Τρίτη, Ιουνίου 05, 2007

Και πάλι για την Αμαλία

Και πάλι για την Αμαλία

Η παρέμβαση μου για την Αμαλία και ιδίως η πρωτοβουλία μου να καταθέσω στη Βουλή ως αναφορά αυτούσιο το περιεχόμενο του blog της Αμαλίας προκειμένου να προκληθεί η αναγκαία συζήτηση και να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στους αρμόδιους υπουργούς, προκάλεσαν πολλά σχόλια στα οποία θέλω να απαντήσω. Τα σχόλια αυτά είναι –όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις- αντιφατικά: Κάποιοι δηλώνουν την συμφωνία και την ικανοποίηση τους, κάποιοι προτείνουν ιδέες για πρόσθετες κινήσεις, όπως π.χ. τη συλλογή υπογραφών από όλους τους βουλευτές σε μία ενιαία ερώτηση, κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν ακυρώνουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το ΕΣΥ κ.ο.κ.
Κατά τη γνώμη μου το σημαντικό είναι να καλλιεργείται και να διατηρείται η ευαισθησία της κοινωνίας των πολιτών, με όλο τον πλουραλισμό που αυτή εκ των πραγμάτων εμπεριέχει. Τραγικές περιπτώσεις, όπως αυτή της Αμαλίας και η πολύ πρόσφατη του νεογέννητου που δεν μπόρεσε να μεταφερθεί σε νεογνολογική κλινική επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη φορητή θερμοκοιτίδα, δεν μηδενίζουν το ΕΣΥ, αλλά αναδεικνύουν τις αρνητικές ή ακόμη και σκοτεινές πλευρές του.
Όλα αυτά τα προβλήματα δεν προέκυψαν τα τελευταία τρία χρόνια. Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό. Δεν αρνούμαι ούτε αγνοώ τις δικές μας ευθύνες και τις προσωπικές μου στο μέτρο που μου αναλογούν ως μέλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έστω και σε άσχετα με την υγεία υπουργεία.
Δικαιούμαι όμως να θυμίσω ότι, πρώτον, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ίδρυσε και συγκρότησε το ΕΣΥ και δεύτερον, ότι τα τελευταία τρία χρόνια όλα τα προβλήματα επιδεινώθηκαν.
Η υπόθεση της Αμαλίας πρέπει να φέρει στο προσκήνιο το πολύ μεγάλο ζήτημα του κοινωνικού κράτους και ειδικότερα της εθνικής πολιτικής υγείας. Είχα την ευκαιρία – την ήθελα και την περίμενα την ευκαιρία αυτή – να ασχοληθώ με την πολιτική υγείας από την άνοιξη του 2005 έως το καλοκαίρι του 2006 ως υπεύθυνος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και έτσι διαμόρφωσα μία πολιτική πρόταση παρέμβασης στον τομέα αυτό που κατά το μεγαλύτερο μέρος της ενσωματώθηκε στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά τα υλικά και οι θέσεις μου βρίσκονται και εδώ. Οι θέσεις μου προσπάθησα να είναι ιστορικά δίκαιες, δηλαδή αυτοκριτικές, αλλά όχι ισοπεδωτικές, ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, δημοσιονομικά εφικτές και όσο γίνεται περισσότερο αντιγραφειοκρατικές.
Έχουμε ηθική υποχρέωση και προσωπικά έχω ηθική υποχρέωση, αυτές τις προγραμματικές θέσεις την επόμενη φορά να τις εφαρμόσουμε χωρίς εκπτώσεις.

35 σχόλια:

harrygrath είπε...

Τουλαχιστον να παρω απαντηση απο αυτο το ποστ ...
1) Μια μελλοντικη κυβερνηση Πασοκ θα αυξησει τις αποζημιωσεις για θυματα ιατρικων λαθων ?
2) Οι στρατιωτικες δαπανες ειναι διπλασιες απο το " κανονικο ". Αιτια,ο μονιμος " μυθος μίσους " ( hate myth ) του καθεστωτος εναντιον των καρντασηδων,αντιστοιχος της κομμουνιστοφαγίας της παλιας Δεξιας.
Θα μειωσετε τις δαπανες στο μισο,εξοικονομωντας πορους & για Υγεια,Παιδεια,ελαφρυνσεις του προγραμματος Πασοκ ?

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για τη σοβαρότητα και τη λεπτότητα που δείχνετε στο συγκεκριμένο θέμα. Οι τάσεις αυτοκριτικής δείχνουν το πολιτικό βάρος σας σαν πολιτικό που δεν ξέρω αν τελικά χωράτε στο ΠΑΣΟΚ. Οι σύντροφοι σας δεν το αντιμετώπισαν με τον ίδιο σεμνό τρόπο το θέμα αλλά θεωρώ πως το καπηλεύθηκαν λες και τα θέματα προέκυψαν στα τελευταία 3 χρόνια. Ήδη έχω γράψει 2 θετικές άρθρα για εσάς τις τελευταίες μέρες στο blog μου αλλά γράφοντας ένα τρίτο κερδίσατε να μου αλλάξετε το ύφος από καυστικό σε ύφος που προκαλεί ένα πολιτικό να αναλάβει δράση. Παρακαλώ αν θέλετε δεχτείτε την πρόσκληση και ερευνήστε το θέμα του Παναγιώτη . To link θα λειτουργεί σε λίγες ώρες. Θεωρώ πως μέχρι τα σχόλια να εγκριθούν θα είναι ήδη έτοιμο. Και πάλι συγχαρητήρια

harrygrath είπε...

Διαβασα & τις θεσεις σας για την Υγεια & σταθηκα στη παρηγορη φραση σας οτι τα αριστερα κομματα δεν πρεπει να διολισθαινουν προς ξενοφοβικες & ρατσιστικες στασεις κατοπιν πιεσης απο την κοινη γνωμη...
Γιατι λοιπον δεν καθοδηγειτε τον λαο στην εκτονωση του " Μακεδονικου " με τη θεση...
Αλλο η "ελληνικη" Μακεδονια,αλλο η " Δημοκρατια της Μακεδονιας ". Οπως,περιπου,αλλο Αμερικη & αλλο ΗΠΑ.
Γιατι δεν σκιζετε τη γατα ?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη!
Καπηλευεσαι το δράμα μιας κοπελας για την προσωπικη σου προβολή.
To blog της Αμαλιας υπήρχε 1.5 χρόνο.Οταν πέθανε και βγήκε το θέμα στην τηλεόραση ευαισθητοποιήθηκες?

