Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2007

La Televizione - Απάντηση

Στο φύλλο της Ελευθεροτυπίας του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, και συγκεκριμένα στην στήλη La Televizione, δημοσιεύτηκε κείμενο με τίτλο «Ο Βενιζέλος στα νύχια του blogger». Το κείμενο στην ουσία αναδημοσιεύει αυτούσιο ένα post ενός μπλόγκερ με το ψευδώνυμο «Δε μασάμε Ρε» ο οποίος, κατά την εφημερίδα, έκανε «ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας».

Στο κείμενό του ο μπλόγκερ υποστηρίζει ότι έστειλε δύο σχόλια στο δικό μου μπλογκ, ένα θετικό και ένα αρνητικό, αλλά τελικά αναρτήθηκε μόνο το θετικό. Για το λόγο αυτό με καταγγέλλει ως λογοκριτή.

Η αλήθεια βέβαια είναι απλή και αυταπόδεικτη:

Ο μπλόγκερ με κατηγόρησε για λογοκρισία στις 20 Σεπτεμβρίου υποστηρίζοντας ότι μία μέρα πριν είχε στείλει τα δύο σχόλια στο μπλογκ μου. Τα σχόλια όμως είχαν αναρτηθεί και τα δύο στις 19 Σεπτεμβρίου, γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας αν μπει στον χώρο σχολίων του μπλογκ μου.

Είναι αλήθεια ότι η ανάρτηση των σχολίων δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με moderation, γεγονός που καθυστερεί λίγο την δημοσίευσή τους. Αν κατηγορούμαι γιατί χρησιμοποιώ moderation στα σχόλια που μου αποστέλλονται θα ήθελα να ξέρω γιατί είναι μεμπτό αυτό. Δεν είναι το moderation μέσα στους κανόνες του blogging; Θα μπορούσα να λειτουργήσω το μπλογκ μου χωρίς moderation επιτρέποντας να δημοσιεύνται εντελώς απαράδεκτα και χυδαία υβριστικά σχόλια που στρέφονται όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον άλλων προσώπων που μετέχουν στη δημόσια ζωή; Όλοι οι παροικούντες τη «μπλογκόσφαιρα» άλλωστε, γνωρίζουν ότι υπεύθυνος κατά το νόμο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο ενός μπλογκ είναι ο ιδιοκτήτης του και όχι οι ανώνυμοι σχολιαστές, ούτε οι συντάκτες που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (ρεπορτάζ δηλαδή) και αναμασούν αβάσιμες καταγγελίες για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορούμαι για λογοκρισία τη στιγμή που στο μπλογκ μου δημοσιεύονται ΟΛΑ τα σχόλια των αναγνωστών, είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά. Κι αυτό μπορεί να το ελέγξει ο καθένας ανά πάσα στιγμή. Δεν θα ήμουν υπερβολικός υποθέτω εάν παρακαλούσα για την αποκατάσταση της αλήθειας από την έγκριτη Ελευθεροτυπία.

104 σχόλια:

harrygrath είπε...

Μιας & το μη-θεμα του επωνυμου σας θεωρειται ληξαν,εκ μεταφορας να εχουμε ενα σχολιο σας για την ορκωμοσια των βουλευτων απο παπαδες,στυλ Ιραν & μαλιστα με ταπεινωτικο χειροφιλημα,α λα Γκρεκα...

Unknown είπε...

Δυστυχώς δυσκολεύομαι να σας πιστέψω...

Divaynne είπε...

κ.Βενιζέλο μας λέτε εμμένως πλην σαφώς ψεύτες?εγώ προσωπικά είχα στείλει τη δευτέρα ένα σχόλιο και την επόμενη ειχαν ανέβει σχόλια της επόμενης μέρας και όχι το δικό μου που ήταν της προηγούμενης.και ξέρετε καλά πως αυτά που δεν έχουν ανέβει ακόμα όποτε και αν τα κάνετε έγκριση ανεβαίνουν με την ημερομηνία που πρωτοστάλθηκαν αρα κανεις δεν μπορεί να αποδείξει οτι ήταν κάποτε κομμένα.έχουμε κι εμείς blog και ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

1. Διόρθωσε την ημερομηνία στο Blog σου. Αυτή την στιγμή που γράφω, είναι 9:29 το βράδυ του Σαββάτου 22 Σεπτεμβρίου, και απαντώ σε δημοσίευσή σου με ημερομηνία Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου.

2. Είμαι ψηφοφόρος του Κώστα Σημίτη (σημείωση: οχι του ΠΑΣΟΚ) και θεωρώ ότι είναι ο πιό αδικημένος πολιτικός της τελευταίας 50ετίας. Ισως είμαι ντεμοντέ, αφού είμαι, φαίνεται, ο ΜΟΝΟΣ έλληνας που ψήφισε Σημίτη, το παραδέχεται, και εκτιμά το έργο του.

Επειδή πολλοί από τους δηλώσαντες την υποστήριξή του στο πρόσωπό σου ανήκαν στην "εκσυχρονιστική" ομάδα...

Επειδή είχες το θάρρος να επισκεφθείς το -πλέον- μίασμα του λεγόμενου "Δημοκρατικού" χώρου (και για την οποία επίσκεψή σου κατηγορήθηκες)...

Θα σε παρακαλούσα να εκφράσεις δημόσια την θέση σου σχετικά με την διακυβέρνηση Σημίτη, αλλά,ιδιαίτερα, την θέση σου σχετικά με τις αξίες, τις αρχές και τα οράματα που κυριάρχησαν την εποχή που ο -πλέον- "ακατανόμαστος" κυβέρνησε την χώρα.

Θα ήταν χρήσιμο, γιά τους ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ από εμάς που το 2004 φύγαμε γιά να πάμε -οχι προς τα αριστερά- αλλά προς την ΝΔ (μας ξεχάσατε, αλήθεια, κανείς δεν αναφέρεται σε εμάς πιά!), ΟΧΙ επειδή καταψηφίσαμε τον Σημίτη, αλλά επειδή γύρω του (και όχι μόνο από τους εκσυχρονιστές!) γινόταν ο χαμός, να μάθουμε τις απόψεις σου σχετικά, μήπως και επιστρέψουμε και ψηφίσουμε εσένα πιά, δίνοντας και την νίκη στο κόμμα που ανήκεις -που δεν θα την πάρει με την επανάκαμψη των αριστερών φηφοφόρων από τον Συνασπισμό...

Ανώνυμος είπε...

Λέτε:


"Δεν είναι το moderation μέσα στους κανόνες του blogging; Θα μπορούσα να λειτουργήσω το μπλογκ μου χωρίς moderation επιτρέποντας να δημοσιεύνται εντελώς απαράδεκτα και χυδαία υβριστικά σχόλια που στρέφονται όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον άλλων προσώπων που μετέχουν στη δημόσια ζωή;"

Σωστά τα λέτε. Από την άλλη σας ερωτώ: γιατί αφήσατε να περάσει το σχόλιο του "κυπρίου φίλου" που καταγγέλλει επώνυμα μεν (χωρις τεκμήρια, δε) εργαζόμενους της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ως δολοπλόκους και συκοφάντες;;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ.

ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ!

ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΟΒΑΝΙ.

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
ΤΕΛΟΣ!

Aphrodite είπε...

Μην ασχολείστε με αυτά. Ηδη γίνεται χαμός στη μπλογκόσφαιρα με τέτοια φαινόμενα, πόσο μάλλον στο δικό σας και τα υπόλοιπα αμιγώς πολιτικά μπλογκς.

Σας παρακαλώ για ένα και μόνο πράγμα: κάνετε ό,τι είναι να κάνετε χωρίς πλέον όλες αυτές τις δηλώσεις για τη μάχη των εντυπώσεων (και της τηλεθέασης για όσους "τρώνε" από σας). Δεν έχουμε την πολυτέλεια των πολιτικών power-games.

Υπάρχουν ΤΡΟΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στη χώρα, χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Μπαίνει χειμώνας κι ακόμη είμαστε στην ίδια φαιδρή κατάσταση που είμασταν και πριν τις εκλογές.

Κατανοώ ότι μέσα στα πλαίσια της εργασίας σας θα είναι και η διασφάλιση των δικών σας φιλοδοξιών και φυσικά το service στην παράταξή σας και η ώθησή του σε νέα πορεία, αλλά σκεφτείτε ότι οι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε πραγματικοί ανθρωποι, με πραγματικά προβλήματα, και όσο και να δουλέψουμε ως πολίτες, δεν καταφέρνουμε τίποτα αν δεν μας παρέχετε τις δομές.

Εύχομαι το καλύτερο.

Αββαδών είπε...

Το moderation είναι δικαίωμα καθενός.

Αυτό που μέ αφήνει έκπληκτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δημοσιεύσει μηνύματα που κινούνται στα όρια του υβριστικού - εγώ αντίθετα με τον/την dilated δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι τα έκοψε.

Να σημειώσω απλά ότι το πρώτο μου σχόλιο αναρτήθηκε με 36ωρη καθυστέρηση, απόλυτα φυσιολογική για ένα moderated τόπο, και ίσως και να ήταν ποιό επικριτικό απο το του Δε Μασάμε (στο οποίο blog είχα πέσει παλιά ... και δεν κατάλαβα τι προσπαθεί να μας πει 'ρε' , αλλά τέλως πάντων). Επίσης αν και ο κ. Βενιζέλος δεν έχει ανάγκη συνηγόρων, έλεος, τα είχα διαβάσει και τα δύο σχόλια και σκεφτόμουνα ποιός σχιζοφρενής τα έγραψε ...

Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος κάνει το moderation μόνος του χωρίς βοήθεια ... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Μακάρι να το κάνει μόνος του και να τα διαβάζει - χάρη στον εαυτό του θα κάνει και όχι σε εμάς.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν θα είμουν υπερβολικός υποθέτω εάν παρακαλούσα για την αποκατάσταση της αλήθειας από την έγκριτη Ελευθεροτυπία."

Δεν θα ηταν καθολου υπερβολικο γενικοτερα να τριχτουν τα δοντια των δημοσιογραφων γιατι εχουν αποκτησει εξουσια πολυ μεγαλυτερη απ οσο πρεπει και δεν δειχνουν σεβασμο σε κανεναν και σε τιποτα.
Επισης δεν θα ηταν καθολου υπερβολικο να ζητουσατε λιγοτερη στηριξη απο αλλα μεσα (βλ. MEGA , Πρεντετερη , Βημα ) γιατι περισσοτερο κακο σας κανουν παρα καλο..

ΥΓ : Προηγουμενα μου post δεν θεωρω οτι ηταν θετικα παντως δημοσιευτηκαν κανονικα

Φιλικα,
Θεοχάρης

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε...

Πώς μπορείς κάτι κακό να το κάνεις χειρότερο;

Oι διαχειριστές του μπλογκ του κ. Bενιζέλου μετά το ρεζίλεμα που έπαθαν έτρεξαν σβέλτα να με βγάλουν ψεύτη, ανεβάζοντας με καθυστέρηση ωρών το επικριτικό σχόλιο.

Για κακή τους τύχη όμως κράτησα μία αποτύπωση της σελίδας, πρώτα χωρίς το λογοκριμένο σχόλιο. Δείτε τη σελίδα στο blog μου στο τέλος.

"Σημάδι" είναι το ανώνυμο σχόλιο που ξεκινάει με το κείμενο:

"AKATANOHTH H STASH SAS KAI ANAGGELIA AMESWS…"

Mετά το ξεφώνημα πρόσθεσαν και το επικριτικό κείμενο, το οποίο πλέον έχει "σπρώξει" το σχόλιο σημάδι πιο κάτω (το σημάδεψα με το κόκκινο βέλος).

Είναι προφανές τι συνέβη: Το επαινετικό σχόλιο αναρτήθηκε. Το επικριτικό σχόλιο πρώτα λογοκρίθηκε. Ο διαχειριστής προχώρησε στο επόμενο από τον "ανώνυμος".

Ώρες αργότερα και μετά το ξεφώνημα σε αυτό και σε άλλα blogs το επικριτικό σχόλιο αναρτήθηκε, αλλά δυστυχώς λόγω της λειτουργίας του blogger στη σωστή χρονική σειρά.

Έτσι σε κάτι κακό - τη λογοκρισία - οι διαχειριστές του blog του κ. Βενιζέλου προσθέσαν κάτι χειρότερο: την εξαπάτηση ['η μάλλον μια μέτρια προσπάθεια για εξαπάτηση...]



Eντάξει, ας τελειώσουμε με αυτή τη κωμωδία:

Eγώ δεν έχω την προσδοκία ή την ψευδαίσθηση ότι τέτοιοι πολιτικοί θα είναι διαθέσιμοι και ανοικτοί σε κάθε κριτική.

O κ. Bενιζέλος με το να έχει μπλογκ θέλει να δώσει την εντύπωση ότι είναι προσβάσιμος διαρκώς, ότι επιθυμεί να συνδιαλέγεται με τους πολίτες-bloggers, και ότι είναι και ανεκτικός σε κάθε άποψη.

Λυπάμαι που δεν είναι αλήθεια:

Πρώτον, ο χρόνος του δεν του το επιτρέπει. Δεύτερον, δεν παίρνει το ρίσκο να είναι τόσο εκτεθειμένος. Ειδικά τώρα, που πρέπει να απαντήσει και σε οπαδούς και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ για την από Ζαππείου διακήρυξη …

Για αυτό σας λέω κ. Υπουργέ μου, αφήστε το μπλόγκινγκ. Δεν είναι σαν τις κάμερες. Στις κάμερες μπορείτε να φωνάζετε, αλλά τα μπλογκς σας φωνάζουν και αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελευθεροτυπία να δει και τα υβριστικά σχόλια που δεν σβήστηκαν για να συμπεραίνει αν υπάρχει λογοκρισία η όχι. Π.χ : Ένα απαράδεκτο σχόλιο από ανώνυμο που μιλάει για τουρκόσπορο .https://www.blogger.com/comment.g?blogID=36963065&postID=5589318674778127262

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ κ. Βενιζέλο . Η αναγνώριση σας απο πανεπιστημιακούς του επιπέδου των κ.κ. Γραμματικάκη και άλλων ότι θα ήταν τιμή για την Ελλάδα να κυβερνηθεί απο εσάς ,μας προβλημάτισε για τά αναμφισβήτητα επίπεδα ευφυείας σας καί το ότι έγκριτοι συνάδελφοι σας σας υποδικνύουν σας καταλληλότερο. Από την άλλη δηλώσεις συμπαράταξης επιπέδου Κουλούρη και άλλων που χειρίσθηκαν τά οικονομικά του 1999 και παραμερίσθηκαν δίκαια η άδικα από την νύν ηγεσία, μας προβληματίζουν και μας προδιαθέτουν δυσάρεστα ότι τα ποντίκια αποφάσισαν να μετακομίσουν.
Σας επαναλαμβάνω αυτό που πολλοί blockers γράφουν συχνά για σας [ ο Ηγέτης πέραν της ευφυείας , του πνευματος συσπείρωσης της ικανότητος να πείθει χρειάζεται να έχει υπομονή και να μήν ειναι παρορμητικός όπως εσείς μας δείξατε ότι είστε ]
Τέλος θα ήθελα να σας ρωτήσω αν με την ανάληψη της ηγεσίας του κινήματος ή της πρωθυπουργίας αργότερα , ικανοποιείτε προσωπικές φιλοδοξίες περαιτέρω καταξίωσης σας , ή το κάνετε για την πατρίδα.
Ακόμα διατηρούμε τις πιό δυσάρεστες εντυπώσεις από τίς συμβουλές σας [αντισυνταγματικές κατ ουσίαν ] πρός τον Α.Π για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με ομοιόμορφα αλλα διαφορετικού χρώματος ψηφοδέλτια , τη συμμετοχή σας στην αναθεώρηση του συντάγματος με στοχο όχι την διόρθωση των κενών του αλλά τήν εξυπηρέτηση των σκοπών του κόμματος και τέλος στήν επιλογή το 1988 ενός εκλογικού νόμου που σκοπό είχε την αποφυγή ανάληψης εξουσίας από την Ν.Δ .
Σήμερα χορτασμένος από εξουσία και εφ όσον εκλεγείτε αρχηγός σκοπεύετε να υπηρετήσετε την Ελλάδα ή τό κόμμα με αυτοσκοπό την εξουσία ?

