευδαισθήσεων...
Ο μέσος Έλληνος δεν ενδιαφέρεται πλέον για την πολιτική ως αυτοσκοπό αλλα για την πολιτική ως μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, ενω απαιτεί πρόγραμμα, δικαιοσύνη και ανάπτυξη.

Η σημερινή όμως πολιτική σκηνή φαίνεται να αποτελείται απο επαγγελματίες με ερασιτεχνικές ικανότητες που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε Ζούγλα.

Κύριε Βενιζέλο, θα αναφέρω δυο προβλήματα και σας παρακαλώ να τα απαντήσετε όχι για μένα, ούτε καν για όλους τους bloggers αλλα για όλους τους Ελληνες...

Πως πιστεύετε οτι θα σταματήσει η τρομακτική ασυδοσία στην κλοπή των καυσίμων και στην τεράστια μαύρη αγορά διακίνησής τους;

Πως θα απαντήσετε στις κατηγορίες για τα 4 δις των υπερτιμολογήσεων που πέρασαν απο το Υπουργείο Πολιτισμού κατά ένα μέρος επί υπουργίας σας;

Παρακαλώ μην αφήσετε την κηλίδα αυτή να σας αμαυρώνει διότι θα γίνει χείμαρρος και θα σας καταβροχθίσει.

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος- Επιχειρησιακός Ερευνητής
http://www.bazioto.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Με όλα αυτά που βλέπω το μόνο που μπορώ να πω είναι: ψυχραιμία!
Ψυχραιμία που ο ΣΥΝ έχει ξεπεράσει το 10% όταν μετά βίας εισέρχονταν στη Βουλή!(άρα το υπόλοιπο 7% είναι καθαρό ΠΑΣΟΚ!). Και όλα αυτά επί εποχής "αριστερής στροφής"!
Ψυχραιμία που το 40% του ΠΑΣΟΚ θέλουν κάποιοι να μην έχει φωνή.
Ψυχραιμία που η ΝΔ αποδεικνύεται δημοκρατικότερη καθότι μπορεί να εκπροσωπεί όλες τις εσωκομματικές απόψεις ενώ εμείς φοβόμαστε.
Ψυχραμία που η κυβέρνηση καταρρέει ενώ εμείς συζητάμε τα αυτονόητα.
Ψυψραιμία που είμαστε οι καλύτεροι πελάτες του Καραμανλή.
Βαγγέλη ψυχραιμία. Μη τους κάνεις τη χάρη να σε εκθέσουν στον απλό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ.
Αν και μας λείπει ο λόγος και η παρουσία σου, ψυχραμία!
(αυτό άκουσα με έκπληξη να συστήνει και ο Ψωμιάδης σε μια συνέντευξη. Μου φάνηκε να το λέει με καλή πρόθεση αν και γενικά δεν το συμπαθώ...)

harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Βαγγέλης Κωνσταντίνου είπε...

ΕΝΑ SOS ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Διανύουμε τον άξονα της απόλυτης ξεφτίλας.
Από την μια πλευρά, παρακολουθούμε τους " αδέκαστους" να ποιούν ενόχους ώστε να καθίσταται αδύναμη η μαρτυρία τους για τον οχετό που ξεκινά από το γραφείο του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού και καταλήγει στο Μαξίμου και από την άλλη μια γιάφκα αριβιστών να κατακερματίζουν το ΠΑΣΟΚ ώστε να παρατείνουν την τρομοκρατία και τον ευτελισμό των πολιτών από την παρατεταμένη παρουσία στην Κυβέρνηση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Παπανδρέου μοιάζει να βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία ακολουθώντας μια γραμμή άναρθρων κραυγών ως δήθεν αντιπολιτευτικό λόγο και παράλληλα κονταίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο επίπεδο μιας μεγάλης γκρούπας.
Ο αποκλεισμό όλων των "αντιπάλων" του από τα όργανα της διεξαγωγής συνεδρίου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αδίστακτα η 5η φάλαγγα μέσα στο κόμμα.
Αλλά δεν είναι μόνος. Περιβάλλεται από "κάτω του μετρίου" πολιτικά (;) υποκείμενα που ευθύνονται σε απόλυτο βαθμό για την σημερινή κατάντια του Εργατικού Κινήματος.
Ο Παπανδρέου νομίζει ότι του ανήκει το "μαγαζί". Αλλά το μόνο που θα καταφέρει είναι εκείνο που επεδίωξε ο προκάτοχός του, την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την οικοδόμηση πάνω στις στάχτες του ένα σύγχρονο δεξιό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στελεχών, αεριτζήδων, παρασιτικών επαγγελμάτων και "προοδευτικών" καπιταλιστών.

