Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Στυγερή και άνανδρη δολοφονία του αστυνομικού

Φίλες και φίλοι, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη και την οργή μου για τη σημερινή στυγερή και άνανδρη δολοφονία του αστυνομικού και να πω για μία ακόμη φορά ότι το τεράστιο και οξύτατο πρόβλημα της ασφάλειας, υπό όλες τις εκδοχές του όρου «ασφάλεια», δεν αντιμετωπίζεται με αυταρχισμό, σκληρότητα και πανικό, αλλά μόνο με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και ανοικτή σκέψη, που χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνταγματική τάξη της χώρας δίνει απάντηση στην αγωνία κάθε πολίτη και κατοίκου της χώρας αυτής για την ασφάλειά του, με την πρωταρχική έννοια του όρου, δηλαδή με την έννοια της απόλυτης προστασίας της ζωής, της περιουσίας και φυσικά της σωματικής του ακεραιότητας.

Σας ευχαριστώ

4 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Παρακαλώ. Δε κάνει τίποτα (κυριολεκτικώς).

anonymous είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε Βενιζέλε

Συμφωνούμε απόλυτα με τις προτάσεις σας, περί του πώς αντιμετωπίζεται το οξύτατο πρόβλημα της ‘ασφάλειας’.

Επιτρέψτε μας κάποιες, ελπίζουμε γόνιμες, παρατηρήσεις.

1. Για να υπάρξει ψυχραιμία, επαγγελματισμός και ανοικτή σκέψη, χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα, όπως ορθώς, κατά τη γνώμη μας, αναφέρετε, θα πρέπει μάλλον να εκλείψει η κατεστημένη κομματική νοοτροπία των προσώπων που καλούνται να επιδείξουν τις παραπάνω αρετές και η οποία εύκολα μπορεί να τους οδηγήσει στον αυταρχισμό, τη σκληρότητα και τον πανικό, που οφείλουμε να αντιστρατευόμαστε.

Εσείς ο ίδιος, ως δέκτης του αυταρχισμού, της σκληρότητας και του πανικού που ανακύπτουν ως αντανακλαστικά μιας ‘παλαιοκομματικής’ νοοτροπίας, εγκλωβισμένης σε προκαταλήψεις και στερεότυπα, επιτύχατε, μέσω της πολιτικής σας δράσης, να σταθείτε στο ‘ύψος’ των πολιτικών περιστάσεων.
Παράλληλα, είχατε μια ιδιαίτερη ευκαιρία, να μελετήσετε δια ζώσης και το ‘βάθος’ τους.
Έχετε λοιπόν δεδομένη τη δυνατότητα, να μπορείτε να συμβάλλετε ουσιαστικά, προς την απο-κομματικοποίηση του δημόσιου βίου.

2. Η ψυχραιμία, ο επαγγελματισμός, η ανοικτή σκέψη καθώς και η ικανότητα υπέρβασης των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων, δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα και συνιστούν απριόρι ανήθικες δράσεις, αν δεν υπόκειται αυτών, ως ήδη δεδομένο, εκείνο που ‘καλούνται’ εκ των υστέρων να επιδείξουν και που είναι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνταγματική τάξη.

Αν δεν είναι διακριτές αυτές οι ‘αρχές’, ως ενεργά στοιχεία της γλώσσας που αρθρώνει η πολιτεία προς τους πολίτες της, και πλέον η πολιτεία, καλείται από τους πολίτες της να είναι έννομη, τότε ο ευρύτερος δημόσιος βίος, διεξάγεται μέσα στον φαύλο κύκλο (στο πολιτικό τέλμα) του ασύμπτωτου μεταξύ των όποιων λόγων και των όποιων δράσεων. Ζούμε τότε, μέσα σε μία άκρως ανήθικη και παρανοϊκή κοινωνία.
Κι ενώ ως θύματα προκαταλήψεων και στερεοτύπων ανάλογων της εποχής του Ξέρξη, εξακολουθούμε να ζούμε υπό διαρκώς αυξανόμενο αυταρχισμό, αδιανόητη σκληρότητα και μόνιμο όσο και πάσης φύσεως πανικό, η μόνη ‘δράση’ μας, παρίσταται ως αέναη αναφορά στις στοιχειώδεις αρχές συμβίωσης μιας στοιχειωδώς ειρηνικής κοινωνίας, σαν να πρόκειται πια για κάποιο μεταφυσικό ποθούμενο, όπως εκείνη η μεταφυσική θεώρηση για τη Θέωση, που θεωρεί τα πάντα μόνο στην σχέση τους ως προς ένα διαρκώς απώτερο μέλλον και ποτέ στη σχέση τους με το παρόν.

