Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

Προϋπολογισμός 2008...

Η ομιλία μου κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2008 στη Βουλή βρίσκεται εδώ για όποιον ενδιαφέρεται. Παρατηρήσεις και σχόλια ευπρόσδεκτα...

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την μεστή και ουσιαστική ομιλία σας στην Βουλή επι του προϋπολογισμού. Ηταν μια ομιλία αντάξια των προσδοκιών όλων ημών των φίλων σας. Τέτοιου είδους παρεμβάσεις σας υψηλού επιπέδου περιμένουμε και στο μέλλον. Αυτή είναι σωστή πολιτική κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά είδα την ομιλιά σας απ'ευθείας από την Κρατική Τηλεόραση.
Λίγο μετά διάβασα στο pathfinder.gr ότι με την ομιλία σας: διαφοροποιηθήκατε καθότι εμφανιστήκατε ως "εκφραστής του μεσαίου χώρου".
Δηλαδή ρε παιδιά ποιούς νομίζετε ότι εκφράζει το ΠΑΣΟΚ; Μα φυσικά τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα!
Ε είναι αυτά που λέγονται από διάφορους: παντού γύρω μας υπονομεύσεις και υπονομευτές!
Τέλος πάντων!
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος!
Εύχομαι να έχουμε όλοι μας υγεία (σωματική και πνευματική).
Εύχομαι επίσης το ΠΑΣΟΚ να βρει το δρόμο του και να δούμε άσπρη μέρα! (άσπρα γκάλοπ εννοώ)
Σε σας προσωπικά και στην οικογένειά σας εύχομαι υγεία, ευτυχία και κάθε επιστημονική και πολιτική επιτυχία!

harrygrath είπε...

Παρηγορη η αντιθεση σας προς τον κρατικισμο & τον λαικισμο.

Ελπιδοφορα η συμπαρασταση σας στα νεα ζευγαρια,ζητωντας ενισχυση τους απο το τραπεζικο συστημα με εγγυοδοσια Δημοσιου.

Ενα τετοιο φιλανθρωπικο μετρο θα βοηθησει πολυ.

Προτεινω να τρεχει μονο το πιο προσφατο ποστ & να κλειδωνουν τα προηγουμενα,για να μη σκορπιζομαστε...

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

πιστεύω ότι με την ομιλία του χθεσ έδωσε πολιτικό στίγμα στο πασοκ

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ομιλία σας.
Συμφωνώ απολύτως με όσα λέτε για το αδιέξοδο της ελληνικής Δεξιάς,καθώς και με την οριακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα μεσαία στρώματα.
Όμως δεν πιστεύω ότι η ακρίβεια είχε αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.Ιδίως στα πρώτα χρόνια του ευρώ,οι τιμές σε όλα τα βασικά είδη διατροφής εκτοξεύτηκαν.
Η ακρίβεια ήταν άλλωστε από τα βασικά προεκλογικά χαρτιά της ΝΔ το 2004.
Άλλο βέβαια,ότι από το 2004 και μετά η κατάσταση από κακή έγινε τραγική,σε σημείο να έχουν επιστρέψει τα βερεσέδια στην αγορά!
Επίσης,δεν πιστεύω ότι οι ''συμφωνίες κυρίων'' δίνουν λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας.Κάτι που αφορά και τις προηγούμενες και την παρούσα κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση.Τα κοινωνικά προβλήματα έχουν γίνει εκρηκτικά και το ζήτημα είναι πού θα οδηγηθεί η ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια.Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση πανηγυρίζοντας για τα πεπραγμένα της πρόσφατης κυβερνητικής του θητείας.Όσο κι αν το ξεδίπλωμα της ''επανίδρυσης'' κοντεύει να καταστήσει συμπαθείς ακόμα και τους πιο αλαζόνες Υπουργούς εκείνης της περιόδου!

anonymous είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Sofia Maria Angelara είπε...

Διάβασα το κείμενο και πραγματικά διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πόσο άξιος και δικαιούχος είστε για τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Περασμένα, ξεχασμένα όμως. Και πάλι ως στέλεχος μπορείτε να ασκείτε την κριτική σας απέναντι στην κυβέρνηση το ίδιο επιχειρηματικά και ο κόσμος μάτια έχει, βλέπει και συγκρίνει...
Η επόμενη μέρα, που δεν θ' αργήσει να έρθει, θα φέρει κι ό,τι δικαιούστε να έχετε.