Αν ο Καραμανλής θα εξακολουθεί να κυβερνά τρομοκρατώντας το Κράτος και την Κοινωνία, αυτό θα οφείλεται στον κ. Παπανδρέου και στην γιάφκα που τον περιστοιχίζει.

Θα πρέπει εμείς οι παλαιοί στο ΠΑΣΟΚ να θυμηθούμε την εμπιστοσύνη που είχε στον υιό του ο Α. Παπανδρέου. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο ολίσθημα που κάναμε να τον προβάλλουμε και να τον εκλέξουμε ως φερέγγυο ηγέτη για την συνέχεια του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Σε ότι με αφορά, έδωσα την μάχη στο μισό και μετά της εκλογικής περιόδου να μην εκλεγεί, όταν κατάλαβα ότι ο άνθρωπος ήταν κενός περιεχομένου και απλά χρησιμοποιόταν ως βαποράκι - ηγέτης.

Αλλά όσοι ασκήσαμε σκληρή κριτική εναντίον του Σημίτη και των εκσυγχρονιστών, σήμερα που διαπιστώνουμε ότι όλη αυτή η γιάφκα που συρρίκνωσε την δυναμική του ΠΑΣΟΚ και ελαχιστοποίησε την αποδοχή και την εμπιστοσύνη του Λαού, να βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του νέου, Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, οφείλουμε να αποστασιοποιηθούμε, να αναγνωρίσουμε τον ρόλο τους ως 5η φάλαγγα, να άρουμε τις αγκυλώσεις μας και να δώσουμε αποφασιστική μάχη για την ανατροπή τους.

Καλώ τους δύο συντρόφους, τον σύντροφο Βενιζέλο και τον σύντροφο Σκανδαλίδη να αναλάβουν πρωτοβουλία σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ και ότι απέμεινε από μια περίοδο αυταπατών περί Αλλαγής και Σοσιαλισμού στην Ελλάδα. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αυταπάτη με την βεβαιότητα ότι και μπορούμε και θέλουμε και επιβάλλεται ως το ελάχιστο που μας υποχρεώνει η συνείδησή μας γι' αυτόν τον Λαό και να αποκαταστήσουμε τις γέφυρες εμπιστοσύνης μαζί του.

Έχετε και εσείς, κυρίως ο σύντροφος Κώστας, την ευθύνη , την μεγάλη ευθύνη για τις παλινδρομήσεις, τις αθετήσεις, την αλλαγή πλεύσης και ιδεολογίας που έχει επισκιάσει το σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε ο καιρός επιτέλους να φύγετε από το πεθαμένο ΠΑΣΟΚ και να κανετε δικό σας κίνημα. Το ΠΑΣΟΚ σέρνεται από τα βαρίδια που ποτέ δεν θα ξεφορτωθεί. Καντε μια νεα αρχή..επιτέλους!

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Giorgos Kontakis είπε...

Πάνω που είχα αρχίσει να αδιαφορώ για όλους και για την πολιτική μετά την 11η, ήρθε ο Κοψίδης και με ξύπνησε, Αντε να δούμε το "ρεύμα" πριν μας βγεί μπροστά ο Τσίπρας. Εγώ αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν το ξαναψηφίζω. Ούτε η οικογένεια μου 9/10. Συνεχώς από το 74. Εμπρός για κάτι νέο. Αν δεν κάνετε τίποτα η τελευταία μου ελπίδα είναι να κερδίσουμε αξιοπρεπώς τον αγώνα με την Τσέλση. Και κάτι ασχετο. Πολύ σέξυ κυβέρνηση έχουμε τελικά. Ομολογώ ότι πλέον μπορώ να χαμογελάω με απάθεια. Είμαι πλέον ελέυθερος αφού ούτε ελπίζω ούτε πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Το μάζεμα του Κοψίδη είναι δείγμα της μεταναστευτικής πολιτικής που ετοιμάζετε;

Ανώνυμος είπε...

