Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2007

Η διαφάνεια ως πολιτικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα

Νομίζω ότι το ζήτημα της λεγόμενης «βασιλικής περιουσίας» το συζητήσαμε ήδη πάρα πολύ. Θα πρότεινα να επανέλθουμε σε ένα κλασικό ζήτημα όπως η διαφάνεια που προτείνω να την προσεγγίσουμε όχι μόνο ως πολιτικό, αλλά ως πρόβλημα που συνδέεται με την συμπεριφορά των πολιτών. Στις 18.1.2007 είχα την ευκαιρία να μιλήσω στη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό μαζί με τους Π. Παυλόπουλο, Α. Σκυλλάκο και Ν. Κωνσταντόπουλο στο πλαίσιο σχετικού συνεδρίου που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την ΕΡΤ3. Στην ιστοσελίδα μου έχει αναρτηθεί η αναρτηθεί η απομαγνητοφώνηση της ομιλίας μου για όποιον ενδιαφέρεται.

156 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η αδιαφάνεια είναι εν μέρει και ευθύνη των πολιτών, ειδικά όταν στην πρώτη δυσκολία ή κρίση τρέχουν στον τοπικό τους παράγοντα/βουλευτή/δήμαρχο για μία ευνοϊκότερη μεταχείριση. Βεβαίως μετά γίνεται πολιτικό γιατί ο τοπικός παράγοντας εάν μπορέσει θα βοηθήσει για να παρακαμφθεί ο νόμος υπέρ του ψηφοφόρου ή φίλου του.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να εισάγουμε ποιο διαφανείς διαδικασίες θα πρέπει να αφαιρέσουμε εξουσίες από τους παράγοντες, λόγου χάρη οι δήμαρχοι έχουν την εξουσία να διορίζουν εκτός ΑΣΕΠ, αλλά θα πρέπει να δείξουμε πως οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ωφεληθούν με τέτοια συμπεριφορά.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Παλι με χρονια με καιρους,παλι της χουντας θα ειναι!!!!
Τι το ψαχνεις;
Με το 16 τελικα τι θα κανετε;Δεν σας βλεπω και πολυ στα καλα σας!
Ειστε υπερ ή κατα;
Για πες...

Ανώνυμος είπε...

Είναι το σημαντικότερο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί σήμερα όσους εμπλέκονται στα δημόσια πράγματα. Είναι η απαρχή κάθε απαξίωσης του πολιτικού συστήματος αλλά και της αποχής των πολιτών από την πολιτική. Ιδίως των νέων ανθρώπων. Η συγκεκριμένη συζήτηση πρέπει να συνεχιστεί από τον πολιτικό κόσμο και να επενδυθεί με πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος, γιατί αυτός θα είναι που θα ευνοηθεί τελικά από μια αναστροφή της «ατμόσφαιρας διαφθοράς» που επικρατεί στις συνειδήσεις αρκετών πολιτών, για πολιτικούς και πολιτικές. Φυσικά εκτός από τον ρόλο των ίδιων των πολιτικών πρέπει να εξεταστεί και αυτός των ΜΜΕ και που αποσκοπεί ο πλαστός πολλές φορές, πολλαπλασιασμός του φαινομένου. Που θα οδηγηθούμε δηλαδή σε μια, φανταστική έστω, κατάσταση, πλήρους απαξίωσης του πολιτικού συστήματος μιας δημοκρατικής κοινωνίας; Είναι φανερό πως ο σκοπός κάποιων ΜΜΕ είναι αυτός, και τον υπηρετούν με αμείωτο ζήλο! Το χειρότερο είναι ότι η συντηρητική παράταξη έχει την εντύπωση ότι την συμφέρει αυτή η ισοπέδωση, αναπαράγοντας έτσι τα στελέχη της –ακόμη και σήμερα που είναι κυβέρνηση- συνεχείς επιθέσεις στον πολιτικό σύστημα (βλ. «τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ») και δίνει την εντύπωση ότι επιδιώκει την απαξίωση της πολιτικής και την ολοκληρωτική αποχή των πολιτών από τις πολιτικές εξελίξεις! Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ το ίδιο το πολιτικό σύστημα, με εξωστρέφεια και ευρύτητα πολιτικής ματιάς, να πάρει τις πρωτοβουλίες και να ανατρέψει αυτήν «ατμόσφαιρα». Σαφώς το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν οι «θεσμικές πρωτοβουλίες», οι οποίες πρέπει να ζυμωθούν και να καλλιεργηθούν στους κόλπους της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης και να παρασύρουν μαζί όλες τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις
Μια ενδιαφέρουσα άποψη περί διαφάνειας αλλά και ηθικής στο δημόσιο βίο είναι το δοκίμιο της Γαλλίδας καθηγήτριας Μυριάμ Ρεβώ Ντ’ Αλλόν (Πρέπει η πολιτική να γίνει ηθική; Εστία 2004) με αφορμή τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2002.

harrygrath είπε...

Συνδεομενοι με τα προηγουμενα,φαινεται οτι ειστε υπερ της ποινικοποιησης του καψιματος σημαιων.
Παντως,παραλειψατε να απαντησετε στις τελευταιες ερωτησεις στο " ατζεντα 16".
Συστηματικα βαζετε εισαγωγικα & αποκαλειτε λεγομενη τη βασιλικη περιουσια,παρ' ολο που το ΕΔΑΔ ομοφωνα ( πλην Rozenstein) αποφανθηκε οτι η περιουσια ειναι βασιλικη /προσωπικη & οχι κρατικη.
Ειναι αδυνατον,σαν νομικος,να μη γνωριζατε τη πραγματικοτητα,αυτη που αναγνωρισαν οι 14 απο τους 15 δικαστες του ΕΔΑΔ.
Εισηγηθηκατε (?) το εμπαργκο εναντιον της Μακεδονιας,την οποια συστηματικα αποκαλειτε με ρατσιστικη βρισια αντιστοιχη της " Αραπιάς " / " Niggerland ", παρ' ολο που γνωριζατε οτι τα εμπαργκο απαγορευονται απο την GATT.
" Διεκδικειτε " τα Βρετανικα Μαρμαρα " ( δωρεα Elgin),παρ' ολο που γνωριζετε οτι εξαχθηκαν νομιμα απο το τουρκοχωρι Atina,απο την τοτε ντε φακτο αλλα & ντε γιουρε / νομιμη Τουρκικη Διοικηση,καθ' οτι η Ατινα ειχε τοτε κατοικους Τουρκους.
Ασφαλως & η ευθυνη ειναι συλλογικη ,του Πασοκ,αλλα προσωπικα εχετε κανει 3 πραξεις ( βασιλικη-εμπαργκο-Βρετανικα) που δειχνουν οτι ενσυνειδητα παραβιαζετε & περιφρονειτε το εσωτερικο αλλα & το Διεθνες Δικαιο.
Ενα σχολιο σας ?

evenizelos είπε...

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Συμφωνώ απολύτως. Το δοκίμιο της Ντ΄Αλλόν το είχα λάβει υπόψη μου και στην εισήγηση μου στο συνέδριο που διοργάνωσε στις αρχές καλοκαιριού το Πανεπιστήμιο Κρήτης με το Δήμο Ηρακλείου για τη σχέση ηθικής και πολιτικής.

evenizelos είπε...

Irda

Οι προτάσεις μου για την διαφάνεια βασίζονται - όπως είδατε - στην ευθύνη και την πρωτοβουλία των πολιτών που μπορούν (αν θέλουν πράγματικά) να επιβάλλουν άλλες συμπεριφορές και από την πλευρά του κράτους και των οργάνων σε όλα τα επίπεδα.

evenizelos είπε...

ΠΡΕΖΑ ΤV

Επί μήνες συζητούμε εδώ για το άρθρο 16 και οι θέσεις μου είναι - ελπίζω - γνωστές και καθαρές.

Unknown είπε...

Η διαφάνεια αγαπητέ Βαγγέλη δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως, η αδιαφάνεια είναι αυτή που μαστίζει τον Δημόσιο Τομέα και αποτελεί το μείζον πολιτικό, αλλά και κοινωνικό πρόβλημα. Αναμφιβόλλως, ρίζα του κακού είναι - όσο αφορά στο Δημόσιο- η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων που προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους χρειάζονται να "λαδώσουν" τις μηχανές τους. Με αδιαφάνεια όμως έχουν σχέση και οι 300 του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα συμφωνήσετε μαζί μου πως το "πάτημα" τους το δίνουν οι ψηφοφόροι τους. Η νοοτροπία των Ελλήνων παραμένει η ίδια τόσα πολλά χρόνια. Βέβαια θα μου πείτε ποτε ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός για το οποιοδήποτε δημόσιο έργο; Η κάθε κυβέρνηση΄έχει τους δικούς της μεγαλοεργολάβους. Για παράδειγμα η Εταιρία ΑΚΤΩΡ, η οποία κατασυκοφαντήθηκε από την Κυβέρνηση Καραμανλή, έχει όμως αναλάβει από το 2004 σημαντικά έργα. Η ίδια η εταιρία κινεί τα νήμματα σε ένα κανάλι και σε μερικές εφημερίδες.Επιτέλους, δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία για να αντιμετωπιστει το πρόβλημα και φυσικά δεν υπάρχει και η πολιτική βούληση να υπάρξει κάποια αλλαγή. Ετσι συμφέρει όλους...
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΝ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΗ

Ανώνυμος είπε...

Ωστε ήταν «ορθή πρωτοβουλία» η δήμευση της «βασιλικής» περιουσίας το 94? Ευάγγελε, το χαστούκι που σού έριξε το ΕΔΑΔ δεν σού έμαθε τίποτα? Εγώ, που δεν είμαι νομικός, πιο καλά θα τον έγραφα το νόμο. Αλλά η βιασύνη -όταν είναι μάλιστα απόρροια πιεστικής εντολής πολιτικού πάτρονος (βλ. ΑΓΠ)- αυτά κάνει...
Παρρησία
www.parrisia.com

e-politis είπε...

Το ζητημα της απαξιωσης της πολιτκης λογω της αδιαφανειας και της διαφθορας ειναι ενα απο τα κρισιμοτερα της εποχης μας και γι'αυτο ειναι οπωσδηποτε ευχαριστο το γεγονος οτι και αναγνωριζετε τα αιτια του και προτεινετε συγκεκριμενες λυσεις. Συμφωνω στις περισσοτερες απο αυτες.

