Πέμπτη, Μαΐου 31, 2007

Για την Αμαλία

Όλο το blog της Αμαλίας το κατέθεσα στη Βουλή ως αναφορά και άρα ως αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Υγείας, Απασχόλησης και Δικαιοσύνης.

41 σχόλια:

philos είπε...

Να ευχαριστήσω και για την δική σας συμμετοχή και συμβολή στην κινητοποίηση τόσων και τόσων απλών bloggers για την Αμαλία και την συνέχιση του δικού της (και πλέον δικού μας) αγώνα!

Ανώνυμος είπε...

Πόσες ακόμα Αμαλίες θα φύγουν πονεμένες Ευάγγελε, έως ότου ευαισθητοποιηθούν και οι υπόλοιποι 299?

Ε?

Ε?

ΠΟΣΕΣ?????

JustAnotherGoneOff είπε...

Κύριε υπουργέ

Πέρα από τις πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, θέλω να ελπίζω ότι η ενέργεια σας θα αποκτήσει επωφελές αντίκρυσμα στους πολίτες. Εύχομαι η πρωτοβουλία σας να βρει έδαφος για να αρχίσουν να αλλάζουν επιτέλους τα κακώς κείμενα της Υγείας που ταλανίζουν τους πολίτες. Είναι πλέον πρωτοφανείς οι δράσεις μιας δράκας "αλμπάνηδων" που έχει αποξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη για να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή κίνητρά της. Το μαχαίρι στο κόκκαλο επιτέλους κύριε υπουργέ! Το μαχαίρι στο κόκκαλο! Κάντε κάτι πια, η αγανάκτηση έχει φτάσει στα όριά της.

Ανώνυμος είπε...

...το κατέθεσα στη Βουλή ως αναφορά και άρα ως αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους Υπουργούς Υγείας, Απασχόλησης και Δικαιοσύνης...

Καλά κάνατε αλλά τι θα αλλάξει; Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος τι θα επιφέρει;Αν και πιστεύω απολύτως τίποτα,ενημερώστε μας για ενδεχόμενες εξελίξεις, άλλωστε εσείς πήρατε αυτή την πρωτοβουλία...
Περιμένουμε...

Chaca-Khan είπε...

Βλέπω την ώρα δημοσίευσης (6 το πρωί!) και γελώ(ευχάριστα)!

Chaca-Khan είπε...

you ve been buzzed
[-αν δεν το έχετε δει, καιρός να μάθετε και το buzz (το οποίο τα παραδοσιακά μέσα,ύποπτα enough, δεν έχουν κρίνει άξιο ούτε μίας αναφοράς-άσχετα που το συμβουλεύονται σίγουρα)]

Urfurslaag είπε...

Μπράβο, ειλικρινά.

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή?

Unknown είπε...

Αυτό που κάνατε είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα αρκεί να συνεχιστεί. Η ιστορία της Αμαλίας μετά την θλίψη που μας προκάλεσε, μας έδωσε την ικανοποίηση της άμεσης κινητοποίησης και της αποτελεσματικής συνεργασίας πολιτών-πολιτικών για το τόσο ευαίσθητο θέμα της υγείας. Οι ταυτόχρονες σχεδόν επιτυχημένες κινητοποιήσεις για το Ελληνικό και την Αμαλία ίσως μπορούν να μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον της κοινωνίας των πολιτών στην χώρα μας.

Πάνος είπε...

Καλό είναι να σεβόμαστε το μέτρο των πραγμάτων κ. Υπουργέ. Η δήλωσή σας στην "Ελευθεροτυπία" (την αναδημοσιεύσατε στο ιστολόγιό σας), έφτανε και περίσσευε. Στο επίπεδο που κινείσθε δεν αρμόζουν τέτοιες ενέργειες. Αφήστε τες καλύτερα για άλλους, δευτεροκλασσάτους.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε!

Zorba the Greek είπε...

Σας συγχαίρω για την πράξη σας. Αρκεί όμως η πονεμένη και ενδιαφέρουσα ιστορία ενός blog για να υπάρξουν εκ βάθρων αλλαγές στο ΕΣΥ; Δυστυχώς, το γνωρίζετε καλύτερα από μας, το όλο ζήτημα έχει να κάνει με μια καθεστωτική νοοτροπία που επικρατεί. Μια νεοελληνική νοοτροπία, μείγμα εγωκεντρικού ωφελιμισμού και ωχαδερφισμού, που επικρατεί στο δημόσιο βίο. Με ειλικρίνεια και αίσθηση καθήκοντος, πολίτες και πολιτικοί πρέπει να πολεμήσουν αυτή τη νοοτροπία.