Πάνος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

πολύ σωστά σημειώνετε ότι το ΕΣΥ το ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. Οι αναγνώστες σας όμως δεν πρέπει να μείνουν με την εντύπωση πως αν δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ δεν θα υπήρχε και ΕΣΥ. Θυμίζω την πιλοτική λειτουργία των πρώτων Κέντρων Υγείας, επί υπουργείας Σπύρου Δοξιάδη. Προ ΠΑΣΟΚ...

Μια και ασχοληθήκατε με τα θέματα υγείας, ως κομματικός υπεύθυνος, αναρωτιέμαι αν πληροφορηθήκατε κάποια στοιχεία της ιστορίας του ΕΣΥ. Τρία χαρακτηριστικά σημεία: Ποιά ήταν η ποσόστωση μεταξύ των κομμάτων, η οποία εφαρμόστηκε για τις πρώτες (και τις επόμενες...) προσλήψεις ιατρών στο ΕΣΥ; (η κομματοκτρατία ίσχυσε αδιατάρακτη όλα αυτά τα χρόνια - ισχύει και σήμερα). Γιατί απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Υγείας ο Γ. Γεννηματάς; Πόσο κόστισε (και κοστίζει ακόμα) το φιάσκο της "μεταρρύθμισης Παπαδόπουλου" με τα ΠΕΣΥ- νυν ΔΥΠΕ;

Το ΠΑΣΟΚ ίδρυσε το ΕΣΥ, συμφωνούμε. Μόνο που το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε το ΕΣΥ πρωτευόντως για δικό του (κομματικό) όφελος - και δευτερευόντως προς όφελος του ελληνικού λαού. Όπως ακριβώς συνέβη και σε τόσους άλλους τομείς - όπως ακριβώς πράττουν τώρα οι καλοί μαθητές σας, που σας ξεκουράζουν αυτή την περίοδο από τις ευθύνες της διακυβέρνησης.

Γιάννης Παπαϊωάννου είπε...

Κατά αρχήν να πω επιτέλους.
Επιτέλους κάποιος πολιτικός δημοσιεύει τις σκέψεις, τους προβληματισμούς του σε ένα δημόσιο, ανοικτό και δημοκρατικό διάλογο μέσω διαδυκτίου. Τις δημοσιεύει και τις αναλύει ευρύτατα, οδηγώντας τον αναγνώστη σε λογικά συμπεράσματα.
Συνήθως τέτοιες «δημοσιοποιήσεις» γίνονται σε εκδηλώσεις με κομματικά ακροατήρια, και ο διάλογος σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζεται από την μη δυνατότητα των παρατηρητών να πουν την γνώμη τους, καθώς αυτοπεριορίζονται από την φυσική παρουσία του ομιλητή και την κομματική πειθαρχεία ή τους «στόχους» τους
Αυτή την μορφή διαλόγου και η έκφραση θέσεων από κορυφαίους πολιτικούς μας έλειψε -κύριε καθηγητά -στην -κατά τα άλλα -πολύ καλή προσπάθεια που έγινε στο www.dialogos.pasok.gr . Εκεί δεν συμμετείχε επωνύμως κανένας κορυφαίος πολιτικός ή στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Επί του θέματος.
Ένα από τα βασικά -ας πούμε- «προβλήματα», ή «ιδεολογική αδυναμία» της αριστεράς, είναι η τάση για μαζοποίηση και για συνολικές λύσεις.
Από την εποχή των πρώτων μεγάλων θεωρητικών της αριστεράς, το άτομο χάνει σταδιακά την ιδιότητα ως αυτόνομη και αυτόφωτη, τέλεια, πολιτική προσωπικότητα, (πολιτης), και εντάσσεται σε ορισμούς όπως κοινωνίες, τάξεις, κοινωνικές ομάδες. Πράγματι ακόμα και σήμερα η αριστερά πανευρωπαϊκά τείνει να αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα του ατόμου ως προβλήματα της κοινωνίας που απαιτούν συνολικές λύσεις.

Την ιδία στιγμή το άτομο ολοένα και ταχύτερα επαναπλησιάζει το κέντρο του κόσμου των ιδεών και γίνεται εκ νέου πολίτης, στρέφοντας την πλάτη τόσο στην αριστερά όσο και στα κόμματα, που προβάλλουν και αυτά μια κάποια -λίγο ως πολύ- συνολική λύση για τα θέματα που αφορούν το άτομο.
Άτομο που προσδιορίζεται από την μοναδική του κουλτούρα

Έχουμε λοιπόν δυο αντίρροπες και ανταγωνιστικές δυνάμεις:
Από την μια το άτομο που υιοθετεί όλο και συχνότερα αντικοινωνικές συμπεριφορές θεωρώντας ότι έχει όλο και ποιο λίγο την ανάγκη προστασίας ενός πεταρναλιστικού κράτους, και από την άλλη, ένα κράτος που προσπαθεί διαχρονικά να αποφύγει τον χαρακτηρισμό πατερναλιστικό αλλά την ίδια στιγμή επεξεργάζεται συνολικές λύσεις.
Η αριστερά ειδικότερα αυτό «το πατερναλιστικό κράτος» το έχει κάνει και ιδεολογία. Ξεκινώντας από τις μεσαιωνικές απόψεις του ΚΚΕ και του Υπαρκτού όπου το κράτος είναι ο απόλυτος μονάρχης και φτάνοντας μέχρι το σημερινό ενδο-σοσιαλιστικό διάλογο για την παιδεία όπου πάλι αυτό που συζητάμε είναι τα όρια του πατερναλισμού του κράτους.

