Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

Η μπλογκόσφαιρα ως δημόσιος χώρος

Με αφορμή τις δηλώσεις μου για την Αμαλία, την πρωτοβουλία που πήρα να φέρω το ζήτημα στη Βουλή και τις θέσεις μου για το ΕΣΥ, που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μου και στις οποίες παρέπεμψα ήρθαν πολλά σχόλια που κινούνται γύρω από δύο –τρία μεγάλα θέματα:
Πρώτον, η κατάθεση μιας αναφοράς και μιας ερώτησης στη Βουλή δεν συνιστά προφανώς ούτε επανατοποθέτηση, ούτε πολύ περισσότερο «λύση» για τόσο μεγάλα θέματα. Προκαλείται όμως μία συζήτηση, ασκείται όχι μόνο κοινωνική αλλά και κοινοβουλευτική πίεση και κυρίως έρχεται αναγκαστικά η Βουλή αντιμέτωπη με τον αυθεντικό λόγο της Αμαλίας. Οι bloggers μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το λόγο αυτό, αλλά αυτό δεν ισχύει για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και βέβαια για την μεγάλη πλειονότητα του πολιτικού κόσμου. Θεωρώ περιττό να απαντήσω σε σχόλια που αποδίδουν στις κινήσεις μου αυτές μικροκομματικές προθέσεις ή προθέσεις προβολής. Ελπίζω κάθε καλόπιστος άνθρωπος να αντιλαμβάνεται ότι εμένα προσωπικά δεν μου λείπουν ούτε ευκαιρίες προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε ευκαιρίες αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στη Βουλή.
Δεύτερον, αντιλαμβάνομαι απολύτως τη σκληρή κριτική, ακόμη και την αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές δομές του ΕΣΥ. Όποιος διαβάσει τις θέσεις μου θα διαπιστώσει ελπίζω ότι ξεκινώ από μία ρεαλιστική καταγραφή της κατάστασης, προσπαθώ να εντοπίσω τα βαθύτερα αίτια και να προτείνω συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις. Άλλωστε εγώ εκφράζομαι εδώ δημόσια και επώνυμα, άρα ό,τι λέω τελεί αργά ή γρήγορα υπό έλεγχο.
Τρίτον, εξακολουθώ να προβληματίζομαι βαθιά με τον μεγάλο αριθμό αντιβουλευτικών σχολίων που αναπαράγουν στερεότυπα γνωστά από την τηλεόραση. Η ευρωπαϊκή ιστορία μας έχει δείξει ότι ο εύκολος και ισοπεδωτικός αντιβουλευτισμός οδηγεί στον αντικοινοβουλευτισμό και τελικά στην αμφισβήτηση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Φαντάζομαι ότι όλοι εμείς που πιστεύουμε στις δυνατότητες συμμετοχής που προσφέρει ο νέος ηλεκτρονικός δημόσιος χώρος (η λεγόμενη μπλογκόσφαιρα) θέλουμε κάτι παραπάνω και όχι κάτι λιγότερο από τους ισχύοντες δημοκρατικούς θεσμούς. Άλλωστε ο μόνος θεσμός εξουσίας που υπόκειται στον συνεχή έλεγχο των πολιτών είναι το Κοινοβούλιο και η κυβέρνηση που στηρίζεται από αυτό. Δεν ισχύει το ίδιο με τους θεσμούς οικονομικής, επικοινωνιακής ή πολιτιστικής εξουσίας.

85 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Η κινηση σου για την Αμαλια δεν ηταν για εχεις τα φωτα της δημοσιοτητας επανω σου,αλλα για να αποκτησει το Πασοκ μεριδα ψηφοφορων και απο την Ελληνικη κοινοτητα των bloggers.
(Καλως ή κακως...εχει αρκετο κοσμο εδω μεσα...)

Επισης αναφερεις σε αυτο το post...

"αντιλαμβάνομαι απολύτως τη σκληρή κριτική, ακόμη και την αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές δομές του ΕΣΥ. Όποιος διαβάσει τις θέσεις μου θα διαπιστώσει ελπίζω ότι ξεκινώ από μία ρεαλιστική καταγραφή της κατάστασης, προσπαθώ να εντοπίσω τα βαθύτερα αίτια και να προτείνω συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις."

Δεν ειπαμε οτι δεν εχεις θεσεις...
Αλλα ρε γαμωτο...τοσα χρονια στην εξουσια ησασταν και δεν κανατε τιποτε.
Ο "αλλος" εχασε το παιδι του Βαγγελη,επειδη δεν υπηρχε ασθενοφορο εν ετη 2007 και καρκινοπαθεις εμειναν χωρις ηλεκτρικο ρευμα στο νοσοκομειο.
Ελεος πια...

Greg είπε...

"Δεν ισχύει το ίδιο με τους θεσμούς οικονομικής, επικοινωνιακής ή πολιτιστικής εξουσίας."

Γι' αυτό δεν σας βλέπουμε τελευταία; Ομορφούλα η Διαμαντοπούλου αλλά και κανένας Βενιζέλος πότε πότε, όταν μάλιστα από εφημερίδων χαραχτηρίζεται ως "το αντίπαλο δέος", δεν θα έβλαπτε!

ΥΓ1. Τονίζω ότι δεν το λέω με καθόλου σκωπτική διάθεση, μια και όπως ξέρετε πιά, στην blogόσφαιρα η "παρεξήγηση" δίνει και παίρνει.
ΥΓ2. θα ήθελα να μας διευκρινίσετε ως συνταγματολόγος αν και πώς η υπόθεση του artathina εντάσσσεται στο συνταγματικό πλαίσιο. Δεδομένου ότι ο ερασιτεχνισμός περίσσεψε.
ΥΓ3.Μιλάμε για 5 κόμματα στην επόμενη βουλή. Αν γίνουν 6 (βλέπε Παπαθεμελής) τί πιθανότητα βλέπετε για μονοκομματική κυβέρνηση;

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε,

Το ανησυχιτικό είναι ότι κι εσύ και οι υπόλοιποι πολιτικοί μας, ασχολούνται, συζητούν στην Βουλή, σχολιάζουν, αρθογραφούν και γενικά τοποθετούνται σε θέματα που έρχονται στην "ατζέντα" με προτωβουλία των MME.

Συνήθως οι σχετικές συζητήσεις και οι (εκ)θέσεις των Πολιτκών παύουν όταν ο κόσμος κουραστεί και η τηλεθέασει πέσει.

Σε θέματα επικαιρότητος, αυτό είναι ας πουμε αποδεκτό.

Σε θεμελιώδη ζητήματα, όπως, στην προκειμένη περίπτωση η Υγεία, η ενασχόληση εν μέσω "τύρου και αχλαδιού" μου προκαλεί ανησυχία σχετικά με την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μας τα θέματα αυτά.

Λυπάμαι που "πρωτοστατείς" στο να ακολουθείς τα ΜΜΕ. Για ένα ισοδυναμεί με επιπολαιότητα, έλειψη προγράμματος, οράματος και γενικά σοβαρότητας. Το ίδιο ισύει και για ο κόμμα σου.

Stelios Frang είπε...

Προφανώς ο μηδενισμός οδηγεί στην ισοπέδωση και, σε θεσμικό επίπεδο, στον αντικοινοβουλευτισμό. Να μην ξεχνάμε, όμως, κ. Βενιζέλο, ότι από το 1974 και μετά ζούμε κάθε τόσο το φαινόμενο των ταμάτων και ταξιμάτων, τί θα κάνουμε όταν θα έρθουμε στην εξουσία... Τα οποία συνηθέστατα δεν πραγματοποιούνται, ενώ γίνονται άλλα, στην αντίθετη κατεύθυνση - και όχι μόνο από μία κυβέρνηση ή ένα κόμμα.

Άρα, δεν είναι καθόλου κακόπιστη η καχυποψία απέναντι στα κόμματα και τους επαγγελματίες πολιτικούς, ιδίως των νέων! Πρέπει κάποια στιγμή να διαπιστώσουμε ότι γίνεται ειλικρινής προσπάθεια υλοποίησης αυτών που εξαγγέλθηκαν πανηγυρικά και, σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, να εξηγηθεί δημόσια, γιατί και πώς συμβαίνει αυτό!

Old Boy είπε...

«Θεωρώ περιττό να απαντήσω σε σχόλια που αποδίδουν στις κινήσεις μου αυτές ... προθέσεις προβολής».
Ελπίζω κάθε καλόπιστος άνθρωπος να αντιλαμβάνεται ότι εμένα προσωπικά δεν μου λείπουν ... ευκαιρίες προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ...».
Κακώς το θεωρείτε περιττό. Ως πολιτικός αιχμής προφανώς και είστε εσείς που πρέπει να ανατρέψετε το εις βάρος σας τεκμήριο, δηλαδή το τεκμήριο της επιδίωξης της μεγαλύτερης δυνατόν προβολής σας. Προφανώς δεν αδιαφορείτε για την εικόνα που έχει η μπλογκόσφαιρα για σας, προφανώς δεν αδιαφορείτε και για την αυριανή δυναμική της μπλογκόσφαιρας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ την κίνησή σας «να καταθέσετε το μπλογκ της Αμαλίας στη Βουλή» περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού παρά κίνηση ουσίας. Φυσικά μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ότι είναι αυτονόητο πως αδιαφορήσατε για την επικοινωνιακή διάσταση του ζητήματος.

harrygrath είπε...

Ειναι αληθεια οτι πολλοι σχολιαστες δεν αιρονται στο υψος των περιστασεων. Θα επρεπε να εβλεπαν το μπλογκ σαν ζωντανη συνεντευξη,χωρις λογοκρισια.
Μια μεγαλη ευκαιρια να "βγουν ειδησεις ".
Γι' αυτο χρειαζεται σοβαροτητα,συντομοι σχολιασμοι & ερωτηματα ουσιαστικα.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Μιά στιγμή, να ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει «αντιβουλευτισμός». Το να λέει κανείς ότι το επίπεδο των ατόμων στη σημερινή Βουλή είναι χαμηλό είναι αντιβουλευτισμός; Το να λέει κανείς ότι στη Βουλή γίνονται «κοκορομαχίες» αντί για καλόπιστο διάλογο είναι αντιβουλευτισμός; Το να εκφράζει κανείς την απογοήτευσή του μπροστά στην αδυναμία του πολιτικού συστήματος να βρει λύσεις στα προβλήματα του τόπου είναι αντιβουλευτισμός; Υποστήριξε κανείς από μας την κατάργηση του κοινοβουλευτισμού; Προς Θεού! Αυτό που λέμε είναι: βάλτε πιό ικανούς ανθρώπους στα ψηφοδέλτια. Εντοπίστε και προωθήστε επιτυχημένους επαγγελματίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός κομμάτων και όχι γιούς και κόρες και κουμπάρους και τηλεοπτικές περσόνες!

Θέμης Λαζαρίδης

http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/

a-z είπε...

"... και κυρίως έρχεται αναγκαστικά η Βουλή αντιμέτωπη με τον αυθεντικό λόγο της Αμαλίας. Οι bloggers μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το λόγο αυτό, αλλά αυτό δεν ισχύει για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και βέβαια για την μεγάλη πλειονότητα του πολιτικού κόσμου".

Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών είναι πάρα πολύ εξοικειωμενη με το λόγο αυτό - τον μιλαέι κάθε μέρα. Αν ο πολιτικός κοσμος τον αγνοεί, αυτό είναι δείγμα αποξένωσης απο την πραγματικότητα....

Εν πάση περιπτώσει, δύο (φιλικά) σχόλια.

