Παρασκευή, Νοεμβρίου 09, 2007

Για τη συνάντηση της Πέμπτης...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους προσήλθαν χθες το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη για να συζητήσουμε χαλαρά και χωρίς ατζέντα. Χάρηκα ειλικρινά που σας γνώρισα από κοντά και ελπίζω η συνάντηση αυτή να επαναληφθεί σύντομα και με μεγαλύτερη άνεση χρόνου.
Η χθεσινή εμπειρία ήταν όντως εποικοδομητική για μένα και ελπίζω και για εσάς.

95 σχόλια:

Elias είπε...

Η τοποθέτηση μου κάπως σόκαρε και αρκετοί στο τέλος,με ρώτησαν διάφορα.
Τί είπα? Οτι επιθυμώ και εύχομαι την διάσπαση του ΠΑΣΟΚ και προέτρεψα τον Βενιζέλο να την προκαλέσει.Φυσικά ίσως στην αρχή να θεωρήθηκα ως εγκάθετος της Δεξιάς,πριν τονίσω οτι επιθυμώ και την διάσπαση της ΝΔ.
Οι λόγοι είναι αρκετοί και νομίζω άκρως εξηγήσιμοι,και οχι επι του παρόντος.
Ο Βενιζέλος,νιώθω οτι δεν είναι έτοιμος για αυτό(τον είδα που φοβήθηκε να συγκατανεύσει)
Τώρα,οσον αφορά τις τοποθετήσεις του ομολογώ οτι πλέον μου φάινονται ως απλές καταθέσεις ενός συγχυσμένου μυαλού,ενός διανοητή που μένει με την παράξενη εικόνα του ΄΄μή εφικτού΄΄,ενός λάτρη της ρητορικής λογικής που παίζει πάντα με τον συναρτησιακό λόγο των ισορροπιών.
Δυστυχώς όμως ,θα σχολιάσω κάτι και ελπίζω να μην θεωρηθεί ως προσβολή.
Η επομένη ημέρα της εκλογής του Γιώργου,θα επαναφέρει την ΄΄τάξη΄΄σε εκείνη την μερίδα των Ελλήνων που πάσχουν απο μυωπική αντίληψη της ζωής τους, νομίζουν οτι ζούν σε ιδεολογικοποιημένη καθημερινότητα και δρούν υπο το καθεστώς της αγάπης για την άγνοια(μια νεοελληνική λατρεία της ημιμάθειας, της ρηχής ανάλυσης και των επιδερμικών βιωμάτων)
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι σήμερα αναγκαίο στην ελληνική κοινωνία,και φυσικά ούτε και μια καθεστωτική αντίληψη κληρονομικότητας οραμάτων.
Χθές όμως κατάλαβα οτι και ο Βενιζέλος δρά ως ''υπομένων το οφίτσιο της αρχηγίας''.Δεν θα τολμήσει: θα παραμείνει στρατιώτης,άλλος ένας ικανός αλλά κρυμμένος στρατηγός που θέλει να ηγηθεί μιας στρατιάς,αλλά δεν μπορεί,δεν οργανώθηκε για τέτοιου είδους εμφύλιο...
Λυπάμαι που οι 2 στους 10 Ελληνες επιθυμούν την διαμεσολαβημένη εκδοχή της πολιτικής,λυπάμαι που οι 2 στιυς 10 Ελληνες δεν απομυθοποίησαν τον Α.Παπανδρεόυ καιξαναβρήκαν στο πρόσωπο του ανίκανου γιού του,μια νέα εκδοχή ανατροπής και ρήξης με την νεοδεξιά.
Λυπάμαι τέλος που σχεδόν οι 2 στους 10 Ελληνες, δεν μπορούν να οργανωθούν και να κινητοποιήσουν αυτοί έναν Βενιζέλο,ενδεχομένως να του περάσουν και μηνύματα συμμόρφωσης της αλαζονικής συμπεριφοράς του.
Θα βαρεθεί ο Βενιζέλος,είμαι σίγουρος: ξέρει οτι αν δεν είσαι πρωθυπουργός, δεν είσαι τιποτα για την κοινωνία,δεν μετουσιώνεις οράματα και ιδέες.Θα βαρεθώ και εγώ,μάλλον, και πολλοί άλλοι

Unknown είπε...

Σύντροφε,
καλή μας επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής.
(Αντιπρόσωπός σου στο Ν. Φλώρινας)

spyrosmicha είπε...

ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 1989 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.ΑΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΔΩΡΩΛΗΠΤΗ.Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΩΩΘΗΚΕ.ΜΕΤΑ ΠΟ ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΕΞΙΟ,ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗ,ΟΜΗΡΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ?ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΙΔΙ?ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ?ΟΤΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ?ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ?

gyristroula2 είπε...

Είχε ενδιαφέρον η συνάντηση. Μου έκανε εντύπωση όμως η σε γενικές γραμμές ατμόσφαιρα... αλληλοαποδοχής. Δεν θα μου άρεσε εννοείται να ακούσω έντονες συζητήσεις και διαξιφισμούς, αλλά μωρέ...κάτι τους κάνατε των μπλόγκερς, ήταν λιγότερο...απείθαρχοι, λιγότερο αιρετικοί...πιο καλά παιδιά. Μήπως ήρθαν μόνο τα καλά παιδιά τελικά;
Πιο σοβαρά τώρα, και ειλικρινά, το μόνο που ήθελα να σας πω χθες και δεν πρόλαβα ήταν ότι αν παρ' ελπίδα χάσετε, δεν θα χάσετε μόνο από μηχανισμούς, συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης, θα χάσετε από ένα κόμμα που δεν θέλει ανθρώπους να αλλάξουν τίποτε από τα ειωθότα, από μια κοινωνία που προτιμά το "καλό και γελαστό παιδί" από έναν πολιτικό που "υπερβάλλει" σε ευφυία, γνώση και ηγετική ικανότητα. Ως μέτρο σύγκρισης είστε αποκαρδιωτικός για τη μετριότητα και κανείς δεν σας συμβούλεψε να "χαμηλώσετε" λίγο, αφού η δημόσια προβολή είναι από μόνη της μεγενθυντικός φακός.
Χθες βράδυ πάντως μια 19χρονη κοπέλα που λίγα κατέχει από την πολιτική και ελάχιστα εκτιμά τους πολιτικούς σχολίασε: "Είναι ο μόνος που δεν βαριέμαι να τον ακούω να μιλάει και κυρίως που απαντάει σ' αυτό που τον ρωτάνε"

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΣ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΤΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΝΟΝΕΚΤΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΚΑΝΟΣ,ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ,ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ,ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΦΥΗΣ.
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΟΥΤΕ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΑΡΑΧΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΟ ΦΟΒΙΚΟ ΠΑΣΟΚ,ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΤΟ 1989 ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ,ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ,ΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΗΚΑΤΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΜΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΙΛΩΝΟΥΝ ΕΣΑΣ,ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ’ΑΠΑΤΕΩΝΑ’.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΤΡΙΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΝΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ 2007,Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΕΙΟ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ.ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.
ΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ’ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ’....
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΛΑ ΦΙΛΟΤΙΜΟ.
ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ,ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΚΕΙΝΟΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ..
ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΑΡΑΧΤΟ ΚΑΙ LIGHT ΠΑΣΟΚ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΤΣΙ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ,ΝΑ ΑΠΟΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΛΕΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ...
ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ-ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Λ.Χ.-ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ..
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ
ΑΝΙΚΑΝΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΟΘΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΕΣ ΣΤΟ ΑΡΑΧΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΜΕΝΕΣ...

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΝΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΗΓΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΥΦΥΗΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΣΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ.
ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΩ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ,ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ.
ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΗΓΕΤΗΣ.
ΤΟ ΣΚΠΕΠΤΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ.ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΕΛΙΚΑ,ΤΟΤΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ...ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΑΣ,ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ-Ή ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ.
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Εμείς να ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία και την ανταλλαγή επικοδομητικών απόψεων για την κοινωνία.
Ηθελα να σταθώ όμως σε κάτι το οποίο σκληρά έχω καυτηριάσει στο παρελθόν. ΒΑΓΓΕΛΗ χθές ήσουν πολύ ταπεινός κι ανθρώπινος, με το διαδραστικό πανέξυπνο χιούμρ σου έγινες πολύ προσιτός. Ελπίζω αυτό που παρατήρησα να μην οφείλεται στην κούρασή σου, λίγο black χιούμορ.
Πάντως με τη μεταντιπροσωπευτική δημοκρατία μου άναψες φωτιές. Θα 'θελα ενημέρωση επί του θέματος.
Με τη νίκη καλή επιτυχία. Ευχομαι να παραμείνεις κοντά στον κόσμο.!!!

Ανώνυμος είπε...

Εχω την αισθηση πως το κλιμα αλλαζει αρκετα.Το κυριοτερο ειναι να πεισουμε τον κοσμο να βγει απ το σπιτι και ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ θα παει να ψηφισει.Ο Βενιζελος ειναι πλειοψηφια στην κοινωνια

harrygrath είπε...

Προφανως το...Βαρνταλος ειναι πλακα,αλλα οι φαρσες με επωνυμους μαλλον πρεπει να διαγραφονται...

Χωρις να θεωρηθει υπονομευτικο ,αντιθετα ειναι αβανταδορικο,πιστευω οτι πολλοι υποστηρικτες Βαγγελη πρεπει να αναλογιστουν αν συμφερει να βγει ο Βαγγελης σε αυτη την εκλογη.

Οι επερχομενες ευρωεκλογες ειναι πολυ δυσκολες,ανεκαθεν υπηρχε αποσυσπειρωση & αποτελεσμα για το ΠΑΣΟΚ κατωτερο των βουλευτικων.

Ειναι πιθανον,ακομα & με Βαγγελη αρχηγο,το ΠΑΣΟΚ να μη βγει μπροστα...

Αντιθετα,με Γιωργο,ειναι σχεδον σιγουρη η ηττα & η καθοδος στο 35 %.

Μηπως λοιπον συμφερει να ξαναβγει τωρα ο Γιωργος & να αποχωρησει μετα ?

Sofia Maria Angelara είπε...

Διάβασα:
"Χθες βράδυ πάντως μια 19χρονη κοπέλα που λίγα κατέχει από την πολιτική και ελάχιστα εκτιμά τους πολιτικούς σχολίασε: "Είναι ο μόνος που δεν βαριέμαι να τον ακούω να μιλάει και κυρίως που απαντάει σ' αυτό που τον ρωτάνε"
Aγαπητέ, το blog μου το έχεις δει? Και μετά μιλάς. Και αυτό δεν το σχολίασα ποτέ. Όχι ότι δεν συμφωνώ βέβαια.

Sofia Maria Angelara είπε...

Χτές η συνάντηση ήταν καταπληκτική και χάρηκα πολύ που σας είδα από κοντά και μιλήσαμε μαζί κύριε Βενιζέλο. Βέβαια, δεν μίλησα όσο ήθελα γιατί είχα αγχωθεί αφού ήμουν η μικρότερη εκεί μέσα. Πάντως, αν υποθέσουμε πως πρίν σας γνωρίσω face to face σας συμπαθούσα κατά 99% τώρα σας συμπαθώ κατά 1099%.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι! Είστε τρομερός.

*Τα λέμε απόψε στην ομιλία σας στη Θεσ/νίκη.

pppp1934 είπε...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΙΧΩΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΙ
Ώστε λοιπόν ο κ. Παπανδρέου, με όλη την κομματοκρατία και με όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη που άσκησαν την πελατειακή πολιτική από το 1981 και μετά, ως νέος ” ΗΡΑΚΛΗΣ”,αναγεννημένος από την τέφτρα του- δηλαδή μέσα από τη βαριά ήττα της 16ης του Σεπτέμβρη- πρόκειται να αναλάβει την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και πανίσχυρο πια να το οδηγήσει στη νίκη στις επόμενες εκλογές και σε μια νέα διακυβέρνηση που θα μοιράζει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο στη χώρα!

Αλήθεια, υπάρχουν σοβαροί και σκεπτόμενοι πολίτες σαυτή τη χώρα που να πιστεύουν πως όλα αυτά τα κατπληκτικά πράγματα θα λάβουν σάρκα και οστά υπό την ηγεσία ενός πολιτικού που, αφού παρέλαβε την προεδρία του κόμματος δια της απραδέκτου μεθόδου του ορισμού ,δια ¨δακτυλιδίου΅, και όχι μέσω της δημοκρατικής βασάνου της εκλογής με αντίπαλο δέος, τέσσερα χρόνια μετά και αφού οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην πιο βαριά ήττα του μετά το 1981, αντί να ζητήσει συγγνώμη για την εκτροπή του 2004 και αφού παραιτηθεί πρώτα - ανάληψη ευθυνών δίχως το υψηλό τίμημα της παραίτησης μοιάζει με περιφρόνηση κάθε δημοκρατικής ευαισθησίας και προσωπικής αξιοπρέπειας - να ανοίξει το ταχύτερο δυναατόν τις διαδικασίες εκλογής προέδρου- αυτή τη φορά πραγματικής δημοκρατικής εκλογής με περισσότερους του ενός υποψηφίων- ζήτησε, χωρίς την παραμικρή αιδώ, επαναβεβαίωση της εντολής και περιμένοντας να του πούνε και μπράβο θα επιθυμούσε και πάλι να παίξει μόνος του το παιχνίδι της επανεκλογής του.

Έ, όχι κ. Παπανδρέου! Έχοντας μαζί σας όλους αυτούς που “καλόφαγαν” και “καλοήπιαν” και που ονειρεύονται καινούρια φαγοπότια στο προσεχές μέλλον, μπορεί και να επαναβεβαιώσετε την ισχυρή εντολή που ζητάτε, χωρίς και να την αξίζετε, όμως οι πολίτες που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας σας δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Τους έχετε χάσει για πάντα. Και το χειρότερο, πολλοί από εκείνους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις 16 του Σεπτέμβρη, δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν ξανά ένα κόμμα που ο αρχηγός του και η μέγιστη πλειοψηφία των στελεχών του περιφρονούν κατάφωρα τις δημοκρατικές τους ευαισθησίες.

Μέχρις εδώ και μη παρέκει. Μια τελευταία προσπάθεια στις 11 του Νοέμβρη και αν η πλειοψηφία των μελών και φίλων σάς επανεκλέξει πρόεδρο - στις Δημοκρατίες ως γνωστόν οι πλειοψηφία νικά κι όταν ακόμα κάνει λάθος, αν και το κόστος του λάθους το πληρώνουν όλοι - τότε όσοι από τους απλούς πολίτες δεν βλέπουν τη λυτρωτική ΚΑΘΑΡΣΙ να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο που θα είναι αύριο το ΠΑΣΟΚ, σίγουρα θα στραφούν αλλού να ξεδιψάσουν.

” Και περισσότεροι τιμή τους πρέπει

όταν προβλέπουν ( και πολλοί προβλέπουν)

πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,

κι οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε΅.

