Δευτέρα, Μαρτίου 03, 2008

Δημόσια (bloggo) σφαιρα

Η χαώδης συζήτηση για τα blogs που γίνεται τις τελευταίες ημέρες μας φέρνει αντιμέτωπους και πάλι με ένα θεμελιώδες και πάγιο πρόβλημα του δημόσιου βίου της χώρας μας: Τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί κεκτημένο, αυτονόητο και άρα ασφαλές. Όλα μπορούν να αμφισβητηθούν με επιπόλαιο και βίαιο τρόπο για τις ανάγκες της συγκυρίας, χωρίς αναγωγή σε κάποιες σταθερές αρχές και σε κάποιους βασικούς κανόνες που είναι πλέον αδιαπραγμάτευτοι:
Το Διαδίκτυο και μέσα σε αυτό η bloggoσφαιρα είναι ένας δημόσιος χώρος ανοικτός σε όλους. Ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης, ελεύθερης πρόσβασης, ελεύθερης επικοινωνίας. Ο καθένας μετέχει στο χώρο αυτό με τον τρόπο που θέλει και με το ύψος που θέλει, έχοντας όμως συνείδηση συμμετοχής σε μία δημόσια πράξη με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η διαφορά ανάμεσα στο ανώνυμο και το ανεύθυνο είναι σαφής. Η διαφορά ανάμεσα στο αντισυμβατικό και το συκοφαντικό είναι επίσης σαφής. Για όλα αυτά υπάρχουν κλασικοί και επαρκείς νομικοί κανόνες που εφαρμόζονται τόσο στη συμβατική όσο και στην ψηφιακή δημόσια σφαίρα. Ο,τιδήποτε υπερβαίνει το όριο αυτό με στόχο τον έλεγχο της bloggoσφαιρας είναι ανεπίτρεπτο, αφελές και ανεφάρμοστο.
Το έγκλημα στο διαδίκτυο είναι βέβαια μία πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Οι γενικοί κανόνες όμως σε μεγάλο βαθμό επαρκούν. Εάν χρειάζονται ειδικότερες ρυθμίσεις, αυτές μπορούν να έχουν μόνο τη μορφή κανόνων του διεθνούς δικαίου (διεθνείς συμβάσεις) ή ομοιόμορφων κανόνων των εθνικών νομοθεσιών που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις. Μία προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να βαυκαλίζεται ότι έχει την ικανότητα να λάβει εθνικού επιπέδου μέτρα για να θέσει υπό έλεγχο την bloggoσφαιρα!! Κάτι τέτοιο θα ήταν κωμικοτραγική πλάνη. Σε τέτοιες πλάνες μας έχει δυστυχώς συνηθίσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να μην αυτοπαγιδευτεί και τώρα.
Το Διαδίκτυο προσφέρει παράλληλα και τη δυνατότητα ιδιωτικής και άρα απόρρητης επικοινωνίας που προστατεύεται από τα άρθρα 9, 9Α και 19 του Συντάγματος και από τις αντίστοιχες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και γενικότερα του διεθνούς δικαίου. Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου.

25 σχόλια:

harrygrath είπε...

Κανονικα,πριν ανεβει νεο ποστ,θα πρεπει να παιρνουμε απαντησεις στα ερωτηματα μας...

Ανώνυμος είπε...

"Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου."

Άρα; Είναι δεοντολογική αυτή η παρατήρηση ή ερμηνευτική της συνταγματικής προστασίας του απορρήτου;

Sofia Maria Angelara είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Έχω αναρτήσει κι εγώ ένα αντίστοιχο κείμενο. Οι απόψεις μας ταιριάζουν πλήρως.

Unknown είπε...


Η διαφορά ανάμεσα στην αποστολή π.χ. ενός email και στην ανάρτηση ενός σχολίου σε blog, είναι ακριβώς η διαφορά ανάμεσα στη δημόσια και την ιδιωτική σφαίρα του Διαδικτύου.


Σε αυτό ακριβώς είναι η εκ διαμέτρου αντίθετη θέση μας.

Εαν πρόκειται βέβαια για ιστότοπο (όχι ιστολόγιο) είμαστε σύμφωνοι. Το ιστολόγιο όμως παραμένει με μια ιδιότυπη μορφή ιδιωτική επικοινωνία καθώς δεν είναι πηγή πληροφόρησης αλλά νοητός χώρος υποβολής ιδεών, ζύμωσης, ανάπτυξης ολοκληρωμένων υποσυνόλων με σύνθεση προτάσεων ή πληροφοριών και με την έννοια του τρόπου ιδιωτικής επικοινωνίας ομάδας πολιτών παραμένει ιδιωτικό άρα προστατευμένο απόρρητο.

Παραβίαση απορρήτου σε τέτοιες ομάδες θα καταργήσει την κάθε μορφής σύνθεση η ακόμα και αντίθεση με αποτέλεσμα τα πάντα να έρχονται όχι από την κοινωνία αλλά από μια κομματική ή κυβερνητική ελίτ έτοιμα και επεξεργασμένα.

"φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για εμένα χωρίς εμένα."

καθόλου φιλικά,
bloopers

Unknown είπε...

Στην τελευταία πρόταση είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι. Τα blogs είναι επικοινωνία ομάδας, είναι δημόσιος μεν χώρος, αλλά ιδιωτικής συζήτησης! Κάτι σαν να "υπαγορεύουν" τι θα μπορεί να πει κάποιος στην παρέα του σε ένα εστιατόριο ή στους φίλους του σε μια βόλτα στο πάρκο.

Τα blogs δεν είναι δημόσια πηγή επίσημης ενημέρωσης, ως εκ τούτου θεωρούμε την θέση ΒΒ εχθρική για τα blogs και τους bloggers.

Ανώνυμος είπε...

