Σάββατο, Αυγούστου 18, 2007

Εκλογές και Μπλογκόσφαιρα

Η προκήρυξη των εκλογών επιδρά αναγκαστικά και στην ατμόσφαιρα της μπλογκόσφαιρας. Ο χρόνος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συμπυκνώνεται υπερβολικά. Όλα αποκτούν πιο κρίσιμες διαστάσεις γιατί οι πολίτες πρέπει να διαμορφώσουν την εκλογική τους απόφαση. Αυτό γίνεται συνήθως μέσα σε ένα συμβατικό πλαίσιο που είναι τις περισσότερες φορές απλουστευτικό και συνθηματολογικό. Η προεκλογική αντιπαράθεση όμως οργανώνεται κατά βάση ραδιοτηλεοπτικά. Δύσκολα επιτρέπει να αναπτυχθεί ένας συστηματικός και πλήρης προγραμματικός λόγος.
Δεν θέλω η ένταση και οι όποιες σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου να αλλοιώσουν τη σχέση που έχουμε διαμορφώσει μέσα από το «πολιτικό ημερολόγιο». Δεν θέλω να επαναλαμβάνω εδώ πράγματα που λέγονται σε άλλους χώρους ή στα μέσα ενημέρωσης. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το διάλογό μας για τα θέματα που εσείς θέλετε να θέτετε. Θα μετέχω όσο μπορώ πιο συστηματικά στο διάλογο αυτό, προσπαθώντας να απαντώ στα ερωτήματα σας.
Ευχαριστώ όλες και όλους που μου έστειλαν φιλικά μηνύματα συμπαράστασης και ευχές.
Ευχαριστώ όλους και όλες που με την σκληρή κριτική τους στρέφουν την προσοχή μου σε διάφορα κρίσιμα θέματα ή μου επισημαίνουν ρεύματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της κοινωνίας.

24 σχόλια:

harrygrath είπε...

Καλη επιτυχια & με πανσαλονικια πρωτια ( σε σταυρους ).

Ξεκαθαριστε μας μεχρι πότε σας επιτρεπει...ο νομος να μπλογκαρετε.

Μια προεκλογικη εξαγγελια Πασοκ που θα επηρεαζε " αναποφασιστους " θα ηταν & η οριστικη & πληρης απαλλαγη των ωφειλετων ,απο αγροτες & βιοτεχνες μεχρι ΠΑΕ, απο ληξιπροθεσμα χρεη προς Δημοσιο.

Μια "σεισαχθεια",που να τελειωσει τη σημερινη ομηρια. Να μηδενισουμε κοντερ.

Σκεφτεστε στο Πασοκ για τετοια κινηση - ματ ?

Ανώνυμος είπε...

Με εξόργισε ως άνθρωπο και ως επιστήμονα η επιχειρηματολογία περί της πρόωρης προκήρυξης εκλογών από το κυβερνών κόμμα της ΝΔ. Πέρα από την ουσιαστική έλλειψη επιχειρημάτων και τις βασικές ελλείψεις προγραμματικού λόγου που αποτελούν βασικές αδυναμίες της κυβέρνησης σε πλήρη αντιδιαστολή με τον σημαντικό βαθμό ετοιμότητας που τη χαρακτήριζε πριν 4 χρόνια (θυμίζω τα έξοχα προγράμματα που είχε εκπονήσει η ΝΔ), θα ήθελα να αναφέρω ένα επιπλέον σοβαρό επιστημονικό εύρημα.

Στο πλαίσιο μελέτης μου (που εκπόνησα με ακόμα δύο συναδέλφους) για την κυβερνητική αποτελεσματικότητα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ στην παροχή υπηρεσιών παιδείας, υγείας, υπηρεσιών του δημοσίου, έργων του δημοσίου και παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλειας και αναδιανομής, η χώρα μας τα 4 τελευταία χρόνια έχασε αρκετές θέσεις έναντι άλλων κρατών-μελών. Μάλιστα η κρίση ήταν εντονότερη στην παροχή υπηρεσιών παιδείας και στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλειας, που αφορούν και το βασικό αναδιανεμητικό κομμάτι των πολιτικών επιλογών. Η μελέτη στη γενική της μορφή έχει υποβληθεί προς δημοσίευση σε αναγνωρισμένου κύρους επιστημονικό περιοδικό. Ασφαλώς η μελέτη δεν αφορά το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, τα επιμέρους όμως ευρήματα καταδεικνύουν τον αναποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και την έλλειψη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω ότι τα ευρήματα με θλίβουν ιδιαιτέρως καθώς περίμενα μια καλύτερη τετραετία από ανθρώπους που ερχόντουσαν με όρεξη για δουλειά, με ορθό προγραμματικό λόγο και με ακαδημαϊκή επιμόρφωση σε καίριους τομείς, να αντικαταστήσουν μια κουρασμένη πολιτικά παράταξη που σημειωτέο θα έπρεπε να ανανεωθεί περισσότερο σε αυτό το διάστημα.