Παρρησία είπε...

Συγχαρητήρια. Και τι πιστεύετε ότι θα επιτύχετε με αυτό?

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τωρα πλακα μου κανεις;;;
Επρεπε να πεθανει πρωτα και μετα να δειτε το προβλημα;
Ειναι αργα πλεον...
Τουλαχιστον ας σωθουν οι υπολοιποι...

Ανώνυμος είπε...

Ωραια. Λέτε λοιπόν μετά από τα Σαμινα, παραδικαστικό, Ρικομέξ, το χρηματιστήριο, τη δολοφονία Φιλόπουλου, τη ζαρντινιέρα, και τόσα άλλα που η ρημάδα η μνήμη δεν συγκρατεί να έχουμε επιτέλους αποτέλεσμα ή θα την πληρώσει ο 4ος βοηθός του Τέσσερη (η όπως αλλιώς τον κατονομάζει η κοπέλα) με 8 μήνες αναστολή? Προφανώς και χαιρετίζω την προσπάθεια αλλά αμφιβάλλω για την κατάληξη. (τι αμφιβάλλω δηλαδή σίγουρος είμαι) ποσο θα μείνει η ιστορία στην επικαιρότητα, 2 βδομάδες, 4 το πολυ, θα βγει ένα πόρισμα στην καλύτερη μετά από κανά 5χρονο θα αρχίσει η δίκη. 'Οταν τελειώσει μετά από κολλήματα κλπ ο ατυχής διδακτορικός του συνταξιοδοτημένοου γιατρού θα χάσει την άδειά του. Έλεος πλέον πόσες φορές το'χουμε δει το σενάριο!!!

epwnimos είπε...

Πολύ καλή κίνηση αυτή, είναι βέβαια μόνο η αρχή. Περιμένουμε με αγωνία περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με αυτό το θέμα, πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα διεξαχθούν.

JAMES είπε...

Εύχομαι η πρωτοβουλία σας να μην περάσει ''στα ψιλά''και να αποτελέσει έναυσμα για πρωτοβουλίες από όλους τους αρμόδιους φορείς.
Αυτό θα εξαρτηθεί και από την δική σας επιμονή [και υπομονή].
Επιτέλους η ανθρώπινη ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται όπως της αξίζει.Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν ζούμε σε πολιτισμένη κοινωνία.
Καλή η ελεύθερη οικονομία, αλλά προέχει η ανθρωπιά και πάντως Ιπποκράτης και ιατρική δεν πάνε πακέτο.
Όποιος δεν το αντέχει μπορεί να είναι απλά έμπορος.

Aphrodite είπε...

Καλημέρα, καλό μήνα.

1η Ιουνίου 2007.

Ημέρα αφιερωμένη στην Αμαλία.

aNTwNHs είπε...

Μήπως είναι πλέον αργά; Δηλαδή πρέπει να σας πούμε και μπράβο;

Ανώνυμος είπε...

Distixos sthn Ellada toy Politismou kai tis Dhmokratias PANTA gia na ginei kati prepei prota na Pethanei,Na Skotothei,Na pligothei H Na katastrafh enas anthropos.

Ki olla ayta giati?
Gia pio logo?
De katalaveno..

ανεστης είπε...

Μην πείτε "μπράβο" παιδιά, ούτε να σταματήσετε να βρίζετε.

Έκανε αυτό που θεώρησε οτι έπρεπε να κάνει (και μπορούσε να κάνει) σαν κοινοβουλευτικός και πολιτικός άνδρας. Θα είναι πιο παραγωγικό όμως να στρέψετε τα βέλη σας σε όσους συνεδέλφους του ακόμα δεν κάνουν κάτι, οτιδήποτε, παρά σε αυτόν που τουλάχιστον έχει τα κότσια να εκτίθεται στον συναισθηματισμό και την δίκαιη κατα τα άλλα κριτική μας.

Ναι. θέλει πολύ περισσότερα απο ένα κοινοβουλευτικό έλεγχο για να αλλάξει η κατάσταση στην Υγεία, και πάνω απ όλα την αλλαγή της δικής μας στάσης.
Μήπως επικοινωνήσατε με τον βουλευτή σας για να του ζητήσετε να πάρει θέση στη Βουλή;

Ανώνυμος είπε...

Δε γνώριζα ότι διατηρείτε blog. Έχετε την ευγνωμοσύνη όλων. Φυλάω τα "συγχαρητήριά" μου για την ημέρα που ο αγώνας της Αμαλίας θα βρει δικαίωση.

kalamari είπε...

