Σάββατο, Σεπτεμβρίου 22, 2007

Για το όνομα ...

Με αφορμή το σχόλιο του s. frang (22 Σεπτεμβρίου) στο προηγούμενο post δημοσιεύω την από 12.6.2007 επιστολή μου προς τον Διευθυντή της "Καθημερινής".

"Φίλε κύριε Διευθυντά,
με καθυστέρηση δυστυχώς έπεσε στην αντίληψη μου το σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της εφημερίδας σας κ. Ν. Νικολάου της 6.6.2007. Το σχόλιο αναφέρεται στις πολιτικές ηγεσίες και τις δυναστείες και εστιάζει την προσοχή του στη δύναμη των ονομάτων. Ως απόδειξη όμως της δύναμης των ονομάτων επικαλείται το ότι «ο Ευαγγ. Βενιζέλος άλλαξε το πρώτο του επίθετο με το σημερινό».
Θα περίμενα από ένα παλιό και έμπειρο δημοσιογράφο όπως ο κ. Νικολάου μεγαλύτερη προσοχή όταν αναφέρεται σε θέματα που και ο ίδιος θεωρεί τόσο κρίσιμα για την προσωπικότητα οποιουδήποτε ανθρώπου και όχι μόνον των πολιτικών προσώπων. Η αλλαγή ενός ονόματος δείχνει είτε ανάγκη είτε σκοπιμότητα και είναι πράξη δηλωτική της προσωπικότητας.
Ο κ. Νικολάου θα όφειλε- εφόσον θέλει να τεκμηριώνει τις απόψεις του- να ρωτήσει για να μάθει ότι αυτή η ιστορία περί δήθεν αλλαγής του επωνύμου μου που γράφτηκε κάποτε σε έντυπο μικρής κυκλοφορίας είναι απολύτως ψευδής. Συνιστά επανάληψη σχολίων που είχαν διατυπωθεί προ πολλών δεκαετιών για το επίθετο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Όταν η «πληροφορία» αυτή επαναλήφθηκε έπαψα να την αντιμετωπίζω με χιούμορ.
Ας μάθει λοιπόν και ο κ. Νικολάου ότι η πατρική μου οικογένεια κατάγεται από την επαρχία Καρυστίας του Νομού Ευβοίας όπου απαντάται συχνά το επίθετο. Ευτυχώς δε στην Εύβοια διατηρούνται ανέπαφα από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους και τα μητρώα αρρένων και τα στρατολογικά μητρώα και τα κληρικολόγια (καθώς και ο παππούς μου και ο προπάππος μου ήσαν ιερείς).
Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση.

Φιλικά

Ευάγγελος Βενιζέλος

77 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός!

Dwarf Warrior είπε...

Πέρα από οποιαδήποτε αντίθεση σε χρόνους , οξύθυμες αντιδράσεις κτλ, όλές οι προσπάθειες απαξείωσης του ονόματος και της προσωπικότητας του κ Βενιζέλου γίνονται με τον χυδαιότερο τρόπο που θα μπορούσαν να έχουν. Κανείς δεν αντιτίθεται στις πολιτικές του θέσεις, στον αντιπολιτευτικό του λόγο , στο πολιτικό ένστικτο. Δυστυχώς αποτελείτε κ. Βενιζέλο χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα που ξεχωρίζει, όταν δεν μπορούμε να φτάσουμε καποιον... προσπαθούμε να τον κοντύνουμε..
Ας μην ψάχνουμε άλλο γιατί τα καλύτερα μυαλά μας φεύγουν από την Ελλάδα .. να γιατί.
Κ. Βενιζέλο σας στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις για την ηγεσία του κινήματος ,ως μέλος αυτού θα σας στηρίξω και εκλογικά και πολιτικά.

Υ.Γ. Έλπίζω από δω και στο εξής και η αντιπαράθεση στα blogs να γίνεται με πολιτικούς όρους και επιχειρήματα.Ας είναι το δικό μου μήνυμα το τελευταίο τέτοιου περιεχομένου.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα απλώς να σημειώσω πως ο πολιτικός χρόνος, αντίθετα από την ανθρώπινη βλακεία, δεν είναι άπειρος.
Με αυτή την έννοια κάθε παράταση της σημερινής κατάστασης στο Κίνημα, υποστηριζόμενη και από σχετικά δημοσιεύματα (αν και το περι ου ο λόγος είναι ελαφρώς παλαιότερο) δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να "κονταίνουν" πολιτικό λόγο, κοινωνική παρουσία, και μέλλον στο ύψος εκείνων που θεωρούν το Κίνημα ιδιοκτησία τους (εκ χρησικτησίας άραγε;).

zepos είπε...

Δυστυχώς και στην περίπτωση του επωνύμου σας δικαιώνεται ο φοβερός Γκαίμπελς.. πες - πες κάτι θα μείνει!
Είναι γενική η εντύπωση ότι το έχετε αλλάξει και αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο ψευδής αυτός ισχυρισμός δεν κυκλοφόρησε πρόσφατα για να μειώσει την υποψηφιότητά σας, αλλά σε ανύποπτο χρόνο..
Άραγε τότε τα "εκδοτικά συμφέροντα"
που σήμερα "σας στηρίζουν".. που ήσαν για να σας υπερασπιστούν;

nkalomiris είπε...

Η βρωμιά και δυσωδία των πληρωμένων δημοσιογράφων δεν έχει τελειωμό. Η αυριανή βλέπετε έκανε καλά την δουλειά της και την μιμήθηκαν αρκετοί.
Η λάσπη που πετάνε μερικοί είναι δουλεμένη καλά και δεν ξεβγαίνετε εύκολα από τα μάτια των ψηφοφόρων. Σαν λαός με τους τίτλους ζούμε, και για αυτό όλοι σας (κομματόσκυλα) τόσα χρόνια μας δουλεύετε για τα καλά.
Στα μάτια πάντως των περισσότερων ελλήνων αποτελείτε μια ελπίδα. Προχωρήστε, έστω και να σπάσετε πολλά αυγά.
Αν δεν σπάσουν αυγά, ομελέτα δεν γίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι έκπλητος ομολογώ. Έχω διαβάσει πολλές φορές οτι το έχετε αλλάξει. Μάλιστα πρόσφατα διάβασα οτι το πραγματικό σας όνομα είναι Τούρκογλου (!!!). Δημοσίευσα τη διάψευση σας και στο blog μου. Τι παθαίνει κανείς άμα πηγαίνει για πρόεδρος...

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε κε Βενιζέλο,
Ποια είναι η θέση σας στο θέμα χωρισμού κράτους-εκκλησίας;
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστή η επισημανσή σας κύριε Βενιζέλο για να το βουλώσουν αυτοί που υπονομεύουν το ονομά σας και την υποψηφιοτητά σας για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ σαν απλός ψηφοφόρος του κινήματος θα ήθελα σας ρωτήσω γιατί παρουσιάζεστε τόσο συντηρητικός σε θέματα όπως τα Ελληνοτουρκικά, το χωρισμό του κράτους με την Εκκλησία αλλά και το διαχωρισμό των ναρκωτικών ουσιών σε σκληρά και μαλακά. Το ΠΑΣΟΚ είναι δημολρατικό κίνημα και όχι συντηρητικό όπως η ΝΔ και το ΛΑΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η ανεξέλεγκτη οίηση, η ασύνορη έπαρση και η απύθμενη αλαζονία είναι οι δανεικές ασθένειες που κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ απτην 8 ώσμωση με την κεντροδεξιά. Η αυτοκρατορικής εγωπάθειας δήλωση περί ¨αυριανού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ¨ εκτός απο καταγέλαστη είναι ανακριβής και ανιστόρητη γιατί αύριο το ΠΑΣΟΚ δεν θα εκλέξει ηγέτη αλλά πρόεδρο. Ο τελευταίος και μοναδικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ απεβίωσε το 1996.

Ανώνυμος είπε...

Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση.

--------------------
Μενα σμπαρο δυο τριγωνια.
Γιαυτο ειμαι μαζι σας.Επιτελους να αποκτησει λιγο ενδιαφερων η πολιτικη.Εχουμε παθει εγκεφαλικη μαλακινση...οπως ο κ.Νικολαου που μια καθημερινη την ημερα δεν τον φτανει!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η Μακιαβελλική φράξια του ¨Πεντελικού¨ πολλά, πάρα πολλά, κοντά είκοσι χρόνια το κυοφορούσε αλλά τελικά γεννοβόλησε και το αποκύημα ηταν απολύτως συνεπές στα χαρακτηριστικά εκείνου του παρελθοντικού μητρικού γκρουπούσκουλου. Πιστός οπορτουνιστής, αμετανόητος καιροσκόπος, γνήσιος κοινωνός του δόγματος ¨Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξηλεύεται¨ φρόντισε μια νευραλγικής κρισιμότητας στιγμή του κινήματος να την υποσκάψει, να την εκμαυλίσει, να την εκφυλίσει τοποθετώντας στην θέση της απαιτητής ¨διαχείρησης ήττας¨ προσωπικά ιδιοτελή του κίνητρα για να ταίσει τον-σε αγαστή αρμονία με το στομάχι του-αχόρταγα πειναλέο και ακόρεστο αριβισμό του. Ο σημερινός επικεφαλής της ετερόκλητης ανομοιογενούς και οπισθοδρομικής παρεούλας των άλλοτε εκσυγχρονιστών, της εσωπαραταξιακης φιλελευθερης γκρούπας που εργολαβικά δίκην εγκάθετων ανέλαβαν με την γνωστή αναίσχυντη αμοραλιστική τακτική τους, την απεμπόληση πάγιων αρχών και στρατηγικών συμμαχιών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία αντικατέστησαν με τα γνωστά συμφέροντα τα οποία ακόμα και σήμερα λυμαίνονται το κίνημα. Ο κ.Βενιζέλος ομιλεί για Κεντροαριστερές συμμαχίες και πολιτικές αναδιανομής και την ίδια ώρα σε μια πρωτοφανή επίδειξη υποκριτικής διγλωσσίας και χαμερπούς οπορτουνισμού σφυρηλατεί πολιτική συμμαχία με το φιλελεύθερο μπλοκ των εκσυγχρονιστων ! Ο κ.Βενιζέλος μιλάει με την εύηχη και ελκυστική αριστερή ρητορική που προσδοκεί το γνήσιο ανόθευτο παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ όμως δίχως ερυθήματα αιδούς ενεργεί με την ακριβώς αντίθετη πρακτική συμμαχώντας με τους ακραιφνείς φιλελεύθερους της παραταξης. Αλλα λέει άλλα κάνει...Θα αποκτούσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εσωτερικές ζυμώσεις της οπορτουνιστικής ιταμής σέχτας Βενιζέλου με συμμετέχοντες στις συζητήσεις για την ¨Αναδιανομή του πλούτου¨ που ο κ.Βενιζέλος θέτει ως προμετωπίδα των ιδεολογικών του προτεραιοτήτων με τους Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Μιλένα Αποστολάκη και λοιπούς γνωστούς ακραιφνείς φιλελεύθερους κεφαλαιοκράτες που γονάτισαν και θρυμμάτισαν την παραδοσιακή συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά.. Θα είχε ενδιαφέρον και καλαμπούρι συνάμα να μας μιλούσε εντος της φράξιας Βενιζέλου ο κ.Παπαντωνίου για την δίκαιη κοινωνία, εκείνος που απο όλες τις χρονίες που τα κέρδη των επιχειρήσεων, των βιομηχάνων σχηματοποιούσαν ιλλιγγιώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, μόλις ΜΙΑ χρονιά φιλοτιμήθηκε να δωσει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ μέρος αυτής της ανάπτυξης στους μισθωτούς. Θα είχε ενδιαφέρον να μας μίλαγε ο κ.Βενιζέλος για την λυδία λίθο της ιδεολογίας της σύγχρονης Ευρωπαικής κεντροαριστεράς-το κοινωνικό κράτος που οραματίζεται- με ισότιμο συνομιλητή, συνεταίρο και συνεργάτη τον μετρ των μετοχόποιήσεων/ιδιωτικοποιήσεων Γιαννο Παπαντωνίου αλλα και τους Φλωρίδη, Μιλένα Αποστολάκη, Βερελή κλπ...

Στην άκρως ενδιαφέρουσα ιστορική δήλωση Βενιζέλου στο Ζάππειο εμφιλοχωρείται μια έντονα γλαφυρή σημειολογία. Την ώρα που κλυδωνίζεται συθέμελα το οικοδόμημα ΠΑΣΟΚ, βρίσκουν ανοιχτή την Κερκόπορτα για να μπουκάρουν με τις ίδιες λογικές, τις ίδιες πρακτικές, τις ίδιες στοχοθετήσεις, οι ίδιοι Νεοπασόκοι που άλωσαν το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο το 96...Αυτή την φορά ο Δούρειος Ίππος που δυνητικά θα τους οδηγήσει στο τιμόνι της παράταξης δεν είναι κοντός και αδύνατος αλλά ψηλός και χοντρός, όμως οι ορδές των βαρβάρων που αδηφάγα ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το ΠΑΣΟΚ είναι ακριβώς οι ίδιες...Παπαντωνίου, Βερελής, Βάσω. Φλωρίδης, Λιάνης, Νεονάκης, Σουμάκης και οι υπόλοιποι της παλιοφρουράς των εκσυγχρονιστών του 96’ ειναι ακόμα εδώ διεκδικώντας και παλι τα ίδια λάφυρα....

Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είνα βιτρίνας για να αντιμετωπίζεται στείρα με μια αλλαγή στην κορωνίδα του κινήματος. Το πρόβλημα του Πασοκ είναι βαθύτατα πολιτικό και στρατηγικό καθώς η οκταετής εκσυγχρονιστική επέλαση στις γραμμές του κινήματος, αναφανδόν προκάλεσε την ρήξη των σχέσεων του κινήματος με τις παραδοσιακές συμμαχικές δυνάμεις. Τα κόμματα δεν κινούνται βουλησιαρχικά αλλά συντίθενται προκειμένου να υπερασπιστούν, να εκφράσουν και να εκπροσωπήσουν υπαρκτά κοινωνικά συμφέροντα. Το ΠΑΣΟΚ παραδοσιακά εξέφραζε τις δυνάμεις του κέντρου κα της αριστεράς, τον απλό μεροκαματιάρη, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μισθωτό, τον φοιτητή, τον άνεργο...Το 1996 ο πεμπτοφαλαγγίτικος εισοδισμός της Λούμπεν Μεγαλοαστικής Τάξης μεσα στο ΠΑΣΟΚ με πολιορκητικό κριό το τότε ¨ισχυρό χαρτί¨ Κώστα Σημίτη, είχε ως αποτέλεσα να οδηγηθούμε σε μια οριακή Πύρρεια επικράτηση το 2000 και σε δύο εκλογικές πανολεθρίες το 2004 και το 2007. Το ίδιο τόλμημα αποτολμάται και σήμερα...Οι ίδιοι εκφραστές του κεφαλαίου μέσα στο κίνημα επιχειρούν να μανιπουλάρουν προς τα δεξια έχοντας την αρωγή του ισχυρότερου όπλου που διαθέτει αυτη την στιγμή το ΠΑΣΟΚ στην φαρέτρα του. Όμως τα διλήμματα στην πολιτική όταν τίθενται με προσωποπαγή χαρακτηριστικά είναι κίβδηλα και αποπροσανατολιστικά. Το δίλημμα δεν είναι Βενιζέλος ή Παπανδρέου, το δίλημμα είναι εκσυγχρονιστικό κεντροδεξιό ΠΑΣΟΚ με αριστερή ρητορική και δεξιές πρακτικές ή κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ με ισχυρό στιβαρό κοινωνικό κράτος και νεα στρατηγική-πολιτική συμμαχία με την λαική παραδοσιακή βάση του κινήματος??? Το δίλημμα είναι η επικοινωνιακή διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στην προεδρία ή η στρατηγική διαχείρηση της ήττας με αλλαγή στις δομές και τις νοοτροπίες???Πάντοτε έβρισκα αδυναμίες στον Παπανδρέου αλλα πάντοτε ήμουν θιασώτης του λαμπρού ιδεολογικοπολιτικού κληροδοτήματος του μεγάλου Ανδρέα...Σε αυτά τα πλαίσια και με τις μικρές ταπεινές και ανίσχυρες δυνάμεις μου θα πρσπαθήσω όσο μπορώ ώστε να μην επαναληφθεί η ιστορία της άλωσης του ΠΑΣΟΚ 11 χρονια μετα με τα ίδια ταπεινωτικα για την παραταξη αποτελεσματα.

Sofia Maria Angelara είπε...

Γεια σας κύριε Βενιζέλο.
Ομολογώ πως όταν κατάλαβα οτί μπορώ να σας απευθύνω το λόγο χάρηκα ιδιαίτερα.
Σας παρακολουθώ από την τηλεόραση και έχω διαβάσει το βιογραφικό σας. Μου έχετε κάνει μεγάλη εντύπωση τον τελευταίο καιρό και σας θαυμάζω ως πολιτικό αλλά και ως άνθρωπο. Διέκρινα επίσης έναν ακλόνητο δυναμισμό και μια αυτοπεποίθηση σε σας, 2 απαραίτητα όπλα για έναν μελλοντικό αρχηγό.
Μακάρι, σας το εύχομαι, ΕΣΕΙΣ να είστε ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και μακάρι και ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδος. Από μένα, να ξέρετε πως θα υπάρχει όση στήριξη χρειαστείτε.

Φιλικά

Σοφία Αγγελάρα

Divaynne είπε...

βλεπω το σβησατε και απο τη wikipedia...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, επειδή όπως κάποιος ήδη παρατήρησε ''λέγε λέγε κάτι θα μείνει'', θα ήταν το καλύτερο για σας να δώσετε ακριβείς λεπτομέρεις σχετικά με το όνομά σας.
Εμένα με καλύπτει απόλυτα η δήλωσή σας και απάντησή σας γιατί είμαι σίγουρος ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα απαντούσατε με αυτόν τον τρόπο.
Επειδή δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί αφελείς και γραφικοί που πιστεύουν ό,τι και να τους πλασάρουν, πρέπει να τους αποστομώσετε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προβάλει προοδευτικές θέσεις σε θέματα που δεν απαιτούν (ανύπαρκτα εξ άλλου) κονδύλια, αντιπαρατιθέμενο με τη συντηρητική παράταξη κι ας έχανε ψήφους περιστασιακά (αφού έτσι κι αλλιώς θα έχανε τις εκλογές, το έδειχναν οι σφυγμομετρήσεις). Αλλά δεν θα έχανε ψήφους στην Αριστερά - ή τουλάχιστον θα έχανε λιγότερους.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στο κράτος (Μεσαίωνας), ένας άλλος είναι τα σχολικά βιβλία (οπισθοδρομικά και παραπλανητικά), ένας άλλος είναι η συστηματική καλλιέργεια στον πληθυσμό, ιδίως στη νεολαία, της απαραίτητης νοοτροπίας κατά των εξαρτήσεων, υπέρ της φύσης και του πολιτισμού.

Κι αν τυχόν ισχυριστεί κάποιος, μα αυτά θέλει ο λαός, παπάδες, καταπατημένα δάση και τσιφτετέλια, θα απαντήσω ότι δεν έγινε ποτέ καμιά προσπάθεια για ενημέρωση και καθοδήγηση του λαού. Αφήνεται στον προπαγανδιστικό χείμαρο άλλων μηχανισμών, του εκκλησιαστικού, των "αδικημένων" καταπατητών, των "πολιτιστικών κέντρων" της ανατολίτικης μαστούρας κ.ο.κ. (και μόνο ενδεικτικά τα αναφέρω αυτά).

Εσείς κ. Βενιζέλο δεχθήκατε προ καιρού να "ερμηνεύσει" θέσεις και λόγους σας ο Ανθιμος, με τον οποίο έχετε άριστες σχέσεις συναλληλίας, όπως μαθαίνω, και ο οποίος αντιπροσωπεύει ό,τι πιο οπισθοδρομικό θα μπορούσε να υπάρχει στην εποχή μας. Δεν ξέρω πώς θα γίνει δυνατόν να είστε εκπρόσωπος μιας ανανεωτικής παράταξης -αν αυτός είναι ο πολιτικός στόχος σας- με τέτοιους υποστηρικτές και φίλους.

criticalthinking είπε...

Εάν δεν απατώμαι,
και ο Ελευθέριος Βενιζέλος αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα, αμφισβητούσαν δηλαδή την ελληνικότητα του καθώς και το επίθετο.
Έχει ενδιαφέρον ιστορικά.

Το επίθετο είναι ένα απο τα επιχειρήματα που ακούω συχνά κατά του κ. Βενιζέλου.
Ένα δεύτερο ακρως πολιτικό επιχείρημα (!) είναι ότι " δεν μας αρέσει η φάτσα του" ή ότι είναι "χοντρός".
Ένα τρίτο πολιτικό επίσης (!) επιχείρημα είναι ότι μιλάει πολύ ή ότι χρησιμοποιεί άγνωστες για τον μέσο έλληνα λέξεις!!! Ελεος πια!
Όσο δε αφορά το τελευταίο επιχείρημα, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας την θέση του Wittgenstein (1889-1951) στο βιβλίο του "Tractatus Logico Philosophicus" σύμφωνα με το οποίο κάτι που δεν είναι διατυπωμένο γλωσσικά δεν είναι νοητό. Τα όρια του νοητού είναι τα όρια της γλώσσας. Δηλάδη απλουστευτικά θα λέγαμε: ή σκέφτεσαι και εκφράζεις τις σκέψεις σου ή δεν σκέφτεσαι και επομένως δεν λές τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως: " σκέφτομαι καλύτερα απο ότι μιλάει" ή " έχω ιδέες αλλα δεν είμαι καλός ομιλητής"
Τέλος, άλλο ρητορεία (= η τέχνη της παραπλάνησης δια των λόγων) και άλλο ρητορική (= η τέχνη της πειθούς δια του λόγου)! (Βλ. Ι.Α.Μεταξάς, 2003, σελ 46)

Καλή δύναμη Βαγγέλη Βενιζέλε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Κατανοώ απολύτως την αντίδρασή σας σε κακοήθη σχόλια και δημοσιεύματα σχετικά με το όνομά σας. Οφείλω όμως να σας επισημάνω ότι για τους χιλιάδες χρήστες του Ίντερνετ που πιθανόν να ενδιαφέρθηκαν ή να ενδιαφερθούν για το βιογραφικό σας, κάνοντας ένα απλό Google Search, θα βρούν πρώτη-πρώτη φυσικά, την καταχώρηση της "ελεύθερης Δικτυοπαίδειας" Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Venizelos

Εκεί εμφανίζεται σε περίοπτη θέση η αναφορά στην αλλαγή του οικογενειακού σας ονόματος - με έντονα γράμματα - παραπέμποντας μάλιστα σε πρόσφατο δημοσίευμα της Αγγλόφωνης εφημερίδας του ΔΟΛ, ATHENS NEWS, άρα δεν μπορεί να είναι και τόσο παλιά καταχώρηση βιογραφικών πληροφοριών. http://www.athensnews.gr/athweb/nathens.print_unique?e=C&f=13217&m=A99&aa=6&eidos=S

Αυτό το δημοσίευμα γράφτηκε φέτος από τον γνωστό πράκτορα των Βρεταννικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙ6), Μάρκο Δραγούμη, υπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και φανατικό πολέμιο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Δραγούμης έχει κατ' επανάληψη αρθρογραφήσει, ήδη από το 2004, στην ίδια Αγγλόφωνη φυλλάδα υπέρ της άμεσης ανατροπής του Προέδρου Παπαδόπουλου, εφόσον "συνεργαστούν" για αυτόν τον σκοπό ο Κώστας Καραμανλής με τον Δ. Χριστόφια του ΑΚΕΛ. Δεν γνωρίζω ποιά υπήρξε στο παρελθόν η θέση σας πάνω στο Κυπριακό, στο Σχέδιο Αναν κλπ. Πιστεύω όμως οτι οι πληροφορίες αυτές θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποιές δυνάμεις και κέντρα εξουσίας έχετε να αντιμετωπίσετε στην πολιτική σας πορεία από εδώ κι εμπρός. Όσο για τη νομική πλευρά του θέματος, εσείς είστε ασφαλώς ο πλέον αρμόδιος να δώσει τη χαριστική βολή σε τούτη τη συκοφαντία. Νομίζω όμως πως μιά δημόσια καταγγελία, τόσο της Wikipedia όσο και της ATHENS NEWS, είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνετε για να δώσετε τέλος στη σχετική "ονοματολογία".

Με τιμή,
Κύπριος Φίλος

Πύργαρης είπε...

Κύριε Βενιζέλο

αν και δε πιστεύω πως θα απαντήσετε -λόγω φόρτου εργασίας- θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Θεωρείτε κίνηση τακτικής από πλευράς του κ. Σημίτη, να προωθήσει τον κ Γ. Παπανδρέου ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ένα περίπου μήνα πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές και να του χρεώσει μία έτσι κι αλλιώς προδιαγεγραμμένη ήττα;
Μου θυμίζει λίγο το ''χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου''
Εάν οι προθέσεις του κ. Σημίτη ήταν κρυστάλλινες απέναντι στο κ. Παπανδρέου και εφόσον η ήττα του ΠΑΣΟΚ μετά πό μια 20ετία διακυβέρνησης ήταν δεδομένη, δε θα έπρεπε να παραμείνει ο ίδιος, να χρεωθείς -ως όφειλε0 την ήττα και αφού περνούσαν οι εκλογές να προωθούσε τον κ. Παπανδρέου ως πρόεδρο;
Από την άλλη κ. Βενιζέλο, το οτι ο κ. Παπανδρέου δεν συνειδητοποίησε την ''μπανανόφλουδα'' και δέχτηκε να γίνει πρόεδρος την συγκεριμένη στιγμή, του αναιρεί το δικαίωμα να είναι ηγέτης αυτού του τόπου. Ο κ. Παπανδρέου είναι 4,5 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ήδη είναι χρεωμένος με δύο εκλογικές ήττες. Ηθικός με καλές προθέσεις, αλλά έλλειψη διορατικότητας! Γιατί ποιος μου εγγυάται εμένα σαν πολίτη αυτής της χώρας, οτι ο κ. Παπανδρέου, δε θα πατήσει αύριο μια άλλη μπανανόφλουδα. Των Αμερικάνων...η των Τούρκων η δε ξέρω ποιων άλλων.
Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ως ηγέτη.

Και θα μου επιτρέψετε τώρα να έρθω σε σας.
Κατ 'αρχήν θεωρώ πολύ δύσκολο πια να εκλεγείτε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για διάφορους λόγους. Ίσως γιατί δεν πετύχατε να έχετε εκλογές προέδρου ''εν θερμώ''
Από την άλλη, είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε ταυτιστεί με τον κ. Σημίτη. Τους εκσυγχρονιστές. Που αν δεν απατώμαι, σκοπό έχουν -οι εκσυγχρονιστές- μια καλή διαχείριση το πολύ και τίποτα παραπάνω.
Χωρίς να θέλω να μειώσω την χρησιμότητα μιας καλής διαχείρισης, νομίζω οτι το 15% αυτή τη στιγμή της αριστεράς μαζί με τους οικολόγους, ίσως θέτει κάποιους καίριους προβληματισμούς πέρα από μια καλή διαχείριση.Το σημαντικό ερώτημα δηλαδή που θα πρέπει να απαντήσετε στον Ελληνικό λαό, είναι αν έχετε στο νου σας να κάνετε την υπέρβαση πέρα από μια καλή διαχείριση.

Σας ευχαριστώ

Γιώργος Πύργαρης

Ανώνυμος είπε...

Βιάστηκες κύριε Βενιζέλε να δηλώσεις παρόν και έκανες το κόμμα άνω κάτω. Άμα χάσεις και έχεις Πρόεδρο πάλι το Γιώργο τι θα κάνεις, πως θα επικοινωνείται και θα ασκείται αντιπολίτευση μετά ?

criticalthinking είπε...

