Πέμπτη, Μαΐου 29, 2008

Τελευταίες συνεντεύξεις...

Την χθεσινή συνέντευξη μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μου, ενώ την συνέντευξη που παραχώρησα στον N. Ago εδώ

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα για κάποιο λόγο έπρεπε να ανατρέξω σε παλιά Posts από το blog μου. Ετσι "έπεσα" κατά τύχη πάνω σε ένα της 11/11/07 το οποίο τελικά αποδείχθηκε προφητικό:

"Βαγγέλη,
ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη βραδιά της περασμένης Πέμπτης.
Ήσουν, όπως πάντα, ευθύς και αληθινός. Είχες άμεσο λόγο & ξεκάθαρη σκέψη.
Διεξήχθη ένας πραγματικά ελεύθερος δημοκρατικός διάλογος.
Η προσπάθειά σου συνοδεύεται από στρατιά συνοδοιπόρων!
Keep on walking!

SMS.: Τελικά αρέσει πολύ το κόκκινο κρασί στους bloggers!"

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

Να σας ευχαριστήσω κι απο δω, κύριε υπουργέ, για την υπομονή , την ευγένεια και τη καλοσύνη σας. Είναι δεδομένη η προσωπική εκτίμηση αλλα και όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων, θέλω να πιστεύω. Οι απόψεις σας έχουν μεγάλη σημασία για την κοινότητα των μεταναστων . Και φυσικά ότι είπατε στη συνέντευξη που είχα την τιμή να μου παραχωρήσετε, θα τις κρατάμε ως υποσχέσεις σας για την αυριανή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αν θέλετε και την προσωπική μου γνώμη, αυτή θα είναι αρκετά αποτελεσματική εφόσον εσείς έχετε την ευθύνη της.

Sakoulakis είπε...

Μα γιατί δεν ανεβαίνουν στη σελίδα σας τα βίντεο και οι ηχογραφήσεις από τις συνεντεύξεις, αλλά αντ' αυτού τα κείμενα;

Είναι τόσο δυσλειτουργικό.

Unknown είπε...

Σύντροφε,
το μεγάλο μειονέκτημα της Δημοκρατίας ήταν πάντα ο μη συνυπολογισμός της άποψης της μειοψηφίας που τελικά σε κάθε περίπτωση αποτελεί σχεδόν το μισό πληθυσμό μιας χώρας.
Είναι εξωφρενικά ευχάριστο για μένα να επιβεβαιώνεις με κάθε σου δήλωση αυτό που υποσυνείδητα δήλωνε και αποζητούσε η επιλογή μου στο προσωπό σου ...ανατροπές.
Με εκτίμηση.

learning is earning είπε...

Ευπρόσδεκτη θα ήταν και η θέση σας για τους γάμους των ομοφυλόφιλων κ τη νέα παρέμβαση Σανιδά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που ,παλι, φοβαμαι ειναι οτι δε θα σου δωσουνε το ΠΑΣΟΚ οι ιδιοκτητες και οι ΔΟΥΛΟΠΡΙΓΚΗΠΕΣ.Νομιζω η λογικη σου ειναι θα μεινω πεισματικα ωσπου να με διωξουν και τοτε νομιμοποιουμαι να πραξω οπως θελω.Τουλαχιστον μην ξαναχρεωθεις την ηττα του ποδηλατη.
Ταπεινη μου γνωμη οτι το ΠΑΣΟΚ εκτος απ το μεγαλο παρελθον δεν εχει κατι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Παλι εξαφανιζεστε...

Τοσο δυσκολη ειναι η εξευρεση ενος 10λεπτου την ημερα για φροντιδα του μπλογκ ...?

Sofia Maria Angelara είπε...

Kύριε Βενιζέλο, διάβασα τη συνέντευξη που δώσατε στο δελτίο ειδήσεων του μέγκα και αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν επιθυμείτε να θέσετε στο μέλλον μετά από μια ήττα του Πασοκ υποψηφιότητα για ηγεσία στο κόμμα. Αυτό δείχνει εκ μέρους σας μια ανιδιοτελή νοοτροπία που δεν τη νοιάζει το προσωπικό συμφέρον αλλά το συλλογικό, δηλαδή του κόμματος ολόκληρου.
Βέβαια, εγώ αλλά και άλλοι θερμοί υποστηρικτές σας θα προτιμούσαν να είστε εσείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μας λυπεί πολύ που κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Γι' αυτό μακάρι όχι στο μακρυνό μέλλον αυτό να πραγματοποιηθεί.

