Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Τελευταίες συνεντεύξεις...

Την χθεσινή συνέντευξη μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μου, ενώ την συνέντευξη που παραχώρησα στον N. Ago εδώ

Απόψεις...

Για τις δηλώσεις του κ. Αλαβάνου και την συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι τυχόν συνεργασία του Συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κάθοδος στον Άδη. Σύμφωνα με την ορθόδοξη θεολογία η κάθοδος στον Άδη είναι προϋπόθεση της ανάστασης. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Συνασπισμό. Γι΄ αυτό πρέπει το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει την αυτοδύναμη πλειοψηφία, μια πλειοψηφία ικανή να συνεργαστεί και με άλλες δυνάμεις όπως είναι ο Συνασπισμός. Αλλά ένα ΠΑΣΟΚ παρακλητικό που εμφανίζεται να ζητά συνεργασία για να δίνει την ευκαιρία στον κ. Αλαβάνο να την απορρίπτει, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που θέλει η προοδευτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Για την ακρόαση Α. Βγενόπουλου στη Βουλή

Ο κ. Βγενόπουλος υπερασπίζεται με σθένος τα επιχειρηματικά του συμφέροντα γιατί αυτή είναι η δουλειά του. Το ερώτημα που υπάρχει στα χείλη κάθε πολίτη είναι ποιος προστατεύει και υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον. Το συμφέρον των απλών πολιτών. Το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και αυτό είναι υποχρέωση του πολιτικού συστήματος, είναι υποχρέωση των πολιτικών προσώπων είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε σε όλους τους πολίτες.


Για το άρθρο 16

Η απόρριψη της αναθεώρησης του άρθρου 16 δημιουργεί ένα πλαίσιο ασφάλειας δικαίου. Πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει τις υποκριτικές δηλώσεις. Πρέπει τα κόμματα να προστατεύσουμε την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Μόνον το ανοικτό πανεπιστήμιο είναι πανεπιστήμιο που αγωνίζεται, διεκδικεί και οργανώνει το μέλλον. Όποιος αγαπά το δημόσιο πανεπιστήμιο, πρέπει να διασφαλίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο απέναντι στα φαινόμενα ενδοπανεπιστημιακής βίας.

Παρασκευή, Μαΐου 23, 2008

Επιστροφή...

Ζητώ την κατανόηση σας για την απουσία μου από το blog. Σας είχα ενημερώσει για το ταξίδι μου στις Η.Π.Α. Αμέσως μετά το Πάσχα έπρεπε να ανταποκριθώ σε πολλές κοινοβουλευτικές και γενικότερα πολιτικές υποχρεώσεις. Μεσολάβησαν και οι κομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Τις θέσεις μου για τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας (ακρίβεια, ΟΤΕ, διατροφική κρίση, κρίση στα πανεπιστήμια κ.ο.κ.) τις έχετε ίσως παρακολουθήσει στον τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Στην ιστοσελίδα μου έχουν αναρτηθεί μεταξύ άλλων, οι απομαγνητοφωνήσεις ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που έδωσα τις μέρες αυτές, ενώ την Κυριακή στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» θα δημοσιευθεί συνέντευξη μου για όλα αυτά τα θέματα.

ShareThis