Κανεις μεγαλο λαθος, Χαρρυ Γκραθ. Το αντιστοιχο Βενιζελου στους Δημοκρατικους ΗΠΑ δεν ειναι ο "κυριλε" Εντουαρντς (δεν υπαρχει Ρομπερτς), αλλα η Χιλλαρυ Κλιντον. Δωσε βαση. Η Χιλλαρυ ειναι δικηγορος, εξυπνοτερη και με πιο μακρα θητεια στην πολιτικη (30+ χρονια) απ' τον Εντουαρντς, και εχει θητευσει διπλα στον ανδρα της πρωην Προεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, μεγαλο σαινι της πολιτικης, χαρισματικο ηγετη με τεραστιο επικοινωνιακο ατου. Σου θυμιζει τιποτα αυτο? Και ο Βενιζελος δεν θητευσε διπλα στον αειμνηστο προεδρο μας, τεραστιο ηγετη του συμπαντος, τρεις φορες Πρωθυπουργο της Ελληνικης Δημοκρατιας Ανδρεα Παπανδρεου? Οπως και η δεκαετια του '80 ηταν η χρυση δεκαετια του Ανδρεα, η δεκαετια του '90 ηταν η αντιστοιχη του Κλιντον, οταν η οικονομια των ΗΠΑ ξεπερασε 10 συνεχη χρονια αναπτυξης. Συμπτωματικα, ο Μπιλ προσκαλεσε και ο Ανδρεας πηγε στο Λευκο Οικο το 1994. Πολλα κοινα, λοιπον, η Χιλλαρυ με τον Βενιζελο. Ασε που ο Εντουαρντς δεν προκειται να εκλεγει υποψηφιος αφου ηρθε μολις δευτερος στην Αηοβα και τριτος στο Νιου Χαμσαηρ. Η μπαλα θα παιχτει μεταξυ της Χιλλαρυ και του Ομπαμα, αλλα μαλλον η Χιλλαρυ θα παρει το χρισμα που εχει μεγαλυτερη εμπειρια. Να σου πω την αληθεια, εγω Χιλλαρυ θα ψηφισω γιατι μου αρεσει που θελει να φερει ενα υποχρεωτικο προγραμμα ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης που θα το διαχειριζεται η πολιτεια και θα παρακαμπτει τις φαρμακοβιομηχανιες και τα τσιρακια τους, αλλα Γαλλια και Ηνωμενο Βασιλειο. Καιρος ειναι, αφου η περιθαλψη ειναι ιδιωτικη στις ΗΠΑ. Εγω και η οικογενεια μου πληρωνουμε $6.500 το χρονο και επιπλεον πληρωνουμε και συμμετοχη, τα φαρμακα, κλπ. Χιλλαρυ, μεγαλε, και παλι Χιλλαρυ. Οπως, Βενιζελος και παλι Βενιζελος!

Βαγγελααααααααρα! Τι κανεις ρε φιλε. Πες μας κανα γεια, ρε μεγαλε, και εγω θα παρω το τζαμπο τζετ και θα ερθω να παμε για ουισκακια στον Βοσκοπουλο. Μετα θα κανουμε για τις καλπες, να σε ψηφισουμε αρχηγο του ΠΑΣΟΚ!

ΖΗΤΩ ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! Ζητω! Ζητω το ΠΑΣΟΚ! Ζητω! Ζητω το εθνος των Ελληνων! Ζητω!

Τζωννυ
Φλοριντα, ΗΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω στο "Εθνος της Κυριακής" το άρθρο του Στρατή Λιαρέλλη: "Ο,τι και να λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν τηρήθηκαν ούτε καν τα προσχήματα!"
Και αναρωτιέμαι πώς συμβιώνει ο Καραμανλής με τη Ντόρα και δεν μπορεί ο ΓΑΠ με το Βαγγέλη; Στο κάτω κάτω εκπροσωπεί ένα 40% των "δηλωμένων" ΠΑΣΟΚων. Και η απήχηση του είναι ακόμη μεγαλύτερη στους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε αυτούς που ψηφίζουν κατά καιρούς το ΠΑΣΟΚ!
Την ίδια στιγμή ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ κάνουν πάρτι καθώς με την ισοπεδωτική λογική του "δικομματισμού" μαζεύουν κατά χιλιάδες ψήφους ΠΑΣΟΚων (και όχι φυσικά Νεοδημοκρατών) μέρα με τη μέρα! Και όλα αυτά όταν εμείς έχουμε κάνει "αριστερή στροφή"!
Διαβάζω στο "Πρώτο Θέμα":"Γιώργος, μαινόμενος, κατά ΔΟΛ" και αναρωτιέμαι τί νόημα έχει αυτός ο πόλεμος όταν αντικειμενικά (μας αρέσει δεν μας αρέσει) οι εφημερίδες και τα κανάλια είναι αυτοί που κάνουν αντιπολίτευση!
Και τέλος διαβάζω με ανακούφιση στο "Πρώτο Θέμα": "Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να φύγουμε από το ΠΑΣΟΚ".

Κωστής Γκορτζής είπε...

Υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Ενώ είμαστε απορροφημένοι στο σήριαλ 'σεξ, ψέμματα και βιντεοκασέτες', όσο και στο σήριαλ της 'ανασυγκρότησης' του κόμματός σας,
ο εργολάβος της επέκτασης του διαδρόμου στο Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
- Πετάει τα βυθοκορήματα απο την 'εξυγίανση' του βυθού στη μέση του Κόλπου της Θεσσαλονίκης (εύκολο να διαπιστωθεί από το Λιμεναρχείο Θεσ/νίκης που του έχει επιβαλει σχετικό πρόστιμο).
- Με κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ-ΥΠΠΟ-ΥΜΕΕ-ΥΕΝ (Νοε2007)του εκχωρούνται 200 στρέμματα βυθού 650 μέτρα από το Μ.Έμβολο για ΔΩΡΕΑΝ αμμοληψία 400000κυβικών μέτρων (τζάμπα αμμοχάλικο) για το έργο, ΧΩΡΙΣ Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και καταστρέφοντας την αλιεία των κυδωνιών στην περιοχή.
- Δύο Νοσοκομεία θεμελιώνονται δίπλα στον διάδρομο που θα εξυπηρετεί 'υπεραταλαντικές' δήθεν πτήσεις ΧΩΡΙΣ Μελέτη των ρύπων που θα εκπέμπουν τα προσαπογειούμενα βαρυφορτωμένα μεγάλα αεροπλάνα. Ούτε του θορύβου βεβαίως.
- Σχεδιάζεται η μεταφορά του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 'κολλητά' στο Αεροδρόμιο με τις ίδιες -από πάνω- συνθήκες.
- Το ΣΤΕ ακόμα να εξετάσει την κύρια προσφυγή κατά του έργου ενώ στην πρώτη αναβολή -πριν από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ- δεν ενέκρινε την παύση των εργασιών μέχρι την εκδίκαση γιατί έκρινε ότι στο χρονικό διάστημα μέχρι αυτή, οι εργασίες δεν θα είχαν προχωρήσει ...πολύ. Επί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά...

Έχετε κάποια άποψη επί της συντελούμενης καταστροφής στον Κόλπο και της καταστροφής των ακτών του όπως τις περιγράφουν καθηγητές του ΕΜΠ;
Έχετε κάποια άποψη για το πώς θα λειτουργεί το 'αναβαθμισμένο Αεροδρόμιο παράλληλα με τα Νοσοκομεία, το Πανεπιστήμιο και τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που θα επιταχυνθεί από την παρουσία τους εκεί;
Έχετε την ίδια άποψη για την εγκυρότητα των αποφάσεων του ΣΤΕ με αυτή που μας εκφράσατε πριν από ένα χρόνο;
Έχετε άποψη;

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω τί έχει πιάσει τους μικρούς του ΣΥΝ κι όπου βρουν τα χώνουν στον Κοψίδη!
Εντελώς απαράδεκτη και η ανακοίνωση που έβγαλε το Γραφείο Τύπου τους.Επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών.Κανένας σεβασμός.
Δυο καλές δημοσκοπήσεις και πέντε χτυπήματα στην πλάτη από τα ΜΜΕ δεν δικαιολογούν τέτοια έπαρση!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη Κωνσταντινου...

Δεν ειναι καθολου συμπτωματικο που ο Ανδρεας Παπανδρεου δεν ηθελε τον Σημιτη για αρχηγο του ΠΑΣΟΚ, αλλα δεν ειχε και καθολου εμπιστοσυνη στο γιο του. Ο Ανδρεας δεν ηταν μικροψυχος, ο μεγαλος ιστορικος ηγετης ηξερε οτι οι ικανοτητες και ιδεολογια των δυο ανδρων δεν ηταν ικανοποιητικο υποβαθρο για την συνεχιση του εργου του και την συνεχιση του Κινηματος ως φορεα παραγωγης πολιτικης και παραγωγης λυσεων στα βαθια, καυτα προβληματα της Ελληνικης κοινωνικης.

Δυστυχως, μετα τον Ανδρεα, και τον Κωνσταντινο Καραμανλη ζουμε το τελος της πολιτικης, το τελος των ιδεων, και βιωνουμε την αρχη της σηψης ολοκληρου του πολιτικου συστηματος. Ακομα και τα σκανδαλα και οι ανικανοτητες των νεωτερων Παπανδρεου (Γιωργου) και Κωστα να μην σκεφτει κανεις, δεν μπορει να αγνοησει οτι η κοινωνια μας εξελισεται με μια φθινουσα πορεια, παρακμαζει, τα προβληματα εχουν διογκωθει και κανεις δεν ασχολειται να βρει τη λυση τους, η οικονομια παραπαιει, η εγκληματικοτητα (6 ληστειες σε 6 ωρες την 14η Ιανουαριου) εχει παρει τρομακτικες διαστασεις, και κανεις απ' τους πολιτικους δεν λεει να παρει πρωτοβουλια περαν της τυπικης υπαλληλικης διαχειρισης. Που ειναι τα οραματα, που ειναι ο ζηλος, που ειναι οι αμεσες εφαρμοσιμες λυσεις στα τεραστια προβληματα του λαου? Ως ποτε η ανεργια, ως ποτε η ακριβεια (το γαλα μας το πιο ακριβο στην Ευρωπη!), ως ποτε θα τα υπομενουμε? Που ειναι μια επανασταση, αλα Βαστιλλης, να πεταξουμε τα ανικανα παιδακια απ' τους πριγκηπικους θρονους τους? Γιατι τους υπομενουμε? Μηπως τελικα μας αξιζουν? Απορια...

harrygrath είπε...

