Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

Σχετικά με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών

Απαντώντας σε νεώτερες ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με το διαγωνισμό για την πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:

" Σύμφωνα με όσα δήλωσα χθες για το ζήτημα των ΕΠΟΠ, είναι προφανές ότι στο Στρατό Ξηράς, όπου έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής, αυτές δεν θα επαναληφθούν αλλά ο πίνακας των επιλεγομένων θα καταρτιστεί χωρίς το κριτήριο της συνέντευξης. Αυτό επιφέρει αλλαγή στη σειρά κατάταξης της τάξης του 4,7% στο σύνολο των επιλεγομένων.

Άρα, το 95% των επιτυχόντων και όλοι όσοι δεν επιλέγονται, θα έχουν τη βεβαιότητα ότι επεκράτησαν διαφανή και αξιοκρατικά κριτήρια.

Στο Ναυτικό και την Αεροπορία, η διαδικασία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο συλλογής δικαιολογητικών και αυτή θα συνεχιστεί κανονικά, χωρίς τη συνέντευξη."

8 σχόλια:

ΗarryTsopanos είπε...

Αν και η αρχη ειναι ενθαρυντικημκαι ο κοσμος εχει μια ελπιδα οτι κατι....λεω κατι μπορει να αλλαξει,Κυριε Βενιζελο εγω ακομη περιμενω να εκπληρωσετε την υποσχεση σας να απαντησετε με καποιον τροπο στις ερωτησεις(οχι γενικα)που σας εγιναν στην προ των εκλογων περιοδο και που εσεις ο διος υποσχεθηκατε να απαντησετε,ξερω καποιες απο αυτες δεν ανηκουν στην δικαιοδοσια σας αλλα η υποσχεση παραμενει υποσχεση.
Ευχαριστω

Ανώνυμος είπε...

Ωχ,τωρα το μπλογκ θα καταντησει...πινακας ανακοινωσεων Υπουργειου...

Dexi Extrem είπε...

κ Βενιζέλο

γιατί όταν ήσασταν το 2003 Υπουργός Πολιτισμού είχατε προσλάβει φύλακες αρχαιολογικών χώρων με συνέντευξη.

Τότε μάλιστα οι συνάδελφοί σας βουλευτές του ΠαΣΟΚ σας κατήγγειλαν ότι η συνέντευξη έδινε περισσότερα μόρια απ΄ότι όλα τα υπόλοιπα αντικειμενικά κριτήρια μαζί (διαβάστε εδώ την Ελευθεροτυπία της εποχής)... η συνέντευξη έδινε 40 μόρια και Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 20 έδινε 20 μόρια...

Τι άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα εκτός του ότι τότε ήταν αρχηγός ΠΑΣΟΚ ο κ. σημίτης και σήμερα ο κ. Παπανδρέου;

Ιωάννης είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Συγνώμη για το off topic, αλλά μήπως με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε θα έπρεπε το υπουργείο να εξετάσει το ενδεχόμενο της στράτευσης των γυναικών αντί να προσλαμβάνει επαγγελματίες; Άλλωστε το σύνταγμα ορίζει ότι κάθε Έλληνας πολίτης που μπορεί να φέρει όπλα υποχρεούται να συντελεί στην Άμυνα της Πατρίδας.

Ανώνυμος είπε...

@ Ιωάννης Παρασκευή, Οκτώβριος 23, 2009 7:21:00 μμ

θα συμφωνήσω μαζί σου, νομίζω ότι γυναίκες μπορούν να απασχοληθούν σε δουλείες γραφείου κτλ. αν υπάρξει σαφής διαχωρισμός τους από τους άνδρες στρατεύσιμους πχ. διαφορετικά στρατόπεδα που θα έχουν μόνο διοικητικά καθήκοντα ενώ οι άνδρες να ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την εκπαίδευση σε νέα οπλικά συστήματα και μεθόδους. Ένα επίσης σοβαρό μέτρο εξοικονόμισης χρημάτων είναι η νομοθετική ρύθμιση για τους μεγάλους σε ηλικία υπόχρεους στράτευσης (ας πούμε πάνω από 30 - τους λεγόμενους και παππούδες στο στρατό). Μπορεί να προταθεί για παράδειγμα απαλλαγή μετά απο εξαγορά (με κάποιο σημαντικό αντίτιμο). Αυτό που γίνεται τώρα είναι να παίρνει κανείς κουτσά-στραβά αναβολη στην αναβολή μέχρι τα 30-32 και στη συνέχεια να περιμένει ανυπότακτος μέχρι τα 35 οπότε και υπηρετεί 1 μήνα πληρώνοντας κάπου 5000 ευρώ για το υπόλοιπο. Τέλος, κατάργηση σε όλες τις αναβολές εκτός ίσως από μια αναβολή μέχρι 22 για σπουδές (1ο πτυχίο).

assos είπε...

ΚΒΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΟΠ.
ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΩΣΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΝ ΤΟΥΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ (ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΟΠ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

assos είπε...

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΟΠ.
ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΣΩΣΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΝ ΤΟΥΤΗΣ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ (ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ) ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΟΠ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.

Ιωάννης είπε...

@ Ανώνυμος Κυριακή, Οκτώβριος 25, 2009

θα συμφωνήσω μαζί σου, νομίζω ότι γυναίκες μπορούν να απασχοληθούν σε δουλείες γραφείου κτλ.

Φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια στην αρχή της ισότητας των φύλων. Άλλωστε οι γυναίκες αξιωματικοί και ΕΠΟΠ εισάγονται σε μάχιμες ειδικότητες.

Όσο για το μέτρο της εξαγοράς το βρίσκω κοινωνικά άδικο, αφού για έναν πλούσιο 5000 ευρώ είναι ψίχουλα, ενώ ένας φτωχός είναι αδύνατον να τα πληρώσει.

ShareThis