Κ. ΚΑΒΑΦΗΣ

Κώστας Ποζιάδης,συνταξιούχος δάσκαλος, πρώην μέλος και νυν φίλος του ΠΑΣΟΚ

katerina είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Suspect είπε...

καλησπερες!

το δικο μου σχολιο ειναι εδω:

http://suspect-enjoys-the-silence.
blogspot.com/2007/11/bloggers.html

lazaridis_com είπε...

Εγώ παραμένω παντός με μία απορία: υπήρχε κάποια συγνώμη για το θέμα της φήμης για λογοκρισία;

Συνάντηση: Η Συγνώμη των Μπλόγκερς απο κ. Βενιζέλο.

Αν ξέρει κανείς να μου πει παρακαλώ.

pppp1934 είπε...

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
(Αναρτήθηκε στο Ιστολόγιο του κ. Ανδρουλάκη)

Αγαπητέ Μίμη,

Επίτρεψέ μου να αναφέρω μερικές από τις κύριες αιτίες που οδήγησαν στην ΤΡΑΓΩΔΙΑ που βιώνει σήμερα ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ κι όχι βέβαια η ολιγάριθμη μερίδα των αξιωματούχων τού Κινήματος με τους παρατρεχάμενούς τους, οι οποίοι άλλωστε, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους αποτέλεσαν μία από τις αιτίες της ήττας του 2004.



ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ

Όλοι συμφωνούμε σήμερα πως:

1. Ήταν λάθος του κ. Σημίτη που δεν παράδωσε προεδρία και πρωθυπουργία- σύμφωνα με το καταστατικό του Κινήματος πάντα- τον Ιούλιο του 2003 αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά κοινή ομολογία.

2. Ήταν λανθασμένος ο τρόπος που ο κ. Σημίτης παράδωσε και ο κ. Παπανδρέου παράλαβε το (δαχτυλίδι) της διαδοχής, έστω και (θαμπό) ή και ως ( Σταυρό μαρτυρίου), σύμφωνα με εκ των υστέρων δηλώσεις.

Αλήθεια, η παρακαταθήκη του ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου πως (το ΠΑΣΟΚ … δεν κληρονομείται …) γιατί αγνοήθηκε;

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι λίγο καιρό πριν πραγματοποιηθεί η παράδοση και παραλαβή, ήταν ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου που εν πτήσει από ταξίδι επιστροφής από το εξωτερικό, χωρίς να ερωτηθεί, πλησίασε τους δημοσιογράφους και ήρεμα και απλά δήλωσε πως είναι έτοιμος να πράξει το χρέος του προς το κόμμα και τον τόπο.

Τώρα. Πόσο έντιμο είναι να προσφέρεσαι αυτοβούλως, χωρίς την παραμικρή πίεση από οποιονδήποτε, να φέρεις σε πέρας ένα έργο και επειδή δεν τα κατάφερες, κυρίως εξαιτίας δικών σου λαθών και παραλείψεων, εκ των υστέρων να χαρακτηρίζεις την αυτόβουλη προσφορά ( Σταυρό του μαρτυρίου) αφήνεται στην δίκαιη κρίση του κάθε έντιμου οπαδού και φίλου του ΠΑΣΟΚ να το αξιολογήσει.

Και για να είμαστε δίκαιοι. Ο μόνος που μίλησε δημόσια για το λανθασμένο τρόπο της παραπάνω διαδικασίας ήταν ο κ. Βενιζέλος

3. Ο κ. Παπανδρέου δεν υπερασπίστηκε με το ζήλο που όφειλε το κατά κοινή ομολογία σημαντικό έργο των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη- ήταν άλλωστε σημαίνον στέλεχος των κυβερνήσεων αυτών- κατονομάζοντας συγχρόνως τα λάθη και τις παραλείψεις- που δυστυχώς αποτελούν αδυναμίες κάθε πολύχρονης κυβερνητικής θητείας- και προτείνοντας τέλος με πειστικό λόγο τους τρόπους και τα μέσα αποφυγής τέτοιων εκφυλιστικών πρακτικών από τη δική του διακυβέρνηση, στην περίπτωση που ο λαός θα του εμπιστευόταν τις τύχες της χώρας.

4. Παρουσίασε ένα ψηφοδέλτιο επικρατείας- με αποκλειστική του ευθύνη- που προξένησε απ΄τη μια χαρά και αγαλλίαση στη Ν. Δημοκρατία- εμείς τους αποβάλαμε από το κόμμα μας ως ακραίους νεοφιλελεύθερους και τους αγκάλιασε το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ ηταν το ατράνταχτο επιχείρημά τους! και από την άλλη αμηχανία, μελαγχολία και σύγχυση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

5. Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2004 παρουσίασε ψηφοδέλτιο με επικαφαλής μια άγνωστη νεαρή κυρία, η οποία τέσσερα χρόνια μετά εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Και γιαυτή την παταγώδη αποτυχία ολόκληρη η ευθύνη ανήκει στον πρόεδρο και όχι φυσικά στην κυρία.

Τώρα. Έπρεπε ο πρόεδρος να εμπιστευθεί νέα πρόσωπα;

Ασφαλώς και ναι. Αλλά νέα πρόσωπα με ήθος, με γνωσεις και προπάντων με όρεξη για δουλειά.

Αξίζει στο σημείο αυτό να θυμηθούμε ότι την τιμητική αυτή θέση, την προηγούμενη περίοδο, κατείχε ο διεθνούς φήμης καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Δημήτρης Τσάτσος, πρότυπο ανθρώπου, Δασκάλου και επιστήμονα που τίμησε την Ελλάδα με το παραπάνω, που τον τιμά και τον αξιοποιεί η Ευρώπη και που στη χώρα του τώρα τελευταία, από ανθρώπους που περνιούνται για δημοκράτες, δέχεται ακόμη και λοιδορίες επειδή,καθώς έχει το δικαίωμα όπως και ο τελευταίος πολίτης αυτής και κάθε δημοκρατικής χώρας στον κόσμο, μίλησε με καλα λόγια για την υποψηφιότητα του άλλοτε λαμπρού φοιτητή του και τώρα διακεκριμένου συναδέλφου του κ . Βενιζέλου.

6. Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή ως τη χειρότερη της μεταπολίτευσης και χρησιμοποιώντας ξύλινη αντιδεξιά φρασεολογία κατάφερε το ακατόρθωτο!

α) Συσπείρωσε τους απλούς δεξιούς ψηφοφόρους επειδή το αντιδεξιό παραλήρημα πρόσβαλε το φιλότιμό τους. Και να σκεφτεί κανείς πως αρκετοί από αυτούς λογάριαζαν να μην προσέλθουν στις κάλπες, απογοητευμένοι από τις κακές επιδόσεις της κυβέρνησής τους!

β) Έστειλε ένα τμήμα κεντροδεξιών ψηφοφόρων στη Ν.Δημοκρατία.

γ) Έστειλε μέρος των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ.

7. Δημιούργησε θέμα με την κ. Πατουλίδου και ολοκλήρωσε τη σειρά των λαθών με την επιλογή της κ. Γεννηματά να τεθεί πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ήταν μια επιλογή αχρείαστη και υψηλού ρίσκου. Έπαιξαν και έχασαν. Και αντί να παραδεχτούν το λάθος τους, περιορίζοντας το κακό, επιτέθηκαν κατά της δικαιοσύνης πριν τις εκλογές και τώρα προσπαθούν να φορτώσουν τη δική τους ευθύνη στόν κ. Βενιζέλο.

8. Εμφανίστηκε ο κ. Τσοβόλας στην τηλεόραση και άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκόπευε να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά μεσολάβησαν κάποιοι- λέγε με Βενιζέλο- και ματαίωσαν αυτή τη συνεργασία. Και βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είχε την ευαισθησία να δηλώσει ρητά πως με το θέμα αυτό ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε ευθύνη. Όμως φαίνεται πως ζητάω πολλά.

9. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να μας πείσει ότι η σταδιοδρομία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρόκειται ουσιαστικά να ξεκινήσει από τις 12 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ του 2007 και ως νέος Ηρακλής είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την ( Κόπρο του Αυγεία) από την αυλή των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη.

Τι λέτε πως ισχυρίζεται: (Ως υπουργός των εξωτερικών είχα επιλέξει ως προτεραιότητά μου να δημιουργήσω ένα διεθνές περιβάλλον ευνοϊκό για τα εθνικά μας θέματα.)-Τι ταπεινοφροσύνη, αλήθεια! Σαυτή του την προσπάθεια ο κ. Σημίτης φαίνεται πως ήταν ο μεγάλος απών. Όλα τα πέτυχε μόνος του ο κ. Παπανδρέου!

Τώρα. Αφοσιωμένος ολόψυχα στον παραπάνω εθνικό στόχο δεν είχε το χρόνο και τις ευκαιρίες να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση του κόμματός του λειτουργούσε με καθεστωτική νοοτροπία και αντιμετώπιζε τα πράγματα με πελατειακή αντίληψη- πλήρης υιοθέτηση των αιτιάσεων της τότε Αξιωματικής αντιπολίτευσης-κι ότι τέλος ενδιαφερόταν για το πάπλωμα και όχι για τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Και κατέληξε: ( Χάσαμε την ψυχή μας).

Η παραπάνω επιχειρηματολογία του κ. προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επίδοξου αναμορφωτή του Κινήματος- με την καθαρή και ισχυρή εντολή που ευελπιστεί ότι θα λάβει στις 11 Νοεμβρίου- θυμίζει ανάλογη επιχειρηματολογία του εν ασθενεία ευρισκομένου αρχιεπισκόπου ο οποίος, τον καιρό της εφταετίας ήταν απασχολημένος με τα διαβάσματά του και δεν είχε αντιληφθεί πως οι συνταγματάρχες βασάνιζαν πολίτες της πατρίδας, άνδρες και γυναίκες, για την αντστασιακή τους δράση,

Της κριτικής προηγείται η αυτοκριτική

Ο γάλλος διανοητής της αριστεράς J. P. SARTRE διατεινόταν πως για τα κακά του κόσμου φταίνε οι άλλοι. ( Η κόλαση είναι οι άλλοι).

Η απάντηση έρχεται με χαριτωμένο και αφοπλιστικό τρόπο από το Λουκιανό Κηλαηδόνη. (Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε κι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής).

Η κριτική που κάνουμε προς τους άλλους έχει νόημα και αξία μόνον αν έχουμε κάνει πρώτα την αυτοκριτική μας. Η αυτοκριτική όμως- όταν έχουν προηγηθεί σοβαρά σφάλματα κατά συρροήν- συνεπάγεται κόστος που πληρώνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή που είναι η παραίτηση. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ το ( Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί- μήπως η ευθύνη τελικά ανήκει στους ένα εκατομμύριο οπαδούς και φίλους που ζήτσαν (Γιώργο, άλλαξέ τα όλα)- και την ίδια στιγμή (ζητώ επαναβεβαίωση της εντολής και μάλιστα να είναι καθαρή και ισχυρή) δείχνει πως ο άνθρωπος δεν έχει αντιληφθεί πόσο βαθιά τραυμάτισε και απογοήτευσε όλους εκείνους που του εμπιστεύθηκαν τα όνειρά τους.

Αγαπητέ Μίμη,

Σπεύδω να σου πω πως εκτιμώ ιδιαίτερα τόσο την εργατικότητα όσο και το ανοιχτό μυαλό σου που φροντίζεις να το τρφοδοτείς με ό,τι καλό και σημαντικό πραγματοποιεί σε κάθε γωνιά της Γης η ανθρώπινη ευφυία. Σου βγάζω όμως το καπέλο επειδή δεν είσαι θεσιθήρας γιατί δηλώνεις με παρρησία ότι είσαι έτοιμος να παραδώσεις το αξίωμα που με τόση γενναιοδωρία σού εμπιστεύτηκαν οι πολίτες αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

Περιμένοντας με πολύ ενδιαφέρον την ανάλυσή σου για τα λάθη και τις παραλείψεις του κ. Παπανδρέου

Διατελώ

με τιμή

Κώστας Ποζιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος,τέως μέλος του ΠΑΣΟΚ και νυν φίλος.

poziadis.com pozis@otenet.gr tel 4116409 Πειραιάς

pppp1934 είπε...

Τελευταία Ευκαιρία
( Αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του κ. Ανδρουλάκη)

Δικαιούται ο κ. Παπανδρέου άλλη μια Ευκαιρία, που θα είναι η τελευταία;

Αν από τα λάθη και τις παραλείψεις του το κόστος το πλήρωνε ο ίδιος και το στενό του επιτελείο, α σ φ α λ ώ ς και θα μπορούσε να ζητήσει μια νέα Ευκαιρία, κι ας ήταν η τελευταία.

Επειδή όμως στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, με τα λάθη και τις παραλείψεις του, οδήγησε την παράταξη στην πιο βαριά ήττα μετά το 1981 και τραυμάτισε και απογοήτευσε τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που με πανηγυρικό τρόπο επισφράγισε την εκλογή-διορισμό του στην προεδρία του Κινήματος το 2004, με τη ρητή εντολή να τα αλλάξει όλα, όφειλε το ίδιο εκείνο βράδυ

α) Να συγχαρεί τον κ. Καραμανλή για τη νίκη του στις εκλογές και να του ευχηθεί επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Αυτή την ευαισθησία επιδεικνύουν οι ηττημένοι σ΄όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου.

β) Να εκφράσει τη βαθιά λύπη του για τον πόνο που προκάλεσε στα εκατομμύρια των οπαδών και φίλων της παράταξης.

γ) Να ανακοινώσει ότι την επομένη θα συγκαλούσε το Πολιτικό Συμβούλιο όπου και θα υπόβαλε την παραίτησή του και ως υπηρεσιακός πια πρόεδρος θα δρομολογούσε τις διαδικασίες εκλογής του νέου προέδρου και

δ) θα μπορούσε να καταλήξει ως εξής:

¨Σύντροφοι, χάσαμε αυτή τη μάχη. Ο πόνος όλων μας είναι μεγάλος. Όμως ας κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Αν διδαχθούμε από τα λάθη μας και προετοιμάσουμε καλύτερα ο καθένας τον εαυτό του και όλοι μαζί το Κίνημά μας, τότε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα κερδίσουμε την επόμενη φορά¨.

Λίγες μέρες αργότερα και αφού παρουσίαζε πρώτα, με ειλικρίνεια και σαφήνεια, την Αυτοκριτική του για τα πεπραγμένα της προεδρίας του και ακολούθως τις προτάσεις για μια νικηφόρα πορεία την επόμενη φορά, θα μπορούσε να καταλήξει:

¨Σύντροφοι, μαζί με τις άλλες εκλεκτές υποψηφιότητες, επιθυμώ να συνεξετάσετε και τη δική μου. Άλλωστε αυτή τη φορά θα γίνει πραγματική εκλογή μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων και με τον τρόπο αυτό θα διορθώσομε, έστω και εν μέρει, τις κακές εντυπώσεις που προκαλέσαμε το 2004. Γνωρίζω πως σας είναι δύσκολο να μου δώσετε την καθαρή και ισχυρή εντολή του 2004- τούτη τη φορά δεν θα ζητήσω λευκή επιταγή- αλλά μια νέα εντολή που θα την πραγματοποιήσουμε αυτή τη φορά όλοι μαζί, σύμφωνα με ένα λεπτομερές και αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα που θα παρουσιάσω στην Εθνική Συνδιάσκεψη παράλληλα με τους άλλους συνυποψηφίους μου για την προεδρία του Κινήματος.

