Τρίτη, Ιουλίου 01, 2008

Για την υπόθεση Siemens και την απόφαση του Εισαγγελέα...

Εάν αρκούσε η διαπίστωση της τέλεσης κάποιου εγκλήματος για να ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση και να ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού. Όταν συνεπώς μία προκαταρκτική εξέταση κινείται άλλοτε με επιταχύνσεις και άλλοτε με επιβραδύνσεις, άλλοτε εις βάθος και άλλοτε στην επιφάνεια των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να μολύνεται μέσα από επιλεκτικές και ετεροβαρείς διαρροές ο δημόσιος βίος και να απλώνεται ένα τεκμήριο ενοχής όλου του πολιτικού συστήματος, υπάρχει πρόβλημα δικαιοσύνης.
Αυτό δεν αποτελεί ευθύνη ενός Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αλλά της ηγεσίας της δικαιοσύνης που δεν άσκησε τις δικονομικές της δυνατότητες. Κυρίως όμως συνιστά ευθύνη του ίδιου του Πρωθυπουργού που αρνήθηκε πεισματικά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, δηλαδή ενός θεσμού που παρά τα προβλήματα του, θα επέτρεπε την γρήγορη ανάδειξη της αλήθειας με την ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Αν η δικαιοσύνη είναι εκτεθειμένη μία φορά, η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη δύο και για την άρνηση της να συσταθεί εξεταστική επιτροπή και για την μικροκομματική και μυωπική αφέλεια της να νομίζει ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ επειδή αυτό αντιδρά στις φήμες με μεγαλύτερη ταχύτητα και ευαισθησία απ΄ ότι η Νέα Δημοκρατία που υποδύεται την αδιάφορη, ενώ είναι απλώς φοβισμένη.

93 σχόλια:

monahikoslikos είπε...

Η Δικαιοσύνη είναι σαν το φίδι:
"δαγκώνει τους ξυπόλυτους" λέει μια Αφρικάνικη παροιμία, στην περίπτωσή μας ξυπόλητοι (στ΄ αγκάθια) βρέθηκαν οι πολιτικοί αντίπαλοι.
Ποιοι όμως εξόπλισαν τη δικαιοσύνη με τόσες δυνατότητες.
Για θυμήσου, για θυμήσου τους τρομονόμους για να μην επεκταθώ στο ότι όλοι σας τη θέλατε θεραπενίδα...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Θα ήθελα να μου πείτε πώς πρέπει να αισθανόμαστε εμείς για ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα, όταν βλέπουμε να υποτιμούν την νοημοσύνη μας με τέτοιο τρόπο;

Πώς πρέπει να αισθανόμαστε όταν βλέπουμε τέτοιο ψέμα και τέτοια συγκάλυψη από ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα και την 'δικαιοσύνη'; Ο κόσμος πραγματικά πεινάει, τιμωρείται για ασήμαντα πράγματα απο την 'δικαιοσύνη', βασανίζεται, δουλεύει μέρα-νύχτα για το τίποτα και οι πολιτικοί απολαμβάνουν ως άρχοντες μιας πλούσιας χώρας (εντάξει υπάρχουνε και έντιμοι-ος). Μα καλά που ζούνε;

Τί πρέπει να κάνουμε ως πολίτες όταν βλέπουμε την χώρα μας να έχει καταντήσει σε αυτή την κατάσταση;

Είμαστε ο περίγελος όλης της ευρώπης, τσακωνόμαστε για ασήμαντα πράγματα, ενώ σύντομα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Απορώ έτσι ήτανε οι Αρχαίοι Ελλήνες που μαθαινα στο σχολείο; Πώς έχουμε καταντήσει πλεόν; Και αυτό ψέμα μάλλον.

Αξίζει πλέον να μείνουμε εδώ ή είναι μήπως καλύτερα να επιβεβαιώσουμε το δημοσίευμα των Financial Times του Λονδίνου περί μαζικής μετανάστευσης;

Αληθινά αισθάνομαι μεγάλη αηδία, και θα ήθελα να τιμωρηθούν όλοι με όποιο όσο πιο σκληρά γίνεται. Μάκάρι να τους βρει μεγάλο κακό.

Δεν πιστεύω πια σε ήρωες.

Σας βαρέθηκα όλους. Καθίστε στην Ελλάδα να καταστρέψτε ότι έχει απομείνει, εγώ φεύγω. Οι F.T. είχαν δίκιο.

e-Lawyer είπε...

Tι εννοείτε "δικονομικές δυνατότητες" του υπουργού Δικαιοσύνης; Σε ποιες "δυνατοτητες" αναφέρεστε και ως πότε επιτέλους χρειάζεται να βάζει το χεράκι της η μια συνταγματική λειτουργία στα χωράφια της άλλης συνταγματικής λειτουργίας, πέραν από το πλαίσιο διασταύρωσής τους που προβλέπεται από τον θεμελιώδη νόμο;

ΑΓΙΟΣ είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Να μου επιτρέψετε και πάλι να εντοπίσω και να εκθειάσω τον μεστό πολιτικό σας λόγο. Εντοπίσατε την ουσία του προβλήματος, το οποίο ταλανίζει τις τελευταίες βδομάδες τον δημόσιο - πολιτικό βίο της χώρας. Το θέμα δεν είναι του ΠΑΣΟΚ, όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Το θέμα αφορά στην αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του και εξ αυτού εμπλέκει και το κυβερνόν κόμμα. Αναπόδραστα. Η ουσία του προβλήματος δεν είναι μια νομικίστικη διαδικασία και δεν μπορεί να εξαντληθεί ούτε στην εισαγγελεία, ούτε σε μια δικαστική αίθουσα. Το σκάνδαλο Simens είναι μια πολιτική υπόθεση, η οποία δεικνύει αφενός τη ανικανότητα της κυβέρνησης να πλήξει τη διαφθορά και αφετέρου την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή, προφανώς γιατί έχει κάτι να κρύψει. Είναι γνωστό ότι το Μαξίμου έχει καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από πολιτικούς, οι οποίοι είναι ανίκανοι να αναλάβουν το όποιο πολιτικό κόστος, για να μπορέσουν επιτέλους να κλείσουν επωφελώς για τον Έλληνα πολίτη τα κορυφαία ζητήματα, που τον απασχολούν. Να μας πει λοιπόν ο κ. Ρουσόπουλος: φοβάται κάτι το Μαξίμου και δεν προχωρεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Γιατί η κυβέρνηση, κ. Ρουσόπουλε, κινείται στη λογική της συγκάλυψης; Ποιος είναι ο υπουργός, του οποίου τα έξοδα ταξιδίου θα κάλυπτε η Simens;

αστυάνακτας είπε...

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σας ξέρουμε και σας καταλαβαίνουμε.Καταλαβαίνω τη δύσκολη θέση σας. Αυτό είναι το χειρότερο για σας.Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ζήσαμε στο πετσί μας την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων.Έτσι δεν έχετε δικαιολογία!!!
μετά τιμής κάποτε υφιστάμενός σας, επομένως ξέρω την πολιτική σας, επομενως...

ΗarryTsopanos είπε...

Αυτο το πραγμα καθε φορα εσεις νακατηγορειτε την Κυβερνηση και η κυβερνηση εσας εννοω το Πασοκ δεν το καταλαβαινω.
Ποιοι τελικα εφτιαξαν αυτους τους νομους?Ποιοι νομοθετουν με τετοιο απαραδεκτο τροπο?Δεν ηξερε κανεις στο Πασοκ για τον Τσουκατο?Με τι χρηματα κανατε τοσα εξοδα σαν κομμα προεκλογικα δεν αναρωτηθηκε κενεις?
Με εκπλησει περισσοτερο η υποστηρηξη σας στον Σημιτη ο οποιος κατεστρεψε καθε εννοια της ιδεας σοσιαλιστικο κομμα απο την αρχη της πρωθυπουργιας του.Για ποιο λογο λετε οι μελλοντικες γεννιες θα τον θυμουνται?
Για κανεναν σας απαντω ηταν ενα απολυτο μηδενικο και χαραξε την πορεια οσων γινονται σημερα.
Σας ενοχλει τωρα η δικαιοσυνη και οτι δεν κανει οτι πρεπει για να αποδειξει τι εγινε με την Ζημενς.
Και ποτε εκανε Κυριε Βενιζελε κατι?
Μονο οποτε συμφερει εσας(Πασοκ)η την Νεα Δημοκρατια τοτε κανει κατι η δικαιοσυνη.
Σας το εχω γραψει και παλαιοτερα,ειναι κριμα που οι συγχρονοι Ελληνες δεν τιμωρουν τους αρχοντες τους οπως οι αρχαιοι.
Με θανατο.
Εχετε καταστρεψει την χωρα ολοι σας.

mgpolitis είπε...

Μήπως σας θυμίζει λίγο η κατάσταση τα γεγονότα με την επιχείρηση "καθαρά χέρια" που οδήγησε στο ξήλωμα της πολιτικής τάξης και στη δημιουργία νέων παρατάξεων? Ελπίζω πραγματικά να διαλυθούν και τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί δεν έχουν τίποτα πια να προσφέρουν από την γραφειοκρατία τους.
Επίσης για να έχει νόημα το blog, απαντάμε και σε κανένα σχόλιο που και που, έστω και συγκεντρωτικά.

evenizelos είπε...

e-Lawyer

Η ηγεσία της Δικαιοσύνης στην οποία αναφέρθηκα δεν είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά τα δικαστικά και εισαγγελικά όργανα που κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας μπορούν να παρακολουθούν μία προκαταρκτική εξέταση και να επιταχύνουν την ποινική προδικασία συνολικά μέσω της κύριας ανάκρισης που διενεργεί τακτικός ανακριτής ή εφέτης - ειδικός ανακριτής.

Ανώνυμος είπε...

Corruption charges...corruption?
-Corruption is government intrusion into market efficiencies in the form of regulation. That's Milton Friedman. He got a goddamn Nobel Prize. We have laws against it precisely so we can get away with it.
-Corruption is our protection.
-Corruption keeps us safe and warm.
-Corruption is why you and I are prancing around in here instead of fighting over scraps of meat out in the street.
-Corruption...is why we win.?

SYRIANA movie
chapter 24

Ανώνυμος είπε...

Μην στεναχωριέσαι Ευάγγελε. Όλοι οι διεφθαρμένοι κρατικοί και κομματικοί "λειτουργοί" θα με βρουν μπροστά τους. Θα είμαι πολύ σκληρός...

Η ώρα που θα κυβερνήσω επιτέλους φθάνει...

