Κυριακή, Μαΐου 31, 2009

Σχετικά με την προσβολή του Κορανίου και τις διαμαρτυρίες των Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα


Ο απόλυτος σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας και των θρησκευτικών συμβόλων όλων όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους και όλων των οργάνων του για τις πράξεις ή παραλείψεις των οποίων η πολιτεία φέρει, εξ αντικειμένου, ευθύνη.

Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την προσβολή των μουσουλμανικών ιερών συμβόλων και να διαβεβαιώσουμε κάθε Μουσουλμάνο ότι σεβόμαστε απολύτως, ως πολιτεία και ως κοινωνία, τη θρησκευτική του ελευθερία. Αυτό πρέπει μάλιστα να το κάνουμε το ταχύτερο πράξη μέσα από την διασφάλιση της νόμιμης λειτουργίας των αναγκαίων λατρευτικών χώρων

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Επιστροφή με νέα ιστοσελίδα και μια ομιλία

Ζητώ συγγνώμη για την πολύμηνη απουσία μου από τον ανοιχτό καθημερινό διάλογο μαζί σας μέσω του blog. Η απουσία αυτή οφείλεται σε πολιτικούς λόγους κατανοητούς, θέλω να ελπίζω, από όλες και όλους σας. Εστίασα όλους αυτούς τους μήνες το ενδιαφέρον μου στην δραστηριότητα μου στη Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην προσπάθεια να ανανεώσω και να ολοκληρώσω το υλικό που είναι αναρτημένο στην προσωπική μου ιστοσελίδα www.evenizelos.gr

Πιστεύω ότι τώρα η ιστοσελίδα αυτή έχει γίνει ένα καλό εργαλείο δουλειάς για όλες τις πτυχές της δημόσιας παρουσίας αλλά και των ενδιαφερόντων μου: πολιτικών, κοινωνικών και επιστημονικών.
Στην προσωπική μου ιστοσελίδα μπορείτε πλέον να βρείτε, μεταξύ άλλων, άρθρα, συνεντεύξεις, αγορεύσεις, ομιλίες, επιστημονικές μελέτες καθώς και βιβλία μου σε ηλεκτρονική μορφή (e- Books) τέτοια ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε ολόκληρα μέσα από τον υπολογιστή σας.
Η γνώμη σας και τυχόν παρατηρήσεις τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την λειτουργικότητα της νέα μου ιστοσελίδα είναι ευπρόσδεκτα.

Η έναρξη της λειτουργίας της νέας ιστοσελίδας και η χθεσινή ομιλία μου στο Μουσείο Μπενάκη, οργανωμένη από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα: «Από την εθνική ανομία στην εθνική στρατηγική. Η κρίση ως ευκαιρία» είναι ένα καλό και πρόσφορο σημείο για να επανέλθουμε στον καθημερινό διάλογό μας μέσω του blog.
Περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον τα σχόλια, τις παρατηρήσεις, τις αντιρρήσεις σας με αφετηρία το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας αυτής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μου (εδώ)και παρουσιάζει τις θέσεις μου για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας. Από την εξωτερική πολιτική έως τη δημοσιονομική κρίση και από το φαινόμενο της εθνικής ανομίας μέχρι τα συγκεκριμένα προβλήματα της οικονομικής συγκυρίας.
Στο κείμενο κωδικοποιούνται και οι προτάσεις μου για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, το νέο μοντέλο διακυβέρνησης, τη διασφάλιση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

Σας ευχαριστώ
___________________________________________________________________________________

"Απο την Εθνική ανομία στην Εθνική Στρατηγική" (Μέρος Α') from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



"Απο την Εθνική ανομία στην Εθνική Στρατηγική" (Μέρος Β') from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



"Απο την Εθνική ανομία στην Εθνική Στρατηγική" (Μέρος Γ') from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



"Από την Εθνική ανομία στην Εθνική Στρατηγική" (Μέρος Δ') from Evaggelos Venizelos on Vimeo.



"Από την Εθνική ανομία στην Εθνική Στρατηγική" (Προσλαλιά Δ. Τσάτσου) from Evaggelos Venizelos on Vimeo.

ShareThis