Θεωρω πως ελεγκτικοι μηχανισμοι πρεπει να υπαρχουν και να εξασφαλιζουν την εφαρμογη της νομοθεσιας, που εν προκειμενω ειναι ικανοποιητικη. Ομως, η λυση για την αντιμετωπιση αυτης της εθνικης παθογενειας δηλαδη της τασης προς την ανομια και η κοινωνικη της αποδοχη ειναι ενα θεμα που μακροπροθεσμα και ουσιαστικα μονο η Παιδεια μπορει να λυσει.
Μονο αν εμπεδωθει στην κοινωνια η αποδοκιμασια των μεχρι σημερα πρακτικων που απαξιωνουν τον νομο και το κρατος θα αλλαξει κατι. Μια κοινωνια που διαπαιδαγωγειται στη λογικη της παραβασης, του λαδωματος και της φοροδιαφυγης δεν αλλαζει ευκολα. Γι' αυτο και η εκπαιδευση ειναι ο χωρος στον οποιο πρεπει να δοθει αμεσα σημασια.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Bεβαια κυριε Βενιζελο.Γνωριζουμε πολυ καλα τις θεσεις του κομματος και τις δικες σας.
Τις ξερουμε τοσο καλα που εχουμε μεινει αφωνοι...
Απο τη μια ειστε υπερ της αναθεωρησης του Αρθρου 16 και απο την αλλη δηλωνετε αποχη οταν η Νεα Δημοκρατια προχωραει τις διαδικασιες...
Mαλιστα,αφηνετε τον Παγκαλο να λεει μ*** περι αστυνομευσης στα ΤΕΙ και ΑΕΙ,λες και ειναι μικρο παιδι που παιζει.
Τελικα ειστε σοσιαλιστικη Δεξια ή Δεξια με μπλε και πρασινους κοκκους;
Για ποιο λογο προσφευγετε σε τετοιου ειδους τακτικες;
Για παραπλανηση του πληθους και των ψηφοφορων;
Τελικα πρεπει να μας περνατε για μεγαλους Μ***.
Παλιο το κολπο...
Το εργο το εχουμε ξαναδει,μονο που τωρα εχει διαφορτικους πρωταγωνιστες...
To εχουμε πει χιλιαδες φορες και θα το ξαναπουμε...

ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΠΡΕΖΑ TV

Eυχαριστω για το χρονο σας.

DimitrizZzZz είπε...

Ο Πάγκαλος είναι ο μόνος που τόλμησε το λογικό: Η χούντα πέρασε, και η αστυνομία δεν εμποδίζει σε τίποτα αν μπεί στον χώρο του πανεπιστημίου να πιάσει όσους πετάνε μολότωφ, γιατί στην τελική ποιός την πληρώνει; Αυτός που έτυχε να παρκάρει κάπου κοντά.
Λυπάμαι κάτι άμυαλα φοιτητάρια που τα χειραγωγούν οι αριστερές νεολαίες.
Κάποτε νομίζω πρέπει να τεθεί το ζήτημα περιορισμού του αριθμού των βουλευτών ώστε να ακριβοπληρώνονται από το κράτος μόνο όσοι θέλουν και μπορούν να κυβερνήσουν και όχι οι άχρηστοι βουλευτές που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να δημαγωγούν στο πλαίσιο της Χ οργανωμένης νεολαίας.
Το πανεπιστήμιο είναι για να μαθαίνεις όχι για να κάνεις καταλήψεις για τον Χ απεργό πείνας.
Εκτός αν ο ΣΥΝ το ΚΚΕ και το Πασοκ νομίζουν οτι έχουμε χούντα ξαφνικά, οπότε πάμε αλλού.
Σταματήστε να κρατάνε την χώρα πίσω στο όνομα εντυπώσεων.

DimitrizZzZz είπε...

Κάποτε πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των κομμάτων που μπαίνει στην βουλή και πληρώνεται από το κράτος.
Δηλαδή στην βουλή ας μπαίνει σκασίλα μου, άλλωστε δεν πατάει και κανείς εκεί μέσα.
Να μην πληρώνονται όμως τόσοι.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι αρκετοί για να λειτουργήσει η δημοκρατία, και να μην μας τα τρώτε από χίλιες μεριές.
Επιπλέον είναι γελοία η θέση του ΚΚΕ στην βουλή, δεδομένου οτι για να λειτουργήσει ο κομμουνισμός πρέπει να αλλάξει το πολίτευμα.
Δεν υποστηρίζω φυσικά την απαγόρευση κόμματος, γιατί έχουμε δημοκρατία, αλλά κάποτε τα κριτήρια εσαγωγής στην βουλή, και πληρωμής από το κράτος θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα.
Ακόμη και 200 βουλευτές είναι πολλοί για την χώρα μας.
Εκεί αιμοραγεί η οικονομία μας. Δεν είναι μόνο ο μισθός τους, αλλά και όλο το προσωπικό που απασχολεί κάθε βουλευτής.

DimitrizZzZz είπε...

Τώρα θα μου πείτε οτι συνδέω άσχετσ θέματα. Δεν μπορώ να βλέπω τον κάθε βουλευτή του ΣΥΝ ή του ΚΚΕ, που δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να κυβερνήσει, να ανακατεύεται στις πανεπιστημιακές κοινότητες, μιλώντας για χούντες και "άλλες εποχές", γιατί είναι ανεύθυνος.
Ξέρει οτι ποτέ δεν θα έρθει στην εξουσία, τρώει τα λεφτά του κράτους, και διμιουργεί προβλήματα.
Σε μία δημοκρατία ο φοιτητής δεν έχει τίποτα να φοβάται από την αστυνομία με την εξής έννοια:
Αν η αστυνομία θελήσει να τον συλλάβει μπορεί να το κάνει εκτός πανεπιστημίυ, εκτός αν κατασκηνώσει εκεί μέσα για πάντα.
Αν η δημοκρατία ανατραπεί, δεν νομίζω το άσυλο να βοηθήσει σε τίποτα, μια και η χούντα που ανέτρεψε το πολίτευμα σίγουρα δεν θα φοβηθεί να παραβιάσει και το άσυλο.
Αφήστε λοιπόν τις παπαριές.

DimitrizZzZz είπε...

Με τον Κουλούρη τι θα γίνει;
Αυτό το κούφιο πομπώδες ύφος, και οι μπαρούφες που ξεστομίζει προκαλούν εμετό.
Απαιτώ να δω φωτογραφίες αυτών που τον ψηφίζουν για να πειστώ οτι δεν είναι μογγόλοι.

thanasis είπε...

Δημοκρατικός[!!!] ο ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖ.Αλλά χωρίς αρκετή μνήμη.Ας θυμιθεί την δυναμη των κομμάτων στην Τουρκία πριν το Ερντογκάν και ας αποδεχθεί το δικαίωμα όλοι να ελπίζουν.Ακόμη και οι μη δεξιοί το δικαιούνται.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο πολιτικός κόσμος έχει ένα άλυτο πρόβλημα μπροστά του, τα ρίχνει πάντα στην κοινωνία..που "δεν συμμετέχει", "δεν βοηθάει" με την στάση της.
Οχι κύριοι! Η διαφάνεια είναι σημαντικό ζήτημα και απαραίτητη προϋπόθεση για το πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς και ΟΧΙ για τον κοσμάκη..
Όσο προσπαθείται να μας κάνετε "συννενόχους" τόσο περισσότερο μας απομακρύνετε από την συμμετοχή..

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ;;´
ΓΙΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ .....ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Unknown είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΕΙΤΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΕΙΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ; ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;
ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΊΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΣΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

DimitrizZzZz είπε...

Μιλάμε για δημοκρατία, τι σχέση έχει η Τουρκία;

DimitrizZzZz είπε...

Και δεν είπα να μην ελπίζουν, αν ποτέ συμπληρώσουν ικανή εκλογική δύναμη ας γίνουν και κυβέρνηση, όποιοι κι αν είναι.
Εϊναι όμως απαράδεκτο σε μία χώρα σαν την Ελλάδα να έχουμε 5-6 κόμματα στην βουλή 300 βουλευτές και όλο το προσωπικό που αυτός ο αριθμός συνεπάγεται.
Η άποψη μου είναι καθαρά οικονομική, όχι πολιτική.
Αλλά και από πολιτική άποψη είναι γελοίο να έχουμε 300 βουλευτές δεδομένου του πληθυσμού μας.

DimitrizZzZz είπε...

Πως το πάθε ο Γιωργάκης και "έστειλε" τον Κουλούρη;
Το Πασοκ βελτιώθηκε τουλάχιστον 20%

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο συγχαρητήρια για το Blog σας! Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή όχι κάποιος μαζί σας -Δημοκρατία έχουμε – το ότι κάθεστε και απαντάτε στα περισσότερα comments, αυτό, μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί!
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις κινήσεις σας στην πολιτική σκακιέρα και μπορώ να πω ότι είστε ότι το καλύτερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το ΠΑ.ΣΟ.Κ

Κατά καιρούς, από ορισμένους, έχω ακούσει ότι ο Βενιζέλος είναι πανέξυπνος μεν αλλά δύσκολος χαρακτήρας, δύστροπος, κακός κτλ αλλά δε δίνω καμιά σημασία σε αυτά διότι, μεταξύ μας, προτιμώ χίλιες φορές να κυβερνάει αυτή τη χώρα ο κακός μα έξυπνος λύκος παρά η ηλίθια κοκκινοσκουφίτσα.

Το ΠΑΣΟΚ, για να αλλάξουμε κάπως θέμα, έχει πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Και το πρόβλημά του έχει διάσημο ονοματεπώνυμο. Μα η ουσία δεν είναι εάν το ΠΑΣΟΚ θα μείνει άλλη μια ακόμα τετραετία στην αντιπολίτευση (που θα μείνει), η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει σχηματίσει καθαρό πρόγραμμα και λόγο και, έλεος, δεν κάνει καμιά προσπάθεια να αποκτήσει.
Αυτό αρχικά απωθούσε τον κόσμο, τώρα απλά τον αφήνει αδιάφορο, και ειλικρινά είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα κόμμα εξουσίας (λέμε τώρα!!!!)

Παρόλα αυτά τα τραγικά, εάν ήμουν στην θέση σας θα έβγαζα από τώρα τις σαμπάνιες από το κελάρι. Υπάρχει κάποιος ο οποίος κάνει τα πάντα για να λάβετε στο μέλλον τα ύπατα αξιώματα τα οποία (ούτως ή άλλως) αξίως θα αποκτήσετε.
Γνωρίζουμε όλοι μας ποιος είναι. Αυτός είναι το πρόβλημα και η λύση, σας συνιστώ λιγότερο ξύλινο λόγο και πομπώδεις ακαδημαϊκές φιοριτούρες (εκεί μας τα χαλάτε λίγο), συγκρατημένη (το δυνατόν) εσωτερική αντιπολίτευση και αρκετή υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

Ωστε ήταν «ορθή πρωτοβουλία» η δήμευση της «βασιλικής» περιουσίας το 94? Ευάγγελε, από το χαστούκι που σού έριξε το ΕΔΑΔ δεν έμαθες τίποτα? Εγώ, που δεν είμαι νομικός, πιο καλά θα τον έγραφα το νόμο. Αλλά η βιασύνη -όταν είναι μάλιστα απόρροια πιεστικής εντολής πολιτικού πάτρονος (βλ. ΑΓΠ)- αυτά κάνει...
Παρρησία
www.parrisia.com

thanasis είπε...