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Επίτρεψέ μου να επισημάνω, με όλο τον γνωστό σε εσένα σεβασμό μου προς το πρόσωπό σου (αφού κατά την γνώμη μου είσαι εκ των κορυφαίων νομικών μας, εκτός από κορυφαίος πολιτικός) ότι το υπόψη σχόλιό σου υπαγορεύθηκε από πολιτική σκοπιμότητα και μάλιστα όχι τόσο επαινετή, κατά την γνώμη μου. Το άρθρο 43 παρ.1 ΚΠΔ, όπως παγίως ερμηνεύεται απο την νομολογία (δες π.χ. τις αναλυτικές 203/2007 Πλημμ.Χαλκ. και 177/2006 Πλημμ.Ρόδου) είναι σαφές στην διατύπωση και την τελολογία του. Η προκαταρκτική εξέταση συνιστά μορφή προανάκρισης και περατούται εφόσον προκύψουν και συγκεντρωθούν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης και όχι απλώς όταν θεμελιωθούν ορισμένες αόριστες ή και ορισμένες υπόνοιες για συγκεκριμένο πρόσωπο. Με την λογική ότι αρκεί για την άσκηση ποινικής διώξεως η θεμελίωση απλών υπονοιών κατά συγκεκριμένου προσώπου θα έπρεπε για το ίδιο αδίκημα, όταν σ'αυτό εμπλέκονται περισσότεροι ύποπτοι, να διατάσσονται και να διεξάγονται τόσες προκαταρκτικές εξετάσεις, όσες και οι φερόμενοι ως ύποπτοι! Εξάλλου, το πέρας της προανάκρισης δεν σημαίνει περάτωση της υποθέσεως, όπως εντελώς φαιδρά και προς απόδειξη της διαρκούς δημαγωγικής του διαθέσεως ισχυρίσθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Στο θέμα της συστάσεως Εξεταστικής Επιτροπής, ενδιαφέρον θα είχε να μας εκθέσεις, ως ο κορυφαίος δημοσιολόγος μας, σε ποιές ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες ισχύει ο θεσμός, με ποιες προϋποθέσεις, ποια είναι η συνάρτησή του με την δικαστική έρευνα (αν εξελίσσονται π.χ. παράλληλα ή η μία σταματά και αναμένει τα αποτελέσματα της άλλης) και τέλος, αν η ειδική ανακριτική μεταχείριση των πολιτικών προσώπων είναι συμβατή με την ΕΣΔΑ, το Σύνταγμά μας και την Συνθήκη της Ε.Ε. Τέλος, ως έμπειρος πολιτικός καλείσαι να ανατρέξεις στο παρελθόν και να επισημάνεις αν κάποια εξεταστική επιτροπή για αδικήματα πολιτικών κατέληξε σε συγκεκριμένα ανακριτικώς αξιοποιήσιμα πορίσματα και ποια (με εξαίρεση νομίζω το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου όμως τα στοιχεία κρίθηκαν ανεπαρκή και αθεμελίωτη εν τέλει η κατηγορία). Πολύ ενδιαφέρον θα είχε έτσι να ενημερωθούμε (διότι ο καθεστωτικός τύπος έθαψε το σχετικό θέμα) τι απέγινε με την εξεταστική επιτροπή που συστήθηκε για να διερευνήσει την ευθύνη των κ.Τσοχατζόπουλου και Παπαντωνίου για την προμήθεια αμυντικού υλικού...
Με πολλή εκτίμηση,
ΓΝΙ

Ανώνυμος είπε...

Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ.Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΔΙΟΓΚΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΙΑΠΗ ΘΥΜΙΣΕ ΚΟΡΩΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 80.Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕ ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ (ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ).ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ SIMENS ΟΛΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ Η ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ.
ΦΙΛΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ

ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗΣ είπε...

Aγαπητέ κ Βενιζέλο,

αδυνατώ να κατανοήσω την ανεξήγητη σιωπή τόσο εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ όσο και εκ μέρους σας προσωπικά, αναφορικά με το θέμα της κοινής αεροναυτικής άσκησης με το Ισρταήλ που αποκαλύφθηκε απο γνωστή Αμερικανική εφημερίδα (όχι τυχαία) και εικάζεται οτι πρόκειται για πρόβα επίθεσης στο Ιράν.

Δεδομένου οτι οι σχέσεις μας με το Ιράν ήταν πάντα αγαστές, οτι οι σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο γενικότερα ήταν πάντα ιδιαίτερα καλές,(με θετικά παοτελέσματα στο κυπριακό και σε άλλα εθνικά θέματα) όπως και το οτι σε περίπτωση που η επίθεση που αναμένεται στο Ιράν θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο στο σύνολό του, μέχρις του σημείου να δεχτούμε ακόμα και τρομοκρταικές επιθέσεις, νομίζω οτι το λιγώτερο που θα περιμενε κανείς απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστω και υπο την συγκεκριμένη τουλάχιστον ανίκανη ηγεσία -για να μη πω τίποτα βαρύτερο και παρεξηγηθώ- αλλά και προσωπικά απο στελέχη του δικού σας βεληνεκούς, θα ήταν να ρωτήσετε την κυβέρνηση:

α) με βάση ποιό ή ποιά ανταλλάγματα προχώρησαν στη συμφωνία
β)τι μέτρα έλαβαν για να μην αποκαλυφθεί
γ) ποιό ήταν το plan b σε περίπτωση που γινόταν κάτι τέτοιο ( τι ρωτάω τώρα...)
δ) δεν νομίζετε οτι για τέτοιες καίριες αποφάσεις που επηρεάζουν τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας θα έπρεπε να αποφασίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο?
ε) ποιός θα φέρει την ευθύνη αν αύριο σκάσει μια βόμβα στο μετρό ως αντίποινα όπως πρόσφατα στη Μαδρίτη και το Λονδίνο?

Τέλος, αν μου επιτρέπετε και μια μικρή ανάλυση, η περίοδος που διανύουμε απο γεωπολιτικής άποψεως εμφανίζει μεγάλες ομοιότητες με την περίοδο Μαρκεζίνη του Οκτωβρίου 1973. Υπενθυμίζω οτι τότε, ο δοτός πρωθυπουργός Μαρκεζίνης, διορισθείς απο τον Παπαδόπουλο με σκοπό την "πολιτικοποίηση" του καθεστώτος, αρνήθηκε να προσφέρει τις βάσεις της Κρήτης προς βοήθεια του Ισραήλ στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ, με αποτέλεσμα να τον ανατρέψουν σε λιγώτερο απο ένα μήνα. Σήμερα, με τις κινήσεις Κραμανλή στα ενεργειακά (αγωγός Μπουργκάς -Αλεανδρούπολης, αγωγός φυσικού αερίου Trans Addriatic Pipeline(ΤΑΡ) του ελβετο-νορβηγικού κοσόρτσιουμ EGL και Statoil Hydro), δύο καθαρά αντίθετοι στα αμερικανικά συμφέροντα αγωγοί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και η διαφοροποίηση τω προμηθειών των ενόπλων μας δυνάμεων με άρματα Ρωσικής προέλευσης αλλά και Γαλλικής προέλευσης υλικού μετά την επίσκεψη Σαρκοζύ, είναι απίθανο να μείνιουν χωρίς απάντηση. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα κινηθούν τα άρματα κάποιου σύχρονου ...Ιωανίδη! Υπάρχουν πιο κομψοί τρόποι να απομακρυνθεί απο μόνος του ένας πρωθυπουργός υπέρ ενός υπουργού του, πχ των εξωτερικών που συνύθως είναι καλό παιδί και εκτελεί με επιμέλεια τις εντολές... όρα έξοδο Σημήτη προς όφελος του σημερινού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.
Θα ήθελα το σχόλιό σας.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Βαμπίρ και κανίβαλοι

Στην εταιρία μου τρέχουν πολλά μια θολή τρελή κατάσταση , από ιδέες και παλιά μυαλά σαν μια καταιγίδα χωρίς προορισμό .Η καινούργια διοικήσει προσπαθεί να νιώσει την δίκια της σκέψη σε ένα χώρο που δεν ξερή αληθινά τη άρωμα έχει .Μου θυμίζει αυτό που έλεγαν παλιά ..........αλαχτετα όλα για να γυνή το θαύμα μιας άλλης εποχής .Μα η ανακυκλώσει είναι σίγουρη σε αυτήν την χώρα ..........ΚΑΘΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ .............τη νέα πνοή θα έχει όταν η ίδια σκέψη και κουλτούρα χάνετε σε μια άλλη εταιρία .Αλήθεια νέοι άνθρωποι δεν υπάρχουν μονάχα παλιά μοντέλα διακυβερνήσεις είναι γέλιο τελικά .

Βαμπίρ και κανίβαλοι

Αυτή που την πληρώνουν πάντα δεν είναι η γραβάτες αλλά η παραγωγικοί δύναμη μιας εταιρίας , σε όλα τα κομμάτια της τη κατάντια αλήθεια .
Σίγουρα όταν κάθεσαι και κάνης ένα πλάνο σε έναν υπολογισθεί γραφής η σκέφτεσαι πως θέλεις , να δούλεψη ένα υποτυπώδες σύστημα διοικήσεις .
Μια γενιά που σίγουρα η δύναμη της κάθε εξουσίας στα μικρά κομμάτια της εξουσίας , έχει άρωμα περίεργο είναι σαν κατή που σε κάνη να φοράς μια στολή χωρίς ωμός να την βλέπουν η γύρο σου η Απλή θνητή μόνο η καμπούρα του απλού ανθρώπου σε μια εταιρία .

Μπω νους
Αμάξια
Χλιδή
Εξουσία

Στελέχη δύσκολο κομμάτι να ψυχολογήσεις έναν άνθρωπο ............έναν με στολή ξερής πως θα παίξεις μαζί του έχει άρωμα εξουσίας αίνο μια αθέατη γραβάτα είναι πιο επικίνδυνοι από την ίδια την εξουσία .
Όταν μειώνουν τα υποτιθέμενα έξοδα έχουμε
Απολύεις ..........εργάτες
Αλήθεια κόβουν τα δικά τους κρυφά η φανερά προνομία .

Βαμπίρ και κανίβαλοι
Και στην μέση ο ΑΓΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΣ .........?
Που σίγουρα είναι η αθώα πλευρά της ζωής μας και η πιο αγνή σε σχέση με την δικιά τους ....ζωή και σκέψη ..........?

Pigkouinos………….?
Να σέβεσαι αυτό που φαίνεται και να αποφεύγεις αυτό που έχει άρωμα αξιοπρέπειας σε σκιά ..σκέψης και ζωής ...........?
Στελέχη...........
γράψε μας τελικά τη άρωμα έχει ένα στέλεχος σήμερα με μια στολή άθεα του στρατηγού ..............

Ανώνυμος είπε...

Η γενιά τον λύκων στα βουνά ******?

Στα βουνά στα Άγραφα γεννιέται η καρδιά μου
Σαν λυκόπουλο μικρό που ζει στην μοναξιά του
Από λύκαινα κυρά που ζει μέσα
Στην μύρα για μια ζωή γεμάτης
Με τα κρύα

Η λύκαινα
Που κοίταξε τον ουρανό να τρέχει
Και μια ψιχάλα από βροχή
Να πέφτει και να μαρτυρεί
Την μύρα στα βουνά της
Που γέμισαν από κυνηγούς που τρων
Τα σωθικά τους
Από απληστία στην ζωή
Και χόμπι για το πεπρωμένο
Για την γενιά που χάνετε και έρχεται το τέλος


Η κυνηγοί
Που έφεραν σκυλιά αμολημένα
Αίνο όταν τα έχουν στην πόλη τους
Τα έχουν φυλακισμένα
Και όταν χορτάσουν την χαρά πως έχουν
Κατάκτηση τα σκυλιά αμολάν
Και χάνονται στην φύση
Και αίνο γίνονται αρπακτικά σαν θέλουν να επιβιώσουν
Και η βοσκή όταν μιλά λένε για μια εικόνα
Που έφεραν η κυνηγοί σε όλοι αυτήν την χώρα

η λύκαινα
που κυνηγά για να επιβίωση
έχει κομμάτια στην ζωή που αλί έχουν πληγώσει
με μια μαγκιά πως τα βουνά ανήκουν στους λεβέντες
και όχι μόνο την ζωή που έπλασε η μύρα
η κυνηγοί μαζεύονται για μια φιλανθρωπία
και αμολάν κατή πούλια
και ύστερα μια καταιγίδα από φισέκια
που χιμούν να αρπάξουνε την λεία
που λευτέρωσαν στα βουνά και γίνανε
λατρεία στην παραζάλη της χαράς
που έχουν για το τέλος
για αυτά που αμολάν ξανά για να έχουνε
να παίζουν ............/


η λύκαινα
κοιτά ψιλά και βγάζει έναν πόνο
πως η γενιά θα χαθεί και θα έρθει ο πόνος
σε κατή που γεννήθηκε και χάθηκε στον χρόνο


Υ.Σ
Στο χωριό μου κατή λάτρης του κυνηγίου ξέχασαν τα σκυλιά τους ..............ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ .....?
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΡΗΜΑΞΑΝ τα ζώα .
Το ερώτημα είναι γιατί δεν τους ταράζουν στην μηνύσει και στην αποζημίωση όλους αυτούς τους κύριους ................ΑΡΑΓΕ .
Και η αστυνομία τη κάνη άραγε .
Παλιά έστηναν καρτέρι για τους λύκους που γεννήθηκαν και χάθηκαν σε αυτά τα βουνά αίνο σε αυτούς ..............ΞΕΧΑΣΑ ΑΥΤΗ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ...............έχουν το δίκιο με τον πολιτισμό αίνο η λύκοι με την επιβίωση .