Ανώνυμος είπε...

To target group του ΠΑΣΟΚ δεν αντιλαμβανετε το λογο σας ειναι πολυ πλουσιος για τα γουστα τους, οποτε τοσο το χειροτερο για το λογο σας.Λαβτε το κι αυτο υπ οψιν.
Το Πασοκ ο Παγκαλος δεν το δινει!!!

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα να ακουσω της θέση σου για τα εξής:

1. την ηλεκτρομαγνητική ρύπανση

2. τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους

3. τον γάμο ομοφυλοφύλλων

Το ιστολόγιο μου έχει 4500 μοναδικούς επισκέπτες θα ήθελα να ξέρω αν συμφωνείς να βάλω την απάντηση σου, που αφορά την ΗΜ ρύπανση ΜΟΝΟ στο blog μου.

Ενα κορυφαίο στέλεχος πρέπει να έχει άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που απασχολεί τόσους πολίτες.

Η συνοπιτκή μου άποψη είναι εδώ

http://em-pollution-gr.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

Μπορείς να τη σχολιάσεις. Θετικά ή αρνητικά δεν έχω πρόβλημα.

Μη μου πεις να πάρω την απάντηση απο άλλη ιστοσελίδα γιατι δεν έχω χρόνο.

Θελω λιγα πράγματα και ουσιαστικά.

Ευχαριστώ

ΑΚ

criticalthinking είπε...

@ ΣΟΦΙΑ,

Φίλη Σοφία,
επειδή άκουσα επίσης την συνέντευξη στο ΜΕΓΚΑ,
θα έλεγα οτι ουδέποτε είπε πως δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.
Αυτό το είπε ο δημοσιογράφος την επόμενη ημέρα που έκανε το ρεπορτάζ και μάλιστα σύσσωμο το πανελ (τρέμη, τσίμας, οικονομέας,πρετεντέρης) διόρθωσαν το "λάθος" του δημοσιογράφου, λέγοντας πως ποτέ ο κ. Βενιζέλος δεν είπε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, όταν η τρέμη τον ρώτησε έαν θα θέσει θέμα ηγεσίας (μια ερώτηση πολύ ενοχλητική, η απάντηση της οποίας είναι αυτονοητη, αλλά στην οποία ερώτηση δεν μπορεί σαφή να δώσει απάντηση,) ο κ. Βενιζέλος απάντησε πως: ουδέποτε έχει θέσει θέμα ηγεσίας. Ο κ. Παπνδρέου έθεσε το θέμα, είπε.

Δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα παραίτησης του απο τον αγώνα. Είναι υποχρεωμένος άλλωστε να συνεχίσει.

Και να σας πω κάτι ακόμα;
Δεν νομίζω οτι ο δημοσιογράφος το έκανε απο λάθος.
Νομίζω οτι
επέλεξε να δώσει μια πληροφορία πιστευοντας οτι η διασπορά αυτής θα κάνει τη δουλειά της.(γκεμπελικές μέθοδοι, όπως λέει και ο Β.)

Προτείνω λοιπόν να διαρρεύσουμε και εμείς μια πληροφορία:
" ο Βενιζέλος ακόμα δεν αποχωρεί, αλλα εάν συνεχισουν να του σπάνε τα νεύρα...θα φύγει, και τότε τι θα κάνετε???? - ...δίχως τους "βαρβάρους" ???

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι μεταπτυχιακη φοιτητρια στο εξωτερικο και παρακολουθω τα κοινωνικα δρωμενα μεσω του διαδικτιου..ενα εχω να σας, οχι προσωπικα αλλα σε συλλογικο επιπεδο και δεν αναφερομαι στο ενα κομμα η στο αλλο, αλλα σε ολους τους πολιτικους και την μεγαλυτερη μεριδα των πολιτων. ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

Ανώνυμος είπε...

Κε Βενιζέλο, πάρτε θέση για τη διαγραφή Σημίτη... Αν είναι δυνατόν... Ο Γιωργάκης απέδειξε ότι είναι ο αρχηγός;

nik.x είπε...

