Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2007

...για την Αμαλία...

Δυστυχώς οι υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν να παραλάβουν ως αναφορά την εκτύπωση του blog της Αμαλίας που υπέβαλα, με τον ισχυρισμό ότι εμπεριέχει υβριστικές φράσεις!
Ζήτησα να επιληφθεί η Πρόεδρος της Βουλής που μαθαίνω ότι βρίσκεται στο εξωτερικό ή έστω ο Α΄ Αντιπρόεδρος που την αναπληρώνει. Κατόπιν αυτού έφερα ήδη το ζήτημα στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Βέβαια μια ερώτηση μπορεί τυπικά να είναι ισχυρότερη από την αναφορά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ισχύς βρίσκεται στο ίδιο το γεγονός, στο λόγο της ίδιας της Αμαλίας και των φίλων της. Γι΄ αυτό θέλω να υπάρχει αυτούσιος στα πρακτικά της Βουλής ο αυθεντικός λόγος της Αμαλίας.

46 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια, αλλά άν δεν μπορείς εσύ, πόσο μάλλον εμείς. Ξαναπροσπάθησε... Ίσως κάτι να βγεί. Ίσως και όχι. Η προσπάθειες πάντα κάτι καλό φέρνουν.

blogger είπε...

Σύντροφε,
Ζητώ την βοήθειά σου, όχι για να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά (μακριά από εμένα αυτά) αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους δημοσιογράφους πρώτης γραμμής.
Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά δεν είναι εύκολο να "αγγίξουμε" τους μεγάλους δημοσιογράφους.
Αυτό που θέλουμε προς το παρόν είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα, που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει και σε ποιοτικό δημόσιο διάλογο.
Ευχαριστώ
Κρόγιας Γιώργος
Ε.Δ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

epwnimos είπε...

Ωραία, καλά κάνατε που το συνεχίσατε, και δεν μείνατε μόνο στα λόγια του προηγούμενου ποστ.

Τώρα τι γίνεται δηλαδή, περιμένουμε απάντηση για την ερώτηση που θέσατε στην βουλή; Εκτιμώμενη μερομηνία απάντησης; Θα προτείνετε συγκεκριμμένους τρόπους δράσης;

Αναμένουμε επόμενη ενημέρωση.

Oneiros είπε...

Δεν ξέρω αν οφείλεται στην αρτηριοκληρωτική γραφειοκρατία που εφαρμόζουν όλοι οι θεσμοί (σαν ένα είδος firewall), κι ελπίζω ειλικρινά οι έλληνες βουλευτές να τιμήσουν το αξίωμα και να ανταποκριθούν ατομικά και συλλογικά στο κάλεσμα των πολιτών, αλλά από τη στιγμή που διάβασα αυτό το post, ντρέπομαι για τον ελληνικό κοινοβουλευτισμό.

Όπως είπα, ελπίζω ειλικρινά να πρόκειται απλά για τυπικότητα / ρεφλέξ, αν και θα 'πρεπει κάποια στιγμή και οι θεσμοί να προσαρμοστούν στους ρυθμούς της εποχής και στις νέες μορφές έκφρασης του δημόσιου αισθήματος.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια. Και με απαλλάξατε από τις τύψεις που έχω γεμίσει τα mail-box τους από το πρωί....(από 3 φορές στον καθένα της Ελληνικής βουλής, και από διαφορετικές διευθύνσεις!)
Τώρα τους έπιασε η σεμνοτυφία, ε;
Οι υβριστικές φράσεις τους ενόχλησαν! Οι υβριστικές πράξεις τους απέναντι σε όλους μας, ποιόν ενοχλούν;;;;

Νατάσα

Sourotiri είπε...

Κυριε Βενιζελε, σημερα εχουν ηδη φυγει εκατονταδες [για να μην χιλιαδες] emails προς πασα κατευθυνση, αν η βουλη δεν δεχεται τα κειμενα της Αμαλιας, πολυ φοβαμαι οτι δεν θα αντεξει στην πιεση των bloggers, των ΜΜΕ που σιγουρα θα αναδειξουν το θεμα και, φυσικα, στους ιδιους τους εκπροσωπους της Βουλης, που, ελπιζουμε, θα θεσουν το θεμα, μιας και εχουν ηδη λαβει το email που ελεγα πιο πανω.