Διαβάζω στο σήμερα στον Economist:
http://www.economist.com/world/europe/
displaystory.cfm?story_id=9833482

"George Papandreou is the mild-mannered party boss (and also the son of Pasok's founder, Andreas Papandreou, just as, to confirm Greece's dynastic tendencies, Mr Karamanlis is the nephew of ND's founder, Constantine Karamanlis). After leading his party to its worst electoral defeat in 30 years, he is fighting to keep his job. His chief challenger is Evangelos Venizelos, a crafty constitutional expert and former culture minister, who has already secured the support of Socialist heavyweights who steered Greece into the euro in 2001. He may become the man to overturn the Papandreou dynasty."

Μετάφραση

" Ο ΓΑΠ, ένας χαμηλών τόνων πολιτικός ηγέτης (και ταυτοχρόνως γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ακριβώς και ο Κ. Καραμανλής είναι ανηψιός του ιδρυτή της ΝΔ, προς επίρρωσιν της Ελληνικής τάσης για Δυναστείες). Αφού οδήγησε το κόμμα στην χειρότερη ήττα των τελευταίων 30 ετών, τώρα πασχίζει να μην χάσει τη δουλεία του.Σημαντική πρόκληση αποτελεί ο Ευ. Βενιζέλος, επιδέξιος
συνταγματολόγος και πρωην υπουργός πολιτισμού, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη των ισχυρών του Σοσιαλιστικού κόμματος που οδήγησαν την χώρα στην ΟΝΕ. Ο Ευ. Βενιζέλος θα είναι ο ανθρωπος που θα κατορθώσει να ανατρέψει την δυναστεία των Παπανδρέου"

(Πόσο ντρέπομαι όταν διαβάζω στο ξένο τύπο για τις πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας,
Πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω πως βρέθηκε ο άνθρωπος που θα ανατρέψει την οικογενειοκρατία! )

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Υπουργέ,

Μόλις είδα ότι η συκοφαντική καταχώρηση στο Wikipedia υπέστη την αναγκαία "χειρουργική επέμβαση". Ελπίζω αυτό να έγινε μετά από παρέμβασή σας. Φυσικά, η προηγούμενη έχει διατηρηθεί στο αρχείο History του λήμματος Evangelos Venizelos. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον συντάκτη του λήμματος και την έντονη ενασχόλησή του με την Ελλάδα και τον "Ελληνισμό", βέβαια από ..."εξω-ελληνική" σκοπιά!

Με τιμή,
Κύπριος Φίλος

harrygrath είπε...

Ισως πρεπει & στο σαητ σας να υπαρχει μονιμα δηλωση σας οτι το επωνυμο σας ειναι το πραγματικο. Οι δυσφημιστες θα συνεχισουν την υπονομευση.

Παντως,το επωνυμο σας,απο το Ben Zelon, ειναι μια ευκαιρια για απο-φασιστικοποιηση της εθνικης ταυτοτητας των Γραικων/ "νεοελληνων ". Ειστε εκγραικισμενος Εβραιος,οπως οι Σολωμος, Κοραης,ο πατερας της αγιας Φιλοθεης Βενιζελου,ο Ελ Βενιζελος...Πιθανον να υπαρχει & μακρινη συγγενεια με σόι Λευτερη...

Οπως ο Γιωργος προσπαθησε να προπαγανδισει πολυπολιτισμικοτητα & εθνος-ιδεα,σε αντιθεση με τη φασιστικη αντιληψη του εθνους-ρατσα με καταγωγη απο (αρχαιους) Ελληνες,ετσι & εσεις μπορειτε να δηλωνετε οτι οι "νεοελληνες " ειναι κραμα πολλων εθνοτητων,συμπεριλαμβανομενων & των Εβραιων. Αυτη η αληθεια δεν μειωνει τον πατριωτισμο κανενος,οπως δεν μειωνε του αγγλοποιημενου Εβραιου Ντισραελι,μπορει ομως να κοψει την υστερια με τα (αρχαιο) ελληνικα "ιδεωδη ".

Θα καταπολεμησετε τον (αρχαιο)ελληνισμο ,που ειναι ιδεολογια " Αρειας Φυλης " ,προπαγανδιζοντας τον " νεοελληνισμο " ,με ο,τι δοκιμο & θετικο περιλαμβανει ο όρος ?

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο,

Προσωπικά δεν με απασχολεί ούτε το όνομά σας, ούτε η καταγωγή σας.

Αυτό που με απασχολεί, είναι να εξακριβώσουμε μέσα από τούτο το blog αν διαθέτετε τα εξής χαρακτηριστικά -

1. Αγαπάτε το λαό της Ελλάδας?

2. Σέβεστε τους μετανάστες πολίτες της Νέας Ελλάδας?

3. Έχετε τις πρακτικές γνώσεις ενός Σύγρονου Πολυδιευθυντή (Πρωθυπουργός), ή μήπως στηρίζεστε στη συμμετοχή συμβούλων?

4. Έχετε όραμα καλοδιαχείρησης και προστασίας των Ελληνικών συμφερόντων, ή βλέπετε την Ελλάδα ως ένα Απέραντο Ευρωπαϊκό Θεματικό Πάρκο?

Επιπλέον -

Αντιλαμβάνεστε οτι ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας δεν κατανοεί τι προσπαθείτε να του πείτε?

Αντιλαμβάνεστε οτι έχετε άμεση ανάγκη αναπροσαρμογής του λόγου, των ιδεών και των αξιών σας, έτσι ώστε να γίνετε αποτελεσματικός και κατανοητός?

Θέλω να μου αποδείξετε οτι μπορείτε να εκφράσετε τις σοσιαλιστικές πεποιθήσεις μου και οτι έχετε τη δύναμη να πραγματοποιείτε στόχους εκ μέρους της Ελλάδας.

Toxteth Riot

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλο, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ζήσει την πολιτική Σημίτη και την δεξιόστροφη πολιτική του ΠΑΣΟΚ από το '96 και έπειτα. Ξεχάσατε τον λαό. Το ζήσαμε με το κλείσιμο των τοπικών οργανώσεων, με την αποδυνάμωση της ΠΑΣΠ και την μεταμόρφωσή της σε μικρογραφία του κόμματος, με δελφίνους και καρεκλοκένταυρους. Έγινε έργο επί Σημίτη, αλλά μακριά από τον κόσμο. Αν αναλάβετε εσείς την ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ θα πέσει στο 25%, κι ας στηρίζουν την παράταξη τα ΜΜΕ. Οι αριστεροί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα φύγουν μία και καλή από τις τάξεις του κόμματός σας και η Αριστερά (είτε πρόκειτα για ΣΥΡΙΖΑ είτε για ΚΚΕ) θα ανέβει πολύ. Τουλάχιστον μία εικοσαετία με ΝΔ μας περιμένει αν ξαναβγεί το Σημτικό μπλοκ στην επιφάνει του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω προσωπική αντιπάθεια προς το πρόσωπό σας, αντίθετα μιλάτε με ιδιαίτερη ευφράδεια και οξύτητα. Ωστόσο, οφείλω να σας πω ότι οι ψηοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν είναι "παντρεμένοι" με το κόμμα σας. Αν συνεχίσετε προς τα δεξιά (πράγμα το οποίο θα συμβεί αν αναλάβετε εσείς την ηγεσία) το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναβγεί στην εξουσία για τουλάχιστον άλλα είκοσι χρόνια. Ίσως και να μας χρειάζεται αυτό, για να θυμηθούμε τις πολιτικές των καπιταλιστών δεξιών. Φαντάζομαι δεν θα δημοσιεύσετε το κείμενο, αλλά διαβάστε το έστω.

Ανώνυμος είπε...

MEΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ...ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΛΟΙ...ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Χωρίς να μου προκαλεί φυσικά καμμία έκπληξη, διαβάζω πύρινα σχόλια και άρθρα για "υποκριτικές" ιδιεολογικές ταυτότητες μεταξύ των μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ και για ατζέντα ζητημάτων που είχε τεθεί απο ιδρύσεως ΠΑΣΟΚ και δεν υλοποιήθηκε απο καμμία Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ...
Τώρα κάποια απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζητάνε δηλώσεις "μεταμέλειας" και πιστοποιητικά αριστεροσύνης στρέφοντας την κριτική τους (βλ. πολεμική τους) εναντίον συντρόφων τους που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν μαζί!
Ειδικά για το θέμα Εκκλησίας-Κράτους θα έπρεπε να υπάρχει μια προσοχή. Μπορεί όλοι να συμφωνούμε ότι ο χωρισμός έπρεπε να είχε γίνει... απο τη δεκαετία του 80...αλλά τι μεσολάβησε και δεν έγινε; Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα γιατί δεν το έκανε πράξη; Το ΠΑΣΟΚ των ΣΗΜΙΤΗ-ΛΑΛΙΩΤΗ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ γιατί δεν το προχώρησε; Με τι ταυτότητες γιατί έκανε πίσω; Αλήθεια το μεγαλύτερο πρόβλημα του τόπου είναι το θέμα του Χωρισμού; Δηλαδή η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διείδε και άλλους σκοπούς στο θέμα των ταυτοτήτων δεν την λογιαριάζουν στο ΠΑΣΟΚ; Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι μαζί με το εκκλησιαστικό κατεστημένο που δυσφημεί την Ορθοδοξία (και υποτάσσεται σε κομματικές στρατηγικές συνήθως συντηρητικών πολιτικών κομμάτων...)κάποιοι πάνε να "πολεμήσουν" και την ίδια την υπόσταση της πλειοψηφικής θρησκευτικής ταυτότητας των ελλήνων. Ο σεβασμός στα άλλα δόγματα και θρησκείες ή στη αθεία δεν μπορεί να εξελιχθεί σε μέγγενη εναντίον της ελληνικής ορθόδοξης πίστης και παράδοσης. Συμφωνώ, δεν μου αρέσει η κρατική σύνδεση με την Εκκλησία της Ελλάδος...αλλά.. Το εκπληκτικό είναι ότι πριν λίγες ημέρες στην Γροιλανδία αλλά και σε άλλα διεθνή εκκλησιαστικά φόρα η "ορθόδοξη Πίστη ως τρόπος ζωής" αναγνωρίστηκε ως μια πρόταση "οικολογικής ισορροπίας - βιώσιμης ανάπτυξης", ενός πιο συνετού τρόπου ζωής και ανάπτυξης...
Για το θέμα του ονόματος του κ. Βενιζέλου δεν χρειάζεται να προσθέσω περισσότερα...Δυστυχώς στον αγώνα μιας δημοκρατικής εκλογής και διεκδίκησης της ηγεσίας εμπλέκονται μηχανισμοί και πρόσωπα που εκτελούν αποστολές μείωσης του κύρους και της προσωπικότητας πολιτικών προσώπων. Λίγη προσοχή απο τις δημοσιογραφικές ή άλλες γραφίδες στα θέματα αυτά. Το δημοσιογραφικό ή ερευνητικό λειτούργημα δεν επιτρέπει την διάδοση ψευδών ειδήσεων και την παράθεση ατεκμηρίωτων συσχετίσεων με άλλα γενεαλογικά δέντρα...και θάμνους θα προσέθετα!
Με τιμή
likely voter

Ανώνυμος είπε...

Προς τον αξιότιμο κύριο "harrygreco"

Η Ελληνική ταυτότητα είναι πράγματι πολυπολιτισμική, όπως άλλωστε και η καταγωγή των λαών που επέλεξαν να αποτελούν τμήμα της, έναντι άλλων εθνών.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάς, οτι η σημερινή δομή των παγκόσμιων οργανισμών στηρίζεται πάνω στα Έθνη-Κράτη, όπως για παράδειγμα ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Συνεπώς, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύει ή και να υποβαθμίζει τα εθνικά συμφέροντα ενός έθνους, ενός κράτους, μιας κοινωνίας λαών και πολιτών.

Γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει πως αγνοείς το περιβάλλον σου, το οποίο απαρτίζεται από λαούς και έθνη έτοιμα να εργαστούν για το συμφέρον τους.

Αν η Κυβέρνηση της Ελλάδας σταματήσει να εκπροσωπεί τα οικονομικά και γεωπολιτικά της συμφέροντα, τότε δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που τα γειτονικά γεράκια άλλων Εθνικών Κρατών θα αποπειραθούν να ασελγήσουν πάνω στο πτώμα μας.

Τέλος, είναι αναπόφευκτη η τάση προς τα άκρα όταν το κεφάλι έχει ήδη κοπεί από το λαιμό, δεν συμφωνείς?

Το σύνθημά μας πρέπει να είναι "Δικαιοσύνη και Ίσες Ευκαιρίες", όχι "Αυτο-άρνηση".