Με αφορμή την σημερινή διαγραφή του κ.Σημίτη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.Ενός ιστορικού ηγέτη και του κινήματος αλλά και της Ελλάδας θα ήθελα απλά να επισημάνω ότι η κατηφόρα που έχει πάρει το κίνημα, είναι μονόδρομος και αδιέξοδο μαζί,και στο τέλος του δρόμου θα διαλυθεί!!
Μεγάλη ευθύνη σε αυτό φέρουν τα ιστορικά στελέχη που επέτρεψαν να γίνει το κίνημα αντικείμενο κληρονομικής συνδιαλλαγής για να μην χάσουν την βόλεψη τους.
ΟΙ μοναδικοί που μπορούν να βάλουν και πάλη το κίνημα σε νικηφόρα πορεία με στόχο την ανάληψη της διακυβέρνησης τής χώρας είναι ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος και ο Κώστας Σημίτης!Εχουν αποδείξει στην πράξη ότι και ικανοί είναι και θέληση για προσφορά στο τόπο έχουν και σε τελική ανάλυση ρε αδελφέ! και ποδήλατο ξέρουν!
(Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟ...ΠΑΣΟΚ!)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Ευαγγελε, παρε θεση στο ζητημα της διαγραφης. Αυτο που εγινε είναι ιστορικη καινοτομια...δεν ειναι δυνατον το κομμα να διοικειται απο στρατο ανικανων συμβουλων που δινουν συμβουλες για τετοιου ειδους διαγραφές...

Ανώνυμος είπε...

Τί εννοεί το περιβάλλον του GAP όταν λέει ότι ο Σημίτης είναι "πολιτικά απομονωμένος"?

Απλά, ότι ήταν ο ΜΟΝΟΣ πρωθυπουργός μετά τη μεταπολίτευση που δεν ήταν από, ούτε και φρόντισε να φτιάξει στο μεταξύ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Γι' αυτό και διαγράφτηκε τόσο εύκολα.

Βαγγέλη, πρόσεχε !

Dwarf Warrior είπε...

Παμε να φύγουμε Βγγέλη από αυτό το ασφυκτικό και προσχηματικό Πασοκ του Παπανδρέου... Πάμε για άλλα για μια πραγματικά και ουσιαστικά προοδευτική παράταξη δεν αν΄τεχουμε άλλο σκάμε από τον βούρκο και την πολιτική ανυπαρξία...

Ανώνυμος είπε...

Περί πάτου φλυαρία:
1. Ο πλανήτης απέχει απ'την ιδανική πολιτεία. Αλλά δεν είναι και ό λ ο ι στον πάτο! Αυτό διότι η κάθε γενιά πατά στους ώμους των προηγούμενων. Οι ταχύτητες της εποχής επιβάλουν προσοχή. Δεν μπορεί κανείς να πατά στα συννεφάκια του Πλάτωνα.
2. Και ο πάτος καλός είναι. Βοηθάει στην άνοδο. Αρκεί να είσαι με τα πόδια κάτω και το κεφάλι πάνω - οχι ανάποδα.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το δημοψήφισμα για τη συνθήκη της Λισσαβόνας:
Θεωρώ πως οι βουλευτές, εξοπλισμένοι με τη σχετική μόρφωση και τις εξειδικευμένες γνώσεις...δυστυχώς αυτό δεν τους αφορά όλους..., την εμπειρία και τον κατάλληλο μισθό που τους εξασφαλίζει μια πολύ καλή ποιότητα ζωής, είναι αρμόδιοι και ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εξετάσουν διεξοδικά, να ερευνήσουν με επιστημονικό τρόπο και χωρίς λαϊκισμούς, για την καταλληλότητα ή όχι της συνθήκης, να συζητήσουν πάνω σε αυτό και τελικά να αποφασίσουν εάν συμφέρει την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό πληρώνονται, είναι η δουλειά τους! Αντιθέτως εγώ ως απλή πολίτης αυτής της χώρας που δεν εμπλέκομαι με τα πολιτικά και οι γνώσεις μου δεν εκτείνονται σε νομικά και οικονομικά πεδία, νοιώθω πως δεν είμαι σε θέση να κρίνω για αυτή τη συνθήκη (εκτός πια και αν θίγονταν ανθρώπινα δικαιώματα!). Επιπλέον είναι άλλα τα θέματα που με απασχολούν και μου καταναλώνουν την "ενέργεια" όπως η εργασία μου, ο μισθός μου, οι τιμές στο σουπερ-μαρκετ, εάν θα πάρω δάνειο, κα... Το πολιτικό μου χρέος το έπραξα στις εκλογές όταν ψήφισα κόμμα και βουλευτές να με εκπροσωπούν στη βουλή, και προσπαθώ να το πράττω καθημερινά σεβόμενη το συμπολίτη μου.
Μπορεί να μη σκέφτονται όλοι με αυτό τον τρόπο και να υπάρχουν πολίτες που θεωρούν πως είναι κατάλληλοι για να κρίνουν και να αποφασίζουν για τα πάντα...Από την άλλη μεριά βέβαια εάν αναλογιστεί κανείς πως μέσα στο κοινοβούλιο και πιθανόν και μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν επίσης ανίδεοι οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις...Τότε τι είναι πιο επικίνδυνο?