κανονικα χαρουλη δίνονται απαντήσεις σε όσες ερωτήσεις συνιστούν λόγο. Όσα είναι νηπιακού επιπέδου ψελλίσματα δεν αξίζουν απαντήσεως. Προσπάθησε να αρθρώσεις πρώτα σοβαρό λόγο σώφρονος ενηλίκου και μετά να αξιώνεις απάντηση.

--------------------------
Κ. Βενιζέλο η κυβέρνηση ανηγγειλε την ενσωμάτωση κοινοτικού δικαίου. Αρα που διαπιστώνετε τις νεες ρυθμίσεις;
Επειδή δεν καταλαβα τι εννοείτε όταν γράφετε ότι είναι σαφής η διαφορά του ανώνυμου με το ανεύθυνο. Μπορείτε να την κανετε σαφέστερη; Είστε υπερ της ανωνυμίας ή όχι; Εγώ νομίζω ότι η ανωνυμία του λόγου είναι θεμελιώδες για την ελευθερία. Με την διαφορά ότι η ανωνυμία πρέπει να συνάπτεται αδιάσπαστα με την έννοια του λόγου και όχι με τις εννοιες της υβρεως, του εκβιασμού, την διάδοση φημών κ.λπ



@bloopers. και οι βόμβες σε ιδιωτικό χώρο φτιάχονται αλλά η χρήση τους προξενέι κατα κανόνα δημόσια βλάβη. Δεν μας αφορά το τι θα πει καποιος με τους φίλους του . Μας ενδιαφέρει όταν αυτό που λεγεται γίνεται με σκοπό να προξενήσει ζημιά σε καποιον άλλο.
Και αυτό που προξενεί ζημιά καθορίζεται σαφέστα από το Νόμο. Ουσιαστικά δεν γίνεται και τίποτα πρωτοποριακό. Εκσυγχρονισμός του νόμου ώστε να καλύπτονται ευρύτερα οι ελευθερίες του πολίτη.
την αντίληψη ότι εκπροσωπείς συλλήβδην τους bloggers την δανείστηκες από κάπου συγκεκριμένα ή δικής σου εμπνεύσεως είναι; Και εγώ και η σοφία παραπάνω έχουμε τετοιους χώρους αλλά δεν ισχυριστήκαμε ότι αντιπροσωπεύουμε κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό μας. Η σοφία όπως είδες συμφωνεί. Θα την ελέγξεις μήπως επειδή ε΄συ δήθεν εκπροσωπείς τους bloggers.
Η πυρετό έχεις ή μάλλον η υποκατάσταση των απόψεων άλλων σου έχει γίνει κακή συνήθεια και καλό είναι να την αλλάξεις.
Επομένως τους αφορισμούς ότι οι θέσεις του Βενιζελου είναι εχθρικές μπορείς να τους κρατήσεις αρκεί από κάτω να γραφεις το χ ψ παρωνύμιο σου ή το όνομα σου αν προτιμάς [ που δεν ενδιαφέρει και κανεναν εδω που τα λέμε ] και όχι με το "OI bloggers". Και σε τελευταία ανάλυση αρκετά πια με αυτό το φλυναφημα της μόδας οι bloggers. Δεν υπάρχει τετοιος όρος. Πρόκειται για εναν τρόπο να εκφραζει κανεις την αποψη του ή να προβαλλει κάτι άλλο. Ο ίδιος που γράφει σε εφημερίδα ή στο τετραδιο ημερολογιου μπορεί να το κάνει και με διαφορετικό τρόπο σε blog, forum και όποως αλλιώς τον βολεύει.

Ανώνυμος είπε...

http://news.sky.com/skynews/article/0,,30100-1307690,00.html


αφιερώνεται το παραπάνω σε όσους συγχέουν τον ανώνυμο λόγο με την ανώνυμη αλητεία.
κατα τα λοιπά διαμαρτύρονται οι θιασώτες της ελευθερίας made in usa γιατί η τουρκία και η κίνα απαγορεύουν καθε τρεις και λίγο την πρόσβαση στο youtube. ας προστστεύσουν πρώτα στο αμερικα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που καταπατούνται απο τους χρήστες του youtube και μετα βλεπουμε για τα παρακάτω.

Bomber Man είπε...

Ένας από αυτούς που να ψηφιζαν ΠΑΣΟΚ αν βγαίνατε τιν 11η Νοε και θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εγώ...

Unknown είπε...

@11.24

Από που συμπεραίνεις ότι αισθανόμαστε ότι εκπροσωπούμε κάποιον;;;

...η μάλλον άστο καλύτερα επειδή βλέπω ότι γράφεις:
"@bloopers. και οι βόμβες σε ιδιωτικό χώρο φτιάχονται "
Τώρα δέσαμε! Μετά από ένα τέτοιο χρυσαυγήτικο παραλληλισμό, κανε "διάλογο" μόνος σου!

Ανώνυμος είπε...

@bloopers
εκτός από αυθαιρεσία επιδεικνύεις και άγνοια τυπικης λογικής.
μάθε να σέβεσαι και να μην χαρακτηρίζεις τους άλλους και να μη συμπεριφέρεσαι αυτιστικά ως εκφραστής των άλλων και μετά να επιδιώκεις διάλογο.
εξυπναδούλες για χρυσαυγίτες εκεί που σε παίρνει. Εκτός από εκφραστής των blogggers ανα την Ελλαδα προβιβάστηκες τώρα και σε εκφραστή των δημοκρατικών πολιτών άρχοντα της αυθαιρεσίας;
Δεν εκπλήσσομαι. έχω δει και χειρότερα!

Ανώνυμος είπε...

Α και μην ξεχάσετε εσύ και το team σου!!!! LOL { ο αυτοαναγορευθείς εκφραστής των bloggers και των υπολοίπων "δημοκρατικών δυνάμεων" ) πριν εκτελέσετε τον ΒΒ μετά την δηθεν εχθρική του στάση να τον περάσετε πρώτα από δίκη. Τουλάχιστον να τηρήσετε και τα προσχήματα αν και δεν φαίνεται να δίνετε δεκάρα για τα στοιχειώδη.

