Τρίτη, Μαρτίου 06, 2007

"Πολιτικού Ημερολογίου" συνέχεια...

Η ως τώρα πορεία του «Πολιτικού Ημερολογίου»
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
θέλω καταρχάς να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για το ενδιαφέρον που δείξατε από την πρώτη στιγμή για το «Πολιτικό Ημερολόγιο». Ο διάλογος μαζί σας έχει καταστεί ένα πολύ ενδιαφέρον τμήμα της καθημερινής μου δραστηριότητας. Μαθαίνω πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, δοκιμάζω την αντοχή και την πειστικότητα των απόψεων μου και προσλαμβάνω χρήσιμα ερεθίσματα για τις τάσεις μιας δυναμικής ομάδας όπως είναι οι bloggers.
Είναι όμως αλήθεια ότι δαπανήσαμε πολύ χρόνο στη συζήτηση θεμάτων ύφους καθώς, ιδίως σε ανώνυμα μηνύματα, έχουμε πολύ συχνά εκφράσεις που προσβάλλουν άλλους συνομιλητές.
Μας απασχόλησε διεξοδικά το ζήτημα της διαγραφής τέτοιων σχολίων, ενώ δέχτηκα πολλές προτροπές για την εφαρμογή του συστήματος moderation.
Σκέπτομαι ότι η ευρυχωρία και η ευελιξία του Διαδικτύου μας επιτρέπει να συνθέσουμε όλες τις απόψεις και όλες τις προτάσεις με όσο γίνεται πιο πρακτικό τρόπο. Ο καθένας μπορεί στο δικό του ιστολόγιο ή στην δική του ιστοσελίδα να γράφει ό,τι θέλει . Το ίδιο και σε πάμπολλα άλλα ιστολόγια. Κάποιοι άλλοι όμως χρειάζονται έναν χώρο συζήτησης όπως αυτόν του «Πολιτικού Ημερολογίου» για άλλης φύσης θέματα.
Έχω την αίσθηση ο τρόπος με τον οποίο γίνεται έως τώρα η συζήτηση ίσως να αποθαρρύνει πολλούς φίλους που θα ήθελαν να θέσουν διάφορα κρίσιμα και πρακτικά πολιτικά και κοινωνικά ερωτήματα όπως π.χ. αυτά που ανέδειξε η πρόσφατη προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, τις συντάξεις κ.ο.κ.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ
Θέλω συνεπώς να δοκιμάσουμε για τις επόμενες ημέρες το σύστημα της moderation ως προς τα σχόλια και να αναδείξουμε τα θέματα που κυριάρχησαν στο δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών γύρω από το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ .

Η προηγούμενη εβδομάδα
Στο μεταξύ θα ήθελα να σημειώσω ότι την προηγούμενη εβδομάδα μετείχα σε μία συζήτηση με θέμα «Πολιτική, Πολιτικοί και Εκκλησία», μαζί με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος τον Π. Παυλόπουλο και τον Φ, Κουβέλη. Την συζήτηση είχε διοργανώσει το περιοδικό «Νομοκανονικά», με διευθυντή τον Γιάννη Κονιδάρη. Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο θα αναρτηθεί πολύ σύντομα στην ιστοσελίδα μου.

Την προηγούμενη ημέρα στις 21.2.2007 συναντήθηκα με τον πρώην Πρωθυπουργό της Γαλλίας Λ. Ζοσπέν. Ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να συζητήσουμε για όσα τρέχουν στη Γαλλία την περίοδο αυτή ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.

Την Κυριακή που μας πέρασε (4.3.2007) μίλησα στη Θεσσαλονίκη για την σχέση μεταξύ κοινωνικού εθελοντισμού και κοινωνικού κράτους, ένα θέμα που θεωρώ κεντρικό για τις σύγχρονες αποδιαρθρωμένος κοινωνίες.

Επειδή η ζωή είναι πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα είχα την ευκαιρία την ίδια ημέρα να φάω με τον Ηλία Μαμαλάκη και να κάνουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το λαϊκό πολιτισμό της Κουζίνας στην Ελλάδα και για τις δυνατότητες που παρέχουν διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού.

Η εβδομάδα που τρέχει
Την εβδομάδα αυτή γίνεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, ένα θέμα που φυσικά κυριαρχεί.
Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (13 /14.3.2007) οργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συνταγματικό Δικαίου, προς τιμήν του Δ. Τσάτσου, ένα μεγάλο συνέδριο με θέμα την κρίση του πολιτικού συστήματος. Το συνέδριο θα γίνει στο Ινστιτούτο Γκαίτε και ενόψει της εισήγησης μου, που θα γίνει την πρώτη ημέρα, θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμένα αν μπορούσαμε να συζητήσουμε για το θέμα αυτό ώστε να μπορέσω να συνεκτιμήσω τις απόψεις σας.

138 σχόλια:

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Καλησπέρα κύριε υπουργέ

Μην ανυσηχητε ποια για τον Ουρφουρσλακο. Ανακάλυψε που υπάρχει αληθινός ρατσισμός και λογοκρισία και αποφάσισε να σας αφήσει ήσυχο.

Τα σέβη μου

Unknown είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο,
κατ' αρχήν δεν θεωρώ αναγκαία την ψήφιση ενός νέου νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια χωρίς πρώτα να υπάρξει μεταρρύθμιση - και μιλώ για πραγματική μεταρρύθμιση - στην εκπαίδευση των πρώτων βαθμίδων. Οι λόγοι είναι προφανείς και δεν χρειάζεται να κουράσω με την απαρίθμησή τους.
Τον τελευταίο καιρό, από τότε που έγινε γνωστή η ρύθμιση για τους "αιώνιους" φοιτητές, μου έχει καρφωθεί στο μυαλό ένα καθαρά νομικό ζήτημα. Είναι δυνατό να ρυθμιστεί με νεότερο νόμο το status των φοιτητών που απέκτησαν αυτήν την ιδιότητα με τον προηγούμενο νόμο-πλαίσιο και΄τεθεί καταληκτικό όριο των σπουδών τους ενώ όταν έγιναν φοιτητές δεν υπήρχε κάτι τέτοιο; Είναι αντισυνταγματική μια τέτοια διάταξη; Επίσης η ΠΟΣΔΕΠ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο εξ ολοκλήρου αντισυνταγματικό. Ποια η θέση σας;

Unknown είπε...

Διαβάζοντας το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την δικαιοσύνη δεν αναφέρει τίποτα για τους δικηγόρους. Θεωρώ πως πρέπει να ανοίξει αμέσως διάλογος προκειμένου να αλλάξει το ν.δ. του 1954 με πιο σύγχρονες διατάξεις και να επιλύει τα προβλήματα των ασκουμένων δικηγόρων, μιας κατηγορίας εργαζομένων χωρίς δικαιώματα κι απαιτήσεις, αλλά με δεκάδες ασυμβίβαστα κτλ. Εσεις τουλάχιστον κ. Βενιζέλο κι ως μέλους του Δικηγορικού μας Συλλόγου γνωρίζεται εκ των έσω ποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε και οι Δικηγόροι στην δήθεν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Κατα τα άλλα είναι καιρός να γίνει η δικαιοσύνη ανεξάρτητη και να μην καθοδηγείται από ανθρώπους της εκάστοτε κυβέρνησης.

Παρρησία είπε...

Αγαπητέ κλώνε του eVenizelos

Θα ήθελα την απάντηση του αφεντικού σου στις εξής ερωτήσεις:

1.Γιατί αγόρασε προς 5 δις δρχ δανεικά κάτι που δεν χρησιμοποιήσε ποτέ?

2.Γιατί το έκανε αυτό? Επειδή τού είπε ο Ανδρέας να παραστήσει τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "φιλοβασιλική" ΝΔ?

3.Θα συμφωνούσε μαζί μου ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία όπως και οι βασιλείς?

par...alogos είπε...

Να πούμε και κάτι άλλο για αυτήν την μέρα. 6 Μαρτίου του 1994, φεύγει από την ζωή μια σπουδαία ηθοποιός, μια σπουδαία ερμηνεύτρια, μια σπουδαία πολιτικός, ένας σπουδαίος άνθρωπος του πολιτισμού. Η Μελίνα Μερκούρη, "the last Greek goddess"!!!

deGreece είπε...

Η κρίση του πολιτικού συστήματος μάλλον μοιάζει με την κρίση της ελληνικής κουζίνας και πιθανόν έχει και γαλλικές επιδράσεις. Είναι μια κρίση υλικών (πολιτικών εκπροσώπων) ή μια κρίση τρόπου παρασκευής (πολιτικών θεσμών); Δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς αφού οι εκπρόσωποι έχουν συγκεντρώσει τόσο μεγάλη δύναμη στα χέρια τους που υπερπηδούν άνετα τους θεσμούς. Μπορεί να φαίνεται ότι η δύναμή τους απειλήθηκε από τους δημοσιογράφους, πιστεύω όμως ότι απλά ισχύει ο δημοσιογράφος ν’ αποτελεί το πρώτο στάδιο του πολιτικού (και αντίστροφα). Μήπως ήρθε ο καιρός να μιλήσουμε για θητείες ορισμένου χρόνου στην εκτελεστική εξουσία;

Παρρησία είπε...

dear κλώνος of eVenizelos

για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, δες το άρθρο στο www.Parrisia.com και μετά τα λέμε

ΜΑΧ
Παρρησία

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Έτσι είναι.. όταν μας στριμώξουν αλλάζουμε θέμα, αυτό είναι άλλο ένα προσφιλές σας άθλημα. Αφού απαντήσατε διεξοδικά σε όλα τα θέματα που τέθηκαν στο προηγούμενο post σας (συνδέοντας όλους τους συνομιλητές σας, υβριστές και μη, με Κάιρο), είπατε να επεκταθείτε σε νέα θέματα.

Θα σας θυμίσω την αγαπημένη μου ατάκα από την Ελληνική ταινία 'Υπάρχει και φιλότιμο' (κάτι που εσείς φαίνεται ότι δεν διαθέτετε) το περιεχόμενο της οποίας παραμένει επίκαιρο, 50 χρόνια μετά από το έτος το οποίο γυρίστηκε:

"ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ! ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ! ΚΑΙ ΦΑΣΚΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΝΑ 'ΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 'ΔΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ!'

Σας το αφιερώνω!

harrygrath είπε...

Για να διευκολυνω το μπλογκ,τα θεματα που τιθενται προς διερευνηση ,πρεπει να εξεταζονται τεχνικα αλλα & επι της ουσιας. Π.χ,η "κριση του πολιτικου συστηματος " εχει τη τεχνικη της διασταση,με ευχολογιο & προσπαθειες για βελτιωση,με προσωπα,θεσμους,μεσα,χρημα. Εχει ομως & την ουσια,που ειναι η εθνικη ιδεολογια του καθεστωτος,ο ελληνισμος,μυθολογικος φασισμος,που ειναι μονιμα ,οχι μονο εκτός τοπου & χρονου αλλα & εκτός ευρωπ. & διεθνους δικαιου. Οταν στη Γραικια/"Ελλαδα".ολοι στηριζουν ενα μονοεθνικο,μονοθρησκευτικο,μονοεκκλησιαστικο καθεστως,οπου ολες οι εθνοτητες,θρησκειες,εκκλησιες & λοιπες μειονοτητες - συνολικα 1,5 εκ ανθρωποι - ειναι υποδουλες,τοτε η κριση της πολιτικης ειναι ουσιαστικη & δομικη.
Εσεις θα ασχοληθειτε με το τεχνικο μερος ή με την ουσια ?

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Αγαπητέ κ. Βενιζέλο ποτέ δεν ήρθα στο μπλογκ σας για να δω ΜΗΔΕΝ μηνύματα. Περισότερο ζημιά προβλέπω να γίνεται από το moderation παρά καλό. Είναι μοιραίο το blog σας να τραβάει διαφορετικά την προσοχή από ότι τα άλλα.

Η κοινότητα του δικτύου έχει άλλες νόρμες συμπεριφοράς. Αν μείνετε αυθεντικός και ειλικρινής θα κερδίσετε και πολιτικά και θα επικοινωνήσετε. Αν το μεταχειριστείτε σαν ένα ακόμα χώρο για ρίψη φειγ-βολάν και διαχείριση από έναν σύμβουλό σας θα σας προδώσει. Δεν είναι στήλη εφημερίδας, δεν είναι μια ομιλία σε ακροατήριο, δεν είναι μια κοματική σύσκεψη. Δεν είναι μια εύκολη ιστορία.

Να σας πω και ένα παράδειγμα "συμπεριφοράς". Φυσικά τόσος κόσμος επισκέπτετε το μπλογκ σας. Εσείς που καταναλώνετε τόσο χρόνο σε αυτό, δε βρίσκετε ελάχιστο να επισκεφθείτε έστω και ένα άλλο μπλογκ και να πείτε μια γνώμη; Μου κάνει εντύπωση αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που να ςας ενδιαφέρει; Αν όχι, είναι απολύτως νόμιμο. Μήπως όμως έτσι χάνετε τον χρόνο σας;

Πολυ φιλικά ...

ifigenia1953 είπε...

k.Βενιζέλο,Στον χώρο του Πανεπιστημίου ακούω καθημέρινα σχόλια που απαξιώνουν τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα.
Τα επιχειρήματα ειναι σοβαρά και αναφέρονται σε όλα τα υπάρχοντα.
Θα ήθελα την άποψή σας σε σχέση με την πιθανότητα τα νέα σχήματα να αποτελέσουν πόλο έλξεως στους πολίτες που βλέπουν τις ελπίδες τους να εκλίπουν.
thanks in advance.

ifigenia1953 είπε...

k.Βενιζέλο,
Στις προσωπικές συζητήσεις, που γίνονται καθημερινά στον χώρο που εργάζομαι,διαπιστώνω ότι οι υπάρχει ενα κλίμα αμφισβήτησης των πολιτικών σχημάτων που ήδη υπάρχουν, γιατί τόσο αυτά που βρέθηκαν στην εξουσία, όσο και αυτά που δεν το έχουν καταφέρει, δεν πείθουν γιά την ειλικρίνεια των προθέσεών τους.[για τα δεύτερα ακούγεται λίγο άδικο αλλά υπάρχουν εξηγήσεις]
Θα ήθελα την αποψή σας γιά το αν πιστεύετε ότι υπάρχει χωρος γιά νέα πολιτικά σχήματα και αν ναι, κάτω από ποιές προυποθέσεις.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Nikita Ras είπε...

Καλημέρα κ Καθηγητά! Δεν σας κρύβω ότι άντεξα να διαβάσω εν τάχει στα "Νέα" το πρόγραμμα του Πα.Σο.Κ.

Δεν αποκλείω ότι μπορεί να είναι εφαρμόσιμο, προϋπόθεση όμως για αυτό είναι η επάνοδος του Πα.Σο.Κ στην εξουσία, όμως, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να φωνάξει ο Γιώργος σε πανστρατιά τον Χάρυ Πότερ και τον Ντέιβιντ Κόπερλφιλντ!

Υπό αυτάς τας συνθήκας το πρόγραμμα του Ηλία Μαμαλάκη για, π.χ, τους 100 τρόπους να τηγανίσεις ένα
σπαράγγι φαντάζει απείρως ελκυστικότερο από αυτό του Γιώργου:)
Πολύ καλή παρέα πάντως ο Ηλίας!

Υ.Γ. Γιατί ο Γιώργος λέει στο πρόγραμμα: "Εμείς οι σοσιαλιστές και δημοκράτες" και όχι, "Σοσιαλδημοκράτες"? Που κωλύεται?

