Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2007

Πολιτικό Ημερολόγιο ...

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Επειδή έχουμε πολλά «κρούσματα» υβριστικών μηνυμάτων με χυδαίες εκφράσεις, για ζητήματα άσχετα με το περιεχόμενο και το σκοπό του «Πολιτικού Ημερολογίου» θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

Το Διαδίκτυο ανήκει στη δημόσια σφαίρα. Ο διάλογος στο διαδίκτυο, εφόσον είναι ανοικτός και προσιτός στον καθένα, είναι δημόσιος και όχι ιδιωτικός. Υπακούει συνεπώς στους κανόνες του δημοσίου λόγου, όπως αυτοί ισχύουν στα μέσα ενημέρωσης, τις δημόσιες συγκεντρώσεις κ.ο.κ.
Το Διαδίκτυο είναι απεριόριστο από πλευράς χώρου και χρόνου. Ο καθένας μπορεί να εκφράζεται στην δική του ιστοσελίδα, στο δικό του blog κ.ο.κ. Αυτό το blog είναι δικό μου και συνεπώς το «Πολιτικό Ημερολόγιο» κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να το διαβάζει ή πολύ περισσότερο να συμμετέχει με σχόλια. Υπάρχουν όμως φίλες και φίλοι που θέλουν και να το διαβάζουν και να συμμετέχουν, χωρίς να έχουν την υποχρέωση να υφίστανται την αισθητική διάφορων που χρησιμοποιούν βρισιές και μάλιστα προσωπικές «συνομιλώντας» με κάποιους ερήμην όλων των υπολοίπων.
Είμαι συνεπώς υποχρεωμένος να σεβαστώ αυτούς που ενδιαφέρονται για τον όποιο πολιτικό ή κοινωνικό διάλογο γίνεται στο χώρο αυτό.

268 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 268 από 268
Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΔΙΕΞΩΔΙΚΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΜΕΝΑ...
ΑΡΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ LPANO ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ (ΕΦΕΤΕΙΑ)ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ 3 ΩΡΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ...
Υ.Γ.ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ BLOG,ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ,3 ΩΡΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ...ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ -ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤ'ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ-ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ,ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...
Ε,ΡΕ ΤΙ ΓΕΛΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

@Κώστας Πέππας: Κι όμως φίλε Κώστε Πέππα, υπάρχει μια πολύ απλή λύση στο πρόβλημά του γνωστού/συγγενή σου (και συγνώμη για την παρανόηση), που θα μπορούσε να έχει δοθεί εδώ και χρόνια (απορώ πώς τόσοι πανέξυπνοι πολιτικοί μας δεν την έχουν σκεφτεί ως τώρα):

Η λύση βασίζεται σε έναν απλό συλλογισμό: Που πονάνε οι Ο.Τ.Α.; Φυσικά στο οικονομικό.

Άρα πως μπορεί το αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο να τους πιέσει; Φυσικά, να τους κόψει την επιχορήγηση.

Αν υπήρχε λοιπόν η πολιτική βούληση (γιατί ο τρόπος υπάρχει και είναι πολύ απλός) θα εκδιδόταν μια υπουργική απόφαση (δε νομίζω ότι χρειάζεται καν νόμος), που θα έλεγε ότι για την εκταμίευση της κρατικής επιχορήγησης προς κάθε Ο.Τ.Α. απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ή άλλο κεντρικό φορέα ελέγχου των δικαστικών αποφάσεων), ότι δεν εκκρεμεί εκτέλεση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης εις βάρος του Ο.Τ.Α. (όπως απαιτείται π.χ. φορολογική ενημερότητα από κάθε επιχείρηση για είσπραξη οποιουδήποτε ποσού από το Ελληνικό Δημόσιο).

Είναι ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα. Πολιτική βούληση δεν υπάρχει, ώστε να έχουν την ευχέρεια οι ημέτεροι τοπικοί άρχοντες να αυθαιρετούν ή και παρανομούν κατά το δοκούν.

Urfurslaag είπε...

@ PEPPAS KOSTAS και lpanos:

Ναι ρε παιδιά καλά όλα αυτά αλλά δεν πάτε να τα πείτε αλλού, να μην κουράζουμε και τον Βαγγελάκη που δουλεύει και πολύ περισσότερο(sic)

άντε μπράβο

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Αγαπητέ κλώνε του eVenizelos

Θα ήθελα την απάντηση του αφεντικού σας στις εξής ερωτήσεις:

1.Γιατί αγοράσατε προς 5 δις δρχ δανεικά κάτι που δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ?

2.Γιατί το κάνατε αυτό? Επειδή σάς είπε ο Ανδρέας να παραστήσετε τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "φιλοβασιλική" ΝΔ?

3.Θα συμφωνούσατε μαζί μου ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία όπως και οι βασιλείς?

araxtos είπε...