Toxteth Riot

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ harrygreco,

λάτρη του Δήμου και της "Δυστυχίας του να είσαι ...Γραικός" σε βρίσκω πάλι να πουλάς τα ρατσιστικά σου κλισέ σε λάθος ακροατήριο. Σου επαναλαμβάνω λοιπόν την ερώτηση που εδώ και μήνες αποφεύγεις να μου απαντήσεις: Γιατί είναι λιγότερο ρατσιστικό "να δηλωνετε οτι οι νεοελληνες ειναι κραμα πολλων εθνοτητων, συμπεριλαμβανομενων & των Εβραιων" και όχι "απευθείας απόγονοι" των αρχαίων Ελλήνων; Μήπως το "κράμα" σου δεν αναφέρεται λογικά μόνο σε "ράτσες" που επιμένεις να ταυτίζεις λανθασμένα και αυθαίρετα με "εθνότητες"; Απλούστατα, οι Έλληνες, Ρωμιοί ή Γραικοί (ή όπως θες πες τους) έχουν κάθε δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονόμους και θεματοφύλακες των Παραδόσεων, της Γλώσσας, της Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Παιδείας εκείνων που αυτοπροσδιορίζονταν από αρχαιοτάτων χρόνων ως Ελληνες. Κανένας άλλος λαός, ούτε ακόμα και οι "Μακεδόνες" των Σκοπίων, δεν διεκδικούν αυτό το δικαίωμα από τους Ελληνες πολίτες να θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες όπως ακριβώς έκανε ο Ισοκράτης και ο Μέγας Αλέξανδρος. Το δικαίωμα αυτό της εθνικής αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού το έχουν, όπως γνωρίζεις καλά, και οι "νεο-Αιγύπτιοι" και οι "νεο-Εβραίοι" και οι "νεο-Κινέζοι" και οι "νεο-Περουβιανοί" - χωρίς κανένας πουθενά να τους το αμφισβητεί επιμένοντας πως δήθεν δεν είναι καθαροί απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων ή Εβραίων αλλά "κράμα εθνοτήτων" - λες και το πρώτο αποδεικνύεται ευκολότερα από το δεύτερο, με τέστ DNA. Απλό παράδειγμα: Πήγαινε στο Ισραήλ να διεκδικήσεις Ισραηλινή υπηκοότητα με το επιχείρημα ότι είσαι "εκγραικισμενος Εβραιος" επειδή το όνομά σου, π.χ. Βενιζέλος, είναι Ben Zelon!!! Πρώτα θα σκάσουν από τα γέλια οι Εβραίοι. Μετά θα σου πούν οτι το Ben Zelon είναι ελληνικό επειδή σημαίνει "Γιός του Ζήλωνα", που είναι γνωστό Ομηρικό αρχαιοελληνικό όνομα, και θα σε στείλουν πίσω στη μισητή Γραικία σου. Μόνο οι ελληνόφωνοι απάτριδες λοιπόν εχουν κάνει παντιέρα τους στην Ελλάδα τον αρνητικό ρατσισμό του Εθνομηδενισμού, ενώ κάνουν την πάπια απέναντι στον πραγματικό νεοναζιστικό Ρατσισμό που ανθεί σε πολλά μέρη έξω από τη χώρα τους. Άξιος ο μισθός τους, αλλά ας μην μας ανακρίνουν κιόλας όπως η Γκεστάπο για να δούν αν συμφωνούμε μαζί τους, προτού εγκρίνουν την υποψηφιότητά μας για δημόσιο αξίωμα. Αιδώς, Αργείοι!

Divaynne είπε...

απαπα αυτοί οι άτιμοι οι χάκερς...


http://en.wikipedia.org/wiki/Evangelos_Venizelos

liveyourmyth είπε...

Μέσα στην αναμπουμπούλα γίνονται και λάθη:

1.Θεωρώ λάθος τις δηλώσεις περί τραμπουκισμού μετά την επίθεση με καφέ. Παρουσιάστηκε δείγμα έλλειψης ψυχραιμίας και εν τέλει ήταν άστοχη.

2.Μεγάλύτερο λάθος όμως θεωρώ την αναβίωση Σημίτη και μάλιστα χωρίς προφανή σκοπό. Φάνηκε περίπου σαν να ζήτησες την ευχή του κάτι που νομίζω ότι τρομάζει το ευρύ κοινό. Γενικά δε χρειαζόμαστε την ευχή του Σημίτη ή την παρουσία άλλων φαντασμάτων του παρελθόντος. Μετά την σημαντική συνεισφορά ΓΑΠ στη διαδικασία λήθης του Σημίτη είναι γκάφα να τον ξαναφέρουμε στο προσκήνιο.

harrygrath είπε...

Ο ρατσισμος,οπως ο...διαβολος,εχει πολλα ποδαρια....Τα "προοδευτικα " ειναι τα πιο επικινδυνα...

Για το θεοκρατικο αισχος της ορκομωσιας πολιτικων απο την...Ανωτερη Αρχη,τους παπαδες,σε στυλ Ιραν,θελουμε σχολιο.

Σχετικα με τις μηχανες αναζητησης,ειναι προτιμοτερο στο σαητ & στο μπλογκ σας να αναφερεστε σαν vvenizelos,το evenizelos βγαζει τον... Λευτερη,που δεν αποκλειεται να ειναι μακρινος σας συγγενης,οπως ειναι ο Κλιντον με τη βασιλισσα Ελισαβετ...

Eleni V. Antoniadou είπε...

Δε χρειάζεται σήμερα να αποδείξει κανέις ότι αξίζει.Αρκεί να αποδείξει ότι δεν αξίζουν οι άλλοι.Και ασφαλώς το πιο σίγουρο και αποτελσεματικό όπλο για κάτι τέτοιο έιναι η συκοφαντία, που καλύπτεται συχνά με τον τίτλο της "γόνιμης κριτικής" και της σωστής και υπεύθυνης "ενημέρωσης".
Η πνευμαυτικότητα βρίσκεται στο ναδίρ,ειδικά στη χώρα μας η έλλειψη πνευματικής ηγεσίας γέννησε την ηθική ασφυξία.
ΥΣ:Κ.Βενιζέλο,δεν νομίζετε ότι οι εσωκομματικές διαδικασίες πρέπει να επισπευθούν ώστε να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση το συντομότερο δυνατό?Και πιστεύετε ότι στο διάστημα έως τις αρχές Νοεμβρίου(μέχρι την εκλογή νέου προέδρου)θα καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει μια ηχηρή παρουσία στο κοινοβούλιο?(η αναμονή για την εκλογή νέου αρχηγού από κάποια στελέχη,δίνει δυστυχώς την εντύπωση πως έχουν "παγώσει" τα θέματα της καθημερινότητας ενώ οφείλουν να έιναι παντα πρώτη προτεραιότητα..)
Φιλικά,
Αντωνιάδου Ελένη

criticalthinking είπε...

Προς aristerix,

αντιλαμβανόμενος το έλλειμμα χρόνου του κ. Βενιζέλου και θέλοντας απλώς να συνεισφέρω στο διάλογο θα ήθελα να σας μεταφέρω τις απόψεις του βάσει των γραφόμενων του.
Βέβαια, διατηρώ επιφυλάξεις όσον αφορά την ταύτιση της θεωρίας με την πράξη αλλά...κυριακή κοντή γιορτή. Θα δούμε την επάυριο της 11ης Νοεμβρίου.
Λοιπόν,

Στο e-βιβλίο του "Απαντήσεις στις προκλήσεις" στο ΙΙΙ κεφάλαιο εισηγήται την προσθήκη ερμηνευτικής διάταξης στο άρθρ.3 του Συντάγμος που θα αποσαφηνίζει το αυτονόητο:ότι η επικρατούσα θρησκεία δεν είναι η κρατική θρησκεία αλλά η θρησκεία της πλειονότητας.
Επίσης στο βιβλίο του
"ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ" σελ 71-83, αναφέρει:
1.η πρόταση του ΠΑΣΟΚ στην αναθεώρηση του Σ. το 1995
αφορούσε το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, αλλα καταψηφίστηκε απο ΝΔ.
2.Η θρησκευτική ελευθερία κατοχυρώνεται απο το άρθρ. 13 το οποίο ανήκει στις μη υποκείμενες σε αναθεώρηση διατάξεις βάσει του 110
3. ούτε το άρθρο 3 ούτε άλλη διάταξη του Σ. επιβάλλει η Εκκλησία της Ελλάδος να είναι Ν.Π.Δ.Δ. και την μισθοδοσία του κλήρου ή το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας
4. "γνωστή θρησκεία" είναι όχι η "μεγάλη" θρησκεία αλλα η θρησκεία που δεν έχει κρυφά δόγματα και τελετές που αντιβαίνουν στη δημόσια τάξη.
5. το 16/2 θα μπορούσε να αντικατασταθεί ως " σκοπός της παιδείας είναι η ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης και ολοκληρωμένης αντίληψης για το θρησκευτικό φαινόμενο"
6. ο θρησκευτικός όρκος του ΠτΔ και των βουλευτών, όπως άλλωστε ορίζει και ο Κανονισμός της Βουλής, μπορεί να αντικατασταθεί απο όρκο με την επίκληση του ονόματος τους Ελληνικού λαού.

Τέλος, κρίνω πως ο κ. Βενιζέλος δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος αναθεώρησης του Σ για να ρυθμιστεί το ζήτημα. Όπως αναφέρει (σελ 79.) " όλες οι αδράνειες και αγκυλώσεις που υπάρχουν στην κοινή νομοθεσία και διοικητική πρακτική ως προς τον πλήρη σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας λαι ισότητας, μπορούν και πρέπει να ρυθμιστούν απο τον κοινό νομοθέτη"

Ελπίζω να μην κατηγορηθώ για την προσπάθεια απάντησης του ερωτήματος.

Ανώνυμος είπε...

κυριε τουρκογλου ,

γιατι ντρεπεστε για το γεγονος οτι ειστε τουρκοσποριτης ?

καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη.......

harrygrath είπε...

Σεβομενος το ξενο μπλογκ,δεν απαντω επι προσωπικου.

Το μονο που λεω ιδεολογικα,ειναι οτι ο γλωσσολογικος τσαρλατανισμος ειναι χαρακτηριστικο των κουλτουριαρηδων φασιστων. Το Ben Zelon ειναι εβραικο,οπου Μπεν = -οπουλος,Ζελονοπουλος. Ολα τα εθνη εχουν εθνικοποιημενους Εβραιους,οπως ο Προεδρος Αλβανιας Μωυσιου ( = Μωυσης )

Το Ζελον απο τον ...Ζηλωνα,οσο οι...Γιουναν απο την επαρχια Γου - Ναν της...Κινας. Οχι Λιακοπουλος & εξωγηινοι εδω. Το μαγαζι ειναι σοβαρο.

Ο " αυτοπροσδιορισμος" δεν ειναι απολυτο δικαιωμα,αλλα σχετικο. Ο τελικος κριτης ειναι η κοινα παραδεκτη ιστορικη αληθεια.

Ο τρελλος δεν εχει δικαιωμα να αυτοπροσδιοριστει σαν " γιος του Αινσταιν " & να ζηταει royalties απο πυρηνικα εργοστασια.Τον...ετεροπροσδιοριζουμε σαν τρελλο & τον κλεινουμε στο ψυχιατρειο.

Οι Ιταλοι φασιστες δεν εχουν δικαιωμα να αυτοπροσδιοριζονται σαν Ρωμαιοι & να διεκδικουν " πατρογονικα εδαφη " της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας.

Ομοιως,οι Γερμανοι ναζιστες να δηλωνουν Αρεια Φυλη & να διεκδικουν " ζωτικο χωρο " μεχρι την Ουκρανια...

Ομοιως & οι Γραικοι μυθοφασιστες να δηλωνουν απογονοι Αλεξανδρου & να διεκδικουν " χαμενες πατριδες " μεχρι την ...Ινδια. Η να θελουν κρατος σε χωρες οπου ειναι / ηταν μειονοτητα.

Ομοιως οι Σλαυονοι Μακεδονες να δηλωνουν οτι εκεινοι ειναι απογονοι Αλεξανδρου & να " διεκδικουν" Σαλονικη ή συμβολα αρχαιου λαου απο τον οποιο δεν καταγονται.

Τελειωνει το θεμα εδω. Η πολιτικη κληρονομια Γιωργου,ως προς την αντιληψη του εθνους σαν ιδεα & οχι σαν Αιμα,εστω & αν δεν εμβαθυνε στην ουσια της εθνικης ταυτοτητας,ειναι ενα φως στο βαθος του φασιστικου τουννελ.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα πιστευω οτι υπαρχουν πολυ σημαντικοτερα προβληματα σε εθνικο επιπεδο αλλα και στα εσωκομματικα απο το να ασχολουμαστε αν οντως το ονομα σας ειναι πραγματικο ή οχι. Η προσωπικοτητα κ οι ιδεες προσφερουν στο τοπο, οχι τα ονοματα. Πραγματικα το μονο που ενδιαφερει ειναι να πεισεις συντροφε Βαγγελη οτι θα είσαι καλυτερος απ αυτους που κυβερνανε. Όχι απλα καλυτερος (γιατι αυτο ειναι μαλλον πολυ ευκολο) αλλα πολυ πολυ καλυτερος.

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλο,

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος (αν και συνειδητά δεν είμαι ψηφοφόρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και δύσκολα θα γίνω) με την υποψηφιότητα σας. Ανήκω στον αριστερό χώρο και δεν χαίρομαι επειδή σας θεωρώ αριστερό μιας κι εγώ (όπως πολλοί άλλοι) περιμένω να κρίνω την συνολική πολιτική σας θεώρηση όταν θα είστε πρόεδρος του κόμματος στο οποίο ανήκετε.
Η ευφορία μου είναι αποτέλεσμα δύο χαρακτηριστικών σας. Το πρώτο είναι ο πληθωρικός σας χαρακτήρας που συνοδεύεται απο δυναμισμό και ένα ύφος-πρόσωπο που αν υποκρίνεται θα έπρεπε να είναι στις τηλεοράσεις ως πρόσωπο ηθοποιού και όχι πολιτικού. Το δεύτερο είναι η "συνήθειά" σας να απαντάτε σε αυτό που σας ρωτάνε χωρίς να "κρύβεστε" ή να απαντάτε με προκάτ ατάκες.
Επιτέλους ήρθε η ώρα το κόμμα του οποίου είστε επίδοξος αρχηγός να αποκτήσει στην κεφαλή του έναν άνθρωπο όχι απλά νοήμονα αλλά εύστροφο, όχι απλά έναν κάτοχο στείρας γνώσης της ελληνικής γλώσσας αλλά έναν ετοιμόλογο και πάνω απ' όλα (φαινομενικά και ουσιαστικά) σίγουρο -για τις θέσεις του- πολιτικό.
Δεν θα σας ψηφίσω γιατί δεν είμαι ούτε φίλος, ούτε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παρ' όλα αυτά θεωρώντας τον εαυτό μου έναν υγιώς σκεπτόμενο αριστερό άνθρωπο, ενεργό μέλος της κοινωνίας χαίρομαι με την πιθανότητα να είστε εσείς ο επόμενος πρόεδρος του.