Στο θέμα της υγείας λοιπόν το άτομο πολίτης αναζητά καταρχήν την κατοχύρωση του δικαιώματος της μοναδικότητας του ως περίπτωση. Το κάθε άτομο θεωρεί ότι η περίπτωση του είναι μοναδική. Έχει την απαίτηση λοιπόν να αντιμετωπίζεται σε αυτό το επίπεδο, ως αυτόνομη και αυτόφωτη τέλεια πολιτική προσωπικότητα (πολίτης) που ασθενεί. Αυτό είναι βασική του ανάγκη.
Εκεί δημιουργείται η ανάγκη για το φακελάκι. Μια πρακτική που είναι ουσιαστικά ιδιωτική παροχή υγείας Το φακελάκι είναι το μέσο για να πετύχει ο ασθενής την ειδική μεταχείριση που θεωρεί ότι δικαιούται.

Εκεί γεννιέται η ανάγκη για παράλληλο ιδιωτικό τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας. Εκεί επιπλέον, αρχίζει και η ανισότητα ή ο περιορισμός της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Έτσι αρχίζει το θέμα του ΕΣΥ να γίνεται ενοχλητικό και να αποκτά εχθρούς μέσα στο σώμα των πολιτών.
Ίσως τελικά εκείνο που ενοχλεί δεν είναι ότι ο γιατρός «τα παίρνει». Αυτό που ενοχλεί είναι η αδυναμία των περισσοτέρων να τα «δώσουν». Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ποτέ δεν άκουσα «έχοντα και κατέχοντα» να διαμαρτύρεται για αυτή την πρακτική. Άκουσα όμως παράπονα από του «μη έχοντες και κατέχοντες».
Ως προσέγγιση, αυτά που γράφω θεωρώ ότι εξηγούν την συναδελφική αλληλεγγύη και αλληλοκάλυψη μεταξύ των γιατρών, εξηγούν την συνδιαλλαγή μεταξύ γιατρών και αυτών που έχουν να δώσουν.
Με την σειρά του αυτό εντάσσεται στις αντικοινωνικές συμπεριφορές που ως όρος αναφέρθηκε στην αρχή του κειμένου, και επιπλέον εξηγεί και το παράδοξο που αναφέρετε στα κείμενα σας όπου μας λέτε:
«[…]Είναι πραγματικά παράδοξο να έχουμε γεμίσει την ελληνική επικράτεια με ημιαστικά και αγροτικά Κέντρα Υγείας, τα οποία είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα και να μην έχει η ελληνική περιφέρεια, την αίσθηση ότι υπάρχει ένα δίκτυο, το οποίο μαζί με τα πολυιατρεία του ΙΚΑ και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, προσφέρει αριθμό γιατρών και υπηρεσιών, που κανονικά θα έπρεπε από μόνο του να συγκροτεί ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τουλάχιστον για τη μισή χώρα[…]»

Αυτό που αναζητά ο ασθενής είναι ο σεβασμός της ισότητας του ως αυτόνομη και αυτόφωτη, τέλεια ,πολιτική προσωπικότητα (πολίτης), που ασθενεί.

Προτάσεις: Οι δυνατότητες κάτω από αυτό το πρίσμα είναι μια που χωρίζεται σε στάδια ή βήματα :

Α. Κατά αρχήν συντηρείς το ΕΣΥ αυξάνεις την χρηματοδότηση και κάνοντας διαχειριστική πολιτική (έχονται καλύτερες των προθέσεων). Γνωρίζοντας όμως ότι ό,τι και να κανείς θα δημιουργείς συνεχώς εκνευρισμούς στους συναλλασσόμενους, ευκαιρίες πλουτισμού σε συνδιαλεγόμενους Γιατρούς και γκρίνια
Την ίδια στιγμή στοχεύεις στην οικονομική πρόοδο του σώματος των πολιτών με στόχο την απεξάρτηση τους από το ΕΣΥ.

Β. Ιδιωτικοποιείς το ΕΣΥ και αναλαμβάνεις την δημιουργία και την δημοσιοποίηση «τιμοκαταλόγου ενδεικτικών τιμών παροχής υπηρεσιών υγείας».
Έτσι μειώνεις το κόστος λειτουργίας του συστήματος, και με τα χρήματα αυτά παρέχεις τα έξοδα για ένα ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο υγείας, στοχεύοντας συνεχώς στην οικονομική πρόοδο του σώματος των πολιτών, με στόχο την απεξάρτηση τους από εσένα (κράτος) . Παράλληλα δημιουργείς τις συνθήκες ώστε η απεξάρτηση του μέσου πολίτη από το ΕΣΥ και το κράτος να γίνει με ευνοϊκούς για τους πολίτες όρους.

Γ. Δίνεις την δυνατότητα επιλογής στα μέλη του σώματος των πολιτών ,για το που και το πώς θα ξοδεύουν τα χρήματα τους, τόσο ως φορολογία όσο και ως άμεση κατανάλωση υπηρεσιών υγείας.

Πάλι μου φαίνεται όμως ότι ως αριστεράς μαζοποιώ, αλλά ως δημοκράτης Σοσιαλιστής – Ανθρωπιστής, προϊών του διαφωτισμού, πρέπει να στοχεύω στην ατομική πρόοδο και στην συνεπαγόμενη συνολική πρόοδο.

Κύριε καθηγητά, γνωρίζεται ως πολιτικός ότι σε αυτό το χώρο όλα όσα λέμε και κάνουμε, όλα τα σχέδια και οι προθέσεις ή ενέργειες μας, είναι κατά αρχήν οχήματα.

Με στόχο την πρόοδο και όπλο την παιδεία μας φτιάχνουμε ή παίρνουμε ένα από αυτά τα οχήματα για να πάμε κάπου την χώρα. Ο μεγάλος πολιτικός είναι αυτός που προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει το επόμενο όχημα που θα πάρει ο λαός για να κινηθεί προς ένα καλύτερο μέλλον ή απλά προς το μέλλον με ασφάλεια.

Το ΕΣΥ ήταν ένα όχημα….

Μια ακόμα σχετική και επίκαιρη ερώτηση-πρόταση.
Αφού ο νέος ΚΟΚ στοχεύει στο περιορισμό των ατυχημάτων και άρα στην προστασία της υγείας μας γιατί τα έσοδο από τα πρόστιμα δεν πάνε κατευθείαν στο υπουργείο υγείας; Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με τα έσοδα από τον φόρο καταναλώσεων καπνού αλκοόλ κλπ κλπ.