Μεγαλο σφαλμα ο " Ρομπερτς".

Ου γαρ ερχεται μονον,ελεγαν οι μη προγονοι...

Ο " Φλωριντα Τζωννυ" πληρωνει $6.5χιλ/χρονο,με εισοδημα ομως πιθανον γυρω στα 70χιλ το ζευγαρι..Δηλαδη,το 10%.

Στην Γκρης,το φτηνο ΙΚΑ ειναι Ε140 για βασικο Ε 700/μηνα,δηλαδη το...20%...

Νομιζω οτι το κυριλε ΙΚΑ,το ΤΕΒΕ κλπ ειναι στο 30% του εισοδηματος...

Αρα,η περιθαλψη στο Αμερικα ειναι μιση τιμη απ' ο,τι στη GR.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη απορω πως αντεχεις μεσα σ αυτο το κομμα ακομη.Το προφιλ σου χαλαει οσο παραμενεις εκει.Αναμενουμε το νεο πολιτικο κομμα σου,που ελπιζουμε να γινει συντομα.Τωρα τιποτα πλεον δεν μας εκφραζει μεσα σ αυτο το πολιτικο συστημα.

Ανώνυμος είπε...

Υποστηριξη στην Χιλλαρυ...ευχαριστουμε!

www.hillaryclinton.com

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Με το "δεξί" μπήκε η νέα χρονιά.

Η πολιτική έχει πράγματι γυρίσματα. Το ντέρμπυ θάναι τελικά Κώστα-Ντόρας?

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, καλή χρονιά και ο καινούριος χρόνος να σας φέρει κάθε προσωπική επιτυχία αλλά και εξέλιξη στον πολιτικό στίβο...

Λυπάμαι πραγματικά για όσα λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην Ψωρωκώσταινα αλλά περισσότερο για την ανύπαρκτη αντιπολίτευση.

Όλοι εμείς οι απογοητευμένοι και από την κυβέρνηση αλλά και από την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, θέλουμε να συνεχίσετε να είστε παρών στις πολιτικές εξελίξεις και να μη θεωρήσετε απόρριψη των πολιτών το ότι τελικά δεν εκλεγήκατε στην ηγεσία του κόμματος. Ούτε να θεωρήσετε ότι έφταιξε το life style ή το "αγριεμένο ύφος" σας, που διαλαλούν κάποιοι επιδερμικοί και αφελείς τύποι. Αυτό έλειπε κιόλας, μετά από αυτή την ξεφτίλα, να μην είστε και λίγο αγαναχτισμένος. Άλλωστε γιατί σας κάνει εντύπωση; Εδώ ξαναβγήκε η ίδια κυβέρνηση της εξόφθαλμης ανικανότητας εν μέσω τέτοιων σκανδάλων!

Μας πήγε πίσω η 11η Νοέμβρη, πολύ πίσω και τις τελευταίες μέρες γίνεται αυτό "ηλίου φαεινότερον". Δε θα είχε πέσει υπό νορμάλ συνθήκες μία τέτοια κυβέρνηση μετά από τόσα σκάνδαλα;

Γι αυτό σας ζητούμε να μη σταματάτε να διατυπώνετε τις απόψεις σας. Να είστε παρών παντού αλλά και σε αυτό εδώ το μπλογκ. Μη μας εγκαταλείπετε, κε Βενιζέλο, τώρα σας έχουμε πιο πολύ ανάγκη. Τώρα ίσως είναι η στιγμή να πάρετε τις δικές σας αποφάσεις, πιο καίριες από ποτέ.

Ευχαριστώ.

Georgios Vagianos είπε...