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από έναν πολιτικό. Ευτυχώς έχω κι εγώ blog (δεν χρειάζεται να το διαφημίσω) όπου δημοσίευσα εκεί το σχόλιο που κόψατε.

Όταν μάθετε να συνομιλείτε και όχι να μονολογείτε, τα ξαναλέμε

e-politis είπε...

κε Βενιζελο ειναι ακρως θετικο στοιχειο που φερνετε το προγραμμα του ΠΑΣΟΚ στην blogoσφαιρα και μας δινετε την ευκαιρια να το συζητησουμε μαζι.

Ενα γενικο σχολιο για το προγραμμα, οπως το εγραψα και στο blog μου ειναι το εξης:
"Το προγραμμα του ΠαΣοΚ που παρουσιαστηκε αυτες τις μερες εχει ως βασικο συνθημα και στοχο μια "Δικαιη κοινωνια". Θεωρω αυτη την επιλογη εξαιρετικη πετυχημενη και πολιτικα ορθη, τοσο ως επικοινωνιακο ορο, οσο και ως ιδεολογικη πλατφορμα.

Μετα την καταρρευση του υπαρκτου σοσιαλισμου και τη σχεδον πληρη επικρατηση του καπιταλισμου σε παγκοσμιο επιπεδο, οι στοχοι ενος Ευρωπαϊκου Κεντροαριστερου Σοσιολαδημοκρατικου κομματος πρεπει να ειναι
ο εξανθρωπισμος του καπιταλισμου,
η ποιοτικη αναβαθμιση της ζωης
και η διαφυλαξη των ανθρωπινων δικαιωματων.
Μια δικαιη κοινωνια εν ολιγοις.

Δε ζουμε πια στην εποχη των μεγαλων πολιτικων παθων και ιδεολογικων διαφορων, δεν υπαρχει πλεον το διπολο καπιταλισμος-σοσιαλισμος.
Η αντιθεση εχει αλλαξει επιπεδο εδω και δεκαπεντε χρονια, ενω η οικονομικη πολιτικη που ειναι κι ο θεμελιωδης αξονας της εφαρμογης της πολιτικης εχει περασει σε μεγαλο βαθμο στον κεντρικο ελεγχο των Βρυξελλων.

Η συγχρονη Κεντροαριστερα οφειλει να εκφραζει προοδευτικες ιδεες ως προς την αμβλυνση των κοινωνικων διαφορων, την προστασια των μειοψηφιων, την προωθηση της τεχνολογιας, την πολιτικη διαφανεια, την αντιμετωπιση της εγκληματικοτητας και της τρομοκρατιας με σεβασμο στα ανθρωπινα δικαιωματα και κυριως την καταπολεμηση των περιβαλλοντολογικων προβληματων.
Επιπλεον στην Ελλαδα, η συγχρονη Κεντροαριστερα πρεπει να αναδιαρθρωσει τη μορφη διοικησης του κρατους, να αναζωογονησει το πολιτικο συστημα εχισχυοντας τη συμμετοχη του πολιτη και να μεταρρυθμισει με ρηξικελευθο πνευμα την παιδεια και την υγεια.

Το προγραμμα που παρουσιαζει το ΠαΣοΚ αγγιζει αυτους τους τομεις και σε ορισμενα θεματα με ιδιαιτερα θετικο τροπο.
Απο τα πλεον ικανοποιητικα σημειωνω: ρεαλιστικες προτασεις για το περιβαλλον με μοντελα βιωσιμης ανπτυξης και προωθηση των ανανεωσιμων πηγων ενεργειας , προτασεις για διαδοση και αξιποιηση της τεχνολογιας, την αλλαγη του συστηματος διακυβερνησης και του εκλογικου συστηματος (διχως ευρεια συναινεση ειναι ασκοπη), την αντιμετωπιση της ανεργιας και τη δικαιοτερη φορολογια."

Τωρα μερικες σχετικες αποριες:

-για την 4ετή απασχόληση για άνεργους νέους με κρατική κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

ποια θα ειναι η προβλεψη ωστε να μην μετατραπει σε ενα άριστο μέτρο για τις εταιρείες, που θα μπορούν να απολύσουν αυτούς που έχουν για να προσλάβουν ανέργους χωρίς να πληρώνουν ασφάλεια.

-τι θα πραξει το ΠΑΣΟΚ σχετικα με τις ελευθερες ή μη απολυσεις

-τι πραξει με τον νομο-πλαισιο που τωρα ψηφιζεται απο τη Βουλη, θα τον καταργησει πληρως ή θα τον τροποποιησει για να εφαρμοσει τις δικιες του προτασεις.

DimitrizZzZz είπε...

Παρακολούθησα τον λόγο του γιωράκη και γέλασα πολύ στα εξής σημεία:
1) "εμείς οι σοσιαλιστές"
Σε ποιό ακριβώς σημείο έκανε σοασιαλισμό το ΠΑΣΟΚ; Στην μετοχοποίηση του ΟΤΕ;
Στο "Ευχαριστώ τους αμερικάνους" (μία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν ευχαριστεί τους αμερικάνους και μάλιστα μέσα στην Βουλή, και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για αποφυγή πολεμικής σύραξης με τρίτη χώρα- Τουρκία).
Μήπως δεν του έμαθαν καλά του γιωργάκη τι είναι σοσιαλισμός εκεί στην αμερική που σπούδασε;
2) Ο σοσιαλισμός συκοφαντήθηκε, λέει, από την πολιτική των 2 υπερδυνάμεων.
Ο σοσιαλισμός απέτυχε όπου κι αν εφαρμόστηκε και παγκόσμια οι οικονομίες τείνουν στον φιλελευθερισμό. Μόνο η λέξη έχει μείνει στο όνομα κάποιων κομμάτων.

DimitrizZzZz είπε...

Καλό το Moderation, έτσι θα έχεις τον χρόνο να περνάς τα κείμενα από την έγκριση κομματικής επιτροπής.
Με το να βάλεις moderation για τους λόγους που το έκανες, έχασες το σημαντικότερο που προσφέρει το blogging.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Για το 'και ο άγιος φοβέρα θέλει' είπαμε, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Χαίρομαι πάντως που υιοθετήσατε ένα σχετικά διαφορετικό ύφος γραφής από αυτό που είχατε ως τώρα. Κάτι είναι και αυτό!

vfantoniadis είπε...

....Μια και το Θέμα της Ανώτατης Παιδείας είναι στο προσκήνιο απαντώ στο επιχείρημα που ακούγεται συχνά τώρα τελευταία από τους Υποστηρικτές των Καταλήψεων,"'οτι τα Ελληνικά Πανεπιστήμια"θα πρέπει να φροντίζουν για την Επαγγελματική Εξασφάλιση των Πτυχιούχων που αποφοιτούν από αυτά"..

Ο ρόλος των Πανεπιστημίων είναι να δημιουργούν ικανούς Επιστήμονες κατά το δυνατόν Αριστους ώστε να ναταποκρίνονται στον Παγκόσμιο Ανταγωνισμό Εργασίας και όχι να προσανατολίζονται με γνώμονα την Τοπική/Εθνική Αγορά Εργασίας...

Η προσπάθεια που κάνουν μερικοί να διασυνδέσουν την χρηματοδότηση με τα κακώς κείμενα στο Χώρο των Πανεπιστημίων είναι πέρα για πέρα λανθασμένη...Πρώτα πρέπει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια να κατακτήσουν την Σύγχρονη Διοικητική ,Εκπαιδευτική ,Ερευνητική Οργάνωση και λειτουργία με αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα ώστε να πετύχουμε την ικανοποιητικώτερη αποδοτικότητα των κονδυλίων που δίνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία στην Ανώτατη Εκπαίδευση....Να πεισθούμε δηλαδή όλοι ότι η αύξηση των κονδυλίων στην Ανώτατη εκπαίδευση δεν θα οδηγήσει σε περεταίρω σπατάλη που θα οδηγήσει τα κονδύλια αυτά στην Μαύρη τρύπα των ζημιών από τις καταλήψεις και τις Απεργίες..

Αλήθεια κοστολόγησε κανείς τα κονδύλια που χάνονται χωρίς αντίκρυσμα από τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων χωρίς κανένα ουσιαστικό Κοινωνικό Έλεγχο σε όλους τους τομείς της Δραστηριότητάς τους αλλά και των καταστροφών που προκαλούνται σε εξοπλισμό ,σε χαμένες ώρες διδασκαλίας,στην συνεχή μετατόπιση του χρόνου για τις Υπχρεώσεις όλων Καθηγητών πρώτα και Φοιτητών στην συνέχεια???

deGreece είπε...

Δεν έχω πρόβλημα με το moderation, μήπως όμως δεν πρέπει να γίνεται με ωράρια δημοσίου, αλλά αντίθετα να λειτουργεί όλες τις ώρες και γρήγορα;
Ο χρόνος μεταξύ του σχολείου και της δημοσίευσής του πρέπει να είναι ο ελάχιστος (στο blog του Δήμου πχ είναι 2-3 λεπτά).
Είναι θέμα ευγένειας...

σχολιαστής είπε...

Aγαπητέ κ. Βενιζέλε. Δεν βλέπω το πρόγραμμα να αντιμετωπίζει το θέμα των ανεξέλεγκτών τιμών και της μεγάλης διαφοράς τιμής πώλησης του αργότη και τιμής αγοράς απο τον καταναλωτή. Π.χ. εξηγούσαν σήμερα στα μπλόκα οι αγρότες της Φθιώτιδας, ότι πουλάνε το ρύζι 25 λεπτά, για να φθάνει στον καταναλωτή πάνω απο 3 ευρώ το κιλό. Πως ο ανταγωνισμός (που λέει το πρόγραμμα) θα λύσει αυτή την απίστευτη αδικία;

DimitrizZzZz είπε...

Μην απασχολείτε τους πολιτικούς με πεζότητες όπως η εργασία.

Traditor είπε...

degreece, ο Δήμου είναι σχεδόν 24/7 πάνω από τον υπολογιστή του. Άσε που, κατά την άποψή μου δεν έχει blog αλλά chat room.

Αν καταλάβαινα ότι το ίδιο κάνει και ο Βενιζέλος θα είχα σοβαρό πρόβλημα.

DimitrizZzZz είπε...

Παρατηρώντας τα σχετικά με το βιβλίο ιστορίας της ΣΤ' δημοτικού. ελπίζω στην συνέχιση του αγώνας προς την κατεύθυνση διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους. Εϊναι μία απαραίτητη προυπόθεση για να επιταχυνθεί η οικονομική και κοινωνική μας ανάπτυξη.
Αυτό το τσιμπούρι που μας κρατάει πίσω σε ο,τι κι αν προσπαθήσουμε ως Χώρα, από τις ευλογίες στην χούντα μέχρι τον αφορισμό της Επανάστασης, πρέπει κάποιος να το λιώσει.

deGreece είπε...

Να μην γίνει chat room, OK, αλλά λίγο πιο ζωντανό αντέχει. Κυρίως για τα απογεύματα.

Sοrry για το "σχολίου", εκ παραδρομής....

evenizelos είπε...

Ipanos

Ευχαριστώ. Είμαι λάτρης του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

evenizelos είπε...

Par...aloge

Σας ευχαριστώ που μου το θύμισατε και σας συγχαίρω που τιμάτε τη μνήμη της Μελίνας.

evenizelos είπε...

Δημήτρη Μωρίδη

Συμφωνώ. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε ειδικότερες προτάσεις για τα θέματα αυτά.

evenizelos είπε...

deGreece

Στα αξιώματα που συγκεντρώνουν πραγματική και μεγάλη εξουσία (π.χ. Πρωθυπουργός) τέτοια θητεία είναι αναγκαία. Κατά τα λοιπά ο παραλληλισμός είναι έξοχος.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Το βασικό θέμα είναι τα προβλήματα πολιτικής υποαντιπροσώπευσης της κοινωνίας.

evenizelos είπε...

"Δε μασάμε ρε"

Όπως είπαμε δοκιμάζουμε και αυτή τη μέθοδο. Όλα είναι ανοικτά.
Τώρα, είναι αλήθεια ότι γράφω τα σχόλια στο δικό μου blog και όχι σε άλλα γιατί είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γράφω,έτσι ώστε τεχνικά μου είναι πολύ δύσκολο το άλλο.

evenizelos είπε...

Ιφιγένεια 1953

Η αμφισβήτηση του κομματικού συστήματος και άρα της αντιπροσωπευτικής ικανότητας των κομμάτων είναι μία συνεχής και παλιά συζήτηση. Όμως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση βλέπουμε τελικά το κομματικό σύστημα να αντέχει και να επιβεβαιώνεται συγκεντρώνοντας πάντα τεράστια ποσοστά. Πώς το εξηγείτε αυτό;

evenizelos είπε...

Σχολιαστή

Σήμερα συζητείται στη Βουλή πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία του καταναλωτή με μία δέσμη προστατευτικών μέτρων.
Πολλά από τα σημεία αυτά υπάρχουν και στο πρόγραμμα.
Κυρίως όμως χρειάζεται αντίδραση των ίδιων των καταναλωτών.

evenizelos είπε...

deGreece

Προσπαθούμε να αντιδρούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Να είστε σίγουρος ότι δεν θέλω να φανώ αγενής.

evenizelos είπε...

Nikita Ras

Αρχίζω με το υστερόγραφο: Όπως ξέρετε στη Σοσιαλιστική Διε΄θνή υπάρχουν κόμματα σοσιαλιστικά, εργατικ΄'α σοσιλαδημοκρατικά, γενικά αριστερά, προοδευτικά δημοκρατικά κ.ο.κ. Άρα δεν υπάρχει τώρα πια κάποια διαφορά ανάμεσα στο "σοσιαλιστή και δημοκράτη" και το "σοσιαλδημοκράτη".
Σχετιικά με το πρόγραμματου Ηλία Μαμαλάκη. Δεν το βρίσκω καθόλου ανταγωνιστικό σεχέση με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όλα κατατείνουν στο να κάνουμε ευτυχέστερους τους ανθρώπους.
Τέλος, ως προς την πανστρατιά: Τους θέλουμε όλους. Κατά προτίμηση όμως πραγματικά και όχι λογοτεχνικά.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Πώς εξηγείτε το φαινόμενο πολλά νέα παιδιά που φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό να μην ξαναγυρίζουν πίσω; Και επιπλέον πώς εξηγείτε το φαινόμενο πολλοί μετανάστες / ομογενείς να επιστρέφουν μετά από Χ χρόνια στην Ελλάδα και ή να τραβάνε τα μαλλιά τους για τη βλακεία που έκαναν ή να γυρίζουν πίσω στη χώρα που βρίσκονταν;

Ειδικά από την τελευταία κατηγορία έχω πολλά παραδείγματα, και σας αναφέρω χαρακτηριστικά:

- Ο αδελφός της μητέρας μου ζει στη Σουηδία. Ούτε που το συζητάει να επιστρέψει.

- Οικογενειακοί μας φίλοι γύρισαν από Γερμανία και έφυγαν πίσω μετά από 7 μήνες

- Συμμαθητής μου πήγε στην Αγγλία για σπουδές και δεν το συζητάει να γυρίσει πίσω. Έρχεται μόνο για διακοπές (χαρακτηριστικά μου λέει: 'Τι; να γυρίσω στον «οίκο ανοχής»; Άσε ρε!')

- Προσωπικά, σκέφτομαι κι εγώ να 'την κάνω' από εδώ.

Όπως καταλάβατε, αν συνεχίσετε έτσι οι μόνοι ψηφοφόροι που θα σας μείνουν θα είναι οι Αλβανοπακιστανοί μετανάστες και οι συνταξιούχοι. Με τις υγείες σας!

Παρρησία είπε...