1. Φοβού την μπλογκόσφαιρα.... Έχει τους δικούς της κανόνες. Δεν είδατε τίποτα ακόμη. Μου έρχεται στο μυαλό αυτό που λεν οι αμερικανοι ("if you cant stand the heat get out of the kitchen").

2. Σας παρακαλώ, προσπαθήστε να απλοποιήσετε το λόγο σας. Είμαι σίγουρος ότι ο μέσος blogger το εγκατέλειψε το δεκασέλιδο κείμενο των θέσεων σας για την υγεία μετά τις πρώτες 3-4 παραγραφους :( Απευθύνεστε στην ... μπλογκόσφαιρα, όχι σε μάζωξη της ΠΑΣΠ :)

Ανώνυμος είπε...

Είμαι από αυτούς που θεωρούν την κίνησή σας με την αναφορά στη Βουλή για το θέμα της Αμαλίας Καλυβίνου, ως μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της κινητικότητας που αναπτύχθηκε στο θέμα.

Την άποψη αυτή τη στηρίζω στο γεγονός (αν όντως έγινε έτσι) πως αναφέρατε, ως επιχείρημα προκειμένου να γίνει δεκτή η αναφορά, πως η Βουλή ερχεται αντιμέτωπη με το «κίνημα των bloggers».

Βεβαίως σε «κίνημα» είστε ενταγμένος ως πολιτικός. Ίσως δικαιολογημένα να εκλαμβάνετε ως «κίνημα» την πρωτοβουλία της συλλογικής συγκίνησης ενός ετερόκλητου ομίλου ιστολόγων. Πάντως στο «κίνημα των bloggers» εσείς δεν λάβατε μέρος αναρτώντας το κείμενο για την Αμαλία -- μεταξύ μας, ούτε κι εγώ.

Συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας για την αντικοινοβουλευτική τάση που διαπιστώνετε. Αναρρωτηθήκατε όπως αν πρόκειται για self inflicted wound, για αυτοτραυματισμό του κοινοβουλευτισμού δηλαδή; Όταν τα δυο μεγάλα κόμματα ανέχονται στις τάξεις τους άτομα μειωμένου κοινοβουλευτικού ήθους, τότε η ασχήμια αφορά όλους. Σας παρακαλώ, μην μου γράψετε πως τους εξέλεξε ο κυρίαρχος λαός, διότι θα υποτιμήσετε τη νοημοσύνη μου και την δική σας, αφού φαντάζομαι πως κι οι δυο γνωρίζουμε πώς καταρτίζονται τα ψηφοδέλτια.

tzonakos είπε...

Καλημέρα σας.
Θα γράψω λίγα όπως τα αντιλαμβάνομαι.
Πρώτον, δεν διαφωνώ με την ενίσχυση του κοινοβουλευτισμού ως πολίτης αλλα θα ήθελα εχέγγυα οτι όντως η Βουλή λειτουργεί για το καλό μας μάλλον και όχι για το καλό των πολιτικών. Το λέω αυτό επειδή αυτη η εντύπωση κυριαρχεί σε πολύ κόσμο, επιτρέψτε μου.
Δεύτερον, ναι, μη νομίζουν οι μπλόγκερς και όλοι του Διαδικτύου οτι επειδή φωνάξαμε κάτι στο δίκτυο αυτό έχει απήχηση παντού.
Ωστόσο όλο και περισσότεροι δημοσιογράφοι ασχολούνται με το μπλόγκινγκ και ευχάριστη έκπληξη οτι και πολιτικοί έχουν ενεργά μπλόγκς. Αρα μέσα απο αυτούς θα ακουστεί κάποια απο τις διαδικτυακές κραυγές αγανάκτησης.
Ακόμα, στα μπλόγκς δεν πρέπει μόνο να "κυνηγάμε κακούς" αλλα να επιβραβεύουμε και καλούς.

maxforeigner είπε...

Διαφωνώ ριζικά με πολλά από τα αρνητικά σχόλια που διάβασα εδώ. Επιγραμματικά αναφέρω τα εξής: 1.Δεν είναι όλοι οι πολιτικοί το ίδιο. 2. Στα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς έγιναν πολλά και μεγάλα σφάλματα, όμως άλλαξε η μορφή της χώρας, έγιναν πολύ μεγάλα έργα! 3. Είχε επιτευχθεί μετά από πολλές προσπάθειες να καταργηθεί (ή έστω να περιοριστεί στο ελάχιστο) το ρουσφέτι στο θέμα των διορισμών (δεν γινόντουσαν προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ). 4.Με το Ε.Σ.Υ. δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης στη δημόσια υγεία σε όλους (άσχετα αν υπήρξαν-υπάρχουν και θα υπάρχουν προβλήματα καλής λειτουργίας).Βρίσκω επομένως άδικες πολλές από τις κατηγορίες εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια οι νεότεροι σε ηλικία δεν μπορούν να ξέρουν ποιά ήταν η γενική κατάσταση πριν το 1981 και σε ποια μοίρα βρισκόντουσαν οι περισσότεροι "που δεν είχαν μπάρμπα στη Κορώνη"......

iQfish είπε...

Φίλε μου καλέ .. καλέ μου Φίλε Υπουργέ "Whatever" ..

Είναι μερικές μέρες τώρα που παρακαλουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έλεγα την BLOG προσπάθεια σου.
Ειλικρινά, προσπαθόντας να αξιολογήσω την επικοινωνιακή σου δυνατότητα , σε βρίσκω λίγο εώς πολύ χλιαρό ..

Πραγματικά δεν ξέρω αν κάποιος απο την κοινότητα των ιστολόγων, την οποία παρακολουθώ αλλά δεν συμμετέχω ιδιαίτερα ενεργά, μπορεί να πεισθεί για το επικοινωνιακό σου προφίλ. Ή έστω αυτο που θες να προωθήσεις....

Πάψτε επιτέλους και εσύ και οι όμοιοι σου να μας θεωρείτε επιοικώς ηλίθιους και ανεγκέφαλους...
Τουλάχιστον μέχρι εκεί που δύναμαι να γνωρίζω εδω μέσα αναφέρεσαι σε ανθρώπου με έντονες ανησυχίες ...
Φέρσου ανάλογα και πάψε να το παίζεις υπουργός όταν αναφέρεσαι σε εμάς...
Το ότι έμαθες να χειρίζεσαι το Lap-Top σου , δεν σε κάνει αυτομάτως συμπαθητικό και εμείς δεν ξεχνάμε την πάλη για την καθημερινή μας επιβίωση ... "Καθημερινή επιβίωση" σημαίνει φίλε μου ...ωράριο 9-με όσο ... σημαίνει μέσος μισθός 700 ευρά (και πολλά λέω)... σημαίνει να πληρώνεσαι και το μυαλο σου να τρέχει στους επόμενους 3 μισθούς και υποχρεώσεις που έχεις να καλύψεις... πράγματα ιδιαιτέρως άγνωστα για εσένα...

Χρησιμοποιόντας την ξύλινη γλώσσα που καλά έμαθες να χειρίζεσαι στα έδρανα που κατα καιρούς σε φιλοξένησαν , δεν σημαίνει πως απευθήνεσαι στους ομοιούς σου ...

Λυπάμαι ιδιαίτερα γιατι οι περισότεροι απο τους ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ του κοινοβουλίου, είναι γενιά του πολυτεχνείου , που ξέχασε τα ιδανικά της μόλις βολεύτηκε στην δερμάτινη καρέκλα ενός πολιτικού γραφείου ...

Ανταποδωστε επιτέλους την εμπιστοσύνη που σας δείχνει ο κοιμησμένος λαός (ασχέτως αν με βρίσκει τελείως αντίθετο) με πράξεις και όχι με λόγια και αυτοπροβολές...

Αυτό το τελευταίο στο κάνω δωράκι απλά για να προβληματιστείς σοβαρά (πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο πλέον , αλλά ποτέ ΔΕΝ ξέρεις.. ) .....

Όταν λοιπόν επιστρέφω σπίτι μετά απο ώρες στη δουλειά μου, η οποία δεν είναι καρεκλοκενταυρική ΔΗΜΟΣΙΟΥ ... ανοίγω την τηλεόραση και γελάω με ΕΣΑΣ ... ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΖΟΜΑΙ ... και μόλις ευχαριστήσω την δείψα μου ...πατάω το κόκκινο κουμπάκι ..έτσι ...την ώρα που με "κοιτάς" και προσπαθείς να με πείσεις οτι εσύ θα τα κάνεις καλύτερα απο τους άλλους... και αυτοι με τη σειρά τους καλύτερα απο εσένα ...
..σε κλείνω ... ΕΤΣΙ ..ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.....


ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΚΑ...

Άντε να δουλέψεις κανέναν παπούλη και να του τάξεις αύξηση 3% στην ΠΑΧΟΥΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ του ...

καλησπέρα σας....

Πι.Ες. Για τον φίλο που είπε ότι το ΠαΣοΚ έχει κάνει πράγματα και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε οι νεότεροι ... εγώ απλά θα σου πω , οτι και σαν έλληνες βολευτήκαμε στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ και τώρα βαλτώσαμε... άντε...πάμε για άλλα τώρα... 26 χρόνια περάσανε απο το 81... και ο νοών ... καταλαβού

iQfish είπε...

Your comment has been saved and will be visible after blog owner approval.

χαχαχαχαχαχαχα!!!!

ΝΑΙ.. ΛΟΓΟΚΡΙΝΕ ΜΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ...

ματαΞανα καλησπέρα σας ...

Μαύρος Γάτος είπε...

ΚΥΡΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, BLOGGER, ΕΝΤΑΥΘΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ

ianos είπε...

Κύριε Βενιζέλο.. Προκειμένου να περάσει η σημερινή κυβέρνηση τον τρομονόμο ,είχε υποσχεθεί ότι ότι δεν θα εκδίδονται ούτε οι απλά ύποπτοι ούτε οι Έλληνες πολίτες. διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το έθνος. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=99843

ttsok είπε...

Θέλω να είμαι καλόπιστος και πιστεύω ότι πολύ άνθρωποι κάποια στιγμή μπορεί να μετανοιώσουν για τις πράξεις του παρελθόντος. Είτε τις προσωπικές τους πράξεις, είτε αυτές που έγιναν από ομάδες (π.χ. κόμματα) στα οποία συμμετείχαν.

Με βάση αυτό, εφόσον αποφασίζατε να αποκηρύξετε τα προσωπικά σας λάθη, αλλά και αυτά των κυβερνήσεων στα οποία συμμετείχατε, να δηλώνατε μία πολιτική θέση η οποία σαφώς διακηρύττει πού οδεύετε πολιτικά, κλπ κλπ κλπ, θα ήμουν καλόπιστος να δεχτώ οποιαδήποτε τέτοια κίνησή σας.

Από τη στιγμή όμως που κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, θεωρώ τον τρόπο και μόνο που έγινε η όλη παρέμβαση μικροπολιτική. Γιατί αν κάνουμε λίστα με τα κακώς κείμενα του ΕΣΥ των τελευταίων 25 χρόνων, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν και όχι για κάτι απλό. Για όλες αυτές τις ζωές, για όλους αυτούς τους ανθρώπους που βασανίστηκαν και βασανίζονται όλα αυτά τα χρόνια, εάν υπήρχε ευθιξία από πολιτικούς, θα διαφαινόταν κάτι. Αυτό που διαφαίνεται όλα αυτά τα χρόνια, είναι το ψέμα και η συγκάλυψη, για να μην γράψω και χειρότερα.