Ανώνυμος είπε...

κ.Βενιζέλο, αν γίνεται αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και όταν σας καλέσουν θα δεχτείτε να συμμετάσχετε και εσείς στις εξωθεσμικές νεοταξικές συνεδριάσεις της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ των διεθνών κεφαλαιοκρατών και της ευρωπαικής βασιλικής αριστοκρατίας, όπως συμμετείχε και ο κ.Παπανδρέου προδίδοντας τα σοσιαλιστικά ιδεώδη;

Sofia Maria Angelara είπε...

Εγώ σας πιστεύω.

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα από το ποια εκδοχή είναι ακριβής και τι και πώς, έχω να πω ότι

α. το moderation είναι δικαίωμα που ο κάθε μπλογκερ μπορεί να ασκήσει.
β. ακόμα κι η διαγραφή ενος σχολίου είναι δικαίωμα, κυρίως όταν θίγει τρίτα άτομα.
γ. το τεστάρισμα των αντοχών ενός ιστολόγου μέσα από στημένα μηνύματα θεωρείται παγκοσμίως "trolling" ή ελληνιστί, "διαδικτυακή προβοκάτσια." Συμβουλεύω, τους επίδοξους Σέρλοκ (ακούει κανεις?????) να αναθεωρήσουν τη μεθοδολογία τους.

Μερικές ενδιαφέρουσες απόψεις και επιφυλάξεις προς αυτή την κατεύθυνση εμφανίστηκαν και στη συζήτηση του ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ π.χ.

->"Επειδή το blog σου είμαστε πολλοί που το παρακολουθούμε είμαι περίεργος αν θα απαντήσεις σε όλα αυτά τα posts όπως αξιώνεις από τον Benni να κάνει. Επίσης, όταν είναι να κάνεις τέτοιου είδους πειράματα, θα ήταν ίσως σκόπιμο να προσέχεις λίγο περισσότερο τη "μεθοδολογία" σου, γιατί διαφορετικά εκτίθεσαι."

->"Σε λίγο θα μας πείτε ότι ο Βενιζέλος βομβάρδισε και τους Δίδυμους Πύργους."
->"έλα ρε δεν ήταν ο Benni που έριξε τους πύργους! όχι ρε φιλε! LOL!!απλά θεά ;)

@DMR: μολονότι το blog σου είναι από τα αγαπημένα μου, εδώ νομίζω ότι τα έκανες λίγο σαλάτα. Δεν μπορείς να θεμελιώσεις ότι η καθυστερημένη δημοσίευση του ποστ σου είναι αποτέλεσμα είτε ενός moderation που ισοδυναμεί με λογοκρισία,"
->"Το να βγαίνουν βρισίδια εδώ στο μαγαζί του ΔΜΡ λίγο το κακό μια και το πολιτικό κόστος είναι τσάμπα. Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω τίποτο το μεμπτό. Αντίθετα με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί να με βαπτίσουν υποστηρικτή του Μπένυ επειδή λέω το αυτονόητο. Το ίδιο θα έλεγα και για τον Γιωργάκη αν είχε μπλογκ, και για τον Κωστάκη και για την Αλέκα. Επιμένω λοιπόν ότι μαγκιά του ότι τα βγάζει ΟΛΑ στον αέρα παρά την καθυστέρηση (τα περισσότερα είναι πολύ αρνητικά γι αυτόν άλλωστε). Το να βγάζουμε τρελλά συμπεράσματα και να ουρλιάζουμε ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΑΑΑΑ όταν τα ίδια τα γεγονότα μας διαψεύδουν είναι λάθος."

*

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελευθεροτυπία εμφανίζεται με μια τουριστική άποψη για την μπλογκόσφαιρα και εκτίθεται μεταξύ άλλων και ως εφημερίδα. Ας ελπίζουμε πως θα βελτιωθούν τουλάχιστον οι πρακτικές τού ιστολογείν με όλη αυτή τη συζήτηση και τα δεκάδες σχόλια. Αλλα να υπενθυμισω κιολας ότι το πολιτικό ιστολογείν είναι κατ' αρχήν για πολιτική κουβέντα. Αυτό όμως δεν το έχω βρει ακόμα στο μενού.

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολεύόμαστε πραγματικά να πιστέψουμε ότι η αλλαζονεία που εξετράφη στα τόσα χρόνια εξουσίας θα μπορούσε να είχε ιαθεί στο χώρο του διαδικτύου.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι έτσι το ίδιο το "πείραμα" υπονομεύει τον ειλικρινή διάλογο.

Τρελός του Χωριού είπε...

Από όταν πήρες αυτην την σοβαρή πολιτική απόφαση ,τα μάτια όλων των ελλήνων είναι στραμμένα πάνω σου.Κατά συνέπεια ,είσαι αφορμή σκέψεων και σχολίων . Μερικά απο αυτά προέρχονται απο διαταραγμένα ψυχοπαθολογικώς άτομα. Εχουμε δημοκρατία (που φεουδοφέρνει λίγο βέβαια ,αλλά αυτό ειναι αλλο αντικείμενο συζήτησης) και εχεις κάθε δικαίωμα να προστατεύεις το μπλόκ σου από αρωστημένα σχόλια. Εδώ δεν είναι χώρος πολιτικών δηλώσεων. Εδω είναι τόπος ανταλλαγής απόψεων . Εσυ θα αποφασήσεις με ποιόν θα μιλισεις και που θα απαντήσεις .Εσύ θα αποφασήσεις άν αυτές οι λεκτικές αντιπαραθέσεις εξελλήσουν το πνέυμα σου ή όχι και όχι ο ΤΥΠΟΣ. Γιατί σε αυτόν τον χώρο δεν έχεις κανέναν τίτλό (όπως κανείς μας άλλωστε). Έχεις απλά ένα όνομα και μία προσωπικότητα που πρέπει να ξεδυπλώσεις ισότιμα με τους υπόλοιπους (και χαίρομαι που είσαι από τους λίγους πολιτικούς που βλέπω και το κάνεις.Και στό λέει κάποιος που ανήκει σε άλλη ιδεολογική σφαίρα από τα δικά σου πιστεύω.)

Apostolos Psychogios, MD, FACMG είπε...

Ke Venizelo:

Proxoreiste mposta gia tin Ellada tou Mellontos. I Istoria thas sas dikaiosei. Esto kai me ena neo dikos sas politiko komma. Den yparxoun adiexoda sti dimokratia.

Dodos είπε...

να βγει η κυρία διαμαντοπούλου αρχηγός του πασόκ. φαίνεται να έχει φρέσκιες ιδέες και είναι δυναμική γυναίκα και κυρίως δεν φαίρεται αλαζονικά. και δεν περίμενε και 3.5 χρόνια σιωπηλά και πονηρά στη γωνία για να φάει την θέση ενός αδύναμου αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Ανώνυμος είπε...

αγαπητή divaynne προσωπικά έχω δει ένα σωρό posts σου εδώ μέσα.Όλα συκοφαντίες και λασπολογίες και όλα βέβαια για το "καλό" του ΠΑΣΟΚ. Δε μου κάνει όμως καμία εντύπωση ...

Sofia Maria Angelara είπε...

Παρακαλώ τον κύριο Βενιζέλο να διαβάσει στο μλογκ μου το ποστ με το όνομα "Βενιζέλος ή Παπανδρέου" και να μου πει την γνώμη του. Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως.
Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

συνέχισε κύριε .Βενιζέλο μπας και πάει η Ελλάδα μας μπροστά

με Αγάπη από Γερμανία

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι υποστηρικτής του Βενιζέλου, ούτε του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτή τη φορά φτάνω στο σημείο να πω ότι έχει δίκιο ο άνθρωπος ως μπλόγκερ.
Βενιζέλε, σου στέλνω το σχόλιο που έκανα post στο μπλογκ του ΔΜΡ:

"Καλά έχω πάθει πλάκα από τους γκεμπελίσκους που κυκλοφορούν. Με πρώτον και καλύτερο εσένα ΔΜΡ. Κρίμα ρε συ, γιατί είμουν και αναγνώστης σου, αλλά τώρα αντιλαμβάνομαι πόσο τσάμπα και αβάσιμες είναι οι καταγγελίες που κάνεις ανώνυμα φυσικά για τον έναν και τον άλλον στη δημόσια ζωή.
Το παράδειγμα Βενιζέλου είναι χαρακτηριστικό. Σε διαψεύδει η πραγματικότητα κι εσύ έχεις κολλήσει στα screenshots που μας τα κουνάς στη μούρη για να δικαιολογήσεις τον ισχυρισμό σου περί λογοκρισίας. Τι αποδεικνύονυ βρε εξυπνάκια τα screenshots; Ότι δεν έβγαλε στον αέρα με τη σωστή χρονική σειρά τα σχόλια που έστειλες. Ε και; Who cares? Τα έβγαλε όμως ΟΛΑ. Αυτό έχει σημασία. Και αν ρίξεις μια ματιά στα σχόλιά στο μπλογκ του θα καταλάβεις ότι ο τύπος έχει κότσια γιατί βγάζει και όσους τον βρίζουν τελικά.
Την πάτησες ρε φίλε κι εσύ και όσοι αρνούνται να το καταλάβουν και παπαγαλίζουν. Ο Μπένυ όχι απλά βγάζει όλα τα σχόλια στον αέρα, αλλά τολμά απ' ό,τι φαίνεται να απαντά και σε κάποια υπό τη μορφή post. Εσύ το κάνεις αυτό; Όχι βέβαια. Κι έχεις την απαίτηση ο χοντρός να είναι όλη μέρα πάνω στο κομπιούτερ και να απαντά στους πάντες. Την καούρα σου είχε...
Ειλικρινά δεν σας καταλαβαίνω. Γκέμπελς καταντήσατε; Όχι τίποτε άλλο, αλλά μπαίνω στη θέση να υποστηρίζω τον Βενιζέλο ως μπλόγκερ εγώ αριστερός ψηφοφόρος. Φτου φτου.
Ανοίξτε τα στραβά σας και δείτε σε βάθος τα πράγματα πριν στέλνετε μηνύματα απύθμενης βλακείας και απεριόριστης καταδίκης των πάντων ως ανώτεροι κριτές. Έλεος πια. Χειρότεροι από την Αυριανή καταντήσατε."

catalyst είπε...

Βαγγέλη, ως γνωστόν αυτός που διεκδικεί μια σημαντική θέση και ζητά τις ψήφους του κόσμου για να φτάσει σε αυτή, πρέπει να είναι έτοιμος να αποκρούσει ή να αγνοήσει τις επιθέσεις που σίγουρα θα γίνουν εναντίον του. Πιστεύω οτι είσαι σε θέση να το κάνεις, όχι μόνο στο blog, αλλά παντού. Kαι θεωρώ μαγκιά το να δίνεις την ευκαιρία στον καθένα, να γράψει το σχόλιό του. Συνέχισε να το κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ δε μασαμε ρε:

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΣΑΜΕ.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

harrygrath είπε...

Καποια ανθρωπακια, με 1 πισι & 0 ψηφους, νομιζουν οτι μπορουν να παγιδεψουν πολιτικους ολκης. Ας προσπαθησουν. Εχουν πλακα.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο λέτε ψέμματα. Έστειλα comment εναντίον της υποψηφιότητάς σας το οποίο σας κατέκρινε εσάς προσωπικά χωρίς ύβρεις φυσικά και δεν αναρτήθηκε ποτέ.

Πίσω από την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα του moderation ιδίως σε ένα πολιτικό blog μην "κρύβουμε" τα σχόλια που δεν μας αρέσουν.]

Για την ακρίβεια το σχόλιό μου ήταν ένα που σας παρουσίαζε με παράγοντα ομάδας που είχε πουλήσει το παιχνίδι και μετά έκανε τον καρδιακό από τις αποφάσεις του διαιτητή!

gerasimos είπε...

Εγώ θα πρότεινα να αφήσετε ελεύθερη τη ροή των σχολίων. Ο καθένας που σχολιάζει εκθέτει μόνο τον εαυτό του και κρίνεται από όλους. Γενικότερα βρίσκω αταίριαστη και σχήμα οξύμωρο τη λογοκρισία στα σχόλια σε ένα τόσο ανοιχτό και ελεύθερο μέσο όπως το internet. Αλλά και μειωτική ως προς την αντίληψη όλων των άλλων σχολιαστών και την κριτική τους ικανότητα.

Bomber Man είπε...

Καλα ρε φίλε "δεν μασάμε ρε", εντάξει μην μασάς αλλά πολύ ακυρος ο ντόρος που προσπάθησες να δημιουργήσεις. To moderation σημαίνει οτι μπορεί να καθυστερήσει να δημοσιευτεί μια απάντηση και μια και δύο μέρες. Μπορεί να γράφονται άλλα posts τα οποία να ακολουθούν από κάτω αλλά όταν γίνει accepted το κείμενο σου πάει πάλι πίσω στην ημερομηνία που εστάλη. Οπότε άκυρα όλα αυτά περί screenshot που τράβηξες. Άσε που το μήνυμα σου δεν ήταν τίποτα σε σχέση με άλλα που είχαν δημοσιευτεί πριν το δικό σου. Σε τι κόσμο ζείς? Γύρνα στη σπηλιά σου plz, kthxbye :)

Ανώνυμος είπε...