Αγαπητέ κλώνε του eVenizelos

Θα ήθελα την απάντηση του αφεντικού σου στις εξής ερωτήσεις:

1.Γιατί αγόρασε προς 5 δις δρχ δανεικά κάτι που δεν χρησιμοποιήσε ποτέ?

2.Γιατί το έκανε αυτό? Επειδή τού είπε ο Ανδρέας να παραστήσει τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "φιλοβασιλική" ΝΔ?

3.Θα συμφωνούσε μαζί μου ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία όπως και οι βασιλείς?

DimitrizZzZz είπε...

Για τα σημερινά επεισόδια:

Η αριστερά ηλεκτροδοτεί την μηχανική υποστήριξη φασιστοειδών για να μην πεθάνει η ίδια.

Άντε λοιπόν όλοι στο δρόμο, γιατί κατά τον κύριο Στρσατούλη του ΣΥΝ, οι νέοι είναι καλύτερα στο δρόμο παρά στο internet.

To KKE σίγουρα θα προσπαθήσει να μας πείσει οτι ασφαλίτης έριξε μολότοφ στους τσολιάδες.
Βλέπεις αυτοί φοράνε τσαρούχια και πρέπει να καούν, αν φορούσαν κάποια μάρκα θα είχαν κι αυτοί δικαιώματα.

ifigenia1953 είπε...

κ.Βενιζέλο,
Οχι μόνο δεν αμφισβήτησα το πολιτικό σύστημα ή τα κόμματα, αλλά σας ρώτησα αν πιστέυετε πως υπάρχει χώρος γιά νέα πολιτικά σχήματα και κάτω από ποιές προυποθέσεις.
Η εξήγηση στο δικό σας ερώτημα, είναι νομίζω σχετικά απλή.
1]Δεν έχουν άλλες επιλογές
2]Υπάρχει το αντίπαλο δέος
3]Όλο και σε κάποιο ΄΄φίλο΄΄βουλευτή ή υπουργό ελπίζουν.
4]Τους φοβίζει το μία από τα ίδια.
Εξακολουθώ να θέλω την αποψή σας για το αν υπάρχει χώρος γιά να ευδοκιμήσουν νέα πολιτικά σχήματα και αν ναι, κάτω από ποιές προυποθέσεις.
Ευχαριστώ.

evenizelos είπε...

vfantoniadis

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Η χρηματοδότηση, η κοινωνική λογοδοσία και αξιολόγηση πηγαίνουν μαζί με την πλήρη αυτοδιοίκηση, την αυτοτέλεια και την χειραφέτηση των πανεπιστημίων μέσα στο κέλυφος της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Όταν σας κάνουν κλειστές ερωτήσεις που απαιτούν ένα ξερό ναι ή όχι, δυσανασχετείτε επειδή δεν σας αφήνουν να πείτε την άποψή σας. Όταν σας κάνουν ανοιχτές ερωτήσεις που περιλαμβάνουν βασικά μια απάντηση ναι ή όχι και μία τοποθέτηση, αποφεύγετε να απαντήσετε επί της ουσίας και αναπτύσσετε ένα θέμα λιγότερο ή περισσότερο άσχετο με την ερώτηση που τέθηκε.

Αν θέλετε οι πολιτικοί (και εσείς δεν εξαιρείστε) να σας πάρουμε σοβαρά, πρέπει και εσείς να μας παίρνετε σοβαρά: να απαντάτε σε ότι σας ρωτάμε, όσο δυσάρεστο κι αν είναι αυτό.

evenizelos είπε...

Παρρησία

Νομίζω ότι τα θέματα της "βασιλικής περιουσίας" και τα θέματα της βασιλείας τα εξαντλήσαμε (και κυριολεκτικά και μεταφορικά.'
Τώρα ως προς το άλλο: Το όνομα της οικογενειακής πολιτικής συνέχειας δεν πρέπει να λειτουργεί ούτε ως πλεονέκτημα ούτε ως μειονέκτημα.

evenizelos είπε...

e-politi

Συμφωνώ με το προοίμιο σας και απαντώ συνοπτικά στις ερωτήσεις.
α)Το μέτρο για την αύξηση της απασχόλησης των νέων αφορά νέες προσλήψεις. Αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και όχι την απόλυση και στη συνέχεια την επαναπρόσληψη ήδη εργαζομένων.
β)Ως ελέυθερη απόλυση εννοείτε την καταγγελία; Αν εννοείτε αυτό, τότε πρέπει να θυμίσω ότι παρότι δεν ισχύει στην ελληνική νομοθεσία η υποχρέωση αιτιολογημένης καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, το πλέγμα των σχετικών κοινοτικών οδηγιών (π.χ. για τη σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου) διασφαλίζει τον εργαζόεμνο που όυτως ή άλλως αναγκάζεται να κινηθεί στο κλίμα της αγοράς εργασίας με πολλά "γκρίζα" ή και "μαύρα" φαινόμενα άτυπης ή αδήλωτης απασχόλησης. Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της αιτιολογημένης απόλυσης και ελπίζω αυτό να θιοθετηθεί στην ελληνική έννομη τάξη.
γ)Ήδη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο νόμος αυτός θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από ένα πραγματικό νόμο- πλαίσιο που θα διασφαλίζει την αυτοτέλεια και την πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων. Πάντα όμως με ακαδημαϊκή αξιολόγηση, κοινωνική λογοδοσία και εξωστρέφεια.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Απαντήσατε στο φίλο Κώστα Πέππα: 'Το ύψος των πρόσθετων δημόσιων δαπανών που απαιτούνται για να εφαρμοσθούν τα βασικά μέτρα του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ υπολογίσθηκε από την Επιτροπή Προγράμματος σε 5,6% του ΑΕΠ.'

Απορίες:

1. Αν αυτό σημείνει ότι τα δημόσια έσοδα πρέπει να αυξηθούν στο ισόποσο του 5,6% του Α.Ε.Π. αυτό θα γίνει με επιπλέον φορολογία; [α. Ναι β. Όχι]

2. Αν ναι, τι ποσοστό αύξησης φόρων εκφράζει αυτό το 5,6% του Α.Ε.Π.;

3. Αν όχι, πώς συγκεκριμένα υπολογίζετε να χρηματοδοτήσετε αυτές τις δημόσιες δαπάνες: [α. με δανεισμό β. με πώληση περιουσιακών στοιχείων/αποκρατικοποιήσεις γ. με συνδυασμό των α και β δ. Με τη βοήθεια του Θεού / Harry Poter ε. Δεν έχω ιδέα]

harrygrath είπε...

Εκτός θεματος.
Το ισχυον καθεστως υποχρεωτικης στρατευσης ειναι παρανομο & αντιβαινει το πνευμα του διεθνους Δικαιου,που απαγορευει την καταναγκαστικη εργασια /δουλεία. Ουσιαστικα,προκειται για καθεστως απολυτης δουλείας,με "δικαιωμα" της αρχης ακομα & επι της ζωης του δουλου. Παλιοτερα,υπηρχε ο πραγματικος κινδυνος απο την αυτοκρατορία του κακου,τη Σ. Ενωση & το Σ. Βαρσοβιας & ετσι καταχρηστικα διατηροταν αυτο το απανθρωπο καθεστως. Τωρα που εκεινος ο κινδυνος εξελειπε,εχει μεινει ο ανυπαρκτος,φανταστικος μυθος της "τουρκικης απειλης",ενας φασιστικος " μυθος μίσους " εσωτερικης καταναλωσης,τον οποιο υποτιθεται οτι οι¨"σοσιαλιστες" θα επρεπε να αντιμαχονται.
Σχεδον ολες οι χωρες του ΝΑΤΟ & της ΕΕ εχουν καταργησει το καθεστως δουλείας στις ΕΔ.
Οταν το ΠΑΣΟΚ ξαναγινει κυβερνηση,θα καταργησει την υποχρεωτικη στρατευση ,κανοντας επαγγελματικο στρατο αποκλειστικα εθελοντων ?

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Το θέμα της βασιλείας στην Ελλάδα πράγματι εξαντλήθηκε.

Το 1ο θέμα που δεν εξαντλήθηκε και παραμένει είναι η υποταγή της (νομικής) επιστήμης στην πολιτική και η κατασκευή ενός νόμου ο οποίος ελέγχθηκε διεθνώς, κατέπεσε και κόστισε 5 δισ.δρχ.

Μπορείτε ως πολιτικός, κ. Βενιζέλο, να ποντάρετε στην περιορισμένη μνήμη των πολιτων, όμως ως καθηγητή αυτή η ενέργεια σας σάς έχει στιγματίσει.

Το 2ο θέμα που μάς βασανίζει είναι η κληρονομική διαδοχή στα κόμματα. Ούτε ο αρχηγός σας, ούτε ο πρωθυπουργός θα κατείχαν σήμερα τις σημερινές θέσεις τους εάν δεν έφεραν τα συγκεκριμένα επωνυμα.

Το ερώτημα λοιπόν προς όλους εσάς, τους φέροντες ιστορικά επώνυμα, είναι με ποια λογική διεκδικείτε δημοκρατικές περγαμηνές την ίδια στιγμή που στηρίζετε την παρουσία σας στην πολιτική κυρίως σε κληρονομική βάση.

Το ζήτημα που αφορά εσάς προσωπικά είναι με ποια λογική διεκδικείτε δημοκρατικές περγαμηνές όταν δεν σέβεσθε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε το σφάλμα σας παρά το γεγονός ότι έχετε αποδεδειγμένα (απόφαση ΕΔΑΔ) κάνει λάθος

Με εκτίμηση
Παρρησία

Ανώνυμος είπε...

Αποδόμηση της τριετούς διακυβέρνησης της ΝΔ και πραγματικά ενδιαφέρουσες απόψεις στο blog: http://aspiotislive.blogspot.com
Ρίξτε μια ματιά.

Ανώνυμος είπε...

Πριν να συζητηθεί το θέμα στο ινστιτούτο Γκαίτε κύριε Βενιζέλο,καλά θα ήταν να περάσετε από την επαρχία λίγο να μιλήσετε με τους γονείς των παιδιών λιγάκι.
Νομίζω ότι σε όλους σας,δεξιούς,αριστερούς και σοσιαλιστές σας διαφεύγει η πραγματικότητα.
Η παιδεία δεν είναι δωρεάν ούτε και για όλους(υπάρχει ένα άδικο σύστημα αγιολόγησης καθώς και ότι ένας φοιτητής μπορεί να βρεθεί εκτός έδρας,πράγμα που επιβαρύνει τον οικογενειακό προυπολογισμό).
Απλά ο φοιτητής στην Ελλάδα γλυτώνει τα συμβολικά δίδακτρα που άλλοι πληρώνουν σεδημόσια πανεπ. της Ευρώπης.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Κανένα υπεύθυνο όργανο στην Ευρώπη και διεθνώς δεν χαρακτήρισε την υποχρεωτική στράτευση ισοδύναμη της δουλείας!!

evenizelos είπε...

Μαραμένα σύκα

Ίσως υπάρχει κάποια παρανόηση: Και εγώ θεωρώ ότι το αίτημα για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση δεν ικανοποιείται στη χώρα μας και ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται με μεγάλο ποσό για τις σπουδές των παιδιών.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Κάποιοι από εμάς εδώ περιμένουμε απαντήσεις (μάταια;). Μου αρέσει που θέλετε να κάνετε και ζωντανή συγκέντρωση... Δεν το αφήνετε καλύτερα;

harrygrath είπε...

Την υποχρεωτικη στρατευση θεωρησε δουλεία μεγαλο μερος των αγγλικων λαων & οδηγησε/αναγκασε τις κυβερνησεις των αντιστοιχων κρατων,Βρετανια,ΗΠΑ,Καναδα,Αυστραλια,να τη καταργησουν.
Η μελλοντικη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ θα την καταργησει ?
Σχετικα με τη ταινια "300" θεωρειτε οτι οι σημερινοι Σπαρτιατες ειναι απογονοι των αρχαιων ?

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αλγαίρης είπε...

κ. Βενιζέλο χαίρομαι που σας βρίσκω στη μπλογκόσφαιρα αλλά επιτρέψτε μου δύο συμβουλές:
Πιο χαλαρή γλώσσα και αν είναι δυνατόν από το χεράκι σας. Εστω κι αν είναι λιγότερα τα ποστ.

evenizelos είπε...

Δημήτρη Μωρίδη

Η μεταρρύθμιση τουλάχιστον στο λύκειο και στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ είναι προϋπόθεση για μια ουσιατική αλλαγή στην τριτοβάθμιας εκπαίδευση. Ο πυρήνας της αλλαγής αυτής πρέπει να είναι χειραφέτηση του πανεπιστημίου και η ανάθεση των αλλαγών αυτών στο ίδιο. Το ζήτημα των "αιώνιων" φοιτητών αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Ο εργαζόμενος φοιτητής μπορεί να υπαχθεί σε καθεστώς μερικής φοίτησης ή σε καθεστώς β΄ευκαιρίας (όπως αυτό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου). Ο φοιτητής με μαθησιακές δυσκολίες πρέπει να μας προβληματίσει ως προς την επάρκεια των δύο πρώτων βαθμίδων και του συστήματος εισαγωγής.
Τώρα ως προς την αντισυνταγματικότητα. Αυτό αφορά κυρίως τη διάταξη για το άσυλο από την σκοπιά του άρθρου 7 του Συντάγματος ("Τυποποίηση ποινικού φαινομένου"). Τα άλλα ζητήματα αφορούν την συνταγματική έννοια της "πλήρης αυτοδιοίκησης" στο άρθρο 16 παρ. 5. Αυτήν την έννοια την έχει αναλύσει και εξειδικεύσει η νομολογία του ΣτΕ. Ο νομοθέτης οφείλει να λάβει συνεπώς υπόψη του τα δεδομένα αυτά. Άρα υπάρχει από την άποψη αυτή σοβαρό πρόβλημα με ένα νόμο γραφειοκρατικής "αντινομικής" λογικής.

evenizelos είπε...

Ipanos

- Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλά προβλήματα αλλά δεν παύει να είναι μία χώρα που ανήκει στο κύκλο των ανεπτυγμένων κρατών της Ευρώπης και στον κύκλο των 25-30 πιο ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου με κριτήριο συνολικά τηνν ποιότητα ζωής.
Δεν παραγνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν στην επιστροφή μεταναστών ή στην επαγγελματική αποκατάσταση νέων πτυχιούχων. Δείτε όμως που βρισκόταν η Ελλάδα το 1974 και που βρίσκεται σήμερα.
Ας διεκδικούμε το καλύτερο, αλλά ας μην απαξιώνουμε τα επιτεύγματα αυτού του λαού.

evenizelos είπε...

Ipanos

Στη δημοσιονομική τεκμηρίωση που συνοδεύει το πρόγραμμα προβλέπεται το 5,6% του ΑΕΠ να βρεθεί από:
- Την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ με ρυθμό -+5%
- Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής
- Την εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών
- Την συστηματική εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας όπως αυτή προτείνουμε να τροποποιηθεί (φορολόγηση των διανεμομένων κερδών όπως εισόδημα φυσικών προσώπων, ενιαία προοδευτική κλιμακωτή φορολογία κλπ.)

JAMES είπε...