Τώρα, αν τα πράγματα εξελίσσονταν περίπου όπως παραπάνω σημειώσαμε, υπάρχει σύντροφος που θα είχε αιτιολογημένη αντίρρηση να είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Παπανδρέου; Ασφαλώς κανένας. Και ίσως και να ξανακέρδιζε την εντολή- αυτή τη φορά πανάξια- στην περίπτωση που θα παρουσίαζε την πιο κατανοητή και πιο ολοκληρωμένη πρόταση για τη νέα πορεία της Παράταξης, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον , απευθύνοντας συγχρόνως γενικό προσκλητήριο προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Αυτός ήταν ο σωστός τρόπος. Αυτή θα μπορούσε να ειναι η λυτρωτική εξέλιξη της τραγωδίας που βιώνει ο λαός του ΠΑΣΟΚ.

Αντί γιαυτό τι έκανε ο κ. Παπανδρέου; Το βράδυ της βαριάς ήττας και της μεγάλης απογοήτευσης, ωσάν να μησυνέβη το κακό, ζήτησε επαναβεβαίωση της εντολής και έδωσε υπόσχεση πως αυτή τη φορά θα τα αλλάξει όλα. Φυσικά, ούτε λέξη πως κι άλλοι εκλεκτοί σύντροφοι του κινήματος θα ήταν ευπρόσδεκτοι να διεκδικήσουν την εντολή.

Και επειδή ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε τα αυτονόητα,το ίδιο βράδυ της βαριάς ήττας ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, ώστε αυτή τη φορά να έχουμε πραγματική εκλογή κι όχι επισφράγιση διορισμού. Και συνέβη το ακατανόητο. Μια υποψηφιότητα καθόλα νόμιμη και αιτιολογημένη χαρακτηρίστηκε ως ααπόπειρα υφαρπαγής της αρχηγίας του κόμματος.

Ακολούθησαν όλα τα απαράδεκτα και αυτοκτονικά αυτομαστιγώματα που με πόνο και αγανάκτηση παρακολουθούμε καθημερινά στις τηλεοράσεις και διαβάζουμε στον τύπο. Όλοι εκείνοι οι αξιωματούχοι, μεγάλοι και μεσαίοι, που με τους παρατρεχάμενούς τους και ωφελήθηκαν οι ίδιοι και με την αλαζονική συμπεριφορά τους δυσφήμισαν το ΠΑΣΟΚ, απαξιώνουν εργολαβικά το έργο των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη- κι ας ήταν και οί ίδιοι συμπαραγωγοί αυτού του έργου- προσφέροντας σωρεία επιχειρημάτων στη Ν. Δημοκρατία για να πολεμήσει το ΠΑΣΟΚ στη διεκδίκηση της επόμενης κυβενητικής εντολής. Και ενώ υποθήκευσαν- ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα το μέλλον της παράταξης- διατείνονται πως θα εργσθούν για την ανασυγκρότησή της. Λησμονούν όμως πως ¨¨Οποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες¨.

Α γαπητέ Μίμη,

Περίμενα με ενδιαφέρον την ανάλυσή σου για τα λάθη του κ. ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ. Με κατάπληξη είδα να ξεκινάς εξαίροντας τα προσόντα που αποκάλυψε στην πιο δύσκολη ίσως στιγμή της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Προχωρείς μάλιστα πιο πέρα σημειώνοντας πως αν ¨φάει το Βενιζέλο τότε στα σίγουρα το ¨φάγωμα¨του ¨Καραμανλή θα είναι περίπατος! Ώστε τόσο εύκολα θα γίνουν τα πράγματα στο μέλλον με τον κ. Παπανδρέου και πάλι πρόεδρο!

Η κριτική σου είναι σφόδρα ετεροβαρής. Για τον κ. Βενιζέλο τα βρήκες όλα μαύρα και σκότεινα. Για να είμαστε δίκαιοι χρυσώνεις το χάπι λέγοντας πως το μέλλον , υπό προϋποθέσεις, του ανήκει.

Για τον κ. Παπανδρέου που ήσουν κοντά του σχεδόν τέσσερα χρόνια αυτό που κατάλαβες τελικά είναι πως ξαφνικά: ¨Άστραψε φως και γνώρισεν ο νιος τον εαυτό του¨, όπως λέει Ο Σολωμός στον Πόρφυρα! Ότι δηλαδή ο κ. Παπανδρέου από τις 12 Νοεμβρίου θα στρωθεί στη δουλειά και θα κάνει πράξη όλα τα ωραία και σημαντικά πράγματα που χρόνια τώρα ευαγγελίζεσαι και που συνοψίζεις στο κείμενό σου! Αλήθεια με ποιους συντρόφους θα καταφέρει να ανεβεί στον ΟΛΥΜΠΟ, όταν δεν τα κατάφερε να ανεβεί στον ΥΜΗΤΤΟ;

Ο ίδιος προσωπικά και η μεγάλη πλειοψηφία των μεγάλων και μεσαίων στελεχών που τον στηρίζουν με πάθος είναι συνυπεύθυνοι για την πελατειακή και καθεστωτική νοοτροπία πουμε τόση ευκολία και ανευθυνότητα καταγγέλλει σήμερα. Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένας σκεπτόμενος πολίτης αυτής της χώρας που να πιστεύει πως όλα αυτά τα ατοπήματα τα διέπραξε ο κ. Σημίτης, ο πιο σεμνός και ο πιο έντιμος πολιτικός που κυβέρνησε ποτέ αυτό τον τόπο.

Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καλοί. Γιαυτό και εύχομαι απ΄την καρδιά μου το δίκιο να το έχεις εσύ και όλο το άδικο εγώ.

Καλό κουράγιο

Πάντα με την εκτίμησή μου

Κώστας Ποζιάδης

azrael είπε...

Κρίμα που δεν κατάφερα να έρθω...
Από ότι μου λένε περάσατε όμορφα!!!

(LOL LOL LOL για το σχολιάκι της "Vardalos" !! To hollywood στηρίζει βενιζέλο!?!?!)

pppp1934 είπε...

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ »


ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡIOY

( Αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του κ. Ανδρουλάκη)

Για ένα ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών και υπέρ των ολίγων ή

Για ένα ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας και υπέρ των πολλών;

Αγαπητέ Μίμη,

Παρακολούθησα με προσοχή και ενδιαφέρον τη σημερινή συζήτησή σου με τον κ. Παπαπαναγιώτου στον Αλφα 98,9 και ομολογώ πως ένιωσα να με διαπερνά ένα περίεργο αίσθημα χαρμολύπης. Και τούτο επειδή, από τη μια χαιρόμουνα που ο στόχος σου ήταν να στρέψεις τη συζήτηση στο γιγάντειο έργο που περιμένει το νέο πρόεδρο- προεξοφλείς μάλιστα πως θα είναι ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, δικαιολογημένα ως επιθυμία,αφού έρριξες τον κύβο υπέρ του, αλλλά η κάλπη μπορεί και να κρύβει την έκπληξη,δικαιολογημένα και πάλι ως δική μου επιθυμία- και από την άλλη να συνεχίζεις να επικρίνεις, όσο γίνεται πιο αυστηρά, κάθε κουβέντα του κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, τον οποίον όμως,όπως τονίζεις σε κάθε ευκαιρία, αγαπάς και τιμάς και θαυμάζεις και υπολογίζεις.

Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί σου,κάπου κάπου πετούσες και ένα, ύστερα από σχετική παρατήρηση του κ. Παπαπαναγιώτου, : ”Αυτό δεν έπρεπε να το πει ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”, αλλά λίγο παρακάτω προσπαθούσες να μειώσεις τη σημασία της αστοχίας του αυτής. Δηλαδή, για τον κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που είνα ο απερχόμενος πρόεδρος και που κρίνεται και επικρίνεται για τα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του βρίσκεις συνήθως δικαιολογίες, την ίδια στιγμή που για τον κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ δεν βρίσκεις το παραμικρό ελαφρυντικό- ούτε καν του πρότερου έντιμου βίου, αφού δεν άσκησε ποτέ μέχρι τώρα προεδρική εξουσία.

Τώρα, για να ασχοληθούμε σοβαρά με το μέλλον και να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τη σχέση μας με το παρελθόν. ΚΑΙ πρώτα ας παρακολουθήσουμε τι ισχυρίζονται ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και όσοι με φανατισμό υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. ΟΤΙ οι εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου χάθηκαν διότι:

Α) Όλες οι προσπάθειες του προέδρου για ανασυγκρότηση και νέα πορεία του ΠΑΣΟΚ υπονομεύτηκαν απο μία σειρά στελεχών με επικεφαλής, φυσικά το συνήθη ύποπτο ΒΕΝΙΖΕΛΟ, τον οποίο, εσύ μεν θεωρείς αξιόλογο κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ της νίκης που οραματίζεσαι, η πλειοψηφία δε των μεγάλων και μεσαίων στελεχών που στηρίζουν τον κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εύχονται να μην υπήρχε στο κίνημα και ορισμένοι μάλιστα θερμόαιμοι εκφράζουν τη λύπη τους που δεν τον διέγραψε από καιρό ο ”αθώος του αίματος” πρόεδρος.

Β) Δεν αναδείχθηκαν τα λάθη και οι παραλείψεις των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη που συνοπτικά είναι: ” Αλλοτριωθήκαμε από την ασθένεια του κυβερνητισμού, του καθεστωτισμού και των πελατειακών σχέσεων, επειδή μας ενδιέφερε το πάπλωμα και όχι η επίλυση των λαϊκών προβλημάτων,αποξενωθήκαμε από τη λαϊκή μας βάση και τελικά χάσαμε την ψυχή μας”.

Αν έτσι έχουν τα πάγματα, τότε τις εκλογές του 2004 τις έχασε πράγματι ο κ. Σημίτης με τη συνευθύνη όμως πρώτα του “δοτού” προέδρου και κατόπιν όλων των στελεχών, μεγάλων,μεσαίων και μικρών, αρκετοί από τους οποίους υπήρξαν οι δράστες όλων των κακών πραγμάτων που αποδίδουν σε εαυτούς και αλλήλους. Γιατί δε θα βρεθεί ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος που θα πιστέψει πως ο ίδιος ο κ. Σημίτης είχε την όποια πελατειακή σχέση. Βέβαια παραμένει το αμείλικτο ερώτημα. Πού ήταν ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και οι συν αυτώ όταν συνέβαιναν όλα τα απαράδεκτα πράγματα που με απίστευτη υποκρισία καταγγέλλουν σήμερα. Εν πάση περιπτώσει αν καταλογίσουμε στον κ. ΣΗΜΙΤΗ την κύρια ευθύνη για την ήττα του 2004 τότε, κατ΄αναλογίαν , την κύρια ευθύνη για την ήττα του 2007 πρέπει να την επωμισθεί ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Που πάει να πει πως η παραίτηση ήταν η μόνη και η κορυφαία υποχρέωσή του, την οποίαν, δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και πραδόσεων , αρνήθηκε να εκπληρώσει. Και μάλιστα έκανε κάτι ακόμα χειρότερο. Το ίδιο εκείνο βράδυ της βαριάς ήττας από τη χειρότερη κυβέρνηση της χώρας, από τη μεταπολίτευση και μετά,- ο χαρακτηρισμός είναι του ιδίου- ζήτησε επαναβεβαίωση της εντολής, προφανώς πάλι χωρίς αντίπαλο, γιατί του έλλειψε η δημοκρατική ευαισθησία να προσθέσει πως κάθε άλλη υποψηφιότητα ήταν καλοδεχούμενη, ώστε μεταξύ των καλών να επιλεγεί ο καλύτερος.

Γ)Τώρα τελευταία παίζει πολύ και το χαρτί του αντιστασιακού κατά των διαφόρων κέντρων εξουσίας που πολεμούν δήθεν τον ίδιο και επιδιώκουν να του αποσπάσουν τον προεδρικό θώκο για να τον προσφέρουν στον κ. Βενιζέλο. Όμως ματαιοπονούν . Τα άνομα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!!!

Να συνεχίσουμε τη απαρίθμηση των αιτιάσεών του; Νομίζω πως δεν έχει πια νόημα. Οκ. Παπανδρέου θεωρεί το ΠΑΣΟΚ κληρονομιά από τον πατέρα του και δεν προτίθεται να το παραδώσει σε άλλο πρόεδρο. Λησμονεί όμως πως ιδιοκτήτης και επομένως νόμιμος διαθέτης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης είναι τα εκατομμύρια των απλών και αγνών ψηφοφόρων του κινήματος και όχι η μικρή μειοψηφία των οργανωμένων, πολλοί από τους οποίους είναι και οι αυτουργοί των καταγγελλομένων πελατειακών σχέσεων.

Και τώρα λίγα λόγια για για τους ισχυρισμούς της πλευράς Βενιζέλου.¨”Καλός ο κ. Παπανδρέου, αλλά εμείς αναζητούμε κάποιον καλύτερο. Τι πιο νόμιμο και τι πιο λογικό. Εμείς δεν απαξιώνουμε το πλούσιο κυβερνητικό έργο της πράταξης και δεν λοιδορούμε τον πιο έντιμο και πιο ανιδιοτελή πρωθυπουργό της χώρας εδώ και πολλές δεκαετίες. Αναγνωρίζουμε ότ υπήρξαν σοβααρά λάθη και παραλείψεις που θα βρούμε τους τρόπους και τα μέσα να τα περιορίσουμε στο μέλλον.Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο προγράμματος που θα το εμπλουτίσουμε με νέες ιδέες και νέα στοιχεία καθως θα περνά ο χρόνος. Εμείς τη δύναμή μας την αντλούμε από την κοινωνία γιαυτό και απευθυνόμαστε στους απλούς και αγνούς ψηφοφόρους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά και σε κείνους τους πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Τέλος καλούμε τους πολιτες που θα πεισθούν από το λόγο της τιμής μας πως θα αγωνισθούμε για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία για όλους, να προσέλθουν στις κάλπες και να ασκήσουν με υπευθυνότητα το ύψιστο δικαίωμα του πολίτη να επιλέγει τον ηγέτη του με αξιοκρατικά και μόνον κριτήρια. Για μας όχι μόνον δεν περισσεύει κανένας, αλλά στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά μας όσο το δυνατόν περισσότερους. Αν καταφέρουμε να πείσομε τους πολλούς έχει καλώς. Αν όχι, εμείς θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε όλοι μαζί μετα τις 12 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα μας θέλουν κοντά τους και δίπλα τους οι νικητές”.