Λες το εξής:Κύριε Βενιζέλο λέτε ψέμματα........

---Για την ακρίβεια το σχόλιό μου ήταν ένα που σας παρουσίαζε με παράγοντα ομάδας που είχε πουλήσει το παιχνίδι και μετά έκανε τον καρδιακό από τις αποφάσεις του διαιτητή!---



Εγώ λοιπόν σου λέω ότι μάλλον εσύ χρειάζεσαι γιατρό και μάλιστα καρδιολόγο. Διότι από την ώρα που ο Βενιζέλος δήλωσε παρών σε έχει πιάσει ταχυκαρδία. Πρέπει να έχεις ξεπεράσει τους 180.

Ηρέμησε!

Κατερίνα Καρατζά είπε...

ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ !
Δεν κατανόω τη λογική σας , αγαπητοι φίλοι ανώνυμοι και ψευδώνυμοι , πως εσείς δικαιούσθε να λέτε την καθ΄όλα σεβαστή άποψή σας στον ιδιοκτήτη του ιστολογίου κάνοντας χρήση των κανόνων , ενώ εκείνος οφείλει να την δέχεται χωρίς έλεγχο ; Πραγματικά ενδιαφέρουσα άποψη για την λειτουργία της δημοκρατίας στο διαδύκτιο .Θα ήθελα να γνωρίζω εάν θα μπορούσατε να πειτε την γνώμη σας , όχι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία . Εγω όσες φορές έγραψα στο συγκεκριμένο ιστολόγιο δημοσιεύτηκαν ακόμη και όταν δεν περιείχαν θέτικά σχόλια.

gerasimos είπε...

Kατερίνα Καρατζά κρύβεται κανείς μόνο αν έχει να κρύψει κάτι, άσχετα από το αν είναι 'επώνυμος' ή 'ανώνυμος'. Όπως είπα και πριν όποιος - επώνυμα, ανώνυμα ή ψευδώνυμα - σχολιάζει εκθέτει μόνο τον ίδιο και κρίνεται από όλους. Αν σχολιάσω πχ ως 'Γεράσιμος Γερασιμόπουλος' δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Και καμιά φορά περισσότερη ματαιοδοξία παρά ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να δηλώνει η επώνυμη παρέμβαση. Εν κατακλείδι: δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης έχουν όλοι οι άνθρωποι, επώνυμοι και μη. Η λογική του να μη 'χαλάμε' την εικόνα μιας συζήτησης επιτρέποντας την είσοδο σε πχ υβριστικά σχόλια είναι λανθασμένη και υποτιμά τη νοημοσύνη όσων συμμετέχουν. Αλλά και ως κίνηση η moderation είναι νερό στο μύλο των υβριστών.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο
αποφασίστε πως θέλετε να συμπεριφερθείετε στα παιδιά που ζούνε μέσα στη μπλογκόσφαιρα:
Εχετε αρκετά μεγάλη διαφορά ηλικίας με τα περισσότερα από αυτά και δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα, όσο κι αν νομίζετε ότι η προσέγγιση είναι εύκολη μέσω διαδικτύου.

Θα σας συνιστούσα πάντως, αντί να αφήνετε το "μαγαζί σας" ανοιχτό στα σχόλια, που ούτε εσείς ούτε και κανένας άλλος ξέρει ποιος τα γράφει, γιατί τα γράφει και με τι σκοπό, με επακόλουθο το μπάχαλο που διακρίνεται στις απαντήσεις, ίσως θα ήταν καλύτερο να ακολουθήσετε μια άλλη τακτική, ζητώντας από τους αναγνώστες σας να παρουσιάζουν πιο ολοκληρωμένα τις απόψεις τους. Εαν φυσικά το θέλουν. Εαν δεν το θέλουν, απλά δεν υπάρχει και λόγος να κουράζουν και τους υπόλοιπους αναγνώστες του Blog.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Είναι πασιφανές ότι ο "δε μασάμε ρε" προσπάθησε να δημιουργήσει θέμα για να ζήσει κι αυτός 5 λεπτά δόξας. Και είναι αφελής, -αφελέστατος- ο συντάκτης της Ελευθεροτυπίας που δέχθηκε ως αληθινή την "μαρτυρία" μιας εικονικής περσόνας. Αντιλαμβάνεσθε ποιότητα δημοσιογραφίας...

Είμαι από τους σχολιαστές που εκφράστηκαν αρνητικά για τον κύριο Βενιζέλο, και είδα το σχόλιό μου δημοσιευμένο. Είναι προς τιμήν του που ανεβάζει τόσα αρνητικά σχόλια και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας.

Υποθέτω ότι αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο το κάνουν σκοπίμως για να δημιουργήσουν θέμα. Αλλά τα αρνητικά σχόλια - μαζί και το δικό μου - είναι αναρτημένα και η προσπάθειά τους, τους εκθέτει.

Όσο για τις περιπτώσεις χυδαίων σχολίων, είναι υποχρέωσή του να μην τα εγκρίνει - είναι ζήτημα σεβασμού προς τους υπόλοιπους σχολιαστές.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΡΙΧΙΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΕΔΩ. ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ, ΠΡΟΧΩΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας υπουργός στην κυβέρνηση που εργάζεται και εργάζεται πολύ σκληρά. Είναι ο Υπουργός Επικρατείας, ο οποίος τελειώνει το διδακτορικό του στον Γκέμπελς...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ αυτό που έχω να πώ, είναι ότι κάποια σχόλια πραγματικά κόβονται, χωρίς να υπάρχει λογος, και δεν απαντώνται. Πριν από καιρό είχα γράψει για κάποια "προβλήματα" στο Ελεγκτικό Συνέδριο και είχα ζητήσει την αποψη του κ Βενιζέλου, που έχει διατελέσει και υπουργός δικαιοσύνης.
Μου απάντησε ζητώντας περισσότερα στοιχεία. Θεώρησα ότι δε θα ήταν σωστό να αναφέρω ονόματα δημοσίως οπότε και ζήτησα κάποιο προσωπικό email που θα μπορούσα να στείλω τα στοιχεία που έχω. Ποτέ δεν αναρτήθηκε το σχόλιο μου το δεύτερο, και δε με απασχολει αυτό, αλλά ποτέ δεν μου στάλθηκε και μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση, ή ενα φαξ, ώστε να μπορέσω να στείλω τα στοιχεία που θεωρώ ότι έχω.
Απλά γράφω τη δική μου εμπειρία, χωρίς να σημαίνει ότι συμφωνώ με το ότι δε δημοσιεύονται αρνητικά σχόλια. Αλλά ότι κόβονται και σχόλια (μη αρνητικά) κόβονται.

Divaynne είπε...

στον ανώνυμο που αναφέρεται σε μένα έχω να πώ οτι τις τελευταίες 2 μέρες άρχισαν να δημοσιεύονται τα σχόλια μου και ακόμα περιμένω εκείνο της δευτέρας...αν και έστελνα από τη δευτέρα μόλις τετάρτη δημοσιεύτηκε το πρώτο που έθιγα την δημοκρατικότητα του κ.Βενιζέλου..και από τότε ανέβηκαν και άλλα προηγούμενα..οκ?

Divaynne είπε...

και ρίξε και μια ματιά και σε άλλους χρήστες που καταγγέλουν το ίδιο πρωτού αναφερθείς ειδικά σε μένα...

Clandestino είπε...

Ε δεν πειράζει. Ας υπάρχει και μια εφημερίδα που δε σας στηρίζει. Δε χάθηκε ο κόσμος..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ....ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΦΤΩ ΑΠΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ...Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ???ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΟΛΑΚΕΣ-ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΤΡΕΜΗ ΚΑΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ...

Dwarf Warrior είπε...

Αναδημοσιεύω το σχόλιο που έστειλα στην προηγούμενη ενότητα. Με πίκρα διαπιστώνω ότι το ύφος των σχολίων παραμένει εκτός πολιτικής , και το θέμα της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου είναι πρωτίστως πολιτικό.
Με λυπή μου διαπιστώνω ότι ως νέος στην πολιτική blogoσφαιρα πως το επίπεδο της κουβέντας πολλές φορές κινείται στα επίπεδα του "τουρκόσπορου" και αλλών προβοκατόρικων συμπεριφορών. Θέλω να πιστέυω πως το επίπεδο των blogers και αυτών που συμφωνούν με τον κ. Βενιζέλο και αυτών που δεν συμφωνούν , δεν είναι αυτό και πρόκειται απλά για ατυχή σχόλια.
Σε άλλη περίπτωση το πείραμα του ηλεκτρονικού διαλόγου ανάγεται σε κουβέντα γηπέδου στην οποία αρνούμαι να συμμετέχω.

Το αρχικό σχόλιο έχει ως εξής:

Θα ήθελα από όσους δηλώνουν Αριστεροί στο Πα.Σο.Κ και σήμερα στέκονται με κάθε ειληκρίνεια στο πλευρό του Κ. Παπανδρέου, να μου διασαφηνήσουν ποιες πολιτικές επιλογές στην ιστορία των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος στοιχειοθετούν τον Κύριο Βενιζέλο δεξιότερα του Κυρίου Παπανδρέου; Και επείδή συχνά κάποιοι συνομιλητές εκφράζουν την άποψη ότι τούτο δικαιολογείται κύριως από την συνάντηση Σημίτη-Βενιζέλου, για την ιστορία θα ήθελα να προσθέσω στον διάλογο ότι ο Κ. Παπανδρέου το 1996 στήριξε ανοιχτά τον Κ. Σημίτη και την πολιτική του και ο Κύριος Βενιζέλος τον Κ. Τσοζατζόπουλο , θεωρητικά "τον Αριστερό" των τότε υποψηφίων. Επιπλέον ο Κ.Σημίτης υπό την πίεση των μέσων που σήμερα κατηγορούν κάποιοι ως εξωθεσμικούς παράγοντες, πάρέδωσε το Πα.Σο.Κ."βασιλικά" στον Κ. Παπανδρέου.(Τα περί εκλογής από τον λαό τα γνωρίζω, ήμουν και εγώ εκεί).
Επιπλέον η πολιτική αναθεώρησης του Αρθρου 16 υποστήριζόμενη από τον Κ. Παπανδρέου αποδείχτηκε ότι αποδοκιμάστηκε πλήρως από την Αριστερά και από τον κόσμο του Πασοκ. (Αξίζει να ανατρέξετε στα αποτελέσματα σταυροδωσίας του κινήματος στην Β' Αθηνών όπου πρωτεύουν στελέχη που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στην πολιτική αυτή.)Να σημειώσω ότι είμαι μέλος της Π.Α.Σ.Π. και αντιταχθήκαμε ανοιχτά χωρίς φοβικά σύνδρομα στην επιλογή αυτή του Προέδρου εγγράφως σαν παράταξη και στα πλαίσια της νεολαίας καθώς και του κινήματος με όρους δημοκρατικούς και ενωτικούς , δεν πάπαψαμε όμως να στηρίζουμε τον Πρόεδρο διότι το διακύβευμα των Εκλογών ήταν η διακυβέρνηση της χώρας.
Στο βιβλίο του Κ. Βενιζέλου "Αριστερά - Δεξιά" ο συγγραφέας αναφέρεται ανοικτά στην προθεσή του για την δημιουργία της Αριστερότερης εκδοχής ενός κεντροαριστερού πλειοψηφικού σχηματισμού , στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Πα.Σο.Κ..Αναφέρεται στις θέσεις του η προάσπιση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους σε εργαλείο ανάπτυξης και σεβασμού της εργασίας χωρίς περιστολή των δικαιωμάτων και κεκτημένων των ασφαλισμένων, και όχι σε απλό σύστημα κοινωνικής και κρατικίστης "φιλανθρωπίας" και "ελεημοσύνης". Δηλώνει υποστηρικτής της πλήρους απασχόλησης ως δικαίωμα. Μεταρρυθμιστής με προοδευτικό πρόσημο και υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ατομικής ελευθερίας ως προαπαιτούμενο ισότητας. Θα μπορούσα να γράψω πoλλ;a αλλά δεν κάνω κατάχρηση χώρου.
Περιμένω θετικά σχόλια με πολιτική επειχηρηματολογία επί συγκεκριμένων θεμάτων πολιτικής , τα οποία στοιχειοθετούν και τοποθετούν τον Κ. Παπανδρέου και τις πολιτικές που εκφράζει αριστερότερα του Κ. Βενιζέλου, και όχι γενικούς και ατελέσφορους , λαϊκίστικους αφορισμούς που δυστυχώς εώς τώρα επικρατούν.

Φιλικά προς όλους
Φοιτητής.


Υ.Γ. : Η άγνοια είναι τροφή του οπαδισμού , ο λαϊκισμός απουσία πολιτικής

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατόν...δε νομίζω πως όποιος έχει περάσει έστω και 15 λεπτά της ώρας σε αυτό το blog μπορεί να αμφισβητήσει την ανάρτηση και αρνητικών σχολίων...Δε νομίζω πως αξίζει να μπαίνουμε καν στη συζήτηση!!!!

Ανώνυμος είπε...

Και η προβοκατσια ειναι μεσα στο "παιχνιδι".Επρεπε να το γνωριζετε αυτο.....