Εάν γιά να εκτιμήσει κάποιος την θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κοινότητα, λάβει υπ΄όψη του την γεωγραφική της θέση,την προσφορά του Ελληνικού Έθνους,τις δυνατότητες του λαού της και τα επιτεύγματα των Ελλήνων της διασποράς θα πρέπει να ομολογήσει ότι δεν είναι η αναμενόμενη.
Σ΄αυτό ίσως να έχουν παίξει σοβαρό αρνητικό ρόλο τα χρόνια που το Ελληνικο έθνος βρισκόταν υπό κατοχή
αλλά ανεύθυνες δεν είναι και οι κατά καιρούς Κυβερνήσεις.
Γιά παραδειγμα ποιός φταίει για την ερημοποίηση της επαρχίας,την εξαφάνιση της βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής την απαξίωση της παιδείας
την αποκοινωνικοποίηση της υγείας,την μείωση των πραγματικών εισοδημάτων και όλα όσα καταμαρτυρεί, καθημερινα, ο Ελληνικός λαός στις σύγχρονες Κυβερνήσεις.
Αλήθεια ποιά είναι η συμμετοχή των Κυβερνήσεων στα ΄΄επιτευγματα΄΄ του Ελληνικού λαου?
Μήπως η παρουσία τους λειτουργεί ανασταλτικά στις δυνατότητες του λαού, δυνατότητες που αποδεικνύει όταν λειτουργεί έξω από την χώρα του.

evenizelos είπε...

Ifigenia 1953

Η αλήθεια είναι ότι από το 1977 και μετά οπότε και διαμορφώνεται το σημερινό κομματικό σύστημα με δύο κυρίαρχα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) να σχηματίζουν αυτοδύναμες κυβερνητικές πλειοψηφίες, η κυβερνητική σταθερότητα καθίσταται κεντρική πολιτική αξία και όλες οι προσπάθειες δημιουργίας νέων σχημάτων στις μεσαίες θέσεις του πολιτικού φάσματος απέτυχαν. Απομένει να δούμε με την περίπτωση του ΛΑΟΣ τι θα γίνει στο άκρο του φάσματος στις επόμενες εκλογές. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία υιοθετεί ό,τι αντιπροσωπευεται πολιτικά επαρκώς. Και αυτό είναι το στοίχημα των υπαρχόντων κομμάτων αλλά και όσων θέλουν να εκφραστούν έξω από αυτά. Τα κόμματα όμως δεν είναι προϊόντα σχεδιασμού ή βολονταρισμού. Ανάγονται σε κοινωνικές δυνάμεις, έχουν ιστορικές καταβολές και κυρίως κρίνονται με βάση την απάντηση που δίνουν στο ερώτημα: Ποιά κυβέρνηση θα υπάρχει την επομένη των εκλογών.
Γι΄αυτό εγώ επιμένω στην ανάγκη ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ τόσο οργανωτικά όσο και πολιτικά.

DimitrizZzZz είπε...

Διόρθωση προηγούμενου, το οποίο έσβησα:
Η Ελλάδα έχει πραγματικό και ενεργό εχθρό: Τουρκία.
Άνθρωποι σαν τον χάρρυ που δεν ζουν στην Ελλάδα και χαρακτηρίζουν τους έλληνες δολοφόνους, δεν καταλαβαίνω γιατί ασχολούνται με την χώρα.
Προφανώς γιατί δεν τους μιλάει κανείς ούτε εκεί που πήγαν.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Α, μάλιστα... Όταν μας συμφέρει έτσι, ρίχνουμε το μπαλάκι στο λαό... όταν πάλι μας συμφέρει αλλιώς διεκδικούμε εμείς τις δάφνες... Απλά να σας θυμίσω (επειδή νομίζετε ότι γεννήθηκα περίπου χθες), ότι το '81 που μπήκαμε στην Ε.Ε. (τότε Ε.Ο.Κ.) ήμασταν οι τελευταίοι από τους 8. Όταν τα κράτη μέλη έγιναν 10, είμασταν πάλι στην 8η θέση. Όταν τα κράτη0μέλη έγιναν 12, βρεθήκαμε στη 10η θέση και σήμερα που τα κράτη-μέλη είναι 25 βρισκόμαστε κάπου στην 18η θέση (τώρα με την αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% του Αλογοσκούφη - άλλος πανέξυπνος πολιτικός κι αυτός - δεν ξέρω που θα βρεθούμε). Με λίγα λόγια, όταν μπήκαν η Ισπανία και η Πορτογαλία στην Ε.Ε. ήταν πίσω μας. 20 περίπου χρόνια μετά, εμείς απλά βλέπουμε τη σκόνη τους (για να μη μιλήσουμε για την Ιρλανδία, εντάξει;).

Οι μετανάστες που επιστρέφουν (το σύνολο των περιπτώσεων που ξέρω εγώ, όχι η πλειοψηφία) απλά δεν αντέχουν να ζήσουν στην Ελλάδα. Όχι επειδή δεν έχουν το απαραίτητο εισόδημα για να ζήσουν. Αλλά επειδή η ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν στην Ελλάδα είναι όχι απλά αισθητά, αλλά κατά πολύ χειρότερη από την ποιότητα ζωής που απολάμβαναν ως μετανάστες στις χώρες στις οποίες ζούσαν.

Όλες οι χώρες έχουν προβλήματα. Η καθεμία τα δικά της. Αλλά αν όχι σε όλες, τουλάχιστον στις περισσότερες οι πολιτικοί κάνουν κάτι γι' αυτά. Εμείς περιμένουμε να κάνουν κάτι οι άλλοι για τα προβλήματά μας.

Και μη μου πείτε ότι δεν είναι έτσι. Τα ζήσαμε και τα ζούμε καθημερινά. Αν δε μας βάλουν χέρι από την Ε.Ε. ότι πρέπει να κάνουμε το ένα ή το άλλο, από μόνοι μας ('σας' δηλαδή, γιατί ο λαός μόνο ψηφίζει, δεν αποφασίζει) δεν παίρνουμε την απόφαση να κάνουμε τίποτα για τα προβλήματά μας.

Αν περιμένετε να μάθουμε να ζούμε με τα προβλήματά μας (όπως μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς), λάθος πόρτα χτυπήσατε.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos:

Απαντήσατε:

Στη δημοσιονομική τεκμηρίωση που συνοδεύει το πρόγραμμα προβλέπεται το 5,6% του ΑΕΠ να βρεθεί από:

- Την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ με ρυθμό -+5%
(πάλι αλχημικά τύπου Αλογοσκούφη θα κάνετε; Δε σοβαρεύεστε λίγο, λέω εγώ; 5% αύξηση ΑΕΠ μόνο με την Ολυμπιάδα είχαμε)

- Την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής
(Ωχ, ο πρωκτός μου! όποτε το ακούω αυτό evenizelos, ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου, πονάω στο συγκεκριμένο σημείο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πονάνε εκείνοι που θα έπρεπε να πονάνε)

- Την εκλογίκευση των αμυντικών δαπανών
(το έχουμε ξαναδεί το έργο, δεν απέδωσε)

- Την συστηματική εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας όπως αυτή προτείνουμε να τροποποιηθεί (φορολόγηση των διανεμομένων κερδών όπως εισόδημα φυσικών προσώπων, ενιαία προοδευτική κλιμακωτή φορολογία κλπ.)
(Μπράβο! Πολύ προοδευτικό! Σε όλες τις σύγχρονες οικονομίες η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών καταργείται, εμείς θα την εφαρμόσουμε. όσο για την ενιαία κλιμακωτή φορολογία, αυτή υπάρχει εδώ και χρόνια - εκτός κι αν εννοείτε ότι θα αυξήσετε τους συντελεστές)

Κοντολογής λοιπόν, η απάντησή σας εστιάζεται στην αύξηση της φορολογίας και στη βοήθεια του Θεού / Harry Poter.

Πάω για διαβατήριο νέου τύπου. Μπορεί να λένε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά αν είναι μετά την ελπίδα να πεθάνω κι εγώ, καλύτερα να κάνω κάτι πιο δραστικό.

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο

Το θέμα της βασιλείας στην Ελλάδα πράγματι εξαντλήθηκε.

Το 1ο θέμα που δεν εξαντλήθηκε και παραμένει είναι η υποταγή της (νομικής) επιστήμης στην πολιτική και η κατασκευή ενός νόμου ο οποίος ελέγχθηκε διεθνώς, κατέπεσε και κόστισε 5 δισ.δρχ.

Μπορείτε ως πολιτικός, κ. Βενιζέλο, να ποντάρετε στην περιορισμένη μνήμη των πολιτων, όμως ως καθηγητή αυτή η ενέργεια σας σάς έχει στιγματίσει.

Το 2ο θέμα που μάς βασανίζει είναι η κληρονομική διαδοχή στα κόμματα. Ούτε ο αρχηγός σας, ούτε ο πρωθυπουργός θα κατείχαν σήμερα τις σημερινές θέσεις τους εάν δεν έφεραν τα συγκεκριμένα επωνυμα.

Το ερώτημα λοιπόν προς όλους εσάς, τους φέροντες ιστορικά επώνυμα, είναι με ποια λογική διεκδικείτε δημοκρατικές περγαμηνές την ίδια στιγμή που στηρίζετε την παρουσία σας στην πολιτική κυρίως σε κληρονομική βάση.

Το ζήτημα που αφορά εσάς προσωπικά είναι με ποια λογική διεκδικείτε δημοκρατικές περγαμηνές όταν δεν σέβεσθε βασικά δημοκρατικά δικαιώματα (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και δεν έχετε το θάρρος να παραδεχθείτε το σφάλμα σας παρά το γεγονός ότι έχετε αποδεδειγμένα (απόφαση ΕΔΑΔ) κάνει λάθος

Με εκτίμηση
Παρρησία

Παρρησία είπε...

Φάνης Αλγαίρης said...
κ. Βενιζέλο χαίρομαι που σας βρίσκω στη μπλογκόσφαιρα αλλά επιτρέψτε μου δύο συμβουλές:
Πιο χαλαρή γλώσσα και αν είναι δυνατόν από το χεράκι σας. Εστω κι αν είναι λιγότερα τα ποστ.

:)
parrisia.com

Ανώνυμος είπε...

Απλά να διορθώσω ότι η Ελλάδα ήταν 10η από τους δέκα όταν έγινε μέλος στην ΕΟΚ (όχι 8η από 8), 10η από 12 στην επόμενη διεύρυνση και 11η από 15 στην αμέσως επόμενη.

Εμείς τουλάχιστον evenizelos παραδεχόμαστε τα λάθη μας.

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Κυριε Υπουργέ καλησπέρα

κρίμα που δεν ευωδόθηκε η προσπάθειά σάς με την κάρτα πολιτισμού.
Ηταν μια αξιόλογη προσπάθεια εκ μέρους σας.

Ευχαριστώ

JAMES είπε...

Ο Κ.Αλογοσκούφης είπε χθες ότι οι συνταξιούχοι έχουν δίκαιο που διαμαρτύρονται γιά τις χαμήλές συντάξεις όμως οι πόροι δεν επαρκούν.
Δεν ακούσε τίποτα γιά την δυνατότητα ανακατανομής των πόρων, ώστε να υπάρχει στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη ή το οικονομικό μοντέλο που υπηρετεί προσβλεπει σε ανάπτυξη, που θα προέλθει από την επένδυση των κερδών όσων είναι οικονομικά ισχυροί.
Οπότε ζήσε Μάη μου................

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλε,
Σχετικά με το κυβερνητικό ποόγραμμα φαίνεται ότι έχει γίνει καλή δουλειά, αλλά ένα πρόγραμμα κρίνεται ωσ προοδευτικό ή συντηρητικό, όχι τόσο από τους στόχους που θέτει, αλλά κυρίως από τον τρόπο υλοποίησής του. Δυστυχώς, σε αυτόν τον τομέα το πρόγραμμα είναι γενικόλογο και δεν δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις. Ελπίζω σύντομα να επανέλθετε (ως ΠΑΣΟΚ) με το κόστος κάθε δέσμευσης καιτην πηγή χρηματοδότησής της.
Σχετικά με την παιδεία γιατί απουσιάζει κάθε αναφορά στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Αλλάξατε άποψη ή δεν θέλετε την συγκεκριμένη στιγμή να προκαλέσετε μεγαλύτερη αναστάτωση στον χώρο της παιδείας; Ακόμη μιας και ο θεσμός του Ε.Α.Π. κρίνεται επιτυχιμένος και οι θέσεις που προσφέρονται είναι απελπιστικά λίγες σε σχέση με τη ζήτηση, δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η χρηματοδότησή του;
Κώστας Μούρκος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κ. υπουργέ
Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που προέκυψε πρόσφατα και παράλληλα θα ήθελα τη γνώμη και τη συμβουλή σας εάν είναι δυνατόν σχετικά με τον τρόπο αντίδρασης απέναντι σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά πια τα όρια της ανοχής. Πρόσφατα στην εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου στον ALTER επαναλήφθηκε η προβολή ενός video από μαθητική 5νθήμερη εκδρομή. Με αφετηρία αυτό το «ντοκουμέντο» ξεκίνησε μια άγρια κατασυκοφάντηση του κλάδου των καθηγητών και των καθηκόντων που έχουν και ασκούν στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών. Θα ήθελα λοιπόν να σχολιάσετε, αν έχετε δει ή ακούσει να γίνεται λόγος για το επίμαχο ζήτημα, την δυνατότητα και τους τρόπους αντίδρασης απέναντι σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά πια τα όρια ανοχής και λαμβάνει διαστάσεις συστηματικής επίθεσης απέναντι σε ένα πολύ ευαίσθητο χώρο όπως είναι αυτός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η δική μου θέση απέναντι στο ζήτημα είναι ξεκάθαρη και την έχω κατ’ επανάληψη θέσει στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Πιστεύω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η αναγκαιότητα των πολυήμερων εκδρομών και να καταργηθούν εφ’ όσον δεν προσφέρουν καμιά εκπαιδευτική δυνατότητα. Είναι άλλωστε κοινό μυστικό ότι οι εν λόγω εκδρομές γίνονται μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται οι ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά πρακτορεία στην «νεκρή περίοδο». Θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το θέμα και την συμβουλή σας για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στο πολύ σοβαρό κατά τη γνώμη μου ζήτημα το οποίο και τη σχολική κοινωνία διχάζει και το διδακτικό έργο υποβαθμίζει και την λειτουργία του εκπαιδευτικού την θέτει όχι στην παιδαγωγική της διάσταση αλλά σε μια βάση αστυνομικής – παιδονομικής αντίληψης.
Συγχωρήστε μου το σχετικά μεγάλο μήνυμα αλλά είναι πολλά τα ζητήματα που ανακύπτουν γύρω από το επίμαχο θέμα.
Μανόλης Ορφανουδάκης
ezo

evenizelos είπε...

James

Αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό ζήτημα που θέτει το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Την αναδιανομή των πόρων σε συνδυασμό με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης. Εγώ αυτό το ονομάζω μοντέλο "αναπτυξιακού κοινωνικού κράτους".

Παρρησία είπε...

"Αυτό ακριβώς είναι το κεντρικό ζήτημα που θέτει το νέο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Την αναδιανομή των πόρων"

Εχετε πρόθεση να αναδιανείμετε και τον πλούτο που συσσώρευσαν όχι περισσότερες από 300 οικογένειες μέσω του Χρηματιστηρίου? Το ΠΑΣΟΚ «θωράκισε νομοθετικά» το ΧΑΑ εφευρίσκοντας έναν νέο ειδικό τύπο ανώνυμης εταιρίας, τις περίφημες ΕΛΔΕ, διευκολύνοντας έτσι τη μαζική πρόσβαση και καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων «μικροεπενδυτών», ή σε απλά ελληνικά, όσων πίστεψαν τη φενάκη των εισηγμένων εταιριών που υπερτιμολογούσαν τα παλιόχαρτα τους, των αναδόχων τραπεζών που ενέκριναν τις υπερτιμολογήσεις και των υποτιθέμενων «εποπτικών» αρχών.