Urfurslaag, σε ευχαριστώ ρε που με σύστησες στον κ. Βενιζέλο (μαζί με τους καλύτερους).
Ελπίζω να σε ακούσει, μπας και σωθεί ο άνθρωπος.
Και μαζί μ αυτόν, όλη η ανθρωπότης.
Νάσε καλά.
Α

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πάντως εγώ προσωπικά περιμένω μια απάντηση. Όταν γράφουμε επώνυμα δεν έχουμε απαντήσεις, όταν γράφουμε ανώνυμα...; Να αλλάξω μήπως nick; Θέτω απλά συντροφικά ζητήματα και μάλιστα σε μία εποχή που γίνεται λόγος για επιτυχία σας σε εσωκομματικό επίπεδο και όταν ετοιμάζονται τα μαχαίρια εν όψει της εκλογής Συμβουλίου της Νεολαίας του Κινήματος.

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Γεια σας κύριε Υπουργέ

Ως νέος πολίτης του διαδικτύου να σας χαιρετίσω και εγώ θερμά.

Και να σας υποβάλλω μια ερώτηση ως ένας απλός υπηρέτης της τέχνης (φωτογραφία)που είμαι, αφού διαπίστωσα ότι απαντάτε προσωπικά. Τι έχει απογίνει αυτή η προτοβουλεία που είχατε με την κάρτα πολιτισμού;

όπως λέτε και στην ιστοσελίδα σας:
"Το πρόγραμμα "Πολιτισμός για Όλους – Κάρτα Πολιτισμού" έχει ως στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι πολιτιστικοί θεσμοί που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, εποπτεύονται από αυτό ή συνεργάζονται στενά μαζί του αλλά και πολλοί πολιτιστικοί φορείς του ιδιωτικού τομέα ανοίγουν τις πόρτες τους δωρεάν ή με ουσιαστική έκπτωση σε μεγάλες κατηγορίες πολιτών που συχνά δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις."

Τι απέγινε λοιπόν αυτή η ιστορία;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικώς

Μπάμπης

Urfurslaag είπε...

ΟΧΙ ΕΔΩ ΡΕ ΜΠΑΜΠΗ ! Τι κάνεις εδώ βρε συ...μην ενοχλείς τον κόσμο. Όπου μπαίνω εγώ να μιλήσω με έναν άνθρωπο, τσουπ πίσω μου σε βρίσκω.
Ελα, μην ενοχλείς τον κύριο Βαγγέλη εργάζεται ανορθολογικά.

Urfurslaag είπε...

Κύριε Υπουργέ!

Είναι Σάββατο 1 η ώρα το βράδυ και ακόμα δεν έχετε δεί το μπλογκ σας.

Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι πως εργάζεσθε ακόμα.

Μα δεν καταλαβαίνετε πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ψυχική σας υγεία;

Πρέπει να σταματήσετε.

Δεν μπορεί να αναπαύεσθε μόνο τις καθημερινές από τις 2 μέχρι τις 5

Και θα το πώ απλά να το καταλάβεις

ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΘΑ ΛΑΛΗΣΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

urfurslaag kopse ta polla narkotika...se xalane agria agoraki m!Eleos pia kirie Venizele me ton ka8e "idiotropo" o opoios pianei ena pliktrologio k aradiazei vlakeies epi vlakeiwn...Kante mia paremvasi!

Ανώνυμος είπε...

K en tellei an se peirazei toso poli o k. Venizelos giati afierwneis toso xrono sto blog tou?Polloi to lene mazoxismo auto, 3ereis...

Urfurslaag είπε...

Βαγγέλη τα βλέπεις; με πειράζουν.

Urfurslaag είπε...

Βαγγελάκη.
Ειναι 6 και 30 Κυριακή πρωϊ
Τι θα γίνει;
Θα σταματήσεις να δουλεύεις για να ασχοληθείς με το μπλογκ σου;

Με βρίζουν Βαγγελάκη μου από παντού.

Urfurslaag είπε...

Ελα Βαγγέλη μου, πάμε για ύπνο χαρά μου, σταμάτα να δουλεύεις, δεν με πειράζει να με βρίζουν, βρίσε με και εσύ αμα θες, αλλά πήγαινε να κοιμηθείς λιγάκι, ξημέρωσε αγόρι μου, έχει πάει 8 και 20 το πρωϊ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΠΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ!!! ΤΑ 1000 ΕΥΡΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΙΟΑΖΟΘΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΠΕΣΤΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ 232Α ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΦΟΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ! ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΕΙΣΣΑΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΜΜΕΣΗ ΣΥΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ! ΑΝ ΦΑΕΙ ΠΟΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΣΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.

Παρρησία είπε...

Αγαπητέ κλώνε του eVenizelos

Θα ήθελα την απάντηση του αφεντικού σου στις εξής ερωτήσεις:

1.Γιατί αγόρασε προς 5 δις δρχ δανεικά κάτι που δεν χρησιμοποιήσε ποτέ?