Medeon είπε...

Καλη προσωπικη επιτυχια κυριε Βενιζελο. Στην πολιτικη συγκυρια ταιριαζει μονο ο χαρακτηρισμος ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΦΟΒΟΥ, που επιχειρειται με τις προωρες εκλογες. Η πολιτικη ιστορια της Ελλαδος ειναι πλουσια, συνηθως διασπαστικη και διχαστικη, αλλοτε παλι σαν ταινια του Χολλυγουντ, με τις δυναμεις της Ανταντ ,πιστες στο καθηκον αναμειξη τους σαν διεθνη υπερπαραγωγη, αλλα αυτο πλεον δεν εχει ξαναγινει.Πιστευα οτι ηταν δυσκολο να πρωτοτυπησεις στην Ελλαδα με τη πλουσια και δαιδαλωδη πολιτικη Ιστορια, ο κυριος Καραμανλης το εκανε ομως το θαυμα του με τη σκανδαλωδη και τοσο υπονομευτικη ολων των θεσμων και εξουσιων προκυρηξη εκλογων..


Και 2 εκτιμησεις απο το μαντειο του Τροφωνιου, που περνουσαν οι αρχαιοι υμων στο δρομο για δελφους.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΦΟΒΟΥ, του κυριου Καραμανλη, ο αμιγως κουτοπονηρος τροπος δηλαδη που προκυρηξε τις εκλογες, ΘΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, πολυ περισσοτερο απο οτι υπολογιζει

Ισως ηρθε η ωρα ο ακαρπος και ατερμονος ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ να δεχθει ενα προδειοπητικο ΧΑΣΤΟΥΚΙ απο τους ψηφοφορους. Εδω ειναι το στοιχημα για την ωριμοτητα ή μη και την διαιωνιση των κομματικων συμπλεγματων του Νεολληνα και του εκλογικου σωματος..
Ειδωμεν

με εκτιμηση και καλο εκλογικον αγωνα

Unknown είπε...

Στις 16 Σεπτεμβρίου, οδηγούμαστε, ίσως πιο πρόωρα απ'όσο περιμέναμε, στις κάλπες.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος θα γυρίσει την πλάτη του στη Νέα Δημοκρατία. Αυτό είναι δεδομένο. Ομόλογα, κουμπάροι, υποκλοπές, απαγωγές, διάλυση της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, διάλυση του ΑΣΕΠ, αναξιοκρατεία, ακρίβεια, αστυνομική βία, καταστρατήγηση του Συντάγματος, ψεύτικες υποσχέσεις και τόσα άλλα...

Το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι άλλο: Η ενναλακτική λύση.
Το ΠΑΣΟΚ, καλώς ή κακώς (καλώς κατ'εμέ, κακώς όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) έχασε τις εκλογές του 2004 για συγκεκριμενους λόγους, που περιλαμβάνονται, ελπίζω, και στην αυτοκριτική. Η μακροχρόνια συνεχής παρουσία στην εξουσία, φθείρει άλλωστε και κουράζει...

Το θέμα είναι να πειστούμε. Να πειστούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η εναλλακτική λύση για το μέλλον της χώρας και όχι απλά η λύση ανάγκης.
Να πειστούμε ότι ως κόμμα έχει απαλλαγεί από σύνδρομα και κατάλοιπα του παρελθόντος.

Και πάνω απ'όλα, ότι έχει κάτι το καινοτόμο, το ριζοσπατικό να προβάλλει, ότι έχει προτάσεις, δεν λαϊκίζει, και πάνω απ'όλα, τολμά, υλοποιεί.

Πείστε μας. Δεν ζητάμε τίποτα άλλο.
Δώστε νέα πνοή στη χώρα.

Καλό αγώνα...

