Πέμπτη, Δεκεμβρίου 21, 2006

Ευχές...

Με την ευκαιρία των γιορτών, νομίζω ότι δικαιολογείται μία μικρή παρέκκλιση από τον πολιτικό χαρακτήρα του ημερολογίου για να στείλω σε όλες και όλους του bloggers τις πιο θερμές μου ευχές, μαζί με τις ευχαριστίες μου για τον ωραίο και έντονο διάλογο.
Ελπίζω τη νέα χρονιά οι διάλογοι μας να είναι ακόμη καλύτεροι.

Υ.Γ.1: Συνήλθε χθες έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να τροποποιήσει το Π.Δ. που ρυθμίζει τις εκλογές των οργάνων των Τοπικών Ενώσεων και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Στο συνέδριο μίλησα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Την ομιλία μου μπορείτε να ανζητήσετε στην ιστοσελίδα μου.

Υ.Γ.2:Το πλήρες κείμενο της ομιλίας μου στη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2007 υπάρχει και αυτό στην ιστοσελίδα μου.

47 σχόλια:

Ar. Pardalakis είπε...

Πολλές ευχές και από μας τους παλαιούς και ιδεαλιστές ΠΑΣΟΚΟΥΣ. Με τον καινούργιο χρόνο να έρθει η αλλαγή στην Ελλάδα και η φώτιση στο ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους του πολιτικού ημερολογίου του Ε.Β. Να συνεχίσουμε το "διαλογικό man to man" με τον κ. Βενιζέλο...το θέλει, το επιδιώκει και όσοι/σες αντέξουν... Πολιτική σημαίνει και συμμετοχή, διάλογος, πρωτοβουλίες... πολιτικές θέσεις, αντιπροτάσεις κα αυτονόητα...
ΥΓ.: Αν μπορείτε να δημοσιοποιήσετε την τοποθέτηση-χαιρετισμό σας στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ...θα είχαμε πολλές αφορμές και για άλλες διαλογικές συζητήσεις...για την τοπική αυτοδιοίκηση. Εντάξει...για του χρόνου εννοούσα!Καλή ξεκούραση!

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές σε όλους!

Ευχές για ένα καινούργιο χρόνο με νέες ιδέες, ουσιαστικότερο διάλογο και σωστή πληροφόρηση!

@ evenizelos

Το μπλογκ σας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, τη χρονιά που πέρασε. Συνεχίστε ... by all means!

Φιλικά,

Μπέκη Νάστου Μπλουμ

Ναυαγός είπε...

Πολλές ευχές επίσης!

Αφού όμως διατηρείτε σχέσεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, προτείνετε τους αναγνώσματα χιούμορ, ανεκτικότητας, μεγαλοψυχίας για τις γιορτές, ώστε να μη γελοιοποιούνται στα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Πείτε τους ακόμα ότι η έλλειψη των παραπάνω στοιχείων είναι δείγμα χαμηλού I.Q. και ότι η εποχή του Βασιλάκη Καίλα έχει περάσει.

Απίστευτο μου φαίνεται πως έχουμε εκλέξει τέτοιους άρχοντες.

Unknown είπε...

πολλές ευχές με πολλά ονειρα..υγεία αλλα και αυτά τα μικρά και τις λεπτομέρειες..που ξεχνάμε στην καθημερινότητα μας

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά σε όλους.
ο θεός να δίνει φώτιση σε όλους τους πολιτικούς και
ιδιαιτέρως σε εσάς κ. Βενιζέλο

Ανώνυμος είπε...

Καλές γιορτές. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα τις έχουμε, γιατί μπορεί να μας συλλάβουν στο αεροδρόμιο, αφού το προξενείο που καταθέσαμε τα χαρτιά μας (μετά από απίστευτη ταλαιπωρία), κάνει πάνω από ένα μήνα να μας βγάλει νέο διαβατήριο (και στην Ελλάδα δεν θα προλαβαίναμε, αν κάναμε την αίτηση) και όταν θα γυρίσουμε στο εξωτερικό, θα γυρίσουμε με το παλιό.

Έχει νομικό ενδιαφέρον η υπόθεση, αλλά δεν είδα κάποιον πολιτικό να το επισημαίνει.