..............η ελεύθερη δημοκρατία της ελεύθερης χούντας μας .

Ρε ύπαρχοι και φιλοτιμώ που δυστυχώς έχει χαθεί εδώ και πολλά χρόνια ...........ευτυχώς τα πεδία σας θα νιώσουν ότι και η λύκοι στην ζωή που εσείς χτίσατε ...........ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ .............?

Ο αγράμματος

Ανώνυμος είπε...

ειδατε πως τα κρατικα καναλια παιζουν πολυ ΚΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

Εγω να κανετε ενα καινουριο κινημα με ανθρωπους που θελουν να προκοψει ο τοπος. Καραγκιοζηδες ειναι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αυτη τη στιγμη. Η ΝΔ απλα κλεβει απροκαλυπτα τον κοσμο και μετα στα πλαισια αμερικανικου στυλ παραπληροφορησης βγαινει στα media και λεει ενα καρο ψεματα του τυπου "εμεις φεραμε την υποθεση τον ομολογων στη δικαιοσυνη" κτλ. Δηλαδη εγω που δεν ειμαι συνταξιουχος στενομυαλος και καταλαβαινω τι γινετε θελω να μπω με τανκς μεσα στη βουλη και να τους ισοπεδωσω οχι μονο αυτους της ΝΔ αλλα και πολλους απο το ΠΑΣΟΚ που κανονικα θα επρεπε να τους ειχε καψει ο Θεος π.χ. Διαμαντοπουλου, σιγα σοσιαλιστρια diva που μιλας σαν τον Πρεκα δηλαδη ειναι δυνατον να βγαινει και στα καναλια...Πρεπει να γινει κατι σε αυτη τη χωρα, κατι δραστικο...ολα τα αλλα ειναι λιγα που ολοι σας λετε. Ουτε ενας ακομα δε βγηκε να βελτιωση την καθημερινη ζωη του πολιτη...

DimitrizZzZz είπε...

Καλά μας έπεισες. Εδώ πέρα αποδείχτηκε οτι πήρε το ΠΑΣΟΚ εκατομμύρια ευρο, μαύρα αδήλωτα.
Και μην πείτε "έλα μωρέ όλοι τα κάνουν αυτά" εμένα με νοιάζουν αυτά που έχουν αποδειχθεί, από ομολογίες των ίδιων των στελεχών.
Σε μία σοβαρή χώρα θα ήταν προφυλακισμένοι οι εμπλεκόμενοι δηλαδή ο τσουκάτος οι ταμίες και όσοι άλλοι έλαβαν γνώση.
¨Ομως τα ΜΜΕ ασχολούνται με το αν νοίκιασε αμάξι ο Λιάπης να πάει από Φρανκφούρτη Λυψία.
και όχι μόνο αυτά, αλλά απειλείται και τους δικαστές έμμεσα και άμεσα.
Η απόλυτη κατάντια του πολιτικού κόσμου ενσαρκώνεται από το ΠΑΣΟΚ.

e-Lawyer είπε...

Ευχαριστώ για την διευκρίνιση ότι με τον όρο "ηγεσία της Δικαιοσύνης" εννοείτε κάποιους εισαγγελείς με εποπτικό ρόλο. Συνήθως ως "ηγεσία της Δικαιοσύνης" αναφέρονται κάποιοι στους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων ή τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο,
αγαπητοί φίλοι

Για μένα, η αποκάλυψη της υπόθεσης siemens χτυπάει "φλέβα χρυσού".

Αποκαλύπτει τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Θεωρώ ότι μόνο ένα μέρος των χρημάτων, που διοχέτευσε η siemens στα κόμματα και τους πολιτικούς, αποκαλύφθηκε.
Και η siemens είναι μόνο μια περίπτωση.
Πόσες άλλες επιχειρήσεις είναι που χρηματοδοτούν κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς σε εθνικό και τοπικό επίπεδο;
Κακά τα ψέματα: τα συνολικά χρήματα που διαθέτουν (αρκετά) κόμματα και (αρκετοί) πολιτικοί είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που διαθέτουν μέσω διαφανών διαδικασιών...

Την διαφορά χρεώνουν (πολιτικοί και επιχειρηματίες) στον... απλό πολίτη, στον καταναλωτή, στο περιβάλλον, στο ελληνικό δημόσιο και άρα πάλι στον πολίτη...

Δηλαδή σε μας που "κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου"
(ευτυχώς όμως τα γκάλοπ αναδεικνύουν εκτεταμένη αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος)

Ανώνυμος είπε...

Πιάνω τον τελευταίο καιρό τον εαυτό μου, να μην έχει λόγια να πει για τον απόπατο των καιρών στον οποίο κολυμπάμε, που αλίμονο χειροτερεύει...
Το γέλιο δε, είναι ότι μπορεί φυσικά να φταίει και ο λαός για την κατάσταση, αλλά οι εμπνευστές της είναι στον αφρό...
Με τον πιο ευγενικό τρόπο, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ...
Δεν μπορώ να αποφασίσω ποια θα επιθυμούσα να είναι η τιμωρία σας...Να σας φασκελώσω απλά ως γνήσια νεοελληνίδα? Να σας δώσω να πιείτε κώνιο ως γνήσια αρχαιοελληνίδα? Ή να σας βάλω να ζήσετε την καθημερινότητά μου? 'Αντε να σας δω...Σωτήρες όλοι σας!

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά σας ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν το μήνυμά μου φανεί αγενές...αλλά προσωπικά θα το χαρακτήριζα αγανακτησμένο...Αγαπητέ κ. Βενιζέλο, μην κριτικάρετε ούτε τη δικαιοσύνη, ούτε την κυβέρνηση. Ας μην κρυβόμαστε, όποιο κόμμα και αν ήταν στην εξουσία μάλλον το ίδιο θα έκανε ή κάτι παρόμοιο θα έκανε. Δυστυχώς όλοι έχετε τους τρόπους να καλύπτεστε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και δεν είναι η Siemens, ας μην γελιόμαστε! Γενικώς γίνεται το έλα να δεις...και δέκα εκατομύρια πολίτες να μην πιστεύουν στα μάτια τους! Αν μπορούσατε να μπείτε όλοι σας για λίγο στη θέση μας! Αλλά πιστέψτε με, δεν σας καίγεται καρφί! Στην κοσμάρα σας! Στη Βουλή κατοικοεδρεύουν 300 εξωγήινοι! Ποιανού ευθύνη είναι, γιατί είναι, γιατί δεν είναι του αλλουνού, ποιος υπέγραψε ποιο χαρτί, σε ποια θέση ήταν, πότε ήταν...Έλεος! Εκτεθειμένοι είστε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου! Κάθεστε όλοι σε αυτά τα έδρανα πάνω από 20 χρόνια, τι είκοσι δηλαδή...και βάλε! Δεν βαρεθήκατε τους εαυτούς σας να λέτε τα ίδια και τα ίδια! Γεράσατε και μαζί σας γέρασε και το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα (και μιλώ για όλους)! Πόσο πολύ λυπάμαι που γράφω αυτές τις γραμμές! Τέλος, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για το γραπτό του κ. george a. papandreou. Φράσεις του στυλ "μη στεναχωριέσαι" κατ' εμέ είναι λιγάκι αφελείς και δεν ταιριάζουν σε δήλωση προέδρου, όσο φιλική ή άτυπη είναι! Τι θα πει "μη στεναχωριέται?" Έσπασε το παιχνιδάκι του? Και άλλωστε εσείς στεναχωρηθειτε όσο θέλετε, χτυπηθείτε από τη στεναχώρια σας, πηδήξτε από τα μπαλκόνια σας έτσι που τα κάνατε! Εμείς τι φταίμε να στεναχωριόμαστε? Και γενικώς κ. geοrge a. papandreou το μήνυμά σας, με καθησύχασε και φαντάζομαι όλους τους αναγνώστες, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό! Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας!

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη καλησπέρα,

λάθη έγιναν και το γνωρίζεις καλύτερα απ' όλους! Λάθη όμως, κάνουν όσοι δουλεύουν. Ξαφνικά, η Δεξιά που διεκδικούσε το "αλάθητο" λόγω της γενικής απραγείας, αχρηστίας και απροθυμίας της να κάνει το οτιδήποτε, αντί για λάθη, προχώρησε σε τραγικά εκγλήματα.

Το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ακόμη έτοιμο να κεφαλαιοποιήσει τη δυσαρέσκεια του ελληνικού λαού. Επιπλέον, το αστείο είναι πως, ο Georgης, αντί να κάτσει να συμβιβάσει τα πράγματα μέσα στο Κόμμα, παίζει το παιχνιδάκι της Δεξιάς, ξορκίζοντας το "κακό" ΠΑΣΟΚ (βλ. αποπομπή Σημίτη).

Και μετά απ' αυτά, σε ρωτώ Βαγγέλη: γιατί έχεις κάνει διακριτικά πίσω; Προσωπικά, σε πίστεψα. Δεν είχα μπει ποτέ στη διαδικασία να οργανωθώ ή να ενταχθώ στο ΠΑΣΟΚ. Εγγράφηκα ως φίλος δικός σου και όχι του ΠΑΣΟΚ.

von Karagian είπε...

Κύριε Βενιζέλο εκτιμώ τη προσωπικότητά σας και ιδιαίτερα το πολιτικό σας λόγο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαφωνώ με διάφορες πολιτικες πρακτικές του κόμματος στο οποίο ανήκετε. Το ΠΑΣΟΚ όπως και εσείς γνωρίζετε είναι βαθιά χωμένο στο βούρκο της υπόθεσης siemens. Οι διαγραφές ισχυρών στελεχών που εμπλέκονται στην υπόθεση ήταν απλά αναμενόμενη. Αυτό με το οποίο διαφωνώ ωστόσο είναι η έντονη απαξίωση της δικαιοσύνης που δείχνεται τον τελυταίο καιρο κάτι που δεν αρμόζει σε μεγάλα κόμματα. Διαφωνώ με την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής γιατί αυτή πιστεύω πως απλά θα οδηγήσει σε ανούσιες κοκορομαχίες μεταξύ των κομμάτων. Αν εσείς έχετε πραγματικά στα χέρια σας κάποια στοιχεία που αφορούν την υπόθεση μπορείται να τα καταθέσετε στη δικαιοσύνη. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν απογοητεύσει το λαό και η εμπιστοσύνη του προς τον πολιτικό κόσμο έχει χαθεί. Ας αφήσουμε λοιπόν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουειά της γιατί ίσως αυτή μας βγάλει ασπροπρόσωπους Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με

Ανώνυμος είπε...

Έλεος κε Βενιζέλο με τις προσωπικές σας στρατηγικές. Έλεος.

Και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.

Όχι εσείς φυσικά, αλλά οι συνεργάτες σας.

xl

stathis είπε...