2.Γιατί το έκανε αυτό? Επειδή τού είπε ο Ανδρέας να παραστήσει τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "φιλοβασιλική" ΝΔ?

3.Θα συμφωνούσε μαζί μου ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία όπως και οι βασιλείς?

Ανώνυμος είπε...

@παρρησία: Εγώ μπορώ να σου απαντήσω μόνο ως προς το 1:

'Το γινάτι βγάζει μάτι' λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Έτσι λοιπόν και το γινάτι του Παπανδρέου, του Βενιζέλου και των άλλων δημοκρατών του ΠαΣοΚ εναντίον του πρώην βασιλιά μας τα έβγαλε τα μάτια και σκάσαμε στον Κωστάκη τα ωραία μας ευράκια (ε, μας περισσεύανε, δε μας περισσεύανε;).

Βέβαια, μια άλλη παροιμία, επίσης σοφή, λέει 'καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα' (του φιλοβασιλικού στην περίπτωσή μας). Τώρα, να σου πω... εμένα που δε με νοιάζει αν θα μου βγει κανένα όνομα, όταν εγώ ξέρω αν το όνομα αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί να μου αναλογεί καταβολή αποζημίωσης 2 ευρώ και κάτι από κάτι που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί και για το δικό μου συμφέρον; Ας μάζευε το ΠαΣοΚ το ποσό της αποζημίωσης (είτε με έρανο μεταξύ των μελών του, είτε από τον κομματικό κορβανά) και ας παίρνανε αυτοί τα κτίρια και τα οικόπεδα να τα έχουν να τα χαίρονται.

Νομίζω λοιπόν κ. evenizelos ότι μου χρωστάτε 2 ευρώ... Πότε θα μου τα καταθέσετε στο λογαριασμό μου;

Μπαμπης Ζαβος είπε...

Βαγγελάκη συγγνώμη, με πήρε ο ύπνος.
Ξύπνησα όμως σήμερα,Κυριακή 2:30 και ακόμα δεν έχεις σταματήσει να δουλεύεις. Τι θα γίνει; χρωστάς και 2 ευρώ στον άνθρωπο. Θες να του τα δώσω εγώ;

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Αρχαίος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη
Το blog σου ήταν ενδιαφέρον και κάτι καινούργιο στην κοινωνία μας αλλά πλέον δεν διαβάζεται. Όπως πολύ καλά ξέρεις το "κακό" χρήμα διώχνει το καλό. Διάφοροι βρήκαν τόπο και κοινό και βγάζουν ότι χειρότερο έχουν.
Νομίζω ότι χρειάζεται moderation.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Urfurslaag είπε...

Μήπως να απαγορέψετε απλώς τα ανόνυμα σχόλια; Η μόνη χυδαιότης που υπάρχει προέρχετε από ανώνυμους.

Urfurslaag είπε...

@ anonymus: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ

Urfurslaag είπε...

@ Πολυχρονεμένο Μεγάλο Βεζύρη Βαγγελάκη:

Αγαπητέ ΠΜΒΒ

πραγματικά κουράστηκα να σε βλέπω να δουλεύεις.


Παραδίνομαι

Είναι Δευτέρα πρωϊ 6 η ώρα λαλούν τα κοκόρια και εσύ δουλεύεις ακόμα.

Δεν θα σε ξαναενοχλήσω, εκτος και αν γίνει καμιά στραβη.

Στο κάτω κάτω έπιασα φιλίες με κάτι νέα παιδιά φίνα!

http://e-roosters.blogspot.com/2007/03/blog-post_03.html#comments

Παρρησία είπε...

Αγαπητέ κλώνε του eVenizelos
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Θα ήθελα την απάντηση του αφεντικού σου στις εξής ερωτήσεις:

1.Γιατί αγόρασε προς 5 δις δρχ δανεικά κάτι που δεν χρησιμοποιήσε ποτέ?

2.Γιατί το έκανε αυτό? Επειδή τού είπε ο Ανδρέας να παραστήσει τον "δημοκράτη" σε αντιδιαστολή με την "φιλοβασιλική" ΝΔ?

3.Θα συμφωνούσε μαζί μου ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον Πρώην αλλά από όσους δεν σέβονται τους νόμους (ου δημεύσεις άνευ αποζημιώσεως) και όσους θεωρούν ότι λόγω ονόματος (Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκη-Μπακογιάννη) έχουν κληρονομικά δικαιώματα στην εξουσία όπως και οι βασιλείς?

Unknown είπε...

προς peppas
αγαπητέ ,
επαναλαμβάνεις ένα κοινό λάθος της Ελληνικής ιδιοσυγκρασίας, "πρώτα τρέχουμε και ύστερα εξετάζουμε, διαβάζουμε, σκεφτόμαστε"
Αν συμβουλευτείς ένα ερμηνευτικό λεξικό θα δεις ότι το λήμμα σύντροφος εξηγείται και "ως προσηγορία ανάμεσα στα μέλη του σοσιαλιστικού ή κουμμουνιστικού κόμματος". Τέλος, σαφώς πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοσιαλιστική κοινωνικοοικονομική θεωρία.
Ευχαριστώ.