Το ακόλουθο στάλθηκε στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, μεταξύ άλλων:


Αγαπητέ Κύριε,

το ελληνικό κράτος, επικαλούμενο τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2252/2004, υποχρεώνει τους έλληνες πολίτες να αντικαταστήσουν τα παλαιά τους διαβατήρια μέχρι τις 31-12-2006, παρά την αρχική ημερομηνία λήξης τους. Αντιθέτως, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2252/2004, αναφέρει στο άρθρο 6:

"Εντούτοις, δε θίγεται η ισχύς των ήδη εκδοθέντων διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων".

Ποιες είναι οι κινήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποτρέψει την ταλαιπωρία εκατομμυρίων Ελλήνων που, από τις αρχές του νέου έτους, θα κατέχουν νομικό έγγραφο ενός κράτους που δεν εφαρμόζει τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό που επικαλείται;

Με εκτίμηση,


Νώντας Βασιλείου




Dear Sir,

the greek state, invoking European Regulation 2252/2004, compels the greek citizens to replace their old passports until 31-12-2006, despite of their original date of expiry. On the contrary, European Regulation 2252/2004, states in article 6:

"However, the validity of passports and travel documents already issued shall not be affected."

What are the actions of European Union, so that it deters the discomfort of millions of Greeks that, from the start of the new year, will hold a legal document of a state that doesn't apply the European Regulation that it invokes?

Sincerely,


Nontas Vasileiou


--

Μια γεύση από το τι γίνεται στο προξενείο στο Λονδίνο:

SilentSoul είπε...

Σας ευχομαι καλες γιορτες,πολλα χαμογελα και να ειστε παντα καλα και εσεις και η οικογενεια σας..

Αν μου επιτρεπετε θα ηθελα να προτεινω την δημιουργια ενος προσωπικου ημερολογιου,ετσι ωστε ν αγνωρισουμε και τον καθημερινο Ευαγγελο Βενιζελο.

Εναν ανθρωπο που δεν ξερουμε και που ισως να ειναι παρεξηγημενος.

Καλημερα

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά και οικολογικά (για να είναι πολλά...)

just..living!!! είπε...

Εύχομαι Χρόνια Πολλά και τα καλύτερα στον καθένα..!!!
Υγεία,χαρά,ευτυχία όπως επίσης όρεξη για όνειρα και στόχους..

harrygreco είπε...

Ειναι προφανως τιμητικο & δειγμα σοβαροτητας οι προσωπικες απαντησεις που δινετε σε ατομα ανωνυμα & πιθανον κακοπροαιρετα. Υποθετω ομως οτι η ουσια της πολιτικης ειναι θεματα που θεωρουνται " ταμπου " ,οπως της εθνολογικης καταγωγης & εθνικης ταυτοτητας των νεοελληνων,που προτιμω να ονομαζω Γραικους,κατ' αντιδιαστολη με τους ( αρχαιους ) ελληνες. Ειναι μεγαλο θεμα & οχι της παρουσης η αληθεια οτι το δικο μας εθνος ουδεμια καταγωγη & συναφεια εχει με ενα αρχαιο εθνος,των Ελληνων ,που τα τελευταια καταλοιπα του εσβησαν επι Βυζαντιου. Θεωρω οτι οι " νεοελληνες " / Γραικοι ειμαστε εθνος γραικοφωνων Βαλκάνιων & οτι σαφη αποδεικτικα στοιχεια ειναι τα επωνυμα μας & οι τοποι καταγωγης μας. Το επωνυμο Βενιζελος ειναι εκγραικισμος του εβραικου Μπεν Ζελον. Οι Εβραιοι ειναι γενος-αιμοδοτης & υπαρχουν " εθνικοποιημενοι " Εβραιοι σε ολα τα εθνη,οπως π.χ ο εβραιογερμανος Μαρξ,που ειχε ταυτητοτα & εθνικη συνειδηση Γερμανου χριστιανου. Οπως & η αθηναια Φιλοθεη Βενιζελου,αγιοποιημενη σαν " Αγια Φιλοθεη ". Αν το Βενιζελος ειναι το πραγματικο σας επωνυμο,δεχεστε την εθνικη ταυτοτητα του εβραιογραικου ? Η φημη οτι καποιος προγονος σας το αλλαξε επι εποχης Ελ. Βενιζελου ειναι αληθινη & αν ναι,ποιο ηταν το πραγματικο επωνυμο του προγονου σας & ποια η καταγωγη του ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά πολλές ευχές και από εμένα μέσα από την καρδιά μου, για προσωπική και πολιτική επιτυχία.
Εύχομαι το 2007 να είναι ότι πιο καλό για σας και την οικογένεια σας.
Επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ και.....μουσικά

Eleni63 είπε...