ΓΙΆ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖΖ Φυσικά η Τουρκία δεν είναι η δημοκρατικότερη χώρα στον κόσμο.[Αλήθεια ποιά είναι?].Οι ψηφοφόροι της όμως είχαν το σθένος να ανατρέψουν το πολιτικό κατεστημένο και να βγάλουν έξω από την βουλή τα
λεγόμενα ιστορικά κόμματα.
Στην Ελλάδα αν δεν είσαι από τζάκι δεν τολμάς ούτε την γνώμη σου να πεις.Πόσο μάλλον να ιδρύσεις κόμμα.
Και κάτι ακόμη.Πώς να δυναμώσουν τα μικρά κόμματα όταν ξεκινούν 10 μέτρα πίσω από την αφετηρία?
Αν με τα δεδομένα που ισχύουν πιστεύεις ότι ζούμε στην δημοκρατικώτερη χώρα του κόσμου χαλάλι σου.

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

" Αν με τα δεδομένα που ισχύουν πιστεύεις ότι ζούμε στην δημοκρατικώτερη χώρα του κόσμου χαλάλι σου."

Εκτός από ορθογραφία πρέπει να μάθεις να διαβάζεις και να μην βάζεις λόγια στα κείμενα άλλων.
Δεν είπα οτι ζούμε στην δημοκρατικότερη χώρα του κόσμου.
Επιπλέον, η οικογενειοκρατία είναι κι αυτή μέρος της δημοκρατίας όταν ο λαός την συντηρεί με την ψήφο του.
Μεταξύ άλλων, έχεις μπερδέψει την δημοκρατία με τον παράδεισο.

DimitrizZzZz είπε...

Τηε Τουρκία την διοικεί ο στρατός, τα υπόλοιπα είναι φερετζές.

Ανώνυμος είπε...

Αν στο πλαίσιο της διαφάνειας πρέπει να κυβερνούν ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης,
αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον.
Οι μόνοι πού μπορούν να χαίρονται είναι αυτοί που τους χειρίζονται.
κ.ΒΕΝΙΖΈΛΟ ΞΕΠΕΡΆΣΤΕ ΤΟΝ ΦΌΒΟ ΤΟΥ ΑΡΝΙΟΎ ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΎΝΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΤΆΝΗ.
Αυτός αφορά μόνο τον κ.Κουλούρη και άτομα ανάλογων ικανοτήτων.[Παρ΄όλα αυτά από παιδί και από ...... μαθαίνεις την αλήθεια]

thanasis είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖ,
Καλά τώρα, τόκανες και εσύ το λαθάκι σου.
Δηλάδή όσοι γράφουν ανορθόγραφα δεν δικαιούνται ''δια να ομιλούν''?
Να μιά δημοκρατική άποψη.
Πάλι από την αρχή γιά να μην χανόμαστε.
α]Η Τουρκία δεν ειναι υπόδειγμα δημοκρατικής χώρας.Οι ψηφοφόροι όμως είχαν το σθένος να ψηφίσουν διαφορετικά.
β]Δεν χρειαζεται να ζεις στον παράδεισο γιά να ξεκινάς με τα ίδια δεδομένα την εκλογική αναμέτρηση.
γ]Αυτό που συντηρεί ο λαός είναι η ελπίδα στο ρουσφέτι.Σιγά να μην θέλει να συντηρεί τα τζάκια.
δ]Κανείς δεν σου έβαλε λόγια.Εσύ είπες ''εκτός αν ο Συνασπισμός ,το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι έχουμε χούντα ξαφνικά οπότε πάμε αλλού.
Χούντα δεν έχουμε αλλά και οι Τούρκοι τα ίδια λένε.Θέλουμε να τους βάλουμε και στην ΕΕ.
Γιά τον Κουλούρη πάντως το πέτυχες.Είναι και πολύτεκνος!!.

Περιπετών είπε...

Είναι νομίζω υποκριτικό να περιμένουμε να υπαρξει ξαφνικά διαφάνεια στην πολιτική ζωή επειδή θα το αποφασίσει ο λαός.

Οι αλλαγές αυτές ξεκινάνε από την παιδεία, την πολιτική και το νομικό πλαίσιο. Τόσα χρόνια στην εξουσία ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ τόλμησαν να εφαρμόσουν θεσμικές αλλαγές που θα απαγόρευαν σε αιρετούς "άρχοντες" να διορίζουν, να μεταθέτουν και να αμοίβουν τους "υπηκόους" του αναλόγως με την καλή ή όχι διαγωγή τους (δηλαδή με το τι ψήφισαν).

Εάν έχετε κύριε Βενιζέλε την πρόθεση αυτή η τεράστια τροχοπέδη της δημοκρατίας να εκλείψει επιτέλους τότε καταθέστε σε συνεργασία με όλα τα κόμματα ένα νόμο στην βουλή που θα ποινικοποιεί τα ρουσφέτια και θα τιμωρεί αυστηρώς κάθε εμπλοκή πολιτικού σε διοικητικές πράξεις. Καλή τη πίστει το λέω αυτό αλλά τέτοια είναι η απογοήτευσή μου που δεν πιστεύω ότι κανείς από εσάς θα ήθελε κάτι τέτοιο.

e-politis είπε...

Κε Βενιζελε,

επειδη η επικαιροτητα αλλαζει συνηθως το θεμα συζητησης και επειδη εχω ηδη σολιασει νωριτερα οσα λετε για την διαφανεια, θελω να αναφερθω στις τελευταιες εξελιξεις στο ΠΑΣΟΚ και να ρωτησω τη γνωμη σας.

Προσωπικα θεωρω τις διαγραφες μια αδιεξοδη λογικη που λειτουργει ως εγγυητης μιας εικονικης εσωκομματικης δημοκρατιας και αυτο ισχυει και στην περιπτωση Παγκαλου και στην περιπτωση Κουλουρη.

Επειδη η αποψη μου ειναι μεγαλη για να την καταχωρησω εδω, βρισκεται αναλυτικα στο http://epoliteia.blogspot.com/2007/02/blog-post_15.html

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ κάνετε τον κόπο και παρακολουθήστε αυτό το βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=15j0jJPfG0s
Περιμένουμε την κριτικη σας. Πως εξηγείτε την ύπαρξη κουκουλοφόρων εντός του Υπ. Μακ.Θράκης?
παρακαλώ μη το αγνοήσετε.

DimitrizZzZz είπε...

Είπες:
" Αν με τα δεδομένα που ισχύουν πιστεύεις ότι ζούμε στην δημοκρατικώτερη χώρα του κόσμου χαλάλι σου."
Κάτι που δεν το είπα εγώ και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είπα:
" ''εκτός αν ο Συνασπισμός ,το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ νομίζουν ότι έχουμε χούντα ξαφνικά οπότε πάμε αλλού."

Προφανώς είσαι έλληνας του εξωτερικού , και ως τέτοιος έχεις μειωμένη αντίληψη της γλώσσας.
Οτι δεν έχουμε χούντα δεν σημαίνει οτι έχουμε "την δημοκρατικότερη χώρα του κόσμου".

DimitrizZzZz είπε...

Ούτε είπα οτι δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς επειδή έκανες ορθογραφικό λάθος.
Δεν σου απαντάω άλλο, είσαι χάσιμο χρόνου.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα
α)ξεκινά από το ότι η κοινωνία μας είναι κοινωνία συνενοχής (οικογενειοκρατία, πελατειακά δίκτυα, ωχ-αδελφισμός), β) διευρύνεται λόγω της παρουσίας ενός εκτεταμένου γραφειοκρατικού κράτους (άρα η διαφθορά αποτελεί εργαλείο και πραξιακή προϋπόθεση ενώ ενισχύει την μη παραγωγική επιδίωξη προσόδου),
γ)σιγοντάρεται από την πολιτεία (χαριστικές αναδρομικές ρυθμίσεις σε ισχυρές μειοψηφίες κάθε τρεις και λίγο) και
δ) διογκώνεται τελικά λόγω της κυριαρχίας της λογικής της παραβατικότητας στο πλαίσιο μιας μαζικής κοινωνίας της κατανάλωσης, έναντι του ήθους της εργασίας στο πλαίσιο μιας αστικής κοινωνίας.

thanasis είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖ
Το κύριο πρόβλημά σου είναι ότι είσαι δογματικός.
Επίσης δεν μπορείς να κανεις συνειρμούς.
Μπερδεύεις τα ''επιχειρήματα μέ την ορθογραφία αν και γράφεις[13.2.07]δημιουργεί με ''ι''.
Το χειρότερο σου λείπει η αίσθηση του humor.
Τελικά είσαι κουραστικός.

evenizelos είπε...

e- politi

Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις. Τις προσυπογράφω.

evenizelos είπε...

ΠΡΕΖΑ TV

Οι θέσεις μου για την παιδεία και ιδίως για το πανεπιστήμιο είναι γνωστές. Περιττεύει να τις επαναλάβω.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία απάντησα. Για το εμπάργκο στη Fyrom η Ελλάδα δικαιώθηκε δικαστικά στο ΔΕΚ ενώ πολιτικά αυτό οδήγησε στην ενδιάμεση συμφωνία του 1995. Ναι, είμαι υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και με βάση όλες τις σχετικές διεθνείς συμβάσεις που ισχύουν στο πλαίσιο της UNESCO. Θεωρώ τιμητικές όλες αυτές τις "μομφές" και σας ευχαριστώ.

evenizelos είπε...

Δημήτρη Μωρίδη

Το ερώτημα αυτό προφανώς απευθύνεται στον κ.Καραμανλή. Δική του είναι η αντίφαση. Η νομοθεσία στην οποία αναφέρεσθε είναι -καλώς ή κακώς - κοινοτική και ισχύει σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα το ζήτημα πρέπει να το δει κάποιος και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

evenizelos είπε...

Learning is earning

Οι πελατειακές σχέσεις δεν είναι πρόβλημα μόνον ή κυρίως ελληνικό. Πολύ πιο έντονο - και σχεδόν επίσημο- είναι το φαινόμενο στις ΗΠΑ για μεγάλο αριθμό πολιτικών και διοικητικών θέσεων. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι με τον ν. 2190 / 94 και το άρθρο 103 του Συντάγματος (μετά την αναθεώρηση του 2001)υπάρχουν αυστηροί κανόνες για τις κάθε είδους προσλήψεις στον δημόσιο τομέα. Το ζητούμενο είναι τώρα να κλείσουν όλα τα "παράθυρα": συμβάσεις έργου, "συνενετεύξεις" κ.ο.κ.

evenizelos είπε...

Gpapoul

Συμφωνώ απολύτως και προσυπογράφω.

evenizelos είπε...

Dimitrizzzz

Αρχίζω από ζητήματα θεσμών και δημοκρατίας. Οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ δεν "τρώνε τα λεφτά" του κράτους, ούτε "δημιουργούν προβλήματα". Εκφράζουν υπαρκτά τμήματα του εκλογικού σώματος και ασκούν τα κοινοβουλευτικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Άλλο πράγμα η πολιτική διαφωνία και κριτική και άλλο η αμφισβήτηση του ίδιου του δημοκρατικού δικαιώματος συμμετοχής όλων των κομμάτων και έκφρασης όλων των απόψεων. Δεν είναι αυτονόητο αυτό στην εποχή μας;
Για το άσυλο την άποψη μου την έχω διατυπώσει κατ΄επανάληψη.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γίνεται λόγος για δημοκρατία.
Η Δημοκρατία ή υπάρχει ή δεν υπάρχει.Δεν γίνεται ολίγη δημοκρατία, όπως δεν γίνεται και ολίγον έγκυος.Ή ΥΠΆΡΧΕΙ Ή ΠΑΡΙΣΤΆΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Τότε το καθεστώς είναι γιαλαντζί ή ισχύει το ''λόγω μεν δημοκρατία έργω δε, πρώτου ανδρός αρχή''.

harrygrath είπε...

