Δευτέρα, Απριλίου 02, 2007

Τελευταίες δραστηριότητες/ Ευκαιρίες για συζήτηση


Έχω καιρό να αναφερθώ σε πολιτικές μου δραστηριότητες, οι οποίες ενδιαφέρουν κάποιους φίλους του ιστολογίου. Πρόκειται για δραστηριότητες αδιάφορες, όπως φαίνεται, για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αξίζει ίσως να γίνουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ μας.

Αθλητισμός και βία

Όταν μίλησα στο συνέδριο της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος το Σάββατο 17.3.2007 για τη σχέση αθλητισμού και μέσων μαζικής ενημέρωσης με θέμα: «Ο Αθλητισμός: «αγαπημένο παιδί» και «μαύρο πρόβατο» των μ.μ.ε.» δεν μπορούσα να υποθέσω ότι όσα είπα για την σχέση αθλητισμού και βίας θα επιβεβαιωθούν τόσο γρήγορα και τόσο τραγικά με τα γεγονότα της Παιανίας. Η συμβολική όμως βία που υπάρχει στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα και πολλά ατομικά (πάλη, πυγμαχία, τάε-κβο-ντο κλπ.) βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος του χουλιγκανισμού. Χρειάζεται πάντα μεγάλη προσοχή και μεγάλη προσπάθεια η διαχείριση της συμβολικής αυτής βίας και του «πολεμικού» χαρακτήρα των αθλητικών συναντήσεων να μην υπερβαίνει τα όρια της πολιτισμένης συμπεριφοράς. Να μετατρέπεται σε συναναστροφή και όχι σε αναμέτρηση και σύγκρουση. Όλα τα άλλα που αφορούν την εμπορευματοποίηση των μεγάλων ομαδικών αθλημάτων, τα φαινόμενα κοινωνικής βίας που εκδηλώνονται απλώς και στον αθλητισμό, τον υποκινητικό ρόλο ορισμένων διοικήσεων ομάδων, τον ρόλο που παίζει η επιδίωξη της δημοσιότητας, έστω και αν αυτή είναι κακή κ.ο.κ. είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα. Το ίδιο ισχύει και ως προς τα μέτρα (νομοθετικά, οργανωτικά, αστυνομικά κ.ο.κ.) που πρέπει να ληφθούν και δυστυχώς δεν έχουν ληφθεί με την αποτελεσματικότητα που πρέπει. Το βαθύτερο θέμα είναι όμως να ακυρωθεί η θεμελιώδης σχέση αθλητικής δραστηριότητας και βίας.


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από την σκοπιά της «άλλης πλευράς»

Στις 20.3.2007 μίλησα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που διοργάνωσε το ομώνυμο ίδρυμα. Η αποτίμηση μίας ιστορικής προσωπικότητας για την οποία η τρέχουσα πολιτική μνήμη είναι ακόμη νωπή από τη σκοπιά της «άλλης πλευράς» έχει ιδιαίτερη σημασία για την συλλογική μας αυτοσυνειδησία, αλλά και για την ίδια την ποιότητα του πολιτικού μας πολιτισμού.


Υπάρχει και η εξωτερική πολιτική

Στις 21.3.2007 είχα την ευκαιρία να συζητήσω για δύο ώρες με τους νέους ακολούθους του Υπουργείου Εξωτερικών που φοιτούν τώρα στην Διπλωματική Ακαδημία για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικές σχέσεις, Κυπριακό, Μέση Ανατολή κ.ο.κ.) κυρίως όμως για το αν έχει μέλλον το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και για το αν πράγματι μπορεί να υπάρξει μία κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στις 22.3.3007 μίλησα σε μία πολύ ζωντανή συνάντηση γιατρών και άλλων εργαζομένων στο χώρο της Υγείας στη Θεσσαλονίκη, για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο, αν θέλουμε να αποκτήσουμε πράγματι ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.


Το εμπόριο, ο τουρισμός και το μεταβιομηχανικό μοντέλο ανάπτυξης

Στις 28.3.2007 μίλησα στο συνέδριο του Economist για τις πολιτικές στήριξης του εμπορίου με θέμα τη θέση του λιανικού εμπορίου σε ένα ελληνικό μεταβιομηχανικό μοντέλο ανάπτυξης. Την ίδια ημέρα είχα μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τα προβλήματα του Τουρισμού.



Τα μόνιμα προβλήματα της Δικαιοσύνης

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησα στην Παλαιά Βουλή για τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο, που υπήρξε ο πρώτος Υπουργός Δικαιοσύνης του Ελευθερίου Βενιζέλου (1910-1912) και έμεινε στην ιστορία ως αναμορφωτής της ελληνικής δικαιοσύνης και εγγυητής της ανεξαρτησίας της. Είναι απρόσμενη η επικαιρότητα των λόγων και των έργων του Νικολάου Δημητρακοπούλου σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας.


Ο ρόλος των ανεξάρτητων αρχών

Τέλος, σήμερα και αύριο (2,3.4.2007) γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα ενδιαφέρον συνέδριο για τις ανεξάρτητες αρχές στο κλείσιμο του οποίου θα μιλήσουμε ο Υπουργός Εσωτερικών και εγώ.

45 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ..

Όταν μια χώρα έχει το 60% του πληθυσμού της στην πρωτεύουσα Αθήνα τότε πραγματικά δεν μπορεί να γίνει σωστή διαχείριση οποιοδήποτε θέματος. Όλα αρχίζουν από την παιδεία μας που είναι ανύπαρκτη και το μόνο που παράγει είναι ανέργους .Δεν υπάρχουν στα σχολεία διέξοδοι και τρόποι εκτόνωσης για τον νέο ούτε προς τον αθλητισμό ούτε σε καμία άλλή δραστηριότητα π.χ. καλλιτεχνική . Οι οικογένειες πάλι λόγω και των ωρών που καταναλώνουν για την εργασία τους επικοινωνούν λιγότερο με τα παιδία τους και δεν μπορούν να τα διαπαιδαγωγήσουν σωστά το αποτέλεσμα είναι να παράγουμε όχι μόνο ανέργους αλλά και ναρκομανείς αλλά και εγκληματίες .Το θέμα θέλει ριζικές και μακροχρόνιες παρεμβάσεις και όχι δημιουργία εντυπώσεων.