Χρόνια Πολλά κ. Υπουργέ. Ολα σας τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα και οι εχθροί σας να πεθάνουν. Ευχές και σε όσους σας επισκέπτονται. Ας είναι η αναθεώρηση που κατεργάζεται η χώρα και αυτή τη φορά όσο επιτυχής ήταν η προηγούμενη!!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά Ε.Β. και σε όλους. Γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα να ευχηθώ η νέα χρονιά να είναι πιο ενδιαφέρουσα πολιτικά και να ξεφύγουμε από την βαθειά πλήξη που αισθάνονται ολοι οι πολίτες με τα κόμματα (όχι μόνο τα τελευταία 3 χρόνια).
Μοιάζει να λείπει το τσαγανό και τα κότσια, κάποιος να τα πει όπως πρέπει και να κινηθεί αναλόγως. Σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές. Όμως οι πολιτικές δεν γίνονται μόνες τους. Κάποιος πρέπει να ξεκολλήσει αυτό το πληκτικό τέλμα. Δεν ξέρω Ε.Β. αν μπορείς εσύ. Όμως τίποτε δεν χαρίζεται και όπως είπες και εσύ "τίποτα δεν κληρονομείται". Αυτή όμως ήταν μια κουβέντα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν έμεινε να διαδεχθεί την ηγεσία στην Ένωση Κέντρου αλλά έκανε κάτι καινούργιο με τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ιδέες και τα ΔΙΚΑ του οράματα. Ήξερε ότι εξαρχής δεν θα κυβερνούσε. Ίσως δεν ήξερε καν τότε ότι κάποτε θα κυβερνούσε. Έκανε όμως αυτό που έλεγε η ψυχή του και αυτό κατέθεσε. Εύχομαι να βρεθούν ανάλογοι ηγέτες και στην σημερινή εποχή και να ξεφύγουμε από την εποχή της "καρεκλολαγνείας"

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευχές για ενα δημιουργικό και γόνιμο 2007. Ευχές για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και μια ελπίδα να καταλάβουμε επιτέλους που βρισκόμαστε και να σεβόμαστε την όμορφη πόλη μας και την πανέμορφη χώρα που μας φιλοξενεί. Αξίζουμε κάτι καλύτερο και σ' αυτό προσβλέπουμε, ως πολιτικός χώρος το ΠΑΣΟΚ μας έδωσε την ελπίδα και διαμόρφωσε τις συνθήκες για μια Ελλάδα σύγχρονη και δημιουργική. Η οπισθοχώρηση των τελευταίων χρόνων θέλω να πιστεύω ότι είναι απλά μια παρένθεση ... ίσως να είναι μια ακόμα αναγκαία κατάβαση γιατί μην έχοντας αλλο σκαλί πιο κάτω να κατέβεις θα ακούσεις τη φωνή που σε καλεί και θ' ανοίξεις τα φτερά τα αλλοτινά σου τα μεγάλα.
Χρόνια πολλά σε όλους
ΕΖΟ

mickey είπε...

Χρόνια Πολλά και από μένα!

Με την ευκαιρία, να σας καλωσορίσω, έστω και καθυστερημένα, στη μπλογκόσφαιρα και να ευχηθώ το blog σας να αποτελέσει την αφετηρία για μια πιο ζωντανή και ουσιαστική προσέγγιση των δημοκρατικά εκλεγμένων εκπροσώπων μας με την πολιτική (και δε θέλω να πιστεύω "πελατειακή") τους βάση.

Αρχαίος είπε...