Κε Βενιζέλο,
Κατανοώ απόλυτα τη σιωπή σας , σε αυτήν βυθίζομαι σταθερά κι εγώ προσωπικά τους τελευταίους μήνες με όλα τα τεκταινόμενα γύρω μας.Σε χθεσινή εκδήλωση του ΚΩΘ διαβάστηκε επιστολή σας , κάτι που δείχνει μεταξύ άλλων το αμείωτο ενδιαφέρον σας για τον πολιτισμό.Σε παλαιότερο μεταξύ μας διάλογο είχαμε αναφερθεί και σε θεσμικά και δομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πολιτισμό.Η υπόθεση Ζαχόπουλου νομίζω οτι τα επανέφερε στο προσκήνιο.Ισως πρέπει να αναρωτηθούμε πώς θα αποφευχθεί στο μέλλον η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων σε ένα πρόσωπο ή κλειστή ομάδα σε συνθήκες ελάχιστης ή ανύπαρκτης διαφάνειας.Ας βρεθεί ένας άλλος τρόπος άσκησης "δημοκρατικού ελέγχου" -όρος που διαστρεβλώθηκε για να καλύψει το θανατηφόρο εναγκαλισμό της δημόσιας σφαίρας με τον κομματισμό - σε οτι αφορά τον πολιτισμό και τη διαχείριση κονδυλίων που τον αφορούν.
Η περίοδος Ζαχόπουλου όπως γνωρίζετε υπήρξε ισοπεδωτική για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη .Η στελέχωση των πολιτιστικών οργανισμών έγινε με ανθρώπους εγνωσμένης ανικανότητας και η μισαλλοδοξία και ο αποκλεισμός είναι στο καθημερινό μενού του Φαρ Ουέστ του θεσσαλονικιώτικου πολιτισμού.Οι θεσμοί για τους οποίους πολεμήσατε- και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να μην σας το αναγνωρίσει παρόλο που δεν ξεφύγατε από την κτιριολαγνεία σε ορισμένες περιπτώσεις- στην πράξη υπολειτουργούν ή αποτελούν αφορμές απλώς για την αναδιανομή κοινοτικών κονδυλίων-με την ευλογία έως πρότινος Ζαχόπουλου.
Το φάντασμα του Ζαχόπουλου πλανάται πάνω από την πόλη μια και όλα τα στελέχη του πολιτισμού είναι της απολύτου αρεσκείας-επιλογής του.Ακριβώς πίσω από τον προσωπικό μηχανισμό που έστησε ο πρώην ΓΓ , βρίσκονται τα αίτια της πρωτοφανούς στασιμότητας στη λειτουργία των προαναφερθέντων θεσμών . Και μια και αναφέρθηκα στο ΚΩΘ,σας ενημερώνω οτι εκεί η εναπόθεση όλων των ελπίδων των υπευθύνων στον πρώην ΓΓ του ΥΠΠΟ-οδήγησε στην μη έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων με τις συμβάσεις των καθηγητών και την προοπτική της υπολειτουργίας του Ωδείου τους επόμενους μήνες με την απόλυση του μισού περίπου διδακτικού προσωπικού.
Ηθελα από καιρό να γράψω ένα σχόλιο μετά την ήττα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ .Κάνω ,ας μου επιτραπεί,και έναν παραλληλισμό με προσωπικά βιώματα.Τα τελευταία χρόνια βιώνω μια επαγγελματική ήττα , και τα ίχνη της παρουσίας μου στον καλλιτεχνικό χώρο της συμπρωτεύουσας εξαλείφονται συστηματικά.Τώρα πλέον , με την προοπτική της μακροχρόνιας ανεργίας προ των πυλών , συνειδητοποιώ οτι κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να αξιοποιήσει τις δεξιότητες ή τη γνώση μου , όπως άλλωστε συμβαίνει και για άλλους δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.Εσας σας φοβούνται και η κοινωνία δε θέλει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές σας ακριβώς γιατί ξεφεύγετε από τις νόρμες της και βρέθηκαν όλοι οι έτοιμοι χαρακτηρισμοί που σας κόλλησαν.Για έναν ιδιώτη όμως ο δρόμος είναι απλός ,αποτραβιέται ή εγκαταλείπει τη χώρα προς εύρεση καλύτερου μέλλοντος.Εσείς δεν έχετε δεύτερη επιλογή, πρέπει να συνεχίσετε να αγωνίζεστε παρόλο που η κοινωνία είναι ανώριμη να δεχθεί κάποιον άνω του μετρίου να την κυβερνά.Εφόσον έχετε δημιουργήσει τις προυποθέσεις για τη συσπείρωση υγιών κοινωνικών δυνάμεων , οφείλετε στο όνομα αυτών που σας υποστήριξαν να συνεχίσετε.
Παρά την ήττα , διανύω μια εξαιρετικά ωφέλιμη και δημιουργική περίοδο σκέψης και ανασυγκρότησης. Σας εύχομαι να αξιοποιήσετε κατά τον καλύτερο τρόπο την περίοδο αυτή.
Καλή χρονιά

Ανώνυμος είπε...