Καλή σας τύχη

ΥΓ: Βασιζόμενος στην ευθύτητα και ειλικρίνεια σας περιμένω να δημοσιέυσετε στο blog σας ή στη σελίδα με τις θέσεις σας, τι πιστεύετε για τον διαχωρισμό μαλακών και σκληρών ναρκωτικών ουσιών.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σημιτης εδωσε στον Γιωργο την προεδρια το 2004 σε μια καλη συγκυρια για το ΠΑΣΟΚ, παρ'ολη τη διαφαινομενη ηττα στις Εθνικες Εκλογες το Μαρτη του 2004, μετα 11 χρονια διακυβερνησης της Ελλαδας απ' το ιδιο κομμα! 11 χρονια! Ο Γιωργος την αποδεχτηκε την προεδρια για να μετριασει το ποσοστο της ηττας αλλα και για προσωπικη φιλοδοξια. Οσον αφορα τα 3.5 χρονια στην αρχηγια, το παιχνιδι ειχε χαθει απο τοτε, οταν το ΠΑΣΟΚ διαχειριστηκε την εξουσια αντι να παραξει κεντροαριστερη πολιτικη. Θυμαμαι την αυστηρη λιτοτητα για να μπει η χωρα στην ΟΝΕ. Ο φτωχος Ελληνας βογγηξε απ' τα βαρη, και βογγαει ακομα. Εργα εγιναν, ναι, επι Σημιτη, μα δεν θα τα εκαναν αυτα οποιοδηποτε κομμα ερχοταν στην εξουσια αφου η Ευρ. Ενωση τα χρηματοδοτει? Που ειναι τοτε τα επιτευγματα Σημιτη? Γιατι ο Ανδρεας δεν τον ηθελε για αρχηγο και πρωθυπουργο? Οχι γιατι ο Ανδρεας νιαζοταν για την καρεκλα του ως προεδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργου, αλλωστε ο Ανδρεας ηταν διασημος επιστημονας και πολιτικος και ειχε γευτει νικες και δει τις φιλοδοξιες του να πραγματοποιουνται, ο Ανδρεας το 1995 και το 1996 δεν ηθελε τον Σημιτη γιατι αυτος δεν ηταν πολιτικος με οραμα αλλα διαχειριστης της εξουσιας που δεν μπορουσε να παραξει ιδεολογια. Και ολοι ξερουμε ποσο σημαντικο για το ΠΑΣΟΚ, αλλα και για οποιο κομμα, ειναι να εχει ξεκαθαρη ιδεολογια, η οποια απο τοτε εγκαταληφθηκε.

Δυστυχως μετα το τελος του Ψυχρου Πολεμου, δημιουργηθηκε μεσω της παγκοσμιοποιησης της οικονομιας ενας χειμαρος που παρεσυρε τις κοινωνιες σε μια κατευθυνση που οξυνε τις ανισοτητες αφου ο αυξημενος παραγωμενος πλουτος κατεληγε στις πλεον φαρδιες τσεπες της πλουτοκρατιας και ο φτωχος εργατης δεν ειχε περιθωρια να καλυτερεψει τη ζωη του. Το ΠΑΣΟΚ σε εκεινη τη συγκυρια επρεπε να καταγγειλει αυτες τις εξελιξεις, και σαν αριστερο κομμα να χαραξει πορεια που θα ηταν ξεκαθαρη απ' της ΝΔ με κεντρο τον εργατη, το φτωχο, τον συνταξιουχο. Τι να εκανε? Να δηλωνε φανερα μεσω της ηγετικης του ομαδας οτι θα συμπαρατευτει με τους οπαδους του, τους οποιους, δυστυχως, ειχε αφησει στην αντιπερα οχθη μετα το '96, και να διαπραγματευτει μεγαλυτερο μεριδιο στον παραγομενο πλουτο και διασφαλιζοντας τις εργασιακες σχεσεις αναμεσα στους κοινωνικους εταιρους, και της εργοδοσιας μεσα. Ταυτοχρονα ας εκανε τα μεγαλα εργα. Ας οργανωνε καλους Ολυμπιακους. Αυτο μας μαρανε. Τα εργα και η Ολυμπιαδα ηταν μακροπροθεσμοι στοχοι και επιτευχθηκαν. Τα αποτελεσματα τους θα φανουν πολυ αργοτερα καθ'ολοκληριαν. Οι μεσοπροθεσμοι, οι πιο δυσκολοι στοχοι, δεν επιτευχθηκαν. Ο φτωχος ειναι φτωχοτερος στην Ελλαδα και ο πλουσιος εγινε μεγιστανας. Εκει ειναι το κλειδι, και εκει πρεπει να αλλαξει το ΠΑΣΟΚ, να επιστρεψει δηλαδη στους αγωνες και να αναδιανεμει δικαιοτερα τον παραγομενο πλουτο. Εξαλλου ας μην φοβηθει οτι θα αποθαρρυνει το κεφαλαιο αφου το ντοπιο κεφαλαιο φευγει για το εξωτερικο ηδη, ενω εξωτερκες επενδυσεις δεν ερχονται, παρ'ολη την απελευθερωση της αγορας εργασιας. Επομενως να κοιταξουν να φερουν επενδυσεις και να κρατησουν τους δικους μας επιχειρηματιες με την επενδυση στην εκπαιδευση και την τεχνολογια ωστε το δυναμικο της χωρας να γινει παραγωγικο και ανταγωνιστικο. Η Ελλαδα ειναι νομη ενος εγχωριου κατεστημενου που εχει αποκλεισει καθε αναπτυξη και χρησιμοποιει τους Ελληνες πολιτικους σαν υποχειρια για να διατηρησει ενα στατους κβο που το συμφερει. Δηλαδη, με διαφορετικα μεγεθη, η Ελλαδα ζει οπως τη δεκαετια του '50 και του '60. Δυστυχως το ΠΑΣΟΚ συμπορευτηκε με αυτο το κατεστημενο απ' το '96 και μετα. Αλλα και ο Καραμανλης διαχειριστης της εξουσιας ειναι. Ας μπορεσει να αναδιανειμει δικαιοτερα τον παραγομενο πλουτο και να δουμε ποσο γρηγορα θα παρει συνταξη. Η αριστερα επελαυνει, απουσια του ΠΑΣΟΚ, και τα επομενα χρονια θα ειναι δυσκολα.

Το ΠΑΣΟΚ πρεπει να ανασυκροτηθει γρηγορα και μεχρι τα Χριστουγεννα 2007 να εχει αρχηγο και ξεκαθαρη ιδεολογικη πορεια. Να βγει στο λαο με ικανα στελεχη και να δουλεψει. Να πει ειδικα, και οχι γενικα, τις προτασεις του για την ερχομενη δεκαετια. Να ασκησει σωστη αντιπολιτευση. Τα αλλα ας τα αφησουν στην ακρη. Αν ο Γιωργος μπορει να αντιστρεψει το σε βαρος του κλιμα ας δωσει μετα το πραγματικο στιγμα. Αν δεν μπορει ας μεινει να βοηθησει απο αλλο μετεριζι. Ας αποφευχθει ο διχασμος και η διασπαση. Για το συμφερον της Ελλαδας.

Ανώνυμος είπε...

criticalthinking

Δεν είναι εδώ η κατάλληλη θέση, αλλά μια και ανέλαβες να απαντήσεις για λογαριασμό του Βαγγέλη, θέτω το ερώτημα: γιατί πρέπει να ερμηνευτεί τί σημαίνει "επικρατούσα" στο Σύνταγμα με προσθήκες και τσόντες; Δεν είναι δα και κανένα προεδρικό διάταγμα ή υπουργική απόφαση το Σύντ. Φεύγει απ' την αρχή με μια αναδιατύπωση όλων των πρώτων άρθρων, ως προς τις θρησκευτικές αναφορές, κι έτσι κι εγώ ο μουσουλμάνος ή βουδιστής ή άθρησκος δεν θα χρειάζεται να διαβάζω ένα Σύντ. που ξεκινάει με την επίκληση μυθολογικών παραστάσεων περί αγίας αδιαιρέτου και παντοτινής ή κάπως έτσι τριάδας.

Αφού, αργά ή γρήγορα, θα επιβάλλει αυτές τις αλλαγές η Ε.Ε., γιατί να περιμένουμε την παραπομπή μας στα δικαστήρια; Εκτός αν υιοθετεί ο Βαγγέλης την αντιδυτική τοποθέτηση των παπάδων, οι οποίοι καταχειριάζουν λεκτικά τους Δυτικούς, αλλά κάνουν τον ανήξερο όταν είναι να εισπράξουν κονδύλια...

Και να μην νομιστεί ότι προτείνω να αλλάξουν δόγμα ή θρήσκευμα οι Έλληνες, ούτε να γκρεμιστούν οι ναοί, ούτε οτιδήποτε άλλο σχετικό. Να εκκαθαριστεί το Σύντ. λέω από τα χομεϊνικά κατάλοιπα της οπισθοδρομικότητας που μας χαρακτηρίζει.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ αυτή τη συζήτηση και τις αναφορές σε "τουρκοσπορίτες", καθολικούς ή Εβραίους τουλάχιστον πρωτόγονη, θλιβερή και στο επίπεδο του (παλιού) ΛΑΟΣ, όταν ο Καρατζαφέρης ήλεγχε τα επώνυμα Σημίτη και Μινέικο για την ελληνικότητά τους. Λες και τον ρωτήσαμε.
Ο κύριος Βενιζέλος όπως και ο καθένας από εμάς θέτει τον εαυτό ΤΟΥ, το έργο ΤΟΥ, την πορεία ΤΟΥ ωα άτομο στην κρίση της κοινωνίας όπως έκανε και στο παρελθόν ο κύριος Σημίτης. Δεν με ενδιαφέρει αν ένας πολιτικός, ένας συνεργάτης μου, ένας δάσκαλος των παιδιών μου είναι Χριστιανός ή Εβραίος ή Ταοϊστής, vetarian ή fruitarian, δεν με ενδιαφέρει αν είναι γόνος αστικής ή εργατικής οικογενείας, αμιγής Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός πρόσφυγας, Τσακωνιάτης, Βλάχος ή Αρβανίτης, ψηλός κοντός, ξανθός ή μελαχροινός και πως λεγόταν η γιαγιά του, η θεία του ή η παραμάνα του και αν μιλούσανε γαλλικά στο σπίτι. Οφείλουμε να κρίνουμε αποκλειστικά το έργο ενός ατόμου, την προσωπικότητά του και το σεβασμό του στις αξίες της κοινωνίας μας. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα που επεκτείνεται σε "αξιολόγηση" προσωπικών δεδομένων φανταστικών ακόμα και πραγματικών είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία. Οι "αξιολογήσεις" αυτού του τύπου ταιράζουν μόνον στον Λεπέν. Στο θέμα αυτό πρέπει να επιδεικνύουμε ως πολίτες αυστηρότητα και ευθύνη.

Dwarf Warrior είπε...

Θα ήθελα από όσους δηλώνουν Αριστεροί στο Πα.Σο.Κ και σήμερα στέκονται με κάθε ειληκρίνεια στο πλευρό του Κ. Παπανδρέου, να μου διασαφηνήσουν ποιες πολιτικές επιλογές στην ιστορία των δύο διεκδικητών της ηγεσίας του κόμματος στοιχειοθετούν τον Κύριο Βενιζέλο δεξιότερα του Κυρίου Παπανδρέου; Και επείδή συχνά κάποιοι συνομιλητές εκφράζουν την άποψη ότι τούτο δικαιολογείται κύριως από την συνάντηση Σημίτη-Βενιζέλου, για την ιστορία θα ήθελα να προσθέσω στον διάλογο ότι ο Κ. Παπανδρέου το 1996 στήριξε ανοιχτά τον Κ. Σημίτη και την πολιτική του και ο Κύριος Βενιζέλος τον Κ. Τσοζατζόπουλο , θεωρητικά "τον Αριστερό" των τότε υποψηφίων. Επιπλέον ο Κ.Σημίτης υπό την πίεση των μέσων που σήμερα κατηγορούν κάποιοι ως εξωθεσμικούς παράγοντες, πάρέδωσε το Πα.Σο.Κ."βασιλικά" στον Κ. Παπανδρέου.(Τα περί εκλογής από τον λαό τα γνωρίζω, ήμουν και εγώ εκεί).
Επιπλέον η πολιτική αναθεώρησης του Αρθρου 16 υποστήριζόμενη από τον Κ. Παπανδρέου αποδείχτηκε ότι αποδοκιμάστηκε πλήρως από την Αριστερά και από τον κόσμο του Πασοκ. (Αξίζει να ανατρέξετε στα αποτελέσματα σταυροδωσίας του κινήματος στην Β' Αθηνών όπου πρωτεύουν στελέχη που αντιτάχθηκαν ανοιχτά στην πολιτική αυτή.)Να σημειώσω ότι είμαι μέλος της Π.Α.Σ.Π. και αντιταχθήκαμε ανοιχτά χωρίς φοβικά σύνδρομα στην επιλογή αυτή του Προέδρου εγγράφως σαν παράταξη και στα πλαίσια της νεολαίας καθώς και του κινήματος με όρους δημοκρατικούς και ενωτικούς , δεν πάπαψαμε όμως να στηρίζουμε τον Πρόεδρο διότι το διακύβευμα των Εκλογών ήταν η διακυβέρνηση της χώρας.
Στο βιβλίο του Κ. Βενιζέλου "Αριστερά - Δεξιά" ο συγγραφέας αναφέρεται ανοικτά στην προθεσή του για την δημιουργία της Αριστερότερης εκδοχής ενός κεντροαριστερού πλειοψηφικού σχηματισμού , στα πλαίσια ανασυγκρότησης του Πα.Σο.Κ..Αναφέρεται στις θέσεις του η προάσπιση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους σε εργαλείο ανάπτυξης και σεβασμού της εργασίας χωρίς περιστολή των δικαιωμάτων και κεκτημένων των ασφαλισμένων, και όχι σε απλό σύστημα κοινωνικής και κρατικίστης "φιλανθρωπίας" και "ελεημοσύνης". Δηλώνει υποστηρικτής της πλήρους απασχόλησης ως δικαίωμα. Μεταρρυθμιστής με προοδευτικό πρόσημο και υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της ατομικής ελευθερίας ως προαπαιτούμενο ισότητας. Θα μπορούσα να γράψω πoλλ;a αλλά δεν κάνω κατάχρηση χώρου.
Περιμένω θετικά σχόλια με πολιτική επειχηρηματολογία επί συγκεκριμένων θεμάτων πολιτικής , τα οποία στοιχειοθετούν και τοποθετούν τον Κ. Παπανδρέου και τις πολιτικές που εκφράζει αριστερότερα του Κ. Βενιζέλου, και όχι γενικούς και ατελέσφορους , λαϊκίστικους αφορισμούς που δυστυχώς εώς τώρα επικρατούν.