και τι κάναμε συντροφε Βαγγέλη, για να ισχυροποιήσουμε τους θεσμούς, ώστε αυτοί να είναι πλέον ανεξάρτητοι επί της ουσίας; 20 χρόνια βασιλεύαμε. Πώς πολιτευτήκαμε αυτά τα χρόνια; Πάει πολύ να φωνάζουμε. Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα ξεκινά από την πτώση του ηθικού μας (και με τις δύο έννοιες).
1. Παιδεία. Γνωρίζεις κάποια χώρα που δεν υπάρχει σύστημα αξιολόγησης των λειτουργών της και της λειτουργίας της; Ελλάδα.
2. Γνωρίζεις κάποια χώρα που υπάρχουν εθνικοί προμηθευτές; Ελλάδα.
3. Γνωρίζεις κάποια χώρα που άρεται και φέρεται από τους εργολάβους; Ελλάδα.
4. Γνωρίζεις κάποια χώρα που τα λούμπεν - ψηλά και κοντά - έκαναν την ελειποβαρύτητά τους προσόν; Ελλάδα.
5. Γνωρίζεις κάποια χώρα που δεν διαπιστώθηκε - άρα και δεν τιμωρήθηκε κανείς- κάποια ''λοβιτούρα'' επί 20 συναπτά έτη; Ελλάδα.
Ας μην διαγράφουμε τις επιτυχίες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αλλά να μην τις υπερτιμούμε κιόλας. Λογιστική εξομάλυνση έγινε αυτά τα χρόνια και τίποτε άλλο. Οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά με τους ηγέτες και όχι με τους λογιστές.
Είμαστε η χώρα των λούμπεν. Άς καλέσουμε τον Ευριπίδη από τον Άδη, να βελτιώσει το επίπεδο του θεάτρου μας.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα του να κάνετε προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις. Το αντίθετο εξάλλου θα είχε αποτελέσματα ανάλογα με εκείνα των εσωκομματικών εκλογών. Ο Τατούλης δείχνει το δρόμο, φοβάμαι όμως ότι μέχρι να συνεννοηθείτε θα κάνει ο Κωστάκης πρόωρες εκλογές και θα πάρει άλλα τέσσερα χρονάκια μονότερμα.

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη, ζούμε, Πρόεδρο να σε δούμε!
(για να μή ξεχνιόμαστε) :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλά, γελοιότητες.

Στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρισία, αρκεί να γνωρίζεις ανθρώπους κλειδιά, ή να είσαι ο ίδιος ένας από αυτούς.

Ποιός μπήκε φυλακή για τα ομόλογα;
Ποιός μπήκε φυλακή για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του πρωθυπουργού της χώρας;
Ποιός μπήκε φυλακή για τη διασπάθιση των πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού και την καταστροφή ιστορικών κτιρίων;
Ποιός μπήκε φυλακή για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την κακοδιαχείριση του ελληνικού δημοσίου;
Ποιός μπήκε φυλακή για τις σπατάλες επί Ολυμπιακών Αγώνων; Για τις υπερτιμολογήσεις, τις εκβιαστικές συμβάσεις και τις χείριστες κατασκευές;
Ποιός μπήκε φυλακή για τα καμμένα δάση;
Ποιός μπήκε φυλακή για την κωλυσιεργία στην εκμετάλλευση του ελληνικού πλούτου, Προ-Ολυμπιακό και Μετα-Ολυμπιακό;
Ποιόν να μηνύσω για την χείριστη ποιότητα που λαμβάνω, τόσο στην καθημερινή μου τριβή με την ζωή στην Αθήνα, όσο και στην ανάγκη μου, παρά τους φόρους που πληρώνω και το ΙΚΑ που πληρώνω; Μπορώ ως πελάτης που είμαι να οδηγήσω το αυτοκίνητό μου σε ΑΛΛΟΝ δρόμο, ή να πάω σε ΑΛΛΟ νοσοκομείο;
Ποιόν βουλευτή να γιαουρτώσω, για την άρνηση όλων σας να προμηθευτείτε υβριδικά αυτοκίνητα στην αρχή της τωρινής θητείας σας;

Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα.

Και τέλος, κ. Βενιζέλε, τι κάνετε εσείς για όλα αυτά; Δεν σας έχω δει να το παλεύετε και πολύ, παρόλο που είχατε δεσμευτεί στο μέτρο του δυνατού προεκλογικά να βελτιώσετε τη ζωή μου, στο blogpost που σας είχα αφήσει λέγοντάς σας ότι σας εμπιστεύομαι και θα σας ψηφίσω γι'αυτό. Ε, σας ψήφισα, σας έδωσα την ευκαιρεία να μου αποδείξετε ότι η έγνοια σας είναι να βελτιώσετε τις ζωές μας, αλλά απότι φαίνεται διαψεύστηκα..

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ "ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ" ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 ΟΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΝ ΓΑΛΑΖΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΟ... ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ..???
Α Ρ Α Ξ Ε
Σ Τ Α Κ Υ Β Ι Κ Α Σ Ο Υ!!!

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ..

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάω με δυο αξιώματα:

1. Είμαι ψηφοφόρος σας και ως εκ τούτου μάλλον πιο επιεικής στην άσκηση κριτικής.
2. Κάθε επισκέπτης αυτής της ιστοσελίδας, πόσο μάλλον κάποιος που αφιερώνει χρόνο για να αναρτήσει κάποιο σχόλιο, ΕΛΠΙΖΕΙ και προσδοκά πως η φωνή του θα ακουστεί.

Ζώ και εργάζομαι στο Λονδίνο, σαν ένας απο τους χιλιάδες μετανάστες της νέας γενιάς που στελεχώνουν τη φάμπρικα της διεθνούς τραπεζικής και των σύγχρονων κεφαλαιαγορών. Υπολογίζοντας τον κόπο και τα χρήματα της οικογένειάς μου, θεώρησα υποχρέωσή μου να υπερασπίσω αυτά που γενναιόδωρα οι γονείς μου μού παρείχαν μη επιστρέφοντας στην Ελλάδα των άνεργων πτυχιούχων, των μισθών της τάξης των EUR700 μηνιαία, των περιορισμένων ευκαιριών. Έχω την τύχη να εργάζομαι σύμφωνα με τα προσόντα και τα όνειρά μου.

Ο αγώνας να διακριθείς σκληρός και άνισος για τον Έλληνα που εσείς φτίαξατε. Τα τυπικά προσόντα μου συνήθως επαρκούν για την κάλυψη των απαιτήσεων της θέσης μου όχι όμως και για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές σκέψεις που έπονται τις επίδειξης του διαβατηρίου μου.

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ γιατί βλέπω τον Ευρωπαίο συνάδελφό μου να κεφαλαιοποιεί επαγγελματικά τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα του προσελκύοντας νεές επενδύσεις με τα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της μητρικής του γλώσσας. Στο Λονδίνο κανείς δεν ενδιαφέρεται για το αν μιλάς Ελληνικά (εξαιρουμένων των κατευθύνσεων που σχετίζονται με τη Ναυτιλία) γιατί πολύ απλά η Ελλάδα των σκανδάλων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους επενδυτικά και δεν αποτελεί αυτό που οι ξένοι ονομάζουν “Αγορά Στόχο”.

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ γιατί πρέπει να εξηγώ στους ξένους συναδέλφους μου τι συνέβει με υποθέσεις όπως Siemens, OTE/Germanos, JP Morgan Structured Products, ΟΛΠ, Ολυμπιακοί Αγώνες, Χρηματιστήριο 1999. Πολύ δε περισσότερο να δέχομαι υποτιμητικά σχόλια για το σύγχρονο ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο οικονομικό σκηνικό.

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ να ακούω εντεταλμένους και υποτεθείς καταρτισμένους σε οικονομικά θέματα Υπουργούς να δηλώνουν απροκάλυπτα ό,τι αγνοούν τα Cayman Islands και να περιγράφουν τα Παράγωγα σαν εξελλιγμένα προιόντα των κεφαλαιαγορών, όταν - προς πληροφόρηση των αναγνωστών - λειτουργούν στο εξωτερικό σε εμβρυακή μορφή απο τον 17ο αιώνα και σε τυποποιημένη μορφή απο το 1850.

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ γιατί κανείς δε γνωρίζει το ελληνικό οικονομικό πανεπιστήμιο στο οποίο ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές μου σπουδές και ας είναι με διαφορά το πλέον καταξιωμένο στη χώρα μας στον τομέα των Οικονομικών. Βλέπω τον Ευρωπαίο συνάδελφό μου να προηγείται στις αξιολογήσεις γιατί αποφοίτησε απο ευρωπαικά πανεπιστήμια πιο προβεβλημένα στο εξωτερικό (χωρίς αυτό να συνεπάγεται σχεδόν ποτέ περισσότερη γνώση και ικανότητες).

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ γιατί δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να κάνω μια πρακτική εξάσκηση σε ένα σοβαρό και αναγνωρισμένο φορέα στην Ευρώπη ούσα ακόμα φοιτήτρια, προκειμένου να αναπτύξω τις προσλαμβάνουσες και τα ερεθίσματά μου στο κομμάτι που επέλεξα να ασχοληθώ επαγγελματικά. Βλέπω τον Ευρωπαίο συνάδελφό μου στα 23 – 25 χρόνια του να έχει δουλέψει στους πιο σύγχρονους φορείς παροχής Χ/Ο υπηρεσίων, αποκτώντας ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι εμού στις αξιολογήσεις.

ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ γιατί ενώ αντεπεξήλθα σε όλα τα παραπάνω και εκπλήρωσα πλήρως τα επαγγελματικά όνειρά μου, φοβάμαι να γυρίσω στη χώρα μου και να ρισκάρω την ποιότητα ζωής που απέκτησα στο Λονδίνο, τρομάζοντας πως δεν θα απασχοληθώ σύμφωνα με τα προσόντα μου.

Προσωπικά αδιαφορώ για την σύσταση οποιασδήποτε εξεταστικής επιτροπής σε ότι σχετίζεται με την υπόθεση Siemens, για τον απλούστατο λόγο ότι σπάνια στο παρελθόν σε ανάλογές περιπτώσεις τα πορίσματα έχουν επικοινωνηθεί στο ευρύ κοινό και ακόμα σπανιότερα έχουν αποδοθεί ευθύνες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ
Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ χρώμα και ταυτότητα ξανά
Να σταθείτε στο ύψος της ιστορικής συγκυρίας χωρίς να αναλογιστείτε το κόστος μικροπολιτικά
Να πείτε την αλήθεια στον Έλληνα για όλα τα φλέγοντα ζητήματα προκειμένου να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του στη διαφάνεια και τη λειτουργία των θεσμών.
Να εμπνεύσετε τον Έλληνα και να τον κατευθύνετε να αλλάξει τη ζωή του ........

.....ίσως υπάρχουν πολίτες που ακόμα πιστεύουν σε σας....

james είπε...

Καλοκαίρι και δεν βαριέσαι................

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι όταν μιλούσατε για κάποιους μέσα στο ΠΑΣΟΚ που αγωνίζονται για ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, ομολογώ ότι ήμουν επιφυλακτικός.

Ένα όμως περιστατικό που μου συνέβη πρόσφατα με έκανε να πιστέψω ότι είχατε απόλυτο δίκιο.

Συνομιλούσα πρόσφατα με την γραμματέα γνωστού "Παπανδρεϊκού" που είναι και στο πολιτικό Συμβούλιο και ξέρετε τί μου είπε;

"Πάμε για το 20%...Τουλάχιστο να ξέρουμε ποιοι είμαστε ΠΑΣΟΚ!"

Το άκουσα με τα αυτιά μου και δεν το πίστευα!!!