Κύριε Βενιζέλο, θα ήθελα να είμαι καλόπιστος, αλλά θα μπορούσατε να έχετε κάνει ότι κάνατε, και η μπλογκόσφαιρα θα το μάθαινε. Όχι όμως από το μπλογκ σας, από αλλού. Αλλά θα το μάθαινε. Και μία τέτοια στάση θα έλεγε πολλά.

Για να κλείνω, γιατί πολλά θα έγραφα τώρα εδώ, αυτοκριτική σημαίνει πολλά, πολλά περισσότερα τουλάχιστον νομίζω από αυτά που γράψατε εσείς για το ΕΣΥ. Γιατί την επόμενη φορά για παράδειγμα, που θα βρεθείτε με κάποιον τέως πρόεδρο του ΕΣΥ ή τέως υπουργό υγείας τί θα κάνετε; Θα φάτε μαζί του π.χ. σε ένα γκαλά περί δημοκρατίας του Προέδρου; Με τον άνθρωπο δηλαδή που επι προεδρίας/υπουργίας τους κόσμος χάθηκε άδικα λόγω της κατάστασης του ΕΣΥ; Τί θα κάνετε τότε;

Ευχαριστώ,
τσοκτσοκ.

Ανώνυμος είπε...

Αν δε διακόψετε τον εναγκαλισμό με τα λαμόγια και τα τρωκτικά του ΕΣΥ που θρέψατε επί 20 χρόνια, οι σοβαροί πολίτες δε θα σας εμπιστευτούν.
Και το γνωρίζετε αυτό. Γι αυτό τρέξατε να απαντήσετε. Γνωρίζετε ότι οι σοβαροί πολίτες γνωρίζουν και κρίνουν. Και σας κρίνουν γιατί επί 20 χρόνια δεν είχατε ανακαλύψει το σύστημα υγείας αλά υποσακχάριας Αφρικής που στήσατε. Λες και δεν είναι δικό σας το απάνθρωπο ΕΣΥ. Λες και τώρα καταλαβαίνετε ότι φροντίδα (care) ασθενούς δεν υπάρχει και δεν υπήρχε. Λες και δεν συντρέξατε όλους τους μεγαλοτσιφλικάδες διευθυντάδες του ΕΣΥ.
Διάβασε το σχόλιο του μαύρου γάτου και σώπασε.
Πρώτη και τελευταία ασχολήθηκα μαζί σου.
Γειά σου

harrygrath είπε...

Διαφωνω ριζικα με οπαδους Πασοκ που κατεχομενοι απο ηττοπαθεια κανουν " λαθολογία ". Υπαρχει ενα 5% περιπλανωμενων ψηφοφορων που βγαζουν κυβερνηση. Αυτοι κουραστηκαν απο 11 χρονια Πασοκ & πηγαν - δοκιμαστικα - ΝΔ ( οχι στο μπλογκ...).
Υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ξαναγυρισουν στο Πασοκ & να κανουν τη Δεξια...την αναπαυση του Πασοκ,παραφραζοντας τον Νιτσε.
Αν πρεπει να μεμφομαστε το Πασοκ,οσοι απο εμας ειμαστε " προοδευτικοι" ειναι η πολιτικη του στα " εθνικα " θεματα ,οπου βγαινει στη Δεξια...απο τα δεξια.

Ανώνυμος είπε...

Τα έγραψε άλλος (ο μαύρος γάτος), τα προσυπογράφω:
ΕΔΩ!

Pan είπε...

Το ενδιαφέρον σας εξουδετερώνεται εν τη γενέσει του από την πραγματικότητα που η εικοσαετής παραμονή του κόμματός σας στην εξουσία δημιούργησε.
Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: ένα βρέφος πέθανε μερικές μέρες μετά την Αμαλία εξαιτίας μιας 'σύμπτωσης' που φτάνει στα όρια της σχιζοφρένειας.
Δεν είδα την ίδια βιασύνη εκ μέρους σας.
Γιατί;
Επειδή δεν ξεσηκωθήκαμε πάλι οι μπλόγκερς;
Αν αυτός είναι ο λόγος, παρακαλώ ενημερώστε μας να πολιορκούμε τα πολιτικά σας γραφεία σε μόνιμη βάση.
Τότε, μπορεί όντως κάτι να αλλάξει.

Θέμης Λαζαρίδης είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

αν και άσχετο με το θέμα μας, με έχει μπερδέψει κάτι. Ο κ. Νικολάου σε πρόσφατο άρθρο του στην Καθημερινή έγραψε:

«Τα ονόματα παίζουν οπωσδήποτε ρόλο. Απόδειξη ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό.»

Είναι αλήθεια;

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Φαίνεται ότι η δημόσια εμφάνιση κάποιου πολιτικού στα blog κάνει τους συνομιλητές του να αισθάνονται ότι τον έχουν στριμώξει και πρέπει να απολογηθεί για θέματα που αφορούν όλο το πολιτικό σύστημα.

Όλο αυτό το blog κινείται σε αυτή την βάση, καθώς έχω την αίσθηση ότι δεν γίνεται (ή ότι γίνεται σπάνια) κουβέντα και δημόσιος διάλογος, αλλά μια συνεχής απολογία του Βενιζέλου.
Νομίζω ότι χάνουμε έτσι μια εύκαιρα για να παραχθεί πολιτική σκέψη και ίσως έργο.

Ο καθηγητής τ. υπουργός Β. Βενιζέλος εκφράζει και δημοσιεύει απόψεις προς συζήτηση. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε την εύκαιρα ως Έλληνες πολίτες να κρίνουμε δημόσια της απόψεις του, να δημοσιοποιήσουμε τις δικές μας, και τελικά να επηρεάσουμε την σκέψη ενός ανθρώπου που μπορεί αύριο να καθορίζει το μέλλον μας από κάποια θέση. Ας μη τη σπαταλάμε

Ιωάννης Παπαϊωάννου

Ανώνυμος είπε...

Ένα πολύ σημαντικό και "ψηφοθηρευτικό" (και απαράδεκτο) έργο της σημερινής κυβέρνησης που αγνοούν οι περισσότεροι, είναι η πρόσληψη χιλιάδων ίσως συμβασιούχων ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΉ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ !!! (έχω άμεση γνώση για την υπηρεσία που βρίσκομαι...) Αν αύριο έκανε το ίδιο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλήθεια ποια θα ήταν η αντίδραση.... ???

Ανώνυμος είπε...

"Οι bloggers μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το λόγο αυτό"
Τι θέλετε να μας πείτε δηλαδή ότι δεν βρίζετε στην προσωπική σας ζωή (εννίοτε και στην πολιτική σας). Το μα..κας δεν το λέτε δηλαδή ή το λαμό.. ή το γα...? Έλεος δηλαδή, μήπως δουλευόμαστε μεταξύ μας?

"ότι εμένα προσωπικά δεν μου λείπουν ούτε ευκαιρίες προβολής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε ευκαιρίες αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στη Βουλή"
Σε κάθε περίπτωση όμως ένα εφεδάκι δεν βλάπτει ποτέ. Ας μην παραγνωρίζουμε και το γεγονός ότι προσπαθείτε να "αγγίξετε" έναν χώρο που ασκέι κριτική και επηρεάζει τον κόσμο (ειπώθηκε και από άλλους παραπάνω).

"αντιβουλευτισμός"
Τι εννοείτε δηλαδή με αυτό. Αντιβουλευτισμός; Δηλαδή πρέπει να είμαστε υπέρ των βουλευτών μας; Γιατί; Ποιός σας είπε ότι είμαστε εναντίον της δημοκρατίας? Ενάντια σε αυτόν τον συρφετό που μας κυβερνά και αποφασίζει για τις ζωές μας είμαστε. Δηλαδή οι "κύριοι" Παπανδρέου και Καραμανλής (που τους αποκαλούμε Γιωργάκη και Κωστάκη!!) γιατί είναι ικανοί να κυβερνήσουν τον τόπο; Επειδή έχουν ωραίο επώνυμο;Αν είναι έτσι να βρούμε κάποιον που τον λένε Κολοκοτρώνη και να τον κάνουμε αρχιστράτηγο...

Επιπλέον, όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, για ποια αντιπαράθεση μιλάμε; Για το "ξεκατίνιασμα" μεταξύ των βουλευτών αντίθετων παρατάξεων; Για τα εφέ (η πρόταση μομφής τελευταίο παράδειγμα) που γίνονται για να γίνουν; Τις κραυγές; Τι; Ποια κομμάτι της πολιτικής ζωής μας είναι υγειές; Ποιός έχει όραμα για την Ελλάδα με βάθος χρόνου μεγαλύτερο των 3 και κάτι ετών; Εδώ έχετε πολιτικά γραφεία-ρουσφετοδοχεία.

Για να σοβαρευτείτε λίγο....

harrygrath είπε...

Λογω καλοκαιριου,αλλα & για να μπουν νεοι σχολιαστες στο μπλογκ,λεω να απελθω.
Περα απο διαφωνιες,πνευματικα ατομα επιπεδου Βενιζελου χρειαζονται στη πολιτικη.
Ραντεβου το φθινοπωρο.
Μακαρι η επομενη κυβερνηση να ειναι Πασοκ & να κανει...σταθερη την ημερομηνια των εκλογων.Να μην εχουμε ψυχολογικο πολεμο απο τα 2,5 χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Prin to 1981 den yphrxe tipota...dromoi stenoi,eksories,ksylo,fylakiseis,gia na dioritseis sou zhtousan oi deksioi pistopoihtiko oti den hsoun kommounisths,erga mhden,ta lefta twn ksenwn katelhksan sthn tseph tou vasilia kai ths ΕΡΕ tou theiou tou shmerinou prw8ypourgou kai genikws h Ellada htan tritokosmikh xwra...akoma kai sto basket exane apo Ouggaries...hr8e to PASOK to 1981 ekane tosa kai akoma koitaxte poso pisw eimaste...ti na prwtokanei?gia ayto PASOK kai pali PASOK...kai Vaggelh koita sthrikse ton Giwrgo na vgei pali to PASOK na epanaferei thn aksiokratia kai na steilei tous Priniwtakhdes pou paiksane me ta lefta mas (eimai asfalismenos tou IKA) fylakh..

Dorotheos είπε...

Δεν γνωρίζω κατά πόσο, κ. Βενιζέλο, το έχετε διαπιστώσει αλλά πολλοί σκεφτόμενοι έλληνες πολίτες, όπως εκδηλώνονται στη μπλογκόσφαιρα και σε άλλους χώρους ζωής και δουλιάς, έχουν διαπιστώσει την παρακμή και τη σήψη του ελληνικού πολιτικού μας συστήματος εδώ και πολύ καιρό. Eνός πολιτικού συστήματος του οποίου είστε εκφραστής και, ίσως, ένας από τους «συνταγματικούς» στυλοβάτες πλέον της μιας δεκαετίας. Γι’ αυτό το λόγο, και μόνον αυτόν, ακόμα και αν οι προθέσεις σας είναι αγνές, δεν πείθεται πολλούς εδώ πέρα με πολιτικούρες χωρίς αντίκτυπο, με ξύλινο ή λαϊκίστικο λόγο (κατά το δοκούν) χωρίς εφαρμογές και πράξη, πέρα βέβαια από το παραπαόν σκυλολόϊ των κομματικών παρατρεχάμενων. Δεν πείθετε, ούτε εσείς προσωπικά, ούτε το κόμμα σας, όπως δεν πείθει και το κόμμα προς το οποίο ασκείται αντιπολίτευση, το οποίο είναι η άλλη όψη του αυτού νομίσματος.