Ανώνυμος είπε...

πεστα χρυσσοστομε... πεστα.

Kato Patissia είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,
ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ



Στο σημερινό «ΒΗΜΑ» (13 / 3 / 08 ), κείμενο του Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ στη σελ.Α17 με τίτλο «Κακουργήματα η δωροδοκία και η υποκλοπή», μας δίνει τα εξής πρόσθετα στοιχεία για τον υπο ψήφιση νόμο για τα μπλόγκ (..αντιγράφω απόσπασμα απο την εφημερίδα ) :

«...Ακόμη, τροποποιείται το άρθρο 370 Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται σε κακούργημα, τιμωρούμενο με κάθειρξη ως δέκα ετών, το αδίκημα της υποκλοπής συνομιλιών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και βιντεοσκόπησης ιδιωτικών και προσωπικών στιγμών. Έτσι, με τη νέα ρύθμιση επιχειρείται να κλείσουν όλα τα παράθυρα που υπήρχαν ως σήμερα και τα οποία επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή ή βιντεοσκόπηση συνομιλιών. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν :
-- η προστασία της εθνικής ασφάλειας,
-- η επίκληση των συνομιλιών για την απόδειξη κακουργηματικής πράξης,
-- η απόδειξη δικαιολογημένου συμφέροντος, που δέν μπορεί να διαφυλαχθεί διαφορετικά και κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.»

----

Πώς σας φαίνονται αυτά;

Εγώ... έχω μείνει άναυδος !!!

Τί μας λέει η εφημερίδα;; Ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, είναι το... αδίκημα της υποκλοπής ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δηλαδή, ΑΝ εγώ εμφανίσω κασσέτα στην οποία θα ακούγεται ο... Τράγκας πχ, να οργανώνει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, τα Δικαστήρια και η Αστυνομία..... θα αρνηθούν να την ακούσουν, και θα με κλείσουν 10 χρόνια φυλακή;;;;;


----

Κύριε Βενιζέλο,

θα ήθελα να με ενημερώσετε στο εξής :

-- έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να νομοθετήσει ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ προκειμένου να πολεμήσει το αδίκημα της υποκλοπής;

-- Η δική σας θέση ποιά είναι, στο άν τα Δικαστήρια θα πρέπει να δέχονται ή όχι ένα προϊόν υποκλοπής, όταν τίθεται θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ;

Ευχαριστώ.

Kato Patissia είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ,
ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ



Στο σημερινό «ΒΗΜΑ» (13 / 3 / 08 ), κείμενο του Π. ΤΣΙΜΠΟΥΚΗ στη σελ.Α17 με τίτλο «Κακουργήματα η δωροδοκία και η υποκλοπή», μας δίνει τα εξής πρόσθετα στοιχεία για τον υπο ψήφιση νόμο για τα μπλόγκ (..αντιγράφω απόσπασμα απο την εφημερίδα ) :

«...Ακόμη, τροποποιείται το άρθρο 370 Α του Ποινικού Κώδικα και μετατρέπεται σε κακούργημα, τιμωρούμενο με κάθειρξη ως δέκα ετών, το αδίκημα της υποκλοπής συνομιλιών, τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και βιντεοσκόπησης ιδιωτικών και προσωπικών στιγμών. Έτσι, με τη νέα ρύθμιση επιχειρείται να κλείσουν όλα τα παράθυρα που υπήρχαν ως σήμερα και τα οποία επέτρεπαν στα δικαστήρια να αποδέχονται ως αποδεικτικό στοιχείο την καταγραφή ή βιντεοσκόπηση συνομιλιών. Οι περιπτώσεις αυτές ήταν :
-- η προστασία της εθνικής ασφάλειας,
-- η επίκληση των συνομιλιών για την απόδειξη κακουργηματικής πράξης,
-- η απόδειξη δικαιολογημένου συμφέροντος, που δέν μπορεί να διαφυλαχθεί διαφορετικά και κατοχυρώνει το τεκμήριο της αθωότητας.»

----

Πώς σας φαίνονται αυτά;

Εγώ... έχω μείνει άναυδος !!!

Τί μας λέει η εφημερίδα;; Ότι ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, είναι το... αδίκημα της υποκλοπής ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δηλαδή, ΑΝ εγώ εμφανίσω κασσέτα στην οποία θα ακούγεται ο... Τράγκας πχ, να οργανώνει ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, τα Δικαστήρια και η Αστυνομία..... θα αρνηθούν να την ακούσουν, και θα με κλείσουν 10 χρόνια φυλακή;;;;;


----

Κύριε Βενιζέλο,
θα ήθελα να μου διευκρινίσετε τα εξής :

-- έχει το δικαίωμα η κυβέρνηση να νομοθετήσει ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, και ανεβάζοντας το αδίκημα της υποκλοπής πάνω απ' αυτή;

-- η δική σας θέση ποιά είναι, στο άν τα Δικαστήρια θα πρέπει να δέχονται ή όχι, προϊόντα υποκλοπής σάν αποδείξεις, όταν τίθεται θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ;

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι το δικαστικο συστημα εχει ενα μικρο προβλημα ευελιξιας και καπου χανουμε την ουσια μονο και μονο για να εφαπμοσουμε τον νομο κατα γραμμα,νομιζς η ουσια του νομου ειναι να δωσει καποιες κοινες κατευθυνσεις και οχι να θεσει καποια απολυτα και παραβατα ορια για τους δικαστες...
http://menos1978.livepage.gr

Ανώνυμος είπε...