Το σίγουρο πάντως είναι ότι έτσι που το πάνε θα πάμε σίγουρα στο 20% και σίγουρα θα γνωριζόμαστε (μια και θα έχουμε μείνει τόσο λίγοι).
Το όλο ΠΑΣΟΚ θα γίνει μια μεγάλη παρέα όπου θα γνωριζόμαστε με το μικρό μας όνομα!
:)

Πέρα όμως από τη πλάκα, θεωρώ ότι τέτοια άτομα κάνουν απίστευτη ζημιά μέσα στο κόμμα.
Θεωρώ ότι με τα λόγια τους και κυρίως με τις πράξεις τους, μέσα από τις θέσεις που αναλαμβάνουν, τελικά προσφέρουν υπηρεσία στην Δεξιά.
Και δεν με ενδιαφέρει αν το κάνουν ακούσια ή εκούσια, σημασία έχει ότι κάνουν ζημιά στο κόμμα.

Καλό Χειμώνα και καλά ξεπλέγματα…

Sofia Maria Angelara είπε...

Ελπίζω να περάσατε ξεκούραστες και ευχάριστες διακοπές. Περιμένω με ανυπομονησία νέα σας...

Ανώνυμος είπε...

Βαγγελη, το ΠΑΣΟΚ θα χασει πανηγυρικα στις Ευρωεκλογες και το ξερεις. Αντι να καθεσαι μεσα στη σαπιλα, τραβα το χαρτι σου επιτελους. Σηκω φυγε και επιτελους φτιαξε κατι καινουριο. Φυγε ομως τωρα γιατι αν φυγεις μετα την ηττα θα σου την φορτωσουν και αυτην με εσωτερικη αντιπολιτευση και τετοιες αηδιες. Η μονη εσωτερικη αντιπολιτευση ειναι αυτη που κανει ο Γιωργος στον εαυτο του. Φυγε και θα δεις οτι υπαρχουν ανθρωποι που θα σε στηριξουν. Και κανε κατι διαφορετικο αντι για μεγαλα εργα απλα πολεμησε για την καθημερινοτητα και θα δεις οτι θα εισαι για παντα προθυπουργος

Ανώνυμος είπε...

To θεμα αυτο κλεινει σιγα σιγα σ ολο το κοσμο.Αφου το ΠΑΣΟΚ σε θελησε και δε μπορει να το εκμεταλευτει αντιπολιτευτικα τι καθεσαι και σκας?Αστο παμε γι αλλα.

Ανώνυμος είπε...

...To θεμα τωρα ειναι η ανηκουστη φορολογια.Εχουν τοσο χαζεψει που τα μετρα του πανικου αυτα μοιαζουν περισσοτερο με τον κατακεφαλη φορο της Τουρκοκρατιας παρα με πολιτισμενου ανεξαρτητου κρατους.

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζέλο, θα ηθελα παρα πολυ να μάθω τις απόψεις σας σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβερνησης.
δεν θεωρείτε ότι θιγεται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας μας?ειμαι ελεύθερη επαγγελματίας, νέα δικηγόρος στην επαρχία και μετα βίας βγάζουμε τα έξοδά μας. δεν μπορεί να βρίσκονται τόσο εκτος πραγματικότητας. μας έχουν τσακίσει και με το ασφαλιστικό για το οποίο καλούμαστε να ανεβούμε ασφαλιστική κλίμακα, να πληρώνουμε αυξημένες εισφορές(ξερετε καλά τι θα πει ταμείο νομικών), μηπως και κάποια στιγμή καταφέρουμε να πάρουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη. θα μας οδηγήσουν στην ανέχεια, θα χάσουμε την αξιοπρέπειά μας ως ανθρωποι και ως επιστήμονες. ειναι δυνατόν να έχω εισόδημα 8-9οοο το χρόνο (πολύ λιγότερα από 1000 ευρω το μηνα) και να καλούμαι να πληρωνω και φόρο 10%. Η πολιτεία υποτιθεται ότι προστατευει(εκ του Συνταγματος)την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.Και που βρισκεται η αντιπολίτευση μέσα σε όλα αυτά κ. Βενιζέλο? Μας εξοντώνουν σταδιακά, καιειμαι τοσο απογοητευμένη αλλά περισσοτερο εξοργισμένη.
Δεν φτάνει που δεν λαμβάνουν μέτρα για να βοηθησουν τους νεους επαγγελματίες, μας δινουν και μια σφαλιάρα και μας ριχνουν στον καιάδα!την δική τους την αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα θα την πληρωσει και πάλι ο λαός...Ελεος!
με σεβασμό προπάντων στο καθηγητή μου κ.Βενιζέλο.
ελισαβετ

Ανώνυμος είπε...

σημερα ακουσα ενα πολύ καλό σχόλιο στο ραδιοφωνο από ενα ακροατή.
επί κατοχής, οταν σκοτωνοταν κάποιος γερμανός, οι γερμανοί, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν τον υπαίτο, έκαιγαν και σκότωναν χωρια ολόκληρα.
κάτι τέτοιο κάνει τώρα και η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να εντοπίσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν, και κατακρεουργεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αυτό λέγεται ΦΑΣΙΣΜΟΣ κυριοι.
ελισαβετ

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τα τρένα έρχονται και φεύγουν σαν τους ανθρώπους που αλλάζουν συνεχώς σαν μια περίεργη αρωματική κινήσει ζωής .Η χώρα χάνετε από πόλη περίεργο κόσμο που έρχεται από πια Ευρώπη που έχει γυνή η κινήσει του εγκλήματος. Η ξένη γέμισαν κάθε γωνία του τόπου μας το κράτος απλός ………..έχει την πλήρη αδιαφορία σε όλο αυτό το κομμάτι .Αλήθεια εθνικισμός είναι όλο αυτό το χαλί που περνά αυτή η χώρο να φοβάσαι να υπάρχεις στην ίδια σου την χώρα .Η μετανάστες έρχονται και δημιουργούν μια δικιά τους κοινωνία περίεργη .Όλοι δεν είναι το ίδιο αλλά η χώρα έχει μολυνθεί από πολλά περίεργα αρώματα άγνωστα σε εμάς. Δεν ξερό που πάμε ποίος θα φέρει αυτό που έφερε η ασυδοσία μιας ………άρρωστης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ μιας Ευρώπης που απλός είναι ένας όχλος στην ύπαρξη της .
Τα ερωτήματα πολλά η φιλοσοφία μαγκιά ………….η πολιτικοί …….καλύτερα να τρέξουν όλοι να κρυφτούν μαζί με τα μαγαζάκια τους .Η πεδία ένα παλιό Όνειρο για μια Ελλάδα με οράματα που σήμερα δεν υπάρχουν οπός σε όλον τον υπαρκτό κόσμο μας .Το χρήμα έφερε την παράλογα την φυλακίσει μιας πεθαμένης κοινωνίας με άξιες χαμένες στην ζωή μας .Όλοι σήμερα κοιτάν την σαρκική και την χρηματική απόλαυση αίνο η ζωή είναι ένα κερί που λιώνει και μετά σκοτάδι .Η αλαζονεία τρέχει σαν την μπόρα που φερνή την αληθινοί εικόνα μιας ξεχαρβαλωμένης χώρας .Ευτυχώς στα 38 έζησα πολλά ωραία και ηθικά κομμάτια στην μικρή περιπέτεια της ζωής μου .Αλλά σήμερα βλέπω μια χώρα να είναι σαν ένα καράβι μισοβιθισμενο .

Το μεγάλο κόμμα τον ξένο χτίζετε σιγά ………..και σε αυτό φτενέ η πολιτικές δίναμε όλες σε μια χώρα που κυρίαρχη …………μόνο η ρεμούλα .
Τα σέβη μου από έναν αγράμματο .
31/8/2008 8:00 μμ

kariesdd είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο.

Σας είδα στα Πρέσπια προχτές, προφανώς δεν είχα την δυνατότητα να σας πλησιάσω κι όντας Πρεσπιώτης αλλά "μετανάστης" στη Θεσσαλονίκη ήθελα να σας πω, οτι ο τόπος μας ο πανέμορφος ο ευλογημένος κατά τον Παλαμά, τον Κοσμά τον Αιτωλό κ.α δεν μπορεί να αναπτυχθεί συνεπεία απουσίας κράτους κυρίως αλλά και τοπικών παραγόντων με όραμα και πίστη στις δυνατότητες του τόπου και των ευατών τους. Η Πρέσπα είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας μας. Τα παραπάνω σχόλια αν περιγράφουν την Πρέσπα ή την Ελλάδα μας είναι το ίδιο. Εγω και η σύζυγος σας στηρίξαμε με σθένος τον περασμένο χειμώνα διότι αφ' ενός μεν πιστέψαμε στις δυνατότητες και τις ικανότητες σας, αφ ετέρου δε διότι πιστεύουμε στις δικές μας δυνατότητες και προοπτικές για μια καλύτερη ζωή που μας αξίζει. Τα σχόλια των Πρεσπιωτών προς το πρόσωπο σας ήταν από κολακευτικά ως προς τις ικανότητες σας γενικά αλλά ελαφρώς απογοητευτικά ως προς τη γενναιότητα σας να κάνετε το άλμα προς το μέλλον όσο λιμνάζεται στο υπεραιωνόβιο σύγχρονο μεταπολιτευτικό μας σύστημα. Εγώ προσωπικά ως θαυμαστής του πολιτικού άνδρα Β. Βενιζέλου θέλω να ξεκινήσετε ΑΜΕΣΑ τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος και πιστεύω οτι η δικαίωση δεν αργεί.
2dd

barel είπε...

Δυστυχώς για την Ελλάδα η Νέα Διακυβέρνηση έχει βρει το σύστημα και δουλεύει με τον χειρότερο σεμνό και ταπεινό τρόπο. Κατά ένα περίεργο τρόπο ο Ρουσόπουλος αναγγέλει, τα μέσα ενημέρωσης με έκτατα δελτία και σύμφωνα με έγγυρες πληροφορίες επιβεβαιώνουν δικαστικά αποτελέσματα σα να προετοιμάζουν την τηλεοπτική Ελλάδα να δεχθεί τη δικαστική αποφαση και τελευταία τα όργανα της δικαιοσύνης καταδικάζουν κατά το δοκούν. Η 35χρονη ήξεραν όλοι απο τα δελτία οτι θα προφυλακιστεί. Όποιος φταίει θα πληρώσει έλεγε ο υπουργός το αποτέλεσμα γνωστό. Όσο για την SIEMENS βγαίνει απροκάλυπτα ο υπουργός δικαιοσύνης και ένα δικηγορικό γραφείο και λένε οτι δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών αυτής της κυβέρνησης. Άπλά για να μην τηλεφωνεί και εκτεθεί περνάει τη γραμμή του μέσω της τηλεόρασης για να ακούει η δικαιοσύνη. Το ίδιο είδαμε και στην υπόθεση Παυλίδη, στο Βατοπέδι κτλ. Η κυβέρνηση αποφασίζει, η τηλεόραση προετοιμάζει και η δικαοσύνη το εκφράζει. Μια απίστευτη συνενόηση που ακόμη προσπαθώ να καταλάβω εαν γίνεται εσκεμένα ή εαν κάποιοι προσπαθούν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως και ευχάριστοι στους κυβερνόντες. Καμιά φορά με αυτό το τρόπο δημιουργούνται συστήματα παραδικαστικά έτσι απο την πρόθεση μιας παρεούλας να ενισχύσει τους κυβερνόντες. Τώρα εαν αυτό έιναι έπειτα απο συνενόηση υπουργών, τηλεοπτικών και δικαστικών τότε καλύτερα να φύγουμε απο αυτή τη χώρα γιατί τα πράγματα γίνονται πραγματικά επικίνδυνα.

DimitrizZzZz είπε...