Αγαπητέ Μίμη,

Όσο κι αν θα ήθελα να μην είχα δίκιο, με τον εναρκτήριο λόγο του στην εθνική διάσκεψη, ο κ. Παπανδρέου δεν μου άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου και, φυσικά, ακόμα κι αν κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κόσμος που έφυγε εξαιτίας του δεν ξαναγυρίζει πίσω, τη στιγμή μάλιστα πυ ο ίδιος και οι συν αυτώ αρκούνται σε ένα ”καθαρό” ΠΑΣΟΚ.

Για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κανένας φόβος. Αποχωρήσεις στελεχών δέν προβλέπονται. Διαγραφές στελεχών έχουν προαναγγελθεί. Για ένα πράγμα να είστε σίγουρος. Πολλοί σημερινοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, εαν επανεκλεγεί ο κ. Παπανδρέου στην Προεδρία του Κινήματος, θα αναζητήσουν αλλού πηγή να ξεδιψάσουν.

Μήπως το παραπάνω σχόλιο αποτελεί ωμό εκβιασμό; Θα μπορούσε και να είναι, αν είχα ευνοηθεί από το “πελατειακό” ΠΑΣΟΚ του Χθές και προσδοκούσα οφέλη από το αυριανό. Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ, έδωσα αρκετά, στο μέτρο των δυνάμεών μου, και δεν πήρα τίποτα. Ό,τι γράφω αναδύεται μέσα από τα βάθη της ψυχής μου και αποτελεί τη συνισταμένη της αγωνίας και της οδύνης που βιώσαμε τα τελευταία τριάμιση χρόνια μια παρέα μελών,οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Αγαπητέ Μίμη,

Δεν γνωρίζω αν θα χρειασθεί να σου ξαναγράψω. Θέλω να ξέρεις πως πάντα θα θαυμάζω την ευρύτητα των δρστηριοτήτων σου και την απόφασή σου να παραιτηθείς ,αν σε απογοητεύσει και πάλι ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Αφού σε ευχαριστήσω θερμά για την ευκαιρία που μου έδωσες να γράψω τα κείμενα που είχες την καλοσύνη να φιλοξενήσεις στο ιστολόγιό σου

Διατελώ

Με όλη μου την εκτίμηση

Κώστας Ποζιάδης,συνταξιούχος δάσκαλος,πρώην μέλος και νυν φίλος, τουλάχιστον μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2007.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο.
εμείς σας ευχαριστούμε για την πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, τη φιλική σας διάθεση και την προθυμία σας να απαντήσετε σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Έχω δημοσιεύσει στο blog μου τι μου άρεσε και τι με ενόχλησε.
Καλή σας επιτυχία αν και δεν είμαι οπαδός του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Aν και ειμαι ψηφοφορος της δεξιας παραταξης,σας εκτιμουσα και σας αγαπουσα παντα,λογω της προσωπικοτητας σας και των ικανοτητων σας.Ευχομαι ολοψυχα τα μελη και οι φιλοι του ΠΑΣΟΚ,να υποστηριξουν την υποψηφιοτητα σας και να βοηθησουν το κομμα τους.Καλη επιτυχια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Καθηγητά,

Όλοι οι νέοι επιστήμονες της πατρίδας μας που δεν προέρχονται από μεγαλοσχήμονα τζάκια και καθημερινά κατακτούν τις προσωπικές τους κορυφές με μόχθο και αυταπάρνηση παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Όσοι από εμάς εμφορούνται από ιδέες μαχητικά και ρεαλιστικά αριστερές ευχόμαστε η 12 Νοεμβρίου να μας βρεί με εσάς φυσικό ηγέτη στο πηδάλιο της μεγάλης Ριζοσπαστικής και Δημοκρατικής παράταξης του άυριο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στην υποψηφιότητά σας.
ΣΠΥΡΟΣ Σ. ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
υπ.ΔΡ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Andreas Kyriakou είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο,
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εκλογές της Κυριακής και ελίζω ότι η επόμενη μέρα θα βρει το κίνημα με νέο αρχηγό ικανό να μας οδηγήσει ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ στη νίκη.
Μετά Τιμής
Α. Κυριάκου
Πολιτικός Μηχανικός

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ (2 4ΕΤΙΕΣ) ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝ? ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ 2004, ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 2007, ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ. ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ, ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ), ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ Η ΑΝΝΑ, Η Ο ΧΡΥΣΟ, Η ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΥΛΟΒΑΡΕΘΕΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΕ ΠΙΟ ΣΤΕΡΕΕΣ, ΑΚΛΟΝΗΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΩΡΑ. ΑΣΕ, ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΛ ΓΚΟΡ ΚΑΙ ΜΑΙΚΛ ΔΟΥΚΑΚΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΟΥΚΑΚΙΣ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ? ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΣΕΧΕ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ PRESS.GR:
Επιλέγουν ...κολλητούς του Γ. Παπανδρέου...
...για χειριστές στην ψηφοφορία της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ!
. ,,
Θυμάστε την επιστολή που έστελναν μαζικά και σε κατάσταση πανικού τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ προς αναζήτηση χειριστών για την καταχώρηση των ψήφων; (ειχε δημοσιευτεί στο press-gr παλιοτερα το εν λογω mail)
E,λοιπον ύστερα απο 2 τέτοια mail είπα σαν φίλος του κινήματος να βοηθήσω (και φυσικά μην ξεχναμε και τα 60 ευρω...)।
Ειμαι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, πραγμα που σημαίνει από τους πλεον κατάλληλους για την δουλειά. Κάνω λοιπον τη αίτηση και μάλιστα από τους πρώτους και μου στέλνουν σε μια εβδομάδα και 2ο mail να προωθήσω τα πρώτα τους mail και σε όσους γνωρίζω γιατι υπάρχει έλλειψη ατόμων!
Το κανω λοιπον και το στελνω σε 2 συναδελφους μου (από την ίδια σχολή). Χθες που ήταν η ημερα ενημέρωσης σιγη...
Ρωταμε και μας απαντουν οτι δεν εχουμε επιλεγει... Επιμένω λοιπον να μάθω τι έχει συμβει και ενω πριν δεν είχαν άτομα να στελεχώσουν τώρα βγάζουν απ'εξω πλεον καταλληλα ατομα...
Με μια "ξερη" απαντηση με παραπέμπουν στην νομαρχιακη του ΠΑΣΟΚ. Και εκει μαθαινω τα εξής: Ατομο και προφανώς όχι μονο στη δική μου νομαρχιακή είχε βάλει τα "δικά του άτομα" στις θέσεις και μάλιστα εν αγνοια του γραμματεα με φαξ που εστειλε στα κεντρικα!!
Όταν ρωτώ για λεπτομέρειες μαθαίνω το εξής: Yπάρχει κινητοποίηση ατόμων του Γ. Παπανδρέου έτσι ώστε την Κυριακή να υπάρξει το καταλληλο "σπρώξιμο" για να σιγουρευτει η νικη του και μαλιστα απο την πρώτη Κυριακη!
Για να προλάβω αντιδράσεις θα ήθελα όποιος είναι στην ιδια κατάσταση με αυτη που εγω ήρθα αντιμέτωπος να επικοινωνησει και να την γνωστοποιήσει στο press-gr!
Αυριο έπεται και συνεχεια. Θα γινει απλά χαμος στα γραφεια ....το θεμα δεν θα μεινει ετσι!
Και είχα αποφασίσει να ψηφισω τον Γ. Παπανδρέου... Αυτη ειναι η συμμετοχική δημοκρατια κ. Παπανδρέου;;
Τωρα πλεον σκεφτομαι να καθησω σπίτι μου ή ακόμα καλύτερα να περάσω απο τα εκλογικα κεντρα και να τους πετάξω τα 60ευρα στη μουρη τους!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ. Βενιζελο,

Ειμαστε εν πτηση πανω απ' τον Ατλαντικο αυτη τη στιγμη, με κατευθυνση την Αθηνα, μια καραβια Ελληνες Πασοκοι, και ερχομαστε να σας φηφισουμε (ενταξει, να δουμε και τις οικογενειες μας). Αναβαλαμε για ενα διμηνο το ταξιδι μας μονο και μονο για να ερθουμε να σας ψηφισουμε. Ειναι καιρος για μια μεγαλη αλλαγη, κ. Προεδρε. Και οταν εκλεγειτε, μην ξεχασετε και εμας τους μεταναστες, που ο κ. Παπανδρεου θυμαται οποτε τον συμφερει, για να μην πω ολοκληρη η κυβερνηση. Ποτε θα μας δωσουν φηφο στις εθνικες εκλογες κι εμας? Η φοβουνται κατι?

Θα σας δουμε την Κυριακη, πρωι-πρωι!

Καλη σας τυχη!

Σαββας Καρυστινος
εκ Νταλας, Τεξας
καταγωγη Χαλκιδα

Ανώνυμος είπε...

Για το πως στήνεται ένα ολόκληρο σκηνικό για να επανεκλεγεί ο κος Παπανδρέου, φαίνεται ξεκάθαρα από το τι έγινε στην συνδιάσκεψη, που είχαν βάλει όλο το κομματικό μηχανισμό του Παπανδρέου ΄για να γεμίσει το στάδιο, ενώ σνομπάρισαν απίστευτα τις ομιλίες του κου Βενιζέλου που τον υπο΄δεχτηκαν λες και μιλάει κάποιος άλλου κόμματος. Τελικά συμφωνώ και εγώ, μήπως πρέπει να κάει το χαρτί Παπανδρέου για να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ένα υγιές κόμμα, με καινούργια πρόσωπα, αριστερό, σοσιαλιστικό, στραμένο προς τα μικρομεσαία στρώματα; Και όσο για τους βαρόνους, απλά ισχύει ότι και για τον Γιώργο, είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη, μετα την Βαρνταλος και τον Τομ Χανκς, τωρα και ο Αλ Γκορ υποστηριζει Βενιζελο? Θα παω να τον ψηφισω κι εγω! Ειδες ο Βαγγελης με τις γνωριμιες του απ' το Υπουργειο Πολιτισμου?

Ανώνυμος είπε...

ΠΗΓΕ Ο ΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΗΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΜΑ ΠΩΣ? ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ? ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΗΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ? ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΟΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΑΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΦΤΗΝΟΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ? ΞΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΟΠΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ).

Alexandra Christine Ioannou είπε...

Κε Βενιζέλε, χάρηκα πολύ που βρέθηκα κοντά σας την Πέμπτη -χτες- και μαζί με τους υπόλοιπους bloggers είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για κάποια ζητήματα. Η αλήθεια είναι πως είστε ένας καταπληκτικός συνομιλητής και άρτια ενημερωμένος για μια πληθώρα πολιτικών και όχι μόνο ζητημάτων. Επαναφέρατε τις ιδέες στην πολιτική και πιστεύω πως οι ιδέες σας είναι εφαρμόσιμες και ρηξικέλευθες. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και μια προσωπική και πολιτική επιτυχία την ερχόμενη Κυριακή.Σε καμία περίπτωση δεν ρητορεύτε απλά όπως έχει υποθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος φοβάται μερικές φορές τον πλούσιο και ακαδημαϊκό λόγο από τη στιγμή που δεν είναι δυσνόητος. Δηλαδή τι θα έπρεπε, να 'χτυπάμε το χέρι' στο τραπέζι και να δίνουμε την εικόνα ενός ψευτολαϊκιστή πολιτικού ίσου πνευματικά με όλους όσους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να αισθάνονται απλά τον πολιτικό ως δικό τους παιδί με τσαμπουκικό-ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση- πλεόνασμα? Αυτές είναι τακτικές της δεξιάς και από ουσία μηδέν. Τι να σας πώ, εγώ ως φοιτήτρια 22 χρ., χαίρομαι να υπάρχουν πολιτικοί με πλούσιο λόγο και στόχους όπως εσείς και βαρέθηκα να γίνονται οι πολιτικοί, στόχοι των νέων, χρησιμοποιούμενοι ως παραπομπές διαφθοράς, ανυπαρξίας, αριβισμού, καθεστωτισμού, ωχαδελφισμού κτλ. Πιστεύω ότι μπορείτε να αλλάξετε πολλά και στο ΠΑΣΟΚ και στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Και για να χρησιμοποιήσω τέλος μια έκφραση ενός πολιτικού φίλου σας -δυστυχώς μου διαφέυγει το όνομά του- , που χτές με νόημα μοιραστήκατε μαζί μας ,Μην βαρεθείτε!
Καλή επιτυχία.

gyristroula2 είπε...

Στη Σοφία: Δεν αναφερόμουν σε σένα, ήταν κι άλλη δεκαεννιάχρονη προχθές στη συνάντηση και σχολίασε κατ' ιδίαν.

Elias είπε...