Και παρεμπιπτοντως, τι ακριβως ειναι υβριστικη εκφραση; Η αγανακτηση ενος ανθρωπου που κατεθεσε τα σωψυχα του;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΛΕΟΣ, Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!!!

JustAnotherGoneOff είπε...

Όταν λέτε ότι περιέχει υβριστικές φράσεις, τι εννοείτε; Τα ποστ ή και τα σχόλια; Για το πρώτο είναι ατυχής η σπουδή τους, για το δεύτερο μάλλον κακώς παραθέσατε (κι αν) τα σχόλια...

Stelios Frang είπε...

Έχουν δικαίωμα λογοκρισίας οι υπηρεσίες της Βουλής; Είναι δυνατόν να αξιολογούν διοικητικοί υπάλληλοι μια αναφορά βουλευτή χωρίς να την έχουν λάβει υπόψιν οι υπόλοιποι βουλευτές; Περίεργα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε αν η σημερινή κινητοποίηση δείξει οτι το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, οτι το θέμα είναι ισχυρότερο απο μερικές (δικαιολογημένες ίσως) βωμολοχίες, ας δούμε αν ο άνθρωπος και η ταλαιπωρία του μετράει περισσότερο απο το "καλώς φέρεσαι".

Ελπίζω μόνο το ενδιαφέρον των πολιτκών να είναι ουσιώδες, και να μην αναλωθεί όσο θα υπάρχει δημοσιότητα.

Γιατι οι bloggers, ένα καινούργιο εκκολαπτόμενο είδος ενεργού πολίτη, δεν είναι διατεθημένοι να ξεχάσουν...

Ανώνυμος είπε...

...οι υπηρεσίες της Βουλής αρνήθηκαν...


Μα καλά ποιός κρίνει τι είναι υβριστικό και τι όχι, αυτή είναι η δουλειά τους;
Και επιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;

A.F.Marx είπε...

Αν γινόταν μια υπερκομματική ερώτηση θα ήταν πιο αποτελεσματική και πιο αποδεκτή από τους πολίτες.
Ζητείστε να συνυπογράψουν και βουλευτές των άλλων πτερύγων.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μα κάθε μέρα απογοητεύομαι όλο και περισσότερο που ζω σε αυτή τη χώρα.
Μόνο για να λέμε για το τι μάγκες είμαστε που οι πρόγονοί μας έφτιαξαν την Ακρόπολη και το τι ωραία "mouzaka" φτιάχνουμε είμαστε.
Κάντε κάτι επιτέλους.Μη μας απογοητεύετε άλλο όλοι εσείς που κυβερνάτε.
Όσο για τις υβριστικές φράσεις που έχει το Blog της Αμαλίας τώρα δεν είναι λιγάκι αργά να της πούμε να τις σβήσει;
ΝΤΡΟΠΗ!

ιωαννης είπε...

ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ.....
ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ

Cookie Monster είπε...

Μπράβο για την προσπάθεια αλλά... ξαναπροσπάθησε! Είναι πολύ σημαντικό να ακουστεί παντού η φωνή της, όσο μπορούμε περισσότερο...

neveragain είπε...

ΕΙΣΤΕ ΕΣ(Υ)Σ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΡΑΜΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ????

ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ ΟΠΩΣ ΘΑΛΕΓΕ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ. Ο

ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΕΣΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ.

ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΗ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΥΜΑ ΟΥΤΕ ΘΥΤΗΣ. ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΩ, ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΕΧΩ, ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΘΑΒΕΤΕ.

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΛΕΓΟΜΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
ΥΠΑΡΧΩ ΣΤΟ neveragain.podomatic.com

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά τα γρανάζια της γραφειοκρατίας μπλόκαραν τη μηχανή. Τι να πω. Ο,τι και να πω θα είναι λίγο. Με τίποτα δεν αλλάζουμε, με τίποτα δεν συγκινούμαστε.
Πάνω από όλα, ακόμα και από τον ίδιο τον άνθρωπο, το πρωτόκολλο! Αυτό δεν είναι ύβρις προς την ανθρώπινη ύπαρξη, προς τον πολίτη αυτής της χώρας;
Οι υβριστικές φράσεις τους ενόχλησαν. Εμείς δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε για όλες αυτές τις υβριστικές πράξεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά από τον κρατικό μηχανισμό;
Ενα να ξέρετε, το μόνο που δεν θα κάνουμε πια είναι υπομονή.
Φτάνει πια.

pølsemannen είπε...