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ η πρόταση για τη στήριξη των νέων. Υπάρχει ανάγκη! Και επίσης υπάρχει ανάγκη για αίσθηση κράτους δικαίου. Αλλά αναρωτιέμαι: με τόσα πολλά φαινόμενα διαφθοράς σε επίπεδο απλών πολιτών, τι μπορεί να γίνει; Πιστεύω πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στη ουσιαστική καλλιέργεια και μόρφωση των νέων, οι οποίοι αποτελούν το μέλλον.

Καλές γιορτές!

-=IMAGINOS=- είπε...

Αυτό δεν είναι blog άμα ρωτάμε η απλά κάνουμε διάλογο χωρίς απάντηση...
Καταλαβαίνω ότι ο αξιότιμος κύριος Βενιζέλος δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο για να απαντάει αλλά τότε ας μη δύνεται καν η δυνατότητα του σχολιασμού αφού δεν έχει καμία αξία μιας και μόνοι μας τα λέμε, μόνοι μας τα ακούμε…

Χαμένος χρόνος, μονόλογος, λυπάμαι.

ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ Γ. είπε...

Καταπληκτική ομιλία!
Αυτό που αναδεικνύεται, ειναι η ανάγκη συνέχισης της προσπάθειας που άρχισε στις 16 του Σεπτέμβρη για ενα δυνατό ΠΑΣΟΚ, με μια άλλη δυναμική της κοινωνίας, με άξιους εκφραστές σαν εσένα Βαγγέλη!
Προχώρα!!!!
Είμαστε μαζί σου!!!!

Ανώνυμος είπε...

Dear Mr. Venizelos,

Please accept hearty wishes for your efforts regarding human rights. You are outstanding!
The world nowadays is small, so the echo of your ideas has reached us all the way across the big pond...you are commentable! My Greek is lousy, so please will you excuse my expression of admiration for your person in my broken English? Here it is..."kyrios Benizele eise poly kalos antropo".

Happy holidays! For a humane world!

With all my love,

B. Streisand

Ανώνυμος είπε...

Πώ,πώ, σιρόπια! Θα κολλήσουν τα μηχανήματα...
Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ, για τα νέα ζευγάρια προφανώς δεν το έχετε διαβάσει, γι΄αυτό και εκστασιάζεστε από την επανάληψη του από τον κ. Βενιζέλο.
Και by the way, που θάλεγε και ο Κίμων Κουλούρης, ο Ευάγγελος δεν ήταν που έως την 11η Νοεμβρίου όμνυε την "αριστερή στροφή"; Τί έγινε τώρα και ανακάλυψε τον "μεσαίο χώρο"; Μάλλον θα τον φώτισε το πνεύμα Τσάτσου...
Έρρωσθε, και καλές εορτές

Stelios Frang είπε...

Περιορίζομαι σ' αυτό το απόσπασμα με τις προτάσεις:

Φτιάξτε το Ταμείο στήριξης της Νέας Γενιάς. Στρέψτε το τραπεζικό σύστημα, υπό την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, σε μια ... χρηματοδότηση των νέων ανθρώπων στο ξεκίνημά τους, έτσι ώστε να νιώσουν ότι υπάρχει ένα κοινωνικό κράτος δικαίου.

Και βλέπω ότι οι προτάσεις αυτές οδηγούν σε επέκταση της εξάρτησης από το κράτος, από τη δημόσια διοίκηση, από την κυβέρνηση και, σε τελευταία ανάλυση, από το (εκάστοτε) κυβερνόν κόμμα.

Αυτές οι εξαρτήσεις και η απουσία ιδιωτικής εγγρήγορσης είναι, κατά τη γνώμη, το αίτιο της οικονομικής μιζέριας και καχεξίας.

Υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία για να μάθουμε, τί απέγινε με τις παλαιότερες χρηματοδοτήσεις για την επαγγελματική στήριξη των νέων; Εγώ, φοβάμαι, ότι φαγώθηκε το αρχικό κεφάλαιο και μετά από λίγο έκλεισαν οι επιχειρήσεις. Γνωρίζω προσωπικά 2-3 περιπτώσεις, αλλά ένας γενικότερος απολογισμός για εκείνες τις ενέργειες θα διαφώτιζε τη μελλοντική προοπτική τέτοιων μέτρων.

τσότσος είπε...

Βαγγέλη welcome back!

evenizelos είπε...

για τον Ανώνυμο...