1.Σχετικά με την πρόταση (20/03/08)- περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος κατ' άρθ.44 παρ.2 εδ. β του Συντάγματος - του απερχόμενου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκου Αλαβάνου θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα: πρόκειται (αδιαμφισβήτητα) για ENA (AKOMH) αναμενόμενο (δυστυχώς , γιατί , αν και αναμενόμενο , αιφνιδίασε όχι μόνον την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τους υπερέμπειρους ιθύνοντες του Περισσού) , πολύ καλά (προ)μελετημένο και μεστό από - τον ιστορικά δεδομένο και "καταξιωμένο" - "αριστερό επαγγελματισμό" ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ. Για τους εξής λόγους: Α. Στην (πιθανότερη) περίπτωση που η σχετική πρόταση αποκρουσθεί - με 151+ - ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί (αν όχι εδραιώνει) τον ρόλο της εν δυνάμει αξιωματικής αντιπολίτευσης Β. Στην (απίθανη , αλλ' όχι αδύνατη) περίπτωση που ο. κ. Πρωθυπουργός σηκώσει το γάντι και ο Λαός επικυρώσει το επίμαχο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα φορτώσει στη χλιαρότητα (ή το νεφελώδες) των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και στην παλαιο(μονο)λιθικότητα (ή το ξεπερασμένο) των αγώνων του Περισσού Γ. Στην (ελάχιστα πιο απίθανη) περίπτωση που ο Λαός θα αποκρούσει το νομοσχέδιο , ο κ. Τσίπρας δεν θα ποζάρει απλά σαν το επόμενο αντίπαλο δέος της κεντροδεξιάς , αλλά ως Ανατέλλων (Εκ Νέου Και Σε Δύσκολους Καιρούς) Ηλιος , ως ο ΝΕΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ , στην αυγή της 3ης χιλιετίας! Και στις τρεις (και μόνες λογικά εφικτές) λοιπόν εκδοχές , η πολιτική ρουλέτα , η μπίλια δείχνει ΣΥΡΙΖΑ!!! Κρίμα.....
2. Γιατί λοιπόν άργησε (και πάλι) να ξυπνήσει το ΠΑΣΟΚ? Πέραν , βεβαίως , του ότι: αν το ΠΑΣΟΚ έσπευδε πρώτο να ποντάρει στο δημοψήφισμα , δεν θα χαράμιζε τις μάρκες της η Κουμουνδούρου (κατά μείζονα λόγο ο Περισσός)... Του Καρατζαφέρη δεν έφταναν στο 120... Ο κ. Αλαβάνος τότε θα δήλωνε: Για ένα τόσο αντιλαικό νομοσχέδιο η λαική ετυμηγορία παρέλκει. Ας μην ταλαιπωρούμε , τζάμπα και βερεσέ , τους εργαζόμενους. Για ένα αυτονόητο ΟΧΙ , δίχως έννομες συνέπειες (η Κυβέρνηση δεν πέφτει , μπορεί να του κάνει - του νομοσχεδίου - ένα απλό λίφτιγκ και να το ξανακατεβάσει , στην επόμενη σύνοδο το Φθινόπωρο , άνθρακες ο θησαυρός του ΟΧΙ , η αρνησικυρία είναι απλώς αναβλητική). Η ευθύνη λοιπόν δεν βαρύνει (εξίσου) τον κάθε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Αν κάποιος ή κάποιοι το πρότειναν δημόσια: και τα 120 κουκιά δεν θα μαζεύονταν και - ενόψει της μείζονος σημασίας του ζητήματος - θα έρχονταν (ελκυστικά) στο προσκήνιο οι αφορμές , οι "ηθικές" και θεσμικές προυποθέσεις της διαγραφής! H ευθύνη βαρύνει - κυρίως και πρωτίστως - τους αναπληρωτές/εκπροσώπους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: γιατί σύμφωνα με το άρθ.44 παρ.2 εδ.β του Συντάγματος και τα άρθ.116 και 17 του Κανονισμού της Βουλής , η εν λόγω ειδική διαδικασία έχει το επίκεντρό της (σχεδόν αποκλειστικά) στο Κοινοβούλιο.
3. Η Κυβέρνηση βιάστηκε να αποκρούσει (δημόσια και σε πολιτικό επίπεδο) την πρόταση. Δυστυχώς , έδειξε ατολμία ο κ. Πρωθυπουργός , αλλά και ένδεια δημοκρατικού πνεύματος. Ανασφάλεια , έλλειψη πίστης στην ratio των μεταρρυθμίσεων που προωθεί. Ανεπάρκεια και φοβικότητα στους στενούς (και ικανότατους) συνεργάτες του! Ιδίως στον (ειδήμονα επί των θεμάτων αυτών) κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον (δυνατό άσσο της επικοινωνίας) κ. Θοδωρή Ρουσσόπουλο. Στο κάτω-κάτω συμμορφώνεται ο κ. Πρωθυπουργός με το ΟΧΙ , έχει ήσυχη τη συνείδησή του , μιας και στον Κυρίαρχο Ετσι Αρέσει , κι'όταν κλατάρουν τα ταμεία και εκραγεί η λαική αγανάκτηση..... άλλος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα..... ο ίδιος (με βάση τους αμείλικτους εμπειρικούς κανόνες της Δημοκρατίας) θα είναι (μάλλον) επίτιμος Πρόεδρος και (σίγουρα) συνταξιούχος Πρωθυπουργός.