Πραγματικά απίστευτη υποκρισία...

Ελπίζω η ερώτηση να ξυπνήσει τουλάχιστον μερικούς κοιμώμενους τον ύπνο του δικαίου...

Evi είπε...

Χαιρομαι που δεν μεινατε στα λογια μα περασατε σε πραξεις!!
Πραγματικα ομως πρεπει να γινουν περισσοτερα απο μια ερωτηση!
Καντε οτι μπορειτε...η υγεια δεν ειναι παιχνιδι,δεν ειναι πολιτικη και σιγουρα κανεις δεν θα ηθελε να πεσει σε χερια αλμπανηδων!!Ουτε εσεις φανταζομαι!!

John Karakatsanis είπε...

Δεν το δέχτηκαν; Αντί να γίνει αυτό το blog η αρχή για ένα καλύτερο σύστημα υγείας δε το δέχονται κιόλας;

Μη το αφήσετε έτσι το θέμα κύριε Βενιζέλο!

Alexandra είπε...

Πόσο εύκολα τρέχουμε όλοι τώρα... Και πόσο εύκολα θα την ξεχάσουμε... Ας είναι, αξίζει τον κόπο

Alexandra είπε...

Πόσο εύκολα τρέχουμε όλοι τώρα... Και πόσο εύκολα θα την ξεχάσουμε... Ας είναι, αξίζει τον κόπο

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που η ευαισθησία δεν έχει εγκαταλείψει κάποια έδρανα.
Λυπάμαι μόνο για όλους μας,
που χρειάστηκε ακόμα ένας θάνατος
για να δακρύσουμε και να κινητοποιηθούμε κάποιοι.
Δεν επαιτούμε, σύντροφε,
απαιτούμε!
Κι όσοι από εμάς πιστεύουμε στη δύναμη του πολίτη,θα συνεχίσουμε.

Σ.Λιάτου
Συντονίστρια Συμβ.Επιμόρφωσης
Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Αυτή που ήρθε και σας συστήθηκε στο Συνέδριο.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Για μία ακόμη φορά και ειδικά σε μια ad hoc περίπτωση, όπως τούτης της Αμαλίας, καταδεικνύεται η αυθυπαρξία των "ιστολογίων" και των συνεπαγόμενων ιστοριών-θεματολογιών τους.
Πράγματι, αφυπνιστικός ο λόγος της επιστολής, πρέπει ωστόσο το ειδικό, συγκεκεριμένο να υποχωρεί έναντι του γενικότερου ίσως, κατά περίπτωση δυσχερέστερου, ωστόσο εμπεριέχοντος και προσεγγίζοντας πλέον την αλήθεια και πραγματικότητα?
κ.Βενιζέλε, αναρωτηθήκατε γιατί πλέον η τυπική "ανωτερότητα" της ερώτησης στη Βουλή φαντάζει άχρωμη χωρίς την επίκληση της επιστολής της Αμαλίας?
Σημασία, ταπεινοφρόνως θεωρώ, ότι έχουν οι αιτίες (σε γενικό επίπεδο) και σε τούτο και ταυτό πλαίσιο δέον αναζητηθούν προσθέτως οι μορφές επίλυσης.
Καλή συνέχεια σε όλους,
ε.τ.

ANemos είπε...

Το είδαμε κι αυτό λοιπόν!

Ούτε υποψία ελπίδας δεν μας μένει πλέον, ως κοινωνία, ως πολίτες, ως δημοκρατία! Τελειωμένοι είμαστε!

Unknown είπε...

Vaggeli,
Ola kala me tin erotisi, alla giati mas to grafeis?
Kappoia pragmata prota ginontai kai meta anakoinontai!
Geia xara!

ιωαννης είπε...

ξαναπροσπαθηστε.....παλι και παλι
πρεπει κατι ν αλλαξει

Βάσος Ατρείδης είπε...