Θεωρώ οτι δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρξει μια σύγχρονη αριστερή πρόταση, μια συμμαχία των διάσπαρτων αριστερών δυνάμεων στην Ελλάδα.Κατανοώ οτι είναι θέμα προσώπων: πάθη και ατομικά ή μικροομαδικά συμφερόντα,γύρω απο τον Γιώργο, τον Βενιζέλο τον Αλαβάνο, τον Σημίτη και άλλους, αποτελούν τον πυρήνα του προβλήματος.Ομως, δεν είμαι και τόσο λάτρης της ιταλοποίησης στην ελληνική πολιτική σκηνή(πολύ περισσότερο μιας ενδεχόμενης πολυκομματικής κατάστασης τύπου Τουρκίας,αν και απέχουμε απο το επίπεδο θεσμοθέτησης ακραίων πολιτικών στιγμάτων).
Η ελληνική κοινωνία δεν θέλει, δεν μπορεί και δεν τολμά να αποχωριστεί τον δικομματισμό. Το να ψάχνουμε Πεισίστρατους και αντιπάλους τους, είναι στο dna μας.
Πιστεύω οτι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορέι να διαχειριστεί αποτελεσματικά την προοπτική μιας συμμαχίας των αριστερών δυνάμεων.Κυριαρχείται απο έντονα αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης, ανασφάλειας και αυτοπροστασίας.Δεν απεκδύεται έυκολα το φορτίο του ονόματος του και δεν έχει υψηλό επίπεδο νοημοσύνης ώστε να αντιληφθει τά όρια των παθών του και την ορμή του πολιτικού του υποσυνείδητου, αποκομμένο απο την αρχηγομανία.
Ο σύχρονος λαικός ηγέτης(έτσι τουλάχιστον νομίζει οτι μπορεί να αυτοπροβάλλεται ο Γιώργος) δυστυχώς πρέπει να έχει στοιχεία Καραμανλή( στοιχεία λέω,οχι απόδοση, μην παρεξηγηθώ). Πείθει πλέον η γκεμπελικού τύπου εμμονή σε αοριστολογίες ,ενδεχομένως με περιεχόμενο πρώτα θεωρητικό και μετά ουσιώδες( ανδρεικού τύπου η επανάληψη της καραμέλας της Μεταρρύθμισης ).
Το θέμα μας δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ.Το θέμα μας πρέπει να είναι το μέλλον, τα παιδιά μας,τα γηρατειά μας,η Ευρώπη. Ο Γιώργος φαίνεται να έχει όραμα, έχει πρόθεση, έχει άποψη: δεν μπορεί όμως να τα μορφοποιήσει( αστείες οι δικαιολογίες εδώ και 4 χρόνια.)
Δεν ξέρει να τα μετουσιώσει σε μίγμα οικονομικό-κοινωνικής πρότασης, σε αντίβαρα εναλλακτικής πολιτικής στην νεοδεξιά διαχέιριση. Δεν μπορεί να τα μετατρέψει σε Λόγο, σε Πρόταγμα.
Δεν υποστηρίζω οτι ο Βενιζέλος μπορέι να το κάνει πολυ καλύτερα,αλλά σίγουρα μπορέι να το μετατρέψει σε επικοινωνήσιμο υλικό με τους κεντροαριστερούς ,μετα-πασοκικούς ψηφοφόρους. Μπορεί να το σχηματοποιήσει σε παραγωγικό δυναμικό λόγο που κινητοποιέι στοχασμό, θέση, δράση (αυτά χρειάζονται να ανασυρθούν στην συνείδηση που δυστυχώς απώθησαν οι αδρανείς πολίτες , ώστε να κερδίσει ξανά ρόλο και θέση η Αριστερά, στο έλλειμα σκέψης πολλών Ελλήνων)
Με ενδιαφέρει ο Βενιζέλος ως ο ακαδημαικός ,ο συνταγματολόγος, που διαχειρίστηκε θεσμούς και βάσεις εποικοδομητικής κυβερνητικής δράσης.
Με ενδιαφέρει ο Βενιζέλος οχι ως υποστηρικτής ,το'89, του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ,αλλά ως πραγματογνώμονας της κοινωνίας,ως καθοδηγητής θέσεων και προβλημάτων.
Δεν είναι ο Μεσσίας, δεν είναι(ενδεχομένως) ο ανιδιοτελης και ο απομακρος απο τα σύνδρομα κυριαρχίας, πολιτικός:είναι όμως Πολιτικός, είναι ον με υψηλό δείκτη νοημοσύνης ως προς τις ανάγκες και τις προοπτικές( πιστεύω οτι για να βοηθήσουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους,πρεπει να επαναορίσουμε τις αρχές του κοινωνικού προβλήματος, να ασχοληθούμε με τον θεωρητκό πυρήνα των οικονομικών προβλημάτων της καθημερινότητας)
Νιώθω οτι ο Βενιζέλος είναι ο μαρξιστής που δεν δογματίζεται αλλά αντλεί απο τον πάντα επικαιρο μαρξισμό,τις διαχρονικές του αξίες. Αυτή τη συγχρονη ερμηνεία,την αντιδογματική, δεν ξέρει και δεν μπορέι να υιοθετήσει ο Γιώργος. Είναι πολύ απλά, θέμα προσωπικής αφομοιωτικής ικανότητας και αντιληπτικής κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

Άντε και με την ΗΤΤΑ!!!!
Π Α Τ Ρ Α

"aris" είπε...

http://laikokinima.blogspot.com/

Αυτό είναι το blog μερίδας μελών του ΠΑΣΟΚ που πιστευουν ακόμα στο λαικο πατριωτικό και σοσιαλιστικό πασοκ και που στη δεδομένη στιγμή στηρίζουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Επισκευθείτε το.

theodore είπε...

Δυστυχώς δεν κατάφερα την τελευταία στιγμή να παραβρεθώ στην συνάντηση.
Ενα απρόοπτο πρόβλημα του ΙΧ την τελευταία στιγμή,με κράτησε καθηλωμένο να περιμένω την οδική βοήθεια.Κρίμα.
Το σημαντικό είναι άλλο.
Το τι θα γίνει από τις 12/11.
Πιστεύω κι εγώ όπως πολλοί άλλοι ότι το ΠΑΣΟΚ με την υπάρχουσα μορφή και δομή έκλεισε τον κύκλο του.
Ο κόσμος διψά για το νέο,το αληθινό,το πρωτοπόρο.
Σύντροφε Βενιζέλο,αν χάσουμε δεν νομίζω ότι θα χωράμε στο ΠΑΣΟΚ που σχεδιάζουν ο ΓΑΠ,ο Γερουλάνος,η Λάμψα και ο Ρόντος.
Αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη καταδικασμένο να κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Από εσένα περιμένω ρήξεις,τομές,σύγκρουση με το κομματικό κατεστημένο.
Ολοι μαζί την επόμενη ημέρα να γεννήσουμε το νέο,το ελπιδοφόρο,που θα φέρει ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων.

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία σας εύχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε μας Πρόεδρε κ.Βενιζέλο,
ΒΓΗΚΕ Ο ΗΛΙΟΣ! Η νίκη είναι πολύ κοντά και θα είναι πρωτοφανής! Μετά όμως μην ξεχάσεις τις δεσμεύσεις σου για ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Διότι αν και εσύ συμβιβασθείς, θα παραδοθείς στην ΓΕΝΙΚΗ ΧΛΕΥΗ. Περιθώρια για άλλες διαψεύσεις δεν υπάρχουν!

Θερσίτης είπε...

Το σκέφτομαι με λύπη τους τελευταίους μήνες, αλλά το θεωρώ επιβεβλημένο: Το Πασόκ πλέον δεν υφίσταται ως ενιαίος πολιτικός χώρος. Χρειάζεται να διαιρεθεί, για να μπορεί κανείς να επιλέξει αυτό το ρεύμα που του ταιριάζει και να γίνει επιτέλους το βήμα προς τη μεγάλη αριστερά με το συνασπισμό και πολλούς ανένταχτους και απογοητευμένους. Είναι η μόνη οδός. Τολμήστε το!

Maria Bardi είπε...

Λυπάμε για ολα αυτά που γραφονται
στο μπλόκ του Κου Βενιζέλου με παγαποντιες και δολοπλοκίες δεν λύνονται τα προβλήματα του Πασοκ ουτε με διχασμό και απο οτι φενεται Κε βενιζέλο με την στροφή που κανατε οτι θα μεινετε στο Πασοκ ειναι οχι γιατι το θελετε ενωμενο αλλα γιατι θελετε παση θυσία την Εξουσία αφου ολοι αυτοί που σας στηρίζουν εχουν προβλέψει απο τώρα οτι θα πέσει ο Γιώργος αρα δεν θα ψηφίσουν Πασοκ Για να μπορέσετε εσεις να βγήτε την Αλλη τετραετία συνχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη καλή δύναμη!!!

Θεωρώ ότι η διεκδίκηση της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ εκ μέρους σου δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά δοκιμασία, ταξίδι και εμπειρία.

Με την ωριμότητα της εμπειρίας καιρός να κάνεις το επόμενο βήμα, όποιο και αν είναι αυτό.

Εμείς οι ανένταχτοι ψάχνουμε τις εναλλακτικές προτάσεις. Όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά (για μας).

Τα πάλαι ποτέ μαντριά έχουν πεθάνει ανεπιστρεπτί.

Στις επόμενες εκλογές ο Ελληνικός Λαός (εν τη συνισταμένη σοφία του) δεν θα βγάλει κανέναν αυτοδύναμο (εκτός αν θαυματουργά βρεθεί αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας, πράγμα που μοιάζει ανέφικτο στο εγγύς μέλλον με οποιοδήποτε εκλογικό σύστημα). Προφανώς η ΝΔ δεν κατάλαβε ότι το μη χείρον βέλτιστον στη συγκεκριμένη συγκυρία της έδωσε αυτοδυναμία 152 πλην Μητσοτακικών εδρών, αλλά σε επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία.

Όμως το καινούργιο και εναλλακτικό πρέπει να είναι ευδιάκριτο, οραματικό, ριζοσπαστικό, ρεαλιστικό και να εμπνέει (την κοινωνία όχι το εσωκομματικό περιβάλλον).

Ανώνυμος είπε...

elias: συμφωνω απολυτα μαζι σου με την αναλυση σου για τις ειδικες ικανοτητες του Γιωργακη και του Βενιζελου. Ο Γιωργος δεν μπορει να μετουσιωσει σε πολιτικη τα οραματα του γιατι το παιδι δεν εχει προσωπικες ηγετικες ικανοτητες. Με αυτες, δυστυχως, γεννιεται κανεις, δεν γινεται ηγετης στην πορεια. Ο Ανδρεας ηταν επαναστατης απο τα Γυμνασιακα του χρονια. Ο Γερο-Καραμανλης ειχε πολιτικη υποσταση και οξυδερκεια απο πολυ μικρος επισης. Ολοι οι υπολοιποι προσπαθουν να τους μοιασουν, δυστυχως χωρις επιτυχια. Θυμασαι ποτε εσυ τον Ανδρεα να βασιστηκε σε χειρογραφο για να επικοινωνησει με το λαο στις μεγαλες εκεινες συγκεντρωσεις που ειχαμε ολοι παει στη δεκαετια του '80? Τι παλμος, τι λογος, τι οραμα εκεινος ο ανθρωπος. Συνδυασμος υψηλης διανοησης και επαναστατικου φρονηματος που εβγαινε σε μια τελεια αναλογια και γοητευε. Ο Ανδρεας αν δεν ειχε αρρωστησει θα ηταν ακομα στην πολιτικη. Ο γιος του δυστυχως δεν εχει μπορεσει να αντιληφθει μεχρι που φτανουν οι δυνατοτητες του, το εχω πει και παλιοτερα εδω. Και αυτη η ανεπαρκεια του θα βαλει το ΠΑΣΟΚ σε μεγαλες περιπετειες. Απ' την αλλη, ο Βαγγελης εχει ικανοτητα μετουσιωσης του πολιτικου λογου. Βεβαια, σ' αυτη τη φαση, δεν γνωριζουμε πως θα ελκυσει το αλλο μισο Παπανδρεικο ΠΑΣΟΚ να τον ακολουθησει. Αλλα, πιστευω, αυτοι που εχει στην ομαδα του, ασχετα αν δεν ειναι βαρονοι, μπορουν να αποτελεσουν μια καλη ομαδα στελεχων για την αναπτυξη μιας πολιτικης στρατηγικης στις επομενες μερες. Πιστευω, οπως πολλοι, οτι ο Βενιζελος πρεπει να μεινει στον αγωνα και μετα την 11/11, σε περιπτωση ανεπιτυχους αποτελεσματος, και να χτισει το προφιλ του. Ο Γιωργος ειναι κιολας καμμενο χαρτι. Η επομενη μερα εχει φτασει, οσο κι αν δεν το υποψιαζεται. Εξαλλου η συνταξη πλησιαζει. Τα 60 του ειναι σε 4 χρονια. Εγω, αν ημουν Γιωργος, θα εκανα την αυτοκριτικη μου, θα επερνα τα ενσημα μου και την παχηλη συνταξη και θα τοπαιζα Αλ Γκορ, που και αυτος δεν μπορεσε να εκλεγει, αλλα στη συνεχεια με τις υψηλες του γνωριμιες ανα την υφηλιο, και τον ριζοσπαστισμο του, καταφερε να ηγηθει του Περιβαλλοντολογικου Κινηματος και να παρει ενα Οσκαρ και ενα Νομπελ! Το παιδι ας προσφερει απο αλλες επαλξεις, γιατι καλα και σωνει αυτη του η εμμονη στην αρχηγικη καρεκλα, με αφηνει αναυδο.

Ανώνυμος είπε...

"ΤΣΩΡΤΣΙΛ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ!!!

ΠΡΟΧΩΡΑ, ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ!!

ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΨΗ ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ, ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ...ΑΠ' ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΗ ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΩΤΑ ΑΝΔΡΙΩΜΕΝΗ ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ!! ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11/11. ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΗΓΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! ΝΑ ΑΝΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ! ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΙΑΝΑ! ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΡΑΓΟΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΠΙΣΩ ΜΑΣ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠ' ΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΟΣ! ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!

ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ! ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΙΣΑΞΙΟΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ.

ΠΡΟΧΩΡΑ, ΛΕΒΕΝΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

Διαλογος δημοσιογραφου με το Βενιζελο...

* Κι αν δεν πάνε τα πράγματα όπως ελπίζετε; Τι θα κάνετε την επόμενη μέρα, τη Δευτέρα;

* Θα πάω στη Χαριλάου Τρικούπη να πιω καφέ!


Πολυ τον γουσταρω το Βαγγελη.

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ! Ειμαστε ολοι εδώ και η αξιοκρατία αργά ή γρήγορα θα νικήσει!

harrygrath είπε...

Μιας & αναφερθηκε ο πολιτικος Ροντος,μακαρι ο Γιωργος να ειχε & αλλους τετοιους μαζι του...

Ειναι προσωπο για υψηλη πολιτικη,διεθνους επιπεδου.

Αυτον εκραξε ο αρβανιτης-σε-γυαλοπωλειο Παγκαλος ,οτι δεν " μιλαει καλα ελ.".

Δειξε μου ποιος σε κριτικαρει να σου πω αν βαδιζεις σωστα.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Νικάμε σύντροφοι!

Σώπα …
όπου να είναι θα σημάνουν οι καμπάνες.

Ανώνυμος είπε...

pisteuw oloi oi sunhdhtopoihmenoi pshfoforoi tou pasok tha pshfisoun benizelo kai telika tha ginei h anatroph autwn pou legontai mexri twra.prwoswpika pisteuw den uparxei xronos gia allh htta oute gia deuteres kai trites eykairies.de thelw na katanthsoume deksia twn dekatiwn 80 k 90.oso afhnoume ta pragmata mas afhnoun kai ayta.kalh epityxia sas euxomai!

