Τρίτη, Ιουνίου 26, 2007

Ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της Αμαλίας

Στην ερώτηση και την αναφορά που υπέβαλα για την υπόθεση της Αμαλίας, απάντησε ήδη ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Αναμένονται βεβαίως οι απαντήσεις των υπουργών Υγείας και Απασχόλησης.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντηση του λέει:
"όπως προκύπτει από το υπάριθμ. πρωτ. 63352/11-6-2007 έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για το διαλαμβανόμενο στη συγκεκριμένη Ερώτηση ζήτημα έχει ήδη σχηματισθεί η με Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων Β07/2498 προκαταρκτική δικογραφία. Η δικογραφία αυτή από την 7η -6-2007 έχει διαβιβασθεί στον 26ο Πταισματοδίκη Αθηνών, προκειμένου να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για τη διακρίβωση τυχόν τέλεσης αξιόπινων πράξεων".

10 σχόλια:

arammos είπε...

Είναι και αυτό μια αρχή... άσχημη βέβαια αλλά μια αρχή. Εντύπωση προκαλεί ο Υπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο προοδευτικός -όπως θέλει να εμφανίζεται- του χαλάει το image η υπόθεση;

Παρρησία είπε...

Εγώ θα έλεγα να επανέλθετε όταν ο πταισματοδίκης στοιχειοθετήσει πράγματι τις αξιόποινες πράξεις.

Π

Υ.Γ. Και όταν βεβαίως πάρετε συγκεκριμένη απάντηση από τον υπ.Υγείας

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια. Δεν ξεχάσατε την Αμαλία. Είσαστε αξιέπαινος.

ΗarryTsopanos είπε...

Η ευγενεια απαιτει να μιλας η να γραφεις σε καποιον χωρις λεξεις που μπορει να τον προσβαλλουν,αλλα αρκετα Κυριε Βενιζελο.
Ειστε και εσεις μερος αυτου του αθλιου συστηματος που ενδιαφερετε μονο για τον πλουτισμο του και τιποτα αλλο.Τοσα χρονια που το Πασοκ ηταν Κυβερνηση δεν εκανε τιποτα στον τομεα της Υγειας και τωρα ηρθε η ν.Δημοκρατια να το αποτελειωσει το ζητημα.Εχω προσωπικη αποψη για την νοσηλεια ασθενων,μαλλον την απουσια νοσηλειας μιας και δεν υπαρχει προσωπικο να νοσηλευσει.Δεν ξερω αν σας μενει χρονος αλλα δειτε το ιστολογιο μου και θα καταλαβετε πολλα περισσοτερα απο οσα λεω εδω.Λυπαμαι αλλα στις ερχομενες εκλογες τηα χρησιμοποιησω και τα δυο μου χερια για να ψηφισω.ΑΝΟΙΚΤΑ. www.harrytsopanos.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βενιζέλε, τι γίνεται με το θέμα της Αμαλίας; Έχουμε κάποια απάντηση? Πολύς κόσμος ανυπομονεί να πάρει μια απάντηση!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, θεωρώ πως οι άλλοι υπουργοί θα έχουν άποψη, αν δεν στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη, λαλίστατοι θα είναι και ποια καινούργια Αμαλία θα βρει κουράγιο ανάμεσα σε χημειοθεραπείες να τους διαψεύσει; Η άμεσα θιγμένη είναι νεκρή, η οικογένειά της έχει κάθε δικαίωμα να θρηνίσει μακριά από όλους τους αδιάφορους κι έτσι οι υπουργοί έχουν χρόνο να κάνουν εγκαίνια, να χαμογελούν και να μου λένε περί ισοτιμίας, ισονομίας και κάτι άλλα τέτοια. Γιατί η Αμαλία να μην έχει την φροντίδα που έχει ο κύριος Χριστόδουλος και ας μην είχε το επίσημο επισκεπτήριό του και τις κάμερες. Κάκιωσα τωρα αν δε θέλετε μη το δημοσιεύετε, αλλά όσοι προσεύχονται, ας κάνουν και καμιά ανώνυμη προσευχή, ας πάει και κανένας μητροπολίτης απ΄τον Άγιο Σάββα. Υγεία και νόσο έχουν οι άνθρωποι, όχι τα αξιώματα. Να γίνει και ο κ. Χριστόδουλος καλά μόνο γιατί είναι άνθρωπος,όχι γιατί είναι και Αρχιεπίσκοπος.
Συνήθως σας πιστεύω σε όσα λέτε. Απαντήστε μου, αν θέλετε, την εφαρμοσμένη ελληνική δικαιοσύνη, την εμπιστεύεστε;

Popita είπε...