Μίλησα για μεσαία εισοδήματα που ωθούνται στην φτώχεια και όχι για "μεσαίο χώρο". Ότνα μιλάμε για τόσο σοβαρά κοινωνικά ζητήματα πρέπει να είμαστε ακριβείς και - στο μέτρο του δυνατού - σοβαροί. Ό, τι πιο προοδευτικό υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι να απαντηθεί η αγωνία των "υποψήφιων φτωχών" και των "υποψήφιων ανέργων" που προέρχονται από το χώρο των μεσαίων εισοδημάτων και όλων των ηλικιών: όχι μόνον των νέων αλλά και των 45-65.

evenizelos είπε...

για τον s. frang

Η παρατήρηση σας είναι σε μεγάλο βαθμό σωστή. Γι΄αυτό το Ταμείο Στήριξης Νέας Γενιάς πρότεινα να ενισχύει απευθείας και προσωπικά τους νέους και όχι τις επιχειρήσεις που τους προσλαμβάνουν. Αναφέρομαι όχι μόνο σε νέους εργαζόμενους, αλλά και σε νέους επιστήμονες, επαγγελματίες, αγρότες κ.ο.κ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι μιλήσατε για τα μεσαία εισοδήματα που πιέζονται προς τη φτώχεια και όχι για τον ''μεσαίο χώρο''.Και θα έλεγα,με όλο το σεβασμό,στο φίλο ότι δηκτικές παρατηρήσεις με προσωπικές αιχμές(Κουλούρης,Τσάτσος) που παραπέμπουν στην προ της 11ης Νοεμβρίου περίοδο δεν χωρούν σήμερα.
Δεν έχει σημασία ούτε ποιον επιλέξαμε για Πρόεδρο ούτε ποιος είναι αυτή την στιγμή στα κεντρικά όργανα.Η κοινωνική κατακραυγή εναντίον των κυβερνητικών μέτρων είναι έκδηλη και πρέπει όλοι,χωρίς αποκλεισμούς ή αυτο-εξαιρέσεις,να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να εκφράσουμε μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση και να την περάσουμε στον κόσμο.Από το ''μισό'',το ''μικρό'' ή το διχασμένο ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει κανείς.Μόνο η Δεξιά.Ο κόσμος μας περιμένει (ακόμα...) .
Πάντως κ.Βενιζέλε ,επανερχόμενος σε ένα κομμάτι του δικού μου σχολίου,το ότι η κατάσταση από κακή έγινε τραγική στα χρόνια της ''επανίδρυσης'' δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανηγυρίζουμε για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στα ζητήματα της καθημερινότητας και του κοινωνικού κράτους.
Η ακρίβεια,η φτώχεια,η ανεργία,οι μειωμένες δαπάνες για την παιδεία,την υγεία,το περιβάλλον,δεν πρόεκυψαν ξαφνικά επί ΝΔ.Ήταν μάλιστα βασικό προεκλογικό χαρτί της ΝΔ το 2004.
Άρα το ερώτημα γιατί δεν κάναμε αυτά που οφείλαμε σε αυτούς τους τομείς θα εμφανίζεται διαρκώς μπροστά μας.Πρέπει λοιπόν να δώσουμε μια ανοιχτή και αυτοκριτική ,αν θέλετε,απάντηση.
Και δεν αρκεί η σύγκριση με την περίοδο της ΝΔ (διαφορετικά θα πείθαμε απλώς μιλώντας για το Ολοήμερο ή τη Βοήθεια στο Σπίτι και το πώς κατέληξαν επί ΝΔ).
Η πραγματική σύγκριση είναι με το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων,πεδίο στο οποίο φανερά υστερήσαμε.Η κοινωνία με αυτό το μέτρο αξιολογεί το ΠΑΣΟΚ.Εξακολουθεί να έχει από το ΠΑΣΟΚ περισσότερες απαιτήσεις στα ζητήματα αυτά.Δεν ξέρω όμως για πόσο ακόμη.
Καλές γιορτές σε όλους.

ΑΓΙΟΣ είπε...