Κύριε Υπουργέ,

Λογικά θα έπρεπε σήμερα να αισθάνεστε λίγο δικαιωμένος. Σήμερα η "αδιάφορη" (νέα) γενιά των Ελλήνων έδειξε πως δεν είναι τελικά και τόσο "αδιάφορη" για όσα συμβαίνουν γύρω της. Νομίζω πως μας αναζητούσατε και ευελπιστούσατε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο.
- Είμαστε εδώ λοιπόν!

Σήμερα κ. Υπουργέ δεν είναι μέρα μνήμης - τα φαινόμενα απατούν. Σήμερα οι "παραγωγικοί" Έλληνες κι Ελληνίδες απεργούμε. Σήμερα - ηθελημένα - θα στερηθούμε την πολυχρωμία μας και την πολυφωνία μας. Θα απαρνηθούμε την αλαζονεία μας, τη διαφορετικότητα μας και θα φορέσουμε όλοι κουκούλες. Όχι για να μην μας εντοπίσετε, αλλά για να μη μας ξεχωρίσετε.

Σήμερα έχουμε όλοι την ίδια καταγωγή, το ίδιο φύλο, τα ίδια πιστεύω, την ίδια ηλικία, το ίδιο όνομα. Σήμερα μας λένε όλους Αμαλία.

Κύριε Υπουργέ, πάσχουμε όλοι μας από ιδιοπάθεια. Μια ασθένεια που κανείς δεν ήθελε μέχρι σήμερα να διαγνώσει και κανείς δεν θέλησε να θεραπεύσει.

Αισθάνομαι ντροπή που για πρώτη φορά χαίρομαι που εξέθεσα διεθνώς τη χώρα μου. Αισθάνομαι θλίψη που δεν έκανα κάτι ως τώρα να το αποτρέψω...

Παίρνω όμως το θάρρος να σας ζητήσω - όχι απλά να κάνετε μια επερώτηση ή μια αναφορά, αλλά να πείσετε τους 300 να "υιοθετήσουν" από έναν καρκινοπαθή.
Φτάνουν πια οι κεκαλυμμένες κουμπαριές. Καιρός για έντιμες, δημόσιες "υιοθεσίες"!

-Γιατί αν επισκεπτόσασταν έστω και μια φορά κάποιο νοσοκομείο με την Αμαλία στην αγκαλιά σας, θα κατέληγε κάτω από πιο ανθρώπινες συνθήκες.
-Γιατί αν όλοι οι γιατροί είχαν το φόβο του ελέγχου, θα ήταν ελάχιστα πιο συνεπείς... και αρκετά πιο καταρτισμένοι.

Αφού (οι όποιοι επίορκοι) δεν θέλουν να ζήσουν με σύνεση, ας ζήσουν με τον φόβο.

Αφού δεν ζούμε ανθρώπινα, τουλάχιστον ας πεθαίνουμε ανθρώπινα!

Μη μας απογοητεύσετε...

Ανώνυμος είπε...

" ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ " ΚΑΙ Μ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ !!!!! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Σ΄ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΕ Σ΄΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ . ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ , ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ 299 !!!! ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ .ΜΑΡΙΑ ΠΕΖΑΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Ω, της θιγής η ωδή, ωιμέ και τρισαλί! "Εμπεριέχει υβριστικές φράσεις...", ο μικροαστικός καθωσπρεπισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Λες και δεν μπορούνε να δουν ότι οι υβριστικές φράσεις εξαχνώνονται μπροστά στη σοβαρότητα του ζητήματος.

Έστω κι ένα ίχνος του αυτού καθωσπρεπισμού να υπήρχε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Δεν γνωρίζω τους κανονισμούς για τις αναφορές που θέτετε στη Βουλή, αλλά αν αντικατασταθούν οι υβριστικές φράσεις με αστερίσκους για παράδειγμα -ώστε να μη θίγονται οι ευαίσθητοι βουλευτές- θα υπήρχε περίπτωση να γίνει δεκτή η αναφορά;

Anorganwtos είπε...

Φοβάμαι πως κάτι τόσο σμαντικό, θα γίνει έρμαιο μικροπολιτικών παιχνιδιών... Και λυπάμαι για αυτό. Ελπίζω να βγω ψεύτης. Επίσης, να πω πως το πρόβλημα των νοσοκομείων δεν είναι πρόβλημα που προέκυψε ξαφνικά, είναι πρόβλημα που γιγαντώθηκε με τα χρόνια και καλό θα ήταν να ασχοληθείτε όλοι με τη λύση του και όχι να τα ρίχνετε εσείς στην κυβέρνηση και εκείνη σε εσάς. Πάντως, αν και αντίθετης ιδεολογίας με εσάς, θέλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία.