Ιωάννης Παπαϊωάννου

P/S Αν το δημοσιεύσετε θα το βγάλω και στο blog μου για να …κλέψω λίγο από την
δημοσιότητα σας. (αν μου το επιτρέπεται).

P/S2 Θα ήθελα πολύ να μιλήσουμε και να «το φιλοσοφήσουμε» εκ του σύνεγγυς, και όχι μόνο αυτό το θέμα.

www.papaioannou.wordpress.com

Βάσος Ατρείδης είπε...

"Αυτό που θέλει ο κόσμος όμως δεν είναι καταιγισμός προτάσεων. Είναι μια σχέση αξιοπιστίας."

*από την ομιλία σας στην Οργανωτική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία

---------------------------------

Η αξιοπιστία κερδίζεται με πράξεις και όχι με προτάσεις.

---------------------------------

Οι εκλογές θα γίνουν την 2η εβδομάδα του Οκτώβρη. Είναι κάτι που το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Αυτοί που το κρατούν στη δημοσιότητα ως "ερώτημα", είναι όσοι θέλουν να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων με ανώδυνα διλήμματα, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.

Έχετε μερικούς μήνες ως τότε να κερδίσετε την αξιοπιστία μας - είτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ., είτε η Ν.Δ.
Ελάχιστα με ενδιαφέρει ποιος θα εισπράττει τον βουλευτικό μισθό. Με νοιάζει ποιος θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου.

Η αντιπολίτευση δεν είναι άβουλη της μοίρας της. Έχετε το ίδιο μερίδιο ευθύνης (μιλώ για το σήμερα και όχι για το παρελθόν) με την κυβέρνηση.

Μην κάνετε μπάνια φέτος, κάντε πολιτική. Μην κάνετε προεκλογικές συγκεντρώσεις, κάντε αιφνίδιες επισκέψεις σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Μην μιλήσετε μόνο με τους συνδικαλιστές, μιλήστε με τους ασθενείς...

Ρωτήστε τους πόσο τους "κοστίζει" η κάθε επέμβαση, να δείτε πόσες Αμαλίες θα γνωρίσετε...

hopkins είπε...

"Δικαιούμαι όμως να θυμίσω ότι, πρώτον, το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ίδρυσε και συγκρότησε το ΕΣΥ και δεύτερον, ότι τα τελευταία τρία χρόνια όλα τα προβλήματα επιδεινώθηκαν."

Κύριε Βενιζέλο, σε αυτόν τον τόπο ζούμε και ξέρουμε τι έχετε κάνει και τι όχι. Σε αυτήν την παράγραφο, δεν χάνετε την ευκαιρία να μας πείτε το καλό που έκανε το ΠΑΣΟΚ και το κακό που έκανε η ΝΔ. Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτό το πράγμα σας κάνει αντιπαθητικούς (τους πολιτικούς); Την έχουμε βαρεθεί αυτήν την κατάσταση! Παραδεχτείτε εσείς τα λάθη σας και αφήστε εμάς να ξέρουμε τι έχετε κάνει καλό! Και σταματήστε να προσπαθείτε να ανεβείτε (ως σύνολο) στην εκτίμηση του κόσμου, "δείχνοντας" τα στραβά του άλλου. Έλεος! Κάνετε και οι δύο (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) σαν να είσαστε 5 χρονών παιδάκια!

"Έχουμε ηθική υποχρέωση και προσωπικά έχω ηθική υποχρέωση, αυτές τις προγραμματικές θέσεις την επόμενη φορά να τις εφαρμόσουμε χωρίς εκπτώσεις."

Θα... Θα... Θα...
Γιατί δεν τις κάνατε όταν είχατε την ευκαιρία; Ποιος σας εμπόδισε;
Δικό σας είναι το blog και έχετε κάθε δικαίωμα να προσπαθείτε να κερδίσετε ψήφους. Είναι απολύτως φυσιολογικό. Όμως όχι έτσι! Όχι με "Θα"! Αλλά με τις απόψεις σας και τις πράξεις σας!

Και για να μην νομίζετε ότι μπήκα εδώ μόνο για να σας "κράξω", θέλω να σας ξαναπώ μπράβο που στηρίζετε το θέμα με την Αμαλία. Χρειάζεται το ειδικό βάρος του ονόματος σας.

Παρρησία είπε...

"Έχουμε ηθική υποχρέωση και προσωπικά έχω ηθική υποχρέωση, αυτές τις προγραμματικές θέσεις την επόμενη φορά να τις εφαρμόσουμε χωρίς εκπτώσεις"

Δύο σημεία:
α) γιατί προηγουμένως κάνατε "εκπτώσεις"? τι μάς εγγυάται ότι την επόμενη φορά δεν θα κάνετε και πάλι "εκπτώσεις"?
β) ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν είστε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ούτως ώστε να εγγυάσθε προσωπικά την εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ με ή χωρίς "εκπτώσεις"

Π
www.parrisia.com

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι να βγουν οι πολιτικοί και να καταγγείλουν ευθέως το φακελάκι.

Είναι χαράτσι, κεφαλικός φόρος.... που μπορεί στην κυριολεξία να σου κοστίσει το κεφάλι-ζωή σου!!!

Να εφαρμοστεί ο νόμος. Να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές. Επιτέλους να γίνει η αρχή. Υπεροκομματικά. Το πρόβλημα αγγίζει τους πάντες.

Δεν μπορεί να πηγαίνει φυλακή ένας κακομοίρης για χρέη η για κάποια μικροπαρονομία, και εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι με "καρτελάκι" γιατρού...

Εχουμε χάσει το μέτρο....

vfantoniadis είπε...