ΥΓ 1 ποτε υπολογιζετε οτι θα μασ πειτε ποια ειναι θεση σασ στον χαρτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ???
Το γεγονοσ οτι πλειαδα στελεχων των κυβερνησεων Σημιτη ειναι "διπλα" σασ ,προκαλει το θυμικο ολου του αριστερου κοσμου.
Για να μην πω οτι εξοργιζει η επανεμφανιση τουσ.
ΥΓ 2 η ανικανοτητα (πολιτικη και οχι μονο) τησ σημερινησ ηγεσιασ του ΠΑ.ΣΟ.Κ,δεν σημαινει λευκη επιταγη σε σασ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κυριε Βενιζέλο,
Ποιό οικονομικό μοντέλλο θα ακολουθήσετε εάν εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ? Θα στραφείτε προς τα αριστερά προσφέροντας ένα κράτος αρωγό? Αν ναι με τι πόρους θα λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός? Πως θα εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες δαπάνες? Στα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η Ελληνική οικονομία στηριζόταν σε τονοτικές ενέσεις από την Ευρωπαική Ενωση υπό μορφή επιδοτήσεων. Μια επίσκεψη στη Ελληνική επαρχία θα σας πείσει όταν δείτε ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων εξανεμίστηκαν σε στείρες επενδύσεις που αντί για υποδομή εξασφάλησαν τουλάχιστον προσωρινές συνθήκες καλοζωίας στους αποδέκτες τους. Το μεγαλύτερο και πιό προσοδοφόρο ελληνικό προιόν ο τουρισμός δεν προοθείται σωστά στις ξένες αγορές. Ολο το καλοκαίρι βαρέθηκα να βλέπω διαφημήσεις σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης σε σημαντικά Αμερικανικά κανάλια για την φίλη και γείτονα Τουρκία όπου τα αρχαία της Εφέσσου δεσπόζαν. Η Ελλάς του τουρισμου και κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού έμεινε στάσιμη από απουσίες.
Μεγάλοι επενδυτές αποφεύγουν συστηματικά την Ελλάδα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε μεγάλο ποσοστό, δεν προσφέρουν ούτε καν κάλυψη από το ΙΚΑ. Ελληνικές εταιρίες μετακομίζουν στα βόρεια σύνορά μας για φτηνότερα εργατικά χέρια. Δεν νομίζεται ότι μια σοσιαλιστική πολιτική αντί να βελτιώσει την κατάσταση ίσως την χειροτερέψει? Ποιό λοιπόν θα είναι το οικονομικό μοντέλλο που θα ακολουθήσετε? Το καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων πως θα το αντιμετωπίσετε? Θα μειώσετε σταδιακά τον αριθμό τους? Θα καταργήσετε την μονιμοτητά τους και θα τους πείσετε επιτέλους να δουλέψουν? Θα επιτρέψετε την εισαγωγή καινούργιων προσώπων με ήθος στην πολιτική σκηνή? Καταλαβαίνω απόλυτα ότι δεν είναι δυνατόν να απαντήσετε σε όλα τα σχόλια του ηλεκρονικού ημερολογίου σας αλλά σας παρακαλώ δώστε μου τουλάχιστον μια περίλληψη του οικονομικού μοντέλου που οραματίζεστε?
Με εκτίμηση
Ζαχαρίας Παπαναγνώστου
New York.

Chaca-Khan είπε...

Δηλαδή κύριε βενιζέλο (επειδή εδώ ζούμε παραλήρημα παραλόγου εκατέρωθεν κ γινόμαστε και μεις σέρλοκ χολμς για να μπορέσουμε να πάρουμε θέση σε αυτήν την "αμφισβητούμενη φάση") , το blog σας το διαχειρίζονται (δε θα μπορούσα να πιστεύω εξολοκλήρου) κάποιοι επαγγελματίες επικοινωνιολόγοι συνεργάτες σας οι οποίοι κοσκινίζουν τα σχόλια και κατόπιν τα "αμφισβητούμενα" τα περνάνε είτε από σας είτε από τους προϊστάμενούς τους για αποδοχή ή μη (εξού και η μη ταυτόχρονη δημοσίευση και του καλού και του κακού σχολίου).

Δεν είναι μεμπτό αυτό, αλλά εν πάσει περιπτώσει όλοι καταλαβαίνουμε ,κι εμείς κι αυτοί κι εσείς, ότι το blogging και οι κανόνες και τα ήθη του ενσωματώνονται ή καλύτερα ανατοποθετούν, επεκτείνουν τους κανόνες του παιχνιδιού της δημόσιας σφαίρας και δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανέναν σοβαρό. Με άλλα λόγια μάλλον πρέπει να χορέψετε (δίνοντάς μας μιαν απάντηση για την πολιτική διαχείρησης του ιστολογίου σας - κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με απολογία απέναντι σε αυτά που σας προσάπτει ο demasamere)

*save κ printscreen, χοχο

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο
Θα σας ρίξουν πολύ λάσπη αυτές τις μέρες γιατί δε θέλουν οι διάφοροι έχοντες και κατέχοντες να αναλάβετε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.Δεν είστε μέτριος άνθρωπος,έχετε πολλά χαρίσματα και δε θα μπορούν εύκολα να σας ελέγχουν.Σας κατηγορούν ότι είστε άνθρωπος της διαπλοκής!Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη ανοησία....!Μα εσείς μπήκατε στο ΠΑΣΟΚ το 1989 όταν όλοι το εγκατέλειπαν και όταν οι διαπλεκόμενοι πολεμούσαν τον Αντρέα Παπανδρέου και μπήκατε για να τον υπερασπιστείτε εναντίον των διαπλεκομένων που τον έσερναν στα δικαστήρια...!!Πώς λοιπόν είστε άνθρωπος των διαπλεκομένων?????
Κύριε Πρόεδρε
Θα σας πολεμήσουν σκληρά γιατί τους χαλάτε τη σούπα
ΕΙΜΑΣΤΕ< ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΘΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΟΒΑΝΙ.

Μωρέ Τζιοβάνι μπορεί να είναι, μπάλα ξέρει; Γκολ βάζει;

Ανώνυμος είπε...

κ. βενιζελο
Εχω την εντύπωση ότι στο βιβλίο του ο ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ [Ο ηγεμών ] περιγράφει ανθρώπους σαν και σας . Ειμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε . Αλλά πρός θεού με πιό ανθρώπινο πρόσωπο.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία.

Υποτίθεται ότι διαβάζεις τα σχόλια κτλ κτλ. Γιατί όμως δεν γράφεις πότε κάποιο σχόλιο; Δεν νομίζω ότι εποικοδομητική συζήτηση είναι να ξεκινάς ένα θέμα, να απαντάνε κάποιοι και να αλλάζουμε θέμα :) Αυτό είναι έκθεση ιδεών και όχι συζήτηση. Η διαφορά της έκθεσης ιδεών από τον διάλογο είναι ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση. Και ένας διάλογος δεν μπορεί να είναι εποικοδομητικός χωρίς αντιπαράθεση. :)

Ανώνυμος είπε...

@ Divaynne
επειδή έχεις πάθει παράκρουση και έχεις εμμονές και με φανατισμό αφήνεις ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ μηνύματα μια στον ΔΜΡ και μια στον Βενιζέλο ουρλιάζοντας ότι δεν σου βγάζει ο χοντρός τα comments τη χρονική στιγμή που πρέπει ή ότι δεν στα βγάζει καθόλου, μια συμβουλή: get a life.
Δεν μπορώ να σε ακολουθώ από το ένα μπλογκ στο άλλο μωρό μου. Ήθελες λίγη δημοσιότητα και την είχες. Γιατί δεν λες την αλήθεια; Ε; Όλα σου τα σχόλια τα δημοσίευσε ο χοντρός, όχι σήμερα, αλλά από τότε που τα έστειλες. Κι έτσι εφηύρες μαι μηνύματα που τάχα μου δεν δημοσιεύτηκαν. Γιατί; Διότι ήταν τόσο μεστά κριτικής που θα δημιουργούσαν ρήγμα στο πολιτικό κατεστημένο; Διότι θα ανέτρεπαν τα σχέδια του χοντρού να φάει τον Γιωργάκη; Ε; Ψεύτρα.

Λάμπης Φίλης είπε...

Το παρακάτω σχόλιο το δημοσίευσα στο blog του Ανδρουλάκη. Τι μας λέει τώρα ο βενιζέλος!

"Η δημοκρατικότητα του κυρίου Βενιζέλου: Η μη δημοσίευση αρνητικών σχολίων για τον ίδιο, είναι απίστευτο! έχω στείλει ένα τέτοιο σχόλιο 2 φορές και δεν το αναρτούν! Κρίμα!"
18/9/07 2:26 μμ

Λάμπης Φίλης είπε...

Και αυτό είναι το σχόλιο που δεν δημοσιεύτηκε!

"Η συνταγή μία: με ακαδημαϊκό μπροστάρη, με δεξιά πολιτική, χτυπάμε τη δεξιά από δεξιά και πέρνουμε τις εκλογές! Δοκιμασμένη συνταγή με επιτυχία. Τώρα, το ότι αυτό πληρώνουμε σήμερα, δεν το λέει κανένας γιατί φοβάται το αύριο και τη θεσούλα του.
Η ηθική χάθηκε για τα καλά το βράδυ των εκλογών, φρόντισε ο Βενιζέλος που μέσα στο βλέμμα του και τις εκφράσεις του διακρίνεις την αλαζονεία.
Προς αριστερά: Κύριοι, δεν είναι όλοι ίδιοι, Βενιζέλος ή Παπανδρέου! Χάνεται ευκαιρίες! Τώρα πάρτε έναν Σημίτη σε συσκευασία large!!! Και πάλι αγωνία: Θα μπούμε μέσα ή θα μείνουμε από έξω;
18/9/07 2:19 μμ"

Ανώνυμος είπε...

den mporo na katalabo re labis.
ego prosopika eida 2 minimata sou perissotero arnitika apo auto pou grafeis tora na anartontai sto post tis 18 septembrioy. giati na sou kopsei to paron? den exei kamia logiki. mipos to postares pouthena allou? i mipos mas douleveis?

Λάμπης Φίλης είπε...

Μπράβο, βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο!
Φίλε Ανώνυμε, δεν δουλεύω κανέναν!
Ας συγχρονιστούν και ας δημοσιεύουν τα μηνύματα έγκαιρα και όχι μετά από ημέρες. Εγώ προσωπικά πάω τώρα να τα βρώ, γιατί δεν τα έχω δει! Αυτά!

Ανώνυμος είπε...

kai ksereis giati se thymamai labis? dioti eixa mpei sto blog sou kai diabasa auto pou grafeis gia tin ekpaideusi to opoio mou arese poly. ta comments sou ta eixa diabasei stis 19 septembriou an den kano lathos, opote mi bazeis tis fones tora.

Ανώνυμος είπε...

Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι κάτι απίθανοι τύποι που εμφανίζονται εδώ (βλέπε divaynne, ΔΜΡ) ανήκουν στο χώρο της ΔΑΠ/ ΟΝΝΕΔ/ ΝΔ.
Δεν εξηγείται αλλιώς το μένος τους.
Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει. Γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα βλέπω τους Παπανδρεικούς αν βγει ο Βενιζέλος να μη ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και τους Βενιζελικούς αν βγει γιωργάκης να μη ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ... Και αναρωτιέμαι, ποιους βολεύει άραγε αυτό?

Από την άλλη, μήπως το ιστολόγιο το κάναμε chatroom?

Λάμπης Φίλης είπε...

Βρήκα πράγματι το ένα. Δεν έχω καμμία διάθεση να κατηγορώ χωρίς αιτία. Κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί άλλαξε στυλάκι και ο Ανδρουλάκης. MODERATION NEEDED!
Σε ευχαριστώ για το σχολιό σου.

meggy είπε...

γιατί δεν ήσασταν με το Σημίτη τότε με τις ταυτότητες?Γιατί δεν αντιδράσατε στα περί γραικύλων πολιτικών?Γιατί ο Ψωμιάδης ,ο Ζουράρις και ο Ανθιμος σας υποστηρίζουν?Υπάρχει εκλεκτική συγγένεια μεταξύ σας?Δεν περιμένω να το δημοσιεύσετε όπως και άλλα που σας έχω γράψει.Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ακόμη θα ασχολούμαστε με αβάσιμες κατηγορίες; Επιτέλους ας μιλήσουμε πολιτικά και με επιχειρήματα. Μα "ο κάθε πικραμένος" θα γράφει ό,τι θέλει - από ύβρεις μέχρι ανυπόστατες ανοησίες/κατηγορίες - και θα απαιτεί να το βλέπει στο blog του κυρίου Βενιζέλου. Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να συζητάμε σε άλλη βάση για θέματα που μας αφορούν. Κουραστήκαμε με το θέμα του ονόματος, το αν έδωσε συνέντευξη ο κύριος Βενιζέλος στο ΒΗΜΑ κτλ...Επιτέλους ΟΥΣΙΑ! Αυτό περιμένουμε από εσάς. Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

einai alhtheia ayto poy diabasa se kapoio allo site?


Γαμπρός Μπακατσέλου

Όποια εκδοχή και αν είναι σωστή για το όνομα του Ε. Βενιζέλου –και εμείς δεχόμαστε την εκδοχή του ιδίου- ένα είναι βέβαιο, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χρωστά μεγάλο μέρος της ώθησης της πολιτικής του καριέρας στην συγγένεια (και στενή φιλία) με τον Αλ. Μπακατσέλο, τον πατέρα της γυναίκας του Βάσως. Η οικογένεια Μπακατσέλου, που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή σε όσους δεν κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, είναι από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες του Βορρά. Ο ίδιος ο Αλ. Μπακατσέλος είναι από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εγνατίας Τράπεζας (και νυν αντιπρόεδρος), ενώ έχει επιχειρηματική δραστηριότητα στο real estate, στα ναυτιλιακά, στην κατασκευή ειδών σπιτιού και υδραυλικών (Pyramis Group) κ.α, ενώ έχει διατελέσει πρόεδρος ΣΒΒΕ, Helexpo-ΔΕΘ και αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής. Μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία για τον πεθερό του Ε. Βενιζέλου είναι ότι είναι γνωστός για την δεξιά του ιδεολογία και τη στενή σχέση φιλίας που τον ενώνει με τον Κ. Μητσοτάκη και η οποία έχει ρίζες από την εποχή της Εν. Κέντρου. Η πληροφορία «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ο Α. Μπακατσέλος είναι συνεργάτης με τον Χ. Λαμπράκη και τον Γ. Μπόμπολα, έχοντας ο καθένας από 33% των μετοχών...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

δεν τους βλέπετε πως έχουν θορυβηθεί από την υποψηφιότητα σας; Φυσικά δεν θέλουμε έναν ΤΕΤΟΙΟ ηγέτη...Απλά φοβούνται τις ικανότητές σας κι έχουν πέσει στην επίθεση, φαντάζομαι ότι έχτε λάβει τα μηνύματα. Είμαστε μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια ειναι ότι ολα τα σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Το πρώτο μου που τελειώνει με:
Σήμερα χορτασμένος από εξουσία και εφ όσον εκλεγείτε αρχηγός σκοπεύετε να υπηρετήσετε την Ελλάδα ή τό κόμμα με αυτοσκοπό την εξουσία ?
το δημοσιεύσατε.

τό δεύτερο που αφήνει υπονοούμενα για μεθόδους ΜΕΤΕΡΝΙΧ δεν δημοσιεύτηκε

Ενώ το τρίτο που σας περιγράφει σαν κατάλληλο συμφωνα με τον ΝΙΚΟΛΟ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ επίσης δημοσιεύτηκε.

Τό θέμα όμως ειναι να υπάρχει και κάποιας μορφής γενικευμένη απάντηση σε όσα αναφερόνται οι blockers οχι βεβαιως στα κακόβουλα αλλά σε όσα σας ζητούν κάποια θέση.
TOMARIS

meggy είπε...