Αγαπητέ Harrygreco τι έγινε σε διώξανε απο το άλλο blog και βρήκες καταφύγειο εδώ;
Λιγάκι σοβαρά : Ισχυρίζεσαι διάφορα πράγματα που ΕΣΥ θα πρέπει να αποδείξεις ότι ισχύουν και όχι εμείς το αντίθετο. Βάση λοιπόν ποιών μελετών ισχυρίζεσαι ότι το γένος των Ελλήνων έχει εκλείψει. Γιατί έσβησαν τα τελευταία κατάλοιπά του επι βυζαντίου και όχι νωρίετα ή αργότερα; Οι προσωπικές σου απόψεις είναι σεβαστές αλλά χαρακτηρίζουν μόνο εσένα.
Επίσης σημασία για το blog αυτό έχει το τι ισχυρίζεσαι σε πολιτικά θέματα και όχι σε γενεολογικά. Πιστεύεις ότι θα άλλαζε τίποτα να ο Βενιζέλος ήταν στην καταγωγή Εβραίος, Αλβανός, Ρώσος ή κατευθεία απόγονος του Περικλή;
Αν θέλεις να κάνεις τέτοια συζήτηση επικοινώνησε με τον Παπαθεμελή!!.

Βαγγέλη μην κάνεις το λάθος και του απαντήσεις δεν θα απαλλαγούμε εύκολα.

giant13 είπε...

Χρόνια Πολλά και από μένα.
Πολλά είναι αυτά πού συμφωνούμε, λιγότερα αυτά που διαφωνούμε. Ευχές γιά προοδευτικότητα, νέες ιδέες, θέσεις, φρέσκιες απόψεις για την παιδεία (θέμα που μας καίει μιά ζωή) γιατί όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αν λειτουργούν με προδιαγραφές σωστές;
Ας τα αφήσουμε όμως τέτοιες μέρες αυτά και να ευχηθούμε πάλι γιά μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Aphrodite είπε...

Καλή Χρονιά κι από μένα.

Μακάρι το εγχείρημά σας, ακόμη κι αν δε μας δείξει τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό (δεν μας το χρωστάτε), να μας "μιλήσει" με σφραγίδα και μοναδική γραφή.

Δεν θα ήθελα να διαβάζουμε Βενιζέλο, αλλά να είναι το ίδιο και το αυτό με το να διαβάζουμε κάποιους άλλους συναδέλφους σας (πέραν των κομματικών θέσεων δλδ).

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ξύλινο της γλώσσας (δεν έχω αυταπάτες, κατανοώ ότι δεν είναι σκόπιμο, φρόνιμο ή ευκταίο το πιο προσωπικό σαν έκφραση posting, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα), ή την προσοχή που διακρίνω πίσω από την επιλογή και της παραμικρής χρησιμοποιηθείσας λέξης, κοινά χαρακτηριστικά στην επικοινωνία των συναδέλφων σας με τους πολίτες.

Εχει να κάνει με το κατά πόσον θα μας τιμήσετε με posts προς συζήτηση, για θέματα με τα οποία ασχολείστε, πολύ πριν του να βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική τους παρουσίαση/έγκριση ή ακόμη χειρότερα, κατόπιν εορτής. Κάτι σα να τα συζητάτε με τον έμπιστό σας φίλο (οκ, ξέρουμε, δημόσιο μέσον, ευθύνη, απόρρητα κτλ) και προβληματίζεστε μαζί over a rich malt.

Pick our brains - μη διστάζετε!

Και πέραν κομματικών κριτηρίων, μακάρι να κάνετε τη διαφορά! Αν μη τι άλλο χρειαζόμαστε ανθρώπους με το δικό σας εύρος γνώσεων να παίρνουν την πολιτική στα σοβαρά.

(για μας βλέπετε, η καθημερινότητά μας δεν είναι απλώς άλλο ένα επάγγελμα, από το οποίο φεύγουμε και πάμε σπίτια μας να ξεκουραστούμε μέχρι την επόμενη...)

Χρόνια Πολλά, Καλά, Γερά και Δημιουργικά σε όλους!!!

ovi είπε...

Πολλές ευχές απο την παγωμένη -δηλαδή σχεδόν παγωμένη, αλλά σίγουρα σκοτεινή Φιλανδία!!! Πολύ καλό blog, σίγουρα απόδειξη δημοκρατίας και διαλόγου!!!

Ανώνυμος είπε...

θες και προεδριλικι κουφαλιτσα!!!!!!!! χο χο χο

Ο Αι Βασιλης

Gnik nus είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο,
Χρόνια σας Πολλά κι ευτυχισμένο το νεό έτος! Σας συγχαίρω κι εγώ με τη σειρά μου για την bloggική σας πρωτοβουλία.