Επειδη ειναι δυσκολο να παρακολουθειτε τα 3 τελευταια θεματα που τρεχουν ακομα,περιοριζομαι στο ποστ " Διαφανεια ".
Το Μακεδονικο ειναι η μητερα ολων των θεματων,γιατι αγγιζει την ουσια του Καθεστωτος & του εθνικου δογματος των Γραικων. Δεν θελω ομως να βγω εκτός θεματος.
Ποια η θεση σας για οριο συνεισφορας κατ' ατομο σε προεκλογικη εκστρατεια υποψηφιου ,π.χ Ε 1000 ,ρεαλιστικο πλαφον προεκλογικων δαπανων υποψηφιων ,π.χ 1 εκ & προσωπικη διαφημιση υποψηφιων στη τηλεοραση ?

DimitrizZzZz είπε...

Δεν αμφισβητώ το αυτονόητο δικαίωμα να εκφράζεις την άποψη σου, αλλά την χρηματοδότηση από λεφτα των φορολογουμένων ανούσιων συγκεντρώσεων
και μεταφοράς διαδηλωτών από κόμματα που ποτέ δεν θα κυβερνήσουν.
Να πουλήσουν τα χωράφια τους και ας οργανώσουν όσες διαδηλώσεις θέλουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί το κράτος να πληρώνει 300 άτομα που δεν πατάνε καν στην βουλή.
Αν θέλετε τον βασικό λόγο της διαφθοράς βρίσκεται εκεί ακριβώς.
Κάθενας από τους 300 έχει προσωπικό, και πρέπει να συντηρηθεί και αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει από νόμιμα λεφτά.
Ελευθερία έκφρασης δεν σημαίνει χρηματοδότηση από το κράτος.

DimitrizZzZz είπε...

Εϊναι αρκετή η χρηματοδότηση του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, η δημοκρατία λειτουργεί καλύτερα έτσι.
Ολόκληρο το ασφαλιστικό πρόβλημα λύνεται από τα κεφάλαια που θα εξοικονομήσει η κατάργηση 100 βουλευτικών θέσεων.

Ανώνυμος είπε...

Χειμώνας 2005….η στοά του βιβλίου στο Αρσάκειο γεμάτη κόσμο. Παρουσίαση ενός νέου βιβλίου από κάποιον δημοσιογράφο. Κόσμος πολύς, άνθρωποι των Media και πολιτικοί, αρκετοί περίεργοι. Αυλαία.
Στο μικρό καφενεδάκι στο μέσο της στοάς η γνώριμη φιγούρα του Θεόδωρου Πάγκαλου παρατηρεί σαν ατάραχος Βούδας τον κόσμο που χάνεται. Απολαμβάνει τον ελληνικό καφέ του με ένα τσιγάρο στο χέρι. Η ώρα πέρασε. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος σηκώνεται και, με μια αστραπιαία για τα σωματικά του δεδομένα κίνηση σβήνει το τσιγάρο του στο μέσο του πορσελάνινου φλιτζανιού. Προχθές το τσιγάρο του το έσβησε στη ράχη του φαφλατά Κουλούρη. Ανατρεπτικός και αυτοκαταστροφικός μέχρι αναίδειας, είναι ικανός να σκοτώσει ακόμα και την αγελάδα αφού χύσει πρώτα την καρδάρα με το γάλα....

DimitrizZzZz είπε...

Ρε Κουλούρη εσύ είσαι που γράφεις και υποστηρίζεις τον εαυτό σου;
Με τα χάλια που έχεις δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που ξέρει να γράφει και να σε υποστηρίζει.

harrygrath είπε...

Στα πλαισια του θεματος " διαφανεια" ,να διευκρινησω την ερωτηση μου...
Θελετε,εσεις & το Πασοκ,ενα νομο που να επιτρεπει σε υποψηφιους βουλευτικων εκλογων,να συνιστουν οργανωση φιλων τους,οι οποιοι ,φανερα & επωνυμα,να συνεισφερουν στα εξοδα του προεκλογικου αγωνα,με ενα λογικο οριο ανα ατομο,π.χ Ε 1000 & πλαφον συνολικων εξοδων στο 1 εκ,συμπεριλαμβανομενης & της προσωπικης διαφημισης σε τηλεοραση & καθε μεσο ?
Με εναν τετοιο νομο θα υπαρχει διαφανεια & πληρης απαντηση στο ερωτημα " Που τα βρισκουν τα λεφτα ".

araxtos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
araxtos είπε...

Καλημέρα σας κ. Βενιζέλο.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για το blog σας αλλά και για το θάρρος σας.
Μια και γίνατε γείτονας και συνάδελφος (bloggeras) φαντάζομαι δεν θα μου αρνηθείτε να σας πάρω την πρώτη bloggo-συνέντευξη

Αν κάποια ερώτηση τη θεωρήσετε υπερβολική δεν έχετε παρά να την παρακάμψετε και να μην απαντήσετε.
Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει εναντίον σας καμία προκατάληψη, και μου είσθε ιδιαιτέρως σεβαστό πρόσωπο.


Ερώτηση 1
Βρίσκετε αρκετά ικανοποιητική την ποσότητα των σχολίων που δέχεσθε?
Μήπως περιμένατε περισσότερα?


Ερώτηση 2
Μια και έχω την αίσθηση ότι είσθε ειλικρινής άνθρωπος, περιμένω και ειλικρινή απάντηση, αν σας ενοχλούν κάποιοι με τα σχόλιά τους και αν πιστεύετε ότι αυτό το κάνουν σκόπιμα.

Ερώτηση 3
Έχετε την εντύπωση ότι είναι σωστό το να μην επισκέπτεστε εσείς κάποιο ή κάποια blogs?
Δεν βρήκατε εδώ μέσα κάποιο που να σας αρέσει, κάποιο θέμα (ποστ) που να θέλατε να γράψετε ένα σχόλιο?
Μήπως σκέφτεστε την κάθε κίνησή σας με «πολιτικά» κριτήρια?
(Δηλαδή για να μη δυσαρεστήσετε κάποιους επειδή επισκεφθήκατε άλλο blog και όχι το δικό τους)

Ερώτηση 4
Υποθέτουμε, ή μάλλον είμαστε σίγουροι, ότι γράφετε μόνος σας τα ποστ αλλά και τις απαντήσεις, θα θέλαμε όμως και τη δικιά σας διαβεβαίωση ότι γίνεται έτσι.

Ερώτηση 5
Κανένας σε κανένα πολιτικό κόμμα δεν έχει αμφισβητήσει το ταλέντο σας στη ρητορική. Πιστεύετε ότι πρέπει να ταυτίζουμε τη ρητορική με τη γνώση?
Και αν ταυτίζουμε τη ρητορική με τη γνώση, πιστεύετε ότι πρέπει να ταυτίζουμε και τα 2 με την ικανότητα?
Και αν όλα αυτά είναι έτσι πιστεύετε ότι πρέπει να τα ταυτίζουμε και με την τιμιότητα?

Ερώτηση 6
Εγώ, αλλά και πολλοί από δω μέσα, αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι αν, με τις σημερινές συνθήκες, τους έδιναν ένα υπουργείο δεν θα το δεχόντουσαν. Απλά γιατί δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Γνωρίζουμε ότι είναι έτσι τα πράματα και δεν γίνεται να αλλάξει τίποτα (προς τη σωστή κατεύθυνση).
Εσείς πιστεύετε ότι θα το δεχόντουσαν όλοι και ότι αερολογούν? Υπάρχει κάτι στο να είσαι υπουργός που δεν το ξέρουμε?
(Η ερώτηση δεν είναι ειρωνική και δεν αφορά εσάς)

Ερώτηση 7
Θα μας βρείτε 10 λόγους να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ.
Δεν τους θέλουμε
Και δεν τους θέλουμε γιατί τους έχουμε ξανα ακούσει και δεν μας έκαναν εντύπωση.
Μπορείτε εσείς να μας πείτε έναν (1) λόγο γιατί να (ξανα) ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ που να τον πιστέψουμε και να μας επηρεάσει?

Ερώτηση 8
Πιστεύετε ότι ο Έλληνας έχει την Κυβέρνηση που του αξίζει?
Πιστεύετε ότι για να αλλάξει κάτι στον τόπο μας, πρέπει να αλλάξει πρώτα η νοοτροπία του πολίτη? (του λαού)

Ερώτηση 9
Είσθε (και σεις προσωπικά) κατά κάποιο ποσοστό αιχμάλωτοι των media?
(Εντάξει, κοινή ερώτηση αλλά περιμένω την δική σας αντιμετώπιση)

Ερώτηση 10
Θα μπορούσατε (σε ένα υπουργείο ίσως) να ασχοληθείτε αποκλειστικά με τον διαχωρισμό των εξουσιών και να το καταφέρετε αυτό.
Δηλαδή να γίνετε ο πρώτος υπουργός που κατάφερε μια αποστολή να την φέρει εις πέρας. Ή και αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Τα δικαιώματα της συνέντευξης ανήκουν στον δημοσιογράφο σε μένα δηλαδή.


*

Η συνέντευξη δεν έχει καμία σχέση με το ποστ σας αλλά δεν είχε που να μπει.
Είναι όπως οι νόμοι που ψηφίζετε στη βουλή.

Σάββατο, Φεβρουάριος 17, 2007

Ανώνυμος είπε...

Πατατόφλουδες

Στη Χαριλάου Τρικούπη η κυρία που σηκώνει τα τηλέφωνα έχει με το δίκιο της απηυδήσει. Εννέα στα δέκα phones είναι διαμαρτυρίες για την διαγραφή του Κίμωνα. Ο κουτοπόνηρος Κερκυραίος πολιτικάντης φυσικά αρνείται ότι είναι πίσω από αυτά, τα αποδίδει (εδώ σκάμε από τα γέλια)στον αυθορμητισμό των ψηφοφόρων του και ελπίζει να σπάσει αρκετά τα νεύρα του ZENΦειγκΤσουΙντερνετ George ώστε να τον κάνει να μετανιώσει. Δεν έχει να χάσει και τίποτα άλλωστε…. Στις επόμενες εκλογές πιο πιθανόν είναι να κατέβει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ η Ντόρα παρά ο Κίμωνας. Ο ΓΑΠ εάν και όταν αποφασίσει να καλέσει (πλην Λαλιώτη) τους διαγραμμένους ή αυτοεξορισμένους για την επόμενη –ναι χαμένη- εκλογική μάχη θα προτιμήσει το ψαχνό και όχι τις πατατόφλουδες.

Unknown είπε...

Αν και το θέμα μας εδώ είναι η διαφάνεια, θα ήθελα επειδή έτσι κι αλλιώς στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ επικρατούσε πάντοτε αδιαφάνεια, ποια είναι η γνώμη σας για την λεγόμενη επανίδρυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία διαφωνεί με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε θέματα Παιδείας;

Unknown είπε...