Φιλικά Φοιτητής.


Υ.Γ. : Η άγνοια είναι τροφή του οπαδισμού , ο λαϊκισμός απουσία πολιτικής

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, κακα τα ψεματα, ολες οι φιλολογιες περι συζητησης για τις ευθυνες, αναληψης των ευθυνων, κλπ ειναι προπετασμα καπνου. Το ζητουμενο ειναι ενα. Μπορει ο τωρινος αρχηγος να βαλει το δικο του στιγμα και να χαραξει πορεια, να εμπνευσει, να συγκεντρωσει στο προσωπο του τις απαραιτητες συναινεσεις, περα του γενικολογου "ολοι μαζι για τη νικη"? Κακα τα ψεματα, η ομαδα στοιχιζεται κατω απ' τον αρχηγο, ειτε αυτη ειναι πολιτικο κομμα, ειτε ειναι οργανισμος, ειτε ειναι επιχειρηση, ειτε ειναι η οικογενεια. Στο μαγαζι μου κανω κουμαντο εγω, αφου ακουσω και τους υπαλληλους μου. Αλλα δικη μου ειναι η ευθυνη σε ολα τα επιπεδα, δικες μου οι αποφασεις. Αλλοιμονο αν δεν ηταν.

Το ζητουμενο ειναι, μπορει ο Γιωργος να αποτιναξει το συνδρομο του ελλειπους αρχηγου και να οδηγησει το κομμα, η ειναι πολυ αργα? Μπορει ο Βενιζελος να ηγηθει συνολικα του ΠΑΣΟΚ? Πως θα πετυχει τις συναινεσεις αφου νευριαζει ευκολα και βγηκε στον Γιωργο απ' τα δεξια? Μηπως, ομως, χρειαζεται ενας αρχηγος με πυγμη? Ολοι γνωριζουμε το σχετικο γνωμικο επ' αυτου. Απο ακαδημαικη καταρτηση φαινεται να εχει. Αλλα στο συνολικο πακετο, γιατι να μην βαλει για αρχηγος και ο Παγκαλος, που εχει εμπεριστατωμενη γνωμη και εμπειρια? Τελικα τι θα παιξει ρολο? Σ' αυτη τη συγκυρια δεν νομιζω οτι θα χρεαιστουμε μια Ελληνιδα Σεγκολεν για να μας οδηγησει. Απεχουμε πολυ απο την εποχη εκεινη. Ο Βενιζελος θα πρεπει να βγει στη βαση και να εξηγησει τις ιδεες του που εμενα προσωπικα μου αρεσουν. Tις διαβασα στο www.evenizelosdialoques.com. Ειναι εμπεριστατωμενες και εξειδικευμενες. Αλλα ας τις εξηγησει και λιγο πιο απλα. Και ας βρει τις συναινεσεις εκεινες για να παρει την προεδρια και να τις εφαρμοσει, αρχης γενομενης στη Βουλη ως αντιπολιτευση. Μπορει να τις χρησιμοποιησει ως benchmark για να ελεγχει τα πεπραγμενα.

Οσον αφορα τα σχολια μερικων μπλογκερς εδω. Σχετικα με τη "λογοκρισια." Το μηντιεησον ειναι απαραιτητο εργαλειο ανασχεσης υβριστικων ποστς που προσβαλλουν το επιπεδο ολων οσοι επισκεπτονται το σαητ. Αφου ολα τα ποστ κατεβαζονται, γιατι ανησυχουν μερικοι για την ολιγοωρη καθυστερηση? Επειδη θελουν να βρισουν σε ζωντανο χρονο? Μακρια απο δω αυτοι.

Για το ονομα του ανθρωπου τωρα. Τον κακο σου τον καιρο, που ελεγε και ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος. Τι σχεση εχει ενα ονομα με τις δυνατοτητες ενος ανθρωπου? Ειναι θεμα ασχετο. Ας σταματησουν τα ρατσιστικα για να παει η Ελλαδα μπροστα, και αν εισαι ρατσιστης δεν εισαι πραγματικος ΠΑΣΟΚτζης αλλα πολιτικος οπορτουνιστης και αλητης του πεζοδρομιου.

Δεν ειναι χρησιμο να χωριστει το ΠΑΣΟΚ σε δυο η τρεις ομαδες τωρα, αλλα με νηφαλιοτητα να περιμενουμε να ακουσουμε και να δουμε ολοι μας πως θα εξελιχθουν τα πραγματα. Ο καλυτερος θα επικρατησει, αυτο ειναι σιγουρο, μονο να μην παραπλανηθει ο λαος γιατι κι αυτο ειναι πιθανο. Το ζητουμενο να ειναι πως θα συμβαλλουμε ολοι με τον ειδικο μας ρολο να παει η Ελλαδα μπροστα και να φτασουμε καποτε επιτελους την Ευρωπη σε εισοδηματα, ανταγωνιστικοτητα, κοινωνικη δικαιοσυνη. Εκει που χωλαινει η Ελλαδα δεν ειναι οι αρχηγοι και οι ιδεες αλλα η εφαρμογη τους. Αυτο θα ειναι και το μεγαλο στοιχημα, περαν της συναινεσης ως απαραιτητο υποβαθρο για να εφαρμοστουν οι ιδεες αυτες.

gat είπε...

Και γω ειχα πεσει θυμα κακοβουλων φημων που ειχα αναγνωσει σε παραπολιτικη στηλη εντυπου ,για το ονομα τις οποιες και αναμετεδωσα Οτι δηθεν το ονομα του πατερα ηταν Μπενιζογλου και το αλλαξε λογω δοσοληψιων με τη δικαιοσυνη!
Ανεξαρτητα απο αυτο παντα ειχα την αποψη οτι χρειαζοταν αλλαγη ηγεσιας στο ΠαΣοΚ και οτι ο ΕΒ ειναι ο καταλληλοτερος
Το ονομα βεβαια δειχνει την οικογενειακη προελευση αλλα δεν αντιπροσωπευει την ικανοτητα ,το λογο και τη μορφωση, χαρακτηριστικα που ο ΕΒ διαθετει με το παραπωανω
Εν πασει περιπτωσει αυτο το σπουδαιο επωνυμο βοηθα να περασει στο συλλογικο υποσυνειδητο του λαου σαν συνεχεια ιστορικων ηγετων

NIK MANTAS είπε...

Κυριε Βενιζελε,
Θα περιμενω μια δηλωση σας αναγνωρισης του λαθους σας για τη δηλωση που κανατε προχτες στη Χ.Τρικουπη,οτι "σας μιλα ο μελλοντικος ηγετης της δημοκρατικης παραταξης...".Καντε μια ετυμολογικη αναλυση και αξιολογηση των λεξεων αυτης της φρασης και θα αντιληφθειτε ποσο προκαλεσατε τα δημοκρατικα αισθηματα μας.
Σας υπογραφω οτι θα ειστε ο επομενος ηγετης του ΠΑΣΟΚ αλλα αφηστε αυτη την επιλογη και αξιολογηση σε μας...
Διαφορετικα ειλικρινα και ανυποκριτα σας λεω οτι μας ανησυχει και μας τρομαζει τοσος βερμπαλισμος....
Και κατι ακομη,απογαλακτισθειτε απο τους καταδικασμενους στη συνειδηση μας και την καλπη φθαρμενους και διεφθαρμενους της "μαυρης" τετραετιας 2000-2004.
Δεν τους χρειαζεστε...
Νικ.Μαντας

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΣΠ δεν στήριξε τις καταλήψεις. Οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Η ΠΑΣΠ άρχισε να ψηφίζει (πλαίσια άλλων παρατάξεων για) κατάληψη όταν το πράγμα φούντωσε και άρχισε να παίρνει διαστάσεις. Όταν, κοινώς, άρχισε να φαίνεται οτι "κάτι θα βγάλουμε κι εμείς από εδώ".
Πρέπει να ανφέρω ωστόσο ότι οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ που βγαίνανε στο βήμα την περίοδο εκείνη χαρακτηρίζονταν από τους υπόλοιπους ως οι "βενιζελικοί" της παράταξης. Γιατί τα μέλη του γραφείου της παράταξης δεν είχαν μούτρα να βγουν να μιλήσουν μιας και τα λεγόμενα τους θα ερχόντουσαν σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προ ημερών.
Ακόμα χειρότερο είναι το φαινόμενο των παρατάξεων της ΠΑΣΠ ανά την Ελλάδα που κατεβάζανε ψηφίσματα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο αλλά δεν πρότειναν καμιά κινητοποίηση γι' αυτό. Δηλαδή ψηφίστε εσείς ενάντια σε όλα αλλά μην κάνετε κάτι άλλο. Αυτό είναι απλά γελοίο.
Δεν ξέρω αν ο φοιτητής που έκανε το comment ανήκει σε ΠΑΣΠ που πήρε ξεκάθαρη θέση α' την αρχή αλλά επειδή το 90% των μη-φοιτητών δεν ξέρουν τίποτα πάνω στο θέμα (για να μην πω ότι είναι πλήρως παραπληροφορημένοι) ένιωσα την ανάγκη για διευκρίνηση.
Δακρυγόνα, χημικά, κυνηγητό απ'τους μπάτσους, "φόρτωμα" κατηγοριών.. Στους συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ αυτά είναι άγνωστα. Δεν επιζητώ επιβράβευση ούτε παρασημοφόρηση. Απαιτώ όμως να μην καπελώνει κανείς (ούτε καν οι αριστερές παρατάξεις - ούτε οι αριστερίστικες) αυτό το κίνημα.

ΥΓ: Παρόλο που είναι εκτός θέματος, ελπίζω σε δημοσίευση.

Ανώνυμος είπε...

Βγείτε στον λαό. Στους εργαζομένους, στους ενεργούς πολίτες. Μάθετε τις ανάγκες, τις αγωνίες τους, τις ιδέες τους από πρώτο χέρι.Ξεκινήστε την δική σας ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ. Αυτό το 50νθήμερο μην το περάσετε σε κλειστά γραφεία και μπροστά σε ψυχρούς υπολογιστές. Βγείτε στον λαό. Οι εχθροί σας γίνονται όλο και περισσότερο εμφανείς. Μοιάζουν πολύ με τους εχθρούς της Ελλάδας, που αν μπορούσαν θα εξαφάνιζαν κάθε τι γνήσια Ελληνικό. Μην κάμπτεσθε. Μην λυγίζετε. Μην φοβηθείτε. Προχωρείστε με θάρρος, ανδρεία και αποφασιστικότητα ΜΠΡΟΣΤΑ.

criticalthinking είπε...

@Periklis,

Φίλε Perikli,

η θέση σου δεν με βρίσκει αντίθετο, τουναντίον θα έλεγα.
Όμως η θρησκεία είναι επίσης Πολιτική. Το Aυτοκέφαλο της Ελληνικής εκκλησίας, οι σχέσεις του Ελληνικού κράτους με το Οικομενικό Πατριαρχείο, το καθεστώς των Νεων Χωρών, οι σχέσεις της Ελλάδος με τις λοιπές θρησκείες, κ.α., δεν άπτονται της μεταφυσικής αλλά αποτελούν μείζονα ζητήματα εθνικής πολιτικής (κυρίως εξωτερικής πολιτικής). Επίσης,υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που σκέφτεται όπως εμείς , αλλά "εμείς" δεν είμαστε η πλειονότητα, δυστυχώς. Στις δημοκρατιές πρέπει να αντιπρισωπεύονται όλες οι απόψεις και να ρυθμίζονται εκ του Συντάγματος όλες οι σχέσεις, με τρόπο ελλειπτικό, πανηγυρικό και ικανό να περικλείει τις αντιφάσεις της ιστορίας.
Προτείνεις να εξαφανίσουμε απο το Σύνταγμα οποιαδήποτε νύξη σε θρησκείες.
Εντάξει!
Ερώτηση: το ΛΑΟΣ πρέπει ή δεν πρέπει να είναι στη Βουλή; Πρέπει. Και πρέπει γιατί απο την στιγμή που ένα ποσοστό των Ελλήνων υιοθετεί αυτές τις απόψεις, η μη αντιπροσώπευση του στη Βουλή είναι αφενός αντι-δημοκρατική και αφετέρου εξαιρετικά επικίνδυνη.
Ενα ενδιαφέρον παράδειγμα αποτελούν οι ΗΠΑ. Στο Σύνταγμα δεν υπάρχει καμία αναφορά σε θρησκείες και θεσμικώς συμπεριφέρονται ωσαν να μην υπάρχει αυτό το "πράγμα". Στη πράξη όμως, όπως γνωρίζουμε,οι ΗΠΑ είναι ένα απο τα πιο θρησκευτικά κράτη, εάν όχι το πλέον. Οι δηλώσεις του Μπους για τους ευαγγελιστές-μέντορες του στην Ελλάδα βάσει του Σ. θα θεωρούντο ότι αντιβαίνουν το Σ.
Το Σ. και οι νόμοι δεν εξαγγέλουν ή τίθονται ευμενώς υπερ της μίας ή της άλλης άποψης, αλλά προστατεύουν την πολυφωνία, τους ανίσχυρους και τους μειοψηφούντες δίχως βέβαια να αγνοούν την πλειοψηφία. Το Σ. είναι προϊόν Ιστορίας και την ιστορία ενός κράτους δεν μπορούμε να την αλλάξουμε.
Τέλος, στην Ελλάδα υπάρχει το εθνικό εορτολόγιο το οποίο ρυθμίζεται βάσει της επικρατούσας θρησκείας. Θα μπορούσαμε βέβαια να γίνουμε Η. Β. όπου έχουν τις bank holidays. Προσωπικά δεν θα το ήθελα γιατί η θρησκεία εκτός των άλλων είναι (κυρίως)μέρος της παράδοσης και των εθίμων.
(Υ.Σ. εγώ προσωπικά δεν είμαι ούτε τυπικά Χ.Ο., για να μην παρεξηγηθώ και ζω σε μια οικογένεια όπου υπάρχει πανσπερμία θρησκειών τουλάχιστον κατ' όνομα. )

Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Φίλε criticalthinking, η θέση σου είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Ως προς το παράδειγμά σου για το ΛΑΟΣ και τη δημοκρατική εκπροσώπησή του στη βουλή, θέλω να πω ότι ο κάθε βουλευτής ορκίζεται να διαφυλάσσει το Σύνταγμα και να τηρεί τους νόμους και από εκεί και πέρα υπόκειται σε έλεγχο από τους θεσμούς.