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι αυτές οι εκλογές να αποτελέσουν και μια αφετήρια για εναν διαφορετικό τρόπο διενέργειας εκλογών , για μια εκλογική διαδικάσια που ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να γινει κοινωνός προτάσεων , αξιακών προτύπων , τρόπων άσκησης εξουσίας και όχι στείρων αντιπαραθέσεων που τροφοδοτούν τους δεικτές τηλεθέασης και απορρυθμιζουν το πολιτικό αισθητήριο του έλληνα πολίτη
Χρήστος Λουτραδης

christina είπε...

Στην προεκλογική περίοδο δεν παίρνονται αποφάσεις. Κλείνονται συμφωνίες. "Αναποφάσιστοι" είναι μόνο αυτοί που περιμένουν εξυπηρέτηση από κάποιο κόμμα.

Ολοι οι υπόλοιποι βρίσκουν την προεκλογική περίοδο βαρετή, υπερβολική και πολυέξοδη. Εχουν ήδη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, είτε βάσει όσων ζουν καθημερινά είτε βάσει όσων περιμένουν να κερδίσουν από την μετεκλογική κατάσταση.

Οι μόνοι που παρακολουθούν τα προεκλογικά προγράμματα, είναι αυτοί που πρέπει ν ατα αντικρούσουν, δηλαδή οι συνάδελφοί σας υποψήφιοι.

Ωρες ώρες αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να οριστει νομοθετικα οτι δε θα γινονται προωρες εκλογες για κανεναν απολυτως λογο.

Κάτι ακόμη: το κάθε κόμμα έχει, καλώς ή κακώς, προκαθορισμένες ομάδες ψηφοφόρων. Δεδομενου οτι ο μεσος ψηφοφορος δεν πιστευει στα προεκλογικα προγραμματα και δεν τα παρακολουθεί, η ψήφος του καθορίζεται από αλλα πράγματα, οπως πχ το επαγγελματικό, το οικονομικό ή το τοπικό συμφέρον.

Μη νομιζετε δηλαδη οτι η ΝΔ θα κινδυνεψει απο τις πυρκαγιες και τα ομολογα, τη στιγμη που εξυπηρετει, με τον τροο της, καποιους στο ασφαλιστικο, το ενεργειακο κλπ κλπ.

Ο,τι δηλαδή έκανε και το ΠΑΣΟΚ, εδώ που τα λέμε.

nkalomiris είπε...

Κύριε Βενιζέλο, καλησπέρα.
Μόλις παρακολούθησα την ομιλία του αρχηγού σας, και έχω να κάνω πολλές παρατηρήσεις. Πρώτων στην πρώτη γραμμή είδα όλων των ειδών τις εκφράσεις.
-Μιας και βοιωτός με εξέπληξε και μάλιστα αρνητικά η παρουσία του Αποστολίδη, αυτό το μίασμα της πολιτικής, ο οποίος κατέστρεψε το ΠΑΣΟΚ (ιδεολογικά και οργανωτικά) στην Βοιωτία.
-Την κ. Δαμανάκη όχι απλώς να χαμογελάει αλλά να γελάει κοροϊδευτικά την ώρα που ο Παπανδρέου έλεγε για το επίδομα ανεργίας (75% του βασικού μισθού). Αν ήταν για κάτι δικό της εντάξει ήταν μια άτυχη στιγμή.
-Την κ. Γκερέκου και του κ. Βούγια που πρέπει να ήταν από τους λίγους που δεν χειροκροτούσαν όταν ο κ. Παπανδρέου εκθείαζε το όραμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
-Τον δικαιωμένο κατ' εσάς κ. Λαλιώτη με βλέμμα κυρίαρχο αλλά και τον κ. Σημίτη παγωμένο και προδομένο.
- Και άλλα τόσο ίδια όσο και το κόμμα σας.

Θα μου πείτε γιατί αφού αφιέρωσα τον χρόνο μου δεν έδωσα σημασία στα λόγια του αυριανού; πρωθυπουργού αλλά στην γλώσσα του σώματος των αυριανών ξαναβουλευτών; Μα απλούστατα γιατί περίμενα κάτι καινούργιο όχι μόνο στις λέξεις αλλά και στην διάθεση των εκφράσεων. Με συγχωρήτε αλλά λόγια και πρόσωπα είναι ίδια. Όσο δεν θα αφήνετε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην ησυχία του δεν θα ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ από το παρελθόν του και δεν θα μπορεί να βγει δυναμικά μπροστά. Ξεκολλήστε για το καλό όλων και όχι μόνο το δικό σας.

ΥΓ. Μου άρεσε πάντως η δικιά σας γλώσσα του σώματος. Κρατούσατε σημειώσεις και φαινόσασταν να δίνετε σημασία σε αυτά που έλεγε ο αρχηγός σας.

animalis είπε...