Δεν είστε σε θέση να αναδιανείμετε τίποτα διότι: 1ον) είστε λαϊκιστές και 2ον) είστε δέσμιοι συμφερόντων.

Σε τελική ανάλυση άνθρωποι, όπως ο αρχηγός σας που δεν έχουν παράξει τίποτα στην ζωή τους, δεν δικαιούνται να ομιλούν για πλούτο και αναδιανομές. Πιάστε πρώτα μία κανονική δουλειά -που κοντέψατε να βγείτε τη σύνταξη σαν υπουργοί- και μετά τα ξαναλέμε

Ανώνυμος είπε...

Αν εσείς κι οι Ευρωπαίοι φίλοι μας είστε η Σοσιαλιστική διεθνής τότε να μας λείπει ο σοσιαλισμός- τύφλα να χουν οι καπιταλιστές δλδ.
Κι εγώ ο μπατμαν είμαι αλλά βγήκα στη σύνταξη(στα 90)- δεν έχουν μείνει πια κακοί για να τους πολεμήσω..

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζελε,
εχεις καλο λογο και καλη παρασταση οπου εμφανιζεσαι.επισης εχεις αρκετες αποψεις διαφοροποιημενες που εμπεριεχουν ψηγματα κοινωνικου ενδιαφεροντος.
Το πασοκ εχασε τον κοσμο του απο την ωρα που απαρνηθηκε τις κοινωνικες και πατριωτικες καταβολες του.
Σημερα το ερωτημα ειναι εαν το πασοκ γνωριζει ποια ειναι η βαση του ωστε να μπορεσει και να την αξιοποιησει και να της δημιουργησει το οραμα μιας ελλαδας με μελλον.
Επισης η ανασφαλεια για το αυριο που εχει δημιουργηθει στην νεολαια ειναι δυνατον να πυροδοτησει καταστασεις που σε συνδυασμο με τους λαθρομεταναστες η τους μεταναστες να γινουν ανεξελεγτες.
Η ιταλια εχει ποσοστο μεταναστων γυρω στο 5% με τον πληθυσμο που εχει.Γιατι αφησατε την ελλαδα να φτασει 10-15% .
Συνηγορητε κι εσεις στην δημιουργια του πολιπολιτισμικου μοντελλου οπου τα παιδια μας θα εργαζονται για λογαριασμο ξενων που δημιουργοντας κεφαλαιο χωρις να φορολογουνται(βρωμικο χρημα)αλωνουν τομεις της οικονομικης ζωης με το προσχημα οτι οι ελληνες ειναι τεμπεληδες και καλοπερασακηδες?
Οσον αφορα στο προγραμμα του κομματος ειναι γνωστο οτι τα συμβολαια και τα προγραμματα γινονται για να αθετουνται.
Αρα υπαρχει αμφιβολια στον κοσμο ,οχι που θα βρεθουν τα λεπτα για την υλοποιηση,αλλα εαν τα λογια θα γινουν εργα και δεν θα σκονταψουν στα διαπλεκομενα συμφεροντα που οπως κι εσεις γνωριζεται καλλιτερα απο εμενα"οποιος ελεγχει την οικονομια μιας χωρας ελεγχει και την πολιτικη της ζωη"
Αρα και τους πολιτικους??
Αρκετα σας κουρασα.
Ευχαριστω.
http://satyrikon.wordpress.com/

JAMES είπε...

κ. Βενιζέλο,
Αναδιανομή των πόρων μπορεί να γίνει σε μιά κοινωνία που οι παράγοντες της εξουσίας θα αποκηρ΄υξουν την σχέση τους με το κεφάλαιο κάτι που δεν γίνεται ούτε τώρα ούτε και στό παρελθόν. Οι λόγοι είναι πολλοί και φυσικά δεν χρειάζονται ανάλυση.Η δικαιολογία είναι παληά [ανάπτυξη με την επένδυση των κερδών]ομώς αυτό δεν γίνεται στην πράξη και αφού το κράτος δηλώνει κακός επιχειρηματίας αλλά και ανίκανο να παρεμβαίνει λόγω ελεύθερης οικονομίας οι ελπίδες για κοινωνίες δικαίου είναι μάλλον ελάχιστες.
Το περίεργο είναι ότιόπως φαίνεται οι κοινωνικά ασθενέστεροι αποδέχονται την μοίρα τους και οι μόνοι επαναστατημένοι είναι οι φοιτητές, έως ότου και αυτοί να ενταχθούν στο σύστημα ή να γίνουν υπηρέτες του.[δημόσιοι υπάλληλοι].
Οι ελάχιστοι συνταξιούχοι που βγαίνουν στους δρόμους, δυστυχώς είναι αδύναμοι και το κράτος περιμένει την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων την οποία μάλιστα υποβοηθά.
Είναι νομίζω ντροπή, το σημερινό κράτος
να μην έχει στοιχειώδεις κοινωνικές ευαισθησίες, ούτε ανάλογες με αυτές της Μ Θάτσερ ή των Αυστραλών συντηρητικών.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για την πέμπτη αυτοκτονία φαντάρου σε ενα μήνα... Και τα δελτία Τύπου βγαίνουν (περιέργως) κάθε Κυριακή...
Να, το χτεσινό:


"Αθήνα, 18 Μαρτίου 2007
ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΛΙΤΗ
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 18 Μαρτίου 2007 και ώρα 06:20, ο Στρατιώτης Πεζικού Γ.Ν. του Δημητρίου, ετών 24, ο οποίος καταγόταν από την Κρήτη και υπηρετούσε σε Μονάδα της Κω, τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ εκτελούσε καθήκοντα σκοπού.
Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.
Ανχης (ΤΘ) Λαλούσης Χαράλαμπος
Εκπρόσωπος Τύπου"

DimitrizZzZz είπε...

Εϊναι πίκρα στην Κω, κι εγώ εκεί υπηρέτησα. Τουρίστριες παντού κι εσύ στο στρατόπεδο να κάνεις κάτι 10ωρα σκοπιά επειδή δεν έχει άτομα. Και μετά να έχεις να κάνεις και αλλα 2 δύωρα.

evenizelos είπε...

Κώστα Μούρκο

1. Ήδη αναφερθήκαμε στη γενική εκτίμηση για το δημοσιονομικό κόστος των προγραμματικών μας προτάσεων και στους τρόπους ανεύρεσης των σχετικών πόρων. Τα μέτρα όμως για την παιδέια, την υγεία και τις άλλες μεγάλες ανάγκες του κοινωνικού κράτους δεν είναι μία απλή "ιδρυματική" δαπάνη, αλλά επένδυση στη γνώση και την ποιότητα ζωής, άρα μέτρα αναπτυξιακά.
2. Η θέση του ΠΑΣΟΚ αφορά όχι ιδιωτικά, αλλά μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά, κοινωφελή πανεπιστήμια εντεταγμένα στο ίδιο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τα κρατικά ΑΕΙ. Αυτό σημαίνει εισαγωγή φοιτητών και εκλογή καθηγητών με το ίδιο σύστημα με τα κρατικά ΑΕΙ.
3. Είμαι υπέρ της συστηματικής ενίσχυσης του ΕΑΠ. Πιστεύω βαθιά στο ρόλο και στην αναγκαία αύξηση της χρηματοδότησης και στην επέκταση των δραστηριοτήτων του.

evenizelos είπε...

JAMES

Φοβούμαι ότι αν θέσουμε ως προϋπόθεση για την βελτίωση της κατάστασης την κατάργηση της ελεύθερης οικονομίας και την επαναστατική ανατροπή της κατάστασης, θα επαναλάβουμε γνωστές αρνητικές ιστορικές εμπειρίες. Έχει συνεπώς σημασία η επιμονή στον δρόμο της ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής "κυβερνητικής" αριστεράς.

evenizelos είπε...

Divaynne

Χαιρετώ και εγώ τη Λάρισσα

evenizelos είπε...

Παρρησία

Λυπάμαι γιατί απευθύνεστε με τέτοιο ύφος σ΄εμένα που μπήκα στην πολιτική έχοντας μια γνωστή διαδρομή και ως καθηγητής πανεπιστημίου και ως δικηγόρος.

evenizelos είπε...

Μανώλη Ορφανουδάκη

Συμφωνώ μαζί σας στην ανάγκη οι καθιερωμένες πολυήμερες εκδρομές να αποκτήσουν σαφή πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Ελπίζω να συζητήσουμε σύντομα το θέμα με τους φορείς των εκπαιδευτικών λειτουργών.

Stelios Frang είπε...

Κάτι λέει εδώ για χάρισμα περιουσιακών στοιχείων στον κ. Χριστόδουλο, ενώ τα χρέη του ταμείου μεταφέρονται στους φορολογούμενους! Επειδή το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δεν αναφέρει (σχεδόν) τίποτα για τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας, με εξαίρεση κάποια ψελλίσματα περί "διακριτών ρόλων" που μπορεί να σημαίνει πολλά κακά, θα ήθελα να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας, τί συμβαίνει με το συγκεκριμένο θέμα...

Και μην ξεφύγετε παρακαλώ με κουβέντες περί ανάγκης πλούτου για να εκτελέσει η εκκλησία το έργο της! Το έργο της εκκλησίας είναι "η σωτηρία της ψυχής" των πιστών της, όλα τα άλλα είναι αρμοδιότητα του κράτους...

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

δεν απαντάτε στο ερώτημα:
Εχετε πρόθεση να αναδιανείμετε και τον πλούτο που συσσώρευσαν όχι περισσότερες από 300 οικογένειες μέσω του Χρηματιστηρίου?

Για την δε καθηγητική σας ιδιότητα, σάς το έχω ξαναπεί: επλήγη πολύ σοβαρά, σχεδόν εξουδετερώθηκε, λόγω του "Κοκο-νόμου"

Παρρησία

Παρρησία

harrygrath είπε...

Δεν μου απαντησατε
1) αν μελλοντικη κυβερνηση σας καταργησει τη δουλεία/καταναγκαστικη στρατευση
&
2) αν οι σημερινοι Σπαρτιατες ειναι απογονοι των αρχαιων.

Οταν λετε για εκπαιδευτικο χαρακτηρα των σχολικων εκδρομων,εννοειτε περιηγηση σε ερειπια ελληνικων ειδωλολατρικων ναων & προπαγανδιση του "πολιτισμου " των αρχαιων "προγονων " σας ?

JAMES είπε...

κ.Βενιζέλο,
Νομίζω πως και εσείς συμφωνείτε ότι ελεύθερη οικονομία δεν σημαίνει ασύδοτη οικονομία.
Εάν λειτουργούσαν οι νόμοι της αγοράς ίσως δεν θα χρειαζόταν οποιαδήποτε παρέμβαση. Όμως στην Ελλάδα που το δημόσιο συνειδητά διαλύεται ,οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και οι δικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων, επειδή είναι κατώτερες των περιστάσεων[άνομα κέρδη 500.000 ΕΥΡΩ- πρόστιμο 200.000 ΕΥΡΩ] δεν μπορούμε να μιλάμε γιά ελεύθερη οικονομία.
Σε ότι αφορά την επανάσταση των φοιτητών, δεν μιλούσα βέβαια γιά ένοπλο αγώνα, αλλά για άρνηση συμβιβασμού με το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, που δυστυχώς και αυτή εκφυλίζεται μόλις οι φοιτητές περάσουν στην ΄΄άλλη όχθη΄΄. Με τον όρο αρνητικές εμπειρίες, υποθέτω ότι παραπέμπετε στις χώρες του υπαρκτού[?] σοσιαλισμού, στις οποίες βέβαια μόνο σοσιαλισμός δεν εφαρμόσθηκε και ίσως είναι ορθό να μιλάμε γιά χώρες του μη υπαρκτού σοσιαλισμού.
Δυστυχώς ανάλογες είναι και οι εμπειρίες από τις υποθετικά δημοκρατικές χώρες, όπου ισχύει το ΄΄λόγω μεν δημοκρατία.....΄΄και η λύση δεν εμφανίζεται, απο κανένα πολιτικό σύστημα.
Λύση μπορεί να δώσει μόνο μια υγειής κοινωνία, όπου οι πολίτες θα αποδέχονται τα δικαιώματα των άλλων,
αλλά αυτό προυποθέτει μακρά παιδεία, που όσοι υποστηρίζουν τα στενά τους συμφέροντα δεν θέλουν να παρέχεται,γιατί μπορεί να αφυπνίσει.
Από τον όρο Σοσιαλιστική Κυβερνητική Αριστερά ,καλά θα ήταν να αφαιρεθεί η λέξη Κυβερνητική γιατί μάλλον εκεί κρύβεται η πηγή του κακού.Στην φιλοδοξία δηλαδή και τους κατα συνέπεια συμβιβασμούς.

DimitrizZzZz είπε...

Η χώρα χρειάζεται στρατό και φυσικά δεν είναι δουλεία να υπηρετείς της πατρίδα σου.

Φυσικά και είναι απόγονοι των Αρχαίψν Σπαρτιατών. Φέρε αιματολογικές εξετάσεις αν θες να αποδείξεις το αντίθετο.

Παρρησία είπε...

Είναι να απορεί κανείς με ποιο θράσος οι ίδιοι απατεώνες που σήμερα βάζουν χέρι στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων για να χρηματοδοτήσουν το Κόμμα, θα ζητήσουν αύριο-μεθαύριο αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων και άλλα έκτακτα μέτρα για να λυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Είναι λυπηρό ότι τα ψέματα τους θα βρουν και πάλι απήχηση.

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Η μέχρι τώρα πορεία του πολιτκού ημερολογίου σας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θα μπορούσα να πώ καλή.Συνεχίστε έτσι.

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζελε,
απο ευγένεια τουλαχιστον θα επρεπε να εχω μια απαντηση σε οτι σας εγραψα.εκτος αν δεν εχετε.
Στηριξα πασοκ το 1989 αρνουμενος οτι ο ανδρεας ηταν ενοχος και το πασοκ κλεφτες.
Σημερα ομως μεσα στο κομμα φερατε εκεινους που κατηγορουσαν τον ανδρεα.
Και τους βγαζετε βολτα στην πολυπαθη β' Αθηνων να δείξουν το μποι τους.
Ευχαριστω για την απαντηση που δεν θα παρω
http://satyrikon.wordpress.com/

evenizelos είπε...

Άνώνυμε

Δυστυχώς το τραγικό αυτό φαινόμενο συνεχίζεται επί χρόνια παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες μέτρων. Είχα την ευκαιρία να δω προχθές τον Υπουργό Άμυνας και έδειξε να κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν κάποια απλά πράγματα: να καταργηθούν πολλές περιττές σκοπιές, ακόμη και ολόκληρα περιττά στρατόπεδα, να υπάρχουν περιπολίες από τριμελείς ομάδες αντί για μεμονωμένους φρουρούς, να λαμβάνονται υπόψη οι ευαισθησίες και τα προσωπικά προβλήματα κάθε στρατευμένου από την διοίκηση της μονάδας.

evenizelos είπε...

s.frang

Ισχύει προφανώς η πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος έτσι ώστε να κατοχυρώνεται πλήρως η θρησκευτική ελευθερία και ισότητα όλων των πολιτών. Το αναμφισβήτητο γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ανήκει στο ορθόδοξο δόγμα δεν δικαιολογεί αποκλήσεις από την αρχή της ισότητας που έχει ιδιαίτερη σημασία για τις μειονότητες, ακόμη και για τα μεμονωμένα άτομα.

DimitrizZzZz είπε...