...Αυτά που περιγράφει η Αμαλία είναι η μία όψη του νομίσματος των Γιατρών που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας...Υπάρχει και η άλλη Οψη των Γιατρών που το Σύστημα Υγείας τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς ανάπαυση 16ωρα και 24ωρα και με χωρίς Αμοιβή της Υπερωριακής τους απασχόλησης ...Αναφέρομαι στους Δόκιμους Χειρούργους ,Αναισθησιολόγους κ.λ.π. των 30-32 χρόνων και χειρουργούν ακατάπαυστα 16 και 24 ώρες με μηνιαίο μισθό 1300 ΕΥΡΩ μετά από 10 χρόνια σπουδών ....Χωρίς προγράμματα Εργασίας που να εξασφαλίζουν την στοιχειώδη Ανάπαυση,χωρίς δικαιώματα που όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν κατακτήσει εδώ και δεκαετίες...Σας παραπέμπω στο σχετικά πρόσφατο περιστατικό νεαρής Αναισθησιολόγου που πέθανε από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικού στρές και υπερκόπωσης ,ηλικίας 32 χρόνων, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης λόγω των απάνθρωπων προγραμμάτων συνεχούς Εργασίας 24 ωρών χωρίς Ανάπαυση....

Γιαυτό δίνω βαρύτητα στον κυρίαρχο στόχο της Ανάγκης για την επιβολή μιας Πολιτικής Ανθρώπινου Δυναμικού στα Ελληνικά Νοσοκομεία τόσο τα Ιδιωτικά όσο και τα Δημόσια... Ο 7ος στόχος στην ομιλία σας έχει την άμεση προτεραιότητα σήμερα, άν θέλουμε να αλλάξουμε την ποιότητα των Ιατρικών Υπηρεσιών που προσφέρουν τα Νοσοκομεία μας...

Εξασφάλιση Αξιοπρεπών Αμοιβών στους Γιατρούς που υπηρετούν αποκλειστικά στα Νοσοκομεία ,ιδίως των κρίσιμων Ειδικοτήτων που επηρεάζουν την άμεση ανταπόκριση στα επείγοντα περιστατικά(Χειρούργοι, Αναισθησιολόγοι,κ.λ.π),και εκσυγχρονισμός των Εργασιακών σχέσεων όλου του Νοσηλευτικού προσωπικού με ανθρώπινα προγράμματα Εργασίας και εφαρμογή του Νόμου για την Υπερωριακή Απασχόληση είναι προαπαιτούμενα για κάθε σύγχρονη παροχή ιατρικών Υπηρεσιών...

Δυστυχώς είναι αυτονόητα αλλά δυστυχώς ακόμη εκλείπουν από την σημερινή λειτουργία των περισσοτέρων Νοσοκομείων της Χώρας...

Yellow Kid είπε...

Αν ευαισθητοποιήστε για την την Αμαλία που ταλαιπωρήθηκε απο το δικό μας κράτος, έχετε ευαισθητοποηθεί επισης για τις σύλληψεις και κατασχεσεις έργων τέχνης απο την αστυνομία και την καταζήτηση των καλιτεχνών τους;

Η Μικρή Ολλανδέζα είπε...

θα συμφωνήσω πως το θέμα είναι να διατηρείται η ευαισθησία της κοινωνίας των πολιτών όταν όμως αυτή η ευαισθησία καταλήγει τελικά να βοηθά του πολίτες για τους προορίζεται και απο τους οποίους ξεκινά.

Συγχωρεσέ μου την καχυποψία με την οποία παρακολουθώ την κίνηση που κάνεις αλλά παρόλα αυτά ελπίζω απο τα βάθη της καρδιάς μου να είναι αποτελεσματική.
Γνώμη μου είναι οτι αν υπάρξει αποτέλεσμα ουσιαστικό, χαλάλι το «κακό» σου κίνητρο, αν υπάρχει.

Η Αμαλία δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ, ας γλιτώσουν όσοι περισσότεροι γίνεται απο’δω και πέρα τουλάχιστον.

kalamari είπε...

Κύριε Υπουργε,
Αν οι εκαστοτε κυβερνησεις πραγματοποιουσαν το 50% αυτων που υποσχονταν προεκλογικα, τοτε θα ζουσαμε στον παραδεισο.
Στις προηγουμενες εκλογες ένιωσα οτι ανεξαρτητα απο το ποιο απο τα δυο κομματα θα εβγαινε, θα ζουσα σε μια χωρα ονειρο!
Η κυβερνηση της ΝΔ ελεγε οτι σε 3 μηνες δεν θα υπαρχει ραντζο σε δημοσιο νοσοκομειο. Πραγματι δεν υπαρχει. Ο κυριος υφυπουργος υγειας τα ονομασε "προσωρινες ενισχυτικες κλινες" πριν δυο ημερες σε μια συνεντευξη του στο ραδιοφωνο.
Επίσης, ο κυριος Αλογοσκουφης εχθες ονομασε το δανειο που πηρε "πιστωτικη διευκολυνση", αρνουμενος οτι προκειται για δανειο.
Προσωπικα ειμαι 30 χρονων και δεν εχω ψηφισει ποτε στην ζωη μου. Αρνουμαι να αφηνω τους πολιτικους να υποτιμουν την νοημοσυνη μου, να με κοροιδευουν και να μου υποσχονται τα ιδια ακριβως πραγματα, με διαφορετικα λογια.
Στο τελος, πεταμε και την καραμελα "δεν εχουμε το μαγικο ραβδακι" και δικαιολογουμε οτι δεν γινεται να φτιαξουν τα πραγματα απο την μια μερα στην αλλη. Βλέπουμε 'απο Δευτερα'. Γιατι κυριε υπουργε ζουμε και σε ενα κρατος το οποιο λειτουργει μονο εργασιμες ημερες και ωρες. Κι αυτο με το ζορι.
Επιτρεψτε μου να ολοκληρωσω με μια παρατηρηση. Εχθες ο βουλευτης κ. Παπαδοπουλος δυστηχως επρεπε να μεταφερθει σε νοσοκομειο με προβλημα στην καρδια του, απο οτι ακουμε στις ειδησεις. Ακουσαμε επισης οτι μεταφερθηκε αμεσως στο Αττικο στο οποιο τον περιμενε η ομαδα του κ. Κρεμαστινου και ενα κρεβατι στην εντατικη. Ελπιζουμε ολοι να γινει γρηγορα καλα ο ανθρωπος.
Μια ερωτηση μονο. Ρητορικη θα ελεγα. Αν παθαινε το ιδιο ο πατερας μου, πιστευτε οτι θα ειχε εστω και το 10% της παραπανω φροντιδας στον ιδιο χρονο και με την ιδια "ευκολια"; Μηπως στην επομενη αναθεωρηση του Συνταγματος να καταργησουμε το 1ο αρθρο ετσι ωστε να μην νιωθουμε ολοι εμεις οι "μη εχοντες" ηλιθιοι;
Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

evenizelos είπε...