Ευελπιστούμε σε μια σαφή παρέμβαση που να ανατρέπει δια ζώσης το υφιστάμενο πολιτικό τέλμα. Που δεν θα επικαλείται, απλώς, την ανατροπή του.

Σας ευχαριστούμε.

Free Arcadia Team είπε...

Παρακολουθώ ιστολόγια, είμαι από την Τρίπολη και τα βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά μπορεί να γίνουν πιο εντυπωσιακά και λειτουργικά και τα δικά σας.


Για δείτε, τις σημειώσεις μου:

1. (THE BEST!): Πως απαγορεύουμε το δεξί κλικ του ποντικιού στο ιστολόγιό σας και προσθήκη window ειδοποίησης στο blog σας.
2. (THE BEST!): Εμφάνιση προσωπικής εικόνας, για φόντο σε όλο το blog σας.
3. Προσθήκη φόρμας επικοινωνίας στο ιστολόγιό σας, συνδεδεμένο με το email σας.
4. Προσθήκη κουμπιών ενεργείας στο blog σας, για επιστροφή στην αρχή του κειμένου, για την αρχική ιστοσελίδα σας κλπ. εμφανή καθ΄ όλη την ανάγνωση του ιστολογίου.
5. Προσθήκη πλαισίου για chatting των επισκεπτών σας.
6. Γρήγορη και εύκολη μετατροπή του blog σας, σε τριών στηλών ιστολόγιο, όπως είναι οι ιστοσελίδες.
7. Πώς να βάλετε κουτί "Αναζήτησης" στο Blog σας, μόνο για τις αναρτήσεις σας.
8. Πως να φτιάξετε το δικό σας γκάλοπ στο blog σας, από την Google.
9. (THE BEST!): Πως να προσφέρεται εύκολα, στον επισκέπτη σας, να εισάγει σε γνωστά social sites, το blog σας, με κουμπί.
10. Πως να βάλετε αυτόματη προεπισκόπηση σε όλα τα link του blog σας.
11. Πως να βάλετε μετάφραση στο blog σας, για τους ξένους επισκέπτες σας, με σημαιούλες χωρών ή κουμπί.
12. Πως να κατοχυρώσετε τα δικαιώματά σας στο blog σας.
13. Πως να εξαφανίσετε τη navbar του blog σας, για κακόβουλη επισήμανση από επιτηδείους και να μην φαίνεται ότι είναι άλλο ένα blog.
14. Κουμπί εκτύπωσης των άρθρων σας, για τους επισκέπτες σας, στο blog σας.
15. Για εμφάνιση σχολιασμού και ανασκόπηση σχετικών άλλων άρθρων, στο τέλος κάθε άρθρου σας, για τους επισκέπτες σας, ώστε να τους κρατάτε πιο πολύ χρόνο.
16. Που να δηλώσετε το blog σας, για να αυξήσετε τους επισκέπτες σας.
17. Πως να εκμεταλλευτείτε το Facebook (αναλυτικά πχ πώς να φτιάξετε δημοφιλή γκρουπ κ.α.), Hi5, MySpace και άλλες ιστοσελίδες, tips για αποστολή ομαδικών διαφημίσεών σας κλπ.

και έτσι για να διασκεδάσετε...

18. Απλή μετατροπή των Windows XP σε εντυπωσιακά παράθυρα των Vista!
19. Πρόγραμμα απαραίτητο συμπίεσης βίντεο σας, για γρήγορο upload στο youtube κ.α.
20. Ημερολόγιο υπενθύμισης εορτών στο desktop του υπολογιστή μας.
21. (THE BEST!): «Σαμποτάρετε» σαν χάκερ ιστοσελίδες γρήγορα και εύκολα.