Για τα τηλέφωνα που λέγεται οτι πέφτουν στο Πασόκ σιγά τα ωά.Για τον Κίμωνα Κουλούρη, με ολο τον σεβασμό, η βουλή δεν έπρεπε να ηταν η ασχολία του.Αντε... να λυπήθηκε λιγο η ομάδα Τεγόπουλου-Βαρδινογιάννη.

Ανώνυμος είπε...

ριξτε μια ματια σ αυτο. οφειλετε να κανετε ενα σχολιο.

http://www.youtube.com/watch?v=15j0jJPfG0s

παρακαλω μην το αγνοησετε παλι.

Ανώνυμος είπε...

Ωστε ήταν «ορθή πρωτοβουλία» η δήμευση της «βασιλικής» περιουσίας το '94? Ευάγγελε, από το χαστούκι που σού έριξε το ΕΔΑΔ δεν έμαθες τίποτα? Εγώ, που δεν είμαι νομικός, πιο καλά θα τον έγραφα το νόμο. Αλλά η βιασύνη -όταν είναι μάλιστα απόρροια πιεστικής εντολής πολιτικού πάτρονος (βλ. ΑΓΠ)- αυτά κάνει...
Παρρησία
www.parrisia.com

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλε,
Τα όσα αναφέρετε στην ομιλία σας περί διαφάνειας είναι απόλυτα σωστά.
Εγώ απλά θα ήθελα να πω ότι έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη(όχι αδικαιολόγητα) ότι δεν υπάρχει ισονομία και αξιοκρατία πουθενά. Αυτό οδηγεί την κοινωνία σε έναν ατομισμό και μια περαιτέρω συντηρητικοποίηση(ένα παράδειγμα το οποίο αναφέρετε και εσείς είναι η μεγάλη αποδοχή που έχουν θεσμοί όπως ο στρατός). Επίσης έχει σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση από το προσκήνιο αριστερών αξιών όπως η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό όπου σαφέστατα ευνοείται η συντηρητική παράταξη.
Επομένως πιστεύω ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα κριθεί και από το πόσο το ΠΑΣΟΚ θα πείσει την κοινωνία ότι η κατάσταση στα θέματα διαφάνειας και διαφθοράς μπορεί να αλλάξει.
Κλείνοντας, κινούμενος στο δικό σας πνεύμα(όπου αναφέρεστε στην συμμετοχή των ανεξάρτητων αρχών, συμμετοχή των πολιτών κ.α.) θα ήθελα να προτείνω τν ενεργοποίηση των πολιτών μέσω τοπικών δημοψηφισμάτων, συμμετοχικών προυπολογισμών κ.α.)
Κώστας Μούρκος

e-politis είπε...

Ποια η γνωμη σας για τη συσταση ελεγκτικων σωματων πολιτων που θα επιβλεπουν τους πολιτικους ως μετρο για την αντιμετωπιση της αδιαφανειας, οπως εκφραζεαται απο τη Σεγκολεν Ρουαγιαλ ?

Urfurslaag είπε...

Κύριε Βενιζέλε γειά σας!

Να σας χαιρετήσω και εγώ με τη σειρά μου και πραγματικά να σας συγχαρώ για το θάρρος σας να μπείτε σε έναν τέτοιο χώρο, την ελληνική μπλογκόσφαιρα, μια που εδώ τα πράγματα είναι ζόρικα, όχι όπως στη βουλή, μια που εδώ δεν θα σας σώσει το καμπανάκι (του προέδρου).
Αν και βλέπω πως μέχρι τώρα ψιλοκαλά τα πάτε.
Να μη σας κουράσω λοιπόν από την πρώτη μου επίσκεψη, πέρασα μόνο για ευχές αλλά μια που τώρα είμαστε γείτονες θα τα λέμε συχνά.
Τα σέβη μου και πάλι
θα τα ξαναπούμε σύντομα
φιλικά Ουρφ

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός κ Βενιζέλος δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτά που πρεσβεύει ο
George Papandreou....Δικτυώνεται :)

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν υπήρχαν καθOλου κόμματα DIMITRIZZZZZ,ακόμη καλύτερα!!!!!!
Oπαδός του δικομματισμού ή της συμβουλευτικής του Παπαδόπουλου?

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Πάντως, έχω μια απορία σχετικά και με το παράδειγμα του DIMITRIZZZZZZZZZZ.
Γιατί οι φασίστες τσαντίζονται όταν τους αποκαλείς έτσι ενώ λένε με περηφάνια ότι είναι ακροδεξιοί;; Το ίδιο δεν είναι φασίστας - ακροδεξιός - ναζιστής - νεοναζί - χιτλερικός;;;;;;

Παρακαλώ τον κύριο DIMITRIZZZZ να μου απαντήσει σε αυτό καθώς η ερώτηση ήταν λίγο προσωπική...

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο DΙMΙTRΙZZZZZ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ?

DimitrizZzZz είπε...

Συνήθης τακτική του φασισμού είναι να αποκαλεί φασιστικές τις απόψεις που δεν συμφωνεί.
Και ηλίθιος ως φασίστας επανέρχεσαι μετά από όλα αυτά και αναφέρεσαι σε ευγένεια.
Βάλε τώρα πάλι το άλλο nickname και κάνε το επόμενο σχόλιο.

evenizelos είπε...

Άννα

Πρόβλημα διαφάνειας υπάρχει όχι μόνο στη δημόσια διοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στο ιδιωτικό τομέα. Κυρίως εκεί γιατί εκεί λειτουργεί κατά βάση η επιδίωξη του κέρδους. Ένας πολίτης που εύκολα προσφεύγει σε μια τηλεοπτική εκπομπή για να καταγγείλει διάφορα φαινόμενα ή συμβάντα προφανώς και μπορεί και πρέπει να συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες που διαφημίζουν την διαφάνεια (ομάδες καταναλωτών, επιτροπές ελέγχου δημοσίων υπηρεσιών κ.ο.κ.) Όλοι αυτοί οι πολίτες δεν είναι "κοσμάκης". Κανένας πολίτης δεν είναι "κοσμάκης".

evenizelos είπε...

Δημήτρη Μωρίδη

Όλα τα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα στην Ευρώπη βασίζονται σε θεσμούς όπως η βουλευτική ασυλία και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Τι σας κάνει να θεωρείτε ότι αυτά είναι ελληνικές "εφευρέσεις";

evenizelos είπε...

Nikita Ras
ευχαριστώ που παρακολουθείτε το blog μου.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

Αυτή είναι άλλης τάξης παρατήρηση. Το Σύνταγμα προβλέπει 200-300 βουλευτές: Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας ότι υπάρχουν αναγκαίες εκπροσωπήσεις όλων των περιφερειών με βουλευτές περισσότερων -ει δυνατόν- κομμάτων.

evenizelos είπε...

Γενιά των 700 Ευρώ

Προφανώς συμφωνώ. Αυτά όλα δεν είναι όμως ούτε μόνον ελληνικό φαινόμενο ούτε αθεράπευτο. Πρέπει συνεχώς να γίνονται βήματα αντιμετώπισης τους.

evenizelos είπε...

Περιπετών

Τι εννοείτε "εμπλοκή"; Αθέμιτη προφανώς και σε σχέση με συγκεκριμένο πρόσωπο. Για σκεφθείτε όμως έναν που θέλει να διορισθεί κάπου, μετέχει σ΄έναν διαγωνισμό ή μία διαδικασία επιλογής, αδικείται και καταφεύγει σ΄ένα βουλευτή προκειμένου να κατατεθεί σχετική αναφορά στη Βουλή ή το Ευρωκοινοβούλιο. Άρα άλλο πράγμα είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και άλλο το ρουσφέτι. Είμαι βέβαιος ότι συμφωνούμε.

evenizelos είπε...

e- politis

Όπως είπα και δημόσια ό, τι είχα να πω και ό,τι έπρεπε να πω για το συγκεκριμένο θέμα το είπα στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz (300 άτομα...)

Ας σκεφθούμε ότι ιστορικά ο αντιβουλευτισμός οδηγεί στο αντικοινοβουλευτισμό και αυτό με τη σειρά του στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών συνολικά.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz (χρηματοδότηση κομμάτων και ασφλαιστικό)

Προφανώς κάνετε κάποιο αριθμητικό σφάλμα. Τα ποσά που αντιστοιχούν στην ετήσια αποζημίωση 100 βουλευτών δεν έχουν καμία σχέση με το λειτουργικό και πολύ περισσότερο με το ασφαλιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων.
Μακάρι το δημοσιονομικό και αναλογιστικό πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος να είναι τόσο απλό και μικρό.

evenizelos είπε...

Κώστα Μούρκο συμφωνώ απολύτως

evenizelos είπε...

Urfurslaag ευχαριστώ. Αντεύχομαι.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Η πρόταση μου είναι να υπάρχει λογικό όριο δαπανών για κόμματα και υποψηφίους, να απαγορευθούν περιττές ακριβές δραστηριότητες προβολής, να διατεθεί δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος, να καλύπτονται όλες οι εκλογικές δαπάνες από την κρατική επιχορήγηση, να υπάρχει συμμετοχή επωνυμων φίλων με πλαφόν ανά άτομο στο πλαίσιο του λογικού ορίου δαπανών που προβλέπει ο νόμος.

evenizelos είπε...

Δημήτρη Μωρίδη (Νεολαία)

Στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ είπα ότι θα προτιμούσα ένα κίνημα νεολαίας με έντονα κοινωνικά, πολιτιστικά χαρακτηριστικά και όχι μία κλασική οργάνωση νεολαίας. Εφόσον όμως έχει επιλεγεί η ίδρυση μιας τυπικής κομματικής οργάνωσης νεολαίας με διάρθρωση παράλληλη προς αυτή του ΠΑΣΟΚ, οι προτάσεις του Κ. Σκανδαλίδη έπρεπε να γίνουν δεκτές.
Η νεολαία όμως όπως και η σπουδαστική παράταξη πρέπει πάντα να έχουν αυτόνομο και ριζοσπαστικό λόγο.

DimitrizZzZz είπε...

"Ας σκεφθούμε ότι ιστορικά ο αντιβουλευτισμός οδηγεί στο αντικοινοβουλευτισμό και αυτό με τη σειρά του στην αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών συνολικά."

Δεν είμαι ενάντια στον θεσμό των βουλευτών! Με προσβάλετε.
Το σύνταγμα μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε και η εκπροσώπηση του λαού να γίνεται αποτελεσματικά, και να μην πληρώνουμε τόσους βουλευτές.
Αφήστε που παίρνετε σύνταξη μετά από 4 ή 8 χρόνια;
Αν θέλετε να σας πάρει στα σοβαρά ο κόσμος όλους εσάς τους βουλευτές που μιλάτε για διαφάνεια φτιάξτε πρώτα τα του οίκου σας.

DimitrizZzZz είπε...