Μπράβο Βαγγελάκη, άκουσα ότι τα κατάφερε το ΠΑΣΟΚ και έβγαλε από την φυλακή όλους του κλέφτες καθηγητές του Παντείου πανεπιστημίου, λόγω ποικίλων ασθενειών.
Μην μπουκώσει και η Φερράρι από την ακινησία ε;

Μάρκος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τη μη δημοσίευση του σχολίου μου...

Ανώνυμος είπε...

Περιμενουμε να ξανανοιξετε το μαγαζι,να εχουμε απαντησεις & - ελπιζω- διαγραφη τρελλοσχόλιων για Μωαμεθ,αρχαιους & λοιπους πεθαμενους...

Εμεις ειμαστε νεο εθνος,των Οθωμανικών Βαλκανίων,δεν εχουμε σχεση με αρχαιους...

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γειά σου ρε Βαγγέλη. Είσαι και πολύ μάγκας. Πιστεύω οτι στο τέλος θα δικαιωθείς.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να λήθη μια ιστορία τέτοια μάλλον δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όλοι μιλάν για δικαιοσύνη αλλά για τους άλλους η ιστορία έχει δήξη πως μόνο ο κοσκοτας ς πλήρωσε τότε κανένας άλλος μετά από αυτόν .Καλά είναι λιπών να κοιτάμε πίσω αλλά να μην μένουμε εκεί .
Σήμερα και κατά το παρελθόν όλα ήταν εικόνες για μια περίοδο στην τηλεόραση και μετά σκοτάδι .

Μάλλον ποτέ δεν θα έρθει φως σε αυτήν την χώρα ………..αλήθεια η ομιλία του Γιώργου τη μας είπε τελικά ……………….μάλλον σκοτάδι στο τούνελ .

Ευάγγελε η σιωπή είναι χρυσός τώρα ……….μην κοιτάς τον πατριώτη μου τον τατουλη στην Πελοπόννησο αυτός τώρα θυμήθηκε το σκοτάδι στο τούνελ .
15/9/2008 10:57 πμ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μετά από πολλά πολλά χρόνια "πήραμε κεφάλι" στα γκάλοπ!
Πάμε δυνατά!
Πάμε όλοι μαζί!
Για να φύγει η Συντήρηση!

κ.Βενιζέλο χαιρετίζω την αγωνιστικότητα σας.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζελο, δεν εχετε τιποτα να πειτε για όλα αυτά που συγκλονιζουν τη χωρα το τελευταίο διάστημα?

Ανώνυμος είπε...

Οταν δεν φροντιζετε το μπλογκ σας,κατανταει σεντονάδικο παραληρηματικων... "ελληνων" ...

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Φθινοπωριασε & μας εχει ακομα στο σνομπαρισμα ο Βαγγος...

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ δύσκολο για έναν πολίτη πλέον να πιστεύσει οτιδήποτε.Αργά η γρήγορα πρέπει να ξεκαθαρήσει αυτή η υπόθεση της siemens.Η δικαιοσύνη ως ''τυφλή'' πρέπει να δίξει το δρόμο της κάθαρσης και να οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες τους υπεύθυνούς όσο ψηλά στην πολιτική ιεραρχία της χώρας μας κι αν είναι.Η εμπιστοσύνη των ανθρώπων προς κάθε μορφή εξουσίας , είτε είναι πολιτική είτε είναι δικαστική , πλεόν δεν υπάρχει.
Ίσως να είναι αργά για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.......
Όμως δεν είναι αργά για νας αποδείξουν ότι έχουν αξιοπρέπεια.....
....φοιτητής-θεσσαλονίκη....

Παρρησία είπε...

για τα θέματα της εκκλ. περιουσίας παρατηρούμε "τουμπεκί", κ. υπουργέ....

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι η επικαιρότητα δεν
είναι ικάνή να επαναδραστηριοποιήσει το blog και τον συντάκτη του.
Μήπως κάνω λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Θα επαναδραστηριοποιηθεί σε λίγο, όταν πλησιάζουμε προς τις εκλογές...

Τι να τα κάνεις τα λόγια και τα κείμενα οταν, η δραστηριότητα του Blogger μας εδω, μιλάει μόνη της...

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο Βαγγος πηγαινε για προεδρας,μας ειχε στα ωπα-ωπα,με προσωπικες απαντησεις σε σχολιαστες...

Τωρα,ειναι αφαντος...

George είπε...

Χαίρετε, δεν ήξερα πως τα πολιτικά πρόσωπα έχουν επίσημα Blog. Το μαθα σήμερα ψάχνοντας τα βιογραφικά τους.

harrylogy
Φαντάζομαι πως για κάποιον σαν τον κ. Βενιζέλο ειναι πολύ εύκολο να μην έχει χρόνο να τηρεί πάντα την περιοδική του παρουσία στο Blog. Εδώ εγω που μαι 18 χρονών και άεργος περιμένω να αρχίσει η σχολή μου ως το Φλεβάρη 1 μήνα δεν βρίσκω χρόνο για το δικό μου.

Πάντως χαίρομαι που στην πλειοψηφία ο σχολιασμός στο blog - σε αντίθεση με αλλου βουλευτή - κρατάει το επίπεδο που αρμώζει στον ιδιοκτήτη του.

Θα ήθελα να του απομείνω τα συγχαρητηριά μου που καταννοώντας την σημασία του Διαδικτύου προέβει στη δημιουργία αυτου του blog και για το χρόνο που διέθεσε μέχρι τώρα σε αυτό.

Πραγματικά ο όρος διακυβέρνηση αρχίζει να αποκτά νέα σημασία...

anonymous είπε...

Μέσα στα τόσα που λέγονται στην τηλεόραση αυτόν τον καιρό, ακούσαμε και κάτι σημαντικό. Μια τσιγγάνα στο Νεπάλ, είπε πως "ελευθερία είναι να μην σε ενοχλούν". Πως κάποτε οι Τσιγγάνοι άφηναν τα κάρα τους έξω από τις σκηνές τους και κοιμόντουσαν δίπλα στο ποτάμι. Τώρα δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί τους λένε βρωμοτσιγγάνους και τους κυνηγούν.

Κι εμείς εδώ, αγαπητοί συμπλογκίτες, είμαστε (ευτυχώς ακόμα) όπως οι τσιγγάνοι κάποτε, στην ακροποταμιά.

Δε νομίζουμε πως χρειαζόμαστε κάποια επιβεβαίωση, ανταπόκριση ή ενόχληση, από τον ιδιοκτήτη του ποταμού!

Η όποια δημόσια καταγραφή, από τη στιγμή που μας επιτρέπεται, είναι αρκετή.

Η απληστία οδηγεί σε ύφεση!

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ενημερώσετε το blog?

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι γι'αυτές...

ΝΜ

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική Καραμανλή αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική. Είναι κοντά σε όλους τους στόχους που είχε θέσει και προχωρά αταλάντευτα και αποφασιστικά στην ολοκλήρωσή της, με αιχμή του δόρατος τις μεταρρυθμίσεις, που παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις από το λαό, θα προχωρήσουν με στέρεα βήματα χωρίς εκπτώσεις και παραχωρήσεις.
Προφανώς οι στόχοι της πολιτικής της Ν.Δ. ήταν και είναι:
1) Απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει δωρεάν παιδεία, υγεία , ασφάλεια, συγκοινωνίες, επικοινωνίες, υπηρεσίες κοινωφελούς χαρακτήρα και σύνταξη στους απόμαχους της εργασίας. Για όλα αυτά ο καθένας φροντίζει μόνος του μέσα σε μια κοινωνία της ελεύθερης αγοράς, που είναι ο ρυθμιστής των πάντων.
2) Απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, σε ότι αφορά μισθούς , ασφάλειες, συμβάσεις εργασίας, ωράριο εργασίας, δυνατότητα απολύσεων, καθώς και απαλλαγή των εργοδοτών από υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους ,αλλά και απόδοσης φόρων στο κράτος μέσω των κατάλληλων επιμελώς καμουφλαρισμένων από τα μάτια του πόπολου παραθύρων. Η οικονομία της αγοράς έχει ανάγκη από φτηνά πολλά εργατικά χέρια, που αν είναι δυνατόν θα πλακώνονται πρώτα μεταξύ τους μπροστά από τις φάμπρικες και τα γραφεία για τη διεκδίκηση μιας άθλια αμειβόμενης θέσης εργασίας ( στην καλύτερη περίπτωση 700 ευρώ), εργαζόμενους υποταγμένους στις επιθυμίες των εργοδοτών και των δανειοδοτών , με το φάντασμα της ανεργίας να πλανάται απειλητικά σε κάθε τους βήμα.
3) Φοροαπαλλαγές στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στραγγαλισμός των μικρομεσαίων, που ονομάζονται ¨αναπτυξιακή πολιτική¨ με ολίγη από ¨αναπτυξιακά κίνητρα¨, κόλπα που τα χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, τη στιγμή που είναι έτοιμοι να ξεθάψουν και τους νεκρούς για να προσθέσουν στο "ταμείο των φτωχών" τα χρυσά τους δόντια!!!.
4) Δημόσια διοίκηση απόλυτα ελεγχόμενη από το κόμμα, ειδικό λάφυρο στα χέρια της κυβέρνησης και εργαλείο για να κρατούνται όμηροι χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς επίσης ιδανικό δόλωμα για την εκλογική πελατεία. Οι κουμπάροι, οι κομματικοί φίλοι, οι ξάδερφοι, οι σύζυγοι , οι γκόμενες των γραμματέων ελέγχουν απόλυτα το μαγαζί για να γνωρίζουν οι πάντες ποιανού κατουρημένη ποδιά πρέπει να φιλήσει κανείς για να έχει πιθανότητες εύρεσης εργασίας.
5) Οι γραμματείς των υπουργών κανονίζουν πως μοιράζονται οι δουλειές , ανάλογα με το ύψος της μίζας που κατατίθεται, οι ίδιοι οι υπουργοί είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίες και μάλιστα τα στελέχη των προσωπικών τους εταιρειών γίνονται και πρόεδροι ασφαλιστικών ταμείων, οι σύζυγοι των υπουργών κάνουν δουλειές με αντικείμενα που έχουν σχέση με τον τομέα ευθύνης των συζύγων-υπουργών
6) Οι θεσμικές λειτουργίες της δημοκρατίας μας κόβονται και ράβονται ανάλογα με τα συμφέροντα της Ν.Δ, εξευτελίζοντας το "ναό" της Δημοκρατίας τη Βουλή.
7) Διαρκώς αυξάνονται τα κέρδη των τραπεζών πάνω από 50% κάθε χρόνο, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, τα περιουσιακά στοιχεία των υπουργών χρόνο με το χρόνο αυγατίζουν και γενικά οι πλούσιοι γίνονται κατά κανόνα πλουσιότεροι. Αντίθετα, για τις λαϊκές μάζες, ο πληθωρισμός καλπάζει, η ανεργία θεριεύει, οι τιμές των προϊόντων συνεχώς αυξάνονται, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι εδώ και πολλά χρόνια, ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά είναι υπερχρεωμένα. Οι μη προνομιούχοι ζουν μια ατέρμονη οικονομική κρίση που κατά περίεργο τρόπο αυτή δεν αγγίζει ποτέ τους έχοντες και κατέχοντες , αλλά αντίθετα αυξάνει τα κέρδη τους.
8) Δικαστική ασυλία για τους υψηλά ιστάμενους της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Οι κουμπάροι που πιάστηκαν στα πράσα να εκβιάζουν και να ιδιοποιούνται τεράστια ποσά κυκλοφορούν ελεύθεροι, διοικητές ταμείων που ζημίωσαν με εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο είναι άφαντοι, διοικητές ΔΕΚΟ που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις διατηρούν ακόμη τη θέση τους κ.λ.π.
9) Τα Δημόσια έργα καρκινοβατούν και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί αυτά που ήταν σχεδόν έτοιμα πριν 5 περίπου χρόνια!!!
10) Χρησιμοποιείται η ειδική σχέση της Ν.Δ. με το χριστιανισμό και την ορθοδοξία για να μεταφερθούν ακίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας από το δημόσιο στην ιερά μονή Βατοπεδίου και από κει στους εκλεκτούς του Θεού, μέσω του πνευματικού πατέρα υπουργού της κυβέρνησης, που , τι σύμπτωση!, είναι και πιστοί και «γαλάζιοι».
11) Το ύφος και το ήθος της εξουσίας χαρακτηρίζεται από έπαρση και αλαζονεία. Το "σεμνά και ταπεινά" ήταν ένα επικοινωνιακό τρυκ, που πλέον και σαν ανέκδοτο ακόμη δεν προκαλεί το παραμικρό μειδίαμα.
Προφανώς λοιπόν η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής όλα αυτά τα έχουν πετύχει και δικαιούνται να επαίρονται για αυτό τους το κατόρθωμα. Εξυπηρέτησαν στο ακέραιο τα συμφέροντα που ήθελαν και με το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Αύξηση του μισθού των βουλευτών?!!!Τόσο θράσσος!!!
Μα καμία επαφή με την πραγματική κοινωνία!!!
Μαύρο στο Μαυρογιαλούρο!!!