Υ.Γ. Θα επανέλθω για το φαινόμενο της βίας και της αποκέντρωσης με προτάσεις.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
Απο Π.Α.Σ.

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο...
δηλώνω βαθιά απογοητευμένη...

Ωστε "στην καρδιά του προβλήματος του χουλιγκανισμού" βρίσκεται "η συμβολική όμως βία που υπάρχει στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα και πολλά ατομικά (πάλη, πυγμαχία, τάε-κβο-ντο κλπ.). Ποια είναι αυτά τα ομαδικά αθλήματα? Καμμία συγκεκριμένη αναφορά για το πολλάκις ευεργετηθέν από τους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επαγγελματικό ποδόσφαιρο?

Π

Υ.Γ. Η αναφορά στην πάλη ως βίαιο άθλημα είναι ατυχής

harrygrath είπε...

Φευγετε απο ενα ποστ,χωρις να απαντησετε σε συντομα & καθαρα ερωτηματα που σας κανω.
Υπαρχει εκκρεμοτητα για
1) το καθεστως υποχρεωτικης στρατευσης
2)Διεκδικηση αρχαιοτητων με το Δικαιο του Αιματος,σαν ...κατιοντες..
3)Αν οι σημερινοι Σπαρτιατες ειναι απογονοι αρχαιων.
Μιας & μιλησατε για διπλωματες,διαπιστωσατε τη κοινη ιδεολογια ΣΑΕ- Εκκλησιας ΗΠΑ / GR -ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,οτι
δεν υπαρχουν μειονοτητες παρα μονο 1,η...,που περναει 1 χαρα,
οτι εσεις ειστε απογονοι αρχαιων Μακ,γι' αυτο & δικαιουστε τ' ονομα Μακ,
η υποστηριξη σας στους εγκληματιες ισλαμοφασιστες τυπου Χεζμπολλαχ κλπ &
τη προσπαθεια σας να στρεψετε την ΕΕ εναντιον της Αμερικης,οπως λεμε βαρκα στρεφει τανκερ.
Οι νεοι διπλωματες σας θα ακολουθησουν αυτη τη γραμμη,ετσι δεν ειναι ?

Αρχαίος είπε...

Θα ήθελα να αναφέρετε, έστω και περιορισμένα, τις απόψεις σας σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.
Έχω την αίσθηση ότι η παρούσα ΕΕ βαδίζει προς μια κοινή αγορά και τίποτα άλλο. Απο την άλλη ίσως ξεπηδήσει κάποιος πυρήνας κρατών με μεγαλύτερη συνοχή. Θα ήθελα σχετικά σχόλια σας

Bayern4 είπε...

Θα συμφωνησω με τον αρχαιο.
Δε νομιζω οτι υπαρχει λογος υπαρξης ενος ευρωπαικου συνταγματος(να ναι καλα οι Γαλλοι κ οι Ολλανδοι για το ΟΧΙ).
Δυνατη Ευρωπη στην οικονομια(εναντι των ΗΠΑ) ειναι ο στοχος.
ΟΛΑ τα υπολοιπα μπορουν να ρυθμιστουν απο κοινοτικες οδηγιες/αποφασεις.

Ανώνυμος είπε...

Πως θα ακυρωθεί ακυρωθεί η θεμελιώδης σχέση αθλητικής δραστηριότητας και βίας που δεν την θεωρώ θεμελιώδη αλλά θα με ενδιέφερε η άποψη σας για την ακύρωση της.
Κάτι ακόμα πως θα μπορούσαμε να έχουμε εκτενέστερη πληροφόρηση για τις ομιλίες σας; Μήπως θα μπορούσατε να τις φορτώνετε στο webradio; Ή να είχατε και εσείς κάποιο podcast;

Pico είπε...

Κύριε Βενιζέλε...
Καλό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, μια περισσότερο ενεργητική, στο μέτρο που το επιτρέπουν οι δραστηριότητές σας, συμμετοχή στη διαδραστικότητα του μέσου, μέσα από μια επικαιροποιημένη παρουσίαση των βασικών σας θέσεων και τοποθέτηση με βάση τα σχόλια που ακολουθούν. Δεν μας ενδιαφέρει το που πάτε όσο το τι λέτε και τι προκλήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο σήμερα. Ελπίζω να πάρετε περισσότερο στα σοβαρά την ενασχόλησή σας με το χώρο, σε μια άσκηση άμεσης δημοκρατικής διαβούλευσης, που τόσο άκαιρα ανέσυρε με τη διαδικασία εκλογής του, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, ο κος Παπανδρέου.
Ευχαριστώ και καλό Πάσχα..

Takis Alevantis είπε...

Το πρόβλημα το δικό μου δεν είναι μόνον η βία και ο χαμός ενός νέου ανθρώπου. Το πρόβλημα, που αφορά όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική ασθενοφόρα) είναι η ΕΓΚΑΙΡΗ μετάβαση στο χώρο του συμβάντος και η ΠΟΙΟΤΗΤΑ των παρεχόμενων υπηρεσιών σε όλη την αλυσσίδα της κλήσης έκτακτης ανάγκης.

Καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν μπορεί εύκολα να θιγεί γιατί οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν είναι διατεθειμένες να τεθούν σε καθεστώς αξιολόγησης και ελέγχου. Όμως η Ένωση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 (European Emergency Number Association - EENA 112) αγωνίζεται ακριβώς για την καθιέρωση τέτοιων προτύπων ελάχιστου χρόνου επέμβασης και ελάχιστης ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέθοδοι αξιολόγησης υπάρχουν και εφαρμόζονται σε αρκετές χώρες. Και σιγά-σιγά το θέμα αυτό μπαίνει και στο πολιτικό πρόγραμμα ορισμένων κομμάτων π.χ. του Βέλγικου Mouvement Reformateur. Τι κρίμα που παρόμοια πρόταση δεν υιοθετήθηκε και από το ΠΑΣΟΚ.

evenizelos είπε...

ΠΑΣ

Περιμένω με ενδαιφέρον τις προτάσεις.

Καλή Ανάσταση

evenizelos είπε...

Παρρησία

Μίλησα για συμβολική βία (οπαδοί, νίκη/ήττα, ιαχές, συνθήματα, φίλοι/αντίπαλοι κ.ο.κ.) Προφανώς δε το πιο μαγικό και δημοφιλές άθλημα που διεξάγεται υπό "πολεμικές" συνθήκες είναι το ποδόσφαιρο.

BK είπε...

Κύριε Βενιζέλο, γράφετε ότι "Η συμβολική όμως βία που υπάρχει στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα και πολλά ατομικά (πάλη, πυγμαχία, τάε-κβο-ντο κλπ.) βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος του χουλιγκανισμού."

Είναι μεγάλο λάθος να ταυτίζεται ο αθλητισμός με τη βία.
Η βία ως κοινωνικό φαινόμενο μπορεί να εκδηλωθεί με οποιαδήποτε ασήμαντη ή σημαντική αφορμή. Πρόσφατα φερειπείν στο Παρίσι δημιουργήθηκε εξέγερση επειδή ένας επιβάτης του Μετρό προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο του εισιτηρίου.

Η αιτία όμως είναι που πρέπει να καταπολεμηθεί -η απόγνωση της νεολαίας για το αβέβαιο μέλλον της.
Γιατί κάποιοι νέοι έχουν την ανάγκη να χτυπήσουν και να χτυπηθούν για να νιώσουν ζωντανοί; Γιατί έχουν την τάση να ομαδοποιούνται και να ξεσπούν ομαδικά και ανώνυμα σε ό,τι θεωρούν εχθρό τους;

Η λογική αναστολής των αθλητικών διοργανώσεων ισοδυναμεί με νίκη της προχειρότητας του Ελληνικού Κράτους. Με την ίδια λογική, ας απαγορεύσουμε τα αυτοκίνητα στους δρόμους για να μην έχουμε ατυχήματα!

Είναι η καταστολή μέτρο; Το είδαμε και το βλέπουμε στις πορείες που κατά καιρούς γίνονται στο κέντρο της Αθήνας. Μάρτυρες δημιουργεί το Κράτος και αυτόματα περισσότερους εχθρούς. Ακόμα και οι ΜΑΤατζίδες βγάζουν τα αποθημένα τους σε πολίτες. Αυτοί δεν είναι χούλιγκανς επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά; Αυτοί δεν είναι νέοι κυριευμένοι από τα προβλήματά τους;

Η βία (ενεργητικός τρόπος ξεσπάσματος της νεολαίας) και τα ναρκωτικά (παθητικός τρόπος) πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να αντιμετωπιστούν πολιτικά και ποινικά με την δέουσα αυστηρότητα και σοβαρότητα.

Κύριε Βενιζέλο, θέλω να πιστεύω ότι η διατύπωση του κειμένου εκ παραδρομής είναι λανθασμένη, διότι σας θεωρώ προοδευτικό πολιτικό με υγιείς ιδέες.

Ας μην ποινικοποιήσουμε τον Αθλητισμό. Είναι η μοναδική κοινωνική εκδήλωση που ενίοτε μας καθιστά περίφανους ως Έλληνες και μας ενώνει.

BK είπε...

Η βία που επέφερε ένα θάνατο είναι υπαρκτή. Ας μην κάνουμε λόγο για συμβολική βία σε μια κοινωνία η οποία στηρίζεται εκ των θεμελίων της σ' αυτή (σχέση εργοδότη - εργαζομένου, σχέση πολιτικού - πολίτη κ.ο.κ.).

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Κύριε υπουργέ
Γειά σας και από εμένα. Ξέρω πως έχετε φορτωμένο πρόγραμμα και χάρηκα ιδιεταίρως που κλέψατε χρόνο και ασχοληθήκατε με το ιστολόγιό σας.
Πιστεύω πως η ελληνική μπλογκόσφαιρα χρειάζεται μια ισοροπημένη φωνή σαν και τη δική σας.

DimitrizZzZz είπε...

Η συμβολική όμως βία που υπάρχει στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα και πολλά ατομικά (πάλη, πυγμαχία, τάε-κβο-ντο κλπ.) βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος του χουλιγκανισμού.

---
Μα τι λες.-

evenizelos είπε...