Κυριε υπουργε, ότι κι αν καταθεσετε στην βουλη δεν προκειται να αλλαξει τιποτα. Το εχουμε δει το εργο παρα πολλες φορες για να σας επιτρεπουμε να μας κοροιδευετε.
Καντε μια βολτα στα επειγοντα ενος νοσοκομειου και θα δειτε αλλες 1000 Αμαλιες να πεθαινουν απο την αδιαφορια, οχι των γιατρων και του προσωπικου, αλλα της δικης σας -των πολιτικων-.
Αληθεια κυριε υπουργε, αν η Αμαλια ηταν δικο σας παιδι -η οποιουδηποτε βουλευτη-, πιστευετε οτι θα ειχε την ιδια καταληξη;
Ειμαστε νεοι ανθρωποι που τωρα ξεκιναμε την ζωη μας. Μπορει καποιος απο ΟΛΟΥΣ εσας να μας εγγυηθει οτι και το δικο μας παιδι δεν θα εχει την ιδια τυχη;

monahikoslikos είπε...

Αξημέρωτα σπεύσατε να μας ενημερώσετε για την κατάθεση του blog της Αμαλίας υπό τύπο αναφοράς στη Βουλή.
Και μετά αλάφρωσε η ψυχή σας μπορέσατε να κοιμηθείτε.
Κοιμάστε ήσυχος τα βράδυα.
Τόσα χρόνια υπουργός δεν είδατε, δεν ακούσατε, δεν καταλάβατε τίποτα.
Ούτε όταν ο Σημίτης έδιωχνε τον Παπαδόπουλο από το Υγείας επειή ενοχλούσε το σινάφι σας του κ.κ. καθηγητές.
Πόσοι καθηγητές συνασπίστηκαν για να τελειώσουν την Αμαλία.
Καλό μήνα Ευάγγελε και καληνύχτα σας, όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας.

aNTwNHs είπε...

@ανεστης: Το θέμα είναι ότι μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα από την θέση που έχει, από την στιγμή κιόλας που γνώριζε την υπόθεση αρκετά πριν.
Το ίδιο ισχύει και για όλους εμάς του υπόλοιπους που τώρα κρεμάμε trendy μπανεράκια...

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που δεν μπορώ να ενθουσιαστώ.Η Αμαλία έφυγε.Δηλαδή οι ευαισθησίες μας ξεκινάνε όταν πλέον πεθάνει κάποιος?
Είναι ντροπή το 2007 να ζούμε ακόμα σε μια τέτοια κοινωνία.
Ελπίζω σε κάποιο αποτέλεσμα. . .
Ειλικρινά

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Μπράβο μπράβο,
ποιος καθιέρωσε το ΕΣΥ και τα φακελλάκια?

harrygrath είπε...

Το μπλογκαρισμα χρειαζεται σαβουαρ-βιβρ. Απο το " ρε Βαγγελη",τον ενικο,μεχρι τη θρασυτητα,την αχρειοτητα,το κακιασμενο επιθετικο υφος,τις αστηρικτες καταγγελιες & τον παραληρηματικο λογο,απλωνεται ολη η γκαμα της κακομπλογκίας.
Γι' αυτο,πρεπει να φιλοσοφουμε & να μπλογκαρουμε ανευ...,οπως ελεγαν οι μη προγονοι μας...
Επι του θεματος,η Τζιαρ ειναι σοφτ κρατος στην ποινικη δικαιοσυνη. Ισως να ειναι σκληρη & διγουρα ανεφαρμοστη μια ανθρωποφαγικη αυστηροτητα του στυλ " οι γιατροι στη φυλακη ".
Ομως,στην αστικη δικαιοσυνη,το ΠΑΣΟΚ θα στηριξει αυξημενες "ακριβες " αποζημιωσεις για θυματα ιατρικων λαθων ? Τουλαχιστον οι οικογενειες των θυματων να αποκαθιστανται.

harrygrath είπε...

Εννοω Σιγουρα...

Cyberella είπε...

Δεν νομίζω η Αμαλία να μπορούσε να μιλήσει πιο κόσμια για τους ανθρώπους που την καταδικάσανε, από το κρεβάτι του πόνου γνωρίζοντας πως την μάχη με την ζωή την έχει χάσει!

Cyberella είπε...

Δεν νομίζω η Αμαλία να μπορούσε να μιλήσει πιο κόσμια για τους ανθρώπους που την καταδικάσανε, από το κρεβάτι του πόνου γνωρίζοντας πως την μάχη με την ζωή την έχει χάσει!