4.Στην υποθετική τώρα περίπτωση που διεξάγεται το Δημοψήφισμα: μάλλον πιθανολογούμε στα όρια του 50%(+,-)ΟΧΙ - 50%(+,-)ΝΑΙ. Θα προσλάβει το ερώτημα μια ευρύτερη πολιτική (δεξιά ή αριστερά???) διάσταση , στην στείρα - για την πολιτική - εποχή μας? Οι άνω των 53 ηλικίες - ούτως ή άλλως - δεν θίγονται. Οι κάτω των 38 - ούτως ή άλλως - συνειδητοποιούν πως θα (χρυσο)πληρώσουν τα σπασμένα! Ούτως ή άλλως θα τους τσακίσει η Ομοσπονδιακή Ευρώπη (ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ , ΑΟΡΑΤΗ ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΚΟΤΑΔΟ , ΑΠΟ ΤΟ 2014) και το ανάλγητο γερμανόφωνο διευθυντήριο των Βρυξελλών!!! [εκτός κι'αν συμβεί κανένα ανέλπιστο Θαύμα στη Πολωνία , εκτός κι'αν ο Βρεττανικός Λαός , μέχρι τα τέλη του 2009 , ποντίσει το Εργατικό Κόμμα και τον ανάξιο , τον κατώτατο των περιστάσεων , ηγέτη του , εκεί που τους αξίζει , δηλαδή , οριστικά , τελεσίδικα και αμετάκλητα στον βόρβορο της Ιστορίας]. Μένουμε εμείς οι μεσόκοποι , που περιμένουμε , όπως όπως , με μια συνταξούλα των 1000 ευρώ , ν' αποτινάξουμε τη σκλαβιά της εργασίας [δηλαδή της δουλείας , άμεσης ή έμμεσης , στους 10 νταβατζήδες που εγκατέστησε , πανίσχυρους , στο σβέρκο μας , ο μοιραίος για τον τόπο και κυρίως τη Δημοκρατική Παράταξη κ. Κώστας Σημίτης]. Εμείς οι 40-50ρηδες θιγόμαστε βάναυσα!!! Φτάνουμε όμως για να δώσουμε στο ΟΧΙ ένα σαφές , ξεκάθαρο προβάδισμα???
5.Σύμφωνα με το άρθ.116 παρ.3 του Κανονισμού της Βουλής , η συζήτηση επί της προτάσεως θα καλύψει τουλάχιστον 3 Συνεδριάσεις. Βάλτε λοιπόν τα ΔΥΝΑΤΑ ΣΑΣ κ. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!!! Ορισμένοι από σας από ευφυία , ευρηματικότητα και εργατικότητα , άλλο τίποτα! Δίχως αοριστολογίες και "συνετό πνεύμα κατά το δόγμα Σημίτη" , υποσχεθείτε συγκεκριμένα πράγματα με σαφήνεια και δίχως επιφυλάξεις , στην Πολιτική Αρένα βρίσκεστε , δεν σκιαμαχείτε για έναν πιο ήπιο επικήδειο , μην σκοτίζεστε από τώρα για τα ίσα σκέλη του προυπολογισμού , όταν θα γίνετε Κυβέρνηση , Γίνετε Πρώτα , άλλωστε βουλιάζετε , τουλάχιστον μην επιτρέψετε στον κ. Αλαβάνο να συνεχίσει να επιδίδεται στη χυδαία παραχάραξη της Λαικής Βούλησης , ανήθικα - άδικα και ανιστόρητα!!!
Υπάρχουν ακόμη (πολλά) περιθώρια , ακόμη περισσότερες ευκαιρίες , για τη Δημοκρατική Παράταξη.
6. Σύμφωνα με το άρθ.116 παρ.4 του Κανονισμού της Βουλής η ψηφοφορία επί της προτάσεως είναι ονομαστική. Τί θα κάνουν άραγε οι Βουλευτές της Ν.Δ. που έλκουν την καταγωγή τους ή στηρίζονται (εκλογικά) στον συνδικαλιστικό χώρο??? Δύσκολα τα πράγματα λοιπόν για έναν πολύ μικρό - πλην όμως ιδιαίτερα κρίσιμο ενόψει του 152 - αριθμό Βουλευτών. Με φανερή ψηφοφορία ο κ. Καρατζαφέρης δεν μπορεί να προσφέρει ύστατη σανίδα σωτηρίας. Γιατί το' κλεισε το ΛΑΟΣ! Βλέπει λοιπόν κανείς , πως ενώ η μυστικότητα είναι , κατά κανόνα , θεσμική εγγύηση , για την ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της Λαικής Κυριαρχίας. Κατ'εξαίρεση , η φανερή ψήφος αναδεικνύεται στη πιό βαρυσήμαντη εγγύηση των λαικών κατακτήσεων!!!
7.Σειρά έχει τώρα η παρ.5 του άρθ.116 ΚανΒ. Εκτιμώ , βέβαια , ότι ο κ. Ρουσσόπουλος θα συμβουλεύσει τον κ. Πρωθυπουργό να αφήσει τους Βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση ή έστω να μην παραστούν. Αν όμως ο κ. Πρωθυπουργός κάνει το λάθος και υιοθετήσει την σκληρή γραμμή της κομματικής πειθαρχίας: ναι μεν η πρόταση δεν θα συγκεντρώσει τα 180 , πλην όμως τί γίνεται αν δεν πλειοψηφίσει (η απόκρουσή της) ή αν πλειοψηφίσει με 150-??? Κοινοβουλευτικό γεγονός που ισοδυναμεί με απώλεια της εμπιστοσύνης! Διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις , ραγδαίες ανακατατάξεις , πολιτικές ζυμώσεις πρωτόγνωρες στην μεταπολιτευτική μας Ιστορία!!! Αυτοδύναμη ΝΔ (έστω και με θνησιγενή πλειοψηφία) δεν αναμένεται. Ούτε την 1η , ούτε την 2η..... Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος αστόχησε , ή έστω ατύχησε , στη σύλληψη του Ν3636/2008. Επρεπε στη παρ.2α του άρθ.1 να ορίσει σαν bonus στο πρώτο κόμμα 60 και όχι 50!!! Καλού-κακού , λοιπόν , κάποιοι φίλτατοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ας έχουν σε ετοιμότητα το επιτελείο της εκλογικής τους περιφέρειας. Κι' ας ισχύει , επί του παρόντος , η λίστα! Οσον αφορά την ετοιμότητα του Πολιτικού τους Λόγου: δεν χρειάζεται καμμιά ιδιαίτερη μέριμνα. Βρίσκεται σε διαρκή (διανυκτερεύουσα) ετοιμότητα!!!