Πάντα Σκεπτικιστή

Η σκέψη ότι η λεγόμενη ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας και η πίεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμόρφωση της προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα οδηγήσει στην εξάλειψη των προβλημάτων που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ή ακόμη και στην πολιτική λύση του Κυπριακού είναι απλοϊκή και απλουστευτική. Η Τουρκία με όλες τις εσωτερικές της αντιφάσεις και συγκρούσεις πιεζόμενη λόγω των εξελίξεων στο Ιράκ σε σχέση με το Κουρδικό και ενόψει εκλογών προβαίνει καθημερινά σε ενέργειες υπενθύμισης και αναζοπύρωσης των γνωστών θέσεων της ως προς το Αιγαίο (υφαλοκρηπίδα, εναέριος χώρος FIR, γκρίζες ζώνες κ.ο.κ.). Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αμφισβήτηση του καθεστώτος του Άη Στράτη. Το γεγονός ότι η Υπουργός Εξωτερικών φάνηκε να προκαλεί σχετική διφορούμενη δήλωση του κ. Μπέρνς και να δηλώνει ικανοποιημένη από αυτήν, δείχνει έλλειψη στρατηγικής, αμηχανία και αδυναμία κατανόησης των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η αναγνώριση της "αρμοδιότητας" του State Departement να αποφαίνεται για τέτοια θέματα ή πολύ περισσότερο να παραπέμπει στο ΝΑΤΟ ως αρμόδιο για την "διευθέτηση" των θεμάτων.
Πολιτικό δίδαγμα: Δεν δικαιολογείται η γραμμική και επαναπαυμένη αντίληψη ότι όλα θα πηγαίνουν πάντα προς το καλύτερο μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο. Τα πράγματα είναι δυστυχώς πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα. Η ευρωπαϊκή παράμετρος είναι πολύ σημαντική και κρίσιμη, αλλά δεν αρκεί.

harrygrath είπε...

Ειναι σαφης η συμφωνια σας με τις θεσεις Χρυσης Αυγης & Λαος ,κανοντας κριτικη στη ΝΔ απο τα δεξια για την εξωτερικη πολιτικη. Απλα,απο σας ζηταω επιβεβαιωση,με την υπογραφη σας.

evenizelos είπε...

Αρχαίε

Μετά τα αρνητικά δημοψηφίσματα στην Γαλλία και την Ολλανδία και με δεδομένη την αρνητική στάση της Βρετανίας και την επιφυλακτική στάση της Πολωνίας, η προοπτική αποδοχής της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος όπως αυτή έχει ή δικαιωθεί από τα 18 κράτη μέλη δεν φαίνεται να υπάρχει.
Αναγκαστικά ξαναγυρίζουμε στην ουσία του πολιτικού ζητήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα προβλήματα δεν είναι θεσμικά, αλλά πολιτικά. Το βασικό έλλειμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι το δημοκρατικό και θεσμικό, αλλά το πολιτικό και στρατηγικό έλλειμμα. Πιθανότερη εξέλιξη είναι κατά τη γνώμη μου ο αποχωρισμός του μέρους Ι (βασικοί θεσμικοί κανόνες) και του μέρους ΙΙ (Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) από το μέρος ΙΙΙ που είναι η τροποποίηση και η κωδικοποίηση των ιδρυτικών συνθηκών της Ένωσης. Θα φτάσουμε έτσι σε ένα τριπλό σχήμα: "Συνταγματικό" πλαίσιο-Πρωτογενές Δίκαιο - Παράγωγο Δίκαιο της Ένωσης.
Στο μεταξύ η Συνθήκη της Νίκαιας αποδεικνύεται πιο ανθεκτική απ΄ ότι νομίζαμε. Η Ένωση πορεύεται με το "διάχυτο" Σύνταγμα που διαθέτει, με όλες τις αντιφάσεις που επιβάλλει το γεγονός ότι πάντα συνυπάρχουν προοδευτικές και συντηρητικές κυβερνήσεις στα 27 κράτη-μέλη μιας και οι πολιτικοί κύκλοι των κρατών-μελών είναι ασυντόνιστοι και δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο μία σαφής διάκριση μεταξύ της εκάστοτε κυβερνητικής "πλειοψηφίας" και της εκάστοτε "αντιπολίτευσης".
Την Ευρωπαϊκή Ένωση την κυβερνά ένας κατά βάση "κυλιόμενος μεγάλος συνασπισμός" . Γι΄αυτό και το "όχι" στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα είναι πολύπλοκο. Υπάρχει ένα "όχι" αριστερό και ένα "όχι" δεξιό, ένα "όχι" φιλοευρωπαϊκό/ομοσπονδιακό και ένα "όχι" ευρωσκεπτικιστικό κ.ο.κ. Όλα αυτά αποτυπώνουν όμως όχι την συνταγματική και θεσμική, αλλά την κοινωνική, αναπτυξιακή και πολιτική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανώνυμος είπε...

h anonymia sto diadiktio einai traboykismos

Ανώνυμος είπε...

Μια ματιά στο

ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ


και κάποιες απαντήσεις

Άσπρος Λύκος

Ανώνυμος είπε...

To καταστροφικό πλήθος που εκτονώνεται μέσα από ομαδική βία, που μπορούν να το κατευθύνουν οι χουλιγκανοπατέρες και οι παρακρατικοί είναι σύμπτωμα διόγκωσης του κοινωνικού περιθωρίου. Η κυβέρνηση που θα εκλεγεί, αν στοχεύει ειλικρινά στην αντιμετώπιση της βίας, πρέπει να μεριμνήσει για το περιθώριο αυτό. Διαφορετικά το καζάνι θα συνεχίσει να κοχλάζει κ η κοινωνία μας σαν ακέφαλο κοτόπουλο θα αναζητάει Λεπέν και Σαρκοζί για να την σώσουν, δήθεν, από την βία.

Ανώνυμος είπε...