ANemos είπε...

Ενα μεγάλο μπράβο.

(Που όμως δεν φτάνει για να μας βγάλει από αυτή την απέραντη νύχτα, από αυτόν τον απέραντο πόνο του να ζούμε σε μια χώρα που δεν λέει να κάνει μισό βήμα εμπρος. Που μωρά πεθαίνουν διότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο να τα πάει απο το ένα νοσοκομείο στο ΔΙΠΛΑΝΟ νοσοκομείο. Που Αμαλιές πεθαίνουν καθημερινά, αβοήθητες και ταπεινωμένες...)

Προχωρήστε! Με λόγια! Και με γροθιές αν χρειαστεί...

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται ότι το πιο οδυνηρό επακόλουθο για μια κοινωνία που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το νεποτισμό και δεν μπορεί να τιμωρήσει επιτέλους τη νοοτροπία προσωπικών εξυπηρετήσεων είναι ότι παντού, σε όλο το δημόσιο, πάρα πολλές θέσεις είναι κατειλημμένες από ανθρώπους ανάξιους, άσχετους, αργόσχολους και προπάντων ανάλγητους και κυνικούς.
Απλούστατα λοιπόν, στο χώρο της υγείας αυτός ο συνδυασμός χαρακτηριστικών είναι, όχι μεταφορικά πλέον, αλλά κυριολεκτικά, θανατηφόρος για τους πολίτες. Υπάρχουν φυσικά στο δημόσιο και καλοί άνθρωποι και καλοί γιατροί και καλοί διοικητικοί και ό,τι ειδικότητα θέλεις. Ας ξεχωρίσει επιτέλους η ήρα από το στάρι λοιπόν. Δεν πειράζει. Αν κάποιοι έχουν έως τώρα δοκιμάσει την υπομονή ταλαιπωρημένων ανθρώπων, αν κάποιοι πήραν φακελάκια από απελπισμένους και καταξοδεμένους χρόνιους αρρώστους, ας πάει το κεφάλι τους κάτω. Τι κι αν είναι «επιστήμονες»; Την ηθική δεν την μαθαίνει κανείς στα εργαστήρια. Όποιος περιφρονεί και εκμεταλλεύται έτσι το συνάνθρωπό του και μάλιστα όταν εκείνος βρίσκεται στη μεγαλύτερη ανάγκη του και παλεύει για τη ζωή του, αξίζει να τιμωρηθεί.
Εύχομαι η Αμαλία να γίνει αφορμή για εκ θεμελίων ελέγχους στο σύστημα υγείας, και ειδικότερα στο ΙΚΑ, όπου επικρατεί το απόλυτο χάος και η κοροϊδία του «καταναλωτή υπηρεσιών» - αν θα μπορούσαν ποτέ να ονομαστούν «υπηρεσίες» αυτό που προσφέρει αυτός ο τερατώδης γραφειοκρατικός μηχανισμός που στέλνει ανθρώπους πριν την ώρα τους.

SOLON είπε...

harry said
Ομως,στην αστικη δικαιοσυνη,το ΠΑΣΟΚ θα στηριξει αυξημενες "ακριβες " αποζημιωσεις για θυματα ιατρικων λαθων ? Τουλαχιστον οι οικογενειες των θυματων να αποκαθιστανται.
++
Εδώ είναι το ζουμί. Μόνο η αστική ευθύνη θα ξυπνίσει τους γιατρούς και λοιπούς επαγγελματίες. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ιατρικό. Χρειάζεται αναδιάρθρωση της αστικής δικαιοσύνης ώστε ο εναγόμενος να ευθύνεται όχι μόνο για αυτή καθ εαυτή την 'αξία' της βλάβης αλλα και για παραδειγματισμό (punitive damages). Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αποκατασταθεί ο κάθε ενάγων η η οικογένεια του, αλλα και να παραδειγματιστούν οι υπεύθυνοι.