Επιτέλους εκλογές και περίμενα να ακούσω τον πρωθυπουργό να θέτει στην Κ.Ο. της Ν.Δ. τις ιδέες του και το όραμά του. Και τι ακούσαμε;
Μαζέψτε ψήφους για την παράταξη, το Κόμμα.
Δηλαδή ιδέες και οράματα δεν υπάρχουν μόνο ψηφοθηρία για να μείνουν στην εξουσία.

thanasis είπε...

Nα λοιπόν που φτάσαμε και στις εκλογές.΄Ολοι όσοι πιστεύουν ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ,αισιοδοξούν, επειδή πιστεύουν πως κάτι μπορεί να αλλάξει. ΄Οσοι είναι ρεαλιστές ξέρουν πως τίποτε δεν αλλάζει και στις 16/9 πάμε ξανά από την αρχή.
Το δυστύχημα είναι ότι μιά νέα τετραετία θα πάει και πάλι χαμένη, αλλά ποιός μπορεί να αλλάξει την νοοτροπία των πολιτών.
Η Ν.Δ με σαφή δείγματα ανικανότητας αλλά και επιτελείο που σε μιά σοβαρή χώρα δεν θα μπορούσε να επανδρώσει[στελεχώσει] ούτε κοινοτικό συμβούλιο.
Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τα νεύρα των οπαδών του οι οποίοι, αφού κατάπιαν το ότι δεν είναι σοσιαλιστές,αναγκάστηκαν ωα δεχθούν την επιλογή Σημίτη για την θέση του προέδρου και προσπαθούν να πεισθούν γιά την ορθότητα της επιλογής.
Το Κ.Κ.Ε κουβαλάει το σύνδρομο της αποτυχίας του''υπαρκτού'' σοσιαλισμού και δυσκολεύεται να αποκηρύξει αυτούς που η σχέση τους με την κουμουνιστική ιδεολογία, ήταν ανάλογη αυτής του φάντη με το ρετσινόλαδο.
Ο Συνασπισμός με στελέχη που είναι τόσο σταθερά στις ιδέες τους, ώστε κάθε τόσο να μετακομίζουν στο ΠΑΣΟΚ και να ξεχνάνε όσα του καταμαρτυρούσαν το 1989.
Και τέλος ο κ.Καρατζαφέρης που καταφέρνει να είναι λίγο απ΄όλα και παρ΄όλα αυτά, να υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν.
Οι υπόλοιποι ξεκινούν από 1000 μέτρα πίσω και ότι και να λένε, όσο καλοί κι΄αν είναι, κανένας δεν τους ακούει και δεν τους πιστέυει αφού δεν ανήκουν στο πολιτικό κατεστημένο.
Το τραγικό είναι πως σε λίγο καιρό θα ξαναλέμε τα ίδια που λέγαμε ως τις 15/8 και δεν θα σκεφτόμαστε κάν το στερνή μου γνώση.
Καλή επιτυχία στον κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟ αν και ο ίδιος δεν έχει καταλάβει ότι του αξίζει κάτι περισσότερο και παίζει αν και πτυχιουχος με τα πρωτάκια.
Υ.Γ
Σκεφτείτε πόσο σοβαροί είμαστε που ο Κ.Ψωμιάδης λάμπει σαν αστέρι.

Akis-Aigio είπε...