Ασφαλώς θα καταφέρετε να «ψαρέψετε» τους ψήφους που χρειάζεστε για να εκλεγείτε. «Εκλόγιμος» δεν είναι η λέξη στο ελληνικό λεξιλόγιο; Αλλά θα πολιτεύεστε και θα ζήτε με την κατάντια και το χάλι που οι πολιτικές του βουλευτικού σας σώματος και οι ενσωματωμένες κυβερνήσεις του επέφεραν στην ελληνική κοινωνία – την παιδεία, την υγεία, τις ασφάλειες και τις συντάξεις της, και άλλα τινά. Αλίμονο, στις επερχόμενες γενιές...

Αλλά τι να πώ; Καλή σας ώρα. Ευτυχώς, για μένα και τα παιδιά μου έχουμε πάρει το δρόμο χωρίς επιστροφή της ξενιτιάς προς κάποια κοινωνία χωρίς τόσους «συνταγματολόγους», αλλά ωστόσο περισσότερο ευνομούμενη, που παρά την κοινωνική αδικία του οικονομικού συστήματος, υπάρχει κάποιος στοιχειώδης σεβασμός ανάμεσα στις τάξεις και την πολιτική εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφει ο αγαπητός μας blogger για σας και πολλούς άλλους επαγγελματίες πολιτευτές, είναι μεγάλες αλήθειες! Δεν υποτιμούμε τη λειτουργία του κοινοβουλευτισμού εμείς γιατί εσείς κάνετε ότι μπορείτε να το υποβαθμίζετε υποτιμώντας καθημερινά τη νοημοσύνη μας.

σχολιαστής είπε...

Aνεξάρτητα απο τα κίνητρα, το ότι ασχοληθήκατε με το θέμα της Αμαλίας σας πιστώνεται. Περιμένω προτάσεις για το πως θα καταπολεμηθεί το φακελάκι.

Αλλο αντικοινοβουλευτικά σχόλια, και άλλο βουλευτές για τους οποίους θα είμαστε χαρούμενοι αν δε μας ταλαιπωρούσαν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Υοθέτω ότι αυτό που ονομάζει ο κ. Βενιζέλος "αντιβουλευτισμό" είναι κάτι σαν την "ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής".....

Παρρησία είπε...

"Εχουμε ηθική υποχρέωση και προσωπικά έχω ηθική υποχρέωση, αυτές τις προγραμματικές θέσεις την επόμενη φορά να τις εφαρμόσουμε χωρίς εκπτώσεις"

Δύο σημεία:
α) γιατί προηγουμένως κάνατε "εκπτώσεις"? τι μάς εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα κάνετε και πάλι "εκπτώσεις"?
β) ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ούτως ώστε να εγγυάσθε προσωπικά την εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς "εκπτώσεις"

Π
www.parrisia.com

Μαύρος Γάτος είπε...

Τρεις πολιτικές προτάσεις: 1. Απλή αναλογική, 2. Πολιτικός εξοστρακισμός μετά την τετραετία, 3. Κατάργηση ΟΛΩΝ των προνομίων βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Βεβαίως δεν περιμένει κανείς να πιστέψω οτι το θέμα της Αμαλίας σου άνοιξε ξαφνικά τα μάτια σχετικά με το ΕΣΥ. Και δεν θα μπω στην διαδικασία του γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε κάτι.
Παρόλα αυτά ο Μαύρος Γατος έχει θέσει σημαντικά ερωτήματα στο μυαλό όλων μας και αντιθετα με άλλους, εμένα θα μ’ενδιέφερε να δω κινήσεις που να καταρρίπτουν αυτά που ισχυρίζεται.
Η βασική μου ερώτηση είναι η εξής:
Είσαι σε θέση να κάνεις κάποιον ουσιαστικό αγώνα ΠΡΙΝ σε ψηφίσω;
Αν το δω αυτό θα ψηφίσω για πρώτη φορά στην ζωή μου ΠΑΣΟΚ.
Και δεσμεύομαι απέναντί σου το ίδιο σοβαρά όσο κι εσύ με τις προεκλογικές σου δηλώσεις.

Και βέβαια νομίζω πως εκρεμεί μια απάντηση σχετικά με το comment moderation....

Yellow Kid είπε...

@Γιαννη Παπαιωαννου:

Ε, ας μας μιλήσει για την λογοκρισία στην τέχνη!

Yellow Kid είπε...

Πως είμαστε τόσο σίγουροι πως η Τέχνη προσβάλλει και δεν σηματοδοτεί καταστάσεις;

Το έργο της κυρίας Στεφανής οπως το ερμηνέυω μιλούσε για την αυτοϊκανοποιηση των Ελλήνων απέναντι στα σύμβολα τους.

Συμφωνούμε φαντάζομαι, πως η αυτοϊκανοποίηση είναι πολύ γλυκό πράγμα, αλλά σε ενα βάθος χρόνου δεν σε βοηθάει να λύσεις τα βασικά προβλήματα σου. Αν δηλαδη αντί να ηδονιζόμαστε απλά με τα συμβολά μας σε κάθε μας επέτειο και εθνική γιορτή, βλέπαμε ποιό ρεαλιστικά τα πράγματα θα είμασταν μια καλύτερη χώρα.

Παρρησία είπε...

Γράψατε: «έρχεται αναγκαστικά η Βουλή αντιμέτωπη με τον αυθεντικό λόγο της Αμαλίας. Οι bloggers μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το λόγο αυτό, αλλά αυτό δεν ισχύει για την μεγάλη πλειονότητα των πολιτών και βέβαια για την μεγάλη πλειονότητα του πολιτικού κόσμου».

Θα ήθελα να σας διορθώσω: η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου που αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει το ΕΣΥ, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει φακελάκι και κακομεταχείριση.

Αλλά και να συμφωνήσω: πράγματι, η μεγάλη πλειονότητα του πολιτικού κόσμου (εξαιρουμένης ίσως της Παπαρήγα) δεν ξέρει τι εστί ΕΣΥ, επειδή ακριβώς δεν χρειάστηκε ποτέ να το χρησιμοποιήσει (oh, mon tie) μια που προτιμά σταθερά τα ιδιωτικά.

Π

Ανώνυμος είπε...

Αυτό, το είδατε; Σκοπεύετε να κάνετε κάτι στη Βουλή;

Ανώνυμος είπε...

Απαντηση στον ιωάννης:
(ελπίζω ότι τα λόγια αυτά καλύπτουν και τους υπόλοιπους που "θίγονται" έμμεσα ή άμεσα από το σχόλιο σου)

Εγώ προσωπικά δεν νιώθω ότι έχω στριμώξει τον κ.Βενιζέλο. Ούτε βλέπω το blog σαν ρινγκ. Όμως λέω αυτά που θέλω που να πώ στους πολιτικούς γνωρίζοντας ότι θα ακουστούν (διαβαστούν καλύτερα). Εξωτερικεύω απλά αυτά που σκέφτομαι αλλά δεν μου δίνεται η δυνατότητα να τα πώ και να ακουστούν στην καθημερινή ζωή.

(κλείνοντας, ένα γενικότερο σχόλιο με αφορμή τα παραπάνω).
Θα μου πείς ότι τα εκφράζεις ψηφίζοντας. Αν νομίζεις ότι 10 λεπτά συμμετοχής στα κοινά κάθε 4 χρόνια είναι δημοκρατία τότε γελιέσαι. Στόχος είναι να βαδίζουμε προς το πρότυπο της αρχαίας Αθήνας (και πίστεψε με η τεχνολογία μας το επιτρέπει, εμείς δεν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε) και όχι να οδεύουμε προς ολιγαρχικά (κληρονομικά) καθεστώτα.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται. 80+% δύο κόμματα. Κανείς όμως δεν μιλάει για την αποχή, το λευκό και το άκυρο. Ο κόσμος δείχνει ότι έχει βαρεθεί.... και οι πολιτικοί το χαβά τους. Τι να πώ? Είμαι 31 και κουράστηκα με αυτά. Είναι τραγικά... Φωνάζεις και απλά χάνεται η φωνή σου, πας να βρείς το δίκιο σου και βρίσκεσαι χαμένος...

Και η απάντηση στο εύλογο ερώτημά σου "Γιατί αυτή η στάση σε τέτοια ηλικία". Είμαι απόφοιτος πληροφορικής. Από τα 23 που αποφοίτησα, παλεύω για εργασιακά δικαιώματα. Τόσοι υπουργοί πέρασαν (και από τα 2 κόμματα) και εγώ είμαι ακόμα στον αέρα (μόνο οι απόφοιτοι Μετσοβείου έχουν δικαιώματα στον χώρο μας -λόγω ΤΕΕ-). Νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα να φωνάζω και να κράζω κάθε πολιτικό που έχει αδιαφορήσει για εμένα, τι λές;

Κύριε Βενιζέλο, θα ήθελα μια απάντηση επί του τελευταίου. Νομίζω έχετε διατελέσει υπουργός στο εν λόγω υπουργείο.

Μαύρος Γάτος είπε...

Για να κάνω κι εγώ το δικηγόρο του Διαβόλου: Δεν νομίζω ότι ο Ε. Β. οφείλει να απολογηθεί για το comment moderation. Είναι ένα εργαλείο που παρέχεται από τον Blogger και εναπόκειται στον καθένα αν και πώς θα το χρησιμοποιήσει. Άλλωστε αν κρίνω από τα σχόλια που εμφανίζονται εδώ, δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι έχει λογοκρίνει κάτι "χειρότερο'. Κι αν μη τί άλλο, η τόλμη του να κατέβει από το έδρανό του και να αντιμετωπίσει τον "άμεσο λόγο" του Διαδικτύου είναι προς τιμήν του.

Απαντήσεις όμως δε βλέπω...

evenizelos είπε...

ΤΖΟΝΑΚΟ

Συμφωνώ ιδίως με την τελευταία φράση

evenizelos είπε...

Ηλία
Τα ΜΜΕ θέτουν το ζήτημα της υγείας; Αν ναι, τότε καλά κάνουμε και τα ακολουθούμε.

evenizelos είπε...

a-z

Ο μπλόγκερ είναι κάποιος που δεν διαβάζει κείμενα άνω των 300 λέξεων; Δεν το πιστεύω ούτε το δέχομαι αυτό. Αυτή είναι η "τηλεοπτική" αντίληψη για τον πολιτικό λόγο. Αυτή θέλουμε εδώ, την επανάληψη των πιο κακών τηλεοπτικών στερεοτύπων;

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Νομίζω ότι όρος «αντιβουλευτισμός» αναφέρεται σε σχόλια που δεν δίνουν ή δεν αφήνουν περιθώρια για διαβούλευση ή για σκέψη.

Φαίνεται ότι το διαδύκτιο λειτουργεί αποσυμπιεστικά καθώς, -εκτός όλων των άλλων- ανοίγει μια ακόμα βαλβίδα ασφαλείας και εκτόνωσης για το πολιτικό σύστημα.

Είναι ουτοπικό να πιστεύει κανείς ότι ένα πολιτικό σύστημα, που έχει καταφέρει να δουλεύει (και) χωρίς όλους εμάς, απειλείται.
Τόσο η δημοκρατία όσο και το πολιτικό σύστημα βαθαίνει και μόνο από την συμμετοχή σε ένα διάλογο. Ακόμα και εάν αυτή η συμμετοχή είναι πολιτικά τρομοκρατική, στην ουσία το εμπλουτίζει και το ποτίζει το νερό της νομιμοποίησης.