Η ομιλία σας συνοψίζει αυτό που θα μπορούσε να ονομάσει κανείς σύγχρονο πολιτικό λόγο, ο οποίος δεικνύει τις κατευθύνσεις της πολιτικής πρακτικής ενός κόμματος εξουσίας. Μεστός και ώριμος ο πολιτικός σας λόγος, έρχεται να καταδείξει τα αδιέξοδα στα οποία έσυρε τη χώρα η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μια διακυβέρνηση, η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλής εμβέλειας βερμπαλισμούς, αλλά και από πικρές διαψεύσεις κάθε ελπίδας για άσκηση πολιτικής, που να ευνοεί τον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο. Στηλιτεύσατε τις καθεστωτικές συμπεριφορές και τις αωερμάτιστες πολιτικές πρακτικές μιας αθλίας κυβερνήσεως.
Όμως μείνατε μόνος στο γήπεδο του κ. Καραμανλή. Ούτε το επίσημο ΠΑΣΟΚ (πριν ελαχίστων εξαιρέσεων), ούτε και ο πρόεδρός του, κ. Γ.Α.Π. άρθρωσαν πολιτικό λόγο που να συνάδει με τις πολτικές επιδιώξεις ενός κόμματος εξουσίας, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία της παράταξης συνεχίζει να είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στη Σκύλλα του επικοινωνιακού τακτικισμού και τη Χάρυβδη της ανυπαρξίας ενορχηστρωμένου και ρηξικέλευφθου πολιτικού λόγου. Οι ευθύνες πέφτουν βαραίνουν όλους και κυρίως τον ΓΑΠ. Ελπίζω να μη χρειαστεί μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να έχει ανάγκη μια νέα αρχή και πάλι...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την ομιλία σας για τον προϋπολογισμό και έχω μια απορία.Γιατι δεν αναφέρετε αριθμούς; Το Ευρωβαρόμετρο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες και τοποθετεί την ανεργία ως πρώτη ανησυχία των Ελλήνων.Τωρα ίσως ακούγεται λίγο τεχνοκρατικό αλλά οι αριθμοί πάντα προσθέτουν κάτι απο hard evidence.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ΟΣΕ ποιά είναι η άποψή σας?

Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ο κύκλος εργασιών του είναι ~70εκ. και το έλλειμά του...850εκ.
Όλα αυτά όταν για εξοπλισμούς (την οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας...) θέλουμε να δαπανούμε ~2 δις ετησίως (1% του ΑΕΠ).

Ανώνυμος είπε...

Συντροφε Βαγγέλη Βενιζέλο, απόλυτα σώστή η άποψη σου για την πρωτοφανή σταθερότητα που γνώρισε η οικονομία της χώρας την περίοδο 1997-2001. Απόλυτα σωστή και η διαπίστωσή σου όχι μόνο για τους φτωχούς άλλα κυρίως και για τους μεσαίους. Αυτούς τους τελευταίους που την άνοδο τους την οφείλουν στην 20 ετία Πασοκ, μέρα με την ημέρα η πολιτική της ΝΔ τους μετατρέπει ξανά σε φτωχούς. Κανένα μέτρο για τον μεσαίο. Ακούω κατά καιρούς τα μέτρα που ανακοινώνει η Κυβέρνηση Καραμανλή. Δύο κατηγορίες αφορούν: 1. Τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας στους οποίους μοιράζει κάποια ψίχουλα ελπίζοντας να ξεγελαστούν (υποτυπώδεις αυξήσεις και μόνο στους μακροχρόνια άνεργους, μερικά λεπτά του ευρώ ημερησίως στον συνταξιούχο των 400 ευρώ, κάτι ψευτοδιευκολύνσεις στον τρίτεκνο που θαρραλέα αποφάσισε να κάνει μια πενταμελή οικογένεια
2. Κυρίως όμως αφορούν την κάστα των 40.000 πλουσίων, προνομιούχων και των νεαρών βλαστών τους, απαλλάσσοντας τους απο τις επιβαρύνσεις της τεράστιας κληρονομιάς, ελαφρύνοντας την φορολογία των επιχειρήσεων του μπαμπά, κ.α.
Σε παρακολούθησα απευθείας όταν μίλησες στη Βουλή. Ωραίες και σταράτες κουβέντες, σωστά εκφρασμένες και τονισμένες. Κάτι να "ακουμπήσει" το Κίνημα, βρε παιδί μου!
Καλή δύναμη σε όλους μας!
Λευτέρης Μανούσης

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά
και δημιουργική

Κάνετε πολύ καλά που τηρείτε στάση αναμονής. Μην τους επιτρέψετε να σας διαγράψουν. Στο τέλος όλοι θα απευθυνθούν σε σας σαν σωτήρα. Εκτός πια κι αν ο Καραμανλής αυτοκτονήσει πολιτικά [που το έχει προσπαθήσει νομίζω και με τα ομόλογα και με τις υποκλοπές και τώρα με τον Ζαχόπουλο αλλά κάτι γίνεται και σώνεται συνεχώς τελευταία στιγμή]
Εύχομαι να είστε δυνατός και αθέατος!
Theatis-Symmetoxos

Ανώνυμος είπε...