Κύριε Βενιζέλο. Κατ αρχάς να σας ευχηθώ προσωπική επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές (αν και δεν ανήκω στον ιδεολογικό σας χώρο). Οι πρόσφατες καταστροφές από τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα, αλλά ειδικότερα στην Αχαία έδειξαν σε όλο της το μεγαλείο (κατά την γνώμη μου) την ανοργανωσιά και την κατάντια του κρατικού μηχανισμού. Επειδή δε είναι δυνατόν να τον διέλυσε η τωρινή κυβέρνηση μέσα σε τρία χρόνια και επειδή δεν νομίζω να λειτουργούσε καλύτερα εάν ήσασταν εσείς κυβέρνηση και επειδή δεν είναι δυνατόν να έχουμε και ένα πυροσβεστικό όχημα σε κάθε στροφή ενός δασικού δρόμου επί 24ωρου βάσεως, πιστεύω ότι η λύση του προβλήματος είναι, η δημιουργία Εθνικού κτηματολογίου και η μη ανοχή σε αυθαίρετες κατασκευές. Δυστυχώς το κόμμα σας αλλά και το κυβερνών κόμμα νομιμοποιεί ή ανέχεται την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων. Όσο δεν τιμωρούνται οι κάτοχοι αυθαιρέτων και όσο δεν δημιουργείται Εθνικό κτηματολόγιο, ο ανθρώπινος εγωισμός θα καταστρέφει, θα καιει, θα λεηλατεί τον εθνικό θησαυρό. Θα ασελγεί κατά του περιβάλλοντος το οποίο δεν ανήκει μόνο σε εμάς αλλά στις επόμενες γενιές, για τις οποίες δεν έχουμε κάνει τίποτε απολύτως για να τους εξασφαλίσουμε τα δάση, το περιβάλλον που τους αξίζει. Οι πολιτικές σε γενικές γραμμές είναι ίδιες., πιθανώς να αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης. Τα προβλήματα που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον θα είναι πιστεύω οικολογικά και δυστυχώς δεν έχω ακούσει και δεν νομίζω να ακούσω κανένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σας ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε μεσω του blog σας, για να εκφράσω την γνώμη μου

tzonakos είπε...

Καλημέρα σας.
Διάβασα όλα τα σχόλια των προηγούμενων πριν γράψω κι εγω αυτα που θα ηθελα.
Αφου συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα mavro_provato συνοψίζοντας στην φράση του "Πείστε μας", - ναι, παρακαλώ πολυ να μας πείσετε - βλέπω οτι αυτα που γράφει ο thanasis ειναι πράγματα που πολύς κόσμος εχει κατα νού και θα επηρρεάσουν την ψήφο.
Θέλω αφου εστιάσετε στα προηγούμενα, να συμπληρώσω τις δικές μου απορίες.
- Ασφαλιστικό : Δεν θα ειναι υποχρεωμένη και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να κάνεικατι με αυτό λόγω πιέσεων απο ΕΕ ;
- "Επανίδρυση Κράτους" :
η ΝΔ εννοούσε επανίδρυση, την τοποθέτηση "δικών της παιδιών" παντού σαρώνοντας σχεδόν κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Σκοπεύετε να διαγράψετε αυτη την πρωτότυπη και καταχρηστικά ονομασθείσα "επανίδρυση" ;
- ΔΕΚΟ :
Τι θα γίνει με την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ; Οι εργαζόμενοι ζούν ενα μαύρο χάλι. Η εταιρεία δέχεται συνεχώς βολές απο παντού ! Εμφανίζονται να δείχνουν πιο πολυ ενδιαφέρον ο κ.Αλαβάνος και η κα.Κανέλλη. Θέλουμε τον κ.Καστανίδη πισω !
Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα γαλάζια παιδιά που τοποθετούνται παντού ; Κι ενω υποτίθεται οτι ηταν "πράσινα"
Γιατι μας βάζει η ΝΔ σε λογικές χρωμάτων πάλι ;
- Εκκλησία :
Πολυ σοβαρό θέμα. Θα κόψετε τον αέρα στον κ.Χριστόδουλο που μπλέκεται στην πολιτική ;
Θα βάλετε στις αποδείξεις της Εφορίας αυτα που πληρώνουμε για βαφτίσια, γάμους, κηδείες ;
Θα φορολογήσετετ δίκαια και σωστά και την Εκκλησία ΑΕ ;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν έγραψα πολλά. Ανησυχώ όπως όλοι μας.
Καλη συνέχεια...

Λόρδος Μπύρων είπε...

Καλή σας επιτυχία. Θα ήθελα πάντως να καταλάβω γιατί το ΠΑΣΟΚ ξαφνικά δεν θέλει(;) τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενώ δεν έχει πρόβλημα με τα ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα ιδιωτικά νοσοκομεία τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εν γένει. Μήπως αν επικρατήσει η άποψη αυτή θα γίνει ότι και με το χώρο τις υγείας, όπου τα ιδιωτικά νοσοκομεία βαπτίστηκαν κλινικές και γιγαντώθηκαν συγκεκριμένοι; Είναι δυνατόν να απαγορεύουμε την εξέλιξη; Έχει να χάσει η χώρα μας
αν απελευθερωθεί η ανωτάτη παιδεία και γίνει διεθνής πόλος έλξης για φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές και επιτέλους μπορέσει να στηρίξει την έρευνα, την υψηλή τεχνολογία και την οικονομία; Φαντάζεστε να είχαμε μόνο κρατική ναυτιλία και κρατικό τουρισμό πόσο φτωχοί θα ήμασταν;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να επιχορηγούνται από το κράτος όλοι οι φοιτητές, τουλάχιστον αυτοί που διαβάζουν, και τουλάχιστον αυτοί που οι γονείς τους δεν έχουν υψηλά εισοδήματα.