Καλη χρονια με υγεια.

Κυριε Υπουργε,
μαθατε οτι τα δυο μεγαλα κομματα εχουν επισημες μετρησεις στα χερια τους για το ποσοστο που θα επαιρνε το "ρευμα" εαν ειχαμε σημερα εκλογες?
Μην εκπλαγητε και να ειστε ετοιμος σας παρακαλω πολυ, γιατι τις επομενες εβδομαδες θα προσπαθησουν να σας εμπλεξουν οσο το δυνατο περισσοτερο με σκανδαλολογιες,για την περιοδο της θητειας σας στο υπουργειο πολιτισμου.

Επειδη ειστε η μονη αχτιδα μεσα στο πολιτικο σκοταδι παρακαλω μην τους αφησετε να τα κανουν ολα οπως θελουν ανεξελεγκτα.

Σπαστε τη σιωπη σας , ο κοσμος εχει πολυ μεγαλη αναγκη απο μια νεα ελπιδα.

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Σε τελική ανάλυση νομίζω πως αν αφουγκραζόμαστε τη γλώσσα των νέων έχουμε να μάθουμε πολλά!
Τώρα τελευταία λένε:'Η τόχεις η δεν τόχεις'
Ο Γιώργος Παπανδρέου πραγματικά δεν τόχει,πραγματικά ΔΕΝ είναι ούτε φύση ούτε "πάστα"ηγέτη.
Δεν μπορώ ούτε να τον ακούσω πλέων,γυρίζω κανάλι στην ΤΥ όταν μιλά.
Είναι δυνατόν σε μια τόσο κρίσιμη φάση της χώρας μας να τον ακούω και να σκέφτομαι ότι παπαγαλίζει;
Σε μια φάση όπου ένας ηγέτης πρέπει να μιλά δυναμικά,αποφασιστικά,ηγετικά,ο Γιώργος απλά στριφογυρίζει τον λόγο του,δεν μιλά διόλου άμεσα(όπως συνήθως) δεν πείθει (με τίποτα) .
Πραγματικά λυπάμαι που μιλώ έτσι αλλά αυτό είναι σχεδόν κατάντια και αυτό είναι οικτρό!
Μου δίνει την εντύπωση καρικατούρας πλέων,μου δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου που περιμένει να τον σηκώσει ο κόσμος του πασοκ και να τον βάλει στο θρόνο του τη στιγμή που θα έπρεπε αυτός να εμπνεύσει,να παρασύρει,να ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου του πασοκ,να δώσει όραμα,να ανοίξει νέους δρόμους.
Πραγματικά δεν ξέρω που πάει το πασοκ κύριε Βενιζέλο,προς το παρών έχω την αίσθηση πως είναι στάσιμο με τάσεις οπισθοχώρησης.
Περισσότερο με θλίβει γιατί πιστεύω πως δεν θα βρουν ποτέ το σθένος να παραδεχτούν πως έκαναν λάθος επιλογή προέδρου αλλά θα συνεχίσουν να επιμένουν στο λάθος τους μέχρι την αυτοκαταστροφή τους.
Θέλει κότσια να παραδεχτούν ότι είχαν άδικο,κάποιοι προτιμούν να πεθάνουν παρά να πουν πως έκαναν λάθος.
Η πίστη τους στο πρόσωπο του Γιώργου σαφώς είναι τραυματισμένη και ο Γιώργος κουνά τα χέρια του παριστάνοντας πότε τον παππού του και πότε τον πατέρα του (όπως έκανε πάντα).
Δεν τόχει.
Κάντε ότι εσείς πιστεύεται ποιο σωστό για αυτή την παράταξη και για τη χώρα.
Μακάρι να έρχονταν και να χτυπούσαν την πόρτα σας ακομα και τώρα.Δεν θα το κάνουν όμως,αυτό είναι το τραγικό.Σας θέλουν για αυτό που αντιπροσωπεύεται,θέλουν τη δύναμη σας αλλά αν κάποιος πιστεύει ότι τόχει δύσκολα τάσσεται στο πλευρό κάποιου που δεν τον πείθει.
Δεν είναι κακό να είσαι οπαδός,το κακό είναι να μη βρίσκεις έναν άξιο ηγέτη ώστε να γίνεις οπαδός του.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο,
μέχρι τούτη την ώρα δεν μπόρεσα να λάβω γνώση του περιεχομένου της σημερινής σας ομιλίας, παρά μόνο κάποια πολύ μικρά αποσπάσματα όπως αυτά δημοσιεύονται στα portals.
Επίσης κάποιο πρόβλημα στο web-radio του κόμματος δεν μου επέτρεψε να την παρακολουθήσω.
Σε σχέση με την εφημερίδα το "Πρώτο Θέμα" θα ήθελα να σχολιάσω ότι: την ώρα που περιμένουμε ο ΓΑΠ να ..."ξεδιπλώσει" την αντιπολιτευτική του τακτική, υπάρχει μια εφημερίδα που ενοχλεί απίστευτα τη κυβέρνηση. Και γι' αυτό πιστεύω ότι θέλουν να την κλείσουν εφαρμόζοντας τη παλιά τακτική "διαίρει και βασίλευε". Θεωρώ ότι οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έχουν δημιουργήσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στη κυβέρνηση, που οδηγούν ακόμη και στο τσαλάκωμα της εικόνας του Καραμανλή. Μιας επίπλαστης εικόνας που με πολύ κόπο έχει χτίσει ένα αδίστακτο πρωθυπουργικό "περιβάλλον".
Από τη τεράστια κυκλοφορία του "Πρώτου Θέματος", είμαι πεπεισμένος ότι μεγάλη μερίδα του απλού ΠΑΣΟΚικού κόσμου προσδοκά (μέσω αυτής της εφημερίδας) να βγούν όλα τα άπλυτα της κυβέρνησης στη φόρα!
Απουσία αντιπολίτευσης γαρ...