επειδή μόλις δημοσιεύσατε το μήνυμα μου να πω πως αυτό είναι μια πρόοδος.Αφού πω πως περιμένω απάντηση στο ερώτημα μου θα ήθελα να προσθέσω και το εξής.Κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα κανενός να θέσει υποψηφιότητα.Πιστεύω πως όχι μία αλλά δέκα υποψηφιότητες πρέπει να μπουν.Το θέμα είναι ΠΩΣ μπαίνουν αυτές οι υποψηφιότητες.Αν την επόμενη μέρα είχατε ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο,είχατε κάνει μια ειλικρινή συζήτηση προθέσεων μαζί του,αν μετά καταθέτατε την υποψηφιότητα στο κόμμα σας κανείς δεν θα είχε τίποτε να σας προσάψει.Ομως με το να την υποβάλλετε όπως την υποβάλλατε και με το ύφος και τα λόγια που την υποβάλλατε μέσα στηνπίκρα που νιώθαμε όλοι μας ΚΑΙ ο πρόεδρος εκείνη τη βραδυά πηγαίνοντας μάλιστα στο Ζάππειο και προσπαθώντας να καθήσετε στις θέσεις που κάθονται οι ηγέτες(άλλο που δεν το καταφέρατε και ήταν αστείο που περιφερόσασταν απο αίθουσα σε αίθουσα με τις κάμερες και τα μικρόφωνα πίσω σας να σας ακολουθούν)και με το να φύγετε απ τη Χαριλάου Τρικούπη το μόνο που κάνατε ήταν να μας θυμώσετε.Και μετά συνεχίσατε με άλλα λάθη τα οποία έχουν αναφερθεί από άλλους συντρόφους.Θα μπορούσα να σας γράψω πάρα πολλά.Θα πω μόνο πως πρέπει να πείτε στα στελέχη σας να μην υποτιμάνε την προσωπικότητα του Γιώργου,να δείχνουν τον δέοντα σεβασμό ο ένας στον άλλον και ν αφήσετε τα άστοχα περί ντιμπέιτ.Τι νομίζετε?Ο Γιωργος σ ένα ντιμπέιτ δε θα μιλούσε ανοιχτά?Θα μιλούσε και θα παραμιλουσε.Ανοιχτά και έξω απ τα δόντια.Αλλά αυτό θα έκανε κακό στο Πασόκ και μόνο στο Πασόκ.Δημοκρατικές διαδικασίες λοιπόν,σεβασμός στο κόμμα και τη βάση,αποφυγή άσκοπων εντάσεων και αιχμών κι ας ελπίσουμε το κόμμα να μη βγει διασπασμένο.Γιατί η βάση βράζει.Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ σας πιστεύω.
Όμως: έχω παρατηρήσει ότι η ώρα αναρτήσεων των ποστ είναι λανθασμένη (γιατί τα δημόσια ρολόγια στην Ελλάδα πρέπει να πηγαίνουν λάθος με αποτέλεσμα να μην τα εμπιστεύεσαι?!). Επίσης εάν φαινόταν η ώρα δημοσίευσης των σχολίων (όπως συμβαίνει σε άλλα μπλογκ), ίσως να μην υπήρχε χώρος για τέτοιες παρεξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,
Ανήκω στη μερίδα εκείνη των προοδευτικών ψηφοφόρων οι οποίοι, ακριβώς επειδή απεχθάνονταν το αρχηγικού τύπου, προσωποπαγές, ρεβανσιστικό και λαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ («Η δεξιά έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!», «Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε!» «Τσοβόλα δώστα όλα!», «Ο μόνος θεσμός είναι ο λαός!» κλπ), ψήφισαν και στήριξαν με ενθουσιασμό τον Κώστα Σημίτη και την εκσυγχρονιστική πολιτική του.
Η οκταετία της διακυβέρνησης Σημίτη υπήρξε από τις πλέον γόνιμες περιόδους της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας (ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και οριστική εγκατάλειψη των τριτοκοσμικών «οραμάτων», δημοσιονομική εξυγίανση, ενοποίηση των δήμων («Καποδίστριας»), ένταξη στην ΟΝΕ, μεγάλα δημόσια έργα, επιτυχημένη καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σύλληψη των μελών της 17 Νοέμβρη, επιτυχημένη προετοιμασία Ολυμπιακών Αγώνων, ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ). Μαζί της μπορούν να συγκριθούν μόνο η περίοδος Καραμανλή 1974-81 (αποκατάσταση και εμπέδωση της δημοκρατίας και ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ) και οι περίοδοι διακυβέρνησης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις: 1) Αλλαγή ηγεσίας, ώστε να αποκτήσει μια νέα ηγεσία η οποία να είναι ικανή να εμπνεύσει τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης. 2) Πειστική πρόταση εξουσίας και διακυβέρνησης. 3) Ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. 4) Στροφή προς την ανεξάντλητη δεξαμενή των κεντρώων ψηφοφόρων οι οποίοι έχουν στραφεί στη Νέα Δημοκρατία όχι από συντηρητισμό αλλά διότι δίνουν προτεραιότητα σε θέματα τα οποία η αριστερά και εν μέρει το ΠΑΣΟΚ έχουν είτε δαιμονοποιήσει είτε παραμελήσει. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση υπέρ της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, υπέρ της τήρησης του νόμου και της επιβολής περιορισμών στις ανεξέλεγκτες μικροδιαδηλώσεις 400 ή 500 ατόμων που παραλύουν τη ζωή των μεγάλων πόλεων, και τέλος υπέρ της ανάγκης να τεθεί τέρμα στην ασυδοσία οργανωμένων φοιτητικών και αναρχοαριστερίστικων μειοψηφιών που δρούν φασιστικά και τρομοκρατούν ακόμη και τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων.

criticalthinking είπε...

@ανώνυμο,
περι Οικ. Μπακατζέλου,

καθώς τυχαίνει να έχω σχέση με Θεσ/νίκη και να διαβάζω τον Αγγελιοφόρο θα ήθελα απλώς να προσθέσω στη συζήτηση ότι εκτός απο τα αναφερθέντα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου είναι γνωστή στη Θεσσαλονίκή για την δράση της υπέρ των παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΕΛΕΠΑΠ).
Ο δε Αγγελιοφόρος κράτησε μια εντυπωσιακά ουδέτερη στάση σε όλη την προεκλογική περίοδο.
Επίσης, απο όσο γνωρίζουμε η κόρη τους φοιτά σε δημόσιο πανεπιστήμιο έχοντας υποστεί τη βάσανο των πανελληνίων εξετάσεων.
Τέλος, με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ενώ δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα τον γιό του Ανδρέα και εγγονό του Γεωργίου, μας ταράζει τώρα η υποψηφιότητα ενός ανθρώπου του οποίου η οικογέννεια έχει ένα σημαντικό έργο στη Θεσσαλονίκη.

Divaynne είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε θα ήθελα απλά να πω να μη δίνεται και πολύ σημάσια σε σχόλια τύπου "ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ είπε..."
διότι ή είναι άσχετοι με το διαδίκτυο ή εφόσον λένε ότι έχουν και οι ίδιοι Blog, προσπαθούν μέσω του δικού σας που έχει κατακόρυφη αυξηση της επισκεψιμότητας να αυξήσουν τη δική τους!
Αφού όπως λέτε κι εσείς και όλοι όσοι έχουμε Blog ξέρουμε, ότι μόνο ο ιδιοκτήτης του blog είναι υπεύθυνος για ότι αναρταται σε αυτό ακόμα και για σχόλια που έχουν κάνει άλλοι πως γίνεται μερικοί να μιλάνε για λογοκρισία σε "ξένο σπίτι" στην ουσία!
Κι αφού επιπλέον διαβάζουμε τόοοσα αρνητικά σχόλια στο Blog σας για εσάς προσωπικά, πως γίνεται μερικοί να λένε ότι κόβετε τα αρνητικά σχόλια! Μάλλον δεν μπορούν να πουν ότι "κανετε επιλογή των αρνητικών σχολίων" διότι τότε πολυ απλά θα τους απαντούσατε..."Μα ακριβώς αυτό κάνω και σας το έχω πει από την αρχή"

Κύριε Βενιζέλε "μή μασάτε" (για να χρησιμοποιήσω κ την επίκαιρη φράση). Παίζονται πολλά στο διαδίκτυο όσα και στην πολιτική που τα γνωρίζετε καλύτερα! Πολύς κόσμος σας υποστηρίζει αλλά όπως πάντα σε όλες τις περιστάσεις τα αρνητικά είναι αυτά που φαίνονται...Ευτυχώς μόνο στην αρχή!
Θα εκπλαγείτε με τον κόσμο που θα σας ψηφίσει!

Συνεχίστε!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι κύριε Βενιζέλο, το blog σας λειτουργεί όπως πρέπει και τα περισσότερα σχόλια αναρτώνται ( εκτός των υβρυστικών φυσικά ). Θα ήταν ευχής έργων επίσης, να λειτουργούσε έτσι και το ΠΑΣΟΚ και να μην δημιουργούσατε τέτοιο διχασμό για την καρέκλα.

Ανώνυμος είπε...

Δε φτάνει που έχει και blog και του τα χώνετε από το πρωί μέχρι και το βράδυ, μιλάτε και για λογοκρισία, ακόμη και έτσι όμως, καλά έκανες ρε βαγγέλη, δε μπορεί ο καθένας να στα χώνει για συμφέροντα και διάφορα άλλα τρελά. Εμένα δεν με έκοψες και στα έχω χώσει πολλάκις για τη δήλωση στο Ζάππειο που βιάστηκες να δηλώσεις παρόν.
Ακόμη κι έτσι, χαίρομαι που μας δίνεις τη δυνατότητα να εκφράζουμε τις τοποθετήσεις μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε ,

Είναι δεδομένο οτι αποτελείς άτομο εγνωσμένης ευφυίας (και μαζί με τον Θεόδωρο Πάγκαλο είστε εξυπνότεροι απο το 99,99% των παροικούντων την Χ. Τρικούπη).

Όμως προσοχή !

Οι Έλληνες είναι ενας λαός που δεν ανέχονται τους καλυτερούς τους και ειδικά όταν αυτοί ξεφεύγουν κατα πολύ απο το μέσο όρο.

Απο τον 5ο αιώνα π.χ μέχρι σήμερα έχουμε εξοντώσει εκατοντάδες αξίων ηγετών.

Κρίνοντας απο όσα έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σου στα εξής με κάθε ειλικρίνεια , σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση :

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στο ποίοι ανεβαίνουν "στο καράβι" μαζί σου.....μακριά απο "σημιτάνθρωπους" !!!

'Αυτό που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ήταν (και ένα απο τα βασικότερα) αυτό που ονομάζω "τα απόνερα" του Σημίτη....ΤΩΡΑ ουσιαστικά ξεχρεώνει το ΠΑΣΟΚ την ήττα του 2004.

Ο Σημίτης ξεκίνησε καλά αλλά τελείωσε άσχημα....το μεγάλο του λάθος ήταν που δεν εγκατέλειψε ΑΜΕΣΩΣ την εξουσία μετά το τελος της προεδρίας στην Ε.Ε. το 2003.

Ετσι θα υπήρχαν 9 μήνες μέχρι τις εκλογές του 2004 για να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ και η κυβερνηση υπο νέα ηγεσία.

Αλλά δυστυχώς παρέδωσε μόνο όταν ήταν πολύ αργά.

Θα σου αναφέρω ένα χαρακτηριστικό γεγονός.

Η 67χρονη θεία μου απόφοιτος γυμνασίου και ψηφοφορος του ΠΑΣΟΚ και της Ενώσεως Κέντρου παλαιότερα ήταν έτοιμη να ψηφίσει και πάλι ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με χαρά.

Αυτό μέχρι το βράδυ της Πέμπτης που είδε στην εξέδρα της Αθήνας τον Σημίτη.

Και ψηφισε Συνασπισμό......

Ηταν μεγάλο λαθος που πήγες να δεις τον Σημίτη τόσο σύντομα.Φάνηκε σαν να του ζητούσες το "δαχτυλίδι" 'οπως το έδωσε αυτός στον Γιώργο το 2004.Και όλα αυτά τα περι "εγγυητή της ενότητας" τι τα ήθελες ; Έκανες το Γιώργο (που δεν είναι σε καμμιά περίπτωση η αθώα περιστερά που εμφανίζει το προφίλ του βλ. εποχή Κοσκωτά , Ωνασείου και εκλογής Σημίτη στην Κ.Ο , παράδοση του κόμματος σ'αυτόν το 2004) να εμφανίζεται ως θύμα συνωμοσίας των σημιτκών.Και ξέρεις οτι ο λαός συμπαθεί πάντα όσους φαίνεται να υπονομεύονται

Επαναλαμβάνω πρόσεξε τους "σημιτάνθρωπους" (Παπαντωνίου , Βερελής , Χριστοδουλάκης , Νεονάκης και σια).Κάθε μια ψηφος υποστήριξης απο αυτούς θα σου κοστίσει 10 χαμένες αλλού.

Όσον αφορά το επεισόδιο με τον καφέ ωραία το χειρίστηκες στην αρχή.

Τι σε έτρωγε όμως να γυρίσεις ξανά στις κάμερες και να κάνεις εκείνη τη ναπολεόντεια δήλωση "ως μελλοντικός ηγέτης της παράταξης συγχωρώ" για να βγαίνουν τώρα και να λένε "ο Βενιζέλος την ψώνισε" ;

Μεγάλη προσοχή απο εδώ και πέρα ως την 11/11....γιατι δυστυχώς ο χρόνος δεν είναι με το μέρος σου....

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ... ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ "ΔΕΞΙΟ" ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ:ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑΣ "ΜΕΓΑΛΟΠΑΣΟΚΟΣ" (ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-ΤΑΛΙΜΠΑΝ-ΤΡΑΜΟΥΚΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!! ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ..)ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ 2 ΥΠΟΥΡΓΩΝ (ΥΓΕΙΑΣ-ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ)ΤΗΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ-ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.. ΨΥΧΕΙΑΤΡΕΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!!! ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ Ψ.Ν.Θ. (ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΤΥΠΟ).ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ... ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΑΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ! ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ Η ΚΑΤΑΚΡΥΜΝΙΣΕ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ" (ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΟΥΣ)ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα σχόλια για το όνομα και το επώνυμο, όπως καλά και τα όσα γράφονται στο blog για την Αμαλία κλπ.
Έχεις σκοπό να κάνεις κάτι με την πρόνοια και τα παιδάκια που πεθαίνουν σαν τις μύγες στα ιδρύματα γιατί ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν ότι δεν δουλεύουν σε χασάπικο;
Για κοίτα λίγο και το μοναδικό κρατικό κέντρο αποκατάστασης στα Λιόσια, το Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και ποιους βάζουν διοικητές για να τσιμπούν παχυλούς μισθούς!
Κάποιος πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος και τον ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ (Κων*******) του ΥΥΚΑ.