Επίσης, νομίζω ότι ο κ. Παπανδρέου φάνηκε δηλός σε αυτόν τον τομέα, ενώ ήταν ξεκάθαρες σε όλους οι απόψεις του. Αυτό ίσως ήταν και η αρχή του τέλους της εξουσίας του.

Ανώνυμος είπε...

Mia kai i epitixia einai panta kali tha euxitho kai ego me tin seira mou kali tixi ston k.Benizelo!! Alla perisotero se emas tous polites pou distixos gia mia akoma fora tha bgaloume tous idious kai tous idious!! Theoro oti tha blepate polla perisotera kirie ipourge peran ton sxolion mas, ean mporousate na allaksete to nomo peri apoxis ton eklogikon kathikonton mas!! O topos theoro oti den xoraei kanenan sas pia!Eimaste neoi, opos mporei na skefteite ean mas deite alla to logiko kai to sosto to gnorizoume, mporoume na to diakrinoume. Ego tha psifiso sinideita leuko, giati den mou aresei oute enas politikos ekei pano, kaneis sas distixos den theoro (kai to tonizo auto) oti endiaferetai giauto pou endiaferomai ego kai tosoi alloi simpolites mas : THN ELLADA!!

aggelos-x-aggelos είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο θα ήθελα να σχολιάσετε το πόση αποχή περιμένετε φέτος και γιατί. Έχω γράψει και ένα κείμενο που εξηγώ γιατί δεν θα ψηφίσω εγώ, αλλά θα ήθελα να ακούσω αντεπιχειρήματα

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

Να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογες.
ΘΑ συμφωνήσω - και πάλι - με τον Βοιωτό Τροφώνιο και θα ήθελα να επιστησώ την προσοχή σας στο θέμα της αυτοκριτικής του ΠΑΣΟΚ.
Κατ'εμε το ΠΑΣΟΚ εχασε με παταγώδη τρόπο τις εκλογές του 2004 γιατι τα στελέχη του- ειδικά τα μικρομεσαία, αλλά και μεγαλα- είχαν μια έπαρση καθεστωτισμού και μια απίστευτη αλλαζονεία αυθεντίας που σε συνδιασμό με πολλά κρούσματα διαφθορας και κομματισμου έκανε την συντριπτική πλειοψηφία των πολίτων - ακόμα και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ- να μην μπορεί να το δει σαν εναν αξιόπιστο φορέα πολιτικής εξουσίας.
3.5 χρόνια μετα εχω την αίσθηση ακούγοντας πολλά ιστορικά στελέχη της παραταξης σας ότι η αυτοκριτική ποτε δεν έγινε και ότι ακούγοντας τους νομίζω ότι τα τελευταια χρόνια ζούσαν σε μια διαφορετική Ελλάδα από αυτην που ζω. Ετσι σήμερα η ΝΔ είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη παρ'όλλα αυτα που έχει κάνει σε θέματα όπως τα ομόλογα και η προστασία του δάσους. Πιστευετε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει αυτην την χαμενη αξιοπιστία σε 30 μερες?

Κωνσταντίνος Κόλιος είπε...