Αδίκως κόπτεστε Κ.Βενιζέλο,δεν βλέπετε τι απαξίωση της πολιτικής βασιλεύει?
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβετε επιτέλους ότι οι Έλληνες έχουν βαρεθεί να βλεπουν τις ίδιες οικογένειες(Παπανδρεου,Καραμανλή,Μιτσοτάκη και πολλοί άλλοι που τώρα μου διαφεύγουν)να κυβερνούν τον τόπο?
Είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι τόσο η οικονομική,η πολιτική και η κοινωνική ζωή έχουν διαβρωθεί εδώ και χρόνια και κανένας δεν έχει να παρουσιάσει τίποτα καινούργιο?
Έιναι δύσκολο να καταλάβετε ότι οι εκάστοτε βουλευτές σας απο τα δύο μεγάλα κόμματα συνήθησαν την επαρχία και όχι μόνο στην λογική ρου ρουσφετιού?Ο καθένας έχει τον βουλευτή του για παντός είδους ρουσφέτι.Και μην μας πείτε ότι ακόμα και εσείς ο ίδιος δεν έχετε μπεί σε αυτή την λογική γιατί θα βάλουμε τα γέλια.
Θέλουμε ξεκάθαρες κουβέντες και όχι πολιτικολογίες και δικανικούς λόγους χωρίς ουσία.
Τους πολιτικούς δεν τους θαυμάζουμε για την ρητορική τους αλλά για τα έργα τους.
Και επιτέλους,ποιό κόμμα θα έχει τα κότσια να προωθήσει την κατάργηση της βουλευτικλης ασυλίας και την παραπομπή στην δικαιοσύνη των πολιτικών που έχουν διαπράξει αδικήματα και αρνούντε να αναλάβουν τις πολιτικές και ποινικές ευθήνες τους.
Τα υπάρχοντα κόμματα δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν πια.Ίσως κάτι μπορεί να κάνει ο Γιωργάκης αλλά διστυχώς είναι περιτριγυρισμένος από καρεκλοκένταυρους.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να εντοπίζαμε την καρδιά του προβλήματος περισσότερο προς Κόκκαλη, παρεμφερή εκβιαστικά συμφέροντα, κρατική ανοχή ή συνενοχή μεριά..?
κ να μιλούσαμε λίγο έξω απ τα δόντια..

'Το βαθύτερο θέμα είναι όμως να ακυρωθεί η θεμελιώδης σχέση αθλητικής δραστηριότητας και βίας.'

κ αυτό να φανταστώ είναι άσχετο με τα γνωστά κ χιλιοειπωμένα...

Agobooks είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Ανώνυμος είπε...

Άσκηση εκλογικού δικαιώματος από κατοίκους εξωτερικού.

Η ερώτησή μου είναι άσχετη με τα θέματα εξωτερικής πολιτικής που εμπίπτουν στο τελευταίο θέμα του ημερολογίου σας, αλλά δεν ξέρω που αλλού να την κάνω.

Σχετικά πρόσφατα τέθηκε/συζητήθηκε, νομίζω με κυβερνητική πρωτοβουλία, το θέμα της ψήφου Ελλήνων κατοίκων εξωτερικού. Ζω και εργάζομαι εκτός Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια (αλλά σκοπεύω να επιστρέψω στο μέλλον) και θα ήθελα να μάθω τις απόψεις σας σε σχέση με το θέμα.

Συγκεκριμένα, θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω.
1. Πιστεύετε οτι θα έπρεπε να μπορούν να ψηφίζουν όσοι βρίσκονται εκτός Ελλάδας την περίοδο των (βουλευτικών) εκλογών;
2. Αν ναι, θα πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις (χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, δεσμοί με Ελλάδα/προοπτική επιστροφής);
3. Πώς θα πρέπει να προσμετράται η ψήφος (ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια/ες εξωτερικού, στην περιφέρεια καταγωγής, να λαμβάνεται υπόψη μόνο στα ποσοστά των κομμάτων αλλά όχι των βουλευτών);
4. Θα είναι αναγκασμένοι οι ψηφοφόροι να προσέρχονται στα κατά τόπους προξενεία ή θα γίνεται αποδεκτή επιστολική ψήφος;

Πιστεύω οτι το θέμα είναι δεν είναι απλό και οτι επιπλέον η πρακτική και λειτουργική πλευρά του επηρεάζει άμεσα την πολιτική του φύση. Προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

Φιλικά,
Νίκος.

Παρρησία είπε...

@Πάντα σκεπτικιστή

οι πηγές σου ελέγχονται:

Κ. Κόλμερ "Τα πετρέλαια της Ελλάδας" = ευσεβείς πόθοι λαϊκίζοντων ελληνοκεντριστών

Αδ.Ανδρουτσόπουλου "Μαρτυρία ενός Πρωθυπουργού" = άχρηστη "μαρτυρία" ενός πιονιού της δικτατορίας

Π

Ανώνυμος είπε...

κοιτα να ριξετε τη δεξια που μας εχει φαει τη ζωη και ασε για το μελλον τα αρχηγιλικια

evenizelos είπε...

leope

Συμφωνώ. Βλέπουμε όμως να ασκούν οργανωμένη βία και άνθρωποι που δεν βρίσκονται στο κοινωνικό ή οικονομικό περιθώριο. Με δουλειές και εισοδήματα.

evenizelos είπε...

Anonymous gn

Αν εννοείτε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ευθύνη των ΠΑΕ και όσων τις ελέγχουν, συμφωνώ απολύτως.

evenizelos είπε...

Μαραμένα σύκα

Αυτός ο γενικόλογος και ισοπεδωτικός λόγος που απαξιώνει την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς οδηγεί στην μιζέρια και αποσιωπά τις ευθύνες της ίδιας της κοινωνίας και του κάθε πολίτη ατομικά.
Χωρίς πολιτικό λόγο δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική πράξη.
Συμφωνώ όμως μαζί σας: ας μιλήσουμε επιτέλους για τα έργα του καθενός που δρα στην πολιτική και στην κοινωνία

evenizelos είπε...

Για άσπρο λύκο

Ντρέπομαι για το "ντρέπομαι" και δεν ελέγχω τα κίνητρα και τις σκοπιμότητες επί της ουσίας. Η "Ανατροπή" της Μ. Δευτέρας έκανε ρεκόρ τηλεθέασης. Την είδαν περίπου 600.000 άνθρωποι. Όλοι αυτοί έχουν κρίση και κάνουν τις αξιολογήσεις τους. Το ίδιο έκαναν και πολλοί δημοσιογράφοι με σχετικά σχόλια τους στις εφημερίδες.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πιστεύω ότι υπερασπίζονται όσο μπορούν καλύτερα τις θέσεις του κόμματος σε όλες τις εμφανίσεις τους. Αν έχει κάποιος να μου υποδείξει καλύτερα επιχειρήματα από αυτά που ανέπτυξα εγώ, ας μου το κάνει. Θα μου ήταν χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
harrygrath είπε...