Το διαδύκτιο δίνει την δυνατότητα διαβούλευσης, προβληματισμού, έκφρασης θέσεων, επικοινωνίας ατόμων από όλο τον κόσμο. Το διαδύκτιο είναι το μέσο και όχι αυτοσκοπός.

Έτσι ο λοιπόν το μόνο πρακτικά εφικτό -και πιθανότερο να συμβεί- είναι να αποτελέσει όλος αυτός ο νέος πολιτισμός το μέσο για να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη και το σύστημα μας ποιο πολιτισμένο. Όπου πολιτισμός σημαίνει καταρχήν επικοινωνία.

Καθώς φεύγουμε από την βαρβαρότητα του έλεγχου της πληροφόρησης των τελευταίων αιώνων και μπαίνουμε σε μια νέα βαρβαρότητα που μέλει να ονομαστεί…
Καθώς το πως είπαν και σοφοί από το παρελθόν πως…. « Δεν υπάρχει σημείο θαύμα ή καμπή του πολιτισμού μας που να μην αχνίζει βαρβαρότητα….

Το μόνο που μοιάζει να απειλείται είναι το εθνικό μας ιδεολόγημα.
Αρπάξτε την εύκαιρα λιπών να κάνετε την ζωή σας όπως την θέλετε μέσα από τον διάλογο με ένα πολιτικό που αύριο ή μεθαύριο θα έχει θέση ευθύνης.

Ναι ας μιλήσουμε για τέχνη yellow kid
Ας σεβαστούμε όμως το δικαωμα όλων να αυτοπροσδιορίζονται μέσα από σύμβολα και μάγους της φυλής τους.
Κανείς δεν έχει το δικαωμα να κρίνει σύμβολα άλλης κουλτούρας ή πολιτισμού. Θυμηθείτε τι έγινε με τα σκίτσα του Μωάμεθ στον ευρωπαϊκό τύπο και πως αντιδράσαμε τότε όλοι οι προοδευτικοί πολίτες από τις αντιδράσεις του «άλλου πολιτισμού».
Λέγαμε τότε ότι είναι ελευθερία έκφρασης, τέχνης, και σκέψεων.

Ξεχάσαμε το ανθρωπιστικό ρηθέν: όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Αν κάποιοι καλλιτέχνες επιλέγουν να προσβάλουν την κουλτούρα του άλλου δεν σημάνει ότι κάνουν και τέχνη.
Ούτε όμως το political correct (όπως εφαρμόστηκε πριν κάνα δυο χρόνια στην δύση είναι το μέτρο).

Το μετρό είναι ο Άνθρωπος.

Ιωάννης Παπαϊωάννου

www.papaioannou.wordpress.com

evenizelos είπε...

Θέμη Λαζαρίδη

Η συμμετοχή στα κόμματα είναι εθελοντική. Δεμ υπάρχουν από τη μια τα κόμματα και από την άλλη οι πολίτες. Οι πολίτες συγκροτούν τα κόμματα. Στην πολιτική δεν μπαίνεις με διαδικασίες πρόσληψης όπως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Μπαίνεις επειδή το θέλεις. Επειδή αυτό σε συγκινεί. Όταν υπάρχουν άλλα κίνητρα ή"βασιλικές" εύκολες οδοί προνομιακής εισόδου , το σύστημα δεν λειτουργεί δημοκρατικά. Αντιβουλευτισμός δεν είναι η στοχευμένη κριτική, αλλά η ατεκμηρίωτη γενίκευση, η ισοπέδωση, η απαξίωση των ιδιοτήτων και όχι συγκεκριμένων προσώπων.

evenizelos είπε...

λ:ηρ

σας παρακαλώ να διαβάσετε την απάντηση μου στο σχόλιο του Θ. Λαζαρίδη για τον αντιβουλευτισμό.

evenizelos είπε...

Θέμη Λαζαρίδη

ευχαριστώ που μου υποδείξατε το θέμα. Σας απαντώ με το ίδιο το κείμενο που έστειλα στον Διευθυντή της "Καθημερινής":

"Φίλε κύριε Διευθυντά,
με καθυστέρηση δυστυχώς έπεσε στην αντίληψη μου το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας σας κ. Ν. Νικολάου της 6.6.2007. Το σχόλιο αναφέρεται στις πολιτικές ηγεσίες και τις δυναστείες και εστιάζει την προσοχή του στη δύναμη των ονομάτων. Ως απόδειξη όμως της δύναμης των ονομάτων επικαλείται το ότι «ο Ευαγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό».
Θα περίμενα από ένα παλιό και έμπειρο δημοσιογράφο όπως ο κ. Νικολάου μεγαλύτερη προσοχή όταν αναφέρεται σε θέματα που και ο ίδιος θεωρεί τόσο κρίσιμα για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και όχι μόνον των πολιτικών προσώπων. Η αλλαγή ενός ονόματος δείχνει είτε ανάγκη είτε σκοπιμότητα και είναι πράξη δηλωτική της προσωπικότητας.
Ο κ. Νικολάου θα όφειλε- εφόσον θέλει να τεκμηριώνει τις απόψεις του- να ρωτήσει για να μάθει ότι αυτή η ιστορία περί δήθεν αλλαγής του επωνύμου μου που γράφτηκε κάποτε σε έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι απολύτως ψευδής. Συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί προ πολλών δεκαετιών για το επίθετο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όταν η «πληροφορία» αυτή επαναλήφθηκε έπαψα να την αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο. Ευτυχώς δε στην Εύβοια διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς).
Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση".
Φιλικά
Ευάγγελος Βενιζέλος

iQfish είπε...

"Η συμμετοχή στα κόμματα είναι εθελοντική. Δεμ υπάρχουν από τη μια τα κόμματα και από την άλλη οι πολίτες. Οι πολίτες συγκροτούν τα κόμματα. Στην πολιτική δεν μπαίνεις με διαδικασίες πρόσληψης όπως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Μπαίνεις επειδή το θέλεις. Επειδή αυτό σε συγκινεί. Όταν υπάρχουν άλλα κίνητρα ή"βασιλικές" εύκολες οδοί προνομιακής εισόδου , το σύστημα δεν λειτουργεί δημοκρατικά."


Ειδικά για την τελευταία σου πρόταση ...
Συγν'ωμη ...ζούμε στην ίδια πραγματικότητα, ή συμφωνείς οτι δεν ζούμε με αυστηρούς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. ?
Δηλαδή τα ονόματα Παπανδρέου , Καραμανλής όπως και άλλα που κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο είναι τυχαία???
Ή μήπως έτυχε ταχα .. να ακολουθήσουνε τα χνάρια του μπαμπά???
Μήπως δε ,ΔΕΝ υπήρξανε δέκτες ιδιαίτερης μεταχείρησης???

Εμένα πάντως το ότι 30 χρόνια τώρα βρίσκοντε τα ίδια ονόματα στο πολιτικό προσκήνιο, όχι μόνο με προδιαθέτει σε "βασιλικές" ευκολίες.. αλλα και σε πολλά άλλα...


Στο ξαναείπα... έχουμε μυαλό Κε Υπουργέ, και πληροφόρηση . Μην μας υποτιμάτε ...

evenizelos είπε...

Panos

Σε ποιό υπουργείο; Αν εννοείτε το Παιδείας, όχι, δυστυχώς δεν έχω διατελέσει Υπουργός Παιδείας. Επί της ουσίας έχετε απολύτως δίκιο. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι τα κενά στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων διαφόρων βαθμίδων της τεχνικής και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανώνυμος είπε...

Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Αυτό είναι υπεύθυνο για το θέμα που έθηξ.α

evenizelos είπε...

Παρρησία

Τα σχόλια που κάνω στο blog είναι προσωπικά. Δεν γίνονται επισήμως εκμέροςυ του ΠΑΣΟΚ.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε
Μήπως μπορείτε να μου πείτε κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφορία;

evenizelos είπε...

Μικρή Ολλανδέζα

Ο αγώνας της αντιπολίτευσης γίνεται με παρεμβάσεις στη Βουλή, με συμμετοχή σε εκδηλώσεις και δράσεις κοινωνικών φορέων, με παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, με υποβολή προτάσεων για διάφορα θέματα κ.ο.κ.
Τι εννοείτε "ουσιασατικό αγώνα"; Αν μου το θέσετε λίγο πιο συγκεκριμένα, θα σας απαντήσω.

evenizelos είπε...

Greg
α) Για την Art Athina έχω απαντήσει σε σχόλιο άλλου φίλου στο προηγούμενο post

β)Θυμίζω ότι όριο για την είσοδο κόμματος στη Βουλή είναι το 3%

Yellow Kid είπε...

Κύρις Βενιζέλο:
Δεν βλέπω να διαμορφώνετε άποψη εδω πέρα σε ότι αφορά την Λογοκρισία στην Τέχνη ίσως γιατί εντάσεστε επι του πρακταίως με τους λογοκριτές ,ίσως γιατί διαφωνείτε με τις απόψεις μου, ή ισως δεν μπορείτε να μιλήσετε γιατί έχετε την φωλία σας λερωμένη.(Βλ.Outlook)

Μιας ομως τελικά κάνετε τον κόπο να μου περάσετε τα σχόλια και όπως (λανθασμένα) υποστηρίζετε πως η μπλογκόσφαιρα είναι δημόσιος χώρος,
να θέσω τον εξής προβληματισμό προς τους θαμώνες σας:

Στην Outlook λογοκρίθηκε ένα έργο που παριστούσε ενα άμεσο σεξουαλικό σύμβολο έναντι ενός θρησκευτικού.

Στην Art Athena λογοκρίθηκε ενα έργο πάλι γιατί παριστούσε ενα σεξουαλικό όργανο έναντι τούτη την φορά με ενα εθνικό.

Τις περισσότερες φορές που επεμβάινει η λογοκρισία κάποιου έργου, το έργο έχει να κάνει με το σεξ. Γιατί πιστέυετε οτι συμβαίνει αυτό;

Οταν μάλιστα τα σεξουαλικά σύμβολα είναι πίο αρχάια, πιό παγκόσμια απο οποιαδήποτε άλλα σύμβολα.

Μήπως λογοκρίνοντας το σέξ μας, λογοκρίνουμε την φύση μας;

ανεστης είπε...

«Δεύτερον, αντιλαμβάνομαι απολύτως τη σκληρή κριτική, ακόμη και την αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές δομές του ΕΣΥ... Τρίτον, εξακολουθώ να προβληματίζομαι βαθιά με τον μεγάλο αριθμό αντιβουλευτικών σχολίων που αναπαράγουν στερεότυπα γνωστά από την τηλεόραση».

