Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2007

Απάντηση του Υπουργού Υγείας για την Αμαλία...

Με λύπη μου δίνω στη δημοσιότητα την απάντηση που με καθυστέρηση έδωσε ο Υπουργός Υγείας για το θέμα της Αμαλίας. Τα σχόλια μου περιττεύουν. Το θέμα είναι απολύτως ανοικτό και δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Θα σας ενημερώνω σχετικά.

"Απαντώντας στην με αρ. 8711/1-6-2007 ερώτηση και 3308/1-6-2007 αναφορά που κατατέθηκαν στην Βουλή από το βουλευτή κ. Ευ. Βενιζέλο χετικά με την ιστοσελίδα της Αμαλίας Καλυβινού, σας γνωρίζουμε ότι τα θέματα που θίγει στην ιστοσελίδα της η θανούσα Αμαλία Καλυβινού αποτελούν το περίγραμμα μερικών από τα πιο σοβαρά θέματα στο χώρο της υγείας, αλλά και της Δημόσιας Διοίκησης γενικότερα.
Τα δεκτικά ελέγχου θέματα που αναφέρονται είναι μέρος όσων έχουν καταγραφεί στην έκθεση ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και θα εξακολουθήσουν να αποτελούν στόχο ελέγχου.
Η ιστοσελίδα μελεταται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αν προκύψουν ειδικότερα και συγκεκριμένα θέματα για εξέταση θα συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό και θα ελεγχθούν".

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα ειναι ευλογο και αξιολογο το ενδιαφερον σας για το ζητημα(ξεχνωντας προς στιγμη τις τερατωδεις ευθυνες του πασοκ στο ζητημα της υγειας)...ομως εδω θελω να αναφερθω σε κατι που δεν εχετε θιξει ακομα..στο δημογραφικο και στην μεταναστευση...

O κυριος κατσανεβας υπηρξε βουλευτης του πασοκ και προεδρος του ΙΚΑ επι σειρα ετων γραφει λοιπον”«Το έτος 2015 οι αλλοεθνείς μετανάστες στην Ελλάδα θα ανέρχονται σε 3,5 εκατομμύρια άτομα, έναντι συνολικού πληθυσμού 13,5 εκατομμυρίων. Οι εκτιμήσεις αυτές στηρίζονται σε μετριοπαθέστατους υπολογισμούς του ΟΗΕ, του ΟΟΣΑ και άλλων φορέων, όπου δεν συνυπολογίζεται η αύξουσα πορεία της εισροής λαθρομεταναστών, που ενδέχεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε έκτακτες περιστάσεις. Ήδη η χώρα μας έχει το υψηλότερο ποσοστό αλλογενών μεταναστών στην Ευρώπη, με εξαίρεση το λιλιπούτειο Λουξεμβούργο. Αν συνεχιστεί ο ρυθμός αύξησής τους, που είναι αλματώδης λόγω της υψηλής γεννητικότητάς τους, σε είκοσι με τριάντα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να έχουν υπερβεί σε αριθμητικά μεγέθη τον φθίνοντα ελληνικό πληθυσμό». ….«Το βασικό ζήτημα είναι πως η λαθρομετανάστευση, εφ’ όσον δεν αντιμετωπισθεί με ορθολογικό και ευφυή τρόπο, χωρίς ξενοφοβίες και ρατσισμούς, θα αλλοιώσει την εθνολογική βάση της χώρας. Και στο σχετικά κοντινό μέλλον η Ελλάδα θα κινδυνεύει να πεθάνει»

Αυτά λοιπον αναφερει ο ΟΗΕ και ο ΟΟΣΑ στις εκθεσεις τους..Εψαξα για το θεμα της μεταναστευσης επειδη μπαινοντας σε ένα πασιγνωστο φορουμ στο ιντερνετ επεσα σε μεταναστες αλβανους που σε απταιστη ελληνικη προπαγανδιζαν ότι μπορει να φανταστει ο διεστραμμενος νους καποιου.Ανησυχησα!διοτι αυτή η εικονα δεν ταυτιζεται με την εικονα που μας περναν οι εφημεριδες.Ο αλβανικος εθνικισμος είναι ο νουμερο ένα εχθρος ειχε πει ο κυριος μητσοτακης στα βαλκανια.Το ζουμε στο κοσσοβο,στην Βορεια Ηπειρο..Και εμεις δεν εφαρμοσαμε ποτε μεταναστευτικη πολιτικη και νομιμοποιησαμε ελαφρα τη καρδια τους λαθρομεταναστες