Ανώνυμος είπε...

Οι κατεστημένοι αμύνονται. Αυτό δα μας έλειπε να μην μπορέσουν να βρουν μια δικαιολογία, ένα εύσχημο τρόπο, να αποφύγουν την κακοτοπιά.

Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα είμαστε μέχρις ότου δικαιωθή η εκλειπούσα και το ΕΣΥ γίνει αυτό που εξήγγειλαν οι δημιουργοί του.

Το αίτημα της Υγείας δεν είναι ρουσφέτι, αλλά δικαίωμα του Πολίτη που θα το διεκδικούμε μέχρις ότου το συνειδητοποιήσουν οι ενοχλούμενοι από τα... κακά λόγια, αλλ' όχι όμως κι από την αθλιότητα που επικρατεί σε όλο το κοινωνικό ιστό.

Είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε είτε με πειθώ είτε με αισχρολογίες, μέχρις ότου αυτό τους γίνει συνείδηση.

Την άρνησή τους αυτή θα τους την θυμίσουμε και πάλι τις παραμονές αλλά και την ίδια μέρα των εκλογών.

Κυριακή κοντή γιορτή!

Είμαστε μαζί σας, κύριε Βενιζέλε!

konstantinos chouvardas είπε...

Πλεόν νομίζω οτι θα πρέπει να πάει και στο Ευρωκοινοβούλιο το blog της Αμαλίας.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως να καταθέτατε και κάποια ερώτηση για το συμβάν με το θάνατο ενός νεογνού στην Αθήνα επειδή σε μια πόλη 5.000.000 που πριν 3 χρόνια διοργάνωσε και Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο 2 ΔΥΟ ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα ήταν χαλασμένο;

Αλήθεια η υποδομή και όσα έμειναν στην χώρα από τους Αγώνες πάει στράφι;

kwstask είπε...

KΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ. Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΦΩΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ!ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ BLOGERS. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΩΣΤΑΣΚ

harrygrath είπε...

Για να υπαρξει ενα θετικο παραγωγο,εις μνημην,επαναλαμβανω & εδω το ερωτημα αν κυβερνηση Πασοκ θα αυξησει τις αποζημιωσεις θυματων ιατρικων λαθων.

Dimitris Nikas είπε...

Πιστεύω ότι μόνο οι πρωτοβουλίες των πολιτών μπορών να αλλάξουν τη νοσηρή κατάσταση που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια στον χώρο της υγείας. Η Αμαλία έδειξε τον δρόμο , δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο αντέχετε να τον ακολουθήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Ίσως θα πρέπει να τους υπενθυμήσετε ότι βρίσκονται σε αυτό το κτίριο επειδή εμείς τους ψηφίζουμε. Εμείς που την αγανάκτησή μας βιάζονται να την εξοστρακίσουν ως "βρισιές". Εμείς που την επόμενη φορά δεν θα αρκεστούμε σε πολύχρωμες σημαίες και τηλεοπτικά σποτ για να τους ξαναβάλουμε εκεί.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!

ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ είπε...

Αυτό το "Ποτέ Ξανά" μου θυμίζει το Κοράκι του Ε.Α.Πόε.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια αγαπητέ Ευάγγελε εσυ πότε θα ζητήσεις συγνώμη για τα χάλια του συστήματος υγείας? Τολμάς και κρίνεις χωρίς αιδώ? Μήπως δεν διάβασες το περιεχόμενο του blog και δεν γνωρίζεις σε ποιές εποχές αναφέρεται?
Αν δεν κάνω λάθος όλες οι τιμές της ατιμίας είναι σε δραχμές, γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο μέρος της ταλαιπωρίας της Αμαλίας ήταν επί εποχής σας (όχι δηλαδή ότι σήμερα έιναι σε καλύτερη κατάσταση).

Αυτά από ένα παλιό συναγωνιστή από το μετερίζι της Δημοκρατικής Πορείας στα έτη 1974-1978 (ναι τότε που είμασταν φοιτητές εγώ στο Μαθηματικό και εσύ στην Νομική)

Απόστολος Αποστολίδης
Αθήνα
apapgr@netone.gr

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!
ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ !!!!!

ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε, μια μικρή απορία αν μου επιτρέπεις. Η συμεπριφορά σου θα ήταν ίδια αν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση; Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω (17 χρόνια η κοπέλα ήταν στο "είσαι τρελή" και τα περισσότερα από αυτά κάνατε εσείς "κουμάντο").

Παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα τα τελευταία 15 χρόνια και βλέπω τα ίδια και τα ίδια. Κανείς δεν νοιάζεται για τίποτα. Οι κυβερνήσεις για παραδειγμα κυβερνούν με ορίζοντα 4ετίας, δηλαδή με νοοτροπία "άντε να πάρουμε και τον επόμενο αγώνα". 3 χρόνια δουλειά -και καλά- και 1 χρόνος "παροχές" ώστε "να κερδίσουμε και να πάμε την Ελλάδα μπροστά". Πώς πάει όμως η Ελλάδα μπροστά ενώ ο κόσμος πίσω δεν το έχω καταλάβει...

ΤΟ ΕΣΥ -μιας και μιλάμε για αυτό- όπως ήταν είναι. Γεμάτο ευθυνόφοβους και αλήτες. Είμαι μόλις 31 χρονών και έχω καταφέρει να "μαζέψω" 3 λάθος διαγνώσεις από δημόσια νοσοκομεία, η μία εκ των οποίων μπορούσε να μου στοιχίσει τη ζωή.

Καληνύχτα Ελλάδα......

ΥΣ: Και ένα γενικότερο σχόλιο: Σας χρειάζεται βρεγμένη σανίδα, και στους 300 μπας και σοβαρευτείτε.

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Εκείνο που καίει τους πολίτες, είναι οι πολιτικοί να αποδυθούν σε ένα φρενήρη ανταγωνισμό για την καλυτέρευση της ζωήςτων πολιτών και την προστασία των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς τους. Οι προσωπικές στρατηγικές και τα τεχνητά χαμόγελα , πήραν όλο το χώρο δραστηριότητας των πολιτικών.Γι αυτό και η κάθε είδους κατάντια.
Δρων και δυσφορών ΠΟΛΙΤΗΣ
Φαίδων Θεοφίλου

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας!Τι γίνεται με την υπόθεση της Αμαλίας??

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η πρωτη και η τελευταια φορα που θελω να κανω καποιο σχολιο σε πολιτικο μπλογκ. Και αυτο γιατι ακουσα τον "Πιτσιρικο". Ζω στην καπιταλιστικη Αμερικη με το χειροτερο κοινωνικα συστημα υγειας αλλα δεκα φορες καλυτερο απο το σαπιο ελληνικο. Θα αναφερω μονο ενα μικρο παραδειγμα. Μενω 60 χιλιομετρα απο την πολη της Ταμπα στη Φλοριδα. Ειχα καποιο ατυχημα με εγκαυματα τριτου βαθμου και με μετεφεραν στο Γενικο νοσοκομειο της Ταμπα σε 10 λεπτα. Ξερετε πως? Με ελικοπτερο, το οποιο κατεβηκε σε ενα ανοιγμα στη μεση του δρομου.
Νομιζω αυτο τα λεει ολα. Συχαινομαι το ελληνικο κατεστημενο τη πολιτικη
τις μιζες την αναξιοκρατια και τη διαφθορα που ολοι μιλανε τελευταια αλλα ολοι τα παιρνουνε. Εφυγα απο την Ελλαδα, μου λειπει αλλα και γλυτωσα. Πιο πολυ ομως γλυτωσαν τα παιδια μου.
Ευχαριστω
Υ.Γ. Παντα με αηδιαζαν οι πολιτικοι και εδω ιδιοι ειναι, αλλα το κρατος δουλευει.
Τακης Σαμαρτζης
Πορτ Ριτσι, Φλοριδα.

evenizelos είπε...

Απαντώ συνολικά στους φίλους που ρωτούν για την υπόθεση της Αμαλίας.

Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντήσουν μέσα σε 20 ημέρες. Η προθεσμία αυτή λήγει σε λίγες ημέρες. Θα σας ενημερώσω σχετικά.

ShareThis