Παίρνω το θάρρος από τις στοιχειώδεις νομικές μου γνώσεις (βρίσκομαι στο 2ο έτος της Νομικής-και χρωστάω αρκετά μαθήματα!) αλλά και από την ιδιότητα σας ως συνταγματολόγος, να σας απευθύνω μια σκέψη στο παρακάτω κείμενο και να σας ζητήσω να μου τη σχολιάσετε...και να μου πείτε αν τη θεωρείτε ενδιαφέρουσα σαν ιδέα.
Εάν βέβαια η ιδέα είναι τετριμμένη ή εκφράζεται ήδη νομικά, συγχωρέστε που δεν είμαι ενήμερος- την έστειλα με τη σκέψη ότι είναι λίγο ως πολύ πρωτότυπη.


Σε ανύποπτο χρόνο, παρακολουθώντας νομίζω το κανάλι της Βουλής, μου ήρθε η εξής σκέψη...
Όντως θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί η σαφήνεια του ομιλούντος (υποχρέωση εμβάθυνσης και αποσαφήνισης των λεγομένων) ως αναγκαίο στοιχείο του λόγου στη Βουλή… Δε βλέπω αντιδημοκρατικότητα στην κατοχύρωση της σαφήνειας αφού εξ ορισμού εξυπηρετεί την ποιότητα, την αλήθεια μιας αντιπαράθεσης και ως εκ τούτου την ποιότητα μιας δημοκρατίας… η σαφήνεια περιορίζει τον λαϊκισμό και τη ρητορεία (που απευθύνονται στο συναίσθημα), στοιχεία επίσης εξ ορισμού διασπαστικά για τον ορθολογισμό στην πολιτική.
Ούτε αντιδημοκρατική είναι ούτε βλάπτει την παρρησία, την πολυφωνία, την ελευθερία λόγου-απλά τις εξειδικεύει. Μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο τις ωφελεί και τις νοηματοδοτεί αφού καμία θέση δε μένει αόριστη και ταυτόχρονα η σαφήνεια οδηγεί στη συρρίκνωση της αναλήθειας, προϋποθέσεις γόνιμου διαλόγου
-Να διευκρινίσω (για λόγους σαφήνειας!)ότι τη σαφήνεια την εννοώ ως εμβάθυνση και ολοκλήρωση στο νόημα όσων λέει και ισχυρίζεται ο ομιλών, ως αυξημένη συνοχή στο λόγο.

Προφανώς δε θεωρείται σκόπιμη η κανονιστική επιβολή της (αν ισχύει κάτι τέτοιο), για λόγους χρόνου αλλά και δυσκολίας στον έλεγχο και στην πρακτική εφαρμογή μιας τέτοιας πρόβλεψης… ή και γιατί θεωρείται αυτονόητη αυτή… απλώς βλέπω ότι ιδιαίτερα σήμερα δεν τυγχάνει και πολύ αυτονόητη.. Πολιτικά πάσχουμε από έλλειψη σαφήνειας…, αναλωνόμαστε σε αέναους παράλληλους μονολόγους. Εμφανίζεται ασυνέχεια στους συλλογισμούς και χάσμα στην επικοινωνία.
Σ' εμένα φαντάζει σα να διαγράφουμε φαύλους κύκλους γύρω από τα ζητήματα. Δεν αγγίζεται η ουσία, χάριν διαφοροποίησης και εντυπώσεων..; Αδιέξοδο.
Ίσως να είναι αφελής θέση, αλλά είπα να τη γράψω και να σιγουρευτώ!

Με τιμή
Ν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα ήταν να παρατήσετε την ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιείτε και να να μικρίνετε λιγάκι τα κείμενά σας,δεν έχουμε μια ζωή για να διαβάζουμε δικανικούς λόγους...απλά,σύντομα και σταράτα λογάκια θα μας ήταν πιο χρήσιμα.

evenizelos είπε...

Για την Eleni 63

Ευχαριστώ για τις ευχές. Είμαι πολύ επιεικής με τους εχθρούς μου, άρα δεν τους εύχομαι τίποτα κακό. Την τελευταία σας ευχή για την αναθεώρηση εγώ θα την έλεγα κατάκυριολεξία. Να είστε καλά.

evenizelos είπε...