Unknown είπε...

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ παραθέτω κάτι για την απόδειξη του δημοκρατικού ελλείμματος που διαχέεται σε σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα.

2001 Budapest Convention on Cyber-crime reaffirms:
“the right of everyone to hold opinions without interference, as well as the right to freedom of expression, including the freedom to seek, receive, and impart information and ideas of all kinds, regardless of frontiers, and the rights concerning the respect for privacy.”

Αραγε για ποιο πράγμα μιλάει ο Ρουσσόπουλος αναφερόμενος στα αρθρ.360 και 370;
Προφανώς για πρόφαση καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παραβίασης Διεθνών Συνθηκών.

Θα τα πούμε στα διεθνή δικαστήρια (αφού πρώτα ενημερώσουμε τον ξένο τύπο).
Αυτονόητο.

Ανώνυμος είπε...

Κάντε κλίκ στο homo-gr και δείτε πιον θέλουμε για αρχηγό στο πασοκ
Κυριε Βενιζελε πρέπει να γίνετε ο Βαρβιτσιώτης του πασοκ αν και δεν ειναι καθολου του χαρακτήρα σας

e-Lawyer είπε...

Η ίδια η πλοήγηση στο Διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το αν αφορά μια ιδιωτική συζήτηση μέσω e-mail ή μια ανάρτηση κειμένου σε ένα blog αποτελεί "επικοινωνία", σύμφωνα με την Οδηγία 2002/58.

Συνεπώς, επικοινωνία προστατευόμενη από το άρθρο 19 του Συντάγματος, σε κάθε περίπτωση. Τα προσωπικά δεδομένα που παράγονται για την επίτευξη αυτής της επικοινωνίας, περιλαμβάνουν άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα την ταυτότητα του συντάκτη (προσδιορισμός τερματικού, δεδομένα κίνησης + δεδομένα θέσης). Συνεπώς, τόσο η χρήση της "δημόσιας" όσο και της "ιδιωτικής" σφαίρας του Διαδικτύου καλύπτεται, ως προς τα δεδομένα κίνησης και θέσης από τη συνταγματική προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και τη σχετική πρόβλεψη για την άρση του.

Προφανώς ο κ. Βενιζέλος με την ανάλυσή του ήθελε να διευκρινίσει ότι δημοσιοποίηση και προσωπική επικοινωνία, εφόσον ισχύουν στο Διαδίκτυο καλύπτουν σε κάθε περίπτωση τα δεδομένα κίνησης και θέσης - σε αντίθεση με το περιεχόμενο της επικοινωνίας σε κάθε χωριστή περίπτωση.

Άλλη ανάγνωση αυτής της θέσης δεν μπορώ να διαβάσω, αλλά καλό θα ήταν ο κ. Βενιζέλος να το διευκρινίσει γιατί η φράση του αυτή κυκλοφορεί δίκην χρησμού στο διαδίκτυο προκαλώντας σύγχυση.

Ανώνυμος είπε...

Το καταφύγιο
Κυριακή 20/4/08

Αληθινά πόσο δύσκολο είναι σήμερα να καταλάβεις η να προσπέρασης μια άξια μιας λέξης .Πάλη σηκώθηκα νωρίς λες και ο ύπνος πεζή με τα περίεργα όνειρα μου , σαν της σκιές η της αναλαμπές ενός σε προχωρημένοι ηλικία .Είμαι ευτυχισμένος εχθές πυρρά μια φωτογραφικοί μηχανί που είχα καημό να Πάρο , γενικός η εικόνες παίζουν μεγάλη σημασία στην ζωή μου .Είναι η αποτύπωση της αλήθειας η του ψέματος σε έναν περίεργο κόσμο .
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΗΝΑΜΕ ΠΑΛΗ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ κομμάτια ΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΜΟΥ .
Λέξη με άπυρα νοήματα σε μια κοινωνία που τα καταφύγια γίνονται υλικά αγαθά η μοναχικά σπίτια γεμάτα από ψηφιακό κόσμο .Μάλλον ανήκω σε αυτούς που ζουν με ένα άρωμα απομονωτισμού και αληθινής υποκρισίας του κόσμου μας .Η μετανάστες στην αγροτική εργασία ζητάν καλύτεροι ζωή συνθήκες και αυτά που ζήταγαν η δική μας σε μια μεγάλη υπερδύναμη , που ωμός σήμερα επιδοτεί την μετακίνηση του κόσμου της σε άλλες χώρες ...........ειρωνεία μα την πίστη μου ...........ΓΕΡΜΑΝΙΑ ........?

ΘΕΩΡΙΑ ΠΡΩΤΗ σε ένα γερασμένο καταφύγιο σκέψης ....
1 ΓΙΑΤΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
2 ΓΙΑΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ
η έτσι φαίνεται σήμερα εκτός από τον μαύρο χρυσό θεωρίες συνομωσίας ξερό εγώ .......?
3 γιατί η Ρωσία είναι χριστιανικοί χώρα ΑΙΝΟ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΗΑ η τουλάχιστον ήταν κάποτε ..........ζήτω ταπεινά συγγνώμη μια θεωρία σκέψης είναι όλα αυτά .
Πάλη ξέφυγα ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Η σημερινοί γενιά είναι μια άλλη παστά από σκέψης και ευτυχώς χωρίς να πιστεύουν σε κατή που δεν ύπαρχοι πλέον .........ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ακόμα η γενιά μου η πιο πάλη τρέχει ........Μήλο για τους άλλους εγώ απλός γράφο σκέψης .Για κατή που κέρδισε και πάντα για την δικιά της γερασμένη γενιά .Το ιντερνες τρέχει και πόλη το έχουν κάνη έναν οχετό από ανώμαλες σκέψης ..........ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ .Το ιντερνετ είναι ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ που όλοι χρειαζόμαστε σκέψης άποψης κομμάτια περίεργα μέσα στην ανωνυμία .Αλλά και αυτό είναι ένα ψέμα σήμερα όλοι μπορούν να σε βρουν γενικά όσο και να κρυφτής σε ένα καταφύγιο ...............ΘΑ ΓΥΝΗΣ ΟΡΑΤΟΣ ΚΟΛΛΗΤΕ ΜΟΥ .
Η επιβίωση φερνή το άλλο περίεργο κομμάτι του ανθρώπου την ζήλια το εγώ του και όλα μαζί μια μετάλλαξη γύρο μας .
Υ.Σ
Η μουσική είναι η ιδεολογία της αναζητείς σε αυτό που δεν έχει τέλος
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ
Τελικά όλα αυτά είναι ένα φθαρμένο βιβλίο σκέψης ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ από την Κρήτη ..........?
σκοτεινή θολή θάλασσα .