Πιστεύω όμως ότι στο συγκεκριμένο blog βρισκόμαστε πρωτίστως για θέματα που αφορούν και σχετίζονται με την παρουσία του Β. Βενιζέλου και την πορεία του στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Περιμένω, όπως και πολλοί άλλοι, τις ξεκάθαρες θέσεις του για την Εκκλησία και τα ναρκωτικά (δηλαδή της παρα-εξουσίας του μαύρου χρήματος) που αποτελούν τα κλειδιά για τη δημιουργία πολιτικού στίγματος για τον ιδεολογικό διαχωρισμό ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που κατά τη γνώμη μου θα κρίνει τις επόμενες εκλογές.

Τις απόψεις της συντηρητικής παράταξης τις γνωρίζουμε. Ελπίζουμε σε μια αλλαγή, μια γενναία αντιμετώπιση και σύγκρουση με κάθε είδους περίεργα συμφέροντα μέσω των απαραίτητων θεσμικών μεταβολών. Τέτοια δείγματα έχει δώσει μέχρι στιγμής μόνο ο Γ. Παπανδρέου και υποψιάζομαι ότι έχει σταθεί απελπιστικά μόνος στην προσπάθεια αυτή.

Έχοντας όμως εμπιστοσύνη στην ευφυΐα του Β. Βενιζέλου, ζητάω κι εγώ να μάθω πώς θα μπορέσουμε να εκσυγχρονιστούμε θεσμικά και να αντιμετωπίσουμε τέτοια συντηρητικά αδιέξοδα, με προνομιακά ορθόδοξους ιερείς - δημοσίους υπαλλήλους, συχνά διεφθαρμένους, και υποχρεωτικούς ρυθμιστές μέσω της παρουσίας τους σε κάθε κοινωνική και πολιτική εκδήλωση του τόπου.

Πιστεύω ότι αυτά διαχωρίζουν έναν απλό πρόεδρο από έναν ηγέτη-εμπνευστή ενός λαού, και ότι όποιος είναι ευχαριστημένος από το υπάρχον καθεστώς δεν έχει λόγο να μη στηρίζει την εκσυγχρονισμένη (?) έκδοση της ΝΔ που μας παρουσιάζει ο Καραμανλής.

Midritis είπε...

Κύριε,

Κατ' αρχίν μου είναι αδιάφορο το όνομα σας, όπως θα έπρεπε να είναι και για όλους μας, ακόμα και αν σας έλεγαν Ευάγγελο Καραχασάν.

Και δεν θα σας συχγωρήσω ποτέ το γεγονός ότι παρατήσατε μια λαμπρή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία όπου είχατε τόσα και τόσα να δώσετε για να ασχοληθείτε με τους διάφορους "Γκόρτσους" της ελληνικής, φαιδρής, πολιτικής σκηνής.

Μάλλον γι' αυτό δεν θα σας ψηφίσω και ποτέ, μπας και τα παρατήσετε όσο είναι καιρός και γυρίσετε στην πανεπιστημιακή κοινότητα που σας χρειάζεται όσο ποτέ.

Σας εύχομαι ολόψυχα "καλή αποτυχία" στην διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, να δια γραφείτε από το κόμμα, και να γυρίσετε στο πανεπιστήμιο μας το δυνατόν συντομότερα.

Ευχαριστώ

criticalthinking είπε...

Προς ανώνυμο απο criticalthinking,

Το παράδειγμα του ΛΑΟΣ ήταν απλώς προς επίρρωσιν της θέσεως μου ότι δεν πρέπει η Εκκλησία της Ελλάδος να μην ρυθμίζεται συνταγματικά και θεσμικά καθότι αφενός ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού είναι ευεπίφορο στην βούληση της Εκκλησία και επομένως οποιαδήποτε εξωθεσμικός ρόλος ενδέχεται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε επίπεδο εσωτερικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής, και αφετέρου
με τον τρόπο αυτό μπορεί να ελεγχθεί η δράση των λοιπών θρησκειών και ταυτοχρόνως να διασφαλιστεί η ανεξηθρησκεία.
Επίσης, μετά την 11η Σεπτεμβρίου οι καιροί έγιναν δύσκολοι και επικίνδυνοι και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε μποροστά στην εκατέρωθεν έξαρση του φονταμενταλισμού. Η δράση των εκκλησιών πρέπει πλέον να ελέγχεται τόσο όσο ποτέ άλλοτε.
Προσωπικά δεν μπορώ (αυτονοήτως)να απαντήσω στο ποιες θα είναι οι κινήσεις του Ευ.Β. όταν και εφόσον γίνει Πρωθυπουργός. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το ποιες είναι οι θέσεις του στο ζήτημα αυτό βάσει των γραφόμενών του(βρίσκονται σε προηγούμενο μου σχόλιο).
Δείχνει να γνωρίζει επάκριβώς το ζήτημα. Στην πράξη βέβαια θα κριθεί.
Σημειώνω ότι έχει κατα καιρούς αναφερθεί στο παράδοξο να μην αναγνωρίζουμε " δικαίωμα ειδικής μεριμνας της Τουρκίας για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ενώ ασκούμε το δικαίωμα της δικής μας μέριμνας για την ελληνική ορθόδοξη (άρα τόσο εθνική όσο και θρησκευτική) μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, και βέβαια για το νομικό καθεστώς (εσωτερικό και διεθνές) του Οικουμενικού Πατριαρχείου"
Ακριβώς για τον λόγο αυτό έχω αυτοκλήτως αποφασίσει να μεταφέρω τις απόψεις του οι οποίες βρίσκονται στα βιβλία του.Έαν δεν πράξει τα όσα με εξαιρετική οξύτητα έχει θέσει, θα μας βρεί μπροστά του.

Τέλος, κρίνω πως ο Γιώργος επέλεξε να κινηθεί μόνος.
Πιστεύω πως εάν ζήταγε την βοήθεια του Βαγγέλη, ο τελευταίος θα τον βοηθούσε. Ας μην ξεχνάμε πως ο Βαγγέλης δεν αυτοχρίστηκε Νο2. Ο Γιώργος τον έχρισε Νο2 με την περίφημη φράση "όποιος δεν είναι μαζί μου, να κατέβει απο το τρένο".

Ναι, ο Γιώργος πιθανώς να είναι οραματιστής. Ο Βαγγέλης όμως γνωρίζει πως γίνεται το όραμα πράξη.
Στη πολιτική το ζήτημα δεν είναι να μην μιλάς στους "ισχυρούς", στα "συμφέροντα" και στο "παρακράτος". Το ζήτημα είναι πως μπορείς να τους ελέγξεις. Πως μπορείς να τους δώσεις 3 και να πάρεις 7 και όχι να πάρεις "τρία" και να δώσεις 7.Αυτό είναι το lobbing.

Σας ευχαριστώ.

ΥΣ. Το ζήτημα των ναρκωτικών με απασχολεί επίσης και κυρίως στο επίπεδο των διαφόρων κέντρων απεξάρτησης. Δεν γνωρίζω εάν έχει γνώση του τι συμβαίνει εκεί μέσα.
Ρόλος μας όμως είναι να τον ωθήσουμε στο να μάθει και να πράξει.
Εάν βρω κάποια δήλωση του, θα την μεταφέρω.

dp είπε...

kyrie venizele,

katarxas, kalh epityxia. Mia erwthsh: diavazw oti i thesi sas ws pros thn anagrafh tou thriskeumatos stis taytothtes htan diaforetikh apo ayth tou "episimou" pasok. Mporeite na mas thimisete ti pistevete epi tou thematos.

pirate είπε...

Πρέπει να πω ότι ότι ο μετριασμός σχολίων γίνεται αφού έγινε σε ένα που ανήρτησα το Σάββατο ως ανώνυμος και ίσως ορισμένα πράγματα ενόχλησαν αν και ήταν υπέρ του Βενιζέλου. Τα σχετικά τώρα με το όνομα είναι επιεικώς γελοία αν σκεφτούμε ότι ένα κόμμα το οποίο προαλοιφόταν για κυβέρνηση ψάχνει ιδεολογικό στίγμα και αρχηγό.
Η 11η Νοεμβρίου δηλαδή χρόνος μεγαλύτερος από την προεκλογική περίοδο δεν διασφαλίζει τις διαδικασίες απλά οδηγεί σε μεγαλύτερη ένταση και αντιπαλότητα. Δυστυχώς όψιμα ανακάλυψαν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάτρωνες τα εκδοτικά συγκροτήματα και κανάλια.Τότε όμως η εξουσία ήταν γλυκιά γιατί το μήνυμα του 2000 και η πολύ μικρή διαφορά από τη ΝΔ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ.Το 2004 ο Γιώργος θυσιάστηκε καθώς ο μέγας Σημίτης του κληροδότησε μια ήττα την οποία κατάφερε τότε και μετρίασε. Ωστόσο ούτε τότε ενδιαφέρθηκε κανένας να βάλει στην άκρη όλη εκείνη την ομάδα του χρηματιστηρίου τους λεγόμενους εξυγχρονιστές που τώρα βγήκαν από τη φωλιά τους. Για ποιο λόγο άραγε; Για να φάνε τις σάρκες του ΠΑΣΟΚ;και βέβαια μη μας παραξενέψει ότι δήθεν τώρα είναι με το Βενιζέλο αλλά μετά θα πάνε με τον Γιώργο αν αλλάξουν οι συσχετισμοί.
Βenny δε χρειάζεται κανένας δίπλα σου για να σε εκφράσει. Οι ετερόφωτοι ταιριάζουν αλλού.
Ενημέρωση βέβαια για το πως μπορεί να εγγραφεί κανείς και να ψηφίσει δεν υπάρχει καθόλου. Τι φοβούνται οι βαρώνοι;Τη δυναμική των μη εγγεγραμμένων του 2004;
Υ.Γ Κάποιους που ο λαός έκανε στην άκρη να τους απομακρύνεις. Ξέρει ο λαός της Ηλείας ποιον έβγαλε τελευταίο!

Ανώνυμος είπε...

Ως ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, θα ήθελα να πω τα εξής.

Όπως και σε πολλούς άλλους δεν με ενδιαφέρει από που προέρχεται το επώνυμο του Ε.Βενιζέλου αν και είναι αρκετά περίεργη για να είναι απλά συμπτωματική η περίοδος στην οποία προκύπτει ένα τέτοιο θέμα.

Επίσης, για το αν ο Βενιζέλος είναι δεξιός ή αριστερός μπορεί κάποιος να το διακρίνει διαβάζοντας τις απόψεις του οι οποίες είναι καταγεγραμένες κατί που ειπώθηκε από τον ίδιο. Πάντως το γεγονός ότι είχε αντιδράσει για το άρθρο 16 ,όντας ένας από τους λίγους αποτελεί ένα καλό προηγούμενο όσο αφορά την μη ταύτιση με νεοφιλελεύθερες απόψεις (βλ. Ν.Δ.)

Ακόμη, θα ήθελα να ρωτήσω, δεν διαπστώνει κανείς αντίθεση στα λόγια του κου Παπανδρέου όταν από την μία λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και από την άλλη πολύ άκομψα προσπαθεί να ξανακερδίσει την αρχηγία του κόμματος έχοντας πλέον πολύ κόσμο αντίθετο προς μία τέτοια προοπτική;

Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται την διάσπαση μέσα στο κόμμα αλλά την ενότητα που θα το επαναφέρει στην φυσική του θέση της εξουσίας γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να αναπτυχθεί και να προοδεύσει καταπολεμώντας κοινωνικές ανισότητες και παθογένειες που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Επιτέλους, μην γίνει η δημοκρατική παράταξη ποδοσφαιρική ομάδα και η Χαρ. Τρικούπη γήπεδο, όπως μετατράπηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, δεν θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά το ΒΗΜΑ έχει κάποια πολύ καλά άρθρα για το κάτα πόσο υπάρχει κρίση στο χώρο του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα για όσους το αναπαράγουν.Υπάρχουν συγγενείς του Βενιζέλου στην περιοχή Κύμης Ευβοίας όπου και συναντιέται το όνομα σε πολλές οικογένειες.
Ο Βενιζέλος δεν ήταν προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία αλλά από την Ευβοια από όπου έφυγε ο πατέρας του για να πάει στη Θεσσ/κη.

Υ.Γ.1Επίσης 85 έτη μετά Μικρασιατική Καταστροφή το θέμα όπως ψευδώς ετέθη είναι απιστευτη προσβολή για όλους τους μικρασιατικής καταγωγής Έλληνες.
Υ.Γ. 2 Προφανής η πολιτική στόχευση μέσα από το Πασοκ από κυκλους Γιωργάκη

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΕΜΑΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 1/2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ-ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ-ΔΙΨΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΛΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τη λαϊκή ρήση καπνός χωρίς φωτιά κτλ κτλ την έχει ακούσει κανένας από σας; Εδώ που τα λέμε αν στα αλήθεια το πραγματικό όνομα του κ. Βενιζέλου ήταν Τούρκογλου τι πειράζει που το άλλαξε; Εξάλλου βάσει νόμου δεν επιτρέπεται πλέον σε κανένα να σφετερίζεται όνομα γνωστού πολιτικού για να αποφεύγονται τυχόν … παρεξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Εάν έρθω να σας ψηφίσω θέλω να ξέρω :
1. Ποιά θα είναι η ηγετική ομάδα?
2. Πως έχετε αναλύσει την κοινωνία σήμερα και τις ανάγκες της?
3. Ποιό κομμάτι της καλύπτεται από το ιδεολογικό στίγμα σας αλλά και την υλοποίηση του σε άσκηση εξουσίας?
4. Τι σημαίνει "πρόοδος", "ανάπτυξη" και "ευημερία" σήμερα?
5. Τι "συγχωρητέους" συμβιβασμούς θα κάνετε στην άσκηση εξουσίας?