Όλα τα παραπάνω αφορούν blogs της πλατφόρμας, της blogger, σαν το δικό σας, θα παραλάβετε μέσω email τους κώδικες και οδηγίες και μου στέλνετε δωρεά (αντικαταβολή), ότι θέλετε και αν θέλετε, για τον χρόνο που διέθεσα, να σας τα προσφέρω, όλα μαζί σε ένα πακέτο συγκεντρωμένα, που ονομάζω FULL_SERVICE_PACK_FOR_BLOGS.

Είναι κρίμα να χάσετε το χρόνο σας, αναζητώντας μόνος σας τις απαντήσεις και να μην τον εκμεταλλευτείτε, ώστε να δημοσιεύσετε μόνο νέα άρθρα σας. Είχα blogs και λόγω έλλειψης πια χρόνου, τα διέγραψα, αλλά ότι γνώσεις αποκόμισα και σημειώσεις έχω, εδώ και πέντε χρόνια, είναι κρίμα να τα κρατήσω, μόνο για μένα και δεν μου επιτρέπεται να τα εμπορευτώ, παρά μόνο να δεχτώ δωρεά. Έτσι επειδή έδωσα μεγάλη βαρύτητα και έχω ακόμα τρέλα με τα blogs, αποφάσισα τουλάχιστον να βοηθήσω άλλους επίδοξους bloggers, όπως ήμουν εγώ.

Ξέρω αρκετά από blogs και απλά θέλω να βοηθήσω. Ασχολούμαι με την πληροφορική και θέλω οι Έλληνες bloggers, γρήγορα να γίνουν καλύτεροι από άλλων χωρών. Μπορώ να σας στείλω σε zip αρχείο όλα τα παραπάνω, (για του λόγου το αληθές είναι 38,9 MB - 110 Αρχεία σε 23 υποφακέλους).

(Δεν είμαι έμπορος)
Με εκτίμηση για τον χρόνο σας,
Γιώργος Π.
ARCADIAOFFICE@gmail.com

Χρήστος Τριγώνης είπε...

Ως αστυνομικός αισθάνομαι αδικία.
Ως πατέρας αισθάνομαι θλίψη.
Ως πολίτης αισθάνομαι αγανάκτηση.
Τα συναισθήματα αυτά ίσως είναι μερικά από εκείνα που μπορούν να χαρακτηρίσουν το αποτέλεσμα της αποτρόπαιης δολοφονίας ενός εργαζόμενου χαμηλόμισθου πατέρα που όπως όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι του , έθεσε εις γνώση του την ζωή του σε κίνδυνο επιλέγοντας το επάγγελμα αυτό μόνο και μόνο για την διασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας των συμπολιτών μας και όχι για να αποτελέσει το έμβλημα της δράσης αρρωστημένων μυαλών.
Η επιλογή των φασιστοειδών , αντιδημοκρατικών στοιχείων που αυτοχαρακτηριζόνται προσχηματικά ως "επαναστάτες" , να εκτελέσουν εν ψυχρώ και χωρίς κανένα περιθώριο αντίδρασης τον Υπαρχιφύλακα Νεκτάριο Σάββα , καταδεικνύει την συνεχιζόμενη αντικοινωνική , περιθωριακή και άνανδρη συμπεριφορά τους που φυσικά και δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα αλλά τυγχάνει μόνον ψυχιατρικής διερεύνησης.
Οφείλουμε όλοι μας , χωρίς κανένα δισταγμό , να δώσουμε ηχηρό μήνυμα ως κοινωνία των πολιτών , ότι οι πράξεις αυτές ουδεμία απήχηση έχουν και δεν εξυπηρετούν σε τίποτε και κανέναν παρά μόνο οδηγούν στην αύξηση του φόβου , της τρομοκρατίας και της κρατικής καταστολής.
Η δημοκρατία μας δεν έχει αδιέξοδα και δεν μπορούν να τη φοβίσουν στυγνοί κακοποιοί από από και αν προέρχονται.
Φτάνει πια.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!!!

ShareThis