Κύριε Υπουργέ σα νομοθετική εξουσία έχετε ενα μερίδιο ευθύνης αλλα το μεγάλο πρόβλημα είναι στην άλλη την εξουσία , τη δικαστική. Εκεί θέλει πολύ δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

opa....i amlia apo ta 8 tis eixe to provlima!epi pasok ta idia kai xeirotera(isws) ginontan.i ipokrisia sas ,i mizeria sas,i tromolagnia sas,ta pseudi sas,i iperopsia sas,o laikismos sas,i euthinifovia sas,i alazonia ktl(katalavente pou to paw) exun feroun katastaseis san tis amalias ekei pou ftasan.otan eprepe den iparxate.otan psifisan nd thelate kai katastatiko.auto einai koroidia.diladi mono i amalia ipirxe.toses 10000des ellines pou dinopathoun kai den exun blog,i exoun apla tin axiooprepeia na vgoun pros ta exw wste na kanoun ton pono tous mia konoma gia ta meda(oxi oti autoi pou dinopathoun kai vgainoun sta media den exun axioprepeia)den iparxun kai ipirxan.kai nai exw ftasei apla se ena simio na epanalamvanw cliche tou tipou opws auto to sxolio.auto einai to provlima kirie ipourge oti katastisate auton ton topo toso distixi,topo po skotwnei ta poaidia tou na thewrei apla cliche apopseis autou tou tipou.kai aurio tha vgeite sto alter me ton hatzinikolaou tha katigorisete tin nea dimokratia i neo dimokratia esas,meta tha plakwneste kai den tha akougete tpt kai o nikolis tha proxorisei sto epomeno themataki tou .mia aporia exw egw?pianou i sinidisi einai kathari apo tous 300 sas?

Παρρησία είπε...

η Αμαλία ταλαιπωρήθηκε γιατί το κόμμα σας 20 χρόνια δεν έκανε τη δουλειά του

αυτό που κάνετε, κύριε, λέγεται ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ

Π

CRYSTAL CLEAR είπε...

Αγαπητέ κ. 'Καθηγητά'

Εχω και εγώ παρόμοια περίπτωση να σας διηγηθώ αλλά δεν εμπιστευομαι πλέον τους πολιτικούς....
Σταματήστε λοιπόν να εκμεταλλεύστε την προσπάθεια τόσων ΕΛΛΗΝΩΝ και αποδείξτε πως είστε εσείς που γράφετε το blog σας και όχι κάποιος image maker με γνώσεις blogging που θεωρεί πως είναι καλό να απευθυνθούμε και σε καινούργιες κοινωνικές ομάδες... Είμαστε πλέον όλοι υποψιασμένοι και νομίζω πως θα πρέπει κάποτε στην Ελλάδα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Αφήστε τις ερωτήσεις στο κοινοβούλιο και ζητήστε συγνώμη σαν μέλος του κοινοβουλίου και μετά πάρτε την παρέα σας και πηγαίνετε σπίτι σας. Εμείς οι εργοδότες σας, Ελληνες φορολογούμενοι που σας πληρώνουμε όλους εσάς τους βολευτές σας απολύουμε....

Pan είπε...

1. Συμφωνώ μέχρι κεραίας με την παρρησία.

2. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι άλλα 20 χρόνια να ξαναβγείτε στην εξουσία πάλι τίποτα δεν θα κάνετε.

3. Μαζέψτε και τον άλλο 'βουλευτή και γιατρό-γυναικολόγο' Βέρρα. Μόνο για φτύσιμο είναι

Batraxos είπε...

Συγχαρητήρια για την κίνησή σας! Δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ αλλά και μόνο από αυτό έχετε κερδίσει την συμπάθεια όχι μόνο αρκετών από εμάς τους bloggers αλλά και χιλιάδων ακόμη πολιτών που μπαίνουν στο Internet. Μακάρι να ανοίξουν τα μάτια οι υπουργοί και να κάνουν κάτι άμεσα.

ΜΟΝΟ με χοντρά πρόστιμα και βάζοντάς τους σε διαθεσιμότητα, θα καταφέρετε να ξεριζώσετε όλη αυτή την σαπίλα. Αν η κυβέρνηση ορίσει πρόστιμα στον ιατρικό χώρο αντίστοιχα με αυτά του ΚΟΚ και τα ανακοινώσει τότε κανείς δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι! Συζητήστε το στην ολομέλεια της βουλής για να ψηφιστούν μέτρα. Πρόστιμα βλέπουμε παντού αλλά στο σύστημα υγείας υπάρχει εδώ και δεκαετίες μεγάλη ελαστικότητα (και από την τότε κυβέρνησή σας και από την τωρινή)

zarathustra είπε...

Χρόνια πολλά




σε όσους αγρυπνούν




για τον Φίνεγκαν




ή αφυπνίζονται με τον Οδυσσέα...


Happy Bloomsday!

Noumenorian είπε...

Λογοκρισια ??? εμ βεβαιος πολιτικος είστε ξερετε να κανετε καλα την δουλεια σας ....
λαμογια

ShareThis