Ανώνυμος είπε...

Τα επώνυμα δεν κερδίζουν ή χάνουν εκλογές αλλά οι προσωπικότητες.
Είμαι περίεργος και θέλω να δω αν συνεχίσεις να έχεις το blog ακόμα κι όταν κάποια στιγμή με το καλό γίνεις πρόεδρος του κινήματος ή πρωθυπουργός.

Ανώνυμος είπε...

http://www.eoka.info/

Υπάρχει κάποιος σχολιασμός από την πλευρά σας;

Keating είπε...

Παρακολουθώντας με μεγάλη προσοχή το θέμα που προέκυψε ύστερα από το αποκαλούμενο "πείραμα ηλεκτρονικής δημοκρατίας" που πραγματοποίησε ο blogger "Δε μασάμε ρε", αναρωτιέμαι πώς γίνεται να χάνουμε συχνά στο πλαίσιο του δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου την ουσία. Πώς γίνεται δηλαδή τη στιγμή που θεωρούμε ότι εξασκούμε το δημόσιο έλεγχο εμφορούμενοι από ύψιστο δημοκρατικό φρόνημα να αποτελούμε ουσιαστικά την άλλη όψη του νομίσματος.
Και εξηγούμαι τι εννοώ: Ο έλεγχος της λειτουργίας της δημόσιας ζωής και όσων την υπηρετούν ανήκει χωρίς αμφιβολία στα κυριότερα ζητούμενα κάθε υγιούς και αυτοπροστατευόμενης σύγχρονης δημοκρατικής πολιτείας. Υπό αυτήν την έννοια θεμιτή, επιβεβλημένη και καθόλα αποδεκτή η ενέργεια κάθε σκεπτόμενου και ενεργού πολίτη για τη διασφάλιση ίσων και διαφανών όρων στη διεξαγωγή της δημόσιας συζήτησης. Είναι σαφές ότι μόνο με την ενεργή διεκδίκηση και τον έλεγχο τίθενται όρια σε όποιον προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του όρους στον διάλογο.

Αναρωτιέμαι όμως... ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δημοκρατίας δεν είναι επίσης η παροχή χρόνου και χώρου στους επικρινόμενους να παράσχουν τη δική τους εκδοχή και να ανασκευάσουν τις κατηγορίες ή να αποδεχτούν το σφάλμα τους; Οι συλλήβδην καταδικαστικές και "αυταπόδεικτα" ακυρωτικές κρίσεις μήπως δεν είναι δείγματα δημοκρατικού ήθους και καταργούν τον αρχικό στόχο τους;
Επίσης, η προβολή μιας είδησης από τον τύπο μέσα από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία χωρίς να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία (σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς να ζητηθεί η γνώμη του προσώπου που δείχνει) και η υιοθέτηση μιας επικριτικής στάσης μήπως δεν θα έπρεπε να αποτελούν μέρος της δημοσιογραφικής πρακτικής;

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η προσπάθεια ακύρωσης ή μερικής απόκρυψης στοιχείων στο δημόσιο διάλογο είναι καταδικαστεά και ακυρώνει το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Από την άλλη πλευρά όμως η αυτόκλητη, αυταπόδεικτη (δήθεν ή μη) και σε κάποιες περιπτώσεις αβάσιμη επίκριση λειτουργεί το ίδιο ανασταλτικά και αποτελεί ουσιαστικά την άλλη όψη του νομίσματος.

aphrodite's child είπε...

Αγαπητέ Ευάγγελε,
μέχρι τη Δευτέρα, 17/9, δεν είχα μπει ποτέ σε blog. Το ζήτημα ποτέ δε με είχε απασχολήσει.
Μετά τα γεγονότα της Κυριακής και μαθαίνοντας ότι διαθέτεις blog, άρχισα να συμμετέχω, να καταθέτω σχόλια, να παρακολουθώ τα σχόλια των άλλων, τόσο, που δεν μπορώ να ξεκολλήσω. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Η δήλωση της υποψηφιότητάς σου, άλλαξε το βαρετό και μίζερο τοπίο. Τα λιμνάζοντα ύδατα ταράχτηκαν. Για πρώτη φορά στα 30 μου χρόνια νιώθω ότι αφυπνίζομαι γατί βλέπω μιαν ελπίδα, μια νέα δυνατότητα.

Διαβάζοντας τα σχόλια των υπολοίπων, εξεπλάγην με τις εμπεριστατωμένες θέσεις και τον έγκριτο λόγο πολλών, συνάντησα σχόλια θαυμασμού και υποστήριξης προς το πρόσωπο σου, αλλά και σχόλια άκρως επικριτά και αποδοκιμαστικά. Με λίγα λόγια, υπάρχουν τα πάντα.Και αυτά που στρέφονται εναντίον σου.

Το να ανεβαίνουν όμως υβριστικά σχόλια είναι άλλο πράγμα. Είναι κάτι που στρέφεται ενάντια στις συζητήσεις που γίνονται εδώ και στην παράθεση απόψεων.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να είναι υπόλογος για κάτι που είναι αυτονόητο;Δηλαδή πρέπει να γίνει αυτό το μέσο δημοκρατίας και διαλόγου, εξέδρα;Στη δημοκρατία, ο διάλογος γίνεται με επιχειρήματα και θέσεις. Η εξύβριση αντίθετα υποσκάπτει και δυναμιτίζει τα παραπάνω.Κάτι έχουμε μπερδέψει εδώ πέρα: Η ελευθερία δεν είναι ελευθεριότητα.
Ανάμεσά μας, υπάρχουν απίστευτα στοιχεία λούμπεν. Ε, λοιπόν εμένα προσωπικά, δε θα μου άρεσε καθόλου να τα βλέπω εδώ πέρα.

Είναι απόλυτο δικαίωμα του Βενιζέλου, να έχει moderation. Άλλωστε από τη σύντομη περιήγησή μου στα blogs αυτό κάνουν και άλλοι, όπως π. χ ο Ανδρουλάκης.
Γιατί δηλαδή να μην το κάνει ο Βενιζέλος;

Πέρα από όλα αυτά Ευάγγελε, ακούγοντας προχθές τις δηλώσεις σου, χαμογέλασα και σκέφτηκα: "Επιτέλους αντιπολίτευση. Το΄χεις. Διέλυσέ τους" Επιτέλους, λόγος στηλιτευτικός, καίριος, κοφτερός. Εύχομαι να είναι η πρόγευση για αυτό που θα ακολουθήσει. Συνηθίσαμε στα λίγα 3,5 χρόνια. Και μας έγινε βίωμα. Γιατί πρέπει πάλι να συμβιβαστούμε με τα λίγα; Αυτή η παράταξη δεν προορίζεται για τα λίγα.

Κάνε αντιπολίτευση Ευάγγελε και θα πείσεις και τους αμφισβητίες σου.

Με εκτίμηση
Νικολέττα

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Divaynne, ηρέμησε κοπέλα μου και ξεκόλλα από την άκαρπη προσπάθειά σου να γίνεις πειστική.

Όπως όλοι, θετικοί και αρνητικοί σχολιαστές διαπιστώνουμε, στο "Πολιτικό Ημερολόγιο" δημοσιεύονται αρνητικότατα σχόλια με μεστό και πολιτικό περιεχόμενο.

Ποιος ο λόγος να απορρίψει τα δικά σου; Mε τον τρόπο που γράφεις, εσύ εκτίθεσαι και όχι αυτός που νομίζεις.

Eκτίθεται, επίσης, - κι αυτό πρέπει να προβληματίσει εσένα και τον "δε μασάμε" που δημιούργησε το θέμα - τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, που εμφανίζεται να τον στηρίζουν αναξιόπιστοι και παρωπιδικοί εμπαθείς. Eλπίζω, για το καλό του, να έχει την ικανότητα να διακρίνει τους αυλοκόλακες και να τους απομακρύνει.

Για σκέψου λίγο...
Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ο "δε μασάμε" που γράφει ταυτόχρονα δύο σχόλια, διαμετρικώς αντίθετα; Πριν διαπιστώσει ότι υπάρχει άνιση αντιμετώπιση εκ μέρους των διαχειριστών του blog, ώστε να δικαιολογείται γι αυτήν την αήθη ενέργειά του; Eίναι ολοφάνερο ότι είχε πρόθεση να δημιουργήσει, εκ του μη όντος, θέμα για λόγους που όσοι διαθέτουν στοιχειώδη κρίση μπορούν να εννοήσουν. Κάποιος που ψεύδεται και υποκρίνεται ακόμα κι όταν καταγράφει τις σκέψεις του, δεν μπορεί να παριστάνει τον τιμητή των πάντων. Αυτοδιαψεύδεται, αυτοακυρώνεται και, κατά συνέπεια, αυτογελοιοποιείται.Δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό;

Θα μου πεις, όμως, ότι αυτό δεν μπόρεσε να το καταλάβει "κοτζάμ" δημοσιογράφος και εξέθεσε την εφημερίδα του...

Sofia Maria Angelara είπε...

Πες τα Νικολέττα!!! Πραγματικά τα ίδια πιστεύω κι εγω!
Κύριε Βενιζέλο είστε ο κάλύτερος, δεν έχετε να φοβηθείτε κανέναν, πολύ σύντομα θα είστε ο νικητής.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και από μένα. Ποιος είμαι δεν έχει σημασία, γι' αυτό άλλωστε και "ανώνυμος".
Λοιπόν κατ΄ εμέ καλές όλες αυτές οι πολιτικοοικονομικοσκανδαλολογικές αναλύσεις που διαβάζω στο blog, αλλά το θέμα δεν είναι επί του παρόντος κατά τη γνώμη μου εκεί.
Πρώτα κοιτάς τι κάρο έχεις και μετά ψάχνεις το άλογο που χρειάζεσαι. Είναι ο κάρο ελαφρύ, βάζεις όποιο άλογο βρεις, είναι το κάρο βαρύ οι επιλογές στενεύουν.
Η άποψή μου είναι ότι το Π.Α.Σ.Ο.Κ. μετά τον Ανδρέα απλώς άλλαζε κάθε φορά τα άλογα. "ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!"
Το Π.Α.Σ.Ο.Κ. δεν είναι ένα όποιο κάρο. Είναι το κάρο της δημοκρατικής παράταξης και ένα από τα πιο βαριά που υπάρχουν.
Συνοψίζουμε: Σε ένα τέτοιο κάρο δεν δένεις οποιοδήποτε άλογο.
Το Π.Α.Σ.Ο.Κ. είχε τόσο καιρό τον Γιώργο. Ναι μεν χρεώθηκε τις πρώτες εκλογές την ήττα της κυβέρνησης Σημίτη, αλλά από κει και πέρα είχε 3 ολόκληρα χρόνια καιρό να δείξει οτι μπορεί να τραβήξει το "κάρο".
Έδειξε να μπορεί; Η πραγματικότητα είναι ο αδιάψευστος κριτής.
Ποια είναι πραγματικότητα; Έχουμε και λέμε:
1.) Το Π.Α.Σ.Ο.Κ. υπέστη ήττα αυτό είναι το ένα κρατούμενο.
2.) Το Π.Α.Σ.Ο.Κ. είχε για αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου την στιγμή που υπέστη την ήττα, δεύτερο το κρατούμενο.
3.) Η ήττα αυτή είναι η δεύτερη προσωπικά για τον κ. Παπανδρέου, τρίτο το κρατούμενο.
4.) Πώς εξελέγη ο Γ. Παπανδρέου για αρχηγός; Είπε "ψηφίστε εμένα, ή τον εαυτό μου, ή τον υποφαινόμενο", τέταρτο κρατούμενο.
5.) Εάν δεν λεγόταν "ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ", θα τον ήξερε κανείς; Θα τον πρότεινε κανείς για αρχηγό; ; Πέμπτο κρατούμενο.
Συμπέρασμα: Το Π.Α.Σ.Ο.Κ. έδειξε οτι είναι ένα "κάρο" που δε χρειάζεται απλώς ; γάιδαρο ή πόνυ, χρειάζεται"ΑΛΟΓΟ" τελεία
και παύλα.
Στα ελληνικά, χρειάζεται ηγέτη και όχι μάνατζερ.
Το ντέρμπυ Παπανδρέου - Βενιζέλος εγώ θα πρότεινα να γίνει ντέρμπυ Παπανδρέου - Βενιζέλος - Λοβέρδος - Διαμαντοπούλου - Πάνγκαλος - Χρυσοχοΐδης (αν τολμούν οι υπόλοιποι)
Τα 2 "άλογα" ξεχωρίζουν αμέσως. Το ένα σαφώς και προηγείται του άλλου.
Και ο "τολμών" νικά.
(Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ οτι στη ψηφοφορία για ανάδειξη αρχηγού, η Ρηγίλλης θα δώσει σήμα σε όλους τους φίλους της να γραφτούν σαν φίλοι του Π.Α.Σ.Ο.Κ. και να ψηφίσουν "ΓΙΩΡΓΟ";
Για ποιο λόγο; Εάν δεν καταλαβαίνετε το λόγο τότε δεν καταλάβατε γιατί έχασε το Π.Α.Σ.Ο.Κ.)

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο ειστε αλλαζωνας και υπεροπτης.

η ολη σταση σας δειχνει οτι το μονο που σας νοιαζει ειναι η καρεκλα

Ανώνυμος είπε...

κυριε βενιζελο, το κρατος δεν μας προσφερει τιποτα και το μονο που κανει ειναι να μας τα παιρνει απο τους φορους.θα ηθελα να αναφερθω στο θεμα της υποχρεωτικης στρατευσης και στην αναγκαιοτητα καταργησης της.

1)εκτος απο το γεγονος οτι χανουμε 1 χρονο απο τη πολυτιμη ζωη μας στο στρατο , χανουμε και μεγαλο μερος χρηματων τοσο απο το γεγονος οτι για 1 χρονο στο στρατο δεν δουλευουμε (με κατωτατο μισθο 600 ευρω = 600 χ 12 =7200 ευρω). αν προσθεσουμε και τα προσωπικα μηνιαια εξοδα ενος φανταρου τοτε εχουμε οικονομικη ζημια 10000 ευρω για την οικογενεια ενος φανταρου. τωρα , μια οικογενεια με 3 αρσενικα μελη που υπηρετουν θητεια θα εχει οικονομικη ζημια 30000 ευρω. .