Στο σχόλιο
" Dimitrizzz (χρηματοδότηση κομμάτων και ασφλαιστικό)"

Εγώ συμπεριλαμβάνω και το μαύρο χρήμα που φεύγει από το κόμμα προς το προσωπικό κάθε βουλευτή, και όλα τα παρελκόμενα, όχι απλά τον μισθό.
Βάλτε και το χρήμα από τις επιτροπές αχρηστίας ΄σε κάθε μία από τις οποίες συμμετέχει και ένας βουλευτής, μερικοί μάλιστα συμμετέχουν και σε περισσότερες, και παίρνει άλλα λεφτά από κει, επειδή πήγε να πιεί καφέ σε αίθουσα μία ώρα τον μήνα, δήθεν για την συνεδρίαση της Χ επιτροπής.
Όλα αυτά μαζί είναι εκατομμύρια ευρο, τον μήνα.
Αλλά εσείς την έχετε δει οτι "εμείς δεν πειράζει που τα τρώμε, την μάζα να οργανώσουμε σωστά."
Ε, λοιπόν η μάζα δεν οργάνωνεται από ανοργάνωτους.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
vfantoniadis είπε...

..Η αδιαφάνεια υπάρχει και προάγεται όταν δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες καθηκόντων ,υποχρεώσεων και λειτουργίας όλων όσων συμμετέχουν σε έναν Οργανισμό,είτε αυτός είναι Οργανισμός Κοινής ωφέλειας,είτε Πολιτικό Κόμμα,είτε Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης,είτε Πανεπιστήμιο,είτε εκκλησία κ.λ.π.

Εχει αποκλειστικά σχέση με την ικανότητα της Ηγεσίας του Οργανισμού αυτού να καθιερώσει με την συμμετοχή όλων στόχους και στρατηγικές κοινά αποδεκτές και γνωστές από όλους που θα υλοποιούνται από ένα Πλάνο ενεργειών αναλυτικά προσαρμοσμένου στα καθήκοντα και υποχρεώσεις όλων,με απολογισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ανταμοιβή των επιτυχιών και με διόρθωση των αποκλίσεων που θα συζητουνται συμμετοχικά για χάραξη της Κοινής Πορείας...

Η Διαφάνεια της Λειτουργίας οιουδήοποτε Οργανισμού έχει σχέση με την απεξάρτηση της Λειτουργίας του από τις Επιλογές του ΕΝΟΣ ή μιας ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ, αλλά θα προκύπτουν από προαποφασισμένους συμμετοχικά κανόνες και κριτήρια Επιλογών γνωστά εκ των προτέρων σε όλους τους συμμετέχοντες μέχρι και τον τελευταίο της ιεραρχίας....

Στην Ελλάδα η ΔΙΟΙΚΗΣΗ των Οργανισμών δεν προέρχεται από τους άριστους των σπλάχνων τους...Είναι πάντα αλεξιπτωτιστές που ελάχιστα γνωρίζουν από την λειτουργία των Οργανισμών που πρόκειται να διοικήσουν...Ετσι μεταφέρουν και άλλους της εμπιστοσύνης τους και αποκόπτουν όλους αυτούς που αντιπροσωπεύουν την Εμπειρία Ζωής του Οργανισμού καταργώντας την αξιοκρατία,επιβάλλοντας με αδιαφάνεια προσωπικούς κανόνες και Στρατηγικές Οδηγώντας το σκάφος στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα της 4ετίας...

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

Σε ποιό σημείο ακριβώς είδες να αμφισβητώ το πολίτευμα;
Ο αριθμός των βουλευτών δεν είναι μέρος της ουσίας του πολιτεύματος.
Προφανώς με την ίδια ανοησία που προσπαθείς να προσβάλεις, ονομάζοντας αυτόματα κάποιον ακροδεξιό, και του απευθύνεις ερώτηση σαν τέτοιον, θεωρώντας οτι έγραψες μία έξυπνη διαλεκτική παγίδα (σαν το παιδάκι που κάνει το αθώο με τα χείλια πασαλειμένα με μαρμελάδα), με την ίδια αυτή ανοησία αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα.
Για κάνε ένα paste του σημείου που αμφισβητώ το πολίτευμα. (Τώρα περιμένουμε ατάκες του τύπου "δεν ειναι αυτά που είπες αλλά αυτά που εννοείς, συνήθης τακτική φασιστών σαν εσένα που ονομάζουν για αόριστους λόγους φασίστες τους άλλους).

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
harrygrath είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
harrygrath είπε...

Για να κρατηθει η σοβαροτητα στο μπλογκ,χρειαζεται ή μοντερεσι ή διαγραφη σχολιων...
Δεν μου διευκρινησατε αν θελετε την προσωπικη διαφημιση υποψηφιων στη τιβι,με πλαφον μηνυματων.
Με το νομο που θα ισχυει στις επομενες εκλογες,τι προβλεπεται για τις προσωπικες διαφημισεις υποψηφιων σε ηδη υπαρχοντα ξενα δορυφορικα & αρτι αφικνυομενα ξενα καλωδιακα καναλια ?
Ενα σχολιο σας για το δημοσιευμα Αυριανης / Κουρή ( απο το αλβανικο Guri ) οτι συνεργατες Γιωργου τον προτρεπουν να σας διαγραψει ?

Ανώνυμος είπε...

Μόνη λύση στη προεκλογική καμπάνια των υποψηφίων βουλευτών ειναι δυστυχώς η λίστα. Με τόσα διαφημιστικά μέσα που υπάρχουν ειναι αδύνατον αρχηγός κόμματος να τιθασεύσει ολους τους υποψηφίους.
Να την ελαττώσει μπορεί αλλά με περισσή γκρίνια.Στίς προηγούμενες δημοτικές εκλογές σπάσαμε ρεκόρ υποψηφίων.Αραγε πρόκειται για υγιή αντίδραση της δημοκρατίας μας η οχι?

Ανώνυμος είπε...

@ abracadabra,DIMITRIZZZ
Ντροπή σας.
Εάν αυτό εννοείτe όταν ευαγγελίζεστε την ψηφιακή δημοκρατία, την διαδικτυακή ελευθερία τότε λυπάμαι πολύ. Επιβεβαιώνετε απλώς την εγγενή χυδαιότητα του ανθρώπου και δει του Έλληνα.
Εντυπωσιακό δε είναι ότι ταυτοχρόνως κατηγορείτε τους πολιτικούς για ανεντιμότητα και διαφθορά. Μπροστά στο δικό σας θέαμα ωχριούν οι πολιτικοί, επιτρέψτε μου να πω.
Ανταλλάσσετε υβρεολόγια επιπέδου ακατονόμαστου. Θέλοντας να επιδείξετε και να αποδείξετε τι ακριβώς;
Το κράτος και οι θεσμοί εισήχθησαν για αυτόν ακριβώς το λόγο: για να περιορίσουν τα κτηνώδη ένστικτα των ανθρώπων. Και η δημοκρατία στη συνέχεια υιοθετήθηκε ως επιστέγασμα αυτής της επίτευξης. Η ψηφιακή δημοκρατία αποτέλεσε την κορωνίδα του πολιτισμού μας προς επίρρωση του ότι ο δυτικός άνθρωπος πλέον δύναται να διαχειριστεί τις ελευθερίες και τα κεκτημένα του.
Πολύ φοβούμαι όμως ότι αυτό δεν ισχύει για όλους.

Ζητώ συγνώμη προς τον κ. Βενιζέλο εκ μέρους της ψηφιακή οικογένειας μέρος της οποίας είστε και εσείς κύριοι.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ...
Πραγματικά βγήκα εκτός εαυτού με τις υβρεολογίες του dimitrizzz. Αν δείτε παραπάνω αυτός το προκάλεσε το όλο σκηνικό.
Και βέβαια δεν το λέω για να δικαιολογηθώ όπως τα μικρά παιδιά, αλλά για αν κρατηθώ έστω στο χαμηλό επίπεδο που έπεσα. Γιατί όταν κάποιος σου βρίζει τη μάνα στα καλά του καθουμένου, μόνο ψυχοπαθής μπορεί να είναι.
Και επειδή ξέρω ότι τους ψυχοπαθείς δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει καταλαβαίνω την ανοησία που έκανα προηγουμένως και παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου...
Ξανά ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DimitrizZzZz είπε...

Κ. Βενιζέλο απενεργοποιήστε τα ανώνυμα σχόλια, για να μην έχουμε τέτοια.

DimitrizZzZz είπε...

Είναι απλό, ο αβραψαταβρα βάζει διάφορα nicknames και πότε αποκαλεί φασιστικές όποιες απόψεις δεν του αρέσουν, πότε κάνει επίκληση στην ευγένεια και πότε βρίζει απρόκλητα.
Εγώ βρίζω όταν με βρίζουν, και μόνο ως απάντηση.
Αν απενεργοποίησετε τα ανώνυμα σχόλια
δεν θα είναι τόσο εύκολες τέτοιες συμπεριφορές, θα είναι πιο χρονοβόρες.

Ανώνυμος είπε...

:-(
poly krima, alitheia, kai elpizo pos to perioxomeno ton comments pou apostalthikan tin 21/2/07 den tha apotharinei tous anagnostes-sxoliastes kai pos tha diagrafoun apo ton blogger amesa.
kai pali krima...

DimitrizZzZz είπε...

Είναι προφανές οτι τα ανωνυμα nicknames ΠΟυ βρίζουν χωρίς λόγο, και αυτά που εξισώσουν τον βραστακαταβρα με μένα είναι το ίδιο πρόσωπο, δεδομένης της μαζικότητας τους, σε ένα Blog που δεν είχε μεγάλη συχνότητα σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, η διαφάνεια είναι κοινωνικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, σε αυτό το ιστολόγιο, βλέπουμε το σχολιαστή με το ψευδώνυμο harrygreco να απευθύνει ερωτήσεις στον πληθυντικό στον κ. Βενιζέλο, ενώ στο ιστολόγιο του κ. Δήμου, μας μιλάει για το ιστολόγιο του "Μπεν Ζελόν". Ας του απευθύνουμε όλοι όσοι μιλάμε επώνυμα μια πρόσκληση, ώστε να μας αναπτύξει από κοντά τις απόψεις του, αφού πιστεύει στη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό.


Πέτρος Ιωάννου

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖ πιθανόν έχει διαφύγει την ψυχιατρική εξέταση και κυκλοφορεί ελεύθερος.Μηπως ξεπερνάει τα όρια της αποδοχής και τα σχόλια του πρέπει να διαγράφονται.Τα διαβάζουν και ανήσυχα παιδιά που δεν χρειάζονται μαθήματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς και φασισμού.
Απόδειξη ότι το πρόβλημά του ανήκει στην σφαίρα της ψυχιατρικής, είναι ότι ενοχλείται όταν αποκαλείται φασίστα ενώ παραλληλα κάνει τα αδύνατα δυνατά γιά να το αποδεικνύει.
Τι λέτε γι΄αυτό κ. ΒΕΝΙΖΈΛΟ?

DimitrizZzZz είπε...

χαχαχα
Μαζεύτηκαν οι τρελοί από το μπλόγκ του Νίκου Δήμου, και επειδή τους χλευάζω εκεί με ακολουθούν εδώ.
Ο τελευταίος anonymous είναι ο γνωστός harrygreco.
xaxaxaxa

DimitrizZzZz είπε...