νομιζω ομως πως αφου εχετε τοσο μεγαλη αγαπη στην Δυση τουλαχιστον θα πρεπε να την ακολουθησετε στο μεταναστευτικο Βαλτε ορια όπως και αυτοι..η ακριτη,απερισκεπτη νομιμοποιηση λαθρομεταναστων δεν ειναι και ανοητο ταυτοχρονα?.ειναι σε θεση η ελλαδα να ελεγξει τα συνορα της(και δεν μιλαω εννοειται για τα νησια αλλα για τα συνορα με αλβανια).πριν ουτε 50 χρονια στο Κοσσοβο ζουσαν πολλοι σερβοι τοσοι οσοι και αλβανοι.Τωρα γνωριζουμε τι συνεβη. Δεν είναι τα ομολογα το νουμερο ένα προβλημα στην χωρα θεωρω.Το δημογραφικο και η λαθρομεταναστευση είναι μαζι με την κομματοκρατια βεβαια..
Υς:αλλωστε είναι δυνατον η μικρα Ελλαδα να αφομοιωσει τοσο μεγαλες μαζες μεταναστων που εισερχονται(και συνεχιζουν ανενοχλητοι να εισερχονται) στην χωρα σε τοσο συντομο διαστημα?

αληθεια γνωριζετε την πολιτικη με τις ποσοστωσεις που ακολουθει η ιταλια π.χ και αλλες χωρες?.γνωριζετε τα συνεχομενα δημοψηφισματα στην ελβετια(που δεν δινουν υπηκοοτητα ουτε σε μεταναστες 4ης γενιας!).γνωριζετε τι συμβαινει στο βελγιο η στην γαλλια?δηλαδη σε χωρες που δεν συνορευουν με προβληματικα κρατη πια,ουτε και με αλβανικους εθνικισμους που πυροδοτουν την περιοχη
αν και εφοσον γνωριζετε την τακτικη της ευρωπαικης ενωσης ειστε διατεθειμενος να ακολουθησετε την ιδια πολιτικη?..ελπιζω να εχετε μια θεση απαλλαγμενη απο την καθεστωτικη αντιληψη του περιεργου "Ιου" και των ομοιδεατων του,για το οποιο τοσα ακουστηκαν,συμφωνοι με την πραγματικοτητα και τα ζοφερα προβληματα που προκαλει η μαζικη λαθρομεταναστευση..ελπιζω αλλα δνε το γνωριζω γι αυτο περιμενω να σας διαβασω...
κατι τελευταιο δνε ειμαι αντιθετος με εναν αριθμο μεταναστων(π.χ οσων ηδη νομιμοποιηθηκαν)αρκει να μην απειλουν την εθνικη και κοινωνικη συνοχη της χωρας...ειμαι βεβαια αντιθετος με την νομιμοποιηση ενος τεραστιου αριθμου μεταναστων μια γειτονικης χωρας(απολυτα πειθηνιας στην αμερικη) με την οποια εχουμε τοσα προβληματα και η οποια ηδη συνεβαλε στην διαλυση της σερβιας..
περιμενω να ακουσω την θεση σας..αν νομιζετε πως ειναι ασχετο αυτο το ποστ με τον τιτλο του θεματος σας ανοιξτε ενα νεο θεμα για το δημογραφικο και επικολληστε το παρον μηνυμα μου...
ευχαριστω
υς:αληθεια για την εξισωση τριτεκνων και πολυτεκνων ποια η θεση σας?

Ανώνυμος είπε...

Τι περιμέναμε δηλαδή να πει ο υπουργός; Οποιοσδήποτε να ήταν στη θέση του έτσι θα αντιδρούσε.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Να σας χαιρομαστε!!!!
Μπραβο στον Υπουργο μας!