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
candy's τετραδιάκι είπε...

Eμενα παντως μ'αρεσεις γιατι χειριζεσαι αψογα την ελληνικη γλωσσα!

Οσο για τα πολιτικα εχω να πω πως δεν ασχολουμαι.Ωστοσο μπορω να σε θαυμαζω σαν ανθρωπο.

Την καλημερα μου.

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Dear Candy

ώστε σού αρέσει ο eVenizelos επειδή ξέρει να χειρίζεται τη γλώσσα? Μάλιστα...

Εμένα μού αρέσουν οι εμπνεύσεις του όπως το "όλον" ΠΑΣΟΚ. Με τέτοια τσιτάτα, πράγματι, το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να συγκινήσει τα πλήθη και να κερδίσει τις εκλογές...

Dear Evdoxia

το ΠΑΣΟΚ έχει τόση σχέση με την "σοσιαλιστική κοινωνικοοικονομική θεωρία", όση έχει η Λαϊκή Κίνα με τον κομμουνισμό

"Ντριν-ντριν" και μετά ξυπνήσατε...

Unknown είπε...

προς Παρησσία

Μπορώ πολύ εύκολα να ακολουθήσω την τακτική σου, οι ειρωνικές ερωτήσεις και απαντήσεις όμως δεν είναι το στυλ μου.
Ο τρόπος σου υποβιβάζει αυτό που θέλεις να πεις και ακόμα και αν έχεις δίκιο, τελικά το χάνεις, γιατί αυτού του είδους τα σχόλια δημιουργούν απλώς εντυπώσεις χωρίς να μας κεντρίζουν να αναζητήσουμε την ουσία τους.

φιλικά

Παρρησία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Παρρησία είπε...

Dear Evdoxia

Κράτησε τις νουθεσίες για τον εαυτό σου και σχολίασε, αν μπορείς, επί της ουσίας.

Επαναλαμβάνω: το ΠΑΣΟΚ έχει τόση σχέση με την "σοσιαλιστική κοινωνικοοικονομική θεωρία", όση έχει η Λαϊκή Κίνα με τον κομμουνισμό.

Αν πιστεύεις κάτι διαφορετικό, ή διαθέτεις μειωμένο πολιτικό κριτήριο ή είσαι μέλος του ΠΑΣΟΚ οπότε εκτελείς το χρέος σου για πιστή αναμετάδοση των θέσεων του "Κινήματος"

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Παρρησια

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ evdoxia,ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ- ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ-ΑΝ ΤΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΑΙ ΣΑΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ.
ΚΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ,Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΠΡΟΣΤΑ...ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ "ΓΙΩΡΓΑΚΗ",Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΑΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ...ΛΑΒΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ???
ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΗΛΑΔΗ...
Υ.Γ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ LPANO!!!!

Unknown είπε...

Όταν η ελευθερία γίνεται ασυδοσία, καταλύεται η δημοκρατία. Επιτέλους σε ένα πολιτικό ημερολόγιο φιλοξενούμαστε για να θέσουμε τις απόψεις μας για τα θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα κι όχι για να αποδείξουμε ανώνυμα ή με την κάλυψη ενός ψευδωνύμου το πόσο μ......... είμαστε. Εάν δεν έχετε άποψη, απλά αδιαφορήστε για το εν λόγω blog.

Ανώνυμος είπε...

KΥΡΙΕ ΜΩΡΙΔΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΜΕΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Θα ήθελα να επισημάνω την απάντησή σας προς την 'παρρησία' σχετικά με το θέμα της 'βασιλικής περιουσίας'. Απαντήσατε λοιπόν: "Θα προτιμούσατε να μη γίνει η απαλλοτρίωση και να αφεθούν όλα αυτά στον πρώην ή να μην του δοθεί η αποζημίωση;"

Κατ' αρχήν δεν ξέρω αν συνέτρεχαν λόγοι αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε νομικό επίπεδο (εκτός κι αν ο νόμος έγινε, προκειμένου να υπάρξουν οι λόγοι της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης).

Πέρα όμως από το νομικό θέμα, ως καθαρά πρακτικός άνθρωπος, θα ήθελα να θέσω το θέμα σε τελείως διαφορετική βάση.