Εκκρεμουν τα ερωτηματα μου & αποκριση δεν βλεπω...

evenizelos είπε...

Νίκο,
Ήδη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Πρόεδρο του ΣΑΕ προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σχήμα συμμετοχής των αποδήμων στις βουλευτικές εκλογές που να είναι εφαρμόσιμο και να αξιοποιεί άλλες ανάλογες εμπειρίες. Στόχος μας είναι να εκπροσωπούνται οι απόδημοι Έλληνες στην Ελληνική Βουλή και όχι να καθίστανται οι απόδημοι πεδίο του κομματικού ανταγωνισμού ή "συμπλήρωμα" των ψήφων και των βουλευτών κάθε μιας από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας που δεν εκπροσωπούν τους απόδημους και τα ιδιαίτερα προβλήματα τους. Άρα προσανατολιζόμαστε - όπως και οι ίδιοι οι απόδημοι- σε ορισμένο αριθμό εκλογικών περιφερειών και συνεπώς βουλευτών των αποδήμων (π.χ. ανά ήπειρο) και στη χρήση της επιστολικής ψήφου ή άλλης αντίστοιχης λύσης που δεν παρουσιάζει τεχνικά προβλήματα.
Η κυβέρνηση θυμίζω ότι προτείνει σε κάθε προξενείο να στήνονται 55 κάλπες, μία για κάθε περιφέρεια της χώρας!!

Unknown είπε...

Χριστός Ανέστη,
πρέπει σίγουρα να αναφερθώ στη χθεσινή σου κόντρα με 2 υπουργούς της πιο βλαπτικης - ακόμη κι από αυτή του Μητσοτάκη - κυβέρνησης του αμέτοχου, ανεύθυνου και εξαφανισμένου πρωθυπουργού Κωστάκη Καραμανλή.
Τόπος τέλεσης του συμβάντος: η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου.
Χαρακτηριστικά μεταφέρω απόσπασπα από την Ελευθεροτυπία:"... Ντόρα Μπακογιάννη και Προκόπης Παυλόπουλος συμπεριέλαβαν στην ομιλία τους παραινέσεις για καταπολέμηση της διαφθοράς «από κοινού», τονίζοντας ότι απαιτείται πολιτική συναίνεση, ενώ τα φαινόμενα διαφθοράς δεν πρέπει να αποτελούν «αντικείμενο διχασμού και αντιπαράθεσης».

Οι απόψεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που στην ομιλία του έσπευσε να αποστασιοποιηθεί και να «καρφώσει» τους παρευρισκόμενους υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών για τα ομόλογα: «Θεωρώ αδιανόητη την προτροπή συναίνεσης σε θέματα καταπολέμησης διαφθοράς, σε μια περίοδο τόσο βεβαρημένη για την κυβέρνηση» είπε. «Η υπόθεση των ομολόγων είναι εξαιρετικό παράδειγμα για τα όσα συζητάμε στη σημερινή εκδήλωση. Δεν χρειάζεται να συναινέσουμε. Είναι καθήκον μας και νομική μας υποχρέωση να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Η προτροπή της κ. Μπακογιάννη και του κ. Παυλόπουλου είναι εκλεπτυσμένη προσπάθεια συμψηφισμού των ευθυνών. Υπάρχει ευθύνη -αν όχι ποινική τότε πολιτική- η οποία σχηματοποιείται».
Πως είναι δυνατό η κ. Μπακογιάννη να μιλάει για διαφθορά καθώς όλοι γνωρίζουμε τα έργα και τις ημέρες της στην ορεινή Ευρυτανία;

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Οι προωθημένες θέσεις του κ. Βενιζέλου για τα ζητήματα της διαφθοράς στη χθεσινή εκδήλωση του Κέντρου Ευρωπαικού Συνταγματικού Δικαίου και του Ιδρύματος Τσάτσου στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών (αίθουσα με μικρή χωρητικότητα για λίγους... και για τα ΜΜΕ...) πρέπει να τύχουν δημοσιοποίησης. Η κα Μπακογιάννη και ο κ.Παυλόπουλος υπέστησαν πολιτική ήττα χθες ( και ας χαμογέλαγαν... πικρά) και ο κ.Βενιζέλος δεν τους χαρίστηκε καθόλου. Σε πολλά μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τον κ. Βενιζέλο...ίσως για το παρελθόν... αλλά οι αλλαγές στον τρόπο που πλέον πολιτεύεται και κυρίως οι καθαρές πολιτικές θέσεις που αναπτύσσει εμπλουτίζουν τον προγραμματικό λόγο του ΠΑΣΟΚ. Κατέκρινε με πάθος τις λογικές συμψηφισμού της διαφθοράς και τις επικύνδυνες λογικές συναίνεσης και απόκρυψης της δομικής διαφθοράς...όλων των περιόδων της μεταπολίτευσης...και επισήμανε τις πολιτικές ευθύνες όσων ασκούν σήμερα την κυβερνητική τους θητεία...Ελπίζω να δημοσιοποιήσετε τα κύρια σημεία της ομιλίας σας.Το ίδιο αναμένω και για την ομιλία σας, πάλι σε εκδήλωση του Ιδρύματος Τσάτσου, για την "κρίση αντιπροσώπευσης". Είναι μια σημαντική εισήγηση για διάλογο!

Ανώνυμος είπε...

8elo na rotiso ton kirio venizelo ti gnomi exi gia tin omofilofilia

Yellow Kid είπε...