Για τον Κώστα Σημίτη. Δεν ξέρω εάν ήταν προκλητικό αυτό που έκανε (το ότι διαφώνησε με τον Παπανδρέου και το δημοσιοποίησε) αλλά αυτός ο άνθρωπος αν μη τι άλλο εμπνέει μια σοβαρότητα. Αντιθέτως ο Παπανδρέου προκαλεί ένα άγχος, μια αβεβαιότητα με το λόγο του.

ΥΓ: Καλή επιτυχία στην Εθνική!!!

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βενιζέλο,

το ποιός εχει δίκιο απο τους δυο λίγο με ενδιαφέρει προσωπικά.
Το 2004 κάποιος έδωσε το δαχτυλίδι (προφανώς για να γλιτώσει την απόλυτο διασυρμό) και κάποιος το παρέλαβε (προφανώς για να εξασφαλίσει άκοπα την προεδρία).
Τώρα που τα έχουν κάνει να μην πω πως,
τσακώνονται πάνω στις πλάτες του χιλιο-ταλαιπωρημένου κόσμου του ΠΑΣΟΚ, πάνω στις πλάτες του διαρκώς συρρικνώμενου ΠΑΣΟΚ.
Λοιπόν, να κάτσουν να τα βρουν πριν τους πάρει και τους σηκώσει.
Να ασχοληθούν με τον λαό του ΠΑΣΟΚ.
Τον πραγματικό λαό του ΠΑΣΟΚ. Αυτόν που την 8ετια Σημίτη τον είχαν γραμμένο να μην πω που...(βλέπετε είχαν πέσει με τα μούτρα στην παραγωγή..."υψηλής πολιτικής" και οι περισσότεροι δεν ασχολιόντουσαν με τα... ταπεινά θέματα του ΠΑΣΟΚικου κόσμου).
Κατά τα λοιπά δεν βλέπω που σας αφορά προσωπικά το όλο θέμα. Να πω ότι το δαχτυλίδι δόθηκε σε σας, να πω ότι υπάρχει μια συνυπευθυνότητα για την πορεία του ΠΑΣΟΚ...

Κατά τα λοιπά καλοκαίρι έρχεται, η Ελλάδα μας είναι όμορφη, οι παραλίες μας εξαιρετικές, το φρέσκο ψαράκι & ουζάκι είναι ό,τι το καλύτερο!
Βέβαια για τους "φέροντες" δαχτυλίδια τα καλοκαίρια δεν μπορούν είναι ακριβώς έτσι (καθότι βαριά η καλογερική).
Οπότε κ. Βενιζέλο χαρείτε τώρα που μπορείτε το καλοκαίρι (...)

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρέ μου,
Πολλοί αυτές τις ημέρες συνωστίζονται για να σε συμβουλεύσουν περί του πρακτέου. Εγώ περιορίζομαι να σε παρακαλέσω όπως, η όποια απόφαση που θα λάβεις να μην έχει ως γνώμονα μόνον το κομματικό, αλλά πρωτίστως και πάνω από όλα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Με πολλή αγάπη,
ΓΝΙ.

Ανώνυμος είπε...