Αν υποθέσουμε ότι δεν γινόταν η απαλλοτρίωση και έμεναν τα κτήματα και τα κτίρια στον τέως. Δε νομίζω ότι αυτό θα είχε καμία επίπτωση στο πολιτειακό ζήτημα, οπότε το προσπερνάμε. Ας έρθουμε στην ουσία: Πόσα χρόνια ζωής μένουν στον τέως (πρέπει να έχει καβατζάρει τα 60); 15; 20; 25; Και ρωτάω: Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι τα παιδιά του, ασκώντας το κληρονομικό δικαίωμα επί της περιουσίας, τι θα έπρεπε να κάνουν για να έρθει η 'βασιλική περιουσία' στην κατοχή τους; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. Συμπέρασμα: Αν αφήναμε τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς ηλίθιες ιδεοληψίες, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΛΛΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ (εντάξει σε ένα αρκετά μακρινό μέλλον) ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΣΕΒΑΣΤΟ ΠΟΣΟ.

Ακόμα κι αν γινόταν αποποίηση κληρονομιάς (προκειμένου να μην καταβληθούν φόροι) ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ; ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ.

Δυστυχώς, οι ιδεοληψίες των πολιτικών μας (και η πλέον ηλίθια ιδεοληψία του πολιτικού κόστους) έχουν στοιχίσει στο Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή ΚΑΙ σε εμένα ΚΑΙ σε όλους τους συνέλληνες) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για έργα υποδομής, για την υγεία, για την παιδεία, για ότι τέλος πάντων μπορείτε να φανταστείτε.

Υπό αυτή την έννοια κ. evenizelos, οι πολιτικοί χρωστάτε πολλά ευρώ στον καθένα μας. Και δε φτάνει που μας χρωστάτε, έχετε και το θράσος να μη μας επιστρέφετε ούτε ένα λεπτό πίσω... έτσι για να πούμε ότι έχετε και φιλότιμο (αυτό δυστυχώς μόνο στις ταινίες υπάρχει).

Ανώνυμος είπε...

@kostas peppas: Φίλε μου το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι σοσιαλιστές, ούτε οι φιλελεύθεροι. Το πρόβλημα είναι οι πολιτικοί μας γενικά, που το μόνο τους μέλημα (στ' αλήθεια) είναι αυτό που τραγουδούσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο 'Μαύρο Γάτο': μη χάσουν την κουτάλα μαζί με τα ζουμιά!

Ανώνυμος είπε...

...και όσοι την έχασαν να βρουν ένα τρόπο για να την ξαναπάρουν πίσω!

Παρρησία είπε...

dear Ipanos

στηρίζω και επαυξάνω!

Ομως ο δικτυακός κλώνος του eVenizelos (αυτός δηλαδή που γράφει στο μπλογκ αυτό εκ μέρους του κ. Βενιζέλου) σιωπά...

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Παρρησία

Ανώνυμος είπε...

Ναι βρε παρρησία μου, εντάξει... Σαββατοκύριακο δικαιολογείται, δε δούλευε ο άνθρωπος. Χθες όμως; Δε μπορούσε να πάρει ένα τηλέφωνο τον original, να ζητήσει οδηγίες; Γιατί πέρα από τα καθαρά ειρωνικά σχόλια ορισμένων, με τα οποία διαφωνώ, υπάρχουν και σχόλια ουσίας που αφήνουν τον evenizelos εκτεθειμένο (τουλάχιστον κατά την άποψή μου).

Unknown είπε...

προς Παρησσία
αγαπητή
τους κρίνεις όλους χωρίς η ίδια να ανέχεσαι κριτική... πόσο προβλέψιμο...


προς lpanos
και να φανταστείς ότι μέχρι τώρα πίστευα ότι αριστερός σήμαινει άνθρωπος με κουλτούρα... τι απογοήτευση...

Παρρησία είπε...

Evdoxia

επί της ουσίας έχεις να προσθέσεις τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

@evdoxia: Μάλλον φταίει το ότι έτσι έχει δηλώσει αυτός που σε απογοήτευσε... Αν μπορούσε να το αποδείξει κιόλας...

Ανώνυμος είπε...

Nομίζω οτι ωρίμασε η ιδέα της διοργάνωσης εκδήλωσης διαλόγου και γνωριμίας σε κατάλληλο χώρο με τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους του ιστολογίου του κ. Βενιζέλου προκειμένου να επιλυθούν πολιτικά και άλλα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί...Είναι εφικτό μα γίνει μια εκδήλωση σε πρώτη φάση με τους Αθηναίους φίλους και μετά πάνω στην Θεσσαλονίκη. Η δημοσιότητα που θα "παραχθεί" είναι εγγυημένη...άλλωστε η επιτυχία του συγκεκριμένου ημερολογίου δηλαδή του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου είναι ένα ζήτημα που προκαλεί το ενδιαφέρον των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικά ευαίσθητων πολιτών... Οι τελευταίοι αναζητούν δίαυλους πραγματικού διαλόγου. Αναζητούν πολιτικά επιχειρήματα που να αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς. Ο κατακλυσμός του ιστολογίου απο ακραία μηνύματα ήταν αναμενόμενη λόγω τόσο του πολυδιάστατου και ισχυρού πολιτικού λόγου του κ. Βενιζέλου όσο της πολιτικής συγκυρίας αλλά και της γενικότερη αμφισβήτησης του υπάρχοντος "πολιτικού" λεγόμενου "προσωπικού" και των κομμάτων...κλπ. Γι' αυτό προτείνω : η περίεργη καλοκαιρία που επικρατεί στην Αττική "δείχνει" Εθνικό Κήπο στο Καφενείο ή σε άλλο υπαίθριο χώρο...Ζάππειο περιστύλιο, ή στον Υμηττό στην Μονή Καισαριανής κλπ. Η Δημοκρατία και... στο διαδίκτυο απαιτεί κόπο χρόνο και διάθεση. Αλλωστε και οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν πλαίσιο διαλόγου και αντιπαράθεσης και απαιτούν άμεσες μορφές διαλόγου και εκτός διαδικτύου...κλπ.
likely voter
ΥΓ.Στο βαθμό που υπάρχει διάθεση απο ΟΛΟΥΣ τους φίλους/φίλες του ιστολογίου και απο τον κ. Βενιζέλο είμαι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για συμμετοχή στην διοργάνωση στο e-mail: ikatimer@yahoo.gr