Νομίζετε στ' αλήθεια οτι μου καίγεται καρφί για ο,τι λέτε και με ακολουθείτε σε όποιο μπλογκ με εντοπίσετε;
Εγώ θα εξακολουθώ να χλευάζω εσάς, και τον κλαψα, τον ετοιμοθάτανατο με τις γάτες στο μπλογκ του.
χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα να μην ασχολείται κανείς με τρελλούς.Χειροτερεύει η καταστασή τους.

DimitrizZzZz είπε...

Εϋγλωτη απόδειξη του υπεύθυνου για όλα αυτά που γίνονται εδω¨
Από το μπλογκ του ετοιμοθάνατου Νίκλου Δήμου:

harrygreco said...

Στο μπλογκ Βενιζελου γινεται χαμος. Μπατε να σπασετε πλακα πριν πεσει σβυστηρι.

Τετ Φεβ 21, 09:56:00 μμ

ifigenia1953 είπε...

Έλεος δημητρηζζζζ.Παραδώσου στο Δαφνί να τελειώνουμε.

evenizelos είπε...

Αγαπητοί συνομιλητές, θα σας παρακαλούσα προς αποφυγή παρεξηγήσεων να πάρετε την πρωτοβουλία να "αφαιρέσετε" από το πολιτικό ημερολόγιο όλα τα μηνύματα με υβριστικό περιεχόμενο. Αν θέλετε να συνεχίσετε αυτού του τύπου τον διάλογο, παρακαλώ να το κάνετε κάπου αλλού.
Ελπίζω να ανταποκριθείτε άμεσα.
Σας ευχαριστώ.

xartinh_anapnoi είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DimitrizZzZz είπε...

Είναι κάτι τύποι από το μπλογκ του νίκου δήμου, ημίτρελοι που με ακολοθούν και βρίζουν με διάφορα nicknames όπου κι αν κάνω post.
Οι περισσότεροι είναι το ίδιο πρόσωπο με άλλο nickname, o harrygreco.
Αν προσέξετε το προφιλ τους, εόσοι δεν είναι ανώνυμοι, το account τους έχει διμουργηθεί αυτό το μήνα.

DimitrizZzZz είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
DimitrizZzZz είπε...

Εμένα δεν με νοιάζει, οπότε θα σβήσω τα σχόλια μου όπου απαντάω στις βρισιές τους.
Μην περιμένετε να κάνουν το ίδιο και αυτοί, δεν μιλάνε με το nicname τους οπότε δεν το χουν σε τίποτα να συνεχίσουν. Απλά σβήστε εσείς.

evenizelos είπε...

Dimitrizzz

ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση

thanasis είπε...

k.Βενιζέλο,
πως είναι δυνατόν να ευχαριστείτε τον δημητρηζζζζζ όταν αυτός καθύβρισε τους πάντες, επειδή δίκαια του επισήμαναν ότι εκθέτει φασιστικές απόψεις?

vbesiou είπε...

Λυπάμαι πολύ που κάποιοι νομίζουν οτι προκαλούν εντυπώσεις με το να χρησιμοποιούν αυτού του είδους το λεξιλόγιο-μάλλον καλύτερα υβρεολόγιο...
Με το να βρίζεις κάποιον, όσο και να διαφωνείς με αυτά που λέει, περισσότερη αξία του δίνεις και υποβιβάζεις τον εαυτό σου!
Υπάρχουν και τα γήπεδα αν θέλετε να εκτονωθείτε!

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΑΡΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..ΑΛΛΑ ΕΛΕΟΣ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

KE ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΣΕΙΣ-ΩΣ ΠΑΣΟΚ- ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΙΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1000Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΕΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...Υ.Γ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΓΚΕΣ/
ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΤΕ..
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ///

evenizelos είπε...

Για τον ανώνυμο (καθεστώς .... γιαλαντζί)

Δηλαδή στην Ελλάδα ήταν ίδια η κατάσταση πριν και μετά την μεταπολίτευση του 1974;

evenizelos είπε...

Dimitrizzzz

Κρατώ τη δήλωση ότι δεν είστε εναντίον του θεσμού των βουλευτών. Προφανώς δεν θέλω να προσβάλω κανένα συνομιλητή μου.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε,
εάν ωριμάσουν οι συνθήκες της εσωκομματικής δημοκρατίας και τα κόμματα λειτουργούν ως ανοικτοί, διαφανείς, δημοκρατικοί θεσμοί, τότε ναι, η λίστα είναι ένα σοβαρό μέτρο εξυγίανσης των προεκλογικών πρακτικών.

NIKOS MOSCHATO είπε...

Κύριε καθηγητά,

προσωπικά, θα θεωρούσα πολύ χρήσιμη από μέρους σας την έκδοση ανανεωμένων ΄΄μαθημάτων συνταγματικού δικαίου΄΄ (εκδ. Παρατηρητής, 1991, πέρασαν πολλά χρόνια, δε νομίζετε?), προκειμένου να έχουμε μια σφαιρική άποψη των θέσεων σας σε όλο το συνταγματικό φάσμα και όχι μονο σε αυτό που επιτάσσει η επικαιρότητα. Τι λέτε?

bidibis είπε...

Δε νομίζω ότι το μείζον πρόβλημα είναι ο όντως μεγάλος αριθμός βουλευτών που διαθέτει το κοινοβούλιο μας.

Το πρόβλημα κυρίως βρίσκεται στον τρόπο ανάδειξής τους.

Σε μια χώρα με έμφυτη ροπή προς το ρουσφέτι,το λαϊκισμό,τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το νεποτισμό, τη φαυλοκρατία, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία, τη γεροντοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις κ.α το εκλογικό σύστημα ανάδειξης βουλευτών, η πρακτική της σταυροδοσίας, αναπαράγει και διαιωνίζει αυτά τα φαινόμενα με το χειρότερο τρόπο, δημιουργεί στον πολίτη-πελάτη μια στρεβλή εικόνα εικόνα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του βουλευτή και καθιστά τους βουλευτές άβουλα βολεμένα όντα, έρμαια στις παράλογες αλλά εύλογες (καθώς δε γνωρίζουν άλλη μέθοδο επίλυσης των προβλημάτων τους) προσδοκίες των ψηφοφόρων τους, άτολμους, απρόθυμους και ανίκανους να προβούν σε ρίξεις και τομές, απαραίτητες γι την αναμόρφωση του πολιτικού μας συστήματος. Σίγουρα υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις στον κανόνα, είναι δύσκολο όμως να κάνουν τη διαφορά.

Το ζήτημα νομίζω ότι είναι πολύ σοβαρό, δυστυχώς όμως μόνο τον Πάγκαλο ακούω να το θίγει.


Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ μέσα, γιατί από σήμερα έχω άρχισει να διαισθάνομαι έντονα ότι η ΝΔ με τους χειρισμούς της στο θέμα της παιδείας μεθοδεύει ΠΑΡΑ πολύ πρόωρες εκλογές, τις οποίες φυσικά άνετα θα κερδίσει και έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει το καλών προθέσεων μεν, μπακαλίστικο δε πρόγραμμά της εύκολα και χαλλλαρά.

Μιας κι απ' ό,τι φαίνεται, Κύριε Βενιζέλο, θα γίνεται πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, εύχομαι το αίτημα για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος πάνω σε μια πιο ορθολογική και απλοϊκή βάση να αποτελέσει μια από βασικές προτεραιότητες (αν και δεν ξέρω τις απόψεις σας για το θέμα)του πρώιμου αντιπολιτευτικού σας προγράμματος και φυσικά να θέσετε τα θεμέλια για την υλοποίησή του όταν θα έχετε έρθει ήδη στα πράγματα.

Εύχομαι μέχρι το 202..., με ένα ιδιοφυές εκλογικό σύστημα που θα ευνοεί την εισαγωγή θηλυκών στοιχείων σκέψης στο σημερινό νοσηρό, σεξιστικό και ευνοιοκρατικό αρσενικής σύλληψης κοινωνικο-οικονομικο-πολιτκό σύστημα, η κυβέρνηση σας να έχει στρώσει, με τον πιο βελούδινο τρόπο, το δρόμο για την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού, της ΜΟΚΑΣ!

Ξέρω ότι αυτά που ζητά είναι δύσκολα για έναν βουλευτή και δη της Θεσσαλονίκης, εσείς όμως μοιάζετε ότι μπορείτε να φέρετε πιο εύκολα βόλτα το αενάως χαοτικό ΠΑΣΟΚ.

Δεν κάνω κοπλιμέντα, δεν είμαι ψηφοφόρος σας, δε ζητάω ρουσφέτι (με βολεύουν άλλοι σε άλλη περιφέρεια), μιλάω απλώς ρεαλιστικά.


Α ναι, βοηθήστε και λίγο τον Αρη γιατί τώρα τελευταία η διαιτησία όλο μας αδικεί!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Η διαφανεια θα επιτευθει μονο αν το κρατος επιδοτησει τα καρφωματα!!!

Παρρησία είπε...

Ωστε ήταν «ορθή πρωτοβουλία» η δήμευση της «βασιλικής» περιουσίας το 94? Ευάγγελε, το χαστούκι που σού έριξε το ΕΔΑΔ δεν σού έμαθε τίποτα? Εγώ, που δεν είμαι νομικός, πιο καλά θα τον έγραφα το νόμο. Αλλά η βιασύνη -όταν είναι μάλιστα απόρροια πιεστικής εντολής πολιτικού πάτρονος (βλ. ΑΓΠ)- αυτά κάνει...
Παρρησία
www.parrisia.com

harrygrath είπε...

Για να τελειωνουμε με τον ψυχωτικο μπλογκ stalker.
Τα σχολια μου ειναι παντα ενυπογραφα. Στο μπλογκ Δημου υπαρχει παρειστικη ατμοσφαιρα,εχω αλλο λεξιλογιο & το " Μπεν Ζελον " το χρησιμοποιω μονο σε εθνολογικα σχολια.Ειναι εκφραση ουδετερη,ενω το Μπεν που ενιοτε γραφω ειναι ευφημιστικο,τυπου " Γιωργος ". Αρνηθηκα να αναπαραξω τα ψευτωνυμα που συστηματικα του αποδιδουν οι φυλλαδες.
Μπαινω εδω για να συζητω καλοπροαιρετα & ευγενικα μονο με τον μπλογκοδεσποτη,δεν απηυθυνα το λογο & δεν ασχοληθηκα με κανεναν αλλο.
Το μπλογκ χρειαζεται ή μοντερεησιον ή διαγραφη σχολιων.

DimitrizZzZz είπε...

Stalker είναι εκείνος που ακολουθεί κάποιον.
Σ' αυτό το blog έγραφα σχόλια πολύ πριν μας κουβαληθείς, και τα προβλήματα άρχισαν από την εμφάνιση σου και μετά.

DimitrizZzZz είπε...