Τα νεα videakia με την εκπαιδευση και την παιδεια της νεας Γενιας Αστυνομικων τα ειδες;;;

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χρόνον χρειάζονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες δια να μελετήσουν το Θέμα; μήπως μέχρι των εκλογών

harrygrath είπε...

Σας τιμα η ευαισθησια σας στο Θεμα Αμαλια. Η κοινωνικη αναλγησια ειναι χαρακτηριστικο των φασιστικων τυρρανικων κομματων,οπως της ΝΔ.
Μια κυβερνηση Πασοκ,με αυξημενους πορους για Υγεια & Παιδεια απο το "μερισμα ειρηνης",την μειωση των - διπλασιων του "κανονικου" -στρατιωτικων δαπανων,θα ειναι σε καθε περιπτωση καλυτερη απο οποια της Δεξιας με οποια ηγεσια.
Λογω προεκλογικης περιοδου,να θιξουμε ενδιαφεροντα δημοφιλη θεματα.
Εκ μεταφορας λοιπον,θελω τη θεση σας /Πασοκ για το δογμα της δασοαπαγορευσης & για την " προστασια δια της λαικης ιδιοκτησιας " των περιαστικων δασων.

Παρρησία είπε...

Με το εισαγωγικό σας σχόλιο αδικείτε το συνάδελφο σας βουλευτή και υπουργό κ. Αβραμόπουλο.

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, εσείς στη θέση του τι θα απαντούσατε, κ. Βενιζέλο?

Δεν νομίζετε ότι η υποτιθέμενα θλιμμένη-οργισμένη στάση σας, πάει πολύ?

Π

Ανώνυμος είπε...

Μιλάμε για μέρες,μήνες,χρόνια?
Πόσο καιρό πέρνει στον κάθε ειδήμονα καρεκλοκένταυρο να μελλετήσει μία υπόθεση καλά?
Αφήστετο..μόνο για γέλια είμαστε εδώ και έναν αιώνα!

arammos είπε...

Εάν δεν μπορούν να τα βρουν να τους βοηθήσουμε. Ανάγνωση ξέρουν έτσι;
Έχω και μια ερώτηση που αν δεν την κάνω θα σκάσω. Τύψεις και ενοχές οι πολιτικοί δεν έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι το περίγραμμα, το περιεχόμενο και το κέντρο πώς είναι; Ας παραιτηθεί τόσα χρόνια με Δημόσια Διοίκηση ασχολείται και κάμποσους μήνες με το υπουργείο υγείας. Ελέγχει, γνωρίζει μόνο που δεν μας είπε και πολύ σας είναι, να πεθαίνεται σπίτι σας να φαίνονται η Δημοσια Διοίκηση και η Υγεία χωρίς προβλήματα. Οι πυρκαγιές είναι θεομηνίες και οι ασθένειες κατάρες, συμπληρώνω υπουργικές διαπιστώσεις. Μπερδεύτηκε ο άνθρωπος, ξέχασε πως είναι υπουργός υγείας, δεν νρέπεται που τα ξέρει και δεν κάνει τίποτα, ούτε να πει, για τα προσχήματα, ότι θα τα αλλάξει, ότι λυπάται, για κοπλιμέντο ή επίτευγμά του το είδε; Έχουμε ξεφύγει και στη θεωρία γιατί από πράξεις φευγάτοι είμασταν. Ίσως σας σοκάρω, αλλά το χειρότερο που βιώνει ένας καρκινοπαθής, όταν πια συνειδητοποεί,είναι οι σκέψεις του για το θάνατο, οι ερωτήσεις του για το πως θα είναι η κηδεία του, πως αποσυντίθεται το ανθρώπινο σώμα...τι μας λέει τώρα ο Αβραμόπουλος θα κάνει μήπως νομοσχέδιο για ευθανασία να μην εκτείθεται; Μήπως να σοβαρευτούμε; Πόσο είναι η βουλευτική αποζιμίωση, ψιλογιούρο με την ακρίβεια που έχουμε και αν θέλει να σου σπάσει τον τσαμπουκά ο εκάστοτε πρωθυπουργός και άχετος να είσαι σε κάνει υπουργό υγείας. Και για δήμαρχος Αθηναίων και για υπουργός τουρισμού και για υπουργός υγείας να είσαι καλός δεν γίνεται, εκτός αν είσαι θεός και είσαι και στις καλές σου. Αδιάγνωστο καρκίνο σε παιδί από γιατρό του δημοσίου, φεύγεις πήγαινε σπίτι σου, στο ιατρείο σου, δημόσιους κινδύνους δε θέλουμε. Ας υπογράψει καμιά απόλυση ο κ. Αβραμόπουλος για αρχή, δεν θα έχει επίπτωση στην ανεργία κι ας γίνει καμιά αντικειμενική κι όχι καθηγητική πρόσληψη γιατρού...Δεν καταλαβαίνει ο καρκίνος από αξιώματα και λεφτά, αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνουν κι οι πολιτικοί από ασθένειες κι ανθρώπους μόνο από ψήφους. Προσωπικά και πρωθυπουργό να με κάνανε εξ' ορισμού με 10.000euro/day δεν θα ήθελα γιατί θα έπρεπε να κάνω εμφανίσεις και δηλώσεις άνευ περιεχομένου και δεν έχω όνομα κι επώνυμο να καλύπτομαι. Νευριάζω πάλι, θυμήθηκε την Αμαλία, τώρα με τις πυρκαγιές για να μην παίξει η δήλωσή του στα δελτία. Μέχρι 2 φορές το πολύ πρέπει να βγαίνεις βουλευτής, μετά αν θες να προσφέρεις έχεις μάθει τα πάντα, μπορείς και εθελοντικά. Άντε να δώσει καμιά φιάλη αίμα να μάθει τον εθελοντισμό.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο Υπουργός, με τη γενικόλογη απάντησή του, αποδείχθηκε, τουλάχιστον, κατώτερος των περιστάσεων.