Κύριε Βενιζέλε, αν αντιλαμβάνεστε τη σκληρή κριτική που σήμερα γίνεται για το ΕΣΥ, αύριο για την εκπαίδευση μεθαύριο για τη διαφθορά και πάει λέγοντας, τότε κακώς προβληματίζεστε για την απαξιωτική σχολιογραφία των blogs.
Βλέπετε τα στερεότυπα της τιβή τα έχετε δημιουργήσει οι κοινοβουλευτικοί άνδρες που εμφανίζεστε σ’ αυτή και η εικόνα που εκπέμπεται είναι αυτή της πλήρους εξοικείωσης πολιτικών εξουσίας με τα προβλήματα. Καμία συμπάθεια δεν τρέφει ο κόσμος προς πολιτικούς και δημοσιογράφους που έχουν κάνει μια ωραία παρέα που αποκαλούν ο ένας τον άλλο με μικρά ονόματα και δείχνουν ότι έχουν στήσει ένα χαριτωμένο σύστημα εξουσίας που αλληλοτρέφεται και χαριεντίζεται όσο ο κόσμος αγωνιά για το που μεγαλώνει τα παιδιά του.
Αν δεν το έχετε καταλάβει είμαστε σε περίοδο «μη περεταίρω» και η στάση και ρητορική των πολιτικών δείχνει ότι είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Οι blogers δεν είναι κάποια ειδική ομάδα πληθυσμού με ιδιαίτερους κώδικες. Σε μεγάλο ποσοστό εκπέμπουν αυτό που συζητιέται σήμερα από την κοινωνία. Ότι η Ελλάδα (και η πολιτική της ζωή) είναι ακόμα δέσμια των πολιτικών καριέρας, των κομμάτων εξουσίας που χρησιμοποιούν τα προβλήματα για να αναρριχηθούν για να τα κουκουλώσουν αμέσως μετά.
Για να πείσετε τους δικαιολογημένα δύσπιστους πλέον, θα πρέπει να αποδείξετε ότι μέσα από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία υπάρχει ελπίδα.
Το πώς θα το βρείτε εσείς.

Dorotheos είπε...

"Στην πολιτική δεν μπαίνεις με διαδικασίες πρόσληψης όπως στις μεγάλες επιχειρήσεις. Μπαίνεις επειδή το θέλεις. Επειδή αυτό σε συγκινεί."

Αλήθεια; Στην πολιτική και, ιδιαίτερα την πολιτική εξουσία, δεν μπορεί και κυρίως ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ «να μπαίνει κάποιος επειδή [απλά και μόνο] το θέλει και τον συγκινεί» και, ιδιαίτερα, χωρίς να εκπληρεί στοιχειώδη και θεμελιώδη κριτήρια αξιοσύνης, διορατικότητας, ικανοτήτων, κοινωνικού ήθους και δράσης, δημοκρατικότητας, κ.α., και χωρίς να εμπίπτει αυτόματα σε διαρκή κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών (και υπουργών) «εκλεγμένων» με αντιδημοκρατικές και διαρκώς μεταλασσόμενες εκλογικές μεθόδους και ένα συστήμα «ισχυρών κυβερνήσεων», όπου η συναίνεση και σύγκλιση μεταξύ πολιτικών φορέων ιδιαίτερα σε θέματα όπως η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση είναι ανύπαρκτη, δηλαδή σε ένα κατ’επίφαση «δημοκρατικό» αλλά στην ουσία του εγκλωβισμένο σε έναν ρεβανιστικό δικομματισμό σύστημα, πολλοί, λοιπόν, βουλευτές μπορεί να "το θέλουν" διακαώς και από ιδία κυρίως κίνητρα και συμφέροντα να κάνουν καριέρα πολιτικού, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιούνται να επιτελούν αυτό το ρόλο.

Και όμως το κάνουν, παρά την κοινωνική απογοήτευση και μη αποδοχή, διαθέτοντας τα υλικά μέσα και μέσα διαπλοκής να το επιτύχουν σε συνεχή και, πολλές φορές, οικογενειοκρατική βάση, και θα εξακολουθούν να το πράττουν σε βάρος πάντα της ελληνικής κοινωνίας.

harrygrath είπε...

Πριν αποχωρησω για καλοκαιρι,μιας & αναφερθηκε παλι το θεμα του επωνυμου " Βενιζελος ",να θυμησω οτι ο Μπεν(...ευφημιστικο) ειχε απαντησει σε δικη μου ερωτηση ,στις αρχες του μπλογκ,οτι ειναι το οριτζιναλ του.
Αρα εχει ριζα εβραικη,καθ' οτι το Βενιζελος ειναι "εξελληνισμος" του εβραικου Ben Zelon. Πιθανον να ειναι μακρινος συγγενης της ( αγιας) Φιλοθεης Βενιζελου ή & του ιδιου του Ελευθεριου Βενιζελου
Υπαρχει & σκετο το επωνυμο Ζελος,απο το Zelon.
Ευκαιρια λοιπον να ειπωθει απο πολιτικους ολκης οτι ενα μερος των νεοελληνων ( αν δυσκολευονται με τον ορο Γραικος) ειναι "εξελληνισμενοι " εκχριστιανισμενοι Εβραιοι,οπως συμβαινει σε ολα τα εθνη.( Π.χ,Ντισραελι στην Βρετανια,Μοησιου=Μωυσης στην Αλβανια,Ρουτελλι στη Ιταλια).
Αλλο καταγωγη,αλλο ενεστωσα εθνικοτητα...Χρειαζεται ομως & η αντιστοιχη εθνικη ταυτοτητα & κοσμοθεωρια...

Yellow Kid είπε...

Ιωάννη:
Δεν πιστέυω αυτόματα σε κανέναν μάγο και σε καμία φυλή. Ας μου αποδείξει οτι αξίζει τα λεφτά του και μετά τον αφήνω να μου κάνει όσα χόκους πόκους θέλει.

Επισης, δεν πιστέυω πως ο αρχικός σκοπός των καλλιτεχνών είναι η προσβολή. Πίσω απο ένα εργο τέχνης πρέπει να βρίσκουμε τα κίνητρα του καλιτέχνη. Αλλα και πάλι αν τα κινητρα του είναι για την προσβολή και μόνο, τότε αυτό που δημιούργησε δεν είναι καλο έργο τέχνης.

Τα σκίτσα του Μωάμεθ όπως σωστά έθεσες δεν τα βλέπουμε συχνά όχι επειδή φοβόμαστε τον μπαμπούλα του Ισλάμ, αλλα΄πιθανότατα γιατί είναι κακες γελοιογραφίες που πιθανότατα να φτιαχτήκανε για όλους τους προβακατόρικους λόγους.

Η Στεφανή σε συνεντευξη της στα Νεα, φάνηκε να μην έιχε ιδέα τι θα προκαλούσε και μου φανηκε ειληκρινής. (σε σχέση με το Βουλγαράκη, ας πούμε)

Εσύ, που προσβάλεσαι απο τέτοιες πρωτοβουλίες κοίτα λιγάκι ποια σύμβολα προσβάλεις εσύ. (Αν αποφασίζεις τον αποκλεισμό ενός έργου τέχνης, δεν προσβάλεις το σύμβολο της Ελευθερίας;)

Αν υπαρχει "μερική" ελευθερία, τότε δεν υπαρχει Ελευθερία, νομίζω.

JAMES είπε...

Ο κ.Βενιζέλος είναι ιδιαίτερα ευφυής.Γνωρίζει άριστα ότι η απαξίωση των βουλευτών και των κομμάτων οφείλεται περισσότερο στους ίδιους και λιγώτερο στα αντιβουλευτικά σχόλια των ΜΜΕ ,που βεβαίως γίνονται αλλά κατά κανόνα δεν είναι προιόν της φαντασίας των πολιτικών συντακτών.
Αν τα σχόλια αυτά ανοίγουν την όρεξη ορισμένων νοσταλγών άλλων μορφών διακυβέρνησης, είναι μιά άλλη ιστορία στην οποία δυστυχώς οδηγεί και η συμπεριφορά των βουλευτών, που σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα των εκλεγομένων.
Δυστυχώς στην Έλλάδα ενώ κατά το Σύνταγμα το πολίτευμα είναι η Δημοκρατία συμβαίνουν
διάφορα που δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα της.Γιά παράδειγμα τά εκλογικά συστήματα [στο όνομα της ανάγκης ισχυρών κυβερνήσεων]δεν ταιριάζουν με την πρόβλεψη ισότιμης μεταχείρησης των πολιτών, τουλάχιστον στό θέμα του να εκλέγονται όλοι κάτω από τους ίδιους όρους.
Υποθέστε ότι ο ικανώτερος των ελλήνων επιθειμεί να αναμειχθεί στα κοινά.Οι πιθανότητες του είναι
από ανύπαρκτες έως μηδενικές εκτός και άν υποκύψει και αποδεχθεί τους όρους που βάζουν τά κόμματα μέ πρώτο και βασικώτερο να μήν ξεφεύγει από την κομματική άποψη.[Με διαφορετική συμπεριφορά παθαίνει ότι το πρόβατο που ξεφεύγει από το μαντρί.]
Ας μου επιτρέψει ο κ.Βενιζέλος να υποθέτω ότι δεν βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τον πρόεδρο του κόμματος του ,γιατί μου είναι αδύνατο να πιστεύω ότι η πολιτική του σκέψη είναι τόσο απλοική[ναϊφ].
Αυτή ακριβώς η διαδικασία αποθαρρύνει τους περισσότερο ικανούς και άξιους να αναμειγνύονται στα πολιτικά πράγματα, με συνέπεια νά μην παράγεται πολιτική και κυρίως να μην ικανοποιείται η απαραίτητη συνθήκη να είναι οι βουλευτές η φωνή του λαού μέσα στην Βουλή.
Η ελπίδα πάντως δεν έχει χαθεί και θα υπάρχει όσο κάποιοι μπορούν να μιλάνε ελεύθερα, έστω και έξω από το κοινοβούλιο.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Πρώην ιωάννης..

Ας τονίσουμε κάτι που νομίζω ότι θα βάλει τα πλαίσια της «διαβουλευτικής» συμπεριφοράς που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έχουμε όλοι οι συμμετέχοντες σε δημόσιες συζητήσεις και κουβέντες.

Κύριοι είμαστε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι τόσο για το παρόν και πολύ περισσότερο για το μέλλον της χώρας αυτής.

Ας το έχουμε στο μυαλό μας, για να μην αισθανόμαστε απλά και μόνο ανεύθυνοι σχολιαστές απόψεων και θέσεων.

Yellow Kid
Αυτό που λες για
«Η Στεφανή σε συνέντευξη της στα Νεα, φάνηκε να μην έιχε ιδέα τι θα προκαλούσε και μου φάνηκε ειληκρινής. (σε σχέση με το Βουλγαράκη, ας πούμε)»

Δείχνει το ποιον και την ανευθυνότητα και την ανεπάρκεια του ατόμου, που ενώ αποκτά την δύναμη να επηρεάσει το κόσμο γύρω του μέσα από μια έκθεση τέχνης (ή ένα blog) , επιλέγει την προσωπική προβολή μέσα από την πρόκληση.
Προφανώς η εν λόγω κυρία δεν αισθάνεται συνυπεύθυνη για το μέλλον αυτής της χώρας, ενώ ίσως να αισθάνεται ότι βρήκε το μέσο για να πετύχει την προσωπική της προβολή και ενδεχομένως καταξίωση σε κάποιο (καλλιτεχνικό) κύκλο.

(Χιούμορ) Η συμπεριφορά αυτή προερχόμενη από το μακρινό «Παρτακιστάν», στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης εισβάλει στην Ελληνική νοοτροπία (χιούμορ) και θριαμβεύει
Η Ελλάδα όπως πάντα απορροφά κουλτούρες και πολιτισμούς από το περιβάλλον την αφομοιώνει και τις καταναλώνει μέσα από την τέχνη …(πάλι χιουμορ).

Προς θεού δεν λέω να μην εκθέτονται τέτοια έργα αλλά το τι είναι τέχνη και τι όχι είναι θέμα του θεατή και όχι του καλλιτέχνη.

Όπως και το τι είναι θέση και άποψη το τι είναι σωστό και λάθος είναι υποχρέωση μας να το πούμε. Αύριο εάν με το καλό ο Βενιζέλος αποκτήσει ξανά θέση ευθύνης και εφαρμόσει αυτά που γράφει εδώ σε αυτό το blog δεν θα νομιμοποιούμαστε να αντιδράσουμε καθώς τα δημοσιοποίησε εκ των πρότερων και κρίθηκε για αυτά.