Ανώνυμος είπε...

βενιζέλος said:
"Υπακούει συνεπώς στους κανόνες του δημοσίου λόγου, όπως αυτοί ισχύουν στα μέσα ενημέρωσης, τις δημόσιες συγκεντρώσεις κ.ο.κ."

δεν είναι ακριβώς έτσι...απλώς ήθελα να κάνω αυτή τη διευκρίνιση.
είναι όλα ακόμη πολύ ελεύθερα για να τα ταυτίσουμε.

αν θέλεις, να μεταφέρεις το πολιτικό ημερολόγιο σε έναν πιο ασφαλή χώρο, με την έννοια ότι θα έχεις περισσότερο έλεγχο πάνω σε αυτά που σου γράφουν οι άλλοι.
Γενικά, ο Blogger είναι λίγο παιδική χαρά, μπαίνει ο καθένας και βρίζει χωρίς λόγο ή περιορισμούς, ή επαρκή έλεγχο από τον admin.

Η wordpress είναι πολύ καλή πλατφόρμα για φιλοξενεία μπλόγκς.Θα μπορείς να δείς από πού σου γράφουν (το ip τους) και να προβείς ακόμη και σε καταγγελίες, αν οι ανώνυμοι σε ενοχλούν και σε προσβάλλουν.
Σκέψου το.

Προσωπικά δεινοπάθησα μέχρι οι υβριστές να κοπάσουν.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ evdoxia ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΑΚΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ...
ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ...ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΣΥ ΨΕΥΤΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑ,ΓΛΥΦΤΡΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ...ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ...ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΥΨΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΟΤΕ,ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΦΕΡΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ...ΑΦΗΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΛΥΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ...
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΓΕΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΓΛΥΨΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ...

Μπαμπης Ζαβος είπε...

καλησπέρα κυριε υπουργέ

evenizelos είπε...

Μπάμπη
Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση υπονόμευσε την προσπάθεια της "Κάρτας Πολιτισμού" που διευκόλυνε την πρόσβαση ανέργων, αναπήρων χαμηλοσυνταξιούχων και άλλων κατηγορλιών πολιτών στα μουσεία, τα θέατρα, τους κινηματογράφους και τις άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες. Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και πιέσεις μας το πρόγραμμα δεν επεκτάθηκε έστω με άλλο όνομα (αν τους ενοχλούσε το όνομα "Κάρτα Πολιτισμού")

evenizelos είπε...

Ανώνυμε (ΚΘΒΕ)

Από ό,τι γνωρίζω οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν τακτοποιηθεί ακόμη οι συμβασιούχοι που εμπίπτουν στο Π.Δ. 164 /2004 και δεν έχει συναφθεί ακόμη σύμβαση εργασίας για το έτος αυτό.

evenizelos είπε...

Κώστα Πέππα

Έχω ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων σε ΟΤΑ που δικαιώθηκαν με τελεσίδικες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων αλλά είτε ο αντίστοιχος ΟΤΑ δεν συμμορφώνεται είτε ο ΟΤΑ συμμορφώνεται, αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμής των αποδοχών και των ασφαλιστικών εισφορών. Δυστυχώς την θέση αυτή του Ελεγκτικού Συνεδρίου την επικαλέστηκε και η Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Καταθέσαμε δύο φορές σχετική τροπολογία στη Βουλή και η κυβέρνηση αρνήθηκε να τνν δεχθεί.
Για το θέμα αυτό συνεχίζεται η προσπάθεια τώρα στον Άρειο Πάγο μετά την αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Α.Π. κατά αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων που δικαίωσαν και πάλι εργαζομένους ΟΤΑ.
Δυστυχώς οι συμβασιούχοι έχουν καταστεί όμηροι του δικαστικού συστήματος και των αντιφάσεων του. Γι΄αυτό -όπως θυμάστε- είχα θέσει και εγώ το ζήτημα αλλαγών στη συνταγματική δικαοσύνη.

evenizelos είπε...

