Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Διαδικτυακή Συνέντευξη

Υπάρχουν και πολλά ατομικά θέματα, πολλά άκρως εξειδικευμένα θέματα που έχουν τεθεί. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους φίλους μας πως τα έχω διαβάσει με προσοχή.
Θα τα διερευνήσω όλα αυτά και την επομένη των εκλογών με πιο υπεύθυνο και συγκεκριμένο τρόπο.
Θα πάρει ο καθένας μια προσωπική απάντηση έστω με ένα e-mail ή με άλλον πρόσφορο τρόπο εάν δεν καλύπτεται από αυτά που θα πω σήμερα, γιατί φοβούμαι ότι μπορεί να μην προλάβω να δώσω απάντηση σε όλα τα ατομικά και απολύτως ειδικά ερωτήματα, γιατί πρέπει να προτιμήσουμε αυτά που ενδιαφέρουν μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών ή δυνατόν όλους τους πολίτες.

Σας ευχαριστώ

(Παρακολουθήστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.evenizelos.gr/e-interview )

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς τους νέους ψηφοφόρους

Σεπτέμβριος 2009

Φίλες και φίλοι,

ξέρω πόσο δύσπιστοι και επιφυλακτικοί είναι οι νέοι άνθρωποι απέναντι στην πολιτική, τα κόμματα, τους πολιτικούς.

Προσπαθώ να βρω ένα δίαυλο επικοινωνίας που θα μας βοηθήσει να συζητήσουμε όσο γίνεται πιο άμεσα και ουσιαστικά για τα θέματα που αποτελούν την «ατζέντα» των νέων για την πολιτική: την εκπαίδευση, την ποιότητα ζωής, την ανεργία των νέων, την προοπτική των νέων πτυχιούχων, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας, την ανάγκη για ένα άλλο κράτος που σέβεται τον πολίτη ή ό,τι άλλο εσείς θεωρείτε σημαντικό.

Στην ιστοσελίδα μου (www. evenizelos.gr) μπορείτε να βρείτε, μεταξύ άλλων τις θέσεις μου για τα ζητήματα αυτά.

Θα χαρώ λοιπόν να έρθουμε σε επαφή είτε μέσω του blog μου (evenizelos.blogspot.com), είτε μέσω του facebook, (www.facebook.com/pages/Evaggelos-Venizelos/80258823622)
Ε-mail επικοινωνίας: evenizelos34@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ευάγγελος Βενιζέλος



* Σκίτσο: Πέτρος Ζερβός. Δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής, 6/9/2009



Σάββατο, Σεπτεμβρίου 19, 2009

Διαδικτυακή συνέντευξη

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικτυακή συνέντευξη με τον Ευ. Βενιζέλο, παρακαλούμε να στείλουν τις ερωτήσεις τους στο evenizelos34@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με θέμα "ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ" μέχρι και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Η κάθε ερώτηση θα πρέπει να μην ξεπερνά τις 30 λέξεις.


Οι απαντήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου στις ερωτήσεις σας θα αναρτηθούν υπό μορφή video την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα μας.


Την συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος.


Σας ευχαριστούμε

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου - Εκλογές 2009

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Η χώρα γυρίζει σελίδα. Ο κ. Καραμανλής παραδέχθηκε το προφανές: Δεν πήγαινε άλλο. Από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι σήμερα χάθηκαν δύο πολύτιμα χρόνια. Το πρόβλημα στην
Ελλάδα δεν είναι - όπως αλλού – η διεθνής οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της. Εδώ η κρίση έχει προσλάβει πλέον διαστάσεις εθνικής ανομίας. Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα. Η κρίση δεν είναι μόνο δημοσιονομική, εισοδηματική, αναπτυξιακή. Είναι
θεσμική και ηθική. Είναι κρίση του κράτους, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας.

Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου το ζήτημα δεν είναι απλά και μόνον η ανάδειξη μιας άλλης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και μιας άλλης κυβέρνησης. Όλοι θεωρούν δεδομένη την νίκη του ΠΑΣΟΚ και η κοινοβουλευτική του αυτοδυναμία είναι απολύτως εφικτή. Το ζήτημα είναι όμως η έκταση και η ποιότητα της νίκης αυτής. Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο κράτος, δικαίου και διαφάνειας. Ένα άλλο πολιτικό σύστημα. Μία άλλη δικαιοσύνη. Μια άλλη δημόσια διοίκηση. Ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης. Μια νέα εθνική στρατηγική στην οποία να χωρούν όλοι οι Έλληνες, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε το εθνικό καθήκον αλήθειας. Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε πολύ καλά πως ό,τι λέμε προεκλογικά είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε μετεκλογικά. Χωρίς περίοδο χάριτος. Χωρίς περιθώρια λάθους. Χωρίς τις αρνητικές όψεις του παρελθόντος.

Την επομένη των εκλογών το ζήτημα δεν θα είναι οι αυταπόδεικτες πολιτικές ευθύνες της Ν.Δ. που θα της καταλογιστούν στις εκλογές, αλλά το μέλλον του τόπου.

Την επομένη των εκλογών η χώρα χρειάζεται σταθερή και αξιόπιστη κυβέρνηση, ικανή να ενώσει τους Έλληνες. Να τους δώσει προοπτική. Να διαχειριστεί την κρίση, να χαράξει την εθνική στρατηγική, με αίσθημα δικαιοσύνης, με κοινή λογική, με αποφασιστικότητα.

Γνωρίζετε την διαδρομή, το έργο μου, τις απόψεις μου.
Έκανα και θα κάνω πάντα ό,τι περνάει από το χέρι μου για την ενότητα και την πολιτική αξιοπιστία της παράταξης, που υπάρχει για να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον.
Έκανα και θα κάνω πάντα ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας απέναντι στον τόπο.

Η Θεσσαλονίκη, που με τιμά με την ψήφο της, έχει στο πλαίσιο αυτό πολλούς λόγους να παραπονιέται, να διεκδικεί, να αξιώνει από την πολιτεία αυτό που δικαιούται.

Στη συλλογική εθνική αυτή προσπάθεια χρειαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ – χρειάζομαι και προσωπικά – τη βοήθεια, τη στήριξη, τη συμμετοχή σας. Σας ζητώ να μου τη δώσετε.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Το οφείλουμε στον τόπο, το οφείλουμε στη νέα γενιά.

Σας σφίγγω το χέρι.

Ευάγγελος Βενιζέλος









ShareThis