Αυτό έγινε την ώρα που εμείς[..]και γυρνούσαμε στις γειτονίες της άλλη μέρα (Ν. Ξυλούρης)



Τελικά το ρηθέν του JFK «μην ρωτάς την μπορεί να κάνει η χώρα για εσένα αλλά αναρωτήσου τι μπορείς να κανείς εσύ για την χώρα σου»

....φαντάζει μακρινή «αμερικανιά» για «αμερικανάκια» και εδώ προφανώς είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

Ευχαρίστως να το θέσω. Με τις λίγες γνώσεις νομικών και θεσμικών διαδικασιών που έχω, θα μπορούσα να «προτείνω» μια πιο δραστική κίνηση μετά την κατάθεση ενός εγγράφου στην Βουλή. Είστε π.χ. σε θέση να ζητήσετε να διερευνηθεί το θέμα απο τις αρχές; Είστε σε θέση να ζητήσετε απο τον υπουργό υγείας να αρχίσει μια τέτοια έρευνα; Και να επιμείνετε και να πιέσετε και να παρακολουθήσετε το θέμα μέχρις κάποιας πραγματικής εξέλιξης; Ειστε σε θέση να απασχολήσετε συναδέλφους και υφισταμένους σας ώστε να αρχίσει να γίνετε μια σοβαρή αλλαγή του συστήματος με αφορμή το περιστατικό;
Αυτά φαντάζομαι πως είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν...
Κρίνοντας -φτωχά ίσως- απο τις δικές μου δυνατότητες να ασκησω επαγγελματική πίεση σε ανθρώπους και φορείς για να φτάσω σε κάποιο αποτέλεσμα, έτσι φαντάζομαι οτι τέτοια δυνατότητα, στο δικό σας αντικείμενο, έχετε και εσείς...Αυτό εννοώ ουσιαστικό αγώνα.
Δεν ξέρω ακριβώς τι κινήσεις θα μπορούσαν να ήταν αυτές, παραδείγματα δίνω και στην πραγματικότητα περιμένω απο σας να μου τις ονομάσετε και να τις δω να γίνονται κι όλας.

Yellow Kid είπε...

Πρωην Ιωαννη:
Μου ακούγεσαι λίγο σαν τα μωρά που δεν παίρνουν ενα σιρόπι για το βήχα, επειδη τους φάινεται πικρό άρα δεν το θεωρουν και οφέλημο.

Θέλω να πω, πως ο καλιτέχνης, και πολύ λιγότερο ο θεατής είναι αυτός που ξέρει το αντικείμενο και θα προτείνει τελικά τι είναι τέχνη.

Ο θεατής αφού πρώτα δεί το ίδιο το έργο, έχει το δικαίωμα να μην συμφωνήσει θεωρητικά ή ιδεολογικά με αυτό . Σε καμία περίπτωση όμως αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να αποφασίσει για ενα γενικό καλό και να το λογοκρίνει.

evenizelos είπε...

Rebel@WORK
Επειδή μπορέι να μου διαφεύγει κάτι, θα ήθελα να ρωτήσω: Οι εκλογές που περιλαμβάνουν και την ψήφο προτίμησης για πρόσωπα δεν είναι μία διαδικασία αξιολόγησης; Πιστεύετε ότι για να αποκτήσεις το δικαίωμα του εκλέγεσθαι πρέπει να δίνεις εξετάσεις ή να διαθέτεις συγκεκριμένα κάποια προσόντα (σπουδές, προϋπηρεσία κ.ο.κ.);;

evenizelos είπε...

Harrygreco

Παρότι όμως είχα απαντήσει κάποιοι επανέρχονται. Αυτά έχει η ζωή ...

evenizelos είπε...

Ανέστη

Αν δεν υπάρχει ελπίδα μέσα από την υπάρχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία, τότε που μπορεί να βρεθεί η ελπίδα; Όσες φορές αμφισβητήθηκε η αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία στον πυρήνα της, οι εξελίξεις ήσαν σε όλα τα επίπεδα αρνητικές:θεσμικές, κοινωνικές, αναπτυξιακές.
Απαιτούνται όμως - και συμφωνώ μαζί σας σε αυτό- ριζικές αλλαγές και στη λειτουργία των θεσμών και στις πολιτικές πρακτικές. Γι΄αυτό έχει πράγματι νόημα να είναι αυστηροί στην κριτική και στις αξιολογήσεις τους οι πολίτες. Εγώ θέλω να συνομιλώ με απαιτητικούς πολίτες. Αυτό που με προβληματίζει είναι η επανάληψη γενικόλογων και απαξιωτικών κριτικών που δεν διαφοροποιούν ούτε τα κόμματα, αλλά ούτε τα πρόσωπα. Τους βάζουν όλους και όλα στο ίδιο τσουβάλι.
Πιστεύετε ότι οι bloggers είναι δείγμα αντιπροσωπευτικό της γενικής κοινής γνώμης; Δεν νομίζω ότι αυτό αληθεύει, προς το παρόν τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία των ερευνών.

evenizelos είπε...

Ιωάννη Παπαϊωάννου

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των συνομιλητών μας στο σχόλιο σου αυτό. Είναι μία ωραία αφετηρία συζήτησης.

THE WISE SHOPPER είπε...

Σε πολλές σκέψεις μπήκα...

evenizelos είπε...

Yellow Kid

Για το Outlook έγραψα τις θέσεις μου πολύ πρόσφατα. Σας παρακαλώ να τις αναζητήσετε. Δεν λογοκρίθηκε κανένα έργο στο Outlook. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αποφάσισαν να το αποσύρουν. Δεν υπήρξε έως τη στιγμή εκείνη καμία επέμβαση δικαστική ή αστυνομική. Υπήρξαν αντιδράσεις δημοσιογραφικές κατά του έργου.
Τώρα ως προς τη σημασία των σεξουαλικών συμβόλων και τις αντιδράσεις που αυτά προκαλούν συμφωνώ μαζί σας για το ψυχαναλυτικό υπόβαθρο που υπάρχει.

evenizelos είπε...

Μικρή Ολλανδέζα

Όλα αυτά που αναφέρετε περιλαμβάνονται στην υποβολή ερώτησης ή αναφοράς στη Βουλή και προκαλούνται από αυτήν. Οι αρμόδιοι υπουργοί λαμβάνουν επισήμως γνώση, καλούνται να απαντήσουν και να ενεργήσουν αποστέλλοντας - όπου χρειάζεται - και το φάκελο στη Δικαιοσύνη.

iQfish είπε...

"Τελικά το ρηθέν του JFK «μην ρωτάς την μπορεί να κάνει η χώρα για εσένα αλλά αναρωτήσου τι μπορείς να κανείς εσύ για την χώρα σου»

....φαντάζει μακρινή «αμερικανιά» για «αμερικανάκια» και εδώ προφανώς είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε"



@Παπαιωάννου ...

Δηλαδή μήπως πρέπει να γυρίσουμε και το άλλο μας μάγουλο όπως διδάσκει ο καλός Ορθόδοξος Ιησούς (ο δικός μας ο ORIGINAL ) ..

Διότι φίλε ex-Ιωάννη, δεν βρίσκω κάτι περισότερο να κάνω απο όσα έχω κάνει μέχρι τώρα , για μία χώρα τη οποία πονάω ΑΛΛΑ με πονάει ..
Φορολογούμαι περισότερο απο πολλές άλλες χώρες με τις οποίες μας συγκρίνουνε ,ο μισθός μου είναι μικρότερος απο ότι οπουδήποτε αλλου (EU) , υπηρέτησα την μαμά πατρίδα με πρόφαση τνα αποκτήσω γνώση για την ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ εν μέσω σκληροπυρηνικης προπαγάνδας για γείτονες λαούς χάνοντας 2 υπερπολύτιμα χρόνια, αποτελώ ενεργό μέλος της ...
ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΕΜΑΣ???


Και όσο για το δικό μου μερίδιο ευθήνης μιας και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δει την ψήφο μου , το χαρίζω στο 80+ % που δηλώνουνε ενεργότατα πολιτικοποιημένα ώντα και στηρίζουνε 2 οικογένειες , 2 χρώματα 30 χρόνια τώρα..(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ?? )
Αναλογισου την δική "σου" ευθήνη και κάνε με να δω τα πράγματα θετικά ..
... ποιές και ένα καφεδάκι με 4,75 και έλα να μου πεις τις σκέψεις σου και μερικά ακόμη quotes ...

φιλικά πάντοτε ..
iQfish

ΠιΕς .. Καλησπέρα σας Κύριε Υπουργέ μας ...

Yellow Kid είπε...

Και δεν πιέσατε καθόλου στην Outlook, κύριε Βενιζέλο;
Γιατί αν όλα γίναν μέλι-γάλα και όλοι είναι ευχαριστημενοι όπως λέτε, τότε γιατί να δημιουργήθηκε τόσο σούσουρο μετα την απομάκρυνση του;

Γιατί ο καλιτέχνης και ο διευθυντής αποφάσισαν να βάλουν καινα εκθέσουν το έργο εξαρχής αν ήταν να το αποσύρουν;

Dorotheos είπε...

κ. Βενιζέλο,

Κατ’αρχήν δεν τρέφω αυταπάτες ότι στα πλαίσια μιας αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η πολιτική και νομοθετική εξουσία και ο έλεγχος της, καθώς και οι εκπρόσωποι-βουλευτές που τα ασκούν, εξυπηρετούν ευρύτερα κοινωνικά συμφέροντα, παρά διαχειρίζονται - καλώς ή κακώς - το οικονομικό οικοδόμημα μέσα στο οποίο λειτουργούν. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.... Αυτό που μας απασχολεί εδώ είναι αν αυτός ο ελληνικός αστικός κοινοβουλευτισμός λειτουργεί στην κατεύθυνση του εκυσγχρονισμού και της εξυγίανσης, κοινωνικής και οικονομικής, που είναι επιταχτική και ιστορική ανάγκη για την Ελλάδα.

Επίσης δεν τρέφω αυταπάτες ότι αυτή η «αξιολόγηση» προσώπων στις εκλογές δεν επηρεάζεται και παραμορφώνεται από παράγοντες, όπως η «κομματική γραμμή», τα ρουσφέτια, οι συντεχνιακοί συσχετισμοί, το προεκλογικό χρήμα, τα «τζάκια», κτλ.

Πιστεύω όμως ότι θα συμφωνείτε ότι για να αποκτήσει κάποιος το «δικαίωμα του εκλέγεσθαι», δηλαδή να προτείνεται από κάποιο κόμμα σε μία λίστα υποψηφίων, πρέπει να εκπληρεί ορισμένες προϋποθέσεις (όχι απαραίτητα «σπουδές» ή «προϋπηρεσία»). Ο σημαντικότερος δείκτης μπορεί και πρέπει να είναι η κοινωνική δράση και το έργο που έχει να επιδείξει, αλλά και η αποδοχή του από ένα ευρύ κύκλο συντρόφων, συναδέλφων, συμπολιτών, κτλ. Ενας μεγάλος αριθμός βουλευτών σήμερα φαίνεται ότι εκλέγεται σε βάσεις κομματικής σκοπιμοτητας, προσωπικού οικονομικού σθένους, «λαδώματος» τμημάτων του εκλογικού σώματος, οικογενειακής παράδοσης, διαπλοκών, κτλ. Θα προτιμούσα, ως ανώνυμος, να μην επωνόμαζα τέτοιους βουλευτές.