Καταρχήν να ευχηθούμε να κυλήσουν όλα ομαλά και να προσέλθει ο κόσμος στις κάλπες γιατί ο συμπυκνωμένος χρόνος+τις διακοπές+κάποια αδυναμία ίσως παρακολούθησης θέσεων λόγο αποχής από τα μέσα+την αναποφασιστικότητα τις τελευταίας στιγμής,αν συνυπολογιστούμε και την αποχή των δημοτικών εκλογών ίσως δούμε κάποιο ρεκόρ αποχής σ αυτές τις εκλογές.
Πάντως κύριε Βενιζέλο -κακά τα ψέματα- αλλά οι παροχές άρχισαν πάλι να μοιράζονται απλόχερα.
Μια κόντρα δηλαδή των δυο μεγάλων κομμάτων και όσο κατανοούν πως ο λαός βυθίζεται όλα και περισσότερο στις ανάγκες τόσο περισσότερο προσφέρουν από τα άδεια τα ταμεία την ίδια ακριβώς στιγμή που όλοι συμφωνούν πως τα ταμεία είναι άδεια.
Γιατί αυτή η κωμικοτραγική εικόνα κάθε φορά?Γιατί δεν τεκμηριώνεται ο λόγος(έστω τουλάχιστον στο μυαλό τους)ώστε να ξέρουν οι ίδιοι τουλάχιστον που θα τα βρουν παρά μόνο δίνουν την εντύπωση του 'έχει ο θεός' και το μόνο μέλημα τους είναι να κερδίσουν τις εκλογές και μετά θα τα μπαλώσουμε.
Τα μικρότερα κόμματα (π.χ. Συνασπισμός)αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμμετέχουν στο μοίρασμα παροχών λιθοβολούν προς πάσα κατεύθυνση ώστε να αποκτήσουν υπόσταση.
Όσο για τα μικρότερα των μικροτέρων κομμάτων εκεί κυριαρχεί σχεδόν λύσσα,σου δίνουν την εντύπωση πως αν επιτρεπόταν δια νόμου οι μονομαχίες με σπαθί θα κομμάτιαζε ο ένας τον άλλον.
Μάλλον όμως δια νόμου θα πρέπει να επιβληθεί κάποια ποινή στην σκόπιμη πειθώ και κάποια επιβράβευση στην αντικειμενικότητα του λόγου.
Λέμε καμιά φορά ότι φταίει και ο λαός,σίγουρα φταίμε,το ψάρι όμως βρωμά από το κεφάλι.
Αν δεις την κατάσταση από κάποια απόσταση είναι σχεδόν άθλια.

Καλή επιτυχία σε σας Προσωπικά.

Eleni V. Antoniadou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Swell είπε...

Όταν το ήθος κατάντησε στοιχείο εν ανεπαρκεία, είναι αφελές να θέλει κανείς κυβέρνηση ενός από τα δύο κόμματα εξουσίας. Όταν από τη μεταπολίτευση και μετά βιώνουμε τη διάλυση των πάντων, με μικροδιαφορές στην "απόδοση" μεταξύ των 2 κομμάτων, η πιο υγιής θέση, ελπίδα, προσμονή κι ευχή είναι το ΑΚΥΡΟ.
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Θέλω αυτή να είναι η τελευταία φορά που σαν φορολογούμενος πληρώνω τα νοσήλεια του κάθε "ποιμενάρχη" που διεκδικεί τη μισή Ελλάδα με μεσαιωνικά έγγραφα ενώ ταυτόχρονα δεν φορολογείται!!!!!
Αν επιθυμείτε ουσιαστικό ιδεολογικό διάλογο στις εκλογές ας τεθεί επιτέλους το ζήτημα χωρισμού κράτους-εκκλησίας. Τι περιμένετε??? Να "ωριμάσει η κοινωνία"??? Δημοσκοπήσεις επί Βαβύλη, Χρυσοπηγής κλπ. έδειχναν το 50% να συμφωνεί. Ιδού μια καλή αφορμή απ'το να βγούμε από το τέλμα των παροχολογιών και των επιθέσεων ηθικού τύπου. Μόνο με γόνιμη σύγκρουση θα ξαναπιστέψει ο κόσμος στην πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο, να σας ευχηθώ κι εγω καλή επιτυχία στις εκλογές!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία και για σας προσωπικά και για το ΠΑΣΟΚ. Ελπίζει (πιστεύω) η πλειοψηφία, ότι η παρούσα κυβέρνηση να είναι και πάλι παρένθεση. Θέλω μόνο να επισημάνω, ότι μεταξύ των πολλών...
διαλύσεων που έκανε αυτή η κυβέρνηση και που δεν είδα να θίγεται από κανένα από το ΠΑΣΟΚ, είναι η εγκατάλειψη παντελώς και η παύση εφαρμογής των προγραμμάτων εξυγείανσης της κτηνοτροφίας. Δεν έχετε παρά να ερωτήσετε κάποιο συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έχει σχέση με τα προγράμματα αυτά, για να δείτε σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Γυρίσαμε χρόνια πολλά πίσω (και σε αυτό τον τομέα!)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,

Απόψε η κα Φ. Γεννηματά, δήλωσε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Δεν έχω παρά να συμφωνήσω απόλυτα. Αλήθεια όμως, αυτό απόψε έγινε αντιληπτό?