Ανώνυμος είπε...

Σταματήστε πια τις αηδίες με τό όνομα του ανθρώπου.
Εχουμε σημαντικότερα θέματα να λύσουμε στο ΠΑΣΟΚ.
Μην πέφτετε θύματα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

Παραθέτω τα εξής στοιχεία:

1. Ο Ε. Βενιζέλος παρείχε νομικές υπηρεσίες στην ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ στην υπόθεση της μεταγραφής του Γαλακτερού. Από τότε του αποδίδεται από πολλούς ότι είναι και ΠΑΟΚτσής. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές και δεν έχει και καμία σημασία άλλωστε. Αρκεί που το πιστεύει αρκετός κόσμος.

2. Οι φίλαθλοι της αιώνιας αντιπάλου του ΠΑΟΚ ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, ως γνωστόν αποκαλούν τους ΠΑΟΚτσήδες "Τούρκους" λόγω της προσφυγικής -από την Πόλη- προέλευσης της ομάδας. Σε γνωστό τραγούδι τους μάλιστα (διασκευή του Every Breath You Take των Police) υπάρχει στίχος "Άρης ο μοναδικός, Τούρκων τιμωρός". Σε σύνθημά τους αναφέρουν επίσης: "Ευχαριστώ και το Θεό που μ' έχει κάνει Αρειανό και όχι Μωαμεθανό" με σαφές υποννούμενο.

3. Μεγάλη μερίδα των φιλάθλων του Άρη επίσης κατηγορούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις (και κυρίως του ΠΑΣΟΚ) ότι ευνοούν σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, πριν τις εκλογές του 2004, αρκετές φωνές φίλα προσκείμενες στην ομάδα του Άρη "έδιναν γραμμή" στους "ομοϊδεάτες" τους συνΑρειανούς να ψηφίσουν ΝΔ.

4. Σήμερα αποδίδεται στον Ε. Βενιζέλο ότι λεγόταν "Τούρκογλου".

Τα συμπεράσματα δικά σας. Εγώ δε θα πω (γράψω) τίποτε άλλο.
1+1=2, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε και μη μου βάζετε εμένα λόγια, εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται...ως εδώ και μη παρέκει...
(κακό πράμα ο Άρης)

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα αυτην την πρωτογνωρη επιθεση στο προσωπο σας.θα ελεγα την ρηση του Αειμνηστου Ανδρεα Παπανδρεου " λιγοτερη ανανδρεια "
μη σταματησεις Ευαγγελε Βενιζελο αρχισαμε ξανα να ελπιζουμε.
Παπαδοπουλος Σταθης

Ανώνυμος είπε...

Πολυ βρωμα εχει μαζεψει ο παπανδρεου...

Θα γινει μυνηση στον ανθρωπο που ξεκινησε αυτη την ραδιο-αρβιλα ??

Ανώνυμος είπε...

Δε θα μιλήσω ως θαυμαστής του κου Βενιζέλου, αν και η κατάρτιση και η φραστική του δεινότητα δεν με αφήνουν ασυγκίνητο,απλά θα αναφερθώ στη νοσηρή κατάσταση που φθάνει κανείς στα πλαίσια του εμφυλίου πολέμου. Ας θυμηθούν λοιπόν όσοι διακινούν τέτοιες φήμες, τι είπε ο Θουκυδίδης, αν τον έχουν διαβάσει βέβαια: Δεν υπάρχει χειρότερη μορφή πολέμου από τον εμφύλιο. Και αυτός που μαίνεται στο ΠΑΣΟΚ είναι ένας εμφύλιος πόλεμος.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα παντως το επίθετο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ μου αρεσει περισσοτερο από το ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

στο ερώτημα γιατι χασαμε η απαντηση ειναι γιατι η λευκή επιταγή δεν αξιοποιήθηκε σειρα σφαλμάτων του ηγέτη που δυστυχώς καταβαλλεται προσπάθεια να κουκουλωθούν.καραχασαν, σχέδιο ανάν , βουλετες επικράτείας οι νεοφιλελευθεροι ΄ΜΆΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ απο την αριστερα.Κανεις απο το πραγματικο ποσοκ το ευρωψηφοδελτιο.Η Μάτσουκα αντι του Δ Τσάτσου που μετα την εκλογή της σιγασε. οι απερισκεπτες διαγραφες των δεκα υποψήφιων βουλετών που υπεγραψαν την προταση Πάχτα η διαγραφή ΠΑΠΑΝΤΩΝΊΟΥ. κ.α κορυφαία στελέχοι που στηρίζουν τον προεδρο μιλουν μια γλώσσα που ο απλός πολίτης καταλαβαίνω ότι δεν κατάλαβαν τίποτε. και μας ριχνουν συλλογική ευθύνη.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
ΑΞΙΟΣ!
ΟΛΟΙ Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Β. θεωρώ απόλυτη ανοησία κάθε αναφορά στο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ κ.λ.π. Έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία, το όνομα, αλλά οι δυνατότητές σας και αυτό που προσδοκά η δημοκρατική παράταξη από σας.
Επειδή όμως θέλουμε όλη την αλήθεια και οι αντιπρόσωποι του λαού πρέπει να ζουν σε γιάλινο σπίτι, μπορείτε να ξεκαθαρίσετε ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, τα περί "μπλεξίματος του πατέρα σας με τη δικαιοσύνη" που γράφει κάποιος gat παραπάνω στα σχόλια; Τι ακριβώς είναι αυτά;
Α.Γ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Unknown είπε...

"Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση."
Θα ακουγόταν καλύτερα το "πολιτική μου υπό-ταση". Ακόμα αρκετοί χαρακτηρισμοί προς εσάς, θα ήταν εξαίσιο, να φέρουν το πρόθεμα "υπό".
Είστε αγαπητέ Ευάγγελε υπό του Λαμπράκειου πιεστηρίου. Έχετε αρκετές "υπο"-χρεώσεις που πρέπει να εξοφλήσετε.

Unknown είπε...

Σημείωσε αγαπητέ Ευάγγελε ότι μου είναι αδιάφορο αν δημοσιεύσεις το σχόλιό μου.
Ενημερωτικά σου γράφω ότι μας έχεις κουράσει. Λυπάμαι για τη χώρα μου που επιτρέπει, δυστυχώς, την αναρρίχηση - προβολή και ανάδειξη σε όντα όπως εσύ.
Καληνύχτα και χαιρετισμούς στους παραθυρολάγνους δημοσιογράφους υποστηρικτές του ""α γ ώ ν α" σου (σας)

theodore είπε...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΑΥΡΙΑΝΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Τι κανεις ξαδερφε, πως εισαι; Τι ρωταω βεβαια με τετοια προπαγανδα που πεφτει και παραπληροφορηση....ξαδερφε υπομονη, ειμαι σιγουρη θα το ξαναφτιαξεις το κομμα, οι φιλοι του κινηματος ειναι μαζι σου, το δεντρο θα ανθισει!!!Προχθες ημουνα με τον ανιψιο σου περνουσαμε απο διπλα σου, αλλα ειχες κι εσυ τα δικα (καναλια κλπ) σου και δε μας ειδες...ολοι εμεις ειμαστε μαζι σου και το ξερεις...

Με συγγενικους χαιρετισμους
Ελενη Τουρκογλου

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΝ ΧΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ, ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ , ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ.
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΟ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΘ ΟΣΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ.
ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΕΣΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΠΟΛΥ ΤΑΠΕΙΝΑ ΝΑ ΔΩΣΩ. ΕΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΟΥ, ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ? ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΡ0ΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΟΧΙ. ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ , ΕΛΕΩ ΠΑΤΡΟΣ , ΟΡΑ ΥΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΩΝΡΙΖΟΥΜΕ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑΤΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΚΛΠΟΥΣ.
ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ
ΕΝΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΙΠΙΩΤΗΣ

Αρης Δαβαράκης είπε...

Επιτέλους, μετά απο πολλές περιπλανήσεις, διαψεύσεις, φήμες και μπερδέματα, απο το ένα κλίκ στο άλλο, έφτασα σ΄αυτήν την επιστολή σας στην "Καθημερινή" όπου είστε σαφέστατος. Μετ΄απ΄αυτό λοιπόν οφείλω μια συγγνώμη γιατί είμαι κι΄εγώ ένας απ΄αυτούς που "τσίμπησε" και έχει αναπαράγει, είτε προφορικά, είτε και γραπτά (σε μιά αναφορά μου στην εφημερίδα "Αρθρο") αυτήν την οικτρή γελοιότητα. Τώρα που αποσαφηνίστηκε μόνο ως γελοιότητα μπορεί να την δεί κανείς. Αλλά είναι χρόνια που το κουβεντιάζουμε αυτό και να που μια ανεύθυνη κουβέντα μπορεί να θίξει κάποιον βαθειά τελικά. Και πάλι λοιπόν συγγνώμη για το ατόπημα. Οφείλω με την ευκαιρεία να διευκρινήσω οτι δεν ψηφίζω ΠΑΣΟΚ αλλά Ν.Δ και οτι η τηλεοπτική σας δήλωση το βράδυ τών εκογών μου φάνηκε πολύ βιαστική και κακόγουστη. Αλλά αυτά δεν έχουν σημασία, εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, εσείς που είσαστε ξέρετε ίσως καλύτερα πως το παίζουν αυτό το παιχνίδι. Σας εύχομαι προσωπικά κάθε καλό και λυπάμαι που ήμουν κι΄εγώ ένας ελάχιστος κρίκος σ΄αυτήν την θλιβερή αλυσίδα τού ονόματός σας που κράτησε χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε,

Δε θα ήθελα να σχολιάσω το κατά πόσο το όνομα κάποιου, ιδιαιτέρως ενός πολιτικού, αποτελεί χαρακτηριστικό της ταυτότητάς του και κατά συνέπεια μπορεί να μην είναι αθέμιτο να ασχολείται ο κόσμος με αυτό, αλλά να εκφράσω την απορρία μου, γιατί προβληματίζεστε τώρα για την αμφισβήτιση του ονόματός σας, τη στιγμή που η φήμη αυτή υπάρχει εδώ και μία δεκατία τουλάχιστον.
Επίσης, με ενδιαφέρον διάβασα το σχόλιο του φοιτητή, που ακυρώνει με τον "δημοκρατικό" του λόγο, την έννοια του blogg και τη σημασία της ελεύθερης έκφρασης, αφού εύχεται να μπορούσε να σταματήσει ο διάλογος.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον θα ήταν κ. Βενιζέλε, να μας διευκρινήσετε τι εννοείτε όταν λέτε ''Φέρω το φυσικό μου επίθετο και χαίρομαι γιατί διαμόρφωσα με αυτό αλλά όχι χάρις σε αυτό την επιστημονική, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική μου υπόσταση''
Διότι μην μου πείτε ότι αν λεγόσασταν Γεωργίου, θα είχατε τα ίδια αποτελέσματα;
Επίσης, είναι τυχαίο το γεγονός ότι πάνω από το γραφείο σας έχετε την φωτογραφία του συνεπώνυμου σας Ελευθερίου Βενιζέλου;
Ειναι σαν κάποιον να τον λένε Καραμανλή, να μην έχει καμμιά σχέση με το ιστορικό επώνυμο, αλλά να έχει αναρτημένη μια φωτογραφία του Καραμανλή. Θα λογιζόταν αυτό ως εκμμετάλευση ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο ανθρωπάκι το θυμάμε που έκανε αντιπαράθεση στον άνθρωπο που σήκωσε τους έλληνες στο δύο πόδια , τον Αείμνηστο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ .Αν τον δω σαν κάποιον που κάνει κάποια δουλειά που αρέσει σε κάποιον ο οπίος τον αμοίβει , καλώς έχει .Διότι αν το δω διαφερετικά κακοπροαίρετα το " ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ " ΦΑΝΤΆΖΕΙ τραγουδάκι νηπιαγωγείου

Στέλιος είπε...

Ο κ.Καθηγητής φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα των πολιτών. Ακουσα πρωί-πρωί τις δηλώσεις του. Μου διαφεύγει κάτι? Εγιναν εσωκομματικές εκλογές προκειμένου να καταγραφεί η δύναμη των ρευμάτων και των τάσεων στο ΠΑΣΟΚ ή για να αναδειχθεί Πρόεδρος? Αν έγινε το 2ο, τότε προς τί η δήλωση Βενιζέλου ότι ...συγκροτήθηκε ένα δήθεν ...μεγάλο, ριζοσπαστικό ρεύμα για την υποψηφιότητά του? Εχασαν οι λέξεις τη σημασία τους? Ποιό μεγάλο? Το 34%? Και το 60% τί είναι τότε? Ποιό ριζοσπαστικό? Οι επιλογές των εκδοτών και οι Μπακατσέλοι? Ποιό ρεύμα? Η μειοψηφία? Δεν κατάλαβε το χαστούκι που έφαγε? Δεν συνειδητοποίησε ότι αυτός ο "ικανός", ο "ρήτορας", ο "οδοστρωτήρας" ΕΧΑΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ από τον "χαμένο" των εθνικών εκλογών? Αυτό λέγεται πολιτικός παχυδερμισμός! Η απλώς λέγεται προβοκάτσια! Δεν αναγνωρίζουμε ότι κέρδισαν οι άλλοι, αλλά προβαλλουμε το δικό μας ποσοστό για να τονίσουμε την παρουσία μας. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: ΧΑΣΑΤΕ κ.Βενιζέλο! Συνειδητοποιήστε το!

Ανώνυμος είπε...

Στο χωρίο μου φίλε λένε: Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

Είσε λιγάκι απόλυτος όσον αφορά το ποιός έχασε ... το μέλλον θα σε διαψεύσει.

Ανώνυμος είπε...

Μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι Ευάγγελε Βενιζέλο. Εδώ στην Κομοτηνή υπολογίζουμε στο άτομό σου. Να φύγουν τα λαμόγια μέσα από το ΠΑΣΟΚ, για να δούμε μια άσπρη μέρα. ΄
Μια παλιά ΠΑΣΟΚΑ και πρώην κυρία Δημάρχου της Κομοτηνής.

ShareThis