Μολονότι το σχόλιό μου δεν είναι βέβαιο ότι άπτεται των θεμάτων που έθιξες στις συνεντεύξεις σου (και που, να πω τη μαύρη αλήθεια, δεν τις παρακολούθησα), εγώ θα κάνω αυτό για το οποίο ξεκίνησα να (ξανα)δώ το ιστολόγιό σου: Να εκθέσω και σε σένα μια απλή ερώτηση-απορία.
Η χρόνια, λοιπόν, απορία μου, που υποβλήθηκε πολλάκις και σε πλήθος συντρόφων, είναι μεν απλή αλλά μέχρι σήμερα έχει μείνει αναπάντητη.
Τι αποδεικνύει πως ο ιδιωτικός τομέας είναι αποδοτικότερος από το δημόσιο;
Απλώς σημειώνω δύο τρία συμβάντα: Χρηματιστήριο, 35 τρισ. για τους ιδιώτες, πόσες επενδύσεις ή πόσες νέες θέσεις εργασίας;
Σε αντίθεση, το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ με το 10% του ποσού που πήραν οι ιδιώτες κατασκεύασε δεκάδες (ολυμπιακών) έργων.
Ενεργειακό ολοκαύτωμα στην Καλιφόρνια μόλις ιδιωτικοποιήθηκε η ενέργεια.
ΕΛΠΕ, ΟΤΕΝΕΤ κ.λπ.
Έχω υπόψη μου, επίσης, μια συγκριτική μελέτη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την Κύπρο με αποτελέσματα όχι και τόσο δυσμενή για το δημόσιο.
Προς τι, άρα, η λατρεία του ιδιωτικού τομέα και των αγορών;

Ανώνυμος είπε...

Εκφραστικο σφαλμα,ο παιδοκτονος του ανεκδοτου παραπονιεται οτι εμεινε ατεκνος...Ο πατροκτονος,οτι εμεινε ορφανος...
Περιμενουμε επιμελεια & συμμετοχη στο μπλογκ...σας...

Thanasis είπε...

Υπόθεση SIEMENS ... έχει σχέση η διαγραφή Σημίτη?

ΑΓΙΟΣ είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Το ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα το ΠΑ(ΘΕ)ΣΟΚ (δείτε το σχετικό μου άρθρο στο blog μου) έχει πρόβλημα. Η ελιτίστικη ηγεσία του ΓΑΠ έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Και αντί να μπορέσει το κίνημα να αρθρώσει υπεύθυνο αντιπολιτευτικό λόγο, ψάχνει να βρει ακόμα το δικό του ιδεολογικό στίγμα. Η νέα αρχή του κ. Παπανδρέου αργεί. Και να σας πω το γιατί: όσο ο κ. Παπανδρέου αρκείται στις επικοινωνιακές τακτικές και οβελίζει τον μεστό πολιτικό λόγο, τόσο το κίνημα θα βουλιάζει και στις δημοσκοπήσεις και στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών. Και η αποπομπή του Κώστα Σημίτη είναι μια ακραιφνής επικοινωνιακή κίνηση και εξ αυτού μια κίνηση στερούμενη πολιτικού βάθους. Αντί του πολιτικού διαλόγου, η ηγεσία του κινήματος προκρίνει διαγραφές σταλινικού τύπου και ύφους.

Και ναι, κύριε Βενιζέλε, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα "παπαγαλάκια" της με κατά καιρούς δηλώσεις τους έδειξαν να ικετεύουν τους "Ataka men" (τίτλος άρθρου στο blog μου) του ΣΥΡΙΖΑ, Αλαβάνο και Τσίπρα. Είναι χρέος δικό σας να αποτελέσετε μια εστία αντίστασης στο κατάντημα αυτό του ΠΑΣΟΚ, που θλίβει τον λαό. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κίνημα καρεκλοκένταυρων, που για να μην χάσουν τις καρεκλίτσες τους γίνονται ικέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σε μια ευρύτερη λαϊκή συμμαχία: η εκλογική του αυτονομία είναι χρέος προς τον τόπο και τους ψηφοφόρους του κινήματος.

Το θέμα είναι "πώς ξεθυμώνει ο λαός", όπως πολύ σωστά επεσήμανε ένας σύνεδρος στο πρόσφατο συνέδριο του κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τον ΡΟΔΟΣυλλέκτη
Περιέχει κείμενα, φωτογραφίες, ανακοινώσεις Συλλόγων και φίλων σχετικά με τα Δωδεκάνησα.
Εάν θέλετε στείλτε μου και εσείς ότι έχει σχέση με τον τόπο σας.