ΝΜ

George είπε...

"Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ενημερώσετε το blog?..."

Επι του παρόντος το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακόμα και για την υπόθεση βατοπεδίου τηρεί "τακτική σιγής", ίσως η απουσία του κ. Βενιζέλος ακολουθεί την πολιτική της παραταξής του.

Πραγματικά όμως με τελευταία καταχώρηση τον Ιούλιο ακόμη και εγώ πιστευω πως θα πρέπει να υπάρξει κάποια ενημέρωση.

Όσο για τα σχόλια, η Ελλάδδα δεν έχει πολιτικό πρόβλημα αλλά κοινωνικό εκ βάσεως. Οι πολιτικοί που βλέπουμε εκεί πάνω πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουν μεγαλώσει και αναδυθεί στην "Ελληνική Κοινωνία" και συνιστούν επομένως μια μικρογραφία της. Πρέπει να αλλάξουμε σαν λαός για να αλλάξει η πορεία μας πολιτικά και ως κράτος.

Μέχρι τώρα νομίζω πως έχω καταλάβει κάτι. Η κριτική ικανότητα και η λογική σκέψη είναι πολλές φορές αποσπασμένη, και άσχετη απο την καθημερινή δράστηριότητα του ανθρώπου.
Πολλές φορές καθόμαστε σε μια καφετέρια και με λογική σκέψη όπως και σε αυτό το blog θεωρητικολογούμε για την ορθότητα των πραγμάτων, χωρίς όμως να χουμε "πραγματική αυτοκριτική" για το κατα πόσο αυτά που κουβεντιάζουμε ως ιδανικά, χαρακτηρίζουν εμάς τους ίδιους.

Δεν μπορεί για παράδειγμα η καθηγήτρια της έκθεσης κατακόκκινη να μας μίλαγε για την έλλειψη κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα και μια μέρα ήρθε λέγοντας " έφαγα κλήση σήμερα. Αλλά πήρα τηλέφωνο μια παλιά μου μαθήτρια στην Αστυνομία να μου τη σβήσει..."

Αν αυτά που λες, δεν σε χαρακτηρίζουν ως άτομο στην καθημερινότητα τότε είναι αιθερας.

Διότι η συμπεριφορά μας στην καθημερινή ζωή, είναι που έχει σημασία. Με αυτήν λειτουργεί όλη η χώρα κάθε μέρα και προχωράει η κρατική μηχανή.

Και εγώ αυτήν τη στιγμή ανώνυμοιθεωρητικολογώ αλλα θεωρητικόλογω σε αυτό που με χαρακτηρίζει. Γνωρίζω την κατάσταση και την δέχομαι. Προσπαθώ όμως με το να μαι συνεπείς στις υποχρεώσεις μου ώστε μια μέρα να μαι ανεξάρτητος δίχως να χτυπήσω πορτες αλλά και να συμβάλω θετικά στην ανάπτυξη της χώρας μου, του τόπου όπου μεγαλώνω και αισθανομαι δεσμευμένος με αυτόν για τα άτομα και το τρόπο ζωής που αγαπώ. Αυτό σημαίνει πατριωτισμός και όχι αυτά που πότισαν πολιτικές αρατάξεις τόσα χρόνια. Και δεν εκπροσοπω΄κάποια συντηριτική παράταξη, είμα πολύ νέος για να σταθεροποιηθώ πολιτικά.

Κάθε λαός έχει τον ξεχωριστό του χαρακτήρα, την δική του ιδιαιτερότητα. Πιστεύω πως ο πρωσοπικός οφελιμισμός και η απουσία ορισμένων Αρχών Συλλογικότητας είναι η Ελληνική ιδιαιτερότητα και απο τα αρχαία χρόνια μάλιστα Ανώνυμε (post2)- ποιος δε θυμάται τις πόλεις-κράτοι.

Ας αποδεχθούμε αυτήν την ιδιαιτερότητα και ο καθένας μας, μακριά απο θεωρητικολογίες ας προσπαθήσει να βελτιώσει την καθημερινότητα του.
Η ιδιαιτερότητα ενός λαού είναι δύσκολο να αλλάξει -όπως δεν αλλάζει τόσα χρόνια των Γερμανών, των Ιαπωνέζων, των Αμερικάνων- αλλα μπορεί να βελτιωθεί .

Ανώνυμος είπε...

hi

Χρήστος Τριγώνης είπε...

Ελπίζουμε μέσα από την επιλογή της "σιωπής" σας , να αναδειχθούν οι φωνές μας.

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Yellow Kid είπε...

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Δεν είμαστε τρομοκράτες, "κουκουλοφόροι", "γνωστοί-άγνωστοι"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!
Αυτοί, οι γνωστοί-άγνωστοι....
Κάνουμε όνειρα -μη σκοτώνετε τα όνειρά μας! Έχουμε ορμή - μη σταματάτε την ορμή μας.
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!
Κάποτε ήσασταν νέοι κι εσείς.
Τώρα κυνηγάτε το χρήμα, νοιάζεστε μόνο για τη "βιτρίνα", παχύνατε, καραφλιάσατε,
ΞΕΧΑΣΑΤΕ!
Περιμέναμε να μας υποστηρίξετε, περιμέναμε να ενδιαφερθείτε, να μας κάνετε μια φορά κι εσείς περήφανους.
ΜΑΤΑΙΑ!
Ζείτε ψεύτικες ζωές, έχετε σκύψει το κεφάλι, έχετε κατεβάσει τα παντελόνια και περιμένετε τη μέρα που θα πεθάνετε.
Δε φαντάζεστε, δεν ερωτεύεστε, δεν δημιουργείτε!
Μόνο πουλάτε κι αγοράζετε.
ΥΛΗ ΠΑΝΤΟΥ
ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥΘΕΝΑ
Που είναι οι γονείς; Που είναι οι καλλιτέχνες;
Γιατί δε βγαίνουν έξω να μας προστατέψουν;

ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Υ.Γ.
Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα

ΕΜΕΙΣ
κλαίμε κι από μόνοι μας

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι είναι καιρός ο κ. Βενιζέλος να εγκαταλείψει την σιωπή του.Με την σιωπή δεν ''λέει'' τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον έχει φτάσει ο καιρός που το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζεται ως επόμενη κυβέρνηση και όχι ως μια αντιπολίτευση που δεν έχει προοπτικές να κυβερνήσει. Γιατί κακά τα ψέμματα, πέρασε μια μεγάλη περίοδος που αυτό ήταν μια πραγματικότητα στις αντιλήψεις των πολιτών. Αυτό θα πρέπει να μας γεμίζει με μεγαλύτερη ευθύνη. Η στάση ευθύνης είναι η ανάληψη των αντικειμενικών μας ευθυνών στο παρελθόν. Φταίει και το ΠΑΣΟΚ που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε σήμερα. Η ατιμωρησία των φαινομένων βίας των αστυνομικών δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά μετά το 2004. Σαφώς οι θεωρίες περί ζαρντινιέρας έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στην οργή των πολιτών. Πρέπει να δείξουμε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε μάθει από τα λάθη μας (στο βαθμό που μας αναλογεί) και να αποδείξουμε ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη χώρα. Τέρμα πια η στείρα αντιπολιτευτική κριτική. Ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής για το παρελθόν που θα αποδειχτεί στην πράξη με πρόγραμμα εξόδου από την γενικευμένη κρίση, λαμβάνοντας υπόψη τα κακώς κείμενα και της δικής μας περιόδου διακυβέρνησης.

Ανώνυμος είπε...

Ε Λ Ε Ο Σ !!!
Ας βρεθεί κάποιος στα "υψηλά αξιώματα" που να αγαπάει την ανθρώπινη ζωή... ή είναι οξύμωρο από μόνο του το σχήμα αυτό? Οτι δηλαδή εκείνοι με τα υψηλά ιδανικά δεν θα διεκδικούσαν ποτέ την εξουσία? Είναι τόσο απίθανο πια να υπάρχουν ανθρωποι που να θέλουν να προσφέρουν ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στην πατρίδα τους και στην ανθρωπότητα???!!!!

Κάτι έχει σπάσει...Καμία εμπιστοσύνη. Δυστυχώς η παρουσία και μόνο των πολιτικών όπως αυτή του Καραμανλή με εξαγριώνει. Αυτή η απάθεια... αυτή η προσποίηση... Δεν ντρέπονται καθόλου??? Όσο για τους υπόλοιπους από εσάς ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ? Καμία εμπιστοσύνη! Στους μόνους που διέκρινα κάποιο ίχνος συνειδητοτητας και ντροπής για το χάλι αυτό ήταν ο Μαρκάτος, ο Λοβέρδος και ο Παυλόπουλος αλλά και πάλι μπορεί και να μου φάνηκε...μπορεί να ξεγελάστηκα...

Με βαθειά λύπη

Νίκη Μ

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ
στείλτε αυτό το μύνημα στα Μέσα Ενημέρωσης, στους Πολιτικούς

και κάθε φορέα που ασχολείται με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

και

στα τηλ. (τηλ. 2610 647254, 2610 647253) της Κλειστής Φυλακής Πατρών

πιέστε για να πάρουν μέτρα.





Αξιότιμοι κύριοι,

συγχωρήστε μας που δεν δίνουμε τα ονόματα μας και αυτό για να μην μετατεθούμε εκδικητικά "λόγω υπηρεσιακών αναγκών", δεν σημαίνει όμως ότι περιγράφουμε παρακάτω δεν είναι αλήθεια. Είμαστε αναγκασμένοι μετά από τόσο καιρό που δεν λύνονται τα προβλήματα μας, να τα δημοσιοποιήσουμε, όχι για να "αποκαλυφθεί" ένα ακόμη σκάνδαλο αλλά για ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ καθαρά λόγους.



Είμαστε νέοι εργαζόμενοι στο χώρο της Κλειστής Φυλακής Πατρών, άνθρωποι που όλοι μας έχουμε κάνει σπουδές, κύρια στην Ανωτέρα εκπαίδευση, και πού λόγω της υποαπασχόλησης και της ανεργίας υποβάλαμε τα χαρτιά μας εδώ και ένα χρόνο και προσληφθήκαμε ως Σωφρονιστικοί υπάλληλοι στη Πάτρα.