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελο απορω πως αντεχετε να παραμενετε και να συμμετεχετε σ αυτα το θλιβερα εσωκοματικα δρωμενα του κομματος της αξιωματικης αντιπολιτευσης.Μονο ενα νεο κομμα απο εσας θα μπορεσει να κανει την ανατροπη.Αν παραμεινετε αμετοχος εμεις θα πρεπει να αναζητησουμε αλλου,νεα πολιτικη στεγη.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

για να δούμε τι θα κάνεις και εσύ... είσαι πιο ικανός από τον πρόεδρο του πασοκ, αλλά πρέπει να αποδείξεις πολλά ακόμα. δεν μου αρέσει ο τρόπος σου, είσαι πολύ απότομος. άλλο εγώ και άλλο εσύ. εγώ δεν είμαι πολιτικός και δεν ζητάω ψήφο. εσύ πρέπει να διορθωθείς, νομίζω οτι το αξίζεις.
apolitistos.blogspot.com

theodore είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Με αφορμή την μη δημοσίευση από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ των ομιλιών του Βενιζέλου και του Σκανδαλίδη στην ΚΟΕΣ θα μου επιτρέψετε δυό λόγια.
Κάποιοι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ έχουν μιά "περίεργη" άποψη για την εσωκομματική δημοκρατία.
Οσοι συμφωνουν με τον "πρίγκηπα" προωθούνται σε ΚΟΕΣ-ΝΟΕΣ κ.λ.π.
Οι υπόλοιποι απλα δεν υπάρχουν.
Η επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος δεν είναι τσιφλίκι κανενός.
Ανήκει στα μελη και φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Η πλήρης και σφαιρική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο κίνημα είναι δικαίωμα μας.
Δυστυχώς κάποιοι έχουν βαλθεί να μας το αφαιρέσουν κι αυτό.
Αντισταθείτε πρίν να είναι πολυ αργά.
Είναι καθήκον όλων μας να διαφυλάξουμε την δημοκρατία στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

www.karsilamas.blogspot.com
ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ

JAMES είπε...

Ειλικρινά λυπάμαι.Η οπισθοχώρηση σε θέματα που έχουν λυθεί από καιρό, το μόνο που μπορεί να σημαίνει, είναι αδυναμία.Δεν βοηθάει στην ενότητα του κόμματος που έχει τρωθεί στην βάση ανεπανόρθωτα,επιπλέον δε προβληματίζει αυτούς που πίστεψαν ότι κάτι καινούργιο γεννιέται.
Αυτό που έχει σημασία είναι κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί με τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, που λίγο νοιάζονται αν κάποιος Παπανδρέου ηγείται του ΠΑΣΟΚ ή αν ο κ.Καραμανλής θα παραμένει ισόβιος πρωθυπουργός.
΄Ισως η ελπίδα να πεθαίνει τελευταία είναι όμως βέβαιο ότι περιορίζεται.
ΚΡΙΜΑ................

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Βενιζελε πρεπει να φυγετε απτο πασοκ.γιατι δεν αξιζετε για το πασοκ!το πασοκ δεν 8ελει υπονομευτες!το πασοκ δεν 8ελει αλαζονες!το πασοκ δεν 8ελει υποκριτες!Και εσεις ειστε ολα αυτα!Γι αυτο καντε εστω και ενα εντιμο πραγμα στη ζωη σας!Φυγετε απτο πασοκ!!

ShareThis