N-T είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,
θεωρώ σωστή την κίνησή σου να διεκδικήσεις την αρχηγία του κινήματος και συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις που διατύπωσες για το ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία.
Την Κυριακή θα εκφράσω, με την ψήφο μου, την επιθυμία να αναλάβεις την ηγεσία του κινήματος και ελπίζω το ίδιο να κάνει και η πλειοψηφία. Κατά την γνώμη μου, αυτή είναι η τελευταία σοβαρή ευκαιρία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

mag είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ...
ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΑ LINKS ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
ΕΛΕΟΣ.
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ
ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΛΥΨΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ... ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ...
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΝ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ.
ΞΑΝΑ ΕΛΕΟΣ!!!
SORRY ΝΕΟ ΕΛΕΟΣ

ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΣΟΚ
ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΛΗΜΑ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ...
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΛΛΗΜΑ... ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ... Ε ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ
ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι πρέπει να πλεον το ΠΑΣΟΚ να ανέβει στην εξουσία,και ο μόνος κατάλληλος ,την σημερινή εποχή,για να φτάσει το ΠΑΣΟΚ εκεί είναι ο Βενιζέλος. πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για την νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Πέρασα από χίλια κύματα μέχρι να αποφασίσω. Δεν θα παραβρεθώ στην κοκορομαχία.Απέχεις πολύ, όπως και ο Παπανδρέου από τον λαό.Επίδοξοι εραστές της εξουσίας είστε και οι δύο.
Η κόρη μου κύριε Βενιζέλο πέτυχε την εισαγωγή της στη ΣΣΑΣ στο ιατρικο τμήμα.Δεν μπόρεσα να της οργανώσω όμως πάρτυ γιατί ακόμα χρωστώ ένα δάνειάκι που πήρα για να ξεχρεώσω τα ιδιαίτερα μαθήματα της.
Ξέρετε πόσα παιδιά κατάφεραν αυτό που κατάφερε το δικό σας παιδί;
Αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη σας να βγάλετε προς τα έξω την εικόνα του καλού οικογενειάρχη.Απο ψηφοθυρικής άποψης βέβαια.
Μου αρέσει να με καλείς να σε ψηφίσω ειδικά τώρα που ξέρω ότι δεν θα σε ψηφίσω.Μου αρέσει να σε δω να χάνεις από έναν επαγγελματία looser.Δεν μου αρέσει η εικόνα του ΠΑΣΟΚ.Του ΠΑΣΟΚ για το οποίο έτρεξα, φώναξα, μάλωσα με φίλους,και έδωσα χρήματα που στέρησα από τα παιδιά μου κύριε Βενιζέλο.΄Η κύριε καθηγητά αν σας αρέσει.

Bomber Man είπε...

Kalh sas epityxia :) benny ftw.

epistimonas είπε...

Κύριε Βενιζέλε,
είμαι σίγουρος πως η σημερινή μέρα δεν είναι η τελευταία για το ΠΑΣΟΚ. Η τελευταία ουσιαστικά για το ΠΑΣΟΚ ήταν 16η προς 17η Σεπτεμβρίου. Εκεί άνοιξαν όλοι ή τουλάχιστον όλοι τα χαρτιά τους. Θέλω να σας πω πως το κομμάτι που αντιπροσώπευε πιο παλιά το ΠΑΣΟΚ τώρα δεν το αντιπροσωπεύει. Γι' αυτό και ο λόγος πως το κομμάτι που έφυγε απο το ΠΑΣΟΚ ενίσχυσε τα αριστερά κόμματα(για ΝΔ ή ΛΑΟΣ απίθανο το βλέπω!). Έτσι λοιπόν θέλω να σας πω με πάσα ειλικρίνεια πως εαν δεν βγείτε τότε θα είναι η μεγάλη σας ευκαιρία. Τότε θα πρέπει να βγείτε απο το ΠΑΣΟΚ. Τότε -πάντα κατα την γνώμη μου- πρέπει ή να πάτε στον ΣΥΝ ή να κάνετε ένα καινούργιο κόμμα.
Σίγουρα στην κοινωνία του ΠΑΣΟΚ και όχι στους φίλους εσείς είστε πρώτος. 100%!! Αλλά τι να το κάνεις υπάρχουν τόσοι που θέλουν να σας ψηφίσουν αλλά για χίλιους δυό λόγους δεν μπορούν.
Τέλος σας εύχομαι καλή επιτυχία για σήμερα. Και μην αποοητευτείτε εαν χάσετε. Όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο για το ΠΑΣΟΚ δημιουργήσατε τέτοιο κίνημα που δεν σβήνει εύκολα.
Καλό κουράγιο και υπομονή!

g.antonopoulos είπε...

Θα ήθελα να συμμετέχω σ'αυτή τη συνάντηση που για εργασιακούς λόγους δεν μπόρεσα να είμαι. Ωστόσο οφείλω να σημειώσω ότι η ενημέρωση από πλευράς των συνεργατών σου ήταν της τελευταίας στιγμής (κάτι που κατανοώ λόγω του βεβαρημένου προγράμματός σου)και γι'αυτό δε μπόρεσα να κάνω κάποια αλλαγή. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα καταφέρω. Εύχομαι για σήμερα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κύριε Βενιζέλο
Σαν ενεργός πολίτης θα ήθελα να σας εκθέσω τον προβληματισμό μου στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος διότι πιστεύω ότι καμία πολιτική όσο κοινωνική κι αν θέλει να ονομάζεται δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά σ'έναν κόσμο δίχως καθαρό αέρα δίχως καθαρό νερό!Σ'έναν κόσμο που δεν εξασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμα της ύπαρξης και διαβίωσης του κάθε ανθρώπου.Όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τη μήτρα που τον γέννησε, την ίδια τη φύση, καταντάει αναλώσιμο υλικό με ημερομηνία παραγωγής και λήξης, χάνει την ταυτότητά του την προσωπικότητά του.
Θα αναφέρω ένα παράδειγμα καθημερινής αδιαφορίας από ανθρώπους που ορκίστηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.Κοντά στον οικισμό διαμονής μου λειτουργεί παράνομα χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ο οποίος κατά περιόδους φλέγεται.Το φαινόμενο αυτό είναι παράνομο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα απαράδεκτο!Έχω καταθέσει εγγράφως καταγγελίες στον Δήμο, τη Νομαρχία, την Περιφέρεια, τον Συνήγορο του Πολίτη, στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο των καταγγελιών αλλά ο Χ.Α.Δ.Α συνεχίζει να λειτουργεί!!!Έφτασα σε σημείο να τους απειλώ με καταγγελία στην Ευρωπαική Επιτροπή!!!Και ρωτάω βάσει ποίας λογικής ή νομικής αιτιολογίας συνεχίζει να υφίσταται το απαράδεκτο ηθικά φαινόμενο της ύπαρξης χωματερών?Της ανοχής?Εκεί έχουμε ξεπέσει ως κοινωνία?Στο περιμένετέ στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά σας να εξυπηρετηθείτε?Τελικά ο πολιτικός είναι επάγγελμα ή λειτούργημα?Αν είναι επάγγελμα με συμφέρει να παρατήσω την δουλειά που κάνω και ν ασχοληθώ με την πολιτική?Θα βγάλω κι εγώ κανένα φράγκο παραπάνω?Αν είναι λειτούργημα πού είναι η συνέπεια λόγου και πράξης?Γιατί να αρκούμαστε σε καλογραμμένες εκθέσεις ίδεων σε ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις δίχως ουσία σε ωραία λόγια σε προσωπικά οράματα και τελικά σε όνειρα θερινής νυκτός?Οι πειραματισμοί ανήκουν σε άλλες εποχές.Σήμερα έχουμε το πλεονέκτημα να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολιτικών αποφάσεων και να τα κρίνουμε.Και παρ'όλ'αυτά εμείς επιλέγουμε να τους αλλάζουμε συσκευασία και να τα παρουσιάζουμε ως νέες ιδέες!Αν ένας άνθρωπος χρειάζεται κάποια λεπτά για να πάρει μία απόφαση χρειάζεται και κάποιο λογικό διάστημα για να την υλοποιήσει.Όχι μια ζωή!Και επιτέλους οι πειραματισμοί γίνονται σε εργαστήρια και όχι σε ένα ολόκληρο έθνος!
Εύχομαι και ελπίζω η αλλαγή για την οποία μιλάτε και η ανατροπή που επιθυμείτε να γίνουν καθημερινή πραγματικότητα την οποία θα βιώνει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας.
Εύχομαι όλα αυτά να γίνουν άμμεσα.
Εύχομαι ο αέρας που θα αναπνέουν τα παιδιά μου τα παιδιά μας αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας να είναι καθαρός και όχι μιά γλυκιά νοσταλγία στα όνειρα τα δικά μας.
Εύχομαι να υπάρχει ζωή.Όσο υπάρχει ζωή υπάρχει ελπίδα.
Καλή επιτυχία στον αγώνα σας!

Ανώνυμος είπε...

MERDE! ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδυά της περασμένης Πέμπτης.
Είσασταν, όπως πάντα, ευθύς και αληθινός. Είχατε άμεσο λόγο και ξεκάθαρη σκέψη.
Διεξήχθει ένας πραγματικά ελεύθερος δημοκρατικός διάλογος.
Η προσπάθειά σας συνοδεύεται από στρατιά συνοδοιπόρων! Keep on walking!
Τελικά αρέσει πολύ το κόκκινο κρασί στους bloggers...

pppp1934 είπε...

ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ


“Περίλυπός εστιν η ψυχή μου έως θανάτου”.

Ως συνειδητός πολίτης, πρώην μέλος και νυν φίλος του ΠΑΣΟΚ, έσπευσα στο κοντινότερο στην κατοικία μου εκλογικό κατάστημα-Βενιζέλου και Κουντουριώτου γωνία, στον Πειραιά-για να εκπληρώσω το εκλογικό μου χρέος και να επιλέξω τον, κατά τη γνώμη μου, αξιότερο μεταξύ των τριών υποψηφίων για νέο πρόεδρο της Παράταξης.

Καθώς περίμενα υπομενετικά να έρθει η σειρά μου, άκουσα προσβλητικά σχόλια για κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με εξόργισαν, με πίκραναν και με απογοήτευσαν. Και τούτο επειδή ήταν όλα σχόλια που παραποιούσαν και διαστρέβλωναν τα πραγματικά περιστατικά, που πάνω τους, υποτίθεται πως στηρίζονταν.

Σχόλιο πρώτο. Για όλα τα κακά φταίει η “συμμορία” των τεσσάρων, δηλαδή ο κ. Σημίτης με τον κ. Αυγερινό, τον κ. Πάγκαλο και την κ. Β. Παπανδρέου. Καθώς όμως ο κ. Πάγκαλος και η κ. Β. Παπανδρέου στηρίζουν τον κ. Γ. Παπανδρέου, έπαψαν αυτομάτως να είναι μέλη της ως άνω “συμμορίας”και έτσι οι ”κακοί” μένουν δύο: Ο κ. Αυγερινός, που δήλωσε ότι στηρίζει τον κ. Βενιζέλο και ο κ. Σημίτης, που δήλωσε ουδετερότητα. Δεν τολμώ να φαντασθώ τι θα του έσουρναν αν δήλωνε ότι στηρίζει τον κ. Βενιζέλο.

Τώρα, ελάτε να δούμε μαζί την παραποίηση και διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών. Η περιπέτεια του Ωνασίου με τα πολλά παρατράγουδα οδηγούσε το ΠΑΣΟΚ σε δραματική πτώση και ανυποληψία. Οι δημοσκοπήσεις του Ιανουαρίου 1996 έδειχναν τα ποσοστά αποδοχής του να βρίσκονται στο αποκαρδιωτικό 18%. Μπροστά σαυτή την ανησυχητική κατάσταση η πρωτοβουλία των τεσσάρων πολιτικών αποδείχτηκε σωτήρια, πράγμα που σκόπιμα αποσιωπούν οι επικριτές του κ. Σημίτη. Αποσιωπούν επίσης: 1ον. Την υποψηφιότητα του κ. Σημίτη για την προεδρία στήριξε οκ. Παπανδρέου και όχι ο ”κακός”σήμερα κ. Βενιζέλος. 2ον. Εκλεκτός του κ.Σημίτη ήταν ο κ. Παπανδρέου και όχι ο κ. Βενιζέλος. 3ον. Το “δακτυλίδι” της διαδοχής-έστω και “θαμπό”- ο κ. Σημίτης το παράδωσε στον κ. Παπανδρέου και όχι στον κ. Βενιζέλο. 4ον. Αν το μοιραίο βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 ο κ. Παπανδρέου συμπλήρωνε τη δήλωσή του ότι ναι μεν θα ζητήσει επαναβεβαίωση της εντολής αλλά θεωρεί αυτονόητο πως αυτή τη φορά η εκλογή πρέπει να γίνει μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων, ώστε το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει ότι σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες και επιδιώκει μάλιστα τον ευγενή συναγωνισμό,τότε ασφαλώς και δεν θα είχε λόγο ο κ. Βενιζέλος να μεταβεί στο Ζάππειο- κίνηση για την όποίαν τόσο άδικα επικρίθηκε από τους αντιπάλους του- προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και να τονίσει ότι όντως αυτή τη φορά θα έχομε πραγματική εκλογή και όχι επανάληψη του φιάσκου του 2004. Γιαυτή του τη γενναία πρωτοβουλία αντί να δεχθεί τον έπαινο κοντεύει να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία. O TEMPORA O MORES! Και 5ον. Το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και ο κ. Σημίτης τον δέχτηκε στο γραφείο του, σε κάθε πολιτισμένη χώρα θα εθεωρείτο κάτι το φυσιολογικό και δεν θα ήταν αντικείμενο οιουδήποτε σχολίου, θετικού ή αρνητικού. Δυστυχώς μόνον στην Ελλάδα που υπήρξε το λίκνο της Δημοκρατίας ακόμη και τα αυτονόητα σχολιάζονται κατά τα συμφέροντα της συγκυρίας.

Σχόλιο δεύτερο. Ο Βσνιζέλος είναι παρανοϊκός, είναι Χίτλερ.

Σχόλιο τρίτο. Ο Φασούλας, ένας από τους πιο σεμνούς και ικανούς και σχετικά νέους και αδιάφθορους πολιτικούς της χώρας, που χάρισε τη νίκη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ξαφνικά έγινε υπάλληλος του Κόκκαλη και τούτο επειδή, ασκώντας νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα, δήλωσε ότι στηρίζει Βενιζέλο. Δεν υποψιάζονται οι άφρονες πως απαξιώνοντας τους άξιους προετοιμάζουν την επόμενη, ακόμη πιο οδυνηρή ήττα του ΠΑΣΟΚ!

Σχόλιο τέταρτο. Εμείς είμαστε Πειραιώτες. Στηρίζουμε τον Παπανδρέου. Τι δουλειά έχομε με τον Σαλονικιό. Ώστε εμείς που καταγόμαστε από τη βόρεια Ελλάδα και στηρίξαμε επανειλιμμένα τον Α. Παπανδρέου και το Σημίτη είμαστε οι ανόητοι και οι βέροι Πειραιώτες είναι οι ”μάγκες” !

Σχόλιο πέμπτο. Δεν θα πάμε με τους κλέφτες.

Σταματώ εδώ γιατί κοντεύω να περιπέσω σε βαριά κατάθλιψη.