Harrygreco

1. Ναι. Άλλωστε οι αποζημιώσεις αυτές προσδιορίζονται δικαστικά.
2. Βασικός μας στόχος είναι η μείωση των στρατιωτικών δαπανών και η μεταφορά αυτού του "μερίσματος ευρήνης" σε τομείς όπως η παιδεία και η υγεία.

Ανώνυμος είπε...

Ευάγγελε,
Αδυνατό να καταλάβω την έκπληξη την δική σου & των ΜΜΕ για την υπόθεση "Αμαλία".
Παρακλώ εξηγήσέ μας απλά τι καινούργιο προσθέτει στην πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε.

Ή υποκρίνεσε και καπηλεύεσε το δράμα της οικογενείας, ή αγνοείς το κόσμο στον οποίο ζείς.

Δεν ξέρω τί από τα δύο θα προτιμούσα να ισχύει...

Ανώνυμος είπε...

Είναι διατεθειμένο να μην στείλει "ειρηνευτικές" δυνάμεις το ΠΑ.ΣΟ.Κ όταν θα γίνει εξουσία στο εξωτερικό; Να μην πάει φρεγάτα στον Περσικό, να μην πάει στρατός στο κάθε Αφγανιστάν; Και γενικότερα να μην στηρίξουμε τις αιμοβόρες διαθέσεις του ΝΑΤΟ;
Σε συνέχεια του ερωτήματος που σας έθεσε ο harrygreco.

evenizelos είπε...

asfyxia

Αναφέρομαι στο τελευταίο σχόλιο σας για την μεταφορά του Αλέκου Παπαδόπουλου στο Αττικό Νοσοκομείο. Στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή φροντίδα υγείας να προσφέρεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνον στους επώνυμους: από ποδοσφαιριστές μέχρι ηθοποιούς της τηλεόρασης και από πολιτικούς μέχρι λογοτέχνες. Μην ξεχνάτε όμως ότι ένας βουλευτής που παθαίνει καρδιακό επεισόδιο μέσα στη Βουλή βρίσκεται εκεί εκπροσωπώντας τους πολίτες που έχουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον να τον δουν να γίνεται καλά και να επιστρέφει στα δημοκρατικά καθήκοντα που οι ίδιοι οι πολίτες του ανέθεσαν.

evenizelos είπε...

vfantoniadis

Συμφωνώ μαζί σας. Ευτυχώς υπάρχει και η άλλη, η καλή όψη. Σε αυτούς τους γιατρούς και σε αυτούς τους νοσηλευτές στηρίζεται η ελπίδα μας και ο σχεδιασμός για το μέλλον του ΕΣΥ.

evenizelos είπε...

Yellow Kid

Υπάρχουν πράγματι κάποια λίγα σποραδικά φαινόμενα ανόητου υπερσυντηρητισμού και "υπερβάλλοντα ζήλου" των διωκτικών ή εισαγγελικών αρχών σε σχέση με εικαστικά ή κινηματογραφικά ή λογοτεχνικά έργα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας. Στην Ελλάδα η ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης προστατεύεται πλήρως και συνταγματικά και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Δεν εφαρμόζονται ούτε περιορισμοί και εξαιρέσεις που εφαρμόζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και έγιναν αποδεκτές από την ευρωπαϊκή νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Αυτό που μένει από όλα αυτά είναι τελικά η μεγάλη επικοινωνιακή προβολή των έργων που προκαλούν την αστυνομική ή εισαγγελική αντίδραση. Έργων που δεν είναι πάντα τα πιο εμπνευσμένα ή αυτά που αποτελούν σταθμό στην ιστορία της τέχνης. Δεν αναφέρομαι εδώ σε μεγάλα και πάντοτε ανοικτά ερωτήματα για το τι σημαίνει έργο τέχνης ή για το αν υπάρχουν όρια στην καλλιτεχνική ή επιστημονική έκφραση. Ακραία όρια πάντως υπάρχουν, όταν π.χ. δεχόμαστε ότι η επιστημονική αμφισβήτηση του Ολοκαυτώματος συνιστά ποινικό αδίκημα ή ότι απαγορεύεται να υποδαυλίζεις ή να επαινείς ρατσιστικού χαρακτήρα συμπεριφορές, αυτό δεν αφορά μόνον την ελευθερία του λόγου, αλλά και την ελευθερία της τέχνης.
Επειδή κάποιοι προσπαθούν να παραλληλίσουν την υπόθεση της Art Athina με την υπόθεση της απομάκρυνσης του έργου του Τιερί Ντε Κορντιέ από την έκθεση Outlook το 2003 θυμίζω κάποια βασικά πράγματα που ίσως ξεχνιούνται:
α) Η Outlook ήταν μία κρατική δραστηριότητα οργανωμένη και χρηματοδοτημένη από το δημόσιο με καταστατικό σκοπό την επαφή του ευρύτερου κοινού και ιδίως του μαθητικού κοινού με τη σύγχρονη τέχνη. Δεν απευθυνόταν ούτε μόνο στο ειδικό κοινό των φιλοτέχνων ούτε μόνο στο ενήλικο κοινό.
β)Απέναντι στο έργο του Τιερί Ντε Κορντιέ δεν υπήρξε αντίδραση καταρχάς του Εισαγγελέα, ή της Αστυνομίας ούτε της Εκκλησίας, αλλά των ίδιων των μέσων ενημέρωσης μέσω των κεντρικών του δελτίων που αφιέρωσαν δυσανάλογα μεγάλο τηλεοπτικό έργο στην καταγγελία του έργου με παρότρυνση του κοινού να αντιδράσει.
γ)Ζήτησα τότε από τον οργανωτικό φορέα στη διοίκηση του οποίου μετείχαν άνθρωποι, όπως ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη Άγγελος Δεληβοριάς και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς να υπάρξει συννενόηση με τον διευθυντή και καλλιτεχνικό δημιουργό της έκθεσης Χ. Ιωακειμίδη. Αυτός ο ίδιος απεφάσισε ως υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό περιεχόμενο της έκθεσης, σε άμεση συννενόηση με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, την απόσυρση του έργου. Στη συνέχεια ασκήθηκε κάκιστα μάι ατεκμηρίωτη ποινική δίωξη με αποτέλεσμα φυσικά να αθωωθεί ο Χρήστος Ιωακειμίδης.

evenizelos είπε...