Με τιμή

ΡΟΔΟΣυλλέκτης
http://rokar-rokar.blogspot.com
E-Mail: r49@mail.gr

Yannis Zabetakis είπε...

Διαβάζω ότι τα μονοπάτια των μιζών από τα ταμεία της Siemens μέσω του κ. Τσουκάτου για τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ έχουν επτά ενδιάμεσες στάσεις. Το θέμα των στάσεων (διάβαζε «μεσάζοντες») στα κονδύλια ή στα ομόλογα είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διαδικασία της ιχνηλασιμότητας και του …ηλιελαίου!

Ναι!

Η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζεται στα τρόφιμα (ώστε να γνωρίζουμε ποια συγκεκριμένη παρτίδα παραγωγής αγοράστηκε από ποιον προμηθευτή και κατέληξε σε ποιον πελάτη), είναι η ίδια που εφαρμόζεται σε όλες τις διαδικασίες παραγωγής από ανεμιστήρες και κινητά τηλέφωνα έως αυτοκίνητα και συστήματα ασφαλείας (π.χ. C4I).


Mε αφορμή την πρόσφατη επιμόλυνση του ηλιελαίου με το ορυκτέλαιο και τη σχετική νομοθεσία για την ιχνηλασιμότητα (Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΚ) 178/2002), ας δούμε σύντομα τι σημαίνει «ιχνηλατώ».

Στο άρθρο 3, παράγραφος 15 του ΕΚ 178/2002 ορίζεται ο όρος της ανιχνευσιμότητας (ή ιχνηλασιμότητας, traceability) ως εξής: «ανιχνευσιμότητα» : η δυνατότητα ανίχνευσης και παρακολούθησης τροφίμων, ζωοτροφών, ζώων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τροφίμων ή ουσιών που πρόκειται ή αναμένεται να ενσωματωθούν σε τρόφιμα ή σε ζωοτροφές, σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και διανομής τους.

Επίσης, το άρθρο 18 έχει 5 παραγράφους που αναλύουν τον όρο της ανιχνευσιμότητας διεξοδικά και διευκρινίζουν ρητά ότι όλα τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές που διοχετεύονται στην αγορά της Κοινότητας «πρέπει να φέρουν κατάλληλη επισήμανση ή σήμα αναγνώρισης ώστε να διευκολύνεται η ανιχνευσιμότητά τους, μέσω κατάλληλων εγγράφων ή πληροφοριών».


Χάρη στα συστήματα ανιχνευσιμότητας (ή ιχνηλασιμότητας) τώρα μπορούμε να ξέρουμε από «πού κρατάει η σκούφια» όλων των τροφίμων που καταναλώνουμε. Κατ’αυτόν τον τρόπο, μπορεί ο καταναλωτής να γνωρίζει από ποιον παραγωγό έχει προέλθει το αυγό που έχει στα χέρια του και ανατρέχοντας στα αρχεία της παραγωγικής μονάδας μπορεί να βρει μέχρι και το ... διαιτολόγιο της κότας από την οποία προήλθε το αυγό του!


























Για την εφαρμογή της
ιχνηλασιμότητας, όπως
προβλέπεται από τους σχετικούς
κανονισμούς, απαιτείται
τόσο η ατομική όσο και
η συντονισμένη προσπάθεια
όλων των φορέων που εμπλέκονται
άμεσα ή έμμεσα στην εφοδιαστική
αλυσίδα των τροφίμων. Οι φορείς αυτοί
είναι δύο κατηγοριών: άμεσοι
(π.χ. προμηθευτές, αγροκτήματα,
μεταφορείς, καταναλωτές) και
έμμεσοι (π.χ. νομικοί επιστήμονες,
ΜΜΕ, εταιρείες συμβούλων).