Πριν κλείσω την παρούσα παρέμβαση μου ελάτε και πάλι να ρωτήσουμε: Είναι αυτά σχόλια που μπορούν να διατυπώνουν σύντροφοι εναντίον συντρόφων τους, παραποιώντας μάλιστα τα πραγματικά περιστατικά και να πιστεύουν αυτοί οι σύντροφοι πως εκπροσωπούν το γνήσιο και αυθεντικό ΠΑΣΟΚ; Αλήθεια, είναι αυτό επίπεδο αντιπαράθεσης; Η απάντηση ασφαλώς και πρέπει να είναι ένα ηχηρό ΟΧΙ και στις δύο περιπτώσεις. Όμως η κατρακύλα είνα απλωμένη σ΄όλη τη χώρα και γιαυτή την κατάντια υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Και αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι πρώτος και καλύτερος ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επικουρούμενος από τα πρωτοκλασάτα στελέχη που τον στηρίζουν επιδίωξαν όλοι μαζί να απαξιώσουν το μεγάλο έργο της περιόδου Σημίτη, ενός έγου του οποίου υπήρξαν συνδημιουργοί. Ακόμη με το να μην υποβάλει την παραίτησή του έστειλε στους νέους το αρνητικό μήνυμα πως η αυτοκριτική είναι μια εύκολη και ανώδυνη διαδικασία, δεν χρειάζεται να καταβάλεις κόστος όταν ζημιώνεις τα εκατομμύρια των οπαδών και φίλων του κόμματος που σου εμπιστεύθηκαν τα όνειρά τους και συ τους πρόδωσες,με ένα Mea Culpa,που άλλωστε λίγοι κατανοούν τι σημαίνει η λατινική αυτή φράση, ξεμπερδεύεις και πας παρακάτω σα να μη συνέβη τίποτε. Τέλος, εφευρίσκεις φανταστικούς εχθρούς, στο εσωτερικό του κόμματος τους βαφτίζεις “υπονομευτές” και έξω από το κόμμα τους βαφτίζεις εκδοτικά και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν να αλώσουν το ΠΑΣΟΚ και να το παραδώσουν στο Βενιζέλο που είναι ένας άλλος Καραμανλής και η χώρα δεν αντέχει και δεύτερ “δεξιό”αρχηγό. Μόνο που δε μας λέει ο κ. Παπανδρέου ποιανού τα συμφέροντα υπηρετούσαν οι σημερινοί “εχθροί” της Παράταξης όταν με αλλεπαλληλες δημοσκοπήσεις τον έφεραν μακράν πρώτον με 80% στις προτιμήσεις των οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ;

Είναι γνωστή η φράση του γάλλου στοχαστή της Αριστεράς jean Paul Sartre: ” Η κόλαση είναι οι άλλοι”.

Ένας δικός μας όμως στοχαστής, που είναι και πολύ κοντά σας μάλιστα, ο Μίμης Ανδρουλάκης, σημειώνει με έμφαση: “Πρόεδρε. μην ακούς αυτά που σου λένε οι πιστοί. Να ακούς αυτά που σου λένε οι “άπιστοι”. Αυτοί θα σου πουν την αλήθεια”.

Είναι 6.54 και δεν είναι γνωστή η βούληση των οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ. Ελπιζω και εύχομαι να κάνουν την καλύτερη επιλογή. Στις δημοκρατίες οι πολλοί νικούν κι όταν ακόμη κάνουν τις λανθασμένες επιλογές. Δυστυχώς το κόστος το πληρώνουν όλοι. Αλλά αυτή είναι η δημοκρατία . Για την ώρα ό,τι καλύτερο επινόησε η αρχαία ελληνική ιδιοφυία.

Πάντως ένα πράγμα είναι βέβαιον: ” Όποιος σπέρνει ανέμους να προετοιμάζεται να θερίσει θύελλες”.

Κώστας Ποζιάδης, συνταξιούχος δάσκαλος, πρώην μέλος και νυν φίλος. Ελπίζω ακόμη να συνεχίσω να είμαι φίλος και μετά την ανακοίνωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

www.poziadis .com e-mail pozis@otenet.gr tel.4116409

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος αναρωτήθηκε γιατί ψηφίζει ο κόσμος τον Γιώργο παρ όλο που είναι χαμένος από χέρι. Μα γιατί έχουν συνταχθεί μαζί του όλα τα ''μεγαλοστελέχη'' προσβλέποντας να γλυτώσουν την αποστρατεία, και τα οποία επιρρεάζουν μαγάλο μέρος της βάσης.
Κυριακή βράδυ και όλα δείχνουν ότι βγαίνει ό Γιώργος. Δυστυχώς θα υποστούμε τη δεξιά για πολύ καιρό ακόμα.
Βαγγέλη κοίτα μπροστά, εμείς είμαστε μαζί σου ΟΤΙ κι αν αποφασίσεις, ΟΠΩΣ κι αν πορευτείς.
Και να ξανακάνουμε την συνάντηση (το υποσχέθηκες) σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

τελικά η Π Α Τ Ρ Α την κέρδισε την Θεσ/νικη... (απάντηση σε άλλο thread)...
bye bye μπενυ..

Ανώνυμος είπε...

Kyrie venizelo,
sygharitiria gia tin xekathari niki sas.

Ανώνυμος είπε...

Kyrie venizelo,
pote tha vgeite na paradehtite tin kathari itta sas?Zappeio pali?

Ανώνυμος είπε...

Βαλανε τα χερια τους και βγαλανε τα ματια τους κυριε Βενιζελο.Δεν ειναι λογος ομως για πολυ στενοχωρια.Ο αγωνα σας ηταν τιμιος.Καλη συνεχεια και θαμαι κοντα σας.

Sofia Maria Angelara είπε...

Πολυ κρίμα....
Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Ο κόσμος τελικά είναι πολύ ηλίθιος! Νομίζω πως ντρέπομαι που ανήκω σ' αυτό το κοινωνικό σύνολο.

Ε Λ Ε Ο Σ

δεν ξέρω αν ψηφίσω τώρα ΠΑΣΟΚ ξανά...
Ειλικρινά δεν ξέρω...
Πείτε μου έναν λόγο για να το κάνω.

Ανώνυμος είπε...

Το περίεργο είναι πως ενώ είχα αποστείλει τα στοιχεία μου ως blogger στο mail σας, κε. Βενιζέλε, δεν ειδοποιήθηκα για τη συνάντηση... Μήπως έγινε ένα μικρό ξεκαθάρισμα ανάμεσα "σ' αυτούς και σ' εκείνους";

mag είπε...

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΟΣΤ- ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.
ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ) Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ ...
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ.
Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ... ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Κ.Ο.Κ...
ΕΥΧΟΜΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 900.ΟΟΟ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ (ΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕΝΑ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΕ ΣΕΝΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ
ΤΑ "ΟΧΙ" ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ
ΤΑ "ΝΑΙ" ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ Η ΣΚΕΨΗ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑΜΕ ΝΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε κ. Βενιζελο,

4 στους 10 Ελληνες σε ψηφισαν, χωρις να εχεις το ονομα, τον κομματικο μηχανισμο και το κατεστημενο στη δικη σου γωνια. εμεις εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι εσυ θα εισαι ο επομενος Προεδρος. Οι προεδροι πρεπει να κρινονται με βαση την ικανοτητα να νικησουν σε εθνικες εκλογες, συνεπως ο Γιωργακης εχει ακομα μονο μια ευκαιρια. Τωρα αρχιζει ο αγωνας. Στο μελλον θα βρεις μπροστα σου ακομα μεγαλυτερες δυσκολιες. Υπαρχουν πολλοι δελφινοι. Η αφετηρια σου, ομως, ειναι ισχυροτερη, ξεκαθαρη. εισαι ανθρωπος και πολιτικος των ξεκαθαρων θεσεων. Δεν περιμενεις να δεις που θα γυρει η πλαστιγγα για να πας εκει. Αφου εβγαλαν μεχρι και την πρωην κυρια Μαγκυ Παπανδρεου στον προεκλογικο τους αγωνα, για να συγκινησουν. Καποτε θα περασουν κι αυτα. Οι οικογενειες και οι συνειρμοι θα ξεφτισουν. Θα μεινουν μονο τα αιωνια προβληματα του κοσμακη της εργατιας, της φτωχειας, της εθνικης υποτελειας. Κοιταξε να χτισεις μια σταθερη πολιτικη βαση και να παρεις πρωτοβουλιες. Μην μπεις στην γωνια. Να μας εκφραζεις κι εμας στο ΠΑΣΟΚ που εκφραζουμε αλλη νοοτροπια. Διαφορετικα στις επομενες εκλογες θα ψηφισουμε ΚΚΕ. Να ειστε ολοι σιγουροι γι αυτο.

Καλη τυχη στον αγωνα που μολις αρχισε!

Φιλικα,

Φαιδων Μαλεσης
Μικρομεσαιος Ελληνας

Aphrodite είπε...

Υπάρχων μηχανισμός στους μέσα κι εδραιωμένη αδράνεια στους έξω. Οπότε να το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χάθηκε πλέον το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, αλλά κερδήθηκε η υπόσταση του υπολογίσιμου δέους.

Μόνο η αρχή φαντάζομαι...

Δεν θα το γείρω προς τη μία ή την άλλη πλευρά προσωπικής προτίμησης, δεν έχει σημασία. Δεν έχω σημασία εγώ. Το "δια ταύτα" που θα μείνει έχει. Κι οι οιωνοί, που αυτή τη στιγμή στο χρόνο είναι άριστοι για να γίνει σοβαρή δουλειά στο κίνημά σας, χωρίς να χρειάζεστε εμάς για μάρτυρες.

Καληνύχτα κι αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα για όλους μας.

Εχουμε και μια χώρα που περιμένει από εμάς όλους, έτσι?
;)

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη έχασες...
στο είχα πει από τον Οκτώβρη...
οι μεγάλοι άντρες κρίνοναι από τις αποφάσεις τους...
και η ιστορία σας προσπέρασε...

Sofia Maria Angelara είπε...

Ζητώ συγνώμη για τα προηγούμενα λεγόμενά μου, αλλά δικαιολογημένα πιστεύω τα είπα πάνω σε συναισθηματική φόρτιση λόγω των αποτελεσμάτων. Συγνώμη. Και φυσικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ. Αλλά με αδημονία θα περιμένω εσάς για επόμενο ουσιαστικό πρόεδρο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΥΝΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ. ΟΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗ ΗΤΑΝ...ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ. Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΘΙΣΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΤΤΑΣ ΣΕ 2, 3 ΧΡΟΝΙΑ? ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΤΤΑ? ΜΠΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ. ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΜΗΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ! ΒΡΕ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΩ. ΕΓΩ ΨΗΦΙΣΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ....

...Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ...
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΑΓΝΩΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΣΟΚ, ΛΟΥΜΠΕΝ ΛΑΪΚΑΤΖΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΘΕΣΗΘΗΡΩΝ ΜΕ ΑΚΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ ΚΑΛΑ ΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ....

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ, ΚΥΡΙΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΒΑΓΓΕΛΗ!

ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: Δ Ε Ν ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ...
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΠΛΕΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΛΗΣ ΝΙΩΘΕΙ ΜΕΙΟΝΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΦΩΤΟ, ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΕΓΓΡΑΜΜΑΤΟ...ΔΕΝ ΜΑΣ/ΜΕ/ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ...
ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ...ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ...

ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΕΔΩ ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ...

ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΓΕ ΤΟ Ν.1264/82 "..ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ..."?

ΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ 1981?

ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΥΤΟΙ ΔΕ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ...

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΛΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΣΥΝΘΕΤΟ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?

ΠΡΟΣΕΧΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ...ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΕ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΣΟΥ ΘΥΜΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΕΜΠΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ...ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΝΟΥΒΡΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΤΑ ...ΜΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΕΚΚΛΗΤΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ, ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΟΣΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙΣ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΣ....

ΜΕ ΠΙΚΡΑ, ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΣΠΥΡΟΣ Σ.ΜΗΤΣΟΥΡΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

harrygrath είπε...

Πριν την εκλογη εκανα σχολιο μετρημενο,για να μη θεωρηθει προβοκατορικο...

Τωρα λεω οτι συνεβη ο,τι καλυτερο μπορουσε ,για Βαγγελη & υποστηριχτες του. Οι Ευρωεκλογες ειναι χαμενες απο χερι,λογω αποσυσπειρωσης & χαλαρης ψηφου.

Αρα,ας τις κανει ο Γιωργος...

Η σημερινη " Γεωργειος νικη ",αντιστοιχη της " Πυρρειας ",ειναι μια πραγματικη νικη για το φτωχοπαιδο/λεβεντοπαιδο Βαγγελη,που ανεβηκε ψηλα στην εκτιμηση του κοσμου με μονο εφοδιο το πνευμα του,χωρις "ονομα","ιστορια" & διορισμενους της κλαδικης ...

Εδω ισχυει η αντιστροφη του Ρωμαικου ρητου...

" Αλλοιμονο στους νικητες "...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πειράζει κύριε Βενιζέλο,
άλλη φορά...
Πάντως ο κύριος Λεβέντης πιστεύω πως είναι πρόθυμος να σας εντάξει στο κόμμα.
Ας προσέχετε τώρα για να έχετε.
Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βγήκε κερδισμένο.
Πολύ θα ήθελα να σας διαγράψει ο Γιώργος αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι δεν.
Καλή δύναμη Βαγγελάκη

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λυπούμαι για το αποτέλεσμα. Δεν τον περίμενα τον θρίαμβο της μετριότητας. Αναρρωτιέμαι γιατί να ψηφίσει κανείς ΠΑΣΟΚ πια. Εγώ δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Έβλεπα τον ΓΑΠ που διάβαζε ακόμη και τα ευχαριστήρια που τού 'χανε γράψει (ούτε αυτά δεν μπορούσε να πει απ' έξω) και μάλιστα δεν τα διάβαζε και καλά. Ως συνήθως. Κρίμα για το ΠΑΣΟΚ που στις επόμενες εκλογές θα πάει στο 34%.

mag είπε...

ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ... ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑ... ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΦΟΒΙΚΟ ΠΑΣΟΚ...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ.
ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΗ?
ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?-ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ?
ΝΕΑ ΑΡΧΗ? ΚΑΙ
ΕΛΕΟΣ
ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ?
ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ?
ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ? Ή ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ?
ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΩ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ!
ΟΟΟΟΟΟΧΙΙΙ!
ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ(ΠΑΡ΄ΤΗ ΣΚΟΥΦΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΜΑΣ)
ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ Σ.Ε.Τ.Ε.Σ.Μ. (ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΥΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΩΡΑ -ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ- ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ, ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟ, ΤΗΝ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΤΗΝ ΑΝΝΑ, ΤΟΝ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ, ΤΟΝ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ, ΤΟΝ ΤΖΟΥΜΑΚΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ (ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ) ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ 300 ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΛΕΩΝΙΔΑ Ή ΑΥΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.
ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΖΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Α ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

ΧΩΡΙΣ ΑΝΟΥΣΙΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ...
ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΠΩΣ ΑΝΑΛΥΣΑΜΕ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ?
Α ΠΑ ΠΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ

ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ?
ΕΚΑΣΤΟΝ ΤΩΝ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΑΝΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΚΒΑΝΤΟΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ
-ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ-
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ, ΤΙΣ ΡΗΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ...
ΒΑΓΓΕΛΗ
-ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ-
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΑΛΕ ΠΑΓΟ, ΚΡΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΤΖΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΠΑΓΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ Η΄ΤΟΝ ΜΠΕΝΙΤΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΑΖΟΝΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
ΒΑΓΓΕΛΗ
-ΑΞΙΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ-
ΕΣΥ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΠΗΡΕΣ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΝ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΣΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ.
ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΗΣΥΧΗ.
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠ ΤΟ ΣΤΑΡΙ.
ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΚΕΙ.
ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΦΙΞΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΕΧΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΑΞΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ Φ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ ΜΟΝΟΣ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ,ΤΟΝ ΒΕΡΕΛΗ ΤΗΝ ΤΟΝΙΑ... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είναι το μόνο μέρος στο οποίο μπορώ να δημοσιεύσω σχετικά με την εκλογή προέδρου.
Είναι 2.00 ξημερώματα Δευτέρας και ο Βαγγέλης ήρθς δεύετρος αλλα με ένα ποσοστό που δείχνει ότι όσα κατάφερε μόνος του χωρίς καμμία "οικογενειακή πα΄ραδοση" (χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό) τον καθιστούν έναν απο τον μεγαλύτερο πολιτικό παράγοντα και μια εκπληκτική προσωπικότητα που σε άλλο τάιμινγκ θα κυβερνούσε την χώρα.Ευελπιστώ πως θα το πράξει στο μέλλον.Βαγγέλη σε στηρίζουμε , μείνε μαζί μας ως πρώτυπο και οδηγός.
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

ta silipitiria mou gia tin ita sou.

tha eisai kaluteros bakalis ap'oti arxigos

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ENA EYXARISTW GIA TON AGWNA POY EDWSES KATA OLWN AYTWN POY AYRIO THA TREXOYN SAN TA PONTIKIA ...