Οι περισσότερες αυτοκτονίες στον στρατό είναι από άτομα που ήδη είχαν πάρει την απόφαση τους και την πραγματοποιούν όταν αποκτούν πρόσβαση σε όπλο.
Είναι πρακτικά αδύνατο να εντοπιστούν αυτά τα άτομα γιατί πολύ απλά δεν το γράφει το μέτωπο τους και η ψυχολογία δεν είναι μαντική.
Σε όλους τους στρατούς του κόσμου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, εκτός από τις χώρες που η πρόσβαση στα όπλα είνα πιο εύκολη οπότε η επαφή με το όπλο στον στρατό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Η αυτοκτονία είναι ένα θέμα που δεν το αγγίζει κανείς παρά επιδερμικά: "κακό πράγμα η αυτοκτονία" και τέτοια. Δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ίδιο τον στρατό.
Φυσικά ακόμη και ένας να αυτοκτονήσει λόγω της πίεσης που ένιωσε στον στρατό είναι μεγάλο θέμα, η ανθρώπινη ζωή δεν είναι υπόθεση αριθμών.
Μην λέμε όμως και ο,τι θέλουμε, αν δεν πιεστείς στον στρατό πως θα γίνεις στρατιώτης;
Δυστυχώς δεν είμαστε Φινλανδία, εμείς έχουμε πραγματικό και δυνατό εχθρούς, την Τουρκία.
Μα τι λέω, η Φινλάνδία έχει από τους πιο σκληρούς στρατούς παγκόσμια.
Κάνεις βέβαια την θητεία σου σε εξάμηνα εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζελε,
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Ενα τελευταιο λογο θα σας πω.
Μιλατε για νομους και προφήτες για αναπτυξη της χωρας και αλλα ωραια.
Ομως εχετε κλειστα τα αυτια σας οταν καποιος σας γραφει αληθειες και παριστανετε τους υπερανω.
Ομως αυτα ολα πλεον ειναι σαφη στα ωτα και τους οφθαλμους του περιουσιου λαου σας.
Και παρα την τεχνητη πολωση που εφαρμοζετε για την συσπειρωση του ποιμνιου δεν νομιζω οτι ειναι πλεον αυτη εφικτη παρα "τας καθοδηγουμενας δημοσκοπησεις" .
Το πολυ το κυριε ελεησον το βαριεται και ο παπας.
Αυτα.
Ευχαριστω για την ανοχη που δείξατε και δειχνετε απεναντι στα γραπτα μου,
και για την αντιγραφη
http://satyrikon.wordpress.com/

Stelios Frang είπε...

κ. Βενιζέλο, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήρθε με καθυστέρηση 4 ετών, όταν το κόμμα ήταν πια στην αντιπολίτευση. Και αποτελεί αυτό έναν από τους λόγους που αντιμετωπίζει ο κόσμος τα πολιτικά κόμματα καχύποπτα και με κυνισμό.

Το ζήτημα που έθεσα εγώ αρχικά έχει να κάνει με το γεγονός ότι, τα χρέη (προβληματικό ταμείο) φορτώνονται στους φορολογούμενους, αλλά τα περιουσιακά στοιχεία αυτού του ταμείου μεταβιβάζονται, ούτε καν στην Εκκλησία, αλλά στη μητρόπολη Αθηνών, δλδ. στον κ. Χριστόδουλο αυτοπροσώπως.

Και αυτή η σκανδαλώδης ρύθμιση αντιμετωπίζεται από το ΠΑΣΟΚ με ερώτηση 2-3 δευτεροκλασάτων βουλευτών, ενώ ήταν καραμπινάτο θέμα για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των αρχηγών, στην οποία τέθηκαν και άλλα θέματα ταμείων κλπ. (δεν άκουσα όλη τη συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι θα σχολιαζόταν, αν είχε γίνει αναφορά σ' αυτό το ζήτημα). Προφανώς υπάρχει παρασκηνιακή συναίνεση των 2 μεγάλων κομμάτων γι' αυτή τη ρύθμιση.

harrygrath είπε...

Ενα σχολιο σας για τη συντριβη της ομαδας σας απο το αδελφο εθνος των Τουρκων.Ειναι γλυκεια η ηττα,οταν προερχεται απο ενα εθνος-γεννητορα & συνιστον γενος του εθνους σας,σαν να χανουν οι Αμερικανοι απο τους Βρετανους,ετσι δεν ειναι ?

Ανώνυμος είπε...

Kαλλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος Χρόνος


Αξιότιμε κ. Βενιζέλο

Πριν από μήνες σας χαιρέτισα (η μάλλον σας ενόχλησα σε μια ιερή στιγμή του ελεύθερου χρόνου σας) έξω από το θέατρο ‘‘Ολύμπιο’’ στην πλατεία Αριστοτέλους μετά από την προβολή της ταινίας "EDUARD" και σας ανέφερα για ένα θέμα το οποίο αξίζει να το προσέξετε ιδιαιτέρως, καθώς, ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου αλλά επιπλέων και ως καταξιωμένος νομικός και δη συνταγματολόγος, η παρεμβολή σας έχει βαρύνουσα σημασία.

Πήρα το θάρρος και πάλι να σας ενοχλήσω ενημερώνοντας σας για ένα στίγμα της «ευνομούμενης πολιτείας» στη Σκύρο.
Με την αναφορά μου αυτή ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για να σταματήσει ένα διαρκές, ποινικό αδίκημα διαφθοράς της πρωτοβάθμιας διαπλοκής, κατά των κατοίκων του νησιού που συντελείτε εδώ και δεκαετίες στο Δήμο Σκύρο, από τους αιρετά εκλεγμένους και μη διαπλεκόμενους παράγοντες.
Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (Σουηδία) από το 1973 κι ερωτευμένος με τη Σκύρο από την πρώτη μου επίσκεψη στο νησί το 1977. Το 1991 αποφάσισα και το 1992 δι’ αγοράς απέκτησα ένα αγροτεμάχιο.
Στη Σκύρο επικρατεί ένα εθιμικό δίκαιο «εμπράγματο δικαίωμα βοσκής θρεμμάτων επί αλλότριου εδάφους», που στην καθομιλουμένη ονομάζεται «χορτονομή».
Στη Σκύρο υπάρχουν διάφορες περιοχές προσδιορισμένες με σαφήνεια στην περιγραφή των σημείων των ορίων τους, υπάρχουν «χορτονομές» εκμεταλλευόμενες από ιδιώτες, βάση «φιρμανιών» ή συμβολαίων, πρωταρχικώς προερχόμενες από την εποχή της τουρκοκρατίας, που στη συνέχεια, μέσω προικοσυμφώνων και αγοραπωλησιών, έχουν διαμελιστεί και επεκταθεί σε όλο και μεγαλύτερα τεμάχια.
Υπάρχουν δε άλλες «χορτονομές» από τις εναπομείναντες εκτάσεις τις νήσου, καθώς και από Μοναστηριακές περιουσίες που περιήλθαν στη δικαιοδοσία του Δήμου Σκύρου κατά καιρούς, βάση διαφόρων νόμων, εκμεταλλευόμενες από τον Δήμο Σκύρου προς όφελος των Δημοτών και υπέρ των εσόδων του Δήμου Σκύρου.
Εντός των με σαφήνεια προσδιορισμένων ορίων των «χορτονομών» αυτών, υπάρχουν κτήματα υπό την κυριαρχία πληθώρας κατοίκων του Δήμου και του Δημοσίου
Δυστυχώς όμως έχει παρατηρηθεί, σε συμβόλαια αγοραπωλησιών «χορτονομής» ιδιωτών, να παραποιούν επεκτατικός εις βάρος Δημόσιας, Δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας, τα περιγραφικά όρια, με αποτέλεσμα επικαλούμενοι την πλαστότητα των συμβολαίων να:
1) Ταλαιπωρούν με αγριότητα τους ειρηνόφιλους, πράους και δημιουργικούς στην μεγίστη πλειοψηφία, κατοίκους της νήσου Σκύρου.
2) Παρεμποδίζουν το ομαλό της διαχείρισης των τα του οίκου του Δήμου, από τους αιρετά εκλεγμένους αντιπροσώπους του.
3) Είναι γάγγραινα εκθρέμματος διαπλοκής, εις βάρος ιδιωτικής δημοτικής και δημόσιας περιουσίας, με δυνατότητες αμφίδρομα να συμπαρασύρουν ομοφώνως το Δημοτικό Συμβούλιο, σε πολιτικές, ηθικές και ποινικά κολάσιμες πράξεις,
4) Οι διαπλεκόμενοι, επικαλούμενοι τα πλαστά τους συμβόλαια περί «χορτονομής», με τη συνδρομή επίορκων αιρετών αντιπροσώπων, δίνουν και μέσω δικονομικών δικαστικών αποφάσεων, νομικά «αερίσματα» στους Τούρκους, να επικαλούνται ιδία δικαιώματα «αερονομής», όταν παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο.

Είναι επιτακτικό με πρόταση νόμου, να καταργηθεί το εθιμικό αυτό δίκαιο, διότι έχει παρεκτραπεί από το σκοπό που υπηρετούσε για τις ανάγκες των τότε καιρών. Τουλάχιστον προκειμένου για τη Σκύρο και ίσως και όχι μόνον, έχει πλέον αναχθεί σε μέθοδο εποφθαλμιούσα οικειοποίηση, ιδιωτικής, δημοτικής και δημόσιας περιουσίας.

Αν το μήνυμα μου πέσει στην αντίληψη σας και πιστέψετε το δράμα που ζουν εκατοντάδες πολιτών στη Σκύρο, σας λέω μόνον τούτο!!! Ότι η νικηφόρα έκβαση του αγώνα κατά της διαφθοράς, θα στεφθεί με επιτυχία μόνον όταν μπει φραγμός στην πρωτοβάθμια διαπλοκή, και δη ξεκινώντας από την πάταξη του ειδεχθούς κυκλώματος των διαπλεκόμενων αιρετών τους αντιπροσώπων, που δρουν ως σύγχρονοι εκφραστές «του δικαιώματος της πρώτης νύκτας του γάμου», των φεουδαρχών του μεσαίωνα.

Χωρίς να το ψάξω πιο πίσω στο χρόνο, περιγράφω περιληπτικά σημειώνοντας ότι, υπάρχει συμβόλαιο του 1927 όπου καταγράφονται (σ.σ. με ήδη εκτιμένα όρια εις βάρος της Δημοτικής χορτονομής) τα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής, τα ίδια σχεδόν σημεία των ορίων (σ.σ. τα ήδη εκτιμένα όρια εις βάρος της Δημοτικής χορτονομής) ολοκλήρου της χορτονομής γράφονται και σε συμβόλαιο του 1941, σε αγοραπωλησία όμως μέρους της χορτονομής αυτής το 1965 τα αποσιωπούνε μεν αλλά ρητώς αναφέρετε και παραπέμπει στα προηγούμενα ισχύοντα όρια ολοκλήρου της χορτονομής. Τα αποσιωπούνε και στη γονική παροχή, που έκανε ο αγοραστής του μέρους της εξ αδιαιρέτου χορτονομής το 1965, το 1981 και 1982 στα παιδιά του, παρ’ όλα αυτά όμως ρητώς παραπέμπει στα γνωστά σημεία (σ.σ. των ήδη εκτιμένων όριων εις βάρος της Δημοτικής χορτονομής) των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής. Σε ιδιόχειρο εσωτερικό διαχωρισμό όμως που έκαναν το 1966, ενόρκως το 1987 επιβεβαιώνουν τα ισχύοντα σημεία των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής όπως αυτά αναφέρονται στο συμβόλαιο του 1941, σε συμβολαιογράφο του νησιού.

Το 1989 όμως εμφανίζετε ένας που με πληρεξούσια των δωροληπτών γιων πουλά το αγορασθέν από τον πατέρα τους τμήμα της χορτονομής για λογαριασμό των, στο συμβόλαιο όμως που συνέταξε ο ίδιος συμβολαιογράφος εις τον οποίον ενόρκως βεβαίωσαν τα όρια το 1987 αναγράφονται άλλα αντ’ άλλων ως σημεία των ορίων της χορτονομής.

Μένει το ερώτημα, με βάση την απώλεια μνήμης του συμβολαιογράφου ως προς την προ δύο ετών ένορκη βεβαίωση που του έκαναν και δια λογαριασμό τους αυτός συνέταξε, ποιος έχει ευθύνη και αν εμπίπτει σε ποινικό αδίκημα? Αφ ενός μεν, και δεύτερον αν ο συμβολαιογράφος έχει υποχρέωση να τους ανακαλέσει προς σωστή διατύπωση των αναγραφόμενων σημείων των ορίων ολοκλήρου της χορτονομής.
Η ειδεχθής απάτη έχει και συνέχεια, βιαίως με πασσάλους και συρματόπλεγμα, έχουν επεκταθεί πλέων των πλασματικών ορίων του συμβολαίου τους, επιπλέον του πλέον εντός της Δημοτικής χορτονομής.
Είναι λοιπόν εδώ που τώρα εξυφαίνετε στη γύμνια το ερμαφρόδιτο της πρωτοβάθμιας διαπλοκής. Ζητούν από το Δήμο να διευθετήσουν την μεταξύ Δήμου, και της των πλαστών τους συμβολαίων σημεία των ορίων της χορτονομής, και ο Δήμος ομόφωνα αποφασίζει, και με λίγα λόγια λέει, όσο προλάβατε και περιφράξατε δικό σας.
Όλα αυτά στο μουλωχτό.
Και αυτό όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, τη μέθοδο τους έχουν καταφέρει να την κάνουν νομοτέλεια «πράξης» εφαρμογής σ’ όλες τις εναπομείναντες, δημοτικές δημόσιες, και ανεκμετάλλευτες ιδιωτικές εκτάσεις.

Είναι δε ο κύκλος της συμμορίας τόσο δεμένος με κοινή συμφερόντων ωμή _ φιλία, λόγω αμφίδρομης συμβολής αναμιξίας σε ψευδομαρτυρίες. Είναι δε και που η αυτοπεποίθηση των για το αδιάβλητο του ήθους και του ύφους ‘’δικαίου’’ της δικαιοσύνης που τους έχει μέχρι τώρα εξασφαλιστή, μέσω δικονομίστικων δικαστηκών αποφάσεων, ώστε να τείνει να γίνει νόμος κράτους μιας ‘‘ευνομούμενης πολιτείας’’.

Γιατί όπως το πάνε θα προεκταθούν πέραν των ορίων της ισχύουσας ‘’αρχής της πρώτης νύχτας του γάμου’’ και να την προεκτείνουν σε αποκλειστική δική τους «συνταγματική» κατοχύρωση, ως επιλεκτικού τους δικαιώματος, την ευαρέσκεια της των της πρωτοβάθμια διαπλεκόμενων .
Κάποιος, κάπου, πρέπει να βάλει φρένο στο διαρκές αηδιαστικό αυτό γεγονός ,

Οι άνθρωποι ‘‘δεν έχουν ούτε ιερά ούτε όσια’’ είναι για μπουρμπούλιασμα. Και να σκεφθείτε ότι συμβολαιογράφος, πρώην δήμαρχος, σύμβουλοι ακόμη και βουλευτής με προέτρεψαν, σαν σύγχρονοι ‘’προαγωγοί’’, να τα βρω μαζί τους, τουτέστιν ως «χείρον» ευτελής ιθαγενής «ιδιώτης» «του αναπόσπαστου κομματιού του Ελληνισμού» να συνδράμω μέσο δικονομικής διαδικασίας να τους νομιμοποιήσω σε ήδη ηθικές και ποινικά δικάσιμα πράξεις.