Καρπίδη

Για το ζήτημα του Παναγιώτη, του προφυλακισμένου φοιτητή του τμήματος Χημικών - Μηχανικών του Α.Π.Θ. και ως καθηγητής του ίδιου του πανεπιστημίου συμμερίζομαι τη στάση των πρυτανικών αρχών, του κοσμήτορα, της Πολυτεχνικής Σχολής και του τμήματος του. Το πιο κρίσιμο σημείο είναι η επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης. Ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να επιβληθεί μόνον σε ακραίες και εξαιρετικές περιπτώσεις. Όταν υπάρχει κίνδυνος φυγής ή κίνδυνος τέλεσης ίδιων εγκλημάτων. Η προφυλάκιση δεν είναι ούτε "προκαταβολή" κάποιας παροδικής ποινής ούτε μέθοδος πολιτικής ή επικοινωνιακής εκτόνωσης. Ό,τι στοιχεία υπάρχουν, αν βεβαίως υπάρχουν, θα εκτιμηθούν στο ακροατήριο, όπου και θα τεθούν κάτω από την κοινή βάσανο της δημοσιότητας τόσο οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας όσο και η πληθώρα των μαρτύρων υπεράσπισης.

Yellow Kid είπε...

"Υπάρχουν πράγματι κάποια λίγα σποραδικά φαινόμενα ανόητου υπερσυντηρητισμού και "υπερβάλλοντα ζήλου" των διωκτικών ή εισαγγελικών αρχών σε σχέση με εικαστικά ή κινηματογραφικά ή λογοτεχνικά έργα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο κανόνας."

Παρόλα αυτά, ο διευθυντής της Art Athena κλείστηκε στο κρατητήριο, θα περάσει δίκη, η καλιτέχνης νομίζω ακόμα καταζητείται και αν αυτά έπρεπε να γίνουν γιατί αυτό λέει ο Νόμος (που αλλάζει) , το έργο συνεχίζει να μην εκτίθεται πουθενά, και άρα δεν υπαρχει ευκαιρία να κριθεί κατα πόσο προσβάλει τον κόσμο.

Υ.Γ.
Αγνοώντας πως μου απαντήστε εδώ, σας έγραψα στο επόμενο πόστ σας κυριώς για να μου εξηγήσετε με ποιό κριτήριο κρίνεται ενα έργο ακατάλληλο ή όχι για κοινό πάνω απο 18.
(αν είναι η θέα του φύλου, τότε τί δουλειά έχουμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να βλεπουν τον Ερμή του Πραξιτέλη;)

maria είπε...

επ' ευκαιρίας, μιας και μιλάμε για την Αμαλία, ας θυμίσουμε σε όσους ακόμη δεν έχουν πάει να δώσουν αίμα για τους συλλόγους παιδιών με ογκολογικές παθήσεις, ΝΑ ΠΑΝΕ.

aleka είπε...

Για τον Παρακευαιδη φτιαχτηκε ειδικος χωρος στο νοσοκομειο (το ιδιο ακριβως θα κανατε κει εσεις αν εισαστε κυβερνηση), για το θεμα της "Αμαλιας" τι γινεται?

Ανώνυμος είπε...

Καλή η αρχή που κάνατε για το θέμα της Αμαλίας καταθέτοντας το περιεχόμενο του blog της στη βουλή. Μην αφήσετε να ξεχαστεί το θέμα. Μην αφήσετε τους δημοσιογράφους να ασχολούνται μόνο με θέματα που πουλάνε. Θα είναι καλό για την εικόνα σας αλλά κυρίως για το καλό αυτού του τόπου.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι νεότερα υπάρχουν για το θέμα της Αμαλίας. της αμαλίας... ουσιαστικά ανήκει σέ όλους.. σε όλους όσους ταλαιπωρήθηκαν, ταλαιπωρούνται και πρόκειται να... στο δαίδαλο του συστήματος υγείας δίνοντας μάχη (χαμένη εκ των προτέρων) μονάχοι μπροστά στον πανικό του θανάτου.. Επι τοις ουσίας κ. Βενιζέλο, τι θα γίνει ?

Ανώνυμος είπε...

telika ti egine me tin erotisi stin bouli gia tin amalia?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, σας παρακαλούμε, μην αφήσετε το θέμα της υγείας να "θαφτεί", όπως τόσα άλλα. Στη θέση της Αμαλίας μπορεί να βρεθείτε κάποτε εσείς, εγώ, κάποιος αγαπημένος μας άνθρωπος. Η ασθένειες είναι πολύ δημοκρατικές, η αντιμετώπισή τους όχι. Σας απευθύνομαι ως κόρη πρώην γιατρού του ΕΣΥ, και ως συγγενής πρώην ασθενών (και νυν μακαριτών), δεν μιλάω από άγνοια. Επίσης σας μιλώ ως ασφαλισμένη στο ΙΚΑ (έχω πια πάρει απόφαση ότι όσο έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω ιδιωτικούς γιατρούς, θα το κάνω - στείλτε έναν δικό σας άνθρωπο να εξυπηρετηθεί "ανώνυμα", και ακούστε τι θα έχει να σας διηγηθεί). Συνεχίστε να υπενθυμίζετε το θέμα στους συναδέλφους σας. Είναι προφανές ότι θα προτιμούσαν να το ξεχάσουν. Εξάλλου όλοι το ίδιο κάνουμε, μέχρι η ασθένεια να χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού μας. Εμείς όμως δεν έχουμε την δική σας δύναμη - την μεταβιβάσαμε σε εσάς, όταν ζητήσατε την ψήφο μας. Τώρα θέλουμε να δούμε τι μπορείτε να κάνετε με αυτή. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Ε. Στοϊδου, Θεσσαλονίκη

Ανώνυμος είπε...

an kai thewrw pws to pasok exei meridio eythinis gia ta xalia tis ygeias (kai tis elladas genikotera) elpizw na ginei kati gia na dikaiwthei i amalia. synexiste ti prospatheia

karfoto είπε...