Ανώνυμος είπε...

Ο καραμαναλης προφανως χαιρεται με την διαμορφωθεισα πραγματικοτητα. δυστυχως οσοι ψηφισαν τον Παπ πρεπει να ντρεπονται, κατα την γνωμη μου ειναι πιο δεξιοι απο τους ιδιους τους δεξιους....και ο μητσοατακης θα χαιρεται και η ντορα και ολοι τους...εξασφαλισαν αομη αρκετα χρονια κυβερνησης...το 2009, 2010 παλι τα ιδια θα λεμε...
αρχηγε εσυ προσωρα δεν σε πηραν και τα χρονια αλλωστε, δεν θα αρχισει η στιγμη που το κομμα θα σε επιλεξει, οταν θα αντιληφθουν οτι δεν έχουν μελον...
και τοτε ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΝ δεν θα χρειαστει να θεσεις καν υποψηφιοτητα..............
ντροπή στο 60% του πασοκ, που αμφιβαλλω αν ήταν πασοκ, προφανως καραμνλικοί ήταν....που τους αρεσει το παραδοσιακο διδυμο παπ-καρ με ηττημενο τον πρωτο....

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη, παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι είσαι ο καλύτερος από όλους εκεί μέσα... Συνέχισε να παλεύεις για αυτά που πιστεύεις και πιστεύουμε και κυρίως για να κυριαρχήσει μια μέρα σε αυτόν τον τόπο η Αξιοκρατία -που μόνο εσύ ξέρεις τι σημαίνει- και να δύσει επιτέλους η οικογενειοκρατία και η πελατολογία που βασιλεύουν σήμερα... Για πόσο καιρό ακόμα θα "επιπλέουν" οι φελοί; Για πόσο καιρό ακόμα οι Έλληνες θα ψηφίζουν με βάση το όνομα και όχι με βάση την προσωπικότητα και ικανότητα στην πολιτική;
Ε.Θ. Πληροφορικός

thanasis είπε...

ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΙ?
ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΓΗ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΟ.
ΜΙΑ ΑΛΛΗ, Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Ο Ε.Β ΩΣ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ,ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ.
Μ Η Π Ω Σ ,ΛΕΩ Μ Η Π Ω Σ ΩΡΙΜΑΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ?
ΜΗΠΩΣ Ο Ε.Β ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΣΟΒΟΛΑ Η΄ΕΝΑΝ ΑΡΣΕΝΗ?
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.
ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ.

Unknown είπε...

Σύντροφε,
Συγχώρεσέ με που μου βγαίνει πίκρα και γράφω το παρακάτω παραπολιτικό:
Ά ρε Λαζόπουλε, α ρε Θέμο
για σας δουλεύει το ΠΑΣΟΚ...
Τελικά το 35% του 38% πώς μεταφράζεται σε ψήφους?

Έτσι ψηφίζουν οι ακρίτες: Δήμος Αμυνταίου - Ν.Φλώρινας
Βενιζέλος 61,7%
Παπανδρέου 34,8%

Ανώνυμος είπε...

Συνεχειστε!Εσεις και οισυνεργατες σαςεισασταν σπουδαιοι!Παρακαλω μην αλλαξετε.Η εμφανιση σας στο Ζαππειο μας κινητοποιησε και γραφτηκαμε στο ΠΑΣΟΚ ως φιλοι.Οι ευρωεκλογες πλησιαζουν....Θα θελαμε παντα να μαθαινουμε ποιοι τασσονται με εσας...Μαθαινω απο συγγενεις μου στη Θεσ/νικη συγκεκριμενα στο Καραμπουρνακι οτι ανθρωποι της εκκλησιας σας κατηγορουσαν ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη

σ' ευχαριστώ που με τις θέσεις σου και την πρωτοβουλία της κίνησης σου μου έδωσες την ευκαιρία σε έμενα φίλο του ΠΑΣΟΚ να εκφραστώ ελεύθερα και να αντιπαραθέσω τις απόψεις μου με τους συντρόφους μέσα στο ΚΙΝΗΜΑ ακόμα και λίγα λεπτά πρίν ρίξω την ψήφο μου στην κάλπη για την ανάδειξη αρχηγού.

Μια πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων κατά την ταπεινή μου γνώμη και φυσικά χωρίς να ειμαι ειδικός ... εισπράτω τα εξείς !

Οι πολίτες αυτού του τόπου δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για πραγματικά πολιτική αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου.

Στηρίζω αυτό στήν επικράτηση σου στην Βόρεια Ελλάδα που είναι ο τόπος καταγωγής σου !

οπως και την διαφορά του αποτελέσματος στην επικράτεια στο ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !!!!

Ελπίζω κάνοντας την αρχή το ΚΙΝΗΜΑ μας θεσπίζοντας νέες Δημοκρατικές αρχές και αξίες που εκφράζονται από την βάση του ,τον απλό πολίτη αυτής της χώρας, θα τον απελευθερώσει απο τις νοοτροπίες τις τοπικιστικές και θα τον απαλάξει από το δέσιμο των Ονομάτων με τα ΚΟΜΑΤΑ και θα του δώσει την δυνατότητα να εκφράζεται καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ και με κριτήρια ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ , ΗΘΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ , ΗΓΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!

Η αλλαγή νοοτροπίας πιστεύω ειναι θέμα χρόνου ! η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ !

Καλή συνέχεια .... ο αγώνας σου ειναι και δικός μου αγώνας !

Φίλος του ΠΑΣΟΚ

ΣΚΕΝΔΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

Εμείς οι απέξω κρίνουμε με αυτά που φτάνουν σ' εμάς, από τα media, από τους φίλους μας, εντός και εκτός κομματικών χαρακωμάτων. Χρησιμοποιούμε τη διαίσθησή μας και τη λογική μας για τα περαιτέρω.

Ο Γιώργος είναι ένας ήπιων τόνων πολιτικός, έχει την κληρονομιά του ονόματος, εκπέμπει μία αξιοπρέπεια, ένα αρχοντιλίκι ας πούμε, μία ευγένεια αλλά και μία μεγάλη θολούρα!!!

Προφανώς δεν είναι η πουτάνα πολιτικός που θα εκμαυλίσει, αλλά ούτε θα πατήσει επί πτωμάτων για να επιβιώσει!!!

Εσύ πέρα από το χάρισμα (στον υπερθετικό βαθμό) του συγκροτημένου λόγου, έχεις την ικανότητα να απαντάς ευθέως στα ερωτήματα που σου τίθενται, εμπνέεις (στον υπερθετικό βαθμό, λόγω και του χαρίσματος) ότι εννοείς και πιστεύεις αυτά που λές, αλλά κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν πείθεις, μέχρι τώρα, ότι θα τα κάνεις κιόλας, με οποιοδήποτε κόστος.

Οι δεξιοί προύχοντες, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε αυτό, με μία ανεπανάληπτη στρατηγική επιλογή, έβγαλαν μπροστά τον νέο και άφθαρτο (άγνωστο) Καραμανλή, τούχωσαν από δίπλα και τον ικανότατο, κατά τα άλλα, Ρουσόπουλο, ούτε ο Σημίτης πήρε μυρουδιά, ούτε ο Γιώργος ούτε κανένας άλλος κατάλαβε τι και πως έγινε, η πλέον αξιοθρήνητη διακυβέρνηση της τελευταίας 30ετίας να επανεκλεγεί θριαμβευτικά, αλλά και οριακά!!!.

Ήρθε όμως η στιγμή να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις.

Από τη μια είναι το δέλεαρ αλλά και η ευθύνη έναντι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Από την άλλη είναι ο Ευαγγελισμός (το καινούργιο, δουλεμένο ουσιαστικά, πρώτιστα, αλλά και επικοινωνιακά στην εποχή που ζούμε) που πρέπει να ανατρέψει ριζικά το παρελθόν (π.χ. γονιμοποίηση δια κρίνων).

Αλλά πρακτικά το ζήτημα ειναι η ανεύρεση και οργάνωση αυτών που θα κάνουν έργο, τα λόγια που πρέπει να συγκινήσουν τις ευρύτερες δυνατές κοινωνικές δυνάμεις, χωρίς να τις προδώσουν και πάλι!!!


Σαν βγείς στον πηγαιμό για την Ιθάκη ναύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος!!!!

Unknown είπε...

Επί δύο μήνες, περίμενα τη συνάντηση πώς και πώς. Επειδή σταμάτησα να πιστέυω πως εν τέλει θα γινόταν και έπαψα να κοιτάζω το αντίστοιχο mail που είχα δώσει για τη συνάντηση, σήμερα, 13 Νοέμβρη, έμαθα ότι τελικά αυτή έγινε.
Νιώθω απερίγραπτα που την έχασα.Δεν το πιστεύω πως την πάτησα έτσι...Να΄χάσω κάτι που από καιρό επιθυμούσα διακαώς...

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ! ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΑΠΛΗ ΣΥΝΟΝΥΜΙΑ). ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΓΕΛΩΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΩΝ. ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΟΛΟΙ (ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΗΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ) ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ "ΝΙΚΗΣΩ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΝΑΝΕ ΑΠ'ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ. ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΩ? ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΓΧΥΣΜΕΝΟΣ. ΞΕΡΩ, Ο ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΕ ΚΑΘΑΡΗ ΝΙΚΗ ΠΡΟΧΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ "ΜΠΟΡΩ Η ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?" ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

''...να ευχαριστήσω όλους όσους'';;;Σίγουρα εσείς γράφετε κ. Βενιζέλε; Διότι τέτοιο γλωσσικό λάθος...ανεπίτρεπτο!!

Ανώνυμος είπε...

''...όλους όσους..'' αντί του σωστού ''όλοι όσοι''...Σίγουρα εσείς γράφετε κ. Βενιζέλε εδώ; Διότι τέτοιο γλωσσικό ατόπημα από εσα΄ς, είναι ανεπίτρεπτο!

Ανώνυμος είπε...

Μολονότι και η δική μου θέση, πολιτικά, είναι κοντά στη θέση Βενιζέλου, η σημερινή συμμετοχή μου σχετίζεται με μια γραμματική παρατήρηση. Δύο από τους σχολιαστές θεωρούν λάθος τη σύνταξη "όλους όσους"...
Όμως τα Ελληνικά έχουν και σχήματα λόγου, που κάνουν τη γλώσσα πλουσιότερη. Και ένα απ' αυτά λέγεται σχήμα "έλξης" ή "καθ' έλξιν".
Ας μην κοντοκουρεύουμε, λοιπόν, και μερικά ίχνη που φύτρωσαν και καλό είναι να παραμένουν, στο έδαφος της παλιάς Ελληνικής.

stathis είπε...

σαν το ανέκδοτο, "δώσε της μία ακόμη ευκαιρία"

Δεδομένα:
Για να χαράξεις στρατηγική, χρειάζεσαι στόχο.
Για να βρεις τις τακτικές σου κινήσεις, χρειάζεσαι στελέχη.
Για να λειτουργήσει το σύστημα, χρειάζεσαι χρόνο, και επικοινωνία με τους κορυφαίους σου.
Για να επικοινωνήσεις, χρειάζεται ειλικρίνεια
Για την ειλικρίνεια απαιτείται ταπεινότητα και συντροφικότητα.

Τα ανωτέρω είναι ελλειμματικά στο ΠΑΣΟΚ, ο δε ΓΑΠ ούτε έχει τις ικανότητες, ούτε και το χρόνο έστω να προσπαθήσει. Ο μόνος συνδετικός κρίκος με την όποια επιτυχία τους, είναι η νομή της εξουσίας. Η στήλη το είχε προβλέψει ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, από τις 20 Σεπτέμβρη.

Άντίο ΠΑΣΟΚ.

Joanne Melaki είπε...

κ.Καθηγητή,

Δεν είναι λίγοι οι φίλοι σου που θέλαμε να σε δούμε αλλού.Μη το βάζετε
κάτι.Τίποτα δεν χάθηκε μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά σημασία έχει το
μέλλον και το μέλλον είστε εσείς.
κ.Βενιζέλο θα σας ζητούσα μια ας το πούμε χάρη.
Ο Νομάρχης Χανίων,με απόφασή του με μετακινεί από την Δ/νση Εμπορίου στην Δ/νση Μεταφορών.Η μετακίνηση μου θεωρείται ετσιθελική,θεωρούμε δυσμενώς μετακινούμενη.η Διοικητική
αυτή πράξη δεν αναφέρει αιτιολογία.
Εγώ κατέφυγα στα διοικητικά δικαστήρια,και ζήτησα ακύρωση της απόφασης,καθώς και μη εκτέλεση αυτής,η οποία μου εδόθη.Μετά από
δύο μήνες κάνει ορθή επανάληψη της προηγουμένης απόφασης και αναφέρει αιτιολογία[υπηρεσιακές ανάγκες]και συγχρόνως, που στέλνει έγγραφο,και με διατάζει άμεση εφαρμογή αυτής γιατί η μη τήρηση αυτής θα υποστώ πειθαρχική δίωξη.

Θάθελα αν είναι δυνατόν αν δεν το
ξέρετε εσείς ρωτήσετε κάποιον συνάδελφό σας καθηγητή Διοικητικού Δικαίου,για να έχουμε μια γνωμοδότηση, εάν η ορθή επανάληψη θεωρείται δεύτερη διοικητική πράξη,διότι παρά τις διατάξεις του άρθρου 66 του υπαλληλικού Κώδικα έχω αδικηθεί από τον Νομάρχη και αυτή η γνωμοδότηση θα χρειαστεί στα διοικητικά δικαστήρια,για την εκδίκαση της υπόθεσης μου ,και επιτέλους να δικαιωθώ.

Unknown είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΣΤΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008?

ShareThis