(...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις, αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών".)
(σ.σ.------------ βουλευτής Εύβοιας)


Με εκτίμηση δια το υπεύθυνο έργο που επιτελείτε.
Σουηδία 25-3-2007
Κώστας Αθανασιάδης.

k.athanassiadis@telia.com
aaakonstantinos@in.gr

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά!!!

Ένα σχόλιο για το 'πάρτυ' του Βερολίνου και για το Ευρωσύνταγμα που μάλλον επαφίεται στις καλές προθέσεις της Μέρκελ και του συζύγου της?

DimitrizZzZz είπε...

Εγώ πιστεύω οτι μετά την ήττα της ΕΘνικής ο γιωργάκης πρέπει να υποβάλλει κι άλλλη πρόταση μομφής.
¨Ηταν καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης.

evenizelos είπε...

Παρρησία

Το πρόγραμμα μιλάει ρητά για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του πλούτου (στο μέτρο φυσικά που αυτός μπορεί αν εντοπισθεί μέσω των εισοδημάτων που αποδίδει, γιατί δυστυχώς η διεθνής κινητικότητα των κεφαλαίων έχει στερήσει τα κράτη απο πολλά παραδοσιακά μέσα άσκησης φορολογικής πολιτικής)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα σήμερα:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=76169780

Ανώνυμος είπε...

Το πραγματικό πρόβλημα σήμερα:
http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=76169780

evenizelos είπε...

s. frang

Οι βουλευτές που κατέθεσαν τη σχετική ερώτηση εκφράζουν τον αρμόδιο τομέα του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι "δευτεροκλασάτοι" όπως υποτιμητικά γράφετε. Το γεγονός ότι δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένοι δεν σημαίνει τίποτα. Η πρόταση μας δεν ήρθε με καθυστέρηση καθώς αφορά την επόμενη τετραετία. Η ιστορία δεν έληξε το 2004 και έχουμε την υποχρέωση να διατυπώσουμε την πρόταση μας για το μέλλον.

evenizelos είπε...

Harry greco

Αν μάθουμε να χάνουμε αξιοπρεπώς στο ποδόσφαιρο, αυξάνουμε τις πιοθανότητες να κερδίσουμε σε πολύ κρίσιμα γήπεδα όπως αυτό της εξωτερικής πλιτικής.

harrygrath είπε...

Στην εξωτερικη πολιτικη λοιπον εχετε αντιπαλους. Να υποθεσω τη γνωστη ατζεντα...Τα Βρετανικα Μαρμαρα που διεκδικειτε οχι με το Δικαιο του Εδαφους - επιστροφη στη χωρα προελευσης - αλλα σαν απογονοι των ...κατασκευαστων τους. Τους Σ** ( ρατσιστικη βρισια,αντιστοιχη της " αραπης/ nigger ") που θελουν να σας φανε το ονομα Μακεδονας,ενω με το Δικαιο του Αιματος ανηκει σε σας διοτι εσεις ειστε απογονοι των αρχαιων Μακεδονων. Τους Τουρκους,που θελουν να σας φανε τη "Θρακη " / Γκατζολια & προσηλυτιζουν τους Πομακους,απογονους...τοξοτων του Αλεξ.Τους Αλβανους που θελουν να ξαναγυρισουν οι "εγκληματιες πολεμου" Τσαμηδες στη Τσαμουρια. Και βεβαια,το διδυμο Αμερικανων & Εβραιων ,που επινοουν ανυπαρκτες μειονοτητες,οπως στη Γιουγκοσλαυια,ουσιαστικα επειδη σας φθονουν καθοτι ειναι κρατος & οχι εθνος μονο 400 ετων ,ενω εσεις ειστε 4000 ετων & γεννητορες του πολιτισμου. Και τελος,τους ανιστορητους πλαστογραφους της Ιστοριας,που ισχυριζονται οτι δεν καταγεστε απο (αρχαιους) Ελληνες,ενω ειναι φανερο απο τα επωνυμα,τα τοπωνυμια,τα (οριτζιναλ) ονοματα πολεων/χωριων ,τη μουσικη,τους χορους, τα τραγουδια σας ,τη θρησκεια σας & ιδιως απο τα προσωπα σας ποση σχεση εχετε με εκεινους. Ειναι η γραμμη ΣΑΕ-Εκκλησιας ΗΠΑ / GR -ΛΑΟΣ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σε τι διαφωνειτε ?

Antonis Vatousios είπε...

Το ιστολόγιο μου...

www.anveto.blogspot.com

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

γράψατε: "Το πρόγραμμα μιλάει ρητά για την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και του πλούτου".

Η ακίνητη περιουσία δεν έχει αγορασθεί από το περίσσευμα ήδη φορολογημένου εισοδήματος? Με ποια λογική την φορολογείτε (ΦΜΑΠ) και θέλετε να την φορολογήσετε κι'άλλο?

Π

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βενιζέλο, μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν έχεις προωθήσει ή έστω όχι αναφέρει το dialogos.pasok.gr δύο μέρες μετά την έναρξη λειτουργίας του. Παρατήρησα ότι ο σύντροφος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε το site στο blog του και προτρέπει τους αναγνώστες να συμμετέχουν. Φαντάστηκα ότι ως ένας από τους γνωστούς blogger του ΠΑΣΟΚ θα ήσουνα από τους πρώτους που θα παρουσίαζαν το θέμα.

Μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέχουμε και για αυτό δεν αναφέρεσαι σε αυτή την προσπάθεια;

Παρρησία είπε...

@dimitriszzzz

σαφώς και ήταν ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ η ήττα της Εθνικής. Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μία Εθνική πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τρία χρόνια μετά η ΝΔ την κατήντησε στο κακό της χάλι. GPAP, πρόταση μομφής, τώρα!

:) Π

evenizelos είπε...

Παρρησία

Όπως γνωρίζετε η ακίνητη περιουσία παράγει και αυτή σημαντικές υπεραξίες.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Τι σημαίνει η χρήση του β΄πληθυντικού;

evenizelos είπε...

Ανώνυμε (satyrikon.wordpress.com)

Νομίζω ότι τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν αναλυτικά λίγο πριν και αρκετά μάλιστα τις εκλογές του 2004. Τώρα έχει φανεί ποιά στελέχη έχουν ενσωματωθεί στο ΠΑΣΟΚ και ποιά όχι. Τελικός κριτής είναι βέβαια πάντα η κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ που ήδη - όπως δείχνουν και οι έρευνες- έχει κάνει τον διαχωρισμό και τις αξιολογήσεις.

evenizelos είπε...

Παρρησία

Και γιατί να βρουν απήχηση; Ανεξάρτητα από τους χαρακτηρισμούς και το αστυνομικό μέρος της υπόθεσης που δεν το σχολιάζω τώρα (είναι ήδη αντικείμενο δικαστικής έρευνας), υπάρχει η αυταπόδεικτα πολιτική ευθύνη που ήδη άρχισε να καταλογίζεται στη συνείδηση της κοινής γνώμης και άρα στην ψήφο των πολιτών.
Πράγματι, αυτή η κυβέρνηση, με αυτή μάλιστα τη σύνθεση, δεν μπορεί να χειριστεί αξιόπιστα οποιοδήποτε κρίσιμο θέμα και ιδίως το ασφαλιστικό.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε (σατυρικόν....)

Όπως βλέπετε ακούω και διαβάζω με όσο γίνεται μεγαλύτερη προσοχή όλες τις κριτικές και επικριτικές (ακόμη και ισοπεδωτικές) απόψεις. Γιατί λέτε συνεπώς ότι έχουμε κλείσει τα αυτιά μας; Και γιατί χρησιμοποιείτε πληθυντικό; Αυτές οι συνομιλίες είναι προσωπικές και όχι πολιτικές παρεμβάσεις. Τουλάχιστον αυτό προσπαθώ να κάνω, παρά τους περιορισμούς που θέτει ένα μέσο κοινής και δημόσιας λήψης όπως το διαδίκτυο.

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

εφόσον αγόρασα το σπίτι μου με εισόδημα ήδη φορολογημένο και αφού έχω ήδη πληρώσει και φόρο μεταβίβασης ακινήτων, τότε ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να με φορολογήσει παραπάνω.

Αν νομίζει το κράτος ότι τα λεφτά με τα οποία το πήρα είναι μαύρα, τότε ας ασχοληθεί για να το αποδείξει.

Επειτα, ποιος καθορίζει ποια περιουσία είναι "μεγάλη" ή "μικρή"? Εσείς π.χ. ζείτε σε "μεγάλο" σπίτι ή σε "μικρό"? Εφόσον το αποκτήσατε με νόμιμο τρόπο, ποια είμαι εγώ να σάς πω ότι πρέπει να πληρώσετε παραπάνω?

Κατα αμοιβαιότητα λοιπόν δεν μπορείτε και εσεις να μού ζητήσετε παραπάνω φόρους όπως και να τούς ονομάσετε ("φόρος υπεραξίας" κλπ).

Π

DimitrizZzZz είπε...

Το ΠΑΣΟΚ κάνει το μεγάλο λάθος να ακολουθεί τις Λαλιώτικες τακτικές πάλι, εμποδίζοντας το κυβερνητικό έργο.
Όταν προσπαθείς να εμποδίσεις το κυβερνητικό έργο χάνεις την ικανότητα να το ελέγξεις και έτσι ακυρώνεται τον πολύτιμο ρόλο της αντιπολίτευσης για την Δημοκρατία, κρατώντας τον ρόλο του κυνηγού εξουσίας.
Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να εμποδίζει ισοπεδώνοντας αλλά για να ελέγχει.
Όπως βλέπω ακολουθείται κι εσείς την ίδια τακτική, όπως φαίνεται από ισοπεδωτικές φράσεις σας
"Πράγματι, αυτή η κυβέρνηση, με αυτή μάλιστα τη σύνθεση, δεν μπορεί να χειριστεί αξιόπιστα οποιοδήποτε κρίσιμο θέμα και ιδίως το ασφαλιστικό."

Δεν ξέρω πως θα μεταφραστεί αυτή η τακτική του κόμματος σας γενικά στο εκλογικό σώμα, εμένα πάντως μου δίνει αναξιόπιστη εικόνα.
Είναι κι αυτό το σοσιαλιστικο μέρος της ονομασίας του κόμματος που μην μου πείτε οτι δεν κάνει κι εσάς να χαμογελάτε καμιά φορά.
Χρειαζόμαστε όμως το ΠΑΣΟΚ γιατί έχει κάνει κάποιες προσπάθειες απελευθέρωσης του κράτους από την εκκλησία. Όχι τόσο ουσιαστικές όσο συμβολικές, αλλά χρήσιμες.
Γι αυτούς τους λόγους νομίζω οτι αν σοβαρευτεί λίγο και ακολουθήσει περισσότερο γόνιμες τακτικές αντιπολίτευσης θα εκτιμηθεί από τον κόσμο που είναι πιο έξυπνος από όσο νομίζουν οι κομματάρχες.

(Βέβαια δεν είμαι και ο πιο αντιπροσωπευτικός "μέσος ψηφοφόρος" δεδομένου οτι πάντα ψήφιζα και θα ψηφίζω Λεβέντη γιατί οι εκπομπές του μου έκαναν παρέα αρκετά βράδια που χωρίς αυτές θα ήταν επικίνδυνα βαρετά.)

DimitrizZzZz είπε...

Επίσης προτείνω να βγάλετε δοκιμαστικά το moderation για ένα διάστημα, γιατί βαριέμαι να περιμένω κάθε φορά να δω το σχόλιο να εμφανίζεται.
Ασε που χάνεται και η δυνατότητα περαιτέρω σχολιασμού από άλλους αναγνώστες που δεδομένου του moderation δρουν λιγότερο ως σύνολο, δεν σχολιάζουν άλλα σχόλια, αλλά απευθύνουν σχόλια ως μονάδες ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα.
Έτσι χάνεται το νόημα του blog που είναι η παραγωγή συνισταμένης από το σύνολο των σχολίων και όχι η μεμονωμένες ερωτήσεις προς εσένα.

harrygrath είπε...

Ο β΄πληθ. σημαινει οτι δεν θεωρω εαυτον " ελληνα" αλλα Γραικο/ Greek. Εχουμε αντιθετη εθνοτικη κοσμοθεωρια & εθνικη ταυτοτητα.
Επι της ουσιας,σαν μελλων ΥΠΕΞ θα συνεχισετε την 20ετη εξωτ πολιτικη του Panhellenic,αντιμετωπιζοντας τα γειτονικα εθνη & κρατη σαν ξενους & εχθρους,οπως & ολη την ανθρωποτητα,καθοτι ειστε " εθνος αναδελφον " .
Δεν δεχεστε οτι ανηκετε στα Βαλκανια,ειστε εθνος γραικοφωνων Βαλκανιων χριστιανων,εθνος-ιδεα,γλωσσικο & θρησκευτικο,οπως Καναδοι & Αυστραλοι ειναι εθνη αγγλοφωνων ευρωπαιων χριστιανων. Θεωρειτε εαυτους " Ελληνες ",εθνος-γενος & ανηκετε στην αρχαιοτητα.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε

Ευχαριστώ για τις ευχές. Αντεύχομαι.Όπως ίσως είδατε στη λεγόμενη διακήρυξη του Βερολίνου για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γίνεται ρητή αναφορά στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που δείχνουν ακόμη αξεπέραστα.
Γίνεται μία αναφορά στην ανάγκη "θεσμικής ανανέωσης" της Ένωσης που είναι πολύ λίγο για τους οπαδούς του Ευρωπαϊκού Συντάγματος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πορεύεται πού καιρό ακόμη χωρίς το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχω αναφερθεί στο ζήτημα αναλυτικότερα πριν μερικές εβδομάδες.

evenizelos είπε...

JAMES

Αν όμως δεν φιλοδοξείς, ως σοσιαλιστικό κόμμα, να αποκτήσεις κοινοβουλευτική πλειοψηφία και άρα κυβερνητικές ευθύνες, μπορείς να λες αζημίως ό,τι θέλεις. Σημασία έχει τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει στην κυβερνητική πράξη μέσα στις σημερινές ευρωαπϊκές και διεθνείς συνθήκες.
Το στοίχημα είναι να αξιοποιείς τα μικρά περιθώρια που υπάρχουν για να κάνεις ό,τι περισσότερο μπορείς.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Όλοι οι κλειστοί χώροι διαβίωσης (στρατός, φυλακή, οικοτροφεία κ.ο.κ.) αυξάνουν την ψυχολογική πίεση και άρα απαιτείται να υπάρχουν ιδιαίτεροι μηχανισμοί ψυχολογικής υποστήριξης και κυρίως σεβασμός στις ευαισθησίες και την προσωπικότητα του ατόμου. Το ότι ένα άτομο έχει προδιάθεση προς την αυτοκτονία δεν σημαίνει ότι η πραγματοποίηση της προδιάθεσης του αυτής, όταν υπηρετεί τη θητεία του, είναι αναπόφευκτη, μοιραία ή αυτόματη.

JAMES είπε...

ΤΟ ΖΉΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΘΥΜΙΣΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ.ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΗΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΙ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ.
ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΡΑΣΗΣ.

DimitrizZzZz είπε...

Δεν ανήκουμε στην αρχαιότητα είμαστε συνέχεια της αρχαίας ελλάδας. Όχι αιματολογικά - κανείς δεν διατηρεί αιματολογική ταυτότητα γα πάνω από μία γενιά - αλλά σε όλα τα υπόλοιπα. Γλώσσα, έδαφος, έθιμα, ένστικτο.
Κι ας τελούμε υπό καθεστώς πολιτισμικής κατοχής από τον σκοταδισμό της χριστιανοσύνης.

DimitrizZzZz είπε...