Υποκλίνεται σε όλους ένας αγράμματος
Pigkouinos
Λιώνουν η πάγοι και εγώ θα τελειώσω μαζί τους .........?

e-Lawyer είπε...

Δέκα ημέρες μετά το παραπάνω σχόλιο - ερώτημα για ένα σημαντικό ζήτημα συνταγματικού δικαίου, το οποίο η κυβέρνηση επιβεβαίωσε και μέσω της συνάντησης Ντόρας Μπακογιάννη με τους bloggers ότι προτίθεται να ρυθμισει με νομοσχέδιο - παγκόσμια πατέντα, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει απαντήσει.

Εμείς θα περιμένουμε να λάβει όχι μόνο ο κ. Βενιζέλος αλλά και το όλον ΠΑΣΟΚ θέση στο συγκεκριμένο προετοιμαζόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα όφειλε μάλιστα ως αντιπολίτευση να είχε ήδη ξετρυπώσει από τα συρτάρια των μανδαρίνων και να είχε ήδη καταθέσει τις θέσεις του. Όπως και για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης.

Ανώνυμος είπε...

Η καμπάνα χτυπά ............21 Απριλίου



Το άρμα περπατά στην πόλη

Ξανά σαν την σκέψη

Που σκέφτεται θολά

Σαν τον βούρκο της δημοκρατίας

Που σέρνει τα κορμιά

Και το άρμα περπατά στην πόλη

Που ωμός δεν ξυπνά από την κίνηση

Του άρματος ξανά



Η Ε.Σ.Α

Έγινε μια αλί στολή που έχει

Ωραία χρώματα πια

Σε μια δημοκρατία που πονά

Σε συνδικαλιστές που περνάν

Καλά

Και τα κόμματα με Στράτους κυβερνάν

Όλα είναι ομαλά

Σαν την ιστορία που γερνά

Σαν το σόμα που γίνεται μια σκιά

Και ωμός το άρμα περπατά

Σε χρηματιστήρια πολλά

Σε Δανία και κάρτες

Ξανά

Σε μια Ε.Σ.Α

Αθέατη τώρα πια

Και με εξαγκελιες σε μια βουλή που πονά

Και περνά καλά με επιτροπές

Που αλήθεια τη προσφέρουν πια



Το άρμα έχει χρώματα πολλά

Σαν το μεροκάματο που πονά

Σαν την δημοκρατία που έγινε

Ένα παχουλό δικαίωμα πια

Σε μια στολή που φορά

Κάθε δημοσίως υπάλληλος πια

Σε χρώματα πολλά



Υ.Σ

Υποκλίνομαι θερμά και η μέση με πονά ................ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Pigkouinos



21/04/08

Ανώνυμος είπε...

Η γύπες που πετάν πανό από το πτώμα της βουλής τώρα πια
Συνήθως δεν γράφο για την πολιτικοί σήμερα ωμός άλλαξα τον κανόνα γιατί ένας καθηγητής πανεπιστήμιου μας έγραψε πάλη , για την σημερινοί φτώχια .

Ο ΓΥΠΑΣ
Πετά από ψιλά και κοιτά ένα κοινοβούλιο που έκανε μόνιμους τα δικά του πεδία , ξέχασα μπήκαν οπός όλοι στην μεγάλη χώρα με τον Α.Σ.Ε.Π οπός λέει και ένας κολλητός μου θα ήμασταν σε χειρότεροι μύρα , στον ιδιωτικό τομέα αν δεν υπήρχαν και αυτή .

Αποφεύγεις της κακές παρέες ………..ΠΟΤΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ………….πολλά η λίγα δεν έχει σημασία [ παντός καλύτερα από τους μετανάστες του ιδιωτικού τομέα ] που σίγουρα στα σαράντα πέντε θα είναι γερή για δουλεία .Ξέχασα αν είναι δουλείας γραφείου αλλάζει το σκηνικό τότε γίνονται όλοι αυτή επικίνδυνα τρωκτικά .
Αλήθεια τη ωραίο άρωμα πολιτικής που έχουμε ………..ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΛΟΓΑΡΓΙΑΣΜΗ ……..ΓΙΩΡΓΟ είσαι πόλη αγνός για μια χώρα που κυρίαρχη η γενιά του θανάτου .Μου αρέσουν η πολιτικοί όλοι η περισσότεροι τα πεδία τους τα έχουν να πληρώνονται από το κουμουνιστηκο κράτος και ωμός μιλάνε για μια αγορά του ιδιωτικού τομέα για τους ………ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .
Ο ΓΥΠΑΣ ΠΕΤΑ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Αλήθεια ο Βενιζέλος την ψήφισε την τροπολογία για την μονιμοποιήσει τον εργαζόμενων στην βουλή
Ο Μιμής ο Ανδρουλάκης και αυτός …………..ΣΙΩΠΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους νιώθω δεν γίνετε ζήτημα .
Η τηλεόραση δίνη το Δικό της πακέτο έγκυρης και χαμένης δημοσιογραφίας [ να ζήσουν θέλουν όλοι και προπαντός εγώ ο αλλοδαπός έλληνας σε μια χώρα μεταλλαγμένη ]

Αυτό για τους σκλάβους του ιδιωτικού τομέα όλοι μαζί πεδία …….ΠΙΑΝΟ ΠΕΖΗ Η ΑΡΙΣΤΕΑ…..άνεργη από το πουθενά ξεχασμένη μέχρι της άλλες εκλογές .