Για ovi, σκεπτικιστή, mickey,sykofanti Bastouni, mendrin

Σας ευχαριστώ για τις ευχές. Καλή χρονιά σε όλους.

evenizelos είπε...

Για Ναυαγό

Ευχαριστώ για τις ευχές. Θα βελτιωθούμε.

evenizelos είπε...

Για Paranoic

Πράγματι, τελικά αυτά έχουν σημασία.

evenizelos είπε...

Για riziti

Ευχαριστώ. Μακάρι.

evenizelos είπε...

Για Προβοτάτορα

Κρατώ και τις ευχές και τις παρατηρήσεις. Καλή χρονιά.

evenizelos είπε...

Αγαπητέ ΕΖΟ

Ας μοιραστούμε τις ίδιες προσδοκίες και κυρίως τις ίδιες ευχές.

evenizelos είπε...

Gia aphrodite

Ευχαριστώ για τις ευχές. Καλή χρονιά. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις συστάσεις.

evenizelos είπε...

Gia Silent Soul

Ας ξεκινήσουμε βάζοντας κάποια λιγότερο πολιτικά ζητήματα στο πολιτικό ημερολόγιο. Ευχαριστώ για τις ευχές. Καλή χρονιά.

evenizelos είπε...

Για τον ανώνυμο (σχετικά με διαβατήρια)

Έχετε απολύτως δίκιο. Έχουμε θέσει κατ΄επανάληψη το ζήτημα στη Βουλή και τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Ναυαγός είπε...

evenizelos said...
Για Ναυαγό

"Ευχαριστώ για τις ευχές. Θα βελτιωθούμε".

Ναι κάτι τέτοιο εννοούσα όταν μιλούσα για χιούμορ, ανεκτικότητα και μεγαλοψυχία. ;-)

DimitrizZzZz είπε...

Εσύ φαντάρος πήγες;
Μπορείς να πεις στον τζοχατζόπουλο οτι η δικαιολογία του ήταν γελοία καθώς θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει την θητεία του μετά την χούντα.
Εχετε μαζευτεί όλοι και είστε μια παρέα δεξιά κι αριστερά, μας τα τρώτε, αλλά μην μας δουλεύετε κι από πάνω.

arpakollas είπε...

Αν στη προκειμένη περίπτωση με το άρθρο 16 ήσουν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ η στάση σου θα ήταν ίδια? Ξεκαθάρισε λίγο τη θέση σου για το τι θα κάνεις και για το τι θα έκανες. Είναι κρίμα ένας άνθρωπος που έχει το ίδιο όνομα με τον άνθρωπο που θέσπισε τη δωρεάν παιδεία στην Ελλάδα το Γεώργιο Παπανδρέου τώρα να συμπλέει υπέρ της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων. Θα τρίζουν τα κόκαλα του παππού του.

evenizelos είπε...

Για "μαραμένα σύκα"

Αν η δική μου γλώσσα είναι - κατά τη γνώμη σας- ξύλινη, τότε αναρωτιέμαι πως θα χαρακτηρίζατε τη συνήθη γλώσσα των πολιτικών και όλων των άλλων (δημοσιογράφων, κοινωνικών παραγόντων κι.ο.κ.) που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο. Από αναλύσεις και προτάσεις έχουμε ανάγκη, όχι από γενικόλογα και δημαγωγικά συνθήματα στο όνομα δήθεν της "καθαρής" θέσης.

evenizelos είπε...

Για harrygreco

Στη Νότιο Εύβοια από όπου κατάγομαι, το επίθετο Βενιζέλος είναι διαδεδομένο. Τα στοιχεία που διαθέτω φτάνουν στα μέσα του 19ου αιώνα. Για πιο παλιά δεν διαθέτω στοιχεία.Όλα τα άλλα που αναφέρετε έχουν λεχθεί με πάθος για το όνομα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Θεωρώ χαριτωμένο και κολακευτικό ότι κάποιοι επαναλαμβάνουν, μετά από 80 περίπου χρόνια, τα ίδια πράγματα με αφορμή το δικό μου όνομα. Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχές για το νέο έτος.

Θα ήθελα τα σχόλιά σας σχετικά με το ακόλουθο ζήτημα, το οποία σας αφορά προσωπικά και είναι, κατά τη γνώμη μου, μεγάλης σημασίας.