Αναμενόμενο;


Κρίμα!

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΑ. 1ον. "Η νέα διακυβέρνηση" με το σύνθημα της "ανασυγκρότησης του κράτους" και "των μεταρυθμίσεων"... έχει διαλύσει κυριολεκτικά όλες της υπηρεσίες (όποιος τα βιώνει από μέσα το γνωρίζει πολύ καλά. Όμως, είμαι απόλυτα πεπεισμένος, πως τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όπως είναι το θέμα της υγείας (αλλά και της παιδείας και της εξωτερικής πολιτικής)ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ=ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.
2ον. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται μια νέα κυβέρνηση και να λέει ότι "ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΛΑ ΧΑΛΙΑ" και σε 2-3 χρόνα να ισχυρίζεται ότι "ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ"!!! Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Κυκλοφοριακό, Δασοπροστασία κλπ, κλπ ... όλα σήμερα είναι μια χαρά, ενώ με το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση όλα ήταν χάλια....Μα αυτά είναι για γέλια και για κλάματα....
3ον. Ελπίζω ότι μια νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις εμπειρίες των στελεχών του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να φέρει επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Διαφορετικά ποτέ δεν θα διοθρωθούν τα κακώς κείμενα...

Ανώνυμος είπε...

Me tin omilia sas k. Venizele ... aniksate mia xaramada gia mpei ligo fws ... Na thn anoiksete poly thn xaramada na mpei poly fws ...

giorgos

Ανώνυμος είπε...

"Να την ανοίξετε πολύ τη χαραμάδα, να μπει πολύ φως"!
Μήπως θα έπρεπε ο κ. Υπουργός να απαντήσει σε άλλους, εν ζωή, με τα ίδια προβλήματα με την Αμαλία και με άλλα ονόματα;
Δε θα μπορούσε να υπάρχει μια τηλεφωνική γραμμή όπου ανώνυμα να μπορούσαν να γίνονται καταγγελίες, οι οποίες να ερευνούνται με διακριτικότητα; Αν δεν κάνω λάθος, κάτι αντίστοιχο υπάρχει για τις Τράπεζες... θα μπορούσε να υπάρχει για δεκάδες προβληματικούς τομείς.

Ανώνυμος είπε...

Δολοφόνοι. Ολοι έχουν ευθύνη , συλλογική ευθύνη. Πόσα χρόνια θέλουν να μελετήσουν αυτή την ιστοδελίδα;

ShareThis