Είναι φανερό ότι η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τεκμηριωμένες διαδικασίες που θα διασφαλίζουν την ιχνηλασιμότητα της κάθε πρώτης ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του τελικού προϊόντος που εμπορεύεται.
Ανάλογες διαδικασίες ιχνηλασιμότητας τηρούνται (ή θα έπρεπε να τηρούνται) σε όλους τους τομείς τόσο της παραγωγικής διαδικασίας όσο και του τομέα των υπηρεσιών (π.χ. τραπεζικές). Όσον αφορά τις κομματικές επιχορηγήσεις, το κάθε κόμμα (π.χ. Δημοκρατικό στις ΗΠΑ, Εργατικό στη Μεγ. Βρεταννία) πρέπει να μπορεί να αποδεικνύει ανά πάσα στιγμή τους χρηματοδότες του με κάθε λεπτομέρεια (δηλ. ποιος και πώς έδωσε χρήματα και πότε έγινε αυτή η χορηγία).
Στην Ελλάδα της φαιδράς πορτοκαλέας όμως που ο γιαλός είναι ολόισιος, αυτές οι χορηγίες δεν έχουν ίχνη αλλά από την άλλη οι έλληνες σοσιαλιστές θα μαζευτούν στο πιο ακριβό ξενοδοχείο της χώρας για το 23ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Το επίσημο ΠΑΣΟΚ ζήτησε μάλιστα και χορηγία €1.000.000 από τη Νομαρχία Αθηνών. Η εν λόγω νομαρχία έκανε δεκτό κατά το ήμισυ το σοσιαλι(η)στικό αίτημα και θα συνεισφέρει €500.000.
O tempora o mores…

Ανώνυμος είπε...

080625 Η σημερινή σας συνέντευξη στη ΝΕΤ, ήταν και πάλι ένα βάλσαμο στη σκέψη μας. Χαιρόμαστε πάντα να σας ακούμε. Συγχαρητήρια. LL

Ανώνυμος είπε...

Mπορει να ειναι ενοχος ο Τσουκατος και να μην γνωριζε ο Σιμητης?Δε νομιζω!Ολη η εμπροσθοφυλακη γνωριζε με ποια χρηματα εκανε το ΠΑΣΟΚ εκλογες!Ειναι δυνατον να μην γνωριζε ο Ρεππας ο υπουργος προπαγανδας?? δε νομιζω!!Ας αποδεχθουμε οτι αυτο συνεβαινε.Ο Γιωργος αν δεν ειχε ακουσει τιποτα ειναι για το γνωστο του προβλημα.Ειναι αηδια να χρησιμοποιει την SIMENS για να καθαρισει το εσωτερικο του κομματος αφου τρωει τις σαρκες του.Ας ριξετε ολοι μια ματια στο τι εγινε στα αλλα κρατη με αυτο το σκανδαλο για να βρειτε το μετρο!Παντως αναρωτιεμαι οταν λενε "ΠΑΣΟΚ" τι ενοουνε.Νομιζω τον Καστανιδη και το Ρεπα.Οι αλλοι τυπου Πετσαλνικου δεν μπορουν να μοιρασουν δυο γαιδουριων αχυρα.(Σπυρος)

Stefan είπε...

Κύριε Βενιζέλο Εγκλωβίζεστε πολιτικά - αφήστε το το σενάριο από γκάφα σε γκάφα δεν προκειτε να γίνεται ποτέ αρχηγός στο όλον ΠΑΣΟΚ ειστε έξυπνος το ξέρετε και ο ίδιος .
Εκτελείτε άλλων εντολές και είναι φανερό .!!

Ανώνυμος είπε...

k. Βενιζέλο νομίζω ότι είχατε κύριο ρόλο στην οργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι σύντομα μπορεί να υπάρξουν αποκαλύψεις που να σας εμπλέκουν σε προμήθειες και κατάχρηση δημοσίου χρήματος; Ποιος ξέρει άραγε τι θα παραχωρήσετε σε "φίλους"και εχθρούς για να αποφύγετε το πικρό ποτήρι. Το σενάριο αποκάλυψης ή συκοφάντησης έχει ήδη ετοιμαστεί και όπως γνωρίζετε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν θα εμπεριέχει πραγματικά στοιχεία ή όχι. Σημασία έχει ότι το όνομα σας θα συζητείται μαζί με αυτό των τσουκάτων. Καλό καλοκαίρι...

Χρήστος Τριγώνης είπε...