Δεν περιμέναμε να βρούμε μια τέτοια κατάσταση, γιατί όλοι μας λίγο η πολύ και σε εργοστάσια έχουμε δουλέψει και τετραωρίτες κ.λ.π.

Παρόλο που είμαστε τελείως ανεκπαίδευτοι και προσπαθούμε με βάση το συναίσθημα να βοηθήσουμε στην καθημερινή διαβίωση των κρατουμένων (γιαυτό ότι και εάν έκαναν, πάνω από όλα είναι άνθρωποι που χρίζουν τουλάχιστον το σεβασμό των στοιχειωδών δικαιωμάτων.



Εμείς ως εργαζόμενοι εκτός ότι είμαστε αναγκασμένοι να υποφέρουμε από την ΜΟΝΙΜΗ (που ούτε κτήνη δεν μπορούν να υποφέρουν) δυσωδία, να κάνουμε κυριολεκτικά ¨σλάλομ¨ ανάμεσα σε σάπια φαγητά, σκουλήκια, ποντίκια και κολλημένες ακαθαρσίες μηνών, πατώντας πάνω σε ένα μαύρο ζελέ βρωμιάς, το χειρότερο όμως όλων είναι το μεσαιωνικό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ωράριο εργασίας, δηλαδή να μην παίρνουμε ΟΥΤΕ ΡΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο εργασιακό χώρο. Αυτό φυσικά δεν υπόκειται σε αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).



Αν και παλιότεροι συνάδελφοι, καταθέσαν υπόμνημα στον προϊστάμενο Αρχιφύλακα για να βελτιωθεί το ωράριο, η απάντηση ήταν η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία. (λες και είμαστε σκλάβοι)

Φανταστείτε λοιπόν εργαζόμενους που πρέπει καθημερινά να πρέπει να εξυπηρετούν πάνω από 800 κρατούμενους, και κάθε περίπτωση να χρήζει ξεχωριστής σημασίας, εμείς να είμαστε σε κατάσταση συνεχούς κούρασης, γιατί απλά ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ η τοπική διεύθυνση και αρχιφυλακείο.



Ότι υπάρχει όχι απλώς υπερκάλυψη στους χώρους κράτησης δεν αποτελεί, δυστυχώς είδηση, το ότι οι κρατούμενοι στοιβάζονται ανά 11 η 12 σε χώρους για 5 άτομα, εάν δεν είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τότε πως αλλιώς να χαρακτηρισθεί? Αυτό βέβαια έχει να κάνει με αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης που ελπίζουμε σε λίγο καιρό θα βελτιωθεί με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.



Το ότι δίνεται ΕΝΑ ρολό χαρτί τουαλέτας σε κάθε κρατούμενο ΤΟ ΜΗΝΑ έχει να κάνει με αποφάσεις της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας).

Το ότι δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης η σεμινάριο η σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, ποιός φταίει γι αυτό?

Το ότι δεν πλένονται οι κοινόχρηστοι χώροι (προαύλια κρατουμένων) με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αφόρητη βρώμα που ούτε στα πιο βρώμικα βουστάσια δεν υπάρχει, αυτό έχει να κάνει με αδιαφορία της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας). (τηλ. 2610 647254, 2610 647253)

Οι ακαθαρσίες που έχουν κολλήσει στα προαύλια, συνέπεια της μη ύπαρξης ούτε ενός κάδου για απορρίμματα, με συνδυασμό είτε με τις υψηλές θερμοκρασίες είτε με την συνεχή υγρασία, δημιουργεί πρόβλημα όχι μόνο δυσωδίας αλλά για αρρώστιες που και λόγω του υπερπληθυσμού που από τη μια στιγμή στην άλλη θα δημιουργήσουν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΕΠΙΔΥΜΙΕΣ.

Η μη ύπαρξη κάδων μέσα στη φυλακή εάν δεν είναι θέμα της Τοπικής Διεύθυνσης (Διευθυντής και Αρχιφύλακας) τότε ποιανού είναι?

Εάν συλλογιστείτε ότι καθημερινά δύο φορές την ημέρα πετάγονται όγκοι σκουπιδιών, για 24 κάδους και πλέον, από ένα χώρο που "φιλοξενεί" πάνω από 800 άτομα (ένα κανονικό χωριό δηλαδή), χωρίς να γίνεται έστω υποτυπωδώς ανακύκλωση του χαρτιού και μετάλλου, φανταστείτε τι σπατάλη γίνεται? κάτι που αδιαφορεί τελείως η Τοπική Διεύθυνση.





Αξιότιμοι κύριοι,

των Μέσων Ενημέρωσης ελπίζουμε και σας ζητάμε να βοηθήσετε, έστω με την δημοσιοποίηση, αυτών των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.



Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι Κ.Φ.Πατρών



υ.γ. Να μας συγχωρήσετε γιατί δεν δίνουμε τα ονόματα μας αλλά η μόνη αλήθεια είναι ότι ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ με όλη τη σημασία της λέξης να μην βρεθούμε "λόγω υπηρεσιακών αναγκών" μετατιθέμενοι εκδικητικά.

Δυστυχώς στην υπηρεσία μας ισχύει "ότι δεν ακούγεται σημαίνει ότι λειτουργεί καλά" και άρα το Υπουργείο θεωρεί ότι η τοπική διεύθυνση (Διευθυντής -Αρχιφύλακας) δουλεύει καλά, όσο δεν υπάρχουν παράπονα.



ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

στις φυλακές δεν ζούν σκλάβοι, δεν εργάζονται σκλάβοι

ΑΝΘΡΩΠΟΙ είμαστε

George είπε...

ΈΕΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΧΕΤΕ BLOG NAI Η ΟΧΙ????!!!

Αν εχετε, τοτε εχετε υποχρέωση να το 1 φορα το μην α η το 2μηνο να το επισκέπτεστε!!!

Κλέιστε το αμα είναι να τελειώνει!!!

Αυτο καταντάει ανευθυνότητα και κοροϊδια!!!

OnWine είπε...

Μην ανησυχείτε ρε παιδιά... θα το ανοίξει στις εκλογές... τότε θα ξανακαλέσει τους bloggers... Κάποιοι ηλίθιοι θα πάνε... θα ξαναχάσει (μοιραίον!) και θα σας ...ξεχάσει πάλι...

George είπε...

Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο πρόθυμοι είναι οι πολιτκοί μας να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Στις εκλογές!

Λες και του ζητάμε να μας καλέσει σε δείπνο!

Μια φορά το μήνα να σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα (αν υπάρχει σημαντικό θέμα)

Ελεος!

Υ.Γ.
Sxoliastis αν και φανατικός οπαδός του κ. Βενιζέλου, ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΣΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Στηρίξτε μας:

http://panepistimiakisymparataxi.blogspot.com/

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΠΘ

stathis είπε...

Solidarity to Vasilije Gligorijevic, who is jailed by the Skopje Regime for "anti-Macedonian" behavior. Fascism is in frond of us.

http://www.facebook.com/group.php?gid=58862184399&ref=mf

http://vardaraxios.wordpress.com/

http://kafedaki.blogspot.com

james είπε...

Αυτό που οφείλει να κάνει ο Ε. Βενιζέλος είναι να ήγείται και όχι να έπεται.
Εκτός πιά και αν θεωρεί ότι πρέπει να φυλάει τα νώτα του κάτι που δεν του ταιριάζει.

kostaslivs είπε...

Και για τον λόγο ότι είμαστε πολίτες με προσωπικότητα γελάμε με την στάση που κρατάτε εσείς οι ψηφοθήρες, δίχως προσωπικότητα, τις ώρες των εκλογών .Έχετε πολύ καιρό μάλλον να δείτε σαν απλός πολίτης την συμπεριφορά σας και γενικά την συμπεριφορά όλου του σιναφιού σας, έχετε πολύ πλάκα! Βέβαια δεν πρόκειται να δείτε το σχόλιο αυτό ποτέ, αλλά και να το βλέπατε δεν πρόκειται να άλλαζε τίποτε it's only buisness. Μορφωμένος άνθρωπος είσαστε ξέρετε τι σημαίνει η λέξη υπουργός ή όχι?!
Απλά σας βαρεθήκαμε! Πλέον την μέρα της κάλπης ξεχωρίζουν οι πολίτες με προσωπικότητα διότι δεν φτάνουν ποτέ στα εκλογικά κέντρα όλοι οι άλλοι σας (ξανα-)ψηφίζουν.

Με απερίφραστη και ειληκρινή αγάπη...πάντα!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν ένας τοπικός κοινοτάρχης ,Κομουνιστής κατ΄αρχήν ,Καραμαλνικός αργότερα και τώρα επανακάμψας στον Συνασπισμό βάζοντας τις φωνές και απειλώντας για εισαγγελείς κλπ να μπορεί να κλείσει ένα ιστολόγιο για να φιμώσει τον κόσμο και να μην έχει αντιπολίτευση?

Είναι ο κοινοτάρχης Βραχασίου Λασιθίου Κρήτης εάν το θυμάστε που μετά από οκτώ χρόνια αγώνα για να μην πάει το χωριό του με την Νεάπολη και με την ευγενή βοήθεια του κ.Ζουράρι , του τοπικού βουλευτή της ΝΔ κ. Πλακιωτάκη , του κ.Παυλόπουλου και γενικότερα της κυβέρνησης του κ.Καραμανλή εκλέγεται ως μοναδικός υποψήφιος στην κοινότητά του , και κυνηγώντας , καταγγέλλοντας τους πάντες δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στην περιοχή του
επιδιώκει να μην υπάρχει ούτε μία φωνή αντιπολίτευσης;


Φίλοι εδώ χρειαζόμαστε ΒΟΗΘΕΙΑ την βοήθεια της δημοσιότητας

Πληροφορίες http://vrachassi.blogspot.com/

Υπάρχει γέλιο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση κάλεσε σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κόμματα με θέμα το Λύκειο και αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυτό είναι κάτι πιο σημαντικό απο το νόμο-πλαίσιο μιας και δεν υπάρχουν οργανωμένες νεολαίες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ωστέ να εκφράσουν άποψη.Αφορά τη σιωπηρή πλειοψηφία ανθρώπων που πέρα απο την εφηβική κρίση, βίωσαν τα γεγονότα του Δεκεμβρίου και μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής ανασφάλειας θα υποβληθούν στη δοκιμασία εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Πέρασα και εγώ την ταλαιπωρία και όχι το παίδεμα των εισαγωγικών εξετάσεων και θα ήθελα να κάνετε μια παρένθεση στη σιωπή σας κ.Βενιζέλο, για να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
anonymous είπε...

"πολιτικό ημερολόγιο...

Στο πολιτικό αυτό ημερολόγιο θα βρείτε ζητήματα που με απασχολούν, είτε στη Βουλή είτε στο πλαίσιο άλλων θεσμών. Στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα θέματα με τρόπο διαφορετικό από ό,τι στην ως τώρα δημόσια συζήτηση".

Να υποθέσουμε πως από την 1η Ιουλίου του 2008, όπου και το παρών "πολιτικό ημερολόγιο" είναι ανενεργό, ο "στόχος ... να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για κρίσιμα θέματα με τρόπο διαφορετικό από ό,τι στην ως τώρα δημόσια συζήτηση", επιτεύχθηκε, αναιρέθηκε, μετατοπίστηκε ή απλώς ατόνησε;

Χρήστος Τριγώνης είπε...

Παρά την δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη κριτική που σας ασκούν οι φίλοι του blog , τοποθετήσεις σαν τη σημερινή σχετικά με το ζητούμενο εύρος της νίκης , κρατούν σε κάποιους μας άσβεστη την ελπίδα της πολιτικής αλλαγής.
Συνεχίστε , η φλόγα καίει...

ShareThis