Θα μπορούσατε σας παρακαλώ να απαντήσετε, ποια είναι η θέση του Π.Α.Σ.Ο.Κ. στην ομοφυλοφιλία;
Είναι υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων; Ως πατέρας, θα επιτρέπατε στο παιδί σας έχει ομοφυλοφιλική σχέση;
Εγκρίνετε μουσικές ή καλιτεχνικές επιλογές που προέρχονται απο ομοφυλόφιλους;
Θα παρακολουθούσατε ποτέ μια θεατρική παράσταση απο ομοφυλόφιλους;
Θα επισκεπτόσασταν ποτέ ενα μπλόγκ ομοφυλοφίλων;
Θα βγαίνατε ποτέ να φάτε με εναν ομοφυλόφιλο;
Θα βγαίνατε ποτέ να φάτε με εναν ομοφυλόφιλο σε gay restaurand;
Πόσες είναι οι πιθανότητες να να μην "θάψετε" αυτό το σχόλιο, αλλά να απαντήσετε;
Θα επιμείνω, γιατί πιστεύω οτι είναι σοβαρό.

evenizelos είπε...

Yellow Kid

Το ΠΑΣΟΚ σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στον ιδιωτικό βίο και την ελευθερία της ερωτικής επιλογής μεταξύ ενηλίκων. Πρόκειται για δικαιώματα κατοχυρωμένα σε όλα τα ευρωπαϊκά συντάγματα και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το ΠΑΣΟΚ έχει επίσης ταχθεί υπέρ του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης (με νομικές συνέποιες ανάλογες του γάμου) για ενήλικες ανεξαρτήτως φύλου. Δεν εξετάζω ποτέ τις ερωτικές προτιμήσεις των καλλιτεχνών, αλλά την αισθητική τους ποιότητα και προφανώς μεταξύ των ανθρώπων που συναναστρέφομαι υπάρχουν και ομοφυλόφιλοι, αλλά δεν τους διακρίνω ούτε θέλω να τους διακρίνω από άλλους φίλους ή γνωστούς μου.
Δεν μου αρέοσυν όμως τα κάθε είδους "γκέτο" όπως τα gay restaurant. Θέλω ο δημόσιος χώρος να είναι ανοικτός σε όλους χωρίς διακρίσεις.

evenizelos είπε...

Likely Voter

Και τα δύο κείμενα θα αναρτηθούν το ταχύτερο (μόλις απομαγνητοφωνηθούν οι ομιλίες) στην ιστοσελίδα μου.

strangerhomo είπε...

Oι προσωπικές σας θέσεις σας για τους gay καλλιτέχνες, τα gay restaurant και χώρους και την αυτό-γκετοποίηση των ίδιων των ομοφυλοφίλων με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.

Αλλά οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ (σύμφωνο συμβίωσης) είναι απολύτως ρατσιστικές. Μα δηλαδή πολίτες δεύτερης κατηγορίας είμαστε; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Την μύτη από μπροστά έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια και έχουν γάμο και για εμάς στους ξεπεσμένους μας αναλογεί το σύμφωνο συμβίωσης; Που σε καμία περίπτωση δεν είναι οι «νομικές συνέπειες ανάλογες του γάμου». Θα υπάρχει το δικαίωμα υιοθεσίας; Απαντήστε μου.

e-Lawyer είπε...

Στην ομιλία σας στο νομικό συμπόσιο για τις ανεξάρτητες αρχές στο Μέγαρο Μουσικής διαφωνήσατε με την πρόταση συνταγματικής κατοχύρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ως επιχειρήματα αναφέρατε
1. την ευελιξία που επιβάλλεται να υπάρχει στους νομοθετικούς κανόνες του ανταγωνισμού, δεδομένου ότι αυτοί προέρχονται από την ΕΕ και
2. το γεγονός ότι στην διοικητική διάρθρωση της Κοινότητας, ο ανταγωνισμός είναι αρμοδιότητα Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, και όχι ανεξάρτητη αρχή (όπως ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής και ο Ευρωπαίος Επόπτης Προστασίας Δεδομένων).
Από αυτά τα δύο στοιχεία αντιλαμβάνομαι πως:
1) η συνταγματική κατοχύρωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού "κλειδώνει" και τους ισχύοντες ουσιαστικούς κανόνες του ανταγωνισμού;
2) είναι προτιμότερη η κατάργηση της ανεξαρτησίας της Επιτροπής του Ανταγωνισμού και η αναδιάταξή της ως Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Ανάπτυξης;

Έπίσης ποια θα ήταν η γνώμη σας για την συνταγματική κατοχύρωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, δεδομένου ότι η σχετική προστασία του καταναλωτή ανάγεται σε θεμελιώδες δικαίωμα κατά τον Χάρτη Θεμελιωδών Ελευθεριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Yellow Kid είπε...

Προσωπικά, δεν περίμενα κάν να περάσετε το ερωτηματολόγιο μου! Αν και δεν απαντήσατε στις περισσότερες απο τις ερωτήσεις, κυρίως αυτές που αφορόυν την πρσωπική σας σχέση με τους ομοφυλόφιλους!

Οπως σας απευθύνομαι ως Y.K. προσωπικά, και όχι ως το μπλογκ "Dangerous Kitchen" περιμένω τις απαντήσεις σας ως άνθρωπο Ε.Β. και όχι ως "ΠΑ.ΣΟ.Κ."