Ipanos
Μα δεν καταλαβαίνετε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι ακριβώς αντίθετη: Να μην μετατραπούν σε αορίστου χρόνου αυτές οι συμβάσεις των εργαζομένων σε ΟΤΑ.

evenizelos είπε...

Ipanos

--Χαίρομαι που σας ενδιαφέρει ο κινηματογράφος, θα επανέλθω σε αυτό.
Ως προς τα βιβλία των άλλων, ίσως δεν παρακολουθείτε την κίνηση των βιβλίων και της βιβλιογραφίας, αλλιώς θα ξέρατε ότι παρουσιάζω συστηματικά βιβλία άλλων συμβάλλοντας όσω μπορώ στην προβολή τους.

--Όταν το δημόσιο, τα ν.π.δ.δ. και οι ΟΤΑ δεν συμμορφώνονται με μία δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν ευθύνες διοικητικές, αστικές και ποινικές συγκεκριμένων φυσικών προσώπων. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ξέρετε, άρα γιατί δείχνετε έκπληκτος; Τί άλλο μπορεί να γίνει σε ένα ευνομούμενο δημοκρατικό κράτος;

--Για να κλείσω το θέμα της λεγόμενης "βασιλικής περιουσίας": ο νόμος του 1994 διαπίστωσε την απαλλοτρίωση που είχε συντελεστεί από το 1973 και διατηρήθηκε σε ισχύ με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974. Η διαφωνία μας δεν αφορά την περιουσία, αλλά την βασιλεία και το ρόλο της στην ιστορία του τόπου αυτού. Το ενδιαφέρον είναι ότι τέτοια θέματα εξακολουθούν να έχουν σημασία εις πείσμα όσων τα θεωρούν ξεπερασμένα.

evenizelos είπε...

Κώστα Πέππα

Νομίζω ότι κάνετε κάποια σύγχυση. Το ύψος των πρόσθετων δημόσιων δαπανών που απαιτούνται για να εφαρμοσθούν τα βασικά μέτρα του νέου προγράμματος του ΠΑΣΟΚ υπολογίσθηκε από την Επιτροπή Προγράμματος σε 5,6% του ΑΕΠ. Άλλο αυτό και άλλο ο αριθμός ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ.

evenizelos είπε...

Παρρησία

-- Ο κάθε δήμαρχος είναι αιρετός. Ελέγχεται δηλαδή εκλογικά ενώ παράλληλα ελέγχεται από τον Περιφερειάρχη που ασκεί έλεγχο νομιμότητας και από όλα τα δικαστήρια (διοικητικά, πολιτικά και ποινικά). Αυτό δεν σημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση προσφέρει πάντα καλής ποιότητας διοίκηση ούτε ότι δεν υπάρχουν αδικίες και παράπονα των πολιτών. Δυστυχώς το 60% των παραπόνων στο Συνήγορο του Πολίτη αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.
Υπάρχουν όμως μηχανισμοί πίεσης στα χέρια των πολιτών που πρέπει να αξιολογούν όλους τους αιρετούς άρχοντες με αυστηρά κριτήρια ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.
Τέτοιος πάντως έλεγχος στον κληρονομικό ανώτατο άρχοντα δεν μπορούσε να ασκηθεί. Αυτό το σημειώνων για να απαντήσω στο τελευταίο σχόλιο περί "βασιλικής περιουσίας".

evenizelos είπε...

M13

Ευχαριστώ. Θα το ελέγξω. Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα για αυτό.

evenizelos είπε...

Likely Voter

Ευχαριστώ για την ωραία ιδέα και για την πρόταση. Θα αρχίσουμε να την οργανώνουμε.
Θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα.

evenizelos είπε...

Ο δείμος του πολίτη

Ιστολόγια άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ πλην του Μ. Ανδρουλάκη δεν γνωρίζω να υπάρχουν. Στο ιστολόγιο του Μίμη έχω αναφερθεί πολλές φορές.
Για τη διαγραφή των σχολίωβν έχει γίνει συζήτηση που προφανώς δεν είδατε.

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Δηλαδή αν δεν σας έλεγα ότι το σχόλιό μου είναι δημοσιευμένο και αλλού, δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσετε, έτσι;

Τέλος πάντων, επί της ουσίας:

- Το θέμα μας όσο αφορά τη βασιλική περιουσία δεν είναι 'η βασιλεία και ο ρόλος της στην ιστορία αυτού του τόπου', εκτός κι αν ΔΕΝ θέλετε να το καταλάβετε. Το θέμα μας είναι ότι οι πολιτικές σας ιδεοληψίες μας οδήγησαν να καταβάλουμε ως Ελληνικό Δημόσιο ένα σημαντικό ποσό όταν υπήρχε τρόπος να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να καταβάλουμε τίποτα.