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του Παλιμψήστου του Αρχιμήδη, το οποίο επί υπουργίας σας (Οκτ 98), απέτυχε η Ελλάδα να αποκτήσει.

Στην ΑΥΓΗ (14/8/2006 - Ενθέματα) και στο περιοδικό GEO Νο 8 (τρέχον) υπάρχουν εκτενή αφιερώματα από τους κκ Γαβρόγλου, Χριστιανίδη, Διαλέτη (καθηγητές ΕΚΠΑ-συλλογική υπογραφή) και τους Λιάκο (εκδότη GEO), Χριστιανίδη, Διαλέτη, αντιστοίχως.

Και στα δύο αφιερώματα καταγγέλεσθε ότι, ως υπεύθυνος υπουργός, μεθοδεύσατε την απώλεια του χειρογράφου, παρά το ότι είχαν εξασφαλισθεί σημαντικά κονδύλια από χορηγούς.

Χωρίς να είμαι βέβαιος, δεν έχει υπάρξει αντίδρασή σας.

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την τοποθέτησή σας επί του θέματος. Σημειώνω ότι στα αφιερώματα αναφέρεται η τοποθέτηση των επικριτών σας ότι η απόκτηση του Παλιμψήστου "θα έδινε νέα δυναμική στα πολιτιστικά και ερευνητικά δρώμενα στην Ελλάδα". Για μια επί της ουσίας συζήτηση, ίσως θα έπρεπε να σχολιασθεί και το συγκεκριμένο.

Ανώνυμος είπε...

Καλή και ευτυχισμένη χρονιά.
Πολύ σύντομα θα ήθελα να καταθέσω μια σκέψη - όχι νεωτεριστική και πάντως σίγουρα διατυπωμένη πριν από μένα - που αφορά τη λειτουργία του κοινοβουλίου. Οι μακροσκελείς τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και των αρμοδίων υπουργών, ειδικά σε προ ημερησίας συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, νιώθω ότι προσφέρουν ελάχιστα στον κοινοβουλευτικό διάλογο. Σε αγγλοσαξωνικού τύπου κοινοβουλευτικά συστήματα (βλ. Αγγλία, Καναδάς κλπ.) η συζήτηση γίνεται με περιορισμένου χρόνου εισηγήσεις και διάλογο (μέσω ερωταπαντήσεων) ανάμεσα στους καθ’ ύλην αρμόδιους, ή τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι ερωτήσεις είναι άμεσες και οι απαντήσεις σύντομες και επί του προκειμένου (και της ουσίας) και όχι σοφιστικά αόριστες και πλατιάζουσες. Νομίζω ότι αυτή η κοινοβουλευτική λειτουργία αποτελεί βασικό στοιχείο ποιοτικής δημοκρατίας.

Θερμές Ευχές.
Μ. Ντελής

evenizelos είπε...

Για Dimitrizzzz

Εγώ πήγα. Εσύ πήγες;

evenizelos είπε...

Για arpakollas

Νομίζω ότι έχω διατυπώσει αναλυτικά και με όσο γίνεται μεγαλύτερη σαφήνεια τη θέση μου για το άρθρο 16.

evenizelos είπε...

Για anonymous (GEO)

