Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

Σχετικά με τους εκκρεμείς διαγωνισμούς για την επιλογή και κατάταξη επαγγελματιών οπλιτών

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σήμερα σχετικά με τους εκκρεμείς διαγωνισμούς για την επιλογή και κατάταξη επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ) δήλωσε τα εξής:

" Ήδη από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, έδωσα εντολή στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τη Διεύθυνση Στρατολογικού να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες που αφορούν διαγωνισμούς επιλογής και κατάταξης ΕΠΟΠ, τόσο στον Στρατό, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιό της, όσο και στο Ναυτικό και την Αεροπορία, όπου η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιό της.

Με ρύθμιση που θα εισαχθεί στην Βουλή το ταχύτερο δυνατόν, θα καταργείται η παράμετρος της συνέντευξης που αφήνει περιθώρια διακριτικής ευχέρειας, καθώς αυτή εφαρμόζεται στην πράξη χωρίς τις εγγυήσεις που επιβάλει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα απομείνουν συνεπώς μόνον κριτήρια αντικειμενικά που περιβάλλονται από εγγυήσεις απόλυτης διαφάνειας και με βάση τα κριτήρια αυτά θα συνεχιστούν οι σχετικές διαδικασίες."

1 σχόλιο:

GIANNI-S είπε...

Σωστη αποφαση.Ο χωροs των ΕΔ πρεπεινα αποκαστησει την χαμενη αξιακρατια

ShareThis