2) περα απο το γεγονος οτι οι φανταροι αναλωνουν το χρονο τους σε ασκοπες αγγαρειες ,ειναι γεγονος οτι στη συγχρονη εποχη τα κρατη καταργουν την υποχρεωτικη στρατευση . οι στρατοι μετατρεπονται σε μισθοφορικους και επαγγελματικους. ετσι ,ειναι περισσοτεροι ευελικτοι.
στη σημερινη εποχη , οι μεγαλοι δυσκινητοι στρατοι ειναι αχρηστοι.
στους σημερινους πολεμους ,χρησιμοποιουνται οπλικα συστηματα και οχι 19 χρονα παιδακια. ας παρει το ελληνικο κρατος το παραδειγμα της βουλγαριας ,της ρουμανιας και του FYROM
που καταργησαν την υποχρεωτικη στρατευση
και μειωσαν σε μεγαλο βαθμο τους εξοπλισμους

3) ο μυθος οτι η ελλαδα απειλειται απο τις γειτονικες χωρες ειναι κατασκευασμα προπαγανδας .οι γειτονικες χωρες μαλιστα εχουν μειωσει τις στρατιωτικες τους δαπανες. υποθετω οτι η εμμονη του ελληνικου κρατους να ξοδευει τεραστια ποσα στην αμυνα οφειλεται στις σχεσεις του πολιτικου κατεστημενου με τις βιομηχανιες οπλων.δεν νομιζω οτι ειναι απειλη για την ελλαδα η βουλγαρια(μελος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), και οι διαλυμενες οικονομικα χωρες ΦΥΡΟΜ και Αλβανια.οσο ,για τη τουρκια ,και αυτη επιδιωκει την εισοδο της στην ευρωπαικη ενωση.

4) η μειωση των στρατιωτικων δαπανων θα απελευθερωσει πορους που θα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε κοινωνικους σκοπους.

5)ο στρατος ας μετατραπει σε μισθοφορικο . ετσι , θα βρουν δουλεια και αρκετοι ανεργοι.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Anonymous said: 3.) Η ήττα αυτή είναι η δεύτερη προσωπικά για τον κ. Παπανδρέου, τρίτο το κρατούμενο.

Αφαιρέστε κάτι από τα κρατούμενά σας κύριε Ανώνυμε. H ήττα του 2004 ήταν ήττα του κυρίου Σημίτη. Το ότι το πασόκ δεν κατέβηκε στο 35% ήταν επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η δε ήττα της 16ης Σεπτεμβρίου ήταν σίγουρη, με όποιον αρχηγό κι αν κατέβαινε το πασόκ. Δεν ήταν δυνατόν να χάσει η Νέα Δημοκρατία τόσες χιλιάδες ψηφοφόρους μέσα σε τριάμισυ χρόνια.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο κύριος Παπανδρέου ήταν η καλύτερη λύση για το πασόκ. Πρέπει όμως να εκτιμηθεί ότι δεν δείλιασε να αναλάβει έναν χαμένο αγώνα, όπως ήταν αυτός του 2004. Toν αγώνα που εγκατέλειψε ο κύριος Σημίτης, φοβούμενος να αναλάβει τις ευθύνες του, τον αγώνα που δείλιασε να αναλάβει τότε ο κύριος Βενιζέλος γιατί ήξερε ότι θα χάσει.

Γιατί δεν έθεσε και το 2004 υποψηφιότητα;

H απάντηση είναι απλή: προτίμησε να αφήσει τον ΓΑΠ να φθαρεί, ώστε να εμφανίζεται σήμερα ως σωτήρ.

Πέρα όμως από τα πρόσωπα, τα λάθη του πασόκ ήταν ολέθρια και ο κόσμος δεν ξεχνά. Χρηματιστήριο, κτηματολόγιο, στάση του ΓΑΠ στο σχέδιο Ανάν, κ.ά. Και αν νομίζετε ότι ο κύριος Βενιζέλος δεν είναι συνυπεύθυνος, μάλλον πιστεύετε στην παρθενογένεση και τον πελαργό.

Ανώνυμος είπε...

Και ομως κυριε Βενιζέλο,

Γνωρίζετε πολυ καλα οτι δεν ισχυουν αυτα που λετε οτι ολα τα μηνυματα "ανεβαίνουν"....

Προσωπικα ειχα στείλει μηνυμα το οποίο δεν ανέβηκε και αναγκάστηκα να στείλω 2ο μήνυμα την επομένη διαμαρτυρόμενος οτι το μήνυμά μου κόπηκε ενω δεν ειχε τίποτα υβριστικό εναντίον σας....

Για του λόγου το αληθές μπορειτε να διαβάσετε το περιεχόμενου του 2ου μηνύματος που αναρτήθηκε τελικα και στο οποίο αναφερω οτι "κόπηκε" το πρώτο....

Αρα δεν μπορείτε τωρα να μας λετε οτι δεν κοπηκανε μηνύματα... Αδιάψευστος μάρτυρας μου σε ανύποπτη στιγμη το 2ο καταγγελτικό μου μήνυμα....

Δεν θέλουμε τέτοιου ειδους δημοκρατικό "Μελλοντικό ηγέτη" οπως πολυ αυτάρεσκα ηδη αποκαλέσατε τον εαυτόν σας....

Sourotiri είπε...

Κριμα κυριε Βενιζελο, αν και δεν υποστηριζω το ΠΑΣΟΚ, ησασταν ο μονος απο κει μεσα που μου ηταν συμπαθης. Ομως, μαλλον θα πιστεψω την πλευρα ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, γιατι, πραγματικα εχει αποδειξεις με screenshots.

Καταλαβαινω τον μετριασμο σχολιων, αλλα οχι και την υποκρισια. Ευτυχως, δεν ειμαστε ιθαγενεις που θαμπωνομαστε απο λαμπερα μπιχλιμπιδια εδω περα. Και ειτε αν το μπλογκ σας το διαχειριζεται καποιος συμβουλος σας η εσεις ο ιδιος, αυτο θα επρεπε να δηλωνεται ρητα στην πρωτη σελιδα του μπλογκ.

Αυτος ο καφες τελικα, οντως επεσε πανω σας.

Ανώνυμος είπε...

τα σχολια οχι ΄μον λογοκρινοντε αλλα στην κυριολεξια περνανε ιερα εξεταση...απο οσα εχω στειλει ενα εχετε δημοσιευση και να λειφθει υποψην οτι δεν βριζω

mag είπε...

ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!
ΕΛΕΟΣ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ...
Π.Χ. Ο ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ
ΗΑΡΥ ΓΚΡΕΚΟ Κ.Λ.Π.
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΩ
ΑΡΚΕΤΑ...
ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΣΑΣ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ?

Ανώνυμος είπε...

Τοσα αρνητικα σχολια για εναν ανθρωπο δεν διαβαζεις πουθενα. Και μετα σου λενε οτι ο Βενιζελος λογοκρινει τα σχολια. Ξεθυμανετε, παιδακια, ξεθυμανετε, ο Βενιζελος θα σας κανει περηφανους συντομα οταν οδηγησει την Ελλαδα περα απ' το ουρανιο τοξο, στην χρυσαφενια πολη στον καταπρασινο λοφο ενος λαμπρου αυριανου κοσμου.

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Ασφαλώς θα έχετε ένα επιτελείο που επιμελείται το ιστολόγιο και τα μηνύματα που αναρτάτε εκεί. Πείτε τους να είναι πιο προσεχτικοί, όχι μόνο στον έλεγχο (μοντερέισον αν θέλετε) των μηνυμάτων των επισκεπτών σας αλλά και στην ανάρτηση των δικών σας. Τώρα δα το τελευταίο σας μήνυμα έχει δυο ορθογραφικά λαθάκια (ανάρτιση, καταγγέλει σε ενεστώτα άρα δύο λάμδα). Βέβαια, μπορεί και τα ορθογραφικά λαθάκια, εφόσον δεν είναι κραυγαλέα, να δίνουν κάποιον αέρα αυθεντικότητας στον χώρο (πώς λέμε 'επιμελημένα ατημέλητος';)

Κατά τα άλλα, το ιστολόγιο είναι δίκοπο μαχαίρι: από τη μια πήρατε πόντους μια και ξεκαθαρίσατε πειστικά την ιστορία με το επώνυμό σας, από την άλλη δημιουργούνται "ιστολογογενείς" ιστορίες όπως αυτή με το "πείραμα" (άλλοι θα τόλεγαν προβοκάτσια) του Δεμασαμερέ. Το ισοζύγιο, μάλλον θετικό το βρίσκω.

bartvii είπε...

Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Από την Τρίτη 18/9 έχω αποστείλει ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα σας το οποίο δεν έχει ακόμα δημοσιευθεί. Ήταν ένα σχόλιο χωρίς χαρακτηρισμούς αλλά με μία παρομοίωση για τη συμπεριφορά σας.
Το περίεργο είναι ότι αντιστοίχου ύφους σχόλια - ακόμα και δύο σχόλια με την παρομοίωση που έκανα εγώ, αλλά χρησιμοποιώντας την ως χαρακτηρισμό για εσάς - έχουν αναρτηθεί κανονικά.
Οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι ενόχλησε η υπογραφή μου - κρίμα, γιατί πίστευα ότι σε μία σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία που υποτίθεται ότι επιθυμείτε και προωθείτε, πρέπει να γίνονται δεκτές και οι απόψεις του αντιπάλου.
Από τον άνθρωπο που αυτοχαρακτηρίζεται ως αυριανός ηγέτης της "δημοκρατικής παράταξης" - όποτε ακούω αυτό το χαρακτηρισμό προσπαθώ να καταλάβω αν με κατηγορείτε για φασιστοειδές, επειδή δεν ψηφίζω την παράταξή σας, ή, απλά, έχετε πάρει μία ταμπέλα και την κουβαλάτε δεξιά και αρίστερα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) - περίμενα μία δημοκρατικότερη αντιμετώπιση. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να βγάζατε εμένα και άλλους (ελπίζω λίγους) "αδημοσίευτους", τρελούς.
Όσον αφορά την ημερομηνία ανάρτησης των σχολίων, κάνετε ένα μικρό λάθος, καθώς αναγράφεται η ημερομηνία κατάθεσής τους και όχι η ημερομηνία ανάρτησής τους.
Ελπίζοντας σε δημοσίευση - και του προηγουμένου σχολίου μου,

Φιλικά,

Ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Βαγγέλη,

Οσο κι αν κάποιοι προσπαθούνε να σε λερώσουνε με ιταμές μεθόδους,να ξέρεις ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο.

Η κοινή γνώμη είναι στο πλευρό σου,για τον δίκαιο αγώνα που διεξάγεις.

Οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος θα δώσουν τις απαντήσεις τους στις 11/11.

Το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννηθεί,είτε το θέλουν,είτε δεν το θέλουν κάποιοι κύκλοι.

Και θα αναγεννηθεί με σένα ηγέτη.

Εναν ηγέτη στιβαρό,δίκαιο,αγωνιστή,πρωτοπόρο.

Εμπρός για το νέο ΠΑΣΟΚ.

manos είπε...

εχετε σκεφτει το ενδεχομενο να μην εβγενε το βραδυ των εκλογων ο Βενιζελος?
τα καναλια θα τον αναζητουσαν παντου
η πρωτη ερωτηση που θα του εκαναν θα ηταν αν εθετε ζητημα ηγεσιας θα ηπηρχε αισθημα καταστοφης στο πασοκ και τεραστια αμηχανια στην ηγετικη ομαδα .
στο τελος θα τον δεχονταν σαν Μεσσια και τα πραγματα θα ηταν ποιο αυτονοητα για πολλους.εγω ανηκω σε αυτους που σημφωνω με την κινηση της κυριακης αλλα εχουμε πολλους συναισθηματικους στην Ελλαδα τι να κανουμε παραδηγμα ολη η οικογενεια μου αντε να τους εξηγεισεις οτι η πολιτικη δεν σηκωνει συναισθημα μην ξεχνατε το 95 εξω απο το ωνασειο κανεις δεν τολμουσε να πει στον Ανδρεα να παραιτηθει

Ανώνυμος είπε...

Μετά από πάρα πολλούς ενδοιασμούς αν θα αφήσω σχόλιο εδώ ή όχι...Λέω να πω κάτι άσχετο.

Δεν μπορώ να διαβάζω το τι είπε ο ένας και το τι απάντησε ο άλλος, το ίδιο ισχύει και για τα ενδότερα, που δεν με αφορούν, στο Πασόκ και σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Θέλω να διαβάζω Θέσεις, Πολιτικές τοποθετήσεις γιατί ο Πολιτισμός έχει αργήσει αρκετά σε αυτή τη χώρα που πάνω της διάφοροι χορεύουν.

Θέσεις κύριοι. Θέσεις. Όχι το ποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος ρήτορας. Θέσεις. Φτάνει πια αν το σακάκι, η γραβάτα και το μέηκ-απ, αν οι 45 μοίρες της κάμερας τονίζουν το τηλεοπτικό πορτρέτο, και πάνε με το φόντο...

Ξέρω ότι δεν ωριμάσαμε ακόμη σαν λαός (δεν χαϊδεύω, την αλήθεια λέω), αλλά οι πολιτικοί ας σεβαστούν περισσότερο τον εαυτό τους, γιατί τότε υπάρχει πιθανότητα να σεβαστούν και το, έστω, κουφό αλλά ανθρώπινο ακροατήριό τους.

Τα σέβη μου.

Νίκος Αντωνιάδης είπε...