Δεύτερον, ο βουλευτής-εκπρόσωπος πρέπει να είναι αντικείμενο διαρκούς αξιολόγησης και ελέγχου, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο, από τους συνάδελφους του και, κυρίως, την εκλογική βάση, και το έργο του να καταγράφεται, απογράφεται και δημοσιοποιείται.

Τρίτον, επειδή η πολιτική εξουσία διαφθείρει και ανακυκλώνεται ή, καλύτερα, αναπαλαιώνεται, τότε: είτε η θητεία ενός εκπροσώπου σε υπουργικούς θώκους πρέπει να είναι πεπερασμένης διάρκειας, είτε η εκτελεστική να διαχωριστεί από τη νομοθετική εξουσία και τον έλεγχο. Βρισκόμαστε στο σημείο όπου το ίδιο σώμα και πρόσωπα νομοθετούν, κυβερνούν, δηλ. επιβλέπουν την εφαρμογή των νόμων που οι ίδιοι θέσπισαν, και να (αυτο)ελέγχονται –σε έναν αέναο και, κατά την άποψη μου, φαύλο κύκλο.

Τέταρτο, για να λειτουργήσει σωστά ο κοινοβουλευτισμός μας, πρέπει να ξεπεράσει τα τεχνητά όρια των δύο μεγάλων κομμάτων και να βασιστεί στη συναίνεση και τη συνεργασία. Δεν μπορώ να διανοηθώ σε θέματα όπως η Παιδεία ή η Υγεία ή το ασφαλιστικό, όπου οι λύσεις είναι ουσιαστικά μονοδρομες και βασίζονται στον κοινό νου ή τη διεθνή εμπειρία, δεν υπάρχει ένας τουλάχιστον κοινός παρονομαστής συνεννόησης, αλλά στείρα αντιπαράθεση.

Για κανένα από τα παραπάνω ζητούμενα δεν τρέφω σημαντικές ελπίδες. Είμαι αρκετά μεγάλος στην ηλικία για να θυμάμαι ότι από τη μεταπολίτευση και μετά, καθένα από τα δύο κόμματα που διαδέχτηκε το άλλο στην εξουσία, απέδωσε τα προβλήματα του παρόντος στην προηγούμενη του κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα η Ελλάδα της τελευταίας γενιάς έχει πλέον αγγίξει νέα βάθη πολιτιστικής, κοινωνικής και, βέβαια, πολιτικής παρακμής.

Ισως είναι δύσκολο να το διαπιστώσει κάποιος «εκ των έσω», αλλά η αντικειμενική πραγματικότητα υφίσταται πέρα από πρόσωπα, ιδεολογίες και πολιτικούς λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο για igfish : 1ον. Δεν είπα ότι το ΠΑΣΟK έκανε πράγματα που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι... Είπα ότι οι νεότεροι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981. Και εννοούσα ποιά ήταν η μοίρα των "μή προνομιούχων" , των απλών ανθρώπων, των αγροτών... όλοι αυτοί μέσα σε λίγες μέρες ΕΙΔΑΝ ΦΩΣ..ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.. ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ κλπ κλπ...2ο. (για τον κ. Βενιζέλο)Για ποιο θέμα ζητάτε περισσότερες πληροφορίες? (δεν ξέρω βέβαια αν αφορά δικό μου σχόλιο... περί προσλήψεων χωρίς καμμιά διαδικασία...)Αν βρω το e-mail σας θα σας γράψω και επωνύμως...

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

@ iQfish
«Ας τονίσουμε κάτι που νομίζω ότι θα βάλει τα πλαίσια της «διαβουλευτικής» συμπεριφοράς που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έχουμε όλοι οι συμμετέχοντες σε δημόσιες συζητήσεις και κουβέντες.

Κύριοι είμαστε υπεύθυνοι και συνυπεύθυνοι τόσο για το παρόν και πολύ περισσότερο για το μέλλον της χώρας αυτής.

Ας το έχουμε στο μυαλό μας, για να μην αισθανόμαστε απλά και μόνο ανεύθυνοι σχολιαστές απόψεων και θέσεων».

Ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν…. και ας αναλογιστούμε ότι η απλή γκρίνια χωρίς δράση ήραν ένα στοιχείο που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει όλους τους Λαούς που δεν πέρασαν τόσο έντονα από τον διαφωτισμό αλλά, από τις αυτοκρατορίες πέρασαν κατευθείαν στα εθνικά κράτη.

Η αστική τάξη που διαμορφώθηκε τεχνητά μέσα στο «εθνικό μας κράτος», δεν συμμετείχε παρά ελάχιστα στην διαμόρφωση αυτού του κράτους αφήνοντας αυτό το προνόμιο σε κάθε είδους elite (οικογενειακές, πολιτικές, οικονομικές, θρησκευτικές).

Η υβριδική ελληνική αστική τάξη φαίνεται να μην έχει ούτε είχε ως στόχο την συνδιαμόρφωση αλλά την μόνο συμμετοχή σε αυτές τις ελίτ.
Ενώ μιμούνταν και συνεχίζει να μιμείται τους δυτικούς στα πλαίσια ενός «εκσυγχρονισμού» που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πολιτισμική υποτέλεια.

Η γενιά του πολυτεχνείου, η συμμετοχή και η πορεία της στην πολιτική, είναι η απόδειξη σε αυτά που λέω.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την γνώμη μου αυτός είναι ένας από τους λόγους που τα συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου περί λαϊκής κυριαρχίας Εθνικής ανεξαρτησίας πέρασαν στον κόσμο.

Εμείς ως λαός αλλάξαμε την αυθεντία του μονάρχη με την αυθεντία του κράτους.

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας και ίσως και οι πατεράδες μας, ακόμα πιστεύουν ότι δεν έχουν ελπίδα σε ένα δικαστικό αγώνα με το κράτος.

Οι νεότεροι με την σειρά μας αντιληφθήκαμε την δημοκρατία στην χώρα μας -συμπεριφοριστικά- ως δικαίωμα στην γκρίνια, και όχι ως αίτημα για συνδιαμόρφωση του παροντος και του μέλλοντος μας.

Σήμερα μέσα από όρους όπως Σώμα των πολιτών ή κοινωνία των πολιτών και την συμμέτοχη μας στα κοινά, δείχνουμε έναν τρόπο για συνδιαμόρφωση και ίσως μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Ίσως οι αλλαγές έρθουν στην επόμενη γένια ίσως τώρα.

Εκτιμώ ότι έχουμε κάποια μέσα για να επηρεάσουμε την πολιτική σκηνή άμεσα, και άμεσα να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας. Αν δεν το κάνουμε θα πάρουμε τελικά αυτό που θα μας αξίζει.. Τίποτα.

Το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι θα δώσουμε τελικά στα παιδιά μια χώρα φορτωμένη με όλα όσα μας ενοχλούν. (οικογενειακές, πολιτικές,
οικονομικές, θρησκευτικές ελίτ).

Ας είμαστε λοιπόν παρεμβατικοί και όχι γκρινιάρηδες και μέσα από αυτή την ένωση κάτι καλό θα γίνει.

πιτσιρίκος είπε...

Κύριε Βενιζέλε, χαίρετε. Πού βρίσκεται τώρα το θέμα της Αμαλίας; Έγινε η συζήτηση στη Βουλή; Απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί; Αν όχι, πότε θα γίνει αυτό; Σας ευχαριστώ.

Unknown είπε...

Κύριε Βενιζέλε,αν έχετε την ευγενή καλoσύνη, ενημερώστε μας για την όποια εξέλιξη υπήρξε στη Βουλή, όσον αφορά στο θέμα της Αμαλίας. Η Ερώτηση έγινε. Η Απάντηση δόθηκε;;; Ευχαριστώ! Dana Semitecolo

Αλεπού είπε...

Θερμή παράκληση να μην ξεχαστεί η Αμαλία.
Για μια φορά ας μην επιβεβαιώσουμε τον κανόνα που μας θέλει να δρούμε με παρόρμηση αλλά και να έχουμε τη μνήμη βραχεία.

ΒΙΒΙΑΝ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε...

Καλημέρα.
Ο καιρός περνάει και στη θέση της Αμαλίας βρίσκονται άλλοι, οι οποίοι υποψιάζομαι ότι τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης.
Οι Έλληνες βουλευτές θα συζητήσουν το θέμα;
Οι υπουργοί;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε, χαίρετε. Πού βρίσκεται τώρα το θέμα της Αμαλίας; Έγινε η συζήτηση στη Βουλή; Απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί; Αν όχι, πότε θα γίνει αυτό; Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.
Κι εγω θα ηθελα να μαθω που βρισκεται το θεμα της Αμαλιας.
Ευχαριστω!

evenizelos είπε...

Yellow Kid

Τα δεδομένα είναι αυτά που ανέφερα. Το τελευταίο όμως ερώτημα είναι σωστό. Μόνον που δεν απευθύνεται σε εμένα αλλά σε εκείνους.

evenizelos είπε...

Πιτσιρίκο

Για το θέμα της Αμαλίας

Έχουν προθεσμία 20 ημερών για να απαντήσουν. Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία.

πιτσιρίκος είπε...

Σας ευχαριστώ. Κάντε κάτι. Σας παρακαλώ - και πολλοί άλλοι άνθρωποι, υποθέτω.

o_anerxomenos είπε...

Γεια σας κυριε,Βενιζελε και τα συγχαριτηρια μου για την εκλογη σας στη βουλη.Θα ηθελα να με συγχωρισετε για την τυχον λαθος μου ορθογραφια που ισος συναντισετε στο προχειρογραμενο κειμενο μου.Βρημα τελια την ευκαιρια να σας κανω μια ερωτηση που πολυ θα ηθελα,αλλα η μονη ευκερια να επικοινονισο μαζι σας ηταν μεσα απο αυτο το blog.Τωρα ας ερθω στο κυριο ερωτημα μου,πριν καποιες μερες κανατε μια δηλωση στα ΜΜΕ και σε καποιο σημειο αναφερατε τη φραση που προσφονουσατε τον εαυτο σας ως "ο αυριανος ηγετης" δεν θεωρειτε αυτη τη δηλοση σας αρκετα αλαζονικη για τη στηγμη που το κομμα σας εχει βγει ως αξιοματικη αντιπολιτευση και εσεις ακομα δεν εχετε εκλεγει ουτε ως αρχιγος του κομματος;
φιλικα ο_ανερχομενος

Ανώνυμος είπε...

Εμένα δεν με τρομάζει τόσο η δραματική υπόθεση της Αμαλίας και των χιλιάδων άλλων Αμαλιών του άδικου ντουνιά. Με τρομάζει και με αηδιάζει η σύγκριση αυτών των μη-προνομιούχων με τους προνομιούχους όπως ο Χριστόδουλος.
Θα γνωρίζετε και εσείς κ. Βενιζέλε, όπως και ο κάθε πολιτικός, ότι με έξοδα δικά μας μετέβη ο αρχιεπίσκοπος στας Αμερικάς για μια μεταμόσχευση που η ιατρική δεοντολογία απαγορεύει σε οποιονδήποτε κοινό θνητό. Γιατί η μεταμόσχευση σε καρκινοπαθή στο στάδιο του Χριστόδουλου δεν επιτρέπεται. Αφαιρείται το δικαίωμα ζωής από άλλον ασθενή, καθώς θα πάει χαμένο ένα πολύτιμο μόσχευμα. Και δε θα μιλήσω για το επίπεδο της ηθικής του αρχιεπισκόπου. Μιλάω όμως για τις αδικίες που πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες. Και όλοι οι πολιτικοί σιωπάτε.
FALCO

ShareThis