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως νιώθουμε εμείς οι πολίτες όταν πηγαίνουμε στα δικαστήρια για να βρούμε το δίκιο μας, όταν πληρώνουμε τόσα χρήματα μόνο και μόνο για να δικαιωθούμε, και οι καταθέσεις μας δεν διαβάζονται καν από τους δικαστικούς υπαλλήλους;

Ξέρετε μήπως κ. Βενιζέλο πως αισθάνεται κάποιος που χάνει την δίκη γιατί απλώς δεν υπάρχουν νόμοι για θέματα διαδικτύου και επειδή αυτοί που δικάζουν όχι απλώς δεν είναι ενημερωμένοι αλλά αρχαίοι σε ζητήματα δικτύου?

Μήπως τυχαίνει κ. Βενιζέλο να ξέρετε πως νιώθει κάποιος που χάνει το domain name του, όχι επειδή είναι ίδιο με κάποιο άλλο, αλλά επειδή το Υπ. Εμπορίου πετσόκοψε τόσο το σήμα του ώστε να ομοίαζει με κάποιο άλλο?

Θα υπήρχε ποτέ πιθανότητα κ. Βενιζέλο να θέλετε να πάτε στην Κηφισίας 3 και να πάτε κατα λάθος στην Κηφισίας 123? Κι όμως τα Ελλ. δικαστήρια έκριναν ότι θα μπορούσατε να κάνετε τέτοιο λάθος.

Θα υπήρχε ποτέ πιθανότητα να θέλετε να πάτε στο eshop και να πάτε στο oteshop? Αυτά και τόσα άλλα που περιλαμβάνουν την λέξη shop, δεν ομοιάζουν άραγε?

Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί στην διαδικτυακή κοινότητα αν αυτός που πρώτος έχει κατοχυρώσει την λέξη shop, sport κλπ, στο Υπ. Εμπορίου, στραφεί εναντίον όλων όσων χρησιμοποιούν domains με τις λέξεις αυτές?

Έχετε σκεφτεί πως σε μια οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν θα υπήρχε πιθανότητα να χάσεις το domain σου επειδή έχασες το σήμα σου?

Δυστυχώς κ. Βενιζέλο στην Ελλάδα οι έννοιες δικαιοσύνη και δημοκρατία δεν έχουν εφαρμογή.

Ίσως να μην είστε αρμόδιος για όλα αυτά, αλλά εφόσον ασχολείστε με το διαδίκτυο θα πρέπει να γνωρίζετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοχοι ιστοσελίδων.

Χαίρομαι που επιτέλους διαπιστώθηκε από τους πολιτικούς ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Οι πολίτες χρόνια τώρα διαμαρτύρονται για αυτό.

Επίσης χαίρομαι που κάποιος πολιτικός υπάρχει ανάμεσά μας, παρότι δεν ασχολούμαι καθόλου με την πολιτική. Δεν σας κρύβω ότι εξεπλάγην όταν είδα να απαντάτε.

Νόμους για το διαδίκτυο θέλουμε κ. Βενιζέλο. Είναι ανεπίτρεπτο να εφαρμόζονται οι νόμοι περι σημάτων επειδή δεν υπάρχουν νόμοι για τις ονομασίες πεδίου, σε μια χώρα που θέλει να λέγετε Ευρωπαϊκή.

Σας ευχαριστώ που με διαβάσατε και καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Το Πα.Σο.Κ έχασε στις εκλογές διότι αν δεν το έχετε πάρει είδηση ακόμα, το Πα.Σο.Κ έχει κανταντήσει ένα δεξιό κόμμα που δεν νοιάζεται για το λαό παρά μόνο για την τσέπη του. Και σας διαβαιβαιώ πως δεν πρόκειται το να γίνει αριστερό με αρχηγό έναν μεγαλοκαρχαρία όπως είστε εσείς. Αλλά ούτε είναι λογική να ζητάτε την ψήφο του λαού για να κυβερνήσουν οι ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ (Πα.Σο.Κ) αντί για τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ (Ν.Δ). Τις κλεψιες του χρηματηστηρίου το 1999 για να κάνει ο Τσοχατζόπουλος γάμο στο Παρίσι και να ικανοποιήσεται εσείς την απλιστία σας τις πληρώνεται τώρα. Το Πα.Σο.Κ θα μπορούσε να κυβερνήσει για άλλα 20 χρόνια αν αυτά τα λευτά που έφαγε τα επένδυε για το καλό του τόπου. Δυστηχώς αυτός ο λαός είναι άξιος της μοίρας του.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΕ ΕΜΕΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΕ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΨΑΧΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝ ΠΑΣΟΚΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΑ-ΕΣΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ?ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΑΣ?

ShareThis