Μία από τις αποστολές του στρατού σε καιρό ειρήνης είναι να σε πιέζει ψυχολογικά για να αυξήσει τις αντοχές σου σε περίπτωση πολέμου.
Φυσικά χρειάζεται και ψυχολογική υποστήριξη ο φαντάρος, αλλά μέσω των αξιωματικών του, που πρέπει να είναι ανάλογα εκπαιδευμένοι.
Ο αξιωματικός με την εμπειρία του μπορεί να καταλάβει το "προβληματικό" άτομο, και να το βοηθήσει αλλά πρέπει να έχει την ανάλογη εκπαίδευση.
Δεν θα σχολιάσω την κατάταξη του στρατού στην ίδια κατηγορία με τις φυλακές. Θα περιοριστώ να πω οτι είναι λάθος.
Στις φυλακές μάλιστα, εκεί χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ψυχολογική υποστήριξη και ίσως "εκπαίδευση".
Ο στρατός χρειάζεται να έχει στελέχη εκπαιδεύμενα στην αντιμετώπιση των φαντάρων. Τίποτα παραπάνω.
Εσείς οι αριστεροί (κατά φαντασίαν ή μη) μιλάτε συχνά για τον στρατό σαν να είναι φυλακή, γι αυτό δεν μπορείτε να τον βελτιώσετε.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην ορθή παρατήρηση πως ο "κόσμος είναι πιο έξυπνος από όσο νομίζουν οι κομματάρχες". Αυτό μας αφορά όλους.

evenizelos είπε...

Παρρησία

Η υπεραξία των ακινήτων δεν σημαίνει ότι αυτά αποκτήθηκαν με μαύρα χρήματα.Ένα ακίνητο που αποκτάται νόμιμα, με χρήματα που φορολογήθηκαν ως εισόδημα και με καταβολή φόρου μεταβίβασης μπορεί να αποκτά σημαντική υπεραξία λόγω των αλλαγών στην αγορά ακινήτων, λόγω νέων έργων υποδομής, λόγω πολεοδομικής αναβάθμισης (πεζόδρομοι κλπ.). Πολλές από τις υπεραξίες αυτά οφείλονται σε δημόσια έργα λόγω των οποίων αυξάνονται ιδιωτικές περιουσίες.

Παρρησία είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

όπως ξέρετε πολύ καλά, συνήθως προηγείται η κατασκευή σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχια και έπεται η ένταξη στο σχέδιο τους και η κατασκευή των υποδομών κοινής ωφέλειας.

Το επίχειρημα σας ότι "Πολλές από τις υπεραξίες αυτά οφείλονται σε δημόσια έργα λόγω των οποίων αυξάνονται ιδιωτικές περιουσίες" αφορά μόνον όσους πρόλαβαν και αγόρασαν οικόπεδα π.χ. επάνω στην Αττική Οδό ή κοντά στο αεροδρόμιο των Σπάτων, με άλλα λόγια, όσοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ της εποχής εκείνης.

Π

"Εδώ Κ.Λαλιώτης, με ζήτησε κανείς?"

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κ. Βενιζέλο,

Είχα ξανατολμήσει το παρακάτω σχόλιο αλλά δεν έτυχα ανταπόκρισης. Το ξαναρίχνω μήπως άλλαξε η τύχη μου.

Η παρακάτω αφελής ερώτηση γίνεται χάριν της λαϊκής ρήσης ‘‘από μικρό κι από τρελό…μαθαίνεις την αλήθεια’’… μπας κ τα χάσουν λίγο οι διάφοροι επαγγελματίες ψεύτες, που ο χειρότερος εχθρός τους είναι το αυτονόητο.

Τα παρακάτω εν είδη ερώτησης

Θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί η σαφήνεια του ομιλούντος (υποχρέωση αποσαφήνισης των λεγομένων) ως αναγκαίο στοιχείο του λόγου στη Βουλή… Δεν βλέπω αντιδημοκρατικότητα στην κατοχύρωση της σαφήνειας αφού εξ ορισμού εξυπηρετεί την ποιότητα, την αλήθεια μιας αντιπαράθεσης και ως εκ τούτου την ποιότητα μιας δημοκρατίας…περιορίζει τον λαϊκισμό και την ρητορεία με επίκληση στο συναίσθημα που επίσης εξ ορισμού βλάπτουν τον ορθολογισμό στην πολιτική. Ούτε αντιδημοκρατικό είναι ούτε βλάπτει την παρρησία, την πολυφωνία ή την ελευθερία λόγου, απλά τις εξειδικεύει. Μάλιστα κατ’ αυτόν τον τρόπο τις ωφελεί και τις νοηματοδοτεί αφού καμία θέση δε μένει αόριστη. Ταυτόχρονα η σαφήνεια οδηγεί στη συρρίκνωση της αναλήθειας, προϋπόθεση γόνιμου διαλόγου . Προφανώς δεν εφαρμόζεται στη Βουλή (αν ισχύει κάτι τέτοιο), για λόγους χρόνου αλλά και δυσκολίας στον έλεγχο και στην πρακτική εφαρμογή μιας τέτοιας πρόβλεψης… ή ίσως γιατί θεωρείται αυτονόητο…ιδιαίτερα σήμερα δεν το βλέπω και πολύ αυτονόητο.

Πολιτικά πάσχουμε από έλλειψη σαφήνειας, αναλωνόμαστε σε αέναους παράλληλους μονολόγους.
Εμφανίζεται ασυνέχεια στο διάλογο μεταξύ των βουλευτών και χάσμα στην επικοινωνία. Διαγράφουμε συνεχώς φαύλους κύκλους γύρω από τα ζητήματα.
Δεν αγγίζεται η ουσία, δεν αποκαλύπτεται η αναντιστοιχία των διαφόρων ψευδών ισχυρισμών με την πραγματικότητα, δεν αναφαίνονται τα λογικά σφάλματα που γίνονται. Απεναντίας αφήνονται να εννοηθούν και καλύπτονται με μεγαλοστομίες ή ρητορικά σοφίσματα, χάριν διαφοροποίησης και εντυπώσεων.

-Ως σαφήνεια εννοώ την εμβάθυνση, την παράθεση τεκμηρίων, την αυξημένη ακρίβεια στο λόγο.


Μια δεύτερη πρόταση θα ήταν η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο διεξάγεται σήμερα ο διάλογος στη Βουλή. Σήμερα κάθε βουλευτής ανεβαίνει στο βήμα και εκφωνεί μονομερώς έναν λόγο επιχειρώντας να πείσει για την αλήθεια των όσων λέει, για την προσωπική αλλά και κομματική του αξιοπιστία. Αυτό όμως προκαλεί σύγχυση και βλάπτει εν γενει το διάλογο αφού ευνοεί αερολογίες, ψευδείς ή αβάσιμους ισχυρισμούς, στείρα αντιπαράθεση, αναπόδεικτες αιτιάσεις εκατέρωθεν…κι αυτά διότι κάθε ομιλητής έχει ανενόχλητος την ευκαιρία να συγκαλύψει ή να παραπλανήσει, πάλι με όπλο τη ρητορεία. Αντίθετα σε έναν πιο άμεσο και ενεργητικό διάλογο, όπου καθένας θα θέτει / δέχεται ερωτήματα και θα εισπράττει την αμφισβήτηση για τα όσα λέει, την ώρα που τα λέει(εννοείται με μια τάξη), θα είναι σαφώς ευκολότερο να ξεδιαλυθεί άμεσα μια ενδεχόμενη πλάνη, και να μην έχει την ευκαιρία ο ομιλών (στο μονόλογό του) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να αγνοήσει τα ερωτηματικά.


Με σεβασμό
Ν

Ανώνυμος είπε...

Μια επισήμανση κύριε Βενιζέλο επειδή έγινε αναφορά σε φόρους.Οι περισσότεροι πολιτικοί μας σήμερα στοχοθετούν και την πάταξη της φοροδιαφυγής στις προεκλογικές διακηρύξεις τους.Γνωρίζετε τα δηλωθέντα εισοδήματα των πολιτικών σήμερα.Αν δεν είναι αυτή φοροδιαφυγή,ποιά είναι;
Πρόκειται για μέγιστη υποκρισία.Θα έπρεπε να δημοσιεύσω εδώ στο blog σας μερικά καθαρά δηλωθέντα εισοδήματα πολιτικών για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε,

Η μόνη πάντως κατηγορία πολιτών με δημόσια γνωστές τις φορολογικές δηλώσεις και το πόθεν έσχες είναι οι βουλευτές. Συμφωνείτε να γενικευθεί το μέτρο;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο το θέμα δεν είναι να έρθω σε συμφωνία η διαφωνία μαζί σας για την επέκταση του πόθεν έσχες.Φυσικά και συμφωνώ.Η ουσία είναι πως οι πολιτικοί εξαγγέλουν μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και από την άλλη φοροδιαφεύγουν οι ίδιοι.Σε κάθε περίπτωση έχουν άδηλους πόρους.Ποιοί τους χρηματοδοτούν;
Επίσης η δημόσια γνωστοποίηση των εισοδημάτων τους δεν αποτελεί δικαιολογία,άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 85 του κώδικα φορολογίας εισοδήματος"Ο προιστάμενος της ΔΟΥ συντάσσει κάθε έτος,με βάση τις δηλώσεις που του επιδίδονται,κατάλογο φορολογουμένων,ο οποίος περιέχει το ονοματεπώνυμο η την επωνυμία,τον τίτλο και τα λοιπά στοιχεία τους,το καθαρό εισόδημα από τις κατηγορίες Δ΄και Ζ',το συνολικό καθαρό εισόδημα το οποίο υπόκειται σε φορολογία,καθώς και το φόρο που αναλογεί σε αυτό.Ο κατάλογος....υπόχρεου.Τοποθετείται σε πρόσφορη θέση στο κατάστημα της ΔΟΥ και των δήμων η κοινοτήτων όπου εδρεύει η ΔΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ.Επιτρέπεται η έκδοση καταλόγων των φορολογουμένων όλης της χώρας,καθώς
και η δημοσίευσή τους στις εφημερίδες.
Επομένως δεν είστε οι μόνοι.
Σε κάθε περίπτωση προτείνω πλήρη διαφάνεια και μέτρα ώστε άξιοι συμπολίτες μας που θέλουν να πολιτευτούν να μη έχουν στο μυαλό τους το κόστος του προεκλογικού αγώνα αλλά ούτε και αφανείς χρηματοδοτήσεις.

evenizelos είπε...

N

Η δέυτερη παρατήρηση σας για τους παράλληλους και συχνά ασύμπτωτους κοινοβουλευτικούς μονολόγους είναι απολύτως ορθή. Θα αναβάθμιζε το Κοινοβούλιο μία αλλαγή του Κανονισμού που θα καθιστούσε τη συζήτηση οργανωμένη γύρω από συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα. Βέβαια αυτό θα ενισχύσει τη θέση των κοινοβουλευτικών ομάδων και θα αποδυναμώσει το ρόλο του κάθε βουλευτή ατομικά. Μπορεί να βρεθούν λύσεις που θα σέβονται τις δυνατότητες παρέμβασης των βουλευτών. Η πρώτη παρατήρηση σας για την υποχρέωση σαφήνειας αφορά την ποιότητα του λόγου δηλαδή την ποιότητα της σκέψης κάθε δημοσίου προσώπου. Αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί, αλλά πρέπει να αξιολογείται από τους πολίτες. Όταν οι πολίτες είναι απαιτητικοί και αυστηροί στα θέματα αυτά και ο πολιτικός λόγος προσαρμόζεται.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας, και λυπάμαι πραγματικά που το blog σας κοντεύει να γίνει συνώνυμο της παροιμίας "τωρα που βρήκαμε παπά ας θαψουμε δυο-τρεις".

Ας καταλάβουν οι αγαπητοι συν-bloggers οτι διαφωνόντας μαζί σας απλα για να διαφωνησουν δεν παράγουν πολιτικη!

Ελπίζω να βρειτε τον χρόνο και να βρείτε την αλήθεια του μέσου (Internet) μέσα απο δικές σας επισκέψεις σε άλλα blogs, εκεί που δεν ζητάνε τόσο έντονα να λυθούν τα πρβλήματα αλλά τα αναφέρουν και τα υπογραμμίζουν.

Καλή συνέχεια

evenizelos είπε...

Dealsend

Ευχαριστώ. Είναι άλλωστε πολύ πιο εύκολο να αναφέρεις και να υπογραμμίζεις προβλήματα από το να προτείνεις λύσεις και μάλιστα στο όνομα ενός μεγάλου κόμματος που διεκδικεί την εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΦΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Με αφορμη την αρπαγή του ατομικού οπλισμού, αστυνομικού σκοπού στη Γλυφάδα την 17/04/2007, έχω να σχολιάσω ότι πάντα ο κακοποιός έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.Το θέμα είναι τι κάνει η πολιτεία για να αποτρέψει τέτοια φαινόμενα η εμπειρία μου όλα αυτα τα χρόνια με έκανε να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι αυτή που παίρνουν τις αποφάσεις αποβλέπουν καθαρα στο προσωπικό τους όφελος.Είναι όλες οι σκοπιές εν ετη 2007 αλεξίσφαιρες, είναι υπερυψωμένες για να επιβλέπει ο σκοπός καλύτερα το χώρο και να έχει χρόνο να αντιδράση, φροντίζουμε ώστε να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη στο δρόμο.(δεν χρειάζεται να είναι όλοι ενστολη για να διώξουμε τους τουρίστες) Τα σώματα ασφαλείας λειτουργούν καθαρά για ρουσφετολογικούς λόγους και όχι για την ασφάλεια του πολίτη και του τουρίστα.

Χαιρετώ
Απο:Π.Α.Σ.

evenizelos είπε...

ΠΑΣ
Αυτό που λέτε είναι ότι χρειάζεται να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της φύλαξής με πολύ πιο επαγγελματικό και υπέυθυνο τρόπο από την Αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Π.Δ.394/3-12-2001
Χρόνος εργασίας προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας
Αρθρο 1
1.Ο χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού , ανεξάρτητα. από βαθμό,θέση και την υπηρεσία που υπηρετεί,κατά την πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, είναι ο ακόλουθος:β.Τριάντα δυο ώρες για όσους εκτελούν εξωτερικές ή εσωτερικές υπηρεσίες σε αλλαγές 24ωρης η 16ωρης η 8ωρης βάσης, όπως οι σκοποί αστυνομικών καταστημάτων κτλπ .........
Τι θέλω να πω με τα παραπάνω ότι οι νόμοι δεν τηρούνται, αν από τα χιλιάδες αστυνομικά τμήματα που υπάρχουν βρείτε εσείς μερικά που να εφαρμόζεται ο νόμος να ρθειτε να μου το πείτε .... οι αστυνομικοί υπάλληλοι του Υπουργείο Δημόσιας τάξης που δεν εργάζονται καθημερινα το πρωι σε καποιο γραφείο και είναι κοντά στον πολίτη,δουλέυουν κατά μέσο όρο 2 μήνες το χρόνο παραπάνω από ότι προβλέπεται, δηλαδή στα 10 χρόνια εργάζονται επιπλέον 2 για να εξυπηρετούν καποιοι τα συμφέροντα τους.Να κοιτάξετε τις καταστάσεις και να βρείτε αν δουλέυει κανένας 32 ώρες εβδομαδιαίος.
Γιατί δεν γίνονται έλεγχοι και επερωτήσεις στην Βουλή γιαυτα τα θέματα;

Χαιρετώ Π.Α.Σ.

evenizelos είπε...

ΠΑΣ

Έχω μιλήσει με τους συναδέλφους μου που χειρίζονται τα θέματα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

ShareThis