Ο "ατσαλάκωτος" υπουργός Υγείας,ποια ακριβώς απάντηση έδωσε για το θέμα,απόψε στην εκπομπή που είσαστε προσκεκλημένοι;(λόγω του ξανθού μου δεν αντελήφθην την... σαφήνεια των λόγων του)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,αλλα με ολο το θαρρος δε κοιμαστε καθολου?Όλα σας τα άρθρα στο ιστολόγιο γράφονται αργά το βράδυ ή ξημερώματα.Μάλλον και εσείς πιστευτε πως δεν αξιζει να χανουμε το χρονο μας στον υπνο,αφου ουτως ή αλλως θα ερθει μια στιγμη που θα κοιμηθουμε μια και καλη.

Γιαννης, 21 Ετων

Ανώνυμος είπε...

κ. Βενιζέλε,
Κρίμα που το πιο σημαντικό θέμα της χθεσινής εκπομπής, το ζήτημα της Αμαλίας, το κράτησαν για το τέλος και μάλιστα την στιγμή που έπεφταν οι τίτλοι.
Εσείς πάντως ήσασταν σαφής και ουσιαστικός. Φάνηκε δε πόσο σας έχει ανανεώσει η επαφή σας με την μπλογκόσφαιρα.
Παρακαλώ να διαβιβάσετε ένα μήνυμα στον κ. Χατζηνικολάου: «αγαπητέ Νίκο, όταν αντιληφθείς ότι το τελευταίο θέμα της εκπομπής έπρεπε να είναι το πρώτο, τότε πραγματικά θα έχεις συμβάλει στον εκπολιτισμό των (δικής σου εμπνεύσεως) talk show και της ελληνικής τηλεόρασης εν γένει. Εκμεταλλεύσου την περιθωριοποίηση του Alter και τόλμησε κάτι πιο ουσιαστικό.»

Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ.

thanasis είπε...

Εκτός θέματος αλλά το επιβάλει η επικαιρότητα.
Οταν το 1997 ,για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο κ.Σιμίτης ανέθετε την διαχείρηση των πυρκαίων στην Πυροσβέστική Υπηρεσία,όλοι όσοι ασχολούνται με το περιβάλλον, περίμεναν, αλλά και απεύχονταν αυτό που με βεβαιότητα θα ακολουθούσε.[Τους λόγους τους υποψιαζόμαστε και εμείς]
Η δαπάνη γιά την αντιμέτωπιση των πυρκαιων αυξήθηκε από την ίδια χρονιά κατά 1000 % , οι δασικοί υπάλληλοι πανηγυρίσαν επειδή επιτέλους θα μπορούσαν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές και τα χρόνια που ακολούθησαν ,η τύχη ήταν με το μέρος των πυροσβεστών αφού ενεργούσαν με απίστευτη άνεση μέσων και προσωπικού.
Σκεφτείτε ότι από 5-10 αυτοκίνητα, που κατω από ιδανικές συνθήκες διέθετε η δασική υπηρεσία,εφτασε στο σημείο η Πυροσβεστική να χρησιμοποιεί δεκάδες οχήματα[ξεπέρασαν μερικές φορές και τα εκατό].
Όμως τα μέσα, χωρίς γνώση του αντικειμένου δεν αποδίδουν και το μοιραίο ήταν αναμενόμενο.
Ο ευρισκόμενος τότε στην αντιπολίτευση,σημερίνος πρωθυπουργός, υποσχέθηκε να αλλάξει τον Νόμο, όμως αργότερα το ξέχασε,γιά λόγους που κι΄αυτός μόνο γνωρίζει.
Ετσι φτάσαμε στην ΠΆΡΝΗΘΑ.
Οι πρώην δασάρχες Πάρνηθος σήμερα σίγουρα νοιώθουν πτωχοί.
Το ίδιο βέβαια νοιώθει και ο σημέρινός, που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει ότι επί των ημερών του κάηκε ο τελευταίος πνεύμονας της Αθήνας χωρίς να είναι σε θέση να κάνει κάτι.
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ Ή ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.
Και κάτι τελευταίο γι΄αυτούς που αγωνιούν για το άν κάηκαν σπίτια.
Αν γιά να γίνει ενα σπίτι χρειάζονται δύο χρόνια, για το δάσος που κάηκε χρειάζονται το ελάχιστο πενήντα.

ShareThis