Επίσης το οτι μπαίνεις εδώ για συζητάς ευγενικά είναι ξεκαρδιστικό, μια και έχουμε δει τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια που κάνεις στο blog του Δήμου γι αυτό εδώ το blog.
Η προσφορά σε αυτό το blog αναλύεται σε αδιάφορες απόψεις περι εβραικής καταγωγής και βρισιές με άλλα nicknames.

ifigenia1953 είπε...

k.βενιζέλο,
Μας διαβάζουν και παιδιά.Είδατε πόσο αξιόπιστος απδειχθηκε ο ΔΗΜΗΤΡΗΖΖΖΖΖ?
Αφοπλίστε τον, έστω και για λόγους αισθητικής.

xartinh_anapnoi είπε...

ifigenia o zzzz είναι ο μόνος κόσμιος εδώ περα.
Συμφωνώ απόλυτα οτι απο τότε που εμφανίστηκε αυτός ο γκρεκο άρχισαν οι βρισιές και τα άσχετα θέματα.

evenizelos είπε...

Harrygreco

Για το δημοσίευμα της Αυριανής δεν χρειάζεται να πω εγώ κάτι. Δεν αναφέρεται άλλωστε σε δικές μου ενέργειες ή ακριτομυθίες.
Ο ισχύων νόμος δεν επιτρέπει προσωπικά ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα υποψηφίων. Μόνον των κομμάτων. Η απαγόρευση περιλαμβάνει κάθε ηλεκτρονικό μέσο που εκπέμπει στην Ελλάδα. Όχι μόνον αυτά που λειτουργούν στην Ελλάδα.

evenizelos είπε...

Vfantoniadis

Νομίζω ότι κάθε συλλογικό υποκείμενο έχει τις ιδιαιτερότητες του. Δεν υπάρχουν κοινοί κανόνες διοίκησης για την Εκκλησία, τα κόμματα και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Πάντα όμως χρειάζεται αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινή λογική, εμπειρία, ικανότητα επικοινωνίας με τους ανθρώπους.

evenizelos είπε...

Νίκο Μοσχάτο

Χαίρομαι για την προτροπή αυτή. Ελπίζω να το καταφέρω μέχρι το Φθινόπωρο.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε

Άλλο η κατά συνείδηση στάση του κάθε πολίτη και άλλο το "κάρφωμα".

JAMES είπε...

Είναι θετικό να επανέρχονται τα σχόλια στο θέμα του blog.
Aνεξάρτητα πάντως από την αξιοπιστία ορισμένων δημοσιευμάτων η διαγραφή του κ.Βενιζέλου μόνον αυτόν δεν πρόκειται να θίξει.
Άλλο Κουλούρης και άλλο Βενιζέλος.

DimitrizZzZz είπε...

Δυστυχώς δεν έχουμε αποβάλει κατοχηκόπληκτες και χουντόπληκτες νοοτροπίες ακόμη, με αποτέλεμα η αναφορά της παράνομης συμπεριφοράς στις αρχές να θεωρείται κάρφωμα και η καταστροφή της πανεπιστημιακής περιουσίας "άσυλο".
Αυτή η νοοτροπία με την σειρά της, οδηγεί στην αστυνομοκρατία, δίνει άλοθι στις αρχές να δρούν με σκοτεινές μεθόδους π.χ. κουκουλοφόροι που αποδεικνύονται ασφαλίτες.

Ανώνυμος είπε...

K. Bενιζελο και διμιτριζζζζ το σχολιο μου για "καρφωμα" δεν ηταν ειρωνικο!!!!
Γιατι το κρατος να μην επιδοτει και να εξασφαλιζει την ανωνυμια καποιου που θα καρφωσει εναν φοροδιαφυγα..εαν ειμαι σημερα υπαλληλος μιας μεγαλης εταιριας και ξερω εκ τον εσω το πως λειτουργει παραβατικα και το Κρατος χανει φορους 1.000.000 ευρω το χρονο γιατι να το καρφωσω ??για να θεσω υποψηφιοτητα στην λιστα ανεργων???/ αν ομως μοιραζομασταν το ενα εκατομυριο με το κρατος δεν θα ειχα κανενα προβλημα να μεινω ανεργος...Θα βγαιναμε και οι δυο κερδισμενοι!!!!

Γιατι να μην επιδοτησει τον αστεγο της Αθηνας για καθε φωτο αυτοκινητου που θα ειναι παρανομα παρκαρισμενο και ο δημος θα ειναι συμβεβλημενος μαζι του ????

Ο φοβος φυλαει τα ερμα...λεγαναν στο χωριο μου κ.Βενιζελο!!!!Κινητρα και οχι στην καλη διαθεση και συνειδηση του πολιτη....με τα οικονομικα κινητρα στο καρφωμα σταδιακα θα ερθει απο μονη της και η συνειδηση και η διαφανεια.

evenizelos είπε...

Ανώνυμε ("κάρφωμα")

Πρέπει να εξετάσουμε τι επίδραση έχει η ενθάρρυνση τέτοιων συμπεριφορών στην ίδια την κοινωνική συνοχή και το εργασιακό κλίμα, στα κριτήρια πρόσληψης εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κ.ο.κ.Το να διατυπώνουμε μία ριζοσπαστική ιδέα είναι εύκολο. Ο έλεγχος όλων των επιπτώσεων που μπορεί να είναι άρα αντιφατικές είναι κατά πολύ πολύ πιο δύσκολος. Άλλωστε υπάρχει πάντα το όριο των συνταγματικών δικαιωμάτων, της αρχής της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Είδαμε πρόσφατα πως λειτούργησαν τα μέτρα επιείκιας γι΄ αυτόν που καταγγέλει, που προβλέπει η νομοθεσία για την Επιτροπή Ανταγωνισμού στη γνωστή υπόθεση των καρτέλ γάλακτος.

Ανώνυμος είπε...

K Βενιζελο σιγουρα το καθε μετρο εγκυμονει κινδυνους και ο ελενχος των αρνητικων σημειων ειναι δυσκολος.Μια ιδεα ενος πολιτη οπως ειμαι εγω το μονο που μπορει να κανει ειναι να δωσει το ερεθισμα και την φιλοσοφια καποιων μετρων.Η μελετη των θετικων και αρνητικων αποτελεσματων ειναι δουλεια των αντιστοιχων επιστημονων που λογικα εμπλεκοντε ...συνταγματολογοι ,κοινωνιολογοι ,οικονομολογοι κτλ...και γιαυτο δεν θα προσπαθησω να στηριξω παραπανω την ιδεα μου.Θα σας πω μονο το εξης παραδειγμα.
Ολοι ξερουμε οτι μεταξη καταστηματαρχη και πελατη ,πολλες φορες γινετε "παζαρι" το ΦΠΑ.Μειωση της τιμης πωλησης με ανταλαγμα την αποδειξη της ταμειακης μηχανης....αν δωθει η δυνατοτητα στον πελατη να μπορει να "καρφωσει" τον καταστηματαρχη με ανταλλαγμα μεγαλητερο απο την μειωση της τιμης του προιοντος το οποιο εχει επιφερει το αρχικο "παζαρι"...να ειστε σιγουρος οτι ΚΑΝΕΝΑΣ καταστηματαρχης δεν θα ξανακανει το αναλογο παζαρι μονο και μονο απο τον ΦΟΒΟ του "καρφωματος".

Ευχαριστω για τον χρονο που μου διαθεσατε!!!

NIKOS MOSCHATO είπε...

Κύριε καθηγητά,

Έχω παρακολουθήσει στο παρελθόν τις απόψεις σας περί ΑΔΑ και του ρόλου του ως ΄΄θεσμικών αντιβάρων΄΄. Η άποψή σας περί αναγκαιότητας περαιτέρω ενίσχυσης του ρόλου της πολιτικής εξουσίας και αποφυγής της μετακύλισης ευθυνών, για κρίσιμα πολιτικά και μη ζητήματα, στις ΑΔΑ με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Ωστόσο, μετά τα τελευταία κρούσματα διαφθοράς, μήπως η μετακύλιση ευθυνών στις ΑΔΑ καθίσταται αναπόφευκτη, δεδομένου ότι η, κατά τη γνώμη μου, εσκεμμένη , κάποιες φορές, αδράνεια της πολιτικής εξουσίας ωθεί προς αυτή την κατεύθυνση?

Unknown είπε...

Οι περισσότερες διαρροές από τις περιπετειώδεις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύονται σε μέσα του συγκροτήματος ΔΟΛ. Λέγεται οτι έχετε καλή σχέση με τον εν λόγω οργανισμό κι οτι θα σας προτιμούσε σε θέση πρωθυπουργού μιας και είναι γνωστες οι μπίζνες του με το κράτος. Πολλοί σας συνδέουν άμεσα με αυτή την τακτική αποδόμισης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Τι απαντάτε;

Ανώνυμος είπε...

Στο ιδιο πνευμα και μια ακομα προταση που διαβασα μολις στο Μπλογκ του Ν Δημου απο καποιο επισκεπτη του...
""Ως παράδειγμα, να προτείνω μιά απλή ιδέα που νομίζω θα είχε πολιτική απήχηση και δεν έχει σαφή ιδεολογική χροιά: σε κάθε δημόσια υπηρεσία να υπάρχει κουτάκι κατάθεσης σχολίων και η βαθμολόγηση των υπαλλήλων από τους πολίτες να επηρεάζει το μισθό τους.""

diogenis είπε...

Το θέμα της διαφάνειας και της δίκαιας αντιμετώπισης του πολίτη είναι σήμερα τεράστιο. Η ΝΔ το έχει φυσικά επιδεινώσει, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι άμοιρο ευθυνών. Το παράδοξο όμως είναι ότι όσο το πρόβλημα γίνεται οξύτερο τόσο επωφελείται η ΝΔ, γιατί αυτό είναι το βαθύτερο πολιτικό της πιστεύω και υπόστρωμα. Κανείς ούτε οι μη ψηφοφόροι της δεν έχουν τέτοια απαίτηση, την έχουν όμως από το ΠΑΣΟΚ αλλά και την υπόλοιπη Αριστερά ακόμη κι' αυτοί που ποτέ δεν θα τους ψηφίσουν. Είναι αντίστοιχο με το πρόβλημα των κουκουλοφόρων: όσο περισσότερο σπάνε τόσο κερδίζει η ΝΔ, γι' αυτο και τους διευκολύνει όσο μπορεί. Το πρόβλημα είναι ότι μεγάλη μάζα ελλήνων πολιτών έχει προσχωρήσει στην αντίληψη ότι δεν μπορεί να γίνει η δουλειά του αν δεν χρησιμοποιήσει πλάγια μέσα. Επειδή και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνο τουλάχιστον στα μάτια μιας μεγάλης πλειοψηφίας - σήμερα - των πολιτών το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει μια πραγματική αυτοκριτική - όχι για να μας την ανακοινώσει, αυτά δεν γίνονται - και να προτείνει νέα και γεναία μέτρα, δηλ. να προβεί σε έμπρακτη αυτοκριτική. Η διαφάνεια μπορεί να εξασφαλιστεί σήμερα αν υπάρχει η λεγόμενη πολιτική βούληση μόνον με ηλεκτρονικά μέσα.
Ευχαριστώ
Διογένης

evenizelos είπε...

"Κάρφωμα"

Όλες οι ιδέες για κοινωνική λογοδοσία και ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην αξιολόγηση των υπηρεσιών είναι καλοδεχούμενη.

evenizelos είπε...

Διογένη

κατά βάση συμφωνώ μαζί σας

ShareThis