ευχαριστώ για τις ευχές και τις πληροφορίες. Δεν έχω δει τα σχετικά δημοσιεύματα και σας παρακαλώ, εαν τα έχετε, να μου τα στείλετε με κάποιο τρόπο. Ελπίζω ο κ. Γαβρόγλου και άλλοι συνάδελφοι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών να μην έχουν γράψει αυτό που λέτε. Εαν χρειαστεί θα ζητηθεί αποκατάσταση.
Το Υπουργείο Πολιτισμού κινήθηκε το 1998 δικαστικά ενώπιον των αρμοδίων αμερικανικών δικαστηρίων σε συνεργασία με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, που ήταν ο ιδιοκτήτης του χειρογράφου που εκλάπη από το Μετόχιο του στην Κωνσταντινούπολη. Αίτημα του Πατριαρχείου ήταν η αναστολή του πλειστηριασμού και η επιστροφή του χειρογράφου σε αυτό. Δυστυχώς η προσφυγή και το αίτημα αναστολής του Πατριαρχείου καταρρίφθηκαν και έτσι αναγκαστήκαμε να μετάσχουμε στη δημοπρασία δια του τότε Γενικού Προξένου μας στη Νέα Υόρκη.
Ο Γενικός Πρόξενος ορθά πλειοδότησε σε πολύ υψηλό επίπεδο, πολύ υψηλότερο των κονδυλίων που μπορούσε να διαθέσει το Υπουργείο και όλοι οι ρητορικά προσφερθέντες χορηγοί, όχι όμως με συγκεκριμένο αίτημα προς το Υπουργείο. Είναι προφανές ότι κανένα κράτος δεν είναι εξίσου ευκίνητο με έναν ξένο πάμπλουτο πλειοδότη. Έτσι ο ξένος πλειοδότης, που τελικά απέκτησε το χειρόγραφο, διέθετε όπως φαίνεται απεριόριστα κονδύλια και ανέβασε το τίμημα.
Αυτά είναι πασίγνωστα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα της Νέας Υόρκης, στους αρχαιολόγους και τους στορικούς που ασχολούνται με τέτοια χειρόγραφα, τους πιο πολλούς από τους οποίους στείλαμε για αυτοψία στη Νέα Υόρκη.
Τώρα το πως θα χειριζόμαστε ερευνητικά το Παλίμψηστο, εάν το παίρναμε, δεν είμαι σε θέση να το πω. Αυτό το γνωρίζει η ελληνική επιστημονική κοινότητα. Παρακολουθώ π.χ. τους τελευταίους μήνες για παράδειγμα τον διάλογο για τον Πάπυρο του Δερβενίου.
Θα ήταν ίσως μία ευκαιρία, αν μας διαβάζει κάποιος ειδικός να μας πει έγκυρα τί έγινε με τη διερεύνηση του Παλιμψήστου και το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η διεθνής επιστημονική συζήτηση με τη συμμετοχή ελπίζω και ελλήνων επιστημόνων.

DimitrizZzZz είπε...

Πήγα, χαμένος χρόνος, κούραση, αλλά και καλές φάσεις. Δεν έχει πλάκα που ο τσοχατζόπουλος βγήκε σήμερα σε εκπομπή και σχολίαζε τα του στρατεύματος, στράτευμα το οποίο δεν έχει υπηρέτησει; Να είναι καλά ο άνθρωπος με έκανε και γέλασα. Ειδικά με την δικαιολογία που είπε.

evenizelos είπε...

Για Μ. Ντελή
Καλή χρονιά. Συμφωνώ απολύτως με την παρατήρηση σας.

Ανώνυμος είπε...

Για το παλίμψηστο

Μπορείτε να βρείτε το αφιέρωμα της ΑΥΓΗς 14/08/2006 στο site της εφημερίδας. Το πρώτο κομμάτι (ΥΠΠΟ: Μη μου τους κύκλους τάραττε) σας αφορά απολύτως. Στα περίπτερα μπορείτε να βρείτε το περιοδικό GEO Νο 8, με το ένθετο αφιέρωμα Λύσεις στα Αινίγματα του Αρχιμήδη, του οποίου το πρώτο μέρος (Κωδικός: ΕΥΡΗΚΑ) επίσης σας αφορά απολύτως (ηπιότερο από της ΑΥΓΗς πάντως), όπως και μικρά τμήματα του κυρίως αφιερώματος.
Το αφιέρωμα του GEO δίνει μια ιδέα για το αποτέλεσμα της ανάγνωσης του παλιμψήστου. Περισσότερα και σοβαρότερα στο www.archimedespalimpsest.org.

Το παρήγορο είναι ότι υπάρχει εμπλοκή στην ανάγνωση του παλιμψήστου Ελλήνων. Το αστείο (ή τραγικό εν προκειμένω) είναι ότι οι αυτόκλητοι Παλιμψηστογράφοι ή αγνοούν ή αποκρύπτουν επιμελώς αυτήν την εμπλοκή.

Έχω ηλεκτρονικό αρχείο των παραπάνω, όπως και κριτικής στα γραφόμενα (ξώφαλτσα η "ευθύνη" Βενιζέλου - υπάρχουν και επί της ουσίας ζητήματα). Ευχαρίστως να σας το διαθέσω (ή μέρος του). Πείτε μου πώς.

evenizelos είπε...

Για τον παλίμψηστο

Ευχαριστώ. Θα αναζητήσω τα δημοσιεύματα.

ShareThis