Σκλάβοι πόλη από γενιά
Που δεν πιστεύει πια στο αύριο
Και ωμός χορείοι ταγκό
Οπός τότε παλιά που η γειτονία
Ήταν μια γροθιά
Τώρα η γειτονία είναι κρατικιά
Παράγκα πια
Και η άλλη η δούλη από την άλλη μεριά
Η μουσική απαλή σαν την σκληρή ζωή
Σαν τα χέρια που πονάν
Και ωμός η άλλη γειτονία έχει αργία σήμερα πια
Αίνο η σκλάβοι δουλεύουν και σήμερα πια
Η γειτονία έγινε ένα γκέτο οπός παλιά
Ένα ποτάμι με θολά νερά
Σαν μια χώρα που την χωρίζει το γεφύρι
Και η γέφυρα δεν χώρα όλους
Που ζητάν την κρατική χαρά
Να ζήσουν με οράρια κανονικά
Και με μια ανακούφιση πως είναι έλληνες πια
Αίνο η βαλίτσες τρέχουν οπός παλιά
Και η βουλευτές απλός κοιτάν την μια πλευρά
Η εξέγερση δεν θα έρθει ποτέ
Γιατί η χώρα είναι η σκλάβοι του ποτέ

Υ.Σ
Σε λίγα χρόνια που το κόμμα εξουσίας θα έχει αλβανικές ρίζες τότε σκλάβοι η βολεμένη απελευθερωτές ………………..
Σκλάβοι τα δεσμά έγιναν πλαστικό χρήμα πια
Σαν την πολιτεία που μόνο ζητά
Και ο φτωχός απλός προσπερνά
Σαν ένα πτώμα που το τρώει
Ένας γύπας από ψιλά

……………υποκλίνεται ένας σκλάβος

Ανώνυμος είπε...

Η σκιά που παραπατά



<< τη περίεργη εικόνα κιλά σε κάθε γωνία μιας περίεργης χώρας τώρα πια σαν μια μεθυσμένοι σκιά που παραπατά >>



Ο σκλάβος κοιτά τον θεό

Σκέφτεται αν ύπαρχοι εκεί

Στα σύννεφα σε μια γωνία

Της πραγματικής ζωής

Ένα Όνειρο παιδικό

Χαμένο σαν ένα σκοπό

Τα μάτια κλίνουν σιγά απαλά

Το κορμί του πονά

Το κριό τρέχει και τον αναζητά

Σε μια γέφυρα ξεχασμένος από την ανεργία πια

Που έρχεται και πονά κάθε

Ανθρώπινη καρδιά

Σαν παραμύθι που λέει

Για όνειρα μαγικά παλιά





Το σόμα πονά και η βροχή

Αρχίζει να πέφτει δυνατά

Σαν την εικόνα τον ονείρων που χάνονται

Και αιωρούνται ξανά σαν ένα χάδι

Από τα παλιά

Τρέμει από το κριό που μιλά

Μια γλώσσα περίεργη πια

Σαν την αγάπη που χάθηκε

Έτσι ξαφνικά σαν μια μέρα

Που δεν θα έχεις πια δουλεία να ζεις

Να ντύνεσαι να κοιτάς όλα αυτά από μια

Ζεστή δικιά σου γωνία



Το πρωί ένα αμάξι σταματά

Η αστυνομία μιλά για έναν άνθρωπο

Χωρίς στοιχεία πουθενά πεθαμένο

Κάτω από την γέφυρα που δεν μιλά

Με ένα βιβλίο αγκαλιά

Τον βρήκαν εκεί παγωμένο

Σαν ένα απλό συμβάν που

Καταγραφικέ και η ζωή

Συνεχίζει να καταγραφή

Άγνωστα συμβάντα τώρα πια





Υποκλίνεται ένας αγράμματος αλλά πάντα μοναχικός λύκος

Ανώνυμος είπε...

My name is George Skevofylakas and I live in Karpathos, Greece. I would love to talk to you personally about the internet and the lack of Greek Law. My wife and are facing 3 lawsuits from the Mayor of Karpathos, Mr. Mike Ioannids a New Democrat, who is suing us, because he believes that we are the owners of a website, www.inkarpathos.com, were in the pre-election period of 2006, Mantinades have been posted in the forum from several individuals.

He was offended because in one of the Mantinades, they called him a "Tourist". He is also suing us, because somebody placed a YouTube video which was shown on the site also as embeded video. In the video, it compare him to the president of Egypt.

The three lawsuits are valued at almost 3.5 million euros. He is also a lawyer and does not have any lawyer expense and the case will get tried in Rhodes, where he knows all the judges. We believe that we will not receive a fair trial, since his koubaros was, Mr. Aristotelis Pavlidis and he was a strong supporter of the mayor in his reelection campaign.

After talking with the secretary of Mr. Zoidi, I decided to also talk to you. Arhodoula, has all the information. The icing on the cake was that I have been told that the Mantinades were posted from the USA, where we have a large Karpathian Community. Also the website is housed in the USA and I believe that Greece does not have any Jurisdiction.

I know that right know, their is a committee that is looking into the internet and in about a months time, it will be talked on the floor of the parliament in Greece. I would be happy to talk to you to explain any questions that you may have.

My cell number is 6976274184 (please don't publish it). My email is george@inkarpathos.com.

Sincerely Your
George Skevofylakas

ShareThis