- Το θέμα μας όσν αφορά τους συμβασιούχους των ΟΤΑ δεν είναι το αν υπάρχουν νομικές κυρώσεις σε πρόσωπα που δεν εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις, αλλά το ότι σε ένα υποτιθέμενο 'κράτος δικαίου' κάθε πολίτης πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στα δικαστήρια για να διεκδικήσει το δίκαιό του από φορείς που κατ' εξοχήν θα έπρεπε να εφαρμόζουν το νόμο πιστά.

Όσο για το ότι δεν υπάρχει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης, να σας θυμίσω ότι οι εκλογές έγιναν το 2004, τρία χρόνια δηλαδή ΑΦΟΥ προβλέφθηκε συνταγματικά η δυνατότητα της εν λόγω ρύθμισης. Τί έκανε δηλαδή επί 3 χρόνια η δική σας κυβέρνηση; Έχετε καταλάβει ότι δεν τρώμε χόρτο;


Πάντως, αν τελικά κάνετε εκείνη τη συγκέντρωση και έχετε το στομάχι να απαντήσετε σε μερικές δύσκολες ερωτήσεις (να απαντάτε όμως, έτσι;) μπορείτε να με υπολογίσετε στους συμμετέχοντες. Μπορείτε να μπυ στείλετε πρόσκληση (αν η συγκέντρωση δεν δημοσιοποιηθεί ευρύτερα) στο lpanos@lycos.com

Ανώνυμος είπε...

@evenizelos: Α, και να μην ξεχάσω το θέμα των βιβλίων σας. Το θέμα μου ήταν η ιδιοτέλεια που επιδεικνύετε στα πλαίσια αυτού του blog (γιατί δεν το λέτε έτσι; ντρέπεστε μη σας πουν ξενομανή;) και όχι το αν συμμετέχετε σε παρουσιάσεις βιβλίων τρίτων.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Δοκιμάσαμε την μία μέθοδο. Ας δοκιμάσουμε τώρα και την άλλη. Εδώ είμαστε να το ξανασυζητήσουμε.

evenizelos είπε...

Ipanos

Κρατώ το μήνυμα για την πρόσκληση στη συνάντηση που θα προσπαθήσω να οργανώσω.

evenizelos είπε...

Learning is earning

Δυστυχώς η κατάσταση είναι όπως την περιγράφετε. Το χειρότερο είναι ότι όλες αυτές τις "γκρίζες" ή "μαύρες" πρακτικές στην αγορά εργασίας, πολλοί ιθύνοντες ευρωπαϊκοί κύκλοι θέλουν να τις μετατρέψουν και σε νέο εργατικό δίκαιο της "ευελιξίας". Ευτυχώς υπάρχουν αντιστάσεις. Πριν λίγες ημέρες έγινε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ΕΒΕΑ για την "πράσινη βίβλο" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από την μεταρρύθμιση στο ατομικό και συλλογικό εργατικό δίκαιο. Είχα την ευκαιρία εκεί να αναπτύξω αναλυτικά τις θέσεις μου υπέρ της ανάγκης να διατηρηθεί το κοινοτικό κεκτημένο στα θέματα αυτά.

Ανώνυμος είπε...

'Ασμοδαίε,

Πάντως είναι βασική έννοια στο έργο του Ρωλς'

...μου απαντήσατε, κ. Βενιζέλε.
Χαίρω πολύ! Λέτε να μην το ξέραμε; Άλλη ήτανε η (ολικής αγνοίας και απαντώμενη με μία απλή κατάφαση ή άρνηση [ναι ή ου, σε απλούστερα ελληνικά]) ερώτηση...

Και για μένα η απάντηση έχει μία άλφα σημασία. Είτε θα έχουμε με ένα κόμμα που πιστεύει στο φιλελεύθερο σοσιαλισμό ή την ιδιοκτησιακή δημοκρατία και πλάθει αναλόγως τα συνθήματά του είτε ένα κόμμα που υιοθετεί ως κεντρικό μότο του φράσεις φιλοσόφων, χωρίς να τους αποδίδει το ίδιο με τους δημιουργούς τους περιεχόμενο. Λοιπόν;

evenizelos είπε...

Ασμοδαίε,
Το ΠΑΣΟΚ είναι - θέλουμε να είναι- ένα κόμμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής κυβερνητικής αριστεράς. Δεν είναι ένα κόμμα της αγγλοσαξωνικής ακαδημαϊκής "σοσιαλδημοκρατίας" ή απλώς του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Δίνουμε συνεπώς στον όρο "Δίκαιη κοινωνία" το νοηματικό και ιδεολογικό περιεχόμενο που αρμόζει στο δικό μας στίγμα.

Divaynne είπε...

Γεια σας και από τη Λάρισσα κ.Βενιζέλο

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 268 από 268   Νεότερο› Νεότερο»

ShareThis