Το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετά χρόνια είναι ένα κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν 15-20 ή ακόμη και 10 χρόνια πριν. Πλήρως ενσωματωμένο, έχει απομακρυνθεί από οποιαδήποτε κινηματική δραστηριότητα, έχει μόνο σκοπό την εξουσία (και χωρίς αυτήν χάνει κάθε λόγο ύπαρξης). Τα στελέχη του είναι είτε κάτι κουρασμένα παλικάρια είτε κάτι «νέοι» γερασμένοι πριν την ώρα τους, που περιφέρουν δεξιά κι αριστερά το παράπονο τους «μα καλά, είναι δυνατόν να μην μας αφήνουν να τους κυβερνήσουμε; Αφού γι’ αυτό είμαστε προορισμένοι». Το χειρότερο βέβαια είναι ότι και οι απλοί ψηφοφόροι του στην πλειοψηφία τους είναι κι αυτοί εθισμένοι στο να κυβερνούν. Χωρίς κίνημα, χωρίς στόχους για αλλαγή της κοινωνίας (έστω σε επί μέρους τομείς), ο ψηφοφόρος που αγωνιά και πρεσσάρεται από παντού με όλο και πιο ωμό τρόπο, δεν έχει τίποτε να περιμένει από το ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη, ο μέσος βολεψίας μια χαρά τα πάει και με τη ΝΔ, βρίσκει εκεί το ρουσφετάκι του, δεν έχει κανένα λόγο να παιδεύεται με το ΠΑΣΟΚ (τώρα που δεν έχει και την εξουσία). Δε φταίει κανένας Γιωργάκης και κανένας Βενιζέλος. Και μέχρι να απαλλαγεί το ΠΑΣΟΚ από όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους «κυβερνήτες» (γελάει κάθε πικραμένος όταν ο Χρυσοχοΐδης λέει ότι η Κ. Ε. της ΝΔ είναι κρατικοδίαιτη, λες και η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτη πετυχημένους επαγγελματίες!) και εκφράσει και πάλι αγωνίες του λαού και κοινωνικές ανάγκες, μια απ’ τα ίδια θα βλέπουμε, όποιος και να ‘ναι ο αρχηγός. Ο κόσμος βέβαια αποστράτευσε μερικούς το 2004 και περισσότερους τώρα, σιγά – σιγά θα τους στείλει όλους. Αλλά μέχρι τότε, θα σκοτώνονται οι Κουλούρηδες με τους Τζουμάκες και οι Παπαντωνίου (ρε, πού είχε χαθεί αυτή η ψυχή, δεν τον έστειλε κι ο Αλογοσκούφης Ευρώπη…) με τους Παπουτσήδες (με ολίγη από Μιλενοφώφες, για αλλαγή) για ένα πουκάμισο αδειανό, ερήμην όλο και περισσότερων.
Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει το ΠΑΣΟΚ να μαλώνει με τη ΝΔ για την εφαρμογή της ίδιας δεξιόστροφης πολιτικής. Απλά, οι περισσότεροι νοιώθουν ότι δεν τους αφορά….

lalistatos είπε...

κύριε βενιζέλο το moderation σας δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε.
έχω στείλει 3 μηνύματα. δύο ως ανώνημος και ένα με το ψευδώνημο lalistatos. δεν δημοσιεύτηκε κανένα...

Ανώνυμος είπε...

Έγκριτη η Ελευθεροτυπία? Χο Χο Χο Χι Χι Χι

Ανώνυμος είπε...

Είναι ψευδές ότι ΟΛΑ τα σχόλια Θετικα και Αρνητικα δημοσιεύονται. Είναι το 3ο που στέλνω και ίσως το δω γιατί ακριβώ αυτό είναι το περιεχόμενό του. Στα άλλα δυο ζητούσα το δια ταύτα των θέσεων σας. Για σειρά θεμάτων. Δύσκολο; Οσον αφορά στην ανάρτηση αρνητικών σχολίων πιστεύω ότι γίνετε επιλεκτικά ίσα ίσα για να έχετε επιχείρημα ότι είναι ισομερής η αντιμετώπισή σας και κυρίως προς τους επικριτές σας. ...

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα και εγώ το «πείραμα» στην Ελευθεροτυπία απο τον ανώνυμο Blogger και παρασύρθηκα σε σκέψεις ...

Τώρα αισθάνομαι ακόμα περισσότερο ενοχλημένος με τις πράξεις όλων εκείνων των «δημοκρατών» που κρυμμένοι πίσω απο την ανωνυμία ή την χρήση ψευδωνύμου λένε και ισχυρίζονται κάθε χυδαιότητα...

Θα ήταν πολυ καλύτερα εάν όλοι είχαν το θάρρος να προβάλλουν το δικό τους όνομα και τα δικά τους στοιχεία ανοιχτά σε όλους και να είναι έτοιμοι να αντέξουν την κριτική των άλλων στα δικά τους σχόλια...

Παναγιώτης Μπαζιωτόπουλος
Οικονομολόγος- Επιχειρησιακός Ερευνητής
+30 6932 288185

Ανώνυμος είπε...

Τι ακριβώς εννοείτε με την διατύπωση "χωρισμός εκκλησίας και κράτους"; Θα πρέπει να έχουν λόγο και οι πολίτες επί της προτάσεώς σας όταν την διευκρινήσετε;
Τι εννοείται όταν λέτε ότι επί του βιβλίου της ιστορίας λόγο έχουν μόνον οι επιστήμονες; Τι συμβαίνει όταν υπάρχουν διαφορετικές επιστημονικές προσεγγίσεις σε μια σειρά ζητήματα;Ο Παπαρηγόπουλος, ο Σφυρόερας κ.α δεν υπήρξαν επιστήμονες;
Από τη στιγμή που η επιστήμη επιστρατεέται για τη συγγραφή μιάς μορφής ιστορίας με πολιτική επιδίωξη(ευγενή ή όχι)εξυπηρετεί ή όχι στρατευμένες λογικές και εν προκειμένω πιά η σκοπιμότητα της εν λόγω στράτευσης; Ποιά η εγκυρότητα αυτού του είδους της επιστήμης;

Ανώνυμος είπε...

Το Πασοκ ουτε κληρονομειται, ουτε αγοραζεται...
Τη θυμαστε σύντροφοι τη φράση αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου?
Ακούστε λοιπόν: εσείς οι υποστηριχτές του Γ.Α.Π του οποίου οι λογικές και πρακτικές έφεραν το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα για το κίνημα την ίδια ώρα που το έδαφος ήταν πρόσφορο ακόμα και για μεγάλη εκλογική νίκη.


--Διαθέτει ο Γ.Α.Π αυτό που λέμε εκλεξιμότητα?

--Πέραν του ονόματος ποιό άλλο στοιχείο ήταν εκείνο που τον έκανε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2004?Πέιτε και σε μας να μάθουμε!

--Μας λέτε οτι είναι ο αριστερός μέσα στο πασοκ και οτι ο βενιζέλος δεξιός(sic), αλλά πείτε μου μια αριστερή πολιτική πρόταση του και ιδέα.

--Το άρθρο 16 και η θέση του υπέρ της αναγνώρισης των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι αριστερή πρόταση και θέση?

--Τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο τους ξεχάσετε?

--Την πολύ περίεργη εμμονή του σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που πολλές εξ αυτών είναι πολύ κυβερνητικές τη ξεχνάτε?μάλλον η τέτοια προσήλωση έχει τις ρίζες της στη σύγχρονη αμερικάνικη "αριστερά"..των φιλελευθερων δημοκρατικών.

--ΠΟΙΟΣ ήταν σύντροφοι αυτός που παρέμεινε μέχρι το τέλος στο πλευρό του Ανδρέα όταν ακόμα και αυτός ο ανάξιος υιός του άξιου πατέρα ζητούσε την παραίτηση?

--ΠΟΙΟΣ ήταν σύντροφοι αυτός που το 1996 στηρίξε τον Ακη Τσοχατζόπουλο -την αριστερά του ΠΑΣΟΚ δηλαδή- ενώ ο σοσιαλιστής αριστερός κληρονόμος τον εκσυγχρονιστή Σημίτη?

--Ποιός είναι αυτός που κατα καιρούς συμμετέχει σε συνεδριάσεις των παγκόσμιων αφεντάδων της ύποπτης λέσχης Μιλντεμπεργκ?σίγουρα όχι ο ευάγγελος Βενιζέλος.

--Ποιος είναι αυτός που κατά τη διαδοχή του 2004 τα εκδοτικά συγκροτήματα στήριζαν σχεδόν φανατικά και τα οποία τώρα δήθεν στηρίζουν Βενιζέλο?

--Και τέλος ποιός είναι αυτός που έφτασε με την αξία του εκεί που είναι τώρα δίχως να κληρονομήσει το δικαίωμα αυτό λόγω του μπαμπά του?

ΑΝΑΞΙΕ ΥΙΕ ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 2:11

–Μας μιλάει για ισχυρους οικογενειακους δεσμούς και εκδοτικά συμφέροντα όμως δε μας φέρνει καμία σοβαρή αποδειξη για να μας πείσει.ΜΕ ΜΑΝΙΠΟΥΛΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ. Μας θυμιζεις εκείνες τις ένδοξες εποχές του σταλινισμού οπΟυ αγωνιστές του λαικου κινήματος συκοφαντηθηκαν και εξοντωθηκαν σα πρακτορες του εχθρου.ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ.

–Μας λει για στελεχη του Βενιζέλου και πως τους εχει σιχαθει ο κόσμος.Πιοι ειναι? Ο Γ.Α.Π γιατι δε τους έδιωξε? Στη καλυτερη περίπτωση η τετοια απραξια μοναχα πολιτική ανικανότητα δηλώνει…

–Μας λέει οτι ο Γ.Α.Π ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός μέχρι το 2004.ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΦΤΑΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

–Μας μιλάς για συμμετοχική δημοκρατία και οτι τούτο αποτελεί την αριστερή πρόταση και θέση του Γ.Α.Π!!!Μάθε πως η συμμετοχική δημοκρατία είναι ένα ιδιαίτερο ρεύμα στους κόλπους της αριστερας και δεν αποτελεί πρόταση από μόνο της.Βλάκα!Εξάλλου τη συμμεετοχική δημοκρατία δεν αρνείται κανένας ουτε ο βενιζέλος!

–Μας λέει οτι ο βενιζέλος αναιρεσε τελευταία στιγμή στη θέση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!!!Πότε συγκεκριμένα εκφράστηκε υπέρ της αναθεώρησης του αρθρου 16? Η διαθέτεις γώσεις της επιστήμης της ψυχολογίας και γνώριζες τα σόψυχά του?ΒΛΑΚΑ!

–Ωραια αριστερα με μανο και ανδρανοπουλο!Προσπαθησε να σμιλέυσει μια νεα συγχρονη πολιτική πλατφόρμα!ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ!αλλα και ακομα ετσι να ηταν ΒΛΑΚΑ ο Γ.Α.Π απετυχε και σε αυτο διοτι ολα κρινονται τελικα εκ του αποτελεσματος και οχι απο τις καλες προθέσεις και προσπαθειες!

–Μοναχα ενας βλακας δε γνvρίζει οτι Η GREEN PEACE χρηματοδοτειται απο το δολοφονικο σιωνιστικο κρατος του Ισραηλ για αυτο και καμια αντιδραση στις πυρηνικες δοκιμες των ΗΠΑ,ΙΣΡΑΗΛ…

–Γραφεις:Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΔΙΝΕ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΠΩς ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΒΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΕΕ? ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙΣΜΟ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

Εναν παπανδρεου!!!ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΙΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ!και ποιος σου ειπε ρε οτι ενας παπανδρεου δε μπορει να υφισταται κριτική?και ποτε κατηγορησε για τραμπουκισμό ο βενιζέλος τον Γ.Α.Π? Οσον αφορά τη παρουσια του στο δικαστηριο ρωτα κανα μεγαλυτερο να σου πει που δεν ειναι ουτε με τον εναν ουτε με τον αλλον!
–ΠΟΙΟΣ ήταν σύντροφοι αυτός που το 1996 στηρίξε τον Ακη Τσοχατζόπουλο -την αριστερά του ΠΑΣΟΚ δηλαδή- ενώ ο σοσιαλιστής αριστερός κληρονόμος τον εκσυγχρονιστή Σημίτη?
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΔΟΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

απο μια προβοκατορικη και άθλια συκοφαντία που δε στηρίζεται σε αποδειξεις(αλλα είναι θεωρία μαλλον συνομωσίας) καταργείς-αγνοείς μια εξόχως πολιτική απόφαση στήριξης του Ακη Τσοχατζοπουλου και της αριστεράς του κινήματος!Μαλλον σε τουτο σε οδηγεί η αγωνία σου για συγκάληψη της θέσης του Γ.Α.Π υπέρ του Σημίτη.Και εαν ακομα δεχτώ οτι δεν επροκειτω για ιδεολογική σύγκληση και ταυτιση μεταξυ Γ.Α.Π-Σημιτη αναγκαστικά οδηγουμε στο συμπερασμα οτι η τετοια στηριξη εξαργυρωθηκε 8 χρονια μετά, το 2004, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ!

Γραφεις: ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΧΤΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΟΠΟΥΛΟΣ-). ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΠΡΩΧΟΥΝ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΤΟΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΜΕ ΓΙΩΡΓΟ(ΔΗΘΕΝ) ΛΕΝΕ, ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
–Ποτε παραδεχητηκαν και οι ιδιοι ρε ΒΛΑΚΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ οτι τωρα στηριζουν Βενιζέλο?Αλλα μια πραγματική-χειροπιαστη υποστηριξη στον Γ.Α.Π το 2004 (οχι επειδη τον αγαπουσαν βεβαια αλλα επειδη πιστευαν οτι τους εξυπηρετει)
προσπαθεις να τη συγκαλυψεις πρωτον με το “δηθεν” που γραφεις και δευτερον με της συνομοσιολογικου χαρακτηρα γνωμης σου για για εκδοτικα συμφεροντα που στηριζουν Βενιζέλο!!!

Γραφεις:ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ’ΕΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥΣ’ ΜΕ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΠΕΘΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Κ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ? (ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ). ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ. ΔΕΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΕΝΤΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
–το πιστευω αυτο για τον ανδρεα. Αλλα μαλον ο Γ.Α.Π του τα χαλασε διοτι κοντρα στην επιθυμια του πατερα του στηριξε (με το αζημιωτο ισως)τον Σημιτη.Οσο για τις ισχυρες πολιτικες οικογενειες μοναχα ενας αμορφωτος βλακας δεν γνωριζει τον αδηφαγο χαρακτηρα του κεφαλαιου που δε χαμπαριαζει απο οικογενειες!ΕΡΜΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ!!!!!ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ!! Αλλα ακομα και ετσι να ηταν ας διατηρησουμε και τις ισχυρες πολιτικες οικογενειες των μητσοτακηδων, των βαρβιτσιωτηδων των καραμανληδων διοτι μπορουν να αντισταθουν στο κεφαλαιο

ΑΝΑΞΙΕ ΥΙΕ ΑΞΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΚΥΜΒΑΛΟΝ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

lazaridis_com είπε...

Θα ήταν εύκολο να μην παίρνει και τόσο στα σοβαρά τον "ψηφιακό όχλο" (μπλόγκερς), εάν δεν υπήρχαν και εφημερίδες που αναδημοσιεύουν.

Δυσφήμηση Ε. Βενιζέλου από ιστολόγιο “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ” και “Ελευθεροτυπία”.

Ουσία:

* “Συκοφαντική Δυσφήμηση” το άρθρο του ιστολόγιου “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ”
* Ερασιτεχνική η δίχως βεβαίωση αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία
* “Ψηφιακός Όχλος” καταντά η “μπλογκόσφαιρα” στηρίζοντας τέτοιου είδους κακόβουλη φήμη
* Ο κ. Βενιζέλος θα δεχόταν ακόμα περισσότερα συκοφαντικά άρθρα εάν αντιδρούσε έντονα (και με όλο το δίκαιό του) στην δυσφήμηση αυτή.
* Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την κατάχρηση της ελευθερίας λόγου.

.

ShareThis