Επίσης, ουδέποτε μίλησα για γκέττα η χρησιμοπίησα μια τέτοια λέξη, αλλά μίλησα για δημόσιους χώρους που τυχάινει να διευθύνονται απο ανθρώπους, που σε γενικές γραμμές έχουν παρόμοια σεξουαλική κατέυθυνση. (κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική, δική του, αλλα μην παμε τώρα σε ψυχαναλυτικές αναλύσεις).
Αρα, φυσικό είναι απο στόμα σε στόμα, να υσχύει ενα gay safe που πολλοί τα θεωρούν getto. Σε καμία περίπτωση όμως οι χώροι αυτοί δεν είναι gay only, νομίζω πως πρέπει να αποσαφηνηστεί.(τουλάχιστον εγω δεν το βλέπω έτσι)

Αλλα και αν υπάρχει, πιστέυετε πως και σε ενα πολιτικό κόμμα δεν υπαρχει η ιδέα της "gettoποιησης" εφόσον απορίπτετε ή να δέχεστε στο κόμμα σας ανθρώπους σύμφωνα με τις αντιλλήψεις τους; Με το να ενισχύετε ενα κόμμα δεν υποστηρίζετε την ιδεα των γκέττο και όχι της διαφορετικότητας;

Υ.Γ.
Σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπώ το 10% (ισως και παραπάνω) του ελληνικού λαού, έχει να κάνει όμως με την προσωπικές μου αγωνίες για την προκατάλληψη, γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

ας απαγκιστρωθει το κρατος απο τις ανωνυμες ποδοσφαιρικες εταιρειες και θα λυθει και το προβλημα του χουλιγκανισμου...οταν γινεστε χορηγοι του κρετινισμου και του μισους που βασιλευει στον οφθαλμολαγνο αθλητισμο της χωρας μας...οταν ειστε ερμαιοι των προεδρων των Α.Ε ,αλλα και των περιβοητων λαων των 4 ομαδων(μιλωντας πια για λιγες χιλιαδες κολλημενους οπαδους σε καθε ομαδα),τοτε πως μπορει να ειστε σε θεση να κανετε προτασεις για την παταξη του χουλιγκανισμου??
κοψτε τις κρατικες χορηγιες και τα τηλεοπτικα στους υπερτροφικους πατρωνες του ποδοσφαιρου(αν εχουν τοοοσο μεγαλη αξια δνε θα δυσκολευτουν να βρουν ιδιωτες χορηγους,αν οχι τοτε γιατι να υπαρχουν?)...σταματηστε με την ναρκωτικη καραμελα περι ιστορικων σωματειων,δεν προκειται για σουλιωτισσες αλλα για σωβρακα και φανελες που κλωτσανε ενα πανι γεματο αερα...αφου τα κανετε ολα αυτα που ειμαι σιγουρος πως τα γνωριζετε,πολυ καλα τοτε μπορειτε να πειτε καταργουμε τους συνδεσμους που ουσιαστικα αποτελουν τις σφηγκοφωλιες του χουλιγκανισμου,τοτε μπορειτε να τους στειλετε ολους φυλακη...μεχρι τοτε αυτο που κερδιζετε με ολη την παραφιλολογια για τον χουλιγκανισμο ειναι τον τενεκεδενιο τιτλο του "υποκριτη"...αληθεια εσεις ως συνταγματολογος μπορειτε να μας πειτε,γιατι οι εισαγγελεις δεν παρεμβαινουν οταν εξωφυλλα των τοσων αθλητικων φυλλαδων καλλιεργουν το μισος και τον φανατισμο...τι φοβουνται?τον αλαβανο μη τυχον τους πει λογοκριτες?ελεος πια ποιος κυβερνα αυτον τον τυπο?τα αριστερα ορυχεια της τηνου η ο ελληνικος λαος που επιθυμει να λειτουργησει αυτο το ρκατος με τις χιλιαδες αγκυλωσεις και ανασφαλειες?
υς:ο κοσμος ειδικα της θεσσαλονικης ελπιζει σε σας κυριε βενιζελε,ελπιζει οτι καποτε θα απαγκιστρωθει το πασοκ απο την αμερικανικη ομηρεια,και την κομπλεξικη ανεξοδη και αδιεξοδη ρητορια του κολωνακιου..Ισως παιξετε εσεις αυτο το ρολο...

Stelios Frang είπε...

Κύριε Βενιζέλο, κάπου λέτε/γράφετε ότι πρέπει "να θεσπιστούν αυστηροί όροι για την ίδρυση και λειτουργία των ΚΕΣ". Δεν φοβάστε ότι, αν οι ίδιοι αυστηροί όροι εφαρμοστούν για λόγους ισονομίας και στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, μερικά Τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ (όχι λίγα εκτιμώ εγώ) θα πρέπει επίσης να κλείσουν; Γνωρίζω κτηριακά συγκροτήματα εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι κατασκευασμένα για 10-12 χιλιάδες σπουδαστές και ήδη τώρα φοιτούν σ' αυτά περί τις 30.000 :-(

Ανώνυμος είπε...

Αθλητισμός και βία
Ποδοσφαιρικές Ομάδες Ανώνυμες Εταιρίες σημαίνει και ιδιόκτητα γήπεδα και όχι δημόσια ( προσοχή δεν εννοώ πώς στους δημόσιους αθλητικούς χώρος δεν μπορεί να γίνονται ιδιωτικές δραστηριότητες ) δεν έχω καταλάβει γιατί είναι αναγκαίο να επωφελούνται συνεχώς και ιδίως σε μια “ελεύθερη οικονομία” οι ποδοσφαιρικές Α.Ε. όπως και παλαιότερα που τους χαρίζονταν χρέη προς το δημόσιο;

Δεν είναι χρέος του δημοσίου να ενισχύει αθλητικές ιδιωτικές Α.Ε. είναι ευθύνη του δημοσίου (τοπική αυτοδιοίκηση) να παρέχει στους πολίτες δυνατότητες να αθλούνται ανοίγοντας τα κλειστά δημόσια γήπεδα ( αυτό δεν σημαίνει αποκλειστικά χωρίς κάποιο αντίτιμο.

Έχω βαρεθεί να ακούω δημάρχους, νομάρχες να ζητούν τη κρατική βοήθεια για ποδοσφαιρικές ομάδες Ά κατηγορίας με χρέη ή μη.

ShareThis