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι πολιτικές εξελίξεις απογοητεύουν όλους όσους θέλουμε να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Οι ευθύνες όλων αυταπόδεικτες και κάθε σχολιασμός σε πρόσωπα , ενέργειες και καταστάσεις μάλλον περιττός. Κάποιος πρέπει να μας βγάλει από το αδιέξοδο οδηγώντας νέο "όχημα" αφού τα υπάρχοντα είναι σαφές πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ας ελπίσουμε ότι το καλοκαίρι θα φέρει τον άνεμο της πραγματικής νέας αλλαγής γιατί δεν πάει άλλο! Κ. Βενιζέλο συνεχίζουμε να ελπίζουμε γιατί συνεχίζουμε να σας στηρίζουμε. Συνεχίστε και εσείς να στηρίζετε την ελπίδα μας. Υπάρχει τρόπος , υπάρχουν νέοι και άφθαρτοι πολίτες που θέλουν και μπορούν να γίνουν εργαλεία στα χέρια σας για να ξεφύγουμε από αυτό το σίχαμα που ζούμε. Τολμήστε την υπέρβαση και το αποτέλεσμα θα το κρίνει μόνον η ιστορία. Τουλάχιστον θα νιώσουμε την ηθική ικανοποίηση ότι προσπαθήσαμε για μας , τα παιδιά μας και την Χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι πολιτικός, ούτε και έχω ιδιαίτερες γνώσεις περί πολιτικής αλλά τουλάχιστον σαν απλός πολίτης χωρίς κανένα συμφέρον από τους πολιτικούς στην Ελλάδα πράγμα το οποίο ενισχύει το γεγονός ότι είμαι από την Κύπρο και κατοικώ στην Κύπρο διαπιστώνω με μεγάλη μου λίπη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ως αντιπολίτευση έναν ξύλινο και ανούσιο λόγο να επιδείξει. Πολλές φορές αναφέρεται επικριτικά προς την κυβέρνηση χωρίς επιχειρήματα ουσιαστικά με γενικότητες. Αυτό πραγματικά με στεναχωρεί γιατί εγώ θα ήθελα να δω μια ισχυρή Ελλάδα αλλά όσο πάει ο καιρός αυτός ο άγονος λόγος της αντιπολίτευσης δεν βοηθάει προ τη σωστή κατεύθυνση. Ναι μπορεί η κυβέρνηση να κάνει λάθη όπως αλώστε κάνουν όλες οι κυβερνήσεις αλλά πια είναι στην ουσία η διαφορά του ΠΑΣΟΚ από την εν ενεργεία κυβέρνηση η οποία θα κάνει την μεγάλη έκπληξη. Και ποιος είναι ο σωστός τρόπος επικοινωνίας με τον λαό ο οποίος θα τον καθοδηγήσει να καταλάβει την διαφορά. Κάπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ νιώθω ότι αδυνατεί να βρει την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης και να εκφράσει με πιστικό τρόπο στο λαό αυτά που πρέπει να πει.
Το σχόλιο σας παρακαλώ!

Ανώνυμος είπε...

και την μεγαλυτερη μεριδα των πολιτων. ΕΧΕΤΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!

Παρασκευή, Ιούνιος 06, 2008 12:45:00 μμ

συμφωνω με την φιλη παραπανω.
Και θελω και εγω να σου πω με την σειρα μου οτι θα φτασει η ωρα που ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ ΛΑΜΟΓΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Kαλημερα κ.Βενιζελο.Δεν θα σας κρύψω πως έντονος είνα πια ο σκεπτικισμός μου στο πρόσωπό σας και τους γύρω σας.Νομίζω πως αυτό που έγινε στην προεκλογική σας στρατηγική και χάσατε ήταν το απλό:Εκτεθήκατε σε επικοινωνία.Ακόμη και το σχόλιο σας στο blog περί της δήθεν αντιγραφής του keep walking είναι βαθιά κομπλεξικό.Ειρήσθω εν παρόδω, το on είναι εντελως λάθος στην φράση. Αρκεί ένα απλό keep walking.Δεν μπορώ να δεχθώ πως το μυαλό του δικούς σας εξωφρενικά υψηλού διαμετρήματος κάνει τέτοια απλοϊκά λάθη.Αλήθεια αντιμετωπίζατε κάποιο πρόβλημα υγείας προεκλογικά το 2007 και είχατε εξαφανιστει από τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ;Πρόβλημα που ευτυχώς αποκαταστάθηκε αμέσως μετα στον αγώνα για την προεδρία οπου είσασταν λαλίστατος;

ShareThis