Dear Vangelis,

I didn't get to finally meet you. What happened? I thought I did catch a glimpse of you in the concert crowd, but after the finale, you were gone.

Look, we'll have our chance again. I just wished we could have gotten together to exchange ideas about the affairs of the world. So much is going on, and so much change is needed I may add, that your ideas will help shape my thinking for years to come.

I'll be in Manhattan for the rest of this greatly political winter. I'll have my secretary phone yours to give you the number in my study room. Hope to hear from you soon after that!

Sincerely,

W. Allen
Clarinet Player/Director

P.S.: Hope you enjoyed my concert. We loved playing for our Athens friends, as usual.

Ανώνυμος είπε...

Τί γίνεται,βρε παιδιά;3 μήνες διαβάζω τα διάφορα σχόλια,και έχω συναντήσει καμιά 10αριά αστέρες του Χόλυγουντ!
Μόνο τον Τσακ Νόρις (ένας αλλά Λύκος) δεν έχω δει ακόμα να δίνει συγχαρητήρια στον κύριο Βενιζέλο και να γράφει διεύθυνση Texas Ranger.com!Καλή κι η πλάκα,αλλά την εμπεδώσαμε πλέον!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνυμε....ο Τσακ Νορις δεν θα μπορουσε ποτε να γραψει και να συγχαρει τον κυριο Βενιζελος. Ο Κυριος Νορις ειναι Ρεπουμπλικανος, και την εποχη αυτη ειναι επισης απασχολημενος με την υποστηριξη της υποψηφιοτητας του κυριου Μαηκ Χακαμπη για την Προεδρια των ΗΠΑ.

Παντως να ξερετε οτι ο κυριος Νορις ελαβε υπ' οψην του το σχολιο σας και σας ευχαριστει που ειστε θαυμαστης του!

Κασσανδρα Μπιλντον-Παπαδακη
Γραμματεας κ. Νορις
Οκλαχομα Σιτυ, Οκλαχομα

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζοντας την πλάκα....
Κυρία Κασσάνδρα,όπως φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο κύριος Βενιζέλος έχει διεισδυτικότητα και στο συντηρητικό χώρο.Μάλιστα,στην τελευταία τηλεοπτική συζήτηση προ των βουλευτικών εκλογών (στο ΑLTER),τον είχε επαινέσει και η ελληνίδα σταρ Ζωή Λάσκαρη.Άρα...γιατί όχι και ο Τσακ Νόρις;
Τους συντροφικούς μου χαιρετισμούς στον Texas Ranger.Τεράστια η συμβολή του στον παγκόσμιο κινηματογράφο.Με το καλό και Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ.

Ανώνυμος είπε...

www.chucknorris.com

Ανώνυμος είπε...

Vageli kane tora tin epithesi sou i pio megali ora einai tora , o Papandreou einai valtomenos teliose o Karamanlis stin megaliteri krisi tis xoras efige gia tis Indies (bye feugo gia Dubai ,thimizei to tragoudi)o Zaxopoulos kai oi imeteroi tou einai to vaterlo tis ND .Tora kane tin kinisi sou kai tha exeis to pleonektima!!!

Ανώνυμος είπε...

και οι εξυπνοι που κανουν τους διασημους και κανουν κακογουστα αστεια να σταματησουν.Εκεινος ο βλακας που γραφει clarinet player πρεπει να το σκεφτηκε πολυ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνυμε...που ξερεις εσυ οτι οι προσωπικοτητες απ' τις ΗΠΑ που εγραψαν εδω μεσα στον Βενιζελο δεν ειναι αυτοι που λενε? Ξεχνας οτι ο Βενιζελος ηταν υπουργος Πολιτισμου και υποψηφιος για την ηγεσια της Αξιωματικης Αντιπολιτευσης? Μικρος νομιζεις ειναι ο Βενιζελος? Η φοβασαι οτι οι επιφανεις ξενοι, εχουν κανει την επιλογη τους?

Πρεπει να εισαι βαλτος του Γιωργου...

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε τι γράμματα ξέρεις;;;να ερμηνεύεις τους νόμους με συμβούλους ή από μόνος σου;;;
http://satirakomodia.blogspot.com
http://paparzireportas.blogspot.com
http://pitsirikos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

μπειτε στο chris29-newscom.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

xxx

ShareThis