κ.Βενιζέλο το ξέρω ότι εσείς και η οικογένεια σας,δεν συχνάζεται στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. για νοσηλεία αλλά πηγαίνεται στις Ιδιωτικές Κλινικές (Νοσηλευτής είμαι δεν είμαι ντεντέκτιβ, να ξεκαθαρίσουμε).
Αλλά είναι υποχρέωση σε όλους μας και όλους σας εκεί στην βουλή το θέμα της Αμαλίας να μην σβήσει και να γίνει η αρχή για τομές στην Υγεία.
Να εκλείψουν οι Αλμπάνηδες.
Επαναφέρεται ξανά το θέμα, μεταφέρεται αυτήν την πίεση που σας ασκούμε σε όλους εκεί στην βουλή.
Να ξέρεται κ.Βενιζέλο ούτε σε ένα μήνα, ούτε σε δυο μήνες εμείς θα το ξεχάσουμε το θέμα.
Φτάνουν τα παραμύθια έχουμε χορτάσει, τα πρόβατα ξυπνάνε !!!

Ανώνυμος είπε...

τί γίνεται με την Αμαλία; Σήμερα κλείνει ένα μήνα από τότε που έφυγε...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Τον επόμενο προεκλογικό σας λόγο να τον εκφωνήσετε στον τάφο της Αμαλίας... Καλόν είναι να παροτρύνετε και τους άλλους συναδέλφους σας πρώην και επόμενους, να το πράξουν...θα είναι ο ύστατος φόρος στην υγεία και τα θύματά της...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,

Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν μέσω Internet, είμαι ο Italiano7.
Είχα αναφερθεί στα ΅λαμόγια΅του ΠΑΣΟΚ με την άποψη ότι πρέπει να διωχθούν από την παράταξη.
Είχα επίσης πει ότι όσο είναι αυτά τα στελέχη ακόμα στο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα χάσει τις εκλογές.
Χαίρομαι πολύ για την απόφαση σου για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος και είμαι σίγουρος ότι μπορείς να αλλάξεις πράγματα στο κόμμα. Όμως πρέπει να ξέρεις ότι η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ, η όποια και αποχώρήσε από το κόμμα στις τελευταίες εκλογές, θέλει κάθαρση και διαφάνεια.
Παρατηρώ όμως ότι συμμαχείς με πρώην στελέχη (Νεονάκης, Παπαντωνίου κλπ.), άτομα τα οποία οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην σημερινή του κατάσταση. Πρέπει να ξέρεις ότι όση προσπάθεια και να κάνεις θα αποτύχεις αν δεν επιλέξεις τους σωστούς συνεργάτες (κυρίως από τον Αριστερό χώρο).
Αν δεν το κάνεις, να ξέρεις ότι η λαϊκή βάση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι δίπλα σου και το κόμμα θα παραμείνει στην φθίνουσα του πορεία.

Φιλικά
Italiano7

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι βαθυτατα χαρουμενος που αποφασισατε να κανετε αυτη τη κινηση με τοση σοβαροτητα και αυτοπεποιηθηση στην επικειμενη δυσκολη στγμη που διανυουμε. Ο κοσμος του ΠΑΣΟΚ ειναι μαζι σας. Ειμαστε βαθυτατα λυπημενοι που Ο γιωργακης δεν δηλωσε παραιτηση και εξακολουθει να ευτελιζει το ονομα το δικο του και του πατερα του.

Κυριε Βενιζελο σας παρακαλουμε να επανασυγκροτησετε τη νεολαια ΠΑΣΟΚ που με αυταρχικο τροπο κατηργησε ο κυριος Παπανδρεου.

Σας παρακαλουμε τωρα που θα ειστε αρχηγος να επαναφερετε το κομμα εκει που πρεπει. Οι ιδεες σας και η πολιτικη σας διακατεχεται απο σοβαροτητα που κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει ουτε νεοδημοκρατες ουτε πασοκτζηδες. Το υφος σας και ο πολιτικος προγραμματισμος σας ειναι αυτος που θα βοηθησει την Ελλαδα να επανασυγκροτηθει.

Χαιρομαι που θερμοι υποστηρικτες σας ειναι αλλα 2 ατομα που θαυμαζω σε αυτη τη πραταξη και τα θεωρω ισαξια σας, φυσικα δεν ανεφερομαι σε αλλους απο τους Κυριο Σημιτη και κυριο Λοβερδο.

Ειμαι μελος του ΠΑΣΟΚ, ημουν μελος της ΠΑΣΠ Λονδινου και θα ηθελα με τη βοηθεια σας και με δικες μου πρωτοβουλιες να ενπαναϊδρυθεί η νεολαια ΠΑΣΟΚ Δωδεκανησου με εδρα τη Ροδο.

Μεσα απο τις νεολαιες μπορειτε να βρειτε ατομα ταλαντουχα στη πολιτικη, να ξαναγυρισει η νεολαια στη πολιτικη και τελος να ξαναδημιουργησει το ΠΑΣΟΚ τους πυρηνες του που ηταν αφαντοι σε αυτες τις εκλογες.

Ξερετε οτι στη Ροδο δεν ειχαμε ουτε καν εκλογικους αντιπροσωπους?
Αν ειναι δυνατον...

Ο Γιωργακης παρουσιαστηκε ο σοσιαλιστικος Ηγετης αλλα για ποιο σοσιαλισμο μιλαμε το 2007?

Ευχαριστω Πολυ
Ελενης Παυλος
Μηχανικος ηλεκτρονικων υπολιγιστων κ εληκτρονικος μηχανικος
Μεταπτυχιακο Δικτυα υπολογιστων
Μεταπτυχικο διοικησης πολυεθνικων εταιριων
Φοιτητης Πολιτικων επιστημων, Ψυχολογιας και οικονομικων
Φοιτητης Κτηματομειστικων επενδυσεων και χρηματοοικονομικων πανεπιστυμιου Xανκεν Φιλανδιας
email:baronosp@msn.com

ShareThis